Nagy fürdő- és strandhopping a Szigettel
2011. augusztus 12. írta: TuRuL_2k2

Nagy fürdő- és strandhopping a Szigettel

  Hosszú évek után tegnap este voltam a Szigeten, a Gotan Project fellépése miatt. Tetszett, nagyon, de nem erről akarok írni, hanem a Sziget oldalvízén kínálkozó kitűnő fürdőturnézási lehetőségről. Hajóval mentünk, aki ma vagy holnap este azzal megy, tudom ajánlani az odajutásra, viszont mindenképpen Petőfi téri beszállással, mert a többi kikötőben csak akkor áll meg, ha nem telik meg ott (de megtelik). A visszaút már kérdésesebb, tegnap másfél órás késéssel értünk haza a tervezetthez képest a késő, a menetrendben szereplőnél jóval lassabb járatok és a hosszú sor miatt.

  A hajón vettünk egy kétnapos Sziget Citypass karszalagot, amivel a vásárlás napján és másnap sok egyéb mellett igénybe lehet venni a BKV minden járatát, és, ami a lényeg, a budapesti fürdőket és strandokat (mindegyiket naponta egyszer, de ki akarná többször?). Fontos, hogy karszalag legyen, mert a sok helyen kapható voucherrel csak azután tudunk bármit is kezdeni, hogy karszalagra váltottuk. Mivel a hajó csak délután kettőtől jár, korábbi vásárlásra talán a legjobb hely a Nyugatinál lévő Sziget-pont. És ami nem mindegy: a Citypasshoz nem kell Sziget-jegy, így aztán az is vidáman fürdőzhet vele, aki közelébe sem megy a Hajógyárinak.

  Így aztán ultradiszkont áron járhatjuk végig Budapest strandjait és fürdőit, sok közülök reggel 6-tól már nyit, a Széchenyi este 10-kor zár, ráadásul a Rudasban szombaton a 10-től 4-ig tartó (fürdőruhás) éjszakai fürdőzésre is érvényes a karszalag. Aki a Szigetre szeretne érni estére, az például végigjárhatja a Dunára felfűzött budai fürdőket, délről indulva: Gellért, Rudas (hétvégén fürdőruhás koedukált, hétköznap férfi kötényes – kivéve keddet, amikor női nap van), Király, Lukács, Római, sőt, a lelkesebbek túl is mehetnek a Sziget magasságán, egészen a Csillaghegyiig és a Pünkösdfürdőig. Lehet török napot tartani a Rudas és a Király felkeresésével (utóbbiban lelkileg készüljön fel rá a t. vendég, hogy a fürdőben intenzív, sok meleg szerint is durva homoszexuális élet folyik), vagy elszomorkodni azon, hogy régen minden jobb volt, a monarchia idejében épült Gellért és a Széchenyi meglátogatásával. 

  Kétezer forintért máskor ezek közül a fürdők/strandok közül egybe, vagy inkább egybe sem jutnánk be, most meg akár az összeset végigjárhatjuk, ha rászánjuk a hétvégét. Sajnos rövid az idő, mivel a Sziget végével a Citypass is búcsúzik 2011-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr733148788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2011.08.12. 21:54:39

"A fiatal divatbuzik a Pepsi-szigetre
járnak lázadozni - a szülõk pénzén!!!
Utálom a szigetlakókat, mert bennszülöttek
és analfabéták... Robinson, a kurva anyád!!!"
www.youtube.com/watch?v=Dqoz6PGMrVU&feature=related

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2011.08.12. 23:48:14

a legtutibb gumimatraczon vagy guminőn beúszni a szigetre a sodrás irányból északról e [don't try this at home], akkor nincs tömeg a hajón :)
a cikk pedig adja
mert az észnélküli keresztbe szervezésből ez jön ki

javaslatom: oszlopokat a szigetre, rájuk egy felső szint, golfpályával, lóversenypályával & prince club koncerttel így az eliteknek
summa: a vendéglátásnak is vannak 6-árai :)
www.youtube.com/watch?v=56E8yYgLNHE

tewton 2011.08.12. 23:58:57

@Alfőmérnök:
lol.
mondjuk a burzsoá nyugdíjasok szerintem tipik kádári-kora-posztkádári kényelemben felnőtt konform lázadók, kb. gesztike csak egy korábbi közegben :)

Alfőmérnök 2011.08.13. 07:14:50

@tewton: De miért korábbi közegben, mikor későbbi, mint mondjuk a rapülők?
Szerintem két totál ellentétes világ, Gesztike semmilyen értelemben nem lázadó, hanem egy körmönfont és egomániás profitorientált reklászakember, a BNY meg egy öncélú undorgrund vadbaromkodás.
(Ez már erősen szubjektív, de Gesztin sose tudtam nevetni, a BNY-en meg igen. Elsőre. Második hallgatásra még kicsit vicces, harmadjára unalmas. Személyes kedvencem az Unokáink sem fogják látni c. szám.
"Utállak Ráday Mihály
volna egy jó kérdésem:
miért mondod mindig azt, hogy "kár"?
utállak, utállak Ráday Mihály!!!
Utállak Ráday Mihály
és tudod, az az érzésem
unokáink sem fogják látni már
szemüveges, bozontos pofád!!!" :)
www.youtube.com/watch?v=MVsunzzLRfQ&feature=related )

csomborblog · http://csombor.blog.hu 2011.08.13. 11:23:53

milyen jó már ez a képeslap! imádom, hogy régen a vendéglátóhelyeknek is saját lapjuk volt.

Bell & Sebastian 2011.08.13. 13:32:13

Prince, a katona. Ernyedtbőrben, az!

Babilen Tatarszkij 2011.08.14. 15:52:07

Te jó isten, micsoda besavanyodott köcsögök gyülekezete lett a blog törzsközönsége az utóbbi 1-2 évben.

Alfőmérnök 2011.08.14. 23:23:03

@Babilen Tatarszkij: Amióta miniszoknyát hordanak a lányok, én már semmin sem csodálkozom.
www.youtube.com/watch?v=2aKr_VZSSwE
süti beállítások módosítása