Közgazdaság-tudományi szintű doromb
2010. február 07. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Közgazdaság-tudományi szintű doromb

  Doromboló Cicus-díjunk a lehető legjobb időben éledt újjá: a választások közeledtével egyre több alkalmunk lesz kiosztani murrogó díjunkat az arra érdemeseknek. Miután a héten Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet Clintonhoz hasonlította és szenvedélyességét méltatta Orbán Viktornak, egy újabb női udvarlást találtunk a Népszabadságban. 

  Csuhaj Ildikó lehengerlő lendülettel törleszkedett Bokros Lajoshoz, annak évértékelője után alig néhány perccel. Már a címadás is remek: „Bokros visszavágott Orbánnak” - kezdődik az objektív tudósítás a bokrosi beszédről. A szövegből kiderül: Bokros téziseket állított fel, Bokros opponálta Orbán Viktor beszédét, Bokros ellentmondott Orbánnak, Bokros kommentálta Orbánt és Bokros  bírálta Orbánt és... Orbán.

  Csuhaj Ildikó azt is hangsúlyozta, hogy közgazdaság-tudományi szintű beszédet mondott Bokros Lajos. Az újságírónő azonban nem volt elég éber. Amikor arról írt, hogy Bokros szerint Magyarország 2000-2001-ben tért le a gazdasági növekedés útjáról, ahhoz a szerkesztőnek kellett hozzáfűznie, nyilván a tisztánlátás érdekében: „vagyis az Orbán-kormány idején”. Doromboló Cicus-vándordíjunkat ettől a kis kisiklástól eltekintve teljes joggal veheti át Csuhaj Ildikó ma délután.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr521736944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyaloghartur 2010.02.07. 18:20:49

Csujj-oktató

Magyarország kalapjára illik ó,
ihaj!
Bokros bokrétának két szép Ildikó,
Csuhaj!
Az első a népért feszíti arcát,
ihaj!
Más nép szabaccságér' víjja a harcát:
Csuhaj!
Bokrosér' rajongni: pisilni bolyba,
ihaj!
Ha megtudja a kalapos Ibolyka,
Csuhaj!
A sáros földbe tapossa két Ildit,
ihaj!
Mint anno dazu mal, Rákosi Tildy-t,
Csuhaj!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.02.07. 18:34:12

de most tényleg, hunyjuk le a szemünket egy pillanatra ...
képzeljük el, h bokrosch lajosch a min.elnök ...
oké
és akkor mivan mivan ?
mi a faszt tudna ő másként csinálni, mint akárki más ?
semmit ...

Pelso.. 2010.02.07. 18:40:48

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget:

Bokros helyére, más nevet is lehetne írni, ugye.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.07. 18:43:39

Bokros Lajos évet értékel? Mi jöhet még, mint komoly sajtóhír? Seres Mária évértékelő beszéde?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.02.07. 19:03:35

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget:
"mi a faszt tudna ő másként csinálni, mint akárki más ? semmit ..."

Ezek szerint már te is beszoptad Bokrosék szövegét, miszerint csak egy dolgot lehet csinálni, bárki is lesz a min. elnök. És mi is az az egy dolog?
: )

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.07. 19:17:23

Én úgy hallottam a történetet, hogy Bokros beüzent Csuhajnak: Gyere ki!
Mire Csuhaj: Nem megyek, mer esik az eső.
Erre Bokros: Nem baj, térdelhetsz a cipőm orrára.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.02.07. 19:27:54

@Pelso..: há' persze, hogy lehetne ...

@gloire: figyejj, tesó, most őszintén, fingom sincsen, h miről pofázott a bokrosch ..., mondjuk, pont telibe is szarom ..., gondolom, az lehet a lényeg, h a multik által megszabott tánctéren kellene valami fáraó dolgot villantani ..., de ha nem erről van nagyba szó, akkor részemről az a pálya, h minél kevesebbel járuljak hozzá az államháztartás bevételeihez, érted :)

betufalo 2010.02.07. 21:38:04

Nagy a baj a Népszabónál. Mesterházi még szerintük is hülyeségeket beszél, de valamit muszáj Orbán ellen felhozni. A kínálatból maradt ez a szerencsétlen. Hát Csuhaj Ildikó ezt a... legyünk úriemberek, talpat kezdte nyalogatni jobbhíjján. A választások után a fickó eltűnik a jól fizető Eu-ban, ott meg úgy sem veszi komolyan senki. Az meg külön hungarikum, hogy ki mindenki lehet itt közgazdasági guru. PMZ, Lengyel, Bauer, Gyurcsány. Pedig tényleg megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt!

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.02.07. 22:10:58

olyan, hogy csahos kutya díj nem lesz osztva?
ez azoknak járna, akik egyből ugranak mindenkire aki bántsa a gazdit (pl gaz módon lefenyképezik, vagy csak megemlítik a nevét)

:)

S.V. 2010.02.07. 22:25:27

közgazdász beszédet mondott. de még milyet. akármelyik mikro-makro könyv első 2 fejezetének elolvasása elég is, hogy hasonlót produkáljon bárki. :) (szeritnem) :]

ja, és Orbán kicsit többet mondott a jövőről, mint a Bokros. Csak a jelent tudta elemezni, ja meg, hogy növekedés pálya, igen, az kéne. :D

is 2010.02.07. 23:26:30

@Sebastian Valmont: "ja, és Orbán kicsit többet mondott a jövőről, mint a Bokros. Csak a jelent tudta elemezni, ja meg, hogy növekedés pálya, igen, az kéne."

szerezd meg az eredeti felvételeket, téged valami kamuval vágtak át mindkét esetben. az igaziakon (és Orbánt majd te elmondod tételesen, ha bírod), Bokros azt mondta, hogy kisebb állam, amelyik nem maga teremt munkahelyet, hanem megteremti az olcsó hitelt. valamint, hogy több ember adózzon fejenként kevesebbet. nem 'kéne az a növekedési pálya', hanem ez az út hozzá.

ugyanezt csinálta 94-97-ben, és a végére lement 86%-ról 61%-os GDP arányra a hitel, a növekedés meg felment ~4%-ra.

Peter252 2010.02.07. 23:29:20

Valaki magyarázza már meg, hogy baloldali újságírók, médiaértelmiségiek, korábban mszp-hez kötődő megmondóemberek most miért Bokrost pártolják és tolják 1000 el a médiában?? És miért nem Mesterházyt és a szocikat??

Csak nem igaz az, hogy Gy. Ferenc reformer elkötelezettségű blogger oda tart és ez lesz az ő jövendő pártja, és szegény Mesterházyékat és az mszp-t már leírták??:)))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.02.07. 23:40:09

@is: Bokros 94-97-ben lófaszt sem csinált, legfeljebb 95-96-ban. Annyira fasza csávó volt, hogy egy év után elhajtotta a Gyufa bá.

Azt meg igazán nem értem, hogy vámpótlék kivetése és az infláció felpörgetése hogy a náthásba jelentheti a kis államot?
Mondjuk a liberális gondolkodásból kiindulva a kis állam kevesebb adót jelentene. Bokros nem csökkentett adót, és most sem hallani róla.

Gábor mester 2010.02.07. 23:43:11

De, a maszop megy a lecsóba. Aztán nyóc év múlva a zsidesz. Aztán a Jobbik lesz a rosszabbik, fehér(t)errorra vörös(t)error következik, mert a történelem ismétli önmagát. :)

Bakkerovics Bakker 2010.02.07. 23:57:40

az államnak igenis feladata bizonyos munkahelyek fenntartásamint ahogy feladata a stratégiai jellegű ágazatok minimum irányítási szintű tulajdonlása is.
nem feladata viszont az adminisztráció felesleges felduzzasztása.
-
valahogy a fentiekkel mindig sikerült a magukat baloldalinak hazudó maszopvezette kormányoknak pont ellenkező módon csinálnijuk. és pont ebből van mostmár nagyon elegünk. ezért is mehet lojzi a búsba az ő megkérdőjelezhetetlennek mondott faszságaival.
ugyanis azok simán megkérdőjelezhetők, mihelyst az államot nem csak egy számolótáblának nézzük.

Peter252 2010.02.08. 00:27:24

Én szerintem legalább 12-18% ot fog kapni az mdf és megelőzik az mszp-t,..egyértelműen látszik, hogy a ballib értelmiség is őt támogatja és a balos, gyurcsányista szavazók is az mdf -re fognak szavazni.
Az mszp nagyot fog bukni, pont emiatt, szerintem 6-10 % nál nem kapnak többet, ugyanis a szavazóik derékhada Bokros miatt az mdf-re fog szavazni...

gauche caviar 2010.02.08. 00:53:25

jujj, cikket írt a mandiner.
akkor be kell mondani: Heil Orbán!
Mert ő egy igazi bajnok, mert ő egy igazi baaaaaajnok, .....

Már alig várom hogy kéjes érzéssel ejthessem ki ISMÉT, hogy Magyarország miniszterelnöke: ORBÁN VIKTOR.
Mert ő sosem hazudott, mert ő erős, bátor, ki minden bűnt meggátol.
Mindig pontosan és érthetően fogalmaz, sosem kétértelműen, nyíltan elmondja mit kell gondolni a világ dolgairól.
Remélem lesz képmásával díszített uzsonnástáska.

szobatars 2010.02.08. 01:16:29

@is: meg konzerválta az egész szisztémát, s a korábbihoz képest alacsonyabb szinten teremtett egyensúlyt...a megoldatlan struktúlális problémák aztán újra ráomlottak az országra és ma már a béka feneke alatt sikerült csak stabilizálni a gazdaságot...

Szóval Bokros a pillanatnyi pénzügyi stabilitáson kívül semmit nem oldott meg, sőt a pénzügyi stabilitás "sikerében" ismételten elmaradt mindenféle szerkezet-átalakítás...

A Bokros-csomag ily módon nem volt más, mint egy elvesztett háború egyik győztesen megvívott ütközete.

S.V. 2010.02.08. 01:16:58

@is: Bokros akkor ellentmond önmagának. olcsó hitelt lehet ígérni, én is azt ígérem, csak kár, hogy nem én állapítom meg az alapkamatot; és nem is Bokros.

az akkori 4%-os növekedésnek meg majd akkor örülhetünk, ha az akkoriban meg nem született gyerekek próbálnak majd minket eltartani :) akkar nem lesz gazdasági doktrína.

stratez 2010.02.08. 01:21:49

A Népszabi láthatóan tudathasadásban szenved, hivatalból a szocikat kellene tolnia, de a BKV-romok alól már végképp nem látszik ki a szegfű, különösen nem Mesterházyval, Bokros pedig még menthet szavazatokat a baloldal számára.

balage_81 (törölt) 2010.02.08. 01:28:24

@Peter252: jééé, ezt egy másik blogon ugyanígy benyomtat szó szerint pár órával ezelőtt. csak nem haknizod vele körbe a blog.hu-t? mennyiért, ha szabad kérdeznem?
csuhajtól meg senki ne várjon semmi érdemlegeset, tipikus buta díszújságíró, annyit tud hogy leírja papírra amit egy sajttájon elmondanak, nem egy iq-harcos

elfelejtette 2010.02.08. 01:53:07

@stratez: Igen, en is arra gondoltam eloszor, hogy a MAV-os ugy megadta a lokest a haladar gondolokodoknak, az MSZP-nek tenyleg befellegzett. Ugyanakkor lesz meg kozvelemynkutatas aprilisig, ha abban nem mutatnak ki tovabbi MSZP nepszerusegi csokkenest, akkor megint nem fogjak tudni, kinek is szurkoljanak.

sorokinV 2010.02.08. 07:11:55

@is:

Én még leragadtam ott, hogy a kisebb adóteher + olcsó hitelek = orbánista gazdaságpolitikai vudu, ami csak a nácikok fejében létezik. Most akkor hogy is van ez?

nyg 2010.02.08. 07:39:16

Az is mulatságos, hogy Bokros Orbán farvizén próbál médiafelülethez jutni.Csak be ne nyelje!

Pelso.. 2010.02.08. 07:42:13

Ha annyira jelentéktelen ellenfél Bokros, akkor miért kell vele egyáltalán foglalkozni? Netán mégse?
Tényleg ennyire féltek tőle?

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.08. 07:53:08

@latte: Seres Máriáék is indulnak, akár meg is valósulhat az álmod ;)

@Peter252: Meglepődnék ha igazad lenne. Nézz szét nálunk, tippelj, aztán nézd majd vissza :)

nestrot10 2010.02.08. 08:04:30

INKÁBB SERES MÁRIA!!!!!
ORBÁN TAKARODJ -ez az új jelszó !!!!!!! ( míg nem késő bugyuta magyarok)

lüke 2010.02.08. 08:34:57

scrabble, scrabble
csak játsszátok!
b o k r o s
mit raksz ki?
>okos

bastian 2010.02.08. 09:00:29

Bokros beszéde testhezálló volt. Mármint egy harmadik világbeli panamai diplomához méltó.

Ombudsmanyus 2010.02.08. 10:25:46

Érthető, hogy Bokros, és a normálisék minden lehetőséget megragadnak, hogy szerepelhessenek a médiában, hiszen ma kezdődik a kopogtató cédulák kiküldése, és ezzel együtt gyűjtése, és kell az ismertség.

Itt majd megmutathatják, mire képesek. Szerintem el fognak vérezni, aztán el is hallgatnak. 6-8-10% mese habbal, ahhoz mindenhol el kéne tudniuk indulni.

Peter252 2010.02.08. 10:34:53

Az én tippem a választások eredményére: 1. Fidesz 42-43%

2. MDF 18-20% (szerintem a baloldali szavazók nagyon nagy része rájuk fog szavazni az mszp helyett)

3. MSZP 12-15%

4. Jobbik 5-6%(De ha 70 százalék lesz a részvétel, szerintem nem jutnak be, csak kb 4,8 % nál megállnak, mint a Miép 2002 ben)

Ezen kívül szerintem nem lesz 2/3 és talán egyszerű többsége se a Fidesznek, valószínűleg koalíciós kényszer lesz.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.02.08. 10:43:25

@Peter252:
Az általad leírt eredményekkel egészen biztosan meglenne a Fidesz többsége, sőt, talán még a kétharmada is.

Peter252 2010.02.08. 10:50:28

A Bolgár féle Megbeszéljük műsorban, ahol általában hardcore gyurcsányista betelefonálók vannak, már jó ideje azt mondják, adásról-adásra, hogy Bokrosra fognak szavazni, ő az igazi baloldali.
Ezenkívül sok fiatal , korábban gyurcsányista ismerőstől hallottam, hogy most Bokrosra szavaznak...
Ezért gondolom, meglesz a 18-20 %..

Ezeknek az embereknek Bokros amolyan Gyurcsány-pótlék, és érthetetlen okból baloldalinak tartják, talán még igazi kommunistának is:))

Tehetetlen Dodó 2010.02.08. 11:10:48

@Peter252: Bolgár úr publikuma 18-20%-ot hozna a madöfnek?
Én a helyében saját pártot alapítanék....

[Brn] · http://46os.blog.hu 2010.02.08. 12:42:42

Nem is véletlen, hogy a Bokrossal bruttósított MDF olyan támogatókat szerzett hirtelen, mint Tóta W. Árpád, vagy Havas Henrik.

fontolvahalado.igen.hu/1169-hoppa-tanar-ur-orat-tart-bokros-lajos-evertekelojerol.html

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.08. 14:36:20

@Peter252:

Ilyen hülye tippeket az életemben nem láttam még ...

tudi 2010.02.08. 16:58:48

No mi a fene helyezkedik a Néphazúgság, ha bukik az MSZP, akkor másnak nyalunk.
Bokros és a baloldaliság, kb Makó-Jeruzsálem távolság.
@Peter252: Ezeknek az embereknek Bokros amolyan Gyurcsány-pótlék, és érthetetlen okból baloldalinak tartják, talán még igazi kommunistának is:))
Jézusom!! Hát tényleg kár volt bezárni az OPNI-t.

elfelejtette 2010.02.08. 17:13:01

@Peter252: "MDF 18-20%"

Amint azt irtam mashol, nincs ennyi kozgazdasz Magyarorszagon, bar ketsegtelenul tultermeles folyik.
süti beállítások módosítása