Hogyan más a politika?
2010. április 17. írta: Redakció

Hogyan más a politika?

  Új SZDSZ? Kommunisták? Hippik? Zsidók? Esetleg Fidesz-bérencek? Még a politikusok és a sajtó véleményvezérei sem tudják hová tenni az LMP-t. A Mandiner ezért a legilletékesebbekhez, a választópolgárokhoz fordult, hogy megtudja, ki hogyan gondolkodik a meglepetésre parlamentbe jutó pártról. Zulik Ákos riportja a Mandiner híroldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr261929163

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lehet Más a Váltópárt? 2010.04.18. 13:01:15

Mielőtt a lényegre térnék, emlékezzünk picit! Amikor 1994-ben súlyos, megsemmisítő vereséget szenvedett az igazi vezér nélkül maradt MDF, akkor a '94-es választáson a Fidesz 7,7%-ot kapott

Trackback: Amit mindenki tudni akar: mennyire SZDSZ az LMP? 2010.04.17. 14:36:52

Az SZDSZ 1998-as és az LMP 2010-es eredményeit nézve komoly átfedést találunk. Az LMP-sek nagyon hasonlítanak az egykori SZDSZ-szavazókra. (Kép: vokscentrum.hu) Lendvai Ildikó hétfőn azt bizonygatta, a Fidesz kétharmadát - ugye, ugye? - csak az LMP-v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2010.04.17. 14:14:15

Választási segédlet a második fordulóra
Körvonalazódik az LMP igazi arca

- Az LMP alapítója, listavezetője, Schiffer András (1971). 1989-ben egyik tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának. 1996-ban lett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, valamint 2004 és 2008 között ügyvivője volt. Édesapja Schiffer Péter szociológus, bankszakember, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Hivatalának volt főigazgató-helyettese. Nagybátyja Schiffer János 1994-2006 közötti MSZP-s főpolgármester-helyettes. Dédapja Szakasits Árpád újságíró, politikus, köztársasági elnök, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának első elnöke.

- Szabó Tímea (Budapest, 1976) magyar politikus, a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt közös listájának vezetője. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, majd később a Harvard Egyetem jogi karán tanult. 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot. A Magyar Helsinki Bizottság adta ki minden évben a hazai menekültek sanyarú heylzetéről és a Magyarországon évről-évre fokozódó idegenellenességről, rasszizmusról és antiszemitizmusról készült jelentéseit, amin a nemzetközi sajtó aztán csámcsoghatott...

- Az EP lista harmadik helyén levő Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke, a mindannyiunk számára szép emlékeket idéző Tarka magyar felvonulás és számos más erőszak- és megkülönböztetés-ellenes megmozdulás főszervezője, és az Amnesty International munkatársa...

- a lista 5. helyén Rauschenberger Péter van, (Schiffer Andrással együtt) a Védegylet munkatársa, 1994-től 10 éven át az egykori nagykanizsai szdsz tagja.

- Szintén az LMP EP listáján szereplő Lovasi Andrást, Schiffer András barátját, a Kispál és a borz együttes frontemberét idén március 15-én Kossuth-díjjal tüntette ki a kormány.

- Richard Field amerikai üzletember, ingatlanvállalkozó (Park city project) volt az egyik (nyilvánosságra hozott) főtámogatója az LMP kampányának.

- Az LMP kampányarcai között ismert ex-SZDSZ-esek is feltűntek: Spitzer Gyöngyi Soma, Para-Kovács Imre, vagy Hajós András. Az ő nevük is fémjelezte annakidején a "Budapestnek Demszky kell" kampányt pl. ...

- Az LMP kampányfőnöke, Karácsony Gergely korábban a szabad demokrata Horn Gábor kampánystábjában dolgozott.

- Etikai vizsgálatot indított az SZDSZ Kóka János ellen, mert a párt közleménye szerint a frakcióvezető az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika (LMP) kampányát. Az SZDSZ frakciójának munkatársai, "Balogh Erika és Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között".

Kik állnak az LMP mögött? Honnan jöttek és mit akarnak?

Jött hirtelen, minden előzmény nélkül a semmiből egy kis párt, amelyről nagyon keveset lehet tudni. Vidéken jóformán láthatatlan, sokak számára ismeretlen formáció ez, meglehetősen kevés támogatóval - bizonyos médiumokban ennek ellenére a csapból is ők folynak...

Egyes témákat kínosan kerül az LMP, a választókhoz pedig csak néhány főbb üzenet jut el: átlátható pártkassza, környezetvédelem és az eddigi pártokkal szembeni elégedetlenség. Amely így első hallásra szimpatikus lehet... De kik állnak mögötte, mit képviselnek?

Fideszesek megölése, drogliberalizáció és romavédelem - ezt pártolja az LMP listavezetője

Az LMP listavezetője Schiffer András, aki 2004-2008 között a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivője volt. A liberális TASZ-t vélhetően sokan ismerik, de aki nem, annak bemutatnánk röviden. Az itt olvasható cikkből kiderül, hogy 2006-ban a Magyar Nemzet munkatársa, Lovas István pert nyert a TASZ (és Schiffer) ellen, amiért azok honlapjukon Sickratman rapszövegét reklámozták, amiben a Tilos Rádióhoz köthető rapper fideszes politikusok kiirtására buzdított.

"Orbán Viktort élve megnyúzni, Lovas Istvánt kibelezni, kiherélni, Kövér Lászlót lámpavasra kötni, Csurka Istvánt jégcsákánnyal ütni, Bencsik Andrást késhegyre szúrni, az összes Magyar Nemzetest fejbe rúgni" - ez szerepelt a szövegben. Schiffer ezügyben védte a TASZ-t a bíróság előtt Lovassal szemben. Igen, egy liberális jogvédő szerint belefér a gyilkosságra való buzdítás, és még védi is ezt a bíróság előtt.

A TASZ számtalanszor felemelte hangját a marihuána legalizálása mellett, blogjukban legutóbb pl. rezzenéstelen arccal vontak párhuzamot a hungarikumnak számító finom magyar pálinkák és a fű között, mondván ha Orbán legalizálná az otthoni pálinkafőzést, akkor ennyi erővel már a füvet is lehetne - a drogosok szerint ugyanis gombát vagy füvet fogyasztani egyenlő a pálinkázással... Az LMP, mint párt ezeket a kérdéseket kínosan kerüli és hallgat róluk, de ne gondoljuk, hogy másképp gondolkoznak ezekről: Schiffer nem azért hagyta ott a TASZ-t, mert jó útra tért, hanem mert a két tisztség összeférhetetlen volt.

A keresztényeket kiirtani akaró Tilos Rádiót reklámozza az LMP honlapja és viszont

A Tilos Rádió SZDSZ-es koszfészek, ahol rendre gyalázták a nemzeti és keresztény értékeket. "Keresztényellenes, vallási háborúzás szítására irányuló mocskolódás a Tilos Rádióban karácsony előtt" - írja a Magyar Nemzet bevezetőjében. A legbotrányosabb kijelentést azonban a HVG munkatársa, Barangó Zoltán tette a rádióban 2003 szentestéjén (!): "Kiirtanám az összes keresztényt!" Ez tehát röviden a rádió lényege.

Az LMP honlapján a Tilos Rádió hallgatását reklámozzák, a Tilos Rádió honlapján ott látható az LMP logója, tehát a barátság kölcsönös a keresztényeket kiirtani akaró adóval...

A szintén szélsőliberális, egykori SZDSZ-es (egykori, mert mára már az SZDSZ megszűnt létezni) Tilos Rádiós Bakáts Tibor "Settenkedő" pedig az LMP egyik kampányanyagában tűnik fel, mint reklámarc.

SZDSZ-alapítókból és antifasisztákból LMP-jelölt és támogató

SZDSZ-ből LMP-be. Érsek-Obádovics Nándor. Ő az, aki a Gárda ellen tüntet vagy épp antifasiszta aláírásgyűjtéseket szervez. Ma az LMP országos listájának 62. helyén található. Jól látható tehát, hogy hol kötnek ki a hasonló fazonok.

2008-ban az időközi ferencvárosi választásokon az LMP a Humanista Párttal együtt indult (és az EP-választásokon is, de mára gyakorlatilag ez a kettő eggyé vált), Érsek-Obádovics akkor a Humanista Pártnak gyűjtött kopogtatócédulát, a jelöltjük Várady Tibor volt (aki nem mellesleg a Tarka Magyar nevű felvonulás egyik szervezője volt - tudhatjuk meg a magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (!), azaz az LMBT szervezetének honlapján). Várady honlapján olvashatjuk a következőt: "A következő lakossági összejövetel december 20-án, szombaton 17 órakor kezdődik, melynek érdekessége, hogy jelen lesz a jelölt két ismert támogatója, Tamás Gáspár Miklós filozófus és Schiffer András ügyvéd is."

SZDSZ-alapító, hivatásos nácizgató

LMP-HP támogató lett belőleIgen, jól olvassák, az SZDSZ egyik alapítója, a marxista-liberális, összes magyart lenácizó, anno a Moszkva téren az épp a napokban börtönre ítélt Ártatlan Józsika mellett tüntető hírhedt SZDSZ-es Tamás Gáspár Miklós "filozófus" az egyik fő támogató. És persze Schiffer jóbarátja. Persze az LMP tudja, hogy az SZDSZ megsemmisülésének egyik fő oka az, hogy az embereknek elegük van a devianciát jelentő, pusztító, hazánkat tönkretevő liberalizmusból, ezért TGM-éket most már háttérbe szorítják. A liberalizmusról pedig nem beszélnek, ki sem mondják, inkább zöld szósszal öntik nyakon magukat, hátha úgy több embert tudnak megtéveszteni. Az SZDSZ nem vész el, csak átalakul. De vannak MSZP-s szálak is, Kazincbarcika LMP-s jelöltje, Király Bálint például MSZP-s, majd "független" polgármester volt.

gagbi-babca.blogspot.com/2010/04/kik-allnak-az-lmp-mogott-honnan-jottek.html

Rockyforever 2010.04.17. 14:54:15

Szép kis társaság az biztos, ezt nem gondoltam volna. De legalább elhatárolódtak az mszp-től, legalábbis egyelőre.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.17. 15:37:58

Libbantakat Menekítő Projekt, régóta mondogatom.

Lényegében a képlet: SZDSZ minusz korrupció = LMP. Szép dolog a becsületesség, kell is, de az életidegen doktriner értelmiségi gőg kábé annyira hiányzik, mint púp a hátunkra. A fene nagy demokrata, humánus LöMPikék se perc alatt átmentek mindenhol vagdalózó nyafigépbe, ahogy szembesültek a nehezen gyűlő kopicetlikkel. Lehet Máshogy Pampogni, ennyi az egész. Ne legyen igazam.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.17. 15:43:13

Lovasit már én is néztem az EP-s listán, hogy hát ez meg hogy kerül ide?? Aztán nem is csodálkoztam az idei Kossuth-díján. Dévényi úr sem "lemezpörgető teljesítménye" okán kapta meg pár éve.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.17. 15:48:42

No, ha itt is pörög a téma, akkor itt is "kinyilatkoztatok":-D

bbjnick bbjnick.blog.hu 2010. április 17. 15:20

Annyit jakobinusozta már itt minden "okostojás" a Jobbikot, hogy ideje volna már szólni nekik: ha jakobinust akarnak látni, akkor nézelődjenek az LMP háza táján.

Lehet örülni, utolértük Európát - Európában egy jakobinus 2010-ben úgy néz ki, mint ahogyan szegény Sch*ffer ... (és sorolhatnám őket).

A mai jakobinusok nem szifiliszesek, hanem könnyűdrogfogyasztók, nem az Ész istenasszonyában hisznek, hanem a valamiféle kollektív ökotudatban, az instant karmában vagy éppen a makrobiotikus étkezésben, hatalomvágyukat nem véres terrorban élik ki, hanem diabolikus felsőbbrendűségtudatban és perverz relativitástébolyban.

Zöld?

Akkor jó.

ü
bbjnick:-)

Bell & Sebastian 2010.04.17. 15:52:47

@neccharisnyás útonálló:
Azt csak képzeli. A Zöld Pardonban összefutnak a szálak, dobozok, filoszemiták.

Hézagpótló, már annyira hiányzott ez, hogy csak na!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.17. 15:55:07

@Bell & Sebastian:

Szép összefoglalás:-)

Azért érdemes volna még hozzáfűzni az LMP Cohn-Bendithet és az EU-"zöldekhez" fűződő kapcsolukat is:-)

ü
bbjnick

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.04.17. 15:56:01

Az LMP annak a városi liberális értelmiség pártja.

Azt nem értem, miért kell annyira félni tőlük. Lófasz az a 7,5%.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.04.17. 15:57:29

Az LMP annak a városi liberális értelmiség pártja. ---> Az LMP a városi liberális értelmiség pártja.

Bell & Sebastian 2010.04.17. 16:00:21

@bbjnick:
Na!
Ahol maga is megjelenik, vagy kitör a parasztgyalázat, vagy gyalázkodásban tör ki egy mezőgazdasági kistermelő.
El is intéztük mindkettőt, gyerünk haza.
(ossza szét!) :)))

Bell & Sebastian 2010.04.17. 16:03:20

@Elpet:
Nehéz felismerni az igazán maró iróniát, de nekem most sikerült. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.17. 16:07:23

@Elpet:

Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani! (Mt 10.28)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.17. 16:08:15

@Bell & Sebastian:

:-D

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.04.17. 16:13:16

@bbjnick:

Maga akarta, hát tessék:

"Az LMP és a Tamás Gáspár Miklós-féle marxista Zöld Baloldal színrelépésével immár két zöld párt kíván az Európai Parlamentbe kerülni, méghozzá az Európai Zöld Párt (EGP) frakciójába. A Zöld Baloldal azonban szélsőbalosokkal szövetkezik, mely az EGP számára nem biztos, hogy elfogadható. A zűr nyertese az LMP lehet, amelynek várhatóan nem kisebb személyiség, mint Daniel Cohn-Bendit kampányol majd Budapesten."

www.hirszerzo.hu/cikk.zold_zur_ep-valasztas_elott_-_cohn-bendit_az_lmp-t_erositi.102518.html
lmv.hu/taxonomy/term/3297

Csak le ne csukják! A csuklyások!
Daniel Cohn Bendit loves childrens
www.youtube.com/watch?v=VglhU8M-gUE

Szép, nagy öngól!

Kassad 2010.04.17. 16:14:19

Első ütem:
Lehet Más a Politika

Második ütem:
Lehet Meleg a Politika

Harmadik ütem:
Legyen Meleg a Politika

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.17. 16:16:47

@Elpet:

"Azt nem értem, miért kell annyira félni tőlük. Lófasz az a 7,5%."

Magnókirály uram, ismeri azt a történetet, amikor a valaha vasfüggönyt bontó, vatikánnal haverkodó Horn féle MSZP-re rátelepedett az SZDSZ nevezetű bigyula és lett belőle Barátok Közösen Vagyonosodnak, jogvédelem Mohácsi módra, Gönczovás nemzetérdekvédés és Hiller egyházbarát oktatáspolitikája...

No megeshet ez ám a Fidesszel is, ha külföldi imázsépítés kedvéért túlzásba viszi az überpolkorrekt zöldmanó spájzba eresztését.

Maga is tudja, hogy nem vagyok elkötelezett Orbanizátor, de ennek az országnak a gyanús kozmoidealizmus helyett a magyar reálpolitikára van égető szüksége. Előbb simogatom meg Kövér úr bajszának minden szálát egyenként, minthogy a cumbaja wörldpíszt akarják egyesek megint ráerőltetni a Mari néni uborkájára.

A demokrácia velejárója a tükröt állító és számonkérő ellenzék, a versengés. De nem mindegy, milyen lesz a váltópárt. Az mutyialisták halálba sodródása terepet adhat egy Jászi Oszkáros újfantaszta brigádnak. Nem működik, tudjuk. Kérdés, ők is tudják-e. Kétlem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.17. 16:27:03

@Bell & Sebastian:

Similis simili gaudet.

ü
bbjnick

kackia 2010.04.17. 16:36:55

@bbjnick: Magának nagyon rossz véleménye van a drogfogyasztókról, pedig higgye el, lehet valaki becsületes ember, jó hazafi is, miközben könnyű drogot,simlis cigarettát szív, időnként lsd-t vagy egyéb tudatmódosító szereket is kipróbál,esetleg tűvel preparált vénával ébred reggelente. :)) miként mások boroznak, söröznek, vagy stampedliket emelgetnek egy talponállóban. Még a függőséget se keverje össze a nemzet ellenességgel.
Ezekből az abúzusokból még hitvilága sem derülhet ki az illetőnek. Szerintem hihet valaki a karma törvényében miközben hisz a nemzetben. Nem következik ebből az hogy balos az illető.
Gondoljon csak Körösi Csoma Sándorra, Ő is a karma törvényében hitt,mégsem tudom elképzelni róla, hogy szembe került volna a saját magyarságával.

Nekem a raszta hajúak okoznak fejtörést.:)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.04.17. 16:39:38

@Herr SturmLiberator:

Hosszú lenne a `94-es MSZP és a mostani Fidesz közötti különbségeket elemezni, nem teszem.

Megjegyzem viszont a következőket.

A 7,5 % egy várhatóan 2/3-os Fidesz mandátumarány mellett semmit sem ér a parlamentarizmus körülményei közt. Hogy ellenzéki szerepben mennyire nem lehet az ország ügyeibe beleszólni, arra az előző években láthattunk példákat.

A `94-ben még korlátlan hatalmú, kádárrendszerből örökölt médiaelit mára elveszítette befolyását.

Ha a fentiekben leírtaktól tart, akkor maga nem az elempétől tart, hanem a Fideszben nem bízik. Ez két különböző kérdés.*

Én az április 11-i eredményeket úgy értékelem, hogy végre győztünk. Ezt magamat a jobboldali polgári középosztályt támogatókhoz sorolva mondom.

*Bizonyára lesznek sokan olyanok, akik egy reálpolitikát folytató, reményeim szerint sikeres Fidesz-kormányzást a jobboldal elárulásaként fognak értékelni a sikerrel velejáró alkuk miatt. Ez a féligüres-féligtele problematikája.

Bell & Sebastian 2010.04.17. 16:43:29

@Kassad:
Negyedik ütem:
Likudnik Mérgeszöld Paprikás konzerv

Bell & Sebastian 2010.04.17. 16:55:12

@kackia:
Ha fodrász a szakmája, nem is csodálkozom.

A rasztafánok führere Júda Oroszlánja, és a fekete felsőbbrendűséget hirdetik eredetileg.

De kiderült, csak fordítási hiba a Talmudból.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.17. 17:02:19

@Bell & Sebastian: & @kackia:

Rasztafáni, Júda Oroszlánja...

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2010.04.17. 17:07:51

@bbjnick:
Vulpes pilum mutat, non mores.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.17. 17:13:17

@Elpet:

A legjobbakban bízok és a legrosszabbra számítok. Ne feledje, volt már hibás fidesz döntés is ám a 20 év alatt. Nem vitatom, az ikszem sose egy focidrukker elvakult hűségével vetettem papírosra és a jövőben sem szándékozom így tenni senki javára. Gyarló vagyok.

"Bizonyára lesznek sokan olyanok, akik egy reálpolitikát folytató, reményeim szerint sikeres Fidesz-kormányzást a jobboldal elárulásaként fognak értékelni a sikerrel velejáró alkuk miatt. Ez a féligüres-féligtele problematikája."

A magyar-magyarabb verseny erőltetése legyen mások gondja, nekem az számít, hogy menjen a hazai szekér. Tapasztalat szerint a szekér húzása azonban csak akkor megy jól csapatmunkában, ha egyfelé húzzák.

Egyébiránt azt se nézem, fosszilis, vagy rádioaktív alapon került áram a konnektorba, csak legyen. Addig fizetem a számlámat, amíg a szolgáltató nem ad okot arra, hogy más opció után nézzek.

eN 2010.04.17. 17:22:08

@Bell & Sebastian: ezt a marhasagot mar tobb helyre bemasoltad, am ettol meg az marad, ami.

Bell & Sebastian 2010.04.17. 17:27:24

@Herr SturmLiberator:
A mondat helyesen:
A szolgáltató addig ad áramot a dugaszoló aljzatodba, amíg a számlád ki nem fizetésével okot nem szolgáltatsz arra, hogy átkösse a töködre.

Alternatív megoldásként még szóba jöhet a proton és a neutron házilagos egyesítése, de csak akkor, ha a sötétben pofára nem esel a kecske láncában.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.17. 17:28:41

@eN: ellenbizonyítás? A közönség hálásan várja :)

Bell & Sebastian 2010.04.17. 17:29:20

@eN:
Ez az első hogy becopyztam. :)
Mi nem igaz belőle? Cáfold hát!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.17. 17:32:36

@Bell & Sebastian: az atomhasadás helyett a szolgáltató hibáinak alapos ismerete is elég ahhoz, hogy a legkellemetlenebb fajtájú reklamációval való szembesülés helyett az elégedett ügyfél legyen a tulaj elemi érdeke.

És imhol, helyreáll az univerzum egyensúlya.

Már-már cumbajawörldpísz, minő iróniája a sorsnak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.17. 17:35:13

@eN:

A cáfolatokra én is kíváncsi volnék!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.17. 17:36:41

@Bell & Sebastian:

Halála előtt Bob Marley etióp orthodox vallásra tért:-D

ü
bbjnick

Pelso.. 2010.04.17. 17:42:48

@Herr SturmLiberator: Na, ja, a reálpolitikára ugyancsak szükség lenne, csakhogy azt a legnehezebb beadni a népnek, mármint ebben az országban. Azt mondani az embereknek, ami nekik tetszik, hát ez az adu már kiment a partiban, kézben tartott lapok alsó-felső, jobb esetben király.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.17. 18:03:27

@Pelso..:

Bizakodóbb lennék. A netnek is hála felpörgetett, adatokban bővelkedő közélet már kifejti a hatását, jóval kevésbé misztérium az országlás és jóval öntudatosabb a hatalomhoz vezető szavazóerő birtokában levő nép. A duma már nem elég - a jelenlegi kampányban sem az nyert, aki hangosabban ordibált. Jogos és önös érdekeit szem előtt tartva elszámolt magában a nép: "Mikor volt jobb dolgom? Ki lopott kevesebbet? Kinek van reálisabb esélye a pozitív változásokra, élhetőbb világ teremtésére?" Az eredmény leolvasható a mandátumok eloszlásából. Fölöttébb racionálisan, fölöttébb átgondoltan szavazott a nép a rendelkezésre álló opciókból. 2014-ben is higgadtan fognak szavazni, a szavakból már nem kér senki.

Bell & Sebastian 2010.04.17. 18:10:25

@bbjnick:
A zenei érdeklődése vihette csak oda, mert ott fű nem terem.

Ez például az egyháza hivatalos termékenység-szertartása, a tshötshi-phophi rashda (ማትያስ ተፈራ - ልብሽማ)

www.youtube.com/watch?v=G8dDTHtEYJc&feature=related

Pelso.. 2010.04.17. 18:29:20

@Herr SturmLiberator: Maradjunk az óvatos bizakodásnál. A minden alap nélküli várakozásokat gyorsan le kell hűteni, hogy fel ne szaporodjon az ordibálók tábora, meg az utcakövek is jobb helyen vannak a kerekek alatt, mint a kezekben.
Amit sokan nem akarnak látni; az a szűk mozgástér, gazdasági szempontok együtthatójaként. Attól, hogy kétharmad, még nem lesz kevesebb a tb járulék, ugyebár.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.17. 18:34:00

ceterum censeo az elempét el kell pusztítani.
minél előbb.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.17. 18:37:19

@Elpet:
tudja, a levesébe is elég egy mákszemnyi szar, és máris nem kívánja.
az elempé a magyar nemzet testén újrafejlődött karcinóma. még le sem kobaltágyúztuk magunkról az egyik rákos daganatot, máris itt a másik. és tudja mennyi kell rákos sejtből, hogy el legyen baszva a napunk?! :)

heima (törölt) 2010.04.17. 18:38:01

@Pelso..: amit senki nem akar látni vérfüggetlen-balliberáris oldalon, az a világ (és a közpolitika) sokszínűsége, nem csak osztogatni-fosztogatni lehet ám kormányon.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.17. 18:46:09

@Pelso..: Megnyugtatom ZikkZöld Kaptány uramat, hogy nincs tomboló narancsterror sehol, nyoma sincs 2002 felfokozott fílingjének. Győztesek és vesztesek egyaránt átlag fölött visszafogottak. A szűk mozgástért az esetleges 2/3-al kiegészítve előnyként értékelem. A válság mélysége, az eszközök szűkössége és az idő rövidsége természetesen hat a helyes megoldások irányába, melyek megvalósítását sem béklyózza indokolatlan mértékű "demokratikus viták" tömkelege. Ha egyszer 20 év alatt nem sikerült a többpárti konszenzust összehozni, akkor meglássuk az egypárti gőzmozdony erejét. Amíg jó irányba megy, nem lesz baj és az ominózus tb járulék is elébb kerül rendezésre. Ha nem, 2014-re majd lesz alkalom reklamálni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.17. 19:02:56

@Bell & Sebastian:

"tshötshi-phophi rashda"

Ilyen nincs!!! :-D :-/ :-> :-< :-( :-D

És: az etióp orthodoxok:

hu.wikipedia.org/wiki/Eti%C3%B3p_Ortodox_Egyh%C3%A1z

ü
bbjnick

Kopiás Attila Steve 2010.04.17. 19:12:36

Haha, nagyon epic a kommenteket olvasni. A napokban a jobb-bal tengelyen az alapján legkönnyebb elhelyezni az embert, hogy szerinte kivel van az LMP. A balosok szerint Schiffer Orbán Viktor egykori védője, az MSZP-s visszalépős gesztust durván visszautasítták és ezáltal a kétharmados fidesz-királyságot támogatták, arról nem is beszélve, hogy a fidesszel együtt juttatták Sólyomot a köztelnöki székbe. A jobbosokat nem idézem, fent szépen összegyűjtöttétek.

Nem tudom, felmerül-e ilyenkor az adott kommentelőben, hogy ilyenkor mennyire hiteltelen a véleménye, hisz látványosan csak a vádak egyik felét cibálja elő. Gondolom nem... :+)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.04.17. 19:19:10

@KA_Steve:

Kihagyod a számításból azt a lehetőséget, hogy esetleg valakinek igaza is van...

ü
bbjnick

hiba 2010.04.17. 19:34:16

@KA_Steve: Az itteni jobbikos érzelmű LMP fóbiások ekézése azonban sokkal kevésbé szórakoztató mint a ballib megmondóemberek sajtókampánya.
Azért a meg nem értett nemzetmentő írózseni is kiverhetné már, hátha akkor nem lesz ilyen pusztító hangulatban.

hitman4747 2010.04.17. 20:20:54

@Herr SturmLiberator: Legyen igazad. A visszafogottság nekem is feltűnt, olyan összemutyi gyanús. Egyébként, emlékezel, jó rég írtam: Nem Lehet Más..:)

@heima: Történelmi pillanat: 51%-ban egyetértünk.

Arivistus 2010.04.17. 20:23:30

@kackia:
Az hogy valaki drogot fogyaszt az az ő ügye. (Én, ha öngyilkos akarnék lenni gyorsabb módszert választanék, de hát ízlések és pofonok.)
Az viszont ha egy párt vagy szervezet társadalmi legitimációt kíván szerezni a drogfogyasztásnak, reklámozza azt, növelni akarja a drogfogyasztást az elítélendő.

Pelso.. 2010.04.17. 20:25:26

@heima: @Herr SturmLiberator: Elnézést a technikai malőrért, közben gyerekem bitorolta a laptopot.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.17. 20:38:24

@hitman4747: itt a fővárosban leledzem és bezony az utca átlag embere már hétfőn is ugyanúgy ment a dolgára, mint azelőtt. Nem hinném, hogy milliós tételben összemutyiztak volna, csak már - hála a jó égnek - nem kötelező lájfsztájl a pártdroidság.

karaulu 2010.04.17. 20:47:16

A többi párt nem foglalkozott zöld témákkal, ezt az LMP tudta most jól kihasználni. Ha a Fidesz nem akarja, hogy ez az adu egyedül az LMP kezében legyen, foglalkozzon többet zöld ügyekkel.

hiba 2010.04.17. 21:42:07

@karaulu: Illés Zoltán lesz a Fidesz saját külön LMP-se. Én mondjuk pont az LMP zöld vonalától tartok a legjobban, mikor biológus okostojások mondják meg tutit.

tevevanegypupu 2010.04.17. 21:52:30

Szivbol remelem, hogy ketharmados lesz a fidesz, hogy szeles ivben tesznek liberalisok, szocialistak es kommunistak, valamint a nemzetkozi kozvelemeny hobolgesere es ami elmulasztottak a rendszervaltaskor megtenni azt megteszik. nyugodtan, felelosseggel, torvenyesen es igazsagosan. A tobbiek varjanak sorukra, volt ra lehetoseguk nekik is.
Ha nem sikerul akkor majd ugralhatnak, vadaskodhatnak es levalthatjak Orbanekat. Addig pedig csend legyen.
Maximum a kornyezetvedelemmel torodjenek es ha lehet ne csereljek le az elozo elvtarsaktol atvett irodak butorait es autoit. Ugy lattam a kepeken, hogy minden meg kituno allapotban van.

karaulu 2010.04.17. 22:30:46

@hiba:
A természet megóvása és a saját környezetünk élhetőbbé tétele nem biológus okostojások heppje, hanem minden ember érdeke, és pártállástól függetlenül sokakat érdekel is. Ráadásul vastagon összefügg a gazdasággal (napenergia és takarékosság vs. gázár támogatása, nagyobb fokú energia-önellátás, stb.), de ez egy másik poszt témája lehetne.

Illés eléggé háttérbe volt szorítva a Fideszben. Ha naív és idealista akarok lenni, úgy gondolom, most van itt az ideje, hogy a Fidesz szavazói megpróbálják eljuttatni véleményüket választott pártjukhoz.

flippant 2010.04.17. 22:46:36

Nézzétek a jó oldalát. Legalább nem kell felmérést végezni drága pénzért, hogy mennyi pessti piréz és libsi van az országban. Megtudtuk: durván 7 %. Más helyeken tudjátok milyen baromi sokba kerül egy ilyen felmérés elkészítése?

jan 2010.04.17. 23:17:09

Az SZDSZ-szel nem az volt az igazi baj, hogy liberális volt, hanem az, hogy 1) összefeküdt a szocikkal, 2) beképzelt, arrogáns és doktriner volt, 3) korrupt volt.

Ezért érzem félrevezetőnek az LMP=új SZDSZ formulát, ugyanis az LMP (egyelőre) az SZDSZ fenti három főbűne közül egyikben sem sáros.

Fontos észrevenni még, hogy az LMP nem csak Budapesten, de a vidéki városokban is erős volt, sőt BAZ és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéken kívül az összes területi listán meghaladta 5%-ot.

Kamu tehát az az állítás, hogy az LMP "nem tudja megszólítani a vidéket". A falvakban tényleg gyengén szerepelt, de ennek egyszerűen az az oka, hogy a fiatal szavazópolgárok többsége (akik az LMP fő bázisát adják) nem falun lakik.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.04.18. 02:35:12

@jan: a 2)-es pontban már szépen kezdi csúfos elődjét behozni az LMP.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.04.18. 09:07:40

@Grift:

Én valahogy nem tudok ennyire undorodni embercsoportoktól, tudja, a boldog élet egyik titka a jó gyomor. Együtt kell élni a feketeruhás kopasz bakancsosokkal is, az sem épp kellemes dolog, de hát ők is vannak.
Tartani épp én is tartok dolgoktól, többek közt az LMP biciklis ökoparádéja mögé bújtatott liberális társadalomromboló törekvésektől. De tartok az örök engesztelhetetlenektől is. Tudja, a városi ballib értelmiség sosem volt akkora, hogy az SZDSZ `90-es eredményét indokolta volna. Kellettek hozzá azok is, akik az MDF-et túl puhának és konformistának, nem kellően antikommunistának tartották, és sikerült elérniük, hogy az MDF-FKGP-KDNP koalíciónak ne legyen kétharmada. A kérlelhetetlenek magatartása mindig kiszámítható és mindig vannak, akik ki is számítják. Szóval tartok ettől is, de nem nagyon, csak egy kicsit.

Amúgy, ha nem maga készít magának mindent, nem tudhatja, mi van az ételében. Az én Mesterem arra tanított, hogy ami kívülről jön, az nem szennyezheti be az embert.

tevevanegypupu 2010.04.18. 10:16:45

@Elpet:
Embercsoportokat lehet utalni,(de milyen jol is esik(-:), de sok-sok embert kozuluk nem. Altalaban is ugy van, hogy egy-egy naciorol is a tortenelme soran kialakul a velemeny, ezek kedvesek, ezek szimpatikusak, ezek haracsoloak, ezek meg gyilkos indulatuak, precizek, lustak, sajtzabalok, heringfalok..de Jean, Helmut, Hjalmar, Ivanka, George, Ahmed es Djamilla meg Szvatopluk nagyon kellemes, muvelt emberek, jol osszebaratkoztunk veluk. Es igy van ez Samuellel es Malevaval, Tengevel es Emesevel, hogy ok nagyon aranyosak, na de a tobbiek, hat az valami szornyu!(:

negeev 2010.04.18. 11:31:42

Ha 1968-ban alapították volna a pártjukat, akkor még megérteném őket. Akkor volt menő idealista hippinek lenni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.04.18. 13:03:03

@Grift:

Nem kell, megy az magától is, ha majd néhányan azt gondolják közülük, h lehetnek ők a baloldali váltópárt:

malacnews.freeblog.hu/archives/2010/04/18/Lehet_Mas_a_Valtopart/

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.04.18. 13:07:54

@malacz69【ツ】az oroszlánszínű:
írása becsületes, de naiv. :)

nem lehet a rákos daganatra bízni, hogy akar e, tud e nőddögélni, egészen a halálos méretig.
süti beállítások módosítása