Itt a Fidesz legtökéletesebb kampányvideója!
2015. július 30. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Itt a Fidesz legtökéletesebb kampányvideója!

orbanismus.jpg

Rezsicsökkentés? Nemzeti konzultáció? Bevándorlásos plakátkampány? Minden elhalványul a Fidesz legújabb, trükkös kampányvideója mellett. Finkelstein és Habony nem talál még ki ennél tökéletesebben targetált, az elkényelmesedett jobber szavazókat megmoccantani képes üzenetet, melynek láttán a legfinnyásabb konzervatív értelmiségi is haptákba állva jelentkezik újra Orbán Viktor katonájának. Le a kalappal a Fidesz kommunikációs agytrösztje előtt!

A trükkös fidesznyikek persze sehol nem tüntetik fel, hogy a Párt legújabb mémjéről van szó. De hinni akarok! Mert nem, a Fidesz-ellenes szürkeállomány csak nem lehet ennyire ügyefogyott, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hatodik évében ennyit tud összehozni az orbánizmus aláaknázására.

Miről is van szó?

Orbánistan című, aggódó dokumentumfilm németeknek az orbanizálódó Magyarországról? Pipa. Orbánozás a németek pénzéből? Pipa. A dokufilmben megszólaló, aggódó Heller Ágnes, aggódó Marsovszky Magdolna és aggódó Mazsihisz-elnök? Pipa. Bónusz Alföldi Róbert és a nyolcvanas évek alter közegéből itt felejtett Bárdos Deák Ágnes, akik szintén aggódnak? Pipa.

És mindezt olyasvalaki rendezi, akinek az élete nagyrészt abból állt, hogy Európát járta a Rhythms Of Resistance Berlin (ROR) szambazenekar aktivistájaként, hogy Európa antifasiszta, antiglobalista, környezetvédő és kirekesztésellenes demonstrációin zajongjon; miközben itthon leginkább az egyetem mellé járt; majd kiment Berlinbe, egész pontosan a multikulti-hipszter Kreuzbergbe, hogy ott járjon egyetem mellé; de aztán transzdiszciplináris gender studies tanszékre kerül, workshopokat szervez, a prof könyvéhez készít irodalomjegyzéket – végül a német komcsi Linke párt Rosa Luxemburg-ösztöndíját is elnyeri.

Ez az egész annyira tökéletesen egyben van, mintha a South Park egyik karaktere kelt volna életre; csak hát Trey Parker és Matt Stone valószínűleg nem tud semmit a mi kis belterjes magyar közéletünk még belterjesebb belső szubkultúráiból. Pedig aranybánya lenne a számukra is.

Az Orbánistan című dokumentumfilm már a körülményei és a trailere alapján is az orbánizmus tökéletes antitézise – ami azonban legfeljebb arra alkalmas, hogy a legenerváltabb, legkiégettebb magyarjobbosból is kihozza az orbánista mozgalmárt. Gratulálunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr857665740

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rajcsányi Gellért: Itt a Fidesz legtökéletesebb kampányvideója! 2015.07.30. 15:39:01

Ennek láttán a legfinnyásabb konzervatív értelmiségi is haptákba állva jelentkezik újra Orbán Viktor katonájának.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyetmondok 2015.07.30. 22:18:25

A külföldön folytatott államellenes agitáció nem is a sok hülyének, hanem a kevés nem hülyének szól, akik között akadnak,akik foglalkoznak távoli országokkal is.

Bell & Sebastian 2015.07.30. 22:34:59

@tesz-vesz: Hát az kurva nagy pech, ha francia sajtot szemléz és nem brekeg franciául.

Csak azt ne gondolja, hogy _mindig_ más készüléke a hibás. Ha egy ennyire egyszerű logikai láncot képtelen lekövetni, akkor ki írja a blogbejegyzéseit? Más?

Bell & Sebastian 2015.07.30. 22:43:56

@picur3ka: Nem is tudom, szomorkodjak vagy nevessek azon, hogy meghaladja a képességeiket egy ilyen műtárgy létrehozásának logisztikája.

Igazából ezt sosem akarták (mármint a kerítést), de most valahogyan rájuk kozmált (mert elsült a Főnök széjában a kapanyél) és vége a bambulásnak.

Na, most kellene elsütni a parlagon heverő beléptető rendszert, amit még éles eszű Tom Pika szerzett valahonnan szaré-húgyé, de legalább jól elszámolta.

Imrebá 2015.07.30. 22:55:43

@P.Guszti:
azért nem kell berosàlni egybôl.
a német média szentségérôl nemrég leràntotta a leplet egy insider.
a német kônyvolvasok egy része màr tudja, hogy mennyivel kell elosztani a német agitprop gépezet mûveit.
Nemcsak a magyar tud a sorok kôzôtt olvasni.
A médiatermék nem szentîràs.

murcielago 2015.07.30. 22:58:59

@tesz-vesz: @Bell & Sebastian:
nem Le Monde, hanem Les Échos

de állítólag kacsa az egész:
"Az Index megkérdezte Szijjártó Pétert az esetről: a miniszterelnök szóvivője elmondta, hogy a Les Échos összekeverte egy korábbi Independent-cikk részleteit. Az Échos az angol napilap szövegéből ollózott, de véletlenül Deutsch Tamás mondatait adták a kormányfő szájába. Deutsch Tamás elmondta, neki is elismerték a tévedést, és ígéretet kapott, hogy hamarosan javítják a cikket."

mondjuk ritka nagy kacsa, ha ez igaz...

Bell & Sebastian 2015.07.30. 23:09:35

@murcielago: Ki kell hogy ábrándítsam, az ominózus páholy alapszabálya szerint csak zsidók lehetnek a tagjai, márpedig valahogyan felvették oda a Főnököt.
További ráutaló jelek: politikai keresztapa, pártházasság, keresztnevek, Talmud a témában.

Ez már nem is kacsa, hanem egy kövér lúd, májra tömve.

sterimar 2015.07.30. 23:12:04

Ez csuda vicces. Valaki számolja, ez hányadik videó az elmúlt pár évben, ugyanazokkal a poshadt arcokkal?

freehckr 2015.07.30. 23:13:44

@egyetmondok: „Sokan komolyan fogják ezt venni nyugaton, lehet ezzel külföldön károkat okozni a magyar államnak, de rendesen.”

Akiktől függ ez a bizonyos „károkozás” már pár éve tisztában vannak vele, hogy mi megy itt, ennek megfelelően mind a nemzetközi diplomáciai és üzleti kapcsolataink, mind a külföldiek befektetési kedve igencsak takaréklángon pislákolnak évek óta.

Heller és Alföldi legfeljebb a már a saját árnyékuktól is rettegő közpénztolvaj korrupt fideszeseknél kelt riadalmat... ami nem meglepő, több ezer lopott milliárdnyi okuk van erre... :)

Bell & Sebastian 2015.07.30. 23:29:17

@freehckr: Szerintem a fejlett Nyugaton is tisztában van vele mindenki, hogy a politikus a parazita szinonímája.

A pacsirta sem attól énekel szebben a verébnél (aki levelezőn végzett), hogy jobb a sajtója.

Ott, ahol az új vezetés legnagyobb vívmánya a negyvenes kresztábla bevezetése környezetvédelmi okokra hivatkozva, egy demenciától gyötört mamka is bő nyállal lecsúszna a választók torkán, ha elég nagyot tud mondani. Márpedig tudnak, valahol csak kitanítják őket a disznóságokra, amit szemérmesen kihümmög a sajtó. Teljesen pártatlanul, ugyebár.

murcielago 2015.07.30. 23:32:23

@Bell & Sebastian:
"Je suis un Hongrois d'origine juive. Mais je n'ai pas de double identité. Mon identité est hongroise et je n'ai aucun problème avec le fait d'être juif. Je ne l'ai jamais nié et mon père me frapperait si je le faisais », affirme Viktor Orban."

ez az egy mondat az, teljesen be van ágyazva egy összefüggő szövegbe és 4 és fél év alatt nem módosították...

picur3ka 2015.07.31. 00:20:45

@Bell & Sebastian:

Én rákérdeztem a Fidesz lapján. Nem válaszoltak.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.07.31. 00:58:14

Nem mi, magyarok vagyunk a célközönség. Az a sereg, ahová a film készítője is tartozik, az itthoni hideg polgárháborúban pillanatnyilag meg van verve. A film a külföldnek szól: egy kis mozgósítás az ottani közvéleménynek, hogy rendet kéne már tenni a félgyarmaton, és közben kalapozás az alkotónak.

annamanna 2015.07.31. 03:12:13

A trailer alapján azt elég biztosan lehet látni, hogy a film nem az országról szól, az alkotót szemmel láthatóan nem érdekli az ország.

Ha a film azokra az egyéni, teljesen jelentéktelen szoc. problémákra van kihegyezve, amikről a trailer szólt, akkor abból a németeknél senki sem fog megérteni semmit, mert senkit sem ismernek, számukra totál lényegtelen, jelentéktelen hiszti az egész, ismeretlen, csúnya emberekkel, akik a maguk piti kínjaival kínlódnak.

Ha a film nem az ország valós helyzetére koncentrál, és nem is a Vidnyánszky-Alföldi csörte a lényeg belőle, akkor kizárásos alapon csakis Orbánról szólhat, az ő neve az egyetlen, amit a filmecskéből meg lehet jegyezni.
Ha pedig így van, akkor igaza van Ergének, ez egy kitűnő kampányvideó. Teljesen mindegy, hogy milyen éllel beszélnek benne Orbánról, a lényeg, hogy róla legyen szó. Tehát, ha egy német Magyarországra gondol, akkor egy szó jusson eszébe: Orbán.
Ez kicsit hasonló ahhoz, mint a 30-as évek Németországáról mindenkinek egy név ugrik be. Mindegy, milyen előjellel, a lényeg, hogy minden róla szólt, és szinte egy mondatot sem lehetett elmondani az ő neve nélkül, még köszönni is az ő nevével kellett.
Ez marketing, hasonlóan Hollywoodhoz, ahol nem színészeket képeznek ki, hanem csillagokat gyártanak; vagy ahogy József Attila írta: "neve, ha van, csak áruvédjegy, mint akármely mosóporé." A Ságvári miatti rettenetes huzavona (akinek mellesleg egy csomó álneve volt) is hasonló: a névbe, mint erőforrásba való kapaszkodás. A márkajelzések is eltúlzottan fontosak; a középkor anonimitása után ma már minden a névről szól.

Ez elég nyilvánvaló miszticizmus, pl ennek mintájára:

És monda Manoah az Úr angyalának: Kicsoda a te neved, hogy ha majd beteljesedik a te beszéded, tisztességgel illethessünk téged. És monda néki az Úrnak angyala: Miért kérdezősködöl nevem után, a mely olyan csodálatos?

Isten neve, Jézus neve, a név ereje olyan központi témája a Bibliának, hogy nem is ragozom.

Ha már a németekről van szó - a név fontosságát jelzi, hogy Merkelnek is szüksége volt egy jól csengő német névre, mert sem a lánykori, sem a mostani férjezett neve nem elég árja. Tehát szerzett egyet, és ezen a néven csinált karriert. Zazrivecz úr se véletlenül váltott nevet; ezen a néven nem lehet politikusi karriert befutni.

Tehát Orbán nevének ismételgetésén, és az arcának ismétlődő mutogatásán túl a filmnek nyilvánvalóan semmi értelme. Ha pedig ez az értelme, akkor ez a fidesz céljaira legyártott kampányfilm.

Pop40 2015.07.31. 03:46:56

@P.Guszti: @egyetmondok:

Tévedés, drága elvtársak.

Nem a "magyar államnak" okoz károkat a film.
Hanem a fideszes maffiának, meg a debil híveiknek, akik magukat a magyar állammal azonosítják.

A magyar államnak, és úgy összességében Magyarországnak a fideszes maffia hazaárulása, szabadrablása okoz helyrehozhatatlan károkat.

Meg a magatokfajta kretének, akik ezt mentegetik.

Imrebá 2015.07.31. 05:26:59

@picur3ka:

Pedig vàlaszolni szoktak, ha kellô szerénységgel, kellô alàzattal, kellô tisztelettel teszik fel a kérdést.
Probalja ujra, mas hangnemben.
Menni fog az.

Imrebá 2015.07.31. 06:12:55

@Pop40:

Bajtars, maga csak ne huzzon szet folyton.
Ne rendetlenkedjék, tanuljon tiszteletet.
A nemzetnek a legtobb kart a szethuzas okozza. Ne maffiazzon, mert egyszer még jol johet maganak is egy keresztapa.
Capise?

@annamanna:

A nemzetnek rovid, egyszeru uzenetekre van szuksege.
Amit maga muvel az idorablas.
Mire a végére ér a magyar, elfelejti az elejét.
Maga nem elég populista.
Két mondatba osszefoglalhatta volna azt a sok rizst amit kifozott:

majdénmegmondommivan.
akinek mas a velemény az se normalis.

Nem kôll ezt agyonragozni.

Pop40 2015.07.31. 06:28:27

@Imrebá:

Elnézést, elvtárs, én ezt a nyelvet nem beszélem.

Valami huszadrangú maffiafilmből való?:-)

Tiszteletet? Én azt tisztelem, aki rászolgált.
És huszadrangú hazaáruló maffiózók nem tartoznak ebbe a körbe.

annamanna 2015.07.31. 06:38:28

@Imrebá: jó, egy mondatban: a film arról szól, hogy Alföldi helyett Vidnyánszky lett a nemzeti igazgatója, tehát rettegés!
De mivel még ez az egyetlen összefoglaló mondat se jelent semmit a németeknek, csupán egy szóra tudnak emlékezni a filmből: Orbán. Egyszerűbb lett volna, ha egy órán keresztül ezt a nevet duruzsolják, lágy meditációs zenére. Kár volt Helleranyóval kínozni a német retinákat. Ennek a filmnek semmi értelme, ahogyan róla posztolni sincs semmi értelme, ahogyan a poszthoz kommentelni sincs semmi értelme, és valóban sokat trollkodok, amit bánok is.

petraeus 2015.07.31. 06:51:48

Ti szerencsetlenek, tenyleg azt hiszitek, hogy itt meg barmilyen plakat/video/esemeny szamit? Francokat ha az Orban holnap felltalalja a rak ellenszeret akkor is Caucescu sorsat kivanom neki es hiveinek is. Na csa fideszes rohadekok.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.31. 07:01:05

Én a Fideszt ki nem állhatom, de ha meglátom ezeket a lejárt szavatosságú instant rettegőket, akkor hálát adok a sorsnak, hogy nem ezek vannak hatalmon. Akik ma vannak Mo-on, azok más szempontból vállalhatatlanok, de ez nem teszi szimpatikusabbá ezt a semmi értéket elő nem állító ballib bandát.

A film nyilván a nyugati támogatók pénzén a nyugati támogatóknak készült. Magyarországon erre a filmre pár belpesti "értelmiségin" kívül már senki se kíváncsi. Gyanítom nagyobb lesz a film nézettsége a "nemzeti" "jobboldalon", mint a ballibek közt. Persze a Fidesz+Jobbik+KDNP hívek inkább kárörömmel fogják nézni.
Egy letűnt, ordas, hazug, erőszakos közösség panoptikuma.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.31. 07:09:13

Amíg ezek lesznek úgy beállítva, mint az alternatíva, addig még az is a Fideszre szavaz majd, vagy a Jobbikra, vagy távol marad az urnától, akinek amúgy a mostani rezsim konkrétan kárt okozott (manyup, devizahitelesek adójából megmentése).
Az első fideszes kétharmadot is ez a ballib oldal hozta össze.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.31. 07:11:08

Az is érdekes, hogy ezek a rettegők csak a saját kis belterjes világukért rettegnek. A dolgozó átlagember problémáit nem is értik. Sose értették.

ob.szerver 2015.07.31. 07:24:48

"a legfinnyásabb konzervatív értelmiségi is haptákba állva jelentkezik újra Orbán Viktor katonájának."

Miért is? Mert meglátja a képernyőn Alföldit, Hellert, Deák Bárdos Ágit, amint mond néhány igaz és tisztességes mondatot? Ennyi elegendő lenne a legfinnyásabb konzervatív értelmiségi számára, hogy elfelejtse a jogállam lebontását, a már a látszatra sem adó maffiarezsim szabadrablását, a minden alrendszert szétbaszó tehetségtelenség orgiáját, a 4 millió létminimum, alatt élőt, az autógyárakon és az EU pénzekből megvalósuló fejlesztéseken kívül az egész gazdaság vegetálását? De mindez mit se számít, hiszen Heller felbukkan a képernyőn, és a legfinnyásabb konzervatív értelmiségi szalutál, és beáll Orbán Viktor katonájának. Vajon mi más is lehetne ennél a finnyásság, a konzervativizmus és az értelmiségi lét adekvátabb kritériuma?

hidroponi 2015.07.31. 07:34:39

@Kéne egy nick...: idiota! mert a dolgozo kisemberek nem a sajat belterjes vilagukert rettegnek mi?

Pelso.. 2015.07.31. 08:01:22

@ob.szerver: "miért is?"
Netán meg vannak véve.

annamanna 2015.07.31. 08:22:15

@gyalog.galopp: én inkább arra gondoltam, hogy Deák Bárdos Ágnes művésznő produkcióiból készült esztrádműsor is megtette volna ehelyett a film helyett.
Persze kár volna megfosztani a művelt német közönséget Alföldi művész úr néhány emlékezetes rendezői pillanatától is.
A decens klipeket összeköthetnék Heller mama performanszai, pl. "no one was shot", a cuki hasvillantás Teddy buliján, Tilla férfiasságának kitakarása stb.
Na persze Vágó úr gitárjátéka is művelten nyugatias, elismerem.
Őrajtuk kívül itt minden más úgyis csak fütyülős barack, bőgatya és babaszappan.

Netuddki. 2015.07.31. 08:45:00

Mandinkák! Fel kéne fogni mit akar a film és magatokba nézni! A kerényi és a feketegyuri neve valahogy kimaradt belőle.
Tudom arra építetek, hogy a sok hibbant fideszdrukker a nélkül is uszul, hogy megnézné valójában mi van a videóban. Nekik tanácsolom, nyugodtan nézzék csak meg és gondolkodjanak el.

Lehet egy tolvaj, maffia, nemzetvesztő kormányt támogatni, de meglesz még a böjtje. Semmi sem tart örökké...

Netuddki. 2015.07.31. 08:47:29

@Kéne egy nick...: "Amíg ezek lesznek úgy beállítva, mint az alternatíva, addig még az is a Fideszre szavaz majd, vagy a Jobbikra, vagy távol marad az urnától, akinek amúgy a mostani rezsim konkrétan kárt okozott (manyup, devizahitelesek adójából megmentése)."

Reménykedel?

♔batyu♔ 2015.07.31. 08:54:54

Ezek 2010 óta hiszik azt, hogy ha valamelyikük megszólal, a következő kedden elsöpri Orbánékat a népharag.

♔batyu♔ 2015.07.31. 08:57:18

@Herr Schnitzel Lutscher: Nagyon helyes. remélem, a határt illegálisan átlépő bevándorlókat is bevonnám, persze ingyen, hiszen az nemsokára bűncselekmény lesz.

Vizes Aram 2015.07.31. 09:02:52

Az orban tonkretevo kormanynak vege. Szetszartak az orszagot, tiz ezreket tettek foldonfutova, kenyszermunka taborokat csinaltak minden faluban varosban.
Ilyen egy tokeletlen part. Csak idiotak szavaznak ilyenekre

♔batyu♔ 2015.07.31. 09:04:46

@Vizes Aram: Persze, mindenki alig várja, hogy ballibsikre szavazhasson.

IMF hitel, magas infláció, évente áremelések, jól megnövekvő államadósság, szemkilövetés.

Inkább ilyenekre szavaznak idióták.

high up! 2015.07.31. 09:07:27

@♔batyu♔:

tévedsz batyu eftárs, a nemzetközi menedékjog alapján (aminek az Orbaneszkui proletárállam is a tagja), a tiltott határátlépés nem lehet illegális, ha az illető azt menedékjog kérése miatt tette.

Orbaneszku megint megszopatott téged, csakúgy mint a halálbüntetéssel. Konyítani kéne má valami alaptudományhoz, nem csak gondolkodás nélkül bebégetni az elmeháborodott teljesázsiai vezéred napi idegrohamait.

FOLYTASSUK!

high up! 2015.07.31. 09:17:25

Magyaro legnagyobb szégyene persze nem ez a néhány kivénhedt hülye ballibsi múmia, hanem az a maradék 90%-nyi Átlaghülyemagyar, akibe a Felcsúti MSZMP párttitkár porontya 5 éve folyamatosan naponta belerúg, elrabolja életük lehetőségeit, de a hülyéi még újra kétharmaddal szavaznak arra, hogy csak így tovább! És ezt a mutatványt nemcsak a falusi félázsiai nívón beragadt magyarja csinálja, hanem a magyar "értelmiség" is nagyban űzi. Aztán még csodálkoznak az IQ katasztrófái, hogy nem élnek jobban mint Kádár alatt.

FOLYTASSUK!

annamanna 2015.07.31. 09:29:01

@gyalog.galopp: még az jutott eszembe, hogy a film címét is átalakítanám.
Az új cím ez lenne:

Én nem nagyot hazudtam, én csak kicsit hazudtam csak
Alcím: Orbanisztán

Szerintem így sokkal művészibb hatást keltene.

♔batyu♔ 2015.07.31. 09:29:51

@high up!:

Látod már megint milyen ostoba vagy, de azért itt okoskodsz, szakértesz.

Szerbiában, sőt már előtte sem, nem üldözik, nem lőnek a "menekültekre", sőt, már ott menedékjogot kérhet, lényeg, kényelmesen megkeresheti szabályosan a határállomást és beléphet szabályosan.

Nem az a gond, hogy te ennyire ostoba vagy, a gond az, hogy sok hasonló társad is.

Amúgy pedig az osztrákok vissza fogják állítani a szabályos határellenőrzést. Ez tudod mit jelent ugye gyurcsánycsicska?

Azt, hogy a határ illegális átlépése után megy a delikvens a sittre, az országba pedig kizárólag a valódi menekülteket engedik be.

Az illegális határátlépők 80-90%-a ugyanis eleve nem menekült, tehát ahonnan elindult sincs veszélyben az élete, kis hülyém, ha nem tudtad volna.

♔batyu♔ 2015.07.31. 09:34:57

@Kéne egy nick...: Állítom, hogy Gyurcsány, Heller, Alföldi, Vágó és még jó néhány megmondóember társa, beleértve az SZDSZ-eseket is, titkos fideszes kitüntetésben részesült.

Mert ha nem, akkor Orbánék nagyon-nagyon hálátlanok.

A médiának a lehető legtöbbet kell ezeket mutogatni, idézni, még kampány sem kell.

pitcairn (törölt) 2015.07.31. 09:59:12

@♔batyu♔:

a színvonal láttán idővel talán eljutunk abba az idilli állapotba is ahol az emberek többsége már szavazni sem fog elmenni

pitcairn (törölt) 2015.07.31. 10:00:22

@♔batyu♔:

kétlem, hogy egyhamar lenne Ausztria felé hagyományos értelemben vett határ

a "magyar falban" több fantázia van

pitcairn (törölt) 2015.07.31. 10:01:15

@high up!:

no mi van? nem tetszik az EU? :)

gyalog.galopp 2015.07.31. 10:15:24

@annamanna:

Azért egy dologgal tisztában kell lenni, olyan nincs, hogy egyik se kell, ráadásul még azt se mondom meg, mi kell. Az ilyen mindent és mindenkit tagadok az mindig anarchiát jelent.

Sarkozyt mindenki utálta, de őt, mint miniszterelnököt nemzetközi kontextusban egyik oldali francia média sem támadta. lásd pl. Obama és Sarkozy véletlenül kihangosított beszéde, mindkét oldal elhallgatta, pár évvel ezelőtt francia rendőrök araboknak néztek egy magyar cigány zenész csapatot és úgy is bántak velük. A cigányok panaszkodtak fűnél fánál, a panaszuk egyetlen francia médiában sem jelent meg, mert nem tett volna jót a francia imázsnak.

Óriási tévedés a film kapcsán azt hinni, hogy az Orbán rezsim ellen szól. A film a fasizálódó, antiszemita, rasszista magyarokról szól, akik ennek a diktátornak kétszer egymás után kétharmadot adtak.

Az öreg picsa miről is hablatyolt ( nem a múmia, hanem előtte)?
Jók ezek, tehetségesek ezek a mostani rendezők, de "az ő emberük " , vagyis bármikor szolgálatot kell tenniük a hatalomnak, ha az úgy akarja.
Szó nincs itt az értékekről, demokráciáról, itt arról van szó, ha nem az én kezemben van a gyeplő , akkor kiderül, hogy tehetségtelen vagyok és kenyér nélkül maradok.

Ebbe a képbe tartozik Vágó is, aki kiemelkedő műveltséggel és inteligenciával elő tudja adni a 2x2=4-et.

Bell & Sebastian 2015.07.31. 10:15:34

@murcielago: @picur3ka: Mert nekünk pont ez kell: zsé hardveren cé szoftver fut, amire senki sincsen felkészülve.

Bánná a fene, csak az utóíze ne lenne ennyire fagiforos.

Kuszaszem sámán nélkül baszhassa a tudományát, pedig az is csak egy kreatív könyvelő, mint ahogyan ezt Csehtomi idejekorán (ami ebben az esetben idő előttit jelent, de már használják pont időben -értelmezéssel is, szép új világ és édes... anyátok nyelve) megjósolta. Ügyesek a pénzügyesek és illegalitásban az após pisztolyával.

Töhötöm tele van már ezekkel is.

♔batyu♔ 2015.07.31. 10:36:29

@gyalog.galopp: Azért adtak Orbánnak kétharmadot, mert fasizálódnak.

Dehogy is azért, mert Gyurcsányék nem csak igen alaposan elkúrták, még a népet is jól összeverték, ha kiment az utcára.

pitcairn (törölt) 2015.07.31. 10:37:37

@gyalog.galopp:

"A film a fasizálódó, antiszemita, rasszista magyarokról szól, akik ennek a diktátornak kétszer egymás után kétharmadot adtak."

nem inkább egy EU-provincia békés hétköznapjairól? :)

murcielago 2015.07.31. 10:38:49

@Bell & Sebastian:
Szoftveren meg hardveren kívül azért van egy kis szkript is (politikai érzék, tk. ütemérzék), ami pl. V. G.-ból hiányzik (szvsz nagyon rossz ütemérzékkel jelentette be a néppártosodást).

Viszont én a Maga korábbi 50 %-át tarom jó becslésnek, O. a tőle elvárhatónak a felével végzett, a másik fele …/hosszú szünet/

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.31. 10:41:53

@hidroponi: az a rettegés sokkal reálisabb, hogy nem lesz pénz enni, rezsit fizetni. Ez érthető.
Ez az álértelmiségi műrettegés meg a nyugati támogatóknak szól.

@bértrollbosszantó_kovi1970: világos volt a helyzet tavaly, a manyuppal kirabolt lakosság inkább a mostani nagyon pofátlan tolvajokat választotta, mint a korábbi rettegő tolvajokat
Szomorú, de ez van.

@♔batyu♔: igen, ahogy már 2010-ben se a nagyszerű programjával nyert a Fidesz, hanem azzal, hogy mindenre annyit mondtak: NEM.
A Gyurcsány-Bajnai éra magát vágta el és húzta be a Fidesz 2/3-ot. Azóta meg már annyira enervált a lakosság, hogy el se megy választani a nagy része. Minek?
Orbán azóta is jó politikusként (nem sikerül leváltani, de bármit megtehet) és elég szar államférfiként (még csóróbbak az emberek) trónol.
Ha sokat mutogatják Hellert, akkor esetleg a Jobbikra szavaz majd kicsit több ember. Ennyit érnek el. De akkor lehet majd még jobban rettegni.

Azért a Heller halálhírére valószínűleg bontok majd egy jó orosz pezsgőt. A Viktoréra is... Csak az még odébb van.

picur3ka 2015.07.31. 10:47:54

@Bell & Sebastian:

Ha tele van, akkor már Téténynek mondjuk.

picur3ka 2015.07.31. 10:56:52

"Szlovákia felkészülten akar szembenézni a menekültáradattal. A rendőrök és a katonák két gyakorlótéren készülnek fel az országhatárok védelmére."
A katonaság és a rendőrség közös gyakorlatozására azért van szükség, hogy összehangolják a két fegyveres testület munkáját egy olyan esetben, amikor nagy számú menekült próbálna meg egy szomszédos államból Szlovákia területére jutni.
A katonák elsősorban a határsértő menekültek elfogását, illetve a gyűjtőtáborba szállításukat gyakorolják majd."

www.bumm.sk/belfold/2015/07/27/gyakorlatozik-a-rendorseg-es-a-hadsereg-a-menekultaradatra-keszulnek

♔batyu♔ 2015.07.31. 10:57:36

Ahogy elnézem, Orbánék és Mo. elég népszerűek külföldön (is).

Görgess le a kommentekhez, rengeteg van és jó olvasni ezeket:)

uk.news.yahoo.com/hungary-says-anti-migrant-border-fence-done-nov-104928721.html#TSM7zhy

♔batyu♔ 2015.07.31. 11:02:57

@Kéne egy nick...: Igen, 2010-ben.

De nem 2014-ben és főleg nem 2018-ban. Akármilyen selejtek is a ballib "sztárok", 2014-ben már nem ők voltak felelősek Orbán győzelméért és 2018-ban sem ők lesznek. Ők már a margón kívül vannak, kb. mint anno a Munkáspárt.

A választási küzdelem már nem a jobb és balliberális oldal csatája.

gyalog.galopp 2015.07.31. 11:27:08

@♔batyu♔: @pitcairn:

Egy tömegbázis nélküli diktátor ellen senki nem ad pénzt, mert minek.
A nagy ellenség megnevesítését csak konkrét személyre lehet lebontani, közösségre nem , mert az ugye nem lenne píszí, ez esetben sem sajnos. A közösségre csak áttételesen, mint tudatlan , megvezetett birka közegre lehet utalni és sejtetni a bennük rejlő, bármikor előtörő ősbűnt a nácirasszstafasiszta izét.

Pénzt csak az elnyomás ellen a szabadságért küzdő eltökélt, elnyomott kisebbség kap, saját tehetség hiányában ezt a szerepet kell nyomatni.

♔batyu♔ 2015.07.31. 11:38:15

@gyalog.galopp: Azért miután Soros elbukott pár milliárdot, Goodfriend is mellényúlt, sürgős családi ügyek miatt távoznia is kellett, (Alaszkában az ottani CIA kirendeltség mellett kis pingvinek születtek) kezdenek rájönni, a magyar politika "külső" alakítói, hogy a ballib oldalba nem annyira éri meg pénzt tolni.

Én azt érzékelem, hogy különféle balliberális struktúrák harcolnak a támogatásért, figyelemért, ki tudja magát nagyobbnak, döntőbbnek mutatni. Ergo, egymás ellen is harcolnak.

gyalog.galopp 2015.07.31. 12:02:08

@♔batyu♔:

ez egy kibaszott lassú folyamat és kurva sokba kerül nekünk adófizetőknek. Jó lenne már elvágni a köldökzsinórt, leválasztani a múmiákat.

pitcairn (törölt) 2015.07.31. 12:18:37

@♔batyu♔:

légy nyugodt a magyar politika "külső alakítói" a teljes spektrumba beleinvesztáltak a jobbiktól az MSZP-ig...

♔batyu♔ 2015.07.31. 12:23:28

@pitcairn: Persze, ez a realitás. Azonban gazdasági és társadalmi téren elég jól látszik az értelmes kompromisszumok kiharcolása és a totális seggnyalás, kiszolgálás között.

Nagyon sokat számít, hogy egy kormánynak mekkora mozgástere van.

Kádár a többihez képest épp azért lehetett sikeres, mert sikerült elmagyaráznia ezt az oroszoknak.

♔batyu♔ 2015.07.31. 12:24:20

Kimaradt egy szó:
Azonban gazdasági és társadalmi téren elég jól látszik a KÜLÖNBSÉG az értelmes kompromisszumok kiharcolása és a totális seggnyalás, kiszolgálás között.

Censored Trompf 2015.07.31. 12:29:41

Van a cikkben sok igazság.

Gyurcsány és társai a politikai térben, a filmben szereplő emberek a civilszférában a garanciái annak, hogy Orbánt ne lehessen leválltani.

Nélkülük se egyszerű a feladat, de segítségükkel szinte kivitelzehetetlen.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2015.07.31. 12:42:31

Ok, no problemo. Forgassunk filmet a magyar bal és liberális oldal dolgairól. Kezdjük egy olyan képpel amikor Révész Máriusz fejéből ömlik a vér, miután a rendőrők majdnem agyonverték aztán mutassunk olyan képet amin a faszfej MSZP csicskája Szanyi Tibor az Operánál örjöng, miközben a rendőrök vigyáznak rá, nehogy baja essen tüntetés közben.. Jó kezdet lenne..

Pop40 2015.07.31. 12:44:37

@♔batyu♔:
"Gyurcsányék nem csak igen alaposan elkúrták, még a népet is jól összeverték, ha kiment az utcára."

Alapból is ritka nagy baromságokat irkálsz, de ez még tőled is dobogós. :-)

♔batyu♔ 2015.07.31. 12:48:29

@Pop40: Ja, hogy már elfelejtenéd.

Itt akkor szépen nyomon követheted.

kuruc.info/r/32/6651/

high up! 2015.07.31. 12:49:30

@♔batyu♔:

jaj batyu náci, már megint csak arra telik, hogy felmondod itt Orbaneszku napi elmerohamait?

Öreg komcsi, szedjél már Cavontont az elméd felfirssítésére, vagy végezd már el a Nyócc osztályt, mert te még hülyébb vagy mint amilyen az Istóczi korodban voltál.

Na szóval fiogyelj te fidesz birka, itt van a te beégési kronológiád:

- Orbaneszku bemondta, hogy visszaálítja a halálbünetteést, te meg egész nap 200 kommentben ünnepelted ezt meg. Én meg mondtam hogy setétagyú vagy, mert az EU-ban nics halálbüntetés. Aztán másnapra már te is rájöttél, hogy Orbaneszku hülyét csinált belőled.

- itt rinyáltál hetekig, hogy Magyaro-ra zúdít a mocsok Nyugat 100 eter menekültet mert itt léptek be először az EU-ba. Én meg mondtam, hogy tanulj már 5. osztályos földrajzot, mert a Töröko-on át menekülő afgánok, szírek, irakiak először Görögo-ban meg Bulgáriában lépnek be az EU-ba.?
Hogy azóta megtanultad-e a földrajzot, kétlem.

- itt rinyáltál ezerrel, hogy Magyaro-on maradnak az el nem ismert visszatoloncolt balkániak meg mindenki, erre felvilágosítottalak, hogy az EU-ban csak egyszer lehet menekült státuszt kérni, ha elutasítják az illetőt, akkor a többi EU országban sem maradhatnak. Tehát ha Magyaro-ra jönnek, akkor a magyarok nyomják őket tovább Szerbiába, mert az biztonságos ország.

- itt örvendesz, hogy vannak nyugati blogok, meg kommentek, amelyek hurráörömben ünneplik Orbaneszku agyrémeit. Azt persze nem veszed észre, hogy ezek a te külföldi fajtáid, a tanulatlan, civilizáció mentes külföldi fidesznácik. Hát ezeknek örülhetsz, akár még világtalálkozót is tarthattok.

Ha a te összes tudatlanságodat felsolrolnám, annyi idő alatt kétszer is el lehetne végezned már azt a Nyócc osztályt, úgyhogy a pálinka vedelés helyett, meg ahelyett hogy nem orvoshoz, hanem az indexhez jársz gyógyítani az elmebajaidat, inkább tényleg a Nyócc osztályt kéne már elvégezned.

Kurvára nem hiányzik ennek az országnak ugyanis, hogy a következő 25 évet is a tanulatlan proletárok diktatúrájában élje le. Mert akkor 25 év múlva a fél ország már annak is fog örülni, ha Romániába sikerül majd illegálisan bevándorolnia.

FOLYTASSUK!

♔batyu♔ 2015.07.31. 12:50:04

@Pop40: Tudom, a fidesz a felelős. Ritka nagy baromság, de ez még tőled is dobogós.

Vajon Orbánéknak miért nincs szüksége arra, hogy elveressen benneteket?

Tizenötmillió Magyarok 2015.07.31. 12:50:50

ELJEN A FIDESZ, ELJEN ORBAN VIKTOR !!!

Pop40 2015.07.31. 12:51:18

@♔batyu♔:
Így van.

A különbség az, hogy amit a felcsúti párttitkárod csinál, az értelmes kompromisszum (pl a "mondják meg, mennyi kell, és mi előteremtjük)

Amit meg bárki más, az nyilván seggnyalás. :-)

♔batyu♔ 2015.07.31. 12:52:24

@high up!: Jól van ostoba gyurcsánycsicska, meg volt a hsz-ed. Amúgy fogalmazd át, mert kizárólag udvarias modorban megírt hsz-re reagálok érdemben.

♔batyu♔ 2015.07.31. 12:53:39

@Pop40: Nézd haver, egyenlőre kedvenceid vannak a kukában, te nem gondolkodtál el, a valódi okokon?

Persze ha nem, az egyáltalán nem baj, sőt.

Pop40 2015.07.31. 12:54:30

@♔batyu♔:
Ugye te se gondolod komolyan, hogy belinkeled azt a honlapot, ami a tv-székház felgyújtását így ünnepelte?
m.kuruc.info/r/2/5692/

Ekkora barom még te se lehetsz.

Pop40 2015.07.31. 12:57:54

@♔batyu♔:

Pl azért nincs rá szüksége, mert mi - veletek ellentétben - nem gyújtjuk fel a fél várost ellenzékben?

A fideszed 5 éves szabadrablása alatt eddig egy szem ablak (!) tört be, az is a fidesz-székházban. (!)

Ment is utána hetekig az óbégatás, mikor "példátlan vandalizmusról" ajvékoltatok.

high up! 2015.07.31. 12:58:32

@♔batyu♔:

"Azt persze nem veszed észre, hogy ezek a te külföldi fajtáid, a tanulatlan, civilizáció mentes külföldi fidesznácik. Hát ezeknek örülhetsz, akár még világtalálkozót is tarthattok. "

Hátha szétlövitek ott egymást. Téged ugyanis a nyugati náci testvéred pont olyan félázsiai kultúrbugrisnak tart ha az országába betested a lábad, mint amilyen tanulatlan kultúrbugrisnak tartod te a menekülőket, akikre ráadásul lövetni akarsz.

Na szóval, aranyosak ezek a civilizálatlan, faj és honvédő nácik minden országban, de a legszebb az, hogy egymást lazán kinyírnák, ha netalán az egyik megpróbálna a másik országában boldogulni mint bevándorló.

FOLYTASSUK!

Pop40 2015.07.31. 13:00:11

@♔batyu♔:
Dehogynem. Az egyik legfőbb ok, hogy a tolvaj Geci Vitya nagyon jól össze tudja fogni a magadfajta hülyéket.

Nincs ezzel semmi gond, a többség kimegy külföldre, ti meg majd kénytelenek lesztek egymástól lopkodni. :-DDDD

high up! 2015.07.31. 13:03:36

@♔batyu♔: " Jól van ostoba gyurcsánycsicska"

jaj te féleszü, már megint az a jól ismert sablon dumád!

Írd már fel a sablon válaszomat, nehogy legközelebb elfelejtsd:
Ha a faterod annyiszor nyúlt volna anyádhoz, mint ahányszor én gyúrtcsányra vagy akármelyik pártjára szavaztam, akkor te ma nem lennél itt.

Úgyhogy ma is kiérdemelted "A nap hülyéje" címet. Otthon elmondhatod az asszonynak hogy milyen díjat kaptál, biztos hogy nem fog kételkedni benne, hogy megérdemelted.

FOLYTASSUK!

♔batyu♔ 2015.07.31. 13:08:18

@high up!: Ki a faszt érdekel, hogy te kire szavaztál gyurcsánycsicska? A stílusoddal van probléma, ezért szarom le a te véleményedet.

Az újságot sem a szemetesből szedem ki.

Pop40 2015.07.31. 13:09:31

@high up!:
Asszonynak? Ne viccelj már. :-)

Az egyetlen, amire életében ráizgult, a Viktoros posztere. :-D

♔batyu♔ 2015.07.31. 13:14:50

@Pop40: Akkor neked elárulom a nagy titkot, miért vannak kedvenceid a kukában és miért csinálhat szinte bármit meg Orbán, sőt annak az ellenkezőjét is.

Mert olyan követelményeket támasztanak ballib oldalon már csak a maradék maradt, a hozzád hasonló ostoba zombik. Az értelmesebb már azt is tagadja, hogy valaha oda szavazott.

Tudod mennyire ellenkezik az értelemmel Gyurcsánynak, vagy Hellernek tapsikolni és közben azt mondani, hogy a felépítendő kerítés Orbán fasizálódásának a jele, jöjjenek csak a "menekültek", mindegyik kapjon az ellátásán felül tisztaságcsomagot és ingyen közlekedési bérletet.

És csak egyet emeltem ki kedvenceid baromságai közül.

És még te hülyézed a többit:)))

murcielago 2015.07.31. 13:18:16

@picur3ka:
„Ha tele van, akkor már Téténynek mondjuk.”

szerintem a „tel” és a „tét” két külön szóbokorba tartozik, a „Tétény” pedig a „Töhötöm”, „Tuhutum”-ból ered, ez utóbbi pedig a „Tigin”, vagyis kagán/duke elnevezésből

a „Großteting/Nagytétény” pedig a magyar „Tétény” német hangzásúvá tétele

picur3ka 2015.07.31. 13:21:51

@murcielago:

Tudja mit mondott nekem egyszer egy brit moderátor(nyugalmazott rendőr): Ne viccelődjél idegen férfiakkal, jó?

Viszont nem is magának írtam. De azért köszönjük.

Pop40 2015.07.31. 13:26:28

@♔batyu♔:
Nekem a mostani palettán bőven nincsenek "kedvenceim", drága elvtárs. A balos bandára szavazok, mivel a fideszes maffia meg az eu-tagadó jobbikos idióták mellett ők a legkevésbé rosszak, de ez a kedvenctől messze van.

Ja, és én tisztán látom az ő baromságaikat is - lásd ingyenbérlet. Veled ellentétben, aki Vitya bármelyik hazugságának boldogan tapsikolsz, majd másnap boldogan tapsikolsz az ellenkezőjének is.

♔batyu♔ 2015.07.31. 13:47:19

@Pop40: Most ezen elvitatkozgathatunk, szerencsére nem szükséges, szép is lenne így már a bevándorlók kapcsán is ha balliberális kormány lenne.

Pop40 2015.07.31. 13:58:20

@♔batyu♔:
Ó, ne aggódj emiatt.
Amennyit a kedvenceid elloptak, abból már a kínai nagy falat is felhúzhattuk volna a határra. ;-)

murcielago 2015.07.31. 14:06:22

@picur3ka:
Már beszéltünk ezen a blogon, de rendben, be is fejeztük.

picur3ka 2015.07.31. 14:12:36

@murcielago:

Tetőzik, tét, tétel a vicc alapja. Ismerem a Tétény szó eredetét.

Bloodscalp 2015.07.31. 20:43:45

@♔batyu♔: Idén még nem is csökkent a rezsi! Nem tudnál intézkedni a káderednél?

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.01. 02:32:09

@high up!: Heller "no one was shot, no one was tortured" Ágnes bizony elég elrettentő alternatíva ahhoz, hogy az általad és a Heller, Kertész, Alföldi és a többi jómadár által moslékzabálónak, alembernek tartott magyarok inkább a mostani tolvajokra szavazzanak. Vagy ha belőlük elegük van, akkor majd a Jobbikra.

annamanna 2015.08.01. 06:45:28

@gyalog.galopp: "Szó nincs itt az értékekről, demokráciáról, itt arról van szó, ha nem az én kezemben van a gyeplő , akkor kiderül, hogy tehetségtelen vagyok és kenyér nélkül maradok."

Persze, pontosan tudom, hogy erről szól a dolog.
Egyszer hallottam egy pletyit Hellerről, miszerint anno az egyetemi státuszának az volt a feltétele, hogy vállalta Lukács leápolását.

Ezen elgondolkoztam. Ha én lettem volna a helyében, akkor a következőképpen okoskodok:
Ha nekem ezt szabják feltételül, hogy megkaphassam az egyetemi oktatói állást, akkor a továbbiakban is mindig ehhez (vagy valami más) feltételhez lesz kötve a munkahelyem, tehát vagy teljesítem azokat a titkos kérészexet, amik nem függnek össze a tehetségemmel, alkalmasságommal; vagy nem, de akkor kidobnak.
Ebből pedig az következik, hogy a munkaadómnak valójában nem az eszemre van szüksége, hanem a titkos kérészexre.
Ebből pedig az következik, hogy a főnököm valójában nem értékeli, semmibe veszi a tehetségemet.
Ha én értékesnek tartom a saját gondolataimat, akkor a számomra szörnyen degradáló, ha valójában nem ezért vesznek fel, hanem a piszkos titkok miatt.
Tehát ha én fontosnak tartom a gondolataimat, akkor csak visszautasítani tudom azt az ajánlatot, ami nem ez alapján értékel; mert ha egyszer belemegyek, akkor a következő alkalommal sem mondhatok nemet, sőt soha nem mondhatok nemet, mert bármikor nemet mondok, azzal azt kockáztatom, hogy azonnal kidobnak, hiszen az eszemre valójában nincs szükségük.

Ebből pedig az következik, hogy egy ilyen helyzetet csak akkor vállalhatok be, ha magamat sem tartom különösebben okosnak és értelmesnek, csak nagyon kell a meló, a presztízs, a látszat; egyébként meg teszek arra, hogy valójában milyen teljesítményt tudok felmutatni.

Tehát ilyesmit csak akkor vállalhat el valaki, ha meg van győződve róla, hogy tehetségtelen, és protekció, háttérhálózat nélkül kiderül róla, hogy egy senki.

"Azért egy dologgal tisztában kell lenni, olyan nincs, hogy egyik se kell"

Persze hogy nincs ilyen, csak ki kell tudni választani, hogy ki az, aki nem a háttérhálózat és piszkos kis trükkök, kérészex miatt alkalmaz embereket, vagy ő maga nem ezért van hatalomban.
Tehát ki kell tudni választani, kinek van legális hatalma, és kié illegális.

Én ki is választottam: Isten a föld legális királya, legális hatalma. Tehát Ő alá rendelem magam. Ő az, aki nem vet be piszkos kis kérészexet, és biztosan nem fog kiderülni róla, hogy a hálózata nélkül valójában egy felfuvalkodott pojáca, tehetségtelen senki.

A többieket meg lehetőség szerint el kell viselni. Ha Isten nem lázad ellenük, akkor én sem tehetem, még akkor sem, ha bosszantónak, károsnak vagy egyenesen katasztrofálisnak tartom azt, amit tesznek. A titkos kis kérészexet pedig vissza lehet utasítani, és bízni abban, hogy Isten képes megőrizni akkor is, ha úgy tűnik, nincs semmilyen más kapaszkodó, csak az, hogy az embereknek "bármikor szolgálatot kell tenniük a hatalomnak, ha az úgy akarja."

"Ebbe a képbe tartozik Vágó is, aki kiemelkedő műveltséggel és inteligenciával elő tudja adni a 2x2=4-et."

Vágó ebből a szempontból elég meglepő, mert elég jól fel tudta építeni a független, apolitikus, ismeretterjesztő, kiegyensúlyozott ember imázsát, és elég váratlan fordulat volt (számomra), ahogy teljes sebességgel nekidurrant Gyurcsánynak és kirúgatta magát a munkahelyéről. Számomra rejtély, miért csinálta ezt.

Alföldi túlhájpolása szörnyen kínos eredményekre vezet; Deák Bárdos Ágnes pedig nyilván azért mondta meg az őszinte tuttit, mert ő az a megyekettes versenyző, akit a filmbe még valahogy be lehetett rángatni.

gyalog.galopp 2015.08.01. 07:45:32

@annamanna:

Vágóékat még a paradicsomból való kiűzetés előtt élőben láttam " koncertezni " egy vidéki majálison.
Kiábrándítóan rémes volt, a közönség csak udvariasságból nem fütyült.

Van egy alapszabály, nem szarunk abba a kútba, amelyikből iszunk. Na ez a brancs ezt nem ismeri, sőt élvezettel szarik bele, ez egy alapvető szocializációs probléma, személyiségzavar.

annamanna 2015.08.01. 08:18:03

@gyalog.galopp: ezt jól megfogalmaztad; csak nekem az kérdés (méghozzá elég fontos kérdés), hogy hol van annak a körnek a határa, akik abba a kútba szarnak, amiből isznak.
És most megint a kereszténységre utalva - ott bizony nagyon sokan beleszarnak abba a kútba, amiből isznak. Nagyon sokan, sajnos. Mármint nem véletlenül! Mert véletlenül bárkivel előfordulhat.
Ebből következik a következő kérdés - hol húzódik a tudatos és öntudatlan beleszarás határa. Kik azok, akik tudják, hogy mit tesznek, és kik nem tudják?

Lk 23,34 Jézus pedig monda: Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek.

2Pt 3,5-7 Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára; A melyek által az akkori világ vízzel elboríttatván elveszett: A mostani egek pedig és a föld, ugyanazon szó által megkíméltettek, tűznek tartatván fenn, az ítéletnek és az istentelen emberek romlásának napjára.

Lk 11,44 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert olyanok vagytok, mint a sírok, a melyek nem látszanak, és az emberek, a kik azokon járnak, nem tudják.

Ami a Favágók együttest illeti - abban tag Heilig Gábor is, aki régebben olyan szuper együttesek tagja volt, mint a Gemini. Ebben a klipben pl ő énekel: www.youtube.com/watch?v=tPbqLN4UnQg
Hát, nem véletlenül borította be őket a feledés homálya. Ebben a klipben elég lazán váltották át a hippi-romantikát vándorcigány tolvajbandára.
Mert bármi helyettesíthető bármivel - legalábbis egyes ideológiák szerint.

Paul Summers 2015.08.02. 12:58:46

Szánalmas magyargyűlölő és magyarellenes judeobolsevik propaganda.

Imrebá 2015.08.02. 21:40:25

@Pop40:
"Én azt tisztelem, aki rászolgált."

Ez butaság.
Mivé lenne a világ ha mindenki így gondolkodna?

@annamanna:

"róla posztolni sincs semmi értelme, ahogyan a poszthoz kommentelni sincs semmi értelme, és valóban sokat trollkodok, amit bánok is."

Bánja?
Hisziapiszi.
"Eredj el és többet ne..."

Miért ne lenne értelme róla posztolni és kommentelni?
Van.

@petraeus:
Ez viccnek is rossz.

gyalog.galopp 2015.08.03. 07:45:33

@annamanna:

"Ebből következik a következő kérdés - hol húzódik a tudatos és öntudatlan beleszarás határa. Kik azok, akik tudják, hogy mit tesznek, és kik nem tudják? "

Ez egy nagyon lényeges kérdés valóban.
Az egybemosásra és annak következményeire példa a rendszerváltásunk.
Még 1988-ban volt 700 ezer tagja a kommunista pártnak , 90-ben a hivatásos kádáristák már marginalizálódtak a kádárista elit pedig rendszerváltó, "Beszélős" szabadságharcos lett.

Azok az újságírók, akik korábban a Népszava, Népszabadság karakterét meghatározták, már a plurális demokrácia nevében csinálták ugyanazt, vagyis nyomták el a másik véleményét. Előkerültek szamizdat írók, csak a betiltott írásaik nem, így a mai napig nem tudjuk mit is jelent ez a szó

Mind a mai napig ezerrel megy a mentális, morális kútmérgezés. A kútmérgezés lényeges eleme, egybe mosni a kommunista rendszer működtetőit az elviselőivel.
A új demokrata narratíva szerint az a generáció, az a proli aki a romokból felépítette a legvidámabb barakkot az mind a mai napig pörkölt szaftos gulyáskommunista, birka, akinek a szavazatát 20 Ft-al meg lehet vásárolni, kivéve persze, ha őrá szavazott.

Míg a mélyben családi, baráti kapcsolatok szakadtak szét és utálták meg egymást egy életre a rendszerváltó elit a mai papig vígan ugrasztja egymásnak a népet, hol kádárprolinak, hol hazafinak nevezve őket.

Miközben már a keletkezésükkor is jórészt röhejes ügynök aktákkal hülyítik a népet a kölcsönös stigmatizálás következtében a politikai paletta látványosan kontraszelektálódik.

annamanna 2015.08.04. 03:55:21

@gyalog.galopp: Szerintem el kell felejteni őket. Kik ezek, hogy érdekeljenek? "Ki az a Pataki Attila?"
Van élet politikusok nélkül is. Nekem tanulságos volt egy német regényecske, Hugo Hartung: Csodagyerekek c. műve, ami az 1910-es évektől a 70-es évekig úgy meséli el egy német kisember életét, hogy Hitler abban szinte egyáltalán nem jelenik meg. Név szerint nincs is megemlítve. Biztos vagyok benne, hogy az író tudatosan koncentrált arra, hogy kikerülje a politikához való érzelmi kötődését. A Svejkből is érdemes ezt a mondatot megjegyezni: Melyik Ferdinándot?

Most olvasom, hogy Alföldi elhagyja az országot: www.borsonline.hu/20150803_elkoltozik_magyarorszagrol_alfoldi_robert
Minél közelebb van valaki a tűzhöz, annál inkább sértődött lesz, és még én sajnáljam, a szerencsétlent, mert megalázták és belerúgtak?

Amúgy meg szerintem ez a probléma általánosabb. Mármint nem általánosan politikai, hanem általánosan emberi. Pszichés vagy spirituális kérdés, nem tudom pontosan, mindenesetre úgy hívják, nárcizmus.
Egy nárcisztikus megdöbbentő módon képes másokat semmibe venni, lenézni, szolgának használni, miközben az égvilágon semmiféle fölénye nincs, de valamilyen módon hatalmat szerez. Namost a politikai osztály tagjai nyilván sokkal nárcisztikusabbak, mint az átlagos alattvalók (bocsánat: állampolgárok).
Minél közelebb kerül valaki egy nárcisztikushoz, annál biztosabb, hogy olyannyira összetöri, felzaklatja és megsebzi, hogy az illetőt a legmélyebb harag és gyűlölet tölti el.
Az egyetlen megoldás a közöny. Még csak nem is kell foglalkozni a nárcisztikussal, nem kell túl sokat rágódni a gonoszságán, lehetőség szerint minél távolabbra kell húzódni tőle, és olyasmi felé fordulni, ami megerősít.

Minél távolabbról nézek egy hegyet, az annál kisebbnek fog látszani. De ha nagyon közel vagyok hozzá, akkor az egyéni problémám is grandiózusnak fog tűnni.
Azért is annyira nevetséges a fenti filmecske, mert abból próbálja bebizonyítani Orbán diktátorságát, hogy Alföldi helyett Vidnyánszky lett színházigazgatónak kinevezve. Annyira belelovallják magukat önnön fájdalmukba, hogy nem veszik észre, mennyire komikusak.

Az egyetlen megoldás a távolságtartás. Ha valakinek valamilyen véleménye van rólam, az az ő véleménye, annak rám semmilyen hatása sincs.
Sok ember a véleményével szerez hatalmat mások fölött. Mint a róka, aki megdicsérte a holló énekét, és ellopta a sajtját.

Nehéz betartani, de csak akkor őrizhetem meg a józan eszemet, ha figyelembe veszem, hogy a másik ember véleménye a másik ember véleménye és PONT.
Prolinak tart meg birkának? Hát akkor annak tart és ennyi. Az ő dolga.

"Önnek az orra.... hmmm... az orra... nagy."
Aha, és akkor mi van?

"bevándorlók, akiket főleg negyven körüli, túlsúlyos, faszhiányos nők látnak el puszta szolidaritásból."
És? Az illetőnek ez nem mindegy?

A buzik nem bírják elviselni azt a szót, hogy buzi. Pedig jobban tennék. Ugyanazt kell megtanulni, mint bárkinek, aki megtanulja elviselni, ha kövér, öreg, csúnya, beteg, tanulatlan, szegény, sikertelen és így tovább.
Millió dologgal lehet valakit megbélyegezni, és ezzel hatalmat nyerni fölötte.
Persze a hízelgés legalább ilyen veszélyes energiavámpírkodás.

Nehéz dolog megtanulni, de nem lehetetlen, hogy bármi is a másik ember véleménye rólam, az csak az ő véleménye; leginkább úgyis az számít, amit én gondolok magamról.
Attól úgysem lesz jobb az önképem, ha arra figyelek, mások mit mondanak; akár szidnak, akár hízelegnek, az nekem hosszú távon nem jelent előnyt.
Aki szid, nem tud ártani, ha nem tartom fontosnak; aki hízeleg, nem tudja elszívni az erőmet, ha nem tartom fontosnak és nem kapaszkodom a hízelgésébe.

A legfontosabb, hogy valamiképp talpon tudjak maradni, az pedig csak akkor megy, ha megtanulok biztosan állni a lábamon. Mások véleményét pedig Isten véleményére cserélni. Ha Isten tetszését keresem, akkor nem leszek se megbántott, se energiavámpír áldozata.

"a politikai paletta látványosan kontraszelektálódik."
Te így látod, én meg úgy, hogy itt nem változik semmi, évtizedek óta ugyanazok az arcok vagy családok uralkodnak. Be vannak betonozódva.
Egy példa:

www.facebook.com/photo.php?fbid=463591903748844&set=pb.100002941154019.-2207520000.1438651347.&type=3&theater

www.facebook.com/photo.php?fbid=454143534693681&set=pb.100002941154019.-2207520000.1438651347.&type=3&theater

www.facebook.com/photo.php?fbid=454501014657933&set=pb.100002941154019.-2207520000.1438651347.&type=3&theater

Ez nem kontraszelekció, hanem dinasztikus irányítás. Ki tudja, meddig nyúlnak vissza a gyökereik.

És ha ők nem osztják meg velem a hatalmukat, akkor mi van? Nincs semmi, mert a legális hatalom úgyis Istené; hozzá képest minden földi uralom illegális trónbitorlás. Ha Isten hatalmát félem és tartom nagyra, a többi már nem olyan nagy vaszizdasz.
Egyszerűen szemüveget kell cserélni és kész. Nem pont így, de ehhez hasonlóan: magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/vilag.htm

annamanna 2015.08.04. 04:39:55

@gyalog.galopp: még két példa ugrott be: az egyik a Bridget Jones filmben a barátnő, aki minden panaszkodásra azt válaszolta: "szard le"
A másik, hogy ha egy cigány belémköt az utcán, mi a megoldás? Az, hogy szó nélkül továbbmegyek.
Hülye lennék beleugrani bármilyen vitába is. Semmi értelme.
Ugyanígy nincs értelme azon rágódni, hogy a posztkádárista elitnek mi a véleménye rólam.
Ha ez segít, akkor gondolj rájuk úgy, mint az utcán kötözködő cigányra, aki alig várja, hogy valaki belesétáljon a csapdájába és visszaszóljon, mert arra azonnal rá lehet támadni. Megvan az indok, megvan az áldozat, akin le lehet vezetni a belső feszültséget.

De miért legyek én ez az áldozatuk? Ha nem törődöm azzal, mi a véleményük rólam, akkor nem tudnak ártani.

Egy vallásos fórumon történt, hogy mindennek leszidtak és elhordtak (pl nácifasisztarasszista, világi, eretnek, parázna), a végén egyikük azt írta: én vagyok felelős a cigánygyilkosságokért.
Csak néztem, hogy ez egyszerűen nem lehet igaz. És besokalltam, azt válaszoltam az illetőnek, hogy jobban tenné, ha nem koslatna ennyit utánam.
Na, erre kiderítették, hogy gyalázkodó vagyok (mert ezzel megsértettem az illetőt), és azonnal kitiltottak.
Érdekes élmény volt, mit ne mondjak.

A nagymamám nagyon megtanulta egy alkoholista férj mellett, hogyan kell kezelni a vádaskodást. Két mondatot jegyeztem meg tőle:
- Igazad van, a második világháború is miattam tört ki.
- Annyiba kell venni, mint akitől jött.
És kész, ezzel el van intézve, lehet csinálni tovább a saját dolgomat, nem rabol el túl sok időt és energiát a huzakodás és a sértődöttség miatti védekezés.

Tehát a lényeg: ki az a Pataki Attila?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.08.04. 20:15:36

@Bell & Sebastian: ki a * szemléz fr sajtót?? te mutattad a linket! én meg k nem tudok franciául! eddig érted?

vagy ez most poén akar lenni?

milyen logikai lánc?

Bell & Sebastian 2015.08.04. 20:38:44

@tesz-vesz: Ez egy nemválasz. Túl vagyunk rajta, mint főperzekutor a bárányhimlőn.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2015.08.04. 21:11:34

@Bell & Sebastian: te túl vagy rajta, én nem is tudom miről van szó.
persze végülis nem kell semmit se kifejteni, csak éppen te szóltál hozzám, de nem muszáj értelmesen kommunikálni, minek is?

Bell & Sebastian 2015.08.04. 21:36:15

@tesz-vesz: Közöm? Hogy még mindig nem tudod, miről _volt_ szó? Már bocsánat, de ez maradjon a te bajod. Vagy gördíts följebb, mit idéztél, amire az ominózus beszólás jött tőlem.

Ha nem tudod összerakni, tényleg reménytelen.
süti beállítások módosítása