Zagyva királysága
2010. május 14. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Zagyva királysága

  Anno, a gimnázium elején egy éppen lázadó időszakát élő barátom fogta magát, és menő Martens bakancsával, délutáni szabadidős tevékenységként lerúgdosta az osztályterem kabátakasztóit a falról. Istenem: kamaszkor, lázadás, egy kis feszültség-levezetés.

  Eltelt tizennégy év, azóta már nem hord Martenst. Egy mai videón viszont újra a fenti kényelmes lábbeliről hallottam: egy frissen megválasztott honatya villogott márkás bakancsával.

  A szabadon pezsgő, sokszínű kultúra híveként értékeljük, hogy Zagyva György Gyula - és persze Sneider Tamás - személyében a bakancsos-bomberdzsekis szubkultúra is képviselteti magát a parlamentben. A 64 vármegyés Zagyva a mai videóban igazi hávécséként henceg a parlament folyosóin, hogy tegnap is bomberben jött be intézni a papírjait.

  Zagyva mondandójának legfontosabb üzenete az volt, hogy hosszú távú terve az apostoli magyar királyság megteremtése. Ezt a szép tervet teljesen szabadon vallhatják magukénak komoly jogászok, történészek, más ászok és észek, és persze műkedvelő villamosmérnökök, testneveléstanárok és délvidéki csempészek is. És még sokan mások. Lehet erről írni, álmodozni, egyletet szervezni és lehetséges dinasztiákat böngészni a Wikipédián. Én is a minap néztem meg, hogy egy tovább működő Habsburg-királyságban ki lenne a legfiatalabb trónörökös-örökös. Nem vagyok családfakutató, de ha jól látom, a kis Eleonora hercegnő, hát nem cuki?

  Az új erő illusztris honatyáját azonban szerényen figyelmeztetjük arra, hogy épp ma tett esküt a Magyar Köztársaságra és annak alkotmányos rendszerére. Ennek tükrében pikánsabb a királyság követelése, legalábbis az ő szájából. Azt nem is feltételezzük, hogy egyszer majd képes lenne megszegni esküjét! Egész pontosan így hangzik esküjének szövege:

  „Én, Zagyva György Gyula, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.”

  Isten engem úgy segéljen! - tette hozzá. Legalábbis reméljük! És azt is, hogy majd csak kinő a Martens bakancsából.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr672004142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.05.15. 09:52:08

Csak találgatni tudok, hogy mi lehet az oka, de tény, hogy a híres egri szkinhedet pártja a mi választókerületünkben, Csongrád megye 1. evk-ben indította.
A választókerülethez Újszeged, Szőreg, és környékbeli falvak tartoznak.

A mandátumot eldöntő 2. fordulóban a szavazatok 4,72 %-át szerezte meg.

Αρχων (törölt) 2010.05.15. 10:00:18

Az "apostoli király" címet... akadályai ennek elsősorban a pápa, az ő engedélye nélkül nem lehetne ezt visszaállítani. Ott vannak még a magyar főpapok, akik nem hiszem, hogy örülnének egy világi "főúrnak" aki úgy szabdalja át az egyházmegyéket ahogy akarja és azt nevez ki főpapnak akit akar. Aztán az is probléma, hogy akkor a királynak kötelezően katolikusnak kell lennie, ami a mai felfogásban diszkrimináció a többi vallással szemben. No meg az se árt, ha hívő az ember, etc.

Amúgy Európában sok helyen van királyság...de ott az uralkodóknak is csak akkora a hatáskörük, mint nálunk a köztársasági elnöknek. Ergó az átállás formai lenne max.

Tetszik, hogy mindenki szidja a Habsburg famíliát, de az eszükbe nem jut, hogy azért elég sok mindent köszönhetünk nekik.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.05.15. 10:20:30

de tényleg, miért ne akarhatná. mi kell önöknek uraim, 1/1 fidesz ogy. örüljenek a sokszínűségnek!

kérdésem megismételném: horváth csabának vajon mi lehet a végső célja?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.05.15. 10:22:58

A Martens baki már nem menő. Valaki mondja meg ennek a szerencsétlennek, hogy régóta Kínában gyártják.
Jaszkarizik a kínai lépőjével. LOL.

WysiWyg 2010.05.15. 10:26:13

Mi bajod a villamosmérnökökkel?

tölgy1 2010.05.15. 10:31:29

@vero: nevetséges. Ketten összejövünk é kikiáltjuk Tirpákbokrétás Szabadállamot?

Jó, hogy nem jakobinus maga.

kill004 2010.05.15. 10:36:11

@WysiWyg: Az, hogy alig van már villamos.

SchA · http://katpol.blog.hu 2010.05.15. 10:55:01

Rosszindulatúak vagytok ezzel a martensezéssel. Lehet, hogy az első parlamenti napja után egyből ment a Metallica koncertre, és nem tudott/akart váltáscipőt hozni magával.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.05.15. 10:58:54

@tölgy1: ketten kevesek leszünk. ha valaki legitimista, részemről ugyanúgy elfogadom, mint hogy republikánus.
a módszer nem mindegy.

tevevanegypupu 2010.05.15. 11:09:16

A Martens bakancs minden korosztalyt kiszolgal, eppen ugy mint a Metallica, ujra es ujra eloveszik.

Google 2010.05.15. 11:36:32

A bomber, a Martensből egyenesen az Apostoli Királyság szokott következni, ezt mindenki tudja.
Remélem, a Martense is van akkora, mint az IQ-ja!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.05.15. 11:50:39

@tevevanegypupu:

Nem vagyok teljesen tisztában a szkinhed-szimbolikával, de a bomberdzseki tudtommal az amerikai bombázópilóták viseletét mintázza. Azokat az amerikai pilótákét, akik a német és bizony a magyar városokat is bombázták. Ez az amerikai részvétel a háborúban a radikális jobboldal körében nem arat osztatlan elismerést, úgyhogy itt némi ideológiai zűrzavar van.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.15. 12:06:57

@Elpet:

amúgy felesleges és szánalmas kötözködés ez

akkor a másik haditechnikáját se vegye át az ellenfél, mert az
"ideológiailag zűrzavaros"

jár neked a Fletó emlékérem

tipikus nyárspolgári majom

tevevanegypupu 2010.05.15. 12:27:51

@Elpet:
Ilyen szoges mindenfeleket es neha bizony horogkeresztes jelvenyeket is hordanak, a frizurajuk sokszor elkepesztoen meresz, szoval keverednek gyakran a punkokkal kulsejuket illetoen. Az amerikaiak reszvetele a haboruban ujabban sokfele kerdest vet fel, nem csak a kulonbozo ifju, szelsoseges csoportokban. Hiaba, eleg regen volt mar es lassan egyes dolgok kezdenek atertekelodni, illetve a torteneszek mostanaban mar meg mernek kerdojelezni egy-egy legendat is.Persze Amerika elott meg mindig leborulnak a fiatalok, sok mindenfele lazadas indult onnet is.

Ezt a népet sajnáljam? · http://www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo 2010.05.15. 12:31:15

@tevevanegypupu:

vagy egyszerűen mert a militariboltban

az amcsi cuccot lehet kapni leginkább

stratez 2010.05.15. 12:56:45

Arra tényleg kíváncsi lennék, hogy a Jobbik azért válogatta ki ezeket a faszokat, mert nem volt más jelentkező, vagy direktbe esett rájuk a választás. Egyik verzió rosszabb, mint a másik. Ami szinte biztos, ráadásul, hogy ezek nem valamiféle kakukktojások, hanem ez az etalon, ami szerintem biztos kilépőt jelet a parlamentből 4 év múlva.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.05.15. 13:01:09

@tevevanegypupu:

"Ilyen szoges mindenfeleket es neha bizony horogkeresztes jelvenyeket is hordanak, a frizurajuk sokszor elkepesztoen meresz, szoval keverednek gyakran a punkokkal kulsejuket illetoen."

Keverednek? A pankokkal? LOL.

tevevanegypupu 2010.05.15. 13:22:01

@Úlfhéðinn:
Jaj, annyifele csoport van, mit tudom en. A punkok kakastarejt is hajlamosak viselni, de ez tetszik mas divatiranyzatnak is, sokan tudjak mi a szep.(:

tevevanegypupu 2010.05.15. 13:28:42

@Ezt a népet sajnáljam?:
A cuccok fantasztikusak, nemelyik mint targy tulajdonkeppen tetszik nekem is a meghokkento szinek vagy formak miatt. A nagy francia divatcegek sok mindent felhasznaltak a kilencvenes evektol ezekbol, foleg miota fiatal angol vagy amerikai homoszexualis divattervezok vettek at a hazakat.

WysiWyg 2010.05.15. 14:15:41

Ma láttam egy főzőműsort Dési Jánossal és Jaksity Katával. Szóltam a nejemnek, hogy nézze meg, milyen finomakat főznek (szeretem a hasamat). Tudjátok, mit szólt? Hogy-hogy nem került szóba Vona mellénye? :-)

WysiWyg 2010.05.15. 14:18:47

@Ezt a népet sajnáljam?: "amúgy felesleges és szánalmas kötözködés ez" ...ebben egyetértek Veled.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.15. 14:41:16

Azért vannak bizonyos helyek, ahova hivatalosként illene figyelembe venni a dress code-ot. Esküvő ilyen. Temetés ilyen. Színház, opera ilyen. Parlamenti ülés szintúgy. Senkit nem érdekel, pártüléseken miben hogyan kokettál, de az Ország Házát illik megtisztelni. Vagy pedig irány, tépjük le a falikárpitokat, szaggassuk fel a karzat párnáit, gyújtsuk fel a szőnyeget és kalapáccsal verjük le a korlátról az aranyozást. Esetleg, még néhány szamarat is elszállásolhatunk az előtérben, a kapuba meg koldusokat.
Az nálam nem radikalizmus, hogy valaki felnőtt ember létére képtelen úgy kinézni, ahogy a helyzet megkívánja, hanem netto beleszarás a dolgokba. Annyi esze meg az ovisnak is van a homokozóban. Akkor nem kellett volna annyira teperni, hogy bekerüljön ogy képviselőnek. Ami, ahogy megjegyezte, nem is volt vágya.

ILLED 2010.05.15. 14:47:36

Ha jól tudom a Tisztelt Szerző jogot végzett, így nem értem miért esik laikusok megmosolyogni való hibájába:

Annak idején, mikor Medgyessy a közvetlen köztársasági elnök választást dobta fel Orbán az Alkotmány egy példányát nyújtotta át neki, hogy ismerje meg, hogy tudniillik ez szembe menne az alkotmánnyal.

Csakhogy az Országgyűlés olyan törvényt hoz amilyet akar. Éppen tegnap mondta el Sólyom, hogy sehol sincs benne az Alkotmányban, hogy megmásíthatatlan.

Orbánnak még megbocsátjuk a dolgot, valószínűleg tisztában volt azzal, hogy butaságot mond, csak szavazatot szerzett.

De az a nem politikus jogászok abszolút elújságírósodása, hogy egy honatyán számonkéri az Alkotmánnyal szembe menő törekvését, hiszen ő nem azt mondta, hogy erőszakosan magához ragadná a hatalmat, és apostoli magyar királyságot állítana fel, hanem azt, hogy az a végső célja.

Ha valaki felesküszik a köztársaságra, és a köztársaság királyságot akar, akkor a királyságot kell felállítani, a köztársasághoz hű képviselőnek.

RG: Alkotmányjogból 1-es.

Mindemellett ez a Zagyva ritka nagy tahó, szomorú, hogy ott van az Országgyűlésben.

ILLED 2010.05.15. 14:52:29

@mefisto: Ja, most látom, már itt kiosztották a karót.

Leonce 2010.05.15. 15:00:00

Nem tartom tahónak. Zagyvát a magyar társadalom sokkal inkább hasznosabb tagjának vélem, mint Gyurcsány Ferencet, akinek a fő célja az volt a hatalmon, hogy a saját, családi és haveri vagyonnövekedést előmozdítsa.

hiba 2010.05.15. 15:17:08

Sajnos annyira liberális vagyok, hogy fogalmam sincs mit jelent az "apostoli királyság". Mitől más ez mint a sima királyság? Vagy ilyen megnevezés sosem volt valójában és csak a neonzöld atillában parádézók találták ki ezt is?

Bloodscalp 2010.05.15. 15:21:06

megint egy kis bohóc lett kipécézve:)-mert az és nem több:)

azt bírtam mikor sólymunk mint Darth Sidious figyelte a kis tanítványát ahogy eloglalja méltó(?) helyét:)

és csak mondta és mondta....

ILLED 2010.05.15. 15:25:04

@hiba: Neonzöld műanyag atilla: Ha jól láttam volt a tisztességes zsinóros kabát is.

Zagyva-féle liberálisoknak:
lexikon.katolikus.hu/A/apostoli%20kir%C3%A1lys%C3%A1g.html

Zagyva meg annyira "liberális", hogy szerintem a szakrális királysággal vagy valami hasonlóval keverte az apostoli királyságot, mert kápos a feje.

A liberalizmusról egyébként: illed.blog.hu/2010/03/14/valasztasok_elott_ii

gossage 2010.05.15. 15:27:18

Miert kell kinonie valakinek a Martens bakancsbol vagy egy Converse tornacipobol,egy hulyeseg,nem kell oltonyre cserelni..maradjon bakancsban ha valaki azt szereti...akkor marad normalis

Londonban ez mar megvaltozott a Martens egy divat kellek...hagyomannyal,tortenelemmel.
Ja es nem is olcso ami Made in Britain

meg ilyen szovegeket amikor mar nincs mit mondani hogy: egyebbkent Z ritka nagy taho honnan a fenebol tudod....

en nem tudom,nem ismerem

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.05.15. 15:30:19

@hiba: nem szégyen. el lehet olvasni.

@rajcsányi.gellért (ergé): arról is lesz poszt, hogy a KE 0 teljesítményre az LMP-t méltatta az első ülésnapon, megfosztva őket annak lehetőségétől, hogy okot adjanak rá, így hiteles legyen a vélemény?

gossage 2010.05.15. 15:31:42

@Úlfhéðinn: tevedsz....visszahoztak Britanniaba a gyartast es ketto felet lehet kapni
a kinait 40-60 fontert a Kiralysagban keszultet 100-120 fontert
ja es nem vagyok a skinhead dolgokban jartas viszont erdekelnek dolgok

ILLED 2010.05.15. 15:34:17

@gossage: A forrásom a riport, mely itt volt blogon. Kétlem, ha találkoznék vele élőben változna a véleményem.

hiba 2010.05.15. 16:05:30

Köszi ILLED, kicsit én is googliztam és számomra az derült ki, hogy csak Szent István, volt igazi Apostoli király, a többiek csak használták e titulust.
Így jelenlegi apostoli királyunk I. Levente is. Mert igen, Zagyva Gyula elérte élete célját és van egy apostoli királyunk, méghozzá halál profi, aki a svéd hercegnőt kívánja feleségül venni:
kiralyiudvar.lapunk.hu/
Ő ugynannyira király, mint amennyire apostoli.

asz_tapasz (törölt) 2010.05.15. 16:12:40

Gellért, hol van a 49. évi XX. tv-ben megírva hogy alkotmányt soha, senki nem hozhat többé Magyarországon?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.05.15. 16:26:17

@gossage:

"tevedsz....visszahoztak Britanniaba a gyartast es ketto felet lehet kapni"

Igazad van, utánanéztem.
Bár sztem a 2 helyen gyártott cipők száma kissé eltérő. Kína javára.

misc · http://misc.blog.hu 2010.05.15. 18:54:35

és ki lenne a király? morvai? :D

misc · http://misc.blog.hu 2010.05.15. 18:57:01

engem inkább az zavar, hogy egy láthatóan komoly szexuális és egyéb frusztrálsággal teli fél-szkinhed óhajtaná "nevelni az ifjúságot"

thetriggerhappy 2010.05.15. 20:41:55

@Mr Falafel:

nem inkább olyan zsidós mint te? olyan szoci szavazó zsidós. tényleg, azóta olvasgattál a common law-ról vagy legalább megkérdezted barnát, hogy miért is beszéltél faszságokat?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.15. 21:20:18

@Αρχων: pl?

jelenleg az öreg, ki jellemében alkalmas lenne királynak, de eu-s ember, a gyarmattartó rendszer abszolút kiszolgálója

a fia, meg félhülye kommunista, az mdf-ben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.15. 21:21:20

@vero: gyilkosság, pusztítás, halál, éhínség

mindezt izraeles kicsi kitűzővel

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.15. 21:24:32

@stratez: egyik se

szerintem alku, vagy ki akarták elégíteni ezeket az igényeket is.
hisz demokrácia

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.15. 21:28:44

@tevevanegypupu: kíváncsi leszek mikor fogjuk államosítani a Martens és Bombers cégeket az apostoli királyságban.

vajon ebben kell járni a papoknak is? és liturgikus zene helyett vajon majd magozott cseresznye fog-e majd menni a templomban mise alatt?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.15. 21:32:38

@ILLED: igen, de köztársaság soha nem akar királyságot, ahogy királyság se akar köztársaságot.
a nép akarhatja őket. ezért nem egyenlü a demokrácia és a köztársaság. a kommunisták ezt nem tudják.
ők mondjuk azt se mit jelentenek ezek a szavak, de azért csak megírták az alkotmányt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.15. 21:37:12

@ILLED: szerintem meg a nácifasiszta diktatúrával keverte az apostoli királyságot.

nem valószínű, hogy a zagyva-royalisták végső megoldása ez lenne, inkább jobb ez mint a köztársaság alapon mondogatják a náczifasiszta gyűlöletkeltők! fúj!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.15. 21:46:48

@hiba: akkor most ő a királyunk? megyek hódolni neki. mi a cím? Budapest, bajcsi-zs 234, 2. emelet 22-es ajtó

kiralyiudvar.lapunk.hu/

és a királynének is

kiralyiudvar.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=685261

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.16. 06:44:06

@Grift:
Legutóbb keltának vallotta magát, de biztos fázott a szigeten, ezért leköltöztette az identitását délre.

Iustizmord 2010.05.16. 12:45:55

@Úlfhéðinn: tévedés, még angliában van egy manufaktúra hardcore martenseseknek :o))) vagy már azt is kiszervezték hátsó-szingaléziába?

amúgy zagyva gáz (nomen est omen) de én már előre röhögök milyen fasza kis szösszeneteket hallunk m,ajd, én marha meg elfelejtettem Hócipő-részvényt venni amíg még ócsó vót...

Iustizmord 2010.05.16. 12:46:52

@tesz-vesz: nevelj inkább te, óh áldást osztó kéz :o)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.16. 18:07:09

Nézegetem ezt a baszomadta kopasz gyereket, és egyre erősebb bennem a gyanú. Nyoma sincs semmiféle életrajzban, hogy ez a kölök bárhol is érettségi vizsgát tett volna.

szakmuki 2010.05.16. 21:32:16

Ez a forma annyit ér, amennyit az új munkahelye és a többi 385 kollégája, akik közül sokan már bizonyíthatták volna, hogy különbek, mint ZGY.

Melyik képviselő tett vagy mondott bármi hasznosat vagy komolyan vehető dolgot?

Akkor most mért pont ezt a fiatalembert kóstolgatja mindenki?

Addig sem a Hagyóról és társairól van szó?

Vagy tényleg ZGY az egyetlen kifogásolható gondolkodású, modorú, tisztességű és végzettségű képviselő?

Minden politikus annyira tökéletes, hogy őt lehet már csak fikázni?

Shulc 2010.05.17. 11:26:49

Na idefigyeljetek drága jó barátaim.

Az egy dolog, hogy elmulasztjátok észrevenni, amikor a csőcselék által a parlamentbe küldött képviselők az alkotmányos rend megváltoztatására törekednek.

Az még egy dolog, amikor a szélsőséges gyűlöletkeltőt is elmulasztjátok észrevenni, és így emberként bántok vele, ahelyett, hogy ajtót mutatnátok neki.

De kérlek, kérlek ne tartsátok már ezt jópofának, jó?
Egy felelős magyar állampolgárt max. a hideg víz veri ki, meg a hányinger.

Nem az, hogy milyen jópofa az illető.

Kultúra, emberek. Kultúra.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.17. 16:12:57

@Shulc:
Jól nyomod, Csabikám!
Figyelj, feljelentünk mindenkit az összes rendőrségen, utána meg a Curtis bíróság jól elítéli őket. Ha mégsem, akkor szólunk Ernóménak, hogy bannolja ki a hostjukat.

Bloodscalp 2010.05.17. 16:41:06

@El Topo (Sgt. Elias): mert feltétele az országgyülés képviselőségnek?:) vagy úgy általában?:)

(mellesleg polgármesterek 8 elemivel elég gyakran vannak)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 18:27:27

@Bloodscalp:

Úgy általánosságban kérdem. Azért manapság, ha valakinek annyi igénye nincs, hogy egy kurva érettségit letegyen, de parlamenti képviselő lesz belőle, az olyan... hogy is mondjam... kinos?

hiba 2010.05.17. 18:48:33

@El Topo (Sgt. Elias): Az érettségi azért a 90 utáni középiskolás generációban már nagyon nem csupán "igény" kérdése, hanem a lehetőségeké is. Több ismerősöm van, akinek egyszerűen pénzt kellett keresnie, hogy fennmaradjon.
És akkor még nem is beszéltünk az érettségi vagy a diploma valós tudásértékéről.
Nehogy már az érettségi hiánya legyen az érvünk egy agresszív bunkó ellen aki hülyeségeket beszél!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 18:59:21

@hiba:

Ezt nekem nem meséled be, hogy valaki azért nem szerzett érettségit, mert dolgoznia kellett. Képzeld el, egy csomó embert ismerek, akinek dolgoznia kellett, és nem csak hogy leérettségizett, de még diplomát is, meg még tudományos fokozatot is. Miközben például villamost vezetett.
Nem azért mondom, én nem nézek le senkit azon az alapon, hogy mennyi iskolát végzett, vagy mennyit nem, de mit fog mondani a képviselő úr, ha egyszer valaki az orra alá dug egy mikrofont és megkérdezi, mi a véleménye a monetáris expanzióról? Azt mondja, hogy rohadt zsidók?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.17. 19:17:16

@El Topo (Sgt. Elias):
Erről nekem is ez jutna az eszembe, pedig nekem van éreccségim.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.05.17. 19:39:57

Napi Jobbik-ekézés oké, megvan, akkor már csak a szorgalmi Jobbik, fikázás következik...

Képzeld, ergé, én magam - nem lévén jobbikos - eddigelé mindig Magyarországra esküdtem. Nem a köztársaságra. Merthogy nem az (illegitim, soha demokratikusan jóvá nem hagyott) államforma, hanem az ország az, amelynek a szolgálatát elvállaltam, amikor esküdni kellett.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 20:48:57

@Mr Falafel:

Te mondjuk le is tagadhatnád, de tudtommal nem is vagy országgyűlési képviselő.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.17. 21:12:00

@El Topo (Sgt. Elias):
A letagadásról az jutott eszembe, hogy nemrég benéztem egykori almamáterem honlapjára, ahol blogformában teremkutatásokat ismertetnek a hallgatók. A blogot egykori tankörtársam indította, aki most az oktatójuk. Szomorúan kellett megállapítanom, hogy bizonyos tudományok elsorvadni látszanak Magyarországon, miközben ugyanez a diszciplína virágzik máshol. Az elsorvadás oka egyértelműen a selejtes oktatói gárda felelőssége.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 21:19:09

@Mr Falafel:

Behh, minap végignéztem egy videot. Úgy éreztem magam, mintha valami végtelenül undorító, perverz pornó megnézésére kényszerítettem volna magam.
A video tartalma az volt, hogy 75 ELTE és BME hallgatónak feltettek néhány nagyon egyszerű kérdést. Mikor volt a II világháború, illetve mi történik egy elejtett tárggyal a holdon. Talán 10-nek volt valami fogalma. Az ELTE-sektől még megkérdezték azt is, ki volt Eötvös Lóránd. Azt hiszed legalább volt valami közeli lövésük?

hiba 2010.05.17. 21:39:36

@El Topo (Sgt. Elias): Nem akarok én neked semmit bemesélni és elhiszem, hogy sokan dolgoztak a tanulás mellett az ismerőseid közül, de akire mondjuk rászakadt még a munkanélkülivé vált családja is, az nem feltétlen volt annyira elszánt, hogy leérettségizzen. Mindegy, mellékszál. Iskolázottsághoz kötni az intelligenciát viszont nem elegáns. Lehet támadni valakit a tettei miatt, de azért mert nem járt valamilyen iskolába, az teljesen felesleges.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.17. 21:42:13

@hiba:

Szó sincs arról, hogy valakit azért támadnék, mert nem járt iskolába. Azért támadom, mert nem járt iskolába ÉS parlamenti képviselő.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.17. 21:53:22

@El Topo (Sgt. Elias):
Ugyan, kérlek, eggyel több paraszt a parlamentben, mit számít?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.18. 17:20:39

Mi van veletek, nem olvastok HírTv-t? Zagyva Gyula megfenyegetett valakit a parlamentben. Tényleg egy nagy tirpák a fickó.

Alfőmérnök 2010.05.18. 20:50:22

@Mr Falafel: Ehhez elég kurucinfót is olvasni.
kuruc.info/r/2/59767/
Szerintük ez menő.
"Hogy erre mit szóltak be a fideszes padsorokból azt nem tudni, mindenesetre rossz legénybe[!!!:)] kötöttek bele. A HVIM elnöke ugyanis figyelmeztette a gőgös képviselőket, a folyosón is meg tudják vitatni a beszólást."

(Ha valaki nem akarja az olvasottságukat növelni itt a link a videóról.

www.youtube.com/watch?v=GnmtwOL5pgk&feature=player_embedded )

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.18. 21:12:08

@Alfőmérnök:
Nem olvasok kurucinfót. Mindenesetre ez a "legény" egy bődületes nagy tahó. Nem tudom, mi késztette a Jobbikot, hogy listán bejuttasson egy ilyen neandervölgyit.

hiba 2010.05.18. 23:08:57

@Mr Falafel: Ők még mindig azt hiszik, hogy ez a radikalizmus és hogy valamennyi szavazójuk ezt a hangot szertné hallani a parlamentben. Kb 100 ezren biztosan lelkesen tapsolnak is neki, de az édeskevés lesz a 200 fős parlamentbe jutáshoz 4 év múlva.
Mellesleg mi a gondod Zagyvával, mikor Ő ugyanazt a stílust és tartalmat hozza élőben, mint amit Te itt arc és név nélkül?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 06:35:18

@hiba:
Nem fogom heti rendszerességgel feltenni az iwiw-regisztrációmat, amit egyébként már megtettem néhányszor. Mr. Falafel egy virtuális személyiség, amely csupán egy írástudó ember ujjgyakorlata. Én tudom, hogy nektek, kreativitásban súlyos hiátust szenvedő pógároknak ez magas, mert ti pont azok a sótalan pojácák vagytok itt is, mint a valós életben. Kisszerű világszemlélet, kisszerű problémamegoldási metodikák. Ezen a primitív szinten nyilvánvaló, hogy nem látod a különbséget Zagyva viselkedése és egy virtuális imágó stílusa között.
Ha tudni akarod, ki vagyok, keresd fel Jótündér blogját.

thetriggerhappy 2010.05.19. 18:08:02

@Mr Falafel:

te lennél a kreativitás? inkább kreatint akartál írni, nem? te lennél a nagyszerű problémamegoldási metodika? egy volt szoci szavazó rendőr? az baszna be.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 20:21:49

@Mr Falafel:

Nabazmeg a Vastagbőrre megérkezett VOLTAM. Vagy valami rokona.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 20:32:53

@El Topo (Sgt. Elias):
Voltam a random szövegelő?
A vastagbőrön krúzolsz? Azok jakobinusok.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 20:43:15

@Mr Falafel:

Olyasmi.:)
Már kissé megszelidítettem őket. Ha néhány napig nem megyek, már hiányzom nekik, pedig amikor elkezdtem oda irogatni, akkor a törzsközönség egy emberként követelte a végeleges mocerálásomat ernoménál.

thetriggerhappy 2010.05.19. 20:43:55

@Mr Falafel:

mindig ezt kérdezed. attól mert szugerálod magadnak, még nem lesz igaz, bármennyire is vágysz egy kis férfias ölelésre.
jövök röhögni rajtad, kis rendőröm.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 20:51:09

@El Topo (Sgt. Elias):
Kitartó vagy. Én feladtam hamar. Tesz-vesz szerint is jó hely.:-))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 20:55:52

@Mr Falafel:

Tesz vesz az egyik főszerencsétlen hülye ott.
Lehet szűrni a hozzászólásokat, na ő engem első percben kiszűrt, azóta a többieknek könyörög, hogy mondják meg neki, mit írtam. Ahelyett, hogy megnézné.
De itt is megpróbált már vezényelni nekem.:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 21:14:05

@El Topo (Sgt. Elias):
Érdekes, mert biboldót is azonnal kiszúrta magának, és őt is tiltotta a békablogról. Én jól kijövök vele. Sokan mondanák, hogy azért, mert egyforma idióták vagyunk, de ez nem zavar.
Ez a szűrő dolog elég érdekes. Azt figyeltem meg, hogy a blogériában tolerancia-ellenes gyógyszert szed mindenki. Persze, anno a fórumon is megvoltak a mindenkit kitiltani akaró barmok, de nem ilyen magas számban. Ez az infantilis sznobéria, akarnokság néha annyira fárasztó, de máskor meg jól szórakozom, és többnyire ez utóbbi dominál.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 21:20:39

@Mr Falafel:

Engem nem zavar az a seggarc, csak röhögök rajta.:) Nekem akarja megmondani, mihez hogy szóljak hozzá?:D Miközben két egymást követő összefüggő mondatot nem képes leírni?:D
Várjál, várjál, a szűrő, meg a bannolás az két dolog.
A vastagbőrön van egy olyan opció, hogy ha beállítod, akkor az általad választott nickek hozzászólásait nem látod. Na és az a szép, amikor valaki minden nap azzal tüntet, hogy ő milyen ügyesen kiszűrt valaki mást, és neki most milyen jó, hogy nem látja a másik hozzászólásait. Közben meg szétbassza a kiváncsiság, hogy mit írhatott az illető. Na ilyen arc ez a teszetoszavesze is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 21:29:40

@El Topo (Sgt. Elias):
Bazmeg, tudom, mi a szűrő. Csak ez is egy módja annak, hogyan mutassam ki, mennyire nem tolerálom a másik véleményét, személyét, mennyire szeretném kiirtani virtuális megjelenését. Brutális pitiánerség.

thetriggerhappy 2010.05.19. 21:37:17

@Mr Falafel:

dehogynem. pld az is nagyon vicces, amikor egy rendőr ostoba zsellérezik, vagy amikor egy vagon szökevény biboldózik.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.05.19. 21:48:28

basszameg! el topo vs. falafel. mint predator vs. 8 utas a halál, vagy mi? :o)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 21:49:16

@thetriggerhappy:
Vagonszökevény rendőr? Rendesen a tyúkszemedre léptem, ha ennyire frusztrált vagy, ribanc.

Alfőmérnök 2010.05.19. 21:52:45

@vero: El Topo az egy mexikói film, valami drogos zsidó rendezte.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 22:12:48

@Mr Falafel:

Én nem élem meg ennyire drámaian. Szerintem szűrőt az használ, akinek rongyból vannak az idegei.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:19:19

@El Topo (Sgt. Elias):
Megnéztem axispolaris komát a vastagbőrön. Naggyon teccik! Igazi pihent agyú.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 22:22:41

@Mr Falafel:

Komolyan mondom, én a mai napig ámulva tudom nézni a neten tobzódó népeket.:D Néha a számat is eltátom. Olyan arcok kerülnek elő, hogy Darth Wader ijedtében belehugyozna a sisakjába.:D
Ráadásul a Vastagbőrön fedeztem fel egy csajt, aki ritkaságszámba megy: úgy él, hogy egy szikra szem esze sincs.:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 22:44:05

@El Topo (Sgt. Elias):
Bevallom, nekem itt sokszor provokálnom kell, hogy egy guvadt szemű fakúszó makit megetethessek. Ezzel szemben a vastagbőrön a zsivajuk keltette kakofónia valami mesés. Egyelőre csak megszűrtek, de már feltűnt laspalmas, úgyhogy számíthatok némi dorgálásra.:-)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.19. 22:46:32

Becsattogott Ratchet nővér, mi? Nem tűri ám az ilyen csávókat, mint mondjuk mi.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.19. 23:02:33

@El Topo (Sgt. Elias):
Amúgy a laspalmas nem rossz arc. Talán a legnormálisabb ott.
süti beállítások módosítása