Elvitték a Gyurcsányt, frankón – Mandiner TV
2011. december 23. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Elvitték a Gyurcsányt, frankón – Mandiner TV

  Kossuth téren jártunk, LMP-seket és jobbikosokat láttunk, fennakadtak a rácson, kellemes karácson'!

  Korábbi, képes-szöveges beszámolónk itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr833491405

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A rejtett remény 2011.12.24. 02:18:11

Miközben számos tömegtüntetés után a Parlament előtt egy nap alatt kezdett kibontakozni egy aktív ellenállás – amire persze megpróbált rátelepedni a hiteltelen régi politikai elit is, ám elhitelteleníteni eleddig talán nem tudta –, estére m...

Trackback: Blokád 2011.12.23. 23:05:36

A Fidesz tíz perc alatt szétkapta a Kossuth téri kordont Index A hír nem mai, 2007 februárjából származik amikor a Fidesz képviselőcsoportja ideiglenesen elbontotta a Kossuth teret lezáró kordont, amit Gyurcsány Ferenc kormánya állíttatott fel. Azóta f...

Trackback: Vonyít a falka 2011.12.23. 20:54:07

Minden keresztény, vagy legalábbis tisztességes ember most Karácsony szent ünnepére, a szeretet ünnepére készül. Félreteszi a haragot, a gyűlöletet, a harcoló felek fegyverszünetet vagy békét kötnek, pihennek a kardok és csatabárdok.  A tisztesség...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donor 2011.12.24. 09:56:47

@whale: Mondom én hogy nincs itt semmi különbség.

Netuddki. 2011.12.24. 09:57:45

Embörök!
Karácsonykor ne szidjátok egymást. Meg utána se.
A megosztó, hazaáruló, megélhetési, gombnyomogató, droid "politikusok" kivételek. Aki a gyurcsányt szidja, szidja csak. Akinek az orbán szidása esik jó, egészségére.
A lényeget ne feledjük! Ki kell takarítani a szemetet az országból. Ki kell ganajozni a Parlamentet...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.12.24. 10:00:38

@noviktornoparty: látom téged is orrodnál lehet vezetgetni. bajnai gyucsány horn ugyanannak a háttérhatalomnak a bábja volt.

Melchi Zadok 2011.12.24. 10:01:00

@Kara kán: én benne vagyok, ha eljátszod a bikacsök szerepét. nem lesz nehéz, csak magadat kell adnod.

Netuddki. 2011.12.24. 10:01:09

@MosoMasa: Az a legnagyobb bajod, hogy karácsony előtt 1 nappal vonultak ki? De hopp! Talán ez azért volt, mert pont erre a napra időzítettek jópár nem éppen lényegtelen törvény megszavazását. Ki az a barom aki pont karácsonyra időzíti a nemzetvesztő törvények megszavazását?

tede 2011.12.24. 10:03:07

@kormányzó:
"Így viszont az egész világ attól hangos,hogy ferit lecsukták.
Ennél jobb reklámot az Elqró,még pénzért sem vehetne."

Hadd segítsek neked, a világ normálisabb fele mégcsak nem is gondolkodik hasonlóan, mint te vagy sokan.
Ha lecsuknak egy embert, aki akár miniszterelnök is volt, akkor a világ normálisabb fele pontosan arra gondol, hogy alapos okkal tették és nem pedig mindenféle kitalált legendát sző az eset köré meg összeesküvés elméletet. Meg mártírnak is csak a nagyon eltorzult gondolkodásúak tartják.

A dolgok általában azok, aminek látszanak, mégha ez le is szűkíti a legenda és összeesküvés gyártók lehetőségeit. Pech, ezt így hívják.

Donor 2011.12.24. 10:04:14

@MosoMasa: Biztosra mentek. A karácsony uborkaszezon alatt, két lakástüzes hír között biztosan bekerülnek a TV-be :D

Amúgy tényleg. Ki az a marha aki Karácsony/Hanuka alatt megy tüntetni? Annak vagy nincs családja/Istene vagy Lenin születésnapját ünnepli csak.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.12.24. 10:04:26

Van két tehened. Mivel van egy szép zöld legelőd és tiszta vizű patakod is, és a sógorod időnként kölcsönadja a tenyészbikáját, a tejtermék és borjúhús-exportból szépen gyarapodsz.

Majd kommunistának öltözött pajeszkaftánok érkeznek, néhány száz tankkal megtámogatva, és kijelentik hogy büdös kulák vagy, egyébként is internacionalizmusból kifolyólag a szavjet elvtársaknak szükségük van minden tejtermékre és borjúhúsra. A beszolgáltatott vajért, tejfölért, tejszínért túróért élőborjúért cserébe kapsz heti két veder savót, nehogy éhen dögölj. Ez így megy negyven évig. Ha nem tetszik, nem lehet menni, csak szökni vagy kussolni.

Felvetődik benned: vajon nem ugyanezek a kommunistának öltözött pajeszkaftánok tomboltak és gyilkolásztak nálad tanácsköztársaság címszóval? Vajon nem ők játszottak át tizenkét tehened közül tizet, valamint legelőid és patakjaid kétharmad részét holmi tehenet sosem látott erdőkerülő bocskorosoknak?

Majd kapitalistának öltözött pajeszkaftánok érkeznek, néhány milliárd dollárral megtámogatva, és látják hogy legelőd még mindig szép zöld és patakod tiszta vizű. Privatizáció jeligére megvásárolják két tehenedet, azzal az igérettel hogy bevezetik őket a nagy közös tehéncsordába ahol ultramodern halliszt-takarmányt és tisztított folyóvizet kapnak és ötször annyi tejet fognak adni. Ezzel szemben másnap agyonlövik mindkét tehenedet és kijelentik: ezen túl tejtermékeket és borjúhúst csak világpiaci áron lehet importálni, kizárólag pajeszkaftán cégeken keresztül.

Úgy döntesz legelőd és patakod nem maradhat kihasználatlanul ezért milkacsoki alapú pajeszkaftán hitelből veszel két tehenet. Fedezetként legelődet és patakodat ajánlod fel. Pajeszkaftánok a nemzetközi pénzügyi helyzetre hivatkozva a milkacsoki árfolyamát duplájára emelik, így a futamidő végére már csak négy tehén árával tartozol. Pajeszkaftánok lefoglalják legelődet, patakodat és két tehenedet, majd pásztor és tehénfejő állást ajánlanak, a tehenek őrzéséért és fejéséért kapsz heti két veder savót, nehogy éhen dögölj. Ez tart már húsz éve. Ha nem tetszik lehet menni.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.12.24. 10:04:42

@kormányzó: hát ja, lehet hogy jobb lett volna ha odaláncolva fáznak vagy 6 órát, a rendőrök meg szopogatják a forróteát közben

val 2011.12.24. 10:05:32

Mint a zombik: "demok-ráciát, demok-ráciát"

:) LOL

Donor 2011.12.24. 10:07:17

@whale: Egyértelmű hogy te azért látod a különbséget, mert közöd nincs az igazi demokráciához. Nálad csak addig tart amíg másnak nincs véleménye.

Netuddki. 2011.12.24. 10:08:14

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Hát a burkolt zsidózás mellément. Az orbán köztudottan roma származású.
Amúgy meg te is éppolyan felelős vagy ebben az egészben. Ha szavaztál azért, ha nem akkor meg azért. Az meg, hogy mivolt 100-40 éve a tökömet nem érdekli amikor MOST van épp elég gondunk...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.12.24. 10:08:54

Csak az tüntethet ma jogosan demokráciáért, aki 2006. okt. 23-a után is felemelte a szavát. A többiek pusztán pártpolitizálnak, és az ő demokráciakövetelésük nem más, mint az övéik visszasírása a hatalomba.

E szempontból (és csakis ebből) Gaudinak igaza van.

Melchi Zadok 2011.12.24. 10:12:11

@MosoMasa: ja mert ott gőgös gúnáréknál van egy szabály, hogy karácsonykor a forradalom hatóságilag betiltva...
vagy ha még nincs, majd karácsonykor kitoj magából egy ilyet a mi parlamentünk nem igaz? hisz nálatok ki ne tudná jobban, hogy karácsonykor mit tehet és mit nem az megátalkodott fülke-ellenforradalmár.
a nyomorult szavazógéppel végleg hazavágni egy országot, azzal nincs semmi baj, az karácsony kompatibilis.
egy mosómedve agyában így keülnek a dolgok a helyükre nem igaz?

jó hely ez a mandiner, itt minden összezavarodott fülketrockij nyalogathatja egy kicsit a sebeit, megpihenhet, szusszanhat egyet.
arról már nem is beszélve, hogy már csak hetet kell aludni és a tv torna prezentőr ismét csurig tölti a lemerült aksikat.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.12.24. 10:14:42

@kovi1970: És dajcsfür tomika, a fityesz kötelezőzsidója, az piskóta? 1ébként szavaztam.

És: értem én hogy hagyjuk a múltat már, tekintsünk bizakodóan a jövőbe, de azért ha holokausztról van szó, akkor hétmilliárd ember álljon vigyázzba!!

MosoMasa 2011.12.24. 10:23:45

@melchi zadok: Figyelj már! Te miről beszélsz vazze?
Mi az hogy "nálatok" meg egyebek?
A karácsony bazmeg másról szól, nem néhány tetű vergődéséről.
Örülök hogy örülsz, de azt gondolom, hogy a tetves politika, meg a politikával takaródzó hisztériák már egy cseppet unalmasak, és úgy egyébként jó lenne már ha a hétköznapokban nem kellene még szarás közben is ezzel foglalkozni, mert már lassan az is kiderül, hogy a retyópapír a fidesz miatt drága!

Melchi Zadok 2011.12.24. 10:32:51

@MosoMasa: ok, elmagyarázom: a "nálatok" azt jelenti, hogy olyan regresszív hipnózisban ténfergő szervilis lelkeknél, mint amilyen pl. te is vagy. ez elég egyértelmű volt?

a tegnapi eseményeknek semmi közük nem volt a karácsonyhoz, nem a karácsonyról szóltak. de az, hogy te pont ezt látod aggályosnak, hogy az ellenzék karácsony előtt egy nappal (!) titlakozik magyarország elputyinizálódása ellen, húzza alá vastagon annak a megállapításnak a helyességét, amit ennek a kommentnek az első bekezdésében olvashatsz.

na innen folytathatjuk, persze csak akkor, ha végre sikerült értelemezned ezt a pár bővített mondatot.

dukeekud. 2011.12.24. 10:37:29

@Timbuktu:"
Jajj ez nagyon megható barátocskám, de attól, hogy 1 milliószor elismétlietek a kis esti meséteket, még nem lesz igaz, bármilyen szépen is hangzik."

Hiaba probaljatok, ilyen gyermeteg modon tagadni, tortenteket, szemtanuk, sulyos serultek, film felvetelek szazai, ezrei bizonyitjak kitorolhetetlenul az ellenkezojet.

Az egyik degeneralt elmebeteg :Tinesz Mihály,a riporter kerdesere igy nyilatkozik az esemenyekrol:

riporter: "Emberekre lőtt, uram!"
Tinesz: "Igen, és?"

whale 2011.12.24. 10:54:39

@Donor: Qrva nagyot tévecc. Ahogy abban is, ha azt hiszed, hogy a csőcselék randalírozása a demokrácia része...

Roy 2011.12.24. 10:55:44

@pokerplayer: Búj vissza a királyod seggébe. Te mindent beszopsz amit Orbán, és a Fidesz mond. Vedd már észre ezek tönkreteszik, nyomorba döntik az országot.
Ennyire még Gyurcsány se tudta elkúrni.

Pontos 2011.12.24. 10:57:17

Szomorú, de a középkorban sem volt ekkora sötétség, mint azoknál, akik még mindig Orbánt védik.

Roy 2011.12.24. 10:58:20

@malacz69 rezignált: Ha csak felemelte volna a szaváta demokráciáért 2006 okt. 23.-án.
Sajnos ennél több is történt az utcákon akkor.

2011.12.24. 11:04:54

Na, ti is jól megtaláltátok a témát... :( Én ott voltam, de nem találkoztam egyetlen jobbik szimpatizánssal sem. Nem erről volt szó ugyanis. Megy a szarkenegetés hol a Jobbikkal, hol Gyurcsánnyal. Állítom, hogy Gyurcsányt is magasabb megfontolásokból vitették el, ugyanis ő tényleg nem csinált az égvilágon semmit.

Mókiska 2011.12.24. 11:05:03

@klacus:

"Hol voltak a gumilövedékek?
Vízágyú, lovasroham?"

Pont ott ahol a gyújtogató, autókat borogató, TV székházat foglaló, utcakövet és molotov koktélt dobáló kedves barátaid.

Ti tényleg ENNYIRE hülyék vagytok, hogy nem tűnik fel a különbség a békés, kultúrált véleménynyilvánítás és a hugyosforradalomi randalír között?

És amikor a gazdáid kordont bontottak, akkor hol voltak vízágyúk, vagy akár egy szem rendőr is aki bevitte volna őket?

Mókiska 2011.12.24. 11:10:36

@dukeekud.:

"szemtanuk, sulyos serultek, film felvetelek szazai, ezrei bizonyitjak kitorolhetetlenul az ellenkezojet."

Mint ahogy azt is, hogy ezek a szegény súlyos sérültek azt megelőzőn szétverték a várost, rendőrökre támadtak kövekkel, molotov koktélokkal, tankal, családok autóit törték össze, gyújtották fel szórakozásból. Érdekes, hogy értük nem ejtesz könnyeket.

Amúgy szerencséd, hogy halvány lila fingod sincs arról mit is jelenet az: "emberekre lőni".

bgp 2011.12.24. 11:12:26

@imperial: vagy a hagyma nem tud olvasni vagy megtanult igazat mondani. Ott a CNN link is. edition.cnn.com/2011/12/23/world/europe/hungary-arrests/index.html?iref=allsearch

Donor 2011.12.24. 11:24:56

@whale: Külföldi diák hazafelé menet, Révész Máriusz, és a tüntetők nagy része nem randalírozott, mégis szarrá verték őket. Tényleg nagy volt a demokrácia.

Mr Neanderthal 2011.12.24. 11:26:46

ahogy elnézem ez a Gaudí még sokra viszi kis hazánkban

Steve31 2011.12.24. 11:29:01

Seggfej nácik próbálják összemosni/összehasonlítani a 2006-ot meg a mostanit.

Köcsögök, itt nem gyújtották fel a fél várost.
Ez egy kultur esemény volt hozzátok képest.

Megértem, hogy ideges a náci faszfej, mert itt nem kapott ingyen piát meg 2000 ft-ot azért, hogy tüntessen.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.12.24. 11:31:00

@malacz69 rezignált:
"Csak az tüntethet ma jogosan demokráciáért, aki 2006. okt. 23-a után is felemelte a szavát"

akkor csak a paranoiás gyurcsányfóbia okozta tömeghisztéria vitte utcára az ostoba fideszeseket meg a még hülyébb jobbikosokat.

most viszont többről van szó, mint néhány ember mentális megborulása.
a tisztelt urak, akiket te, idióta többed magaddal teljhatalomba emeltél, épp orosz rulettet játszanak az országunkkal.

Kösz a halakat! 2011.12.24. 11:41:06

Ez valami grínpíszes flesmob volt?:D

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.12.24. 11:42:34

@.Pierre Bezuhov.:

Tudom, h neheztelsz rám, mert visszautasítottam a szerelmed, de most, Karácsony alkalmából, beszophatod magad a szívembe.

Várúr 2011.12.24. 11:46:34

@whale:
Saját fütyiddel társalogj ebben a stílusban kispajtás.

val 2011.12.24. 11:46:52

@Steve31: "Ez egy kultur esemény volt hozzátok képest."

"Seggfej nácik"
"Köcsögök"
"a náci faszfej"

Aham, "kultur"?

Olyan "kultur", mint a hozzászólásod.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.12.24. 11:50:10

A dolognak egyébként a Fidesz kordonbontása a pandantja, és aki azt fújolja, ezt meg dícséri, az egy segghülye, következetlen barom.

Mindkét eseményt a demokrácia védelmében hirdették meg, mindkét esemény szabályt/törvényt sértett, csak előbbiben nem arra gyúrtak, h vigyék el őket mindenáron, h mártíromságból húzhassanak politikai hasznot. Mondhatni feriék okosabbak voltak, nem vitték el Orbánt, ezek meg tohonya ésszel nem fogták fel, h nyissanak meg egy másik parkolót, vagy fizessen parkolási díjat a képviselő, aszt' annyi. Láncoltak, fáztak, előbb-utóbb hazamentek volna.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.12.24. 11:52:02

@val:

Tudod, ez a kultúrfölény meg az, h "tavasszal úgyis kipucoljuk a parlamentből ezt a Fidesz csürhét". Gondolom, ezt békésen, demokratikusan képzelik: odamennek, és szépen megkérik őket a távozásra.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.12.24. 11:55:10

Imádom ezt a demokráciaféltést! 21 éve van demokrácia, aszt' közeledtünk pl. Ausztriához egy cseppet is? Lófaszt! Semmit!

Ennél még egy Frankó diktatúra is hatékonyabb, kedves antifákk! Nem mintha azt akarnék, de nem bizonyított a '89 utáni rendszer. Nem bizonyította, h hatékony. Nem bizonyította, h a szegények pártján áll. Bizonyított vmit egyáltalán? Jaaaa, hát azt, h pofázni azt feszt lehet szabadon, amennyit csak akarunk. Ennyi. Meg utazás abból a pénzből, ami nincs, vagy csak keveseknek...

héjakútmácsonya 2011.12.24. 12:00:22

A nemzetközi visszhangot és az itteni hozzászólások egy részét olvasva az az érzésem támadt, hogy a rendőröknek legalább egy ellenzéki képviselőt véresre kellett volna verniük ahhoz, hogy a magyar demokráciát a CNN és a német lapok stabilnak és európai értelemben vettnek értékelje.

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.24. 12:02:12

@hagyma: Ejnye mán! Ámerikás létedre még mindig nem tudod , hogy az elefánt nem hallja, ha köhög a bolha?

2011.12.24. 12:05:00

@malacz69 rezignált: a vezetők is közülünk kerültek ki. Gyerekkorában annak is pelenka volt a seggén és napköziben lekváros kenyeret evett.
Kíváncsi vagyok a sok mai nagyszájúból milyen politikus lenne. Szerintem pont ugyanolyan tróger mint ezek.
A demokráciával az a baj, hogy nem csak úgy "van", hanem mindenki felelőssége.

héjakútmácsonya 2011.12.24. 12:09:47

@billy reed:"Nem, barátom, ők azért állnak ki, hogy te szabadon írogathass."

Ezt szerintem még te sem gondolod komolyan. S ez a jobbik eset, mert ha igen, akkor nagyobb a baj.

"Egyébként sokan mások is próbálják elmagyarázni nekik, csak nem figyelnek. EU, USA, hogy csak néhány jelentéktelent mondjak. "

Aha. S az USA-ban hogy intézik az ilyen odaláncolós, útonállós ügyeket? Nos, miképp? Miképp bántak az amcsi rendőrök a Wall Street-ellenes tüntetőkkel?Az USA rendőrállam, diktatúra?

látjátok feleim szümtükkel 2011.12.24. 12:10:07

@Kara kán: Azért, mert az egész nem ér annyit, hogy az adófizetők pénzén etessék őket amíg bennt vannak.

Steve31 2011.12.24. 12:11:08

@val:

Kénytelen vagyok a 2006-os résztvevők szintjén írni, hogy megértsék.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.12.24. 12:13:09

teljesen rosszul csinálta az lmp.

fel kellett volna bérelni a fradi és újspest b-közepet, hogy provokáljanak ki egy rendőrattackot. s mikor oszlatnak a fakabátok, akkor gyorsan beugrani közéjük és megveretni magukat.
a polgári kommunistáknak is ez hozta 2/3-t, nem a Jézuska

sivatagi n. 2011.12.24. 12:27:54

@.Pierre Bezuhov.:

Miért nem szóltál a gyurcsótányodnak?
Felbérelt ő már mindenkit a cigánygyilkosoktól kezdve a B-középig.

Guilelmus 2011.12.24. 12:44:14

... Fogadjátok szeretettel az alábbi versikét, most írtam: Bronz cipellőt, duna-partit, lúdtalpakra, ússzál zsidó, kihalászunk harmadnapra. -:))

klacus 2011.12.24. 12:47:25

"@Mókiska: És amikor a gazdáid kordont bontottak, akkor hol voltak vízágyúk, vagy akár egy szem rendőr is aki bevitte volna őket? "

Jó kérdés...

moszkvicssluszkulcs 2011.12.24. 13:06:09

Azt mondja a demokráciáért tüntető jóember a vele nem szimpatizálóknak:
'Te büdös bunkó, takarodjál innen"

LOL

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.12.24. 13:07:23

@sivatagi n.:
"Felbérelt ő már mindenkit a cigánygyilkosoktól kezdve a B-középig."

ejnye-bejnye, megtagadod a fajtád hőstetteit? :)

Dr Kangörény 2011.12.24. 13:08:34

@Hülye aki elolvassa!: szerinted most nincs megszorítás?

Te értelmi fogyatékos vagy. Ami szomorú lehet anyádnak.

Dr Kangörény 2011.12.24. 13:11:47

@malacz69 rezignált: Ezek szerint neked a 89 előtti rendszer tetszik.

Nem lepődtem meg rajta, már jó ideje feltűnt, hogy a magadfajta elvakult fidesz rajongók pontosan az olyan dolgokért lelkesednek, ami miatt megbukott a kádárizmus.

Nem vagytok ti mások, mint tudatzavarban szenvedő kommunisták.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.12.24. 13:15:44

@Kangörény_:

Hát b+, te vagy hülye vagy, vagy olvasni nem tudsz, vagy egyik sem.

Az tényként állapítható meg, h gazdasági értelemben a demokrácia nem bizonyította be, h jobb rendszer, de ettől még nem dicsértem meg a régit, barom!

21 év alatt semmit sem csökkent a hátrányunk, viszont több lett a szegény és mélyszegény. Úgy látom, te ennek örülsz, te ezt dicsőíted. Fasza ízlésed van.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.12.24. 13:18:58

@malacz69 rezignált:

Hiába, a karácsonyi szeretet megbocsátó:

"vagy egyik sem" , miközben helyesen vagy mindkettő, haha

Hülye aki elolvassa! 2011.12.24. 13:20:54

@Kangörény_: "szerinted most nincs megszorítás?
Te értelmi fogyatékos vagy. Ami szomorú lehet anyádnak. "

Nem tapasztalok megszorítást. Imádom az egykulcsos adót! :)))
Inkább az az értelmi fogyatékos, aki a korábbi 8 éves katasztrófa után visszasírja a komcsikat és/vagy a liberálisokat. Továris konyec!

Cooper82 2011.12.24. 13:30:45

Ez kérem szépen majomparádé! Főleg az, hogy az mszp-sek is odaálltak Fletóval az élen. Szánalmas.
Így kell megint a nagyvilágba kürtölni, hogy mekkora barmok is vagyunk.
Az LMP hadd tüntessen, kicsik és így legalább megkapják az 5 perc hírnevet, de a helyükben páros lábbal rúgtam volna odébb az álszent mszp-s és fletós tömörülést.
Komédia az egész, de sok esetben az is amit a fidesz csinál.

bierkamp 2011.12.24. 14:08:45

a Fidesz ki van csinálva, már csak az akasztás van hátra, most még a fasiszta csürhe jobbikosokat kell kicsinálni és TISZTA MAGYARORSZÁG A SZEMÉTTŐL MEG LESZ TISZTÍTVA:)

kormányzó 2011.12.24. 14:39:05

@tede:
Pech!
Gondolom éjszaka ez a szó keringett a Nagy Elqró2.0 üres hombárfejében is.
Pech!
Megint szívatnak!És még magamat is!
@FILTOL:
és a világ élete, csendben csordogál tovább!
De, ha a hüjeség egyszer vérszemet kap!

MosoMasa 2011.12.24. 15:26:52

@melchi zadok: Kár személyeskedned - ez csak téged minősít.
Meg az egész firka amit itt összehordasz - merő közhely és ...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.24. 16:06:32

@Hülye aki elolvassa!: megszorítás márpedig van, te nem érzed, mert a felső tízezerbe tartozol nyilván.

héjakútmácsonya 2011.12.24. 17:12:26

@Mókiska: "És amikor a gazdáid kordont bontottak, akkor hol voltak vízágyúk, vagy akár egy szem rendőr is aki bevitte volna őket? "

A Magyar Köztársaság független bírósága elítélte a kordonbontókat. Gréczy Zsolt azóta is erre az ítéletre hivatkozik, mint amely bizonyítja, a Fideszesek bűnözők, a CNN viszont akkor nem temette a magyar demokráciát.
S akkor sem, amikor egy 19 éves fiút azért kapcsolt le a rendőrség, s ítélt el első fokon a bíróság, mert megsértette az akkor regnáló magyar miniszterelnök becsületét. S akkor sem, amikor némán, egy szál transzparenssel tiltakozó embereket vittek el a rendőrök. Akkor azok a nyugati lapok és tévék, amelyek most a magyar demokrácia haláláról szólnak, kussoltak.
Hogy van ez?

héjakútmácsonya 2011.12.24. 17:17:11

@Mókiska: "nem tűnik fel a különbség a békés, kultúrált véleménynyilvánítás és a hugyosforradalomi randalír között?"

Bodoky Tamás: Túlkapások (könyv)

Pesty László: Megsebzett ünnep (dokumentumfilm)

Ezeket ajánlom szíves figyelmedbe, olvasd, nézd, mielőtt a 2006-os eseményekről írsz! Akkor talán nem írsz le ilyen hülyeségeket.

Az LMP-sek összeláncolva magukat elállták az utat. S ezért nem csak az orbáni diktatúrában, de Obama, Merkel, s Cameron virágzó demokráciájában is elvitték volna őket a rendőrök.

S mi sem bizonyítja jobban az Orbán-rezsim könyörtelenségét, hogy ezek a mártírok délután már szabadon tüntethettek az orbáni diktatúra ellen. Szánalmas.

héjakútmácsonya 2011.12.24. 17:24:20

@iii: "Gyurcsányt is magasabb megfontolásokból vitették el, ugyanis ő tényleg nem csinált az égvilágon semmit. "

A semminél egy kicsit azért többet, például egy be nem jelentett demonstráción vett részt, ahol a "tüntetők" elállták az utat, akadályozták a forgalmat, az Országgyűlés zavartlan működését, ahol a résztvevők visszaéltek a gyülekezési joggal, s ezeket az embereket bátorította, ráadásul a rendőri felszólítás ellenére sem volt hajlandó elhagyni a helyszínt. Ezért őt nem csak idehaza, de az USA-ban is, Németoprszágban is és Angliában is elvitték volna a rendőrök. Akkor is, ha történetesen volt kormányfő. Mert ha csak ezért nem vinnék el, nos, akkor nincs jog előtti egyenlőség, vagyis jogállam.

2011.12.24. 17:40:16

@héjakútmácsonya: Rajta kívül még számos ember bátorította a tiltakozókat, például én is. Rendben, a semminél kicsit többet csinált. De hogy jól jött fideszéknek, hogy megint lehet egyet Gyurcsánnyal maszatolni, az egész biztos.

A tiltakozás meg semmivel nem volt több, mint Orbánék kordonbontása anno vagy bármely más hasonló tiltakozás az elmúlt húsz évben. Akkor mit mondjunk arról, amikor tömegek lepték el a Kossuth teret hetekig? Az nem akadályozta az országgyűlés működését?

héjakútmácsonya 2011.12.24. 17:52:19

@iii:" De hogy jól jött fideszéknek, hogy megint lehet egyet Gyurcsánnyal maszatolni, az egész biztos."

Aha, gondolom így karácsony tájékán Orbán semmire se vágyott jobban, minthogy a CNN halottnak nyilváníts a magyar demokráciát. Ja, és csak azért, mert a volt magyar kormányfőt egy illegális tüntetésről elvitték a rendőrök. Azt a volt kormányfőt, aki az utcai politizálást, még kormányfő idejében, mindenféle csúnyaságnak, a demokrácia megrontójának bélyegezte.

Szerinted mit csinálnának az amcsi rendőrök azokkal a kongresszusi képviselőkkel, akik magukat összeláncolva elállnák a Capitoliumhoz vezető egyik utat? Lehet, hogy még a sokkoló is elkerülne? Vagy mi lenne a sorsa azoknak a német bundestagi képvisleőknek a sorsa, akik a Reichstag bejáratát állnák el?

Úgy érzem, ahhoz, hogy a magyar demokráciát a CNN és a úgy általában a nyugati sajtó, különösen pedig a német lapok stabil demokráciaként értékeljék, tegnap reggel a magyar rendőröknek legalább egy ellenzéki képviselőt véresre kellett volna verniük. Abból következtetek erre, hogy amikor ez 2006 őszén megtörtént Magyarországon, a CNN és a német lapok kussoltak róla. S amikor nem, akkor pedig a tüntetőket ekézték.

héjakútmácsonya 2011.12.24. 17:57:40

@iii: "A tiltakozás meg semmivel nem volt több, mint Orbánék kordonbontása anno"

Orbánékat a bíróság azért a kordonbontásért elítélte. Ezt akkor a CNN, s a német lapok nem értékelték úgy, mint a jogállam végét. Loppert Dániel rendőrségi vegzálását és elsőfokú bírósági elítélését sem.
S miképp fogják értékelni, ha a bíróság most Gyurcsányt és az LMP-seket ítéli el?

"Akkor mit mondjunk arról, amikor tömegek lepték el a Kossuth teret hetekig? Az nem akadályozta az országgyűlés működését? "

Bejelentett tüntetéssorozat volt, nem állták el a képviselők útját, a ballib sajtó mindenféle nácifasiszta csürhének nevezte őket. Csak azért, mert nem tetszett nekik a rendszer.

Éhes_ló 2011.12.24. 17:59:44

"3. A mai nap végül arról is szólt, hogy minden látványos lépés és politikai erőlködés ellenére komoly tömeget az ellenzék még mindig nem tud megmozdítani. Lehet, hogy a közösségi oldalakon vagy a fűtött szobákban már győzött a „fenyőfás forradalom”, de a mai tüntetés ezt nem tükrözte vissza. Sokan voltak, kétségtelen, de messze nem elegen ahhoz, hogy elsöprő kormányváltó hangulatot demonstráljanak. Márpedig a Fidesz számára ez lenne a legveszélyesebb."

Copyright by Török Gábor

héjakútmácsonya 2011.12.24. 18:00:13

@iii: "De hogy jól jött fideszéknek, hogy megint lehet egyet Gyurcsánnyal maszatolni, az egész biztos."

Aha. Szóval Gyurcsányt a Fidesz küldte oda, hogy a rendőrökkel elvitethessék, hogy ezután a CNN azt írhassa, hogy vége a magyar demokráciának. Teljesen logikus, mi több, racionális! Ugye? Csinos kis összeesküvés.

MosoMasa 2011.12.24. 18:44:06

@héjakútmácsonya: Nem tudom, hol olvastad, hogy ők küldték oda? az hogy valami jól jön, az azt jelenti, hogy a helyzet számukra szerencsés ezért, és ezért, nem pedig azt, hogy előre kitervelték.
Le kellene venni azt a szemellenzőt.

MosoMasa 2011.12.24. 18:45:52

@héjakútmácsonya: Összesküvés-elméletet te faragtál ebből, még pedig úgy hogy korlátoltságodban a mondatok értelmét sem látod.

héjakútmácsonya 2011.12.24. 19:38:00

@MosoMasa:" hogy valami jól jön, az azt jelenti, hogy a helyzet számukra szerencsés ezért, és ezért, nem pedig azt, hogy előre kitervelték."

S ugyan mi ebben az, ami a Fidesz számára szerencsés?? Hogy Gyurcsány mártírszerepben tetszeleg, vagy hogy a CNN a magyar demokráciát temeti? Vagy mindkettő?

"Összesküvés-elméletet te faragtál ebből, még pedig úgy hogy korlátoltságodban a mondatok értelmét sem látod."

Az iróniát ugye még hírből sem ismered? Google, ott keresgélj, vagy Bakos Ferenc Idegen szavak és kifejezések kéziszótára című könyvében! Hajrá!

Egyébként pedig: békés, áldott karácsonyt!

MosoMasa 2011.12.24. 19:45:44

@héjakútmácsonya: kis szösszenetedben egy szál irónia sincs.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.12.24. 23:29:50

@malacz69 rezignált: azt mondjuk nem értem, miért kéne a demokráciának gazdaságilag jobbnak lennie. Nem arra való.

zachar 2011.12.25. 08:59:03

@Éhes_ló:
"Sokan voltak, kétségtelen, de messze nem elegen ahhoz, hogy elsöprő kormányváltó hangulatot demonstráljanak."

Pár ezer fanatikust BÁRMIKOR össze lehet rántani egy kis orbántakarodjra.
"Orbánnak mennie kell".
(Hát persze, majd egyszer).
Meg a shownak is...

Éhes_ló 2011.12.25. 09:21:13

@zachar: nézd, pont ezért idéztem Törököt.
De azt azonban helyesen láttatja, hogy a médiával "nyugati mértékadókkal" "hitelminősítőkkel", "piaccal", "nemzetközileg elismert" értelmiségiekkel, "szakértőkkel" és brüsszeli maoistákkal megtámogatott "ellenzék" támogatottsága egyenes arányba nő majd az élethelyzetben megrogyantottak, kisemmizettek, kifosztottak számának növekedésével.
Márpedig erről buktor és eszetlen bandája eddig is gondoskodott rendesen, mert nem volt olyan front, amit magára nem nyitott volna - ráadásul sok esetben csak az értelmetlen és mára már dögunalmas szájkaratéjukkal.
A média vonatkozásában is buktak vagy tucatnyi esetben úgy, hogy tényleges eredményt nem tudtak elérni és ezzel a szerencsétlen és rémesen tehetségtelen és agyatlan,kontraszelektált bagázzsal nem is nagyon fognak.
Nos az ilyen bukták erodálják őket szépen lassan. És 2012-23 még előttük van minden durva megszorításával és sarcolásával együtt, miközben a szájkaratén kívül nem mernek szembe szállni az uzsorásainkkal még annyira sem, mit az írek.

Szóval lesz itt show és lesz hozzá résztvevő is elég.

2011.12.25. 10:19:29

@héjakútmácsonya: Nem tudom, mit csinálnának az amcsi meg a német rendőrök, ott ugyanis ilyen törvények meghozatalára nem kerülhetne sor. Kizárt dolog. Nem véletlenül van kiakadva az USA és az EU Orbánra.

El kellene már végre dönteni, hogy vagy a fejlett nyugathoz akarunk tartozni vagy inkább Belorussziához és Tadzsikisztánhoz. Ha utóbbihoz, akkor ne példálózzunk amerikai rendőrökkel. Példálózz Lukasenko pribékjeivel, azt könnyen megértjük.

Nem a Fidesz küldte oda Gyurcsányt, de ismétlem: jól jött nekik. Szegény Kósa is csak ezt tudta kinyögni, hogy Gyurcsány elvitte a showt.

MosoMasa 2011.12.25. 12:34:56

@iii: Nem tudom mennyire vagy járatos a német, meg a többi jogalkotásban , törvénykezésben... akad ott is bőségesen amiben csemegézhetnél, ha olvasnál újságot pl. - Hogy miket csinálnak a franciák, a németek.. és akkor még csak arról beszéltünk, amik bekerülnek azokba a hírekbe, amivel te is találkozhatsz.
Olyanra hivatkozz amiről van fogalmad!

2011.12.26. 11:50:31

@MosoMasa: Igazán? Mondj példát arra, a fejlett országok hány százalékában van olyan választási rendszer, ahol a győztest még külön kompenzációval jutalmazzák? Ahol a választási körzeteket egyetlen párt dönti el, ismeretlen forrásból származó számítások alapján. Ahol a bírók kijelölését a miniszterelnök barátnője dönti el. Ahol az adórendszert alkotmányba betonozzák. És ez csak egyetlen napnak a terméke.

Mesélj akkor most picit a franciákról, németekről. Ők hogy csinálják ezt?

MosoMasa 2011.12.26. 13:10:02

@iii: Ha azt gondolod, hogy ezek kizárólag itteni jelenségek, akkor vagy naiv vagy nagyon, vagy vak.
Olvass külföldi újságokat, híreket is, akkor majd lehet találkozol érdekességekkel.

héjakútmácsonya 2011.12.26. 14:16:55

@iii: „Nem tudom, mit csinálnának az amcsi meg a német rendőrök, ott ugyanis ilyen törvények meghozatalára nem kerülhetne sor.”

Hogy ne tudnád! Mit csináltak az amcsi rendőrök a Wall Street-ellenes tüntetőkkel? Elvitték, letartóztatták őket. S minden demokráciában elviszik az illegálisan, önmagukat összeláncoló, útonálló tüntetőket, akkor is, ha történetesen képviselők, vagy épp volt kormányfő valamelyik. A rendőrségnek ez a dolga, azaz a rendteremtés. Vízválasztó az, hogy miképp teszik ezt. Úgy, hogy közben megalázzák, netán még meg is verik a delikvenseket, úgy, mint 2006 őszén, Budapesten, vagy úgy, mint péntek reggel, Budapesten, senkinek haja szála sem görbül, s az illegális tüntetők délután már legálisan tüntethetnek.

„El kellene már végre dönteni, hogy vagy a fejlett nyugathoz akarunk tartozni vagy inkább Belorussziához és Tadzsikisztánhoz.”

Ismétlem önmagam: ezek szerint ahhoz, hogy a fejlett nyugathoz tartozhassunk, péntek reggel a magyar rendőröknek legalább egy ellenzéki képviselőt véresre kellett volna verniük, úgy, mint tették azt Gyurcsány kormányfősége idején, 2006 őszén. Mert akkor a jelek szerint, de minimum a CNN és a német sajtó szerint, demokrácia voltunk, ma viszont fasiszta diktatúra.
S csak azért, mert a rendőrség elvitt néhány útonálló, illegálisan tüntető képviselőt, köztük egy volt kormányfőt.
(Ugye emlékszel még, mit kapott ugyanettől a nyugati sajtótól Orbán a kordonbontásért?? )

héjakútmácsonya 2011.12.26. 14:25:56

@iii: "Mondj példát arra, a fejlett országok hány százalékában van olyan választási rendszer, ahol a győztest még külön kompenzációval jutalmazzák?"

Inkább olyanra mondok példát, ahol a győztes mindent visz, a vesztes meg szop: Anglia. Nincs semmiféle kopenzáció. Aki több szavazatot kap, akár eggyel is többet, azé a mandátum. Nos, ha nálunk 2010-ben ilyen választási rendszerben dőlt volna el a mandátumok sorsa, akkor a ma két ellenzéki képviselője lenne az Országgyűlésnek, s te akkor sem mondhatnád, hogy nem demokratikus, mert a nép döntött, választott úgy, ahogy. Tehát van az angol választási rendszer, s van a német, mely a magyar mintája, s mindkét rendszer demokratikus.

2011.12.26. 20:03:55

@héjakútmácsonya: Az elvitellel nincs is semmi probléma és valóban, a Wall Streeti tüntetőket is elvitték - jó pár nap múlva. Viszont semmiféle sokkolót nem használtak, a te szavaidból némi fenyegetést olvastam ki. A rendőrök egyébként teljesen korrektek voltak, ahogy az egyik elempés beszámolt, benn együtt szidták a rendszert :).

Amire én utaltam, az az, hogy egyik helyen se fordult elő és nem is valószínű, hogy fog, hogy parlamenti képviselő ilyen akcióra kényszerüljön. (Szerintem a nyugati sajtótól semmit nem kapott Orbán a kordonbontásért.)

Valóban, az angol választási rendszer még kevésbé kiegyensúlyozott. Akik viszont vegyes rendszert használnak, ott sehol nincs ilyen fals rendszer. Tudomásom szerint Anglián kívül máshol nem használják az egyéni képviselőkön alapuló rendszert. Ld. en.wikipedia.org/wiki/Proportional_representation#List_of_countries_using_proportional_representation Az országok túlnyomó többségében sima pártlistás szavazás van. De ez csak az egyik probléma a sok közül.

2011.12.26. 20:06:17

@MosoMasa: Képzeld el, olvasok újságot. Onnan tudom, hogy az ilyenek normális országokban nem fordulnak elő. Nem a tüntetők elviteléről van szó, hanem a Fidesz által hozott demokráciaromboló törvényekről.

MosoMasa 2011.12.26. 20:54:23

@iii: Dehogy olvasol! Plusz a demokráciáról sem sok fogalmad van, ... csak szajkózod amit bulvár nyomat.

whale 2011.12.27. 08:46:01

@Donor: Rosszkor voltak rossz helyen. Pech. Attól még nem megengedhető, hogy a csőcselék felgyújtsa a várost. Ha szerinted igen, fingod nincs a demokráciáról...
Illetve remélem, ha majd viktátorra gyújtják a Parlamentet, akkor is ilyen lelkesen tapsikolsz majd, igaz?:)))

whale 2011.12.27. 08:49:00

@héjakútmácsonya: Ideje lenne levenni a narancs szemellenzőt mucika, nem gondolod?:DDD

héjakútmácsonya 2011.12.27. 09:12:34

@iii: „…a te szavaidból némi fenyegetést olvastam ki.”

És nagyon ijesztő? Szerintem nem. Az annál inkább, hogy amikor öt éve egy ellenzéki képviselőt ok nélkül véresre vertek a rendőrök sem a CNN, sem a német lapok nem temették a magyar demokráciát, de még csak nem is foglalkoztak a magyar demokrácia és jogállam állapotával, sem a megvert ellenzéki képviselővel, ő nem szerepelt a nyugati sajtó címlapjain, mint áldozat. Pénteken pedig, amikor néhány útonálló ellenzéki képviselőt, plusz egy volt kormányfőt elvitt a rendőrség, korrekt módon, európai módon, s a rendőrségen, mint állítod, együtt szidták a kormányt, a CNN a magyar demokrácia végéről ír. No, ez, kérem szépen, röhej, nem pedig újságírás, vagy tájékoztatás.
Nos, én erre a faramuci helyzetre kívántam, felhívni becses figyelmed. Elképzelhető, hogy azok az orgánumok, amelyek öt éve hallgattak egy ellenzéki képviselő véresre veréséről, de ma jajveszékelnek, siratják a magyar demokráciát, ma is hallgatnának, ha véresre vertek volna egye ellenzékit a rendőrök. Mert úgy tűnik, a véresre verés nem lépi át az ingerküszöbüket. Az belefér a demokráciába, a jogállamiságba. Szerintük.

„Amire én utaltam, az az, hogy egyik helyen se fordult elő és nem is valószínű, hogy fog, hogy parlamenti képviselő ilyen akcióra kényszerüljön.”

Nem volt itt sem kényszer.

„Akik viszont vegyes rendszert használnak, ott sehol nincs ilyen fals rendszer.”

Milyen fals? Miért állítod ezt? Mire alapozod ezt? A változtatás után is marad a vegyes rendszer, lesznek egyéni és listás (kompenzációs listás) mandátumok, tehát többségi és arányos marad a rendszer. Érdemben, a lényegét tekintve tehát nem is változik a magyar választási rendszer. A szocik azok, akik érdemben, lényegében alakítanák át, ráadásul ők az aktuális érdekük szerint tisztán listás rendszert akarnak.
A választókerületek átrajzolását pedig az Alkotmánybíróság írta elő az Országgyűlésnek, már réges-rég, vagyis most egy mulasztásos alkotmánysértést szüntet meg a parlament.

2011.12.27. 09:45:57

@MosoMasa: Ne fárassz, lécci.

2011.12.27. 09:49:09

@héjakútmácsonya: Erre majd a nép választ fog adni, hogy a te általad apologetizált választási rendszert támogatja vagy nem. A választási rendszer Fideszre szabása csak egy a sok közül, dec. 23. meg csak a legutolsó szög.

De, rákényszerültek az LMP képviselők, hogy ily módon tiltakozzanak és még ez sem segített.

héjakútmácsonya 2011.12.27. 10:04:07

@iii: Akkor még egyszer: a választási rendszer nem változik. Marad a vegyes, többségi és arányos választási rendszer, az, amelyik 21 éve működik. A legnagyobb ellenzéki párt az, amelyik alapjaiban forgatná fel ezt a rendszert, s az aktuális politikai érdeke szerint tisztán listás rendszert vezetne be. Ha a Fidesz az épp aktuális érdeke szerint alakítaná át a választási rendszert, vagyis magára szabná, ahogy te állítod, akkor a listás mandátumokat eltörölné, s csak egyéni körzetben lehetne mandátumot szerezni. Úgy tűnik, a Fidesz még így is tovább bír látni, mint az MSZP. Nem sokkal, de pont annyival, hogy ne az épp aktuális érdeke szerint alakítson egy olyan rendszert, mely hosszú távra szól, s ami ma még érdeke lenne, holnap, vagy azután már épp ellensége lenne.

(Bizonyára emlékszel, az MSZP-SZDSZ 2/3-os túlhatalma miképp módosította ’94-ben az önkormányzati választásokról szóló törvényt, nem sokkal a helyhatósági választások előtt! Úgy, hogy a kétfordulós rendszert egyfordulóssá tette. Nehogy simán menjen a megosztott, töredezett ellenzék összefogása.)

2011.12.27. 11:57:21

@héjakútmácsonya: Súlyosan változik, még aránytalanabbá válik. Tényeken nem érdemes vitatkozni.

Úgyszintén tény, ahogy választási szakértők kimutatták, hogy a körzeteket egyértelműen a korábbi eredmények alapján a Fidesz szája íze szerint gerrymanderingolták át.

Ismétlem, a választási rendszer egyoldalú átalakítása csak egy a sok közül.

MosoMasa 2011.12.27. 16:41:59

@iii: Nem én fárasztalak, ... neked fárasztó a gondolkodás is, meg az is, hogy fújod magad potyára.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.12.27. 17:35:47

@héjakútmácsonya: azért furcsa neked, mert összekevered az okokat. Révész Máriusz esete azért lehetett volna érdekes, mert kapott a rendőröktől a csetepatéban. A mostani helyzetben NEM az az érdekes, hogy elvittek embereket a rendőrök, hanem az, ami miatt egyáltalán odamentek az lmp-sek.

Tudniillik hogy lényegében az alkotmányellenesség, mint fogalom szűnik meg a törvénykezésben azzal, hogy az utolsó szögig minden megy az alkotmányba. Innentől kezdve nem lehet alkotmányellenességre hivatkozni _soha_, mert hogy lenne már az alkotmány alkotmányellenes, ugye. Tehát mehet bele a magánnyugdíj kaszálás befejezése (soha senki nem fogja tudni számonkérni, mivel alkotmányossá válik), mehet bele a devizatartalék einstand, legfelsőbb bíróság, stb. Konkrétan az lesz az alkotmányban, hogy le van bontva a független intézményi rendszer (a demokrácia egyik ismérve), és hiába nyer valaki választást, kétharmad nélkül nem tudja visszacsinálni (vagy ha mégis tudná, akkor a kilenc évre berakott emberek "segítenek")

héjakútmácsonya 2011.12.28. 09:48:59

@iii: „Tényeken nem érdemes vitatkozni.”

Igazán bájos, ahogy a saját állításaid kinevezed tényeknek, melyekről nem érdemes vitázni. Pedig érdemes!

„… a körzeteket egyértelműen a korábbi eredmények alapján a Fidesz szája íze szerint gerrymanderingolták át.”

Nem is a szocik szája íze szerint! Azért annyira nem hülyék.
S az is tény, hogy a körzetek átrajzolása kényszer volt, az AB kötelezte az Országgyűlést erre, s ameddig ez nem történt meg, mulasztásos alkotmánysértésben volt.
A gerrymandering pedig „szép”, nyugati hagyomány.
Cinikusan pedig még annyi tennék mindehhez, hogy a Fidesznek nem volt nehéz úgy átrajzolnia a körzeteket, hogy az neki kedvezzen, mert a szociknak már nem sok saját körzetük maradt 2010-re. Ám ami 2010-ben még kedvező volt, 2014-re közel sem biztos, hogy az is marad.

héjakútmácsonya 2011.12.28. 10:03:16

@flugi_: „A mostani helyzetben NEM az az érdekes, hogy elvittek embereket a rendőrök, hanem az, ami miatt egyáltalán odamentek az lmp-sek.”

Épp ellenkezőleg látom. Totál lényegtelen miért mentek oda. A lényeg, hogy illegálisan voltak ott, illegálisan állták el az utat, s ezért, ahogy egy tisztes jogállamban szokás, a rendőrök elvitték őket. Ám délután már legálisan tüntethettek a kormány ellen. A CNN erről mégis azt bírta írni, hogy Magyarországon vége a demokráciának. Röhej.

Akkor viszont hallgatott a CNN, amikor 2006 őszén egy ellenzéki képviselőt, azonosító nélküli rendőrök, csoportosan, felfegyverkezve, véresre vertek. Akkor nem érdekelte őket a magyar demokrácia minősége. De nem csak őket, hanem úgy általában a nyugati sajtót, mely ma már, kis túlzással, naponta cikkez a magyar demokrácia haláláról. Akkor sem aggódtak, amikor a hatóság Berkecz Mária testüregeiben kotorászott, földre tepert, megbilincselt ember ujját törte, vagy némán, egy szál transzparenssel tüntető embert vittek fogdára, s akkor sem, amikor egy 19 éves fiút bíróság elé rángattak, mert megsértette a kormányfőt. Ezekben az esetekben a most aggódók, nem aggódtak.

„Tudniillik hogy lényegében az alkotmányellenesség, mint fogalom szűnik meg a törvénykezésben azzal, hogy az utolsó szögig minden megy az alkotmányba. Innentől kezdve nem lehet alkotmányellenességre hivatkozni _soha_, mert hogy lenne már az alkotmány alkotmányellenes, ugye.”

Saját csapdájukba esnek majd bele.

2011.12.28. 10:42:43

@héjakútmácsonya: Valóban cinikus vagy, ebben egyetértünk. Valószínűleg nem állsz messze a kormányzó hatalomtól.

héjakútmácsonya 2011.12.28. 10:46:40

@iii: Valóban közelebb állok hozzá, mint te, s jó messze azoktól, akik most öntelten várják, mikor bukik, s minden létező alkalmat ki-, és felhasználnak saját imázsuk renoválására. (S persze legbelül irigylik ennek a hatalomnak a hatalmát.)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.12.28. 14:26:48

@héjakútmácsonya: ha szereted magad ismételni, tegyed nyugodtan. Én arra válaszoltam, amit most nekem leírsz: a külföldi sajtó az intézkedésekről szól, nem a tüntetők meg a rendőrök viszonyáról (mondjuk a vád tényleg nevetséges)
süti beállítások módosítása