A haza védelmében?
2011. január 20. írta: politicus

A haza védelmében?

  Tegnap az Európai Parlament meghallgatta a magyar miniszterelnököt. Mint az unió soros elnöke, Orbán mintegy 22 percben számot adott a magyar elnökség következő féléves terveiről. A szokásos logika azt diktálta volna, hogy az EP frakciói az elhangzottakra reagálnak, majd a viszontválasz során az előterjesztő reagál a kritikus hangokra, megfontolandó felvetésekre. Nem így történt - amelyen senki, még Orbán maga sem lepődhetett meg.

  A Fidesz-kormány ugyanis ezzel a médiatörvénnyel helybe ment a pofonért. Egy olyan törvény kapcsán vállalt nemzeti és nemzetközi konfliktust, ahol a győzelemnek a minimális esélye sem villant fel, a vereségé viszont szinte biztosan kódolva volt. De miért is állítom ezt?

  1. Ha a médiatörvény jó, előremutató, az uniós elvekkel összhangban lévő tartalmú, a kutyát sem fogja érdekelni (vö. a jó az természetes), az uniós tagállamok nem reszpondálnának, a nemzetközi szervezetek továbbra is Fekete-Afrikát és az ázsiai pumákat vizslatnák, a Bizottság pedig nem indítana semmilyen jogi eljárást Magyarország ellen. Az ellenzék, persze bármilyen jó is a törvény, húzni fogja a száját, meg fogja találni benne a kritizálandót, de ez teljesen rendjén van így. Ráadásul a magyar ellenzéknek ma hangja sincs, be van rekedve, gyulladtak a hangszálai, és ha túl sokat is mondana, hitelesség híján nem volna piacilag eladható, kritikája a Gellérthegy tetejéig sem jut el, talán ezért is veszi kölcsön a mikrofont/kihangosítót európai parlamenti társaitól.

  2. Ha az volt a cél, hogy rendezzék a közmédiumok ügyét és az élükre vezetőket nevezzenek ki (többek között ezzel is házalnak a kormánypártok), ahhoz viszont semmilyen új médiatörvényt nem kellett volna alkotni, a kétharmad bőven elég akár arra is, hogy a wc-ülőke karimáját szögletesre gyártsák vagy a kört négyszögesítsék.

  3. Ha az volt a cél, hogy legyen egy jól működő és az európai trendekbe jól illeszkedő konvergens hatóság, valamint legyen a médiahatóságnak vezetője, az szakmailag abszolút elfogadható és támogatható lett volna, de ahhoz sem kellett volna új törvény, ott volt a régi, a vonatkozó passzus bármikor módosítható lett volna.

  4. Ha az volt a cél, hogy finomítsák a vélemények tónusát, hogy eltűnjön az antiszemita beszéd, hogy megszűnjön az uszítás, a pornográfia, az erőszak a médiából, hogy erősödjön a gyermekek védelme hogy... hogy... hogy... akkor viszont nem csak ímmel-ámmal kellett volna beleállni a törvény kommunikációjába, hanem az „ennek a törvénynek minden betűje megtalálható más uniós jogszabályokban” lózung helyett rövid mondatokban a fenti céloknak megfelelő kommunikációs sémákat kellett volna kidolgozni és papagájszerűen ismételgetni.

  5. És végül abszolút érthető lett volna, ha a kormánynak az a célja, hogy súlyos konfliktusok árán is, de rövid vagy éppen hosszú távon jót tegyen saját magának, illetve országának.

  Ma már szinte alig vannak olyanok, akik vitatnák, hogy az első Orbán-kormány gazdaságpolitikája (a 2002-es választási évet leszámítva) makrogazdasági szempontból kiegyensúlyozott és sikeres volt. Mégis mindenki emlékszik az akkori ellenzék négy éven át mutatott, nem egyszer populista szólamaira (figyelem!: az ellenzéki Fidesz politikájának bölcsőjéről van itten szó), amelyeknek a betetőzése végül is a 2002-es száz napos program és az egyszeri 19000 forintos nyugdíjasvásárlás lett. Ki vitathatná, hogy az éles kritikák ellenére érdemes volt kitartani az ország érdekében? Ésszerűen senki.

  Nem tudom, hányan emlékeznek az ún. pártingatlan-törvényre? Az első Orbán-kormány alatt, 2000-ben elfogadott jogszabály célja az volt, hogy az MSZP-t jó tíz évvel a rendszerváltozás után ingatlanügyben einstandolja (értsd: az állam elvegye annak sok száz ingatlanát és más célra hasznosítsa, vagy más pártok között szétossza). Aktuálpolitikai értelemben érthető és elfogadható, racionális lépés volt? Minden bizonnyal. Érdemes volt a súlyos ellenzéki- és sajtókritikákba beleállni? Nem is kérdés.

  De mégis mi a helyzet a médiatörvénnyel? Milyen jövőbe mutató cél szentesíthet vagy tehet elfogadhatóvá egy ekkora ellenállást, ráadásul mindezt nemzetközi színtéren? A soros uniós magyar elnökség kezdetén? Én, akárhogy is keresem, nem találok rá ésszerű magyarázatot. Semmilyen társadalompolitikai, pláne nem költségvetési szempont nem indokolta (még a '86-os sajtótörvény hatálya sem) a törvény ilyen gyors parlamenti áteröltetését és annak foggal-körömmel történő védelmezését.

 

Orbán Viktor, Európai Parlament, Strasbourg, 2011. január 19.

  A felfokozott légkörben előadott tegnapi beszédében a magyar kormányfő hozta a tőle megszokott formát. Egyszerre volt határozott és harcias, érvelő és szuggesztív, lehengerlő és agresszív. És miközben Orbán nyáron elhangzott kormányprogramjának kritikáira adott válaszával, annak tónusával és tartalmával is teljes mértékben azonosulni tudtam, addig a tegnapi viszontválaszok vegyes érzéseket váltottak ki. Ahogy néztem Orbánt, az a vezető jutott eszembe, aki értetlenül szemléli a körülötte zajló eseményeket, és aki a védhetetlent ebből az értetlenségből adódóan feszült tónusban védelmezi, de akinek a felindultsága részben érthető és a különböző túlzó, személyeskedő, az országot becsmérlő jelzők forgatagában jól állja a sarat.

  Kérdés, hogy összességében Orbán tegnapi teljesítménye erősítette vagy éppen gyengítette-e a kétkedők hangját, segítette-e Magyarország ügyét, javított-e valamit az ország utóbbi hetekben megtépázott hírnevén? Egyelőre nem tudjuk, de a következő hetek választ adnak erre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr372599557

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hamis hang 2011.01.22. 00:08:47

„Les verts et moi personellement, nous aimons la Hongrie.” Azaz: „A Zöldek és jómagam is szeretjük Magyarországot.” Ezt mondta Cohn-Bendit. És vagyunk még pár millióan, aki hasonlóan érzünk. Vagyunk még, akik szeretjük...

Trackback: Orbán Viktor ujja beletúrt 2011.01.21. 04:52:22

...a történelembe. Tegnap a blogoszféra azzal volt tele, hogy Orbán Viktor mennyire nem európai módon viselkedett az Európai Parlamentben. Nos, mi szeretnénk megvédeni szegény miniszterelnökünket, hiszen nagyon is európai, méghozzá jelentős elődökhöz c...

Trackback: Orbán a nemzetvesztő 2011.01.20. 19:06:55

Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit! Mert megérdemlitek, nálam ez meg semmibe sem kerül. Üt a cím? Csakis azért írtam ezt, hogy támogassam Orbán nemzetmentő Viktort! Így van mire hivatkoznia, hogy mennyire

Trackback: Bukás, vagy siker? Mit nevezne a bal oldal sikernek ha nem ezt? 2011.01.20. 17:17:34

 Orbán kiállt, az Európai parlament elé és megtörtént az ami amitől a baloldali értelmiség a legjobban rettegett. Orbán szépen helyt állt, erőt mutatott, voltak érvei és egy erős vezető látszatát keltette nem csak magyarországi szavazói szemében, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sprenczl 2011.01.20. 19:05:27

Tulajdonképp mi is a baj a törvénnyel?
Az, hogy nem a Fletóék írták, ugye? Jánosi cucu tök hasonlót akart, csak most erről kussolnak. Drazsé bá és Ildi nyanya ugye honlapot akart letiltatni, akkor miért nem visítottatok demokráciáért a kohn banditáékkal együtt???
Fletó amúgy sokkal bénább volt, pl mikor arról faggatta 1 darab újságíró hogy akkor hazudott-e vagy sem.

puffatag 2011.01.20. 19:06:05

@Lumieres: egyébként milyen érdekes, hogy a grazi ápolt elleni peticiót ugyanazok a húzónevek írták alá, akiket vegzált, vagy bebörtönzött a kommunista diktatúra, vaclav havel, adam michnik stb... és az MSZMP vezető káderei voltak tegnap orbánnalegyütt, matolcsy, martonyi stb...

Alamio 2011.01.20. 19:06:35

@puffatag: Akkor része vagy a rendszernek, ahol "ez a gumicsizmás tahó" választást nyert. 52-53% gondolta belőlünk azt, hogy egy ilyen alak lesz a legjobb miniszterelnöknek. Számszakilag majd minden harmadik magyar. Szégyenkezel most e miatt? Szégyellsz minden Fidesz-szavazót, minden harmadik utcán sétálót lehülyézel?
Egy kicsit sem éreztem úgy, hogy jogom lenne lehüyézni az összes szavazót kollektíven, amiért Gyurcsányra szavaztak. (Nem voltak ennyien). Demokrata-e vagy egyáltalán?

sprenczl 2011.01.20. 19:07:09

@puffatag: Buta kis baloskám: sajnos csak ezt szeretnéd itt elhitetni. A komintern véleménye sajnos ma már nem mérvadó.

jag3 2011.01.20. 19:07:18

" Ma már szinte alig vannak olyanok, akik vitatnák, hogy az első Orbán-kormány gazdaságpolitikája (a 2002-es választási évet leszámítva)"

:o)

A -nem mellesleg 2000-ben indult- lakáskamat-támogatással (beleszámitva az egyéb lakás juttatásokat is) mintegy 500 milliárd forintot költött az állam az ingatlanpiac élénkitésére. Az eredményről azt hiszem mindenki tud. A magyar lakosság alapos eladósodott, és nem mellesleg egy jelentős árlufi is kialakult, ami persze nem tesz jót a fiatalok gyerekvállalási kedvének (nem mindenki örömködik, ha az előtte tornyosuló mókuskerékre gondol). Az elmúlt tiz év alapvető gazdaságpolitikai folyamatait a Fidesz határozta meg még 2000-ben. A választási évnek ehhez semmi köze. Ami pedig az ilyenkor szokásos "de a szocialista/kommunista/liberalista" közbevágást illeti: a más impotenciája nem jelent igazolást a saját hülyeségre.

Alamio 2011.01.20. 19:10:49

@w.kris: Értelmeznéd a mondanivalód? Nem szeretek találgatni. Mert ahogy értelmezem, ez a korábbi beszélgetésekre nincs hatással.
Amúgy ha ezt a cikkelyt értelmeznem kéne, arra tippelnék, hogy a bírságok kiszabására tudja felhasználni, valamint eljárások megindítására. Hiszen a szabálytalan manővereket is tudja vizsgálni ilyen módon. De nincs nálam a Bölcsek köve, így ez marad tipp. Miért, mi a Te értelmezésed?

nem nemsiker_s 2011.01.20. 19:12:41

@orient:
"Kérem mindenki nézze meg a videót és 9:24-nél a Matolcsy fejét...No comment. "

Vazze ez tényleg jó :)))

Alamio 2011.01.20. 19:14:43

@jag3: Jó erős kormány lehetett a Fideszé, ha 10 évre előre meghatározta a gazdasági folyamatokat. Ejha!
A mostanit ki határozta meg? Szerintem Géza Fejedelem, 1000 év szükséges az igazán komoly piaci folyamatok beindításához.

m.logic 2011.01.20. 19:14:53

Ugyan Kohn-Bendit egy gójgyűlölő internacionalista, mégis, Orbán ne higgye azt, hogy a tény, hogy 53%-kal nyertek azt jelenti, hogy az az 53% támogatja Orbán minden egyes törvényét. Tény, hogy Orbán 10-20 évre be akarja magát betonozni, diktatúrát épít. Ennek emlegetése nem a Fidesz szavazókra vonatkozik, nem azokat sérti meg, mint ahogy Orbán véli.

lolperec 2011.01.20. 19:21:18

ezt a blogot több ember írja, vagy egy, de tudathasadásos? :D

nem nemsiker_s 2011.01.20. 19:21:21

Na szal ha valaki narancs színű abroszt akar az ebédlő asztalára, akkor joga van narancs színű abroszt használni, ahogy az nálunk is történt.
És úgy tűnik, a többségnek (nálunk) még mindig tetszik a cájg. Média törvény ide média törvény oda.
Ennek tükrében, számomra kicsit bizarr, hogy a harmadik szomszéd akarja megmondani, hogy az abrosz mintázatával gond van, és azt takarjuk le.
Nekem tetszik a mintázat.

puffatag 2011.01.20. 19:26:13

@sprenczl: az európai uniót azonosítottad a kominternnel te kis lenin-fiú

puffatag 2011.01.20. 19:29:58

@nemsiker_s: az is opció, hogy kilépünk az eu-ból, dehát a grazi ápolt az európai unió pénzén valósítja meg az új széchenyi tervet... örüljél barátom, hogy az eu kevésszer jöjjön rá, hogy baráti köröknek megy a zsozsó

Alamio 2011.01.20. 19:31:31

@puffatag: A vitaképesség addig terjed, hogy "Nem én hanem te vagy a buta?"

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.20. 19:31:48

Megadta nekik,tudják már,hogy ki az úr a háznál és mibe ugassanak!
Söprögessenek csak a saját portájukon kóhn-banditáék.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.01.20. 19:34:52

Na ez eddig a legkorrektebb cikk a témában. Lájkolnám.

puffatag 2011.01.20. 19:36:12

@nemsiker_s: az összes pártban mozgás van, vezetőváltás stb, miért orbán a favorit a fideszben? vegyük sorra, minden vitában kikapott, amit eddig meinkampfolt... ti is tuggyátok, szalay néninél lesz csak ájjása pár év múlva, mernagyafasza (nedudki) a török, akit munkatáborba küldtetek, dehát barátaim, ma már más idők járnak

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.20. 19:36:14

Ki van úgy hanyattesve ettől a szaros úniótól?
Pár lyukas fillérért odabaszták nekik a jövőnket,bravó!
Még gyorsan felvásárolját az ivóvízkészletet és a termőföldet és mehetünk a levesbe.
Éljenek a multik és a globalizáció,meg rákosi.

puffatag 2011.01.20. 19:38:11

@Alamio: szerintem mindketten egyforma buták vagyunk, bárki mekkmonthya (smittpali)

sárkányfő 2011.01.20. 19:39:00

Haha, jó vicc, hogy egy nap két poszt ugyanarról, és jól ellentmondanak egymásnak :)
Értem én, hogy írói szabadság, a mandiner helyt ad egymásnak ellentmondó blablabla, de mégis ennek az ellentmondásnak van valahol határa? :)

Na ez a poszt már jobb, persze ebből sem maradhat ki egy kis hamis mítosz-építgetés (98-02), fölösleges kitérők, stb., de legalább annyi mersze volt benne, hogy kimondja, védhetetlen védett Orbán.
Mondjuk nem csak erről volt szó, hanem többször hazudott is... de a legfőbb baj, hogy egyáltalán eljutott ideáig... bármikor visszafordulhatott volna, már tavaly is, vagy akár tegnap, de nem, ő kihozza a maxot a rosszból. Ma már Járai is beszólt, konkrétan megemlítve a médiatörvényt is. Neki már leesett, mennyire önmagán túlmutató hatalmas károkat szenvedünk egy szaros törvény miatt, Orbánnak ez még nem sikerült. Nem szól neki senki?

puffatag 2011.01.20. 19:40:36

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: neked az lesz a problémád, hogy a zsidók ilyen kis méretű agyat nem tudnak hasznosítani... többe kerül a leves, mint a hugyos forradalmárok

alex4427 2011.01.20. 19:41:30

"Kérdés, hogy összességében Orbán tegnapi teljesítménye erősítette vagy éppen gyengítette-e a kétkedők hangját, segítette-e Magyarország ügyét, javított-e valamit az ország utóbbi hetekben megtépázott hírnevén? "

Már a kérdés is rossz!
Ne kelljen már állandóan Moszkva/Washington/Brüsszel (kifosztóink, elnyomóink) stb. kegyeiért esedeznünk.

(marko11)

jag3 2011.01.20. 19:42:36

@Alamio: az csak a Mo-i egyszerűbb (bölcsész :o) elemzők fejében létezik, hogy "jé, itt egy választás! akkor mostantól _biztosan_ más a gazdaságpolitika!" :o)

A Fidesz elinditott egy gazdaságpolitikát, amire a szocialisták, akik szintén a vállalkozóknak kezdtek udvarolni még rátettek egy lapáttal: s lőn a Széchenyi-kártya. A gazdaságpolitika maga, viszont folyamatos volt. Ez még az egészségügyi reformkisérletekre is igaz, hiszen amit a Fidesz elkezdett -a kórházprivatizációt- a szocialisták nagy lelkesedéssel folytatták.

De ne zavarjanak a tények :o)

puffatag 2011.01.20. 19:44:20

@sárkányfő: azon röhögök, hogy a kis olvasottságú galamus.hu oldalt bevitték a gyűlölettárgyaik közé és ezzel publicitást adnak neki... és kéjesen röfögnek hozzá

Lucky Larry Silverstein 2011.01.20. 19:45:35

@puffatag: Minden pártban mozgás van...

Jas, szdsz kuka
mdf kuka
mszp szánalom, 2018ig átalakul vagy kuka
lmp az mi?

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.20. 19:49:21

@sárkányfő: @puffatag: Milyen okosakat mondtok,látszik,hogy ti vagyok a keresztszüleim!

sárkányfő 2011.01.20. 19:51:40

@puffatag:
te ezt nem érted... most hogy kurva nagy repedések vannak a hatalmas Orbán-szobron, pattogzik a festék, hullik minden, rá kell erősíteni az ellenségképre... mert ez a két erő tartja össze ezeket a szerencsétleneket... az Orbán-kultusz, a vezér irracionális imádata, meg a zellenség gyűlölete... ha az egyik erő kissé meggyengül, gyorsan ráerősítenek a másikra :) valahogy helyre kell billenteniük a pszichés egyensúlyukat :)

puffatag 2011.01.20. 19:52:31

@alex4427: akkor fizessük vissza, amit európa nekünk fizet, új széchenyi-terv EURÓPAI PÉNZ!!! nézzél utána!!!
egyébként orbán a határon játszik a témával, már a néppártban is rászóltak, hogy ne szídja az eu-t, mert kiderül lassacskán, hogy eu pénzből ugrál, itthon azt hazudja, hogy az eu nekünk minuszba és a kolbásztöltésbe is bele akarnak ugatni...
baszki, MIT FOG FILMEZNI 500 MILLIÓÉRT AZ ORSZÁGIMÁZS KFT? vagy ki fogja fizetni a magyar irodalmi hagyományok felkent örzőjének, bayer zsoltnak a perköltségeit? mert idáig az esztergomi önkormányzat fizette állami pénzből

sárkányfő 2011.01.20. 19:53:26

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK:
ez már csak múltidő fiacskám, sajnálom, de mióta kiszedetted az agyad, kitagadtunk ;)

Zozi79 2011.01.20. 19:56:02

Egy mérsékelten balliberális blog balliberális posztját olvashattuk.

(mijafaszazaz UFi?)

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.20. 20:00:13

@sárkányfő: dehogy szedettem,a zsidók szítták ki.
megírta az okos puffatag,nem olvastad? :)

Alamio 2011.01.20. 20:02:03

@jag3: Ki állította azt amit a számba adsz? Persze, hogy egy gazdaságpolitika nem a levegőben, hanem előzményekkel együtt működik.
Azt a bullshitet karikíroztam, hogy 4 évnyi Fidesz szúrt el 10 évnyi gazdaságpolitikát. Ezt Te állítottad...
Lépjünk, vagy ha ezt védeni akarod, hát tedd...
@alex4427: A megfelelési kényszert hoztuk magunkkal. "De mit szól hozzá Európa?"- szólt az örök mantra az SZDSZ-től. Vegyük tudomásul, hogy semmit. Érdemben nem fog semmit hozzászólni. Ha a médiatörvényünk olyan lenne, mint mondják, akkor sem szólnának hozzá, mint ahogyan nem szóltak a nyelvtörvény miatt, a Benes-dekrétumok miatt sem. És az érdemi hozzászólás itt most a cselekvés metaforája. Itt is csak azért/azok mentek neki Orbánnak, mert/akiknek politikai (belpolitikai) hasznot reméltek belőle otthon. Az EP nem abszolút döntéshozó szerv, nem valódi országház. Ahhoz, hogy értelmezni tudjuk mi történt, nem ártana ismerni egy kicsit az EU intézményrendszerét. Ez egy máshol már felvetett kérdésre vezet vissza, nevezetesen hogy nem ártana, ha lassan ezt oktatnák. Mondjuk állampolgári ismeretek tanórán a középsuliban.

Melchi Zadok 2011.01.20. 20:02:16

@Bathory: nagyon magasan ül a lovon bathory uram. kádárék negyven évig kukába raktak mindenkit, akkor most egyfajta kiindulópont, vagy értékmérő?

puffatag 2011.01.20. 20:02:27

@sárkányfő: én azt hittem, ez a modell megbukott pár évtizede... de rájöttem, forradalmárokra minden békés nemzetnek szüksége van.... már úgy értem, ha euró
pában béke van, akkor néhány alacsony ember fellázad az ellen, hogy mások magasabbak, mint ő, vagy verte az apja, de ő megfizet mindenkinek... amikor afrikában a nagyon kevés és nem igazán demokratikus választásokon elűzték a diktátorokat, ugyanazt mondták, miután kikaptak, AMIT EURÓPAI VEZETŐ NEM MOND 1945 ÓTA: A HAZA NEM LEHET ELLENZÉKBEN

Várúr 2011.01.20. 20:05:09

Ha nem tudod, erősíti, vagy gyöngíti, ne blogolj pajtás. Elég, ha otthon elmotyogod családi körben.

Alamio 2011.01.20. 20:06:35

@sárkányfő: Hidd el, a pszichés egyensúly jó dolog, kipróbálhatnád.
Egyébként mennyivel jobb egy szobor ledöntéséről fantáziálni és köpködni azt, mint előtte leborulni?
@Zozi79: Utolsó figyelmeztetés. Jobbos lap (volt?).

puffatag 2011.01.20. 20:07:36

@Alamio: merkel, sárközy, az összes konzervatív világlap azért ment neki a nemzetvezetőnek, mert belpolitikai hasznot remélt ettől... ebből még bogár laci náci ideológusotok is nehezen mászna ki, bár a cion bolcsei lehet, hogy megoldási kulcs lenne, hiszen abból mindent le lehet vezetni és az ellenkezőjét is

jag3 2011.01.20. 20:07:39

@Alamio: :DDDDD

Szóval elismered, hogy a fideszes és a szocialista gazdaságpolitika között folytonosság fedezhető fel, azaz az elmúlt félév elfuserált gazdaságpolitikájának szülőatyja tulajdonképpen: Matolcsy? :o)

jag3 2011.01.20. 20:08:41

@jag3: Ó jajj, az elmúlt tizenegy év, az elmúlt tizenegy év. Helyesen:

@Alamio: :DDDDD

Szóval elismered, hogy a fideszes és a szocialista gazdaságpolitika között folytonosság fedezhető fel, azaz az elmúlt tizenegy év elfuserált gazdaságpolitikájának szülőatyja tulajdonképpen: Matolcsy? :o)

Várúr 2011.01.20. 20:09:21

@sárkányfő:
Nem szól neked senki, hogy kacsa seggét csinálsz magadból az összes webhelyen? Érdemes ennyit fecsegni ezért?

puffatag 2011.01.20. 20:11:15

@Várúr: megjött várúr, a debreceni várúr, "Mr. 10-15 %) védelmezője... barátom, shortoltál-e forintot ma már, amit a haza megkövetel? te kis lenin-fiú... csatlakozz a gyalog-galopp társasághoz

Igaz Magyar 2011.01.20. 20:15:02

Zavart volt és idegesen kopogott a szeme.
Ha magyar ország úniós szerepéről van szó az én én én.
Ha őt támadják akkor az magyarországot támadják...
Akár az 5éves gyerek.

Várúr 2011.01.20. 20:15:15

@puffatag:
Nem kedves ballib ostoba barátom... Kohn Bandival mosták fel a padlót, amihez ő maga is vastagon besegített, az elnök le is baszta. Barroso átölelte Orbánt, a végén vastapsot kapott. Mi is láttuk a videot te betegesen füllentő. Jobbulást.

Várúr 2011.01.20. 20:16:33

@puffatag:
Lenin fiú te vagy dagadék. Nagyon tudod, kire kell hivatkozni bruhaha.

puffatag 2011.01.20. 20:17:05

@Várúr: kedves barátom, magyar ember! szeretném, hogy Te és többi elmés igaz magyarok szétszórnátok gondolataitok gyöngyét a kolbásztöltögető nagyúr elé... csak ne a nyugdíjasok fizessék simicska cehhét... az igaz magyar simicska bayer jutalékát beépiccsük a nyugdíjvédő szopóskifli szájjába (nedudki)

Alamio 2011.01.20. 20:17:34

@puffatag: Ó jaj, előkerült a náci kártya. Én itt már nem nyerhetek :-) Ez még mindig a Jolly szerinted? Mert szerintem nem visz mindent.
Amúgy: én az EP-szereplésekről, kéretik nem kiterjesztően értelmezni. De egyébként politikus véleményem szerint igenis mindig mérlegeli a belpolitikai hozadékot. A nyugati lapokról nem nyilatkozhatok meg olyan sommásan, mint Te tetted. Olvastad az összes konzervatív lapot? Jézus mennyi időd van... A sajtószemléből ugyanis nekem nem az egyöntetűség jön le. Mint ahogyan fantomképviselők tapsolták meg Orbánt is. Kin is van az a szemellenző?
@jag3: Hogyan jön össze a fejedben az, hogy a gazdaságpolitikában folytonosság van az idő természetéből fakadóan azzal, hogy Matolcsy a felelős? Mondom én, Géza fejedelem a felelős. Bár ezzel a logikával inkább Ádám, vagy a Jóisten.

Várúr 2011.01.20. 20:21:28

@Exe Géza:
Szeretnek itt a Mandineren is észt osztani a ballib idióták... A közutálat csöppet se zavarja őket, sőt éltető elemük.

jag3 2011.01.20. 20:27:43

@Alamio: miért, szerinted ki dolgozta ki a 2000-es "új gazdaságpolitikát"?

Tán nem egy bizonyos Matolcsy?

És ha a szocialisták töretlenül folytatták ezt a gazdaságpolitikát - amit úgy látszik nem vitatsz, igaz nehéz is lenne :o) -az ismert keserű végig -2008- akkor ki inditotta el az egész hóbelebancot?

Persze értem én: nehéz kezelni a kognitiv disszonanciát :o)

sárkányfő 2011.01.20. 20:28:49

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: ja, az csak puffatag kíméletes hazugsága volt, én a kendőzetlen igazságot tárom eléd :)

@Várúr: kissé feszültnek tűnsz... iszol te eleget?

Alamio 2011.01.20. 20:34:42

@jag3: Ja, hogy úgy gondolod, elismerem hogy Matolcsy gazdaságpolitikáját követte Medgyessy, és Gyurcsány is! Így már értem!
Na, ekkora baromságot régen hallottam...
A Medgyessy-kormány arcból sem tette, Gyurcsány részben kényszerpályán pedig megszorításokban gondolkodott. Ez lenne a Matolcsy-féle ösztönző-kiköltekező gazdaságpolitika folytatása?
Tuti nem írtad volna le ezt 2 éve, Gyurcsány idején, hogy Fletó Matolcsysta gazdaságpoitikát folytat, sőt, őrültnek nevezted volna azt, aki ilyent ír. Jelzem, joggal.

Zozi79 2011.01.20. 20:35:58

@Alamio: Tudom :-) De egykori szerkesztői, akik közül többen ezt a blogot is írják, már nem hiszem hogy emlékeznek rá...

jag3 2011.01.20. 20:43:13

@Alamio: akkor talán fussunk neki megint :o)

Az alábbi állitások közül mit vitatsz:

- a lakáskamattámogatás 2000-től az Orbán kormány munkássága, ez inditotta el a lakosság eladósodását és egy kisebb ingatlanpiaci lufit, olyan 500 milliárd forint értékben költöttünk rá 8 év alatt. Természetesen ezt a politikát a szocialisták folytatták.

- a vállalkozóknak udvarlást az Orbán kormány kezdte, a "versenybe" a szocialisták a Széchenyi kártyával szálltak be (a Fidesz honlap egy cikke szerint 2000 milliárd forint értékben, habár ezt sokallom egy picit)

- a kórházprivatizációt és az általa kijelölt egészségügyi reformirányt a Fidesz kezdte el, amit a szocialisták folytattak.

Ugyanezt egyébként el lehetne játszani a Bajnai kormánnal és örökösével, de hagyjuk. Nos ebből mi _nem_ igaz? :DDDD

Valami konkrétumot is kellene már :))))

puffatag 2011.01.20. 20:47:49

@Alamio: a náci kártyát még nem játszottuk ki.. hamarosan következik, amikor idolodtól megkérdezik, hogy miért védi bayer nácit... de hát itten ugye megint a fránya magyar nyelv... ugye neked bayer nem náci... tudod, mit? nekem se náci, hanem a magyar, aki szlovákiában adózik, mert ott kevesebb az adó!!! ilyen az igaz magyar ember.... vagy idolod lovas pityu nőket erőszakoló (hiába tagadod, bizonyított, mint az, hogy a köztársasági elnök nyelvi korrektora nem tudja a himnuszt) hát jobbos barátom, kedves lenin-fiú! ezeket a nagy elméket adjátok a hazának... mostantól pedig rákezdhettek az európában végső bukásotokat okozó jelszavakra á la wass albert náci bácsi: ADJÁTOK VISSZA A HEGYEIMEEET... meg: VESSZEN TRIANON, VESSZEN TRIANON

parlamentarista 2011.01.20. 20:48:46

@alex4427:
hiszen nem kell. akkor viszont nem kell unió soros elnökének lenni. adva van egy nemzetközösség, szerintem a világon a legbénább, mert ennél még az arab liga is demokratikusabb, de ez más kérdés. egy nemzetközösség közös normákkal. ezeket kérték számon a magyar miniszterelnökön. akinek a birodalmi nemzetállamba vetett naiv hite megrendült.

Alamio 2011.01.20. 20:49:06

@jag3: Leginkább az, amit nem írsz le. A gazdaságpolitika nem 3 tényezőből áll.
Levezetve: A+B+C+D=E.
A+B+C<D
D-t nem említed.
D= a gazdaságpolitika általad említetten kívüli része.
Amúgy még a C sem igaz, hiszen az Orbán-kormány másképpen kezelte a korház-magánosítást, mint ahogyan azt a Gyurcsány-Kóka páros vizitdíjautomatástul (azokat is nyilván Matolcsy vásárolta meg, bár ez itt nem tétel, csak szimbólum).

puffatag 2011.01.20. 20:52:45

@jag3: a konkrétum: ORBÁN MEGNYERTE A VITÁT GYURCSÁNNYAL SZEMBEN 2006-ban... egyébként andy vajnával jönnek a filmek a revanshoz... mint a stallone, aki a rambóval vágott vissza a vietnamban elszenvedett vereségért... azt nem értem, hogy andy barátunk kinevezésével egyidőben MIÉRT VETTE MEG AQ MAGYAR ÁLLAM A VESZTESÉGES KASZINÓJÁT?

Alamio 2011.01.20. 20:53:31

@puffatag: Tételesen, hogy még röhejesebb legyen.
Szóval náci a véleményed szerint:
Orbán Viktor, Bayer Zsolt, Wass Albert, Lovas István, és mindenki, aki vesszen Trianont kiabál, esetlegesen minden Fidesz-szavaző? Kérlek, írd le tételesen, kiket tartasz nácinak, és aztán járj bíróságra becsületsértésért. Vagy visszavonod?
Máskülönben pedig Lenin-fiú, vagy náci vagyok inkább? Választasz, vagy mindkettőt megkapom? :-)

puffatag 2011.01.20. 21:11:44

@Alamio: hogy érted a bíróságot???? orbán nem náci, a többi féreg az... a fidesz-szavazó vegyes... a két alaptípus, ezek közül való vagy te is...
1. nacionalista, náci, tolvaj stb
2. nagyon buta ember, aki elhiszi, hogy majd orbán felemeli a juttatásait
bizony a fidesz-szavazó nagyjából ezen paraméterekkel leírható, te kis buta

puffatag 2011.01.20. 21:17:12

@Alamio: és megismétlem, kedves 1 buta barátom: orbán bayer és más férgek védelmezése miatt fog eltűnni... bár ha köteles laci és semjén "állítólagos pedofil esetek" zsoca tovább erőlteti a szavazati jog megadását, grazi ápoltadhoz HÁGÁBA kell majd audienciát kérned

puffatag 2011.01.20. 21:19:25

jaj, majdnem elfelejtettem a fidesz-szavazó archetípusát (értelmező szótár) a PAPAGÁJT

Alamio 2011.01.20. 21:21:04

@puffatag: Azért Orbánra nem merted leírni. Ennyit hátráltál. Egyébként 20 percet gondolkodtál ezen a válaszon? Visszanéztem egy kicsit, mindenre kb. 3 percig reagáltál, ami kb. a begépelés +1-2 perc. Ennyire fogós volt?
Bíróságot hogy értem? Gondolkodj egy kicsit. A két kategória közül melyik is vagyok?
Ilyen ember létezik, és épp nekem adatik meg a vele való összefutás: szóval emberiség elleni vétek szavazati jogot adni a hatron túliaknak, hogy az Emberi jogok európai törvényszékére jut majd az, aki meghozza? :-DDDD Szerintem egyenesen háborús bűn :-DDDDDD

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.20. 21:22:08

@sárkányfő: Ejj tudom én,hogy a zsidók voltak.A náci puffatag zsírdisznó is megírta,meg ott van a nevükben is: Cohn-Bandita!

jag3 2011.01.20. 21:22:20

@Alamio:

"Amúgy még a C sem igaz, hiszen az Orbán-kormány másképpen kezelte a korház-magánosítást, mint ahogyan azt a Gyurcsány-Kóka páros "

A kórházprivatizációt csak azért emlitettem, hogy aláhúzzam a 2000-ben meghirdetett gazdaságpolitikai irány 2002 utáni folytonosságát. Természetesen ez a "C", mivel sosem került -nemzetgazdasági szintű- kivitelezésre, se nem oszt, se nem szoroz :o)

"D= a gazdaságpolitika általad említetten kívüli része"

Na és mi lenne az? Csak nem a közszolga-béremelés? Hm. Érdemes beleolvasni ebbe (már ha nem esik le a gyűrű az ujjadról, hogy egy 168-órában megjelent olvasói levelet olvasol el :o)

www.168ora.hu/bluzone/tisztelt-bolgar-ur-36655.html

Nocsak

Alamio 2011.01.20. 21:31:27

@jag3: Nem fogok tételesen beírni mindent, ami a gazdaságunk folyamatos elerőtlenedéséhez vezet. Nem vagyok közgazdász, és ezt még azok sem tudják. Ha tőlem várod, rossz helyről várod. Állításod szerint máris csak 2 olyan tétel van, amit Matolcsy szerinted elkezdett, és a következő kabinet folytatta. Ennél még a mi érveinkben is több a közös vonás. Bizonyítsd Te, (bizonyítási teher) állításodat, mely szerint a 2000-es gazdaságpolitika a valódi felelős a 2008-as válságért. Két azonosság (amelyből a harmadikat
cáfoltam) nem bizonyít egylényegűséget egy olyan dologról, amelyben lehetne akár 1000 azonosság is.

Alamio 2011.01.20. 21:32:12

@jag3: Nem fogok tételesen beírni mindent, ami a gazdaságunk folyamatos elerőtlenedéséhez vezet. Nem vagyok közgazdász, és ezt még azok sem tudják. Ha tőlem várod, rossz helyről várod. Állításod szerint máris csak 2 olyan tétel van, amit Matolcsy szerinted elkezdett, és a következő kabinet folytatta. Ennél még a mi érveinkben is több a közös vonás. Bizonyítsd Te, (bizonyítási teher) állításodat, mely szerint a 2000-es gazdaságpolitika a valódi felelős a 2008-as válságért. Két azonosság (amelyből a harmadikat
cáfoltam) nem bizonyít egylényegűséget egy olyan dologról, amelyben lehetne akár 1000 azonosság is.

puffatag 2011.01.20. 21:35:01

@Alamio: kedves barátom!!! először is.. ORBÁN POLGÁRHÁBORÚS USZÍTÓ, érted, gyáva 1 barátom? minden esélyetek megvan hosszabb hatalomra, nyugi ... ha tucc nyelveket (snittpojáca), akkor láthatod, hogy a szavazati jog megadásából nem jön ki jól a jobboldal... mármint nyilván jól jönne ki, hiszen a túlnyomó többség őrá szavazna... fogadjunk pár sörbe stb, amit ti jobbosok egyelőre nem értetek, európa igenis beleszólhat és fog is... a jobboldali néppárt nem fogja hagyni orbánnak a szavazati jogot, MERT FELERŐSÍTI A KÖLCSÖNÖS NACIONALIZMUSOKAT!!!!! te kis buta

puffatag 2011.01.20. 21:37:34

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: ezzel összefoglaltad a magyar társadalom részére végzett elmúlt 8 évi munkádat...

Alamio 2011.01.20. 21:41:14

@puffatag: Aha. Tudod, ki kerül Hágába? Milyen vádak kellenek oda?
Amúgy nekem nincs esélyem hosszabb hatalomra. A Fidesznek van, de én szavazópolgár vagyok, meg magyar- ennyi a sorsközösségem a Fidesz vezetőivel. Fogadjunk. Mondjuk 4 éven belül nem lesz polgárháború - én ezt állítom. Na mibe hogy mégis?

jag3 2011.01.20. 21:46:51

@Alamio: ugyanmá :p hiszen _mindenki_ tudja, hogy a költekezés és az eladósodás temette úgy isten igazából maga alá a 2008-as év gazdaságát. Hiszen ha nem igy lenne, akkor mostanra már minden rendbe lenne, ugyanis az ipar talpra állt :o)
A költekezésből 2500 milliárdot, az eladósodásból olyan 12 ezer milliárdot véstem az orrod elé. Hogy ne is emlitsem a GyF féle gazdasági programok jogfolytonosságát: 2010 előtt az MSZP, most a Fidesz törekszik arra, hogy az utolsó fillérig elköltse az uniós támogatást, önrész persze _hitelből_. Ahol megtalálod az előző évek költségvetési hiányát is.

Mit akarsz még :o) ? Bizonyitsam be, hogy a Föld forog a Nap körül? Mert a "bizonyitási kötelezettség" engem terhel?

Vagy végre kinyitod azt a ki tudja mitől elhomályosodott szemecskédet a valóságra?

ÓjajSámson 2011.01.20. 21:58:38

A focihoz, a gazdaságtanhoz és a politikához mindenki ért egy judeo-keresztény kultúrán fejlődött országban.
Ez jó, ezért szeretünk beszélgetni.

Alamio 2011.01.20. 21:58:40

@jag3: Jah: tehát az érvrendszered az, hogy eladósodás és túlköltekezés mindkét esetben volt, és ezért a kettő azonos. Majd ezzel a következtetéssel megelégszel. Nincs további kérdésem.
Kifejezéseken én nem szoktam lovagolni, de ha már megtetted, hogy kiemelted, (helytelenül írtam, "bizonyítási teher"-t akartam írni) hadd fogalmazzam meg feléd, hogy a jogfolytonosság nem értelmezhető gazdaságpolitikára. Maximum folytonosság.
De tényleg hagyjuk, mert egyrészt mérhetetlen off, másrészt nem szakterületem- hogy baromságot beszélsz, azt is csak a családtagjaim közgázt végzett tagjai noszogatására mertem leírni. Hiba volt, mert tényleg nem a Nap forog a Föld körül, és ennek bizonygatásába belefáradok.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.20. 21:59:38

@puffatag: Nem szórtak neked kukoricát vagy kevés moslékot kaptál,zsírdisznó?
Nem értem mit röfögsz.
De nem is érdekel,mert hamarosan úgyis levágnak téged! :))

jag3 2011.01.20. 22:08:47

@Alamio: :o) Gratula.

ps: viszont az is igaz, hogy amit Matolcsytól kapsz, azt csak magadnak köszönheted. Az nem úgy van ám, hogy tudatosan tesszük a rosszat, azután következnmények nélkül megússzuk. Az adósságbehajtó, de a műhibás orvos is előbb utóbb kiég, belebetegszik abba amit csinál (kivétel a klinikai pszihiátriai eset).

Nézz körül hova juttatta a Matolcsy-Orbán páros az országot, hiszen ők dobték be a köztudatba ezt a gazdaságpolitikát (a "meme" mint kifejezés, talán mond valamit, ha a közgazdaságtan nem)

Te és a hozzád hasonlók felelnek az ország bajaiért. Amiért szándékosan félrenéztek.

Alamio 2011.01.20. 22:20:52

@jag3: Gratuláció fogadva. Matolcsytól is fogadom majd, amit a gazdaságpolitika hoz.
Nem nézek félre, van olyan, amihez nem értek. Én vállalom, hogy ehhez nem- de minden érzékelésem ellentmond annak, amit Te mondtál. Meg minden közgázos ismerősöm, rokonom is. Nekik jobban hiszek, mint egy általam ismeretlen kommentelőnek. By the way, gazdasági elemzőt sem ismerek a Te véleményeddel együtt létezni, bár rég hallgattam Pecsnig Zitát.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.20. 22:37:42

@post: ez apró dolgokat leszámítva egy rendben tűnős fajta

@szerző: lám, büdös komcsi lettél, megérte hosszú évek munkájával ideszoktatni a grifteket. :)

jag3 2011.01.20. 22:43:00

Semmi gond, csak ne felejtsd el mit irtál :o)

Az elmélet az, hogy Matolcsy egy tehetségtelen kókler, aki egy az egyben, gondolkodás nélkül átvette a külföldön akkortájt -2000 környékén- igencsak népszerű hitelfogyasztásos stratégiát.

Tőle meg a szocialisták.

Erről egyébként hirtelen az OTP ugrik be, amelyik a napokban kapott a PSZAF-től engedélyt ezer milliárd ft értékben, jelzálog alapú hitelekből gyúrt értékpapir kibocsájtására. Tudod, az USA-ban ugyanezt csinálták, ugyanilyen nagyban a bankok :o) Amiből lett egy világválság. Minden megy tovább ugyanazon az ösvényen :o)

Csak emlékezz erre, amikor Mo egyre lejebb és lejjebb sűlyed. Sokasodnak a hirek a megfagyott, vagy éhenhalt nyugdijasokról. Lassan elkezdenek feltünedezni Bp környékén a latin-amerikai stilusú bádogvárosok. Ne adj isten a hirtelen fogyasztás kiesés miatt tömegesen mennek csődbe a vállalkozások. Tömegszórakozássá válik a kilakoltatás. Hogy esetleges éhséglázadásokról ne is beszéljünk.

És amikor ebből bármi megtörténik: emlékezz rá, ki is a felelős érte. Orbán Viktor? Ugyan. Mind együtt. Te is.

Alamio 2011.01.20. 22:49:16

@jag3: Hogyne. Majd közös favellából nézzük :-DDDD
És Te eddig kikre szavaztál, hogy ennyire magabiztosan hárítod a felelősséget? Szerintem mindketten tudjuk...

jag3 2011.01.20. 23:05:16

@Alamio: ez nem szavazás kérdése. Hanem felelősségé.

Az elmúlt húsz év a magyar értelmiség csúfos bukásának története. Minden körben rászedett minket a konkurrencia. Ez nem az ő vétkük, hiszen ha egyszer vernek át az annak a szégyene, aki átver, ha kétszer az a te szégyened, ha sokszor, az pedig... Először hagytuk a külső piacainkat összeomlani, majd a gyáripart és a belső piacot adtuk fel darabonként egészen az infrastruktúrával és kiskereskedelemmel bezárólag (ez utóbbi már 1998 és 2002 között), végül a vállalatok és az álla után (1998 előtt) a lakosság is sikeresen eladósodott (2000 után).

A különbség csak annyi, hogy most már a "takaró" szélénél tartunk. Semmink sincs amit beáldozhatnánk a bénázásért cserébe.

Erről mit mond a megérzésed? :o) vagy a "közgazdász rokonaid" jobban tudják? Szerintük ez inkább sikertörténet?

Alamio 2011.01.20. 23:24:41

@jag3: "Az elmúlt húsz év a magyar értelmiség csúfos bukásának története."

Ezzel nem is vitatkozok. Csak tőlem nem hallod ezt a szót (lévén nem érzem helyénvalónak, ahogyan a jobb-bal megkülönböztetést sem). A szellemi elitünk cseppenként adta el az 56-osok vérét. Most látok olyan változást, hogy a média, és szellemi elitünk látható rétege lecserélődik. Ez jó, kitárja az ablakot.
A takaró szélénél jártunk 2008-ban, és mégis megengedtünk magunknak 2 év bénázást. Kinek hazudunk? Ha nem bízok benne hogy jobb lesz, akkor miben higgyek? Logikus hinni abban, hogy tudják most, mit csinálnak- mert ha nem, nincs hova hátrálni. 1998 és 2002 között tudták, hülyébbek valószínűleg nem lettek. 2/3-addal választást nyerni: ha máshoz nem, a kommunikációhoz biztosan értenek, ilyen nem mindennap történik.
Most övék a teljes politikai erőtér, kábé azt csinálnak amit akarnak, az ellenzék romokban, a támogatottságuk alig csökkent. Az a baj, hogy Te az Orbánék nyakába akarod varrni 20 év bénázását. Pedig az ő kormányuk képviselte (nézeteim szerint) legjobban az érdekeimet/érdekeinket. Majdnem mindenhol, majdnem mindenben. Nálad ki a legkisebb rossz, ha már az a bíztató ciklus nem hozott számodra pozitívumokat?

Alamio 2011.01.20. 23:25:57

Jah, ez kimaradt: asszem, a szavazatom vállalásával elég nyilvánvalóvá tettem, hogy mint szavazópolgár vállalom a felelősséget azért a szavazatért. Önkéntesen megtehetem. Te is megteheted- megteszed?

tyto 2011.01.21. 00:00:01

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK:

szerintem is tévedés az unió. óriási tévedés. magyarország sokkal közelebb áll a balkánhoz. az eu egy hatalmas túlvállalás. itt egyszerűen nincs hagyománya az európaiságnak.

tintamin 2011.01.21. 01:25:54

Elképzelhető, hogy Orbán képtelen megérteni, hogy mi verhette ki a biztosítékot ennyire?
Mert akkor alapvető problémák vannak ott fenn...

Bebes 2011.01.21. 02:01:10

Felvetnék egy új szempontot: a ME egész kommunikációs stábját el kéne hajtani a búsba.

Szvsz hiba volt, hogy OV nem vállalta az angol nyelvű beszédet és vitát. Ha úgy döntenek, hogy beszéljen magyarul, akkor fel kellett volna készíteni arra, hogy a tolmácsoláson nem fognak átjönni a poénosnak szánt megfogalmazásai és gesztusai.
OV-t egy itthoni, magyar nyelvű fellépésre készítették föl, ordított róla, hogy bizonyos pontokon várja a hallgatói reakciókat, amik rohadtul nem jöttek. Időnként a néppárti frakció sietett a segítségére tapssal, de elég sok volt a kínos pillanat.

Tudom, hogy a médiatv. miatt eleve nem számíthattunk diadalmenetre, de OV tutira azért vette föl a kesztyűt, mert azt hitte, hogy jól jöhet ki a dologból. Vazze, tényleg nincs senki a stábjában, aki vagy megfelelően felkészíti, vagy legalább szól, hogy ez így nem lesz jó?
Az agyhalottnak nézett honi tömegek elé odalökik Szíjjártót, rendben (vagyis nagyon nincs rendben), de legalább ne engedjék ki az országból. Vagy ha OV annyira ragaszkodik hozzá, küldje el valahová, ahol megtanulja a szakmát.

legbenső ellenség 2011.01.21. 04:47:11

Én sokkal inkább egy toporzékoló autokratát láttam, valahogy így:
durvadolgok.blog.hu/2011/01/20/orban_viktor_ujja_beleturt

És nem a népet, meg az országot kritizálták, hanem őt meg a kormányát, ami nagyon különböző dolog.

Lumieres 2011.01.21. 07:15:01

@puffatag: Kamu az egész! Na ez a MŰBALHÉ!!

vukkarak 2011.01.21. 08:32:51

@Zoli 29: Nézd meg a fejezeteket, amihez a hivatkozott rész tartozik!

Régi: 29. paragrafus 2/b:
a "A közszolgálati mûsorszolgáltatás, és a közmûsor-szolgáltatás alapelvei és szabályai" részben

Új: 12. paragrafus (2):
az "A MÉDIASZOLGÁLTATÁSOK ÉS A SAJTÓTERMÉKEKRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK".

De ez csak egy pont.

Csak azt mondom ezért teljesen fölösleges volt a várható pofonba belemenni, inkább még egy pár hónapot egyeztetni kellett volna.

jag3 2011.01.21. 08:33:20

@Alamio:

"A szellemi elitünk cseppenként adta el az 56-osok vérét"

56 megér egy külön misét, de hagyjuk :o)

"Logikus hinni abban, hogy tudják most, mit csinálnak- mert ha nem, nincs hova hátrálni."

Épp azt próbáltam meg felvésni a falra, hogy Matolcsy pontosan a -sorban legutolsó- elfuserált gazdaságpolitikánk atyja. Ahogy látod, hibái elismerésével felfelé bukott.

"1998 és 2002 között tudták, hülyébbek valószínűleg nem lettek"

Tudták? Hiszen 2000-ben elinditották a lakossági eladósodási programot és a kórházprivatizációt és hagyták, hogy a kiskereskedelem java elkelljen. Tudták? :o)

"Most övék a teljes politikai erőtér, kábé azt csinálnak amit akarnak"

Pontositok: azt hiszik, hogy kábé azt csinálnak amit akarnak. Mert fölül a hajó, de a pénztengeren úszik és a pénz az úr.

Zoli 29 2011.01.21. 08:39:07

@vukkarak:

A kiegyensúlyozottság a régi tv. 4. § (1)-ben is ott van, az "Általános alapelvek és szabályok" között, ahol nem jelzi, hogy csak a közszolgálati műsorszolgáltatásra vonatkozna.

Zetek 2011.01.21. 10:01:03

Szegény Szerencsétlen! Ki látott itt pofont? Az pedig kifejezetten jó, ha a néhány félhülye, aki még rajong az EU-ért azzal felmossák a padlót. Megérdemlik.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.21. 10:24:15

@tyto: Európaiság=gyarmatosítás
Ne tévesszen meg,hogy mások a módszerek.De mondom:lehet tőlük hanyattesni,magánügyed.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.21. 10:29:38

@is: ez érdekes volt. közgazdaságilag nem megalapozott, de érdekes.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.21. 10:33:03

@puffatag: legközelebb, amikor kommentel a kedves kommentelő, akkor nézze meg előtte, hogy melyik poszthoz küldi el a kommentjét. Csökkentendő a lebutázás kockázatát.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.21. 10:35:05

@puffatag:

És még valami. Azt szeretném kérni az érdemi vita fenntartása érdekében (mert látom, lassan már állandó olvasónknak teccik lenni), hogy a különböző, nagyon változatos és felettébb kreatív jelzőket egy picit tessen háttérbe szorítani és a lényegre, igen, a poszt mondanivalójára koncentrálni. Thx.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.21. 10:36:08

@lolperec: 1 ember, negyvenegynéhány nicknév alatt. [facepalm]

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.01.21. 11:11:43

@politicus:

ellenzékivé válásod folyamata olyan mértékben gyorsulva akcelerál, hogy ha ez így megy, hamarosan a chartával fogsz tüntetni, és fidesz-ellenes posztokat követelni vincentéktől.

így megy ez

prosperitas 2011.01.21. 14:51:40

jag3: Csak annyit tennék hozzá, hogy az Orbán kormány 2000-ben állami kamattámogatással bocsátott rendelkezésre forinthiteleket, amelynek kedvezményeit 2002-től a Megyó Gyurcsány kormány fokozatosan szűkített ezáltal versenyelőnyt biztosítva a devizahiteleknek és azok elterjedésének. Vajon a támogatott forinthitelek adórendszeren keresztüli támogatása amely 2002-ben kb. 200 milliárd forintjába került a költségvetésnek vagy a devizahitelek tömeges elterjedése nagyobb csapás a háztartásoknak és az államnak??? A brutális eladósodás nem 2002-ben, hanem 2006-ban kezdődött, amikor a 2006-os megszorítások okozta életszínvonal csökkenést a jónép megpróbálta hitelből kompenzálni. Hiszen akkor dübörgött a gazdaság és Magyarország volt a Pannon Puma hazája, csak éppen az összes nagy beruházás Szlovákiába és Romániába vándorolt a versenyképesebb adórendszerük miatt. Hiszen Gyurcsány 2006-os vitája óta tudjuk, hogy nem attól lesz több munkahely, ha csökkentjük a munkáltatói járulékterheket, hanem a termékek iránti kereslettől. Hát a munkahelyek meg is találták a kedvezményesebb adózású országokat.

Ne haragudj, de Gyurcsány egész kormányzása ideje alatt a Fideszre hivatkozott, még 2008-ban is, és ettől elönti a trágya az agyamat. Kovács László a 2010-es választási kampányban azzal magyarázta az ország helyzetét, hogy a gazdasági folyamatok 2001-2002-ben már a Fidesz kormányzása alatt rossz irányba indultak el, utalva a forinthitelek kamattámogatására!!!! Csak éppen 2002-ben az államadósság szintje a GDP 60% alatt volt, az államháztartási hiány pedig 3-4% körüli, és pénzbőség kezdett kialakulni az egész világon. Egy olyan helyzetben talán jobban meg lehetett engedni az ilyesfajta kiköltekezést.

Arról persze jótékonyan elfelejtkeznek, hogy 1998 és 2000 között, Orbán olyan nagyságú megszorítást hajtott végre az államháztartásban, mint a Bokros csomag. "Rejtett kiigazításnak" hívják aminek következtében az államadósságunk fokozatosan csökkent, és az államháztartást is kordában tartotta. Igaz olyan áron, hogy nem épült 4-es metró.... Bár nem tudom, Budapestnek ilyen 4-es metróra volt-e szüksége, ami a belvárosban az 1 négyzetméterre jutó metrómegállók számát 1-ről, 2-re emelte. Nem baj, fizessünk csak magasabb közüzemi díjakat, az ilyen f***ságok miatt.

Visszatérve a cikkre. Igen, én úgy érzem, hogy voltak olyan politikai megnyilvánulások, amelyek a magyarokat sérthették, és igenis elvárom a miniszterelnöktől, hogy ezeket szóvá tegye és a vitát visszaterelje abba a mederbe, hogy őt és a kormányát bírálják illetve az adott törvényt, ne pedig Magyarországot. Ez nemcsak az ottani politikusoknak szólt, hanem az egész világnak, a médiának, akik ősemberként ábrázolták a magyarokat egy karikatúrában stb. És örülök, hogy Orbán tiltakozott ez ellen és a magyarok miniszterelnökeként viselkedett.

Bebes 2011.01.30. 05:30:02

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK:
A még nagyobb hitelesség kedvéért javaslok egy nickcserét: "Kioperálták az agyamat, ezért kommentelni járok". Hogy tüntetsz-e vagy sem, az ellenőrizhetetlen, az viszont tagadhatatlan tény, hogy kommentelsz, és a hsz-eid alapján igaznak tűnik az, amit állítasz magadról.
süti beállítások módosítása