Sir Francis Drake tönkreveri Darth Vadert?
2010. május 13. írta: Doktor Kottász

Sir Francis Drake tönkreveri Darth Vadert?

  Sokan már előre szívták a fogukat a polgári oldalon, hogy Pintér Sándorból ismét belügyminiszter lehet. Az árok másik oldalán meg már dörzsölték is a tenyerüket: á, meg is van az első támadási felület. A rendpártiak és machiavellisták pedig elégedetten csettintettek a nyelvükkel.

  Mert hát Pintér 1998-ban rendet rakott. Vitatkozhatnánk most azon, hogy Kuncze Gábor után ez nevetségesen könnyű volt, vagy gyötrelmesen nehéz, és eszmét cserélhetnénk arról is, hogy közbiztonság-e az, hogy egyszercsak nincsenek robbantások.

   Hogy hogyan sikerült ez? Na ez sokkal izgalmasabb, mert hát ugye Néróval sem az volt a legnagyobb baj, hogy felgyújtotta Rómát, hanem hogy közben baromi hamisan énekelt. De hát a hibbant dalnok és megélhetési császár mégiscsak uralkodó volt és nem belügyminiszter. Utóbbiaknak pedig inkább hatékonynak, következetesnek, és keménykezűnek kell lenni és kevésbé stílusosnak. Pintérnek voltak ügyei csúnya emberekkel, olyanok, amiktől az említett fogszívásnál még az amalgám is sisteregni kezd, ez igaz. De a rendteremtéshez felkért emberek nem a tánciskola zongorájától szoktak felállni. (Hogy ez a rendteremtés két hét alatt sikerül-e, az más kérdés. Szerintem nem.)

  Lehet mindenesetre nyafogni, de hogy is van a mondás, kiből lesz a legjobb pandúr? Mert ide most pandúr kell, nem csendőr, nem gárdista, nem településőr, nem in-kalos. És nem Lamperth, nem Petrétei, nem Draskovics. A posztkomcsi belügyérek nagyon szépeket mondtak, nagyon aranyosak voltak ugyan, de rohadt nagy kuplerájt hagytak maguk után.

  Pintér Sándort mindenesetre a teljesítményéért és előéletéért valami félelemmel vegyes tisztelet lengi körül még a Fidesz-KDNP felsőbb köreiben is, ami egy kicsit talán már durva, hiszen mégiscsak a kollégájuk. Semjén Zsolt hasonlata volt a legtalálóbb, liberális, bűnöző és liberális bűnözői oldalról nézve meg nyilván a legfenyegetőbb.

„Hogy miként csinálta, az az ő dolga – fogalmazott a KDNP elnöke, aki ezt követően a XVI. századi Angliát idézte fel. Azt, hogy amikor a spanyol Armada a brit partok felé hajózott, I. Erzsébet azt mondta a Koronatanácsnak: Francis Drake vezényli ellenük az angol flottát. Semjén Zsolt elmondása szerint amikor erre azt kérdezte a lordkancellár, hogy 'de felség, Francis Drake kalóz!', a királynő azt válaszolta, 'Sir Francis Drake őfelsége admirálisa'. És a spanyol Armada tönkre lett verve.”

  Ez - a sistergő amalgámot leszámítva - rendben is lenne eddig, csakhogy a balos sajtó elkezdte szeretni Pintért. Hogy miért? Hát ezért: a leendő belügyér az Indexnek azt találta mondani, hogy nem gondolja, hogy Gergényi Péter törvénytelenül járt volna el a 2006 októberében történt tömegoszlatások idején, de az ügyészségre bízza ennek megállapítását. A fogszívásnak ugyanis ez volt az egyik alapja: Darth Vader legismertebb magyar hasonmása ugyanis cégtársa (volt) jó Sir Francisnek. Másnap Őfelsége admirálisa meg is kapta maga mellé (fölé?) Balsai Istvánt, mint az októberi tömegoszlatásnak álcázott randalírozás kivizsgálásáért felelős miniszterelnöki megbízottat (pontosabban: Balsai már februárban is arról nyilatkozott, hogy a 2006. október 23-án történteket az elsők között kell kivizsgálni). És ezzel együtt be is indult a kóstolgatás jobbról, a harapdálás nagyon jobbról, a nyalogatás balról. Majd eljutottunk oda, hogy Pintér kijelentette: nem azt mondtam. „A pontos interjút kellene elővenni, ami egy kártyán nálam megtalálható, hogy ha megkérdeznek egyszer, oda fogom adni. Köszönöm.”

  Talán Gergényit is elő kellene venni. Igaz, nem kéne úgy tönkreverni, mint a spanyol Armadát, vagy Révész Máriuszt. A BRFK Darth Vadere ugyanis szimbólum. Szimbóluma a cinizmusnak és a liberális elvek Janus-arcúságának. Elég csak megnézni azt a videót, mikor letagadja a vipera használatát, és azt, amin Demszky Gábor kitünteti. Ezért kell a jobboldalnak Gergényi feje. Nem ezüsttálcán, csak ugyanolyan vakuvillogásban, amikor átveszi a Budapest Díjat.

  A különbség annyi lenne, hogy Vasprefektusnak most a bíróság előtt kéne állni a kamerák össztüzét, és nem Terminátor-módra olvadni, amikor a bíróság eldönti: követett-e el törvénytelenséget. Az ügyészségnek pedig tényleg nem kell mást tennie, mint megnézni az ominózus felvételeket, mi pedig bizakodhatunk, hogy hinni is fognak a szemüknek. Meg esetleg a fülüknek, amikor Gergényi majd közli, hogy „parancsra tettem” és megnevezi a megbízóját.

  Utána már csak dönteniük kell. Sir Francisnek pedig cselekednie. Keményen és következetesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr31998001

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Two Slaps in Ozd City 2010.05.13. 12:57:21

A nyár filmes meglepetésének exkluzív posztere csak a Fricskán!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.13. 11:49:49

Ez a Doktor Kottász Doomhammerrel vagy Dr. Agy-gyal azonos? Eh-eh-eh.

pvf.freeblog.hu/files/muppet_show.jpg

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.13. 11:56:29

1. pintérről soha senki nem bizonyította be a maffia vádat.
2. pintér gergényis nyilatkozata a rendészeti állomány megnyugtatását szolgálta. nagyrészt velük kell rendet raknia. az üzenet lényege, hogy nem kíván rendőrvért inni, majd az ügyészség kinyomozza, ki miért tette azt amit. nem egy tökös nyilatkozat, de taktikus.
3. gergényit, petréteit, szilvásyt már rég le kellett volna tartóztatni. aztán ha kivertek belőlük valami terhelőt ferencre nézve, akkor lehet vinni ferencet is.

nagykerek 2010.05.13. 12:01:50

Ez az ügy a Fidesz egyik (de nem egyetlen!) zászlóshajója. Fél éven belül érdemi eredménynek látszania kell. Vagy annyi.

Gyurcsány is cirka fél év alatt vesztette el a hitelességét a többség előtt. A lehetőség mindenkinek adott.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.13. 12:09:10

Ez a hülye Tömjénzsóti nem is tudja talán, mennyire jót mondott.:D

Bell & Sebastian 2010.05.13. 12:19:46

@El Topo (Sgt. Elias):
Eddig is több tucat ilyen mondása volt.
Csak vedd le a szivárvány-szemüveged és meglátod.

Alfőmérnök 2010.05.13. 12:27:35

@Grift: "kivertek belőlük valami terhelőt ferencre nézve" :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.05.13. 12:57:45

@Grift: "soha senki sem bizonyította be a maffiavádat" - még szép... Ha bebizonyították volna, és mégis miniszter lenne, az lenne csak az igazi! A maffiavádakat amúgy elég nehéz bebizonyítani - kiváltképpen azért, mert az omertát Magyarországon is elég jól eltanulták, és akik megpróbálták kinyitni a szájukat, azok előbb-utóbb ólommérgezést kaptak.

Pintér bizony gazember - ugyanis a robbantásoknak nem úgy lett vége, hogy elfogták a tetteseket, hanem úgy, hogy a tettesek elfogása nélkül egyszercsak vége szakadt. Vajon miért? Egyetlen logikus magyarázat van: Pintér részben lepaktált a maffiával, részint - maga is a hálózat tagja lévén - a székéből megfenyegette a többieket, hogy az egész rendőrséget ellenük viheti, ha nem maradnak békében.

Mellesleg a spanyol Armada ellen vezényelt angol flottának NEM Francis Drake volt a fővezére, hanem lord Charles Howard of Effingham. Drake, Hawkins és Frobisher (a három kalóz) alvezérek voltak csupán; ráadásul maga Drake azt is megengedte magának (amiért ma simán főbelőnék), hogy egy éjjel a harcrendből néhány hajóval kiválva elfogja a sérült Nuestra Senora el Rosario nevű nagy spanyol hadihajót, amit aztán kikötőbe kísértetett és saját, illetve az őt pénzelő kereskedők hasznára el is adott.

Egyszóval Drake kalóz volt, de fővezér az nem; de Howard admirális a maga higgadtságával sokkal alaposabban tönkreverte az Armadát, mint ahogyan Drake tette volna.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.13. 13:22:32

@Molnargoreny:
ha pintér ilyen rossz fiú volt miért nem vadászták le a maga komcsi barátai? :)
és ha így volt? volt robbantás, vagy nem volt? ugye hogy nem. na, ez a lényeg.
egyébként meg világosan cáfolt pinér, mikor azt mondta: díter klódót nem ismerem. látja, még a nevét sem tudta rendesen, már hogy dietmar clodo. ez csak világos, nem, hugyagyúkám? :)

ugye ez a howard a maga szívében tulképp a ferenc! eltaláltam, mi?

greybull 2010.05.13. 13:22:38

@Molnargoreny: annyit tegyünk hozzá még, hogy abban a szépséges korban a kalóz egy tisztes mesterség volt, oklevéllel miegymás, mindaddig míg nem fosztogatták annak az országnak a hajóit, amely országban "cégbejegyezve" voltak. Akkoriban pedig az "örök időkre" szóló békék teljes bizonyossággal jelentették mindkét békekötő fél számára, hogy máris készülhet a következő háborúra. Még annyi nem teljesen idetartozót, hogy Amerika felfedezése nekünk magyaroknak is jól jött, tudniillik hatalmas (bizony, bizony: hatalmas) pénzeket kaptunk a török elleni harchoz még Spanyolországtól is!!!
Ha már Drake és Dart Vader, akkor legyen már egy tarka macska is: Teng Hsziao Ping mondta, amikor felvetették neki, hogy mi lesz a kommunizmussal Kínában, ha szabadjára engedik a gazdaságban a piacot - mindegy milyen színű a macska , ha megfogja az egeret!

tölgy1 2010.05.13. 13:25:22

@Molnargoreny: "a robbantásoknak nem úgy lett vége, hogy elfogták a tetteseket, hanem úgy, hogy a tettesek elfogása nélkül egyszercsak vége szakadt. Vajon miért? Egyetlen logikus magyarázat van: Pintér részben lepaktált a maffiával, részint - maga is a hálózat tagja lévén - a székéből megfenyegette a többieket, hogy az egész rendőrséget ellenük viheti, ha nem maradnak békében."

Ha valóban így történt, akkor tényleg ő legyen a rendőrminiszter, hiszen le tudta azok kezét fogni, akikkel a formális jogszolgáltatás nem tudott mit kezdeni. Nagyszerű!

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.05.13. 14:04:47

Ugyanolyan röhejes szerencsétlenkedés a fidesznyikek részéről, ahogy érveket gyártanak Pintér védelmében, ahogy a kurucinfós "szakértők" kjnlódnak a holóvitában, amikor nem érik be a mjtoszok leleplezésével, de még védik is a nácik védhetetlen dolgait.
El kéne vágni a gordiuszi csomót és nyíltan kimondani (annak, akit illet), hogy nem ezért szavaztam a Fideszre, Pintér nem kóser és kész!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2010.05.13. 14:36:49

@ArmaGeddon Bácsi: Hol védik? Úgy láttam, hogy Perge nem menti, ami nem menthető.

maldin 2010.05.13. 14:52:36

@Grift: mo.-n még soha senkiről nem bizonyítottak be maffiavádakat.a 3.pontot meg már nagyon sokan várjuk :)

Robinzon Kurzor 2010.05.13. 15:41:51

"Mert hát Pintér 1998-ban rendet rakott."

Otthon a sufniban, legfeljebb.

Pintér "Én nem láttam őt, tehát ő sem láthatott engem" Sándor belügyminiszteri regnálását két kriminalisztikai mérföldkő fogja szép keretbe.

Egyfelől a kampányra időzített, majd rögtön utána hirtelen és nyomozati eredmény nélkül abbamaradt robbantások az elején.

Másfelől a móri mészárlás és annak elbaltázott első nyomozása (ami a Pintér által kinevezett rendőri felsővezetés hibáinak köszönhető) a ciklus utolsó hónapjában.

Ezek után Pintér, mint a nagy rendrakó, aki lehet ugyan, hogy kemény csávó, de legalább eredményes ... ez inkább az urban legend műfaja.

Mondja, kedves Doktor Kotász, volt már magának személyije 1998-ban?
Csak mert általában azok szoktak ilyen furcsán emlékezni, akiknek mások mesélték, hogy mire is kell emlékezniük.

Viktus 2010.05.13. 16:18:36

Ez kis lightos popinyalós olyan cikk kellene, mint pl. a Sneideres ...

Harald Blåtand 2010.05.13. 17:40:47

Semjén hasonlata zseniális, csak épp a valóságban pont ellentétes következtetésre ad alkalmat. A történet nem igaz, a flotta főparancsnoka természetesen nem Drake volt, hanem Lord Howard of Effingham, pontosan azért, mert a tökéletesen kiszámíthatatlan bandita Drakere _nem_ merték rábízni a végveszélyben Anglia védelmét, hiába volt bármilyen kiváló tengerész, hiába volt a Föld második körülhajózója, Erzsébeték tudták, hogy a kalóz az kalóz. Igazuk is volt, mert Drake még szárnyparancsnoknak is alkalmatlan volt, egyik éjjel heccből leoltatta a Revenge tattükrére szerelt lámpákat, hogy magányos portyára indulhasson, így az ő fényeit követő flottakötelék vaktában bolyongott hajnalig parancsnok nélkül.
Erzsébet tudta, hogy kalózt főadmirálisnak, rendőrmaffiózót belügyérnek kinevezni ritka nagy felelőtlenség :-)

Harald Blåtand 2010.05.13. 17:47:47

Ó, csak most látom, Molnárgörény már beírta.

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.13. 20:15:54

" Mert hát Pintér 1998-ban rendet rakott." Érdekes, nekem ez nem tűnt fel.
Aki ezt leírja az egy barom. Ma sem tudna senki a vidéket elárasztó cigánybűnözésről, ha nem lenne internet. '98-ban még gyakorlatilag nem volt. Csak TV2, RTL klub... Ha valaki most is csak ezt nézi, akkor számára most sincs bűnözés, csak félévente egy bankrablás. (persze kivétel az, ha őt rabolják ki gyilkolják meg, vagy valamelyik ismerősét)

Apróbb hiba, kedves baromarcú fideszesek, hogy ma már jóval nehezebb elhallgatni a híreket. Remélem ti sem gondoljátok komolyan, hogy a döntő többségében fidesz szavazó cigánycsürhét meg akarja regulázni a fidesz?! Ennyi marhák még ti sem lehettek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.13. 20:22:45

@Thulsa Doom:
olyan jó látni, hogy maguk kórosan elborulnak. elégtétel valahogy. iszonyú és hosszú szenvedés vár magukra! :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.05.14. 00:00:57

@Harald Blåtand: egyébiránt Drake később is bizonyította, hogy ő nem admirális, hanem kalózkapitány: amikor már az Armada megverése után a spanyol partok ellen küldték egy nagyobb flottával, akkor bizony - kellő szervezettség és elszántság híján - afféle operettháborúvá fajult a dolog, nem is ért el lényeges eredményt (hacsak azt nem, hogy sikerült elfognia és kifosztania egy gyarmatokról hazatérő, ezüsttel megrakott spanyol hajót)...

Ha meg már a poszt szerzőjét ekézzük (mert hogy Semjén nem jártas a történelemben, az rendben van, ostoba szentfazéknál ő nem több, de kritika nélkül forrásként venni őkelmét már nem akármi), akkor említsük meg, hogy a klasszikus Doktor Kotászt egy "té"-vel írják. Ez nem a kottákkal kapcsolatos név, egyszerűen csak Kotász, vannak ilyen nevűek ma is, vedd elő a telefonkönyvet, tisztelt helytelenül író doktorkám.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.05.14. 00:09:15

@Grift: kolléga, magának elgurult a gyógyszere... Énnekem komcsi barátaim? Úgy is mint a szépemlékű Bombagyár egyik szerkesztőjének? Akit amúgy fasisztázni szokás? Ne röhögtessen...

Mellesleg nem az a lényeg, hogy van-e robbantás. Robbantás következtében ha 2-3 ártatlan ember meghalt, sokat mondok (amikor Boros Tamást robbantották fel az Aranykéz utában egy bazi nagy autóbombával, akkor volt 2 vagy 3 semmiről se tehető járókelő áldozat). A lelőtt-felrobbantott maffiózókért azért nem volt akkora nagy kár. Ámde Pintér regnálása alatt semmi nem történt a polkorrektség előretörése ellen, és tovább folyt az északkeleti régióban a falvakat rettegésben tartó cigánybűnözők de facto hatalomátvétele. Márpedig ez százezerszer több embert érint és veszélyeztet, mint néhány, amúgy is akasztófára való főcsirkefogó agyonlövése vagy felrobbantása.

Fenyő János halála miatt szemernyi együttérzés nem támadt bennem. Amikor azt olvasom-hallom, hogy két-árom cigány egy faluban megerőszakolt, kifosztott és agyonvert egy magatehetetlen öregasszonyt: nos, ezeket meg tudnám ölni. Ezért szavaztam a "fasisztákra", mert bizony, én magam is acélkemény csendőrséget akarok a tényleges bűnözőktől rettegő, de kocsmából kirángatott egyetemistákkal szemben nagy vitéz beszari Pintér-rendőrség helyett...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.14. 07:22:02

@Grift:
Maga meg mit védi itt Pintért? Teljesen meghüle?
Arra már bizonyosan nem emlékezik, hogy Kuncze belügyér miért is váltotta le a jó Sándort.
Ne ragadja el a szervilis csürhe áradata!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.14. 07:39:51

@Mr Falafel:

Azt mondta már valaki, hogy Pintér talán a legrosszarcúbb alak, mióta hazai politika létezik egyáltalán?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.14. 08:14:36

@Molnargoreny: @Mr Falafel:

görényúr, honnan a tökömből kéne tudnom, hogy maga a bombagyáros titkosszolgálati fiókból ugrott elő?

egyébként meg annyi a dolog lényege, hogy pintér alkalmas a feladatra. ha politika megmondja neki, hogy mit csinálhat, meddig mehet el. a cigányokat minden egyes rendőr kardélre hányná, ha tehetné, de eddig lefogták a kezüket. ha most nem fogják majd le, akkor rendet tesznek.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.05.14. 08:39:21

@Grift: 1/ Semmiféle titkosszolgálati fiókban nem voltam soha (hacsak nem mint megfigyelt).

2/ Ellenben láttam én húszkilós rendőröket gazsulálni a kigyúrt bűnöző cigányok előtt a VIII. kerületi kocsmákban. Nagyon is sokszor. Továbbá úgyszintén láttam rendőröket, amint fogdaőrnek beosztva majdhogynem kinyalták a becsukott bűnöző cigány seggét. Kár, hogy magácska semmiféle élettapasztalattal nem rendelkezik furmányosabb helyzetekről, soha nem volt kényes helyen, csak osztja az észt mégiscsak. A cigánybűnözéssel aza baj, hogy a közrendőrök jelentős százaléka is megtanult vele együttélni, sőt, a munkájának-bérének biztosítékát látja benne - hiszen ha nem létezne, fele ennyi rendőrre se lenne szükség. És akkor még nem is beszéltem a rendőröket könnyűszerrel korrumpáló cigánybűnözőkről...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.05.14. 09:18:10

@Molnargoreny:
nézze, nem fogok én itten magával viaskodni élettapasztalat dolgában, de annyit megjegyeznék, hogy voltam én letartóztatva az egykori csehszlovákiában, és láttam setétzárkát is belülről. :)
amit leír, az így van. tudja volt egy pszichiáterszármazású, aki azt mondta, hogy a rendőr, szocializált bűnöző. ma meg már nem annyira szocializált. és igen, a közrendőrt a cigánybűnöző tartja el. és igen, a főrendőrök, vámosok, titkosszolgálati főfaszok meg a felderített nagy horderejű ügyek szereplőit zsarolják, saját bűnszervezeteket működtetnek, stb. na de akkor mi legyen, ha nem pintér? kit javasolna? vagy ne rendőr legyen? basszák ki az egész állományt? régóta mondom itten is, hogy kellene csendőrség. kegyetlen, gonosz, igazságtalan. előbb ütős, aztán kérdezős. kikből állna, kik vezetnék? budaházygyuri? vagy hogy gondolja ezt maga? mondjuk nem csak gőzt fújtatva, hanem mondjuk ha magára bíznák az ügyet.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2010.05.14. 09:55:40

@Grift: Csendőrség, bizony. Úgy, ahogy az 1800-as évek végén működött - sőt, az igazságszolgáltatást is arra vezetném. Machiavellista link duma az a bizonyos "elválasztott háom hatalmi ág": a törvényhozó és a végrehajtó hatalom eleve összeforr, az igazságszolgáltatást meg egyrészt ki kell neveznie valakinek, másrészt ugye elvileg ők nm a saját, hanem a mások törvényeiből működnek.

Vagyis: a falusi szolgabíró, vagy valami hasonló emberke rendet csinálhat, mozgathatja a csendőröket, ott helyben büntethet a tyúklopások miatt (nem ám majd a szabálysértési hatóság, hónapokkal később, és azt is bíróságra lehet vinni, ahol akár el is évülhet), sőt, a csendőr a legkisebb ellenállást is megtorolja. Nincs beszólás, nyekergés, "hámeecigáányvagyok"-ozás, mert a rendfenntartás addig terjedhet, hogy ezért is elő a kardlapot.

A nagyobb (de nem korlátlan) hatalomnak egy korlátja kell legyen: ha elbasznak valamit. Ha nem azt a cigányt verik el, akit el kellett. Akkor jöhet a felfüggesztés, lecsukás, miegyéb. Akkor pedig különösen, ha politikába avatkozik a hatóság (politikai tüntetőt verni tilos, tényleges és bizonyított garázdaság kivételével).

Ha rám bíznák az ügyet, akkor nem lenne semmi gond. Én eddigi 16 éves közszereplésem alkalmával már megmutattam, hogy nem vagyok megvesztegethető (százmilliós, milliárdos közpénzekről dönthettem, de ma is szegény értelmiségi vagyok, fizetem a részleteket), és ha eddig nem, most már nem fogom elkezdeni... Az ugyanis a lényeg, hogy támadhatatlan, valamint olyan emberkéket találjanak az ilyen feladatokra, akik meggyőződésből akarnak rendet csinálni. Viszont rám nem fogják bízni az ügyet, mert nem vagyok a Fidesz barátja (főleg azért nem, mert itt minálunk ők loptak eddig a legrondábban).

Nem kell ahhoz rendőrnek lenni, hogy valaki átlássa a disznóságot... Én paradox módon nem a milliárdos sikkasztásokat tartom igazán veszélyesnek és irritálónak - mert azok olyasmik, amiről a kocsmában bárki káromkodhat, hőzönghet, hogy az én pénzemet vették el, stb. - de valójában rendre olyanok károsulnak, akik esetleg ostobák, esetleg naivak, de mindenesetre belekockáztatnak valami első látásra értelmes embernek gyanús ügyletbe (Baumagtól sorolhatnám). Tehát bár itt nagy a kár, de a károsultak minek mentek oda...

Amikor azonban falun itt-ott már nem lehet a ruhát kiakasztani száradni: az borzasztó. Ott nem lehet élni! Ha a lopásokon kívül erőszak is van (a cigányok tolvajlásainál mindig van, ha rajtakapják, vagy ha eléggé be van rúgva, hogy bátorodjon), és az ilyen erőszak általában indokolatlanul brutális, olykor végzetes. Nos, ez nem a kocsmai hőzöngés tárgya, mert a sértett oda hónapokig el se bír menni...

A tisztán vagyon elleni (főleg nagyobb) ügyeknél egyszerű a megoldás: a római jog, a tolvaj mindig késedelmes adós. Vagyis mostanra fordítva: ha Princz mester a Postabankból elsikított 8 milliárdot, akkor választhat: visszaadja (szolid kamattal), vagy leüli 2000 forintos napi tétellel. Ha egy-két év után úgy dönt, hogy elunta, és mégis inkább visszahozza a pénzt az offshore cégből, mehet Isten hírével, kiengedem. Ha nem, hát leüli az egészet - magyarán, egyszerűen nem éri meg sokat lopni, mert ha elkapnak, nem jön ki a delikvens, ha nem adja vissza, vagyis nincs Kunos-féle antré, hogy eszetlen huzavona után leül vagy másfél évet, aztán él a suskából mint Marci Hevesen. Ha meg erőszak, akkor be a cigányt (a nem cigányt is) a sittre, a kulcsot meg eldobni jó messzire.

Jelenleg azonban ez a helyzet:
molnargoreny.blog.hu/2010/05/12/igazsagszolgaltatas_2010

suski 2010.05.14. 10:21:09

@El Topo (Sgt. Elias): no és szépemlékû Kolompár Orbánról vagy a maszopos Tóth Károlyról már elfeledkeztél?

www.origo.hu/i/0711/20071120tothkarol.jpg

greybull 2010.05.14. 10:30:41

A bűnöző akkor rinyál, ha azzal a helyzettel kell szembenéznie, hogy a rendőr, csendőr lelkifurdalás és felelősségre vonás veszélye nélkül lepuffanthatja, mint egy kutyát.
Továbbá: nagy mértékben liberalizálni kell a fegyvertartást és viselést is, valamint a magánlaksértés esetén átvenni az amerikai gyakorlatot, aki tudja miről beszélek, az érti is, hogy mire gondolok, egyébként a szlovákok már ez irányban léptek. Nem baszakodni itt, kenni a szart, jogászkodni (én egyébként jogász (is) vagyok már 30 éve, szóval tudom, mit beszélek).

Frick László Emlékzenekar 2010.05.14. 12:24:18

@Grift: Tagygyűlés volt? -Taggyűlés! Akkor miről beszélünk, megáll a vád! ( "A méret nem számít.") Att5ól, hogy a Tubesre gyalogol valaki nem ződ, ha Sólyom! Nahát! Így aztán Sólyom se podedáljon, Sólyom fideszes, taggyűlés volt, maffiavád, akkor Sólyom is maffiózó!

szempontpuska 2010.05.14. 12:25:16

@Grift: Ez a kettő így együtt, egyetlen beírásban annyira szép!!! :-)

"1. pintérről soha senki nem bizonyította be a maffia vádat."

"3. gergényit, petréteit, szilvásyt már rég le kellett volna tartóztatni. aztán ha kivertek belőlük valami terhelőt ferencre nézve, akkor lehet vinni ferencet is. "

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.14. 15:22:42

@Mr Falafel:

Szép. Mint a faszom szalmakalapban.
süti beállítások módosítása