Rio és Zöld Pardon: záróra?
2011. április 20. írta: TuRuL_2k2

Rio és Zöld Pardon: záróra?

  Április 21-én nyit a Zöld Pardon, április 22-én a Cafe del Rio. Vagy csak nyitnának. A tervezett nyitás előtti utolsó pillanatban, holnap dönt ugyanis az Újbudai Önkormányzat arról, hogy meghosszabbítja-e a két szórakozóhely közterület-használati engedélyét. A ZP (mint ma már minden, magára valamit is adó demokrata) flash mobra hívja támogatóit, a kerület honlapján megjelent közlemény szerint az önkormányzatnál szigorú feltételekhez kötnék az engedély megadását:

- Az elmaradt bérleti díjak rendezése. 
- Megemelt, közel kétszeres bérleti díj fizetése 2011. évre. 
- A Café del Rio is csatlakozik a Zöld Pardon által az elmúlt évben meghirdetett közbiztonsági és köztisztasági programhoz. A szórakozóhelyek viselik a közrend és köztisztaság fenntartásához szükséges személyi és tárgyi feltételek költségeit. 
- A szórakozóhelyek betartják a törvény által előírt zajhatárértékeket. 
- A szórakozóhelyek 2011 decemberéig vállalják a közterületek elhagyását, illetve az eredeti állapot helyreállítását, azaz a meglévő felépítmények bontását és a parkosítás költségeit. 

  Az első négy pont rendben is van: helyes, ha az önkormányzat érvényesíti a kerület érdekeit az ott működő vállalkozásokkal szemben. Az ötödik pont azonban egyáltalán nem biztos, hogy a közjót szolgálja (már amennyiben azt tágabban értelmezzük, mint hogy ne-zajongjanak-meg-drogozzanak-itt-ezek-a-huligánok).

  Mire jó, ha lebontatják a két szórakozóhely építményeit? Egy híd le- és felhajtójának közepén fekvő területnek milyen jobb hasznosítása lenne a jelenleginél? Játszótér? Vagy park? Ki menne azért a természetbe, hogy autók keringjenek körülötte? 

  Korábban számos zűr volt a két hely által használt terület és fizetendő díjak körül, az Index például arról írt, hogy kétmilliárdos kár is érhette a kerületet. Ez a számítás azonban erősen túlzó, egy ilyen területért senki sem fizetne százmilliókat évente, így nem sok értelme van a kerület standard napi közterület-használati díjait felszorozni 365-tel.

  Azonban meg lehet állapodni olyan díjban, ami az önkormányzatnak érdemi bevételt jelent, a vállalkozóknak pedig megéri tovább vinni a boltot. Mert a lehajtók zárványának ilyen hasznosítása ideális a maga nemében: szabadtéri szórakozóhelyek a Duna partján, a belváros elérhető közelségében, de a közvetlen környéken elsősorban oktatási épületek találhatók, a lakóházak messzebb vannak. Ráadásul a szabadtéri szórakozóhelyek Budapest fontos karakterjegyeivé váltak (hasonlóhoz más európai városokban nem nagyon volt szerencsém), az ide látogató fiatal külföldiek is nagyon szeretik őket. 

  Természetesen a Rio és a ZP negatív externáliáit is kezelni kell valahogy, erre jó megoldás, hogy az önkormányzat kötelezi őket a környék rendjének és tisztaságának biztosítására. Emellett esetleg a zaj által valamelyest érintett lakóházakat kompenzálhatnák még valahogy az üzemeltetők: például hozzájárulhatnának a közös költséghez.

Update: Közben utánaszámoltam és -kérdeztem egy-egy hasonló méretű klub bevételi potenciáljának, igaza van a Hírszerző cikkében megszólaló LMP-s képviselőnek, indokolt lenne az évi legalább 50 milliós közterület-használati díj.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr922841823

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz (2011/04/20) 2011.04.20. 18:26:23

Szerkesztőségünk tagjaival – kivéve persze két fideszesünket, Kamondi Vilmost és Csicsó Ferencet - mély aggodalommal figyeltük a kormánypárt erőfeszítéseit, amellyel amúgy sem erős lábakon ugrándozó, bukdácsoló demokratikus jogállamunk kétségbees...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZmanUK 2011.04.20. 18:08:07

Volt itt valami torvenytelen kozterulet foglalas is, vagy nem?

Az ilyen helyeket akik a torvenyt figyelmen kivul hagyjak, azt nem megbirsagolni kellene hanem bezaratni teljesen. Csak sajnos a kenopenzek miatt ez nem ilyen egyszeru ....

Arcady 2011.04.20. 18:08:45

@zero: A zaj szintet szerinted ki méri ? megsúgom a a zöld pardon
Szerinted a bulihely működését el kell viselnünk ok de a folyamatos károkozás

Arcady 2011.04.20. 18:10:14

uppsz az előző elment nem így akartam :(
A lényeg: a folyamatos károkozás amit a közönség művel az elviselhetetlen. Én már cseréltem ablakot szóval leszarom a zenét, de azt hogy szarban húgyban szemétben kell MINDEN tavaszi-nyári reggelen elindulni ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.20. 18:10:14

@Arcady:

Oda jártam egyetemre, tudom hogy az első lakóépület a koli mellett van.

De még egyszer: az utcán a közrend betartása nem a ZP dolga.

Sőt, részegen az utcán ordibálni egy alap kulturális szint hiánya, az hogy ez nincs meg egyes emberekben, nem a ZP hibája ...

Ha odamegyek az Opera elé ordibálni éjjel, nem zárják be az Operát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 18:10:17

@zero:
nem ismerem a kornyeket, a hozzaszolasokat olvastam, paran kifejezetten panaszkodtak, erre reagaltam
nem tudom hany embert/csaladot/ erint, azt tudom, sokann az ejszakai randalirozast allampolgari jognak kepzelik
es ne ugasson senki, mert en szorakozok
a konkret esetben en nem tudom, de mondjuk ha rajtam mulik, oda ahova ez telepitve lett, sose engedtem volna szorakozohelyet
az zold teruletnek valo
/ de meg egyszer, sosem voltam meg a kornyeken sem/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 18:11:42

@zero:
eleg gyakori hogy kijonnek a reszegek az operabol es razenditenek
"meghalt a cselszovo, nem dul a rut viszaly"

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.20. 18:12:35

@Arcady:

Érdekes, a Sziget kapcsán a két kerület méri a zajszint. De tavaly óta új önkormányzat van, nézzük meg most, hogy ki méri a zajszintet.

A károkozásra peidg megvannak a megfelelő szervek: közterület-fenntartók, kerületi polgárőrség, rendőrség.

Igen, nagyon durva, hogy egy ilyen helyen ahol több ezer ember szórakozik, én még alig láttam rendőrt ...

Arcady 2011.04.20. 18:13:59

@zero: de nemis az opera miatt ordibálsz :D itt azért van hepajkodás mert adott egy totálisan kontrollálatlan buli hely, Itt keménykedenk egy kicsit aztán mennek koncertre visszafelé meg az ablakom alatt váltjék meg a világot. Védheted zp.t de ahogy a posztjaidból ismerlek Te lennél a legjobban felháborodva ha a bizonyos típusú egyének a Te ablakod alatt csinálnák ezt.
Hihetetlen hogy egy szórakozóhely léte vagy nem léte érdekesebb kérdés mint az hogyan oldjuk meg a helyzetet.
Mert meg lehet oldani csak némi rendőri jelenlét kéne, mert a kamerák nem elég elrettentőek
jaaa most jön az hogy akkor ez rendőr állam... áh kár ide a betű ugyse lesz semmi

lüke 2011.04.20. 18:16:03

a kelenföldi pu-n is lehet hallani, csendes nyári estén
vártam már Molnár Gyuszi bulijának megszüntetését, ti. nincs müködési engedélyük

max val birca man · http://maxval.co.nr 2011.04.20. 18:17:37

Ezért nem fejlődik Budapest, mert a sok buta paraszt úgynevezett "csendet" akar.

Ma Baker 2011.04.20. 18:18:27

@Lew Archer: Öregem 500 méteres körzetben nem lakik senki a ZP és a RIO körül. Miről beszélsz? És mióta este 10-kor 1-2 éve drasztikusan leveszik a hangerőt főleg miről beszélsz?
Mellesleg az Egry József és a Karinthy sarkán laktam évekig, tudom miről beszélek.

Ha meg mégsem a hangerő, hanem a fiatalok rajcsúrozása zavar, hát felvilágosítalak, hogy amúgy is egyetemvárosban laksz. Igaz olyanban, ahol este 10 után bezárnak a kocsmák. Na szerintem ilyen nincs még egy, nem olyan, hogy egy városban a célra legmegfelelőbb helyen két óriási szórakozóhely is létesült.

Arcady 2011.04.20. 18:18:41

@zero: Szigetet ne keverd már ide légyszi az teljesen más téma. Nem kell elhinned, végülis én is csak "hallottam" egy önkoristól...nem is ez a lényeg mert igy se ugy se méri senki a zaj szintet.
hihetetlen hogy bizonyos bűnözés formával szemben milyen keményen fellépsz... erre meg azt mondod el kell tűrni. Meg hogy meg vannak a megfelelő szervek amikor nagyon is jól tudod ( Te ne tudnád?) hogy NEM csinálnak semmit. Se igazoltatás se semmi, a szemét szedés zp környékére korlátozódik én meg szedhetem a ház előtt az összehányt összetört üveget meg egyebeket.

denever333333 2011.04.20. 18:19:10

Engem nem zavar s a gyerekemet sem úgy alszik mint a bunda pedig itt lakok az OMW háta mögött Erkélyem a ZP-re néz. Az viszont, hogy a markecolok megjelentek a kerültbe az viszont nagyon! Kisebbségi hordák járják az utakat és támadják be az embereket hajnalba. Persze az is igaz van aki nem tud aludni ilyen körülmények közt.

Arcady 2011.04.20. 18:23:23

Tényleg a buli a fontos és csak ez a hely? semmi más nincs? Egyébként nem zárnak be a kocsmák főleg azok nem ahol önkoris összefonódás van Lásd Kamra campus. éjjel 2 kor is simán lehet piálni náluk. És ez is az Irinyi József utca. DE a Karinthyn is nyitva az összes kocsma hajnalig.
Senki nem tartja be a rendelet és nem is ellenőrzik szóval kár nyígni emiatt.

Ma Baker 2011.04.20. 18:25:00

@Arcady: "uppsz az előző elment nem így akartam :(
A lényeg: a folyamatos károkozás amit a közönség művel az elviselhetetlen. Én már cseréltem ablakot szóval leszarom a zenét, de azt hogy szarban húgyban szemétben kell MINDEN tavaszi-nyári reggelen elindulni ... "

Te jártál már valaha belsőbb kerületekben? Ez nem szórakozóhely függő. Ez megfelelő közművek (nyilvános wc, kuka)
és nem mellesleg amblokk a magyar emberek kultúráltságának hiánya.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.20. 18:27:22

@Arcady:

Ja, meg lehetne oldani, csak ember meg pénz kellene.
Mondjuk minden éjjel 2-4 közterületfenntartó meg 2-4 polgárőr járná a környéket, meg lenne kihelyezett rendőrség..

Amúgy 2 évet laktam a Váci utcában, már az első éneksorból tudtam, hogy mely náció vonul énekelve legénybúcsúra ...

Arcady 2011.04.20. 18:29:03

@Ma Baker: Persze hogy jártam egy wc az egész nem is oda költöztem, hanem egy szellős nyugis részre...mert ez az volt régen. Én még játszotta a zp helyén lévő parkban gyerekként.
Nincs az a pénz amiért a belvárosban laknék pont amiatt hogy ott éjszaka is megy az élet. De amikor idejöttem a legneccesebb a kolesz volt de ők ügyelnek arra hogy éjfél után meg hétköznap ne nagyon zavarjanak.

aaaaah 2011.04.20. 18:29:14

@Ma Baker: ha már mindenki ennyire tudja, hát én is tudom, mert ott laktam hét évig: kepfeltoltes.hu/view/110420/734248288tav_www.kepfeltoltes.hu_.jpg még ha Paint, és elqrtam több mint 100 méterrel, akkor sincs 500 méterre a legközelebbi lakóház.

Amúgy én is jártam ZP-be ifjú koromban, sőt, ha kinyit idén, lehet el is nézek 1-2 koncertre, mert ilyen áron nem sűrűn lehet eljutni ilyen előadókra, tehát a ZP akár jó is lehetne. Valóban inkább a mai fiatalok hozzáállásában, illetve a társadalmi folyamatokban kéne a problémákat keresni.

Egyébként, ahogy már többen is leírták, gondolkozzunk már kicsit, mielőtt nekiesünk a másiknak, milyen érzés lehet például az, amikor a gyerek egész éjszaka bömböl mert ha kinyitod az ablakot, a zajtól nem tud aludni, ha becsukod, akkor meg a melegtől..te meg másnap hullafáradtan mész melóba, hogy este (egész nyáron) folytatódjon ugyanez...

Empátia, helló.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.04.20. 18:30:06

Nevetséges, hogy a szerződésekben bérelt terület 4x foglalják el majd még nekik áll feljebb ha pénzt kérne érte az önkormányzat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.20. 18:30:29

@Arcady:

Bakker, egy belvárosnak vannak bizonyos hozadékai. Mondjuk hogy jönnek-mennek emberek. Akik zajosok. De erre nem az a megoldás, hogy minden helyez zárassunk be ...

Akkor legyen igazad, telepítsünk ki minden szórakozóhelyet, sörözőt, kocsmát, éttermet Budapest határába, a pusztába, így akkor nem lesz se zaj, se ordibáló buliba igyekvő fiatalok ...

Arcady 2011.04.20. 18:31:55

@zero: No akkor végülis egyetértünk úgy látom:) ennek örülök.

Nagyon szomorú hogy ilyen európai dolgokra mint köztisztaság meg közrend nem telik....várjunk csak ez nem a 11 ker? mintha itt lenne pénz úgy rémlik...mert valahogy árvácskára (ami egy hét alatt kidöglik a vizelettől) meg cigány közmunkásra futja

Arcady 2011.04.20. 18:34:00

@zero: Ez nem a belváros :) az a túloldalon kezdődik :) nekem legalábbis mindig ezt mondják ha azt mondom belvárosban lakom. Ez nem olyan mint 4-5-6 ker. hidd el itt olyan nyugi van az éve nagyobb részében hogy csak na

Arcady 2011.04.20. 18:36:41

Najó ehhez a témához már nem lehet mit mondani, elpanaszoltam a bajomat, elmondtam mi lehet esetleg a megoldás, változás meg ugyse lesz semerre mert nem rajtunk múlik hanem a kedves önkormányzaton :) szóval szép napot Nektek megyek élvezem az utolsó csendes-erkély-estét.
Mégegyszer leszögezném hogy nem zp vagy rio ellenesek vagyunk maradjon csak mindkettő, de rendet is szeretnénk (nem síri csendet) csak egy minimálisat :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.20. 18:46:18

@Arcady:

Akkor én is örülök...

Amúgy tényleg nem értem, ha tudom, hogy a kerületemben egy helyen minden este több ezer ember megy szórakozni, akkor csak odaküldök polgárőröket, közterületfenntartókat ... balfasz volt ez a Molnár Gyula.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 18:49:39

@zero:
nem, nem sorozok, kocsmak, ettermek
helyuk van a varosokban
a tombolos zenes, rajcsurozos helyeknek
na azoknak nincs
igen ki lehet telepiteni, kimegy az egyetemi es egyeb polgarsag es ott rug be es uvoltozik a koncerteken
aztan hazamegy
nagyon sok helyen mukodik a vilagban

Nedobil 2011.04.20. 18:49:57

Tényleg nem értem, hogy miért zavar sok embert a zaj.
Valószínű, hogy nem is a közelben laknak. Ellenkező esetben inkább a vadállatok károkozásával foglalkoznának. A környéken parkolást egyenesen az autó tönkretételének tesszük ki. A tetején való ugrálás és a tükrök lerúgása természetes. De már a rendszámokat is elviszik. Ezt pedig 2-3 járőr nem fogja
megakadályozni ezen a hatalmas területen. Már előre félek a nyitástól.

bbandi 2011.04.20. 18:51:16

Régebben télire el kellett bontanijuk a teljes helyet (legalábbis kb 6 éve a zp-t biztosan), nem lehet, hogy most is csak erről van szó (Megakadályozva azt, hogy zárt kerítés mögött engedély nélkül építkezzenek, ahogy eddig)?

Ma Baker 2011.04.20. 18:53:32

@Arcady: Az egyetemváros nem nyugis hely, ZP nélkül sem, és szerintem nem is reális elvárás, hogy akár a BME-re járó, vagy ott dolgozó több tízezer fiatal kussban legyen.
Én az Etele út környékére költöztem, tudom ajánlani mindenkinek, aki nyugodtan akar létezni valahol!

hepcia 2011.04.20. 19:15:45

@wan_ted: közel távol itt sincs vagy ahíd alatt laksz??,

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 19:21:08

@Ma Baker: de
ha egy egyetem a varos kozepen van, akkor elvaras

LEndy 2011.04.20. 19:25:40

Nagyjából végére értem a kommenteknek.
Egyet ki tudok jelenteni: nem lakok a környéken, nem járok egyik helyre sem, de teniszezni se lehet a helyek mellett.
Ugyanakkor nem igaz, hogy az ingatlan értéke 6 misivel a rio miatt esett. Ennyit esett egyébként is az ára. Ha azt mondod, hogy a környéken lévő lakások árából még 6 millert buktál akkor 0-t ér a lakásod.
Én hiszek egy picit abban, hogy el lehet onnan költözni, de elég nagy a terület, amit zaj ér. A Baranyai téren van ismerősöm, mondta, hogy még ott is jól hallani a bulikat. Pedig az már vagy 1,5 km.
Szóval hajlok arra, hogy ezeket el kéne költöztetni mondjuk a lágymányosi híd lábához. Ott aztán mehetne a ricsaj.

proton1701 2011.04.20. 19:28:10

Nagyon helyes , hogy duplalóvét fizetnek. Be is kéne zárni azt a két proli drogos helyet......Totál gázos

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 19:32:53

@proton1701: egyertelmu
szabadteri rajcsur honapokig nem oda valo

krisztina69 2011.04.20. 19:39:15

@wan_ted: mi a VII. kerületben szenvedünk ettől, közös bp-i akciót szervezünk, ha érdekel, adj email címet és adok további infót

Arcady 2011.04.20. 19:46:06

@Ma Baker: Na most én lakom itt 26 éve vagy Te? Mert én igen és tudom hogy nyugis környék, de pláne télen. nem is az egyetemekkel van baj értsd már meg hanem az ész nélküli buli címszó alatti rombolááússal és pusztítással.

Arcady 2011.04.20. 19:46:58

@krisztina69: én is csatlakoznék szívesen, tudsz adni emailcímet?

krisztina69 2011.04.20. 19:47:45

@Arcady: Mi a VII. kerületben már sokat tettünk az ügy érdekében, keressük a többi kerületből is azokat a családokat, akiket nem a helyek zavarnak, hanem a közönségük. Akit érdekel, írjon email címet

krisztina69 2011.04.20. 19:53:59

@Jámbor András: Na te ezt el is hiszed? Mert mi itt lakunk, közösségi mozgalmat szervezünk. Nem tudunk semmiféle rendezvényről hétfőn, ugyanis az holnap lesz és én meg vagyok hívva!

Nem kell mindent elhinni
ZP-RIO-Szimpla ugyanaz!

krisztina69 2011.04.20. 20:05:42

@Arcady: cimeregyesület@gmail.com

hackbard.celine 2011.04.20. 20:17:23

@hagyma: a helyismeret (és a történelem) hiánya hátrány egy ilyen sarkos vélemény megalkotásánál.
A Duna felől a régi Műegyetem oldalán nincs lakóépület. A Goldmann György téren áll az egyetem legmagasabb "E" épülete, ezt a Kármán kollégium követi első lakóépületként, ahol többségében a gépész kar hallgatói élik a mindennapi életüket. Tovább haladva az Irinyi úton párszáz méterre a budai oldal legmagasabb, 18+3 szint magas épülete következik, a Schönherz kollégium. A szomszédos Stoczek utcában ott a vegyész kolesz az egyetemi épületek és lakóépületek között.
Több évtizedes hagyománya van a műegyetemi campus éjszaka is intenzív, pezsgő életének - és bár pl. az Új Vár Klub 2007-ben bezárta kapuit, 1962-ig volt visszavezethető története.
Többen leírták: nincs a vitatott helyek környéken lakóépület. A Duna felé nézve a pesti oldalról balra a régi Műegyetem, jobbra az Elte és az Elte-Műegyetem közös létesítmények találhatók a Duna parton mindkét irányban a következő hídig 1-1 km hosszban (balról az egyetem Ch épületével ér véget a campus a Szabadság-hídnál, jobbról az Infoparkkal és a Lágymányosi híddal záródik a terület).
A Bogdánfy útig zöld park van (korábban Expo terület), jelentős zajcsillapító hatással, az első lakóépületek a Karinthy utcánál kezdődnek, de a terület jellegéből adódóan rengeteg a kiadott lakás, ahol amúgy is egyetemisták laknak.

Arcady 2011.04.20. 20:27:58

@krisztina69: email ment, köszi :)ezért megérte ma ide kommentelni

hackbard.celine 2011.04.20. 20:36:23

@Arcady: "ész nélküli rombolás és pusztítás"?
Nem kellene túldimenzionálni a kérdést. Hol vannak a konkrétumok? Mit is romboltak le és pusztítottak el 26 év alatt ész nélkül a ZP és Rio látogatók?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.20. 20:41:03

@Jámbor András:
A Szimplakert érdekes példa, azt tényleg gangos lakóházak veszik körül, nekem nem is tűnik olyan harmonikusnak a helyzet, mint írod. Pl.:
mandiner.hu/cikk/20100914_bezar_a_szimpla_kert

Ettől még a Riót és a ZP-t is biztosan rá lehetne szorítani a hangosítás pontosabb célzására. Meg persze arra, hogy rendeljenek egy vagy két járőrt, hogy a szórakozóhelyeken kívül se legyen hangoskodás vagy rongálás.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.20. 20:43:22

@Alikam:
Azért a 150 méterre odébb lévő házak sem valami hegyvidék végtelen csendjében dacolnak az idővel, a villamos dübörgése, a híd autóforgalma, egy-egy felbőgő motor az esti-éjszakai alapzajhoz is hozzátartozik.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.20. 20:44:49

@Arcady:
Oké, nagyon szívesen (írj üzenetet a nickemre kattintva), egy feltétellel: nem kell sört innom.

krisztina69 2011.04.20. 20:46:41

@hackbard.celine: Tedd le a kocsidat egy ilyen helyen és reggel nézd meg, hogy hogy néz ki! Utána beszélgetünk!

Arcady 2011.04.20. 20:48:22

@hackbard.celine: konkért példákat írtam feljebb olvass vissza. persze most azt fogod mondani hogy honnan tudjuk hogy zp rió közönsége az. Egyrészt látjuk de tehetetlen vagyunk (amikor legutóbb rászóltam egy ajtót rugdosó fiatlra megpróbálta bedobni az ablakot, csak nem volt célszerszám)
Másrészt ezek a rongálások (autók, falak, bejárati ajtók kuka cba) gyakorlatilag csak zp nyitása után zp zárásig fordul elő. Mily meglepő egybeesés de biztos véletlen.
Harmadrészt szerinted az nem pusztítás hogy összehánynak összehugyoznak mindent? növényt falat autót? kukákat borogatnak és gyújtanak fel. és látjuk kik ők de tehetetlenek vagyunk
Ezt most komolyan kérdezted vagy csak trollkodsz?
Ez olyan mintha azt kérdeznéd honnan tudjuk hogy bizonyos elkövető ha 100 ftért agyonver egy öregasszonyt az fehére vagy sem. Tudjuk, látjuk nap nap után mert itt élünk Te meg nem.

hackbard.celine 2011.04.20. 20:48:52

@TuRuL_2k2: Bárki tehet bejelentést/feljelentést birtoksértés miatt. A csendháborítás nevesített tényállás, alkalmanként 30000 Ft.
Hol vannak a tömeges bejelentések a ZP és Rio ellen?

Arcady 2011.04.20. 20:50:11

@TuRuL_2k2: Kimondtad a varázsszót : alapzaj. a részeg vinnyogás és ordítás az alapzaj?
A combinó nagyon csendes különben éjjel itt forgalom alig van.

krisztina69 2011.04.20. 20:51:59

@hackbard.celine: szívesen elküldöm neked, hogy a VII. kerületben hány eljárás indult és az ÖK mindent elutasít. Szerinted minek erre pénzt adni? Az ordító, hányó vizelő tömeg pedig nem alapzaj egy városban!

Arcady 2011.04.20. 20:52:39

@hackbard.celine: Többször tettem bejelentést gyakorlatilag kiröhö9gtek, akkor is amikor a rongálást jelentettem be szóval erről ennyit. Az autó feltörésnél ugyan kijöttek hümmögtek egyet majd elmentek. Na erre varrjál gombot.

hackbard.celine 2011.04.20. 20:53:00

@krisztina69: Hová parkoljak? Légyszi írd meg, ott hagyom egy hétig az autót.

krisztina69 2011.04.20. 20:55:12

@hackbard.celine: mondjuk a VII. Kazinczy utca Dohány utca jó lesz, ott ugyanez a gond. Nekünk egy tükrünk és 4 dísztárcsánk bánta, de van akinek ugrálnak az autóján vagy lehányják. Próbáld ki, tanulságos.

hackbard.celine 2011.04.20. 20:58:15

@Arcady: Évekig éltem a környéken, szerintem egyedi esetekből általánosítasz.
A ZP-Rio közönség miért pisálna kapualjba? Ott a park szembe a Goldmann térrel.
Amúgy ha lenne normális közösség, akkor nyilvános wc-kkel venné elejét a hasonlóknak, de hát a hőbörgésen kívül csak a blogkommentelésre futja.

Arcady 2011.04.20. 21:00:00

@TuRuL_2k2: persze sörözés nélkül is sima ügy, cask gondoltam ezzel érzékeltetem hogy nem sipítozni akarok hanem baráti hangnemben kommunikálni, kedélyesen európai módon, a kedvért Limonádé lesz vagy amit szeretsz;)

hackbard.celine 2011.04.20. 21:02:00

@Arcady: talán mert a birtoksértést bizonyítani is kell? Időnként a villamos és egy-egy hangosabb streetracer hondacivichuszár is birtokot sért a zajjal.

backg 2011.04.20. 21:02:41

Írjátok itt többen is, hogy a ZP-ben az utóbbi 2 évben levették a hangerőt: régen a Duna túloldalán az utolsó cinig hallani lehetett mindent. A másik emlékem a témában a Petőfi híd fel- és lehajtóján az idegbaj, a parkoló autók között összevissza az úttesten csalinkázó emberektől.

Szerintem egyébként nagyon igénytelen télen egy tanyavilágot tárolni a város közepén, igazából ilyen szinten bejáratott mulatóknak már régen kőépületet kellett volna építeni.

krisztina69 2011.04.20. 21:02:43

@hackbard.celine: Nálunk a Klauzál téren direkt nyitottak nyilvános WC-t. Szerinted a részeg drogos majd elmegy egy vécébe, vagy ott engedi el magát, ahol van?
Én is felajánlok a lakásunkban egy éjszakát (bármelyiket) annak, aki nem hiszi el a problémát. Hangszigetelt falak és ablakok mellett.

Arcady 2011.04.20. 21:03:44

@hackbard.celine: nekem/öreg lakóknak kéne közösségileg nyílvános wc-t telepítenem/nünk? ez komoly?
Nem egyedi eset, te meg nagyon csukott szemmel élhettél itt, vagy minimum a 8 emeleten.
A fiatal részeg ott hugyozik ahol rájön, komolyan azt hiszed hogy végig gondloja és elmegy a parkba ? és jobb ha a közparkban hugyozik.
Na most ezt úgy szokták csinálni hogy a házunk előtt van egy bokros zöld sáv. Megállnak nem leteszik a sört és 3-4 vihorászva vizelnek. Aztán vagy felrúgják a sört vagy nem. Ez nem egyedi esete minimum hetente észre veszek ilyet, csak az én ablakom alatt.

hackbard.celine 2011.04.20. 21:04:31

@Arcady: autó feltörést fel kell venni videóra, de legalább lefotózni, hiszen ott van a kamera a mobilban. Oda is lehet menni, megkérdezni, hogy mit is csinál az illető. De ez végképp nem zp kérdés.

hackbard.celine 2011.04.20. 21:06:12

@krisztina69: csak részeg-drogosok járnak a belvárosba szórakozni?
Érdekes világlátás.

Arcady 2011.04.20. 21:08:16

@hackbard.celine: Te csak provokálsz már látom de erre mág válaszolok. Nem biznyíthatok ugy valamit ha nem is nyomoznak. Hogy bizonyítod be hogy az autódat egy takony hobbiból feltörte de semmit nem visz el cask az összes ajtót felfeszíti, kamera van rendőr szarik rá.
Az előbb is írtam hogy nem veszik fel a bejeletést! ha azt mondjuk randalíroznak az utcán azt válaszolják "ls akkor mit csináljunk?"
A villamossal meg ne gyere mert baromság, a villamos csendesen eldöcög még csak nem is csilingel. A honda is eltakarodik amint zöldet kap. az ordító horda meg nem mert nekik joguk van bulizni...

Nem válaszolok neked többet mert Te csak provokálsz érdemben nem vitatkozol, amiket írtam felületesen olvastad, szóval nem érdemes.

Arcady 2011.04.20. 21:10:33

@krisztina69: Felesleges vele beszélgetned szerinte mi hazudunk, ennyi az ilyennel nem lehet érdemben vitatkozni, biztos valami tizenéves aki félti a hétvégi szórakozó helyét.

hackbard.celine 2011.04.20. 21:11:45

@Arcady: a közterület felügyelet feladata a közterületek védelme. Az E (és R-T-H) épületek mellett reggel 8-tól osztják a bírságot egész 17 óráig. Talán a kerületi jegyzőt kéne megkérdezni, hol vannak éjjel a felügyelők?

hackbard.celine 2011.04.20. 21:14:27

@Arcady: "rendőr sz@rik rá"
Itt kezdődik a gondod, nem a ZP és Rio létével.

krisztina69 2011.04.20. 21:15:12

@hackbard.celine: én is utoljára válaszolok, igen részeges és drogosok, halljuk, látjuk. Egyébként csak azok tudnak ilyen artikulátlanul ordítani és viselkedni, egyébként ki a fene ér rá minden este hajnalig inni és ordítani? Értelmes, munkát végző ember nem az biztos.
És igen van felvételünk, nem ilyen gagyi telefonos, hanem profi kamerás, beadtuk 6 helyre, a kerületi rendőrkapitány meg kiröhög az Armani öltönyében. Újabb okos tanács, biztos tudsz valami hatékony módszert, amit én ügyvédként még nem próbáltam...

Arcady 2011.04.20. 21:17:55

Itt éjjel se rendőr se közteres, itt élek látnám ha lenne!!!

gyakran sétálunk este is illetve sokszor csak sétálnánk de inkább nem megyünk arra felé

A felsorolt épületeknél max parkolási bírságot osztanak

krisztina69 2011.04.20. 21:19:06

@Arcady: nem vitatkozom vele, nem az én (mi) szintünk az biztos. Mi a hajnali ordibálókat néha megfürdetjük az emeletről. Jelentsen fel, ha akar.. Nem egy értelmiségi viselkedés, de néha elszakad a cérna :)

Arcady 2011.04.20. 21:19:29

@krisztina69: No én tényleg feladom, majd emailben kontaktolunk :) öröm volt Veletek :) Mindenkinek szép nyugodt estét

jan 2011.04.20. 21:22:24

Azt nem értem, hogy ha egyszer kiderült, hogy a ZP és a Rió tulajdonosai éveken át megkárosították a XI. kerületet (irreálisan alacsony területhasználati díj, a szerződésben szereplőnél nagyobb terület használata), akkor a XI. kerület miért áll egyáltalán szóba velük.

Ki kéne dobni ezt a két társaságot a francba, és szépen új pályázatot kiírni a két terület hasznosítására: akár lehet bulizós hely továbbra is, de ne ezzel a két tolvajbandával.

krisztina69 2011.04.20. 21:23:05

@Arcady: Jó éjszakát, valamelyikünk a csapatból válaszol, holnap megyünk a polgármesterhez, majd megírjuk a fejleményeket!

hackbard.celine 2011.04.20. 21:26:47

@Arcady: Tizenéves lennék? Lassan 40.
Sem a ZP, sem a Rio konkrétan nem érdekel, a környék viszont igen, mert sokat köszönhetek Lágymányosnak.
Ha a helyben lakók nem értik, akkor nagy baj van: itt csak egy alku (politikai zsarolás) folyamat megy. Mennyivel többet fizetnek majd ezek a szórakozóhelyek a jövőben? Jelenleg 2x a szorzó év végéig. Aztán meglátjuk.
2012-től biztos csend lesz, mert megmondták. Biztos nem lesz hányás meg pisi.
Nyugtával dicsérjétek.
A magam részéről továbbra is kiállok az egyetemváros éjszakai életének színessége mellett (pl. SCH kupa), a környéken lakóknak az is évek óta fáj.

Akvyr 2011.04.20. 21:56:43

A szokásos "nyugdíjasok+önkormányzat a boldogság ellen!" kampány újabb epizódját láthatjuk.
Nem mintha személy szerint nagyon sajnálnám a két helyet, de az biztos, hogy piaci igény van rá. Az az igazság, hogy semmi ZPhez fogható nem jut eszembe fiatalok kültéri szórakozásához. A Gödör persze szóba jöhet, ha azt is be nem zárják éppen. Persze azt nem értem, hogy ha sokszázan mennek be esténként (mennyi a beugró most? 3-4-500?) isszák az italokat 5-600ért, akkor hogy a fenébe lehetnek kifizetési problémák?

Ray2 2011.04.20. 22:53:10

Elbeszél egymás mellett a két tábor: Az ellenzőknek nem a zaj a legnagyobb problémájuk, hanem a tomboló tinik ámokfutása, hogy a kábé a nagykörútig meg a Karinthyig kihúzódik éjjelente a kukákat borogató, üveg szét- és betörő hülyegyerkek "szabad szórakozása".

Hogy háromszor akkora területet használtak mint amennyiért fizettek, hogy mindezt 2001-es árakon 10 évig, látom senkit nem érdekel.
Elismerem hogy a kortárs popkultúrában missziós szerepük van, sőt néha egy délutáni sörre simán beülök én is.

A tinik lezüllesztésében pont a ZP volt élharcos a 2000-es években, eső után köpönyeg a zöldkártya. Tök álszent arról papolni hogy védik a fiatalokat, mert a hely tele van alvilági figurákkal kint is, bent is. Ráadásul ők nem is bent állnak be, hanem az előtte megvett piákat fogyasztják a környéken, ettől van hadiállapot reggelente a környéken, ezért nem nyilvános WC kérdés a dolog.

Ray2 2011.04.20. 22:59:53

@hackbard.celine: a sch qpának pont a zp tesz be, mert amíg az csak max 1 hetes, a zp-t fél évig kell elviselni és akkor már persze hogy lázad a lakosság ellene is.

Egyébként meg a ZP kinőtte már magát vagy két éve. Több ezer(!) ember jár oda esténként és arra az az infrastruktúra már kevés. Egyszerűen túl nagy lett a gömböc. Ha ennyire jól megy a bolt, akkor építsenek alkalmas helyet valahol, ahol ezreket tudnak ellátni.

hackbard.celine 2011.04.20. 23:11:05

@Ray2: aztán a blogbejegyzést elolvastuk-e? Ez áll a fennmaradáshoz támasztott feltételek közt:
"- A Café del Rio is csatlakozik a Zöld Pardon által az elmúlt évben meghirdetett közbiztonsági és köztisztasági programhoz. A szórakozóhelyek viselik a közrend és köztisztaság fenntartásához szükséges személyi és tárgyi feltételek költségeit. "
Önszabályozás is lehet üzleti érdek.
Ehhez kéne minimális szinten csatlakozni a kerületnek a közterület felügyelettel karöltve (lakossági igényre - kedves Lágymányosi lakosok, emeljétek fel a hangotokat, ezért - értetek - vannak a helyi képviselők!).

Ray2 2011.04.20. 23:24:41

@hackbard.celine: Pontosan ugyanezt ígérték meg tavaly is, semmi hitele nincs. Ugyanúgy nincs mint a saját maguk által végzett hangszintellenőrzésnek sem.
Az újdonság ebben csupán annyi, hogy a Rio is csatlakozott ehhez. Az a Rio, ami csak hétvégén van nyitva nyaranta, külsős szervezőkkel csinálja a bulikat (csak ha már a felelősségtudatnál vagyunk: ugye rémlik még a WB?!?) A Rio ügye teljesen más, ők tényleg egy raktárat üzemeltetnek a város közepén, és cserébe csinálnak 20 db 3 napos bulit, tök jó.

Miért finanszírozza az önkormányzata ZP 240 millás nettó árbevételét azzal hogy közpénzből kerületőröket küld oda? Amúgy meg a felhajtó is életveszélyes, mert ott téblábol le-föl a nép már este 9-kor minden nap, kocsik meg ott lendületből mennek ám! Erre persze rendőr kéne, amit megint nem a ZP finanszíroz.

hackbard.celine 2011.04.20. 23:56:49

@Ray2: Érdekes módon a Sziget idején mind a pesti, mind a budai oldalon sikerült méréseket végezni és az utóbb évek fesztiváljainak zajterhelését azokhoz igazították.
Hol maradt ugyanez a ZP és Rio esetében? Csak az objektivitás miatt kérdem. Jelentett be bárki konkrét birtoksértést zajártalom miatt?
A kerületőrökről senki nem beszélt. Vannak a törvényes rend fenntartására rendelt szervezetek: kerületi rendőrség és kerületi közterület felügyelet. Utóbbi jeleskedik szeptembertől májusig a Goldmann téren a parkrongálás c. bírság kiosztásában 8 és 17h között. Hol vannak az út túloldalán esténként 22 óra után? Erről kéne pl. megkérdezni a helyi önkormányzatot.
Szerencsére már nem ott élek, de azért drukkolok a helyieknek és az egyetemistáknak is. A korrupt pártpolitikusokat sajnos a helyiek választották, remélem előbb-utóbb a saját képviseletükről hoznak döntést.

Ray2 2011.04.21. 00:10:03

@hackbard.celine: Ez most valami leb.szás az állampolgároknak hogy nem gyakorolják jogaikat, vagy mi? Szerinted ezt a problémát állampolgári feljelentés megoldaná? És honnan tudod hogy nem jelentett be valaki birtoksértést?

Vannak itt azért erősebb bűnök: sokadszor írom: tíz évig 2001-es árat fizettek harmadakkora terület után. Fél évig raktárként használják a hídfőket. A társadalmi probléma csak ezután jön.

Bloodscalp 2011.04.21. 03:01:18

@Ray2: ott a pont nálad, egy barátom már csak 1-2 koncertre jár ki, kvimbi és kis csillag, viccesen mondja hogy sok idősebb csaj aki babakocsival jön!valszeg ott csináltak fel

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.04.21. 06:59:18

Nagyon jó helyen vannak.
A terület értéke egyébként - OO .

A lakók csak szemétkednek.
Egy híd, sugárút és villamos mellett élve már rég hangszigetelhettek volna.

Lew Archer 2011.04.21. 07:18:12

Az még a visszataszítóan álszent, képmutató hazugság, hogy úgy állítják be: itt a fiatalok szórakozása ellen, következésképp a fiatalok ellen megy a küzdelem. Hát a fiatalok szórakozásának nem épp az az egyetlen formája létezik, hogy bebaszva őrjöngeni egy koncerten. A 68-as értelmiségiek rögeszméje, hogy ezt a magatartásformát tekintik a felszabadult és őszinte élet alapvető velejárójának, pedig nagyszerűen le lehet élni egy életet ilyenek nélkül. Aki szombaton kirándulni megy, vagy evezni a Dunára, sportol napközben vagy más értelmes elfoglaltságot űz, az este már nem fog ilyen helyekre járni. Hétközi napokról nem is beszélve, aki dolgozik vagy egyetemre jár és normálisan tanul, annak nem fér bele a programjába, hogy hajnalig részegen üvöltözzön egy zenés szórakozóhelyen. Hazugság ezt úgy beállítani, hogy a "fiatalok" ellen indult hadjárat.

tevevanegypupu 2011.04.21. 08:43:25

Dehat lehet szelektalni, megfigyelni es kitiltani azokat ilyen helyekrol akik a tobbieket is zavarva orditoznak, tul sok kabitoszert beszednek(: vagy hulyere isszak magukat es ott okadnak meg egyebek a kapualjakban. Ezt sanos csak ilyen fasiszta modszerekkel lehet megoldani, de igy meg lehet oldani. Es akkor semmi baj nem lesz, nyugodtan maradhat a normalisabb, kulturaltabb uri kozonseg akar hajnali kettoig is, valoszinuleg nem zajongva es hujjogatva indulnak majd haza. A tobbiek meg igyak baromma magukat otthon, hiszen - az eredmeny tekintve - ez a cel.

Arcady 2011.04.21. 09:22:58

@jan: Szívemből szóltál

@hackbard.celine: az a nagy baj hogy az itt lakók olyan 70% 70 év feletti ők egyszerűen nem mernek szembe menni az önkorival. Vagyunk jó páran fiatalok akik itt nem kolesz helyett bérelnek hanem a sajátjukban élnek mi szoktunk néha próbálkozni de többynire hamvába holt bármi ötletünk (lásd fogadóórák látogatás, levelek tömege, nyilvánosság ereje stb)
@Ray2: Tökéletesen igazad van.

Egyébként sem a KárménTódor napok sem a Schönherz kupa senkit nem szokott zavarni, ha nagyon nagy gond lenn meg van a szervezők telefonszáma, minden éveben hetekkel előre szólnak, de idén pl olyan csendes volt a Kármán Tódor hogy alig hittem hogy happening van náluk. Erről a fiatal -ellenségről ennyit.
Én is 30 innen (nem sokáig:)) vagyok aztán mégse ordítok meg hányok minden hétvégén.
Azt állítják egyesek hogy ez az egyetlen szabadtéri szórakozó hely na ez így egyszerűen hazugság. Menjetek csak ki a Margit szigetre egymást érik a szabadtéri kocsmák

Arcady 2011.04.21. 09:31:16

@tevevanegypupu: ugye nem gondolod hogy ebben a fene nagy szabadságban bárkit bármiben korlátozni lehet ? :D (kivéve minket a pihenésben :D

@hackbard.celine: Nézd remélem megérted hogy nem a fiatalságnak akarunk rosszat, nem bezáratni szeretnék hanem amit Te is írtál, azt szeretnénk ha kontrollálnák ezt a helyzetet. Ez valóban az önkori feladata de értsd meg hiéba jelentünk be százszor ezerszer nem foglalkoznak velünk. Eddig ugye Molnár bácsi aktív közreműködése miatt volt érinthetetlen a környék most meg...inkább nem mondok semmit érted a lényeget.
Úgy látom a végére sikerült egy oldalra keverednünk. Szóval maradjon csak zp fizessen jó sokat a kerületnek ;) de cserébe biztonságot, köztereseket, rendőrt szeretnénk, elég ha láthatóak nem kell csinálni nagyon sokat, néha részólni erre arra...na ezt nem kapunk :D
Igazad van amikor azt mondod kérjük számon az önkorin, de ez már megtörtént, én elmentem a közteresekhez is. Eredmény =0. Innentől csak a nyilvánosságban bízhatunk, de ahányszor szóba kerül téma sokan kiforgatják, hogy mi fiatal ellenesek vagyunk, pedig nem.

Nah én most megyek melózni, este benézek :)
Szép napot mindenkinek :)

Nadiposzi (törölt) 2011.04.21. 09:55:32

A fiatalokat el kell küldeni építő táborba, meg mocsarat lecsapolni, meg gátat építeni. Ott vezessék le a fölös energiáikat.

tevevanegypupu 2011.04.21. 13:14:44

@Arcady:

Na igen..ebben a szabadsagban meg azt sem kivanhatja az ember, hogy barkit kozszemerem elleni vetsegert (kapuban es utcan vizeles) vagy csendhaboritasert legalabb igazoltathatnanak.

daito 2011.04.21. 19:34:46

@tevevanegypupu: a ZP közönsége konkréten nem kapuban vizel, hanem a parkban, valamint meglátogatja a szomszédos Science Park épületét és a környező bokrokat.

Konkrétan az épületből remekül látható, ahogy a fiatalok a bokrokat látogatják; reggelente a környék tele van zsepivel, üvegekkel, meg mindenféle hasznos dologgal.
Mindig csodálkozom, hogy itt kimennek az emberek a parkba, kiviszik sétálni a gyereket, a kutyát, miközben este a fiatalok ott végzik kis és nagy dolgukat.
Az évek során sok-sok dolgot lehetett itt látni. Volt olyan, hogy az ablak alatt dugtak a fiatalok, volt olyan, hogy az ablakra sz*rtak; mondjuk ezek mindennaposak.
Általában nagyobb koncert után hajnalban, korán reggel a környék úgy néz ki, mint egy szeméttelep, aztán szépen eltakarítják. (Ebben azért volt fejlődés az elmúlt pár évben.)

Mondjuk engem különösebben nem zavar a ZP, mert nem itt lakom, meg a problémák jelentős része ám olyan, hogy tud róla mindenki - az állam, az önkormányzat is, és tehetne is ellene, de sosem érdekelt különösebben senkit sem. Nem hinném, hogy pár rendőrjárőr olyan fene nagy költségeket jelentene, de a komplett XI. kerületben a méretéhez képest alig van rendőr, miért pont itt lennének?

Az egészben nem ez a vicc; hanem az, hogy miközben itt sokan szidják, elfelejtenek 1 valamit.
Konkrétan azt, hogy a ZP-be bemenni olcsóbb, mint elmenni egy edzésre, egy moziba, egy színházba, egy múzeumba. Nem nekünk, hanem a 25 alattiaknak.
S hát ez a város egy temető; 23 kerületből kb. 4-5 olyan, ahol van valami értelmes szórakozóhely, gyk. a Hajógyári, a Blaha-Nyugati közötti rész, és ez a környék az, ahol nagyobb embercsoport is "elfér".
Ide nem szerveznek nagy koncerteket, max évente 1-2-t, népstadion-bs-petőfi-kisstadion-on kívül nincs hely, ezek is vagy túl nagyok, vagy kicsik; van a pár nagy fesztivál, ami kb. nyáron lemegy és ennyi. Mondjuk akkor üres is a ZP; Sziget (és Sound) ideje alatt csak lézengenek ott.

Nem tudom, hogy mi kellene ahhoz, hogy ez a város "szórakoztatóbb" legyen, lassan már nem is érdekel, mert kinövök belőle, de.
Szerintem 10 éve itt Budapesten nagyobb volt az élet; és sehol sem vagyunk a nagyobb európai városok tükrében. (De ez persze rohadtul szubjektív vélemény.)

Arcady 2011.04.21. 21:05:53

Szellőztetni akartam lefekvés előtt, de már hallatszik a dumdum. Az ujbuda fórumára félórája próbálom ugyanazt a kommentet elküldeni de nem engedi (pedig korábban írtam már oda )
:( néha a tehetlenségtől a sírás kerülget :(

Arcady 2011.04.21. 21:07:13

@daito: de a kapuban is vizel ma már volt egy és még világos volt !

tevevanegypupu 2011.04.21. 22:02:16

@daito:
Minden magyar nagyvarosra raferne, hogy "szorakoztatobb" legyen, mert amennyit fejlodott kulturalis es ilyesmi szempontbol minden varos, valahogy annyira visszaesett a szorakozohelyekre jaro kozonseg szinvonala (tisztelet..stb..). Errol viszont valoszinuleg ezeknek a helyeknek tulajdonosai is tehetnek reszben vagy talan nagyon is. Merthogy fogyasztatni akarnak es ugy tunik barmit es barmilyen mennyisegben..Kozeljovoben javulas nem varhato, hacsak olyan drasztikus nem, hogy kesz, vege, bezarjuk.
De baj van a lakossaggal is, valahogy tulzottan bezarkoztak es a legkisebb zajt sem hajlandoak toleralni, szinte ugrasra keszen figyelnek arra, kibe kothetnek bele lakotarsaik kozul is. A hazban ahol most ideiglenesen lakunk mar szoltak, hogy hangosan huzzuk el a fuggonyt, egyet-kettot ugat a kutya, bevagjuk az erkelyajtot (ez lehetetlen) es este tizkor zuhanyozni mereszelunk! Ugyhogy elertek azt, hogy reszketve es labujhegyen megyek a lepcsohazban es gondolkodom azon, hogy kicserelem a kutya porazat mert a lanc zorog.((: Ugy latom keptelenek az emberek valamifele normalis egyuttelesre es mintha tenyleg gyulolnek egymast..

Alfőmérnök 2011.04.21. 22:08:20

@tevevanegypupu: "Ugy latom keptelenek az emberek valamifele normalis egyuttelesre es mintha tenyleg gyulolnek egymast.. "

Jól látod.
Mondjuk nem tudom milyen házban laktok, de azt meg kell jegyezni, hogy a lakótelepi házakat nem embereknek tervezték, hanem csirkéknek.

tevevanegypupu 2011.04.21. 22:29:43

@Alfőmérnök:
(:
Tokmindegy milyen lakohaz (teglaepulet sok lakoval) csak ideiglenesen allomasozunk benne. De ugy vettem eszre, inkabb tigrisek es vadmacskak lakjak, nem csirkek.

Alfőmérnök 2011.04.21. 22:38:42

@tevevanegypupu: "inkabb tigrisek es vadmacskak lakjak"
Akkor maga viszonylag jó környéken lakik, én jártam már olyan házban is, amiben főleg patkányok és csótányok éltek. :)

tevevanegypupu 2011.04.21. 23:22:31

@Alfőmérnök:
(:
Egyebkent fordult a vilag, a jo negyedek vannak mostansag kisse lerobbanva, a muemlekjellegu hazakban omladozik a vakolat, a szep, szines onuvegeket elloptak a nagy udvari meg lepcsohazajtorol, a marvanykockakat a lepcsohazbol felszedtek, maradt a rucskos beton, az udvar gazos..A lakotelepi hazak meg frissen mazolva ragyognak, muanyagablak, betoresbiztos ajto, nagy, hektarnyi parkok, rengeteg virag, eukonform jatszoterek, tesco tesco hatan..

Alfőmérnök 2011.04.21. 23:32:52

@tevevanegypupu: Ez Budapestre igaz, talán a nagyobb "vidéki" városokra is, de nemrég voltam Tatabányán (ha jól emlékszem) egy lakótelepan, eléggé siralmas volt, mintha a nyolcvanas években jártam volna.
(Mondjuk a Békásmegyeri Rabszolgatelepen. :)
www.youtube.com/watch?v=10oeW929KU0 )

Ray2 2011.04.22. 00:06:03

@daito: Asszem tied a poszt legjobb kommentje. Azért engem mondjuk rohadtul zavarna ha ezt látnám magam körül.

2011.04.22. 00:39:54

@zero: Az opera -mint az operák úgy általában- nem ideiglenes papírral működnek huzamosabb ideig (12 év) közterületen, továbbá ezért nem a piaci ár tizedét fizetik.

A zaj és a vandalizmus tagadhatatlan, majd ha a te tulajdonodban tesznek kárt, aminek a rendbehozataláért akár 1-2 havi fizetésed is kiadod, akkor talán megérted miről is beszélnek az emberek.

A ZP mindezek ellenére egy népszerű hely, bezárása így viszont sok embernek nem tetszene. Ami sok embernek nem tetszik, azt általában nem lépik meg. Kérdés mondjuk, hogy több embernek okoz-e örömöt mint bosszúságot.

Amit szerintem helyes tenni ZP ügyileg az a következő pár pont lenne:
-Fizessenek rendes bérleti díjat, napi szinten 30, de akár 60 ezer forint is egy vicc, egy nagyon rossz vicc...
-Tavasztól őszig nyitva tartanak, utána viszont szépen sátorbontás és rendbe rakják a helyet
-Gondoskodnak a hely környékének a biztonságáról, saját pénzükből. Kifizetik a járőrök túlóráját, vagy foglalkoztatnak akit akarnak. Oldják meg!

A fidesznek meg eddig csak a szája járt, hogy majd így meg úgy, majd ők rendet raknak. Hát gratulálok, sikerült. Korrekt feltételek szabása helyett sikerült beszarniuk pár flashmobozotól.

A jó öreg LMP még jobb: nem tudják mire vélni (sic!), hogy miért maradt ilyen alacsony a bérleti díj. (érdekes, amíg Molnár Gyuláról szólt a történet, addig kussolt ez a remek párt ZP ügyileg) Ugyanakkor bírálják a fideszt, hogy miért akarják kicsinálni a helyet.

Ez úgy ahogy van, egy vicc. Ha a ti vagy az én vállalkozásom nyitna ki engedély nélkül, akkor minket agyonbasznának. ZP megtette, semmi sem fog történni. Egyenlőség van, de vannak egyenlőbbek.

tevevanegypupu 2011.04.22. 08:34:16

@Alfőmérnök:
Jujj!!((:
Tatabanya de mas lepusztult iparvarosok is menthetetlenek. Le kellene bontani mindet. Igenam, de a lakokkal mi lenne.
süti beállítások módosítása