Európai köztársasági demokráciát! – A MostMi! üressége
2015. január 03. írta: TuRuL_2k2

Európai köztársasági demokráciát! – A MostMi! üressége

mostmi_operahaz_tuntetes.png

Néztem a MostMi! Operaház előtti, Új országot építünk! demonstrációjának közvetítését, hallgattam az egymást követő beszédeket, és nem értettem az egészet. Adott egy, a kormánnyal szembeni jelentős elégedetlenség, és ezek az emberek, akik az elmúlt 25 év meghaladásáról, új ellenzékről, új rendszerről, sőt új országról beszélnek, mindössze ennyit tudnak? Azt mondják, Európa, köztársaság, demokrácia meg még egy kis Európa, de ezt hallom: üresség, üresség, üresség. Az eddig látottak-hallottak alapján a néhai Millában is nagyobb intellektuális, politikai és szervezeti (haha) kraft volt, mint ebben a legújabb ellenzékben.

És itt tényleg nem arra gondolok, hogyan beszéltek a szónokok: nagyon nehéz kiállni néhány száz, pláne több ezer ember elé, nem lehet senkitől elvárni, hogy hozzá legyen szokva az efféle, ugyancsak stresszes helyzetekhez. De ha tartalom van, akkor előbb-utóbb az ember megtanulja, hogyan adja elő – itt a tartalom hiányzott, de teljesen. A cselekvő meggyőződés, az alapvető gondolatok.

„A mai tüntetés volt az egyik legfontosabb a 70 napja tartó tiltakozási hullámból. Talán először volt tényleg érdemes odafigyelni a szónokokra. Én speciel Udvarhelyi Tessza és Csízi Zsolt beszédén kívül, Takács Bori egyes megállapításait tartottam fontosnak, de a többit se nevezném kidobandónak. A mai tüntetés ugyanis pontosan azt nyújtotta, amire most szükség van, hogy megjelenjenek a különböző vélemények és stratégiai elképzelések, és lehetőséget biztosított arra, hogy ezekről vita induljon.” – ezt Jámbor András írja a Kettős Mércén, és kétszer is el kellett olvasnom, hogy tényleg az van-e oda írva, hogy stratégiai elképzelések. Ne hazudjatok magatoknak, András! Nem volt itt semmi elképzelés, nem hogy stratégiai, semmilyen sem.

Éppen Udvarhelyi Tessza, a New Yorkban egyetemre járó, II. kerületi felső-középosztálybeli kulturális antropológus, aktivista beszéde alatt éreztem azt végig, mintha a College Liberal mém elevenedett volna meg és lépett volna a színpadra:

college_liberal.png

Az egész demonstráció egyik legjellemzőbb jelenete volt, hogy amikor Csízi Zsolttal Lakhatást, demokráciát, szolidaritást! skandálásra akarták rávenni a közönséget, az lefagyott, és szinte teljes némasággal fogadta az újra és újra erőltetett jelmondatot.

Madarász Csaba, részvételidemokrácia-szakértő beszédéből nem sok minden maradt meg bennem, a zseniális titulusán kívül. Még Kálmán László mondta (akinek ELTÉ-s leépítését testvére szerényen Einstein elképzelt nyugdíjazásához hasonlította a Magyar Narancsban, mint arra anaphylaxiás sokk volt szíves felhívni figyelmünket) – a folytonos európázás és európaizás mellett – a legtöbb konkrétumot arról, miben hisznek, milyen is lenne a MostMi! új országa: mindenben éppen az ellentéte annak, amit a jelenlegi kormány csinál. Kétségtelen, ezzel aztán ki lennénk segítve.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr757034525

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősítene a liberális baloldal a tüntetéseken? 2015.01.04. 19:15:54

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december közepén az országba. Ukrán kísérőjük lelőtt két ukrán tisztet a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján, mert nem akarták engedni a buszok...

Trackback: Tudtad, hogy Goodfriend egy frissen kirobbantott polgárháborúból érkezett Budapestre? 2015.01.04. 19:13:32

Korábbi állomáshelye Szíria volt, ahol akár személyesen is részt vehetett a százezrek halálát követelő "Arab tavasz" nevű vérengzés kiprovokálásában. Mi is megtehetnénk, amit a nálunk józanabb török, német, orosz, bolíviai, ecuadori, bahreini, venezuel...

Trackback: Európai köztársasági demokráciát! – A MostMi! üressége 2015.01.03. 09:00:01

Azt mondják, Európa, köztársaság, demokrácia meg még egy kis Európa, de ezt hallom: üresség, üresség, üresség. Az eddig látottak-hallottak alapján a néhai Millában is nagyobb intellektuális, politikai és szervezeti (haha) kraft volt, mint ebben a legújabb…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2015.01.03. 09:08:42

Az amatőr ellenzékiek nem tudtak megfelelni a kormánypárti blogger elvárásainak. Szégyen. :( Akasztást kellett volna követelniük, az mindenki igényét kielégítette volna.

Nem tudom, a baloldali progresszióba belerúgtunk már ma? Oké, látom már, köszönöm. Akkor mára ennyi volt, itt írjuk alá.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.03. 09:22:57

@Kettes:

"Akasztást kellett volna követelniük, az mindenki igényét kielégítette volna." --- írod.

A tiédet biztosan. Ideje volna már lejönnötök arról a tripről, hogy ti mindig mindent jobban tudtok mindenkinél és ha nem, akkor az is mások hibája, mert egyre fájdalmasabb nézni az egyre szánalmasabb műsorotokat!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.03. 09:31:48

A hagyományos januári balliba bálra elment a szokásos 2 ezer fő keménymag. Plusz küldött még 500-500 főt Soros, az amerikai követség és a Norvégiai Köztársaság Ballibkeltető Alapja. Összesen 3500 fő.

A hatalmas tömeg orbánozva-sírva mulatott, kicsit verekedett, majd hazament. Egy 100-fős drogos ultraballib rész kicsit tovább hőzöngött, de végül ők is hazamentek budai villáikba szaunázni.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2015.01.03. 09:32:07

@bbjnick: Nem mindig, nem mindent és nem mindenkinél, csak nálad. De ez nem a te hibád. Te semmiért nem vagy hibás. Folytasd tovább, amivel eddig foglalatoskodtál.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2015.01.03. 09:32:46

@Kettes:
Nem lennék most a helyemben. :((

Kandeláber 2015.01.03. 09:34:51

Szánalmasak és nevetségesek ezek a ballib tüntizők.
A legröhejesebb az a futóbolond kinézetű "képviseleti demokrácia-szakértő volt, a pörge kalapban.
Bár én max. egy percig néztem a közvetítést a szektatévén.

Herr Schwarze Liste 2015.01.03. 09:44:44

@Kettes: okay, I'll start the kickin':

www.youtube.com/watch?v=CDXNfe2W8c8

im-ígyen indul(na) a futótűz progbal módra.

megaszondtam én neked évek óta, fegyvertartási joggal is több ember fogsz meg, mint a polkornyomorfétissel. vadkeleten texasi demokrácia kell. tarthatna mekkéjn egy előadást.

mrZ (törölt) 2015.01.03. 10:02:11

Igen, a tömeg az akasztásra várt. Egyre többen értik meg hogy az ellenségük a RENDSZER. A magyar állam, az orosz állam, az usa, az únió.

És azt a sok figyelő, nem vicc, százak!

Emlékeztek még Asimovra?

A válság jönni fog bármit is tesznek ellene.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.01.03. 10:43:14

@Kettes:
balfaszkám, elégedett voltál ezekkel a barmocskákkal? ugye te sem ezektől várnád a fasiszta rezsim legyőzését? :)

goodfriend megbukott. ez nem szíria.

wantaan 2015.01.03. 10:52:41

@Kettes: Nem hinném , hogy ez bármi féle belerúgás lenne. ....egyszerűen csak egy média geg m,mert pl azt írhatta volna Turul hogy milyen ciki volt a színpad s mennyire elütött az utca díszítésétől.

.....vagy bemásolhatta volna e legújabb s világra szóló sikerünket is : "A korrupcióval és szervezett bűnözéssel foglalkozó szervezet, az OCCRP idén is megválasztotta az év emberét, amely egyben a legkorruptabb politikust is jelenti. A címet Vlagyimir Putyin orosz elnök kapta, ahogy már tavaly is. Viszont ami Magyarországot sokkal jobban érinti: a második helyen Orbán Viktor kormányfő végzett, holtversenyben a montenegrói miniszterelnökkel, Milo Djukanoviccsal."
....de sajnos nem tette/merte .... vagy hála az Istennek?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2015.01.03. 11:05:28

@jose maria padilla: Abszolút elégedett voltam velük. A közelben söröztem politikamentesen, és nem okoztak nekem semmilyen kényelmetlenséget, nem voltak zajosak és nem kellett egyetértenem semmivel.

@Herr Schwarze Liste: A fegyvertartási jognak úgy van értelme, ha nem tarthat mindenki fegyvert, de én például igen.

aaabbbccc 2015.01.03. 11:24:37

kimaradt 1-2 kep

1. kep

minden ember egyenlo

kep

de a magyarok alavaloak

2. kep

a vilag gyonyoru

kep

de magyarorszag szornyu hely

3. kep

kisebbsegi jogokat

kep

kiveve a magyar kisebbsegeknek

4. kep

jogallamot

kep

de azert mindig az elkovetoket vedjuk

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.01.03. 11:28:05

"Az eddig látottak-hallottak alapján a néhai Millában is nagyobb intellektuális, politikai és szervezeti (haha) kraft volt, mint ebben a legújabb ellenzékben."

Egyiptomban sem találták meg soha a tüntetések szervezésének a központját és erre a tüntetők büszkék is voltak.

www.wired.com/2011/02/egypts-revolutionary-fire/

mrZ (törölt) 2015.01.03. 11:58:07

@Doomhammer:

Nehéz is lett volna, ez például a moszkvai majdan egyik szervezője, csak a marhája elfelejtette kikapcsolni a (washingtont mutató) geolokátort:
twitter.com/euromanezhka/status/549586473406963712

Néhány napos az account? 100 tweet egy napon, dec 30-án? Aztán majd néhány hét múlva törlik, nyomtalanul eltűnik.

Sock puppets, MOPM

Robinzon Kurzor 2015.01.03. 12:06:47

Oldalt látom, hogy szemlézitek is a 444-ből UP-t.
Sokkal értelmesebben fikázza a tegnapi tüntit.

Jó, hát neki könnyű: nem kell pávatáncot járnia.

Robinzon Kurzor 2015.01.03. 12:09:16

@jose maria padilla: "goodfriend megbukott. ez nem szíria."

Majd ha Kremlből szervezik.
Az szokott működni errefelé.
És még az ízléseddel is találkozna.

Kandeláber 2015.01.03. 12:13:03

@mrZ: De ez nem tömeg...Néhány ezer idióta narkós, meg dékásnyugger.
Ezeket pár száz focihuligán úgy pofozná föl, hogy nyulakként szaladnának haza.
Még a sünök sem kellenének.

mrZ (törölt) 2015.01.03. 12:16:28

@Doomhammer:
Te barom, ott van az orrod előtt a bizonyíték.

Robinzon Kurzor 2015.01.03. 12:21:37

@Kandeláber:

Narkós, meg dékásnyugger?
Te is kb. annyira vagy beszámítható, mint a baloldali politikát követelő szónok.

Herr Schwarze Liste 2015.01.03. 12:27:22

@Kettes:

OFF márpedig koma mint anno, ahogy europolos statisztikákkal is alátámasztottam, a jogállami fegyverliberalizációt alkalmazó államokban (cseh ill. bolgár) bizony 10 éves távlatban csökkent a bűnözés, pedig nyilvánvalóan megnőtt a lakosságra jutó pukkantók száma... de sebaj, ha progbalosan olyan szolidáris vagy, hogy megtagados a néptől a biztonságának egyéni megoldását, majd stabilan nő a rendpárti retrojobbos pártok piaca.

IN: apropó felfegyverezés: a teljesen jogos ukrán népharagra alapozott majdani buli áttörő sikerét sem éppen a probalos hangszórókkal, hanem a felfegyverzett és eligazított széljobberekkel biztosították be az óperencián túli szakértők. saját náci jó náci, vagy mi a fene.

low taxes and gunz all the way :)

mrZ (törölt) 2015.01.03. 12:38:30

@Kandeláber:

Nem tömeg, még szép, ilyen hidegben csak a hardcore kiváncsi azokra a bohócokra. Pofozkodni sem jó hidegben, jobban fáj a kéznek, meg sok száz civil ruhás is őrködött. Az ultrákat elhessegették, mert most média lejáratás van a műsoron. Majd legközelebb...., figyeld meg az új adók motivációt növelő hatását. Nem áll ez meg, már a hahánál látszott hogy több van ebben mint valami twitter revolution, egyszerűen csak elég volt, meg rákapott a tömeg az adrenalinra.

Helyes Írás 2015.01.03. 12:42:56

Ötödik éve nem tudják, hogy mit akarnak, nincs víziójuk sem, nemhogy programjuk. Ötödik éve nem jött a felszínre közülük olyan személyiség, akiből meggyőző, hatásos politikus válhatna. Jobb híján ötödik éve nyűglődnek a szerveződéssel, holott a szervezeti megoldás kézenfekvő: össze kellene ülniük és az MSZP anyagi-szervezeti bázisán létrehozni egy új, közös, plurális pártot, új névvel és olyan alapszabállyal, amely teret adna a frakció-versenynek. Ehhez azonban legalább minimális gondolatiságot is fel kellene mutatniuk. Jelenleg azonban az MSZP-től a MostMi-ig csak egyre üresebb jelszavaik vannak. Az az igazság, hogy még mindig Gyurcsány köztük a legkarakteresebb politikus, csak hát sem a személyiségére, sem az elképzeléseire nem építhető széles középpárt.

Az ellenzéki (baloldali) vízió és a program kidolgozásához elkerülhetetlenül szembe kellene nézniük a Fidesz-kormány víziójával, elveivel és programjával, s el kellene dönteniük, hogy mi az, amit továbbvisznek belőle. Merthogy tele van baloldali megoldásokkal (mint pl. a nagytőkére kivetett különadók, a "rezsi-szolgáltatások" árszabályozása, az infláció leszorítása), s reagáltak a nemzeti lét fenntartásához kapcsolódó alapkérdésekre, mint a fenyegető demográfiai összeomlás, a középosztályok lecsúszása, a magyar tulajdonú és helyi érdekeltségű gazdasági szektorok megerősítése vagy a nemzeti kisebbségek problémáinak kezelése. Nem lehet "mindenben az ellenkezőjét" csinálni, már csak azért sem, mert a társadalom széles baloldali érzelmű rétegei által is támogatott elvekről és intézkedésekről is szó van.

S itt jutunk el a legnagyobb problémához, amely ezekkel a tüntetésekkel kapcsolatban felmerül. A Fidesz által 2002 után szervezett utcai tömeggyűlések és demonstrációk, rendezett, méltóságteljes, ünnepélyes események voltak. A résztvevők közös értékek és eszmék jegyében jöttek össze, szelíden, viselkedtek, a demonstrációkat baráti találkozókkal kapcsolták össze. Pedig ugyanúgy gyűlölték a fennálló hatalmat, mint ezek a tüntetők a mostanit. Ezek viszont káromkodnak és mocskolódnak. Egészen megdöbbentő nézni és hallgatni a tudósításokat. Magukból kivetkőzött, méltóságukat vesztett emberekre nem lehet középpárti politikát építeni. Lehet, hogy a káromkodások elsősorban a kameráknak szólnak, de ez a lényegen nem változtat, mert aki elvesztette a méltóságát, az elvesztette az ítélőképességét is.

mrZ (törölt) 2015.01.03. 12:43:13

@Doomhammer:

Nyomod a hülye újságírók által turbózott kriminális híreket mintha jelentenének valamit. Erre ott van az orrod előtt hogy washingtonból szervezik az orosz tüntetést és figyelmen kívül hagyod.

Hülye vagy-é, vagy csak kamu profil?

Bell & Sebastian 2015.01.03. 12:46:38

Mink, parasztok, azt tarcsuk, ha hogyha hosszú vagy hideg a tél, sok a tiltakozás. Azt mégse mondhatják, hogy le a hideggel és téllel, ezért mindenféle, egészen más bajuk szok lenni.

Azt gondolom, ha MAK ot nem teszik taccsra a Kettes -félék az itteni szerzők élénk kussolása mellett, ő most kiválóan el tudná magyarázni, miért hamis a baba?

Ezúttal a beépített rendszerhiba alkotói ellen fordult, az ágálók meg hiszik azt, amit a fejükbe töltöttek, hogy tudni illik: a legkisebb is számít.

Háát, nem számít, 's ennyit is ér _ez_ a demokrácia-Gólem (by cseszlovák csodarabbik).

Megharaphatják a saját farkukat, kezdhetik Egyáltalánnemszkeptikus Kettes Elvtárssal is, akár.

Ettől még még a Fodesz nem kezd önvizsgálatba és rohan tömegesen bérmálkozni - lehetőleg minden szombaton.

Pedig úgy reménykedtem, hogy kikaparják ezt a gesztenyét - másoknak és nekünk.

Amilyen az ellenzéke, attól elég, ha csak egy paraszthajszállal jobb a kormány. Sajnálatos, de ez Gyurcsány alatt is így volt.

Stravinckíj: Manók tánca ez az egész babszínház, hogy az agyonlövetett klasszikust idézzem. És Markos-Nádast, hogy ne emeljem túlságosan mélyre a színvonalat.

Be kellene csöngetni! Hé, van itt valaki? Ninc itt cenki, szólt vissza a nyúl a rókának. Lippiti-lippiti, nyargalt el a róka.

mrZ (törölt) 2015.01.03. 12:49:00

@Helyes Írás:

>>Lehet, hogy a káromkodások elsősorban a kameráknak szólnak, ...

Ismerősöm hír operatőr, szokta volt mondani:

"Ha akarom bűnös ha akarom ártatlan."

Két eset van: ott voltál és tudod, vagy nem voltál és rosszul tudod.

Veridicus76 2015.01.03. 12:59:54

Fiatal zsidó rohamosztagosok akcióznak Magyarország ellen, uszítva a megkeseredetteket, a frusztráltakat, az okkal vagy ok nélkül hőbörgőket. Ezt világosan látni kell és ki kell mondani. Idegen ügynökök idegen érdekek képviseletében. Ez történt 1918-ban is. A következményeket ismerjük. Ennek megfelelően kell bánni velük.

vizipipa 2015.01.03. 13:19:59

Nincs program, nincs út. Marad a tengi-lengi, a nem tetszik.
www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0

El kell dönteni, hogy a mostani demokrácia keretében maradnak vagy sem. Ennek megfelelően: vagy párt kell, vagy lázadás.

Gyurcsánnyal meg nem mismásolni kell. Fel kell vállalni a világos álláspontot. Kell vagy nem kell. Ez egy világos választóvonal elég sokak számára.

Különben még kiderül egyszer, már elég sokan vannak, csak egész mást akarnak a szervezők mint a tüntetők.

Bell & Sebastian 2015.01.03. 13:31:28

@vizipipa: Sokkal egyszerűbb ez, mint gondolja. A pártmonopóliumokon így vagy úgy, de túl kell lépni. Nem mondom, hogy a torkukra, de kell melléjük egy másik struktúra, hogy a pártfegyelmezett tahók ne unatkozzanak éveket élő fészbúk mellet a parlamentben.

És a hatalommal is kezdeni kell valamit, újraosztani és visszavehetővé kell tenni. Meg csipetnyi közvetlen véleménynyilvánítás se ártana és már kész is.

Ennél csak tovább jutunk, égjenek, ha az kell.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.03. 13:38:09

Azé' egyfajta erkölcsi igazságosság is megnyilvánul az ú. n. baloldal idióta vergődésében (lásd például a tegnapi tüntetés vérszánalmasságát). Hiszen ők 8a bal) voltak azok, akik tűzzel-vassal-határtalan aljassággal irtottak a magyar közéletből mindent, mindenkit, aki és ami nem az ők liberálbolsevizmusára hajazott vagy nem azt szolgálta. Most, hogy az ideológiájuk teljességgel kiüresedett és elhiteltelenedett, s a Fidesz dialektizált "nemzeti politizálásával" szemben totálisan védtelenné váltak, nincs egyetlen egy eszme vagy hagyomány sem, ami a Fidesszel szemben ellenerőt, ellensúlyt képezhetne. Talán nem kellett volna olyan készséggel és kéjjel megbélyegezni, ellehetetleníteni, kicsinálni mindent és mindenkit, ami-aki nem a liberálbolseviki tempóra járt, nem lenne ilyen kiszolgáltatott ma a bal sem!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2015.01.03. 13:45:09

@Herr Schwarze Liste: Tesé'? Hogy mi a véleményem már megint? Figyelj, koma, én leszarom a fegyverliberót. Olyan priváthobbinak tartom, mint az otthonszülést vagy Sierra-klubot. Ha neked ettől áll fel a farkad, hát mit bánom én.

@Bell & Sebastian: Szegény MAK-ot úgy taccsra tettük, hogy azóta egy csóró állami kutatóintézet vezetőjeként sanyarog. Ha nem vagyunk akkora rohadékok, még mindig a mandiner blogon taníthatná a nép egyszerű alkoholista gyermekeit a konzervativizmus és a szexualitás viszonyára és boldogan négerkedhetne kereszténydemokrata áldoktoroknak.

Herr Schwarze Liste 2015.01.03. 13:52:02

@Kettes: szövegértésből egyes, de sebaj. Have a nice weekend, mentem fegyv, izé, felsált sütögetni.

Pelso.. 2015.01.03. 13:52:30

@Helyes Írás: Az, hogy immár ötödik b@lfaszkodik az ellenzék, elsösorban az ő bajuk.
Engem ötödik éve inkább érdekel, hogy a fidesz 2010-es választási és kormány programjának egyáltalán racionálisan értelmezhető elemei mikor kerülnek megvalósításra. (ami ebből kimaradt, de mégis meglépték, az szimpla átverés, nem ide tartozik, ugye)

Pelso.. 2015.01.03. 13:58:31

@Herr Schwarze Liste: Normális országban is megfontolandó a szabad fegyvertartás. Mi nem vagyunk az. Sokan gyorsan irtanák a szomszédot, anyóst, főnököt, csak úgy.

Kandeláber 2015.01.03. 13:59:54

@Robinzon Kurzor: Nem narkósok, nem dékásnyuggerek...Oké.
Akkor a magyar értelmiség színe-virága, képviseleti-demokrácia szakértő, ex-elempés képviselő, üde, friss, fiatalos gondolatokkal, tele empátiával. A keblükre ölelték a hatalmas tömeget, amelyben kizárólag hozzájuk hasonló elmék lengették a Che Guevara-zászlót.

@mrZ: Hogyan állhat a forradalmi hevület útjába egy kis hideg, és az ónos eső (hogy némi képzavarral is éljek) ?

A hahánál nem tudom mi látszott, Debrecenben a főtéren kábé heten bírtak a magasba emelni egy molinót, itt Pesten meg a bölcsészkart sem tudták "élőlánccal" körbevenni, a megszállt tanteremből meg a végén érdeklődés hiányában elsomfordáltak.

Herr Schwarze Liste 2015.01.03. 14:30:17

@Pelso..: OFF

ismétlem: csehek, bolgárok is fegyverlibiztek. direkt nem nyársbürger svájciakkal példálóztam, pláne nem a kotmányjogilag rambósított amcsikkal. de ugye errefelé dózsa óta nem mer se jobbos, se balos éceszgéber annyira megbízni saját népében, mint az említett két másik kelet-ajrópai ország. pláne elfeledve, hogy aki agyilag eldurranva szomszédot meg anyóst akar irtani, az most is úgyis megteszi, legfeljebb konyhakéssel meg baltával. az humánusabb, ugye.

Helyes Írás 2015.01.03. 14:42:44

@mrZ:
S melyik a jobb és melyik a rosszabb? Nem abból, hogy ott voltam vagy sem, hanem, hogy a kameráknak káromkodnak, vagy anélkül is? Miben különböznek Budaházyéktól? Jut eszembe, Gulyás rendező urat mikor csukják be, mint Budaházyt, mert nyilvánosan a kormány erőszakos megdöntésére uszít?

mrZ (törölt) 2015.01.03. 15:06:07

@Kandeláber:

Sok fontos ember lehetett ott, vigyáztak rájuk, plusz elegen voltak a kopók. Viszont most is nagyon látszott hogy az ultrák a második védvonal, mintegy végszükség esetére. (ezt már régóta figyelem) Hogy aztán valódi ultra-e vagy csak a készenlétisek álcája, egyáltalán lehetséges-e hogy a kettő tuképpen egy szervezet, hivatalosan még nem tudhatom.

Haha, bizony még megvan, pedig a kopók mennyi energiát öltek bele hogy szétverjék őket, az őrsön rájuk ijesszenek és megpróbálják beszervezni őket(nem eredménytelenül, dehát könnyű emberek mindig voltak), csakhát az a kurva kurázsi, mert aki lázadónak született, az lázadó is marad világéletében, és a tüntetések szép lassan összehozzák a rokon lelkeket. Hogy mi a közös a haha és az ows hajszálpontosan hasonló sorsában ideírjam vagy megtalálod magadtól, mert akkor már tudod is: mire megy ki az egész.

mrZ (törölt) 2015.01.03. 15:17:30

@Helyes Írás:

Nem tudom mit mutatott a teli, nekem nincsen. Tök normális emberek a szokásos néhány hőbörgővel, nagyon sok sunnyogóval. Mikor tüntetésből kilógó egyénekről van szó nekem mindig a provokátorok jutnak eszembe, érdekes módon amikor megpróbálod lenyomni őket kiderül hogy a körülöttük álldogálók mennyire képzetten mozognak. Nem könnyű dolgok ezek, de egyben biztos vagyok: ez most a média általi lejáratás akció volt. És a jól programozott médiazombik annak megfelelően reagálták le.

kamerasmobil 2015.01.03. 15:17:46

Orbant most valasztottak a vilag masodik legkorruptabb emberenek - de az a fontosabb tema hogy az egyik uj ellenzeki mozgalom meg nem talalja a hangjat.

Hogy nem sul le a bor a kepedrol mikor ilyeneket irsz Turul? Tenyleg erdekelne.

Kandeláber 2015.01.03. 15:27:29

@mrZ: Ultrák SOHA nem bútoroznak össze táposlibsikkel.
Bár előfordult a weimari köztársaságban, hogy az SA és a komcsik együtt mentek neki a rendőröknek, és nálunk is volt a háború előtt közös nyilas-komcsi bányászsztrájk, jelenleg lehetetlen, hogy az ultrák együtt tüntizzenek a jenkiimádó globalistákkal.
Sehol a világon.

Pelso.. 2015.01.03. 15:35:39

@Herr Schwarze Liste: ok, ki (mely politikai gazember halmaz) vállalja fel annak kockázatát, hogy fegyvert adjon a nép kezébe? - itt nem a saját biztonságára gondolva csak, hanem az esetleges/valószínű megemelkedő fegyverrel történő visszaélések politikai következményeire?
ok2, de ez még csak Csehország se
ok3, lőfegyverrel hatékonyabb, a humánum mindegy.

mrZ (törölt) 2015.01.03. 15:47:02

@Kandeláber:
Eltévedtél.
Olvasd el még egyszer.

toportyánzsóti 2015.01.03. 17:50:13

@maxval bircaman szerkesztő: Számokkal ugyanúgy bajban vagy mint putin gazdád aki azt hitte több évre elég a tartaléka.

toportyánzsóti 2015.01.03. 17:56:40

@kamerasmobil: Meg van fizetve a sok ifjúkonzi,oldalanként 470 000 a tarifa a századvéges pénzmosodában.Nem csoda hogy nem sül le e képükről a bőr,pár év és megalapozzák a jövőt...

toportyánzsóti 2015.01.03. 18:01:49

Magára valamit adó ifjúkonzi ezt az ötletelő analfabéta gyülevész hordát nem nevezi kormánynak,ezek minden kitalációjukat olykor tucatszor tákolnak balfaszkodásukat következetesen másokkal fizettetik ki.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2015.01.03. 18:56:14

@Kettes: Égető szükség lenne a magyar emberek számára, hogy ez az elmebeteg fasz megbukjon 2018-ban, vagy hamarabb. A gond az, hogy ti vagytok az alternatíva. ... és innentől éljen Orbán. Okádékország!

Szindbad 2015.01.03. 20:48:26

@Mr Falafel: Elmebeteg fasznak nevezted Orbán Viktort?

hanta boy 2015.01.03. 21:08:14

@kamerasmobil:

A szavazók: az "oknyomozó" balliberális zsidó újságírók!

Hahaahaaa.....

Magyarországról pl. az Átlátszó blog újságírója szavazott.

Ahogy Kóka mondaná: "Komoly csapat!!!!"

"Tényfeltáró jelentés (Bosznia-Hercegovina) (CIN) Szarajevóban, The Rise Project Bukarestben, a Centar za istrazivacko novinarstvo - Szerbia , Belgrád, oknyomozó újságírók Örményország (HETQ) Jerevánban, a bolgár az oknyomozó újságírás Center Szófiában, Atlatszo.hu Budapesten, MANS Montenegróban, újra: Baltica Riga, SCOOP-Macedónia Skopje Bivol.bg Bulgáriában, Slidstvo.info Ukrajnában, a Cseh Center for tényfeltáró jelentés Prágában, és RISE Moldovában"

Herr Schwarze Liste 2015.01.03. 21:35:47

@Pelso..: OFF az óperencián túl ippeg az egyéni szabadság mellett a nemzeti szuverenitás és demokrácia garanciája a fegyvertartási jog és ott az a gazember, aki ezt meg akarná vonni, hisz "the government should fear the people and not the people the government". a bolgár példán meg immár harmadszorra siklasz át, pedig társadalmilag nálunk is ramattyabbul állnak, durvábbak a tüntetések és mégse ölik egymást halomra.

Herr Schwarze Liste 2015.01.03. 21:40:21

@Bell & Sebastian: eeeeh, megaszondtam én, hogy a nagy trükk a mandikonspirációs brútuszolása lesz a forradalmi elsővonalnak, aztán a navracsicskák átveszik a kócerájt a vincsenzóék hallgatása közepette. de pszt, ez még titok, nehogy a 33/3 országvédelmi tervhivatal megneszelje!

Bell & Sebastian 2015.01.03. 23:46:36

@Kettes: Akkor jó helyre ment a sámfa. Mármint az enyém. Nélkületek többek lennénk, ez most már egészen, népbiztos.

Bell & Sebastian 2015.01.03. 23:48:17

@Herr Schwarze Liste: Jaja, ez az Olsen -terv és úgy is fog megvalósulni.

Bell & Sebastian 2015.01.03. 23:57:11

@bbjnick: A transzcendentális igazság részletekben, szféránként épül fel. Amit eddig megismerhettünk, az még csak a kezdet. Ki tudja, hol áll ez majd meg? De tarolni fog, hamarosan.

Herr Schwarze Liste 2015.01.03. 23:59:29

@Bell & Sebastian: még mindig nem érted. a sztori csattanója már megvan, csak a felvezetést kell többé-kevésbé hihetően legyártani hozzá.

Bell & Sebastian 2015.01.04. 00:20:16

@Herr Schwarze Liste: Ne félj, csak higgy! Itt vörösterror még egyszer nem lesz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.01.04. 01:10:57

@Herr Schwarze Liste: Pedig mennyi sok jóféle adót, díjat és illetéket lehetne szedni (valamint kötelező biztosítékokat, biztosításokat, beruházásokat letétetni és elvégeztetni) a fegyvertartás liberalizálása kapcsán is!

Bell & Sebastian 2015.01.04. 01:48:53

@Counter: Úgy őszintén, az is elég lenne, ha az európai átlaghoz visszaemelnék a Fegyvertörvényt, ha úgy tetszik, normalizálnák. Miután _mindent_ kiadtak (mindegyik párt benne volt) gebinbe, még búcsús, parafadugós puskát tudunk gyártani őszi legyek ellen, mást nem, ami már a kérdés egyymásik vetülete, de jól rávilágít az alapgondolatra; ezeknek még bugylibicskát se adunk a kezükbe, mert még használnák.

Mutasson még egy ilyen bambula népséget, aki önként heréli ki magát azért, ha "ballé" lesz (a Totya megmondta), nehogy véletlenül a rágcsálókon kezdjék a rágcsálóirtást.

Ha parancsra ment, speciálisan ránk szabhatták, mert másik, volt szoci ország -rajtunk kívül- nem követett el ehhez hasonló, rituális öngyilkosságot.

Herr Schwarze Liste 2015.01.04. 07:26:44

@Bell & Sebastian: Вы не понимаете...

hacsaturján 2015.01.04. 09:15:22

@Bell & Sebastian:

maga szerencsétlen hüje! szegény makot a maga féle peccsaueristák vágták taccsra ojannyira, hogy a szeme se rezdült.

huKKK 2015.01.04. 10:00:01

Isten éltesse Polacsek Józsi bácsit!
Tegnap töltötte be hetvenhatodik életévét.
Letagadhatná, de nem teszi:

youtu.be/ucBxoxjJp-U

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.04. 10:20:05

"(...)

Újabb tüntetést szerveznek a Facebookon: most a Demokraták a gyülekezés jogának korlátozása ellen nevű csoport kívánja mozgósítani az elégedetlenkedőket, hogy január 10-én a Kossuth téren tiltakozzanak a korábban Gulyás Gergely által belebegtetett, a gyülekezési jogokat szabályzó törvény esetleges változtatása ellen – írja a Válasz.hu. A Tüntetés a gyülekezés Fidesz általi korlátozása ellen - az Összefogás Napja címmel meghirdetett demonstrációról egyelőre azt tudni, hogy a közösségi oldalon kétezren jelezték részvételi szándékukat, illetve, hogy a csoportot az Ország Gyűlése Mozgalom hozta létre. Mint a szervezők írják: „A demonstráció tematikája szervezés alatt, a felszólalók listája szintén később kerül tisztázásra, a lényeg néhány pontban: 1. A rendezvény nyílt, azon bármely szervezet a Jobbik és a Fidesz kivételével saját jelképeinek használatával jelenhet meg. 2. A rendezvényen a Tömeg eddigiekben kialakított konszenzusának megfelelően Orbán, és Rezsimjének mielőbbi eltávolítása, a demokratikus jogállam visszaállítása és európai kötődésünk megerősítése lesz a fő motívum. 3. E céloknak megfelelő konkrét és gyorsan végrehajtható tervek is ismertetésre kerülnek.”

(...)"

mandiner.hu/cikk/20150103_ujabb_tuntetes_lesz_orban_eltavolitasa_a_fo_motivum

Ez mán megin' mijafaxom?! Addig kéne abbahagyni, amíg méltósággal abba lehet! Valami demokráciaszakértő igazán elmagyarázhatná, hogy hogyan szervezhet antidemokratikus célokért tüntetést egy Demokraták a gyülekezés jogának korlátozása ellen nevű szervezet!

huKKK 2015.01.04. 10:42:59

@bbjnick:
Mert egy demokratikus rendszerben,
ismét mondom,
egy demokratikus rendszerben ezt meg lehet tenni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2015.01.04. 10:53:51

@bbjnick:
Úgy olvastam, hogy Gulyás Gergely lebetegedett.

mrZ (törölt) 2015.01.04. 10:55:09

@bbjnick:

Állampolgári kötelességed tüntetni az általad gondolt demokráciáért, amikor nem teszed a magát a demokráciát csúfolod meg. Erkölcsileg is helyes és igazságos.
Orbán nincs miniszterelnökként bebetonozva, nem az egyéni képviselők visszahívását kezdeményezik, csak azok kaptak mandátumot 4 évre, a többinek nincs ilyen garanciája, legfőképp a kormánynak nincs.

KissGecihuszár 2015.01.04. 11:33:23

Megpróbálom higgadtsággal, kellő objektivitással leírni gondolataimat, remélve, hogy senki nem fog ezért számomra golyót/bitót/villamosszéket (ja, azt nem, mert ki fogja állni a villanyszámlát??) követelni. Szóval, volt kétségkívül pár valóban igaz és elgondolkodtató kijelentés, mely szerint -ezt már én is egy jóideje hangoztatom minden fórumon, ezzel quasi önkritikát gyakorolva- Hazánk minden jelenkori problémájáért nagyrészt mi, azaz a módszerváltáskor 18-50 közti generáció a hibás, nyilván eltérő mértékben, hiszen az akkori "felnőttek", azaz a szüleink aléltak el attól, hogy az elvtársak "önként és dalolva, egyetlen pofon nélkül adták át a hatalmat és ez milyen nacccerű", meg egyéb nettó faszságok... Széles néprétegek demokrácia igénye elégült ki azzal, hogy 4 évente ők biza annak rendje és módja szerint leszavaztak, oszt részükről a fáklyás menet, pedig világosan látható volt már 22-23 évvel ezelőtt is, hogy nagyon nagy baj van, hiszen '92-'93ra quasi lefejezték a honi (nehéz)ipart, szétverték a TSZ-eket, állami gazdaságokat, ezzel rittyentettek kb. 1.8 millió munkanélkülit, melynek egy része azóta sem tudott elhelyezkedni, vagy kamuroki, vagy kényszer nyugger lett, s mert ez az ország Keleti, Déli megyéiben súlyos méreteket öltött, az így kialakult társadalmi depresszió hatásait még évtizedekig fogjuk érezni, hacsak nem allokáljuk újra radikális eszközökkel a hazai GDP termelő potenciált, melynek a vízfejbe történt összeterelése az egyik legsúlyosabb -ha nem A legsúlyosabb- problémája Hazánknak. Értsük meg végre; olyan ország nem lesz, nem lehet sikeres, élhető, életminőséget nyújtani képes, ahol a GDP több, mint 50%-a az ország lakott területének kb. 10%-án, azaz a vízfejben és annak közvetlen agglomerációjában tömörül. Ameddig ezt a kérdést mindenki -beleértve a "3. erőként megjelenők- nem kezdi el hangosan feszegetni, nos addig akárki is jelentkezik a hatalomért, nem lesz hosszabb távon sikeres, hiszen a vízfej arányosítási program lehet csak az egyedüli gyógyír a real vidék, azaz az ország 70%-át jelentő Keleti, Déli megyék krónikus társadalmi gondjaira. Igen, ez egy nagy horderejű téma, melyet nyilván nem lehet pár év alatt lezongorázni, ehhez legalább 8-10 év kell és minden rendelkezésre álló EU-s és egyéb forrást arra fordítani, hogy a vízfejben és agglomerációjában székelő, éves nettó 200 milliós árbevételnél nagyobb cégek alsó hangon 60-70%a átköltözzék a fentebb említett megyékbe, tokkal-vonóval, tehát az ott melózók legalább 60, legfeljebb 80%-val, így esélyt teremtve a maradék 20-30%-nyi megüresedő pozíció helyi munkaerővel történő betöltésére, hiszen nem feledjük; a real vidéken is ugyanolyan Magyarok élnek, mint mi itt a vízfejben, hiszen akik azért "költöznek fel", mert a lakhelyük 50-70Km-s körzetében sem találnak a képzettségüknek megfelelő melót, azok nyilván rendelkezésre állnak helyben is. Igenis, bármennyire nem tetszik ez a ballib oldalnak, az utcán tüntetők az elmúlt 25 évet szeretnék egyszer, s mindenkorra kidobni a szemétbe, lehúzni a wc-n, mert teljesen nyilvánvaló, hogy a ballib oldal felelőssége a dolgaink ilyetén alakulásában a legsúlyosabb, hiszen már a nettó báb antall vezette mdf alatt ott lihegtek a háttérben és egykori elvtársi "érdemeiket" '90-ben legott át is váltották gazdasági "érdemekre", úgyhogy ha tetszik az mszp, dk, a liberálisok, együtt, stb alakulatoknak, akár nem, az van, hogy ezt el tecccettetek kúrni! Nem kicsit, NAGYON!!! Úgyhogy, kuss; mindörökké; ÁMEN!

Pelso.. 2015.01.04. 11:58:57

@Herr Schwarze Liste: 1:1. Kihagytam Bulgáriát, Te pedig az USÁ-t hozod példaként....
Örvendetes, hogy a bolgároknál nincs vadnyugat, de ez módfelett csekély garancia arra, hogy nálunk hasonló esetben ne emelkedne a fegyveres balhék száma.

Bell & Sebastian 2015.01.04. 12:52:55

@mrZ: Ügyes érvelés. Nekem tetszik. Meghozza a Nemzeti Összefosást és végre visszakerülhet(né)nek a bőrkabátosok a hatalomba. Feketelista Úr szerint ez van megírva.

Bell & Sebastian 2015.01.04. 12:54:26

@hacsaturján: Bírom mások réteghumorát is. De nem bírom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.04. 13:02:07

@mrZ:

De azért, ugye, nem kell hódolni a Szabadság Istenasszonyának oltára előtt és hülyének sem kell lenni az Értelem kultuszának nevében ?:-)

Akár tetszik nekünk, akár nem, tavaly három választáson kapott többséget a Fidex Orbán "Folytatjuk!"-programjára. Ezek után "Orbán, és Rezsimjének mielőbbi eltávolításá"-t célul kitűzni egy önmagát demokratikusként definiáló szervezetnek, finoman szólva is, meghasonlott magatartás. A kormány bármely intézkedése ellen tüntethetnek (egyenként vagy tömbösítve is), sőt, még a kormány lemondását is követelhetik tetszésük szerint, de "Orbán, és Rezsimjének mielőbbi eltávolításá"-t nem tűzhetik ki célul, ha valóban demokraták, mert azzal a többség demokratikus akaratát vonnák kétségbe, eliminálnák.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.04. 13:02:44

@mrZ:

De azért, ugye, nem kell hódolni a Szabadság Istenasszonyának oltára előtt és hülyének sem kell lenni az Értelem kultuszának nevében ?:-)

Akár tetszik nekünk, akár nem, tavaly három választáson kapott többséget a Fidex Orbán "Folytatjuk!"-programjára. Ezek után "Orbán, és Rezsimjének mielőbbi eltávolításá"-t célul kitűzni egy önmagát demokratikusként definiáló szervezetnek, finoman szólva is, meghasonlott magatartás. A kormány bármely intézkedése ellen tüntethetnek (egyenként vagy tömbösítve is), sőt, még a kormány lemondását is követelhetik tetszésük szerint, de "Orbán, és Rezsimjének mielőbbi eltávolításá"-t nem tűzhetik ki célul, ha valóban demokraták, mert azzal a többség demokratikus akaratát vonnák kétségbe, eliminálnák.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.04. 13:10:08

@Bell & Sebastian:

"végre visszakerülhet(né)nek a bőrkabátosok a hatalomba" --- írja.

Egy, a Szövetséges Ellenőrző Parancsnokság által jóváhagyott, koalíciós kormánylista keretein belül?:-]

Bell & Sebastian 2015.01.04. 13:11:35

@Hepci: GG pont olyan, mint egy biorobot, csak semmi érzelem, árad a rizsa. Ugyan mi romolhat el rajta? A részecskeszűrője?

Bell & Sebastian 2015.01.04. 13:14:54

@bbjnick: Miénk lehetne az első kormány, amely csupa-csupasz CIA ügynökből áll. Vagy mégsem?

huKKK 2015.01.04. 13:46:28

@bbjnick:
Miért ki?
Mit miért?

huKKK 2015.01.04. 13:47:38

@Bell & Sebastian:
Moszad ügynököket jobban szeretnék

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2015.01.04. 13:49:50

@bbjnick: "a többség demokratikus akaratát vonnák kétségbe"

Erre jön az érv, hogy a választási rendszert úgy machinálták, hogy ők nyerjenek.
Csakhogy az érv rossz: senki nem gátolta meg az otthonmaradókat, hogy elmenjenek szavazni.

Bell & Sebastian 2015.01.04. 13:53:06

@bbjnick: Egy szervilis zygóta, hogy ne menjek messzebb, valahol van benne egy kicsi ember. És mint ilyen, túlnyalásra nem hogy kapható, egyenesen benne van a teremtési műszaki leírásában. Jó neki, mert csak időnként kényszeres gondolkodású, nagyjából a lakása ajtajától (asszony, ha van) a mélygarázsig (főnök lába nyoma).

Kandeláber 2015.01.04. 14:15:08

Létezik egy olyan facebook csoport, amelynek az a neve, hogy "André Goodfriend legyen Magyarország miniszterelnöke.". És úgy tűnik, ez nem is paródia...
Ez már mindennek a teteje. Na, ezeket tényleg, egy vascsővel...
Íme, a kunbélák, rákosik, kádárok mai utódai.
www.facebook.com/pages/Andr%C3%A9-Goodfriend-legyen-Magyarorsz%C3%A1g-minisztereln%C3%B6ke/778688192256718?fref=ts

Bell & Sebastian 2015.01.04. 14:52:14

@Herr Schwarze Liste: Вы не понимаете, что ни богословской или исторический смысл, нет предопределения. Бесплатный будут затронуты, но приоритет не может быть устранена! Это вы не понимаете.

Я не могу это объяснить проще. На чьей стороне Бог? И что?

kvadrillio 2015.01.04. 15:57:26

CSODÁLATOS OROSZ ŰRTECHGNOLÓGIAI TUDÁS !!!!!.....mint mindig...ugyebár...:)))

Külső segítség nélkül született meg az Angara
Vlagyimir Putyin szerint a Pleszeck katonai űrrepülőtéren megkezdett rakétateszt rendkívül fontos esemény az orosz népnek

Lázin Miklós András – 2014.12.30. 16:02
Több mint tíz évig tartó fejlesztést követően kedden először tesztelte Angara–A5 nevű új generációs hordozórakétáját az űrkutatás terén nagyhatalomnak számító Oroszország.

kilovesPáratlan felvétel egy teherszállító űrhajó bajkonuri kilövéséről (Fotó: Reuters/Shamil Zhumatov)
Az állam északnyugati részén lévő Pleszeck katonai űrrepülőtéren megkezdett rakétateszt nagyon fontos esemény az orosz népnek – hangoztatta kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ezzel megszilárdítjuk országunk biztonságát – tette hozzá az államfő. A különösen súlyos rakomány hordozására alkalmas eszköz segítségével kutató és katonai műholdakat egyaránt útnak indíthatnak a világűr bármelyik részébe. Korábban július 9-én sikeresen tesztelték az Angara egyik könnyebb változatát. A berendezés a jövőben a Proton és a Rokot típusúakat válthatja le. Az Angara az első olyan hordozó, amelyet a Szovjetunió 1991-es felbomlását követően Oroszország teljes egészében más országok közreműködése nélkül épített meg. Kifejlesztése 3,5 milliárd euróba került.

kvadrillio 2015.01.04. 15:58:47

@kvadrillio: magyarhirlapcikkkk...ugyebár...:)

kvadrillio 2015.01.04. 16:02:00

@Bell & Sebastian: ne nehezítsd az életünket illen nem madzsar szövegeléssel ! :)(

Te nem érted, hogy nem a teológiai és történelmi jelentősége, nincs eleve elrendelés. Ingyenes fog érinteni, de a prioritást nem lehet megszüntetni! Hogy nem érted.

Nem tudom megmagyarázni, egyszerűen. Kinek az oldalán az Isten? Akkor mi van?...google fordítással.....

kvadrillio 2015.01.04. 16:06:09

@bbjnick: ..."tavaly három választáson kapott többséget a Fidex Orbán "...

...hmmm....külföldről gyötttt savazatokkal...meg innen-oda átjelentkezésekkel......stb.

♔bаtyu♔ 2015.01.04. 16:12:26

Nem értem ezt a demokráciázást. Most sikerült a libsiknek egy újabb betiltás, egy újságot tiltattak be.

♔batyu♔ 2015.01.04. 16:23:19

Ez jó, ahogy egymást szembedicsérik. Vákuum van most a ballibsi oldalon, odasereglik az összes olyan szobatudós, akik arról fantáziálnak, hogy a nép vállon viszi őket a parlamentbe, míg a hátsó bejáraton a fideszesek settenkednek kifelé.

Aztán ha véletlenül nyertek, jönnek újra a Kókák, Kunczék, Petők, akik idáig röhögtek rajtatok és úgy rúgnak ki benneteket a hatalom közeléből, hogy a lábatok nem éri a földet, persze újra elkezdik betiltani és verni a jobbosokat a nevetekben, aminek ti tapsoltok, mert tujátok, hogy ott már nektek is kuss van, ti is így járhattok, ezek nem Orbánék és az USA sem segít, hiszen szerintük a legteljesebb demokrácia van.

Jolka40 2015.01.04. 16:44:18

@Helyes Írás: Mert ezeknek van okuk a káromkodásra. A Fidesznek anno sokkal kevesebb volt. Egyszerűen csak a hatalmat akarták átvenni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.04. 16:46:58

@kvadrillio:

Nyugtass meg! Ugye, valójában te sem hiszed, amit írsz?:-)

Kandeláber 2015.01.04. 16:59:22

A ballibsik a facebookon minden nemzeti oldalt bejelentenek és töröltetnek. a szólás szabadságának nagyobb dicsőségére.
@♔batyu♔: Egy dolog szimpatikus egy kicsit ezekben a tüntizőkben, hogy Gyurcsányt meg a többi önjelölb balos Führert páros lábbal rugdalják el a mikrofon közeléből.
Persze a szocidékások így is ott vannak minden kilométerkőnél.

sanyix 2015.01.04. 17:10:32

@Kandeláber: pár hete még nem azt mondtátok hogy a tüntetés is gyurcsány kottájából megy gyurcsány irányításával?

Akkor ez most mi? "Egy dolog szimpatikus egy kicsit ezekben a tüntizőkben, hogy Gyurcsányt meg a többi önjelölb balos Führert páros lábbal rugdalják el a mikrofon közeléből."

Hidd el, a többség utálja mind2 baloldalt, a fütyiszes narancskádáristákat, és a most éppen demokrataként parádézó széllibsibolsikat is, de ők nem nagyon tüntetnek... még...

klacus 2015.01.04. 17:12:01

Mindíg mosolyognom kell, amikor a sok bölcsész kimegy Petőfit játszani. A jelek szerint skacok, erre nincs nagy igény. Az utcai harcos szerepét pedíg kár elirigyelni a szélső jobbtól. Ha kicsit komolyabban rátok szerveznek sírva szaladtok hazáíg.

huKKK 2015.01.04. 17:17:22

(13:53:44)
2 in 1?
Nem ez a legnagyobb problémánk. Dillenttáns honfitársaink nagyobb károkat okoznak.

Herr Schwarze Liste 2015.01.04. 17:21:59

@Pelso..: OFF minekután kotmányjogi demokratikus kultusza a runcájszpisztolynak a zusákoknál van, nyilván bedobtam a néplehülyéző eszmefuttatásod hatására. a bolgár példa meg igenis bíztató példa, hisz ha egy nálunk is koldusabb társadalomban sem szabadul el a pokol, sőt javul a bűnügyi statisztika a fegyverlibi után, akkor nálunk is megfontolandó. oldhassa meg a jónép az önvédelmét. hogy erre te és a progbal (is) miért kap sikítófrászt, az racionálisan nehezen érthető. egyfelől megy a pampogás, hogy a zorbánpatás atyáskodik a jogfosztott nép fölött, amely ráadásul birka és nem méltóztatik lázadni, majd ugyanezt a drága birkanépet fegyverrel a kézben rémálmodva hirtelenjében mégis potenciális veszélynek tekinti a felettük nyilván picit sem atyáskodni akaró progresszió... kissé skizofrén. bízom benne, hogy esetleg le tudnád vezetni, hogy a fegyverliberalizáció ajrópai módra ugyan miért ördögtől való.

ui.: gyengébbek és hülyét játszó progresszívek kedvéért természetesen a fegyverlibi nyilván nem azt jelenti, hogy bárki vehet panzerfaustot a sarki trafikban, hanem ugye kvázi az autóvezetéshez hasonlóan feltételekhez, kategóriákhoz és hatósági nyilvántartásokhoz kötött, de nem paranoid módon.

huKKK 2015.01.04. 17:22:18

(13:53:44)
Lehet, hogy én is kém vagyok??
Derüljön már ki rólam!

huKKK 2015.01.04. 17:25:57

@♔bаtyu♔:
Hinnyedejónickjevan!
Vállal nick-koronázást?

Herr Schwarze Liste 2015.01.04. 17:26:32

@Bell & Sebastian: a gott mit uns-ot már lestoppolták, de még mindig nem érted mi fán terem egy előre bejelentett gyilkosság krónikája.

www.youtube.com/watch?v=1QSnf-hiKuI

Bell & Sebastian 2015.01.04. 17:28:05

@kvadrillio: Ezek szerint hordozórakéta -párti az Öreg. Nincs itt semmiféle primátusa senkinek. Legfeljebb az ördögnél, a saját fattyainak.

huKKK 2015.01.04. 17:32:16

@Herr Schwarze Liste:
Amadémonos-amadémonos.
Rövid nóta.

Bell & Sebastian 2015.01.04. 17:39:00

@Herr Schwarze Liste: Mi lenne akkor, ha abbahagyná a rinyálást? Ha eddig azt szerette volna, hogy a Mischlinget eltakarítsák és most megkapja, hát örüljön neki. Az Ügy szempontjából majdnem lényegtelen, ha mára már elvirágzott belőle a tehetség. Aggassza inkább az, hogy (ezzel) feltették a bohócsityakot Merkel mámira is, pedig a maga számára eddig ő volt a milánói Vénusz. Most akkor kinek szurkol tulajdonképpen, ha nem a bikának?

Kandeláber 2015.01.04. 17:53:45

@sanyix: Talán a színfalak mögött összevesztek azon, hogy ki legyen a karmester és ki a cintányéros, aztán most nyelvet öltenek egymásra.
Bár meggyőződésem, hogy kemény dékásnyugger-mag jár tüntiről tüntire, csak a kabátjuk alatt, a szívük fölött viselik a pártjelvényt. :D

Muzsikok közt 2015.01.04. 18:32:02

Gutfrend nem fog pénzt adni ilyen amatőröknek, akkor inkább Gyurcsánynak adja.

kasztor 2015.01.04. 18:50:23

" A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki se végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk, ne is tagadja! Na mit romantikázik itt? Tűnjön el, mert még dühbe gurulok!"
nemzeti.net/l.php?u=1997996

Herr Schwarze Liste 2015.01.04. 20:56:34

@Bell & Sebastian: rinyál? (meghökkenve szippant a havannából, tölt még whisky-t). szó sincs róla. ellenben maga még mindig a knapp vorbei ist auch daneben műfaját gyakorolja, miközben prognózisomat éppen az éterbe sercegi az amerika hangja legfrissebb adása:

mandiner.hu/cikk/20150104_haraszti_miklos_hideg_fejjel_orban_ellen

szóval kérem szabad a (na nem a demokrata, csak a gazdája) alapon röviden és velősen: ha egyszer eldöntik az istenek, hogy a fáraót szarkofágba rakják, akkor tök mindegy, hogy milyen amatőr, kétballibkezes amatőrökre bízzák a balzsamozást, a parittyás krokodil már lesben van a nílus partján és navra-sun-amun főpap is keveri az éjjeli cseppet. majd a következő uralkodó véseti a falra úgyis az események "igaz" történetét, tehát hiába matekozik itt a nagyérdemű a mikénten, meg a hogyanon. a moziban ülők nézzék csak az előadást, a vetítőkamrában meg bicskázzák csak egymást a gépészek, a szalagot kézdörzsölve hozhatja a weinstein stúdió CSAKHOGY nem is sejtik, hogy az AGFA dobban lévő exponátum úgy luminálja át utólag az eredeti forgatókönyv szerinti árnyékolást, ahogy az nékije tetszik).

igen, mutti bizony köszöni jól van, narrenmützét nem a balaton mellől szerez, max a drezdai pediga boltban. különben sem ő diktál odahaza, korunk egyik legnagyobb tévedése, ő csak primus (h)inter pares, a valódi (régi-új) interessengemeischaft nem áll elő nyilvánosan a farbéval, ennyit megtanultak.

mrZ (törölt) 2015.01.04. 21:01:29

@Kandeláber:

Meggyőződés helyett jó az butaságnak is, mert ugyi tényszerű tudás az nincs mögötte, egyszerűbb lett a világ neked így, meg legalább megnyugodtál hogy mégiscsak a megfelelő tolvaj kezébe adtad a kasszakulcsot, különben is idén már háromszor jól választottál.
Skinner neked csinálta a kisérleteit, jobb mint tükörbe nézned, nyugi nem vagy egyedül, bbjnick a barátod.
www.simplypsychology.org/operant-conditioning.html
A galambosat nehogy elolvasd, még megzavarná fejletlen agyacskádat.
psychclassics.yorku.ca/Skinner/Pigeon/

Ez volt a baj a cucializmussal, a etetett és felnevelt ekkora címerhordozókat.

mrZ (törölt) 2015.01.04. 21:12:32

@Herr Schwarze Liste:

20 éve vártam hogy a nyugat végre levegye a "védett" jelzést az orbánról, ezek meg most szeretnek bele.

De juszt is új főnökük lesz még ha beledöglenek is!!

mikka 2015.01.04. 21:34:36

A liberálnáci europér retkek most miért nem norvégoznak?

www.mail.com/int/news/us/3284772-judge-norway-violated-minnesotas-equal-pay-law.html#.1258-stage-subhero1-4

A Norvég kormány 30.000$ kevesebbet fizet a nőknek mint a férfiaknak ugyan azért a munkáért :) Emberi jogok? Kapják be a norvégok.

Mérges 1234 2015.01.04. 22:05:04

Gyerekek had kérdezzek már egy dolgot?

Egy normlis ember nem akarja vissza a baloldalt, egyrészt mert ismerjük őket, kettő mert továbbra sem értik meg mit kellene képviselni ahhoz, hogy az emberek esetleg rájuk szavazanak.

DE ettől függetlenül ti jobb oldalon nem érzitek, hogy nagyon nincsenek rendben a dolgok?

Ami rendben van, az a nemzeti vagyon gyarapítása, illetve a család támogatási rendszer, de a többi???

Még mindig semmi az egészségügyben, a cigányok még mindig szaporodnak, mint a nyulak. Mészárosok, Lázárok még mindig a húsos fazékból esznek, Simicska is lenyúlja a fél országot.

Szóval tényleg rendben mennek a dologok????

A képviselők és a kormány a saját jogkörét folyamatosan tágítja, miközben a választókét folamatosan csorbítja, ez nem a sosem volt rendszerváltás megcsúfolása????

Szóval nem kellene valamit tenni, hogy élhetőbb legyen az ország, hogy töb felelősége legyen a politiksuoknak????

AZ a bajom,hogy sokan eszeveszetten csápolnak, hogy most milyen jó, pedig nem annyira.

DE mondom, a baloldalt nem kérjük vissza az nyilvánvaló, de valami kéne, kellene vaami kormány, aki nem hazudik reggel délben meg este is.

Liberal left wing trash 2015.01.04. 22:31:16

@Mérges 1234: A jobboldalt nem cserélik le csak azért mert lop és hazudik.

Hiányzik a képletből hogy a baloldal az országot is elqrta(+lopott és hazudott).

Ha meglesz ez is a fidesznek, lesz sikeres tünti.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.01.04. 22:55:51

@Mérges 1234:

Kedves gyerekek válaszolok nektek..

Nézd.. Nem nehéz elhinni gondolom, hogy többen rühellik az MSZP-SZDSZ-t mint a Fideszt.

Kb minden közvélemény kutatás ezt bizonyítja.
Gyurcsány a népszerűségi verseny utolsó helyezettje 2006 óta.

Innentől kezdve az se bonyolult, hogy ezek, ha úgy tetszik mi, bármit megteszünk, hogy az ELKÚRÓ-k soha többet ne jöjjenek vissza.
Akár a Fideszre is szavazunk.
Persze nem lesz jó tükörbe nézni, de még mindig jobb, mint az MSZP-DK országeladósító, ellenzékieket beazonosíthatatlan karhatalmistákkal verető formációt visszaengedni.

Ha lesz Gyurcsány és MSZP mentes civil kezdeményezés, ha úgy tetszik egy 1998-as vehemenciával erővel, és tervvel rendelkező akkori Fidesz szerű képződmény, fiatalosan lendületesen, akkor arra majd leixelünk.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.01.04. 22:59:21

@Mérges 1234:

A felsorolt programok alternatívái az MSZP részéről:

- Közmunka helyett ingyen segély.
- Családi adókedvezmény helyett alanyi jogon járó gyerekgyártási pótlék.
- 1 kulcsos adó helyett 120 nettó felett második kulcs.

Köszi ebből nem kérek.
Ha már a cigányok szaporodását, és a magyarok gyermektelenségét hoztad fel érvként, mert az alternatíva még szarabb.

Bár lehet a Jobbikra gondoltál.
Annyit segítek, hogy most amit az EU és az Amcsik művelnek (az ország lejáratása, puccs szervezése érdekében), az kismiska lesz egy Jobbik győzelemhez képest.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.01.05. 00:12:45

@TuRuL_2k2:
Töki! Oszt te mé' nem álltál ki?
Ja, hogy Mandiner Blog!
Azt imádom a legjobban, amikor a MASZOPOSOK mondanak valamit, akkor a FIDESZNYIKEK megmagyarázzák, hogy az mennyire ártalmas még a saját táborukra nézve is.
Tudod Turulka, hamar kirúgnának a Közterületesektől, ha te csak az utca közepét és a bal oldalát söpörnéd, hisz csak ott van szemét.

Bell & Sebastian 2015.01.05. 00:33:58

@Herr Schwarze Liste: Érdekes ez a Haraszti interjú. Ha a holdról pottyan ide valaki, még be is cumizza tövig az eszdéeszes múmia szakértését. Amit a háta mögött rejteget, az sem nyalóka, hanem Kicsi elvtárs pufajkája látszatnak és a saját bőrkabátjuk belsőleg.

Az RTL, mint az igazság bajnoka? Na, menjenek a picsába a CEU -jukkal együtt, ahol az agg felforgató szabadságról prédikál.

Ez lenne a civil kezdeményezés, amit nekünk a napokban bemutattak? Ugyanmá.

Minden marhaságot én se érek rá elolvasni, maga se tegye!

>>>>
Fiatalok
A kibertér újfajta valóság, újfajta megismerés és újfajta viszony. A filozófusok helyett a digerati (= digitális irományok) és a fiatalok -Platón és a romantika óta sokadszor- vezetik a társadalmat a szebb jövő felé. A mítosz része, hogy a kíbertér a fiataloké (és nem a katonáké vagy üzletembereké, vállalatvezetőké). A kibertér azért laza, mert a fiatalok is azok, nyitottak konvenciómentesek.
...
A nép ópiuma
Ez a kiberhízelgés: a képernyő nézegetése és a billentyűzet nyomkodása nem pusztán kellemes, de felettébb haladó és hasznos tevékenység.
...
<<<

Haraszti ennyivel van lemaradva. Ha megtalálja, honnan az idézet, olvassa csak végig!

Hát ja, Geldscheißer Esel farkát ott sem az rángatja, akit a tévében mutogatnak.

Megkerülte a kérdést. Valami multinál zsebeli be a cafeteriáját?

2015.01.05. 00:40:23

@Veridicus76: szerintem te zsidó vagy.

bölcsbagoly 2015.01.05. 06:04:20

@wantaan: azt bezzeg elfelejtetted közölni, hogy melyik "világszervezet" adta és hol!

bölcsbagoly 2015.01.05. 06:22:22

@mrZ: s azt tudjátok-e, hogy a 106 egyéni képviselőből mennyi a fideszes? (96! az hány %-is? nem több mint 90?)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.01.05. 07:26:22

A tüntetéssel volt baj, de nem az intellektuális tartalom hiányzott. A tüntetésen több intellektuális tartalom volt, mint a mandiner vagy Orbán Viktor összes műveiben.

Csak ti hülyék vagytok ahhoz, hogy felfogjátok.

Más baj volt a tüntetéssel, de ahhoz is hülyék vagytok, hogy megfogalmazzátok. Mindegy is, mert ti úgysem a tényleges kritika kedvéért írtok, csak utálkoztok egy kicsit.

Herr Schwarze Liste 2015.01.05. 07:36:34

@Bell & Sebastian: mondom h nem érted :) sebaj, majd tessék figyelni a rettegést balra és immár jobbra, a végeredmény úgyse fog tetszeni a széles közönségnek, hisz nem a belföldi megrendelő számít, ha olmützben okoskodnak.

Herr Schwarze Liste 2015.01.05. 07:38:08

@mrZ: téglát b*szunk az állóvízbe, meglássa

bölcsbagoly 2015.01.05. 08:06:07

@Brendel Mátyás: fő, hogy itt vagy nekünk te, mint a világ esze!

Virág et. 2015.01.05. 08:26:23

Ugyanabba a "hibába" estek, mint a MN. A tüntetések nem fognak új alternatívát kitermelni, arra jók, hogy lássa mindenki, valódi és jelentős elégedetlenség van a jelenlegi kormánnyal és ez nem köthető egyik régi formációhoz sem. Komolytalanok, gyerekesek, szétszórtak? És? A lényeg: nekik (is) elegük van ebből az agymosott, új Kádár-rendszerből. Ezt az üzenetet pedig hibátlanul közölték.

És azt is tedd hozzá: minden olyan emberre, aki kint volt sok-sok jut, akik meg nem. Azért mert még nincs alternatíva, azért ne gondold, hogy ez örökre így is marad. Kereslet-kínálat. Előbb-utóbb a politikai téren is érvényesülnek a piac törvényei. A birkatábor szavazói jelenleg annyian sincsenek, amennyivel 2002-ben és 2006-ban bukni tudtak csak. Választás meg nem lesz még bő 3 évig, addig sok minden történhet. Akár még rendeződhet is az ellenzéki oldal.

Amíg erre várunk, addig is tessék csak szépen pezsgőt nyitni, hogy Viktor Viktorovicsé lett az ezüstérem a korrupciós világbajnokságon. Bár nyilván ezt is a CIA vagy a CNN szervezte, a lényeg hogy a háttérben Soros GMO-val etetett és chemtraillel öntözött gyíkemberei voltak.

(akármilyen viccesek is ezek a balos gyerekek, a hazai mainstream retardojobbereket nem lehet überelni)

huKKK 2015.01.05. 08:29:03

@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte:
Jól mondja, de megbocsásson érte, hogy nem azért reagálok, hogy dícsérgessem Önt.
Egy, számomra ismeretlen férfit juttat eszembe a nickneve, aki alig egy hónapja dec.17-én kb.07:44-kor szenvedett balesetet a 14-es villamossal ütközve.
Szinte a szemem láttára.
Videózgattam éppen, amikor egy nagy csattanást hallottam a villamosmegállóban állva.
A kerékpárja lehetett.
Kb. ötven méterre lehettem az eseménytől.
Úgy tűnt messziről mintha valaki feküdne az úttesten. Nem akartam hinni a szememnek, közelebb mentem. Megkérdeztem valakit hívták-e a mentőket, tudok -e segíteni valamit.
Hívták.
De már voltak a közelében akik próbáltak segíteni, csak útban lettem volna.
A mentő előtt odaért a rendőrautó.
Egy rendőrnő is próbált segíteni, elsőségélyt nyújtani, de érezhető volt, hogy nagy a baj.
Aztán hamarosan megérkezett a mentő is.
Rövidesen elrejtették az áldozatot egy nájlonzsák alá.
Én is lehettem volna.
Már kétszer is elütöttek bringázás közben.
Eddig szerencsém volt.

Hogyan kapcsolódik ez a cikkhez?
Elmondom.
Turul (majdnem mondtam "kolléga", de egyből eszembe jutott a "miótavagyokénkurva?", amivel nem Turult minősítem(!), csupán ez ugrott be relatív agyamba),
szóval turul,
ismét mondom turul,
azt állítja, nem volt koncepció és zsigerből leminősítette Andrásék állásfoglalásait.
Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy turulnak nincs igaza és igenis volt koncepció.
De.
Az elképzelhető legrosszabb hasonlattal fogok élni.
A fent általam leírt baleset áldozatának is volt koncepciója.
Állítólag a zebrán akart átkerekezni a piroson, a villamos előtt.
Nem tudom, így mondták.
Volt koncepciója, de nem jött be.
Van úgy, hogy megvan a jószándék az emberben, siet a munkába bringával, mégis ketesztülhúzza számítását egy villamos.
És van, amikor már nem lehet újrázni.

Nekünk szerencsénk van, élünk.
Amíg élünk újrázhatunk, próbálkozhatunk jobb koncepciókkal.

MACISAJT 2015.01.05. 08:30:50

Az utcai "liberális" tüntetők legnagyobb része meg le van szarva, ugyanúgy ahogyan korábbi hahás, csillióan az akármilyen szabadságért és egyéb fedőnevű elődeik.

Ők még mindig 1990 utáni időkről álmodoznak, mikor az SZDSZ legnagyobb megdöbbenésükre elvesztette a választásokat és mark palmer vezényletével nekiálltak taxisblokádnak, polgárháborús hangulat gerjesztésnek, chartázásnak, gazdasági blokádnak és zsarolásnak george soros vezényletével.
Csakhogy azóta a "liberálisok" mára magukra maradtak, annyian vannak ahányan...
Orbán meg nem a szerencsétlen Antall.

Virág et. 2015.01.05. 08:35:36

@MACISAJT: "Ők még mindig 1990 utáni időkről álmodoznak"

A baj az, hogy a maradék meg 1990 előttről álmodozik. Sőt, jelenleg meg is valósítja az álmait, ezt hívják NER-nek.

MACISAJT 2015.01.05. 08:35:59

A tegnap kuncogva olvastam ezt az Indexen megjelent cikket:
index.hu/kulfold/2015/01/03/svajcra_is_sulyos_csapast_mert_az_ottani_amerikai_nagykovet/

Meg lehet nézni, mennyire másképp látja az Index az amerikai nagykövet esetét, ha nem badfriend andréről van szó...
És hogy Svájc meg az ottani sajtó mennyire másként kezeli, na az is megér egy misét....

Szóval, az történt hogy az amcsi hisztis picsa kifogásolta a svájci síliftek (!) lassúságát.
Erre mit ír az Index?:P Idézem:

"A nagykövet ezzel komoly diplomáciai hibát vétett. Egy diplomata ugyanis nyilvánosan sohasem bírálhatja a fogadó ország viszonyait. Ezt legfeljebb bizalmas diplomáciai iratokban teheti meg."

Hallod, badfriend?

"A nyáron Bernbe kinevezett Suzi LeVine nem klasszikus diplomata. Egyfajta ajándékként kapta a posztot Barack Obamától, miután nagy összegeket gyűjtött az elnök kampányára (hasonlóan a Magyarországra kinevezett Colleen Bradley Bellhez). A szabályok ettől függetlenül vonatkoznak rá, és LeVine-t már figyelmeztették is, hiszen már korábban is szerette a Facebookon keverni a politikai és a személyes megnyilvánulásokat. Az amerikai külügy irányelvei szerint az amerikai lazaságot külföldön sokszor udvariatlanságnak veszik, ezért egy rossz húzás könnyen személyes vagy a nemzetre vonatkozó sértéssé válhat. A nagykövetek számára ezért nem léteznek privát pillanatok, ügyelniük kell minden hivatalos és személyes megnyilvánulásukra."

Bezzeg mikor badfriend a gyurcsányokkal, hellerekkel, kunczékkal, eörsikkel esküszik össze meg vonulgat, az "más"...
Csak a síliftek, azok a fontosak...

"A Blick kérdésére LeVine arra nem válaszolt, hogy szerinte a svájci sílifteket bíráló kijelentése összeegyeztethető-e diplomáciai posztjával."

Egyszer látnám, amint a magyarországi Blikk, Index, hvg.hu és tsai ugyanezt a kérdést felteszik badfriendnek itteni ténykedése alapján...

mrZ (törölt) 2015.01.05. 08:38:03

@bölcsbagoly:

Nincs azzal baj. De csak ők érinthetetlenek a többi bármikor mehet a picsába.

De nekik is van a rovásukon:

Tákolmány:
(2) Magyarország államformája köztársaság.

A köztársaság leírása:
"A központ hatalma csak a polgáraitól ered, nincsen egyéb örökölt e világi, vagy túlvilági forrása és nem kötődik egyetlen társadalmi-gazdasági alakulathoz sem."

Aki bármiféle módon megsérti a köztársaság alapelvét hazaáruló, nép- és államellenes bűncselekményt követ el.

bölcsbagoly 2015.01.05. 08:40:49

@Virág et.: s mégis mi a fenéből van elegük a nyafogóknak? maximum, hogy elapadtak a forrásaik ) (most már az Ökotárs csap is befagyott).
A mindent alapból kifogásolás nem ideológia, nem program, hanem nyivákolás, frusztráció.
Rögtön Kádárral jöttök ha a mezei polgárok is kapnak valamit s nem csak a külföldiek kedvében jár a kormány.

bölcsbagoly 2015.01.05. 08:44:07

@mrZ: ne nyafogj. Mennyivel és mivel rosszabb az Alaptörvény a tényleges (89-es ) tákolmánynál, amit Sólyom elvtársad szerkesztett? Ja, hogy részetekről nem szeretett dolgok vannak benne (nemzet, család, keresztény értékek, stb?

bölcsbagoly 2015.01.05. 08:45:49

@mrZ: Mindenkinek van valami a rovásán, neked is! Csak nem kellene bolhából elefántot csinálni, illetve más szemében a szálkát is gerendának látni.

bölcsbagoly 2015.01.05. 08:47:41

@Virág et.: s ezzel mi a bajod? Casak a ballib nomenklatura jussa lehet minden?

MACISAJT 2015.01.05. 08:48:14

@Virág et.:

Magyarországon, a magyarok körében most valóban van egyre növekvő félelem, nem csak az usakok által vastagon vezényelt ukrajnai kijevi/majdani 2004-2014 fejlemények ismétlődésétől, exportjától...
De még akár az 1990 utáni SZDSZ bukás miatti magyarországi fejlemények ismétlődésétől is sokan tartanak( néhai mark palmer szerepében ma goodfriend andré), taxisblokáddal, polgárháborús hangulattal, hiperinflációval, gazdasági csőddel etc...

És valljuk be, emiatt minden magyarban jogos a félelem.

Bár közelről sem értek egyet minden fidesz politikussal vagy pláné minden intézkedéssel, viszont nekem egyvalami már megérte:
éspedig hogy ötödik éve már nem "ezek" vannak hatalmon..Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak,gyurcsánok, eörsik, nem mszp-szdsz ormányoz.
Hanem hogy azt látom/láthatom/hallom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.
Ez nekem már megérte, számomra PRICELESS.( Megfizethetetlen).

Mivel állnak elő most "ezek"?
Eléggé soványka vízió,vesszen Orbán majd amolyan kijevi majdanos("akár polgárháború, essen szét a ház, majd csak lesz utána valami").
Valóban?
Nézzük momentán konkrétan hogyan néz ki a demokratikus választék:

1. Fidesz-Orbánék
2. Az agyonvert ballibák Dohány utcai lakodalmas kutyahányására emlékeztető egyvelege, andré badfriend vezetésével.
3. Operettnácik.
4. Halványzöldek a la Schiffer.

Ezek közül nevezd meg , vagy valaki/bárki a kormányzás képeseket. (Mert abban egyetérthetünk mindannyian hogy kormányozni muszáj valakinek.)
Iszom a szavaidat.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.01.05. 08:48:48

@huKKK:
Érdekes megközelítés.
Egyébként mindenkinek "kiáll", hogy egy virtuális villamos elüti. Azt is túl kell élni.

bölcsbagoly 2015.01.05. 08:51:28

@Virág et.: azért utána nézhetnél, hogy kik szavazták meg Orbánt másodiknak s ki és mi is ez a
"világszervezet"!

mrZ (törölt) 2015.01.05. 09:05:16

@bölcsbagoly:

Szóval az hogy milliók életlehetőségét korlátozzák, elszegényítik a köztársasági polgárait, lopnak, csalnak, államellenesen szervezkednek az csak "szálka".

tévedni tetszik nekem nincs a rovásomon, teljesen tiszta vagyok, nyugodtan ugathatok le az erkölcsi piedesztálról.

Keresztényi értékrend? Az meg micsoda? Példád is van rá?

bölcsbagoly 2015.01.05. 09:07:36

@mrZ: senkinek semmijét nem korlátozzák, legfeljebb azokat a csapokat zárták el,a melyekből bőven csordogált a falvédőknek, segélyből élőknek, lumpeneknek, szélhámosoknak. Nem szeretném ha milliónyian lennének.

bölcsbagoly 2015.01.05. 09:09:02

@mrZ: ha van zsidó (Tóra, Talmud), muszlim (Korán) értékrend, talán keresztény is létezhet, nemde? TE hol éltél eddig és milyen értékrend szerint?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.01.05. 09:15:37

No, most meg már elgurult a gyógyszer is!:-[

"(...) Március 1-től nemcsak egy napig tartó országos blokádot szervez Büki Zoltán, az Együtt-PM Nógrád megyei 2. számú választókerületének korábbi elnöke. Az ötlethez eddig több mint kétezren csatlakoztak. Büki azt írta, hogy addig tervezi az országos útzárat, amíg el nem érik a céljaikat, tehát a kormány visszavonja a január 1-től életbe lépő fizetős útdíjrendszert, valamint egy "demokratikus Magyarországot" is ki akarnak harcolni. (...)"

index.hu/belfold/2015/01/04/utdij_blokad/

bölcsbagoly 2015.01.05. 09:26:54

@bbjnick: van rá törvény, alkalmazni kell s ha rámegy a gatyájuk is a büntetésekre, akkor majd elgondolkodnak azon, hogy nem az Árpi bácsijuk már a köztársasági elnök!

mrZ (törölt) 2015.01.05. 10:01:28

@bölcsbagoly:

Ha elzárták a csapokat miért van a sok plusz adó? Hiszen rengeteget spóroltak nem? Meg a munkanélkülin, meg az ésszerű beruházásokon, meg hát jobban teljesítünk...... Miért növekedett az adószint és közben miért növekedett a nominális államdósság is mellette?

Hova lett kb 8.000mrd forint?

Ne beszélj mellé, kezd el sorolni a keresztény értékrendeket. Te hivatkoztál rá, bizonyíts!

♔bаtyu♔ 2015.01.05. 10:24:41

@bbjnick: Te hol éltél 2002-2010 között?

Pld. az összes jobbikos demonstráció kérelmet.
"Műveleti terület", "akadályozza a forgalmat", "rasszista", stb.

Persze amíg a többség emlékszik erre, addig nem baj az, ha te nem emlékszel.

♔bаtyu♔ 2015.01.05. 10:29:02

@Mérges 1234: Teljesen egyetértek. A ballibsiket semmiképp nem akarnám újra, de Orbánék sajnos egyre gagyibbak. Szerintem még egy ciklus és ők is ballibsik lesznek, talán még a demonstrációk betiltásáig és a tüntetés szétveréséig is eljutnak mint a ballibsik.

Lassan ideje egy új normálisabb jobboldalnak, akiknek természetesen alapos elszámolással kell kezdeniük.

Mérges 1234 2015.01.05. 11:02:09

@♔bаtyu♔:

Én már azzal is elégedett lennék, ha a Fidesz valahogy normalizálódna.

Pár dolgotz a javukra lehet írni, ilyen a nemzeti vagyon gyarapítása, a családi adókedvezmények, illetve még egy két dolog.

De mostanra megörültek ezek is, úgy harcolnak egy letűnt rendszer ellen, hogy hasonlót építenek ki pepitába.

Bánna a fene ha maradnak, csak lennének normálisak, alázatosak, kevésbé arrogánsak, nem tarolnának le mindent. Stb, stb.....

Párom , aki egyébként nem foglalkozik politikával, azt mondta erre, de Viktor és a fidesz nem változik, hiszen pont ez az úthenger mentalitás juttatta pozícióba.

No, mindegy valaminek lennie kellene, mert így azért nem annyira jó.

Ezért várnám én azt, hogy a jobboldali szavazók is kifejezik nemtetszésük a valódi hülyeségek ellene, esetleg ez jobb belátásra bírhatná őket.

+ tényleg be kellene látni, hogyha így megy tovább a baloldal sorsára jutnak, ez meg miért lenne nekik jó???

Én nem látok bele a Fidesz és Viktor fejébe, de nekik is látni kellene, hogy azért nem minden rózsás. Miért nem akarják látni????

Itt van ez a kibaszott útdíj is, ok fizetni kell nem öröm, na de hogy a tökömbe lehet ilyen elkúrt módon megcsinálni???? Stb, stb, és a sor végtelen.

blasiusii 2015.01.05. 11:09:31

Nem láttam a tüntetést, de egy dolog szerintem bizonyos:

ha nem alakul szakértői kormány pár éven belül, akkor lőttek a következő 1,5-2 évtizednek.
Akár Vityeszék folytatják a Putyin-Erdogan vonal hazai kiépítését, akár egy másik párt indul random emberekkel, teljes felsülés a jövő. A hosszú távú is.

Ugyanis nagyon mély szerkezeti változásokat kellene átvinni az országon, anélkül marad az egy helyben toporgás. Gondoljunk csak például az egészségügyre: meddig lehet még toldozgatni a semmiből? Naugye. De más területeken is ez van, ld. gazdaság, oktatás. A most lelkesen tüntetők is majd saját magukat hányják le, ha egy impotens párt váltaná a Führert.

Rohadtul fájni fog a szakértői kormány jó pár intézkedése is, de egyedül ez lenne a járható út. Ezek a beszédek meg tényleg keveset érnek. Pártba kell tömörülni, szakembereket meghívni egy Új Ellenzéki Kerekasztalhoz, és konkrét tervekkel belekezdeni az aláírásgyűjtésbe az előrehozott választásokhoz... bár amilyen lassan őröl az ellenzék malma, lehet, hogy mindez épp csak, hogy 2018-ig elkészülne.

MACISAJT 2015.01.05. 11:27:30

@blasiusii: ("ha nem alakul szakértői kormány pár éven belül, akkor lőttek a következő 1,5-2 évtizednek.")

Mi az a "szakértői kormány"?:P
A libaszakértő és tsai?
Netán a GKI és petschnig mária zita "közgazdászai"?
Muhaha.

Olyan kérem hogy "szakértői kormány" nem létezik.
Az csak hülyéknek szóló parasztvakítás, hogy a Goldmann Sachs embereit lenyomják az emberek torkán( lásd Olaszország, Monti), vagy george soros fejvadászai által összeszedett embereket az ukrajnai polgárháborúba taszítottaknak...

mrZ (törölt) 2015.01.05. 11:53:17

@blasiusii:

Ezek a "szakértők" már mind odatömörültek, egymást váltják, egymásra hivatkoznak, egymást segítik, részei a rendszernek.

Becsületes kormányra volna szükség, meg becsületes bürokráciára. Mondjuk ha becsületes politikusok lennének a bürokráciát úgy rúgnák seggbe hogy felére csökkenne a létszám, csak ugye a sok demokrácia szakértő azt sem tudja hogy:

a politikus a bürokrácia felügyeletéért van!!!

Oszt még beválasszák a szélhámosokat a hatalomba, amikor meg kilopják a szemüket itt nyekeregnek.

♔bаtyu♔ 2015.01.05. 12:10:37

@MACISAJT: Egyetértek, ez a szakértői kormány egy balliberális mantra. Az ostobább ballibsik kajálják, akik miatt pirosban jelennek meg a leendő ballibsi kormánytagok, kell a pronyónak a látvány is.

Egy év alatt simán kiderül az, ha egy kormány nem "szakértői", de maga a felvetés is marhaság, hiszen a döntéseket a terület szakértői készítik elő, a politikus választ aztán ezekbe a döntésekbe hosszabb távon vagy belebukik, vagy nem.

Szart értek ráadásul a ballibsik a szakértői kormányukkal, ha helyettük a döntéseket lényegében külföldiek hozták meg, mert annyira beszűkült a mozgásterük.

bölcsbagoly 2015.01.05. 12:54:14

@mrZ: minden ország vezet be új adókat, illetve módositj a régieket. Semmivel sincs több 2010 óta mint amennyit a kedvenceid bevezettek előtte. Ráadásul az adók többsége a szolgáltatókat és a multikat, bankokat sújtja.
Tudtommal a deficit eljárás azért van/volt mert 3% alá akarják szoritani mindenütt a hiányt, ergo minden ország veszteségben van. Mo sem kivétel s 5 év alatt ez biza 15% felett van összesen. + a felvett hitelek visszafizetése és az államadósság kamatainak fizetése. Erről valahogy nem akartok tudomást venni, mintha Mo 2010-ben egy pozitiv mérlegű, adósság nélküli ország lett volna.

bölcsbagoly 2015.01.05. 13:02:19

@blasiusii: ti nem vagytok normálisak! Orbánék intézkedései bár a köznépnek nem igen fájhatnak nagyon, mégis jajgattok miatta, mégis mi a fenét akarna /tudna egy "szagértő" kormány fájóvá tenni és főleg MIÉRT, MI CÉLBÓL?
Meg vagytok lőve a demokráciátokkal, ha soha nem ismeritek el a vereséget. A Fidesz a saját programját akarja megvalósitani, mifléle jere/ovális/öt-hatszögletű asztali értekezlet kellene felülírja ezt s kiknek a javára? A vesztesek programját kellene megvalósitsa,- bevéve őket a kormányzásba - vagy valamim életképtelen hibridet, mint Olaszország, Görögország, Románia, stb, "koaliciós"kormányai?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2015.01.05. 13:10:09

@blasiusii:
most van szakértői kormány, balfaszkám. csak öt év nem elég az előző szakértők bűneinek helyrehozásához.
mindenki fogja be a pofáját, menjen haza a picsába, és hagyja a kormányt dolgozni. ez vonatkozik a köcsög usa ügyvivőre is!

bölcsbagoly 2015.01.05. 13:12:20

@mrZ: a fenét van a politikus a bürokrácia felügyeletéért! A politikus egy politikai irányvonal megvalósitásáért van.
Mióta léteznek írott törvények és hivatalok, azóta van bürokrácia is. Ugyanis a hivatalnok elsősorban a saját seggét védi , bebiztositva magát, hogy hiba esetén ne rajta verjék le a port. Minél komplikáltabbak a törvények annál inkább. A törvények pedig a jogászok tolvajnyelve miatt egyre komplikáltabbá válnak. Ergo nő a bürokrácia is. Eze ellen manapság a dogitálizálással próbálnak védekezmni, de az meg ki van téve a technika ördögének. Pl. újabban megszüntették az egyetemeken az indexeket, az iskolákban a nplókat és ellenőrzőket. OK, de ha egy hackertámadás után minden adat eltörlődik, akkor mit is csinálnak majd, hogyan rekonstruálják őket? Ehhez olyan szerverek szükségesek, amelyek nincsenek összekötve a világhálóval + nagykapacitású adatrögzitők. Ezekhez kezelők,fenntartók, stb. .

bölcsbagoly 2015.01.05. 13:13:02

@jose maria padilla: na ezt mondom én is ennek a sok okosnak!

mrZ (törölt) 2015.01.05. 13:41:02

@bölcsbagoly:

Sajnálom uram rosszul tudja.

Az országot, a kasszát, a pecsétet, a traffipaxot, a fegyvert mind a bürokrácia(közszolga, közalkalmazott, közrabló,) működteti, és kell a nép általi felügyelet lehetősége. Ezt a politikusok biztosítják, azért kapnak törvénykezési jogot, és ezért kapnak vezetői pozíciót a bürokrácia élén. Nem azért hogy irányítsák, HISZEN NEM ÉRT HOZZÁ!!!, hanem hogy felügyelje ellenőrizze korlátozza. Hogy ez nálunk nem így jött össze az már más eset, ezért vannak a tüntetések.

Nincs olyan hogy politikai irányvonal mert akkor fél évente lennének választások, vagy esetleg két hetente. Ezért érvénytelen a jobb bal oldal emlegetése, mert a bal nem államosít, a jobb pedig nem osztogat grófi címeket. Amit ön beleképzel az csak az ön demokrácia felfogása.

Továbbra is várom a keresztényi értékrendjeit!!!

Kandeláber 2015.01.05. 13:46:51

@mrZ: Idén csak egyszer voltam, októberben.
Tarlósra voksoltam, a degenerált Bokros ellenében, továbbá a kerületemben a jobbikos polgármester-, és képviselőjelöltre.
Amúgy Gyurcsány mondta, hogy az emberei ott vannak minden kilométerkőnél, és minden tüntin.
A szocik dettó.
Akkor mi is a gond?

bölcsbagoly 2015.01.05. 13:54:07

@mrZ: Te tudod rosszul. Normális orzűágban a köztisztviselőket nem váltják le minden új kormánynál. Ők teszik a dolgukat, a kormány meg a magáét, új törvények/rendeletek létrehozásával, mások megszüntetésével/változtatásával.
DE bizony van politikai irányvonala minden pártnak/koaliciónak, ugyanis az mutat az elérni vágyott cél felé. Igaz, 2002-2010 közt a célcsak a hatalom megtartása és az ország kirablása volt, s akkor tényleg felesleges volt bármilyen irányvonal is.

bölcsbagoly 2015.01.05. 13:56:36

@mrZ: már írtam, tanulmányozd a Tórát/Talmudot meg a Koránt, utána meg az Újszövetséget. Akár Európa kulturális örökségét is.

mrZ (törölt) 2015.01.05. 14:02:14

@Kandeláber:

Félreértettem, most olvastam vissza, rájöttem, azt hittem neked mindenki dk-s nyugger.

Bocsi.

Persze hogy ott vannak, de rém természetes, miért ne? Nekem nem fáj sem a náci, sem a körmenet, sem a kommik, sem békemenet, egyik sem.

blasiusii 2015.01.05. 15:03:08

@jose maria padilla: üljleegyes. Masírozz akkor a Führer után, mindhalálig.
Mellesleg kíváncsi vagyok, hány közgazdász van a hozzászólók között...

Kandeláber 2015.01.05. 15:36:19

@mrZ: OK.
De, hogy ne csak redneck (vagy yankee) kifejezést használjak, rendben.
süti beállítások módosítása