Adjon Isten? – A Willkommenskultur után
2016. július 27. írta: Redakció

Adjon Isten? – A Willkommenskultur után

ansbach3.jpg

Vendégszerzőnk, Gágyor Péter írása

Amikor kopognak és beléphetnek/belépnek, hagyományosan következik a jó szó: Adjon Isten! A válasz is köszöntés, amúgy hagyományosan, némi népmesei mellékízzel: Fogadj Isten!

De hol vagyunk mi már ettől? Sem Isten, sem adjon, sem fogadj – csak kéretlen, eszelős özönlés van határainkon, az utakon, utcákon és a kertek alatt. Özönlik a terror. Látszatra megállíthatatlanul. Vissza a szólásmondás népmesei képletéhez: amilyen az Adjon Isten – olyan a fogadj Isten. Ez volna a logikus, csakhogy nem ez következett eddig. Ezzel alaposan elkéstünk. Bénult, szédült, öntetszelgő liberális tolerancia jegyében tehetetlenkedünk, saját lehetőségeinket gátoló tetszetős európai törvények bűvöletében, miközben ott feszül bennünk az olyan „fogadj Isten” jogos dühe, amilyen „adjon Istent” vágtak kéretlenül a hívatlan migráns vendégeink az arcunkba. Arról az egyszerű tényről, hogy a tolerancia megtűrést és nem egyenlősdit jelent, posztmodern ideológiai okokból egyszerűen megfeledkeztünk.

Jól nevelt európaiként, Európa vezető politikusainak intenciói alapján szidolozzuk, politúrozzuk tragikus helyzetünket. A terror bennünk is nyomot hagy, beakad hétköznapi beszélgetéseinkbe, olykor ki sem mondott rettegéseinkbe, sőt, álmainkban is ott tanyáz. Európa vezető politikusai, akikre sem a politikus, még kevésbé az államférfi/nő fogalma nem illik, hívatlan, méltatlan bürokraták, akik ismét egy utópiát ideologizáltak meg, ennek nyomvonalán hajszolják a poklok bugyraiba földrészünk jövőjét, sorsát. Talán már nekik is feltűnhetett, hogy baj van, hogy minimum fordítva ültek fel a ló hátára, de tévedhetetlennek vélt gőgjükben nem hátrálnak meg, folytatják eszement stratégiájukat a befogadás látszólag/látványos, nagyvonalú gesztusát. Miközben a befogadás a naponta ismétlődő merényletek árnyékában még a gyerekszobák naiv világában is hiteltelen tervezetnek számítana.

Fogy/elfogyott a szidol, a politúr, egyre több városunk kapott már véres sebeket. Ma már a rendőrségi szóvivők is bugyutaságokat hoznak fel a merényletek magyarázataként, hogy a helyzetet magyarázzák, saját helyzetüket/impotenciájukat megetessék velünk. Az „objektív” véleményeikkel, magyarázataikkal, traktálnak, mely szerint lelki sérült, frusztrált, szerencsétlen migránsok az elkövetők. Vagyis nem bűnözők, hanem lelki betegek. A kérdés csak az, melyik gyilkos vagy öngyilkos merénylő normális.

Van erre az ál-tárgyilagos magyarázkodásra egy találó német kifejezés: „SCHÖNREDEN” – széppé beszélni, elfogadhatóvá dumálni – volna a magyar megfelelője. Olykor ez a hozzáállás olybá tűnik, mint a veszett eb simogatása. Nos, fájdalomcsillapítóként, kábítószerként ezt próbálja alkalmazni a német belpolitika, és nem mellékesen ezt kínálja/erőszakolja követendő példa gyanánt a földrész unióba tömörült többi országának is. A lakosság hülyébbje olykor be is szopja ezt az ötletet, mint az a bizonyos megerőszakolt nő, aki a mocskos tett után bocsánatot kért muszlim megerőszakolójától. Ki érti ezt? Vagy ez már a részéről a szexuális perverzió szélsőségesen elferdült esete volna? Persze, még így is jobban járt a hölgy, mintha az incesztus után halálra kövezték volna a szerencsétlen, frusztrált lelkileg sérült (vagyis nem bűnöző – csak beteg lelkű) migránsok.

München a legbiztonságosabb német nagyvárosnak számított abban az időben, amikor két évtizedig ott volt az állandó lakhelyem. A gépkocsimat lakásom előtt olykor pár órára be sem zártam, a hátsó ülésen ott hevert a Nikonom – és ott is maradt. Annak idején éjszaka nyugodtan elmélázhattam egy parki padon, végigsétálhattam a több hektáros, nagy (erdőnyi) parkján a belvárosnak, a nevezetes Englischer Garten kanyargós útjain, ahol sem papírzsebkendőt, sem csikket nem dobott el az ember fia, mert otthon sem piszkít rá a szőnyegre. Régi szép idők, amikor München biztonsága és tisztasága modellnek tűnt szemünkben, sok szempontból követendő példának, hogy egyszer majd a mi városaink is eljuthatnak ebbe az állapotba.

Régi szép idők, régi szép adjon és fogadj Istenek. Milyen fogadj Istenre lesz fülük (szándékuk, félelmük, jogos dühük) az utódoknak, a gyermekeink és unokáink nemzedékeinek, ha túl akarnak élni? Meddig lehet a „schönreden” álságos önbutításával visszafogni a bennünk szervesen lakozó reptilis ragadozót?

Félelmetes jövőt ígér a mai tehetetlenségünkben felgyülemlő reménytelenség és távlattalanság, amit Európa felelőtlen bürokratái szorgosan ködösítenek − és mindegy milyen okból: a haszon hajszolásából, tántoríthatatlan megszállottságból (Wilkommenskultur), avagy az alkoholmámor boldog/boldogtalan felelőtlensége ürügyén. A készülődő, egyre durvább „fogadj Isten!” mindenképpen egy új káosz kezdetét is jelentheti majd megtorpanó civilizációnk történetében. Ha elbukunk (mint az ókori Róma), akkor is, ha nem bukunk el (mint a spanyol reconquista), akkor is. Talán ez mostani korunk nagy kérdése.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr528915828

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rendszeren belül 2016.07.28. 01:23:19

Jól láthatóvá teszi a rendszer jellegét, amit a népszavazási kezdeményezésekkel vagy az ügyészségi eljárásokkal művelnek. A Nemzeti Választási Iroda szégyen nélkül akadályozza a földek új grófoknak osztása elleni népszavazást (és amikor a vasárnapi nyi...

Trackback: Gágyor Péter: Adjon Isten? – A Willkommenskultur után 2016.07.27. 13:39:01

Félelmetes jövőt ígér a mai tehetetlenségünkben felgyülemlő reménytelenség és távlattalanság, amit Európa felelőtlen bürokratái szorgosan ködösítenek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2016.07.27. 07:54:29

Érdemes egyáltalán belemenni, hogy a közelmúlt összes európai merényletét 99%-ban olyanok, követték el, akik vagy állampolgárok, ott születtek, de legalábbis évtizedek óta ott élnek? Ha Európa azonnal átmegy Orbánba és falat épít, majd onnan, nem tudom, automata fegyverekkel lövi halomra a civileket (más ötletem nincs, mivel állítottátok volna meg őket, a drótkerítés csak elterel, ha nincs hová elterelni őket, akkor megpróbálnak majd átmászni rajta úgyis), ezek akkor is itt lettek volna, miután a hullám előtt is itt voltak. Sőt, ha meg sem indulnak a menekültek, ezek akkor is itt lettek volna, velünk együtt, ketyegő bombaként.

A minap kettő vagy három született amerikait (arab felmenőik sincsenek, echte amerikaiak) fogott el az FBI, mert csatlakozni akartak az ISIS-hez Szíriában.
Ideológia ellen nem lehet falakkal küzdeni. Az internálás, a kollektív bűnösség zsákutca, ezt magyarként nekünk kéne a legjobban tudni.

Az ilyen modoros okoskodás meg 10 forintot nem ér, nem idevaló, inkább a MI-re vagy a 888-ra. Ott ez a színvonal.

Conchobar 2016.07.27. 08:24:08

@Virág et.: "Ideológia ellen nem lehet falakkal küzdeni. Az internálás, a kollektív bűnösség zsákutca, ezt magyarként nekünk kéne a legjobban tudni." - Hát akkor nincs mit tenni ellene, tárjuk szét a karunkat, most már így marad, robbantgatnak, macsétáznak, időnként meg szétbasszák a nagy városokat (mint tették 2011-ben Londonban, meg 2005-ben Párizsban). Nem érdemes, nem is szabad akadályozni a migrációt. Mert különben nem lesz aki robbantgasson meg kamionozgasson 10-20 év múlva

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.07.27. 08:29:58

@Virág et.: ostoba kommunista patkány! ha a harmadik generáció is terrorista, mert nem akar más lenni, akkor be kell ereszteni még belőlük? a maguk tetemeiből kéne kerítést emelni a határokra.

Bell & Sebastian 2016.07.27. 08:36:39

Ez jó, mert a hagyományos, német köszönés a Grüß Gott!, amit sosem mulasztok el elsütni. És tudják, milyen groteszk, amikor erre csak az idősebb válaszol, vagy a pénztárban terpeszkedő (az araboknál valamiért a szélte-hossza egy a nőideál) fekete varnyú szeme csillan meg, de válaszolni persze nem mer. Ebből lehet következtetni, mekkora egy balfaszok lettünk / lettek.

@Virág et.: Balfaszok, előre! Ha a francia esetek 100 százaléka titkosszolgálati provokáció, a németek pedig abban nagyok, hogy kidumálják Katiból a gyereket, magyarán: átértelmezik a valóságot, amit az egyszeri médiafogyasztónak hinnie _kell_, azt sulykolják napestig, akkor ki itt a hülye?

GNDL 2016.07.27. 08:37:16

Ki ez a fasz?! És miért fontosabb az ostoba picsogása mint mondjuk az oktatás és egészségügy egyre rosszabb helyzete Magyarországon?!

Virág et. 2016.07.27. 08:38:31

@Conchobar: A migráció szabályozható, most is szabályozva van. Azokat csak végre kéne hajtani. A mai szabályozás egyszerű: ha van pénzed, bejöhetsz. Ha máshogy nem, hát veszel magyar államkötvényt vagy befektetsz a Portugáloknál ingatlanba, esetleg Máltán veszel államkötvényt. Van egy rakás megoldás.
Ha középosztálybeli vagy lejjebb vagy, akkor nem jöhetsz be. A szűrés ma sem ideológiai alapú, hanem anyagi. A nyilvánvaló terroristát kiszűri, a szimpatizánst már nem annyira, a még meg sem született, második generációs elkövetőt meg egyáltalán nem.

A menekültekkel kapcsolatos véleményem ezerszer leírtam már. Ma is létező intézmény az oltalmazotti státusz. Ezt kell megadni minden valódi háborús menekültnek ÉS Szíriát rendbe rakni. Kiegyezni Asszáddal, mert ő a legkisebb rossz ebben a káoszban és nemzetközi összefogással segíteni az oroszokat, hogy béke legyen újra. Aztán - miután az oltalmazotti státusz eleve ideiglenes és legalább 5 évente felül kell vizsgálni - haza lehet küldeni az itt ideiglenesen elszállásoltakat.

Ez, ami ma van, hogy drótkerítést építünk, meg népszavazunk, meg megy a szájkarate, ez semmit nem old meg. Komolyan gondolod, hogy a népszavazás miatt majd hazamennek a háborúba ezek az emberek? Nem fognak. Átmennek egy másik uniós országba, ahová könnyebb bejutni. Ha sehová nem lesz könnyű bejutni, akkor mit csinálsz velük? Lelövöd őket a határon? A kisgyermekes anyukát is? Tényleg? (Mindjárt jönni fog a mexikói határos példa. Hadd ne kelljen n+1. alkalommal is becopyzni a wikipédiát! Olvassátok el írás előtt inkább.) Megoldás kell és ez csak a jó magyar "toljuk át a sz.rt a szomszéd kertjébe" megoldás. Ráadásul egy klub tagjaként csináljuk ezt, aztán meg megvagyunk lepődve, hogy kinéznek minket.

@jose maria padilla: 1/10

Bell & Sebastian 2016.07.27. 08:42:58

@GNDL: Ha a ti kezetekben van mindkettő, mi a faszt reklamálsz? Különben is, a jogász dinasztiákat kihagytad. Szándékosan vagy véletlenül?

GNDL 2016.07.27. 08:47:53

@Bell & Sebastian: Többnyire nem értem a zavaros és/vagy ostoba gondolataidat... most is ez a helyzet.

Visszakérdeznék, hogy mégis mi a franc van a mi kezünkben szerinted, vagy éppen kikre gondolsz „velünk” kapcsolatban, de attól tartok válaszolsz majd, és akkor azt is el kell olvasnom, és ennyit aztán főleg nem érsz... :)

Bell & Sebastian 2016.07.27. 08:51:17

@Virág et.: Üres locsogás, amit elbír a képernyő, csak bár látnám, hogy annak szellemében, amit leírtál, például: körbejártok az amcsi követség előtt, tennétek is valamit.

De nem, a kutya ugat, a karaván halad, a szocikat sohasem zavarta a valóság és képzetes világuk viszonya.

De mondok jobbat is, nem vagytok ti igazi coocik, csak ávóstojásból kikelt griffmadarak, tátott szájjal lesitek, mikor ki etet meg benneteket a szaros fészekben.

Ha orosz, ha amcsi, mit számít, csak jó holokausztos legyen. Mi közötök nektek a menekültválsághoz?
Ha titokban legszívesebben halomra lőnétek a nyomorultakat, lehetőleg máma még. A kiérlelt, gondosan egyeztetett véleményetekre hány évet vártunk, bazmeg?

Bell & Sebastian 2016.07.27. 08:52:04

@GNDL: Egy csók és más semmi, te ártány? :)

S=klogW 2016.07.27. 08:55:58

Leginkább a hbt mozgalmárkodás miatt jutottunk oda,h a toleranciát egyenlősdiként fogadjuk el.

Virág et. 2016.07.27. 09:01:27

@Bell & Sebastian: Felhatalmaztunk egy ún. kormányt, akinek a dolga lenne a megoldás keresése. Megoldás =/= áttolom a problémát másoknak. Pláne, ha azok a mások a szövetségeseink, akikkel közösséget vállaltunk. Az ilyen magatartást te minek neveznéd?

Azt elhiszem, hogy a sok csörgő Audi-kulcs, kidobott milliós zakó, designer cipők és táskák tengerében nehéz felfedezni a kormánytagot, aki azért kapná ezeknek a földi javak ellenértékének 10%-át kitevő éves fizetését, hogy ezt a megoldást megtalálja, de ez nem az én hibám.

Kormányozni néha munkával is jár a lopott pénz élvezete mellett.

Virág et. 2016.07.27. 09:03:12

A szerzőnek: a menekültekkel nem "toleránsnak" kell lenni, hanem "szolidárisnak". Ezek nem szinonímák. És igen, azért mert mi is kerülhetünk ilyen helyzetbe, meg azért is mert emberek vagyunk. Nem miattuk kell szolidárisnak lenni, nem kell őket szeretni, hanem magunk miatt.

Conchobar 2016.07.27. 09:14:04

@Virág et.: "Ha sehová nem lesz könnyű bejutni, akkor mit csinálsz velük? Lelövöd őket a határon? A kisgyermekes anyukát is?" - Te nem mérgezed a patkányt azután már hogy megellett? Beszeded a egérfogókat azután, hogy megellik a nőstény?

2016.07.27. 09:15:42

viszont vendéget-menekültet nem várunk drótkerítés mögött álló vicsorgó idiótákkal, hanem ággyal asztallal igaz mosollyal.

poszter, bocsi, vén fejedre, ekkora öngólt, pfff....

Conchobar 2016.07.27. 09:15:58

@Virág et.: "A szerzőnek: a menekültekkel nem 'toleránsnak' kell lenni, hanem 'szolidárisnak'. Ezek nem szinonímák." - De mi a f@szért kellene velük szolidárisnak lennünk? Ők szolidárisak velünk valamiképp? Vagy virágéknál ez csak egyirányú utca?

Conchobar 2016.07.27. 09:20:23

@Virág et.: "A mai szabályozás egyszerű: ha van pénzed, bejöhetsz. Ha máshogy nem, hát veszel magyar államkötvényt vagy befektetsz a Portugáloknál ingatlanba, esetleg Máltán veszel államkötvényt. Van egy rakás megoldás." - Ember! Róluk még lehet feltételezni, hogy ők hoznak is valamit esetleg. A többiről, a senki csórókról csak annyit lehet feltételezni, hogy vinni fognak. Eddig is így volt ám. Magyarországon csak azoknak volt Willkommenskultur, akik hoztak is számunkra valamit, akiknek a jelenlétéből a magyaroknak is haszna volt

Pelso.. 2016.07.27. 09:24:10

Az elmúlt hetek elkövetői pedig csak spontán, szép sorban nekiállnak kardozni, késelni, lőni, robbantani stb.
Nem precízen adagolt, kézi vezérelt akciók, kondicionált tettesekkel, á, dehogy.

Virág et. 2016.07.27. 09:25:49

@Conchobar: Ezek emberek, nem patkányok meg rágcsálók.

"De mi a f@szért kellene velük szolidárisnak lennünk? Ők szolidárisak velünk valamiképp? Vagy virágéknál ez csak egyirányú utca?"

Szolidárisnak az elesettel kell lenni, a rászorulóval. Aki mindenét a hátára veszi és sokezer kilómétert gyalogol kisgyermekestül-nagypapástul, az nem az élet nyertese.

"Ember! Róluk még lehet feltételezni, hogy ők hoznak is valamit esetleg."

Akkor lerombolom az illúzióidat: nem hoznak semmit. Mármint neked meg az adófizetőknek nem. Kölcsönadnak 300 ezer eurót, amit aztán 5 év múlva visszakapnak kis kamattal, de egy napot nem kell az országban eltölteniük, egy forintot nem kell itthagyniuk egy kávéra sem.

"A többiről, a senki csórókról csak annyit lehet feltételezni, hogy vinni fogna"

Ez a különbség a bevándorlás és a menekültügy között. Az elsőnél ez mérlegelhető, a másiknál a szolidaritás a szempont.

2016.07.27. 09:27:31

Hát.
Az igaz hogy ideológiák ellen nem lehet falakkal és kerítésekkel küzdeni.
De nem kéne már megkérdezni ezeket a terroristákat ( már amelyik túlélte a terrort) hogy még is mi a jó k anyja picsájáért tette amit tett?
Aztán ha ennek tudatában vannak már az illetékesek, akkor talán lehetne rá valamiféle orvosságot kiagyalni.

2016.07.27. 09:31:06

@Virág et.: Azért nem ennyire egyszerű ez, vannak ennek a migrációs dolognak jó oldalai is, csak arról sosem beszélnek mert most nem nagy divat ezzel hencegni.
Megnyomja a fogyasztást és termelést a tömeg kiszolgálása. Hozzák mindenüket amik van( pénzt).Továbbá a vén kurva Európa megfiatalodik a sok gyerkőc miatt. Aztán remélkjük hogy a sok kisgyekből nem mindegyik lesz terrorista ha felnő.

Conchobar 2016.07.27. 09:32:52

@Virág et.: "Ezek emberek, nem patkányok meg rágcsálók." - Akik az akaratom ellenére a házamba jönnek, azok a rágcsálók. Patkányok, egerek. Ellenségek

S=klogW 2016.07.27. 09:32:53

@Virág et.: "kulturájuk" tolerálása is elvárás a polkorrekt, kozmopolita-globalista elit részéről

Kultúra:
index.hu/kulfold/2016/07/26/letartoztattak_a_hiv-pozitiv_ferfit_aki_penzert_vette_el_kislanyok_szuzesseget/

Virág et. 2016.07.27. 09:37:10

@Diorella Queen: Ebbe bele se megyek inkább, de igazad van. Lehet előnye is a bevándorlásnak. A németek a török bevándorlókon nagyot nyertek, részben ennek köszönhetik a mai gazdasági erejüket és vezető státuszukat a kontinensen. Pedig már akkor is hányan temették Németországot.

@Conchobar: Senki nem megy a te házadba. Németország nem a te házad, de Magyarország sem. Ezek az emberek nemzektözi szerződésben önként vállalt kötelezettségünk alapján kaphatnak menedéket az országban. Háborús ország nem létező követségén nem lehet vízumot kérni. Egyik sem tud vízummal érkezni. A mieink sem kértek vízumot, amikor átmentek Ausztriába, aztán onnan akár a világ másik végére, Ausztráliába is.

Conchobar 2016.07.27. 09:38:23

@Virág et.: "Szolidárisnak az elesettel kell lenni, a rászorulóval. Aki mindenét a hátára veszi és sokezer kilómétert gyalogol kisgyermekestül-nagypapástul, az nem az élet nyertese." - Modernizált Krisztus-vallás vízen járás nélkül? Ezt a balekcsináló rizsát add be Csányinak, Széles Gábornak, meg Mészáros Lőrincnek. Róluk el lehet mondani, hogy ők az élet nyertesei. A többiek inkább csak a vesztesei

Conchobar 2016.07.27. 09:41:00

@Virág et.: "Akkor lerombolom az illúzióidat: nem hoznak semmit" - Ember! Ne értetlenkedj! Hol van abban az illúzió, hogy "Róluk még lehet feltételezni, hogy ők hoznak is valamit esetleg."

2016.07.27. 09:42:20

Szerintem nem kell tévedésekbe esni a migriket illetően.Szó nincs itt szolidáris okokról, sokkal inkább a pénzről.
Valamiért sok pénzt megérnek a németeknek. Valamiért profitálnak rajtuk. Ha nem így lenne, már orbán utasítást kapott volna arra hogy aknázza alá a határt és vezessen áramot a kerítésbe.

Conchobar 2016.07.27. 09:43:57

@Virág et.: "Ezek az emberek nemzektözi szerződésben önként vállalt kötelezettségünk alapján kaphatnak menedéket az országban. Háborús ország nem létező követségén nem lehet vízumot kérni. Egyik sem tud vízummal érkezni." - Törökország, Jordánia, Szaúd-Arábia, Irán háborús ország talán? Vagy csak vízumot nem lehet ott kérni?

2016.07.27. 09:44:43

Aztán felmerül az is hogy miért akarnak emberek egy ilyen tetves szervezethez csatlakozni bármi módon mint az ISIS?

Virág et. 2016.07.27. 09:45:02

@Conchobar: Nem, ehhez nem kell kereszténynek lenni. Bár az tény, hogy érdekes, hogy valaki kereszténynek mondja magát, de azért belerúgna az elesettbe kettőt.

Az meg, hogy ki az élet nyertese és vesztese, az nézőpont kérdése.

Virág et. 2016.07.27. 09:46:43

@Conchobar: A mondatodban van az illúzió. Hogy lehet feltételezni. Nem lehet, nem hoznak.

"Törökország, Jordánia, Szaúd-Arábia, Irán "

Törökországban, Jordániában és Iránban százezrek-milliók vannak most is. Ezt hívják öngólnak. SZA senkit nem fogad be. Ne ők legyenek már a mérce. Egyébként nem is részesek a vonatkozó genfi egyezményben.

GNDL 2016.07.27. 09:48:56

@Conchobar: Menekültek, nők és gyermekek, kontra mérgezett patkány miután megellett.

Ez gyönyörű gondolat volt, olyan igazi fideszes polgári-keresztény... talán még Ákos is belefoglalja majd valamelyik nótájában ami a nők princípiumairól fog szólni. :)

2016.07.27. 09:53:49

Felteszem újra a kérdést, hát ha valaki tudja a választ. Mert hogy arról még sosem olvastam sehol hogy miért, mi az ok stb.

Tehát;-Felmerül a kérdés hogy miért akarnak emberek egy ilyen tetves, szájbacsöki szervezethez csatlakozni bármi módon mint az ISIS?

Conchobar 2016.07.27. 09:55:28

@Virág et.: "A mieink sem kértek vízumot, amikor átmentek Ausztriába, aztán onnan akár a világ másik végére, Ausztráliába is." - Azoknak 'tieitek'-nek a nagyobb része se menekült volt, nem a megtorlás elől menekült, hanem ment a jobb élet reményében. Nem látom be, hogy nekem miért kellene tapsikolnom azért, mert Ausztrália befogadott egy rakás szerencselovagot. Miért kellene tapsikolni azért, hogy voltak akik hátat fordítottak a hazájuknak

Virág et. 2016.07.27. 09:57:04

@Conchobar: A nyugati országok nem így látták, ők úgy ítélték meg, hogy a kommunista megtorlás elől menekültek.

Conchobar 2016.07.27. 09:58:09

@GNDL: "Ez gyönyörű gondolat volt, olyan igazi fideszes polgári-keresztény" - Ja. Csak kár, hogy nem vagyok se fideszes, se polgári-keresztény

2016.07.27. 09:58:22

@Virág et.: Azt nagyrészt úgyis volt.

GNDL 2016.07.27. 10:00:39

@Conchobar: Bár nem túl értelmes időtöltés, de olvass néha fideszes hozzászólásokat Orbán, a kormány vagy a Fidesz hivatalos Facebook oldalán... mérgezett patkányok?! Ugyan... ők már a tarkólövésnél tartanak. :)

Tehát ezért gondoltam, te a mérgezett patkányokkal még a Fidesz mérsékelt szárnya lehetsz... :)

Bell & Sebastian 2016.07.27. 10:03:58

@Virág et.: Oké, egy pillanatra képzeljük magunkat a helyükbe. A tendenciának (nevezzük így) keresztbe feküdni nem lehet, legfeljebb lassítani. Átváltoztatni mindent kommunikációs problémává, hazudni egy ordasat, hátha beveszik, mindenki ezt csinálja. De ha csak a kályhától indulunk, már a látható hatalomba bekerülés is súlyos megalkuvással jár, hiszen a média pénz, anélkül meg nincsen bográcsozás. És akkor még egy sort nem mondtunk az ország valódi irányítóiról, a megvásárolt és beépült ügynökökről vagy a páholylakó káderekről, akik soha nem vésznek el.

Eddig mindenkinek volt egy dobása, akit életben hagytak, ami már egy előválogató. Van, aki cigány holokausztot rendezett volna, van, aki kerítést húzott, de olyan is akadt, aki abban lelte örömét, hogy blokkolja Antallt, taxisokat vezényelt a csatára és elégedetten szemlélte hogyan csúszik olajozottan vissza a mocsok, egészen a parlamenti pulpitusáig.

Az ősbűnök elhálatlanságáról pedig egyetlen szó se essék, ami a Rózsadombi Paktum / ügynökakták.

A különböző hazugságrendszerek ezen nyugszanak, csak van olyan, amelyik megtartja az országot, a többi nem.
___

Szerintem nem érdemes lódítani, de még tódítani sem, mert egy idő után már keveri az ember, ha nem elég jó a memóriája. Érdemes jegyzetelni.
___

A konkrét probléma (Mi lesz a', hol lesz a'?) megválaszolása roppant egyszerű, Jeromos ezt is megmondta. "Most pediglen várunk. De az ügy, azért halad."

Conchobar 2016.07.27. 10:04:09

@Virág et.: "A nyugati országok nem így látták, ők úgy ítélték meg, hogy a kommunista megtorlás elől menekültek" - Hát nyilvánvaló, hogy az irányadó hang nem a valóságra volt kíváncsi a migránsokkal kapcsolatban, hanem inkább próbálta azt sulykolni, hogy a kommunista rendszer mennyire szörnyű, hogy százezer-számra üldözi az embereket

2016.07.27. 10:05:51

@Diorella Queen:

mert értelmet ad életnek és halálnak.

"Egy gondolat bánt engemet:
Ágyban, párnák közt halni meg!
Lassan hervadni el, mint a virág,
Amelyen titkos féreg foga rág;
Elfogyni lassan, mint a gyertyaszál,
Mely elhagyott, üres szobában áll.
Ne ily halált adj, istenem,
Ne ily halált adj énnekem!
Legyek fa, melyen villám fut keresztül,
Vagy melyet szélvész csavar ki tövestül;
Legyek kőszirt, mit a hegyről a völgybe
Eget-földet rázó mennydörgés dönt le..."

Petőfi ma dzsihádista lenne.

Bell & Sebastian 2016.07.27. 10:07:41

parlamenti szószékig, oszt jó is

Conchobar 2016.07.27. 10:09:12

@GNDL: "Tehát ezért gondoltam, te a mérgezett patkányokkal még a Fidesz mérsékelt szárnya lehetsz." - Baszki! Amíg nagy számban vannak szegény és elesett magyarok (nem cigányok!) határainkon belül és kívül, addig ne távoli idegenekkel akarjunk szolidarizálni. Főleg ne azokkal az idegenekkel, akik patkány-módra, akaratunkkal ellenére próbálnak hazánk területére lépni

Conchobar 2016.07.27. 10:17:31

@Virág et.: "Törökországban, Jordániában és Iránban százezrek-milliók vannak most is. Ezt hívják öngólnak." - Irreleváns, hogy hányan vannak ott. Arról firkáltál az imént, hogy "Háborús ország nem létező követségén nem lehet vízumot kérni. Egyik sem tud vízummal érkezni". Lásd be, hogy hülyeséget irkáltál. Ráadásul meg is emelted a hülyeséged, én egy büdös szóval sem tagadtam azt, hogy Törökországban is vannak menekültek

Pelso.. 2016.07.27. 10:23:42

@Conchobar: "akiknek a jelenlétéből a magyaroknak is haszna volt"
Talált! A letelepedési kötvényt vásárlókra gondolsz, egye? Módfelett igyekszem rájönni, hogy néhány fős kört kivéve belőlük a magyaroknak miféle haszna van.

Tündér_Lala 2016.07.27. 10:26:18

@Virág et.: Ideje volna a kezük széttárása helyett beismerni, hogy a neolibsi ideologiájuk szőröstől bőröstől megbukott. Megbukott a szingliség és az önmegvalósító önzés istenítése, a férfiak és nők egymás ellen fodítása, a buziság propagálása ami a népesedési problémák alapoka.
Megbukott az az agyament elképzelés, hogy porrá bombázzuk ezeknek a szerencsétleneknek az országait, majd az ellenséget betelepítjük a saját hátországunk közepébe a legvadabb pozitív diszkriminációban részesítve őket, követelményeket nem támaszva velük szemben. (Aki ilyesmire gondol, az már széljobbos ugye ?)

A maguk által előállított szarrakást felszámolni pedig csak és kizárólag kőkemény statáriális intézkedésekkel lehet. (Nekem sem tetszik, de még mindig jobb mint a belháború.)
Hogy többedgenerációs ? Aki bűncselekményt követ el családjával együtt visszatelepítendő származási országába a bűncselekmény súlyától függően. (és nem utánpótlást biztosítani.)
A most jövőket nem be-, hanem visszaszállítani oda ahonnan jönnek.
Stb., stb. Kidolgozandó. Hogy nem humánus ? Az sem, hogy az őshonos teljesen ártatlan lakosokat gyilkolásszák, nőket és gyerekeket erőszakoljanak, vegyék maguknak a bátorságot, hogy a saját szokásjogaikat erőszakolják az itt élőkre.

Bell & Sebastian 2016.07.27. 10:35:19

@Pelso..: Kommunikációs, mértékegysége: 1 Virág.

GNDL 2016.07.27. 10:39:23

@Conchobar: „Amíg nagy számban vannak szegény és elesett magyarok...”

Ez hazugság! Magyarország jobban teljesít, a rendszerszintű korrupció mellett a szegénységet is felszámolták Orbánék... nekem ne mondd, hogy nem igaz, láttam a plakátokon! :)

Conchobar 2016.07.27. 10:40:46

@Pelso..: "Talált! A letelepedési kötvényt vásárlókra gondolsz, egye?" - Nem! A jászokra, kunokra, a német, olasz és vallon telepesekre és harcosokra gondolok. Ami meg a letelepedési kötvényt illeti, hogy nekünk mi hasznunk van belőle: már eleve, magad is vásárlást (bevételt) mondasz (hacsak nem úgy érted, hogy a magyar állam fizet a kötvényért)

GNDL 2016.07.27. 10:42:52

@Tündér_Lala: „a neolibsi ideologiájuk szőröstől bőröstől megbukott”

Tehát akkor mondjuk nem csak a menekültekkel szemben lehet embertelenül bánni, hanem akár azokkal is akiknek eltér a politikai véleménye az enyémtől?! Hm... nem is olyan rossz ez az illiberalizmus, úgyis régóta szerettem volna szilánkosra törni egy-két fideszes megszállott pöcs arcát. Kösz a tippet... :)

Conchobar 2016.07.27. 10:43:04

@GNDL: "Ez hazugság! Magyarország jobban teljesít, a rendszerszintű korrupció mellett a szegénységet is felszámolták Orbánék" - Ezt Orbánnal beszéld meg. Azt hittem el jutott a tudatodig, hogy én a kormánypropagandának az ellenkezőjét mondtam

GNDL 2016.07.27. 10:45:08

@Conchobar: „én a kormánypropagandának az ellenkezőjét mondtam”

Embertelenül bánni menekültekkel... ez pontosan miben is különbözik a kormánypropagandától?!

Bell & Sebastian 2016.07.27. 10:49:58

@GNDL: Mit értesz embertelenségen? Nincs wifi, vagy mi?

annamanna 2016.07.27. 10:51:04

mindegy, mi a kérdés, az izaura-tévé tudja a választ lastdaysoftenyek.tumblr.com/image/148013902935

Bell & Sebastian 2016.07.27. 10:52:17

@GNDL: Ezt a részt majd megnézzük a tévében, kisgatyában megfektet a Gestapo, te meg jól a szemük közé vágsz.

Tündér_Lala 2016.07.27. 10:52:36

@GNDL: Menj Németországba balfaszkám, ott a te rendszered működik. Ott engem a fennti kommettért elvinne a rendőr, miközben neked itt a hafadszála sem görbül kártékony dumád miatt.

GNDL 2016.07.27. 10:54:12

@Bell & Sebastian: Hát az akár a világ vége is lehet... :) De nem feltétlenül erről van szó, hanem egyszerűen csak „embernek” kéne tekinteni őket...

GNDL 2016.07.27. 10:56:36

@Tündér_Lala: Látom felzaklatott, hogy rávilágítottam: az illiberalizmust a kiagyalói és támogatói hamarabb szívják meg mint bárki más... :)

Bell & Sebastian 2016.07.27. 10:58:04

@GNDL: Minket meg elsőbb Embernek, ha érted a különbséget, ami csak egy nagybetű. Ebben a sorrendben.

Conchobar 2016.07.27. 10:58:11

@GNDL: "Embertelenül bánni menekültekkel... ez pontosan miben is különbözik a kormánypropagandától?!" - Miféle embertelenül bánásról beszélsz te? Én a szegénységgel kapcsolatban beszéltem kormánypropagandáról. Azt is csak azután, hogy te ideráncigáltad. Azt is szörnyen unom, amikor te értekezel a kormányról, dehogy még engem is evvel kínálgassál rendszerszerűen...Vedd már észre, hogy vége a választási kampánynak

Bell & Sebastian 2016.07.27. 11:00:49

@GNDL: Ezt most nem értem, berohannak a Gyurcsány-villába és robbantanak?

GNDL 2016.07.27. 11:01:21

@Bell & Sebastian: „ha érted a különbséget”

Nem igazán... Esetleg köze van valamiféle fajelmélethez?! :)

Bell & Sebastian 2016.07.27. 11:04:14

@GNDL: Hogyne lenne, a fajkeverés olyan, mint a Pokémonok csatája, vagy mi győzünk, vagy a Pokémon veszít.

GNDL 2016.07.27. 11:06:44

@Conchobar: „Miféle embertelenül bánásról beszélsz te?”

„Te nem mérgezed a patkányt azután már hogy megellett? Beszeded a egérfogókat azután, hogy megellik a nőstény?”

Ez volt a reakciód arra a kérdésre, hogy te lelőnéd-e azokat, mondjuk anyákat a gyermekeikkel, akik a lezárt határok miatt már sehová nem tudnak menni és feltorlódnak a kerítéseknél. Hát ilyesféléről tettem említést... :)

„Vedd már észre, hogy vége a választási kampánynak”

Tényleg?! Egyelőre az sem világos, mikor kezdődött... 94-96-98, fene se tudja... :) De hogy vége lenne?! Hát nem tudom, akkor ezek szerint tök feleslegesen veri el évente a 100+ milliárdos kampánykeretét a Fidesz-KDNP plakátokra, hirdetésekre, kiadványokra, weblapokra, állampárti agitpropra... :)

Bell & Sebastian 2016.07.27. 11:17:55

@GNDL: Ha egy csöpp eszed lenne, meglátnád, hogy az ártatlan libsik már úgy hullnak, mint a legyek, halomra ölik őket. A két csöpp, azt is meglátnád benne, hogy államilag szervezett a hajtóvadászatuk, a legfelsőbb hatalom pecsétjének beszerzésével.

Mi nem akartuk, én nem akartam, de te akarod, mert csak tolod tovább a bringát, rendületlenül.

Csatlakozz Virághoz, a vezeti most a Balfaszok rendjét a csatába. Emléketek most kitörlődik, mindörökre.

Virág et. 2016.07.27. 11:29:15

@Conchobar: Akkor mire gondolsz? Hogy Iránban kérelmezzenek? A vízumkérelmezés feltétele, hogy legalább tartózkodási engedéllyel rendelkezz az adott országban, ez a főszabály. Egyébként a szíriaiak (és csak ők!) esetében ezalól kivételt adtak és a török követség beveszi a kérelmüket. Bekéri tőlük a jövedelemigazolásukat, bankszámla-kivonatukat és a magyarországi lakcímükről szóló bérleti szerződést.... Ennek szerinted melyik valóban menekülő tud megfelelni?

@Tündér_Lala: "Aki ilyesmire gondol, az már széljobbos ugye ?"

Nem. Az hülye.

"Aki bűncselekményt követ el családjával együtt visszatelepítendő származási országába a bűncselekmény súlyától függően."

Benes likes this.

Pelso.. 2016.07.27. 11:31:58

@Bell & Sebastian: Néhány évszázad alatt kommunikációs haszon bőven jutott a népnek, ( vagy legalább azt hitte, hogy hasznos, jól van, nehogy már mindig kaviár), most már nem ártana egy kis manna. Ez utóbbi valószínűsége mivel csekély, hát beérné azzal, hogy pár cikluson át ne nézzék totál hülyének.

Conchobar 2016.07.27. 11:33:14

@GNDL: "Ez volt a reakciód arra a kérdésre, hogy te lelőnéd-e azokat, mondjuk anyákat a gyermekeikkel, akik a lezárt határok miatt már sehová nem tudnak menni és feltorlódnak a kerítéseknél" - Abban a kérdésben valóban lehet eltérő vélemény, hogy egy sortűz emberséges, vagy embertelen. Mindenesetre régebbi korokban (például az aradiak esetében) a golyó általi halál kiváltságnak (kevesebb szenvedés) számított az akasztáshoz képest, ergo emberségesebb volt. Ami meg a 'sehova nem tudnak menni'-t meg a feltorlódást illeti: önszántukból jöttek, senki nem kergette őket végig Anatólián és a Balkánon, senki elől nem menekültek, amíg ide nem értek. Viseljék is a jkövetkezményeket

GNDL 2016.07.27. 11:34:47

@Bell & Sebastian: Megint ott tartok, hogy nem nagyon értem a zavaros gondolataidat, így érdemben nem is tudok mit válaszolni...

Mert most mit is mondhatnék arra hogy „az ártatlan libsik már úgy hullnak, mint a legyek”, vagy hogy „államilag szervezett a hajtóvadászat”, esetleg ki vagy mi neked a „Balfaszok rendje”... legfeljebb annyit, hogy ebben a párás melegben ügyelj arra, hogy sok folyadékot igyál, mert eléggé igénybe veszi a Zember szervezetét ez a trópusi hőség, a kiszáradás miatt pedig nem csak fáradékony leszel, vagy szédülni kezdesz, de összefüggéstelen hülyeségeket is beszélhetsz... mondjuk ez már egy komolyabb stádium, de nem akarlak megijeszteni. :)

Pelso.. 2016.07.27. 11:35:53

@Conchobar: Való igaz, abban a korban ok.
Nem úgy értem.

GNDL 2016.07.27. 11:36:26

@Conchobar: „önszántukból jöttek, senki nem kergette őket végig”

Tájékozódni a Közel-keleti véres eseményekről és polgárháborúkról meg majd én fogok helyetted, nem?! :)

bispora 2016.07.27. 11:37:55

Virág elvtárstól csak azt kérdezném, érti-e, miért nem mészárolnak-robbantgatnak a V4-országaiban, miért kapcsolta le az elhárítás azonnal az iraki terroristát Lengyelországban két napja?
Az ősbűn a tudományos-technikai társadalmakba integrálódni nem tudó, igen gyenge képességű muszlim tömegek beengedése volt Európába. Ez azonban nem fátum, hanem a gazdasági-politikai réteg nemzetárulása. Hogy milyen egyszerű a megoldás, remélhetőleg a Trump megválasztása utáni földindulást követő pár éven belül virág elvtárs is láthatja majd a most még üveges tekintetével.

Virág et. 2016.07.27. 11:41:56

@bispora: Az "ősbűn" a kolonizáció volt, miután a volt kolóniákról, protekturátus alatt lévő országokból érkeznek, érkeztek ezek a muszlim gyökerű bevándorlók, akik aztán pár generáció múltan terroristák lesznek.

A V4-eknek nem voltak ilyen tartományaik, így onnan nem is jöhettek.

A török vendégmunkások nem követnek el terrorcselekményeket (más bűncselekményeket igen), mégis ők vannak a legszámosabban a sokszor képzetlen muszlimok között. Legalábbis Európában.

Amiről meg írsz, annak a bevándorláshoz van köze. Nem a menekült kérdéshez. A menekülteket nem kell örökre befogadni - hadd ne ismételjen már meg, amit itt írtam le pár kommenttel feljebb az oltalmazotti státuszról. Csak élni kéne vele.

Conchobar 2016.07.27. 11:42:13

@GNDL: "Hát nem tudom, akkor ezek szerint tök feleslegesen veri el évente a 100+ milliárdos kampánykeretét a Fidesz-KDNP plakátokra, hirdetésekre, kiadványokra, weblapokra, állampárti agitpropra." - Tök fölöslegesen. De nemcsak az fölösleges, hanem a rá való reagálás is (úgy értve az ellenzéki pártokon kívül)

Conchobar 2016.07.27. 11:47:36

@GNDL: "Tájékozódni a Közel-keleti véres eseményekről és polgárháborúkról meg majd én fogok helyetted, nem?!" - Ne értetlenkedj! Én Anatóliáról és a Balkánról beszéltem. De ha már felemlegetted: a Közel-Keleten is, Irakban és Szíriában is van bőven olyan terület, ahol nem folyik polgárháború. Háború a frontvonalakon folyik, a különféle csoportok által uralt belső területeken béke van

GNDL 2016.07.27. 11:50:18

@Conchobar: „Tök fölöslegesen.”

Hát azért valami célja csak van, nem?! 100+ milliárdos kampánykeret, állampárti agitprop közszolgálat helyett, Goebbels a tíz ujját megnyalta volna... :)

„a különféle csoportok által uralt belső területeken béke van”

Csak éppen államigazgatás nincs, közigazgatás, közmű, rendvédelem, igazságszolgáltatás... hogy mondjuk munkáról, egészségügyről, oktatásról ne is beszéljünk... :)

Conchobar 2016.07.27. 11:52:52

@Virág et.: "A vízumkérelmezés feltétele, hogy legalább tartózkodási engedéllyel rendelkezz az adott országban, ez a főszabály."- Nodehát menekültnek minek a vízum? Neki menekültstátusz kellene. Turista, üzletember kapjon vízumot, a többiek maradjanak otthon

Conchobar 2016.07.27. 11:57:40

@GNDL: "Csak éppen államigazgatás nincs, közigazgatás, közmű, rendvédelem, igazságszolgáltatás... hogy mondjuk munkáról, egészségügyről, oktatásról ne is beszéljünk..." - Baszki! Hát ne hagyják már cserben a hazájukat! Pont akkor, amikor a haza a legnagyobb szükségben szenved, mikor ezernyi a tennivaló

GNDL 2016.07.27. 12:05:52

@Conchobar: „Hát ne hagyják már cserben a hazájukat”

Nem ők hagyták cserben hanem elmeháborodott populista vezetőik kergették anarchiába az országot. Te fegyvert fognál Orbánért? Vagy Orbán ellen? Én simán ki tudnám rúgni bármelyik posztkommunista geci alól a sámlit ha arra kerülne sor, de bármit is gondoljak Orbán retardált szimpatizánsairól, megölni őket Orbán káosza kedvéért azért nem szeretném...

Google 2016.07.27. 12:25:06

@Virág et.:

Már régen nem olvastam blogkommenteket, még régebben írtam, inkább csak a dühöngőbe járok már, de azért most engedje meg:
- az állampolgárok, ott születettek, x év óta ott élők vajon nem bátorodnak fel, ha sok kismillió honfitársuk érkezik meg melléjük?
- önnek nincs más ötlete a megállításukra, csak jellemzően az automata fegyver, de atól másnak még lehet, nem?
- a kollektív bűnösség zsákutca, mondja ön, és mégis: lásd önök véleményét az ún. fideszesekről
- M1, 888, mi a baj ezekkel az orgánumokkal, kollektív bűnösök talán? Mindenki nem lehet index, 444-es hvg. Nem is lenne jó, mondjuk, ha az lenne.
Az egész mondanivalóján átsüt egy hamis pátosz, sajnálja ezeket az embereket, akik aztán robbantanak, gyerekeket, papot, bárkit ölnek, de tulajdonképpen csak az orbánfóbiáját ápolja ezzel is.

Én kérek elnézést. De legalább kérek.

Google 2016.07.27. 12:30:23

@GNDL:

Nemcsak elmeháborodott vezetőik, hanem sajnos a nagybetűs Nyugat is felforgat ott.
Határozottan emlékszem, amikor Blair azt mondta, hogy elszedik az arabok pénzeit, vagy amikor Bush azt üzente nekik, hogy visszabombázza őket a középkorba.
Kár, hogy mindennek, mi isszuk meg a levét.
Európa volt. Már az sincs.

GNDL 2016.07.27. 12:39:41

@Google: Ja, kösz, a kurucinfós muszka propagandából nem kérek... főleg nem kérek Európa- és unió-ellenes félkegyelműek Európa állítólagos bukásán való siránkozásából. Rendszerváltás híján a még ma is hatalmon lévő korrupt és inkompetens politikai elit évtizedek óta temeti a Nyugatot, csakúgy mint kádárista elődeik, annak ellenére is, hogy a Nyugat tartja el az országot... bár tragikus történet de azért vannak ilyesféle vicces részletei. :)

„Kár, hogy mindennek, mi isszuk meg a levét.”

Magyarország az első nehézségek után kapitulált a menekültválság kezelésében. Nem az a kérdés, mit iszol meg, hanem mit ittál már ma?! :) Nem hogy bevándorlók nem jönnek önként az országba, de a bennszülött magyarokat is képtelen az állam az országban tartani. Na pontosan ezt iszod meg... egészségedre. :)

GNDL 2016.07.27. 12:43:51

@Google: „M1, 888, mi a baj ezekkel az orgánumokkal, kollektív bűnösök talán?”

Kéne tudnod, hogy mi a különbség a piaci alapon magánbefektetésekből működtetett média, és lopott közpénzekből finanszírozott állampárti agitprop szemét közt (M1, 888, Magyar Idők... Mandiner)... mi?! :)

Bell & Sebastian 2016.07.27. 13:00:52

@GNDL: Megint ott tartunk, hogy buta vagy te ehhez, nem éred fel ésszel. Csak akkor minek pofázol bele? Ablakon kidobott pénz, ami a kiokosításodra költött a Párt.

közösperonos átszállás 2016.07.27. 13:05:34

@Virág et.: "Felhatalmaztunk egy ún. kormányt, akinek a dolga lenne a megoldás keresése. Megoldás =/= áttolom a problémát másoknak. Pláne, ha azok a mások a szövetségeseink, akikkel közösséget vállaltunk."

Külön mókássá teszi az egészet, hogyha utána meg megy a szörnyülküdés, hogy ezek a mások mennyire de nem tudják kezelni a problémát. :-) Persze ebben meg tökre ártatlanok vagyunk, azok hát.

Conchobar 2016.07.27. 13:21:02

@GNDL: "Nem ők hagyták cserben hanem elmeháborodott populista vezetőik kergették anarchiába az országot." - És? Nálunk már 1944-ben elkezdődött az újjáépítés, függetlenül attól, hogy az ország többi részében még folyt a háború, illetőleg, hogy milyen vezetőink voltak. Hagyjuk már a négermosdatást. Jobban mondva a muzulmán világ kalandvágyó, túlnyomórészt fiatal hímneműekből álló söpredékének a mosdatását

Conchobar 2016.07.27. 13:25:05

@GNDL: "Te fegyvert fognál Orbánért? Vagy Orbán ellen? Én simán ki tudnám rúgni bármelyik posztkommunista geci alól a sámlit ha arra kerülne sor" - Az is egyféle nézőpont persze, amelyik az ellenséget belül keresi, a külső (kvázi) ellenséget meg barátjának/szövetségesének tekinti

Google 2016.07.27. 13:28:48

@közösperonos átszállás:

Merjünk kicsik lenni, és szépen vállaljuk át a szövetségeseinktől a problémát, nem azt kellene tennünk?

Google 2016.07.27. 13:30:32

@GNDL:

Értem.
Rád nézve nem degradáló, hogy egy ilyen szennyes Mandineren oktatod ki a jónépet?
Soros pénze tiszta? Csak kérdezem.

GNDL 2016.07.27. 13:31:09

@Conchobar: „Nálunk már 1944-ben elkezdődött az újjáépítés”

Nagyjából annyi a párhuzam, hogy az is háború volt, ez is háború... de ennyi. Én mindenesetre nem csodálkozom azon, hogy a lakosság háború elől általában menekülni szokott, és nem állnak neki mondjuk a belváros újjáépítésének mikor random módon hordóbombákkal támadják őket, ha nem éppen orvlövészek vadásznak rájuk... :)

Fentebb említettem, hogy ideje lenne utána nézned, mi a helyzet a Közel-Keleten, legfőképp azokban az államokban, ahonnan a menekültek túlnyomó része érkezik. Nem érsz rá erre, vagy nem is érdekel a téma a kurucinfós konteókon kívül, vagy mi?! :)

Google 2016.07.27. 13:32:17

@GNDL:

Addig, addig temetik, amíg...
De azért ma sem iszom. Mint ahogyan eddig sem tettem ezt.
Ennyire futotta?

GNDL 2016.07.27. 13:33:49

@Google: „Soros pénze tiszta? Csak kérdezem.”

Sorosnak alapítványai vannak, amelyeken keresztül egyébként nemes célokat, többnyire civil szervezeteket támogat.

Idézzem a Fidesz intellektuális mélypontjának, Kósa elvtársnak a véleményét, mi történik ha Soros beteszi a pénzét egy alapítványba?! Az onnantól nem az övé... tudod... :)

Conchobar 2016.07.27. 13:35:49

@GNDL: "Orbán retardált szimpatizánsairól, megölni őket Orbán káosza kedvéért azért nem szeretném..." - Nem érzed úgy néha, hogy ijesztő lehet mások számára ez az eszelős Orbán(Fidesz)-ellenesség? Nem érzed úgy néha, hogy talán kissé az agyadra ment a dolog? Lehetséges persze, hogy egy rivális párt tagja vagy, ez esetben viszont teljesen normális a magatartásod

Google 2016.07.27. 13:35:58

Nemes célok. És európai értékek.
Te még hiszel a mesékben?

GNDL 2016.07.27. 13:36:05

@Google: „Addig, addig temetik, amíg...”

Amíg mi?! Éhen nem halnak a magyarországi prolik?! :)

Google 2016.07.27. 13:42:48

Nemcsak kenyéren él az ember, de vedd úgy, hogy nem mondtam semmit.
Én is úgy veszem, hogy te sem beszéltél. "Magyarországi prolikról" beszélni, nem nemes, nem úrias, ahogy TGM mondaná. És mondja.

(Jó magukkal beszélgetni; seperc alatt pottyannak ki az emberbaráti szerepkörükből.)

Conchobar 2016.07.27. 13:43:23

@GNDL: "Fentebb említettem, hogy ideje lenne utána nézned, mi a helyzet a Közel-Keleten, legfőképp azokban az államokban, ahonnan a menekültek túlnyomó része érkezik. Nem érsz rá erre, vagy nem is érdekel a téma a kurucinfós konteókon kívül" - Hol írtam kurucinfós konteókat, melyik mondatomat ítéled kurucinfós konteónak? Azt hogy, Szíriában és Irakban sincs mindenhol háború, a háború a frontvonalakon folyik, a belső területeken béke van. Ráadásul a belső területeken szükség van újjáépítésre, ezernyi feladat lenni, és aki ilyen helyzetben elhagyja a hazáját, az nem több söpredéknél, akikkel mi se fogunk jobban járni itt Európában. Macsetékről, meg robbantgatásokról, kamionos futamokról, Párizs 2005-ös feldúlásáról, és egyebekről már nem is beszélve

GNDL 2016.07.27. 13:44:12

@Conchobar: „ijesztő lehet mások számára ez az eszelős Orbán(Fidesz)-ellenesség?”

Ugyan így megvetem például a hasonlóan korrupt és inkompetens MSZP-t és retardált szavazóikat, de most éppen nem ők vannak kormányon, nem ők fosztogatják a közpénzeket, nem ők járatják le az ország nemzetközi megítélését, és a többi... ha van is ebben a dologban bármiféle „ellenesség” az nem a Fidesz vagy MSZP ellen van, hanem az emberi butaság, a korrupt politikai kalandorok, és a rendszerváltás híján nyakunkon maradt posztkommunista elit „ellenesség”... :)

És nem vagyok ezzel egyedül, a választókorú lakosság fele hasonlóképpen gondolkozik a magyarországi politikai elitről... vagyis annak a választókorú lakosságnak a fele amely még Magyarországon maradt, mert van egy félmilliónál is nagyobb tábor, amely tulajdonképpen „lábbal szavazott” Magyarország sorsáról, és elhúzott innen a francba. :)

„Lehetséges persze, hogy egy rivális párt tagja vagy”

A magamfajta jobboldali liberálisoknak nincs politikai képviseletük Magyarországon... a jobboldaliaknak tulajdonképpen egyáltalán nincs... és nem tegnap, hanem évtizedek óta. :)

Google 2016.07.27. 13:50:57

És ráadásul kik jönnek el a háborús és a még vagy már nem háborús zónákból? Azok, akiknek még van valamilyük, valahogyan összeügyeskedték, mert a legszegényebbek, akik tényleg segítségre (nem bombázásra!) szorulnának, mégcsak eljönni sem tudnak!
Ez a nagy képmutatás az egészben. És az, hogy csak a fegyvergyárak hasznából már fel lehetne emelni egy csomó szegényt azokban a térségekben. Mégiscsak megszállták őket - kezdve Irakkal. Aztán kitaláltak egy Iszlám Állam nevű fantáziaképződményt, mely hol itt, hol ott van, hogy legyen mire lőni is! Szégyen.

GNDL 2016.07.27. 13:51:25

@Google: „Magyarországi prolikról" beszélni, nem nemes, nem úrias, ahogy TGM mondaná”

Miért, te hogyan neveznéd ezt a saját keresetéből (ha egyáltalán) önmagát és családját fenntartani képtelen, ezért állami támogatásokra és az aktuális posztkommunista kormányzat „jóindulatára”, vagyis szocialista osztogatásaira (rezsiharc, közmunka, családi pótlék) szoruló több milliós, tájékozatlansága ellenére óriási szavazási kedvvel rendelkező tábort, akik évtizedek óta kormányra szavazzák az ország leszakadásáért felelős Fidesz-MSZP-t?!

Az ország lakosságának nagy részének nincs semmiféle megtakarítása, máról holnapra él Európa legalacsonyabb átlagkeresetéből, képzetlen, műveletlen, tájékozatlan, dúl az idegengyűlölet és a rasszizmus a társadalomban... prolik ezek, haver. :)

Conchobar 2016.07.27. 13:54:49

@GNDL: "Ugyan így megvetem például a hasonlóan korrupt és inkompetens MSZP-t és retardált szavazóikat, de most éppen nem ők vannak kormányon, nem ők fosztogatják a közpénzeket" - Ez csak rizsa. Mutassál már olyan kommentedet, amely MSZP-elleni kirohanást tartalmaz. Azt ne mondd, hogy majd akkor írsz ilyet, ha kormányra kerül, majd 2018 után, soha napján kiskedden

Google 2016.07.27. 13:55:00

@GNDL:

Nem a "francba" mentek, hanem a felvilágosult Nyugatra. Aztán, hogy ott mit találnak? - hát egyre kevesebbet.
A régióból innen mentek el a legkevesebben, gondoljon a lengyelekre, románokra. De tudom, az oktatás, az egészségügy. Minden panel jól van, köszöni szépen!

Conchobar 2016.07.27. 13:57:12

@GNDL: "A magamfajta jobboldali liberálisoknak nincs politikai képviseletük Magyarországon..." - A liberálist értem, de mit értsek a 'jobboldali' alatt?

Google 2016.07.27. 13:57:31

@GNDL:

Ezek vagyunk mi ..." haver" ...olyan negyven év pusztában, jaj nem, kommunizmus után.
Most újat mondtam?

GNDL 2016.07.27. 13:57:31

@Conchobar: „Hol írtam kurucinfós konteókat...”

Nagyjából minden harmadik-negyedik mondatod... :)

„a háború a frontvonalakon folyik, a belső területeken béke van”

Nincsenek frontvonalak, többnyire maguk a harcoló felek sem egyértelműen beazonosíthatók, több esetben nem tankokkal meg gyalogsággal támadnak hanem például mentőautóba szerelt pokolgéppel, ráadásul még mindig hatalomban van egy elmeháborodott pöcs is aki konkrétan meg akarja semmisíteni a politikai ellenzékét, ezért mindenki gyanús neki az országban...

Komolyan mondtam, hogy utána kéne olvasnod, minden egyes megjegyzésedből süt, hogy tökéletesen nem vagy képben. :)

„ki ilyen helyzetben elhagyja a hazáját, az nem több söpredéknél”

Én csak annyit kívánok neked, hogy egyszer te is éld át a kis családoddal amit ők. :)

„akikkel mi se fogunk jobban járni itt Európában”

Ti bazmeg a magyarokat nem tudjátok Magyarországon tartani. :)

GNDL 2016.07.27. 13:59:33

@Conchobar: „Mutassál már olyan kommentedet, amely MSZP-elleni kirohanást tartalmaz.”

Írod ezt miközben egy olyan véleményemre reagálsz amelyben korruptnak és inkompetensnek neveztem őket, és Orbán megszállott híveihez hasonlóan retardáltnak a szimpatizánsaikat... nagy mókamester vagy. :)

Conchobar 2016.07.27. 14:02:13

@GNDL: "mert van egy félmilliónál is nagyobb tábor, amely tulajdonképpen 'lábbal szavazott' Magyarország sorsáról, és elhúzott innen a francba." - Hagyjuk már a propagandát a fenébe. Azért mentek el, mert jobban megéri nekik Angliában és Németországban dolgozni, mint ahogy mentek a lengyelek is, baltiak is, mások is

Google 2016.07.27. 14:03:01

Mindenki "retardált, korrupt és inkompetens".
Nem lehet, hogy neked a magyarokkal van bajod?

GNDL 2016.07.27. 14:08:14

@Google: „Aztán, hogy ott mit találnak? - hát egyre kevesebbet.”

Ja, tényleg, el is felejtettem, hogy a kádárista nosztalgia szerint a Nyugat haldoklik... még mindig... de tényleg, most már sokkal jobban haldoklik, mint amikor a 80-as években volt ugyan ez a kommunikációs mesterfogása a hatalmon lévőknek... akik aztán átlag évtizedenként egyszer csődközelbe vezetik az országot... :)

„A régióból innen mentek el a legkevesebben, gondoljon a lengyelekre, románokra.”

Miközben a régió uniós tagállamaiban az uniós csatlakozást követően lendült fel a kivándorlási hullám és azóta bár lassan de apad, addig Magyarországon 2011-12-ben ugrott meg a kivándorlási kedv, és azóta évről-évre csak nő a kivándoroltak száma... ma már a 20-39 éves fiatalok nagy része kivándorlást tervez, akár családostul is, ami nem egy olyan vidám morált feltételez... :) Márpedig ez a fajta negatív morál mérgezőbb mint Orbán idegengyűlöletet szító kampányai, hidd el..

De mindez, hogy más régiós tagállamokból is kivándorolnak nyugatra, ugye nem vigasztalja azokat a magyarországi vállalkozásokat, akik éppen a szakképzett munkaerőhiány miatt nem fektetnek be, vagy húzzák le a rolót. Nem tudom miért húztok annyira a lengyelekhez meg románokhoz, de ha a magyarokkal és problémáikkal foglalkoznátok kicsit többet, mindjárt egy vidámabb hely is lehetne a folyamatosan leszakadó országotok... :)

Conchobar 2016.07.27. 14:09:29

@GNDL: "Írod ezt miközben egy olyan véleményemre reagálsz amelyben korruptnak és inkompetensnek neveztem őket" - ...miután szóvá tettem az egyoldalúságodat. Az a jelzőzgetés, csak rizsa volt, csak álca, amivel magadat tárgyilagossá próbáltad maszkírozni. Olyan kommentjeidet mutasd, amit magadtól írtál, és jelzőzgetés helyett olyan mélységű kritikát, értekezést tartalmaz, mint amiket a mostani kormánypártról és vezetőjéről szoktál írni

GNDL 2016.07.27. 14:11:42

@Conchobar: „mit értsek a 'jobboldali' alatt?”

Nem az anyósülést, hanem gondolj a „politikai jobboldalra”... na az áll közel hozzám. Ezt értsd. :)

közösperonos átszállás 2016.07.27. 14:12:36

@Google: "Merjünk kicsik lenni"

Ez egyébként nem azt jelenti ám, hogy húzzuk össze magunkat még jobban, hanem azt, hogy valamivel ritkábban bökjük már oldalba Dumbót, hogy hallja-e, hogy dübörgünk.

"és szépen vállaljuk át a szövetségeseinktől a problémát, nem azt kellene tennünk? "

Ezt te költötted hozzá, ilyesmi szóba sem került. :-) Annyit mondtam, hogy de ha már (részben) mi löktük a nyakukba a problémát, legalább a kiröhögésüket hanyagolhatnánk.

Amúgy én pl. az egységes schengeni határvédelmet támogatom (egységes EU-s forrásból), az azért nem az a vállvonogatós álláspont; és hát látod, Virág et. is határozott fellépésről beszélt (én is határozott, hatékony, de emberséges fellépést várnék el egy kormánytól egy hasonló helyzetben -- namost a Fidesz ebből hármat nem teljesített).

További szalmabábok?

GNDL 2016.07.27. 14:17:06

@Google: „Ezek vagyunk mi”

Én is ezt mondom, ezek vagytok... bár feljebb még mintha rossz néven vetted volna. :)

„olyan negyven év pusztában, jaj nem, kommunizmus után”

Ma már 26 évvel, tehát több mint egy emberöltőnyivel vagytok a kommunizmus után... állítólag, bár a jelenlegi kormányzat is igen erősen vonzódik az államosításhoz, központosításhoz, a piacgazdaság korlátozásához, az állampárti attitűdhöz... :)

Na de mindegy is, ennek a 26 évnek az ellenére egy lépést nem sikerült felzárkóznia az országnak Európához, sőt, ma már az együtt csatlakozott tagállamoktól szakad le Magyarország.

Lesz valaha is felzárkózás szerinted? :)

GNDL 2016.07.27. 14:18:55

@Google: „Nem lehet, hogy neked a magyarokkal van bajod?”

Nem mindegyikkel, de összességében sajnos igen negatív a kép... :)

Conchobar 2016.07.27. 14:23:53

@GNDL: "a kivándorlási hullám és azóta bár lassan de apad, addig Magyarországon 2011-12-ben ugrott meg a kivándorlási kedv, és azóta évről-évre csak nő a kivándoroltak száma" - Tehát, akkor leszögezhetjük, hogy Gyurcsány és Bajnai idején boldogultak itthon (a 2008-as pénzügyi válság idején), de mikor új kormány jött, 2 év alatt hirtelen mehetnékjük támadt. De van aki szerint nem egészen így van: "A hazai munkaerő-felmérés és a fogadó országok tükörstatisztikái alapján 2007 körül kezdett növekedni a külföldre vándorlók, illetve a külföldön munkát vállaló magyarok száma, mely mögött" (www.portfolio.hu/gazdasag/kivandorlo_orszagga_valik_magyarorszag.217534.html)

GNDL 2016.07.27. 14:24:04

@Conchobar: „mint amiket a mostani kormánypártról és vezetőjéről szoktál írni”

Olyat értelem szerűen nem tudok, magad is kitalálhattad volna az okát... meg azt hiszem említettem is fentebb... nagyon egyszerű egyébként... csodálom hogy ezt magyaráznom kell... bár eddig sem győztél meg hogy az intelligencia hányadosod elérné az életkorodat... de mindegy, hát lássuk... röviden: nem az MSZP van kormányon 2010 óta, így nem igazán foglalkozom velük. Azt meghagyom az olyasféle félkegyelműeknek, akik azt hiszik, hogy az ellenzék kormányoz. :)

Conchobar 2016.07.27. 14:30:20

@GNDL: "Nem az anyósülést, hanem gondolj a 'politikai jobboldalra'... na az áll közel hozzám." - Még mindig nem értem. Én a politikai jobboldalra jellemzőnek vélem a nemzethez tartozás kiemelését, nemzetben gondolkodást, a patriotizmust, a nemzeti érdekek előtérbe helyezését (más nemzetek érdekei helyett), a nemzeti függetlenség követelését. De ilyesmit nálad nem tapasztalok

GNDL 2016.07.27. 14:31:25

@Conchobar: „Tehát, akkor leszögezhetjük, hogy Gyurcsány és Bajnai idején boldogultak itthon”

Egyáltalán nem ezt írtam, ezen a ponton gondolom a diszlexiád tett be nekünk, hanem azt, hogy „Magyarországon 2011-12-ben ugrott meg a kivándorlási kedv”, ami ugye elve feltételezi, már a fogalmazásból is kiindulva, hogy szerintem előtte is volt kivándorlás, de nem olyan mértékű mint jelenleg.

És ez a KSH szerint van így, akiket bármiféle ellenzékiséggel nehéz lenne vádolni... tekintve hogy egy fideszes gittegylet. :) Csakhogy ezek olyan problémák már, amiket nem lehet migránsozós kampányokkal lehazudni vagy szőnyeg alá söpörni...

Röviden: www.vg.hu/lapokkepek/cikkek/39000/39970_graf_7..jpg

Bővebben: www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/tombol-az-agyelszivas-a-legjobbjaink-mennek-kulfoldre-473171

Google 2016.07.27. 14:34:50

@GNDL:

úhh, hogy sajnálom, hogy nem feleltünk meg a maga kényes ízlésének
És ezt már túl is beszéltük, kösz.

GNDL 2016.07.27. 14:35:31

@Conchobar: „nemzethez tartozás kiemelését, nemzetben gondolkodást, a patriotizmust, a nemzeti érdekek előtérbe helyezését, a nemzeti függetlenség követelését”

Csakhogy a „jobboldaliság” nem csak a nemzeti szó folyamatos ismételgetéséből, vagy rasszista melldöngetésből, esetleg nemzeti zászlók lobogtatásából áll, mert ilyesféle cirkuszt tudtak a bolsevikok is rendezni ám... de még milyet... :)

„ilyesmit nálad nem tapasztalok”

Még szép, konkrét ügyekben nem fogok nemzetieskedő ostoba bullshittet hangoztatni... :)

Conchobar 2016.07.27. 14:36:26

@GNDL: "röviden: nem az MSZP van kormányon 2010 óta, így nem igazán foglalkozom velük" - Ez csak rizsa, kifogás. Jobb esetben, rosszabb esetben meg hazugság. Az MSZP ugyanolyan szereplője a magyar politikai életnek, mint az, amelyik épp kormányoz. Az ellenzék ugyanúgy részese a politikai történéseknek, mint a kormánypárt. Egy-egy történés alapján/kapcsán az ellenzékről ugyanúgy véleményt lehet és kell mondani, mint a kormányról/kormánypártról (hiszen az ellenzék mindig reagál a kormány döntéseire, sokszor meg akciót kezdeményez)

Conchobar 2016.07.27. 14:41:36

@GNDL: "Még szép, konkrét ügyekben nem fogok nemzetieskedő ostoba bullshittet hangoztatni.." - Csakhát te máskor se 'nemzetieskedsz'. Semmikor se. Mégis, mi alapján mondod te magadat jobboldalinak?

GNDL 2016.07.27. 14:41:46

@Conchobar: „Ez csak rizsa”

Miért, szerinted az MSZP van kormányon 2010 óta?! :)

„Az MSZP ugyanolyan szereplője a magyar politikai életnek, mint az, amelyik épp kormányoz.”

Az MSZP ma már szinte semmiféle szereplője a közéletnek... a tagságuk apad, a modern kommunikációs és marketing eszközöket nem ismerik, a régi, lejárt szavatosságú elitjüktől képtelenek megszabadulni. Az MSZP nem meghatározó szereplője már a közéletnek, szerencsére, egy Juhász Péter egyetlen akciójával lemossa őket a pályáról... :)

„Az ellenzék ugyanúgy részese a politikai történéseknek, mint a kormánypárt.”

Ja, de mégis csak a kormány kormányoz, és akkor amikor a kormányzat szinte egyetlen ellenzéki javaslatot nem fogad be, azt nem is tárgyalják, sőt még az állampárti médiából is kirekesztik az ellenzéket és a véleményüket, akkor a kormányzat ostoba intézkedései miatt elég nehezen lehetne az ellenzéket ekézni... valljuk meg őszintén. :)

GNDL 2016.07.27. 14:50:02

@Conchobar: „Mégis, mi alapján mondod te magadat jobboldalinak?”

Szerintem fent erre is válaszoltam: a jobboldali értékek állnak hozzám közel. Nem, nem a zászló lobogtatás, meg a kokárdára maszturbálás... ezen kívül, vagyis inkább ezek helyett vannak sokkal izgalmasabb jobboldali értékek. :)

És akkor most jön, hogy lövésed sincs a jobboldali értékekről, te úgy véled az az igazi jobboldali aki minden szar elé odabiggyeszti a „nemzeti” jelzőt... hát nem, sőt. :)

Conchobar 2016.07.27. 14:56:21

@GNDL: "Ja, de mégis csak a kormány kormányoz, és akkor amikor a kormányzat szinte egyetlen ellenzéki javaslatot nem fogad be, azt nem is tárgyalják, sőt még az állampárti médiából is kirekesztik az ellenzéket és a véleményüket, akkor a kormányzat ostoba intézkedései miatt elég nehezen lehetne az ellenzéket ekézni... valljuk meg őszintén." - De hát 2010 előtt is ez volt. Pont ugyanez. Vagy Gyurcsány idején szerinted okos intézkedések történtek? De mindegy is. Mutasd az olyan kommentjeidet, amelyben a 2010 előtti kormányt szapulod

Conchobar 2016.07.27. 15:00:22

@GNDL: "Szerintem fent erre is válaszoltam: a jobboldali értékek állnak hozzám közel" - De mik azok a jobboldali értékek, amelyek "nem a zászló lobogtatás, meg a kokárdára maszturbálás" hanem ezen kívül, vagyis inkább ezek helyett vannak sokkal izgalmasabbak? Nehogy azt mondd, hogy Wikipédiába, vagy bárhová bele van az írva, hogy te mit tartasz sokkal izgalmasabb jobboldali értéknek.

GNDL 2016.07.27. 15:07:10

@Conchobar: „hát 2010 előtt is ez volt. Pont ugyanez”

Pontosan, és hát nem is kicsit kritizálta emiatt a Fidesz-KDNP az MSZP-SZDSZ-t... majd ugyan ezt a „hagyományt” folytatták a fideszes elvtársak is, holott a 2010-es választási kampányban még arról volt szó, hogy minden más lesz... hát, nem lett... csak annyi, hogy most már nem nokiás dobozokba dugdosnak milliókat, hanem úgy ahogy van az MNB-n keresztül nyúlnak le 270 milliárdokat. :)

Azt viszont nem értem, hogy az MSZP-SZDSZ 7-8 éves ámokfutása miben menti a Fidesz-KDNP hetedik éves ámokfutását?! Hm?! Milyen erkölcsi tartás, vagyis inkább ennek teljes hiánya szükséges ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP ámokfutását egyesek elintézik annyival, hogy „hát 2010 előtt is ez ment”...

Conchobar 2016.07.27. 15:13:54

@GNDL: "Pontosan, és hát nem is kicsit kritizálta emiatt a Fidesz-KDNP az MSZP-SZDSZ-t" - Nem azt írtam, hogy a másvalamire vonatkozó felszólításra írjál a Fidesz kritikájáról. Én a te kritikádra vagyok kíváncsi. Mutasd azokat kommentjeidet, amelyekben a 2010 előtti kormányt szapulod!

GNDL 2016.07.27. 15:16:32

@Conchobar: „te mit tartasz sokkal izgalmasabb jobboldali értéknek”

A jobboldali gazdaságpolitikai ideológiák izgalmasabbak mint zászlók lobogtatása és nacionalista melldöngetés. Például a kevesebb adó így a kisebb állam/bürokrácia, az egyéni felelősségvállalás/öngondoskodás az állai támogatások helyett, lásd mondjuk ha valaki a saját keresetéből nem képes eltartani a családját, annak óvszert osztanék nem családi pótlékot. :) A minél szabadabb piacgazdaság, a magántulajdon, állami vállalatok helyett szabad verseny... közigazgatásban mondjuk a szubszidiaritás a központosítás helyett, helyi döntések állami irányítás helyett... mindent nem tudok felsorolni, most ezek jutottak eszembe, de kérdezz ha valami nem kerek. :)

Conchobar 2016.07.27. 15:22:00

@GNDL: " Milyen erkölcsi tartás, vagyis inkább ennek teljes hiánya szükséges ahhoz, hogy a Fidesz-KDNP ámokfutását egyesek elintézik annyival, hogy 'hát 2010 előtt is ez ment'” - Mert úgy gondolod, hogy ha egyoldalú és túlzott ("ámokfutás") kommenteket irkálsz orrba-szájba, akkor majd téged fenenagy erkölcsi tartásúnak fognak tekinteni, és nem egy megszállottnak, egy eszelősnek?

Virág et. 2016.07.27. 15:29:39

@Google:

"- az állampolgárok, ott születettek, x év óta ott élők vajon nem bátorodnak fel, ha sok kismillió honfitársuk érkezik meg melléjük?"

Nem honfitársaik érkeznek sokmilliószámban. Tunéziai, algír, szenegáli elkövetők vagy ilyen származású franciák, belgák követték el a támadások 99%-át. A volt gyarmatbirodalom lakói. Nem szíriaiak, akik jönnek a háború elől. Nem ugyanaz.

"- önnek nincs más ötlete a megállításukra, csak jellemzően az automata fegyver, de atól másnak még lehet, nem?"

Ez nem az én ötletem. Szívesen meghallgatnám, de egyelőre még nem volt más ötlet a megállítást szorgalmazók körében. A gyoda nem az. Az csak áttereli az embereket és addig működik úgy-ahogy, amíg van hová átterelni. Ha mindenhol kerítés áll, akkor az egész már nem ér semmit sem.

"- a kollektív bűnösség zsákutca, mondja ön, és mégis: lásd önök véleményét az ún. fideszesekről"

Én nem tartom bűnösnek a fideszeseket. Hülyének, annak igen, de ez a magánvéleményem. Ők (ti?) ennél sokkat rosszabbat gondolnak rólam, ez is rendben van. Fideszesnek lenni vagy nem lenni választás kérdése. Arabnak lenni nem az. Annak születnek az emberek.

"- M1, 888, mi a baj ezekkel az orgánumokkal, kollektív bűnösök talán? Mindenki nem lehet index, 444-es hvg. Nem is lenne jó, mondjuk, ha az lenne."

Az hogy borzalmasak. Ez magánvélemény, de azok. A 888 már a nevével is kb annyira eredeti, mint a hamisított kínai Adisas cipők. És annyira jó is. De ez legalább drága - mármint a büdzsének, amiből támogatjuk.
Ez a tipikus lakájédia. Online, napi 24 órás Napkelte. És nem, nem ellenpárja az indexnek... Nem véletlen beszélgetünk mi is a blog.hu-n és nem a MI-kommentszekciójában (ha van egyáltalán neki).

"Az egész mondanivalóján átsüt egy hamis pátosz, sajnálja ezeket az embereket, akik aztán robbantanak, gyerekeket, papot, bárkit ölnek, de tulajdonképpen csak az orbánfóbiáját ápolja ezzel is."

Akik robbantanak, embereket ölnek, azokat nem sajnálom. Sőt, embernek sem tartom őket. Férgek egytől-egyig. Az összes terroristát azonnal lelőni, mindet. Nem érdemelnek kegyelmet, ahogy ők sem adnak. Amit nem fogadok el és ezer hozzád hasonló komment után sem fogok elfogadni, hogy egyenlőségjelet tegyek a milliárdnyi muszlim és a pártizezer fanatikus terrorista közé. Nem fogok. Akkor sem, ha emiatt soha nem lesz trafikom. Túlélem valahogy.

Orbánfóbiám nincs. Orbánnal szembeni minden ellenérzésem mögött ott van Orbán valamely tette vagy döntése. Az ellenérzésem nem személyes, jó egészséget kívánok neki és a családjának. Csak az országom élén nem akarom látni.

Conchobar 2016.07.27. 15:33:33

@GNDL: "A jobboldali gazdaságpolitikai ideológiák izgalmasabbak" - Maradjunk annyiban, hogy amit leírtál az inkább liberális, mint jobboldali (jobboldali, nemzetben gondolkodó társadalompolitikához nem a szabadverseny, hanem inkább a nemzeti gazdaságot előtérbe helyező protekcionizmus passzol). És maradjunk annyiban, hogy izgalmas dolgok a gazdaság, de még izgalmasabb a társadalom, a társadalmi kérdések, amelyek felülütik, überelik a gazdaság dolgait

Conchobar 2016.07.27. 15:48:08

@Virág et.: "Amit nem fogadok el és ezer hozzád hasonló komment után sem fogok elfogadni, hogy egyenlőségjelet tegyek a milliárdnyi muszlim és a pártizezer fanatikus terrorista közé." - Ebben teljesen igazad van. Nem a milliárdnyi muszlim és a terroristák közé kell tenni egyenlőségjelet, hanem csak a pármilliónyi Európába vetődött/vetődő muszlim és a terroristák közé (talán a törököket és a boszniaiakat kivéve). Az Európába települt muszlimok különállása, kultúrája, fusztrációja, az európai kultúrával és törvényekkel való szembenállása potenciális terroristává és ellenséggé teszik az arab, néger és afgán migránsokat (még akkor is, ha a terrorcselekményekben csak az arabok 'jeleskednek')

Virág et. 2016.07.27. 15:52:51

@Conchobar: A pármilliónyi Európába vetődött és a terroristák között sincs egyenlőségjel. Statisztikailag sincs: a cselekmények 99%-át nem olyanok követték el, akik most jöttek. És emberileg sem. Ezek az emberek pont a terroristák elől menekülnek.

Conchobar 2016.07.27. 16:10:16

@Virág et.: "Statisztikailag sincs: a cselekmények 99%-át nem olyanok követték el, akik most jöttek. És emberileg sem. Ezek az emberek pont a terroristák elől menekülnek" - Hagyjuk már a hülyeséget meg a rizsát. A ma jötteket pusztán csak az ittlétük hossza különbözteti meg a már itt lévőktől, meg ami ebből következik. A terroristák elől meg értelmetlen volt idemenekülniük, a kamion, meg a lövöldöző elé. És Anatóliában meg a Balkánon már nem is üldözte őket senki (még a helyi rendőrség is csak módjával az illegális határátlépésért)

Conchobar 2016.07.27. 16:15:19

@Virág et.: "Ezek az emberek pont a terroristák elől menekülnek" - Ezek az embereket pont az mozgatja a Nyugat-Európába, ami a magyar és más európai embereket. És az nem a terror

Google 2016.07.27. 16:15:31

@Virág et.:

Úhh, most nagyon megijedtem.
Azt hittem ugyanis, hogy ez az én országom is, és engem nem zavar az, hogy Orbán áll az élén. Sőt.
Tulajdonképpen még mindig azt hiszem, hogy az én országom is ez, és rosszul esik az, hogy engem kizársz belőle, a robbantgatókat, igaz, csak távolról, de virtuálisan simogatod. Mindegy, hogy honnan jöttek, de abban a térségben mások a körülmények, törvények, vallás és minden, soha, mondom, soha ebben az életben nem fognak itt úgy élni, mint az idevalósiak, az európaiak, és ebből az együttélésből soha semmi jó nem fog kijönni. Mert nem tud kijönni. Elviekben szép lesz, legalább olyan szép, mint a kommunizmus eszméje volt, de ugyanúgy nem fog működni. Szimpla, mindennapi pszichológia.

GNDL 2016.07.27. 16:16:05

@Conchobar: „Mert úgy gondolod, hogy ha egyoldalú és túlzott ("ámokfutás") kommenteket irkálsz orrba-szájba”

Nem, én csak a saját véleményemet fogom leírni, ez nem kívánságműsor... engedelmeddel, és így utólag is kösz a lehetőséget. :)

Az „ámokfutás” egyébként Orbánék bolsevik hatalomgyakorlásával és korrupció ügyeikkel kapcsolatban egyáltalán nem túlzás, sőt... de most hirtelen nem találtam ennél jellemzőbbet. :)

„akkor majd téged fenenagy erkölcsi tartásúnak fognak tekinteni”

Most hogy mondod, igazság szerint semmilyen mértékben nem érdekel, hogy például a Mandiner olvasóközönsége minek fog tekinteni... :) De arra nem tudtál választ adni, hogy az MSZP-SZDSZ korrupciós ügyei pontosan miben mentik a Fidesz-KDNP korrupciós ügyeit?!

„az inkább liberális, mint jobboldali”

A liberális és a jobboldali nem ellentétei egymásnak, pajti. A politikai iránytű megvan?! Balra bal, jobbra jobb, fent autoriter, lent liberális...

„társadalompolitikához nem a szabadverseny, hanem inkább a nemzeti gazdaságot előtérbe helyező protekcionizmus passzol”

A protekcionizmus inkább a korlátozottabb piacgazdaság, amivel én mint liberális jobboldali nem értek egyet, mert szerintem a szabadkereskedelem és a szabad piaci verseny képes megteremteni a fejlődést, jobban kiszolgálni a társadalmat és annak igényeit, valamint ez hozza el a békét... ugye... mint ahogy számtalan példát láthatunk... :) Arról sem vagyok meggyőződve, hogy a protekcionizmus kifejezetten jobboldali ideológia lenne, mivel erős állami kontrollról/befolyásról szól.

„izgalmas dolgok a gazdaság, de még izgalmasabb a társadalom, a társadalmi kérdések”

Ja, de ennek sincs köze ahhoz az infantilis ostobasághoz, hogy „tegyük minden bizbasz elé a nemzeti jelzőt és attól leszünk ám igazán nagy hazaffyak”... nem attól lesz valaki jobboldali, hogy minden második szava a „nemzet” vagy „nemzeti” és még a pöcsére is a trikolór van varrva... :)

Google 2016.07.27. 16:21:32

@Virág et.:

Ja, és mi köze a trafiknak ahhoz, hogy van egy vallás, melynek tagjai ellenségesek velünk szembe? Nem mindahányan azok, de nagyon sokan.
Kit vigasztal az, hogy ugyan elvesztette hozzátartozóit, de nem minden arab terrorista?
Csak a kivülállókat, csak azokat, akiknek a legnagyobb bajuk most is Orbán, az egészségügy, az oktatás, a trafik, és a többi nemes sablon. A sablongyárból.

GNDL 2016.07.27. 16:25:35

@Google: „Tulajdonképpen még mindig azt hiszem, hogy az én országom is ez”

Nyugodj meg, amilyen mértékben üldözitek el Magyarországról a fiatalokat, lassan kizárólag csak a ti országotok lesz... bár nem tudom miből fognak a fideszes ingyenélők éldegélni adófizetők nélkül, miből lesz rezsiharc, miből lesz szocialista osztogatás, közmunka, krumpliosztás, ha majd az uniós források is elapadnak... de egyébként nem érdekel, csak úgy megjegyeztem, hogy amint elüldöztétek az utolsó adófizetőt is, nem kis szarban lesztek. Lásd már most sem fenékig tejfel, románokkal és ukránokkal kell pótolni a magyarokat Magyarországon, az Úr uralkodásának hetedik évében: www.napi.hu/magyar_gazdasag/mar_ukrajnabol_es_romaniabol_hozzak_a_vendegmunkasokat.618393.html

És ez csak a kezdet... :)

„soha ebben az életben nem fognak itt úgy élni, mint az idevalósiak, az európaiak”

Ehhez csak annyit, hogy Orbán rezsiharcos hívei pedig soha a büdös életben nem fognak úgy élni, mint egy német vagy más Nyugat-európai, vagy egy magyar aki gazdasági kivándorlóként áttette székhelyét Nyugat-Európába. Pedig állítólag a fideszes rezsiharcosok is „idevalósiak”... :)

GNDL 2016.07.27. 16:33:52

@Google: „mi köze a trafiknak ahhoz, hogy van egy vallás, melynek tagjai ellenségesek velünk szembe?”

Nincs ilyen vallás. Vallási fundamentalisták vannak, akiknek annyi közük van ahhoz a valláshoz amit magukénak vallanak, mint mondjuk a KDNP-nek a kereszténységhez, ha emiatt boltokat záratnak be vasárnapra, vagy nőket bélyegeznek meg hogy nem valóak munkára csak szülésre... Nem a vallás a méreg, hanem vallási fanatikus idióták, legyenek azok iszlamisták, zsidók, vagy akár lásd a KDNP egyes félkegyelmű idiótáit, keresztények...

„akiknek a legnagyobb bajuk most is Orbán, az egészségügy, az oktatás, a trafik, és a többi nemes sablon”

Szerinted az csak egy sablon, hogy az oktatás és az egészségügy romokban, és ez ma már kizárólag Orbán és kormányának felelőssége?!

Hm... tényleg pusztulásra vagytok ítélve... :)

Conchobar 2016.07.27. 16:39:07

@GNDL: "Nem, én csak a saját véleményemet fogom leírni, ez nem kívánságműsor... engedelmeddel, és így utólag is kösz a lehetőséget." - Csakhogy én semmiféle kívánságomat nem fogalmaztam meg. A mondatom nem is tud több lenni egy jóindulatú figyelmeztető kérdésnél: „Mert úgy gondolod, hogy ha egyoldalú és túlzott ("ámokfutás") kommenteket irkálsz orrba-szájba”

Conchobar 2016.07.27. 16:44:30

@GNDL: "Most hogy mondod, igazság szerint semmilyen mértékben nem érdekel, hogy például a Mandiner olvasóközönsége minek fog tekinteni." - Mégis, milyen céllal írsz? Mert valami kell, hogy motiváljon, és az a valami biztos nem az Orbán-kormány leváltása (mert azt itt nem lehet elérni). Netán csak magadnak írod a kommentjeidet?

Conchobar 2016.07.27. 16:49:43

@GNDL: "De arra nem tudtál választ adni, hogy az MSZP-SZDSZ korrupciós ügyei pontosan miben mentik a Fidesz-KDNP korrupciós ügyeit?!" - Semmiben. Én ezt a kérdést nem érzem a magaménak, nem az én ügyem. Se akkor, se most nem voltam korrupciónak se elkövetője, se kedvezményezettje. Te miért érzed a korrupció kérdését fontosnak? A saját szemszögedből, a saját érdeked felől nézve?

GNDL 2016.07.27. 16:51:58

@Conchobar: „Mégis, milyen céllal írsz?”

Valamivel el kell ütni az időt... supportban vagyok, és gépközelben kell lennem, ha egy ügyfél valami kapcsán bejelentkezik akkor azonnal tudjak neki segíteni. Ennyi a története... :)

Ja, meg egyébként jó szórakozás a megszállott orbánista pöcsök tájékozatlanságát és tudatlanságát kihasználni... tényleg, ezeket szavazni nem engedném soha, annyira sötétek. :)

Conchobar 2016.07.27. 16:53:27

@GNDL: "A liberális és a jobboldali nem ellentétei egymásnak" - Nem ellentétei, de nem is szinonímái. Mindkettő más-más nézetkört takar. Tehát értelmetlen volt a politikai önmeghatározásnál a liberális elé odaraknod a jobboldalit (értelmesebb lett volna liberális liberálist mondanod)

GNDL 2016.07.27. 16:54:36

@Conchobar: „Te miért érzed a korrupció kérdését fontosnak?”

Mert számítások szerint évi ezer milliárdos nagyságrendű károkat okoz a gazdaságnak, és ennek nagy részét nem az egyszerű parasztok követik el, hanem 2010 óta jórészt intézményesítették a korrupciót a fideszes elvtársak, tehát egy kormányváltás/hatalomváltás szinte azonnali több száz milliárdos bevétel növeléssel érne fel... és ehhez csak Orbánt és tolvaj haverjait kell a lehető legmesszebb kergetni a közpénzektől. :)

Conchobar 2016.07.27. 16:57:58

@GNDL: "mert szerintem a szabadkereskedelem és a szabad piaci verseny képes megteremteni a fejlődést, jobban kiszolgálni a társadalmat és annak igényeit" - Magyarországra vonatkoztatva ez azt jelenti, hogy kiszolgáltatod a magyar gazdaságot a gazdagabb és erősebb külföldieknek. És ez már meg is történt. Jelenleg a magyar gazdaság a német gazdaság szatellitje (a protekcionizmus viszont alkalmas lenne a kitettség, félgyarmati függés mérséklésére, vagy akár megszüntetésére is)

GNDL 2016.07.27. 17:00:16

@Conchobar: „Nem ellentétei, de nem is szinonímái.”

Ezt magadban kellene letisztáznod, fentebb olyan véleményt fogalmaztál meg amely alapján te ezt eddig két ellentétes dolognak vélted... gondolom nem véletlenül, hiába, a Fidesz-KDNP primitív „liberálisozó” kampányai berágják magukat a szellemileg korlátoltabb választópolgárok fejébe, és nem távoznak onnan soha... :D

„értelmetlen volt a politikai önmeghatározásnál a liberális elé odaraknod a jobboldalit”

Miért lett volna értelmetlen?! Nem konzervatív jobboldali vagyok, hanem liberális.

„értelmesebb lett volna liberális liberálist mondanod”

Hát abba nem szívesen megyek bele, hogy neked mi számít „értelmesebbnek”, nekem nem lett volna értelmesebb... :)

Conchobar 2016.07.27. 17:00:45

@GNDL: "Ja, de ennek sincs köze ahhoz az infantilis ostobasághoz, hogy 'tegyük minden bizbasz elé a nemzeti jelzőt és attól leszünk ám igazán nagy hazaffyak'" - Én attól tartok, hogy neked evvel kapcsolatban nincs is semmilyen elvi álláspontod, te pusztán csak egy anti-Fidesz nótát dúdolsz most is

Conchobar 2016.07.27. 17:03:35

@GNDL: "Ja, meg egyébként jó szórakozás a megszállott orbánista pöcsök tájékozatlanságát és tudatlanságát kihasználni..." - Kik azok az "orbánista pöcsök"? Nyugodtan írhatsz neveket, legalább tudni fogják hányadán álltok. Ha még eddig nem tudnák

Google 2016.07.27. 17:03:48

@GNDL:

És azt is írtad már, hogy szilánkosra törnéd egy-egy szabadon választott fideszes arcát.
Honnan szorult beléd ennyi kultúra, ennyi emberség, ennyi empátia, vagy nevezzük haladásnak, netán rációnak? Szegény ügyfeleid, ha fideszesek netán..
Viccnek azért ez durva, embertelenségnek, na, annak éppen nem. Hol marad az emberi arc, kérdezné Nagy L.

Virág et. 2016.07.27. 17:05:11

@Conchobar: Szíriában naponta többen halnak meg, mint idén összesen terrorcselekményben az egész Európa területén. Ott háború van, ember. Nem kamionnal vívják, hanem repeszgránátokkal, gyújtóbombákkal és kalasnyikovokkal.

"Ezek az embereket pont az mozgatja a Nyugat-Európába, ami a magyar és más európai embereket. És az nem a terror"

Egy részüket valóban ez. A hatóságok feladata, hogy az ún. gazdasági menekülteket (ez is régi kifejezés, nem a fidesz találta ki) kiszűrje és ne fogadja el a menekültkérelmüket. A valóban üldözötteknek jár csak az oltalom.

Conchobar 2016.07.27. 17:05:50

@GNDL: "Valamivel el kell ütni az időt... supportban vagyok, és gépközelben kell lennem, ha egy ügyfél valami kapcsán bejelentkezik akkor azonnal tudjak neki segíteni. Ennyi a története..." - Ha csak a valamivel elütés lenne a motivációd, akkor aligha írnád azokat, amiket irkálsz. A többi akár igaz is lehet

GNDL 2016.07.27. 17:08:05

@Conchobar: „kiszolgáltatod a magyar gazdaságot a gazdagabb és erősebb külföldieknek.”

A magyar gazdaság nem csak a négy évtizednyi orosz megszállás miatt volt elzárva a nyugati fejlődéstől hanem az elfuserált rendszerváltás miatt is, a külföldi befektetőkre, cégekre, vállalkozásokra szükség lenne ahhoz, hogy innovációt hozzanak az országba, fejlettebb technológiát, nyugati szemléletet a szocializmus helyett, és nem utolsó sorban _nyugati szemléletet_.

„És ez már meg is történt”

Egyáltalán nem történt meg, a magyar gazdaság a korrupt és inkompetens Fidesz-MSZP-nek van kiszolgáltatva több mint két évtizede. :)

„a protekcionizmus viszont alkalmas lenne...”

A bezártságra, a szocializmus kiteljesítésére, a korrupt fideszes haverok további ámokfutására... lásd hiába zárkózol be a saját kis balkáni koszfészkedbe, és kommunista eszközökkel korlátozod a piacgazdaságot, vagy éppen juttatsz monopolhelyzetben egyébként az égvilágon semmihez nem értő dilettáns fideszes haverokat és cégeiket, amíg nem zárod le a határt addig a jól és jobban képzett fiatal munkaerő menekülni fog ebből a szocialista nihilből. Aztán már kenheted is a hajadra a protekcionizmusodat... :)

Conchobar 2016.07.27. 17:09:08

@GNDL: "Mert számítások szerint évi ezer milliárdos nagyságrendű károkat okoz a gazdaságnak, és ennek nagy részét nem az egyszerű parasztok követik el" - Én hangsúlyozottan nem a rizsát vártam tőled, nem azt, hogy mondd fel a piros/kék/zöld könyvecske tartalmát, a pártszemináriumon hallottakat ('Te miért érzed a korrupció kérdését fontosnak? A saját szemszögedből, a saját érdeked felől nézve')

Virág et. 2016.07.27. 17:10:57

@Google: Hol zártalak én ki téged az országból? Vagy egyáltalán bármiből? Te az én hozzászólásomat olvasod, vagy azt amit a fejedben vizionálsz helyette? Attól, hogy ez az ország az enyém, attól miért ne lehetne a tiéd is? Nem lehet mindkettőnké?

" robbantgatókat, igaz, csak távolról, de virtuálisan simogatod"

Távolról sem simogatom őket. Hacsak neked nem simogatás a "lelőni őket, mint a férgeket" mentalitás, mert akkor de, tényleg simogatom. Nem kívánom, hogy téged simogasson így akárki is. Egyszerűen nem vagyok hajlandó azt a kókler elméletet elfogadni, hogy minden menekült terrorista. Mert ez nem igaz. Ahogy az sem igaz, hogy minden betelepült muszlim terrorista lenne Ny-Európában. A törökök cáfolnak rá erre legjobban, de London új polgármestere is muzulmán. Pakisztáni, ahonnan a tálib mozgalom indult. Mégsem robbant, nem is fog.

"Ja, és mi köze a trafiknak ahhoz"

Ez korunk harminc ezüstpénze, csak ennyi. Ezzel honorálják a szolgálatot. Ezt kapja a pártnak kedves köztévés bemondótól, a politkusok pereputtyáig mindenki NER-konform notabilitás.

"Csak a kivülállókat, csak azokat, akiknek a legnagyobb bajuk most is Orbán, az egészségügy, az oktatás, a trafik, és a többi nemes sablon. A sablongyárból."

Ezek mindegyike nagyobb probléma Magyarországon, mint a terrorizmus. Az is fontos kérdés, de inkább globális szempontból. Ez viszont a mindennapjainkat befolyásolja. És nem érdekel, hogy neked ez sablon, ha kell minden nap, de meg kell említeni. Hogy ne felejtsük el a gazemberséget.

GNDL 2016.07.27. 17:12:12

@Conchobar: „neked evvel kapcsolatban nincs is semmilyen elvi álláspontod”

Ennek ellenére elég sokat írtam már ezzel kapcsolatban fentebb is... :)

„Kik azok az "orbánista pöcsök"?”

Számomra mindenki akit mondjuk nem zavar, hogy egy Orbán-féle korrupt, műveletlen, tényleg a legpejoratívabb értelemben vett suttyó paraszt lehet a miniszterelnöke Magyarországnak. :)

GNDL 2016.07.27. 17:15:19

@Google: „És azt is írtad már, hogy szilánkosra törnéd egy-egy szabadon választott fideszes arcát.”

Azzal azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az illiberalizmus könnyedén a visszájára is fordulhat... ahol nincs szabadság, ahol nincsenek polgári szabadságjogok, ahol ezeket nem védi senki és semmi... Fideszes vagy? Bumm, a fal adja a másikat... éljen az illiberalizmus. :D

„Szegény ügyfeleid, ha fideszesek netán”

Néha érzem, hogy az lehet, amikor öt mondatot képtelen megérteni a dokumentációból. :D

GNDL 2016.07.27. 17:17:10

@GNDL: „nyugati szemléletet a szocializmus helyett, és nem utolsó sorban _nyugati szemléletet_”

Ja, ez jól jött ki... :D Bocsez... :)

Google 2016.07.27. 17:19:54

@Virág et.:

Kik is háborúznak kikkel ott a messzi, kiessé tett Szíriában? Vagy csak úgy lett ott a háború, készítették a háborúgyárban?
Talán abba lehetne fejezni, tárgyalóasztalhoz lehetne ülni is, nem?
De akkor mégis hol a fittyfenében próbálnák ki a felek a friss fegyvereiket? Hogyan akadályoznák meg a polgárháborúkat a saját belsőudvarukon, he?
Miért kell a szar háborúkat olyan természetesnek venni, miért is? Természetes állapot a béke, de a háború sosem az.
Kinek jár oltalom, tudjuk is mi azt. Talán azoknak, akik otthon maradnak és tűrnek, jobb híján. Migráns barátaink össze-vissza beszélnek, vezetik félre a hatóságokat, ember legyen a talpán, aki eligazódik a mondandójukon.

Conchobar 2016.07.27. 17:21:50

@GNDL: "Nem konzervatív jobboldali vagyok, hanem liberális" - Ember! Ne értetlenkedj! Nem vagy jobboldali, sem jobboldali liberális, hanem pusztán csak liberális! ("Napjainkban a jobboldalt a tradíciók megőrzésével, a hasznosnak vélt újítások beengedésével asszociálhatjuk. Fontos a szerepe a nemzeti politika, de nem feltétlenül a nacionalista politika terén. Megjegyzendő, hogy a jobboldali nemzettudat általánosan nem egyenlő a más nemzetek lenézését jelentő sovinizmussal vagy vulgárnacionalizmussal. A jobboldal mérsékeltebb formáiban a nemzettudat a hazaszeretetként és a hagyományok iránti tiszteletként nyilvánul meg." Wikipédia)

Conchobar 2016.07.27. 17:25:25

@GNDL: "korrupt fideszes haverok további ámokfutására." - Ne szard már tele a Fidesszel minden kommentedet! Az, hogy nyomod a rizsát, az életkorodból adódhat ("A magyar gazdaság nem csak a négy évtizednyi orosz megszállás miatt volt elzárva a nyugati fejlődéstől hanem az elfuserált rendszerváltás miatt is, a külföldi befektetőkre, cégekre, vállalkozásokra szükség lenne ahhoz, hogy innovációt hozzanak az országba, fejlettebb technológiát, nyugati szemléletet a szocializmus helyett, és nem utolsó sorban _nyugati szemléletet")

GNDL 2016.07.27. 17:29:32

@Conchobar: „ Nem vagy jobboldali, sem jobboldali liberális, hanem pusztán csak liberális”

Egyrészt majd én ezt eldöntöm, hogy milyen értékeket érzek magamhoz közelállónak, másrészt Wikipédia, bazmeg?! Oskolában nem tanultál erről? Vagy csak tanítottak, de hát a nyilvánvaló szellemi korlátaid, ugye... :)

Google 2016.07.27. 17:32:06

@Virág et.:

Te kirekesztő vagy.
Azt mondod, hogy nem akarod, hogy az országod (így mondtad!) élén Orbán álljon. Innentől kezdve, azokat akik másképp akarják, képzelik, mást választanak, azokat kirekeszted, azok téged nem érdekelnek. Azokat bátran negligálhatod, hisz a te szemedben, neked van igazad. Az ő véleményük sem számít. Ez a te demokráciafelfogásod.
"Lelőni őket, mint a férgeket", miért mind ismételgeted ezt a csúnya szentenciát, ki mondta ezt, honnan szedted, hogy kerül ez ide az asztalra?
Igen, nem minden migráns terrorista. A kérdés csak az, hány embernek kell még meghalnia, hogy a kérdés úgy módosuljon, miért van közöttük ennyi terrorista is? Mi a bajuk velünk?
Ők vannak itt, nem mi vagyunk náluk.

GNDL 2016.07.27. 17:32:26

@Conchobar: „Ne szard már tele a Fidesszel minden kommentedet!”

Fentebb azt hittem már megbeszéltük, hogy ez nem kívánságműsor... :)

„Az, hogy nyomod a rizsát, az életkorodból adódhat”

Elképzelni sem tudom, hogy milyen összefüggés lehet az életkor és a kommentelés közt... megmagyaráznád?! :)

Conchobar 2016.07.27. 17:34:59

@GNDL: "Számomra mindenki akit mondjuk nem zavar, hogy egy Orbán-féle korrupt, műveletlen, tényleg a legpejoratívabb értelemben vett suttyó paraszt lehet a miniszterelnöke Magyarországnak." - Értem. Visszavágtál nekem a 'megszállott'-ért és az 'eszelős'-ért. De azért nem árt egy dolgot tisztázni: a demokrácia alapja az, hogy ha magunkévá nem is tesszük, de tiszteletben tartjuk más emberek álláspontját/választását, és nem teszünk úgy mintha a mi zsebünkben lenne a bölcsek köve és mi tudnánk a tutit

Conchobar 2016.07.27. 17:41:49

@GNDL: "Elképzelni sem tudom, hogy milyen összefüggés lehet az életkor és a kommentelés közt... megmagyaráznád?!" - Amíg fiatal az ember, addig a tanulásra van átállva, akarva-akaratlan úgy szemléli a világot, mintha az helyes és helytelen válaszokból állna, ezért sokszor a megtanult helyes válaszokat próbálja reprodukálni. Kommenteléskor is. Felnőtté érve, egyre távolabb a tanulóidőktől viszont már változni fog a szemlélete, egyre inkább a saját érdekei és tapasztalatai felől fogja a dolgokat értékelni

Google 2016.07.27. 17:42:03

@GNDL:

Ja, meg tudod magyarázni más arcának a szilánkosra törését, gondolhattam volna.
Na, innentől az általad nagyra tartott saját elveid nekem túl alacsonyan szállnak, szorika.

GNDL 2016.07.27. 17:43:39

@Google: „azokat akik másképp akarják, képzelik, mást választanak, azokat kirekeszted”

A 2014-es választáson csak egy negyednyi kisebbség akarta ezt így, mégis úgy alakult, hogy nem számított a többség... a kirekesztésről pedig sokat tudnának mesélni például azok a londoni magyarok, akik sok tízezerszámra szerettek volna szavazni 2014-ben, de mivel ők „csak” születésüktől fogva magyar állampolgárok és nem vásárolták/kapták az állampolgárságukat, mégsem szavazhattak levélben és egyetlen helyen lett volna lehetőségük leadni szavazataikat... sok százezer külföldön dolgozó magyar nem is tudott szavazni a 2014-es választáson.

Arról már nem is beszélve, hogy ha mondjuk magyarországi celebeknek lenne a Fidesz-KDNP-hez hasonlóan évi 100+ milliárdos kampánybüdzséje lopott közpénzekből, további lopott közpénzekből gründolt/fenntartott országos médiája, lakájsajtója, akkor lehet nem Orbánnak hívnák a miniszterelnököt hanem Kiszel Tündének vagy Gáspár Győzőnek...

A 2014-es választás minden volt, csak nem „szabad választás”... lásd mondjuk az EBESZ kritikáit.

GNDL 2016.07.27. 17:47:06

@Conchobar: „a demokrácia alapja az, hogy ha magunkévá nem is tesszük, de tiszteletben tartjuk más emberek álláspontját/választását”

Igen, ez a liberalizmus alapja... de Magyarország már illiberális állam, ahol nem számít a jog előtti egyenlőség, ahol nem számítanak a demokratikus intézményrendszerek, a fékek és ellensúlyok, amelyek gyakorlatilag nincsenek is.

GNDL 2016.07.27. 17:48:17

@Google: „meg tudod magyarázni más arcának a szilánkosra törését, gondolhattam volna”

Nem gondolnod kellett volna, hanem visszaolvasnod... semmiféle magyarázkodás nem történt, egyszerűen csak felelevenítettem egy korábbi véleményemet, amit nyilvánvalóan nem olvastál. Ami így ebben a formában hidd el nem rám vet rossz fényt... :)

Conchobar 2016.07.27. 17:51:24

@GNDL: "Fentebb azt hittem már megbeszéltük, hogy ez nem kívánságműsor." - Tudod mit? Ha nem akarod, hogy a kommentedet elolvassam, akkor bármiről is legyen szó, bátran fűzd a mondataid közé a Fideszt meg Orbánt. Nem viccből, vagy pózolási szándékból írtam azt, hogy fertelmesen unom a fideszes kommentjeidet, az meg fel is dühít, hogy még a nekem címzettekbe is belerakod a fideszes szarságaidat

GNDL 2016.07.27. 17:54:12

@Conchobar: „fertelmesen unom a fideszes kommentjeidet”

...és akkor itt ezen a ponton újra visszatérhetnénk erre a kívánságműsor dologra... :)

Conchobar 2016.07.27. 17:55:35

@GNDL: "Igen, ez a liberalizmus alapja" - Nem. A demokrácia alapja. A diktatúrának meg pont az ellentettje: figyelmen kívül hagyjuk, sőt el is fojtjuk mások véleményét, hiszen mi tudjuk a tutit, mi kezünkben a bölcsek köve ('mi vagyunk a munkásosztály élcsapata')

Conchobar 2016.07.27. 17:58:55

@GNDL: "...és akkor itt ezen a ponton újra visszatérhetnénk erre a kívánságműsor dologra..." - Ember! A nem nekem címzett orbánozós kommentjeidet átugrom, de ezt nem tudom megtenni a nekem címzettek esetében. Kímélj már meg a szar propaganda olvasásától

GNDL 2016.07.27. 18:14:12

@Conchobar: „Nem. A demokrácia alapja.”

A demokrácia egy politikai rendszer, a szabad véleménynyilvánítás pedig liberális alapjog. Csókollak... :)

midnight coder 2016.07.27. 18:27:26

@GNDL: "Mert számítások szerint évi ezer milliárdos nagyságrendű károkat okoz a gazdaságnak, és ennek nagy részét nem az egyszerű parasztok követik el, hanem 2010 óta jórészt intézményesítették a korrupciót a fideszes elvtársak, tehát egy kormányváltás/hatalomváltás szinte azonnali több száz milliárdos bevétel növeléssel érne fel..."

A korrupciót itt a gengszterváltás óta intézményesítették. Orbánék csak azt folytatják, amit a jóelvtársak megkezdtek 1986-ban, és folytatnak azóta is amikor csak hatalmon vannak. Azzal a különbséggel, hogy az igazán zsíros falatok az első két ciklus alatt tűntek el. A kormányváltás max. a tolvaj személyén változtatna, a lenyúlt összegen aligha.

midnight coder 2016.07.27. 18:31:22

@GNDL: "Igen, ez a liberalizmus alapja... de Magyarország már illiberális állam, ahol nem számít a jog előtti egyenlőség, ahol nem számítanak a demokratikus intézményrendszerek, a fékek és ellensúlyok, amelyek gyakorlatilag nincsenek is. "

Ha ez így lenne, akkor itt sem lehetne kimenni az utcára géppisztoly nélkül, mint a Közel-Kelet nagy részén. De nincs így. Persze, a jog előtt vannak egyenlők és egyenlőbbek, de ez sem mai történet. Ha nem így lenne, akkor a gengszterváltás óta eltűnt több ezer milliárd után nem két politikust ültettek volna le a legpitibbek közül.

Conchobar 2016.07.27. 18:32:09

@GNDL: "A demokrácia egy politikai rendszer, a szabad véleménynyilvánítás pedig liberális alapjog" - Mindez nem zárja ki azt, hogy van a demokráciának alapja, valamire épül, valamire kell, hogy épüljön. Ami meg a szólásszabadságot illeti, azt már akkor kodifikálták, törvénybe foglalták, amikor még a liberalizmus kanyarban sem volt ("1689-ben az English Bill of Rights kodifikálta a szólásszabadságot. Rögzítette a szólásszabadságot a parlamenti viták és eljárások esetén. Ezek miatt nem történhetett felelősségre vonás semmilyen bíróságon vagy más helyen a Parlamenten kívül.")

midnight coder 2016.07.27. 18:34:29

@Virág et.: "Ezek mindegyike nagyobb probléma Magyarországon, mint a terrorizmus. Az is fontos kérdés, de inkább globális szempontból. Ez viszont a mindennapjainkat befolyásolja. És nem érdekel, hogy neked ez sablon, ha kell minden nap, de meg kell említeni."

Azt te csak hiszed. Ha a terrorizmus miatt idő előtt összeomlik Európa, az bizony jobban fog fájni mint egy-két trafik.

GNDL 2016.07.27. 18:44:50

@midnight coder: „Azzal a különbséggel, hogy az igazán zsíros falatok az első két ciklus alatt tűntek el.”

Mondjuk az leső MDF kormány és a jelenlegi Fidesz közt van nem kevés „átjárás”, lásd mondjuk az MDF akkori privatizációért felelős államtitkárát, egy bizonyos Matolcsy nevezetű fickót... :)

De hogy akkor többe loptak volna mint az elmúlt hat évben?! Hát nem tudom, jelenleg pár év alatt kerül be a 100 leggazdagabb magyar közé egy fideszes gázszerelő... vagy lásd az MNB 270 milliárdját... azért ilyesmi még nem fordult elő. :)

„A kormányváltás max. a tolvaj személyén változtatna, a lenyúlt összegen aligha.”

Igazság szerint rendszerváltást kellett volna írnom, de kormányváltás is megtenné, ha olyan kerülne hatalomra aki eddig még nem volt. A korrupciót pedig már a jelenlegi törvények betartásával és betartásával is nagy mértékben csökkenteni lehetne, mondjuk ahhoz az ügyészségen is takarítani kéne... :)

„itt sem lehetne kimenni az utcára géppisztoly nélkül, mint a Közel-Kelet nagy részén”

A jog előtti egyenlőség vagy a fékek és ellensúlyok nem a rendvédelem, hanem a jogállam kategória. :) Magyarországon gyakorlatilag felszámolták a jogállamiságot Orbánék...

„a jog előtt vannak egyenlők és egyenlőbbek, de ez sem mai történet”

Mégis ma nem indítanak nyomozást olyan politikus ellen, akire bíróság előtt tesznek terhelő vallomást.

$pi$ 2016.07.27. 18:50:49

@GNDL: "A 2014-es választáson csak egy negyednyi kisebbség akarta ezt így, mégis úgy alakult, hogy nem számított a többség... "

Én nem értem mit beszéltek itt negyedről! Ha már beszámoltátok azokat, akikről fogalmatok sincs, mert nem mentek el szavazni, akkor miért nem számoltátok bele kínát és indiát.

Ha az egész bolygót vettétek volna alapul, akkor láthatnánk, hogy az emberiség 0.00001%-a szavazott csak a fideszre.

$pi$ 2016.07.27. 18:56:54

@GNDL: "A jog előtti egyenlőség vagy a fékek és ellensúlyok nem a rendvédelem, hanem a jogállam kategória. "

Nem, rosszul tudod. Fékek meg ellensúlyok a nagymama ingaórájában vannak. A jogban nincsenek sem fékek, sem pedig ellensúlyok, soha nem is voltak.

Tudod miért emlegetik őket? Azért, mert ezek a kifejezések a jogban semmit nem jelentenek és így képtelenség megcáfolni, amikor ezekre hivatkoztok. Olyan, mint amikor a sarlatánok azt mondják, hogy a gyógyszerük erősíti a test pozitíz rezgéseit. Igen, ekkora marhaság!

GNDL 2016.07.27. 18:57:47

@$pi$: „mert nem mentek el szavazni”

Sokan mentek volna, de őket nemes egyszerűséggel kizárták... nem véletlenül, külföldön dolgozó magyarokról van szó, akik érthető módon nem nagyon kedvelik a jelenlegi kormányzat „munkáját”... :)

Az egynegyednyi arány pedig a teljes választókorú lakosságra vetítve jön ki, tehát amikor Orbán „mi, magyarok” kijelentéssel magyarázza ostoba politikáját, akkor az nem állja meg a helyét, mert egy szűk kisebbség nevében beszél. Azt kéne mondania, hogy „mi, fideszesek”, vagy „mi, erkölcstelen korrupt gecik”, esetleg „mi, moszkovita talpnyalók”... ez mind jobban megállja a helyét... :)

„miért nem számoltátok bele kínát és indiát”

Mert ez nem a magyarországi foglalkoztatottsági adatok, amelyben még a Londonban dolgozó magyarok is aktív keresőként szerepelnek. :)

cipraszon 2016.07.27. 18:58:00

@Virág et.: Baromság. De hát ezt tudod te is.

GNDL 2016.07.27. 18:59:55

@$pi$: „Fékek meg ellensúlyok a nagymama ingaórájában vannak.”

Akkor jó szórakozást: tenytar.hu/elemzes/orbanisztan_jogallam_pusztulasa

$pi$ 2016.07.27. 19:01:27

@GNDL: "Akkor jó szórakozást:"

Ha-ha-ha-ha. Ténytár b+! Ez csúcs!

cipraszon 2016.07.27. 19:01:42

@GNDL: Bmeg ezt te betanultad. Fogadok, hogy betanultad. Ugyanazt mondod mint a ballib politikusok. És ugyanakkor. Ez kurva jó.

$pi$ 2016.07.27. 19:03:54

@GNDL: Ja, ja. Aki nem ment el szavazni, az mind a gyurcsányra szavazott volna. Háppersze!

cipraszon 2016.07.27. 19:10:25

@Diorella Queen: A valóság, mint olyan? Nem akarod megismerni? Sok gyerkőc, mi?

GNDL 2016.07.27. 19:11:54

@$pi$: Kizártnak tartom, hogy ennyi idő alatt elolvastad... azt főleg, hogy meg is értetted. :)

„Aki nem ment el szavazni, az mind a gyurcsányra szavazott volna”

Ez hülyeség, Gyurcsány csak a fideszes megszállottak mumusa, de sajnos az is benne van a pakliban, hogy Orbánék a bolsevik ámokfutásukkal még ezt a faszt is újra kormányra juttatják... ha már „elszámoltatni” nem tudták, még a fideszesített ügyészségekkel sem, bármennyire is ígérték. :)

Én csak azt említettem, hogy a választókorú lakosság negyede szavazott Orbánra, és több százezer külföldön dolgozó szavazót, akik születésüktől fogva magyar állampolgárok, szinte kizártak a szavazásból olyan határon túliakkal szemben, akik lehet csak pár napja, vagy pár hete állampolgárok, és az is lehet hogy az életükben soha nem jártak még Magyarországon.

A 2014-es választás erősen kékcédulás-gyanús volt, lásd az EBESZ kritikáit: tenytar.blog.hu/2014/07/18/ebesz-jelentes_tisztessegtelen_eszkozokkel_nyert_a_fidesz

na4 2016.07.27. 19:15:04

A migránscsürhe takarodjon ki innen az országainkból, a kontinensünkről a francba!!

GNDL 2016.07.27. 19:18:15

@cipraszon: „Ugyanazt mondod mint a ballib politikusok.”

Az oktatás és egészségügy fideszes lerohasztásával nagyjából mindenki az országban tisztában van, főként maguk az érintettek akik ezekben a szektorokban dolgoznak.

Lásd mondjuk ezt: hvg.hu/kultura/20151130_Ujabb_nagyon_szomoru_adatok_a_magyar_okta

Vagy ezt: tenytar.blog.hu/2015/04/21/egyre_kilatastalanabb_helyzetben_a_magyar_egeszsegugy

Fentebb csak megjegyeztem, ahogyan legutóbb is, hogy az idegengyűlöletet szító szélsőséges kampányok mellett lassan nem ártana kormányozniuk is a korrupt fideszes elvtársaknak... már ha képesek erre, mert ennek eddig nem túl sok tanújelét adták... :)

GNDL 2016.07.27. 19:19:03

@na4: A magyarországi bevándorlók 90%-a határon túli magyar... menjenek ők is?! :)

$pi$ 2016.07.27. 19:24:48

@GNDL: "kékcédulás-gyanús volt"

Persze, a ténytár szerint. A ténytárosok, akik ötven cikket írnak mire találok benne valamit, ami nem kamu. A ténytár, amelyik eddig vagy nyolcszor reklamált a sok új adó miatt, mint például a KATA. :D

Meg a HVG, amelyik lehozta a választási csalásra a saját lakásába beköszönő csávó videóját. :D

Figyu: ezek hazudnak!

midnight coder 2016.07.27. 19:33:29

@GNDL: "Mondjuk az leső MDF kormány és a jelenlegi Fidesz közt van nem kevés „átjárás”"

Akkortájt nem annyira az MDF-esek loptak, hanem a "jó elvtársi kapcsolatokat" kihasználó, megfelelő pozícióban lévő polgárok.

"De hogy akkor többe loptak volna mint az elmúlt hat évben?!"

Gondold át. 1986-ban gyakorlatilag minden köztulajdon volt. A polgárnak megvolt a kis lakása vagy háza, megvolt a Trabantja vagy Zsigulija a háza előtt, esetleg a nagyon burzsujoknak volt egy palacsintasütője a Balaton partján, vagy egy háztájija, esetleg az extra gazdagoknak egy butikja. Ebből állt akkor a gazdaság. Ehhez képest két ciklus alatt alacsonyabb lett a köztulajdon aránya mint a fejlett nyugati országokban. Plusz sikerült eltüntetni az orosz államadósságot. Mindezt úgy, hogy közben az államadósság is nőtt 89-hez képest, nem kicsit de nagyot. Azaz azt lehet mondani, hogy egy ország vagyonát lopták szét két ciklus alatt.

Ezt azért Orbánénak elég nehéz utolérnie, bár tény hogy a jó szándék megvan, de kevesebb a préda mint akkoriban.

GNDL 2016.07.27. 19:50:56

@$pi$: „Persze, a ténytár szerint.”

Az EBESZ szerint...

„eddig vagy nyolcszor reklamált a sok új adó miatt, mint például a KATA”

Szerinted az nem új adó volt?! Nem feltétlenül az adók rekord mértékével van probléma ha versenyképtelen egy adórendszer (mint például a magyar), hanem az adók rekord számával is.

Az tény, hogy annak ellenére, hogy Orbánék radikális adócsökkentést ígértek 2010-ben, leginkább radikális adóemeléseket hajtottak végre mind az adók mértékét és számát is tekintve, ma meg már annyit adózik a magyar mint soha... mi lett volna ha nem ígérnek adócsökkentést a fideszes elvtársak?! :)

„Figyu: ezek hazudnak!”

Hát ehhez képest elég tényszerű és ellenőrizhető érveik vannak, szemben a te hőbörgéseiddel. :) Ha már itt tartunk, nem kicsit hitelesebbek ilyesféle „ezek hazudnak” típusú érvelőkkel szemben. :)

Bell & Sebastian 2016.07.27. 19:53:42

@GNDL: EBESZ guba. De te ezt nem érted.

$pi$ 2016.07.27. 20:03:48

@GNDL: "Az EBESZ szerint..."

Hát én akkor elolvastam a jelentést. A ténytár hazudott róla, azt írták amit te is, hogy az ebesz konkrétan kijelentette, hogy csalás történt. Nem, nem jelentette ki. A ténytár rendszeresen idéz és állít dolgokat úgy, hogy tudja a rajongóik úgysem olvasnak utána.

"Szerinted az nem új adó volt?! Nem feltétlenül az adók rekord mértékével van probléma ha versenyképtelen egy adórendszer (mint például a magyar), hanem az adók rekord számával is."

Látod, te sem tudod mi az. A KATA egy egyszerűsített adózási forma, aki azt *választja* az (1) keveset fizet (2) nem kell más adót fizetnie, TB-t sem, nyugdíjjárulékot sem, semmit, és (3) nem kell költségelszámolást csinálnia. Tehát, egyszerű és alacsony. De te is, meg a ténytár is azon nyavajogtok, hogy ez egy új adó.

Na erről beszélek.

$pi$ 2016.07.27. 20:08:49

@GNDL: "Az tény, hogy annak ellenére, hogy Orbánék radikális adócsökkentést ígértek 2010-ben, leginkább radikális adóemeléseket hajtottak végre mind az adók mértékét és számát is tekintve, ma meg már annyit adózik a magyar mint soha... "

Hogy a francba lettél ekkora baromi nagy adószakértő, amikor az előző mondatban még azt sem tudtad mi az a "kisadózó"?!

Én vállalkozó lettem és ezt nem tudtam megtenni az előző rendszerben, mert nem tudtam volna kitermelni az adót. Csökkentették, egyszerűsítették, havi 500 000 forintig megúszod úgy, hogy minden hónapban átutalsz 50 000 forintot. Benne van az adó, a nyereségadó, az szja, a tb, a nyugdíjjárulék, az összes kisebb, mint szakképzési hozzájárulás, minden.

Miért mondod, hogy annyit adózik mindenki mint még soha? Szerintem azért, mert nem értesz hozzá és a ténytárat olvasod. Mondom, hogy hazudnak, hidd el nyugodtan!

Keress egy könyvelőt inkább!

$pi$ 2016.07.27. 20:12:38

@GNDL: "Hát ehhez képest elég tényszerű és ellenőrizhető érveik vannak, szemben a te hőbörgéseiddel. :)"

Csak nem ellenprizted le őket, ugye? Hát ez a baj!

Azt írta múltkor a ténytár, hogy milyen hatalmasat kaszálnak a dohányboltok. Be is linkelték a cikket.

Utánamentem, kiderült, hogy egy példát hoztak fel a jól kereső dohányboltokra, ahonnan az osztrákok ezerszám viszik a doboz cigiket. Az eredeti cikk szerint a dohányboltok 90%-a alig 10%-os haszonnal dolgozik, a túlélésért küzdenek.

Ugye hányszor elmondták, hogy mekkora mutyi? Ugye hányszor leírták, hogy dagadtra keresik magukat az állami dohánykoncesszión? Elfelejtették leírni, hogy 10%, ami alacsonyabb mint az mszp alatt az alapkamat volt!

vontod75 2016.07.27. 20:35:11

@Diorella Queen: Relatíve egyszerű a válasz. Hatalom, pénz. Egy rakat vesztes, vagy magát vesztesnek érző remeg a lehetőségtől hogy megmutassa, hogy ő valaki, élet és halál ura.

GNDL 2016.07.27. 20:40:30

@$pi$: „azt írták amit te is, hogy az ebesz konkrétan kijelentette, hogy csalás történt”

Az EBESZ igen súlyos dolgokat tárt fel a 2014-es választásokkal kapcsolatban, konkrétan a „jogosulatlan előnyt” említik többek közt a részrehajló állami média, a választási rendszer egyenlőtlenségei és a kampánytevékenységek kapcsán, amit bár az EBESZ mint nemzetközi szervezet nem említhet konkrétan „választási csalásnak”, de mi igen. Választási csalás történt 2014-ben, ismétlem az EBESZ jelentése szerint is. Próbálj magyarul olvasni, a kedvedért sajnos nem tudom oroszul írni mert nem tudok oroszul. :)

„ténytár rendszeresen idéz és állít dolgokat úgy, hogy tudja a rajongóik úgysem olvasnak utána”

Pedig utána is nézhetnének, mondjuk te is utána nézhetnél, és akkor tudhatnád, hogy van alapja annak amit ott írnak, nem is kevés.

„De te is, meg a ténytár is azon nyavajogtok, hogy ez egy új adó.”

Mert ez egy új adó, baszki... :) Nem véletlenül említettem, hogy nem csak az adók rekord mértéke a meghatározó az adórendszer versenyképessége szempontjából, de az adók rekord száma is, és utóbbi nem elsősorban az adózók részéről, hanem az adótörvények betartatása miatt.

„Hogy a francba lettél ekkora baromi nagy adószakértő”

Mert a Fidesz-KDNP adókivetési és adóemelési fétiséig én is vállalkozó voltam Magyarországon, közel másfél évtizeden át... aztán elegem lett ebből a posztkommunista szarból. :) Most több mint a harmadával kevesebbet adózok mint eddig Magyarországon, pedig a „haldokló nyugaton” van bejelentett gazdasági tevékenységem... ja, és a nyugdíjam is 350 EUR-ról indul majd, mai állás szerint. :)

„amikor az előző mondatban még azt sem tudtad mi az a "kisadózó"”

Nem tudtam volna?! Gondolom ha megkérnélek, hogy idézd a mondatomat amelyben szerinted „nem tudtam” akkor nem lennél gondban, és hamar megoldanád... na rajta. :)

„Én vállalkozó lettem és ezt nem tudtam megtenni az előző rendszerben...”

Igen, jellemző sztori, az ilyen és ehhez hasonló fórumokon a fideszes megszállottak általában pedagógusok, egészségügyi dolgozók, adószakértők, és kurvára meg vannak elégedve mindennel amit Orbán csinált... :) Kár, hogy a véleményük többnyire szembe megy mindennel, amit a valóságban lehet Magyarországon tapasztalni.

„Miért mondod, hogy annyit adózik mindenki mint még soha?”

Mert ezek a tények, töki. :) A jövedelmek adóterhelése 46-ról 49%-ra nőtt, az áfa 25-ről 27%-ra, emellett szektoradók szakmányban amelyek nagy részét vagy a lakosságra, vagy a vállalkozásokra hárították az érintettek, egzotikus fogyasztási adók szakmányban, különadók, levették a pórázt az önkormányzatokról és azok is vetik ki az adókat számolatlanul. A Telekom elnöke nyilatkozott úgy Orbánról, hogy biztosan van neki egy „mi az amit még nem adóztattunk” című listája, és arról húz ki random adónemeket ha bajban a költségvetés. :)

Ismétlem megint, ma Magyarországon soha nem látott adóterhek vannak. Most tiltakoznak a kiskereskedelmi szövetségek, hogy ha nem csökkentik a közterheket akkor nem tudnak bért emelni, és nem lesz elegendő melós a szektorban. Ezek a hírek hozzátok miért nem jutnak el soha?! :D

Gyertek már le a fideszes cuccról, kurva nagy szart csinálnak az országban az elvtársaitok...

KurucInfo Főszerkesztő 2016.07.27. 21:06:05

"Talán már nekik is feltűnhetett, hogy baj van, hogy minimum fordítva ültek fel a ló hátára,"

Ezek nem egyszerűen fordítva ülnek lóvon, hanem fejjel lefelé lognak, a ló töke az arcukat verdesi, és még mindig nem értik mi probléma ezzel.

Laikus Érdeklődő 2016.07.27. 21:11:04

@GNDL: Basszus, te vagy a magyar blogszféra legkeményebb trollja, bircamant is beleértve.
Reggel óta nyomod itt váltott ellenfelekkel, ha csak egy személy van a nicked mögött, az nem lehet más, mint Chuck Norris.

$pi$ 2016.07.27. 21:13:45

@GNDL: "nem említhet konkrétan „választási csalásnak”, de mi igen. Választási csalás történt 2014-ben, ismétlem az EBESZ jelentése szerint is. "

tehát, az ebesz nem említ választási csalást, de az ebesz jelentés szerint választási csalás történt. egy mondaton belül állítasz egymásnek ellentmondó dolgokat.

GNDL 2016.07.27. 21:14:17

@Laikus Érdeklődő: Tudom, régi rajongóm vagy... :)

GNDL 2016.07.27. 21:15:19

@$pi$: „az ebesz nem említ választási csalást”

Az EBESZ oldalakon keresztül sorolja igen kemény kritikáit, amit röviden úgy lehet összefoglalni: 2014-ben választási csalás történt.

Nem tudom hogyan tudnám veled megértetni, mondom, sajnos oroszul nem tudok... :)

$pi$ 2016.07.27. 21:17:26

@GNDL: "de az adók rekord száma is,"

Mondom, a kisadózó egyféle adót fizet. Nekem, alacsony az adóm, egyféle adót fizetek. Milyen "rekord szám"? Nem érzed, hogy itt megint csak hazugság sokféle adót emlegetni, amikor (1) soha nem fizettem ilyen kevés adót és (2) soha még nem volt ilyen egyszerű számomra az adózás.

Akkor? Még mindig kötöd az ebet a karóhóz, hogy a KATA az galád dolog, mert egyre több az adó?

$pi$ 2016.07.27. 21:20:03

@GNDL: "úgy lehet összefoglalni: 2014-ben választási csalás történt."

Tehát képtelen vagy megérteni miről van szó. Menjünk vissza az elejére.

A ténytár írt egy cikket, amiben azt írta, hogy az ebesz "konkrétan kijelentette választási csalás történt". Az ebesz ilyen konkrét kijelentést nem tett.

Ennyire bonyolult ez? Te mondod, hogy választási csalás, a ténytár mondja, hogy választási csalás, az ebesz meg nem mondja.

Fogod?

vontod75 2016.07.27. 21:20:43

@GNDL: Én a gyűlölködés miatt (is) jöttem el ide a hanyatló Nyugatra...

$pi$ 2016.07.27. 21:24:07

@GNDL: "Igen, jellemző sztori, az ilyen és ehhez hasonló fórumokon a fideszes megszállottak általában pedagógusok, egészségügyi dolgozók, adószakértők, és kurvára meg vannak elégedve mindennel amit Orbán csinált... :) Kár, hogy a véleményük többnyire szembe megy mindennel, amit a valóságban lehet Magyarországon tapasztalni."

Én elmondtam, hogy milyen módon adózok. Nekem cirka 14%-ra jön ki, másoknak ez akár 10% is lehet.

Nyilvános. Nézz utána!

Te meg itt azt írod, hogy nyilván hazudok, mert a fideszesek hazudnak mindenféle dolgokat. De hát nyilvános, törvény, ott van. Melyik vállalkozó fizetett az mszp alatt egyféle adót és 10%-ot?

Te azt állítod, hogy mindenkinek egyre több az adó, a törvény meg mást állít.

GNDL 2016.07.27. 21:25:53

@$pi$: „a kisadózó egyféle adót fizet”

A többiek meg épp ellenkezőleg, rekord számú és rekord mértékű adót fizetnek. Mondjuk azt nem tudom, hogyan kerülöd ki a többi adót, mondjuk a rekord áfát, az egyéb fogyasztási adókat, a szektoradókat, a helyi adókat (mondjuk több helyen nevesítették az ingatlanadót is amitől 2010-től még irtózott a Fidesz), de te biztosan nem fogyasztasz, nem élsz, csak egyféle adót fizetsz... :)

„Nekem, alacsony az adóm”

Ez nagyszerű, hogy beleestél abba a legfeljebb 5%-ba, akiknek kedveznek Orbánék az ostoba intézkedéseikkel, de a túlnyomó többséget agyonvágták adókkal: több mint félszáz esetben emeltek vagy vezettek be adókat az elmúlt években. Te örülj magadnak, a többiekre, a gazdasági szereplők nagy részére meg szarjál magasról... :)

„a KATA az galád dolog, mert egyre több az adó”

Szóval nem említettem hogy az egy „galád” dolog lenne, csak annyit említettem hogy ez egy új adónem, és ezzel kénytelen leszel egyetérteni, mert ez tényleg egy új adónem. :)

Laikus Érdeklődő 2016.07.27. 21:27:31

@GNDL: A Bircaman csata linkjével még tartozol :)

GNDL 2016.07.27. 21:29:47

@$pi$: „Te mondod, hogy választási csalás, a ténytár mondja, hogy választási csalás, az ebesz meg nem mondja”

Olyan dolgokat tártak fel, amit röviden úgy lehet összefoglalni, hogy „választási csalás”, és ezeket elég szépen összefoglalták a jelentésükben. Amit végre el kéne olvasnod, de tényleg, mert ha tudnád akkor te is azt mondanád, hogy basszus ez tényleg csalás... :)

$pi$ 2016.07.27. 21:32:42

@GNDL: "Mert ezek a tények, töki. :) A jövedelmek adóterhelése 46-ról 49%-ra nőtt,"

Milyen "jövedelmek" adóterhelése nőtt? Mondom, hogy 14%-ot fizetek b+, milyen 49%? Azért vagyok vállalkozó, mert már nem kell felét odaadni az államnak mint az mszp alatt.

"az áfa 25-ről 27%-ra,"

Nos igen, étszervezték az adórendszert, itt nőtt 2%-al. Előtte az mszp 5%-al emelte, de mindegy. A lényeg, hogy a 2%-ot észre sem veszem.

Ráadásul tudod mit? Amit én csinálok az 0%-os ÁFA alá tartozik. De mindjárt jössz, hogy nem igaz, mert én "fideszes" vagyok.

"emellett szektoradók szakmányban amelyek nagy részét vagy a lakosságra, vagy a vállalkozásokra hárították az érintettek, "

Ezt meg csak simán be kellene bizonyítani. De jól van, érted, legyen. Szerinted akkor a multiknak nem kellene adót fizetni, mert áthárítják, fizessenek a munkavállalók? Mi az, ha nem áthárítás?

"egzotikus fogyasztási adók szakmányban, különadók, levették a pórázt az önkormányzatokról és azok is vetik ki az adókat számolatlanul."

Pont úgy fizetek a házra mint az mszp alatt. Ha jól emlékszem. De igenm bosszant, hogy adót kell fizetni. Csakhogy összességében kevesebbet fizetek mint előttük.

"A Telekom elnöke nyilatkozott úgy Orbánról, hogy biztosan van neki egy „mi az amit még nem adóztattunk” című listája, és arról húz ki random adónemeket ha bajban a költségvetés. :)"

A multik mindent amit lehet elköltségelnek. A tecso a kedvencem, amelyik minden évben csinált 600 milliárd forgalmat, 60 milliárd nyereséget és az mszp minden egyes évében elköltségelte. A tecsó annyi nyereségadót fizetett az mszp-nek, mint egy öt fős magyar kft.

Ez nem volt mutyi?

GNDL 2016.07.27. 21:33:57

@$pi$: „Nekem cirka 14%-ra jön ki, másoknak ez akár 10% is lehet.”

Az adózók túlnyomó többsége a jövedelméből adózik közel 50%-ot, majd a vállalkozók is összességében 50%-os adóterhet kénytelenek kiköhögni + áfa. Ma Magyarországon 100 ezer nettós fizetéshez a munkaadónak 200 ezret kell kifizetnie, amihez bruttó 254 ezres árbevétel szükséges, ugye. Ez barátok közt is több mint 10% vagy akár 14%, bár a fideszes szimpatizánsok alapvető aritmetikai műveletek ismeretével és gyakorlatával kapcsolatban elég szkeptikus szoktam lenni... nem véletlenül. :)

Mondom, én tényleg örülök neki, hogy te keveset adózol, de a magyar gazdaság összességében fuldoklik az adóterhekben.

$pi$ 2016.07.27. 21:36:25

@GNDL: "Olyan dolgokat tártak fel, amit röviden úgy lehet összefoglalni, hogy „választási csalás”"

Még egyszer: az ebesz szakértő. jelentést írt a választásról. nem mondta, hogy választási csalás. meg sem említette.

Te foglalod össze úgy, hogy választási csalás. Tudod mit? Én is összefoglalom:

"Az ebesz vizsgálatai alapján feltártak ugyan kisebb aránytalanságokat, de jelentésük alapján választási csalásról nem beszélhetünk."

Namost én is összefoglaltam az ebesz jelentést. Nekem pont annyi jogom van hozzá mint neked és az én összefoglalásom ráadásul korrekt is.

Na? :)

$pi$ 2016.07.27. 21:42:43

@GNDL: "Az adózók túlnyomó többsége"

Én magamról beszéltem. Nem a választók túlnyomó többségéről.

A mondás az volt, hogy mindenki többet fizet, erre hoztam a példát, hogy a katások kevesebbet fizetnek. Tehát nem igaz az, hogy MINDENKI többet fizet.

Módosítottad az állításod, most "túnyomó többség" lett a "mindenki". Örülök, hogy sikerült meggyőznöm valamiről.

"a jövedelméből adózik közel 50%-ot, majd a vállalkozók is összességében 50%-os adóterhet kénytelenek kiköhögni + áfa."

A vállalkozók nem igazán szokták "kiköhögni" az ÁFÁt.

"Ma Magyarországon 100 ezer nettós fizetéshez a munkaadónak 200 ezret kell kifizetnie, amihez bruttó 254 ezres árbevétel szükséges, ugye."

Ez már teljesen hibás, itt már teljesen összekeverted a számokat.

"Ez barátok közt is több mint 10% vagy akár 14%"

ÉN FIZETEK 14%-OT.

"bár a fideszes szimpatizánsok alapvető aritmetikai műveletek ismeretével és gyakorlatával kapcsolatban elég szkeptikus szoktam lenni... nem véletlenül. :)"

Azok után amiket itt leírsz szerintem ne példálózz a mások aritmetikai tudásával.

GNDL 2016.07.27. 21:43:34

@$pi$: „Mondom, hogy 14%-ot fizetek”

Mondom, te vagy az a legfeljebb 5%, akit nem vágtak agyon rekord adóterhekkel a fideszes elvtársak. Kérdezz meg egy kiskereskedőt, mondjuk aktuálisan ez a szektor van komoly bajban, mennyi adóterhet kénytelen fizetni... ne lepődj meg, ha összességében kétharmadnyi, közel 66%-os terhekről fog neked mesélni...

„étszervezték az adórendszert”

Alaposan, mint említettem a radikális adócsökkentés ígéretéből radikális adóemelés lett. :)

„Előtte az mszp 5%-al emelte, de mindegy.”

Tényleg mindegy, mert ők nem ígértek radikális adócsökkentést. :) Ráadásul számtalanszor megkérdem az orbánista hívőktől, hogy mennyiben menti a Fidesz-KDNP dilettáns balfék ámokfutását az MSZP-SZDSZ dilettáns balfék ámokfutása? Erre sosem kapok választ...

Ezen vélemények alapján szerintetek simán maradhatott volna az MSZP-SZDSZ is kormányon, titeket úgy tűnik nem a dilettáns ámokfutás érdekel, hanem az, hogy azt milyen színű mezekben csinálják... :)

„A lényeg, hogy a 2%-ot észre sem veszem.”

A kereskedelmi szektor észreveszi, hidd el... már a 25% is sok volt... a Fidesz szerint is, szigorúan a 2010-es kormányváltásig. :)

„Ezt meg csak simán be kellene bizonyítani”

Az hogy az érintettek a szektoradók túlnyomó részét áthárították a fogyasztókra szinte axióma, csak utána kéne olvasnod.

„Szerinted akkor a multiknak nem kellene adót fizetni”

Adót kell fizetni, de itt a diszkriminatív különadókról, avagy „büntetőadókról” volt szó.

„Pont úgy fizetek a házra mint az mszp alatt. ”

Tehát akkor ennyit a radikális adócsökkentésről, megint... :)

„összességében kevesebbet fizetek mint előttük”

Sajnos a vállalkozások és a lakosság túlnyomó része nem így van ezzel...

$pi$ 2016.07.27. 21:49:55

@GNDL: "de a magyar gazdaság összességében fuldoklik az adóterhekben. "

Ez is egy közismert ferdítés. Elmondom miért:

A magyar munkavállaló európai utakat, európai tömegközlekedést, európai egészségügyet akar. Ennek egy jelentős része import. Import gyógyszer, import fogorvosi szék, import minden.

A német munkavállaló keres 5000 eurót, adóbe befizet kétezret. A magyar keres 500 eurót, befizet 250-et (a számok csak a nagyságrendet jelzik).

Ezek után jön a hörgés, hogy a német 40%-ot fizet, mi 50%-ot fizetünk (megint csak nagyságrend) és a rengeteg pénzt biztos ellopják, mert nem lehet belőle ugyanazt a fogorvosi széket megvenni, mint ami németbe' van.

Érted, a 250-ből nem lehet megvenni azt, mint amit a 2000-ből meg lehet, tehát nyilván ellopták a felét. :D

Te pedig jössz, hogy a magyar "fuldoklik" az adóterhekben, mert 250 eurót fizet, nem úgy, mint a német, ahol nem nyúzzák a népet és csak 2000 euró adót kell fizetni.

Van persze igazság abban, hogy sok az adó, de azért ezeket szerintem próbáld meg végiggondolni. Próbáld meg egy darabig nem a fújjorbán meg a náácifasiszta dolgokat látni, csak a puszta számokat meg a logikát megérteni.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.27. 21:52:35

A szektoradók áthárítása a fogyasztókra az egyik legigazságosabb döntés. Ennél csak az lehetne még jobb, ha minden cég ott adózna, ahonnan a jövedelme származik, de hát ez álom :)
A fogyasztói adókkal az a helyzet, hogy nem bevallási alapon történnek, ezáltal biztos a bevétel, továbbá egyszerűbb számolni. Elismerem, hogy a fenti kiegészítés nélkül ez nem egy nagy gezáresz, na de majd apránként nyesegetjük(über alles).

$pi$ 2016.07.27. 21:55:09

@GNDL: "Mondom, te vagy az a legfeljebb 5%, akit nem vágtak agyon rekord adóterhekkel a fideszes elvtársak."

2015 januári cikk:

hvg.hu/enesacegem/20150113_Tarolnak_a_katasok

Itt 100 000 válalkozás volt akik ezt az adónemet választották. Azért ez jelentős. Azért ez nem kevés.

És itt csak egy dologról beszélünk, a kisadózókról, mert én épp azt ismerem. Másoknál máshogy változott az adó, nem tudom viszont, hogy kit "vágtak agyon" és azok hányan vannak.

GNDL 2016.07.27. 21:56:12

@$pi$: „Én is összefoglalom”

Ja, csakhogy téged páran olvasunk, míg az EBESZ jelentéseit azért elég sokan... Európa szerte... Lásd ma már úgy ír a nemzetközi sajtó Orbán Magyarországáról mint Putyin bábállama.

Ti tudjátok hány fronton tudtok harcolni magyarok, baloldaliak, liberálisok, Európa és az unió ellen, de hidd el nem lesz jó vége. :) Ne legyen az, hogy nem szólt senki...

„Én magamról beszéltem.”

Az rendben van, de abban egyezzünk meg, hogy él még pár millió ember rajtad kívül az országban, adófizetők és vállalkozók is... :) Bár utóbbiak száma erőteljesen apad, ma már évente kisvárosnyian menekülnek előletek...

„Tehát nem igaz az, hogy MINDENKI többet fizet.”

Legyen neked mondva... neked bejött az élet... :)

„vállalkozók nem igazán szokták "kiköhögni" az ÁFÁt”

Igen, mert azt az áfafáról szedik...

„ÉN FIZETEK 14%-OT.”

Én meg elmeséltem, hogy a munkaadóknak 100 ezer forint nettó fizetéshez közel 200 ezret kell kifizetniük, és ez csak a munkabérek adóterhelése... látom képben vagy. :)

„Azok után amiket itt leírsz szerintem ne példálózz a mások aritmetikai tudásával. ”

Kénytelen vagyok... ha valaki kifizet 200 ezret és abból csak 100 ezer marad a melósnál, az 50%-os adóteher... a melós ebből még fizet 27% áfát, ha minden pénzét elkölti, így tulajdonképpen marad nála kb. 78 ezer, és a munkaadónak is vannak költségei hogy azt a 200 ezret kifizesse. Valljuk meg őszintén, ez nem 14%... :)

GNDL 2016.07.27. 21:59:08

@$pi$: „Ez is egy közismert ferdítés.”

Nem feltétlenül kell tudomást vennetek a kommunista rezsiharcos fórumaitokon Magyarország problémáiról... :)

$pi$ 2016.07.27. 21:59:10

@GNDL: "Az hogy az érintettek a szektoradók túlnyomó részét áthárították a fogyasztókra szinte axióma, csak utána kéne olvasnod."

Hát ez a baj, hogy axióma. Tudod az mit jelent? Az, hogy elfogadjátok bizonyíték nélkül. :D Az, hogy erre építitek a világképeteket.

Nem vagyok kierekesztő, azért mondom, hogy "ti" mert én ezt az axiómát nem fogadom el.

És érted ez az "utána kellene olvasnod" jópofa, de ne a ténytárat olvasd már, mert az egy politikai propagandafórum. Hazudnak! Csak akkor olvasd, ha képes vagy nem elhinni amit mondanak.

És igen, a fideszes propagandát se olvasd. :D

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.27. 21:59:21

Aki meg keveri az EBESZ és a KATA dolgait, továbbá a nominál élőmunkaterhet a KKV lehetőségeivel, az ne nagyon menjen piacra, mert nagyon átverik :)

GNDL 2016.07.27. 22:00:25

@$pi$: „Másoknál máshogy változott az adó”

Nőtt...

BTW, a HVG most hazudik vagy nem?! :)

GNDL 2016.07.27. 22:03:10

@$pi$: „mert én ezt az axiómát nem fogadom el”

Rezsiharcosokat nehéz meggyőzni arról is, hogy nem rezsicsökkentés történt, egyszerűen csak csökkentették a hatósági árakat, a világpiaci és a hazai fogyasztói ár közti különbséget pedig az adófizetők állják. :)

$pi$ 2016.07.27. 22:03:16

@GNDL: "Kénytelen vagyok... ha valaki kifizet 200 ezret és abból csak 100 ezer marad a melósnál, az 50%-os adóteher... a melós ebből még fizet 27% áfát, ha minden pénzét elkölti, így tulajdonképpen marad nála kb. 78 ezer,"

Figyu! Én évekig dolgoztam külföldön. Tudod, hogy ezekben a vonzó országokban mennyivel más a adó? Pár százalékkal!

Ha bevezetnénk az ó adórendszerüket, akkor a melósnak nem 78 ezer forintja, hanem mondjuk 88 vagy 91 ezer forintja maradna. Szerinted azzal kinn lenne a vízből?

A fejlettebb országokban tizenötször ennyit lehet keresni, de nem azért, mert -1500% az adó, hanem azért, mert ott ennyival magasabbak a fizetések.

Ezért magyarázom, hogy ez a "folytogatóan magas az adó nálunk" nem több, mint néphülyítés.

GNDL 2016.07.27. 22:05:07

@$pi$: „az, hogy elfogadjátok bizonyíték nélkül”

Mondjuk a szektoradók következtében drágultak a banki költségek és a telefonálás is, ha képben lennél tudhatnád, ez egy bizonyíték, de itt egy régebbi írás még a „nem fideszes” korszakából az Origonak: www.origo.hu/gazdasag/20120514-az-emberek-fizetik-meg-az-uj-adokat.html

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.27. 22:06:36

Másoknál meg csökkent. Igen, a multiknál is, mert kellett a propaganda, és kellett mutatni, hogy "mi visszavágjuk a multik nyereségét" más csatornákon azonban ezt visszakapták. Mondjuk, kellett négy év a multiknak, mire rájöttek, hogy nem veszítenek túl sokat, ha belemennek az orbi-alkuba. Azonban, hogy a legkisebb vállalkozásoknál ezáltal több pénz marad, az biztos. Ez persze megnyomja kissé a fogyasztást is, és.. lőn csoda az egyszerű fogyasztási adók által mégiscsak több jut és marad is. Gndl, tessék tanfolyamot venni a legújabb kurzuson :)

GNDL 2016.07.27. 22:07:31

@$pi$: „Tudod, hogy ezekben a vonzó országokban mennyivel más a adó? Pár százalékkal”

Hát nem igazán, mert én is dolgoztam külföldön, jelenleg is külföldön vagyok bejelentve, és mint említettem harmadával kevesebb adót fizetek...

Egyébként ezt hozzáállása is válogatja, van ahol a jövedelmeket adóztatják inkább, van ahol a fogyasztás. Magyarországon mindkettőt, a jövedelmekből vont adóterhek tekintetében dobogós az ország európai összehasonlításban, áfa és egyéb fogyasztási adók tekintetében meg szerintem egyenesen világrekorderek. :)

Mindezt, hangsúlyozom a „radikális adócsökkentés” ellenére...

$pi$ 2016.07.27. 22:11:01

@GNDL: "Rezsiharcosokat nehéz meggyőzni arról is, hogy nem rezsicsökkentés történt, egyszerűen csak csökkentették a hatósági árakat, a világpiaci és a hazai fogyasztói ár közti különbséget pedig az adófizetők állják. :) "

Ehhh, ne legyél már ilyen. Próbáld már végiggondolni, mielőtt leírod.

lightwater.files.wordpress.com/2013/05/household-electricity-prices-in-europe.jpg

energybptgroup.files.wordpress.com/2015/05/prices.png

Vannak európában más országok is, össze lehet hasonlítani. A mszp annak idején belőtte az árat az eu csúcsára. A fidesz belőtte az aljára. Ennyi történt. A világbajnok áfáról szokás beszélni az indexen, a világbajnok gázárról meg villanyról nem szokás.

Mennyi az a 2% áfanövekedés. Ha 100 000 forintot költesz minden hónapban, akkor 2000 forint. Mennyi volt az rezsimegtakarítás? 100 000 évente?

GNDL 2016.07.27. 22:11:32

@$pi$: „Szerinted azzal kinn lenne a vízből?”

Ha egy általános 15-20%-os béremeléssel lehetne kezelni a kiskereskedelem válságát, akkor igen, általános 15-20%-os mértékben csökkenteni kell a munkaadók adóterheit, az állam részéről meg nem újabb adókat kivetni ennek költségvetési kompenzációjára, hanem kiadást kell csökkenteni ilyen mértékben. Mondjuk rezsiharc vége, stadionépítés vége, Liget-projekt és Várba költözés lefújva, és az MNB tegye vissza a lopott közpénzt a költségvetésbe... :)

De talán nem tüzet kellene oltani, hanem az elmúlt években kellett volna kormányozni, és ezeket a problémákat megoldani.

$pi$ 2016.07.27. 22:13:49

@GNDL: "Hát nem igazán, mert én is dolgoztam külföldön, jelenleg is külföldön vagyok bejelentve, és mint említettem harmadával kevesebb adót fizetek..."

Nem, többet fizetsz, csak százalékosan fizetsz kevesebbet. De persze mivel nem tudom melyik ország, ezért nem tudom mennyi ott az adó.

www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=28951

GNDL 2016.07.27. 22:16:30

@$pi$: „Mennyi volt az rezsimegtakarítás? 100 000 évente?”

Muhaha, háztartásonként legfeljebb 3-4 ezer, havonta. :) 100 ezer évente, bazmeg az havi 8 ezer, van akinek mindösszesen ennyi a villany- és gázszámlája. :)

De akkor ennek a kommunista rezsiámokfutásnak vannak és voltak költségei is, lásd ezt: mno.hu/gazdasag_archiv/kompenzacio-a-rezsicsokkentes-miatt-1184854

Csak itt 100 milliárdos (!!!) kompenzációról van szó.

Tényleg próbálj már meg kitörni a fideszes burokból... :)

GNDL 2016.07.27. 22:19:26

@$pi$: „többet fizetsz, csak százalékosan fizetsz kevesebbet”

Arányaiban kevesebbet fizetek, te mamlasz... többet azért fizetek, mert a pénzem is több. Mondjuk még amikor Magyarországon voltam bejelentve, akkor sem volt már magyarországi munkám. :)

$pi$ 2016.07.27. 22:21:03

@GNDL: "15-20%-os mértékben csökkenteni kell a munkaadók adóterheit,"

Persze. Jól hangzik, miért is ne? 2006-ban az mszp 9,5%-os hiányt csinált, majdnem beborult tőle az ország. Ezzel a te módszereddel egy év alatt lennénk padlón.

"az állam részéről meg nem újabb adókat kivetni"

Ja, csökkentsük az adókat. A kiesett pénzt miből gondoltad pótolni?

"ennek költségvetési kompenzációjára, hanem kiadást kell csökkenteni ilyen mértékben. "

Persze, milyen kiadást? Mire is megy a legtöbb pénz? Államadósságra, egészségügyre, oktatásra, nyugdíj és szociális kiadások... mondd, te melyiket választanád?

"Mondjuk rezsiharc vége,"

Az jó, csak amennyivel több lenne a keresete a pógárnak annyivel nőne a fűtésszámla, úgyhogy ez nem jött be.

"stadionépítés vége,"

Elhanyagolható, nem érsz vele semmit.

"Liget-projekt és Várba költözés lefújva,"

Elhanyagolható, nem érsz vele semmit.

"és az MNB tegye vissza a lopott közpénzt a költségvetésbe... :)"

Az a pénz az MNB-ben volt. Az érvényes EU szabályok alapján az MNB nem finanszírozhatja az államot és a magénszférát sem. :(

De egyébként figyu: hát te most akarsz ezermilliárdokat a közösből a magánemberek zsebébe nyomni. Akkor most mégis vissza akarod rakni a pénzt a közösbe?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.27. 22:22:03

"Arányaiban kevesebbet fizetek, te mamlasz... többet azért fizetek, mert a pénzem is több. Mondjuk még amikor Magyarországon voltam bejelentve, akkor sem volt már magyarországi munkám. :) "

Ezt eddig is sejtettük :)

$pi$ 2016.07.27. 22:23:09

@GNDL: "Arányaiban kevesebbet fizetek, te mamlasz..."

Az arányból nem lehet fogorvosi széket venni, emlékszel?

"többet azért fizetek, mert a pénzem is több. "

Na látod, ezt jó, hogy felismertük. Újabb lépés a rögös úton: a magyarok legtöbbjének nem az orbánnal van gondja, hanem a munáltatójával. Kevés a fizetése.

"Mondjuk még amikor Magyarországon voltam bejelentve, akkor sem volt már magyarországi munkám. :) "

Nagyon helyes. Magyar cégekkel nem szabad közösködni, mert nem akarnak fizetni.

$pi$ 2016.07.27. 22:28:13

@GNDL: "Muhaha, háztartásonként legfeljebb 3-4 ezer, havonta. :) 100 ezer évente, bazmeg az havi 8 ezer, van akinek mindösszesen ennyi a villany- és gázszámlája. :)"

Hát a havi 4-ezer, az 48 ezer évente, szóval a 100 ezer azért mégsem akkor muhaha.

Egyébként nekem szerintem simán több, pedig én egy kis házba lakok. De ha nem, akkor legyen 50 000 évente. Ez 25 millió forint ÁFA 2%-a. Ki költ ennyit évente? :)

$pi$ 2016.07.27. 22:33:40

@GNDL: "De akkor ennek a kommunista rezsiámokfutásnak vannak és voltak költségei is, lásd ezt: mno.hu/gazdasag_archiv/kompenzacio-a-rezsicsokkentes-miatt-1184854

Csak itt 100 milliárdos (!!!) kompenzációról van szó."

Első rezsicsökkentésre kaptak 52 milliárdot. A cikk megírásakor megint akartak ennyit.

Tudod ez mennyi? Egy hónap alatt körülbelül ennyivel nőtt az ÁFA befizetés az on-line pénztárgépek miatt. Egy hónappal. Ez körülbelül annyi, amennyit két hét alatt költ az állam öregségi nyugdíjra.

Elhanyagolható.

GNDL 2016.07.27. 22:40:54

@$pi$: „2006-ban az mszp 9,5%-os hiányt csinált, majdnem beborult tőle az ország. Ezzel a te módszereddel egy év alatt lennénk padlón.”

Nem, mert adócsökkentéshez ugye az állami kiadásokat kellene csökkenteni... ortodox gazdaságpolitika rulz. :) Ezt említettem fentebb is. De tudnám még sorolni a kiadáscsökkentést: minek egy zsebkendőnyi területű országban ötszintű közigazgatás? Kettőt azonnal el lehetne venni (járási rendszer, megyei önkormányzat), plusz minek minden zsákfaluba önkormányzat, a 3200-ból ezret be lehetne zárni. Most spóroltam nagyjából újabb ezer milliárdot, éves szinten, tehát strukturális kiadáscsökkentést hajtottam végre, ebből akár az áfát is csökkenteni lehetne 20%-ra... általánosan.

Ráadásul a hiány most is lenne bőven 7-8% felett, ha a Fidesz-KDNP végre visszatenné az egészségügybe és oktatásba az évek során elvont forrásokat... tehát értsd ha az állam ellátná végre alapvető feladatait.

„A kiesett pénzt miből gondoltad pótolni?”

És még mindig tudnám sorolni a fenti kiadáscsökkentést... mondjuk közbeszerzések átláthatóvá és ellenőrizhetővé tétele, átlag 20-30%-os felülárazok vannak a korrupt rendszerben. Ostoba presztízsberuházások leállítása, nem rendezünk vizes EB-t meg vizes VB-t, főleg ha a kezdeti 25 milliárdos költségek megnégyszereződnek, pár hónap alatt... nem építünk atomreaktor amikor kint a seggünk a gatyából, nem álmodozunk olimpiáról mikor alapvető higiéniai hiányosságok miatt hullanak a magyaroka kórházakban.

„mondd, te melyiket választanád?”

Soroltam párat. :) Akkor még: mivel Orbánék egy 13. havi nyugdíjat toltak a rendszerbe az ostoba nyugdíjemeléseikkel, a nyugdíjakat legalább egy ciklusra be kell fagyasztani... Családi pótlék nem jár mindenkinek, aki nem tudja a saját keresetéből eltartani a gyermekét (a lakosság 90%-a) annak óvszert kell adni, nem pedig ösztönözni hogy vállaljon még gyermeket, akit majd főleg az adófizetpk tartanak el.

„amennyivel több lenne a keresete a pógárnak annyivel nőne a fűtésszámla, úgyhogy ez nem jött be”

Spóroljon bazmeg, annyit fogyasszon amennyi pénze van, ne az államon, azaz az adófizetőkön élősködjön.

Ja, hogy keveset keres? Majd a választáson gondolkozzon el azon, melyik politikai szervezet szolgálja legjobban az érdekeit.

„Elhanyagolható, nem érsz vele semmit.”

Sok kicsi sokra megy. Vegyük csak fel a listára. :)

„Az a pénz az MNB-ben volt”

Az a pénz a költségvetésé volt, hiszen a devizahiteleseken nyerészkedett 270 milliárdból az alapítványi botrányok után 50 milliárdot nagyjából már visszafizettek. :)

„Akkor most mégis vissza akarod rakni a pénzt a közösbe?”

Én azt vallom, hogy fizessen kevesebb adót a lakosság és a vállalkozások, ehhez építsék le az államot hogy elférjen a parlamentben, egészen biztos vagyok benne hogy sokkal jobban és társadalmilag hasznosabban el tudja költeni azt a pénzt az aki megkeresi, mint korrupt fideszes/szocialista politikusok, akiknek nagy része a büdös életben nem is dolgozott még a versenyszférában. :)

GNDL 2016.07.27. 22:45:16

@$pi$: „Hát a havi 4-ezer, az 48 ezer évente”

Akinek ez sokat jelent, annak csak azt kívánom, ennél többet soha az életében ne spóroljon... :)

Nekem ennyibe kerül az esti borom... ja, nem, mert a mostani 5800 volt. :)

„A cikk megírásakor megint akartak ennyit.”

Évi több 100 milliárdos kompenzáció megy a kommunista rezsiharc miatt veszteségessé vált szolgáltatóknak. De azóta változott a helyzet, mára a kéményseprést, szemétszállítást is államosították a kedves elvtársak, gigászi kiadásai vannak az államnak... az adófizetőknek. Lásd hirtelen ezt: 444.hu/2016/03/22/a-rezsicsokkentes-es-a-kozmuado-oriasi-veszteseget-hozott-az-allami-vizcegeknel-de-azok-megsem-vesztesegesek

Szocializmus van, bazmeg. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.27. 22:47:54

"Én azt vallom, hogy fizessen kevesebb adót a lakosság és a vállalkozások, ehhez építsék le az államot hogy elférjen a parlamentben, egészen biztos vagyok benne hogy sokkal jobban és társadalmilag hasznosabban el tudja költeni azt a pénzt az aki megkeresi, mint korrupt fideszes/szocialista politikusok, akiknek nagy része a büdös életben nem is dolgozott még a versenyszférában. :)"
Majdnem jó.
Persze a "fizessen kevesebb adót a lakosság", "építsék le az államot", "társadalmilag hasznosabban el tudja költeni a pénzt" meg a "korrupt ezmegaz", "aki az életében soha nem dolgozott"(szelídített verzió)
kifejezések csupán propagandacélokat szolgálnak.
Értelmeset nem lehet néha mondani?

$pi$ 2016.07.27. 22:48:49

@GNDL: "Évi több 100 milliárdos kompenzáció megy a kommunista rezsiharc miatt veszteségessé vált szolgáltatóknak. "

A linkelt HVG cikk alapján ez nem így van.

"Lásd hirtelen ezt"

Na jó, 444, az azért megint csak gáz.

"Szocializmus van, bazmeg. :) "

Sok mindenben az van. De akkor a szocialista párt miért hőbörög? :D

$pi$ 2016.07.27. 22:50:17

@GNDL: "Az a pénz a költségvetésé volt, hiszen a devizahiteleseken nyerészkedett 270 milliárdból az alapítványi botrányok után 50 milliárdot nagyjából már visszafizettek. :)"

Az MNB pénz az nem a költségvetés része. Pont erről szólnak a tiltások, amiket mondtam.

GNDL 2016.07.27. 22:50:49

@$pi$: „a magyarok legtöbbjének nem az orbánnal van gondja, hanem a munáltatójával. Kevés a fizetése.”

Igen, ismerős ez a kádárista maszekellenes hangulat. :) Az a helyzet, hogy fizetnének többet, ha lenne remekül képzett magasabb termelékenységű szakemberük (oktatás), ha nem adóztatnák őket vissza a középkorba (adórendszer), és ha valamilyen szinte versenyképes lenne a gazdaság legalább a hazai vállalkozások számára (gazdaságpolitika).

Ez nagyjából az aktuális kormányok felelőssége, hogy megteremtsék a lehetőséget, tehát jelenleg Orbáné és korrupt futsalos haverjaié... szóval de, közvetve ezzel a posztkommunista idiótákkal van baja a magyaroknak.

”Magyar cégekkel nem szabad közösködni, mert nem akarnak fizetni.”

Nem tudnak fizetni, töki... óriási különbség. :)

$pi$ 2016.07.27. 22:51:21

@GNDL: "le az államot hogy elférjen a parlamentben"

A parlament létszámának csökkentése épp a fidesz programja volt. :D

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.27. 22:51:34

Az meg nem működik, ha a bevallottan propaganda-adók ellen ellenpropaganda adókat linkelünk be.

Belefáradtak ám ebbe már a legtöbben. Bizonyára erre híznak azok, akik ezeken keresztül igyekeznek befolyást gyakorolni, de lemaradtak egy pár lépéssel.

Már nem ez a vita tárgya, sajnos.

GNDL 2016.07.27. 22:54:32

@$pi$: „linkelt HVG cikk alapján ez nem így van”

Én MNO-t linkeltem, és az csak egyetlen fajta kompenzációról szólt...

„Na jó, 444, az azért megint csak gáz.”

Ha egyszer a Kurucinfó vagy a Magyar Idők, tehát a fideszes állampárti sajtó nem ír erről, akkor onnan kell idéznem ahol említik. :)

„Sok mindenben az van. ”

Tekintve nem csak az adóemelési fétisét Orbánnak, egy ideje már mindent államosítanak és központosítanak ami eszükbe jut. Nem „sok mindenben”, hanem „egyre több mindenben”... lassan „csak az” lesz...

„De akkor a szocialista párt miért hőbörög?”

Én leszarom a szocialistákat, én azt nem értem, hogy az állítólagos jobboldali fideszesek miért nem tiltakoznak a Fidesz-KDNP szocialista restaurációja ellen?! Hol a faszba a jobboldal, amikor szükség lenne rájuk?! :)

GNDL 2016.07.27. 22:57:37

@$pi$: „parlament létszámának csökkentése épp a fidesz programja volt”

Majd 100 ezer (!!!) fővel növelték a közigazgatás létszámát, ezt meg gondolom szigorúan a bürokráciacsökkentés jegyében...

A parlament létszámának csökkentése egy bullshit, a közigazgatást kellett volna tizedelni... de leginkább harmadolni...

Azt pedig hogy az állam férjen el a parlamentbe arra értettem, hogy takarodjon a lakosság és a vállalkozások életéből az állam. Dereguláció, bürokráciacsökkentés, adócsökkentés... fasza jobboldali program lenne, már csak egy jobboldali párt kellene hozzá. :)

$pi$ 2016.07.27. 22:58:31

@GNDL: "És még mindig tudnám sorolni a fenti kiadáscsökkentést... mondjuk közbeszerzések átláthatóvá és ellenőrizhetővé tétele,"

Ja, ez jó. Meg legyen hatékony az egészségügy, nem? És legyen kisebb a korrupció. :D

"átlag 20-30%-os felülárazok vannak a korrupt rendszerben."

Ez azért nem ilyen egyszerű, de igen, lehetne jobb. Felülárazások vannak. Húsz éve.

"Ostoba presztízsberuházások leállítása, nem rendezünk vizes EB-t meg vizes VB-t, főleg ha a kezdeti 25 milliárdos költségek megnégyszereződnek,"

Nem tudom, ezt nem ismerem.

"pár hónap alatt... nem építünk atomreaktor amikor kint a seggünk a gatyából,"

Vicces, a Gyurcsány kormány döntött úgy, hogy a paksi bővítésre szükség van. Akkor mégsincs szükség? :D

"nem álmodozunk olimpiáról mikor alapvető higiéniai hiányosságok miatt hullanak a magyaroka kórházakban."

Amikor a metróépítést elkezdték, akkor alapjában véve más volt az egészségügy? Gyurcsány mondta, hogy "fenét mama, megismerik a nevedet", szóval akkor sem volt nagyon jobb az egészségügy, mégis jutott metróra... meg autópályákra is.

Ha akkor elfogadható volt a döntés, akkor most miért nem? Ha akkor sem volt elfogadható meg most sem, akkor viszont gyanús, hogy szembe mész a baloldallal is meg a jobboldallal is és valószínűleg nem neked van igazad. :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.27. 23:03:13

"Én leszarom a szocialistákat, én azt nem értem, hogy az állítólagos jobboldali fideszesek miért nem tiltakoznak a Fidesz-KDNP szocialista restaurációja ellen?! Hol a faszba a jobboldal, amikor szükség lenne rájuk?! :)"

Ögyes.

"Azt pedig hogy az állam férjen el a parlamentbe arra értettem, hogy takarodjon a lakosság és a vállalkozások életéből az állam. Dereguláció, bürokráciacsökkentés, adócsökkentés... fasza jobboldali program lenne, már csak egy jobboldali párt kellene hozzá. :)"

Még ögyesebb. Mert azt nem gondoljuk, még véletlenül sem, hogy ahonnan "takarodik" valaki, oda bizony másvalaki eszi be magát, csakis a szuperprogresszió és a jobboldali kapitalista haszon elvén, ugyanis ez így megy.
Gndl, plusz program, tanulj meg gózni. Ha a pokémongó jut eszedbe, akkor is :)

$pi$ 2016.07.27. 23:06:18

@GNDL: "Majd 100 ezer (!!!) fővel növelték a közigazgatás létszámát, ezt meg gondolom szigorúan a bürokráciacsökkentés jegyében..."

Ebbe benne van, hogy az általános iskolai tanárok állami alkalmazottak lettek?

Egyébként a szakszervezetek azon problémáznak, hogy baromi kevesen vannak a közigazgatásban a munkára. Szóval nem tudom, lehet, hogy sokan, vannak, lehet, hogy kevesen. A lényeg, hogy a 200 000 forintos fizetésből fizetett adóval próbálunk meg európai államot fenntartani. Amíg ez így megy, addig nincs megoldás akárhogy gyúrmázzuk a számokat.

$pi$ 2016.07.27. 23:09:45

@GNDL: "Nem tudnak fizetni, töki... óriási különbség. :) "

Hát én dolgoztam olyannak, ami ki volt tömve pénzzel, fizetni az sem akart. :(

GNDL 2016.07.27. 23:49:04

@$pi$: „Ja, ez jó. Meg legyen hatékony az egészségügy, nem?”

Kerüljenek azok kormányra végre, akik értenek is hozzá. A Fidesz-MSZP több mint két évtizedes ámokfutása tökéletes kudarc... erre azért lassan rájöhetnének a kedves választópolgárok is, akik mellé mostanság telepítenek be románokat és ukránokat mert a jól és jobban képzett magyarok húznak el az országból, és munkaerőre azért valamilyen szinten szükség lenne... :)

„Felülárazások vannak. Húsz éve.”

2010-ben arról volt szó, hogy többet nem lesznek. Sőt, Kósa Lajos, a Fidesz intellektuális mélypontja a minap jelentette ki, hogy a rendszerszintű korrupciót ők bizony már felszámolták. Akkor?! :)

„Nem tudom, ezt nem ismerem.”

Nem ez az első dolog amivel ma nem vagy tisztában... :)

„a Gyurcsány kormány döntött úgy, hogy a paksi bővítésre szükség van”

Akkor még Orbán is puccsként értékelte ezt a dolgot. :)

Tudnál majd úgy is érvelni, hogy kizárólag a Fidesz-KDNP-re koncentrálsz, és csak azzal foglalkozol hogy ők mit tettek/tesznek vagy mondtak/mondanak?! Ha már nekik szurkolsz... Engem csak egy kicsit zavar ez a fideszes/szocialista megszállott baromarcúak több mint két évtizedes posztkommunista cirkusza, de nem tudom neked hogy jön ki hogy a Fidesz-KDNP-t folyamatosan az MSZP-SZDSZ-hez méricskéled... nekem lenne kellemetlen, hiszen az MSZP-SZDSZ állítólag Orbán bokájáig nem ér föl, te pedig mindig a feje búbjáig méred őket... :)

„gyanús, hogy szembe mész a baloldallal is meg a jobboldallal is”

Főleg annak tükrében, hogy jobboldal nincs is Magyarországon. :) A Fidesz-KDNP radikális/szélsőbaloldali, aktuálisan bolsevik hatalomgyakorlást folytat, szinte minden intézkedésükkel szembe mennek a jobboldali értékekkel...

„és valószínűleg nem neked van igazad”

Igen, mindig elfogadom az ilyesféle ostoba megjegyzéseket olyanoktól, aki tökéletesen nincs tisztában azzal, mint művel a Fidesz-MSZP két évtizede az országban. :) Mondjuk annak ellenére, hogy állítólag nincs igazam eddig még te sem tudtál cáfolni... :)

„benne van, hogy az általános iskolai tanárok állami alkalmazottak lettek?”

Közigazgatást említettem, szerinted benne vannak?! Nem, a +100 ezer fő a járási rendszer, a kormányhivatalok, a háttérintézmények, meg a többszörösére duzzasztott államapparátus...

„a szakszervezetek azon problémáznak, hogy baromi kevesen vannak a közigazgatásban a munkára”

Legalább kétszer többen dolgoznak a közigazgatásban Magyarországon, mint a hasonló méretű/lakosságú Ausztriában vagy Csehországban. Szerinted igazuk van a szakszervezeteknek?! :)

„próbálunk meg európai államot fenntartani”

És, sikerült?! :)

wotan 2016.07.28. 06:44:05

@GNDL: az ugye nem zavar téged, hogy csak ex catedra kijelentesz, de SEMMIT nem bizonyítasz érvekkel, tényekkel, számokkal? Mocskolódsz, nem érvelsz, ez hiteltelenné tesz. Menj, szórjál hamut a fejedre, és hallgass!

belekotty 2016.07.28. 07:01:17

@$pi$: "A lényeg, hogy a 200 000 forintos fizetésből fizetett adóval próbálunk meg európai államot fenntartani."

Na de ki váltja át a fointunkat ha import árút akarunk venni?

$pi$ 2016.07.28. 07:05:17

@GNDL: "Akkor még Orbán is puccsként értékelte ezt a dolgot. :)"

Nem, nem azt mondta puccsként, amiről beszélünk.

"Tudnál majd úgy is érvelni, hogy kizárólag a Fidesz-KDNP-re koncentrálsz, és csak azzal foglalkozol hogy ők mit tettek/tesznek vagy mondtak/mondanak?! "

Ne már! Azt mondod, hogy a fidesz hibája, hogy paksi bővítést csinál, amikor arra semmi szükség. Erre én jelzem, hogy a gyurcsány kabinet döntött úgy, hogy kell. Mi erre a válasz? Koncentráljunk a fideszre.

Az ilyen logikai tekervényektől mászok a falra. Ha azt akarod, hogy ne emlegessük az mszp-t, akkor ne tulajdoníts a fidesznek olyan döntéseket, amiket ők csináltak.

-- Pistike, miért rohantad le Lengyelországot?
-- Az Hitler volt.
-- Abbahagynád már, hogy mindig Hitlerrel jössz?! Na... miért támadtad meg a szovjetúniót?

$pi$ 2016.07.28. 07:09:14

@GNDL: "A Fidesz-KDNP radikális/szélsőbaloldali, aktuálisan bolsevik hatalomgyakorlást folytat, szinte minden intézkedésükkel szembe mennek a jobboldali értékekkel..."

Okés, nem tudod mit jelent az, hogy "baloldali" meg "jobboldali". Nem ciki ez, igazából tök mindegy, hogy egy pártra melyik címkét ragasztod, de akkor ne erőltesd már, hogy majd te megmondod melyik párt milyen.

Menj, és nézd meg mit jelent az, hogy mikor mondhatjuk, hogy egy párt "jobboldali" vagy "baloldali".

És ne gyere a "jobboldali értékekkel", az olyan, mintha úgy döntenéd el, hogy egy állat kutya vagy macska, hogy mennyire hordozza a "kutya és macska értékeket".

belekotty 2016.07.28. 07:10:46

@$pi$: "Egy hónap alatt körülbelül ennyivel nőtt az ÁFA befizetés az on-line pénztárgépek miatt. Egy hónappal. Ez körülbelül annyi, amennyit két hét alatt költ az állam öregségi nyugdíjra. "

Aha, persze. Egész évben 250 milliárd. Az öregségi nyugdíj pedig havi 300 milliárd. Megint nem vagy tiszában a számokkal. Nem véletenül vagy bukott devizahiteles.

$pi$ 2016.07.28. 07:41:00

@belekotty: "Aha, persze. Egész évben 250 milliárd."

Nem, nem annyi pénzről volt szó. A cikk 52 milliárdot írt, aztán újabb 52 milliárdról, amit szeretnének megkapni. A hozzászóló 100 milliárdról beszélt. Az öregségi nyugdíj havi 200 milliárnál kicsitt több, azaz ennek nagyságrendileg a fele a 100 milliárd.

"Nem véletenül vagy bukott devizahiteles. "

Már rég visszafizettem a hitelemet. Megtehettem, devizában kapom a fizetésemet már sok éve. A bukott tehát csak a képzeleted műve.

Virág et. 2016.07.28. 07:55:00

@Google: Te nem vagy normális. Azért mert én nem akarom Orbánt (Vonát sem, ha már) miniszterelnöknek, azért én "kirekesztem" azokat, akik meg őt akarják?Igen? Te akarod Gyurcsányt? És Bajnait?

Ne legyél már ilyen egyszerű, a jó életbe!

@midnight coder: Előbb omlik össze Európa amiatt a sokéves aknamunka miatt, amit az ún. euroszkeptikusok művelnek. Az angolok sem az ISIS miatt léptek ki, hanem a heti x millió font és a brüsszeli diktatúra :) kamuja miatt.

@cipraszon: Várnám, hogy tényekkel megcáfolj, hogy az európai merényletek többségét valójában menekültek követték el és nem odaszületettek vagy hogy a tyúkketerec a legtutibb védelmi mű a tömegek megállítására.
Nyilván teljesen feleslegesen. A félmondatos kinyilatkoztatásoknál megáll a tudomány.

Exploiter 2016.07.28. 08:09:08

Látszik, hogy sokakat már nem mozgat meg a téma. Jönnek, hát jönnek. Majd kinyírjuk őket, vagy ők minket, mit számít.
Az első pár terrortámadás még napokig főcím volt, most már csak oldalt van nekik hely.
Je ne suis pas rien.
Szerencsére itt keleten a lokális politika még érdekes, a kommentek is azért szólnak a rezsiről a végén. Mondjuk akinek volt esze, az tíz éve látta, akinek nincs, az meg most se, sokat vitatkozni nem érdemes róla.

GNDL 2016.07.28. 08:16:36

@wotan: „Mocskolódsz, nem érvelsz, ez hiteltelenné tesz.”

Neked bezzeg rengeteg érved volt, töki... jól van, szenvedj csak... :D

GNDL 2016.07.28. 08:24:37

@$pi$: „Azt mondod, hogy a fidesz hibája, hogy paksi bővítést csinál...”

Nem bazmeg, a húsvéti nyuszi hibája, mivel most a tapsifüles van kormányon... ja, várj... :)

Az MSZP-zésedet azért hoztam fel, mert már folyamatosan csak az MSZP-re hivatkozol amikor a Fidesz-KDNP ostobaságait említem. Hogy az MSZP is így csinálta, hogy az MSZP is úgy, meg a Gyurcsány... Egyrészt bazmeg hetedik éve Orbán van nem pedig Gyurcsány, nem tudom észrevetted-e, másrészt meg ha az MSZP is így csinálta akkor az anyátok picsájáért akartatok kormányt váltani 2010-ben?! Titeket elég nyilvánvalóan nem az zavart, hogy az MSZP szarul kormányoz és lopja a magyarok pénzét, hanem ti akartatok szarul kormányozni, és legfőképp lopni a magyarok pénzét. :)

„Ha azt akarod, hogy ne emlegessük az mszp-t, akkor ne tulajdoníts a fidesznek olyan döntéseket, amiket ők csináltak.”

Folyamatosan arról van szó, tökfej... :)

„nem tudod mit jelent az, hogy "baloldali" meg "jobboldali"”

Hát, annyira azért tudom, hogy még véletlensül se keverjek kommunistákat jobboldallal. :) A Fidesz-KDNP messzebb már nem is lehetne a jobboldali értékektől... nem, faszikám, az idegenygűlölet és rasszizmus tökéletesen oldalfüggetlen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.07.28. 08:59:59

@$pi$: "Már rég visszafizettem a hitelemet. Megtehettem, devizában kapom a fizetésemet már sok éve. A bukott tehát csak a képzeleted műve."

De bebuktad a devizahiteled. Buktál rajta.
Ha devizában kapod a fizud, akkor azt kiváltja át neked hogy a tecsóban fizethess? :-))
Látom most belekotty húzott csőbe. :-))
Komolyan, te már jobb vagy mint wmiki!

jog-ász 2016.07.28. 09:28:28

tök mindegy ki mit mond a lényeg a emberek biztonságérzete.
ma még egy magyar nagy vagy kisvárosban nem kell gettón keresztülmenni ha akar az ember este nyugodtan sétálni, nyugaton nem ez a helyzet.
az összes német, olasz barátom aki járt magyarországon, ezt hozza fel, nekik ez az egyik legszembetűnőbb különbség. nincs biztonságérzete az embereknek, lassan elegük lesz belőle, ez volt a célja a terrorizmusnak.

GNDL 2016.07.28. 09:51:19

@belekotty: „Egy hónap alatt körülbelül ennyivel nőtt az ÁFA befizetés az on-line pénztárgépek miatt.”

Ja, mondjuk ráadásul nem kicsi az esélye annak sem, hogy ez szándékos „alulbecslése” volt az áfabevételeknek, hogy aztán lehessen híresztelni, hogy milyen faszán bejöttek az online pénztárgépek.

Holott nem sokat változott a helyzet, hiába van online az a pénztárgép, ha úgysem ütik a forgalmat, ahogy addig sem... :) Lásd: www.vg.hu/gazdasag/adozas/a-piacon-vizsgalodott-a-nav-megugrott-az-online-penztargepek-forgalma-460778

„Az egyik fővárosi piac online pénztárgépeinek adatai szerint mintegy hetvenhárom százalékkal ugrott meg a forgalom azon a napon, amikor a NAV revizorai a helyszínen tartózkodtak.”

közösperonos átszállás 2016.07.28. 09:54:15

@jog-ász: "ma még egy magyar nagy vagy kisvárosban nem kell gettón keresztülmenni ha akar az ember este nyugodtan sétálni"

Így van, nem kell, ki is lehet kerülni a cigánytelepet.

@$pi$: "Tudod miért emlegetik őket? Azért, mert ezek a kifejezések a jogban semmit nem jelentenek és így képtelenség megcáfolni, amikor ezekre hivatkoztok."

A jogban tényleg vagy vannak, vagy nincsenek, a politológiában viszont egyértelműen vannak.

(Amúgy hatalmi ágak szétválasztása néven keresd.)

közösperonos átszállás 2016.07.28. 09:58:30

@$pi$: "Egy hónap alatt körülbelül ennyivel nőtt az ÁFA befizetés az on-line pénztárgépek miatt."

Eltekintve most attól, amit már látványosan bebuktál, az online pénztárgépek sztorija megintcsak jó példa arra, hogyan kormányoz a Fidesz.

1) Kitalálja, hogy jó az online pénztárgép (ez vagy sikerül neki, vagy nem -- itt épp sikerült).

2) Pénteken benyújtják, hétfőn megszavazzák, átállási idő szinte nulla.

3) Implementációs kérdésekre fordított idő megintcsak nulla, annak minden szép mellékhatásával (ld. falusi "nincs térerő" bolt oldjákmeg, etc.).

4) Kiválasztott két cég, amiből az egyik aztán megfúródik (aki onnan előrendelt pénztárgépet, az megszívta).

Mindezek miatt a bevezetés elég kaotikusra sikeredik. Konkrét tapasztalat tavalyról: bedöglik a csillivilli elektronikus pénztárgép. Forgalmazó cég (gyak. monopólium) válasza: majd két hét múlva érünk rá foglalkozni, addig írjatok számlát kézzel.

Bazmeg, de tényleg. A Fidesz általában valós problémákra ad nagyon gyorsan nagyon szar válaszokat.

luis5 2016.07.28. 10:06:46

Esetleg vki a cikkhez is hozzaszol? Vagy a migrikerdes megoldodott már?

2016.07.28. 10:11:14

@luis5:

van olyan hogy migránskérdés?

azt hittem hogy csak propaganda az egész meg behülyített lúzerek óbégatásának visszhangja.

mesélj....., ráérek.

$pi$ 2016.07.28. 10:15:53

@GNDL: "Nem bazmeg, a húsvéti nyuszi hibája, mivel most a tapsifüles van kormányon... ja, várj... :)"

Azt mondtad, hogy nincs szükség a paksi bővítésre. Erre mondtam, hogy a Gyurcsány kormány döntött úgy, hogy szükség van rá, kár a fideszt gyalázni érte.

Ha meg akkor szükség volt rá, akkor most is szükség van rá. Fogod?

2016.07.28. 10:26:19

@Conchobar: Azéert azt te sem gondolod komolyan, hogy csak a szegények okolhatók a terrorista cselekményekért Európában....Tehát , ha pénzért vehet állampolgáraságot, akkor már jó polgár a szír?
Akkor már nem fog robbantgatni?
Apropó, a Vörös Brigádok mely tagja nem volt honpolgár?
Valyon Ulrike Meinhoff vagy Bader nem született német volt-e? Ja, hogy az már régen volt?
Csak egy újabb példa , hogy ideológia ellen nem lehet falakkal védekezni.

2016.07.28. 10:32:15

@$pi$: Nem, közben a helyzet változott. Tudod, új technológiák vannak, fejlődés, meg ilyesmi....gondolj bele, már nem barlangban laktok. Tudod, az oroszok is abban hittek, hogy a kőolaj jó biznisz, még vagy száz évig....tudod, csak egyetlen dolog kell, megoldani az áram tárolását.
Nagy valószínűséggel neked kell majd fizetned az árkülönbséget a világpiaci és a paksi áram ára között....Tényleg nagy biznisznek tűnik...
Akkor már inkább a fidesz csodafegyvere, a Széles féle semmigenerátor!

$pi$ 2016.07.28. 10:33:30

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Tehát , ha pénzért vehet állampolgáraságot, akkor már jó polgár a szír?"

Azoktól útlevelet, erkölcsi bizonyítványt kérnek, biztonsági átvilágításon esnek át. Nem az a baj a menekültekkel, hogy szírek, hanem az, hogy százezrével jönnek ellenőrzés nélkül. Mint az közismert.

$pi$ 2016.07.28. 10:38:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Nem, közben a helyzet változott. Tudod, új technológiák vannak, fejlődés, meg ilyesmi...."

Ja, pár év alatt gyökeresen átalakult a energetika, 2008-ban még kellett atomerőmű, négy évre rá már semmi szükség nincs rá.

"Tudod, az oroszok is abban hittek, hogy a kőolaj jó biznisz, még vagy száz évig....tudod, csak egyetlen dolog kell, megoldani az áram tárolását."

Igen. Pont mint 30 évvel ezelőtt, akkor is csak az elektromos energia tárolását kellett megoldani. Egyébként nem az "elektromos áramot" kell tárolni, hanem az "elektromos energiát".

"Nagy valószínűséggel neked kell majd fizetned az árkülönbséget a világpiaci és a paksi áram ára között...."

Valószínűleg nem, merthogy a világpiacon található energia jelentős része is atomerőműből származik.

"Akkor már inkább a fidesz csodafegyvere, a Széles féle semmigenerátor! "

Annak semmi köze a fideszhez. Francnak kell minden hazugságot összehordani, miért hagyod, hogy az érzelmeid vezéreljenek?

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 10:38:49

@GNDL: "Ráadásul számtalanszor megkérdem az orbánista hívőktől, hogy mennyiben menti a Fidesz-KDNP dilettáns balfék ámokfutását az MSZP-SZDSZ dilettáns balfék ámokfutása?"

Annyiban, hogy reálisan e kettő a választék.

$pi$ 2016.07.28. 10:39:38

@luis5: "Esetleg vki a cikkhez is hozzaszol? "

Ezt a videót ajánlotta valaki, igen ütős:
www.youtube.com/watch?v=K0hD7IffTJs

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 10:41:21

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Csak egy újabb példa , hogy ideológia ellen nem lehet falakkal védekezni. "

Nirvána érvelés. Azt mondod, hogy a fal nem elég hatékony védelem, tehát nem kell. Viszont hatékony védelmet te sem tudsz.

Lásd még: "nem kötöm be a biztonsági övet, mert akkor is meghalhatok balesetben".

hu.wikipedia.org/wiki/Nirv%C3%A1na-%C3%A9rv

$pi$ 2016.07.28. 10:42:52

@Az apokalipszis lovasa: "Annyiban, hogy reálisan e kettő a választék."

Pontosan! Én soha nem mondtam, hogy a fidesz tökéletes, rohadtul messze van attól. Egyszerűen csak jobb mint az összes mszp szatellit együtt.

Így aztán mindig azt várják tőlem, hogy bizonyítsam be a fidesz tökéletes és hibátlan, én meg mindig arról beszélek, hogy jobb mint az mszp. És akkor persze jön, hogy nem mentik őket az mszp baromságai.

Persze nem akarom felmenteni őket, csak azt akarom érzékeltetni miért gondolom, hogy a fidesz jelentősen jobb.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 10:46:31

@GNDL: "Ja, mondjuk ráadásul nem kicsi az esélye annak sem, hogy ez szándékos „alulbecslése” volt az áfabevételeknek,"

Aham, sőt én láttam egy álruhás orbánviktort, hogy direkt áfákat dugdosott a pénztárgépekbe.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 10:51:08

@Könnyen elkaptuk, uram!:
A cápák nem veszélyesek, hiszen a tehenek sokkal több embert megölnek. A tehenek a veszélyesek.

Szóval akkor nyugodtan be lehet engedni a cápát a medencébe, statisztikailag szinte nulla az esélye annak, hogy meghal valaki.

Jé basszus az iszlám csak a terrorcselekmények egy részéért felelős, és nem az összesért? A népességbeli arányaival vessük már össze azért.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.07.28. 10:51:27

Egyéb érdekességek.
Csak hogy tudd kiket akarsz a magyarok nyakába erőszakolni:

carm.org/islamic-muslim-statistics-on-violence-rape-terror-sharia-isis-welfare

Saudi Arabia, 92% of Saudis say ISIS conforms to Islamic Law,

America, 38% of American Muslims says ISIS beliefs are correct,

Britain, about 1/2 of Muslims support ISIS,
----------------

51% of U.S. Muslims want choice of Sharia,

300,000 U.S. Muslims want to impose Sharia worldwide,

---

28% of British Muslims want Britain to be an Islamic state.

$pi$ 2016.07.28. 10:57:41

@Az apokalipszis lovasa:
Más írta:

"ez szándékos „alulbecslése” volt az áfabevételeknek,"

Ehhh, nem értette, hogy nem becslésekről beszéltem, hanem konkrétan befolyt összegekről. Nehogy már ne lehessen tudni, hogy mennyi áfa folyt be az adott időszakban!

De már nem akarok vitatkozni mindenkivel. :(

$pi$ 2016.07.28. 11:00:24

@közösperonos átszállás: "2) Pénteken benyújtják, hétfőn megszavazzák, átállási idő szinte nulla."

Az online pénztárgépekre cirka egy év volt az átállási idő. B+, az egy évet "átállási idő szinte nulla" dumával nyomni már nem a "máshogy értelmeztem" kategória, ez már simán ordas hazugság.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 11:04:06

@$pi$: Ja én nem akarok vitázni veled, GNDL-t amúgy is jól beégetted a ténytáros linkjeivel együtt :)

2016.07.28. 11:06:17

@Az apokalipszis lovasa:

rossz összehasonlítás, a medencében cápa harapást nem lehet a szabad vizekben cápa harapásból lekövetkeztetni, főleg hogy a harapós cápa ugyanolyan halivúdi marhaság mint a muszlimterrorista.
aztán európa sem medence, a muszlim sem cápa. az egyetlen jó pont hogy terrorcselekmények, például te egy zsidóbérenc véleményterrorista vagy.

én meg hova álljak hogy ne legyek célpontja a butaság terrorjának?, megyek az utván táblákon tolják elém, a neten fizetett posztokban jön elő, a fórumokon meg a kétbites hozzászóló köpködi. viszont a civilek szóba sem hozzák, nem hallom a piacon, barátok közt, a téren, családban, így erős a gyanúm hogy te is csak egyike vagy a fizetett véleményterroristáknak.

GNDL 2016.07.28. 11:08:23

@$pi$: „Ha meg akkor szükség volt rá, akkor most is szükség van rá. Fogod?”

Egyrészt nagyon nem kell bizonygatnom, hogy a Fidesz-KDNP ugyan olyan alkalmatlan kormányzásra mint az MSZP-SZDSZ, mert arra itt vagy például te mint orbánista hívő... ha állítok valami baromságot a Fidesz-KDNP kormányzásából, neked mindössze az a válaszod, hogy „de a Gyurcsányék is”, tehát te magad állítod őket egy oldalra. Ugyan olyan inkompetens posztkommunista söpredék mindkettő, talán „csak” annyi a különbség, hogy míg Gyurcsányék pár milliókat gyömöszöltek nokiás dobozokba, addig Orbánék százmilliárdosával talicskázzák a közpénzt a korrupt haverokhoz... de ti olyan anyagból vagytok gyúrva erkölcsileg/emberileg, hogy kizárólag csak akkor zavar a közpénzek fosztogatása, ha azt nem a ti elvtársaitok csinálják... ebben pedig tökéletesen ugyan azon az alacsony szinten vagytok mint az MSZP szellemileg erősen korlátolt szimpatizánsai. :)

Az atombulihoz meg annyit, hogy amikor nyilvánvalóan rohad az egészségügy és az oktatás, többek közt, amikor állami alkalmazottak (a fideszes futsalos haverokon kívül) éhbérért dolgoznak évek óta, amikor rekord adóterhekkel nyomják agyon a gazdaságot és a lakosságot, amikor százezrek vándorolnak ki a „jobb minőségű élet reményében” nyugatra, amikor például alapvető higiéniai hiányosságok miatt hullanak a még csak nem is krónikus betegek a kórházakban, akkor bazmeg eléggé nyilvánvaló, hogy a magyar államnak, tehát az adófizetőknek kurvára nincs pénzük atombulira... és akkor azt még fel sem vetettem, hogy nincs olyan tanulmány amely még ebben az évszázadban a projekt megtérülését vetítené előre változatlan energiaárak mellett.

Lásd még egy kapavágás nem történt, de már egy népszavazásnyi közpénzt tolnak az atombuliba évente, kizárólag a fideszes haverok fizetéseire...

De gondolom a Fidesz-KDNP-nek nem volt meg a többsége az elmúlt években, hogy Gyurcsányék ostoba atombuliját levegyék a napirendről. Ja, várj... :)

GNDL 2016.07.28. 11:12:42

@Az apokalipszis lovasa: „reálisan e kettő a választék”

Ezzel ellentétben egy magyarországi választáson nagyjából tucatnyi politikai szervezet szokott indulni. :)

Szóval aki szerint csak két korrupt posztkommunista bűnszervezet közül lehet választani, inkább annak a készülékében lesz a hiba... :)

„sőt én láttam egy álruhás orbánviktort, hogy direkt áfákat dugdosott a pénztárgépekbe”

Alulbecsülték a költségvetésben az áfabevételeket, annak érdekében, hogy bár a valóságban nem változik az áfabevétel nagysága, de az alacsonyabb becsléshez képest több bevételt el tudják adni „hatékonyság növelésnek”.

Lásd a példát, a piacon akkor kezdték ütni a pénztárgépeket, amikor tudták, hogy revizorok ólálkodnak a környéken. 73%-kal nőtt a pénztárak forgalma. :) És ugyan ez megy mindenhol, tehát hiába van online a pénztárgép, ha abba ugyan úgy nem ütik a forgalmat, mint amikor nem volt online...

GNDL 2016.07.28. 11:15:54

@Az apokalipszis lovasa: „GNDL-t amúgy is jól beégetted a ténytáros linkjeivel együtt”

Ha ettől jobb lesz a napod, hidd ezt... :) Bár a barátnődnek nem sikerült konkrétan cáfolnia eddig semmit sem amit írtam, minden válasza az hogy „de az MSZP is”, viszont titeket ilyesféle apróságok úgysem fognak érdekelni... két évtizede ezzel a Fidesz-MSZP posztkommunista cirkusszal basszátok szét az országot. :)

Holott jöhetne már lassan a viccbeli csősz, aki kizavar mindannyiótokat az erdőből...

$pi$ 2016.07.28. 11:30:26

@GNDL: "Alulbecsülték a költségvetésben az áfabevételeket"

A költségvetésben előre becsülik meg, hogy mennyi lesz az áfabevétel.

Világos, hogy a pénztárgépeket már rég bevezették és ott nem kell becsülni, lehet pontosan tudni, hogy mennyi volt a bevétel és mennyi lett.

És most menj és megint írd le, hogy semmit sem sikerült megcáfolni abból amit írtál. Merthogy biztos megbecsülték, hogy mennyi volt tavaly februárban a befolyt áfa. Jesszus!

$pi$ 2016.07.28. 11:37:56

@GNDL: "És ugyan ez megy mindenhol, tehát hiába van online a pénztárgép, ha abba ugyan úgy nem ütik a forgalmat, mint amikor nem volt online... "

Rosszul emlékeztem itt vannak a számok:

"Két év alatt összesen több mint 420 milliárd forintot - egyebek mellett adóbevételekből, járulékokból, bírságokból származó bevételt - hozott a költségvetésnek az online pénztárgép és az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden."

Tehát "hiába van" vs. "420 milliárddal fehéredett a gazdaság".

Menj és megint írd le, hogy semmit sem sikerült cáfolni abból, amit mondtál.

$pi$ 2016.07.28. 11:43:13

@GNDL: "amikor például alapvető higiéniai hiányosságok miatt hullanak a még csak nem is krónikus betegek a kórházakban,"

Okés, akkor szerinted
(1) javulni fog a higiénia, ha nem építünk atomerőművet
(2) romlani fog, ha építünk?

Mi a fene köze van az atomerőműnek a kórházi higiéniához? Azon túl persze, hogy a beruházás során egy csomó pénz kerül a magyar gazdaságba és így az egészségügyre is több juthat... meg mondjuk lesz villany és nem csak akkor, ha a szlovákoknak éppen van feleslegük.

Robinzon Kurzor 2016.07.28. 11:55:18

@$pi$: "Én vállalkozó lettem"

Ha KATA-s vagy (havi 500k-ig, ahogy írtad), akkor nem vállalkozó lettél, hanem önfoglalkoztatott.

A vállalkozó mást dolgoztat --> ha te magadat dolgoztatod, akkor nem vagyok vállalkozó.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 11:56:16

@majd integetek: "rossz összehasonlítás"

Igen, ez a lényeg... mindegy...

"te is csak egyike vagy a fizetett véleményterroristáknak"

Személyesen Orbán szokott fizetni nekem a brifkójából, hozzászólásonként négyszázhuszonöt forintot.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 11:57:35

@GNDL: Nem, elég meggyőzően rávilágított a katás tévedésedre is meg a választási csalásosra is...

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 11:58:13

@Robinzon Kurzor: "ha te magadat dolgoztatod, akkor nem vagyok vállalkozó. "

Kérdés, hogy te magad hülyíted, vagy mást.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 12:04:55

@GNDL: "hiába van online a pénztárgép, ha abba ugyan úgy nem ütik a forgalmat,"

Egyrészt nem igaz, hogy semmit nem segít, lásd az adatokat.

Marad az az érv, hogy nem _eléggé_ segít az adócsalás visszaszorításában.

Bizonyosan akkor tudsz prezentálni egy olyan reális megoldást, ami teljeskörű megoldást jelent mindenfajta adócsalásra....

Ha meg nem, akkor marad ez a link neked is:
hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Nirv%C3%A1na-%C3%A9rv&stable=0&redirect=no

gyk: egy megoldást azzal lesöpörni, hogy nem tökéletes, miközben tökéletes (és reális) megoldást a kifogásoló sem tud, érvelési hiba.

Pl. "nem zárom be a lakásom, mert aki nagyon akar, úgyis be tud jönni".
"nem jó az online pénztárgép, mert nem szüntet meg minden csalást"

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 12:08:24

@GNDL: Adj már ötletet, te melyikre szoktál szavazni?

De ne ilyeneket mondj, hogy "bármelyikre csak ezekre nem" meg "egy reális alternatívára" meg ilyen egyéb ködös fogalmakat, hanem egy egész konkrét pártot nevezz meg légy szíves.

Robinzon Kurzor 2016.07.28. 12:08:38

@Az apokalipszis lovasa: "te magad hülyíted, vagy mást"

Téged már nem kell, az tisztán látszik.

GNDL 2016.07.28. 12:13:05

@$pi$: „közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)”

Igen, az a legjobb ha mindent kritika nélkül benyalunk amit Varga elvtárs minisztériuma állít, mert akkor nem csalódunk... ja, várj. :) Jó pár éve megy már ez a „kurva jól teljesítünk” kampány, csakhogy amikor jönne a másik fele a dolognak, hogy mondjuk a szociális szféra dolgozói 4-6 év után végre fizetésemelést szeretnének, akkor jön a válasz egyenesen Vargától, hogy „hát a gazdaság teljesítménye nem engedi”... pedig elkúrtak több milliárdok plakátkampányokra is. :) Vagy lásd most követelik a kereskedelmi szervezetek a közterhek csökkentését, különben nem tudnak bért emelni és így nem lesz elegendő munkaerő, erre meg az a válasz „hogy most nincs lehetőség csökkenteni, oldják meg a költségeik átcsoportosításával”. Szóval hiába a győzelmi jelentések, ha azok nem igazán tudnak „realizálódni”... az addig csak szöveg... kampány... :)

Továbbra is az van, hogy azt állítják az online pénztárak bevezetése miatt lett több az áfabevétel, de továbbra is csak úgy lehet teljes mértékben meggyőződni arról hogy valóban ütik is a gépet a vásárláskor, ha azt helyszínen ellenőrzik. És akkor tapsvihar... :)

„javulni fog a higiénia, ha nem építünk atomerőművet”

Ha egészségügyre költenének annyit amennyit szükséges ahelyett hogy baromságokra verik el az adófizetők pénzét, akkor igen.

„romlani fog, ha építünk?”

Nem fog, már most negatív tartományban az egészségügy színvonala... nem, nem Gyurcsány, hanem már az Úr uralkodásának hetedik évében. :)

„Mi a fene köze van az atomerőműnek a kórházi higiéniához?”

Nem kicsit vagy gyengeelméjű... vagy szándékosan nem érted a legalapvetőbb összefüggéseket. :) Ha százmilliárdokat vernek el évente stadionokra, kampányokra, korrupt haveri kör feltőkésítésére, még ostobább presztízsberuházásokra, ahelyett hogy ezeket a százmilliárdokat az egészségügyre fordítanák (mivel ugye az egészségügyből alaphangon a GDP 3%-a hiányzik... az oktatásból is, a honvédelemre fele annyit költünk amennyi a NATO előírás, és sorolhatnám), akkor konkrétan ennyi köze van hozzá, hogy mire verik el a százmilliárdokat az állam alapvető feladatai helyett...

„a beruházás során egy csomó pénz kerül a magyar gazdaságba”

Ja, magyar gazdaság = korrupt fideszes haveri kör...és ugye a paksi hitelt pedig ajándékba kapjuk, azt soha nem kell majd törleszteni... :)

„meg mondjuk lesz villany”

Hát, ahhoz hogy emberi időn belül nyereségessé váljon majd a paksi projekt, elég drága lesz az a villany. Persze hatósági árakkal lehet operálni, de akkor is az adófizetők fogják megfizetni a különbözetet, persze nem közvetlenül hanem közvetve, a rekord számú és rekord mértékű adókkal... lásd ugye a kommunista rezsiharcot. :)

2016.07.28. 12:16:03

@Az apokalipszis lovasa:

>>...hozzászólásonként négyszázhuszonöt forintot.

én mondjuk segélyekre, kötelező minimálbérre, kulimunkához járó ingyenes buszbérletre, közösből fizetett orvosra, képességen és érdemen felüli oktatásra, szóval a szokásos lúzertámogatási rendszerre gondoltam. esetleg volna még a közösből közvetlen lopás esete, de szerintem ahhoz nem vagy elég okos, mert akkor posztolnál napi egyet és irány strand, nem kellene csóró napszámosként a rendszert védened.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 12:16:21

@Robinzon Kurzor:

Lássuk, mit jelent a vállalkozó:

wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/V%C3%A1llalkoz%C3%B3

"vállalkozó (főnév)

Általában az a személy, aki egy feladatra, munkára vállalkozik.

Az a természetes vagy jogi személy, aki egy munkálat elvégzésére üzletszerűen vállalkozik.

Olyan üzletember, aki egy vállalkozást rendszerint saját tőkéjének az igénybevételével elindít, megszervez, irányít. "

Lássuk mit nem jelent a vállalkozó:

"aki mást irányít, aki nem végez munkát, aki random internetes trollkodásokat ír"

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 12:21:20

@majd integetek: sajnos ilyeneket nem kapok, csak Orbán megáll előttem, én persze már messziről köszöntem neki, "Alászolgája!", ahogy szereti.

Előveszi a brifkóját, ad ötszáz forintot. Papírpénz, nagy szó ez felénk!

Zavartan aprót kutatok a zsebeimben, csak ötvenest találok. "Hagyd, szolgám, tartsd csak meg!" mondja határozottan, ám bölcsen. Szemeimben könny jelenik meg: micsoda ember, micsoda tartás! Összeszoruló torokkal ülök vissza a géphez újabb kommentet gépelni.

Ez így megy. Minden egyes fidesz szavazó pontosan így csinálja. Több millióan ülünk egymás mellett, gépelünk.

Máshogy nincs és nem is lehet.

Szerintem tuti megnyeritek 2018-at.

Robinzon Kurzor 2016.07.28. 12:24:34

@Az apokalipszis lovasa: "aki random internetes trollkodásokat ír"

Értem, hogy a szüleid rád zárták a lakást, és most nem tudsz magaddal mit kezdeni.

Mondanám, hogy inkább keress egy pornóképet az interneten és verd ki rá, de szerintem még nem vagy ivarérett.
(Keresd ki ezt a szót is a wikiszótárban!)

$pi$ 2016.07.28. 12:25:40

@GNDL: "Igen, az a legjobb ha mindent kritika nélkül benyalunk amit Varga elvtárs minisztériuma állít, mert akkor nem csalódunk... ja, várj. :)"

Egyelőre a nemzetgazdasági minisztérium hivatalos közlemény áll szemben a GNDL nevű ismeretlen internetes hozzászóló semmivel alá nem támasztott kinyilatkoztatásával.

Aki egyébként felhívta a figyelmet arra, hogy racionális lenne, ha neki hinnék és nem a minisztériumnak.

Aha!

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 12:28:50

@Robinzon Kurzor: Ha egy ennyire tökéletesen egyértelmű témában, hogy "mit jelent az a szó, hogy vállalkozó", sem vagy képes beismerni, hogy tévedsz, akkor miért akarsz beleszólni ennél ezerszer árnyaltabb és összetettebb kérdésekbe?

$pi$ 2016.07.28. 12:29:10

@GNDL: "Nem kicsit vagy gyengeelméjű... vagy szándékosan nem érted a legalapvetőbb összefüggéseket. :) Ha százmilliárdokat vernek el évente stadionokra, kampányokra, korrupt haveri kör feltőkésítésére, még ostobább presztízsberuházásokra, ahelyett hogy ezeket a százmilliárdokat az egészségügyre fordítanák"

gyengeelméjű?

A kérdés az volt b+, hogy mi a köze az atomerőműnek a higiéniához. Erre jössz a focival.

Ki a gyengeelméjű?

Szerinted azért nincs tisztaság a kórházakban, mert nincs rá pénz? Tényleg? És ha nem építünk atomerőművet az oroszoktól kapott hitelből, akkor több lesz a pénz?

Nem, nem lessz több a pénz, mert akkor hitelt sem kapunk tőlük és a hitel jelentős részét nem nálunk fogják alvállalkozókra költeni és nem nálunk fognak sok száz milliárdos adót termelni.

De azért mondogasd csak a focit b+.

GNDL 2016.07.28. 12:31:14

@Az apokalipszis lovasa: „Bizonyosan akkor tudsz prezentálni egy olyan reális megoldást, ami teljeskörű megoldást jelent mindenfajta adócsalásra”

Az áfa esetében a régiós szint alá csökkentés lenne egy lehetséges megoldás, ez most nagyjából 18% körül lenne ha jól tudom, ezzel legalább a régiós, határokon átnyúló adócsalást lehetne visszaszorítani (csaljanak a szomszédban itt nem érdemes), valamint a lakosságnak és a vállalkozásoknak is komoly tehercsökkenés lenne. Ehhez pedig évi nagyjából ezer milliárdos kiadáscsökkentésre lenne szükség... mert ugye adócsökkentés miatti bevétel kiesést nem pótolunk újabb adók kivetésével - lásd egyik oldalon szja csökkentés másikon 50+ új adónem és adóemelés - mert azzal csak adunk pofont a szarnak... :)

A jövedelemadók kapcsán pedig a munkaadók terheit kellene elsősorban csökkenteni, mert a jövedelmek adóterhelése ma Magyarországon dobogós közeli, vagy konkrétan dobogós helyet ér európai összehasonlításban, ahogy fent is említettem nettó 100 ezer forintos fizetéshez a munkaadónak 200 ezret kell kifizetnie, ami a botrány kategória egy olyan leszakadt országban, ahol az átlagbérek a balkáni országokéval vetekszenek... vagy már azokkal sem...

De egyébként pedig adócsalás és korrupció ellen a készpénz korlátozása lenne az egyik leghatékonyabb megoldás, b2b tranzakciók esetén amúgy is nagyobb arányú az elektronikus utalás de itt konkrétan ezt kellene kötelezővé tenni, b2c tranzakciók esetén pedig radikálisan, pár ezer vagy pár tízezer forintra szorítani a készpénzes fizetést. De ehhez el kéne törölni a pénzügyi szervezetek büntetőadóit, hogy az elektronikus pénzhasználat költségeit akár nullára lehessen szorítani.

„Adj már ötletet, te melyikre szoktál szavazni?”

Én már szavaztam Jobbikra is, LMP-re is, KDNP-re is (a régire, nem ezekre a korrupt gecikre), SZDSZ-re is... most még fogalmam sincs kire böknék 18-ban (ha előbb nem lesz), de meg fogom találni az értékeimnek megfelelőt. Csökken az LMP iránti bizalmam, a Jobbik esetében ma már sajnálom hogy valaha is böktem rájuk, ha indul a MoMa országos szinten az nekem elfogadható, talán PM, de lehet Kétfarkúak, ha annyira nem találok megfelelőt... :D

Legszívesebben jobboldali liberálisokra böknék, mondjuk az Eötvös József Csoport aktivizálhatná magát valamilyen pártszinten is, de egyébként úgy érzem sosem lesz Magyarországon olyan politikai szervezet amely igazán közel állna hozzám, mert itt évtizedek óta a kádárizmus majd a posztkádárizmus dúl, és ebben a társadalomban esélye sincs egy olyan jó értelemben vett européer jobboldali szabadabb elvű politikai szervezetnek... Magyarországon rezsiharcra szavaznak többségükben a prolik, szocialista osztogatásra, 13. havi nyugdíjra, segélyre, krumpliosztásra, cukorosztásra... kádárizmusra, az „adjon az állam mert nekem az jár” léhűtésre... ezért szakad le folyamatosan az ország, mert ráadásul a posztkommunista politikai elit is kihasználja ezeknek a proliknak az együgyűségét... és rászorultságát....

$pi$ 2016.07.28. 12:32:31

@GNDL: "Hát, ahhoz hogy emberi időn belül nyereségessé váljon majd a paksi projekt, elég drága lesz az a villany."

Nem hiszem. Nem hiszem el neked meg a 444-nek sem, meg az indexnek sem, mert marhaságokat beszéltek.

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, nem akarlak megsérteni, de nagyon sok a tárgyi tévedés ahhoz, hogy elhiggyem nektek van annyi ismeretetek, hogy egy atomerőmű megtérüléséről beszéljetek.

ZX 2016.07.28. 12:32:40

@$pi$: Kik is lesznek ezek az alvállalkozók pontosan? Orbán haverjai? Az ő alváéllalkozóikat meg majd jól nem fizetik ki, ahogy szokták. De biztos tök jó lesz nekünk. Pár éve még nem ugyanekkora ÁJEMEF hitel miatt ájvékolt meg szabadságharcolt a szélkakaska?

$pi$ 2016.07.28. 12:34:10

@GNDL: "100 ezer forintos fizetéshez a munkaadónak 200 ezret kell kifizetnie"

Már régebben is meg akartam kérdezni, hogy jött ez ki?

$pi$ 2016.07.28. 12:35:05

@$pi$: Ahh, úgy érted nem 200-et kell fiizetnia adóban, hanem összesen? Az mondjuk nagyjából az EU átlag ám!

Robinzon Kurzor 2016.07.28. 12:38:01

@Az apokalipszis lovasa:

Ha nem tudod mi a különbség az önfoglalkoztatás (self-employment, Selbständigkeit) és a vállalkozás/vállalkozóság (entrepreneurship, unternehmen) között, akkor annak örülj, hogy eddig szóba álltam veled.

Mehetsz vissza legózni, hülye gyerek.
Jó kis közmunkás lesz az idiótákból: ha megbecsülöd magad, még az államtitkár úr szőlőjében is kapálhatsz majd!

$pi$ 2016.07.28. 12:39:06

Itt vannak az adók, szerintem messze nem kirívó a helyzet:

indy100.independent.co.uk/image/12157-1641x8l.jpg

A "mi sokkal több adót fizetünk" vaskosan legenda.

GNDL 2016.07.28. 12:42:13

@$pi$: „nemzetgazdasági minisztérium hivatalos közlemény”

Azt is mondták már, hogy majd akkor indul be igazán a gazdasági növekedés, ha a Zembereknek elromlik a hűtőgépük... meg azt is, hogy igen, 200-250 ezer szakképzett munkavállalót kéne betelepíteni... aztán azt is mondták, hogy ja, nem... ennyit az NGM-ről... :)

„kérdés az volt b+, hogy mi a köze az atomerőműnek a higiéniához. Erre jössz a focival.”

Meg még sok egyebet is írtam, gondolom a diszlexiád vonta el a figyelmed... :)

„Szerinted azért nincs tisztaság a kórházakban, mert nincs rá pénz?”

Az alapvető higiéniai feltételek egy dolog, de említhetném a munkaerőhiányt, az eszközhiányt, az alacsony béreket az egészségügyben, a rothadó intézményeket, az elégtelen ellátást... és ez csak a konkrét egészségügy, megelőzésről nem is beszéltünk, daganatos betegségek- és alkoholizmus/dohányzás okozta betegségek miatti halálesetekben vezetjük a statisztikákat világszinten... és igen, elég nyilvánvaló, hogy azért zuhan az egészségügy és gyógyítás színvonala, mert kurvára nincs rá pénz.

„És ha nem építünk atomerőművet az oroszoktól kapott hitelből, akkor több lesz a pénz?”

Soroltam, atomerőmű projekt (ami már idén 5-6 milliárd holott egy kapavágás nem történ), stadionok, ostoba presztízsberuházások (Liget, Vár, vizes EB-VB, és ez itt most ~5-600 milliárd, ami nem kevés), intézményesített korrupció, és a többi. Igen, ha a kormányzat végre elkezdene kormányozni az illiberális putyinista ámokfutás és a korrupt haverok lopott közpénzekkel való feltőkésítése helyett, valószínűleg maradna elegendő forrás egészségügyre, oktatásra, adók csökkentésére... ha már megígérték 2010-ben, hat év után elkezdhetnék végre... :)

„De azért mondogasd csak a focit”

Meg ismétlem sok egyebet említettem még, de te most ráálltál a focira... ez van, gondolom a szellemi korlátaid miatt több témára nehezebben koncentrálsz... ha egyáltalán... :)

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 12:42:52

@GNDL: "Ehhez pedig évi nagyjából ezer milliárdos kiadáscsökkentésre lenne szükség... mert ugye adócsökkentés miatti bevétel kiesést nem pótolunk újabb adók kivetésével "

És amint ezt megléped, indul a sírás az árok szélén hagyott kisnyugdíjasról, arról, hogy minimálbérből nem lehet megérni, hogy nyomorba taszítod az országot. Veretes kolumnák jelennek meg a növekvő vagyoni különbségekről, arról, hogy az adókedvezményekkel a gazdagok járnak a legjobban, és a többi. A baloldal már indítja is a "több pénzt a népnek" szöveget. Tudod, a szokásos.

A nép meg levált a következő évben.

Szóval én ezt kb. járhatatlan útnak tartom. Nagyon óvatosan és lassan persze lehetne efele haladni, de ezen is rengeteg a sírás.

Persze örvendetes, hogy legalább van valami elképzelésed.

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 12:46:26

@Robinzon Kurzor:
ott a definíció

az, hogy te máshogy definiálsz egy szót, az a te bajod

ha én úgy definiálom a "piros" szót, ahogy mások a kéket, majd elkezdek kiabálni, hogy az ég piros, akkor a definícióm szerint persze igazam van, mégis hülyének néznek

kb. úgy, mint most téged

GNDL 2016.07.28. 12:50:46

@$pi$: „Már régebben is meg akartam kérdezni, hogy jött ez ki?”

Állítólag vállalkozó vagy, és lövésed sincs mennyi és milyen mértékű adóterheket fizetnek a munkaadók az alkalmazottjaiknak? Hm...

Akkor keress gyorsan egy nettó-bruttó bérkalkulátort, dugig van a net velük, és lepődj meg. :)

„Az mondjuk nagyjából az EU átlag ám!”

A közel 50%-os adóterhelés a béreken kurvára nem EU átlag, mert ez az EU élvonala... ám... mindezt a radikális adócsökkentés ígérete után hat évvel... ám... Ez a közel 50% a 2010-es kormányváltás előtt 46% volt... ám... és akkor még egyszer radikális adócsökkentés... :D

„"mi sokkal több adót fizetünk" vaskosan legenda.”

A bérek adóterhelésében dobogós az ország olyan államok mint Belgium, Németország, és ilyen csóró leszakad haldokló nyugati lipsi koszfészkek után... a régió országai a bérek adóterhelésében a középmezőnyben vannak. Az áfa ugye vitán felül rekord, azzal nem csak az EU-ban de talán az OECD országok közt is elsők vagyunk. Szektoradók száma és mértéke: rekord. Az áfán kívül egzotikus fogyasztási adók száma és mértéke: rekord.

Vannak hasonló államok, ahol magasabb az adóterhelés az átlagnál, lásd a skandináv régió, de ott bazmeg legalább működik az oktatás, egészségügy, a szociális ellátás, vannak utak a kátyúk helyett, közvilágítás bazmeg és nem gyertyafény egy nagyobb városban, rendvédelem, és a többi...

De ahhoz képest, hogy Magyarországon rekord az adóterhelés, az állam a varrásai mentén foszlik. Se egészségügy, se oktatás, se rendvédelem...

Ráadásul pont akkor rekord az adóterhelés Magyarországon, amikor hat éve azt ígérték akik most kormányon vannak, hogy nem lesz az.

$pi$ 2016.07.28. 12:51:27

@GNDL: "Azt is mondták már, hogy majd akkor indul be igazán a gazdasági növekedés, ha a Zembereknek elromlik a hűtőgépük..."

Egy pilitikus mondott egy beszédet és abban megpróbált egy nézőpontot érthetően elmagyarázni egy példával. Kiforgattátok és jónapokon keresztül mondogatjátok, hogy baromság. Szánalmas.

A másik a nemzetgazdasági minisztérium hivatalos közlemény egy tényállítással.

$pi$ 2016.07.28. 12:55:44

@GNDL: "A közel 50%-os adóterhelés a béreken kurvára nem EU átlag, mert ez az EU élvonala... ám... mindezt a radikális adócsökkentés ígérete után hat évvel..."

Belinkeltem egy térképet, e szerint egyáltalán nincs igazad.

Nem "radikális" hanem "jelentős" adócsökkentést ígértek.

Nem mindenkinek ígértek adócsökkentést és ahogy ezt már tegnap megbeszéltünk meg is volt a jelentős adócsökkentés. Hörgött a demokratikus baloldal évekig, hogy miért azok kapnak adócsökkentést akik fizetnek is adót. :D

Szóval nézd meg a térképet amit küldtem!

GNDL 2016.07.28. 12:56:15

@Az apokalipszis lovasa: „indul a sírás az árok szélén hagyott kisnyugdíjasról, arról, hogy minimálbérből nem lehet megérni, hogy nyomorba taszítod az országot.”

Az biztos, élen járna ebben a hisztériában a Fidesz és az MSZP... :D

„A nép meg levált a következő évben.”

Nem feltétlenül, mert ezek olyasféle kiadáscsökkentések és ezek következtében radikális adócsökkentések, amelyek a dolgozó, aktív választópolgároknak már másnap igen látványos javulást eredményeznének. Sőt, rengeteg magyart lehetne visszacsábítani külföldről, ha csak látnák, hogy na végre jó irányba indultak...

Magyarországon is be kell vezetni a szabad piacgazdaságot, a kapitalizmust, mert elég nyilvánvaló hogy fiatalok és fiatalabbak százezreinek erre van igényük.

A szocializmust pedig egy tollvonással kell megszüntetni, a szocialista pártokkal együtt (Fidesz-MSZP).

„Szóval én ezt kb. járhatatlan útnak tartom.”

Szerintem meg nem. Még sosem próbáltuk, nincs is tapasztalat... :)

„Nagyon óvatosan és lassan persze lehetne efele haladni”

Azt már elkúrtuk... 2004-ben az uniós csatlakozáskor kellett volna elindulni, és akkor lehetett volna fontolva haladni. Ma már készül mindenki nyakába szakadni a Fidesz-MSZP két évtizedes szarja, vödör vízzel semmire sem mész amikor lángokban az erdő... :)

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 12:57:08

@GNDL: ez megint a "lehetne jobb" érv, csak jó hosszan meg szóvirágokkal

persze hogy lehetne jobb, csak fura módon ez még mindig jobb, mint az előző szar

értem a dühödet a rendszer visszásságaival szemben, csak a megoldás hiányzik valahogy

Kdnp? Moma? Szdsz?

Monarchia, anarchia?

Mi lenne a jobb?

$pi$ 2016.07.28. 12:59:45

@GNDL: "Vannak hasonló államok, ahol magasabb az adóterhelés az átlagnál, lásd a skandináv régió, de ott bazmeg legalább működik az oktatás"

Mert például ott az emberek nem nyolc általánossal lapátolnak és keresnek százezret, hogy a háromezres szja-juk alapján várnak finn iskolarendszert.

Mert magyarország el van maradva, mint az állat, azért!

És el van maradva at ötvenes évek végétől!

De biztos egyébként az orbán bűne, hogy hat év alatt nem oldotta meg mindazt, amit hatvan év alatt elk*rtak a kedvenc kommunista pártoltjaid.

Nem vitatkozok veled tovább, nem vagy képes a racionális gondolkodásra. :(

GNDL 2016.07.28. 13:04:52

@$pi$: „Egy pilitikus mondott egy beszédet”

Az NGM minisztere jelentette ki... gondolom „magánvélemény volt”... igaz?! :) Lófaszt... magánvéleményt otthon, négy fal közt, ha már miniszterről van szó.

„Belinkeltem egy térképet, e szerint egyáltalán nincs igazad.”

Tehát nincs igazam, hogy a jövedelmek adóterhelése közel 50%?

Szja 15%, nyugdíjjárulék 10%, eü. járulék 10%, munkaerőpiaci járulék 1.5%, szociális hozzájárulási adó 27%, szakképzési hozzájárulás 1.5%.

Számolgass, jó szórakozást... :)

„Nem "radikális" hanem "jelentős" adócsökkentést ígértek”

Egyik mondott radikálisat, másik mondott jelentőset, a harmadik bazinagyot... teljesen mindegy hogyan cifrázod, ha végül is radikális/jelentős adóemelés lett belőle... :)

„Nem mindenkinek ígértek adócsökkentést”

Én nem emlékszem, hogy említették volna a „$pi$ cimboránk és haverjai” kitételt... :)

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 13:05:18

@GNDL: "Magyarországon is be kell vezetni a szabad piacgazdaságot, a kapitalizmust, mert elég nyilvánvaló hogy fiatalok és fiatalabbak százezreinek erre van igényük. "

de a másik milliónak meg nincs erre igénye, mert kurva kényelmes a relatíve magas nyugdíj meg ingyen utazás meg ingyen oktatás, meg olcsó/ingyen kórház meg két év gyes vagy gyed vagy miatököm...

az a baj, hogy még értem is az előnyeit annak, amit mondasz, sőt még szívesen egyet is értenék vele

csak ez nem megy. nincs erre valós társadalmi akarat, lehet hogy te olyan körökben mozogsz, ahol van, de az egész országban nincs.

lehet a pártokat hibáztatni, de szkeptikusak az emberek rohadtul minden ilyen "hát most elvesszük ezt tőletek, de majd ilyen meg olyan jó lesz ettől" megmozdulásra, és nem is hibáztatom őket

"Szerintem meg nem. Még sosem próbáltuk, nincs is tapasztalat... :)"

Bokros-csomag nem ez volt? Látod mennyire népszerű, szuperül lehetne vele választást nyerni...

Szóval max. a népet lehetne leváltani/nevelni, de azt meg nem lehet. Pontosabban úgy, ahogy mondom. Lassan.

$pi$ 2016.07.28. 13:09:02

@GNDL: "Tehát nincs igazam, hogy a jövedelmek adóterhelése közel 50%?"

Persze, hogy nincs b+, beleadtad az egészségbiztosítást meg a VAT-ot is miközben azt mondod, hogy "a jövedelmek adóterhelése".

GNDL 2016.07.28. 13:09:14

@Az apokalipszis lovasa: „fura módon ez még mindig jobb, mint az előző szar”

Egyeseknek biztosan jobb, többnyire az ingyenélőknek, eltartottaknak, rezsiharcosoknak... a Fidesz-KDNP korrupt holdudvarának akik lottónyereménnyel felérő összegekkel gazdagodnak... évente... :) Na meg Orbánék elég rendesen kiszolgálják a kádárista nosztalgiát. :)

De a fiatalok és fiatalabbak, a jól és jobban képzettek egyre nagyobb számban menekülnek az országból, az itthon maradt 20-39 korosztály kétharmada tervezi a kivándorlást, akár családostul. Nem is kell, hogy konkrétan elhúzzanak, ez a negatív morál is épp elég mérgező...

$pi$ 2016.07.28. 13:11:21

@GNDL: "teljesen mindegy hogyan cifrázod,"

Te cifrázod, radikális adócsökkentésről nem volt szó. Szerinted mindegy, hogy mit mondtak, szerintem meg csak ferdítesz már megint: radikális adócsökkentést kérsz számon, amikor arról volt szó, hogy "egyszeri és jelentős".

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 13:12:43

@GNDL: "Egyeseknek biztosan jobb, többnyire az ingyenélőknek, eltartottaknak, rezsiharcosoknak"

És ezek az egyesek vannak többen... lehet azon nyüszögni, hogy ez a többség zsarnoksága meg ostobasága, csak hát igen, ezt tudni lehet a demokráciáról, hogy ilyen...

"De a fiatalok és fiatalabbak, a jól és jobban képzettek egyre nagyobb számban menekülnek az országból,"

De ez minden posztszoci országra igaz, bármilyen politikát próbáltak... Ahogy írta Spis, 60 év lemaradása van ezeknek az országoknak... ha egy se tudta megugrani, hogy ne vándoroljanak ki, akkor lehet nem Orbán a béna, hanem a pálya teljesíthetetlen...

GNDL 2016.07.28. 13:22:34

@$pi$: „Mert magyarország el van maradva, mint az állat, azért!”

Mondjuk ez ellentmond azoknak a 10-15+ milliárdos kampányoknak, amelyben azt hirdették elvtársaid, hogy „jobban teljesít”... meg „Európa minket irigyel”... :)

Valamint érdekes módon a csehek, lengyelek és szlovákok ma már lehagyják az országot szinte minden tekintetben, az átlagbér a régióban 15-20%-kal magasabb, pedig hát 2004-ben még a régió éllovasai a magyarok voltak. Nem 50 évről van szó, töki... 22 évről, amit végig cirkuszolt és fosztogatott a Fidesz-MSZP kormányzás helyett.

„biztos egyébként az orbán bűne, hogy hat év alatt nem oldotta meg mindazt”

Hát azért hat év nem kevés idő, aki a 2010-es kormányváltáskor született idén iskolába megy. :) De ismerős a sztori, most egy kicsit még rosszabbul megy elvtársak, na de majd a következő öt éves terv... :)

Szerinted mennyit kéne még várni, hogy végre elkezdjen felzárkózni az ország Európához, és ne csak leszakadjon? Újabb hat év? Addig előre láthatólag újabb több mint 200 ezer magyar fog kivándorolni, mikor már most is 200-250 ezer szakképzett melós hiányzik az országból. És ha nem jön be az újabb hat év sem akkor mi lesz? Önként másztok majd a lámpavasakra?! :)

„beleadtad az egészségbiztosítást meg a VAT-ot is miközben azt mondod, hogy "a jövedelmek adóterhelése"”

Az a jövedelmek adóterhelése te maki... a munkaadót nem érdekli, hogy a kormányzati elvtársak hogyan címkézik fel az adó- és járulékterheket, nekik ahhoz hogy 100 ezer forintos nettó keresetet leperkáljanak bejelentve és hivatalosan a melósaik tenyerébe, 200 ezret kell kifizetniük. És ha emelniük kell mondjuk 20 ezerrel, hogy ne menjenek el a melósaik, akkor a 120 ezerhez már 240 ezret kell perkálniuk... igen, ilyen vidám az élet a radikális adócsökkentés hazájában... bocs, „jelentős adócsökkentés”, muhahaha.... :)

„radikális adócsökkentésről nem volt szó”

Radikális adócsökkentés: www.youtube.com/watch?v=yWUWONiRvcU

"Az adórendszerrel senki sem jár rosszabbul" - állította. Sőt, szerinte "mindenki jobban jár": index.hu/belfold/2010/10/18/orban_viktor_akcioziklll/mindenki_jol_jar/

És akkor ezt most csak így pár másodperc alatt találtam... :)

GNDL 2016.07.28. 13:24:15

@Az apokalipszis lovasa: „ez minden posztszoci országra igaz”

Ja, csak ma már nem Európától szakad le Magyarország, hanem ezektől a posztszoci országoktól... lásd átlagbér és a munkaerő termelékenysége tekintetében maholnap a románok fogják előzni Magyarországot... a románok... :D

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 13:36:00

@GNDL: Tény, hogy 2004-2011 között ez volt a jellemző, de azért ez sokat mérséklődött mostanában...

meg hát megint hiányzik az alternatíva: "Ezt a Kdnp sokkal jobban csinálná, mert..."

GNDL 2016.07.28. 13:38:22

@Az apokalipszis lovasa: „meg hát megint hiányzik az alternatíva”

Nem feltétlenül. Az hiányzik, hogy amikor radikális adócsökkentés ígéretével kormányra kerül valaki, majd radikális adóemelésekbe fog, akkor le kell váltania faszba, akár pár hónap után.

Csak hát ehhez polgárok kellenének, nem pedig prolik. :)

Ja, az igaz sajnos, hogy prolival aztán tele az ország, és sajnos nekik a legnagyobb a szavazási kedvük is... lásd elmúlt két évtized... :)

Az apokalipszis lovasa 2016.07.28. 13:42:00

@GNDL: visszajutottunk oda, hogy a néppel van a gond, magának köszönheti

ez esetben mi a gond?

látom téged ez valamiért felbasz :)

GNDL 2016.07.28. 14:05:50

@Az apokalipszis lovasa: „visszajutottunk oda, hogy a néppel van a gond, magának köszönheti”

De nem feltétlenül, mert az elitnek a dolga lenne mondjuk úgy „nevelni”... de legalább felvilágosítani, példát mutatni.

Én továbbra is bízok benne, hogy ha megjelenne egy olyan européer jobboldali és liberális politikai szervezet, amely még a fasorban sem volt soha Magyarországon, az sokak szimpátiáját elnyerné. Bár elég negatív a véleményem a magyar választópolgárokról, úgy összességében, de szerintem értelmes, nyílt és őszinte beszéddel, világos és kidolgozott programokkal, nem pedig tőmondatos kampányszlogenekkel jobb belátásra lehetne bírni az itthon maradt szavazópolgárokat, hogy felejtsék már el ezt a posztkommunista Fidesz-MSZP cirkuszt...

„látom téged ez valamiért felbasz”

Engem ez a Fidesz-MSZP cirkusz irritál... hogy „majd mi jobban csináljuk” meg „mi nem lopunk”, aztán amikor kiderül hogy mégsem akkor „de azok sem csinálták jobban” és „azok sokkal többet loptak”... ez megy több mint két kibaszott évtizede, és szinte semmi értelme nincs... :)

közösperonos átszállás 2016.07.28. 15:19:47

@Az apokalipszis lovasa: "ott a definíció"

Ott van _egy_ definíció.

Az egyik MTA-szótár szerint ha már bevállalom, hogy lebiciklizek Pestről a Balatonra, akkor én is "vállalkozó" leszek, hiszen valamilyen feladatra (nohát) "vállalkoztam".

Amúgy az önfoglalkoztatás, egyénivállalkozás, szabadúszás, hívd, ahogy akarod, tényszerűen nem épp a klasszikus vállalkozás (az átalányadózós dolog meg főleg nem, azzal tul.képp. azt mondja az illető, hogy nincsenek költségei: se alapanyag, se alkalmazott). Attól, hogy van egy evás Bt-m (amit amúgy, kedves $pi$, meg lehetett csinálni "az előző rendszerben" is, kezdetben kevesebb, majd pont akkora adóterhelés mellett, mint a katában (végül már valamivel nagyobbal -- a nettó bevétel 20%-a, atyaég)), még nem lettem vállalkozó. Nem, még akkor sem, mikor nem volt más jövedelmem.

$pi$ 2016.07.28. 15:21:15

@GNDL: "Mondjuk ez ellentmond azoknak a 10-15+ milliárdos kampányoknak, amelyben azt hirdették elvtársaid,"

Nincsenek elvtársaim, nem vagyok fidesz rajongó és nem ismerek egyetlen párttagot sem.

közösperonos átszállás 2016.07.28. 15:51:22

@$pi$: "Az online pénztárgépekre cirka egy év volt az átállási idő. B+, az egy évet "átállási idő szinte nulla" dumával nyomni már nem a "máshogy értelmeztem" kategória, ez már simán ordas hazugság. "

Értem. Tehát ha elfogadják a rendeletet 2012. októberében, majd a 2013. április 1-jei céldátumot (javíts ki, ha tévedek, de ez kevesebb, mint hat hónap) állandóan tologatják, akkor igazából cirka egy év átállási idő volt.

Szemelvények a közben zajló eseményekből.

2012. december 14: "a Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. december 14-én jelentette meg a pénztárgépek és taxaméterek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló, 109 oldalas rendelettervezetét, amelynek véleményezésére három napig volt lehetőség" (index.hu/gazdasag/2013/01/04/kesobb_johetnek_az_online_penztargepek/)

2013. május 12.: "Az egyeztetésen a gyártók biztosították a nemzetgazdasági minisztert arról, hogy a jogszabályban előírt feltételek szigorúak ugyan, de azok teljesítésének nincs akadálya, és legkésőbb 2013. június 30-ig képesek lesznek megjelenni a piacon az új pénztárgépekkel."

(Még nincs egy darab rendelhető pénztárgép se, de másfél hónap alatt lesz egy rakat, becsszó.)

"Az egyeztetésen a NAV munkatársai megerősítették, hogy készen állnak a pénztárgépek adatainak fogadására, és a rendszer működéséhez elengedhetetlen fejlesztéseket a legmagasabb prioritású feladatként kezelik."

(A NAV oldalán sincs még kész a rendszer, vagyis kész van, csak még fejleszteni kell hozzá, hogy működtetni lehessen.)

hvg.hu/gazdasag/20130512_ngm_uj_penztargepek

Eddig ugye még ott tartunk, hogy boltosként kurva sok időd volt már eddig is átállni, csak még senki se tudja, hogy mire. De sebaj, van még másfél hónap, addig csak végeznek az informatikusok is a NAV-nál!

2013. augusztus 17.: "A közlemény szerint a pénztárgépátállás első ütemének (kiskasszák) határideje változatlanul augusztus 31., ám az új ütemezés szerint az adóalanyoknak addig csak regisztrálniuk kell a NAV-nál vagy az ügyfélkapun, s egy üzembe helyezési kódot kell kérniük. A hagyományos pénztárgépek december 31-ig használhatók [...]

A mostani könnyítés alig két héttel a harmadik határidő lejárta előtt született. A Nemzetgazdasági Minisztérium eredeti szándékai szerint január, majd április elseje volt az átállás végső dátuma, de amikor egyértelművé vált, hogy a gépeknek még a tervezésére és az engedélyezésére sem elég az idő, nemhogy több százezer legyártására, szeptember elseje lett az új dátum. Az elmúlt hetekben, amikor már sejteni lehetett, hogy ez sem tartható, már könnyítettek: elég volt megrendelni egy gépet, hogy a kereskedő mentesüljön a büntetés alól - ismerteti a Népszabadság."

hvg.hu/gazdasag/20130817_Megint_elhalasztjak_a_penztargepcseret

2013. október 18.: "Az öt pénztárgép forgalomba hozatalt 15 nappal azt követően tiltják meg, hogy lejárt a pénztárgépek megrendelésére adott határidő, vagyis több ezer kiskereskedő rendelt olyan kasszát, amelyet jelenleg nem lehet forgalomba hozni"

hvg.hu/kkv/20131018_Engedelyezett_penztargepeket_tiltottak_be

(Ha "átálltál" már, de rossz lapot húztál, buktad.)

2014. február 7.: "Az érintettek szerint a szerencsésen rendelő vállalkozók is hoppon maradhatnak. Az engedélyezett pénztárgépek forgalmazói közül is jó néhány április, illetve május végi szállítási határidőt adott meg, így sok ezer vállalkozó képtelen lesz teljesíteni az üzembe helyezés február 28-i határidejét, a támogatás kifizetésének feltételét."

hvg.hu/gazdasag/20140207_Perre_keszulnek_a_penztargepkarosultak

Komolyan mondom, igazad van, ez az online kassza egy kurva nagy sikertörténet, ezzel is bebizonyosodott, mennyire kézben tartja a dolgokat a Fidesz-kormány. Rátermett, na!

közösperonos átszállás 2016.07.28. 15:52:53

@$pi$: "nem vagyok fidesz rajongó"

Így van, és az emútnyócévezés, amit voltál szíves megereszteni, na az se történt meg.

2016.07.28. 16:37:11

@Az apokalipszis lovasa:

azért olyan sokan nem vagytok, a nyugger-cigó még csak a bookon nyomul, de ezzel kezdted:
>>Jé basszus az iszlám csak a terrorcselekmények egy részéért felelős, és nem az összesért?
>>A népességbeli arányaival vessük már össze azért.

ami ugye hazugság, mert nehogymár a magától összedőlő wtc7, meg francia katonák által őrzött bataclan mészárlás, meg metróban antiterrorista gyakorlat során "meghaltak" 7/7, meg sohamegnemtalált de azért az is iszlámterrorista madrid vonatrobbantók, meg pentagonba repült 2 méter nagyságú boeing, na talán a legszebb a wisconsinban lezuhant boeing maréknyi roncsai, mindez persze iszlám terrorizmus, így vagy úgy de rájuk bizonyítjuk.

viszont ha lehagyjuk a kétes eseteket akkor marad 20 halott, azt tedd párba a 15 év 4millió bombájával és tüzérségi lövedékkel, aztán kapsz valami 100.000x arányt a javunkra.

Jean Sol Partre 2016.07.28. 17:05:36

@Mihint: "Ögyes"

Na de tényleg? Értem, ha nem akarod lemondatni, vagy elzavarni, no de a kritika? A ráhatás, hogy ne csináljon valamit ami rossz? Vagy csináljon valamit ami jó?

Tizenötmillió Magyarok 2016.07.28. 18:55:42

Hahaha. A szanalmas mszp meg 200 ezer alairast sem tudott osszegyujteni, vagyis az orszagos tamogatottsaga, 2 % alatti. Hehehehe ekkora gigabukast, ezzel 2018-ban nem jutnak be a parlamentbe.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.07.28. 23:29:42

@Jean Sol Partre: Nehéz kérdés. Van az a probléma, hogy - nyilvánvalóan nem kommentelésel tölti az ember gyereke az idejét - ezen a felületen minimális hatást is csak nehezen lehet elérni, ha egyáltalán.

Azon kevés hozzászólásaimban a magam részéről kritizáltam azt, amit érdemes. Régebben is, meg mikor indult a mostani csapat, akkor meg még előre is, hatása a nullával egyenértékű, illetve aki esetleg megszólít, a legtöbbször úgy ír, mintha sosem írtam volna eddig semmit. Szuper hatás, de nem meglepő, és nem is annyira hervasztó, mert hozzá lehet edződni :)

Magyarán, leginkább szórakozásból ütöm fel ezt a témát, és próbálok úgy lavírozni, hogy ne csak nekem legyen szórakoztató, továbbá a menet közben felmerült kritika azért olvasható legyen benne.

Amúgy meg, aki régen nem gyurcsányozott, most már minek orbánozzon :) Sőt, aki régen nem kádározott, stb, stb, stb.

Nézd, egy nyomorult postot nem tudtam befejezni lassan háromnegyed év alatt, ég is a pofám érte, de nem jön ki több az időmből.

Másrészt meg kritizálni csak pontosan, szépen. Az nem ér, ha a boltban lebaszom a pénztárosnőt, hogyhát nem azon az áron számlázták, mint ahogy kiírták. Megállítom a sort, utánajárnak, nekem van igazam, visszakapok 20 fabatkát 10 perc alatt. Azonban:
- nem a pénztárosnő árazta be az árut
- nem ő volt, aki nem hozta összhangba az árcédulát az adatbázissal
- mégis ő kapta a szart a pofájába
- mégis az enyém ég, mert én tartom fel a sort
Tehát, nyertem aránytalanul keveset, pillanatnyilag, miközben eléggé kellemetlen voltam olyanok felé, akik az egészről mit sem tehetnek. Cserében azonban marad minden a régiben.

Mindezek után, határozottan az a véleményem, hogy mindig, a lehető legkeresetlenebb módon, azonban a lehető legvilágosabban véleményt kell nyilvánítani. Ugyanis, akár tud az ember róla akár nem, véleményével elsősorban saját magát formálja.

Mára ennyit :) nem okosabb, elégedettebb szeretnék lenni. És túl sokan kapcsolják össze az egyébként nem összeillő fogalmakat: elégedettség-okosság, sok pénz-rátermettség, nagy hatalom-nagy elégedettség, satöbbi.

maroz 2016.07.29. 07:07:26

@Mihint: Látod, ma már ezt a történetet sem tudják az emberek elképzelni csak úgy, abban a formában hogy beárazás, sor, pénztáros. Pedig régen még arról szólt, hogy ami kellett és nem volt azt megvetted valakitől, akinek volt és nem kellett neki. Az, hogy ez a valaki honnan szerezte most mindegy, a lényeg, hogy egy valakitől vetted meg. Mára ez megszűnt, ma nem valakitől veszed meg, aminek közvetlen következményeként te sem vagy valaki, hanem csak egy csavar a gépezetben, továbbmész, teszed a dolgod, még a recsegésre sem figyelsz oda, mert ezzel feltartanád a többi csavart és ezt azért mégsem lehet megtenni a gépezettel.

A Snowpiercert láttad?

Bell & Sebastian 2016.07.29. 08:35:59

@maroz: Jó megfigyelés. Egybevág a korszerű értékelmélettel, minden annyiba kerül, amennyit ráírnak, semmi köze a valós értékéhez, hiszen munka nincsen benne, a természeti erőforrás pedig, ami ingyen van végső soron, szabadon beárazható.

Népiesen fogalmazva, mivel ugyanez érvényes a bérekre, merthogy annyit adnak, amennyit gondolnak, a (csúcs)zsidók ott baszták el, hogy Magyarországon nem emeltek béreket.

Pontosabban, nagyon is visszakövethető a hátsó szándék, az életünket baszták el, amiért természetesen elégtételt vesz majd rajtuk az éppen aktuális felkelő csapat, ez az idő annál hamarabb töri rájuk az ajtót, minél tovább tekerik a srófot.

Végtelenül szadista-mazochistának és butának kell lenni ehhez, ami ugye adottság.

2016.07.29. 08:39:40

@Mihint:

>>Tehát, nyertem aránytalanul keveset, pillanatnyilag, miközben eléggé
>>kellemetlen voltam olyanok felé, akik az egészről mit sem tehetnek.

tehet. az ő munkahelye az ő munkaközössége, ne csinálja ha nem tudja jól csinálni. a sorbanálló meg vegye tudomásul, ezzel ő érte is kiálltál, ha morog miatta, egy helybeni kiokosítás majd helyreteszi. (ezért jó az európán kívüli világ, ott természetes a sor megkerülése indokolt esetben, és az emberek is tudomásul veszik hogy van akinek sietős)

>>És túl sokan kapcsolják össze az egyébként nem összeillő fogalmakat:
>>elégedettség-okosság
szerintem a közvetlen összefüggés megvan, okosság kell reális célok eléréséhez, a megfelelő környezet kialakításához, aztán megvan az elégedettség
>>sok pénz-rátermettség
a rendszer jelenleg pénzről szól, értéke van mindennek, a szavadnak, a karodnak, a lányodnak.

>>véleményével elsősorban saját magát formálja.
véleményét először kinyilvánítja és a közösség reakciója alaján lesz belőle fixáció, megerősítve vagy pont ellenkezőleg megváltoztatva azt. (konformitás)

Jean Sol Partre 2016.07.29. 10:44:53

@maroz: például a szex.

De nem gondoltam semmi konkrétra, csak a teljesség kedvéért mondtam, az elv zavar.
Tudom, szerinted mindegy, ki van hatalmon, ezt el is fogadom. De akinek ez nem mindegy (azaz aktív választó), annak nem értem, miért mindegy mégis, hogy az általa választott aztán mit csinál.

Jean Sol Partre 2016.07.29. 10:47:51

@maroz: "A Snowpiercert láttad?"

na most már tényleg meg fogom nézni

maroz 2016.07.29. 11:07:38

@Bell & Sebastian: Nemrég volt szó a térkövezett felületekről. Néztem Hollandiában amint egy jómunkásember valami célbrümmögővel lenyírja-gyalulja a térkőre kitartóan rákúszó tarackot, majd a nyomában haladó másik szaki egy szintén brümmögő seprűvel lesöpri a nyiradékot. Nálunk vidéken szinte véletlenszerűen megállva is tudok neked fotózni olyan térkövezett felületet, amiből nyolcvancentis napraforgó bólogat ki, plusz az aljnövényzet.

Namost, ha nálunk is európaiértelembenvett béreket adnának a jellemzően nyugati gazdáink, akkor nem maradna elég pénzük arra, hogy Hollandiában így és ilyen intenzitással manikűrözzék a térköveket. Innen pedig a képlet egyszerű, ha nem maradna elég, akkor a magyar melóstól kell elvenni, illetve be kell idomítani a 800 eurón tartott kismiskákat arra, hogy négy szólamban énekelje a "kevesebb államot!"-kantátát, és még csak eszébe se jusson, hogy a kevesebb állam egyenlő a nagyobb gyommal.

Bell & Sebastian 2016.07.29. 11:23:18

@maroz: Van máásik! Járni kellene rajta, csak hát nem születik gyerek. Gyerekkel tapostatni, az a megoldás.

CSOKol anyád, Fidesz!

maroz 2016.07.29. 11:27:21

@Jean Sol Partre: Nemnem, a probléma tényleg az, hogy nincs nem hogy összhang arról, hogy mi a jó, hanem még viták sincsenek erről. Még beszélgetések sem.

"Egy olyan társadalomban, amelynek különféle csoportjai immár nem képesek azonos véleményre jutni isten, élet és ember értelméről, azt sem lesz képes egyhangúlag eldönteni, mi értendő bűnön, kétségbeesésen, üdvön vagy magányon."

Baszakodunk az eszközökkel, melyik kormány lenne a jobb, ki takarodjon és kit emeljünk pajzsra, de szinte szóba se kerül olyan pimf semmiség, hogy mi végre is tesszük mindezt, mi a cél, mi az egésznek az értelme, tehát ott tartunk, hogy a "jó" és a "rossz" az eszközöket jellemzi, amelyekkel közelebb kerülhetnénk a célunkhoz, melyről viszont fogalmunk sincs, hogy mi a répa lenne.

"A mechanisztikus gondolkodásmód csak addig jelent segítséget, amíg a cél vagy az érték más forrásból fakad és pusztán az "eszközök" vannak terítéken. Ámde a gondolkodás legfontosabb szerepe az életben, hogy döntések meghozatala során irányítja viselkedésünket. Minden valódi döntés (például más személyek értékelése, vagy hogy miként kellene megszervezni a társadalmat) ítéletet rejt magában jóról és rosszról, az élet és a szellem értelméről."

2016.07.29. 12:00:40

@maroz:

beálltál a vendégmunkások sorába, vagy ez már a kivándorlás?

Jean Sol Partre 2016.07.29. 12:26:04

@maroz: igazad van, ezzel nem vitatkozom.

"...amíg a cél vagy az érték más forrásból fakad..."

Ez is Mannheim? Tűpontos.

Engem ezzel együtt érdekel, hogy aki baszakodik az eszközökkel, az azután mégis miért nem foglalkozik vele. Értem én, hogy faszság a guminő, de ha már vettem egyet drága pénzen, basszon jól, nem?

maroz 2016.07.29. 19:39:25

@az igazmodó juhász: Turista voltam a bringasok foldjen. Tekertem egyet Amszterdamban. ;)

maroz 2016.07.29. 19:42:34

@Jean Sol Partre: Igen, Mannheim.

A kognitiv disszonancia erejet nem szabad alabecsulni. Ha mar megvette draga penzert azt a zarlatos guminot akkor az jol is baszik. Mi mast gondolhatna? Azt, hogy o egy kapitalis seggfej, aki kiadott ennyi penzt egy otvar recskagepre, ami jobb lenne varrogepnek mint masmilyen asszonypotlonak?

Jean Sol Partre 2016.07.30. 17:54:25

@maroz: egyre nagyobb kedvem lesz elolvasni.

Hát, igazad lehet, de azért én előbb reklamálni szoktam a boltban, vagy viszem a szervízbe.

maroz 2016.07.30. 21:59:59

@Jean Sol Partre: "Na, mutassa, hogyan nem működik???" ;))

Próbáld meg úgy elképzelni, hogy éveken keresztül vitatkoztál mindenkivel, hogy az, és csakis az a guminő a jó, az összes többi szar és hűje aki mást vásárol. Persze előfordul az is, hogy valaki ilyen esetben is képes reklamálni, ha mégsem annyira penge, mint szeretné, de ez az elenyésző. A kognitív disszonanciának akkora az ereje, hogy a többség még abban az esetben is vigyorogva dicsérné az asszonypótlót, ha az aktus közben felvarrna egy sor gombot a pöcsére.

Jean Sol Partre 2016.07.30. 22:25:17

@maroz: basszus, erre nem gondoltam! Viszi a franc a szervízbe :D

Hát, igazad lehet. Szomorú.
süti beállítások módosítása