Gyöngyöspata I. - East side
2011. július 19. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Gyöngyöspata I. - East side

  Annyit beszéltek mostanában erről a Gyöngyöspata-tematikáról, hogy úgy döntöttünk, saját szemünkkel is megnézzük a helyszínt meg a nagy büdös magyar valóságot. Mégis csak érdekesebb lehet, mint az a piszok Gyurcsány. Szombaton, egy nappal a polgármester-választás előtt jártunk az amúgy gyönyörű faluban.

  Gyöngyöspata e napon a világ legbiztonságosabb települése, minden második sarkon rendőrök szidják a kurva meleget. Már a faluba is csak igazoltatás után lehet bejutni.

  Az öreg Nepomukit annak idején szerencsére kőből faragták ki, így még a helyén van:

  A főtéri Platán sörözőben délben álmos a hangulat, de az üveges sör kitűnő. Balfasz turistának álcázva magunkat a Kecskekő nevű magaslat felől érdeklődünk, amely a konfliktusok egyik forrása. A készséges helyiek útba igazítanak: kerüljük meg Heves megyét, és hátulról közelítsünk a hegytetőhöz, a szomszéd falu felől. De nem egyszerűbb innen egyenesen felgyalogolni? - érdeklődünk. Nem egyszerűbb, mert ahhoz át kell menni a Csikágón -  jelzik a problémát. Alapvetően a Csikágóra vagyunk kíváncsiak, ezért megköszönjük a felvilágosítást.

  De előtte kitérőt teszünk a túlvégen fekvő sportpályára, ahol éppen az első Nemzeti Összeforgás Napja zajlik, a Jobbik szervezésében, Vona Gábor fővédnökségével.

  Van itt minden, ami a Nemzeti Összefogáshoz kell. Például Magyarok Söre angyalos címerrel és Nagy-Magyarországgal:

  Adjon Isten! almalé rovásírással:

  Betyárok különféle egyenruhákban:

 Honfoglaló bácsi, rózsaszín vízi golyó (800 forint/5 perc, ezúton is a kurva anyját, aki kitalálta), MTK-s ugrálóvár:

  Színes ruhás céltábla, amire nyilazni lehet:

  A tömeg nem nagy, igaz, pont ebédidőben vagyunk:

  A faluban a kampánynak nincs sok látható nyoma, egyedül Eszes Tamás házi készítésű plakátjai vannak jelen mindenhol, az ő fórumáról sajnos egy nappal lekéstünk: 

  Felhívnánk a figyelmet az Eszes hátterében látható menő polcra, illetve az azon lezseren elhelyezett dísztárgyakra: 

  Persze Eszest sem szereti mindenki a községben:

 

  Eszesen kívül egyedül az időközben visszalépett roma jelölt kisesszéjével találkozunk, igaz, ő a nevét elfelejtette felírni a plakátra:

   Aztán megnéztük a Csikágót is, de arról itt, a következő részben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr793075271

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tetszettek volna komolyabban venni 2011.07.19. 16:22:42

"Szociális problémákat nem lehet rendészeti eszközökkel és demagógiával megoldani. Meggyőződésem, hogy egy év múlva egy jottányit sem lesz több munkahely, jobb oktatási helyzet, erősebb szociális biztonság Gyöngyöspatán, hiába jobbikos a polgár...

Trackback: Főpróba 2011.07.19. 14:24:25

Gyöngyöspatán polgármester-választás volt. Olyan rendszerben, amely egyfordulós, a relatív többség döntött, és ahol komoly médianyomás is megjelent nemrég – méghozzá oly módon, hogy a közszolgálati adókban gyakorta fölvetült a két kis parlamenti ...

Trackback: Európa horoszkópja 2011.07.19. 12:27:41

Az európai adósságválság újabb fordulót vett. Immár nem csak rebesgetik piaci körökben azt, hogy Görögország után Olaszország és Portugália következhet a segítségre szoruló országok listáján. Az eurozóna minisztereinek a kedélyét tovább borzolta a tény...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

josip 2011.07.19. 07:33:41

"Betyárok különféle egyenruhákban"

Széép :)

VI. Béla 2011.07.19. 08:05:25

Szövegi is lesz, meg mélyinterjúk?

Bell & Sebastian 2011.07.19. 08:18:07

Mostanság a Családellátó új slágere a pecsétviaszgomba, természetesen kínai hivatkozással, amely élettani hatását a ginszenggel egyenértékűnek tekinti. Csak egyetlen magyar biokertész termeli, persze azt mondanom sem kell.

Ha a Jobbik /Fidesz / kínai / hímvessző szavakat ügyesen permutáljuk
(4 x 3 x 2 x 1 = 24 lehetséges sorrend)
egy mondatban, meg is kaptuk minden Gyöngyöspatával foglalkozó, bármilyen prekoncepcióból íródott cikksorozat kvintesszenciáját.

Így ez az alapvetés könnyen belelátható ebbe a szösszenetbe is.
Kár minden fáradságért, a tapló alkatúak rendjébe sorolást Vona Gábor már elvégezte.

Most gondolják el, micsoda lista lehet az, ahol az amerikai nagykövet csak utolsó helyen végzett!

vitaygeorgina 2011.07.19. 08:56:25

A roma jelölt tud bánni a szavakkal. Esszéjében a többség rasszista (=fúj, csúnya rásszisták), a cigány pedig zsivány (=kis csínytevő rosszcsont).
A probléma megoldása pedig: ....(dobpergés)...ÖSSZEFOGÁS.
Ez igen, micsoda eredeti gondolat.

Atisz 2011.07.19. 09:19:43

"Az öreg Nepomukit annak idején szerencsére kőből faragták ki, így még a helyén van", a szotyihéj rendeltetésszerű elhelyezésére való felhívás, a rovásírásos almalé és Eszes Tamás öltönyben... mind-mind priceless :D

A vízi golyónak egyébként mi a funkciója?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2011.07.19. 09:24:50

a "Betyárok különféle egyenruhákban" képen Orosz Mihály, Érpatak polgármestere. Nem mindegy.

Viktus 2011.07.19. 09:33:16

Na pont a lényeg lesz a következő részben.

@vero:

Lehetne bohóc ruhában is az ő módszere működik.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.07.19. 10:00:30

@VI. Béla: Nem, így is elég mély a cucc.
@Bell & Sebastian: Minden cikkünk ezzel a permutációs módszerrel készül.
@Atisz: A vízi golyóba a gyerek 800 ft-ért bebújhat, és 5 percet egyesnúlyozhat meg@vero: forgolódhat benne egy medencében. Persze nincs az a gyerek, aki ne hisztizne, hogy hadd próbálhassa ki.
@Vero: Köszönjük, ezt nem tudtuk. Így ha legközelebb összefutunk vele, felismerjük.

v. jókormányzósember 2011.07.19. 11:20:07

Íjnye!

Tökgömbőceim! Betjárkörtécskék! Iggaz maghiar legínkík! Egészséges a fejbőr,mi, csak beteg az agy! Nna... Hát- ollan juó látnyi - azt a szép tököt közöttetek (neeem, nem asztat, amík a vonalkódos záclót tarcsa, neeem is tíged, arnoldka! Mi? viktorka vagy? cíp magyar név! NNa- hát- nézzétek, gyermökeim- ha elmöntek németorcágba- vigyázzatok- mer' ottan az illeneket, mint tik- nácinak nézik! Pedig- hogy nem vagyok azok, de hogy! Hiszen (a hasonló veszélyekkel számoló) fidesz milyen szépen összebújt veletek annak idején! ld. (ha nem szótál ) vona (okos maradtál vona) gábor- and herr orban ministerpresident- mint közs pógári kör-tag. Vagy mint balf (hú - majdnem rosszat írtam)- balsai istván- mint "széles körű" ( :-)) ) támogatást élvező személy... Haj- haj! NNa- nincsen itten semmi baj! Ticták, cípek vattok- ja és igazi nacik (Neeeem-nem úgy! csak tik "nemzetik" vagytok- az ugye, radikállissan mondva nacional- rövidítve- meg naci- nem?) Szóval, menni fog minden, gyermekeim! Elvégre Erdély nem is maradt a Szovjetúnióhoz álló Romániánál (mely egyébként még adolfkát szolgálta korábban, s románok is meghaltak dögivel a Don-kanyarban, mint ahogy a csalántalpas-cipős nagyapáink- a szárazföldi tengerész- vitézlő kőbányai vezetésével- ja, utasítására). Ja, de ott maradt! Akkor hogy is van ez? Nemtán tikmiattatok? Nézzetek már magatokba! Aszt:

Adjon az Isten- több józan észt!

VJK

Gyurcsányi Viktor 2011.07.19. 11:23:09

Felhívnám a szervezők szíves figyelmét, hogy a céltábla, amire íjjal lőni lehet, balesetveszélyesen van kitéve. Mögötte egy aszfalt út, ahol autók, és gyalogosok is járhatnak. A tábla két oldalán nincs biztonsági szalaggal lekerítve, így pl. a focikapu felől bárki befuthat a lővonalba.

Bloodscalp 2011.07.19. 11:36:28

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: én kicsit értetlenül állok egy jobbik győzelem után...pedig a kokik ki lettek osztva nekik is, és amilyen oltári nagy rend van ott...

mellesleg szinte hiányoztál kedves Gergely, fura hogy így eltűntél a kínai látogatás alatt, lehet találgatni? lolita is veled volt Patán?

gitáros 2011.07.19. 11:42:47

@vitaygeorgina:
Értelmezni kéne tudni azt a mondatot, pajti, a "többség = rasszista" ugyanis nincs benne.
A zsivány eredeti értelme pedig marhára nem "csínytevő rosszcsont".

magyar ember teli szájjal 2011.07.19. 12:04:27

Jó a festék is a bútor megett. Pispeklila. Utal az igazmagyar egyházi kötődésre.

WonderCsabo 2011.07.19. 12:21:54

Szégyen, hogy ez a falu az ilyen dolgokról híres, nem az észvesztően gyönyörű gótikus templomáról, és a Jessze-oltárról. http://www.google.com/search?q=gyöngyöspata+templom Azt megnéztétek?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.07.19. 12:23:18

Most ezt nem értem... mi akadályoz meg benneteket hogy rögtön egy rendes posztot csináljatok? Vagy ezt nem értem..

Tedat 2011.07.19. 12:27:02

@Atisz:
"A vízi golyónak egyébként mi a funkciója? "

Lerabolni a szülők pénztárcáját.

Tedat 2011.07.19. 12:27:58

@Gyurcsányi Viktor:
"Mögötte egy aszfalt út, ahol autók, és gyalogosok is járhatnak."

Sőt, romák is!
Máris mehet a letartóztató-kommandó, és viheti a rasszista nyilasokat! (Érted: NYILASOK!)

prfact 2011.07.19. 12:29:05

Miféle új módi ez a kereskedelmi televíziózást idéző kétrészben posztolás?

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.07.19. 12:37:09

ki az a féltökű az első képen?

Mon3 2011.07.19. 12:44:10

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy régebben ismerem Patát. Rendszeresen jártam le különféle rendezvényekre. A Pataiak mindent megtettek a falujuk fejlődéséért. Egy rendezvényen, ahol eljátszottak egy teljes lakodalmat, még külföldi csoportok is részt vettek felvidékről, Lengyelországból. A pincesoron is rendeztek bor és ételkostoló hétvégét. Egy évben több rendezvényt is csináltak. Sokszor elgondolkodtam, hogy igy kéne viselkednie minden falunak, és akkor jutnánk valamire. Soha nem látta egy cigányt se ezeken a rendezvényeken. Aztán egyszer sétálás közben beléjük botlottam... Kosz, szemét, hangoskodás, veszekedés. Nem a bőrszinükkel, a származásukkal van a baj, hanem a viselkedésükkel, és a hozzáállásukkal. Az én nagy szüleim szegények voltak, és ha ronygyos ruhákba is jártak, de tiszták voltak. A vályogházuk körül mindig összesöpörtek, a kert be volt vetve, tettek-vettek a ház körül. Ezt a mentalitást nem érezni a cigánysoron, és ez szüli az igazi ellenszenvet, és a többségi társadalom elutasítását. A cigányok csak saját magukat tudják kihúzni a nyomorból, de ehhez nem másban kéne a hibát keresni!
Patát az események teljesen tönkre tették, és ebben nem a falusiak a hibásak.

dukeekud 2011.07.19. 12:50:02

Szerintem ez az egesz gyogyospatas ciganyozas, csak egy jol kitalalt gerillamarketing volt, amiben az egesz falu reszt vett.

círdan 2011.07.19. 12:55:11

Kemény riport volt, köszi...

röhejes...

dukeekud 2011.07.19. 13:01:07

a gyogyospata = Gyongyospata

ö...mikó? 2011.07.19. 13:12:12

@Mon3: Itt van az igazság, csak a nagy liberálisok ezt nem veszik észre, csak hajtogatják, hogy Jobbik=náci. Nem értik meg, vagy csak egyszerűen nem akarják megérteni, hogy nem a bőrszínnel van a baj, hanem a viselkedéssel. És bizony a kettő elég gyakran egybeesik, ezért születtek a sztereotípiák.

petimegmondja 2011.07.19. 13:17:42

"Kurva", "balfasz", "kurva anyját"...

Hát, csak gratulálni tudok ehhez a "magas" színvonalhoz...

Roy 2011.07.19. 13:19:23

@WonderCsabo: Én nagyon régen jártam ott. Ez több mint 25 éve volt. Akkor valóban a gyönyörű gótikus templomáról volt híres. Az, hogy most kétes hírneve va, és messze elkerülik a települést arról nem a normális lakosság tehet. Ők is szenvedik a kissebség garázda életmódját. Remélhetőleg ez most változni fog.

Pelso.. 2011.07.19. 13:19:58

Mi az az eget verő probléma Gyöngyöspatán, amit a bazi nagy tavalyi felhatalmazással nem lehet megoldani, sőt, két riportot is megér?

Roy 2011.07.19. 13:22:29

@dukeekud: Gerillamarketing - szerinted. Menj oda, és győződj meg róla mielőtt leírsz ilyen hülyeséget.

petimegmondja 2011.07.19. 13:35:32

@ö...mikó?:

Inkább az a baj, hogy te nem érted meg, hogy a nomád, törzsi társadalomból a polgári társadalomba az átmenet nem egy rövid folyamat, még ha te, meg hozzád hasonlók türelmetlenek is vagytok.

A te őseidnek is 2-300 évig tartott, amíg sikerült megemészteni, hogy nem vagdalhatják le a letelepedett "rendes" népeket és rabolhatják el tőlük a javaikat, csak akkoriban kisebb volt a népsűrűség és a tömegkommunikáció is gyerekcipőben járt még...

Biztos akkor is voltak "jobbikos" rómaiak, kelták, szlávok, magyarok, stb. (attól függően, hogy a te őseid konkrétan mikor vetődtek ide), akik nagyon rühellték, hogy az őseid nem voltak képesek az akkori "rendes" többségi társadalom és éppen uralkodó kultúra konvencióit elfogadni.

Aztán eltelt pár száz év és sokadik generációként itt vagy te, a hobbiszociológus "mintapolgár"...

2011.07.19. 13:37:45

@ö...mikó?: Nekem nem a Vona elpufogtatott közhelyeivel van bajom, mert azok ahhoz képest többnyire korrektek. Inkább a rajongók megnyilvánulásaival. A sztereotípiák veszélyesek mert az olyat is megbélyegzik, aki nem ezt érdemli. Lásd a nácizás... pont ugyanez. Cigót verni, buzit dobálni, kopasz/bakancs/mellveregető nagymagyarkodás, ez nem menő. Ezért nem menő a cigányozás sem (nem magával a szó használatával van bajom). Szerintem a többség nem gyűlölködést szeretne hanem emberséges megoldást. Ha van ilyen, hajrá. A bűnözés viszaszorulásának mindenki örül, csak a bűnözők kevésbé. Az érpatai polgármesteres riport pl teljesen korrekt volt (imént olvastam indexen), nyilván mi olvasók azt tudjuk amit mondanak nekünk, tehát amit a polgármester mond az vagy igaz, vagy nem. :)
Általában a törvények betartatásával van a baj, itt lehet sokat tévedni. A legnépszerűbb manapság az, hogy szarul vannak betartatva (ritkán). Ugyanígy az is rosz, ha valaki hatalmát kihasználva szubjektíven jár el, mondjuk maximumra bünteti azt aki nem szimpatikus, minimumra azt, aki az. De ha ez egy statisztikailag korrekt egyensúlyban van/lesz, akkor azt gondolom, senkinek nem lesz kifogása ellene attól függetlenül, melyik párt vagy szervezet éri el. (kivéve az adott politikai ellenzéket, de nekik az a "dolguk", hogy hisztizzenek, eredménytől függetlenül).

Hogy az íráshoz is hozászóljak, ebben semmi érdekes nem volt eddig, de a Csikágós részt elolvasom, ha észreveszem, arra kíváncsi vagyok. Gondolom a lepukkant cigónegyedet hívják így.

Roy 2011.07.19. 13:43:56

@petimegmondja: Türelmetlenek? Tudod mióta élnek cigányok Magyarországon? Lett volna idejük beilleszkedni, de a többség nem is akart. Ezzel nem azt mondom, hogy nincsennek köztük becsületesen dolgozók is. Sajnos ők vannak kissebbségben. Az is igaz, hogy egyetlen kormány sem tett ennek érdekében semmit, ami ezt azállapotot eredményezte.

Mon3 2011.07.19. 13:47:28

@petimegmondja: Inkább az a baj, hogy te nem érted meg, hogy a nomád, törzsi társadalomból a polgári társadalomba az átmenet nem egy rövid folyamat, még ha te, meg hozzád hasonlók türelmetlenek is vagytok.

700 év kevés volt? Az első menlevelet Zsigmond király adta ki!!

Egyébként a cigányokat zsigerből utálókban a középkorban betöltött szerepük is közrejátszik. A cigányok a törökök segédcsapataként végig rabolták, fosztogatták Magyarországot. Gyerekeket loptak, és ők végezték a kivégzéseket, karóba húzásokat. Ennek emléke is megmaradt a zsigereinkben, És ha valaki ennek igazságát megkérdőjelezi, akkor üljön be a Széchenyi könyvtárba egy kis forrásmunkára. Dehát a mai pol.kor. média és történelem oktatás ugyanúgy elhallgatja ezt, mint a bünelkövetők etnikai összetételét.

Budapesti Szexipari Vállalat 2011.07.19. 13:53:10

@petimegmondja:
Van erre megoldás, kérem szépen, Amerikában is ezt csinálják a normál társadalombe beilleszkedni képtelen vagy nem kívánó indiánokkal.

Rezervátum a neve.
Évszázadok óta működik, gond nélkül.

A cigányoknak meg volt 500 évük, hogy átálljanak a nomád társadalmi berendezkedésről a letelepedett, földművelő, nem lopó, nem rabló verzióra.

Tény, hogy utóbbi Orbán Viktornak és családjának sem sikerült. Lásd pl. mnyp-kassza.

Atrox 2011.07.19. 14:01:06

@petimegmondja: nem akarok kukacoskodni, de mintegy 150 év alatt végbement a folyamat a magyarok körében. Ja, és akinek ez nem tetszett, azt kiirtották egész családjával, törzsével, nemzetségével egyetemben!!!

Vegyük már észre, hogy a romáknak 600-700 év sem volt elég, és a kiirtáshoz képest azért elég jól elvannak. Persze, ha valaki ezt szóvá teszi, az természetesen rögtön náci.

Félve kérdezem meg tőled, hogy még mennyi pénzre, energiára, időre és türelemre lenne szükség velük szemben?

Atisz 2011.07.19. 14:01:30

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Te jó ég...
@Tedat: Mármint a fogyasztó szempontjából... de azért kösz, erre már rájöttem.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.07.19. 14:04:31

@Mon3: ha már ilyen történelmi analógiákkal jössz, azért ne feledd el a magyarokat a délvidéki vérengzéssel kapcsolatban... Ennek emléke is megmarad a zsigerekben, Vajon minden magyar tehet róla? Vagy akkor hogy van ez? Te magad is? Nem értem. A probléma az általánosítással van! Ezért kellene az összes valódi társadalmi problémát elkezdeni kezelni, mert önagában a rasszista vonal sehová sem vezet, sőt tovább rontja a helyzetet...

Atisz 2011.07.19. 14:07:00

@petimegmondja: Becsülöm, ha valaki visszamegy a történelemben és megpróbál érvelni, de szerintem most nem kellett volna (mármint visszamenni és nem pedig érvelni :)).
Itt kérlek szépen ott lett minden elrontva, amikor egy bizonyos belügyminiszter kitalálta a "megélhetési bűnözés" fogalmát (egyben megpróbálta kitörölni a cigánybűnözés addig létező fogalmát) és a kedves elkövető emiatt felmentve érezhette magát, miután megszabadította az őslakosokat a megtermelt javaiktól. Ma ennek a következményeit látjuk.

Tedat 2011.07.19. 14:16:36

@Budapesti Szexipari Vállalat:
"Tény, hogy utóbbi Orbán Viktornak és családjának sem sikerült. Lásd pl. mnyp-kassza."

Nem is tudtam, hogy Orbán pénztárcájába mentek az MNYP pénzek.

De az a jó, hogy a ballib oldal mindig elmond valami újabb titkot :-)

baliquez 2011.07.19. 14:18:40

@Atisz: A rovásírásos almalé lehet hogy fura látvány, de ha jobban utánaszámolsz akkor kiderül hogy a seggedet földhöz csapkodhatod amiért ilyen termék elérhető. Nagyon jó áru, érdekes módon a gyerekeim sem nácultak be tőle pedig gyakran isszák. Miért fáj neked ha az ősi magyar írásmód valahol megjelenik? Nekem tetszik hogy van rovásírásunk, érdekesnek tartom és büszke vagyok rá hogy ki tudom silabizálni.

Le lehetne szokni végre arról hogy szégyellnivaló ha valami magyar készítmény. Körülnézve látható az eredménye annak hogy hova vezet ha a hóhescét meg az aromázott festékes szódavizet árusító bűnözőket támogatjuk a saját gyümölcstermelőink helyett. Kapjunk már a fejünkhöz.

ob.szerver 2011.07.19. 14:38:28

Egy dolgot ebben az országban tudomásul kell venni:
azok a pártok, amelyek egy választási kampányban kommunistáznak, trianonoznak és cigányoznak, 40%-ra már biztosan számíthatnak, falun pedig 80-ra.

Ennyi.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.19. 14:41:36

@Budapesti Szexipari Vállalat:

Csak árnyalatnyi a különbség, hogy az indiánokat a saját földjükön rakták rezervátumokba. Azt a párat, akit nem irtottak ki, ill. nem haltak meg a fehérek járványaiban.

A cigók viszont utánunk jöttek ide, és mi vagyunk rászisták, és ámerika a jogvédő. Beszarok.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.19. 14:42:56

@ob.szerver: eddig pl. ki kapott 40%-ot, aki trianonozott, cigányozott, kommunistázott.

Eddig senki, sajnos.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.19. 14:46:52

@ö...mikó?: A liberálisokat a cigányok sorsa a legkevésbé sem érdekli. Ők a magyarok ellen dolgoznak, nem valakiért(illetve de, csak nem a cigókért). Most liberálisoknak hívják őket, korábban bolsinak.

ob.szerver 2011.07.19. 14:47:26

@Bathory:

Sajnos? Elég kisigényű vagy.

Az utolsó parlamenti választáson 70-et (53+17) kaptak.

Lucky Larry Silverstein 2011.07.19. 14:54:19

@ob.szerver: Nem trianonoztak, nem cigányoztak, és sajnos most sem teszik. Kommunistáztak, de hát a kommunista az kommunista, vagy nem?

Mon3 2011.07.19. 14:59:32

@Legelő Őse: "ha már ilyen történelmi analógiákkal jössz, azért ne feledd el a magyarokat a délvidéki vérengzéssel kapcsolatban... Ennek emléke is megmarad a zsigerekben"

Az újvidéki vérengzést tízszeresen kaptuk vissza a szerbektől. Csak ez megint elhalgatott téma. Tehát nagyon gyenge az érved.

Mikulka2 2011.07.19. 15:02:12

@Mon3: te normális vagy??!! többszáz éves történelmi események miatt ma egy népcsoportot kollektíven bűnössé nyilvánítasz?!!?! haver, neked elment a józan eszed!

ö...mikó? 2011.07.19. 15:04:30

@petimegmondja: A hobbiszociológus te vagy. Senkinek sem kötelessége elfogadni, hogy az ilyen állati szint alatt kérődző entitások lemészárolják a családtagjaikat, ami rendszeres kis hazánkban. Nem 2000 évvel ezelőtt élünk, minden embernek kell rendelkezni annyi intelligenciával, hogy az alap együttélési szabályokat betartja, pl. ne ölj. Nem olyan nehéz ez...

Mikulka2 2011.07.19. 15:04:43

@Mon3: oké, akkor vonjunk egy mérleget a Föld összes népének háborús bűneiről a világtörténelem elejétől a mai napig, és amelyik nép ahány százalékban felelős a vérengzésekért, mindegyikből akkora hányadot végezzünk ki! szerintem korrekt.

Atisz 2011.07.19. 15:05:03

@baliquez: Nyugi, semmi kifogásom a rovásírás ellen :)
Csak pl. én nem tudom elolvasni és biztos nem lett volna olyan megerőltető magyarul is kiírni.
Mindebből pedig azt a hibás következtetést levonni, hogy emiatt nem kedvelem és támogatom a magyar termékeket, felelőtlenség.

ob.szerver 2011.07.19. 15:06:39

@Bathory:

De még mennyire. És tudod kik a kommunisták? Akik kommunista módon beszélnek, kommunista módon gondolkodnak, kommunista módon cselekszenek, kommunista módon 99,7%-kal választanak, kommunista módon "tolerálják" az ellenvéleményt, kommunista módon éltetik a vezért, kommunista módon akarják kisajátítani maguknak egy egész társadalom képviseletét.

Az ideológia változhat, a kommunista tipusú ember ugyanaz marad, akár Hitert éltette magasba lendített karral és átszellemült arccal Münchenben, akár az utcán sírt Sztálin halálakor Moszkvában, akár Viktor-Viktor-t skandál Fidesz szeánszokon Budapesten.

Hát ők a kommunisták. És nem azok, akiket te kinevezel.

Mikulka2 2011.07.19. 15:07:40

@ö...mikó?: tehát minden cigány öl (és persze állati szint alatt kérődzik). értem.
ezért indulnak be időnként a jogvédők, mert Ti átestek a ló túloldalára. túl messzire mentek. az érpatakkal foglalkozó index-es cikk érthető volt. de amit Ti itt előadtok...
a te házad táján is lehetne sepergetni, fogadnék, hogy lehetne találni olyasmit, ami nem felel meg a többségi normáknak.

Minor.Dragon 2011.07.19. 15:10:23

@Bathory: Igen, te rasszista vagy:

Bathory 2011.07.18. 20:07:49
@groggil: „… A mindenkori magyar kormánynak nagyon nagyon szük mozgástere van szerintem zsidó/cigánytémában, tekintve, hogy a propagandagépezet (színház, film, TV, rádió) a kurucon kívül 100% jordán+. Ez tény. „

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2011.07.19. 15:12:09

Észrevettétek, hogy van párhuzam a roma jelölt, illetve a Mandíner szerkesztői közt? Egyikőjük sem képes sorkizárttá tenni a szöveget! :D

Lucky Larry Silverstein 2011.07.19. 15:13:06

@ob.szerver: Az mszp tagkönyv szerint mszmp, bár a fideszben is vannak ex-komcsik. Vitatkozhatsz ezen csak ne velem.

Az meg hogy a fidesz nyert nagyonnagyon, és ezért most kommunista, csak a te kínod.

Minor.Dragon 2011.07.19. 15:15:05

@Bathory: Te pedig a magyarokért dolgozol, ugye?

Bathory 2011.07.18. 21:31:47
@lanyi: Nem kell felizgulni a vállalkozó sehol sem azért van hogy adót fizessen, arra ott vannak a többiek, járulékokat meg ugye be kell fizetnünk utánuk...

Bathory 2011.07.18. 21:09:47
@Viktus: Igen, az eurónak ez az előnye, én is euróban számolok el a komárnói cégemen keresztül. De hátránya is lehet, pl. görögök bukása árfolyamingadozást okoz már most. "

Lucky Larry Silverstein 2011.07.19. 15:16:10

@Minor.Dragon: Mit nem értesz azon hogy tény?

Legutóbb Marlon Brando mondta Larry Kingnek (aki zsidó), hogy elege van abból amit a zsidrákok Hollywoodban csinálnak. Az övék ott minden és mindenki. De ilyet csak a halála előtt mondhat egy öreg színész. Egyelőre..:)

Lucky Larry Silverstein 2011.07.19. 15:18:17

@Minor.Dragon: Csak a benzinfogyasztásom adója nagyobb évente mint amit a tágabb családod adóba befizet....

Az van hogy amit nem muszáj, azt nem fizetem be, és nem szeretem ha olyanok moralizálnak, akiknek nincs választási lehetősége.

Minor.Dragon 2011.07.19. 15:24:44

A mindenkori magyar kormánynak nagyon nagyon szük mozgástere van szerintem zsidó/cigánytémában, tekintve, hogy a propagandagépezet (színház, film, TV, rádió) a kurucon kívül 100% jordán+. Ez tény. „

Vö.:
"Legutóbb Marlon Brando mondta Larry Kingnek (aki zsidó), hogy elege van abból amit a zsidrákok Hollywoodban csinálnak. Az övék ott minden és mindenki. De ilyet csak a halála előtt mondhat egy öreg színész. Egyelőre..:) "

Tehát a mindenkori magyar kormány Hollywodban van?

Mon3 2011.07.19. 15:31:22

@Mikulka2: Szép elv a testvériség. Mitőlünk elvárják, de velünk szemben szarnak rá. Ébredjetek már fel. A népek között is működik az evolúció. Amelyik nép nem védi meg az érdekeit, az elpusztul, beolvad. A zsidók már több ezer éve a történelem színpadán vannak. Hol vannak már a filiszteusok, az egyiptomiak, a rómaiak? Csak határozott összetartással tudták ezt túlélni olyan sok ellenérdekű nép között. Száz év múlva, amikor majd azért fogunk harcolni, hogy kis hazánkban ne a cigány legyen a hivatalos nyelv, majd akkor is azt mondod, hogy elment az eszem? Félreértés ne essék. Én nem irtani akarok, hanem a saját érdekeimet védeni, úgy hogy legalább a másik fél tartsa be a játékszabályokat. Egy magyar embertől a nagyvilág elvárja (gazdaságilag rákényszeríti), hogy versenyképesen önellátó legyen. Mástól ezt miért nem várjuk el? Szörnyű kimondani, de ha valaki nem tudja ellátni a gyerekét, akkor miért gyártja?? Belegondoltál már abba, hogy ma már minden második gyerek cigány? Hol az igazság? Ezzel szemben mekkora arányban járulnak hozzá a közterhekhez. Tőled elvárják, hogy szakképzett legyél, nyelveket tudjál. Hogy meg tudj felelni az egyre magasabb követelményeknek, élet végéig tanulsz, továbbképzed magad. Hogy felelősségteljesen tudjál gyereket vállalni, éveket töltesz el azzal, hogy egzisztenciát teremtesz, hogy megfelelő színvonalat biztosítani tudjad majd a gyerekednek, és ezért sokan kifutnak a gyerekvállalással az időből. És akkor még számon kérik a többségi társadalomtól, hogy miért nem tartja el zokszó nélkül az alulképzett tömegek tömegesen gyártott gyerekeit? Nem sántít itt valami?

Minor.Dragon 2011.07.19. 15:33:08

@Bathory: "Csak a benzinfogyasztásom adója nagyobb évente mint amit a tágabb családod adóba befizet.... " "Az van hogy amit nem muszáj, azt nem fizetem be, és nem szeretem ha olyanok moralizálnak, akiknek nincs választási lehetősége."

Tehát az én általad nem ismert családom az indoka, hogy te miért nem fizetsz/miért csalsz adót.

Megnyugtatlak, mindig, mindenkinek van választási, döntési lehetősége. Moralizálási is.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2011.07.19. 15:34:08

@Minor.Dragon: Lehet humorizálni, de idővel szinte minden fontos pozíciót betöltő ember eljut erre a kijelentésre (pl. a Fehér Ház tudósítója, is sok-sok évtizednyi munka után arra a következtetésre jutott, hogy az USA szenátusát is Izrael irányítja, ami egyébként egyáltalán nem lehetetlen, figyelemmel kísérve a Közel-keleten folyó eseményeket).

fülöpke 2011.07.19. 15:37:27

@Mon3: Amit állítasz, szóról szóra igaz. Kár, hogy nem pol. korrekt... Ez a világ szégyene, hogy a "gyereket" (a problémát, annak gyökerét) nevén nevezni sem lehet. Nagyon sok ismerősöm futott bele az elmúlt 20 év alatt a "karoljuk fel őket erőn felül, milyen hendikeppel indulnak, szegények" szlogent a zászlajukra tűzve. Egytől egyig MIND csődöt mondott. Szomorú statisztika ez. Ezen kellene elgondolkodni. (Természetesen én is ismerek rendes cigányembereket, nyilván nem róluk beszélek, nem is miattuk ban bármiféle helyzet.) Mert, hogy helyzet van, az tény, akkor is, ha a homokba dugjuk a fejünket, mert úgy pol. korrektebb...

kvadrillio 2011.07.19. 15:37:37

"Egy rögzített telefonbeszélgetés szerint Balázs József gyöngyösi fideszes képviselő azt mondta Gyöngyöspata vasárnap megválasztott jobbikos polgármesterének még a szavazás előtt, hogy a falu nem fog fejlesztési forrásokat kapni."

...és ki a fasz ez az öntlt balázs józsef ???????

ANYA SZÜLTE EZT IS ?????!

Lucky Larry Silverstein 2011.07.19. 15:38:19

@Minor.Dragon: Neked biztosan nincs=biztosan alkalmazott vagy, különben fel sem merülne benned, hogy olyan adót befizess, amit nem kell. Engedelmeddel inkább a jogászommal dumálom meg hogy mi az adócsalás.

Mon3 2011.07.19. 15:40:52

Ha a hivatalos román, szlovák, szerb kormányok kisebbséggel kapcsolatos álláspontját lefordítanánk magyarra, és utána mindenhová behelyettesítenénk a magyar nevet, na akkor borulna csak ki a média, hogy Magyarország milyen fasiszta, rasszista ország.

Egyenlő bánásmódot, és egyenlő elbírálást Magyarországnak!!!

pöffeteg 2011.07.19. 15:47:54

@baliquez:
Azok a gyümölcslevek tényleg isteniek és nagyon jó áron lehet hozzájuk jutni! Valóban szélesebb körben kellene ismertté tenni őket, ráadásul korrektek is. Ritkaság manapság. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy próbálja ki.

fülöpke 2011.07.19. 15:48:48

@Mon3: Bizony, hogy sántít.

Bocsánat, mindenkitől kérdem, nem emlékszik valaki arra a kétrészes dokufilmre (több év telt el a két epizód leforgatása közt), amit Vitray Tamás(!) forgatott a nyolcvanas években egy intézetis cigányfiúról (Péter), aki tanító lett és megpróbált tenni valamit a – már akkor is létező –, de szőnyeg alá sepert helyzet ellen? Kapott házat, lett családja, gyereke, és kivett maga mellé mindehhez 6 klb. korú intézetis gyereket. Kicsit, kiskamaszt, tán mind fiú volt. Az ő totális kudarca, és ahogy mindezt elmeséli a kamerába, az mindennél többet elmond erről a témáról. Kötelezővé tenném. Aztán beszélgethetnénk tovább. Tegye fel a kezét, aki látta?

petimegmondja 2011.07.19. 16:16:40

@Roy: @Mon3: @Atrox:

A cigányok kényszerletelepítése nincs még száz éves történet.

Addig a nomád életmódjuk pont annyira volt elfogadott, mint a magyaroké a sztyeppéken.

Amúgy a magyarok sem 2e évvel ezelőtt kavartak Európában és összességében nem csak 100-150 évig, továbbá, vannak itt még leszármazottak később érkezett és szocializálódott népekből is, csak kevesen szeretnek tudomást venni a saját származásukról a nagy magyarkodás közepette...

fülöpke 2011.07.19. 16:23:39

@Reggie: Hiszen éppen ez a bibi. Én nem találom sehol a neten. (Mondjuk, nem kutakodtam órákig.)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.07.19. 16:24:51

@Mon3: mire gynege az érvem? Az általánosításra? Dehogy is. Pontosan te magad gyengíted a saját érved. Hogy azok is megkapták a szerbektől akiknek semmi közük sem volt a vérengzéshez. Ez a baj az általánosítással. Ez a baj ezzel a rasszista hozzáállással...

fülöpke 2011.07.19. 16:32:04

@Legelő Őse:
Mon3 gyenge érvről beszél, erre lerasszistázod. Ki fog ebből sülni valami? Semmi, csak egy szokásos szájtépés. Párbeszédet indulatból aligha lehet folytatni. Minősíteni csak a másik gondolatait lehet(ne), a cimkézést el kellene feledni...

milyen szép a Vértes, ó 2011.07.19. 16:39:13

@petimegmondja:

Meg a jópár cigány törzset lezseren összemosni eleve a problémák megoldása iránti mély elkötelezettségre utal. ;-)

mocskosmacska 2011.07.19. 16:42:00

@vero: Igen, ez nekem is feltűnt.

kpityu2 2011.07.19. 16:44:02

A betyáros poént tetszett. :D A régi HVG-s képaláírások jutnak róla eszembe. Eszes Tamásról pedig egy bölcsészhallgató.

Mon3 2011.07.19. 16:48:25

@petimegmondja: Hozzászólásod a tökéletes "semmi".

A cigányok először 700 éve jelentek meg a törökökkel együtt. A nomád életük sose volt elfogadott. És jó lenne már elszakadni a "fosztogató, kalandozó, rabolgató magyarok" hablagytól. A közel hatvan éves periódus alatt a magyarok jól szervezett hadjáratai gyakorlatilag zsoldos háborúk voltak. Mindig egy nyugat-európai uralkodó bérelte fel őket, hogy segítsenek az ellenséget legyőzni. Ha nem hívták, nem mentek. Nem rablók voltak! És szavaidat visszautasítom a kunok, jászok, székelyek, szászok, svábok, stb. nevében.

Mon3 2011.07.19. 16:54:46

@Legelő Őse: Ha a szerbek utálhatják a magyarokat, akkor mi is jogosan utálhatjuk őket a vajdaságért. A nagyapám egész családját kiírtották 44-ben.
Nem hiszem, hogy Izraelben szeretik a németeket, Kínában a japánokat, Indiában az angolokat, és Lengyelországban az oroszokat, és még sorolhatnám a végelen példákat.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2011.07.19. 17:20:46

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: csak azért írtam, hogy lehet kacagni, meg betyározni, de ő nem csak kattingatott, hanem rendbe tett egy szétzüllött falut.

egy maréknyi dollár 2011.07.19. 17:29:52

Elolvastam a 2. részt is.gratulálok a szerzőnek;számomra értékesebb és érdekesebb volt a beszámolója, mint azok, amelyek a médiában hangzottak el.

dryanal 2011.07.19. 17:41:14

LUFI

de kezdésnek nem rossz

mint mondhatnék, láttam videokat a huggyozásról meg ilyenek, méghogy rendet Magyarországon?

szépen lassan összeolvasztanak minket, baszhatjuk

Sőt, engem már idegesit ez az egész gyöngyöspatai hir információ. tv-t nem nézek, csak netet, de ez meg teli van ezzel a szarral. mert ez egy szar
Méghogy rend legyen : D röhög a vak belem, nem látjátok mi készül itt? kb. 10 év és oda a magyarságnak, már most sem hisz az emberek többsége abban legbelül hogy magyar. mi lesz ezután, na ne. jár a pofám mi? megoldás meg sehol - na persze hiszed ezt, itt a megoldás- Jó messze menni , minél messzebb. Ahogy Gyurcsányi megmondta

Reggie 2011.07.19. 18:01:43

@fülöpke: Kar. Akkor marad a Jud Suss :)

petimegmondja 2011.07.19. 22:02:36

@Budapesti Szexipari Vállalat:

Nem tudom feltünt-e, de igen sok roma él "rezervátumban". Ezeket nálunk cigánytelepnek hívják. Tudod, az a hely, ahova nem építenek utat, nem vezetik el a vizet, gázt és ahol nem is csatornáznak.

Ott aztán "jól" elvannak a cigányok magukban, szépen fenntartva azt a törzsi struktúrát, ami miatt akkora kultúrsokk a többséghez tartozóknak a romák magántulajdonhoz, népesedéspolitikához, napi rendszerességű munkába járáshoz, közegészségügyhöz, közrendhez, meg hasonlókhoz való viszonya...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.07.20. 00:58:18

Most voltam Siófokon, láttam ott egy üzletet a főúton, rovásírással volt kiírva, hogy „friss magyar hal”

Tetszett.
:}

Atisz 2011.07.20. 07:36:56

@petimegmondja: Származás? :)
Itt nem a bőrszínnel van a gond, hanem azzal, hogy a cigányok jelentős része bűnözői tevékenységet folytat.
Olyan szó pedig, hogy "magyarkodás" nem létezik.
süti beállítások módosítása