MSZP: harc az ellenzéki túlhatalomért
2010. február 04. írta: dobray

MSZP: harc az ellenzéki túlhatalomért

  Csak tippelni tudok, talán Sas József lehet Mesterházy és az MSZP gegcsapatának a vezetője. Akár így, akár úgy, amikor a Fidesz kirúgta Mádi Lászlót az ingatlanügyben pedzegetett eltérő álláspontja miatt, Mesterházynak a csúnya, ellenvéleményt nem tűrő Fidesz-vezetés kárhoztatásával rögtön sikerült megideologizálnia azt, hogy az ő pártjában miért mondanak annyian annyifélét

  Mesterházy ugyebár felszólította a havat söprűvel, öltönyben sepregető Fidesz-elnököt az őszinte beszédre, megemlítvén a Fidesz szupertitkos programját (Vizi E. Szilveszter szerint is polgárjogot nyert Magyarországon a hazugság, Mesterházy szerint, gondolom, a Fidesz miatt). Hát igen, nekik van mire büszkének lenniük, a jelek szerint az MSZP-nek ugyanis egyszerre több programja van. Vagy legalábbis nagyon gyakran változik. A plurális véleménykülönbség favorizálását mutatja, hogy például Hagyó Miklós, Hunvald György és még sokan mások más véleményen vannak az Őszinte Beszédet illetően.

  Említsük csak meg ugye Nyakó Istvánt, aki, miután az MSZP bevezette az ingatlanokat is megadóztató vagyonadót, majd annak ingatlanokra vonatkozó részét az Alkotmánybíróság törölte, képes volt azt mondani, hogy az MSZP-től mi sem áll tőlük távolabb, minthogy a jövőben bevezessék az ingatlanadót. Mesterházy ugyanakkor úgy vélekedett, nem tettek le a szocik az ingatlanadó bevezetéséről. Úgy látszik, a pluralizmus és az őszinteség két olyan érték, aminek az összeegyeztetésével nehezen birkóznak meg a szocialisták. Nyakó arról is értekezik, hogy a magyar gazdaságot a Fidesz veszélyezteti, az felelős a munkanélküliségért, meg bunkósbottal veri ki a tőkét innen.

  Aztán: Mesterházy attól fél, a jobbos orvosok félrekezelik az apját. Ő nem akar ilyen országban élni. Meg olyanban sem, amiben pártállás szerint kell választani az iskolák között. Gondolom, Mesterházy magából indul ki: ha ő orvos lenne, bizony különbséget tenne a betegek között pártállásuk szerint, iskolaigazgatóként pedig az lenne a felvételin az első kérdés, hogy „kire szavaztak a szüleid?”.

  Őszintén örülök, hogy Mesterházy és Nyakó Őszinte Beszéddel ki merte mondani félelmeit, és nem tart attól, hogy a Fidesz nyolcévi ellenzéki uralma végének közeledtével, leváltása előtt bosszúból esetleg beindítja a cenzúrát. Az lenne aztán csak a veszély az Őszinte Beszédre.

  A Fidesz nem hoz változást, csak a szocik, mert ők hisznek egy modern, demokratikus jogállamban - mondta Mesterházy Csepelen. Őszintén: Mesterházy és Nyakó nem meri bevallani, hogy az MSZP alig várja, hogy átvegye az ellenzéki túlhatalom vezetését a Fidesztől, és végre az ellenzék vezetőjeként rendbe tegye a gazdaságot, meg átállítsa az orvosokat és az iskolákat balra. Nyolc év kormányon, ahonnan még változást és modern, demokratikus jogállamiságot sem lehetett csinálni, micsoda ínséges idők voltak!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr991728711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.04. 14:59:38

Remélem ez az orvosos és iskolás példa csak hazugság.
Orvosok így is eléggé elvannak kapatva. Nem érzik, hogy Ők szolgáltatnak...
Már csak az kell, hogy pártállás miatt is szívassanak ne csak azért mert nem magán betegként megyek a rendelésükre a kórházba.

osborne 2010.02.04. 15:00:18

Szigetvári úr, ugye visszasírja már 2004-2006-ot?

hillcut 2010.02.04. 15:10:27

az ilyen sztorikról mindig ez jut eszembe:

www.youtube.com/watch?v=bsVvHZPmpNk

elfelejtette 2010.02.04. 15:18:17

Minden partdoglodes szanalmas, ez is.

Vidéki 2010.02.04. 15:22:02

"Említsük csak meg ugye Nyakó Istvánt, aki, miután az MSZP bevezette az ingatlanokat is megadóztató vagyonadót, majd annak ingatlanokra vonatkozó részét az Alkotmánybíróság törölte, képes volt azt mondani, hogy az MSZP-től mi sem áll tőlük távolabb, minthogy a jövőben bevezessék az ingatlanadót. Mesterházy ugyanakkor úgy vélekedett, nem tettek le a szocik az ingatlanadó bevezetéséről."
Ha mindkettő egyidejűleg hivatalosan az MSZP álláspontja lehet, akkor ez felér egy tudathasadással.
Az őrület az MSZP propagandában nem ismer határokat.

jan 2010.02.04. 15:37:22

Annyit hozzátennék azért, hogy tényleg irritáló, hogy az egyházi iskolákban a tanárok és a diáktársak is többnyire természetesnek veszik, hogy a diák szülei jobboldali pártokra szavaznak, és ha nem így van, akkor nagy megrökönyödéseket, fejcsóválásokat, hát mögött összesúgásokat produkálnak. Legalábbis 1996 és 2000 között, amikor én jártam Pesten egy egyházi gimimbe, akkor még így volt. (Ettől függetlenül nagyon szerettem odajárni, de ez egy elég visszás dolog volt.)

elfelejtette 2010.02.04. 15:43:26

@jan: Ez a hozzaallas fokent az elmult rendszer, es a mostani baloldali partok antiklerikalis kirohanasai miatt alakult ki. Viszont ugy tunik, az elet lassan megoldja ezt a problemat, a jelenlegi baloldal megallithatatlanul sullyed, mint a mocsarba dobott versenyzongora.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.02.04. 15:45:32

@jan: ez miost is így van, de hát szerintem ha máshogy lenne, az skizofrénia lenne. Hogy kiutálni nem kéne attól még a "félreszavazókat", az világos. A Kommentárba volt egyszer errő egy cikk.

Beer Ninja 2010.02.04. 15:47:02

Most őszintén. Érdekel még valakit, hogy egy MSZP-s mit ejt ki a száján? Majd a vádlottak padján, remélhetőleg. :)

Nekem inkább vicces a vergődésük.

jan 2010.02.04. 16:05:25

@elfelejtette: @dobray: persze, én is lélektanilag teljesen érthetőnek tartom, hogy a legtöbb ember, akinek a családja vagy ő maga vallásos volt 1945 és '90 között, az így viszonyul zsigerileg ezekhez a dolgokhoz; amit hiányolok, az az, hogy erre a zsigeri viszonyulásukra talán kicsit jobban is próbálhatnának reflektálni.

legyen szabad utalnom pl. arra, hogy 2004-ben maga Dobszay László (akinek egyházhűségéhez aligha férhet kétség) latolgatta pozitív lehetőségként az MDF és az SZDSZ egyesülését. (Ez persze még nem a mostani, nullára leamortizált, morálisan szétesett MDF és SZDSZ volt.)

ezzel csak azt akarom mondani, hogy igenis lehetséges, hogy egy az egyházüldözést átélt keresztény értelmiségi képes legyen túllépni a "magyar keresztény=jobboldali szavazó" mantrán, és elfogadja azt, hogy hívő keresztény is érezheti otthon magát pl. egy politikailag liberális pártban. (bár az is igaz, hogy ez senkitől sem várható el, hiszen nem tudjuk, ki milyen traumákat szenvedett el a saját életében)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.02.04. 16:22:54

@jan: szerintem a mai liberalizmus alapvetően nem keresztény cucc. Nekem továbbra is skozférniának tűnik a balra-libsire szavazás, de hát istenem.

sorokinV 2010.02.04. 16:30:24

@dobray:

Olyan, mint a csak kormánymegrendelésekből élő, amúgy feltétlen piacpárti liberális :)

jan 2010.02.04. 17:17:47

@dobray: hát igen, persze itt belemehetnénk abba, hogy mi is a liberalizmus, nálunk sokan a liberalizmust valahogyan egy progresszióban való hittel azonosítják, pedig ez egyáltalán nem triviális, sőt...

amúgy vicces, régen ilyenkor azon lehetett elkezdeni vitázni, hogy akkor az szdsz milyen értelemben liberális, most meg már nem lehet, mert nincs.

loláb 2010.02.04. 17:54:47

Gondolom a megjelent nyugdíjasok bőszen helyeseltek, miközben az orvosokat szapulták. Persze ettől még másnap fél órát beszélgettek a háziorvosukkal gyógyszerfelírás ürügyén.

Hát, igen, ezek a köcsög orvosok már csak ilyenek, pénzéhesek, félrekezelik a betegeket, és ráadásul kutyába se veszik a hozzájuk forduló betegeket.

teknős 2010.02.04. 19:35:21

@jan: Az élrveléseddel egy nagy baj van. Én pl. és az általam ismert klerikálisok kivétel nélkül, úgy tartjuk, hogy az MSZP és az SZDSZ nem egyéb, mint "átöltözött" diktatúra. Ugyanazok a módszerek, ugyanaz az emberekhez való viszonyulás. Ugyanaz a pállott szocialista mutyizás.

Nem, a keresztények nem szavaznak balra. Csak az idióták.

Higany 2010.02.04. 19:48:35

A kampány lényege, hogy a bizonytalan szimpatizánsokat és a még párt nélkülieket aktivizálja. Az MSZP komolyan gondolja, hogy ezzel a cinikus hazudozással ezt sikerül elérni? Úgy adják elő magukat, mintha nem is ők lettek volna kormányon 8 évig.
Ma előjöttek a "magyar föld nem eladó" lemezzel is...

marós 2010.02.05. 08:58:57

A szocik a ripacskodásukkal több szavazatot veszítenek, mint amit nyerni szeretnének. Azoknak a "hűséges" szavazóknak, akiket semmivel sem lehet a lenini útról letéríteni, felesleges tovább nyalni a hátsó felét, mert nagyon nagy árat fognak fízetni érte. Arról nem is beszélve, hogy a szakértők, tanácsadók, beszédírók is örökre lejáratják magukat.

jan 2010.02.05. 09:43:10

@teknős: ez az emeszpére nagyjából igaz is, de azért az SZDSZ-re szerintem nem ilyen egyértelműen. emlékezz, 1990-ben a katolikus Nyugat-Dunántúl az SZDSZ-re szavazott. Persze aztán jött '94, de ez nem mindenkinek nyitotta fel a szemét, vagyis én megengedem annak a lehetőségét, hogy valaki keresztény legyen és politikailag, hogy a te szavad használjam, "idióta".

Tehetetlen Dodó 2010.02.05. 09:46:00

@jan: Akinek legkésőbb 94-ben nem nyílt fel a szeme a szadival kapcsolatban, azokkal nemigen érdemes foglalkozni.

Netuddki. 2010.02.05. 10:58:02

Az orvosok visszautasították a feltételezést, miszerint különbséget tennének a betegek között politikai hovatartozás szerint.
Kikérik maguknak ezt az otromba feltételezést, mert ők kizárólag csak a betegek pénztárcájának vastagsága és a várható számla és adómentes paraszolvencia mértéke szerint különböztetik meg a betegeket.
(Tisztelet a kivételnek!)

Tökkelütött ez a mesterházi, hogy ilyeneket mond. Vagy nem tudja mi folyik az egészségügyben (amit kétlek) vagy hülyének nézi a hallgatóságát.

Iustizmord 2010.02.05. 12:04:20

@dobray: "szerintem a mai liberalizmus alapvetően nem keresztény cucc."

szerinten meg egy igaz keresztény nagyrészt egyet kell értsen a liberális elvek jó részével. a szeresd felebarátodat elvből kiindulva.

szal a liberalizmus meg a kereszténység nem egymást kizáró fogalmak, a "mai liberaliznómus" számomra érthetetlen.

én a liberálison a másokkal szembeni megengedő toleranciát értem, alapvetően.

Publius Decius Mus 2010.02.05. 12:06:15

Így kommunikálnak, amikor ezen az életük múlik. Most képzeljétek el milyen lehet a kormányzati munkájuk, ami pedig a "kinemszarjale" kategória nekik.

Publius Decius Mus 2010.02.05. 12:15:33

@Iustizmord: Lehet, hogy neked a toleranciárólszól a liberalizmus, de a mai, náunk használt verziója inkább minnél több társadalmi csoport megbélyegzéséről szól. Kitalálnak olyan negatív gumikategórákat, amiket sok emberre rá lehet húzni: pl homofób (nem szereti a buzikat / nem akarja hogy a gyerekét buzi tanísa / nem szeret egy buzit / ne szereti a transzvesztitákat / gusztustalannak érzi / vallási alapon elutasítja / nem ismeri őket / nem buzi) Na melyik? Ilyen a fasiszta, antiszemita, atoriter, mélymagyar, konzervatív, szocialista, cigánygyűlölő,stb. Csak a kapitlista és a liberális marad ki.

nestrot10 2010.02.05. 12:31:35

Na jah. Említsük meg Josip Tothot Kaja Ibrahimot, a Tokaj szőlőt, az Orbán imázs pénzeltüntető központot, az Ezüsthajót,..
A Klientúrának hivatalosan osztogatott Széchenyi programot, Sportpálya beléptető rendszert......stb stb...Szíjgyártó...Győrbeni sport pénzbegyűjtő foglalkozása, ...azek mind figyelemreméltóbbak, mint a Zuschlag, Hunvald együtt véve...csak a hülye bunkó magyar nép elfeleti és a gonosz törpe bóvlijait elhiszi. Lesz itt még ORBÁN TAKArodj!!!!!

krj 2010.02.05. 12:47:32

sasjózsival nem lőttetek nagyon mellé, ugyanis az mszp és nyuggerkommandó (tisztelet társasága) közös-ülésén beregi péter kábította a jelenlévőket fergeteges poénjaival...

ld népszabadság valamelyik múlt heti száma.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.05. 13:00:22

@Iustizmord: A másik emberszámba vétele akkor is ha nem tűnik a saját klónomnak. Meghallgatom amit mond, és végig gondolom. Nem utasítom el alapból csak mert nem ugyanazt gondolja amit Én.
És ilyesmik :)

krj 2010.02.05. 13:14:09

nyakó amúgy is nagyon hiteles emberke, aki a bnejével együtt felvette a benzinpénzt bizonylat nélkül, mintha külön autóval tették volna meg minden nap a miskolc-bp-miskolc távot, pedig még lakásuk is van bp-en. de hát sok kicsi sokra megy, ugyebár.
süti beállítások módosítása