Ha nem épül kerítés
2016. szeptember 21. írta: Redakció

Ha nem épül kerítés

kerites1.jpg

Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása

 

Egy éve van kerítés Magyarország déli határainál, egy éve támadják emiatt Magyarországot. Vajon milyen lenne ma Európa, ha nem épült volna meg a kerítés?

Mint sokan emlékszünk, a kerítés felépítése előtt rohamosan, a kezdeti néhány százról nyár végére több ezerre nőtt a naponta Magyarországra érkezők száma. Augusztusban elérte a napi ötezer főt, és emelkedést mutatott.

Képzeljük el, hogy kerítés nélkül a migránsok száma tartósan havi százötvenezer fölött marad – szinte bizonyos, hogy meg is haladja azt. A migrációs válság során eddig másfél millióan érkeztek. Kerítés nélkül a létszám mára minden kétség nélkül a duplája lenne – úgy, hogy semmi jele nem mutatkozik a népáradat csillapodásának.

A balkáni útvonalon kirobbant migránsválság a legmagasabb hőfokon alig néhány hónapig égett, erejük végső megfeszítésére kényszerítve Szerbia, Horvátország, Magyarország, Ausztria és Németország rendőreit, belügyi dolgozóit, szociális munkásait, vasutasait, és általában mindenkit, aki komolyan részt vett a helyzet kezelésében.

Képzeljük el, hogy ez a válság legalább ilyen hőfokon már egy éve ég. Képzeljük el a rendőröket, vasutasokat, orvosokat, hivatalnokokat, amint már egy éve megszakítás nélkül tizenkétóráznak – anélkül, hogy bármi esélye volna, hogy ez egyszer véget ér.

A célországok az elmúlt egy évben nagyjából másfél millió migránst szállásoltak el, nagy költséggel és nagy erőfeszítések árán. És mára Németország kivételével gyakorlatilag minden célország bejelentette, hogy megtelt, jelentős számú új migránst már nem tud fogadni.

Képzeljük el, hogy kétszer annyit kellett volna elhelyezniük, azzal a tudattal, hogy minden áldott napon, ünnepen, vasárnapon öt-tízezer újabb ember érkezik.

Németországban több száz esetben gyújtottak fel menekültszállásokat. Képzeljük el, hogy mára kétszer annyi menekültszállás van Németországban. Egy év múlva háromszor annyi, aztán négyszer annyi, aztán ötször annyi.

Képzeljük el a németeket körülöttük.

Képzeljük el, hogy a kölni főtéren kétszer annyi migráns szilveszterezik.

Képzeljük el, hogy a kisvárosokban is mecsetek épülnek. Előbb csak egy, aztán kettő, aztán három – ahogy a hívek száma nő.

Képzeljük el, hogy azokban az önkormányzatokban, ahol többségbe kerülnek, leszavazzák a helyi lakosságot. Előbb egyben, aztán tízben, aztán százban.

Képzeljük el, hogy csak jönnek és jönnek és jönnek.

És képzeljük el, mit tesznek majd azokkal a kedves, liberális fiúkkal és lányokkal, akik azért harcolnak, hogy ők, a migránsok akadálytalanul jöhessenek. Képzeljük el Európát – a magyar kerítés nélkül.

Aztán menjünk el népszavazni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6311732627

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bencsik Gábor: Ha nem épül kerítés 2016.09.21. 09:52:01

Egy éve van kerítés Magyarország déli határainál, egy éve támadják emiatt Magyarországot. Képzeljük el Európát – a magyar kerítés nélkül. Aztán menjünk el népszavazni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 09:55:04

Ha Orbán semmi értelmeset nem tett volna, csak a kerítést, ez is elég lenne pozitív értékeléséhez. A kerítéssel európai léptékű politikus lett, s sikeresen képes lett befolyásolni a nemzetközi politikát is.

Sarolta.tth 2016.09.21. 10:05:01

Rohadj meg Bencsik!
Ha nem épül kerítés, akkor lehetett volna az adókat és a járulékokat csökkenteni, a kórházakat iskolákat fejleszteni!
De a moslék gazdád nem és nem, csak a haverok, mutyi és az EU-s pénzek lenyúlásában szorgoskodik. Köztudott, maguktól a menekültektől hallottam NEM akarnak ebben az ocsmány gyűlölködő országban maradni. Irjál inkább a Letelepedési kötvényt vásárolt migráncsokról, Habonyról, Rogánról. Meszaros Lőriről, Farkas Flóriról, Lézer Jankóról, no és a gazdidról!!!
Addig maradj kussban! Nehogy úgy járj mint a cimbid G. Fodor. :p

Sarolta.tth 2016.09.21. 10:07:12

@bircaman maxval szerkesztő: Hülye vagy mint mindíg!!!
Mocsadék birka! Nyaljál még mélyebben! :)

GNDL 2016.09.21. 10:41:50

Hiába foszlik a varrásainál az ország, az oktatás már csak egy rossz buta vicc, a közoktatásból és szakképzésből ma már potenciális fideszes szavazó funkcionális analfabéták kerülnek ki többségükben, a kórházakban nem hogy alapvető ellátás lenne (mondjuk megfelelő étkeztetés, gyógyszerek vagy vécépapír) de emberi körülmények közt egyébként elkerülhető fertőzések miatt halnak meg még csak nem is krónikus betegségben szenvedők, a gazdaság uniós források nélkül a 2009-es stagnálásba ragadt volna, a munkanélküliség a közmunkások és egyéb trükkök száza nélkül a 2008-as rekordon lenne, a szakképzett munkaerőhiány miatt beruházások maradnak el, vállalkozások mennek csődbe vagy elégelik meg és húzzák le a rolót, fiatalok és fiatalabbak százezreinek kivándorlása miatt elnéptelenedik már nem csak az Észak-keleti régió... de ti bazmeg másfél-két éve csak „migránsozni” tudtok, azt is csak a legprimitívebb nyilas/náci szlogenekkel.

Szóval lassan megfontolhatnátok egy névváltást. Fidesz - Magyar Polgári Szövetség helyett Fidesz - Nemzetiszocialista Front... :)

Bell & Sebastian 2016.09.21. 11:41:12

A magyar kormány minden egyes lépése legalább stratégiai szinten egyeztetett cselekedet, ha nem is Brüsszellel, de a német kormány legbelső magjával.

Ezért magyar szabadságfok csupán a taktikában, napi teendőkben vagy kommunikációban létezik.

Ha kell nekik a migráncs, majd elhozzák amcsi csapatszállítókkal (mint ahogyan most is teszik, stikában), nem lenne szükséges letaposni a Nike -utat, vagy úszóleckét venni a Földközin.

Azt gondolom, ez a drótförmedvény a legnagyobb, magyar teljesítmény, amit a rendszerváltás óta felmutattunk. Egyben a maximum is, ezért jól kell kihasználni, kifacsarni belőle minden lehetőséget, ami még benne van.

Annál hamarabb lehet szétszedni. Hogy mi az értelme? Mint a pillangó szárnya rebbenésének. Össze fogja dönteni ezt a szabadkőműves favelát, ami most Európa.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.21. 12:03:07

@bircaman maxval szerkesztő: hjaj, boldog idők lennének, ha tényleg nem tennének semmi mást, mert akkor legalább nem rombolnák aktívan az országot meg a jövőnket. Nem csak migráns nem lesz itt, de értelmezhető egészségügy meg oktatás se.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.21. 12:10:37

Jó írás, minden szavával egyet tudok érteni.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 12:24:30

@lacalaca:

Bezzeg ha beengednénk pár százezer iszlamistát, ugrásszerűen javulna az oktatás. az egeszségügy... Éljen és virágozzon Soros, Bajnai, Gyurcsány!

Kakimaki0123456789 2016.09.21. 12:28:31

En inkabb Magyarorszagot szeretnem Orban, a maffia, meg az orosz KGB nelkul elkepzelni...
Lehettunk volna Ausztria... de jottek ezek :(

Móg 2016.09.21. 12:30:17

Aztán képzeljük el,hogy ha nem lenne kerítés,mikor elfogyna az összes migráncs helyükbe lépnének a földönkivüliek.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.21. 12:32:56

@bircaman maxval szerkesztő: mondjuk én pont nem ezt mondtam, de LOL! Viszont ti tök édes kis álomvilágban éltek, ahol a kerítés felhúzása pikk-pakk megoldja az ország gondjait, Orbán meg hátradőlhet a felcsúti VIP-lelátón...

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 12:34:28

@lacalaca:

Ki állította, hogy a kerítés megoldja a gondokat? Senki. Egy gondot old meg, egy igen fontos gondot.

Kakimaki0123456789 2016.09.21. 12:35:56

Ja csak kar hogy az oktatasunk nem az iszlamistak vertek szet.
Ahogy a menekultek nem vertek szet az oktatast se Gorogorszagban, se Olaszorszagban... se sehol ahol bevandorlok vannak...

Ez csak a szokasos osszemosasa a menekultnek es az iszlamistanak amit orban porpagandaja probal elhitetni.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.21. 12:36:59

@bircaman maxval szerkesztő: um...

"Ha Orbán semmi értelmeset nem tett volna, csak a kerítést, ez is elég lenne pozitív értékeléséhez."

Röviden: elég, a faszt, ha közben az ország kerítéstől körülvéve csúszik le a lejtőn.

Gringo 2016.09.21. 12:46:12

Szerencsétlen Orbán mindenáron be akar kerülni a történelemkönyvekbe, de csak a bohóc szerepe jutott neki Európában.

francia9999 2016.09.21. 12:56:16

tökéletes írás szokás szerint, látszik hogy a szerző nem ma kezdte az újságírást. néhány apró észrevétel : sajnos ma már hazánk partjait nem mossa négy tenger, szóval a kerítés (pontosabban a Kerítés) sem ér el a Fekete tengertől az Adriáig. ezért aztán nem is volt más, mint egy megkerülendő akadály. talán az EU - Törökország megállapodás (ami sajnos kimaradt, de hát nem lehet minden apróságot leírni) kicsit többet nyomott a latban.
de ha már feltett néhány kérdést :
vajon milyen lenne Európa, ha Orbán Úr ötlete alapján az EU országok haditengerészete megállítaná a menekülteket a görög tengereken? mivel úszni nem tudó emberekkel teli gumicsónakokról beszélünk, ez a javaslat nők és gyerekek vízbe lövését jelenti, mint azt Kövér Úr ki is fejtette valamelyik fórumon.
Vajon milyen lenne Európa, ha - Orbán Úr ötlete alapján - kerítést húznánk a Macedón Görög határra, és hagynánk a görögöket kínlódni a migránsokkal - közben persze elvárnánk az EU szolidalitás alapján járó pénztranszfereket?
vajon milyen lenne Magyarország, ha az embereknek kinyílna a szemük végre, és észrevennék, hogy ez a sok süket duma csak arra való, hogy álcázzák a nagyüzemi lopást?
vajon milyen lenne Magyarország az Önhöz hasonló vén s*ggnyaló komcsi/szélsőjobb arcok nélkül?

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 12:57:02

@lacalaca:

Bezzeg ha beengednénk pár százezer iszlamistát, rakétaszerűen emelkedne az ország! Éljen és virágozzon Soros, Bajnai, Gyurcsány!

Kovi1970 2016.09.21. 13:07:42

Ez a cikk valami szarkasztikus paródia a jobboldalnak?

Mert komolyan venni elég nehéz lenne.

Ostoba szűk látókörű de a legrosszabb, hogy manipulatív. Az ilyen cikkek miatt szinte visszasírná az ember a Lakat T Károlyos korszakot. Rosszak voltak ők is, de ez egy valódi szintugrás (lefelé).

Ez a fajta fejétől bűzlik a hal állapot sajnos egyre szörnyűbb.

Vannak olyan apróságok a cikkben amivel lehetne valamit kezdeni, a hazugságkampánynál talán még egy fokkal jobb is a cikk. De a szerző rossz irányba indul el.

A németek már megszokták hogy milliószámra jön be török, magyar lengyel stb. És elbírják (Sie schaffen das). Mert a jólét bizony megvan, és legyen az szír menekült vagy az EU jog védelmét élvező magyar migráns munkavállaló, ritkán versenyez majd német benszülöttekkel (főleg az előbbi esetében tiszta).

Ha egyszer ráébrednek a németek hogy ez nem jó így nekik, na az fogja nekünk betenni a kaput nem 1000 betelepített háborús menekült.

Mi már tökéletesen lejárattuk magunkat nyugaton, amiben igazunk volt nem tudtuk megértetni, közben sikerült minden barátunk lábára rálépni vagy látványosan megsérteni.

És pótcselekvésként most központilag kampányolnak nyilvánvaló hazugságokkal, önmagukat becsapva, milliárdokat elverve, az ország érdekeinek szembe menve, rossz példákból (pl Cameron) nem okulva.

A gond az, hogy megint olyan oldalban reménykedünk aki a vesztünket okozza, Putyinnak nyalizunk Cameron mellett fényképezkedünk, Merkel ellen szurkolunk... A sok magát olvasni képesnek gondoló konzervatív "értelmiségi " szűk látókörűen szurkol az AfD, nek ami jelenleg Magyarország legesküdtebb ellensége Németországban.

@Gringo: Cameronnak is sikerült...

Roan 2016.09.21. 13:09:39

@bircaman maxval szerkesztő: És honnan szerzel pár százezer iszlamistát? Csak azért, mert úgy emlékszem, érzékeny vagy a vallások pontos megnevezésére, már pedig iszlamista != muszlim. Ha pedig tisztában voltál ezzel, akkor pontosan tudod, hogy ferdítés a több százezer iszlamista.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 13:12:39

@Sarolta.tth: @GNDL: @francia9999: @lacalaca: @Kakimaki0123456789: @Móg: @Stock: és akit illet:

Hogy ti milyen kibaszott puhapöcsűek vagytok! Egy lófax csutidúcséval sem bírtok el, akkor mit csinálnátok, ha a Próféta mártíromságra kész fiatal férfihadával, vahabitákkal, szalafistákkal, mudzsahedekkel kellene megküzdenetek a demokratikus fékeitekért és ellensúlyaitokért?! [........../.]

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 13:14:02

@Bell & Sebastian:

"A magyar kormány minden egyes lépése legalább stratégiai szinten egyeztetett cselekedet, ha nem is Brüsszellel, de a német kormány legbelső magjával." --- írja.

Ez szerintem is egészen biztosan így van.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.21. 13:18:29

@bbjnick: rájuk eresztjuk Hajdú kapitányt és a TEK lovagjait, úgyis viszket a tenyerük, hogy igazi terroristákat fogjanak!

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.21. 13:21:37

@bircaman maxval szerkesztő: ja értem már, ez neked ragadt be. Hogy az országnak két választása van

- Orbán, akinek a pártja ipari méretben lopja és rombolja az országot, DE épít kerítést,

- migránsbeengedő patásgyurcsány.

Esetleg használhatnátok a nagy pofátokat a folytonos gyurcsányozás helyett arra is, hogy helyrerakjátok kicsit 'ártunk és 'ormányunk prioritásait. Tudod, kecske is jól lakik, káposzta is megmarad. Vagy tán ez már nem megy?

konrada 2016.09.21. 13:24:01

@Móg:
..mivel 3 milliárdan élnek a földön napi 2 $-ból, és pont ezen réteg növekszik-szaporodik a legnagyobb rátával, azért kell még egy kis idő, hogy elfogyjanak azok a jobb életet akaró emberek, akiknek az európai életszínvonal nagyságrendi különbség ahhoz képest, mint amiben élnek....

...de utánuk már lehet hogy tényleg az ufók következnek...

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 13:26:42

@lacalaca:

A választás 2 alternatíva között van:
- lopós fideszesek, akik lopás közben találnak időt az ország megvédésére, a kisember érdekeire, az ország jövőjének jobbítására,
- lopós ballibek, akik lopás közben találnak időt az ország rombolására, a kisember eltaposására, az ország jövőjének rontására.

Te melyiket választod?

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 13:27:41

@Roan:

Nem szeretnénk az országot iszlamizálni, ez a lényeg. Nem iszlamista muszlim sem kell. Pont.

GNDL 2016.09.21. 13:28:06

@bbjnick: „lófax csutidúcséval sem bírtok el”

A visszatartó erő inkább az, hogy ha valami baja esne a Kedves Vezetőtöknek, ugyan úgy büntetik mintha egy rendes embert bántottunk volna... :)

De egyébként meg tisztességtelen eszközök ellen nem lehet tisztességes eszközökkel felvenni a versenyt. Nem véletlenül szokták az ilyesféle elmebeteg diktátorokat nem demokratikus választásokon, hanem tiszta időben optikai irányzékkal szerelt vadászfegyverekkel „leváltani”... :)

Orbán és bűntársai ma már átvették a hatalmat a független hatalmi ágakban, legfőképp sajnos a választások tisztaságáért felelős intézményekben és igazságszolgáltatásban, politikai dróton rángatják az ügyészséget, a rendőrséget, a szolgálatokat. Mindeközben évi 20-25+ milliárdot fordítanak lopott közpénzekből politikai agitprop agymosásra, kampányokra, plakátokra, tévé-rádió szpotokra, szórólapokra, kiadványokra. Emellett évi 80+ milliárdot vernek el a ma már csak nevében közmédiára, ott is 24/7 nyomva az agitprop szemetüket. Állami hitelekből megvásárolt, állami hirdetésekkel és egyéb módon ellopott közpénzekből évi 100+ milliárdot fordítanak állampárti agitprop médiabirodalom építésére és fenntartására. Továbbá szocialista osztogatásokkal vásárolják meg szimpatizánsaikat, rezsiharc, csok, közmunkások, segélyek... rendszeres cukor és krumpliosztás a csóróknak, választások előtt jön az étolaj és a száraztészta is...

Ha Kiszel Tündének állna rendelkezésére ez a nagyjából évi sokszor százmilliárd csak hogy magát hirdesse és a népszerűségét felvásárolja, akkor 2018-ban ő lenne az első női miniszterelnök, mert a lakosság nagy része kevésbé utasítja el mint Orbánt. :)

Úgyhogy takarodj már ezzel az ostobasággal a faszba... az ellenzék összesen 50 milliót tud költeni a népszavazási kampányra, a Fidesz-KDNP eddig 3900 milliót vert el. Nincsenek egyenlő feltételek te szerencsétlen félkegyelmű szar...

miles_Christi 2016.09.21. 13:29:02

Mi a gond, sacika? Nyitva felejtették a zárt osztály ajtaját? Hja, nem is. Ez csak a "normális" (számotokra mindenképp ) liberáns tempó, csak te le merted írni, amit a többi is szeretne. Milyen szép is ez a "szabadelvűség", más vélemények tolerálása... dehát, ezek vagytok ti: aljas emberszabásúak. Csak néha lehull az álarc, ha nem figyeltek, vagy épp elgurult a gyógyszer.

GNDL is megjött, a bérkommentelést látom karakterre fizetik, nem kell, hogy bármi köze is legyen a bejegyzéshez, a témához, akár más kommentelők bejegyzéseihez, de legfőképp az igazsághoz nem kell, hogy legyen bármi köze. Csak legyen meg a napi karakterszám. Kellemes munkát, ellenrezsiharcos! (bár gondolom, ha nem lenne az, nem csinálnád...)

A többieknek, akik esetleg a témához magához szeretnének hozzászólni, elmondanék egy esetet. A minap egy szlovák kollégának meséltem, hogy magyarországon referenum lesz, migráncsügyben. Röviden csak annyi, hogy kellenek-e, vagy nem. Teljesen felvillanyozódott, hogy milyen nagyszerű dolog, ez nem is kérdés, mindenkinek szavazni kell, hogy persze hogy nem kell beengedni őket, akit esetleg mégis, az ne legyen jogosult másra, mint fedélre a feje fölé, napi egyszeri meleg kajára, esetleg még kétszeri hidegre, de semmiféle zsebpénzre, meg segélyre, Amikor elmondtam, hogy Magyarországon mégis csak van egy rakás agyhalott, aki arra szavazna, hogy dehogynem, csak jöjjenek akárhányan, akkor ezt nem akarta elhinni. Szlovákiában állítólag három médiaviszketegségben szenvedő futóbolondon kívül senki sem támogatja, párt szinten pedig végképp nem a betelepítéseket.

A témához tartozik, hogy Szlovákia fogadott be önkéntesen néhány szíriai keresztény családot, de azok közül sem maradt ott mindenki, volt akit később a szlovákok kiutasítottak.

A másik eset még tavaly nyár elején történt, hogy a Medve melletti menekülttáborban úgy száz hiperpigmentált fellázadt a nem megfelelő ellátás miatt és elbarrikádozta magát az ebédlőben. Szlovákia válasza erre az volt, hogy a médiát kizárták, jó messzire, aztán beküldték rájuk a terrorelhárítókat. Amit akkor kaptak, azzal bizonyára nem dicsekedtek senkinek. A rend gyorsan helyreállt, de az országból másnapra kiutasították őket, (visszazsuppolván őket Magyarországra) modván, aki nem tiszteli az állam törtvényeit, az nem számíthat az államtól ellátásra.

Szóval ennyit arról, hogy hogyan is kellene bánni velük. Ami pedig a kollégámat illeti, mielőtt a Elmebetegek Társasága (értsd: liberánsok) elkezdik a szokásos szöveget, azért megjegyezném, hogy éveket dolgozott Németországban, és messze nem gyártósori munkán. Az amerikai anyacég európai - német központjában dolgozott, szolgálati utjain Madridtól Moszkváig járt úgy, hogy közben voltak például muzulmán bosnyák kollégái is. De tud kemény sztorikat a német-török együttélésről is akár....

Aranyi Gábor 2016.09.21. 13:34:38

@Sarolta.tth: Itt globálkufárok is kommentelhetnek? Akkor ez tényleg szabad ország. Bár, amit Sz@rosgyuri atyádról megírt a JERUSALEM POST, halkabban ugatnék. VAgy értelmesebben. HA már...

GNDL 2016.09.21. 13:34:48

@miles_Christi: „nem kell, hogy bármi köze is legyen a bejegyzéshez, a témához”

Vagy ha esetleg mégis lenne köze hozzá, a rád jellemző diszlexiád akadályozna meg abban, hogy ezt megértsd. :)

„minap egy szlovák kollégának meséltem”

Jók ezek a „postásnak mesélte a szomszéd, akinek a munkatársának a veje mesélte, ő meg a piacon hallotta a hentesnél” kezdetű sztorik... hiteles... :)

Roan 2016.09.21. 13:34:59

@konrada: Nyáron még az volt a sláger, hogy ezek nem igazi migránsok, mert edzőcipőjük meg okostelefonjuk van. Akkor most a csórók jönnek vagy a gazdagok?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.21. 13:35:36

"Képzeljük el, hogy csak jönnek és jönnek és jönnek."

Az megvan, ugye, hogy a menekültek nem valami gyárból jönnek? Hogy az 500 milliós EU-ról beszélünk, ami jelentősen több, mint a kiinduló országok TELJES lakossága? És nem fog mindenki elindulni, pl a terroristák, akik éppen azért harcolnak, hogy ők uralják azokat az országokat azok... érted... azok valszeg kicsit ott maradnának, nem?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.21. 13:37:19

@bircaman maxval szerkesztő: "akik lopás közben találnak időt az ország megvédésére, a kisember érdekeire, az ország jövőjének jobbítására"

kisemberek érdekei, most kiköptem a kávémat, te ezt komolyan elhiszed, mi? :D LOL... persze, beadják nektek a rezsicsökkentést, közben a 27%-ra emelt áfával meg többet vettek ám el. Eh...

Hollandexxonvaldez 2016.09.21. 13:40:15

tavaly mikor épült a kerités,akkor egy jóbarátommal és pár ismerőssel beszélgettünk erről a témáról.
a legolcsóbb és a muszlimokat legjobban elriasztó megoldás a következő lett volna:

-a határsáv 10méter szélesen sertésvérrel,sertéstrágyával fellocsolva
-amelyik bejött és elkapták sertéstrágyában megfürdetni
-a határon akkor léphet be ha megevett egy tányér hurkát

Ha ez sem lett volna elég a terroristák ellen,akkor jöhetett volna az aknazár.

a népellenes libbanttak véleményére meg nem szabad adni

röf 2016.09.21. 13:40:15

Huha… talpraugrott az egész Orbánfóbiás mezőny.
Mert hát ismerjük be, nem a migráncsot szereti itt senki, hanem mindig az ellenekzőjét kell mondani annak, amit Orbán mond.
Ebből van levezetve az ellenzék, és az összes balmajom minden gondolata……

GNDL 2016.09.21. 13:40:55

@lacalaca: Figyelj, @bircaman maxval szerkesztő szerint az oroszországi választás demokratikusabb volt mint bármelyik európai választás... nem fogod meggyőzni, ne is etesd, nem érdemes... :)

Aranyi Gábor 2016.09.21. 13:41:42

@miles_Christi: Hazánkban retteg az EU második, lakosságra vetített létszámarányát tekintve A LEGNAGYOBB kufár közössége. Ezzel mindent megmagyaráztam. Izraelben be kell jelenteni, ha képviselőként többes állampolgár, és le kell mondani -vagy a -ségről, vagy a -ságról. Nálunk meg "ZSIDÓÖSSZEÍRÁS-ajvék" van, amikor meg mertük kérdezni, hogy kik is ezek a honi többesek...Mert nem volt mindnek kitűzője a kabáthajtókán, amivel az ELSŐ SZABAD Falramentbe ment ülésezni. Az Izraeli-Magyar Baráti Trágárság üléséről.... Na elmentek ám a..... LENGYEL táborba követ törni, fajtikáim!

GNDL 2016.09.21. 13:42:07

@Hollandexxonvaldez: Mindezt gondolom a turbópolgári és mélykeresztényi fideszes értékek jegyében... :D

Roan 2016.09.21. 13:42:41

@bircaman maxval szerkesztő: És kik, milyen célból jönnének ide iszlamizálni? Mennyi ember szükséges hozzá? Jelenleg Magyarországon kb. 30.000-en vannak a muszlimok, de még nem láttam jelét az iszlamizációnak, pedig a VIII-ban élek. Nincs Saria, nem robbantgatnak, erőszakolnak, van viszont hentes, fodrász, boltos. Ja, meg pár sarokra egy mecset, ami egy sima szoba, és csak a feliratból lehet tudni, hogy micsoda.

konrada 2016.09.21. 14:03:12

@Roan:
..meg az is volt a sláger, hogy csupa agysebész....

Gondolom, nem te fújtad azt, mint ahogyan én se az általad emlegetett slágert....

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.21. 14:05:34

@Hollandexxonvaldez: kihagytad a fokhagymát és a feszületeket.

konrada 2016.09.21. 14:16:40

@Roan:
Na látod.
...és pont ezt el is kéne kerülni.
Mert például ha a brüsszeli Molenbeekben élnél, úgy láthatnád...

Jakab.gipsz 2016.09.21. 14:19:02

@Sarolta.tth:
Sárika amint azt tudjuk, kicsikét butácska, nem lát tovább az orra hegyénél, tehát mást sem tud, mint gyűlölködni, ordibálva hazudozni.

Nem mi magyarok és nem mi keresztény európaiak gyűlőjük a muszlinokat, gyűlölik ők a síiták, szunniták önmagukat , kellő módon, még csak ezerötszáz éve gyilkolják egymást halomra, szóval ez az amiből nem kér a felsőbb rendű keresztény európai polgár, tetszik érteni Sarolta.
A brüsszeli bürokraták ötleteiből sem kérünk, amely szerint legyen a szekularizált Európa következtetés képen ateista, mert kereszténységnékül mi más lehetne, amelyhez majd integrálódnak a muszlin és a zsidó szekta-teológiák ha már egyszer a közel-keleten ez Ábrahám fiainak nem jött össze, a békés egymás mellett élés a világunk leggazdagabb térségében.

Tehát mi mást tehetnénk, elmegyünk szavazni és ha kell harcolni is fogunk, Sárika gyűlölet filozófiája ellen, de ezt majd a magunk módján tesszük meg.

Roan 2016.09.21. 14:21:45

@konrada: Na, akkor egyetértünk abban, hogy nem homogén az a társaság, aki jön. Akkor miért kell homogénként tömegként bánni velük? Miért kell gazdasági bevándorlózni, terroristázni mindenkit? (Persze ez a másik oldalra is áll, az agysebészekkel).

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.21. 14:22:44

Remek írás.

A liberálfasiszta tetveket néha nem árt szembesíteni a saját ostobaságuk következményeivel.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.21. 14:24:12

@Roan:

Ha a Németországba érkezett 2 millió migránsból, csak 63-et sikerült szeptemberig elhelyezni 1 év alatt, akkor az meglehetősen homogén statisztikának tűnik, nem gondolod ?

index.hu/gazdasag/2016/09/14/a_nemet_topcegek_szerint_a_menekultek_nem_keszek_a_munkara/
A Reuters hírügynökség felmérést végzett 30 német nagyvállalat körében, és azt találta, hogy ezek mindössze 63 menedékkérőt foglalkoztatnak, holott több mint egymillióan érkeztek az országba tavaly.

Roan 2016.09.21. 14:30:25

@konrada: sokszor jártam Brüsszelben, még jártam Molenbeekben is. Kicsit túl van hype-olva ez a no-go zóna. Nem egy elit környék, nagy a munkanélküliség, sok a muszlim és egyéb bevándorló, de semmi extra. Viszont nem az iszlám, az arabok, bevándorlók miatt lett ilyen, hanem az egy szegény, munkanélküli kerület volt, ahová a legszegényebbek költöznek be, kb. a mi Józsefvárosunknak, Csepelünknek vagy Kőbányánknak felel meg.

Roan 2016.09.21. 14:44:56

@Ballib cenzúrázók réme 18: Gondolkodni meg ki fog? 30 német cégnél alkalmaznak 54-et. És a többi cég nem számít? Ja, hogy azok 150.000-et alkalmaztak...

gepnarancs.hu/2016/09/pinter-sandor-hazudik/

Jolka40 2016.09.21. 14:54:37

Nem tartozik szorosan a témához, de le kell írnom egy friss élményemet.
Kisvárosunk minden helyi járatú autóbuszának külső oldalán megjelent ma a nemzeti színű plakát: Szavazzunk NEM-mel. A VOLÁN buszain.
Nem lett ez a bicikli megint túltolva egy csöppet?

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 15:03:33

@lacalaca:

Nem állítottam sosem, hogy a Fidesz igazi baloldali, populista párt lenne (mert ez lenne az ideális), de a ballibekhez képest így is hatalmas eredmény van.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 15:04:33

@Roan:

0,3 % az semmi. Ráadásul ezek eleve nem segélyvadászok.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.21. 15:04:36

@Ballib cenzúrázók réme 18: @Roan: most mit rontod el a fideszes narratívát holmi tényekkel meg adatokkal! Ők már tudják, hogy a poszt-faktuális politika világát éljük, a valóság meg majd igazodik a szólamokhoz.
...
...
...
(Vagy nem.)

Buchhalter 2016.09.21. 15:11:57

@Roan: te ezt a faszságot honnan veszed?150 ezer ? És mit dolgoznának te barom?! A többség sem németül sem angolul nem beszél:Veled ellentétben éltem Németországban és azt láttam,hogy ezek a mocskok többségükben csak követelőzni tudnak.Segély,ingyen lakhatás stb.És baszmeg az mért van,hogy kint náluk már azért agyon vernek mert keresztényként imádkozom itt meg mecseteket építhetnek a mi pénzünkön a mi földjeinken!Vagy egy agymosott buta kis szarházi vagy , vagy pedig egy hazaáruló muszlim hitre áttért gecike.Már nagyon várom,hogy valakik berágnak és ezek közé a migráns söpredékek közé behajigál pár kézigránátot.

ednet2023 2016.09.21. 15:13:15

@bircaman maxval szerkesztő: Annyi mindenre tudod a választ, ezért Tőled kérdezem meg: a déli határunk kerítésénél feltorlódott menekültek végül hová kerültek?

konrada 2016.09.21. 15:17:39

@Roan:
Ez így igaz. Mindenkit egyénileg kell elbírálni, s amennyiben látható az, hogy hasznos tagja lehet társadalmuknak, úgy aszerint kell dönteni. (S nem aszerint, kik azok, akiktől már mások is besokkaltak, így tovább passzolják maguktól...)

...a no-go szerintem is. De te - aki ismered Józsefvárost - pont úgy beengednéd asszonyod, vagy lányod Molenbeekbe is egyedül hasonlóan lenge nyári ruhában?

Bell & Sebastian 2016.09.21. 15:19:07

@bbjnick: Annál is inkább, mert a németek ezt időnként be is vallják, ha lehajol a helyi Lendvai Ildikó helyreráncigálni a harisnyáját.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 15:20:55

@ednet2023:

Ez legyen az ő gondjuk. Torlódjanak fel máshol a segélyvadászok, ez a lényeg.

Akik pedig torlódtak, mentek Németországba. Ezentúl ne Mo-on keresztül menjenek, ez a cél.

ednet2023 2016.09.21. 15:28:55

@bircaman maxval szerkesztő: "A kerítéssel európai léptékű politikus lett, s sikeresen képes lett befolyásolni a nemzetközi politikát is."

Hozzászólásod alapján Kerítéses Orbán egész Európát megmentette. Most meg ezt mondod: "Akik pedig torlódtak, mentek Németországba. Ezentúl ne Mo-on keresztül menjenek, ez a cél."

Tudom, Te itt sem látsz ellentmondást. Bár Európára nem volt hatással, de azért hatalmas nemzetközi tett volt a kerítés... :)
Régebben nem csúsztak be ilyen kis bakik...

high up! 2016.09.21. 15:32:08

Megpróbálom Európát elképzelni enélkül a 90%-nyi Átlaghülyemagyar nélkül. Akik soha semmire se vitték a történelemben. Akárhány esélyt is kaptak.

Mert csak annyit tudnak, hogy a munkahelyen, a hivatalokban, a közéletben a hatalmasok ellenében a pofájukat befogják és mélyen kussoljanak. Ahol meg megérzik hogy a másik gyengébb, vagy nem tud visszaszólni, ott meg a pofájukat a végtelenségre engedik.

Most is mennek majd népszavazni a nagy lófaszról. Amiről szavaznak, az ugye nincs is illetve nem is probléma. De majd az Átlaghülyemagyar megüzeni Brüsszelnek, hogy itt van, erre a generációra sem halt ki és a következő 100 évben se lesz rá esély hogy akármit is civilizálódjon.

Közben a 25 milliárdos kerítéshez újabb sorokat húz fel, mert 25 milliárdért egy kerítés nem tudhat ám minden migráncsot felfogni. Sebaj, húzzunk fel még két vonalat 50 milliárdért! Közben meg az Átlaghülyemagyar még budipapírt se kap ha kórházba kerül. Mer arra ám nem fussa a közpénzből (ergo a saját adójából), meg minek is erre kölcse a nömzöti húdefaszakormány a közös pénzt az Átlaghülyemagyarra?

Tényleg, miért is az Átlaghülyemagyarra költse a húdefasza nömzöti kormány a pénzt? Lehet azt a haveroknak is átjátszani. Hiszen a jövőnk a tét, abban meg az Átlaghülyemagyar csak hasznos idiótának jó, akibe ráadásul nem anyagi jólétet, hanem szellemi leépítést kell invesztálni. Oszt az meg ingyen van, ha meg nem, akkor is a haverok zsebébe megy a plakát költség, oszt ez kell az Átlaghülyemagyarnak, meg a VV Villa meg a Hárompluszkettő.

FOLYTASSUK!

Kodomo 2016.09.21. 15:34:12

(Off)
@Aranyi Gábor: A képviselők többes állampolgárságának nyilvánossá tétele egy értelmes felvetés volt, csak sajnos a jobbikos hobbi náci felszólaló úgy adta elő, hogy össze kell írni, ki a zsidó a parlamentben. Ezzel hazavágta az egész dolgot. Köszi. :/
(On)

high up! 2016.09.21. 15:35:30

@bircaman maxval szerkesztő:

hogy van az te ruszki ügynök onnan a bulgár putriból, hogy Orbaneszku szabadságharcot hirdetett az EU ellen, közben meg menteti az EU-t?

Nem fogja őt ezért Putyin gazdid lelövetni, mint ahogy az áruló politikusokat szokta úgy általában?

FOLYTASSUK!

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 15:37:32

@ednet2023:

Megadta a lökést. Természetesen nem mentett meg semmit, de jelentős hozzájárult egy erős, antiiszlamista, antiliberális tömb kialakulásához, mely nyílt sisakkal kiállt a liberális Satana Mertkell és brüsszelita klikkjhe ellen.

Baki nincs, csak a direkt gondolkozni nem akaró ballibák fejében.

Roan 2016.09.21. 15:40:29

@Buchhalter: Linkre kattint, olvas, utána kérdez.

Lucifer Morningstar 2016.09.21. 15:43:08

Képzeljük el, hogy van agyad.
Ja, az nincs, buta vagy és az is maradsz.

Lucifer Morningstar 2016.09.21. 15:46:37

@bircaman maxval szerkesztő:

Speciel ez volt a terv, néhány évvel ezelőtt orbánod még milliónyi migráns beengedésétől látta a gazdaság növekedését.
Jó hülyének lenni, birka komisszár elvtárs?

jandera 2016.09.21. 15:49:49

@Sarolta.tth: Elég lett volna a határra kiírni a magyar béreket és szociális juttatásokat, és nem kellett volna kerítés.
Vagy: "Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"

Lucifer Morningstar 2016.09.21. 15:50:10

@bircaman maxval szerkesztő:

A lopós fideSS szarik a kisemberre, tőlük (is) lop.
A lopós maszop mellett gyarapodott az ország is, a kisember is. Az agyhalott fajtád választja azt, hogy csak a fidess potentát járhat jól, amennyi agyad van te még a zsebedet is odatartod, hogy kényelmesebben rabolhassanak ki.

jandera 2016.09.21. 15:51:15

@bircaman maxval szerkesztő:
- Neked, mint kívülállónak mi a véleményed az intelligenciáról?

Roan 2016.09.21. 15:52:58

@bircaman maxval szerkesztő: Mi a 0,3%? A 150.000-re mondod? (50 millió 0,3%-a 150 ezer, de 50 millió migránsról nem hallottam.)

high up! 2016.09.21. 15:54:34

@Buchhalter: " A többség sem németül sem angolul nem beszél:Veled ellentétben éltem Németországban és azt láttam,hogy ezek a mocskok többségükben csak követelőzni tudnak."

Persze te féleszű, ki se mozdultál még a falud határánál túlra de majd te mondod el, hogy mi van Németországban.

Náci katicabogár, először is a menekültek kb. 50%-a tud valamilyen idegen nyelvet - nem úgy mint a Táltos népe magyarság, amelyik 90%-ban tök analfabéta a világ bármely pontján. Ha nem lennének a világon önkiszolgáló boltok, akkor a magyar turisták tömegben halnának éhen a külföldi kiruccanásaikkor.

Másrészt okostóni, a te fejedben az se tiszta, hogy más a menedékjog és más a gazdasági bevándorló. A menekültnek nem nyelvtudást meg iskolázottságot kell bemutatnia, hanem azt, hogy milyen indok alapján menekült. A többit meg majd eldönti a német állam, ehhez túl képzetlen vagy, hogy majd a te tanácsaidra hallgassnak az elbíráláskor. Aztán ha megkapja a menedékjogot, onnan kezdheti el hivatalosan a társadalomba való integrációját. Ez a hatályos törvény barátom, nem a Mein Kampfod.

Harmadrészt hogy teljes legyen a káosz a fejedben: egy menedékjogért folyamodó egyén törvényileg el van tiltva a munkavállástól teccik tudni?? Ha munkavégzésen kapják, akkor repül a kérelme aztán mehet vissza ahonnan jött, mert akkor nem menedékért jött, hanem munkavégzésért. Oszt ahhoz meg pont más irányú bevándorlás kell, amit már nem intézhet helyben, csak a származási országából.

Arra meg egy Átlaghülyemagyarnak mindig rácsoldákozik, hogy vannak népek, akik ha úgy érzik hogy jogsérelmeik stb vannak, akkor ki merik nyitni a szájukat. Birkanisztán népének az valami kurva érthetetlen dolog, na nem is csoda, hogy titeket minden féleszű falusi diktátorfajzat évtizedekre a szolgájává tud tenni.

FOLYTASSUK!

high up! 2016.09.21. 15:56:16

@bircaman maxval szerkesztő:

na igen pszichopata bulgár beteg, ha nem érted a polgári kérdést, akkor még egyszer:

hogy van az te ruszki ügynök onnan a bulgár putriból, hogy Orbaneszku szabadságharcot hirdetett az EU ellen, közben meg menteti az EU-t?

Nem fogja őt ezért Putyin gazdid lelövetni, mint ahogy az áruló politikusokat szokta úgy általában?

FOLYTASSUK!

Lucifer Morningstar 2016.09.21. 16:00:17

@bircaman maxval szerkesztő:

" Ezentúl ne Mo-on keresztül menjenek, ez a cél. "

Igen, az agyahalott orbánistáknak ez a lényeg. Annyi agyatok nincs, hogy nem elterelni kell őket, hanem az indulásnál megállítani. Így csak más útvonalra álltak át.
A rengeteg nagy eszeddel el tudod mondani, hogy mennyi esélye lesz egy legrosszabb forgatókönyv szerint 1-2 évtizeden belül (ahogy vizionáljátok) iszlamizált EU-ban egy 6-7 milliós, egy tizednyi határán kerítéssel látszatvédett, semmiféle gazdasági és katonai hatalommal nem bíró országnak?
Mesélj. Sokakat érdekelne a megoldásod, ami kb. annyit ér mint vámpír ellen a fokhagyma.

Roan 2016.09.21. 16:01:47

@konrada: Akkor egy véleményen vagyunk. Én azt nem tudom elfogadni, ha valaki egybites focidrukker üzemmódba kapcsolva csak a kamu infókat ismétli, sajnos elég sokan vannak.

Józsefváros nekem férfiként nem gáz. Nincs feleségem, de a női vendégeimnek sem volt problémája eddig, bár többen voltak, akik nem jó érzéssel jöttek hozzám, a környék miatt. Ez azonban inkább a hírnév, statisztika szerint koránt sem olyan súlyos a helyzet, sőt. Molenbeek? Nem tudom, ahhoz élni kellene ott, hogy tudjak válaszolni, férfiként semmi extrát nem érzékeltem, amitől félnem kellene, de, mondom, én Józsefvárossal is így vagyok.

Véleményem szerint az elbírálási eljárásokat kellene szétosztani és felgyorsítani, hogy tisztán lássuk, hány valódi menekültről beszélünk, aztán lehet osztozkodni integrálni, vagy ideiglenes megoldást találni.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 16:04:30

@Lucifer Morningstar:

Attól függ kik ezek. Nem hiszem, hogy vad iszlamista tömeget tervezett behívni.

Lucifer Morningstar 2016.09.21. 16:06:00

@bircaman maxval szerkesztő:

Tök mindegy. Nálad, a hazaárulónál még egy bantu néger is többet ér.

ednet2023 2016.09.21. 16:08:45

@bircaman maxval szerkesztő: Szóval azzal, hogy Orbán a problémát a saját országhatárán kívül tartja, ezért a nagyszerű tettével létrehozott egy olyan politikai "tömböt", akik szintén kizárólag annyit tesznek, hogy a saját országuk határain kívül szeretnék tartani a problémát. Ezzel bomlasztotják a szövetséget és gátolta a probléma ellen egységesen fellépni akarókat. Ezt az elvet röviden megfogalmazva: leszarjuk a többieket, oldják meg ők, de ha ideér a probléma, akkor jó lenne egy kis külső segítség.
Orbántól (és tőled is) tudjuk, hogy az - elvileg - szövetséges országok egységes, összehangolt fellépése hiba, mindenki a saját országában egymástól függetlenül döntse el, hogy mit szeretne tenni. Mert az jó. Ez egy akkor előremutató gondolat, ami nyilvánvalóan megvédi Európát és nemzetközi férfiúvá koronázza Orbánt. :)

Egyébként jókat mosolyogva szoktam olvasni a kommentjeidet, úgyhogy nincs harag.
Béke.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 16:11:23

@Lucifer Morningstar:

Tévedsz. Számos pozitív intézkedések történek az utóbbi években a nép érdekében:
* megtörte a liberális vélemény- és médiaterrort az országban,
* merész baloldali intézkedések meglépése: a magánnnyugdíjvagyon visszavétele a nép kezébe a profitéhes pénztárak karmából, bankadók, a közműszolgáltató monopolisták szarvának letörése, a valutahitelezőknak két pofon lekeverése,
* az ország érdekeinek merész képviselete a legkülönbözőbb nemzetközi fórumokon,
* az egyoldalú, nyugati, euroatlanista orientáció béklyójának szétzúzása, nyitás keletre,
* baloldali orientáció: a kisember felé fordulás a nemzetközi nagytőke minden óhajnak lesése helyett.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 16:18:59

@Lucifer Morningstar:

Mo. nem nagyhatalom, azaz nem rendelkezik a megállításukhoz szükséges eszközökkel, így ezzel eleve felesleges is foglalkozni. Amit viszont megtehet az ország: megvédi magát a roham ellen.

Látszatvédelem? Ha látszat, idén miért érkezett 50-szer kevesebb iszlamista vadember, mint tavaly? Meggondolták magukat vagy Óz, a nagy varázsló így intézte?

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 16:21:32

@ednet2023:

Így igaz.

A kelet-európaik az asztalra csaptak, s kijelentették Satana Mertkell ultraliberális bandájánk: eddig és ne tovább! S az európai politika lassan változni kénytelen. A liberálisok zuhannak, a populisták erősödnek.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.21. 16:25:03

@Roan:

Szerencsétlen ballib marha...

Mindenki tudja hgy ez az analfabéta csürhe nagyrésze soha nem fog dolgozni.

Viszont cserébe megerőszakolják lányainkat, asszonyainkat.
Segélyekre rendezkednek be ahogy a Németeknél, és követelőznek.

Aki ezt akarja, az vagy elmebeteg, vagy hazaáruló.

A gépnarancs nevű ballin szartenger még arra se vette a fáradságot, hogy a 150.000-es számra adjon egy linket, vagy hivatkozást.

Ellentétben a 888-al, meg Pintérrel, akik kerek-perec megmondták, hogy a forrás a Frankfurter Allgemeine Zeitung, és a felmérésük.

Chris Lamb 2016.09.21. 16:25:57

@Sarolta.tth: Ejnye,ejnye! A szcientológia nem tanított meg a jó modorra? :)

na4 2016.09.21. 16:26:32

Nem kerítés kell, hanem fal: magas, vastag, hosszú.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.21. 16:28:21

@Lucifer Morningstar:

Hazudsz..

Az MSZP-től nagyobb tolvajok és elkúrók nem voltak.
Eladósodtak az emberek és ország egyaránt forintban és devizában.
Infláció, államadósság, munkanélküliségi ráta, banki alapkamat az egekben, reálbér csökkenés állandósult.

jelenleg nincs infláció, csökken az államadósság, és munkanélküliség tendenciózusan, alapkamat 0.9, reálbér 3-5%-al növekszik rendszeresen.

Figy L M 1 ideYEeeah 2016.09.21. 16:41:19

@Lucifer Morningstar:
"Speciel ez volt a terv, néhány évvel ezelőtt orbánod még milliónyi migráns beengedésétől látta a gazdaság növekedését."
"A lopós maszop mellett gyarapodott az ország is, a kisember is."

Te mit szívtál?

@bircaman maxval szerkesztő: te meg hagyd már rá. Nem veszed észre, hogy ez az ember full sötét?

ednet2023 2016.09.21. 16:42:43

@bircaman maxval szerkesztő: Vannak fiatalkori emlékeim a 80-as évek végéről. Abban az időszakban még az volt a divat, hogy a "dolgokról" ideológiai alapon mondott ítéletet a hatalom, hogy az jó vagy rossz. A hatalomhoz hű emberek ezt mérlegelés nélkül elfogadták. Ami a Szovjetunióból jött, az minden nagyon jó volt, a döglődő nyugaton viszont minden rossz. Aki másképp gondolta, azt feljelentették.
Most visszajutottunk oda, hogy 2016-ban Te nem az egyes ügyeket véleményezed, hanem ideológia alapján előítéletesen döntesz. Így eshet meg, hogy számodra a kormányoldalon MINDEN JÓ, a másik oldalon MINDEN ROSSZ. Biztos hallottad már, mert közhely: a világ nem fekete-fehér. Ideológia alapján, vakbuzgó elvhűséggel védeni a védhetetlent (Rogánt, Mészárost, Habonyt, stb..) csak azért mert a Te csapatodban játszanak, határtalan lojalizmust (van rá csúnyább szó is) takar. Számomra ez legalább olyan furcsa, mint a Brezsnyev temetésén szomorú arccal síró magyar emberek látványa volt anno.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 16:53:55

@ednet2023:

"Vannak fiatalkori emlékeim a 80-as évek végéről. Abban az időszakban még az volt a divat, hogy a "dolgokról" ideológiai alapon mondott ítéletet a hatalom, hogy az jó vagy rossz."

Minden hatalom ezt teszi, sőt minden ember is.

"A hatalomhoz hű emberek ezt mérlegelés nélkül elfogadták. Ami a Szovjetunióból jött, az minden nagyon jó volt, a döglődő nyugaton viszont minden rossz. Aki másképp gondolta, azt feljelentették."

Ilyen Mo-on sosem volt. Ugye csecsemő voltál a 80-as évek végén?

"Most visszajutottunk oda, hogy 2016-ban Te nem az egyes ügyeket véleményezed, hanem ideológia alapján előítéletesen döntesz."

Igen, az én saját ideológiám alapján. Ahogy te is teszed, s mindenki más.

"Így eshet meg, hogy számodra a kormányoldalon MINDEN JÓ, a másik oldalon MINDEN ROSSZ."

Téves. Tudok egy rakás rossz dolgot mondani a kormányról és rakás jót a ballibekről. Viszont itt az összesítés számít.

"Biztos hallottad már, mert közhely: a világ nem fekete-fehér."

Még sosem halottam, mint jelent ez?

"Ideológia alapján, vakbuzgó elvhűséggel védeni a védhetetlent"

Még sosem tettem ilyet. Sosem védek embereket, csak ügyeket.

"csak azért mert a Te csapatodban játszanak"

Nincs csapatom.

"Számomra ez legalább olyan furcsa, mint a Brezsnyev temetésén szomorú arccal síró magyar emberek látványa volt anno."

Most már biztos, hogy csecsemő volt akkor... én akkor - 1982-ben - 15 éves voltam, s tökéletesen emlékszem. Ráadásul kapaszkodj meg: szovjet iskolába jártam, s még ott se igen volt síró ember...

Buchhalter 2016.09.21. 16:55:41

@high up!: a kurva anyád az a a náci!!!Éltem Németországban veled ellentétben!Budapesten élek és láttam tavaly a Keleti pályaudvari tobzódásukat szar paraszt!Ha nem vennéd észre geci huszár Amerika kavarja a szart ezerrel.Ők rángatják Merkel mutit ahogy akarják.D e azért még okoskodjál!Szívesen megvernélek ,mert kurvára megérdemled te muszlim seggnyaló.Gondolom sariját akarsz mert azon élvezkednél.hogy égetnének meg embereket elevenen koholt vádak alapján ,igaz, turbán pöcs!?

Buchhalter 2016.09.21. 17:03:47

@Ballib cenzúrázók réme 18: szerintem van infláció ,ezt okosan el lehet torzítani és tele lehet tömni az emberek fejét dezinformációkkal.Egyes termékek és szolgáltatások ára elég rendesen elszaladt.Pont azok a termékek amik általában nincsenek benne a fogyasztói kosárban súlyozottan. A munkanélküli adatok megint torzítva vannak.Áruld már el nekem miért veszi bele a mostani kormány a külföldön dolgozókat?Mert trillió összegben hazautalnak ? Te is tudod ,hogy ez egy ordas nagy hazugság! A többség ott költi el : lakbér ,kaja ruha ,kocsi stb.Az adójuk meg a befogadó ország kasszáját gyarapítja. A közmunkásokat meg sok helyen látom,hogy felügyelet nélkül üldögélnek vagy tessék -lássék sepregetnek.Hosszabb távon ez sem megoldás.A hozzá adott értékük a GDP-hez nulla!Oktatás és a vállalkozások szerephez juttatása!Adóreform!Ezekben lenne valami.

GNDL 2016.09.21. 17:22:33

@Buchhalter: „a kurva anyád az a a náci”

Buchhalter 2016.09.21. 15:11:57
„Már nagyon várom,hogy valakik berágnak és ezek közé a migráns söpredékek közé behajigál pár kézigránátot. ”

Tényleg nem vagy náci... gondolom a fideszes polgári és mérsékelt, mélykeresztény értékeid bugyogtak a felszínre a kézigránátozással... :D

„azon élvezkednél.hogy égetnének meg embereket elevenen koholt vádak alapján”

Nem tudom, a kézigránátozás miben tér el ettől?

2016.09.21. 17:29:23

@bircaman maxval szerkesztő:
1. Muszlim =/= iszlamista. Muszlim =/= terrorista. Kivéve persze azoknak a fejében akik folyamatos rettegésben vannak köszönhetően a kormány propagandájának. Illetve azok a propagandisták (a.k.a. agitátorok) fejében, akik vannak olyan agyalágyultak, hogy maguk is elhiszik amit terjeszteniük kell.
2. Szerintem keresve se találsz nemhogy pár százezer, de még pár száz olyan menekültet sem, aki önszántából Magyarországon akar élni.
3. Egy normális kormánynak képesnek kell lennie párhuzamosan kezelni a dolgokat. Ezért vannak minisztériumok. Egy normális kormányban nem a miniszterelnök mikromenedzsel mindent.

Lucifer Morningstar 2016.09.21. 17:32:52

Mulattató olvasni a birkaagy és a többi agyhalott orbán és putyinimádó kommer őrjöngését.

Magyarország ebben speciel jobban teljesít, nincs még egy olyan nép a világon, ahol buta, selejtes agyú nácik egy tolvaj komcsi migráns cigánygyerek seggét nyalják.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.21. 17:34:50

@Buchhalter:

Ezeknek minden jó, ami a magyaroknak szar.

Ha megfigyeled egy darab érv nem sok, annyit se mondfott senki, hogy miért lenne bárkinek is jó, ha befogadnánk a muszlim migránsokat.

Azaz mindenki, még a ballibek is pontosan tudják, hogy csak a gond lenne velük.
Kurva sok pénzt vinne el az integrációjuk, és iszonyatos társadalmi problémákat okoznának, ahol tömegesen beköltöznének.

Mérhető hasznuk nincs. Nem mérhető se. Semmilyen hasznuk nincs.

Az egyetlen haszna Sorosnak és fizetett slepjének, civil brigádjának lenne, akik az ország eladósodását, káoszba taszítását tűzték ki maguk elé célul.
A nemzeti identitástudat csökkentését, és az ország standard baloldali kormányának megválasztását a bevándorlók segedelmével.

És ekkor szinte ingyen felvásárolhatnak mindent az ország kirablói, amire szemet vetnek, amit az Elkúrók még meghagytak a privatizálás alatt.

Ez az egyetlen haszon.
GNDL és a többiek, akik nyalják a migráns seggeket, nekik dolgoznak.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.21. 17:36:16

@randomnotexists:

Csak hogy tudd kiket akarsz a magyarok nyakába erőszakolni:

carm.org/islamic-muslim-statistics-on-violence-rape-terror-sharia-isis-welfare

Saudi Arabia, 92% of Saudis say ISIS conforms to Islamic Law,

America, 38% of American Muslims says ISIS beliefs are correct,

Britain, about 1/2 of Muslims support ISIS,
----------------

51% of U.S. Muslims want choice of Sharia,

300,000 U.S. Muslims want to impose Sharia worldwide,

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.21. 17:37:03

@randomnotexists:

És itt pedig a vallásuk szentkönyve a korán emlékezik meg rólad, rólam, azaz a kafírokról, hitetlenekről:

www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201508/kafirok_gyaurok_ellensegek

Mit mond a saria a a kafírokról? Két idevonatkozó idézet: „A kafírokkal szemben hajthatatlannak kell lenni, keményen kell fellépni ellenük, utálni kell őket, amíg el nem fogadják a Legmagasztosabb Allah által kirótt sorsot, mivel ez Allah rendeltetése.”

Az Allahért való gyűlöletet és Allahért való szeretetet Al Walaa wal Baraa-nak hívják, mely az iszlám etika és a saria alapelve. Egy muszlimnak gyűlölnie kell, amit Allah gyűlöl, és szeretnie, amit Allah szeret. Allah gyűlöli a kafírokat, következésképp a muzulmánok is ugyanígy tesznek.

„Allah és követői gyűlölik azokat [a kafírokat], akik bármiféle felhatalmazás nélkül vitáznak Allah jelei felől [a Korán verseiről]. Így pecsételi le Allah az arrogáns, lenéző szíveket.” [Korán 40:35]

A kafírokat ezért ki lehet gúnyolni: „Azon a napon [ítélet napján] a hívők ki fogják gúnyolni a kafírokat, miközben nászágyukon ülnek, és nézik őket. Vajon megkapták-e a kafírok a fizetségüket azért, amit cselekedtek?” [Korán 83:34] A kafírokat le is lehet fejezni: „Ha a csatamezőn találkoztok a kafírokkal, vágjátok le a fejüket, míg fölényesen le nem győztétek őket, majd fogjátok a rabokat, és szorosan kötözzétek meg őket.” [Korán 47:4]

A kafírok ellen szabad összeesküvést szőni: „Összeesküdnek ellened és cselszövést terveznek ellened [Mohamed ellen], ám én is összeesküdök ellenük, és cselszövést tervezek ellenük. Ezért viselkedj higgadtan a kafírokkal, és hagyd őket békén egy ideig.” [Korán 86:15]

A kafírokban szabad félelmet kelteni: „Ekkor a te Urad az Ő angyalaihoz szólt és ezt mondta: Veletek leszek. Adjatok erőt a hívőknek. Én pedig rettegést fogok kelteni a kafírok szívében, le fogom vágni a fejüket, és az ujjuk hegyét is.” [Korán 8:12]

Egy muzulmán számára egy kafír nem lehet barát: „A hívők ne barátkozzanak kafírokkal más hívők helyett! Akik mégis ezt teszik, elveszítik Allah védelmét, egyedül maradnak önnönmaguk védőiként. Allah figyelmeztet benneteket, hogy féljétek őt, hisz mindenki hozzá fog majd visszatérni.” [Korán 3:28]

A kafírok gonoszak: „És mondd: Ó, Uram, nálad keresek menedéket a gonoszok (kafírok) sugalmazásai elől. És nálad keresek menedéket, Uram, az ő jelenlétük elől.” [Korán 23:97]

A kafírok végül átkozottak is: „Meg lesznek átkozva, és ahol rájuk lelnek, ott megfogják és megölik őket. Allah ugyanezt tette azokkal is, akik előttük jöttek. És nem fogtok változást találni Allah megszokott eljárásaiban.” [Korán 33:61]

-----

Lucifer Morningstar 2016.09.21. 17:38:25

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Magyar seggbe magyar nyelvet. A tiédet orbán tárt farpofával várja esténként.

Ugyan csak félig stimmel, hiszen egy román migráns cigánygyereket lefetyelsz, de neked jó, és ez a lényeg.

ednet2023 2016.09.21. 17:40:01

@bircaman maxval szerkesztő: Azt hittem lezárult a párbeszédünk, de ha már tételesen cáfoltad minden mondatomat, mégis csak válaszolnom kell.
Azért majdnem egykorúak vagyunk.
Én szüleimtől hallottam Rákosiról, éltem Kádár alatt, tapasztaltam a Brezsnyev kultuszt. A vezető réteg ezekben a korokban mérlegelés nélkül kiszolgálta a pártot és a Szovjetuniót. Miért írod azt, hogy: "Ilyen Mo-on sosem volt."?
Ezekben a korszakokban ideológiai alapján döntöttek dolgokról és nem a társadalmi hasznosságukat figyelték. (Az autóparkunk miért állt Skodákból, Trabantokból, Zsigulikból? KGST - ismerős?)
Nálad is az ideológia áll az első helyen, ezért elhallgatod a kormány hibáit, ellenben kiemeled a szerinted jó döntéseket. (Soha nem olvastam Tőled kormánykritikus kommentet, pedig elég sokat írsz.)
Ebben látok hasonlóságot a példaként említett régi és a mostani élethelyzetben.
Szerintem csupán ideológia alapján döntéseket hozni nem jó. Szerinted meg igen. És meg is hozod: pl. számodra ismeretleneket "hülye libsi"-nek minősítesz. (Tudom, sajnos Te is megkapod a jelzőket a másik oldalról.)
Nem fogjuk egymást meggyőzni.
További jó kommentelést.

Nzoltan 2016.09.21. 17:42:04

@Lucifer Morningstar: Mivel a nyugati politikusoknak semmilyen megoldásuk nincs, előbb-utóbb szét fog esni az eu. Kérdés, hogy 5 vagy 10 éven belül? Az etnikai változások annyi érdekellentétet hoznak felszínre, hogy örülhetünk ha fegyverek nélkül megússzuk a következő evtizedeket.

2016.09.21. 17:42:33

Bencsik úr kényelmesen elfeledkezik arról az apróságról, hogy a menekültek miután észlelték a kerítést, vettetek kb. három pillantást a térképre, és elindultak Horvátország felé.

Annyira szánalmas és nevetséges, ahogy Európa, sőt az egész kereszténység megmentőinek képzelik magukat a xenofób kormány és a körülöttük legyeskedő szalon-nácik. Képtelenek leszakadni az apokaliptikus víziójukról.

Mondjuk nem tudom hogyan illesztik bele a mitológiába azt a tényt, hogy a muszlim törökök azok, akik nem engedik már tovább a menekülteket.

bobbafet 2016.09.21. 17:59:21

@high up!: Nem kell aggodni, folytatva lesz. :(

Moin Moin 2016.09.21. 18:09:29

A szerző, Bencsik, jó rendszerszolgaként, szokásához híven persze hazudik:

1.) A magyar határkerítés nem csökkentette a Nyugat-Európa felé haladó menekültek számát - csupán elterelte őket Horvátország-Szlovénia-Ausztria felé.

2.) Az EU határaihoz Törökország felől érkező menekültek számának drasztikus csökkenése természetesen nem a magyar kerítés "érdeme", hanem az EU-török megállapodásé.

3.) A 2015. szilveszteri kölni (és számos egyéb városban párhuzamosan és tökéletesen azonos módszerrel, szervezetten) történt "zavargások" nem a 2015-ben Németországba érkezett menekültek számlájára írandók: a német hatóságok vizsgálatai egyértelműen bizonyították, hogy az elkövetők évek óta Franciaországban és Belgiumban élő, az ottani arab szervezett alvilághoz tartozó egyének voltak, akik a német szélsőjobboldallal együttműködve és az orosz titkosszolgálat szervezésében követték el a zaklatásokat - kifejezetten azzal az (orosz, ill. német szélsőjobbos) stratégiai célzattal, hogy destabilizálják a német társadalmat és az EU-t. Így ezt az esete felhozni a magyar kerítés "hasznosságát" "bizonyítandó" nemcsak nevetséges, de egy eu-s állampolgártól gusztustalan is!

4.) A helyi önkormányzatokban való "többségbe kerülés" nevetséges, hiszen ehhez előbb helyi választójogra kell a menekülteknek szert tenniük, amihez nem elegendő a menekültstátusz. (Hogy mi kell ehhez, azt most ne nyissuk ki!) Aztán, ha még mg is lennének az említett helyi önkormányzati választójogok, akkor is demográfiai képtelenség az, hogy egy adott önkormányzatban "többségbe kerülnének" a menekülte. (Ezt sem a születésszám nem támasztja alá néhány évszázados kifutásban, de a menekültszállásokon tartózkodó menekültek sem számítanak helyi lakosoknak...)

...Minek folytassam? Egyrészt a szerző minden állítása könnyedén cáfolható, másrészt a mandineres "törzsközönséget" sosem érdeklik a tények, csak a saját elvakultságukat járnak ide kiélni...:-) Ez a közönség ui. szinte kizárólag orosz propagandaoldalakat fogyaszt szellemi táplálékként és információs forrásként...:-)

Nzoltan 2016.09.21. 18:11:02

@randomnotexists: "Mondjuk nem tudom hogyan illesztik bele a mitológiába azt a tényt, hogy a muszlim törökök azok, akik nem engedik már tovább a menekülteket"

Tegyük hozzá, jó pénzért.

2016.09.21. 18:11:11

@Ballib cenzúrázók réme 18: Még mindig ezt az ezerszer cáfolt statisztikát lobogtatod?

Nzoltan 2016.09.21. 18:15:54

@Moin Moin: "1.) A magyar határkerítés nem csökkentette a Nyugat-Európa felé haladó menekültek számát - csupán elterelte őket Horvátország-Szlovénia-Ausztria felé."

Hát, mivel a horvát, szlovák és osztrák határt nem dolgunk védeni, emiatt nem érheti szó a ház elejét. Szerintem mi megtettük a dolgunkat.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.21. 18:20:08

@ednet2023:

"tapasztaltam a Brezsnyev kultuszt"

Hol?

"A vezető réteg ezekben a korokban mérlegelés nélkül kiszolgálta a pártot és a Szovjetuniót."

Mert Mo. szovjet csatlósállam volt, ugye tudod ezt? Nem lehettél vezető a hivatalos eszme követése nélkül. Legalább látszatra követni kellett.

"Ezekben a korszakokban ideológiai alapján döntöttek dolgokról és nem a társadalmi hasznosságukat figyelték."

Ahogy most is. S ahogy mindig mindenhol.

"Az autóparkunk miért állt Skodákból, Trabantokból, Zsigulikból? KGST - ismerős?"

Mert arra volt pénz.

"Nálad is az ideológia áll az első helyen"

Mint ahogy minden gondolkodó embernél.

"elhallgatod a kormány hibáit, ellenben kiemeled a szerinted jó döntéseket"

Ami termászetes, hiszen a Fidesz és a ballibek közül tartom a Fidesz a kisebbik rossz. Miért támogassam a nagyobb rosszat.

"Soha nem olvastam Tőled kormánykritikus kommentet"

Pedig ez is megesik,

"számodra ismeretleneket "hülye libsi"-nek minősítesz"

Ilyet még sose mondtam, sőt a "libsi" szót sosem használtam még. Valakivel összekeversz.

2016.09.21. 18:21:21

@Ballib cenzúrázók réme 18: Látom tanulmányozod az iszlamofób propagandát serényen. Jó lenne, ha legalább egy kevés energiát fektetnél a mérvadó kortárs muszlim vallástudósok véleményének elolvasására is. Meglepődnél.

2016.09.21. 18:23:28

@Nzoltan: Akármennyiért, attól még a magyar kerítés Európára gyakorolt (minimális) hatása nem változik.

morph on deer 2016.09.21. 18:34:52

Ha nem épül kerítés, akkor lassacskán még az is elképzelhető lett volna, hogy magyart és magyart nem választ szét határ, sorompó, szögesdrót, Trianon után először!

De semmi ok az aggodalomra, egy 'Orbán' nevű fő-sperma elintézte, hogy ez ne legyen így..!
Köszönjük (Emese) Viktor!

Neo07 2016.09.21. 18:41:22

Jó cikk.

Hozzátenném, hogy valószínűleg a fél osztrák–magyar határon állnának ma már a szárnyaskapuk kerítéssel, útlevél-ellenőrzéssel, miközben a mi köztereinken is megestek volna a szomorú erőszakolásos és egyéb esetek...

Olvasom a kommenteket, hát valami elképesztő, hogy a ballib (én jobban szeretem a szélsőlib, szélsőliberális kifejezést, mert ezeknek semmi közük a valódi baloldalhoz, habár annak definiálják magukat), szóval a szélsőséges ballib hozzászólások milyen eszetlen, sistergős gyűlölettel vannak tele...

Én már nem is akarok vitatkozni velük, van jobb dolgom is, ahogy írta valaki szellemesen, egy oroszlánt is előbb tanítunk meg beszélni, minthogy ezekkel közös nevezőre jussunk.

Ez egy nemzeti kérdés, itt most tökéletesen irreleváns, hogy a Fidesz most lop-e vagy sem (egyébként a szélsőlib oldal is lopott, méghozzá sokkal többet, ráadásul majdnem szétverték az országot – nem csoda, hogy a köpönyegváltás egyáltalán nem volt sikersztori az országnak), itt most a Magyarország, benne unokáink jövője a tét.

Ha az ellenzék most kiállt volna a kormányzópárt mellett, vagy azt mondták volna, hogy mindenki lelkiismeretére bízzák a dolgot, akkor ennek az ellenzéknek lehetett volna egy kis esélye arra, hogy '18-ban fideszes kétharmad hiányában komoly ellenzék lehessen. Így viszont borítékolni lehet, hogy két év múlva ismét kétharmadot fog kapni a Fidesz-KDNP.

Rendben van, nem minden migráns fanatikus muzulmán, lehetséges, hogy gyermekeik majd ismervén az ország (Németország) nyelvét, piacképes munkaerő lesz. De addig nagyon sok idő fog eltelni, és az integrációjuk, pláne ekkora tömegben, nagyon lassú, vagy akár lehetetlen is lesz, mivel a vallásuk olyan, hogy ezt meggátolhatja. Ugye tudjuk, hogy mi hitetlen gyaurok vagyunk, és mint olyanok, lekaszabolhatók. Ilyen biztonsági és vallási háttér mellett egyszerűen hihetetlen, hogy a migránsok mindenféle biztonsági ellenőrzés és papírok nélkül masírozhatnak át fél Európán... Akkor minek vannak a külső határok? Akkor kijelenthetnénk, hogy a schengeni térség Szíriáig húzódik. Akkor az oroszok, fehéroroszok, ukránok miért nem léphetnek be egy sima személyivel Európába? (költői kérdés)

Ezek a hibbant libbantak a migránsok behívásával felelősek a fulladásos balesetekért, a csempészmaffia felvirágoztatásáért, a közrend aláásáséért és még folytathatnám. Nem az a megoldás, hogy további tízezrek fulladjanak a tengerbe és a maffia erősödjön, hanem az, hogy – akár fegyveresen is – véget kell vetni a háborúnak (erre mit tett az USA? "véletlenül" a szír kormánykatonákat lőtte az ISIS helyett), és ott, helyben kell nekik segíteni az újjáépítésben.

De nem ez történik, az új birodalom félhülye vezetői teljesen tönkre fogják tenni a Nyugatot.
Az EU szét fog esni, ez már nyilvánvaló. Ennyi nemzetet, ennyi nemzeti érdeket egyszerűen képtelenség – és nem is kell – egybefogni, ezért ezek az érdekek (és gazdasági különbségek) ezt szét fogják robbantani. A történelemben eddig minden birodalom szétesett. Ebben a helyzetben Mo. jobb, ha nem áll be az elmebeteg öngyilkos politika mögé, hanem különutas megoldással próbál ebből kifarolni – mint ahogy jelenleg is teszi a "fasiszta" kerítéssel.

Jakab.gipsz 2016.09.21. 18:43:09

@high up!: TE magad vagy az "átlaghülyemagyar", pontosan úgy beszélsz mint akinek takony van az agya helyén. Ha van érdemi mondani valód beszélj vagy írj érthetően magyarul, de szidalmazni senki sem szidalmazhatsz, hova tűnt az a sokat emlegetett tolerancia.

jandera 2016.09.21. 18:44:11

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Egy kereszténynek gyűlölnie kell, amit isten gyűlöl, és szeretnie, amit isten szeret. isten gyűlöli az ateistákat, következésképp a keresztények is ugyanígy tesznek.

Muzsikok közt 2016.09.21. 18:51:30

A kerítés bevált.

Az is bevált hogy a törökök lövik a migráncsokat.

Az, hogy az olaszok még mindig európába hajózzák be őket ahelyett hogy beborítanák mindet a vízbe még a líbiai partok előtt, az ő balfaszságuk (a frontex ugyanezt csinálja). Aztán utána meg sírnak hogy sok a migráns és kennék szét európában mindenhova...LoL

Muzsikok közt 2016.09.21. 18:53:39

@morph on deer: szar ember vagy, és még szarabb magyar. mint minden szélsőliberális

Jakab.gipsz 2016.09.21. 18:53:45

@Moin Moin: Történelmi tény az erőszakos iszlám invázió, miféle kultúra az amit kardal, csellel, hazugságokkal terjesztenek. Szíria, Törökország, keresztény országok voltak, aztán lépésről-lépésre iszlamizálódtak. Voltak már Magyarország területén feketére festett keresztény házak, megbocsájtani tudni kell, de felejteni tilos. Te pedig máshol oszd az észt, mondjuk Ábrahám fiainak, ha ott béke lesz beszélhetünk másképpen.

Muzsikok közt 2016.09.21. 18:56:23

@Moin Moin: '1.) A magyar határkerítés nem csökkentette a Nyugat-Európa felé haladó menekültek számát - csupán elterelte őket Horvátország-Szlovénia-Ausztria felé.'

Geci orbán nem védte meg a müvelteurópát brühühü. Te hülye vagy?

Moin Moin 2016.09.21. 18:56:41

@Nzoltan: Az egész poszt arról szól, hogy "a magyar kerítés védte meg az EU-t (és különösen Németországot), így igenis, releváns ellenérv, amit írtam (hogy t. i. a magyar kerítés NEM CSÖKKENTETTE a migrációs nyomást)...

Ha érdekelnek a menekült- és terrorválság részletei is, akkor:

progressziv.blog.hu/2016/02/25/a_migransugy_anyagi-mennyisegi_nezopontbol
és:
progressziv.blog.hu/2016/03/24/terrortereles - ez utóbbi arról szól, hogy védelemszakmai szempontból mennyire inadekvátak a magyar kormány terrorveszélyre hivatkozva hozott intézkedései - és hogy mi is ezen intézkedések valódi célja.

Muzsikok közt 2016.09.21. 18:57:18

@Jakab.gipsz: Ő is egy büdös bibsi úgyhogy keresztényeket próbál hülyíteni.

Muzsikok közt 2016.09.21. 18:58:21

@Moin Moin: Nem szégyelled magadd te zsidó?

christophe 2016.09.21. 19:01:00

@bircaman maxval szerkesztő: Gratulàlok az eloléptetèsedhez!megérdemeltem vezeted a nemzeti agitprop minisztèriumot.

Muzsikok közt 2016.09.21. 19:03:23

@christophe: Vicces.

A magyarok 90%-a orbánt tartja a kisebbik rossznak a kommunista zsidóitokat meg a nagyobbik rossznak.

Bár ezt minden egyes választás visszaigazolja 10 éve, és legközelebb októberben szenvedtek óriási vereséget, nem vagytok képesek és nem is akartok sem integrálódni, sem asszimilálódni.

ahogy semmilyen más migráncs se

christophe 2016.09.21. 19:04:33

@Jakab.gipsz: Torokorszàg keresztèny?Beszarok,Egri csillagokat olvastad?Jàrtàll egyàltalàn àltalànos iskolàba?Vagy toribol,irodalombol fel voltàl mentve?

Buchhalter 2016.09.21. 19:07:27

@GNDL: És ez miért nácizmus muzulmán segglyuknyalóka?Fogalmazd már meg te beteges sepredék állatka.Nizzában halomra lőtték az idióta muzulmán barátaid a francia fiatalokat!Ki is akkor a náci?Gondolkodjál ,mielőtt mélyről jövő böffeneteket pingálsz ide!Az első akit felrúgnak ezek az áll migráncsok az olyanok lesznek mint te puha pöcs, aki még a családját sem tudná megvédeni annyira beszari Jóska vagy! A többség európai nem kérte ,hogy ide jöjjenek! Vannak gazdag muszlim országok : Szaúd -Arábia , Katar, Kuvait .Mért nem oda is mennek?Furcsa nem, de ezt se akarod érteni.Érdekes ,a zsidókkal nincs semmi bajom ,számodra mégis náci vagyok,te primitív agyatlan!

Bell & Sebastian 2016.09.21. 19:09:01

@Muzsikok közt: És nagyon sok, jó szándékú önkéntes is jár migráncsot pecázni a Földközire, magánjachtokkal.

Szerintem a Fidesz vezérkara is ezt teszi szabadidejében, azzal a sanda szándékkal, hogy a jövő gázszerelőinek legyen munkája.

christophe 2016.09.21. 19:09:32

@Muzsikok közt: Dràga muzsikus Engem az se zavar,ha kilèptek az EU-bol és Magyarorszàgbol Orbània lesz.Ha jol viselkedsz kuldok majd csomagban,kàvèt meg mosoport,csak a nemzeti vàmhivatal el ne kobozza!

Chris Lamb 2016.09.21. 19:12:07

@Neo07: Ahogy közeledik a kvóta népszavazás úgy szaporodnak a migri simogató posztok amelynek némelyike a színvonalt tekintve már a valóságshow-kat is alulmúlja ami már igazán tragédia. (számukra) És ahogy szaporodnak az ilyen posztok úgy jönnek hozzájuk a kommentek akik istenítik a posztokat és akik ellen véleményt írnak azt egész vulgáris hangnemben torkolják le. De ámokfutásuk során nem gondolnak arra hogy a jelenlegi hatalmat betonozzák be hosszú időre. Ugyanis az átlag normális baloldali ember azt gondolja: 1/a verzió. -Nézzük csak. A pártjaim megbolondultak mert mindenféle vadembereket akarnak az EU segítségével a nyakamra hozni. Igaz hogy az Orbánék szétlopják az országot,de legalább nemzetiek. Inkább otthon maradok. 1/b, Szavazok(zak) a Munkáspártra.?

Muzsikok közt 2016.09.21. 19:15:55

@Bell & Sebastian: Én azt hallottam hogy a magánjachtosok legázolni mennek a négereket a tengerre.

Nem tudom lehet hogy Mészáros is oda ment a 300 milliárdos csodayachtján amit a zöld dossziéban rejteget a maszop.

GNDL 2016.09.21. 19:17:14

@Buchhalter: Szüleid most büszkék lehetnek rád... választékos modor, remek helyesírási- és fogalmazási készség, kulturált vitakészség, lehengerlő-, tényszerű érvek, tájékozottság... jól hasznosult minden pénz amit a taníttatásodra költöttek. :) Az az igen kevés...

Buchhalter 2016.09.21. 19:17:14

@Moin Moin: te köcsög ,valami muzulmán jogvédő szarzsák vagy?Akkora hazugságokat írsz,hogy Merkel szerintem rögtön felvenne.Vagy Obama kis szopósa vagy ,hm?Hazaáruló kurva anyját az olyanak mit te aki védi a robbantgató,nemi erőszakoló ,muzulmán barmokat!Nizzában is mi volt szerinted? arabnak öltözött szélsőséges franciák?Barmok barma vagy ,de sebaj.Ami Orbán az csak szar lehet.Ne is érdekeljen ,hogy már a sógorok is kerítést akarnak építeni.Meg a Német kormány éppen 42 ezer afgánt akar hazarepíteni.Oh miért is?A legtöbb milyen hihetetlen de férfi!20-35 év között.Mind muzulmán!A 98% nem beszél mást csak pastut!Több mint a fele a saját anyanyelvén se tud írni-olvasni!Mit akar kezdeni veled a fajtád Nyugat-Európában ahol már a legtöbb gyárban robotgépek dolgoznak!?Szolgáltató szektor,SSC?Persze,ott alapból középfokon angolul kell kommunikálni amire mint kiderült az indiai melósok se képesek.Papíron beszélnek angolul a valóságban...De te ezt se akarod érteni.

Muzsikok közt 2016.09.21. 19:17:22

@christophe: miért lénénk ki?

mi magyarok 2018ban is a kiseebbik rosszra szavazunk

vagyis nem rátok, hanem orbánra

brühühühü

christophe 2016.09.21. 19:17:27

@konrada: mesèlj, ott èlek Te mit tapasztaltàl?

we dont want arabs here..So what 2016.09.21. 19:21:45

@Roan: ajánlom neked London-Stratford környékét, Luton, Birmingham és még sorolhatnám hány város van ahol Te kis barátom, nem fogsz mászkálni a fehér arcoddal, nyugodtan túl sokáig.

Muzsikok közt 2016.09.21. 19:23:28

@Bell & Sebastian: A szélliber oldal tönkre akarja vágni európát, mert a fehér emberek utálják a zsidókat.

Behoz(na) évi 1 millió szubszaharai négert színesítendő a (börtön)kultúrát, meg persze jófejségből

Ezzel csak az a baj, hogy 1000 millió afrikai néger van, és évi 80 millióval nő a számuk...

christophe 2016.09.21. 19:26:23

@Muzsikok közt:mert a viktor azt akarja,
ez az egèsz mubalhè(nèpszavazàs)erre megy ki.Nincs kotelezo,kvota,egyszeruen nincs mirol szavazni.Akarja hogy Brusszel a Syrius-rol jott foldonkivulieket telepitsen be,errol is szavazhatok vègulis csak pottom 6 milliàrdba kerul.

Muzsikok közt 2016.09.21. 19:34:45

@christophe: Szerintem a papírra nem az van írva, hanem az hogy akarunkk-e ide niggereket

morph on deer 2016.09.21. 19:37:10

@Muzsikok közt:
"szar ember vagy, és még szarabb magyar. mint minden szélsőliberális"

Akármire is gondolsz avval a "szélső" dumával (nem tudhatom, én nem focizok), ha te mondod, megtiszteltetésnek veszem!

Csak hogy tudd, én akkor sem veszem be a fősperma dumáját, ha a maradék hétmilliókilencsszázkilencezer Felcsút legjavát isteníti, tudod?

Én akkor is a szabad és nyitott Magyarország pártján állok, ha az agyatlan csürhe - mint te, például - ketrecben akar élni és köpködni akar mindenki másra, aki esetleg mégsem az orbáni rokonságból származik!

Én szabad magyar ember vagyok, picim, nem orbánhitű cseléd, mint te, szóval nyugodj meg, nem fogunk találkozni egymással a "Fideszes seggnyalók jobbra" sorban...

További kellemes szájhabzást kívánok, szertettel..!

Muzsikok közt 2016.09.21. 19:37:54

@christophe: 6 milliárd az jó sok

merkel 6000 milliárdot(20 mrd euró) költ 2017ben a holnapután lehetőségeire

tehát orbán spórolt neked a népszavazás+kerítéssel 5875 milliárdot

na ezért szavazok orbánra nem a maszopra

Buchhalter 2016.09.21. 19:38:45

@GNDL: menj a picsába ! Ne játszd már nekem itt a sértődött értelmiségi senkiházit!A szüleimet meg hagyd ki ebből ! Valószínűleg értelmesebbek nálad meg ahonnan kipottyantál, annál is! Zsigerből nácizól, de a pöffedt orrodtól nem látod,hogy egy invázió közepén dagonyázol A választékos fogalmazást meg baszhatod az Afrikából és Ázsiából jövő sáskáknál.Ők enni .inni baszni akarnak,de álmodozál az integrációról.Van elég roma és lecsúszott fehér akiknél elkezdhetnéd "tanár úr"!

2016.09.21. 19:44:07

Az ugye tiszta, hogy nem ez a kerítés állította meg a menekülteket, hanem a törökök.
A kerítés megépülte után is bőven jöttek még, szlovénián és horvátországon keresztül, csak gyorsan áthajigálta őket a magyar kormányzat ausztriába. Ahogy előtte is tehette volna, csak menekültek nélkül nem lehet hergelni a népet, ezért két-három hónapig feltartották őket, hogy elegen legyenek ahhoz, hogy mutogatni lehessen őket a tv-ben.

Persze az idiótáknak nem a valóság és az igazság kell, hanem a gyűlölködés, mert addig sem a saját elcseszett életükkel foglalkoznak és kibaszott jól jön nekik a bűnbak, amivel minden "szenvedésük" megmagyarázható. Lásd még: náci németország.

Moin Moin 2016.09.21. 19:44:17

@Jakab.gipsz: Ami a történelmi tényeket illeti: „az iszlám” [valójában az Oszmán Birodalom, amely kifejezetten nem vallási, hanem birodalom-fenntartó gazdasági okokból törekedett újabb és újabb hódításokra) legutóbb a 16. században ért el területi növekedést. Egyébként akár a korai iszlám hódítások, akár a Török Birodalom későbbi hódításai alapvetően nem is Európa, hanem Ázsia és Afrika irányában történtek. Semmiféle történelmi kontextus, forrás és tény nem igazolja azt, hgy „az iszlám” épp kifejezetten Európát akarta-akarja meghódítani. …Arról már talán nem is kell írnom neked, hogy a Török Birodalom legnagyobb részben éppen már iszlám vallású lakossággal bíró területeket hódított meg: Észak-Afrikát, a Közel-Keletet és Perzsia egyes területeit, stb. Ehhez a területhez és az ott élő lakosság összlétszámához képest marginálisak voltak az európai oszmán hódítások.

Ennek oka pedig nem más, mint hogy az iszlám (mint minden hódító erő) csak ott és arrafelé képes nagyobb eredményeket elérni, ahol nálánál szervezetlenebb és/vagy alacsonyabb technológiai és/vagy stratégiai szintet jelentő államalakulatok, népek élnek. Ez így van a kőkortól… Mármost, akár a 16-17. századi Európa, akár a mai lényegében mindezen szempontokból (vagy a 16. században e szempontok többségéből) nézvést felette állt „az iszlámnak” (azaz, aktuálisan: az Oszmán Birodalomnak), így ez utóbbi csak az akkor épp (legfőképpen belső okok következtében) meggyengült és dezintegrálódott Magyar Királysággal szemben ért el tartósabb eredményt. (A korai közel-keleti iszlám hódítások is éppen a korabeli Bizánci Birodalom belső okokra visszavezethető meggyengülése és dezintegrálódása – valamint a korrupt politikai vezetés – következtében váltak lehetségesekké.)

Hogy mennyire nem „vallási” okai voltak az oszmán hódításnak, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Török Birodalom semmilyen formában sem törekedet a meghódoltatott lakosság iszlamizálására. Továbbá arra sem törekedett, hogy kiirtsa a nem iszlám vallású lakosságot.

Magyarország területén nem festették feketére a keresztények házait – nem is értem, honnan veszed ezt a hülyeséget?:-) Semmiféle építészettörténeti bizonyíték nem utal arra, hogy a 16-17. században a török hódoltság területén a magyarok házai feketék lettek volna.

…Ami pedig „Ábrahám fiait” illeti, nem ártana tudnod, hogy „ábrahámitáknak” - azaz Ábrahám fiainak – (abc-sorrendben) a Bahá’í vallást, az iszlámot, a judaizmust és a kereszténységet szokás nevezni, nem csupán a zsidókat.:-) Így te magad (már ha kereszténynek tartod magadat) és az iszlám-hívek is Ábrahám fiai – a dolgaitokat így egymás közt kell elintéznetek!:-))) [Ami pedig Izrael viselt dolgait illeti, ez kb. a véleményünk:
progressziv.blog.hu/2011/06/13/allam_alom_izrael_es_poroszorszag
és
progressziv.blog.hu/2012/04/16/izrael_es_a_zsidok - szóval., nemigen lehet engem/minket kritikátlan filoszemitizmussal és/vagy Izrael-barátsággal vádolni…

ednet2023 2016.09.21. 19:50:11

@bircaman maxval szerkesztő: :)
Nem hiszed el, hogy Mo-on éreztette volna a hatását a Brezsnyev-kultusz. Talán nem is voltunk szovjet megszállás alatt?
Tényleg csak azért volt sok Skoda Magyarországon a 80-as években, mert csak arra volt pénze az embereknek?

Szerinted az értelem jele, ha egy adott helyzetben nem az ésszerűség és emberség alapján, hanem egy előre definiált ideológia alapján döntesz. Vagyis helyesled a keresztényüldözést, a vörösterrort, és a többi ideológiailag megalapozott borzalmat.

Azért én szeretném a hülyeségre azt mondani, hogy hülyeség, akkor is ha fideszes mondja, meg akkor is ha mszp-s. Persze mindenkiben erre nem lehet meg az igénye.

A mondataim soronkénti cáfolgatása jópofa, de ha már energiát raksz bele, akkor a tartalmára válaszolj, ne a szavak jelentését boncolgasd. (Értelmesnek gondollak, így nem magyarázom, hogy az utolsó bekezdésben nem a jelző szó szerinti megfogalmazása a lényeg...)

Sajnos - a többiekkel együtt - tapasztalom felőled én is az elvhű és kötelességtudó eszmetárs makacsságát, aki nem megérteni, hanem megmagyarázni szeretné az eszmét, ezért "ott hallgat el ahol kell".

Köszönöm, egyébként egy élmény volt.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.09.21. 19:58:15

Ne! Ne képzeljük el, hanem maradjunk a tényeknél! Ez a baj veletek, hogy állandóan képzelődtök és nem törődtök azzal a valósággal, ami a fejeteken kívül van. Számotokra a világ állandó hanyatlás és közelgő apokalipszis.
Európa egzaktul ugyanolyan lenne. Attól, hogy nem Magyarországon keresztül mentek, attól még mentek. A kerítés megépítése után a vándorlás mértéke változatlan maradt, csak az útvonala változott. Ezután Horvátországon és Szlovénián keresztül zajlott.
Ami a mértékben is változást hozott az az EU-török megállapodás, illetve a mediterrán országok haditengerészeteinek jobb összefogása.

"Aztán menjünk el népszavazni."
Azért elárulhatnád, hogy mégis mit remélsz tőle?
Ha a kvóták el is buknak, akkor az nem egy helyi népszavazás miatt lesz, hanem mert a franciák és a spanyolok is ellenzik. Magyarországnak 21 képviselője van, a franciáknak 74, a spanyoloknak 54.

Moin Moin 2016.09.21. 20:04:02

@Buchhalter: Ha kissé figyelmesebben olvastad volna a kommentemet, akkor tudnád, hogy az nem arról szólt, hogy szerintem jó dolog-e iszlám kötődésűek Európába települése-telepítése-engedése, hanem arról, hogy a magyar határkerítés megvédte-e Európát a menekülthullámtól, vagy akár az iszlamista terrortól.

Egyébként: ezt abban a formában és azokból a (leegfőképpen humanitárius) meggondolásokból éppen nem tartottam-tartottuk a legjobb megoldásnak, ahogy azt a merkeli vezetés keresztülvitte. Kifejezetten az volt és mai is az a véleményünk, hogy Merkel "előbb lőtt, mint célzott volna", azaz sem azt nem tisztázta, hogy a menekültekkel kapcsolatos intézkedések (azaz létbiztonságuk szavatolása, valamint annak megelőzése, hogy tömegesen radikalizálódjanak) egyáltalán nem követelte-követeli meg az EU "törzsterületére" való bebocsátásukat, sem pedig azt nem tisztázta, hogy mi is a stratégiai célja a beengedésüknek? Munkaerő-utánpótlás - és ennek érdekében integrálás, amelynek végállomása az állampolgárság? Vagy pedig csupán az életük megmentése és emberi létfeltételek biztosítása - párhuzamosan a mielőbbi hazatelepülésük elősegítésével (ami nyilvánvalóan a menekülésük okának, azaz a rendezetlen szíriai helyzetnek a megoldását jelentené...) [Ne feledd: a tömeges menekülthullámot a szíriai polgárháború váltotta ki, azt megelőzően pl. az afgán, vagy épp a Magreb-országokbeli helyzet nem okozott ilyet!]

Szóval: Merkel nem gondolta végig stratégiai szempontból, hogy "mit is akar" és mi ez az egész. Lényegében minden, 2015 tavasz végétől erre irányuló kezdeményezést, figyelmeztetést negligált - pontosabban: nem érte el az ingerküszöbét.

..De van még tovább is: egyszerűen sem az EU, sem maga a német hadsereg nincs abban az állapotban, hogy afféle helyzeteket, mint a szíriai is, hatékonyan és kellő magabiztossággal tudjon kezelni - a nyilvánvaló orosz törekvések ellenében is! Lényegében csupán 2016 elején kezdődtek meg azok a stratégiai előkészítő és elemző munkálatok, amelyek egy új katonai doktrína és egy sokkal potensebb haderő felállításához és erre támaszkodva magabiztosabb és eredményesebb külpolitikai-biztonságpolitikai pozíciók létrehozásához vezethetnek... Személyes véleményem szerit ez már a Merkel utáni kancellárra fog hárulni. (Amely kancellárt természetesen nem az AfD fogja adni..., de ezt most ne nyissuk i!)

Muzsikok közt 2016.09.21. 20:05:46

@Lord_Valdez: 'A kerítés megépítése után a vándorlás mértéke változatlan maradt, csak az útvonala változott. Ezután Horvátországon és Szlovénián keresztül zajlott.
Ami a mértékben is változást hozott az az EU-török megállapodás, illetve a mediterrán országok haditengerészeteinek jobb összefogása.'

1) hol érdekel engem a más országok baja?

2) a török megállapodást orbán már akkor sürgette amikor merkel még willkommenskulturozott ezerrel

3) az nem segít európán ha a haditengerészetek BEfelé szállítják a négereket

morph on deer 2016.09.21. 20:08:27

@Buchhalter:
"Nizzában halomra lőtték az idióta muzulmán barátaid a francia fiatalokat"

Hmmm...!
Hát te most vagy a várost tévesztetted el, vagy a halálnemet...
Esetleg: ha a mindeható - nem, nem Orbán, Allah az illető - akarja, a teherautó is elsül?

Te nagyon okos lehetsz, szivi, gondolom azért vagy orbánhitű Fideszes, nem?

Buchhalter 2016.09.21. 20:23:53

@Moin Moin: Szóval: Merkel nem gondolta végig stratégiai szempontból, hogy "mit is akar" és mi ez az egész. Lényegében minden, 2015 tavasz végétől erre irányuló kezdeményezést, figyelmeztetést negligált - pontosabban: nem érte el az ingerküszöbét. Erre a bekezdésedre annyit reagálnék,hogy elég átlátszó mennyire az amerikaiak kezében van az egész német politikai elit.Ahogy fütyülnek ,úgy táncolnak.Még!Az Afpd-t meg nem tartom annyira veszélyesnek.Igazán még nem is láttam a részükről markáns vezetőt. Merkel és bandája meg nem mert valamiért az amiknak ellent mondani.Mindegy , ez egész Európának nem lesz jó.Le a kalappal előtted : megpróbáltalak a végletekig felheccelni,de rendkívül higgadt személyiség vagy.

Buchhalter 2016.09.21. 20:28:51

@morph on deer: te most alapból hülye vagy csótány?!Mit hadoválsz össze?Nizzában lőttek és robbantgattak ? Az utóbbi a bajod vagy mi? A retkes kurva anyád te muzulmán imádó féreg az az Orbán imádó fan! Mi köze ehhez Orbánnak? Ő rendelte ide a migárnsokat meg az idióta kecskepásztor arabokat? HA ennyi telt tőled csicska húzz vissza az ágyba kurva gyorsan!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 20:42:49

@Moin Moin:

...az iszlám (mint minden hódító erő) csak ott és arrafelé képes nagyobb eredményeket elérni, ahol nálánál szervezetlenebb és/vagy alacsonyabb technológiai és/vagy stratégiai szintet jelentő államalakulatok, népek élnek. Ez így van a kőkortól…" --- írod.

Mondd csak, te teljesen hülye vagy vagy csak a kommentelőket nézed annak?

"(...)

632: Mohamed próféta (Allah dicsérete és békéje legyen vele) halála Medinában. Élete végére sikerül visszaállítania az iszlám vallást. Az Arab-félsziget törzsei ekkor már az iszlám hívei. A hívők (muszlimok) politikai közösséget is alkotnak, amelynek élén-Mohamed halála után-választott elöljáró, a kalifa (= utód) áll. Az első kalifa: Abu Bakr (632 –634).

634-644: Omar, a második kalifa alatt megindul az iszlám nagyobb arányú terjesztése. Az iszlám vallás elfogadását megkönnyíti a monofizita lakosság szembenállása a konstantinápolyi ortodox kormányzattal.

661: Muávija szíriai helytartó megalapítja az Omajjád-kalifák dinasztiáját (750-ig), és Medinából Damaszkuszba teszi át a birodalomszékhelyét. Az iszlám újraéledésének helyszíne, az Arab-félsziget rövidesen elveszti politikai jelentőségét.

661–750: A kalifátus székhelye Damaszkusz. Az Omajja-családból származó kalifák(omajjádok) uralkodása alatt Damaszkusz az iszlám kultúrabölcsője és központja lesz.

685-705: Abd al-Malik Omajjád-kalifa. Folytatódik az arab-iszlám birodalom kiterjesztése. 697-ben elfoglalják Bizánctól Karthágót, 709-ben Észak-Afrikában elérik az Atlanti-óceán partvidékét.

705–715: I. Valid kalifa. Az iszlám világ elérilegnagyobb kiterjedését (az Aral-tótól és az Industól a Pireneusokig). Az iszlám művészet kezdetei: a damaszkuszi Omajjád-mecset építése.

732: Poitiers-i csata.

756: A Damaszkuszból elűzött Omajjádok egyik oldalága Córdoba székhellyel független iszlám államot hoz létre a pireneusi-félszigeti arab területeken.

(...)"

morph on deer 2016.09.21. 20:51:37

@Buchhalter:
"HA ennyi telt tőled csicska húzz vissza az ágyba kurva gyorsan!"

Vonzó ajánlat, drágaságom, de még gondolkozom rajta.. ;)

Hogy mi köze ehhez Orbánnak?
A jelek szerint ti ugyanahhoz a spermabankhoz tartoztok, kár is tagadni!

Tényleg, nálatok mindenki idegbeteg, vagy te vagy az első a családban?

Azért kérdem, mert a helyedben megfontolnám a szaporodást - kizárólag abban az esetben, persze, ha a seggnyalástól nem támadtak eltérő ötleteid - hacsak nem a Fidesz agytröszt további bővítésén munkálkodsz..!

Inkább kapcsold fel a villanyt - nem lehet olyan drága, hála a rezsibiztosnak - mert nagyon sötét nálad a helyzet...

Miért?
Csodák igenis lehetségesek!
Szijjártóból is külügyminiszter lett, szóval ezen az alapon te még civilizált ember is lehetsz!
Úgy húsz harminc év múlva, de ahhoz érdemes lesz brlehúzni kicsit...
Emlékszrl?
Csak mondogasd "húzzunk bele!" - és sikerülni fog!

Én drukkolok!

Moin Moin 2016.09.21. 20:51:56

@Buchhalter: Ami a feltételezett USA-befolyást illeti, ez egyszerűen alaptalan. Ha belülről ismerhetnéd a német politikai és politikusi világot, akkor magad is látnád-tudnád, hogy az mennyire szuverén - ennek előnyeivel és olykor negatív következményeivel együtt.

Mármost, ami a konkrét "menekült-esetet" illeti: Merkel lényegében teljesen egyedül hozta meg a döntését 2015 nyarán. Még a saját stratégiai és biztonságpolitikai-védelempolitikai stábjával sem közölte előzetesen ezeket az elképzeléseit - mint ahogy a koalíciós partnerekkel (CSU, SPD) sem beszélt erről.

Ez korántsem az első ilyen esete volt: már 2013 novemberében is széles körű megdöbbenést okozott azzal a döntésével, hogy az új kormány alakulásakor szó szerint az utolsó estén nevezte ki védelmi miniszterré az e téren teljesen tapasztalatlan és képzetlen Ursula von de Layent: még a vezérkari főnökkel sem beszélte ezt meg előzetesen. (...Kapott is agyfaszt szegény öreg Wieker!)

De hasonló döntést hozott az ukrán konfliktus esetében is, amikor minden szakértő megdöbbenésére másodjára is hitelt adott Putyin ígéreteinek a Minszk-2 megállapodás során.

Az a baj, hogy a német politikai eliten belül (de azon kívül se) látszik olyan személy, aki képes leenne az adott helyzetben kompetens döntésekre, felmérve azt, mit is jelent Európa vitathatatlan vezető hatalmának és a világ negyedik legnagyobb GDP-termelőjének lenni: hogy ez miféle kötelezettségekkel (és: megkerülhetetlen feladatokkal) is jár! ...Nem történt továbbá számvetés azzal sem még politikai-döntéshozói szinten, hogy e kötelezettségek egyik legnagyobbikával, a védelmi kapacitások igen jelentős felfejlesztésével kapcsolatos lehetőség adott: éspedig a tetemes német államháztartási többlet révén. (Továbbá: hogy az erre a stabil költségvetési alapra támaszkodó beruházások éppen azt adnák meg a német és európai gazdaságnak, amire mindenki vágyik: először többletnövekedést, aztán pedig sokkal nagyobb nemzetközi mozgásteret, ami viszont további növekedési esélyeket teremt...)

...És igen: higgadt személyiség vagyok. A tényekben és az azok között fennálló szerves összefüggésekben hiszek - mert minden más csak oda vezet, hogy "egész Európának nem lesz jó"!:-)

Laikus Érdeklődő 2016.09.21. 20:53:21

Mennyi hozzászólás. Pedig Török Gábor is újra elemez és a Béndek-blogon is ez a mai téma, mégis ez a poszt a nap nyertese.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 20:59:37

@Moin Moin:

"higgadt személyiség vagyok" --- írod.

Te egy hazug személyiség vagy.

Moin Moin 2016.09.21. 21:00:28

@bbjnick: Kedveském: Bizáncról írtam fentebb, hogy igen meggyengült, éspedig kifejezetten immanens okok következményeképpen. (Ezen okok némelyike egyébként következménye volt a római örökségének - de nem akarok most bizánci történelmi kurzust indítani a Mandineren..)

Ami poitiers-t illeti: nem értem, miért soroltad fel, hiszen az épp azt igazolja, hogy egy magát "összerántani képes" hatalom (a késő-meroving, de már lényegében protokaroling) frank királyság, egy kompetens vezetővel az élen simán megállította az arabokat!

A Ibériai-félszigetet pedig szintén azért foglalhatták el az arabok, mivel ott a Római Birodalom kivonulása óta permanens hatalmi vákuum, instabilitás és gazdasági gyengeség uralkodott...

Moin Moin 2016.09.21. 21:03:19

@bbjnick: Ó, hát nem gondolnánk, hogy éppen egy hozzád hasonló, a posztjaidból és kommentjeidből ítélve (melyeket persze hosszú évek óta olvashattunk) egyértelműen meglehetősen torzult, túlkompenzáló személyiségre kellene hagyatkoznunk az én személyiséganalízisemet illetően!:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 21:06:53

@Moin Moin:

"nem akarok most bizánci történelmi kurzust indítani a Mandineren" --- írod.

Ehelyett hazudsz. Lásd: " az iszlám (mint minden hódító erő) csak ott és arrafelé képes nagyobb eredményeket elérni, ahol nálánál szervezetlenebb és/vagy alacsonyabb technológiai és/vagy stratégiai szintet jelentő államalakulatok, népek élnek".

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 21:11:00

@Moin Moin:

Nem kellene szemérmetlenül hazudoznod, akkor nem kellene a hazugságaidat most az én, üres fölényeskedéstől izzadtságszagú, forgószemű, habzószájú inszinuálásommal megpróbálnod elfedni.

2016.09.21. 21:28:24

@bbjnick: Azért megjegyezném, hogy ha az iszlám birodalom növekedése automatikusan egyet jelentett volna az iszlám vallás erőszakos terjesztésével, akkor most nem beszélhetnénk szíriai keresztény menekültekről, iraqi yazidi vallású menekültekről, stb. stb. Az iszlám állam terroristái csak és kizárólag muszlimokat ölnének, bár legtöbb áldozatuk így is muszlim.

Ja és nem kellene elfelejteni, hogy Magyarországon az egyetlen kényszerrel elterjesztett vallás a római keresztenység volt.

Bell & Sebastian 2016.09.21. 21:38:55

@bbjnick: Hagyja rá, nyilván nem szagolt még arabot ez se, a tévében meg mindig jól mutatnak.

Bell & Sebastian 2016.09.21. 21:43:08

@randomnotexists: Mélyenszántó gondolat. Aminek az a veleje, hogy bármi jöhet, csak ne keresztény legyen.
Elmehetsz te is oda, ahová lepkemoly haverod.

Iszlám tolerancia? Próbáld ki egyszer, nagyjából ott áll meg, hogy gyaurnak nem kötelező mecsetbe menni és napjában ötször szőnyeget porolni. Kérdezd eg a kurdokat, velük mennyire toleránsak?

GNDL 2016.09.21. 21:47:26

Jó ez a kommentfolyam itt... ha csak ez alapján kellene Orbán támogatóinak politikai beállítottágát meghatározni, akkor röviden úgy lehetne jellemezni a fideszes szimpatizánsokat hogy "nácik". :)

De semmiképp nem mérsékeltek, nem polgáriak vagy jobboldaliak... azt pedig hogy keresztények lennének alapból kizárhatjuk.

Lesz erről még vita, de ezek a kommentek itt lesznek egy év múlva is. :)

Moin Moin 2016.09.21. 21:48:07

@bbjnick: Ugyan, mondj már csak egy példát, amikor egy hódító tartós sikert ért el egy nálánál szervezettebb, erőforrásokban bővelkedőbb, technológiailag fejlettebb ellenféllel szemben!:-)

Ahogy ismerem az elmúlt kb. 10.000 évet, egyetlen ilyen eset sem volt...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 21:54:48

@randomnotexists:

Olyasmiről beszélsz, amiről nincsenek ismereteid. :-( Az iszlám a hitetleneket (kafír/gyaur) a muszlimok kezébe adja. A Korán szerint, ha a muszlim úgy látja jónak, akkor dzsízja ellenében (olyan adó, amit a hitetlen köteles fizetni, hogy a muszlimok puszta létét megtűrjék) eltűrheti kafírok/gyaurok jelenlétét az általa elfoglalt területeken. A dzsízja mellett számtalan adófajtát kiagyaltak még a muszlimok, hogy minél többet profitáljanak az uralmuk alatt élő hitetlenekből. (Szedhették az adót például nőben vagy gyerekben is.) Az iszlám gazdaság egy fontos eleme volt a kafírok/gyaurok minél alaposabb lenyúlása. Ezzel együtt vagy ennek ellenére a VII. századi iszlám hódítások óta számtalanszor fordult elő, hogy a zsidókat vagy a keresztényeket tömegesen üldözték és gyilkolták iszlám uralom alatt, gyakran estek áldozatául a "vallási türelmetlenségnek" vagy egyszerűen csak a muszlim vallási vagy politikai irányzatok/csoportok egymás közötti harcainak. Hogy még élnek keresztények és zsidók a Közel- és Közép-Keleten annak oka (amellett, hogy ezen területek nagyobb része keresztény volt az iszlám hódítás előtt), hogy a különböző muszlim irányzatok és hatalmi csoportosulások gazdasági erőforrásként és hatalmi játszmáik eszközeiként tekintettek rájuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.21. 21:56:03

@ednet2023:

"Szóval azzal, hogy Orbán a problémát a saját országhatárán kívül tartja, ezért a nagyszerű tettével létrehozott egy olyan politikai "tömböt", akik szintén kizárólag annyit tesznek, hogy a saját országuk határain kívül szeretnék tartani a problémát."

Az ugye megvan, te agyhalott, hogy amikor Orbán a kerítést kezdte építeni, Merkel a "menekültekkel" szelfizgetett és épp meghívót küldött nekik?

"Ezzel bomlasztotják a szövetséget és gátolta a probléma ellen egységesen fellépni akarókat."

Kik is voltak ezek? Továbbá a kerítés megépítése mennyiben akadályozott bárkit is abban, hogy pl. a forrásnál oldja meg a meneküldproblémát?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 21:56:50

@Moin Moin:

Például az iszlám hódítás... :-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 22:02:30

@Bell & Sebastian:

Szerintem @Moin Moin: nagyjából képben van, csak azon dolgozik, hogy más ne legyen (mármint képben).

Bell & Sebastian 2016.09.21. 22:02:57

@bbjnick: Mondok én valamit. A tradicionális német köszönésre (Istent dicsérjük!) miközben az illető szemébe nézünk, nekem még _egyetlen_ muszlim sem válaszolt, pedig ezerszer megtettem. Elsunnyogják. Nőkkel nincsen kézfogás, mert helyszíni összekaszabolást von maga után.

Esetleg a Sieg Heil! jobban bejönne, csak akkor ugye engem vinne el a Gestapo, nem is őket.

Bell & Sebastian 2016.09.21. 22:04:33

@bbjnick: Eddig nem hagyott mély nyomot bennem egyetlen hozzászólása sem, inkább olyan hímnős csiga benyomását keltette.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 22:12:43

@Bell & Sebastian:

A Korán legalább ötven helyen kifejti, hogy a jó muszlim nem közösködik hitetlenekkel, hisz azok veszélyesek, becsületüket vesztettek, ostobák, erkölcstelenek és hazugok. A hitetlenekkel a bizalmaskodást, a barátkozást bünteti a Korán; egy kivételt tesz, ha kényszerből, színlelve bizalmaskodik a muszlim a hitetlennel, hogy megtévessze azt. Hát miért is néznének épp a maga szemébe?!

2016.09.21. 22:13:02

@Bell & Sebastian: Nem kellene szavakat adnod a számba. Ahelyett, hogy beleképzelsz valamit ami nincs ott, inkább próbáld értelmezni amit írtam.

A kurdok nagy többsége is muszlim, te nagyokos.

Iszlám tolerancia... Te tudtad például, hogy Boutros Ghali volt ENSZ főtitkár egyiptomi kopt keresztény? Hogy Libanon egyik legkedveltebb énekese, Fairuz, ortodox keresztény? Szintúgy a szír énekes George Wassouf? Hogy a pánarab Baath párt egyik alapítója egy szíriai keresztény, Michel Aflaq volt? Tudtad, hogy Egyiptomban a muszlim és a kopt keresztény ünnepek is nemzeti ünnepek? Tudtad, hogy Libanonban a törvény szerint egyenlő számú parlamenti képviseleti hely jár a muszlimoknak és a keresztényeknek? Tudtad, hogy az iráni parlamentben a zsidó, a keresztény, és a zoroasztriánus kisebbségeknek külön képviselőjük van (mármint mindegyiknek saját)? Sorolhatnám.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 22:13:49

@Bell & Sebastian:

"olyan hímnős csiga benyomását keltette" --- írja.

Mert lehet, hogy az. :-]

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 22:28:03

@randomnotexists:

Figyi!

Az ENSZ mióta muszlim intézmény?

Libanon mióta muszlim állam?

A Baath párt mióta muszlim párt?

stb.

2016.09.21. 22:30:41

@bbjnick: Biztos te vagy a mindent tudó, a többiek meg, ha nem értenek veled egyet, akkor az csak azért lehet, mert nincs ismeretük... Te nézd már meg jobban a logómat vagy avataromat, vagy minek nevezik éppen az ikont a hozzászólásaimnál. Muszlim vagyok nagyokos. Nehogy már bemagyarázd, hogy a Koránnal kapcsolatban olyasmiről beszélek amiről nincs ismeretem... Veled ellentétben én nem az iszlamofóbiából üzletet csináló weboldalakról tájékozódok.

Ja, biztos, csúnya iszlám csúnya sok adót vezetett be, a gyönyörű kereszténység meg alig szedett adót, persze. Nagyon leegyszerűsíted a dolgokat. Igaz voltak olyan időszakok illetve területek, amikor sok adót szedtek, de ennek az ellenkezője is igaz. Ugyanígy a keresztényeknél. Tudod, telekadó, terményadó, egyházi adó, kapuadó, füst adó, ki tudja még milyen adó.

Ja és meséld már el hogyan bántak a keresztények az uralmuk alá hajtott területeken élő más vallásúakkal, csak hogy teljes legyen a kép.

Bell & Sebastian 2016.09.21. 22:33:20

@randomnotexists: Nocsak, ha már egymással szemben sem toleráncsak, akkor mi mit várjunk. Az a helyzet, hogy mióta nem lődözik le a svédek a hiper-szuper toleráncs politikusaikat, kénytelenek a sírjukat ásni.

Mondjuk a Daim -cukorka estleges megszűnése nekem nagyon fog fájni (fogfájást okozhat), más svéd dolog hirtelen nem jut az eszembe, de csak kár értük. Evolúciós zsákutcába futottak.

2016.09.21. 22:34:05

@bbjnick: Figyi! Ha nem érted a lényeget legalább ne reklámoznád!

Bell & Sebastian 2016.09.21. 22:35:38

@bbjnick: Nono, a csiga azért még nem adta fel véglegesen, csak kivárja a szerencséjét, azt az egyetlen egyet.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.09.21. 22:36:30

@Muzsikok közt:
1. hol érdekel, hogy téged mi érdekel. Ha arról a mémről van szó, hogy a kerítés megvédte Európát, akkor nem az fontos, hogy téged mi érdekel, hanem hogy mennyi jut el, és ha ugyanannyi, akkor az állítás hamis.
2. a török megállapodás nem Orbán találmánya, az osztrákok már hónapokkal korábban felvetették, bár, hogy ki volt az élharcosa, azt meg nem mondanám.
3. azzal, hogy számolják felfelé a csempészhálózatokat, segítenek

2016.09.21. 22:41:33

@Bell & Sebastian: A kurdokra gondolsz? Sajnálom őket szerencsétleneket, a nagypolitikai áldozatai. Nem ezzel szoktak mostanában a magyar jobbosok is takarózni? A csúnya nyugat meg a csúnya USA áldozatainak tartani magukat? Ezek keresztény országok még egymásnak is keresztbe tesznek... Hihetetlen!

Nyugi, előbb szűnik meg a Balaton Szelet (ismét), mint a Daim csoki.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 22:41:49

@randomnotexists:

No, ha te muszlim vagy, akkor alá tudod támasztani az állításaimat, Korán-idézetekkel is igazolni tudod fentebbi kijelentéseimet a hitetlenek becsületüket-vesztettségéről, ostobaságáról, a velük szembeni köteles bizalmatlanságról stb.! Nemde? :-)

Beszélgethetünk a keresztényekről is, csak nem tudom, annak mi köze a kommentsor témájához!:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 22:44:31

@Bell & Sebastian:

" a csiga azért még nem adta fel véglegesen" --- írja.

Egy csiga arra képtelen. Gondolom.:-)

Bell & Sebastian 2016.09.21. 22:45:28

@randomnotexists: Nálunk például kurva okos faszkalapokkal tele van a padlás. Ha viszel párat, akciósan adom, kettőt fizetsz, egyet kapsz. Mit szeretnél mondani?

Bell & Sebastian 2016.09.21. 22:47:10

@bbjnick: Na hallja, nem éppen progresszív jelenség, ahogyan átszáguld az életén. Gyakran valaki más.

2016.09.21. 22:48:04

@Bell & Sebastian: Ha nem érted konzultálj a padláson lévőkkel, nehogy már magyarázkodni kezdjek.

2016.09.21. 22:53:40

@bbjnick: Na most már azt szeretnéd, hogy én igazoljam a hazugságaidat?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 23:19:10

@randomnotexists:

Látom, nem vagy egy acélos apologéta!:-) Ha te nem tisztelsz meg azzal, hogy nem hazudsz a pofámba, ha nem véded a hited, én nem veszem a fáradságot, hogy az itt, az asztalon előttem fekvő Koránból kikeressem azokat a helyeket, amelyekre utaltam fentebb. Ha neked nem ér annyit a hited, hogy védd, akkor én minek fárasszam magam?

ednet2023 2016.09.22. 00:06:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Zombi Pajtás! Az ugye megvan, hogy a komment arra vonatkozott, hogy miért kellene Orbánt az EU megmentőjének tekinteni, amikor a Magyarország határára épített kerítés ellenére a feltorlódott menekültek simán tovább mentek az EU-ba más útvonalon? Magyarországon ugyan nem mentek keresztül, na de az EU-ba ettől nem lett kevesebb...
Hogyan lesz az EU megmentője abból, aki minden államot önálló megoldásra buzdít, és szembemegy az összefogással?
Bár neked valószínűleg hiába gépelek. Te még azt is elhiszed, ha tényleg beindul a beigért milliós bevándorlási hullám, akkor a népszavazás eredményét lobogtatva a menekültek előtt, azok majd elkerülik a magyar határt.
Tudod mit akadályozol meg ha nem akarod a szolidáris menekült-szétosztást az EU tagállamaiban? Azt, hogy ha megint előáll az egy évvel ezelőtti helyzet, akkor senki sem vinné tovább tőlünk a menekülteket. Merthogy oldja meg mindenki magának.

2016.09.22. 00:14:12

@bbjnick: Ugyan már, vitáztam sok hozzád hasonlóval eleget, akik azt hiszik, kiragadnak egy-egy mondatot a szövegből, és azzal máris bizonyítottak mindent...

De hogy ne bonyolítsuk, nézzük csak első idézetedet! 40:35, ez volt az, ugye? Melyik fordításból idézted? Mert amiket szögletes idézőjelben beszúrtál, azok egyértelmű fordítói belemagyarázások. Nézd meg a legelterjedtebb angol fordításokat itt: corpus.quran.com/translation.jsp?chapter=40&verse=35 Egyikben sincs utalás "kafírokra". Az éppen nálam lévő magyar nyelvű Koránban (ez Dr. Okváth Csaba fordítása): "Azok, akik érvek nélkül szállnak vitába Allah Jeleivel kapcsolatban, azok utálatossá lesznek Allah és a hívők előtt. Ekképpen pecsételi le Allah minden gőgös zsarnok szívét." És lábjegyzetben hozzáteszi: "Így azok nem képesek az Igaz Útra vezéreltetni."

Tehát rohadtul nem arról van szó, amit te szeretnél belemagyarázni, ez már a fordítások összevetéséből is látszik.

Az iszlámban gazdag hagyományai vannak a hitvitának. Ha megfigyeled, itt sem általánosságban a vita maga az, ami az utálatosságot kiváltja, hanem az esztelen vita. Az a fajta vita, amiben nincsenek valódi érvek nélkül, csak gőg. Nem tudom te hogy vagy vele, én utálom az ilyen vitát.

De kik azok gőgös zsarnokok akikről itt szó van? Nyilván ha nem veszed figyelembe a szövegkörnyezetet, akkor nem tudhatod. Ha utánanéznél az állítólag nálad lévő Koránban, akkor láthatnád, hogy itt Mózes (béke legyen vele) és a Fáraó párbeszédéről van. Fáraónak nem voltak valós érvei, csak a hatalmát féltette. Nem volt hajlandó meghallgatni Mózest (béke legyen vele). Kell tovább magyarázni?

A többi idézeted is hasonló belemagyarázás. Nem fogom mindegyiket kivesézni, nézz utána ha tényleg érdekel. Bár ezt kétlem, ha tényleg érdekelne már utánanéztél volna, te csak kiragadott idézeteket keresel az prekoncepciód igazolására.

picur3ka 2016.09.22. 02:02:17

1. "Az iszlámban gazdag hagyományai vannak a hitvitának."

2. "De kik azok gőgös zsarnokok akikről itt szó van?"

Én meg Lányi tanár urat és sok hasonló jókat tudnék ajánlani. Ne haragudj, de nyilvánvaló, hogy fogalmad nincs arról, amit vitatsz.

1. Akkor mért is kötöd az ebet a karóhoz?

2. Nyilván, ma: a nyugat.

Csak te nem érted.

2016.09.22. 02:12:00

@picur3ka: Hát persze, fogalmam sincs róla. Még ha valami érvekkel megtámogatnád az állításod, akkor esetleg lenne miről beszélni, de így... Bár azt elismerem, nem tudom ki az a Lányi tanár úr, akire hivatkozol.

picur3ka 2016.09.22. 02:14:10

@ednet2023:

"Hogyan lesz az EU megmentője abból, aki minden államot önálló megoldásra buzdít, és szembemegy az összefogással?
Bár neked valószínűleg hiába gépelek. Te még azt is elhiszed, ha tényleg beindul a beigért milliós bevándorlási hullám, akkor a népszavazás eredményét lobogtatva a menekültek előtt, azok majd elkerülik a magyar határt.
Tudod mit akadályozol meg ha nem akarod a szolidáris menekült-szétosztást az EU tagállamaiban?"

Mondd, hogy viccelsz! Ugye, nem? Semmit nem tudsz, sajnos.

1. Semmiféle összefogás nincs.

2. Milliók sorakoznak évek óta Észak-Afrika partjainál.

3. Semmi szolidáris menekült-szétosztásról szó nincs. Kijelölt 'hot-spot' országok vannak, ahol kvázi lágerekbe zárják őket, mint Görögo., Olaszo. Minket megállapodás nélkül idesoroltak, mert Marokkó és Tunézia, ahol eredetileg ilyent terveztek, beintett. Ez ellen küzd a kormány.

2016.09.22. 02:24:27

@picur3ka: Látom vannak érveid is LOL

picur3ka 2016.09.22. 02:27:59

@randomnotexists:

"Hogy a pánarab Baath párt egyik alapítója egy szíriai keresztény, Michel Aflaq volt? "

Én hülye, azt hittem, hogy a Baath, zsidók.

"Tudtad, hogy Libanonban a törvény szerint egyenlő számú parlamenti képviseleti hely jár a muszlimoknak és a keresztényeknek? Tudtad, hogy az iráni parlamentben a zsidó, a keresztény, és a zoroasztriánus kisebbségeknek külön képviselőjük van (mármint mindegyiknek saját)?"

Nagy örömmel vesszük, hogy a vallásos, nem szabad gondolkodású államiság eme szintjére jutottak.

Afrikában meg úgy lehet a demokrácia, hogy mindegyik törzsnek van képviselete az ún. parlamentben.

2016.09.22. 02:42:50

@picur3ka: Európában meg képzeld van olyan ország, amelyiknek a kormánya pont a nem szabad gondolkodást kívánja megvalósítani! Az nem visszafejlődés szerinted?

picur3ka 2016.09.22. 02:46:34

@randomnotexists:

Igen. Te sajnos, ezt észre sem veszed. Nem is érted, miket válaszolnak neked itt többen, hosszú sorokon át.

picur3ka 2016.09.22. 02:49:36

@randomnotexists:

De. Az egész, Európai Úniónak titulált, Gyarmatdiktatúra egy nagy szégyen.

2016.09.22. 02:56:29

@picur3ka: Meg is vagyok illetődve, hogy ilyen nagy elmék leereszkednek hozzám.

Na figyelj! Semmi bajom azzal, ha egy ország el szetetné dönteni, hogy kit enged be és kit nem. De ami Magyarországon történik, az már rég nem erről szól. Meg lehet azt oldani anélkül is, hogy közpénzből uszítanák az embereket egy vallás és hívei ellen. És aki ezt a kormányt védi, az ne jöjjön nekem semmi dumával semelyik másik országról sem, mert semmi de semmi jogalapja nincs rá. Érted ezt?

Egyébként azokat a példákat nem modellnek szántam, de nyilván én már azt sem érthetem, amit saját magam írok.

2016.09.22. 02:59:54

@picur3ka: Lehet, hogy neked nem esett le melyik európai ország kormánya munkálkodik serényen a nem szabad gondolkodású állam kiépítésén?

picur3ka 2016.09.22. 03:54:06

@randomnotexists:

"Meg is vagyok illetődve, hogy ilyen nagy elmék leereszkednek hozzám."

Meg is lehetsz.

"És aki ezt a kormányt védi, az ne jöjjön nekem semmi dumával semelyik másik országról sem, mert semmi de semmi jogalapja nincs rá. Érted ezt?"

És aki bármelyik nyugati kormányt védi, az ne jöjjön nekem semmi dumával Magyarországról, mert semmi jogalapja nincsen hozzá. Érted ezt?

Különösen meg egy nyugatot védő, állítólagos muszlim.

"Egyébként azokat a példákat nem modellnek szántam, de nyilván én már azt sem érthetem, amit saját magam írok."

Ez természetes, mivel semmi értelme annak, amit írsz.

picur3ka 2016.09.22. 03:56:01

@randomnotexists:

Nem kellett, hogy leessen, én ezt régen tudom, mint válaszoltam is, az Európai Únió. Ország szerint, az USA.

2016.09.22. 04:09:47

@picur3ka: „Meg is lehetsz.” Kapcsold be a szarkazmus detektorodat.

„És aki bármelyik nyugati kormányt védi...” 1. Nem emlékszem hogy itt most azt tettem volna, de egyébként egyenlőre még Magyarországról költöznek nyugatra az emberek tömegével, és nem fordítva. 2. Ezt is ugyanúgy indokoltad, mint idáig mindent: sehogy. Én leírtam, mi a bajom a magyar kormánnyal, te csak dobálózol a semmivel.

„állítólagos muszlim” Jellemző, hogy még ezt sem hiszed el. Mondjuk nem is csoda, hogy üldözési mániád van, ha a magyar kormány propagandáját hallgatod.

„mivel semmi értelme annak, amit írsz” Ehhez képest elég sokat válaszolsz rá.

Na de felőlem hajadra is kenheted az ostoba válaszaidat, ilyen kicsinyes és agyatlan vitához keress más balekot, te meg nem értett picur kis lángelme.

2016.09.22. 04:14:13

@picur3ka: Ja, ezt még elárulom, csak hogy ne mondhasd, nem szólt senki: Magyarország, picurka, Magyarország. És ez nem kitaláció meg nem is rágalom, a VEZÉR maga mondta, több ízben és több különböző módon is. Te meg tapsolsz hozzá. Még szerencse, hogy te ilyen okos vagy...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.22. 05:21:59

@randomnotexists:

Te bevízipipáztál vagy mi történt?:-) Hol használtam én "szögletes idézőjeleket" (bármit is jelentsen az:-)) és hol idéztem? Nem idéztem, állítottam (alapoztam állításaimat például a 9:29-re, a 3:28-ra, a 3:118-ra stb., de helyet sem jelöltem meg, nemhogy idéztem volna --- vártam, te felismered-e azokat és szépen, okosan megmagyarázod pontos értelmezésüket...). Ehelyett jött az "Azok, akik érvek nélkül szállnak vitába Allah Jeleivel kapcsolatban, azok utálatossá lesznek Allah és a hívők előtt. Ekképpen pecsételi le Allah minden gőgös zsarnok szívét.". De hogy mire fel? Ez mire válasz?

Vagy csak arról van szó, hogy bepötyögted ide annak a fénymásolt cetlinek a tartalmát, amit ilyen (hitvitaveszélyes) helyzetekre kaptál?:-)

Herr Stacheldraht Leger 2016.09.22. 05:49:04

@GNDL: aki nem szélsőglobi progbalos, az náci, mindenki tudja. főképp a pápa levente, aki ippeg behányt a megélhetési nácizó együttesből és koccolt. tanulság? az is biztos náci. MINDENKI náci. hörr-hörr-hörrrrrrrrr!!!

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.22. 06:05:49

@ednet2023:

"Nem hiszed el, hogy Mo-on éreztette volna a hatását a Brezsnyev-kultusz. Talán nem is voltunk szovjet megszállás alatt?"

A 2-nek egymáshoz semmi köze. Brezsnyev-kultusz még a SZU-ban sem volt. Hidd el nekem, szovjet suliba jártam, ott érettségiztem.

"Tényleg csak azért volt sok Skoda Magyarországon a 80-as években, mert csak arra volt pénze az embereknek?"

Így igaz. Az állam nem hozott be nyugati kocsikat, mert drága lett volna. Nyugati kocsit csak magánimportból lehetett behozni, ahhoz pedig legális valuta kellett. Pl. apámnak nyugati kocsija volt, de ez csak azért lehetett, mert előtte 3 évig Peruban dolgozott, azaz volt legális valutajövedelme.

"Szerinted az értelem jele, ha egy adott helyzetben nem az ésszerűség és emberség alapján, hanem egy előre definiált ideológia alapján döntesz."

Az, hogy mi ésszerű és mi emberséges eleve ideológiafüggő.

" Vagyis helyesled a keresztényüldözést, a vörösterrort, és a többi ideológiailag megalapozott borzalmat."

Nem, miért helyeselném?

"Azért én szeretném a hülyeségre azt mondani, hogy hülyeség, akkor is ha fideszes mondja, meg akkor is ha mszp-s."

Én is így teszem ezt.

"A mondataim soronkénti cáfolgatása jópofa, de ha már energiát raksz bele, akkor a tartalmára válaszolj, ne a szavak jelentését boncolgasd."

Írd meg, mire nem adtam választ.

"Sajnos - a többiekkel együtt - tapasztalom felőled én is az elvhű és kötelességtudó eszmetárs makacsságát, aki nem megérteni, hanem megmagyarázni szeretné az eszmét, ezért "ott hallgat el ahol kell"."

Nem hallgatok el, viszont nem célom mindenről véleményt mondani.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.22. 06:23:04

@Herr Stacheldraht Leger: @GNDL:

Már Baal Ibo, a ballibaizmus alapítója megmondta ezt!

Élt az I. században, a mai Izrael területén egy nagy tanítómester, Baal Ibo. Egyidős volt mind Jézussal, mind a Brian életéből ismert Briannel, s szinte ugyanott tevékenykedett, ahol ők ketten.

Jézus követőivel ellentétben azonban Baal Ibo hívei mindig kis létszámban maradtak, s csak a XX. század végi Kelet-Európában kezdtek elszaporodni és ismertté válni. Eredetileg mint a gyémántkeménységű örök igazság hívei voltak ismertek, de később a kívülállók baailibóisták néven kezdtek hivatkozni rájuk, mely elnevezés a ballibák kifejezésre egyszerűsödött a XXI. sz. elejére.

A ballibák eszméinek központi elemét Baal Ibo példabeszédei alkotják. Ezért most, minden változtatás nélkül közöljük Baal Ibo öt legfontosabb példabeszédét.

*

Egyszer egy nő panasszal fordult Baal Ibóhoz, mert egy balliba férfi bemászott a női öltözködőbe és megleste a nőket. Ki vagy te, hogy megítéld embertársadat? – mondta ekkor a nőnek Baal Ibo dörgedelmes hangon, - Honnan tudod, ó te ostoba, hogy mi a nemi identitása embertársadnak? Hiszen az is lehet, hogy bár férfinek nézz ki, ő nőnek vallja magát, mert egy LBTGQWRZPOX-ember.

*

Egy tavaszi délelőtt Baal Ibo éppen a jeruzsálemi kerületi bíróság épülete előtt járt, amikor meglátta a bírósági hirdetőoszlopon, hogy egy parázna nő ellen folyik per. Baal Ibo azonnal bement az ülésterembe és szónoklatot tartott. A paráznaság elavult fogalom: minden nő szabadon rendelkezhet testével, azt akár ingyenesen, akár pénzért tetszőleges számú férfi rendelkezésére bocsáthatja – mondta Baal Ibo, a vádlotthoz pedig így szólt: Te pedig menj, s paráználkodj kedvedre!

*

Az is megesett, hogy Baal Ibót kora szociális különbségeiről kérdezték. A szegények azért szegények, mert nincs elég eszük és merszük, hogy sikeres, munkahelyteremtő vállalkozókká váljanak – mondta Baal Ibo, majd hozzátette, - könnyebben jut át a tű fokán egy kenguru, mintsem egy sikertelen, eszement, gyáva bérmunkás a sátramba.

*

Mester, mit tegyünk, ha a tények ellentmondanak tanításodnak? – kérdezte Baal Ibót egyik tanítványa. Mi a fontosabb, a tények vagy mi? – kérdezett vissza a nagy tanító, majd folytatta – A tényeket intenzív gágogással reagáljuk le, s akkor jajj a tényeknek!

*

Egyszer tízóraizás után egy tanítványa arról faggatta Baal Ibót mi tanításának legfontosabb eleme, ha ezt meg lehetne egy mondatban fogalmazni. Baal Ibo felállt, ujját felmutatva ezt mondta: Gyűlöld és rágalmazd azt, aki velem nem ért egyet!

ednet2023 2016.09.22. 11:00:26

@bircaman maxval szerkesztő: Tényleg kellenek idegek a makacsságod elviseléséhez. :)
Brezsnyey - a szovjet személyi kultusz a mai magyar történelemkönyvekben már tananyag, olvasásra javaslom. (Csak kiegészítésképpen: ma éppen Putyin-kultusz van Oroszországban.)
Szovjet megszállás - egy ideológia merev erőltetése leépítette az ország gazdaságát. (A társadalmi érdek más lett volna.)
Nyugati autók hiánya - szintén az ideológia merev erőltetése miatt leépítették a nyugati kereskedelmet. (A nyilvánvaló gazdasági ésszerűség ellenére.)
Keverve használod az "idea" és az "ideológia" fogalmakat. Az idea: gondolat, ideológia: eszmerendszer. Egy "kommuná"-ban (közösségben) élni lehet akár egy jó ötlet is, de a kommunizmus, mint eszmerendszer azért már kapott némi bírálatot.
Szerintem hiba, ha valaki egyetlen ideológia (eszmerendszer) alapján gondolkodik, ehhez alakítja hozzá a véleményét, és nem az egyéni ideái (gondolatai) alapján dönt. (Tudom, te nem vagy fanatikus hívő, csak a saját egyedi gondolkodásod véletlenül egybeesik a fideszes ideológia kormánypropagandájával. :) A kommentjeidből mindenesetre ez jön le, ha ez másképp van, akkor írd meg a különbségeket is. )

Szerinted az ember ésszerű gondolkodásához alapvetően valamilyen ideológia szükséges. Szerintem meg nagyon sokan képesek ésszerűségből egyik ideológiáról a másikra váltani ha szükségét érzik. :)
Természetesen jogod van egyetlen merev eszmerendszer szabályai szerint gondolkodni, egy eszmerendszert támogatni, és a hibák elhallgatásával azt propagálni.
Persze lehet, hogy ez egyszer megváltozik nálad is, és akkor majd egy másik ideológia megszabott keretei között fogsz ilyen szilárd hittel és meggyőződéssel (akár a hibák elhallgatásával is) "okosságokat hirdetni".
Valószínűleg az értékítéleteid még nem ütköztek a választott ideológiád korlátaiba (az ideológiáknak mindig vannak korlátai és fanatikusai), az igazi ideológiai dilemmákkal majd akkor fogsz szembesülni.
Kérlek, tekints el a válaszom mondatonkénti "cáfolgatásától". Ha nem válaszolsz is jó, ugyanis a nagy részét sejtem: Brezsnyev és Putyin nem "kultusz", a Szovjetunióban nem volt személyi kultusz, nyugati autók csak az emberek valuta-szegénysége miatt volt (hogy ennek mi volt az oka, ahhoz semmi köze az állam diktálta ideológiának :) ), az emberek pedig egyéni IDEÁK helyett - nagyon helyesen - ideológiák szerint gondolkodnak.

Nyilvánvaló, hogy az emberek gondolkodását befolyásolják az ideológiák (a politikusok ezekre számítanak), de ugye nem baj, ha én "néphülyítésnek" tekintem ezeket. És nem vagyok hajlandó választani és beállni a hívők közé és leminősíteni a többit. (Ha jól gondolkozol azonnal jöhet a riposzt: de hát tulajdonképpen ez is egy ideológia. Lehet, de ilyen mélyen már ne menjünk bele. :) )

Bell & Sebastian 2016.09.22. 11:17:03

@randomnotexists: Pedig mindketten jobban járnánk. Na, ott a létra, mehetsz te is a padlásra.

ednet2023 2016.09.22. 12:02:07

@picur3ka: @Kovacs Nocraft Jozsefne: "Zombi Pajtás!" Pajtásod a kurva anyád.

A nekem címzett "agyhalott" jelződre reagáltam. Úgy látszik Te érzékenyebb vagy. Meg ugye a kettős mérce...
Rendes leszek, és én nem fogom szidni a Te kurva anyádat...

A cikk címe: Egy német politikus megköszönte Orbán Viktornak a határvédelmet

Igazad van, ennyi elég is Orbán Viktor elismeréséhez.
Ha mutatok olyan cikket, ahol egy német politikus Gyurcsányt dicséri, akkor azt is ilyen fontosnak értékeled?

Te nem az újságcikk alapján alakítottad ki a véleményed, hanem az Orbán tetteinek igazolásához kerestél egy újságcikket.

A tények ne zavarjanak: még a kormánypropagandát szajkózó kommentek sem állítják, hogy a kerítés miatt Németországban kevesebb migráns lenne.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.22. 12:20:36

@ednet2023:

"Brezsnyey - a szovjet személyi kultusz a mai magyar történelemkönyvekben már tananyag, olvasásra javaslom."

Tudod mi volt ez a kultusz? Ki volt téves a képe a falra és benne volt az önéletrajzi regénye az orosz irodalom tárgyban, s kész. Nem voltak se versek róla, se dalok nem zegtek, se nem kellett bemagolni írásait. Össze se hasonlítható Sztálin kultuszával.

"Csak kiegészítésképpen: ma éppen Putyin-kultusz van Oroszországban."

Dehogy van. ENnek nyoma sincs.

"Szovjet megszállás - egy ideológia merev erőltetése leépítette az ország gazdaságát."

Még jobban leépült a gazdaság a kommunizmus bukása után, a liberális kurzus során, 1990-től.

"A társadalmi érdek más lett volna."

Ma is ez van. A liberalizmus van erőltetve, pedig a nép érdeke ellentétes. Minden államnak van egy alapeszméje, melyről nem szoktak csak úgy lemondani. Mi a különbség?

"Nyugati autók hiánya - szintén az ideológia merev erőltetése miatt leépítették a nyugati kereskedelmet."

Nem. Hanem az országnak drága lett volna nygati valutáért importálni.

"Szerintem hiba, ha valaki egyetlen ideológia (eszmerendszer) alapján gondolkodik"

Szerintem meg nem. Sőt a legtöbb ember így tesz.

"a saját egyedi gondolkodásod véletlenül egybeesik a fideszes ideológia kormánypropagandájával"

Abban a részben, ami igaz, egybeesik. Miért gond ez?

"Szerinted az ember ésszerű gondolkodásához alapvetően valamilyen ideológia szükséges."

Így igaz. Ez az emberi értelem alapja. Nem mint állatok állunk a dolgokhoz, vad ösztönök alapján, hanem valamilyen elvi alapon.

"Szerintem meg nagyon sokan képesek ésszerűségből egyik ideológiáról a másikra váltani ha szükségét érzik."

Például? Ma azt mondom, Hitlernek volt igaza a háborúban, holnap meg azt, hogy Sztálinnak?

"Természetesen jogod van egyetlen merev eszmerendszer szabályai szerint gondolkodni, egy eszmerendszert támogatni, és a hibák elhallgatásával azt propagálni."

Melyik eszmerendszer hibáira gondolsz. Az én eszmerendszerem hibátlan.

"Persze lehet, hogy ez egyszer megváltozik nálad is"

Eddigi életem során több eszmerendszer híve voltam már.

"Valószínűleg az értékítéleteid még nem ütköztek a választott ideológiád korlátaiba"

De, igen, pont ezért változtattam elveket többször is.

"a Szovjetunióban nem volt személyi kultusz"

Volt, de nem Brezsnyev alatt.

ednet2023 2016.09.22. 12:22:49

@picur3ka: megpróbálok csak tényeket írni.
1. 2015.09.22-én határozat született arról, hogy 120+40 ezer menekültet szétosztanak a tagállamokban. Ez Magyarországnak 988+306 főt jelent. Hogy tényszerű legyek: www.asylumlawdatabase.eu/sites/www.asylumlawdatabase.eu/files/aldfiles/HU.pdf
Ezt a határozatot a V4-ek megtámadták az EU Bíróságán.
2. 2016.májusában JAVASLAT készült, hogyan kellene a szétosztást a későbbiekben szabályozni. Ezt a javaslatot még több ország "finomítgatja", többek között a V4-ek is: valasz.hu/vilag/itt-a-javaslat-munkaerohianyos-orszagokba-kuldenek-a-migransokat-120462

A gondolatmenetedben vannak logikai hibák:
Az Unió a migráns-áradatnak kitett országokat (görög, olasz vagy akár a magyar) szeretné mentesíteni, amiben a teljes Unió részt vállal. Ezt miért is nem lehet összefogásnak hívni?
Pont arról szavazol: az Unió ne fogjon össze, és közös határozatban foglaltak alapján ne küldjön ide 1294 embert.
Ha úgy gondolod, hogy a mocskos EU kizárólag Magyarországra akarja az összes menekültet telepíteni az összes többi országból, akkor is van némi összefogás jellege a dolognak.

2016.09.22. 12:23:45

@bbjnick: Jé, és tényleg! Azt nem te írtad. Hát összekevertelek benneteket, bocsi!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 12:53:40

@ednet2023:

"A nekem címzett "agyhalott" jelződre reagáltam. Úgy látszik Te érzékenyebb vagy. Meg ugye a kettős mérce..."

Igazad van, én kezdtem. Elnézésedet kérem.

annamanna 2016.09.22. 13:18:42

Így rimánkodik a kormány az afrikaiaknak, hogy telepedjenek már le Magyarországon

„Szerezzen állandó lakhelyet önnek és családjának az Európai Unióban!”
– így kezdődik a magyar kormány kétoldalas hirdetése, ami a NewAfrican magazin legfrissebb számában toboroz afrikai bevándorlókat (lásd még: migráns).

A hirdetéshez mellékelt szöveges anyagban megszólal Garamvölgyi Balázs bahreini konzul (aki, mint emlékezetes, ott bábáskodott Orbán Ráhel és Tiborcz István találkozóján a bahreini energiaminiszterrel, majd nem emlékezett semmire), és elmondja, hogy a program elsősorban a közép- és felsőosztálybelieket célozza meg.

A letelepedési kötvény 300 000 dollárba kerül, eddig 4000-et adtak el belőle.
És hogy mindez hol jelent meg? A NewAfrican magazin legfrissebb, 2016. augusztus-szeptemberi számában, amelynek címlapsztorija: „Belépés megtagadva - az európai menekülttáborok mindeddig ismeretlen története”.
444.hu/2016/09/22/igy-rimankodik-a-kormany-az-afrikaiaknak-hogy-telepedjenek-mar-le-magyarorszagon

annamanna 2016.09.22. 13:46:53

Nincs több titok: ukrán vendégmunkások tízezreit várja a magyar kormány

Tízezer számra érkezhetnek a közeljövőben ukrán vendégmunkások Magyarországra. Az ehhez szükséges jogszabályokat a legnagyobb csendben módosították, egy súlyos feltételt szabtak: hiányszakmában kell dolgozniuk. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a múlt héten nem a levegőbe beszélt, amikor ukrán vendégmunkások érkezéséről szólt a Heti Válasznak adott interjújában. Mint mondta: „A hiányszakmákban átmenetileg lehetővé kell tenni, hogy az Európai Unióból – amelyen belül szabad a munkaerő-áramlás – vagy szomszédos, harmadik országból oldják meg a foglalkoztatást”.

Lapunk kiderítette: valójában már el is készült a törvényi háttér az ukrán vendégmunkások tízezreinek fogadására. A jogszabályokat a legnagyobb csendben módosították, s egy súlyos feltételt szabtak: az érkezőknek hiányszakmában kell dolgozniuk.
valasz.hu/itthon/nincs-tobb-titok-ukran-vendegmunkasok-tizezreit-varja-a-magyar-kormany-120487

annamanna 2016.09.22. 14:14:28

"A kormány tavaly augusztus óta több ukrán vendégmunkások alkalmazkodását elősegítő intézkedést is meglépett:
először lehetővé tették, hogy ukrán állampolgárokat közmunkásként alkalmazzanak,
2016 februárjától tartós munkavégzés esetén a vendégmunkások csokot is igényelhetnek"
index.hu/gazdasag/allas/2016/09/22/ukran_migransokat_hoz_a_kormany_az_orszagba_titokban/

vö: "A feleség a harmadik gyerekkel volt várandós, mégsem kapta meg a csok-ot a család. A férje belehalt. (...)
A család közben igényelte a csok-ot, ám elutasították őket, arra hivatkozva, hogy nem bankszámlára utalták át a ház vételárát.
A 30 éves családapa nagyon nehezen viselte a történteket, és nem sokkal később, egy éjszaka álmában szívinfarktust kapott, és meghalt."
www.nlcafe.hu/csalad/20160922/csok-halal/

2016.09.22. 14:30:48

@bbjnick: Tényleg nem vágod? :D Arra, hogy honnan jött az az idézet, amit egy egyszerű kereséssel te is megtalálhattál volna itt a hozzászólások között.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.22. 15:41:27

@randomnotexists:

Vágom, hogy olyan tökfejű vagy, hogy még egy egyszerű kommentsort sem vagy képes áttekinteni, követni. De én vagyok olyan empatikus és udvarias, hogy nem ezen rugózok, hanem érdeklődéssel várom, hogy valamit érdemben is hozzászólj a "vitánkhoz".

2016.09.22. 15:55:19

@bbjnick: @bbjnick: Dehogynem, pont most rugózol rajta. Egyébként arról beszélsz, hogy én cáfoljam meg azt, amiről nem mondod meg, mire gondolsz? Érdekes ötlet. Így biztos sok érdemi vitát lehet folytatni. Mi lenne ha esetleg te próbálnád cáfolni, amit én világosan leírtam? Például hogy a kerítés hatása európai szinten minimális. Vagy hogy Magyarországon a kereszténység volt az egyetlen erőszakkal elterjesztett vallás. Ja, hogy ez sokkal nehezebb, mint azzal terelni, hogy én miért nem vagyok gondolatolvasó, hogy kitaláljam, mit kellene cáfolnom?

miles_Christi 2016.09.22. 15:57:25

@GNDL:
" "@miles_Christi: „nem kell, hogy bármi köze is legyen a bejegyzéshez, a témához”

Vagy ha esetleg mégis lenne köze hozzá, a rád jellemző diszlexiád akadályozna meg abban, hogy ezt megértsd. :) "

- nos, szerintem te most egy nem idevaló terminus technicust használtál. A dislexia olvasás-zavart jelöl, olyat, ami megakadályozza, de legalábbis megnehezíti hogy egy ember - felénk főként gyermek, de nálad nem lehet tudni - megtanuljon rendesen, folyékonyan olvasni. Pl, nem ismeri fel az írásjeleket, összekever betűket, néha egész szótagokat. Amit talán szerettél volna, az az olvasás-értés. Vagyis, hogy a delikvens megérti-e amit elolvas. De téged ez ne zavarjon, irkálj csak amit akarsz, legalább magadról állítasz ki bizonyítványt. így legalább mások is tudják, hányadán álljanak a hozzászólásaiddal.

"„minap egy szlovák kollégának meséltem”

Jók ezek a „postásnak mesélte a szomszéd, akinek a munkatársának a veje mesélte, ő meg a piacon hallotta a hentesnél” kezdetű sztorik... hiteles... :) "

Tudod, természetesen leírhatnám a nevét, a helyet, a körülményeket, hol és mikor beszéltünk erről, de az sem tenné hitelesebbé. Én legalább leírtam, hogy az esemény résztvevője voltam, és nem csak hallottam valakitől. Mint például te, aki arra sem vagy képes, hogy a sok baromság forrását, amit leírsz, megnevezd. De ne is tedd! Hülyén venné ki magát, ha lírnád, hogy "klubrádió, atv, rtl, gépszabadság..." És hát hitelesebb sem lennél. Egy fikarcnyival sem.

Viszont, némi pozitívum, hogy legalább azt nem akartad letagadni, hogy amit írtam, igaz. Ez is már haladás. Tudod, kis lépés egy embernek....

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.22. 16:27:11

@randomnotexists:

Nos, ha ilyen szinten képtelen vagy az értő olvasásra, egy vita követésére, akkor kénytelen vagyok neked ide kimásolni a vitánkat, a kommentek sorrendjében. Talán így érteni és követni tudod!

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 20:42:49
@Moin Moin:

...az iszlám (mint minden hódító erő) csak ott és arrafelé képes nagyobb eredményeket elérni, ahol nálánál szervezetlenebb és/vagy alacsonyabb technológiai és/vagy stratégiai szintet jelentő államalakulatok, népek élnek. Ez így van a kőkortól…" --- írod.

Mondd csak, te teljesen hülye vagy vagy csak a kommentelőket nézed annak?

"(...)

632: Mohamed próféta (Allah dicsérete és békéje legyen vele) halála Medinában. Élete végére sikerül visszaállítania az iszlám vallást. Az Arab-félsziget törzsei ekkor már az iszlám hívei. A hívők (muszlimok) politikai közösséget is alkotnak, amelynek élén-Mohamed halála után-választott elöljáró, a kalifa (= utód) áll. Az első kalifa: Abu Bakr (632 –634).

634-644: Omar, a második kalifa alatt megindul az iszlám nagyobb arányú terjesztése. Az iszlám vallás elfogadását megkönnyíti a monofizita lakosság szembenállása a konstantinápolyi ortodox kormányzattal.

661: Muávija szíriai helytartó megalapítja az Omajjád-kalifák dinasztiáját (750-ig), és Medinából Damaszkuszba teszi át a birodalomszékhelyét. Az iszlám újraéledésének helyszíne, az Arab-félsziget rövidesen elveszti politikai jelentőségét.

661–750: A kalifátus székhelye Damaszkusz. Az Omajja-családból származó kalifák(omajjádok) uralkodása alatt Damaszkusz az iszlám kultúrabölcsője és központja lesz.

685-705: Abd al-Malik Omajjád-kalifa. Folytatódik az arab-iszlám birodalom kiterjesztése. 697-ben elfoglalják Bizánctól Karthágót, 709-ben Észak-Afrikában elérik az Atlanti-óceán partvidékét.

705–715: I. Valid kalifa. Az iszlám világ elérilegnagyobb kiterjedését (az Aral-tótól és az Industól a Pireneusokig). Az iszlám művészet kezdetei: a damaszkuszi Omajjád-mecset építése.

732: Poitiers-i csata.

756: A Damaszkuszból elűzött Omajjádok egyik oldalága Córdoba székhellyel független iszlám államot hoz létre a pireneusi-félszigeti arab területeken.

(...)"

randomnotexists 2016.09.21. 21:28:24
@bbjnick: Azért megjegyezném, hogy ha az iszlám birodalom növekedése automatikusan egyet jelentett volna az iszlám vallás erőszakos terjesztésével, akkor most nem beszélhetnénk szíriai keresztény menekültekről, iraqi yazidi vallású menekültekről, stb. stb. Az iszlám állam terroristái csak és kizárólag muszlimokat ölnének, bár legtöbb áldozatuk így is muszlim.

Ja és nem kellene elfelejteni, hogy Magyarországon az egyetlen kényszerrel elterjesztett vallás a római keresztenység volt.

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 21:54:48
@randomnotexists:

Olyasmiről beszélsz, amiről nincsenek ismereteid. :-( Az iszlám a hitetleneket (kafír/gyaur) a muszlimok kezébe adja. A Korán szerint, ha a muszlim úgy látja jónak, akkor dzsízja ellenében (olyan adó, amit a hitetlen köteles fizetni, hogy a muszlimok puszta létét megtűrjék) eltűrheti kafírok/gyaurok jelenlétét az általa elfoglalt területeken. A dzsízja mellett számtalan adófajtát kiagyaltak még a muszlimok, hogy minél többet profitáljanak az uralmuk alatt élő hitetlenekből. (Szedhették az adót például nőben vagy gyerekben is.) Az iszlám gazdaság egy fontos eleme volt a kafírok/gyaurok minél alaposabb lenyúlása. Ezzel együtt vagy ennek ellenére a VII. századi iszlám hódítások óta számtalanszor fordult elő, hogy a zsidókat vagy a keresztényeket tömegesen üldözték és gyilkolták iszlám uralom alatt, gyakran estek áldozatául a "vallási türelmetlenségnek" vagy egyszerűen csak a muszlim vallási vagy politikai irányzatok/csoportok egymás közötti harcainak. Hogy még élnek keresztények és zsidók a Közel- és Közép-Keleten annak oka (amellett, hogy ezen területek nagyobb része keresztény volt az iszlám hódítás előtt), hogy a különböző muszlim irányzatok és hatalmi csoportosulások gazdasági erőforrásként és hatalmi játszmáik eszközeiként tekintettek rájuk.

Folyt. köv.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.22. 16:29:41

@bbjnick:

Folytatás innét: mandiner.blog.hu/2016/09/21/ha_nem_epul_kerites/full_commentlist/1#c31298997

randomnotexists 2016.09.21. 22:13:02
@Bell & Sebastian: Nem kellene szavakat adnod a számba. Ahelyett, hogy beleképzelsz valamit ami nincs ott, inkább próbáld értelmezni amit írtam.

A kurdok nagy többsége is muszlim, te nagyokos.

Iszlám tolerancia... Te tudtad például, hogy Boutros Ghali volt ENSZ főtitkár egyiptomi kopt keresztény? Hogy Libanon egyik legkedveltebb énekese, Fairuz, ortodox keresztény? Szintúgy a szír énekes George Wassouf? Hogy a pánarab Baath párt egyik alapítója egy szíriai keresztény, Michel Aflaq volt? Tudtad, hogy Egyiptomban a muszlim és a kopt keresztény ünnepek is nemzeti ünnepek? Tudtad, hogy Libanonban a törvény szerint egyenlő számú parlamenti képviseleti hely jár a muszlimoknak és a keresztényeknek? Tudtad, hogy az iráni parlamentben a zsidó, a keresztény, és a zoroasztriánus kisebbségeknek külön képviselőjük van (mármint mindegyiknek saját)? Sorolhatnám.

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 22:28:03
@randomnotexists:

Figyi!

Az ENSZ mióta muszlim intézmény?

Libanon mióta muszlim állam?

A Baath párt mióta muszlim párt?

stb.

randomnotexists 2016.09.21. 22:30:41
@bbjnick: Biztos te vagy a mindent tudó, a többiek meg, ha nem értenek veled egyet, akkor az csak azért lehet, mert nincs ismeretük... Te nézd már meg jobban a logómat vagy avataromat, vagy minek nevezik éppen az ikont a hozzászólásaimnál. Muszlim vagyok nagyokos. Nehogy már bemagyarázd, hogy a Koránnal kapcsolatban olyasmiről beszélek amiről nincs ismeretem... Veled ellentétben én nem az iszlamofóbiából üzletet csináló weboldalakról tájékozódok.

Ja, biztos, csúnya iszlám csúnya sok adót vezetett be, a gyönyörű kereszténység meg alig szedett adót, persze. Nagyon leegyszerűsíted a dolgokat. Igaz voltak olyan időszakok illetve területek, amikor sok adót szedtek, de ennek az ellenkezője is igaz. Ugyanígy a keresztényeknél. Tudod, telekadó, terményadó, egyházi adó, kapuadó, füst adó, ki tudja még milyen adó.

Ja és meséld már el hogyan bántak a keresztények az uralmuk alá hajtott területeken élő más vallásúakkal, csak hogy teljes legyen a kép.

randomnotexists 2016.09.21. 22:34:05
@bbjnick: Figyi! Ha nem érted a lényeget legalább ne reklámoznád!

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 22:41:49
@randomnotexists:

No, ha te muszlim vagy, akkor alá tudod támasztani az állításaimat, Korán-idézetekkel is igazolni tudod fentebbi kijelentéseimet a hitetlenek becsületüket-vesztettségéről, ostobaságáról, a velük szembeni köteles bizalmatlanságról stb.! Nemde? :-)

Beszélgethetünk a keresztényekről is, csak nem tudom, annak mi köze a kommentsor témájához!:-)

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 22:42:38
@randomnotexists:

???

randomnotexists 2016.09.21. 22:53:40
@bbjnick: Na most már azt szeretnéd, hogy én igazoljam a hazugságaidat?

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2016.09.21. 23:19:10
@randomnotexists:

Látom, nem vagy egy acélos apologéta!:-) Ha te nem tisztelsz meg azzal, hogy nem hazudsz a pofámba, ha nem véded a hited, én nem veszem a fáradságot, hogy az itt, az asztalon előttem fekvő Koránból kikeressem azokat a helyeket, amelyekre utaltam fentebb. Ha neked nem ér annyit a hited, hogy védd, akkor én minek fárasszam magam?

Folyt. köv.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.22. 16:34:03

@bbjnick:

Folytatás innét: mandiner.blog.hu/2016/09/21/ha_nem_epul_kerites/full_commentlist/1#c31299007

randomnotexists 2016.09.22. 00:14:12
@bbjnick: Ugyan már, vitáztam sok hozzád hasonlóval eleget, akik azt hiszik, kiragadnak egy-egy mondatot a szövegből, és azzal máris bizonyítottak mindent...

De hogy ne bonyolítsuk, nézzük csak első idézetedet! 40:35, ez volt az, ugye? Melyik fordításból idézted? Mert amiket szögletes idézőjelben beszúrtál, azok egyértelmű fordítói belemagyarázások. Nézd meg a legelterjedtebb angol fordításokat itt: corpus.quran.com/translation.jsp?chapter=40&verse=35 Egyikben sincs utalás "kafírokra". Az éppen nálam lévő magyar nyelvű Koránban (ez Dr. Okváth Csaba fordítása): "Azok, akik érvek nélkül szállnak vitába Allah Jeleivel kapcsolatban, azok utálatossá lesznek Allah és a hívők előtt. Ekképpen pecsételi le Allah minden gőgös zsarnok szívét." És lábjegyzetben hozzáteszi: "Így azok nem képesek az Igaz Útra vezéreltetni."

Tehát rohadtul nem arról van szó, amit te szeretnél belemagyarázni, ez már a fordítások összevetéséből is látszik.

Az iszlámban gazdag hagyományai vannak a hitvitának. Ha megfigyeled, itt sem általánosságban a vita maga az, ami az utálatosságot kiváltja, hanem az esztelen vita. Az a fajta vita, amiben nincsenek valódi érvek nélkül, csak gőg. Nem tudom te hogy vagy vele, én utálom az ilyen vitát.

De kik azok gőgös zsarnokok akikről itt szó van? Nyilván ha nem veszed figyelembe a szövegkörnyezetet, akkor nem tudhatod. Ha utánanéznél az állítólag nálad lévő Koránban, akkor láthatnád, hogy itt Mózes (béke legyen vele) és a Fáraó párbeszédéről van. Fáraónak nem voltak valós érvei, csak a hatalmát féltette. Nem volt hajlandó meghallgatni Mózest (béke legyen vele). Kell tovább magyarázni?

A többi idézeted is hasonló belemagyarázás. Nem fogom mindegyiket kivesézni, nézz utána ha tényleg érdekel. Bár ezt kétlem, ha tényleg érdekelne már utánanéztél volna, te csak kiragadott idézeteket keresel az prekoncepciód igazolására.

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2016.09.22. 05:21:59
@randomnotexists:

Te bevízipipáztál vagy mi történt?:-) Hol használtam én "szögletes idézőjeleket" (bármit is jelentsen az:-)) és hol idéztem? Nem idéztem, állítottam (alapoztam állításaimat például a 9:29-re, a 3:28-ra, a 3:118-ra stb., de helyet sem jelöltem meg, nemhogy idéztem volna --- vártam, te felismered-e azokat és szépen, okosan megmagyarázod pontos értelmezésüket...). Ehelyett jött az "Azok, akik érvek nélkül szállnak vitába Allah Jeleivel kapcsolatban, azok utálatossá lesznek Allah és a hívők előtt. Ekképpen pecsételi le Allah minden gőgös zsarnok szívét.". De hogy mire fel? Ez mire válasz?

Vagy csak arról van szó, hogy bepötyögted ide annak a fénymásolt cetlinek a tartalmát, amit ilyen (hitvitaveszélyes) helyzetekre kaptál?:-)

randomnotexists 2016.09.22. 12:23:45
@bbjnick: Jé, és tényleg! Azt nem te írtad. Hát összekevertelek benneteket, bocsi!

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2016.09.22. 13:56:27
@randomnotexists:

Ez mire válasz? :-)

randomnotexists 2016.09.22. 14:30:48
@bbjnick: Tényleg nem vágod? :D Arra, hogy honnan jött az az idézet, amit egy egyszerű kereséssel te is megtalálhattál volna itt a hozzászólások között.

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2016.09.22. 15:41:27
@randomnotexists:

Vágom, hogy olyan tökfejű vagy, hogy még egy egyszerű kommentsort sem vagy képes áttekinteni, követni. De én vagyok olyan empatikus és udvarias, hogy nem ezen rugózok, hanem érdeklődéssel várom, hogy valamit érdemben is hozzászólj a "vitánkhoz".

randomnotexists 2016.09.22. 15:55:19
@bbjnick: @bbjnick: Dehogynem, pont most rugózol rajta. Egyébként arról beszélsz, hogy én cáfoljam meg azt, amiről nem mondod meg, mire gondolsz? Érdekes ötlet. Így biztos sok érdemi vitát lehet folytatni. Mi lenne ha esetleg te próbálnád cáfolni, amit én világosan leírtam? Például hogy a kerítés hatása európai szinten minimális. Vagy hogy Magyarországon a kereszténység volt az egyetlen erőszakkal elterjesztett vallás. Ja, hogy ez sokkal nehezebb, mint azzal terelni, hogy én miért nem vagyok gondolatolvasó, hogy kitaláljam, mit kellene cáfolnom?

***

Nos, @randomnotexists:, így sikerült követned és megértened a vita menetét és tárgyát?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.22. 16:44:51

@bbjnick:

"Mondd csak, te teljesen hülye vagy vagy csak a kommentelőket nézed annak?"

Az még csak hagyján, hogy moin moin hülyének néz másokat, de hazudik is, mint a vízfolyás.

A szilveszteri kölni erőszakolások, zaklatások kapcsán azt volt képes hazudni, hogy ilyesmit németek mindennapi jelleggel követnek el német nők ellen. Bizonyítékot kéretem rá újsághírek formájában, azóta is küldi a linkeket.

Moin moin egy szemérmetlenül hazudozó migránssimogató gazember. Ein Nestbeschmutzer.

GNDL 2016.09.22. 17:07:05

@miles_Christi: „arra sem vagy képes, hogy a sok baromság forrását, amit leírsz, megnevezd”

Na most megkérdeztem pár havert, illetve az egyik szomszédomnak is átszóltam hogy mondjon már valamit, és egybehangzó véleményük szerint te egy elképesztően primitív fogalmazási- és vérforralóan hitvány helyesírási készséggel rendelkező retardált seggfej vagy.

Írhatnám a helyet, meg a neveket, de attól nem lenne hitelesebb... ugye. :D

2016.09.22. 17:59:23

@bbjnick: Hát nagyon kedves vagy, hogy ennyi időt és energiát fektetsz ebbe a dologba.

Kiemelném a lényeget, ha nem bánod:

1.
Te: Leírtad az első iszlám birodalom növekedésének idővonalát.
Én: Arra utaltam, hogy az iszlám birodalom terjeszkedése nem jelentett kényszerített áttérést az iszlámra
Valamint: "Magyarországon az egyetlen kényszerrel elterjesztett vallás a római keresztenység volt"

2.
Te: Azt írtad, hogy azért nem kényszerítették az embereket az áttérésre, hogy minél jobban megadóztathassák őket
Én: Amellet, hogy elismertem, voltak olyan időszakok és területek, amikor és ahol sok adót szedtek, felhívtam a figyelmedet egyrészt arra, hogy ez nem mindig és mindenhol volt így, másrészt pedig arra, hogy ez nem muszlim sajátosság volt (gyakorlatilag így működött az egész feudális világ).
Valamint: "meséld már el hogyan bántak a keresztények az uralmuk alá hajtott területeken élő más vallásúakkal, csak hogy teljes legyen a kép"

3.
Te: "ha te muszlim vagy, akkor alá tudod támasztani az állításaimat, Korán-idézetekkel is igazolni tudod fentebbi kijelentéseimet a hitetlenek becsületüket-vesztettségéről, ostobaságáról, a velük szembeni köteles bizalmatlanságról stb"
Valamint "Beszélgethetünk a keresztényekről is, csak nem tudom, annak mi köze a kommentsor témájához"
Én: "Na most már azt szeretnéd, hogy én igazoljam a hazugságaidat?"
Magyarázom, ha nem értenéd: Ha te azt állítod, hogy a Koránban ez és az van leírva, akkor azt neked kell alátámasztani. Ne tőlem várd, hgy bizonyítsam azt, amivel alapból egyet sem értek.
Azt már nem is akartam bolygatni, hogy a kereszténység hogyan kapcsolódik a témához, gondoltam, ha nem érted, hát nem érted, legyen a te problémád.

4.
Te: "én nem veszem a fáradságot, hogy az itt, az asztalon előttem fekvő Koránból kikeressem azokat a helyeket, amelyekre utaltam fentebb"
Én: Itt valóban elvesztettem a fonalat egy pillanatra, és a egy más által írt hozzászólásról tévesen azt hittem, te írtad. Van ilyen. Az illető pár Korán-verset sorolt fel, ezek közül az elsőhöz írtam egy kommentet.
Ha nem tévedtem volna, akkor valami olyasmit válaszoltam volna, amit később meg is tettem, miszerint nem vagyok gondolatolvasó, hogy kitaláljam melyik szöveghelyekre gondolsz.

5. - 7. (a tökfejűségemről szóló szálat átugrom, ha nem baj):
Te: "Nem idéztem, állítottam (alapoztam állításaimat például a 9:29-re, a 3:28-ra, a 3:118-ra stb., de helyet sem jelöltem meg, nemhogy idéztem volna --- vártam, te felismered-e azokat és szépen, okosan megmagyarázod pontos értelmezésüket"
Én: "én cáfoljam meg azt, amiről nem mondod meg, mire gondolsz?" Lásd 3. pontnál a magyarázatomat.

Most akkor folytatom:

A kereszténység úgy kapcsolódik ide, hogy a dolgokat érdemes összefüggéseiben vizsgálni. Te úgy igyekeztél beállítani az egészet, hogy a gonosz muszlimok milyen szemetek voltak a keresztényekkel. Holott, ha megnézed a kontextust, hamar rájöhetsz, hogy az adott korban a muszlim birodalom lényegesen progresszívabban állt a kérdéshez, mint a keresztény uralkodók és keresztény egyházi hatalmasságok.

Ha leírsz valami általános dolgot, amiben összekevered a dzsizja vallási értelmezését és a tartományok adópolitikáját, meg még belepakolsz egy kis vallási türelmetlenséget is, majd azt mondanod; "na akkor magyarázd ezt meg", akkor te nem értelmes vitára törekszel, csak terelni akarsz.

Egyébként a mérvadó kortárs vallástudósok egyetértenek abban, hogy 9:29 nem általános érvényű, hanem kifejezetten a tabouki csatára vonatkozott.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.22. 23:03:47

@randomnotexists:

Gondoltam (és jól gondoltam), hogy valamivel könnyebben boldogulsz, ha így kiszerkesztem és a szádba rágom a vita menetét! :-)

Ott találtál meg, hogy szerinted az iszlám terjeszkedés nem járt együtt feltétlenül hittérítéssel. Erre én reagáltam azzal, hogy a Korán ez ügyben világos útmutatást ad (legalább is keresztény és zsidó vonatkozásban), a dzsízját. Ekkor kioktattál, hogy te muszlim vagy, úgyhogy én ne osszam neked az észt és a keresztény középkor feudális adórendszerét emlegetted. Erre azt a választ adtam naivul, hogy ha te muszlim vagy, akkor alá tudod támasztani az állításaimat, Korán-idézetekkel is igazolni tudod fentebbi kijelentéseimet a hitetlenek becsületüket-vesztettségéről, ostobaságáról, a velük szembeni köteles bizalmatlanságról stb.; mindezt abban a tudatban mondtam, hogy a keresztény, ha hite alaptételeit emlegetik, annak forrását ismeri a Bibliában és le sem tagadja azokat. Ekkor te lehazugoztál engem és kikérted magadnak, hogy a hazugságaimhoz te keresd és szolgáltasd a forrásokat és az igazolást. Majd valaki más kommentjét kezdted emlegetni és olyan Korán-helyekre hivatkozgatni, amelyhez vitánknak semmi köze. Végül --- némi segítséggel --- visszataláltál a vitához és az általam fentebb megadott Korán-hivatkozások (3:28; 3:118; 9:29) közül egy a tudatodig is eljutott és azt válaszoltad, hogy "a mérvadó kortárs vallástudósok egyetértenek abban, hogy 9:29 nem általános érvényű, hanem kifejezetten a tabouki csatára vonatkozott". A probléma ezzel csak az, hogy más mérvadó vallástudósok szerint viszont ez a bizonyos 9:29 alapozta meg nemcsak az iszlám zsidókkal és keresztényekkel kapcsolatos viszonyát, de a dzsízja (mint fejpénz) bevezetésével a muszlimok saríja alapú adópolitikáját is. Azaz (ha igazam van) mindaz, amit fentebb írtam a zsidók és a keresztények muszlimokkal szembeni alávetettségéről, vallási alapokon álló társadalmi alacsonyabbrendűségéről, helytálló.

Innét indult volna a vita, ha fel tudtad volna venni a fonalát --- és innét érdekes a vita.

Bell & Sebastian 2016.09.22. 23:19:57

@bbjnick: Ugye nem kíváncsi ennek az alaptételnek a gyakorlati kivetülésére? Akkor elmondom.

Nyilvános WC használata muszlimoknak Európában igencsak problémás, mert bármilyen állapotban is van, abból kell kiindulni, hogy tisztátalan élőlények azt már előzőleg meggyalázták.

Hithű, még egyszer mondom: hithű muszlim kitakaríttatja és lefertőtlenítteti magának, majd őrt állít a mosdó elé arra időre, míg benn egyedül elvégzi a dolgát.

El nem hiszem, ha nem látom.

2016.09.23. 01:27:48

@Bell & Sebastian: Na a WC téma megint előkerül. Aki guggolós WChez szokott, az nem tartja higiénikusnak, hogy egymás után leülünk a WCre. Ennyi. Ebbe csak te magyarázod bele a vallási dolgokat.

2016.09.23. 03:21:44

@bbjnick: Ahhoz képest, hogy nemrég még az empátiáddal és az udvariasságoddal dicsekedve mondtad, hogy te nem rugózol rajta, azóta is azt az egy tévedésemet emlegeted. Nagyon úgy néz ki, hogy igazából téged zavar a dolog, én ugyanis túlléptem rajta simán.

Elmagyarázom még egyszer, hátha megérted. Te azt írtad: "ha te muszlim vagy, akkor alá tudod támasztani az állításaimat, Korán-idézetekkel is igazolni tudod fentebbi kijelentéseimet a hitetlenek becsületüket-vesztettségéről, ostobaságáról, a velük szembeni köteles bizalmatlanságról stb" Ez kb. pont olyan olyan képtelenség, mint azt mondani egy kereszténynek, hogy márpedig ő bizonyítsa be, hogy a szentháromság tana hibás. Vagy egy ateistának, hogy támassza alá, hogy Sam Harris szerint meg kell ölni azokat, akik bizonyos dolgokban hisznek. Lehet, hogy nálad természetes, hogy mindent és annak az ellenkezőjét is alá tudod támasztani, én inkább csak olyasmi mellet érvelek, amit igaznak tartok. Persze értem, hogy számodra sokkal érdekesebb lett volna, ha egyből elkezdek védekezni, hiszen mindig sokkal könnyebb egy védekező pozicióban lévő emberrel szemben vitatkozni. Ehelyett én arra helyeztem a hangsúlyt, hogy hasonlítsd össze a korabeli keresztény uralkodók hozzáállásával. Ezt te nem meglepő módon félresöpröd, témához nem tartozónak minősíted. Hát sajnálom, ha nem úgy reagáltam, ahogy te elvártad volna, de ettől még igenis releváns dolog a megfelelő kontextusba belehelyezni a kérdést.

Egyébként veled ellentétben én nem igyekeztem egyoldalúan feltüntetni a dolgot, természetesen írtam, hogy voltak olyan idők és helyek, amikor valóban sok adó szedtek. Mint ahogy nyilván voltak olyanok, akik ezt az áját vallási kissebbségek elnyomásának igazolására használták. Szerintem ebben semmi meglepő nincs, mindig voltak olyanok, akik saját véleméynüket akarják igazolni a szentírásokkal. Bizonyára nem csak voltak, hanem vannak is ilyenek, legfőképpen bizonyos diktatúrák, az ISIS, egyéb terroristák körében. Mindig mondom is, milyen feltűnő, hogy az iszlám-ellenes weboldalak és könyvek ugyanúgy értelmezik a Koránt, mint a terroristák. Közben az igazi tudósok meg így beszélnek: www.youtube.com/watch?v=6iSdCCBlHJ8 És így: www.youtube.com/watch?v=fFusmTqmM4o

picur3ka 2016.09.23. 03:28:09

@ednet2023:

"A gondolatmenetedben vannak logikai hibák:"

A te gondolatmenetben az a hiba van, hogy minden politikai propaganda hazugságot beszopsz. Olyan vagy, mint az agitprop a kommunizmusban.

"Ha úgy gondolod, hogy a mocskos EU kizárólag Magyarországra akarja az összes menekültet telepíteni az összes többi országból, akkor is van némi összefogás jellege a dolognak. "

Én ezt nem mondtam. Árulkodó, hogy ezt te magad írod. Egy hazug gazember vagy.

Természetesen semmi összefogás jellege nincs ennek az egész undorító szarnak. Ilyen marhaságot eleve felesleges megpróbálni bizonyítani, mért nem nyírod le a füvet inkább?

picur3ka 2016.09.23. 03:42:27

@randomnotexists:

'„Meg is lehetsz.” Kapcsold be a szarkazmus detektorodat.'

Teljesen véletlenül nyílván, akartam írni tegnap, hogy valami fogalmatlan amerikás hülye vagy. Visszafogtam magam. Felesleges volt: 'szarkazmus detektor' lol.

Senkit nem érdekelsz, hidd el. Se ott, se itt.

„egyenlőre még Magyarországról költöznek nyugatra az emberek tömegével, és nem fordítva."

Egyelőre, a szó, amit keresel. De, fordítva is. Menekülnek nyugatról is tömegével, rendesen.

„mivel semmi értelme annak, amit írsz” Ehhez képest elég sokat válaszolsz rá.

Mint mondtam, érezd magad megtisztelve. Véletlen konstelláció.

picur3ka 2016.09.23. 03:51:56

@Bell & Sebastian:

Meg egyébként sem lehet Mekka felé pisálni.

picur3ka 2016.09.23. 03:59:41

@ednet2023:

Ami a történelemkönyvben van, az inkább politikai propaganda szokott lenni, mintsem történelem.

Tudod mi a személyi kultusz? Hogy Clintonnak emeletes épületeket beárnyaló szobra van még életében, pl. Koszovóban. Ehhez képest még Lenin sincs sehol.

Bell & Sebastian 2016.09.23. 08:37:08

@randomnotexists: Lehet kapni kínai, duplex csészét, ami elbírja, ha ráállnak, vagyis guggolnak, csak baromi ronda. Nyilván a kedvükért kicserélik ilyenre az összeset.

Nem gondolom, hogy én magyaráznám bele a felsőbbrendűséget, ha egyszer bele van írva a Koránba.

@picur3ka: Sextáns nem volt nála, még anélkül sem lát ki rendesen azon a keskeny csíkon a lepedő alól. Swédországban már felfestik a falra, merre van Mekka, ez a jövő. Nálunk meg az, merre tágasabb az ilyennek, menjen vissza az anyja picsájába a negatív apartheidjével együtt.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.23. 11:08:24

@bbjnick: mondtam én, hogy vannak itten jelentkezők a saját puszta kezükkel megvédeni az országot, tessék. Tényleg bennük van a ti bizalmatok? LOL.

www.facebook.com/NyitraiZsolt/photos/a.1408988756014177.1073741827.1408906262689093/1787599874819728/?type=3&theater

Bell & Sebastian 2016.09.23. 11:27:48

@lacalaca: Linkeljek inkább olyat, ahol a tetkó is feszül, ki van csapva az asztalra pár guriga értékhelyettesítő nyomat, Audi kulcsa, zacskós kiszerelésű porcukor és soft air Beretta, csőszájról levakart pirossal?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.09.23. 11:50:20

@Bell & Sebastian: tele van az ország keménycsávókkal, tudom én. A kétfarkús aktivista nyikhajt is jól pofánvágta az a taxis, mondjuk ész nem sok szorult bele, tekintve hogy mindezt bele a kamerába. :D

ednet2023 2016.09.23. 13:31:30

@picur3ka: "A te gondolatmenetben az a hiba van, hogy minden politikai propaganda hazugságot beszopsz. Olyan vagy, mint az agitprop a kommunizmusban."
Másik idézet tőled:
"1. Semmiféle összefogás nincs.
2. Milliók sorakoznak évek óta Észak-Afrika partjainál.
3. Semmi szolidáris menekült-szétosztásról szó nincs. Kijelölt 'hot-spot' országok vannak, ahol kvázi lágerekbe zárják őket, mint Görögo., Olaszo. Minket megállapodás nélkül idesoroltak, mert Marokkó és Tunézia, ahol eredetileg ilyent terveztek, beintett. Ez ellen küzd a kormány."

:) Természetesen a Te gondolatmeneted nagyon egyéni, nyoma sincs benne propagandának:
- Ne tekintsük ténynek az EU-s határozatot (2015.szept.22), én szoptam be. Bár nem is létezik, mégis Te ez ellen a határozat ellen népszavazol okt.2-án. (Ha ténynek tekintenénk még EU-s összefogásnak is lehetne látni. Az meg ugye milyen hülyeség?)
- Ne fogadjuk el a V4-ek módosító javaslatát a menekültkvóták tervezett szétosztásával kapcsolatban. Ez a magyar hivatalos állásfoglalás nemzetközi szinten. Linkelem megint a "hazugságot": valasz.hu/vilag/itt-a-javaslat-munkaerohianyos-orszagokba-kuldenek-a-migransokat-120462 (nem ellenzéki blog.)
- Higgyük el, hogy nagyobb problémát jelentenek nekünk az EU-ban áthelyezett menekültek, mint a határainknál várható feltorlódottak. (Ezért kizárólag az EU-val foglalkozzunk és "intsünk be" nekik egy népszavazással, mert... mert... mert hülyék, na!)
- Higgyük el, ha megszavazod, hogy az "országgyűlés hozzájárulás nélkül ne lehessen", akkor az azt jelenti, hogy az országgyűlés soha nem is fogja...
- Megértettem, hogy az EU-nál hiányolod és felhánytorgatod az egységes fellépést, és a menekültkérdésben a magyar álláspontot kiútnak tartod: népszavazzunk. Ha még párszor érvek helyett becsmérelgetsz, lehet, meg is győzöl. :)

Mivel az előző kommentemből sem jött le neked az irónia (lásd. mocskos EU), ezért most segítek: A fenti mondatok írónikusak.

A Te hozzászólásod viszont semmiféle tényt nem tartalmazott. Tények helyett kizárólag minősítések voltak benne. Meg sem próbáltad magyarázni, az állításaidat.
Próbáld meg cáfolni az én állításaimat, vagy legalább támaszd alá valamivel a Tiédet: "Semmi szolidáris menekült-szétosztásról szó nincs. Kijelölt 'hot-spot' országok vannak, ahol kvázi lágerekbe zárják őket, mint Görögo., Olaszo. Minket megállapodás nélkül idesoroltak, mert Marokkó és Tunézia, ahol eredetileg ilyent terveztek, beintett. Ez ellen küzd a kormány."
???
Aztán gondolkozzunk el azon, hogy ki szopott be mit?

Bell & Sebastian 2016.09.23. 14:16:27

@lacalaca: Szerintem ez így sportos, ne taxizzon az ilyen, pattogjon a farkain.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.23. 15:09:25

@Bell & Sebastian: @randomnotexists:

Kevésbé fontos dolgokon is tört már ki vallásháború, mint a sz_rás. (És most nem ironizáltam!)

S=klogW 2016.09.23. 15:39:45

@Bell & Sebastian: akkor ez oka annak is,h nem leülnrk rá,hanem felmásznak a vécécsészére és fölékuporodnak?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.23. 16:09:48

@randomnotexists:

"Te azt írtad: 'ha te muszlim vagy, akkor alá tudod támasztani az állításaimat, Korán-idézetekkel is igazolni tudod fentebbi kijelentéseimet a hitetlenek becsületüket-vesztettségéről, ostobaságáról, a velük szembeni köteles bizalmatlanságról stb' Ez kb. pont olyan olyan képtelenség, mint azt mondani egy kereszténynek, hogy márpedig ő bizonyítsa be, hogy a szentháromság tana hibás." --- írod.

Zagyválsz, sajnos. Állításokat tettem, amiket Korán-helyekre alapoztam. Egy keresztény ismeri hite legfontosabb tételeinek bibliai forrásait (de legalább is, tudja hol keresse azokat), gondoltam, állításaim forrásai számodra is nyilvánvalóak. Akár így volt, akár nem (akár nyilvánvalóak voltak, akár nem), te nem azt az utat választottad, hogy megvéded hitet tételeit (ha félreértettem volna azokat, szerinted helyes értelmezésüket adod), hanem szimplán lehazugoztál. S amikor később megadtam állításaim Korán-forrásait, akkor is csak mellébeszéltél; s teszed most is.

"...értem, hogy számodra sokkal érdekesebb lett volna, ha egyből elkezdek védekezni, hiszen mindig sokkal könnyebb egy védekező pozicióban lévő emberrel szemben vitatkozni. Ehelyett én arra helyeztem a hangsúlyt, hogy hasonlítsd össze a korabeli keresztény uralkodók hozzáállásával. Ezt te nem meglepő módon félresöpröd, témához nem tartozónak minősíted." --- írod.

A hitvédelem nem védekezés. Ha te kiállsz hited egy hitigazsága, parancsa mellett, akkor nem védekező pozícióba húzódsz, hanem állást foglalsz. No, ezt nem tetted, ehelyett történelmi párhuzamokat próbáltál vonni a korabeli keresztény joggyakorlattal --- beszélgethetnénk arról is, csakhogy annak addig sem kerete, sem értelme nem volna, amíg nem tisztázzuk az alapkérdést, hogy milyen vallási fundamentumokon álltak a (korabeli) muszlim és keresztény uralkodók.

"Mindig mondom is, milyen feltűnő, hogy az iszlám-ellenes weboldalak és könyvek ugyanúgy értelmezik a Koránt, mint a terroristák." --- írod.

A Kinyilatkoztatás értelmezése nem korlátlan. Számos bibliai vagy koráni hely pontos értelmezése lehet vita tárgya, de az alapvető istenképi és emberképi tanítások speciel nem lehetnek azok. Hogyan lehetne másként értelmezni azt a koráni kitételt, hogy a zsidók és keresztények, becsületüket vesztettek, ostobák és a muszlimok köteles bizalmatlansággal tartoznak irányukba, minthogy a zsidók és keresztények, becsületüket vesztettek, ostobák és a muszlimok köteles bizalmatlansággal tartoznak irányukba? Hogyan lehetne másként értelmezni azt, hogy harcoljatok ellenük, amíg meg nem fizetik a jótettért járó dzsízját (fejadót életben hagyásukért), minthogy harcoljatok ellenük, amíg meg nem fizetik a jótettért járó dzsízját (fejadót életben hagyásukért)? Milyen bizalmat vár el a muszlim a nem muszlimtól, ha ő maga sem bízik benne, hisz a Korán csak színlelt bizalmat engedélyez számára a nem muszlimok felé, azt is csak akkor, ha kényszerhelyzetben van (ha komoly félnivalója van tőlük)?

Emlékszel "vitánk" elejére? Én igen. Azzal találtál meg, hogy "ha az iszlám birodalom növekedése automatikusan egyet jelentett volna az iszlám vallás erőszakos terjesztésével, akkor most nem beszélhetnénk szíriai keresztény menekültekről, iraqi yazidi vallású menekültekről, stb. stb.". Tekintsünk el most attól az erősen evidens kérdéstől, hogy ugyan miért özönlötték volna el és szállták volna meg a muszlim arab törzsi harcosok a Közel- és Közép-Keletet, Belső-Ázsiát, Észak-Afrikát stb., ha nem hitük parancsának, a hit terjesztésének engedelmeskedve és nézzük az általad emlegetett szíriai keresztény menekülteket és iraqi yazidi vallású menekülteket. Ha emlékszel, erre reagáltam azzal, hogy felhívtam a fegyelmedet a kereszténység és az iszlám egyik legfontosabb különbségére (amit te letagadni, negligálni igyekeztél azzal, hogy meghazudtoltál és tereltél), hogy míg a kereszténység nem ismeri az ember és ember közötti vallási alapú társadalmi alávetettséget, alacsonyabbrendűséget, addig az iszlám egyik alappillére épp ez.

Mint fentebb is írtam, ettől volna érdekes és erről szólna a vitánk, ha volna.

Folytathatjuk a vitát, ha van mit mondanod, de a Korán 3:61 alapján is eljárhatunk. Rajtad áll!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.23. 16:11:10

@S=klogW:

De miért kell ahhoz felmászni a WC-csészére, hogy fölékuporodj? :-D

S=klogW 2016.09.23. 16:29:20

@bbjnick: mert tradicionalista budit nem ismero homoki négerek

guggolni kenyelmesebb (es egyszerubb haspréselni meg a záróizmot is ellazitani, mint sielőállásban)

S=klogW 2016.09.23. 16:36:00

@bbjnick: @S=klogW: jav.:

Mert igazi tradicionalista banda :D : a homokon nem lehetetbudit ásni (ahogy a permafrodtba sem) csak leguggolni.

Bell & Sebastian 2016.09.23. 17:38:35

@bbjnick: Járt már az olaszoknál? Ott a közvécé guggolós, a szállodában meg beteszik az altestlemosót a hálószobába.

Ahogyan a magyar hatóságokat ismerem, rokkant arabra is lesz előírás, de ettől még térdig fogunk járni a kutyaszarban, Pesten.

Bell & Sebastian 2016.09.23. 17:42:10

@S=klogW: Az ez irányú szokásaikat nem ismerem, de ha egy talpig burnuszos betéved a Mekibe Magyarországon, abból tuti büntetőügy lesz, nem áll meg súlyos testű sertésnél.

2016.09.23. 21:56:52

@bbjnick: Most kezdjek el én is sírni, hogy két videót is linkeltem 9:29-ről, de te nem kommentálod, inkább még mindig azzal foglalkozol, hogy mi volt két napja, tíz hozzászólással ezelőtt?

picur3ka 2016.09.23. 23:43:31

@S=klogW:

De könnyebb beleesni is.

picur3ka 2016.09.23. 23:44:07

@Bell & Sebastian:

Biztos, hogy nem keveri a görögökkel?

picur3ka 2016.09.23. 23:45:48

@bbjnick:

Maga túl nagy szövegeket küld ennek a tagnak, szerintem.

picur3ka 2016.09.23. 23:49:13

@ednet2023:

Amit én írtam, az mind tény, a terepen. A törvények, amit te idézgetsz, az csak papír. §eggedet kitörölheted vele.

2016.09.24. 00:21:24

@bbjnick: A videók angolul vannak. Mindegy.

Nézd. Látom szívedre vetted, hogy hazugságnak neveztem amit írtál. (Zárójelben jegyzem meg, ha úgy érvelnék, ahogy te, akkor azt mondanám, jó okom volt rá, és te pedig támaszd alá, hogy mi volt az...) Szóval leírtál pár állítást az iszlámról, és végig azt sugalltad, hogy te nagyon ismered az iszlámot. Erre utaltak az "olyasmiről beszélsz, amiről nincsenek ismereteid" és az "a Korán szerint" kitételeid. Namármost. Aki csak egy kicsit is ismeri az iszlámot, az nagyon hamar belefut a Korán és a prófétai hagyományok értelmezésének kialakult és a vallástudósok által széles körben elfogadott követelményeibe és módszereibe. Először is: "Figyelembe venni mindent ami egy bizonyos kérdéssel kapcsolatban ki lett nyilatkoztatva annak teljességében [...] minden elérhető vallási forrás (Korán, Szunna) alapján. [...] Miután az összes vonatkozó vallási írás össze lett gyűjtve, az ’általános’ megkülönböztethető a különlegestől’ és a ’feltételhez kötött’ a ’feltétel nélkülitől’. Továbbá az egyértelmű verseket meg kell különböztetni az allegórikus jelentésűektől. Még tovább meg kell érteni minden rész és vers kinyilatkoztatásának okait és körülményeit (asbab al-nuzul) és azokat a feltételeket amiket a korai Imámok (vallástudósok) meghatároztak. Ezért nem megengedett idézni egy verset vagy versrészletet, anélkül hogy az egyén teljes mértékben mérlegelné vagy megértené amit a Korán és a Hadísz vonatkoztat a kérdésre. [...] Elengedhetetlen összeegyeztetni minden szöveget amennyire csak lehetséges; vagy pedig szükséges egy alapos indok, hogy miért áll egyik szöveg a másik felett." Továbbá: "a Jogelmélet egyik legfontosabb pillére az arab nyelv mesterfokú elsajátítása. Ez jelenti az arab nyelvtan, mondattan, morfológia, retorika, költészet, etimológia és Korán-magyarázat mesterfokú elsajátítását. Ezeknek a tudományágaknak az elsajátítása nélkül a hiba előfordulása valószínű sőt elkerülhetetlen." Ezen felül: "Nem megengedett folyamatosan beszélni az ’ügyek leegyszerűsítéséről’ vagy pedig kiválasztani kivonatokat (részleteket) a Koránból, anélkül hogy megértenénk a teljes szövegkörnyezetet." Még egyszer ismétlem, ezek olyan megállapítások, amikkel az iszlámot valóban tanulmányozó ember nagyon hamar találkozik. Ebből következik, hogy szükségszerűen hazudtál. Vagy azért, mert úgy állítottad be, mintha nagyon ismernéd az iszlámot, pedig közben még ezekről az alapvető dolgokról sincs semmi fogalmad, vagy pedig azért, mert tisztában vagy ezekkel, mégis szándékosan megkerülted a bevett módszereket és önkényesen vontál le következtetéseket néhány prekoncepciódhoz illeszkedő idézetből. Sőt tovább megyek, mindkét esetben tökéletesen tisztában kellett lenned lenned azzal, hogy hazudsz.

Ha te nem nagyképűsködsz, hogy én "olyasmiről beszélek amiről nincs tudásom", meg hogy majd te megmagyarázod, hogy "a Korán szerint" mi hogyan van, akkor soha nem szembesítettelek volna azzal, hogy hazudsz. Akkor valóban megpróbáltam volna csekély tudásommal amennyire tudom elmondani a véleményemet. De így nem. Ha valóban építő vitát szeretnél, úgy is kell hozzáálnod.

Az idézeteket a több mint 200 muszlim vallástudós által az ISIS vezetőjének írt levélből vettem. Magyar fordítása megtalálható itt: www.lettertobaghdadi.com/#translations Van benne szó 9:29-ről is.

picur3ka 2016.09.24. 00:39:10

@randomnotexists:

Ennek mi köze van a témához, te csóringer?

"Az idézeteket a több mint 200 muszlim vallástudós által az ISIS vezetőjének írt levélből vettem. Magyar fordítása megtalálható itt: www.lettertobaghdadi.com/#translations Van benne szó 9:29-ről is"

Ez jelesül bizonyítja, hogy fogalmatlan vagy. Össze-vissza ollózgatsz.

Maradjunk annyiban, hogy az iszlám nem demokrácia, OK?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.24. 13:03:12

@randomnotexists:

Mellébeszélsz; ez is egyfajta válasz.

2016.09.24. 23:59:46

@bbjnick: Pontosan erre számítottam, hiszen már bebizonyítottad, hogy számodra csak az az elfogadható válasz, amire számítasz. Csináljak úgy mint te? Kérjem számon rajtad, hogy miért nem véded meg az álláspontodat úgy, ahogy az nekem lenne jó? Nincs értelme, valószínű hazudnál megint egyet aztán részedről annyi.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 16:07:24

@randomnotexists:

Én is pontosan erre számítottam tőled: kétségbeesett mellébeszélés, üres személyeskedés.

2016.09.25. 16:25:09

@bbjnick: Attól még nem mellébeszélés, hogy te képtelen vagy meglátni az összefüggéseket. Ja és akinek az volt az első mondata hozzám, hogy "Olyasmiről beszélsz, amiről nincsenek ismereteid", az ne panaszkodjon személyeskedésre. Úgy is mondhatnám; talán keserű neked az a pirula, amit velem le akartál nyeletni?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 16:53:16

@randomnotexists:

Nézd, malacka! Az érdekelt volna, hogy egy muszlim hogyan védi a hitét, de te apologetikából csúfosan leszerepeltél. Arra viszont egyáltalán nem vagyok kíváncsi, hogy egy @randomnotexists: nicknevű trollpofa hogyan rinyál. Így jártál. A rinyabemutatóddal próbálkozz egy más tematikájú blog más tartalmú posztja alatt, ott talán értő közönségre találsz; nálam nem.

2016.09.25. 16:57:20

@bbjnick: Tudom, hogy az érdekelt volna, én viszont elég érthetően elmondtam, hogy miért nem kaptad meg tőlem amit szerettél volna. Így jártál. Ja és aki képes bemásolni a teljes addigi vitát csak hogy kierőszakolja azt a választ, amit hallani szeretne, az ne beszéljen rinyálásról. Csúnyán leszerepeltél, az az igazság.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.25. 17:03:36

Megfelelő teológiai ismeretek hiányában nemigen tudtam követni a vitátokat. Azt azonban nem sikerült belátnom, miért lenne szükségünk bármiféle teológiai vagy egyéb okokból milliónyi, százezernyi vagy akár csak ezernyi velünk ellenséges, bennünket megvető és lenéző, a demokratikus elveket, az alapvető emberi jogokat, a nők egyenjogúságát semmibe vevő iszlámhívőre.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 17:15:10

@randomnotexists:

Akarod mondani, van olyan igazság, amit nem mondunk ki?

2016.09.25. 17:18:05

@bbjnick: Szerinted az, hogy tudom, mi érdekelt volna téged, az mióta egyenlő azzal, hogy egyetértek veled? Ne vetítsd ki a prekoncepcióidat rám.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 17:19:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A vita tárgya nem az, hogy miért lenne szükségünk, hanem az, hogy miért nincs (mert nincs) szükségünk --- szerintem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 17:36:04

@randomnotexists:

Ha nem mondtam volna igazat, három mondattal helyretehetted volna a teológiai tévedésemet (én ezt tenném egy okoskával, aki nyilvánvaló hülyeségeket beszél a kereszténységről), ehelyett parttalan mellébeszélésbe és rinyálásba menekültél --- lelked rajta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.25. 17:38:48

@bbjnick:

A lényeg végül is ugyanaz: én szeretném Európát és ezen belül Magyarországot etnikailag és kulturálisan olyannak megtartani, amilyen eddig volt. Ny-Európa vsz. már elbukott, Kelet- és Közép-Európának még lehet esélye.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 17:43:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"én szeretném Európát és ezen belül Magyarországot etnikailag és kulturálisan olyannak megtartani, amilyen eddig volt" --- írod.

Ezzel nem vagy egyedül. :-)

2016.09.25. 17:49:25

@bbjnick: Te tényleg három mondatban kívánsz teológiáról beszélni? Ja hát úgy könnyű, ha semmivel nem támasztod alá a mondandódat, mindent a másiktól vársz -- három mondatban.

De bebizonyíthatod, hogy lehetséges. Tessék, mittomén, hogy valami alap keresztény dolgot mondjak, bizonyítsd be a szentháromságot három mondatban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 18:13:46

@randomnotexists:

A Szentháromság hittétel, amely a Kinyilatkoztatásból ered, nem szorul bizonyításra. Számos helyen szerepel az Újszövetségben: Lk 4,18; Tit 3,5; 1Kor 12,4; Jn 14,26; 15,26; Mt 26,19; Lk 24,49; Jn 14,16; 15,26; 16,7-10; ApCsel 2,37; Róm 5,1-5; 1Kor 12,3-10; 2Kor 13,13; Gal 4,6 és a többi...

2016.09.25. 18:30:55

@bbjnick: Nem szorul bizonyításra? LOL Most mondjam azt, hogy ez mellébeszélés? Te is tudod. Nem véletlenül egyetlen olyan igehelyet sem tudsz idézni (mert nincs), ahol Jézus (béke legyen vele) kijelentené, hogy "Én vagyok Isten és Isten fia is egy személyben, ezért imádjatok engem!", vagy legalább valami hasonlót. És ki az a bizonyos Vígasztaló?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 19:10:13

@randomnotexists:

"Most mondjam azt, hogy ez mellébeszélés?" --- írod.

Ez nem mellébeszélés, ez a Kinyilatkoztatás.

"Nem véletlenül egyetlen olyan igehelyet sem tudsz idézni (mert nincs), ahol Jézus (béke legyen vele) kijelentené, hogy "Én vagyok Isten és Isten fia is egy személyben, ezért imádjatok engem!", vagy legalább valami hasonlót. És ki az a bizonyos Vígasztaló? " --- írod.

"(...)

Jn 14.8
Erre Fülöp kérte: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, s az elég lesz nekünk."
Jn 14.9
"Már oly régóta veletek vagyok - felelte Jézus -, és nem ismersz, Fülöp? Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát?
Jn 14.10
Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van.
Jn 14.11
Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek.
Jn 14.12
Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek,
Jn 14.13
s amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban,
Jn 14.14
bármit kértek a nevemben, megteszem nektek.
Jn 14.15
Ha szerettek, tartsátok meg parancsaimat,
Jn 14.16
én meg majd kérem az Atyát, és más vigasztalót ad nektek: az Igazság Lelkét, aki örökké veletek marad.
Jn 14.17
A világ nem kaphatja meg, mert nem látja és nem ismeri. De ti ismeritek, mert bennetek van és bennetek marad.
Jn 14.18
Nem hagylak árván benneteket, hanem visszajövök hozzátok.
Jn 14.19
Rövid idő, s a világ nem lát többé, ti azonban láttok, mert én élek, és ti is élni fogtok majd.
Jn 14.20
Azon a napon majd megtudjátok, hogy Atyámban vagyok, ti bennem, s én bennetek.
Jn 14.21
Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem. Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. Én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki."

(...)"

2016.09.25. 19:35:11

@bbjnick: És hol van ebben az, "Én vagyok Isten és Isten fia is egy személyben, ezért imádjatok engem!", vagy valami hasonló? Sehol.

"Aki engem látott, az Atyát is látta": Mert Jézus (béke legyen vele) azt cselekedte, amire Isten hatalmat adott neki.

"A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe": Pontosan azt bizonyítja, hogy Jézus (béke legyen vele) nem Isten, hiszen azt itt mondja, szavait Isten irányítja, tetteihez Istentől kap hatalmat.

"aki bennem van": Tehát nem "én vagyok az Atya"

"Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok,": Istenben hiszek, nem saját magamban.

"s az Atya bennem.": Erőt ad nekem a tettekhez, hiszen magamtól nem tudnám megtenni.

"az Atyához megyek, s amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban, bármit kértek a nevemben, megteszem nektek." Mivel Jézust (béke legyen vele) Isten élve felemelte magához, ez a rész sem feltételezi a szentháromságot egyáltalán.

A Vigasztalóról szóló részek nem válaszolják a kérdést, hogy ki a Vigasztaló.

"Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. Én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki." Továbbra is különválasztja Istent és magát, nem egyként beszél a kettőről.

Tehát sehol nincs itt semmi olyasmi, ami bizonyítja a szentháromságot. Idézhetsz még ilyeneket, felesleges időpazarlás. Jézus (béke legyen vele) SEHOL a Bibliában nem mond semmi olyasmit, hogy "Én vagyok Isten és Isten fia is egy személyben, ezért imádjatok engem!".

A magad által felállított három mondatos korlátot is sikerült túllépned ;)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 20:12:21

@randomnotexists:

"(...)

Mk 1.9
Azokban a napokban történt, hogy eljött Jézus a galileai Názáretből, és megkereszteltette magát Jánossal a Jordánban.
Mk 1.10
Amikor feljött a vízből, látta, hogy megnyílik az ég, és a Lélek galamb alakjában leszáll rá.
Mk 1.11
Szózat is hallatszott az égből: "Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem."

(...)

Jn 10.30
"...én és az Atya egy vagyunk."

(...)

Jn 15.26
Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam.

(...)"

Egyéb kérdés?

2016.09.25. 20:40:55

@bbjnick:

"Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.": Tehát nem "Te én vagy" és nem is "Én te vagyok"

János 10:30: Olvasd el kontextusban, 10:22-től 10:44-ig. Például: "34 Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok? 35 Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lõn (és az írás fel nem bontható), 36 Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?!" Ismét csak nem "Isten vagyok". Sőt, Jézus (béke legyen vele) itt Zsoltárok 82-re tesz utalást, amit ha megnézel, kiderül, hogy az emberekhez hasonlítja magát, nem Istenhez.

Oké, a Vigasztaló az Igazság Lelke, aki az Atyától származik. Azért ez még mindig elég ködös.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 21:25:17

@randomnotexists:

" 'Te vagy az én szeretett Fiam, benned telik kedvem.': Tehát nem 'Te én vagy' és nem is 'Én te vagyok' " --- írod.

"...én és az Atya egy vagyunk." (Jn 10.30) Azt írtad, Jézus nem mond ilyet, s lám csak, mi az hogy, nagyon is!

"János 10:30: Olvasd el kontextusban, 10:22-től 10:44-ig." --- írod.

Jézus itt mindössze a zsidó vádak következetlenségére világít rá.

"Oké, a Vigasztaló az Igazság Lelke, aki az Atyától származik. Azért ez még mindig elég ködös." --- írod.

Neked ködös. Nekem meg az a ködös, hogy egy muszlim miért gondolja azt, hogy egy zsidóval vagy egy kereszténnyel kegyet gyakorol, ha dzsízját (fejadót élete megváltásáért) szed tőle. Mert az a Kinyilatkoztatás, nemde?

2016.09.25. 21:42:03

@bbjnick:

"én és az Atya egy vagyunk" Mint felhívtam rá a figyelmedet, a kontextusból kiderül, hogy ez nem jelenthet szó szerint vett egységet. Hiszen akkor Jézus (béke legyen vele) saját magának mondana ellent.

Ezen felül, te is azt írod: "Jézus itt mindössze a zsidó vádak következetlenségére világít rá." Pontosan, Jézus (béke legyen vele) tagadja, amivel a zsidók megvádolták, jelesül, hogy "hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat." Mivel Jézus (béke legyen vele) ember volt, csak az lehet, hogy tagadja, hogy Istenné tenné magát.

Azt írod: "Neked ködös" Nekem ugyan nem. Persze te nem írod le, hogy a keresztény értelmezés szerint a Vigasztaló a szent lélek, mert tudod, hogy azzal csak újabb kérdéseket vetnél fel.

A dzsizja meg azért ködös neked, mert eleve rossz feltételezésből indulsz ki, miszerint a "élete megváltásáért" fizetett fejadó lenne.

Bell & Sebastian 2016.09.25. 22:06:50

@picur3ka: Nem keverem, de az könnyen lehet, hogy onnan vették át, mint annyi minden mást.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.25. 22:13:43

@randomnotexists:

" 'én és az Atya egy vagyunk' Mint felhívtam rá a figyelmedet, a kontextusból kiderül, hogy ez nem jelenthet szó szerint vett egységet. Hiszen akkor Jézus (béke legyen vele) saját magának mondana ellent. Ezen felül, te is azt írod: 'Jézus itt mindössze a zsidó vádak következetlenségére világít rá.' Pontosan, Jézus (béke legyen vele) tagadja, amivel a zsidók megvádolták, jelesül, hogy 'hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.' Mivel Jézus (béke legyen vele) ember volt, csak az lehet, hogy tagadja, hogy Istenné tenné magát." --- írod.

"(...)

Jn 10.30
"S én és az Atya egy vagyunk."
Jn 10.31
A zsidók újra köveket ragadtak, s meg akarták kövezni.
Jn 10.32
Jézus megkérdezte tőlük: "Láthattátok, mennyi jót vittem végbe Atyám erejéből. Melyik jótettemért akartok megkövezni?" "Nem jótettedért kövezünk meg -
Jn 10.33
felelték a zsidók -, hanem a káromlásért, azért hogy ember létedre Istenné teszed magadat."
Jn 10.34
Jézus folytatta: "Hát nincs megírva törvényetekben: Én mondtam: istenek vagytok?
Jn 10.35
Ha már azokat is isteneknek mondta, akikhez az Isten szólt, és az Írás nem veszítheti érvényét,
Jn 10.36
akkor hogy vádolhatjátok káromlással azt, akit az Atya megszentelt és a világba küldött, azért mert azt mondtam: Isten Fia vagyok?
Jn 10.37
Ha nem Atyám tetteit viszem végbe, ne higgyetek nekem.
Jn 10.38
De ha azokat viszem végbe, akkor ha nekem nem hisztek, higgyetek a tetteknek, hogy végre lássátok és értsétek: az Atya bennem van s én az Atyában vagyok."
Jn 10.39
Erre ismét el akarták fogni, de kiszabadult kezük közül.

(...)"

Szaladj neki még egyszer! :-)

"A dzsizja meg azért ködös neked, mert eleve rossz feltételezésből indulsz ki, miszerint a "élete megváltásáért" fizetett fejadó lenne." --- írod.

Hanem mi?

2016.09.26. 02:31:45

@bbjnick: Miért is futnék neki mégegyszer? Azzal nem mondasz semmi újat, hogy minden magyarázat nélkül beidézed a szöveget, aminek minden lényeges pontját kommentáltam már. Én elhiszem, hogy számodra ez a szentháromság bizonyítéka, ezt azonban illenék tudni megmagyarázni is ám. Főleg mivel azzal dicsekedtél, hogy te három mondatból helyre tudod tenni az ilyesmit. Mert számomra, mint azt már kifejtettem, ez a rész pontosan hogy Jézus (béke legyen vele) nem isteni mivoltát bizonyítja. Most mondjam, hogy apologetikából (is) csúfosan leszerepeltél? Mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy mint látszik, három mondatból még a hited legalapvetőbb tételeinek egyikét sem tudod bizonyítani. Viszont becsülöm, hogy megpróbáltad, ezért én is válaszolok a dzsizjával kapcsolatban. Bár nem ígérem, hogy három mondatban (ami nem csoda, mert nem is lehet három mondatokban teológiáról beszélgetni).

Az iszlám jog kétféle dzsizját ismer.

Első amiről 9:29-ben szó van. Azonban mint mondtam már, 9:29 egy konkrét esetre vonatkozik, és nem általános érvényű. Már a legkorábbi klasszikus kommentátorok is egyetértettek abban, hogy ez a vers a tabouki hadjárattal kapcsolatban lett kinyilatkoztatva. Ez azért is fontos, mert itt arról van szó, hogy Bizánc megtámadta Arábiát (lásd Szahih Muszlim 37.könyv, 6670. hagyomány), azaz ÖNVÉDELEMről van szó. A Korán is világossá teszi, hogy külső támadásra való reagálásról van szó (lásd 9:13). Ezért ez a fajta dzsizja mai szóhasználattal talán háborús jóvátételnek nevezhető.

Másik fajta dzsizja a muszlim terület élő nem-muszlimok által fizetett adó. Ez nem extra adó, nem az "életük fejében" fizetik. Egyszerűen arról van szó, hogy a muszlimok által fizetett adó, a zakat vallási kötelességnek minősül, egyike az iszlám öt pillérének, és mint ilyen, nem-muszlimoktól nem szedhető. Ha ezt muszlimoktól szedték volna, akkor jogos lett volna a vád, hogy nem-muszlimokra iszlám vallási előírást erőltetnek rá. Ezen felül, nem-muszlim nem kötelezhető a muszlim hadseregben való szolgálatra, a dzsizja ennek megváltásaként is funkcionált. Nem volt fejadó, mert háztartásonként és nem személyenként szedték.

Tagadhatatlan, hogy a történelem során voltak esetek, amikor egyes elöljárók visszaéltek a dzsizjával. Ezt soha nem tagadtam. Azonban ennek ellenkezőjére is bőven van példa.

Mai napon egyetlen hivatalosan elismert állam sem szed dzsizját. Néhány terrorisa csoport, mint a talibán és az ISIS kivetik a dzsizját, ők azonban nem a vallási előírásoknak megfelelően teszik. Egy Omárnak kalifának (tehát nem Mohammed Prófétának (béke legyen vele)) tulajdonított mondásra alapozák a rettegett "hármas választást". Ennek a mondásnak a hitelességét azonban a meghatározó kortárs vallástudósok kétségbe vonják, éppen azért, mert ellenkezik a Isten parancsával, amit a Kegyes Koránban mond: "Nincs kényszer a vallásban!" (2:256)

picur3ka 2016.09.26. 02:48:07

@Bell & Sebastian:

Höhö.

picur3ka 2016.09.26. 02:51:36

@randomnotexists:

"Néhány terrorisa csoport, mint a talibán és az ISIS kivetik a dzsizját, ők azonban nem a vallási előírásoknak megfelelően teszik."

Honnan is ismerem ezt a dumát?

Várjál csak! Nem lehet kiterjeszteni minden cigányra, zsidóra. Jó duma, csak mindenki kiütést kap már tőle.

Bell & Sebastian 2016.09.26. 08:42:02

@picur3ka: A kazár tévés vetélkedőt azért nyerték meg a zsidók, mert nyilván kivárták, míg a másik kettő belebonyolódik a szakfecsegésbe.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.26. 20:57:17

@randomnotexists:

"számomra, mint azt már kifejtettem, ez a rész pontosan hogy Jézus (béke legyen vele) nem isteni mivoltát bizonyítja" --- írod.

Tudod mi az a logika? Jézus itt azt mondja: "én és az Atya egy vagyunk" és azt, hogy "az Atya bennem van s én az Atyában vagyok". Ha igazad van és Jézus nem Isten, akkor az Atya sem Isten, hisz Jézus és az Atya egy. Ezt állítanád?

"...mint mondtam már, 9:29 egy konkrét esetre vonatkozik, és nem általános érvényű. Már a legkorábbi klasszikus kommentátorok is egyetértettek abban, hogy ez a vers a tabouki hadjárattal kapcsolatban lett kinyilatkoztatva. Ez azért is fontos, mert itt arról van szó, hogy Bizánc megtámadta Arábiát (lásd Szahih Muszlim 37.könyv, 6670. hagyomány), azaz ÖNVÉDELEMről van szó." --- írod.

Sem okom, sem módom nincs kétségbe vonni a 9:29 kinyilatkoztatásának idejét és okát, de a 9:29 nem az agresszor bizánciak ellen buzdít harcra, hanem mindazok ellen, "azok között, akiknek az Írás adatott, akik nem hisznek Allahban és a Végső Napban és nem tekintik tilalmasnak azt, amit Allah és az ő küldötte megtiltott és nem vallják az igazság vallását". S hogy kétségünk ne legyen, kikről is van szó, a 9:30-33 tételesen megátkozza a zsidókat és a keresztényeket, mert azt mondják "Uzayr Allah fia", mert azt mondják "a Messiás Allah fia", mert "írástudóikat és szerzeteseiket és Mária fiát, a Messiást Allah mellé uraiknak tették meg" stb. Ha a dzsízja (itt) háborús elégtételként szolgálna egy konkrét bizánci katonai agresszió miatt, akkor a 9:29 miért minden zsidóval és kereszténnyel szemben hirdeti meg?

2016.09.26. 21:38:26

@bbjnick:
Logikádat a prekoncepciód köré építed. Magyarul abból indulsz ki, hogy "én és Atya egy vagyunk" szó szerinti egységet jelent, és erre építve magyarázod a többi részt. Azt nem veszed figyelembe, milyen ellentéteket szül ez az értelmezés.

Például János 14.-ben "a szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe": Akkor most egyek vagy nem? Mert itt világosan különállóként beszél a kettőtől. "az Atyához megyek" szintén világos, hogy két külön entitásról beszél. "Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja" úgyszintén.

János 10.-ben úgyszintén. Leírtam már, nézd vissza.

Ezek miatt az ellentmondások miatt szerintem sokkal logikusabb, hogy "én és az Atya egy vagyunk" nem szó szerinti egységet jelent, hanem szimbolikus. Egyek, mert Jézus (béke legyen vele) azt mondja amit Isten mondat vele, azt teszi, amihez Isten hatalmat ad neki.

Miért nem mondta akkor azt, hogy "én vagyok Isten"?

A Wikipédia szerint "A kommunikációban és a nyelvészetben kontextusnak az egyes mondat vagy szövegrész egyéb összetevőkhöz való viszonyát nevezik, azt a környezetet, amelyben a közlés előfordul, megvalósul, illetve AMELY BEFOLYÁSOLJA AZ ÜZENET ÉRTELMÉT." (kiemelés tőlem) Tehát ha te 9:29-et szövegkörnyezetből kiragadva nézed, akkor nincs tudomásod azokról az egyéb összetevőkről, amelyek befolyásolják a vers értelmét. Nem véletlenül szükséges a kontextust ismerni ahhoz, hogy a Koránt (és ennyiből már minden más szöveget) helyesen értelmezni tudjunk (lásd 2016.09.24. 00:21:24 hozzászólásomat). Mivel 9:29 esetében a kontextust világosan leírtam, és saját bevallásod szerint nincs okod kétségbe vonni, csak az lehetséges, hogy szándékosan hagyod figyelmen kívül.

picur3ka 2016.09.27. 01:33:37

@randomnotexists:

"Miért nem mondta akkor azt, hogy "én vagyok Isten"?"

Mert nem az volt?

Mondd, te meddig égeted még magad önként? Porig?

picur3ka 2016.09.27. 01:35:08

@Bell & Sebastian:

Díjnyertes poén.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.27. 05:49:23

@randomnotexists:

"Logikádat a prekoncepciód köré építed. Magyarul abból indulsz ki, hogy "én és Atya egy vagyunk" szó szerinti egységet jelent, és erre építve magyarázod a többi részt. Azt nem veszed figyelembe, milyen ellentéteket szül ez az értelmezés. Például János 14.-ben "a szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe": Akkor most egyek vagy nem? " --- írod.

A Szentháromság, az egy, élő és igaz Isten misztériuma: Atya, Fiú és Szentlélek, három személy egyetlen lényegben.

"...szerintem sokkal logikusabb, hogy "én és az Atya egy vagyunk" nem szó szerinti egységet jelent, hanem szimbolikus. Egyek, mert Jézus (béke legyen vele) azt mondja amit Isten mondat vele, azt teszi, amihez Isten hatalmat ad neki." --- írod.

Jézus azt is mondja, hogy "az Atya bennem van s én az Atyában vagyok". Mi több, azt is mondja, hogy "mielőtt Ábrahám lett, én vagyok" (Jn 8.58). Hogyan volna ez lehetséges, ha Jézus nem az egy, élő és igaz Isten egyik személye volna?

"...ha te 9:29-et szövegkörnyezetből kiragadva nézed, akkor nincs tudomásod azokról az egyéb összetevőkről, amelyek befolyásolják a vers értelmét. Nem véletlenül szükséges a kontextust ismerni ahhoz, hogy a Koránt (és ennyiből már minden más szöveget) helyesen értelmezni tudjunk..." --- írod.

De hisz épp a szövegkörnyezetet próbáltam vizsgálni és a kontextust kibontani!

2016.09.27. 15:03:29

@bbjnick:
"A Szentháromság, az egy, élő és igaz Isten misztériuma..." Szokásos végső keresztény érv a szentháromsággal kapcsolatban: ez Isten misztériuma, mi ezt nem érthetjük, higgyünk benne és kész. Oké, te higgy benne, semmi bajom vele. De a többi hozzászólásod alapján akkor most úgy gondolod, hogy meg tudod magyarázni Isten misztériumát?

"az Atya bennem van s én az Atyában vagyok" Szerinted én tökfejű vagyok mert egyszer összetévesztettelek valaki mással; akkor te mi vagy, hogy folyamatosan, újra és újra olyanokat idézel minden magyarázat nélkül, amiket már kommentáltam? Kénytelen vagyok azt hinni, hogy cserben hagy téged állítólagos csodás kommentkövetési képességed.

"mielőtt Ábrahám lett, én vagyok" És ez miért is jelenti azt, hogy Jézus (béke legyen vele) és Isten egy és ugyanaz? Több más jelentése is lehetséges. Ismét csak figyelmen kívül hagyod, hogy Jézus (béke legyen vele) egy csomó más megállapítása és parancsa teljesen ellentmond a szentháromságnak (és más keresztény tanoknak is). Lásd például 2016.09.25. 19:35:11 hozzászólásomat, de ha érdekel van még kismillió példa a Bibliában.

Továbbra is várom azt az idézetet a Bibliából, ahol Jézus (béke legyen vele) világosan egyértelműen kimondja, hogy ő Isten és Isten fia is egy személyben, és ezért őt kell imádnunk.

Igaz, még a Biblia szerint is, amikor megkérdezték Jézust (béke legyen vele), hogy hogyan kell imádkozni, nem azt mondta, hogy "Jézusunk aki a mennyekben vagy", hanem hogy "Mi atyánk, aki a mennyekben vagy".

Igaz, még a Biblia szerint is, amikor megkérdezték Jézust (béke legyen vele), hogy mi a legfontosabb parancs, nem azt mondta, hogy "Szeress engem", hanem hogy "Szeresd az Urat, a te Istenedet".

Stb. stb. stb.

"épp a szövegkörnyezetet próbáltam vizsgálni és a kontextust kibontani" Ja, biztos ezért ignorálod 9:13-at, amire pedig külön felhívtam a figyelmedet.

annamanna 2016.09.27. 15:16:56

@randomnotexists: Te mit kezdesz a bűneiddel? Hogy számolsz el velük? Itt pofázol már mióta, úgyse olvassa el senki, és közben nem gondolsz arra, hogy számon leszel kérve a szemétségeid miatt? Ki fizeti ki helyetted az árat? Majd talán saját magadat váltod meg, mert te vagy a Messiás? Vagy feláldozol magad helyett egy kecskét?
Ki lehet a Megváltó? Egy kecske? Egy birka? Egy ember? Milyen ár lehet elég, amit ki kell fizetned, hogy elkerülhesd a kárhozatot?
Ha Jézus szimpla ember lett volna, kiket tudott volna megváltani a bűntől? Még saját magát se, pláne, hogy a bűnt sem tudta volna elkerülni. Te sem tudod elkerülni, ott csücsülsz a bűneid közepén, várva arra, hogy Isten elítéljen érte.
Majd ha már a pokol tüze éget, ott is szövegelhetsz tovább, és tagadhatod, hogy hol vagy. Ott majd képzeld azt, hogy 72 szűzlány elégít ki.
Mindenki el fog veszni, aki nem tér meg a bűneiből, nem alázza meg magát Isten előtt, nem hisz és nem cselekszik jót. A végtelenített blabla nem helyettesíti a bűnbánatot, a kegyelem elfogadását. A pökhendiknek Isten ellenáll.

2016.09.27. 15:39:15

@annamanna: Ezek szerint valaki csak olvassa. Bár mondjuk nem értem, téged miért zavar hogy itt mással beszélgetek.

Először is, Messiás nem azt jelenti, hogy megváltó.

Másodszor, szerinted mennyire igazságos az, hogy a bűneidet valaki más már megváltotta?

Harmadszor, nagyon ellentmondásos az, hogy valaki már megváltotta a bűneidet, mégis bűnbocsánatért kell esedezned és jót kell cselekedned.

Negyedszer, miből gondolod, hogy fel vagy jogosítva olyan jóslatokra, hogy "majd ha már a pokol tüze éget"? Talán rád van bízva a döntés ebben?

Ötödször, tökéletesen igazad van abban, hogy "Mindenki el fog veszni, aki nem tér meg a bűneiből, nem alázza meg magát Isten előtt, nem hisz és nem cselekszik jót". Azaz nem másra kell kenni, hogy váltson meg minket, nekünk kell Isten bocsánatát kérnünk, és jót cselekednünk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.09.27. 16:57:29

@randomnotexists:

" 'mielőtt Ábrahám lett, én vagyok' És ez miért is jelenti azt, hogy Jézus (béke legyen vele) és Isten egy és ugyanaz? Több más jelentése is lehetséges." --- írod.

Mégis, konkrétan, mi más jelentése lehet?

(A többi felvetésedre nem válaszolnék újra, mivel már többször megtettem.)

annamanna 2016.09.27. 23:12:45

@randomnotexists: Lehet, hogy van olyan lökött, aki végigolvassa a süketelésedet, de az nem én vagyok.
El vagy kárhozva és a tűzre kerülsz, ez nem jóslat, hanem tény. Nem tudod magad megváltani, és egyetlen kecske se fog kimekegni onnan. De majd vizionálj a szűz hurikról, miközben éget a láng. Ennyi, több karaktert kár rád vesztegetni.

2016.09.28. 00:06:01

@annamanna: Melyik könyvben is olvastam, hogy "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek."

Ennyit erről. Ennyit rólad.

Különben meg, ha nem olvastad amit írtam, akkor honnan tudod milyen jóslatról beszéltem?

randomnotexists (törölt) 2016.09.28. 00:26:41

@bbjnick:

"A többi felvetésedre nem válaszolnék újra, mivel már többször megtettem.": Azokra is, amelyeket előtte még nem is említettem? :) Különben is érdekes fogalmaid vannak a válaszról, mint azt már kiveséztem.

"Mégis, konkrétan, mi más jelentése lehet?": Erőltesd meg kicsit magadat... én már unom, hogy te semmit nem tudsz megmagyarázni, tőlem viszont azt várod, hogy mindent elemezzek ki a legapróbb részletekig.

Maradjuk annyiban, hogy sem azt nem tudtad bizonyítani, hogy nem hazudtál abban a bizonyos kommentben pár nappal ezelőtt, sem pedig a szentháromságot nem tudtad "három mondatból" bizonyítani. Milyen érdekes, mindig ez történik, ha az ember egy kicsit megpiszkálja a nagyhangú iszlámellenes gyűlöletkeltőket és rettegtetőket; kiderül, hogy a Koránról és az iszlámról pár kiragadott idézeten kívül semmit nem tudnak, de a kereszténységről is csak hasonló szinten tudnak beszélni.

Részemről ennyi.

annamanna 2016.09.28. 02:12:03

@randomnotexists: Úgy, szóval olvastad. Akkor nyilván ezt is ismered:

Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához;
Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak.
Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat.
Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek!
Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad.

Ha a Szentírás nem győzött meg, akkor mit akarsz még ezen felül? Minek akaszkodsz rá keresztényekre? Mi közöd hozzájuk? Csak energiavámpírkodsz. Tevegelj el a Kecskebaszók Földjére, ott terem számodra babér. Ajánlom Aleppót, ott most hamar a hurik ölébe jutsz.

randomnotexists (törölt) 2016.09.28. 02:50:33

@annamanna: Értem, tehát ha egy keresztény mindenféle uszításokat ír az iszlámról (ugyanis innen indult ez a vita), az oké, de ha egy muszlim szól, hogy nem addig van az, akkor ő energiavámpír, meg szemétkedik. Teljesen következetes gondolkodás.

Túl sokat foglalkozol hurikkal, kecskékkel, meg bestialitással. Nincs neked valami elfojtott problémád?

picur3ka 2016.09.28. 03:03:57

@randomnotexists:

Figyu, a lényeg az, hogy senkit nem érdekeltek, sőt. Minek is akartok idejönni és ránk erőszakolni magatokat, ha ez nem hódítás?

annamanna 2016.09.28. 05:24:55

@randomnotexists: Értsd meg, a hozzád hasonlóknak egész konkrétan ennyi válasz jár: www.youtube.com/watch?v=Z9ALiADrJro

"Héródes pedig Jézust látván igen megörüle: mert sok időtől fogva kívánta őt látni, mivelhogy sokat hallott ő felőle, és reménylé, hogy majd valami csodát lát, melyet ő tesz.
Kérdezé pedig őt sok beszéddel; de ő semmit nem felele néki."

Nyilván ismered a sztorit. Heródes bőven kapott lehetőséget arra, hogy megismerhesse Istent. Az Úr kijelentése ez volt hozzá: ne éljen együtt a testvére feleségével. (Tehát térjen meg egy konkrét bűnéből). Érdekelte Heródest, mit parancsol számára Isten? Alávetette magát, hajlandó volt elhagyni a bűnt Isten kedvéért? Nem.

"Heródes pedig ezeket hallván, monda: A kinek én fejét vétetém, az a János ez; ő támadt fel a halálból.
Mert maga Heródes fogatta el és vettette vala börtönbe Jánost, Heródiás miatt, Fülöpnek, az ő testvérének felesége miatt, mivelhogy azt vette vala feleségül.
Mert János azt mondá Heródesnek: Nem szabad néked a testvéred feleségével élned.
Heródiás pedig ólálkodik vala utána, és meg akarja vala őt ölni; de nem teheté.
Mert Heródes fél vala Jánostól, igaz és szent embernek ismervén őt, és oltalmazá őt; és ráhallgatván, sok dologban követi, és örömest hallgatja vala őt.
De egy alkalmatos nap jöttével, mikor Heródes a maga születése ünnepén nagyjainak, vezéreinek és Galilea előkelő embereinek lakomát ad vala,
És ennek a Heródiásnak a leánya beméne és tánczola, és megtetszék Heródesnek és a vendégeknek, monda a király a leánynak: Kérj tőlem, a mit akarsz, és megadom néked.
És megesküvék néki, hogy: Bármit kérsz tőlem, megadom néked, még ha országom felét is.
Az pedig kimenvén, monda az ő anyjának: Mit kérjek? Ez pedig mondja: A Keresztelő János fejét.
És a királyhoz nagy sietve azonnal bemenvén, kéré őt mondván: Akarom, hogy mindjárt add ide nékem a Keresztelő János fejét egy tálban.
A király pedig noha igen megszomorodék, eskűje és a vendégek miatt nem akará őt elutasítani.
És azonnal hóhért küldvén a király, megparancsolá, hogy hozzák el annak fejét.
Ez pedig elmenvén, fejét vevé annak a börtönben, és előhozá a fejét egy tálban és adá a leánynak; a leány pedig az anyjának adá azt."

Miután Heródes megvetette Isten személyes kijelentését, parancsát, amit az életére vonatkozóan adott, mégis mit akart még Jézustól?
Hallotta, tudta, hogy mit vár el tőle Isten. Nagy ívben leszarta.
Akkor több nem jár.

"Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;
És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak."

Te is tudod, mit vár tőled Isten.
Amit tudsz, azt megveted, és ehelyett szellemi kukában turkálsz, a szemétbe kapaszkodsz, mert majd az megment! Mert viszket a füled. Mert nem vagy hajlandó teljesíteni Isten elvárását, nem vagy hajlandó valóban megalázni magadat előtte.

Mit vársz ezek után? Még most is viszket a füled, és arra éhezel, hogy a keresztények vakargassák?

Te nem olyan vagy, mint egy afgán kisgyerek, aki a tálibok uralma alatt született, és esélye sincs mást gondolni a világról, mint amit mindenki gondol körülötte.
Te tudatosan beleszarsz abba, amit az európai keresztény civilizáció ezüst tálcán kínál számodra. Abba, amiért itt kétezer éven keresztül küszködtek.
Lakjál jól azzal a szellemi táplálékkal, amit magadnak választottál, ott, ahol ezt a mételyt általánosan elfogadják. Valóban elégedj meg azzal, amit a muszlimok felkínálnak neked.
Ne abból rabolj, amit megvetettél. Ne azoktól lopj lelki energiát, akiket elutasítasz.
Eridj Aleppóba, tegyél ott jót, ha szerinted Messiásra semmi szükség.
Itt meg rád nincs semmi szükség, Hegedüs hadnagy.

randomnotexists (törölt) 2016.09.28. 15:00:07

@annamanna:
Te meg ennyi választ érdemelsz: www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI
:D

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.27. 09:19:53

Kerítés ide vagy oda, a gyilkosok úgy járnak be Magyarországra, mintha hazamennének.

24.hu/belfold/2017/10/25/elfogtak-magyarorszagon-a-pakisztani-meszarost/
"A közölt információk alapján a magyar hatóságok a Baranya megyei Bólynál lévő erdőségben a horvát-szerb-magyar hármas határ mentén elfogtak 42 illegális bevándorlót, és köztük rejtőzött a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött gyilkossággal gyanúsított pakisztáni férfi is. Őt azonnal letartóztatták az Interpol-körözés miatt – tette hozzá Kriegs-Au."

Bóly nincs a határ mentén.

És nem is volt mészáros:
24.hu/belfold/2017/10/26/egy-darabig-biztosan-magyarorszagon-ul-a-hataron-elfogott-pakisztani-gyilkos/

Szemben a mezei menekültekkel, ő Magyarországon marad.

Miféle rend az, ahol családokat csicskáztatnak a tranzitzónában, pakisztáni mészárosok viszont akár évekig élvezhetik a magyar luxusbörtönöket???

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.27. 10:19:53

@Doomhammer:

Látom, már megint mindenértorbánahibás, Ja, meg akerítésúgyseállítjamegőket.

"Kerítés ide vagy oda, a gyilkosok úgy járnak be Magyarországra, mintha hazamennének."

Hazudsz. Senki nem állította, hogy a kerítés 100.000% biztonsággal fog működni. Na meg épp arrafelé vannak olyan határszakaszok, hol a nehéz terepviszonyok miatt nincs kerítés, csak a Duna és árterülete. Amit vagy tudsz, de liberrált sokás szerint mégis fikázódsz, vagy nem tudsz, és akkor fogalmatlanul fikázódsz.

"Miféle rend az, ahol családokat csicskáztatnak a tranzitzónában"

Fogadd be őket a házadba, etesd őket, simogasd őket reggeltől másnap reggelig.

"pakisztáni mészárosok viszont akár évekig élvezhetik a magyar luxusbörtönöket???"

Köszönd a drága EU-nak. EU-törvény rendelkezik ui. úgy, hogy egy bűnös nem adható ki olyan országnak, ahol halálbüntetés várhat rá. Köszönd a drága EU-nak, ahol az emberélet olyan olcsó, hogy a gyilkos élete többet ér, mint a hetven meggyilkolt áldozatáé.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.27. 10:26:57

Mellesleg Pakisztán helyében megígérném, hogy nem végzik ki. A börtönben aztán a többi elítélt úgyis kicsinálja az ilyent. Ha meg esetleg nem, akkor élete végéig fogják csicskáztatni és kínozni a társai, mert az ilyen férgeket még a bűnözők is kivetik maguk közül, akár a gyerekgyilkosokat vagy a pedofileket.

Pelso.. 2017.10.28. 12:42:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pedig 100%-os hatékonysággal működik, pontosan a tervezett funkciói szerint. Abból 20 a migránst elterelő, 80 az aktuálpolitikai kampányelem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.28. 12:44:43

@Pelso..:

Nyilván benne van a politikai szándék is - miben nincs? De ha a 20% migránstávoltartó rész nem működne, akkor a 80% politikai elem sem, nem igaz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.28. 12:56:42

@Pelso..:

És még annyi, hogy a 80% kampányelem akkor sem működne, ha a magyar nép többsége migránsokkal szeretne együtt élni. De a legtöbb magyar nácifasiszta rasszistaiszlamofób gyűlölködő, aki nem akarja az ősei által sok szenvedéssel, vérrel és önfeláldozással kiharcolt és megőrzött hazát jöttmenteknek átadni.

Merkel és Emmanuelle (sic!) Micron azt tesz, amit akar, de csak a saját országában. Magyarországon szerencsére még kuss a nevük.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.28. 22:25:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Hazudsz. Senki nem állította, hogy a kerítés 100.000% biztonsággal fog működni. "

Vigyázzon, kit hazugoz le, mert a Főnök lenyúl egészen magáig is, ha felbosszantja!

www.origo.hu/itthon/20170428-elkeszult-a-ketsoros-keritesrendszer-masodik-keritese-a-magyar-szerb-hatarszakaszon.html
"Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában ma azt hangsúlyozta, hogy a déli határon elkészült kétsoros kerítésrendszerrel hosszú időre biztosított a magyar emberek biztonsága. Azt mondta, hogy a kerítésrendszer bármilyen embertömeg feltartóztatására alkalmas, gyakorlatilag nem lehet áthatolni rajta."

Nemhogy át lehet hatolni rajta, de ez esetben az osztrákok szóltak a magyaroknak, hogy jön a gyilkos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.29. 00:57:27

@Doomhammer:

Próbáld értelmezni a gyakorlatilag szó jelentését, de addig se hazudozz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.29. 01:34:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Maga nagyon bátor, hogy így lehazugozza a Főnököt, de a maga dolga.

A "gyakorlatilag" ezek szerint azt jelenti, hogy 42 embert is csak akkor tudnak elkapni a csodakerítéstől jóval beljebb, ha szólnak az osztrák kollégák?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.29. 01:41:50

@Doomhammer:

Te az a tipikus hazudozó vagy, aki már a kérdésében is hazudik.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.29. 10:14:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Maga pedig nem egyszerűen hazudik, hanem bűnöző típus. Ezzel nem azt mondom, hogy követett el bűncselekményt, hanem azt, hogy hajlamos rá, tehát nagyon oda kell figyelni magára.

A kommentelőket is figyelmeztetem, hogy vigyázzanak Kovacs Nocraft Jozsefne-vel, miekőtt túl késő lesz és őt is lekapcsolják valami határmenti erdőben.

Pelso.. 2017.10.29. 13:33:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mostanra igaz, de ha amazok meglódulnak, semmit sem fog érni.
Na meg azok a fránya arányok.
Vitathatóan 20%-ot költöttünk az országra, 80-at meg a pártelit közvetlen érdekében.

Taps, függöny.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.29. 13:52:13

@Pelso..:

"Mostanra igaz, de ha amazok meglódulnak, semmit sem fog érni. "

Nirvana fallacy: Ha valami nem abszolút tökéletesen jó mindenre, akkor nem is érdemes megcsinálni.

De igazad van, egy jó betörő minden biztonsági berendezést ki tud játszani, minden zárat fel tud nyitni. Ezért ugye nem is szerelsz zárat a házat bejárati ajtajára, ugye?

Pelso.. 2017.10.29. 20:05:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"érdemes", ez tetszik. A fidesznek abszolút érdemes volt, főleg hogy a kivitelezés sem a párt tagdíjakból ment.
A tényleges funkciója szerinti kipróbálásra meg jobb, ha nem kerül sor.

Öt zárat szerelek, annak nagyobb a propaganda értéke.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.30. 10:18:41

@Pelso..:
A valódi értékéről vannak számok.
Valós időben követhető, mennyi migránst fogtak el a kerítésen belül.
Októberben így néz ki:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama-lekerdezes?created[min]=2017-10-01&created[max]=2017-11-01&created[min_year]=2017&created[min_month]=10

Az oszlopdiagram miatt pontosan nem tudtam összeszámolni, de e hónapban kb. 180-at kaptak el.

Konzervatív becsléssel mondhatjuk azt, hogy ennyi legalább átjutott, lehet, hogy sokkal több is. Ha meggondoljuk, hogy ez a szír Debrecenen is átjutott és ha nem kezd el az autópályán biciklizni, talán nem is tűnik fel senkinek, akkor kezdhetnek kételyeink lenni.

www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/kerekparral-akart-budapestre-menni

A bicikli a cikkben megtekinthető.

Egyébként az illetőt azóta visszaadták a román szerveknek, lehet, hogy azóta beszerzett egy magyarországi autósatlaszt és át is jutott az országon.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.30. 13:18:58

@Doomhammer:

Te szerencsétlen kretén, emlékszel még, naponta hányan érkeztek 2015 őszén, amikor még nem volt kerítés? Na ahhoz viszonyíts, te kiskócsag.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.30. 16:30:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Normálisan a magához hasonló bűnözőkkel nem tárgyalunk. Azonban szempont az is, hogy nehogy megtéveszthessen ártatlan áldozatokat, ezért fontos, hogy lássuk a valódi számokat.

2017 egész 2. negyedévében 2893 nem helyi migráns választotta a nyugat-balkáni útvonalat.

frontex.europa.eu/assets/Publications/Risk_Analysis/WB_Q2_2017.pdf

Azért fontos kihangsúlyozni a nem helyit, mert a koszovóiak azóta is jönnek, amint a 2015-ös krízis előtt is.

Vagyis a szíriai, iraki, stb. migránsok el se érik a magyar kerítést. Aki eléri, az valószínűleg előbb-utóbb át is jut rajta (vagy egy elkerülő útvonalon), mint a bicikliző szír is mutatja.

Amikor viszont a migránstömeg elérte a kerítést, más útvonalat választott - Horvátország-Szlovéniát. Vagyis a kerítésünk nem védte meg Európát.

Sok pénz a semmiért. Hány lélegeztetőgép?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.30. 16:44:28

@Doomhammer:

"Normálisan a magához hasonló bűnözőkkel nem tárgyalunk."

Normálisan én sem szoktam tárgyalni a hozzád hasonló idiótákkal, de veled kivételt teszek, mert te egy különlegesen sötét idióta vagy.

"Vagyis a szíriai, iraki, stb. migránsok el se érik a magyar kerítést."

Vagy inkább eleve nem jönnek, mert utdják, hogy ott a kerítés. Lehet, te még nem hallottál róla, de létezik ám olyan. hogy rádió, televízió, internet stb., így is terjednek m a hírek! :P

"Aki eléri, az valószínűleg előbb-utóbb át is jut rajta (vagy egy elkerülő útvonalon), mint a bicikliző szír is mutatja."

A valószínűleg nem érv.

"Vagyis a kerítésünk nem védte meg Európát."

A fő cél Magyarország megvédése volt. Európáé csak másodlagos. Ja, te ezt nem tudtad?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.30. 17:08:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Na látja, ezért szükséges, hogy a magához hasonló bűnözők ne terjeszthessék a téveszméiket.

"Vagy inkább eleve nem jönnek, mert utdják, hogy ott a kerítés."

Ki fizette meg a hazudozásaiért? 2015 végén gond nélkül átmentek Horvátországon és Szlovénián, összesen 700 ezren. Azóta ezeknek az országoknak nincs kerítése, szokásos határőrizettel toloncolják vissza a migránsokat Szerbiába, még sincsenek lerohanva. Miért?

"A valószínűleg nem érv. "

De igen, bűnöző! Ugyanis természetesen sose fogja megtudni, hányan mentek át illegálisan. De vannak jelek, hogy aki akar, az át is megy.

"A fő cél Magyarország megvédése volt. "

És sikerült? Építettek egy nagyon drága kerítést, ami nem tart vissza senkit. Aki akar, átmegy rajta, a horvátok meg a szlovének kerítés nélkül is megoldják. Összesen tehát csak az történt, hogy a magyar adófizetők egészségügy, oktatás, metrófelújítás helyett kaptak egy kerítést, amit ráadásul folyamatosan fel is kell újítani. Közben pedig félhetnek is a magyarok, mert merényletek vannak, mint ez:
www.blikk.hu/terez-koruti-robbanto

Lehet, hogy az Iszlám Állam követett el merényletet Magyarországon, erre mit mond? Ja, hogy maga is nekik dolgozik?
www.blikk.hu/aktualis/belfold/az-iszlam-allam-videojabol-tanult-a-terez-koruti-robbanto/7n37pgs

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.30. 17:12:13

@Doomhammer:

"Na látja, ezért szükséges, hogy a magához hasonló bűnözők ne terjeszthessék a téveszméiket."

Bűnözőzd a repedt sarkú bárcás jó kurva anyádat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.31. 00:01:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ideges? Hát ha maga felesküdött az Iszlám Államnak, lehet is ideges. Ilyen esetben örülhet, ha a rendőrök kopogtatnak magánál és nem Földi László, a Kiiktató.

Pelso.. 2017.10.31. 08:46:22

@Doomhammer: Még annál is valódibb értékek léteznek.
A kerítés-migráns stb tematizálás évei (és leple) alatt jellegét vesztett, de azóta néhányak számára ugyancsak kézzelfogható, a közvélemény által meg nagyságrendileg is csak sejtett értékekre gondolva, ugyebár.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.11.01. 16:56:08

@Pelso..:
Az ukrán migránsok beözönlésére gondol? Dehát ôk fehér emberek és keresztények. Az, hogy esetleg háborús bûnösök vannak köztük, ne zavarjon senkit.

Pelso.. 2017.11.02. 06:05:59

@Doomhammer:
Á, dehogy, az enyhe közepes pálya csak.

Kiterjesztve: minden jellegét vesztett forintra, amelyek egy szimpla átutalással a Rubicont átlépve válnak értékké.
Ezt hívják ER-nek, az n betűt az elejéről már az egészen hülyék sem reklamálják.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.11.02. 08:10:39

@Pelso..:
Dehát maga is nagyon jól tudja, hogy az ER-forint az nem igazi vagyon. Olyan, mint a hûbérbirtok, ma adományozzák, holnap elveszik. Ez a turbófeudalizmus rendszere, a valódi magántulajdon nélküli magángazdaság.

Pelso.. 2017.11.02. 10:33:39

Részben.
Az óvatosabbjának (az mára bőven többség) semmi oka, hogy megbízzon a legfőbb hűbérúrban. Akadnak számukra példák is a kegy(és utána gyorsan vagyon) vesztésre, tehát kimentenek mindent az utolsó fillérig.

Az e célból kioffshorolt pénz pedig a nemzetgazdaság számára nem működő tőke, jegelt vagyon, alig merem leírni: más időkre. Ezzel persze hátráltatják a fejlődésünket, de az már másik bíróság dolga.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.11.02. 14:08:12

@Pelso..:
Afelôl ne legyen egy kis aggodalma se, hogy a Királynak ne lenne kartotéka mindenkirôl, ki mennyivel tartozik a nemzet ügyének.

Az ER-bôl nem lehet csak úgy kilépni.

Pelso.. 2017.11.02. 15:00:27

@Doomhammer:
A szerencsésebbjének is lehet, felfelé irányultsággal.
Nem is kilépésre gondoltam, hanem kivárásra.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.11.04. 01:45:46

@Pelso..:
Ja, hát okos ember megvárja, merről fúj a szél.

Lázár János is megmondta, hogy előbb megvárja, milyen kormány alakul és utána beszél arról, mi lesz a szerepe jövőre.

Pelso.. 2017.11.06. 12:01:52

@Doomhammer: LJ a lehető legjobb követendő példa, etalon ebben is a mai fiatal generációk számára.
Végre valaki megmondja a cél nélkül tántorgó ifjak tömegének, hogyan tovább.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.11.06. 18:18:13

@Pelso..:
Lázár János már ebben is példát mutatott:
nol.hu/belfold/lazar_janos_spekulalt_-1297966

A veszteséget végül magára vállalta az állam, tehát szétosztották az összes adófizető között.

Pelso.. 2017.11.16. 06:10:40

@Doomhammer:
Tele vagyunk példamutatókkal, akikre áhítattal kell felnézni.
Minap Tállai is mutatott példát benzin ügyben , s hogy kajálja a nép.
Sokan ez alábbiban is szeretnék követni, csakhogy a méltatlanok csoportjába születtek.
index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2017/02/03/nav_teljesen_normalis_tallai_fusizasa/
süti beállítások módosítása