A politikailag korrekt beszéd zsákutcájáról
2015. május 30. írta: aristo

A politikailag korrekt beszéd zsákutcájáról

politikai_korrektseg.jpg

„Amit egyáltalán meg lehet mondani, azt meg lehet mondani világosan; amiről pedig nem lehet beszélni, arról hallgatni kell.” (Ludwig Wittgenstein: Logikai-filozófiai értekezés)

Történt, hogy a szépséges Ausztriai Annát, Fülöp spanyol király jövendőbelijét ünnepélyes menetben vitték Madridba a királyi esküvőre. A királyi arát mindenütt ünnepélyesen fogadták, s egy helyütt a polgármester egy tucat selyemharisnyát nyújtott át ajándékul, ám a zord majordomus elutasította, mondván: „A királynénak nincs lába!” A hercegnő roppantul megijedt, mert azt hitte Madridban majd levágják a lábát (Ő sem volt a szellem sasmadara.) Holott csak arról volt szó, hogy voltak dolgok, amelyekről – a kor ostoba divatja értelmében – nem lehetett beszélni.

Nevethetünk ezen, pedig mint egykor, ma is vannak dolgok, amelyekről nem beszélhetünk, mert félő, hogy akkor mindenféle bélyeget fognak ránk sütni. Régen az összeesküvő társaságokban titkos kézjelek, ruhadarabok, színek segítségével azonosították egymást a beavatottak, mára ennek szerepét a nyelvi jelek vették át. Mostanában a nyelvhasználat alapján megállapítható, hogy kinek milyen meggyőződése – vagy érdeke – van. A modern nyelvújítás azután mulatságos dolgokat képes produkálni.

*

Már a görög gondolkodás központi kategóriája volt a logosz, ami – egy olvasatában – a világos, tiszta beszédet jelenti. Enélkül nincs megértés az emberek között. Egyszerűen lehetetlenné válik a kommunikáció, ha nem a közmegegyezésen alapuló formájukban használjuk a szavakat. Itt aztán rögtön a dolgok sűrejében vagyunk, annál a kérdésnél, hogy mit is kell értenünk a „köz” alatt. Persze meg lehet próbálni a „közt” a megegyezésre rákényszeríteni. Ez folyik most, és az új középkor eljövetelének jeleként visszatérni látszik a realizmus kontra nominalizmus vita. „Universalia ante rem” – a fogalom megelőzi a dolgot – mondanák liberálisaink; vagyis ha megváltoztatjuk a dolog nevét, megváltozik a dolog, de legalábbis az emberek vélekedése a dologról.

Van azután úgy, hogy bizonyos dolgokról meg egyáltalán nem beszélünk, mert a fogalmak, amelyek leírnák őket, az újmódi liberális szótár szerint tilosak. Klasszikus példája ennek az oly sokakat megnyilvánulásra ingerlő bevándorlás-probléma. Alább kísérletet teszünk rá, hogy eredeti – értsd: értelmes – nyelven beszéljünk róla.

A migrációval kapcsolatos, gyakran használt érv a keresztényi szeretet, a „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!” parancsa. Megjegyezném, hogy akik ezt hangoztatni szokták, meglehetősen felemás viszonyt ápolnak a kereszténység egészével kapcsolatban. Mondhatni, utálják. Így a kereszténységet érvként használni részükről meglehetősen érdekes. Roppant furcsa, hogy a muzulmán bevándorlók státuszának legalizálására azt a kereszténységet kívánják használni, amelynek ünnepeit, jelképeit – pontosan a fent nevezett bevándorlók érzékenységére tekintettel – egyesek be szeretnék tiltani. Hogyan működhet az oly igen kívánt „szekuláris állam” egy keresztény alapelv mentén? Továbbá hogyan van az, hogy ez esetben legyünk keresztények, vagy legalábbis viselkedjünk a keresztényi elvek szerint, ugyanakkor bármi másban – mint például az abortusz vagy az azonos neműek házassága kérdésében – tagadjuk a keresztény elveket? Tudom, ezek „ad hominem” érvek és nem az állításra, hanem az állítóra vonatkoznak, de akkor is. Egyébként pedig a mainstream keresztény teológia ismeri és elismeri az önvédelmet, márpedig a bevándorlás tiltása, vagy legalábbis korlátozása és szűrése – megítélésem szerint – ebbe a kategóriába tartozik.

A Bevándorlás Barátainak – ha már nyelvújítás, legyen röviden BeBa – következő fő érve, hogy Európa elöregszik, népessége fogy, ezért munkaerő hiány lép/lépett fel, aminek következtében szükség van a bevándorlókra. Szükség van rájuk továbbá azért – mondják –, mert vannak olyan alantas munkák, amelyeket az elkényeztetett, gazdag nyugat-európaiak nem hajlandóak elvégezni; bezzeg a bevándorlók. A jó hazugság alapja az, hogy mindig legyen benne valamennyi igazság is. Mert mindez igaz. A kérdés csak az, hogy vajon a bevándorlók mennyire alkalmasak betölteni a keletkező hiányt.

*

Mindenekelőtt meggondolandó, hogy mennyire helyes és etikus olyanokat importálni, akiket kifejezetten az „alantas” munkákra akarunk használni? Az „alantas tevékenység” ugyanis per definitionem társadalmi feszültséget vált ki, amennyiben ráébred valaki, hogy ezt teszi éppen. Nem véletlen, hogy a bevándorlók gyerekei és unokái a legelkeseredettebb ellenségei a befogadó társadalomnak. Ők ugyanis már tudják, hogy a munka, amit ajánlanak nekik, az alantas; és joggal vélik úgy, aki alantas munkát végez, az maga is alantas vagy legalábbis annak tartják. A szüleik, akik a munka fogalma alatt esetleg csak az ópiumtermelést vagy a kecskepásztorságot ismerték, természetesen nem tudták, hogy az itteni munkájuk „alantas” lesz. Egyébként is, az alantas fogalma alatt ők csak szomszéd törzsbelieket vagy a keresztényeket értették. Pontosan az oly divatos liberális szociológia értelmében is a társadalmi béke ellenében cselekszünk, amikor szándékosan létrehozunk egy ilyen robbanékony helyzetet.

Maradva a többség által is érthető célszerűségnél, megvizsgálhatnánk azt is, hogy tulajdonképpen milyen munkaerőre van szüksége a fejlett nyugatnak, már ha szüksége van ilyenre egyáltalán. Furcsa dolgokat tapasztalhatunk. Azt látjuk, hogy mindenféle szakmunkásokra, magasan képzett mérnökökre van szükség. A technikai világ ugyanis megváltozott. Merőben más volt a helyzet az ötvenes években, amikor a török vendégmunkásnak megmutatták, hogy hova kell kettőt ütni a kalapáccsal és hármat húzni a csillagkulccsal. Ezt hosszabb-rövidebb idő alatt megtanulta és máris hasznos tagja lett a társadalomnak. Egészen addig, amíg nem csináltak egy gépet, amelyik ezt sokkal pontosabban és gyorsabban megcsinálta − és még csak kebabot sem akart enni, valamint nem épített mecsetet. Ma emberre már csak ezeknek a gépeknek tervezésénél, programozásánál és karbantartásánál van szükség. Erősen kétséges, hogy a damaszkuszi bazárban hamis arany csecsebecsék árusításában szerzett tapasztalat felhasználható lenne ilyesfajta a feladatoknál.

Mit kezdhetünk a harmadik világból érkező bevándorló tömegekkel a „tudásalapú társadalomban” − amelyet oly vad verbális erőfeszítéssel akarunk elérni −, amikor velük a fogalom bármilyen értelmében a tudatlanságot engedjük magunk közé. A „tudásalapú társadalom” még a világ fejlett részein is elérhetetlen, mert a valódi tudás egyre szofisztikáltabb és áttekinthetetlenebb, ezért a társadalom döntő többsége ott is kimarad belőle – nem is hiányzik neki –, bármit tanítsanak is a CEU szociológiai stúdiumain. Különösebb kockázat nélkül leszögezhetjük, hogy a harmadik világbeli bevándorlókkal a népesség tudása és általában a modern, ipari léttel kapcsolatos kompetenciái nem növekednek. Sőt.

*

A másik munkaerő-éhes terület a szociális ágazat, amely a torz, családellenes változások hatására egyre meghatározóbb lesz szerte a gazdag országokban. Az élet itt hosszabb és betegebb lett. Az elöregedő társadalmakban egyre többen lesznek ápolásra szorulók, betegek vagy csak magányosak; és mert családjuk divatos módon vagy nincs, vagy nem törődik velük, pénzért igyekeznek szeretet vásárolni maguknak. Hogy erre alkalmasak lennének a bevándorlók? Természetesen a magatehetetlen, ám gazdag Hanzi bácsit vagy Stefi nénit egy, az irodalmi szuahélit vagy pastut ékesen beszélő bevándorló gondjaira akarják majd bízni a féltőn szerető rokonok. Majd felolvasnak szegény öregeknek? Csak szalonnát ne akarjon enni egyikük sem. Úgy gondolom, nem mindegy, hogy kinek a kezei között kell meghalnunk vénségünkre.

A szociális munka, ami, végül is nem más mint az ember személye körüli szolgálatok, nem elsősorban tudást, hanem nyelvismeretet és a kulturális azonosságot feltételező empátiát igényelnek. Ha valamire, hát erre biztosan nem alkalmasak a nyelvtudással, kulturális azonossággal nem rendelkező, más vallású, más szokások között felnövő bevándorlók.

Egyáltalában, mik azok az alantas munkák amikre a bevándorlók használhatóak? Kukás? Csatornatisztító? Mosogató? (Még azt is jobban csinálja a magyar bölcsész Londonban.) Nem igaz, hogy ilyenekre évente milliószámra szükség lenne. A helyzet az, hogy az EU gazdag mag-országainak valóban szüksége van külső munkaerőre. Akárhány Nobel-díjast szívesen befogadnának. Részben az elöregedés, részben a munka-ellenes szociális támogatások hatására sokan egyáltalán nem akarnak dolgozni arrafelé és nem is dolgoznak. Persze ha kérdik őket, akkor nem ezt mondják.

Sajnálatos módon a munkaerőhiányt a gazdag országok a közel-gyarmatokról, Kelet-Európából pótolják. Az innen érkezők minden tekintetben megfelelnek az elvárásaiknak. Ők otthon, az otthoniak költségére megszerezték a szükséges szakképesítést − vagy médiaszakosok ; és ez roppant költséghatékony is a befogadó országok számára. Még a cigányok sem kellenek nekik, azok csak maradjanak otthon.

Csakhogy – és itt jutunk újra a PC-beszéd lehetetlenségéhez – ezt nem lehet mondani. Nem lehet mondani, hogy nincs szükség írástudatlan négerekre, máktermesztő afgánokra és hasonló egzotikus népekre, hanem fehér, keresztény és olcsó munkaerőre van szükség, akikről feltételezhetjük, hogy ismerik az európai szokásokat és kultúrát. Mert ilyet mondani csúf rasszizmus, ezért azután a problémát nemhogy megoldani, még leírni sem tudjuk. Kizárólag azt lehet a PC szabályai szerint mondani, hogy vagy mindenki jöhet, vagy senki: ember és ember megkülönböztetése tilos, holott jól tudjuk (vagy tudtuk): az emberek igenis különbözőek.

Javaslom tehát, hogy a probléma kezelésére álljunk neki a „tudásalapú társadalom” Európában oly kimondhatatlanul sikeres, megvalósításának a harmadik világ minden szegletében. „Minden oázisba egyetemet!” – ez legyen jelszavunk! Tán még a CEU-t is áthelyezhetnénk Mogadishuba, hogy tényleg közelről segítsenek az elesetteken. Így aztán sokkal könnyebb lenne bánni a partjainkra tömegével érkező szociológusokkal és kultúrantropológusokkal, mert például elküldhetnénk őket az elmaradott országok fejlődését előmozdítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr617504294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.30. 08:27:00

Ahogy mostanában mondani szokták: TL;DR
Amennyit olvastam belőle... jól értem, az fáj, hogy kulturált társaságban nem tűrik a rasszista megnyilvánulásokat?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.30. 08:55:25

Nem kell odafigyelni a liberális gágogásra, ennyi az egész.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.30. 08:57:59

@maxval bircaman szerkesztő: bulgár csodalény (gyk: ugató birka) csaholására még annyira se. :D

S=klogW 2015.05.30. 09:00:40

@pythonozok: kulturált társaságok nem tűrik a rasszizmust?

nekem ez még egyetlen, magát kulturáltnak, de még inkább magukat értelmiséginek gondolni és hirdetni nagyon szerető belpesti zsidó haveri körben sem tűnt fel, sőt, sokkal inkább a rasszizmus az egyik kohéziós tényező

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.30. 09:33:05

@S=klogW: haveri + zsidó? És kinek hazudsz? Nekem vagy az állítólagos haverjaidnak? :D

P.Guszti 2015.05.30. 09:36:14

Magyarországnak mindent meg kell tennie azért, hogy elriassza Magyarországtól a harmadik világból érkező bevándorlókat, különösképpen a mohamedánokat. Láthatjuk, hogy a modern világ legsikertelenebb, legagresszívebb lúzerei a mohamedánok, azon szerencsés kivételeketől eltekintve, akik hatalmas olajoshordón vagy gáztartályon csücsülnek.

Minden másféle náció, vallás hívei jól-rosszul alkalmazkodni tudnak a modern világhoz - bevándorlás esetén úgy-ahogy a befogadó országhoz is - csak a mohamedánok nem. Ezért ezeket minden áron távol kell tartani hazánktól. Egyszer már 150 évig megszállva tartották országunk javát, alig lakott pusztaságot hagyva maguk után - ez akkor is igaz, ha itt maradt néhány török fürdő emlékbe.

Ezért többek között a mohamedán vallás gyakorlását sem szabad megkönnyíteni mecset építésével, disznóhúsmentes ételek biztosításával. Aki Allahhoz hű akar maradni, keressen mohamedán országban menedéket.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.30. 09:55:22

@S=klogW: ja, hogy a szokásos... mélymagyar gyerek nem bezsél mádzsár perfekt? :D

mikimackó 2015.05.30. 09:56:33

@pythonozok: nana, azért a bégetésre illik odafigyelni! jobb, ha tudod, merre jár a nyáj !

mikimackó 2015.05.30. 09:57:48

@P.Guszti: bekenünk mindent disznózsírral......., akármihez hozzáérnek, paradicsomnak annyi !

S=klogW 2015.05.30. 10:17:41

@pythonozok: a mádzsárt,

az ilyen cigányosra vett formát, amivel zsidók gúnyolják a magyarokat, közben csak magukat teszik nevetségessé, azt valóban nem beszélem - pláne nem perfektül

neked viszont pitonozás (ez, feltételezem, a circumcizált f.sz verése ill. szopása lehet, akár a sajátodé vagy másé) helyett ideje lenne megtanulni perfekt magyarul, ha szeretnél beilleszkedni

ha nem szeretnél, biztos akad törzskönyves nagyi a családban, az ilyeneknél szokott lenni, és akkor tudsz alijázni - ha még sincs, az angolszászokhoz még mindig mehetsz, azok imádják az ilyeneket

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.30. 11:15:49

@S=klogW: hiába, nácika, a fajtádbéli még sohasem okozott csalódást. Csupa agyatlan seggfej... :D

S=klogW 2015.05.30. 11:40:08

@pythonozok: akkor Pythonozz csak tovább, szívd Rubyra a haverokat, és nyalintsd le az előbuggyanó Perlek Javát

S=klogW 2015.05.30. 11:49:50

@pythonozok: nem lennék meglepődve, ha más niken is lógtál már volna itt, ismerős - de lehet, hogy csak egyszerűen gyakori típus - ez a neten kompenzáló, elbaszott infós karakter

lezsír (törölt) 2015.05.30. 12:06:04

Én liberálisként is ellenzem a féktelen, önpusztító bevándorlást. A muszlimok ugyanis nagyon nem liberálisok, hanem egy totalitárius rendszert akarnak kiépíteni, ez a kimondott céljuk, ezért pont úgy kezelendőek, mint a kommunisták, nácik. Ja, én nem Kóka-Kuncze-Fodor vonalon tartom magam liberálisnak, hanem mondjuk Franklin, Jefferson vonalon. A kevesebb állam jobb... Mondjuk így vagyok én liberális.

2015.05.30. 12:07:36

Atyavilág, ennyi logikai bakugrást, történelmi suttyóságot, aljas és/vagy buta csúsztatást valóban csak műveletlenül használt, filozófiainak tűnő álszakkifejezésekkel lehet eladni.
Ez volna a konzevatív kultúrfölény?
orulunkvincent.blog.hu/2015/05/30/a_konzervativ_kulturfolenyrol_megjegyzesposzt

empatikus pszichopata 2015.05.30. 12:09:32

Tejóég, az ilyen posztokért még fizetnek is? Na itt van egy poszt, kedves aristo, amiért tuti nem fizetnek; idéznék is belőle, hátha nem kattintasz rá:

"A Nemzeti Közszolgálati Egyetem senkiháziai, a mandineres fruzsik, a lánczitamások kitartottjai valamiről elfeledkeznek. A magukfajta retardált kis nullajulik a közelében nincsenek India, Pakisztán, Brazília, Irán elitjének. Brazília és Irán azért tavaly produkált egy-egy Fields érmest, és a legjobb brazil egyetem mérföldekkel van mindenféle listákon a legjobb magyar egyetem előtt. Van abban valami félelmetes, ahogy a Nyugat leeszi a tejszínhabot a harmadik világ tortájának tetejéről, de az a tejszínhab létezik. A mandineres majmocskák a közelében nincsenek a lahorei, Sao Paulo-i, teheráni csúcsértelmiségnek, sőt, állítom, hogy semmivel sem komolyabb a képzettségük az ottani középkategóriánál."

Hát csak olvasd tovább, és olvasd az elejét is, legközelebb akkor nem kell ilyen hosszú lére eresztened a "politikailag korrekt beszédet"
orulunkvincent.blog.hu/2015/05/30/a_konzervativ_kulturfolenyrol_megjegyzesposzt?utm_medium=indapass&utm_campaign=inda_notification&utm_source=notilayer&utm_source=fejlec_index&utm_medium=noti-dropdown&utm_campaign=fejlec

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.30. 12:36:38

@fortin2: @empatikus pszichopata:

Ti tényleg ennyire naivak vagytok? Üssetek már fel egy Szabad Nép-vezércikket és gondolkozzatok el az általatok linkelt és a Szabad Népben olvasható szövegek hasonlóságán!

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2015.05.30. 12:48:13

@bbjnick: A cikkben említett John of Gaunt sokáig kijelölt vezére volt a keresztes hadaknak, fia pedig a nikápolyi csatában harcolt a muzulmánok ellen. ő például nagyon jó példa.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.05.30. 13:26:36

Szórakoztató poszt, fontos igazságokkal. Ami nem igaz benne, azt pedig elnézhetjük a szórakozásért, a liberálispukkasztásért, no meg a szerző kedvéért.

Pelso.. 2015.05.30. 13:45:45

A címnél megtorpanva: tehát jöjjön (már itt van rég) a politikailag inkorrekt beszéd, mint szimpla hazudozás, olcsó lózungok, csilivili semmit mondás és kettős beszéd, esetleg valóság tagadás rutinosan.

@aristo: Igen, sőt: John of Gaunt mellett Ausztriai Anna példája szintén a legjobbak közül való s abszolút aktuális 2015-ben.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.30. 16:27:34

ha az lesz a narancs, akarom mondani parancs, hogy befogadunk mindenkit és abcúg nonpc, akkor meg arról fog lelkesen cikkezni aristo

ui: brüsszelben már dolgozunk a cikkíró egyéni befogadási kvótáján

2015.05.30. 16:52:14

@bbjnick:
bocs, jogos: megnéztem a jelzett Szabad Nép cikekket és valóban kísértetiesen hasonló a hangvétel, az intellektuális szint és politikai jobbágyság mértéke, csak azt nem arsito, hanem egyéb elvtársak írták alá.

Krisz11 2015.05.30. 16:57:19

Remek blogbejegyzés. A liberálisok meg fognak őrülni. Kettéharapják a klaviatúrát idegükben.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.30. 17:04:35

Nem csak az a problémája az EU-nek, hogy akik most jönnek, azokat hogyan fogadja be, hanem az, hogy akiket eddig befogadott, azokat hogyan küldje haza...

rasztaszív 2015.05.30. 17:15:13

@Krisz11: az legfeljebb a cél,de nem az eredmény.ahhoz ugyanis túl zagyva,és röhejes.

Pelso.. 2015.05.30. 17:17:10

@Herr Sion Liebhaber: Stratégiai megoldás:
minden menekültet-bevándorlót befogadunk s letelepítünk, amennyiben ükunokáig deklarálja, hogy a fideszre fog szavazni.

Muad\\\'Dib 2015.05.30. 17:33:20

Van igazság nem is egy a cikkben. Az pedig világosan látszik a hozzászólásokon, hogy néhány ember teljesen felháborodott, mert nem tud mit kezdeni saját kétszínűségével.
Néhány példa:
1) Büszkén feszít az európai fogyasztói társadalom azon darabjaiban, amit a továbbra is vazallusi sorban tartott afrikai országokban éhbérért dolgoztatott emberekkel készíttettek. Bátran használja azon erőforrásokat és státuszszimbólumokat, amit szintén ott bányásznak az alapvető emberi minimumot sem betartó "modern" nyugati cégek kvázi rabszolgái.
2) Míg itthon teljes mértékben kiakadnak azon a helyzeten, hogy a roma társadalom előtt semmilyen felemelkedési lehetőség nincs, addig "humanista" okokkal indokolva olyan helyzetbe kényszerítik a bevándorlók tömegeit, ahonnan a kitörés esélye generációkon keresztül minimális.
3) Európa egészén a társadalom minél magasabb képzését részesítik előnyben, miközben nagyon jól tudják, hogy a bevándorlók gyerekei/unokái valószínűleg sosem jutnak el a jó főiskolákra/egyetemekre.
4) Miközben borzalommal emlegetik a gettókat, csak olyan alja munkát biztosítanak a bevándorlók nagy részének, ami oda kényszeríti őket, ezzel szintén generációkra elvágva az esélyt a társadalmi és szociális beilleszkedésre.
5) Afrikai teljes kihasználását, és emberi erőforrásainak brutális kizsákmányolását végző cégeket a piacgazdaság példáinak tekintik, és az ellenük kemény hangot megütőket a demokrácia ellenségeinek. Ennek ellenére a körülmények miatt menekülő emberek körülményein álszent módom megdöbbennek, és szörnyülködnek.
6) A geoploitikai játszótérnek tekintett területeket kísérleti telepnek használják, de társadalmi és szociális felemelkedés lehetőségét elzárják az ottaniak elöl, kizárólag erőforrásként tekintenek mindenre és mindenkire. Természetesen ezt a leghevesebben tagadják, ha szóba kerül.
...

rasztaszív 2015.05.30. 17:42:47

@Muad\\\'Dib: és szerinted kik teszik mindezt?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.30. 17:47:00

@empatikus pszichopata:

Ballib gágogás, egy frusztrált munkanélküli ballib tollából, aki toporzékol, hogy Kelet-Európa nem hajlandó nyalni az elfajzott nyugat seggét, ahogy ezt ő teszi.

Szóval a cikket ne vedd komolyan. Csak röhögésre jó.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.30. 17:51:33

@Muad\\\'Dib:

Az egyetlen megoldás az ateista nyugat összezúzása. Ahol pl. állami vezetők homokos "házasságot" kötnek, azokat az államokat le kell bombázni, kiirtva a teljes lakosságot. Most Luxemburgra utaltam, az elfajzott kizsákmányoló köztársaságra ott, Belgium csücskében. Őket kell gettóba zárni, mert veszélyesebbek a legvadabb iszlám harcosnál.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.30. 18:00:55

@fortin2:

Ha nem megy az értő olvasás, ne erőltesd! Próbáld inkább valami mással hasznosabban elütni az időt: legózz, homokozz, ilyesfélék!:-)

Netuddki. 2015.05.30. 18:01:19

1/3-át olvastam. A blogger összehord hetet-havat.

A bevándorlásról meg annyit, hogy az orbán kormány gumicsontja. Más, sokkal fontosabb témákról akarják elterelni a figyelmet. Mint a "nemzet2 gázszerelőjének a milliárdos, és az orbán vejének a majd félmilliárdos osztaléka.
Mellesleg nagyon egyszerű lenne a dolog ha visszatoloncolnák az illegális határátlépőket Szerbiába. De ez a lehetőség valahogy elkerülte a kreténék figyelmét. Nem véletlenül, különben nem lehetne min csámcsogni...

Netuddki. 2015.05.30. 18:03:28

@maxval bircaman szerkesztő: Asszem neked pszichológusra van szükséged. Menj és keress egy bolgár állatorvost ürükém!

exterminador 2015.05.30. 18:09:03

@maxval bircaman szerkesztő: birkácska, szerintem is jobb, ha gyorsan kezelteted magad. A megbízóidnak biztosan nincs szüksége megzakkant ügynökökre.

Etniez 2015.05.30. 18:15:59

"Természetesen a magatehetetlen, ám gazdag Hanzi bácsit vagy Stefi nénit egy, az irodalmi szuahélit vagy pastut ékesen beszélő bevándorló gondjaira akarják majd bízni a féltőn szerető rokonok. Majd felolvasnak szegény öregeknek? Csak szalonnát ne akarjon enni egyikük sem. Úgy gondolom, nem mindegy, hogy kinek a kezei között kell meghalnunk vénségünkre.
A szociális munka, ami, végül is nem más mint az ember személye körüli szolgálatok, nem elsősorban tudást, hanem nyelvismeretet és a kulturális azonosságot feltételező empátiát igényelnek. Ha valamire, hát erre biztosan nem alkalmasak a nyelvtudással, kulturális azonossággal nem rendelkező, más vallású, más szokások között felnövő bevándorlók."

Ez a rész teljesen törölhető, nettó hülyeség. Angliában , (legalább is Londonban és környékén, ami nettó 12-20 millió embert jelent) a gondozói/ápolói munka túlnyomó többségében bevándorlók és gyermekeik dolgoznak. És működik a rendszer. Miért? Mert a nyugati ember nem nem akar szaros felnőttek seggét törölni. És egy így is lesz. Megfizetni meg nem tudják a helyit, hogy elvállalja. Szóval az élet cáfolta a feltételezést...

fifibá55 2015.05.30. 18:16:29

Itt az ideje, hogy mind kivegyük részünket a helyzet rendezéséből. Egy raklap sertésmájkrém ajándékba, az elég humanitárius?

Etniez 2015.05.30. 18:18:38

@P.Guszti: Török kollégáim boldog együtt uralkodásnak nevezik azt az időszakot, néha mondják is, hogy milyen jó volt, amikor EGYÜTT uraltuk a fél világot :D

Én mondtam nekik, hogy jó-jó, de mi azért nem voltunk akkor annyira boldogok :D:D:D:D

Etniez 2015.05.30. 18:23:09

@Muad\\\'Dib: Ezt nevezik evolúciónak.
Kár tagadni, ez az emberi természet alapja. Az önzés, eszköz használat és a kíváncsiság.
Mi Eu-ban születtünk, szerencsések vagyunk. A többieket meg leszarjuk. Én legalább nem tagadom.

Múltkor is gyűjtött valami charity-s Afrikába szánt élelmiszerre, megkérdeztem, hogy ennek a mi lényege? Ma küldök, kevesebb afrikai hal meg, jövőre még többet kell küldenem és így tovább. Afrika annyi embert bír el, nem kell beavatkozni

Muad\\\'Dib 2015.05.30. 18:24:34

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Mondjuk azért, mert a jelenlegi szabályok szerint nem lehet. Ugyanis, ha menekült státuszért folyamodik valaki (akár illegálisan jött át, akár nem), akkor az érkező országban ezt meg kell vizsgálni, és addig nem utasíthatja ki, toloncolhatja vissza, stb. Az eljárás idejére itt tartózkodásuk jogszerűvé válik, csak tovább nem utazhatnak.

midnight coder 2015.05.30. 18:28:02

Jó post, szépen leírja a probléma lényegét:

1. Európa öregszik.
2. Erre azonban nem megoldás az írástudatlan kecskepásztorok beengedése, hanem a probléma fokozása.
3. Az EU-nak ajándék a keletről érkező kiképzett fiatal. Szemben az írástudatlan terroristákkal.

A képlet egyszerű: a beérkező adót fog fizetni, vagy segélyért áll majd sorba ? Különösen érdekes ez a kérdés hosszú távon, egy-két generáció múlva. Az ISIS harcosainak jó része is Európából érkezett oda.

midnight coder 2015.05.30. 18:30:30

@empatikus pszichopata: Szerinted a rozzant teknőkben hány ilyen állítólagos szellemi óriás érkezik, és hány írástudatlan kecskepásztor ?

midnight coder 2015.05.30. 18:31:19

@empatikus pszichopata: Ps. Oszama Bin Laden is nagyon jó egyetemen végzett, annyira mégsem szerettük.

Toportyán Zsóti 2015.05.30. 18:33:47

Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.30. 18:50:07

@Pelso..: megadtad 2018 receptjét, ha a rezsitrükk addigra kifulladna. nyereményed 1 db használt dizájner táska.

midnight coder 2015.05.30. 18:53:43

@Toportyán Zsóti: Ugyanez az MSZP nyelvén az aktuális vezért jelentik, legyen az Horn, Fletó vagy most épp nem tudom ki. De ha a Jobbik kerül hatalomra sem lesz ez másképp. Minden politikusnak maga felé hajlik a keze.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.30. 18:56:47

Ez a poszt nagyon jól megfogalmazta a problémákat.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.30. 19:00:30

@Krisz11: No látod ebben qrva nagyot tévecc.
Inkább mesélj, mi van azzal a dollár hiperinflációval?
A közgaz Nobelt mikor veszed át az OKJ-s papírod mellé?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.30. 19:01:41

@maxval bircaman szerkesztő: Te dumálsz, aki Bulgáriában várod az ügyeid elévülését?

Toportyán Zsóti 2015.05.30. 19:28:53

@midnight coder: Kit érdekel a maszop?Normális pártfinanszírozás kell hogy ne az nyerjen a választáson akinek pénze van médiafelületre.

zobod 2015.05.30. 19:44:58

@Etniez: Anglia nem jó példa, mert a volt brit gyarmatokról Angliába bevándorlók beszélik egykori gazdáik nyelvét, és azok kulturális közege sem teljesen idegen számukra. Az angol egyébként is világnyelv, angolul már mindenki tud valamennyire.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.05.30. 19:55:02

Kicsit el vagy tévedve. A politikai korrektséget nem mi akarjuk, hanem a kormány. Bele is írta az alkotmányba, hogy kötelező. Én a hátam közepére kívánom.
Ha egyszer hatalomra kerülnék úgy vágnám ki a picsába a gyűlöletbeszédet és társait, hogy a lába nem éri a földet.

"Megjegyezném, hogy akik ezt hangoztatni szokták, meglehetősen felemás viszonyt ápolnak a kereszténység egészével kapcsolatban. Mondhatni, utálják."
Utálja a hóhér. A képmutatókat utáljuk. Azokat, akik másoktól elvárják a saját vallásuk dilijeit, különösen, ha maguk nem élnek aszerint.

"Nem lehet mondani, hogy nincs szükség írástudatlan négerekre, máktermesztő afgánokra és hasonló egzotikus népekre, hanem fehér, keresztény és olcsó munkaerőre van szükség, akikről feltételezhetjük, hogy ismerik az európai szokásokat és kultúrát."
Igazából ezen országok nem nagyon válogatnak. Ld. londoni taxisok, akiknek lassan a többsége paki.
Persze, egy lengyel könnyebben utazik, mint egy indiai, de ennek nem a befogadói diszkrimináció az oka, hanem a földrajz.

Ezt a BeBa dolgot nyugodtan el lehet felejteni. Nincsenek olyanok, hogy a bevándorlás barátai. Legfeljebb olyanok, akik elfogadják, mint szükséges rosszat.
Ha odafigyelsz azokra, akik Orbánt kritizálják, akkor észreveheted, hogy egyikük se a bevándorlás mellett kampányol, hanem a demagógia ellen. Tehát az igazi törésvonal nem a bevándorlás támogatói és ellenzői között húzódik, hanem azok közt, akik elvárják, hogy hülyének nézze őket a hatalom és akik felháborítónak tartják.
Magyarországon viszont felesleges még a kérdést is feltenni, mert nagyon kevés bevándorló érkezik. Az illegális határátlépőinknek nem célja bevándorolni. Sőt, még attól se kell félni, hogy itt ragadnak, mert akinek a menekült kérelmét elutasítják, azt mindenféle alibikonzultáció nélkül is ki lehet rakni.

2015.05.30. 19:56:40

@bbjnick:
aha. igyekszem, de szerencsére nekem nem kell újraolvasnom, amit a szerző soha nem is olvasott, csak okoskodik a zagyvaságaival:
a; a realizmus és nominalizmus vitáról, aminek természetesen semmi köze ahhoz, amit hablatyol, ilyen szöveggel nálunk első éven kidobnánk filtört vizsgáról. (segítek: plato.stanford.edu/entries/nominalism-metaphysics/)
b; a keresztényeken természetesen bárki számokérhet keresztény értékeket, a nem keresztények is, hiszen a keresztények nem csak a keresztény körben tartják érvényesnek a keresztény normákat – egyszerűen primitív logikai és etikai hiba, amit vét a kis butus
c; a PC egyszerűen annyit jelent, hogy nem használunk másokat megalázó, már a megnevezéssel is stigmatizáló kifejezéseket – az csak a szélsőjobbos mitológia része, hogy ennek az elvnek a csacska túlhajtásait teszik a politikai korrektség alapesetévé. d; a tudás társadalmi-gazdasági pozíciójához fűzött együgyű szélsőbalos megjegyzéseit legfeljebb egy jólmenő marx-szemináriumon mondhatná el, ott is legfeljebb egyszer, mert az érettségivel rendelkező tankörtársak nagyokat nevetnének.
És hát összességében: a kis bubu az általa leszólt népek országainak jobb egyetemein legfeljebb "alantas munkás" takarítószemélyzet lehetne, ugyanis ezen szövege alapján a felkészültsége messze alatta van ezen országok fiataljai tanulási készségeinek. Abban a versenyben megtanulná, milyen nem kitartott bértollnokoskodónak lenni.
Hanem olyan bevándorlónak, aki önmaga vagy a gyerekei keményen tanulva bizony nagyon is ott vannak a fogadó ország legjobb egyetemein, munkahelyein, orvosi rendelőiben, focicsapataiban – csak erről a szerencsétlen propagandista nem tudhat, mert ilyen teljesítmény-helyeknek a környékén se járt még.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.30. 20:03:08

Tetszett a poszt, ideje volt tisztázni pár alapvető dolgot.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.30. 20:13:45

@fortin2:

. . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`\.

steery 2015.05.30. 20:30:56

Nekem tetszik ez a cikk. Jól bemutatja a problémát és van bátorsága kimondani a dolgokat. Bár eszembe jut erről egy afgán közmondás: "Aki ki akarja mondani az igazságot, előbb nyergelje fel a lovát." Hogy gyorsan menekülhessen, amikor majd agyon akarják csapni érte. :-D

picur3ka 2015.05.30. 20:38:09

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Milyen ügyek évülnek el Bulgáriában? Ha már ilyen járatos vagy.

csabakirályfi 2015.05.30. 20:40:30

@fortin2: "Hanem olyan bevándorlónak, aki önmaga vagy a gyerekei keményen tanulva bizony nagyon is ott vannak a fogadó ország legjobb egyetemein, munkahelyein, orvosi rendelőiben, focicsapataiban – csak erről a szerencsétlen propagandista nem tudhat, mert ilyen teljesítmény-helyeknek a környékén se járt még."
Ühüm. Szerintem te se nagyon. Mert vannak persze ilyenek is, de az egy Zlatan után azt állítani, hogy mindenki, az erős túlzás. A munkát kereső iráni származék kolléganőm szerint szőkéket és kék szemüeket keresnek munkára... Nem budipucolás, kémia.

Recs Kázmér 2015.05.30. 20:51:21

Rómában román romák vertek tábort,
akiket a rómaiak jól megvertek. Mert nem voltak polkorrektek

von Putri 2015.05.30. 21:00:49

@zobod:
Már ott kezdődik a különbség, hogy a volt gyarmatokról annak idején a gyarmattartókhoz lojális bennszülöttek migráltak. Nagy részük a gyarmatokról való kivonulás idején menekült, mert az új hatalom szemében ellenségnek számítottak a gyarmati rendszer kiszolgálóiként. Magyarán, ezek pont a gyarmattartókhoz legközelebb álló, leginkább lojális bennszülöttek voltak, akik ráadásul jól ismerték a nyelvet, és hogy mire számíthatnak az új hazájukban, és még így sem sikerült valami fényesen a beilleszkedés.

Ehhez képest a mostani menekültek beilleszkedése alapból sokkal nehezebben megvalósítható

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.30. 21:04:22

@von Putri:

"Ehhez képest a mostani menekültek beilleszkedése alapból sokkal nehezebben megvalósítható"

Én inkább lehetetlennek mondanám, persze egy-két ritka kivételtől eltekintve.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.30. 21:15:35

"Egyszerűen lehetetlenné válik a kommunikáció, ha nem a közmegegyezésen alapuló formájukban használjuk a szavakat. ... „Universalia ante rem” – a fogalom megelőzi a dolgot – mondanák liberálisaink; vagyis ha megváltoztatjuk a dolog nevét, megváltozik a dolog, de legalábbis az emberek vélekedése a dologról."

Nagyon találó megfigyelés drága liberálisainkról.

pitcairn (törölt) 2015.05.30. 21:56:17

@von Putri:

a gyarmatosítás - de facto -sohasem ért véget

pl. Afrikában ma is __vonalzóval__ meghúzott határú, nyugati nagyhatalmak __tervezőasztalán__ megszületett "államok" sorjáznak, ahol az __európai__ nyelveken beszélő helyi államapparátust __nyugati segélyekkel__ hizlalták naggyá...

semmi köze sincsen ennek a függetlenséghez...

soha sem is volt...

pitcairn (törölt) 2015.05.30. 21:57:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

anno Orwell ezt "newspeak"-nak, azaz"újbeszél" nyelvnek nevezte

Újbeszél nyelv
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Ajbesz%C3%A9l_nyelv

pitcairn (törölt) 2015.05.30. 22:02:52

@Lord_Valdez:

+ Magyarország a __segílyek__ tekintetében sem versenyképes az európai placcon, szóval ide leginkább olyanok jönnek - általában átmeneti időre - akik el tudják magukat tartani

ők is leginkább Budapestet preferálják

a széljobberek azt pedig már úgy is leírták mint reménytelen fertőt:)

bispora 2015.05.30. 22:46:04

@fortin2:
"És hát összességében: a kis bubu az általa leszólt népek országainak jobb egyetemein legfeljebb "alantas munkás" takarítószemélyzet lehetne, ugyanis ezen szövege alapján a felkészültsége messze alatta van ezen országok fiataljai tanulási készségeinek. "

De hát sajnos nem erről ír a szerző, hanem arról a jelenségről, hogy az első és másodgenerációs bevándorló gyerekek ÁTLAGOSAN gyalázatosan teljesítenek a befogadó ország PISA felméréseiben. Általában 1 SD értéknyi, kb 100 pont az elmaradásuk. Miért, mit gondoltál miért olyan szar a svéd PISA bizonyítvány, mint a miénk, mikor az egy diákra eső ráfordítás négyszerese a miénknek? Tudod a Te érvelésed alapján Aristo joggal írhat Iráni, Szír vagy Piréziai bicebócákról, hiszen Neumann János, a világon élt legtehetségesebb és legokosabb tudós magyar származású volt. Milyen ciki érv mi... olyan, mint a tied.
Hogy felfogd: minden sokaságban amely normál eloszlású, lesznek extrém jó képességű emberek- csak az arányuk adott populáción belül ami változó. Lesz még cigány Field érmes is, csak kb tízezer évet kell rá várni.

Bell & Sebastian 2015.05.30. 23:00:36

Ideszabadultak vinciék tüzet okádani.

Pont most vagyok túl egy diploma honosításon, először is szockó papír lószart sem ér, másodszor a schengeni vagy bolognai se sokat, hacsaknem orvosovics a bepróbálkozó. Ezért -bár késő bánat-, az kérdezném cincogóéktól, Magyartalan Bólint idején mi a bűbájos lófaszt vertek, ahelyett, hogy az ormányukkal kormányoztak voltak, ha már annyira megy nekik ez a műfaj.

Egyébként Aristo az életből merített, tán ez lehet a fő baj.

A rabszolgatartás ősi, kecskebaszó szokás.

Na, szókimondó-e vagyok-e?

Egyébként a tömeges kivándorláshoz nem elég a nyugati vákuum, kell hozzá némi túlnyomás itthon.

Az utóbbi löki szökési sebességre a többség agyát, hogy ennyi pofázás sem termett még egy vackort sem - itthon. Van itt is szőlő, s lágy kenyér, csak be kell hozzá feküdni a szipirtyó ágyába. No, ez az, ami nem megy. Garantáltan sehova. Itt marad.

picur3ka 2015.05.30. 23:02:27

@pitcairn:

"+ Magyarország a __segílyek__ tekintetében sem versenyképes az európai placcon, szóval ide leginkább olyanok jönnek - általában átmeneti időre - akik el tudják magukat tartani"

A tényszerűség kedvéért: a legtöbb bevándorló koszovói cigány. Messze nem tuják magukat eltartani, hogy finoman fogalmazzunk.

S=klogW 2015.05.30. 23:05:46

@midnight coder:

"3. Az EU-nak ajándék a keletről érkező kiképzett fiatal. Szemben az írástudatlan terroristákkal."

Ez hatalmas tévedés, sajnos. Az EUnak (Nyugatnak) a nyomorból érkező képzetlen nincstelenek kellenek, akik éhbérért is hajlandók akát a szarvakarást is elvégezni.

A képzett k-eu-i a nyugati államoknka (nem a cégeknek) nem kellenek, mert a saját, kvalifikált, tiszta, elegáns, jól fizető munkavállaóiknak jelenetenk konkurenciát.

Ezért nem volt téma a bevándorlás Cameron és Merkel között a héten, hanem sokkal inkább a belső szabad munkaerőáramlás.

picur3ka 2015.05.30. 23:16:30

@Bell & Sebastian:

Igaza van már megint. Haza is jövök, mert szeretem szívatni magam.

Magyartalan Bálintéknak meg a Mephisto rágja le az tökeit. Amint a szerző írja, kell írástudatlan néger. Kell a túrót. Mindenki írástudatlan, ahogy van, ezt már Bálint gazdáék rég megoldották.

pitcairn (törölt) 2015.05.30. 23:19:34

@picur3ka:

ha annak a koszovói cigánynak van egy csöpp esze seperc alatt továbbáll nyugat felé...

PS.: nem kéne ezt a "bevándorlósdi" faszságot ennyire ennyire komolyan venni az utóbbi 100 év egyik legnagyobb __kivándorlási__ hulláma kellős közepén...

picur3ka 2015.05.30. 23:26:33

@S=klogW:

Mindkettő tévedés, csak szerény tapasztalatom szerint.

Az olcsó munkaerőt külföldön alkalmazzák. Agyelszívás van belföldön, tróger színest nem találsz. Minden szemetet helyiek emelnek.

A k-európaiak meg dolgoznak az irodában, stb., emezek semmit nem csinálnak.

Élethelyzet, műtét. Egyiptomi sebész, fekete anasztetikus, brit ápolók. Sebész kért valamit: Már megint teázgatunk?

picur3ka 2015.05.30. 23:28:47

@pitcairn:

Épp akkor kell kurva komolyan venni. Átlagoljál.

Tudományos libsizmus 2015.05.30. 23:32:28

Attól tartok, a liberálisok a fél világot magukkal fogják rántani a pusztulásba. A kommunisták ebben azért jobbak voltak náluk.

pitcairn (törölt) 2015.05.30. 23:40:21

@Tudományos libsizmus:

"liberális" fedőnéven futó __kollektivisták__, akik tulajdonképpen rokonok a nácikkal:)

pitcairn (törölt) 2015.05.30. 23:41:14

@picur3ka:

az un. "mainstream" politikában semmit sem kell komolyan venni, hisz lényegében súlytalan... nem ott történnek a valódi dolgok:)

picur3ka 2015.05.30. 23:43:56

@Tudományos libsizmus:

Imádom a nikjét eleve, de amúgy is igaza vagyon.

S=klogW 2015.05.30. 23:44:34

@pitcairn:

PS.: Éppen azért kell nagyon is komolyan venni.
Nem ugyanaz a kulturális (ön)tudat és világnézet jön be, mint ami kimegy.

picur3ka 2015.05.30. 23:46:23

@pitcairn:

Ja, te meg csevegjél a fodrásznál.

Blogger Géza 2015.05.30. 23:58:28

@pitcairn: Ez hülyeség, Nagy-Britanniából is rengetegen vándorolnak ki, és rengetegen vándorolnak oda be. A kettő nem zárja ki egymást. Sőt.

Bell & Sebastian 2015.05.31. 00:54:53

@Blogger Géza: Szerintem az angol-angolok sem képzelik azt, hogy olyan kurva jól járnak ezzel a minőségi cserével. Különben is, a génturmixolás a lényeg az egészben, a minden szinten egalizáltság.

Gazdasági vektorok ide vagy oda, csak eszközei a célnak. Birkatenyésztés és klasszikus népirtások, two in one.

Blogger Géza 2015.05.31. 00:58:25

@empatikus pszichopata: Azért az már a liberálisoktól is a hülyeség is netovábbja, hogy a mandineres szerző lenne a "hibás" azért, mert van jó egyetem Brazíliában. :) Amúgy sem a brazil bevándorlók miatt kell aggódni, ugye.

Szerintem meg a liberális megmondóemberek nincsenek sehol sem, a fikázáson kívül semmihez nem értenek.

xclusiv 2015.05.31. 01:02:08

"Van azután úgy, hogy bizonyos dolgokról meg egyáltalán nem beszélünk, mert a fogalmak, amelyek leírnák őket, az újmódi liberális szótár szerint tilosak. Klasszikus példája ennek az oly sokakat megnyilvánulásra ingerlő bevándorlás-probléma."

Még csak kb. eddig olvastam, de ez reakcióra késztetett. (Megpróbálom a többit is elolvasni, de tl;dr gyanús.)

Szóval: a bevándorlás baromira nem "ingerelt" senkit megnyilvánulásra, amíg a fősámán elő nem hozta ezt a jobbik elleni szélmajomharcban (nem elírás).

Lehet, hogy volt pártízezer ember az országban, akiket a bevándorlási kérdés személyesen érintett, de a lakosság nagy része semmit se vett észre ebből a "problémából".

Én személy szerint csak annyit tapasztaltam, hogy egyre több orosz/ukrán beszédet hallok. De komolyan: az általános iskolás oroszórák óta nem hallottam annyi "cirill" beszédet, mint az elmúlt kb. 1 évben.

Ez viszont pártunk és kormányunk (saját zsebre dolgozó) állampolgársági politikájának a következménye, és ez eléggé jól dokumentált.

Szóval hogy is állunk ezzel a bevándorlással?

Bell & Sebastian 2015.05.31. 01:02:25

@picur3ka: A jó helyeket ott is megtartják maguknak a bennszülöttek, ami nem is nagy truváj, mert mindenhol több a specialitás, mint a szabványos.

De mindenhol megtalálni az első sétán a magyar művészt / buzit / zsicit, aki nemritkán három az egyben. Ezek java nem Obi van Foci nincs alatt télakolt, hanem bizony Elbaszott Harrypotter és Pislákoló Értelem alatt. Vagy valamit megsejtettek, vagy szóltak a pártgyűlésen nekik.

xclusiv 2015.05.31. 01:03:47

na jól sejtettem, tényleg tl;dr

Bell & Sebastian 2015.05.31. 01:07:42

@xclusiv: Azt nem tudom, de ha nincsenek az általad említettek, a büdös életben nem iszok örmény vörösbort (világelső) és eszek medvehúst (édeskés). Már megérte.

Blogger Géza 2015.05.31. 01:11:03

@Bell & Sebastian: Kérdés, mennyire működik jól a "turmix".

Amikor lelőttek egy négert a rendőrök Londonban 2011-ben, az egész országra kiterjedő zavargások törtek ki, ezt ne feledjük.

További esetekről érdekes összefoglaló:

korkep.sk/cikkek/kulugyek/2013/05/30/a-parhuzamos-tarsadalmak-utkozese-zavargasok-nyugat-europaban

picur3ka 2015.05.31. 01:11:22

@xclusiv:

Ne aggódjál, te garantáltan buta vagy.

Bell & Sebastian 2015.05.31. 01:12:48

Azt tudni kell, hogy az Ararát tövében ősi, direkt termők honosak, magyarul noha, helyesen Noah, ami Noé leánykori neve.

picur3ka 2015.05.31. 01:14:06

@Blogger Géza:

Ne maszatoljunk. Lelőttek egy bűnözőt, s erre az alvilág ellenharcot indtott. Zavargások formájában.

Bell & Sebastian 2015.05.31. 01:16:23

@Blogger Géza: Kiválóan működik, eddig besöpörtünk egy osztrák vőlegényt, egy lengyel és egy francia menyasszonyt.

Blogger Géza 2015.05.31. 01:16:45

@xclusiv: Te nem hallottál az EU-s tervről, hogy kvóta szerint kötelező legyen befogadnunk harmadik világból érkező bevándorlókat ("menekültek" fedőnév alatt)? Szerinted ezt Orbán Viktor találta ki?

napigazdasag.hu/cikk/44967/

picur3ka 2015.05.31. 01:17:24

@Bell & Sebastian:

Én csak a jó bort szeretem.

picur3ka 2015.05.31. 01:19:42

@Blogger Géza:

Nem hallott, de ez nem is terv csupán, az a rossz hírem van.

Bell & Sebastian 2015.05.31. 01:23:18

@Blogger Géza: Ismerek egy franciát, aki itt felejtette magát, mialatt anyacégét elkergette a magyar szabadságharc. Leginkább azokat nem szereti, akiket mi sem. Kivétel lehet, mert ez fürdik.

Bell & Sebastian 2015.05.31. 01:26:50

@picur3ka: Jártam már Zalában és nem a napszúrás ütött ki. De ott valahogy kiszedik a metilt, párja nincs annak a bornak, higgye el.

2015.05.31. 01:29:15

Elég kusza és nagy BS volt a poszt, annyit vélek kihallani belőle, hogy induljunk el a Földközi tengerre emberekkel (emberekkel?) teli dzsunkákat süllyeszteni. Mert az társadalmilag hasznos, és egyébként is jó moka. Ugye?

picur3ka 2015.05.31. 01:37:00

@Bell & Sebastian:

Arrafele lakik az öcsém, nem Zalában. Pincében minden bor más. Meg a testek is. Más a kontúrvonal.

@vuvuzela importőr:

Mit vélsz kihallani, meg mi van, az két külön dolog lehet.

Öngyilkosnak lenni jobb móka szerinted?

2015.05.31. 01:37:30

@bispora:
Khm. Akkor a legutóbbi Field érmesek:
Artur Avila (brazil megélhetési bevándorló)
Manjul Bhargava (indiai megélhetési bevándorló)
Maryam Mirzakhani (perzsa megélhetési bevándorló)

Amúgy szegény svédek még nem jöttek rá, hogy a bevándorlókkal lenne a gond a PISA-teszteknél, de majd biztos megtanulják vagy az itteni, vagy az ottani xenofóboktól. :
"Immigration is high, though this according to Skolverket—the National Agency for Education—had only a marginal effect on overall results."
www.economist.com/news/europe/21588959-swedish-pupils-have-fallen-behind-their-international-peers-fixing-swedens-schools

picur3ka 2015.05.31. 01:37:54

@Bell & Sebastian:

muhaha

picur3ka 2015.05.31. 01:45:16

@fortin2:

Ne butáskodjál! Nem kell ehhez semmi felmérés, ha jártál már külföldön eleget, tudod, tapasztalatból.

A fogalmazás is elég sejtető, ha tényleg tudsz angolul.

Egyébként a svédeknél a nemi erőszakok vagy 70 százalékát immigránsok követik el.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.31. 02:32:43

@Blogger Géza: Szerintem meg a narancszombi megmondóemberek nincsenek sehol sem, a seggnyaláson kívül semmihez nem értenek.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.31. 02:36:11

@picur3ka: Olyanok amelyekre nem adnak ki nemzetközi körözést.

Virág et. 2015.05.31. 06:34:28

Alapfelütésed ugyanaz a hazugság, mint Orbáné: bevándorló=menekült. Innen nehéz értelmes párbeszédet folytatni.

Mondok valamit: a menekültekre "nincs szükség", a menekülteket nem azért kell befogadni, mert kell a munkaerő, hanem mert emberek vagyunk és akiket otthon megölnének, annak menedéket adunk. Vagy épp kapunk, ha mi vagyunk ilyen helyzetben. Ez nemcsak keresztényi érték, hanem egyetemes emberi. A vicces épp az, hogy a hozzád hasonló műkeresztények manapság épp azt a tábort erősítik, akik szívük szerint hagynák az összes szerencsétlent megdögölni. Nyilván mert nem elég olcsó, fehér meg keresztény. Ezen kéne inkább elgondolkodni az összes retardáltnak, aki idefröcsög. Mondjuk két Orbán-születésnapi hálaadó ima között. Azt gondolom, hogy kevés szánalmasabb dolog van, mint a művallásos ember és manapság egy egész rezsim épül az ilyen nyomorultakra. Magatoknak is hazudtok, lassan azért már észbe kéne kapni. Önvédelem a nyomorultak, a szegények és az elesettek megtaposása? Ugyanmár ... Az irgalmatlanság és a kegyetlenség?

A damaszkuszi kufár meg kecskepásztor meg a többi hihetetlenül stupid, nulla információval rendelkező, saját büdös kunyhójából soha fejét ki nem dugó, primitív tuskókra jellemző megszólalásokra inkább nem is reagálok. Talán csak ennyit: a BÁH felmérése alapján az összes ideérkező külföldiek között a diplomások aránya kétszerese a magyarénál. Ez tartalmazz egyébként a menekülteket is, de ha a valódi bevándorlókat vesszük (akik itt tanulnak, dolgoznak, vállalkoznak és legálisan érkeztek ide, mint pl. a vendégmunkások a szerző ostoba, mindent összemosó példáiban), akkor ez az arány jóval nagyobb. Ahogy azt a vincenten jól leírták: Teherán vagy akár India egyes egyetemei jócskán a nyomorult, kontraszelektált, rezsim-helytartókkal telerakott, bűnsz.r magyar egyetemek előtt vannak a világranglistán. Még mielőtt valaki ezeket próbálná minősíteni.

Conchobar 2015.05.31. 06:50:31

@fortin2: "Amúgy szegény svédek még nem jöttek rá, hogy a bevándorlókkal lenne a gond a PISA-teszteknél" - Pont ugyanúgy, mint ahogy szegény magyarok se jöttek még rá, hogy a cigányokkal van gond (cigánybűnözés) a bűnözés tekintetében. Pedig dehogyisnem (máskülönben nem lenne értelme a cigány elkövetők hovatartozása eltitkolásának a médiában)

Conchobar 2015.05.31. 07:01:40

@Virág et.: "a menekültekre 'nincs szükség', a menekülteket nem azért kell befogadni, mert kell a munkaerő, hanem mert emberek vagyunk és akiket otthon megölnének, annak menedéket adunk" - Nemcsak Orbán mossa össze a menekülteket a bevándorlókkal, hanem az opponensei is. Akinek az élete veszélyben van otthonában az talál menedéket az otthona közelében, a saját országában, a saját földrészén, szükségtelen neki egészen Magyarországig, vagy Nyugat-Európáig mennie. Magyarországra, Nugat-Európába már nem az élete mentése vezérli

hoplita 2015.05.31. 07:10:24

@Bell & Sebastian:
Hogy a fenébe veszik ki? Lepárlás nélkül képtelenség.
Másrészt meg túl van ez tolva, minden piában van metil, még a pálinkában is marad, bármilyen precízen csinálom a vágásokat.

hoplita 2015.05.31. 07:15:03

@vuvuzela importőr:
Minek?
Mi, lisztképűek sok évszázada a legjobb tűzfegyvereket gyártjuk, felesleges hajókázni, a partokról is szét tudjuk lőni őket,

Ja, a dzsunka kínai, elég kevés ringatózik belőle a Földközi tengeren.

Virág et. 2015.05.31. 07:30:42

@Conchobar: A túlnyomó többség ott csapódik le így is. Egyébként az elmúlt események bizonyítják, hogy nincs igazad: a thai és egyéb hatóságok által tengerre visszalökött bárka története.

Afganisztántól Európáig nem túl baráti országokon át vezet az út: a ruszkik annyira unortodoxak és illiberálisak, amennyire aristo csak szeretne lenne, Ukrajnában meg ugye háború van.

Pelso.. 2015.05.31. 07:39:37

@Herr Sion Liebhaber: Persze véletlenül, nincs egy min. félvalid linked; amióta a menekült téma felszínen van (tartva), mennyi közpénz folyt ki néhány tucat zsebbe?

Éhes ló 2015.05.31. 07:52:44

Jó post, nem is az első már.

Akinek pedig nem kóser bekaphatja a sarki koldusét, ha az hagyja és húzza el az ormányát haza, a befogadásáról és toleranciájáról híres usraelbe.

Herr Sion Liebhaber 2015.05.31. 08:01:20

@Pelso..: a szivarvég központban maradt a számla. már ha volt egyáltalán, a luxusmunkanélküli nem szeret az adóbevallással vesződni.

Toportyán Zsóti 2015.05.31. 08:05:56

@Éhes ló: Mindenről a zsidrákok jutnak az eszedbe mélymagyar?

Toportyán Zsóti 2015.05.31. 08:11:48

Jobbereknél soha nem ez a legalja,mindig van lejjebb...nem is lehet máshogy ha ollan retardált vezérük van aki képes 3x átadni éven belül a Várbazárt.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2015.05.31. 08:13:41

@Virág et.:Már megint mérgesen sikerült ébrednie.

Előre bocsájtanám - bár láthatóan nem hiszi - hogy a cikknek semmi köze Orbánhoz. A bevándorlásról ugyan ez a véleményem mondhatni évtizedek óta. Emlékezetem szerint a mostani hiszti előtt is többször írtam róla. Attól, hogy ebben, vagy bármi másban, egyetértek Orbánnal, nem következik, hogy azért írok. Ezen kívül - ha megfigyeli - kettőnk vitáiban én szoktam tartózkodni attól, hogy magát minősítsem. Nem elegáns.

Na szóval, ha már a fogalmak. Aki idejön az bevándorló, amint aki kimegy az meg kivándorló. Az idejövetelének motívuma, oka, - na, az lehet különböző.

Abból, hogy emberek vagyunk nemigen következik semmi etikai konzekvencia. Szálin is ember volt. Amint Wittgenstein találóan megjegyezte, az etika eredete, oka a világon kívül kell legyen, mert benne nem található. Az irgalom, az irgalmasság keresztény gondolatok, legalábbis az európai kultúrkörben. A cikk, egyébként, szándékosan nem a dolog etikai, hanem célszerűségi, hasznossági vetületét nézi.

Irgalmasnak kell lennünk természetese. Csak tudja az a probléma, hogy nem tudjuk kivel, mikor egyszerre százezer számra érkeznek. Egyrészt. Másrészt pedig amit most csinálunk az nem irgalmasság, hanem öngyilkosság. Én nem tudom járt-e Európa nagyvárosainak bevándorlók lakta negyedeiben mostanában. Oslótól Párizson át Rómáig. Menjen nézze meg és látni fogja, hogy mi vár ránk. Ez ügyben - ritka kivétel - nem érdekel az elméleti háttér, csak ami szemmel látható, a nyers empíria. Nem érdekel, hogy bizonyára van sok sikeres, szép, okos harmadik világbeli Európában, mert a saját szemével láthatja az ember, hogy ezek igencsak ritka kivételek.

A kecskepásztorokkal kapcsolatban: ismereteim szerint a bevándorlók döntő többsége Afganisztánból, Szíriából és a szub-szaharai régióból jön. Nem vagyok teljesen képben az ottani oktatási színvonal tekintetében, ám joggal vélem úgy, hogy a többségük nem atomfizikus. Az, hogy Teherán, vagy India jobb egyetemeiről kikerült emberek jönnek Európába valószínűleg senkit sem zavar, engem sem. Ők nem fognak Seine Saint-Denis-be, vagy Marseille-be költözni. Legföljebb Iránt, vagy Indiát zavarja, hogy eljönnek.

Conchobar 2015.05.31. 08:16:49

@Virág et.: "Egyébként az elmúlt események bizonyítják, hogy nincs igazad: a thai és egyéb hatóságok által tengerre visszalökött bárka története." - Ebből az egy példából kár általánosítanod, ráadásul arról nem olvasni, hogy Banglades befogadta volna-e őket. Banglades ugyan szegényebb, mint Malajzia, vagy akár Indonézia... (arról nem beszélve, hogy a thai hatóságok szerint azok a muzulmán menekültek éppenséggel Bangladesből indultak, ahol aztán a muzulmán hitűek végképp nincsenek üldözve)

Conchobar 2015.05.31. 08:23:42

@Virág et.: "Afganisztántól Európáig nem túl baráti országokon át vezet az út: a ruszkik annyira unortodoxak és illiberálisak, amennyire aristo csak szeretne lenne, Ukrajnában meg ugye háború van" - Ember! Nemcsak Nyugat-Európa, hanem Oroszország és Ukrajna is távoli és idegen ország Afganisztánból nézve. Bármelyik afganisztáni nép tagjáról legyen is szó, az övéit megtalálja az Afganisztánnal szomszédos országok egyikében

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.05.31. 08:28:50

@aristo:
Ez viszont echte fideszes dolog:
"Na szóval, ha már a fogalmak. Aki idejön az bevándorló, amint aki kimegy az meg kivándorló. Az idejövetelének motívuma, oka, - na, az lehet különböző. "
A fogalmak aktuális érdekek szerint történő újradefiniálása, akár többször is és az se számít, ha ellentmond az előző definíciónak.

Vö. offshore
eredeti jelentés: olyan gazdasági társaság, amelyik a nem a bejegyzési országában folytat gazdasági tevékenységet.
fideszes jelentés 1: Oszkó ciprusi cége offshore, mert offshore országban van.
fideszes jelentés 2: a Kajmán-szigeteki letelepedési kötvényeket árusító Hungary State Special Debt Fund nem offshore cég, mert ismerjük a tulajdonosait...

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2015.05.31. 08:39:18

@Lord_Valdez: Maga szerint amit írtam az mennyiben új a fogalom szempontjából? Mi volt akkor az eredeti értelme, ha nekem újra kellett definiálni?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.05.31. 08:48:53

@aristo:
Annyiban, hogy már vannak bevett terminológiák a különféle típusú migrációkra.

A bevándorló az, aki letelepedni akar.
A te értelmezésed viszont mindenkit bevándorlónak minősít, aki idejön legyen szó bevándorlóról, menekültről, vendégmunkásról, cserediákról, vagy turistáról.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.31. 08:49:30

@Éhes ló: Miért zsidózol? Frusztrált vagy? Kidobott conchita?

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 08:51:21

@aristo:

az általad felhánytorgatott problémák leginkább az un. "jóléti" állam anomáliáinak tulajdoníthatók

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2015.05.31. 08:53:30

@Lord_Valdez: Nem hinném, hogy a menekült nem azért jön ide, hogy letelepedjen. A cikk kontextusában - afrikai, szíriai, afgán stb. - felvethető lenne akár a cserediák, akár pedig a turista fogalma. Továbbá vendégmunkásnak sem nevezném őket.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 08:55:44

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

@Éhes ló:

ő is csak kripto-cionista szlogeneket nyom

náci = kripto-cionista

az un. nemzeti radikálisok hihetetlen mértékben azonosultak olyan klasszikus zsidó értékekkel, mint pl:

- a gettómentalitás
- a származástudat és
- a kiválasztott nép szindróma

a nemzeti radikális forgatókönyveket köztudottan Izraelben írták

cionista mű mind:)

az ihletüket egyenesen Tel-Avivból kapják

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2015.05.31. 08:56:15

Azt sem hinném, hogy a cikk kontextusában....
Bocs.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 08:57:01

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

különben érthető a frusztrációja

irigy az izraeli fasisztákra:)

♔batyu♔ 2015.05.31. 08:58:31

@aristo: Az a gond, hogy ezeknek politikailag motivált véleményük van, tehát hiába magyarázod meg nekik pontról pontra, nem érdekli őket, mindaddig, ameddig pld. Gyurcsány erősen bevándorlópárti.

Ő sem hülye, nyilvánvalóan tudja, ha kétezer görögnek kb. 40 év tellett mire beilleszkedett, akkor 25.000 afrikai, vagy muszlim lehet hogy a büdös életbe nem fog beilleszkedni, lsd. a cigányok jórésze, akik pedig már több száz éve itt vannak.

Ja Orbán tegyük fel befogadni a bevándorlókat és elkezdődnének a problémák, ezek lennének a leghangosabbak akik orbánoznak.

Nem nagy dolog ez amúgy, csak éppen felesleges rájuk az érveket pazarolni.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 08:59:09

@picur3ka:

a bankároligarchák által futtatott új világrend hozzád hasonló IQ-fighterekre épül:)

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 09:00:58

@♔batyu♔:

anno a lisszaboni szerződéssel ezeket a kérdéseket már EU-szintre delegáltuk

és a hozzád hasonló kollektivistákat elnézve ott is fognak maradni

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 09:04:17

@Conchobar:

a két fogalom szétválaszthatatlanul összemosódik

pl. eredetileg politikai menekült volt

az első __koldusszegény__ befogadó országból azonban már gazdasági menekültként távozik

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 09:05:46

@fortin2:

te is csak az un. "jóléti" állam által generált problémákról regélsz:)

Larry Silverstein 2015.05.31. 09:08:55

Az alantas melóra itthon TÚL SOK ember van. Nyugaton lehet hogy nincs, de az az ő dolguk. A legtöbb nyugati társadalom már szétbaszta magát, telerakta a hadsereget meg a rendőrséget is PEREGRINUSOKKAL.

Ez hiba volt, majd rá fognak jönni....

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 09:12:54

@Larry Silverstein:

nincs itt semmi hiba, hisz remekül halad a transzatlanti birodalom terve:)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.05.31. 09:15:18

@aristo:
A menekült alapvetően nem valahova megy, hanem valami elől menekül. Azoknak nem az a célja, hogy letelepedjen, hanem, hogy túléljen. Ha úgy tetszik, akkor hogy kibekkelje valahol amíg haza nem térhet.
Épp ezért a menekültstátusz határozott időre szól és 10 évente felül kell vizsgálni, hogy fennállnak-e még az okok, amik miatt jogosult rá.

Azt lehet mondani, hogy ezek valójában nem menekültek, hanem bevándorlók, de akkor pedig azért nincs értelme a kérdésnek, mert a letelepedési engedélyt most se köteles megadni az ország. Tehát az egész polémia nem több, mint egy szalmabáb diadalmas legyőzése.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2015.05.31. 09:20:40

@Lord_Valdez: Igaza van. A bevándorló, abból a szempontból, ahonnan jön kivándorló. Van ugye a cselekvés a be- vagy kivándorlás és van a cselekvés oka - menekülés, jobb élet reménye stb. - a kettőt illő megkülönböztetni.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 09:22:28

@Virág et.:

a felebaráti szeretet egyéni döntésekről szól nem pedig vmi kollektivista hablatyról...

az un. "jóléti" állam nevezetű förmedvény mellett teljes mértékben érthető a bevándorlásellenesség...

♔batyu♔ 2015.05.31. 09:27:27

@pitcairn: Te nagyon nagy tévedésben vagy. Én nem vagyok olyan ostoba mint sok ballibsi, hogy azzal, hogy egy miniszterelnök valahol valamikor aláír egy szerződést, akkor én azt minden időkre érvényesnek tekintem.

Az EU-nak én nem ismerem el azt a jogát, hogy Mo. EU-n kívüli bevándorláspolitikájában döntsön, akkor sem, ha 2004-ben Gyurcsány ezt is aláírta.

Ilyen alapon el kellene ismernem a Varsói szerződést, vagy a KGST-t is.

♔batyu♔ 2015.05.31. 09:30:59

@Lord_Valdez: Nincs is gond, amíg hetente mondjuk két esetet kell vizsgálnod és megoldanod.

De itt naponta több százat kell. Erre egyetlen ország adminisztrációja nincs felkészülve, ráadásul te sem lennél erre hajlandó.

Avagy mit szólnál egy különadóhoz? Vagy ahhoz, hogy bocsesz, a te gyerekednek ugrik az ingyen ebéd, mert a forrásokat a bevándorlók emésztik fel.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 09:33:21

"Furcsa dolgokat tapasztalhatunk. Azt látjuk, hogy mindenféle szakmunkásokra, magasan képzett mérnökökre van szükség. A technikai világ ugyanis megváltozott. Merőben más volt a helyzet az ötvenes években, amikor a török vendégmunkásnak megmutatták, hogy hova kell kettőt ütni a kalapáccsal és hármat húzni a csillagkulccsal."

nem a "technikai világ" változott meg, hanem az un. "jóléti állammal" együtt járó __magas adóterhelés__ és __túlszabályozás__ miatt ezek a relatíve alacsony végzettséget igénylő tevékenységek az EU-n kívülre települtek

pl. Kínába...

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 09:34:15

@♔batyu♔:

de facto te is csak az EU-szekerét tolod

elvégre kollektivista vagy

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 09:37:15

@♔batyu♔:

láttam már a jobbik programját

azzal ugyan sohasem fog senki sem kilépni az EU-ból

jobbik = de facto EU-párti társaság

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.05.31. 09:41:46

@aristo:
Az illendőségnél számomra fontosabb, hogy jogi szempontból is különbözik (a már meglévő jog szerint is).
És, akkor most vissza fogunk oda lyukadni, hogy a poszt és a kormány is nyitott kapukat dönget, mert olyan jogokat követel az országnak, amikkel amúgy is rendelkezik.

Ez azért baromira zavaró, mert közben elfeledkezik mindenki arról, hogy nem azért van a nyakunkon ennyi menekültstátuszt kérő, mert a gonosz EU miatt nem rakhatjuk ki őket, vagy mert annyira baromira polkorrektek vagyunk, hanem azért, mert a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak évekbe telik elbírálni egyet. Ha BÁH képes lenne egy hónap alatt elbírálni és elutasítani egy menekültkérelmet, akkor úgy lehetne kirakni a koszovóiakat, mint a macskát szarni.

♔batyu♔ 2015.05.31. 09:42:02

@pitcairn: Te magadnál vagy?

1. leírtam az érveimet, amiből eleve az derül ki, hogy nem.

2. Hogy jön ide a Jobbik?

3. Miért lényeges az, hogy amúgy EU párti vagyok e vagy sem?

Olvasd is el amit írok.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 09:42:37

@aristo:

a piacellenes EU szabályozás miatt millió számra hagyják el a munkahelyek az EU-t

ezt akár egy __ellentétes irányú migrációnak__ is fel lehet fogni:)

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 09:45:08

@♔batyu♔:

teljes mértékben, hisz remekül kiismertelek már titeket,

szerintem - némi "nemzeti" körítéssel - vígan fogtok menetelni a bankároligarchák vezetése alatt az új világrend felé:)

na4 2015.05.31. 09:55:41

Akinek nem tetszik, az húzzon haza.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.05.31. 10:01:03

@♔batyu♔:
"Ilyen alapon el kellene ismernem a Varsói szerződést, vagy a KGST-t is. "
Ezeket a szerződéseket felmondtuk.
Tudod, egy szerződés addig él, amíg meg nem szüntetik. Nem addig, amíg az aláíró hatalmon van.

"Nincs is gond, amíg hetente mondjuk két esetet kell vizsgálnod és megoldanod."
1. Pedig nem akkora kunszt. Ezért csinálják azt, hogy nyilvántartják az egyes térségek humanitárius helyzetét. A nem válságövezetből érkezőknek autoreject.
2. felesleges mentegetni, mert egy magyar hivatal ennél sokkal egyszerűbb ügyeket is képes több hónapig elnyújtani. Az APEH-nek 5 évébe telt sokszori bejelentés, tudomásul vétel, igazolás, megígérés és hasonlók után ténylegesen kezelni azt, hogy kétszer adtak ki egy adószámot.
A magyar TB-nek 3 évébe és tucatnyi levélváltásába tellett, mire felfogta, hogy az öccsém tényleg kivándorolt. És még ez se biztos, hogy mert lehet, hogy jövőre egyszer csak megint eszükbe jut keresni...

"Avagy mit szólnál egy különadóhoz? Vagy ahhoz, hogy bocsesz, a te gyerekednek ugrik az ingyen ebéd, mert a forrásokat a bevándorlók emésztik fel. "
Ez nagyon gyenge demagógia.
Egyrészről, én nem kérek ingyen ebédet.
Másrészről, Magyarországon baromi keveset költünk menekültellátásra (évente mintegy másfél milliárdot).
Harmadrészről, hiszed vagy sem, de az állami kiadásoknak relatíve kis hányada megy el szociális célokra.
Negyedrészről, az egy barom, aki azt mondja, hogy x miatt nincs pénz y-ra. Ugyanis lehet, hogy a pénzmennyiség adott és nem jut mindenre, de ha van a,b,c,x és y feladat és ebből csak 4-re van pénz, akkor az a te értékválasztásod, hogy ezek közül melyiket veszed előbbre. Tehát, ha y-ra nem jutott, az nem azért van, mert van x, hanem azért, mert x-t fontosabbnak vetted, mint y-t.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.31. 10:31:03

@Lord_Valdez:

"Negyedrészről, az egy barom, aki azt mondja, hogy x miatt nincs pénz y-ra. Ugyanis lehet, hogy a pénzmennyiség adott és nem jut mindenre, de ha van a,b,c,x és y feladat és ebből csak 4-re van pénz, akkor az a te értékválasztásod, hogy ezek közül melyiket veszed előbbre. Tehát, ha y-ra nem jutott, az nem azért van, mert van x, hanem azért, mert x-t fontosabbnak vetted, mint y-t." --- írod.

:-D (...) :-D (...) :-D ...

Bell & Sebastian 2015.05.31. 10:46:52

@hoplita: Fogalmam sincs. Gondolom, ahogyan a franciák a hisztamint, ami a szar borban van és a másnapi fejfájást okozza.

A grúzok se rosszak, onnan tudni, hogy decis / féldecis pohárban adják, mint régebben nálunk és akkorát üt, mint a ménkű. Kizárólag haladó alkoholistáknak, csak azokba azért kár, mert túlságosan finom a berúgáshoz.

Bell & Sebastian 2015.05.31. 10:57:22

@pitcairn: A németek elfelejtették, hogyan kell harcolni, arról panaszkodnak, hogy tele van a hadseregük gyógyegerekkel, ezért pontosan úgy vesznek fel külföldit, mint bármelyik, másik cég. A bibi ott van, hogy nem ágyútöltelék-bokorugrókra vágynak, inkább repülőmérnökökre.

bispora 2015.05.31. 11:04:11

@fortin2:
"Amúgy szegény svédek még nem jöttek rá, hogy a bevándorlókkal lenne a gond a PISA-teszteknél, de majd biztos megtanulják vagy az itteni, vagy az ottani xenofóboktól."

Szóval te itten ilyen liberális, fizetett hirdetés szintű cikkek alapján osztod az észt, ezekre hivatkozol és érzed magad kultúrfölényben?
Az, hogy százmilliós, milliárdos országokban vannak igenkiváló képességű emberek senki sem vitatja, de a jelenlegi vitában az átlag számít. Az, hogy Indiában brahmin tudósok atombombát voltak képesek sajáterősen csinálni, semmit nem mond a több százmilliós dalit ember képességeiről. Hogy értsd: a Te érvelésed alapján a dalit származású cigányainkkal semmi gond, hiszen Indiában nagyon jó egyetemek vannak. Miközben a valóság az, hogy 600 éve képtelenek beilleszkedni Európa egyetlen országában sem. És ez a helyzet az átlagos MENA bevándorlóval is, csak még ráadásul azok kétharmada harcos iszlám hívő is, ami egy gyenge állam-erős klán együttállás esetén borítékolja a véres végkifejletet.
Akkor itten van pár irodalom, mert látom olvasni azért tudsz. Karlin anyagából részletesen, ország bontásban láthatod, mi a gond a bevándorlók iskolai alapú integrációjával, iskolai előmenetelével.
A svéd irodalomból azt jegyezheted meg, hogyan fordulhat elő az, hogy egy libbant és nemzetáruló politikai elit, hogyan tudja tönkretenni egy ország jövőjét 15 év alatt. Természetesen az elit gyermekei a magániskolákban jóval az európai átlag felett teljesítenek.
Nyborg professzor publikációja pedig magát a folyamatot szemlélteti: hogyan lesz egy emberöltő alatt reménytelen problémahalmaz egy európai jóléti államból, Dániából. Ez a cikk azért is különösen érdekes, mert a dán politikai elit szakmai alapon próbálta, sikertelenül, támadni az abban foglaltakat.
akarlin.com/2012/05/berlin-gets-bad-news-from-pisa/
swedishsurveyor.com/2015/01/07/the-swedish-education-crisis/
lesacreduprintemps19.files.wordpress.com/2011/04/nyborg-2011-the-decay-of-western-civilization-double-relaxed-darwinian-selection.pdf

Bambano 2015.05.31. 11:19:06

ezzel a poszttal az az egy bajom, hogy most egy témában felrúgtad a pc megnyilatkozást az égbe.
szükség lenne ugyanerre másik többtíz témában is...

a bevándorlást meg nem pc alapon, hanem viszonossági alapon kell kezelni. ha én elmegyek egy muzulmán országba és élhetek tovább ugyanúgy, mint itthon, akkor oké. ha viszont nekem muzulmán szabályok szerint kell ott élnem, akkor aki ide jön, az éljen az itteni szabályok szerint, különben területfoglalássá módosul a gazdasági bevándorlás.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 11:37:51

@bispora:

a valóság az, hogy a "jóléti" államra alapozott kollektivizmus a nemzetközi integráció felé vezet és a hozzád hasonló IQ-fighterek - a kibaszott nagy IQ-jukkal együtt is - képtelenek felfogni ezt:)

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 11:40:28

@Bell & Sebastian:

hol lenne ezzel a "bibi"?

amit felvázoltál az teljes mértékben összhangban van az Eu-ra, ill. a transzatlanti integrációra jellemző trendekkel/törekvésekkel:)

bispora 2015.05.31. 11:42:05

@pitcairn:
Olvasni, olvasni, olvasni...

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 11:43:09

@Bambano:

te inkább vmi __kollektivista__ viszonosságban gondolkodsz

A kollektíva versus B kollektíva:)

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 11:43:59

@bispora:

önmagában attól még nem fogsz gondolkodni:)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.05.31. 11:47:41

Szemmel láthatóan az intellektuális hanyatlás már itt van, nem kell ehhez bevándorlás.
Egyre több olyan ember van, aki
- nem képes megkülönböztetni a tudományos publikációt és a politikai blogposztot
- nem képes megkülönböztetni a korrelációt és az ok-okozatiságot
- nem ismeri az egyes metrikák jelentését, jelentőségét és korlátait, de ez nem tartja vissza a hangoztatásuktól
- nem érdekli a forrása minősége (pl.: Nyborgot elbocsájtották tudományos csalás miatt. Tudom, tudom, biztos összeesküvés áldozata lett)
- bármit elhisz, amiről azt hiszi, hogy alátámasztja a mondanivalóját
- nem érdeklik a tények, ha nem támasztják alá (pl.: a romungrók érkeztek kb. 500 éve, ők teljesen elvesztették az eredeti kultúrájukat, az oláh cigányok a XIX. században érkeztek. Addig rabszolgasorban tartották őket Havasalföldön)
- olyan erősen pejoratív, de valós értelem nélküli szavakat használ, mint libbant, nemzetáruló, szocionista, balneoliberális, liberálbolsevik stb.

Szóval nem kell aggódni, tenyészik a hülye itt is.

bispora 2015.05.31. 11:53:01

@pitcairn:
Ha már megszólítottál. Igen én IQ fighter vagyok, azaz az elérhető tudományos publikációk alapján leszűrtem, hogy az emberi populációk etnikai csoportok nem egyformák képességeiket tekintve. Ebből leszűrtem, hogy intellektus szakadékokat szép szavakkal nem lehet áthidalni. Példát is hoztam: a cigányság (IQ 74) integrálhatatlansága az európai társadalmakba (IQ 100), tökéletes modellezi a jelenlegi MENA bevándorlás abszurditását. Még olvasnivalót is adtam, olyat amiben ellenőrizhető tények vannak.

Erre Te írsz egy ilyet:
"a valóság az, hogy a "jóléti" államra alapozott kollektivizmus a nemzetközi integráció felé vezet.."

Hát, egy biztos, Te nem vagy IQ huszár- egy libbant baka vagy b+.

tükörfúró 2015.05.31. 11:56:44

Hitler is valahogy igy került hatalomra, ilyesmik lehettek az első beszédei. Csúsztatás, csúsztatás, csőlátás, kikelés a tematikus szóhasználat ellen, majd második mondatban a legszélsőségesebb ,legalattomosabb aljas primitív ösztönökre építő "újratematizálás", rettenet.

Az felütés az jó, igen, van itt egy kultúrális-nak látszó- probléma, ami jelenleg áthidalhatatlannak tűnik. OK.

A folytatás azután borzalmas, kritikán aluli. Nem is nyiltan bújtogató, inkább alatoomosoan összemosó és egyszerűsítő.

Fehér keresztény(?!?!?!) bölcsész mosogató. Jóisten.
Az.

Mert a """"kereszténység""" itt ma errefelé általában "ennyi", így kiáltunk fel a sületlenségek hallatán, nem allahot vagy krisnát említjük, hanem csak igy simán az istent.

Ember és ember különbözősége, ennek tilalma. Megint sikerül a legfasisztább értelmezést előkaparni, hogybizony, hú, de , igenis, különböznek az emberek.

Azt hományban kell hagyni, itt származási (gentikai!?!?) vagy kultúrális (neveltetési, vallási, társadalmi) különbségekre gondol a szerző.

Mert aki bejön ugymond nyugatra nem (csak) génjeit hozza, és innentől van egy probléma. Amivel sokra nem menne, maximum irritálja a szomszédokat vagy bebűnözik. Kisbaj.

Jahogy vannak a világ más részein ilyenolyan szervezetek, akik neki pénzt, gépkrarabélyt, agymosó irományt küldenek, és ettől már be terrokodik is, hű, ez már nagybaj. Jé.

Ó de ezt idekeverni már tul bonyolult az egyszerű válaszokra éhes prolinak, mondjuk (sejtessük), hogy ő különböző, egy büdös kecskepásztor arab, ezek a génjei és ez is marad, aztán evvel megmagyaráztuk.

Okádok.

sorstalan gáz 2015.05.31. 12:02:22

@Virág et.: "a menekülteket nem azért kell befogadni, mert kell a munkaerő, hanem mert emberek vagyunk és akiket otthon megölnének, annak menedéket adunk. "

Már aki embernek mondható. Helyedben én nem vágnék fel ezzel

De mindegy, gondolj magadról amit akarsz, és fogadd be a lakásodba akit akarsz. A többes szám első személyt bizonyára így értetted

sorstalan gáz 2015.05.31. 12:07:58

@Lord_Valdez:
"A menekült alapvetően nem valahova megy, hanem valami elől menekül. "

Ja persze, Eritreából és Bangladesből menekülve Magyarország az első ami az útjába kerül. Meg Svédország, mert az is annyi sok menekültkibocsátó országgal határos. Nyilván a norvégok és a finnek menekülnek oda nagy számban

sorstalan gáz 2015.05.31. 12:12:16

@tükörfúró:
"Hitler is valahogy igy került hatalomra, ilyesmik lehettek az első beszédei. "

Fogalmatlan vagy történelemből. A hozzád hasonló libbantagyúaknak kéne holokausztoktatást tartani, nem az értelmes többségnek

sorstalan gáz 2015.05.31. 12:22:18

@Lord_Valdez:
Értem én, hogy vannak akik elitnek gondolják és felsőbb polcra helyezik magukat a bugris tömegeknél. Ennél fogva eldönthetik, mire van szüksége Európának, mert a bugrisok ezt úgyse képesek felfogni, ugye. Jöjjön a sok feka meg asiatic, mert ez így helyes tudományilag

Csak azt tudnám, miért hiszik magukat az ilyenek egyúttal a demokrácia képviselőinek ?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.31. 12:24:17

@sorstalan gáz: A hozzád hasonló nácikkal kellene hetente kézírásos dolgozatot íratni a holocaustról!

tükörfúró 2015.05.31. 12:26:14

@sorstalan gáz: Azért vegyük észre, mekkora mocskos szóhasználat azt beleírni ,hogy "importájuk" a bevándorlót. Mintha vagonokkal mennénk értük, vagy legalábbis fizetnénk és toboroznák, hogy na, gyertek, vándoroljatok be.

Nem,.. mi úgy élünk, ahogyan ő szeretne, és első generációsan még áldásnak is érzi, mert eléri az akrácsak kelet-eu szinvonalat, és ez a kcsekeszaron sütött piláfhoz képest valahol az űrkorszakban és a scifiben van nekik.

Aztán jön a centrum-periféria társadalmi piramis probléma, második, harmadik generációsan, PONT azt a frusztrációt fogja érezni, amit itt a fórumokra és a kommentekbe fröcsög a magyar nulla.

Aki nem tud pár évente sőt kvázi soha újautót venni, lapostévét csak 10évente, hitelre, és ez már a felsőközéposztálynak számít, bőven.

Az egyre asszimetrikusabban elosztott javak és egyre nagyobb társadalmi szakadékok miatt feljebblépni nem csak egy, de 3-5 generáció alatt is csak elenyésző esélye van családi szinten. Már a bevándorlónak, ahogy nekünk magyaroknak, átlagos egyedeinknek is.
Azért megyünk mi is oda, ahol közelebb a tűz, nagyobb az esély.

Csak amig a megtört gerincű keleteurópai gyáva, az inkább genetikázik és felsőbbrendűnek képzeli magát, vagy talál egy kreált ellenséget, és közben netre fröcsög naphosszat, addig az arab kultúra győkereit és vésrmérsékletét hordozó egyed szépen visszatér harcos őseihez.

Újraértelmezi a koránt, fog egy karabélyt, és fizikailag is leöli akit éppen ér.
Ennyi nagy történés, minden más ami mögötte van, csak a lényeget elfedni igyekvő maszlag.

Ugyanakkor a globális világ szerkezete és vagyoni-termelési belekódolt rendszere olyan, hogyha akar sem képes javítani a felső pár% ezen az egyre növekdő működési anomálián és aránytalanságon, mert ez a rendszer struktúrája.

Nem nyulhat hozzá, mert szétesik az egész. Olyan mintha egy motort kellene meggenerálozni leállitás nélkül, nem megy, igy viszont ki fog könyökölni a hajtókar, de addig is padlógáz, mert "verseny van". Ja.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.31. 12:28:42

@pitcairn: "a nemzeti radikális forgatókönyveket köztudottan Izraelben írták

cionista mű mind:)

az ihletüket egyenesen Tel-Avivból kapják "
- Ja! Hitler is onnan kapta. Te ennyire hülyének születtél, vagy láncfűrésszel csinálták a lobotómiád?

midnight coder 2015.05.31. 12:34:17

@tükörfúró: Nézd meg a legnagyobb kisebbséget. Nem csak itt nálunk ahol tudvalevőleg nácikok élnek, de szerte Európában. Azt látod, hogy bizony nem igazán illeszkedtek be, máshol sem. Persze van pár aki igen, de a többség bizony az ellátórendszerek csecsén lóg, és hát nem az a túlképzett ember.

Ugyanakkor nekik van egy vitathatatlan előnyük a lélekvesztőkön érkező terroristákkal szemben: ők nem eleve ellenségei a kultúrának ami befogadta őket. Nem akarják megdönteni és bevezetni a Sariát, nem akarják a nőket csadorba csomagolni és halálra kövezni azt aki megcsókolja a párját az utcán, nem akarják a nőiket körülmetélni.

A dolog szempontjából most tökéletesen mindegy az, hogy az illető terrorista azért egy degenerált vadállat mert a génjei teszik azzá, vagy azért mert így nevelték. A dolog szempontjából lényegtelen. A lényeg az, hogy mit művel Európában ő és a leszármazottai. Az, hogy miért lényegtelen.

Amúgy elég vicces, hogy a menekülteket pont a liberósok védik a leglelkesebben. Holott ha elég sokat befogadnak, akkor ők lesznek az elsők akiket a Saria szent nevében halálra köveznek majd.

midnight coder 2015.05.31. 12:38:09

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Arra azért ne fogadj nagy tételben, hogy Hitlerék támogatói közt nem volt pár pénzes nacionalista zsidó. Az amitől ők akkoriban a legjobban féltek, az az volt hogy a zsidók simán beolvadnak a többségi társadalomba, és a zsidóság mint nemzet illetve vallás szép lassan eltűnik. Ahogy erősen ebbe az irányba mentek is a dolgok, lásd neológia.
Hitler nagy jót tett ezeknek a szélsőségeseknek.

tükörfúró 2015.05.31. 12:39:24

@sorstalan gáz: Holokauszt okattás? ohje.

És ott mit tanítanál nekem? A délceg nácik sosem bántoták az --egyébként alávaló-- zsidókat, vagy mi lenne az oktatás tananyaga öregem?
Midnen más hamisítvány, liberózsidó koholmány, mi?

Libbantagyú, aki vagyok?

na figyu..

Buta kis eszköz vagy te is mások játékában, csak tudod sokszor előfurdult az, hogy még első, vagy második, netán harmadik körben azok találták a kivégzőosztag meg a hóhérhurok rossz oldalán magukat, akik előzőleg annyira szerették volna ezt másoknak.

btw..

A liberalizmus mint eszemi irányzat, a komplett európát -és ezen keresztül a világ nagyrészét- emelte fel a 18.század végétől kezdve a feudális fél-sötétségből.

Ha sikerülne valóban mindazt a társadalmi vivmányt és szellemi alapkövet megsemmisíteni és eltörölni, ami tkp mind a liberalizmus alapja, "találmánya", eredménye, nagyon meglepődnél milyenek lennének a hétköznapok errefelé.

Kis eséllyel vagy te annak a társadlami kasztnak a tagja jelenleg pubi, akit ez "előnyösen" vagy mondjukugy személyében semlegesen érintene, már ha egy megveszekedett pszichopata is egyben.

Mert a végső, valódi manifesztációjátt egy ilyen társadlomnak még a legvéresszájúbb barmok sem akarnák, buta gyáva kispöcsök ők átlátni azt, miről is beszélnek tulajdonképpen, miféle világot fetisizálnak.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.05.31. 12:42:32

@sorstalan gáz:
Én nem vallom magam demokratának. Számomra a demokrácia is csak egyfajta szükséges rossz. Valami olyan, ami hosszabb távon a legkisebb rossz.
Ahogy Churchill mondta, a demokrácia a legrosszabb államforma, leszámítva azokat, amiket előtte próbáltunk.

sorstalan gáz 2015.05.31. 12:42:52

@tükörfúró:
Pedig arról van szó, hogy tényleg importálják a bevándorlókat Európába

Jelenleg ez úgy műxik a gyakorlatban, hogy Líbiában megtöltenek egy bárkát mindenféle népséggel, kihajóznak a nemzetközi vizekre, majd leadják az SOS jelzést. Erre megérkezik a vízitaxi, és elfuvarozza őket a legközelebbi olasz kikötőbe, nem kell tehát még gázolajra se költeniük az embercsempészeknek

sorstalan gáz 2015.05.31. 12:47:44

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Hitler a szociális kártya kijátszásával került hatalomra, ami nem csoda, hiszen szocialista volt. Ha ma élne, ő ágálna leghangosabban pl. az egykulcsos adó ellen

sorstalan gáz 2015.05.31. 12:52:40

@midnight coder:
Ezt tényleg nem könnyű megérteni. Legjelesebb liberósaink közül többen izraeli-magyar kettős állampolgárok, de valamiért csak itt forszírozzák az idegen kultúrák befogadását

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.31. 12:54:13

@bispora:

"Hogy felfogd: minden sokaságban amely normál eloszlású, lesznek extrém jó képességű emberek"

Ezzel két gond van. Az egyik az, hogy ott, ahol sok fejletlen országból származó bevándorló él, nem a normáleloszlás lesz a jellemző. Nálunk sem az, csak nálunk a cigányság miatt nem az.

"csak az arányuk adott populáción belül ami változó."

Azt hiszem, itt a varianciára gondolsz. Nem értek a témához, ezért csak sejtés részemről, hogy a variancia minden többé-kevésbé homogén népességben azonos lesz.

Ez látszólag ellentmondásban van azzal, amit az előbb írtam, de ezt az oldja fel, hogy az egyes népességek Gauss-görbéjét normalizálják a várható értékre. Viszont ez a várható érték az egyes népességekben abszolút teljesítményben nézve máshol van.

tükörfúró 2015.05.31. 12:56:12

@midnight coder: Ideokádtál megint egy tonna felszines hülyeséget, nem illeszkednek be, böböböbö.

Tanulmányozd a modernkori amerikát, a bandavilágot, a drogbandák világát, a motoros kulúrát, a börtönbandákat, a szleng és bűnkultúrát általában, kicsit értékeld át, mi az, hogy "kultúrális gyökerek" mennyivel szélesebb ez a fogalom és mennyivel képlékenyebb, minthogy ki honnan származik és milyenek a génjei, vagy milyen szinű a bőre...azután majd továbbgondolhatod.

A beilleszkedés mindig egy két oldalú dolog, és eleve egy beteg, életelenes szó. Arról szól, hogy a beilleszteni kivánt idividum maga változzon meg maradéktalanul, az előre kiszabott helyre, szerepkörbe tessék neki önként sajátmagát beszabni, " illeszkedni".

Se nem demokrata, se nem liberális elképzelések mentén jött ez a dolog létre így.

Namost ez per definitonem képtelenség is.

A befogadóban a "bele érkező", "beleoltott" rész nem képes sosem tökéletesen hasonulni, maximum keveredni, feloldódni, tehát tömegétől függően a befogadót is kell ,hogy módosítsa.
Még olyan kicsiben is, minthogy giroszt zabálunk, meg olasz hatásra pizzát, hogy ez nem módosít semmi? Muhaha..

Ahogyan a tásadalmakat módosítja is, nem csak kinézetre, genetikailag, de minimálisan kultúrálisan is, ezer és egy ponton.

A másik probléma, hogy bár szavainkban már nagyon liberális elfogadó világpolgárok vagyunk, a gyakorlat azért nem ez.
Ld beillesztés, áljvigyázba, legyélnormakövető, ahol nem csak azt értjük normán, hogy ne bűnözz vagy ne zavarj másokat, bár ilyen egyszerű lenne, a civilizált társadalmak szsabálykódexe és belső kasztrendszere, midnen egyedre kivetített írott és írtalna elvárásainak rendszere ennél sokkal bonyolultabb.

Szükséges tehát egy sikeres beolvasztáshoz (és nem beilleszkedéshez!) az ,hogy a fogadó egyfajta interfészt nyujtson, "viz olaj keveredése" probléma.

Mosószert kell az elegyhez adni, hogy sikerüljön.
Kell valami katalizátor, összeöntve még kétmillió év mulva is külön lesz a két eltérő elegy.

Na, kb ez történik a hazai cigánysággal, persze rossz hasonlattal,de távolról mégis stimel azért, keverik, keverik, és csodálkoznak közben, hát nem folyton kicsapódik egy genetikailag egyébként egyre magyarabb, kultúrája bizonyos részeiben nagyon is 21.századi, hazai jellegű, mégis töbféleképpen is problémás, "beilleszkedhetetlen", szocializálhatatlan népesség.

sorstalan gáz 2015.05.31. 12:58:41

@tükörfúró:
"Ha sikerülne valóban mindazt a társadalmi vivmányt és szellemi alapkövet megsemmisíteni és eltörölni, ami tkp mind a liberalizmus alapja, "találmánya", eredménye, nagyon meglepődnél milyenek lennének a hétköznapok errefelé."

Ha eltűnne a közbeszédből az a sok marginális aberráció, ami a libsizmus politikai programját adja, az semmit nem változtatna a jelenleg fennálló rendszer lényegén Európában

bispora 2015.05.31. 13:00:09

@Lord_Valdez:
Tudom nem nekem címezted, de magamra rántanám az inget.
"Egyre több olyan ember van, aki:
- nem képes megkülönböztetni a tudományos publikációt és a politikai blogposztot"
Valós, a kérdés szempontjából kritikus alap adatok nélkül még egy politikai blogposzton sem lehet érdemben beszélgetni.

"- nem képes megkülönböztetni a korrelációt és az ok-okozatiságot
- nem ismeri az egyes metrikák jelentését, jelentőségét és korlátait, de ez nem tartja vissza a hangoztatásuktól"
Ezekről egy picikét bővebben ha kérhetem, hogy reagálni tudjak rájuk.

"- nem érdekli a forrása minősége (pl.: Nyborgot elbocsájtották tudományos csalás miatt. Tudom, tudom, biztos összeesküvés áldozata lett)
- bármit elhisz, amiről azt hiszi, hogy alátámasztja a mondanivalóját"
Helmuth Nyborg professzo jelzett művét a libbant , nemzetáruló, szocionista, balneoliberális, liberálbolsevik (azaz egaliter kulturmarxista) dán elit próbálta negálni, ami egészen bolsevik tempóban ment: a volt munkahelyi vetélytársa volt a bizottság elnöke, de neki legalább volt pár tudományos publikációja, szemben a másik két picsával, akiknek csak az elveik voltak megfelelőek egy ilyen bizottsághoz. Tudományos csalást kiáltottak, Nyborgot felmentették az emeritusi pozíciójából és megvonták a tudományos adatbázisokhoz való hozzáférését. Azonban lukra futottál ezzel a riposzttal, mert Helmuth Nyborgot idén minden egyes vádpontban rehabilitálta, egy a szakterületének legjelentősebb szaktekintélyeiből álló 2.számú nemzetközi bizottság ( melynek tudományos mutatói úgy lazán dán alföld-Himalája viszonyban voltak az előzővel). Vedd a fáradtságot az alábbi két tétel elolvasására:
drive.google.com/file/d/0B3c4TxciNeJZcnJIVzFnc011bFE/view?pli=1
drjamesthompson.blogspot.hu/2015/04/nyborg-un-watsoned.html

"- nem érdeklik a tények, ha nem támasztják alá (pl.: a romungrók érkeztek kb. 500 éve, ők teljesen elvesztették az eredeti kultúrájukat, az oláh cigányok a XIX. században érkeztek. Addig rabszolgasorban tartották őket Havasalföldön)"
Nézd, én a cigányokat nem kezdtem leveleire bontani, de ha már tényeket akarsz írni akkor az első csoportjaik 600 éve é, mert 1410-ből már vannak hiteles adtok róluk. Az oláh-cigányokkal nyilván valami olyasmit akartál mondani, hogy náluk még nem volt elég idő az integrációra. Ezzel csak az a probléma, hogy a romungrók relatív jobb helyzete egy Mária Terézia által végrehajtott véres domesztikációs pogrom-pogram eredménye, amire nem igen lesz lehetőség a közeljövőben. És ha nagyon szívatni akarnálak, csak annyit kérdeznék szelíden: tudsz-e Európában példát cigányok tömeges integrációjára? A válaszod, ha kérhetem (bár ez egy politikai blog), tartalmazzon már ellenőrizhető és hiteles forrást.

- olyan erősen pejoratív, de valós értelem nélküli szavakat használ, mint libbant, nemzetáruló, szocionista, balneoliberális, liberálbolsevik stb.

Hol használtam én ilyen szavakat?
Viccet félretéve: tényalapú vita nélkül is el lehet dumálni így vasárnapi ebéd előtt , de minek? Szedd össze magad egy kicsit lordom.

Bambano 2015.05.31. 13:01:13

@tükörfúró: "Se nem demokrata, se nem liberális elképzelések mentén jött ez a dolog létre így.": ha az a liberalizmus, amit eddig kaptunk belőle, akkor kösz, nem kérek belőle többet.

elég volt abból, hogy kicsit elferdítve a bibliát, ha megütnek, tartsd oda a másik orcádat is, ennyiről szólt itt a liberalizmus. jó nagy vaskos atombaromság.

mutass már nekem a világban egyetlen valóban liberális országot, ahol ez jól működik, vagy demokratikus országot, ami jól működik.

tükörfúró 2015.05.31. 13:11:51

@sorstalan gáz: Én egészen mást olvastam valami szerencsétlenekről, akiket nem egyszer húztak vissza nemzetközi vizekre.

Egyébként pedig egy sokszázmilliós nyugateurópában vajon hány csempészhajónyi(!) ember kellene, hogy húdemekkroa problémát okozzon?

Plusz itt a hajóról kimentettek a felelősek csakis, mert hozták a csúnya idegen géneket, vagy valami probléma esetleg itt is lehet a többségi társadalomban, hiszen a másik vesszőparipa az pont a hazai elvándorlás, ahol nincsen se hajó se senkit nem húz senki sehova, stb.

Egy biztos, és megdönthetelenül végig az is marad: ez globális társadlmi és gazdasági kérdés, a géenkhez, a bőrszinhez vagy a valláshoz pedig nem sok köze van.

Ezek csak kellékek, jelmezek a probléma messziről látható primitiv aggyal is megközelíthető külsőségei. A bajok alapja nem ott van, hogy ki miben hisz, milyenek a génjei, vagy milyen szinű a bőre.

bispora 2015.05.31. 13:13:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
l
Vizuálisan magyaráznám el, úgy gyorsan leesik. Nézzük meg, hogy a magyar (átlag IQ 100) az askenázi zsidó (IQ 110) és a cigány etnikai csoporton belül (IQ 75) hány százalék rendelkezik mondjuk egy természettudományos egyetemi tanári pozícióhoz szükséges 140-es IQ-val.
A végén közölt normál eloszlás kalkulátort kellene használni. A görbe alatt a mean ablakba írjuk be 100 (IQ), alatta az SD legyen 15 , az above fülhöz írjunk 140 (IQ) értéket és nyomjuk meg a calculate/recalculate gombot. Az area ablakban megjelenő számot ha 100-al szorzod, megkapod hogy a népesség hány százaléka rendelkezik ennyi vagy ennél nagyobb értékkel.
Nos, látod a megdöbbentő arányokat?
davidmlane.com/hyperstat/z_table.html

sorstalan gáz 2015.05.31. 13:27:23

@Lord_Valdez:
A demokrácia tényleg fura dolgokat produkál már a születésétől fogva. Akik ma hangosan verik a tamtamot a demokrácia nevében, elcsodálkoznának, milyen volt annak idején a görög demokrácia. Azóta pedig sok szempontból csak még rosszabb a helyzet

A bevándorlókkal kapcsolatban viszont úgy gondolom, nem a hatalmi elitnek kell döntenie, hanem a szélesebb néptömegeknek. Ők fogják megszívni (vagy élvezni, ha van ilyen) a bevándorlók közelségét

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.31. 13:34:20

@bispora:

"a romungrók relatív jobb helyzete egy Mária Terézia által végrehajtott véres domesztikációs pogrom-pogram eredménye, amire nem igen lesz lehetőség a közeljövőben"

Kérlek, erről írjál részletesebben.

tükörfúró 2015.05.31. 13:38:01

@Bambano: Attol függ, mit tekintünk "jó működés"-nek.

Én azt tekintem, ahol úgy élnek és gondolkodnak, hogy oda sokan vágynak, mert arra szokott vágyni az ember, mind faj szintjén tömegében, mind egyedei szintjén, ami jó.

Tehát akkor kínába szeretne a tömeg KI vándorolni, mert ott jó, az jól működik, vagy a demokratikus EU-ba be, mert az rossz, "rosszul működik"...hm??

Keveritek a szezont a fazonnal, a gazdasági növekedést a társadalmi körülményekkel, és egyedi szabadságjogokkal.
Mindezt a kgb 10 év alatt ügyesen kreált, felépített közbeszéd paneljain és primitiv ultranacionalista gondolkodási sémáin keresztül szűritek át, mert itt egyetlen érdek dologozik a liberalizmus ellen, ami szeretne ujra preszláv, szlávcsicska, félázsiai államot "kreálni" az egyre inkább liberális nyugathoz közelítő kompországunkból.

Ennyi a történet, semmi több.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.31. 13:44:13

@bispora:

Amit írsz, azzal én is tisztában vagyok, azt hiszem, nem ugyanazt értettük a változó arányokon. Én nem egy abszolút értékhez viszonyítottam őket, innen ered a félreértés.

A gond itt részben a 100%-ra normalizálásból ered, hiszen az IQ-teszteket tudtommal honosítják, vagyis úgy lövik be, hogy az adott ország átlaga 100 legyen (lehet, hogy ma már nem, akkor tárgytalan, amit írok). Tehát ugyanaz az askenázi zsidó közösség Izraelben (az egyre növekvő palesztin részarányt most ne vegyük figyelembe) 100-as IQ-átlagot produkál, míg pl. nálunk 110-120-at.

Amúgy köszönet a linkért, valóban szemléletes.

Bambano 2015.05.31. 13:47:13

@tükörfúró: ott van például Anglia, nagyon régi demokráciájával, éppen most készül felrúgni a bilit a bevándorlás korlátozásával.

ott van a demokrácia non plus ultrájának tekintett usa, ahol olyan szinten kémkednek utánad, ami már elviselhetetlen. van még hozzá megmerevedett osztályrendszerük, meg ez a részeg cowboy stílus.

mifelénk a liberalizmus eddig arról szólt, hogy jöttek a nyugati rabszolgatartók és add oda mindenedet, ami érték, mert ugye liberális piac meg hasonlók. közben csak simán gazdasági kizsákmányolás. addig van liberális demokrácia, amíg nekik jó. ha meg nem akarod benyelni a liberális maszlagot, jön a cia, az nsa meg a többi hárombetűs.

attól, hogy nem szeretnék szláv csicska lenni, illetve attól, hogy kelet felé még rosszabb a helyzet, a nyugati nem lesz jó. csak ahhoz képest jobb.

Bambano 2015.05.31. 13:49:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "az IQ-teszteket tudtommal honosítják, vagyis úgy lövik be, hogy az adott ország átlaga 100 legyen": nem honosítanak semmit, nem lőnek be semmit, az átlagot nevezik definíció szerint 100-nak.

tehát nem a tesztekkel variálnak, hanem megcsináltatják a teszteket, megnézik, hogy mit ért el az adott embercsoport, és annak az átlagára ragasztják rá a 100-at. a többi meg ehhez képest valamennyi.

Bell & Sebastian 2015.05.31. 13:53:23

@pitcairn: Kiváló joystick kezelők, ami egy modern háborúhoz kell, leginkább az alsó tagozatban keresendők. Láttam én olyan tízéves kölyköt, aki virtuózan bánt a 25 tonnás mélyásó-rakodóval, az iskolában pedig csak az apja neve neve vitte, meg a lendület.

Az egy jó kérdés, nyomás alatt mit produkálna a gépen? Mert különben vezessen autót mindenki, aki eléri a pedálokat.

Tipikus, ószövetségi mentalitás.

sorstalan gáz 2015.05.31. 13:55:44

@tükörfúró:
" itt a hajóról kimentettek a felelősek csakis, mert hozták a csúnya idegen géneket, "

Meg vagy habarodva ezzel a génizével

Ami meg a bárkázást illeti, szerinted ki a felelős azért hogy a sok néger Európába akar tódulni aztán cápaeledel lesz belőle? Mert úgy veszem ki a szavaidból mintha rám és a józan többségre akarnád tolni az egészet

Európa annyiban lehet felelős, hogy hamis illúziókat kelt ezekben a zemberekben, mintha jószívűségből nekik is európai életszínvonalat akarna adni, csak ide kell jönni érte

Ideje világos üzenetet megfogalmazni: ne gyertek, mert úgyis visszaküldünk benneteket, és még rosszabbul jártok mint előtte volt. A sok töketlen ejropéer balfék viszont ezt nem meri kimondani, inkább hímez-hámoz és az igazodási pontokat keresi a hasonszőrű impotens vezetők körében

Bell & Sebastian 2015.05.31. 13:58:07

@Bambano: Ez egy bambaság. A kunsági pásztor, aki szakmája mestere, mit érne el az IQ teszten? Naugye.

Az odáig rendben van, hogy az intelligencia a tárgyi tudás és kombinációs készség szorzata. Csakhogy vannak peremfeltételek is, miféle tárgyi tudást preferálunk?

A Nobel -díj esete. Amilyen a kérdés, olyan lesz a válasz, lásd még: a fotonok részecskék vagy hullám?

sorstalan gáz 2015.05.31. 14:08:34

@Bambano:
Nehéz egy doktriner libsivel vitatkozni, én nem is szoktam forszírozni ezt velük

A liberális demokrácia egyik velejárója, sőt kifejezett vívmánya volt a rabszolgaság rendszerének bevitele az európai kultúrába. A "sötét középkor" és a "klerikális reakció" volt ami megszüntette a rabszolgaságot úgy nagyjából az egyházi hatalom meszilárdulásának időszakában (Magyarországon a XII-XIII században), de a középkor végén a "liberális fejlődés" visszahozta, a javak és személyek szabad áramlása jegyében

Egyébként az egyház volt a XIX századi abolicionista mozgalom fő ereje pl Angliában, míg a City liberális üzleti körei nagyon haragudtak ezért, és ott támadták az egyházat bosszúból ahol érték

Tehát egyszerűsítve: liberalizmus= rabszolgatartás (ennek modern formái is vannak), és ez már benne van a rendszerben az alapjaitól. Meg kell csak nézni, személy szerint kik és milyen üzleti körök húztak hasznot a rabszolgakereskedelemből

tükörfúró 2015.05.31. 14:10:28

@bispora: Már csak a megdönthetetlen tényeken alapuló kiindulási adatok kellenének, hol, ki, mikor és melyik konzekvens módszerrel mért adott népcsoportok körében átlagosan ekkora IQ-t.

Már ha ez a vitatott mutató bármi is jelentene, de ebbe bele sem megyek, mert hótbaromság az egész.

Kb olyan, mint mikor a piaramis szögeiből levezetik, hogy ufók építették, mert lám és jé és hú.

Egy nagyon egyszerű statisztikai eloszlási ténnyel előjössz, ami a tüsszentéstől a virágok színén át mindenhol igaz, bármire átírhatom a kitalált számaidat, ugyanezt kapom.
Mert ez matek és nulla társadalomtudomány.

Majd feltünteted a 2+2=4-et mint valami ultimate érvet. Nevetséges.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.31. 14:21:39

@Bambano:

Igazad van, én is így értettem, csak túl körülményesen fogalmaztam. Ha a tesztet sikerül úgy megcsinálni, hogy ne befolyásolja az eredményt a társadalmi környezet, az oktatás és hasonlók, akkor nincs szükség "honosításra".

Bambano 2015.05.31. 14:36:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: teljesen rossz nézőpont, akkor te nem úgy értetted, ahogy én.
nem akarják úgy megcsinálni a tesztet, hogy semmi ne befolyásolja, tehát nem is érdekes, hogy sikerül-e.

a definíciótól lesz 100-as az átlagiq. tehát ha te kitölteted 100 hortobágyi juhásszal az iqtesztet, akkor jó eséllyel 100-as lesz mindenkinek, mert nagyjából egyforma emberek töltötték ki, feltételezhetően nagyjából egyforma eredménnyel, amelyek átlaga lesz a 100-as iq.

pl. ha van egy teszted, amit 0-500 pont között pontozol, akkor előfordulhat, hogy a juhászaid 118-122 pont közöttre írják meg a tesztet. Akkor azt mondjuk, hogy a 120 pontos teszthez szükséges intelligenciához tartozik a 100-as iq.

ha meg ugyanezen tesztet 100 programtervező matematikussal iratod meg, ők lehet, hogy 418-422 pontra írják meg. Akkor abban a közösségben a 420 ponthoz tartozó intelligencia kapja a 100-as iq-t.

ez a definíció.

ha ezek után ezt a két csapatot összeöntöd, akkor a 270 pontos teszthez szükséges intelligenciához tartozik majd a 100-as iq, így a juhászaid 44-es iq-t kapnak, a programozóid meg 155-öst (120/270=0.44 és 420/270=1.55). (itt nyilván túloztam a szemléltetés kedvéért)

lényeges, hogy ne keverjük az intelligencia kifejezést az intelligencia hányados kifejezéssel. az előbbi egy biológiai (vagy milyen) tény, amit mérni lehet, az utóbbi pedig két ilyen mérési eredmény HÁNYADOSA.

Bambano 2015.05.31. 14:40:32

@sorstalan gáz: nekem sok minden eszembe jut a liberalizmusról, a sötét középkor az konkrétan nem. röghöz kötés, hűbérúr, tized, kilenced, máglyahalál, stb.

tükörfúró 2015.05.31. 14:50:09

@Bambano: Szerinte ezek csekély hibák, amiért valamiképp épp az akkori zsidók libsik, stb lesznek a felelősek...

btw..

Kár vitatkozni szélsőséges véglényekkel, csak alkalmat ad nekik, hogy egyenrangú érvként adják elő az embertelen észveszejtő állatságaikat.

Pláne mert a vita legtöbbször ugy néz ki, világosan látható, hogy az egyik oldalon nem érvek, hanem leugatás és panelok vannak csak, a vitatkozó szellemi képességei ugyanis mindig megnyilvánulnak abban ,hogy pl okosan elviszik a vitát.

Már itt is az egyházról meg a középkorról lesz szó, nem arrol, mégis mit kellene csinálni a bevándorlókkal. Hoppá.

Azt ugye nem irhatja, hogy a tangerbe lőni, az nem jó, egy ilyen véres borzalmas gondolkodás társadalmi támogatottsága iciripiciri, pár maroknyi belül zavarodott gyáva hangember és még tizedannyi gyilkos hajlamú pszichopata.

Tehát muszáj nekik elvinni, elmismásolni, hogy rabszolga, meg libsik, meg középkor, meg igymegugy, ez mutatja, nem hülyék ők, látják is saját elképzeléseik lukait és a fércelt gondolatmenet szőrnyű csomós képtelenségeit, csak aljasok és érdekvezéreletek.

Bambano 2015.05.31. 14:54:39

@tükörfúró: mert a másik véglet jobb?
hogy fogadj be mindenkit, majd lemészárolják egymást, téged megvernek, meglopnak?
hogy legyen szabad a piac, majd jól megveszik és bezárják?
hogy legyen szabad a piac (nekik), ők majd idejönnek a brutális (rajtunk meg más szerencsétleneken is összeszedett) tőke-előnyükkel és úgy megkartelleznek, hogy arról kódulsz?
hogy te állj be a sorba, csinálj mindent úgy, ahogy ők elvárják, nekik meg joguk van nem kifizetni?
hogy add oda a földedet, hogy pár év múlva földönfutó legyél a saját hazádban?

ez a liberalizmus? akkor én ennek az ellentéte akarok lenni.

tükörfúró 2015.05.31. 15:13:34

@Bambano: Nincs véglet. Megoldás kell. Lehetőleg működő, konszenzusos, megvalósítható, és mihamarabb.
Nem végletes baromságok.

A véglet csak a ti fejetekben van, mint az országban mindenben, mert eleve az ellentét vagytok, tehát megteremtitek a képzelt végletes ellenséget.

Soha senki nem mondta, hogy mindenkit egyenrangú félként azonnal be kell engedni, befogadni, a szomszád lakásba beköltöztetni.

Nem is ez történik, nem látom a bantu kecskepásztoroknak kiutalt lakások és személyi igazolványok tömkelegét, ha igy lenne, lehetne visítani, nincs így, nemhogy itt, ahol amugyis mindegy, mert tranzitország, még nyugaton sem, véletelnül sem.

Ne legyen szabad piac? Hanem mi legyen, ujra vasfüggöny? Értem én, putyin bácsi ánusza nagyon illatos, csak vajon a nagy vasfüggöny mögött hogyan írnád ezeket egy becsempészett cocm listás commodore 64-esen, modemmel a netre csatlakozva, junoszty tévén?

Jahogy nem, az kell ,a nyugati jólét, demokrácia, szabad fröcsögés, ugatás, vélemény szabadság, kaja és árubőség, pornó, amit ép megkívánsz és 25év alatt megszoktál, az mind.
Nekem mindent mert én vagyok a polgár, a fogyasztó, a jóisten, az kell, "neked jár"...mi..?...napersze.

De liberalizmus az ne legyen, vagyis igen, olyan ahol lehetőleg _csak_ nekem szabad mindent.
Ezt ugy ovodában tanulják meg boldogabb országokban(kezdik el tanulni), mi az ,hogy elfogadás, demokrácia, szabadságjogok,.... itt sosem lesz tanagyag.

Mert ennek az ugymond árnyoldala, hogy a játékban vannak akik eleve nyertesek, szervezők, régi motorososok, mások ügyesebbek benne, elhuztak melletted, na az nem kell, az felháborító, hogyképzelik.

Mi az hogy a buzi tőkésnek több van, és ő engem learat, a szomszédnak jobb kocsija van, ez már nem tetszik, óhogyne.

Tipikus panelproli gondolkodás, és sokszor világos, a konkrét személy nem igy gondolja, akivel épp a kommunikáció zajlik, csak emögé állt be, mert ezek a panelok, amivel tömegtámogatottságot lehet szerezni szoci-agyinjektált kádárproli agyarországon, és igy a tömegen és a politikán át visszatolni a szláv csizmák alá.

Egészségetekre.

Bambano 2015.05.31. 15:25:33

@tükörfúró: mert az megoldás, hogy a nagy liberális nyugati olyan dolgokat enged meg itt nálunk magának, amiért otthon szerteszéjjel pofoznák?

az, hogy nálunk ez a helyzet, nem csak a nyugatiak hibája, hanem a teljes vezetői garnitúra hibája kb. a 70-es évek óta, de ettől, hogy tudunk mutogatni, még nem lesz jobb.

most meg már hiába akarsz vele versenyezni, "egyenlő feltételek mellett", nem hagyja, soha nem is hagyta. versenyezzél már egy monsantóval, megvették kilóra a komplett törvényhozást több országban, olyan szabályokat hoznak, hogy nemhogy versenyezni nem lehet vele, még a szemem is kigúvad, mikor meglátom.

idejött merkel néni, tökön rúgta viktort, mikor az földet ért, rögtön stratégiai megállapodást kötöttünk a deutsche telekommal. most darálják be éppen az internet szolgáltatási piacot. úgyhogy ilyen süket szövegekkel ne gyere nekem, hogy commodore 64, én elvoltam vaxon is, azt is csirkekeltetőként hozták be a cocom ellenére, és tudtam levelezni hbox-on, ellával, kermittel, de hogy te, elkényelmesedett liberális demokrata min fogsz levelezni 5 év múlva, min fogod a szabadságjogaidat gyakorolni (ugye az megvan, mikor kipakolják az origó főnökét?), azt én nem tudom, de szerintem te se. és akkor arról még nem is beszéltem, hogy mindjárt szép és jó lett paks2, mihelyst megígértük, hogy a siemens is lehet beszállító.

ez liberalizmus? pláne demokrácia? egy villámlátogatás, rögtön minden el van intézve, az amcsikat meg nem kell értesíteni róla, mert online hallgatta az nsa.

ébredjetek már fel, amiről álmodoztok, az nincs, és nem is lesz, ha mindig odatartjátok a másik arcotokat is a pofonnak.

Ráérek 2015.05.31. 15:26:08

@tükörfúró: Az egy dolog, hogy lusta vagy utánanézni.... De hogy egy témában szakértőt ekézel, az külön röhejes. Rád nézve....

Olvassgass!

Cigány IQ adatokat tartalmazó tudományos cikkek, könyvek, publikációk (65-80 átlagos IQ eredményekkel):

-Bafekr, S (1999) Schools and their undocumented Polish and “Romany Gipsy” pupils. International Journal of Educational Research, 31(4) 295-302.
-Dumitrascu (1999) Intellectual development of gypsy families in Romania. In WJ Donner and DL Dinnel, 14th International Congress of the International Association for Cross-Cultural Psychology, pp173-187. Lisse, The Netherlands, Swets.
-Rushton, JP Cvorovic, J and Bons, TA (2007) General mental ability in South Asians: Data from three Roma (Gypsy) communities in Serbia. Intelligence, 35, 1, 1-12.
-Bakalar, P (2004) The IQ of gypsies in central Europe. Mankind Quarterly, 44, (3-4) 291-300.
-Iveta Kovalčíková and Juraj Kresila (2009): How to secure equal opportunities for adequate schooling? Human rights contexts of the Slovak education system relevant to Roma pupils: Meeting students’ learning needs through dynamic assessment. edited by Peter Cunningham, published in London by CiCe. (Verbal IQ tests of gypsy children from the famous slovakian Lunik ghetto- demonstrating a disgenic trend: 1994- 68.8IQ; 2008-62.3IQ)
-Fania R. Gärtner & Peter J. Tellegen. (2008): The SON-R 5.5-17: A Valid Estimate of Intelligence for Minorities? An Explorative Study on the Usefulness of the SON-R 5.5-17 Intelligence Test for Roma Children. In: Kopcanová (ed.), Equal Access to Quality Education for Children from Socially Disadvantaged Settings (pp. 81-97). Bratislava: The Research Institute for Child Psychology and Patopsychology & Education Section, Slovak Commission for UNESCO. (~78 IQ, low sample size~30)
-Kezdi,G and Kertesi, G (2011) The Roma/non-Roma test score gap in Hungary. American Economic Review, 101 (3): 519-525. (20%-al gyengébb cigány PISA eredmények)
-Jelena Cvorovic: The Roma: A Balkan Underclass.Ulster Institute for Social Research, 2014. ISBN 978-0-9573913-9-0. (65-ös IQ román cigánygyerekeknél, hetvenes átlag a szlovákoknál!!!)"

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 15:26:47

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

speciel a szocialista és a nacionalista téveszméket először Karl Marx mentora Moses Hess ötvözte egymással, aki Theodor Herzl mellett köztudottan a cionizmus szellemi atyja:)

"Moses Hess's 1862 work Rome and Jerusalem. The Last National Question argued for the Jews to settle in Palestine as a means of settling the __national question__. Hess proposed a __socialist state__"
en.wikipedia.org/wiki/Labor_Zionism

szóval tetszik nem tetszik itt is a zsidók voltak az úttörők:)

ami pedig

- a gettómentalitással megáldott
- származástudatba menekülő
- kiválasztott nép szindrómával megvert

"nemzeti radikálisokról" fentebb írtam továbbra is fenntartom, mivel:

1. a keresztény univerzalizmussal szakítva lényegében a klasszikus zsidó világfelfogás felé léptek vissza
2. indirekt módon hatalmas szolgálatot tettek a cionista ügynek, nélkülük valószínűleg a zsidó nemzet már a történelmi múlt ködébe veszett volna:)
3. ráadásul még a nyomorult antiszemita szlogenjeiket is egy zsidó IQ-figthertől kölcsönözték:)

“A nem zsidó zsidó” – 190 éve született Karl Marx
www.judapest.org/190-eve-szuletett-karl-marx/

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 15:28:29

@bispora:

te szimplán egy félművelt rasszista vagy:)

Ráérek 2015.05.31. 15:31:31

@pitcairn: elég faék-egyszerűségű a világképed. :-DD

Nácikártya.....

Remélem, ismered a jelentését.
:-DDD

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 15:38:27

@Ráérek:

nem lehet mindenki olyan bonyolult személyiség mint te:)

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 15:40:18

@Bell & Sebastian:

ja, a legnagyobb USA atom-tengeralattjáró parancsnoka is arról értekezik alább, hogy a hajójukat gyakran 18-19 éves gyerekek vezetik:)

6. perc - The Largest Submarine in The U.S. Navy
youtu.be/UxB11eAl-YE

Bambano 2015.05.31. 15:52:24

@tükörfúró: "Mi az hogy a buzi tőkésnek több van, és ő engem learat, a szomszédnak jobb kocsija van, ez már nem tetszik, óhogyne.": igen, a nagytőkéseknek több van. és miből van több?
- az usákok először loptak maguknak egy komplett kontinenst
- utána sokáig nem fizették ki a munkaerőt, lásd rabszolgaság
- ugyanez a többi nagyon demokratikus országban, hollandia, anglia, volt gyarmatbirodalmak viszonylatban
- ezek után ha kellett valami ásványi kincs, odamentek és lebombázták. jobb esetben csak a cia-t küldték előre, lett belőle arab tavasz, ami annyira jól sikerült, hogy itt is van mindjárt az iszlám állam.

szóval nem az a probléma, hogy egyenlő pályák-egyenlő esélyek és ilyen verzióban több van a tőkésnek. ez engem nem zavar. az zavar, amikor már a látszatra se adnak, hogy valami egyenlő legyen, és utána papolnak demokráciáról. kérdezzük már meg akár az irakiakat, akár észak-afrikát, hogy ott hol is volt a demokrácia? utána ha véletlenül jogos lenne a beavatkozás, akkor meg nem avatkoznak be, mint ukrajna darabolásakor.

szóval attól tartok, hogy ha tényleg egy másodpercig is igaz lenne, hogy amit sokan gondolunk, az a kgb 10 évi manipulációjának az eredménye, akkor azt kellene mondanom, hogy a jó manipuláció ismérve, hogy zömében igaz és csak kis részben manipuláció, mert különben feltűnő lenne.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 16:01:24

@Bambano:

az USÁKOK köztudottan __kollektívaként masíroznak__ az amerikai kontinensen már időtlen idők óta:)

de nincs ebben semmi meglepő, hiszen a rendkívül cizellált analízised szerint a többi nagy európai nemzet is __kollektívaként masírozott__ jobbra balra a világtörténelem színpadán:)

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 16:03:55

@tükörfúró:

már megbocsáss de hol van itt "szabad piac"?:)

én csak afféle emberarcú EU fasizmust látok kies kontinensünkön:)

bispora 2015.05.31. 16:04:12

@pitcairn:
Hát végül is igazad lehet...

A tudásalapú társadalmakban való boldoguláshoz modern szakmában szerzett szakmunkás, vagy főiskolai-egyetemi végzettség szükséges--- az iskolai előmenetel egyik fő tényezője a megfelelő kognitív képesség--- a kognitív képességeket IQ-tesztekkel jól lehet jellemezni--- ez a személyiségjegy nagyon stabil és a tesztelt személy későbbi pályájára nézve erős prediktív értékkel bíró adat--- a felnőttkori intellektus döntően öröklött képesség--- azokat iskolai programok nem tudják érdemben befolyásolni--- a szűk leszármazási csoportba tartozó populációk között jelentős kognitív képességbeli különbségek lehetnek--- az európai cigányok átlagos intellektus adata 74 IQ (!) a legutóbbi londoni Intelligencia Konferencia előadása alapján....

Ezek a szilánkok nekem szoros logikai lánccá, valóságos nagyítólencsévé állnak össze, amin keresztül nézve a homályos részleteket egyszer csak nagyon világos kontúrja lesz mindennek: hirtelen más megvilágításba kerülnek az integrációs kudarcok, nem csak a cigányoknál, hanem az amerikai négereknél, vagy a svéd-francia arab no go zónák lakóinál is.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 16:05:20

@tükörfúró:

annyiban igaza van a "panelprolinak" hogy az un. fejlett nyugaton meghonosított __piacosított kollektivizmus__ bizony nagyon nem a lehetőségek földje...

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 16:16:18

@bispora:

az un. "tudásalapú társadalmakban" az emberek elsöprő többsége olyan munkát végez amire néhány hónap alatt egy 16 éves gyereket is lehetne tanítani...

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 16:21:37

@bispora:

az élőmunkára kivetett adó- és szabályozási terhek növekedésével párhuzamosan pedig a - köztudottan IQ-nélküli - __robot__ lesz a nyerő:)

Will A Robot Steal Your Job?
www.zerohedge.com/news/2015-05-31/will-robot-steal-your-job

bispora 2015.05.31. 16:33:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem írnék, mert van erről nagyon jó magyar anyag:

publikacio.uni-miskolc.hu/data/ME-PUB-40810/M%E1ria%20Ter%E9zia%20cig%E1nypolitik%E1ja.pdf

Ami az érdekes, az a spanyol párhuzam. A romantikus vadember szelídítő, domesztikációs programok ott is teljesen hasonlóak voltak:

www.tcr.org/tcr/essays/EPrize_Gypsies.pdf

Ami a közös ezekben: az asszimiláció kikényszerítése, a cigány nyelvhasználat tiltása, a vándorló életmód megszüntetése, letelepítés, munkatáborok, a gyermekek kiemelése a családból, drákói szigorú büntetések, a cigány férfiak elkülönítése (gályarabság, besorozás katonasághoz)

A folyamat döntő jelentőségű elemei:
- az addig zárt, endogám cigány szaporodási közösség kikezdése, vegyes házasságok révén
-a legagresszívebb, normakövetésre képtelen réteg eliminálása
-a helyhez kötés, a hagyományos, a gazdanép által nem használt források (pl. döghús fogyasztása) felhasználásának tilalma valószínűleg igen jelentősen csökkentette a cigány populáció reprodukciós esélyeit

Bár manapság kudarcként tárgyalják Mária Terézia cigány domesztikációs programját, tulajdonképpen a romungrók integrációs előnye az oláh cigány csoportokhoz képest ennek tudható be. Ugyanez áll a spanyol cigányokra, ott a Mária Teréziánál kegyetlenebb központi programok Európa legintegráltabb cigány közösségét eredményezték.

Ha beleolvasol a 18.századi programok elemeibe, láthatod, hogy manapság az integráció felgyorsításának egyszer már bizonyított, működő modelljét nem lehet alkalmazni.

bispora 2015.05.31. 16:36:42

@pitcairn:
Igen, de nézd meg ehhez milyen minőségű és mennyiségű "smart fraction" kell egy társadalomban.

Dél-Afrika nagyon szemléletes példa erre, ha nem az aktuális gazdasági helyzetet, hanem a folyamatot nézed.

Éhes ló 2015.05.31. 17:39:21

@Toportyán Zsóti: mindenről a magyarok jutnak eszedbe toportyán zsidlák?

Éhes ló 2015.05.31. 17:40:39

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: öszekeversz a buzikurváddal.
Jelentős tévedés.
Hányok a magadfajtáktól, távoltartom magam tőletek, mint a leprásoktól.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.05.31. 17:40:40

@bispora:
Nem neked címeztem, de rólad szólt.
"Valós, a kérdés szempontjából kritikus alap adatok nélkül még egy politikai blogposzton sem lehet érdemben beszélgetni."
Ugyanakkor mindenféle áltudományos összehordás sem segíti elő.

"- nem ismeri az egyes metrikák jelentését, jelentőségét és korlátait, de ez nem tartja vissza a hangoztatásuktól"
Ezekről egy picikét bővebben ha kérhetem, hogy reagálni tudjak rájuk."
Itt van rögtön az IQ kérdése. Ez egy metrika, ami azt méri, hogy mennyire jól teljesítesz egy IQ teszten.
Nem vicc. Sokkal többet nem jelent. Amióta léteznek, azóta állandó problémát jelent, hogy tulajdonképpen mit is jelent, hogyan is kell ezt érteni. Van valami összefüggés az általános mintafelismerési képességekkel, de a mai napig nem sikerült egzakt hátteret adni neki. Sokkal jobbat nem tudunk, de azt is tudjuk, hogy az igazi.
Egy IQ teszt vagy nagyon absztrakt, mint a Raven Progressive Matrix. Ez felülméri a műszaki embereket, mert olyan képességet vizsgálni, amit ők gyakran használnak, míg mások nem.
Vagy olyan, mint a Weschler, akkor viszont kultúrafüggő és függ az egyén nyelvi képességeitől is.
Mivel hosszasan kioktattam erről már egy Nemzetstratéga nevű kommentelőt, ezért most kihagynám a megismétlését. Legyen elég annyi, hogy csak az képes egy metrikát fetisizálni, aki nem érti.

(egyetemi tanári pozícióhoz nem IQ kell, hanem munkaszerződés. Feynmannak is "csak" 125-s IQ-ja volt)
(korreláció ok-okozatiság összetévesztés: abból, hogy a cigányok körében 75-s IQ-t mérsz, nem következik, hogy ez egy örökletes adottság, sem pedig, hogy megváltoztathatatlan)

Ja, ja, árulás történt. Mondom én. Mindig az történik :)

Pontosabban azt állapították meg, hogy nem történt plágium, illetve nem hamisított adatokat, valamint, hogy a bizottság nem kompetens a módszertan elbírálásában, ezért arról inkább nem mond véleményt.

drive.google.com?
Látod erről beszélek:
"- nem érdekli a forrása minősége
- bármit elhisz, amiről azt hiszi, hogy alátámasztja a mondanivalóját"
A Google drive nem hivatkozási alap, mert bárki, bármit feltölthet rá.
Ha én most fogok egy dokumentum, ráteszek egy bírósági fejlécet, néhány pecsétet, aláírást, közé írom, hogy megválasztottak Magyarország királyává, majd feltöltöm a googledrivera, akkor elfogadnád, mint bizonyítékot? Dehogy.
Ettől még lehet igaz, csak nincs bizonyító ereje.

Legyen 600, ezen nem vitatkozom, ám ez rohadtul nem változtat azon, hogy az csak egy része és ráadásul pont az a része, amire nem igaz, hogy nem sikerült integrálni.

"tudsz-e Európában példát cigányok tömeges integrációjára?"
Szintók Spanyolországban és Németországban. A román módszert inkább nem nevezném integrációnak.

"A válaszod, ha kérhetem (bár ez egy politikai blog), tartalmazzon már ellenőrizhető és hiteles forrást."
Ne fárassz! A googledrive után ez egy kicsit erős.
Egyébként én nem várom el, pont azért, mert van okom feltételezni, hogy a másiknak van jobb dolga is ennél.

Éhes ló 2015.05.31. 18:17:29

@pitcairn: a tételed hibás, vagy hazug, mert taknyos orrú zsidlákok tízmilliói lennének a tételed szerint "kriptonácik", mivel minden porszemben nácit látnak 80 éve.
Ez nyilvánvaló hülyeség, akárcsak az, hogy lopott zsidó holmiból bármire is szükségünk lenne, el voltunk magunk ezer évekig, el leszünk majd utánuk is.

Nem mi menekültünk Galíciából hanem azok a szerencsétlen zsidók, akik ott semmit nem tudtak teremteni, csak lepusztítottak és kiraboltak mindent, mire kitelt az idejük és menekülniük kellett...

A zsidó csak vitt az évszázadok során, hozni nem hozott egyik se, semmit, a beteg fajtájukat sokan jól ismerték, megvetették és távol tartották őseink közül is:
Szent László " ..., és hivatalt nem viselhet. Jelenlétük országunkban nem kívánatos."

II. András és a főrendek már az Aranybullában megtiltja a zsidóknak hogy tisztséget viseljenek a Magyar királyságban.

Corvin János Mátyás király fia, horvát bán, száműzte a tatai zsidókat 1490-ben.

Janus Pannonius pécsi püspök, er. Csezmiczei János "Mit kérsz? Mennyi a kamat? Annyi, mint a tőke!/ Akkor nem is fizetek, nem leszek oly dőre!" (A zsidó uzsoráshoz)

Werbőczy István Magyarország nádora, Hármaskönyvében külön esküt írt elő a zsidóknak, mert azok országszerte hirhedettek voltak hamis esküvéseikről. "A zsidóknak az ő jogaikra nézve .többféle és különböző és több helyen az üdvösséggel ellenkező kiváltságaik vannak"

Habsburg Mária királyné, II. Lajos felesége, elengedte a soproniak zsidókamatát, megengedte a zsidók kiűzését Sopronból

II. Rákóczi György erdélyi fejedelem (1648-60), a zsidókat csak Gyulafehérváron engedte letelepedni, megkülönböztető ruha viselését írta elő számukra, stb.

Mikes Kelemen "...Csak azt akarám kédnek megírni, hogy a zsidónak nem kell hinni."

Kölcsey Ferenc „Amely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll." "az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása"

Berzsenyi Dániel „...a falusi zsidók többnyire oly egészen demoralizált népcsalók és orgazdák, hogy azokat a nép között megszenvedni, vagy még azokkal bort és húst árultatni csupa veszedelem"

Mária Terézia: "A leghelyesebbnek látszik, hogy a zsidókat Buda várából kiűzzük, mert népem számára jelenlétük nem kívánatos. Nincs még egy ilyen kártékony faj a birodalmamban. A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással, írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek még egy ilyen kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, amely csalásával, uzsorájával és pénzkölcsönzésével elszegényíti az embereket és semmitől sem riad vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük"

Vörösmarty Mihály „Mi a zsidó élet- és keresetmód káros befolyását illeti a többi lakosság erkölcseire, a részben magunk is vétkesek vagyunk, őrizetlen hagyván az ország határait s a városokat a mindenünnen betolakodó zsidók ellen..."

Bessenyei György "Soha a sidó törvénynél törvénytelenebb törvény nem vólt e világon a közönséges társaság boldogsága ellen." "ha a mai keresztény világ, ő irántok, az ő igasságokat venné gyakorlásba, a magok vallásának szentségénél fogva, mind el töröltetnek e földrül."

Sobri Jóska - 1810-1837, betyár "Sobri Jóska sohasem bántotta a szegényt. Mindig csak papokat meg zsidókat rabolt ki. Szerette is a nép, de nagyon" (Vajdai Elek)

Arany János megírta Az örök zsidót "A XIII. században a zsidó és izmaelita uzsorások elszaporodta egyike lőn azon okoknak, melyek a nemzet sülyedését elősegítették."

Rottenbiller Lipót a forradalom Pestjének főpolgármestere, forradalmár, ellenezte a zsidók felvételét a pesti nemzetőrségbe, kezdeményezte az illegálisan bevándorló pesti zsidók kiűzését.

Széchenyi István "... a legtöbb zsidóban van valami átkozott keverék, amely más fajtákban nem létezik - s amelyet belőlük nem irthatnak ki." "A zsidókat felszabadítják, Magyarország az ő birodalmuk lesz, az új Paradicsom négy folyóval, három heggyel és a kettős kereszttel."

Liszt Ferenc "El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése.”

Deák Ferenc "A zsidók emancipációját óhajtom. Van azonban egy, amit nem hozzákötve, hanem ezzel párhuzamosan óhajtok, és ez egy zsidóellenes bevándorlási törvény."

Herman Ottó „...a nép erkölcseire, gazdasági süllyedésére nagyrészben az ortodox zsidók üzleti iránya, eljárása az ok. Aki ismerte a viszonyokat nem egy felső megyében az emancipáció előtt és ismeri ma, az világos képét fogja látni és nyomról-nyomra követheti..."

Ezek és még milliónyian mind kriptocionisták voltak, a nemzetközi mezőnyről nem is szólva?
No persze.
Nem látod az ormányodtól az erdőt te szerencsétlen sorstalan.

Toportyán Zsóti 2015.05.31. 18:25:15

@Éhes ló: Kérdés az volt,mitől vagy te magyar,gyenge terelő vagy illibsi.

KissGecihuszár 2015.05.31. 18:38:48

Igen, azt gondolom (sorry, ballibsi gennyládák, így 43 évesen, többször bejárva Nyugat-Európa számos nagyvárosát, ott több/kevesebb időt eltöltve, ergo sk megtapasztalva a "nyitott, a bevándorlókat tárt karokkal fogadó, szeretetteljes, olvasztótégely szörnyű valóságát") , hogy Európa, s benne szeretett Hazám nem való ezeknek a söpredékeknek, ezeknek, akik ha 1% esélyük van rá, minden eszközzel ki fogják pusztítani az európai eszmét, s természetesen a keresztény Európai embert, mert az ő eszmerendszerük 180 fokos ellentétben áll a miénkkel! Ez ilyen egyszerű és kész! Addig lesz ekkora pofája a hazai ballibsi nemzetromboló/hazaáruló bandának, ameddig nem lesz egy jókora robbantás, egyéb terrortámadás mondjuk a délutáni csúcsban a metróban, netán a Deák téren, vagy mondjuk a pécsi dzsámiban, horribile dictu; a Dohány u-i zsinagógában, csakhogy meglegyen a "fíling"!

Bell & Sebastian 2015.05.31. 19:20:20

@pitcairn: Tényleg afelé megyünk, hogy kicsinyített felnőttet csinálunk a gyerekből. Az lesz, hogy inni még nem ihat, de tengeralattjárót már vezethet, mert fizikailag és szellemileg alkalmasabb erre a feladatra, mint a parancsnoka, mondhatni, egy célszerszám a kezében.

Nem is, tudom, miért jutnak erről eszembe a zsi-cik és az ő rendhagyó (törvényeinkbe beszivárgó) hagyományaik? Libsi emberjogizmus a köbön, s annyit is ér.

Éhes ló 2015.05.31. 19:31:54

@Toportyán Zsóti: mindenről a magyarok jutnak eszedbe toportyán zsidlák?

bispora 2015.05.31. 19:35:53

@Lord_Valdez:

Ez egyre szánalmasabb Lord uram...
Google drive: mi a tökömről hadoválsz?
A Nyborg professzort rehabilitáló cikk nem akárki által a google drive-ra töltött anyag, hanem az Elsevire egy jelentős tudományos lapjának a "Personality and Individual Differences"-nek a cikke. És azért oda van rakva, hogy az orrodat bele tudjam verni, mert az eredeti helyen 35 dollárt kellene fizetni érte és akkor meg azon sírnál.
www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0191886911001073

Amit itt az IQ-ról összehadováltál az minősíthetetlenül gyenge, csak hard core egaliterek egymás közötti beszélgetésében mormolt imának való, tulajdonképpen a hazudozás kategóriája.

Feynman 125-ös IQ-ja nem véletlenül az mutatja, hogy átlagos intellektussal nem találni természettudományban mérvadó személyt? Mondjál már 80-as IQ-jú tudóst, lehet szociológus is.
Érdekes, a nem számító IQ Mohácsiék és a TASZ Magyar állammal szemben indított két cigány gyereket érintő perében annyira fontos volt, hogy pert döntött. Már hogy azok a lurkók az értelmi fogyatékosságot jelentő 70 felett voltak a megismételt mérésnél (igaz az egyiknél ez kemény 82 IQ volt). Mielőtt nagyon beindulnál, 62 cigánygyereket mértek a TASZ nem elfogult pszichológusai és 2 db kifogás volt, azaz a gyermekjóléti szolgálatok 95% fölötti biztonsággal jól mérték azt a személyiségjegyet ami nem mér semmit szerinted.

Amit az intellektus öröklődéséről írsz, szintén baromság, hogy tudatlanság-e, vagy direkt ferdítés tulajdonképpen nem izgat. Az a peched, hogy most jelent meg az összes eddig elvégzett ikerkísérlet metaanalíziséből egy átfogó cikk a Nature Genetics-ben. Nem fogod kitalálni mi van benne a kognitív képességek öröklődéséről: nem lövöm le a poént, tessék olvasni:
drive.google.com/file/d/0B3c4TxciNeJZaC1rNks5ajQ3VkE/view?usp=sharing

Esetleg a google drive mentes változat, mert úgy látom azt te hitelesebbnek tartod, ez 30 dollár lesz amúgy Lord uram:

www.nature.com/ng/journal/vaop/ncurrent/full/ng.3285.html

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.31. 19:55:11

@Éhes ló: Ja, ne hazudozz! A múltkor conchita feltett egy képet rólad amikor ráztál Pride-on.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 19:55:16

@Bell & Sebastian:

a fene tudja, mindenesetre sohase gondoltam volna, hogy egy 7,7 milliárd dolláros tengeralattjáró kormánya mögé taknyos kölykök kerülhetnek...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.31. 20:01:48

@Éhes ló:
Adolf Hitler : "És mégis, ha ma Angliáról, mint világhatalomról vagy mint a világ uralkodójáról beszélünk, ez csak agyrém, mert Anglia belső állapota minden világhódítása ellenére is olyan, hogy szociális szempontból ma Európa legelmaradottabb országának nevezhető! Ennek az államnak egész berendezkedése az aránylag elenyésző, silány felső réteg és az ezzel szövetkezett zsidó szervezet érdekei szerint igazodik. A széles néptömegek érdekei az állam berendezésében semminemű szerepet sem játszanak. "

Adolf Hitler: "De hiszen úgy volt, hogy minden ajánlat csupán azért, mert tőlem származott, elegendő volt arra, hogy egy bizonyos nemzetközi zsidó kapitalista klikket azonnal felizgasson, ugyanúgy, néptársaim, mint ahogy nálunk is, Németországban, ahol minden tőlünk, nemzetiszocialistáktól eredő ajánlatot már eleve visszautasítottak azért, mert mi javasoltuk. "

Adolf Hitler: " Az emigránsok támogatásával, akik olyan képet festettek a német helyzetről, amely természetesen őrült volt, amit azonban elhittek, mert kellemesnek látszott, s természetesen mindezt megtermékenyítette a zsidók gyűlölete. Egyrészt a plutokrata érdekek szövetsége, másrészt a zsidók gyűlölködő ösztöne és az emigránsok bosszúvágya odáig vitte, hogy a világot egyre jobban elködösítsék, szólamokkal fonják be és a mai német birodalom ellen ugyanúgy fellázítsák a világot, mint egykor a volt birodalom ellen. Akkoriban a császári Németország ellen fordultak. Most pedig a nemzetiszocialista Németország ellen. A valóságban tehát a mindenkori Németország ellen! "

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.05.31. 20:02:42

@pitcairn: Dehogy nincs. Az össze meleg posztban ott hemzseg és üldözi a conchitáját a buzija.

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 20:04:14

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

mi végre idézel adoftol efféle "bölcsességeket"? :)

pitcairn (törölt) 2015.05.31. 20:08:38

@bispora:

nem igazán értem, hogy hogy jön ide a "hard core egaliter" kitétel, hisz elég nyilvánvaló, hogy idiótának tartunk téged:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.31. 20:24:17

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Te is jobban járnál, ha szakorvoshoz fordulnál a problémáiddal, minthogy itt borzasztod el beteges vergődéseddel a jóérzésű embereket!

Éhes ló 2015.05.31. 20:24:45

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: persze. Mária Teréziával együtt, te elmegyenge.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.31. 20:24:55

@bispora:

"Ha beleolvasol a 18.századi programok elemeibe, láthatod, hogy manapság az integráció felgyorsításának egyszer már bizonyított, működő modelljét nem lehet alkalmazni."

Sajnos. Az európai liberalizmus a saját sírját ássa, a baj csak az, hogy vele együtt az egész európai kultúra is el fog tűnni.

Valaki korábban belinkelte Nyborg The Decay of Western Civilization - Double Relaxed Darwinian Selection c. tanulmányát, és az abban említett dán példa és előrejelzés elég riasztó - ám sajnos reálisnak tűnik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.05.31. 20:28:43

@KissGecihuszár:

"Addig lesz ekkora pofája a hazai ballibsi nemzetromboló/hazaáruló bandának, ameddig nem lesz egy jókora robbantás, egyéb terrortámadás mondjuk a délutáni csúcsban a metróban"

Tévedsz, ezután még nagyobb pofájuk lesz, mert természetesen az intoleráns, rasszista, kirekesztő társadalmunk lesz a hibás minden rosszért.

bispora 2015.05.31. 20:39:35

@pitcairn:
Lord úrral akkor ez egy ilyen véd és dacközösség? Osszák be akkor az általam javasolt olvasnivalót, úgy gyorsabban végeznek.

xclusiv 2015.05.31. 21:21:32

@Bell & Sebastian: "Azt nem tudom, de ha nincsenek az általad említettek, a büdös életben nem iszok örmény vörösbort (világelső) és eszek medvehúst (édeskés). Már megérte."

Mármint a pénzért osztogatott állampolgárság mindenféle érdemi kontroll nélkül? Nézőpont kérdése, szerintem nem érte meg. Már az országnak, mert neked személy szerint lehet.

xclusiv 2015.05.31. 21:23:51

@picur3ka: nem aggódok, a hozzád hasonlók véleménye csak megerősít abban hogy jó úton járok.

Komolyabban szégyellném magam ha megdícsérne valaki aki a sámán ánuszából lóg ki.

xclusiv 2015.05.31. 21:39:29

@Blogger Géza: "Te nem hallottál az EU-s tervről, hogy kvóta szerint kötelező legyen befogadnunk harmadik világból érkező bevándorlókat ("menekültek" fedőnév alatt)? Szerinted ezt Orbán Viktor találta ki?"

De, hallottam róla. De ez még csak terv (pontosabban nem is az amit mondasz, hanem amiről az EU-ban gondolkodnak), amiről a megfelelő helyen kellene vitatkozni.

Az más kérdés, hogy erről senki se hallott amikor a sámán elkezdte ezt a nemzeti inzultációt, ami egyértelműen belpolitika, és amivel a jobbik vitorlájából próbálja kifogni a szelet.

Azt meg csak halkan mondom, hogy az elmúlt 100 évben Magyarország 3x "küldött" (több hullámban) többszázezer bevándorlót ("menekültek" fedőnév alatt) a tőlünk szerencsésebb helyzetű országokba:
- 1. VH után (vörösterror, fehérterrorr, gazdasági válság), erről írta Attila hogy "kitántorgott amerikába másfél millió emberünk"
- a 2. VH után (komcsi hatalomátvétel előtt/alatt), és ugye 56
- és ugye jelenleg, az EU csatlakozás óta, de főleg 2010 óta szintén százezres nagyságrendben "menekültek" nyugatra magyarok.

Szóval nem kicsit visszás az, hogy ebben az országban "bevándorlózik" a sámán, meg ugye a slepp (legyen az fizetett vagy csak szimplán agymosott idióta).

Blogger Géza 2015.05.31. 21:41:29

@xclusiv: Az, hogy te nem hallottál róla, nem azt jelenti, hogy Orbán Viktor nem hallott róla korábban, mint te. Ezt soha ne feledd. Kicsit közelebb ül a tűzhöz, mint te.

xclusiv 2015.05.31. 21:48:34

@Blogger Géza: ez kétségkívül így van.

Csak ugye teljesen nyilvánvaló, hogy ezt a demagóg szart, akarom mondani kérdőívet nyilván nem az EU-s tervek miatt gyártatta viktor, hanem a jobbik miatt.

Blogger Géza 2015.05.31. 21:50:44

@xclusiv: Szerintem is-is. De ez is mutatja, hogy ügyes politikus.

xclusiv 2015.05.31. 21:52:56

@Blogger Géza: Ügyes politikus, ügyes tolvaj, az ország szempontjából hihetetlenül kártékony vezető. Igen.

bispora 2015.05.31. 22:49:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A dán példa könnyes leányregény a svédhez képest. Ott jelenleg tízszeres a MENA bevándorlók száma a dánokéhoz képest. Azt várom nagyon, hogy a svédek bedőlése akkorát szól majd, hogy Európa nagyobbik felén az átlagpolgárban is megszólal végre a vészcsengő.

Jean Sol Partre 2015.05.31. 22:57:40

@maxval bircaman szerkesztő: tulajdonképp mire ilyen kibaszott nagy a pofád?

Jean Sol Partre 2015.05.31. 23:03:57

@maxval bircaman szerkesztő: szerintem meg téged kéne karóba húzatni, ott aztán bégethetsz napestig.

picur3ka 2015.05.31. 23:35:36

@maxval bircaman szerkesztő:

Összezúzzák ők magukat, ezen nem kell aggódni.

picur3ka 2015.05.31. 23:37:43

@Jean Sol Partre:

Mért is?

Gondolja, lesz buzi táradalom azok nélkül, akik nem azok? Ennyire hülye nem lehet.

Bell & Sebastian 2015.05.31. 23:54:17

@xclusiv: Már elnézést, mi kifogást állít egy kárpátaljai vagy erdélyi magyarral szemben? Ugyanis a fentebb emlegetett, kurrens árucikkek (veritas & maci) beszerzési forrásairól beszélünk. Ráadásul eszük ágában sincs bevándorolni, inkább őrzik tovább az ezeréves határt a felállítási helyükön.

Jean Sol Partre 2015.05.31. 23:56:02

@picur3ka: "Mért is?"

Különösebb okom nincs rá, de jobb ötletnek tűnik, mint kiirtani teljes lakosságokat, csak mert eltűrnek valamit, amit ez az ostoba állat nem.
Legközelebb majd azzal jön, hogy azokat is irtsák ki, akik nem hisznek a Mikulásban. Jobb ezt megelőzni.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 00:06:09

@pitcairn: Ez még nem a világ vége, mert csak ép belső fület és hibátlan térlátást igényel a végrehajtás - a kapitány parancsára. Azaz: nincsen döntési helyzetben.

De nemsokára lesznek és akkor Isten irgalmazzon nekünk.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 00:10:32

@Jean Sol Partre: Márpedig valaki lakolni fog, csak nem gondolod, hogy büntetlen marad ez a féktelen harácsolás / vérnőszés? Kézenfekvő ok / okozati viszony.

Jean Sol Partre 2015.06.01. 00:14:53

@Bell & Sebastian: lakoljon mindenki, aki másokat károsít. Meg mindenki, aki irtani akar. Mi köze ennek Luxemburg lakosságához?

sorstalan gáz 2015.06.01. 00:24:31

@Bambano:
A középkorból engem leginkább a paráználkodás tilalma zavar. Bár nem tudom pontosan hogyan kell a szót értelmezni

Jean Sol Partre 2015.06.01. 01:01:02

@Bell & Sebastian: fogadjunk, a te lakolásodra is könnyen találnánk kézenfekvő ok-okozati viszonyt :)

picur3ka 2015.06.01. 02:54:31

@xclusiv:

"Komolyabban szégyellném magam ha megdícsérne valaki aki a sámán ánuszából lóg ki. "

Savanyú a szőlő?

picur3ka 2015.06.01. 02:59:34

@Jean Sol Partre:

Hiszen maga fantáziál. Mint a rasszkártyás narratíva általában. Szó nincs a Mikulásról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.01. 07:23:32

@sorstalan gáz:

A paráznaság a bibliában a házasságtörést jelenti. Gondolom, a középkorban is ilyen értelemben használták.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.01. 07:31:11

@bispora:
Ne égesd magad, ha nem muszáj!
"A Nyborg professzort rehabilitáló cikk nem akárki által a google drive-ra töltött anyag, hanem az Elsevire egy jelentős tudományos lapjának a "Personality and Individual Differences"-nek a cikke."
Ez az, amit nem tudhatsz. Ugyanis ilyen én is tudok csinálni. Én is rá tudom írni, hogy Elsevier.
A science directen nem a rehabilitációról szóló cikk olvasható, hanem az eredeti, a vitát indító írás.

Mellé, én nem vagyok egaliter, csak tisztelem a tényeket.
Gondolom, még sose hallottál pl. a Flynn-effektusról?
Ez egy olyan jelenség, hogy a régi IQ teszteken a mai emberek jobban szerepelnek, mint a korabeliek, holott nem sok minden utal arra, hogy ennyivel okosabbak lennénk...
Javaslom, hogy fogj egy tetszőleges IQ-tesztet és töltsd ki. Majd másnap töltsd ki újra (vagy egy másikat, mindegy). Majd harmadnap újra. Azt fogod látni, hogy emelkedett a pontszám. Ez nem azért van, mert ennyivel okosabb lettél közben, hanem mert az agyad kissé jobban ráállt erre a gondolkodásmódra.
Én ezt megcsináltam és működik.
Vagy még egyszerűbb és élvezetesebb: Einstein's puzzle. Ez egy logikai játék. Eleinte ritkán volt, hogy 20 percnél rövidebb idő alatt raktam ki. Manapság ritkán van, hogy 5-nél tovább tart.

Az a baj veletek (azért a többes szám, mert már rengeteg ilyet láttam), hogy nem nagyon tudtok olvasni.
Ennek az egyik folyománya, hogy engem hibáztatsz azért, mert nem sikerült elolvasnod, hogy olyat is írtam ám, hogy nem nagyon tudunk jobbat.
A jogot és a természettudományt összekeverni pedig hiba.
A másik pedig, hogy olyan dolgokat linkelsz, amik nem arról szólnak, mint amit belelátsz...

Jean Sol Partre 2015.06.01. 08:51:18

@maxval bircaman szerkesztő: tehát, ha semlegesnek és igazmondónak tartja magát valaki, akkor joga van másokat lenézni és felsőbbrendűnek tartani magát? Vagy hogy van ez? Ez valami Jézusi tanítás?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.01. 09:04:01

@Jean Sol Partre:

Nem tartom magamat felsőbbrendűnek és nem nézek le senkit.

Jean Sol Partre 2015.06.01. 09:38:22

@maxval bircaman szerkesztő: akkor a "liberális gágogást" hogy kéne értelmezni?
És azt, hogy kiirtásra ítélsz komplett országokat?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.01. 09:39:40

@Jean Sol Partre:

A bűnt el kell törölni, mi ezzel a gond? A liberális állam talán nem erre törekszik?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.01. 09:40:22

@Jean Sol Partre:

Tégy különbségek káros eszmék ellenzése és ezek hangoztatóinak ellenzése között!

Jean Sol Partre 2015.06.01. 09:41:23

@maxval bircaman szerkesztő: és ki mondja meg, hogy mi bűn? Meg hogy mi a káros eszme?

Jean Sol Partre 2015.06.01. 09:50:21

@maxval bircaman szerkesztő: akkor milyen jogon ítélsz meg valakit, akinek mások az elvei?

Jean Sol Partre 2015.06.01. 09:57:15

@maxval bircaman szerkesztő:
1. ne beszélj mellé
2. kikről beszélsz? kik akarnak kiirtani téged? és mit ártottak a Luxemburgiak neked?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.01. 09:59:41

@Jean Sol Partre:

Ha egy nép tűri a bűnt, akkor maga is bűnös.

Hitler bűneiért nem szenvedtek a németek? Miért legyen másképp a luxemburgiaknál?

Jean Sol Partre 2015.06.01. 10:02:40

@maxval bircaman szerkesztő: itt már jártunk. A luxemburgiak szerint nem bűn, ami szerinted igen, tehát semmi közöd hozzá. Mit ártod bele magad mások dolgába, ha ők nem ártottak neked?

Jean Sol Partre 2015.06.01. 10:07:40

@maxval bircaman szerkesztő: és? A Mikulás szerint meg nem bűn.
Ha meg annyira hiszel a te Istenedben, bízd rá és ne avatkozz az ő dolgába.

Jean Sol Partre 2015.06.01. 10:23:09

@maxval bircaman szerkesztő: jogosnak tartanád, ha a Mikulás hívők ki akarnának téged irtani?

Bell & Sebastian 2015.06.01. 10:56:59

@Jean Sol Partre: Ne fogadjunk, mert a meg nem bocsájtott bűneiért mindenki megfizet, kivétel nélkül. Istennél még kollektív bűnösség is van, ez a bónusz.

Akkor (ennek a fényében) mi lesz a sorsa Luxemburgnak? Telefonos segítségként megadom, hogy ez a hitelv egyetemleges. Mondom: _hit_elv.

Ezért még jó sok devizahitelt és elbaszott adósmentést kívánok minden nem-honfitársamnak. Váljék egészségünkre!

Bell & Sebastian 2015.06.01. 11:06:25

@Jean Sol Partre: Ja, például a szodómia még itt, a földön, megkapja, ami érte jár. Ki kell próbálni.

Ugyanez vonatkozik a munkabérek visszatartóira (politikai elit), az özvegyekkel és árvákkal szembeni irgalmatlanokra (politikai elit) és a gyilkosokra (Ötödik).

Annyira nem nézlek madárnak, hogy feltételezem, nem olvastál például egy fia Bún és bűnhődést - se.

Olvastál ugye, csak falra-hányásképpen.

Jean Sol Partre 2015.06.01. 11:12:04

@Bell & Sebastian: ahogy Birca is mondta, amit ti Luxemburg bűnének tartotok, az (szerintetek) Isten szerint bűn. Miért foglalkoztok akkor ti vele annyit, miért nem bízzátok Istenre?

"Akkor (ennek a fényében) mi lesz a sorsa Luxemburgnak? Telefonos segítségként megadom, hogy ez a hitelv egyetemleges. Mondom: _hit_elv"

Próbálom értelmezni, mi a fenét akarsz ezzel mondani, de nem igazán sül ki értelmes. Felezzük meg a megoldásokat, jó?

Jean Sol Partre 2015.06.01. 11:15:56

@Bell & Sebastian: azokról a "bűnökről" volt szó ugyebár, amik másoknak nem okoznak kárt. Azokról, amikről nincsen konszenzus, nincs többségi álláspont, hogy bűn.

Jean Sol Partre 2015.06.01. 11:18:49

@Bell & Sebastian: van valami ismeretlen piaci kapcsolat a Hilti ára és a buzik baszogatása közt?

Jean Sol Partre 2015.06.01. 11:19:37

@Bell & Sebastian: vegyél orosz fúrót, Birca biztos tud szerezni.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 11:32:00

@Jean Sol Partre: Egyszerűbb, mint hinnéd, le lehet vezetni a kollektív bűnösségből, amiért kollektív a felelősség, de a szeretet-parancsból is. Ha szembejön egy luxemburgi buzi, szólnom kell, hogy ne buzújjá, mán, de mivel nem tudok luxemburgiul, pofán kell vágnom, hogy értse.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 11:37:47

@Jean Sol Partre: Luxemburgból számlázzák a buzik, de Kínában készül, ami nyomorítja a normális. európai munkásokat, akik között sok az árva, mert özvegyen maradt az anyjuk. Vagy elvált.

Jean Sol Partre 2015.06.01. 11:49:47

@Bell & Sebastian: de ki mondja hogy bűnösök? Kollektíve, vagy szeretetileg, vagy bárhogyan?
És ha már amolyan globális csendőre vagy Istennek, miért a buzikkal foglalkozol, miért nem a látványosan többnejű iszlámokkal meg mormonokkal? A Tízparancsolat nem erősebb mint az a nyomorult két hivatkozás az evangéliumokban amit a buzik ellen fel tudtok mutatni?

Jean Sol Partre 2015.06.01. 11:51:59

@Bell & Sebastian: az orosz fúrót garantáltan heteroszexuális nagycsaládosok készítik kiemelt bérezésért, és még erősebb is. Abban van anyag. Csak ajánlani tudom.

gyalog.galopp 2015.06.01. 11:59:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
@Lord_Valdez: @bispora:

Úgy látom az IQ számlálásból kifelejtettetek valamit, a motivációt és a morált.
Nem minden 140-es IQ-s akar atomtudós, matematikus, stb lenni.
A 125ös IQ-val a szép szőke bombázó inkább kurvának áll, és vagy prosti hálózatot működtet, így szerez politikai befolyást hatalmat, akármit.
Egy motivált 80- 90-es viszont még lehet sikeres előadó, vagy képzőművészművész, mester, de leginkább hasznos , boldog ember.

Aristo pont arról beszél, hogy a bevándorlónak még van motivációja, de az ő gyerekének már nem lesz , ő már IQ-tól függetlenül nem akar kukát szedegetni, mosogatni, de hiába is lenne magas az IQ-ja az őslakosok közé nem fog beférni, mert ott már telített létszám. A szívbéli jóság csupán addig tart, míg a szart kipucolják.

E gy másik dolog pedig, majd ha a Lauderban eléri a 30%-ot a bevándorlók, cigány tanulók aránya, akkor esetleg elhiszem a szegény hátrányos helyzetűek iránt érzett mélységes együttérzést és segítő szándékot.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 12:01:12

@Jean Sol Partre: A szodómia -szó töve Szodoma. Vennék én olyat, ha lehetne kapni. És miért nem lehet? A luxemburgi buzik miatt, piacvédelemből.

Jean Sol Partre 2015.06.01. 12:03:15

@Bell & Sebastian: "A szodómia -szó töve Szodoma."

és?

"Vennék én olyat, ha lehetne kapni. És miért nem lehet? A luxemburgi buzik miatt, piacvédelemből. "

Birca segít, ha szépen megkéred.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 12:06:50

@gyalog.galopp: Hagyja már ezt az íkúzást, ne akarjon zsidóbb lenni a cigánynál. Semmi értelme, mert csak azt méri, kinek van esélye Oscarra / Nobelre? Kell magának ilyesmi?

Bell & Sebastian 2015.06.01. 12:08:42

@Jean Sol Partre: Mondjuk egy hetvenkettest szívesen feldugna a seggedbe, ütvefúró üzemmódban.

Jean Sol Partre 2015.06.01. 12:15:56

@maxval bircaman szerkesztő: ezt mondja a Mikulás is.

Tréfát félretéve, a példa rossz. Te a villanyszerelő vagy, aki az áram helyett akar rázni.

Jean Sol Partre 2015.06.01. 12:18:28

@Bell & Sebastian: elég perverz dolgokat feltételezel Bircáról.

gyalog.galopp 2015.06.01. 13:16:52

@Bell & Sebastian:
Ezek szerint nem voltam elég világos, pont azt akartam kifejezni, hogy az IQ pont arra való, hogy elküldjék vele az IQrvaannyába azokat, akik nem tetszenek.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 13:28:17

@gyalog.galopp: Világos.

@Jean Sol Partre: Az örömszerzés parancsa Bircára is érvényes.

bispora 2015.06.01. 13:37:06

@Lord_Valdez:

Egyre normálisabb a stílusod...
Az általam jelzett Science direct helyen valóban az eredeti cikk van, de annak elején ott a hiperhivatkozás: editor notes. Most ide rakom azt a Science direct helyet, ahol a bizottság állásfoglalása egyedüli tételként található. Légy szíves erősítsd meg, hogy 100%-ban azonos a google drive-ra feltettel- kifogásolt anyaggal. És ha kérhetem, rakjál már fel egy Personality and Individual Differences kamu cikket a goggle drive-ra, olyat, ami meg tud engem téveszteni. Egész idáig azon küzdöttél, hogy megkérdőjelezzél egy doi-számmal, folyóirat címmel, és kiadási dátummal + oldalszámmal ellátott, tehát kétséget kizáróan azonosítható cikket. Remélem, miután kiderült, hogy Nyborg cikke nem tudományos csalás, az abban foglaltak is felkeltik az érdeklődésed.

www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0191886915000446 Ez a direkt link, ellenőrizd kérlek.

Persze hogy nem hallottam a Flynn effektről, hiszen nem tudok olvasni. Az is elképesztő felismerés, fel is írom gyorsan, hogy két IQ teszt között kell némi szünetet tartani.
Tréfát félretéve: a Flynn effekt a Raven-tesztekhez hasonló szabályalapú teszteknél igazán kifejezett. Úgy is lehetne fogalmazni hogy a Flynn effekt miatt a fluid IQ nőtt (Raven), a kristályos IQ nem nőtt (WAIS verbális tesztjei) a korosztályok tekintetében. Ennek a televízió-internet-iskola nyújtotta rutinok, illetve valamilyen módon a testmagassághoz hasonlóan a felnőttkori intellektus akcelerációja, koraérés, lehet az okozója. Még egyszer: a Flynn effekt nem látható minden intellektus tesztnél. Nagyon érdekes, hogy a reakciósebességet mérő intelligencia tesztekben pedig éppen romlás, azaz a reakcióidő növekedése látható. Azokat különben naphosszat gyakorolhatnád, nemigen lenne sikerélményed a javulást tekintve.
Értem mit akarsz mondani a Flynn hatással- nyilván azt, hogy a populációk közötti intellektus gap már csak emiatt is eltűnik, de el kell hogy keserítselek: az USA-ban, ahol a legnagyobb irodalma van a fekete-fehér IQ gap-nak, jól látható hogy az nem szűkült napjainkig.

Előzőleg írtál a Nobel-díjas Feynman 125-ös IQ-járól, akit két lábon járó bizonyítékként használtak az IQ tesztek megkérdőjelezésére. Nos utána néztem a Nobel díjhoz szükséges IQ-nak és bizony a legtöbb ezzel foglalkozó anyag a 140+ IQ-t jelzi erre a csoportra. Másrészt tudod mikor mérték Feynmannál a 125-öt? 1930-ban, tizenkét éves korában! Szóval a felnőttkori kognitív képességéről ez bizony szinte semmit sem mond...

Bell & Sebastian 2015.06.01. 14:25:19

@bispora: No most megnyugtatott: van esélyem a Nobelre, hajszálnyival több, mint ennek a feynmanusnak. Pontosabban volt, mert ha fel nem növök, ki tudja, mi lehetett volna belőlem, kiskoromban.

Robinzon Kurzor 2015.06.01. 14:45:33

Nyilvánvaló, hogy a szerzőt nem az eszéért szeretjük itt nagyon sokan, de azért ennyire nem hülye, mint amekkorának ebben a posztban mutatja magát.

Lehet itt szalmabáb-szurkálni a polkorrekt beszéd mítoszát, csak hát a szent hétharmad fogadta el az új Btk-t, benne a náci és komcsi bűnök vitatásának tiltásával.
Miért nem a legközelebbi Fidesz-irodában tetszik reklamálni?

Meg aztán az álnaív rácsodálkozás és értetlenkedés a fogalmakkal (menekült, bevándorló stb.).
Pontosan tudja még egy aristo is, hogy a déli és keleti határon át hozzánk illegálisan érkező külföldiek közül szinte senki nem akar itt maradni.
Tranzitország vagyunk, nem a bevándorlás célpontja; lófasz sem akar a nemlétező magyar szociális hálóból megélni: menni akar tovább, nyugatra mindenki.

A bevándorlás -- bár az EU ostobán kezeli a kérdést -- nem a mi problémánk.
A magyarok 95%-a csak az m1 Híradóban és a gyönyörű új stadionokban lát négert (utóbbi lelőhelyen illedelmesen banánnal is kínálja őket).

És akkor itt van ez a BeBa-baromság. Talán említettem már, hogy aristot nem az eszéért szeretjük, de annyira azért nem hülye, hogy ne tudná: a vita nem a bevándorlás ellenzői és barátai között zajlik. A bevándorlásnak nincsenek barátai (leszámítva a 2007-es Orbánt), ahogy a gravitációnak sincsenek.
Vannak ellenben olyan emberek, akik megpróbálják a jelenséget elemezve és értelmezve adekvét válaszokat keresni -- és vannak, akik néphülyítő hazugságokkal próbálják meg a jelenség lényegét elfedi, megmásítani.

Aristo az utóbbi csoportba pozícionálta magát, átvéve a nemzeti konzultációnak hazudott agitprop kampány hamis premisszáit, ostoba érvelési hibáit és frazeológiáját.

Aristo túl jelentéktelen figura ahhoz, hogy ezért bárki fizessen neki.
Meggyőződésből teszi. "Hazafias alapon", ahogy az egykori III/III-as beszervező kartonokon olvasni lehet.

gyalog.galopp 2015.06.01. 14:54:10

@Robinzon Kurzor:
Na még egy ilyen komment és bispora kitöltet veled egy IQ tesztet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.01. 15:05:15

@gyalog.galopp:

Bispora nevében nem szólhatok, de szerintem fölösleges lenne tesztet kitöltetni Kurzorral. A fenti kommentjével már bőven adott támpontott a szánalmasan szerény IQ-ja megbecsülésére.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 15:19:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nono, ez csak a magyar piacra szánt, lebutított változat. Ebből fontos extrák hiányoznak, úgymint: a négy kerék.

Robinzon Kurzor 2015.06.01. 15:38:16

@gyalog.galopp:

140 vót, amikor legutóbb mérték.

Robinzon Kurzor 2015.06.01. 15:40:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ja, hogy fogalmad sincs, mit mér az IQ?
Mondjuk ettől még lehet magas az IQ-d, ezért nem jelent az önmagában semmit.

Mellesleg megpróbálhatnád cáfolni, amit írtam.
Vagy legalább egy részét.

Mondjuk érvelhetnél amellett, hogy a sok néger a Földközi-tengeren át mind a NER-be igyekszik bevándorolni magát.
Na?

bispora 2015.06.01. 15:44:53

@Bell & Sebastian:
Egy Nobel békedíjat megszavaznék neked, az eddigi nyerteseket látva nincs az az IQ ami kilógna...

Az IQ kérdés azért nem vicces: egy átlagos MENA bevándorló az európai átlaghoz képes harmatos intellektuális képességgel rendelkezik, amit a PC-világban nem tanácsos feszegetni. Pedig, ha elolvasod Nyborg prof cikkét, abból a migráció egy olyan új veszélye körvonalazódik, amit jó lenne ha az átlag szavazó is megismerhetne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.01. 15:49:45

@bispora:

"a Nobel-díjas Feynman 125-ös IQ-járól, akit két lábon járó bizonyítékként használtak az IQ tesztek megkérdőjelezésére"

Aki olvasta Feynman nem fizikai tárgyú könyveit (Surely You're Joking, Mr. Feynman, What Do You Care What Other People Think?), az már ezekből is tisztában lehet azzal, hogy a 125-ös érték durva tévedés. 125-ös IQ-ja egy az átlagnál valamivel jobb egyetemistának lehet.

"tudod mikor mérték Feynmannál a 125-öt? 1930-ban, tizenkét éves korában"

Lehet tudni valamit arról, mennyire megbízható volt ez a teszt?

Lehet, hogy elfogult vagyok, mert Feynmant mérhetetlenül tisztelem (ilyenkor próbálok nem gondolni arra, mekkora szoknyapecér volt), de nála inkább a 150-es IQ lenne reális.

Talán az is belejátszik még, hogy az IQ nem minden, kell valami különleges adottság egy tudományterülethez. A 120 ezer Mensa-tag túlnyomó része semmilyen tudományos vagy műszaki területen nem kiemelkedő, s ez önmagában megkérdőjelezi azt, hogy pusztán az IQ-tesztek eredményéből túl sok következtetést lehetne levonni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.01. 15:52:32

@gyalog.galopp:

"Úgy látom az IQ számlálásból kifelejtettetek valamit, a motivációt és a morált.
Nem minden 140-es IQ-s akar atomtudós, matematikus, stb lenni. "

Igazad van, de kérlek, vedd figyelembe, hogy itt csupán kommentelgetünk, nem tudományos értekezést írunk az IQ-ról.

A motiváció eleve érdekes dolog, régebben olvastam, hogy kellő motiváció esetén ugyanaz az ember átlagosab 5 ponttal többet ér el egy IQ-teszten. Ez nem ugyanaz, amit te említesz, de árnyalja az IQ-tesztek eredményét.

"majd ha a Lauderban eléri a 30%-ot a bevándorlók, cigány tanulók aránya, akkor esetleg elhiszem a szegény hátrányos helyzetűek iránt érzett mélységes együttérzést és segítő szándékot."

Nagyon egyetértek.

bispora 2015.06.01. 15:57:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem tudom már ki volt az életrajzírója, de a visszaemlékezők közös véleménye az volt Feynmanról, hogy kivételesen okos kisgyerek volt.
A 12 éves kori teszt az egy nagyon labilis időben felvett mérés volt. A fiúk felnőttkori intellektusa később éri el a csúcsát mint a lányoknál, tehát jóval 18 éves kor után.
Mivel csak egy mérésről van adat, lehet aznap nem volt csúcsformában...

Bell & Sebastian 2015.06.01. 16:04:16

@bispora: Komolyra fordítva: az első három évben hiszek, ami harmonikus családot kíván (elsősorban anyát), ingerekben gazdag környezetet, megfelelő táplálékot és még sok mást.

Ekkor veszi fel az agy azt a fejlődési sebességet, amit tartani képes a későbbiekben.

Ezzel lehet számolni. Az IQ pillanatfelvétel, eleve szűrt képességeket mér és a kibontakozáshoz megfelelő környezet is kell(ene).

Ugyan már magam is unom a sok zsidózást, de ha az lennék (hiper-rasszista) és világuralomra törekednék, keményen mérném, azért, hogy a saját fajtámat kiemeljem, a többit pedig eltapossam. Mindezt úgy tenném, hogy lehetőleg ne legyen feltűnő.

Erre is való - erre is használják, miközben a természetes lehetőségeket mesterségesen lerontják (ez az eltaposás).

A zárt és belterjes intézményekről nem kell regélnem, ugye?

bispora 2015.06.01. 16:05:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Vigyázni kell az ilyen cikkekkel. Ha jól gondolom arra a publikációra gondolsz, ahol az azt hiszem afroamerikai tinédzsereknek fizettek ha jól sikerül az IQ teszt. Ezeknél a vizsgálatoknál a mintaszám általában igen kicsi, ezért nem teljesen megbízhatóak.
A másik, hogy gyakorlatilag az élet ilyen elven működik: ha jól teljesítesz megfizetnek. De azért ennek van erős limitje, Hofi is ezt karikírozta: tudsz úszni-nem-és ha megfizetem?

gyalog.galopp 2015.06.01. 16:05:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Maradjunk annyiban , az IQ egy lehetőség, aztán van ki jóra, van ki rosszra, van, ki semmire se használja.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 16:10:31

@bispora: Egy időben alkalmazta a szoci pszichiátria serdülőkori zavaroknál annak eldöntésére, hogy éppen egy komplett hülye vagy zseni formálódik éppen.

De szűrtek vele versenytársakat is, aki nem volt brancsbeli, annak attól fogva annyi volt, ha jól teljesített. Alattomosan ment a taposás / helyzetbe hozás.

Ennek irodalma semmi, azaz nulla. Vagy elhiszi, vagy nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.01. 16:14:51

@bispora:

Azt hiszem, erről volt szó. Úgy látom, erősen benne vagy a témában, ismered a szakirodalmat, így biztos igazad van. Nem is a tanulmányt olvastam, ha volt ilyen, csak egy cikket róla.

Na igen, bár Hofi nem volt a kedvenc humoristám, jókat szokott mondani az öreg.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 16:16:00

@gyalog.galopp: A meghekkelt szabad versenyre hozható legjobb iskolapélda az IQ körüli tintaköd.

bispora 2015.06.01. 16:16:01

@Bell & Sebastian:
"Komolyra fordítva: az első három évben hiszek, ami harmonikus családot kíván (elsősorban anyát), ingerekben gazdag környezetet, megfelelő táplálékot és még sok mást."

Természetesen a környezet szerepe nem elhanyagolható. De az idegrendszer fejlődésének gátlásához azért durva éhezés és környezeti szennyezők kellenek- pl az átlag afroamerikai, és bármilyen döbbenetes egy átlag cigány ettől fényévekre van. Az estimeséről viszont vannak irodalmak, hogy ártani nem használ...
A környezeti hatások nagy része tulajdonképpen de novo mutációk, és a gének által indított folyamatok, pl az agy huzalozása, szinapszisok kiépülése során fellépő "zaj" vagy hibák eredménye lehet. Ez eredményezi pl azt, hogy a 100%-ban genetikailag azonos egypetéjű ikrek, ugyanabban a családi környezetben felnőve, kognitív képességeiket tekintve nem 100%-osan azonosak, az intellektus öröklött faktorára valami 0.6-0.8 korrelációt mérnek.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 16:18:36

Mondjuk az egy jó kérdés, hogyan válogatta ki Soros a kísérleti nyulait? És mire ment vele?

De még ennél is fontosabb: hogy mi?

Bell & Sebastian 2015.06.01. 16:28:38

@bispora: Hogyne, adottság a java, valamilyen kombinációban. Endogámia felszaporít ezt-azt.

De elég kicsit belepiszkálni az agyba, átlökődik és váltó és máris kész a homokemberke vagy akármelyik disz- betegségben szenvedő.

Ezért nem jó a népvándorlás, mert mindenki másra van kondicionálva és ennek másik lépcsőfokán áll - eleve.

A virágot sem szoktuk ad-hoc ültetgetni innen oda, nemhogy embert.

A paleo-europoid, keverék faj másik tészta, mint például a pampák népe, vagy mauglik, oroszlánkirályok, sivatag homokja, és a többi.

A bambák népének ez már tökmindegy.

gyalog.galopp 2015.06.01. 16:35:27

@bispora:

az agy huzalozásában segíthet a motiváció, lásd Pető Intézet.
Ugyanakkor ennek fordítottja is igaz, ha egy rosszul huzalozott , alacsony IQ-val rendelkező emberben nem a képességeket motiválod, hanem az egoját erősíted, abból igen hülye dolgok jönnek ki.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 16:54:53

@gyalog.galopp: Arra kellene először válaszolni, hogy miről van szó? Testről, lélekről vagy szellemről? Ezek ugyan együtt laknak, mégsem ugyanaz a három.

A gyerek még őriz emlékeket a megtestesülése előtti időkből és világos számára, mi végre jött, mi a küldetése? Aztán ezt szép lassan elfojtják benne, törlődik, újraprogramozzák, resetelik.

Hihetetlen primitívség társadalom-mérnökösdit játszani az intelligencia méricskélésével.

Ha jól mérnénk, egy csecsemő nyerné, mondjuk 300 -zal.

Ami ebből hiányzik, az mind a romboló erők következménye. Arról nem is beszélve, hogy _mit_ mérünk?

Az életrevalóságot egy káprázatban, tömeghipnózisban? Kiben mennyi maradt Istenből?

De melyikből?

Robinzon Kurzor 2015.06.01. 17:39:18

@bispora:

Nem tudom, hogyan került ide az IQ-kérdés (és nem is fogom ezért a 300+ kommentet végigolvasni).

Viszont mivel az IQ(-teszt) kultúrafüggő, ezért pont nem értelmezhető egy más kultúrából érkezett ember IQ-ját egy jóllakott észak-német napköziséhez mérni.

Az IQ nem valami objektív, univerzális skála, tehát azokból ilyen jellegű következtetést levonni nettó ostobaság.

gyalog.galopp 2015.06.01. 17:48:18

@Bell & Sebastian:

most kicsit annamannát játszok, van néhány film arról, amikor egy un. "primitív" embert beraktak a civilizált környezetbe és fordítva. Hagyjuk figyelmen kívül a szórakoztatóipar kliséit, de egy biztos, az atomtudós a Kalahári közepén két nap után földobja a talpát, de a busman túléli a szitit.
Akkor most kinek hova tegyük az IQ-ját?

Társadalommérnökösködés, pontosan erről van szó, mihez mérem az IQ-t, az atomtudós túlélőképességéhez a Kalaháriban, vagy a busmanok integrálszámításhoz való affinitásában?

Valóban emberséges vagyok, ha az éhező busmant számítógép elé ültetem, vagy azt mondom, pucold ki a vécét és majd kapsz enni?
Vagy, ha egy sajátos kultúrában, szocializációban nevelkedett cigánygyerektől elvárom azt a teljesítményt, hozzáállást, motivációt, amit az átlag fehérektől?

kiir 2015.06.01. 18:07:49

@bispora:
Ez még ugyanaz a szakirodalom-jegyzék, amit korábban is bemásoltál?
mandiner.blog.hu/2014/12/16/szuk_utcaba_fordulva_ciganysag_kozmunka_szakiskola#comments

Mert akkor jelzem @Lord_Valdez: úrnak, hogy a listáról két cikket anno elolvastam, és egyik se arról szól, amit bispora kolléga belelátni szeretne. Őneki csak annyi fontos (és ez kapcsolja össze a cikkeket), hogy mindegyikben van cigány/fekete populációra vonatkozó és elmaradást mutató IQ-mérés. Sajnos a vonatkozó statisztikai apparátust teljesen figyelmen kívül hagyta e két cikk esetében.

A fenti linken a kommentekben követhető akkori beszélgetésünk.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.01. 21:04:46

@bispora:
Mint mondottam volt a bizottság nem minősítette a publikációt, csak azt mondta, hogy nem plagizált és nem hamisított, azaz valóban létező adatokat használt. A módszertant nem minősítette, azaz hogy helyesen használta-e.
Emellett Nyborgnak nagy problémája, hogy erősen épít Richard Lynnre, akinek a munkássága, hát, khm, szóval némileg kétes.

A következtetését egyébként igen egyszerű kétségbevonni, mert az ő érvelésének lényege, hogy az alacsony társadalmi státuszú emberek szaporábbak és alacsonyabb az IQ-juk. Mind a kettő igaz.
A modellje szerint ez az IQ folyamatos csökkenéséhez vezet. A probléma, hogy ez az összefüggés (fertilitás vs. SES, IQ vs. SES) mindig is így volt, a megfigyelés viszont az ellenkezőjét mutatja. Erre ő azt állítja, hogy igen, de a Flynn-effektus miatt nem látszik. Teoretikusan lehetséges, de nincs rá bizonyíték.

"Tréfát félretéve:..."
Nagyon jó. Kár, hogy nem rég még ezt egalitárius hablatynak vélted.
Közeledsz ahhoz, hogy megértsd, hogy mi a különbség a metrika és a mérendő fogalom között. Nagyjából, mint az autó sebessége és a kilométeróra állása között.
(egyébként a reakció idő fejleszthető, de azt sokkal nehezebb, pláne az én koromban)

"az USA-ban, ahol a legnagyobb irodalma van a fekete-fehér IQ gap-nak, jól látható hogy az nem szűkült napjainkig."
A 70-es évekhez képest szűkült, de még mindig létezik.
www.brookings.edu/views/papers/dickens/20060619_IQ.pdf

Jelenleg nagyjából azt tudjuk biztosan, hogy a gyerek IQ-ját leginkább egészségi állapota befolyásolja. Ez akár a mérhetetlenségig is le tudja csökkenteni.
Azt is tudjuk, hogy a fiatalkori felnevelés akár 20 pontnyi különbséget is képes eredményezni.
A genetikai faktor súlyát nem ismerjük. Láttam olyan kutatást (és nem, nem keresem meg), ami szerint mindössze néhány pontot befolyásol a rassz.

Feynmant nem az IQ tesztek miatt szokták hivatkozni, hanem azért, mert van egy téves képzet, még pedig, hogy a zsenialitás és az IQ az valami szinoníma. Nos, nem az.
A Nobel-díjhoz igazából nem IQ kell (persze, nem árt, pláne a fizikaihoz), hanem kitartás és némi szerencse (,pláne a biológiaihoz).

Bell & Sebastian 2015.06.01. 21:58:49

@gyalog.galopp: Találtam egy jót:

>>>
Manent szerint azonban a fentieken kívül volt egy mélyebben fekvő ok arra, hogy a németek megkülönböztessék magukat más európai országoktól. Ugyanis Franciaország és Anglia nem egyszerűen Németország vetélytársainak tekinthetők, hanem civilizációs különbségek voltak közöttük. Franciaország a társulási intelligenciára, és a „modorra” épített, Anglia pedig az egyéni kezdeményezésre és a kereskedelemre alapozott. A 18. század vége és a 19. század eleje óta a német filozófia és a német műveltség elvetette a nyugati civilizációt, mint valami „külsődlegeset”, vagyis tartalom és szellem nélkülit, továbbá mint valami „felületeset” és „romlottat” a franciák esetében. Hasonlóan utasították el az angol és amerikai civilizációt, mint „haszonlesőt”, és „vulgárisat”. E nyugati civilizációkkal szemben a saját külön utas műveltségüket szegezték szembe. Tehát maga a vélt civilizációs különbségek is elmélyítették a német Übermensch-ben való hitet.
<<<

Ez egy nagyon lényeges megállapítás, ugyanis sokféle felsőbbrendűség van, napjainkban éppenséggel a mohamedán- kialakulását szívjuk. Az alábbi link bár basic, de összefoglalja.

www.mozaweb.hu/Lecke-MOZ-A_ver-A_fajelmelet-102700

Hogy miért lóg ki ebből a sorból az észak-európai felsőbbrendűség? A vészkorszak miatt, ami speciális, csak magyar szóhasználatban volt, a holocaust előtt.

De vajon igaz-e a distinkció? Nem igaz.

Azért azt mindenki tudja, hogy nyomasztó a német kulturális- és gazdasági fölény Európában, hát még ha odavesszük Ausztriát és Svájcot.

Ezért Amerika most harap harmadszor bele. Ezúttal biztosra megy, genetikusan irtja ki az árját, míg azok tátott szájjal csak nézik.

Nem sokáig nézik, mert lesz hozzá egypár, rossz szavuk (mármint az az EP és EB zsoldos-söpredékéhez).

Szerencsénkre most idejében kezdtünk behelyezkedni, ez a jó hír.
A rossz meg az, hogy diófát ültettünk, ha meghagyják, valamikor teremni fog.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 22:22:25

Az idézett szövegben -szerintem- vannak értelemzavaró hibák, amit fordításban vagy átírásban követhettek el. A dallama igaz, a szövegét meg mindenki javítsa, igény szerint.

A negyedik erő -slave- egyszerűen kimaradt. Ez attól baj, mert a vezetése ha nem is indogermán (ezt csak az Ahnenerbe gondolta, magáról), de legalábbis wiking.

Esélyek? Hacsaknem Putyin is kesztyűs báb a Szanhedrin kezén, nem sok. Mármint az atlanti fiaknak.

xclusiv 2015.06.01. 22:42:34

@Bell & Sebastian: "Már elnézést, mi kifogást állít egy kárpátaljai vagy erdélyi magyarral szemben? Ugyanis a fentebb emlegetett, kurrens árucikkek (veritas & maci) beszerzési forrásairól beszélünk. Ráadásul eszük ágában sincs bevándorolni, inkább őrzik tovább az ezeréves határt a felállítási helyükön."

Velük természetesen semmi, már azt leszámítva hogy szavazati joguk van, mégpedig abból is speciális, de erről persze nem ők tehetnek.

Viszont én végig a fidesz(esek) által üzemeltetett állampolgársági maffiáról beszéltem, amivel zömmel orosz és ukrán állampolgárok kaptak magyar állampolgárságot, pénzért. Olyan emberek, akik soha nem voltak magyarok, és persze az őseik sem, de - ha jól emlékszem tízezer eurós nagyságrendű kenőpénzért cserébe - szép magyar (EU-s) állampolgárságot kaptak.

Ha ez esetleg kimaradt volna, akkor bővebben:
index.hu/gazdasag/2014/09/16/magyar_nyelven_szavaltak_szep_magyar_szoveget/

xclusiv 2015.06.01. 22:44:13

@picur3ka: "Savanyú a szőlő?"

Miért lenne az? Csak mert nem szaros a szám széle, mint egyeseknek?
Ugyan kérlek, én így érzem jól magam.

Bell & Sebastian 2015.06.01. 23:49:45

@xclusiv: Ebben nincsen vita, jogos a reklamáció, de az ingyen betelepült román cigó se jobb. Kíváncsi lennék arra is, mennyi tallitos élt a lehetőséggel?

Silcon 2015.06.02. 00:12:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Aki olvasta Feynman nem fizikai tárgyú könyveit (Surely You're Joking, Mr. Feynman, What Do You Care What Other People Think?)"

Magyarul is megjelentek: Tréfál, Feynman úr? Mit érdekel a mások véleménye?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.06.02. 03:28:23

@Bell & Sebastian: No de úgy tűnik, "Putyin is kesztyűs báb a Szanhedrin kezén", akkor viszont mi van? Loxonizmus, ugyebár.

gyalog.galopp 2015.06.02. 07:13:52

@Bell & Sebastian:
Ami az angolokat illeti, ők nem hangoztatták kiválasztottságukat, hanem egyszerűen annyit uraltak, uralnak a világból , amennyit tudnak. Más uralkodásra alkalmas népség most nem is jut eszembe.

Szanhedrin is egy báb, akkor is ha szereti magát másként feltüntetni. ( igaz, hogy a nagymama kavarja a lekvárt, de nekünk a lekvárra van szükségünk:))
A világ pénzügyi, gazdasági rendszere annyira összeolvadt, hogy senkinek nem áll érdekében kockázatos lépésekkel bedönteni, marad a lassú , körülményes helyezkedés.

Bell & Sebastian 2015.06.02. 11:10:14

@Mihint: Inkább Gloire elmélete, amit szentpétervári forrásokkal támasztott alá, elég meggyőzően.

@gyalog.galopp: Japánok.

xclusiv 2015.06.02. 23:30:09

@Bell & Sebastian: "Ebben nincsen vita, jogos a reklamáció, de az ingyen betelepült román cigó se jobb. Kíváncsi lennék arra is, mennyi tallitos élt a lehetőséggel?"

Az se jó, az biztos. Viszont ők "EU-s jogon" jönnek, szóval - ha kezelni nem tudjuk - akkor mutogathatunk bőszen Brüsszelre, joggal.
Az viszont már a mi sarunk, hogy kinek adunk EU-s állampolgárságot és útlevelet. Hogy milyen maffiózók és egyéb bűnözők, netán KGB (akarom mondani FSZB) ügynökök járják a világot magyar útlevéllel.

Mert nem a szegény átlagukrán/átlagorosz tud tízezer eurókat kifizetni EU-s állampolgárságért, az is biztos. És nem is 1-2 ilyen eset volt.

bispora 2015.06.03. 10:02:56

@kiir:
Most azért kicsit szomorú vagyok. Én a vitákban általában meggyőzni és nem legyőzni akarom a beszélgetőtársakat. Nekem az nem férne bele, hogy ha egy vitapartnerem 2014 december 17-én jelentkezett utoljára a egy blogon, majd én ott egy új bejegyzést teszek 2015 január elején, amire nem kapok választ- akkor ezt úgy értelmezzem, hogy "nyertem".
Nyilván a jelzett blogon ezek után folytatjuk.

"Ez még ugyanaz a szakirodalom-jegyzék, amit korábban is bemásoltál?"

Tehát idejössz, nem nézel körül, csak röffentesz...
Az itt hivatkozott irodalmak nem átfedőek a másik blogon közöltekkel. Azaz még is csak: ugyanis ott december 17-én a cigány intellektusról általam összegyűjtött és hivatkozott irodalmak nagy részét felhasználták ebben az anyagban is (itt úgy hivatkoztam rá, hogy az idei Londoni Intellektus konferencia előadása):
Dalibor Jurášek, Jan te Nijenhuis, Jelena Čvorović: A meta-analysis of Roma intelligence. May 9, 2015, London

drive.google.com/file/d/0B3c4TxciNeJZRDhXZ3k3TzFoczA/view?pli=1

Tudom, most jön Lord úr, hogy google drive, ilyen anyagot ő is tud csinálni, és az az igazság jó is lenne ha csak egy tudományos csalás lenne az az átlag 74 IQ amit európai cigányokra találtak, mert ez így elég reménytelen a jövőre nézve.

pitcairn (törölt) 2015.06.03. 10:29:42

@bispora:

aki tudatosan készül a segghülye IQ tesztjeidre (mondjuk ilyeneken gyakorol...) az nagyságrendekkel jobban teljesít mint aki nem

kb. már ezen a ponton megbukott az egész alapkoncepció...

Bell & Sebastian 2015.06.03. 10:43:15

@xclusiv: Jól emlékszem, Kovács Miklós időben szóvá tette a lélekkufárkodást, ami nem idegen a magyar hagyományoktól, mert ki látott már kisebbségit tanfolyamon, mégis mindegyik vezet.

Mi lett belőle? Kovács Miklós lemondott, szegényebbek lettünk egy kiváló politikussal (ezzel a szoc-libek nyilván nem értenek egyet) és hasít a biznisz.

Egymillió pici biszkusz.

bispora 2015.06.03. 16:33:13

@Lord_Valdez:
Nyborg Jensenre is erősen támaszkodik, aki az egész fekete-fehér IQ -szakadék problémát a hatvanas évek végén először felvetette. Érdekes a rasszista szót nem használtad velük kapcsolatban, pedig ők az intellektus döntő faktorának a genetikát tartották\tartják. Különben az afroamerikaiak sokat köszönhetnek ezeknek a tudósoknak, mert a rasszok közötti IQ-gap eltüntetésére a environmentalista kutatók és döntéshozók olyan programokat vezettek be mint a Head Start, No Child Left Behind, melyek többe kerültek mint az Apolló program. Ezekben a komplex, a rossz SES viszonyokat kompenzáló beavatkozások mellett, iskola előkészítő -mentorokkal végzett foglalkoztató projektek, egészségügyi felügyeletet biztosítottak, még a helyes táplálkozásra is figyelve. Más kérdés, hogy ezeknek az után-követésekben nem volt mérhető eredménye a diákok 18 éves kora után.

" A probléma, hogy ez az összefüggés (fertilitás vs. SES, IQ vs. SES) mindig is így volt, a megfigyelés viszont az ellenkezőjét mutatja."

Nem mindig volt így. Gregory Clark angol levéltári adatokkal bizonyította, hogy a középkortól kezdve, jó 800 éven keresztül az angliai szegényeknek átlagosan 1,8 míg a gazdagoknak 3-4 gyereke érte meg a felnőttkort. Ez azt eredményezte, hogy Angliában az ipari forradalom elejére az ország lakosságának nagy része a gazdagok később lecsúszott utódaiból állt. Az 1000 körül élt leggyengébb képességű réteg utódai pedig szinte eltűntek. Ez lefordítva azt jelenti, hogy a fogamzásgátló eljárások elterjedéséig a fertilitás és az IQ pozitívan korreláltak. Ez a folyamat amúgy egész Európában végbemehetett és ez volt az egyik fő oka a kontinens felvirágzásának.

"A 70-es évekhez képest szűkült, de még mindig létezik."
A hivatkozott Dickens cikkre szerencsére jött cáfolat Rushtontól és Jensentől. Flynnék csak azokat a teszteket emelték ki a cikkükben ami alátámasztotta a mondanivalójukat és 4-7 pont különbség csökkenést mutattak ki ezekkel(Wechsler, Stanford-Binet, and Armed Forces Qualification). Azokat a teszteket, ahol minimális növekedés, stagnálás, vagy csökkenés volt azt meg nem vették figyelembe.
Amúgy a vegyes házasságok növekvő aránya amerikában külön metodikai problémát jelentenek, mert általában a mulat gyerekeket is afroamerikainak mérik- és a genetika törvényei miatt. ők jobbak lesznek mint afroamerikai társaik (Obama jut eszembe).
emilkirkegaard.dk/en/wp-content/uploads/The%20totality%20of%20available%2x0evidence%20shows%20the%20race%20IQ%20gap%20still%20remains.pdf

"A genetikai faktor súlyát nem ismerjük. Láttam olyan kutatást (és nem, nem keresem meg), ami szerint mindössze néhány pontot befolyásol a rassz"

Hát például az ázsiai- fehér rassznál 4-5 pont a különbség a sárgák javára átlagot tekintve, ha így érted a néhány pontot. A felnőttkori intellektust megszabó általános genetikai faktor (g) öröklődéssel kapcsolatos korrelációja adott rasszon belül 0,6-0.8, ezt nem igen vitatja már senki. Itt a probléma az, hogy nem szoktak különbséget tenni a rész vizsgálatokban kapott IQ érték, és e között. A különböző részképességeket (verbális, térbeli, matematikai, reakciósebesség) mérő tesztek közös kofaktora a g, ami ráadásul egyik teszttel jobban korrelál mint a másikkal (a Raven tesztnek pl kicsi a g "töltöttsége"). A Flynn effekt a nagy g-meghatározottságú tesztekben nem igen látható. A következő probléma az intellektus kialakulásának hosszú ideje. A felnőttkori intellektus a 20. életév után alakul ki. Ráadásul a tesztek szerint az intellektus öröklődő, genetikai komponense változó: kisgyerekkorban 20% aztán 8-10 évnél 40% és csak felnőttkorra érvényes a 60-80%. Emiatt a plaszticitás miatt van az, hogy egy pozitív környezeti beavatkozás nagy IQ változást eredményezhet kisgyerek korban, ez történt pl a HEAD START program első éveiben- csakhogy az után követésnél kiderült, hogy a felnőttkori intellektusban és annak következményeiben ( iskolai előmenetel, SES viszonyok, munkanélküliség)nem volt mérhető változás a kontrollhoz képest. Én ezt úgy fordítanám le hétköznapi nyelvre, hogy ebben az esetben a jó környezet előrehozta az intellektus érését, azaz nem volt netto intellektus növekmény a végén.

"A Nobel-díjhoz igazából nem IQ kell (persze, nem árt, pláne a fizikaihoz), hanem kitartás és némi szerencse (,pláne a biológiaihoz)."
Ezt én nem így látom, a múltkor is kértem példát arra, hogy tudsz-e természettudományos Nobel díjasról (akár biológiai is lehet) aki átlagos (100), vagy az alatti intellektusú volt. Feynman 125-ös értéke 12 éves korából származik- simán lehetett a felnőttkori IQ-ja akár 140-150 is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.03. 20:03:49

@bispora:

Megfelelő ismeretek híján én itt már rég kiléptem a beszélgetésből, de figyelemmel kísérem a párbeszédeteket, sokat tanulok belőle.

xclusiv 2015.06.03. 22:54:12

@Bell & Sebastian: Nem tudom h ki az a kovács miklós (?), de különösebben nem is érdekel.

A terelést meg hagyjuk már, hogy lélekkufárkodás meg egyebek. Lófaszt, köztörvényes bűncselekményről beszélünk, amivel sok bűnöző keresett elképesztő pénzeket. Annyit, amiről a keményen dolgozó kisemberek csak álmodhatnak.

Ha ezt a bűncselekményt szoci (vagy szoc-lib, ahogy tetszik) bűnözők követték volna el, akkor te hangosan követelnéd azoknak a felelősségre vonását, akik részt vettek ebben a világra szóló botrányban. Mint ahogy én is.

Viszont ezt fideszes bűnözők követték el, ami az én álláspontomon nem változtat: szerintem a narancsos bűnöző is pont ugyanolyan bűnöző, mint a szekfűs vagy a virágos, vagy épp a kettőskeresztes. Szóval az én álláspontom ugyanaz, nem változott.

Szerinted viszont ez máris _csak_ "lélekkufárkodás", ami ugye "nem idegen a magyar hagyományoktól", meg ugye a szokásos terelés, ha fideszes bűnözőkről van szó.
(Gondolom két évvel ezelőtt még simicskát is egy tisztességes vállalkozónak tartottad, és szerinted rendben volt, hogy a közgép TGV-vonal áron újít fel 160 km/h-ra magyar vasútvonalakat. Szerintem meg ez nincs rendben, és két éve is ugyanezt gondoltam. És a kőröshegyi völgyhíd sincs rendben, és a 4-es metró sincs rendben.)

gyalog.galopp 2015.06.04. 10:56:04

@Nemzetstratégia:
Bocsájtsd meg nekem, hogy nem a cikk alá írom, de valójában nem a cikket szeretném kommentelni, hanem az itteni gonolatokat.

A linkelt cikked szerzőjénél nem lehet figyelmen kívül hagyni , hogy az USA viszonyai között íródott.
Az USA-ban a börtön biznisz benne van a top tízben, de lehet az ötben is, magán börtönök vannak, akik piszok jó nyereséget termelnek a tulajoknak. Az állam náluk nem úgy műkszik, hogy a képviselők oligarcháznak, hanem, ha a képviselők által preferált oligarchák nem hozzák az elvárt teljesítményt, akkor a képviselők mennek a levesbe , jöhet a következő.
Nem fékeket és egyensúlyokat méricskélik, hanem a profitot, ugyanis, ha nincs profit nem fog a fék, borul az egyensúly.

A másik dolog a cikkel kapcsolatban, amivel egyébként egyet értek, hogy nem mond mást, mint, amit szerte a világon a józan ész diktál.
Az a megállapítás ugye, hogy az alacsony IQ nagyobb agresszivitással párosul a közvélekedésben is ismert, az "izomagyú, ereje van csak esze nincs ", stb kifejezésekben is tükröződik.

Kétségtelen, az IQ meghatározza az ember sorsát, de milyen értelemben.
Az biztos, hogy 80-90-es IQ-val senki nem lesz a haza bölcse, de bármilyen tudományban is csak legfeljebb megbízható kifutó lehet. Jó és akkor mi van , mért kéne mindenkinek zseniálisnak lenni, nem elég az, ha simán jól érzi magát a bőrében? Mért is kellene elhitetni mindenkivel, hogy korlátlan lehetőségek birtokosa, mikor nyilvánvalóan nem igaz?

Na, és itt érkeztünk el a PC beszéd lényegéhez. Amit ma PC beszédnek nevezünk, nem más, mint szerény képességű emberek hülyítése. Amikor szerény képességű embereket hülyítek, gyakorlatilag elveszem tőlük a személyes boldogság, elégedettség érzését, elveszem azt a lehetőséget, hogy trauma nélkül kiemelkedjenek a környezetükből.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.04. 20:42:17

@bispora:
Bámulatos érzéked van a kétes kutatók megtalálására. Mondjuk nem nehéz, ha célzottan keresi őket az ember :)

A tudományos igénytelenség jobban zavar, mint a rasszizmus.
Ha már itt tartunk, ezeket a programokat baromi sokat kritizálták a hatékonyságuk miatt és különösen a pocsék követés miatt. Ebből egyesek azt a következtetést vonták le (jó néhány logikai bakugrással), hogy biztos azért, mert az IQ genetikailag adott. Pedig ésszerűbb lett volna inkább azt levonni, hogy a kormányzati programok, bármit is célozzanak meg, ritkán érik el a céljukat.

Így volt. Fertilitásról beszéltem, nem a felnőttkor megéréséről.
Ez a közgazdász Gregory Clark? Egyébként végre egy komoly ember.
Mindazonáltal itt megint elkövetsz egy sor súlyos logikai ugrást.
1. Clark arról ír, hogy a gazdagok hagytak hátra több utódot. Nem azt, hogy az intelligensek.
Az, hogy manapság a "tudás alapú" társadalmak korábban az intelligensebbek átlagban gazdagabbak is, egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy feudális, agrártársadalomban is így van.
Sőt, a konkrét esetben feltételezhető, hogy ez a feltételezés hamis, mert a születéssel járó jogok sokkal inkább meghatározták a sorsodat, mint az egyéni képesség.
2. Az az összefüggés, hogy a gazdagoknak több utódja marad életben, igaz volt a vélhetően az egész világon, mégse volt általános és különösen nem egyenletes a felvirágzás.
3. A fogamzásgátlás igazából egyidős a civilizációval, de ha azt mondom, hogy az 50-es években lett teljesen általános, akkor is gondban vagyunk, mert az átlagos IQ emelkedése nem állt meg.

"A hivatkozott Dickens cikkre"
Az egyik bajom Rushton személye, mint kétes kutató. A félreértések elkerülése végett mondom, hogy módszertanilag.
A másik, hogy nem tudom, hogy észrevetted-e, de azzal, hogy azt állítod, hogy egyes IQ tesztek szerint van növekedés, míg mások szerint nem, implicite elismerted az IQ tesztek korlátozott relevanciáját.
A harmadik, hogy a megint elköveted a correlation is causation hibát, illetve a fundamental attribution error nevű hibát. Abból, hogy a vegyesházasságból született gyerekeknek magasabb, nem következik a genetikai háttér. Azt feltételezed, hogy egyébként minden más tényezőben megegyeznek, ami nem igaz. Tudjuk, hogy jól, hogy a feketék nagyobb része szegény. Tehát legalább két tényező változik egyszerre és ebből te az egyiket kinevezted oknak.
(Amellett, hogy nem csak genetikus öröklődés létezik.)
A negyedik, hogy a feketékkel nem csak a vegyes házasságok miatt van gond, hanem a magas genetikai diverzitás miatt is. Két fekete között nagyobb genetikai távolság lehet, mint egy svéd és japán között.

A g-faktor nem genetikai faktort jelent, hanem egy IQ-hoz hasonló általánosabb kognitív metrikát, csak éppen még annyit se tudunk róla, hogy mit is mér pontosan.

Mint említettem a Head Start programot rengeten kritizálták, többek közt a rossz követés miatt.
A másik problémához hasonlóan a nem tartós eredményeknek is ezer oka lehet. Amit te feltételezel, mint magyarázat csupán egy a sok közül (és nem is különösebben megalapozott).
Másoknak viszont vannak más feltételezéseik. Pl. érdemes megfontolni azt, amelyik arra hivatkozik, hogy a programból való kikerülés után nem volt szükségük rá és sok tanulmány van arról is, hogy ha nem használod az agyadat, akkor gyorsabban hanyatlanak a szellemi képességek...

Nem nagyon szokták publikálni a tudósok IQ teszt eredményeit, tehát nem tudom.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.06.05. 00:37:29

@Lord_Valdez: A csávó egy volt RTL-klub fórumos, időnként benyögi a paranoid elméleteit, aztán mikor megcáfolják, elsunnyog. Mintha azt akarná kiprovokálni, hogy helyére tegyék a téveszméit.

gyalog.galopp 2015.06.05. 10:02:31

@bispora:

"Nem mindig volt így. Gregory Clark angol levéltári adatokkal bizonyította, hogy a középkortól kezdve, jó 800 éven keresztül az angliai szegényeknek átlagosan 1,8 míg a gazdagoknak 3-4 gyereke érte meg a felnőttkort. Ez azt eredményezte, hogy Angliában az ipari forradalom elejére az ország lakosságának nagy része a gazdagok később lecsúszott utódaiból állt. Az 1000 körül élt leggyengébb képességű réteg utódai pedig szinte eltűntek..."

Na baszki itt most tényleg megbuktál, ez gyengébb, mint az angol tudósok.... , ez az angol levéltárosok kimutatták bohózat.
Te tényleg fordítva ülsz a lovon, számolj már utána, egy X halmaz 20%-a nagyobb, vagy az X/100 30%-a?
Az arisztokrácia köztudottan degenerálódott a belterjesség miatt, fennmaradásukról a nők gondoskodtak azáltal, hogy a kellő pillanatban magukra rántottak egy jó genetikai mutatókkal rendelkező , hmm, beosztottat.
Nem mellesleg a kivándorló prolik alapították az USA-t a mai világ legfejlettebb gazdasági hatalmát.

pitcairn (törölt) 2015.06.05. 10:13:46

@bispora: @gyalog.galopp:

az USA elit "etnogenezisében" különben a deportált fegyencek is jelentős szerepet játszottak, Ausztráliában pedig egyenesen az ősatyákat/ősanyákat tisztelik bennük:)

Timewatch The Floating Brothel
www.youtube.com/watch?v=Glure7MEE-k

pitcairn (törölt) 2015.06.05. 10:18:27

@bispora: @gyalog.galopp:

az 1870-es évekre - az átlag életszínvonal tekintetében - pedig már az ex-fegyencekkel, ill. az ivadékaikkal telezsúfolt Ausztrália volt a világ leggazdagabb országa...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.06.05. 19:43:14

@Disznóvári:
Szerintem én már elértem a célomat. Az írásaiból látszik, hogy elkezdett utánaolvasni. A forráskritika terén még hova fejlődni, de igazából a blogkomment műfajtól már ez is szép eredmény.

picur3ka 2015.06.05. 23:29:07

@Lord_Valdez:

Hogy lehet ennyi hülyeséget öszehordani?

Az IQ süllyed, ez tudományos tény, sata, sata.

Bell & Sebastian 2015.06.05. 23:53:10

@xclusiv: Bocs, hogy az éjjeliőr műszak vette csak észre a reakciót, de nincsen mire válaszolni, mert a feltételezések ellenére nem vagyok barátja egyik rablóbandának sem, de érzékelek köztük különbséget.

Hogy Kovács a Fidesz alatt hagyta el a szétlőtt hajót, vagy dobták le róla a vízbe, számomra csak azt jelenti, hogy most volt rá lehetőségük, hát éltek vele. A szocik csak azért nem mert nem volt hozzá érkezésük. Mármint üzletelésre és az ehhez rossz képet vágó eltávolítására.

Mennyi állampolgárságot adhattak el sékelért? Tippelje meg, ha meri.

xclusiv 2015.06.06. 21:21:07

@Bell & Sebastian: "a feltételezések ellenére nem vagyok barátja egyik rablóbandának sem, de érzékelek köztük különbséget."

Különbség csak a dumában van.
Meg abban, hogy a maiak pofátlanabbak mint a korábbiak. Persze a korábbiak is mindig pofátlanabban voltak mint az őket megelőzők. A tocsik botrány szaros százmilliókról szólt, szerintem felerészben abba bukott bele a Horn kormány. Ma pedig már tízmilliárdokra is csak megvonjuk a vállunkat...
Szóval szerintem ez nem politikai oldal kérdése, hanem mi hagyjuk őket elpofátlanodni.

"Hogy Kovács a Fidesz alatt hagyta el a szétlőtt hajót"

Kovács továbbra se érdekel :)

"Mennyi állampolgárságot adhattak el sékelért? Tippelje meg, ha meri."

Én tízezres nagyságrendet tippelek.

S=klogW 2015.06.06. 23:03:19

@xclusiv: "a maiak pofátlanabbak mint a korábbiak"

ha az 5 évvel ezelőttiekre akarnál célozni ezzel, borzasztóan mellétrafáltál

1.: még mindig jobb ha a lopásból épül is valami és eközben munkát kapnak melósok, mintha egyszerűen a külföldi leánybankokon keresztül kilopják az országból a pénzt

2.: szerinted milyen hazai befektetők és miből veszik a magyar államkötvényeket?

Bell & Sebastian 2015.06.07. 01:01:49

@xclusiv: Államtitok lehet, mert pont erről nincs statisztika. Kétszázezerre becsülik a számukat, ezek többségének régóta van, az ötvenezer újabb hihető.

Azt sem vitattam, hogy a 300 - 1.000 eurós darabárat Romániában és Ukrajnában kik engedhetik meg maguknak?
De olyan is van, hogy meghitelezi a magyar rabszolgatartó, akinél ledolgozhatják.

Bell & Sebastian 2015.06.07. 12:33:06

@S=klogW: Nincsen jó és rossz lopás. Még akkor sincs, ha egyes falozófusok többet engednének meg a vezérnek, mint az alattvalóinak.

A közönséges lótolvaj, Rózsa Sándor legalább huszárokat képzett és harcolt penitenciaként, megénekelték, megverselték, megfilmesítették, megszoborták.

De szentkép sosem lesz belőle, ebből meg éltében.

S=klogW 2015.06.07. 18:34:27

@Bell & Sebastian: Mondjuk úgy, hogy a fentebbi relációban/szituációban - azaz: meglopjuk az államot a ránk ruházott közhatalom segítségével - nincs jó és rossz lopás, és ez igazi is, magam sem gondolom így és nem is állítottam ilyet. Csak jobbról és rosszabbról beszéltem, ahol a jobb csak a rosszabbhoz képest az - de akkor a pontos deskripció és helyes értékítélet-alkotás végett nevezzük kisebb rossznak.

De annyira nem rugaszkodnék el a Realpolitik-tól, hogy kategorikusan és általános érvénnyel kijelentsem, hogy "Nincsen jó és rossz lopás.". Pl. ha a Kis-Antanttól sikerülne valamilyen vagyont akár lopás útján is visszaszerezni, nem hiszem, hogy kárhoztatni kellene miatta magunkat. Persze ahol visszaszerzésről van szó, a "vissza" menti az ügyet.

A két régi (meg a sok újsütetű) SIMóniákustól sem ártana visszavenni némi vagyont - ha nem államkötvényt vettek belőle.

xclusiv 2015.06.07. 19:44:06

@S=klogW: "ha az 5 évvel ezelőttiekre akarnál célozni ezzel, borzasztóan mellétrafáltál"

nem hiszem.

"1.: még mindig jobb ha a lopásból épül is valami és eközben munkát kapnak melósok, mintha egyszerűen a külföldi leánybankokon keresztül kilopják az országból a pénzt"

Korábban is épült, meg ma is épül. (Persze mindkét esetben baromi drágán és/vagy szar minőségben, de leginkább és).
És "kilopás" is volt mindig is, van ma is. (És az olyan mindegy. hogy külföldi lánybank vagy offshore. Még akkor is, ha a "külföldi leánybank" párját ritkító ostobaság.)

"2.: szerinted milyen hazai befektetők és miből veszik a magyar államkötvényeket?"

Gondolom abból, hogy dübörög a gazdaság xD
De ez már lejárt lemez, szóval komolyra fordítva a szót: korábban az egyik legnagyobb vevő a templeton volt. Ma pedig az MNB próbálja a kéthetes betétek korlátozásával az államkötvény-vásárlásra ösztönözni a bankszektort. Ennyit a hazai befektetők (a te fogalmaid szerint: közpénztolvaj haverok) befektetői aktivitásáról.

De még ha igaz is lenne amit sugallsz, vagyis hogy a "haverok" a sokszorosan túlárazott közbeszerzések hasznából finanszírozzál a magyar államot, akkor is van két probléma:
1. ha nem a reális ár 3x-osáért vinnék el a haverok a közbeszerzéseket, akkor sokkal kisebb lenne az állam finanszírozási igénye (vagyis kevésbé kellene eladósodni).
2. tök jó dolog, hogy a tőlünk lopott pénzt kölcsönadják nekünk, hogy ebből finanszírozhassuk a további lopások forrását, és még kamatot is fizethetünk nekik ezért.

xclusiv 2015.06.07. 20:06:36

@Bell & Sebastian: "Államtitok lehet, mert pont erről nincs statisztika. Kétszázezerre becsülik a számukat, ezek többségének régóta van, az ötvenezer újabb hihető."

Annyi biztos, hogy a 2014-es választáson 128,5 ezer leveles szavazat volt, ezekhez nyilván tartozik 1-1 állampolgárság.
De amúgy nem értem, hogy milyen statisztikára gondolsz. Olyan biztos nincs, hogy x db "valós" magyar állampolgár és y db pénzért vett magyar államolgárság, és ez szépen leírva, aláírva, pecsét, dátum meg minden apámfasza.
Én amúgy ez utóbbiról beszélek, erre a 200 ezer túl sok (legalábbis remélem hogy az, ez az EU lakosságának kb. a fél ezrelékét jelentené), az 50k nem tudom mennyire reális, de kb. a közepe annak amit én tippeltem (10k és 100k-1 között). Én még ezt is soknak tartom, de fene tudja...

"Azt sem vitattam, hogy a 300 - 1.000 eurós darabárat Romániában és Ukrajnában kik engedhetik meg maguknak?"

Nem románokról van szó, ők is EU állampolgárok, szóval náluk ez nem játszik. Főképp orosz és ukrán állampolgárokról van szó, a 300 ojró pedig egy masszív alulbecslés.
Idézem: "Aztán tavaly, amikor valamelyikük tudott angolul, rákérdeztem, hogy miért nem turistáskodnak. Mire simán elmondták, hogy apu már magyar, középvezető volt Moszvákban, de forró lett a lába alatt a talaj, ezért 10 ezer euróért (nagyjából 3 millió forintért) vett egy magyar állampolgárságot, és gyorsan kiment Németországba. Most a család többi tagjánál várnak az eskütételre, pár órán belül mindenki magyar lesz, és mehetnek ők is utána."
És: "A szervezők mindennek megkérték az árát,
5–30 ezer euróért (1,5–9,4 millió forintért) intéztek el egy kérelmet.
Ez gyakorlatilag csak egy komoly valódi költségtételt foglalt magában, az önkormányzati hivatalnok, jellemzően a polgármester, máshol a jegyző vagy az anyakönyvvezető megkenését."
Innen: index.hu/gazdasag/2014/09/16/magyar_nyelven_szavaltak_szep_magyar_szoveget/

"De olyan is van, hogy meghitelezi a magyar rabszolgatartó, akinél ledolgozhatják."

Ez hülyeség.
A magyar rabszolgatartónak simán van jóformán ingyen magyar "csicska", vagy épp román, az EU miatt szintén ingyen. És kis szerencsével ez utóbbi is beszél magyarul valamennyire.
Amúgy se nagyon van itthon tízezerszámra olyan "munkahely", amiért a "rabszolgatartónak" megérné fejenként sokezer eurót (forintban milliós nagyságrend) kifizetni, még ha le is dolgozza a "csicska".

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.07. 21:23:41

@xclusiv:

ráadásul a korrupció mellett az sem kis probléma, hogy oroszországból a nyilván arrafelé nemigen élő magyar kisebbség helyett leginkább orosz bűnözők, és ami még nagyobb baj, orosz kémek jönnek az euba.

az természetesen nem is lehet kérdés, hogy ezeknek nem gond az a tízezer euró.

S=klogW 2015.06.07. 22:21:51

@xclusiv: Rég láttam ekkora hülye okost.

"az olyan mindegy. hogy külföldi lánybank vagy offshore"

Mert az offshore számlára hogy került a pénz? Vitték bőröndökben a százmilliónyi Deákot a Kajmán-szigetekre ugye

"a "külföldi leánybank" párját ritkító ostobaság"

Talán nem külföldi tulajdonosi hátterű leánybankok üzemeltek többségében az országban a harmadik Orbán-kormányig?

"korábban az egyik legnagyobb vevő a templeton volt"

Valóban? Hát, ha nem mondod, biztosan azt hinnám, a Hasenstab az valami bécsi cukrászlegény.

"Ma pedig az MNB próbálja a kéthetes betétek korlátozásával az államkötvény-vásárlásra ösztönözni a bankszektort. "

A kéthetes betétek 1000miliárdso korlátozása még csak most fog megtörténni, eddig az alapkamatcsökkentéssel terelték a pénzt az állampapírok - jellemzően _közvetlenül_ a kereskedelmi banki betétekből, azaz elsősorban magánszemélyek volt azok, akik állampapírba fektettek bankbetét helyett.

A bankszektor pedig továbbra is kb. fele arányban külföldi, nem hazai, tehát a bankszektor által eddig vett állampapírok csak korlátozotan tekinthetők hazai kézben levőknek.

"ha nem a reális ár 3x-osáért vinnék el a haverok a közbeszerzéseket, akkor sokkal kisebb lenne az állam finanszírozási igénye"

Ez szintén jelentős ostobaság:
egyrészt azért mert a GDP, a költségvetés bevételei, a költségvetési hiány és az államadósság között annál bonyolultabb a kapcsolat, hogy egy ilyen félmondattal elintézd,
másrészt kb. annyira ostobaság a kijelentésed, amilyen arányban van a a költségvetés annak hiányához - márpedig egy 3%os hiány mellett az egy jó nagy szám.

"tök jó dolog, hogy a tőlünk lopott pénzt kölcsönadják nekünk, hogy ebből finanszírozhassuk a további lopások forrását, és még kamatot is fizethetünk nekik ezért"

Ahhoz képest feltétlenül jobb, hogy
egyrészt a kifizetett kamat nem külföldi kézbe kerül,
másrészt a kötvényt kibocsátó államhoz kötődő belföldi tulajdonos korántsem ad olyan könnyen túl a papírjain mit egy idegen.

Azt hiszem, nekünk nincs miről a továbbiakban ez ügyben szót váltanunk.

Bell & Sebastian 2015.06.07. 23:55:23

@xclusiv: Arról nincsen statisztika, mennyit és hol, kiknek osztottak ki - állampolgárságból. Az orosz / ukrán vonalat, a délvidékit és a románt ismerem, az onnan ide beszivárgókból tudok extrapolálni.

A mezőgazdasági rabszolgatartás -legalább három megyében. román cigányokkal működik, a kisipari- ukránokkal. Úgyhogy, ezekben a témákban nem veszek leckét, inkább adok.

Bell & Sebastian 2015.06.08. 00:06:20

@S=klogW: Kádárnak az volt a véleménye (eddig hajlandó is lennék elmenni, ha életszerű lenne a vázolt szituációban), ha országon belül maradt az, amit elloptak a közösből, az bocsánatos bűn. Ezt Czinege vadászkastélyára és az odavezető műútra mondta, állítólag.

De mivel az én iparágamat fosztogatják úgy, hogy ezzel tönkretettek tízezernyi magyar céget és rengeteg munkaadót, megfosztva sok munkavállalót a jövedelmétől, okosan preparálva a törvényt és kézi-irányítva a hatóságokat, nyíltan zsarolva a helyi hatalom szerveit, visszaszorítva az árakat 20 évvel ezelőtti szintre, inkább azt mondanám, azt fogom mondani az első, adandó alkalommal, hogy menjenek a picsába!

Erkölcsi fontolgatás nélkül.

S=klogW 2015.06.08. 07:37:00

@Bell & Sebastian: Mivel maga egyénileg is érintett, egy ilyen nézőpontból teljesen teljesen jogos a tiltakozása.
Ugyanakkor az egyéni hátrányok nem feltétlenül jelentik a köz hátrányát is ill. nem feltétlenül forrásai annak.

Ha maga nem generálkivitelező, hanem csak alvállalkozó, hiába fizetik ki magát - és persze akkor minden más alvállalkozót is - nyomott ár helyett tisztességes áron, maga/uk attól még nem fog/nak államkötvényt venni, de komolyabb beruházást sem eszközölni, sőt sokan talán még vissza sem forgatják a saját vállalkozásukba.

Ne értse félre, nem magáról van szó, hanem általában az alvállakozókról: ők sem szentek.

Ez a rendszer sajnos több szinten rohadt, rendet tenni csak szigorú ellenőrzéssel és elszámoltatással lehetne, csak akkor valószínű az is leállna a rendszeben ami még megfelelően működik benne.

E tekintetben akad hasonlóság az eü-vel:

Egy szakterületen az ellátott esetek ~70%-át 4-5 kórkép teszi ki. Általában hasonló stádiumban válik a beteg számára olyan zavaróvá az állapota, hogy orvoshoz menjen. Mivel a z ellátás volumene a finanszírozás által korlátozott (korlátozott munkaerő, korlátozott eszközhazsnálat, volumenkorlát), nem kerül mindenki rögtön sorra. Innentől kezdve a hasonló esetek közt hálapénz alapján szelektál az orvos. Az így hátrébb sorolódó betegnek egyénileg ez nyilván hátrány, de a rendszer működése szempontjából ez indifferens, hiszen az erőforrásai (ellátási képessége, keresztmetszete) ki van használva.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.08. 08:01:21

@S=klogW:

"Ugyanakkor az egyéni hátrányok nem feltétlenül jelentik a köz hátrányát is"

Már megbocsáss, de a közösből való lopás mindig a köz hátrányát jelenti. Akkor meg főleg, ha rengeteg munkahely megszűnéséval is jár.

S=klogW 2015.06.08. 08:35:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Csakhogy én nem a közösből való lopásról írtam, hanem az alvállalkozók átb.szásáról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.08. 08:48:36

@S=klogW:

Na és az mennyivel jobb? Ezzel is lopás, sőt a közösből is lopás, mert az alvállalkozók és dolgozóik nem tudnak adót és járulékokat fizetni, helyettük meg nem fizeti azokat be a tolvaj fővállalkozó. Aztán munkahelyek szűnnek meg, emberek mennek tönkre.

Másfelől az alvállalkozók tönkretétele az adott iparág koncentrációját eredményezi, ami nem más, mint illegális piacszerzés. Egyik eredménye a verseny csökkenése lesz, ami magasabb vállalkozói árakat eredményez, vagyis nagyobb állami kiadásokat.

Szóval hatásaiban nemigen tér el a közpénz közvetlen ellopásától.

S=klogW 2015.06.08. 09:25:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na és az mennyivel jobb?"

Nem jobb, csak más szempontok érvényesek.

A magam részéről teljes mellszélességgel támogatnám a generálkivitelezők átfogó iparági ellenőrzését és büntetések kiszabását, az elektronikus pénztárgép bevezetését a kifizetések határidejének 30 napos maximalizálását stb.

Bell & Sebastian 2015.06.08. 21:12:01

@S=klogW: Valóban, évek óta gondolkozom azon / fejtörést okoz, hogy ki képviselje az érdekeimet?

Mivel a társadalmi szerződés úgy szól, hogy a demokratikusan megválasztott kormány a Nemzet érdekeit tartja szem előtt, ezért kénytelen vagyok magammal törődni. Tudomásul véve, hogy ötcsillagos konyakot a demokratikusan megválasztott kormány által ihatok, miként a Guccsi / Vutton táskák beszerzésében is számíthatok a segítségükre.

De van egy határ. Amikor azt látom, hogy a pénzzel egyszerűen nem tudnak már mit kezdeni, holland királyi birtokot vesz magyar, magánszemélyként, hogy a holland királynő (vagy -né) visszabérelje tőle, miközben ugyanennek az alkalmazottai 300 euró körül keresnek, azt gondolom, túlzásba viszik a dinasztiaalapítást.

Ekkora jövedelemkülönbség Európában már nem divat, nem vitatva, hogy Csádban még elképzelhető, sovány marhában számolva.

A teljesítményt meg kell jutalmazni! Ebből viszont sürgősen le kell faragni, mert látok összefüggést a politikusok és kitartottjaik dőzsölése és a 300 eurós, havi jövedelmek közt.

Arról nem is beszélve, hogy a tököm tele van a gügye állami beruházásokkal és az elszabott, pályázati mindenhatósággal, a vidék trágyába fojtásával, a pösti gyökerek nyígásával.

Nagyjából ezért mondom, legfőbb ideje véget vetni a szabad rablásnak és érvényt szerezni a törvényességnek. Mert nem is tudom, melyik fáj jobban?

Ha ez nem megy, hogyan akarunk összeakaszkodni az amcsi multikkal? Nem is nyelnek, úgy köpnek le.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 21:20:02

@S=klogW:

remek dolognak tartom én is a lakossági államkötvényre való áttérést. ha az állam ne adj isten kicsit túlköltekezik, akkor nyugodtan kivethet rá teszem azt egy remek 98 százalékos nemmegszorítós különadót, és utána elmagyrázhatja a sok butának: a zemberek ne tőzsdézzenek, hanem örüljenek, hogy lyuk van a seggükön.

xclusiv 2015.06.08. 22:33:03

@S=klogW: Rég láttam ekkora okoskodó hülyét

"Mert az offshore számlára hogy került a pénz? Vitték bőröndökben a százmilliónyi Deákot a Kajmán-szigetekre ugye"

Egyrészt kurvára részletkérdés, másrészt meg tök lényegtelen, hogy külföldi leánybank vagy színmagyar.
A szalmabán érvelésed pedig szánalmas.

"Talán nem külföldi tulajdonosi hátterű leánybankok üzemeltek többségében az országban a harmadik Orbán-kormányig?"

Talán ez ad valami jelentőséget az "egyszerűen a külföldi leánybankokon keresztül kilopják az országból a pénzt" félmondatodban annak, hogy "külföldi leánybankokon keresztül"?
Mert értem én a narancsnyik propagandát, hogy ugye ami külföldi az fúj, és ami bank az is fúj, szóval a külföldi leánybank az meg aztán legalább fúj a négyzeten, szóval mennyivel fújabb ez, mint amikor a mostaniak lopják ki a szemünket. (Jobb esetben közvetlenül a sámán seggéből kilógva, rosszabb esetben pedig valamelyik sameszáéból.)
Értem én ezt a "logikát", csak hát szánalmasnak tartom értelmes emberek közti beszélgetésben,

"Valóban? Hát, ha nem mondod, biztosan azt hinnám, a Hasenstab az valami bécsi cukrászlegény."

A külföldi leánybankos csacskaságod után ezen se csodálkoznék :)

"A bankszektor pedig továbbra is kb. fele arányban külföldi, nem hazai, tehát a bankszektor által eddig vett állampapírok csak korlátozotan tekinthetők hazai kézben levőknek."

Egen, csak ugye továbbra se ez a lényeg, hanem az, hogy valójában mekkora szerepet is vállalnak a korrupt közpénztolvajok az állam finanszírozásában.
Mert ugye előbb a templeton, aztán a jegybanki kamat leverése, most pedig a bankok szopatása kell ahhoz, hogy legyen mit ellopni. Szóval továbbra se látom azt, hogy a közpénztolvajok hatása jaj de jó lenne.
Márpedig a kettes pontodban valami ilyesmire célozgattál:
mandiner.blog.hu/2015/05/30/a_politikailag_korrekt_beszed_zsakutcajarol/full_commentlist/1#c27253988

"Ez szintén jelentős ostobaság:
egyrészt azért mert a GDP, a költségvetés bevételei, a költségvetési hiány és az államadósság között annál bonyolultabb a kapcsolat, hogy egy ilyen félmondattal elintézd,
másrészt kb. annyira ostobaság a kijelentésed, amilyen arányban van a a költségvetés annak hiányához - márpedig egy 3%os hiány mellett az egy jó nagy szám."

Na nézzük mit is írtam: "ha nem a reális ár 3x-osáért vinnék el a haverok a közbeszerzéseket, akkor sokkal kisebb lenne az állam finanszírozási igénye"

Vagyis azt állítom, hogy ha nem lopnának el X mennyiségű pénzt, akkor az az X mennyiségű pénz nem hiányozna a költségvetésből, vagyis nem kellene hitelt felvenni ennek az ellopott pénznek a finanszírozására.

Ezt kellene cáfolnod, kiscsillag, nem pedig ostobaságozni szakmányba, tl;dr módon, érdemi érvek nélkül.

Nézzünk egy kisebb tételt: 444.hu/2015/06/02/van-amire-nem-sajnaljak-a-penzt-az-orszaggyulesben/
Itt pl. 24 milliót terveznek elközbeszerezni, miközben a valós költség valszeg ennek max. a negyede lehet. Szóval joggal feltételezhetjük azt, hogy itten 18 milliót el fognak lopni, ha pedig a korábbi 15 milliós közbeszt is figyelembe vesszük akkor mégis inkább a teljes összeg, 24 millió a fölösleges kiadás.
Szerinted ez a 18/24 millió nem csökkentené egészen pontosan 18/24 millióval az államadósságot, ha nem basznák el erre a hülyeségre, és persze nem lopnák el ezt a pénzt más módon?
Erre egy egyszerű igen/nem válasz pontosan megfelelő.

Mert nyilván lófasz ez az éves ezermilliárdos minuszhoz képest, de mégis hányszor lopnak el "csak" tízmilliókat, százmilliókat? Hányezerszer? Hány tízezerszer?
Szumma azért már jelentős összeg azért.

De ha neked problémát okoz a szorzás vagy az összeadás, akkor nézzük az m4 projektet. Ezt odaadták simicskának amikor még haver volt (még védték is, mert másnak is feltűnt hogy mennyire lopás), aztán lefújták miután összekaptak (és mutogattak az eu-ra, pedig már ezer éve visszavonták az eu elől).
Eddig elment rá 60 milliárd, és 30%-osan készült el. Valszeg odaadják majd egy aktuális havernak. Repkednek a tízmilliárdok, ez azért már a ktgvetési hiány szempontjából is látható összeg...

"Ahhoz képest feltétlenül jobb, hogy
egyrészt a kifizetett kamat nem külföldi kézbe kerül,
másrészt a kötvényt kibocsátó államhoz kötődő belföldi tulajdonos korántsem ad olyan könnyen túl a papírjain mit egy idegen."

Egyrészt: nem, nem jobb, ugyanolyan szar.
Másrészt egyáltalán nem biztos, hogy a közpénztolvaj haver államkötvényt vesz belőle, vagy ha azt is vesz nem száll ki előbb, mint pl. a templeton.

"Azt hiszem, nekünk nincs miről a továbbiakban ez ügyben szót váltanunk."

Amíg le nem veszed a narancsos szemüveget, addig valóban nincs. Pedig egészen értelmes ember lehetnél a hited nélkül...

xclusiv 2015.06.08. 22:34:21

@mavo: pont ezt írtam korábban asszem.

xclusiv 2015.06.08. 22:47:13

@Bell & Sebastian: "Arról nincsen statisztika, mennyit és hol, kiknek osztottak ki - állampolgárságból."

Ja vagy úgy. Így már értelek.

"Az orosz / ukrán vonalat, a délvidékit és a románt ismerem, az onnan ide beszivárgókból tudok extrapolálni."

Szerintem nem alaptalan feltételezés, hogy a pénzesebb "újmagyarok" (értsd: pénzért állampolgárságot vásárló orosz, ukrán, szerb, stb. "gazdasági bevándorlók") többsége számára egyáltalán nem cél az országban élni, sokkal inkább egy EU-s útlevéllel simán dobbantani nyugatra.
Ha így nézed, akkor bármilyen extrapolálás hibás lesz.

"A mezőgazdasági rabszolgatartás -legalább három megyében. román cigányokkal működik, a kisipari- ukránokkal. Úgyhogy, ezekben a témákban nem veszek leckét, inkább adok."

OK, és ezen tapasztalatod alapján mennyire tartod valószínűnek, hogy egy magyar rabszolgatartó simán kifizet 5-30 ezer eurót, forintban számolva 1,5 millió és 9,5 millió közötti összeget egy rabszolgáért?
Még ha van is mennyiségi kedvezmény?
Még ha le is dolgozza?
Szerintem ez kurvára életszerűtlen, már ha nem elit kurváról van szó...

xclusiv 2015.06.08. 22:47:52

@Bell & Sebastian: elmúlt a link, az előző Neked szólt.

xclusiv 2015.06.08. 22:49:00

@xclusiv: hát most se link, fasz se érti.
blogmotor rulez

xclusiv 2015.06.08. 23:01:33

@S=klogW: na végre valami.

Csak ugye ne tekintsünk el az egyszeri hatásoktól.
Ugye bedőlt egy csomó brókercég (még ha a haveri kvesztor haveri befektetőit meg is mentik a pénzünkből), és ez odabaszott a bizalomnak a brókerek felé.
Banki kamat pedig gyakorlatilag nincs is, szóval marad az állampapír.

Aki kiszállt a brókerektől, az állampapírt vesz.
Aki megkapta a "devizahiteles kárpótlását", az is állampapírt vesz.
Felpörgött a (budapesti) lakáspiac, aki eladja a lakását valszeg az is állampapírt vesz.

Ez indokolja a májust, ami kb. fele annyi, mint a korábbi 4 hónap szumma összege. Csak azokkal számolva bőven nem lesz meg ebből az idei finanszírozási igény.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.08. 23:54:15

@xclusiv:

az eddigi tapasztalatok alapján természetesen a fideszes haver is offsórcégbe tolja át a zsetont, ugyanis ha állampapírt vesz, akkor adóznia kell, amivel ugye csak az a baj, hogy egyrészt kurva sokat elvinne, másrészt lopott pénzbőlaz ilyesmi macerás tud lenni.

elég egyértelmű, hogy az ofsórcégekkel csak addig volt bajuk, amíg a másikok kicsit többet menekítettek oda, mint ők. most, hogy már csak hozzájuk megy a pénz, és csak ők talicskázzák ki ofsórcégbe, az ofsór már nem csúnyarossz. kifejezetten nagyon megszépült. nem én mondtam, egy vezető fideszes, amikor rákérdeztek. érdemes megnézni a "közeli" vajna cégbirodalmát, minden szálon valami ofsór a végállomás. simicskáról, a királyi vőről és a királyi gázszerelőről kábé mindenki tud, ám ott van az államkötvényes bevándorlók "illetéknek" elkeresztelt sápja, ami már költségvetési hibahatáron van, mert csak tavaly olyan 50 milliárd körüli pénz (172 milliárd államkötvény eladásáért, vagyis brutális extraprofitról van szó) ismeretlen rogán-közeli nemoligarchák ofsór számláin landolnak. ebből az egyetlen egy évi öszegből magyarország 100 évig adhatná be vígan az eu-s pénzek mellé a menekültügyi önrészt.

az 50 milliárdhoz képest simicska konkrétan aprópénzeket keresett eddig. ennek az 50 milliárdnak egyértelműen a költségvetésben lenne a helye, hiszen valójában úgy érné meg az állampapírért magyar papírokat mozgalom, ráadásul az állampapír árusok semmiféle valós értéket nem tesznek hozzá a dologhoz. bagóért meghirdetik, ki ne akarna eu-s paírokat, tehát jönnek rá ezerrel, aztán az állam helyett valójában ők kaszálnak, és annyi. ennél látványosabb, ráadásul minden eddiginél durvább és minden eddiginél kevesebb munkával a haveri körnek pénzcsorgatás magyarországon eddig nemigen volt. mások szaros 24 millió 999 ezer hufokért baszkódnak 5 meg 8 oldalas halandzsák összeollózásával. ezek a pénzek természetesen nem kerülnek magyar bankokba, külföldi bankok leányaihoz pláne nem, és majd hülyék lennének állampapírt venni és leadózni. mennek egyenesen ofsórszámlákra.

ismétlem, simicska, vagy a királyi vő ehhez a rogán-féle körhöz képest kispályás versenyző. orbán valamelyik szája, valószínúleg a géfodor, nemrég nem lacafacázott, hanem büszkén és egyértelműen kijelentette, ők márpedig elitcserét csinálnak. vagyis mindenkit, aki nem ők azt kinyírnak, maguknak pedig annyi pénzt osztanak ki, hogy mások belátható időn belül a nyomukba se érhessenek. a királyi vő szegény még csak olyan félmilliárdocskát lapátolt ki a rendszerből, a királyi gázszerelő viszont az elmúlt öt évben durván multimilliárdos lett, simicskának még mindig csurog egy kis pénzecske az eddigi milliárdok után, és hát igen, 50 milliárd évente ismeretlen nemoligarcháknak, cherry on the pie, az elvtárs értelmezése szerint ebből az évi 50 milliárdból valamik épülnek, meg munkásokat fizetnek ki. nos, konkrétan lófaszt. ami ezekből épül, az csak az ismeretlen nemoligarchák vagyona.

ugyan már, mi a fasznak ragozzuk? az elvtársnak jó, ha ezek lopnak, még ha egyre biztosabb, is, hogy többet. el kell fogadni. ha fideszes lop az jó. mert csak. ha egyszer egy fideszes odamegy hozzá, hogy bocs, hű elvtársunk, de a szádba akarunk szarni, akkor boldogan a segg alá fog állni. istenkém, kinek mi a perverziója. nem akaályozhatjuk meg benne.

Bell & Sebastian 2015.06.09. 00:13:50

@xclusiv: Mese, ennyibe nem kerül. 300 - 1.000 €

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.09. 02:57:57

@Bell & Sebastian:

otoba nácika, olvasd már el azt a kurva cikket bazd meg, és aztán vartyogj baromságokat!

ehhez nem elég megkenni egy megyei tisztviselőt, az egész környezetét meg kell kenni, különben lebukik. stróman is kell, aki elmondja a delikvens helyett magyar szöveget, ki kel fizetni az ügyvédet, és kurvára nem utolsó sorban a hamisítót, aki magyar ősöket fabrikál neked, etc.

300 valahány ezer forint ehhez bagó. nem üzlet. főleg, ha figyelembe veszed, mennyit kockáztatnak, ha lebuknak. ennyiért egy csalót kapsz maximum, aki levesz a zséről, aztán eltűnik. de persze nácika mindent jobban tud. :D

egyébként egészen konkrát ukrán és orosz oldalak hirdetik ezeket.

a maffia tízezrével osztja a cuccost, a bizniszben ezidáig a moszkvai magyar konzulátus embere is nyakig benne volt, csodával határos, hogy végül kibaszták. gengszterek, maffiózók, orosz kémek jutnak be rajtunk keresztül az eu-ba? ki a faszt érdekel.

az nem probléma, csak az az évi pár száz valódi menekült.

mindeközben hangulatfestésként a háttérben egy ostoba náci fajgyalázásról vartyog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 07:46:23

@mavo:

"csak tavaly olyan 50 milliárd körüli pénz (172 milliárd államkötvény eladásáért, vagyis brutális extraprofitról van szó) ismeretlen rogán-közeli nemoligarchák ofsór számláin landolnak"

Az egészben az a fölháborító arcátlanság, hogy mindez már teljesen nyíltan mehet. Mert vajon miféle magyarázatot lehet adni arra, miért nem közvetlenül az állampénztárba megy az a 172 milliárd, mi szükség ebből 50 milliárdot lefölöző közvetítő cégekre?

"az nem probléma, csak az az évi pár száz valódi menekült."

Azért te is biztosan tudod, hogy nem pusztán évi pár százról van/lenne szó.

Nem kell összemosni a két dolgot. Attól, hogy a jelenlegi banda a korábbi maszop-szadesz bűnbandát megszégyenítő méretekben és pofátlansággal lop, messze nem következik, hogy a menekültügyben nem képviselnek helyes álláspontot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 07:55:35

index.hu/belfold/2015/06/09/nagyon_durvan_beszolt_a_kormanynak_az_et/

Olvasd el, ebből is látható, hogy máris beindult az úthenger. Miközben elismeri, hogy a törvényi lazítások miatt nőtt a menekültek száma, további lazatást követel. Hm.

Mégpedig minden fronton, mert pl. "A jelentés a romaellenes rasszista erőszakot az egyik legsúlyosabb magyarországi problémának nevezi. Felidézi, hogy félkatonai csoportok szerveztek felvonulásokat és törvénytelen őrjáratokat a roma közösség megfélemlítése érdekében."

Valahogy arról nincs egy szó sem, hogy ezeken a településeken a cigányok megfélemlítik a magyar lakosságot, és a magyar rendfenntartó szervek semmit nem tesznek ezellen.

xclusiv 2015.06.09. 23:25:23

@Bell & Sebastian: "Mese, ennyibe nem kerül. 300 - 1.000 €"

Szerintem meg ez a mese.
Ez a 300-1000 ojró simán elmegy csak a pógi vagy jegyző zsírozására, per papír. De ezen kívül másokat is illik megkenni, hogy ne legyen tűnjön fel nekik az, ami amúgy túl fentűnő.
Meg ugye az utazgatás, telefonálgatás, honlap fentartás, hirdetés, stb., csupa valós költség.
Aztán még ott van a profit is, ami ugye a cél, ha ez nem lenne akkor miért csinálnák ezt az élelmes khm... vállalkozók?

Ne mondd már azt nekem, hogy ebben az "üzletben" mindenki csak (forintban) szaros tízezrekért viszi vásárra a bőrét...

xclusiv 2015.06.09. 23:31:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem kell összemosni a két dolgot. Attól, hogy a jelenlegi banda a korábbi maszop-szadesz bűnbandát megszégyenítő méretekben és pofátlansággal lop, messze nem következik, hogy a menekültügyben nem képviselnek helyes álláspontot."

Semmilyen álláspontot nem képvisel.
Nyom egy propagandát a pórnépnek, elsősorban a jobbik szavazóknak. Erről szólt a levelezés, erről szól a plakátozás.
A többi meg kurvára nem érdekli, a költségeket kilencvenvalahány százalékban állja az EU, ami marad az meg csak aprópénz...

xclusiv 2015.06.09. 23:50:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "index.hu/belfold/2015/06/09/nagyon_durvan_beszolt_a_kormanynak_az_et/

Olvasd el, ebből is látható, hogy máris beindult az úthenger. Miközben elismeri, hogy a törvényi lazítások miatt nőtt a menekültek száma, további lazatást követel. Hm. "

Höhö, ezen felsírtam, hogy beszólt íti :D

No de lássuk a cikket, kezdjük az elején:
"A magyarországi menekültbefogadó állomásokon nagyon rosszak a körülmények, durva a bánásmód"

Ezt asszem a hungárián ombuccmann is megállapította, nincs ebben semmi meglepő.

"Mint írják, 2013 januárjában kedvezően változott a menekültügyi törvény, és a menekültekkel szemben addig főszabály szerint alkalmazott őrizetbe vételre már csak kivételes jelleggel került sor. Ez növelte a menekültek beáramlását: a 2012-es 2157 fővel szemben 2013-ban már 18 900-an adtak be menedékkérelmet Magyarországon."

Hát nemtom a menedékkérők mennyire voltak jól értesültek a törvény kedvező változásáról, szerintem azért más történések nagyobb hatással voltak erre.

"Az őrizet körülményeit egyébként a legfelsőbb szinteken, magyar oldalról is bírálták. Az alapvető jogok biztosának sokkoló jelentését ebben a cikkünkben ismertettük."

Nohát nohát, a 2013-ban megválasztott ombuccman is ojrópai júniós felforgató lenne? Piha, mik vannak...

Innen Téged idézlek: "Mégpedig minden fronton, mert pl. "A jelentés a romaellenes rasszista erőszakot az egyik legsúlyosabb magyarországi problémának nevezi. Felidézi, hogy félkatonai csoportok szerveztek felvonulásokat és törvénytelen őrjáratokat a roma közösség megfélemlítése érdekében."
"

Ami amúgy igaz. Persze a másik fele nincs kifejtve, a romák által elkövetett erőszak és egyéb bűncselekmények, valamint a hivatalos rendfenntartó szervek évtizedes töketlensége, tehetetlensége, stb...

"Valahogy arról nincs egy szó sem, hogy ezeken a településeken a cigányok megfélemlítik a magyar lakosságot, és a magyar rendfenntartó szervek semmit nem tesznek ezellen."

Igen, ez a legnagyobb problémája ma az országnak.
De ezt nem az eu-nak kellene megoldani, pláne annak egy x-y szervezetének, hanem a témagyar államnak.
Nemrég olvastam valamilyen rendőrök elleni támadással kapcsolatos cikket, ott egy rendőrtisztis kiképző elmondta, hogy hiába vannak elvileg jó törvények, de amíg a gyakorlatban egy hatósági személy elleni erőszakot meg lehet úszni pénzbüntetéssel, addig csak bohóckodás az egész.

Itt is van: 444.hu/2015/06/03/a-magyar-rendor-nem-chuck-norris/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 06:52:01

@xclusiv:

"Semmilyen álláspontot nem képvisel.
Nyom egy propagandát a pórnépnek, elsősorban a jobbik szavazóknak."

Ebben igazad van, a plakátok színtiszta propaganda. Ám ez semmivel nem rosszabb, mint anno a maszop riogatása a 23 millió románnal, szóval ez a politika része, ez van.

Ám elég baj, ha emögött nem veszed észre a kormány valódi álláspontját. Mert van neki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 07:16:23

@xclusiv:

"Ezt asszem a hungárián ombuccmann is megállapította, nincs ebben semmi meglepő."

Valahogy az az érzésem, hogy az olasz befogadó állomásokon sem lehet sokkal jobb a helyzet. Őket valahogy mégsem basztatja az ET.

"Hát nemtom a menedékkérők mennyire voltak jól értesültek a törvény kedvező változásáról, szerintem azért más történések nagyobb hatással voltak erre."

A menekültek bizonyára nem, de az embercsempészek biztos. Persze tudjuk, hogy az áradat pár hónappal ezelőtti durva növekedése más miatt történt.

"Persze a másik fele nincs kifejtve, a romák által elkövetett erőszak és egyéb bűncselekmények, valamint a hivatalos rendfenntartó szervek évtizedes töketlensége, tehetetlensége, stb..."

Pont ezt akartam tőled olvasni. Ha a cigányokkal kapcsolatos problémát az ET ilyen egyoldalúan ítéli meg (szándékosan kifelejtve a cigánybűnözést stb.), akkor nemigen lehet ugyanezt a jelentést tárgyilagosnak és elfogulatlannak tekinteni a menekültkérdésben. Vagyis lehet, de akkor az hazugság és demagógia lesz.

"De ezt nem az eu-nak kellene megoldani, pláne annak egy x-y szervezetének, hanem a témagyar államnak."

Az EU-nak is, hiszen ezért is vannak az EU-s felzárkóztató programok. Továbbá egy ország menekültbefogadó képességét nem lehet a belső problémák figyelembe vétele nélkül megítélni, márpedig az EU pontosan ezt teszi, és bizony ebben igaza van a kormánynak. Egy a lakosság 8-10%-át kitevő, integrálhatatlan (ez Nyugaton sem sikerült), bűnözésre hajlamos, képzésre nemigen hajlandó népesség önmagában akkora teher Magyarországnak, hogy nem várható el a menekültáradat kezelése még a javasolt kvóta szerint sem. Az meg főképp nem, hogy az EU ki nem mondott tervei szerint mi legyünk az az ország, ahová visszazsuppolják az EU-területre érkező menekülteket, mert ugye nekik sem kellenek ezek.

"Nemrég olvastam valamilyen rendőrök elleni támadással kapcsolatos cikket..."

Ugye nem tévedek, ha feltételezem, hogy az illető család cigány volt?

Vedd észre, hogy a rendőrség legfőképp azért tehetetlen, mert ha indokoltan erőszakot, netán fegyvert használ, az ún. jogvédők meghurcolják, a bűnözőket áldozatként beállítva - ha az illetők cigányok, akkor a rasszizmuskártyát is bevetve (pl. TASZ). Vagyis ezért az állapotért igen jelentős mértékben azok a (bal)lib, bűnözőpártoló körök felelősek, amelyek a menekültügyben is oly hangosan bírálják a kormányt.

gyalog.galopp 2015.06.10. 08:36:08

Ha már felmerült az IQrvaság, a 14 perctől érdekes számomra:

www.youtube.com/watch?v=JIed29tmfKo

Mindannyiunk kedvenc professzora is azt mondja, lapvetően a szocializációs, motivációs problémákat kell kezelni, mégpedig az alapoktól.
A következő probléma, hogyan, milyen eszközökkel, módszerekkel lehet ezt a motivációs, szocializációs problémáét a leghatékonyabban kezelni.

xclusiv 2015.06.11. 22:32:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ebben igazad van, a plakátok színtiszta propaganda."

Ennyike.

"Ám ez semmivel nem rosszabb, mint anno a maszop riogatása a 23 millió románnal, szóval ez a politika része, ez van."

Ám erről kár is beszélni, hogy máshogy mondjam: ne terelj.
A "fidesz lop" témában kurvára nem érv az, hogy "de az mszp is lopott". Igaz, de lényegtelen. Nem kell ilyesmivel mentegetni a mostaniakat.

"Ám elég baj, ha emögött nem veszed észre a kormány valódi álláspontját. Mert van neki."

1. Elég baj, hogy nekem a sorok között kellene olvasnom, hogy megtudjam a kormány ún. álláspontját
2. Még nagyobb baj, hogy bárki szerint is a kormány álláspontjával kellene foglalkoznom. A kormány ugyanis végrehajtó hatalom, aminek a _tetteivel_ kellene foglalkozni, azt kellene megítélni, nem pedig az ún. álláspontját. (Persze tudom, hogy jelenleg a kormány, a parlament és az állam is egy az egyben a fideszt jelenti, de ez rendszerhiba.)
3. Pontosan tudom, hogy mi a valódi _célja_ ezzel a pártállamnak. És én erről beszéltem.
4. Ha pedig tényleges álláspontja lenne erről, és ezt fontosnak tartaná a tudtomra hozni, akkor nem ezt a demagóg szart tolnák az arcomba, az én pénzemből...

xclusiv 2015.06.11. 23:17:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Valahogy az az érzésem, hogy az olasz befogadó állomásokon sem lehet sokkal jobb a helyzet. Őket valahogy mégsem basztatja az ET."

Valahogy az az érzésem, hogy:
- fogalmad sincs, hogy milyen a helyzet az olaszoknál,
- mint ahogy arról sem, hogy baszogatja-e őket ezért az iti,
- de azért ezzel a feltételes móddal mentegeted a fideszt,
- amúgy meg a fidesz mindent megtett azért az elmúlt 5 évben, hogy ahol csak tudnak belerúgjanak az eu-s és egyéb szervezetek (még ha ezzel sajnos Magyarországot is eltaláljál),
- viszont ez az egész kurvára nem érdekes.

Nem érdekes, mert:
- a magyar ombuccmanus állapította meg, hogy
- a magyar állam (vezeti a kormány) illetékes szervei
- a magyar törvényeket nem tartják be,
- értve ezalatt különösen magyarország alaptörvényét (sajnos ezt csak kis betűvel tudom írni), lánykori nevén az Alkotmányt,
- amit amúgy pont a fidesz (parlament, kormány, állam) hozott
- és szarja telibe nagy ívben,
- legalábbis az általuk kinevezett ombudsman szerint.

"Persze tudjuk, hogy az áradat pár hónappal ezelőtti durva növekedése más miatt történt."

Igen.

"Pont ezt akartam tőled olvasni."

Hát elolvashattad. Nem vagyok vonalas liberális, pláne nem vagyok baloldani, leginkább konzervatív-liberális irányvonal áll hozzám közel. Viszont itt élek és látom amit látok, és a kéket nem nevezem zöldnek csak azért, mert valaki szerint annak kellene neveznem.

"Ha a cigányokkal kapcsolatos problémát az ET ilyen egyoldalúan ítéli meg (szándékosan kifelejtve a cigánybűnözést stb.), akkor nemigen lehet ugyanezt a jelentést tárgyilagosnak és elfogulatlannak tekinteni a menekültkérdésben. Vagyis lehet, de akkor az hazugság és demagógia lesz."

Ez így ebben a formában hülyeség.
TFH orbán (gyurcsány, vona, tetszőlegesen választott antipatikus politikus) bizonyos témában olyat állít, ami nem igaz. Ettől automatikusan hazug lenne az állítása egy másik témában?
Pl. egy közlekedési baleset tanújaként tett vallomása?
Amivel egyébként egybevág egy másik tanú vallomása is?
Aki hivatalból köztiszteletnek örvend, mert ő az alkotmányos jogok őrzője, az ombuccman?
Ezt szerintem gondold még át...

"Az EU-nak is, hiszen ezért is vannak az EU-s felzárkóztató programok."

Nix, ez hülyeség. Felzárkóztató programok vannak szarásig, volt a szocik alatt is, volt/van a fidesz alatt is. (Az más kérdés hogy a pénz nagy részét mindig ellopták és vagy magukra költötték a kormányközeli cigányok).
Viszont itt kurvára nem erről van szó, hanem arról, hogy a témagyar államnak van egy ún. erőszakmonopóliuma, illetve van olyan vállalása, hogy garantál bizonyos jogokat az állampolgároknak. Élethez való jog, vagyonhoz való, oktatáshoz való, közbiztonság, hadd ne soroljam.
És ezt a fidesz is papírra írta a saját tákolmányában is, mint ahogy a korábbi (konszenzusos) Alkotmányban is benne volt.
És ezt a fidesz is baszik a gyakorlatban garantálni, mint ahogy a korábbi kormányok is hasonlóan jártak el.

És ebben nem tud segíteni az EU, se az USA, se senki, mert ezt a mi kormányaink basszák el a saját tehetségükből, állami hatáskörben.

"Továbbá egy ország menekültbefogadó képességét nem lehet a belső problémák figyelembe vétele nélkül megítélni, márpedig az EU pontosan ezt teszi, és bizony ebben igaza van a kormánynak."

Csakhogy ennek a terepe nem a óriásplakát, nem a nemzeti levelezés, hanem a tárgyalóasztal. És nem, nem itthon, hanem odakünn. És ehhez nem ártana az sem, ha lenne egy _reális_ felmérés a problémáról, annak méretéről, súlyáról. Mert sajnos nincs.
Másrészt pedig minden állam könnyen talál annyi problémát otthon, hogy felteheti a kezét, hogy "eztet én már nem tudom vállalni".

"Egy a lakosság 8-10%-át kitevő, integrálhatatlan (ez Nyugaton sem sikerült), bűnözésre hajlamos, képzésre nemigen hajlandó népesség önmagában akkora teher Magyarországnak, hogy "

Nem ez az igazi kérdés, ez csak kifogás. Az igazi kérdés az, hogy mit tesz a jelenlegi (és amúgy a mindenkori) magyar kormány ennek a megoldására?
Mert ahogy jelenleg kinéz (és ez az elmúlt 25 év összes kormányának és parlamentjének a bűne) ez a probléma agyonnyomja ezt az országot akkor is, ha egy darab menekült se jön ide. Ehhez képest pártízezer menekült nem oszt, nem szoroz...

"Az meg főképp nem, hogy az EU ki nem mondott tervei szerint mi legyünk az az ország, ahová visszazsuppolják az EU-területre érkező menekülteket, mert ugye nekik sem kellenek ezek."

Ez nettó hülyeség, kormány/jobbik propaganda. Az igaz ebből, hogy aki _itt_ lép be az EU-ba és _itt_ regisztrál, majd _innen_ tovább megy, _azt_ visszaküldhetik ide. De ez nem terv, ez a jelenlegi szabályozás.

folyt. köv.

xclusiv 2015.06.11. 23:58:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

és akkor a vége

"Ugye nem tévedek, ha feltételezem, hogy az illető család cigány volt? "

Nem tudom hogy tévedsz-e, pontosabban hogy tévedünk-e, mert én is ezt feltételezem. Az elmúlt években ez az előítélet (inkább utóítélet, tapasztalat) többnyire bejött, egy eset volt amikor tévedtem. Nem emlékszem már hogy mi volt ez, arra igen hogy volt, egy.

De még egyszer: nem az a lényeg, hogy cigány volt-e, vagy ukrán, vagy tarsolylemezes nagymagyar.
A lényeg az, hogy itt tart a magyar ún. rendfenntartás (mert ez már csak nevében az).

"Vedd észre, hogy a rendőrség legfőképp azért tehetetlen, mert ha indokoltan erőszakot, netán fegyvert használ, az ún. jogvédők meghurcolják, a bűnözőket áldozatként beállítva - ha az illetők cigányok, akkor a rasszizmuskártyát is bevetve (pl. TASZ)."

Ez ismét csak hülyeség.
Egyrészt a "rasszizmus", nevezzük nevén: a cigányokkal szembeni negatív előítélet van, létezik. Én is tapasztalom, magamon, én is így állok hozzájuk úgy általában. (És persze tisztelet a kivételnek, és van cigány barátom, és stb., de tényleg.)

Viszont a kutya (jogvédő) ugat, a karaván halad. A döntést ugyanis nem a jogvédők hozzák, hanem a jogalkalmazók, azon törvények és egyéb szabályok alapján, amit a törvényhozók eléjük tesznek.
Ha a bíróság rasszizmust mond, akkor az remélhetőleg úgy is van. Ha pedig elutasítja ezt a "vádat", akkor akármit is mondhat a jogvédő.

A probléma nem a rasszizmus témával kapcsolatban van, hanem az ítéletek súlyával.
Erről írta a linkelt cikk ezt: "A baj nem a jogszabályokkal van, mind a rendőrségi törvény, mind a Büntető törvénykönyv a kiképzők szerint nagyon jó. Szerintük az ítélkezési gyakorlat jelent gondot. Hiába ad sok lehetőséget a rendőrnek a jogszabály, ha utána meghurcolják érte, a rendőr nem fogja alkalmazni a megengedett eszközöket sem. ...
A Btk. nagyon jó büntetési tételeket fogalmaz meg az intézkedő rendőr védelmében, de ha nem szabják ki azokat a rájuk támadókra, akkor semmit nem érnek. Az oktatók szerint “Amíg egy hivatalos személy elleni erőszakot meg lehet úszni pénzbírsággal, addig nem lesz visszatartó ereje az elvben szigorú büntetéseknek.”"

Hol vannak itt a jogvédők?
A bírói székben?
Az elmúlt 5 évben is?
No way...

"Vagyis ezért az állapotért igen jelentős mértékben azok a (bal)lib, bűnözőpártoló körök felelősek, amelyek a menekültügyben is oly hangosan bírálják a kormányt."

Emmeg aztán már a hazugság csimborasszója, mert:
1. itthon menekültügyben nem nagyon kritizálják a kormányt, a kritika 99%-a politikai célú (amúgy demagóg és hazug) pénzszórás miatt éri őket,
2. ellenben a bűnözőpártolás nagyon igaz a kormányra, főleg azokra vonatkozóan akik nagyban lopják a közpénzt (jut eszembe: kibaszták már vidaildit?),
3. a jelenlegi állapotokért elsősorban az a felelős, aki 5 éve kormányon van, és ez se nem bal, se nem lib,
4. mert az elmúlt 5 évben (gyakorlatilag teljhatalommal) nem javítottak semmit a dolgokon,
5. sőt, a helyzet rosszabb, mint 2010-ben volt.

Basszus, a rendőr lófaszt se keres, és ez melegágya egyrészt a korrupciónak, másrészt pedig a kontraszelekciónak.
Másrészt meg ugye az ítéletek, a rendőrségi kiképző mondja, hogy "amíg egy hivatalos személy elleni erőszakot meg lehet úszni pénzbírsággal", ugyanmár, nem az 5+ éves élményeiről beszél.

És akkor még nem beszéltünk a rendőrség felszereléséről és munkakörülményeiről, mert az autó csak egy dolog. (Jut eszembe: olvastam olyat blogon, hogy katonáéknál már ott tartanak, hogy tök mindegy milyen bakancs van a katona lábán, még ha nem is honvédségi de fekete, akkor már nem szólnak érte. Mert hiába gyűlt össze többszázezer forintnyi ruhapénzük, amire szükségük lenne az vagy nincs (vagy a méretükben, vagy egyáltalán nincs), vagy ha van akkor olyan szar minőségű, hogy inkább vesznek helyette valami használhatót egy military shop-ban, túraboltban, vagy csak simán a decathlon-ban.) Pár éve azt olvastam, hogy a tűzoltóknál olyan vonulóruhát akartak bevezetni (szintén valami havertól gondolom), amiben a tűzoltó egy rutinfeladat alatt égési sérüléseket szenvedett a tesztek alatt. Szerintem a kékeknél is ez van.)

És akkor ott van még a parancs alapján működő rendszerek fő problémája, a parancs. Ma pl. a közlekedési rendőrök nagyrészt traffipaxos pénzbehajtással foglalkoznak. Mert az a feladat, amúgy meg könnyű, kényelmes. Az senkinek nem tűnik fel, hogy este Pesten az autók legalább 80%-a közlekedésre alkalmatlan csak a lámpája miatt. Félszemű, reflektoros, ködfényszórós, barkács xenon, barkács ledsor (ami fényes nappal is vakít ha ránézek), stb. Tízből nyolc. A félszem, reflektor és ködfényszóró amúgy egyre gyakoribb a rendőrök, mentősök, taxisok és buszsofőrök között is, pedig elvileg ők hivatásosak.

Na itt tartunk...
És ezért nem a jogvédőket kell utálni, hanem, ugye...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.12. 06:17:50

@xclusiv:

"TFH orbán (gyurcsány, vona, tetszőlegesen választott antipatikus politikus) bizonyos témában olyat állít, ami nem igaz. Ettől automatikusan hazug lenne az állítása egy másik témában?"

"Csak" a szavahihetősége szenvedne komoly csorbát. Akkor pedig alapos okkal lehet kételkedni egyéb állításaiban is.

"Ez így ebben a formában hülyeség. "
"Nix, ez hülyeség."
"Ez nettó hülyeség"
"Ez ismét csak hülyeség."
"Emmeg aztán már a hazugság csimborasszója"

A fentieket mind, kivétel nélkül az én állításaimra írtad. Talán nem veszed rossz néven, ha ezek után itt befejezem veled. Hülyézzed és hazugozzad a jó kurva édesanyádat.

xclusiv 2015.06.13. 00:54:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ""Csak" a szavahihetősége szenvedne komoly csorbát. Akkor pedig alapos okkal lehet kételkedni egyéb állításaiban is. "

Csak ugye ebben a témában a hungárián gáverment által kinevezett ombucmanus is leírta kb. ugyanezt. Szóval a szavahihetősége ide vagy oda, ha szeretnél "kételkedni" a témában tett "állításaiban is", akkor a fidesz által kinevezett ombuccmann állításában is kételkedned kellene, mint már többször leírtam.

"A fentieket mind, kivétel nélkül az én állításaimra írtad."

Így van. Ha a te post-odra válaszolok, akkor a te állításaidra írom a válaszomat, arra reagálok. Ez azért nem túl meglepő.
Már normális emberek között, mert a fideszes (bér?)kommentelők kedvenc módszere a szalmabáb érvelés. De ugye én nem vagyok fideszes (bér?)kommentelő, szóval ilyet ne várj tőlem.

"Talán nem veszed rossz néven, ha ezek után itt befejezem veled."

Nem veszem rossz néven, hogy nem kísérletezel tovább a vitával, ha az érveimre nem tudsz érdemben válaszolni.
Sőt, ezt kifejezetten értékelem!

"Hülyézzed és hazugozzad a jó kurva édesanyádat."

Hétfőn egyeztetek az ügyvédemmel, és szerintem hamarosan találkozunk a bíróságon, kedves kovácsné... Ott majd megvitathatjuk az Édesanyámról írt véleményedet...

Én nem is illetném hasonlóan szép szavakkal a tiedet, mert egy bizonyos szint alá azért nem mennék. Pláne hogy lehet becsületes, tisztességes nő is, még ha a gyermeke ilyen is lett...

Amúgy meg nem hülyéztelek, csak rámutattam ha hülyeséget írtál.
És nem hazugoztalak, csak rámutattam hogy hazugság amit írsz.
És amúgy érdemben érveltem is, amire te úgy látszik nem vagy képes.

Na viszontlátásra.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.14. 19:34:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ha már ismeretlen okból reagáltál, többek között arról is szólt ez a kis történet, hogy pusztán a pénzükért több ezren kaptak tartózkodási engedélyt mindenféle extra vizsgálat nélkül. több ezren. akik utána gyorsított eljárásban kaphatnak állampolgárságot.

tényleg, ahhoz mit szólsz, hogy a csempészek ne vegyék el a magyarok munkáját?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.14. 20:01:13

@mavo:

"ha már ismeretlen okból reagáltál"

Ha már ismeretlen okból reagáltál a posztra...

Bodcsáss meg, ő bölcs efendi, nem tudtam, hogy előzetes engedélyt kell kérnem tőled ahhoz, hogy reagálhassak a kommentedre.

Amúgy menj a kurva anyádba.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.14. 20:19:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ha a cigányokkal kapcsolatos problémát az ET ilyen egyoldalúan ítéli meg (szándékosan kifelejtve a cigánybűnözést stb.), akkor nemigen lehet ugyanezt a jelentést tárgyilagosnak és elfogulatlannak tekinteni a menekültkérdésben."

kezdjük azzal, hogy nem Az ET. hanem az ET rasszizmus és intolerancia elleni szakértői bizottsága. óriási különbség. igen, tudom, "az index kezdte", de erre nem az a megoldás, hogy te átveszed. nem ez a dolga. de legyen egy fél percre ez a teljes ET - de annak sem dolga, ugyanis az ún. "cigánybűnözés" alapvetően rendészeti kérdés - ld xclusiv ezzel kapcsolatos megjegyzéseit a rendőrség állapotáról.

mutogatni, hogy miért nem foglalkozik azzal, ami nem a dolga, majd erre hivatkozva kétségbe vonni a szavahihetőségét: nos, ez alsó hangon nem úriemberhez illő vitamódszer, ugyanis ilyen alapon bárki véleménye vagy állítása két mondtattal anullálható.

amúgy majd olvasd magadat vissza, mert van itt valami nagyon izgalmas: bármikor szóba kerül, hogy ez, vagy az mintha mostanság nem lenne egészen tökéletes, akkor reflexből jön tőled valami, ami úgy kezdődik, hogy "de".

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.06.14. 20:29:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

igen, így reagál egy kultúrember. :) kiragadja egy mondatomat, gúnyolódik rajta, arra viszont gondosan ügyel, hogy a lényegi tartalommal egy vessző erejéig sem foglalkozzon, majd ráadásul kurvaanyázik is.

most nagyon bebizonyítottad a kultúrfölényedet, és fogadjunk, hogy te valahol retorikát oktatsz. :)

_______

"Ha már ismeretlen okból reagáltál a posztra..."

nos, arra pont egy szóval sem reagálam. :-DDD

az ismeretlen ok természetesen annak szólt, hogy a hozzászólásodból nem derül ki az, MIÉRT reagáltál. már azon túl, hogy elsüthess plusz egy dramaturgiailag indokolatlan férfi segget. akarom mondani szadeszmaszopozást. :)
süti beállítások módosítása