Keresztények a keresztényellenességről
2012. április 06. írta: Redakció

Keresztények a keresztényellenességről

  Nemrég tette közzé az európai keresztényellenességről szóló jelentését a Keresztények Elleni Európai Intolerancia és Diszkrimináció Figyelőközpontja (OIDCE). Erről kérdeztük Gudrun Veronika Kugler nemzetközi jogászt, a jelentés szerkesztőjét, aki szerint a tolerancia szószólói intoleránssá váltak, gyűlöletbeszéd-törvényekre pedig nincs szükség.

  Szilvay Gergely interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr464368138

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A húsvéti nyúl visszavonul 2012.04.07. 10:15:45

Szülők és gyerekek aggodalommal telve várják az idei húsvétot, miután a húsvéti nyúl a mai napon bejelentette visszavonulását. Az Elvarázsolt Kastély munkatársai, akik elsőként értesültek a húsvéti nyúl döntéséről, megkísérlik a lehetetlent és megpróbá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takács bálint (törölt) 2012.04.06. 17:01:59

katolikus diszkrimináció figyelő központ. ez valami vicc ugye?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.06. 18:00:08

@takács bálint:

„(...) The campaign for the legalisation of gay marriage does not simply represent a claim for a right; it also represents a demand for the institutionalisation of new moral and cultural values. This attitude was clearly expressed last weekend by Trevor Phillips, chairman of the UK Equality and Human Rights Commission. He argued that Christians, particularly evangelical ones, are more troublesome than Muslims in their attitudes towards mainstream views. In particular he warned that ‘an old-time religion incompatible with modern society’ was driving Christians to clash with mainstream views, especially on gay issues. Incidentally, by ‘mainstream’ he of course means views which he endorses. (...)” (www.spiked-online.com/index.php/site/article/10646/)

"2009-ben a gyűlölet-bűncselekmények 29 százaléka vallási meggyőződés ellen irányult. Skóciában a skót kormány 2011. novemberi felmérése alapján a vallási erőszak 95 százaléka a keresztények ellen irányult, Franciaországban ugyanez a szám 84 százalék." (Részlet a Kugler-interjúból)

Ez vicc?

ü
bbjnick

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2012.04.06. 19:12:33

@bbjnick: "Skóciában a skót kormány 2011. novemberi felmérése alapján a vallási erőszak 95 százaléka a keresztények ellen irányult,"

Skóciában a vallásos lakosság valamivel több, mint 95 százaléka keresztény.

en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Scotland

"Franciaországban ugyanez a szám 84 százalék."

Franciaországban a vallásos lakosság valamivel több, mint 84 százaléka keresztény.

en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_France#Statistics

Úgyhogy a fentiek csak azt jelentik, hogy arányaiban ugyanannyi vallási erőszak irányul a keresztény hívők, mint a nem keresztény hívők ellen.

Bár meg kell hagyni, a 85 és a 95 százalék jól hangzik.

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2012.04.06. 19:14:05

@Komavary: abba meg bele sem merek gondolni, Írországban mindez hány százalék :p

partfish 2012.04.06. 19:38:46

talán kicsit kevesebb gyermeket kellett volna megrontani. de ha már a farkuknak nem is tudnak parancsolni az erkölcs letéteményesei, akkor legalább nem kellet volna eltussolni a gusztustalanságokat.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.04.06. 19:56:58

legalább már hivatalosan is írásba foglalják, hogy a tolernacia az ellenségük és küzdenek ellene. ez már haladás !

Szerintem bbjnick és baráti köre hatalmas karriert futhatna be ebben a nagyszerű szervezetben. tennivaló is akadna bőven.
Például ott van az ateista.info, ahol naponta több keresztényellenes uszító cikk jelenik meg, egyházi méltóságok címét és telefonszámát hozzák nyilvánosságra. Az utcán rendszeresen agresszív ateisták vandálkodnak, "mocskos katkók" és ehhez hasonló jelszavakat harsogva.
A Parlamentben nyíltan ateista pártok tartanak keresztényellenes, uszító beszédeket. Informális szervezeteik pedig megfélemlítő felvonulásokat rendeznek a keresztény templomok környékére.

szerencsére mind elkárhozik a pokol tűzén !

2012.04.06. 20:06:44

Milla, libsik és Pesty kicenzúráztatott dokumentumfilmje.

A tolerancia és szólásszabadság liberrált bajnokai mindenhol ugyanaz a szarházi képmutató bagázs.

takács bálint (törölt) 2012.04.06. 20:44:07

@bbjnick:
egy francia magasról leszarja a pápát, akkor is ha római katolikus. a francia értelmiség en bloc libertárius vallású függetlenül attól, hogy melyik felekezet anyakönyvezte. az európaiak döntő többsége keresztény, de nem hisz a pápaság intézményében. jelzem a püspökök sem. a katolikus egyházak tanulóinak döntő többsége.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.06. 20:44:43

@Komavary:

Ezek a számok, ezek a számok!

A probléma csak ott van, hogy ezeknek a vallási indíttatású gyűlölet-, pontosabban vallási erőszak-bűncselekményeknek a 95 ill. 82%-át a lakosság(ok) nemkeresztény 5 ill. 15%-a követi el.

Hoppá!

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2012.04.06. 21:17:15

K-TEK

Ha jól meggondoljuk, eddig akárkire szavaztunk, mindig csak libsizmust kaptunk, hol erőspista, hol csak krémesen lágy formában (kutyaszar).

De legalább mesterségesen, erőszakkal és gyorsan lezavarták a birkanyírást, amiért a legyengített immunrendszerű keresztények még sorba is álltak!

Lószar egy ilyen pofonszámláló bizottság, kevés már a szamárság csengettyűszava, pár jól megtermett kuvasz, _az_ adekvát válasz a farkasoknak.

Alabárdos svájci gárda helyett katolikus TEK -et, aztán minden héten megfektetni pár angyalcsinálót vagy gyermekmegrontót, buzitanyát, szerkesztőséget!

A szabadság, egyenlőség és testvériesség helyett a Szentháromság nevében, Ámen!

karosszékely 2012.04.06. 22:07:08

Barangó, hol vagy, segíteni kell, gyere vissza!

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2012.04.06. 22:18:34

@Bell & Sebastian: Remélem egy pár keményen bepipázott Opus Dei-s keményen megdolgozza azt a hédert, feszítővassal, hegesztőpisztollyal.

takács bálint (törölt) 2012.04.06. 22:18:38

@Bell & Sebastian:
a vatikánt az amerikaiak fogják megfektetni. amerikának ugyanis van már egy pápája. úgy hívják obama. ő az első fekete amerikai pápa. aztán persze lehet, hogy most majd újat választanak helyette. de neki sem fognak dirigálni a vatikánból.

és ugye az usa első számú kereskedelmi célja latinamerika meghódítása. ehhez kell a közös kereszténység. tehát egy ideig támogatták ez ügyben rómát. de most már inkább útban vannak nekik a katolikusok.

észak-európa evangelikus. vagy ahogyan itt mondjátok: balliberálisok. "ballibant"skandinávok. buzi vikingek. a franciák libertárius vallásúak. a liberté, egalité, fraternité felülírta a római katolikus szentháromságot. és ugye a közép ejrópaiak is azt mondják, hogy ehhez a protestáns vonalhoz kellene felzárkózni. a vicc az, hogy még a balkáni népek is ezt mondják. a szerbek is unió pártiak lettek. mert rájöttek, hogy annak keretei között jöhet létre nagy-szerbia, vagy középeurópai föderális keretek között.

csak ehhez az egészhez nem kell a katolikus vallás. mert a katolikus egyház még mindig ott tart, hogy hányat kukorékolt a kakas szent péternek.

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2012.04.07. 03:44:10

@bbjnick:
Erre pl. a skótoknál nem találtam adatot:
www.scotland.gov.uk/Resource/Doc/362943/0122956.pdf

De tényleg hihető, hogy részeg hindu, zsidó és muzulmán focidrukkerek összekarolva vallásibűnöznek.

Honnan tudod, hogy nem a katolikus-protestáns ellentétek adják a vallási gyűlölet-bűncselekmények nagy részét?

(Egy száz százalékosan keresztény államban a vallási gyűlölet-bűncselekmények száz százaléka is a keresztények ellen irányulna.)

istvankah 2012.04.07. 10:14:01

A vallás úgyan-olyan megosztó,mint a politika!Az ember,ha feladja a szabad vélemény formálás jogát,minden aljasságra képessé válik!Hínni mindenkinek magában kell,ez a hít a legerősebb!A gyengék mankója a vallás!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.04.07. 10:44:10

@takács bálint: katolikus? A központ nem a katkó egyházé, és nem csak a katkókra figyel.
@.Pierre Bezuhov.: ki mit ért tolerancia alatt. Ez alapján pl. aki a keresztény tanokat szidja, az is intoleráns, és küzdeni kell ellene, nem?

Kandeláber 2012.04.07. 10:58:16

Kugler kijelentéseinek igazát tökéletesen alátámasztja a liberális falka itteni üvöltése.
A libbancs fiókák szemét már a "keresztény" szó is csípi, legszívesebben az egyházat is betiltatnák.
A Sickratman szellemi színvonalára süllyedt ifjú- és kevésbé ifjú liberátorok tobzódása Magyarországon is elért egy olyan szintet, amely megkövetelné a csendes többségtől, hogy erősítse a hangerőt.
Angliával kapcsolatban azért megjegyezném, hogy Cameron nemrégiben kijelentette: "Our country is Christian" (forrás: Sky News), úgyhogy a háborút még nem nyerték meg a libbantak.

Kandeláber 2012.04.07. 11:12:33

A libbancsok az ún. "gyűlöletbeszéd" pönalizálásának követelésével gyakorlatilag a véleménnyilvánítás szabadságát kívánják korlátok közé szorítani.
Természetesen ők határoznák meg, hogy mi minősül "gyűlöletbeszédnek", így teljesen a kezükben tartanák a sajtót, de talán még magánbeszélgetésben elhangzó kijelentéseket is büntetnének.
Érdekes, hogy a filozófus Vajda, aki a valóban művelt és valóban toleráns liberálisok közé tartozik, többször is kifejtette, hogy a vélemény kinyilvánításának minden körülmények között szabadnak kell lenni, ez azonban pusztába kiáltott szó maradt.
Szóval kettős mérce : vörös csillagos, Che Guevarás póló mehet, árpád-sávost betiltani.
Szerencsére azért még nem teljeskörű a dominanciájuk.

takács bálint (törölt) 2012.04.07. 11:55:46

@dobray:
azt aláírom, hogy a vatikán ellen egy hecckampány folyik. de ez nem diszkrimináció vagy intolerancia, hanem egy vallásháború. aminek a célja az, hogy a római katolicizmust itáliát leszámítva egész európában szubkultúrává tegye.

az nem diszkrimináció, hogy valaki a vatikánt szidja. mint ahogyan az sem intolerancia ha valaki izraelt bírálja. az orbán kormányt ostorozni sem magyar-ellenesség.

homoródkarácsonyfalváért 2012.04.07. 12:22:48

Áldott húsvéti ünnepeket mindenkinek!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.07. 14:06:54

@Komavary:

észak-írországban a legmagasabb a kereszténygyűlölet. :D

Bloodscalp 2012.04.07. 16:41:16

@dobray: zseniálisan belekaptok ideológiákba, filozófiákba, jogba is bármibe hogy önigazolást találjatok-akár a liberalizmusból is ollóztok részletek, és keményen megkövetelitek a toleranciát magatok felé-sokmindenre hivatkozva. Viszont buzikat és nőket fel nem vennétek papnak, és fapofával mondjátok hogy ez van jól-szó sincs megkülönböztetésről.

Ez viszont haláli, akár csak smitt pali, ti vagytok az áldozat:) ennyi gyerekkínzás és eltusolás után csodálkoztok hogy nem vagytok népszerűek? csak nyivákoljatok.

szt.laci 2012.04.07. 16:57:42

@karosszékely:
Most még visszajöhet, de a kárhozatból már nem tud.
Tudod, ...nagy közbevetés van köztünk, és köztetek, aki át akarna menni innen oda, vagy onnan ide, nem teheti...

Bloodscalp 2012.04.07. 17:06:21

@dobray: BRÁVÓ!!! esküszöm nem értettem én sem:) keresztény ellenes támadások:)))) lófaszt...
Ugyan milyen konkrét támadások érnének egy keresztényt európa közepén?
Ilyenek...

"April 2012: The Catholic Schützenverein voted in March 450 to 28 to not to allow homosexual or lesbian „kings“ or „queens“ to preside activities together with their partners. The German federal anti-discrimination commission screened this decision and declared it to be in disrespect of the law.

The Schützenverein has pronounced to pursue the legal debate. "
...
"March 2012: It is not the first time the pop star Madonna uses the bashing of Catholicism as a base for the writing of her lyrics. “Girl Gone Wild” begins with the first few lines of the Roman-Catholic Act of Contrition as it shows the 53-year-old singer in black tight pants and stiletto heels while surrounded by topless men.

The homoerotic show is so vulgar that YouTube says the video is not fit for those under the age of 18. Her new CD also features “I’m a Sinner.” With lyrics such as “I’m a sinner, I like it that way.”
...
March 2012: The Frenc Channel Direct8 has streamed a new episode of the show "Very bad blagues" called "When one’s an apostle" ("Quand on est apôtre") which mocks the last supper. "
...
March 2012: About fifteen people came to St Eloi’s church to insult parishioners at the end of Sunday Mass. It is not the first time this Catholic church is targeted by anti-Christian acts, as it had already been covered whith tags and anti-Christian posters.
(ennek vajon mi van a hátterében?)

ez nem egy áldozatgyűjtő oldal, totálisan letámadják azt aki keresztbe tesz-vagy úgy gondolják róla- nekik

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.07. 17:38:51

@Komavary:

"Honnan tudod, hogy nem a katolikus-protestáns ellentétek adják a vallási gyűlölet-bűncselekmények nagy részét?" --- kérdezed.

Skóciában katolikust csak mutatóba lehet találni, Franciaországban protestánst hasonlóképp. Nem hinném, hogy ezekben az esetekben katolikus-protestáns ellentétről van szó: mi már évszázadokkal ezelőtt lejátszottuk a magunk meccseit...

"Egy száz százalékosan keresztény államban a vallási gyűlölet-bűncselekmények száz százaléka is a keresztények ellen irányulna." --- írod.

Ott igen, de itt nem ilyen államokról van szó.

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása