Galaxis Riporter
2010. július 19. írta: TuRuL_2k2

Galaxis Riporter

  Időről időre előkerült az ötlet, hogy a tudósításainkhoz keressünk egy sok-az-egyben kütyüt, ami fotóz, videóz, netez és lehet rajta szöveget is írni. Így aztán kapóra jött a Samsung felajánlása, hogy teszteljük Galaxy S készülékeiket, riportereink először Tusnádról, a Tusványos szabadegyetemről jelentkeznek, a Mandiner Galaxis Riporter mikroblogján követhető eredménnyel.

  A Samsung Galaxy S megjelenésében erősen emlékeztet az iPhone-ra (néhány plusz gombbal), de a Google Android operációs rendszerét használja. Az eddigi tapasztalatok alapján egész jól összerakott darab, általában gyors és nagyon szép a képernyője. A hagyományos billentyűzet hiánya ellenére egész gyorsan lehet szöveget bevinni, de pörgősebb utcai tüntetések közvetítésére kevésbé alkalmas (nyugodt, biztos pozíció kell hozzá).

  Az általában jól használható telefonnak van néhány igazi Google-rákfenéje (a legtöbb alap alkalmazás az operációs rendszert kifejlesztő óriástól érkezik, a naptártól, a YouTube-on át a GoogleMaps-es navigációig). A legidegesítőbb, hogy a GTalk alkalmazásban hiába állítjuk be, hogy ne kapcsolódjon automatikusan, ennek ellenére is ezt teszi, ezzel folyamatos adatforgalmat generál, meríti az akkumulátort, ráadásul ismerőseink azt gondolják, hogy a számítógép előtt ülünk és szívesen beszélgetnénk velük, pedig mi sem áll távolabb tőlünk.

  A Galaxy S fotói a saját kijelzőjén nagyon jól néznek ki, számítógépre másolva pedig így:

  A videókkal is hasonló a helyzet, és jó lenne egy videószerkesztő szoftver, amivel a telefonon lehet vágni a felvételeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr102160398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2010.07.19. 12:20:57

"...
Sokkal szívesebben játszom
Lill-Pärával,
pedig Lill-Pära kis tökmag,
de ugyanazt szereti
és ugyanazt utálja, mint én
- Ulla-Gullát például."

http://korpáshaj.huhú

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.07.19. 20:53:37

Android FTW és bármilyen szoftver van rá, amit csak akarsz, keress az Android Marketben.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.07.20. 10:20:18

@Krokodil:
Ez azért túlzás. :) Van egy videószerkesztő-szerűség, de az japán/kínai kezelőfelülettel települt, s nem sikerült nyelvváltást találni rajta, így leszedtem.
süti beállítások módosítása