Kvótarendszer: zsarolni fog Berlin és Brüsszel?
2015. szeptember 15. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Kvótarendszer: zsarolni fog Berlin és Brüsszel?

eu_valsag.jpg

Mai hír: Thomas de Maiziére német belügyminiszter szerint helyes Jean-Claude Juncker bizottsági elnök azon felvetése, hogy a strukturális támogatások megvonásával gyakoroljanak nyomást a menekültkvótát ellenző EU-s tagállamokra. A miniszter emlékeztetett, hogy sok esetben olyan országokról van szó, amelyek jelentős strukturális támogatásokat kapnak az EU-tól.

Egészen elképesztő, mondjuk ki, maffiatempó, hogy az EU és Németország vezető politikusai az uniós források elapasztásával próbálják zsarolni a nyilvánvalóan életképtelen migránskvóta-rendszert ellenző államokat.

Mintha a két témának köze lenne egymáshoz. Mintha a migránskvótáról folytatott őszinte vita, a kvóta ötletének ellenzése botrányos, büntetendő álláspont lenne. Mintha mindenkinek kötelező lenne elfogadnia a tömeges migrációt támogató országok álláspontját.

Az uniós források, strukturális támogatások rendszerét létező, aláírt szerződések és elfogadott uniós költségvetések biztosítják. Erről van megállapodás. A migráció ügyében viszont egyszerűen nincs megállapodás.

És miért is lenne? Miért ne lehetne más elképzelése a bevándorlásról egy Luxemburgnak és egy Észtországnak? Egy Svédországnak és egy Portugáliának?

Ahogy egy mandineres, facebookos kommentelő írta: „Ez olyan, mintha azt mondanák egy szerződéses jogviszonyban dolgozónak, hogy igaz, hogy kötöttünk egy szerződést, de ha nem fogadsz be egy menekültet, nem kapsz pénzt a munkádért...”

A két téma összekötése, a kvóta-ellenzők nyílt megzsarolása elfogadhatatlan fejlemény, és csak egy újabb szög az EU jelenleg ismert rendszerének koporsójába.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr147790034

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kié a migráns? 2015.09.16. 00:20:00

Kire tartoznak a Szerbiából Magyarországra áramló migránsok? A szerb álláspont szerint csak az maradhat Szerbiában, aki nem jutott Magyarországra, onnan - kiutasítás esetén is - Magyarország feladata a migránsok ellátása. Egy axiomatikus megközelítés (...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a fidesz csak lopni tud 2015.09.16. 07:34:55

"A két téma összekötése, a kvóta-ellenzők nyílt megzsarolása elfogadhatatlan fejlemény, és csak egy újabb szög az EU jelenleg ismert rendszerének koporsójába."

Pici, egyszerű, orbáncsicska agyadban felmerült az az apróság, hogy ha végre teljesül a vágyad és felbomlik az EU, akkor biza nem fog jönni egy kanyi sem. Oszt akkor mit loptok el a haverokkal? ÁFA sem nagyon lesz, aki megtehette az már elhúzott, aki itthon marad az meg szép lassan átmeneküll a feketegazdaságba, szóval te is meg a génselejtes vezéred is éhen fogtok dögleni. Bár inkább csak te, a csúti gané már lopott annyit tőled is, hogy ne kelljen dolgoznia.

maroz 2015.09.16. 07:41:08

@TG69: Igen, ez az üdvtan, hogy garantálja. Közben meg az látszik, hogy a növekményt egyre egyenlőtlenebbül és egyre igazságtalanabbul osztják újra, a tőke elviszi a zömét, míg az állam, mint a jóléti javak megteremtője és fenntartója egyre kisebb, egyre kevesebb forrásból gazdálkodik, így egyre több területről kénytelen kivonulni.

Tehát a kibocsájtás-növekedés a tankönyvekben lehet, hogy tényleg garantálja, de az erre alapozott ideológia elvérzik azon, hogy a valóságban a neoliberális dereguláció és liberalizáció miatt az állam lassan a saját seggét sem tudja megtörölni, nem hogy bármit is garantálni. Szóval ha jobban megnézem, akkor ez a gdp-növekedés a tőkének jó, az elitnek, a roppant szűk felső-középosztálynak talán jó, de a túlnyomó többségnek nem jó, mert ő csak egy nem túl plauzibilis ígéretet kap arra, hogy majd, egyszer jó lesz. Illetve egy fenyegetést, hogy ha nem fogadja el a növekedési üdvtant, akkor rossz lesz neki! Nagyon rossz!

szabadság elvtársak! 2015.09.16. 07:41:31

Merkel elcseszte akkor amikor kijelentette, hogy Németország befogad minden Szír menekültet.Erre elkezdtek özönleni, és mindenki Szír-k mondta magát. Ezért nem engednek újjlenyomatot venni, mert hátha kiderül, hogy nem Szírek. Most meg látva, hogy sokkal többen jönnek /a propaganda hatására, amit az USA terjesztett,/ hát így már nem frankó, nosza tessék másoknak is befogadni. Egyébként kérdem az Orbánt támadókat ez ügyben, mégis mi a büdös francból tudnánk több ezer menekültet eltartani, amikor magunkat sem tudjuk. Tartsák akkor el azok akik nem ellenzik a kvóta rendszert. Fogadjátok be és etessétek őket, adjatok munkát nekik. De ne a mi adóforintjainkra blazírozzatok. Menjetek oöda, hogy ti befogadtok a házatokba ennyi meg ennyi családot. Ne hőzöngjetek, hanem cselekedjetek. Akkor legyél fasza gyerek!

maroz 2015.09.16. 07:44:36

@legeslegujabbkor: Az, hogy a mi legvagyonosabbjaink csak akkora vagyonnal rendelkeznek, amekkorával az osztrák negyedosztályban a cserejátékosok ötperceket játszani szoktak.

A bezzegvállalkozónk, a Fornettis hogyishívják történetét ajánlom szíves figyelmedbe. Ő megmondta a frankót, elmondta, hogy nekünk, félperifériás államokban működő vállalkozóknak kábé ennyi a terep. Ha kinőtted, jön a svájci és megvesz kilóra.

ob.szerver 2015.09.16. 07:48:18

Az EU bűnös abban, hogy az éves GDP 3%-ának megfelelő támogatással - ami meggátolja azt, hogy még a bővített újratermelésre is képtelen, crony capitalism-on alapuló gazdaság ne zsugorodjon minden egyes évben - a felszínen tart egy autokrata, az Unió elveivel és értékeivel mindenben szembe menő rezsimet, miközben tudják, hogy a támogatások jelentős része nem az adott célra hasznosul, hanem korábban a kollégiumi haver, mostanában a strómanok közreműködésével az Orbán-klán zsebében köt ki. Ha már 3-4 évvel ezelőtt fellépnek ellene sok kellemetlenségtől kímélhették volna meg magukat, és elejét vehették volna annak, a bármit megtehető de mégis agyonpátyolgatott rezsim precedenst teremtsen az erre hajlamos országoknak. Ha az a gyalázat ami most folyik a határokon az utolsó cseppet jelenti a pohárban és az EU végre hozzálát ahhoz, hogy Orbán orrát beleverje a saját mocskába, akkor azt csak üdvözölni lehet, és akkor - az ország szempontjából -nem volt hiába menekültválság.

Flúgatlan 2015.09.16. 07:55:10

A cikkel 100%-ig egyetértek.

Az EU azt sem tudja, mit akar. Sajnos egyre életképtelenebb baromsághalmazzá válik. Vagy őszintén újra kell gondolni, de akkor nemcsak a nagyok véleményét kell figyelni, vagy szép lassan le kell építeni.

Már annak a gondolata is felháborító, hogy a támogatásokkal zsarolni azokat, akik olyan kérdésben máshogy gondolkoznak a többségénél, amiről elvileg szabadna máshogy gondolkozni.

♔bаtyu♔ 2015.09.16. 08:14:19

A tömeges migráció még ennél is sokkal nagyobb károkat okoz, tehát nem kérdés, hogy inkább ezt kell elfogadni.

Az pedig a másik dolog, hogy viszont lehet élénkíteni mint alternatívát a magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatokat, beleszarni az EU-s embargóba.

Netuddki. 2015.09.16. 08:20:28

@♔bаtyu♔: Látom a tolvaj fideszesek várják már azt a percet amikor az országot kibasszák az EU-ból és összeborulhatnak a szovj... akarom mondani ruszkikkal. Akik majd bevonulhatnak tankokkal a vajda megmentésére ha a hazazsuppolt félmillió magyar külföldi munkavállaló véletlenül "kérdőre vonná"...

Virág et. 2015.09.16. 08:21:18

@TG69: Az ugyanolyan zsarolás, nyomásgyakorlás lenne. Sőt, sokkal keményebb. A pénzek felfüggesztése amúgy rendes szankciója az EU egyes előírásai be nem tartásának. Ezt mi is tapasztaltuk már. Álságos képmutatás azt gondolni, hogy az csak gazdasági kötelezettségekre vonatkozik, másra nem.

@Doomhammer: Olvastam még amikor új volt. Akkor még egyet is értettem az írással. Azóta lefolyt pár csepp víz a Dunán és a kormány rácáfolt arra, hogy itt olyan magas szinten lenne már az emberi jogi kultúra.

Egyébként az ilyen hippizőknek annyira kívánom, hogy egyszer tapasztalja már ezt meg a saját bőrén.

@Brix: "hiszen 90%-ban gazadasági menekültekről van szó"

Ennél a pontnál veszítetted el a komolyságod. A számokat ne a kormányszóvivőtől vedd. A gazdasági menekült az nem az a személy, aki átment Szerbián, hanem az a személy, aki eleve úgy jött el a SZÁRMAZÁSI országából, hogy ott nem volt veszélynek kitéve, csak jobb megélhetést keresett.

Tegyél egy túrát a kedvemért Homsban, Aleppoban, Damaszkuszban. Ha az ISIS nem fejez el, az Al Nusra fog felkötni vagy a kormányerők lőnek le, esetleg az oroszok, vagy a török bombák, amerikai drónok, kurd szabadcsapatok. Lehet választani.

De neked maradjon meg annyi, hogy Szíria az a béke és szeretet pici szigete, ahonnan passzióból kelnek útra milliók, az ország fele, mert nem kapnak jó állást. Ezért megy 90%-uk Törökországba, ahol konkrétan bezárva tartják őket és napi szinten meg vannak alázva, iskola a gyereknek nincs (jó is az, bár gondolom ennyi empátiával képtelen vagy átérezni, milyen egy szülőnek látni, hogy a gyerek az általános iskolát sem tudja elkezdeni - milyen jövő vár egy ilyen gyerekre? ezt fel tudod fogni, te nagyon nagy magyar? te mit csinálnál a helyében? lesz.rnád és vegetálnál a táborban még 10 évig akár?), munka sincs, egyre csökkenő étel az van, más nincs.

Csoda, ha útra kelnek? Neked ez gazdasági migráció.

Ó, Istenem, ha van pokol egy egész kétharmadnyi magyar tart oda teljes sebességgel, a hazai egyházi méltóságokkal az élen. Ez a képmutatás, ez valami hihetetlen.

És igen, a kvótának vannak hibái, de egyik sem orvosolhatatlan. Ha a juttatások természetbeniek és mindenhol azonosak, akkor értelmetlen lesz a nem dolgozó (vö. élősködő) menekült utazgatása. Aki meg dolgozik, munkát talál, az igenis tudjon oda menni, ahova akar. És oltalmazotti státuszban az egész 5 évente felülvizsgálatra kerülhet, azaz a helyzet rendezésekor megszűnne a tartózkodási jog. Ennyit az iszlamizációról és mindezek már létező jogintézmények, újat sem kéne hozzá kitalálni.

Az csak neked megoldás, hogy senkit nem engedünk be Európába. Aláírtunk egy egyezményt és bármennyire próbálunk kihátrálni az adott szavunkból, keresni magyarázatot, hogy miért csapjuk rá az ajtót a szerencsétlenekre, azt látni kell, hogy nem mindenki olyan tróger, mint a lieblingjeid. És a német választók sem magyar választók.

♔bаtyu♔ 2015.09.16. 08:24:34

@bértrollbosszantó_kovi1970: Tolhatod a bringát ostoba gyurcsánycsicska, kezd szépen szétesni az USA által összerakott EU-d.

Ne szarjál be, a mi munkavállalóink nem fognak allah akbarozni, nem alakítanak ki tiltott zónákat, így egyáltalán nem fogják kirugdosni.

Viszont a te fajtádnak évekre vége ami a politikát illeti:)

Netuddki. 2015.09.16. 08:31:55

@♔bаtyu♔: "Tolhatod a bringát ostoba gyurcsánycsicska,"

Álmodozz csak szánalmas, orbánfetisiszta, gyurcsótányfóbiás orbánfarturkász!

A te hazug, tolvaj, hazaáruló fideszes fajtád meg a lámpavason fog himbálózni.

Sötét batyu szarjankó, te...

szabadság elvtársak! 2015.09.16. 08:33:28

@Virág et.:
Nem kellett volna az USA-k szétbaszarintani azt az országot. Megvoltak abban a rendszerben. Most meg mossák kezeiket, és senkit nem hajlandóak magukhoz vinni, pedig miattuk lettek földönfutóvá. És ezért Orbán a hibás. Micsoda álszent hozzáállás. És erről megy itt a blogokon a vita, és nem arról, hogy kik miatt alakult így minden. Hány országot tettek tönkre ezek, és arról senki nem írogat. Csak a patás Orbán felel mindenért. Félreértés elkerülése végett nem vagyok Viktor rajongó. Basznak el dolgokat, de ne varjunk a nyakába olyasmit amiről ő nem tehet. Jó! Ebben az ügyben is vannak bizonyos problémák, de ki csinálta volna jobban? Lásd EU, ott is zavar van.

szabadság elvtársak! 2015.09.16. 08:38:02

@bértrollbosszantó_kovi1970:
Hogy te mekkora hülye vagy. A te agyadban még egy atomvillanás se hozna megvilágosodást!

♔bаtyu♔ 2015.09.16. 08:40:34

@bértrollbosszantó_kovi1970: Jöttök mind a háromszázan és fellógatjátok?

Vedd be a gyógyszereidet és feküdj vissza pihenni, mindjárt jön a vizit te ostoba gyurcsánycsicska.

Netuddki. 2015.09.16. 08:42:36

@szabadság elvtársak!: Dikk mán! Egy ostoba fideszdroid orbánfarturkász lehülyézett! Ez tőletek inkább dicséret ostoba barmok...

Netuddki. 2015.09.16. 08:46:38

@♔bаtyu♔: "Jöttök mind a háromszázan és fellógatjátok?"

Nem tanultál történelmet ostoba batyu? Ez figyelmeztetés volt, és általában a hívek is mennek a levesbe közben.
Olyan ostoba vagy, hogy nem fogod fel ez nem egy focimeccs, ahol vannak akik a fidesznek szurkolnak, meg vannak akik nem. Vagy ennyire ostoba fideszdrukker vagy, vagy magad is anyagilag érdekelt vagy az orbán rezsimben. Bár ha ez utóbbi lenne akkor inkább kussban lennél szerintem és nem a billentyűzetet koptatnád, és hergelnéd vele a jónépet.

Netuddki. 2015.09.16. 08:49:42

@szabadság elvtársak!: "Félreértés elkerülése végett nem vagyok Viktor rajongó."

Lófaszt nem vagy az!

Netuddki. 2015.09.16. 08:55:55

@rajcsányi.gellért (ergé): Az orbán és bandája éppen azon "dolgozik", hogy a magyarokat újra megutáltassa nemcsak a menekültek, hanem a környező országok között is. Egyszer még ez nagyon vissza fog ütni az országra és főleg az ország állampolgáraira.
Azon keseregtek, hogy mi lesz ha a zeu nem ad pénzt. A helyett, hogy megállítanátok a gazdi ámokfutását. Aminek valóban az lesz a következménye, hogy a zeu nem ad pénzt...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.16. 09:00:31

Azért a drusztráció, mert a ballibek beszopták.

A nem működő kerítés tökéletesen betölti a funkcióját, immár hogy valóban lezárták a határt, így Horvátország fele mennek a menekültek.

Magyarország már megmenekült.
Európa még nem.

De előbb utóbb besokall Németország, Ausztria, és a Horvátok is az oda érkező menekültektől.
Csak idő kérdése, és mindenki a magyar megoldást fogja másolni.

Akkor már az EU is védve lesz.
Csak nehogy késő legyen.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.09.16. 09:01:06

@bértrollbosszantó_kovi1970:

Rohadtul vicces, mikor egy magadfajta GYurcsnyista bértroll vádol másokat rajongással.. :DDDD

nu pagagyí 2015.09.16. 09:01:37

Az EU alapelvei közé tartozik, hogy befogadja az üldözötteket. Aki az EU irányelvek alapján menekültnek minősül, azt a jelen állás szerint be kell fogadni. A menekült minősítés körül zajlik az egyik fő vita. A most érkezők vajon "megélhetési" vagy tényleges menekültnek minősülnek-e? Egy törökországi koncentrációs tábor biztonsága gazdasági menekültet csinál-e egy hazájában életveszélynek kitett emberből? Ha ezt a fogas kérdést megoldja az EU, akkor jogos lehet, hogy azok az államok, akik nem akarnak bíbelődni a menekültek integrálásával pénzbeli hozzájárulást fizessenek a közös kasszába, amelyből a feladatra költenek.

Exploiter 2015.09.16. 09:02:35

@ob.szerver:

Szerintem a mostani helyzet elég jól rávilágít arra, hogy miért vannak feszültségek a tagok között. Kiindulva abból, hogy a menekülteknek adott alanyi jogú juttatások odakint lazán verik az itteni jónak számító fizetést, az ekkora gazdasági különbségek mellett szolidaritásról, egységről, egyenlőségről beszélni legalábbis vicces.
Abban igazad van, hogy a gazdaság állapotáért a magyar politika felelős, szerintem legalább 50%-ban. A maradék ötven százalék pedig az eu struktúrájából adódik, a mostani felépítés nem csak hogy nem segíti, hanem kifejezetten hátráltatja a felzárkózást.
Pénzekről, támogatásról beszélni emiatt szerintem kissé visszás. Az a 3 százalék valószínűleg jobb helyen lenne, ha egyszerűen szétdobnák a lakosság között, legalább lenne fizetőképes belső piac kezdetnek.
Újra kellene gondolni, hogy miért vagyunk bent és mit akarunk kezdeni azzal, hogy bent vagyunk. Persze orbánnal ez nem fog menni, neki tökéletesen megfelel a mostani helyzet, az eu a pénzcsaptól függő perifériát akar, orbánnak meg elég, hogy ő kezeli a helyi kifolyót, hiszen az erős, független középréteg számára sem cél, inkább elkerülendő veszély.
Ezért mennek el itthonról az emberek, nem azért, mert a tévében rossz arcú emberek mondják a tutit.

Virág et. 2015.09.16. 09:11:00

@szabadság elvtársak!: Ki mondta, hogy Orbán tehet a szíriai háborúról? Ilyet senki nem állított, hagyd már ezt a patás barmságot. Orbán annyit csinált (mint mindig), hogy lesz.rta az adott szavát és jó, egyenes emberként felköpött, azt' alá állt. Ezt csinálja 5 éve és ti tapsikoltok a szószegéshez. A genfi egyezmény minden részes államot köt, nem lehet lehetetlen feltételek támasztásával kibújni alóla. Mi most kibújtunk. És nem, nem a kerítéssel.

Az is szűklátókörűség, hogy az USA-t hibáztatod. Ha a szíriai helyzet okait keresed, akkor a szaúdiaknál kutass inkább. Meg a többi olajmondarchiában, akik a síita rezsim ellen szervezkednek évtizedek óta. Ez az eredménye.
Nem minden összeesküvés végén Izrael meg az USA van. Van ahol a szaúdiak állnak. Pl. itt is. A mi szempontunkból teljesen mindegy, ki kavarta ott a sz.rt. Ha az embertársad bajban van, segítesz neki, ez ilyen egyszerű. Nem jogszabályt gyártasz rá, hogy miért ne kelljen segíteni neki.

Ad Dio 2015.09.16. 09:17:32

Zsarolástól függetlenül is el kellene fogadnunk. Egy feltételt kellene szabjunk: az EU mondja ki, hogy az a no1. stratégiai célja, hogy amennyire lehet lassítsa a bevándorlást.

A kvóták egy szimbólum, nincs valódi tétje. Ennyit így is úgy is látni fogunk a problémából.

high up! 2015.09.16. 09:18:24

Hehe, most jövök rá, hogy a Mandiner valójában a CÖF blogja!
Ekkora sorozatos X-large Orbaneszkui seggnyalást csak a CÖF tud csinálni, senki más.

FOLYTASSUK!

♔bаtyu♔ 2015.09.16. 09:18:38

@Exploiter: Az egész ijesztgetésnek azért nincs értelme, mert ez a pénz egyfajta burkolt támogatás. Azaz a spanyol megfizeti, hogy Bp. spanyol villamosokat vesz, viszont megmarad a munkája.

Azaz ez valójában egy export élénkítő támogatás. Ezért is nem lehet szétdobni a nép között. Mellesleg Orbánék éppen nem ennek fenntartására törekednek, hanem arra, hogy ebből a támogatásból a magyar vállalkozói réteg fejlődjön belőle.

♔bаtyu♔ 2015.09.16. 09:23:20

@high up!: Akkor miért nem alijázol?

Jean Sol Partre 2015.09.16. 09:28:09

@alfacharlybravo: "Amíg nincsenek magyar saját lábon megálló tőkeerős vállalkozások"

nincsenek? lesznek?

high up! 2015.09.16. 09:31:18

Amúgy meg elég érthetően elmagyarázták az EU politikusok az összefüggést:

Aki nem tartja be az Európai Chartát, hanem felrúgja, azzal szemben az EU is felmondja az alapelveket!

Na most ezt az Átlaghülyemagyarja nem akarja érteni, mert szerinte ő nem egy ÉRTÉK KÖZÖSSÉGBE lépett be, hanem egy olyan gazdaságiba, ahol a többieknek kötelessége támogatni a magyarját 8 ezer milliárdokkal. Miért? Hámmer neki jár!

Szegény Átlaghülyemagyarja mindennap hallja, de mégis képtelen megérteni, hogy az EU a civilizációs alapjogok garantálásával kezdődik, úgy mint szolidaritás, humánum, emberi méltóság stb.

Na most az Átlaghülyemagyarjának az agyáig nem jut el, hogy ő most ezeket az elveket páros lábbal rúgja fel. A csökött agyáig nem jut el az Átlaghülyemagyarnak, hogy Németo, Ausztria nem azért nettó befizetője az EU-nak, mert a magyarjának járnak a kohéziós és strukturális pénzek, hanem SZOLIDARITÁSBÓL.
Oszt az nem megy, hogy a fos kis országnak minden jár a szolidaritásból, de ő maga semmit nem ad abból.

Na ennyi az összefüggés, oszt jó lenne ezen elgondolkodnia az okoskodóknak, mielőtt felháborodnak, hogy Hámmá nekem ez pedig jár! Hámmer magyar vagyok, azér! Oszt más meg ne tarcsa a markát!

FOLYTASSUK!

telkoe 2015.09.16. 09:33:07

@Virág et.:
És oltalmazotti státuszban az egész 5 évente felülvizsgálatra kerülhet, azaz a helyzet rendezésekor megszűnne a tartózkodási jog. Ennyit az iszlamizációról és mindezek már létező jogintézmények, újat sem kéne hozzá kitalálni.

Ez mar most sem mukodik, lasd Miri-klan, Marxloh, no-go areas temak a nemet sajtoban.

high up! 2015.09.16. 09:34:28

@♔bаtyu♔:

alijáz te vissza a ruszki édesanyaföldedre te hírhedt elmebeteg. Csak előbb végezd el a Nyócc ostályt, hogy tudjad, hogy melyik irányba kell menni, nehogy Szíriában köss ki.

FOLYTASSUK!

TG69 2015.09.16. 10:08:10

@Virág et.: Evvel nem értek egyet. Ha Magyarország egy közösséghez tartozónak gondolja magát és ennek a közösségnek a többsége elvárja a szolidaritást, amiből mi kivonjuk magunkat, akkor tényleg adódik a kérdés miért vagyunk mi ott. Ha más értékek vezérelnek minket ill. nem tudunk együttműködni az EU-val, akkor nem zsarolás rákérdezni mit keresünk mi itt?. Bunkósbotként használni ezeket a pénzeket ellenben orbános tempó.

TG69 2015.09.16. 10:13:59

@maroz: Nem üdvtan, hanem egyelőre nincs jobb. Ezzel együtt a normális GDP növekedés bérnövekedést, nyugdíjnövekedést és az állami szolgáltatások színvonalemelkedését szokta hozni. Nem kell túl nagy számra gondolni, csak tartós legyen. Ha ez nincs akkor persze tényleg nem látszódik semmi és lehet ilyeneket írnod, de pl a finnek egész szépen meggazdagodtak, a japánok dettó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.09.16. 10:14:24

@Virág et.:
"Akkor még egyet is értettem az írással. "

Ha a magyarkonzervatív emberi jogokról beszél, akkor igazából azt gondolja, hogy olyanok nincsenek. Az van, amit kiharcolsz magadnak.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/12/attet.html

"Egyébként az ilyen hippizőknek annyira kívánom, hogy egyszer tapasztalja már ezt meg a saját bőrén."

Hippy-dippy baloney egy idézet, innen van:
www.youtube.com/watch?v=lPnY2NjSjrg

Sajnos maga a részlet nincs fenn a youtube-on.

2015.09.16. 10:19:15

@szabadság elvtársak!: Nem kellett volna az USA-k szétbaszarintani azt az országot. Megvoltak abban a rendszerben. Most meg mossák kezeiket, és senkit nem hajlandóak magukhoz vinni, pedig miattuk lettek földönfutóvá. És ezért Orbán a hibás. Micsoda álszent hozzáállás."

Nem egészen így van ez. A szíriai helyzetért nem csak az USA a felelős, az oroszok is.
Az amerikaiak egyébként deklarálták, hogy befogadnak tizenvalahányezer menekültet, a pontos számra nem emlékszem.
A kvótarendszert meg aztán végképp nem ők találták ki.
Te nagyon beszoptad Habony szarát....
Ja, és nem arról van szó, hogy Orbán a hibás, csupán azt kellene tisztázni, vajon jó-e az orbáni megoldás? Vajon a határőr saját maga dönt-e a határ őrizetéről, avagy megvárja a parancsot?
Vajon mennyi az annyi? A kvóta szerint hány főt kell befogadnunk? Nem kevesebb-e ez, mint a mostani létszám? Vajon ezek letelepednek-e, avagy újra megpróbálják Európa felé? Ennek mi a következménye? Nekünk kell-e elfogni őket, vagy oldják meg az osztrákok, németek?
Vannak itt kérdések, kár Orbánnak púposkodni.

2015.09.16. 10:24:16

@Ballib Cenzúra: nem működő kerítés tökéletesen betölti a funkcióját, immár hogy valóban lezárták a határt, így Horvátország fele mennek a menekültek."

Ja, onnan pedig Magyarországra....
Erre mi Románia felé építjük tovább a kerítést.....
De a kerítés önmagában nem működik, azt ugye belátod? Majd azért szeretnék statisztikákat, mennyivel kevesebben jönnek be az országba?

2015.09.16. 10:29:41

@gyalog.galopp: Nem jóságból, nem szeretetből vettek be bennünket, hanem érdekből, ez az érdek még most is fentáll."

Értem. Tehát a nyugat eltart minket, mert fél tőlünk.
Mondjuk aki azt gondolta, hogy puszta magyarok iránti szerelemből küld az EU többet vissza, mint a befizetésünk, az elég gyenge nyaktól felfelé.
De összefoglalva, most az nem tetszik RG.nek, meg még sokaknak, hogy az EU nem ad olyan pénzt, ami nem is jár, amennyiben nem tartjuk be a szabályokat?

Nagyon cigány tempó....aggyon, mer az jááááár!

2015.09.16. 10:33:44

@maroz: Maroz, én már csak attól félek, hogy addig púposkodik őexelenciája, hogy a schengeni határok átrajzolásával ismét kérhetünk munkavállalói vízumot....a hülye nyugat meg nem ad, inkább hazazavar vagy 400 ezer magyart, hogy döntsék meg a rendszert.

jaaskinnen (törölt) 2015.09.16. 11:09:35

igen a válasz az írás címében feltett kérdésre, azzal, hogy jobb helyeken (érted, nem itt, hanem máshol) nem a maffiamódszert szerint (mint itt: van egy visszautasíthatatlan ajánlatom) történik a nyomásgyakorlás

ki lehet lépni ebből a bandából, ha ez nem tetszik ergének, Magyarországnak, stb.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 11:16:11

@Könnyen elkaptuk, uram!: ergé szerintem attól fél, hogy az ő fizuját húzzák meg először, ha kevés lesz a lé.

Tudományos libsizmus 2015.09.16. 11:58:47

@Jean Sol Partre:
Nagyon tolják a libsik, úgyhogy lesz.

2015.09.16. 12:09:24

@Virág et.:

Kevered a dolgokat, Virág. Nem azt fenyegetik a támogatások megvonásával, aki nem tartja be a meglévő egyezményeket, hanem aki nem akar kvótát, azaz nem akar egy új egyezményt kötni. A genfi egyezményben vagy az EJEE-ben szó sincs kvótákról, senki sem köteles kvótarendszerben részt venni.

Ez olyan, mintha azt mondanám a bérbeadónak, hogy akkor kapja meg a lakás bérleti díját, ha eladja nekem az autóját.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 12:15:18

@Tudományos libsizmus: de akkor még nincs mit eltörölni, nem?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.16. 12:55:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: A kimondatlan alku alapja az volt, hogy támogatásban részesülünk, az ő cégeik cserébe óriási expanziós lehetőséghez jutottak a csatlakozás után az országban.
Ez az árukapcsolás, ha nem is olyan direkt módon mint akkor, ma is fennáll.. Vagyis ha keménykednek, akkor a magyar vezetés is elkezdhet-még jobban- keménykedni a multinacionális nagyvállalatokkal.
De Orbán akár népszavazást is kiírathat kvóta ügyben, amitől Brüsszelben és Berlinben irtóznak, mint ördög a tömjénfüsttől, mivel eredménye nem kérdéses..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.16. 13:01:09

@Könnyen elkaptuk, uram!: Tévedsz, már most jól látszik, hogy Szlovénián keresztül fog bonyolódni a forgalom Ausztria felé.
Egyelőre úgy tűnik, hogy a kerítés nagyon is jól be fogja tölteni a neki szánt szerepet.

alfacharlybravo 2015.09.16. 13:08:46

@Jean Sol Partre: Nem tudom elképzelni ebben a rendszerben, mi maradunk az unió belső biztonságos kezét lábát megkötözött rabszolgái, ha bármivel próbálkozunk jön a szokásos kötelesség szegési eljárás. A Szlovákokra vagyok irigy, 2002 ben milyen lemaradásban voltak hozzánk képest? Nálunk elindultunk visszafelé ők meg előre, az egész SZDSZ-MSZP csapat elfog foglalva a zsákmány elosztással az ország kormányánál senki nem marad és jött a Niagara vízesés, amit amit szárnyal a Pannon puma propagandával adtak elő. A hodeg futkosott a hátamon egymást érő nemzetközi hitelfelvételek hallatán. Az elvesztett autóipari beruházások amiket nem ért rá senki megpályázni az országban szinte megállt a gazdasági élet. A devizahitelezést rohadtul nem értettem, jó elfogadtam, hogy személyes tapasztalatom szerint is a magyarhoz képest tényleg a valuták hitel kamatai harmad akkorák. De hogy ez itt nálunk hogyan vehető igénybe? Gondoltam, hogy idővel kiderül, hogy mi ebből a bankok haszna, miért jó nekik ilyen trükkel kölcsön adni, hiszen forintban sokkal többet kaszálhatnának? Hát kiderült, bóvliba is csak akkor csaptak a cimbik bennünket amikor elvesztették a választást. Ez a bóvlit sem értem, vagy már akkor bóvliban voltunk csak ezt visszatartották mint én a fingást, vagy ez csak egy politikai nyomás gyakorlás. Ja, az az álszent farizeus szemforgatás, hogy milyen szörnyű szegénység van meg az adósság meg csak nő, meg az ellopott magán nyugdíjak. Az adósságcsapdából egy ponton szinte lehetetlen szabadulni az adósmentás meg csak egy próbálkozás, de a bankokkal szemben esélytelen olyan Mühlhausen báró effektus. Bár makró szinten azért enélkül még jobban szívnánk. Szóval nem látom rózsás EU jövőt a mostaniakkal, de katasztrófának látom a liberális demokratikus ellenzékkel. Ez egy vélemény, nem vagyok közgazdász nem is értek ezekhez a dolgokhoz és lehet hogy genetikai hiba a véleményem, a burkolt kazározás okoz csak merevedést nálam, agysejtjeim száma nem kettőnél, több, ha esetleg valamit kihagytam úgyis az orrom alá dörgöli a felsőrendű fotel szakértő csapat.

Jean Sol Partre 2015.09.16. 13:50:42

@alfacharlybravo: én sem értek hozzá, szóval én nem dörgölök.
De azon csodálkozom, hogy nemzeti oligarcháink csak a közpénzeken bírnak hízni.

alfacharlybravo 2015.09.16. 14:44:18

@Jean Sol Partre: Én úgy látom, nincs más forrás ezek a pártokhoz kötődő szerencselovagoknak nincs más lehetőségük. Minden pártnak van, az SZDSZ és MSZP fen maradása a hatalom megszerzésétől függött. Egy Német nagyvállalat aki jelentős erőforrásokkal rendelkezik az meg áll a saját lábán, uzsora hitelt vesz fel bővíti termelését, de azt kiszervezi olcsó rabszolgákkal rendelkező országokba és minden centet igyekszik megspórolni. Nálunk nincs hazai tulajdonú hasonló módszerre képes vállalkozás. Maradnak maffia módszerek közpénzek lenyúlása. Az már ízlés kérdése, hogy a balib lenyúlás vagy a Fidesz lenyúlás szörnyűbb, attól függ ki hol sütögette a pecsenyéjét. A Németeknél is megy a közpénz lenyúlás, néztem a BR tévében egy polgármesteri kerekasztal beszélgetés és extrém példákat hoztak fel a korrupcióra. A németek állam adóssága 80% felett van nem véletlen, csak a haverom kis cége Waiblingenben is csak a város vezetés személyes jóindulatán múlik. Rengeteg példát hoztak fel a tévében, a városok fejtetőig el vannak adósodva, a közművek privatizálva vagyis lenyúlva, és most erre a bevándorlási dráma, hogy a német nép meddig bírja? 2 milla munkanélküli van egy milla állásra most is. És azt sem tudod közvetlen elvállalni, csak egy közvetítő cégen keresztül. Azt meg tudjuk, hogy hogyan működik. A feketék meg randalíroznak Hamburgban, munkát kenyeret cím szóval, hát haverom zsebében kinyílt a bicska. Az orrom alá dörgölők a liberális cionista blogerek.

maroz 2015.09.16. 15:02:01

@TG69: Abból az értelemből üdvtan, hogy ez a mostani világrendszer legitimációs alapja. Egy ígéret, hogy _lehet_ nekem is jobb.

Amit viszont én nem tapasztalok meg. Eltelt 25 év, és nem lett jobb. Innen pedig már könnyen összeomolhat a neoliberális ideológia, hiszen a "lehet" ha 25 éven keresztül nem találkozik a "van"-nal, akkor erősen lesoványodik, és egy sovány "lehet"-ben nem bízunk.

Vicces, de a jobbratolódásunk és Orbán is pont ennek a neoliberális felzárkózás-hazugságnak a termékei. Az embereket egyre erősebben hülyítették a felzárkózás-maszlaggal, miközben egyre kevésbé zárkóztunk, és nem az lett, hogy beláttuk, miszerint nincs valós felzárkózási esélyünk, hanem önmagunkat okoltuk, erős vezetőt kerestünk, aki majd akkor is véghez viszi, ha nem lehet.

És ez persze azt is jelenti, hogy mindaddig, amíg a helyzetünket nem ismerjük fel csapdában maradunk, hiszen Orbánt jó eséllyel csak egy még erősebb ember válthatja, aki most aztán tényleg kutyakeményen odateszi magát, és megmutatja, hogy de igenis, lehet!

Kandeláber 2015.09.16. 15:40:03

Nem igazán értem a jövő idő használatát...
Az USA csicska EU vezetése csak utasításokat hajt végre, a "nyugati" államok jelenlegi kormányai a polgáraik érdekeit figyelmen kívül hagyva fogadják be szelektálás nélkül a bevándorlók százezreit, ezzel ellehetetlenítve az európai emberek életét.
Hamis az az okfejtésük, miszerint "humanitárius" szempontok vezérlik őket, hiszen idegen "kultúrák" kulturálatlan, az európai értékrendet elsajátítani képtelen, erre nem is hajlandó sáskahada árasztja el a földrészt.
Ez természetesen tarthatatlan. Egyértelmű, hogy a következő választásokat valamennyi európai államban el fogják veszíteni a liberális kollaboránsok, és olyan nemzeti kormányok alakulnak majd, amelyek a saját nemzeteik érekeit fogják majd előtérbe helyezni, akár az USA-val is szembehelyezkedve.

Virág et. 2015.09.16. 17:37:33

@TG69: 5 éve próbál a világ beszélni Orbánnal, szépen. Nem működik. Ez az ember csak ebből ért, így szocializálódott. Sajnos azonban ebből sem lesz semmi.

@grundigg: A kvóta nincs benne, ez tény. Az emberséges bánásmód viszont benne van:

jog.mandiner.hu/cikk/20150916_magyar_helsinki_bizottsag_menedek_egyesulet_a_leteritett_jog

Ennek minden betűje igaz és vitathatatlan. Botrányos és szégyenteljes, amit a kormány művel. Ez nem ügyeskedés, ez szimpla pitiáner patkányság. Ha már a románok oktatnak minket emberségből az azért valahol régen rossz. Ezért önmagában megérdemelne egy kijózanító pofont a kormányzat.

A kvótarendszer bevezetése egyébként elképzelhetetlen ezeknek az emberi jogi alapelveknek az alkalmazása nélkül. Az az első lépés, a kvóta a második, enélkül kvóta sem lehet. És a szolidaritás is elvárható lenne egymás iránt, mint EU-tagállamok. Bár ennek sincs valós szankciója, az is igaz.

Abban viszont igazad van, hogy a szankciók csak a kvóta el nem fogadásáról szólnának. Egyébként nem lesz semmi, ez kommunikáció csupán. Mármint így nem. Úgy lesznek szankciók, ahogy eddig is voltak: informálisan. Az ország nemzetközi súlya, diplomáciai érdekérvényesítő képessége tovább romlik. Vö. svédországi magyar lány ügye. És ez még a nagy cirkusz előtt volt.

Virág et. 2015.09.16. 17:43:33

@grundigg: Egyébként valahol vicces, hogy pont Orbán meg a pincsijei hőbörögnek ezen a zsarolásos témán, amikor mást sem csinált 5 évig Orbán, mint ugyanezt kicsiben, az országon belül. Úgy alakította a jogszabályokat, hogy utólagosan szólt bele már kialakult jogviszonyokba és kényszerítette a szabályozott szektor képviselőit lépésekre. Az akaratuk ellenére.

A példák számosak: a manyup a legelső, de mindegyik szektorális különadó, bankszivatás vagy akár a rendőrök nyugdíjkedvezményei és egyéb juttatásainak a megvonása is ide tartozik. De mondhatnám a szerencsejáték-ipar égtelen nagy szivatását is, csak hogy Vajnáné gyémántboltot nyithasson egy egész szektort zsebretettek. Előtte persze jól megszivatták őket egy kis felesleges beruházósdival. Nagyon hosszú a sor.

A joggal való zsarolás Orbánék kedvenc eszköze. Ezt csinálják amióta kormányon vannak. Most maguk is megkóstolhatják, milyen is ez a másik oldalról.

telkoe 2015.09.16. 19:14:44

@Virág et.: A masik lehetoseg hogy mai a roszkei showmusorral elkezd meredeken esni a bevandorlocsocselek tamogatoinak a hitelessege.

Az angolok eppen ma lebegtetek meg hogy EU Emberi Jogok Chartaja sem mindenkeppen kotelezo szamukra.... lesz meg nagy tatottszaju megdobbenes balos jogaszkorokben :)
www.dailymail.co.uk/news/article-3236109/UK-quit-human-rights-court-Britain-s-legal-officer-admits-doesn-t-know-UK-signed-laws-2020.html

access denied 2015.09.16. 19:28:57

@telkoe:

A britek kifinomultabb törvényekkel rendelkeznek mint az únió, természetes hogy nem akarnak visszafejlődni. A bill of rights újraírása régi téma, nem a migránsügy hozta elő, csak reflektál az eseményekre.

>>...elkezd meredeken esni a bevandorlocsocselek tamogatoinak a hitelessege.
eddig sem figyeltetek ránk, mert nem tudjátok mit láttok, a félremagyarázatok pedig még inkább torzítják világképeteket.

Ti fogtok szalmán ébredni, mi meg majd megbocsájtunk.

Vagy nem, dafke. Akkor már inkább a szír migráncs.

Virág et. 2015.09.16. 19:51:51

index.hu/kulfold/2015/09/16/az_ensz_fotitkara_elitelte_a_magyar_rendori_akciot/

Vajon lesznek ENSZ szankciók is? Barátunk egy szál se, nemhogy a BT-ben, azon kívül sincs. Sehol. Az utolsókat sikerült az elmúlt 1-2 évben elugatni magunk mellől, akikhez keleti nyitás címen dörgölőztünk, azokat koszos arabozzák most a Vezér hívei 24/7 a fórumokon.

Lehet, hogy az EU szankciók lesznek a legkisebb problémák.

Mondjuk lassan már nem kerítésépítés, hanem ketrec építés lesz, mert minden oldalon rácsok mögött leszünk. Nem fog senki bejönni, nem megy ki senki se. Phenjan, Phenjan, te csodás... :(

maroz 2015.09.16. 20:03:06

@Virág et.: Orbánnak a hívek elég sokat tudnak ártani, micsoda mázlista, hogy ezt az ellenségei kompenzálják.

Virág et. 2015.09.16. 20:06:09

@maroz: Állítólag Észak-Korea népe odavan a Kim Dzsong Unért. Imádják. Annál jobban szeretik, amennyire többet röhög rajta a világ nem tökelütött része.

Ezt csak ideírtam, nincs semmi kapcsolat valójában a kettő között.

maroz 2015.09.16. 20:14:06

@Virág et.: A balliberalisok ettol meg Magyarorszagon elkurtak, es ezen evek ota nem segit a vezrezes. Erre valami otleted?

Virág et. 2015.09.16. 20:18:32

@maroz: Phenjanban még kevesebb libsi van. Ott lényegében egyáltalán nincs egy se. Még blabla szinten sem. Az ilyen illiberális mekka.

Nincs ötletem, csak gondolkozom.

Apropó, szerinted hova építjük a következő kerítést? Szerbia - pipa, Románia - pipa, Horvátország - pipa. Ausztria? Az én tippem vagy ők, vagy az ukránok. Szlovákia erős befutó.

maroz 2015.09.16. 20:46:22

@Virág et.: Találó a hasonlatod, Phenjan tényleg ugyanolyan véleménydiktatúrát gyakorol, mint a neoliberális populizmus ágensei, csak ugye utóbbiak sokkal kifinomultabb, rejtettebb eszközökkel. De a lényeg ugyanaz.

A kerítés egy olyan elem, aminek a bekövetkezte várható volt. A társadalom jelenlegi tudása a kerítésről tippem szerint legalább 80%-ban az, hogy az egy jó döntés volt. Arról, hogy ez az egész kerítés-tematika miért is lett nekünk ide ilyen hirtelen, hogy melyek a globális összefüggések, milyen okok állnak a felbolydulás mögött és milyen érdekek mozdulnak meg ilyenkor nem igazán tud sokat az átlagember, de nem is érdekli. Amit a balliberális törmelékek mondanak azt figyelheti egy olyan 10-15%-nyi honfitársunk, de ők úgyis csak annyit értenek meg belőle, hogy a zorbán.

Mutass már nekem egy olyan hazai baloldali, legalább valamelyest ismert aktort (egyén, szervezet, intézmény, mindegy), aki többé-kevésbé koherensen elmondta a köz számára is, hogy mi ez az egész menekült-dolog, mit kéne nekünk erről tudjunk és milyen dilemmákkal kell szembenéznünk. Ha lenne ilyen, akkor lehetne hozzá viszonyulni, de a vezérezés már a könyökén jön ki a túlnyomó többségnek.

maroz 2015.09.16. 21:13:23

@Virág et.: Tehat hogy nincs baloldal? Jol ertem?

Virág et. 2015.09.16. 21:41:53

@maroz: Akár miattam így is értheted. :) A mondandóm lényege egyébként csak annyi akart lenni, hogy pontosan annyi értelme van az n+sokadik baloldaltemető jobber-beszédnek, mint a gyurcsánykottázásnak. Van úgy, hogy valakinek nem áll jól a szénája, aztán meg volt, van és lesz is ez másképp. A politika ilyen, minden van, csak egyvalami nincs: a soha.
A huszadik karavános-kutyás-ugatós okosság már nagyon-nagyon uncsi. 8 év alatt esküszöm nem temettük ennyien a jobboldalt, mint a jobbosok az első napján a NER-nek. Hihetetlen.

De csak hajrá. Komoly választ nem kapsz rá tőlem. Főleg, hogy az évezred trollkodása folyik perpill a 444 alatt és az sokkal jobb móka, mint itt okoskodni.

maroz 2015.09.16. 21:52:04

@Virág et.: Hat, kar, pedig a kerdesem komoly volt, de hat megertem en, bulika van...

Virág et. 2015.09.16. 22:01:48

@maroz: Az. Részben a kerítés, ami olyan, mint Rogán háza: folyamatosan nő, aztán meg a háború az egész világgal (ebben a másodpercben az ENSZ-főtitkár van a szerszám végén, de lehet mire leírom már csapataink az óceánon át vonulnak Washington irányába), de a legszebb a konnektoros órás srác. Az első kettőért örök hála és köszönet a kormánynak, nélkülük ez egészen biztosan nem jöhetett volna létre.

Na, további szép estét.

picur3ka 2015.09.17. 01:00:01

Egy gumicsontrágó gittegylet lett a Mandínerből. Kijafaszt érdekel a kvóta? Háború van, ezerszer elmondtuk régen.

annamanna 2015.09.17. 04:28:18

@picur3ka: Ezt most azért, mert meglepődtem, milyen látnoki képek vannak a klipben: kerítés, kapun való áttörés:
www.youtube.com/watch?v=5eKwstypgZg#t=03m26s

"Nincs egy nyugodt perced,
A háború hírei nap mint nap elérnek hozzád, felizgatnak.
És sok ezer napja ugyanaz az évszám.
Mert tart még az 1984-es év."

Persze azért a valóságban nincs háború (még): "Ott tart most a dolog, hogy a román külügy nem vette át a magyar nagykövet tiltakozó jegyzékét. Háború azért nem lesz." 444.hu/2015/09/16/maradtak-meg-baratai-orban-viktornak/

Virág et. 2015.09.17. 07:46:23

@gyalog.galopp: Az osztrákoknak senki nem fog emiatt beszólni. Tudod miért? Mert nekik van diplomáciai súlyuk, nemzetközi tekintélyük. Ennyit számít, ha kifelé beszélünk és nem ugatunk meg háborúzunk.

Kettős mérce?Csak magunknak köszönhetjük. És jönnek még a pofonok, csak figyeljetek.

gyalog.galopp 2015.09.17. 09:11:03

@Virág et.:
Ha választani kell több százezer menekült, vagy a kettős mérce között és a kettős mércét választom.

Szerinted az a két rendőr kit vágna szívesebben pofon a saját főnökét, esetleg Merkelt, vagy Orbánt?

Kandeláber 2015.09.17. 10:16:14

@Jean Sol Partre: Elképzelhető, hogy a jelenlegi helyzetnél jobb lesz.
Talán a franciák is jobban érezték magukat a Vichy-kormány eltávolítása után, igaz, nekik ehhez nem sok közük volt.

Jean Sol Partre 2015.09.17. 10:21:23

@Kandeláber: hogy jön ide a Vichy kormány?

Kandeláber 2015.09.17. 10:48:34

@Jean Sol Partre: Úgy, hogy a jelenlegi nyugati kormányok többsége USA kollaboráns, és Washingtonból kézi vezérléssel irányítják őket.
GMO-termékek behozatalának engedélyezése, szabadkereskedelmi megállapodás, ezek ellentétesek Európa, tehát az európai polgárok érdekeivel, a kollaboráns kormányok és a kollaboráns EU vezetés azonban elfogadja ezeket.
A Vichy-kormány a nácikkal kollaborált, az EU-vezetés és a legtöbb európai kormány pedig a jenkikkel, akik egyértelműen felelősek a migráns-válságért is, mivel a CIA által szervezett "arab tavasz" következtében dőltek össze az észak-afrikai stabil államok, és jött létre az Iszlám Állam.

maroz 2015.09.17. 10:52:18

@Virág et.: Aham, láttuk Haider alatt. :))))

gyalog.galopp 2015.09.17. 11:04:58

@Kandeláber:

Először tisztázni kellene, ki , mit ért a nemzeti fogalom alatt. Én állítom, hogy az EU tagországok alapvatően egy kulturális nemzet fogalomban élnek, illetve ezzel meg is lennének elégedve. Meg lennének elégedve, ha a mag országok részéről nem tapasztalnának lenézést, meg nem értést és nem utolsó sorban gazdasági kihasználást.

Németek, franciák úgy viselkednek, mintha ők lennének az eu, vindikálják maguknak azt a jogot, hogy amit ők ktalálnak azt a többieknek követniük kell, különben , különben, na mi is lesz.

Itt a migráns helyzet, a németek úgy adtak meghívót lényegében több millió migráns részére, hogy leszarták a többi EU tagállam véleményét, észrevételét. A németek teljesen fals értelmetlen indokokra, háborús veszély, elöregedő ország,, stb hivatkoznak, holott a menekültek legszívesebben a saját hazájukban, élőhelyükön kívánnának élni.

A humánum nevében embertelen körülmények között végig hajtatnak több százezer ember a balkánon, lehetetlen helyzetbe hozzák egész Európát, közöttük azokat az országokat, akikkel a legszorosabbb gazdasági kapcsolatokat építették ki, amelyek biztonsága, stabilitása az ő gazdasági érdekeiket szolgálja.

Az európai technológia olyan színvonalú, hogy nincs szüksége képzetlen munkaerő millióira, ki tudja termelni a nyugdíjak értékét. A képzetlen munkaerő felzárkóztatásának sikere bizonytalan, többszörösébe kerül a nyugdíjak szinten tartásánál.

A birodalmi szemlélet helyett az európai össztermék egy reálisabb elosztása esetén egy stabil föderális EU jöhetne létre , mindenki örömére.

maroz 2015.09.17. 11:17:26

@TG69: Amikor arról a bizonyos ingadozásról beszéltem valami ilyesmire gondoltam:

"Liikanen is less gloomy. He says many of Finland's woes stem from "four shocks" that hit at the same time: the decline of Nokia and the country's paper industry, the retirement of a generation of baby boomers, high labour costs, which have made the economy uncompetitive, and the fallout from the Russian crisis."

www.businessinsider.com/finland-is-in-a-grave-situation-2015-6

Jean Sol Partre 2015.09.17. 11:28:12

@Kandeláber: kollaboráns és kollaboráns között nagyon nagy a különbség.
Meg azt sem látom, hogy a "nemzeti kormányok" és a kollaboránsság mennyire függ össze, de a kérdés leginkább az, mit jelent az, hogy nemzeti kormány (azon kívül, hogy nem kollaboráns).

Kandeláber 2015.09.17. 11:35:10

@gyalog.galopp: Nem hiszem, hogy szükség lenne a nemzet fogalmának újra definiálására. Azonos nyelv, kultúra, tradíciók, természetesen leegyszerűsítve.
Abban tökéletesen igazad van, hogy a német-francia tengely egyre erőszakosabban és arrogánsabban erőlteti rá az akaratát a jobb sorsra érdemes EU-ra. A németek ráadásul migráns-ügyben már színt vallottak: valamelyik illetékes úr kijelentette, hogy a szakképzetteket tárt karokkal fogadják, a többi pedig mehet haza.
Bájos...Mint annak idején Mengele: ez jobbra megy, az balra...

gyalog.galopp 2015.09.17. 11:49:51

@Kandeláber:

A nemzet fogalmat nem újra definiálni kell, hanem tisztázni a jelentését az EU határain belül.

Az alapállás, hogy a nemzet az valami bűn rossz, nem eu konform fogalom, miközben minden tagállam nemzeti zászlókat lobogtat, himnuszokat énekelget és foggal , körömmel kaparja magának a gesztenyét.

Itt a gesztenyén van a hangsúly, ha én kaparom a gesztenyét, akkor a kezemre csapnak, fúj populista, nacionalista, elmaradott senki, vissza az ólba.
Ugyanakkor a mag államok gátlástalanul kotorásznak a vályúmban, és bármit feláldoznak a saját nemzeti belpolitikai céljaik érdekében.

Kandeláber 2015.09.17. 12:05:04

@gyalog.galopp: Nem újdonság. Kettős mérce.
És ugye Orwell óta tudjuk, hogy mindenki egyenlő, de annak egyenlőbbek.
Most Németország a legeslegegyenlőbb...
Németország minden kritika nélkül vezényelhet a határaihoz katonákat, őt, mint legegyenlőbbet nem marasztalja el senki. Minket igen.
És a legegyenlőbb ország sajtóorgánumait Magyarországról kizárólag olyanok tájékoztatják hiteltelenül, akik nem férnek be a nemzetfogalomba, mivel nincs identitásuk Magyarország és a magyar nemzet iránt.
Régen kozmopolitáknak hívták őket, manapság globalistáknak.

gyalog.galopp 2015.09.17. 12:16:13

@Kandeláber:

van ott identitás, csak nem a mienk, de még csak nem is európai

Doomhammer szokta emlegetni a szabad kereskedelmi egyezményt, az amcsi nyugipénztárak igen jelentős részben a GMO-ba fektettek be

a GMO-ra meg valójában semmi szüksége a világnak, nagy része a szemétbe kerül

Kandeláber 2015.09.17. 12:29:34

@Jean Sol Partre: Szerintem azt jelenti, hogy még szűkre szabott mozgástéren belül is elsődlegesen a saját polgárainak az érdekében munkálkodik, és ezt az érdekérvényesítést minden nyomás ellenére megpróbálja végigvinni.
@gyalog.galopp: A nyugati nyugdíjpénztárak jelentős része pedig kelet-európai energiaszolgáltató cégekbe fektetett be. Nálunk a Horn-Kuncze kormány által garantált 8%-os profit mellett.
Hornnak már van szobra Brüsszelben, Kuncze szobrára pedig talán már ki is írtak egy titkos tendert. :D

gyalog.galopp 2015.09.17. 12:55:42

@Kandeláber:

én a migráns áradat értelmét szeretném megfejteni, (mármint nem azt, hogy a migráns mért akar jobban élni annál, mint ahogy él, azon nincs mit megfejteni) pontosabban azt, mi értelme . mi szerepe van ebben a németeknek, Merkelnek?

Ez az invázós lerohanás a teljes EU gazdaságát megrengeti, nem látom a gazdasági értelmét.
Esetleg újabb hitelfelvétel generálás lenne a cél?

gyalog.galopp 2015.09.17. 13:33:11

@Kandeláber:

jut eszembe, valamikor régen rebesgették, hogy Kunczenak valami érdekeltségei vannak a recski kőbányában, igen abban, ott kéne őt megszobrani.

Kandeláber 2015.09.17. 13:59:08

@gyalog.galopp: Úgy tűnik köztudott, hogy a migráns áradatot ugyanaz a CIA generálta, amely megszervezte az "arab tavasznak" nevezett lázadás sorozatot, és amely megalkotta az Iszlám Államot.
Merkel az USA készséges kiszolgálója, mint minden nyugat-európai vezető. Valószínűleg titkos háttér-alkut kötött, amelyben Németországnak valamiféle előnyt garantáltak az invázió lecsengése utáni időkre.
Kuncze az elmúlt 25 év egyik legkártékonyabb politikusa volt, manapság már erkölcsi hulla. Nagyon jót mulattam, amikor annak idején megpróbált Bajnaihoz törleszkedni, az pedig elküldte sorszámot tépni, mire vérig sértődött. :D

gyalog.galopp 2015.09.17. 14:23:08

@Kandeláber:
Németországnak, vagy néhány német politikusnak?
Nekem úgy tűnik két német tőke tábor között egyre éleződik az ellentét. Ami az egyiknek előny, az nem biztos, hogy a másiknak is az.

Az osztrákok már jó ideje édesgetik magukhoz a szerbeket, horvátokat, a nyilatkozatok alapján elég szép pénzt kaphattak ők is. Nem tanultak a történelemből, a mézesmadzagoknak általában szaros a vége.

Kandeláber 2015.09.17. 15:26:17

@gyalog.galopp: Részemről ez csak feltételezés, én nem tartom magam orákulumnak, mint egyesek. :D

gyalog.galopp 2015.09.17. 15:57:59

@Kandeláber:

a profik kamuznak, ötleteik az amatőröknek vannak:)

nászay 2015.09.17. 17:39:02

@high up!: nagyon szépen leírtad, de a humanitárius, emberiességi, kegyeleti, stb... okok és célok mögött megbúvik mégegy: csak úgy csendben mondom: a politikai szükségszerűség. Ha t.i. nem az EU kebelezi be pl. Magyarországot, akkor megteszi ezt a nagy keleti testvér. (mint ahogy már egyszer megtette)
Nyugat Európa népei soha nem vágyakoztak Románia, Szlovákia, Magyarország népeinek keblükre ölelésére, de azt mondták, inkább mi szagoljuk a hónaljukat, mint az oroszok.
Nem szerelem ez - ÉRDEK

picur3ka 2015.09.18. 00:59:48

@annamanna:

Nem lesz semmi kvóta, nyilván. Néphülyítés ezt tárgyalgatni.

annamanna 2015.09.18. 01:30:46

@picur3ka: kit érdekel a kvóta?

ZÁRT TÁBOR!
ZÁRT TÁBOR!
ZÁRT TÁBOR!
ZÁRT TÁBOR!
ZÁRT TÁBOR!
ZÁRT TÁBOR!

Ez úgy hangzik, hogy kvóta?

picur3ka 2015.09.18. 02:07:00

@annamanna:

Igen, maga idióta. Ez ugyanaz.

annamanna 2015.09.18. 02:17:32

@picur3ka: Miért volna ugyanaz? Ez két külön kifejezés, még az 1984 világában, újbeszélül sem ugyanaz.
Az idiótázásodról pedig az a véleményem, kisfiam, hogy amit mondasz másra, azt mondod magadra.
"A mamám megmondta, hogy az a hülye, aki mondja!" (Forrest Gump)
Már elfelejtetted, Forrest, mit mondott anyukád?

Ennél többel nem terhelem szűkös memóriádat:
ZÁRT TÁBOR
ZÁRT TÁBOR
ZÁRT TÁBOR
ZÁRT TÁBOR
ZÁRT TÁBOR
ZÁRT TÁBOR
ZÁRT TÁBOR
ZÁRT TÁBOR
ZÁRT TÁBOR

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2015.09.20. 14:00:13

"Egészen elképesztő, mondjuk ki, maffiatempó, "

és mindez egy fideszblogon ;)))

maroz 2015.09.20. 19:35:39

@TG69: Még mindig a finnek:

"Finland, defined as the “sick man” of Europe by Finance Minister Alexander Stubb..."

www.bloomberg.com/news/articles/2015-09-17/finland-faces-biggest-strikes-in-two-decades-amid-austerity-ire

Szóval egyszer "éllovas", majd "sereghajtó", "beteg ember", és ez így hullámzik szépen, de a trendvonalban ez már kiegyenlítődik. Az átmenet a félperifériáról a centrumba csak vonattal lehetséges. :)
süti beállítások módosítása