Forradalmi programajánló
2008. október 22. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Forradalmi programajánló

  2006. október 23-a után az ember abba az illúzióba ringatta magát, hogy nemzeti ünnepeinken ezentúl a szokásos zászlófelvonáson, szónoklatversenyen és Bánk Bán-díszelőadáson kívül izgi dolgok is történnek majd. Egy ideig nem csalódtunk, de aztán a dolgok hamar ellaposodtak, s a csikósnindzsák közelmúltbeli feltűnése ellenére az idei előjelek nem túl kedvezőek. De azért „hátha mégis” alapon talán érdemes lesz körülnézni.

 Lássuk hát az idei október 23-ai programot!

 Reggel zászlófelvonás a Kossuth téren, majd csendes állami megemlékezés a Vértanúk terén a Nagy Imre-szobor előtt. Mivel ünnepnapokon ilyenkor rendes ember alszik, s Gyurcsány Ferenc sem költözött még ki az Apró-villából, e programokat hanyagoljuk.

 11:00-kor az Olimpiai Parkban „Nemzeti Közélhúzást” szervez a Zöld Párt. Viccesnek szánt, ám komoly szexuális zavarokról tanúskodó meghívójuk szerint ide várják a különböző politikai oldalak képviselőit, hogy azok - utcai randalír helyett - kötélhúzásban mérjék össze erejüket. Nos, mi szívből utáljuk a primitív jópofáskodást, kivéve, ha mi követjük el. Ráadásul az, ahogyan e zöldek felosztják a világot - „Vörösök és liberálisok, humanisták és tarkamagyarok, kék-fehérek (=zsidók) és romák balra. Narancssárgák, konzervatívok, mélymagyarok, gárdisták és fradisták jobbra.” - elárulja, hogy pontosan kikről van szó, ezért aztán ide biztosan nem megyünk, maximum leendő SZDSZ-szavazó hülyegyerekeket filmezni vágóképnek.

 A Fidesz az idén, mivel Demszky Gábor „narancssárga óriáskivetítő-tartó daruval behajtani tilos” táblákkal rakta tele a várost, nem tart nagygyűlést, de a polgári Magyarország hívei azért összejönnek a budavári Dísz téren, 15:00-kor. Meg nem erősített hírek szerint itt a nap fénypontjaként Orbán Viktor, a Fidesz - Magyar Polgári Párt elnöke, volt miniszterelnök elszavalja Altató című saját költeményét:

Lehunyja kék szemét az ég,
lehunyja sok szemét a ház,
dunna alatt alszik a rét -
Új Többséget teremtett a Szociális Népszavazás.

Lábára lehajtja fejét,
alszik a bogár, a darázs,
velealszik a zümmögés -
Ne az Emberekkel fizettesse meg a hazugságot a vörös bagázs!

A villamos is aluszik,
- s mig szendereg a robogás -
álmában csönget egy picit -
Egyre nehezebb helyzetben sok Kis- és Középvállalkozás.

Alszik a széken a kabát,
szunnyadozik a szakadás,
máma már nem hasad tovább -
Adócsökkentés, Munkahelyteremtés kell ide, nem vitás.

Szundít a lapda, meg a sip,
az erdő, a kirándulás,
a jó cukor is aluszik -
Előrehozott Választás esetén rögtön megindul a gyarapodás.

A távolságot, mint üveg
golyót, megkapod, óriás
leszel, csak hunyd le kis szemed, -
Persze a Nyugdíjasoknak sem csökkenne az apanázs.

Tüzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!
Látod, elalszik anyuka. -
Legalább itt ne fogdosd a csajokat, Tamás!

 Szintén 15 órakor a Deák téren, ott, ahol egykor a tank veszélyeztette a közlekedés rendjét, a Jobbik és a Magyar Gárda, a rendszerváltozás utáni két évtized legnagyobb kincse tart ünnepi megemlékezést. Hogy melyik Magyar Gárda a több közül, azt nem tudjuk, mindenesetre a hazájuk sorsát a szívükön viselő, az átlagosnál nagyobb hátsóval rendelkező köztisztviselő hölgyeknek azt javasoljuk, hogy ezt a rendezvényt kerüljék el, mert megjelenésük további szakadást okozhat az élcsapatban. Dr. Morvai Krisztina beszédében a magyar történelem egy eddig kevésbé ismert (elhallgatott) szeletéről, a pesti srácnak a cigánybűnözés ellen vívott harcáról emlékezik meg, továbbá felszólítja a magukfajtákat, hogy ne bántsák a rendes bajszos magyar embereket. Beszédet mond még Nick Griffin, a Brit Nemzeti Párt (BNP) elnöke, a Nacionalista Internacionálé egyik alapítója és szellemi vezére.


 16:00-tól a Rendszerváltó Fórum vár minden, hazájáért tenni képes magyart a Corvin közbe, ahonnan „15,6 Km 1956 és napjaink Hőseiért” címmel indítanak gyalogtúrát a Széna térre, majd az Alkotmány utcába. Hogy miért pont 15,6, s miért nem mondjuk 1956 vagy 195 600 km, azt kérdezzék a szervezőktől. A Fórum egyébként egyike azon szervezeteknek, amelyek valódi rendszerváltást és új alkotmányt követelnek, mintha nem lenne mindegy, hogy Újpalota és a Babarczy Eszter Baráti Kör népe milyen alkotmány alapján választja meg Gyurcsányt miniszterelnöknek.

 16:30-kor a Terror Háza előtt a nem kisebb egyéniség, mint Kucu nevével fémjelzett Magyar Önvédelmi Mozgalom emlékezik az 52 évvel ezelőtti eseményekre. Mi is lehetne méltóbb a forradalomhoz, mint az Oi-kor, a Titkolt Ellenállás és a Magozott Cseresznye fellépése? Mindenesetre sajnáljuk, hogy a MÖM szakított a Toroczkai-Budaházi tandemmel: együtt olyan remek bulikat tudtak szervezni, mint az idei március 15-i csuklyás bolyongás a West Balkán éjszakai romjai között.

 17 órakor régi ismerősök, Toroczkai László, a HVIM tiszteletbeli elnöke, illetve Budaházy György, Hunnia alapítója újszerű helyszínen, a Teve utcai rendőrpalotával szemben, a József Attila Színház oldalában várják híveiket. Reméljük, sor kerül az előbbi objektum ostromára, az épületből sikerül végre kifüstölni az aranyneppereket, s a mélygarázsból előtörő határőrizeti vízágyúk egyszer s mindenkorra lemossák a falakról Kiss Ernő dandártábornok menedzserbetegségének nyomait. A nemzeti ellenállás harcosainak az ablakok kitörésével nem kell foglalkozniuk, azok kiesnek maguktól. Ha valaki vonakodna idáig kimetrózni, az tekintse meg Toroczkaiék alábbi kedvcsináló videóját:

 

 Bizony, ha olyan emberek mondják, hogy ott kell lennünk, akik nem félnek egy elhagyott csatornában molotovkoktéllal dobálózni, akkor tényleg ott kell lennünk, már csak azért is, hogy megtanítsuk őket helyesen leírni a „Hogy tudd, hol a helyed” mondatot.

  Ugyancsak 17 órára a nemzeti oldal egy másik meghatározó tömbje sajnos máshova szervezett összejövetelt: a karizmatikus Gonda László vezette Magyar Nemzeti Bizottság 2006 az Alkotmány utca Kossuth tér felöli végén gyülekezik. Itt a hírek szerint bejelentik Fáber Károly ZS-tervének végrehajtását. Így aztán igen nehéz eldönteni, hogy hova is menjünk.

 19 órától a Magyarok Világszövetsége az Astoriához várja a világ minden magyar emberét. Itt '56-os hősök szólalnak fel, s minden bizonnyal jó melegen megágyaznak majd a környékbeli három kuka ilyenkor szokásos felborogatásához.

  Nagyjából ekkor kezdődik az operaházi gálaműsor is. A csinosabbik kormányszóvivő szerint  a program idén megújul: „a korabeli dalok és sanzonok mellett az '56-os eseményeknek emléket állító modernebb dallamok is felcsendülnek az Operaházban”. Komolyan mondjuk, ilyenkor sajnáljuk, hogy nem vagyunk közjogi méltóságok.

 És most kéne következni a frappáns lezárásnak. Valami olyasminek, hogy „mi pedig elhúzunk Prágába berúgni/végre lemossuk a kocsit/megírjuk azt a régóta halogatott cikket a tajvani szépségkirálynő-választásról/Flash-koncertre megyünk este a Gödörbe, s kedves olvasóinknak is ezt tanácsoljuk.” De nem, csak azért sem. Hiszen ezek a szemetek éppen ezt akarják elérni már több mint fél évszázada.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr22717081

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.03.14. 12:03:40

Bolondok napja – ünnepi programajánló  Március 15-én általában aktivizálódnak a különböző politikai mainstream és szubkultúrák, s ez idén sem lesz másképp. Így aztán ünnepelni vagy politizálni vágyó honfitársaink az ország minden településén találnak…

Trackback: Proletárok közt 2009.03.14. 11:16:30

Március 15 forgatókönyv - percről percre 7:30 Polgár Tamás, a Tomcat néven elhíresült internetes blogger az éjszaka háztartási balesetben életét vesztette, tudatja a Zöld Párt. A párt közleménye szerint a kukta robbant fel a konyhában.  10:34 G…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2008.10.22. 11:33:33

A fent említett Zöld Párt ugyanaz, amelyik Polgárurat indítja képviselőjelöltként, vagy a Ferencvárosban csak úgy szaporodnak ilyen névvel?

reality 2008.10.22. 11:34:30

Kezdek kiábrándulni a Reakcióból is. Úgy tűnik itt is miden bloggoló azt a véleményt erősíti, hogy mindenki hülye ebben az országban, és sehova nem érdemes elmenni okt. 23-án (sem). Utálom ezt a hangnemet.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.10.22. 11:40:56

Reality, a poszt arról szól, hogy mindenki hülye ebben az országban, de azért menjünk csak ki okt. 23-án, ne hagyjuk, hogy elvegyék a kedvünket.

rettento 2008.10.22. 11:44:11

"Hogy miért pont 15,6, s miért nem mondjuk 1956 vagy 195 600 km, azt kérdezzék a szervezőktől." A pilis- és piramiskutató sámánnak ez jött ki.

rettento 2008.10.22. 11:46:46

"Nos, mi szívből utáljuk a primitív jópofáskodást, kivéve, ha mi követjük el." Tisztára, mint az Index.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2008.10.22. 11:47:26

Komoly ez a vers ázzek? Gondoltam kinézek a dísz térre, de ezek után...

Szívem szerint amúgy körbejárnám egyiket-másikat. Mint egy állatkertben.

rettento 2008.10.22. 11:47:54

Kínai Kálmán és Trágár Tóni: akkor hova? Mert én soha nem mentem ki és erre a silány programra nem is fogok.

Google 2008.10.22. 11:50:43

Nem, én úgy értettem, el kell menni. Csak kinek-kinek a vérmérséklete szerinti hely lesz majd a megfelelő. Van, aki az Index szerint elhagyja még a várost is, válság nem akadály!

Ha csak azért szerveztek tízezer programot, hogy egy helyre nehogy túl sokan összegyűljenek, akkor megint a hatalom kedvébe jártak. Kell segíteni, hogy mindig győzhessenek!

A magam részéről kedvelem az altató dalokat, a lightosabb meneteket. A végén úgyis mindig azok húzzák ki a gyufát.
Olyan történetet még nem hallottam, hogy Budaházyt, Toroczkayt, vagy a jövőbeni szépreményű képviselőt, Polcatet, vagy kedves kis barátait verték, kínozták volna.
Mert nem érdemlik meg, azért nem!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.22. 11:51:18

Szerintem a Dísz tér hangulatos lesz. Ok. Orbán elmondja ezt a verset, de attól még lesz ott egy csomó szimpatikus ember, lehet zászlót lengetni, himnuszt énekelni és az jó. Mi más kell? Sőt, szerintem most senkise fog könnygázzal fröcskölni minket. Olyan lesz, mint a régi szép időkben.

Francois Pignon 2008.10.22. 11:57:06

Google, azért szerveztek annyi programot, mert már mindenki összeveszett mindenkivel. Szakadt a Gárda is már, most meg a balhé Polgárúr jelölése körül... 2010-re lesz majd 100 széljobb pártocska, fejenként épp annyi szavazóval is.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.10.22. 12:20:08

most épp melyik szemetek akarják elvenni 50 éve?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.10.22. 12:21:00

azt elfeljtettem: a vers kurva jó!

Kieran Hayes 2008.10.22. 12:36:12

Végre másnak is feltünt, hogy az államigazgatás tele van molett középkorú hölgyekkel, akik 16:30-kor (pénteken 14:00-kor) az iroda és a hivatal kijárata közötti 50 méteren kenterbe verik még Usain Boltot is...

Google 2008.10.22. 12:39:19

Calam,
ne örüljön előre a medve bőrének, essen bármilyen jól az alvás rajta.
Lehet, egy másik verzóját veszi elő az elnök úr a versnek. Még nem lejátszott a meccs!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.22. 12:46:45

Haha. A sok "nemzet radikálisi" rendezvény egyértelmű hasonlóságot mutat a "People's Front of Judea" vs. "Popular Front of Judea" vs. "Judean Popular Front" Monty Python sketch-el. SPLITTERS!

Komolyan, ki az a hülye, aki kitalálja ezeket a neveket? Sztem ők maguk sem tudják, hogy melyik-melyik. XD

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.10.22. 12:49:12

google, nem értelek egészen pontosan

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.10.22. 12:58:18

Elment Himnuszt, Szózatot stb. játszani az Elnök úrnak!

odonkor (törölt) 2008.10.22. 13:02:22

Rossz hangulatú, gúnyos bejegyzés, erre nem lett volna szükség.

states 2008.10.22. 13:15:05

Az úgynevezett rendszerváltásról mindennél többet mond, hogy ugyanazok ugyanúgy félnek október 23-tól, mint annak előtte. A különbség, hogy most sokkal nagyobb a rendőri készültség és a paprikakönnygáz is jobban csíp...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.22. 13:15:12

off

mivel - gondolom - nem olvastok libsi mocskot, ezúton szeretném felhívni becses figyelmeteket egy remek, némileg meglepő, ám cseppet sem mulattságos cikksorozatra Nagy Imre ismeretlen életéről:
hannibal.blog.hu/2008/10/22/nagy_imre_ismeretlen_elete

on

a vers klassz:)

utolsó mondat meg nemklassz (az 'ezek' miatt)

Quicksilver 2008.10.22. 13:19:38

Úlfhéðinn, ez nekem is felrémlett már párszor. De hát mit csináljanak szerencsétlenek, véges a rendelkezésre álló szókészlet, ha valakik egyszerre akarnak azonosulni meg elkülönülni is...

Zetek 2008.10.22. 13:25:45

Nagy az Isten állatkertje. De most miért nem Kínáztok fiúk? Nagyon izgalmas lenne, ha most ugranátok neki pl. a kínai gazdaság elmzésének. Most nálatok van válság, vagy nincs. Ócska versikék helyett inkább erről írjatok.

states 2008.10.22. 13:29:10

Ami pedig Orbán beszédeit, bejelentéseit illeti, engem már csak azzal tudna lázba hozni, amikor azt közli, hogy nem vállalja az újabb miniszterelnök-jelöltséget. Minden egyéb már rég a könyökömön jön ki, és tartok tőle, nem csak nekem...

borsikm 2008.10.22. 13:32:49

Hat igen, gyonyoru ez a kavalkad, ez a sok Magyar nemzeti judeai nepefront felszabadito forradalmi bizottmany. Egyebkent elmeletem szerint nem azert sikertelen a radikalizmus, mert megosztottsag van, hanem eppen azert van megosztottsag, mert sikertelenek, es hiaba is allnanak be barmelyik szervezet moge, a legJobb(ik) is tul bena ahhoz, hogy sikerre vigye oket. (nade majd most az MSzZP es atomket! :DDDD)

Ugyanakkor, mint azt tegnap meg is irtam, igenis kint a helye az utcan a nemzete irant felelosseget erzo polgarnak. Ha masert nem, legalabb azert, hogy ne tehessen maganak szemrehanyast, mikor masnap meg mindig Fleto vigyorog ra a kepernyorol. De sokkal inkabb azert, amit States is irt, azaz hogy 52 evvel kesobb meg mindig ott tartunk, hogy 23-an retteg az emberektol hatalom.

Azon is erdemes elgondolkozni, hogy Gyurcsanyek osszes legitimaciojat jelenleg semmi mas, csak az 4-5ezer rohamrendor adja, akiket ilyen alkalmakkor kivezenyelnek. Mar reg elvesztettek demokratikus, moralis alapjukat a kormanyzashoz. Ennyi erovel az InKal foembere is kormanyozhatna, ha eppen veletlenul nem tartozna ugyanabba a brancsba, mint Fleto.

Zetek 2008.10.22. 13:56:39

states! Ezt tudjuk rólad. Örülök, hogy nincs más problémád.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.22. 14:19:25

Már megint Lolánál a pont:) Pedig még nem is ittam a borából. Én elviszem az 56-ban elmenekült kanadai vendégeimet a Dísz térre, ott talán nem lesz balhé. Nem tudnak már szegények futni.

Petra Bateman 2008.10.22. 14:32:35

na, a Flash koncert az jó lesz. szerintem mindenki oda összpontosítson. :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.22. 14:35:16

Készüljetek!

1.bp.blogspot.com/_tKAGDFGZ_z4/SP8OV4BEhnI/AAAAAAAAAoc/R41kFICjs1Q/s1600-h/provo01.jpg

Aki tudja, hogy a képen látható bakancsok melyik
hazai, (vagy netán külhoni) fegyveres testületnél
rendszeresített eszközök, az kérem írjon ide:

alkaloida.blogspot.com/

A nyomravezetők között USH-s felvarrókat
sorsolunk ki, és meghívjuk őket
egy molotov koktélra. )

szpal 2008.10.22. 14:41:36

a lényeg az emlékezés lenne. és talán nem csak úgy, hogy a szónokokat hallgatjuk, hanem két percre próbáljuk a saját agyunkat és szívünket is használni.
érdemes ilyenkor a 301-es parcellába vagy hasonló helyre is kimenni , olvasni a neveket, hogy ő is, ő is, ő is....

Ombudsmanyus 2008.10.22. 14:51:42

A 90-es évek elején még jártam 56-os megemlékezésekre, de amióta az elvtársak visszajöttek, és van pofájuk ünnepelni/emlékezni, azóta hanyagolom.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.22. 15:03:22

Gondolom azért Horn Gyulának nem volt pofája kimenni a 301 percellához. Vagy igen?
Gloire, ezek szerintem sima Marc bakancsok, elég tartósak.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.22. 15:14:43

Őrnagy, olyasmi. Mennyire ismeri a szkin szubkultúrát?
(egyszer írta, hogy felismerte tomcatat a koszos cipőjéről,
pedig hogy be volt öltözve jelmezbe. Igen, a cipő az nagyon
árulkodó dolog).

Hattory Hanzo 2008.10.22. 15:17:15

Ha a Dísz téren Orbán verset mond, akkor Kövér énekelhetne valamit. Mondjuk "A sevillai borbély"-ból...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.22. 15:22:06

Semennyire, egy-kétszer verekedtünk velük, ennyi. Mondjuk sorállományú honvédnek jók voltak, ezt meg kell említeni. Viszont a bakancsokhoz értek, sokat túráztam hajdanán.
Az nem Tomcat volt, hanem a padavanja: Blogin. Egyből kiszúrtam rajta a széttaposott divatos cipőt, olyat egy ortodox rabbi fel nem vesz. A hülye HVG meg valami izraeltagadó ortodox szektáról írt , nem nézik a lábakat. Egy cipő sokat elárul a gazdájáról.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.22. 15:23:42

Csak az baj, hogy ott lesz Philiph is, vagy hogy kell írni a nevét?- .Ő nagyon irritál. Főleg a szákálla. Egy tömény nyálgép, egy igazi polgár nem ilyen.

Google 2008.10.22. 15:38:50

Vegyék figyelembe az alábbiakat:

"A forint továbbra ia rendkívül erős spekulációs nyomásnak van kitéve - közölte a miniszterelnök.
A kormányfő az október 23-i ünnep közeledtével hozzátette: jelen nehéz helyzetben azt kéri minden politikai vezetőtől, értesse meg szimpatizánsaival, hazánknak elsősorban nyugalomra és békére van szüksége." Stop.hu

Csendben kell lennünk, szegény édesanyám beteg - esete forog fenn.

Egyszer azért nem lehet elküldeni Gyurcsányt, mert éppen most jönne az aratás, két évnyi megszorítás után, másszor meg azért, mert már válság van.
Magyarul: soha nem aktuális Gyurcs menesztése.

Ha ezt és így nézték volna, soha sehol nem lett volna se forradalom, se előrehozott választás, sem rendszerváltás, sem semmi.

reality 2008.10.22. 15:40:19

Mennyi pökhendiség és önteltség megannyi bejegyzésben. Borsózik a hátam az ilyesmitől. Sajnos, úgy látom minden oldalon ez a menő. :(

tevevanegypupu 2008.10.22. 15:41:59

Elolvastam a Magyar Narancsos Nagy Imret. Tenyleg meglepo, bar csodalkozni nagyon nem kell rajta. Jo lenne, ha ezt sokan elolvasnak. Akkoriban mind ilyenek voltak a moszkovitak. Mikor hazajottek folytattak. Nagy Imre annyiban lett kulonb es valtotta meg valamennyire a buneit, hogy vallalta a forradalmat es meg is halt erte.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2008.10.22. 16:26:16

Szintén elolvastam....stb. És akkor most mi van:..? Valószínüleg elege lett az egészből, végre a keze ügyébe került valami amihez szívvel tudott azonosulni és inkább vállalta a halált. Azért nem kis pofon lehetett ez a vállalás az elvtársaknak, és hosszan szurkáló zabszem a seggükben. Még ma is az. Ez a rettenetes mennyiségű álünnepség is ezt mutatja. Legyen minél több, hogy fölaprózva megszűnjön végre valahára. Összetartás elvtársak!!, illetve, csülökre Magyar...

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.22. 17:01:01

Szkepitkus, laza Dísz tér látogatás, beletekintés mások rendezvényeibe kívülálló érdeklődőkét, szerintem ez teljesen vállalható dolog. De mégvalami: ha Sólyom nyilvánosan beszélne, én odamennék.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.22. 17:03:33

az iskolásoknak van a legjobb dolguk, suliban ünnepelnek, így ünnepelés is van, meg átpolitizálás sincs, meg legyintés és elhúzás sem.

Rendezzünk nyilvános iskolai ünnepséget, Himnusz, Szózat, Egmont-nyitány, mint régen minden iskolában! :)

Rwindx 2008.10.22. 17:09:34

"Budapest most nem hívhatja fel magára a világ figyelmét olyan képekkel, ami rendetlenséget jelez, ez sok-sok tíz- vagy százmilliárd forintban mérhető kárt tud okozni - fogalmazott a miniszterelnök a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. Nyugalomra és békére van szükség, olyannak kell lásson minket a világ, aki képes ezt a PARANCSOT megérteni."

Ki a fasznak tartja magát ez a seggfej hogy parancsokat osztogat?

plastik02 2008.10.22. 17:25:39

emlékezni nyilván az emberek 1-2%-a megy majd ki holnap.
a töbib politikai gyűlésre megy, vagy balhézni.

ÁrPi 2008.10.22. 17:35:35

"" plastik02 2008.10.22. 17:25:39
emlékezni nyilván az emberek 1-2%-a megy majd ki holnap.
a töbib politikai gyűlésre megy, vagy balhézni.""

Oh hát "nyilván". : Aki pol. gyűlésre megy majd az semmiképpsem "emlékezni" megy.

Sőt a pol. gyűlés adott esetben tképpen balhézási mozgalom. Nemde.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.22. 17:36:05

Rwindx, Gyurcsány valóban egy seggfej

de neked meg nem erősséged a szövegértés:)

A Nagyimrés dologból én inkább azt hallom ki, hogy nem nyerő az egyszerűsítő, fekete-fehér gondolkodás...

reality 2008.10.22. 17:39:18

plastik02 2008.10.22. 17:25:39
Én hova tartozom? Ugyanis nálam megfér az emlékezés és a politikai gyűlés is. Gyönyörű ünnep számomra október 23, ugyanúgy, mint március 15. Sokáig nem ünnepelhettem, és nem emlékezhettem meg ilyentájt. Pedig ilyenkor nagyon büszke vagyok...

Rwindx 2008.10.22. 17:42:31

Hannibal:
Úgy értem ahogy akarom, tudom hogy lehetne máshogyan is érteni (ha a szövegkörnyezet arra utalna, de nem teszi), de nem arra gondolt. Tetszett volna máshogyan fogalmazni...

gapinthebreath 2008.10.22. 17:47:35

A Hannibal Lektűr-attitűd · hannibal.blog.hu 2008.10.22. 13:15:12

mivel - gondolom - nem olvastok libsi mocskot, ezúton szeretném felhívni becses figyelmeteket egy remek, némileg meglepő, ám cseppet sem mulattságos cikksorozatra Nagy Imre ismeretlen életéről:
hannibal.blog.hu/2008/10/22/nagy_imre_ismeretlen_elete
____
Semmi meglepő nincs ebben, legalábbis számomra. Ha az ember veszi a fáradtságot, és nem nyeli be azt, amit a mainstream a szájába ad, hanem gondolkozik és utánanéz, akkor gyorsan kiderül, hogy szar van a palacsintában, amit le akarnak nyomni a torkokon.

56 ettől nem lett kisebb a szememben, Nagy Imre pedig már régen nem hero számomra. Hanem az, aki volt: egy meggyőződéses (emiatt idióta), majd sokszorosan képlékeny és alkalmazkodó kommunista, akinek a kezéhez vér tapadt.
Hogy gondolhatta bárki, hogy makulátlan ember az, aki a legaljasabb időkben volt belügyminiszter???

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.10.22. 17:57:57

Szerintem holnap nem a rendőrök miatt fognak rettegni az emberek, hanem a megint felvonuló gárdától, jobbiktól, wittnertől stbstb. Legalább is sokan vannak ilyenek. GyF a rendőröket nem arra használja, hogy saját magát legitimálja, hanem arra, hogy az olyanok, akik Tomcat mellet állnak és TBG verését vigyorogva nézi, ne csinálhassanak nagyobb bajtt.
A narancsos cikkel vigyázni kell, mert a szerző egész végig Charles Gatira hivatkozik, Rainer M. Jánosra pedig alig, és nagyon elfogult.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.22. 18:08:00

gapinthebreath:
Nagy Imre kitartott a forradalom mellett és vállalta a halált az '56-os forradalom után. Szerintem ez épp elég katartikus ahhoz, hogy hősként tekintsünk rá, ha komcsi ügynök volt, ha nem.

plastik02 2008.10.22. 18:08:00

nemtom, én sosem jártam gyűlni szóval nem érzem a feelingjét. kimentünk anyámékkel a Petőfi, Nagy Imre szoborhoz, leszúrtam a kis zászlómat a földbe, kaptam perecet és krúzoltunk a tömegben.
gyűlni meg nincs gusztusom ilyenkor.

ÁrPi : "Oh hát "nyilván". : Aki pol. gyűlésre megy majd az semmiképpsem "emlékezni" megy.

Sőt a pol. gyűlés adott esetben tképpen balhézási mozgalom. Nemde."

erre lenne egy baromi rövid válaszom, de inkább betartom a netikiettet. nem, kérlek, nem az...

tevevanegypupu 2008.10.22. 18:30:53

Nagy Imrerol a torteneszek nehezen tudnak elfogultsag nelkul beszelni. Mert nehez. Es nemcsak a torteneszeknek nehez, hanem peldaul azoknak is akiknek nagyszuleit, szuleit elvitettek kulakkent, elvittek toluk az utolso falat kenyeret, rajuk tortek ejjel-nappal kovetelve, vegigkutatva, feldulva a hazukat, tonkreteve mindent, egy elet munkajat. Megalaztak oregembereket, megvertek csak ugy barkit.

Nagy Imre nem volt mindig az a josagos oregur aki regimodi eleganciaval setalgatott Budapest utcain. Talan az valtoztatta meg, hogy vele magaval is bizlmatlanokka valtak az elvtarsai, talan rajott a Rajk-per soran, hogy ez akarmelyikukkel elofordulhat, talan visszaemlekezett a szovjet evekre es idosodven egyre inkabb gyotorhetteka lelkiismeretet azok, akiket feljelentett es meggyilkoltak.

Es kozvetlen kozeleben lathatta azokat akik gyuloltek es "padlaslesopronek" neveztek..Sokat gondolkodhatott mikor a baratai kizartak maguk kozul, de nem veletlenul kezdte azt a bizonyos elso beszedet ugy, hogy "Elvtarsak.."
Mert akkor meg mindig kommunista volt. Csak par nap mulva valtozott at gondolkodo es erzo emberre.

reality 2008.10.22. 18:54:07

De Nagy Imre változott. És mennyien nem tudjuk ezt megtenni! Ezt teszi őt naggyá!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.23. 09:48:59

ne keverjük össze a sodródást a hősiességgel.
NI nemcsak az elvársak!-kal égette magát, de mostanában került nyilvánosságra h még eg y jó ideig egészen másképp gondolt a változásokra, mint a forradallmi tömeg...

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2008.10.23. 14:16:23

Szamárfül, csak Neked mondom, akár elhiszed, akár nem. Jobb ha mások ide sem figyelnek. ..." még egy ideig másképp gondolt a változásokra, mint a forradalmi tömeg" ...Természetesn Nagy Imréről van szó. Valamikor a 80-as évek elején kezdődött utólagos politikai felemelkedése. Érdeke volt egy bizonyos körnek köréje szerveződni, s utólag mindenhatóvá, jelképpé domborítani, mert kézzelfogható előnyökkel is járt. Ő meg nem tiltakozhatott, mindenki azt mondhatott amit akart, és feleveníthette állitólagos emlékeit. Sajnos már megint magamról kell beszéljek, de a Fő utcán 15 évesen magasrangú katonai parancsnokok között /57 nyara/, még semmi glória nem vette körül. A tisztek például egyáltalán nem bíztak benne., senki nem vette komolyan...a begyüjtési miniszter, mit akar ez...?... És ez nem deheroizálás, ez tény. Nekem se jelentett semmit, mert csak az ügyek vége felé fordult. Viszont minden elismerésem, innen már nem akart visszafordulni, s végül is volt bátorsága példát mutatni.

is 2008.10.24. 09:13:06

tökre sajnálom, eddig pont 56 komment volt, én meg most jól elrontom. köszi az ajánlót, így utólag is.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.24. 11:28:32

Alfőmérnök 2008.10.23. 12:49:37 ,

Nem, nem előzetes megállapodáson múlik. Hogy min, azt talán a legjobban egy példával tudom megközelíteni. Még a 70-es években játszottak egy interjú filmet Balczó Andrással (hogy ő azóta hova és milyen kiábrándítóan változott, most mindegy) Ahogy néztem a filmet a Puskin moziban, úgy vált bennem fokozatosan meggyőződéssé, hogy ha vége lesz, tapsolni fogok. Általában senki sem tapsolt filmek végén, de nem éredekelt, tudtam, ÉN ezután fogok. Akkor ért hatalmas és fölemelő meglepetés, amikor azt tapasztaltam, hogy velem együtt, egy időben az EGÉSZ MOZI tapsolt. Pedig senki sem beszélet meg senkivel előtte semmit. Spontán együtt gondolkodásra, együtt érzésre van szükség.

Nem összesküvés elmélet az az írás. Ez komoly félreértés. A Nemzeti kerekasztal, ahol demokratikus fölhatalmazással nem rendelkező kis csoportok egymással az ország sorsára nézve megállapodtak, az érintettek, vagyis a nép kizárásával, zárt ajtók mögött, történelmi tény. Minden ami azóta történt abból vezethető le, csak abból. Szó sincs összesküvésről. Ez könnyen átláthatóan egy népellenes paktum volt.

leon, a proli 2009.03.14. 11:23:22

miért ez a tavaly októberi - amúgy remek - cikk van kint a béna Index címlapján?

prolee 2009.03.14. 12:36:58

@leon, a proli: "miért ez a tavaly októberi - amúgy remek - cikk van kint a béna Index címlapján?"


Azé' kedves druszám, mert most kevés "fityisznácizós" blog indult és valamivel ki kell tölteni az űrt.
süti beállítások módosítása