Egy szégyenfolt évfordulójára
2006. december 05. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Egy szégyenfolt évfordulójára

„Ne fizessünk rá a kettős állampolgárságra! Ne fizessünk havi 20000 forintot családunk pénzéből! Ne fizessünk mások helyett adót, nyugdíjat! Ne fizessünk állásunkkal az olcsó határon túli munkavállalók miatt! Ne fizessünk álmainkkal, mert nehezedik a lakáshelyzet! December 5-én szavazzunk nemmel!”

MSZP-s szórólap 2004 decemberéből.

Két éve történt a szégyen. Nem felejtünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7521095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k|M · http://ufi.blog.hu 2006.12.05. 13:30:50

Demagóg leszek: „Fizessünk rá az évekig tartó kettős könyvelésre! Fizessünk havi 20000 forintot családunk pénzéből! Fizessünk mások helyett megemelt adót, nyugdíjat! Fizessünk állásunkkal az olcsó kormányzati trükökk munkavállalókat ellehetetlenítő akciói miatt! Fizessünk álmainkkal, mert nehezedik a lakáshelyzet, az élet! December 5-én mondjunk IGEN-t a reform-pénzelvonásra, újabb és újabb adókra! Magyarországért. A Köztársaságért. Mindannyiunkért.”

kisgyerek 2006.12.05. 13:40:41

Tiszta rosszul lettem, amikor ezt a gyalázatot újra elolvastam.

1. Havi 20 ezerrel többet fizethetek a távhő, villany, víz áremelés miatt

2. Magyarországon 3,8786 millió fő foglalkoztatott tart el 10 millió embert. Statisztika imádó közgazdászoknak:

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/idoszaki/munkerohelyz/munkerohelyz05.pdf

3. Tekintettel Románia és Bulgária csatlakozására most lényegesen több mint 23 millió munkavállaló beözönlésére van elméleti lehetőség.

4. Az álmaimat dobhatom a francba a dilettáns kormányzás miatt. Csakúgy mint apám és nagyapám annak idején.

Végülis mindent megléptek, amivel riogattak. Mint mindíg.

dejavubazz 2006.12.05. 13:44:30

En a Veres Jancsi a'lmaival(/alma'ival) szivesen fizetnek barhol, barmikor :]

ergé 2006.12.05. 14:47:23

Én is rosszul lettem...

És eszembe jutott, amikor 2004 novemberében a metróaluljáróban először pillantottam meg az MSZP mosolygós családot ábrázoló, a "felelős döntés: 2X NEM" betűkkel vöröslő óriásplakátját. Mintha gyomorszájon vágtak volna. Azt hittem, ennél nincs lejjebb. Pedig hol voltunk még az elkúrtuk beszédtől...

kisgyerek 2006.12.05. 14:58:09

Mondok valamit ergé: hol vagyunk ma már az elkúrtuk beszédtől?

Dávid 2006.12.05. 18:31:09

Remélem mindenki olvasta, hogy nyilatkozik a címszereplő erről Antall legjobb barátjának róla szóló könyvében. Másfél hónapja olvastam, és természetesen nincs meg a könyv, de a lényege annyi, hogy a friss puccsista (röpke két hónapja tette le az esküt - vajon mire esküdhet egy egykor sokat bérmálkozó ifjúkommunista? - az árpádsávos előtt), szóval drága Miniszterelnököm (vigyázz magadra, hideg van már futáshoz!) csak azon törte a fejét, hogy bármi is lesz az eredmámy, mi legyen a kommunikáció, a tarsolyban ott volt egy gumicsont, amit aztán ki is dobtak nekünk, mert a legfontosabb tematizálni a közbeszédet. Hogy mit gondol, hogy érzi magát az a határon túli hárommillió? Ők nem tudnak belehúzni, nem a pannon puma gyomrában élnek. Éneklő bohócok, gondolhatta Ferenc, szemben Tőkéssel. De az összecsórt fontokról is emlékezzünk meg, az is két éve volt.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.12.05. 22:11:19

Kedves ergé!

Említetted a postodban, de most itt külön emlégezzünk meg arról a bizonyos mosolygós családról, akik saját bevallásuk szerint a politikai vagy mi iráni felelősséférzéstről átitatva büszkén vállalták a szereplést, és annyira örültek mindennek, hogy a "győzelem" után meghívták magukhoz disznóvágásra a kormány tagjait.

Boldogok a heringek, mert övék lesz a föld...

molcsa (törölt) 2006.12.07. 18:54:07

Azt a kicsiny elszólását a nemzet bohócdoktorának valahogy elfelejtettétek megemlíteni, amikor is hogyaszongya: ha állampolgárságot és szavazati jogot tudnánk adni a határon túli magyaroknak, akkor itt 20 évre minden el lenne intézve. Ez hogy illik bele a kis nemzethalál-víziótokba?
Vagy mondjuk azt, hogy ugyanaz a Martonyi János, aki most már nagy barátja ennek a kettős állampolgárság izének a Vajdaságban kijelentette, hogy nem támogatja a kettős állampolgárság izét. furcsa dolgok ezek...

Guild 2006.12.07. 23:50:38

Anélkül, hogy a részletekbe belemennénk:
Furcsa dolog, hogy egy politikai irányvonal politikusai és szimpatizánsai egyes kérdésekben eltérően vélekednek?

TuRuL_2k2 · http://ufi.blog.hu 2006.12.08. 00:24:10

Mikola hülyeséget beszélt, ami ráadásul sértő is volt.
A kettős állampolgárságot el lehetett volna kerülni (pl. akkor, ha nem lúgozzák ki a státustörvényt), de a népszavazás kiírása után már nem nagyon van más út.

Laertes 2006.12.13. 12:58:24

No remorse

mindegyis 2007.12.06. 12:27:25

Reméljük, hogy idővel, kis lépésekben jóvá tesszük, és elindulunk a Sólyom által vázolt irányba.

Memph 2007.12.06. 13:04:09

Megvan valahol ez a szórólap? Nekem egyáltalán nem rémlik...

hmm 2007.12.06. 17:55:13

Amikor az egyik oldal csinál egy baromságot, vagy hazudik, akkor -saját maguk és szimpatizánsaik számára- miért az az első védekezés, hogy rögtön elkezdi szapulni a másik oldalt? (gy.k.: az egyik oldal kormány, a másik az ellenzék) Lehet azzal is foglalkozni, de csak miután reagált valamit, az elhangzó vádakra. Nem értenek egyet Uraim?
Itt is valaki felhozza, hogy mit mondott Martonyi, vagy hogyan vélededett a bohócdoktor. Rendben van, ezt se hagyjuk szó nélkül, de itt közel sem ez a legfontosabb.
Jó lenne, ha megbüntet a rendőr én meg a bíróságon elkezdem szapulni a főkapitányt, erre már senki nem is foglalkozna az én ügyem egyből háttérbe szorulna. A kormánynál sajnos jól működik ez a taktika. Nagyon jól.

Szerintem az sem mellékes, hogy egyszerűen nem volt igaz, amit a szórólap állított. :)

Exe Géza · http://igyjartal.blog.hu/ 2009.12.05. 13:34:11

Hát bizony nem felejtjük. Napokig nem tértem magamhoz a népszavazás után. Hogy ez itt megtörténhetett. Hogy egy önmagát baloldalinak nevező banda ezt elővezethette, és a magukat baloldalinak gondoló szavazóik közül egy sem tette fel a kérdést: tessék mondani, és akkor mi van az egyik legrégebbi baloldali értékkel: a szolidaritással?
Miféle baloldaliság az, ami elő merészel állni egy ilyen aljas, önzés- és irígység-kampánnyal? A gyerekeimnek, de még az unokáimnak is meg fogom tanítani, hogy ha tudni akarják, hogyan gondolkodik, él és ítél egy végképp hulladék gazember, akkor ez az a minta, ami alapján 100%-os biztonsággal, precízen beazonosíthatják.
Persze kereshetném a felmentő érveket is azok számára, akik hajlandóak voltak „felelősen” rezonálni erre a förtelemre. Mondahatnám azt is, hogy nem az ő hibájuk, hogy egzisztenciálisan annyira le vannak csúszva, annyira nem megnyugtató a jövőképük, hogy sajnos ez a förtelem a félelem megfelelő húrjait pendítette meg náluk. De nem nagyon tudok megbékélni vele, hogy 6 millió magyar szavazót, közöttük nemzeti oldalaiakat is jócskán – otthon tudott tartani ez a mocsok. Hogy ennyi honfitársam nem rendelkezett sem annyi IQ-val, sem annyi EQ-val, de még annyi memóriával sem, hogy lássák, itt valaki megint a fortélyos félelemmel igazgatja őket és haspárti, embernek látszó lényt csinál belőlük, mert annak a magatartásnak, amit ez a kifejezetten gonosz manipuláció ki tudott hozni belőlük olyannyira semmi köze emberséghez, becsülethez, belátáshoz, értelemhez, jóindulathoz, ésszerű előrelátáshoz nagylelkűséghez, egyáltalán bármiféle olyan pozitív emberi értékhez, amitől az Ember nem csak biológiai értelemben ember, mint amennyire semmi, de semmi köze nincs hazánk baloldali politikusainak bármiféle baloldalisághoz.
süti beállítások módosítása