Dühödt szocik támadtak ránk
2010. április 22. írta: Zsigmond és Péterfy

Dühödt szocik támadtak ránk

 
 Ma délután az MSZP sokáig talán utolsó izgalmasnak ígérkező lakossági fórumán vettünk részt, Gyurcsány Ferenccel, Simon Gáborral és Arató Gergellyel együtt. Maga a pártrendezvény azon kívül, hogy a bejáratnál Narancsvidéket osztogattak, sajnos nem sok izgalmat tartogatott, annál inkább az, ami utána történt.

 A rendezvény végetértével próbáltunk a volt miniszterelnök közelébe férkőzni, de erre a helyszínen nem volt módunk, Gyurcsány ugyanis pár autogram kiosztása után bezárkózott a szocialista jelöltekkel a büfébe. Persze nem adtuk fel. A természetesen szintén a helyszínen tartózkodó Gréczy Zsoltot - aki a lakossági fórumon végig Gyurcsányék mögött állt - meg akartuk ajándékozni a hátizsákunkból elővett, szerkesztőségünk saját készítésű Gyurcsány Ferenc-maszkjával, ám ezt ő elhárította, mondván nem fogad el csak úgy ajándékokat.

 Mi ekkor úgy döntöttünk, a szocialista szimpatizánsok között osztjuk szét a maszkokat, de mielőtt ezt megtehettük volna, egy néni kérdőre vont minket, hogy mégis, mik ezek. Meg hogy tépjük szét őket. Kérdeztük, nem kér-e egyet, de nem kért. Ezután gondoltuk, vegye el, aki akarja, így tettünk ki párat a környező kerítésekre és bokrokra. Kapós volt a Feri-maszk: egy Magyar Szocialista Párt feliratú vörös dzsekit viselő fiatal lány először csak nézegette, majd gyorsan el is vette a kerítésről, hogy dzsekije alá rejtse. Talán körbe is pillantott előtte, látja-e valaki, mit csinál.

 Mikor két maszkkal a kezünkben visszaértünk a lakossági fórumnak helyt adó épület elé, már csak néhány kisebb csoportnyi szimpatizáns állt ott. Dohányoztak, beszélgettek, látszólag jól érezték magukat. Közben mi a járó motorral Gyurcsányra váró Audikat nézegettük. Feltűnt közben egy rendőrautó is, néztük, nem a Gyurcsányt viszik-e el esetleg, de nem, még nem. Szóval sétálgattunk, a Gyurcsány-maszkot tényleg diszkréten vittük magunkkal, próbáltuk rejtegetni (ez kifejezetten szar érzés volt, mármint hogy ott van a kezünkben az Arc), semmi provokatív szándék nem volt bennünk a szoci szimpatizánsok irányába.

 Ekkor azonban öt-hat középkorú szocialista szimpatizáns dühödten odajött hozzánk, hogy húzzunk el, de gyorsan, meg hogy mit nézegetjük mi a kormányzati autókat. Megpróbáltuk felvenni videóra az eseményeket, de egy, valószínűleg még mindig az Igen-igen és a Gyurcsány-beszéd hatása alatt álló néni lökdösve és ordítva adta tudtunkra, hogy tényleg jobb lenne, ha most azonnal elmennénk innen. Pár bácsi eközben a fejünkhöz vágta, hogy mocskos senkiházi szarfaszú húgyagyú fattyak vagyunk, egyébként is van-e anyánk, és ha van, akkor nekünk bizony a kúrva anyánkat, így, hosszú ú-val.

 Ezt már nem nagyon tudtuk mire vélni a demokratikus oldal szavazóitól. Próbálkoztunk azzal, hogy hagyják abba, mert azért ez bőven kimeríti a szóbeli becsületsértés fogalmát. Nem nagyon értették meg, egyébként is, köcsög fasszopó fideszes provokátorok vagyunk. Holott csak álltunk, kezünkben két Gyurcsány-maszkot tartva.

 Ezek már saját vezérüktől is félnek, nemhogy az Orbántól.


 Alább a Gyurcsány-fórumról készült videó, sajnos a támadásról csak egy nagyon rövid részt sikerült megörökítenünk, annyira be voltunk szarva.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr781943549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hawkeye 2010.04.23. 11:30:05

Ideírt már az összes maszopos szavazó? A Societas is mind megvolt?

Elég kevesen maradtatok.

Jövő vasárnaptól meg tele lesznek a templomok... :)

borovi 2010.04.23. 11:37:20

Azt hittem a kép alapján, hogy Juszt László vagy Orbán Viktor álarc

FlybyWire 2010.04.23. 11:38:54

@Steppenwolf: "Tudhattátok volna, hogy ezek a nyuggerek mind fanatikus hardcore szocik, és nem a humorérzékükről híresek."

Érdekes, én meg azt figyeltem meg, hogy a humorérzék és az intelligencia egyenesen arányosak... érdekes :)

FlybyWire 2010.04.23. 11:40:46

@FlybyWire: (az erre való reagálásokat megelőzően): az agresszió és az intelligencia viszont pont fordítottan arányosak. Az okos ember nem üt, hanem kiröhög :D

molaris 2010.04.23. 11:46:25

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Nagy élmény kehet ilyen helyekre járni.XCXCXC

Táncolj Törő! 2010.04.23. 11:50:27

@drukkker: Igenis nem jópofa! Igenis "meghaladja a jóizlést"! Értettük elvtárs! Kuss, balra át, máris deportáljuk magunkat! Minek élsz még, te bolsevik állat?

Táncolj Törő! 2010.04.23. 11:52:26

@parttalan: Talán mert van humorérzéke, és semmilyen törvény nem tiltja.

eremita 2010.04.23. 12:00:47

@Táncolj Törő!: Persze, hogy nem tiltja semmi, még humoros is lehet, de ha lejáratásra használják - mint ez a cikk is mutatja - akkor más megítélés alá esik.
De hát megszokahattuk ezt már Magyarországon:
- Most FIDESZ korszak van, a középosztály boldogan Viktorozik.
- amikor Kádár korszak volt a középosztály boldogan Kádározott
- amikor nyilas korszak volt a középosztály boldogan zsidozott
- amikor Rákosi korszak volt a középosztály boldogan kulákozott

Persze most felháborítónak tartják ha valaki ezt leírja és úgy ahogy van letagadnák, mint a jó házból való tisztességes kislány terhességét.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.23. 12:16:26

Odamentek provokálni a frusztrált szocikat, azt írtok egy nagyszerű cikket, hogy milyen frusztráltak a szocik, mert felülnek a provokációnak.

Mindig csodáltam a jobboldal, különösen a Reakció és a Mandiner eleganciáját.

Csülök 2010.04.23. 12:21:08

Nagyon ügyes!
Nyilván meg lesz ezekért a hála srácok! Bodoky Tamás cenzúrázásáért, a provokációkért, a seggnyalásért...
Biztos megéri, bár például Új Péterről sosem gondoltam volna korábban. :(

Rockyforever 2010.04.23. 12:22:39

Fel kell egy ilyen rendezvényre ám fegyverkezni, szatyorral, bottal, kis táskával, járókerettel...

Gazz 2010.04.23. 12:26:41

"Fasszopó fideszes provokátorok vagyunk"
Ebből a fideszes nem tuti, a többi megáll.

IQ bajnok 2010.04.23. 12:26:55

Jaj a legyőzötteknek! Csak dicsérni tudom az ötletgazdát. Bemutatkozott, bemutatta, amit képvisel. Tökös, belevaló gyerek.

MSZP-s politikusért nem tenném, de az ötletet jutalmazandóan én saját felelősségre szívesen pofán csaptam volna, és akkor sírhatott volna nagyobb posztban, hogy a komcsik már püfölik tehetetlen dühükben a nemes győzőket!

Jelszava: "Mindig van lejjebb!"

astor12 2010.04.23. 12:28:42

"stratez 2010.04.23. 10:14:52
Én úgy tudom, hogy az I. kőbányai munkásőrzászlóalj bajtársi találkozója volt csak lakossági fórumnak álcázva. Ehhez képest olcsón megúsztátok... "
Tényleg az volt,Te is ott voltál felismertelek!Te voltál a szakasz parancsnokunk.....-.)D.

Táncolj Törő! 2010.04.23. 13:00:33

@eremita: Tökéletes! Mi az a középosztály? Ez vmi korábbi foximaxis tankönyv anyaga? Osztályharc, elvtársam, osztályharc! Add kölcsön az időgéped! :)
Komolyan: azért a"középosztály" mindig erősen polarizált volt, lásd Horthy-korszak, oder 56... Ez így nagyon erőltetett.

herbert 2010.04.23. 13:08:00

@Steppenwolf: azért az exmunkásőrök egy ideje már Jobbik gyűlésekre járnak.

Egyébként meg majd mindegyik tótumfaktumnak van vallásos rajongótábora, nyilván egy orbán/kósa/morvai/vona stb. maszk sem aratna osztatlan sikert a megfelelő helyen és időben osztogatva. Talán csak az LMP kivétel, nekik még nem nagyon vannak közgyűlöletnek örvendő ARCaik. De minden bizonnyal lesz legalább kettő-három idővel:)

bécika 2010.04.23. 13:10:29

Mondjuk tudnék mesélni a másik oldalról, amikor önhibámon kívül mszp-s molinókat kötöztem fel az oszlopokra, elég sok seggfej hazaárulózott le. Pedig csak a munkámat végeztem. :(

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.23. 13:17:25

Egyszer én is ki fogom próbálni, milyen lehet kommancs nyuggereket provokálni. Legalább azért, hogy ha van egy többé-kevésbé nyugis választás, azért tudjam habosítani a szart. Nem fog zavarni, ha nem vagyok vicces, azért meg fogom próbálni úgy kipostolni, mintha tényleg nem arról szólna a cikkem, hogy ráérős öregembereket játok szopatni, és megpróbálom őket nevetségessé tenni, amit hepciáskodnak. És nem, egyáltalán nem fogom szégyellni magam.

És remélem a blog sem, ahol ez megjelenik majd, gondolom a keresztény-konzervatív erkölcsök jegyében.

is 2010.04.23. 13:19:40

@Sir Kommentor: "Kórházak? Nem (a vizitdíj NEM reform)"

eü: Gyógyszergazdaságossági törvény, kórházösszevonás, vizitdíj, többiztosítós eü. így együtt sem reform? mindegyikat megcsinálták, csak a FIDESZ visszavonatta egy népszavazással egy részét.

ha most nincs, és bizony szerintem is még csinálni kell, akkor azt a FIDESZ népszavazásnak köszönhetjük.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.23. 13:19:58

@hawkeye: "Jövő vasárnaptól meg tele lesznek a templomok... :)"

Miért, ott rendezik a következő árvaházi swingerklubot? Nem egyházi személyeknek belépés csak 12 év alatt?

zala 2010.04.23. 13:21:58

na akkor elárulom miért rágtak be rátok a demokráciaféltőrettegők: azért, mert Gyurcsánynak nevezve Veresjani maszkot akartatok rájuk sózni.
azért ez már valóban provokáció!
há mé? há nem? naugye!

Táncolj Törő! 2010.04.23. 13:25:10

@zala: Tényleg. Ez tényleg a Veres tesó... Itt a gond. Legközelebb Hagyó tesósat vigyetek, azt nem lehet összekeverni.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.04.23. 13:31:20

"Pár bácsi eközben a fejünkhöz vágta, hogy mocskos senkiházi szarfaszú húgyagyú fattyak vagyunk."

Na, végre valami tagadhatatlan is megjelenik az írásban! Bár az a pár bácsi így is alulértékelt.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2010.04.23. 13:35:33

"Nem nagyon értették meg, egyébként is, köcsög fasszopó fideszes provokátorok vagyunk. Holott csak álltunk, kezünkben két Gyurcsány-maszkot tartva."

Bocs, de ti tényleg fideszes provokátorok voltatok. Ennyire nem veszitek észre magatokat?!

eremita 2010.04.23. 13:47:30

@Táncolj Törő!:
A hozzászólásod önmagadat minősíti. Ha nem tudod mi az a középosztály és azt valami ódivatú, netán marxista kategóriának tartod, akkor talán neked kellene újból iskolapadba ülni nem nekem. (Egyébként Marx-ot minden valamire való közgazdasági egyetem tanítja, úgy hogy ez sem kellene szégyelnil)

Mindig elnéző mosollyal olvasom az olyan hozzászólásokat, melyek szerzői egy adott témában társaságban megszólalni sem mernének, itt pedig ontják magukból a sületlenségeket. Könnyen megtehetik anonim mivoltuk megóvja őket a nyilvános közröhejtől.

uhhh (törölt) 2010.04.23. 13:48:11

ámerikában miért nem provokáció egy obama álarc?akár a kampány alatt sem?

Táncolj Törő! 2010.04.23. 13:51:42

@Pók: Mit kellene észrevenniük? Ott áltak két álarccal. Egy szót sem szóltak, bár a szabad véleménynyilvánítás joga lehetővé teszi. Nagyon jó kis teszt volt ez. Láthatjuk: ha a szocik szavazói megtehetnék, ha nem félnének a következményektől, egyszerűen agyonvernék azokat, akik nem értenek egyet velük, vagy Urambocsá' viccelni mernek. Jobbik-analógia...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.23. 13:59:17

@Táncolj Törő!: hazucc geca.
Mert nem csak hogy egy szarosfaszó hülyegyerek vagy tág ánusszal, de még fideszes is.
Mert az anyád kúrva volt, nem szeretgetve.

A szerző leírta, hogy provokatív szándékkal ment oda és osztogatni kezdte a roppant vicces ajándéktárgyait.

Táncolj Törő! 2010.04.23. 14:02:26

@eremita: Kedves vagy. Elég régen végezhettél a Közgázon. Ahhoz manapság már nem kell egy apró szociológia szigorlat sem, hogy tudd, Weinertől Dahrendorfon át Móricz Miklósig SOSEM tárgyalják koherenciában a középosztályt. Erre utoljára Marx volt képes, és talán Németh. Meg te. :) Esetleg Utasi Ágnesnél ennek utánanézhetsz. Persze, nyilván nem fogsz.

Táncolj Törő! 2010.04.23. 14:05:38

@kolbászoszsömle: Építed a szoci közképet! :) "Osztogatni kezdte a roppant vicces ajándéktárgyait": igen, meg kell lincselni! Kétségtelen!:)

elfelejtette 2010.04.23. 14:06:30

@kolbászoszsömle: En is fideszes vagyok, attol meg szamomra nyilvanvalo, hogy provokacio egy ilyen zartkoru szektaban megjelenni Gyurcsany alaarccal, es ezzel a Mandineresek is nyilvanvaloan tisztaban voltak. Tomcat is "csak" megjelent itt-ott, ilyen-olyan poloban, aztan csak sikerult verekedest kiprovokalnia. Ez ugye azert lehet hasznos, mert utana konnyu eljatszani az aldozatszerepet.

Persze azert egy sotet sikatorban en is szivesen megagyalnam Ferit. Ezt akar provokacianak is veheti!

bgp 2010.04.23. 14:06:51

@Zsigmond és Péterfy: Nane! Csináld ezt meg bármelyik párttal. Mindenhol hasonló lesz a reakció. Max. valahol verést is kapnál.

FlybyWire 2010.04.23. 14:10:41

@bgp: Ez így van. Mi ebből a tanulság? Pártrendezvényekre agresszív, humortalan bunkók is járnak, szép számban. Bármelyikére :)

gyz 2010.04.23. 14:12:31

@Táncolj Törő!: akkor elmondom, mert újnak tűnsz itt:

van a mandinernek néhány aktivistája, aki hamisítatlan fidelitas, új baloldal, stb, vagyis pártifjúságiszervezetes humorérzékkel rendelkezik. tudod, ez az a humorérzék, ami vicces matricák, vicces jútyúbos videók, még viccesebb utcai performanszok és szíjjártói/cuslági magaslatokban repkedő humorbonbonok formájában manifesztálódik.

ezek így vagánykodnak, majd utána kiraknak egy videót, hogy milyen faszagyerekek, mindenki más meg milyen hülye. amolyan polgári indexesek.

komoly konfrontációra azért sosem kerül sor, nagyon jól megválogatják, hogy kivel merjenek vicceskedni.

aztán van még néhány más mandineres is, ők meg olyan hülyék, hogy képesek az agyukat produktív dolgokra használva értelmes írásokat közölni.

gyz 2010.04.23. 14:14:22

a polgári szó természetesen idézőjelben értendő

FlybyWire 2010.04.23. 14:15:13

Az persze tény, hogy frusztrált, nem túlságosan értelmes, humortalan öregembereket hergelni nem egy nagy teljeseítmény :)

elfelejtette 2010.04.23. 14:16:32

@gyz:

"aztán van még néhány más mandineres is, ők meg olyan hülyék, hogy képesek az agyukat produktív dolgokra használva értelmes írásokat közölni."

Egyebkent tipikusan ezek azok a bejegyzesek, ahol keves komment keletkezik. :D

Táncolj Törő! 2010.04.23. 14:21:23

@gyz: Köszönöm, köszönöm, minden újnak kincset ér a segítség! Amúgy ez nem preferencia-függő nálam, anno Paizs Miklós performanszát is elismeréssel figyeltem. Az uszulás a gáz. Én simán felvettem vna az álarcot és oda csoda. Erre gondoltam, de mindegy, biztos rosszul közelítem meg.

hazug fidesznyik (törölt) 2010.04.23. 14:22:20

posztolók: "egyébként is, köcsög fasszopó fideszes provokátorok vagyunk. Holott csak álltunk, kezünkben két Gyurcsány-maszkot tartva."

Mér, nem azok vagytok?

"Feltűnt közben egy rendőrautó is, néztük, nem a Gyurcsányt viszik-e el esetleg, de nem, még nem."

Hát ez sem provokatív, egyáltalán. Teljes mértékben semlegesek vagytok...

Különben elolvastam ezt a szar posztot, de kétlem, hogy akár a fele is igaz. Nem jött össze nektek a szenzáció. Ha okosak lettetek volna, akkor Orbán-maszkot visztek magatokkal.

"Ezek már saját vezérüktől is félnek, nemhogy az Orbántól."

Ezt a következtetést minek alapján vontad le? Talán fejbe vertek valamivel? Eléggé ütődött mondat.

BandW (törölt) 2010.04.23. 14:24:20

Télleg mekkora humor a durván egybites "gyurcsányozás".

Utána meg megy az ájatatos szemforgatás.
:)))

Egyszerű bunkóság volt, lássuk be.
Viszont bunkónak lenni is állampolgári jog, ahogy itten valaki fentebb megjegyezte.

gpetersz 2010.04.23. 14:25:00

Hű de kemények voltatok. Aztaaaa! B+

BandW (törölt) 2010.04.23. 14:27:41

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Mert mostanság a fideszesek nem frusztráltak.
Anno meg a 2002-es buktánál meg kábé ugyanezt kaptad volna egy orbán álarcért.

Nem igazán jópofi dolog nevetgélve rugdosni egy sebeit nyalogatót.

eremita 2010.04.23. 14:37:11

@Táncolj Törő!:
Mivel az általad citált tankönyvek nem írják így talán ilyen kifejezés nincs is és nem is használják?
Ne röhögtess.
Olvass el egy találomra kiválasztott politikai, gazdasági újságot, tucatszámra fogod benne ezt a kifejezést, hogy "középosztály találni. Talán akkor a magyar újságíróknak, politológusoknak, közgazdászoknak stb. is mondd el, hogy ilyen nincs, nehogy hülyén haljon meg az a sok olvasott ember.
Tipikus példája vagy annak, aki hogy ha nem akar érteni valamit akkor nem is fog. (a szigorlatoddal meg kitörölheted a segged)

ki kicsoda 2010.04.23. 14:44:08

... semmik voltatok és azok is maradtok örökre. Teljesítmény nélkül, még Orbán s(tojás)nyalójának lenni sem lehet.
Bugrisok.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.04.23. 14:44:14

Biztosíthatunk mindenkit, hogy ha Orbán legalább negyedannyira elkúrja, mint Gyurcsány, s bónuszként még ő is közénk lövet, akkor egy-két év múlva Orbán-maszkban fogunk ugrálni a Polgári Magyarországért Alapítvány nagyrendezvényein.

Táncolj Törő! 2010.04.23. 14:53:35

@eremita: Kizárólag közgazdasági terminológiában használják önállóan. Te nem erről beszéltél.
"tucatszámra fogod benne ezt a kifejezést, hogy középosztály találni."
Igen, ahogyan például a "gépjármű" kifejezést is, amely pontosan ennyi relevanciában bír az általad írt kontextusban. Mindegy. Én nem értem, mert hülye vagyok. Látom, te bölcs vagy. :)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.23. 14:55:25

@Táncolj Törő!: Mé' nem hazudtál, amikor azt állítottad, hogy csak álltak ott és néztek?

Tudod, az elegancia az, ami hiányzik. Az az esszenciális különbség, ami egyből feltűnik egy önmagára adó ember és egy kimosakodott tróger között.

Ha ezt nem észleled, ha szerinted is teljesen rendben van odamenni az ellenfélhez és azt mondani neki, hogy bibibí mi győztünk és készítettünk karikatúrát a ti elkúrótokról, azt itt sikonyálni, hogy jajistenem ezek a bunkók elküldtek a kurva anyánkba, akkor te is egy intellektuális aljanép/infantilis kis ratyimatyi vagy.

Mert az lehet, hogy én bemutatom, hogy a szoci tábor (hehe, én lenni szoci tábor) le tud menni kutyába, _én_ nem írok posztot arról, hogy mekkora egy lúzer gonoszkodó kárőrvendő vagyok.

hiba 2010.04.23. 15:03:46

bazmeg. miért kell ilyeneket csinálni.Semmivel sem vagytok jobbak egy raklap ifjúszocinál. ez a poszt és a témája siralmas.

Táncolj Törő! 2010.04.23. 15:06:07

:) Az "intellektuális aljanép" pejoratív? Nézd, ez szerintem nem csupán a gonoszkodó kárörvendésről szól. Ha bárkit fizikai inzultus ér egy ilyen szituációban, az durván minősíti az adott közeget. Paizs Miklós emlékezetes táblás "provokációja" a tilos előtti demonstráción pontosan egy ilyen kísérlet volt. Én a magam részéről nagyon örültem, hogy nem bántotta senki, mert az a közeg, az a demonstráció így jól vizsgázott. A fenti nem. Ennyi. Ha én láttam/láttattam ebben többet, akkor bocs.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.04.23. 15:52:01

@BandW: Mi már rég nem olvasunk semmit, csak írunk.

BandW (törölt) 2010.04.23. 15:52:40

@Táncolj Törő!: Ez bezony pusztán a gonoszkodó kárörvendésről szól.
Pont annyira intellektuálisan humoros, mint elmenni a nemszeretett szomszéd betegágyához, vegyülni a rokonok között, és vicceseket mondani az orvosi műhibákban meghaltakról.

Bell & Sebastian 2010.04.23. 16:17:59

A kommunista tudatát küldetéstudat helyettesíti. Tőlem mehet mind.

tölgy1 2010.04.23. 16:20:10

@BandW: a hasonlít stimmel, ha egy komancs haldoklik, ami egy virtigli materialistának nem lehet komoly gond.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.23. 16:27:00

@Táncolj Törő!:

Az intellektuális aljanép kifejezés egy pejoratív jelző.

Olyan emberre szokták alkalmazni, aki nem a saját tetteiért vállal felelősséget hanem azt lesi, hogy a másik nagyobb bunkó-e, mint ő.

Viszont Te nem válaszoltál a kérdésemre: Miért hazudtad azt, hogy csak álltak és néztek, amikor álarcot osztottak és bratyizni próbáltak?

Bloodscalp 2010.04.23. 17:49:12

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: szerintem ha orbán 2x annyira kúrja el, ti azt sem fogjátok elismerni:) szóval az ilyen ígéreteknek nem so értelme van...és ilyen esetben inkább a tojás/narancs dobálok közzé illenék majd beállni

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.23. 18:57:35

Izgi lehetett, de azért remélem ti nem mentek el 36 évesen nyugdíjba :)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.04.23. 19:47:12

@Bloodscalp: Akkor majd legalább nem érzed kényszerét annak, hogy minden írásunkat elolvasd.

legeslegujabbkor 2010.04.23. 20:54:50

Nem kellett volna elfutni. Mondhattátok volna, hogy csak egy fehér tablettát fogadtatok el valakitől.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.23. 21:42:19

Ennyi bedühödött harcinyugger közé menni és csak pár hevenyészett gyurcsók-maszk szolgál fegyverül.... nem kis bátorságra vall. Elismerésem!

BandW (törölt) 2010.04.24. 11:06:37

@tölgy1: Miért is nem lehet gond neki vagy a hozzátartozóinak?

szubjektiv 2010.04.24. 12:00:25

"Feltűnt közben egy rendőrautó is, néztük, nem a Gyurcsányt viszik-e el esetleg, de nem, még nem."

Ez mindent vitt nálam:)))

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.24. 14:59:09

@BandW: Mert a virtigli materialista nem jut a pokolra, ellentétben a hívővel, akit Isten az ő nagy kegyelmében a huszadik-huszonegyedik századi életvitelével biztosan oda küld.

tölgy1 2010.04.24. 15:07:24

@BandW: egy materialista szerint nincs lélek. A halál csak annyi, hogy az anyag átalakul, a szerves lebomlik szervetlenné. De mivel csak szén és hidrogén, oxigén és hasonló atomok keverékei vagyunk, a halállal csak ezek összekapcsolódása változik meg.

Ha igazán ésszerűek lennénk megennénk a halottainkat, ahelyett, hogy elégetjük vagy elássuk őket. De a fejlődés megállíthatatlan.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.24. 15:20:05

@tölgy1: A materialista szerint is van éntudat és ez az éntudat megszűnik az idegrendszer összeomlásával.
Egy materialistának a halál fájdalmasabb veszteséggé válik ezáltal, mint egy hívőnek, aki abban a téveszmében leledzik, hogy majd a Mennyországban, vagy a Pokolban, vagy egy következő életben találkoznak a szeretteikkel.

A hullát meg a virtigli materialista azért nem eszi meg, mert betegségeket terjeszt.
Az emberevés általában szakralitással társul. PL. a keresztények kannibalisztikus hagyományai mind a mai napig jelen vannak a rituáléikban.

Szóval igen, a fejlődés megállíthatatlan. Már csak úgy csinálnak, mintha embert ennének, de már nem teszik, és előbb-utóbb ezt az "úgy csinálok, mintha" undorító szokását is elhagyják...

tölgy1 2010.04.24. 16:09:16

@kolbászoszsömle: ja, én következetes materialistára gondoltam, nem az egyszerű antiklerikális ballib harcosokra.

Az éntudat viszonylag modern. Maradjunk a a tudatnál. A tudat, ha csak kémiai, azaz anyagi folyamatok terméke, akkor mi az értéke? Egy kémcsőnyi lötty miért értéktelenebb egy tudatnál? - materialista szempontból.
Egyáltalán, hogy lehetséges, hogy az atomok bizonyos összekapcsolódása reagál magára "gondol valamit"? És ha ez lehetséges, miért kapcsolódnak így össze az atomok néha, máskor meg nem?
Létezik egyáltalán gondolat? Látta valaki?

Alfőmérnök 2010.04.24. 16:41:30

@tölgy1: Tény, hogy a tudatosság kérdése megnehezíti a materialisták (fizikalisták) dolgát. De az, hogy az öntudatot nem lehet "megfigyelni" (mivel szubjektív természetű), nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem fizkai jelenség. (Tehát nem túl ütős érv a dualizmus mellett.)
Ezt ismeri?
instruct.westvalley.edu/lafave/nagel_nice.html

tölgy1 2010.04.24. 17:08:02

@Alfőmérnök: kösz, nem ismerem, mindjárt elolvasom. A fazontól a "Sehonnai nézőpontot" olvastam valamikor ezer éve.

A tudat/lélek bizonyos EEG tüneteit lehet mérni, de ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy a tudat fizikai jelenség, csak azt, hogy a tudat produkál fizikailag megragadható jelenségeket.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.24. 17:10:30

@tölgy1: Ezt nem értékalapon kell szemlélni, hiszen materialistáról beszélünk.

A veszteség abban van, hogy a materialista is szeret csinálni dolgokat: pl. inni, nőzni, autózni, horgászni, olvasni és ezt nem tudja majd megtenni miután megpurnyadt.
Ezt előre tudja sajnálni, hiszen neki is képessége a modellezése a világnak.
Ugyanígy képes a fájdalmat is érzékelni, ami épp olyan kellemetlen neki, mint egy nem materialistának, vagy a gyönyört érezni, sőt, a szerelmet is.
Mindezeket attól függetlenül, hogy tudja ezekről a dolgokról, hogy okkal létező kémiai-fizikai folyamatok eredményei.

A tudattal rendelkező anyagcsoport pont attól "értékesebb" egy kémcsőnyi löttynél, amennyivel komplexebb rendszer.
A materialista szerint a rendszer kommunikációs komplexitása a gondolkozás képessége, ami oda-vissza érvényes, magyarul egy nagyon komplex kommunikációs rendszer szükségszerűen tudatos.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.24. 18:14:36

@kolbászoszsömle: Bocsásson meg, hogy beleszólok, de: "Az emberevés általában szakralitással társul. PL. a keresztények kannibalisztikus hagyományai mind a mai napig jelen vannak a rituáléikban."
Attól tartok, ez súlyos téveszme. Szimbolikus logikáról hallott? Nem kéne minden marhaságot az egyházról elhinni, amit terjesztenek. Mondom ezt én, aki nem is nevezhetem magam vallásosnak (igaz, materialistának sem.).

tewton 2010.04.24. 19:07:03

@Mihint:
szimbolikus logika?
pfejjjj!
mindenki hülyének nézett, amikor a pé-patkó-kú-nál rákérdeztem, hogy hol a ló :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.24. 19:31:01

@tewton: Asszem erre a helyes válasz: nyöhehe :-D (:-D)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.24. 19:41:20

@kolbászoszsömle: "A materialista szerint a rendszer kommunikációs komplexitása a gondolkozás képessége, ami oda-vissza érvényes, magyarul egy nagyon komplex kommunikációs rendszer szükségszerűen tudatos."
No erre kérek szépen hivatkozást, és is szeretnék ezen tudás birtokába jutni. Azt az állítást, miszerint a rendszer komplexitása összefügg a rendszer tudatosságával, valahogy eddig nem tudtam tanulmányozni :-D

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.24. 22:12:16

@Mihint: HA Jézus ember volt, AKKOR a transsubstantiatio során létrejövő szubsztanciális változás után a hívek kannibalisztikus rituálén vesznek részt.
Ha az, amit magukhoz vesznek (megesznek és megisznak) Jézus teste és vére, akkor -hitük szerint- épp embert esznek. Ennek a _neve_ a kannibalisztikus rituálé, ami során egyesülnek a totemmel.

HA Jézus nem volt ember, AKKOR persze nem.
Eme kijelentésed után viszont Te nem keresztény vagy (nem a keresztényekről beszélsz), hanem valami eretnek(ekről beszélsz).

(Kannibalizmus amúgy nem feltétlen elítélendő. Pl. ha a nőci úrinő és lenyeli, akkor az bár kannibalizmus, mégsem...)

A komplexitás-tudatosság témakörében pedig ajánlom a guglit, aki a barátod.
Ez egy kb harmincéves elmélet, ami a pszichológia-informatika border mentén materializálódott.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.24. 22:25:41

@kolbászoszsömle: A katolikus hit szerint Jézus NEM volt ember :-) Melyik "eme kijelentésem" után nem vagyok keresztény? Miután nyíltan közöltem, hogy nem nevezhetem vallásosnak magam? Vagy ez valami pótcselekvés? Kannibalizmussal kapcsolatos megjegyzéseidet betudom a szombat estének :-) Komplexitás kontra tudatosság ügyében pedig, ha ki akarsz oktatni, (főként MI szempontból) akkor korábban keljél fel, de az én Google barátomat főleg ne sajátítsad ki :-DD

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.24. 22:40:41

@Mihint:

Ajánlom figyelmedbe az alábbi weblapot:

uj.katolikus.hu/cikk.php?h=1473

Különösen ezt a részt olvasd el sokszor:

"Isten ember lett Jézus Krisztusban, közénk jött, itt élt a földön és mindenben osztozott velünk."

Az pedig, hogy a komplexitás-tudatosság összefüggését fixírozó elmélet kb. harminc éves, az nem nem kioktatási, hanem ténybeli kérdés.
A gugli tényleg a barátod. Ha valamihez nem értesz, sokat tud segíteni.
Pl. megtaníthat főzni, autót szerelni, kemencét építeni. Is.

tewton 2010.04.24. 22:47:10

@kolbászoszsömle:
Ez a kannibálos betét komoly flaw az amúgy racionális gondolatmenetekben. Ügyes próbálkozás, de flaw.

a fő probléma az, hogy itt valamiféle _egyetemes_ álláspontot (avagy TUTIt) akarsz kihüvelyezni, és azzal akarod ráhúzni a vizes lepedőt (a kannibalizmust) a kereszténységre _úgy általában_.

Közben meg nem tudod, hogy nincs _egyetemes_ álláspont. Már ezért is bukik a mutatvány.

mert
- azok a bizonyos utolsó vacsorai szavak különböző dolgokat jelentenek a különböző egyházak szerint.
- akik mind egyetértenek abban, hogy Isten és ember volt. Ráadásul inkommnenzúrábilisek az értelmezések

Vagyis: a transssubstantiatio tana csak a katolikusokat jellemzi, és csak ők beszél(het)nek eretnekekről. Te azonosítod a keresztényeket a katolikusokkal, ami típushiba, de akkor is hiba.
Ugyanígy, a "hitük szerint" kitétel is inkább afféle logikából koholt ötlet, merő szofisztika, de ez nem pótolja a tárgyi ismereteket. Hitük szerint a testet és a vért az ostya és a bor "színe alatt" veszik magukhoz. Ez a kis különbség is borítja azt, amit mondasz.

Ráadásul, ha akarom, akkor a fenti érved akár lehetne egy vulgáris radikális kálvinista érv is a katolikusok ellen, annyira unspecified.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.24. 22:48:10

@kolbászoszsömle: Úgy tűnik, tényleg nem hat Rád a szimbolikus logika elavult műfaja. Mondd miért NEKEM kéne ezt többször elolvasni? (és ami előtte meg utána van az smafu?) Vakhitet feltételezel rólam, és egy 30 éves TUDOMÁNYOS dogmát olvasgatsz közben rám? Lehet, sikeres beszólogató vagy a blogokban ott, ahol tudatlan/tájékozatlan mémekkel vívsz, de ez most itt nem megy. Embertársam, semmi gond. Nincs az a tudás, amit meg ne szerezhetnél, ha nagyon akarod, és ha elég szívós vagy hozzá :-D

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.24. 23:14:20

@tewton: A keresztények és a keresztyének megkülönböztetik egymástól magukat, így én sem teszek másként.

A katkók márpedig kereszténynek nevezik magukat. És hisznek abban, hogy Jézus ember volt, ahogy abban is, hogy amit esznek, az Jézus teste, amit isznak, az Jézus vére.

Ha Jézus ember (is) volt, akkor a testének evése, vérének ivása kannibalizmus, hacsak a hívek nem nememberek. Definíció szerint.
Rituális fogyasztása pedig definíció szerint kannibalisztikus rituálé, még akkor is, ha csak a "színe alatt" (ez vajh mit jelenthet? Nincs is benne a borban és a kenyérben Jézus?) fogyasztják.

@Mihint:
Nézd, ha elolvastad volna a zárójeles rész is, akkor nem azon szajkóznál, hogy nem is vagy keresztény, hanem megértetted volna, hogy
a) nem hiszem el ennek az igazságtartamát;
b) ennek ellenére fenntartottam annak a lehetőségét, hogy tévedek Veled kapcsolatban és igazat mondasz, csak tudatlan vagy, így felhomályosítottalak róla, hogy a keresztények szerint Jézus ember volt volt, és a vérét isszák, testét eszik.
Akármit is gondolsz erről a dologról, ez kb annyira igaz, mint az, hogy New York Amerikában van.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.24. 23:22:39

@kolbászoszsömle: Értem én, mit akarsz mondani, tudatlanságomat sincs okom rejtegetni:) de azért ne hülyéskedjél már csak azért, hogy mindenben neked legyen igazad látszólag. Védekező pozícióba való szorításom szándéka pedig részedről inkább mulattató. Jól is eshetne így estére nekem, aki ugyebár csak ezzel szórakozik, de sajnos nem csak erről van itt szó. Műveltséged szükségképpen hiányos, mint ahogy az enyém is. Figyelmen kívül hagytad a szimbólumok jelentőségét, ez hiba volt, mert segíthetett volna abban, hogy pl. Krisztus testének és vérének fogyasztása a keresztények részéről miért nem a kannibalizmus ősi hagyományának folytatása. Ha gondolod, beszélhetünk róla :-D

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.24. 23:23:15

@tewton: Mellesleg nem értem igazán, hogy mi a probléma azzal, ha azt mondom róla, hogy kannibalisztikus rituálé, ha egyszer az?
A viz nedves és kék az ég, a nők titkolóznak...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.04.24. 23:37:10

@Mihint:
Antropológiai értelemben az úrvacsora egy kannibalisztikus rituálé. A halotti tor is - egyes értelmezések szerint.
Ezzel nincs semmi gond, ez mögött nincs -alapvetően- értékítélet.

Az, hogy engem undorít, az meg más kérdés. A kocsonya is, mégis megeszem, mert szeretem.
Az uborkát viszont utálom, és örülök, hogy utálom az uborkát, mert ha nem utálnám, akkor megenném, pedig utálom.

Ez az egész onnan indult, hogy a materialisták Tölgy szerint megennék a halottaikat, az én állításom viszont az volt, hogy egy materialista nem enné meg a halottat, mert az betegséget terjeszt, különben pedig a halottevés általában spirituális tevékenység. A spirituális tevékenység során a szimbólumoknak mellesleg nagy jelentősége van: megenni a szemét, agyát, szívét, nemiszervét az ellenségnek jelentést hordoz, nem pedig nettó táplálékbevitel.
Ugyanígy jelentést hordoz az Úrvacsora is, csak ott nem csak a hatás lesz szimbolikus, hanem az elfogyasztott "test" és "vér" is.
Ám pont a szimbolizmus miatt marad kannibalisztikus rituálé, hiszen a rituálé jelentése: amikor az ostyát megeszem, megeszem Jézus testéből eszek és ezáltal megtisztulok, eggyé válok vele.

tewton 2010.04.24. 23:46:01

@kolbászoszsömle:
a keresztények vs keresztyének védhető, de az előbbi nagyobb halmaz, a szűkebb protestáns médián kívül őket is ált. keresztényeknek nevezik, mint pl. itt is.

Az, hogy a katolikusok mit hisznek, az egy konkrét értelmezésből következik. A katolikusok abban is hisznek, hogy _két szín alatt_ van jelen a test és a vér. Ha definiciókról meg "hitük szerint"-ről beszélsz, nem korrekt kihagyni azt, ahogyan ők maguk definiálják a dolgot. A "két szín" ennek része.

Ennek a jelentésén meg nem töprengeni kell, hanem megnézni egy könyvben vagy az interneten, többszáz éve ki van dolgozva az elmélet. Pl. itt:
www.depositum.hu/valosjelenlet.html

Re: "kannibalisztikus rituálé": a testi érzékeknek nem jelenlévő, csak hittel felfogható test és vér befogadása azért eléggé feszegeti a "kannibalizmus" definicióját, nem?

Persze lehet azt mondani, hogy "nem úgy kannibálok", meg hogy "kannibalizmus" igazából sokféle van, blabla. De szerintem még egy épeszű ateistát se tudsz meggyőzni arról, hogy az ostya és a vizes bor fogyasztása (mert a hitetlennek ennyi a dolog) kannibalizmus lenne :)

sok szofista hűhó, és végül sokkal nagyobb meló megvédeni a kannibálos álláspontot, mint elismerni, hogy csak egy jól hangzó hülyeség. szerintem legalábbis.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.25. 00:05:10

@kolbászoszsömle:

Nem mindegy az neked, ha te nem hiszel benne, hogy a katkók mit hisznek? Én például soha nem pörgök a tibeti buddhista rituálékon és nem próbálom a tibeti buddhistákat meggyőzni arról, hogy mekkora idióták. Szerintem emögött a hívőf*kázás, és általában a harcos ateizmus mögött, valami extrém nagy irigység dolgozhat. Ahogy Hamvas Béla írja:

"Amikor az ember materialistává lesz, más szóval, amikor az ember azt kezdi hinni, hogy a világ anyagból lett és van, és ehhez az anyaghoz ragaszkodik és belekapaszkodik, és az anyag számára komolyság, környezet, vágy, vallás, akkor az ember homályosan megérzi, hogy ő is ilyen lehullott és kiokádott, leporlott és összetört, csatornába és szemétdombra került valami. A természet spirituális erőivel való kapcsolatról lemondott, a kozmoszról levált, irtózatos katasztrófa következtében megállott csökevény. Szellemi vonatkozását elvesztette, ezért visszaképződik és elsüllyed. Ebben a felfogásban világossá válik, hogy a modern primitív csőcselék miért materialista, és miért kell, hogy az legyen."

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.25. 00:11:56

@kolbászoszsömle: Ebben, amit mond van valami igazság. Csak csupán nem számol a katolikus egyház 2000 év alatti szükségszerű torzulásaival. MOST lehet hogy ezt gondolják - talán - a hívők úrvacsorakor. Undorodását is megértem ennek kapcsán. Miért gondolja azt, hogy ez (volt) az eredeti szándék? Úgy egyáltalában komolyan gondolja, hogy egy Jézus-szintű EMBER ilyen nyaktilót adott volna saját híveinek? Csak kíváncsiságból.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.25. 00:37:05

@bbjnick: Caritas, Drága bbjnick :-D Kedves Testvérem, melyikőnk tudja mit hoz a jövő? Üdv. Misi

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.25. 00:52:56

@Mihint:

Ha már Caritas:-)

Először is:

Jn 14.10
Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van.
Jn 14.11
Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek.

Ugyanakkor:

1375 E szentségben Krisztus a kenyér és a bor Krisztus testévé és vérévé változása által válik jelenvalóvá. Az egyházatyák határozottan állították az Egyház hitét abban, hogy Krisztus szavának és a Szentlélek tevékenységének hatékonysága van ezen átváltozás végrehajtására. Aranyszájú Szent János így nyilatkozik:

,,Nem ember az, aki megteszi, hogy az adományok Krisztus testévé és vérévé váljanak, hanem maga Krisztus, akit értünk megfeszítettek. A szavakat kimondó pap Krisztust jeleníti meg: de az erő és a kegyelem Istené. Ez az én testem -- mondja. Ez a szó változtatja át az áldozati adományokat.'' [Aranyszájú Szent János: De proditione Iudae homilia 1, 6]

Szent Ambrus pedig ezt mondja erről az átváltozásról:

Legyünk meggyőződve arról, hogy ,,olyan dolog áll előttünk, amit nem a természet alakított ilyenné, hanem az áldás konszekrálta, és az áldás hatékonysága meghaladja a természetet, hiszen az áldás erejéből éppen maga a természet változik át''. [De mysteriis 9, 50] ,,Krisztus szava tehát, aki a semmiből létre tudta hozni azt, ami nem volt, a már létezőt ne tudná átváltoztatni azzá, ami korábban nem volt? Nem kisebb dolog új dolgokat teremteni, mint a természeteket átváltoztatni.'' [De mysteriis 9, 52]

1376 A Trienti Zsinat összefoglalja a katolikus hitet, amikor kijelenti: ,,Mivel pedig Krisztus, a mi Megváltónk azt mondta, hogy amit ő a kenyér színe alatt fölajánlott, valóban az ő teste, azért Isten Egyházában mindig élt a meggyőződés, és ez a szent zsinat újra kinyilvánítja: a kenyér és a bor konszekrációja által olyan átváltoztatás történik, ami a kenyér egész lényegét Krisztus, a mi Urunk testének lényegévé és a bor egész lényegét az ő vérének lényegévé változtatja át. Ezt a változást a szent, katolikus Egyház helyesen és sajátos értelemben transsubstantiatio-nak, 'átlényegülésnek' nevezte.'' [DS 1642.]

Hol itt a "nyaktiló", kedves @Mihint? Transzcendencia ez, a legtranszcendensebb transzcendencia, ami csak lehet.

ü
bbjnick:-)

tewton 2010.04.25. 01:03:56

@bbjnick:
juj, de zord szavakat turkált ki Hamvasból! :)

ráadásul egy észnél lévő keresztény nem dőlne be a "természet spirituális erőivel való kapcsolat"-nak, jegyzem meg maliciózusan :)

én érteni vélem a materializmust, de nem tudok vele azonosulni. heroikus, de tkp. humán perspektiva nélküli dolog, kicsit szomorú és nem igazán inspiráló. olyasmi, mint a munkásmozgalmi panteon, vagy az esős, szürke reggel.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.25. 01:10:17

@bbjnick: A "nyaktilót" nem Neked (és nem hitünknek) szántam, ezt észrevehetted :-) Amit beidéztél, azt jó viszont eszünkben tartani.)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.25. 01:13:54

@tewton: azaz: nagyon sajnálatos. (egy esős szürke reggel) El fognak lassan múlani :-DD Ha nem, akkor Isten irgalmazzon nékünk.

tewton 2010.04.25. 01:20:57

@Mihint:
azért a "munkásmozgalmi panteon" is megér egy misét
(höhö, misét, höhö)
mármint hogy ugye minden isteneknek egy templom, miközben nincsenek is istenek és nem is kell templom, és mindezt ráadásul a munkásmozgalom hőseinek... vagy ez is szimbóleum volt ?:)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.04.25. 01:30:15

@tewton: Hát, csak az átnevelő intézet, csak az jut erről eszembe.) Ki kell fújni a nagy gőzt, amit a semmitsetudás rigorozus megszerzésével oly hosszú időkig elb@sztunk. Addig is bizonyára nagyon hasznosak voltunk. S ezt esetleg még tovább is adhatjuk. Ez ám a civilizáció.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.25. 15:04:30

@tewton:

"egy észnél lévő keresztény nem dőlne be a "természet spirituális erőivel való kapcsolat"-nak" --- írja.

Igen:-) Az idézet nem is a keresztényekről szól, hanem az ateistákról:-) Az ateistákat nem speciálisan a keresztényekkel, hanem általában a nem ateistákkal hasonlítja össze. (No, "kimagyaráztam":-D)

"én érteni vélem a materializmust, de nem tudok vele azonosulni. heroikus, de tkp. humán perspektiva nélküli dolog, kicsit szomorú és nem igazán inspiráló" --- írja.

Az antikvitás materializmusa valóban heroikus. Az újkori materializmus viszont már eleve "simlis", tehát mindig is jelen volt és jelen van benne valami öngyűlölő, önpuszító elem, kriminalitás érzés, romlottság tudat.

Szerintem.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.25. 15:11:18

@Mihint:

"én az Atyában vagyok, s az Atya bennem" + "a kenyér és a bor konszekrációja által olyan átváltoztatás történik, ami a kenyér egész lényegét Krisztus, a mi Urunk testének lényegévé és a bor egész lényegét az ő vérének lényegévé változtatja át". A "lényeg" a lényeg.

Bocsánat, hogy ismétlem magam, de jól esik:-)

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása