Félelmek, cigányok és nem cigányok
2011. április 27. írta: TuRuL_2k2

Félelmek, cigányok és nem cigányok

  Ahogy az várható volt, Gyöngyöspatán a nagypénteki felfordulással még nem értük el a mélypontot. Tegnap éjjel tettlegességig fajult a hevesi településen kialakult feszültség, a körülmények meglehetősen zavarosak, annyit lehet tudni, hogy többeket is mentő vitt el. Fel is bolydultak a Facebook-demokraták, a Százezren Gyöngyöspatáért Facebook-csoportban óriási volt a pörgés, ki az evakuálást akarta szervezni, ki a külföldi sajtót, ki flashmobot, más meg tüntetést roma honfitársaink alapvető jogaiért (posztunkat a csoport üzenőfaláról készített képernyőmentésekkel illusztráljuk).

  A csoport tagjainak írásaiból az derül ki, hogy átérzik a gyöngyöspatai cigányok félelmét, szolidaritást vállalnak velük, és szeretnének valahogy segíteni nekik. Hasonló az alapállása a Kopiás Attila Steve által saját mikroblogjába feljegyzett gyöngyöspatai helyzetjelentésnek is, amiből idézek egy részletet (de érdemes az egészet elolvasni):

Egyrészt vannak a helyi cigányok. Ők tényleg kegyetlenül félnek. A rendőrséggel kapcsolatos összes tapasztalatuk alapján eszükbe sem jut, hogy a rendőrség meg akarná védeni őket, ha bármi feszkó van. Sőt, mindennapos tapasztalat, hogy kihívják a rendőrséget mert fenyegetőznek a kopaszok, a rendőrök meg tegeződve köszönnek a gárdistáknak, végigigazoltatják a cigányokat, és megbüntetik közülük akinek a bringáján nincs prizma. Itt a “mindennapost” szó szerint értem, és a példa is tényleg konkrét. Nem dramatizálni akarom a helyzetet, nincs “rendőrterror”, nincsenek a rendőrök által fizikailag bántalmazva, de számukra teljesen egyértelmű, hogy a rendőröktől nem számíthatnak védelemre. (Ugye ez alól kivétel, amikor pár napig demonstratív jelleggel, sajtó-, minisztériumi és civil figyelemmel vannak ott tömegesen a zsaruk, de akkor is minden második mondattal éreztetik, hogy nem jószántukból…)

  Gyakran találkozom ezzel a megközelítéssel, és egyszerűen nem tudom hová tenni. Ilyenkor úgy érzem, mintha nem egy országban élnénk. Miközben nem vitatom, hogy elfogadhatatlan, hogy a romáknak félelemben kelljen élni, nem értem, hogy sok ember szemében a cigányok okozta félelmek miért nem esnek hasonló súllyal a latba. Van-e különbség félelem és félelem között? 

  A tűzifáját, gyümölcsösét, rosszabb esetben megtakarításait vagy az életét féltő idős falusi ember félelmei miért nem érdekesek sokak számára? Ezekben az esetekben nem lehet a félelem forrásaként olyan látványosan megmutatni a fekete ruhás embereket, mint a gárdisták esetében, de az a szomorú helyzet, hogy ez a félelem legalább annyi embert érint, mint a cigányok aggodalma.

  És akkor ott vannak azok a keselyűk, akik ilyenkor még szemüket forgatva szítják is az amúgy is reménytelennek tűnő feszültséget. Az egyik egymillió forintot ajánl fel evakuálásra, a másik patai cigányok százainak kér menedékjogot az Egyesült Államokban. 

  Mindezek tetejébe a kormány meg úgy tesz, mintha nem égne a padlás, mintha valóban érdemben javult volna a válságövezetek közbiztonsága két hét alatt. A mellény-tiltás nagyszerű hagyományait folytatva most a járőrözést nyilvánította szabálysértéssé a belügyminiszter. A kormánytagok mellébeszélnek, a miniszterelnök meg sem szólal ebben a sorsfordító kérdésben. Több tucatnyi potenciális Gyöngyöspata található szerte az országban, hol itt, hol ott fognak felizzani az etnikai feszültségek. S ha továbbra is annyi lesz a kormányzati válasz, hogy minden rendben, akkor nagyon szomorú idők várnak Magyarországra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1002858557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A gyöngyöspatai összeesküvés 2011.04.28. 17:47:51

Ismét szomorú feladat előtt állunk - de hát már csak ilyen ez a posztkommunista valóság, a parlamentben még mindig aránytalan képviselettel rendelkező partizáncsapatok gondoskodnak arról, hogy egyetlen pillanatig se folyhasson nyugodt, békés építőmunka...

Trackback: A Nemzeti Lopás Rendszere 2011.04.27. 16:27:57

Megértem Terike nénit, akinek mindennap ellopják a tyúkját a cigányok, pedig neki az a tyúk a megélhetése. De Terike nénit még másik egymilliószor lopják meg ugyanezeken a napokon, amiért nem hogy a szavát nem emeli, hanem teljesen természetesnek tartj...

Trackback: Nácizni vagy cigányozni az igazi? Egy biztos: mindig a másik a hülye 2011.04.27. 14:16:33

Nincs mit tagadni, januárban nagyon megdöbbentett az a rengeteg, tartalmát és hangnemét tekintve meglehetősen durva hozzászólás, ami a West Balkános tragédiát követő cigányozással kapcsolatban írt szövegemre érkezett. Akkor 95:5 arányában a cigányokkal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nélkülözhetetlen kézikönyv 2011.04.28. 20:23:41

Háááát én nem is tudom...
Idézőjel indul:" Aszongya Sanyi, hogy 2 hét oszt faja."
Közben bármennyire szagolok alá csak arról van szó, hogy adott egy probléma, ami élő is. Nem véletlenül masírozgatnak... Vannak olyan emberek, akik otthon úgy érzik húsvéti elfoglaltságaik közepette, beletojnak a liturgiába..... létező problémákra úgy próbálnak reagálni, hogy felhívják a figyelmet rá. Nincs ezzel semmi baj. Küzdj Viktor, küzdj...(a mai reakciód megerősíti, hogy nem érted a probléma lényegét, de PR-ban otthon vagy...) Valahogy úgy kellene felfogni, hogy ez a magyarság csendes harca valamiért hosszú-hosszú évek óta. Na pölö ilyen volt a pálesz. Mindenki tudott róla, soha nem álltak ki mellette. A legutóbb azért szavaztunk rád, mert azt mondtad valaki lép is.
Most, a történtek után is bízom abban, hogy vannak olyan emberek akik ezt megteszik. Ja persze Mo lehet rögtön a lábunk alatt és lehet 40e km messzire is. A probléma megoldását valahol itthon a magunk háza táján kellene keresni... egyébként hol máshol, ha nem itt állunk ki a magyar emberekért?

sivatagi n. 2011.04.28. 20:23:44

@Tita nick:

Lehet, hogy a polgári jenő hivatalból a polgár jenő polgármester úr :)

Mondjuk tényleg vicces elképzelni, hogy ezek a 40 IQ-s véglények meddig gyakorolhatták a cionista jogvédőktől kapott, addig számukra ismeretlen kifejezéseket.

Manyi Béci 2011.04.28. 20:24:37

@Alfőmérnök:
Jaj, dehogy, hogy' is lenne igaza egy kutatásnak, á, fenét, az ide kommentelő debilek ezt jobban tudják, először is a szomszédban is ugye, megháttegnapis mit láttam, amúgy is minden szociológus hülye,az amerikaiak pláne mind seggfejek, az osztrákok faszkalapok, a magyarok meg büdöskomcsik, csak a mérnökök az okosak. Meg a rendes magyar emberek.

kranführer 2011.04.28. 20:29:40

"Az imént mozgolódást láttam a náczik táborában. Az ebédre elfogyasztott gulyás leves és pogácsa után többen a fehér abroszt fejükre húzták és romaellenes, rasszista mondatokat kezdtek skandálni, pl.: munka, becsület. A békés cigányok nem ülnek fel a provokációnak, mivel sokan még a gyermekeikkel szeretkeznek a lakásban.

15:00 - Na most az történik, hogy jött valami fejes valahonnan a parlament környékéről. Ilyen 'pesti megmondóember. Éppen beszédet tart a magyarbűnözésről és arról hogy ezek a fasszopó vidékiek mennyire gyűlölik a romákat. Mert ugyebár az aszály miatt már nem tudnak menni kapálni, ráérnek, unatkoznak, mit csinálnának? Hát cigányt gyűlölnek.

Sajnos ez egy létező probléma. Próbálják mondogatni hogy 'há lopják a termést' - kérdem én: mégis milyen termést? Már évek óta nem éri meg termeszteni semmit. Fasiszta magyarok, kapjatok már észhez!

Közben romák lenyúzott bőréből készített zászlót lenget a szél a Jobbik sátránál..."

Húsleves 2011.04.28. 20:35:40

@mavo:
"öööö ... mondjuk megerősített közbiztonság, ÉS cigányfelzárkoztató program ÉS a fémkereskedési biznisz megregulázása?"

- megerősített közbiztonság:
napizeje.blog.hu/2011/04/28/orban_es_az_ero_nyelve#comment-form
Ez a link önmagáért beszél, itt már nyomja is a liberális köcsög - aki addig arról pofázott, hogy nem védik meg a cigányokat - hogy arra megy ki a játék, hogy a kormány diktatúrát építsen.

- cigányfelzárkoztató program:
index.hu/kulfold/ep/2011/04/06/hat-het_ev_mulva_a_ciganytelepen_is_megerzik_a_valtozast/
index.hu/belfold/2011/04/07/orban_nagy_ciganyugyi_bejelentesre_keszul/
Látod? Van cigányfelzárkóztató program. Az is látszik a cikkekből, hogy mennyire nem tetszik ez azoknak, akik a nap 24 órájában cigányokért tépik a szájukat. Érdekes! Miért nem ünnepel az LMP? Lehet, hogy pont nem ebben érdekeltek? A liberális kormányok még azt a pénzt is ellopták, amit az EU a cigányokra adott.

- fémkereskedési biznisz megregulázás.
Ahhoz előbb vissza kellene állítani a havi 250.000 ft/hó költséggel üzemeltetett luxuslakosztájok szerepét büntetésvégrehajtásra. És azt se ártana elérni, hogy egyenlő mércével mérjék az elkövetőket, etnikai hovatartozás nélkül, nem úgy, mint ahogy a liberálisok szájtépők szeretnék. Itt van szintén egy tanulságos link, amely megmutatja, hogyan értelmezik ők az egyenlő bánásmódot:
index.hu/belfold/2011/03/17/csak_ciganyok_tamadnak_rasszista_okbol/
Idézem a lényeget:
"A Magyar Helsinki Bizottság a közösség tagja elleni erőszak miatt hozott ítéleteket kezdte átnézni egyenként. Hivatalosan ugyanis az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról sem lehet statisztikát vezetni, az ítéletek vizsgálatából azonban kirajzolódhat egy kép.
Abban a jogvédő szervezetek képviselői egyetértenek, hogy a gyűlöletbűncselekményekkel szembeni törvények a világban jellemzően az olyan csoportok tagjait védik, amelyeket tényleges megkülönböztetés ér. Az pedig, hogy a többségi társadalmat megvédje, általában nem az ilyen jellegű törvények feladata."
Az is látszik a szövegből, hogyan értelmezik a demokrácia meg nem alkuvó védőbástyái a sajtószabadságot, ugye? Tilos a bűncselekményekről etnikai kimutatásokat készíteni és azt felhasználni - kivéve nekik, mert nekik ugye megkérdőjelezhetetlen igazságuk van.

Szóval az az igazság, hogy mindenben egyetértek veled, csak annyit szeretnék tőled kérni, hogy könnyítsd meg ezen nemes elvekhez vezető utat azzal, hogy elhajtod a fenébe azokat a szarkavarókat, akik ennek a legfőbb akadályai.

Chicano 2011.04.28. 20:41:02

Akik arról írnak hogy a cigányok azért gettósodnak mert elnyomják őket a rasszista többségi magyarok, attól szeretném megkérdezni hogy:

- Más hazai kisebbségek miért nem éheznek koszos putrikban a falu végén? Én svábot vagy tótot még nem láttam putriban.

- Olyan falvakban ahol a 80 éves öregek a kis földjükből még mindig ellátják magukat ezek az életerős fiatalemberek éhen akarnak halni. Sőt, a tapasztalat szerint az öregektől lopnak hogy nekik ne kelljen a földön dolgozniuk. Ez rendben van?

- Miért van hogy a cigányok mindenütt a világban ugyan ilyen koszos putrikban panaszkodnak arról hogy őket bántja a rasszista többség? Biztos hogy nem velük van valami baj?

Az igazság kedvélért le kell írnom hogy nem mindegyik általam ismert cigány lakik putriban, van közöttük szorgalmas, becsületes ember is aki dolgozik serényen és úgy él mint mindenki más. Csak az szegény nem győzi letagadni hogy cigány. Őszintén sajnálom őket.

biobender 2011.04.28. 20:43:51

@Asszem: "Ha a cigányságról nem beszélünk általánosságban, akkor viszont se a gárdáról ne beszéljünk általánosságban, se pedig a magyarságról és annak előítéletességéről. "

A gardaban tudtommal nem szuletni kell hanem onkentesen bele kell lepni. Ki az aki onkent eldontotte, hogy o marpedig cigany lesz?

A magyarsag ok. Nezz egy picit korul ezen a forumon hanyan irjak, hogy a ciganyoktol kell megvedeni a magyarokat es idezd kerlek ha van olyan aki altalaban a magyaroktol vedene a ciganyokat. Szerintem ilyet nem talalsz olyat viszont boven aki szerint a ciganyok fergek, tetvek stb.

Altalaban a ciganyoktol nem lehet megvedeni semmit es senki, ezt csak az elborult rasszista elmebetegek hiszik. A bunozoktol kellene megvedeni az aldozatokat, ez meg a kozepkor ota az allam feladata Europaban.

kranführer 2011.04.28. 20:46:23

@imperial: Csak idéztem. A Náczivadászon találtam.

Kerek Ferkó 2011.04.28. 20:48:31

@Kalmár: Nem bűncselekményről beszéltem.Olvasd el még egyszer ha nem megy.

Alfőmérnök 2011.04.28. 20:50:34

@Manyi Béci: Szerintem Turul nem így gondolja.
Ha fel lehet vetni a többségi társadalom felelősségét, miért ne lehetne felvetni a kisebbségét is? Amúgy én is hülyeségnek tartom az ilyen kollektív felelősség-féle dolgokat. "A" cigányság - ami egyébként etnikailag sem egységes - esetében a vezetőik felelőssége minimum felvethető.

Goompah 2011.04.28. 20:55:24

@Chicano:

"van közöttük szorgalmas, becsületes ember is aki dolgozik serényen és úgy él mint mindenki más. Csak az szegény nem győzi letagadni hogy cigány."

A vegyes házasságok idővel sok mindent megoldanak majd. A rendes cigány családból származó nők többsége magyarhoz megy feleségül, mert a cigányok között kisebb eséllyel talál magának párt. Így ők idővel ránézésre sem néznek majd ki annyira cigánynak.

Ami valahol kár is, mert igen sok szép cigány nő van.

Kalmár 2011.04.28. 21:00:48

@Kerek Ferkó: Énmeg arról beszéltem. Min segít az amerikai típusú büntetésvégrehajtás? A büntetés célja, hogy az elkövetőt a bűnismétléstől eltántorítsa.
Szerintem nem járnak elől jó példával. Nem láttál még videókat rasszista amerikai rendőrökről akik rommá vertek megbilincselt bűnözőket? Az ő rendszerük egyszerűen azért nem tetszik, mert náluk is hatástalan.

venszivar 2011.04.28. 21:04:33

Én, nevetséges faszkalapoknak tartom a katonáskodókat,de valószínűsítem,hogy ők is nagy %-ba munkanélküliek,elkeseredettek,valószínű,hogy a bőrükön is többször érezte már egyik,másik a cigányok okozta károkat.Itt térnék rá,hogy "ezek" az ezred részét nem követték el,mint az a több tízezer cigány országszerte!Ezek "csak" bohócok a tolvaj,rabló,gyilkoló,emberek tízezreit zaklató cigány hordákhoz képest!Egy piás idióta ,késő este oda pisál a köz út közepére! No ez akkora provokáció,olyan sérelem,hogy azon nyomba 15-20 vascsöves,kapás cigánynak össze kell verni azt a nem teljesen normális pisást.Miért nem hívták a rendőrséget?MERT ŐK BÜDÖS,TETVES ,ROHADT CIGÁNY HORDÁBA TÁMADÓ FÉRGEK , ÁLLATOK !SOHA,de SOHA NEM ILLESZKEDNEK BE............. SOHA!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.28. 21:05:18

@Mr. Rustical:

"Ideje lenne felszámolni a szociális támogatások teljes rendszerét"

ezt hogy érted/gondolod ?
kifejtenéd ?

ez olyan igazi (USA-s) republikánus [ neoliberális/neokon ] célnek, ill menyországnak tűnik.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.28. 21:10:26

@Mr. Rustical:

komolyan, olyan mintha Bokros Lajost hallanám, mikor alszik-álmodik és egy speciális (még nem létező) eszközzel kihangosítják..............

Húsleves 2011.04.28. 21:11:41

@szorokin:
Én inkább elhallgattatnám egy speciális eszközzel :)

Kopjáss 2011.04.28. 21:11:44

"...nem értem, hogy sok ember szemében a cigányok okozta félelmek miért nem esnek hasonló súllyal a latba. Van-e különbség félelem és félelem között? "
Ember! A félelmet nem a cigányok okozzák, hanem a bűnözők. Haragudni indokolt arra, aki ellopja a biciklimet, mert ellopta a biciklit. De azért nem haragudhatok rá, mert cigány. Illetve haragudhatok, de akkor előítéletes vagyok. Vagyis ha en bloc a cigányokat nevezem meg, mint akiktől félni kell, nem a valóság, hanem a saját prekoncepcióm alapján döntök.

Chicano 2011.04.28. 21:12:17

@Goompah: Nem idővel, már most is sok egyáltalán nem néz ki cigánynak. Néztem a gyöngyöspatai felvételeket, és jó részükről meg nem mondtam volna hogy cigány. A gyerekek között sok a szőke kék szemű. Ezek gond nélkül beilleszkedhetnének a társadalomba, senki meg nem mondaná róluk hogy mi a származásuk.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 21:13:28

Szerintem ez egy fordulópont.
Végre történt egy este, ahol kamera és mikrofon rögzítette az eseményeket. Itt már nem lehet tovább félrebeszélni és a saját szájunk íze szerint magyarázni a dolgokat.
Egyértelmű a provokáció.
És számomra az is egyértelmű, hogy kinek az oldalán áll a belügyminiszterünk, ha azt mondja, hogy egy ilyen provokációra nem önbíráskodással kell reagálni.
Hogy kéne? Higgadtan feljelentést tenni?
(By the way, a cigók először kihívták a rendőröket!!!)

Manyi Béci 2011.04.28. 21:16:06

@Alfőmérnök:
Az előbb még Szelényi kutatásait próbálta fikázni.:)
"Ha fel lehet vetni a többségi társadalom felelősségét, miért ne lehetne felvetni a kisebbségét is?"
Ó, én szívesen olvasnék egy tanulmányt Turultól a többségi és a kisebbségi társadalmi felelősségekről, cigányhelyzetről, szegénységről, stb.
Gondolom, pár hónap alatt összerakná, vannak források, amire hivatkozhatna, stb.
Mondjuk a mandinerblog nem alkalmas egy ilyen tanulmány közlésére, de biztos el tudná helyezni valahol máshol.

Hagyjon már a "nemígygondlta" baromságokkal. Nem érdekel, hogy gondolta, az érdekel, mit írt le.

Húsleves 2011.04.28. 21:16:39

@Kopjáss:
Akkor most ugyanilyen bölcsen vezesd le te agytröszt, hogy kiktől félnek a cigányok, és miért?
Itt ugyanis most pont arról van szó, hogy az áldott jólelkű liberális rinyagépek a "többségtől" féltik a "kisebbséget".

Húsleves 2011.04.28. 21:19:00

@Chicano:
Be is illeszkednének, ha nem uszítanák őket a "jogvédők" a magyarok ellen. Volt 3 ciklusuk, amikor megvalósíthatták volna a cigányokkal kapcsolatos programjaikat. Ehelyett ellopták az EU-tól a romaintegrációra kapott pénzt, és most jár a pofájuk.

Kerek Ferkó 2011.04.28. 21:20:41

@Kalmár: Jó, akkor beszéljél továbbra is másról.Alapvető hozzáállásról és gyakorlatról van szó öreg, alapvető felbírod ezt fogni?Bűnöző=megy a börtönbe,rendőr=kijön és intézkedik.Ilyen apróságok.Na ha ez megvan akkor jöhetnek a felzárkóztatási kísérletek.Tudod a házat is az alapoknál kezdjük.

Alfőmérnök 2011.04.28. 21:24:50

@Manyi Béci:
Lemegy a metróba a szociológus,
Az újságíró figyel, mit mond a kórus,
A csövesek röhögnek: két Misi-mókus.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 21:26:30

Azt mondja meg valaki, mikor volt olyan, hogy a cigányok hasonlóképpen provokálták volna a (falubeli) magyarokat?

Oda megyek az utca közepére, ahol a túloldalt a kerítés mögött állnak a felszított emberek és elkezdek direkt hugyozni az utca közepére, demonstratíve? Mikor még a haverok is azt ordítják, hogy "ezt már ne", hogy "gyere vissza"?
Ezen mit lehet védeni???

Asszem 2011.04.28. 21:27:10

@biobender: értem mire gondolsz, és igaz, hogy a gárdába belépés önkéntes döntés, míg a cigánynak születés nem az.

Azzal is egyetértek, hogy a bűnözőktől kell megvédeni az áldozatokat. Szerintem te is egyetértesz velem abban, hogy azt eldönteni, hogy ki a bűnöző, csak a cselekedetei alapján lehet. Tisztességes cigányként engem is baromira zavarna, ha bűnözőnek néznek a származásom miatt és nem a tetteimet néznék. De ugyanez igaz a gárdára is, még akkor is, ha neked nem szimpatikus a törekvésük még nem ok arra, hogy kapásból bűnözőnek tekintsd őket. Akik rasszista-náci bűnözők és börtönben a helyük azok azok az állatok, akiknek most zajlik a tárgyalásuk, akik gyáván, ártatlan embereket öltek.

Ha a gárda szervezetten ténylegesen megtámad, megver és megöl cigányokat, akkor onnantól fogva bűnözők. Én ilyenről még nem hallottam. Bár a tőlem legtávolabb álló politikai irányvonalhoz tartoznak, de amíg nem szegnek törvényt, addig a puszta létük nem lehet elegendő ok arra, hogy betiltsuk a tevékenységüket. Ez pontosan ugyanolyan előítélet, ami ellen felemeljük a hangunkat.

Játszunk el egy gondolatkísérlettel. Ha alakulna egy LMP gárda és ők mennének el járőrözni a falvakba és pontosan ugyanazt cselekednék, mint a jobbikos gárda, akkor ők bűnözők lennének?

Mert szerintem nem, addig a pontig, amíg nem szegik meg a törvényt.

A provokálás nem jó dolog, sőt, olaj a tűzre, de nem jogosítja fel az áldozatokat az aránytalan erőszakra. Mert a rendcsinálás az állam feladata, szerintem ebben is egyetértünk.

Manyi Béci 2011.04.28. 21:27:50

@Chicano:
"A sikeres, középosztályosodó feketék sorra kiköltöztek a fekete gettókból, és suburb-ökbe kezdtek költözni. Mindezek eredményeként a hátrahagyottak szegénysége még reménytelenebbé, kirekesztettsége még erõsebbé vált. Már nemcsak szegénységrõl, hanem életre szóló, sõt generációk között is átöröklõdõ szegénységrõl, underclassosodásról, társadalom alatti, pontosabban az osztályszerkezeten kívüli osztályról beszélhetünk (Wilson 1987)"
"A társadalomtól elkülönült gettókból a kitörés csaknem lehetetlen, ezt fokozza az a jelenség, hogy akiknek mégis sikerül, azok hamar elköltöznek és hátrahagyják ezt a csoportot.
A gettó tagjai tehát nem találkoznak bevált, a társadalomban működőképes mintával."

Asszem 2011.04.28. 21:30:50

@Tiltsuk Bea: ezt olvastad?
hetivalasz.hu/itthon/megdobbento-level-a-gyongyospatan-evek-ota-fennallo-valodi-allapotokrol-36563

"Kialakult a félelemkeltésnek és bűnözésnek egy fojtogató hálója: a deviáns csoportba tartozó gyerekek, tinédzserek nappal, a miséről vagy éppen a boltból hazatérő idős embereket nyíltan szidalmazzák, sok esetben le is köpik, táskájukat rángatják, őket kővel dobálják. Majd éjszaka bemennek a kertjükbe, fészerükbe, ahonnan ellopnak kisebb és nagyobb javakat."

zotyikaa 2011.04.28. 21:32:02

Igen ez egy fordulópont. Az emberek megelégelték, hogy mindenüket ellopják a szomszédok. Ők örülnek. Akik loptak félnek. Mi a baj?

Persze nem általában a cigányok. De a kicsik, a megszületett tiszta emberek, ebbe születnek, szoknak bele. Először gyümölcsöt lopatnak velük, majd amikor jól megy, komolyabb dolgokat mert még nem büntethetők, aztán ezek a kisgyerekek az emberek megvetése közepette fejlődnek. A személyiségük, stb. Ők ugyanezt fogják tenni. Ebből csak úgy lehet kilépni, ha nem engedjük, hogy a csecsemők ott nőjenek fel. El kell venni a családjuktól őket. Akkor majd egy-két generációm múltán talán lesz esélyük. Vagy legyen borsod az ő országuk. Mutassák meg, bizonyítsanak, hogy maguk közt van esélyük. Aki pedig be akar illeszkedni had jöjjön, integrálódjon.

Az esélyegyenlőség nem az, hogy a kisebbség elnyomja a többséget. Mert most ez történik.
Aki nem hiszi, cseréljen lakást fél évre azokkal a rendes emberekkel (akár cigánnyal) akiknek nincs esélyük a normális, biztonságos életre.
Ne Budapestről magyarázzanak. Itt az átlag bér harmincezer forint nem háromszázezer. Harmincezerből nem tudom tolerálni ha ellopnak 10 kiló almámat. Vagy mi menjünk el? Hová? Pestre? Miért mi menjünk el, miért nem azok, akik miatt nem lehet becsületesen élni?

Haary Plotter 2011.04.28. 21:32:07

@zusammen: meg a kettős keresztet is égetik itt a nácikok a dombódalon, felriadtunk éccaka a lángoktól, az asszony elmenekült a zannyához, a jányom meg ippeg bepisilt, segíccsen már szanyikapitány úr!

tessík mondani a "náci" az a Nemzeti meg Cucilista rövidítése? Hát akkor ezt ugyi mégiscsak a Nemzeti ügyek kúrmánya meg a Cucilista furcsányi szervezi? Vagy ez mán a Rosszabbik kovaliciója lenne?

tessík mondani, ha én is erőltetem magam, hogy bepisiljek, azt behúgyozásnak kell mondani ugyi, nehogy mán eltívesszem a szavakat, na.

se fűtés, se víz, se áram: ezt csak így mongyuk, mert így tanítottak rá, fa azér' még van a falu mellett, vizet meg a közkútról hordunk mer' fizetik a parasztok, áramot meg éccaka szerzünk, amikó' nem lássák. Nappal meg kiülünk a putrik elé oszt traccsolunk, nagyon sokáig várjuk a segílyt. Nahát, aszonta az egyik gárdás, hogy úgy nézünk ki mint egy pakisztáni vasútállomáson, mindenki vár valahunnan egy sötét vonatot, de ez nem igaz, mert asziszem ott is minden állomáson van fűtés, víz, áram, csak úgy magátul.

Első tizenöt év alatt rendbe rakta a keselyűk által hétfelé trancsírozott vöröslő országot, kifizette a hadisarcot, a pengő az tényleg pengett, a sírjára nemzetiszínű koszorút tett a "hálás magyar zsidóság".
Második minden kis faluban iskolát avatott, bárki felemelkedhetett, megtanulta becsülettel szolgálni a hazát, a honfitársait és a kívül rekesztetteket.
Harmadik a német lerohanás után öngyilkos lett, vagy talán meggyilkolták az ú.n. übermenschek.

kisbetűvel írva őket, te lettél bacilus méretű,
vagyis így zusammen gennyes senkiházi vagy!

2011.04.28. 21:33:49

@biobender: "A bunozoktol kellene megvedeni az aldozatokat, ez meg a kozepkor ota az allam feladata Europaban."

....LENNE.

Az állam feladata ma a sarcolás, a padlás lesöprés, bokorból lézerezés gyanútlan autósra. kb. ennyi nem több. Elpattanóban a húrok, azt hitték örökké fog tartani ez a "minden rendben" struccpolitika, és a hazudunk reggel délben meg este típusú hozzáállás. Hát polgárháború itt kopogtat a kapuban, bár a magyar igen jól hülyíthető "nemzet", azért ezt sem lehet a végtelenségig csinálni. Én szívemszerint annak a sok liberális patkánynak adnék elsőkörben kötelet, aki minden erővel azon volt, és van ma is, hogy ezt a kaotikus állapotot konzerválja.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 21:38:54

@Kerek Ferkó: Én is átéltem ilyet.
Engem is vertek meg cigány gyerekek és vették el a pénzem amikor gyerek voltam. De legalább annyi megaláztatást kellett elviselnem nem cigány huligánoktól is. Nem a faj számít: a butaság és az agresszió.
Egy dolog a lényeg: a gyűlölködés, az indulatok fokozása nem vezet sehova.
Én ilyen provokációt cigányoktól soha nem láttam.
Aki egy ilyen provokációt nem ítél el, és nem mondja azt, hogy erre a reakció szinte már önvédelem (csakúgy mint a férje által terrorizált feleség reakciója, aki konyhakést ragad), az él szerintem egy szatyorban, de minimum a saját fejében.
Én magyar vagyok. Nem zsidó, nem liberális nem kommunista. Egy nem rég faluból kisvárossá lett alföldi településem lakom, ahol az utcában kb. 50-50 százalékban élnek cigányok és magyarok. A cigányokkal eddig soha semmi bajunk nem volt. Dolgoznak, ha van munka, nekünk is segítettek, amikor a házunkat építettük, meg a kertben, meg költözködéskor satöbbi. Elennben a magyar szomszédunk egy elviselhetetlen köcsög: sokszor üvöltve mulatoznak hajnalig, a gyerekei átjárnak a veteményesünkbe és letapossák a zöldségeket (átrepült a labda), és ráadásul dicsekszik azzal, hogy szinte mindent úgy lopott össze a házához.
Köszi, de mindenről első kézből van tapasztalatom.

Ronda Bözse 2011.04.28. 21:40:11

@axaic: Nincs megoldás.Mindig,mindenütt a világon vannak élősködő népek.Amikor már a dolgozó hangyaszorgalmúak nem képesek őket eltartani,akkor fellázadnak és megpróbálják magukról levakarni a parazitákat.De soha nem fog sikerülni,mert a paraziták a legnagyobb túlélők,sokféle formájuk létezik (van pl politikus parazita is,nem csak roma).Ahhoz hogy a túlszaporodásuk lelassuljon legalább,ahhoz az összes emberjogi aktivistát a holdra kellene likvidálni előbb.

bolek 2011.04.28. 21:41:04

jók ezek az agyatlan libsi propagandát nyomó, racionális érveket befogadni képtelen kriptomajmonídészek, zusammen, serpico, mavo...

tagadnak mindent, ami a libsi ideológiát cáfolja, és/de egyébként empirikus magyar valóság.

szerencsétlen, önmaguk (és haverjaik) koholta sötétben ténfergő demagógok... komolytalanok vagytok.

biobender 2011.04.28. 21:42:32

@Asszem: Szinte teljesen egyetertek veled kiveve az LMPs hasonlatot.

HA az LMP evekig a ciganybunozesrol beszelne es nyilvanvalo lenne, hogy csak azokra az esetekre ugrana amikor az elkoveto cigany akkor egyreszt az nem az az LMPlenne amit ismerunk, masreszt igen, ugyanakkora zur lenne abbol, hogy jarorozik mint a gardabol.

Igaz is, miert nem a bunozes mint olyan zavarja a gardat? Kivonultak valahova ahol az utobbi idoben pl. bankrablas tortent?

Vegezzunk el egy masik gondolatkiserletet.

Van Romaniaban egy szervezetet mondjuk az Acelgarda, hogy ne ebresszunk tortenelmi aszociaciokat, es kivonul tuntetni valahanyszor egy faluban egy magyar ember meglop egy romant. Felvonulnak, setalgatnak, semmi atrocitas nem tortenik - csak legpuskaig vannak, tehat semmi gond nincsen, igaz? Te is igy latod, nem?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.28. 21:44:44

@Manyi Béci: Engedje meg, hogy bemutassam önnek Rácz Szabinát. Ő az, aki a "Gyöngyöspatáért" facebook csoportot tájékoztatta a helyszínről az elmúlt hetekben, bár gyöngyösi :D Folyamatos segélykérő beírásokkal hergelte a Budapesten, gépük előtt síró szerencsétlen jogvédőket:

www.facebook.com/profile.php?id=1658835508

Ennek az egész cirkusznak nem sok köze van a mélyszegénységhez.
A balhékat sem a legszegényebb cigányok csinálják, hanem a kikupálódottabbak. Az a problema...

biobender 2011.04.28. 21:46:28

@Jankove: Hat igen, elobb a liberalisokat aztan a ciganyokat nem igaz? Lenyeg, hogy tudjal valakit felkotni.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 21:48:56

Ja, és bárkit, aki nem hiszi el amit mondok,
szívesen meghívom magunkhoz Újszászra.
Van szabad szoba, akár pár hétig is ki lehet próbálni, és meg lehet győződni róla, hogy van ahol a magyarok a rosszabbak.
(Még egyszer: én is magyar vagyok)

Ronda Bözse 2011.04.28. 21:49:48

A szocializmus volt az egyetlen olyan rendszer a világon,mely a legnagyobb számú embernek (tömegnek) volt kedvező.

2011.04.28. 21:51:00

@Kalmár: "Azt írtam megoldást nem tud senki."

Megoldás? 20 évvel ezelőtt nyitott volt még a társadalom a megoldásokra. Mamár -hála a sok liberális mocsoknak- a többséget nem érdeklik a megoldások, túl lépett már azon a ponton a dolog. Aki cigányok mellett él, pokolba kívánja őket. Akibe szorult némi objektivitás, az megértheti, hogy nehéz szánalmat érezni, és segítő jobbot nyújtani olyan közösségnek, aki közben folyamatos veszélyt jelent, akivel nem megy az együttélés. A cigányságnak egy megoldása van: nem kollektív, hanem egyéni utak. Aki akarja, és a tiszes életet választja -mert vannak ilyenek- azokkal a társadalom is befogadó lesz, (ma is az) a többi fuxos kopasz, bűnöző vérszívó pedig megy a levesbe.

venszivar 2011.04.28. 21:52:12

@Tiltsuk Bea: Az 50% cigány s mind rendesebb mint a te magyar szomszédod! Te kifogtad a "amerikát"!El ne mozdulj onnan.S persze írj még ilyen IGAZ történeteket!Jó látni,mert akkor legalább tudom,hogy még (úgy ahogy,de)tudok magyarul,valamint még nem vakultam meg. A tartalom meg .......

bolek 2011.04.28. 21:54:15

és még egy megjegyzés: a jogvédők rendszeresen nyüszítenek, hogy a "cigányságot" mint állítólagos uniform tömeget micsoda csúnya dolog anyázni (pl. azért nem mondhatnánk szerintük, hogy létezik cigánybűnözés, mert nem minden cigány lop). mert hogy csak egyes cigányok léteznek, cigányság meg nem, legalábbis nem általánosan jellemezhetően.

ehhez képest ezek ugyanezek a jogvédők és a libsik rendszeresen jönnek a magyar nép anyázásával, akinek pl. bocsánatot kellene kérnie a holokausztért, mi másért.

érdekes! az efféle gondolkodás szerint a "magyarok" tömbszerűen uniformis (és így jellemezhető) népség, akiknek ráadásul x-edik felmenőik miatt kéne bocsánatot kérniük... (ami végképp értelmetlen elvárás). hogy is van ez?

egyébként meg mi a büdös f*szért kell a holokausztot belekeverni minden cigányprobléma megtárgyalásába? (lásd fentebbi kommentek némelyike.)

talán mert a soáh emlegetése -- demagóg módon -- egy hamis, de jól marketingelhető "morális" alapot biztosítana a libsiérzelműeknek? ...
hát tényleg nem érzik, hogy kilóg a lóláb?

hogy a (cigány)problémákkal történő valós szembenézés helyett a saját élet- és fájdalomtörténeteiket konvertálják a cigányságprobléma megbeszélésének terepére? szánalmas és nevetséges (és tragikus is, természetesen).

a múlt generációk tetteit nem lehet, nem szabad, nem értelmes számonkérni a jelen generációkon. a jelen problémáit pedig úgy kell(ene) megoldani, hogy nem az apáinktól örökölt paranoiáinkban és egyéb lelkibajainkban hentergünk.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 21:56:03

@venszivar:
Még egyszer mondom: gyere el, ha nem hiszed el!
Újszász 5052 Fecske utca 15.

A telefonom: 70 629 8156

biobender 2011.04.28. 21:57:30

@Jankove: "a többi fuxos kopasz, bűnöző vérszívó pedig megy a levesbe. "

De csak ha cigany, nemde? Mit tervezel a magyar, lengyel, roman, szerb fuxos kopasz bunozo verszivoval?

Manyi Béci 2011.04.28. 21:58:33

@gloire:
Nyilván összeesküsznek valami ballib sötét erővel, hogy romlásba döntsék az országot.

Nem a cirkuszra reagáltam amúgy, hanem a mandiner főszerkesztőjének erre a mondatára:
"A romáknál is elsősorban saját magukon múlik, milyen jövő vár rájuk"

Cirkusz ügyben csak egy mondanivalóm van: a kormány felelőssége.
Ezt elkúrták.
Ezt is. Ők is.:)

Kerek Ferkó 2011.04.28. 21:59:41

@Tiltsuk Bea: Másoknak meg más tapasztalatai vannak, tartsd szerencsének magad.Jah és tartsd tiszteletben mások tapasztalatok útján kialakult érzéseit.Semmit, az ég világon nem érsz a példálózgatásoddal csak szólok, nagyon szép meg minden, de a kutyát nem érdekli Gyöngyöspatán meg még x helyen az országban, ahol egy jól körülhatárolható csoport viselkedésével van komolyan probléma és aki az ilyen viselkedést "nem ítél el, és nem mondja azt, hogy erre a reakció szinte már önvédelem (csakúgy mint a férje által terrorizált feleség reakciója, aki konyhakést ragad), az él szerintem egy szatyorban, de minimum a saját fejében."

;)

biobender 2011.04.28. 22:02:36

@bolek: amikor egy nepcsoportot en-bloc bunozonek, tetunek, feregnek neveznek akkor van akinek eszebe jut, hogy ez hova is vezetett amikor utoljara ez volt a nemzeti sport egyes orszagokban.

2011.04.28. 22:03:24

@biobender: elsiklottál a mondanivalóm felett, és kiragadtál egy részletet, azon rágódsz. Öreg hiba.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 22:05:17

@Kerek Ferkó:
Ebben igazad van: én sem tudom, hogy mit lehetne csinálni a köcsög szomszéddal, mindaddig, amíg együtt, közösségileg ne tudunk összefogni és hatni rá valahogy.
De egy dolog a lényeg: az ilyen másokat elnyomó, terrorizáló köcsög gecik NEM MINDIG CIGÁNYOK!
Ezt ne felejtsétek el!

fedkvas 2011.04.28. 22:07:00

@Diocles: de a francokat, az erő oldala tünetkezelés. Texasban meg Mississippiben, ha egy feka csúnyán néz, már kötözik is villamosszékbe, mégis a bostoni fekák járnak egyetemre. persze Bostonban is van rasszizmus, de annak alapja az, hogy "idenézz, ez itt egzisztencia. amiben te poshadsz, az meg a puttó gettó, tesókám, koszosabb vagy te, mint az írek, hiába csinál róluk filmet az Affleck Géza." de nincsenek oktalan kivégzések, kutyakajás sátorbörtönök webkamerával, mélyrasszista white trash rendőrök, satöbbi. vagy helyette Akrobatik - mondj még egy várost, ahol egyetemen tanult feka lesz az underground hiphop meghatározó alakja. a távolságtartó, eredménycentrikus wasp xenofóbia ok (Providence-i Family Guytól Bostonig), a rendpárti, félnáci (nem szocialista) köhögtetőszirupos déli posvány meg hatástalan, ocsmány szar.

merem állítani, hogy a hazai cigányság kérdésére a legjobb megoldás a hasonló (pl. iráni, ott úgyis dereng már az összeomlás) kultúrkörből származó, velük etnikailag kb. azonos (persze a cigányokban van dravida, türk, meg balkáni vegyes is) ÉRTELMISÉGIEK (Iránban egyébként is kimagasló az egyetemet végzettek aránya, nem csak a lokális putrikhoz viszonyítva), illetve szakmunkások nagy számú betelepítése. attól észbe kapnának, hogy nini, ez sem gádzsó, aztán mégis úgy él, mint azok. nem basztatja a rendőr, nem jön érte a gárda. amíg a cigány előtt nem lesz valamilyen szempontból közelinek, és mégis távolinak érzett, általánosan elérhetőnek tetsző, és megfelelő aránnyal el is érhető pozitív példa, addig csak tüneti kezelésről beszélhetünk. márpedig a tüneti kezelés, pláne idegesen, haszonszerző nácik üvöltözései közepett, általában túlkapásokhoz vezet (igen volt zsidó, aki befurakodott a német elé a munkában, és volt ármányos örmény, aki átverte az oszmánt. de a genocídium nem megoldás volt, hanem önnön oszmán, német karakterük módszeres gyilkolása. a Bundeswehr ma egy zsák húgy, a törökök meg sem Szíriának, sem Európának, sem az USÁnak, sem Iránnak, sem pedig Izraelnek nem mernek keményen odaszólni, csak ha épp nagyon adja a környezet. akkor is persze csak a két leggyengébbnek, Szíriának és Izraelnek.).
persze tény és való, hogy míg az örmények és zsidók kirablása a nácik mögött/szultán mögött meghúzódó bűnözői köröknek gyümölcsöző vállalkozás, addig a cigányok esetében ilyenről vajmi kevés eséllyel lehet szó.
azonban nem árt leszögezni, hogy akinek a cigány genocídium leginkább hasznos az a mindenkori, cigányságot adóforintokból finanszírozó állam, és így megbízói, a teljes adózó magyar lakosság. persze a legjobb a spontán genocídium, a nemzetközi elszigetelést, az endékásítást egy xenofóbiával rejtezett pénzszagra gyűlő éji vadbűnöző sem kockáztatná meg. azonban félelemre ad okot, hogy a Jobbik vezetése egészében az ÁJK-Fidesz segglyukból mászott elő. a cigányoknak mindenképp, de nekünk is, ha véletlen nem megússzuk, nem endékásítanak, hanem szövetséges bajtársaink kiabáló légriadóval szerbesítenek.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.04.28. 22:07:22

Nem akarom KA_Steve-t védeni, de valamit nem árt elmondani. Gyöngyöspatán kétfajta cigány van. Az egyik, aki már régóta ott lakik. Velük nincs is gond, egész rendezetten élnek. A másik, a rendszerváltás után költözött be és lepukkant körülmények közt élnek. Na, velük vannak a gondok. Nézd a dolgokat ennek fényében.

Húsleves 2011.04.28. 22:11:17

@Tiltsuk Bea:
Könnyen tetten lehet érni a hazugságaitokat. Ha általánosan igaz lenne, amit írtál (amit ugye látatlanban nem kérdőjelezhetek meg, hiszen a te környezetedből van), akkor ebből az is következne, hogy a viselkedés és a bűnözés az életkörülményektől független. Az átlag cigány ugyanis köztudottan sokkal rosszabb körülmények között él, rosszabbul szocializálódott, mint a magyar, vagy más népek. De ezt tudjuk, hogy nem igaz, a viselkedés erősen függ az életkörülményektől. Tudjátok ti is, hangoztatjátok is elég sokat, pontosan erre hivatkoztok konkrét esetekben, például amikor "halál a magyarokra" feliratú botokkal békésen üldögélő cigányokat "provokál" egy arra autózó magyar kismama.
Úgyhogy menj el szépen a tanmeséddel a jó édes amerikai gazdáidhoz, és vedd át Hillary Clintontól a bátor nők díjat, aztán találd ki, hogy mi lesz az új színetek a zöld után, amikor már ezt is végleg lejárattátok.

biobender 2011.04.28. 22:12:56

@Jankove: Nemigaz. Kerdeztem valamit de talan nem ertetted meg. meg egyszer: minden bunozovel ilyen szigoru lennel vagy csak a ciganyokkal?

A Igen, mindenkivel
B Nem, mas bunozok nagyjabol rendben vannak.

Nos?

Haary Plotter 2011.04.28. 22:16:00

"többségi, nem cigány népesség"
Mi ez a tarka pongyola? Netán a magyarság? Hallám, hogy kivették a köztársaság szót, de nyugtass meg, azért ez még Magyarország, nem Nemcigányisztán, ugyi?

"Ez pedig India északi része"...
"újraalapította egykori... helyén Új Izraelt".
Nem, nem és nem. A cigányok és a zsidók Közel-Kelet más-más vidékein alakulgattak.
A mai Egyiptom és Pakisztán között vándorolgattak a cigányok, egy hosszabb időre Indiában is elidőztek. Az árják (Arya) a régi Perzsia, a mai Irán környékén váltak ki, a szanszkrit őse nem Indiában született.
A zsidók ősapja Ábrahám (=Ibrahim) Úr-Kaszdim (Uruk) ősi városából ered, Izsák (Isaac) fiának is onnan szerezteti Ráchelt, Sára nejét egyedüli idegen jövevényként temeti el a Makpelá barlangban, a mai Palesztinában, amalekiták, amoriták és más rég ottlakó népek között. Egy ideig tényleg volt Izrael. Utána Nabukodonozor visszavitte mindnyájukat mint foglyokat kétezer évre Babilonba. Egyes újabb komoly elméletek szerint a mai Délnyugat Jemen környékén alakultak ki, az egyiptomi krónikák pedig egy szóval sem említik őket. Na ennyit az aranybika imádók archaikus államáról. Egy a történelem, s más az emberi jogok követelménye, amely ma mindenkit egyformán megillet, meg hát az ember szenteli meg a földet, s nem fordítva.

fedkvas 2011.04.28. 22:16:15

@biobender: kihagytad a két legfontosabbat, az ukránt meg az oroszt. a maffiás tápláléklánc alján lévő csoportot (cigánymaffiózót) könnyebb baszarintani, mint a hatalmas pénzekkel ideérkező, a varratlan szálakat késsel-villával, nádi hegedűvel elintéző fentieket.

egyszóval semmit. New Jack City-t megbasszák, a többi meg virulhat.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 22:21:55

@Húsleves: Nekem ne mondd, hogy ti, mert én nem tartozom senki bagázsához!
És még egyszer: azért adtam meg a saját címem és telefonszámom, hogy kipróbálhasd, hazudok -e vagy sem.
El sem hiszed hogy ilyen is van?
Próbáld ki!

Egyébként részben így van szerintem: nem elsősorban az "életkörülményektől" függ, hogy bűnöző lesz-e valaki, pontosabban, hogy másokat bántani fog-e. Elsősorban attól függ, találkozik-e olyan felnőttekkel, akik tényleg szeretik, megértik, odafigyelnek rá, és meg tudják nyugtatni.
Sajnos ez a magyar gyerekek közül is csak kevésnek adatik meg.

venszivar 2011.04.28. 22:26:55

@Tiltsuk Bea: Kedves Bea!Nagyon aranyos vagy !Nekem ugyan nem írtad még,hogy cuccoljunk össze!Összetévesztesz valakivel. Hogy nézne ki,hogy mi magyarok (ez nem biztos!)oda állítsunk 6-7en pár hétre?Legnagyobb sajnálatomra ez szinte kivitelezhetetlen,pedig úgy mennék !Fantasztikusan rendes vagy.A magyar szomszédot,meg azokkal a rendes,becsületes,szorgos,dolgos,galamb lelkű,testvéreiddel valahogy oldjátok már meg......Talán egy jó kis átok.......Tényleg,nem lehet,hogy a büdös magyar nem akart megdugni s az miatt van az öri-hari ? A kan cigók,nos azok rendesek.Jó ezt hallani,de ezt már írtam.Könnyek szöktek a szemembe....Tényleg ! Te nem egy rezervátumba élsz?Ja ez nem az USA v. Kanada.

Goompah 2011.04.28. 22:31:05

@biobender:

"Kivonultak valahova ahol az utobbi idoben pl. bankrablas tortent?"

Szerinted mekkora az esélye annak, hogy egy bankot rövid időn belül még egyszer kirabolnak? Szóval mennyit segítene ott egy járőr?

Aztán mekkora esélye van annak, hogy egy faluban a bűnöző életmódot folytató cigányok vagy magyarok egy porta kirablása, egy veteményeskert megkopasztása után ugyanezt egy másik portával megismétlik? Szóval itt mennyit segít egy járőr?

"mondjuk az Acelgarda, hogy ne ebresszunk tortenelmi aszociaciokat, es kivonul tuntetni valahanyszor egy faluban egy magyar ember meglop egy romant."

Milyen rendszeres Romániában, hogy magyar hordák meglopják egy település román lakosait? Mennyire jellemző a "háztáji" lopás ott a magyarokra és mennyire nálunk a cigányokra?

Amúgy ha Romániában ilyet tennének a magyarok, teljes erővel támogatnám a román polgárőröket, hogy szüntessék meg a magyarbűnözést.

bolek 2011.04.28. 22:34:08

@biobender 2011.04.28. 22:02:36
"@bolek: amikor egy nepcsoportot en-bloc bunozonek, tetunek, feregnek neveznek akkor van akinek eszebe jut, hogy ez hova is vezetett amikor utoljara ez volt a nemzeti sport egyes orszagokban."

ez ugyebár a klasszikus nácizós szövegelés,

1 ) ami feltételezi, hogy a "cigánybűnözés" akkor is rossz kifejezés, ha egyébként a cigányság körében magas (volna...??) a bűnözés aránya -- miközben ez egy nehezen védhető álláspont;

2) s ami pontosan azt mutatja, amiről beszéltem: ha nem akarok vagy tudok szembenézni -- például -- a magyarországi cigányság körüli problémákkal, mert -- mondjuk, s ez a Mo-i jogvédők között gyakran tapasztalható -- a nagyszüleimet érintő holokauszt emléke (s az abból fakadó trauma, esetleg paranoia, urambocsá': vakul és vadul kisebbségvédő ideológia) dolgozik bennem, akkor elkezdek a nácikra meg a holokausztra utalgatni. ahelyett, hogy a valós problémát valós problémaként kezelném.
annyira fáj valami, hogy nem látok ki a fejemből a valóságra, a problémákra. ami: szomorú és emberi, de egyébként természetesen alkalmatlanná teszi az illetőt az adott probléma súlyának felmérése, kezelésére.

ha ez a nácizós, holokausztos, traumára hivatkozó félrebeszélés tudatosan történik: szánalmas és/vagy megvetendő demagógia (a félrebeszélés mértéktől, lendületétől függően).

ha tudattalanul történik: fájdalmas, esetleg tragikus, de mindenképp a félrebeszélő lelki gondjaira visszavezethető problémamegoldási képtelenség.

ezért erőtlenek a náci múltra való utalások, amikor a cigányok viselt dolgait és problémáit tárgyaljuk.

és lássuk a tényeket: a cigányok megint hordában vertek agyon négy nem cigány embert, ahogy egy részük mindig is szokott. vö. Cozma-gyilkosság, Olaszliszka, és a mindennapok valósága ott, ahol elég nagy tömegben laknak a cigók.

unalmas és hazug ezt a fajta normátlan cigánymagatartást védeni, és uszítani a magyarok ellen.

Goompah 2011.04.28. 22:36:34

@Tiltsuk Bea:

"meg lehet győződni róla, hogy van ahol a magyarok a rosszabbak."

Elhiszem. Csak ezzel feltaláltad a langyos vizet, semmi újat nem mondtál. Minden népcsoportban vannak lumpenek. De az arányok!

Mutass inkább olyan falut, ahol a lumpen magyarok járnak a dolgos, szorgalmas cigányok kertjébe lopni.

bolek 2011.04.28. 22:37:09

hetivalasz.hu/itthon/nincs-meg-vege-a-hetvege-sem-lesz-nyugodt-37415/

" A mai nap folyamán egyébként munkatársunk semmilyen egyenruhással nem találkozott a faluban, ami nem is csoda, hiszen a rendőri jelenlét óriási - a falu határában majd' minden autót megállítanak, felírják az összes adatot, a belső területeken is állandó a járőrözés. A főútról a cigánysorra vezető mellékút sarkán emellett egész nap egymást váltó roma őrszemek figyelik a környéket. A látszólagos nyugalom ellenére természetesen mindenki a történtekről beszél, szinte kérdezni sem kell. Többen tartanak a cigányok bosszújától és felhívják a figyelmet arra, hogy a húsvéti szervezett útról visszatérő nő, aki rögtön megérkeztekor fejbe verte a vele összeszólalkozó helyi asszonyt, tette előtt azzal fenyegetőzött: Miskolcról, Borsodról hívják majd a rokonokat, s azt megemlegetik majd a „magyarok".

Tegnap állítólag egy cigány fiatalember hasonlókat közölt: ha elmennek a rendőrök, jönnek a borsodiak és házról házra végigjárják majd a magyarokat. Tudni való: a faluban „alapjáraton" egyetlen rendőr van, neki is elfogy a benzinpénze a hónap felénél, a hiányzó összeget sokszor a helyiek kalapozzák össze. Ha igaz a helyi pletyka, ha nem, sok falubeli úgy érzi, alappal tart a fent vázoltak bekövetkeztétől. „Miért, tegnapelőtt nem ez történt? Elmentek a rendőrök, erre egy minimum nyolcvan fős, felfegyverkezett banda vert péppé négy »véderőst«. Ez nem verekedés. Ez lincselés." A romák álláspontja szerint ugyanakkor a véderősök támadtak. "

a cigányok bosszúja... milyen ismerős jelenség! aki a közelükben él, tudja, milyen gyakran történik ez: ha úgy érzik, bántva lettek, elmennek a tesókért, és hordában jönnek vissza.

Tiltsuk Bea 2011.04.28. 22:47:33

@Goompah:
Nálunk szerencsére még nem járt senki a másik kertjébe lopni: se cigány, se magyar.
Ez a rezervátum?

Húsleves 2011.04.28. 22:54:40

@Tiltsuk Bea:
Látom próbálkozol azzal, hogy kiforgasd amit írtam, de készültem rá, ezért fogalmaztam így:
"Ha általánosan igaz lenne, amit írtál (amit ugye látatlanban nem kérdőjelezhetek meg, hiszen a te környezetedből van), akkor ebből az is következne, hogy a viselkedés és a bűnözés az életkörülményektől független"
Tudom, hogy vannak olyan helyek, ahol kísérleti mikrokörnyezetben, temérdek pénzen szeretett jogvédőink óriási eredményeket értek el, itt is van egy remek példa, az egyik kedvencem:
www.dzsajbhim.hu/orsos-janos-indiai-utakon-ciganyuton/
Ez a linken a Soros Alapítvány által "felemelt" romáktól (-ról) olvashatunk, akikben olyan mélyen gyökerezik a múlt, hogy még mindig "fehér gazdik"-nak szólítják a számukra furcsa, idegen fehér embert.

Úgyhogy nem kell a púder drága, a beírt elérhetőséggel csak még jobban elárultad magad. Normális ember nem rak ki telefonszámot és elérhetőséget blogra, csak ha konkrét politikai célja van. Te nem kommentelő vagy, hanem egy liberális szarkavaró, aki nyomja a jól ismert rizsát, és "alátámasztja" a mindannyiunk által már jól ismert egyoldalú "bizonyítékaival". Tudsz mutatni egy helyet, ahol úgy van ahogy te mondod. Húha! Attól még hogy lehet találni a holdon oxigénmolekulát, még nem mondjuk, hogy légköre van.
A te szereped az, hogy az uszításotokat a politikai ellenfeleitekre kend, de nem fogsz megtéveszteni senkit, mindenki ismeri már a fajtátokat, naponta fossátok tele a nagyvilágot a "hiteles" helyzetképeitekkel.

Haary Plotter 2011.04.28. 23:01:52

@Lavor509:
"...egyáltalán érte rasszista támadás a cigányokat?
(persze a cigány sorozat gyilkosságot kivéve )"
Az a "rasszista" melléknév 1000 sebből vérzik, inkább a "maffióta" jelző lenne megfelelő: miért éppen becsületes cigányokat gyilkoltak, ki lehetett a megrendelő, mi van a katonasági és nemzetbiztonsági szálakkal, hogy-hogy visszavonnak sok addig betonbiztosnak mondott vallomásokat, ki zárta le előtte az udvar végén a vízaknában a főcsapot, miért húgyozott a helyszínelő rend(etlenségi)őr épp arra a helyre ahol elesett az áldozat, minden cigány csak hallucinált az előtte levő napokon látott fekete terepjáróról illetve rendőrségi "járőr" autókról.
Milyen jó, hogy nincsen már nálunk halálbüntetés:
- Körmendi gyilkosság, Tánczos Gábor vs. H.Zsófika
- Móri bankrablás, Weisdorn Róbert, nem Kaiser Ede
- Kiskunlacháza, Horák Nórika felgyújtása, "nem cigó"

"Magyarországon is meg kell nevezni,
ne csak az áldozatnak legyen bőrszíne"
Van azoknak: "fiatalemberek" színű, "népes család" árnyalattal, "kátrányos helyzetű" beütéssel, aki akarja lefordítja kriptikus-pc nyelvről magyarra.
A ballibafityisz "értelmiség" értelmetlen árulása ez!
Súlyosan büntetendő kellene legyen a szaralakság.

Haary Plotter 2011.04.28. 23:31:02

@is: "szelet tetszettek vetni, most lehet az egyre erosodo vihart aratni."
Az öszödi böszme dumájának kiszivárgása után az emberek összegyűltek, majd tényleg hazamentek, de másnap b+ még többen jöttek... Hoppá, applikáljuk az algoritmus második pontját (az if-nek az else ágát)! Petició hisztéria, elindultak a Kossuth térről libasorban a mérgezett gyalogok, zsebükben(!!) a kövekkel, üvegekkel, tévé bejárat előtti dobálás, a gorillák verik a mellüket, egyre több gyanútlan ifjú csatalakozik, köveket szed fel az útról, belepottyan a bunyóba, mint légy a tejbe, a provokátorok autókat gyújtanak díszletnek, mert az olyan jó hibbant nérós, majd nagysunyin lelépnek, mennek felvenni a lóvét, na végre itt a forradalmi rémhírtévé is, megy ez ilyen furcsány módon is drága kergényi! Na most küldjük a mentőautókat, rabomobilokat, remélem lesz egy pár haláleset is, de legalább súlyos sérültek, aztán kuss pofa be, nem lesz választás, hosszabbítunk na!
Érdekes, hogy a 64-vármegyést kitiltják egy halom országból, de vígan lófrálhat kismagyar honban, míg az újraszámlálásért és a sukorói maffia ellen a bőrét vásárra vivő Gyuri majd két éve ott kuksol a dutyiban, a köpködésbe beállt a fityiszes rémhírtéve nemcsinos papagálykórusa is. Hát nem érdekes???
Ki szellentett nagyot? Ki is vetette a szelet?

sronti 2011.04.28. 23:37:57

@TuRuL_2k2:
A cigányság egyedül kevés ahhoz, hogy kimásszon ebből a trutyiból. Továbbmegyek, még az észak-magyarországi régió is kevés ehhez, sőt még ahhoz is, hogy a régióban a nem-cigányokat is nagyon súlyosan érintő problémákat (munkanélküliség, stagnálás) nemhogy megoldja, de legalább mérsékelje. Gondolom a szociális (vagy bújtatott szociális) transzferek nélkül teljesen életképtelen (akár cigány nélküli) falvaktól ugyanezt az önállóságot várnád el, csak az most nem kerül szóba.
A helyi nem-cigány lakosság helyzete egyébként csak az ottani cigányok helyzetéhez képest tűnik vidámabbnak, valójában a többség épphogy egy fokkal van feljebb náluk, rájuk éppúgy rájuk férne a felzárkóztatás, a reménytelen helyzetből kiútkeresés, mint a helyi cigányság jó részére, önállóan pedig általában majdnem ugyanolyan tehetetlenek ők is. Aki meg teheti elmegy.
A cigányok helyzetének központba állításával megint elterelődik a figyelem arról, hogy a magyar vidék (itt most falu-tanya értelemben), különösen az észak-keleti országrészen válságban van. Nem csak a cigányság helyzete nem tartható, hanem a többségieké sem. Egyre inkább hajlok arra, hogy a cigányság problémáit nem lehet külön kezelni a többségiekétől. Amíg nem találjuk ki, mit kezdjünk ezekkel a településekkel (ha ők maguk nem képesek ezt kitalálni), milyen kitörési lehetőségek vannak, addig csak a szart pofozgatjuk, a helyi cigányság még a többségiekhez képest is nyomorult marad, viszont bűnbaknak egyre inkább megfelelnek majd.

Haary Plotter 2011.04.28. 23:46:41

@Viktus: Mikor osztják a segílyt? Mert addigra biztosan visszajönnek, nohát, visszajártak ők még Strassburgból is (mint regisztrált menekült) felvenni a magyar ingyenpízt. Négy-öt nap cécó, aztán visszajönnek. Annyiszor menekülnek, ahányszor akarja a jog(talanság)védő esztrádzenekar vezénylője.
Bőgni azt nagyon jól megtanultak a purgyék...
(Viki, Lívia, ki a tanító Lovagina?)
Chercez la femme!

Haary Plotter 2011.04.29. 00:01:50

@bz249: Hogy lehet, hogy én 16 éve élek Budapesten és még egyszer sem vettem tőlük semmit, még "édeset erőset", nájlonzacskós fagyott paradicsomot, löttyben főtt kukoricát sem.
Elképzelem ahogy készítgetik az árut, közben sorra piszkálják vagy vakargatják összes testüregüket, ezek "termékeibe" néha bele is kóstolnak, no nyugi, nem a paradicsomba!

kamuszutra 2011.04.29. 00:04:38

" nem értem, hogy sok ember szemében a cigányok okozta félelmek miért nem esnek hasonló súllyal a latba. Van-e különbség félelem és félelem között? "

azért nem érted te közpénzzel kibélelt náci turulgeci, mert nagyon sötét vagy.

nem a félelem és félelem, mint érzés, érzület között van különbség, hanem annak indoka között, hogy milyen motivációjú tett váltja ki az amúgy azonos érzést. fentebb már láttam, hogy elmagyarázzák annak a buta fejednek, ezért nem kezdem el újból.

veled is el kellett volna játszani az iskolában jane elliott kék szem/barna szem gyakorlatát, mert alapvető hiányosságok fedezhetők fel az érzelmi intelligenciádban. mint a legtöbb náci esetében.

most már oda fogok hatni gg-re, hogy szedjen le téged a sakktábláról, meg kicsit tisztogassa meg ezt a homokozót a síkbuta emberektől (pl. lola), mert rossz fényt vet rá ez a szellemi színvonal.

tewton 2011.04.29. 03:42:36

@kamuszutra:

"Éjszaka – tette hozzá a százados – egyetlen főt vettek őrizetbe csoportosan elkövetett garázdaságért (amit persze egyedül nehéz volna elkövetni), ő a 40-50 fős helyi csoport tagja. Másnap minden cigány ember azt mondja: nem bírja már a rettegést.

Vegyük sorra tovább a tényeket. Az elöregedő, elmagányosodó vidéki emberek félelme – szemben a patai romákéval – korántsem alaptalan.

Kovácsvágás, Bodroghalom, Lak és legutóbb Szikszó – csak néhány település, ahol az elmúlt hetekben nyugdíjukból megmaradt forintjaikért öltek meg szerencsétlen idős embereket, méghozzá brutális kegyetlenséggel. A barbár gyilkosok ellen a magyar rendőrség nem tudta megvédeni őket. Mint ahogyan azokat sem, akiket Gyöngyöspatán vagy az ország más településein naponta leköpnek, kővel dobálnak, kirabolnak. Akiknek naponta megígérik, hogy hamarosan el lesz vágva a torkuk. És most mégsem őértük küzdenek a jogvédők, nem őértük küldenek menekítőbuszokat. "

asszem menekülnöd kéne ebből a náci országból. esetleg bízd magad a híres cigány vendégszeretetre, biztos befogadnak addig, amíg visszajön a gyurcsány-lendvai csapat. bűnözőket úgyis szoktak rejtegetni, egy derék antifasiszta igazi egzotikum lesz nekik.

Mr. Rustical 2011.04.29. 08:21:07

@szorokin:
Attól, hogy Bokros olyan, amilyen, még nem minden hülyeség, amit csinálni akart. Csak a nagyobb része.
Attól, hogy Gyurcsány a legsötétebb figura, még nem lesz butaság a vizitdíj.

Ha valamit akarnánk, akkor megszüntetnénk a gyerekek után járó alanyi jogú támogatásokat, a szociális segélyt, és minden, nem munkával megszerezhető jövedelem-forrást. Nem pótolnánk ki aktgvetésből a gyógyszerkassza hiánayát, ha elfogy a forrás, nem lesz támogatott gyógyszer, és kész.

Az aktív polgárok támogatása az inaktívokkal szemben nem amerikai republikánus ötlet. A társadalom-biztosítás, az állami oktatás vagy egészségügy felszámolásáról-multiknak való privatizálása volt republikánus ötlet (ez lett volna a gyurcsányi út). Sőt, az egykulcsos adó is inkább ez a republikánus szemléletet tükrözi (leggazdgabbaknak kedvez).

Ezzel szemben a költségvetés 40%-át kitevő szociális kiadások leépítése a középosztálynak kedvezne, azoknak, akik 150-200,000 Ft-t keresnek rendes munkával, de ebből nem tudják eltartani a családjukat, és közben még mindig nem versenyképesek nemzetközi viszonylatban, mert a nyakukon hordoznak 4 mill inaktív embert. Ez az a réteg, amelyet a magyar gazdaság-politika megszűnésre ítélt 20, de legalább 8 éve. Szlovákia, Lengyelország azért működik, mert ott 8-6 éve levágták drasztikusan a szociális kiadásokat, 40% körülire csökkentették az állami újraelosztást, és lecsökkentették az élőmunka terheit. Volt egy-két éhséglázadás, aztán elindult a növekedés, és elhúztak mellettünk, mint a vadliba. Mi meg ehelyett inkább eladósodtunk.

Egyébként minden kormány (Megyót kivéve) kísérletezik ezekkel a megoldásokkal így-úgy, de még senkinek nem jött össze. Senki nem meri vállalni a konfliktust a 4 mill. inaktív szavazóval. Még a 2/3 os Fidesz sem. Inkább végignézzük, hogy lesz Gyöngyöspata az egész országból.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.29. 09:43:14

Ez elég érdekes:

vimeo.com/23012013

A gyöngyöspatai verekedés utáni percek, folyamatosan kamerázva, az egyik sérült nyilatkozik,
2:18-nál a földön fekvő sérült is látszik. Jogvédők felvétele, végig a közelben tartózkodtak, Horváth Aladárral!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.29. 09:45:50

@Húsleves:

én inkább a hozzád hasonló fajvédő köcsögöket hajtom el a gecibe.

ott ülsz a kurva seggeden, mantrázod a cigánybűnözést, és nem hogy legalább a kisujjadat mozdítanád, hogy javuljon a helyzet, hanem egyenesen örülnél, ha még rosszabb lenne, és még te óbégatsz, hogy én tegyek bármit is.

hát a kurva anyádat, azt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.29. 09:50:44

@Mr. Rustical:

az állami programok többsége azért bullshit, mert

1. egyszerűen szarul használják fel a rá szánt pénzt. mint egy itt berakott hivatkozáson kiderül, a cigányok ürügyén nyert pályázati pénz nagyon sokszor egyáltalán nem a cigányokra, jobban mondva a hátrányos helyzetűekre megy el.

2. egy átlagos iskolában sem túlzottan motiváltak a tanárok, mert bizony, a nem cigány kölkökkel sem könnyű bánni.

másutt írtam kábé ugyanazt, mint te. az állam által elszabotált/elbaszott felzárkóztatást elkötelezett civilek végzik, akik nem másra költik azt a keveset, nem idiótákként kezelik a cigányokat, és amennyire lehetséges (és ez nagyon fontos) bevonják a szülőket, a családot is. kevés ilyen van, ilyenből kellene rengeteg.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.29. 09:59:56

11 órával ezelőtt töltötték fel, 02:02-től indul a balhé.

"...szét kell őket verni..."

"..szólni kell az embereknek, háborút kell csinálni..."

"...majd kigyújtom őtet... benzinvel..."

(02:05:51)

vimeo.com/23012013

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.29. 10:07:39

"nekünk kell rettegésben élni a gyerekekkel? ...nem kell tűrni, meg kell üket ölni oszt kész..."

"..meg kell ölni, azt holnap ki kell venni a házbul..."

"mennyé, mennyé, üssék őket szét, szét kell őket ütni..."

Jól értem ezeket a szövegeket?

tewton 2011.04.29. 11:57:47

@gloire:
durva anyag.

cigányasszony az egész előtt: "mindenkit meggyilkoltak, a rózsika családját"
"bünteTlenül, ártatlanul szenvedjünk nekik állandóan, miért nem hagynak minket békességben élni?"
"meddig szenvedjünk még bünteTlenül, ártatlanul?"

pszichikai bűnsegédek?

2:10 "de miért nem tudsz egy tévét ideküldeni, itt háború van"

"ott elütöttek valakit"
"kővel dobáltak meg, bottal vertek meg"

operatőr: "idejött, bazmeg, hogy kiprovokálja ezt"
véres fejű: "lement, próbáltam kihozni, nem tudtam kihozni"
"nézzen már rám, kinek van félnivalója? ... én kaptam annyi verést ..."
operatőr: "miért kapott verést? kitől kapott verést?"
"ezért jöttek ide, hogy ez megtörténjen"

cigányasszony: "sérült? akkor pusztuljon el örökre."
"saját házunkban nem vagyunk biztonságban"
"a gyerekek nem mernek létesülni gyöngyöspatán"
"iskolába hogy mennek holnap ezek a gyerekek"
"mind ilyenek vagyunk, ártatlan gyerekek"

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.29. 12:06:43

@tewton: nem semmi, a harminc gárdista - mikor meglátta a rendőröket - bevitte a botokat a házba, ahol a sok gyerek van!!! :D

riporter: - bottal ütöttek meg?
c.gyerek: - bottal...
riporter: - az lehet, hogy ott van az a bot? mert több botot is eldobtak ott egyébként...
c.gy.: -nem tudom, nem tudom...
c.gy.2: - mondjad, hogy meglátták a rendőröket...
riporter: - ja... a gárdisták meglátták a rendőröket és eldobálták a botokat?
c.gy. - a rendőröket meglátták a gárdisták... bevitték oda a botokat... lehet a házba...
riporter: - de bementek oda a házba?
c.gy.: - be akartak gyönni..."

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.29. 12:54:52

@Manyi Béci: Nézze meg ezt a videót! Szó nincs itt putriról, meg mélyszegénységről! Többszintes, rendesen berendezett házakból rajzottak ki botokkal, kövekkel lincselni.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.29. 15:14:52

@Mr. Rustical:

"Attól, hogy Bokros olyan, amilyen, még nem minden hülyeség, amit csinálni akart."
"Az aktív polgárok támogatása az inaktívokkal szemben nem amerikai republikánus ötlet. "

nem mondtam/állítottam egyiket sem.

amúgy ha jól sejtem te ki nem mondva de így cigányozol, azaz arról beszélsz h szűntessünk meg minden segélyt; ne legyenek segílllyyessek

de ki nem mondanád, h nem akarom h a cigók az én adómból élősködjenek.

helyette sokkal PC-bben "csak" aszondod, h "szimplán" fel kellene számolni az egészet, an bloc/cakk-pakk................

a kérdésemre meg nem válaszoltál, mégegyszer felteszem:
"Ideje lenne felszámolni a szociális támogatások teljes rendszerét"

ezt hogy érted/gondolod ?
kifejtenéd ?

annyit tennék hozzá, h mi történik, ha neadjisten te v egy közeli hozzádtartozód, munkanélküli lesz, vagy egy balesetben lerobban, pl csak annyira h az eredeti munkáját/munkakörét nem tudja rendesen elvégezni........

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.29. 15:44:54

@mavo:

"másutt írtam kábé ugyanazt, mint te. az állam által elszabotált/elbaszott felzárkóztatást elkötelezett civilek végzik, akik nem másra költik azt a keveset, nem idiótákként kezelik a cigányokat, és amennyire lehetséges (és ez nagyon fontos) bevonják a szülőket, a családot is. kevés ilyen van, ilyenből kellene rengeteg. "

igen.

amúgy (sajnos, szerintem) ez sem oldaná meg a problémát.

szerintem nincs megoldás, jelen pillanatban (a nyugati civilizáció részeként, az EU, NATO stb részeként) erre a problémára.

[ nem azt mondom h az lenne persze megoldás, ha pl kilépnénk Jobbikosan az EU, NATO-ból, aztán indulhatna a Szent Háború a Trianon Előtti Magyarországért az Kárpátok bércein, mo-n meg a cigánypogrom.

korábban írtam, h anno nyugat Európában így kezelték a problémát, és azóta is (azaz folyamatosan) legalább 1 nagyságrenddel eccerűbb/jobb az ottani helyzet.. (A cigányokról beszélek CSAK)

majd a muszlim hívekre/iszlám terjedésre is ki fognak találni valamit, első körben látszik a TILTÁS, mint gyakorlat: burka/nikáb tiltás.

persze ez sem oldja meg az ottani problémákat. ]

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.04.29. 15:50:54

@mavo:

ki fognak találni valamit, ami vagy nagyon véres lesz, és megoldja a "problémát", persze úgy, ahogy....................
/ kb egy folyamatos harctérré változna európa, ld izrael államot, az utóbbi kb 40éve tuti ilyen /

vagy nem lesz vér, de akkor nem lesz (szerintem) megoldás.
a demográfia teszi, amit tennie köll.
és átalakul európa.

szerintem amúgy ez lesz, ez legalább békés út...
egy félig szekuláris félig iszlám/muszlim európa lesz
és a cigányság lesz a legkissebb bajunk...

Húsleves 2011.04.29. 19:04:14

@mavo:
Na ennyit rólad mavókám.

Pontosan az a te bajod, hogy nem úgy beszélek, ahogyan a hozzád hasonló provokátorok szeretnék.
Jó öreg kommentelő vagy te, úgyhogy tudod te azt nagyon jól, hogy
- nem vagyok fajvédő,
- sohasem mantráztam cigánybűnözést,
- csak éppen utálom a hozzád hasonló jogvédőknek álcázott hivatásos uszítókat.

Nem csodálom, hogy kiborultál, ismerem a fajtádat, tudom, hogy az nem tetszik nektek, hogy nem ülök fel a jól felépített műbalhétoknak, és nem megyek bele a cigányozásba, hanem megadom a hozzád hasonló primitív tetveknek a helyes választ.

Tehát még egyszer: soha nem írtam olyanokat, amikről te itt hazudozol, és ezt mindenki láthatja, aki olvassa a hozzászólásokat, ahogyan azt is láthatja, hogyan reagáltok értelmes érvekre.

Szóval nagyon örülök, hogy kiborultál, pozitív visszajelzés ez. Így kell a jól szervezett, uszító bandátokat leszerelni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.02. 09:27:31

@Húsleves:

pont egy ilyen gyáva szar érzi magát másoknál felsőbbrendűnek, aki még azt is letagadja, hogy fajvédő. :-D

Húsleves 2011.05.02. 17:52:44

@mavo:
Jó sokáig fogalmaztátok a választ.

keb_26 2011.05.02. 19:01:44

no comment...

index.hu/video/2011/05/02/azt_kiabaltak_budos_magyarok_ussetek_oket/

Aki nem érti, hogy ez miért leírhatatlanul undorító és nem érzi h milyen szar országban élünk (ahol igazságszolgáltatás címén azt csinál ostoba vidéki bírónő amit a hülyesége diktál) azt csak sajnálni tudom. Bár itthon inkább irigyelni, mert én belerohadok ebbe... fél a cigány, fél a nem cigány, igazságszolgáltatás meg nincsen...

venszivar 2011.05.02. 19:37:16

@keb_26: Teljesen igazad van! "undorító s igen szar or-
szágban kell élnünk",MERT ITT VANNAK ezek a BÜDÖS,TETVES,ÁLLAT CIGÁNYOK !Takarodjanak vissza pakiba,ott most lett hely!Meg Indiába a tesóikhoz.
Látod én értem,hogy kik miatt lett itt a baj.

keb_26 2011.05.02. 20:14:41

@venszivar:

Úgyvan! Menjen az összes irokéz a ... ... anyjába és ... kecskét!

Szerencsére az ilyen degenerált állatokra mint te nem lehet haragudni csak szánakozni. Nem az a baj h te létezel, a baj sajnos ott van, amikor a primitívséget már a műkörmével sugárzó jogászpicsa aki elvégezte valamelyik szar magyar egyetemet fogja magát és "igazságot oszt".

venszivar 2011.05.02. 20:36:15

@keb_26: No te rohadt barom!Mivel te így beszélsz,ezért nyugodtan megtehetem én is feléd!Így van az egyáltalán NEM baj,hogy én létezem! A NAGY BAJ az,hogy te s a rühes ,tetves,állat cigány haverjaid is nyúzzák a magyar népet,már évszázadok óta.
A bírónővel kapcsolatba,igazad lehet! Ötször több évet kellene adnia a rühes ,bandákba,hordákba verődött állat cigányoknak.Remélem,hogy a bíró csaj,még a te pofádba is belelihegi a 33 évet! Ott szophatod a cigány tesóid faszát........Így, egálba van a stílus?

keb_26 2011.05.02. 21:19:07

ja, igen "egálba van"

Elismerem h taplóság volt ez a "létezeles" kommentem, de jól reflektál arra h téged milliók létezése irritál, függetlenül attól h elkövettek-e valamit vagy nem.
Engem nem sért bármit is mondasz rám, inkább igazolva érzem magam (ez nem ok arra h köcsögösködjek de szar napom van), csak az a baj h elszabadultak az ilyenek, mint te.

venszivar 2011.05.02. 21:30:35

@keb_26: te gyagyás,ha szar napod van ,akkor hugyozz a konnektorba !Még a végén sírva is fakadsz.......IDIÓTA

jozicsenko 2011.05.03. 10:36:43

@serpico: elolvastam a blog ajánlót, köszönöm, érdekes volt

tudod orbitális különbség van a megtörtént események és a képzelet szülte félelem között

az "üsd az öreget" mondat a novella végén erősen emlékezetet az "üsd a magyart" mondatra, amikor szögi lajos meghalt - fényes nappal

szóval: ki gyilkol ebben az országban, csupa rettegésből?

és kinek kell a védelem? mert nem a kisebbségnek...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.05.06. 11:12:26

@Húsleves:

a fenébe, lebuktunk, mind a százan. egyedül egyszerűen képtelen lettem volna válaszolni

picur3ka 2011.05.06. 12:30:12

@gloire:

en csak most akadtam ki igazan, ezt eddig ugyanis nem tudtam:

'A Honvédelmi Minisztérium fegyverhasználatra oktatja a cigányokat

A Honvédelmi Minisztérium a napokban bejelentette: az Országos Roma Önkormányzattal együttműködve katonai tábort szervez: kizárólag cigányoknak. "Gyere velünk Tatára és a számlára se legyen gondod" - szól a felhívás.

A Honvédelmi Minisztérium és az Országos Roma Önkormányzat a táborba csak roma származású, 17 és 25 év közötti fiúkat és lányokat vár, akik örömmel részt vennének egy speciális katonai túlélő táborban - olvasható a pályázatban. A tábort már nem először szervezik meg.

A Honvédelmi Minisztérium a táborba sokfajta "túlélési" gyakorlatot - például fegyver és lövészeti bemutatót szervez.

A Szent Korona Rádió azon kérdésére, hogy a Honvédelmi Minisztérium magyarok számára is szervez- e ilyen tábort, a szervezők nemleges választ adtak.'
süti beállítások módosítása