Amikor a kétfarok csóválna
2016. október 04. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Amikor a kétfarok csóválna

mkkp1.jpg

A népszavazás után a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nevű, nagyjából egyszemélyes viccegyletről beszélgettünk a szerkesztőségben. Éppen nyúltam volna a billentyűzethez, hogy írni kezdjek róluk, jött a hír, hogy tényleg politikai erővé alakulnak és indulnak a választásokon.

Orbán Viktor erre a hírre széles vigyorral kezdte el inni ma reggeli kávéját.

A Kutyapárt, vagyis Kovács Gergő valamikor az időszámítás előtt néha viccesnek mondható politikai és apolitikus posztereivel és falfelirataival tűnt fel, én magam talán a Szánalmas.hu-n találkoztam először a munkásságával. Gegnek jó volt, de hát mára a legendás Banksy is lerágott csont lett, nem hogy a kicsit hasonló pályán mozgó hazai Kutyapárt innovációja.

A baj az, hogy az újdonság, a frissesség és a viccesség elillanásával párhuzamosan kezdett egyre komolyabb politikai aktivitásba a Kutyapárt, ami különösen most, a kvótanépszavazás kampányában lett szembetűnő.

A humor persze egyéni érzetek kérdése, de én például egy olyan kutyapártos plakáttal sem találkoztam, amin legalább elmosolyodtam volna. Pedig imádom a szellemes iróniát. Tudta? Brüsszel egy város.” Tudta? Mit? „Tudta? Nemigen. Ezen kéne nevetni? Kétfarkúék ráadásul csak és kizárólag a fideszes/kormányzati üzenetekre, jelszavakra, arculatokra reagáltak a maguk módján, ezzel szándékaikkal ellentétesen csak tovább erősítették Orbánék értelmezési kereteit.

Most a Kutyapárt valódi politikai aktorrá válna és elindulna a választáson.

Mi sülhet ki ebből? Nos, a rendszerváltás óta eltelt idő tapasztalatai alapján nem valószínű, hogy kiábrándult jobbos tömegek egy tőlük balra indult pártocskára szavaznának, egyébként is, egy echte jobbos számára a politika nemzetélet és -halál kérdése, nem pedig ballibsi gyökerű vicceskedés terepe.

Így leginkább csak a baloldali-liberális tábor romjain ténfergő baloldali-liberális törpepártok további aprítása várható az MKKP aktivizálódásától. Pártpolitizálni amúgy is ciki, szocikhoz meg gyurcsányistákhoz kellene nap mint nap viszonyulni, és nem néz ki mindenkinek hosszabb távon egy amerikai közélet-közeli ösztöndíj vagy legalább egy zuglói kerületi képviselőség.

Az MKKP politikai erő(cské)vé válása a többi balos-liberális párt rovására történhet meg, a komolynak szánt politikacsinálást közepes erősségű szóviccekkel és gegekkel trollkodva szét. Ahogy azt közéletben járatos barátunk megfogalmazta: „A Kutyapárt az amúgy is szenvedő ellenzék újabb keresztje, még azt a kis ellenzéki tettrekészséget is félrecsatornázza, ami még megvan a Fidesszel szemben a politikailag aktívak körében a sok stratégiai zseni meg ünnepli őket”.

Bónusz: Kovács Gergő pártelnök büszkén közölte a Facebookon azt a listát, ahol a legnagyobb arányban érvénytelenül szavazók szerepelnek, szavazókörönként − nyilván arra utalva, hogy itt lehet majd a legerősebb az MKKP. A lista élén lévő szavazókörökben jóval több mint 20 százalék, sőt, 30-40 százalék volt az érvénytelen szavazatok száma. S hogy hol történt mindez? A listát 12 darab XIII. kerületi, azaz angyalföld-újlipóciai szavazókör vezeti. A baloldali-liberális tábor utolsó bástyájáról van szó, ahol a jobboldal egye fene alapon felteszi a kezét, harcoljon csak meg ott egymással az éppen aktuális balos ellenzéki pártkonglomerátum. Ide talán be tud törni az MKKP is a többiek rovására.

ervenytelenek.jpg

Orbán Viktor itt kéri ki a mai második kávéját.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2411766919

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rajcsányi Gellért: Amikor a kétfarok csóválna 2016.10.04. 12:52:01

Leginkább csak a baloldali-liberális tábor romjain ténfergő baloldali-liberális törpepártok további aprítása várható az MKKP aktivizálódásától. Orbán Viktor kéri a kávéját.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.10.04. 13:11:24

Óbaszki, ergé.
Ehhez a szöveghez képest az apósomék panelerkélyére felkapaszkodó bűnsavanyú Izabella maga a Szőlőskertek királynője muskotály.

GNDL 2016.10.04. 13:12:33

Mondjuk ha nem paráznátok tőlük akkor nem szabotáltátok volna a 2014-es párttá alakulásukat addig a pillanatig, amíg nem tudnak indulni a 2014-es választáson. Úgyhogy várhattál volna ezzel a poszttal még pár napot, amíg a titeket ért vasárnapi sokk után csillapodik a frusztrációd... :)

„a rendszerváltás óta eltelt idő tapasztalatai alapján nem valószínű, hogy kiábrándult jobbos tömegek egy tőlük balra indult pártocskára szavaznának”

A Fideszt is megszavazták 2014-ben, amikor semmi másról nem szólt a program nélküli kampányotok mint balos szlogenekről: süvít a kommunista rezsiharc, emelkedik a csórók minimálbére, több családi pótlékért gyárthatod a kölyköket ha már máshoz nem értesz, nyugdíjemelés, hurrá közmunka, hajrá ingyenélők... igazság szerint pont a jobboldalnak nincs esélye köztetek. Bár ki tudja, olyan jó értelemben vett jobboldali párt nem szokott indulni választáson... mert évtizedek óta nincs ilyen...

Szóval jó meccs lesz ez, ha a jelenlegi politikai elit erős de vicces kritikájára helyezik majd a hangsúlyt a következő hónapokban akkor legalább unatkozni nem fogunk... :)

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.04. 13:24:35

Igen, ez így van, lesz még egy ballib párt. S mivel a tábor nem nőtt, ez csak a belső harcokat fogja segíteni. Ami jó a kisemberek számára.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.04. 13:25:41

@GNDL:

Minek jobboldal? Ki akar kizsákmányolást? Jobboldalnak ott van a DK már, az pont elég a maga 5-6 %-ával.

GNDL 2016.10.04. 13:29:10

@bircaman maxval szerkesztő: „Minek jobboldal?”

Mondjuk pont ideje lenne végre berekeszteni ezt a kádárista posztkommunista ámokfutást amit évtizedek óta rendeztek... de végül is annyira nem sürgős, maholnap még csak Bulgária és Szerbia fog titeket lehagyni felzárkózásban... :)

Bryan élete 2016.10.04. 13:29:47

Kedves ergé, ennyire savanyú a szőlő? Én akár a manditól is elvárnék egy kis iróniát, humort. De ha nincs bennetek írmagja se, hát nincs.
Végre a Kétfarkú a sok poshadt pártszócső között egy üdítő színfolt.
Nagyon kell ez, különben megőrülnénk az agymosodák tengerében.

Szász Péter 2016.10.04. 13:29:52

@GNDL: Nem akarlak megzavarni az általad kreált álomvilágodban, de semmilyen sokk nem érte a Fideszt, ott voltam az egyik kampányközpontban jómagam is, jó hangulatú beszélgetéssel, evés-ivással telt a vasárnap este. Megbeszéltük, hogy Vona leírta magát, a Jobbik pedig folytatja útját a megsemmisülés felé, amin elindult a cukiságkampány erőltetésével. A 2014-es kampány nem volt program nélküli, ennyiből állt: folytatjuk. Ergo lapozd fel a 2010-est, azt jónapot. A kétfarkú kutyákra jobb oldali kötődésű, nemzeti élrzelmű ember nem fog szavazni. Nevetünk rajtuk, néha viccesek, de ennyi, tőlünk ikszet sose fognak kapni. Ez nyilván nagyon fáj nektek, hogy a saját táborotok újrafelosztásán kívül semmilyen szerepük nem lesz.

A közmunka programot miért mindig azok szidják, akik a segélyezést éltették?

Szóval évtizedek óta nem indult igazi jobboldali párt a választásokon. Jó ezt tudni, hogy szerinted a Kádár rendszerben volt utoljára ilyen. :D

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.04. 13:34:16

@GNDL:

A nép többsége nem akar ilyen irányt azonban, kinek kellene kizsákmányolás, s más liberális rettenetek?

Csak egy szűk, izgága, belterjes törpe kisebbség akar liberális rendet. Vedd észre: ez nem Orbán-kérdés, az Orbánt elutasítók nagyobb része se akar liberalizmust. Többeket ismerek, akik gyűlölik orbánt, de nem kérnek a liberalizmusból se, sőt olyat is ismerek, aki szerint Orbán valójában liberális, s ez a gond vele!

A szűk, izgága, belterjes törpe kisebbség pedig élje ki perverz vágyait MÁSHOL, Mo-on NEM LESZ liberális rend. Pont.

Jean Sol Partre 2016.10.04. 13:39:27

Jól van ergé, ezzel most kicsit jóvátetted a szavazás előtti kételkedéseidet, buksisimi.

2016.10.04. 13:46:30

@Jean Sol Partre:

Miért, szerinted ki fog az MKKP-ra szavazni? A Semjén Zsolt?

schnee 2016.10.04. 13:51:34

@GNDL: teljesen igazad van.

GNDL 2016.10.04. 13:52:28

@Szász Péter: „semmilyen sokk nem érte a Fideszt”

Gondolom ezért tartott újságírók nélküli sajtótájékoztatót az érvénytelen népszavazás után a Kedves Vezető... az így végül is elbukott népszavazás kezdeményezője... mert csupa jó hírekkel tudott szolgálni... :)

„folytatjuk. Ergo lapozd fel a 2010-est, azt jónapot”

Abban még arról volt szó hogy radikális adócsökkentés lesz, elsősorban a vállalkozások adó-, járulék- és adminisztrációs terheinek csökkentése, volt szó önkényes-, a vállalkozások életét megnehezítő jogszabályok és a bürokrácia leépítéséről, az alapvető élelmiszerek kedvezményes áfájának bevezetéséről és például a benzin árát negatívan befolyásoló jövedéki adók csökkentéséről... a korrupció megelőzéséről... elszámoltatásról, ugye...

Ehelyett lett belőle radikális adóemelés, 2010 óta több mint félszáz esetben vezettek be vagy emeltek meg válságadókat a fideszes elvtársak, köztük rekord szintre emelték az áfát, rekord számú és mértékű fogyasztási- és szektoradót vezettek be, az átlag 46%-ról közel 50%-ra emelték a bérek adóterheit, a kormányzásukat eddig végig kísérte az ötletszerű és önkényes jogszabályalkotás minek következtében +100 ezer fővel növelték a hivatali bürokrácia, és háromszorosára a közvetlen államigazgatás létszámát... mindezt természetesen a bürokrácia csökkentés jegyében... most emelték a jövedéki adót a benzin esetében... és hát korrupció, ebben lassan élen járunk Európában.... és hát gazdasági versenyképesség, ebben meg az utolsó helyek egyikén... és hát az elszámoltatás kudarca... :)

Szóval nem csak hogy 2014-ben nem volt semmiféle programja a Fidesznek, de szinte már a kormányra kerülésük másnapján szarták telibe a 2010-est is.

„kétfarkú kutyákra jobb oldali kötődésű, nemzeti élrzelmű ember nem fog szavazni”

Hát, ha 2018-ra sem fog feltűnni egy életképes, olyan „európai kultúrkörbe” való jobboldali politikai szervezet Magyarországon, akkor én mint jobboldali személy szerint megfontolom majd, hogy bökök rájuk egy szavazatot... mindezt jóindulatú rendszerkritikus szándékkal, természetesen. :)

„tőlünk ikszet sose fognak kapni”

Mármint „tőletek” mint fideszesektől?! Ezt én értem, az nem világos, mi alapján lennétek ti „jobboldaliak” a radikális baloldali populista ámokfutásaitokkal... főleg „nemzeti érzelműek”, holott ugyan azt a nyugat- és Európa-ellenes moszkovita hozzáállást tanúsítjátok mint Kádár idején a kommunista elvtársaitok...

„közmunka programot miért mindig azok szidják, akik a segélyezést éltették?”

Nem tudom, ezt kérdezd azoktól akik a 2008-as 375 milliárdról idén már több mint 550 milliárdra emelték meg a munkanélküliek és közmunkások ellátására fordítható költségvetési forrásokat. :)

„Jó ezt tudni, hogy szerinted a Kádár rendszerben volt utoljára ilyen”

Hát, olyan igazi, nyugatos jobboldali és szabadelvű politikai szervezetig amit én támogatni tudnék inkább a kiegyezés közelébe kell visszamenni, a Deák Pártig... :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.10.04. 13:52:39

@Spániel:

A kétfarkú kutyák kb. annyira viccesek, mint, mondjuk, cipőket belelövöldözni a Dunába.

GNDL 2016.10.04. 13:54:34

@bircaman maxval szerkesztő: Nézd, nem velem vagy vitában hanem @Szász Péter barátnőddel... szerinte ti fideszesek jobboldaliak vagytok, szerinted ti fideszesek populista baloldaliak...

Ideje lenne megbeszélnetek, most hogy bemutattalak egymásnak titeket, hajrá... hozok is friss forró teát, aztán mindent bele... :)

Joe Bazi 2016.10.04. 13:58:39

"nem valószínű, hogy kiábrándult jobbos tömegek egy tőlük balra indult pártocskára szavaznának"
Pedig egy ilyen már volt. Fiatal demokratáknak hívták magukat a 90-es években.

Bryan élete 2016.10.04. 14:00:58

@bbjnick: szar lehet neked, ha így látod a különbséget.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.10.04. 14:02:57

@Spániel:

Milyen különbséget? És mik között?

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.04. 14:09:31

@GNDL:

Magyar értelemben jobboldali != nyugati értelemben vett jobboldali.

GNDL 2016.10.04. 14:15:47

@bircaman maxval szerkesztő: Ez tiszta sor, de itt még egy jogilag és politikailag is kudarcos népszavazást is lehet elsöprő sikernek nevezni... ennek kapcsán is említettem fentebb, hogy ideje lenne végre befejezni ezt a kádárista ámokfutásotokat, és a feje tetejéről végre a talpára állítani az országot. Az igen legyen igen, a nem legyen nem, a csökkenés csökkenés a növekedés növekedés, és a jobboldal legyen végre jobboldal...

Bryan élete 2016.10.04. 14:16:17

@bbjnick: mondtam én, hogy savanyú a szőlő, nade ennyire? Itt már mindenki szemét hazaáruló, akinek van más véleménye, csak rogán a helikopter?
Mennyé cihológushoz.

Kevercs 2016.10.04. 14:17:39

Két farok mindig több, mint egy. Ez a pártocska
még sok zavart okozhat bármelyik oldalon. Megjegyzem a magyar politika vagyis a fidesz-környék egyáltalán nem vicces,sőt szinte szomorúan bornírt, ezért a két farok komoly hiányokat pótolhat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.10.04. 14:30:30

@Spániel:

Honnan és hogyan jön ide a szőlő, a hazaáruló, a helikopter? Szerintem neked kellene orvoshoz menned!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.10.04. 14:38:34

@Spániel:

Valaki hazudik. Vagy Orbán vagy Gréczy Zsolt. Én az utóbbira tippelek. Orbán maga mondta el a Parlamentben, mivel rákérdeztek, hogy a szlovák miniszterelnökkel egyeztettek és arra jutottak, hogy nem vétóznak, hanem, mivel bírósághoz fordultak a kvóta kérdésében, záradékot csatoltatnak a szavazás jegyzőkönyvéhez, amiben rögzítve van, hogy Magyarország és Szlovákia kvóta-ügyben pert indított az európai bíróságon. Ha ez így volt, gyanítom, ez szerepel a Tusk-levélben is, csak Gréczy valamiért elfelejtette megemlíteni. Esetleg olvasható valahol a teljes levél is?

Bryan élete 2016.10.04. 14:40:09

@bbjnick: neked miről jutott eszedbe összekötni a kétfarkút a dunaparti cipőkkel? Ez beteges.

GNDL 2016.10.04. 14:41:23

@bbjnick: „Orbán maga mondta el a Parlamentben, mivel rákérdeztek...”

A WikiLeaks szerint azt is mondta már, hogy ne azt figyeljétek amit mond... :)

cutcopy 2016.10.04. 14:41:58

Nem csak a távol maradókért, de az érvénytelenül szavazókért is nagy a harc, ugyanis érvénytelen szavazatra buzdított a TASZ, a Helsinki Bizottság, a MoMa, az LMBT szövetség, Kész Zoltán, rengeteg blogger és online média, de még a 30y zenekar is..
Szóval ember nincs aki kibogozná hogy ebből a kb 170 ezer érvénytelenből mennyi a kétfarkúakra jutó kvóta.. )

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.10.04. 14:56:08

"Gegnek jó volt, de hát mára a legendás Banksy is lerágott csont lett, nem hogy a kicsit hasonló pályán mozgó hazai Kutyapárt innovációja."

That's very true.

You people know a lot about trucks.

www.youtube.com/watch?v=oguvSPdtHQ8

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.10.04. 15:06:14

@Spániel:

A humorról jutott eszembe. Cipők Dunába lövöldözése irodalmi értelemben groteszk (azaz esztétikai értelemben magas minőségű humor). Ezzel szemben milyen minőséget tud felmutatni a kutyapárt?

vizipipa 2016.10.04. 15:15:04

Amikor a hülyék hülyéskednek, az elmegy.
Na de amikor a hülyék okoskodnak, az borzalom.

Virág et. 2016.10.04. 15:55:57

Azt majd a választók eldöntik, hogy ki kire fog szavazni. Rajtad sem áll jobban az a pulóver, ergé. Fogalmad sincs, hogy az MKKP kiket fog tudni megszólítani: annyit tudsz, hogy téged nem. Ezt annyival én is kiegészítem, hogy engem sem. Ennél többet senki nem tud, csak ontja az észt.

A jobboldalon egyébiránt nincs senkinek keresnivalója. A jobbik volt kb az utolsó kezdeményezés, ami erőre kaphatott ott és azt is ezerrel próbálja bekebelezni a fidesz. Miután mindenki mást megevett, kdnp-től kezdve fkgp-n át mdf-ig és miép-ig. A jobbiknak a programját kannibalizálja a fidesz cirka egy éve, ez a nagy terv. A jobboldalon nincs és nem is lesz alternatíva, mert az ott egy vallás és nem párt. Oda hívők mennek és itt nem keresztényekre gondolok (amúgy is óriási ott a máglyaszökevény lutheránusok aránya), hanem az Orbán-vallás papjaira és szektatagjaira. Oda senki nem tud beférni, mert az élő isten tekintélye megkérdőjelezhetetlen.

Szóval nagy ész nem kell ahhoz, hogy valaki kimondja: nem jobbról akarnak szavazatokat elcsábítani. Balról, talán. De, tudod, van ott egy óriási réteg, akit a 2010-14 ciklus végleg elriasztott a politikától. Ezek az ún. bizonytalanok, akik soha nem látott tömeget alkotnak ma és akiket valaki előbb-utóbb meg fog tudni szólítani. Butaság azt gondolni róluk, hogy ezek azok, akik sose mennek el szavazni. Nemcsak butaság, önámítás és füllentés is. Mert volt idő, amikor ők is elmentek szavazni. Csak most nincs kire. Ezért otthon maradnak. Az MKKP -nek lehet, hogy van ott keresnivalója, meg az is lehet, hogy nincs. De azt leírni, hogy ha Jonestown lakóiból nem tud elcsábítani senkit, akkor már csak a baller oldal marad, az butaság.

Viccpártok pedig máshol is indultak választásokon Európában. Több-kevesebb sikerrel. Ebben sincs semmi új, majd meglátjuk, mi lesz a vége.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 15:58:03

A mai óvodások közt népszerűek, erre lehet alapozni, ha el nem kutyulja a vicces gyerek a következő három ciklust és nem ragadja el az ördög Gyuri bácsit, ami szerintem kizárható, mert csak újabb menekülthullámot indukálna, amit már meglehetősen nehéz lenne kimagyarázni Merkeléknek.

Jól gondolkodik a fickó, aranyeső a családjára!

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.04. 16:02:43

@GNDL:

Nem elsöprő siker, csak félsiker a népszavazás, ezt leírtam többször eddig. Mit nem értesz, te ballibant bérkommentelőke?

Bell & Sebastian 2016.10.04. 16:03:38

@bircaman maxval szerkesztő: A Heisenberg -féle együtthatóra már rákérdezett?

Bell & Sebastian 2016.10.04. 16:14:56

Egyébként R.G. megfeledkezik arról, a cseppet sem elhanyagolható momentumról, hogy a Kutyapártot a nyugati média úgy hordozta körbe, mint a véres kardot.

- Látod te is Jürgen-Jörgen-Sson (mert kertaljai turmix), ilyen a vadkeleti humor bazmeg, két farka van, hehehe! Mingyárt beszarok, ojan lyó.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.10.04. 16:42:34

@bbjnick: kérdezi ezt a magyar préri top 10 lehumortalanabb, legsavanyúbb bloggereinek egyik képviselője.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 16:52:00

@kesztió: Ezt rögtön cáfolom. Inkább az a probléma, hogy te baltával faragott vagy ezért nem érzed a fűszálat. A műveltségben fényévekre van tiédtől. Is.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.10.04. 17:05:06

jó látni, hogy mikben kénytelenek reménykedni hazaáruló nihilista barátaink. milla, net tünti, kétfaszú kutyák, ilyenek.
a mumus, meg megy brüsszelbe, háromegészhárommillió szavazattal, és hollande mellén taposva hugyozza szájba a bundeszmuttit. /hogy a klasszikust idézzem/
néhány éve még kuszaszeműztek, orbán buknifogoztak, senki nem áll szóba orbánbasivaloztak.....és a többi ostobaság. és most itt állnak árván, két kutyafaszba kapaszkodva, és orbán meg ejrópa erősembere.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 17:07:38

@kesztió: Figyu, ez régen bennem van, itt alkalom, hogy megkérdezzem. Mivel itt tőled még soha, semmilyen hasznosat vagy újat nem tudtunk meg, minek írsz? Ebből az is következik, hogy régen kijárna egy Darwin -díj. Olvasgass vagy húsz évig, aztán gyere vissza, hogy megbeszéljük az értelemzavaros részleteket.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 17:10:35

@jose maria padilla: Nekem mindegy, hová megy, csak jönne már szembe a lóvé. Csak nem viszi magával..., vagy de?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.10.04. 17:15:36

@Bell & Sebastian: hagyja mán a kurva pénzt, állandóan nyávog érte. :)

Bell & Sebastian 2016.10.04. 17:23:14

@jose maria padilla: Nem várok holnapig, bármit is ír, ez lesz rá a válasz:

- Maga beszél. (2 from 3)

Philip F. Queeg 2016.10.04. 17:33:24

@Kevercs:

A jelenlegi kormánypárt és az ellenzéki formációk is ellenérdekeltek egy új erő megjelenésében.
Ha kutyáék "veszélyesek" lesznek, akkor kapnak hideget - meleget jobbról is, balról is...
Még talán Kálmán Olga is bedobja magát.

maroz 2016.10.04. 18:36:39

@grundigg: Az ilyen pártokra elsőre elég sokan szoktak szavazni. E mögött az áll, hogy a hirtelen felismerés, miszerint mi tényleg ennyire hülyék vagyunk vicces. Aztán amikor alaposabban is felfogjuk, hogy mi tényleg ennyire hülyék vagyunk már nem tűnik éppen annyira viccesnek, így nem fogunk egy ideig viccpártra szavazni.

István Tamasi 2016.10.04. 18:49:38

ergé! Ha ön nem érti a humort és az iróniát akkor a hiba nem a Kétfarkú Kutya Pártban van.

Jean Sol Partre 2016.10.04. 18:55:47

@maroz: ma magyarországon az összes párt viccpárt, csak a többi nem vallja be

Pelso.. 2016.10.04. 19:26:48

@Jean Sol Partre: Dehogy. Mind kőkemény üzleti vállalkozás, balszerencsénkre e funkciójukban jól prosperálnak.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 19:41:41

@maroz: Figyelemre méltó megfigyelés az is, hogy terjed az apátia vagy apolitikus hozzáállás, megy ez, szemben a nappal.

A magyarázata is roppant egyszerű, mint az osztrák követünk hülyeségének a tévés tóksóban. Amiről érdemes lenne beszélni és szavazni, arról nem lehet, amiről pedig nem érdemes, azt csócsálják így is pont elegen.

Eltűnt a világ struktúrája, szervezőereje, ha mindenkinek igaza van, akkor senkinek sincs.

Mondjuk, azért megvan az a szervezőerő, csak jól el van dugva a sublót mélyére.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 19:44:24

Alfi engedélye nélkül ugyan, mert ő találta, de ismételjünk, hátha ragad azokba a sötét, libsi fejekbe!

www.egipatrona.hu/mvsz/index.php/2391-a-szabadkomuvesek-utasitjak-az-eu-t-nyissatok-meg-a-hatarokat-egyre-tobb-bevandorlo-szamara

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.10.04. 20:27:51

@Bell & Sebastian:
"Eltűnt a világ struktúrája, szervezőereje, ha mindenkinek igaza van, akkor senkinek sincs."

Hagyja már ezt, nem olvasta ergétől, hogy elég a viccelődésből?

Bell & Sebastian 2016.10.04. 20:34:01

@Doomhammer: :) A tragikomédia a feljövőben lévő műfaj, ebben tökéletesen igaza van. Már a régi görögök is...

maroz 2016.10.04. 20:38:20

@Bell & Sebastian:

"Rámutatott: egyfajta félgyarmati szerkezet alakult ki nálunk, gazdaságunk a külföldi tőkétől és „transzferektől” függ, normális polgári társadalom sem jött létre. "

Az ember azt hinné, hogy ez a szöveg egy szélsőbalos kocsmából származik, de nem, hanem a Magyar Nemzet úgymond Szalonjából. Kutyából nem lesz szalonja? Hogyan él meg a ballerkocsma, ha a konzervatív szalonban ilyen nótát húzatnak? Merre ma az arra?

maroz 2016.10.04. 20:39:47

@Jean Sol Partre: Okosak, tudják, hogy ez a viccpártság olyan, mint a kalandozás. Ők hosszú távon szeretnének gazdálkodni, így inkább a vetésforgót figyelik.

morph on deer 2016.10.04. 21:04:07

"Kétfarkúék ráadásul csak és kizárólag a fideszes/kormányzati üzenetekre, jelszavakra, arculatokra reagáltak a maguk módján, ezzel szándékaikkal ellentétesen csak tovább erősítették Orbánék értelmezési kereteit."

Tényleg..!
Szó ami szó, volt mit!
Ritka gyagya megfogalmazású plakátokkal sikerült ugyanis előrukkolnia kedves vezérünknek, ami még egy orbánhoz képest is silány.

Így - gondolom - az "értelmezési keret" "mindent elsöprő" módon erősödhetett például a "Tudta? Mit?" plakát megjelenésével, és akkor még a revelációnak számító "Brüsszel egy város" felbecsülhetetlen segítségét szóba sem hoztam..!

Nem csoda, hogy akkora "győzelem" lett az eredménye, hogy a fal adta a másikat..!

ember100 2016.10.04. 21:04:12

@bircaman maxval szerkesztő:
Helló !

Ej ej birka arra nem is gondolsz mi van akkor ha a fityesztől mennek át a csalódott szavazók .
Márpedig csalódni aztán volt okuk :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.10.04. 21:23:25

a kétfarkúak széttrollkodják a maradék ballibbantakat?

de hisz ergé bubus, mi illuminátusok PONT EZÉRT futtattuk fel a kutyulipártot.

a ballib egyik fele életképtelen kávéházi konrád, a másik fele kilóra megvett ál-ellenzék, egyik sem veszélyes a Zorbán Kft-re. (mellette a nevetségessé tétellel veszélytelenné tesszük a grazi páciens imázsát ország-világ előtt.)

szétverésük után a kutyuli trollpárt átalakul Véreb Terrorfronttá.

és akkor a Vahúr kegyelmezzen a mandidroidoknak, kutyaeledel se marad belőlük.

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2016.10.04. 21:30:29

Kezd veszélyessé válni a kutyapárt, azért ez a para? :)

vokalpatriota 2016.10.04. 21:32:04

Ha az ember hosszú évek óta már csak a hígfos és a turha közül választhatott, hogy melyiket egye, akkor nagyon tud örülni a színes szagos kis gumicukorkának. Na ez utóbbi a KK. A hígfos a bal, a turha meg a jobboldal.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 21:35:18

@maroz: Olvastam. Kunta-Kinte gyapotot szed, és ha nem hallgat az új nevére, megkorbácsolják.

Nem fogunk majd röhögni, ha kő kövön nem marad, beindulnak Európában a mindent eltörlő proxi-, polgár- vagy vallásháborúk.

Mint már sokszor mondtam, a csinn-bumm cirkusz ez esetben is az erőforrásról szól. Vegyük már észre, hogy az arabok nagyon megszívják a közeljövőben, több okból is.

Ahány Teslát eladnak az amcsik, annyiszor tíz muzulmán fog idejönni. Utána majd a többi.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 21:37:27

@vokalpatriota: Te kábé olyan hülye vagy, mint aki temetésre jár röhögni. Túlélte ezt a napot is, hurrá.

Hagrid 2016.10.04. 21:42:39

Pont, hogy a jobboldalból kiábrándult jobb-közép fog az mkkp-hez (és az LMP-hez) csatalakozni, mivel nem kérnek a Fletó alatt gyülekezni látszó baloldali összefogáshoz.
Sajnos OV-nak még indig ott a kártyája, hogy összefekszik Vonával és kész is az újabb, feltehetően utlsó 2/3.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 21:47:17

@maroz: Látni kellene azt is, hogy ami fontos a termelésben, azt már régen áthúzták Amerikába, onnan vígan tudják pótolni az európai felhasználást _teljes_ kiesés esetén, de bármiből, kicsi nekifutással.

A TTIP csak ennek az előkészítése. Ha itt mindenki mindenki torkának ugrik, az marad csak életben, akinek dobnak le segélyt és lőszert, a többi megdöglik.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 21:49:42

@Hagrid: Hagyjuk már ezt az ostoba, pártokban és "demokráciában" játszadozást! Tudod mi marad ebből mondjuk 10 év múlva? Egy rakás lószar, vagy még annyi se.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.04. 22:00:59

@ember100:

Amíg nem a ballibekhez mennek át, nincs gond.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 22:08:51

@bircaman maxval szerkesztő: Birca, nem lesz itt semmiféle szavazás, fogjuk szépen a gyalogsági ásót és kilapátoljuk a lövészgödrünket a határon, hátunkban egy orosz üteggel.

Graves 2016.10.04. 22:17:54

mandínyerék már a kétfarkú kutyától is rettegnek?
Agyatokra fog menni a paranoia! A bolsevizmus idején nem rettegtek így attól a szótól, hogy ellenzék.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 22:43:32

@Graves: Ki retteg itt? Ez egyszerűen szánalmas és nem több egy jó biznisznél. Hogy elég plasztikus legyen, képiesen beszélem el: olyan csak ez is, mint amikor a bolhák fingóversenyt rendeznek és a győztes kap egy saját kutyát.

Netuddki. 2016.10.04. 22:45:35

Köszönjük, elnyekeregted, hogy nem találod viccesnek ha a kedvenc pártod ostobaságán viccelnek. Biztos te is céltáblának érzed magad. Esetleg nem segítettél be a plakátok szövegezésébe magad is, némi közpénzért cserébe?
Nem lepődtem meg.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.10.04. 22:51:52

Most leszámítva, hogy ezektől a bizonyos "kiábrándult jobbos tömegektől" balra Magyarországon nem az MKKP van, hanem csak a Munkáspárt, utána meg leesik a spektrum balszélén, még mindig nem sikerült megérteni, hogy mi áll az MKKP sikere mögött. Az van, hogy a közéletet annyira dominálja a Hülyeség, hogy akinek az IQ-ja eléri a százat, az már csak szánakozva tud beszélni a politikáról. Olyan, mintha kizárólag elmebetegek és szellemi fogyatékosok nyilatkozhatnának. Úgy is mondhatnám, hogy ezzel a hülyeségkampánnyal (,mert ez igazából nem gyűlöletkampány volt, hanem hülyeségkampány) magas labdát dobott mindenkinek, aki paródiát akar készíteni.

szepipiktor 2016.10.04. 22:56:30

A szerző beteg... Ez az írás a 888-on is gyenge lenne.
De ez:
"nem valószínű, hogy kiábrándult jobbos tömegek egy tőlük balra indult pártocskára szavaznának"
A magyarok 60% gyakorlatilag ma nem válaszol, nem választ.
Visítani fogtok, amikor egy szer a tömeg elindul szavazni. Mert ebben a 60%-ban gyakorlatilag nincs fideszes és jobbikos. Mert azok tüntetőleg járnak szavazni.
Arra már rájöttem, hogy csak agyhalott idióta vagy üzletileg érintett szerethető a csúti g. és népizenekarát.

szepipiktor 2016.10.04. 22:59:31

Egyébként várom, hogy mindazokat, akiknek a humorízlésük nem egyezik a tietekével, azok mind hazaáruló, libsi, zsidó, gujcsányista szarháziak.
Na, segítettem? Ha nekem viccesek a plakátok, akkor már nem lehetek klasszikus polgári értékrendű?
Azért meg fogsz lepődni, számtalan dolog a világon nem fog a gazdid utasításai szerint működni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.04. 23:03:13

Olyan bályos, mikor egy fideSSes aggódik a baloldalért.

Jobboldali vagyok, de nincs jobboldali párt. A két szélsőjobbra nem szavazok, a gyurcsányra és az emeszempére soha. Az LMP-ben mélységesen csalódtam. Mi marad? Az MKKP legalább szerethető.

nevetőharmadik 2016.10.04. 23:05:19

Ergé, neked semmi humorérzéked. A Kutyapártban nem az a vicces, hogy esetleg vicces, hanem hogy pont ez a kis komolytalan semmi akad meg a torkotokon, se kiköpni, sem lenyelni nem tudjátok.

Egy vacak kis egyszemélyes gegpártot.

Na ez a kurva vicces.

Hagrid 2016.10.04. 23:41:03

@Bell & Sebastian: Ne reménykedj. Sírva fogtok összenézni Bircával, hogy a szőke herceged nem küld több pénzt, mert az oligarcha haverjai széthordanak mindent, a túloldalon meg a félvér bácsi utódja egy omladozó országot ural majd, mi meg itt Európában jót röhögünk rajtatok paranoiás őrülteken. Nekünk jó lesz a demokrácia, abban szót kapsz te is, én is. Persze neked nem jó, sem a sok pártiság, sem más, csak a kib.... fegyverek, amikkel azokat lőnéd, akik nem értenek veled egyet. A migránsok csak eszköz a kezetekben, elég nagy probléma, de biztos, hogy nem a ti "lőjük agyon elsőként a nőket és gyerekeket utána meg a többségében sötétebb bőrű férfiakat" féle "megoldásotok" lesz az eredmény. Az orosz ütegek is röhejesek...ott még több a migráns, főleg a belső-ázsiai muszlim, de azokról te nem fogsz tudni, meg az oligarchák származásáról sem, nehogy már megbotránkozz, hogy a cár zsidókkal is barátkozik. :D Egek...vakok vagytok egytől egyig. És még csak migránssimogató sem vagyok, csak már elegem lett az uszításból meg a hülye összeesküvés elméleteitekből. Pucsítsatok csak tovább Moszkvának, a britek meg a jenkiknek....mi maradunk a béna pártoknál és Európánál, amcsi szabadkereskedelemtől mentesen. Remélem a józanabb európai országok normális megoldást is találnak arra, hogy a menekülteket és a migránsokat külön válasszák. A többség ebbe az irányba halad Merkeltől függetlenül. Csókolom.

Bell & Sebastian 2016.10.04. 23:42:05

Júdea Népe Párt Öngyilkos Kommandóját olvashattuk, Mind a hét törpét Popper művész úr játsz'ta, egy gázsiért.

Jean Sol Partre 2016.10.04. 23:43:36

@Bell & Sebastian: "hátunkban egy orosz üteggel. "

két tűz között?

Bell & Sebastian 2016.10.04. 23:44:39

@Hagrid: Amíg van banán a fán, csak addig.

xclusiv 2016.10.05. 00:32:18

Aztán kedver ergé, rogán elvtárs helikopterezéséről nincs véletlenül véleményed?

Mert az is van annyira aktuális, hogy a parasztgyerök minisztör nekiállt urizálni, aztán amikor szembesítették ezzel akkor nekiállt hazudni, majd amikor már fénykép is volt erről akkor előállt egy akkora kamuval, hogy a bors/blikk is címlapon hozta.

És hogy ez közpénzjellegét elvesztett közpénzből történt-e, na azt már meg se merem kérdezni...

Herr Stacheldraht Leger 2016.10.05. 06:05:29

@Hagrid: csak úgy szólok, hogy alig 1-2 hónapja az is ordas fasizmusnak számított, ha valaki felvetette, hogy meg kéne különböztetni menekülteket és migránsokat, mert hisz trúajrópaiak szerint csakis és csakis menekültekről van szó, akik közt leledző terroristákat feltételezni szintúgy ordas fasizmus. ordas fasizmus volt egy éve azt is feltételezni, hogy itt nem csak pár tízezres, hanem százezres-milliós népvándorlás zajlik. szóval a "normális megoldás" a végén még pont az lesz, amit az (ordas fasiszta) szkeptikusok az elejétől mondtak: a többség toloncolódik vissza, mert az a bizonyos arány menekült és migráns között egyre inkább utóbbi javára látszik billenni. ójaj.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.10.05. 06:11:47

@kesztió: @Bell & Sebastian:

A feleségem szerint (megkérdeztem:-)) van humorom, csak nagyon sajátos (rajtam kívül gyakorlatilag senki sem érti --- teszem én hozzá:-)), savanyú viszont egyáltalán nem vagyok.

Robinzon Kurzor 2016.10.05. 08:06:32

Az MKKP-től nem a Fidesznek kellene fosni, az ő szavazóik nem értik ezt az egészet. Az iróniához, még a megértéséhez is, ész kell.

Akik meg elhiszik, hogy ha "ha nem szavaznak nemmel, akkor Brüsszel a házukba költöztet egy targoncányi szakállas, burkinis, robbanómellényes pszichopatát" (Uj Péter), mint ahogyan a Fidesz-tábor tábor jellegét adó tömegek elhiszik, azok bizony túl buták ehhez.

Félnivalója a "ballib" pártoknak van. Nem is azért, mert az ő táboruk sokkal okosabb lenne, de az MKKP a potenciális ellenzéki szavazókból él.

Egy viccpárt soha nem azért kap erőre, mert szar a kormány.
Hanem azért, mert szar az ellenzék.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.10.05. 08:41:09

@Robinzon Kurzor:

"Akik meg elhiszik, hogy ha "ha nem szavaznak nemmel, akkor Brüsszel a házukba költöztet egy targoncányi szakállas, burkinis, robbanómellényes pszichopatát" (Uj Péter), mint ahogyan a Fidesz-tábor tábor jellegét adó tömegek elhiszik, azok bizony túl buták ehhez." --- írod.

Ez az idézet sokkal többet mond el Uj Péterről, mint a Fidesz-szavazótáborról. :-)

Hagrid 2016.10.05. 09:08:02

@Herr Stacheldraht Leger: igen, tudom. Voltam én már ballibsi, amikor azt mertem mondani, hogy X%-uk tényleg menekült (a közönségem tényleg náci beütésű volt és a genetikától féltek nem a terrortól és bűnözéstől), míg a liberálisok és a baloldal számára meg fasiszta vagyok, ha elutasítanám az idevándorló marokkóiak, fekete-afrikaiak egy jelentős részét.

Tehát a mocskolódó részét mellőzhetjük szerintem.

A menekült-migráns arányba nem mennék bele, mivel sem "derék kormányunk" sem "remek ellenzékünk" sem a nagyokos ruszkik vagy amcsik, de az EU sem próbál meg különbséget tenni, így ezt izélhetjük meg ahogy van...Szerintem az a több százezres tömeg egy kontinensen (+USA és Oroszország, mert oda is adtak be ám kérelmet...) nem iszonyat. A terroristák hamis papírokkal eddig is bejutottak, sőt sokuknak eleve vannak rendes papírjaik is. Az integrálás kihívás, működhet és még mindig jobb, ha táborban vagy városokban tartjuk őket, mintsem visszazavarni Szíria-Irak/Líbia háborús részére, hogy megöljék, megkínozzák vagy kihasználják őket anyagilag és szexuálisan, ezzel is az ISIS-nek hajtva a hasznot. Csendben megjegyzem, milliós tömeg menekülttáborokban van muszlim országokban immár 2 éve (Törökország kb 2 millió, Jordánia, 1,5 millió, Libanon 1 millió, Egyiptom 1 millió). A líbiaiak nagy része meg Olaszországban-Máltán vesztegel. Lehet ezt még ragozni, de én ezekkel az emberekkel együttérzek. Ahol napi szinten fejeznek, égetnek, kínoznak, ott megértem, ha nem mindenki ragad fegyvert. Ráadásul ki mellett? Asszad elnök, az ellenzék, a Kurdok? Utóbbit a törökök fogják legyilkolni, az ellenzéket az oroszok, míg Asszad erőit a jenkik támadják. Bocs, de ebből a őrületből én is menekülnék, pedig hajlandó vagyok fegyverfogásra is, ha a hazámról van szó.

Szóval a migráns milliót hagyjuk, de a menekült milliókra már illet volna 2 év alatt az USA-EU-Orosz tengelynek találnia megoldást...

Robinzon Kurzor 2016.10.05. 09:08:44

@bbjnick:

Ez kommented sokkal többet mond el rólad: a másik poszt alatt sem mertél szembenézi a valósággal, ott is csak a 444-re tudsz köpködni.

Bell & Sebastian 2016.10.05. 09:10:13

@bbjnick: Ezentúl majd védje meg magát az Uj Péter. :)

Szerintem a humor nem feltétlenül az a kategória, amin röhögni lehet, de az egészen biztos, ha nem golyóálló a magja, ami köré kanyarítják, akkor szart se ér.

A magyar sírva vigadás, az kérem szépen egy smafu, csakúgy, mint a magyar nevetséges-irodalom populárisabb része. A jó poén magja mindig valami borzasztó tragédia. A Nyugatnak ezért erős, ami Keletnek gyenge - humorban vagy káromlásban.

Ezért: ha hozzáment magához (mármint a felesége), erre a tényre már lehetne valami humorosat építeni. :))

maroz 2016.10.05. 09:21:16

@Robinzon Kurzor: Őt is felpanaszolod az óvónéninél? Mit csinált és hol ez a pernahajder, amitől itt nem lehet fogalmilag sem igaza?

Bell & Sebastian 2016.10.05. 09:35:53

@maroz: A Bulibáró helyében kétszer is meggondolnám a szárnyalást, amíg ilyen bandzsa a belügy. Mondjuk az is tény, ezzel a módszerrel elkerülhető, hogy a vendégsereglet kiszerelje a rádiót a verdából, de megfújt ájfonoktól ez se véd.

maroz 2016.10.05. 10:00:54

@Bell & Sebastian: Neki az a fontos, hogy a hierarchiában közvetlenül alatta lévők irigyeljék és vágyakozzanak, mert ha így van, akkor meg tudja hajtani őket, mint naiv királyfi a rőzsegyűjtögető banyát.

Bell & Sebastian 2016.10.05. 10:24:46

@maroz: Ez csak addig van így, míg rá nem emelnek két Saabot, aztán baktathat a kukoricásban, mint egy hazátlan migráncs, egy ötéves gyerekkel a vállán, aki csak rotorzajban képes elaludni, plusz az összenyálazott, alcantara ülés. Ha szerencséje van.

1000bocs 2016.10.05. 10:39:11

A kétfarkú kutya felrakta magát a ballib oldalra a térképen a migránsügyben tartott álláspontjával. Az is tiszte és világos, hogy nem az egyszemélyes pártocska uzsonnapénzébőlment az óriásplakát kampány. Megunva a baloldalon a minimális szavazokért lökdösődő, de semmiépítő jellegűt fel nem mutató szarembereket, valakik elkezdték tolni a kétfarkú kutyát, hátha lehet más a politika.

Maximálisan egyetértek, az egyre fogyó baloldali szavazatmennyiséget fogja csak forgácsolni.

Egyúttal javasolnám még tíz hasonló párt indítását. Itt a jobboldalon addig jó, amig a ballib ezen a szinten mozog.

1000bocs 2016.10.05. 11:17:58

@Hagrid:
"A terroristák hamis papírokkal eddig is bejutottak, sőt sokuknak eleve vannak rendes papírjaik is. "

Egy éve több ezrével jöttek naponta. Akkor már posztoltam amikor az éjszakai szolgálatban levő bevetési alosztályos srácok, szolgálat után még tökig páncélban megálltak nálunk, és mivel a városba kevés hír szivárgott ki kérdezgettem őket mi újság. Hogyan lehet megkülönböztetni a terroristát és a menekültet? Mi az eljárás?

A srácok egymásra néztek és elmeséltek egy jellemző sztorit. Éjszaka buszokkal hozták a táborba a menekülteket a gyűjtőből. A buszról leszállítva őket sorakozó, poggyászt átvizsgálni fegyver után kutatva stb...és most idézem amit a rendőrök mondtak:
" a fizikumokból, a tekintetükből, a mozgásukból, abból ahogy felsorakoztak és ismerték a standard eljárásokat látszott hogy katonák voltak. Annyi volt köztünk és köztük a különbség, hogy nálunk volt a fegyver.
De ha átadtuk volna a fegyvereket, ezek indulhattak volna azonnal a frontra."

Kedves barátom. Nem egy-két, kaporszakállú és rejtőzködő terroristáról beszélünk, hanem a háborúban harcoló, tapasztalatot szerzett katonákról beszélünk, akik tömegesen hagyták ott a háborút és jöttek el európába.

A fantáziádra bízom, hogy szerinted ezek az emberek, akik öltek már és ölték mellettük az övéiket vajon mit fognak kezdeni itt európában?

Szelíd polgárokká válnak? Elpárolog belőlük a stressz, eltűnik a múlt amit magukban hordoznak? Elfelejtik azt ahogyan odaát megoldották az adoódó problémáikat, és megtanulják az itteni AK-47-es és núzókés nélküli tárgyalási módszereket?

Lehet erre mondani hogy minden rendben lesz, de mi ennek az alapja?

Hagrid 2016.10.05. 11:40:44

@1000bocs: Egyrészt az ISIS katonák/terroristák nagy része EU állampolgár vagy valós vagy hamis papírokkal, akiket Franciaország, Anglia és Belgium elcseszett lakótelepi gettóiból szedtek össze. A terrorizmus nem az elmúlt 2 év, hanem az elmúlt 30-40 év terméke.

Mi az alapja? Az, hogy jobb országokban: Hollandia, Németország, Ausztria (Magyarország, de nincs tömeg csak néhány tízezer ember) soha nem volt muszlim terrorakció és nem is valószínű, hogy lesz. Igazad van, X számú veszélyes ember lehet köztük. És nézd meg, hogy az idetelepedett milliónyi muszlim nyugiban elvan és hálás, de van amelyik előbb kínál meg itt Bp-en sörrel, mintsem, hogy bántson.

Ausztriában 1956-ban (tudom, tudom...más) a magyar menekülteket vizslatták, hány kommunista kém, ügynök és terrorista bújt meg köztük. Még a 80-as évekig a burgenlandi magyarokra is így néztek. Nem hiányoznak nekem ezek a tömegek, de remélhetően lehet az agyonlövésen, ISIS-felé visszahajtáson kívül is találni megoldást. a szándék most ez és a migránsok kénytelenek várni, elvégre ez nem így megy, mint tavaly, ahogy írtad a sebtiben átvizsgálást...az elcseszett, Merkel is bevallotta, ez a bukását jelenti majd, még ha mára már más is a módi.

1000bocs 2016.10.05. 11:54:37

"A terrorizmus nem az elmúlt 2 év, hanem az elmúlt 30-40 év terméke."

Én is így gondolom. Tény hogy az elmúlt évtizedek alatt a gazdaságilag legpontensebb országok sem voltak képesek integrálni a területükön élőket. A másod- harmadgenerációs muszlim ugyanúgy hajlamos gyűlölni a többséget, sőt még jobban az identitászavara miatt, mint az újonnan érkezett muszlim.

Ami csak annyit vetít előre, hogy ha most befogad európa pár milliót, ami a családegyesítéssel megsokszorozódik, azok töbszörös leszármazottai is jó eséllyel ilyen levegőben lógó, már nem keleti de nem is nyugati kivülálló zárványok lesznek európa testében, mint a mostani tömegek. És ez nem képzelgés, hiszen ez a tapasztalat, és nincs válasz arra nézve mit lehetne csinálni hogy ez változzon.

Egy szó mint száz, a tömeges érkezése a muszlimoknak matematikailag megsokszorozza ezeket a hatásokat a jövőre nézve. És tavaly óta senki sem meri jósolgatni, és kiujelenteni hogy az eddig biztonságban levő országokban soha nem lesz ilyen.

Van oka annak hogy a mintabefogadó és toleráns svédországban a rendőrök nagy része leszerelne inkább.

Semmi. A tényeket és az eddigi (évtizedes) tendenciákat tekintve semmi ok nincs kijelenteni hogy nem lesz gond. Az hogy most máshogy fog történni, mint az elmúlt évtizedekben szimpla képzelgés, alap nélküli feltételezés.

Tehát a nagyon toleráns, nagyon befogadó és tőkeerős nyugati országok, minden liberalizmusuk, jószándékuk ellenére bajban vannak az évtizede ott élő muszlim kisebbségükkel. És a békés többség baromira nam számít. Nézd meg a híres videót, aminek fő üzenete : " the peaceful majority is not relevant".
Matek. Számok és tapasztalat.

Ezután sem lesz más, az emberek nem változnak.

Ajtony 2016.10.05. 14:00:05

@GNDL: ha nem vette volna észre, a magyar politika nem a klasszikus definíciók szerint áll jobb és baloldali pártokból. A legfeltűnőbb, hogy a magát baloldalnak nevező banda csak retorikában nyomta a baloldali paneleket, tetteikben leginkább a munkásokat, a kisembert szopatták. A magukat liberálisnak definiálóktól pedig semmi sem áll távolabb a szabadelvűségtől - jellemző, hogy az első, kiszavazást büntető pártalkotmánya az SZDSZ-nek volt.

Talán arra is odafigyelhetne, hogy az európai politikai paletta is éppen olyan átalakulás előtt/közben van, ami a hagyományos modelleket porrá-zúzza. A hagyományos baloldal, a munkásosztály már régen polgársággá alakult, ezért próbálkozik a nyugat baloldali politikai elitje valami új identitás létrehozásával - ám rendre mellényúlnak. Az európaiak már kevésbé vevők a sztereotip marhaságokra, bár még a városok lakossága hajlamos a - dögunalom hatására - zabálni a f@szságaikat. A baloldal látványosan és hirtelen fog megszűnni (Lengyelországban már nincs, Németországban 25% alatt az SPD, Franciaországban Holland végzi ki éppen), de a magyar baloldal(?) is vért hányva haldoklik. Aki nem alkalmazkodik a világ változásához, annak annyi :D

Ajtony 2016.10.05. 14:02:33

@Robinzon Kurzor: értjük, neked van eszed temérdek, nekünk meg nincs. Maradj nyugodtan ebben a hitben! :D

Ajtony 2016.10.05. 14:17:52

@Hagrid: borzasztóan kevered a szezont és a fazont. A Magyarországon élő muszlimok legtöbbje síita, az iszlám állam és a pénzelő Szaúd szunnita. A nálunk élők jó része fiatalon, egyetemre került hozzánk - szinte 100%-ban a SZU érdekszféráját jelentő világi államokból - és itt házasodva maradt itt. Érkeztek még palesztin menekültek és Libanonból a háború elől menedéket keresők - azaz valódi menekültek. Nekik ez az ország oltalmat adott, befogadta őket, ők meg - hála Istennek beilleszkedtek - közénk. A legtöbben annyira muzulmánok, amennyire mi keresztények vagyunk :D

GNDL 2016.10.05. 15:09:38

@Ajtony: „a magyar politika nem a klasszikus definíciók szerint áll jobb és baloldali pártokból”

Igazság szerint a magyar közéletet máig megszállva tartják a rendszerváltás híján nyakunkon maradt korrupt posztkommunista elvtársak, és így semmiféle „európai értelemben vett” politikai nincs Magyarországon, mivel a szociális demagógiával és kádárista nosztalgiával alaposan fűszerezett baloldali populizmus az ami tarol a választásokon, már több mint két évtizede. Alapvetően ez a balos/kommunista/bolsevik retorika megy folyamatosan, és a politikai elit által kisemmizett és megvezetett szerencsétlenek szavazatainak felvásárlása hol 13. havi nyugdíjjal, hol segélyekkel és egyéb szocialista osztogatásokkal, krumpli, cukor, száraztészta osztogatással, vagy éppen rezsiharccal és családi pótlékkal... és ennek ígérgetésével.

De ha oldja a frusztrációd, hogy az SZDSZ-re vagy MSZP-re mutogatsz mikor fentebb arról volt szó hogy a Fidesz a pont az általuk hangoztatott polgári és konzervatív jobboldali értékektől áll a legmesszebb, akkor csináld.. rajtam ne múljon... de ennek ellenére továbbra sem lesz Magyarországon néven nevezhető jobboldal. :)

Ha ez megnyugtat, akkor tulajdonképpen az SZDSZ sem igazán képviselte jól a hagyományosnak nevezhető liberális értékeket, mint ahogy az MSZP sem a baloldaliakat, na de ekkora ordító különbség nem volt a saját maguk „politikai jellemzése” és ezen értékek képviselete között. Az MSZP is inkább baloldali, az SZDSZ is inkább liberális... na de a Fidesz inkább radikális baloldali... :)

„az európai politikai paletta is éppen olyan átalakulás előtt/közben van, ami a hagyományos modelleket porrá-zúzza”

Igen, ez meg már ismerős szöveg olyanok részéről, akiknek többnyire bár lövésük sincs az európai közéleti történésekről és szereplőkről, de ezzel is próbálják magukat nyugtatni, amikor valaki rámutat arra, hogy a Fidesz miért is nem jobboldali. :)

„a magyar baloldal(?) is vért hányva haldoklik”

Ennek ellenére a magyar országgyűlésben jelenleg kizárólag csak baloldali/szélsőbaloldali pártok vannak, a balközép liberálistól a radikális baloldali populistákon át a nemzetiszocialistákig... ja, meg van ott egy vallási fundamentalista törpepárt is, akik állítólag kereszténydemokraták, de hasonlítsd őket össze az európai kereszténydemokratákkal, és lásd mennyire nem azok... a KDNP politikája is közelebb áll az Iszlám Államéhoz (antiszemitizmus, illiberalizmus, homofóbia, vallási fundamentalizmus, idegengyűlölet) mint európai politikai családjukéhoz...

„Aki nem alkalmazkodik a világ változásához, annak annyi”

A magyarországi korrupt posztkommunista politikai „elit” az utóbbi évtizedekben egy jottányit sem változott, mégis itt élősködnek továbbra is a magyarok nyakán...

2016.10.05. 17:32:33

A kutyapárt szerintem meg fog tudni mozgatni pár százalék eddig teljesen passzív polgárt. Persze fog elvonni szavazatokat a ballib oldaltól is, de minden ilyen politikailag és korrupciósan szűznek tekinthető, magát alternatívnak, civilnek beállító új párt szokott korábbi távolmaradókat is aktivizálni. Nem sokat és nem tartósa. Az LMP is kifulladt, a kutyapárt is ki fog. Mindenesetre üdébb színfolt, mint a gyurcsányista DK és a levitézlett MSZP-s muftik.

Herr Stacheldraht Leger 2016.10.05. 18:45:38

@Hagrid:

"Szóval a migráns milliót hagyjuk, de a menekült milliókra már illet volna 2 év alatt az USA-EU-Orosz tengelynek találnia megoldást..."

dehogynem találtak. az usa-orosz az eu nyakába varrta, az meg most szabadulna tőle valami összeajrópai megoldás mese leple alatt, mert nyíltan beismerni a kényelmetlen igazságot nyugati politikusoknál se nagyon szokás.

ember100 2016.10.05. 18:57:49

@bircaman maxval szerkesztő:
Helló !

Jó ez a ballibsizés , CSAK ÉRTELMETLEN :)

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.05. 19:10:02

@ember100:

Azaz értelmetlen a fasisztákat fasisztáknak nevezni, értelmetlen a liberálikokat liberálisoknak nevezni, értelmetlen bármit a nevén nevezni?

Robinzon Kurzor 2016.10.05. 19:18:08

@maroz:

Kezdetnek mondjuk próbáld meg saját magadban tisztázni, hogy miféle feldolgozatlan sérelem miatt loholsz utánam posztról posztra, és csaholsz rám mint valami szerencsétlen pincsikutya.

Robinzon Kurzor 2016.10.05. 19:28:01

@Bell & Sebastian:

Sebikém, "vita" nem volt a Market Gardenről sem.
15 évesen többet tudtam arról a hadműveletről, mint amit te valaha is fogsz, de azért persze legyél büszke magadra, hogy be tudtál szúrni egy linket. (Még ha nem is érted, hogy mi van mögötte.)

Midway-jel kapcsolatban hajtogattad kitartóan, hogy ott bizony a japánok szándékosan verették meg magukat, "feláldozták az ócskavasat" (mondtad te), amikor odaveszett 4 hordozójuk, úgy 200 géppel és szinte az összes harcedzett pilótával.

Szóval amíg ezt helyre nem teszed, addig minden terelési próbálkozás csak tudatlanságod és/vagy gyenge jellemed bizonyítéka.

Ha egyébként rájössz magadtól, hogy hadtörténeti szempontból mi az a ritka, de nagyon érdekes momentum, ami nagyon erősen összeköti Midway-t és Market Gardent, akkor két hétig nem emlegetem fel, hogy mekkora ostoba fasz vagy (kivéve, ha kiprovokálod, mint most is).

Robinzon Kurzor 2016.10.05. 19:31:09

@Ajtony: "a magyar politika nem a klasszikus definíciók szerint áll jobb és baloldali pártokból"

Dehogynem.
Azzal az apró érdekességgel, hogy jelenleg klasszikus jobboldali párt nincs.

maroz 2016.10.05. 20:16:51

@Robinzon Kurzor: Szükséged van arra, hogy magadat úgy gondold el, mint aki után loholnak, ráadásul pincsikutyaként? Szar ügy.

Bell & Sebastian 2016.10.05. 20:22:32

@Robinzon Kurzor: Sajnálom, handabandázásra most sem jár pont. Kiestél.

Hagrid 2016.10.05. 20:36:13

@Ajtony: Miért keverném? Ismerek siitákat magam is és pont ők menekülnek Szíriából és Irakból. A szunniták sem mind állnak az ISIS mögött, Szaúdiból is inkább a vahabiták a fő támogatói, de SZ-A. tényleg nyomta az ISISt rendesen. Kis számban amúgy be tudnak illeszkedni és még mindig akad köztük világias is, főleg szírek és kurdok.

Robinzon Kurzor 2016.10.05. 20:37:07

@maroz:

Lejegyeztem egy rád vonatkozó megfigyelést: mászkálsz utánam és igen, csaholsz rám, mint egy pincsi.

Ezek után csak az lehet a releváns kérdés, hogy neked mi szükséged van arra, hogy így viselkedj.

Hagrid 2016.10.05. 20:38:14

@Herr Stacheldraht Leger: Igen, én is így látom...a szír érdekszféráért megcsinálták a balhét USA-Orosz vonalon. Szívunk is miatta...

Robinzon Kurzor 2016.10.05. 20:42:11

@Bell & Sebastian:

Oké, én is éreztem, hogy túl magas neked ez a szint.
Maradtunk annyiban, hogy szánalmasan ostoba vagy.

Bell & Sebastian 2016.10.05. 22:53:34

@maroz: Ugyan, csak Doom legkedvesebb kattintás-generátora. Szabadon betámasztható a sarokba, ha kedve van, dobálhatja a kutyának, hátha nem hozza vissza.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.10.06. 13:02:46

@Bell & Sebastian:
A Doomhammereknek sok neve van, ez igaz.

Bell & Sebastian 2016.10.06. 16:13:28

@Doomhammer: Így van ez a mesterséges intelligenciával, nincsenek érzelmei, végrehajtja a parancsot és indul a töltőre.

Orbán után szabadon: nem számít, mit mondok, csak a reakció, amit kivált.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.10.06. 17:43:39

@Bell & Sebastian:
Tény, hogy némelyik Doomhammer olyan, mintha gép lenne. Akármilyen nikken is írkál.

Bell & Sebastian 2016.10.06. 23:30:53

@Doomhammer: Ha jellemváltozása nulla, nem animált. Innen érdektelen, gépi vagy biológia értelem.
süti beállítások módosítása