Hova tűnt démon?
2008. október 25. írta: Francois Pignon

Hova tűnt démon?

Az ünnep napján mutatták be Morgan Spurlock „Hol az ördögben van Oszama bin Laden?” című, reality jellegű dokumentumfilmjét. A forgalmazó valamiért abból a feltételezésből indult ki, hogy akit némileg érdekel a politika, pont október 23-án fog az utcák-terek izgalmas és változatos műsora helyett moziba menni. És én igazat is adok neki. Kinek van kedve mostanában a belpolitikai krízis és a világgazdasági válság idegromboló eseményei között őrlődni? Ugyan, mi is terelhetné el ezekről a gondokról jobban az aggódó ember figyelmét, mint a globális terrorizmus fenyegetése?

 Először is nyugtázzuk örömmel, láthatóan a rendező előző filmje óta sem lett a hamburger és a gyorséttermi zsír rabja. Kitalálta viszont az elmúlt évek legbizarrabb dokumentumfilm-ötletét az „Egy válság vágóképei” óta. Röviden: MS mester elhatározza, hogy stábjával megteszi, amire egy hadsereg sem volt képes, megkeresi a rejtőzködő Oszama bin Ladent. Nem szeretném lelőni a poént, de talán sejtitek, ha végül megtalálja, nem sikerült volna ezt a bemutatókig titokban tartani.

 Mint a filmes alaptétel közismert: egyenes arányosság áll fenn a Bush-Cheney-Rumsfeld trió negatív említéseinek száma és a fesztiválok Arany Bizbasz díjai elnyerésének esélye között. Na, ezt aztán jól elkúrták az alkotók, eddig két harmadosztályú trófeát sikerült csak begyűjteni, ebből is egyiket a fent látható előzetesért. (Ugye ti is hallottatok már a legendás Golden Trailer díjról?) Ez van, ha a kötelező „Bush a hibás” vonulat csak fel-felbukkan a filmben, de nem elég gyakran ahhoz, hogy maga alá teperje az egyéb üzeneteket.
 Nem is lett olyan manipulatív, mint Michael Moore, se nem olyan szájbarágó, mint Tóta W. képmeséi.

 Spurlock ráadásul több eredeti és vicces ötletet is felvonultat. Humoron kívül másnak legalábbis nem tudom felfogni, hogy bejárja az iszlám világot Marokkótól Pakisztánig és árusoktól meg járókelőktől kérdezősködik a terroristavezér holléte felől.
 Hangneme a „Super Size Me”-hoz hasonlóan személyes, családja történetével fűzi össze a világpolitika nagy kérdését, nekem ugyan nem tetszik ez, másoknak meg talán bejön. Jó pont, hogy utazása alkalmával szakállt növesztett, azzal sem olvadt be ugyan az imámok közé, de legalább megkímélt minket eredetileg a '70-es évek pornósztár-divatját idéző bajszának hosszas látványától.

 A film egyes részei, főleg az utazási előkészületekről forgatott hatásvadász jelenetek, alapból élvezhetetlenek. Ezek elviseléséhez azonban hasznos technika, ha a főhős helyébe ismert hazai tényfeltárókat fantáziálunk. Ilyenkor a megértően bámuló Frei vagy a gyúrópadon izzadó Juszt a vászonra képzelve sokkal szórakoztatóbb az eredetinél.
És ha már itt tartunk: remélem, hamarosan elkészül a magyar verzió is. Tribuszerné és Kaya Ibrahim végül megkerült, de sok sötétben bujkáló vár még felkutatásra a rejtélyes Gyurcsányitól a rendőrszékházra lövöldözőkig.

 Az ilyesfajta politikai filmektől eleve nem sokat vár az ember, ha már végigszenvedte a pamfletirodalmat Oliver Stone JFK-étől a Michael Moore összesig. E szerény várakozásokhoz képest mindenképpen kellemes meglepetés e lehetetlen című film. Terjedelméhez túl sokat vállalt, így aztán elég felületes, de inkább szórakoztat, nem bosszantóan szájbarágó, nem erőlteti rá mondanivalóját a nézőre. Annyira nem, hogy én még rá sem jöttem mi lenne az, már ha a végén elhangzó banális közhelyeket csupán kötelező vörös faroknak tudom be. Aki azokat meghaladó következtetéseket is kihámozott, ossza meg velünk.

 Hogy milyen jó- és rosszfiúkat talált Spurlock Izraelben meg Afganisztánban? Akarták-e felrobbantani terroristák, vagy megverni pajeszos-kaftános emberek? No, ezt nem árulom el, akit tud szórakoztatni a világpolitika, nézze meg a filmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr56728922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

osborne 2009.06.23. 21:00:11

@Google: dehogy volt.

egyébként a Századvég-Forsense felmérése szerint a a Jobbik szavazóinak nagy része a szavazás előtti hetekben döntött a párt mellett

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-286673

ha ez igaz, akkor a kampányuk és az ellenkampányok (szadesz, mszp, ubunga stb) győzték meg leginkább a szavazókat.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.06.23. 21:02:37

@Google:

Én igazából azt nem értem, miért a Fidesz-támogatók orrát kell beleverni az MSZP-SZDSZ mocskába.

osborne 2009.06.23. 21:04:30

a nap mondata és képe:

Ujhelyi: Zuschlag törvényesen csinált mindent

www.metropol.hu/images/1245757970_ujhely.jpg

;]

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.23. 21:13:53

"Azzal a különbséggel, hogy igyekeztünk tenni is valamit magunkért."

De csak ennyi a különbség, igaz? MegaLOL!!!!

Szenzációs beszélgetés, elmentem emlékbe . )

osborne 2009.06.24. 01:05:27

oh szegény BE, akart vmi nagy megmondást írni - erre a szurkekardiganek helyre tették:

szurkekardigan.blog.hu/2009/06/23/babarczy_eszter_nana_hogy_jaj_a_tenyeknek

2009.06.24. 07:04:25

Google! Nem volt megoldott, már 2006-ban sem a közbiztonság és a kisebbség kérdése sem. De tudod, ma már sokan--még én is -visszasirjuk a kádári rendörséget.Annak meg, aki a rend ellen, a liberalizmus eszméit félremagyarázza, anarchiává zülleszti, szivesen ajánlom a Norvég példát. Ott ugyanis, este 10 óra után a rendör( mellesleg géppityuval és kommandós öltözékben) javasolja nyomatékosan, hogy kéretik hazamenni. Mindegy hogy külföldi vagy sem. Mert elöször is rendnek kell lenni és utána jöhetnek a jogok. A "megélhetési bünözést" apposztrofáló, és létrehozó Kunczét pedig elküldenem --mondjuk Szomáliába, hogy ott hirdesse a buta, megosztó és züllesztö eszméit. Bár, ha már ott élne, sem keze, sem lába nem lenne. Söt, már ö sem létezne.Végezetül, nehogy abba a hibába essetek, mint sokan , akik a problémák felvetését, rasszizmusnak, kisebbségellenesnek, és netán náci-ordas eszméknek tekintik,-- mert akkor pont az szünik meg, amiért sokan küzdöttek--a szabadság, a demokrácia, és a szólásszabadság! További jó munkát !

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 08:35:03

Maguk nagyon könnyen túllendültek Szanyi fospumpásodásán:

"szakítani kell mind Gyurcsány „liberálanarchista” politikájával, mind a Bajnai-kormány „politikai szürrealizmusával”"

hvg.hu/velemeny/20090621_mszp_gyurcsany_szanyi_vezetoseg_csere.aspx

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 08:42:23

@osborne: Addig mondogatták a Jobbikra: radikális, hogy a radikális hangulatú - nem kicsit elitellenes - emberek rájöttek: ez kell nekünk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 10:02:05

Muhahahaha, a Jobbikot atvettek a balliberalisok.
jobbik.net/index.php?q=node/6326
"Három évnyi vajúdás után új balliberális párt született: a Jobbik. Habár a zászló egyelőre nekünk áll, a nemzeti érzelmű polgári középnek, hiszen a Fidesz a tekintélyes 56 %-os eredményt érte el, mégis veszélyben látjuk a cselekvőképességünket . Az évtizedek óta nemtelen és tisztességtelen eszközökkel dolgozó balliberális oldal újra "visszahozta a szarból" a hatalmát.

Igen, tudom. Most az olvasóink nagyrésze felháborodással tekinti ezeket a sorokat. Hiszen önmagát nemzetinek és konzervatív vallja. Nem is szándékoztam tegnap elvenni azt az örömöt, amire 11 éve vártak szakadatlan.
De ma már új nap van és ideje lenne szembenézni a valósággal. A nemzeti radikálisok száma nem nőtt meg. A választási eredmények nem a nemzeti konzervatív fellegvárakban mutatják a Jobbik erősödését, hanem a kifejezetten szocialista részeken. Mi 2006 ősze óta tudjuk, a Jobbikot elfoglalták és félrevezetik. Azért nem írom le újra és újra a miértet, mert felesleges. A Jobbikra szavazó barátaink nem akarnak látni én pedig nem akarok értelmetlen és felesleges dologgal foglalkozni. Az idő majd telik és lassan észre fogjátok venni ti is, hogy kihúzták alólatok a Jobbikot. Az eltűnő SZDSZ és MSZP még egy ideig fogja adni, amit szerettek, az igazságot. Amiért annyi mindenre elszántak vagytok. Amiért tiszteletet érdemeltek.

Mi itt leszünk és várunk vissza titeket. A nemzeti radikális oldalra. HAZÁNKAT PEDIG ISTEN ÓVJA!"

tevevanegypupu 2009.06.24. 10:20:09

@Doomhammer:
ne a Jobbiktol rettegjenek annyira, ok el fognak elobb-utobb tunni, ez szimpla kozbiztonsagi kerdes lesz. Ott van egy uj, valoszinuleg megalakulo part, az szdsz-mdf koalicio..Veluk viszont szamolni kell..Ok azok akik veszelyesek, a manipulacios keszseguk, kapcsolataik ezerszer szamottevobbek mint a Jobbik.
A balliberalis sajto is tamogatni fogja oket, nemsokara dolni fog roluk az informacio es a fidesz es Orbant becsmerlo irasok, nyilatkozatok.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 10:34:02

@tevevanegypupu:
"A balliberalis sajto is tamogatni fogja oket, nemsokara dolni fog roluk az informacio es a fidesz es Orbant becsmerlo irasok, nyilatkozatok."

Ha kemenyen dolgoznak, akar 7%-ot is elerhetnek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 10:37:34

Magyarorszagot elarasztja a jobboldali media.

Eva S. Balogh elemez.
esbalogh.typepad.com/hungarianspectrum/2009/06/the-hungarian-media.html
"A newspaper, a radio station, and a television station within three short years is quite a feat. And this was just the beginning. Since then a rich Hungarian who doesn't seem to know what to do with his money started another right-wing newspaper and television station. But more about them tomorrow."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 10:41:33

Egyebkent 3000-et elertuk, lassan koltozhetnenk.
Otletek?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 10:41:57

@Doomhammer: A Jobbik belső ügyeit én nem ismerhetem, de az feltűnő, hogy nem a karácsonyi kettőskereszt-állítási akciójukkal szereztek 15%-t maguknak.

A Magyar Gárda és Jobbik, ill. az európaiértelembenkonzervatív MDF ügyében javaslom Bulgária, az egykori 16. Köztársaság elmúlt pár évét tanulmányozni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 10:44:33

@tölgy:
Ne csigazzon, mit kell latni Bulgariaban?

Szerintem a Jobbikot egyszeruen kihasznaljak, ugy jatszanak vele, mint egy babbal. Gloire mondott nagyon erdekeset: a valasztas utan eltuntek a nepek a naggyulesukrol.

tevevanegypupu 2009.06.24. 11:01:18

@Doomhammer:
Igen, ezzel a het szazalekkal kezdodik majd. A Jobbik erzelmi felhangokra alapulo part, jelenleg nagyon jol tud jatszani felelemmel es nemzeti erzessel, de ez nem fog sokaig tartani, ha eros kozbiztonsaggal es kicsit stabilizalodo gazdasaggal szemben kell majd fennmaradniuk. De az mdf es szdsz egyutt ezzel a het szazaelekkal bekerul a Parlamentbe es ne felejtse el az mszp-t sem. A fidesz jelenleg sok szavazot szerzett es nagyon eros - a magyar parlamenten kivul. Egyaltalan nem hiszem, hogy hatalmas folennyel nyer, ha figyelembe vesszuk azt a jo haromnegyed evet, ami alatt a politikai tabella meg rendezodhet, alakulhat. Es azt sem szabad elfelejteni, hogy mind az mdf, mind az szdsz eleg eros kulfoldi ismeretseggel rendelkezik..es jelentos anyagi hattertamogatast is kpahat, ha annak ertelmet latjak. Marpedig a kulfoldi bankoknak es befektetoknek nem az az erdekuk jelenleg, hogy tulsagosan eros fidesz legyen az orszaghazban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 11:06:30

@tevevanegypupu:
"A fidesz jelenleg sok szavazot szerzett es nagyon eros - a magyar parlamenten kivul. Egyaltalan nem hiszem, hogy hatalmas folennyel nyer, "

Nem, nem fognak nagy folennyel nyerni. A tet jelenleg a kenyelmes tobbseg. Kenyelmesnek kell lennie, mert a ballib oldal meg fog venni fideszes kepviseloket, ahogy eddig is tette.
A tirpak mar josolt:
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2009/03/uj-politika.html

Az MDF-SZDSZ-rol meg csak annyit, hogy azt hiszem, Harcos tette azt a vateszi joslatot, hogy olyan nem lehet a magyar politikaban, hogy Magyar Balint nem vesz reszt benne. Ezentul majd mint a konzervativ ertekek vedelmezoje. A jatszma kimenetelet meg meglatjuk, ezek itt mind nagy Tenyezok, egymas torkanak is ugorhatnak sertodesbol kifolyolag.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 11:13:03

@Doomhammer: Nem vagyok szakértő, de úgy tűnik a magyarországi orosz politika első próbája Bulgária volt.

Hogyan lehet megosztani az ellenzéket?
Legyen egy radikális-nacionalista-militarista izé, amely tuti elvisz 10%-t. (Most az eu-n 12%-t kapott)
en.wikipedia.org/wiki/National_Union_Attack

És ott van a "Rend, Törvény és Igazság" párt, ami most 5%-t kapott, és a nevével a torykat is rendesen átejtette, és állítólag ellenzéki, csak a bulesz ellenzék szerint nem az...
www.elections2009-results.eu/hu/bulgaria_hu_txt.html

A magyar adatokkal való hasonlóság csak véletlen volna?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 11:20:07

@tölgy:
Hogy benne vannak-e az oroszok vagy sem, azt nem tudom. Azt tudom, hogy 1994-98-ban pont ugyanez tortent, akkor az elegedetlen baloldali szavazotabor a kisgazdakhoz es a MIEP-hez ment. Nem kellenek ehhez oroszok. A Fideszre ezek nem szavaznak, ahhoz a Fidesznek nem jo az imidzse. Latta a tiszavasvari filmet az Indexen? A helyi Jobbikos egy volt Fideszes. Ezek utan talalja ki, fog-e tiszavasvari cigany valaha is a Fideszre szavazni.

tevevanegypupu 2009.06.24. 11:40:11

@Doomhammer:
(:
Jo lesz ha felkeszulunk az Eszszerusegre KGB-vel egyutt. Magyar Balint, Koka Janos, Horn Gabor, David Ibolya, Bokros es Herenyi nelkul nincs magyar politika..Es ne felejtsuk az mszp-t es szavazoit.Ezeket az embereket nem elvek mozgatjak, elvekkel veluk szemben felvenni a harcot eleg nehez lesz. Talan meg a kenyelmes tobbseg sem eleg. Az a 200 ezer es egy szavazo most hallgatott, de ki tudja mit csinalnak majd jovo aprilisban?
Es Ferit sem kell leirni..meg nem fejezte be, meg nem mondta ki az utolso szot.

tevevanegypupu 2009.06.24. 11:49:19

www.hirszerzo.hu/cikk.mdf_legyen_kovetheto_az_elelmiszer-alapanyagok_utja.113260.html

Na kerem, itt egy megvett kepviselo maris akcioban. Jelenleg a LMP temaibol is elvennenek egy keveset.

bz249 2009.06.24. 12:16:26

@Doomhammer: A kényelmes többséghez a Fidesznek még kb. 750.000 szavazót kell megszereznie/mozgósítania az EP-választáson túl (ha ennyi van, akkor a legdurvább részvétel esetén is megvan az első fordulós 45%... ami a megosztott ellenfelek és a győzteshez húzás miatt bőven elegendő). Az szerintem menni fog.

A választás igazi kérdése az MSzP egyharmada, ahhoz nekik erőst kell teperni. Megcsinálhatják, de innen nehéz. Sőt benne van a játékban, hogy a Jobbik mögé szorulnak (ehhez mondjuk tudni kéne mi zajlik a Jobbikban).

A valóban lényeges kérdés pedig, hogy mire használja a Fidesz a kegyelmi időszakot. Erős többség és a saját személyes vitáiba fulladó ellenzék... mert a baloldalon hullani fog a forgács.

Google 2009.06.24. 12:29:11

@jános515:

Te a Gyurcsány/Bajnai-kormány rendőrségét vádolod. Joggal.
Ugyanígy a médiáját, elitjét is illethetné vád, állandóan lehurrogták azokat, akik uzsorásokról, gyilkosságokról, lopásokról számoltak be, hívták fel a figyelmet a felrobbanni készülő puskaporos hordóra.
A Célpontban nem egy gyilkosságot mutattak be, melyet cigányok követtek el, idős emberek sérelmére. Mindhiába.
Az, hogy a szoclib vezetők ilyenek, ekkora gondokat okoztak, józan embereket még nem lök a Gárda karjaiba, mert csöbörből vödörbe esni még nem a megoldás.
És ezeket a kényes problémákat úgy is fel lehet vetni, hogy az embert ne illethessék a rasszizmus, kisebbségellenesség vádjával.
Csak úgy szabad, csak úgy érdemes.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 12:34:02

Ezt frissen gyujtottem egy forumrol.
"Egy jövőt építő társadalomnak nem a mennyiségi, hanem a minőségi társadalmi reprodukcióra kell törekednie.

Ezáltal azokat a társadalmi csoportokat kell preferálni, akik a minőségi társadalmi reproduktivítás szempontjainak a leginkább megfelelnek!

Ebbe a körbe nem tartozik és nem tartozhat bele a legalacsonyabb IQ hányadossal, legtöbb mentális és genetikai devianciával , legalacsonyabb iskolai végzettséggel és szocializációs szinttel, valamint a legmagasabb kriminális mutatókkal rendelkező népesség.

A magyar társadalomnak nem állhat érdekében ,hogy egy olyan öngyilkos, saját társadalmi létét veszélyeztető szociálpolitikát folytasson, amely kontraszelekciós hatásaival, a meglévő társadalmának, nemzetének, tárgyi és szellemi kultúráját visszafordíthatatlanul aláássa, majd megsemmisítse!
"

Google 2009.06.24. 12:52:39

@Doomhammer:

Igen, a volt tiszavasvári fideszesnek -ma jobbikos-, gondolom más lehetősége nem volt a felemelkedésre. Egy nagy pártban ez kevésbé lehetséges, mint egy feltörekvőben.

Bauert változatlanul a régi félelmei gyötrik. Nem jobbik, hanem rosszabbik típusúak.

"Orbán Viktor és pártja nyilvánvalóan a magyar demokrácia felszámolására tör, és ezt kevésbé titkolja. (Ezt más írásaimban mutattam ki, és ehelyütt nem ismétlem meg. Emlékeztetek Debreczeni József e tárgyú írásaira is.)"

Írása végén közgazdásznak titulálja magát -szerényen-, de katasztrófa elhárításra vállalkozik. Debreczenivel.
www.nol.hu/velemeny/20090624-ki_a_hibas_

kill004 2009.06.24. 12:54:36

@Doomhammer: Én meg ezt: "Bajnai telefonos interjú,tegnap 17.30 Kossuth Krónika 17.53 -kor:
Miniszterelnök úrral a békefolyamatról beszéltünk...
Simon Peresszel is beszélt erről:
"A magyar kormány jogi fellépéseket tervez.A magyar kormányt támogató Magyar Szocialista Párt benyújtott egy a Holokauszt-tagadást tiltó törvényt a Parlamentnek amely remélem minél gyorsabban elfogadást nyer.
Ezentúl a szándélunk az,hogy minden demokratikus párttal összefogunk és karanténba zárjuk a szélsőséges eszméket,hogy ne fertőzhessék tovább a magyar demokráciát."

Figyelje meg ezt: "A magyar kormányt támogató Magyar Szocialista Párt"

Ugye, hogy ugye?

bz249 2009.06.24. 12:57:38

@kill004: támogatja a kormányt az MSzP? Miazhogy! Nagyonis! Még minisztereket is ad bele, ha nem lenne máshonnan.

Akkor meg? Tökéletesen igaz Peresz mondata.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 13:06:10

@kill004:
Nem hiszem, hogy a szakertoi kormanyukkal barkit atvernek. A kulfoldi sajto peldaul Bajnai kormanyat makacsul szocialista kisebbsegi kormanynak hivja. Pl. itt:
reakcio.blog.hu/2008/10/25/hova_tunt_demon?fullcommentlist=1#c5770838

kill004 2009.06.24. 13:09:13

@Doomhammer: Persze, persze. Csak ez az erőlködés már nevetséges.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 13:12:07

@Google:
Bauer mellett elszaguldottak az esemenyek. Ez itt:
"A válasz kézenfekvő: a megalapozatlan jövedelemnövelés volt a súlyos hiba. A 2006-os új kormányalakítás után a kormánynak egyszerűen nem volt már más választása, mint amit tett. Nem "Őszödön romlott el minden", hanem négy évvel korábban. Nevekben fogalmazva: nem "Gyurcsány a hibás", hanem Medgyessy."

egy regi szlogen, a Mester is hanyszor probalta a hulyemagyar fejekbe vesni, de sikertelenul. Ugyanis az elkuras Gyurcsany muve 2004 es 2006 kozott, ezt o is beismerte. Bauer resze volt mindket Gyurcsany-korszaknak, hat magyarazkodik. Van is mit.

bz249 2009.06.24. 13:27:18

@kill004: sorry... de attól még ugyanannyira igaz. A Szocialista Párt belső támogatást ad a jelenlegi kormánynak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 13:34:30

@Doomhammer: A MIÉP felfuttatása pontosan ugyanaz, mint most a Jobbiké. Ebben egyetértünk.
Az új a magyar "Rend, Törvény és Igazság" pártja.

Most Magyarországon van legalább 2 "ellenzéki" párt, amelyek egyikével sem működhet együtt az ellenzéki koalíció.

A buleszoknál is tragikusak a posztkomcsik, csak éppen leválthatatlanok. Nálunk is erre mennek rá, úgy látom. Mint a Brazil bevezető mondatai: "Az ellenzék képtelen választásokat nyerni, tehetünk mi róla?"

K-Európában a hagyományosan oroszbarát csehek leléptek, és úgy látom, a szlovákok vették át a helyüket, valamint a 16. Köztársaság, és sajnos mi.
Szvsz érdemes a másik két russzofil országot tanulmányozni... Lássuk a jövőnket, értsük a jelenünket.

Google 2009.06.24. 13:39:49

@Doomhammer:

Ugyanazok az események a Népszabadság mellett is elszáguldottak, ha még mindig helyt adnak Bauernek és társainak.
Igen, ezt mostanában gyakran hallani, hogy Medgyesy volt a hibás. Na és Orbán.
Valamint azt is -főként jobbikos körökből -, Kádár idején jobb volt.
Mondjuk, Orbán akkor nem volt annyira meghatározó.

bz249 2009.06.24. 13:41:26

@Doomhammer: ami mondjuk érdekes az Eurostat számainak függvényében, merthát ugye

Államháztartási hiány

2002 9.0
2003 7.2
2004 6.4
2005 7.8
2006 9.2
2007 4.9
2008 3.4

vagyis Feri hatalomra kerülésekor ez biza megint növekedni kezdett

infláció

2002 5.2
2003 4.7
2004 6.8
2005 3.5
2006 4.0
2007 7.9
2008 6.0

ebből meg a zseniális megszorítócsomag látszik, ami ismét az elinfláláshoz nyúlt

GDP növekedés

2002 4.4
2003 4.3
2004 4.7
2005 3.9
2006 4.0
2007 1.2
2008 0.6

Vagyis Feri azt a bravúrt is véghez vitte, hogy az elszálló költségvetés nem generált plusz GDP-t.

Nemhiába volt a Haladó Erők Reménysége, ért mindenhez. Nála már csak a Gordon ügyesebb, mert ő atomenergetikától a libatenyésztésig mindenben otthon van (soha nem hittem volna, hogy egyszer ezt a szólásmondást komolyan el lehet sütni egy emberre).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 13:43:46

@tölgy:
"Az új a magyar "Rend, Törvény és Igazság" pártja."

Olvasta a MIEP programjat? Ez itt 2005-bol van, azota nincs ujabb. Meg Csurka jegyzi.
www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=46:a-rend-programja&catid=37:fels-menue&Itemid=55
"A jelenlegi magyar élet legnagyobb baja a rend hiánya.

Az az állam, amelyik nem képes a törvényesség uralmát szavatolni, amelyik eltűri, hogy az erkölcsi értékek szerint élôk hátrányba kerüljenek, olykor nevetség tárgyai legyenek a bűnös, nemtörôdöm, közösségellenes életet élôkkel szemben, az az állam a szabadságot, a függetlenséget és öszzességében az emberhez méltó életet sem tudja nyújtani polgárainak.
...
A mihamarabbi rendteremtés, s ennek részletrôl részletre, fokról fokra való elkezdése a magyar megmaradás alapkérdése. Ha még sokáig kell rendetlenségben, korrupcióban, erkölcstelenségben élnünk, felôrlôdünk. A magyarság alaptermészeténél fogva, történelmi gyökerei és Szent István-i ihletettsége következtében most is igényli a rendet, amikor hatalmasai, idegenszívű vezetôi nem engedik felszínre törni ezt az igényt. Ne szégyelljük, hogy ôsi rendünk kovácsolt bennünket magyarrá és államalkotó néppé. Tegyük a Magyar Államot a XXI. század példamutató Szent István-i független államává, a rend államává."

A Jobbik ehhez csak annyit tett hozza, hogy ramutatott a rendetlenseg okara. A MIEP a magyar allamot nevezte meg a rendetlenseg okanak, a Jobbik a ciganyokat. Vegyuk eszre, hogy az utobbi jo a kormanynak. Valakik rasszista indulatokat keltenek, hogy a kormany hatalmat vedjek. Unalmas historia, hanyszor elofordult mar a tortenelemben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 13:49:08

@Google:
"Ugyanazok az események a Népszabadság mellett is elszáguldottak, ha még mindig helyt adnak Bauernek és társainak."

Muszaj nekik, ez a technokrata-liberalis vonulat az MSZP egyik bazisa (a Kadar-rendszer volt szakertelmisege). Most eppen hatterbe kenytelenek vonulni, mivel az o szajuk ize szerint mentek a dolgok 2004-tol es az eredmeny egy nagy elkuras lett. El nem tunhetnek, ok a szoci szavazobazis resze, tehat idonkent uj szoszoloval ujra elobukkannak. Mondjuk Bauer azt se vette eszre, hogy o mar nagyon ciki szoszolonak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 13:52:07

@bz249:
Meg ehhez nezze hozza a realbert 2004-ben es rajon, hogy nem az utelagazodas okozta Medgyessy vesztet. Hanem a megszorito intezkedesek, amelyekkel korrigalni probalta a 100 napos osztogatast, de amiben megakadalyozta az EP valasztas es Feri, aki utana jott es gyozni akart mindenaron.

Az elkuras bizony Feri sara es ezt be is ismerte Oszodon. Bauer addig magyaraz, amig akar, ez a vonat mar elment.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 13:52:28

@Doomhammer: nem, nem. Félreérti.
A MIÉP-Jobbik a bulgár National Union Attack magyar változata. A Magyar Gárdával nem kicsit rokon bulgár Nemzeti Gárdát 2006-ban hozták létre. Hogy mik vannak!?
images.ibox.bg/2007/08/21/gvardia/256x304.jpg

A Madöf és a bulgár "Rend, Törvény és Igazság" a torykra hajt: rule of law. A birka britek be is szopják, mintha valaki Sztálin/Kádár idején a "törvény uralmáról" beszélne.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 13:56:53

vejmarizálódunk tovább. A két szélsőséges pártnak megegyezik a népszerűsége.
"A Nézőpont Intézet – Heti Válasz számára készített – közvélemény-kutatása alapján a biztos szavazók körében a Fidesz 48 százalékon áll, az MSZP és a Jobbik pedig ugyanolyan arányú támogatást: 9-9 százalékot tudhat magáénak. Az MDF 3 százalékon, az SZDSZ és az LMP 2-2 százalékon áll. 14 százalék a bizonytalanok és 12 százalék a nem válaszolók aránya."

www.mno.hu/portal/645601

bz249 2009.06.24. 13:59:55

@tölgy: nade tölgy tudhatná, hogy a bizonytalanok és a nem válaszolók a csendes többséghez tartoznak, vagyis az MSzP támogatottsága valójában 9+14+12=35%

és ez még csak a biztos szavazók között!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 14:42:06

@tölgy:
A torykat nem erdekli semmi mas, csak minel nagyobb zurzavart kavarni es megakadalyozni a tovabbi foderalizaciot. Ezeknel meg a Jobbik is felmerult, mint lehetseges partner, de azt azert gyorsan elvetettek.

Bajusz Lajos pont eleg jo lesz a feladatra, amire szantak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 14:44:08

Mino szerencse, az allamhaztartasi hiany limit ala csokkentese mar a kovetkezo kormanyra marad.
www.etaiwannews.com/etn/news_content.php?id=985478&lang=eng_news&cate_img=35.jpg&cate_rss=news_Business
"The European Commission on Wednesday gave Hungary another two years to curb its budget gap, postponing its deadline until 2011 as it deals with a severe recession.

European Union finance ministers have told Hungary repeatedly to reduce its deficit because it has gone over the maximum 3 percent of gross domestic product set by EU budget rules every year since it joined the bloc in 2004."

osborne 2009.06.24. 15:09:17

bréking: újabb mélyponton - 9%-on az MSZP, fej-fej mellett a Jobikkal juj

inforadio.hu/hir/belfold/hir-287635

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 15:10:36

@Doomhammer: "Mino szerencse, az allamhaztartasi hiany limit ala csokkentese mar a kovetkezo kormanyra marad."

Most akkor az van, hogy az Eu Bizottság szerint a Szerelő alkalmatlan a feladatra, miként Feri is az volt? Jól értem?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.24. 15:11:08

Gratulálok a kommentszámhoz a hölgyeknek/uraknak! :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 15:31:33

@osborne:
Az indexes interjuban meg azt mondta, hogy idegessege miatt elszurta a reklamfilmet, azert esett ki.

Téglagyári Megálló 2009.06.24. 15:45:38

Nem tudom jó helyen reklamálok-e, de nem találtam Magyar Bálintról szóló posztot az Árokásó blogon. Méltatlan hozzá ez az ignorancia.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 15:56:59

A Jobbiknak a neonaci NDP-vel is van kapcsolata.
www.sueddeutsche.de/politik/450/472969/text/
"Zu Rechtsextremen aus dem deutschsprachigen Raum gibt es ebenfalls Kontakte - vor allem die NPD scheint an einer Zusammenarbeit interessiert zu sein."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 15:57:33

@Téglagyári Megálló:
Mert hivatasos politikus, azok alapbol arokasok.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 15:58:43

Muhahaha, Orban csak szeretne elhatarolodni a Jobbiktol, de nem fog menni, mert annyit kokettalt.

Konrad Gyorgy elemez.

www.168ora.hu/itthon/konrad-gyorgy-a-jobbik-ujfasiszta-part-38736.html
"Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor rendet vághat-e majd a szélsőjobbon, azt válaszolja: "Lehet, de ezt egyelőre nem mutatja. Ráadásul késésben van, kicsit sokat pajtáskodott velük. Meg aztán volt kollégiumi társai között is van olyan, aki nem szalonképes. A Fidesz középre kényszerül, ám abban nem lehetünk biztosak, hogy ezt a helyzetet hatalmon kezelni is tudja majd."
"

Gyurikam, a te szalonkepessegeddel mi a helyzet?

tevevanegypupu 2009.06.24. 15:59:38

@osborne:
(:
Ha igy folytatja nem lehetetlen.

osborne 2009.06.24. 16:09:32

@tevevanegypupu: küszöb alá mégsem mehetnek, az túl ambíciózus lenne. meghát a szadesznak is kellenek célok ;]

bz249 2009.06.24. 16:10:03

@osborne: na jó, ha ennyire akarja kerüljenek be a parlamentbe, nem bánom... majd szervezek átszavazókat :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.24. 16:24:17

@Doomhammer: Nono, Gyuri bejáratos a legmenőbb berlini szalonokba. Sőt, ő maga dönti el, ki kerülhet be oda. Ő, Nádas meg Esterházy.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 16:27:39

@elGabor:
Hat ezek szerint aki berlini szalonokba akarna menni, annak rossz. Mindenki mas azonban bizvast kepen rohogheti Gyuri bacsit meg a hagymazos hulyesegeit.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 16:28:35

@elGabor:
Hat ezek szerint aki berlini szalonokba akar jarni, annak rossz. Mindenki mas azonban bizvast kepen rohogheti Gyuri bacsit es a hagymazos hulyesegeit.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 16:29:02

A Tényezők (és Megmondók) helyzetelemzéseiben alapvető feltevés, hogy ők semmit nem kúrtak el, az istenadta nép azonban időnként elkúrja, mint most is. Mint a balga - szeretetreméltó, de alapvetően mégiscsak hülye - gyerekük otthon.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 16:30:50

@laspalmas: és ha tudná, hogy ez már legalább az ötödik lefárasztott kommentfolyam.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.24. 16:46:30

A Jobbik hivatalos oldala, a Barikád, a HVG-től vesz
át egy írást, és büszkén lobogtatja: "mi megmodtuk, ugye, hogy igazunk volt?"

"Betetőzte a gondhalmazt a „pedagógiai emberkísérletnek” nevezhető doktriner oktatáspolitika. Mely „hippi-pedagógiaként” parttalan szabadságot hirdetett. Eltörölni kívánván a felvételit, a buktatást, lassan már a feleltetést-dolgozatírást is. Ugyanakkor nem volt hajlandó életképesen kezelni az iskolában jelentkező devianciákat..."

"Egyértelműen kimondásra szorul: a jövőben - hovatartozástól függetlenül – támogatás csak azoknak jár, akik önhibájukon kívül szorulnak rá. Vagy hajlandóak életpályájukon változtatni. S erről bizonyságot téve, civilizált viselkedésre tanítják gyerekeiket, valamint a jövőben beszállnak az átképzésbe, közmunkába/közteherviselésre. A társadalmi mobilitásban sincs ingyen ebéd..."

hvg.hu/velemeny/20090622_jobbik_vona_roma.aspx

barikad.hu/node/31311

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.24. 16:52:18

"Mindennek az árvíz az oka"

Nagyon jó cím! Gratulálok a feltalálásához. Nincs videó beillesztve, így kicsit talán gyorsabb is lesz, és csak egyszál komment árválkodik ott . )

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 16:58:05

@gloire:
Muhahahaha, gyors karrier!
A kurucinfo foszerkesztoje a HVG-ben.
"Precízen diagnosztizálja Novák Attila, hogy a liberálisok „rendkívül hibásan álltak hozzá például a cigányság problémáihoz, folyamatosan áldozatként tudták csak elképzelni a romákat (még ha sok esetben tényleg azok is). Ha pedig valaki a romákat illető negatív cselekményekről beszélt, a rasszizmus vádjával szembesülhetett. A szabaddemokratáknak fogalmuk sem volt arról, hogy milyen érzései lehetnek azoknak, akik munkanélküli roma nincstelenekkel élnek együtt kelet-magyarországi falvakban. A roma-nem roma együttélés keserveit megtapasztalók élményeit vagy nem vették tudomásul, vagy pedig a rasszista gondolat kifejeződéseiként bélyegezték meg, iktatták ki a mainstream közbeszédből.”"

Milyen szerencse, hogy a kurucinfot valahogy sose sikerult kikapcsolni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 16:58:44

@tölgy:
Mar 3500 korul doglodik a bloggep. Az meg kinek hianyzik.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 16:59:53

@gloire:
Jut eszembe, lehet, hogy egy peldajat latjuk annak, amint a liberalis kozirok atallnak a konzervativ stilre?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.24. 17:00:01

Még mindig a HVG:

"Például, hogy az érdemi, teljesítményalapú feltételrendszer nélküli készpénzes támogatásokat váltsa fel a deviáns szenvedélyekre (cigaretta, alkohol, drog, játékgép) nem fordítható utalványos jegyrendszer. Ez a politikailag korrekt lobbi görcsös tagadásán, illetve a szociális bürokrácia közegellenállásán hiúsult meg."

már majdnem kurucinfó . )

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 17:03:28

@gloire:
Ez? Ne bosszantson.
Szocialista polgarmester regota csinalja. Elfelejtettem, hol, valahol a Cserehatban, egy kis faluban.

kill004 2009.06.24. 17:05:01

@Doomhammer: "Milyen szerencse, hogy a kurucinfot valahogy sose sikerult kikapcsolni."

Nem olyan egyszerű egy szervert lekapcsolni.

bz249 2009.06.24. 17:05:56

@kill004: dehogynem, azon csak van egy ON/OFF gomb. Vagy ez mán a Skynet :D

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 17:06:39

@kill004:
"Nem olyan egyszerű egy szervert lekapcsolni. "

Valahogy megis pikkpakk sikerul, ha igazan akarjak. Ha magae a backbone, barmit megtehet.

kill004 2009.06.24. 17:08:53

@bz249: Aha! :) Az ASVA 5 éve kínlódik a hazai torrent oldalak kilövésével. Tavaly a legnagyobbat lekapcsolták, de csak véletlenül. ( azt hitték az is smsweb :)) Két hét múlva újra ment...

bz249 2009.06.24. 17:13:11

@kill004: nem azt mondtam, hogy nem lesz helyette másik... de egy szervert lekapcsolni nem nehezebb, mint bármi egyebet. Az is csak egy elektromos eszköz. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 17:13:17

@kill004:
Az.
www.mno.hu/portal/543377
Azt keresem, amikor a polgarmester bevallotta, hogy nem adja oda a ciganyoknak a penzt, hanem beosztja helyettuk utalvanyokkal. Lett felhaborodas.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 17:14:02

@kill004:
A torrent elosztott rendszer, a kuruc nem az. Csak ki kell huzni a dugot a falbol.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.24. 17:14:14

@Doomhammer: Hallottam róla. Meg azokat a nyilatkozatokat is, amivel megpróbálták a hasonló próbálkozásokat ellehetetleníteni, mindennek elmondani. Most változik a szél.

"amint a liberalis kozirok atallnak a konzervativ stilre?"
Igen, pontosan azt látjuk. Félelmetes egyébként mennyire kiszámíthatóak, és sajnos elpusztíthatatlanok.

tevevanegypupu 2009.06.24. 17:14:40

@osborne:
Szdsz-nek ot szazalek? Ne utopiazzon.(:

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 17:16:39

Hoppa.
Barbatrukk.
www.origo.hu/itthon/20090624-tarki-a-jobbik-megduplazta-a-taborat.html
"A biztosan szavazó pártválasztókon belül a Fidesz támogatottsága júniusban 58 százalék, májusban ez 70 százalék volt, míg márciusban 62, áprilisban pedig 64 százalék. A Tárki szerint a májusban mért adat mögött az állhat, hogy egy hónappal korábban a Jobbik szavazóinak egy része Fidesz-szavazónak vallotta magát."

Lesz itt meg meglepetes.

reality 2009.06.24. 17:16:54

@Doomhammer: Akármelyik. Kezdje el, oszt oda megyünk. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.24. 17:17:45

@gloire:
"Félelmetes egyébként mennyire kiszámíthatóak, és sajnos elpusztíthatatlanok. "

Ebbol elnek, mast nem tehetnek. Majd amikor az MDF segget nyaljak, megse verhetik a melluket, hogy mekkora liberalisok.

kill004 2009.06.24. 17:19:25

@bz249: Ja, csak egy-két hét múlva másik szerver parkban más domain alatt újra megy. El lehet játszadozni, az tény...illetve, az egész szervert talán mégsem kapcsolják le, ugyanis a többi oldal, amik szintén azon az oldalon voltak perel.

Google 2009.06.24. 17:19:47

@Doomhammer:

Hát ez az. Lett felháborodás, kiközösítés, ujjal mutogatás, és tessék, most pedig bedőlnek a Jobbik stílnek.
Ezek minket hülyének néznek, vagy pedig teljesen tanácstalanok.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.24. 17:20:25

Pont ma délben volt az m2-ön, Veiszer Alinda (a magyar kultúrtévézés üstököse) és Zwack Péter. A konzervatív liberalizmusról beszélgettek.

kill004 2009.06.24. 17:21:00

@kill004: "azon az oldalon" helyett: azon a szerveren.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.06.24. 17:25:05

@bz249: Az a maga módszere.
Egy bölcsész csak kihúzná falból a madzagot.
süti beállítások módosítása