Megjött
2008. február 05. írta: Szathmáry

Megjött

 Megjött végre, amit annyira vártunk. A Millenniumi Országjáró legfényesebb napjait idézi a kormány januárban elkészített, és (a novemberi számmal ellentétben) minden háztartásba eljuttatott ingyenes kiadványa, az Új Magyarország. „Az a baj, hogy rosszul kommunikáltuk a reformokat” – visszhangzik hallójáratainkban a mezei szocik siráma. A nagy reformátor letette hát konyhaasztalunkra a reformok emésztését elősegítő kiadványát – mi felvettük, és szemléztünk belőle.

 Kezdjük rögtön a címlappal! Azt szokták mondani: egy gyerek vagy egy kutya kell, és tuti a siker. A reform a kutyákat kevésbé érinti (tényleg, a kutyáknak kell vizitdíjat fizeti az állatorvosnál?) , marad hát a gyerek egy sztetoszkóppal, amint épp az orrát vizsgálja. Megkapó kép, ráadásul életszerű is. Nagyobbik fiam is folyton egy sztetoszkóppal rohangál. Az ovis farsangon doktor bácsinak akar öltözni. Azt javasoltam, hogy legyen vizitdíj-automata, de az nem tetszett neki.

  Második számú alapvetés: „Adjunk is valamit az embereknek, hogy eltegyék az újságot.” Ez jelen esetben egy 2008-as naptár. Ha ügyesek vagyunk, és szépen lefejtjük a kapcsozást, egy igen szép – mondhatni hangulatos – képekkel tarkított naptárat kapunk a kormány ajándékaként. Kitehetjük a cicis nénis naptár alá/fölé. A Miniszterelnöki Hivatal (ők jegyzik ugyanis a kiadványt hivatalosan) bebizonyítja, hogy az ideológiai okítás egy egyszerű naptárban sem lehetetlenség. Apró betűvel feltüntetik az adott hónap nevezetes napjait. Olyan fontos események sem maradtak le róla, mint a népesedési világnap, a béke világnapja, vagy az anyatejes táplálás napja. Na, ki tudja mikor ünnepeljük ezeket? (A helyes megfejtéseket beküldők között kisorsolunk egy Új Magyarország füzetben található kalendáriumot.)
A köztársaság napja
A naptárban feltüntetésre került a köztársaság napja is. Bizony, bizony: van ilyen. 1946. február 1-jén fogadta el a Magyarország államformájáról szóló 1946. évi I. törvénycikket az országgyűlés. Ennek emlékére 2005-ben a Magyar Köztársaság kormánya a kulturális miniszter előterjesztésére február 1-jét a köztársaság emléknapjává nyilvánította. Nem kérdéses, hogy mi volt a mozgatórugó. Persze arról máig vita van, hogy ez tul.képpen hányadik köztársaság is?

A köztársaság papja
„A köztársaság nem jogi döntéssel születik, hanem a polgárok meggyőződéséből, hogy felelősséget vállalnak magukért és egymásért.” Gyurcsány Ferenc

Vajda János: Éljen a köztársaság (részlet)
Reng a föld, visszhangzik a lég,
Elbujdosnak a sasok;
A bérc kevély cédrusának
Koronája csikorog.
Az isten beszél a földdel,
Ki ne hallaná szavát?
Mert az isten szava örök:
Éljen a köztársaság!

Az itélet napja jött el,
A jóslat teljesedik:
„Bűnben elfolyt ezredév, de
Nem a kétezredik."
Eljött az itélőbíró,
A megbántott nép s kiált:
Vesszen a bűn, légyen erkölcs.
Éljen a köztársaság!

 Gyermek, ajándék megvót. Most jöjjön egy híres ember. A harmadik oldalon, rögtön a tartalomjegyzék alatt ékes magyar nyelven írva egy papírfecnin José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke köszönti a magyar polgárokat. Így:


 Na, tessék! Sarkozy és Joschka Fischer után megint egy magyar az európai politikában. Milyen szépen ír és fogalmaz magyarul!

  A következő oldalakon jönnek-mennek a statisztikák, a bizonygatások: „Kell neked ez a reform! Érts meg már, te hülye kölök!” 4 oldal tandíjazás, 4 oldal vizit-és napidíjazás, egy csöpp egészségbiztosítási pénztár, no meg a lerághatatlan csirkelábak: nyugdíj és gázár. (Megtudhatjuk, hogy 2006 nyarán az Európai Unióban Magyarországon volt a legolcsóbb a gáz fogyasztói ára.)
A kiadványban megszólalnak ismert és kevésbé ismert emberek is:
Tandíj kérdésben: „A tényleges teherviselő az egész magyar adózó társadalom, az ingyenesség csak látszat” Rudas Imre, a Magyar Rektori Konferencia társelnöke
Vizitdíj kérdésben: „A vizitdíjból befolyt pénzből meg tudtam emelni a velem együtt dolgozó asszisztens bérét” Dr. Sznyejka Dravkova, háziorvos
Kórházi napidíj kérdésben: „Éves szinten 160-180 millió forintos bevételhez jut a kórház, amelyet legnagyobb részben az évek óta tervezett kórházi ágycserére fordítunk” Dr. Papp László, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója

 Az új Magyarország egy tál étel képével zárul, „Jár Önnek a jobb!” felkiáltással. Állítólag egy kórházi ebéd van a fényképen:

 

 Ez az ingyenes kiadvány megvolt cakli-pakli 150 millából.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr89326590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacika 2008.02.06. 10:18:20

Gratulálunk fityesz, de mi lesz azokkal az amúgy jó képességű tehetséges fiatalokkal, akiknek a szüleinek nincs pénzük arra, hogy beirassák a gyereküket főiskolára / egyetemre, és tandíjat fizessenek???

karcsi 2008.02.06. 10:18:40

Lacika!
Lehet, hogy a szüleid 40 évig fizették az ingyenes orvosi ellátást. De ennek megfelelően 40 évig ingyen vették igénybe. Te összekevered a nyugdíjbiztosísással az egészségbiztosítást.

Invictus 2008.02.06. 10:18:59

Fityesz, ha csak pénzért tudtál diplomát szerezni, arra nem vágnék fel:) Melyik noname főiskolán szerezted?:)

Invictus 2008.02.06. 10:20:56

Na megint itt van a kormányoldal pár értelmes, felkészült és higgadt, vérprofi támogatója:)

Invictus 2008.02.06. 10:22:01

karcsi, fityesz, ajánlom irkáljatok Rózsa Misi blogjára. Vagy Tóta W-ére, csak ő eltűnt, biztos szólította a Párt, hogy fontosabb feladatot adjon neki ;D

karcsi 2008.02.06. 10:23:56

Lacika!
A szegény ámde jóképpességű gyerekek szülei eddig is nehezen tudták kifizetni az albérlet vagy a kolesz + megélhetés költségeit. Az a havi kb +10 eFt nem oszt és nem szoroz. Egyébként úgy tudom, hogy most sem tandíjat kell fizetni, hanem tandíjhozzájárulást és a diákhitel felvehető összegét ennnyivel megemelik, hogy a szegénycsaládok is tudják fizetni. Amúgy a tandíjat eddig is kellett fizetni a költségtérítéses helyeken.

Invictus 2008.02.06. 10:24:33

Ezeken problémákon csak és csakis Orbán tudna változtatni, benne bízok én.

irrelevant 2008.02.06. 10:24:35

Invictus

Szerintem 2009-10-ben kinéz egy meccs Geszti és Tóta között az SZDSZ fő kampány-tanácsadója címéért. :)))

fityesz 2008.02.06. 10:26:48

Invictus!

Hát kedves invictus mivel a tisztelt kismúltú egyetem ahol ahol végeztem, levelező tagozaton 20as keretszámmal indított államilag finanszírozott képzést abban az évben amikor jelentkeztem nem volt túl sok más választásom. Tudod nem mindenki engedheti meg magának hogy nappali tagozaton lebzseljen 5 évig.Van aki munka mellett jár iskolába.Egyébként nem tudom hogy ki mire vágott itt fel.De nem hiszem hogy szégyenkeznem kellene bármi miatt is, egyenlőre elég jól alakul a pályám és azt hiszem a sikereket nem ott mérik hogy melyik iskola milyen tagozatán végeztél...

Invictus 2008.02.06. 10:28:47

otvospeter -

nem érdekel a véleményed, bocs.

karcsi 2008.02.06. 10:29:34

Invictus!
Orbán a problémák forrása. Sajnos ennek a politizálási stílusnak ő a magyarországi meghonosítója. Méltán érdemelte ki eddig a 21.század legkártékonyabb magyarja címet.

soot 2008.02.06. 10:30:38

Szép, szép de csak három orvost találtak támogatónak, mennyit kaptak ők ezért az interjúért? Tele a tököm, hogy az adóma ilyen faszkodásra osztják szét. Egyébként is mi a garancia, hogy ez a rendszer jó lesz? GARANCIA nélkül nem veszem meg. IGEN, IGEN, IGEN, magyarország, magyarország igen igen...

Invictus 2008.02.06. 10:32:29

Ha Orbán nem lenne, az ország jövőképe homályossá válna, a keresztény Magyarország öntudata a Gyurcsányi egészségügy kínzókamráiba kerülne. Benne bízok én!

lacika 2008.02.06. 10:33:00

Karcsi? "2010-ben jön a pofáraesés"???
Nem mintha eddig is bármi ingyen lett volna, hiszen eddig is fizettük az EU-s viszonylatban igen magasnak számító adó és járulékterheket... (Tipikus SZDSz-es duma...) Nincsenek illuzióim, hiszen ha tisztában lennél az ország valós helyzetével tudnád, hogy totális csődben vagyunk...
Mindazonáltal ha gondolkoznál egy kicsit (amit ilyen értelmes beszólások után nem várhatunk el tőled...) számodra is világos lenne, nem az a megoldás (jó kommunista szokás szerint, lásd 80-as évek), hogy megfojtjuk a gazdaságot, hanem esetleg van más módszer is, mely minden ás országban működik:

tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=6&submenu=onearticle&news_id=372322

Amikor a FIDESZ ismerteti az elképzeléseit, akkor persze a "szakértők" (akik csődbe vitték az országot...) rémálokat vízionálnak.
Ez a dilettáns kormány 2010-ig csak még több árt fog okozni. Azt se felejtsük el, hogy a FIDESZ egyszer már megszüntette a szocik által bevezetett tandíjat...

U.i.: a az elmúlt 18 évben egyszer szavaztam a FIDESZ-re (tévedések elkerülése végett).

irrelevant 2008.02.06. 10:33:19

Ha jól látom, itt a nicknévlopás esete forog fenn. Ez azért szemét dolog.

fityesz 2008.02.06. 10:33:23

Invictus

Orbán tudna segíteni ? 4 évig kormányon volt mit csinált ?
oktatási reformot ? nem
közigazgadási reformot? nem
egészségügyi reformot? nem
nyugdíj reformot? nem

A mostani kormány ezekkel megpróbálkozott, tény hogy lehetett volna jobban is, de nem verném a mellemet arra hogy a Viktor és Józsi kormánya még ahhoz is gyáva volt hogy hozzányúljon ezekhez a kérdésekhez még csak érintőlegesen is.

karcsi 2008.02.06. 10:35:19

Soot!
Te miről fogsz szavazni? Tudomásom szerint semmilyen renszerről nem fogunk. A március 9.-i népszavazás 3 kérdése közül egyik sem szól rendszerről.

Én egyébként a szavazati jogot vizsgához kötném. Minden szavazónak vizsgáznia kellene a szavazás előtt, hogy tudja-e, hogy miről fog szavazni.

irrelevant 2008.02.06. 10:35:49

Hol van egy moderátor?
Ki kéne söpörni innen az idiótákat.

Nagy csapás a blognak, ha kikerül az indexre.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.02.06. 10:36:00

Fityesz: aki nappalira járt=lebzselt, aki levelezőre=dolgozott, ss aki nem multinál dolgozik, az ingyenélő. Ha jól értem szavaid. Asszem neked sem a méltányosság volt a jeled az oviban.

karcsi: olyan jó, hogy édes maszopos polgártársaink is idetévednek, a molekulák is virgoncabban rohangálnak körülöttünk.

soot 2008.02.06. 10:36:18

Egyébkét eddig gyakran látogattam az indexet, kicsit nagyon csalódott vagyok, hogy oda az index pártatlannak tűnő imidzse. Jöhet a bombagyár, őket lehet talán nem veszi meg kilóra a kormány.

lacika 2008.02.06. 10:38:30

karcsi! Tulajdonképpen Orbán miben felelős a jelen gazasági helyzetért??? Ezt kifejthetnéd bővebben, kíváncsivá tettél...
Feltételezem tényekkel nem tudod alátámasztani a mondókádat, hiszen a Blikk-ben, nem szokták "részletekkel" fárasztani a hozzád hasonló olvasókat, a Néphazugságban meg simán hazudnak (pl. az őszödi beszéd egy éves évfordulóján MEGHAMISÍTJÁK a ténylegesen elhangozz beszédet, amit persze a magadfajta be is vesz...)
Azért érdemes lenne kicsit visszaolvasni a blogot, és megnézni a linkeket, mielőtt marhaságokat beszélsz...

soot 2008.02.06. 10:39:01

karcsi

igazad van, en is vizsgahoz kotném. Téged például én vizsáztatnálak.

eüs 2008.02.06. 10:40:00

nem értem, miért jobb 5-10-100 ezreket mutyiba dugdosni az 50 éve adócsaló orvos zsebébe, mint 300 fotintokat.

aki azt állítja, hogy eddig ingyenes volt az orvosi ellátás, az vagy nem volt soha orvosnál, vagy simán hazudik.
nem drágáim, tejeltünk keményen, különben kutyába sem vettek. anyám halálra volt rémülve, amikor nem akartam odaadni a szülésznek az 80.000.- forintos borítékot, amikor született a kölök.
mondtam neki, hogy nyugodjon meg, megmondom az orvosnak, hogy befizetem a kórház számlájára a 80 ezret. nem lett nyugodtabb.

a magyar szarul érzi magát, ha nem mutyizhat, hanem legálisan történik körülötte valami.

az orvosok meg hú de nagyon az egészségügy miatt aggódnak, de nagyon! véletlenül sem megszokottan adózatlan jövedelmük kiesése miatt, ugyanmár.

orvos haverom meséli, hogy simán maradtak, maradnak el műtétek, mert az orvos nem kaptam meg időben a jattot. egyedülálló anyuka, gyerek súlyos beteg, műtét előtt, orvos kér 80.000.- adózatlan pénzt anyukától. anyuka rábólint, bár tudja, hogy nem fogja tudni odaadni. gondolja, csak nem kozkáztatják a gyerek életét. hát de. műtét elmarad, anyuka halálra rémül, rohan összeszedni a pénzt, rohan befizetni, műtét megtörténik.

de a 300 forint, az aztán nagyon felháborító!

Terolett 2008.02.06. 10:41:03

Lacika! Buta vagy. Nem baj, de ne tegyél úgy, mintha értenél valamit -, csupán ostoba sejtéseid ösztönei amik megvezettek, s ha nem is szólt itt senki, húzz a francba.

Lovi 2008.02.06. 10:41:22

Nekünk jött belőle. Ment is egyből a kukába. Csak átlapoztam, aztán széttéptem.
Egyébként egy kórház gazdasági osztályán dolgozom, szóval viszonylag képben vagyok mi merre hány méter. Nem volt szükségem parasztvakításra...

Üdv
Lovi

fityesz 2008.02.06. 10:41:59

Oli bácsi!

Mutasd már meg hol írtam én le azt az szót hogy ingyenélő. Ennyire ne ferdítsünk már. Vagy ülj közelebb a monitorhoz és úgy olvass.Egyébként meg azt hiszem az a komment válasz volt Invictus kérdéseire.Talán olvasd el a szövegkörnyezetet és ne csak szavakat ragadj ki...Bár ehhez látom sokan nagyon értenek.

Lovi 2008.02.06. 10:43:45

Soha nem olvasok el semmit, ezt sem, pártunkban a hűség fontosabb a tudásnál.

soot 2008.02.06. 10:46:44

Egyebként konkrétan a kiadvánnyal kapcsolatban:
megkaptam, elolvastam, majd rituálisan kivégeztem. Csak azt sajnálom utolag, hogy nem a szelektív hulladékgyűjtőben helyeztem el földi maradványait. Nevetséges köcsögölés ez az egész kormánypropaganda. Minek eröltetik ennyire, ha ennyien nem értenek egyet vele? Kapkodnak össze vissza fejetlenül. Szarházi banda.

karcsi 2008.02.06. 10:49:08

Lacika!
Nem tudom, hogy Orbán miben felelős a gazdaság jelenlegi helyzetéért. A gazdaság helyzetére sok belső és külső körülmény hat. Nehéz szétválasztani, hogy a mostani helyzetért mennyiben feleősek az eddigi kormányok és mennyiben a külső körülmények.

A linkkel kapcsolatban. Nem hiszem, hogy az egykulcsos szja bevezetése időszerű lenne. Még akkor sem, ha ezt más országokban már megtették vgay éppen bevezetésére készülnek. Egy ilyen lépés elsősorban a magasabb jövedelműeknek kedvezne, míg a szegényebbeknek kifejezetten kedvezőtlen lenne.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.02.06. 10:49:08

Édes Fityesz!
Így jó lesz?
"Hát kedves invictus mivel a tisztelt kismúltú egyetem ahol ahol végeztem, levelező tagozaton 20as keretszámmal indított államilag finanszírozott képzést abban az évben amikor jelentkeztem nem volt túl sok más választásom. Tudod nem mindenki engedheti meg magának hogy nappali tagozaton lebzseljen 5 évig.Van aki munka mellett jár iskolába."

Vannak a magyar szintaxisnak bizonyos szabályai, amelyek a monitortól teccőleges távolságra érvényesek. Nagyon derék dolog, hogy munka mellett tanultál, de aki nem így (vagy nem egészen így) tette, az nem rosszabb ember, asszem.

Hát ezt meg szintén a nagyérdemű megítélésére bízom: reakcio.blog.hu/2008/02/05/megjott_3#c1419501

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.06. 10:51:54

Karcsi!

1 kulcsos adó téma.
A magasabb jövedelemmel rendelkező réteg jelenleg közel 100%os agykapacitással törpöl azon, hogyan tudna adót optimizálni.

fityesz 2008.02.06. 10:52:21

Oli bácsi!

Már majdnem jó csak az előzmény hiányzik melyben Invictus finoman minősíti hogy én milyen alacsony létforma vagyok amiért is költségtérítéses képzésen végeztem szerinte valamely nevenincs felsőoktatási intézményben. No így már talán érthetőbb a válaszom. Remélem segített...

lacika 2008.02.06. 10:52:47

Fityesz! A Fidesz kormány idején valóban nem sok látványos dolog nem történt, ha nem számítjuk ide pl.:
- a kedvezményes lakáshitelt,
- a kedvezményes diákhitelt,
- a Széchenyi-tervet (melyet a néphülyitő média agyondémonizált, de a gazdaságra gyakorolt kedvező hatásait a szoci kormány 2004-ig élvezte)
- a minimálbér emelését,
- a járulékok csökkentését,
- az EURO 2007-re ütemezett bevezetését!!!! (Mit is írunk most, és milyen kilátásaink vanak a Maastrichti kritériumok teljesítésére?????
- mindezek következményeként a népességfogyás lassulását.
(hirtelen ennyi jut eszembe).
Ügye a látványos eredményekre (bár ha ezek nem azok, akkor nem tudom, szerinted mi számít annak) pénz kell! Képzeld, nem minden politikai formáció nemzetellenes politikát folytat mint pl. az MSZP-SZDSZ koalíció, akik minden beruházást HITELBŐL finanszíroznak, "egyszer majd csak visszafizteti valaki, csak nem mi leszünk, lehúzzuk a néről még pár bőrt" elgondolással.
Felelős kormány ezt úgy csinálja, hogy előbb kigazdálkodja a reformokhoz szülséges pénzt (merthogy a valós reformokhoz BEFEKTETÉSRE van szükség, és nem MEGSZORÍTÁSOKRA). Ha nem lennél ilyen buta, tudnád, hogy az egészségügyi reformot a FIDESZ kormány 2007 környékére tervezte anno. Mindezt úgy, gogy a FIDESZ kormány az egyetlen, akinek a ciklusa alatt nem növekedett az államadósság!!! (sőt, 2001-ig csökken!!!)

eüs 2008.02.06. 10:53:35

no meg a sok megsértődött kirúgott eü-s közalkalmazott munkatárs!
én egy megszűnőben lévő eü intézményben dolgozom, látom, láttam, hogy hogy "dolgoznak" és mit a t. dolgozók.
hát igen, szar lehet 40 év után azzal szembesülni, hogy a kávéfőzés sajnos nem munka. a munka meg sajnos büdös.
jaj de sírtak, amikor megszűnt az állásuk! annyira el voltak keseredve, hogy bánatukban vittek minden mozdíthatót haza magukkal! ha itt szükség van a nyekergő íróasztalra, biztos otthon is elkell majd. ha más nem, majd eltüzeljük!

mind-mind "jobbos" lett ám hirtelen, mert az úgy megy ám, hirtelen, mint ahogy a rendszerváltás után hirtelen lett a sok komcsiból keresztény, no meg divat is lett jobbosnak lenni, a panaszkodás ugye nemzeti értékünk.
a jobbos ugye azt jelenti, hogy állítsunk mindent vissza, a lehető legvisszább, addig a pontig, hogy bejöttek a "multik", azaz a csúnya rossz kapitalisták.

Devil Inside 2008.02.06. 10:56:03

fityesz:
Sajnálom, nem nyert, ez színtiszta gyurcsányista propagandának - ahogy a nagy Igazmondótól elvárható -, max. 50%-os találati aránnyal.

De vicces, hogy magukat rettenetesen értelmes és politikailag tájékozottnak tartó emberek nem képesek visszaemlékezni a Mikola féle EÜ-törvényre, amin 2001-2002-ben olyan rettenetesen felháborította az egész MSZP/SZDSZ-t, mert nem akarta tisztán állami tulajdonban tartani az egészségügyi intézményeket (hú, de rettenetesen fel volt háborodva az MSZP a "kórház-privatizáció" ellen) Pedig az - Mikola jelenlegi produkciójával szöges ellentétben -, egy jó koncepció volt és az egészségügy konszolidációjára is meg volt a pénz, amit aztán 2002 nyarán Medgyesy 100 nap alatt szanaszét szórt a szélben. Nem beszélve róla, hogy Mikola is csak annyira volt arrogáns vaddisznó, mint a jelenlegi eszdéeszes gárda, de legalább látott valódi kórházat belűlről.

Az oktatásügyön pedig Pokorniék elég sokat reszeltek. Nem feltétlenül jó irányba, de volt egy társadalompolitikai koncepciójuk, hogy _hosszútávon_ mi lesz jó az országnak, szemben a jelenleg reformnak hazudott intézkedésekkel, amik rövidtávon és tisztán anyagilag jók az országnak.

Szóval attól, hogy nem kényszerült rá a Fidesz-kormány, hogy kicsesszen társadalmi csoportokkal (és egymás ellen hergelje őket régi jó komenista módszerekkel), még nem igaz, hogy nem nyúlt hozzá semmihez, ezt Gyurcsány stábja és a talpnyaló újságírói csak a saját igazolásukra találták ki...

Ja, a polidilis edzettségem ellenére úgy érzem némi (1-2 hozzászólást érintő) moderációra lenne igény...

karcsi 2008.02.06. 10:59:21

Denever!

El tudom képzelni, hogy ezen agyalnak. Nyilvánvalóan a cél nem az, hogy kevesebb adó follyon be, tehát az az 1 kulcs a mostaniak súlyozott átlaga lenne. De melyik kormány vállalna fel ilyesmit, amikor széles rétegek haragjával kellene szembenézni. Most is nagy a harag a 300 Ft-os vizitdíjjal szemben pedig ha az ember jártában-keltében elhalad egy kocsma mellett láthatja, hogy a bentlévő csatornatöltelékek hány korsó vizitdíjat csorgatnak le a torkukon. Persze, ha egyel kevesebbet, akkor máris megspórolnák azt.

lacika 2008.02.06. 10:59:32

karcsi!
Egy linkkel feljebb gondoltam... Amit te olvastál abból elsősorban nem az "egykulcsos adó" a lényeg, hanem a "10%"...
Ha esetleg uténa szeretél nézni az 1994-2008-as időszak gazdasági eseményeinek, itt teheted meg:
mnb.hu/engine.aspx?page=mnbhu_statisztikak
(és ne a Néphazugság archivumában, ahol a "leggázosabb" leírt marhaságokat már KITÖRÖLTÉK!)

A liberálisok még az egykulcsos adóval is maguknak akartak kedvezni, mert úgy tervezték, hogy a nagyjövedelműek fizessenek kevesebbet, és az alacsony ill. átlagos jövedelműek többet... (ugyanakkor a szoci szavazóbázis nagyban ünnepelte az ötletet, hát gratulálok, hogy még olvasni sem tudnak, amit mondanak a Pártkeltében azt elhiszik!)

antináci... 2008.02.06. 10:59:36

lacika! Te tényleg nagyon ostoba vagy. A Széchenyi terv finoman szólva is a bűncselekmény kategóriába tartozik. Volt szerencsém "belülről" látni egyes részleteit. :(

lacika 2008.02.06. 11:00:27

A Fidesz kormány idején valóban sok látványos dolog nem történt, ha leszámítjuk a hetente történő pénzlopásos botrányokat...

Bonanéta 2008.02.06. 11:02:04

Lacika-ügy.

Nem lehetne valami végzettséghez kötni a hozzászólásokat? Ez az ember sajnos szalonképtelen tényleg.

Devil Inside 2008.02.06. 11:02:30

Eüs:
Kérlek világosíts fel arról, hogy a jelenlegi egészségügyi "reform" (gyak. kapacitások csökkentése) hogyan hat a hálapénz-megvesztegetés-mutyizás ellen.

lacika 2008.02.06. 11:04:03

wow, már a nevemmel írogat valaki hülyeségeket.
Pénzlopásban az MSZP-SZDSZ verhetetlen...
Antinávi, ezt kifejhetnéd bővebben, most már érdekel a dolog :-)

lacika 2008.02.06. 11:05:42

bonanéta! honnan tudod, milyen végzettségem van???

karcsi 2008.02.06. 11:07:32

Devil Inside!
Az eü reform nem csak a kapacitások csökkentését jelenti, sőt főleg nem azt. Egyébként elsődleges szempont a pazarló gazdálkodás megszüntetése és a kapacitást meghatározza az eü-biztosítóba befizetett járulékok összege. Abból lehet gazdálkodni. A jelenlegi hatalmas államháztartási hiány nagy részéért éppen az eü rendszer hiánya a felelős. Sok éven keresztül többet költöttek, mint amennyi befizetés történt.

fityesz 2008.02.06. 11:07:45

Lacika

Kedvezményes diákhitelt vettél te fel? Nézted hogy kamatozik?Járj utánna!A minimálbért azt hiszem az utolsó két kormány nem egyszer emelte.Megyó kormány alatt még kedvezőbb feltételekkel kaphattál lakáshitelt.A közalkalmazotti szektorban is gonosz balos kormányok alatt volt nem kis bérnövekedés.Az euro bevezetésről á la Orbán meg annyit hogy:A költségvetési deficit kiugró mértékben nőtt a 2002-es évben, 9 %-os GDP-arányos értékével jócskán eltávolodva a fiskális hiányra vonatkozó maastricht-i kritérium által kijelölt 3 %-os szinttől.(forrás: www.mnb.hu).Gondolom ennek az oka szerinted az Orbán kormány regnálása alatt a háttérben ügyködő ellenzéki aknamunka vagy hogy ahogy megnyerték a választásokat a szocik rögtön lerontottak mindent és semmi hatással nem volt erre a mutatóra az Orbán kabinet ténykedése a választások előtt.Szóval mutassuk meg akkor mindkét oldalt Lacika.

lacika 2008.02.06. 11:10:10

Azon szoci szavazók kedvéért, akik nem elégszenek meg a Blikk "egysorosaival". (Kétlem, hogy sok iléyen lenne:

www.polgariszemle.hu/app/interface.php?view=v_article&ID=17

www.otk.hu/cd01/plenaris/csordas%20laszlo.htm

U.i: minden szoci szellemi képessége az OV fikázásban és a sértődött személyeskedésben merül ki???

lacika 2008.02.06. 11:11:00

Orbánék keresztények - de ti ezt nem érthetitek.

fityesz 2008.02.06. 11:12:44

Lacika

Mielőtt személykedésről beszélsz olvasd végig a hozzászólásokat.Úgy rendesen.Azt hiszem elég jól állnak benne a jobboldal ominózus szónokai.

ZTeruis 2008.02.06. 11:13:28

Lacika!

Te olyas setét vagy, hogy el sem tudod képzelni, hogy valakinek lehet esze.
Tényleg sajnálom, hogy így elbánt veled a természet - bár jobban örülnék, ha mondjuk szlovákiában szavaznál valami hülyére, nem pedig itthon egy másik hülyére.

karcsi 2008.02.06. 11:13:37

Lacika!
Orbán keresztény. Ez most mire akar érv lenni?
Egyébként milyen keresztény? Több keresztény vallást is ismerek.

lacika 2008.02.06. 11:14:28

Valódi keresztények.

lacika 2008.02.06. 11:14:34

WOW, újabb lacika nevű hozzászóló...

Fityesz! Azért, hogy butaságokat beszéljünk kár ide beirogatni... Ekkor öngólt!!!
A barátnőm vett fel diákhitelt annak idején. Nem tudott ki szúrt ki az emberekkel 2002-ben a diákhitel és a lakáshitel kedvezményeinek megkurtításával???????????????????????????????

Lovi 2008.02.06. 11:15:24

figyesz: Nagyon buta lehetsz ha ilyeneket írsz...gyengék az érveid. Ki beszél itt Orbánról? Szerintem még 2053-ban is azzal fognak takarózni a baloldalon, hogy Orbánék meg a fidesz 98-ban...
Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok fidesz szavazó. Ez a brigád van hatalmon az elmúlt 14 évből 4 évet leszámítva végig...talán egy kicsit kevesebbet kéne mutogatni a másik oldalra és több önkritikát gyakorolni. Ha csak az arányokat nézzük akkor is 2,5x több idejük volt.
Írod, hogy legalább megpróbálkoztak, meg tény hogy lehetett volna jobban is...aha. Az összes laikustól ezt hallom.
Kb. olyan ez mintha sok év után végre hozzáfognál egy ház építéséhez és az alapozás kihagyásával egyből a falat kezdenéd, aztán egy kicsit a tetőt, majd eszedbe jut, hogy nincs megcsinálva az alja...Legalább megpróbálkoztál a házépítéssel mi? Max ráddől az egész, de legalább megpróbálkoztál...

Az meg, hogy minden egészségügyi dolgozó velejéig korrupt szánalmas (ezt lehet nem pont te írtad de nincs kedvem több hozzászólást írni)...Pláne az asszisztensekre, ápolókra, mentőtisztekre nézve megalázó és sértő. De sok orvosra is. A legtöbben minimálbérért dolgoznak (mondjuk ez más területen is így van közalkalmazottaknál). Az egészségügy egyébként nem a fidesz, vagy az mszp szakpolitikusai miatt működik még úgyahogy, hanem sok ezer azon eü. dolgozó miatt, akiknek a betegek gyógyítása az életük, szeretik csinálni amit csinálnak és nem hajlandóak elhagyni az országot (vagy nincs hozzá nyelvtudásuk és azért) még akkor sem, ha kint 5-6x többet lehetne keresni egészségügyben. Bár most az orvosok között pl. tömeges kivándorlás vette kezdetét.

A hálapénzkérdésre semmi hatással nem lesz a vizitdíj, ez csak egy plusz sarc.
Csupán annyiról van szó, hogy mivel az államnak most az égvilágon semmire nincs pénze (már aki elhiszi) minden kiadást visszavettek. Nem csak az egészségügyben, máshol is. Amit lehet ráhárítanak az emberekre. A kórházaktól sokkal több pénzt vonnak el, mint amennyi a kórházi napidíjakból befolyik. Háziorvosoknál úgyszintén.
Hálapénz pedig nem minden területen van, aki ezt állítja, az hazudik. Ami területen van azon pedig ezután is lesz. Már miért szűnne meg?????? Attól, hogy az ember 500 forintot befizet a napidíjra még úgyis fog adni annak az orvosnak aki mondjuk olyan agyműtétet végez rajta amin az élete múlik. Ugyanis a napidíjból az orvos semmit nem lát. Sőt aki esetleg nem tudná járjon utána interneten (számos cikk jelent meg erről) hogy a központi támogatások csökkentésével nem tudnak annyi műtétet elvégezni sok kórházban egy hónap alatt, mint amennyit kellene. Rengeteg kórházban óriási várólisták tolódtak fel. Ez pedig a korrupciót igazából növelő tényező és méginkább erősíti a hálapénz rendszert. A betegek fizetni fognak azért az orvosnak, hogy ha lehet őket vegyék előre a várólistán.
Szóval ez az egész egy nagy humbug.
Egyébként én mint adófizető polgár támogatnám a vizitdíjat akkor ha nem fizetnék európai viszonylatban is magas járulékot az egészségügyre. Aki dolgozik nézze meg a fizetéspapírját éves szinten hány ezer forintot vonnak le a bruttójából eü-re. Azt csökkentsék le, akkor fizetek vizitdíjat. Sőt az még szimpatikusabb is lenne úgy. Így viszont nem fogok duplán fizetni ugyanazért, kapják be!
Kizárólag az "elkúrásból" kialakult csődközeli pénzügyi helyzet miatt kell most a vizitdíjat bevezetni. Elsősorban ennek nem szakmai oka van, hanem gazdasági. Most az a cél, hogy az államnak minél több legyen a bevétele és minél kevesebb legyen a kiadása.
Akik azt hiszik, hogy a Kóka féle üzletemberek az egészségügy miatt fognak aggódni az álomvilágban él.
Sokat lehetne még erről beszélgetni, vitázni de nincs értelme. Az emberek többsége úgyis piros, kék, vagy narancssárga szemüvegen keresztül látja a világot pártállástól függően, kár nekik bármit mondani mert ígyis úgyis azt csinálják amire a pártok kérik őket. Birkák.

soot 2008.02.06. 11:15:37

Emlékeztetőül:
a rendszerváltozás óta eltelt idő 18 év.
MDF kormány összesen: 4 év
FIDESZ kormányok összesen: 4 év
MSZP/SZDSZ kormányok összesen: 10 év

elgondolkodtató nem? kedves ballib szavzópolgárok!

karcsi 2008.02.06. 11:16:06

Lacika!
Valódi kersztények? Aha. Most már látom, hogy fogalmad sincs róla.

fityesz 2008.02.06. 11:16:18

Az meg hogy ki milyen vallású azt hiszem nem kéne hogy téma legyen sem mint érv sem mint ellenérv. Ajánlott olvasmány a Magyar Köztársaság Alkotmánya. Vannak ott érdekes dolgok vállásszabadságról stb.

ERTO 2008.02.06. 11:18:24

Miniszterelnökként gazdagodott-e a soha nem hazudó?
Előtte olyan szegények voltak.

lacika 2008.02.06. 11:20:27

Ha valaki jogfolytonosságot gyakorol abban, hogy felajánlja az országot a Szűz Máriának, az valódi politikus, nem érdekel, hogy gazdag (szüksége van rá és meg is érdemli), és az sem zavar, ha a pártja is meggazdagszik.

eüs 2008.02.06. 11:20:51

Devil inside:
nem, nem teszek úgy, mintha elhinném, hogy te nem tudod, hogy a hálapénz az, amitől ezt várják. az eredményét én látom, de ezt persze nem kell elhinni, az orvostársalom felháborodása viszont már nyilvánvalóbban mutatja a bevételkiesést. ja, bocs, persze, ők csak a betegek érdekeit nézik, el is felejtettem.
véletlenül sem azért sírnak, mert az ügyfelek kevesebbszer jönnek, és nem 5 rugót nyomnak a zsebbe, hanem 300-at számlára. hogy is gondolhat ilyet bárki is!

Lovi 2008.02.06. 11:20:53

"Lovi 2008.02.06. 10:43:45
Soha nem olvasok el semmit, ezt sem, pártunkban a hűség fontosabb a tudásnál."

Megkérem a moderátort, hogy a fenti idézett hozzászólást legyen szíves kitörölni.

Valaki engem akart szivatni és direkt az én nevemen ír! Üzenem neki, hogy egy utolsó senkiházi... Aljas dolognak tartom az ilyet. Kihasználják, hogy bármilyen nevet meg lehet adni. A moderátor megnézheti az emailcímemet ami nem az én címem és Lovi néven van azt lehet törölni!

lacika 2008.02.06. 11:21:28

ZTeruis hosszászólása igen informatív és konstruktív, gratulálok érte.
Légyszíves inkább próbáld elemezni, megmagyarázni az ország jelen gazdasági helyzetét. Bár ez reménytelen vállalkozás lenne, marad a személyeskedés :-))
Esetleg bedobhatnál egy "OV a feleős a jelen gazdasági helyzetért, és különben sem szimpatikus" dumát (vannak még páran, akik beveszik úgy látom)

Lovi 2008.02.06. 11:22:25

"Soha nem olvasok el semmit, ezt sem, pártunkban a hűség fontosabb a tudásnál."

- ezt VÁLLALOM, nem kell kitörölni, nem tudom miért ír a nevemben valaki, és utasítgat...

Lovi

fityesz 2008.02.06. 11:22:50

Jók az érveid Lacika mikor jön az a rész hogy a föld lapos és lefolyik a szélén a víz és a nap kering a föld körül és aki mást gondol az égessük meg mert eretnek!

lacika 2008.02.06. 11:25:38

Keresztény vagyok, tehát győlölködök.

Bummer 2008.02.06. 11:27:23

Megtaláltam otthon egy Országjárót. Az fekete-fehér, újrafelhasznált papírra nyomott, programajánló újság volt. Áttételesen persze arról is szólt, hogy de jó fej a kormány, mert ilyen jó dolgok lehetnek neki hála.
Az Új Magyarország viszont egészen konkrétan primitív propagandairat.

lacika 2008.02.06. 11:29:30

Attól még, hogy Orbán '94-ig liberálisnak vallotta magát, lehet még egyik napról a másikra antiliberális keresztény.
Sőt, attól még, hogy onnantól saját korábbi önmagának mondott ellent a hirtelen jött jobboldaliságába, attól még ő soha nem hazudott!
Számomra nincs itt semmilyen ellentbondás.

osztovata 2008.02.06. 11:33:04

Kedves hölgyek urak(?)
egymást nem kéne fikázni...

Amúgy meg tényleg nagyon unalmas Orbánra hivatkozni, mikor 6. éve MSZP_SZDSZ kormány van hatalmon.
A vizitdíj annyi kb mint egy buszjegy Budapesten. Ha valakinek a munkáját egy buszjeggyel értékelik az annyi mintha kapna egy szelet csokit. Na jó két Balaton szeletet. gy orvos tanul min 6 évet, szakvizsgázik, képzi magát. És kap 300 forintot. Röhej.

De számoljunk: tegyük fel hogy mindenki elmegy kétszer egy évben orvoshoz: 10 000 000 x 2 x 300= 6 milliárd fotint. Ez 1%-a a metróra költött összegnek. Ez töredéke a MÁV veszteségének. A BKV boldog lenne ha csak ennyi lenne a vesztesége. Lehetne folytatni a példákat. Ugyanakkor többszázmilliárd forintot fizetünk be a TB kasszába. Ahhoz képest meg pláne elenyésző...

Én befizetek többszázer forintot és kiveszek 1-2 ezret ha az orvos felír mondjuk Algopírint mert megfáztam.

Ilyenekkel csak bőszítik az embereket.

A kórházi napidíj is jól hangzik, de az arányok ott is hasonlók.És széf helyett folyékony szappan meg wc papír kellene előbb. Meg nem szakadt, foltos agynemű. Meg légkondicionálás az intenzív osztályokon. Stb....

Lovi 2008.02.06. 11:34:32

„nem 5 rugót nyomnak zsebbe, hanem 300-at számlára”

Ti átgondoljátok egyébként azt amit írtok vagy csak indulatból beszéltek?
Kérdezzetek már meg bárkit aki kórházban dolgozik és van egy kis belelátása…hálapénzről, viztidíjról, azoknak a kapcsolatáról.
Az előbb próbáltam részletesen írni (bár lehetne még bővebben kifejteni).
Az égvilágon semmi köze nincs egymáshoz a kettőnek.
Azoknál a szakmáknál / orvosoknál ahol eddig nem volt hálapénz ezután sem lesz, ahol viszont eddig is volt, továbbra is lesz. Sőt a pénzhiányból adódó várólisták miatti műtétek eltolódásával ez még inkább erősödni fog.
Az orvosok nagy része pedig alkalmazotti munkavégzés mellett másodállásban (mint társas vállalkozó közreműködőként) dolgozik épp eleget magánrendelőkben. Abból van a bevételük túlnyomó része, nem az alkalmazotti fizetésből, vagy hálapénzből. A hálapénz igazából néhány szakmában van durván jelen (pl. szülészet-nőgyógyászat a legtipikusabb). Ezzel sincsenek sokan tisztában. Ezek tények. Lehet azt szajkózni amit az aktuális kedvenc párt mond, de attól ez még így van.
Na én többet nem is írok ide, mert tök értelmetlen. Tele vannak az ilyen fórumok "pártkatonákkal."

A másik Lovi néven írogató 14 éves gyerekre meg szót sem ejtek...magát égeti.

lacika 2008.02.06. 11:41:23

Lovi, én írogatok a nevedben. :D

fityesz 2008.02.06. 11:41:46

Lovi!

Szerinted az frankó hogy ha nem dugok a doki és a főnővér zsebébe lóvét akkor én másodosztályú páciens leszek és nem képesek normálisan viselkedni a kiszolgáltatott pácienssel -tisztelet a kivételnek.Keveset keresnek lehet de mások is keveset keresnek és ugyanúgy elvégzik a munkát és nem várják el hogy hálapénzt adj.Ha neked elromlik az autód és elviszed szervízbe ott sem adsz hálapénzt a szerelőnek mert megjavítja.Pedig lehet ő sem él jobban mint a doki vagy az ápoló.

dowNLoad · http://www.rense.com 2008.02.06. 11:43:27

Tejóisten, ellepték a zsindexes hordák a REAKCIÓT! csapataink harcban állnak, de honnan van ez a rengeteg (bér)blogoló egy 10%-os pártban? Az 0,5%-osat meg sem kérdezem, mert azok összenőttek a médiával. (érdekes lesz a 2010 utáni időszak, hogy a parlamentbe be sem kerülő pártnak milyen ARÁNYTALAN nagypofája lesz a médiákban, vagy PONT annyi lesz a KÜSZÖB, mint amennyit elérnek:1%?)

Szerintem 2009-10-ben kinéz egy meccs Geszti és Tóta között az SZDSZ fő kampány-tanácsadója címéért. :))) HAJRÁ legalább az egyik pusztuljon, remélem élethalálharc lesz!

A többi kommentelőn, akik szerint hasznos egy ilyen kiadvány, az AGYLOBOTÓMIÁT javaslom elvégezni, asetleg kombinálva agyi elektrosokkolással. Sok kárt úgy sem lehetne tenni bennük.

MENNYIRE jók voltak eddig a koalíciós kormányok, az mindig utólag derül ki. MOST egy nagydarab a felszínre kavarodott a 94-98 közötti időkből:
index.hu/politika/kulfold/holbrooke880/
ATAKURV@, b@zzeg, és most már NEM IS TAGADJÁK, HANEM BÜSZKÉK RÁ, Bilderbergestül, Bokrostól, Surányistól, Sorostól együtt!!!

Devil Inside 2008.02.06. 11:43:41

Eüs:
Pont a Reakció januári számában volt egy cikk az un. gerilla-marketingről.
Nagyon gyanus vagy nekem.

Legalábbis a gyűlöletkeltés a reformok által határozottan érintett csoport ellen jellegzetes taktikája az MSZP/SZDSZ bagázsnak. Nem vagyok orvos, nem is igazán ismerek eü-dolgozókat, de azt hiszem ezt a lekorrupt-disznózást/letolvajozást kikérem a helyükben.

Amúgy láttam már cég-"reformokat" közelről, nekem mesélhetsz róla, hogy aki ellenkezik, az a pénzét félti ilyenkor: nem igaz...

Gabo58 2008.02.06. 11:44:54

Olvasgatom a hozzá szólásokat,hát egyik jobb mint a másik.Nem szoktam írni mivel én nem vagyok "színe-java"és egyetemet sem végeztem.De azért van pár ikolám és a legnagyobb az élet iskolája.De van itt pár dolog amivel nagyon egyet tudok érteni a politika az mindig zavaros volt!Bizony azért jutottunk idáig mert a média belénk beszéli,hogy politizáljunk.Én úgy tartom az politizáljon aki ért hozzá"de ki az," az aki az iskolapadból be került a parlamentbe?Nekik ez az első munkahelyük többségégének mert ugye együtt végeztek...A másik oldal az életből innen-onnan jött ismerös barát de valami kis tapasztalat csak van !! Igaz ez nem mindig mutatkozik és erre az új szociális törvény is pl.Nagyon sok enbert érint kezdve a rok.nyugdíjastól a fogyatékosig csak kiragadtam belőle.Na a tandíj kérdése.Igen úgy érzem ha az én adómból finanszíroznak ,akkor az legalább mikor
elvégzi az orvosit ne kölföldön keressen állást magának.Mert mindenki a fővároba akar elhelyezkedni,vidéken kör orvosnak lenni az smafu.Én alá íratnám velük rendbe gyerekek kaptok
ösztöndíjat de írj alá 5 évet,hogy nem mész külföldre dolgozni.Régi rendszerben is kellet fízetni.Nem véletlen,hogy a gazdagabb család tudta tanítatni a gyerekét.Vagy aki a tanulmányával ki érdemelte az ösztöndíjat.Az igazság ma mindenki a gyerekét nyomja be legyen abból a gyerekből valami.De két kezű melós képzés az leállt mikor is..?de most talán újra indul.Valakiknek elkel tartani ezt az országot.A mezőgazdaságot sikerült szétverni mikor is..?Azok az enberek ahhoz értettek és nem kevesen vannak. Ma tengődnek kivéve a 12 állami gazdaságoz.Komoly gondok ezek !! De van egy felelős kormány azért választottuk őket,hogy oldják meg. Sajnos sokszor nem jól.DE ha kevesebb lenne köztűka"furkálódó/nem találtam jóbb kifejezést/bitos jobban menne.
Ez az én véleményem lehet,hogy sok ellenséget találtam magamnak de ez van.
Ha valaki érintve van hát bocsika!!!

lacika 2008.02.06. 11:48:18

Ey másik lacika, aki Lovi nevében irogat az én evemben irogat... Én viszont nem irogatok többet, mert mennem kell, úgyhogy a másik lacika egyedül marad...
Libsik, szocik! Hajrá Fikázzátok OV-t (hisz a tatárjárásért is ő a felelős), éljenezzétek Fletót!

U.i. nekem mindegy ki van kormányon, mindaddig amíg nem viszik csődbe az országot, és utána ezt velünk akarjál megfizettetni. Fizessenek a szoci-libsi szavazók vizitdíjat, tandíjat, kórházi napidíjat, ingatlanadót, emelt járulékot, elvárt adót stb., hisz az ő hülyeségük miatt tart itt az orszég!!!

ergé 2008.02.06. 11:51:31

a postaládából egyenesen a szemétbe vágtam ki ezt a szart...

Invictus 2008.02.06. 11:54:01

Bocs, látom valaki(k) más nevében írogatnak, pl. az enyémen is
Invictus 2008.02.06. 10:24:33 és ez utáni hozzászólásokat a nevemben nem én írtam...

eüs 2008.02.06. 11:55:22

"lekorrupt-disznózást/letolvajozást kikérem a helyükben."

ők is kikérik, miután eltették a borítékot, de nyugodtan. nevezhetjük máshogy is, attól még, hogy jobb helyen ezt így hívják.
és semmi közöm semmilyen párt semmilyen "taktikájához".

ebben a mutyiországban normális, hogy az orvos mutyizik, és 50 éve nem fizet adót, és nem normális az, hogy valaki tolvajnak nevezi ezért. normálisnak számít, hogy 100 ezret odadugok a szülésznek, de felháborító, amikor 300-at kérnek tőlem nyilvánosan, nem zsebből-zsebbe.
ilyen a magyar, hiába.

fityesz 2008.02.06. 11:55:52

Lacika

Ha ennyire tudod ki miatt tart itt az ország csak egy kérdésre válaszolj ami ún. aktuális eü/tb változásokkal kapcsolatban.Ugye a szörnyű inztézkedések következtében vizsgálják az eü-ben hogy jogosult vagy-e ellátásra azaz fizetsz-e járulékot.Hirtelen közel 1 millióval többen kezdtek el tb járulékot fizetni.Ez rossz dolog?Ők hol voltak eddig ? Ez miért nem tűnt fel a szupergondoskeresztényvilágmegváltó FIDESZ-FKGP kormánynak ? Tény hogy sok mindenért hibás a mostani kormány meg az előtte levő is de érdekes a fidesz kormány hibáiról vagy az mdf kormány hibáiról és ennek gazdasági hatásairól nem beszélsz.Vagy esetleg arról hogy 1990 óta tavaly volt előszőr szufficites a TB.

lacika 2008.02.06. 12:10:55

Még egy gyors hozzászólás indulás előtt már cska pontokba szedve:

-tudom mi a különbség a nyugdíjjárulék és az eü. járulék között, sok más balos-libsivel szemben... (Azt nem értem, hogy ha valaki MINDKETTŐT fizeti, miért INGYEN venné igénybe az eü. ellátást, ez valami elfuserált SZDSZ-es logika...)

-a 2002-es adatoknál nézd azt is, melyik negyedév! Valóban a Fidesz is vett fel hitelt, de nem a II, III, IV negyedévben (100 napos program mond valamit???)

- úgy könnyű az OEP-nek (és nem a TB-nek - nem baj ha kevered a fogalmakat, megértjük...), szufficitesnek lenni, ha az adósságot a kórházaknál hagyják...

-azt a marhaságot, hogy a szoci-kormány idejében jobb feltételekkel lehetett felvenni a lakáshitelt már nem is kommentálom, aki ilyet állít az már nagyon sötét!

-az 1998-2002-es időszak gazdasági eredményeiből kifelejtettem valami lényegeset: gyakorlatilag nem provatizáltak semmit 4 év alatt! (pár veszteséges, kisebb vállalatot leszámítva)

Na sziasztok, elkések!

Devil Inside 2008.02.06. 12:12:19

Eüs:
Aha, szóval mostanában 300 forint vizitdíjért levezetnek egy szülést? Csak kérdezem... Meg úgy tudom, 300 forintot a háziorvosnak kell fizetni, aki nem lát olyan túl sok vastag hálapénzes borítékot. A 300 forinttal nincs nagy baj, csak az elvvel: minek szednek el tőlem olyanért pénzt, amit már egyszer biztosítási díjként befizettem.

Emellett az egész EÜ-dolgozók meglehetősen kis szegmenséből (szülész ill. sebészorvosok) hálapénzéből általánosítasz. Hasonlóan cizellált gondolatmeneteket radikáljobbos hozzászólóktól lehet olvasni, csak ott könnyebben feltűnik ennek a primitívsége, mert általában a cigányokkal és/vagy zsidókkal van összefüggésben.

osztovata 2008.02.06. 12:16:41

Kedves Fityesz
kezdjük tán Árpád vezérnél (nem a Göncznél)s akkor még sikeresebb a Fletó, hiszen pl nem vesztettünk csatát Augsburgnál, nem jönnek a tatárok, igaz nincs Aranybulla és Hármaskönyv sem, nem beszélve a török megszállásról.Mohács sincs, de tán Zrínyit sem ölték volna meg vadkan képében gaz magyar gárda hordák.
Ezeket visszamenőleg mind OV és köre követte el vagy befolyásolta. Hiteles bizonyítékom van rá, hogy OV ük-szépjának a veje vol jó viszonyben Batu kánnal,és behívta őt. Ezért tartunk itt. :)))

fityesz 2008.02.06. 12:19:01

Lacika

Egy adott év költségvetését és a kapcsolódó adó jogszabályokat ami a hiánykezelést(hogyan milyen forrásból),adó,újraelosztást stb. eszközeit meghatározza az előző évben fogadja el a parlament ezt a törvény előírja.A költségvetés mint olyan te is tisztában vagy vele hogy rendkívüli mértékben meghatároz egy adott évet.Tehát ha a 2002-es évben valami nagyon félresikerült akkor annak a gyökerei elég keményen az adott éves költségvetésben leledzenek amit azt hiszem nem a 2002ben megalakuló kormány dolgozott ki nyújtott be és fogadott el a parlamentben.

fityesz 2008.02.06. 12:20:48

osztovata

Köszönöm a rendkívül elmélyült és tényleg kapcsolódó hozzászólásodat, tényleg komolyan rendkívül vitaképes vagy.

osztovata 2008.02.06. 12:26:07

Fityesz
ki adott 19000 Ft-ot a nyugdíjasokna? 50% béremelést? Ki mondta hogy nem lesz lassan mondom ázáremelés. Ki is vitte az országoz az útelágazgadsogág, útelágzódasá, útelágazódáshoz? És hun vannak a villanykapcsolók?A régi helyükön! Pedig Megyó megmondta a hídavátáskor (Szent László, OV és bandája kezdte el építeni)tartott nagyívű beszédében, hogy a gyerekek számára is elérhetővé kell tenni a kapcsolót a közhívatalokban.

6 éve ti vagytok hatalmon és csak elkúrtok. Szánalmas az OV-re való hivatkozás. De ha már folyton rá hivatkozol: mit tett az MSZP 1998-2002 között? Kritizálta a Fideszt, nagytekintélyű Kovács László meg is mondta, hogy az ellenzéknek ez a dolga. Mondhatnám KÖTELES-sége beszélni a hibákról.

osztovata 2008.02.06. 12:27:00

Fityesz,
van kitől tanulnom. Ez a stílus dől a médiából:)))

eüs 2008.02.06. 12:32:15

"Aha, szóval mostanában 300 forint vizitdíjért levezetnek egy szülést?"

nem, 80-150 ezerért adózatlan mutyiért vezetik le.

"Meg úgy tudom, 300 forintot a háziorvosnak kell fizetni, aki nem lát olyan túl sok vastag hálapénzes borítékot."

tökéletesen rosszul tudod.

"Emellett az egész EÜ-dolgozók meglehetősen kis szegmenséből (szülész ill. sebészorvosok) hálapénzéből általánosítasz."

nem, nem igaz. egyszerűbb kivenni a körből pár szakirányt (pl. patológus), mint szépen felsorolni, hogy hol forognak a borítékok.
- de uram, ez az alma rohadt!!!
- kérem, asszonyom, csak ne általánosítson, nézze, a fele teljesen ép.

"Hasonlóan cizellált gondolatmeneteket radikáljobbos hozzászólóktól lehet olvasni, csak ott könnyebben feltűnik ennek a primitívsége, mert általában a cigányokkal és/vagy zsidókkal van összefüggésben."

aki azt tanácsolta neked, hogy primitívezd le, akivel nem értessz egyet, az bizonyosan nem akart neked jót, ugyanis ez olyan, mint egy kis névjegykártya, tudod, ráadásul minden esetben a mondanivaló hiányára utal.

fityesz 2008.02.06. 12:45:13

Osztovata

Feltettem pár kérdést fentebb senki nem válaszolt hanem elkezdett másról beszélni.Végső soron így is lehet vitatkozni.Én sosem állítottam hogy a mostani kormány vagy elődje mindent jól csinált sőt... De egyes emberek mintha kicsit szelektív amnéziában szenvednének.Na részemről én befejeztem ez parttalan és bármilyen jellegű kérdést tettem fel eddig csak terelés és témaváltás történt.Azt meg hogy 6 éve ti vagytok hatalmon kikérem magamnak én nem voltam és nem is szándékozom a hatalom közelébe kerülni.Talán majd 20 év múlva ha mai politikai elit jobbtól-balig egy szálig eltűnik a színről és az emberek megtanulnak értelmesen lényegi dolgokról vitatkozni.További szép napot és jó szórakozást.

jbb 2008.02.06. 12:51:52

Atyavilág, ekkora setétséget látva megremeg a lábam. A ballib sejthalmazok miként maradhattak idéig életben ebben a felgyorsult evolúcióban? Mi folyik Gyöngyösön?

A kiadványra visszatérve pedig. Nemzeti és egyházi ünnepeink kihagyása és helyette a ballib "ünnepek" elhelyezése véleményem szerint akkora galádság, hogy mától kezdve én is támogatok minden radikális tisztogató mozgalmat. Ezt normális országokban bűntettnek tekintenék és pártállástól függetlenül a felelősöket karóba húznák. (El tudtok képzelni mondjuk amerikai kormányzati naptárban ne szerepeljen július 4-e, esetleg - hogy kedvezzünk liberális olvasóinknak is - izraeli kiadványban a hanuka mellőzése, esetleg helyette a palesztin kisebbség napjának beemelése? Romániában dec 1 helyett az írott maygar szó ünnepe?) Hányok tőletek gaz hazaáruló mocskok, a lapotok még alféltörlése sem való.

Jogászok, nem lehet ezért valahogy perelni?

dowNLoad · http://www.rense.com 2008.02.06. 13:16:52

SZOCI-SZADISTA módszerek:
index.hu/politika/kulfold/holbrooke880/
ZSINDEXESEK, legalább azt olvassátok el, amit ott írnak, vagy ti valami egészen mást olvastok ki belőle???? Átqúrás, Rábeszéltük, BÁTORSÁG, Bilderberg, Bokros, Surányi (is tagok), Aztakurv@!

Proli 2008.02.06. 13:24:09

Csak azt árulná el valaki, hogy miért nem a jelenlegi eü biztosítási rendszerünket teszi rendbe a kormány (Antalltól Gyurcsányig) ahelyett, hogy a rendrakást kiadja - jó pénzért - magántőkés alvállalkozóknak.

Mert gazember banda, aki saját zsebét tömi.

És miért tömheti? Mert elszámoltathatatlanok, visszahívhatatlanok.

Téglagyári Megálló 2008.02.06. 15:02:15

jbb, Gyöngyösön sajnos az folyik, hogy olyan gumigyárat akarnak felépiteni, ami meglehet környezetszennyező, de erről nincs érdemi vizsgálat, hiába a környezetvédelmi miniszter gyöngyösi.

Devil Inside 2008.02.06. 16:20:15

Eüs:
Sajnálom, rendkívül primitívnek tartom ezt az ellenségképgyártást és/vagy irigykedést. Mióta Gyurcsány belekezdett a roppant "reformokba", azóta ez folyik, hol a gyógyszerészek, hol a tanárok, hol a bankárok, hol az orvosok, hol a bölcsészek, hol egyszerűen csak a normális egzisztenciával rendelkezők a (nép)köztársaság ellenségei, akiket le kell nyomni, ne álljanak a haladás útjába.

Úgyhogy, amíg azon kívül nincs indokod a jelenleg zajló EÜ-reform hasznosságára, hogy az orvosok milyen jól megszívják, addig nyugodtan zárjuk le a vitát.

A legdühítőbb, hogy még ezzel a kormánnyal is lett volna épeszű megoldás, ha nem ezt az agyatlan és bábként rángatható nőt teszik a miniszteri posztra, hanem (számomra is furcsa módon) Kóka jelöltjét, Dr. Erdős Attilát. Az ÉS-ben megjelent cikke (ill. egy Heti Válasz interjúja) alapján kicsit több köze van az EÜ valódi problémáihoz, azok megoldásához és a változás-menedzsmenthez, mint a jelenlegi banda teljes egészének Matejka Zsuzsástúl és Somodistúl.

Google 2008.02.06. 16:48:38

Na végre megjöttek a mieink, már azt hittem, hogy bevették a vörösök (a dühtől?) a redakciót, reakciót, vagy legyen az bármi.
Ezzel fárasztanak, hogy számonkérik reggel, este és éjjel, hogy mit csinált a Zorbán 1998-2002 között. A nagyszerű Gyurcsány pedig belemondja a képünkbe, hogy ők bizony nem csináltak semmit négy éjjvig!
Hát ez van, és a modern képmesék, amiből igazából vagy kétszázat akartak, akkor is még lett volna pár száz db., amíg utolérik a Barátok köztöt, de még remélünk, hisz: JÁR NEKÜNK A JOBB!

jbb 2008.02.06. 18:06:07

google: balsors, balfasz, balek, baleset, balosok

eüs 2008.02.06. 18:25:13

ellenségképgyártás? irigykedés?
az orvosok jól megszívják?

tényleg nincs miről beszélnünk.

Google 2008.02.06. 18:35:31

De kinek készítik ezeket a tájékoztató irkákat? Akik még hisznek bennük, azoknak nem kell, azoknak kár, akik meg nem, vagy már nem, nos azoknak is. Kár közpénzben fürdetni a kreatívokat, cinikusokat. Legyen nekik elég a kereskedelmi reklám, hülyeségből is megárt a sok.

szejler 2008.02.06. 18:42:05

A hálapénz alternatív megközelítése.

Jó szokás ördögtől való, sötét gonoszságnak beállítani a hálapénzt, pedig jobban belegondolva, az egy torz struktúrában megvalósuló piacgazdaság.

A rossz szerkezetben persze roszul képezi le a piaci viszonyokat, de a léte teljesen logikus.

Azoknak, akik vakon törik a lándzsát a leendő EÜ törvény mellett, ajánlom olvassák el a törvényt és az előkészítő anyagokat! Sokadszorra kell leírnom, unom is, de láthatóan vannak akik nem hajlandók odafigyelni a törvénytervezet semmiféle kritikára.

Az előkészítő anyagokban semmiféle becslés, hatástanulmány nincs a költségek változására!
Aki azt állítja, hogy tudja! jobb lesz mint a jelenlegi, az egyszerűen hazudik. Nem tudja.

SENKI SEM TUDJA!

(Kornai János véleményét tessék elolvasni!)

Elárulok valamit: egyszerű számítás. Ha a TB kassza bevételei kötöttek (hogy meddig, az más kérdés), akkor a költségek sem növekedhetnek.
A leendő kasszáknak a legjobb esetben is évekbe tellik majd a betegutakat optimalizálni, konkrét megtakarításkat elérni. A költségnövekedési faktorok viszont azonnal jelentkeznek.

Az alulfinanszírozott ellátások kiigazítása elkerülhetetlen, mint ahogy az EÜ dolgozók (kül: ápolók) bérének korrigálása.

Ha a rendszer átláthatóbb, az információs asszimetria kiegyenlítetteb lesz a betegek számára, attól a hálapénz még egyáltalán nem szűnik meg, csak mondjuk úgy valamivel igazságosabban oszlik majd el.

Miért?

Azért mert a biztosítóknak nem lesz arra kerete, hogy a hálapénzeket legálisan, a közterhekkel együtt kifizessék. A gyűlölt hálapénz marad még jó darabig.

cimarcimar 2008.02.07. 12:00:34

Elsősorban a kisbetűs karcsihoz szólnék. Lehet, hogy én is a komcsikat támogatnám ilyen tiszta szívből, mellbedobással, ha kaptunk volna ingyen szolgálati lakást a Kádár alatt. Csak hát nem kaptunk, mert nem voltak munkásőrök a szüleim. Hogy a témához is szóljak, egy észrevétel erejéig: miért van az, hogy a baloldali lapok a boltban, mindig a bors, blikk, napiász, hot, és egyéb agyszívó sajtótermékek között találhatók, míg a jobboldaliak, a művészeti, tudományos, irodalmi, vagy hasonló, készségfejlesztő kiadványok között? Én tudom a választ!

Google 2008.02.07. 16:47:40

Volt a Hír tívíben, pontosabban a Célpontban egy riport, egy jövendőbeli eübiztosítós hölgy, jobban mondva: kofa, azt mondta, bemegy a biztosító egy családhoz és ott a 80 éves Mari nénitől a nulla éves Bencéig, mindenkivel, azaz, azámoljunk 5 személlyel, biztosítást köt. Tehát a kisgyereknek is lesz biztosítása?
Akkor már rögtön több pénz felett fognak diszponálni, világos, mert többet is fognak költeni. Biztos, műszerekre.
süti beállítások módosítása