Szanyi-Zagyva mesedélután
2011. március 24. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Szanyi-Zagyva mesedélután

  A minap egy tüntetésen Zagyva úr azt mesélte, hogy mi lementünk vele a dóci tanyavilágba és ott megláttuk az igazságot, de azt nem mertük közölni. Sőt, megdobáltak minket a cigányok. Tényleg elmentünk Dócra, készítettünk róla filmet és nem azért nem közöltük előbb, mert féltünk, hanem azért, mert hosszú ideig tartott megvágni. Az igazán lényeges csúsztatás azonban az állítólagos kődobálás volt. Annyi történt, hogy a cigányok nem akartak nekünk nyilatkozni (ez a jelenet fenn van a filmünk végén), de nem voltak velünk ellenségesek. Aztán meglátták a Barikád Tévé stábját, akik távolról elkezdtek minket filmezni és velük kiabáltak, hogy ne kamerázzál! Mivel ők még nem tették el a kamerát, elindultak feléjük, egy nő felkapott egy követ, de nem dobta el. Aztán a barikádosok beültek az autóba és elhajtottak. Mi is beültünk és elmentünk, még a cigányok szabadkoztak, hogy ne haragudjunk, de nem akarnak nyilatkozni, mert féltik a gyerekeiket. Mindez a Barikád TV felvételén is látható:

  Tehát minket nem dobált meg senki, ahhoz pedig mindenkinek joga van, hogy a háza előtt ne filmezzék, ha nem akarja. Ezt az ügyet aztán nagyon komolyan vette a rendőrség és bent kellett ülnünk egy őrszobán órákig, hogy tanúvallomást tegyünk. Végül eljárást indítottak az ellen a cigány asszony ellen, aki felkapta a követ.

  Így lesz kövezés egy nemnyilatkozásból.

  Ez az egész azért szomorú, mert semmi jó nem származik a rémhírekből. Se Gyöngyöspatán nem lesznek boldogabbak a cigányok Szanyi égő keresztjeitől, se Dócon nem lesznek nagyobb biztonságban az öregek amiatt, hogy állítólag megköveztek minket.

  Mondhatja Szanyi, hogy nem történt meg, de meg is történhetett volna, mondhatja ugyanezt Zagyva is, de jobb lenne, ha kibérelnének egy klubházat és egymásra licitálva adnának elő különböző rémmeséket. Akkor talán nevetni is tudnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr352764910

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lackfi János - FEKETE 2011.03.24. 15:10:40

SZÍNEK– Szorítsatok már helyet nekem is, mit hisztek, hol vagytok? Keményebb ez a lábazat, mint tegnap, mit csináltak vele? Aj, nézzétek már, ki riszál ott? Na, hol a tuti ilyen hidegben? Bizony, egy jó, meleg nunában! – Vegyél vissza, nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minőségi_troll 2011.03.24. 09:23:14

muszáj

a (nemzet)szocialista sz@rban két kézzel könyékig túrni?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.24. 09:23:57

Most találtam meg a barikádosok videóját arról, amikor állítólag megtámadtak minket.
www.youtube.com/watch?v=SQW20ZiGPKM&feature=player_embedded
Én állok az úttesten, a Novák pedig ott áll a cigányok között, kamerával a kezében.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.03.24. 09:29:04

@lelkylola:
Beszerkesztettem a bejegyzésbe is.

Viktus 2011.03.24. 09:29:56

@lelkylola:

Így nem fogod elnyerni Gyula lovag szerelmét :P

minőségi_troll 2011.03.24. 09:47:03

"cigányok szabadkoztak, hogy ne haragudjunk, de nem akarnak nyilatkozni, mert féltik a gyerekeiket"

mitől féltik a purdét?

hogy a legközelebbi besurranós lopásánál felismerik?

kispufi 2011.03.24. 09:51:04

ezek a zagyva- és szanyi-féle szövegek - már ami a képek mellett szerepel - viszont nagyon jók, akár el is hangozhatott :-) . mondjuk el tudnék képzelni egy ilyesmit fotóképregényben.

Bell & Sebastian 2011.03.24. 09:57:24

Lúzer Szanyi, mocsok Barikád, hazug Zagyva, túlbuzgó rendőrök, igazságbajnoka Mandi, jogosan önvédő romnyi. Aki ezt másképp látja, az mind hazaáruló!

Féltik a jövő zálogait? Ölni is képesek értük, vélt sérelemért önbíráskodni, mert az egy ilyen kultúra.
El kell ezt fogadni, nem heccelni őket szarkavaró riportokkal. Tolerancia, tezsvírek, multikulti van.
Mindenkinek jogában áll nem ugatni-fenyegetni, nem dobálni, nem szúrni és nem ölni.

Most pedig mindenki képzeljen oda egy pár (due) lovascsendőrt karddal és dióverővel. Akinek a kukoricagombóc is beugrik erre (a postra) szökkenjen csak be a kerítésen egy teára.
Budi van, de ibolya nincs. Erdőszéle elaknásítva, menjen oda lakni. Piszkálhatja bottal.

Horthyrendszer 2011.03.24. 09:59:16

@lelkylola: Mit akarsz kihozni ezekből a cigány-simogató cikkekből?Bementél az állatok közé-téged békén hagytak,a másikat nem.Nem értelek.
Magadnak füllentesz,vagy nekem?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.24. 10:22:24

@Horthyrendszer: nem akarok semmit se kihozni. Lementünk, beszéltünk mindenkivel, felvettük, készítettünk belőle egy anyagot, úgy, hogy minden lényeges szöveget beletettünk, ami elhangzott. Utána pedig Zagyva azzal áll ki, hogy megdobáltak minket a cigányok és félünk az igazságtól.
Szerintem a probléma létező, mármint, hogy elöregedett a lakosság. Idős emberek élnek kiszolgáltatottan. Vannak bűnözők, akik kirabolják, megverik ezeket az idős embereket.
De ezt nem kell szinezni. Nem kell a feszültséget növelni olyan történetekkel, amik nem történtek meg, mert ez senkinek se használ. Szerintem.

thetriggerhappy 2011.03.24. 10:47:08

jé, egy korrekt poszt. ezért most gratula lolának.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.24. 11:14:44

@lelkylola:

Tudod, @lelkylola:, az elkötelezettség hiányát nem lehet függetlenséggel maszkírozni. Ez a mi legnagyobb betegségünk, ezért tartunk ott ahol, mert az értelmiségünk vagy túl korrupt vagy túl renyhe ahhoz, hogy kilépjen ebből a pozícióból, inkább új s még újabb fedőtörténeteket gyárt és egyre groteszkebbül festi magát.

Aki elkötelezett, annak nem kell hazudnia vagy mellébeszélnie, nem kell magyarázkodnia vagy "ideologizálnia" ahhoz, hogy kifejthesse a véleményét valamiről. Hogy világos legyen miről beszélek: Széchenyi vagy Gandhi nagyon szép példája annak, hogy hogy válhat valaki "értelmiségiből" elkötelezett hazafivá.

Láttam a napokban egy filmet a köztévében. Szülőföld (volt) a címe és egy zs*dó-p*lesztin Rúmió és Dzsúlia-történet volt. Amerikai zs*dó p*lesztinellenes propagandafilm volt, de ezerszer őszintébb és becsületesebb, mint az a sok polkorrekt f*s, amiben mi itt fuldoklunk (és amit most ti is itt kierőlködtök magatokból). Ajánlom mindenki figyelmébe (filmészetileg is érdekes volt: valószínűleg a világ legrosszabb forgatókönyvéből sikerült a rendezőnek egy nemcsak nézhető, de igen jól működő mozgóképet összeraknia --- de nem ezért ajánlom, hanem a benne megfogalmazott gondolatok és álláspontok miatt).

Nem lenne egyszerűbb szembesülni azzal, hogy belőletek a szégyen és a félelem beszél? (Azt, látod, fel sem feltételezem, hogy az ostobaság.:-)) Elkötelezett ember tudja vállalni és kezelni a szégyenérzetét is és a féelelmét is. Szégyellitek magatokat, mert a magyar vidék, a vidéki emberek sorsát látva nem vagytok megrendülve (és érzitek, hogy nincs ez jól) és féltek a cigányoktól, ill. attól, hogy ha nem a mainstream álláspontot képviselitek a témában páriává váltok.

Szanyi h*lye k*csög, Zagyva s*tét tapló? Na és: kit érdekel Szanyi vagy Zagyva? A történet nem róluk szól. Korrektségről pedig nem nagyon kellene épp nektek beszélni, a tavalyi jobbikellenes fideszkampányban való részvételetek után.

Szerintem.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.24. 11:18:24

@bbjnick:

hogy hogy válhat=hogy hogyan válhat
fel sem feltételezem=fel sem tételezem
és a féelelmét is=és a félelmét is

thetriggerhappy 2011.03.24. 11:25:15

@bbjnick:

nem igazán értem, hogy most mit vártál volna....

TG69 2011.03.24. 11:32:10

@lelkylola: Nem értem mit vártál Zagyvától? Elmész egy tudvalevőleg szélsőséges szervezet helyzetértékelésére és azt látod, hogy ahol csak lehet szítják a feszültséget. Bravó! Ha komolyan érdekel ez a dolog, akkor most már nem a Zagyvánál kellene látogatást tenni, hanem a Fidesz politikusait 'zaklatni' a lehető legtöbbször, hogy a kib@szott nagy szimbolikus politizálások után végülis mit akarnak kezdeni a vidékkel és a cigányokkal? A megoldás nyílván az ő kezükben van és nem a Jobbikéban.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.24. 11:37:22

@bbjnick: a polkorrektség az teljesen más dolog. Egy polkorrekt le se írja azt a szót, hogy cigány. Ez nem polkorrekt volt, hanem egy pillanatnyi helyzetkép, lehet, hogy ma vagy tegnap teljesen mást mondanának a helybeliek. Amikor ott voltunk, ez történt és annyi.
Azért nem teljesen vagyok a holdon egyébként, hiszen van egy borászatunk. Pontosan látom, hogy mennyi munka van a szőlővel, a borral, az eladással, a fejlesztéssel. Tudom, hogy mennyi bizonytalansági tényező van: az időjárás, a vadak, mindenféle szőlő és borbetegségek és igen a biztonság is kérdés. Bár szerencsére a Balatonon náluk nagy nyugi van. Köszönhetően egyébként a falu polgárőreinek, akik nagyon rendesen dolgoznak és rendszeresen elkapják a tolvajokat. Még akkor sincs probléma, amikor dinnyeárus klánok költöznek az út mellé. Cigányok és lássatok csodát: nem lopnak.
Nyílván máshol, meg máshogy van, de egyébként az kiderült dócon, hogy a probléma nem most keletkezett. Mindig volt. Az, hogy beszélünk róla: jó dolog. Az, hogy rémmeséket gyártunk: rossz dolog.
Egyébként elkötelezett vagyok és érdekel minden más hozzáállás. Sőt a megoldás érdekelne legjobban. Egyelőre nem látom, hogy mi az.

Bloodscalp 2011.03.24. 11:39:34

@lelkylola: akkor ezt miért nem írod bele?mert eddig simán lejáratás-szaga vana dolognak

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.24. 11:41:23

@TG69: megyünk mi a Fidesszel is szívesen, sőt bárki mással.
Csak sorjában.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.03.24. 11:43:41

@Bloodscalp: mit kéne beleírnom? Volt már egy posztunk és videónk erről itt:
mandiner.blog.hu/2011/03/22/betyarok_ideje_doc_mandiner_tv

ez most a nagyzolásról szól.

TG69 2011.03.24. 11:49:13

@lelkylola: Én azt gondoltam, hogyha érdekel egy probléma, akkor célszerű a mélyére hatolni és nem a periférián hőbörgők közt elvegyülni. Mivel döntési heyzetben a Fidesz van nem ártana már nekik is odacsapni és kiverni belőlük néhány értelmes mondatot, mert lassan már késő lesz és azon veszed észre magad, hogy a Zagyvának a végén igaza lesz. Tehát rajta Lola!

vizipipa 2011.03.24. 12:00:15

@TG69:
Csatlakozva a mondottakhoz, javaslom a következő téma megvitatását fideszes nagykutyákkal.
- Amikor a cigány magyarra támad (értsd nem cigányra), akkor az nem cigány, hanem csak egy bűnöző.
- Amikor a magyar (értsd nem cigány) cigányra támad, akkor az rasszista.

Ez a helyes értelmezési mód, nemde?

Bloodscalp 2011.03.24. 12:12:58

@TG69: hát sztem zagyvának sose lesz igaza, tipikusan az az ember aki sose a saját igazát, hanem vki másét mondta mindig, önálló véleményre képtelen emberke

na igen, elindult a nagy roma integráció balog módra, ez kb olyan mint az adócsökkentés-még egy darabig ugyse tudjuk mint jelent, aztán majd mindenki jól jár vele

@lelkylola: csak ez a gyerekes képaláírást hagyjátok el:)

az lml&kdnp nem fog nálatok terítékre kerülni?

postabelyeg 2011.03.24. 12:57:40

"... ahhoz pedig mindenkinek joga van, hogy a háza előtt ne filmezzék, ha nem akarja."

Akkor leverhetem a térfigyelő kamerát, hogy ne filmezze, ahogy haza megyek? :)
Szerintem nincs jogi alapja, hogy megtiltsam, felvételt készítsenek rólam akár a házam előtt, akár az operaház előtt, vagy bárhol közterületen.

Szibarita 2011.03.24. 12:57:57

Lola draga, mikor tanulod meg vegre, hogy nem az igazsagra van szukseg, hanem arra, ami megtamasztja a vilagnezetet? Csak ne lenne mindenki faltol-falig, amikor azzal jovok, hogy a magyar egy gyomorbajos tomeg.

Pistákom 2011.03.24. 13:40:03

@bbjnick: loláékból nem hiányzik az elköteleződés, a többi igaz. Kicsit félnek (nem a cigányoktól, az csak zsigeri reflex), kicsit igazodnak (ez a nagyobb baj). Ezzel együtt is messze jobban teljesítenek mint a hasonló helyzetben levők.

Bell & Sebastian 2011.03.24. 14:04:18

Ha már szőlőtermesztés, az érdekelne, hogy szociális megfontolásból próbálkozott-e már az úrasszony kisebbségi napszámosokkal? A szocializmusban és utána következő káoszban, esetleg a mostani forradalmi időkben? Ha igen, megoszthatná a tapasztalatait, ha nem, szívesem átadom a magamét.

Ezzel csak azt akarom mondani, aki nem teljesen eszköztelen, az eddig is próbálkozhatott -puszta belső indíttatásból- javítani honfitársai helyzetén, de a favágó munkán kívül, eleve másra nem alkalmasak.

Eljutottunk oda, hogy már arra sem, hála az SZDSZ lumpen-tenyésztési programjának. Az libbancs utódok persze folytatják az utóvédharcait ennek az elhibázott projektnek, lázasan keresik az önigazolást.

Csak nem találják, de még véletlenül sem tolnák a felelősséget azokra, akiket megillet.

Influenzásan szidni a fagocitákat alapvető orvosi tévedés. A terjesztőket karanténba először, ajtajukra cédulát: fertőzésveszély! De járkálnak szabadon, irkálhatnak bármit kedvükre, mászkálnak egy tükörrel és mutogatják: te tehetsz róla, meg te, meg te is!

Hát nem! Verjék csak bele annak az orrát, aki még lapulevelet sem tett rá!

Bell & Sebastian 2011.03.24. 14:20:21

Poen lemaradt:
- El kéne dönteni végre, hogyan állunk ezzel a Darwin-csókával, megengedett-e az emberkísérlet, farba rúgjuk e Isten bukott angyalát, egyáltalán létezik-e rajtunk kívülálló rendező elv?
Kényünk szerint turkálni nem állja, egyet kivenni, oszt lenyelni! De nem kiköpni, ha nem ízlik! A büdös liberális.

Horthyrendszer 2011.03.24. 14:26:44

@lelkylola: Ez így van.
10 éve még Kál-Kápolnán volt probléma a cigánybűnözés.Most már itt van Tárnokon.Ha majd Krisztinavárosban történnek rendszeresen rablások,vagy a Lejtő utcai villákba ugranak be rézért.
Amikor a judeolib elit rácsodálkozik:ezmiez???
Jövőre várom a "Kődobálás reloed" riportodat ugyanitt.

helgoland · http://kozbeszed.sk/ 2011.03.24. 16:29:03

Lassan a mandiner is olvashatatlan lesz.

Babilen Tatarszkij 2011.03.24. 18:31:25

Lola szövegéhez méltó ez a botrányosan igénytelen, Paintben készült illusztráció, a Mandiner megszokott színvonalához sajnos nem.

Dr. M. · http://t7.hu/f2c 2011.03.24. 23:19:24

Ha már van a magyar meg a tót rendőrség között ez a kölcsönös segítségnyújtási egyezmény, vagy mi a búbánat, miért nem hívjuk őket ide, hogy egy kicsit rendet tegyenek az itteni cigánytelepeken? Ők tényleg megcsinálnák két hét (vagy kevesebb) alatt...
süti beállítások módosítása