Tomcat vs Rózsa Misi – Szabad szólást mindenkinek!
2012. április 20. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Tomcat vs Rózsa Misi – Szabad szólást mindenkinek!

  Aki nem hiszi, mennyire érzékeny alapjog a véleménynyilvánítás szabadsága, és mennyire lehet vele élni avagy visszaélni, és mennyire fontos lenne a totális véleményszabadság jogállami biztosítása (amibe semmilyen tabu büntetőjogi védelme sem kerülhetne bele), az most láthat szép példát rá, hogy a magyar közbeszéd online végein hogyan próbálják egymást ellehetetleníteni (fél-)civil megmondóemberek. Illetve inkább csak az egyik a másikat, mint Tomcat és Rózsa Misi ügyében.

  Rózsa Misi hosszú éveken keresztül egy hardcore SZDSZ-es, szabadszájú blogger és aktivista volt, aki még most is kitart a barikádokon. Talán soha semmiben nem értettem vele egyet. De perre soha nem ment vitapartnereivel, kritikusaival szemben, és ez így normális. Tomcat hosszú éveken keresztül egy hardcore radikális, szabadszájú blogger és aktivista volt, aki még most is kitart a barikádokon. Talán soha semmiben nem értettem vele egyet. És ha alkalma nyílt rá, perre ment vitapartnereivel, kritikusaival szemben, és ez nem normális. Immár négy éve húzódik például a Reakcióval-Mandinerrel folytatott ügye.

  Az őt és különböző akcióit keményen kritizáló Rózsa Misit is feljelentette. A liberális blogger beszámol az ügyről a Facebookon: „Az első beírásom után, büntetőeljárást indított mint magánvádló ellenem. Erről a tárgyalásról szól a második bejegyzés. Majd utána a második bejegyzésem alapján, illetve az első cikkem miatt polgári peres eljárást is indított, ahol kártérítési igénye 900 ezer forint volt velem szemben. (...) A büntetőügyben bírói megrovást kaptam végül, amit igazságtalannak tartok, mert az igazat mondtam ki ezzel az alakkal szemben ezekben a kérdésekben. A polgári perben nem kaptam meg az értesítést, hogy a tárgyalást egy későbbi időpontról, ha jól emlékszem 12.30 lett volna, átrakták 9.30-ra. Sem én sem az ügyvédem ezen nem tudott akkor ezért részt venni, távollétünkben tartották meg a tárgyalást és a bíró arra hivatkozva, hogy nem adtam elő védekezést, elfogadta a kárigényt, amit 700 ezer forintban állapított meg a káromra. Én az eredeti időpontra bementem a bíróságra, de ezt sem vette figyelembe most a másodfok. Ma volt a másodfokú tárgyalás, ahol jogi képviselőm, Dr. Desics Péter képviselt engem és a másodfok helyben hagyta az első fok ítéletét. Ez azt jelenti, hogy a bírósági végzés kézhezvételétől számított 15 napon belül meg kell fizetnem Polgár Tamásnak 700 ezer forintot. És van még egy másik azonos tárgyban indított pere velem szemben, ahol 500 ezret követelne. Nincs pénzem. Négy gyerek eltartásáról kell gondoskodnom, miközben munkahelyemről is azért akarnak éppen kirúgni, mert ellenzéki vagyok és a jogállam, demokrácia mellett állok ki vállaltan. Nem tudok fizetni.”

  Számomra a jelen ügyben nem Rózsa Misi nézetei érdekesek: gondoljon és írjon a demokrácia jelen állapotáról azt, amit akar. És gondoljon és írjon egy Tomcat szintű közszereplőről azt, amit akar. Ha minden úgy történt, ahogy Rózsa leírta, akkor ki kell mondanom: nem normális, hogy sok százezres büntetésre ítélnek civileket csak azért, mert egy közismerten közszereplést, feltűnést és konfliktusos helyzeteket kereső (és akkor finoman fogalmaztam) bloggerről, azaz közszereplőről megírják a maguk éles véleményét.

  „Hát ilyen a véleménynyilvánítás szabadságával összefüggő joggyakorlat Magyarországon. Bízom benne, hogy mindazok akik egy jobb világ reményében a holokauszttagadás törvényt megszavazták, azok átérzik a helyzet fonákságát (semmivel sem csökkent szelídült azóta a gyűlöletbeszéd, sőt!) , s ha anyagilag tehetik (közülük ez elég sokaknak menne) akkor szolidaritást vállalnak Veled!” – írja Rózsa bejegyzése alatt Gulyás József, tudják, az a volt SZDSZ-es képviselő, aki hiteles liberális tudott maradni, és aki egyedüliként (!) szavazott nemmel a parlamentben a holokauszt és a kommunizmus bűneinek tagadását büntetőjoggal korlátozó jogszabályokra. 

  Kedves Rózsa Misi: szinte semmiben nem értek veled egyet. Mégis, hol és miként tudok neked ez ügyben segíteni? Szabad szólást mindenkinek, nem csak a patvarkodó provokátoroknak!

*

  PS: időközben megtudtuk a szükséges információkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr484462780

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kormány színészekkel pótolná a hiányzó szakorvosokat 2012.04.20. 18:27:55

- A bérkiegészítéssel egy ideig talán még sikerül maradásra bírnunk az egészségügyi dolgozókat, hosszabb távon nem elégszünk meg ennyivel: a kormányzat ugyanis unortodox megoldásban gondolkodik a szakorvoshiány megoldása tekintetében! - nyila...

Trackback: A kormány színészekkel pótolná a hiányzó szakorvosokat 2012.04.20. 18:27:32

- A bérkiegészítéssel egy ideig talán még sikerül maradásra bírnunk az egészségügyi dolgozókat, hosszabb távon nem elégszünk meg ennyivel: a kormányzat ugyanis unortodox megoldásban gondolkodik a szakorvoshiány megoldása tekintetében! - nyila...

Trackback: A kormány színészekkel pótolná a hiányzó szakorvosokat 2012.04.20. 18:27:00

- A bérkiegészítéssel egy ideig talán még sikerül maradásra bírnunk az egészségügyi dolgozókat, hosszabb távon nem elégszünk meg ennyivel: a kormányzat ugyanis unortodox megoldásban gondolkodik a szakorvoshiány megoldása tekintetében! - nyila...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

town 2012.04.20. 21:43:50

Ennek is utánanézhetne majd a Mandiner, ha már szegény "civil" Misi sorsát elrendezte.

index.hu/belfold/2012/04/20/orban_szemelyes_titkosrendorsegerol_ir_a_new_york_times/

Itt meg egy régebbi cikk, ahol még a HVG is hitetlenkedve hallgatja a hölgy "rettegését". Az informátorai persze, ez nem is volt kétséges.

hvg.hu/itthon/20120202_scheppele_fidesz_kormany

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 21:48:19

@town:

szegény kicsi tomket, jaj, szegény.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.20. 21:55:34

@Alfőmérnök: Vannak szinonímák, de a "kirúgás" pont illik ide, végül is az addigi munkáját sem fizették ki. Az "elbocsátás" nem jó, mert nem munkaviszony volt, a "nem hosszabbítottak"-ba pedig más is belefér, pl. hogy pénzhiány miatt. Azt pedig már nem fogjuk megtudni, mi lett volna ha.

town 2012.04.20. 21:55:45

@Égbekiáltó:

"Szerintem Tomcattől függetlenül mindenki akkor járna el etikusan, ha úgy fordulna jogvédelemért, hogy ő is elfogadja a rendszer egyéb játékszabályait, és nem csak azt ami neki jó"

Igen, a demokrácia egyik nagyszerű élménye az önkorlátozás. Nehéz is betartani.
(Ettől még a biróságra járkálókat nem szoktuk megbélyegezni ahogy a poszt teszi, kivéve ha perben-és haragban állunk velük éppen):)

A T. közszereplő, a másik civil, ez nekem nem igy áll össze, de megérdemlik egymást, egyiket se sajnálom, amikor beleáll a másik kaszájába.

Alfőmérnök 2012.04.20. 22:02:52

@mavo: Ja, azt hittem a minőségére célzol. Nem eléggé anyagias a gondolkodásom.

vlacko 2012.04.20. 22:07:33

Mandíner. Emberek vagytok, respect. Kár, hogy a mélymagyarok innen kezdve besorolnak Titeket ballib elhajlóknak, de örülök, hogy ilyen korrektet a kedvenc jobber blogomban!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.20. 22:14:56

@Alfőmérnök:

az oktatói munkájának a megítélése nem az én dolgom, nem vagyok benne kompetens.

az, hogy egyfajta jogviszonyban volt az egyetemmel, amit ő is elfogadott, majd most, hogy ez már nincs, gusztustalanul rugdos visszafelé, és gúnyolódik az egyetem úgymond nagyvonalúságán. teszi ezt az az erkölcsi fárosz, aki az online karaktere eltulajdonításáról talál ki meglehetősen elbaszott mesét csak azért, hogy ne kelljen kiállnia, és azt mondani, hogy igen, ezt és ezt írtam, mert bosszantani akartam a cúna, gonosz ballereket (speciel pont egy a dologban kissé kellemetlenül, érintett személyt is), nem kellett volna, de gerinces keresztényként felvállalom, hogy túl léptem egy határt, spongyát rá és lépjünk már tovább az istenért. ennyi kellett volna. ehelyett vígan nézi, ahogy az ostoba bbjnick és a többi hasonszőrű idióta a jobboldal mártírját faragja belőle.

mondjuk jól mutatnak ott kettecskén smitpajával.

Sárga Király 2012.04.20. 22:23:03

Aki másokat kamera előtt, előre tervezetten pofán vág, ne indíthasson már nyakra-főre becsületsértési eljárásokat. Ha már ítélet, akkor az Tomcat közügyektől való eltiltása legyen - garázdaság miatt. Akkor is, ha senki sem jelentette fel.

Alfőmérnök 2012.04.20. 22:40:47

@mavo: Botos akkor is kibaszta volna. Lehet, hogy tölgy nem viselkedett katolikushoz méltó módon (nem tudom megítélni, nem vagyok katolikus), de az biztos, hogy Botos mégannyira se úgy viselkedett.
Schmitt Pali bá ügyével meg nem nagyon összehasonlítható a dolog, ez csak bbj egyik hülye analógiája a sok közül.

town 2012.04.20. 22:45:20

@vlacko:

Ha esetleg nem jönne össze a pénz a "civilnek", vigyétek be a MÉH-be a kurva drága, de soha nem működő

Időkereket

turulpina 2012.04.20. 23:14:47

Az már volt, faszfideszesek, hogy éppen internetadót tervez a drága törpétek?

turulpina 2012.04.20. 23:17:06

Még annyit kérdeznék csak már, hogy mennyi ideig visítanátok, ha gyurcsány csinálta volt meg TEK-et olyanra, amilyenre a törpilla?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.21. 00:19:43

@mavo: bocs hogy így belekérdezek, de kirakták tölgy-et a ppke-ről?

csak mert a ppke szerződésben (amilyen nekem is van, én is oktatok, csak az itk-n) bennevan ám, hogy a magánéletben sem tanúsít az ember olyan viselkedést, ami rajta keresztül az egyetemre rossz fényt vet.

Fogalmaztam már finomabbra kommentet is emiatt :)

fremskritt (törölt) 2012.04.21. 00:31:22

@Sárga Király: közügyektől eltiltás garázdaság miatt? :D hát ez nagyon jól hangzik, gondolom a csendháborítókat meg 15 év fegyházra küldenéd.

fremskritt (törölt) 2012.04.21. 00:41:44

rajcsányi "kedves rózsa misi" gellért, ha elolvasná polgár tamás 1-2 újabb blogbejegyzését, elszégyellné magát. ez a fickó, a százszor elkoptatott imidzsével és szélsőjobbos kitérőivel még mindig színvonalasabb jobboldali cikket ír, mint bármelyik mandarin fiú. ha a polgári underground helyett nem alakult volna itt bolgár úr baráti kör és kuncze gábor asztaltársaság, itt is lehetne olyat olvasni, amitől nem ég az ember arca, ha valaha is a fideszre szavazott.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 00:44:48

@flugi_:

molnár attila károly (miért fél itt mindenki leírni?) nem munkaszerződésben volt a ppke-vel. egyébként meglehetősen pofátlanul ír erről kedves levelében (mandiner.hu/cikk/20120308_nem_alltam_szerzodeses_viszonyban_a_karral ). olvasd végig, az a legkevesebb, hogy fikázza az egyetemet és botost, az esetben mindenki vétkes, csak pont ő nem. cinikusan közli, hogy igazából etikai vizsgálatot vele szemben nem folytathatott le a ppke, csak úgymond egy gazdasági társaságot vizsgálhattak volna. nem kell aggódni, van ott megfelelő vastagságú bőr.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 00:47:57

@Alfőmérnök:

talán illene megkérdezni erről botost magát.

Vincenzo90 2012.04.21. 01:05:28

@nu pagagyí: Akkor ezek szerint az elmúlt 22 évben nyamvadt diktatúra volt. Ráadásul nem is csak a közszférában. Legalábbis az elmúlt 10-ből nyolcban mindenképpen...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.04.21. 01:12:51

jójójó

de mit keres a simicskó a vizzér, izé, a közgépben?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 01:12:55

@Alfőmérnök:

pedig bizonyos szempontból igencsak összehasonlítható. szar lehet, ha valakinek ilyen hősei vannak. bár a kettő közül tényleg a valahai megbízható káder a bizarrabb.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.04.21. 01:15:01

na, a simicska, no

gestapó-télapó, könnyű összekeverni az öregeket

lopják a zemberek pízííííít!

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.21. 01:24:07

@mavo: értem.

mellesleg tomcatről akkor terelődött el a figyelmem, amikor Novák beelőzte az ország legkártékonyabb embere szerepében. Érdekesség, hogy tomcat annyira szeret perelni, hogy egy javascript alapú túlterheléses támadás (amikor egy weboldal megnézésével a netező gépe lekéréseket indít a szerverhez) logjának összes IP címét leadta ismeretlen tettesek elleni feljelentés mellé, magyarul mindenkit feljelentett, aki megnézett egy weboldalt, és tudtán kívül lekéréseket indított. Személyesen ismerek embert, akinél emiatt házkutatást tartottak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 01:46:40

@flugi_:

ehhez a finom kis történethez szorosan hozzá tartozik, hogy tomket többek közt szereti magát it szakembernek is képzelni. mert ha nem tenné, az efféle esetek nem lennének olyan aljasul kínosak, mint amennyire azok.

novák egyébként azon kevés ember egyike, akiről elhiszem a külseje alapján, hogy debil

Ártányölő Vitéz Szent György · http://tomcateladta.blogspot.com/ 2012.04.21. 02:09:26

(Eme linken vidám történetek olvashatók a köztörvényes sertésbűnöző, valagfejű vérártány Polgár Tamás mindennapjaiból :

tomcateladta.blogspot.com/

Csak hogy mindenki értse, milyen pokoli vadat űz a Lovag!)

suski 2012.04.21. 02:57:04

A posztban nem lehetne megírni, hogy mi a rossebet írt Rózsa Misi Tomcatről...?

Alfőmérnök 2012.04.21. 06:59:25

@flugi_: "Fogalmaztam már finomabbra kommentet is emiatt :)"

Ja, csak te, ha jól sejtem, beazonosítható vagy az avatarod alapján, ami a te döntésed.
Tölgyet meg mások leplezték le. Persze béna, óvatlan volt a fickó, ebben megállapodhatunk.
És itt jönnek be a képbe vincenték, akik kiírták a nevét a blogjukon (majd mindjárt jön szempontpuska és elmagyarázza, hogy azonnal törölték is az irl adatokat, ami nem igaz, vagy valaki más, hogy amúgy is köztudott volt, hogy kicsoda, ami szintén nem igaz), másnap meg megírták a patkányos posztot, ami, túl azon, hogy elfogult és szerintem rosszindulatúan értelmezi a kommentet (ez még belefér a játékba), elég sok infót szolgáltatott azoknak, akik be akarták azonosítani a fickót.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 07:40:31

@Alfőmérnök:

elfogult és rosszindulatúan értelmezi a kommentet. :) lol.

mert még ha minden előzmény nélkül baszta volna oda molnár attila károly, hogy petschauer mindössze egy ártatlan, férfias szívatásba halt bele, még az mondanám, hogyne, ilyen gecik ezek, ezt a férfias szívatást férfias szívatásnak merészelik olvasni, hát ezek aztán mindenféle aljasságra képesek. például olyanokat is állíthatnak, hogy hát szegény olimpikon ugye már csak azért sem lehetett katonák között megszokott szívatás áldozata, mert petschauer nem lehetett katona a jóságos, elkötelezetten zsidóbarát rendszer jóvoltából, és hogy halála nem a kellemetlen, de a mókával járó kivétel, hanem a napi rutinnak megfelelő átlag volt az akkori popszakmában.

nem tudom, mi fasz történt veled, hogy elkezdted védeni ezt a patkányt, de kurva szarul áll

és egyszerűen elmebaj, hogy amikor molnár attila károly mártírszerepésről van szó, akkor rendben van, hogy kiírjuk a valódi nevét, ám ha a patkánykodása a téma, akkor következetesen tölgynek hívjuk, mintha titok lenne a kis huncut neve. van ez olyan mókás, mint amikor a kis patkány sunyin azon viccelődik, hogy hát őt nem is lehetett volna etikai eljárás alá vonni, mert nem ő tanított ott, hanem egy cég. nos, akkor nem is őt rúgták ki, hanem egy céget.

de nem mondhatom, hogy ez nem trend. lám, kövér is szépen beállt a sorba, ami valami miért kötelezővé kezd válni magára valamit is adó úgynevezett jobboldalinak, és ha némi késéssel is, de elkezdi előadni a valójában az újságírók voltak a hibásak, hogy le merték adni sztorit szegény schmitt pálról.

molnár attila károly egy férfias szívatás áldozata lett kérlek alássan. és normális európai országban nem a patkány apológiája és mártírrá emelése a default. ugyanúgy, ahogyan normális európai országban a schmittek maguktól takarodnak el szégyenükben, nem pedig színes szagos illusztrációi annak, hogy az évek óta tartó őszödi beszédes hirig állítólagos célja valójában szemenszedett hazugság volt az utolsó betűig.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.21. 07:50:33

@Alfőmérnök: látom jóban van ezzel az őrjöngő alemberrel. kérem, segítsen neki, értesse meg vele, hogy semmi jó nem születik abból ha tovább halogatja az öngyilkosságát.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 07:55:53

@jose maria padilla: Nem gyakran értek egyet aristóval, de alemberünk tényleg mutogatnivaló iskolapélda. Ha van gyereke, azt azért sajnálom. Cudar sors.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.04.21. 08:04:39

@ulloiut: (az utolsó bekezdéshez) Ha jól sejtem, nem nagyon olvastál rózsa misit az elmúlt években, ugye?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 08:10:24

@Holger Hartland:

talán ott indul a téma, hogy a gyerekemhez pontosan nulla közöd vagy, te erkölcsi hulladék. ettől a szalonnáci gazembertől megszokott, és már csak legyint az ember, ha jó két kis alemberezés között alemberként viselkedik, de ő nem tetszeleg a semleges, nempatkány édes bús szerepében, mint te.

Alfőmérnök 2012.04.21. 08:12:49

@mavo: "nem tudom, mi fasz történt veled, hogy elkezdted védeni ezt a patkányt"

Csupáncsak annyi, hogy éveken keresztül olvastam a kommentjeit, meg a posztjait, és, bár soha nem volt a szívem csücske, de méltatlannak érzem, ahogy bántak vele, sérti az igazságérzetemet. És ez természetesen nem azt jelenti, hogy egyetértek azzal a kommentjével. Cinikus hülyeségnek, bunkóságnak tartom, de ezt már többször leírtam.

Alfőmérnök 2012.04.21. 08:13:25

@jose maria padilla: Megpróbálok kommunikálni vele. Szeretem a kihívásokat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 08:15:34

@politicus:

repesve várom a rózsa misi idézeteket gyerekek kivégzésének szükségességéről. esetleg arról, hogy személyes adatokat nem kifejezetten törvénytisztelő módon kezelt, amiről ugye tudjuk, hogy arra ennek a blognak a szerzői és olvasói borzalmasan kényesek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 08:26:12

@Alfőmérnök:

"Cinikus hülyeségnek, bunkóságnak tartom, de ezt már többször leírtam."

ez akár még igaz is lehetne így önmagában például egy olvasztártól vagy egy projectmanagertől. a ppke legjobb oktatójáról nehezen.

még mindig ott tartunk, mintha molnár attila károly csak úgy a semmiből odabaszta volna a kijelentését. nem ez történt. és még ettől függetlenül is azt mondom, normális helyen egy normális ember ilyenkor a gőz kieresztése után bocsánatot kér, ha mástól nem is, legalább attól, akinek a felmenői elveszítését a kis ámokfutása közben legendának volt kedves minősíteni, és akkor egyszeri kisiklásnak minősíthetjük az esetet.

és az a mókás, ahogy ennek az embernek a védelmezői aggódnak az én gyerekemért. de kezdem megszokni. na jó, nem, a felsőbbrendűséggel súlyosbított rongyemberség elég nehezen megszokható és tolerálható.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 08:51:27

egyébként meg azt kell mondjam, valahol még akár szórakoztatható is lehetne, hogy egyesek a vad őszödi beszédezéstől saját úgymond integritásuk pillanatnyi feladása nélkül képesek eljutni a fenevad újságírók által kinyírt szegény köztársasági elnök úr könnyfakasztó történetéig.

a következetesség, az az átkozott következetesség, az ne lenne. lásd, ha szegínártatlan molnár attila károlyt nem lehetett etikavizsgálni, csak egy céget, akkor sajnos molnár attila károlyt nem lehetett kirúgni sem. ez van, nem molnár attila károly az ún. jobboldal mártírja az ügyben, hanem az oakeshott és vattacukor bété. és az is valami, nem?

Alfőmérnök 2012.04.21. 09:01:53

@mavo: Fárasztó vagy.
Nyilván azt várod el, hogy kezdjem el védeni tölgy kommentjét. Nem fogom. Máshogy értelmezem, mint jt-ék, de nincs kedvem tölgy szövegelemző kiselőadást tartani.
Aki meg jm padillát teljesen komolyan veszi, az valszleg nem túl intelligens.

MézesRozi 2012.04.21. 09:03:32

b@szodergé. ez a képmutatás csúcsa. nam baj, igyekezhettek, előbb-utóbb vagy örülünkmandíner.hu lesz a blog neve vagy titeket is úgy fognak kicsinálni, hogy csak "véleményt" írnak rólatok. és már előre a következő poszthoz kövér terroristázásához: igaza volt. sajnálom, hogy nem ő lett a ke. bár bízom áderben is:))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 09:40:25

@Alfőmérnök:

„Nyilván azt várod el, hogy kezdjem el védeni tölgy kommentjét. ”

látod, ezért nehéz VELETEK kommunikálni. az állandó kisebb-nagyobb paranoid tünetek miatt. természetesen tőled is elnézést kérek, ahogyan aristótól is, hiszen nyilvánvalóan az én kurva anyámat, hogy állandóan félreértitek amit írok.

a másik dologban: tudod ki mivel "viccel", az erősen árulkodó dolog. és az is, kinek mi a vicces. ha neked ez, hát akkor sajnállak, és ha én lennék az ultra független roppant vicces hartland, akkor egy kicsit aggódnék is az esetleges gyerekedért.

Alfőmérnök 2012.04.21. 09:54:53

@mavo: Nem mondtam, hogy jmp vicces. Azt mondtam, hogy nem kell teljesen komolyan venni.

szempontpuska 2012.04.21. 10:10:58

@Alfőmérnök: :-)
Szó sincs róla, hogy azonnal.
Hanem amikor észrevettem akkor. Nem ülünk állandóan a gép előtt, mi sem láthatunk mindent.

A mandineren és a netszerte különböző blogokon is vannak fenn irl adataink (most is) ennek megfelelően tölgy IRL adatait jt sem a moszadtól kapta hanem ugyanonnan (gyk. a netről) ahol a sajátjai mind a mai napig kinn vannak csak ő nem csipog miatta...

(igaz, nem nincsenek is olyan patkány megnyilvánulásai, amit le kéne tagadnia, mint a jellembajnoknak)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.21. 10:18:42

@Alfőmérnök: nem teljesen értem. Amíg valami nem derül ki, addig meg sem történt? Ez az a logika, ami alapján Kövér a minap leterroristázta a hvg-seket, mert megtalálták SP disszertációját.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.21. 10:34:07

@Rózsa Misi: szóval akkor ki akarnak rúgni a munkahelyedről, mert "hiszel a demokráciában"? te hazudós patkány :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.21. 10:37:52

@gyz: de finnyáskodtál, mert miközben ízléstelen, prímitív vagy, leprimitívezel engem.
ha jogos a gyalázkodás, nem hinném, hogy lehetne primitív, mellesleg hasonlítsd össze az én gyalázkodásomat a haverodéval, mavoével, nem érzel különbséget? ha nem, szintén azt bizonyítja, hogy szolid képességű elme vagy
én is tényt közöltem.

Alfőmérnök 2012.04.21. 10:39:16

@flugi_: Amíg valami nem derül ki, nem tudjuk, hogy mi történt. Pl. azt a mai napig nem tudjuk, hogy ki írta a kérdéses kommentet. Mert nincs rá bizonyíték.

town 2012.04.21. 10:39:30

@suski:

"Rózsa Mihály
Tomcat azt állítja magáról, hogy ő nem náci, nem rasszista, nem megélhetési feljelentgető. Nos ha ez igaz lenne, akkor ugye nem lehetne semmi kifogása az ellen, hogy a neki megítélt kártérítési összeget hátrányos helyzetű roma gyerekek étkeztetését segítő alapítvány számára ajánljuk majd fel!"

town 2012.04.21. 10:44:19

" a neki megítélt kártérítési összeget hátrányos helyzetű roma gyerekek étkeztetését segítő alapítvány számára ajánljuk majd fel!" "

És aki a kártéritését nem roma gyerekeknek ajánlja fel, az náci és rasszista, hiába is tagadja.
R.Misi logika. Ezt csinálta mindenkivel, aki nem értett vele egyet.

gyz 2012.04.21. 11:14:50

@tesz-vesz: nekem innen senki nem haverom, legalábbis nem tudok róla.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 11:22:04

@Alfőmérnök:

kezdek gyanakodni, hogy molnár károly attila valójában nem is létezik, és a ppke-re valóban az oakeshott és vattacukor bété járt be előadásokat tartani.

na de hová tűnt damon hill?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 12:06:36

@mavo: Azért sajnálhatom. :(

Egyébként majdnem azt akartam írni, amit @Alfőmérnök: , de megelőzött.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.21. 12:38:32

@Alfőmérnök:
én valamikor régesrégen egy disznóval próbáltam kommunikálni, sikerrel. ahányszor a felé nyújtott ételért nyúlt, az orrára vertem. azt este mikor a moslékot öntötte elé a gazdasszony, hát rítt, hogy nem eszik a disznaja.

Veridicus2012 2012.04.21. 12:48:23

Ergé alapvetően ott téved, hogy a Rózsa által Tomcatről leírtak NEM a vélemény kategóriába tartoznak (ami ugyebár szabad), hanem olyanokat állított, hogy Tomcat lopott, Molotov-koktélt dobott arra a jegyirodára, stb. Ezek konkrét tényállítások, bűncselekmények elkövetésével vádolta meg, még szép, hogy Tomcat beperelte. Nagyon jól tette. Remélem, a gatyája is rámegy a hazudozásra. Ideje volt, hogy végre valaki helyrerakja ezt az SZDSZ-es zseb-Göbbelset.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 12:55:40

@Holger Hartland:

ismétlem, semmi közöm hozzá.

az esetet meg vegyük szépen kétfelé. ha egy patkányról leírják, hogy patkány, akkor így járt, az ellene irányuló ellenszenvet az utolsó hangig kiérdemelte, ha ellenben egy facebookos idióta ki akarja baszatni (ami ugye nem sikerült a fő kenyéradója esetében), akkor nem fogom magamat ismételgetni, aki akar utána néz, hogy mi a véleményem.

molnár attila károlyt kapott egy férfias szívatást, ennyi, rövid időre ő került a fasz rosszabbik oldalára, és azért azt mondjuk ki, ő férfias szívatása egy pöttyet kevésbé sikeredett férfiasra, mint a néha olimpiai bajnoké. az eltén továbbra is taníthat, egzisztenciális problémái meg ugyan ne legyenek már attól, hogy az oakeshott és vattacukor bété nem állhat ki többé a ppke-n tanítani. rendkívül méltatlanul viselkedett, és ha ezért kivételesen méltánytalanságot kapott cserébe, hát mit mondjak, nem ez fog engem a sírba vinni.

egyébként itten kicsit feljebb olvasható, milyen az, ha valakit valóban férfiasszívatnak, meg méltánytalanok vele egy cseppet. ráadásul kedvenc hősünkkel ellentétben valóban némiképpen méltánytalanul.

tényleg, politicus azóta is keresi, hol és ki gyerekének akasztásáról írogatott mostanság ez a rózsamisi?

Alfőmérnök 2012.04.21. 12:56:23

@jose maria padilla: Mindenkinek van valami takargatni való a múltjában...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 12:59:55

@mavo: Pliccs-placcs. Tocsogj benne, de nélkülem. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 13:04:16

@Holger Hartland:

ahogyan pedig kedélyesen próbálsz egy zsebnácival összekacsintgatós duettben a magánéletemben turkálni, mínvájdling arról sápítozol, hogy jaj, szegény molnár attila károly irl, az konkrétan priceless

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 13:07:18

@Holger Hartland:

egy választ azért még tudnál nekem adni? olyan őszintefélét?

van neked bármi bajod azzal, ahogy bbjnick schmitt pált védi?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.21. 13:29:24

@mavo: alember! régebben tényleg feltételeztem, hogy meghúzod a lányodat és ezt le is írtam. jóideje nem teszem. akkor most miért akarod kiprovokálni, hogy mégis?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 13:32:50

@mavo: Majd ha egyszer kiteregetik a személyes adataidat, följelentenek és megpróbálnak ellehetetleníteni vagy kirúgatni a kommentjeid miatt, onnantól kezdve soha többet egy rossz szavam nem lesz rád. De addig...! :)

Bbjnick szerintem hajmeresztő lükeségeket írt Schmitt Pállal kapcsolatban. Ismeri a véleményemet, én is az övét, nem vitatkozunk, mert beláttuk, hogy nincs értelme.

ulloiut · http://orulunkvincent.blog.hu/ 2012.04.21. 13:50:20

@politicus: "(az utolsó bekezdéshez) Ha jól sejtem, nem nagyon olvastál rózsa misit az elmúlt években, ugye?"

Talált, süllyed. Nagy összegben fogadtam volna, hogy ez soha nem merülhet fel hendikepként egy Mandineren folytatott vitában, de úgy látszik minden megtörténhet:-) Régen nem olvastam Rózsa Misi blogját. Korábban is csak rendkívül ritkán, de nem emlékszem, hogy mikor volt utoljára. Valami olyan dereng az egyik posztjából, hogy ő nagyon kritikus volt az SZDSZ politikájával kapcsolatban. Feltételezem a régi SZDSZ kritikája inkább közelebb áll hozzátok, mint távolabb. Kimaradtam valami lényegesből? Misi sztálinista lett?

szempontpuska 2012.04.21. 14:03:54

@Alfőmérnök: Semmi gond. Nekem így megfelel :-D

Alfőmérnök 2012.04.21. 15:58:00

@Ártányölő Vitéz Szent György: Volt valahol, valamikor egy videó, amiben Ártány egy bloggert, vagy valakit fizikai erőszakkal kényszerített, hogy olvasson fel egy általa írt levelet.
Nem tudna segíteni, hogy hol találom meg?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 16:36:21

@Holger Hartland:

wow. további kellemes összekacsintgatást a zsebnácival

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 16:40:05

@Holger Hartland:

brutális egyébként, hogy mennyire nulla az értési képességetek.

ha legalább örömtáncot jártam volna molnár attila károly irl basztatása miatt, még érteném. de így?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 16:50:41

@ulloiut:

én most olyan 6 év elmúltával újra ránéztem, mit lehet az a szörnyűség, de azon felül, hogy egy kicsit diktatúráról írogat, én semmi extrát nem fedeztem fel.

valóban van valami csúnyán fals abban, hogy ezzel az emberrel ugyanúgy lehet egyet nem érteni, mint tomkettel, de szerintem nem éri meg erre kihegyezni a postot.

Ártányölő Vitéz Szent György · http://tomcateladta.blogspot.com/ 2012.04.21. 17:32:36

@Alfőmérnök: A sertésbűnöző törvénytelen cselekedetei szerencsére jól dokumentáltak lovagrendünkben, az Ön által keresett videó többek között itt is megtalálható:

http://video.xfree.hu/?n=oswald_andras|a78ff8e9bacc2abf6c6f48e4fde6525c&vcim=Tomcat%20%E9s%20Loydi%20illemtan%F3r%E1ja#videoloc

A Novák Elődöt bántalmazó videót felteszem, mindenki ismeri, viszont a topikbeli megszólalása miatt külön aktualitása van annak a hangfelvételnek, ahol a jobb sorsra érdemes, jólelkű gyagyás meleg digitális segédmunkás SoDI-bloggert fejeli meg a tisztátalan mangalica párnázott arcával:

www.youtube.com/watch?v=7h09PcA6-3k

Ártányölő Vitéz Szent György · http://tomcateladta.blogspot.com/ 2012.04.21. 17:41:36

A hangfelvételen hallható harmadik személy egyébként a hírhedt budapesti csöves-lomis Pál Marcsi, SoDI régebbi szeretője, aki felejthetetlen éjszakákon szerzett a Gyagyásnak örök élményeket legendás vízisikló mozgásával. A fiatal pár egy önfeledt napját házivideón is megörökítette, az alábbi klasszikust mindenkinek ajánlom:

www.youtube.com/watch?v=tVoZ0kugkcQ

A sors iróniája, hogy a videóban SoDI a panellakókat 'borgoknak' titulálja, hamarosan viszont gazdasági életképtelensége miatt ő is panelba kényszerül költözni, más szavakkal: borg lesz.

Alfőmérnök 2012.04.21. 17:52:07

@Ártányölő Vitéz Szent György: Köszönöm, erre a videófelvételre gondoltam.
Azt nem lehet tudni, hogy mi van Dragon64-gyel és a Bombagyár Ökotanyával?

Alfőmérnök 2012.04.21. 18:09:02

@Alfőmérnök: "Az ökofarm becsődölt, ha jól tudom Dragon és a telek tulajdonosa közötti vita miatt. Jelenleg a "befektető" - aki az állatok vásárlásához és a gombatermesztéshez szükséges tőkét adta volna - és Dragon64 új helyszínt keres. Kíváncsi leszek a fejleményekre."
www.hunhir.hu/forum.php?rsid=640&max=10&start=850

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 19:12:44

@mavo: Dehogy jársz örömtáncot. Okádsz, beletapicskolsz. Az őrminek igaza van.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 19:53:26

@Holger Hartland:

mostanra már pont leszarom, mi a véleményed. és a véleményed értékét éppen te magad amortizáltad le. hát ez van.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.04.21. 20:09:24

@mavo: Brühühü! :)

(Na végre! Már azt hittem, sose rázom le.)

Alfőmérnök 2012.04.21. 20:48:01

@mavo: Nem mintha hiányozna, de nem nagyon látom, hogy ebben a bombahírekben hol van tomcat és blogina?

www.bombahirek.hu/blog/szerkblog/20120331-hirgyalazo-1-kiserleti-adas

Hejj, azok a régi szép bombagyár rádiós beszélgetések... :)

2012.04.21. 21:52:02

Igazi mandineres megnyilvánulás ez a poszt. Nem baj, hogy Rózsa rendszeresen rágalmaz, a rossz csávó az, aki feljelenti. (Egyébként tényleg rossz csávó, de nem ezért.)
Különösen szép történet ez, hiszen a saját furkós botjuk csapja fejbe azokat, akik azt a legserényebben lóbálták. 20 éven át hányszor hallottuk, hogy milyen vélemények tolerálhatók, és milyenek nem. Ki kaphat nyilvánosságot, ki nem. Kit kell a közösség erejével, és kit a törvény erejével elhallgattatni, stb-stb.

Hát most a közösség erejével gyűjtögetheti a kártérítési pénzt a rágalmazó-bajnok.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 23:30:27

@Alfőmérnök:

látod, ezzel megfogtál. az biztos, hogy a bombahír tomket brandjének indult, és megnyilvánulásai alapján az irány ugyanaz ezen a bombahíren, akárki is tartja fent és szerkeszti.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 23:32:03

@Holger Hartland:

és akkor végre zavartalanul beteljesülhet szerelmetek a markánsan férfias arcú csendőrtiszttel, ah, szív repedj meg

teknős 2012.04.21. 23:45:19

Azért összefoglalnék pár dolgot Tomcat-el kapcsolatban.

1. Ő úgy érzi, hogy nagyon sokat tett a komcsik/gyurcsányi ellen és nagyon meghurcolták érte. Ha gyűlöli a ballib oldalt, az teljesen érthető. A börtönben töltött hónapokért és koholt vádakért még senki nem kért bocsánatot.

2. Nem tudok róla, hogy a Fidesz pl eljárási kegyelmet adott volna neki, kártérítést fizetett volna neki. Semmi olyat nem tett, ami meghaladja egy szabálysértés mértékét.

Szóval igazán nem akarom védeni, de vissza az arccal. Viszont tényleg nem jó válasz, amit csinál, de egy sértett ember.

Alfőmérnök 2012.04.22. 07:56:36

@teknős: Teknőc anyó, van igazság abban, ami írsz.
Már csak azért is, mert azelőtt liberálisnak mondta magát a hülyegyerek. Mondjuk liberálisnak is pont olyan hülye volt, mint radikáljobbosnak, de ez részletkérdés.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.04.22. 11:16:41

@mavo:
ez a két hisztis picsa minden poszt alatt eljárja a mak-féle mártírtáncot. ez olyan rituális dolog, ilyenkor nem szabad őket zavarni.

LMP=SZDSZ 2012.04.22. 19:43:09

"Tomcatnek gyűjtenek pénzt Andrassewék - jobban fáj nekik egy ezres, mintha egy század gárdista venné ki a veséjüket"

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=52760

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.22. 22:07:17

@Alfőmérnök: mármint most bizonyíték alatt azt a jogászos-bírós bizonyítékot érted, vagy a simát? Sima úgy tudom van :)

Alfőmérnök 2012.04.22. 22:22:50

@flugi_: Nem nagyon értem, mi a különbség a jogászos-bírós meg a sima között?
Hacsak a sima nem azt jelenti, hogy pletyka.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.23. 00:54:24

@Alfőmérnök: hát hogy a bíróságon lehet azt mondani, hogy feltörték a gépemet és az én szóhasználatommal a nevemben írtak egy hozzászólást, ami ugyan olyan mint a többi, de ez most nem én voltam, bizonyítsa be a vád hogy nem így történt.

A valóságban meg röhögünk az ilyen védekezéseken, ahogy azon is, hogy az illegális szemétlerakónál lefényképezett vádlott a védekezésében éppen elszállítja a szemetet, és felfelé pakolja a sittet, bizonyítsa be a vád, hogy nem így történt.

Alfőmérnök 2012.04.23. 08:07:10

@flugi_: Először azt kéne bebizonyítani, hogy valóságos a fénykép és nem photoshoppal manipuált.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2012.04.23. 09:19:11

@ulloiut: Thx, majdnem biztos voltam benne.
Szerintem érdemes beleolvasgatni néhány évvel ezelőtti írásaiba, h lásd azt a penetráns, agresszív, visszataszító stílust, amit ez az "úr" képvisel(t). És utána érteni fogod Ergé önbesorolását is.

teknős 2012.04.23. 09:27:54

@nu pagagyí: A környezetemben, az ismerőseim körében a balliberális kormányzat alatt történtek ilyen dolgok. Nyilvánvalóan azért, mert az én környezetem deklaráltan jobboldali. Csak a mi meghurcoltatásunkból nem lesz, lett hír. Ennek is meg van az oka, de ne tegyünk úgy, mintha a görénység csak az egyik oldal sajátja lenne.

Én egyébként azt sem értem, hogy a kormányzati körök belső kiszivárogtatásai miért mindig az ellenzéki sajtóban jelennek meg. Ha meg ennek folyamodványaképpen kirúgnak valakit az állásából, akkor nehogy már sajnálkozzunk miatta. Miért is kellene bárkinek is olyannal dolgoznia, akiről eleve tudja, hogy nem érdekelt a munka sikerében.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.23. 13:34:03

@Alfőmérnök: gyönyörű kitérő válasz :D

Mindenesetre az tény, hogy a bizonyság és a jogi bizonyítottság, sőt, a tudományos bizonyítottság egymástól mind különböző dolgok. Mindannyian tudjuk, hogy mak írta a kommentet, de a jog előtt lehet úgy tenni, mintha nem ő lett volna. A bírósági érveléseket a közbeszédbe visszahozni nagy marhaság, ebből volt anno a sok hótkomoly kommentelő, hogy dehát az új magyar gárda nincs betiltva, semmi probléma nincsen vele - miközben csak azt izgatja a bírósági ítélet meg a jogászi csűrcsavarás, aki a kákán keresi a csomót.

Ugyanígy lettek a fidesz-cégekből fidesz-közeli cégek is, meg a taggyűlés - nemtaggyűlés is egy ilyen kérdés volt: a lényeg helyett olyan jogi csűrcsavarással állnak neki emberek foglalkozni, aminek _valójában_ nincs értelme, csak jogilag.

Alfőmérnök 2012.04.23. 13:49:37

@flugi_: "Mindenesetre az tény, hogy a bizonyság és a jogi bizonyítottság, sőt, a tudományos bizonyítottság egymástól mind különböző dolgok."

Én ezt vitatnám. Nem nagyon van bizonyság, max. a matematikában.
Amit maga sima "bizonyság"-nak hív, azt nálam úgy hívják: hiedelem.
Attól tartok, nem értünk egyet episztemológiai kérdésekben.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.23. 16:11:00

@Alfőmérnök: én inkább úgy fogalmaznék, hogy a jog nem tükrözi tökéletesen a meggyőző erejű bizonyosságot, főleg az ártatlanság vélelme, és például a digitális eszközök bonyolultsága miatt.

Volt egy rendszergazda, akit miután kirúgtak, a rendszer elromlott. Bizonyítani annyit lehetett, hogy az ő gépéről az ő munkaidejében az ő jelszavával léptek be és rontották el a rendszert. Nem ítélték el, de mindenki tudta, hogy ő volt, és természetesen ő volt, csak letagadta. Erre nem az a válasz, hogy nem tudjuk mi történt, mert pontosan tudjuk mi történt, csak annyit, hogy nem volt jogilag bizonyítható a dolog, mivel nem "kétséget kizáróan" van bizonyítva a vád, csak meggyőző erejű.

Ezért mondom, hogy a jogban alkalmazandó bizonyosságkezelést a mindennapokra kiterjeszteni hiba.

Alfőmérnök 2012.04.23. 19:36:24

@flugi_: "de mindenki tudta, hogy ő volt, és természetesen ő volt"

És mi van, ha mégse ő volt?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.04.23. 22:20:49

@Alfőmérnök: tényleg, mi van akkor? Gondolom először is azzal érvelne, hogy miben tér el az inkriminált hozzászólás attól, amit ő mondott volna. Ez a jogban természetesen felesleges, mivel a bizonyítási kényszer nem rajta van, tehát nem neki kell meggyőznie minket az igazáról..

Ugyanennyire érdektelen, hogy taggyűlés volt-e vagy sem, emlékezz, ott sem azt támadta a fidesz, hogy elhangzott-e az inkriminált mondat, csak annyit, hogy nem taggyűlés volt. A fidesz cégekről is csak annyit állapíttatott meg, hogy a cégek egyikének sem hivatalos tulajdonosa a párt, tehát az ÉS hazudott.

Mak esetében engem nem az érdekel, hogy ő írta-e vagy sem, hanem az a tény érdekes, hogy mindenki pontosan tudta, hogy ez a tölgy nevű felhasználó simán leír ilyesmit, mert szokott ilyesmit leírni. Ennek a zöme természetesen nem büntetőjogi kategória, csak bicskanyitogató agresszió, és ugye az általános ingerküszöb itt elég magas, könnyen beesik egy-egy már akár perelhető-büntethető hozzászólás. Mindenesetre teljesen felesleges _valójában_ olyasmit dumálni, hogy az egyik a sok egyformából pont nem ő volt, hanem az éppen valaki más. Ez kizárólag jogilag érdekes.
süti beállítások módosítása