„Ne csodálkozzunk, hogy ők jönnek ide” – Vita a menekülthullámról
2015. május 07. írta: Redakció

„Ne csodálkozzunk, hogy ők jönnek ide” – Vita a menekülthullámról

migrans_tenger.jpg

A Földközi-tengeren mindeddig példátlan számú áldozatot szedett az áprilisi 19-ei hajókatasztrófa, amelyben mintegy 800 ember vesztette életét, és mindössze 28-at sikerült megmenteni. Sokan ekkor figyeltek fel mindarra, ami Olaszország déli partjainál zajlik. Pedig a probléma nem új, olyannyira nem, hogy a Mare Nostrum felderítő és mentő műveletet egy 2013 októberi, 366 áldozatot követelő hajókatasztrófa után indították el az olaszok. Ennek keretében egészen a líbiai felségvizekig elmentek, de néha még arra is behajóztak, hogy kimentsék a bajba jutottatokat.

Az Európába érkező menekülttömegek nem gonosztevők, ezért nem is szabad őket úgy kezelni – ebben egyetértettek az Európára nehezedő migrációs nyomásról tartott budapesti vita résztvevői. A vitában Nagy Boldizsár, a CEU docense úgy fogalmazott: „velejéig hazug” állítás, hogy az iszlám alapvetően erőszakos lenne; a menekülteket erkölcsi kötelesség megmenteni; és az sem probléma, ha Európa úgy dönt, hogy áttér az iszlámra, hiszen anno a kereszténységet is úgy vette fel régi vallásai helyett. A mecsetépítés kapcsán úgy fogalmazott: miért ne építhetnének mecseteket? Protestáns templomokat is építettek, Európa pedig büszke arra, hogy vallásszabadság van a területén.

Kiss Brigi tudósítását híroldalunkon olvashatják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr397439338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.07. 16:59:43

Hogy N. Boldizsár gyakorló elmehibbant, az mióta tartozik a sajtóolvasó közönségre?

2015.05.07. 19:14:17

építsenek európában mecseteket, ha pl. szaudiban is lehet keresztény templomot

Bell & Sebastian 2015.05.07. 20:23:19

Ez a ceus faszi is menekült lehet, csak ő nem dolgozik ingyen.

Évi 17 millió fő az európai népesség deficitje. Így akarják pótolni? Hagynák a büdös francba ezt az erőltetett amerikaiságot, nem kell ide népek olvasztótégelye. Utána meg azért rinyálnak, mert az idióta bokszost lepuffantotta / megdelejezte a rendőr / Tévé Viktor svejci gárdája.

Egyébiránt ha az egész nem smakkol a nagybriteknek, akkor nekünk miért kötelező vonyítani az eszmeárulókkal?

Tudják mi a különbség Csajkovszkij és Hobo közt?
Csajkovszkij is köcsög volt (most találták meg eredeti partitúráit, ami alapján újra feljátsszák a műveit - egészen másként szól), de jó a zenéje.

Ezek a bevándoroltatók tudnak zenélni?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2015.05.08. 01:20:17

@Herr Sion Liebhaber: Nem kicsit gyermeteg. Maga menekül az igazi felelősség elől, hetedigíziglen:)

Herr Sion Liebhaber 2015.05.08. 07:03:27

@Mihint: gyermeteg? na végre kezdi lassan kapisgálni, mire megy ki a játék: belecsapjuk a téglát a kacsaúsztatóba, majd vigyorogva lessük a bokorból a hápogást.

Virág et. 2015.05.08. 08:04:56

Migráció mindig is volt, egy időben mi is migráltunk egyet az Urál felől ide, a Kárpátok irányába. Meg migrált fél Európa át a tengeren az ottani lakosok nagy örömére. Azon meglepődni, hogy most meg mások migrálnak, az tényleg vicces.

Szájkaratézni lehet persze, de a migránsok akkor is jönni fognak, ha szuper új jogszabályokat írunk és Rogán (két LV tatyó között) fogcsikorgatva jelenti be az aktuális legújabb-legszigorúbbat. Mert azt ők nem olvassák el. Aztán meg ha kidobják őket, hát visszajönnek.
Le is lehet persze mindenkit lőni a határon. Gondolom a Mandiner "fiatal, vezető, értelmiségi" (:DDD) közönsége ezt a megoldást díjazná - amely megoldás egyébként egybecseng a berlini falon alkalmazottal. Nyilván véletlen, mondaná Putyin, a NER nagy barátja. Vagy Rákosi, ha még élne. Sajnos már nem él, szintén a NER nagy bánatára, pedig biztos lenne egy jó kis tanácsadói - alaptörvény-szerkesztői hely neki Pozsgai elvtárs mellett.

A büdös nagy valóság viszont az, hogy amíg Európa szépen fogy, fogyogat, addig Ázsia pl. folyamatosan nő. Az európai ember nem tud olyan szapora lenni, mint az ázsiai, mert más életszínvonalhoz szokott és azt egy fizetésből nem lehet megteremteni, így 5-8 gyerekes családok nálunk lényegében nincsenek. Munkaalapú társadalom, ugyebár. Ennek egyenes következménye, hogy előbb-utóbb az európai ember el fog fogyni, ehhez sok ész nem kell, hogy belássuk, ez matematika.

Ezen az sem fog változtatni, hogy falat építünk a határokra és mindenkit lelövünk, aki a közelébe megy. Mert egy idő után annyian se maradunk, hogy a gépfegyvereket kezeljük vagy a falat tatarozzuk.

És nem, nem gondolom, hogy a migráció megoldás vagy jó. Az viszont hótziher, hogy egy rakat nyomorult tolvaj nem fogja ezt megoldani. Azok egyrészt ahhoz is hülyék, hogy ennél egyszerűbb problémákat megoldjanak, másrészt csak a lopással vannak elfoglalva, semmi már értelme, indoka a rendszerüknek nincs, erre építik a (folyamatosan változó) kommunikációjukat, minden ennek van alárendelve. A világmárkáknak. Illetve, hogy azokat meg tudják vásárolni minél nagyobb számban.

pitcairn (törölt) 2015.05.08. 09:22:10

"A büdös nagy valóság viszont az, hogy amíg Európa szépen fogy, fogyogat, addig Ázsia pl. folyamatosan nő"

a büdös nagy valóság viszont az, hogy az utóbbi évtizedekben már Ázsiában is __összeomlott__ a gyermekvállalási hajlandóság...

pl. lásd Irán esetét...

Iran
Make more babies
Iran’s leaders are worried about their country’s declining population
www.economist.com/news/middle-east-and-africa/21603477-irans-leaders-are-worried-about-their-countrys-declining-population-make-more

pitcairn (törölt) 2015.05.08. 09:27:51

@Virág et.:

pl. a szaúdi barátaink kb. 15 év alatt járták be azt az utat amihez nekünk cirka 50 év kellett...

Saudi Arabia - Total fertility rate (children born/woman) - 2000-2012
www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=sa&v=31

2014-ben - 2,17-es értékkel - épphogy már csak egy picivel voltak a szimpla népességreprodukcióhoz szükséges 2,1-es érték felett
www.indexmundi.com/saudi_arabia/total_fertility_rate.html

jó sansz van arra, hogy már 2015-ben bekerülnek a demográfiai válsággal szembenéző iszlám államok közé...

pitcairn (törölt) 2015.05.08. 09:30:28

@Virág et.:

a "gyermekmentes szebb jövő" tekintetében is néhány ázsiai állam (Szingapúr, Tajvan, Hong-Kong, Dél-Korea, Japán, stb.) a dobogós...

COUNTRY COMPARISON :: TOTAL FERTILITY RATE
www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2127rank.html

pitcairn (törölt) 2015.05.08. 09:38:04

@Virág et.:

és olyan apróságokról se feledkezzünk itt el, mint pl. a kínai "egy család-egy gyerek" politika vadhajtásai

a szelektív abortuszgyakorlatnak köszönhetően olyan jelentős "nő-deficit" alakult ki Kínában - különösen a gazdagabb nagyvárosokban - hogy ott lényegében minden adott a külföldi - elsősorban nőnemű - bevándorlók fogadásához

az még teljesen nyitott kérdés, hogy ennek milyen hosszútávú következményei lesznek a környező államokban

pl. a dögunalmas szibériai tajgában már most is kínai karrierről álmodoznak a gyévocskák...

Siberia's Next Supermodels
vimeo.com/108112076

és ezzel akár a vadonlakó szibériaiak "nő-utánpótlása" is veszélybe kerülhet:)

picur3ka 2015.05.17. 19:49:09

Dehogy hibbant, dehogy. A CEU-n végzett, ennyi elég.

na4 2015.08.26. 19:43:26

Az ilyen neoliberális írásokkal teszik tönkre Európát. Túró, migránsk húzzatok haza, semmi keresnivalótok itt! Menjetek iszlám országokba!
süti beállítások módosítása