Így gondozzátok a lovagkereszteteket!
2016. augusztus 22. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Így gondozzátok a lovagkereszteteket!

lovagkereszt.jpg

Egy: tiszteletem minden lovagkeresztesnek, különösen azoknak, akik megérdemelten kapták a díjat, bármilyen területen is értek el eredményeket.

Kettő: minden kitüntetett azt csinál a lovagkeresztjével, amit akar. Kitűzheti a kandalló fölé, feltűzheti az öltönyére, berakhatja a széfjébe avagy a sufnijába, vagy vissza is adhatja, ha úgy gondolja.

Három: mégsem értem meg a visszaadókat. Ha ők maguk úgy érzik, hogy teljesítményük alapján megérdemelten kapták a díjat, és ha úgy fogják fel, hogy a mindenkori Magyarország méltatja ezzel, életre szólóan a hétköznapin túlmutató teljesítményüket, minek kell mindezt egy másik kitüntetett egyszeri esete kapcsán felülbírálni, gyakorlatilag magunkat megfosztani egy elismeréstől?

Négy: több tucat arra érdemesnek ítélt ember kapja meg évről évre a lovagkeresztet. Mit számít egy kitüntetettnek, hogy egy adott évben egy neki nem tetsző kormány egy neki nem tetsző embernek adja a díjat? Hát mit számít ez (nagyon) hosszú távon? Minden és mindenki el fog múlni, de talán maradhat egy nemzet által elismert teljesítmény utánunk, amire utódaink majd büszkék lehetnek. Hol fog akkor számítani, hogy valaki másnak valamilyen másik kormány mit és miért adott?

Öt: a fentieket leszögezve sem tudom a most beindult lovagkereszt-visszaadási hullámot és különösen annak mások általi, tüntetőleges számolgatását máshogy értelmezni, mint egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs aktuális pótcselekvését, heti rendes felhorgadásötpercét, amivel egymás előtt bizonyítani akarják önnön erkölcsi fölényüket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2011356616

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rajcsányi Gellért: Így gondozzátok a lovagkereszteteket! 2016.08.22. 12:39:01

Tiszteletem minden lovagkeresztesnek. De ami most folyik, az egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs aktuális, heti rendes felhorgadásötperce.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2016.08.22. 13:00:48

Ha azt gondolod, hogy csak a libsi elit adja most vissza a keresztet, akkor fusd át a névsort mégegyszer. Meg fogsz lepődni, kik vannak rajta. És kitől kapták. És mikor.

Egyébként pénz nem jár mellé. Még mielőtt valaki elkezdi, hogy azt miért nem adják vissza.

@immortalis: Tedd mellé, hogy "te g.ci" és már röpül is a plecsni neked is. :)

Jean Sol Partre 2016.08.22. 13:02:54

ergé, törődj bele, te ezt nem is fogod soha érteni, ehhez ugyanis valami értékrend és gerinc kell az embernek, ami neked nincs.

GNDL 2016.08.22. 13:03:27

Ha belefér az állítólagos polgári-keresztény értékeitekbe Bayer és munkássága, akkor hajrá, álljatok ki minden nap ezen értékeitek mellett...

...de ha alpári műveletlen tuskónak tartanak titeket, nagyon ne akadjatok ki. :)

„hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs”

Ez meg már tényleg a legalja. Ők lennének a „befolyását/jelentőségét” vesztett emberek?
444.hu/2016/08/22/visszaadott-lovagkereszt-szamlalo

Szemben a magatokfajta, lopott közpénzen eltartott wellness disznóvágásos hasznos idiótákkal, igaz?! :)

Serathis 2016.08.22. 13:08:28

Ergé, ha te kapnál díjat, majd mondjuk kapna két év múlva az Alföldi, vagy a Puzsér, vagy a Soros, te vissza adnád?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.08.22. 13:13:10

brancs, baszod?

pótcselekvés?

a kurva anyádat! - írnám, ha lemennék annak a tudodkinek a szintjére, akit most itt védesz (még ha indirekt módon is, de igen, véded)

ergé, ez most nagyon-nagyon mellé ment...

vagy már te is ennyire belehülyültél a nerbirkaságba?:((

Urfang 2016.08.22. 13:13:37

Csalódtam benned Gellért. Olyan embereket nevezel ráérő brancsnak akik tényleg letettek valamit az asztalra és azért kapták a lovagkeresztet. Velük ellentétben Bayer haveri alapon kapta politikai díjként márpedig ezt az érdemrendet nem erre hozták létre.

Az igazi kitüntetettek azért tiltakoznak mert a fidesz lezülleszti ezt az érdemrendet a haveri párttagok jutalomplecsnijévé, de szerinted ez rendben van és inkább azoknak szólsz be, akik Bayerrel ellentétben tényleg megérdemelték a lovagkeresztet.

Ha te így haladsz előre az életben akkor neked is lesz majd lovagkereszted, de addigra egyetlen arra érdemes ember sem lesz már a lovagklubban, csak a fideszes haverok klikkje és nagyon büszkék lehettek majd magatokra.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.08.22. 13:18:09

jelenleg 27

kérlek, nevezd meg, közülük szerinted kik a hatalmát vesztett ún. brancs tagjai

444.hu/2016/08/22/visszaadott-lovagkereszt-szamlalo

de hogy ne kelljen kattintanod sem, itt az - egyre gyarapodó - lista:

Kaltenbach Jenő
Kenyeres István
Tóth Bálint
Rózsa Péter
Polgár András
Krausz Tamás
Erdélyi Ágnes
Péter Vladimir
Galkó Balázs
Kertesi Gábor
Köllő János
Varga Júlia
Bruszt László
Varga Kálmán
Takács Imre
Heisler András
Catherine Feidt
Felcsuti Péter
Darvas Ágnes
Fokasz Nikosz
Hegyesi Gábor
Somlai Péter
Székelyi Mária
Tausz Katalin
Polónyi István
Kuti Éva
Wittinghoff Tamás

Csigorin 2016.08.22. 13:23:22

Titoek kitunteteset Marosan pl visszaadta, megis a fejere olvastak 52-ben...

Yorik 2016.08.22. 13:24:26

Megpróbálok segítségére sietni a nyilvánvalóan összezavarodott posztolónak.

Egy: tisztelet csak annak jár, aki megérdemelten kapta a díjat.

Három: többen leírták, hogy miért adják vissza. Mert nem akarnak közösséget vállalni, egy klubba tartozni akárkivel. Van, akinek ez fontosabb, mint az elismerés.

Négy: hát akkor vigyük tovább ezt az érvelést. Az utódaink is el fognak múlni, a nemzet, az emberi faj, a bolygó, az egész univerzum. Mit számít akkor bármi? Agyrém.
MOST számít, most rombolja az adományozó a díj értékét kirívóan érdemtelen ember kitüntetésével, most vált ki érzelmi reakciót azokból, akik eddig azt hitték, jelent valamit, és nem kaphatja meg bármilyen mocsok. Most lehet tenni róla, tenni ellene.
Amúgy kedves, hogy a posztoló leolvassa a gondolatokból, hogy kinek mennyire tetszik a kormány, én ilyenre utalást csak néhány esetben láttam.

Négy2 (Öt?): az ilyen cselekvés valóban nagyon is aktuális egy államilag koordinált idegengyűlölő/kriptorasszista népszavazási kampány közepén, tekintve Bayer munkásságát. A visszaadóknak többségének befolyása, jelentősége eddig is csak a szakterületén volt, és valószínűleg ez a befolyás a dicsőséges fülkeforradalommal sem változott. A számolgatás pedig csak szenzáció, érdektelen.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 13:24:47

Minden világos, a kitüntetést kell megszüntetni, mert valakik szerint méltatlan személy kapta. Minden rendben, oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló.
Milyen szörnyű is az, hogyha valaki a gulágok feltárása mellett még bazmegol, meg kurvaanyázik! Szép szelíden kell azt tenni, megalázkodva, megbocsátva, és előre elnézést kérve, ahogy azt kultúrembertől elvárhatjuk.
Sose gondoltam volna, hogy egyszer a Zsolt mellett török lándzsát :)

Virág et. 2016.08.22. 13:28:16

@Mihint: Ki akarja a kitüntetést megszüntetni? Visszaadják és ennyi. Ehhez joguk van.

És nem, BZs nem a Gulágok feltárása mellett bazmegolt, hanem bazmegol és alibiből gulágozott egy 5 percet. Az életműve a bazmeg és a k. anyád között van valahol.

GNDL 2016.08.22. 13:36:33

@Mihint: „valaki a gulágok feltárása mellett még bazmegol, meg kurvaanyázik”

És akkor megint visszatérhetnék a fogászos hasonlatomhoz, de a jellemzően fideszes szellemi korlátaiddal továbbra sem fogod megérteni, mi a baj veletek... és úgynevezett „értékeitekkel”...

Egyébként meg nem kell megszüntetni a díjat, de ha a Bayer-félék is megkaphatják, akkor a Magyar Köztársasági Érdemrend Nyilaskeresztje elnevezés kifejezőbb lenne... :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 13:37:00

@Virág et.: Nem akartam ebből szemantikai kérdést csinálni. Mindenben igazad van, amit írtál, kivéve az életmű-értékelésben, abban talán kissé elfogult vagy, meg még nincs is vége :) Nem szabadna gyűlölködni, és ha úgy érzi valaki, hogy ezzel a gyűlölködőkkel lett egy sorba rakva, akkor néha nézzen magába.

Hangot adtak a véleményüknek(a visszaadók), és ezáltal jobban ismerhetjük őket. Heterogén a csapat, de az ellenállásban egyek :) csak mi ellen állanak? A trágárságon, meg az ötletelésen, meg a trollkodáson kívül más is elkelne manapság. És, ne gondold, hogy a "buta tömeg" nem venné észre. Ha volna ilyen, de nincs.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 13:38:13

@Jean Sol Partre: Dehogy, csak elengedtem magam. Ebből az országos trollkodásból én sem maradhatok ki :)

Urfang 2016.08.22. 13:42:34

A visszaadók között egyébként van vegyész, matematikus, szobrász, közgazdász, mérnök, szociológus, filozófus, történész, konzul és több egyetemi tanár és tanszékvezető.

Na most őket nevezed befolyását és jelentőségét vesztett brancsnak, pedig a saját szakterületükön biztosan nem vesztették el a befolyásukat és jelentőségüket a politika miatt.

Csak te próbálod meg őket beskatulyázni politikailag, ráadásul pont azért, hogy megvédj egy politikai kinevezettet akiről ordít hogy nem azért kapta a díját amiért ők!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 13:42:44

@GNDL: Még mindig szórakoztatsz :) A helyzet az, hogy normál léptékben Zsoltnak a munkabére, és helyi elismerések járnak, nem állami. Már most azonban más a világ, mert sokan vannak, akik a szép és a durva szóból sem értenek, ezért hát kell egy marha nagy kitüntetés, amit meg lehet élni úgy, mint személyes erőszak.
Te még mindig ott vergődsz, hogy rájöjjél: az állam nagyobb troll, mint Te vagy :)

GNDL 2016.08.22. 13:44:39

@Mihint: Itt nem csak Bayer trágárságáról van szó. Antiszemitizmus, idegengyűlölet, rasszizmus... nem kevés ultranacionalizmussal fűszerezve.

Gázolt már egyszer térdig az ország ebben a folyóban, nagyon nem lett jó vége... ez az irány amit a Fidesz-KDNP képvisel évek óta nem kicsit mutat túl a trollkodás kategórián.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 13:54:42

@GNDL: Ne éld bele magadat a Zsolt helyzetébe :) Ezek az irányok, meg folyók, ezeken az "ország" már átlábalt, és ha csak nincs valami közvetlen személyes példa, igazából a gyűlölködésnek is kiveszett a "népi" táptalaja, kivéve ott, ahol vigyázni kell arra, hogy hol, meg miért áll meg az ember kocsival. Nem vagy Te hülye, csak kekeckedsz. Meg azt is tudod ugye, hogy ezekkel, amit jelenleg még kimondani is bűn "jobb helyeken" egyszer kezdeni kell valamit. Mondjuk még ma, bár lehet, hogy az is késő.

exterminador 2016.08.22. 13:56:39

Mikor foglalkozott Bayer a Gulággal komolyabban? Úgy érzem, elég jól ismerem a munkásságát, de valahogy nem rémlik.

GNDL 2016.08.22. 13:59:44

@Mihint: „amit jelenleg még kimondani is bűn”

Hogy a zsidók miatt vagytok csórók, meg hogy a cigányok állatok, vagy hogy a menekültek végigerőszakolják majd az országot?

Hát, mondogassátok csak ezt... jó szórakozást hozzá, de ahogy fent említettem: legalább a saját történelmetekből próbáljatok végre tanulni.

Erdőtársulás 2016.08.22. 14:04:12

Kérem szépen, a gulágos írások hasznos, tudományos meló részei. Itt az illiberalitás küszöbén legalább nem kell újra feltalálni a módszertant, hogyan adja majd át Orbán a "renitenseket" Putyinnak egy kis gulágra. Csak el kell olvasni a lovagi keresztet érő dokumentációt...
Elnézést kérek az egykori áldozatoktól, érzem hogy nem illik ezzel humorizálni, de nem viccnek szántam. Az irányt a vak is látja. Az erkölcsileg vak meg ünnepli is, postot ír hozzá.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 14:12:48

@GNDL: Egyre jobban teszik amit írsz(az őszinteség, ami tetszik), no lássuk:
"Hogy a zsidók miatt vagytok csórók, meg hogy a cigányok állatok, vagy hogy a menekültek végigerőszakolják majd az országot?"
Igen jó összefoglalás, de - mint mindig - a lényeg a részletekben rejlik. Kifelejtettél innen-onnan egy-két jelzőt és határozót, ezért hangzik ez olyan rosszul.

Hogy a "szemét" zsidók miatt vagytok csórók, meg hogy a cigány állatok "akik állat módjára viselkednek a mai napig", vagy hogy az "állat módjára viselkedő" menekültek végigerőszakolják az országot.

Így helyes, és most eldöntheted, hogy xenofób, vagy mikiegér vagyok :)

p.s. saját történelmetekből? Szintén szíriuszi?

emhem 2016.08.22. 14:35:32

ergé, elmagyarázom én, csak kérdezz.

"és ha úgy fogják fel, hogy a mindenkori Magyarország méltatja ezzel, életre szólóan a hétköznapin túlmutató teljesítményüket"

ezt pl. nehéz így értelmezni amikor senki pártkatonák is megkapják a díjat.

"de talán maradhat egy nemzet által elismert teljesítmény utánunk"

na, pont erről van szó.
a teljesítmény megmarad. el is ismeri az, aki számít.
arról van szó, hogy egy bayeri mélységeket érintő díj nekik nem számít elismerésnek.

egy díj értékét a díjazottak határozzák meg, nem az, hogy ki adja.
áder bayer zsoltot választotta nemzetközileg elismert tudósok helyett, ezzel pedig súlyosan degradálta a lovagkereszt értékét.
nehéz nagyobb szégyent elképzelni, amikor az elnök rontja a nemzet hírnevét.

Conchobar 2016.08.22. 14:36:56

Az állampolgárságukat vajon mikor adják vissza? Az ugyan nem kitüntetés, node az antiszemita, kirekesztő, fasiszta, rasszista, gyűlölködő Bayerrel egyazon államhoz tartozni...

Conchobar 2016.08.22. 14:42:51

@emhem: "egy díj értékét a díjazottak határozzák meg, nem az, hogy ki adja" - Például a lovagkeresztes Heisler András Mazsihisz elnök milyen tekintetben emelte eddig a díj értékét?

Conchobar 2016.08.22. 14:45:45

@Conchobar: Nem lehetne lerendezni a dolgot azzal, hogy egy ide (Heisler) egy oda (Bayer)? Elengedhetetlenül szükséges volt ekkora port felverni Bayer és munkássága körül?

states1 2016.08.22. 14:46:37

Az a legröhejesebb az egészben, hogy visszaadják annak az Orbánnak, aki nem tüntette ki őket, sőt egész biztos, hogy anno akkor sem tüntette volna ki őket, ha az egyetlen élőlények lennének a Kárpát-medencében. Úgyhogy internácikáimnak sikerült már megint hülyét csinálni magukból. Apropó, a lét is visszaadtátok, elvtársak, vagy csak a dobozt üresen?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 14:49:50

Bayer ezt a kitüntetést simán megérdemli.

Megnéztem, kik kaptak hasonló kitüntetést. A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (előtte a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje) kitüntetése sokszáz embernek van Magyarországon. Bayer messze felmutathat olyan (az ő esetében művészeti-kulturális-publicisztikai) teljesítményt, mint "lovagtársai" többsége. Bayer díjazása kifejezetten méltányos és arányos. Akik díjazása ellen tiltakoznak, maguk követik el azokat a bűnöket, amikkel Bayert igyekeznek megbélyegezni.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 14:51:19

Egyszerű ez, akik visszaadták, azoknak nyilván lenne hajlamuk lincselésre.

A főtanár kissé meglepett, a permanensen rátörő filoszemita megnyilvánulásai mellett igazán szakíthatna időt arra is, hogy megtanítsa a kibaszottul raj cigókat a közlekedés és úgy általában: az együttélés szabályaira.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 14:53:36

@bbjnick: Ahol bőven van lovag, ott mindig akad egypár lóvagina is, jellemzően a demokrata fajtársakból.

Zoltan Hazafi 2016.08.22. 14:54:39

@states1: A másik legröhejesebb az egészben, amikor a tisztelt kommentelő előzetes körbetekintés nélkül kezdi el verni a billentyűt, és a Lovagkereszt visszaadóját azzal üti, hogy a "lét is visszaadtátok, elvtársak, vagy csak a dobozt üresen? "
Elvtárs-úr, a lovagkereszttel nem jár lé.
Tehát...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 14:54:43

@Bell & Sebastian:

"kik visszaadták, azoknak nyilván lenne hajlamuk lincselésre" --- írja.

Nem lenne, hanem van. Ez a cirkusz egy virtuális lincselés. Kísérlet a kiszemelt személy erkölcsi és fizikai tönkretételére.

Conchobar 2016.08.22. 14:55:47

Érdekes meccs lesz ez. Szaniszló Fetenc hasonló helyzetben visszaadta a Táncsics-díjat. Node Bayer...

Bell & Sebastian 2016.08.22. 14:58:42

@emhem: Nem Oscar vagy Nobel ez, hogy szétosszátok magatok közt. :)

emhem 2016.08.22. 15:01:13

@Conchobar:
mittudomén. nem ismerem. nem is számít. nem róla beszélek.

én tóth bálintról, péter vladimirről vagy bruszt lászlóról beszélek. olyanokról, akik (bayerral ellentétben) tényleg letettek valamit az asztalra. akik tényleg sokat tettek a hazáért, a tudományért, a művészetért.

és akiket áder jános egy elegáns húzással bayer zsoltra cserélt.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 15:04:30

@bbjnick: Ha lenne Integrációs-díj, ezek biztosan nem kapják meg. Csomagoljanak, oszt verjék a négereket, ne minket a végtelen hülyeséggel. Aki elindította a lavinát, nos, az sem éppen bűntelen, kár volt követ dobnia. A többi pedig ment utána. (kiköp)

emhem 2016.08.22. 15:04:49

@Bell & Sebastian:
az oscar és a nobel is a díjazottjai miatt olyan neves, amilyen.
mert azt nem lehet csak úgy megkapni, ahhoz bizony teljesítmény kell.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 15:07:39

@emhem: Ja. És akkor mi van? Tán tagja volt a Hitlerjugendnek Bayer, vagy mi a gond? Ha nem volt, majd most lesz. Csak türelem, elvtársak!

Kontra szelektált majmok bandája, az.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 15:10:58

@emhem: Nem vagy te biotechnológus véletlenül, Pista? :)))

Conchobar 2016.08.22. 15:14:01

@emhem: "mittudomén. nem ismerem. nem is számít. nem róla beszélek" - Már miért nem számít? Van aki fölött szemet hunyunk, van aki fölött meg nem?

Pelso.. 2016.08.22. 15:15:12

Akik visszaadják, miért rögtön másik brancs?
Ásd csak tovább azt a kurva árkot, te is ott vagy a mélyén.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 15:17:14

@Conchobar: Szónoki a kérdés. Árokásó verseny eredményhirdetését vitatják, ugyanis.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.08.22. 15:18:01

@Pelso..: A visszaadás határozza meg a brancsot. :)

Bell & Sebastian 2016.08.22. 15:19:05

@Pelso..: Ráhibázott kegyelmességed, most elkenték a gój száját ugyanis, mehet Ádár magyarázkodni a Panaszfalhoz.

Conchobar 2016.08.22. 15:20:48

@emhem: "az oscar és a nobel is a díjazottjai miatt olyan neves" - Lófaszt! Nem a díjazottjai sora miatt, hanem a általa támasztott követelmények miatt, amelyet a díjazandókkal szemben támaszt. Hiába kapta meg a Nobel-békedíjat Obama, az USA elnöke, a Nobel-békedíj presztízse csökkent emiatt

Zoltan Hazafi 2016.08.22. 15:28:26

@Conchobar: ...ergo... a B. Zsótika által kapott díjjal pedig a Lovagkereszt renoméja emelkedett égi magasokba. Vele együtt - az emlékezetesen hozzáköthető - k. anyázás hivatalos kormánydumává. Szép.

emhem 2016.08.22. 15:30:10

@Conchobar:
"Hiába kapta meg a Nobel-békedíjat Obama, az USA elnöke, a Nobel-békedíj presztízse csökkent emiatt"

lol, én is pont ezt mondom.
ha a díjazottak megérdemelten kapják a díjat, az a díj presztízsét növeli
ha olyanok kapják a díjat, akik nem érdemlik meg (pl. obama), az a díj presztízsét csökkenti.

ezt értem azalatt, hogy a díjazottak határozzák meg a díj értékét (nem pedig az, hogy nobel-díjnak hívják).

emhem 2016.08.22. 15:34:07

@Conchobar:
azért írtam, hogy nem számít, mert miatta nem adta vissza senki a díjat. (amúgy valszeg jobban meg is érdemelte, mint bayerzsolt, de most nincs türelmem ennek utánanézni.)

amúgy persze számít, minden érdemtelenül díjazott csökkenti a díj értékét. (bár még egyszer: most nem fogom megnézni, hogy ő érdemtelenül kapta-e)
de távolról sem annyira, mint egy botrány a díj körül, aminek hatására arra érdemesek adják vissza a kitüntetésüket.

Jean Sol Partre 2016.08.22. 15:39:46

@bbjnick: bácsák szegény Bayert? Védd meg, nehogy karaktergyilkosság áldozata legyen.

Jean Sol Partre 2016.08.22. 15:40:53

@Bell & Sebastian: " nyilván lenne hajlamuk lincselésre."

mázli, hogy Bayer viszont olyan kis szelíd, mindenféle hajlam nélkül.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 15:41:55

@Zoltan Hazafi:

És amikor például feLugossy László lovagkeresztet kapott, akkor mi emelkedett égi magaslatokra és vele együtt hivatalos kormánydumává?

www.youtube.com/watch?v=_5cUZmHZmXE

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.08.22. 15:43:37

je suis bayer!

bayer faszagyerek. akik visszaadják, nem azok. és menjenek el innen a picsába. amúgy a kutyát sem érdekli a moralitásba öltöztetett alemberségük.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.08.22. 15:49:25

egyébként az egész arra jó, hogy az ostoba magyar gülenisták leleplezzék magukat.

és felszólítom a magyar kormányt, hogy cselekedjen! számolja fel a magyar gülenisták terrorhálózatát!
elég volt! gülenisták szívják a vérünket, mérgezik kútjainkat. nincs helye a magyar gülenistáknak a sajtóban, egyetemeken, bíróságokon, egyebütt.
kövessük török testvéreinket, fogjuk el a gülenistákat!

Beer Ninja 2016.08.22. 15:51:47

Bayernek teljesen igaza volt a gányozással, én ezért nem adnék vissza díjat, igaz nem is fogok soha kapni. :)

Mellesleg irigylem azt a sok burokban élő embert, aki nem érzékeli a problémát. Kövezzetek meg, de ha 1 bizonyos ember elém ugrana/esne stb. az úton ahol sok fajtársa lakik a közelben, bizony én sem állnék meg.

S=klogW 2016.08.22. 15:58:13

@jose maria padilla:

"fogjuk el a gülenistákat! "

kenje be magár csirizzel és akkor magához ragadnak :)

S=klogW 2016.08.22. 16:04:20

@emhem:

"ahhoz bizony teljesítmény kell"

ezek szerint öncsonkító barbár törzsi rituálén átesés nélkül nem lehet

GNDL 2016.08.22. 16:19:41

@bbjnick: Bayer erkölcsi tönkretétele? :) Nézd, nem hiszem hogy ebből a célból külső segítségre lenne szüksége... elég ha ír egy jó zsidózós vagy cigányozós posztot. :)

GNDL 2016.08.22. 16:21:51

@dr. dodó: „bizony én sem állnék meg”

Segítségnyújtás elmulasztása, vagy akár cserbenhagyás... 1-5 év a büntetési tétele, körülményektől függően, de ha azzal védekeznél hogy „há' cigány vót”, akkor az már kicsit komolyabb büntetési kategória lenne. :D

De ti vagytok a mélykeresztény, turbópolgári, valamiféle rendpárti, faszán jogkövető állampolgárok... aha, mesélj még magadról. :)

Zb74 2016.08.22. 16:38:50

Nem akarod te ezt érteni, ergé, pedig a Magyar Nemzet olyan egyszerűen fogalmazta meg a lényeget a témával foglalkozó cikke címében, hogy azt még neked sem eshetik nehezedre felfogni: "Bayer belépett, és kiürült a terem"

Ilyen egyszerű ez.

Arra pedig, hogy ezt a biológus és matematikus professzorokkal tarkított névsort " egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett, illetve nagyon ráérő brancs"-ként aposztrofálod, már szót sem érdemes vesztegetni.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.08.22. 16:44:05

@bbjnick:
A kurva anyádat!

De meg ne sértődj, csak nem engedem, "hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük!"

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.08.22. 16:45:07

@jose maria padilla:

Neked is a kurva anyádat!

De te se sértődj meg, hiszen csak nem engedem, "hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük!"

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.08.22. 16:46:10

@states1:

Neked is a kurva anyádat!

De te se sértődj meg, hiszen csak nem engedem, "hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük!"

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 16:47:29

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ez tök jó, most kezdődik a "párbeszéd", amire orgazmálnak a világban mindenhol a fejlett gondolkodók, ha jól sejtem. Folytassák csak.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 16:48:37

@S=klogW: Ebbe ne fantáziáljon bele ilyesmit, ez még hátravan Magának :)

Conchobar 2016.08.22. 16:48:43

@Zoltan Hazafi: "B. Zsótika által kapott díjjal pedig a Lovagkereszt renoméja emelkedett égi magasokba" - Nem egészen. Bayer Zsolt neve jelent annyit az újságírásban, mint mondjuk az eddig lovagkeresztes Bruszt László a szociológiában. Paradox módon a lovagkeresztet visszaadók is tesznek azért, hogy ez így legyen

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.08.22. 16:53:21

Próbáljatok ökumenikus konszenzusra jutni a kérdésben, miszerint B. Zsót egy f*szkalap...

Conchobar 2016.08.22. 16:54:36

@GNDL: "Segítségnyújtás elmulasztása, vagy akár cserbenhagyás... 1-5 év a büntetési tétele, körülményektől függően, de ha azzal védekeznél hogy „há' cigány vót”, akkor az már kicsit komolyabb büntetési kategória lenne" - Csakhogy semmi nem kötelez arra, hogy a segítségnyújtás címén veszélybe sodord az életedet és a testi épségedet

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2016.08.22. 16:55:28

Na, még a Szaniszlónak adjunk egyet, akkor lesz ám visítás! :D

Conchobar 2016.08.22. 16:57:36

@don Fefinho: "akkor lesz ám visítás!" - Nem sokáig. Szaniszló a Táncsics-díjat is visszaadta

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 17:05:28

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

"...nem engedem, 'hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük!' " --- írod.

Nyugi, téged ez a veszély már nem fenyeget! :-)

GNDL 2016.08.22. 17:08:36

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Bayerhez képest elég visszafogott vagy...

„kirgiz faszszopó geci ... soros-ügynök és szarjankó ... pápa vagy egy demens vénember, vagy egy gazember ... vajon ez a kretén fasz alkalmas-e bajor belügyminiszternek ... ez a tetves török kurva, ez a Sevval Aytekin ... cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik ... ki a fasz hívott ide benneteket ... egyszer végre kapjatok egy sistergős, rohadt nagy pofont ... akkor egyszer megengedem, hogy kinyald a valagam ... gyávák vagytok, ócskák vagytok, patkányok vagytok”

A fideszes „értelmiség”... :)

emhem 2016.08.22. 17:09:11

@S=klogW:
ha te az áldozatos tanulást és a kemény munkát öncsonkításnak éled meg, akkor igen, erre bizony szükség van.

Virág et. 2016.08.22. 17:09:26

@Conchobar: Heisler mikor kapta az övét, melyik évben? Rendezd ezt le a saját pártod háza környékén, mert őt nem a szocik tüntették ki. Ahogy egyébként a visszaadók felét szintén nem. Sőt, szinte nincs is olyan a listán, aki ne Mádltól, Sólyomtól vagy Ádertől kapta volna a díjat, egyiknek sem a Göncz adott. Ezt ennek a jobboldali értelmiséginek üzenem,aki még mindig keresi a pénzt :)))) :@states1:

@Pelso..: Mert ennyire futja a fideszlogikából. Így alszik nyugodtan a NER-kegyenc, ekkor van rendben a világ. A libsik ármánykodnak már megint, mert nem Gyurcsány a miniszterelnök és Soros még nem telepítette be az összes arabot Európába. Ennyi, oszt' jóccakát, mehet is aludni békésen, a világ rendben.

Jean Sol Partre 2016.08.22. 17:10:36

@bbjnick: Laca tényleg kapot??? Nyilván ez csak valami dadaista poén lehetett :D

Virág et. 2016.08.22. 17:11:02

@GNDL: Pontosan ezt mondtam erre a díjra: ez itt a jobber színvonal. Ez megy a fórumokon is, kettő lépésből repül a k.rvaanyád, ennél többet állami szinten sem várok el. Megértem a visszaadókat, de nekem az lett volna a sokkoló, ha kivételesen valaki alkalmasnak adnak díjat.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 17:14:48

@Virág et.: Azért jó lenne nem ennyiben maradni pusztán egy "jólsikerült" kitüntetésadás kapcsán. Avagy tényleg áthághatatlan az a szakadék?

GNDL 2016.08.22. 17:17:53

@Virág et.: De ezek nem jobboldaliak. Ez a nacionalista kardcsörtetés meg idegenellenes gyűlöletkeltés amit Orbánék évek óta csinálnak tökéletesen oldalfüggetlen. Nem attól lesz valaki jobboldali, hogy egész nap zászlót lenget meg kokárdát hajtogat, nagybetűvel írja hogy Magyar vagy Hazám, minden kommunista baromsága elé odabiggyeszti hogy „nemzeti”, vagy hogy apostoli kettős keresztet varrat magára...

Az meg hogy a fideszes tábor is olyan végtelenül műveletlen, tuskó és erkölcstelen mint a korrupt politikai elitjük, hát végül is döbbenet... ki hitte volna, hogy vonzzák majd ezt a fajta söpredéket... :D

Virág et. 2016.08.22. 17:23:54

@Mihint: Azért ne feledjük, hogy ezt a díjat megkapta már a CÖF-ös Bencsik és a pártfüggetlen Stefka is. Meg a mandiner Skrabski Fruzsinája, aki az "akkor ez így nem is rossz"-szal örökre beírta magát a történelemkönyvekbe. Nem úgy, ahogy tervezte, de azért csak sikerült.

Szóval ilyen remek díjazottak után azt gondolom, hogy az egész plecsninek nincs semmi értelme. Bayer csak a koronaékszer, a hab a tortán. Mondjuk ő szól a legnagyobbat, de azért az előzmény se semmi. Csak az még viselhető, az még a "belefér" kategória. Fruzsina meg Stefka is. Bayer nem. Amiket az az ember ír, az vállalhatatlan.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 17:24:31

@GNDL: Miért kell belőlem a kishitlert kihozni? Mi az ördög baj van azzal, hogy nem a te szájadíze szerint mozgósítják ugyanazokat, akikre Te is számítasz, mint szavazott?

Amúgy a kettőskereszt kurva régi szimbólum, és ha fingod nincs arról, hogy mit jelent, akkor maradjál kussba :)
Persze, nem a kettőskereszttel, hanem az avatatlan viselőivel van gondod. Na, akkor azt nekik mondjad, ne nekünk :)

GNDL 2016.08.22. 17:25:26

Egyre inkább úgy tűnik, kissé elhamarkodott lett a poszt, bele sem gondoltatok, hogy ez eddig eszkalálódhat.

Falus András, mint „jelentőségét vesztett ráérő brancs”: www.facebook.com/afalus/posts/10209701723195313?pnref=story

Majd ne felejtsetek el valamilyen formában bocsánatot kérni az érintettektől. Már ha a kissé fura értékrendetek/neveltetésetek ezt engedi... :)

annamanna 2016.08.22. 17:30:24

Egyetértek ergével, hülyeség a díj-visszaadás.
Egész röviden a véleményem: leszarom.
Persze ezt hosszan is ki tudom ám fejteni.

Miért nem adja vissza a diplomáját senki, arra hivatkozva, hogy ha Bayer/Gyurcsány/Schmitt Pali stb kapott diplomát, akkor nekem nem kell?
Miért nem adja vissza a fizetését, bárhonnan szerzett pénzét valaki, arra hivatkozva, hogy ha Bayer Zsoltnak/Gyurcsánynak/cigány bűnözőknek van pénze, akkor nekem inkább nem kell?
A diplomával, fizetéssel ugyanúgy elismerik valaki teljesítményét, mint egy díjjal. És sokan érdemtelenül kapják meg. Mégsem fogja visszaadni senki azért, mert valaki suttyomban kapta meg azt (vagy annak sokszorosát) amiért mások (a keményen dolgozó kisemberek) orcájuk verítékével güriztek.
Azért nem, mert a pénzre és a diplomára a valóságban nagyon is szükség van. A díjra meg nincs, az csak "szimbólum", egy virtuális valóságban létező entitás. Azzal nyugodtan lehet dobálózni, a visszaadók jól tudják, hogy nincs semmiféle valódi súlya és értéke. Pontosabban nem lehet átváltani semmiféle valódi értékre. A pénzt és a diplomát igen.
Csakhogy a pénzrendszer is pontosan ugyanarra a logikára épül, mint a kitüntetés. A hatalom osztogatja annak, akinek akarja. Amikor Lázár azt mondta, mindenki annyit ér, amennyi pénze van, azt is mondhatta volna, mindenki annyit ér, amennyi kitüntetése van. Mert mindkettő azt jelenti, mindenki annyit ér, amennyi részt kap a hatalomból; mindenki annyit ér, amennyi hatalma van.
Ez a két állítás sokkal inkább korrelál egymással, mint az, hogy mindenki annyit ér, amennyit dolgozik, vagy hogy mindenki annyit ér, amennyi értéket termelt, vagy hogy mindenki annyit ér, amennyit másoknak segít, no pláne hogy mindenki annyit ér, amennyire az Isten értékeli. Mert ezeket az állításokat nem lehet átfordítani arra, hogy mindenki annyit ér, amennyi hatalma van, amennyi részt kap a hatalomból.

Ha mondjuk én segítek valakinek, például megmentem az életét, akkor az én tettem relativizálódik azáltal, mert Bayer is megmenti valaki életét? Nyilvánvalóan nem; a valóságban a dolgok értékét nem lehet relativizálni. És nem is lesz emiatt hatalmam és tekintélyem, mert ha a másoknak adott segítségnyújtás valós hatalommal járna, akkor az ápolónők uralnák a világot.

A kitüntetés, mint a pénz, egy hatalmi részesedést biztosít; a kitüntetett szava többet ér, hiszen őt kitüntették. A kitüntetetteknek ez fáj: abból a virtuális hatalomból, tekintélyből, ami nekik "jár", nem akarnak részt adni Bayernek, mert az ő virtuális tekintélyük nem valós, csupán viszonylagos, és azoknak a társaságától függ, akik rajtuk kívül szintén részesedtek belőle. Ha Bayer is részesedett, akkor az ő tekintélyének értéke csökkent, mint ahogy a tőzsdén a pénz értéke sem valós, hanem viszonylagos.

Csakhogy, a díj által átruházott virtuális hatalom és tekintély forrása az állam. Nem a díjazottakból származik, hanem az államból, tehát az állami díjban részesült ember nem kerül fölébe az államnak, és nem fog többet érni, mint az, akitől a díjat kapta. Tehát elég nehezen bírálhatja felül, hogy az állam rajta kívül még kinek ad díjat. Neki ez nem mindegy? Nem ő adja, hanem az állam!

És még a Biblia is ezt állítja (persze egészen más előjellel, de nyilván Orbánék innen vették a logikát): "Avagy nem szabad-é nékem a magaméval azt tennem, amit akarok?" (Aki ismeri: a szőlősgazda és a tékozló fiú történetének ez a tanulsága).
A lényeg mindkét sztoriból, hogy aki a jutalmat adja, az annak adja, akinek akarja. Mármint akkor, ha annak a jutalomnak ő a forrása (a Bibliában pedig Isten a jutalom forrása). Ez a díj magyar állami jutalom, tehát a forrása a magyar állam. Orbánék díjosztását akkor lehetne felülbírálni, ha nem ők lennének most a magyar állam, hanem csupán a magyar állam szolgái; tehát lenne mögöttük egy olyan hatalom, aminek alá vannak rendelve. Persze a magyar államot kicserélhetjük az Istenre is; mondhatjuk, hogy Orbánék osztogatását akkor lehetne felülbírálni, ha nem ők lennének az Isten, csupán az Isten szolgái; és fölöttük ugyanúgy bíráskodik az Isten, mint bárki más emberfia fölött.
Na és Orbánék alá vannak rendelve egy fölöttük álló nagyobb erőnek? Létezik olyan, hogy magyar állam, amit ők szolgálnak?
Lehet, hogy a díjazottak fejében létezik ilyen, akkor forduljanak panaszra ehhez a magyar államhoz. Talán bizony Áder János az Orbánék fölött álló állami hatalom?
Vagy az Isten erkölcsi rendjére apellálnak? Azt gondolják, hogy Orbánék alá vannak rendelve az Istennek? Akkor meg forduljanak panasszal az Istenhez.
Mivel facebookon, twitteren, internetes újságokban adják hírül, hogy lemondanak a díjról, tehát a közvéleményhez fordulnak, a közvéleményt tartják nagyobb hatalomnak Orbánéknál. Érdekes, hogy Bayer pont azét kap díjat, mert rendkívül sokat tesz a közvélemény befolyásolásáért. Való igaz, hogy az egyetlen hatalom, amit Orbán még (talán) respektál, az a közvélemény.

annamanna 2016.08.22. 17:31:13

@annamanna: folyt. Csakhogy a közvélemény pont beleszarik a díjazás fontosságába. A közvéleménynek a Kossuth-díj sem sokat jelent, nemhogy valami lovagi kereszt. Én például eddig egyáltalán nem is tudtam róla, hogy létezik ilyen, és egészen jól megvoltam nélküle. Egyszerűen nem érdekel és nem számít, és gondolom, a 10 millió emberből 9 millió 900 ezer pont ugyanezt gondolja. Ez a plecsni csak azoknak számít, akik megkapták, és akik meg akarják kapni; csak a saját jelentőségüket próbálják érzékeltetni azzal, hogy megsértődtek, nem valami valós, objektívan létező problémát! Mert a valóságban senkinek semmi baja nem esett abból, hogy Bayer kitüntetést kapott.
Bayer kitüntetésének súlyát az adja, hogy sokan fölhorkantak miatta és ügyet csináltak belőle. Bayer és a kitüntetése ezáltal vált jelentőségteljessé.

Szerintem Hofi Géza sokkal okosabban reagált arra, hogy az elvtársak díjakkal halmozták el egymást. Nem azon hörgött, hogy kik kapnak díjat, hanem azon nevetett, hogy ezt bárki komolyan veszi:
2.bp.blogspot.com/-P-znaC7BDFw/U7cFw3CY8BI/AAAAAAAAfek/0iba4k64KFY/s1600/vlcsnap-2014-06-30-17h20m50s225.png
és zacc.nlcafe.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/10/nap-k%C3%A9pe.jpg

varisztor 2016.08.22. 17:31:45

Te ezt soha nem fogod érteni öcsi. Te ehhez (is) hülye vagy. Ez ilyen emberi dolog, értékrend vagy mifene. Veled vagy a bayer félékkel, azaz a ti fajtátokkal az ember egy wc-be se szívesen megy be. A fikázásod a keresztet visszaadók felé meg...hát...a kutya is ugatja a holdat, de mindig is messze alatta marad, soha nem fogja érteni...csak ugatja. Értelmetlenül.

varisztor 2016.08.22. 17:35:35

@Mihint: bayer, mint a gulágot feltáró?! Ajjaj! Van baj a toronyban nálad is. Ez a segglyuk semmit nem tárt fel életében sohasem, ez a gulágokat pártoló pártban is aktív tag volt és most, mivel a szél megfordult, tehát most az 5-ös számú párttagkönyv boldog birtokosaként a fél életében nem fájó gulágokról is írt pár káromkodó mondatot. Ha neked ez a nagy formátumú újságírás, akkor bizony törj is pálcát emellett a mosdatlan szájú, ha kell komcsi, ha kell náci, ha kell bármi szar alak mellett! :) A te értékrended, a te barátod, a te kitüntetetted. Azaz te magad.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 17:37:28

a cikk rövidebben is össze lett foglalva:

kep.index.hu/1/0/1253/12538/125386/12538605_f442717ee449772021879dd548d72651_wm.jpg

továbbá beépített kémeim egybehangzó jelentései szerint Vincsenzó Elek zokogva simogatja ergé képét, sírástól akadozva kántálva: "legalább téged másmilyennek hittelek, hüpp-szipog."

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 17:40:05

@varisztor: Nem baj, mondjad csak, remélem a javadra válik. Főként, ha olvastál már két sornál többet ezekről a gulágos dolgokról.
Ja, majd elfelejtettem, nem én terjesztettem fel az embert a díjra, és nem is én szavaztam meg. De ha megtehettem volna, megtettem volna. Légy ezzel boldog, és igazad van, csak nygudodj meg végre.

InTheGajd 2016.08.22. 17:45:12

Heti ajvék meglegyen, hogy feledésbe ne merüljenek a tudjátok kik. Erről szól ez az egész. jövő héten már más miatt fognak sipákolni.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 17:47:39

@Virág et.: Igen, ismerős az értékelési forma. Én azt gondolom, hogy vagy a kitüntetés, vagy a mindenkori kormány van akaratlanul idealizálva ebben az elképzelésben, amit írsz. Attól tartok, egyik sem igaz.
És, a visszalépések sem változtatnak ezen, hiszen ugye Te sem szeretnéd velem elhitetni, hogy valamilyen idealizált "legyenszépavilágizmus" miatt adták vissza oly sokan ezt a kitüntetést?
És, én sem hiszem azt, hogy ettől az akciótól fenemód felment az ázsiója ennek, ugyanis ez szvsz. nem erről szól. Egy állam kitünteti azokat, akik neki a "legkedvesebbek" ahogy ez eddig mindig is így volt.
Innentől értelmezhetetlen a polémia - lényegét tekintve.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 17:48:03

@GNDL:

"Nem attól lesz valaki jobboldali, hogy egész nap zászlót lenget meg kokárdát hajtogat, nagybetűvel írja hogy Magyar vagy Hazám, minden kommunista baromsága elé odabiggyeszti hogy „nemzeti”, vagy hogy apostoli kettős keresztet varrat magára..."

valóban nem, de kezdetnek jó

annamanna 2016.08.22. 17:49:37

@Herr Stacheldraht Leger: Köszi, ez tetszett, és valóban sokkal jobban van megírva. Másra helyezte a hangsúlyt (Bayer valós tehetségére, és Lázár pökhendi törtetésére), ezzel az érveléssel is teljesen egyetértek.

Nem ez volt a legfontosabb mondat belőle, de kitűnő poén: "Állítólag egész életében sajnálta, hogy két kitüntetést soha nem kaphatott meg, az egyik a "Hős szovjet város", a másik a "Hős szovjet anya"."

GNDL 2016.08.22. 17:56:46

@Herr Stacheldraht Leger: Kezdetnek jó az idegengyűlölet szítása, meg a kommunista államosítás, esetleg ezután a piac felosztása a Párthoz hű elvtársak közt? Gondolod innen bármiféle jobboldali dolog még kisülhet belőle? :)

Virág et. 2016.08.22. 18:02:23

@Mihint: Eddig azért volt egy szakmai minimum, amit meg kellett ugorni. Vagy legalábbis a lécet nem tették ennyire alacsonyra. Lehet szidni pl. Spirót vagy Parti Nagyot, de mindketten 30-40 év írói és költői, nemzetközi szinten elismert, munkával rendelkeznek. A szakma legnagyobbjai. Bayer semmiben nem a legnagyobb. Nem is újságíró már igazán, az elmúlt években lényegében 99%-ban csak véleménycikkeket írt, amolyan állami blogger.

Nehéz Bayerhez fogható ellenpontot találni a baloldalon, de talán nem véletlen, hogy Tóta W., a 444-es Bede Márton vagy Uj Péter sem kapott ilyen díjat, pedig egyik sem Bayer. Messze nem az a színvonal, de még ők sem ugrották meg azt a bizonyos lécet eddig.
Bayerrel ez a színvonal valahová a tenger legmélyére süllyedt.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 18:04:16

@GNDL: vitán felül az idegenek érdekeit a helyi lakosságé fölé helyező, a piacot dettó a saját párthoz hű dettó (ex)komcsi(poronty) elvtársak közt felosztó ill. bagóért privatizáló kávéházi projektek jelenthetik csak az ajrópai értelemben vett konzizmust

GNDL 2016.08.22. 18:13:52

@Herr Stacheldraht Leger: Egyrészt már megint ez a primitív egybites világképed, ki sem láttok a posztkommunista Fidesz-MSZP lövészárok harcaitokból, több mint két évtizede... :)

Az MSZP sosem nevezte magát jobboldalinak, így velük kapcsolatban értelmetlen is lenne arról beszélni, hogy miért nem kormányoztak inkább jobboldaliaknak kedves intézkedésekkel. Arról lenne szó, hogy nekem mint jobboldalinak ég a pofám, amikor a fideszes bolsevik korrupt gecik jobboldalizzák magukat, vagy lásd még ugyanebben a röhej kategóriában ők egy „polgári párt”... ja, többnyire ingyenélő rezsiharcos meg családi támogatásra ácsingózó prolikkal támogatva. :) Másrészt meg a „bagóért privatizáló” dolognak igazán utána nézhetnél, ugyanis előbb MSZMP-s, majd később MDF-es színekben egy bizonyos Matolcsy nevezetű fickó azért keményen szórta a nemzeti vagyont a rendszerváltást megúszott elvtársainak... Ezekből a történetekből ti ott a Fidesz-MSZP környékén nem jöhettek ki jól, csak hülyét csináltok magatokból... :)

GNDL 2016.08.22. 18:14:52

@Herr Stacheldraht Leger: „idegenek érdekeit a helyi lakosságé fölé helyező”

Várj, csak hogy ha már Bayerről szól a poszt... idegenek = zsidók? :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 18:20:05

@GNDL:

"Arról lenne szó, hogy nekem mint jobboldalinak"

jobboldali nem tartja többre a migráncsokat az erdélyi magyaroknál és az ilyen hozzáállást természetesnek veszi, nem idegenellenességnek

függetlenül attól, hogy a finesszt szeresse, vagy sem

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 18:22:10

@GNDL: magadból indulsz ki? a takonymajszoló gyerek csapatának lejárt lemeze mindenkire kényszeredetten bolsiantiszemét bélyeget sütni, 5% alatti sikerrel.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 18:26:09

@Virág et.:

"Nehéz Bayerhez fogható ellenpontot találni a baloldalon, de talán nem véletlen, hogy Tóta W., a 444-es Bede Márton vagy Uj Péter sem kapott ilyen díjat, pedig egyik sem Bayer." --- írod.

Látod, ez igaz! Sem Tóta W.-nek, sem Bedének, sem Ujnak sem szépírói, sem kultúrfilmes munkássága. Bayernek ellenben van.

annamanna 2016.08.22. 18:27:10

@Herr Stacheldraht Leger: Rózsa Péter visszaadta a díjat, mert kicsoda Rózsa Péterhez képest Bayer Zsolt?
Na de kicsoda Rózsa Péter? Őbelőle arra emlékszem, hogy kulturális műsorvezető volt a tévénél, ő volt az egyik figura, aki a Záróra adásait készítette. Aztán valahogy átadták a produkciót Veiszer Alindának.
Pár éve egy fórumon nagyjából mindenki egyetértett abban, hogy Veiszer Alinda kegyetlen szar műsorvezető. Azt találtam írni, hogy nála Marsi Anikó is jobb műsort csinálna. Legnagyobb döbbenetemre erre kaptam egy privát üzenetet Veiszer Alindától, hogy ezt vonjam vissza, mert kicsoda őhozzá képest Marsi Anikó?
De mégis, ki nem szarja le, hogy egy névtelen nick mit írogat egy semmirekellő fórumra? Neki ez mit számít? Arról nem is beszélve, hogy mennyire megdöbbentem az önimádatán, azon, hogy Veiszer mennyire felülárazza saját magát. Ő azért értékes, mert őhozzá képest Marsi Anikó egy senki. Őszerinte legalábbis.

Nagyon igaza van az Elegem van-cikk írójának:
"Mégis a hiú emberek ácsingóznak a kitüntetésekre, egyesek kezüket-lábukat törik egy-egy kitüntetés elnyerése érdekében. (Ha már muszáj kitüntetéstulajdonosnak lenni, akkor számomra a Gorcsev Iván-féle módszer a szimpatikus.) "Minden hiúság csak hiúság, éljetek boldogan és szerényen, legyetek jók, ha tudtok, a többi úgyis hiábavaló hiúság." - foglalta össze Angelo Branduardi a lényeget, a kitüntetéses ember azonban éppen ezt nem nem képes felfogni."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 18:27:42

@bbjnick:

Sem Tóta W.-nek, sem Bedének, sem Ujnak sem szépírói, sem kultúrfilmes munkássága=Sem Tóta W.-nek, sem Bedének, sem Ujnak nincs sem szépírói, sem kultúrfilmes munkássága

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 18:33:06

@annamanna:

"Legnagyobb döbbenetemre erre kaptam egy privát üzenetet Veiszer Alindától, hogy ezt vonjam vissza, mert kicsoda őhozzá képest Marsi Anikó?"

:-D (...) :-D (...) :-D (...) :-D (...) :-D (...) :-D (...) :-D ...

GNDL 2016.08.22. 18:35:32

@Herr Stacheldraht Leger: „jobboldali nem tartja többre a migráncsokat az erdélyi magyaroknál”

Én kizárólag egyéni teljesítmény alapján tartok valakit többre, nem pedig azért mert ilyen vagy olyan társadalmi csoportba tartozik. Ti, kommunisták az osztályharcért vagytok oda... bár legkésőbb 90-ben nyugdíjba kellett volna vonulnotok, ha már a kedves „rendszerváltók” elfelejtettek titeket a falhoz állítani. :)

A menekültekkel kapcsolatban pontosan a keresztény és polgári értékrendemnek megfelelő emberi bánásmód hiányát, és ezek alapján igencsak elítélhető idegengyűlölet szítását szoktam megemlíteni a kormányzattal, és magadfajta híveikkel kapcsolatban. Persze a fent említett primitív egybites világképedbe ez kizárólag úgy fért bele, hogy én „többre tartom a valamiféle migránsokat”. Ráadásul migránsok: Magyarországon a migránsok (értsd bevándorlók) túlnyomó része áttelepült határon túli magyar... tehát ennek figyelembevételével rázzátok továbbra is az ökleiteket feléjük, tudod, ők azok akik nem tisztelik a kultúrátokat és elveszik a munkátokat. :)

A határon túli magyar állampolgárok szavazatával való bohóckodást pedig kizárólag a jogállamiság és tiszta választási rendszer szemüvegén szoktam kritizálni. De itt megint a primitív világképed az, ami meggátolja, hogy valamilyen szinten ezt megértsd, hogy ha egyik külföldön élő magyar állampolgárnak több lehetősége van szavazni mint egy másik külföldön élő magyar állampolgárnak, akkor abban a választási rendszerben komoly igazságtalanságok vannak. Ha szándékosak ezek az igazságtalanságok, akkor az pedig szervezett választási csalás, töki...

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 18:37:38

@annamanna: no ez a dolog valóban mókás része, a kedélyes kis árokharcok közepette elsikkad, hogy mindkét oldal előszeretettel osztja a plecsnit a sajátjainak mérsékelten valós érdemek ellenére is buksisimi gyanánt, akik aztán hisztiznek, ha vezetőségváltás után a másikok is ugyanígy járnak el.

annamanna 2016.08.22. 18:38:43

@bbjnick: Na ja, Marsi például nem szerepelt ebben a művészi klipben: www.youtube.com/watch?v=U2p4J9tiL-w
És mivel ebben "Hungarian Artists" szerepelnek, köztük Veiszer, tehát Veiszer is egy "Hungarian Artist", vagyis magasabbrendű Marsinál, ennek a bölcsességét pofonegyszerű felismerni.

2016.08.22. 18:39:34

Mennyit érhet egy ilyen a vaterán manapság?

szódabár 2016.08.22. 18:43:33

Tisztül a kép és a csapat. Nő az értéke :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 18:47:46

@GNDL: mókás ahogy sablonos spin doktoros forgatókönyved alapján, kvázi teljesen függetlenül a vitapartner aktuális vagy megelőző mondanivalójától függetlenül próbálsz mindig ugyanarra a 3-4 billogra, csúsztatásra, meg key issue-ra kilyukadni. oszt csodálkozol, hogy a jónép, a fránya jónép 95%-a a finessz összes marhasága ellenére sem vevő erre (persze ők a hibásak, hát persze).

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 18:49:06

@Diorella Queen: attól függ, hogy rihanna vagy rolling stones dedikálta

GNDL 2016.08.22. 18:51:39

@Herr Stacheldraht Leger: Ha neked mókás, hogy többnyire képtelen vagy ellenérveket felsorakoztatni, akkor jó szórakozást. :)

„fránya jónép 95%-a”

Aha, a 95%: m.cdn.blog.hu/no/novus/image/kamp%C3%A1ny%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91.jpg

A nagy többség szarik a korrupt posztkommunista politikai elitetekre magasról... :) Mindenki csak túlélni próbál titeket, akinek pedig egy kis lehetősége és rátermettsége is van, húz a faszba az országból...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.08.22. 18:51:47

@bbjnick:

És ennek én nagyon örülök.

Mert ugye azt tudod, hogy ezt Schmidt Mária nagyasszony mondta Bayer 'KURVA ANYÁD ' Zsolt újságíróról?

Pelso.. 2016.08.22. 18:54:33

Jé, nézd csak Gellért, íme egy igazi brancs. Az általad annak tituláltaknak lenne hova fejlődni.

hvg.hu/gazdasag/20160822_A_Balatonnal_vett_szallodat_Meszaros_Lorinc

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.08.22. 18:55:03

@bbjnick:

a kurvaanyázás is írói munkássága része, ugye?
és a rasszista írásai, a népirtásra, emberisesség elleni bűntettre uszítás?

a filmes munkássága pedig állami pénz lenyúlása, semmi más

Gratulálok a bálványodhoz!

Ja, és persze a kurva anyádat!

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 18:56:28

@GNDL: érdemi vita híján nehéz érdemi ellenérveket találni, a teljesen alaptalan csúsztatásokra és off topic terelésekre a jó öreg dont feed the troll elv alapján pedig szimplán nem érdemes reagálni. pláne, hogy 99,9%-os valószínűséggel úgyis arra lyukadsz ki, hogy:

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye

ideje egy új lemeznek, vagy legalább szkreccseld meg és mixelj rá valami új dallamot

annamanna 2016.08.22. 18:57:15

@Herr Stacheldraht Leger: Azért emeltem ki Rózsa Pétert, mert a többiekről még ennyit sem tudok. Galkó Balázsról tudom, hogy színész, de egy szerepére sem emlékszem; ja igen, most látom Karsai Lászlót a névsorban, na őt mondjuk nem kell bemutatni.
Fogalmam sincs ezeknek az embereknek a valós teljesítményéről, nem tudom megítélni az értéküket. Amúgy a valós teljesítményüknek mi köze van a lovagkereszthez? Azon mérik le magukat, hogy milyen plecsnit kaptak az államtól, sőt azon, hogy ugyanazt a plecsnit az állam rajtuk kívül még kinek osztogatja?
Az nem zavarja őket, hogy Bayer is ugyanazt a levegőt szívja, mint ők? "legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak."
Azt nem irigylik tőle, amit Bayer az Istentől kap, csak azt, amit az államtól? Káin legalább azért verte agyon az öccsét, mert Ábel az Istennél jobban bevágódott, mint ő, tehát az Isten elismerését irigyelte el. Na meg Ézsau is amiatt akarta megölni az öccsét, Jákóbot, mert az Isten áldását csaklizta el tőle. Ezeknek az embereknek még ennyi sem számít, ők Lázár Jani mosolyára és meleg kézfogására irigyek.

@Diorella Queen: Röviden pont ennyi a lényeg.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 18:58:36

@Pelso..: azt rasinak vették, a gázos csak STRÓÓÓÓÓÓMANNNNNNNNN

Virág et. 2016.08.22. 19:07:44

@bbjnick: Bayernek milyen szépíró munkássága van már? Dokufilmes, az van, csak elfelejted, hogy a hivatalos indokolás az újságírói munkát is kiemeli. Egyébként Tóta W-nek pontosan olyan dokufilmes munkássága van, mint Bayernek: mindkettő közpénzen csinált egy ismeretterjesztő sorozatot. Csak Tóta W cserébe nem kapott plecsnit.

Egyébként vissza is lehet ám az ilyesmit utasítani,tisztelettel is. Ahogy Debreczeni tette, hogy megőrizze annak idején a hitelességét, az arcát. Bayernek ilyen fenntartásai nem volt, nem is vártam tőle.

GNDL 2016.08.22. 19:10:30

@Herr Stacheldraht Leger: Hát ami neked érdemi vitának számítana, például egy jó kis kurucinfós zsidózós háttérhatalmazás, az nem feltétlenül érdemi vita mások szemében is... főleg olyanoknak nem akiknek volt gyerekszobájuk. :) Az, hogy valami csúsztatás bizonyára kiderülne, ha felsorakoztatnád mögötte a te érveidet is, de ez rendre nem jön össze neked. Valamint ha már egyszer megszólítanak, és arra válaszolok, az nem feltétlenül „off topic”, többnyire próbálok mindenkinek válaszolni aki a nevemre kattintva válaszol egy hozzászólásomra, és nem azt nézem, hogy na most a fenti poszt témájában szólt hozzá vagy csak provokál (ahogyan te indítottál ma, lásd fentebb, csak vissza kellene görgetned egy kicsit).

„szimplán nem érdemes reagálni”

Szerinted nem érdemes, de többnyire úgy tűnik, hogy képtelen vagy rá. Ilyenkor jön hogy „csúsztatás”, meg „off topic”, meg ez a fajta hiszti amit most is rendeztél. :)

2016.08.22. 19:11:58

@GNDL: "Egyébként meg nem kell megszüntetni a díjat, de ha a Bayer-félék is megkaphatják, akkor a Magyar Köztársasági Érdemrend Nyilaskeresztje elnevezés kifejezőbb lenne... :)"

Ugyan már, zsótinak Vaskereszt a minimum.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 19:16:17

@annamanna:

"Ezeknek az embereknek még ennyi sem számít, ők Lázár Jani mosolyára és meleg kézfogására irigyek."

erre max az irigy aki hiú és most kimaradt a buliból. a visszaadósok inkább történetesen vagy valós erkölcsi felháborodásból, vagy szimplán a klinton néni közelgő győzelme tükrében látványos partizánakció keretében, hogy ők most mekkkkkkora ellenállók. a dologban magam részéről ott látok inkább gondot, hogy olyanok is visszadobják, akik nem is most kapták volna párhuzamosan a bayer-al. mert az addig teljesen oké, hogy valaki nem akar egy merítésbe kerülni egy általa el nem fogadhatónak ítélt másikkal. de ha régebben kapta és köszönettel átvette akkor azzal az akkori (nem vitatott) adományozóit és díjtársait is fölöslegesen degradálja. kapott nobel díjat a náci konrad lorenz is, de ettől még nem kell a (többi) nobel díjat értéktelenné minősíteni.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 19:16:54

@Virág et.: Az, hogy milyen értékrendnek megfelelően alakítja ki a mindenkori kormány a "kitüntetettjeit", az bizony a privát ügye a mindenkori kormánynak, mert ő adja a díjat. Nem én, nem Te, és nem a Magyar Nép, ezt miért ilyen nehéz megszokni? Látnod kéne, nincs vita köztünk, legfeljebb egy kérdésben(a tárgyon belül): képes-e egy mindenkori kormány általánosságban (közösségileg is) elfogadható nívók alapján bármilyen döntést hozni? Én úgy tapasztaltam, hogy nem. Viszont onnantól, hogy ezek a dolgok relatívvá válnak..
Ha valami értelme még van a(z akár blogos) közbeszédnek, akkor ez.
Ugyanis, relatíve a Zsoltnak bizony van érkezése a díjra, ha tetszik, ha nem.
És, relatíve mindenki másnak joga van nem ebben a klubban nézegetni egymás fejét. Szép új világ :(

Azok a közösségileg is elfogadott nívók léteztek, és hatottak is valamikor, de ha azt mondom Neked, hogy ezek a nívók kicsit régebben sokkal szigorúbbak és igazságosabbak voltak, akkor alkalmasint egy véget nem érő vitába keverednénk, melynek a mai valoritása szinte nulla :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 19:17:46

@GNDL: jééééééé, kimaradt a

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye

fejlődsz :)

Pelso.. 2016.08.22. 19:17:59

@Herr Stacheldraht Leger: a 48.03-ra:
Az ismérvek nemhogy kezdetnek jók, hanem bőven elegek, amolyan fullextra. Minek több, ha ennyiből simán megáll az érzés?

Larry Silverstein 2016.08.22. 19:21:20

Szeritem nyugodta listázhatják magukat a bibsik, kit érdekel?

index.hu/belfold/2016/08/22/ok_adjak_vissza_a_kituntetesuket_bayer_zsolt_lovagkeresztje_miatt/

Fenyegetőzhetek Kanadába meneküléssel, a földhöz verhetik magukat ajvékolás közben, lesz min röhögni max. Sajnos nem mennek sehova, de azért jó móka.

tobias2 2016.08.22. 19:22:44

Tóth Bálint matematikus professzor, Rózsa Péter újságíró, Péter Vladimir ötvös- és szobrászművész, Polgár András üzletember, Krausz Tamás történész és mások bejelentették, hogy jövő szombaton nyilvánosan felkoncolják lovagkeresztjüket a Vérmezőn! Nyihaha!

Larry Silverstein 2016.08.22. 19:24:01

@Virág et.: 'Egyébként Tóta W-nek pontosan olyan dokufilmes munkássága van, mint Bayernek: mindkettő közpénzen csinált egy ismeretterjesztő sorozatot. Csak Tóta W cserébe nem kapott plecsnit.'

Tóta 20 plecsit kapott már, pedig sokan nem bírják.

Pelso.. 2016.08.22. 19:24:55

@Mihint: Privát ügye?
A díj a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, nem pedig a párt érdemrendé.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 19:26:04

@Pelso..: ez részben gndl kihagyhatatlan agymenésére adott kihagyhatatlan válasz volt, másrészt pont a kis észkombájnnak kéne tudnia, hogy a jobboldalnak is megvannak a természetes külsőségei, mint a balnak. no és menetrendszerűen elkezdi gndl fejtegeni, hogy az igazi jobboldal az olyan, hogy tulajdonképpen bal :)

S=klogW 2016.08.22. 19:27:52

@Herr Stacheldraht Leger:

bár a "jobboldali liberális" jelzős szerkezettől viszolygom, Matolcsy (PA alapítványok előtti) munkájának kritizálásával (úgy látszik nemcsak mondja, de tényleg jobblib) sem értek egyet, de ebben - sajnos - van igazsága a szerzőnek:

elegemvan.blog.hu/2014/12/01/elegem_van_a_luzer_orbanbol

tobias2 2016.08.22. 19:28:09

@emhem: "az oscar és a nobel is a díjazottjai miatt olyan neves, amilyen. mert azt nem lehet csak úgy megkapni, ahhoz bizony teljesítmény kell." Hát igen. Javszer Arafasz például a tenorizmus terén nyújtott egészen kiemelkedőt.

Larry Silverstein 2016.08.22. 19:29:31

@Pelso..: Na ne tetesd magad hülyének. A bibsikek van 25 privát díjuk azt osztogatták egymás között eddig is (+Oscar+Nobel).

A magyarok díjaiba ne pofázzanak bele. Legalább akkor ne amikor nem színzsidó kormány van.

Azért adják olyan könnyen vissza, mert ehhez a díjhoz 10 forint se jár, pént zsidó önként még nem adott vissza, hehe.

Virág et. 2016.08.22. 19:30:44

@Mihint: Nem ennyire bonyolult ez. Aki állami díjat kap, az lehet pártos. Volt itt már pártos díjazott nem kevés ebben a kurzusban is, nem? Stefkától Bencsikig pl. Senki nem szólt semmit, senki nem adott vissza semmit. A "k.rvaanyád te g.ci" meg a "b.szd szájba az anyád" az viszont az a szint, ahová már nem szabad lemenni. És ezek nem egy-egy kirívó esetek. Az a furcsa, ha valaki nem minimum rohadék vagy szarházi a heti szösszenetében.
Ez nem pártszimpátia, hanem alapvető emberi kommunikáció kérdése. Egy ekkora tuskóhoz én sem szeretném, ha lenne valami közöm.

Mindezek ellenére, ahogy már többször le is írtam, miattam annak adják, akinek akarják. Joguk van hozzá. A díjazottaknak meg joguk van - még ha szimbolikusan is, de - visszaadni a díjat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 19:32:58

@Virág et.:

A szépirodalmi munkásságról (Csukás István véleménye): epa.oszk.hu/00300/00381/00030/csukas.htm

Kultúrfilmes munkásság:

Peru, Chile (szín., magyar ism. sor., 2016) (TV-film) rendező

Lengyelország (magyar ismerett. film, 2013) (TV-film) rendező, forgatókönyvíró

Másfélmillió lépés Magyarországon - 32 év múlva
(szín., magyar ism. sor., 2012) (TV-film) forgatókönyvíró

Az utolsó előtti út (szín., magyar ism. sor., 2006) (TV-film) forgatókönyvíró, szerkesztő

A szellem órája - Sziget (szín., magyar ism. sor., 2001) (TV-film) forgatókönyvíró

1100 év Európa közepén
(szín., magyar ism. sor., 1996) (TV-film) szerkesztő

Kamaszkorunk legszebb nyara: Amerika (szín., magyar útifilm) (TV-film) író, szerkesztő

(Tekintve, hogy az eredeti, 1979-es, Rockenbauer-féle, Másfélmillió lépésnek valamennyi stábtagja (még a technikus is) lovagkeresztet kapott azért az egyetlen egy munkáért, így minden, csak nem aránytalan Bayert lovagkereszttel kitüntetni.)

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 19:36:20

@S=klogW: no ehhez annyit, hogy elég végigböngészni a cikkeket és commenteket akár itt a reakció/mandin, hogy mi mindent is lehetett volna kezdeni a 2/3-al, oszt ehhez képest mi lett belőle.

Virág et. 2016.08.22. 19:37:09

@Larry Silverstein: ??? Tóta egész életében két díjat kapott. Az egyik a 2003-as Joseph Pulitzer emlékdíj, ami amúgy is balos díjnak számít, a kuratórium elnöke Bárándy Péter pl. A másik a Szigetes Voltfólió 2003-as díja, amit a szakmai zsűri (ami állt az Artisjusból meg a többi szerzői jogi szervezet vezetőjéből és olyan szakemberekből, mint Bródy meg Kovács Ákos, jelenleg egyébként Andy Vajna az elnöke) adott neki, mint internetes újságírónak.

Ezek egyike sem plecsni és egyike sem állami díj.

Mindezt két perc wikipedia elárulta. Legalább vetted volna a fáradságot ennyire, mielőtt kinyilatkoztatsz meg okoskodsz.

Larry Silverstein 2016.08.22. 19:42:08

@Virág et.: Tóta csak itt 160 millát szedett fel a szocionista kormáytól

vilagnezet.blog.hu/2007/09/28/tota_w_lefekudt_a_kormanynak

Gondolom jobban járt mint Bayer, vagy nem?

Virág et. 2016.08.22. 19:42:08

@bbjnick: Ha szerinted ez egyenértékű a Bayer-életművel, akkor nincs miről beszélnünk ... Olvasol te Bayert? TGM? Tényleg? A szemelvények közül talán-talán Eörsi az egyetlen, amelyik személyeskedik, de az egy válaszcikk egy levélháborúban és messze nem a kurvaanyád geci meg a baszd szájba anyádat színvonal.

Spirót meg még mindig nem értitek. Lassan kezd nagyon kínos lenni ez és nem azoknak, akik értik is, amit írt, hanem nektek.

annamanna 2016.08.22. 19:43:30

@bbjnick: ez igazán tanulságos: "Kornis Mihály (A Magyar Köztársaság Tiszti Középkeresztje) írta a Beszélőben sok éve: „Ők gyűlölnek. Őszintén. Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy ti. mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket."

GNDL 2016.08.22. 19:44:15

@Herr Stacheldraht Leger: „a jobboldalnak is megvannak a természetes külsőségei”

Idegengyűlölet, rasszizmus, antiszemitizmus, homofóbia, vallási fundamentalizmus? Hát, ne is bonyolítsd túl... ragaszkodj a primitív egyszerűséghez, végül is választási programként is megfelel egyetlen szó... :)

„az igazi jobboldal az olyan, hogy tulajdonképpen bal”

Ellenkezőleg, te próbálod bizonygatni, hogy a Fidesz-KDNP kommunista, vagy a magadfajta kurucinfós betyárok ultranacionalista zsidózó ámokfutása az tulajdonképpen a „jobboldal”. Hát nem, töki, hozzátok és a fideszesekhez hasonló hozzáállást Európában kizárólag a szélsőjobbon és a szélsőbalon lehet találni... a két végén, ahol pont összeértek. :)

Larry Silverstein 2016.08.22. 19:45:27

@Virág et.: Spiró nem magyar, a magyarok nem olvasak lyen kóser dolgokat.

Virág et. 2016.08.22. 19:46:25

@Larry Silverstein: És ez plecsni vagy csak maszatolni próbálsz?

Bayer mennyit kapott a Gulágos filmjéért? Mennyit a Rockenbauer koppintásért?

Egyébként fusd szépen át, hogy abból a pénzből mennyi ment Tóta W-nek, mert az a bejegyzés egy méretes nagy hazugság és ezerszer lett cáfolva. GFG-t konkrétan bíróságra viszik emiatt, mert hazudott. Te is akarsz utána menni? 163 millióból 2%, KETTŐ SZÁZALÉK volt a szövegírás, ami Tótánál landolt. Bayer mennyit kapott az epizódonként 6-8 milliós keretéből?

Két hozzászólás, két hazugság. Pipa. Megvan a napi kereted, mehetsz pihenni.

varisztor 2016.08.22. 19:47:16

@Mihint: Mondom, te vagy. A gulágról meg nem olvasni kell, hanem meghallgatni azokat a keveseket, akik megjárták. Sem te, sem ez a Vaskeresztes segglyuk nem tette ezt meg. Csupán olvasgattatok róla, nektek tetsző szemszögű írásokat. ...ha olvasgattatok.

Abszolúte nyugodt vagyok, mosolyogtató a sötétség, ami a ner zászlaja alatt kibontakozik. Már az sem bosszant, ami az országgal történik, mert beletörődtem, hogy a földig lesz rombolva, a földig kell rombolni ahhoz, hogy az emberek nergőzös feje kitisztuljon és felakasszák ezt a bandát a Kossuth téren.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 19:48:20

@Virág et.:

"még mindig nem értitek" --- írod.

Bizonyára. :-D

Larry Silverstein 2016.08.22. 19:49:55

@Virág et.: Nem tudom mennyit kapott, kitől és mire. Te tudod?

Larry Silverstein 2016.08.22. 19:51:35

@varisztor: Az akasztás már most lesz vagy csak a 2018as 2/3 után?

Virág et. 2016.08.22. 19:52:56

@Larry Silverstein: Miután közzétette és bíróságon hajlandó vállalni a bizonyítási eljárást (GFG-ék meg nem, inkább helyreigazítanak - ez is beszédes), ezért igen, úgy érzem közelebb vagyok az igazsághoz, mint te, aki ugyanúgy a netről lőtt számokkal (163 millió) okoskodik, mert számlát se te, se én nem láttunk, nem volt a kezünkben.

Egyébként meg aki állít, az bizonyít. Te állítottad, hogy 163 milliót kapott: tessék cáfolni, amiért Tóta akár bíróságra is hajlandó elmenni. Lássuk van-e vér a pucádban.

BiG74 Bodri 2016.08.22. 19:53:57

Részemről, bayer biztos megérdemli a keresztet (mindenki a magáét), legyen. Legyen az is, hogy általam is komolyabbnak ítélt teljesítménnyel rendelkezők joggal mondják:
Ezt a kitüntetést soha nem fogom megemlíteni, mert a bayer alapján csak lesajnálnak. Ez van, kis darab szar is ehetetlenné tesz egy kádnyi kaját.
De látható, hogy a szokásos fityisz arrogancia csak röhög az egészen, és szarosan letolja az egészet a torkunkon. Az enyémen viszont nem fogja, mert piszkosul unom, hogy bayer folyik mindenhonnan, holott nagyon nem vagyok kiváncsi rá. El kell fogadni, hogy aki a fityisztől elismerést kap, az egy szintre lehet sorolva ilyen alakokkal.
Ez nem a bayer hibája, ez a fityiszé, és torz lelkivilágáé. Innentől egyszerű, aki a fityisztől bármit elfogad az könnyen szarszagú lehet.
Sokan tiltakoznak? Minden elismerésem az övék, de legalább megtanulja a világ, hogy munkájáért elismerést ne egy politikai szervezettől várjon, sőt ne fogadjon el, pláne ha az illető biológus, fizikus, közgazdász esetleg szobrász.
Oszt lépjünk már tovább.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 20:04:20

@GNDL:

na csak szivárog vissza a szokásos

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye

és az

úgyis mind komcsináciantiszemirasszistákvagytok

mert mint tudjuk

azigazijobboldalnemisjobboldalhanemprogresszívnagytőkésglobalofanklub

pprrruttty!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 20:04:32

@Virág et.: Megértettem, és elfogadom, még ha nehezemre esik is.

@varisztor:
"Sem te, sem ez a Vaskeresztes segglyuk nem tette ezt meg."
"a földig kell rombolni ahhoz, hogy az emberek nergőzös feje kitisztuljon és felakasszák ezt a bandát a Kossuth téren."

Bizonyára személyes ismerősök vagyunk, hogy ezt a hangnemet megengeded magadnak, sőt én tettem valami szörnyű és megbocsáthatatlan dolgot Neked, hogy így beszélj velem. Sőt, minden fideszes személyesen téged tett tönkre. Értem. Hát akkor bocsi.

Netuddki. 2016.08.22. 20:06:30

Kedves gellért! Elmagyarázom.

zsótika kitüntetésével a tolvaj orbán rezsim oly mértékben leértékelte a díj jelentőségét, hogy azokra, akik valamit letettek az asztalra sértő, hogy olyen díj birtokosai, mint egy ilyen tetü. Persze ezt egy tolvaj lelkületű fideszes bűnöző nem értheti.Mára sajna eléggé szétbasztátok a közerkölcsöt, mindenkire rá akarjátok erőltetni a saját bűnöző szemléleteteket. Nem fog menni.

Itt az újabb fideszes csubakka védekezés:
index.hu/belfold/2016/08/22/allami_kituntetes_visszaadasa_lovagkereszt/
Mi az, hogy nem húztok le valakit a listátokról? Majd ha a bíróság jogerősen kimondja akkor lehúzzátok! Mi meg fizetjük helyettetek a perköltséget. Persze Pityuka!

S=klogW 2016.08.22. 20:06:54

@Herr Stacheldraht Leger:

a legnagyobb baj (legalábbis ami hétköznapi emberként a felszínen észrevehető), hogy a fidesz az elmúltnyolcév alatt feladta a

POLGÁRI MAGYARORSZÁG

eszményét és valószínű még meg is sértődött a magyar választópolgárra (kiváncsi lennék a fiatalabb fideszes öltönyösgecik hányszor prolizták le a választókat)

egy eszmény nélkül nincs semmi, amihez saját maga igazodna (igazodni kényszerülne), ami szerint irányítaná az ország belső életét, amihez az (állam)polgárok is tudnának csatlakozni, amire tudnának morálisan alapozni és anyagilag tervezni

pedig épp az elmúltnyolcév megrázkódtatása után - amiként a 2/3ad is bizonyítja - végre jelentős tömeg lett volna nyitott egy polgári magyarország eszményére

GNDL 2016.08.22. 20:08:28

@Herr Stacheldraht Leger: Prutty. Szokásos végső "érved"... ja, várj, nem, mert az a Brühühü... :)

BéLóg 2016.08.22. 20:08:29

Sokadszorra fogom ismételni magamat.

Akik visszaadták a kitüntetést, menjenek el Olaszliszkára mondjuk borért, óvatosan "sodorjanak" el egy a kocsijuk elé esetleg "véletlenül" kiugró kisebbségi norvég gyereket, aztán ÁLLJANAK MEG!

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 20:09:59

@GNDL:

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye!
komcsináciantiszemirasszistákvagytok!
azigazijobboldalnemisjobboldalhanemprogresszívnagytőkésglobalofanklub!

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 20:15:53

@S=klogW: van új eszme: pillanat uralása, enyém a vár, tiéd a lekvár, ja bocs azt is megvédjük és még tapsolj is hozzá.

Netuddki. 2016.08.22. 20:19:11

@S=klogW: "a legnagyobb baj (legalábbis ami hétköznapi emberként a felszínen észrevehető), hogy a fidesz az elmúltnyolcév alatt feladta a
POLGÁRI MAGYARORSZÁG
eszményét"

Ez a hét vicce! Soha nem volt semmiféle szményük a saját zsebük tömködésén kívül. Már az I. orbán rezsim alatt látszott, hogy egy tolvaj banda, csak akkor még szemérmesek voltak amikor a közösbe bele-bele nyúltak.
2002-ben az orbánt is azért kezelték Grazban mert azt hitte lecsukják azért amit tettek. Nem tették, és ez a legnagyobb bűne a maszopnak! Elszámoltatás helyett ugyanott folytatták ahol a fijugg abbahagyták. Tolvaj banda mindegyik!

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 20:20:58

@BéLóg:

semmiség, sima ügy: társadalmi párbeszéddel és a legszegényebbek traumáinak empatikus interiorizációjával áthidalható hétköznapi interperszonális konfliktusrendezés, különben is, minek mentél arra provokálni guruló vagyontárgyaddal a mélyszegény temperamentumos eltérő kultúrát?!

Bell & Sebastian 2016.08.22. 20:22:11

@InTheGajd: Hát ja, szar dolog visszasüllyedni a jelentéktelenség mocsarába, ahová eredetileg is tartoznak, csak éppen három perc világhírre kiemelte őket onnan Moloch. Vagy Shylock, ezt a kettőt mindig keverem.

GNDL 2016.08.22. 20:23:30

@S=klogW: „jelentős tömeg lett volna nyitott egy polgári magyarország eszményére”

Neked ez mit jelent? Mit kell azalatt érteni, hogy „polgári Magyarország”?

Bell & Sebastian 2016.08.22. 20:24:05

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Anyád nyelvét erre használod, bibas? :)

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 20:25:07

@GNDL:

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye!
komcsináciantiszemirasszistákvagytok!
azigazijobboldalnemisjobboldalhanemprogresszívnagytőkésglobalofanklub!

Bell & Sebastian 2016.08.22. 20:25:51

@GNDL: Génkezeletlen kommancsmentes, szóval, nélküled.

GNDL 2016.08.22. 20:29:39

@Herr Stacheldraht Leger: @Bell & Sebastian:

Jó, hát tőletek ennél többet nem is vártam. :) Nagyon egy rugóra jár az agyatok, most együtt jártok, vagy mi?! :)

Bell & Sebastian 2016.08.22. 20:31:34

@bbjnick: Pedig ezek nagyon okos gyerekek. Csak hát ugye, büdös a munka, mint népi szopás. Ezek afféle tintafelhő eregetők, változatos végükön adják ki.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 20:33:09

@GNDL: Ez a drótos a jobbik énem, én már kérdezés nélkül lövök, ha mozog a bokor.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 20:33:42

@GNDL:

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye!
komcsináciantiszemirasszistákvagytok!
azigazijobboldalnemisjobboldalhanemprogresszívnagytőkésglobalofanklub!

Mr. Heisenberg 2016.08.22. 20:36:12

Szerencsére sokan elmagyarázták már a poszternek: a díjat Áder Jani értékelte le azzal, hogy az 5. számú seggnyalónak is adott egyet. Ezek után a lovagkereszt viselése egy vicc lesz. Felmerül a nagytiszteletű és széles tekintetű közönségben, hogy mindegyik lovagkeresztet seggnyalásért kapta a viselője.

Na, ennek elkerülése miatt adja vissza, aki visszaadja. Igazából nem is m'ayer szerepe itt a kérdéses, ő jutalomként fogja fel, beállt a sorba, kezezett akivel kellett, büszke volt, hogy milyen sokra vitte? Számomra az az érdekes, hogy nem volt egy ember sem az előterjesztők között, sem Áder csapatában, aki meg merte volna mondani a főni-nek, hogy ne márbazd meg, ezzel magunkat égetjük. Mennyi államférfi :-)))

Ehhez a sztorihoz simul be szépen ez a mandineres poszt a felhorgadásával... Hámiazhogy nektek nem tetszik, hogy m'ayer kitüntit kapott. Tisztára nem értitek, hogy mi a gáz ebben, aminek én személy szerint örülök. A maszop is ott kezdte a bukását, amikor már nem értette, hogy a nép miért utálja. Benneteket is utál a nép, amiért ilyeneket tüntettek ki. Bayernek utalni kell 10 misit a semmire, legyen vele boldog. De lovagkeresztet adni? Totál el vagytok tévedve. Ne is 10-et utaljatok neki huszat semmiért, még azt is lenyeli Il Ferro népe, de hogy a fröcsögő lovagkeresztet kapjon, na ezt nem nyeli le :-)

GNDL 2016.08.22. 20:37:24

@Bell & Sebastian: Hátha valaki képes Orbán egyik legnagyobb kommunikációs bullshitjét megmagyarázni. Példa még nem volt rá, de hátha... ;)

Gyorgy Nagy 2016.08.22. 20:37:38

Áder már egy PATKÁNYNAK is lovagkeresztet ad? Hihetetlen.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 20:39:12

@Bell & Sebastian:

ááácsi, lehet hogy a bokorban éppen migrinek öltözve erőszakolok egy fräuleint "ich will kommen" hörgéssel, ne rontsa el a bulit

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 20:41:42

@Mr. Heisenberg: az átlagember asse tudja ki a bajerzsót, max a valóvilág aktuális bohócainak tudja betéve a paramétereit

GNDL 2016.08.22. 20:43:21

@Herr Stacheldraht Leger: Vagy csak madárka szállott rá...

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 20:44:55

@GNDL:

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye!
komcsináciantiszemirasszistákvagytok!
azigazijobboldalnemisjobboldalhanemprogresszívnagytőkésglobalofanklub!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 20:46:07

@Gyorgy Nagy: Maga hogy mer ebbe beleszólni? Nem kapott elég elismerést a Magyar Népköztársaságtól? Van bőr a képén ilyen alantas beszólással villogni a népek előtt, mikor tisztában lehet azzal, hogy hamarosan a nagy Marx Károly színe előtt kell megvallania osztályöntudata hiányosságait?

Szindbad 2016.08.22. 20:52:39

Rajcsányi előbb-utóbb érdemes lesz egy lovagkeresztre, úgy érzem.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 20:57:12

@Mihint: te csak vágd szépen tűzre politicus köz- és önveszélyes szerecsenmosdató fércműveit

varisztor 2016.08.22. 20:58:31

@Mihint: Nem értelek, biztos fáj a fejed. Azonosultál bájerrel, aki így beszél mindenkivel, aki nem bájer, most meg sérelmezed a stílusát. (Ez még csak a bájer light ráadásul) Legyél már következetes!

GNDL 2016.08.22. 20:58:34

Szóval "polgári Magyarország"... kinek mit jelent?

varisztor 2016.08.22. 20:59:14

@Larry Silverstein: Nem tudom, kövér elvtárs mit mond? Mikor költözik külföldre?

Jean Sol Partre 2016.08.22. 20:59:55

@bbjnick: "(Tekintve, hogy az eredeti, 1979-es, Rockenbauer-féle, Másfélmillió lépésnek valamennyi stábtagja (még a technikus is) lovagkeresztet kapott azért az egyetlen egy munkáért, így minden, csak nem aránytalan Bayert lovagkereszttel kitüntetni.) "

Tekintve, hogy azon a filmen több nemzedék nőtt fel és szerette meg a természetet, a túrázást, az országot, a Bayer féle meg egy rakás szar volt, szégyen a kettőt még csak egy lapon említeni is.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 21:00:27

@Szindbad: Mondjuk egy dokumentumfilm az Ormánságról, de jó lesz Tokaj-hegyalja is. Például, a Sebes-Körös folyása is jó téma, avagy Gávavencsellő.. no de ki vagyok én, hogy ötletet adjak a leendő kereszteseknek :)
Sajna, nagyon sok "téma" van, ami manapság lovagkeresztet érhet.
Persze csak téma, a megoldás a holdban!

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 21:03:40

@GNDL:

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye!
komcsináciantiszemirasszistákvagytok!
azigazijobboldalnemisjobboldalhanemprogresszívnagytőkésglobalofanklub!

Gyorgy Nagy 2016.08.22. 21:05:21

@Mihint: maga egy F.sz kalap.Egy raszista genyot kitüntetni.Én akkor voltam "ellenzéki" ( (Kâdár idöszak )amikor a gyorskocsiban kötöntük ki.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 21:06:23

@Herr Stacheldraht Leger: Hőőcce! :)
@varisztor: Ez viszont kezd tetszeni. Mit is szerettél volna mondani? Szívesen válaszolok, ha van kérdés.

@Jean Sol Partre: bbj igazat ír. Bárki megtehette volna ugyanezt, és ha bárki, akkor bárki. Ha nem bárki, akkor viszont elkél egy kis magyarázat. Nem kell túlfelhőzni a dolgot, Zsolt kitüntetése egy jelenlévő és ordító kettősmércére mutat rá, és ennyi, nem több. Túl is léphetnénk ezen, ha lehet.

GNDL 2016.08.22. 21:06:31

@Herr Stacheldraht Leger: Te nyilvánvalóan ezt sem tudod, de hátha van itt olyan aki veled ellentétben kijárta iskoláit... :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 21:10:03

@Gyorgy Nagy: Igen én vagyok egy faszkalap(bizonyára ezt akarta írni), maga meg a Gyorskocsi utcában kötött ki. Érzek ebben némi szillogizmust. Bár, ha jól értem, Maga már akkor döntögette a rencert, amikor én még pólyába se fingottam. És már akkor is bűnös és fasiszta ivadék voltam. Bizony.

William Kidd 2016.08.22. 21:14:07

@Mr. Heisenberg: jol latod a dolgot. A Fidesz pont ugyanugy elszakadt a valosagtol, mint anno a ballib, MSZP-SZDSZ bunbanda. Ugyanolyan eszetlenul arrogansak, azt hiszik barmit megtehehetnek kovetkezmenyek nelkul.

Bayerrol es az esettel kapcsolatban leirnam par gondolatban a velemenyemet:
- elvtelen, seggnyalo, orbanista bertolnok
- vannak igazsagok, amiket le mer irni vagy ki mer mondani
- borzalmasan primitiv stilussal es ez a legnagyobb gond
- ezert lett hatalmas ongol az allami kituntetese
- elkezdodott a szokasos, "ertelmisegi", zsido cirkusz, akik toketlenseguk es politikai sulytalansaguk okan egyszeruen nem talalnak mas modszert az Orban rezsim elleni tiltakozasuknak, mint hogy visszaadjak a balliberalis kormanyok regnalasa alatt sokszor hasonloan politikai okbol kapott kitunteteseiket.
- ez egy cirkusz emiatt es politikai szempontok bevezetese az allami kituntetesek odaitelesekor, degradalja es dehonesztalja az allami kituntetesek erteket.
- ez a zsido cirkusz precedenst is teremthet es innentol politikai okokra hivatkozva barki, mindket oldal tomegesen elkezdheti visszaadni a kitunteteseit kvazi a magyar allam es a kituntetesek erteke szenved sulyos ertekvesztest
- ha Bayer ganaj, ertsunk vele reszben egyet, de mennyi legalabb ekkora ganaj kapott kituntetest a balliberalis maffiakormanyok alatt?! Akkor is volt ekkora cirkusz?

BiG74 Bodri 2016.08.22. 21:26:47

@William Kidd:
Mindenben vannak szintek.
Maszop kormányok alatt is biztos voltak nyaloncok, akik meg lettek keresztelve. Valószínűleg csendes talpnyalók, szekértologatók.
Bayer viszont aláment a tolerancia küszöbnek. Az általa kimondott dolgok valójában napi köztudatba ágyazottak voltak. De stílusa, és gyűlölködése a értelmes embert pártszimpátiától függetlenül taszítja.

GNDL 2016.08.22. 21:28:52

@William Kidd: Eddig 44-en jelentették be, hogy nem akarnak egy kupacba tartozni Bayerrel: 444.hu/2016/08/22/visszaadott-lovagkereszt-szamlalo

Ha már szerinted ez „zsidó cirkusz”, akkor áruld már el, mert gondolom szakértője vagy ennek a témának, hogy az eddigi 44-ből hányan zsidók? Amennyiben esetleg csak a fele, akkor is „zsidó cirkusz”? Mi van ha csak a negyede, ötöde zsidó? Sőt, mi van ha csak egy is zsidó?

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.22. 21:29:44

@GNDL:

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye!
komcsináciantiszemirasszistákvagytok!
azigazijobboldalnemisjobboldalhanemprogresszívnagytőkésglobalofanklub!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 21:32:25

@GNDL: Embertársam, Te minek zsidózol itt feleslegesen? Ismerd el, hogy a magyar kormánynak sikerült elérnie egy sokkal faszább flashmobot, mint amit bármelyik ellenzéki párt csak elképzelni is tudott pusszantyús álmaiban. Nosza, használjátok :))

Jean Sol Partre 2016.08.22. 21:32:48

@Mihint: én nem Zsolt kitüntetéséről beszéltem, hanem kizárólag a két filmről és az ordító szakadékról.

Jean Sol Partre 2016.08.22. 21:34:43

@Mihint: "Bárki megtehette volna ugyanezt, és ha bárki, akkor bárki"

meg is tette bárki, csak a színvonal volt nagyon különböző.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 21:35:38

@Jean Sol Partre: Ez esetben viszont igazat adok Neked, elnézést, hogy benéztem.

GNDL 2016.08.22. 21:37:29

@Mihint: „Te minek zsidózol itt feleslegesen?”

A barátnőd kétszer is említette, hogy „zsidó cirkusz”... gondoltam tud magyarázattal szolgálni. :)

„a magyar kormánynak sikerült elérnie egy sokkal faszább flashmobot”

Most már csak a flashmob szó jelentését kellene megértened, semmiség... :)

BTW, szerintem egy kormányzat kormányozzon, ne provokáljon. Lehet neked bejön ez a fajta „munka”, de vannak itt problémák is dögivel, amivel ha nem foglalkoznak akkor tényleg egyedül maradtok az országban, adófizetők nélkül... :)

Jolka40 2016.08.22. 21:38:18

Azt hittem, hogy kevesen vagyunk, akik visszataszítónak tartják Bayer Zsoltot. Hát nem. Visszatért a remény, hogy lesz még emberarcú magyar társadalom.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 21:39:11

@Jean Sol Partre: A színvonal egyéni megítélés kérdése :) Jó, igazságtalanság ezt ezzel elütni, de a gulágos filmen is megdolgoztak. Egy szép napon majd hozzáteszem a bevonultatott sorszolgálatos apósom emlékeit is a csokorba, mondhatom, erősen árnyalja a képet, és nem pozitívan.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 21:42:50

@GNDL: Egy kormány kormányozzon, sajna a provokáció is kormányszintre emelkedett, mertkülönben majd mások provokálnak, ezért a szemétgecikormány magához ragadta a provokáció jogát is :) na, most mi lesz velünk, nemhogy a kormánnyal, még egymással sem értünk egyet :) ma már csak kicsit röhögtessél :)))

William Kidd 2016.08.22. 21:46:07

@GNDL: hat ha atnezzuk a listat eleg eros a csapat. Aki rutinosabb versenyzo tudja mi az igazsag. Ez reszukrol eros tiltakozas es fricska a rezsimnek, Bayer csak egy jo urugy.

Big74 Bodri:
Ezert ongol Bayer kituntetese es az hogy nincs korrekcio. A Fidesz maffiapolitizalasa olyan szintre lepett, hogy az ilyenekkel csak municiot adnak az ellenfeleiknek... Akik jo hangosan frocsognek, de meg igy is keptelenek lesznek legyozni oket 2018-ban. A mezei joember meg csak kenyszeredetten nezi ezt a cirkuszt, mert a ketpolusu vilagban elok nem veszik eszre, akiknek a mocsok ugyanugy mocsok ha balliberalis, ha fideszes. Ja es a Jobbikot is pont leszarom, leszarjuk.

jan 2016.08.22. 21:46:20

Gellért, ez a poszt, ez mindennek a legalja, a teljes erkölcsi megsemmisülés. Nekem, aki hozzád hasonlóan egyházi gimnáziumba jártam, különösen tragikus: egy újabb jele annak, hogy a jobb sorsra érdemes, tisztességes célokkal induló jobboldali fiatalok hogyan hódolnak be sorra az obszcén módon kleptokrata áljobboldali rezsimnek.

Nemrég voltam érettségi találkozón: az egyik osztálytársam a MET-nél dolgozik, a másik, ahogy fogalmazott, a "Lázár-csapat" büszke tagja. És most te is. Nem hősiességet várok el tőletek, bazdmeg, hanem azt, hogy ne legyetek 30 évesen cinikus rezsimszolgák. Komolyan, te jól érzed magad ebben a rezsimben, ahol most van az ország, és ahová tart? Jó szívvel, bizakodva tekintesz a jövőbe, büszkén mondod majd a gyermekeidnek, hogy igen, ennek az építésében én is részt vettem?

annamanna 2016.08.22. 21:47:46

@Herr Stacheldraht Leger: Ha kereszténynek mondom magam, nem dobhatom vissza ezt a címkét csak azért, mert voltak és vannak olyanok, akik szerintem érdemtelenül nevezik magukat kereszténynek.

Azért mondjuk kétszer már sikerült annyira kiakadnom, hogy eljutottam oda, hogy ha ilyenek a keresztények, akkor inkább a pokolba akarok jutni.
Először akkor, amikor láttam egy dok.filmet (Palesztina még mindig napirenden címmel), amiben már nem is a gyilkosságok akasztottak ki, hanem hogy a "kiválasztottak" mindent összekennek szarral (konkrétan betörtek egy palesztin gyerekintézménybe, mindent széttörtek és összehugyoztak, valamint mindenhová fekáliát kentek).
Akkor azt mondtam, ha ilyen az Isten népe, akkor csak boldogítsák egymást, Jehova meg a zsidajai, én ebből nem kérek, köszike, de ezekkel nem fogok egy örökkévalóságot eltölteni, inkább választom balra a második ajtót.
A dühöngésből végül az húzott ki, hogy a kezembe került Koestler Tizenharmadik törzs c. könyve, attól megnyugodtam. Ezeknek semmi közük sincs Istenhez. Isten nem hülye attól, hogy hülyének nézik. Persze elég szégyen, hogy a Bibliából nem jöttem rá, mekkora hazugság a "zsidókereszténység", pedig ott a napnál világosabban le van írva.
Másodszor akkor, amikor a fentebbi felfedezésemet boldogan el akartam magyarázni ún. keresztényeknek, hogy ez milyen fantasztikus, mennyi félreértést megold - erre cigánygyilkosnak tituláltak (mármint sok egyéb mellett azt is hozzám vágták, hogy én vagyok a felelős a cigánygilkosságokért. Hogy mi közük a cigányoknak a zsidókhoz, arról fogalmam sincs, de ők biztos tudják). Boszorkánysággal nem vádolhattak, de eretnekséggel azért mégiscsak sikerült nekik. Egész komolyan azt éreztem, hogy a legszívesebben megégetnének.
Akkor is azt mondtam, ha ennyire szarházi az Isten népe, akkor boldogítsák csak egymást, én nem akarok ilyen társaság része lenni, akkor lássak legközelebb keresztényt, amikor a hátam közepét. Aztán valahogy túltettem magam rajtuk is.

A lényeg: 1. hogy bármennyire is kiakasztóak a "keresztények", nem dobhatom vissza ezt a jelzőt, mint holmi lovagkeresztet, és nem iratkozhatom ki a társaságból. El kell viselnem, hogy olyanok is kereszténynek mondják magukat, akik engem a legszívesebben autodafén égetnének meg.
2: Érdekes megfigyelni, hogy mi az a pont (vagy téma), ami miatt elszabadulnak az indulatok.

Vannak felsőbbrendűek és alsóbbrendűek, vannak megkérdőjelezhetetlen születési előjogok. Egy Rózsa Péter soha nem lehet egyenértékű egy Bayer Zsolttal.

Nyilván vannak, akik ezt a mechanizmust ismerve tudatosan képesek egymás ellen ugrasztani az embereket, mert régi móka a "Divide et impera". Kijelölik a célpontot, amire aztán törvényszerűen rá lehet uszulni, és csapatokra uszulva egymás haját tépni.

feketeesfeher 2016.08.22. 21:52:40

Azért ergének szólnék, hogy azok a szimbolikus tiltakozási hullámok, amelyek lehetnek egyesek számára akár nevetséges hisztik is, azok lehetnek annak a jelei, hogy összességében a magyar társadalom cselekvőképes részének egyre kevesebb tere, lehetősége, elfogadott társadalmi fóruma, terepe van a cselekvésre.
Ezért nem igazán van más útja, mint a szimbolikus tettek, vagy a magyar társadalomból való önkéntes kivonulás.

Nem tiltakozna Bayer ellen senki, ha lennének a cselekvésnek lehetséges formái, és lennének várható eredményei.

Ma súlyosan hiányoznak ezek az egyeztető, vitató, megoldásra törekvő közösségi fórumok.
2010 előtt se volt belőle sok, de azóta ez látványosan csökkent.

Ennek azért vannak következményei.

Például az, hogy Bayer huszonsokadik rangú állami elismerése ilyen hullámokat gerjesztett.

Jean Sol Partre 2016.08.22. 21:53:30

@Mihint: a gulágos jobb, meg ott nincs mivel összehasonlítani :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 21:54:53

@jan: Csak iróniával tudunk ez ellen védekezni, mert amit írsz az egyrészt tény, másrészt meg nem is értik azok, akiknek írod. Már nem számít se hagyomány, se emlékezet, se család, se összetartozás, se semmi. A vak falaknak írtad azt, amit írtál, bocsáss meg.
Tény, hogy nem így indult, és nem ennek látszott tíz éve, de most ez.
Elég meredeknek tűnik az, amit mondok, de minket a saját fiaink ölnek le, és lehet, hogy igazuk van.
De én ebben annyira biztos nem vagyok, és nem hagyom magam vágómarha módjára leölni.. ahhoz meg kell küzdeni bárkinek is, aki hozzám akar nyúlni!

GNDL 2016.08.22. 21:59:18

@William Kidd: De pontosan melyikük a zsidó? Te rutinosabb versenyzőnek tűnsz, sorold... :)

Valamint... mi van ha nem mind zsidó, vagy csak kis részük az? Elég határozottan állítottad, hogy ez "zsidó cirkusz". Az is lehet, hogy nem az?

GNDL 2016.08.22. 22:02:07

@Mihint: Örülök, hogy a barátnőid zsidózása röhögésre késztet...

Bónusz kérdés: szerinted mit jelent a "polgári Magyarország"?

jan 2016.08.22. 22:03:36

@Mihint: Hát az is lehet, hogy így van, ahogy írod, ez is egy magyarázat. De mégsem fér a fejembe, én ezeket a srácokat ismerem, osztálytársaim, padtársaim voltak, nem értem, mi lelte őket.

Nem Orbánról, Lázárról stb. beszélek most, ők egy másik korosztály és társadalmi réteg; hanem azokról a 30-35 éves felső középosztálybeli úrigyerekekről, akiknek még az átlagosnál is jobban kellene undorodniuk ezektől a cinikus, álszent, köpönyegforgató figuráktól: a valódi keresztény középosztályról, azokról, akiknek az apjuk, nagyapjuk a Rákosi és Kádár rendszerben is egyházi iskolába járt, akik közelében se voltak annak, hogy gimnáziumi KISZ-titkárok, MSZMP-tagok és hasonlók legyenek.

Persze az osztálytársaim többsége szerencsére nem adta el így magát, de egy-kettő-három is sok ebből.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.08.22. 22:09:14

@jan: Nagyon nehéz ez, ráadásul az ember nem is tudhatja azt, hogy kik azok, akik valóban eladták magukat.
Vigyázzunk magunkra, mást nem nagyon tehetünk.

@GNDL: Te bolondka, miből gondolod, hogy amit mondok neked, azt el is hiheted? Vagy kicsinyes céljaidra felhasználhatod? Az én barátnőim igen céltudatos, családszerető és büszke emberek. Majd amikor rólad mesélek, nehéz lesz megmagyaráznom nekik, miért is álltam veled szóba :)

S=klogW 2016.08.22. 22:31:17

ráb.szik a fidesz a holdudvar meg a másod-, harmadvonal korruptságára - de akkor rábaszunk mi is, akik magyarként magyar hazában akarunk élni

egyébként a fidesz módszere az lett, hogy a lopást és korrupciót ledelegálták helyi, önkormányzati szintre, ahol nem tud egy-egy stikli országos botrányt kirobbantani

William Kidd 2016.08.22. 22:33:31

@GNDL: te egy debilnek tunsz vagy csak provokalsz. Maradjunk a temanal, ertelmes emberek tudjak honnan fuj a szel. Az "50 alairo ertelmisegi" klasszikus fogalom Magyarorszagon.

S=klogW 2016.08.22. 22:34:11

@jan: " azokról a 30-35 éves felső középosztálybeli úrigyerekekről, akiknek még az átlagosnál is jobban kellene undorodniuk ezektől a cinikus, álszent, köpönyegforgató figuráktól"

elképesztő naivitás

épp ezek a legnagyobb öltönyösg.cik

S=klogW 2016.08.22. 22:38:28

@S=klogW:

na jó, fogalmazzunk mértékletesen: épp ezek közül kerülnek ki a legnagyobb öltönyösg.cik

S=klogW 2016.08.22. 22:48:58

@jan: a klasszikus, jó értelemben vehető úri gyerekek már rég eltűntek

helyettük ma már csak ez van:

benősülő és megbízásokkal kitömött tiborczok

meg megtömött és pozícióba emelt szentkirályi-szalay-bobrovniczkyk

index.hu/belfold/budapest/2015/03/05/szalay-bonrovniczky_alexandra_interju/

www.origo.hu/itthon/20120207-arab-emir-targyalojaban-kereszteztek-egymast-orban-embereinek-maganutjai.html

Bell & Sebastian 2016.08.22. 22:51:46

@Gyorgy Nagy: Elég baj az, hogy a rasszistából szitokszót csináltatok. Egyszer csak lenyomják a te torkodon is, hátha megfulladsz tőle.

Etniez 2016.08.22. 22:52:31

Csodálkozom, hogy ilyen sokáig kellett várni a Bayer seggét kinyaló cikkre.
Már reggelre számítottam.
El se olvasom, biztos benne van, hogy a Bayer mekkora király, a kritizálók meg kis köcsögök, talán zsidók is, stb, stb.

Remélem büszkék vagytok magatokra és Zsoltira is.

Etniez 2016.08.22. 22:54:07

Bayer egy akkora görény, hogy másik inkább letagadják a teljesítményüket, sikerüket, csak ne hogy egy klubba kerüljenek vele.
Ennél nagyobb kritika a világon nincs.

GNDL 2016.08.22. 22:56:36

@Mihint: Szóval neked sincs lövésed arról, hogy mi a „polgári Magyarország”... oké, értem én.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 22:56:40

@S=klogW: Kezdem azt hinni, hogy ügyes provokáció Bajor kidekorálása, mert ha ezek a démonok kiröppennek a büdösbarlang lyukból, már egészen vállalhatónak találom Orbánt.

Az a hímnős gyíkbőrtáskás jól dolgozik a súlyába aranyért.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 22:56:40

@Mihint:

Bayer egy nagyon tehetséges faszi. Ha nem volna az, nem acsarognának rá ilyen eszeveszetten. Majd ha elviszi az infarktus, akkor azok fogják forgó szemmel méltatni, hogy valamennyi reflex tehetségéből rájuk is vetődjön, akik míg élt, mindent elkövettek, hogy megsemmisítsék. Fentebb linkeltem egy Csukás István recenziót Bayer egyik novelláskötetéről: "remekműgyanús", írja Csukás. Filmjei (ugyan nem egységes színvonalúak, de) műfajteremtő és maradandó alkotások. Például az 1100 évet 50 év múlva is vetíteni fogják. Akik köpik, rúgják, azért gyűlölik, mert komoly riválist látnak benne vagy mert nem érnek föl hozzá. Láttunk már ilyet sokszor.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 22:58:56

@bbjnick: Elégikus típus Bayer. Kezd elege lenni, ami törvényszerűen radikalizálódást jelent.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.08.22. 23:00:27

@Mihint:

Minden szavam forrása tiszta, magyar, hiteles
(Bayer Zsolt és Schmidt Mária)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2016.08.22. 23:01:04

@Bell & Sebastian:

Én csak idézek.

Minden szavam forrása tiszta, magyar, hiteles.
(Bayer Zsolt és Schmidt Mária)

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:02:21

@bbjnick: Ha Bayer (mondjuk) arra gondol(na), hogy majdnem 300 évet végigcsináltak itt a svábok és 10 év múlva azok lesznek csak meg belőlük, akik gátlástalanul körbenyalják a zsizsikeket, jogosnak tűnik a háborgása.

GNDL 2016.08.22. 23:02:47

@William Kidd: „te egy debilnek tunsz vagy csak provokalsz”

Anyád a debil, kezdjük itt... :) Egyelőre ott tartunk, hogy zsidó cirkusznak nevezted, hogy immár 46 ember visszadobta kitüntetését, mert nem akartak egy halmazba tartozni Bayerrel. Feltettem a kérdést, hogy szerinted miért „zsidó cirkusz”, mutass rájuk, hogy a főszereplők közül szerinted pontosan kik a zsidók, és ha nem mind zsidó, esetleg csak kisebb részük az, akkor is lehet-e „zsidó cirkusznak” nevezni?!

De eddig kurvára nem tudtál rá válaszolni, csak ledebileztél, amiért még egyszer az anyádat... és még mindig Bayer stílusát sem érem el, mert faszszopó gecinek is nevezhetnélek, ha követni akarnám a mélykeresztény Mestert... :)

„ertelmes emberek tudjak honnan fuj a szel”

Értelmes emberek meg tudnák mondani, miért neveznek „zsidó cirkusznak” valamit. Ne vedd magadra, te egyelőre nem tartozol közéjük...

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:03:13

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Valamiért többet vártam, de már elmúlt.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:07:44

@GNDL: Talán azért, mert zsidó cirkusz. Méghozzá a fanatikus Amerika-barátok rendezésében.

Az volt megbeszélve, hogy helytartók lesznek, aztán most mégse azok. Átbaszta őket a sorosgeci.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.22. 23:08:40

@Bell & Sebastian:

"Az volt megbeszélve, hogy helytartók lesznek, aztán most mégse azok."

:-D

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2016.08.22. 23:14:53

Az egész ügy vihar egy kanál vízben. Nincs jelentősége, hogy Bayer díjat kapott és annak sem, hogy erre fel vannak akik visszaadják. A csendes (és értelmes) többség le sem sz@rja az egészet.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:16:17

@bbjnick: Az árulónak már csak az jár, hogy nem jár semmi - a legeslegjobb esetben.

annamanna 2016.08.22. 23:18:18

@feketeesfeher: A szimbolikus küzdelemhez: "Thetisz és Péleusz esküvőjére minden istent meghívtak, kivéve Eriszt, a viszály istennőjét. Ezért Erisz megsértődött és egy aranyalmát dobott le közéjük, amin az állt: „a legszebbnek”. Az istennők összevesztek az almán. Zeusz úgy ítélt, csak hárman méltók a címre: Héra (akit nem mert megsérteni), Pallasz Athéné (a kedvenc leánya), valamint Aphrodité (aki valóban a legszebb istennő volt). Zeusz úgy döntött, a világ legszebb férfija, Parisz döntsön. Mindhárman megpróbálták megvesztegetni Pariszt: Héra az Ázsia feletti uralmat ígérte neki, Athéné bölcsességet, míg Aphrodité a világ legszebb asszonyának a szerelmét. Parisz nekiítélte az almát, ezért Héra bosszúból eltervezte Trója pusztulását."

A valóságban számított bármit is az aranyalma? Mitől vált olyan fontossá ez a vacakság, hogy az érte való vetélkedés végül háborúhoz vezetett (a mítosz szerint)?
Aphroditénak tényleg szüksége volt egy ilyen megerősítésre? Miért nem hitt magában aranyalma nélkül, miért nem nevetett Erisz próbálkozásán? Aranyalma nélkül nem lett volna igaz, hogy ő a legszebb? Az aranyalma, és a megvesztegetett Párisz igazolta őt? Miért hitt inkább Párisznak, mint saját magának? Miért bízott a megvesztegetésben jobban, mint saját magában? Tényleg szüksége volt arra, hogy megvesztegesse Páriszt? Miért nem volt neki elég az, amit saját magáról gondol? Mi szükség volt erre a cirkuszra, ki kezdte el és ki húzott belőle hasznot?

Ha egy valódi érték (fájó) hiányát elég ügyesen sikerül kitölteni valami pótlékkal, függőséget lehet kialakítani, amiről pont úgy nem szállnak le az alanyok, mint a heroinról. A fenti történetben az aranyalmáért vívott harc bármit megért, az sem volt baj, hogy háborúba sodródott miatta az emberi világ.

A lovagkeresztre visszatérve. Nem az a baj, hogy a szimbolikus cselekvésen kívül nincs valódi cselekvési lehetőség, hanem hogy megelégszünk a látszattal. Az érintettek úgy függnek egy állami kitüntetéstől, mint a drogos a herointól, mint Aphrodité az aranyalmától.

Ha szimbolikus célokért vívunk szimbolikus küzdelmeket, az arra jó, hogy nem kell kimozdulni miatta a komfortzónából.

Ez nagyon hasonló ahhoz, mint amikor egy vacak kapcsolatban egyik fél sem akarja kimondani, hogy abszolút utálja a másikat, inkább amiatt dohog, hogy az nem mosta ki a kádat maga után, és a mindennapos kis veszekedés mögé rejti a félelmét, hogy mi lenne vele, ha valóban ki kellene szakadnia a megszokott, otthonos, szűk kis pokolból.
És miért retteg ettől?
Mert ha elszakad attól a személytől, akit lenéz, akkor a valóságban még kiderülne, hogy tulajdonképpen ő is csak egy senki. Ettől retteg. Hogy megsemmisül az utálatos párja nélkül, mert valójában ő sem ér semmit. Legalábbis ezt gondolja magáról. Hogy ő a lenézett párja nélkül egy senki.

A szimbolikus kitüntetés arra jó, hogy aki a maga szemében senki, az a kitüntetéstől valakinek érezze magát. És emiatt háborogjon szimbolikusan. Mert mi lenne vele a szimbolikus elismerés nélkül?
Azon hörög, hogy "Engem értékelj, te szarházi, mert ha még nálam is aljasabbat értékelsz, akkor magamat még senkibbnek kell tartanom, mint eddig." (Mondjuk "Megcsaltál ezzel a görbelábú, kapafogú tramplival? Legalább Bódy Sylivivel csaltál volna meg, te szerencsétlen, annak mégiscsak más fílingje volna!")

Orbánék (vagy akárki másik brancs) olyan hatalom, amit nyugodtan le lehet nézni, akiket jogosan lehet megvetni például a kitüntetés visszadobásával.
Na de: van olyan hatalom, ami engem Orbánékkal szemben elfogadna? Tisztelne? Van olyan hatalom, amit én magam is hajlandó vagyok tekintélynek elfogadni magam fölött? Van olyan hatalom, aminek valóban alárendelődöm? Mert ha van, akkor van olyan erőtér is, amiben nem csupán szimbolikus cselekvésre van lehetőségem, hanem valódi cselekvésre; mert kölcsönösen valóban értékeljük egymást.
Ha nincs, akkor csak Orbánék erőterében van lehetőségem megnyilvánulásra; és ott csupán olyan szimbolikus megnyilvánulásokra futja, mint amilyen a "már megint nem mostad ki a kádat magad után".

Amúgy nem egy másik földi hatalomra gondolok, természetesen. Amíg az embereknek nem akarózik Istennek alárendelődni, addig nem marad számukra más, mint a szimbolikus kádmosás.

GNDL 2016.08.22. 23:20:04

@Bell & Sebastian: Oké, nektek szittya kurucinfó fanoknak minden „zsidó cirkusz”... de kérdem megint, akkor tőled, hogy azok közül akik nyilvánosan jelezték, hogy nem vállalnak közösséget a mélyen hungarista ihletettségű Bayer elvtársatokkal, pontosan hányan vannak zsidók? Mert mi van ha csak töredékük az, és nagyobb részt mondjuk - ne adj isten - keresztények?

Ja, apropó, ez gondolom megvót már: www.facebook.com/andras.lakatos1/posts/10208149203555996

Túlélő komcsi gecik vagytok, az már biztos... :)

„Az volt megbeszélve, hogy helytartók lesznek, aztán most mégse azok.”

Végeredményt hirdettek már? Jelenleg csak részeredmény van, és hát az sem túl kedvező a magatokfajta ingyenélőknek... :)

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2016.08.22. 23:20:10

@Etniez: "Csak tippelek, de akár igazam is lehet, amikor arra gondolok, hogy a »visszaadók« ott voltak a Szabadság téren 2014-ben emelt emlékmű ellen tiltakozók között is. Ők azok, akik még a televíziós műsorújságot is bezúzatnák, ha abban a Krisztus utolsó megkísértése című filmet hirdeti valamelyik csatorna, miközben a másság elfogadásának szivárványszínű élharcosai is közülük kerülnek ki."

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:22:24

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Hogy lehet ilyet mondani, amikor a holokauszt gázfelhőjének árnyéka vetül hazánkra Bayer kitüntetésétől? Én nem szeretném, ha tömegesen sütögetnének politikai ellenzékieket, környezetvédelmi okokból - hazánkban.

Szóval, szeretném, ha megmaradna és nem burkinán keresztül tippelgetnénk a nők faját, korát, nemét és fegyvernemét.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:25:32

@GNDL: Mondjak inkább szabadkőművest? Akkor jössz az összeesküvés-elméletek valótlanságával.

Tényleg, miért nem jelentkeztek zöldkártya-sorsolásra?
Legalább kicsit fogyna a nagy pofátokból és nagyobb maradna a zsömle.

S=klogW 2016.08.22. 23:26:46

@Bell & Sebastian:

én is gondoltam erre,

bár akkor talán inkább egy kosúttal kellett volna megkínálni (ha liba, legyen kövér) :)

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2016.08.22. 23:31:20

@annamanna:
Az aranyalma csak az egyszerű embereket vakítja el. "...az igazán rendes emberek eleve nem állnak be a sorba állami kitüntetésért. Ha mégis jelölnék őket, akkor pedig visszautasítják. A mostani visszaadók egyike sem tekintheti magát ilyen rendes embernek."

GNDL 2016.08.22. 23:31:36

@Bell & Sebastian: Észrevehetted volna már, teljesen mindegy mit mondasz... bolond lyukból bolond szél fúj, nagyjából így vagyok a többnyire összefüggéstelen halandzsából álló véleményeddel. :)

„miért nem jelentkeztek zöldkártya-sorsolásra?”

Az ideológiai elődeitek miatt 56-ban a családom nagy része emigrált az államokba... is... ha nem lenne más lehetőségem minden bizonnyal órákon belül tudnék munkavállalást intézni a segítségükkel, de én még egyelőre Európában érzem otthon magam... és itt otthon érzem magam, bármennyire is próbáljátok újra orosz segítséggel tönkre tenni, most sem fog sikerülni. :)

„kicsit fogyna a nagy pofátokból”

Mégis ki tartana el titeket, ha mi mind egy szálig elmennénk? Most őszintén... ezt csináljátok évtizedek óta, rázzátok az ökleiteket nyugat felé, holott nélkül már éhen haltatok volna...

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:32:26

@annamanna: Egy veterán, ha sok csörgőt aggat magára, megússza a sorban állást krumpliért. Ami lássuk be, kecsegtetőbb perspektíva, mint a nyugdíj-megvonás, ami hazaárulásért jár - majd csak egyszer.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:35:13

@GNDL: Nocsak, beletaláltam? Szóval, Amerika ott van, ti meg itt rontjátok a levegőt, ami önellentmondás, nyugatiul: oximora.

Magyarázd meg, hóhmec haladóknak és hiszékeny gójoknak.

GNDL 2016.08.22. 23:36:15

@Bell & Sebastian: „Nocsak, beletaláltam?”

Neked már nagyítóval sem menne, öreg... :D

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:41:02

@GNDL: Ez a mellébeszélés mindig bejön a pártaktíván, elvtárs? Mert itt nem veszik a népek.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.08.22. 23:45:36

Je suis Bayer Zsolt volt már? Akkor legyen.

GNDL 2016.08.22. 23:48:08

@Bell & Sebastian: Ja, mellébeszélés... azzal ne is foglalkozz, hogy fentebb már több száz karaktert írtam a hozzászólásodra, de neked csak két egyszerű mondatos ostobaságra futotta... sem arra nem reagáltál hogy ideológiai elődeitek miatt a családom nagy része amerikai, sem arra hogy a nyugatiak segítsége nélkül még jobban kint lenne a seggetek a buggyos gatyátokból...

Tényleg, valamelyik istenség veri a magadfajta balfaszokkal a magyarokat... :) De hát, úgy tűnik megérdemelnek titeket. :)

GNDL 2016.08.22. 23:50:28

@Holger Hartland: Csak egy marék antidepresszánst kell leöblítened egy fél üveg házi pálinkával... így lehetsz te is Bayer bármikor. :)

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:54:17

@GNDL: Az Amerikai Népszava szól belőled? Pont ezt kérdezem, miért rontjátok még itt a levegőt, ha ott sokkal jobb nektek? De kitérhetsz a nemi életedre is, ha már ennyire foglalkoztat.

Bell & Sebastian 2016.08.22. 23:55:24

@GNDL: Kötve hiszem, hogy kiadnak még egy négyes számot.

GNDL 2016.08.23. 00:00:55

@Bell & Sebastian: „miért rontjátok még itt a levegőt, ha ott sokkal jobb nektek?”

Nyugi, mennek a magyarok nyugatra, évente több tízezresével... lassan magatokra maradtok, bár még mindig kérdés, hogy ki fog titeket eltartani?! :) Mert a magatokfajta ingyenélő kádárista élősködök dolgozni nagyon nem szeretnek/tudnak...

BéLóg 2016.08.23. 00:04:31

@Gyorgy Nagy: Igen, de ők, mint láthatod, MIND visszaadták.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.08.23. 00:29:59

@GNDL: Olyan áron nem lennék, de szerencsére kitüntetésre sem vágyom. Viszont egyre biztosabb vagyok benne, hogy jó helyre került. Bayer Zsolt viselje egészséggel!

Namir 2016.08.23. 01:07:23

Kik, a 2002-2009 közöttiek?
Akkor nincs gond, azok úgyis rossz évjáratok voltak.

DR. Smit Pal 2016.08.23. 01:15:18

@Urfang: ". Olyan embereket nevezel ráérő brancsnak akik tényleg letettek valamit az asztalra és azért kapták a lovagkeresztet."

Es ugyan mit tettek le az asztalra ? Ok nyaltak ki leggyorsabban Soros Gyorgy segget ?
Mert ketlem, hogy barmi masban jeleskedtek volna ezek a libbantak.

annamanna 2016.08.23. 01:52:38

@GNDL: "A zsidó közösség számára kifejezetten bántó, hogy Bayer, aki nem egyszer antiszemitának is minősíthető szöveget írt, bármilyen állami elismerésben részesül” – közölte Köves Slomó, aki hozzátette: „Az állami kitüntetéseket az egész nemzet, tehát a zsidó közösség nevében is adja a kormány. Mi is büszkék vagyunk azokra a díjazottakra, akik valóban kétségbevonhatatlan teljesítménnyel mutatnak példát. Ezért vagyunk kénytelenek megszólalni akkor, ha olyasvalakit tüntetnek ki, aki tevékenységével éppen a nemzeti közösség egyes csoportjai ellen szít gyűlöletet.”

„A dühös és mellőzött kisember ressentiment-járól Nietzsche óta tudjuk, hogy minden irracionális gyűlölet alapja. Ezt jutalmazni és társadalmi példává emelni egy jelentős állami elismerés által több mint szerencsétlen. Bayer Zsolt elmúlt 15 éves munkássága ennek a mellőzött kisembernek a gyűlöletéből táplálkozó szalonképtelen szöveghalmaz, amit egy jóérzésű szülő még elrettentésképpen sem mer megmutatni a gyerekének” – mondta Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány vezetője."
www.szombat.org/politika/koves-slomo-bayer-zsolt-kituntetese-a-zsido-kozosseg-szamara-kifejezetten-banto

Ez rendkívül tanulságos részlet, nem véletlenül jutott pont ez eszébe a Tett és Védelem vezetőjének: „A dühös és mellőzött kisember ressentiment-járól Nietzsche óta tudjuk, hogy minden irracionális gyűlölet alapja. Ezt jutalmazni és társadalmi példává emelni egy jelentős állami elismerés által több mint szerencsétlen."

Egy kicsit zavaros, de érdekes komment:
"Tistelt Vezető Főrabbi Úr!
Ha minden esetet elővennénk, amikor judeo-bolsevikok, judeo-anarchisták, judeo-SDSZ-es anti.magyarok kaptak magas állami kitüntetéseket és AMIATT a nemzeti, messze többségi társadalom tagjai "besérültek volna" lelkileg, és visszaadják, mi több, VISSZAFIZETIK a díjaikat, egyetlen igaz magyar ember sem szerepelne a Wikipédia Magyar Állami Kitüntetések - hosszú - oldalán....
A korábban finoman szólva is "nemzet-kritikus" Kertész Imre Szt. István Rendje teljesen elfogadott lett, MERT MI keresztények vagyunk.
A "megtalált bárány" többet ér a többinél, miután megtért.
De a kereszténység - Paulus "apostol" deformációi ellenére - nem azt jelenti, hogy "a mennyek országa" érdekében "öngyilkosok" lennénk, mert aki magyar, az más identitás, származás és szocializáció által.......NEM adjuk meg magunkat fatalistasként és "szeretjük ellenségeinket", "mert aki kardot ragad kard által vész el", és nem "tartjuk oda a másik orcánkat is"....Ugye, megérti?
Siegmund Freud hitsorsosára és Carl Gustav Jungra hivatkozással közlöm, hogy a jézusi szeretetfilozófia extrém értelmezése a "LÉTFENNTARTÁS humán ÖSZTÖNÉVEL ELLENTÉTES"."

A válasz rá: "szo sincs radikalnemzetisegrol, egyszeru ketkezi nyilasok tetszenek lenni, azok osszes jellemzoivel, s remelhetoleg azok sorsaval egyutt."

"Tehát az a magyar, aki nemzeti, történelmileg determinált identitású, az Önnek "NYILAS"

Hogy létezik, hogy 2016-ban még ott tart az ország, hogy nem lépett túl a zsidónáci dilemmán? Mi tartja még mindig üzemben ezt az elképesztően avítt hülyeséget?

Van olyan ismerősöm, aki elkezdte hajtogatni, hogy mivel Isten a szeretet, ezért mindenki üdvözül. Csakhogy a Biblia egyáltalán nem ezt írja.
Az illető, mióta ezt hajtogatja, nem képes másról beszélni. Nem lesz ítélet, nem kerül senki a pokolba, nincs bűn, minden meg van bocsátva. Neki egyszerűen már semmi másról sem szól a Biblia, nincs egyéb témája, csak a szuperkegyelem, ami egy hamis tanítás. Van kárhozat és van pokol és van ítélet. Persze ez egy kellemetlen igazság, de attól még igaz. Lehet, hogy jobb lenne a szivárványszínű világban hinni, meg a rózsaszín unikornisban, meg a mártírokat kényeztető 72 huriban, csakhogy azok nem léteznek.
Aki egyszer beszopott egy hazugságot, az azt ismételgeti a végtelenségig, és nem képes onnan továbblépni. Egyszerűen függővé válik tőle.
A hazugság úgy működik, mint egy drog, mint a heroin. Kielégülést ígér, olcsón és munka nélkül; de minél jobban hajszolod, annál messzebbre fut tőled a beteljesedés ígérete. Soha nem éred el, csak ha abbahagyod az utána való futkosást.
A hazugság úgy működik, mint Erisz almája, a LV tatyó vagy a Coca cola. Vagy mint egy állami kitüntetés. Minél semmitmondóbb és ócskább, annál jobban kell, annál jobban megvesznek érte.
Ilyen volt a római polgárjog is, ami a felsőbbrendűség ígéretét hordozta. Minél kevesebbet ért, annál többet fizettek érte.
Ezt látom rajtad is. Sokszor úgy tűnik, hogy saját magadat is valami felsőbbrendű kasztba sorolod, és magasabbrendűséged biztos tudatában köpködsz. Ha így van, akkor te is elhittél valamit, ami nem igaz, csak jólesik hinni benne; és amíg elhiszed, nem fogsz tudni továbblépni, pedig alapvetően tényleg nagyon értelmes vagy, kár elpazarolni a tehetségedet a permanens vádaskodásra. Néha írhatnál valami vicceset is.

annamanna 2016.08.23. 01:54:27

@GNDL: Nem igaz, hogy ebben az országban mindenki élősködő ingyenélő, és a nyugat nélkül mindenkinek kint lenne a segge a buggyos gatyából, pláne hogy itt a nyugat nélkül már mindenki éhenhalt volna. És ha megpróbálsz őszinte lenni, akkor tudnod kell, hogy amiket állítasz, azt csak bántó sértegetésből írod, de neked is tudnod kell, hogy mindez nem igaz.

@udvaros: Amit írtál, az roppant találó, teljesen egyetértek vele, és csak gratulálni tudok a blogodhoz. Mármint mindennel egyetértek, kivéve, hogy wikipédia cikkek írására nem szívesen vállalkoznék.

@Bell & Sebastian: Már láttam fotót német kisfiúról, aki a háború után az apja kitüntetését próbálta eladni. Nem volt vidám látvány.
Akik kitüntetések után loholnak, könnyen abba a helyzetbe kerülhetnek, ahol így kiáltanak: "Országomat egy lóért".

Ez az olimpiai érmek utáni futkosásra is vonatkozik. Nincs semmi józanság abban, aki így beszél: "Nos, nyolcat szereztünk és hetet nők hoztak, úgyhogy valami baj van velünk, magyar férfiakkal. Nem tudom mi, de önvizsgálatot kell tartanunk."
Mi az, hogy szereztünk, mi ez a többes szám első személy? Orbán miért képzeli magát olimpikonnak?
És mégis miért kéne mondjuk Gyurta Dánielnek önvizsgálatot tartania és szégyellnie magát? Amikor aranyat nyert, akkor Magyari Péter állította be semminek a teljesítményét. Mi köze van Gyurta teljesítményéhez Magyari Péternek vagy Orbán Viktornak? Miért nem képesek ezek az emberek meghúzni a határt a tiéd és az enyém között? Miért kell nekik az, ami a másé, honnan veszik a jogot ahhoz, hogy más emberek élete fölött rendelkezzenek, bíráskodjanak? Mégis ki hatalmazta fel őket erre?

Na és vajon a keresztet visszaadók miért nem képesek meghúzni a határt a tiéd és az enyém között? Mi közük van nekik Bayer keresztjéhez? Miért kell nekik az, ami a másé, honnan veszik a jogot ahhoz, hogy más emberek élete fölött rendelkezzenek, bíráskodjanak? Mégis ki hatalmazta fel őket erre?

S=klogW 2016.08.23. 04:58:39

@GNDL: "Az ideológiai elődeitek miatt 56-ban a családom nagy része emigrált az államokba"

a forradalom alatt vagy a forradalom után?

56 októberében sok komcsi megpattant, mikor megnyíltak a határok és nem szökni kellett.

a családod másik nagy része meg a kádári reneszánszt építette?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 05:39:03

Ez amolyan balliba hagyomány. Ha a ballibák látják, hogy kezdik elveszteni privilegizált helyüket, elkezdenek tombolni, függönyt tépni, 800-fős gágogásokat szervezni, Brüsszelbe és Soroshoz szaladni, stb.

Szóval semmi komoly nem történt: 2-3 nap, s lenyugszanak a ballibák.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 05:59:30

@GNDL:

A nyilas szó nem azt jelenti, hogy valaki trágár. Csak szólok...

nu pagagyí 2016.08.23. 06:04:12

A cikk írója nem tudja mi az, hogy önérzet. Azt hiszem ő is kiérdemelte a lovagkeresztet, amely a kormány jól kivehető szándékai szerint ezentúl nem társadalmilag hasznos, kiemelkedő teljesítményért, hanem seggnyalásért jár. Szarban lehet a rezsim, ha már csak ilyen Bayer-féle kétes figurák jutnak eszébe teljesítmény kapcsán. A jó ízlés immár nem állítja meg a mocsok buzgárt, jöhet a hírhamisitó, a tolvaj és a plagizáló, az összes sötét csirkefogó, akiket csak a NER kitermelt.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 06:06:36

@GNDL:

Polgári Mo. = Mo. lakosainak érdeke az első szempont, s nem a "befektetők", spekulánsok, a washingtoni háborús lobbi, a nyugati nagytőke, a homokosok, a pedofilok, ill. mindezek budapesti képviseletének, a ballib agytrösztnek az érdekei.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 06:07:32

@nu pagagyí:

Biztosan retteg Orbán, s legkésőbb 2012-ben megbukik, nem?

:-)

nu pagagyí 2016.08.23. 06:16:26

@a BircaHang Média szerk.: Látom, te is lovagkeresztre hajtasz. A kifejtés még nem megy, de a stílusod már megfelel. Talán hosszabb nyelvet kellene növesztened, hogy felfigyeljenek rád.

Arthur Bloch 2016.08.23. 06:24:30

Mindenkinek: A jó ízlés,a tisztesség morális kérdés!! Ebben a mai világban már ne keress "igazságot"! Zsótika csak egy szó és értelemforgató kegyenc!!! Akinek mindegy,hogy milyen brandzsba kerül maradjon...korpa közé került s megeszik a disznók !

nu pagagyí 2016.08.23. 06:25:22

@DR. Smit Pal: A matematikához nyilván nem értesz, ezért a professzor munkásságát nem idézmém ide, de Bayer Zsóti "műveit" talán te is átlátod. Nem ír bonyolultakat, mondhatnám neoprimitív a stílusa. Logika nincs az írásaiban, hőse önmaga. A csattanó pedig néhány ocsmány szó.

William Kidd 2016.08.23. 06:31:26

@GNDL: Na csak elojon a kaftanos duma, ne plagizald Landeszmann rabbit, koszi. ;-)

S=klogW 2016.08.23. 06:33:33

@GNDL:

pedig villámgyorsan összecsődült a negyvenértelmiségnyi tömeg

annamanna 2016.08.23. 06:40:00

@nu pagagyí: Miért veszed (veszitek) komolyan ezt a kitüntetést? Te például komolyan tudnád venni az amerikai elnökjelölteket? Meg lennél hatódva, ha ez a nő kitüntetne: 444.hu/2016/08/23/udvozoljetek-uj-urnotok
Vagy ez a pasi: www.youtube.com/watch?v=Nv3ztlYPa1A
Nem volna mindegy neked, hogy kiket tüntetnek ki? Fájna, hogy nem téged ismernek el?
Szerinted a Gyurcsány-kormány kitüntetéseinek nagyobb súlya volt? www.youtube.com/watch?v=biv89gveA_A

Imrebá 2016.08.23. 06:41:46

@annamanna:
Pl. a maga Bibliája.
Az se díjazza a trágár dumát.
Magának se ártana ha átültetné végre a gyakorlatba a jelenlegi "sajnikailyenavilág"-ideológiája helyett.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.23. 06:46:23

@GNDL:

posztbolsiműjobbkorruptkádárnépemindenkihülye!
komcsináciantiszemirasszistákvagytok!
azigazijobboldalnemisjobboldalhanemprogresszívnagytőkésglobalofanklub!

annamanna 2016.08.23. 06:54:03

@Imrebá: Nos igen, az én Bibliám, és nem a tiéd. Nem vagy benne. Végre beismerted.

Imrebá 2016.08.23. 07:04:28

@annamanna:
Attól még nem tegezõdünk ha valakinek szép a szeme és kedves a mosolya.
Szerintem magának nincs is Bibliája.
Legföljebb talán Jézus bácsié van magánál.
Kölcsönbe.
De azzal majd el kell ám számolni!
Kölcsönmanna visszajár.

2016.08.23. 07:10:16

Mandiner színvonalú írás! :D

- Van egy egyértelmű sztori.
- Vannak emberek, akik ebben a sztoriban valamit cselekszenk
- Ezek az emberek még meg is megindokolják, hogy miért teszik ezt
- Te ezt állításod szerint nem érted, majd írsz valamit, aminek semmi köze a fenti cselekedetek indoklásához.

GRATULÁLOK EMESE, CSAK ÍGY TOVÁBB!

Imrebá 2016.08.23. 07:20:42

@MikeBoy:
Emese?
Hát nem "ergé"?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2016.08.23. 07:21:32

Én megy úgy vagyok vele, hogy van az a jutalom, ami szinte sértés. Amikor ott hagytam cirka fél milliót a Tesconál és küldött 1800 Forint vásárlási utalványt, fel voltam háborodva. Úgy gondoltam, hogy ez pofátlanság, ennél még az is jobb lett volna, ha semmit se küldenek.
Volt az egyetemen egy nagyon sötét évfolyamtársam. Amikor lediplomázott (igaz, pár év késéssel), akkor úgy éreztem, hogy az én diplomám is leértékelődött.
Na, valami ilyesmi lehet itt is. Ha egy olyan díjat kapok, amit még akár egy Bayer Zsolt megkaphat, azt inkább dugja fel magának az állam és ne sértegessen vele. Ennél még az is jobb, ha nem ad semmit.

annamanna 2016.08.23. 07:26:43

@Imrebá: Megszűröd a szúnyogot és a tevét elnyeled. Csomót keresel a kákán, hogy ne kelljen beismerned, hogy ebből az egészből nem kérsz, és valójában nincs hozzá közöd.
Ha lenne hozzá közöd, nem pimaszkodnál velem minden egyes alkalommal. Nem velem van bajod. Inkább az elszámolással. Nem lesz miről számot adnod. Hová tetted a rád bízott tálemtumot?
Miért én nyugtalanítalak, miért én jelentek számodra akadályt, hogy komfortosan érezd magad? Jobb lenne, ha nem köpnék a levesetekbe, ugye?
Nyilván elolvastad, amit följebb írtam, azért hőbörögsz a stílusomon. A szarházi jelző fáj, ugye? De az orbitális hazugság, eretnekség, gonoszság, tömeggyilkosság, az neked nem fáj. Csak a szarházi jelző fáj. Majd kapsz szebbeket, ne félj.
Velem kell harcolnod, mert én vagyok az ellenség. Ki áll mögöttem, Isten vagy a Sátán? A Sátán zsinagógájának tagja vagyok talán? Ki ellen harcolsz? Egyszerre nem szolgálhatsz két úrnak, egy seggel nem ülhetsz két lovat. Vagy az egyik mellett állsz ki, vagy a másik mellett. A kettő együtt nem lehetséges.

Imrebá 2016.08.23. 07:33:07

@Lord_Valdez:
Nem azé kaphatta maga az 1800-as utalványt, hanem valószínûleg azé, mer 500 beragasztós kuponizécimkebigyó járt vóna, de már elfogyott, mer széjjelosztogatta érzelmi alapon a haveroknak.
Mindenki abból ad amije van. Vagy amije maradt.
Nemhogy maga is inkább örülne, hogy támogathassa a pöttöm kis pénzével a multi napi milliárdos betevõjét.
Aznap különben is maga lehetett a nagybevásárlók közt a legkisebb.
A legkisebb is számít ...

Imrebá 2016.08.23. 07:37:11

@annamanna:

Maga is a lovagkeresztre hajt?

Imrebá 2016.08.23. 07:47:27

A hét vicce kategóriában szeretnék indulni.
(Minden jog fenntartva!)

Bézsé bácsi áll a tükör elõtt diadalittasan:
- Visszaadták.
- Megszólalt a lelkiismeretük.

nu pagagyí 2016.08.23. 08:11:04

@annamanna: Valóban nem az számít ki adja. Az viszont igen, hogy ki kapja és miért. Válaszom tehát, hogy mégsem mindegy.

annamanna 2016.08.23. 08:24:13

@nu pagagyí: Ha mondjuk én segítek valakinek, például megmentem az életét, akkor az én tettem relativizálódik azáltal, mert Bayer is megmenti valaki életét? Nyilvánvalóan nem; a valóságban a dolgok értékét nem lehet relativizálni.

A kitüntetés, mint a pénz, egy hatalmi részesedést biztosít; a kitüntetett szava többet ér, hiszen őt kitüntették. A kitüntetetteknek ez fáj: abból a virtuális hatalomból, tekintélyből, ami nekik "jár", nem akarnak részt adni Bayernek, mert az ő virtuális tekintélyük nem valós, csupán viszonylagos, és azoknak a társaságától függ, akik rajtuk kívül szintén részesedtek belőle. Ha Bayer is részesedett, akkor az ő tekintélyének értéke csökkent, mint ahogy a tőzsdén a pénz értéke sem valós, hanem viszonylagos.

2016.08.23. 08:25:00

@Imrebá:

Az álnevét használtam, hogy inkognitóban maradhasson.

Netuddki. 2016.08.23. 08:39:41

@nu pagagyí: "Valóban nem az számít ki adja."

Már hogyne számítana! Ha az adományozó egy tróger, tolvaj bűnöző, nyilván a magafajtáknak fog díjat osztogatni. Ami jelentősen csökkenti a díj értékét azok szemében akik nem tróger, tolvaj bűnözők. Stimmt?

2016.08.23. 08:40:53

@annamanna:

"Ha mondjuk én segítek valakinek, például megmentem az életét, akkor az én tettem relativizálódik azáltal, mert Bayer is megmenti valaki életét? Nyilvánvalóan nem; a valóságban a dolgok értékét nem lehet relativizálni. "

Nagyjából annyit tettél, hogy nocsak ott egy barna hajú ember, tehát nem létezik narancssárga hajú. Nem, ez így nem nyert.
Viszont könnyű példát találni az ellenkezőjére. Vagyis amit írtál konkrétan nem igaz.
Maga a kitüntetés is egy cáfolat.
Hisz kitüntetésből több féle létezik, még kvázi azonos kategóriában is. Hogy miért? Hogy differenciálja a kitüntetetteket.
Vagyis, te becsületes voltál, no de ő még becsületesebb! Kihez képest? RELATÍV hozzád képest.

S=klogW 2016.08.23. 08:44:04

Orbán elszalasztotta a 2010-12-es történelmi pillanatot, hogy partnerként kezelve a választókat megszólítsa az választók lelkét is és ne csak szavazgatáshoz nyerje meg egyének minél nagyobb tömegét, hanem egy közös célhoz, ezzel közösséget is formálva az egyénekből

ehelyett, ha Orbán személyesen nem is, de a Fidesz megsértődött a népre az elmúltnyolcév miatt, félredobta a polgári konzervatív identitást, mértéket, célt, eszményt, belebújt egy nemzeti keresztény gúnyába, amiből

mostanra előbújt jobblibként: olyan lett, mint a ballib csak más lózungok alatt másokat engedi fosztogatni az országot, a népnek meg odadobta a sportszurkolást, ahogy a rossz szülő is atévé elé ülteti a gyerekét, ha nincs kedve foglalkozni vele

Orbán és a Fidesz az ország népének emelése helyett, az egyéni sikeresség (nem haveri, rokoni) lehetőségének felkínálása és a sikerességgel arányosan a (nem csak haveri, rokoni) közösség iránti felelősségvállalás követelményének támasztása helyett aktívan végzik a proligyártást, a társadalom kasztokra szakítását

S=klogW 2016.08.23. 08:48:48

nevetséges és szánalmas az egész ügy

de rávilágít valami másra:

Orbán elszalasztotta a 2010-12-es történelmi pillanatot, hogy partnerként kezelve a választókat megszólítsa az választók lelkét is és ne csak szavazgatáshoz nyerje meg egyének minél nagyobb tömegét, hanem egy közös célhoz, ezzel közösséget is formálva az egyénekből

ehelyett, ha Orbán személyesen nem is, de a Fidesz megsértődött a népre az elmúltnyolcév miatt, félredobta a polgári konzervatív identitást, mértéket, célt, eszményt, belebújt egy nemzeti keresztény gúnyába, amiből

mostanra előbújt jobblibként: olyan lett, mint a ballib csak más lózungok alatt másokat engedi fosztogatni az országot, a népnek meg odadobta a sportszurkolást, ahogy a rossz szülő is atévé elé ülteti a gyerekét, ha nincs kedve foglalkozni vele

Orbán és a Fidesz az ország népének emelése helyett, az egyéni sikeresség (nem haveri, rokoni) lehetőségének felkínálása és a sikerességgel arányosan a (nem csak haveri, rokoni) közösség iránti felelősségvállalás követelményének támasztása helyett aktívan végzik a proligyártást, a társadalom kasztokra szakítását

2016.08.23. 08:50:06

@annamanna:

No de az igaz, hogy ha egy teljesen azonos kitüntetést több ember is megkap, akkor ott már ne legyen relatív különbség az emberek között a kitüntetés szempontjából.
És, ha mégis van......na ezért tart a számláló 51-nél.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2016.08.23. 08:53:31

@annamanna: Akik dúskálnak a javakban, azok megengedhetik maguknak, hogy tudományos értekezéseiket az Elsevier jelentesse meg. Rangos felület, nem vitás, s egyben príma üzlet, amikor a következő bőrt az olvasókról húzza le.
Szegény ember vízzel főz: Wikipédia. Nem kékvérű, nem ad rangot az itteni megjelenés, továbbá az itt közölt tartalmakat fenntartással kell fogadni, viszont bárki hozzáférhet. Jól működik, jól használható, összességében elfogadható kompromisszum.

annamanna 2016.08.23. 08:57:21

@MikeBoy: Fáradt vagyok ahhoz, hogy a narancssárga hajú emberben logikus cáfolatot lássak. De neked és @nu pagagyí: -nak leírok még egy érvet, hogy más szemszögből is rálássatok a sztorira.
A kis hercegnek volt egy rózsája. A rózsa azt mesélte neki, hogy ő egyedülállóan különleges virág; és mivel a kis herceg még sosem látott rózsát, hát ezt el is hitte neki.
Aztán betévedt egy rózsakertbe, amiben ötezer rózsa volt, pont olyan szépek és illatosak, mint az övé. Arra gondolt, most zavarában hogy köhécselne a rózsája, mert kiderült, hogy nem is mondott igazat. Ő maga is nagyon elszomorodott, mert ha egy kertben ötezer rózsa van, akkor az ő egy szem kis rózsája valóban nem ér sokat.
Aztán eszébe jutott valami - az ő rózsája mégiscsak különleges. Az a munka teszi különlegessé, amivel ő gondozta és ápolta a virágot. A közönséges kis rózsa őmiatta lesz különleges. Ezt közölte is a kerti rózsákkal.

A lovagkeresztre átfordítva: vannak kitüntetettek, akik azt állítják, hogy idáig nagyon büszkék voltak a kitüntetésükre, de ha Bayer is megkapta ugyanazt, mint ők, akkor ebből nyilvánvaló, hogy a kitüntetés olyannyira nem ér semmit, hogy nekik inkább nem is kell.
Na de miért nem az jutott eszükbe, mint a kis hercegnek? Hogy ha kiderül, hogy valójában boldog-boldogtalan megkapja ugyanazt a "különleges"-nek hazudott plecsnit, mint ők, akkor is különleges marad az ő kitüntetésük, mert azt az Ő MUNKÁJUK teszi egyedülállóvá és különlegessé! És továbbra is örülhetnek neki, hiszen a saját erőfeszítéseik gyümölcsének örülnek.
Azzal, hogy megvetik a díjat, valójában a SAJÁT MUNKÁJUKAT vetik meg. A kis herceg nem így gondolkozott, és boldog maradt.
A díjat visszadobók viszont nem boldogok, hanem dühösek. Szerintem a kis herceg gondolkozott helyesen. Kár, hogy ezek az okos emberek nem tanultak tőle.

2016.08.23. 09:07:18

@annamanna:

Tudod én arra írtam választ, amit írtál.
ha te nem arra írsz választ, amit írtam, akkor nem vagy képes vitázni. Ez ilyen egyszerű:

1.
Ez:
"Ha mondjuk én segítek valakinek, például megmentem az életét, akkor az én tettem relativizálódik azáltal, mert Bayer is megmenti valaki életét? Nyilvánvalóan nem; a valóságban a dolgok értékét nem lehet relativizálni. "
EGY BAROMSÁG ÖREGEM! Egy példa valaminek a létéről, nem támasztja alá valami másnak a nem meglétét. Ennek belátásához nem kell sem fáradtnak sem fittnek lenni.

2.
Ez pedig:
Maga a kitüntetés is egy cáfolat.
Hisz kitüntetésből több féle létezik, még kvázi azonos kategóriában is. Hogy miért? Hogy differenciálja a kitüntetetteket.
Vagyis, te becsületes voltál, no de ő még becsületesebb! Kihez képest? RELATÍV hozzád képest.
EGYSZERŰ PÉLDA ARRA, HOGY MIÉRT NINCS IGAZAD A RELATIVIZÁLÁSSAL

3.
Ez pedig:
"No de az igaz, hogy ha egy teljesen azonos kitüntetést több ember is megkap, akkor ott már ne legyen relatív különbség az emberek között a kitüntetés szempontjából.
És, ha mégis van......na ezért tart a számláló 51-nél."

A LOGIKUS ÉS NAGYON KÖNNYEN MEGÉRTHETŐ MAGYARÁZATA, HOGY MIÉRT ADTÁK VISSZA!

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2016.08.23. 09:07:25

@MikeBoy: A számláló nagyjából 3%-a az összes kitüntetettnek. Mernék fogadni arra, hogy a "visszaadási roham" végén is egy számjegyű marad az arány, ami nem nevezhető megrendítőnek.

annamanna 2016.08.23. 09:09:18

@udvaros: Na igen, ehhez nem ártana érteni is valamihez. De azért persze lehet, hogy tényleg érdemes ilyesmire energiát szánni.

@MikeBoy: Ha nagybetűvel írsz, attól még nem leszel érthetőbb.

2016.08.23. 09:14:46

@udvaros:

Melyik skálán?
Csak azért kérdem, mert a foszfin egy eléggé mérgező gáz tudod.
Ha emlékeim nem csalnak, úgy 6 ppm körül a levegőben már halálos.
6 ppm= 6 db foszfin részecske 1 .000.000!!! levegő részecskében.
Veszel két levegőt és meghalsz.
Tehát melyik skálán nem megrendítő?

Csak mert én tudok egyet, amin megrendítő.
Azon a skálán, amelyiken bárki visszaad egy kitüntetést csak azért, mert xy később megkapja.
Na itt hogy is állunk ezzel a 3%-kal? ;)

2016.08.23. 09:15:54

@annamanna:

Miért?
Talán nem érthető az, amit írtam? :DDD
Ugyan másold már be, mit nem értesz!

GNDL 2016.08.23. 09:17:26

@annamanna: „nem igaz, hogy ebben az országban mindenki élősködő ingyenélő”

Hát pedig az a nagy büdös helyzet, hogy uniós források nélkül egy fűszálat nem lehetne keresztbe tenni az országban, és rezsiharc meg családtámogatásnak nevezett osztogatás nélkül pedig felkopna az állatok... nagyon visszafogottan jellemezve a jelenlegi helyzeteteket. :)

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2016.08.23. 09:21:18

@annamanna: Szerénység, önkritika, éleslátás, bölcsesség: kiváló erények.
A Wikipédia-mozgalmat nem csak cikkek írásával támogathatod, hanem adománnyal is, ha hasznosnak tartod az ismeretek terjesztésének ezt a formáját.

GNDL 2016.08.23. 09:21:27

@S=klogW: Te inkább azzal foglalkoztál volna, hogy megpróbálod saját szavaiddal definiálni, mit is jelent a „polgári Magyarország”... fentebb még határozottan úgy tűntél, mint aki nagyon jól tudja miről van szó... de most már egészen biztos, hogy fogalmad sincs. :) Csak két pofára nyelitek mindig Orbán baromságait...

De egyébként az „ideológiai elődeitek” alapján leeshetett volna, hogy a magatokfajta bolsevikok elől menekült a családom.

Conchobar 2016.08.23. 09:21:36

@udvaros: "a 'visszaadási roham' végén is egy számjegyű marad az arány, ami nem nevezhető megrendítőnek" - Ráadásul a visszaadók a hovatartozásuk alapján jórészt zsidók (+francia, görög). Cigányt (Mága Zoltánt) viszont nem találni köztük

GNDL 2016.08.23. 09:23:57

@a BircaHang Média szerk.: Ennek semmi köze „polgári értékekhez”, csak felmondtad a jelenleg aktuális fideszes nyugat-, Európa-, befektető- és vállalkozó ellenes bolsevik kampányszlogeneket... ezt csináltátok már Rákosi és Kádár alatt is, csak ráztátok az ökleiteket a nyugat felé.

Elképesztő, hogy fideszes gecik még azt sem tudják, mit jelent a polgári Magyarország... :D

S=klogW 2016.08.23. 09:26:30

egyébként épp a kitüntetése előtt pár nappal jelent meg egy írása - igaz, csak a blogján - amiben valakit legecizett
ha valami, akkor inkább az ilyen útszéli stílus lehetne kifogás

B. Zs. kurzusdíjazottja egy kurzusdíjnak, és erre egy másik kurzus díjazottjai kilépnek

SAG SCHON

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2016.08.23. 09:26:49

@MikeBoy: A kutya orra sokkal érzékenyebb az emberénél. Akár 1 molekula jelenlétét is megérzi, míg nekünk jóval többre van szükségünk a szagláshoz. Az a bizonyos 3% az én skálámon nem számottevő, ellenben téged jól érezhetően megrendített.

S=klogW 2016.08.23. 09:31:18

@udvaros:

"a Wikipédián közzétett, a Magyar Köztársasági Érdemkeresztről szóló cikkbe. Példaértékűen friss, mondhatni naprakész. Lelkes és önzetlen emberek szerkesztik, le a kalappal előttük. Ha minden így működne, akkor rend lenne ezen a vidéken."

Persze, hogy friss. A magyar wikit ugyanaz a brancs uralja, amelyik most kilép, lemond, visszaad.

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2016.08.23. 09:40:56

@S=klogW: Hogyan lehetne "uralni" a Wikipédiát, ha bárki szerkesztheti?

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2016.08.23. 09:42:14

Az jutott eszembe, hogy az Oscar-díjasok is rendezhettek volna hisztit, amikor egy pedofil kéjenc is megkapta az elismerést, de nem emlékszem arra, hogy bárki visszaadta volna a kitüntetését. Ehhez mérten némely hazai lovagkeresztesek hőbörgése csupán vihar a biliben.

gyalog.galopp 2016.08.23. 09:46:41

"a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetésnek,

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjéből évenként legfeljebb kettőszáznyolcvan adományozható. Kiváltság az adományozással nem jár."

Tehát a magyar állam adta, valamilyen teljesítményért.
Akik lemondanak róla, azok nem hiszik el, hogy megérdemelték.

Én is így gondolom. Jó dolog, ha egy rendszer képes az öntisztulásra.

S=klogW 2016.08.23. 10:03:11

@udvaros:

pl. a magyar wikipédián a szerkesztések ELŐZETES elbírálás alá esnek

2016.08.23. 10:18:41

@udvaros:

Olvasd már el még egyszer, hogy mit írtam neked!

"Az a bizonyos 3% az én skálámon nem számottevő"

Konkrétan a lovagkereszttel kitüntetettek hány százaléka adta vissza a kitüntetését csak azért, mert XY kap egyet?
És abból az egy db Bayer az hány százalék?

2016.08.23. 10:22:09

@gyalog.galopp:

A faék legyen veled! :D
Köze nem volt a te beírásodnak sem a sztorihoz, de legalább írtál valamit....

gyalog.galopp 2016.08.23. 10:30:04

@MikeBoy:

Állítólag, Nagy Sándor is a faék egyszerűségével vágta át a gordiuszi csomót.

Jean Sol Partre 2016.08.23. 10:36:42

@bbjnick: "Ha nem volna az, nem acsarognának rá ilyen eszeveszetten"

Bayer szerintem is tehetséges, de ezt az indoklást sosem értettem. Mit és hogyan magyaráz ez?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 10:41:14

@GNDL:

Az emberiség történelme változatos és érdekes. Csak nagyon buta emberek hiszik, hogy van egy darab igaz eszme, mely mindent megold. Manapság a liberálisok ezek a nagyon buta emberek, hiszen komolyan hiszik, a liberalizmus elutasítása a világvége.

A liberalizmusnak természetesen vannak érdemei, ezt kár tagadni. De ugyanúgy csak egy emberi eszme, korlátokkal. Mára a helyzet oda jutott, hogy a liberalizmus rombol. Ezért lassan teret veszt.

Szerencsére a világ helyzete olyan, hogy a liberálisok erősek, de nem egyedüliek az erőben, így esélyes, hogy nem fognak világháborút kirobbantani túlélésükért küzdve. A liberális világ főhatalma, az USA ma már Kínától függ gazdaságilag, katonailag pedig hiába a legerősebb, ha nincs eszköze saját maga megvédésére se éles helyzetben: az orosz atomerő az amerikai fele csak, de pont elég így is az USA 15-szörös totális megsemmisítésére.

Azaz a béke valószínűbb, mint a háború. Senki se akar öngyilkos lenni, még a liberális háttérhatalom se.

Pont érdekes korban élünk, hatalmas változások előtt.

Tovább nem tartható az a rendszer, mely a világ 90 %-ának erőforrásait a 10 % részére szolgálja fel, s még a leggazdagabb társadalmakban is egyre növekszik a szakadék a felsó és az alsó 10 % között, s még inkább a felső 1 % és a 99 % között. Ennek nincs semmilyen létjogosultsága. A magántulajdon szentsége butaság, ez pont olyan, mint amikor ugyanerre hivatakoztak a déli amerikai rabszolgatartók.

Magyar szempontból jó hír, hogy a jelenlegi magyar vezetés érteni látszik ezeket a folyamatokat, s igyekszik már most úgy helyezkedni, hogy Mo. ne a vesztesek csatlósaként végezze...

Független ember vagyok, a Fideszt csak azért támogatom most, mert a helyes értékeket támogatja. Tudom ezt neked mind bértollnoknak nehéz megértened...

Sir Galád (már foglalt) 2016.08.23. 10:46:46

Bayer Zsolt értékelése maradt csak ki, aki egy ritka undorító pattanás a jobboldal seggén, de gondolom az nem fontos, mert ez megint ilyen jobboldali-baloldali dolog, ahol ha Gréczy kapna ilyen díjat, tűzzel-vassal égetni kell, ha meg Bayer, akkor mi a baj, "nem értjük". Gondolom ergének is bizonyítgatnia kell hovatartozását és "erkölcsi fölényét". Ez minek a pótcselekvése vajon?

Jean Sol Partre 2016.08.23. 10:48:47

@annamanna: a munkájuk az övék és továbbra is büszkék rá, gondolom. Az érem nem a munkájukat méri, hanem a (mindenkori) hatalom megbecsülését. Ha a hatalom bármilyen szarházit megbecsül, akkor a megbecsülése nem ér semmit.
Ez eddig is így volt, de ők csak most jöttek rá.

Conchobar 2016.08.23. 10:50:44

@gyalog.galopp: "Tehát a magyar állam adta, valamilyen teljesítményért. Akik lemondanak róla, azok nem hiszik el, hogy megérdemelték." - Vagy inkább nem becsülik semmire, ezért aztán könnyen meg tudnak válni tőle. A visszaadók névsorán (444.hu/2016/08/22/visszaadott-lovagkereszt-szamlalo) végignézve adódik a feltételezés: az ő szemükben a kitüntetés a 'Világ Igaza'-val kezdődik

GNDL 2016.08.23. 10:52:08

@a BircaHang Média szerk.: Sok a duma...

Ti ugyan úgy támadjátok a nyugatot és Európát, ugyan úgy rázzátok az ökleiteket a befektetők, tőkések és bankok, vállalkozók és ma már a multinacionális vállalatok felé, ugyan olyan államosítás és központosítás megy, ugyan az a bolsevik hatalomgyakorlás mint anno a kommunista elődeitek Rákosi és Kádár idején.

Hiába próbálod bizonygatni, hogy ti vagytok itt a Nagy Népnemzeti oldal, ha egyszer úgy totyogtok, úgy hápogtok, de ráadásul úgy is néztek ki mint a kommunisták, akkor azok vagytok. :)

De legalább annyi eszetek lenne, hogy a saját történelmetekből tanulnátok, hogy amikor ekkora kommunista gecik voltatok akkor mindig megszívta az ország veletek... de hát még ennyi eszetek sincs. :)

gyalog.galopp 2016.08.23. 10:52:30

@Jean Sol Partre:

Te itt most a nihilizmust propagálod?

gyalog.galopp 2016.08.23. 10:56:04

@Conchobar:

A " nem becsülik semmire" a magyar államra vonatkozik, nem a saját teljesítményükre.
A saját teljesítményükkel nem foglalkoznak, azt egymás között lerendezik, a célpont a magyar állam.

GNDL 2016.08.23. 10:56:06

@Sir Galád (már foglalt): Jó, de ezek nem jobboldaliak... most ne vicceljetek már.

Államosítás, központosítás, kommunista rezsiharc, szocialista osztogatások, hivatásos munkanélküliség közmunkásokkal, jogállamiság leépítése, demokratikus intézményrendszer autokrata politikai irányítás alá helyezése, mindeközben radikális baloldali populista retorika, nyugat-, Európa- és unió ellenesség, támadják a bankokat, a befektetőket, a multikat, a vállalkozókat... mindeközben gyűlölet szítása és ellenségkép gyártása az osztályharc jegyében...

Pontosan mi a fészkes fene nektek „jobboldali” a Fidesz-KDNP működésében és intézkedéseiben? :)

2016.08.23. 10:57:40

@gyalog.galopp:

Ettől biztosan értelmet nyert a beírásod.
Na nézzük. Ez a lényeg:

"Akik lemondanak róla, azok nem hiszik el, hogy megérdemelték."

és a tények:

- sokan visszaadták a kitüntetést, lemondtak róla
- elmondták ezt miért teszik
- nem azért, amit te leírtál

- de legalább írtál valamit

Jean Sol Partre 2016.08.23. 10:58:54

@gyalog.galopp: de komolyan, miből gondolod, hogy propagálnék bármit és pont a nihilizmust?

István Tamasi 2016.08.23. 11:01:11

ergé!
.
.
3. Ön azért nem érti a visszaadások okát mert nem akarja. A becsületben megőszült visszaadók egyszerűen nem akarnak egy sorba, egy társaságba kerülni a seggszájúval és ezért adják vissza.
4. Önnek lehet, hogy gusztusos marad egy tál gulyásleves akkor is ha egy darab sz.r kerül bele, de intelligens embereknek - ezen pillanatig már 51-nek - már nem.
5. Ön most csak az ősi piréz/latin/ közmondást igazolta: Similis simile gaudet /Hasonló a hasonlónak örül/.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 11:01:40

@GNDL:

Nem fenntartható az a rend, mely 0,1 %-nyi oligarchák híznak 99,9 % bőrén, s inproduktív munkával a produktív munka hasznának többszörése érhetú el.

Baloldali, antiliberális, populista fordulat szükséges.

gyalog.galopp 2016.08.23. 11:02:14

@MikeBoy:

Végtelen boldogsággal tölt el, hogy észrevetted, írtam valamit.
Az eufóriámat csupán az árnyékolja be, hogy nem tudom, neked mi a bajod azzal, amit írtam.
Fejtsd ki részletesebben.

2016.08.23. 11:03:00

@István Tamasi:

59 az már, nem haladsz a korral. :)

Conchobar 2016.08.23. 11:03:47

@GNDL: "mindeközben gyűlölet szítása és ellenségkép gyártása az osztályharc jegyében..." - Ezek szerint te nem az osztályharc jegyében szítod és gyártod? Hanem minek a jegyében?

GNDL 2016.08.23. 11:05:55

@a BircaHang Média szerk.: „0,1 %-nyi oligarchák híznak 99,9 % bőrén”

Ez megy a 2010-es kormányváltás óta. De nem erről volt szó, hanem arról, hogy kommunisták vagytok mind egy szálig, hiába is próbálod tagadni... :)

Az meg mi, te félkegyelmű, hogy „populista fordulat”? :D Ha populizmussal akarsz hatalomra kerülni, akkor értelmét veszti a populizmusod te kibaszott félművelt szerencsétlen... mintha szervezett anarchiáról beszélnél... :D

2016.08.23. 11:06:19

@gyalog.galopp:

Leírták, hogy miért adják vissza.
Akkor te miért akarod mégis eldönteni helyettük, hogy ezt miért teszik?
Hányféleképpen írjam ezt még le neked? :D

István Tamasi 2016.08.23. 11:06:39

@MikeBoy:
OK! Folyamatosan nő a szám.

Conchobar 2016.08.23. 11:07:16

@MikeBoy: " elmondták ezt miért teszik" - Mondtak valamit indokul. Ha akarod elfogadod, ha akarod nem. Mindenesetre, ha becsülnék azt a kitüntetést, akkor nem adták volna vissza. Találtak volna más módját a tiltakozásnak

Sir Galád (már foglalt) 2016.08.23. 11:07:23

@GNDL:

Nem tudom ki az a nektek, de én hagyományból hívom így őket. Végül is a jobboldal és baloldal is elég messze került attól, amit 1789-ben képviselt a francia parlamentben. De ha azt mondom jobboldal vagy baloldal kb. mindenki tudja, miről beszélek.

István Tamasi 2016.08.23. 11:08:57

@Conchobar:
Ha nem csak a fitymasz brossúráit olvasgatná hanem például ebben az esetben elolvasná a kitüntetést visszaadók indoklásait akkor nem írna marhaságokat.

2016.08.23. 11:09:21

@Conchobar:

OMG! Te sem lettél okosabb a legutóbbi vitánk óta :D

István Tamasi 2016.08.23. 11:10:49

@Conchobar:
Az intelligens embereknek önbecsülésük többet számít mint egy színes bádog valami szalagon különösen ha nem akarnak egy sorba/csoportba kerülni egy seggszájúval.

2016.08.23. 11:10:53

@Conchobar:

"Mindenesetre, ha becsülnék azt a kitüntetést, akkor nem adták volna vissza. "

Ha becsülné valaki azt a kitüntetést, akkor nem adja egy ilyen szar senkinek, mint a Bayer! És erre akarják felhívni a figyelmet.
Nem fordult meg a hülye fejedben, ugye? :D

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 11:14:39

@GNDL:

A fenéket megy ez. Orbánék magyar tőkésekkel akarják javítani a helyzetet. Ami rossz, de kisebb rossz.

Populizmus = néppártiság.

2016.08.23. 11:15:16

@Conchobar:

Érdekes egy fazon vagy te hallod.

" elmondták ezt miért teszik" - Mondtak valamit indokul. Ha akarod elfogadod, ha akarod nem.

Nyilván így van. Már 59 kitüntetett tök egyértelmű helyzetben cselekszik, de ne fogadjuk el az indoklásukat.
Hanem Conchobar elvtárs értékelést erről a 59 emberről. Mert ő aztán átlát a szitán! :D

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 11:17:15

@GNDL:

Nem vagyok kommunista, mert nem értek egyet Marx alapelveivel.

Vicces egyébként, hogy nálatok, fizetett ballibáknál eddig mindenki fasiszta volt, aki nem értett egyet a liberalizmussal, most meg pár éve a "fasiszta" helyére jött a "kommunista" szó.

Vicces kis emberszabásúak vagytok mind... ki kellene titeket tömni és kiállítani valamilyen vidám gyerekmatinében...

GNDL 2016.08.23. 11:19:14

@Sir Galád (már foglalt): Hát én jobboldalinak tartom magam, de olyan messze állnak az értékeim a Fidesz-MSZP több mint két évtizedes kormányzásától, hogy azt le sem tudnám írni. :)

Ma Magyarországon nagyjából a MoMa az akik viszik ezt a jobboldali gazdaság- és társadalompolitikai vonalat. Előttük pedig legfeljebb az SZDSZ-re volt ráfogható, hogy vannak olyan jó értelemben vett jobbos gondolataik, lásd csak a magánbiztosítókat az eü-ben, eleve az eü részleges privatizációját, a nyugdíjrendszer privatizációját, vagy a tandíjat.

A Fidesz-MSZP a már jól ismert kádárista prosztószocializmust képviseli, majd az állam ad neked, jó lesz hozzád, dolgoznod sem kell, csak szavazz ránk... több pénzt az embereknek, lesz rezsiharc meg 13-14. havi nyugdíj, lesz segély meg családi pótlék, lesz emelt összegű gyes, lesz ingyenes tankönyv, ingyenes közétkeztetés, meg ingyenes tömegközlekedés... na, hol van mindez a jobboldali öngondoskodás gondolatától?! :)

Én szeretném ha egyszer végre lenne jobboldali kormánya Magyarországnak, mert véleményem szerint csak a jobboldal lenne képes kirángatni Magyarországot ebből a kádárista nihilből. De egyrészt nem túl népszerűek a jobboldali ideológiák, másrészt a Fidesz-KDNP ugyan úgy járatja most le ezeket az értékeket mint anno az MSZP a baloldali-, vagy az SZDSZ a liberális értékeket.

Ezért szoktam kikérni magamnak, én jobboldali vagyok, a Fidesz-KDNP és megszállott szimpatizánsaik nagyon nem azok. :)

gyalog.galopp 2016.08.23. 11:19:23

@MikeBoy:

Úgy látom a logika se neked, se a visszaadóknak nem erős oldalatok.
Azért megpróbálok segíteni.

Az olimpián egy izraeli és egy palesztin versenyző ugyanabban az úszómedencében érmet nyernek. Aztán az egyik visszaadja az érmét azzal az indokkal, hogy nem hajlandó egy medencéből származó elismerés elfogadására.
Van ebben valami ráció? Nincs, hát ez az.

GNDL 2016.08.23. 11:22:08

@a BircaHang Média szerk.: „Orbánék magyar tőkésekkel akarják javítani a helyzetet.”

Mármint lopott közpénzekkel feltőkésítik a saját korrupt és inkompetens holdudvarukat, államosítanak egy piacot majd azt felosztják az így feltőkésített haverok közt.

„Populizmus = néppártiság”

Lófaszt, a populizmus elitellenességet jelent, nagyjából a szocializmust.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 11:22:53

@GNDL:

Az "jobboldali", pontosabban konzervatív a Fideszben ami a társadalmi értékeket illeti, azaz a családok védelme, a házasság támogatása, a homoklobbi háttérbe szorítása, a pedóhomok idétlenségek marginalizása, a gyermekek megvédése a "toleranciától", a genderelmélet-vitézek leváltása, a vallás támogatása, a hagyományok óvása. S ez mind helyes.

Ami a gazdaságpolitikát illeti, a Fidesz jobboldali, de balrább áll a ballibeknél. Nekem személyesen a Fidesz gazdaságpolitikája túl jobbos, de így is a kisebbik rossz a ballubek ultrajobbos elveinél.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 11:23:34

@GNDL:

"lopott közpénzekkel feltőkésítik a saját korrupt és inkompetens holdudvarukat"

Igen, így.

Ahogy a nyugati tőkések is lettek.

GNDL 2016.08.23. 11:23:50

@a BircaHang Média szerk.: Az egy dolog, hogy egyik véleményedben elhatárolódsz a bolsevik ideológiáktól, de aztán egy másik véleményedben felmondod a bolsevik szlogeneket... ezért vagy te egy félművelt barom, lövésed sincs mit írsz, nem vagy tisztában a fogalmakkal. :)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 11:24:08

@GNDL:

"a populizmus elitellenességet jelent"

Így igaz.

Conchobar 2016.08.23. 11:24:59

@MikeBoy: "de ne fogadjuk el az indoklásukat" - Gyerekem! Egyetlen értetlenkém! Én ilyent nem írtam. Én azt írtam, hogy 'Ha akarod elfogadod, ha akarod nem'. Drága kisfiam! Hát ennél liberálisabb reagálás nem létezik a világon, és ennek dacára te itt elvtársazol engem

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 11:25:16

@GNDL:

Tisztázzuk mit értesz bolsevizmus alatt.

A valóságban ez a marxizmus leninista irányzatát jelenti. Leninnel nem értek egyet, azaz nem vagyok bolsevik.

GNDL 2016.08.23. 11:28:57

@a BircaHang Média szerk.: „azaz a családok védelme”

Mondani lehet, hogy védik a családokat, de a gyakorlatban ma egy átlagkeresetből egy család még egyetlen gyermeket sem tudna állami támogatás nélkül eltartani. Hát így „védik” a családot a fideszes elvtársak...

„a házasság támogatása”

A válóperes ügyvédek imádják. :)

„a homoklobbi háttérbe szorítása, a pedóhomok idétlenségek marginalizása, a gyermekek megvédése a "toleranciától", a genderelmélet-vitézek leváltása”

Ez meg már a kurucinfós alpári gyűlöletkeltés, köze nincs jobboldali ideológiákhoz...

„a vallás támogatása”

Igen, ezért zsidóztok meg muszlimoztok folyamatosan...

„a hagyományok óvása”

Milyen hagyományok? Több évtizedes orosz megszállás majd szocializmus után nincsenek Magyarországon semmiféle konzervatív hagyományok, sőt, konzervatív emberek is csak elég kis számban akadnak, és csodák csodájára pont nem a Fidesz-KDNP környékén. :)

„Ami a gazdaságpolitikát illeti, a Fidesz jobboldali”

A Fidesz főleg gazdaságpolitikai vonalon radikális/szélsőbaloldali.

„Nekem személyesen a Fidesz gazdaságpolitikája túl jobbos”

Neked minden az lesz, mivel te kommunista vagy... mint már mondtam. :)

Bell & Sebastian 2016.08.23. 11:30:28

Csak azért lett visszadobható vándordíj, mert pénz nem jár vele. Ha vissza is kellene fizetniük valamicskét a pesti úri népeknek, akik még a péniszt is szalvétával fogják elmondásuk szerint, inkább rácuppannának, mert a svártli, az marad.

Conchobar 2016.08.23. 11:30:59

@István Tamasi: "Az intelligens embereknek önbecsülésük többet számít mint egy színes bádog valami...." - Duma! Duma! Duma! Ha becsülnék azt a kitüntetést, akkor nem adták volna vissza. Találtak volna más módját a tiltakozásnak

Bell & Sebastian 2016.08.23. 11:33:05

@GNDL: Pettingezünk, máma is rendszer ellen izgatunk?

GNDL 2016.08.23. 11:34:19

@a BircaHang Média szerk.: „mit értesz bolsevizmus alatt”

Egy felülről, többnyire egyetlen személy által irányított szűk kisebbség magát többségnek kikiáltva gyakorolja a hatalmat a többség ellenében, a hatalmi ágakat és a gazdasági folyamatokat is egy kézben összpontosítva, mindent állami irányítás alá helyezve.

Tehát a Fidesz-KDNP hatalomgyakorlása is ugyan ez. :)

Conchobar 2016.08.23. 11:34:27

@MikeBoy: "Ha becsülné valaki azt a kitüntetést, akkor nem adja egy ilyen szar senkinek, mint a Bayer! És erre akarják felhívni a figyelmet. Nem fordult meg a hülye fejedben, ugye?" - Drága gyerekem! A te hülye fejedben miért nem fordult meg az, hogy a fideszesek nem úgy néznek Bayerre, mint te. Drága gyerekem! A fideszesek nem tartják szar senkinek Bayert, és éppen az mutatja a kitüntetés megbecsülését, hogy odaadták annak, akit ők nagyra becsülnek/odaadták a haverjuknak

2016.08.23. 11:37:54

@Conchobar:

Töki!
Van az a logikának nevezett valami, ami rád nem igazán jellemző.
Én ezt írtam:
"Leírták, hogy miért adják vissza."
Te erre ezt írtad:
"Ha akarod elfogadod, ha akarod nem'

Ha ezzel nem akarsz sugallna valamit, KONKRÉTAN AZT, HOGY NE FOGADJUK EL, akkor édes egyetlen hülye gyerekem, akkor minek írtad le ezt a NULLA INFORMÁCIÓ TARTALOMMAL bíró baromságot?

Hátha kiderül belőle, hogy kék az ég és zöld a fű? :D

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 11:39:16

@GNDL:

Kevered a diktatúrát és a bolsevizmussal. Minden bolsevista rendszer diktatúra, de a legtöbb diktatúra nem bolsevik.

Mo-on pedig eleve nincs diktatúra.

2016.08.23. 11:39:48

@Conchobar:

"hogy a fideszesek nem úgy néznek Bayerre, mint te. Drága gyerekem! A fideszesek nem tartják szar senkinek Bayert"

:D
Mondtam, hogy nem sokat fejlődtél....

GNDL 2016.08.23. 11:42:39

@a BircaHang Média szerk.: „Kevered a diktatúrát és a bolsevizmussal”

Az ugyan az, te fasz... a bolsevik hatalomgyakorlás egy diktatúra demokráciának álcázva. Ahogyan a náci hatalomgyakorlás is ugyan az, sosem fogja egy diktátor kijelenteni, hogy „na elvtársak itt diktatúra van”, mert ők ezt szabadságnak adják el meg a „nép akaratának”... te szerencsétlen félművelt pöcs. :)

„Mo-on pedig eleve nincs diktatúra.”

Hát még nincs kiteljesedve, de jól láthatóan ezen dolgoznak a fideszes elvtársak évek óta.

2016.08.23. 11:43:59

@gyalog.galopp:

NA fuss neki még01x, mert erre:
"Leírták, hogy miért adják vissza.
Akkor te miért akarod mégis eldönteni helyettük, hogy ezt miért teszik?
Hányféleképpen írjam ezt még le neked? :D "

Írtad ezt:
"Az olimpián egy izraeli és egy palesztin versenyző ugyanabban az úszómedencében érmet nyernek. Aztán az egyik visszaadja az érmét azzal az indokkal, hogy nem hajlandó egy medencéből származó elismerés elfogadására.
Van ebben valami ráció? Nincs, hát ez az. "

Magyarul: NEM SIKERÜLT VÁLASZOLNI ARRA, AMIT ÍRTAM!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 11:46:25

@GNDL:

"Mondani lehet, hogy védik a családokat, de a gyakorlatban ma egy átlagkeresetből egy család még egyetlen gyermeket sem tudna állami támogatás nélkül eltartani."

Ez gazdasági kérdés. Nincs pénz.

"Ez meg már a kurucinfós alpári gyűlöletkeltés"

Hol a gyűlöletkeltés a homoklobbi ellenzésében? Aki nem homoklobbista, az gyűlölködik?

"Igen, ezért zsidóztok meg muszlimoztok folyamatosan..."

Egyiket se szoktam.

"nincsenek Magyarországon semmiféle konzervatív hagyományok"

Minden hagyomámny konzervatív. Hagyomány meg van sok: pl., hogy a család érték, a családtalanság propagálása meg aberráció, vagy az, hogy a homokos életvitel nem egyenértékű a házastársi kapcsolattal. Ezek védendő hagyományok, ugyanis támadás alatt állnak. Orbánék az új alkotmányba is beletették a homokosok hátrébb szorítását, követve ezzel több más kelet-európai államot.

"konzervatív emberek is csak elég kis számban akadnak, és csodák csodájára pont nem a Fidesz-KDNP környékén"

Ami nem számít. Másodlagos a politikai szimpátai ebben az esetben.

"A Fidesz főleg gazdaságpolitikai vonalon radikális/szélsőbaloldali."

Meg kívánják szüntetni a magántulajdont, államosítani akarnak? Az előbb még az ELLENKEZŐJÉT mondtad, azt, hogy a Fidesz a saját embereiből akar nagytőkéseket...

"te kommunista vagy"

Nem értek egyet a marxista alapelvekkel, azaz nem vagyok az.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 11:47:59

@GNDL:

"még nincs kiteljesedve"

Vannak szabad és demokratikus választások, pont. Ezek után miféle diktatúra lehet? Az, hogy nem a gazdáid vannak hatalmon nem jelenti azt, hogy diktatúra van. Ha a gazdáid sok szavazatot kapnak 2018-ban, ők lesznek hatalmon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.23. 11:50:04

@Bell & Sebastian:

Ezek a "szalvétás úrinépek" és az ő patkánysajtójuk, már Pintér Jolánt kezdte el módszeresen kikezdeni! ("Megtaláltuk","kiderült", "Pintér Jolán nem bánja meg" stb.) Pintér Jolán a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnöke, aki állítólag Bayert, a gulágos írásaiért és filmsorozatáért a lovagkeresztre ajánlotta. A szalvétás farizeusok nem szalvétás kézzel lincselnek, köveznek!

Jean Sol Partre 2016.08.23. 11:52:29

@Conchobar: miért becsülnék, ha az adományozója nem becsüli?

Mondom, a kitüntetés nem arról szól, aki kapja, hanem arról, aki adja.

GNDL 2016.08.23. 11:55:52

@a BircaHang Média szerk.: „Ez gazdasági kérdés. Nincs pénz.”

Pontosan gazdasági kérdés, csökkenteni kellett volna az adóterheket és versenyképessé tenni a gazdaságot, valamint hatékonnyá tenni az oktatást, főleg a szakképzést és felsőoktatást a munkaerő termelékenységének javítása érdekében. Pont mindent ellenkezőleg csináltak a fideszes elvtársak, növelték az adóterheket, tovább amortizálták a gazdaság versenyképességét, és nagyjából felszámolták a szakképzést.

Azt meg hogy „nincs pénz” nem én cáfolom, hanem azok a többször tízmilliárdos fideszes kampányok amelyekben azt hirdették hogy „jobban teljesít”... :) Most akkor ki hazudik, Orbán vagy a Fidesz? :)

„Hol a gyűlöletkeltés a homoklobbi ellenzésében?”

Hát mondjuk civil érdekvédőket „homoklobbinak” nevezni eleve olyan toleráns mélykeresztény és turbópolgári gondolat, nem igaz?! :)

„Egyiket se szoktam.”

Te is szoktál, de olvasgasd a fideszes barátnőid fenti véleményeit... többségüket már lehet az Alfahíren is moderálnák, de itt a fideszes Mandineren még elfér. :)

„Hagyomány meg van sok”

Az egyetlen hagyományotok a szocializmus, te pöcs. :)

„Orbánék az új alkotmányba is beletették a homokosok hátrébb szorítását”

Nincs is alkotmányunk te nagyon hülye. :)

„Meg kívánják szüntetni a magántulajdont, államosítani akarnak?”

Konkrétan erről van szó, de nem szükséges feltétlenül elvenni a magántulajdont, ha egyébként szocialista tervgazdálkodással és büntetőadókkal korlátozzák a piacgazdaság folyamatait és a vállalkozás szabadságát.

„a Fidesz a saját embereiből akar nagytőkéseket”

Az, hogy lopott közpénzekből feltőkésítik a saját inkompetens holdudvarukat tökéletesen ellentétes a kapitalizmussal, ahol többnyire a szorgalom, a rátermettség és a szakértelem alapján érvényesülnek a kedves polgárok.

Myrath 2016.08.23. 11:57:03

Kedves Gellért,

a nemtudásod tudása tudásod kezdete. Mű, avagy igazi sötétség az ami árad a cikkedből? Egyik sem jó, de nyald tovább a segget amit eléd tettek jó pénzért. Ha sokat játszod az ostobát, azzá fogsz válni! Hajrá!

GNDL 2016.08.23. 12:00:31

@a BircaHang Média szerk.: „Vannak szabad és demokratikus választások”

Hát, hogy mennyire szabad és demokratikus az a választás ahol nincs független és demokratikus intézményrendszer amely a választások tisztasága felett őrködne, ahol maga a kormányzat él erőfölényével és költi lopott közpénzek tízmilliárdjait átláthatatlanul saját bolsevik propagandájának népszerűsítésére, vagy ahol megnehezítik a kormányzattal mindenképp kritikus választópolgárok szavazási lehetőségeit, azt az EBESZ már elég komoly kritikai észrevételeivel megkérdőjelezte... :)

„Ezek után miféle diktatúra lehet?”

Olyan „legvidámabb barakk”, évtizedek óta. Nem vagytok szabadok, a kommunisták fosztogatnak titeket, leamortizálják az országot, de a magatokfajta félkegyelműek ezt élvezik... :)

„Ha a gazdáid sok szavazatot kapnak 2018-ban, ők lesznek hatalmon.”

Annak a szájba vert tetves paraszt bolsevik édesanyádnak vannak gazdái, csak hogy ilyen bayeri fordulatokat is megengedjek magamnak. :) Magyarországon pedig 2014 óta nem lehet szabad és demokratikus választásokat rendezni, de ne aggódj, ha így folytatjátok ki lesz csavarva elvtársaid kezéből a hatalom...

gyalog.galopp 2016.08.23. 12:13:20

@MikeBoy:

Mért kiabálsz, fáj valami?
Aki visszaadja az elismerését, az nem is tartotta fontosnak, annak az nem is jelentett semmit.
Egy olimpián mindenféle nációból, mindenféle emberek kapnak elismerést. A .36 os berlini olimpiai érmeket is vissza kellene adni, azért mért nem tiltakozik senki?

Baszkikám, nem én nem válaszoltam, hanem te nem tudod megmagyarázni, érvekkel alátámasztani ezt a bohózatot.

Még egyszer, aki valami teljesítményért kapott díjat elfogadta, azután visszaadja, az utólag elismeri, hogy nem érdemelte meg.
Ez az én álláspontom, szubjektív véleményem, ezt nem nekem kell igazolni, vagy cáfolni.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 12:15:40

@GNDL:

"nincs független és demokratikus intézményrendszer amely a választások tisztasága felett őrködne"

Az összes választési bizottságban ott van minden érdekelt párt képviselője, ugye tudod?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 12:16:11

@GNDL:

"Olyan „legvidámabb barakk”, évtizedek óta."

Ez melyik ország?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 12:17:11

@GNDL:

"az EBESZ már elég komoly kritikai észrevételeivel"

Tizedrangú kérdéseket kritizált, mellyel a világ bármely választását lehetne. Az alapokat nem érte kritika.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 12:17:47

@GNDL:

"Magyarországon pedig 2014 óta nem lehet szabad és demokratikus választásokat rendezni"

Mi az akadály?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 12:18:51

@GNDL:

"csökkenteni kellett volna az adóterheket"

Ami a költségek csökkentését is jelenti. Akarsz felakkora nyugdíjakat?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 12:19:37

@GNDL:

"Hát mondjuk civil érdekvédőket „homoklobbinak” nevezni "

Aki a homoszexuális értékeket propagálja, az homoklobbista, nem?

István Tamasi 2016.08.23. 12:20:36

@Conchobar:
Tanulj meg olvasni és olvasott szöveget felfogni, érteni!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 12:22:21

@GNDL:

"Nincs is alkotmányunk"

ENnek nézz jobban utána...

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 12:23:36

@GNDL:

"lopott közpénzekből feltőkésítik a saját inkompetens holdudvarukat tökéletesen ellentétes a kapitalizmussal"

Nyugaton is így alakult ki a nagytőkés osztály, édes emberszabásúm... nézz kevesebb hollywoodi mesét...

GNDL 2016.08.23. 13:58:12

@a BircaHang Média szerk.: „összes választési bizottságban ott van minden érdekelt párt képviselője”

Erre mondom, hogy ez a fajta bolsevik hozzáállás a diktatúra demokráciának álcázása. Eddig számtalan esetben felemelték már a szavukat választási csalások vagy a választási rendszer igazságtalanságai ellen, maguk a hatóságok tesznek rá magasról. Végül is felemelhetik a szavukat, de a fideszesített intézményrendszer lesöpri még a videofelvételeket is mint bizonyítékokat az asztalról... kibaszott bolsevikok vagytok. :)

„Tizedrangú kérdéseket kritizált”

Elég súlyos kritikákat fogalmaztak meg, de egy magadfajta emberszabású félkegyelmű szarnak a Bayer-féle nyilas hozzáállás is elfogadható, a közpénzek két kézzel való fosztogatása sem ütközik az erkölcsi értékrendetekbe, majd pont egy választási csalás fogja elérni a kibaszott bolsevik ingerküszöbötöket, mi?! :)

„Mi az akadály?”

Ti vagytok az akadálya...

„Ami a költségek csökkentését is jelenti. Akarsz felakkora nyugdíjakat?”

Felőlem az is mehetne, többségükben a kedves kádárista nyugdíjasok szavazzák hatalomra két évtizede a Fidesz-MSZP-t, ideje lenne ha az általuk okozott károk helyreállításába végre beszállnának... bíztak a Fidesz-MSZP-ben, elkúrták, fizessenek. :) Amíg a nyugdíjasok többet érnek a kormányzatnak mint a jól képzett aktív adófizetők, addig Magyarország szopórollerre van ítélve... a kádárista hiedelmekkel ellentétben nem a nyugdíjasok a jövő reménységei. :)

De egyébként amíg korrupció van, amíg bürokrácia van, amíg kormányzati inkompetencia van, amíg ostoba presztízsberuházások vannak, amíg szocialista osztogatás és szavazatvásárlás van, addig lenne honnan elvenni, lenne hol racionalizálni, megreformálni az államot az adócsökkentés érdekében.

„Aki a homoszexuális értékeket propagálja, az homoklobbista, nem?”

Aki meg náci propagandát terjeszt az náci, nem?

„Ennek nézz jobban utána...”

Nincs alkotmányunk te istenverte félkegyelmű barom. Alaptörvényünk van... :)

„Nyugaton is így alakult ki a nagytőkés osztály”

Ja, a rákosista történelemkönyveitekben, legfeljebb... :)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 14:05:52

@GNDL:

"Erre mondom, hogy ez a fajta bolsevik hozzáállás a diktatúra demokráciának álcázása."

A demokrácia tehát a demokrácia álcázása?

"Eddig számtalan esetben felemelték már a szavukat választási csalások vagy a választási rendszer igazságtalanságai ellen, maguk a hatóságok tesznek rá magasról."

Csalás nem volt. Megvannak a szervek erre, komoly eset sosem volt 1990 óta, apróságok pedig mindig voltak.

"Elég súlyos kritikákat fogalmaztak meg"

Pl.?

"Bayer-féle nyilas hozzáállás"

Ha Bayer nyilas, akkor te is az vagy.

"a közpénzek két kézzel való fosztogatása"

Ballib mítosz.

"pont egy választási csalás fogja elérni a kibaszott bolsevik ingerküszöbötöket"

Hol történt ez a csalás? Melyik választás lett elcsalva?

"a kedves kádárista nyugdíjasok szavazzák hatalomra"

Likvidáljuk őket, mert nem a gazdáidra szavaznak?

"a nyugdíjasok többet érnek a kormányzatnak mint a jól képzett aktív adófizetők, addig Magyarország szopórollerre van ítélve"

Ökörség. Az összes nyugdíj is csak egy morzsa a nyugati gazdáid által kisíbolt pénzekhez képes.

"Aki meg náci propagandát terjeszt az náci, nem?"

Így igaz.

„Ennek nézz jobban utána...”

"Nincs alkotmányunk te istenverte félkegyelmű barom. Alaptörvényünk van"

A hatályos alkotmány NEVE alaptörvény.

GNDL 2016.08.23. 14:15:34

@a BircaHang Média szerk.: „demokrácia tehát a demokrácia álcázása?”

Nem, de eddig sem értetted azt amit írtam, a jellemző fideszes szellemi korlátaid miatt, gondolom ezután sem fogod érteni... :) Pontosan ezért kaptatok csak egyetlen szavas választási programot, elvtársaitok vigyáztak, nehogy megerőltessétek magatokat a programjuk olvasása közben. :)

„Csalás nem volt.”

Mondjuk az EBESZ is elég diplomatikusan fogalmazott ezzel kapcsolatban, de összességében a 2014-es választás már befolyásoláson, megtévesztésen és csaláson alapult a kormányzat és csatlósai részéről.

„Pl.?”

Már többször többen elmagyaráztuk neked, akkor sem értetted, lásd fent, most sem fogod érteni. Az nem úgy működik, hogy állandóan korrepetálni kell téged... a szerető anyád biztosan nagyobb odaadással és türelemmel van irántad, mint szellemi fogyatékos kis szeme fénye, de én nem fogok neked mindet ötször leírni, csak azért, mert képtelen vagy az értő olvasásra... és főleg az aranyhal memóriád mindent pillanatokon belül kidob magából... :)

„Bayer nyilas, akkor te is az vagy.”

Ezek remek érvek, töki, a homokozóban a többi ovis mellett biztosan hasonlóan jó vitákat szoktatok lefolytatni... :D

„Ballib mítosz.”

Hát, elég lenne csak a korrupció kutatók tanulmányait olvasgatnod, hogy 2009-2016 közt milyen mértékben lovasították meg az uniós forrásokat, többnyire már a fideszes elvtársak.

„Melyik választás lett elcsalva?”

A 2014-es egészen biztosan, illetve most a népszavazásba már eleve belekódolták a csalás lehetőségét... kezdjük ott, hogy alapvetően jogellenes a népszavazás, ahogyan a kéményseprők sem kezdeményezhettek népszavazást, utóbbiak joggal.

„Likvidáljuk őket, mert nem a gazdáidra szavaznak?”

Olvasd vissza fentebb hogyan emlékeztem meg a tetves anyádról a gazdáid miatt...

„hatályos alkotmány NEVE alaptörvény”

Tehát nem alkotmány. De még így sem fogod érteni... :D

Nézd, olyan szánalmasan félkegyelmű vagy, hogy erre nincsenek szavak.

S=klogW 2016.08.23. 15:24:36

Egyébként Bayer életművében (írásban, filmben) hol szerepel a GULAG?

Demszkytől találtam írást a témában:

beszelo.c3.hu/cikkek/egy-fejezet-a-gulag-magyar-vonatkozasairol

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 15:56:19

@GNDL:

"eddig sem értetted azt amit írtam, a jellemző fideszes szellemi korlátaid miatt, gondolom ezután sem fogod érteni"

Nem volt mit megérteni. Szerinted el lett csalva a választás, gondolom a valóságban a gazdáid 90 %-ot kaptak, de a csúnya, cigány Orbán meghamisított mindent, viszont érdekes, hogy erre egyetlen adatot se tudtál adni.

"csak egyetlen szavas választási programot"

Pont elég a "nem ballib kormányt!" szerintem, igaz, ez már 3 szó.

"nehogy megerőltessétek magatokat a programjuk olvasása közben"

Te is tudod, EGYIK párt szavazója se olvas választási programot. A ballib szavazók se, az ő programjuk 2 szóból állt "ne Orbánt!".

"az EBESZ is elég diplomatikusan fogalmazott ezzel kapcsolatban"

Azaz magadad hazudtolod meg, hiszen elismered, az EBESZ szerint nem lett elcsalva a választás.

"összességében a 2014-es választás már befolyásoláson, megtévesztésen és csaláson alapult"

Összességében idióta vagy.

"Már többször többen elmagyaráztuk neked"

Eddig nem írtál konkrétumot. Vagy félrebeszélsz, vagy trágárkodsz, vagy gágogsz. Adat még nem hangott el.

"„Bayer nyilas, akkor te is az vagy.”
Ezek remek érvek, töki, a homokozóban a többi ovis mellett biztosan hasonlóan jó vitákat szoktatok lefolytatni"

Mivel Bayer nem nyilas, így nyilasnak nevezni őt valóban óvodás dolog, de ezt te kezdted...

"elég lenne csak a korrupció kutatók tanulmányait olvasgatnod, hogy 2009-2016 közt milyen mértékben lovasították meg az uniós forrásokat, többnyire már a fideszes elvtársak"

S ez hogyan kapcsolódik az elcsalt választásokhoz.

"„Melyik választás lett elcsalva?”
"A 2014-es egészen biztosan"

Hogy? Mikor? Hol?

"most a népszavazásba már eleve belekódolták a csalás lehetőségét"

Hogy?

"Olvasd vissza fentebb hogyan emlékeztem meg a tetves anyádról a gazdáid miatt"

Most már értem miért nem tetszik nektek Bayer, mert pont olyan trágár, mint ti...

"„hatályos alkotmány NEVE alaptörvény”
Tehát nem alkotmány"

Tehát alkotmány. Soroljak neked országokat, ahol NEM hívják alkotmánynak az alkotmányt?

GNDL 2016.08.23. 16:03:45

@a BircaHang Média szerk.: Az hogy ennyire ostobának tetteted magad, és még azt sem érted amit saját magad idézel, ami tényleg a röhej kategória így ebben a formában, hidd el nem nekem kellemetlen... de az összefüggéstelen bullshitre amit itt újra összehordtál csak ugyan azt tudnám írni amit fentebb is, hiszen cáfolni semmit nem tudtál eddigi véleményeimből.

Amennyiben pedig nem ostobának tetteted magad hanem valóban ennyire félkegyelmű vagy, az meg főleg nem nekem kellemetlen, de remekül demonstrálod, hogy milyen alacsony értelmi szint kell ahhoz, hogy valaki hozzád hasonlóan fideszes szavazó legyen...

Szokták mondani, hogy mindenki fideszesnek születik, de van aki végól kijárja iskoláit... és ennél jobban nem tudnám összefoglalni azt az ámokfutást, amit itt fentebb rendeztél. :)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 16:11:07

@GNDL:

Én vagyok az ostoba, aki érvel, míg te vagy az okos, aki soha nem képes érveket hozni?

Pazarolják rád a pénzt a gazdáid, csak röhejessé teszed őket mint bérkommentelő. Olvassa a debil butaságaikat, trágárkodásaidat, hisztizéseidet az átlagember és egyetlen gondolata "csak ezek a félkegyelműek ne kerüljenek ismét hatalomba, akkor inkább az Orbán"...

A röhej az, hogy nem a Fideszre szavaztam tavalyelőtt...

GNDL 2016.08.23. 16:14:12

@a BircaHang Média szerk.: Pont erről beszélek, hogy olyan ostoba vagy, nem csak érvelésre képtelen, de még azt sem érted amit saját magad idézel... a rossz buta vicc kategória vagy, már komolyan gondolkozom azon, hogy ennyire biztosan nem lehet hülye valaki, te csak így akarod lejáratni a fideszeseket. Akkor nagyon jól csinálod, tényleg mesteri... :)

Hun Félix 2016.08.23. 18:00:41

Egy hatalmát/befolyását/jelentőségét vesztett csoport cselekedete. Ez így van.

Robinzon Kurzor 2016.08.23. 22:08:54

Pásztory Dóra mondjuk elég jól megfogalmazta.
Nem is tud vele egyebet kezdeni a Mandiner úri törzsközönsége, mint lekurvázni.

Gazda Albi meg bepucsított, azt játssza, hogy inkább nem mer odanézni és így látszólag jogosan értetlenkedik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.23. 22:19:04

"...már több halott is visszaadta. (...) ...kezd a sztori X-aktásodni..."

Robinzon Kurzor 2016.08.23. 22:46:17

@bbjnick:

Valamibe muszáj kapaszkodni.
Hogy ebbe sikerült, az egyszerre minősít téged is, meg az ügyet is, amit védeni próbálsz vele.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.23. 23:10:48

@Robinzon Kurzor:

Mit kellene védeni? Azokat, akik Bayer lovagkeresztjén felháborodnak, de amikor Marjai József (MSZMP KB-tag, a Minisztertanács elnökhelyettese) vagy Fekete János (MNB elnökhelyettes) elvtársakat, mindketten sokat próbált elvtársak, a negyvenes évek végétől főkáderek (Rákosi alatt mindketten már főosztályvezetői pozícióban voltak különböző minisztériumokban) nemhogy kiskereszttel (lovagkereszttel), de egyenesen középkereszttel tüntették ki meg sem rezzentek? Azokon szerintem semmi védeni való nincs. Azok szimplán hülyék vagy hazugok.

Robinzon Kurzor 2016.08.23. 23:22:52

@bbjnick:

Pont erről van szó: Bayer lovagkeresztjét az legitimálja, hogy Marjai is kapott, TEHÁT akkor Bayer is kaphat. (Hogy Bencsik és Stefka Kádárék seggét is ugyanolyan lelkesen nyalta, mint most Orbánét, és nekik onnan is megvan a seggnyalásért járó plecsnijük, az például téged zavar?)

Bayer lovagkeresztje mellett az szól, hogy mi szól azok ellen, akik szót emeltek ellene.

Valójában egy klasszikus medencébe hugyozós dramaturgia van és ebben a jelenetben Bayer kitüntetése a trambulinról hugyozós momentum.

De Pásztory pontosan leírja, az ő érveivel kellene vitatkozni, és esetleg mellétenni egy olyan teljesítményt is, amit ő már letett az asztalra.

GNDL 2016.08.23. 23:37:55

@Herr Stacheldraht Leger: Most akkor erre kiverted? És, sikerült?! :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.23. 23:40:34

@Robinzon Kurzor:

Hantázol, Boborján!

Egyébiránt, azt a szegény kislányt belerángatni ebbe a szargyúrásba nagyságrenddel nagyobb aljasság volt, mint Bayernek ilyen pléhpofával nekimenni.

GNDL 2016.08.23. 23:44:27

@bbjnick: „Azokon szerintem semmi védeni való nincs.”

Ha most elkezdeném sorolni, hogy hány MSZMP apparatcsik van a Fideszben, sőt, a kormányban, sőt kezdve Matolcsyval vagy Kövérrel, és a fideszes egykori három per akárhányas nettó hazaárulókról nem is beszélve akik közül egy még ma is rendészeti államtitkár, vagy volt külügyminiszter, akkor még reggel is itt ülnék, mert egy igen nagy részük a legelvetemültebb hithű exkomcsi a fideszes elvtársaknak...

És, akkor most tömeges öngyilkosságot követtek el? Vagy úgy vélitek hogy az MSZP komcsijai nem olyan Nagy Magyar Hazafiak, mint a Fidesz retkes komcsijai?

Azt vegyétek már észre, seggfejek, hogy ti sem vagytok mások, vagy jobbak, sőt... ma már jóval több az exkomcsi a Fidesz-KDNP környékén mint az MSZP környékén, és ha ez még nem lenne elég, hát akkor még gecibbek, arcátlanabbak és gátlástalanabbak is vagytok náluk.

Akkor komcsizzál bazmeg, ha már tudod védeni a hátadat... de egyelőre ebben a témában jobb ha ti nagyon mélyen kussoltok.

GNDL 2016.08.23. 23:49:01

És most már tényleg ott tartunk, hogy több mint 70 tiltakozó Bayerrel szemben nem ér el Orbánig...

Nem gondolkoztatok el még azon, hogy a miniszterelnökötök tényleg egy a nyilvánvalóan erős gyógyszereitől tökéletesen szedált állapotban lévő elmeháborodott faszfej? :)

Mikor is adott utoljára ellenzéki sajtónak interjút Orbán? 6-8 éve? Nem engeditek felügyelet nélkül messzire, vagy mi a fasz van ezzel a szotyis paraszttal? :)

annamanna 2016.08.24. 00:49:43

@MikeBoy: Amit írsz, abból számomra semmi sem érthető.

@GNDL: "uniós források nélkül egy fűszálat nem lehetne keresztbe tenni az országban"

Na ez az alapvető probléma, egy olyan torzulás a világban, amit már észre sem veszel, pedig okos vagy.
A torzulás az, hogy a munka fogalma alá számodra csak az tartozik, amiért valaki pénzt kap. Pénz nélkül semmit sem lehet csinálni, még egy fűszálat sem lehet arrébb tenni. Ha nem fizetik meg, akkor a fűszál nem lesz arrébb téve, ha megfizetik, akkor oda lesz rakva, ahová a pénzzel rendelkező mondja. Ez a munka.
Csakhogy a munka egyáltalán nem ez. Talán könnyebben érthető, ha a munka szót feladatokra cserélem. A világ elképesztő mennyiségű feladatokkal van tele, amik arra várnak, hogy valaki elvégezze őket. A feladat szó nincs olyan szoros összefüggésben használva a pénz szóval, mint a munka. A feladatok nem arra várnak, hogy valaki megfizesse az elvégzésüket, csak arra, hogy valaki elvégezze őket. A feladat az irányítással, főnök-beosztott viszonnyal sincs olyan szoros összefüggésben, mint a munka. Feladat: látod, hogy arrébb kéne tenni a fűszálat. Fogod és arrébb teszed. Vársz érte pénzt? Nem. Megvárod, amíg valaki felszólít, hogy tedd arrébb? Nem. Képes vagy magadtól is észrevenni, és képes vagy magadtól is végrehajtani ezt a feladatot? Igen.
Ha nem kapsz érte pénzt, föl sem merül benned, hogy most épp munkát végeztél.
Mi a különbség aközött, amikor magadtól, pénz nélkül hajtasz végre egy feladatot, vagy amikor felszólításra végzed el ugyanezt a munkát, és pénzt vársz érte?
A fűszál ekkor is meg akkor is arrébb lett téve.
Ha nem kapsz érte pénzt, te osztod be, hogy mikor, hogyan és hová rakod a fűszálat. Ha pénzt kapsz érte, mások mondják meg neked. Szerinted melyik verzió jobb?
Tegyük fel, hogy nem fűszálról van szó, hanem írásról. Az egyik esetben senki nem mondja meg neked, mit írj. Te magad döntöd el, mit, mikor, hogyan, kinek írj. Ahogy épp jólesik. A másik esetben megrendelik, hogy milyen paramétereknek feleljen meg az, amit írsz. Mikor leszel felszabadultabb, kreatívabb, ötletesebb, nyitottabb, kedvesebb, viccesebb, lazább? Valószínűleg akkor, ha senki sem szól bele abba, hogy mikor és miről írj, hanem csakis saját jószántadból ragadsz tollat vagy billentyűt.

Ez most azért is konkrétan ide tartozó dilemma, mert pontosan egy író megítéléséről van szó: "És pontosan ez az, amiért dühös vagyok rá. Másfél évtizeddel ezelőtti cikkeit nem csak azért érdemes olvasni, mert jók - hanem, azért is, mert összehasonlítva azokkal, amelyek manapság kijönnek a billentyűzetéből, egy félelmetes és igen tanulságos visszafejlődés-történet rajzolódik ki előttünk. A kemény szókimondástól így lehet eljutni az öncélú prosztó trágárságig, az ügy melletti elköteleződéstől a zselégerincű szolgalelkűségig, a bátran vállalt konfliktusoktól az éjsötét pártfanatizmusig, az őszinte felháborodástól a megrendelésre felhorgadó kannásborszagú böffenetekig." alfahir.hu/lovagkor

Mit lát Balogh Gábor problémának Bayer Zsolt írásaiban? Azt, hogy ordít róluk, hogy megrendelésre készülnek. "megrendelésre felhorgadó kannásborszagú böffenetek" Íróként épült le Bayer, mert nem azt írja, amit szeretne, amire magától képes volna, hanem azt, amit elvárnak tőle. És az, aki korábban rajongott érte, most úgy fogalmaz: "Piszkosul haragszom rá."

A pénzért való munkavégzés nem az a feladatvállalás, amire valóban szükség volna. A pénzért való munkának és a feladatoknak nem sok közük van egymáshoz. A feladatok felvállalását és teljesítését a leginkább pontosan a pénz akadályozza.
Ha Bayer egy fillért sem kapna a szövegelésért, valószínűleg akkor is írna (hiszen tényleg tehetséges); de biztos, hogy mást, mint így.
Karinthy rettenetesen szenvedett amiatt, hogy pénzért kell írnia, biztos volt abban, hogy ha nem kellene pénzt keresnie, sokkal jobbat és mást írna, esze ágában sem volna idióta krokikat gyártani.
Emlékezz Madách falanszter színére, ahol Ádám felháborodik azon, hogy zseniális művészeket lát "dobozolni", értelmetlen, megalázó, semmirekellő munkát végezni, csak mert erre utasították.
Az embernek arra van szüksége, hogy felnőjön, autonóm felnőttként viselkedjen. Aki felnőtt, az magától is el tudja dönteni, hogy mit és hogyan akar csinálni. Nem kell utasítgatni.

Gondolj abba is bele egy csöppet, hogy működik a kereszt-visszaadás. Az első öt emberről még el tudom képzelni, hogy valóban saját maguktól horkantak fel, és önként dobták vissza a kitüntetést. Az összes többit a csordaszellem hajtja. Nem akar kimaradni a buliból, esetleg rátelefonáltak, hogy léccike, te is csatlakozz, jó buli lesz. Akárhogy is, a lényeg, hogy nem autonóm módon cselekszenek, pláne akkor biztos ez, amikor halott ember családja intézkedik a halott nevében. Nincs joguk hozzá, ezt nem tehetnék meg, ha tiszteletben tartanák a személyiséghatárokat. Nem tartják tiszteletben. Ranschburg Jenő biztosan nem adná vissza, mert nem volna hajlandó hisztériázni. A hiszti nem méltóságteljes és nem férfias.

GNDL 2016.08.24. 01:22:41

@annamanna: Ha ez lenne a válaszod arra a kérdésre hogy "mennyit is lehet nálatok keresni" akkor tökéletesen lövésed sincs arról, mi a baj Magyarországgal... ;)

picur3ka 2016.08.24. 01:57:32

Nem olvastam a hsz-okat, de nyilvánvalóan naív vagy álnaív a poszt maga is. A zsidók, mint rendkívül rasszista, kirekesztő társaság, mindig cirkuszolnak, ha nekik nem tetsző kap bármit. Senki más nem kaphat semmit, csak ők. Pont.

annamanna 2016.08.24. 02:02:55

@udvaros: "Szerénység, önkritika, éleslátás, bölcsesség: kiváló erények."

Ahogy mondjuk Ranschburg is viselkedett.
Ranschburgnak kifejezetten fontos témája volt a férfiasság, ő teljesen biztos, hogy nem venne részt ebben a komédiában, ha élne. Rosszul esett neki, hogy Magyar Bálinték nem tartották méltónak arra, hogy megkérdezzék a véleményét oktatásügyben (ő mesélte egy olyan előadáson, amit szdsz-esek szerveztek). De nyilvánosan nem hápogott miatta. Most pláne nem tenné.
A bandázás, a csordában való sodródás nem felnőtt viselkedést jelez, és ki tudná ezt jobban, mint Ranschburg. Nem adna vissza semmit, és nem ajvékolna Bayer miatt. Soha nem volt jellemző rá az ajvékolás.
Tiszteletlenség a halála után a nevében intézkedni. Pláne, hogy ő aztán egyáltalán nem volt pártos, tartotta magát ahhoz a József Attila-i elvhez, hogy "egész népemet fogom, nem középiskolás fokon, taní-tani".
Most is közmegbecsülésnek örvend, genyóság széthúzásra, megosztásra, uszításra felhasználni a nevét.

@Jean Sol Partre: "Ha a hatalom bármilyen szarházit megbecsül, akkor a megbecsülése nem ér semmit.
Ez eddig is így volt, de ők csak most jöttek rá."

Szerinted mire jöttek rá? Ezt a két szöveget érdekes összehasonlítani:

"A kétezres évek elején 18-20 éves koromban nem volt olyan Bayer publicisztika, amit el ne olvastam volna. A Tündértemetőt az elmúlt negyedszázad egyik legjobb novelláskötetének tartom, (...) gyönyörű, szépirodalmi igényű szövegeinek hatását. Az „Új moralisták, farizeusok” című cikkgyűjteménye a mai napig ott pihen a könyvespolcomon, néha le is emelem – hogy emlékezzek rá, milyen újságíró szerettem volna lenni akkor, amikor Bayer Zsolt ezt írta." alfahir.hu/lovagkor

"A Tündértemető talán legjobb darabja a „hogyan nyertem meg az osztályharcot?” című szöveg. Itt éppen a „fosás” problémája vezet el minket ahhoz a katartikus felismeréshez, hogy még a legnagyobb sznobok is emberek és bele tudnak egy egészségeset harapni a barackba. (Spoiler: nem a sznobok „fosnak”, hanem Zsolt találja szembe magát ezzel a nagyon is emberi kihívással).

A könyvben egyébként az Isteneknek sokszor van módjuk sírni a gyönyörűségtől.

A Tündértemető ugyanis a nagyotmondás könyve.

Ebben az értelemben biztos hogyegyenes út vezet a korai Bayer Tündértemetőjétől a nagy felháborodó kései Bayer „kurvaanyátok-világáig”. Az érdligeti mozi első sorából a hátsóig. Ahol Zsolti csibesárga rövidnadrágban, ölében a nagyot terpesztő, felhúzott szoknyájú Keglovics Margittal nem szűnve ontja politikai iránymutatásait.

Megállj Zsolti, tizenöt év múlva kikacaglak."
888.hu/article-gfg-olvasonaplo-bayer-zsolt

Ez utóbbi szöveget GFG írta. Neki ez a véleménye Bayer Zsoltról. Elgondolkoztató, nem?

A lovagkereszt-botrányból valakik hasznot húznak, ez evidens, csak az a kérdés, kiknek jön jól.
GFG vitriolos szövege után sajnos nem tudom elhessegetni magamtól a gondolatot, hogy a botrány értelmi szerzője akár egy belsős is lehetett, aki valamiért elirigyelte Bayer népszerűségét és íráskészségét (a pénz nem helyettesíti a tehetséget).

Persze ha már irigység, akkor akár Gyurcsány is irigykedhet Bayerra, hiszen ő is azt ígérte tíz évvel ezelőtt, hogy "írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról."
Na de hol vannak azóta ezek a kibaszott jó könyvek? Annak a megírásához tehetség is kell ám. És Bayer alpári stílusa biztos, hogy bejön Gyurcsánynak is.
És lám, Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke is visszaadta a lovagkeresztjét, tehát ők is benne vannak a buliban.

Remélem, mandineresek nem kapnak kitüntetést a közeljövőben.

@GNDL: Szerintem meg te mindennek tudod, mi az ára, de semminek nem tudod, mi az értéke.
Ha nem ismered valaminek az értékét, ha nem értékeled, akkor megveted. Ez olyan alapvető probléma, ami miatt mindegy, milyen megoldást javasolsz Magyarország problémáira. Hiszen megvetsz mindent, a mindenbe beleértve magadat is.
Meg kellene tanulni értékelni az életet, önmagadat, a világot, (Istent). Ez nagyon hiányzik abból, amiket írsz. Amit nem értékelsz, azt nem tudod megjavítani, mert lehetetlen, hogy tisztán és helyesen lásd. Amit megvetsz, azzal kapcsolatban előítéleteid vannak, amik alapvetően hamisak. És a hamis előítéletek akadályoznak meg abban, hogy rájöjj a megoldásra. Zseniálisan okos is lehetsz, ha előítéletekből indulsz ki, soha nem jutsz el a megoldásig. Már eleve a problémát sem látod tisztán, és nem tudsz jó kérdéseket feltenni.
Biztosíthatlak, hogy nem a pénzhiány az ország alapvető problémája, hanem Isten ismeretének, hitének, tiszteletének, félelmének a hiánya.

"még gecibbek, arcátlanabbak és gátlástalanabbak is vagytok náluk"

Oké, oké, oké, elhisszük. Néha egy kicsit próbálj meg lazítani. Kicsit viccelődj. Legalább próbáld meg, mint ez a szaki: www.facebook.com/RussianLounge/videos/1784350008488914/?pnref=story
Igaz, hogy nem jött össze neki, hogy vicces legyen, de legalább megpróbálta.

annamanna 2016.08.24. 02:39:52

@picur3ka: Nos igen, sajnos, ezt most találtam: 444.hu/2016/08/23/orban-viktornak-es-ader-janosnak-nincs-mas-valasztasa-mint-hogy-azonnal-visszavonja-bayer-zsolt-kitunteteset
És akkor mi van, ha nem vonják vissza? Háborút indít a Holokauszt Múzeum Magyarország ellen?

@GNDL: Vagy vegyél példát nőkről. Nem kell mindent túlkombinálni, a hülyeség néha boldogít. 444.hu/2016/08/23/udvozoljetek-uj-urnotok

444.hu/2016/08/23/marsi-aniko-rohogogorcsot-kapott-a-tenyekben

www.youtube.com/watch?v=k8Fvy-0HXQ8

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.24. 02:47:59

@GNDL: sőt, bekenem magam baracklekvárral és közétek fekszem, aaaaaaaaaaaaaaaah

2016.08.24. 08:27:05

@GNDL:

"És most már tényleg ott tartunk, hogy több mint 70 tiltakozó Bayerrel szemben nem ér el Orbánig..."

Bitztos? :)
index.hu/belfold/2016/08/24/bayer_zsoltban_felmerult_valami/

2016.08.24. 08:31:52

@annamanna:

"Amit írsz, abból számomra semmi sem érthető. "

Komolyan mondom megsajnáltalak.
Ennél szánalomra méltóbb beismerése annak, hogy szétszedtek egy beszélgetésben szerintem nincs.
Csak a kedvedért a pirézről magyarra váltok, hátha azon a nyelven beszélsz. ;)

Jean Sol Partre 2016.08.24. 09:59:20

@bbjnick: "Hantázol, Boborján!"

feltört a kognitív disszonancia?

Bell & Sebastian 2016.08.24. 11:37:35

@bbjnick: Nem megmondtam, hogy a vészkorszakot fogják belelátni, ha elég kitartóan rejszolnak rá? És lőn igazam, mára már eurovíziója is támadt egy felhorgadtnak.

2016.08.24. 11:40:15

@gyalog.galopp:

Ember!
Neked mi van az agyad helyén?

"Még egyszer, aki valami teljesítményért kapott díjat elfogadta, azután visszaadja, az utólag elismeri, hogy nem érdemelte meg.
Ez az én álláspontom, szubjektív véleményem, ezt nem nekem kell igazolni, vagy cáfolni."

Ki a bánatot érdekel, hogy neked mi a szubjektív álláspontod egy ember cselekedetének motivációjáról, amikor maga az ember elmondja, hogy mi motiválta? Ekkora hülyét hogyan hordhat a föld a hátán? :D

gyalog.galopp 2016.08.24. 11:47:27

@MikeBoy:

Aha, a motiváció legitimálja a cselekedet, ez igen izgalmas, a világ összes diktatúrája ezt vallotta, vallja, a jegyzett ideológiától függetlenül.

Jean Sol Partre 2016.08.24. 11:48:36

@Bell & Sebastian: milyen nickváltás?

Robinzon Kurzor 2016.08.24. 11:54:53

@bbjnick:

Még nem ért le a négy kevert, amikor tegnap este géphez ültél, ezért egy egészen rövid időre úgy tűnt, hogy lehet értelmes vitát folytatni veled.

Az a lány százszor, ezerszer többet tett le a közös asztalra, mint amit te valaha is fogsz és ezért van is mire gerincesnek lennie.

És ez téged láthatóan baromira zavar ...

Bell & Sebastian 2016.08.24. 11:56:21

@Jean Sol Partre: Azt én honnan tudjam, ki itt az igazi Boborján?

Jean Sol Partre 2016.08.24. 12:02:07

@Bell & Sebastian: biztos ami biztos, se bbj, se kurzor nem én vagyok. Csak észrevettem, hogy bbj terel, ami akkor szokása, mikor rájön, hogy a másiknak van igaza.

Bell & Sebastian 2016.08.24. 12:12:01

@Jean Sol Partre: Vagy rég kinőtt a dedóból, ami egy hihetőbb verzió.

Jean Sol Partre 2016.08.24. 12:21:35

@Bell & Sebastian: nyilván kinőtt, de ez nem érv és nem igazolja az állítását.

Robinzon Kurzor 2016.08.24. 12:29:59

@Bell & Sebastian:

Sebikém, ha már ilyen bátran boborjánozol, akkor vajon ahhoz van-e vér a pucádban, hogy elismételd a Nagy Midway Baromságot?

Hogy ti. szerinted a japánok ott, Midwaynél direkt feláldozták az ócskavasat, amikor elveszítették a csapásmérésre alkalmas hordozó flottájuk kétharmadát (beleértve a harci gépeket) és gyakorlatilag az összes harcedzett pilótát.

Na, rajta Boborján, bátran, hadd röhögjön rajtad mindenki!

Robinzon Kurzor 2016.08.24. 12:33:01

@Jean Sol Partre:

Sebikém nyilván magából indul ki (mi másból), ezért azt feltételezi, hogy összesen ketten kommentelnek a Mandinerre: aki nem az ő valamelyik nickje, az mind ugyanaz az egy ember.

Hogy nem mindenki pszichiátriai beteg, mint ő(k), az fel sem tud merülni benne.

annamanna 2016.08.24. 12:41:50

@MikeBoy: Tudom, hogy te is felsőbbrendű piréz vagy, és a pirézek logikáját csak más pirézek érthetik, azok a gójok számára egyszerűen az elmebetegség tüneteinek tűnnek.
De téged ne zavarjon, hogy a gójok számára szimplán hülye vagy - a te felsőbbrendű eszed járását csak más kiválasztottak tudják értékelni. Azért is jár nektek minden díj.

2016.08.24. 12:51:28

@gyalog.galopp:

"Aha, a motiváció legitimálja a cselekedet"

OMG! :D
Te úgy tisztában vagy a szavak jelentésével, meg azzal, hogy itt miről beszélünk?
Komolyan ez már rettenetesen szánalmas öregem amit művelsz.
Arról beszélünk, hogy MIÉRT tették és nem arról, hogy LEGITIM-E?
Megpróbálhatsz terelni, de itt ez nagyon nehéz lesz öregem.

2016.08.24. 12:53:49

@annamanna:

Figyel ide! Kapituláltál és ennyi.
Tolhatod a szánalmas hülyeségedet tovább, de engem már ez nem érdekel sajna....

gyalog.galopp 2016.08.24. 13:45:59

@annamanna:

Ugyanmá , egy kis nyelvgyakorlat, semmi más, a mondanivaló szóra sem érdemes.

annamanna 2016.08.24. 14:59:53

@GNDL: Az alábbi képpel remélem, érthetőbbé válik ez a mondat: "Biztosíthatlak, hogy nem a pénzhiány az ország alapvető problémája, hanem Isten ismeretének, hitének, tiszteletének, félelmének a hiánya."

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--4ZPPa-qG--/c_limit,w_1160/6tyi1o74ZcXf1FQkks.jpeg

"Kevéssé ismert, hogy a háborúval fenyegetett Dél-Korea a legkeresztényibb ország az egész ázsiai kontinensen. A közel ötvenmilliós lakosság negyvenkilenc százaléka aktív keresztény. Észak-Koreában viszont üldözik a hívőket."
"Ilyen arányú és gyorsaságú növekedés az egész világon példátlan a kereszténység modernkori történetében – tudtuk meg Tari Zoltán Korea-kutatótól"
"1953-ban lezárult háború után a megosztott ország mindkét felén rendkívül nagy nyomor és szegénység lett úrrá. Az elszegényedett déli lakosság kereste a lelki és fizikai megújulást. Ebben a történelmi háttérben kezdte meg a buddhistából megtért Yonggi Cho a tevékenségét."
"a jelenlegi miniszterelnök is gyülekezeti tag, megtért hívők ülnek – az éppen háborúra készülő – hadsereg vezérkarában, a koreai központú, globális világcégek (többek között a Samsung, a Hyundai) igazgatósági tanácsaiban."
mindennapi.hu/cikk/kulfold/koreai-keresztenyek-a-haboru-kapujaban/2010-11-28/543

annamanna 2016.08.24. 16:01:38

Elolvastam, amit Ranschburg Zsuzsa írt: mandiner.hu/cikk/20160824_az_elhunyt_ranschburg_jeno_keresztjet_is_visszaadtak

Két (amúgy pont zsidó származású) híresség felesége jutott eszembe.
Az egyik Böhm Aranka, Karinthy neje:
"1944. július elején azonban Zalaegerszegről Birkenauba deportálták.
„A legnagyobb magyar író özvegye vagyok!” – ordibálta a zalaegerszegi pályaudvaron, de helyzetén ez sem segített." www.strassertibordr.hu/index.php/eletut-mas-kep-pen/3-apro/apro/414-bohm-aranka

A másik Gyarmati Fanni, Radnóti neje:
"Radnótiról nem írt, valamint a férje nevét felvett intézmények ünnepségein sem jelent meg, csupán a hagyatékhoz kapcsolódó ügyek intézésével foglalkozott." hu.wikipedia.org/wiki/Gyarmati_Fanni

Hogy a két nő milyen szerepet játszott a férjeik életében, az részletesebben nem ide tartozik. Mindenesetre nem tartom egészségesnek az ősökbe, rokonokba való kapaszkodást, a klánszemléletet. Ez valahol az egyéniség határainak olyan fokú elmosása, ami szerintem egyszerűen nem egészséges és nem etikus.
A halott "újrahasznosítására" a legrémesebb példa az angol királyi család, akikről köztudott, hogy az élő Dianát nem bírták elfogadni, bezzeg a halála után állandóan felidézik a "szellemét": royal-fans.com/wp-content/uploads/2016/06/Catherine-Duchess-of-Cambridge-Prince-George-and-Princess-Charlotte-In-Buckingham-Palace-Balcony-The-photos-are-uncannily-similar-Photo-C-Instagram.jpg

Ez a téma persze messzire vezet, az Arany János-i "gondolta a fene" megjegyzéstől a történelmi emlékezet állandó újraaktualizálásáig és tovább.

Az alapvető probléma ezzel, hogy nem tisztázott a felelősségvállalás kérdése. Ha valamire azt mondom: "én csak azért csinálom ezt, mert ő is ezt csinálta volna", akkor mosom kezeimet, hiszen a döntést nem is én hozom.

Szép példája a halott akaratának teljesítése kontra önrendelkezés dilemmájának a Kőszívű ember fiai, ahol Baradlayné a férje halála után úgy döntött, minden fia azt kezd az életével, amit akar.
A másik szép példa ugyanerre a dilemmára a Hamlet.

Nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát.
"Mi az ami nekem jár?
A szám."
www.youtube.com/watch?v=brckh3BmBM0

gyalog.galopp 2016.08.24. 16:30:57

@annamanna: Ranschburg életműve számomra nem annyira csodálatos, de amit írtál, azzal egyetértek.

Jean Sol Partre 2016.08.24. 17:34:03

@annamanna: egyetértek. A felelősségvállalás kérdése mellett ott a másik, a dicsőség kérdése. Amikor nem csak a felelősséget tolod a múltra (és annak szereplőire), de a dicsőséged is csak örökölt. Ebből születnek a remek történelem hamisítások.

S=klogW 2016.08.24. 17:56:50

@annamanna: az angol királyi család - másként hogy épült volna fel a birodalom - (hulla)rablók (is)

S=klogW 2016.08.24. 18:31:14

@annamanna: @S=klogW:

ugyanakkor magát ezt a fotót ilyen kontextusba állítani marhaság:

miben jelenjen meg a hercegné, nejlonotthonkában hajcsavaróval? vagy pucéran?
a gyerekeit meg dugja el?

a kalap pedig hagyományos női viselet a királyi családban

Robinzon Kurzor 2016.08.24. 19:43:10

@Bell & Sebastian:

Na, mi van, megint elbújtál a semlegesnemű budiba?

És mondd, mennyire szar érzés ilyen sefiú-selány neutronnak lenni?

Hogy meg sem mered ismételni, amit nagy pofával állítottál, hiszen már pontosan tudod, mekkora faszságot mondtál...

De ahhoz meg zéró az önbecsülésed (naná, mitől lenne neked olyanod), hogy elismerd: tudatlanságodban ordas nagy faszságot állítottál.

Szánalmas kis senki vagy és ez ilyen helyzetben egyértelműen kiderül: saját magadat sem mered felvállalni ... csak lapítani mersz vagy terelni.

annamanna 2016.08.24. 21:20:36

@Jean Sol Partre: Persze. De kiemelhetem a lopást is, mint a jelenség lényegét. Elvenni azt, ami nem az enyém, ami engem valójában egyáltalán nem illet meg.
Itt följebb említettem Böhm Arankát, róla jut eszembe egy sztori: szemlét tartott a szekrényében, és kijelentette, hogy abban az évben felújítja a ruhatárát és nagy bevásárlásokat fog tartani. Karinthy megkérdezte tőle, hogy mégis miből fogja finanszírozni az új ruhatárát? Hát majd magát fogom hajtani, hogy minél többet írjon, hogy nekem legyen pénzem ruhára - volt a válasz. Logikus, nem?
Annyira átszövi az életünket ez a szemlélet ("Együtt sírunk, együtt nevetünk, ugye, Arankám?"), hogy eszméletlenül sok esetben föl sem tűnik, hogy átmentünk a záróvonalon, és már olyan területen járunk, ahol nem volna jogunk lenni, azt a földet tapossuk, ami nem a miénk. ("Vedd észre, nem vagy te egy honfoglaló tatár./ A kerítés nem csak jelkép, az a telekhatár...!" www.youtube.com/watch?v=8phTawA-NIA )

Itt még a washingtoni Holokauszt Múzeumnak is joga van beleszólni abba, hogy Orbánék kit tüntethetnek ki. Itt még a holtakat is csatasorba állítják, hogy küzdjenek a szent világszabadságért!
Na persze Orbán sem jobb a Deákné vásznánál, ő is rengeteg minden fölött rendelkezik, amihez valójában nem volna joga. De ennek a kitüntetésnek az adományozásához speciel a kormánynak van joga, ebbe senki más ebbe nem pofázhat bele, oszt slussz. Aki ebbe nem törődik bele, az átmegy a záróvonalon.

@S=klogW: Nézd meg jobban a képet, még a fülbevaló is koppintás, ahogy a kalap formája is. De ha ez nem elég, akkor nézd meg ezt a képet: img2-1.timeinc.net/people/i/2015/news/150629/prince-william-3-800.jpg A gyereknek még az utolsó ruhafodra és gombocskája is ugyanolyan.
Az egész életüket megpróbálják újrajátszani, a képbeállításokat lemásolni. Na persze egyáltalán nem a Diana iránti tisztelet motiválja azt, hogy mindent igyekeznek kopírozni, sokkal inkább az, hogy ezt az ostoba lotyót próbálják meg eladni újratöltött "Szívek hercegnője"-ként. Pedig kurvából nem lesz szalonna. Akármit csinálnak vele, attól ez a balfék még egy utálatos, jellemtelen, hiú szörnyeteg marad. Közönséges, lusta és féleszű, rongyrázó, beképzelt, koravén hisztérika. Egy pattanás a világ seggén.

annamanna 2016.08.24. 21:53:34

@S=klogW: ezt a linkedhez, plusz Bayer védelmében:

"A nyugati krónikás bámulattal adózott lovagjaink teljesítményének, s nem bírta ki, hogy ne örökítse meg velőtrázó csatakiáltásukat, ami betűhív átírásban így fest: „Wezteg kwrwanewfya zaros nemeth, iwtattok werenkewth, ma yzzywk thy werthekheth.” És így hangzik: Veszteg kurvanőfia szaros német, ittátok vérünket, ma isszuk ti véreteket!"

"Luxemburgi Zsigmond korából, 1429-ből származik egy összeírás, melyben szerepel továbbá „Georgius Polczonzaro dictus” (Polczonszarónak nevezett György), akinek ragadványneve az első írásos bizonyíték a pottyantós budi használatára Magyarországon."

"A szintén megemlített „fasz” kifejezés eredete bizonytalan, finnugor származását valószínűsítik. Első írásos előfordulása szintén egy kedves ragadványnév, egy 1370-es összeírásból: „Ladislaus dictus lagfazou” (Lágyfaszúnak nevezett László).

Ennyi ismerettel felvértezve végre nekivághatunk a középkori Budának."

"Tizenkét hasonló kifejezés után pedig következik az első társalgási párbeszéd-minta, ami nem más, mint:

- hol vret (Hol urad?)
- Bassnement (B…ni ment.)"

"Nem kerteltek hát eleink. A kor megítélése szerint nem beszéltek ők csúnyán, csak éppen szerették néven nevezni a dolgokat. Az örökség pedig, amit reánk hagytak, kötelez. Éppen ezért töltött el oly nagy örömmel a múlt héten, amint a Népliget autóbuszállomás felé haladva észrevettem az aluljáróban azt a néhány tucat átszellemült tekintetű fiatal nyelvápolót, akik vitézlő zöld-fehér öltözetben, kórusban skandálták az ősi rigmusokat: „B…átok az anyátok ”, „Faszszopók!”, „Kurva anyád büdös román, hej, hej!”
Szememet behunyván szinte magam előtt láttam Nagy Lajos királyunk rendíthetetlen taljánverő seregét, a Zsigmond korabeli lebujt, melyet tudós nyugati deákok látogattak, vagy az európai zenetörténet legnagyobb magyarul szitkozódó alakját. Magával ragadó, csodálatos érzés ez, a történelmi folytonosság varázsa. Bizony, több mint ezer éve bazmegolunk a Kárpát-medencében."
nyelvesztelen.blog.hu/2008/12/15/bestia_curvafia

S=klogW 2016.08.24. 22:16:37

@annamanna:

és ott vannak még Janus Pannonius hasonló szóhasználatú, középiskolában nem oktatott művei is

S=klogW 2016.08.24. 22:20:57

@annamanna:

a nyilvánosságnak szánt fotók nyilván megkomponált fotók

és ép ez az, nem egy konkrét korábbi képre akarnak hasonlítani, hanem van egy bevált kompozíció, amit újra meg újra alkalmaznak

tehát az előbbi képpárra visszautalva, nem Lady Diana emlékét akarták PRcélra használni, de ezt bizonyítja az is, hogy nem csak LD fotójának kompozíciója van lemásolva (pontosabban újra felhasználva)

annamanna 2016.08.25. 00:00:04

@S=klogW: Bezzeg a mai műfordítók! index.hu/kultur/cinematrix/2016/08/23/lassits_focsodor_az_ilyen_tuti_bukszak_nem_flangalnak_pasi_nelkul_szinkronszavak/

Nézd, a ruhák vannak lemásolva, és tricsillió helyen erőltetve a Diana-Katalin párhuzam. www.google.hu/search?q=Diana+Kate&espv=2&biw=1600&bih=799&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiL_-CmhNvOAhUGCCwKHTqbCWcQsAQIGQ

Pedig a kettő úgy aránylik egymáshoz, mint az igazgyöngy a bizsuhoz. Katalin üresfejű, lélektelen, közönyös, rideg, lusta és ostoba.
Isten malmai lassan őrölnek, de a végtelenségig egyetlen hazugságot sem lehet fenntartani. Egyszer majd csak kiderül, kiknek állt érdekében ezt a nyomorult hisztérikát a világ pofájába tolni.

picur3ka 2016.08.25. 02:25:52

@Robinzon Kurzor:

"ezért azt feltételezi, hogy összesen ketten kommentelnek a Mandinerre"

Ez kb. igaz is.

picur3ka 2016.08.25. 02:30:04

@annamanna:

Nem kell felizgulni. Hadban állunk az usákokkal, ahogy van, soha vissza nem vonták, tehát jogilag érvényben van. Nem kell megüzenni sem.

(megfogadtam, hogy magával nem állok szóba, van ez a hibám, hogy el szoktam ezt felejteni, maga egy erkölcstelen senki)

picur3ka 2016.08.25. 02:32:33

@Herr Stacheldraht Leger:

Micsinálsz?

Nem érdekel, csak fucsállom...

annamanna 2016.08.25. 02:37:23

Elolvastam Gazda Albert cikkét, és ez ugrott be róla:

"Monda pedig néki egy a sokaság közül: Mester, mondd meg az én testvéremnek, hogy oszsza meg velem az örökséget.
Ő pedig monda néki: Ember, ki tett engem köztetek biróvá vagy osztóvá?"
(Lukács 12: 13-14)

Fliegauf Bence a 83. keresztes, ezen annyira röhögök, mert az ő filmes pályafutásánál talán csak Kovács Kovi Istváné és Gattyán Györgyé kártékonyabb.

@picur3ka: Ezt Jézus eldönti helyetted, drágám.
Valóban nincs miért (fel)izgulni, biztonságos távolságban töltöd tőlem az örökkévalóságot, a jól megérdemelt dagonyázóhelyeden.

picur3ka 2016.08.25. 03:07:13

@annamanna:

Dehogy. Én döntöm el, hogy kiről mit gondolok.

Te honnan okoskodsz különben, hajnalban, rendszeresen, vagy inszomniás vagy, esetleg ausztrál, etc?

picur3ka 2016.08.25. 03:36:28

@GNDL:

"hogy több mint 70 tiltakozó Bayerrel szemben nem ér el Orbánig...

Nem gondolkoztatok el még azon, hogy a miniszterelnökötök tényleg egy a nyilvánvalóan erős gyógyszereitől tökéletesen szedált állapotban lévő elmeháborodott faszfej? :)"

70 tiltakozó nem ér el? Nem te vagy a faszfej véletlen?

picur3ka 2016.08.25. 03:40:34

@GNDL:

Most komolyan, két zsidó tiltakozik, tehát változtassák meg az államformát. Kurvára senkit nem érdekel, sőt, utálja őket mindenki. Ha másképp akarják, húzzanak el. Mindkét fél boldog lesz, ilyen egyszerű a megoldás.

Jean Sol Partre 2016.08.25. 10:43:56

@annamanna: Bayerrel persze nem az a probléma, hogy csúnya szavakat használ :)

S=klogW 2016.08.25. 11:41:33

@Jean Sol Partre: nekem igen, a g.ci és hasonlók azért mégsem nyilvánosság elé valók

maroz 2016.08.25. 11:42:42

@bbjnick: Például az, hogy csúnya. Szerintem lehetne inkább nő, szép, és mutogathatná magát.

maroz 2016.08.25. 11:46:05

@S=klogW: Csavaros a, csavaros a hümm-hümm fasza! Eléd nem valók, ne gecizz már. De akkor miért nézed, ezt nem értem. Tán csak nem azért, mert nagy hebrencsségedben saját kisded lófaszjankóságodat azonosítottad a teljes nyilvánossággal?

Most már, hogy tudod miért nyalogatja a kutya a tökeit sikerült közelebb kerülj a saját problémádhoz?

Jean Sol Partre 2016.08.25. 12:25:37

@bbjnick: imádom, amikor hülyének tetteted magad :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.25. 12:30:28

@Jean Sol Partre:

Engem pedig hidegen hagy, hogy te hülye vagy. :-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.08.25. 12:37:40

A "Bayer-ügy" juttatta eszembe:

"(...)

Miért kell antiszemitává lennem?

Azt hiszem, egy írót, aki legalább húsz kötetnyit írt, mégsem lehet három mondata alapján megítélni. Munkásságom nyilvános, aki ismeri, annak tudnia kell, hogy milyen része volt benne az antiszemitizmusnak. Miben voltam én antiszemita? Antiszemita voltam abban, hogy olyan szerepet töltöttem be, vagy iparkodtam betölteni, amely a Nyugat korában zsidó monopólium volt. Helyemet puszta tehetségemmel szereztem és tartottam meg, bal- vagy jobboldal, íróklikkek, újságok, kiadóhivatalok támogatása nélkül, olyan pőrén, amilyen pőre ebben az országban csak az ország érdeke lehet. Tulajdonképp szépírónak készültem, s csak azért lettem az, ami lettem, mert úgy éreztem, hogy hiába nagy író, nagy alkotás, ha nemzettest és írók közt nincs igazi korrespondencia. Ebben voltam én antiszemita, s ha az voltam, bűnhődtem és bűnhődöm érte; aki pályámon végigtekint, sok egyéb jel közt megláthatja rajtam a fordított sárga foltot. De ezek az urak, akik nagyon is jól ismerik írásaimat, azt is tudják, hogy miben nem voltam antiszemita. Hatvany szerint én kritikusi gyakorlatomban üldöztem a zsidó írókat. Ez a legtudatosabb hazugság, amit íróember leírt. (...) Mi a magyarázata hát ennek a vérvádnak?

A magyarázat egyszerű. A zsidó érzékenység, mint végtelen háló futja be az országot, ha egy helyen megütik, az egész hálózat csörög, reszket, vonaglik. Ma különösen. Aki ennek a hálónak az ura, annak hatalmas eszköz van a kezében, hogy sérelmeit megbosszulja. Ezek az urak részben személyes bosszúból, részben hatalmi okokból rázták meg a hálót, azzal a jól bevált kétszínűséggel, amellyel az „üldözöttek” szokták nálunk az „üldözőket” proskribálni. Csak mellesleg jegyzem meg, hogy Hatvany cikke nyomán a könyvnapról folyóirataim nyomtalanul eltűntek.

Zsidók és zsidók.

Ne értsenek félre: nem mosakszom. Rosszul ismeri az Shylockot, aki azt hiszi, hogy őt más, mint a font hús, megnyugtatja. Én elsősorban e csaták nem zsidó nézőit figyelmeztetem, hogy ne azonosítsák Hatvanyékat a zsidósággal. Szomorú volna, ha az a fajgyűlölet, amelyet ők szítanak humanista álcájuk alatt, hátunk mögött megint indulatba borítaná az ifjúságot, vagy épp a mi szemünk előtt mosná össze a zsidóságot. (...)

A magyarországi zsidóságnak ma három főtípusa van. (...) A harmadik típus a Hatvany Lajosoké. Ezek arra emlékeznek, amikor még a műveltség zsidó privilégium volt Magyarországon, s a változott viszonyokon azt az időt követelik, amikor ők voltak itt az egyetlen „új nemesség”, mely egyenkint s külön hűségnyilatkozatok ellenében fogadta be a magyarság menekült kiválóbbjait. Ennek a rétegnek egyszer már kezében volt az ország, s most a fogát csikorgatja, hogy kiszalajtotta. Csak egyszer kerüljünk még felül, sziszegi ez a „shylocki” zsidóság, s mi, akik önállóan, de senkit sem bántva, próbáltunk itt minden néposztály érdekében írók lenni, tőlük tanuljuk meg, mint ez az eset is bizonyítja, hogy mi az a humanista inkvizíció.

Shylock humanizmusa.

Ennek a tábornak legfőbb törekvése, hogy a mai bal-jobb ellentétet minden áron fenntartsa, s mivel a jobboldalon az íróféle elhelyezkedést nehezen talál, íróinkat az ő meglévő kereteikbe kényszerítse, fegyelmükre rászoktassa, szellemi kincseiket, mint a „baloldali” érdemek fegyverét csillogtassa. Harcmodorukra jellemző a fiatal Ignotusnak A horogkeresztes hadjáratról írt könyve. Az „örök baloldalt” magasztalja ebben a könyvben, melyhez a nyugtalan szellemek, újítók, költők, humanisták tartoznak s fognak tartozni a tömeggel szemben. De ügyes szemfényvesztéssel ezt a baloldalt azzal a politikai baloldallal azonosítja, melyen ő áll, mintha a világ összes zsenijei csak azért éltek volna, hogy az Esti Kurír álláspontját sub specie aeternitatis fényövezzék. Holott az igazság épp az, amit ők gondosan elhallgatnak, hogy ez a baloldal a gondolkozásnak épp magasabb fórumain bukott meg, s hogy a bal-jobbnak az a korhadt ellentéte, amelyet nálunk is csak néhány száz bal- és jobboldali érdeke tart fenn, az egész világon összeomlóban van.

(...)" (Németh László: Egy különítményes vallomása, 1934)

pim.hu/hu/dia/dia-tagjai/nemeth-laszlo#

S=klogW 2016.08.25. 16:20:06

@Jean Sol Partre: mint írtam: "nekem"

@maroz:
maga meg csak csavargassa a f.szát,
egyszer majd csak eléri a segglyukát,
de nem folytatom én itten a buzdítást,
oldja meg magának az önbuzítást

maroz 2016.08.25. 16:32:34

@S=klogW: Örülök, hogy ha keservesen is, de mégiscsak ráéreztél a lényegi problémára.

Én elvagyok valahogyan, ez van, nem érem el, elfogadom, ha szomorú is. De ettől még nem szükségszerű az unalmat hülyeségek írogatásával űzni, persze nem is tilos, de aki úgy, olyan lelkesen keresi a tökéletességet, ahogyan te az azért küzdhetne egy kicsit. Te hátha mégis eléred, ki tudja.

S=klogW 2016.08.25. 16:53:37

@maroz:
nem keresni, törekedni kell
nem mindenben érdemes tökéletességre törekedni -
pl. a magának válaszolgatásban sem

maroz 2016.08.25. 17:46:53

@S=klogW: Egy kis többlethajlékonyság, ha már törekedni kell.

huKKK 2016.08.25. 22:30:07

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Erőt, egészséget. Mi történt a blogtérrel?
Elvitte a cica?

@Imrebá:

:)))

huKKK 2016.08.25. 22:34:23

"Imrebá 2016.08.23. 07:47:27
A hét vicce kategóriában szeretnék indulni.
(Minden jog fenntartva!)

Bézsé bácsi áll a tükör elõtt diadalittasan:
- Visszaadták.
- Megszólalt a lelkiismeretük.
"

Like!

jetilovag 2016.08.25. 22:37:41

@huKKK:

Ez nagyon ott van...
Ez a 3 mondat a poszt lényegét ragadta meg.

Imrebá 2016.08.25. 22:41:05

@huKKK: @jetilovag:
Köszönöm a kritikus megjegyzéseket.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2016.08.25. 23:05:20

@Imrebá: Le tetszett maradni harminckét brosúrával, mert már 93:

444.hu/2016/08/22/visszaadott-lovagkereszt-szamlalo

Kevés. Csak ennyi lovagkeresztest tud felmutatni a brancs?

Bell & Sebastian 2016.08.26. 00:26:26

@Robinzon Kurzor: Nem vagy te sóhiányos? Kecskéknél tapasztaltam ilyet utoljára. Hát akkor nyalni kő, nosza.

Bell & Sebastian 2016.08.26. 00:44:50

@bbjnick: Ez bizony így van, nagyon sértődékeny és roppant bosszúálló faj(ta), aki ezt nem hiszi gój létére (mert például elkerülte a "jó"szerencsét, interakciót velük), az tartsa is fönt szakadatlanul ezt az állapotot, mert minden történet úgy végződik (Magyarországon), hogy kiszögezik a bőrét a falra ágyelőnek, mert ráadásul még sóherebbel is a skótoknál, akik az elüldözött, tékozló svábokból alakultak.

Az úgynevezett bírói függetlenség örvén állítják elő a legnagyobb törvénytelenségeket, mert holló a hollónak...

Történelmi szövetségeseik a cigók, akik hanghúen vették át a know-how -t.

Magyarnak itt lapot nem osztottak, sajátságos magyarázatuk szerint: mélymagyar alatt az orgoványi erdő humuszából poszt előmászó fehérterrorista értendő, amiből csak az következik, a "dicsőséges 133 nap" szellemi örököseitől van szó.

Csak győzzük kivárni a kuglóf és habos kakaó osztogatást a balatoni pionyírdki mindet táborokban.

annamanna 2016.08.26. 01:33:18

@Bell & Sebastian: ez nagyon ott van: "Jaj nektek, ha az én magyar vérrel szentelt lovagkeresztemnek a súlyát megérzi a ti bő, mindent és mindenkit elnyelő, nemzetietlen zsebetek! Mert ti még nem tudjátok azt, hogy az én lovagkeresztem mily nehéz. De meg fogjátok tudni, ti kutyák, amikor az első becsüshöz beestek vele, hogy eladjátok a tőlem szerzett aranyat." nol.hu/velemeny/igy-adna-vissza-o-1629129

Bell & Sebastian 2016.08.26. 12:04:28

@annamanna: Szerencsére a szerző, fórum és cím eligazít, de még így is majdnem beugrottam. Karcol, mint gyémánt.

Robinzon Kurzor 2016.08.26. 19:18:17

@Bell & Sebastian:

Sebikém, te gerinc-, valamint nemijelleg-hiányos vagy, ez már kiderült.

Ilyen magadfajta, önmagától is beszarrantó sefiúselányt még nem baszott Európa.

Tényleg nem mered megismételni, amit korábban nagy mellénnyel állítottál?
Tényleg ekkora kis miniatűr senkihelyettes bújik meg a fölényeskedésed mögött?

Bell & Sebastian 2016.08.27. 00:48:54

@Robinzon Kurzor: Volna egy ötletem. Most ugasd a holdat egy kicsit, mert úgysem válaszolok Maargit, vagy minek is nevezett Bbj.

picur3ka 2016.08.31. 00:00:13

@Herr Stacheldraht Leger:

Nem vicces, hanem nincs válszod. Én nyertem.

picur3ka 2016.08.31. 00:03:36

@S=klogW:

"nem keresni, törekedni kell"

Igy van, de kiigazítanám, ha nem haragszik:

Hogy ki mennyit keres, lényegtelen, a találás a lényeg.

picur3ka 2016.08.31. 00:09:56

@S=klogW:

Ne haragudj, ezekkel tele van az egész magyar sajtó, Bayer egy választékos lovag benne. Ő csak helyén használja, keményen, ahova való, nem kötőszóként, mint az ún. újságírók sokasága.

Ő - minőség.

Akik acsarkodnak rá: senki tökmagjankók.

picur3ka 2016.08.31. 00:16:40

@picur3ka:

Jut eszembe, nekem is aszonta Turul anno, hogy a káromkodásért tiltottak ki.

1. hülye kifogás

2. az írek hoztak is egy ilyen törvényt: megbírságolnak, ha káromkodsz

Ez utóbbi, persze, valamennyire érthető, ők most tartanak az államalapításnál, vallásosos bigottok. Nálunk is volt ilyen törvény a XV. században. Ide megyünk visszafelé. Na, nem mert ilyen hülyék, hanem diktatúra és kisebbségek okán.
süti beállítások módosítása