Metróparti
2008. január 20. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Metróparti

 Úgy tűnik, a polgári underground a helyére került: egymást érik a földalatti világról szóló bejegyzéseink. Most se lesz másképp: pár nap alatt a második hekket élte meg a sokat látott budapesti metró: tegnap este illegális metrópartit szerveztek az egyik utolsó járatra, a Reakció besúgója is részt vett az eseményen.


(fotó: Visualterror)

 A városi fogócskázós játékairól elhíresült Negyedik Köztársaság nevű társaság egy újabb szokatlan össznépi mulatságot talált ki: az interneten terjedő hírre 150-200 fiatal gyűlt össze az újpesti metróvégállomáson, hogy a beérkező szerelvény utolsó kocsijaiban kicsiarakással egybekötött mulatozást foganatosítsanak. Egyesek a (csekélynek bizonyuló) hangrendszerről, kettesek a díszítésről (diszkógömb, színes zseblámpák) gondoskodtak, a többség meg önmagát adta: zenére kurjongattak, vagy épp magyaros alkesz nótákat óbégattak, táncoltak, vigyorogtak a dugig megtelt kocsiban. Jól merték érezni magukat, hallatlan.

 Innentől átadjuk a szót a hatóságoknak:

 „Randalírozó fiatalok miatt 13 percig állt egy metrószerelvény az Ecseri úti megállóban szombat este. Rongálás nem történt, és senki sem sérült meg. A Kõbánya-Kispest irányába közlekedõ metrószerelvény utolsó kocsijában fiatalok egy csoportja randalírozott, és többen bementek a szerelvény végén található ellenirányú vezetõállásba - közölte a BKV fõdiszpécsere, Fehérvári Tibor. A BKV biztonsági okokból leállította a szerelvényt, amely 22:35-tõl 22:48-ig nem közlekedett. A közlekedési vállalat értesítette a rendõrséget. Rongálás nem történt. Csillag Melinda, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.” (kiemelés tőlem)

 Az egyes megállókban fejüket vakaró biztonságiak tébláboltak a nekik integető ifjú lánykák láttán, míg az utasok meghökkenve/mosolyogva/elfutva reagáltak a szokatlan eseményre. Az Ecseri útnál viszont nem ment tovább a metró: bemondták, hogy „amíg nem távozunk, nem megy tovább a szerelvény”. Kezdjük ott, hogy kinek és miért kell távoznia? Nincs megtiltva, hogy zenét hallgass, nincs megtiltva, hogy táncolj, ha ahhoz van kedved, főleg akkor, ha érvényes jeggyel/bérlettel rendelkezel. Ezt pedig kérték a szervezők, én is így tettem.

 Az Ecseri útnál végül a társaság nagyobb része felment a felszínre, hogy éjszakai busszal vagy ellenirányú metróval visszatérjen a belvárosba. Eközben három kisbusznyi rohamrendőr érkezett a megálló környékére, szirénázva, majd szépen felsorakozva egy vonalba. Féltucatnyi rendőrautó is beérkezett a helyszínre,

 Az egyébként semmi különösebb magasabb értelemmel nem bíró heccnek így lett igazán értelme: a Hatalom újra megmutatta, hogy megijed, ha sokan, egy helyre, bejelentés nélkül össze mernek jönni. A helyzetet felismerő rendőrosztagok viszont nem tudtak mit csinálni. Nem volt arra jogszabály, rendelet, hogy mit kell tenni, ha rendet tartó fiatalok együtt bulizni mernek a köztéren (a közösség terében), így nem lett balhé. A fiatal társaság egy kicsit szétszakadva, de visszaindult a város irányába, rendőrők néztek utánuk a külvárosi éjszakából.

 A hírekből kiderült, hogy „randalírozó fiatalok” voltunk, bár „anyagi kár és személyi sérülés nem történt”. Kádár élt, él és élni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr76304570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehéntőgy 2008.01.21. 12:25:13

Széna Tomi: a Reakció valójában pontosan ugyanolyan mint TWÁ, csak más az ideológia. Nagy arc, hisztérikus gőg, tutimegmondás, alulműveltség, "bátorság" és "irónia" címszó alatt bunkóberciskedés. Az egy Oli bácsi kivételével, de tőle is unalmas kezd már lenni a "hogyan írjunk meg szellemesen két oldalban evidenciákat" rovat.
Lehet ebbe a buliba, meg a 4-es metrós munkasisakos idétlenkedésükbe világmegváltó eszméket belemagyarázni, de minek? Üres lufi az egész. Mint Tóta tíz posztjából kilenc.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.01.21. 12:25:20

ergé, ez a 'nyasgem komcsi' nagyon kündüs volt:((

sharklady 2008.01.21. 12:25:46

a le nem szállitót mindennapos randalírozókról (lsd. csövesek, mobiljaikon zenét hallgató fiatalok stb) csak annyit, hogy nem csak az nem szól olyankor semmit, aki ilyenkor egy ilyen bulin felháborodik, hanem senki más sem. legalábbis én még nem láttam, hogy ha felszáll egy csöves,bárki is szólna neki. a vezető meg sokszor nem látja, nem lehet mindenért a bkv-t hibáztatni.
és ha továbbra is folyik a kádározás, akkor hiába várjátok az ilyen generációk kihalását, hogy "bulizhassunk orrba szájba".
maga az ötlet a "majd mi megmutatjuk nektek" akcióra még jó is lett volna,csak mint már mások is emlitették, rosszul sült el. kezdve azzal, hogy nem az utolsó metrón kellett volna, hogy mások emiatt szivjanak, és nem kellene csak azért kinyitni a vezetőfülke ajtaját,csak mert ki tudod nyitni.
azt meg kétlem, hogy pont New York-ban ezt hagyták volna, ha nincs előre bejelentve.

mildi 2008.01.21. 12:32:56

széna tomi,
hagyd már kádárt, semmi köze hozzá! akik a metróban összegyűltek túl fiatalok ahhoz, hogy tudják, régen mit lehetett, és mit nem. bulizni akartatok, polgárpukkasztani, régen ezért valszeg a fogdán találtátok magatokat, örüljetek neki, hohy ma már nem
és illene megérteni azokat is, akiket zavartatok. nem hőbörögni kéne, hogy mi a komcsiellenes anarchisták így tiltakozunk, hanem el lehetne engedni mondjuk egy "bocs! nem akartunk senkit bántani, zavarni, csak jólérezni magunkat!" v vmi ilyesmi.

túloldalnak,
könyörgöm! ne csináljunk már vihart egy pancsilavórban! nem csináltak semmi rosszat, törvénybe ütközőt, néhány embernek okztak egy kis kellemetlenséget, de nem nagyobbat, mint egy dugó v felsővezetékszakadás. jó, cipővel felálltak az ülésre, hát a bkv-s takarítónő majd letörli. feljelenteni fénykép alapján!? jesszus! icipicit több elnézés nem ártana.

metrós 2008.01.21. 12:35:56

ergé: "Közlekedés zavarása, behatolás az ellenkező irányú vezetőfülkéb: nem vagyok metrógépész, de tuti, hogy olyankor nincs üzemben az ottani irányítórendszer. Nyilván valami slusszkulccsal indul a rendszer, ami a sofőrnél van. Két irányba meg nem mehet a metró."

Sajnos attól még vannak ott olyan eszközök/kapcsolók, miegymás, amelyek bármelyikének véletlenszerű elfordítása erősen akadályoztatja a vezető munkáját (és a vonat haladását is!); nem véletlenül írtam le többek között (csak ezek szerint szelektíven olvasol), hogyha az a "magánakció" nem történik meg, lehet nem lett volna ekkora gond belőle... de hát miért is érzem úgy hogy falra hányt borsó amit írok ezügyben?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.01.21. 12:40:51

Manyi Béci 2008.01.21. 12:05:03:
"Jaj, Doom. Hiszen pont az ellenkezőjére próbáltam felhívni a figyelmét a válaszaimban.
Hogy ez...egy nagy túró, semmi, és igazából meg sem botránkoztatott senkit. Igazából nem érdekelt senkit."

Na most eltalalta. Igaza van, mint mindig. Ezek itt ergyak voltak. Nudli volt az egesz. Ha felgyujtottak volna a metrot es a langok kozott egy oras tuzharcot vivtak volna a rohamrendorseggel a Forradalom ververes zaszlaja alatt es a Haladas ugyenek aktualis jelszavait kialtoztak volna, mielott a falhoz allitjak oket (a la Moncada), na az lett volna valami.

De ezek ... elpuhult, szetpunnyadt nemzedek ... clubbing a metrokocsiban ... ilyen is csak ezeknek a zsurfiuknak/zsurlanyoknak jut eszebe. :-)

Most raereztem az igazsagra es elszomorodtam. Erge remelem figyel es ennek megfeleloen szervezi a kovetkezo happeninget.

A kockas inget honnan tudja? ;-)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.21. 12:45:59

a következő lehetne egy közös tujázás... szép idő is van! mi kell még?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.01.21. 12:48:52

Szamárfül · murci.freeblog.hu/ 2008.01.21. 12:45:59:
"a következő lehetne egy közös tujázás... szép idő is van! mi kell még?"

Ha felboritjuk a tujat es barikadnak hasznaljuk a rohamrendorok ellen, talan meg Margit is eljon.

Gondoljatok meg. ;-)

Manyi Béci 2008.01.21. 13:17:20

Hát igen, Doom.
Kicsit már nyomaszt ám, hogy mindig igazam van. Valahogy olyan uncsi tőle minden, leszámítva a néha megnyilatkozó, búzavirágként tündöklő elit deviánsokat, akik fáklyaként, stb.


"Erge remelem figyel es ennek megfeleloen szervezi a kovetkezo happeninget."
Látja, most hülyeséget beszél, a Reakció csak tudósít, maga szerencsétlen!

Egyébként feljebb felajánlottam, hogy némi díjazás ellenében szívesen felvállalom a nagy komcsibérenc feljelentő szerepét, hogy végre már tényleg történjen valami ebben a kvázirendszerváltó metróbuli ügyben, a Reakció mennybe repül, a hír végre kikerül valami olvasott helyre is, ha ügyesek vagyunk, még a tévében is fogunk szerepelni!

"De ezek ... elpuhult, szetpunnyadt nemzedek ... clubbing a metrokocsiban ... ilyen is csak ezeknek a zsurfiuknak/zsurlanyoknak jut eszebe. :-)"
az ötlet nem az övék, a többiben egyetértünk:)P

"A kockas inget honnan tudja? ;-)"
Én megérzem az ilyet!

"Ha felboritjuk a tujat es barikadnak hasznaljuk a rohamrendorok ellen, talan meg Margit is eljon."
Naná, hogy el, hát ki tudna ellenállni az egymásnak feszülő bölcsésztestek látványának, különösen az én koromban?
Lám,hisz már meg is van a válasz erre:"Kisnyugdijas mi a f@szt keres az utolso(23 h kornyeken kozlekedo) metron?"
HÁT EZT! HÁT EZT!

Búzakalásszal a nyakamban fogok megjelenni, NO GAGYI feliratú pólóban, meg fognak ismerni.

woonz · http://www.woonz.com 2008.01.21. 13:22:44

Ez egy igazi woonz-os buli volt :)

www.woonz.com - MP3, itt megtalálod!

úrilány 2008.01.21. 13:34:59

"A Hannibal Lektűr-attitűd · hannibal.blog.hu 2008.01.21. 09:32:33
unatkozó gimisek műanyag giccsbalhéja"

hát valahogy úgy...

lápi lidérc 2008.01.21. 13:37:49

mildi 2008.01.21. 12:32:56

Komcsiellenes anarchista?
Ez jó! :-)
Kb. olyan, mint a szárított víz. Az anarchizmus ugyanis a kommunizmus egyik oldalhajtása.

Téglagyári Megálló 2008.01.21. 13:42:34

woonz, megbocsájtjuk neked a reklámot, ugyanis

www.woonz.com/index.php?search=alexis+korner

jobb szórakozás, mint egy metróparti.

Tehéntőgy 2008.01.21. 13:45:13

"Az anarchizmus ugyanis a kommunizmus egyik oldalhajtása."
Ezt most így honnét? Ha ezt Mahno tudta volna...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.01.21. 13:46:01

Manyi Béci 2008.01.21. 13:17:20:
"Valahogy olyan uncsi tőle minden,"

Az ivas segit ezen. Vagy a kulonbozo szerek, izles dolga.

"Egyébként feljebb felajánlottam, hogy némi díjazás ellenében szívesen felvállalom a nagy komcsibérenc feljelentő szerepét, hogy végre már tényleg történjen valami ebben a kvázirendszerváltó metróbuli ügyben."

Ne legyen mar gonosz. Nem juthat minden generacionak egy gonosz diktator, akit meg lehet donteni. Ilyen erovel a romanok is lenezhetnek minket, mert amig Kadar szepen meghalt es atadta a hatalmat, addig nekik Ceausescut effektive le kellett loniuk. Azert az mindjart akciodusabb tortenes, mint szamizdatokat osztogatni olyan korben, ahol tobb a besugo, mint az ellenallo es kerekasztal korul reformalgatni Rakosi Alkotmanyat.

"az ötlet nem az övék, a többiben egyetértünk:)P"

Miert, ververes lobogo alatt lovoldozni, az kinek az otlete? Na azt ne mondja, hogy Fidel Castroe. Nehez am valami ujat feltalalni, nagyon nehez. Tele a vilag otletes emberrel, a mar halottakrol nem is beszelve.

"Naná, hogy el, hát ki tudna ellenállni az egymásnak feszülő bölcsésztestek látványának, különösen az én koromban? "

A rendorok is bolcseszek lesznek? Ide jutottunk, hogy munkakerulo bolcseszek ((C) Tota W. Arpad) allnak a barikad mindket oldalan?

Tulkepzes! Tulkepzes!

"Búzakalásszal a nyakamban fogok megjelenni, NO GAGYI feliratú pólóban, meg fognak ismerni."

Ha ram hallgat, nadragot es cipot is vesz, de a maga dolga. Szabad orszag meg ilyenek.

kehes 2008.01.21. 14:26:34

Kedves 4K-sok!

Ha magasztos eszméitekhez híven elégedetlenek vagytok a Harmadik Köztársaság intézményrendszerével és ilyen módon próbáltok tiltakozni ellene, akkor ugyan vázoljátok már föl néhány röpke gondolatban, hogy az általatok megálmodott új rendben hogyan kezelnétek az ilyen akciókat?

Ja, és nekünk, gyengeelméjűeknek az sem teljesen jön le, hogy a 3K melyik konkrét intézménye ellen tiltakoztatok most. Segítetek megvilágosodni?

Köszi!

soren 2008.01.21. 14:53:20

JÓÓÓÓÓÓÓFEEEEEEEJSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

heki 2008.01.21. 14:53:46

Az a londoni metrós link, www.youtube.com/watch?v=ywLhNwSBizE
ahol megterítenek és megkínálják az utasokat valahogy szellemesebb, és mindenkinek jó kedve lett, nemde.
Mint ahogy a 100 Smith ügynök is.
ez így eddig ténleg műanyag.
Fiatalok lázadjatok kreatívan

Bummer 2008.01.21. 15:01:44

Szerintem a 10. metróparti már jobban meg lesz szervezve: egy normális bulin is vannak rendezők, meg kidobóemberek.

Bummer 2008.01.21. 15:21:33

"ahol megterítenek és megkínálják az utasokat"

Na, egy ilyen után Magyarországon az ÁNTSZ vizsgálatot indít, a közvélemény meg követeli eljárás indítását engedély nélküli közétkeztetés miatt az elkövetők felelősségre vonását.

Manyi Béci 2008.01.21. 15:27:28

Doomhammer • tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2008.01.21. 13:46:01


„Az ivas segit ezen. Vagy a kulonbozo szerek, izles dolga”
Csak a kettő együtt, Doomie, csak a kettő együtt..:(.


„Ne legyen mar gonosz.”
Miért ne?:)
„Nem juthat minden generacionak egy gonosz diktator, akit meg lehet donteni.”
Doom. Maga most kvázi dícséri a Ferit? Doomie…

„Ilyen erovel a romanok is lenezhetnek minket”
Há’ de le is néznek! Le is néznek a rohadék szőröstalpúak!
:)

„Miert, ververes lobogo alatt lovoldozni, az kinek az otlete?”
Az az enyém volt, de mindenki lehurrogott, képzelje…

„Nehez am valami ujat feltalalni, nagyon nehez.”
Segítek, Doom. Új blogot akar nyitni?:)P


„A rendorok is bolcseszek lesznek? Ide jutottunk, hogy munkakerulo bolcseszek ((C) Tota W. Arpad) allnak a barikad mindket oldalan?”
He? Mi ??
Francba, végig villamos vs bölcsészekben gondolkodtam, és tudja, el is képzeltem az egészet, atlétatrikós bölcsészhallgatók veselkednek, maga kintről ordít, ergé meg egy bála ocsúval performansziét ad elő a vágányok között, magnóról Harcsa Veronika lágy szólamai.
Azt mondja, rendőrök is lesznek?
Azok a rohadékok, biztos berágnak majd a zene miatt és retorziót fognak alkalmazni! Bunkónépség!
Na de akkor jelenek meg majd én a feliratos trikómban, strandpapucsban, a búzakalásszal keményen orrbavágom a főkapitányt, és belekezdek közkedvelt virágénekeim egyikébe.
Szem nem marad szárazon, Doom!
Mikor lesz a buli?

Google 2008.01.21. 15:33:48

Borzasztó! A csendesnek nem nevezhető, de többségnek még igen?, már azt sem tudja, hova legyen!
Ezek a fiatalok nem átallottak jókedvűek lenni! Barátai ők a köztársaságnak és a negyedik metrónak, banánt a metrónak is(az Index után szabadon)!
Ilyen kegyetlen, nadrágszíjmegszorító időkben több komolyságot a huligánoknak is!

lápi lidérc 2008.01.21. 16:47:32

Manyi Béci 2008.01.21. 15:27:28

"Nem juthat minden generacionak egy gonosz diktator, akit meg lehet donteni."

Ötletet adtál! Nevezzük ki Claudia Schiffert gonosz diktátornak. Aztán én szívesen megdöntöm!
:-)

Zoltán 2008.01.21. 16:49:55

....éljen a csorda!! Vagy a gárda???? Ezt mindig keverem :-).

lápi lidérc 2008.01.21. 16:57:32

Google 2008.01.21. 15:33:48

Édes, aranyos egyetlen nagyon hülye olvtársam!

Ha tudnál olvasni, már rég tudnád, hogy semmi baj azzal, ha a fiatalok mernek jókedvűek lenni.
A baj azzal van, hogy ezt mások kárára tették.

Az adott kocsiban ugyanis utazhattak volna kisgyerekes családok meg terhes anyák is, akik biztos nem vették volna jó néven, ha a kpne látható jókedű fiatalok az ő ölükben ugrálnak, mert nekik ugye nem volt jó a padlón, nekik az ülésekre kellett felmászni.
Másrészt elvették azok kedvét, akik egyébként az utolsó kocsiban szerettek volna utazni, lehetőleg nyugalomban.
De leginkább az, hogy ezen jókedvű fiatalok közt nem volt egy sem, aki azt mondja annak a hülye tahónak, aki kinyitotta a vezetőfülkét, hogy ne tegye, mert alapvetően nem tömegszerencsétlenséget okozni jöttek, csak jókedvűsködni.

De mint már mondtam, nyugodtan ajánld fel a lakásodat, és odacsődítek bármikor legalább 200 embert, legalább ennyire vidámak lesnek, ha nem is mind ennyire fiatalok, és legalább ennyire vidáman fognak ugrálni a bútoraidon. És még közveszélyt sem okoznak, ha bármelyik szobába benyitnak, mert a lakásod vélhetőleg nem közlekedik 50-60 km/h-s sebességgel egy alagútban.

Azt meg talán fel kéne fogni, hogy a köztulajdon nem azt jelenti, hogy mindenki kedve szerint rongálhatja.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.01.21. 17:06:48

Lidérc, ne fárassz!

Kezdjük ott, és ez minden kritikusnak szól:

a vezetőfülke feltörése NEM tény. Beszéltem szervezőkkel, akik nem tudnak az esetről, az első BKV-közlemény sem szól róla! Ez a pletyka lehet, hogy a BKV hekkje a hekk ellen.

A bulizók a legeslegelső megállóban szálltak fel a legutolsó kocsiba, tehát terhes nő és kisgyermekes család nem lehetett a kocsiban. DE: honnan tudod, hogy a bulizók között nem volt terhes nő? ;) Ez az érved egyébként egy sötétbuta demagógia, csoda, hogy kisgyereket, kiskutyát nem emlegettél.

"Másrészt elvették azok kedvét, akik egyébként az utolsó kocsiban szerettek volna utazni"

ez az érv LOL és :DDD
Figyi, fizetek tíz utazást annak, aki alaposan megindokolja nekem, hogy ő pont az utolsó kocsiban akar, pont akkor utazni!

"Azt meg talán fel kéne fogni, hogy a köztulajdon nem azt jelenti, hogy mindenki kedve szerint rongálhatja."

Fogd már fel, NEM történt rongálás, károkozás, ahogy azt a BKV és a hatóságok is elismerték!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.21. 17:16:16

No_2 javaslatom:
sínfutás, Csányisanyival

lápi lidérc 2008.01.21. 17:27:10

ergé 2008.01.21. 17:06:48

Aha. És mire a csürhe leér, azelőtt nem szállhat be senki a várakozó metróba. Értem.
Utazni meg perse, lehet más kocsiban is, de mindenki másnak is szíve joga lett volna abba a kocsiba is beszállni, amit ti, tisztelt ökörcsordatag, elfoglaltatok. Azért, mert mondjuk az esik neki a legmegfeleőbb helyre fel-vagy leszálláskor. De indokolni sem kell, oda szeretne, és kész. Ki a fasz vagy te (azon kívül, hogy egy kis balhézgatós takonypóc), hogy neked indokolni kelljen, ha valaki oda akar felszállni? Pláne tizenakárhány megállón keresztül.

Nem történt károkozás?
Akkor a képen látható seggfejek letakarították maguk után az üléseket? Netán arról is van kép? Mert addig sajnos nem hiszem el.

A vezetőfülke feltörése csak szerinted nem tény.
Kezdődik a szerecsenmosdatás.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.01.21. 17:33:46

láthatóan öncélú kötözködés, inkább dolgozom tovább. csók.

robin masters · http://reakcio.blog.hu 2008.01.21. 17:34:53

lidérc: szerintem te egy finoman kivitelezett provokációt végzel (ezért pedig őszinte elismerésem). azt ugyanis nem tudom elképzelni, hogy amit itt összehordasz, azt komolyan gondolod.

stern 2008.01.21. 17:38:42

Lidérc !

Szerintem menj haza a melobol és igyál meg egy sört. Persze ha nem tiltja a vallásod.

seggfej az anyád.

Tehéntőgy 2008.01.21. 17:41:05

Ergé, no para. Egyszerűen csak nevetséges, ahogy a posztban megideologizálsz egy csoportos baromkodást, rettegő kádári Hatalommal és polgári undergrounddal leöntve. Marcuse ultralight.

exit 2008.01.21. 17:45:56

ma utánanéztem-kérdezgettem ki kezdte itt londonban a metróbulikat és mikor.

a spacehijackers - www.spacehijackers.co.uk - volt az első elkövető csoport még 99-ben. egyfajta anti-capital (ista), hatalomfricskázó társaság, idősebbek mint a fennti képen látható gimiskorúak. a spacehijackers rendszeresen rendez ilyen random gerilla városi akciókat, többek között éjszakai krikettezés valahol, a főváros mint nyitott múzeum használata, bejelentetlen kiállitások stb. itt van miket bűncselekedtek eddig, ha valakit érdekel:

www.spacehijackers.co.uk/html/projects.html

egyfajta fight club light. hülyék? lehet. 99 óta senki nem lett közölük lecsukva, és nem is szűntek meg. ennyi.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.01.21. 17:51:40

a "polgári underground" annak a havi folyóiratnak az önmeghatározása, melynek blogját most éppen olvasod. Ajánlom figyelmedbe az újságot, lehet, hogy tetszeni fog.

Ahogy írtam: nem volt magasabb értelme az eseménynek, ez egy közös játék volt. De a kiérkező több busznyi rendőr elgondolkodtathat mindenkit.

Marcuse ultralight? Nos, a poszt-'68-as katyvaszban minden előfordulhat, még az is, hogy alapból konzi hülyegyerekek húzogatják a rendszer bajszát :)

Erről itt írtam össze valamit:
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=132765

lápi lidérc 2008.01.21. 17:54:05

stern 2008.01.21. 17:38:42

Anyám nem. Ellentétben veled.

lápi lidérc 2008.01.21. 17:57:55

ergé 2008.01.21. 17:33:46

robin masters · reakcio.blog.hu 2008.01.21. 17:34:53

stern 2008.01.21. 17:38:42

Mi van, kiscsávók, ennyire felbasz benneteket, ha nem ti basztatjátok a népet, mint adott esetben a metrón?
Mi ez a kádárista tempó, metrógerillácskák?

Tessék mosolyogni! Szórakozni jöttünk, vagy mi a picsa!

lápi lidérc 2008.01.21. 17:58:52

Pedig még csak le sem késitek miattam az utolsó buszotokat.

stern 2008.01.21. 18:10:20

LL

Mi mindannyian mosolyogtunk és most is mosolygunk. Most éppen rajtad.

robin masters · http://reakcio.blog.hu 2008.01.21. 18:10:33

lidérc: apám orvos. jó szakember. szólj bármikor, ha úgy érzed.

Tehéntőgy 2008.01.21. 18:16:11

ergé: Kösz. Tényleg. Amúgy az "Ötödik Köztársaság" név honnan? (Nem kötözködés, tényleg érdekel. Most a harmadik van. Vagy beleszámítjátok a Baranyai Köztársaságot is ;-)?Vagy a francia típusú prezidenciális modell a kitűzött cél, azért ötödik?)

Tehéntőgy 2008.01.21. 18:17:11

visszavonva, látom negyedik. Vmit elnéztem.

mildi 2008.01.21. 18:20:12

lápi lidérc,
a buszodról azért maradtál le, mert a bkv-sok riasztották a zsarukat, azok meg ott hezitáltak, hogy ilyenkor mi van. ha simán továbbengedik, a srácok leszállnak az utolsó megállóban, s te sem késed le a buszod, kötve hinném, hogy veled akartak kiszúrni.

lápi lidérc 2008.01.21. 18:21:07

stern 2008.01.21. 18:10:20

LOL...
Mosolygó ember nem anyázik.
Szóval még hazudsz is, kiscsávó. Úgy látom, csak akkor van buli, ha te basztatsz másokat, ha mások téged, akkor azért rendesen visszatérsz felbosszantott kispolgárba.

robin masters · reakcio.blog.hu 2008.01.21. 18:10:33

Azt hiszem, stern olvtársunkat ideje lenne elévinned. Legalábbis ha a faterod elmeorvos.

stern 2008.01.21. 18:25:35

1. hisztizni nem én kezdtem
2. seggfejezni sem
3. kispolgár vagyok
4. te is

lápi lidérc 2008.01.21. 18:26:43

mildi 2008.01.21. 18:20:12
Gondolom, a metróvezetőnek kötelesség volt megállni, és beszólni a központba, hogy valami barom bement a hátsó vezetőállásba, még mielőtt valamihez tényleg hozzápiszkál, és katasztrófa történik.
Szóval itt ez a kellemes, vidám ifjú csorda volt bizony az oka annak, ha valaki bármit is lekésett.

Mellesleg ha már borosüveget látok valakinél, mint itt a képen, aki épp ugrál a metró ülésén sáros cipőben (persze, biztos alaposan letörölték felszállás előtt, hogyne), akkor erősen ront a "jókedvű fiatalok buliznak" képen, és a "részeg tahók - akik életkorukat tekintve fiatalok - randalíroznak" irányba tereli.

stern 2008.01.21. 18:27:57

Na indulok a csepeli hévhez ma ott van a buli, vigyázz hazafelé nehogy miattunk maradj le a fokusz ismétléséről.

pusz

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.01.21. 18:29:41

lápi lidérc 2008.01.21. 18:26:43:
"Gondolom, a metróvezetőnek kötelesség volt megállni, és beszólni a központba, hogy valami barom bement a hátsó vezetőállásba, még mielőtt valamihez tényleg hozzápiszkál, és katasztrófa történik."

Es erre kikuldtek egy teherautonyi rendort. :-)

Valaki nagyon ideges itt. :-)

Esetleg te lennel az? :-)

lápi lidérc 2008.01.21. 18:30:53

stern 2008.01.21. 18:25:35

1. De, hisztizni te kezdtél. Már a metrón is.
2. Lehet. De én nem is hazudtam, hogy mosolygok.
3. Akkor neked is kuss a polgárpukkasztással.
4. Nem is mondtam, hogy nem. Csakhogy én kezdettől úgy is viselkedem, nem egyszer jófej polgárpukkasztóként, máskor meg pukkancs kispolgárként, mint te.

Google 2008.01.21. 18:39:33

Mások kárára szórakoztak a fiatalok, ha-ha-ha és bru-ha-ha, forradalmak, háborúk törtek, törnek ki mások kárára, mert olyan soha nem lesz, hogy mindenki egyszerre lép és ugyanazt akarja. Pluralizmus van, vannnak, akiknek tetszik, és vannak olyanok is, akinek savanyú ez az akció. Ez már ilyen és ekkora! De egymást tartsuk tiszteletbe, jó?
Nem kellene annyira elvetni a sulykot és lábbal taposni a nekünk nem szimpatikus hozzászólók lelkét, másoktól meg a metróüléseket sajnálni!Ohhh! Károkozás az is, ha a más lelkébe gázolsz, csúnyán beszélsz és törsz-zúzol itt a köztéren! De ne félj, nem kiáltunk rendőrért!
Miattad, és a hozzád hasonlók miatt, nem a buszt, hanem a metrót, a négyes metrót késtük le, de azt nagyon! Jó pár évvel!

Széna Tomi 2008.01.21. 19:32:22

exit:
max respect! ez a space hijackers nagyon jó!

blhtz 2008.01.21. 22:04:39

Vicces ez a sok vegyes érzelem, amit kiváltott ez a cikk, illetve inkább az efféle megmozdulás. Kár, h nem tudtam róla, mentem volna.
Mit szegtek meg? semmit. nem ők tarttták fel a szerelvnyt, mivel az eljutott az ecseriig. tehát semmit nem akadályoztak. a hatalmas iskolai végzetséggel bíró metróvezetőség és rendőrség nem tudott mit kezdeni azzal, h jól érzik magukat az emberek a metrón. valljuk be, ez tényleg szokatlan, metrón jól érezni magad. de ettől még nem áll meg a világ, és kezd el másfelé forogni a föld. ráadásul joggal tartózkodtak ott. ugyebár "jegyeket bérleteket", éshát az volt nekik

oblomov 2008.01.21. 22:19:16

lápi lidérc 2008.01.21. 17:27:10
"Nem történt károkozás?
Akkor a képen látható seggfejek letakarították maguk után az üléseket? Netán arról is van kép? Mert addig sajnos nem hiszem el.

A vezetőfülke feltörése csak szerinted nem tény."

Úgyhogy mildi 2008.01.21. 21:11:49 jobb, ha ehhez tartod magad!

:)

metrós 2008.01.21. 22:28:01

ergé: "Kezdjük ott, és ez minden kritikusnak szól:

a vezetőfülke feltörése NEM tény. Beszéltem szervezőkkel, akik nem tudnak az esetről, az első BKV-közlemény sem szól róla! Ez a pletyka lehet, hogy a BKV hekkje a hekk ellen."

Sajnos a szervezők is lemaradtak róla ezek szerint, mert ami történt, megtörtént.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.01.21. 23:47:44

Elkezdtem végigolvasni a kommenteket, de aztán abbahagytam, no mindegy...

Nincs ez a cucc egy kissé felfújva mindkét oldalról?

És még egy kérdés:

"A közlekedési vállalat értesítette a rendõrséget."
+
"a Hatalom újra megmutatta, hogy megijed, ha sokan, egy helyre, bejelentés nélkül össze mernek jönni."
=?
A BKV = a Hatalom???

Ugyanis, ha a rendőröket kihívják valahova, akkor ki kell menniük, nincs mérlegelési lehetőségük. Ha az idióta szomszédod kihívja őket, mert szerinte túl hangos a buli, miközben mondjuk a másik szomszédod pont a rendőrkapitányság, ahol hallják jól, hogy egyáltalán nem túl hangos, akkor is ki kell menniük.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.01.22. 00:49:46

Reakciósok: akkor Ti is elkövettétek ugyanazt a "gondatlanságból elkövetett garázdaságot", mint Tomcat. Őt azért büntették meg garázdaság szabálysértése miatt, mert a Lánchídról (!!!) fotózta az Erzsébet-hídi hídblokádot. Személyi sérülés vagy anyagi kár ott sem esett (mármint az ő fényképezésétől), de azért csak megbüntették. Voltaképpen ez a poszt egy önfeljelentés, amely alapján a magyar igazságszolgáltatásnak most - feltéve, ha azonosan kezeli az ügyeket - el kéne járnia.

Gondolom, nem fogja megtenni - mert a Reakció nem "szélsőséges", vagyis úgy-ahogy még a jogrendszer védelme alatt áll. Ideig-óráig. Körülbelül a harmadik efféle akciónál (vagyis a következőnél) fognak titeket lepofozni vagy bevinni...

Merthogy ez egy szabad ország...

Mike36 2008.01.22. 00:51:09

Ennek semmi köze Kádárhoz
sőt éppen a konzervatívok fognak titeket randalirozó fiataloknak tartani, nem a liberálisok

Mike36 2008.01.22. 00:54:20

anno a FEB táborban mi is játszottunk mindenféle utcai játékot még 90 előtt. Érdekes nem jött semmiféle zseka. Most meg ki tudja, szerintem most sem jönne, de lehet hogy mégis. Igaz akkor még nem gyújtogatott senki az utcán

Mike36 2008.01.22. 00:55:25

Tomcatnek már rég megérett vmi, ugye te sem hiszed el amit irsz

Mike36 2008.01.22. 00:57:51

szal hagyjuk ezt a kommunistázást meg 50 éveszést

aki ma kommunistázik

a) akkor mé nem élt
b) kurvanagy kommunista volt, párttag, kisztag, jelentett

LT 2008.01.22. 01:05:59

a kádár szelleme szerintem abban a néniben villant fel aki a videón láthatóan idegből megdobja a metroablakot haha

"undoritó fiatalok!"

zergefasz 2008.01.22. 01:11:34

brmennyire is azt akarjátok itten suggallani hogy dejó hecc volt, kibaszottul nem vot ez semmiféle hecc. egyszerűen csak a kis picsák és a kis pöcsök úgy hitték vicces lesz, ha egy degeszretömött metróval mennek egy-két magállót.

ilyen alapon az is jurvanagy vicc, ha matekórán valaki föláll a padtetejére és elkezdi kappan hangon elénekelni a La macha lovagja dalát? egy nagy büdös frászt. akkor aintőt kap, hogy két hétig kell aláírni... persze ah aliberálisabb a szaktanár, akkor csak figyelmeztetőt ad. vagy egyszerűen leparancsolja a delikvenst a földre.

attól nég egy hülyegyerek öncélú hülysége marad.

mint amilyen ez a metróhecc is volt.

fogadjunk, hogy ti vagytok a flashmob nevű másik nagyváros faszság hazai képvisleői is... na annak is annyi értelme van csak mint a pápa pöcse.

mindegy 2008.01.22. 09:28:40

Röhejesek vagytok. Mindkét oldalról.
De ezzel együtt az ellenvéleménnyel értek egyet.
Minden nap hálát adok az életnek, hogy nem kell BKV-val járnom.
Csürhe...

Zser 2008.01.22. 09:34:21

Minden kultúrában megtalálható a fitaloknak egyfajta bátorságpróbája, tk. ez sem más.
Nem feltétlen értek egyet, de szívesen ott lettem volna:)

Boszorka77 2008.01.22. 10:18:11

Nem voltam ott. Nem is vagyok budapesti. Ennek ellenére furcsa nekem, hogy néhányan anarchiáról, meg szigorúbb rendőri intézkedésről, meg óvadékról írnak. Történt valami büntetendő? Még nem! Ennek kellene örülni, hogy az emberek jórésze még örülni tud, és nem valódi randalírozással, rongálással válaszol a hatalom egyes fájó lépéseire. És ha tényleg pirosra festenék a várost? (paint the town red = randalírozni) Abban is mindenki a politikát látná? Akkor is karhatalomért kiáltanánk? Véleményt mondtak. A maguk módján. Vagy azt csak a hatalmi pozícióban ülöknek szabad?

Bummer 2008.01.22. 10:37:23

Nézzük más oldalról: a BKV egy szolgáltató vállalat. Megjelent a vásárlói igény a metróbuli szolgáltatás igénybe vételére. Ez bőven belefér a liberális piaci demokráciába.

Boszorka77 2008.01.22. 10:56:43

És mekkora üzlet lenne! Rövid idő alatt kiegyenlíthető lenne a cég összes adóssága. Szilveszteri buli, vagy szülinapi zsúr a metrón? Nagy ötlet!

Google 2008.01.22. 11:09:40

Hogy milyen igazad van, kedves Boszorka 77! Paint it all red, a buli színe, vagy nem? Lehet, hogy csak egyesek bulija? Hát nem, bulizzunk mind!
Ez érvényes a metróra is! Ne csak egyeseknek legyen buli a metró, mindenki bulizhasson, ki így, ki úgy!

ergé 2008.01.22. 11:30:04

elfogtam egy levelet:

"Mindenkinek köszönjük a metrópartit! Félelmetes, hogy együtt mire vagyunk képesek.

Köszönjük, hogy nem rongáltatok. Jó volt, hogy a Tényekben először magukból kivetkőzött BKV-sok látszottak, majd ahogy a BKV elismeri, hogy nem is történt semmilyen kár.

Köszönjük a rendőrségnek, hogy nagy erőkkel kivonultak, csak hogy megállapítsák, hogy ez nem is törvényszegés, majd tanácstalanul végignézzék, ahogy újra felszállunk és folytatjuk.

Köszönjük a támogatást a különböző fórumokon, de szerintünk nem érdemes az anonim anyázókkal vitatkozni.

A BKV tegnap éjjel azt állította a médiának, hogy azért állt le a közlekedés, mert valakik bementek a vezetőfülkébe. Mi nem láttunk ilyet, ha láttál,
akkor írd meg. Szerintünk ez egy ugyanolyan hazugság, mint a rongálások Jászai Mari téri CTF-nél. (Ha az ajtó alapból zárva volt, és rongálás nem történt, akkor hogyan is mentünk be??) Érdekes módon ma a Tényekben ezzel már nem hozakodtak elő.

Hihetetlenek voltatok! Köszönjük, hogy a tanúi lehettünk ennek az őserőnek.

A 4K csapat"

mindegy 2008.01.22. 11:39:22

őserő...
:D
Nevetséges...

sinto 2008.01.22. 12:13:35

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=141867

Kósa Lajos azt mondta Bayer Zsolt Mélymagyar című műsorában, hogy "Magyarországon megroppant a demokrácia". (...) A hazánkon végigsöprő pusztításnak vannak önkényuralmi és anarchisztikus jelenségei is, utóbbira jó példa a metrópartinak nevezett őrület, amikor vidám, bulizós ifjak elfoglalnak egy szerelvényt, állítólag a fejlett Nyugaton már bevált ötlet szerint. Miért? Csak. Gondolom, az SZDSZ szerint ez olyan jogos önkifejezés, mint az egész országot elborító, graffitinek nevezett firkálmányok.

Rajcsányi Gellért

sinto 2008.01.22. 12:14:56

Jaj bocsányat, a szerző nem Rajcsányi Gellért, hanem Szentmihályi Szabó Péter. Összekevertem, megesik az ugyanoda író szerzőkkel. De akkor RG talán elmesélhetne pár dolgot a sokat látott kollégának.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.01.22. 12:16:03

f.a.s.z.

Nem ismerem SZSZP-t, nincs közöm hozzá, sem ahhoz, hogy mit írogat.

sinto 2008.01.22. 12:27:43

Azért hadd örüljek veled, hogy a magyar irodalom és újságírás ilyen doyenjével dolgozhatsz egy lapnál.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.22. 12:30:05

M.görény, ezeknak a balfaszoknak idézd már be lécci a balfaszság orvosi latin terminológiáját! :D

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.22. 12:44:59

azok a kedvenc elmeápoltjaim, akik az egyik oldal szekértáborának esetenkénti 'publicisztás' túlzásait vetik össze a másik oldal politikusainak (nem is annyira) esetenkénti vérlázító kijelentéseivel... (ezek súlyáról ld. Austen beszédaktus-elméletét)

(és még egy zárójel: a volt fideszes miniszter, valmailyen János mai m.gárdás beszólásárt mi kérünk elnézést)

labancfirkász · labanchirek.blog.hu 2008.01.22. 13:30:56

"Jól merték érezni magukat, hallatlan"
demagóg vagyok, de szörnyen

az a vicces a blog szerkesztőivel
hogy nem lehet eldönteni, hogy konzerv kispolágok
vagy laza non-komformisták...
valószínűleg egyik se, de a próbálkozás megvan

mindegy 2008.01.22. 14:17:47

Én inkább azt mondanám, hogy egy csapat magukat rendkívül müveltnek és viccesnek érzö, de valójában még a leesett mákszemnél sem fontosabb senki, akik ezt nem hajlandóak tudomásul venni, és dúl bennük a kisebbségi érzés.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.01.22. 14:25:14

mindegy:
Vigyázz, mert a bennem dúló kisebbségi érzéstől hajtva mindjárt elkezdem korrektúrázni müvelt hozzászólásaidat! :]

ergé 2008.01.22. 14:29:18

Mongya meg valakit, honnan estek be ide ezek a gyűlölködő, személyeskedő figurák? ez eddig nem volt szokásos a blogon. De Isten hozta őket is :)

PS: olvassátok a lapot is!

Google 2008.01.22. 16:14:26

A számból szedte ki Ergé a szót. Ezt akartam én is mondani: Isten hozott titeket is!
Gondoljátok, hogy a rossz játékotokkal ki fogtok zökkenteni minket, hát lássuk!
Megint azt mondom: meglátjuk, hogy ki nevet a végén! Legjobb lenne, ha moindannyian nevetni tudnánk, vagy legalábbis minél többen! Mert játszani jó! Jó?!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.22. 17:40:01

gerillakampányra cybergerillák... nem számítottatok rá?! :)

ergé 2008.01.22. 17:41:19

gorillák, már ami a színvonalat illeti

robin masters · http://reakcio.blog.hu 2008.01.22. 17:58:41

inkább csak agyrák.

ergé 2008.01.22. 18:38:28

videó és fotók a 4K oldalán

negyedikkoztarsasag.hu/

a harmadik gé 2008.01.22. 19:58:46

A probléma szerintem abban gyökeredzik, hogy az ilyenröl az embereknek helyböl a rossz jut eszébe, és nem véletlenül. Nem ítélem el, amit csináltatok, mert én ugyanúgy benne lettem volna, ha ott lettem volna, de az átlag pestit sem lehet elítélni, ha megbotránkozik rajta és félelmet kelt benne...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.01.22. 23:41:13

Csatlakoznék Szamárfülhöz annyiban, hogy ez gerillakampánynak k. jó volt, viszont ezzel az akcióval kapcsolatban nagy kezdőbetűs hatalmat, meg a hatalom megijedését emlegetni, hát az kb. hazavágja azt, amit csináltatok. Ha a hatalom annyira megijedt volna, akkor...

Tudjátok jól, hogy mi történt volna...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.23. 08:40:32

ma regel Asterix és Obelix szállt fel életnagyságban a kék metróra - nem tom', hová igyekeztek, de a végén még megszeretem a metrót...
fotóm sajna nincs.

metrós 2008.01.23. 12:02:00

ergé: "videó és fotók a 4K oldalán"

Az "Így lesz vak sötét egy metrókocsiban" című remekműhöz (csak mert mint írtad nem vagy metrógépész): jól láthatóan nem kompakt fénycsöves hanem "rendes" izzós volt a világítás. A "rendes" azért idézőjeles mert ezeket az izzókat nem a "háztartási" 220 V működteti, hanem a vonatot is meghajtó 825 V... :o (de hát kihívások nélkül nem lehet élni - azért azt elmondanám, hogy ha itt mellényúlt volna valaki, abba jobb bele sem gondolni...)

mindegy 2008.01.23. 13:51:25

A metró nem egyenfeszröl megy? Az annyira nem kúrna seggbe, ha belenyúlnál...

juliszesz 2008.01.23. 13:55:21

Az összes majmot ott, a helyszinen kellett volna seggbebaszni. Épp kiséred haza az öreganyádat, amikor rádrobban pártucat baromarcu...

ergé 2008.01.23. 13:56:39

Asterix és Obelix nyilván kétfős performanszot tartott a metrón, várom a BKV nyilatkozatát :)

PS: a buliszervezők továbbra is várják azok jelentkezését, akik látták, hogy valakik bemennek a vezetőfülkébe. Ők ugyanis nem tudnak erről (spec. én se láttam).

Bummer 2008.01.23. 14:08:12

metrós, nem hinném, hogy párhuzamosan vannak kötve az izzók :-))))

Szundi 2008.01.25. 13:05:15

Én is szeretnék ilyenre menni!!! Mikor lesz a következő????
süti beállítások módosítása