Tudta? A baloldal épp most hagyta ki az évtized ziccerét!
2016. augusztus 13. írta: Stumpf András

Tudta? A baloldal épp most hagyta ki az évtized ziccerét!

tudta.png

Tudta? Ma kezdődik a migránskvótás népszavazási kampány.

Mert bizony, hivatalosan ma kezdődik. A hiba nem az ön készülékében van, ha nem vett észre semmilyen változást tegnaphoz képest: hosszú hetek óta dübörög már plakátokon, rádió- és tévéhirdetések formájában, szóval sok újra nem kell számítani ezen a kellemes szombaton, meg ezután sem.

A hivatalos kampánykezdet egyvalamire mégiscsak jó. Apropónak arra, hogy átgondoljuk kicsit az elmúlt fél év történéseit és belássuk: a magyar baloldal már megint képtelen volt önérdekének megfelelő választ adni erre a nem túl bonyolult feladványra. Egyszerű és jó válasz helyett inkább ássa tovább saját, már most is elég mély sírját. Nem mintha nagyon megkönnyeznénk a dolgot, madártávlatból mégis megállapíthatjuk: az MSZP és az LMP az évtized politikai ziccerét hagyta ki az elmúlt hetekben.

*

A kezdet persze még nem volt kedvező egyik párt számára sem. A migránsügy tavalyi robbanásakor Kunhalmi Ágnes ugye álproblémáról beszélt, az LMP is migránssimis álláspontra helyezkedett − igaz, olyan oldalszárnyakkal, amilyen Schiffer András migránsnyomkövetős ötlete volt, de mégis.

A népszavazás év eleji bejelentése óta viszont történt egy s más: mindkét pártban tisztújítás volt. Új elnöke lett a szociknak is, az LMP-nek meg új társelnöke. Ez lehetett volna a pillanat, amikor újratervezik magukban a migriügyet és meghozzák az egyetlen racionális döntést.

Volt is mire alapozni egyébként. Mindkét pártban. Schiffer már korábban visszavett a simitempóból, Tusványoson Szél Bernadett még azt képviselte, hogy vagy nem mennek szavazni az LMP-sek, akik meg igen, azok nemet fognak mondani a kötelező kvótára. Aztán egy rosszul megírt MTI-tudósításra felkapta a fejét TGM, hirtelen felindulásból fatvát hirdetett az LMP ellen, amiért az beleállt a Fidesz népszavazási kampányába, erre az ökobalos formáció össze-vissza csinálta magát és felsorakozott a legbutább balos ötlet, a népszavazás bojkottja mögé.

S hogy miért elképesztően buta ötlet ez balos ellenzéki szempontból? Nos, elég csak ránézni a közvélemény-kutatásokra és látjuk, hogy még a szoci tábor is inkább elmenne és ha elmenne, nemmel szavazna a kötelező betelepítési kvótára. Az LMP sem véletlenül képviselte a „nincs álláspontunk”-álláspontot viszonylag sokáig: az ő aprócska táboruk is megosztott a kérdésben. Cseppet sem esélytelen tehát, hogy október másodikán így is, úgy is érvényes népszavazás lesz Magyarországon, ahol brutális győzelmet aratnak a Brüsszelnek küldött „nem”-ek. Az új LMP-s társelnök, Hadházy Ákos megválasztása jelképes pillanat lehetett volna ahhoz, hogy a szocikkal együtt kifogják a szelet a Fidesz vitorlájából. Elég lett volna hozzá, ha leülnek kávézni, akár suttyomban, és egyetlen kérdésben megállapodásra jutnak.

Alkalma most éppen az MSZP-nek is lett volna erre. Arra ugyanis, hogy kihátráljon saját bojkottfelhívásából. Ott is új elnök van Molnár Gyula személyében, ugye, a választmány vezetése meg Hiller Istváné lett. Azé a Hilleré, aki a szocik közül egyetlenként volt képes értelmes mondatokat kipréselni magán határkerítés-ügyben: nem szereti ugyan, de mondjon valaki jobb megoldást. Bőven lett volna hát mire alapozni az új emberrel megjelenő új politikát.

*

De mi is lehetett volna tehát az a bizonyos értelmes húzás, az új politika az MSZP és az LMP részéről? A bojkott kikukázása, természetesen. Még véletlenül sem úgy azonban, ahogy azt például Mellár Tamás vetette fel: hogy ugyanis az igenek mellett kell kampányolniuk.

Egyrészt: a magyarok többsége nem ért egyet az „igen” válasszal. Azt belemagyarázni aztán, hogy: de ez nem is igent jelent, hiszen a népszavazás Brüsszelt úgysem kötelezi semmire, tehát ez csak egy belpolitikai népszavazás; azaz menjen el, aki nem szereti a kormányt és húzzon be egy kormányellenes igent, akkor is, ha azzal egyébként egyáltalán nem ért egyet... Bonyolult és kivitelezhetetlen.

Ha a balos ellenzék elfogadja, márpedig elfogadja, hogy a népszavazás kiírása alapvetően a Fidesz belpolitikai térfogatnövelője, akkor a feladat nyilván nem lehet más ellenzéki szempontból, minthogy ezt a térfogatnövekedést megakadályozzák.

S azt hogy lehetett volna?

Ha nem tudod legyőzni, állj az élére! − szól a régi és bölcs mondás.

Hát úgy.

Úgy, ha az új vezetőkkel bíró két balos ellenzéki párt szépen beállt volna a nemek mögé. Sőt, élére állt volna a brüsszeli terv ellenzésének. A Jobbik már úgyis ellenzi, elmegy és nemmel szavaz, s ha az MSZP és az LMP is előállt volna azzal, hogy új vezetésük belátta az elődök hibáját, s hogy ez bizony nem pártpolitikai, hanem nemzeti és szuverenitási kérdés, abszolút támogatják tehát ők is a részvételt és a határozott nemeket − akkor a népszavazás belpolitikai jelentősége nagyjából nullára is csökkent volna. Ha érvényes és győznek a nemek, az bizony nem jobbos siker lett volna innentől. Maradt volna egy Gyurcsány, persze, aki bojkottálgatott volna, meg (ihhihhihh) Fodor Gábor, aki igennel szavaz. Na és?

A bojkottista, rasszistázó-xenofóbozó TGM persze egészen biztosan kiátkozta volna őket, ki tudja már, hanyadszorra. Amitől viszont valamiért még mindig nagyon félnek a baloldalon. Annyira, hogy még saját választóikat is inkább hagyják figyelmen kívül, mint az élemedett korú (vigyázat, édzsizmus!) ballib bölcseket. Pedig még itt sem lett volna olyan nagy a veszély: migránsügyben kivételesen még ők sem egységesek. Bizony, létezik olyan élemedett korú ballib bölcs, aki ellenzi muszlim tömegek Európába invitálását és szétosztogatását. Konrád Györgynek hívják. Ha már a baloldalnak mindig annyira nagyon kell a kóserpecsét a portékájára, hát tőle még azt is megkaphatta volna akár. Meg ha nem, hát nem.

*

A politika nem értelmiségi műfaj.

Értelmiségiként, íróként, gondolkodó emberként megengedhetjük magunknak, hogy a józan paraszti ész legyen az eszközünk, s a témáról magáról beszéljünk-gondolkodjunk. Sőt, ekkor járunk el helyesen. TGM is helyesen és tisztességesen jár el: teljesen legitim mindenféle morális ellenvetésekkel élnie a népszavazás kapcsán. Nekem meg másmilyenekkel (felesleges, nem vezet célra), ha éppen úri kedvem úgy tartja. Azért mégpedig, mert nem vagyok politikus.

A baloldali pártok tisztségviselői és vezetői viszont elvileg azok. Elvileg. Mégsem értik a politika logikáját.

Az ő feladatuk egyrészt övéik képviselete, másrészt az ellenfél legyőzése. Ha esélyük van hatástalanítani egy Fidesz által lefektetett politikai aknát, hát meg kell tenniük. Ilyen egyszerű. Ez a dolguk. Vannak persze határok itt is, saját alapelveikkel, értékeikkel ütköző ügyet nem képviselhetnek. Nem kell, nem szabad és nem is hasznos teljesen morállúgozni a politikát. Ebben az esetben azonban még csak erre sem lett volna szükség.

Mert hogy is szól az októberi kérdés?

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Így.

A plakátkampányt lehetne kritizálniuk továbbra is bőven, saját, ötletes kampányt is indíthatnának, amihez persze kellene némi kreativitás is, ami épp nincs náluk raktáron, de a fenti kérdésre adott „nem" mögé aztán nyugodtan odaállhatnának. Ebben a kérdésben aztán pont nincs semmi „idegengyűlölő”, „kirekesztő”, „rasszista”, stb. Még EU-ellenes sincs. A Fideszesek és az MSZP-sek túlnyomó része is EU-párti, ha meg jobbos-balos össznépi „nem”-re buzdítás lenne a fenti kérdésre, az egész bugyuta és politikailag amúgy hatástalan „Európa vagy nem Európa”-kérdéskör is értelmetlenné válna a népszavazás kapcsán.

Úgy az egyetlen konkrét kérdésről szólna. A fentiről. Brüsszelnek amúgy is teljesen mindegy, mi az eredmény; de bármi lenne is, belpolitikailag az is értelmezhetetlenné válna ezzel az egyszerű húzással.

No, ezt a lehetőséget szalasztotta épp el a nem jobbos parlamenti ellenzék, az LMP és az MSZP az elmúlt hetekben.

S mindezt miért?

A jelek szerint azért, hogy TGM szeresse őket. 

Bónusz: még ez sem jött össze nekik.

Őszintén gratulálunk mindehhez a népszavazási kampány hivatalos kezdetének napján.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr5210407934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.08.13. 16:04:14

Magyarország kilépését az EU-ból készíti elô a népszavazás.

Azok nyernek vele középtávon, akik elmondhatják az EU-párti 64%-nak, hogy ôk elmondták elôre, mire megy ki a játék.

Akárcsak a briteknél, ahol éppen zajlik a brexit utáni nagy ébredés.

GNDL 2016.08.13. 16:39:56

Várjál már... hetek (khm, évek) óta úgy kampányol a Fidesz, természetesen közpénzből (amely kampányra fordítható közpénzekből kizárólag csak a kormány, tehát a Fidesz részesül, így aránytalanul, vagyis igazságtalanul befolyásolva ezzel a közvéleményt saját primitív politikai céljaik érdekében) hogy az alaptörvény és az ehhez tartozó sarkalatos törvények betűje szerint csak kampányidőszakban lehet az elektronikus médiában kampányolni.

Erre a mandineres wellness disznóvágásos zsúrpubiknál megint ki a geci?! Hát persze, hogy a „baloldal”... :D

Azért itt jegyezzük meg hirtelen azt is, hogy a Fidesz is a baloldalhoz tartozik, a radikális/szélsőbaloldali populista részéhez...

„saját, ötletes kampányt is indíthatnának, amihez persze kellene némi kreativitás is, ami épp nincs náluk raktáron”

Tudod töki az lenne fair, ha az ellenzékhez hozzávágnátok annak a 10+ milliárdnak a másik felét, amit ti ebben az évben már pofátlanul elkampányoltatok. Biztos vagyok benne, hogy lenne kreativitásuk is, ezen a téren az infantilis, a szimpatizánsaik jellemző szellemi korlátaihoz teljes mértékben igazodó egyszerű mondatos kampányszlogenekkel operáló Fideszt azért nem lenne túl nagy feladat felülmúlni... :)

annamanna 2016.08.13. 18:08:23

444.hu/2016/08/11/az-utolsokat-rugja-a-nyugati-partrendszer

"Vona szerint a baloldali pártok bojkottja "hazaárulással egyenértékű". (...) Az esetleges közép-afrikai fekete keresztények bevándorlását sem támogatná, mert nem az európai kultúrkörben szocializálódtak, és nem tudnának beilleszkedni. Hozzátette: elfogadja a kultúrák egyenlőségét, de minden kultúra maradjon domináns a maga helyén.
ha győz a Jobbik (...) Azokkal a keleti népekkel keres majd szövetséget, akik Attila hun vezér unokáinak tekintik a magyarokat. "Az Attila-mítoszban hatalmas geopolitikai lehetőségek vannak" - vélekedett."
444.hu/2016/08/13/vona-gabor-el-kell-menni-nemmel-kell-szavazni

"Ha nem tudod legyőzni, állj az élére! − szól a régi és bölcs mondás."

Ennek az élére állni?? :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.08.13. 19:38:57

@annamanna:
A nyugati pártrendszerről: a Professzor ezt sokkal jobban megírta:
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2011/07/magyar-politika-osszefoglalo-rendszere.html

Vona Gáborról:
"Aki nagy nyilvánosság előtt
a) a magyar nemzet ellen,
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy
c) a lakosság egyes csoportjai ellen - különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel -
gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Miért nem nézhetem a börtön-valóságshow-t Vona Gábor főszereplésével?

Conchobar 2016.08.13. 20:12:49

"S mindezt miért? A jelek szerint azért, hogy TGM szeresse őket." - Nem föltétlen TGM szerelme mozgatja őket. A magyarországi baloldal nem a pragmatikus Fico-i baloldal, a magyarországi (mármint a kommunista gyökerű) baloldalnak már nagyon régóta jellemzője az igazodás. Régebben a Moszkvában székelőkhöz (Sztálintól Gorbacsovig), a demokratává vedlés után pedig a Schulz és Cohn-Bendit nevével fémjelezhető vonulathoz igazodnak. Valami oknál fogva úgy gondolják, hogy ami nyerő Nyugat-Európában, az nyerő lesz itthon is

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.13. 21:29:29

Egyszerűen csodálatias, hogy a Mandinál minden téma kapcsán csak ARRA (a baloldalra) tudnak gondolni...

Jean Sol Partre 2016.08.13. 23:03:28

Hogy ti a politikát kizárólag úgy fogkátok fel, hogy ki tud népszerűbb lenni bármekkora faszsággal...

Régebben úgy emlékeztem, gondoltátok ezt korábban máshogyan is, de azt hiszem, a memóriám csal meg, vagy akkoriban voltam naívabb. Már akkor is ugyanolyan elvtelen számító rohadék patkányok lehettetek, csak épp ügyesen találtatok nyalandó segget.

annamanna 2016.08.14. 04:06:22

@Doomhammer: A pártok általános definíciója: "Néhányan összeállnak a többiektől elkülönülnek, és a többiek rovására elhitetik, hogy a többség javáért dolgoznak, pedig csak ingyenélők." (ismeretlen)

Persze ez nem olyan kristálytiszta rendszer, mint amit a Professzor kidolgozott, de legalább rövid és lényegretörő, akár a migránsügyi kormánykommunikáció.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.08.14. 07:35:35

@Jean Sol Partre:
"Hogy ti a politikát kizárólag úgy fogkátok fel, hogy ki tud népszerűbb lenni bármekkora faszsággal..."

Maga most lebecsüli a politikai kommunikáció aktuális csodafegyverét.

Ez a cég például azzal büszkélkedik, hogy adatbányászati és "pszichografikus" módszerekkel megvalósította a Brexitet.

www.thedailybeast.com/articles/2016/07/03/will-brexit-masterminds-work-for-trump.html

Magyarra fordítva: irracionális félelmeket (pl. a bevándorlóktól való félelmet) kerestek és azonosították azokat a csoportokat, akik erre érzékenyek. Ezek általában az alacsonyabb jövedelmű vagy kevésbé képzett csoportok voltak.

Egy olyan világban, ahol egész nemzetek sorsát lehet eldönteni ilyen kis játékokkal, joggal becsüli le a demokráciát a Fidesz "konzervatív" vezetése. Hiszen nem kell itt érvelni vagy programot csinálni, meg kell nézni, mitől fél a választó és azt kell nyomni, ahogy a csövön kifér. A cél szentesíti az eszközt, nem kell itten polkorrektnek lenni, ha nettó uszítás jön be, akkor uszítani kell.

Ilyen módon egy kórosan hazudozó elmebeteget is meg lehet az USA elnökének választatni.
europe.newsweek.com/letter-paul-ryan-donald-trump-488877?rm=eu

Conchobar 2016.08.14. 07:36:43

@lacalaca: Tabusítani kéne a baloldalt, úgy mint a 'zsidó' és 'cigány' jelzőt. És a kritikák hiányában akkor mindenki fasza gyerekek gyülekezőhelyének látná a baloldalt. Esetleg törvénybe kellene foglalni, hogy csak a jobboldalt lehet kritizálni, főleg, ha kormányon van

Conchobar 2016.08.14. 07:43:54

@Doomhammer: "Magyarra fordítva: irracionális félelmeket (pl. a bevándorlóktól való félelmet)" - Teljesen irracionális a félelem a bevándorlóktól, hiszen azok a légynek sem ártanak és amúgy sincsenek Magyarországon. Csak azt nem tudni, hogy például miért kellett több száz rendőrnek vonulnia Kiskunmajsára ("Több száz rendőr vonult ki a kiskunhalasi menekülttáborba" index.hu/belfold/2016/06/01/leharaptak_a_fulet_egy_afgannak_a_menekulttaborban/)

Conchobar 2016.08.14. 07:46:14

@Conchobar: jav: miért kellett több száz rendőrnek vonulnia Kiskunhalasra

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.08.14. 07:58:23

@Conchobar:
Egy balhé a menekülttáborban, ahol még súlyos testi sértés se volt semmi ahhoz képest, hogy Orbán kilépteti az országot az EU-ból, ami a nyugdíjak 50%-os csökkenését fogja eredményezni, továbbá azt, hogy az ország újra orosz megszállás alá kerül. Mindezt azért, hogy néhány mezőgazdasági oligarchának jobb legyen, akiknek Lázár János gazsulál.

Sárkány ellen sárkányfű.

Conchobar 2016.08.14. 08:29:55

@Doomhammer: "Orbán kilépteti az országot az EU-ból, ami a nyugdíjak 50%-os csökkenését fogja eredményezni, továbbá azt, hogy az ország újra orosz megszállás alá kerül" - És pirulás nélkül leírtad azt a szóösszetételt, hogy 'irracionális félelem'

Conchobar 2016.08.14. 08:32:46

@Doomhammer: "Sárkány ellen sárkányfű" - Ja, vagy úgy. Ezekkel a baromságokkal csak a Fidesz-propagandát akarod ellensúlyozni. Csak meg akartad mutatni, hogy te is tudsz bűdületes ostobaságokat irkálni

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.08.14. 08:52:17

@Conchobar:
" Ezekkel a baromságokkal csak a Fidesz-propagandát akarod ellensúlyozni."

Én? Ellensúlyozni? Ezen a senki által nem olvasott blogon?

Ezeket itt magának írtam. Ugyanis ténykérdés, hogy Orbán beígérte az EU-nak, hogy ha kényszeríteni fognak a menekültek befogadására, ki fogunk lépni az EU-ból. Ezért kering a nemzetközi sajtóban a Huxit témája egy ideje.

Én pusztán egy kicsit feldíszítettem ezt a tényt, hogy a nyugdíjasok, az alacsony iskolázottságúak és az alacsony keresetűek is megértsék.

Arra válaszul, hogy vannak-e veszélyes elemek a menekültek között: igen, vannak. A bevándorlók között általában vannak, de ez nem szír sajátosság. Például a határon túli magyarok is jól teljesítenek e tekintetben, utalhatnék itt a dunaszerdahelyi magyar maffiára vagy a "halálbrigádra", amelynek vezetője, a Romániából jött Varga Sándor annyira magyar volt, hogy román tolmács kellett neki a tárgyaláson.

www.atv.hu/egyeb/20120502_megkezdodott_a_halalbrigad_buntetopere

Én mégse mondanám sose, hogy a határon túli magyarok bűnözők, mivel ez elsősorban nem igaz, másfelől meg durva uszítás. Csak annyit mondok, hogy gondolja meg nagyon alaposan, mit szabadít el, ha "egyszerű", bár nem teljesen igaz üzenetekkel apellál zsigeri félelmekre.

ob.szerver 2016.08.14. 10:02:06

Küzdötök, mint a disznó a jégen, hogy érvényes legyen, de hiába. Az egyetlen helyes magatartás a bojkott, mert a feltett kérdés értelmetlen, hazug, és semmilyen válasz rá nem befolyásol semmit. A népszavazás érvénytelen lesz, és a kampányra és a lebonyolításra fordított 10 milliárdnyi közpénz elfüstölése után nagyon nehéz lesz a súlyos kudarcot sikerként kommunikálni. Persze próbálkozásban nem lesz hiány, de a legostobább fideszes söpredéken kívül ez senkit sem fog érdekelni.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 10:11:36

@Conchobar: még szerencse, hogy Magyarország egyébként tízmillió szűzies és makulátlan ember gyűjteménye, ezért elvárhatjuk ugyanezt mindenki mástól is, aki beteszi ide a lábát. Amikor fociszurkolók vernek szét utcákat, meg vakkomondorokban esnek el nők ezrei évente, arról is a büdös menekültjei tehetnek!

Netuddki. 2016.08.14. 10:12:33

Andriska!

1. Az úgynevezett ellenzék már akkor kihagyta a "ziccert" amikor összeállt ezzel a tolvaj fidesz bandával és legitimálta az orbán rezsim hatalmát. Ez már legalább 5 éve megtörtént.

2. Ez nem népszavazás, hanem a takonyművek agyszüleménye, amihez még a 200ezer aláírás összegyűjtése se kellett. Ergo minden normális, becsületes magyar ember BOJKOTTÁLJA.

3. Az meg a másik dolog, hogy a tolvaj fidesz népségre még a kampánycsend sem vonatkozik. De ugyanígy a fideszes tolvajok ellen sem indul nyomozás és nem csukják le őket. Ergo a törvény felett állnak (még), így egy másik nyomós ok a bojkottra, hadd lássa mindenki mennyi agyatlan támogatja a bűnöző orbán rezsimet!

4. Az agyatlan lobbik (lobotómiára utalva) meg újra bizonyította, hogy miért kerüljem őket mint a tolvaj fideszeseket.

Krutzifix 2016.08.14. 10:43:41

Miért kell a Lendvai utcai propaganda rizsából blogbejegyzést is készíteni? Már így is utálja az ember az M4 olimpiai közvetítéseit is! Lehet, emiatt bukjátok majd az egész hacacárét, és valóban csak azok fognak elmenni "szavazni", akiket kényszerítéssel, vagy ígérgetéssel rá tudtok venni. Barmok!

midnight coder 2016.08.14. 10:54:44

@lacalaca: Tudod, itt sincs minden rendben. De azért a női jogokért tüntető feministákat nem erőszakolják meg a nyílt utcán, és a tömeges erőszakot elkövetőket nem védi meg nyíltan az egészet szervező hitszónok. Idehaza nem rabolnak el tizenéves lányokat az iskolából mert nyugati ismereteket tanulni bűn, lányoknak meg különösen, és utána nem használják őket szexrabszolgának. A migránssimogatók ezt a szép világot fogják elhozni Európába.

midnight coder 2016.08.14. 10:56:51

@Tibi !: "De ugyanígy a fideszes tolvajok ellen sem indul nyomozás és nem csukják le őket."

Miért, eddig hány MSZP-s tolvajt csuktak le ? Hármat ?
Több ezer milliárd forint tűnt el az ő kezük között is.

dukeekud 2016.08.14. 10:58:48

"Ez lehetett volna a pillanat, amikor újratervezik magukban a migriügyet és meghozzák az egyetlen racionális döntést."

Orulok, hogy a libsik belebetonoztak magukat az illegalis bevandroltatasba, mert ez bebiztositotta az ujabb 2/3 -ot.

Willkommenskultur 2016.08.14. 11:08:58

Remélem ez volt a 'baloldal' utsó kihagyott lehetősége.

Philip F. Queeg 2016.08.14. 11:09:30

@ob.szerver:

Tudod, hogy érvényes lesz.

Egy párszor mondtam már:

Ha úgy gondoljátok, hogy a migránsok segítségre szoruló menekültek...
Ha úgy gondoljátok, hogy kötelességünk segíteni rajtuk...
Ha úgy gondoljátok, hogy a tagságunk miatt el kell fogadnunk az EU többségi döntéseit...
Ha úgy gondoljátok, hogy a befogadott százezrek (nálunk ezrek) beilleszkednek és szükség van a munkájukra...
Ha úgy gondoljátok, hogy az amúgy is sokszínű Európának nem jelent gondot egy gyökeresen más kultúrájú tömeg befogadása...

...akkor októberben menjetek el és szavazzatok igennel.

Csináljátok rendesen, szívvel-lélekkel. Lássák, hogy mekkora a kormányellenes tömeg nagysága, hogy mennyire elszánt és megingathatatlan.
Ne sumákoljatok, ne beszéljetek mellé és ne keressétek már most a kifogásokat.

midnight coder 2016.08.14. 11:10:46

@Doomhammer: Ne zavarjon, hogy az ország soha nem volt orosz megszállás alatt. Szovjet megszállás alatt volt. A szovjetunió pedig nem orosz nacionalista alakzat volt, hanem szélsőbaloldali, amit az kommunista párt irányított, aminek az MSZ(M)P volt a hazai fiókszervezete. És 68-ban már a magyarok is segítették megszállni Csehszlovákiát.

Ez EU-ból pedig senki nem akar kilépni. Viszont az EU nem egy olyan szervezet mint a Szovjetunió volt, itt az egyes országoknak küzdeniük kell az érdekeikért. Orbánnak ehhez a küzdelemhez adhat puskaport a népszavazás.

És én ezt nagyon nem keverném a BRExittel. A britek úgy 10-20 éves időtávlatban nagyot nyernek ezzel, így bármennyire is sírnak most az EU tagság ottani támogatói, ez nekik nagyon is racionális döntés volt.

A mi helyzetünk viszont nem ilyen, hála az elkefélt gengszterváltásnak, illetve előtte a 40 év szocializmusnak, nekünk nincs saját gazdaságunk, a mi GDP-nk nagy részét a multik adják, akik addig vannak itt, amíg mi EU tagok vagyunk.

De ugyanezért fontos a számunkra, hogy az EU ne váljon záros határidőn belül afrikai banánköztársasággá, ahol az egyik csapat vallási fan lövi a másik csapat vallási fant. Ez ugyanis hosszú távon rosszat tesz az üzletnek.

Szalay Miklós 2016.08.14. 11:21:24

Akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Érdekes lehet továbbá a Demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól szóló rész is.

midnight coder 2016.08.14. 11:22:42

Egyébként ezzel a népszavazással - hacsak valami varázslatos csoda folytán közben meg nem oldódik a szír és a többi közel-keleti, afrikai konfliktus, és egy még sokkal nagyobb csoda folytán a németek haza nem tudják küldeni az összes migrit - a következő jó pár parlamenti választást is elbukta a baloldal. És ez akkor is így van, ha netán nem lesz érvényes a népszavazás.

Szindbad 2016.08.14. 11:26:37

Baloldal nem létezik. Ugyanolyan mumus, mint a migránsok.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.14. 11:28:01

Dehát akkor mit szólt volna a globalo gazdi..?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.14. 11:31:23

@Conchobar: És hát onnét jön a píz is mindenféle gyanús alapítványokon keresztül.
Mit szólna Soros, ha a kvóta ellenes hangot ütnének meg? Képtelenség..

Conchobar 2016.08.14. 11:31:53

@lacalaca: "Amikor fociszurkolók vernek szét utcákat, meg vakkomondorokban esnek el nők ezrei évente, arról is a büdös menekültjei tehetnek!" - A ti utcátokat fociszurkolók verik szét, meg a ti utcátokban nőket vernek nap mint nap? Amikor alszol, olyankor látod ezeket? Ami meg a migránsokat illeti, az ő cselekményeiket nagyon könnyen meg lehet előzni: nem kell egyet se beengedni közülük

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.14. 11:33:44

@midnight coder: Lényegtelen, hogy érvényes lesz vagy nem. A kormányzóerők számára már önmagában a politikai napirend ezzel a témával való uralása is hatalmas haszon..

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 11:47:44

@Conchobar: várjá' most tényleg azt írtad le, hogy ha nem látom a családon belüli erőszakot, akkor nincs is?

Illetve, ha már: szerinted, ha a sok nyomorul arab meg muszlim országokban ennyire elnyomják a nőket, vajon az onnan eljövők inkább azért lépnek le, mert ezt TESZIK, vagy mert ezt ELSZENVEDIK?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.14. 11:51:08

@lacalaca: Tehát akkor erre a hazai helyzetre hordjunk rá egy csomó frusztrált, kanos migránst,akik értelmes munka hiányában egész nap csoportosan bandáznak, és lesik a nőket. Ez a megoldás, ugye okoska?

inebhedj - szerintem 2016.08.14. 11:52:17

@Doomhammer:

Ebben igazad van, az "Orbán kilépteti az országot az EU-ból" nyilvánvalóan nem irracionális (mitöbb, a történelem által sokszorosan bebizonyosodott) félelem, ami sajnos kizárólag a jól szituált értelmiséget izgatja, szemben a "teljesen idegen (sőt etikailag ellentétes) kultúrából származó, beilleszkedésre generációkon keresztül is képtelen, emiatt a leglecsúszottabb rétegeket (viszont jelentős számban) gyarapító embertömegtől" való oktalan és ostoba (minden történelmi tapasztalatot nélkülöző) félelemmel, mely jellemzően az alacsony végzettségű, anyagilag halovány, ebből fakadóan a távolságtartás, elrekesztés, önvédelem finanszírozását ellátni képtelen csoportok sajátja.

Ugyanez az irracionális gondolkodás látszik a brexit mellett igennel voksolók esetében is, pedig elég lett volna Dél-Olaszország, Szicília fél évszázados történetét nagyvonalakban átlapozni, mindig előre lehetett tudni, hogy amint államigazgatási, politikai életben tevékenykedő "kórosan hazudozó elmebeteg" fellázította a tömegeket a mi ügyünk, a status quo ellen, annak mindig az ostoba tömegek itták meg levét (néha persze az elmebeteg is) - de ez van, az emberek nem tanulnak semmiből.

inebhedj - szerintem 2016.08.14. 11:57:15

@lacalaca:

Jaja, ráadásul most egy ilyen utca szétverő fociszurkoló az Európai Parlament egyik meghatározó arca. :(

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 12:07:14

@A megvalósult amerikai ólom..: mondtam én ilyet? Egyrészt be lehet állítani őket közmunkára, mert az mindenre jó! (irónialámpa) Másrészt, lehet, hogy ez túl radikális gondolat neked, de nem mindegyik analfabéta kecskepásztor ám, tehát pl elmehet _dolgozni_ is. Ha hagyjuk, persze... bár nálunk a muszlimokkal való interakció a legtöbb embernél a "giroszt, hagymával-csípőssel" szintig terjed, egyébként meg "büdösmigráncsok".
Ehhez nem ártana, ha a kormány nem magyar nyelvű plakátokon való üzengetésekre tolna el milliárdokat, hanem gyorstalpalókat (jog, nyelv, szokások) tartana annak a néhány száz menekültnek, aki hajlandó egyáltalán itt maradni ebben az országban, ahogy a skandinávoknál is csinálják. De hát ez már túl szofisztikált a "TILCSÁKBE", illetve jelen esetben "TILCSÁKKI" megoldásokhoz képest...

Balt 2016.08.14. 12:13:09

@Doomhammer: Ja. Annyira nagyon ébrednek, hogy most többen szavaznának a brexitre, mint júniusban. Sajnálom.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.14. 12:26:17

@lacalaca: Tipikus valóságidegen ballib idiotizmus. Amit te itt leírsz már rég megbukott nyugaton. Annak a milliós illegális migráns tömegnek amely tavaly érkezett ,elenyésző töredéke vállalt munkát. De téged ez nem zavar, mondod tovább mantrát,és valóság nem nagyon izgat..
Belegondolni is rossz, hogy mi lett volna, ha akkor történik az illegális migráns válság amikor hatalmon voltatok.De hál'istennek nem így történt..:)

István Tamasi 2016.08.14. 12:27:35

@annamanna:
Zazrivecz-vona egy ócska esküszegő. Pont.

István Tamasi 2016.08.14. 12:30:20

@Conchobar:
A migréncses válság kezdete óta 800 nőt erőszakoltak meg Magyarországon és az erőszakoló mind magyar volt egy sem volt migráncs.

István Tamasi 2016.08.14. 12:32:34

@midnight coder:
A többezer, konkrétan 3000 milliárd a narancsmaffia elqrmánya kezei között tűnt el.

István Tamasi 2016.08.14. 12:35:26

@Philip F. Queeg:
Ha úgy gondolod, hogy még nem lopott eleget a narancsmaffia, még nem tette tönkre eléggé az oktatásügyetr és az egészségügyet és a további lopásai, károkozásai elkendőzésére szükség van a mirgráncsozásra, akkor okt. 2-án menj el szavazni.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 12:37:43

@A megvalósult amerikai ólom..: Welcome to faékland... :D aki nem veletek van, az ellenetek van, igaz? Aki nem bólogat a fidesznek, az csakis ballib lehet, esetleg náci. Csak hát a büdös életbe' nem szavaztam még ballib köcsög politikusokra. Fideszre igen, egy darabig, amíg 2010 után el nem kezdték szarrá lopni az országot, közben meg etetni minket ezzel a mézes-mázos népnemzeti-horthysta-tradicionalista-keletinyitásista maszlaggal. Amíg a kelet ténylegesen ide nem jött, muhahaha....

Jolka40 2016.08.14. 12:43:14

@A megvalósult amerikai ólom..: "A kormányzóerők számára már önmagában a politikai napirend ezzel a témával való uralása is hatalmas haszon.." Hát igen, számukra haszon. Magyarország meg hatalmasat fog szívni ezzel a kuruckodással, az tuti.

Philip F. Queeg 2016.08.14. 12:47:36

@István Tamasi:

Ugye tudod, hogy egy esetleges érvényes népszavazás esetén semmit sem ér majd az az ellenzéki magyarázat, hogy az otthon maradtak mind őket támogatták. Arról nem is beszélve, hogy nem is lenne igaz.

Pelso.. 2016.08.14. 12:58:25

" ez bizony nem pártpolitikai, hanem nemzeti és szuverenitási kérdés" - ha te mondod, egy bizonnyal is megtoldva.
Ellentétben az Exim Bank bulikkal, ugye.

István Tamasi 2016.08.14. 13:06:49

@Philip F. Queeg:
Egy esetleges népszavazás azt mutatná meg, hogy mennyire eredményes a narancsmaffia hazug, alattomos gyűlöletkampánya.

Jobb ma egy hazafi, mint holnap a tuggyukkik! 2016.08.14. 13:10:27

@ob.szerver:

Hát, ha így áll a dolog, akkor én is feltétlenül elmegyek szavazni, behúzom a magam nemét, pedig nagyon nem terveztem a fidesznek megtenni ezt a szívességet. Mert ugyan eszemben sincs a fideszt támogatni, de az ellenzéket még annál is kevésbé. Ha az ellenzék arra akarja használni a távolmaradásomat, hogy saját álláspontja alátámasztásaként hivatkozik rá, akkor muszáj lesz elmennem szavazni.

maroz 2016.08.14. 13:29:08

@Jean Sol Partre: De hát ha egyszer ma az a politika!

Aki elemzi, az azt elemzi. Képzeld el a szkatológust, aki elvi okokból csak nutellával hajlandó dolgozni. ;)

A baj nem az, hogy így elemeznek, hanem az, hogy mára ez lett a fősodrú politika, hivatásos.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.08.14. 13:30:25

Pedig egyszerű a kérdés. A ballibák egyetlen célja az ország kiárusítása, a magyarok elnyomása. Ennek fényében teljes logikus, hogy minden erővel kiállnak Európa iszlamizációja mellett.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.08.14. 13:34:24

@ob.szerver:

Valószínűleg érvényes lesz a népszavazás.

S ha nem is, akkor is a ballibek bukása lesz.

A ballibek akkor nyernének, ha mondjuk elmenne csak 10-15 % szavazni, de ennek valószínűsége kb. annyi, minty hogy Gyurcsány ME lesz 2018-ban, azaz nulla.

Hajdú Peter 2016.08.14. 13:36:09

Na a budos lipsik megkapjak a maguket okotober 2. -an. A nepszavazas eredmenye feler majd egy DunabaLovetessel.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.14. 13:42:38

@Philip F. Queeg: hogy szavaznanak igennel?:)
hat ok sem akarnak kvotat
meg a szavazoik sem
az hogy Gyurcsany nappalijaban ul egy szir csalad 2 napig okostelefont nyomogatva, nem hat meg senkit
a liberalis part az cask papiron letezik
Fodor meg 6 ember

nem mernek nem-re biztatni, ami a valasztoik tobbsegenek is aZ akarata
/eppen ezert igenre sem/
hat bizony aki otthon marad az nem0-re szavaz, ezt nem lehet majd megmagyarazni

OKalman 2016.08.14. 13:53:36

Stumpf nem változott. Még mindig hülye.

Conchobar 2016.08.14. 13:54:36

@lacalaca: "várjá' most tényleg azt írtad le, hogy ha nem látom a családon belüli erőszakot, akkor nincs is?" - Biztos hogy van itt-ott. Zászlóra tűzhetjük a dolgot, fel fújhatjuk, kikiálthatjuk rendkívüli társadalmi kérdéssé. Indíthatunk kampányt a nők védelmében, és akkor ellensúlyozni tudjuk a Fidesz jelenlegi migráns-kampányát. Lesznek, akik követni fognak minket. Már, ha érted

Conchobar 2016.08.14. 14:01:46

@István Tamasi: "A migréncses válság kezdete óta 800 nőt erőszakoltak meg Magyarországon és az erőszakoló mind magyar volt egy sem volt migráncs." - Gondolom, számodra a cigány is magyar. Ezekkel az állítólagos magyarokkal az a baj, hogy ők már rég bent vannak az országban, ők már a mi keresztünk. A migráns viszont csak akkor tudna a keresztünkké válni, ha bevállalnánk. Ne vegyük magunkra a migránsok által még ezután elkövetendő bűnök felelősségét, tartsuk őket távol az országunktól. Nem hoznak ők semmit nekünk, semmi olyant, amiből nekünk hasznunk származna

midnight coder 2016.08.14. 14:07:05

@István Tamasi: Olvass egyszer utána, hogy mennyi volt 1990-ben az állami vagyon akkori könyv szerinti értéke. Aztán számold szépen hozzá az inflációt. Ennek kb. az egyharmadával nem tud elszámolni _senki_. És ebben még nincsenek ott az olyan ügyletek, hogy valaki elad valamit 25 millióért, aztán visszabérli a vevőtől 25 évre évi egymillió forintért.

midnight coder 2016.08.14. 14:09:22

@István Tamasi: "A migréncses válság kezdete óta 800 nőt erőszakoltak meg Magyarországon és az erőszakoló mind magyar volt egy sem volt migráncs."

És szerinted egy átlag közel-keleti országban, ahonnan ezek a migráncsok jönnek ugyanez a szám mennyi lehet 10 millió főre levetítve ? Különösen, ha azt is beleszámolod, hogy ott a megerőszakolt nőt először a saját családja öli meg, ha kiderül.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 14:10:01

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: ez mindig is fúrta az oldalam, hogy kiknek is árusítják ki, meg kikhez képest nyomják el. Mármint hogy meg lehet-e nevezni valami konkrét szereplőket a "háttérhatalmon", "zsidókon", "gyíkembereken" és különösképpen a jeti-bigfoot-triumvirátuson kívül...

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.08.14. 14:12:25

@lacalaca:

A nyugat érdekeinek kiszolgálásáról beszélünk, ez a lényeg. Azaz pl. legyen az ország "versenyképes", ami ballibáról magyarra fordítva azt jelenti: a magyar bérszint ne növekedjen, sőt ha lehet, ne csökkenjen.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 14:12:52

@Conchobar: ja, biztosan van itt-ott. Néha. Nagyritkán.

"A felmérés szerint uniós összesítésben a nők 22 százaléka tapasztalt fizikai vagy szexuális erőszakot a partnere részéről, és szintén 22 százalék azok aránya, akik nem partnerüktől, hanem idegentől – vagy idegenektől is – elszenvedtek erőszakot. Tekintettel arra, hogy e két csoport részlegesen fedi egymást, összesen a nők egyharmada szenvedett el fizikai vagy szexuális erőszakot 15 éves kora után.

A nők 43 százaléka tapasztalta aktuális vagy korábbi partnere részéről a pszichikai erőszak valamilyen formáját, például azt, hogy a partner nyilvánosan megalázta, megtiltotta, hogy elmenjen otthonról vagy bezárta, arra kényszerítette, hogy pornográf anyagokat nézzen, illetve erőszakkal fenyegette.

A nők 33 százaléka szenvedett el gyermekkorában fizikai vagy szexuális bántalmazást felnőtt részéről."

pestisracok.hu/az-eu-ban-a-nok-egyharmada-szenved-el-eroszakot

Conchobar 2016.08.14. 14:15:24

@lacalaca: "Csak hát a büdös életbe' nem szavaztam még ballib köcsög politikusokra. Fideszre igen, egy darabig, amíg 2010 után el nem kezdték szarrá lopni az országot, közben meg etetni minket ezzel a mézes-mázos népnemzeti-horthysta-tradicionalista-keletinyitásista maszlaggal. Amíg a kelet ténylegesen ide nem jött" - Hagyjuk már az egymás hülyítését. A Fidesz 2010 előtt is ugyanilyen volt. A Fideszt és Orbánt 2010 előtt is korruptnak és diktátornak mondták a riválisai (meg persze akkor kormányzó MSZP-t is). És ami azt illeti, külpolitikai vonalon, a keleti nyitás jegyében a Fidesz azt vitte tovább, amit az MSZP megkezdett. Más szavakkal: legyen bármilyen ideológiájú, de egy józanul gondolkodó magyar kormánynak nem tud más külpolitikai útja lenni. Két elvesztett világháború után már beláthatnánk, hogy az egyirányba történő túlzott elköteleződés önveszélyes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.08.14. 14:18:15

ja, amugy a bloggernek igaza van
fel kellett volna vallalniuk, hogy kvotarol cask a parlament donthessen
dehat aki szembe megy a szavazoival cask azert, mert a kerdest a fidesz tette fel...

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 14:18:23

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: csak megsúgom, hogy engem az állam fizet. Tudod mikor emeltek bért, mióta a szakmámban dolgozom?

- 2008: emeltek
- 2009: nem
- 2010: nem
- 2011: nem
- 2012: nem
- 2013: nem
- 2014: nem
- 2015: nem
- 2016: nem, csakazért sem*
- 2017: elvileg fognak.

Persze, tudom, emútnyócév, meg gyurcsánykottája, de én nem látom azt a nagy igyekezetet a Fidesz részéről sem. Kapcsolódó:

* "Az MTA saját keretből kénytelen kigazdálkodni a fizetésemelést, hiszen erre az évre az állam nem biztosított plusz költségvetési keretet. Ennek összege potom másfélmilliárd forint lett volna; költségvetési szinten elenyésző tétel."

hvg.hu/instant_tudomany/20160805_Mit_er_az_ember_ha_magyar_tudos

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 14:33:01

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: most mit mondjak erre? Az enyém legalább adat, a te agymenéseid meg szimpla konteók és előítéletek halmaza.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.14. 14:37:30

@lacalaca:

Hasonlítsd össze a magyar és a nyugati fizetési szintet az utóbbi 30 évben, az valódi adat.

2016.08.14. 14:37:58

Esélyes, hogy a mostani rezsim is kitart 40 évig.

Mert az itt megnyilatkozó bal-libák még annál is agyatlanabbak, mint amire a fidesz alapoz.

Ergo még 2050-ben is a fidesz lesz hatalmon...

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 14:43:31

@a BircaHang Média szerk.: Váháháhárjál, szóval a magyar-külföldi bérkülönbség az valódi adat, mer' a büdös libsik alacsonyan tartják a magyart, az, hogy a fidesz nem emel egy kurva forintot sem hét éven át, az lényegtelen, mert... mittudomén, elmútnyócév. Álomvilágban élsz, mondom...

Szindbad 2016.08.14. 14:45:42

@nonolet: A Magyar emberek döntöttek így. Ha más lenne az igazság, másképp döntöttek volna. Ha marad a rezsim, akkor marad, ez az emberek döntése.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.14. 14:50:46

@lacalaca:

Hogyan emeljen akár a Fidesz, akár a ballibák? A pénz kifolyik az országtból a nyugati liberális oligarchák zsebébe.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 14:56:52

@a BircaHang Média szerk.: iiiigen, Felcsút tényleg nyugatra van Budapesttől, oligarchája is van, azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy liberális, de oda pl folyatják bőséggel. Meg Rogán letelepedési kötvényes offshore haverjainak is. Meg a kismillió másik lyukon, amit Fidesz ütött az elmúlt hat évben. Tudod, azt a pénzt, amit egyébként az országra lehetne, sőt kéne költeniük. Egyetértünk-e?

ob.szerver 2016.08.14. 15:04:29

Nem akarok hitvitába bocsátkozni, csupán józan számítás mondatja velem, hogy abban az országban, ahol egy parlamenti választásra 56% ment el, aminek azért volt tétje és senki sem biztatott bojkottra, egy tét nélküli és és az ellenzék által bojkottált, értelmetlen népszavazás 40% alatt lesz. Hiába a másfél éves legaljasabb, leghazugabb uszítás és az erre költött 10+ milliárd.

Tehát a fideszes söpredék elkezdhet agyalni azon, hogy hogyan fogják megmagyarázni és győzelemként beállítani azt az iszonyatos pofont amibe maguk szaladtak bele. Az ellenzék pedig hivatkozhat arra - amiről persze tudjuk hogy nem igaz, de propagandacélokra felhasználható - hogy a többség rájuk hallgatott és nem ment el. Na ez az évtized ziccere és remélhetőleg nem is hagyják ki.

Jude 2016.08.14. 15:08:19

Ha az ellenfeled arra bíztat mindenkit, hogy ugorjon a kútba, te is bíztasd erre a híveidet, sőt, ugorj magad is a kútba. Hogy mi lesz ezután? Kit érdekel. A lényeg, hogy mindenki higgye azt, a te felszólításodra ugrottak az emberek a kútba.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.14. 15:11:26

@lacalaca:

Jajj, ne viccelj.

A magyar belső korrupció bolhacsípés.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.08.14. 15:21:53

Kedves Stumpf András.

Ha a Fidesz a halálbüntetés visszaállításáról szóló népszavazásnak kampányolna (nem, az nem érv Magyarországon, hogy alkotmány- vagy nemtudommi-ellenes), akkor szerinted az ellenzéknek az igen-re kellene buzdítania, csak azért, mert borítékolhatóan annak lesz nagyobb támogatottsága, és abból szerezhet úgymond nagyobb politikai tőkét?

Ti nem konzervatívok vagytok, baszod, hanem opportunistáknak eufemizált görények. Sajnos. És ebből a szuverenitáskultuszból ideje lenne kigyógyulni, vagy ha nem, akkor tartani a pofát, amikor a románok és a szerbek a nemzeti szuverenitásra hivatkozva szopatják a magyar kisebbségeiket.

Jobb ma egy hazafi, mint holnap a tuggyukkik! 2016.08.14. 15:36:23

@kesztió:

Kit szopatnak a magyarok a nemzeti szuverenitásra hivatkozva?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 15:41:06

@a BircaHang Média szerk.: akkor viszont azt kérdezném, hogy

- hol is realizálódik Magyarországon akkora vagyon, hogy ahhoz képest a soktíz milliárdos lenyúlások (EU-pénzek, helló!) sora bolhacsípés.

- ebből legálisan mégis mennyihez férhetne hozzá az állam, pl adók formájában.

Philip F. Queeg 2016.08.14. 15:41:29

@ob.szerver:

De hát még te is leírod, hogy amire az ellenzék hivatkozik majd, az nem igaz. Így propagandacélokra is csak kétes eredményességgel használható.
Ennél sokkal egyszerűbb és célravezetőbb lenne az, ha egy látható, számokkal bizonyítható és így kétségbe sem vonható népszavazási eredménnyel, sikerrel szorítják meg a Fideszt.
Egy olyan eredménnyel, ahol látható és számszerűsíthető az a (kritikus)tömeg, amely a Fidesz 2018-as vereségéhez vezet majd.
Ha két évvel a országgyűlési választások előtt arra kezdik szoktatni a polgárt, hogy távolmaradásával eredményt érhet el, akkor a jelenlegi közvélemény kutatási adatokat nézve, egy alacsony részvételű választáson 2018-ban a Fidesz újra nagy fölénnyel nyer.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.14. 15:47:59

@lacalaca:

Az alapkérdés az, hogy az ország által megtermelt profit kimegy nyugatra, liberális oligarchák és a háttérhatalom zsebébe. Ez a fő kérdés. Nem az, hogy belföldön mi van.

Ez olyan kb., mintha tűz lenne a lakásban, s annak oltása helyett arról vitáznánk, hogy a fő gond az, hogy penész van a konyhasarokban.

Szindbad 2016.08.14. 15:55:23

@a BircaHang Média szerk.: Baromság, hogy a profit kimegy nyugatra, el kéne már felejteni ezt a hülyeséget. Másra nem jó, csak kifogáskeresésre.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.14. 16:01:38

@Szindbad:

A valódi probléma feltárása kifogáskeresés? Mire?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2016.08.14. 16:05:46

@Jobb ma egy hazafi, mint holnap a tuggyukkik!: Ha már kérded: a többi tagállamot és magukat a menedékkérőket, többek között.

De jól tudod, hogy a kettős mércére gondoltam.
Fasza dolog, ha Mo. a szuverenitásra hivatkozva keresztbe tehet másoknak, de milyen szar, ha a románok és a szlovákok ugyanarra a szuverenitásra hivatkozva lehetnek kisebbségellenesek.

Szindbad 2016.08.14. 16:06:07

@a BircaHang Média szerk.: Ha jól elmékszem, Hitler is valódi problémát akart megoldani. Nincsenek már érveid.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 16:07:40

@a BircaHang Média szerk.:

- milyen profit, kié, hol termeli meg? Illetve, ha már itt vagyunk:

- mi köze az államnak egy magáncég profitjához? Az állam adót szed be, nem a profitot, csak szólok, és legjobb tudomásom szerint . Meg szerinted mitől lesz gazdagabb az ország, ha a Tesco viszi el a profitot, vagy ha a CBA-vezérek vesznek belőle még egy Porschét? És amikor a MOL hozza haza a profitot a külföldi cégeiből, az miért más?

- mégis, ténylegesen kik azok a liberális oligarchák meg háttérhatalom, akik elviszik innen a pénzt?

ob.szerver 2016.08.14. 16:09:03

@Philip F. Queeg:

Egy apróságról feledkezel meg: aki ebben az országban az emberi butaságra, gyűlöletre, aljasságra és tájékozatlanságra épít, az témától függetlenül biztos sikerre számíthat. Ha ebben valaki részt kíván venni, csak tessék, de ne hibáztasd azokat, akik nem. Valamivel azonban nem számoltak a Finkelstein műhelyben: a lustaság és a mindenbe beleszarás még a fentieknél is erősebb. Ezért lesz bődületes bukta a dologból, és ha az ellenzék ezt nem használja ki propagandacélokra, akkor csak magukra vethetnek.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.14. 16:10:33

@lacalaca:

Ha egy terület gazdasága idegen kezekben van, s annak a területnek a munkaereje idegen tőkéseket gazdagít, az szerinted rendben van?

A profitra kivetett adó képes kompenzálni a veszteséget?

A háttérhatalom az, mely ezt a rendszert megtervezte, bevezette, s működteti.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.14. 16:12:57

@lacalaca: Ne terelj! Ne terelj! Tudod, hogy nem védheted a védhetetlent, így megpróbálod elterelni a témát a korrupcióra.. Szánalmas..

fehérfarkas 2016.08.14. 16:14:33

@midnight coder: " Tudod, itt sincs minden rendben. De azért a női jogokért tüntető feministákat nem erőszakolják meg a nyílt utcán, és a tömeges erőszakot elkövetőket nem védi meg nyíltan az egészet szervező hitszónok. Idehaza nem rabolnak el tizenéves lányokat az iskolából mert nyugati ismereteket tanulni bűn, lányoknak meg különösen, és utána nem használják őket szexrabszolgának. A migránssimogatók ezt a szép világot fogják elhozni Európába."

Melyik muszlim országban szabad nőket megerőszakolni? Szerinted egy muszlim országban az erőszakot és a paráznaságot mivel büntetik? Gondolom nem akarnád megtapasztalni. Más nőt megerőszakolni nem csupán erőszaknak számít, hanem paráznaságnak is.
És melyik muszlim országban szabad iskolás lányok elrabolni? Az emberrablásért ott nem két felfüggesztettet kapsz, amit jó magaviseletért feleznek, hanem halálbüntit. Nyugodtan próbáld ki egy muszlim országban, hogy valakit elrabolsz. De én szóltam előre!!!
Szerinted a muszlim országok középiskoláiban és egyetemein miket tanítanak? Ugyanazt mint Kínában, USÁ-ban, Európában. A matematika, fizika, csillagászat, kémia, mérnöki tudományok, orvostudományok minden országban ugyanazok. Max az iskolák minősége gyengébb ott, ahol kevesebb pénz van a működtetésükre és fenntartásukra.

A világ 700 legjobb egyeteme között (QS World University Rankings 2014) 50 muszlim országbeli egyetem van:
Törökország 8 egyetem
Malajzia 7
Egyesült Arab Emírségek 7
Kazahsztán 6
Szaúd Arábia 5
Indonézia 3
Libanon 3
Jordánia 2
Egyiptom 2
Irán 2
Bahrein 1
Katar 1
Omán 1
Pakisztán 1
Azerbajdzsán 1

Összehasonlításul:
Magyarországnak 3 egyeteme (Szegedi Egyetem, Debreceni Egyetem, ELTE) van bent a top 700 között
www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2014#sorting=rank+region=+country=+faculty=+stars=false+search=

Az Egyesült Arab Emirátusok a teljes kormányzati költségvetésének 25%-át oktatásra költi.
Szaúd Arábiában pedig jelenleg 1,2 millió szaúdi jár a 25 állami és 30 magán egyetem valamelyikére, valamint ezen felül több mint 160 ezer szaúdi tanul külföldön. A Szaúdi Királyság a GDP kb 10%-át költi oktatásra. Ez a világon az egyik legmagasabb arány.
Irán a kormányzati költségvetés 20%-át, a GDP-jének pedig 5%-át költi oktatásra. És jelenleg Iránban 4,5 millió egyetemista van, és 60%-uk lány.
Malajzia a GDP 5,93%-át (2011-es adat) költi az oktatásra, de volt olyan év is (2002-ben), amikor a GDP 7,66%-át költötte oktatásra.
Törökország a GDP 6%-át költi oktatásra, a teljes kormányzati közkiadásoknak pedig a 13%-át.
Jordánia a GDP 5%-át költi oktatásra.
Indonézia a délkelet-ázsiai régió országainak többségénél többet költ az oktatásra, de a fentebb említett országokhoz képest kevesebbet: a kormányzati költségvetés 16%-át (ezt a jövőben 20%-ra tervezik emelni), a GDP-jének pedig a 3,4%-át.

Az iszlám világban oktatás és tudományok terén a legfejlettebb a 3 évtizede szankciók alatt levő Irán. Valamint Törökország, Malajzia és Tunézia, de Pakisztán és Jordánia sem áll rosszul.
Az iszlám országok tudományos munkáinak a felét Irán és Törökország készíti.
A muszlim országok közül Irán, Törökország, Malajzia és Tunézia költi GDP arányosan a legtöbbet a K+F-re, és a 100.000 főre jutó tudósok száma is ezekben a legmagasabb a muszlim országok közül.
A Science-Matrix és a Web of Science szerint Iránban és Törökországban a tudományos publikációk száma a világ átlagának négyszeresével növekszik.
Az iráni tudományos publikációk száma az elmúlt évtizedben 575%-kal(!!!) növekedett (SCImago adatai), és 3x annyi könyvet produkál, mint az összes arab ország együttvéve.
Nanotechnológiában a világon megjelenő cikkek 4%-át Irán adja, a muszlim országokénak pedig a 42%-át.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.14. 16:17:20

@Jolka40: Miért is? 2010 óta ezt a szöveget nyomjátok. Persze nem is várható más tőletek. Nektek az a külpolitika, hogy engedelmes csatlósként kritikátlanul és teljes mértékben végrehajtjátok a brüsszeli és washintoni direktívákat. Minden más "kuruckodás" .
Többek között ezért van a támogatottságotok a béka ülepe alatt..

$pi$ 2016.08.14. 16:19:15

@fehérfarkas: "Melyik muszlim országban szabad nőket megerőszakolni?"

A csávó nem azt mondta, hogy "szabad", azt mondta, hogy ez történik.

annamanna 2016.08.14. 16:20:19

@István Tamasi: nagyon finoman fogalmaztál, a tehetségtelen, aljas sunyi hazudozó a legkevesebb, amit gondolok erről az Isten fekete báránya helyett barmáról.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 16:20:48

@a BircaHang Média szerk.:

Vegyük sorra. Mennyivel lett jobb hely az ország, hogy mondjuk az építőipar Simicskát, Garancsit, Mészáros Lőrincet gazdagítja? Vannak alapítványaik, adakoznak, segítik ők az országot a nagy profitjukkal? Még a focit sem saját zsebből, hanem a be nem fizetett adóból (helló, tao-kedvezmény) pénzelik. Nagyjából Csányi az egyetlen, akiről rémlik, hogy tesz is valamit ezért az országért.

Illetve ugyanezzel a logikával a MOL-nak vagy az OTP-nek nincs keresnivalója külföldön, hiszen idegen tőkéseket gazdagítanak. Ha magyar gyógyszercégek jönnének elő új termékekkel, csak ezen a 93000 négyzetkilométeren árulhatják, mert azon kívül már idegen tőkéseket gazdagítanak. Tényleg ilyen világot akarsz?

Meg vegyük át újra: a _profithoz_ az államnak semmi köze. Az adókhoz, azokhoz van. Még nyereségadó is van. Azt beszedik. Innentől a tulajdonos saját ügye, hogy kiveszi osztalékként, és drogra és kurvákra költi a nyereségét, vagy visszaforgatja. Úgy magyar, mint külföldi cégek esetében egyaránt.

A harmadik kérdésre megint nem sikerült válaszolni. Jó, de kik azok?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.14. 16:27:09

@fehérfarkas: Ott nem szabad, sőt bizonyos eséllyel azt kockáztatja az erőszaktevő, hogy a lány családja megkeresi és elvágják a torkát, esetleg csak kiherélik..
Viszont azzal is pontosan tisztában vannak az ifú kanos migrik, hogy ez Európában egész másképpen van. Itt ha pechje van, lesz belőle egy bagatell kis rendőrségi ügy.
Ezenkívül a "vadászterület" is sokkal több lehetőséget nyújt. Rengeteg emancipált fiatal nő lófrál egyedül, , ,jár strandra uszodába,vesz részt bepiálva különböző fesztiválokon, ami egy muszlim országból jövő férfinek maga a paradicsom. Lassan az európai hölgyek visszatérhetnek majd ükanyáik viktoriánus felfogásához: csak férfikísérővel, és zárt ruházatban megyünk ki az utcára. Nesze neked női emancipáció..:)
Két kultúrát, eltérő szemléletet nem lehet tömegesen ,következmények nélkül elegyíteni, mert rossz vége lesz..

Philip F. Queeg 2016.08.14. 16:33:40

@ob.szerver:

A 2010 óta elkövetett megszámlálhatatlanul sok fideszes hibából és ostobaságból mit tudott eddig kihasználni az ellenzék?

Kérdezem ezt azért, mert ezek között a hibák között több, a mostaninál sokkal, de sokkal jobb lehetőség is adódott.
Nem kellene végere támadni, ahelyett, hogy a lepattanó és lecsorgó labdákra várnak?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 16:45:02

@A megvalósult amerikai ólom..: ne terelj, látom, hogy teljesen meglepett, hogy egykori fidesz-szavazó vagyok, nem gyurcsány és kuncze szerelemgyereke!

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 16:47:01

@$pi$: ez meg mondjuk ugyanígy igaz az EU-tagországokra is.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.14. 16:52:16

@lacalaca: Persze ismerjük a mesét. Te valamikor bíztál a Fideszben, de mostanra csalódtál.. muhaha. Hányadik lecke volt a Soros féle troll képzőben ez a szöveg??

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 16:59:27

@A megvalósult amerikai ólom..: mondom, hogy a világképedhez képest egy faék már bonyolult... :D olyan márpedig sosenincsen, hogy valaki egy pártot otthagyjon, de ha van is, akkor az nem a fidesz!!!!

Ezekre a diagramokra is a Soros rajzolja otthon a klozeton a Fidesz zuhanásait, magában vihogva, és békaemberekkel, ürgebőrbe varrva juttatja el a magyar közvélemény-kutatókhoz. Csak azt nem értem, hogy a Századvég miért nem áll ellent nekik. ÉBERSÉG, ELVTÁRSAK!

m.cdn.blog.hu/te/tenytar/image/osszes.png

Szindbad 2016.08.14. 17:00:12

@a BircaHang Média szerk.: Tudjuk ki vagy, bolgár származású propagandista, aki évek óta tolja az orosz dezinformáló propagandát.

GNDL 2016.08.14. 17:06:16

@Philip F. Queeg: Egy dolog az ellenzék tehetetlensége, hogy nem képesek még a rendelkezésükre álló lehetőségeiket sem kihasználni, lásd ha egyszer a Fideszen-, vagyis jelenleg a kormányon kívül minden politikai szervezetnek korlátozták a kampánylehetőségeit, azért adódna még pár eszköz az online- és közösségi médiában az ellenzék számára is, amivel jelenleg elég trehányul élnek... illetve a „door-to-door” kampányok és lakossági fórumok, csak hát ahhoz fel kéne emelniük a seggüket és személyesen csinálni... :)

Viszont megint egy más dolog ezzel szemben, hogy azért vegyük sorra: a Fidesz-KDNP évi 100+ milliárdos, szigorúan lopott közpénzekből finanszírozott kampánybüdzséjével még a legrátermettebb kampányguruk is csak nehezen vennék fel a versenyt, főleg ha nekik csak évi párszor 10+ milliójuk akad ilyesféle eszközökre (összehasonlításképp: egy országos plakátkampány alaphangon 150-200 millió).

Aztán ugye kampányidőszakon kívül nem is lehetne kampányolni, de jelenleg nincs olyan független hivatal vagy intézményrendszer amely ezt a jogszabályt a kormányra, tehát a Fideszre nézve is betartatná... főleg a kampányra szánható forrásokat ellenőriznék. Gyanítom ha bármelyik ellenzéki párt jön ki egy bojkottos kampánnyal az elmúlt hetekben, azonnal lecsapott volna rájuk valamelyik „fideszesített” hivatal, hogy ezt még nem lehet...

Jelenleg a kormánynak nincsenek „arcai”, tehát legyen szó bármilyen ostoba hibáról, például az egészségügy vagy oktatás-, esetleg ostoba gazdaságpolitikai intézkedések és ezek okozta károk kapcsán, az adott témában csak egy kormányzati sajtóosztály ad ki pár soros nyilatkozatot. Nincs a Fidesznél aki arccal vállalná a kudarcokat, ott van mindjárt maga a miniszterelnök elvtárs, aki 8-10 éve egyetlen nem Fidesz-közeli sajtónak sem nyilatkozott

Illetve a „magas labdákkal” kapcsolatban: ha az ügyészség végre a dolgát végezné, akkor azért elég sok fideszes politikust, köztük vezető tisztségviselőket, akár államtitkárokat és minisztereket kellett volna vezetőszáron látnunk az elmúlt években. Hiába állnak ki ellenzéki politikusok, és tárják fel tényleg a legarcátlanabb fideszes korrupciós ügyeket, ezekben nagyjából soha nem történik semmi, sőt, nem egy esetben azok ellen indítanak hatósági vegzálásokat akik ezeket a bejelentést teszik (lásd most aktuálisan a Direkt36 vagyonbevallásokkal kapcsolatos cikkük után indult rendőrségi eljárásokat... természetesen nem a vagyonbevallásukkal csaló politikusok, hanem az újságírók ellen zaklatás vádjával).

Tehát a jelenleg pártállami fideszes rendszerben azért többnyire nem feltétlenül az ellenzéken múlik, hogy tehetetlennek tűnnek... :)

ember100 2016.08.14. 17:48:56

@A megvalósult amerikai ólom..:
Helló !

Látod látod ez színtiszta hazugság !
Pl. a németeknél , megtanítják beilleszkedni a migránsokat , meg németül tanítják stb.
ÉÉÉÉÉSSSS RENDES munkát adnak nekik samiből meg lehet élni , nem úgy mint a magyar közmunkából .
De jaj elfelejtettem hogy 45.000 ft ból meg lehet élni :)

Jean Sol Partre 2016.08.14. 18:01:01

@maroz: nem tudtam eldönteni, a mandisok drukkolnak a baloldalnak, vagy kárörvendenek rajta. Erre kiderül, hogy csak politikai elemeznek :)

A fősodratúról már rég tudjuk, én most a szerzőre csodálkoztam rá, persze azt sem először.

midnight coder 2016.08.14. 18:03:26

@ember100: Mert a cigányok akik beszélnek magyarul olyan remekül beilleszkedtek... Jól fizető állást pedig piaci alapon csak képzett embernek tudnak adni. A migri pedig lehet ugyan, hogy azt állította magáról hogy ő mérnök, és ezt a menekülttáborban az adatokat felvevő bölcsész lehet hogy rögzítette is, de ettől az illető még simán lehetett kecskepásztor. Messziről jött ember azt mond, amit akar, különösen ha nem sokan értik a nyelvét.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.14. 18:08:19

@lacalaca:

"Vegyük sorra. Mennyivel lett jobb hely az ország, hogy mondjuk az építőipar Simicskát, Garancsit, Mészáros Lőrincet gazdagítja?"

Semennyivel, de nem is ez a kérdés.

"Illetve ugyanezzel a logikával a MOL-nak vagy az OTP-nek nincs keresnivalója külföldön, hiszen idegen tőkéseket gazdagítanak."

Ez legyen az illető idegen országa problémája.

"Tényleg ilyen világot akarsz?"

Igen. Olyat, melyben nem élősködik a világ 10 %-a a 90 %-a felett.

"Meg vegyük át újra: a _profithoz_ az államnak semmi köze."

Ne viccelj! A szabad kizsákmányolás nem isteni jog.

"Az adókhoz, azokhoz van. Még nyereségadó is van. Azt beszedik."

Te is tudod, a befektetők azt nyilvánítják nyereségnek, amit akarnak. Csak különadókkal lehet picit megfogtni őket.

"Innentől a tulajdonos saját ügye, hogy kiveszi osztalékként, és drogra és kurvákra költi a nyereségét, vagy visszaforgatja. Úgy magyar, mint külföldi cégek esetében egyaránt."

Tévedés. Ez a klasszikus vadkapitalizmus törvénye, a nép azonban nem akar ilyet.

"A harmadik kérdésre megint nem sikerült válaszolni. Jó, de kik azok?"

A mai politikai világelit, mely a folyamatok mögött áll.

maroz 2016.08.14. 18:09:11

@Jean Sol Partre: Én megnéztem a Mandiner Kft. beszámolóit, a kezdetekig visszamenően és hirtelen nem lett több kérdésem. Ez van, ilyen lesz az elemzés ott, ahol abból élnek, hogy szombaton zárva van a bót. ;)

A poszt azon politikai elemzések alfajába tartozik, ami nálam a "ha a nagyanyámnak kereke vóna" címkét viseli. Ha a baloldal nem úgy viselkedne, ahogyan a track recordja megengedi, hanem másként akkor más lenne. De hát úgy viselkedik, mert nem viselkedhet másként, viszont írni valamit mégiscsak kell, ennyi év veszteséges működés után pláne.

A megfigyelhető lényeg sajnos mindösszesen csak annyi, hogy hangot nem hallasz, amelyik legalább halkan és óvatosan szóvá tenné, hogy ma nem a migráció a legnagyobb problémánk, és kábé az utóbbi évtizedekben soha nem is volt az, hanem valami más. Na, erről a valami másról nem szól senki, pedig arról lenne értelme.

Imre Csizma 2016.08.14. 18:12:21

@A megvalósult amerikai ólom..: Na idefigyelj!Dolgoztál te egyetlen percet is nyugaton?Na én 25 évet és ebből sokat muszlimokkal.Autópálya mellékét gondozó kertészetben,büdös bőrgyárban,hatalmas épitkezéseken.Mi legkésöbb pénteken hazajöttünk,ők még dolgoztak szombaton,néha vasárnap is.Dolgoztak,mert segélyt csak korlátozott ideig lehet kapni,meg drága az élet segélyből csak vegetálni lehet.Ott érdemes szorgalmasan dolgozni,mert mindent elérhetsz,jó lakást,márkás autót,stb Ausztria és Németország gazdasága összeomlana a vendégmunkások(köztük nagy számban muszlimok )nélkül.Miből gondolod,hogy a szír nem akar dolgozni?Otthon a háború elött talán nem kellett dolgoznia?Akkor ki épitette fel azokat a hatalmas gyönyörű lakónegyedeket?Márpedig egy épitkezésen rengeteg szakma együttmüködése szükséges és biztos vagyok benne,hogy sok olyan ember jött,akinek van épitkezési tapasztalata.Vagy te úgy gondolod,hogy csak fehér ember tud dolgozni,hogy az egész fejlödő világban fehér kétkezi munkások épitették fel a házakat?Egyáltalán nem biztos,hogy a bevándorló elveszi a munkahelyeket,mert van úgy hogy a törzslakosságból nem lenne elég munkaerő,ezért oda sem települne komolyabb gyár,de ha a bevándorlókkal együtt van elég munkaerő,akkor az a gyár odatelepűl és akkor 100-200 helybelinek is lesz munkája,ami különben nem lenne.Érdekes modon Ausztriába és Németországba mindig települnek be emberek és a munkanélküliség kisebb ingadozásokkal mindig ugyanazon % körül van.Azt meg,hogy a szocik hogyan kezelték volna a menekültkérdést,azt akkor tudtuk volna meg,ha ők lettek volna hatalmon.Mindenesetre a jugoszláv válság idején tudták kezelni a menekültkérdést,anélkül,hogy a népet a szükségesnél nagyobb mértékben zaklatták volna vele.Biztos,hogy ők sem engedtek volna be mindenkit,de biztosan emberségesebben kezelték volna a dolgot szorosabban együttmüködve a környező országokkal.

$pi$ 2016.08.14. 18:12:46

@lacalaca: "ez meg mondjuk ugyanígy igaz az EU-tagországokra is. "

Szóval az eu országok ugyanolyanok, ugyanúgy van nemi erőszak, gyilkosságok, kövezések, lefejezések?

Okés, akkor miért menekülnek ide?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.14. 18:13:33

@Szindbad:

Nem, észak-koreai ügynök vagyok, aki nigériai propagandát terjeszt.

Jobb ma egy hazafi, mint holnap a tuggyukkik! 2016.08.14. 18:21:23

@kesztió:

Kettős mérce alkalmazását én ebben a történetben eddig csak Brüsszel, a németek, az osztrákok, az olaszok stb. részéről tapasztaltam. Ők értelmezik mindenkori hangulatuk és érdekük szerint a szabályokat, tekintik azokat érvényesnek, érvénytelennek vagy hoznak hasra újakat.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 18:22:22

@$pi$: én is felsorolhatok még néhány dolgot, ami nem szerepelt a kommentedben. Sem ott, sem itt nem szabad nőket erőszakolni. Mindkét helyen mégis megtörténik. (Szerencsére vannak különbségek, pl nálunk már leginkább csak verbális, "minekmentoda" áldozathibáztatás van, de arab számos országban el is ítélhetik az áldozatot házasságon kívüli szexért.)

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 18:26:12

@a BircaHang Média szerk.: szóval a pénz ne menjen külföldre, és ne menjen a nagytőkésekhez/felső 10%-hoz sem, hanem menjen az emberekhez. Van ennek az ideológiának neve is, ugye tudod?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 18:40:33

@a BircaHang Média szerk.: hát, a humanizmus az pont nem (köz)gazdasági ideológia, hanem filozófiai irányzat, ilyen ateista-light, szekuláris, racionalista vonulat. A nagytőkésekhez vajmi kevés köze van.

Imre Csizma 2016.08.14. 18:47:57

@kesztió: De leginkább a külföldön dolgozó magyarokat fogják megszívatni viszonzásként.Egy kis szigorítás it,egy kis szigorítás ott,egy kis packázás itt ,egy kis packázás ott!Nem lehet majd azt mondani,hogy Orbán a hibás,ha nagyon sok magyar fogja támogatni azt a politikát,ami nem akar részt vállalni a közös erőfeszítésekből.Akkor ők miért legyenek nagyvonalúak a kint dolgozó magyarokkal?Gondolják ők!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.14. 18:51:40

@lacalaca:

Több jelentése is van a szónak. A mai megoldás a populizmus és a humanizmus, ezek a megfelelő fegyverek a liberális diktatúra ellenében.

meggyes alfonz 2016.08.14. 18:53:42

Persze... Mindenki legyen jó NER-es, ahogy Ti kedves mandíneresek! Nektek ez nem nehéz, hiszen elég pénzt kaptok a FIDESS-től. És ha igazak, amit az ellenzék mondott ők is kaptak volna lét a kormánytól. De őket nem lehetett megvenni, nem úgy mint Titeket!

morph on deer 2016.08.14. 19:24:26

@Philip F. Queeg:
"Nem kellene végere támadni, ahelyett, hogy a lepattanó és lecsorgó labdákra várnak?"

Viccelsz?
Ha Orbán, tegyük fel holnap saját kezüleg például tökön lőné magát, - mondjuk isteni sugallatra, - (Miért? Van ilyen! Harrach olyankor boltokat zárat be, Rogán meg feltalál valamit... Mert tuti, hogy ilyesmi kellett hozzá!) - vannak csodák, miért..?
Ráadásul az egész vezérkara hatakirit követne el a hír hallatán, talán éppen a szalonnázó bugylibicskájukat használva a nemes cél érdekében, az teljes ellenzék azon vitatkozna, hogy ki ki mellé nem ül a búcsúztatón, sőt, még ugyanabba a sorba se!
OK, túlzok, elnézést!
Mert csak az úgynevezett "demokratikus" ellenzék lenne ezzel elfoglalva, és elhalasztaná a döntést... (Ja, és Szél Bernadett is helyet foglalna a díszvendégek között..!)

Ez van.

fehérfarkas 2016.08.14. 19:33:46

@A megvalósult amerikai ólom..: "Ott nem szabad, sőt bizonyos eséllyel azt kockáztatja az erőszaktevő, hogy a lány családja megkeresi és elvágják a torkát, esetleg csak kiherélik..
Viszont azzal is pontosan tisztában vannak az ifú kanos migrik, hogy ez Európában egész másképpen van. Itt ha pechje van, lesz belőle egy bagatell kis rendőrségi ügy.
Ezenkívül a "vadászterület" is sokkal több lehetőséget nyújt. Rengeteg emancipált fiatal nő lófrál egyedül, , ,jár strandra uszodába,vesz részt bepiálva különböző fesztiválokon, ami egy muszlim országból jövő férfinek maga a paradicsom. "

A vérbosszú a muszlim országokban is be van tiltva. Egyedül azokon a területek nem tudták betiltani, ahol a mai napig törzsi életmódot élnek és a kormánynak nincs rá hatásköre (de Ázsia és Afrikai ilyen törzsi területein a nem muszlimoknál is érvényben van a vérbosszú).

A nemi erőszak pedig egy igazi hívő muszlim számára akárhol is él a világban nemcsak erőszakot jelent (ami szintén tilos), hanem paráznaságot is (ugyanis vallásilag csak és kizárólag a saját feleségével létesíthet szexuális kapcsolatot).
Azok az itt élő muszlim fiatalok, akik nemi erőszakot követtek el, azok mecsetek helyett kocsmákba szoktak járni, és isznak meg drogoznak, és tisztességes munka helyett piti bűnözésből tartják el magukat. Vagyis a vallásukat nem tartó piti bűnözők.

Csupán annyiban van igazad, hogy egy muszlim országgal szemben Európában bagatell ügy a bűnözés, és sokszor jogosan van az az érzése az embernek, hogy az áldozatok helyett a bűnözőket védi a törvényünk.
Ha törvényeink jók lennének, és a hatóságaink következetesen be is tartatnák, akkor tök mindegy kinek mi a vallása, etnikuma, származása, akkor itt is olyan rend és nagy közbiztonság lenne mint egy normális muszlim országban (a normális alatt azokat értem, amelyekben béke van, működő államiság, és nem pedig háború).
Szegény és gazdag muszlim országokban egyaránt jártam. De nemcsak a saját tapasztalatomból beszélek, hanem bűnügyi statisztikák összegzéséből is.

chrisred 2016.08.14. 19:55:55

@midnight coder: "Ne zavarjon, hogy az ország soha nem volt orosz megszállás alatt. Szovjet megszállás alatt volt. A szovjetunió pedig nem orosz nacionalista alakzat volt, hanem szélsőbaloldali, amit az kommunista párt irányított, aminek az MSZ(M)P volt a hazai fiókszervezete. És 68-ban már a magyarok is segítették megszállni Csehszlovákiát"

1. Az már bizony keményen orosz birodalom volt, a trendváltás a II. világháború során történt, szimbolikusan meg 1944-ben,amikor az addig himnuszként használt Internacionálét lecserélték a szovjet himnuszra, aminek a kezdőmondatában is ott van a Великая Русь.

2. Minket nem az oroszok szálltak meg, hanem a kommunisták, viszont 68-ban nem az MSZMP segített megszállni Csehszlovákiát, hanem a magyarok? Eléggé belekeveredsz ebbe a szerecsenmosdatásba, de csak kihozod, hogy a ruszkik patyolattisztán jöjjenek ki belőle, a magyarok meg mocskosan.

atomic power 2016.08.14. 20:23:32

@chrisred: Akademikus vita, semmi ertelme! Mindenki tudja, hogy a megszallasok a mindenkori hatalom irányítasaval töt0rténnek, a népet ehhez eszközként kihasználjak.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2016.08.14. 20:50:37

@a BircaHang Média szerk.: @Jobb ma egy hazafi, mint holnap a tuggyukkik!:

És vannak elképzelések, hogy egyiket vagy másikat hogyan is kéne megvalósítani? Figyelembe véve, hogy Európán kívül is vannak igazi országok, igazi emberekkel, akik esetleg reagálnának is egy ilyen helyzetre.

Ronald 2016.08.14. 21:09:49

a cikkirójának azért van igaza, mert azt hogy "a parlament felhatalmazása nélkül idegen állampolgárokat telepitsenek az országba" ép eszű ember nem akarhatja. Ez a szuverenitás megsértése lenne. Ezért kellene inkább a valódi jelentésre koncentrálni és nem mindenfélélket belemagyarázni, amit a fidesz úgyis visszautasit.(és joggal). Ezzel el is vehették volna a dolog élét.

1ghost 2016.08.14. 21:10:22

A fidesz nevű bűnszövetkezet agya egyszerű rugóra jár: van rossz migráncs, és van jó migráncs.

Az a migráncs, aki szépen leperkázza (a letelepedési kötvényben lévő felár formájában) a rogán tóninak, és azon keresztül fideszsleppnek a kenőpénzt, nos, az jó migráncs.

Aki nem tejel nekik, az pedig rossz migráncs!

Na ez a fideszes tolvajbanda valódi gondja a betelepíteni szándékolt 1500 szerencsétlen sorsú menekülttel.

atomic power 2016.08.14. 21:39:57

@1ghost:
"Na ez a fideszes tolvajbanda valódi gondja a betelepíteni szándékolt 1500 szerencsétlen sorsú menekülttel."
És mi lesz a többi szerencsétlen sorsú meneķülttel? Azokat elutasíthatjuk? Ha elutasítjuk, a logika alapjan az antihumanus. Ha nem, akkor hol a hatar? Nyilvan valahol hatart kell húzni. Egyáltalan ki mondja meg, hogy hol a hatar? És a hatar fölöttiek elutasitasa a formal logika alapjan ugyanúgy antihumanus!

feketeesfeher 2016.08.14. 22:44:42

Hát Andris, ezt nagyon benézted.
:))))
Annyira szűklátókörüen nézed a lehetséges stratégiákat, hogy az már-már elszomorít.

A bojkott tök jó irány.
És karakteres irány.
Ne az ostoba fideszes kérdésekkel foglalkozzunk, hanem a valódi problémákkal.

feketeesfeher 2016.08.14. 22:49:36

Bojkott vagy igen.

Ennyi a népszavazósdi ökörködés, ami amúgy nem old meg semmit.
Hát nem tökmindegy mit szavazunk?
Orbán akkor is azt csinálja, amit akar.

A jó válasz meg biztosan nem a nem.
:)

Aldou Raine 2016.08.14. 22:59:11

No, ilyen az, amikor egy fideszes a baloldalt elemzi és a baloldal fejével próbál gondolkodni. Marhára nem érted az egésze Stumpf "barátom".

A ROSSZ döntés a "nem" válasz ugyanis! Tudom, tudom, a többség a nem -re fog majd voksolni. De attól mégis az a rossz lehetőség. Az a hibás verzió. És nem az ügyeskedés a lényeg. Persze ti magatokból indultok ki, abból, hogy mit hogyan lehet kiügyeskedni és javatokra fordítani. De nem mindenki ilyen. Vannak akik a meggyőződésüket követik.

Egy hazug kampányra, egy nagy nemzeti megtévesztésre a helyes válasz a népszavazás bojkottja. És nem az, hogy hogyan lehet a népet dupla csavarra még jobban megkavarni és becsapni.

BiG74 Bodri 2016.08.14. 23:03:25

A post írója tán fidesznyik? Csak mert úgy beszél, mint egy vérbő fityisz polbajnok.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.15. 05:35:52

@lacalaca:

Jelenleg azért harcolunk, hogy felrobbantsuk az elnyomást, ez az alap. A rossz lerázása, azt hiszem, jó alap.

chrisred 2016.08.15. 05:38:40

@atomic power: A jogszabályok alapján nyilvánvalóan nem utasíthatjuk el azt, akinek joga van menekült státuszra. De el fogjuk. Ahogy a baltás gyilkost sem adhattuk volna ki azért, hogy aztán felmentsék a magyar bíróság által jogszerűen kirótt büntetés alól és hőst csináljanak belőle. De ettől még megtettük.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.15. 06:11:17

"október másodikán így is, úgy is érvényes népszavazás lesz"

így is, úgy is?

aha. megjelenik pár kopasz és a nép 120%-os részvételével 240%-os győzelem születik.

atomic power 2016.08.15. 06:38:25

@chrisred: Vannak szahályok és van a való élet. Én, mint maganember törvénytisztelő vagyok. El tudok azonban képzelni olyan helyzeteket, amikor a nemzeti érdek szembe megy különböző szabályokkal. Az élet hozhat olyan szituaciókat, amikor csak rossz vagy mégr osszab döntés lehet. Szerintem a migránsválsag is ilyen, s nem Magyarorszag hibajabol, tulnőtt azon a ponton, amikor meg viszonylag "normalis" modon rendezni lehet. Sajnos, sokan nem érzékelik ,hogy mekkora a baj Európaban! Az Európai elit szinte semmit nem tesz azert, hogy ezt a hatalmas migrans tömeget megállítsa és a hazajukhoz ķözeii orszagokban segítse őket. Azok is rosszul latjak a problemat, akik pártpolitikai alapon közelítenek a dologhoz. Egy ellenzeki part van, amelyik,ezen felül tud emelkedni, a többi nem érzekeli a helyzet súlyossagat! Ha nem tudunk kiállni magunkert, akkor Brüsszelben is úgy fognak kezelni bennünket. Oĺyan jogszabalyokat hoznak, hogy abba belerokkanunk! Meg a roma lakossagot sem tudtuk integralni, immaron hany szaz eve? Azt sem tudhatjuk, hogy az ukrajnai helyzet miatt nem e alakul ki egy ujabb menekül valsag!

chrisred 2016.08.15. 06:58:27

@atomic power: "Vannak szahályok és van a való élet." Igen, és a hatalmat korlátozó szabályokat azért találták ki, mert a való életben az államhatalom bármelyik polgáron át tud gázolni.

Senki sem mondta, hogy Magyarország hibája. A magyar kormány érdeke, hogy a migránsválság minél nagyobb károkat okozzon az Unióban és meggyengítse az egységes Európát. Mert ez Putyin érdeke.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.15. 07:26:00

A baloldal továbbra is olyan, mintha a fidesz pénzelné. Tolvajok csapdàjàban van a Hazánk. Lehet tapsolni hozzá.

atomic power 2016.08.15. 07:44:52

@chrisred: Én nem mernék ilyen békaperspektívából ilyeneket nyilatkozni! Szerintem keveset tudunk arrol, hogy mi történik a kulisszak mögött. Azt allítani, hogy a Magyar Kormány meg akarja gyengiteni Európát, azert ertelmetlen, mert rá van szorulva gazdasagilag. Ha Európa tonkremegy, akkor mi is es azzal a magyar kormány is bukna.

chrisred 2016.08.15. 08:31:06

@atomic power: A magyar kormány addig volt rászorulva Európára, amíg elitépítésre használhatta fel a kapott felzárkóztatási pénzeket. De azok meg a jellegükből adódóan nem jönnek az idők végezetéig, hiszen akkor az járna a legjobban, aki a legkevésbé hatékonyan használja fel. És ha nem jön pénz, akkor csak a negatívumok maradnak, a hatalomkorlátozó szabályozás: önkormányzatiság, polgári szabadságjogok, a bírói hatalom függetlensége - mindaz, amit az ország belső életében nagyjából már sikerült kiiktatni, de uniós szinten még beleszólhatnak.

midnight coder 2016.08.15. 08:47:37

@chrisred: Az unió igazából addig tud különösebben beleszólni, amíg a pénzt osztja. Másrészt viszont az ország szempontjából az uniós pénzeknél fontosabbak az itt lévő multik, akik nélkül a GDP csúnya esésbe kezdene, aminek a vége csúnya kormánybukta lenne. Ezért nem fogunk kilépni az EU-ból.

Az EU-val amúgy afféle rókafogta csuka helyzetbe kerültünk. Egyfelől az itt lévő multik addig vannak itt, amíg az EU tagjai vagyunk. Másfelől viszont az EU tagság hosszú távon elég káros az országra (és az egész régióra) nézve, mivel elszívja a piacképes munkaerőt. Márpedig mi hosszú távon csak a munkaerő eladásából tudunk megélni, mivel más itt ebben az országban nem nagyon van. Abban a 40 évben amikor fejlődni és tőkét felhalmozni lehetett volna, mi a szocializmust építettük. Nyersanyagok nincsenek alattunk (szerencsére, különben az USA már rég idehozta volna nekünk a demokráciát), itt semmi más nincs mint a nyers munkaerő. És most az távozik nyugat felé...

midnight coder 2016.08.15. 08:54:04

@chrisred: Nekünk pont az az érdekünk, hogy az EU fennmaradjon. Csakhogy, az EU eléggé lefelé ívelő röppályán van, a migránsok betelepítése pedig ezt változtathatja meredek zuhanássá, ráadásul igen gyorsan (akár 10-20 éven belül is jöhet a Mad Max). Akkor pedig oda lesznek a multik, oda lesz a német és általában az európai piac. És ugyan az európába került munkaerő is visszajön kamatostól (jó sok európai menekült), viszont a tőke jó pár határral keletebbre fog landolni, a kínaiaknál, esetleg az oroszoknál. Nekünk ez a forgatókönyv lenne a legrosszabb, különösen még hosszabb távon (bár ez a legtöbbünket már nem érinti), amikor az iszlám világ és a világi Európa közötti határvonal valahol Hegyeshalom környékén húzódna.

atomic power 2016.08.15. 08:54:05

@chrisred: Ha kilepúnk, ha maradunk az unioban, gazdasagilag akkor is össze vagyunk fonodva, tehat nem erdekünk Europa meggyengitese es a mindenkori kormánynak sem! És Oroszorszagnak sem! Ugyanezen okokbol kifolyólag. Egyebkent mindenről lehet fantázialni, arról is, hogy piros szemű elefántok röpködnek az égen, nem lehet bebizonyítani az ellenkezőjét.

Conchobar 2016.08.15. 08:56:01

@midnight coder: " Egyfelől az itt lévő multik addig vannak itt, amíg az EU tagjai vagyunk." - Nem tudunk szabadulni ettől a vissza-visszatérő marhaságtól

Conchobar 2016.08.15. 09:07:38

@chrisred: "A magyar kormány érdeke, hogy a migránsválság minél nagyobb károkat okozzon az Unióban és meggyengítse az egységes Európát. Mert ez Putyin érdeke" - Nem tudunk különbséget tenni a propaganda és a valóság között. Amit a propaganda hangoztat azt hisszük valóságnak. Nem bírjuk meglátni a valóságot, hogy a jelenlegi kormányunk nem Putyin csicskája, hanem az USA és Nyugat-Európa csicskája, és ezt szépen elfedi a Brüsszellel szembeni magatartása. A baltiakkal, Lengyelországgal és Romániával ellentétben minekünk nem érdekünk az Oroszországgal szembeni konfrontáció, Lengyelországgal és Romániával szemben minket nem kecsegtet területi növekedéssel az Oroszországgal szembeni konfrontáció, ezért (Csehországgal, Szlovákiával és Szlovéniával együtt) mi nem ellenségként, hanem partnerként nézünk Oroszországra

atomic power 2016.08.15. 09:37:21

@Conchobar: A baltiaknak, Lengyelorszagnak es Romanianak nem lehet érdeke egy konfrontacio Oroszorszaggal, mert nem jól jönnenek ki beĺőle! Az mas kérdes, hogy a törtenelmi múlt miatt nagyon félnek Oroszorszagtól, de ez mas kérdes. A jelenlegi Oroszorszagnak sem érdeke a konfrontació, erdekszferajat viszont meg akarja vedeni, mint minden katonai nagyhatalom. Az USA-nak az a baja Oroszorszaggal, hogy a gyengekezű Gorbacsov es a reszeges Jelcin utan van egy olyan vezető, aki nem engedi, hogy orszaga felgyarmatta valjon.

chrisred 2016.08.15. 09:51:46

@midnight coder: Moszkvában is ott vannak a multik, az Eurázsiai Unióhoz tartozó Magyarországon is ott lesznek. Aki rendesen tejel a kormányzatnak, még monopolhelyzetbe iskerülhet. A tőke az illiberális gazdaságban is megtalálja a helyét.

chrisred 2016.08.15. 10:00:02

@Conchobar: Nincs általánosságban vett örökérvényű Nyugat-Európa és USA, mint hatalmi tényező. Ha Trump lesz elnök és az amcsik kivonulnak katonailag Európából, a nyugat-európai országokban pedig a Putyin zsebében lévő populista szélsőjobboldal veszi át a hatalmat (ha nem is minden országban, de olyan mértékben, hogy a kontinens politikai megosztottsága állandósuljon), akkor megszűnik az a tömb, akinek Magyarország a csicskása lehet. És közismert, hogy Orbán számára ez a vágyott jövőkép.

Conchobar 2016.08.15. 10:06:22

@atomic power: "A baltiaknak, Lengyelorszagnak es Romanianak nem lehet érdeke egy konfrontacio Oroszorszaggal, mert nem jól jönnenek ki beĺőle! Az mas kérdes, hogy a törtenelmi múlt miatt nagyon félnek Oroszorszagtól, de ez mas kérdes." - Ez mind csak rizsa. Ha valóban félnének Oroszországtól, akkor nem baszogatnák az orosz kisebbséget. Megpróbálnák megtalálni a 'modus vivendi'-t. Az csak a te agyad produktuma, hogy ezeknek az országok egyes-egyedül kellene konfrontálódni/konfrontálódnak Oroszországgal, mert a valóság az egész más

Conchobar 2016.08.15. 10:08:01

@atomic power: "Az USA-nak az a baja Oroszorszaggal, hogy a gyengekezű Gorbacsov es a reszeges Jelcin utan van egy olyan vezető, aki nem engedi, hogy orszaga felgyarmatta valjon." - Nem kell ezt túlragozni. Oroszországban (és Kínában is) riválist lát az USA

Conchobar 2016.08.15. 10:10:57

@chrisred: "Ha Trump lesz elnök és az amcsik kivonulnak katonailag Európából" - Hagyjuk már a fantáziálgatást. Pláne az olyant, amelyik azt feltételezi, hogy Trump majd szeszélyből szélnek ereszti a csicskásait

Conchobar 2016.08.15. 10:13:19

@chrisred: " a nyugat-európai országokban pedig a Putyin zsebében lévő populista szélsőjobboldal veszi át a hatalmat" - Ilyen baromságot én már hallottam régebben. A '70-es '80-as években, mikor az rebesgették, hogy az eurokommunisták Moszkva fizetett ügynökei

Conchobar 2016.08.15. 10:15:51

@chrisred: "És közismert, hogy Orbán számára ez a vágyott jövőkép" - Ő is tud róla?

István Tamasi 2016.08.15. 10:20:06

@midnight coder: Én a hazug fitymaszqrmány sunyi és hazug gyűlöletkampányát akarom leleplezni ami sikerült is. Te viszont ezt a leleplezést akarod csúsztatni amibe nem megyek bele.

István Tamasi 2016.08.15. 10:25:45

@midnight coder:
Én a nemzetrontó fitymaszqrmány hazug gyűlöletkampányát leplezem le ami sikerült is. Te viszont csak csúsztatni, elterelni akarsz amibe nem megyek bele.

Conchobar 2016.08.15. 10:34:17

@István Tamasi: "Én a nemzetrontó fitymaszqrmány hazug gyűlöletkampányát leplezem le ami sikerült is" - Nem leplezel le te semmit, mert nem derül ki, hogy miért nyomsz ilyen agyament rizsát

2016.08.15. 10:44:25

Ez a szavazás pont akkora hülyeség mint a fizetett troll kommentek. Alapvetően nem belpolitikai kérdés, nem tudom, miért gondolja magát értelmesnek tartó ember annak.
Ha úgy akarja a nép mondjuk fel a menekültügyi meg genfi egyezményeket aztán hajrá, lőjünk mindenkit a tengerbe, de nem kéne annyit magyarázkodni rajta.

István Tamasi 2016.08.15. 10:46:19

@Conchobar: Ha szövegértési, értelmezési problémád van azon nem segíthetek.

nemecsekerno_007 2016.08.15. 11:29:32

Megint fűrészeljük a sz***t a poráért. Ahogy a népi mondás tartja :)

Jean Sol Partre 2016.08.15. 11:33:08

@a BircaHang Média szerk.: te összekevered a házbontó robbantómestert a szomszéd bankot kirabló falbontó mackósokkal.

Jean Sol Partre 2016.08.15. 11:35:10

@Conchobar: " mi nem ellenségként, hanem partnerként nézünk Oroszországra "

mint barátságos bárány a farkasra

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.15. 11:37:55

@Jean Sol Partre:

Láss egy cikket a Népszabiból nol.hu/velemeny/a-mi-autonk-1627487 azaz vannak már ébredő ballibek is. 90 %-ban egyetértek a cikkel.

Conchobar 2016.08.15. 11:38:43

@István Tamasi: "Ha szövegértési, értelmezési problémád van azon nem segíthetek" - A reagálásodból látni, hogy te inkább csak papagáj vagy, aki mások mondókáját tanult be

Conchobar 2016.08.15. 11:39:46

@Jean Sol Partre: "mint barátságos bárány a farkasra" - Én úgy értve, hogy te birka vagy?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.15. 11:40:07

@chrisred:

El kellene már dönteniük, hogy kik a putyinisták. Mert egyszer a szélsőjobb, egyszer a szélsőbal, aztán a populisták... Úgy néz ki, mindenki putyinista a szűk liberális oligarchián és csahos bérebeiken kívül...

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.15. 11:41:09

@chrisred:

Tőke nélkül nem megy, de nem mindegy, hogy a tőke diktál az államnak, vagy az állam a tőkének...

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.15. 11:42:24

@midnight coder:

"az itt lévő multik addig vannak itt, amíg az EU tagjai vagyunk"

Hatalmas tévedés.

Eleve nem a multikkal van baj, hanem túlhatalmukkal.

atomic power 2016.08.15. 12:31:37

@Conchobar: "Ez mind csak rizsa. Ha valóban félnének Oroszországtól, akkor nem baszogatnák az orosz kisebbséget. Megpróbálnák megtalálni a 'modus vivendi'-t. "Az csak a te agyad produktuma, hogy ezeknek az országok egyes-egyedül kellene konfrontálódni/konfrontálódnak Oroszországgal, mert a valóság az egész más."
Ha nem félnek, akkor miért kerik az USA katonai jelenlétét? Azt nem allitottam, hogy ezek az orszagok egyedül konfrontalodnanak. Ezert kerik a a NATO jelenlet fokozasat, s mindezt úgy aposztrofaljak, hogy nem akarnak Kelet-Ukrajna sorsara jutni. Ha b.......ják az orosz kisebbseget, az bűn! Ha nem felnek es megis eszerint cselekednek, az is bűn. Ha az EU es a NATO ehhez asszisztal, akkor az a legnagyobb bűn!

atomic power 2016.08.15. 12:40:04

@Conchobar: "Nem kell ezt túlragozni. Oroszországban (és Kínában is) riválist lát az USA" Nincsen tulragozva, mert sok nemzetközi bajunknak ez az egyik, nem jelentektelen forrasa. Konstruktiv partnersegre lenne szükseg, s nem a masik legyőzésere, földbe döngölesere.

Jean Sol Partre 2016.08.15. 13:58:22

@a BircaHang Média szerk.: a cikk nekem is tetszik, csak nem arról szól amiről beszéltem.

1000bocs 2016.08.15. 14:22:25

@kesztió:
"Fasza dolog, ha Mo. a szuverenitásra hivatkozva keresztbe tehet másoknak, de milyen szar, ha a románok és a szlovákok ugyanarra a szuverenitásra hivatkozva lehetnek kisebbségellenesek."

Mo. a szuverenitásra hivatkozva megpróbálja elérni hogy ne rá tolják mások a gondot és a problémát. Azt a problémát, ami józan ésszel elkerülhető, de mások nem akarják elkerülni. Ez az ő választásuk, de hadd legyen az itt lakóknak is választása.

Tehát nem Mo tesz keresztbe másoknak, hanem neki akarnak keresztbe tenni.

A románok és a szlovákok idekeverése azonban még tőled is üt. Hiszen ez azt jelentené, hogy az anyaföldjükre született magyarok valamilyen csodamód ugyanolyanok mint az a tömeg, akik most érkeznek idegen földre ingyenélni, mert csak. Nem tudom tudod-e követni az anyaföld és a betelepülés közötti eltéréseket? Valahol itt kezdődne a dolog.

Jó az a libsizmus, de nagyobb adagban fura hatása van. Az idea elvarázsol, a valóságot magad mögött hagyva ilyen baromságokat találsz állítani mint fent.

2016.08.15. 18:02:22

Túl van ez a migrációs hisztérika tolva de rohadtul! Meg már unalmas is mint a szar!
Nincs az az őrült migráncs aki itt akarna maradni ebben az országban ilyen fizetésekért meg ilyen jogrendszer mellett. Visszafogadják őket majd felveszik a sok eurót utánuk, majd dobbant az összes vissza németbe meg svédbe azt ámen!
Kb ez a menetrend!

poor 2016.08.15. 19:08:29

Töredék - Radnóti Miklós

Oly korban éltem én e földön,

mikor az ember úgy elaljasult,

hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,

s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,

befonták életét vad kényszerképzetek.

Oly korban éltem én e földön,

mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,

az áruló, a rabló volt a hős,

s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,

már azt is gyűlölték, akár a pestisest....

gyalog.galopp 2016.08.15. 19:21:36

@Diorella Queen:

Nem kívánok én neked semmi rosszat, csak annyi migránst, amennyi a nappalidban elfér élére állítva.

chrisred 2016.08.15. 20:48:27

@a BircaHang Média szerk.: Mi az a szélsőbal? A múlt század hetvenes éveiben vagyunk, vagy Dél-Amerikában? Európában nincs már olyan, hogy munkásosztály.

chrisred 2016.08.15. 20:50:21

@a BircaHang Média szerk.: A nagytőkének vagy az állam irányítóinak nem mindegy, a polgároknak egyik variáció sem jó. A polgároknak az kedvez, ha mindkettőt korlátozzák a szabályok.

chrisred 2016.08.15. 20:52:33

@Conchobar: Hát, ha nincs tudatában annak, amit Tusványoson össze szokott zagyválni, akkor lehet, hogy nem.

chrisred 2016.08.15. 21:01:55

@Conchobar: Nem szeszélyből, hanem mert Putyin csicskásaként ezt kell tennie.

Jenyei 2016.08.15. 23:07:34

Bizonyos mértékben ez a Stumpf még a normálisok közé tartozott - eddig. Aki egy "migránssimi" kifejezést leír, az egy utolsó mocskos véglény.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.08.15. 23:13:56

@Jenyei:
Normális? Persze, hogy normális, de ennek a kijelentésnek nincs sok értelme. Az egész "konzervatív" média egységes üzenetekkel dolgozik és ebbe a keretbe a Mandíner legalább 2012 óta teljes mértékben belesimul. Az ott dolgozó embereknek annyi szabadságuk van, hogy az előregyártott üzeneteket a hallgatóságuk szája íze szerint átszabják.

A Mandíner különösen rajta volt a migránsügyön, 2015 közepétől 2016 közepéig leginkább másról se írtak. A migránssimogatás szót először itt, ezen a blogon olvastam. Hogy ezek után Stumpf is leírja, az annyira mindegy már.

Jenyei 2016.08.15. 23:23:26

@Doomhammer: Az embernek vannak illúziói. De persze amikor a "vérkeresztyén" FIDESZ 5. számú párttagkönyve nyilvános blogon leírja, hogy a "telebaszott kurva anyád" akkor ott már nem szabadna lenni illúziónak, elismerem. Végtelenül szomorú, ami a magát konzervatívnak, meg keresztyénnek, meg a farok tudja minek nevező pártsajtóban megy.

BiG74 Bodri 2016.08.15. 23:52:46

Ó, basszus, persze, hogy vérbő fidesznyik!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.16. 05:59:29

@chrisred:

Szélsőbal = a kapitalizmus eltörlését akaró irányzat.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.16. 06:03:44

@chrisred:

A polgárnak az a jó, ha az állam az úr, ugyanis az államot képes befolyásolni, míg a tőkét nem.

Van bárhol a világon szavazás arról, hogy kié legyen x cég vagyona? Ugye nincs?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.08.16. 12:42:09

@Jenyei:
Csúnya szavak? Már fel se tűnik. Hanem ugyanaz a csúnyaszavas ezt hozta le nyilvánosan:
mandiner.hu/cikk/20130105_bayer_zsolt_ki_ne_legyen
Eredeti helyén már nem elérhető.

Szerintem letöltendőt érne, ő megúszta negyedmilliós bírsággal.
nol.hu/belfold/buntetes_a_bayer-cikkert-1385153

Mindez ugye egy szilveszteri buli WC-jében történt késelés miatt, amelyhez hasonlóból nagyjából hetente van egy. Az áldozatnak már volt egy rablási ügye, a rendőrség a nyomozás során érthetetlen hibákat vétett, a két gyanúsítottat - akiket Bayer simán leállatozott - felmentették és a valódi elkövető sohase került elő.
www.borsonline.hu/aktualis/szigethalmi-keseles-elmenekult-az-igazi-tettes/77353

De erről már Bayer nem írt semmit.

Ez az igazi botrány.

Anonimouse 2016.08.16. 13:52:54

"Azt gondolom, hogy minőségi, szeretetteljes és boldog életet csak olyan országban lehet élni, amely a tisztelet kultúráján alapszik, következésképpen a tisztelet hangján beszél. Magyarországnak annak a helynek kell lennie, ahol _mindenkit_ tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják és az iszlámot, a muszlimok, arabok civilizációs gyökereit is rendkívül nagyra értékelik. Az iszlám egy nagy lelki és szellemi építmény, amely nélkül a világnak azon a részén sem béke, sem boldogság, sem kiegyensúlyozott emberi élet nem jöhetne létre. Ezért számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket. És nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük." www.facebook.com/agostonlaszloartist/videos/893320557438710/

gyalog.galopp 2016.08.16. 14:21:43

@Jean Sol Partre:

mért, mért? Mert szereti őket, akkor ne legyen hiányérzete. Remélem a nappalija nem ebben az országban van.

Jean Sol Partre 2016.08.16. 15:24:33

@gyalog.galopp: mondott ő ilyet? Ne beszélj már ostobaságokat, túl sok kék információt olvastál?

maroz 2016.08.16. 15:46:04

@gyalog.galopp: Az osztrákok de facto visszaállították a határellenőrzést. Kérdem ékes németségemmel a herr óbert, hogy vasztisztdasz, sengen kaput?, mire elkezdi kézzel-lábbal magyarázni, hogy dasziszt nikt coll, nur fűr pakik, meg szírek meg afgánok. Oké, de akkor mi a faszért állok én is itt már egy jó ideje?

Az egy precíz és remek megérzés, hogy ez a migránstéma túl van tolva. Nekünk ma tényleg nem a migráns a legnagyobb problémánk, és aki ezt nem hiszi, az kövesse a tanácsod: számolja meg, hogy hány migráns van élére állítva a nappalijában. Ha egy sem, akkor keresse meg bátran azt az öltönyös gecit, aki nem hagyja élni, mert ez az ő problémája, nem a migráns.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.08.16. 16:03:06

@maroz:
"Nekünk ma tényleg nem a migráns a legnagyobb problémánk, és aki ezt nem hiszi, az kövesse a tanácsod: számolja meg, hogy hány migráns van élére állítva a nappalijában. "

A migránstéma azért van túlhangsúlyozva, hogy visszavegyenek a túl sok szabadságból, ami ma Európát sújtja.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/11/nemzetstrategiai-szovetseg.html

A megoldás pedig tankönyvszerű: kell keresni egy témát, ami zsigeri félelmet generál (pl. hogy idegenek foglalják el az ember otthonát) és ezzel ijesztgetve venni rá az embereket, hogy saját érdekeik ellen szavazzanak. A magyarokat például arra, hogy nehezen megszerzett EU-hoz tartozásukat és szabad mozgásukat/munkavállalásukat kockáztassák egy olyan ügy miatt, ami minket nem is érdekel, hiszen a migránsok nem akarnak itt maradni, ha az EU ideszállítja őket, el fognak menni.

Már alig várom, hogy egyes állatoktól való félelmet is kihasználják politikai célra. És ha a migránsok ruhája mérges pókkal lenne tele?

gyalog.galopp 2016.08.16. 17:07:12

@Jean Sol Partre: @maroz:

Persze, hogy nekünk jelen pillanatban nem ez a legnagyobb problémánk, de miért nem ez?
Nekem, nekünk nem kell az a szar , amit ők kavartak, azt egyék meg ők.

Ötöd bérért dolgozunk a magországok vállalkozásaiban és akkor a nemkívánatos migránsaikat is mi tartsuk el?
Eszeteknél vagytok?
Nem látjátok, hogy ez semmi más, mint egy globális pénzügyi lufi?

272_1 (törölt) 2016.08.16. 17:40:07

@gyalog.galopp:

a magyar bérek nem a nyugati társadalom felelőssége.

külföldön pedig a senior pozíciók kivételével nincs nagy különbség a bevándorló vs őslakos jövedelmekben, ágazati iránymutató bérek, plusz jutalékok. a magyar képzés színvonala komoly negatív tényező, viszont minden cég biztosít felzárkózási lehetőséget, 2-5 év alatt igény szerint teljes értékű munkavállaló lehet akárki.

senior álláshoz már olyan feltételek kellenek amit megfelelő társadalmi háttér hiányában nem lehet teljesíteni.

>>Nem látjátok, hogy ez semmi más,
>> mint egy globális pénzügyi lufi?
most ez a rendszer, ha nem fújod akkor lemaradsz.

maroz 2016.08.16. 18:37:24

@Doomhammer: Nekem lett egy olyan meggyőződésem, hogy Európában pont hogy semennyi szabadság sincs, nem hogy túl sok. Ami annak tűnik az mindösszesen csak a kényszer szülte diverzitás egy szűk mezsgyén belül: bizonyos, a tőke szempontjából elengedhetetlenül fontos szereplők élményigényét ma már csak úgy lehet kielégíteni, hogy az eddigi korlátokat áthágjuk, de ez nem a szabadság, hanem egy olyan kényszerpálya, mint a trolibuszé: ha a villamoshoz hasonlítom, akkor megképezhető a szabadság illúziója, ideig-óráig legalábbis, pláne, ha ebben a szereplők is érdekeltek és hajlandóak illúzióban élni.

Én még azt sem látom, hogy mihez is tartoznák, pláne, hogy ezt nehezen szereztük volna meg. Azt viszont látom, hogy sokan valamiféle illúzióhoz rendelnének minket hozzá, egy olyan nyugati kultúrkör illúziójához, ami egyrészt valóságként soha nem is létezett, másrészt pedig mára már mint illúzió is elég szemcsésre fakult, és azt is gyanítom, hogy a felzárkózás, a nyugathoz tartozás illúziója helyett lett bevetve az ostromlott vár-forgatókönyv, immáron ne a vágyaink hajtsanak, hanem a félelmeink, mindegy is, a lényeg, hogy szolgáljuk az érdekeket és élvezzük, ahogyan ezért cserébe az elitünk két pofára zabál.

Fogunk mi még félni a bogaraktól is, majd a marslakóktól, és még ki tudja mi mindent bevetnek, csak hogy eszünkbe ne jusson a rohadék tőkésektől félni.

maroz 2016.08.16. 18:41:34

@gyalog.galopp: "Ötöd bérért dolgozunk a magországok vállalkozásaiban"

Ennyi bőven elég lenne. Óriásplakátra, majd mellé a megoldást is: nemzeti tulajdonba venni mindent! Aztán ehhez képest mondjuk egy 80-20 arány, természetesen a nyolcvan ide, akár kompromisszum is lehet. És ha ezzel megvolnánk, akkor megnézhetjük ezt a migránsizét is, de az ezredrangú ehhez képest.

272_1 (törölt) 2016.08.16. 18:59:35

@maroz:

európa szabadsága a választás szabadsága.

az vagy amit elérsz, a határ elég magasan van.

nem akarásnak nyögés a vége.

gyalog.galopp 2016.08.16. 19:28:03

@maroz:

Haggyuk má a hülyeséget! A magországok jólétét nem ők termelik meg , hanem részben mi is. A migránsok bejövetele egy igen szűk, de igen nagy hatalommal rendelkező gazdasági elit érdeke , senki másé, még a migránsoké se.

maroz 2016.08.16. 21:57:26

@gyalog.galopp: Mi a hülyeség, nem teljesen értelek...

annamanna 2016.08.17. 01:43:01

@Anonimouse: látom, már be lett másolva, nekem ez volt belőle a leginkább megdöbbentő: "Orbán kijelenti: „Újra kéne olvasni a Koránt, és ha a mi bankárjaink ismernék a sária szabályait, nem tartanánk itt."" nol.hu/belfold/ket-mondat-eleg-volt-hogy-elkezdjek-orbant-szidni-az-orban-rajongok-1628001

272_1 (törölt) 2016.08.17. 07:34:11

@annamanna:

az iszlám hitelezés a közös kockázaton alapul.

a zsidó hitelezés fedezeten és adós rabszolgaságon.

az előzőnél a hitelező (bank) részese a haszonnak, illetve veszteség esetén osztozkodás és lezárul az üzlet, az adós szabad ember.

az utóbbinál először a fedezet kerül bevonásra, ha nem elég akkor az adós fizetési kötöttségbe kerül, sőt még örökölhető is a tartozás.(régen 7 év után felszabadult, aztán a jótékony keresztények végtelenítették)

orbáni hazugságokkal már tele van a padlás, ma már elég azt idézni amikor igazat mond.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2016.08.17. 11:30:23

@maroz:
"Nekem lett egy olyan meggyőződésem, hogy Európában pont hogy semennyi szabadság sincs, nem hogy túl sok."

Maga tényleg elfelejtette azokat az időket, amikor az ember oda ment dolgozni, ahová mondták neki, elmenni meg nem lehetett, mert a határon nem lehetett átjutni?

Vannak Magyarországon, akik visszasírják ezeket az időket.

maroz 2016.08.17. 12:22:13

@Doomhammer: És?

Voltak a tatárok. Jártak. Azt is sokan elfelejtették.

Quod erat demonstrandum: Európa tökig van szabaccsággal, eeetársak, Európával semmi baj, eeetársak, a baj velünk vank, mink vagyunk amnéziásak, eeeefelejcsünk mindent, ez a baj.

annamanna 2016.08.18. 03:32:44

@az igazmodó juhász: Feltűnően sok a rossz hitel és bedőlt bank. Például hogy lehet, hogy Európa legrégibb bankja (egy olasz bank) tele van rossz hitelekkel? Ötszáz év alatt nem tanultak meg gazdálkodni? Hogy lehet, hogy az egész olasz bankszféra a csőd felé tántorog? Hogy lehet, hogy a 2008-as válságot a bankok robbantották ki? Ha a fenti szabályok szerint gazdálkodnának, akkor sem kéne, hogy a működésükben akkora kockázat legyen, mint amekkora van. Akarják egyáltalán a bankok, hogy az adósok visszafizessék a hitelt? Vagy inkább valami mást szeretnének elérni a hitelezéssel (mondjuk az örökös függőségben tartást, mert ez fontosabb, minthogy a pénzükhöz jussanak)?
Nem látom át a pénzügyi rendszer működését, de kiemelem ezt a mondatodat: "a zsidó hitelezés fedezeten és adós rabszolgaságon". Nekem tényleg úgy tűnik, mintha szándékosan osztogattak volna rossz hiteleket, és mi más okból tették volna, mint pont ezért? Mármint hogy nem a pénz kell nekik, hanem az, hogy az adósságba került ember egész élete fölött hatalmat szerezzenek. Egész országok fölött is átveszik az uralmat. Nem kell visszafizetni a hitelt, de egy bizonyos ponttól kezdve teljesen a bankárok diktálnak.

Orbán nem tudom, mire gondolt, és nem tudom, a Koránnak mi köze van a bankrendszerhez. Azt sem értem, miért mondta, hogy _újra_ kéne olvasni Koránt. Miért, ő már elolvasta? És ő már ismeri a saria szabályait? De neki mi köze van hozzá, és miért gondolja, hogy épp a saria szabályai szerint működik jól a világ? Akárhogy is, ez egészen hajmeresztő kijelentés.
Ahhoz nem kell semmiféle saria, hogy tudjam, ha én kölcsönadok a barátomnak pénzt, akkor azt csakis a saját felelősségemre tehetem meg, mert nekem kell meggyőződnöm arról, hogy a barátom nem akar becsapni, és képes lesz visszafizetni azt, amit tőlem kölcsönkért. Ha nem fizeti vissza, akkor így jártam. Ehhez nem kell saria. És nem kell hozzá állami garancia sem.
A bankoknak az állam jelent garanciát. A bankoknak nem kell annyira felelősségteljesen viselkedniük a kölcsönzés során, mint nekem; mert a banknak az állam inkább garantálja, hogy kipréseli az adósból a kölcsönvett összeget, mint nekem.
A saria jog is állami jog, amennyiben az iszlám államokban az iszlám államvallás. Tehát a saria jogrendszere sem az egyén felelősségvállalására apellál, hanem az állami biztosítékokra. Az egyén felelősségvállalása esetén nem volna szükség állami garanciára. Ha én eldöntöm, hogy kölcsönt adok vagy kölcsönt veszek fel, ahhoz tulajdonképpen nem volna szükség semmiféle állami beavatkozásra, csak a saját józan eszemre.

chrisred 2016.08.18. 05:31:30

@annamanna: Rossz a példa, mert a kereskedelmi bankok nem a saját pénzüket hitelezik, hanem a betétesekét. Vagyis arról van szó, hogy egy barátod megkért, hogy vigyázz a pénzére, te meg kölcsönadod egy másiknak. Ha nem fizeti vissza, akkor így járt a barátod. Az állam nem azt garantálja, hogy a bank kapja vissza a pénzt, hanem a betétesek.

gyalog.galopp 2016.08.18. 10:00:58

@maroz:

Te hiszel egy ideában, ami nem kifejezetten sikeres, én hinnék egy vezetési stílusban, amihez sajnos, nincs elég kompetencia.

Az ideológiát meg hagyjuk a picsába.

maroz 2016.08.18. 10:41:18

@gyalog.galopp: Milyen ideában hiszek én? Praktikus dolgokat mondtam, hol van ebben idea? Legfeljebb annyi, hogy ki mint vet úgy arasson. Mondtam én mást? A migránskérdés a centrumállamok problémája, a mi problémánk a centrumállamok nettó gyarmatosító viselkedése. Én csak annyit mondtam, hogy ésszerűbb lenne, ha mindenki a _saját_ problémájával foglalkozna, de nyilván, tisztában vagyok vele, hogy nem így lesz.

gyalog.galopp 2016.08.18. 11:18:24

@maroz:
Na, szépen elmondtad, mily ideában hiszel, praktikum, centrum felelősségvállalás, mondhattad volna tovább is.

A helyzet az, hogy fogalmunk sincs, kik hozzák a döntéseket és miért.
A migrációs probléma nem a centrum országok problémája, hanem a miénk is, akkor is, ha egyetlen migráns sem marad itt, mert a mi pénzünket is elszívja.
A másik dolog, nem igaz, hogy egyetlen migráns sem marad itt, nézd meg a sógorokat, ez a réteg szétterül mindenütt.
A migránsok Európa gazdasági, kulturális, etnikai, és nem utolsó sorban ivar arányát bomlasztják szét.
Rengeteg fiatal férfi , akik nőre vágynak, de az európai nőnek nem ők az ideáljuk, még alkalmi szexre sem.

Németek, osztrákok bekeményítenek, kiszorítják az egyébként is ellenőrizhetetlen migránsokat kelet felé. Megjelennek a cseheknél, szlovákoknál, lengyeleknél.
Csak úgy mellesleg, Zsigmond idejében bevándorló cigányok kevesebben voltak ...

maroz 2016.08.18. 11:32:21

@gyalog.galopp: De hát nem ez a helyzet! Nekem vannak fogalmaim.

Az én pénzemet nem szívja el, meg különben is, pont leszarom a pénzt, mert nekem nincs olyan célom, hogy még több pénzem legyen.

Az, hogy megnépszavaztatja egy kibaszott zsivány, hogy ne jöjjön migráns miért is jelentené azt, hogy nem is fog jönni? Amúgy meg: mondtam én bármikor is olyan hülyeséget, hogy _egyetlen_ migráns sem marad itt? Lám, én is egy ilyen hülye ittmaradó migráns vagyok, holott lehetett volna több eszem is...

Mi közöm nekem Európa gazdasági, kulturális, etnikai, és nem utolsó sorban ivararányához? Egyáltalán: mi az az európai kultúra, amit nekem féltenem kéne? A gyarmatosítás kultúrája? Az, hogy _nekem_ nincs gazdaságom, mert az európai elitet kell szolgálnom? Most őszintén: védjem a gazdijainkat?

Az osztrák velem keménykedik, engem szorít ki, már harmadjára történik meg, hogy állok a határon, mintha újból a kilencvenes évek eleje lenne. A migráns úgyis menni fog, kurvára mindegy, hogy ki mit ír óriásplakátra és ki mennyire lelkesen lengeti a wasp-buzogányt. A migráns azért fog menni, mert nem tud már megmaradni ott, ahol eddig volt. Azért nem tud megmaradni, mert a centrumállamok szétbaszták a szülőföldjüket a saját jólétük, a saját luxusuk érdekében.

Az, hogy ide is jut majd migráns ennek a következménye, és ez egy újabb érv az ellen, hogy a dühömet a centrumországok jólétben tespedő, elvtelen faszai ellen fordítsam, és ne hagyjam, hogy azt ők átirányítsák a migránsra. Mintha ésszerű lenne a kórokozó helyett a lázra haragudni...

gyalog.galopp 2016.08.18. 12:49:27

@maroz:

Gondold végig, amit te magad írtál. Az osztrák az rád keni, magyarra a szart, nem a központeu impotenciájára, mert ő, ők hárítanak.
Ki előtt hárítanak, hát a saját választóik előtt, igazából ők sem tudják, mért kell azt tenniük, amihez nekik sincs semmi affinitásuk, de valahonnan jön a hang, meg a pénz... A tehetetlenségüket rá kell kenni valakire, naná hogy kenik is.

nézzük ezt egy eredetiben. :

"."De böjt s jámborság néked mint a pélva,
mert vétkesek közt cinkos aki néma...."

maroz 2016.08.18. 13:39:16

@gyalog.galopp: Osztrak banyaszvideken nyaraltam, fajdalmas latni ott is, hogy az alja mennyire elindult lefele, mikozben a teteje nem gyoz pavaskodni a luxusaval. En egyaltalan nem gondolom azt, hogy ez egy szimpla, ket szoban konnyen elmondhato tortenet lenne.

annamanna 2016.08.19. 04:58:51

@chrisred: tudtam, hogy semmit sem értek a bankrendszer működéséből.... :/

@gyalog.galopp: "A migránsok bejövetele egy igen szűk, de igen nagy hatalommal rendelkező gazdasági elit érdeke , senki másé, még a migránsoké se."

Ezen mit értesz? Összevetve ezzel: "a migránsok azzal utasították vissza a munkát, hogy ők Merkel vendégei, és „a vendégeknek nem kell dolgozniuk”." magyaridok.hu/kulfold/megtagadtak-munkat-merkel-vendegei-930199/

"az üzletember a migránsokat megillető minél több jog elérésén dolgozott, és ennek érdekében mintegy nyolcmillió dollárt, azaz 2,2 milliárd forintot utalt azoknak a szervezeteknek, amelyek aktívan részt vesznek a migráció sújtotta országok kormányainak befolyásolásában vagy adott esetben destabilizálásában."
magyaridok.hu/belfold/soros-milliardokkal-osztonzi-migraciot-928885/

"A fentiek alapján a migránsoknak épp a Soros György által finanszírozott szervezetekkel gyűlne meg a bajuk: az Amnestyvel, a homoszexuális mozgalmakkal. Pont azzal a hálózattal, amelyik a migránsok betelepítését segíti elő." magyaridok.hu/kulfold/soroseknak-lesz-legtobb-bajuk-migransokkal-927280/

"Európának sokkal inkább a liberális politikai célok miatt van szüksége a migránsokra, és főként azért, mert a migráció maga teremt munkahelyeket. Persze nem a menekülteknek, hanem a németeknek. Segélymunkások, egészségügyi alkalmazottak, tolmácsok, hivatalnokok, ügyvédek, gyógyszergyárak, biztonsági cégek, élelmiszeripari vállalkozók találják meg számításaikat a bevándorlásban. Üzletág ez is. Több mint egy millió migráns eltartása iszonyú pénzbe kerül és nem idénymunka. Évekre tervezhet az a vendéglátó-ipari cég, amely például a migránsokra főz. De az is, amelyik gondoskodik orvosi ellátásukról, vagy amelyik a menekülttábort felépíti, takarítja, őrzi. Kaszálnak a gyógyszergyárak is. Mivel a migránsok többnyire súlyosan fertőzött országokból jönnek, be kell őket oltani, kezelni kell a betegségeiket – például a köztük gyakori hepatitist. Az egészségügyi ellátásba belépő újabb 1 millió ember jelentősen megdobja egy gyógyszercég forgalmát. (Udo Ulfkotte A menekültipar című könyvében ír erről részletesen.)
Persze a migránsok gyógykezelését a német adófizetők állják, ami teljesen tönkre teszi a német ellátórendszert, hiszen a menekültek nem fizetnek egészségügyi járulékot, nem fizetnek adót. Illetve, bocsánat, 54-en közülük már igen." magyaridok.hu/kulfold/nem-munkara-kell-migrans-920776/

"Egy munkanélküli migráns eltartása a németeknek például Hamburgban 2100 eurójába kerül havonta. Összehasonlításul: egy átlagos hamburgi nyugdíjas járandósága 760 euró körüli, pedig egész életében fizette a járulékokat. A Hartz-IV segélyt igénybevevő migránsok, főleg, ha sok gyermekük van, sokkal több pénzhez jutnak munka nélkül Németországban, mintha a hazájukban dolgoznának. Nem éri meg tehát munkát vállalniuk. Csak Berlinben 200 millió eurót fizettek ki juttatásként a bevándorlóknak 2014-ben. A Nyfer intézet kutatásai szerint a segélyt igénybe vevők közül minden ötödik feleslegesnek tartja a német nyelv megtanulását, 75 százalékuknak semmilyen szakképzettsége nincs, sokuk, saját bevallása szerint három óránál nem tud többet dolgozni egy nap. A bevándorlók több generáción keresztül a szociális ellátórendszerben maradnak, magyarul segélyből élnek. Igaz ez még azokra is, akiknek a menedékkérelmét elutasítják, mert – a jogvédő szervezetek segítségével – mindig megfellebbezik a kiutasítást, és így évekig kapják a juttatásokat a német államtól: szállást, ételt, egészségügyi ellátást, tolmácsot, és költőpénzt. Van olyan tartomány, ahol egy-egy menekült havonta 300 euró feletti összeget kap. Ebből sokan vígan elvannak.
Mindezt Ulfkotte írja német lapokra hivatkozva A menekültipar című könyvében. (Kiadta a Hit Gyülekezetéhez közel álló Patmos Records kiadó.)"
magyaridok.hu/kulfold/segelyre-jatszik-migransok-nagy-resze-888940/

gyalog.galopp 2016.08.19. 07:02:59

@maroz:
A migráció az migráns egyedekből áll, van ötleted arra, hogyan lehet az egyikről beszélni a másik nélkül?

A kormánypropaganda az illegális migráció ellen szól, meg a migránsok kényszer ide-oda pakolgatásáról.
Szerinted az lenne a helyes propaganda, ha a kormány a centrum országok burzsujainak elűzésére buzdítana?

maroz 2016.08.19. 07:32:57

@gyalog.galopp: Ne vakíts már.

Az az álláspontom, hogy a migrációból ideológiai fegyver lett, amit a centrumállamok éceszgéberei arra használnak, hogy a borzasztóan túltolt egyenlőtlenséget még ideig-óráig leplezni tudják.

Az ideológiai fegyver része a kommunikáció, és igen, a mi kormányunk is beállt a centrumállamok éceszgéberei mögé, és ideológiai faszkorbácsként használja a migrációt. Propaganda, amelynek ráadásul lokális hatalompolitikai haszna is van. A kormánypropaganda annyira szól az illegális migráció ellen, mint az esőtáncolók ugrabugrája az aszály ellen.

Én nem a "helyes" propagandáról beszéltem, mindösszesen csak azt szerettem volna elmondani, hogy annak, aki akarja van lehetősége kilépni ebből a kényszerből, van lehetősége a kérdésről másként is gondolkodni, mint ahogyan azt a centrumállamok és hű pulikutyájuk azt ránk szeretné erőltetni. És igen, ennek a gondolkodásnak a sarokköve az, hogy a mi problémáinkat elsősorban a globális egyenlőtlenség túltolása okozza, és nem én vagyok az, aki Szíriában bombáz, de még csak meg se kérdeztek erről.

Ennyi lenne az én álláspontom, és ez nem zárja ki, hogy a migránsokról (én is az vagyok) valamint a migrációról beszélgessünk, de kizárja azt, hogy ezt a beszélgetést a hegemón szája íze szerint folytassam. Sajnálom, hogy nagyon sokan beveszik ezt a propagandát, hogy fél Magyarország beáll védeni valamiféle európaiértékeket, a civilizációt, a keresztény kultúrkört, és egyéb öblögetőszert. Nem haragszom rájuk, nem szeretném ledorongolni őket, mert megértem, hogy milyen kényszereknek engedelmeskedve szopják be ezeket az aljas propaganda-maszlagokat, de úgy sem szeretnék tenni, mint ha minden rendben lenne a viselkedésükkel.

Miért tartod te ennyire bosszantónak az álláspontomat, hogy már egészen furcsa érvelési technikákat is bevetsz a megingatásomra? ;)

Jean Sol Partre 2016.08.19. 10:38:28

@gyalog.galopp: "A migránsok bejövetele egy igen szűk, de igen nagy hatalommal rendelkező gazdasági elit érdeke , senki másé, még a migránsoké se."

Csakhogy a migránsok nagy része nem azért jön, mert ez valakinek érdeke. A migrációt sokan gerjesztik, egy részük valóban érdekből (Európa gyengítése például Putyinnak nagyon jó, ő többek között ezért bombáz Szíriában és ezért azokat akiket, de nyilván jó Amerikának is, bár neki emellett nagyon sok más érdeke is fűződik az ottani háborúkhoz), egy részük meg mellékhatásként.
De minden külső hatás nélkül is lenne háború és migráció, mert az éghajlati változások is gerjesztik.

A migráció "támogatói" szintén komplexebb okok miatt léteznek. Köztük is biztos vannak akiknek közvetlen érdeke, de bizony van olyan is, aki a keresztényi szeretetet vagy egyszerűen az emberséget így értelmezve segíti a menekülteket.

És persze akiket támogatónak meg migránssimogatónak neveznek, azok nem feltétlenül _támogatják_ a migrációt, hanem elgondolkodván a dolgokról úgy látják, hogy a javasolt megoldások rosszak és egyszerűen próbálnak jobb megoldást találni, ki így, ki úgy.

Túl primitív az egészet holmi Sorosok gonosz manipulációjára leegyszerűsíteni és szinte biztosan rossz megoldáshoz vezet, lásd a népszavazást a primitív uszító kampánnyal, de persze az EU töketlensége se sokkal jobb.

maroz 2016.08.19. 10:46:28

@Jean Sol Partre: Képzelj el egy olyan népszavazást, ahol az alábbi a feltett kérdés:

"Egyetért-e ön azzal, hogy átláthatatlan és ellenőrizetlen hatalmak pufferháborút folytassanak Szíriában és ennek következtében migrációs hullámot indítsanak el?"

igen/nem

Jean Sol Partre 2016.08.19. 11:01:28

@maroz: gyűjthetjük az aláírásokat :)

gyalog.galopp 2016.08.20. 07:07:44

@maroz:

Az első bekezdés rendben, a másodikat, harmadikat nem értem, nem találom a logikai összefüggést az elsővel.

Amit én hiányolok a hozzászólásodból, az egy ötlet, megoldási javaslat. A globális egyenlőtlenség az evidencia, de mi a fenét tehet a magyar kormány ez ügyben, és ha tesz, az mennyiben állítja meg a migránsokat?

maroz 2016.08.20. 09:49:08

@gyalog.galopp: Most akkor egy kis valóságellenőrzés. Beledugtam a mutatóujjamat a kávéscsészémbe, hirtelen kirántottam, és nem maradt a helyén lyuk, tehát nem vagyok egy különösebben pótolhatatlan egyede az emberiségnek. Honnan a redvás rossebből lenne, lehetne nekem ötletem, megoldási javaslatom???

És pláne, mi a franc értelme lenne annak, hogy én ide, a hatalom legalja versenyegereinek a blogjára, a kommentszekcióba megoldási javaslatokat írjak? Hát vagyok én klimaxos tanárnéni, aki három bekezdésben bárhol, bármikor képes bármilyen, akár galaktikus problémát is megoldani?

A magyar kormány ebben az ügyben pont annyit tehet, amennyit én: semmit. A migrációt nem lehet megállítani, soha senkinek nem sikerült, az én szülőföldemet állítólag hárommillió ember hagyta el, bízz bennem, a migráció olyan, mint a hasmenés: ha menni kell, menni kell.

Ne feledd, hogy honnan indult a beszélgetés: elmondtam, hogy ez a migráns-téma egy ránk erőltetett diskurzuskeretben zajlik, amit én nem vagyok hajlandó elfogadni, mert hamis.

chrisred 2016.08.20. 10:50:37

@maroz: A kormánynak némileg több nemzetközi kötelezettsége van, amint az indexen fórumozgató polgároknak.

maroz 2016.08.20. 10:57:55

@chrisred: És ebből mi következik rám nézve? A homlokomra kéne csapjak, óbazdmeg, hát tényleg, nátótagok vagyunk, és akkor már helyes is a mostani migráns-narratíva?

1990 előtt is voltak talán nem ennyire szigorú és nem ennyire egyoldalú "nemzetközi kötelezettségei", ami engem akkor sem akadályozott meg abban, hogy a diskurzusaimat ne az akkori mainstream keretekben folytassam.

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.20. 11:14:24

@maroz: semmi gond, tökéletesen működik az unorthodox migránsvédelem: élhetetlen tuskómaffiaállamot kell építeni, ahonnan évi tízezrek vándorolnak ki és még a szíriaiak is csak átutazóban másznak át a kerítésen. ennyike.

chrisred 2016.08.20. 11:36:03

@maroz: A NATO mondjuk a legutolsó, ami a témakörben felmerülhet, és eddig a legkevésbé zavaró, ahol a magyar állam nem teljesíti a szerződéses kötelezettségeit.

1989-ben csatlakoztunk az 1951. évi genfi egyezményhez, előtte nekünk nem voltak ilyen kötelezettségeink, ellenben más országok egyoldalúan betartották a kötelezettségeiket a Magyarországról menekülőkkel kapcsolatban.

maroz 2016.08.20. 11:57:47

@Herr Stacheldraht Leger: Te is ugyanúgy része vagy a problémának, amikor lelkesen felkapod a témát, úgyismint gyöngy, de még inkább: gyöngysor.

maroz 2016.08.20. 12:00:11

@chrisred: Azannya. És? Emiatt nekem is öblögetnem kéne, hogy fújmigráns, vagy fújunorthodox?

Mondj már egy, egyetlen érvet, amiért nekem igazodnom kéne ehhez a ránk onktrojált migránstematikához. Ha multimilliárdos lennék, akkor igen, de amúgy?

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.20. 12:04:54

@maroz: szívesen máskor is. Ugye a mutti néni pont az tette amit javasoltál: semmit, hagyta a természetes erejével besöpörni a hullámokat. nem vált be igazán.

maroz 2016.08.20. 13:41:35

@Herr Stacheldraht Leger: Ez így megy. Van, amikor ganz egál, hogy mit táncol az esőcsináló. Vagy hogy táncol-e egyáltalán. A mutti sem javasolhatja azt, hogy fejezzék be a pufferháborúkat és a periféria kizsákmányolását, mert a percen sauerkrautot csinálnak belőle.

chrisred 2016.08.20. 14:35:05

@maroz: Azt csinálsz, ami jólesik. Ebben a témakörben a polgárokat az égvilágon semmi nem kötelezi állásfoglalásra, lévén a nemzetközi jognak az államok az alanyai.

maroz 2016.08.20. 15:22:07

@chrisred: Beszartam a megkönnyebbüléstől.

De mit is akartál mondani, ha egyáltalán? Hogy jogfétisiszta vagy? És?

Herr Stacheldraht Leger 2016.08.20. 16:06:03

@maroz: sebaj, majd a kecskeméti új merci gyárat feltöltjük visszakvótázott rakétamérnök migráncsokkal, ebédet személyesen mutti viszi be nekik, zsákban meg ki a profitot. voldemort a kijáratnál kivesz belőle egy marékkal. alles in ordnung.

maroz 2016.08.20. 16:50:38

@Herr Stacheldraht Leger: kihagytad, hogy míg három órát állnak az osztrák nemhatáron addig gréczy zsolt kitünteti őket a bayerzsolt érdeméremmel...

blabla, blabla, és ha már unjuk akkor még egy kis blabla

chrisred 2016.08.20. 16:52:57

@maroz: Nem. Azt mondtam, nem csak akartam mondani, hogy az állam legyen jogfetisiszta, mert az a dolga. Csak mert éppen eljutottál odáig, hogy nem tudsz mást tenni, mint széttárni a karod a nagy tehetetlenségben, és a kormánynak is ezt javaslod.

maroz 2016.08.20. 17:13:33

@chrisred: Szegény kormány. Milyen szerencse, hogy van még rajtam kívül párezer bloghu-júzer, és majd azok megmondják szegény, szegény elanyátlanodott kormánynak, hogy mit kell csinálni.

Az, hogy te egy jogfetisiszta államot szeretnél minimum közvetetten nem arra utal, hogy te magad is jogfetisiszta vagy? Nincs azzal semmi baj, ártatlan hobbi, már ugye mindaddig, amíg valamiféle beadványban nem kezded el követelni, hogy tarcsákbea, vagy valamelyik másik csajt.

chrisred 2016.08.20. 18:00:18

@maroz: Nem. Az arra utal, hogy az államnak az a feladata, hogy a jogszabályokat érvényre juttassa. Akkor lennék fetisiszta, ha például tőled is megkövetelném, pedig rohadtul nem érdekel, betartod-e a jogszabályokat, és nem is fizetlek azért, hogy jogszabálykövető legyél. Vagy más példa, ha már így rárögzültél erre a különös elvárásra az állammal szemben: akkor lennék elektromosság fetisiszta, ha mindenkitől, például tőled is azt várnám, hogy állandóan elektromos kütyüket szerelgess. De nem várom el, csak a villanyszerelőtől, ha nekem dolgozik.

maroz 2016.08.20. 19:43:03

@chrisred: Na várj. A jogfetisizmus mondom, oké, elmegy, ha nem lesz belőle petíció.

De ha te arra is rá vagy csavarodva, hogy az állam neked dolgozik, az már veszélyes. Én a helyedben tekernék valami mást, valami kevésbé ütőset.

maroz 2016.08.21. 06:56:25

@gyalog.galopp: Optimista kutatók szerint a Perzsa Öböl térsége 2070-re melegszik úgy fel, hogy gyakorlatilag lakhatatlan lesz. A klímakutatások jellemzője az optimizmus töretlensége, doktor úr, mennyim van még hátra, kérdi a viccben Mari néni, öt..., válaszolja az orvos, na jó, de mi öt, év?, hónap??, hét???, értetlenkedik Mari néni, mire a doki: ...négy, három, kettő...

Nincs az a rossz helyzet, amin ne lehetne még tovább rontani. Ja, és erre mondják a kutatók azt, hogy "business as usual" forgatókönyv. Neohippi mozgalmat alapítok, make love, not business!

gyalog.galopp 2016.08.21. 09:25:55

@maroz:

Na, ugye, hogy ki tudsz csikarni magadból valami megoldásféleséget.

A lényegében baráti, NATO szövetséges országokkal körülvett görögök valami 400-at rendeltek ebből a tankból, Kuvait is rendelt egy rakást - gondolom, betúrnak némi homokot a tengerbe, hogy le tudják rakni valahova . Egy ilyen tank, nem egyszerűen néhány tucat tonnányi vasdarab, pár millió dollárért, hanem ehhez egy komplett ellátó, kiképző, karbantartó rendszer is kell.
Szóval hány évtizede lövetik egymással egymást azon a vidéken, mi is lenne , ha abbahagynák?
A fokozódó helyzetre tekintettel, az európai NATO országok is felülvizsgálják harceszközeiket, mert úgy tűnik már elavultak, beleértve bakancsot, lőszert, napszemüveget, alsógatyát is.

maroz 2016.08.21. 10:35:42

@gyalog.galopp: Én erről még posztot is írtam anno. Romániát egy Wess Mitchell nevű pofa gyakorlatilag uszította, többek között Magyarország ellen, és - nahát, ki hitte volna! - felfegyverkezést javasolt:

cepa.org/sites/default/files/documents/Wess%20Mitchell%20Romania%20Presentation%20FINAL---.pdf

Amit én ki tudok csikarni magamból azok viccek. Ma tényleg nincs megoldás. Nagyjából ezért:

"Nincs abban sem cinizmus, sem pesszimizmus, ha úgy hisszük, még ha tudatosulna is az emberi fajban az entrópia problémája, az emberiség nem lesz hajlandó feladni a jelen luxusait azért, hogy könnyítsen azoknak az életén, akik tízezer vagy akár csak ezer év múlva fognak élni. Ahogy egyszer az ember már kiterjesztette biológiai képességeit az ipari eszközök által, ipso facto nemcsak függővé vált egy igen szűkös életadó forrástól, hanem egyben függővé vált az ipari luxustól. Olyan ez, mintha az emberi faj arra lenne rendeltetve, hogy rövid, de izgalmas életet éljen. Legyen a kevésbé nagyra törő fajoknak hosszú, de eseménytelen létezésük."

Ez a megszokott ipari luxus, ez a probléma. A centrumállamok polgárainak egy jelentős része függő, és ha nem kapják meg a napi adagjukat akkor durciznak. Nem mellékesen egy roppant szűk réteg számára kifejezetten előnyös kiszolgálni ezt az amúgy gerjesztett luxusigényt. Ehhez pedig árutermelés kell, böffentővíz, tank, gyógyszer, étolaj, teljesen mindegy, a lényeg, hogy pörögjön és a haszna oda menjen, ahol a legerősebben jelentkeznének az elvonási tünetek.

Suttyomban 25 év alatt oda jutottunk, hogy ma már teljesen komoly fejjel is le lehet írni a helyzetünkről, hogy gyarmati. Minimumkompromisszum: félgyarmati. De ezt ma nem igazán lehet elmondani, mert az emberek nem értik. Ők csak annyit tudnak, hogy a nyugati befektetők a mi megmentőink, akik egyre nagyobb béreket adnak nekünk és abból mi csinálunk magunknak olyan államot, amelyik "nekünk dolgozik", hogy chrisred kollégát is idézzem, ha már felvetette.

Ma amit tenni lehet az annyi, hogy makroszinten megpróbálja az ember végiggondolni, hogy miként lehetne _makroszinten_ picit helyre tolni a rettenetesen túltolt individualizmust. Az ilyesmire voltak már modellek, kísérletek, de az idő azt mutatta, hogy azok meg azért buktak meg, mert szintén túltolták, az ellenkező végletbe. Az emberi pszichét mindkét véglet megviseli, az individualizmus kiüresedést hoz és elbizonytalanodást, a túltolt kollektivizmus pedig az alávetettség frusztrációit hozza elő, tehát ha valahol kereskedni lehet, az a közép.

Hogyan, milyen módon lehetne kitalálni olyan makrotársadalmi modelleket, ahol a két szélsőség nem elfogadott, és ahol az individuális vagy a kollektív, mint megoldási forma esetileg választódik ki, ésszerűségi kritériumok alapján. Szerintem ezt pusztán spekulatív úton nem lehet kideríteni, itt az intuícióra kell hagyatkozni, ezért ebben a kérdésben érdemi új tudást elsődlegesen az tud termelni, aki csinálja. Másodlagosan pedig az, aki figyeli azokat, akik csinálják. Szerintem ennél többet ma nem lehet tenni, de ezt is hiába mondom el, mert úgysem szokták elfogadni.

maroz 2016.08.21. 10:37:30

@maroz: mikroszinten, hogy a fene enné meg!

maroz 2016.08.21. 11:09:00

@gyalog.galopp: Egy érdekesség:

index.hu/gazdasag/2016/08/21/szarazsag_cukor_aremelkedes/

"A cukor árának esetleges további emelkedése érintheti Magyarországot is, mert az évi 375-400 ezer tonnára tehető belföldi cukorfogyasztásból csak 125 ezret fedez a hazai termelés."

1990-ben 12 cukorgyárunk volt, nyolcezer munkással termeltek évente 600 ezer tonna cukrot. A termőföld állami tulajdonban (vagy szövetkezeti) volt, a termelés szervezése nem profitorientáltan történt.

Ma nincs egyetlen cukorgyárunk sem. Ami van az a multié, mi csak a munkát végezzük el, és hasonló pályát futott be a termőföld is, csak ott még nem a multi a "tőkés".

Egy kibaszott nyikkanásnyi beleszólásunk nincs abba, hogy mennyi legyen a cukor ára Magyarországon, ezt majd a multik eldöntik és mi cuppogunk hozzá édes szájjal.

Kéne még ebbe a történetbe egy kis migráns, de hirtelen nem tudom hogyan lehetne belekölteni.

Jean Sol Partre 2016.08.21. 11:23:40

@gyalog.galopp: ez igaz, csak épp messze nem az egyetlen tényező, erről beszéltem.

gyalog.galopp 2016.08.21. 12:02:46

@maroz:

A cukorgyártás hadászati jelentőségére a migráns válság tekintetében majd később térjünk rá. Egyébként most kezdődik a befőzések időszaka, namegaztán hiába a nagy meleg a sok eső csökkenti a szőlőlé, magyarul must cukorfokát.

maroz 2016.08.21. 13:00:24

@gyalog.galopp: Keceli karamell sauvignonnal állítjuk meg a migránsokat. Meg tudja-e fickósan húzni az ötliteres kannát fél kézzel? Tud-e másnap egyig számolni? Aki vette a próbát az mehet az osztrák határ irányába.

gyalog.galopp 2016.08.21. 14:34:03

@maroz: @Jean Sol Partre:

Ne menjünk a messzi régenbe, csak Gorbi és Regan idejébe. Ezek valahogy összehaverkodtak, még családi bulit is rendeztek, ahol Gorbi az orosz rulett rejtelmeit tanította, Nancy pedig pókerezni tanította Raiszát.
Raisza kicsit sokat veszített, ezért férjecskéje fülébe súgta, baj van, segíts légyszi. Gorbi nem volt rest kapásból felajánlotta Roninak néhány atomrakéta leszerelését, Misikém megegyeztünk, volt a válasz.

Telt, múlt az idő, Raisza, meg Mihail is egy jobban megtanult pókerezni, igy aztán arra is rájöttek, hogyan csalt Nancy a zsugában, de akkor már késő volt.

Na aztán, miután a kitörő lelkesedéssel kitört világbéke utáni eufória elmúlt, az amcsi héják álla kezdett felkopni. Hát ebből mi nem élünk meg mondták, ezért szépen bevették a haveri brancsba a volt ellenségeket, nem győzve hangsúlyozni, hogy ez aztán úgy megvédi őket, hogy ihaj. A védelemhez természetesen új lokátorok, meg rakéták és egyebek kellenek, amit persze ki is kell fizetni.

Ne szaporítsuk tovább a szót, kiderült, hogy az orosz még mindig ellenség és tessék tőle félni de nagyon.
Mire a világbékében szendergő oroszok felébredtek, kiderült hogy ellenséges rakéták veszik körül, már megint, ráadásul a bazi nagy területüket, csak az ellenség által ellenőrzött kapukon keresztül tudják elhagyni, a haditechnikájuk meg már a béka segge alatt.

maroz 2016.08.21. 14:56:40

@gyalog.galopp:

I wrote 1984 as a warning not as a fucking instruction manual.

George Orwell

:))

Jean Sol Partre 2016.08.21. 16:07:13

@gyalog.galopp: érdekes sztori, szerintem nem pont így történt és a jelen sem így van.

gyalog.galopp 2016.08.21. 17:10:11

@maroz:
Frappáns, de minek a szmajli? Nincs szmajli, ez van!

maroz 2016.08.21. 17:28:03

@Jean Sol Partre:

„S most - vajon barbárok nélkül mi lesz velünk?
Ők mégiscsak megoldás voltak valahogy…”

gyalog.galopp 2016.08.21. 18:31:41

@gyalog.galopp: @maroz: @Jean Sol Partre:

Akkor folytatnám. Az ébredés okozott némi zűrzavart az oroszoknál, aztán eszükbe jutott az irattár, nosza nekiálltak leporolni, alvó , szendergő ügynököket ébresztgetni, meg persze újakat beszerezni.

Ezen cselekményükkel, csak azt igazolták, hogy nem lehet megbízni bennük, az igaz oldalnak résen kell lenni.
Az újdonsült igazhitűek persze tudták, hogy a medve nem játék az orosz meg pláne nem. D azt is tudták, hogy kellő táplálék fejében nem viszi el a szűzlányokat, és akár még jó üzletet is lehet vele kötni.
Az új nagytestvér viszont leszarta az újoncokat, fegyverzetük régi, harcértékük nulla, tessék bevásárolni nálunk.
A posztkommunista bagázs valami oknál fogva vonakodott bevásárolni, azt mondták, már elegük van.

Nagytestvér egy hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta, hogy felszabadítja Észak-Afrikát. Ennek eredményeként az addig elnyomásban, viszonylag jólétben, békésen szendergő népek öntudatukra ébredtek és elkezdték gyilkolászni egymást. Eszméletlen mennyiségű hadianyagot elhasználva, még a mai napig sem siketült kideríteniük, hogy ki, kivel, vagy ellen van és miért.
Ilyen helyzetben természetesen tucatjával jelentkeznek a megváltók, de hogy ki lesz közülük sikeres, az majd a végén derül ki.

Ami pedig a permanens háborúskodást illeti a nagytestvér sógorai, unokaöcsikéi is vérszemet kaptak, elvégre nekik is volt egy rakás fölösleges hadianyaguk, meg a katonák is unták már a virtuális háborúskodást.

Nekiálltak tehát bombázni, lőni ők is, és létrehozták a XXI. század legnagyobb éles lőterét. A dolognak természetesen lettek mellékhatásai is, mint minden rendes gyógyszernek, a lőtér lakói megunták az izgalmakat, csomagoltak.
A csomagolás a lőtéri vadászkutyát kivételesen nem hagyta hidegen, hiszen meglátta benne az óriási üzletet, segített menekülni, persze jópénzé.

Nagytesóknak nagyon megtetszett a játék, már abba se akarják hagyni, hogy a fenébe hagynák, ingyen célpontok, otthon ezt előbb fel kellene építeni. Itt még emberek is mozognak, aztán fogadást is lehet kötni, hogy kórház volt, vagy katonai izé, a vesztes fizeti a sört.

Jean Sol Partre 2016.08.22. 09:54:30

@gyalog.galopp: mivel már az eleje is fals volt, nem csoda, hogy ez se stimmel :)

Jean Sol Partre 2016.08.23. 10:17:39

@gyalog.galopp: hehe. Épp a szerinted ártatlan patyolatfehér és szűzies Putyin bombázza őket :)

gyalog.galopp 2016.08.23. 15:45:56

@Jean Sol Partre:
akkor te is bontsá rá egy sört bazdmeg

Jean Sol Partre 2016.08.23. 16:04:46

@gyalog.galopp: csak nem értem, mit akarsz mondani.
Előadsz egy romantikus történetet a gonosz Amerikáról és az ártatlan Szovjetúnióról meg Oroszországról, aztán ez a link.
Mi lenne a mondanivaló?

gyalog.galopp 2016.08.24. 11:11:16

@Jean Sol Partre:

Te hol látsz itt romantikát, leszerelés ügyben az USA a SZU-val szemben egy virtigli hamiskártyás volt, ezt nem én találtam ki, erre ők még büszkék is.

A " csillagháború " egyébként nemcsak a ruszkikat tette padlóra, de megerősítette az USA hadiipari lobbit, ami máig ható iszonyatos államadósságot generált.
Az usákok azóta futnak a pénzük után, a hadiipar nélkül csődbe jutnak.

Aleppót nem a ruszkik kezdték el bombázni, ők csak tovább aprítják a romokat. Egyébként Aleppóban mindenki megtalálja a maga terroristáit, ezért mindenki felhatalmazva érzi magát, mindenre.

Nem tartod furcsának, hogy a fél világ többezer milliárdos haditechnikája, kiképzett parancsnoki gárdája nem bír pár ezer tojotára szerelt géppuskással?

El szoktál de gondolkodni azon, amit olvasol?

Jean Sol Partre 2016.08.24. 11:46:48

@gyalog.galopp: és ha az USA a gonosz farkas, akkor a SZU csak a széplelkű Piroska lehet? Ólszaft, a SZU a gonosz vadász, akinek ugyanúgy Piroskára fájt a foga. Még abba is belement volna, hogy édeshármasozzanak a farkassal, csak pechje volt és a nagymamát találta az ágyban.

Továbbra se világos azonban, hogy mit akarsz mondani.

gyalog.galopp 2016.08.24. 12:11:19

@Jean Sol Partre:

A történetben sehol nincs Piroschka, csak két ragadozó, ha meg nem érted, akkor nem érted.

Jean Sol Partre 2016.08.24. 12:15:39

@gyalog.galopp: "csak két ragadozó"

akkor miért akarod az egyikat bárányként beállítani?

gyalog.galopp 2016.08.24. 12:35:40

@Jean Sol Partre:

A bárány, csak a te kétbites gondolataidban jelent meg én egyiket sem tartottam, tartom báránynak.

Jean Sol Partre 2016.08.24. 13:22:46

@gyalog.galopp: ok, akkor mesélgessél csak tovább.

gyalog.galopp 2016.08.24. 13:38:37

@Jean Sol Partre:
Úgy gondolom, nem én élek a mesék világában, a többi meg a te dolgod.

Jean Sol Partre 2016.08.24. 13:45:39

@gyalog.galopp: a fenti történetet akkor minek gondolod, ha nem mesének?

Jean Sol Partre 2016.08.24. 13:56:02

@gyalog.galopp: akkor mit mérgeskedsz, hogy mesének nevezem? :)
Szerintem kicsit féloldalas mese, de ezt mi itt úgysem fogjuk eldönteni. Annak örülök, hogy ha csak én értelmeztem benne ártatlanabbnak az egyik szereplőt, mert akkor tulajdonképp egyetértünk.

maroz 2016.08.24. 14:16:24

@Jean Sol Partre: Nehéz téma ez az ártatlanság:

-De hölgyem, ez az 50 eurós hamis!
-Hamis???
-Hamis!!!
-Atyavilág, de hát akkor engem megerőszakoltak!!!

Jean Sol Partre 2016.08.24. 15:32:33

@maroz: és cserébe adott egy trippert is :)
süti beállítások módosítása