Quo vadis, Fidesz?
2014. október 31. írta: dobray

Quo vadis, Fidesz?

napnyugtasantiagp.jpg

Netadó plusz kitiltási botrány: kész lett a gyúlékony egyveleg, a koktélt ráadásul maga a Fidesz nyújtotta át ingyen, pult fölött az ellenzéknek. Két héttel egy győztes önkormányzati választás után, három győztes választással megspékelt év után, 2010 óta öt választási győzelemmel a háta mögött a Fidesz „egyszerű, munkás kisemberek” hangjára oly érzékeny berendezései mintha felmondták volna a szolgálatot. Hogyan sikerült ezt összehozni?

Az Orbán Viktor által péntek reggel nagyjából visszavont netadós ötletelést ráadásul a kitiltási botrány idején sikerült összehozni a szétesett baloldal nagy örömére. Így márpedig robbanékony elegyet alkotott a kettő: a keleti nyitás eszméjének elutasítása olyan elvi tiltakozási alap, amit be lehet keverni a netadó gyakorlatias, emberek zsebébe és magánszférájába nyúló, ezért úgyszintén tiltakozásra alkalmas anyagi kérdésével. Van eszme (keleti nyitás elutasítása) és van gyakorlati mozgósító erő (netadó). Gratulálunk Fidesz, ennyire nem hiányozhatott egy potens ellenzék!

*

És akkor itt van ugye az amerikai nagykövetség ügyvezetője, Goodfriend úr, akinek a személyén keresztül úgyszintén össze lehet kapcsolni a kitiltási botrányt és a keleti nyitást a netadóval. Meg ott van Neelie Kroes uniós biztos, aki a tüntetésen való részvételre buzdít a Twitterén, ő is alkalmat ad hát az árukapcsolásra. Lehet azt mondani, hogy mindez, Gulyás Balázs MSZP-s kötődései, Demszky részvétele azt bizonyítják, hogy a vasárnapi és keddi tüntetések mögött „tudjukkik” állnak, és lehet Gyurcsánytól tanulva legyinteni, hogy majd hazamennek, eltűnnek, mint azt Németh Szilárd tette. A nép viszont marad pozíciójában. Gyurcsány is megbukott.

A Fidesz logikus politikai kommunikációja nyilván úgy szól, ahogy (nem is voltak annyian, nem is úgy lesz a netadó, ezek a háttérben álló balos pártok és külföldi hatalmak által megvezetett emberek, és így tovább), de jó, ha eközben magukban tudják a pártban ülő spindoktorok, hogy nincs igazuk. Mi van akkor, ha az Egyesült Államok és az Európai Bizottság képviselője támogatja a tüntetést és vannak MSZP-s kötődései a főszervezőnek? Attól még a demonstráció sikeres volt és lehet rá politikai kampányt, politikai identitást építeni (mint arra Ablonczy Bálint is felhívta a figyelmet). Akármilyen összeesküvés is állna a háttérben: az összeesküvők piaci rést találtak és kihasználták. Ettől kezdve mindegy, kik szervezték a tüntetést, kik állnak a háttérben, a Fidesznek a résztvevő tömegek okozta kihívást kell kezelnie.

Mindezt megspékelve itt van ez a kitiltási ügy. Haragszik ránk az Egyesült Államok? Lehet, hogy így van. A németek biztos a német cégek miatt rágnak be. Az Európai Unió meg sok egyéb miatt.

Igen, az európai mainstream tényleg a progresszió híve: én egyetértek Orbánnal azzal, hogy a hagyományos konzervatív értékek is európai értékek, és jogunk van azok szerint élni. Igen, rossz felé megy az EU, amikor központosít. De jó ötlet pár év alatt tulajdonképpen minden fronton harcot indítani Brüsszel és Washington ellen? Elvi és gazdasági ügyekben egyaránt? Lehet, hogy a nyugati hatalmak csak az érdekeiket nézik; de a Fidesz is csak az erő nyelvén ért, és Magyarország is elsősorban a saját érdekeit nézi. Vajon miközben mi itt a népnyúzó multik ellen küzdünk (amelyek egyelőre a teszkós pénztárosi pozíció felett mindenben biztosabb és jobb munkát tudnak adni, mint a magyar kkv-k), és autark gazdaságot akarunk külföldi autógyárak összeszerelő-üzemeivel kiegészítve; addig a MOL, a „magyar multi” a kazah nép iránti szeretetből és barátságból termel ki olajat Kazahsztánban?

A magyar kormány rázza az öklét nyugat felé, eközben hangoztatva, hogy mi is nyugat vagyunk. Tagjai vagyunk a valóban reformra szoruló EU-nak és a NATO-nak, de azért a hanyatló nyugat süllyedő hajóját vizionálva tényleg egyre komolyabban elhisszük magunknak, hogy az oroszok, a kínaiak és félvilági közép-ázsiai hatalmak mellé kell felkéredzkednünk. Mintha ők nem a saját érdekeik miatt akarnának minket „megmenteni”, izé, felhasználni.

Mint azt Bódis András írta a minap a Válaszban: „ám mielőtt mindebből levonnánk azt a következtetést, hogy ideje olyan sztárországokban reménykednünk – az USA és az unió helyett –, mint Oroszország vagy Kína, gyorsan szögezzük le: Oroszországnak vagy Kínának addig a pillanatig vagyunk mi fontosak, amíg az EU tagjai vagyunk. Ha kihátrálnánk a nyugati közösségből, a fenti sztárországok új uniós hídfőállást keresnének maguknak, mi meg szépen magunkra zárhatnánk az ajtót”.

Vagy ahogy Balázs Zoltán írta a hvg-n: „a politikai moralizmus és a politikai realizmus ebben az egy kérdésben ugyanazt mondja: a külpolitika alapfeladata, hogy barátokat keressen a szuverén államok világában. Egyet lehet érteni a szuverenitás védelmezésének fontosságában, ami a kormányzat egyetlen stratégiai céljának látszik; csakhogy ebben a világban kizárólag úgy lehet túlélni, ha vannak barátaink. Érték és érdek itt egybeesik”.

*

Lehet mismásolni, hogy csak homokszem került a fogaskerekek közé, elég erősek az amerikai és EU-s kapcsolatok, hogy túléljék a mostani mélypontot; vagy hogy nincs is mélypont, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve. Nekünk, egyszeri állampolgároknak nehéz megítélnünk a külső jelekből, mi is megy igazából a háttérben: egy szokásos bokszmeccs, diplomáciai alkudozás durvult el; vagy tényleg baj van. De eléggé úgy tűnik: tényleg baj van.

A nyugati szövetségi rendszerben sok mindent megtehet egy kormány: újszerű, radikális, drasztikus lépéseket tehet, ahogy egy okosan végrehajtott keleti nyitás is beleférhet. De egyenként, nem pedig mindent egyszerre, egymásra halmozva. Ha számos ügyben összefogunk, megegyezünk, kiegyezünk az amerikaiakkal és Brüsszellel, akkor lesz tekintélyünk, megbízható partnernek látszunk majd és lesz miért ellenszolgáltatást kérni. Ha mindenben csak bemutatunk vagy beszólunk (EH?), akkor hiába van igazunk számos kérdésben, Washington és Brüsszel is így fog viszontreagálni. Hogyan lesz ebből hatékony külhoni érdekvédelem, kisebbségpolitika?

Ahogy Stefano Bottoni mondja a Mandinernek adott interjújában: Románia mindent megadott az amerikaiaknak, ezért az amerikaiak ott állnak mögöttük. Talán majd akkor is, ha a jövőben be akarják kebelezni Moldovát.

Sokan azt hitték, vége a hidegháborúnak. Hát, nem mindenben. Persze a kelettel jó dolog pragmatikusan üzletelni – csak vigyázni kell, mert gyorsan megkérhetik az árát. Én meg inkább orosz vodka helyett skót és amerikai whiskyt innék, örmény konyakot meg majd szerzünk valahogy. Maradjon csak a kelet egzotikus kelet, egyelőre a nyugati kereszténységre alapozott civilizáció határai a Kárpátoknál húzódnak, és mi nem is szeretnénk áthúzódni a román és orosz cezaropápizmus, bizantinizmus világába.

Orbán Viktor eddigi legnagyobb fegyvere, amit fel tudott mutatni brüsszeli és washingtoni tárgyalópartnereinek, a soha nem látott választói támogatás volt, ami mögötte áll. Nem kellett, hogy tetsszen ez a tárgyalópartnereknek, de kénytelenek voltak elismerni, hogy el kell tűrniük Orbánt. Ám a Heti Válasz arról ír: tényleg felmerülhet, hogy „leszedik” a magyar kormányfőt. Ez az eshetőség, ha bekövetkezne, nagyon durva lenne. Nem tudjuk, mit hoz a jövő. De az látszik, hogy túl sok frontot nyitottunk külföldön, s most a Fidesz belföldön is elszámította magát. De a reálpolitikában nagyon sokáig nyitva áll a visszaút: a keleti selyemútról mindenképp vissza kellene fordulni a lenyugvó nap országai felé.

(A képen: naplemente Santiago de Compostelában.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr626845387

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Quo vadis, Fidesz? 2014.10.31. 15:00:02

Netadó plusz kitiltási botrány: kész lett a gyúlékony egyveleg, a koktélt ráadásul maga a Fidesz nyújtotta át ingyen, pult fölött az ellenzéknek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gulyaszoli · http://tapirwar.tumblr.com 2014.10.31. 15:34:18

Végre józan írások a mandineren. Az eheti posztokkal szinte kivétel nélkül egyetértek!

mrZ (törölt) 2014.10.31. 15:34:34

"Van eszme (keleti nyitás elutasítása) és van gyakorlati mozgósító erő (netadó)."

A kívülről indukált megosztásra mindig rábasztunk. Az ország ismételt tologatása nyugatra csak újabb nemzedékek elvesztését és még nagyobb szegénységet eredményez majd. volt

Vagyunk akik vagyunk, vagyunk ahol vagyunk.

És egész jól ellennénk mindenféle mások által nyakunkra erőltetett ideológiák(neolib), vezérek(fidesz meg a pártok), gazdasági rendszer(imperializmus), katonák(nato), korrupció(mr20%), pénzrendszer(ecb), központ(brüsszel) nélkül.

A netadó csak egy beavatkozási alap, ennél sokkal többet is fizetünk.(mióta a nyugathoz tartozunk!!!)

De figyel dobray! Jöjjön aminek jönni kell! Ha úgy alakul, remélem majd találkozunk! Egy biztos, én nem a te oldaladon leszek!

S=klogW 2014.10.31. 16:06:19

Kedves szellemi hétszilvafás éhenkórászok ott a Mandinerben!

DÖNTENI KELL!

Vagy lecuppantok az urbanolibsi haverekről és hajlandóak lesztek újradefiniálni az urbánuság fogalmát

vagy takarodjatok a Táncsics Alapítványhoz és az amerikai "jóbarátokhoz"!

Bryan élete 2014.10.31. 16:57:18

B+ Dobray, nem irigyellek. Félő, hogy véletlenül a fejedre esik egy kóbor zongora, mert már te sem tudod leírni azt, amit elvárnak tőletek.
Ne menj a fal mellett.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.10.31. 17:59:56

Ezeket a ballépéseket csak egy határozott politikai akcióval lehet helyrehozni.

Zárják be a boltokat vasárnap!

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.10.31. 18:32:11

ez a sok buzi kis idióta netfüggő barom asszisztál orbán macska-egér játékához. a mostani tüntetések alapjain épül egy százhuszonhatodik milla, hadd osztódjon az ellenzék.
a mandarinok pedig szépen elárulják magukat. tibibácsi megtűrt kutya brüsszelben, nincs már inkubátor a fideszt hátbatámadó mandarinbuziknak. jöhet a leszámolás. remélem a trampli komcsiirtó sem kap többet egy centi filmet sem. és kicsavarják a szerző kezéből is a karrierkeresztet.

a nagy hohoohooo 2014.10.31. 18:43:51

Egy szavát sem hiszem! Orbán most kicsit rájött ,nem igaz,hogy a 2/3 csalással is mindent visz,de nem felejt,az ő ötlete a netadó,kicsit csituljon a vihar,ünnepek jönnek ,a családé az elsőség.Majd valami salátatörvényben ,egyéni képviselői indítvánnyal benyújtják .Pont most mondta a Kossuthon, hogy "nix ugri-bugri! Csak nyugalom! " (Igaz, ezt a gázellátásra mondta, de sztem ezt üzenhette Svájcból az alattvalóinak is) Az internetadót majd adómódosítással fogja behajtani a jövő évben, a korrupcióra meg azt mondta, hogy "rágalmazás ellen nem lehet mit tenni", várja a listát továbbra is, meg hogy bejelentési kötelezettsége van annak, aki ilyet tapasztal. (csak itt jegyzem meg, hogy a NAV-os csávót még majdhogynem le is ültették amiatt, mert szólni mert ) meg hogy a korrupcióval kapcsolatban "zéró tolerancia van". ...ekkor gondolkodtam el azon, hogy most hülyének nézi az embereket, vagy csak vastag a bőr a képén?... szerintetek?Majd lesz Nemzetthy inzultáció.A Nemzetthy inzultáció során feltett kérdés valami ilyesmi lesz: Egyetért-e Ön azzal, hogy az extraprofitot termelő internetszolgáltatókat elszámoltassuk? Igen! Ok, mehet az internet adó.A netadó kissé elvitte a hangsúlyt arról, hogy a kormány egy komplett adócsomagot nyújtott be. Sajnos. Mert ebből kábé az derül ki, hogy szar van itt, nem teljesítés. Be nem vezetett kedvezmény, nem csökkentett adó, cserébe különadó, netadó és cafetéria szigorítás.
Szóval. A körítés ugye eddig az volt - tudom, a választások előtt - hogy itt minden fasza, Magyarország jobban teljesít és a világ sírva könyörög a receptért. Hát ehhez képest a szöveg alapján, amit a kormány az Országgyűlésnek beterjesztett, egy kissé más valóságra lehet következtetni. Ugye voltak olyan ígéretek, hogy kilenc százalék is lehet az szja - jó, valójában ezt Viktoron kívül senki sem vette komolyan, aki össze tud adni két számot -, az meg bele is lett írva a törvénybe, hogy csökkenni fog a társasági adó kulcsa. Nem fog.

Ehelyett felnyomják a béren kívüli juttatások adóját, egyelőre nincs mód a társasági adó csökkentésére. Beismerő vallomással ér fel, hogy a családi adókedvezmény kiterjesztése nem jön össze nemhogy jövőre, de még évekkel később sem. Varga Misi kibökte, hogy a költségvetés állapota nem teszi lehetővé, hogy a kétgyerekesek húsz helyett 40 ezer forint kedvezményt kapjanak. De majd ha, akkor.

Hát kérem, mi van itt? A világ legjobb országában nincs keret a családok támogatására? Mondjuk engem spec ez nem lep meg, de ez a pár száz oldal minden sorával azt mondja: szar van a palacsintában. Kétségbeesett baszakodás megy, minden fillért megpróbálnak összekaparni, kezdve az egyik oldalon megspórolható, meg nem adott kedvezményektől a szánalmas különadókig. És az olyan, rejtett kis szemétségekig, amelyek el sem jutnak a hétköznapi fogyasztókig, mert olyan szakmai zagyvaságról van szó benne, mint veszteségelhatárolás szigorítása.

Különadót kapnak a befektetési alapok - pontosabban újabb, a mostaninál ötször nagyobb adóterhet jelentős adót - vélhetően azért, mert túl sikeresek. Több lé megy át bankbetétből befába a helyett, hogy állampapírba menne és bassza meg, és mi csak kétmilliárdot szedünk be ezektől? Nohiszen, van ott tíz is. Döbbenetes arrogancia, hogy a kiskerek különadójának kivezetését követően pár év kihagyással újabb különadóval felérő felügyeleti díjat vezetne be a kormány. Őszintén leszarom, mennyi a Tesco profitja, itt az elv a lényeg. Hogy majd mi megmondjuk, hogy fizetsz vagy sem, és ha azt hitted, hogy már megszabadultál, akkor jobb, ha tudod, sosem fogsz megszabadulni.

Az internetadó nem is azért felháborító, mert egy újabb területen vet ki adót a kormány. Ezt már megszoktuk - azért fáj ezt leírni, pontosabban az fájó, hogy ezt ilyen könnyű leírni. Az internetadó azért bosszantó, mert az ostobaság csimborasszója. Legyen gigabyte-onként 150 forint. Hogy jött ez ki? A gyereknek otthon ennyi a havi forgalma? Vagy a nagyinak csak két giga és akkor ez már kurvasok? Az nem tűnt fel, hogy a fasza kis pénztárgépek adatait, az útdíjat mind neten tolják át? Az után ki fog adózni? És miért? Felesleges itt demagógkodni, hogy bezzeg Finnországban alanyi jogon jár a net, mert ez kurvára nem Finnország, ráadásul ennyi erővel az állami monopóliumhoz kötött piaárulást is felhozhatnánk követendő példaként. De akár Viktor találta ki ki félrészegen, hogy milyen fasza lenne megadóztatni az internetet, akár más, valahogy átment az egész a rendszeren.

Ahogy a házassági adókedvezmény is. Fix, hogy ez egy kompromisszum volt a KDNP számára. Sok államban támogatják a családokat adókedvezményekkel, komplett családi adózással, az sem ritka, hogy a házasságban született gyerekek többet érnek az államnak, mint a házasságon kívülieknél. Lehet ezen felháborodni, nálunk is így van. De olyan azért nincs, hogy egy polgárjogi aktust díjazzon az állam. Mit kap ezért cserébe a Kádasoktól a Fidesz? Talán jobb nem tudni.
A Parlament előtt lévő adótörvények jól tükrözik a kormány hozzáállását.

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.10.31. 18:45:57

@a nagy hohoohooo:

tízezer hülyegyerek hogy belelkesíti a magafajta balfaszokat. orbánnak még minimum három ciklusa van.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.10.31. 19:49:40

Dobray nem Burke-öt, nem Ratzingert, de még csak nem is MAK-ot idézi. Nem. A HVG-s Balázs Zoltánt. Ő aztán tényleg megkérdőjelezhetetlen tekintély.

Bloodscalp 2014.10.31. 20:05:05

Nagyon szép írás, egy szó sem esik benne arról hogy úszni lehet a korrúpcióban.
Ruszkik bábja leszünk lassan, a lényeg hogy a vezér pozicióban maradjon.

Bell & Sebastian 2014.10.31. 20:38:33

Hová tart a Fidesz? Rumba-rumba, centrumba.
(Ami érdekes módon balra található, ezért jobbról támadom.) Szerző vajon honnan? Csak neem...?

S=klogW 2014.10.31. 20:42:35

@Bloodscalp: a lényeg, hogy a hazaáruló söpredék 65 (95) év után ott maradjon ahova a söpredék való

freehckr 2014.10.31. 21:23:09

„soha nem látott választói támogatás volt, ami mögötte áll”

Ja: m.cdn.blog.hu/no/novus/image/kamp%C3%A1ny%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91.jpg

Soha nem látott... és tényleg soha... :)

vizipipa 2014.10.31. 22:56:20

"De az látszik, hogy túl sok frontot nyitottunk külföldön"

Esetleg ha végigmennél, hogy mennyit. Meg, mindet mi nyitottuk?

Te melyiket nem nyitottad volna meg? Akkor és ott. Nem utólag.
--------------------------------

Már ha túllépsz a frázis gyűjteményen.

Robinzon Kurzor 2014.10.31. 23:32:43

Lineker twittelte még a német-brazil közben:
You know you're in trouble when Khedira scores against you.

Szóval amikor már dobray is ilyeneket ír ... hát mi lesz így a NER-rel, elvtársak?

Robinzon Kurzor 2014.10.31. 23:34:43

@a nagy hohoohooo: "Több lé megy át bankbetétből befába a helyett, hogy állampapírba menne"

Hát majd most külföldi befába fog menni.

petraeus 2014.11.01. 00:07:46

"én egyetértek Orbánnal azzal, hogy a hagyományos konzervatív értékek is európai értékek, és jogunk van azok szerint élni." Lehet mast ertunk hagyomanyos konzervativ ertekek alatt, de en itt egy komoly ellentmondast latok. Nem erthetsz egyet Orbannal is meg a konz. ertekekkel is mert Orban sok minent kepvisel de a konzervativ ertekek nincsennek koztuk, alig van olyan intezkedesuk ami, nagyon sok joindulattal, konzervativnak nevezheto, olyan viszont ami labbal tiporja a lonzervativizmust van boven...

Robinzon Kurzor 2014.11.01. 00:13:52

@petraeus:

Például fenyegetéssel és hazug ígérettel elvenni 3000 milliárdnyi magánszámlán lévő megtakarítást, majd eltapsolni az egészet a semmibe úgy, hogy egy fitying nem sok, annyi sem marad.

Ez egy hagyományos konzervatív érték, és @dobray szeretne eszerint élni, meg szerinte joga is van hozzá.

zobod 2014.11.01. 00:35:20

@vizipipa: az ukrán válsággal kiújult a hidegháború is. Ebben a helyzetben pl. az illiberális állam, meg Oroszország példának állítása nem volt szerencsés. A ukrán-orosz gázár tárgyalások közepette beszüntetni az ukrán gázexportot, talán az sem. A kárpátaljai magyarság autonómiájának ügyét sem akkor kellett volna elővenni, mikor Oroszország az ukrajnai orosz kisebbség ürügyén, hasonló jelszavak mögé bújva épp megszállta a Krímet.

Szúnyog 2014.11.01. 01:15:16

Érdekes, hogy egyetlen komoly újságíró sem akad a mandis, indexes blog szerzők között. Mind 12 egy tucat. Ennek a Dobraynak sincs semmiféle távlatba néző gondolkozása, nyomja a napi mantrát. Szerencsétlen.

Csapee 2014.11.01. 01:20:09

Kivancsi vagyok hogy mennyi ideig kell rugdalni az Obama oldalat hogy elkezdjenek szivarogtatni az elmult 10 ev lehallgatott anyagaibol?

szabadnapos urulógus 2014.11.01. 01:30:03

Ha ezt egy Bajnai nevű rebegi el, könnyek között a pszichiátere bőrkanapéján, azt mondom, rendben van. De bloggerkedéshez több kéne azért, mint amennyit egy sziámi macska éhgyomorra is képes felmutatni. Persze szítsátok a pálinkás, szent tüzet magatokban, hűvösek már az éjszakák!

huKKK 2014.11.01. 03:47:50

@szabadnapos urulógus:
Uru, emost akampánybeszéded, vagy a kormányprogramod/megoldási javaslatod vót?
Erre inni kő!

2014.11.01. 03:51:43

Ha nem központosít az eu akkor szétesik, majd marad az osztrák vízum és feleekkora gdp...

huKKK 2014.11.01. 04:22:23

Vuvu, szétesés esetén -élve az erőfölényünkkel- kiharcoljuk a végkielégítést.
+sarcot szedünk. Velünk nem lehet kukoricázni.

maskep 2014.11.01. 05:33:47

"Magyarország is elsősorban a saját érdekeit nézi." - Ez így van! Csak különböztessünk meg két Magyarország-fogalmat: Az egyik a hagyományos, ortodox ország-fogalom, a másik Orbán Viktor neve akkor, mikor külhonban a politikáját támadják... Persze, számomra csak az egyiknek van értelme, míg a másik csak egy beteg ember, beteg követőkkel....

Nzoltan 2014.11.01. 06:14:42

Most az történik a balon, mint 2002- ben a jobbon. Nem értik a választókat. Igazából semmit sem értenek.

Nzoltan 2014.11.01. 06:22:32

A Fidesz még hasznot is húzott az egész tüntetésből. Demokrata volt. Most az ellenzék ismét nem találja magát. Persze lehet meghátrálásnak nevezni azt amit a Fidesz úgy kommunikál, hogy meghallotta a választók hangját.

Herr Schwarze Liste 2014.11.01. 06:27:27

keserű az illib pirula? benyelted, get used to the cifra fosás!

Ybl 2014.11.01. 06:30:58

Szellemi nudistákkal íratnak csak cikkeket az Indexen?

Arthur Bloch 2014.11.01. 07:10:03

@szunyog: - "nincs távlatba néző gondolkozása.." - azonkívül,hogy lebarmozunk valakit - ne egy ollózott szlogent írjunk le kritikaként ! -Mit is hiányol a nem T.kommentelő ? -Ön milyen távlatba néző gondolkodást írt volna le ???? - "Ostoba kérdéseket könnyebb föltenni,mint kijavítani ostoba hibákat..."a'la Arthur Bloch-Murphy tv.

röf 2014.11.01. 07:14:06

Hát ez marha jó.....
Fogjátok ezt a szalmaszálat, imádkoztok hozzá, hátha most..... Jézusom.
Azt hittem, csak az a pár száz kerítésdöntögető teraszmászó ette meg, hogy Kertész Sorstalan Imre kitűnt, Zoltai Leváltott Guszti bácsi beépült, most meg ez a meghátrálás......és jöhet az örömóda.
Orbánnak vége, Fidesznek vége, már csak el kell kérni a kulcsot, itt tessék aláírni, meg van nyerve a meccs.
Ennyit néztek ki Orbánból?
Ne reméljetek, előbb utóbb el kell menni dolgozni mindenkinek.
Nektek is.

lavór 2014.11.01. 07:16:20

@S=klogW:
Esetleg ti mehettek Putyin kebleire. Tudtommal volt itt egy népszavazás arról, hogy a Nyugathoz kívánunk tartozni. Pakoljatok és majd integetünk nektek az állomáson.

Lö pá!

lavór 2014.11.01. 07:18:46

@Nzoltan:

Ez az ellenzék már sosem találja meg magát. Új ellenzéknek kell felállnia. Erre lehetnek jók az ilyen megmozdulások. Lehet még tüntetni nyugodtan a cafetéria megnövekedett adótartalma ellen...

Bona Fides 2014.11.01. 07:20:41

Szétesett baloldal mellé szétesett jobboldal dukál.

Azért szavaztam mindig a Fideszre, hogy kinyírjam a szoclibet.
Most pedig azért szavaztam 3X az LMP-re, hogy elkezdjük kinyírni a Fideszt IS!!!

Elegem van az MSZMP-ből sarjadt komplett kleptokráciából!!!!

Új, tisztességes és demokrata politikai elitet, építő jellegű (ne röhögj!) kritikával támogatott Európát, normális külpolitikát és élhető Magyarországot akarok, mert megérdemlem!

Húzzon el a vérbe a kleptokrácia!!!!!!

Bona Fides 2014.11.01. 07:25:59

@lavór: Pontosan. Most van itt az idő, hogy az ÖSSZES vérszívó tetűtől megszabaduljunk!

Nem bírunk el több KÖZGÉP-et, STRABAG-ot, stadiont, villát, ingatlant, külföldi kurvázást, nem akarom eltartani ezt a bandát, amelyik 25 éve gátlástalanul zabrál és még ráadásul szarul is kormányoz.

Új, tisztességes embereket akarok látni a Parlamentben, a kormányban és a közhivatalok vezető posztjain - az ország átlagos jövedelmi szintjével arányos javadalmazással!!!!!

wantaan 2014.11.01. 07:27:30

A Fidesznek vége. (pont) Hullaszag terjeng a levegőben meg a századvéges pénzmosoda hipo-jának orrfacsaró bűze. Pár fidesz-zombi még rémisztgeti a népet ...de a demokrácia szenteltvízével elüzhetőek. ...s akkor jön a leltár, az elszámoltatás. Rogán, Szíjjártó, Lézer, ésatöbbi...ORBÁN elszámoltatása. ....mert a megalázott nemzet IGAZSÁGOT AKAR.

2014.11.01. 07:34:55

Semmiképpen nem szabad hagyni, hogy az állam kezébe kerüljön az internet mint szolgáltató!
Akkor aztán végképp vége a szólásszabadságnak!

nu pagagyí 2014.11.01. 07:36:11

Magyarországon a "hagyományos, konzervatív érték" az útonállás, a szorgalmas, értékteremtő emberek kirablása. Ideológiájának alapkövei pedig az ostobaság, az arrogancia és az irigység. Célja egy országon belüli luxus rezervátum létrehozása, amelyben háborítatlan jólétben élhetik fel e nemes eszme kifundálói az ország megtermelt vagyonát.

6.Lеnin 2014.11.01. 07:36:22

@jm padilla: Az a helyzet kis fidesz csicska, h bizony a falig elmentetek és koppantatok. Eddig azt írtátok le vannak szarva a gágogók, hát kiderült a nagy Vezéretek meghátrált. Innen kezdve Orbán defenzívában van.

6.Lеnin 2014.11.01. 07:37:26

@jm padilla: Álmodozz csak! a remény hal meg utoljára.

6.Lеnin 2014.11.01. 07:38:59

@De hová tűnt Columbo felesége?: Mit szedne? @jm padilla: szárított orbán szart szed, attól van így beállva.

6.Lеnin 2014.11.01. 07:40:37

@Szúnyog: Hehehe... gyerek! Eddig lekicsinyeltétek a tiltakozást. Most jön a mellébeszélés, mert kiderült a főnökötöknek féknyomos lett a gatyája. :-))

Szindbad 2014.11.01. 07:41:51

Szerintem az van, hogy Putyin beígérte Kárpátalját Viktornak, aki pedig szagot fogott.

6.Lеnin 2014.11.01. 07:42:15

@szabadnapos urulógus: Hehehe.. ki is kuporog most pszichiátere bőrkanapéján, a grázi gumiszobájába vágyakozva? A freudi elszólás... :-))

rozsé drazsé 2014.11.01. 07:43:16

@a nagy hohoohooo:

1.
- Segítség! Orbán Viktor gyíkká változtatott!
- Akkor hogyan tudsz írni a klaviatúrán?
- Ja! Már elmúlt...

2.
- ha Orbán Viktor úszik a vízen kővel a nyakán, akkor demokrata, ha elsüllyed, akkor diktátor.
- ha Orbán Viktor könnyebb, mint egy kacsa, akkor demokrata, ha nehezebb, akkor diktátor.

Kérem a "demokratikus" pártokat, a CIA ideiglenesen hazánkban tartózkodó alakulatait és mindenek előtt Goodfriend urat, hogy a fentiek szerint járjanak el és semmiképpen ne törődjenek a választók akaratával, mert a nép bizony gyakran téved....főleg ha egyedül van hagyva egy lefüggönyözött szavazófülkében....

az ilyen áldemokratikus választásos dolgokat demokratikusan kell korrigálni Washingtonból, vagy Bruxellesből a megfelelő eszközökkel mint pl. embargó, bojkott, bombázás, megszállás...

ca2 2014.11.01. 07:44:20

az első két sor után kár is tovább olvasni...
könnyen lehet erre válaszolni..
3 megalázó vereség után az ellenzéknek valamit fel kellett mutatni,,, a választások eredményeit nézve meglepő módon 4 év fidesz kormányzás után sem tudott semmit felmutatni a baloldal, így az ideiek még súlyosabb vereségek számukra mint amiket 2010-ben elszenvedtek, hiszen akkor egy baloldal elleni protest hangulatban verte őket szarrá a fidesz, most meg úgy, hogy 4 éve kormányzott, tehát a választási logika szerint a választók a kormányról mondtak véleményt..)
na most ugye évek óta mást sem hallunk, hogy az embereknek elege van a fidesz diktatúrából, de hát a választási eredményekben valahogy ez csak nem akar tükröződni, így nem maradt más mint az utcai balhézás..
pár ezer vérgőzös liberálist könnyen össze lehet szedni erre jelenlegi frusztrált hangulatukban és utána lehet hónapokig arról írni az indexen a cikkeket, hogy na ugye, hogy mennyire elegük van az embereknek.. erre az internetadó (ami egyébként egy hülyeség..) csak egy ürügy volt... ezt az is bizonyítja, hogy amikor a szakértő bajnai elvtárs akarta bevezetni akkor nem emlékszem, hogy a liberátorok az utcára akartak volna vonulni..

6.Lеnin 2014.11.01. 07:44:36

@Szindbad: Elég hülye ha elhitte. A nagyhatalmak sosem fogják hagyni hogy megváltozzanak a szövetségen belül a határok, mert az háborúkhoz vezetne a szövetségesek között. Magyarország visszakapná Kárpátalját - amit gazdaságilag ki sem bírnánk - azonnal nekünk esnének a románok, szlovákok, szerbek a diplomáciában.

6.Lеnin 2014.11.01. 07:46:25

@rozsé drazsé: @ca2: Hiába jöttök az eltorzított, ellenzék híján megnyert választásokkal, Orbánt helyre teszik a szövetségesei és a lázongó nép.
A vezéretek visszavonulót fújt. :-))

rozsé drazsé 2014.11.01. 07:46:35

@Bona Fides:
Igazad van!
Csakhogy ennél kevesebbet sem engednek nekünk. Pl. a Goodfriend úr, vagy a Nelli Kroes. Nekik az ilyen politikusokra van szükségük.

6.Lеnin 2014.11.01. 07:48:03

@Nzoltan: Ez magyarázgasd csak! Azonban a tévedhetetlen Orbán nimbusza most foszlott szét a sok zombi szavazója szemében.

2014.11.01. 07:49:11

Oda kell figyelni a fiúkra, mert folyton megy a trükközés !

2014.11.01. 07:50:52

@2З45: A vezéretek visszavonulót fújt. :-))

Szűrés
Válasz erre;

Ne legyél naiv , csak megpihen egy kicsit!

lavór 2014.11.01. 07:51:44

@ca2:

Szóval pár lézengőtől visszavonulót fújt a Vezető, ráadásul úgy, hogy végig azt kommunikálta a Fidesz, hogy a Vezető ötlete volt ( így hárítani próbálták a saját felelősségüket) és nem fog meghátrálni. Meghátrált.
Lesz ez még így se, csak hergeljétek az embereket. Én rülök neki, annál hamarabb mennek börtönbe ezek a politikusnak nevezett bűnözők. IJB.

2014.11.01. 07:53:47

Majd most kiderül hogy valójában mennyire rafinált a magyar kormány.
Eddig nem villogtak túlzottan ami az észt illette. Különben nem ment volna tömeg az utcára.

I_Isti 2014.11.01. 07:54:46

@nu pagagyí:
Ahogyan ezer éven keresztül is nem azokat támogatta a hatalom, akik értéket tudtak létrehozni, főleg nem azokat, akik nulláról tudtak polgárosodni, hanem mindig is a törpetudású, műveletlen és buta magyar dzsentrilelkeket, akik csak és kizárólag mutyival, csak és kizárólag a kapcsolati rendszerükkel - a rokonság volt minden, amire szükségük volt - olyan fogalmak, hogy felelősségvállalás, kockázatvállalás, vállalkozói szellem, tanulás, értékek felismerése és legfőképp a szorgos munka - mindig is távol állt a magyar néplélektől lustasággal, butasággal is bírtak létezni. Most ezért fúrták meg a kapitalizmust, ott ugyanis a jobb győz, nem az, akinek a kapcsolatrendszere gázszerelő létére a kormányig ér...

2014.11.01. 07:55:49

@lavór: Jajaa!
Most nem azért, de az mszp ilyenkor általában összezár,ezek meg kitolják maguk elé a bűnöst.DDD

2014.11.01. 07:57:32

@I_Isti: Egy egyszerű társasház esetében sem versenyezteti a közös képviselő a cégeket adott munkára.
Hol van ide a kapitalizmus?
Nagyon messze, nagyon...!

lavór 2014.11.01. 07:59:40

@Diorella Queen:

A társasház közös képviselője jutalékot kap a vállalkozótól egy-egy megbízásért. Csak úgy zsebbe, ugye...

Ismét megéltük a kulák-korszakot, csak most extraprofitnak nevezték át.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.01. 08:00:09

A ballibák gyorsan rárepültek az eseményre, csinálták belőle egy újabb - ezredik - álcivil ballib szervezetet, s ezzel sikeresen ki is végezték az egészet.

2014.11.01. 08:00:48

Mostantól csüngök Orbán és a fidesz minden szaván!
A nép feszülten figyelni fog. Ellenőrzés alá lett vonva a kormányzás!
Nem is kell ide eu biztos, itt vagyunk mi, mindannyian!

2014.11.01. 08:03:57

@lavór: Ugyan az folyik nagyban , mint ami kicsiben egy társasház esetében.
Egyetértés nulla, versenyeztetés nulla.
Egyébként a versenyeztetést ott kellene elkezdeni , hogy megszüntetni minden létező állami támogatást bankokra, földekre, kisgazdákra, vendéglátósokra ( szép kártya, Erzsébet stb stb stb9 és amelyik vállalkozás nem képes az életben maradásra, az pusztuljon el!

Itt kezdődne a kapitalizmus valahol, hogy adott cég, bank, bármi, a lélegeztetőgép nélkül is életképes.

nu pagagyí 2014.11.01. 08:05:50

@ca2: A tisztességtelen választásokon csalással, pénzért és zsarolással kicsikart szavazatok nem sokat érnek. Olyan, mint a Békemenet, messziről egységes tömegnek néz ki, amely határozottan halad valamerre, de ha felvillan egy másik út szétfoszlik, csak a transzparenst cipelő hájas oligarchák maradnak benne. A mostani tiltakozásnak ez jelentősége, nem kell már birkaként vonulgatni a vezér után.

toportyánzsóti 2014.11.01. 08:07:46

@jm padilla: Megint magas a spermaszint a gőzdomban.

lavór 2014.11.01. 08:08:56

@Diorella Queen:

Állami, támogatás mindenhol van. Például ezért olcsóbb a lengyel tej a magyarnál. A közbeszerzést nyugodtan meg lehet szüntetni. A korrupció melegágya. Az Erzsébet-utalvány, Szép-kártya nélkül meglennének a munkavállalók, ha európai béreket kapnának.
Még sok.sok dolgot kell támogatnia az államnak: oktatás, egészségügy, művészetek... egyik sem tudja önmagát fenntartani, de szükség van rájuk.

ca2 2014.11.01. 08:09:56

@2З45: a választás az mitől eltorzított?! mert az index neked azt mondta?
több szavazatot kell szerezni mint a fidesz és már kész is a váltás.. ja hogy torzít a választási rendszer, mert az össze szavazat 20-25%-ával meg a sajtóban hazudozással nem lehet kormányt váltani?! hát borzasztó.. én is fel vagyok háborodva...
sztem egy demokráciában nem a békemenet meg a monitoros forradalom létszámának összehasonlítgatása legitimálja a hatalmat, hanem a választás.. ott meg az ellenzék szart sem tud felmutatni, jóformán még azt sem tudta elérni mint 4 éve... legyünk őszinték, ezt még 1 évvel ezelőtt sem gondolta komolyan senki, sztem még orbán sem.. ehhez képest akkor sztem akár minden nap felmászhat valami hülyegyerek a fidesz székházra és kitűzheti a seggéből előhúzott uniós zászlót, usa lobogót, sarló-kalapácos vörös lobogót...
amíg nem lesz hiteles ellenzék orbán marad..erről kéne beszélni, nem a monitort dobálni, meg hülyeségekkel terelni

2014.11.01. 08:12:17

@lavór: De a kapitalizmusban, a vérvalós kapitalizmusban, nincs állami támogatás.

Van ilyen ország egyáltalán a világban?
Valahol Afrikában, nem?

toportyánzsóti 2014.11.01. 08:12:33

Csuti orálmuzsik magas támogatottsága csak unortodox számmisztika,választók 20%-a lett nagy összegek befektetésével összetákolva,amit már ez a 2 botrány verhetővé tett,ráadásul enélkül is csökkenő volt a trend.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.01. 08:13:57

@jm padilla: Azért Viktorod is megijedt... ilyen visszakozást még nem nagyon lehetett látni a "betonfejűtől". És persze mindenki hülyegyerek, aki az imádott vezér döntése ellen tiltakozik... csak te vagy helikopter.

nu pagagyí 2014.11.01. 08:14:50

@maxval birca hozzászóló: Nem véletlenül tojt be Orbán. Megszólalt a nép és nem csak Pesten, de vidéken is. Annyit egy birca is kivehetett volna a hangzavarból, hogy valami ilyesmit üzentek a hatalomnak: menjetek a p*ba. Megtörtént a "nemzeti konzultáció".

2014.11.01. 08:14:59

Egyre jobban azt érzem, hogy nem eldöntött az sem, hogy mit szeretnének az emberek ebben az országban.
Kapitalizmus ne, mert az olyan kegyetlen, de szocializmus se, mert az rossz emlékeket idéz. A demokrácia is olyan zavaros, na és még sosem volt itt valódi demokrácia, azt sem tudja az egyszerű ember hogy eszik vagy isszák. Max annyit tud róla hogy cserépdarabon megy a szavazás.:)
Tehát lövése sincs arról senkinek, hogy mi lenne a jó mindannyiunknak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.01. 08:16:31

@Szúnyog: Ezaz, ha nincs érved, gyilkold a karaktert. Ősi fideszes és román módszer. Ez megy, más nem nagyon. Az viszont aranyos, ahogy az alapvetően jobboldali mandinert ekézik a posztkommunista fideszesek.

toportyánzsóti 2014.11.01. 08:17:16

@ca2: Mekkora baromnak kell lenni hogy ilyen hülyeségeket leírjon valaki,legalább alapvető dolgokkal tisztában kéne lenned hogy emberek közé menj.3 választás lett pénzzel hatalommal zsarolással szavazatvásárlással elcsalva megkoronázva a mű közmunkások nyílt szavazásra kényszerítésével demokratikuss hagyományt teremtve ha már a láncszavaztatást kilőtte az ellenzék.

lavór 2014.11.01. 08:18:38

@Szúnyog:

Bezzeg a Századvég tanulmányai...

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.01. 08:20:10

@nu pagagyí:

Ezzel semmi gond. Azonban a ballibák rárepülésére az egészre azonnal el is vette az egésznek az élét. Hiszen itt már ismét nem arról lett így szó, hogy alakul egy új ellenzék, hanem arról, hogy Orbán vagy a ballibák. S ha a 2 alternatíva Orbán és a ballibák, akkor biztos Orbán fölénye.

toportyánzsóti 2014.11.01. 08:20:42

@maxval birca hozzászóló: Azt látod amit látni szeretnének moszkvai tartótisztjeid homofób kérődző.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.01. 08:21:54

@Nzoltan: Ki az ellenzék? Mert ebben a szituban nem a "bukott baloldal", még ha a habonykommandó próbálja is ezt elhitetni. Érdekes módon most nem párszáz nyomi ment ki tüntetni, mint korábban a baloldal "hívószavára", hanem 40 000 jellemzően fiatal. Gondolkozzál már, ne csak a mantrát nyomd! Így nem sok hasznod van.

Gazz 2014.11.01. 08:22:05

@S=klogW: Mert ha nem akkor mi lesz? Kimész toporzékolni a szerkesztőség elé? Vicces látvány leszel.

Gazz 2014.11.01. 08:23:05

@toportyánzsóti: Vajon hány rubelt kaphat hozzászólásonként?

Dr Kangörény 2014.11.01. 08:26:13

@ca2: fáj?
Ennyire fáj, hogy zengett az "orbán Takarodj! "?

Bántják a szeretett vezetőd?

Szokj hozzá!
És ahhoz is, hogy amikor végleg eltaknyol, akkor viszik vissza a gumiszobába. :-)

lavór 2014.11.01. 08:29:11

@maxval birca hozzászóló:

Nem, nem. Ezt szeretné elhitetni a Fidesz kommunikáció (a közmédia híradói ettől hangosak) ezt hangoztatja. Valójában az a nagy gondjuk, hogy olyan, eddig passzív rétegek mozdultak meg, akik eddig közömbösen nézték ámokfutásukat. Természetes, hogy az ellenzék megpróbál hasznot húzni ebből a tiltakozásból. Ha nem tenné meg, akkor azt vetnék a szemükre a támogatóik. Az viszont eddig tény, nem tudott ráülni a rendezvényre egyik párt sem. Tudom, a szervező MSZP-s volt. Orbán meg KISZ titkár... Na de mint már leírtad, egyik megoldás sem jó, saját világrendet képviselsz.

WilburSmith 2014.11.01. 08:32:09

Az egészben az a legszörnyűbb, hogy az ilyen állami blogok, cikkek, riportok mind arról szólnak, hogy melyik párt támogatása nő vagy csökken egy ilyen botrányos ősz után. Azzal vannak elfoglalva, hogy kinek hoz ez több népszerűséget, választáson majd jó vagy rossz pont lesz egyik vagy másik oldalnak.

Ki a szart érdekel? Mi civil emberek vagyunk, minket nem érdekel, hogy egyik vagy másik párt mit gondol, hogyan jön jól ki valamiből, vagy éppen rosszul.

Mi civil emberek vagyunk, minket az érdekel, hogy a Magyar társadalmat miképp szívatják rendre a váltakozó kormányok, hogyan emelik feljebb és feljebb azt a pénzt, amit az államnak kell átszolgáltatni a saját kétkezi munkám után. Hogyan élik fel azt a tőkét, amit az ország fejlődősére kéne használni, hogyan szakadunk le a régiótól és hogyan hátrálunk vissza szépen az Orosz olcsójános nagybácsi büdös de jól megszokott ölelésébe.

Ez nem arról szól, hogy jobb vagy bal oldal, Fidesz vagy MSZP. Mindkét oldal ugyan azt a politikát folytatja, megszorít, hazudik, több pénzt szed be, EU támogatást lop, saját gesztenyét kapar, orosz medvét ölelget a keblén és kész.

Egyszer írjatok végre egy cikket civil szemmel, és azt nézzétek, hogy a dolgozó, adófizető, becsületes emberekre nézve milyen hatása van a dolgoknak, nem pedig a pártokra és népszerűségükre nézve.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.01. 08:33:16

@maxval birca hozzászóló: De nem repültek rá a "ballibák" jelentsen ez bármit (mi ez Nils Holgersson b+?). A narancskommunikáció (melynek te is porszeme vagy) próbálja ezt elhitetni... persze megértem, hogy miért. Remélem a nép nem olyan hülye, amilyennek nézik.

Alick 2014.11.01. 08:33:16

@toportyánzsóti: ja, a legutóbbi választási eredmények olyan szépen hangzanak, mint a magyar labdarigó válogatott 1-0, 2-0 vagy 3-0-ás győzelmei... Andorra, a Feröer-szigetek vagy éppen Luxemburg ellen. :)
Könnyű úgy gólt lőni, ha nincs érdemi ellenfél a pályán...

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.01. 08:35:34

@Rezsicsökkentő Hapcibenő:

A nem akar ballib kormányt, az Orbánt utálók is Orbánt tartják a kisebbik rossznak a ballibekhez képest. Ezt kellene megérteni.

lavór 2014.11.01. 08:37:49

@maxval birca hozzászóló:
Nem írtam egy vicces mondatot sem. Utólag visszaolvasva még irónia nyomait sem fedeztem fel.

ca2 2014.11.01. 08:39:21

@Dr Kangörény: figyuszkám az a gond, hogy t ia dk-s szellemi színvonalatokon ezzel nyugtatgatjátok magatokat,, semmiféle választás nem lett elcsalva,,,
a fidesz úgy módodsította a választási törvényt, hogy az a győztesnek jobban kedvezzen de ez nem csalás.. 4 évvel a választás előtt nagyon még azt sem lehetett tudni ki lesz a győztes ugyebár,,
ha a holland választási rendszer lenne nálunk akkor a fidesznek kb 50%-a lenne, ha a brit akkor kb 95%-a, a magyarban választási rendszerben meg van 67%-a ,, előre ..
ti meg folyamatosan választási csalásoztok, meg orbánbányáztok, meg nem tudom milyen hülyeségeket mantráztok amiket a félkegyelmű bolgár gyuri éppen aktuálisan tanít nektek..
a helyzet az, hogy a fidesz most már 6..7 vagy nem is tudom hány választáson annyi szavazatot kapott mint az összes többi ellenzéke a jobbiktól az lmp-ig együtt... ez akkor is így van, ha a monitort dobáljátok a fidesz székházra...
azon kéne elgondolkodni mi ennek az oka,,, amíg hülyeségekkel magyarázzátok a vereséget addig marad orbán..

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.01. 08:39:55

@maxval birca hozzászóló: Nem, azt kellene megérteni, hogy a 40 000 tüntető nem a "ballibák" kedvéért tünetett ezt egyedül a fidesz szeretné elhitetni.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.01. 08:42:14

@Rezsicsökkentő Hapcibenő:

Persze, hogy nem. Hanem egy ostoba tervezet ellen. S amint vissza lett vonva, maradt a szokásos 1500 balliba hivatásos norvég forradalmár, lásd tegnap.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.01. 08:44:00

@ca2:

A brit választási rendszerben a Fidesznek 2010-ben 99 %-a lett volna, idén meg 95 %-a.

Az amerikaiban is. A franciában is.

toportyánzsóti 2014.11.01. 08:45:30

@Alick: Van ellenfél csak megfelelő anyagiak hiányában tehetetlen.Komoly pénzeket fordít arra a csuti birkaszartolvaj hogy mocskolja az összes szóbajöhető embert ahogy Heródes kiirtotta az összes csecsemőt mikor Jézus született.

Conchobar 2014.11.01. 08:45:33

"De a reálpolitikában nagyon sokáig nyitva áll a visszaút: a keleti selyemútról mindenképp vissza kellene fordulni a lenyugvó nap országai felé." - 1526 után sem az volt a kérdés, hogy hová is csatlakozzunk, a kereszténységhez, vagy iszlámhhoz. Az volt a kérdés, hogy kit válasszunk pártfogónknak: a nyugati urat, aki ugyan hajlamos volt minden ügy intézését magához ragadni, ellentételezésként csak az a tudat volt, hogy ők is keresztények. A másik lehetőség a keleti úr volt,aki ugyan teljesen ránk hagyta belső ügyeink intézését, sőt olykor a külsőt is (Báthory Istvánt még a lengyel trónra is odaengedte), ám sajnos más értékeket vallott, muzulmán. Ismétlem, nem az volt a kérdés akkor sem, hogy a kereszténységünket lecseréljük-e az iszlámra, hanem az, hogy kit válasszunk pártfogónknak

toportyánzsóti 2014.11.01. 08:47:53

@maxval birca hozzászóló: Azokon a helyeken épp megkezdené a csuti birkaszartolvaj a több évtizedes letöltendőjét leülni te ostoba kérődző.Szokás szerint az eget méred össze 1 vödör birkaszarral.

exlex 2014.11.01. 08:52:42

@dobray Ezt a böfögés/fingás sorozatot úgy hívom, hogy lószar logika.

Tímár Mihály 2014.11.01. 08:55:35

Orbán a netadó visszavonásával bebizonyította, hogy Magyarország demokrácia. Egyszemélyi demokrácia.

Az egész sztori arról szólt, hogy a negyvenezer tüntetőnek és a Fidesz vezérkarnak sikerült meggyőznie Orbánt. EZEK SZERINT ORBÁN EGY SZEMÉLYBEN DÖNT MINDENRŐL. MI EZ AZ ORSZÁG, CSALÁDI VÁLLALKOZÁS? JA, NEM, A FIDESZ A MAFFIA!

samot 2014.11.01. 08:56:55

Megy a nyàlverés,amint a fentiek is bizonyitjàk.
Sajnos teljesen mindegy,hogy bal, vagy jobb oldal.Az orszàg érdekeit jozanul àtgondolva egyik se tudja(akarja)irànyitani!Mindkét oldalnàl a maffia szisztéma uralkodik.Mutyizàs (sogor,rokon,koma)rablàs,sajàt zseb tömése.Ez a legfontossabb feladata az éppen "irànyito"pozicioban levö pàrtnak.Ezért teljesen mindegy,hogy Gyurcsàny,vagy Orbàn mindkettönek màr rég logni kellene.

ggiza 2014.11.01. 08:59:08

Ok orban megbuki ki jon helyette kunfalvy vagy botka esetleg gyurcsany vagy valamelyik tunteto egyetemista atveszi szepen a kormanyzast lebontja stadiont paksot felmondja net ingyen lesz senkit nem rugnak ki afat csokkentik 5 % magyar zaszlokat le eus zaszlot mindenhova fideszesek bortonbe ellenzekiek tronra. De honnan lesz penz az mnb nyomtat? Innentol barki lesz kormanyon barmilyen intezkedesere tuntetesek lesznek? Ha majd a fidesz megbukik 100ezer embert ok is kivisznek majd az uj jormany intezkedesei ellen.Igy nem lehet ennek az orszagnak annyi.

Conchobar 2014.11.01. 09:05:54

@Tímár Mihály: "Orbán a netadó visszavonásával bebizonyította, hogy Magyarország demokrácia. Egyszemélyi demokrácia." - Dehát ez egy oltári baromság. A netadót belebegtetni, utánna meg visszavonni Magyarországon legfőképpent Orbán Viktornak lehet. De nem azért, mert egyszemélyi demokrácia, hanem azért, mert ő Magyarország miniszterelnöke (természetesen eléggé sajátos az ő és párttársai viszonya, illetőleg Orbán káderpolitikája, amely vezető posztokra helyezte Matolcsyt, Smitt Pált, Lázárt meg Szíjjártót)

nu pagagyí 2014.11.01. 09:28:01

@Diorella Queen: Szerintem, most ott tartunk, hogy az emberek újra megfogalmazhatják, melyek azok a jogok, amelyekre igényt tartanak a hatalommal szemben. A korábbi alkotmányos rendszer jogok tárházát biztosította a polgárnak az állammal szemben: szociális biztonság, önkormányzatiság, szakmai autonómiák, tanszabadság, népszavazás, az AB-hoz fordulás joga, közérdekű adatokhoz való hozzáférés, vállalkozási szabadság stb. A nép sajnos nem tudta belakni a szabadság birodalmát. A szabadság nem járt együtt felelősséggel, mindenki csak a jogaira hivatkozott. Ez volt a tézis.

Orbán rendszere az antitézis, minden állampolgári jogot lenullázott, a polgárt alárendelte az államnak. Centralizálta a hatalmat és rátelepedett minden anyagi erőforrásra. Szabadság és felelősség csak a vezéré, legfőbb táskahordozói is rabok a rendszerben. Mindenki bűnös, de ha jól viselkedik enyhítést kaphat. Az egyszerű polgárnak nincs beleszólása semmibe, választási lehetőségei egyre csökkentek. Arra az egyre, ami vezérnek tetszik, mert ő azt adja nekünk, amit ő is szeretne. Azt már nem érdekli, hogy nekünk tetszik-e az, ami neki.

El kell jönnie a szintézisnek. A polgároknak ki kell harcolniuk azokat a jogokat, amire tényleg szükségük van, hogy saját sorsukat irányíthassák. Tárgyalni nem szabad a jelenlegi hatalommal, mert rossz kompromisszumok születnek. Amilyen jogokat túlnyomó erővel visszaszerez a nép, azt mindenki tisztelni fogja (ezért kell erőt mutatni), mert megsértése súlyos következményekkel járhat minden felelős posztot betöltő személyre nézve.

nu pagagyí 2014.11.01. 09:30:55

@Conchobar: Új rendszernek kell jönnie. Olyannak, ahol nem egy emberen múlik a haza sorsa.

lavór 2014.11.01. 09:34:49

@nu pagagyí:
Meg kell szűnnie a kontroll nélküli politizálásnak.

korxi 2014.11.01. 09:35:44

"mi nem is szeretnénk áthúzódni a román és orosz cezaropápizmus, bizantinizmus világába"

Hét pedig ti az elsők között tettétek meg, kedves barátaim. Olvassátok vissza az öt évvel ez előtti posztokat és kommenteket. Az akkori viktor-imádó célközönség alapállása az volt, hogy aki nem imádja viktort és kételkedik a felépíteni szándékozott rendszerében, az nem egyszerűen másként gondolkodik, hanem HAZAÁRULÓ.

dont be such a jew 2014.11.01. 09:37:44

1. orbánt azért nem lehet 'leszedni', mert nincs kihivója (hacsak nem akad a fideszből valaki). ugyanazok a rosszarcok és amerika számára félelmetes nácikok vannak akik az elmúlt választásokon, és egy cseppet sem lettek népszerübbek.

2. az amerikai nyomás pedig az atomerőmü miatt van + az ukrán válság miatt. előtte nem lett volna gond, hiszen a ballib kormányok alatt sem merült fel soha hogy ne az oroszokkal folytatódna a paks történet.

a cseh kormányt is a temerini atomerőmü tender miatt puccsolta meg tavaly amerika. csak orbánnal több a gond mert a magyar belpolitikában orbán pártja domináns.

3. ezeknek a mostani tütetéseknek szvsz nem lesz hatásuk, a fidesz vagy 100 hónapja vezet minden kvk-t.

Bona Fides 2014.11.01. 09:38:21

@lavór: Volt egy népszavazás az uniós csatlakozásról, és volt még egy döntés, több, mint 1000 éve, amit Árpád-házi Szent István hozott, amikor Bizánc helyett Rómát választotta. Nekem az a döntés is fontos.
Nem akarok Putyint. (Még akkor sem, ha tudom, hogy Putyin démonizálása is része a nagypolitika mocsokságainak.)

dont be such a jew 2014.11.01. 09:40:44

@nu pagagyí: 'Szerintem, most ott tartunk, hogy az emberek újra megfogalmazhatják, melyek azok a jogok, amelyekre igényt tartanak a hatalommal szemben. '

Igy van, pl. hogy ne legyen internetadó. Pár éve emiatt könnygázt kaptak meg gumibotot.

Bona Fides 2014.11.01. 09:40:51

@jm padilla: Szerintem Orbánnénak van még annyi.

lavór 2014.11.01. 09:42:39

@dont be such a jew:

Orbán az önpusztítás útjára lépett.

A nyilatkozata nem más, mint vágyakozás, hogy váltsák le.

"Ilyen körülmények között nem is lehet egy ilyen adót bevezetni. Nem vagyunk kommunisták, ezért ebben a formában nem vezethető be az adó...."

Már teher neki az ország vezetése. Nem tud mit kezdeni a problémákkal.

Könyörög, hogy tüntessenek ellene minél többet az emberek, hogy megszabaduljon ettől a tehertől.

Gomree 2014.11.01. 09:45:25

A cikkel (végre) majdnem teljesen egyetértek, kivéve, hogy az író szerint az EU központosítási kisérlete rossz irány, véleményem szerint pont ellenkezőleg.

Az oroszok (Putyin) felé meg azért nem kéne nagyon leköteleződni (Paks), m pont úgy fog viselkedni, mint Don Corleone a keresztapában... egy nap, ami talán el sem jön majd soha, kérünk magától vmit... (de az nem kérés lesz)

dont be such a jew 2014.11.01. 09:53:32

@lavór: valóban kissé fáradt a tábornok

a siker, különösen az abszolút győzelem és a kihivásmentesség ezt a személyiséget elbágyasztja

de sebaj! nemsokára akcióba lendül az EB is, és lehet hogy az amerikaiaknak is van még vmi a tarsolyban, majd felébred!

Bona Fides 2014.11.01. 09:56:54

@Diorella Queen: Mi a párommal épp most értük el egy 57 lakásos házban, hogy versenyeztessünk (miután nagy nehezen kirúgattuk a régi közös képviselőt).
A kedves lakótársak először csodálkoztak, aztán kezdték élvezni a dolgot, tényleg komolyan vették és mérlegelték az ajánlatokat és szerintem jó döntést hoztak.

Ezt is szokni kell. Persze ehhez szükség van arra is, hogy legyen választék (mi hajtottuk fel a pályázókat). A jelenlegi Összefosás nem alternatíva a fideszkeresztényekkel szemben. Csak sajnos alternatívát jelentő pártot nem tudok felhajtani kedves népemnek olyan könnyen, mint közös képviselőt.

Azért szavaztam az LMP-re, mert az nem ballib, nem fideszkeresztény és legalább vállalható arcok vannak benne és egyik leszerepelt táborhoz sem köti magát.. (Először a Liberálisokra akartam gyúrni, de Fodor első interjúi egyikében világossá tette, hogy az MSZP nélkül nem megy. Na, akkor nekem ebből elég is volt ennyi.)

dont be such a jew 2014.11.01. 10:01:11

@Bona Fides: az LMP egy böcsületes választás egy tömbházi fővárosi böcsületesnek

de mi legyen a többivel? kormányképes tömegpárt kell. a jobbik lesz az majdeccer, vagy a fideszben lesz generációváltás?

Bona Fides 2014.11.01. 10:01:19

@Diorella Queen: Az tuti, hogy én mínusz 40 fokig minden esetben kimegyek az utcára, ha nem tetszik valami. Pedig én békemeneten is voltam, meg Hadd szóljon! demonstráción is, meg a netadó elleni első két tüntetésen is, meg a Gyurcsány elleni tüntetésen is.

Bona Fides 2014.11.01. 10:03:25

@dont be such a jew: Nekem momentán elég egy böcsületes választás is, miután eddig mindig a Fideszre kellett szavaznom. Most először megengedhettem magamnak azt a luxust, hosz szavazás után nem köpöm szembe magam a tükörben.

exlex 2014.11.01. 10:04:57

Ez a sok liberálboslsevista szarlény a szavazófülkében miért nem fejti ki véleményét? Ja, hogy kisebbségben van ez a szarhalmaz és a demokrácia szabályai szerint a többség akarata a mérvadó... Amúgy is csak akkor van demokrácia szerintük, ha a saját kisebbségi sleppjük vezeti az országot. Hát a jó kis kv anyátokat, azt!

dont be such a jew 2014.11.01. 10:07:12

@Bona Fides: ja én is ezért szavaztam listán a jobbikra, mer úgyis biztos volt a fidesz győzelem.

lavór 2014.11.01. 10:07:26

@dont be such a jew: ű

Szerintem, ha többfrontos támadás éri, (EU, Amerika),
belebukik ebbe a ciklusba. A belső tüntetések már csak cukordrazsé lesz a torta tetején.

igaz_ember 2014.11.01. 10:08:13

Az a vicces, ha Orbán azt teszi amit az ellenzék akar az a baj, ha meg nem az.:) Egyszerűbb lenne tényleg elmondani: az a baj, hogy 2010-ben elvették a homokozót. Erre mást sem tettek csak beállították birkának nem Orbánt nem...hanem az egész országot kompletten. Majd ők meg az USA és Brüsszel megmondják mi a tuti. Kell az euroatlanti orientáció de nem eszetlenül. Ok nem kell Paks meg Déli Áramlat. De arról is írjunk már, hogy mi lesz helyette? Amerikai palagáz? Alternatív energia? Vannak erre hatástanulmányok? Mennyibe kerülne? Kivitelezés? Ki fogja megvalósítani? Milyen szerződésekkel? Ki fogja megfizetni a jóval drágább energiát? Ezért ki lesz a hibás? Ok legyünk racionálisak...egész EU érdekelt az orosz energiában, az oroszok meg érdekeltek abban, hogy az EU megvegye. Ez win win business. Kinek nem érdeke ez? Az USA-nak. Megfigyelte az egész EU és az oroszok üzletelését. Most meg betolja az EU-t az oroszok ellen? Könyörgöm: Ukrajna nem NATO tag. Igen, oroszok is élnek ott...nem is kevesen. Hogy is volt a történet kinek is kellett volna biztosítani Ukrajna szuveníretását eredetileg? Nekünk? Nagyszerű lehet tovább anyázni a Fidesz szavazókat...ettől még tény akárhányszor mentünk neki az oroszoknak mindig megszívtuk. Most miért lenne más? Kijeven segítettek az amik?

dont be such a jew 2014.11.01. 10:12:13

@lavór: nem valószinü, amerika sem és az EB sem akar Jobbik kormányt (ők maguk démonizálták a jobbikot külföldön)

- szerintem pont az lesz mint eddig, hangos nyilatkozatháború, békemenetek, és a végén megegyezés az EUval.

- amerika véleménye nem mozgatja meg a magyar választót (kivéve ha be van tárazva vmi kompromittáló információ Orbán ellen, de nem olyan szintü mint most a kitiltás ügyben hanem komoly)

lavór 2014.11.01. 10:15:49

@dont be such a jew:

Az régen rossz az országnak, ha az lesz, mint eddig volt.

nu pagagyí 2014.11.01. 10:16:06

@exlex: Na, pont ebből a hangnemből van egyre több embernek elege. Nem kaptatok teljhatalmat a néptől, nem kell úgy csinálni, mintha. Méretes pofon lesz a félreértés vége.

Bona Fides 2014.11.01. 10:19:35

@igaz_ember: Azért a "nem megyek neki a ruszkinak" és a "kihátrálok a zejuból" között még lennének finom átmenetek. :))))

nu pagagyí 2014.11.01. 10:22:42

@dont be such a jew: A Fidesz szét fog esni. Elég hozzá némi tömegnyomás. Az egységesnek tűnő Fideszben is vannak törésvonalak a lopás módját és szajré elosztását illetően.

dont be such a jew 2014.11.01. 10:23:24

@lavór: én 2014-15-16ra mindenképpen a fidesz népszerüségvesztését jósolom, de elsősorban praktikus okok (mexoritások) és csak másodsorban a külpol. nyomás miatt (népszerüségvesztés volt az IMF pávatánc és a bankadó miatti EU nyomás alatt is)

Kérdés 2017-18ra marad-e osztogatni való. Pl. az egyszámjegyü SZJA nem hangzott rosszul.

dont be such a jew 2014.11.01. 10:24:15

@nu pagagyí: ez is valószinübb mint a jobbik vagy a ballib kormány.

dr doktorka 2014.11.01. 10:24:59

Rákosi Viktorka akkor fosott be először, nemkicsitnagyon, amikor az egyetemisták és Hahások mentek ki ezresével az utcára. Két nap alatt visszavonta a legtöbb ámokfutását.

Most megindultak több 10 ezren, Rákosiorbán eftárs megint rögtön beszart.

A képlet nagyon egyszerű: időközönként mindig kell szervezni egy-egy nagy tüntetést. Ezektől fosik be a felcsúti dinktátor iszonyatosan. Ugyanis a sok hülye birka fidesz választót rendre azzal eteti, hogy milyen boldog és sikeres ez az ország és hogy itt mindenki őt szereti, mert mindent jól csinál. Amikor az emeberek pedig kimennek az utcára, az pont ennek az ellenkezőjét bizonyítja.

Ettől fosik Felcsút Géniusza, hogy a tüntetésekből még az elhülyült hívei is felismerik egy napon, hogy valójában mennyire szar is az életük Rákosiorbán alatt. És akkor a nép kimozdul alóla és jön a kormányváltás. És az elszámoltatás, a rabolt földek, trfafikok, 100 milliárdok visszavétele és az életfogytiglanbi fegyházak a fideszesekre.

TÜNTETNI, TÜNTETNI, TÜNTETNI!

dont be such a jew 2014.11.01. 10:25:26

@nu pagagyí: ez is valószinübb mint a jobbik vagy a ballib kormány.

igaz_ember 2014.11.01. 10:25:35

@Bona Fides: Ok de a kérdésem továbbra is megmarad ha nem kell az orosz energia mert megyünk az amik után akkor hogy oldod meg? Miből és mennyiért? Egyszerűen egy mese, hogy az oroszokkal üzletelés és az EU nem fér meg egymást mellett. Kölcsönös függésben van a kettő. A németek folyamatosan tárgyalnak velük és őket ugye senki sem cseszi le érte. Miért? Mert egyszerűbb egy gyaloggal szarakodni a sakktáblán...Nekem nyolc: de pár év múlva meg azon sírtok majd, hogy nincs energia csak drágán akkor majd megint lehet Brüsszelre mutogatni aki meg röhögve fog üzletelni az oroszokkal.

2014.11.01. 10:25:47

@Disznóvári: Mert neked ez elég a hitelességhez, igaz? A tekintély. A gondolkodás már luxus.

lavór 2014.11.01. 10:29:41

@dont be such a jew:

Úgy látom, hogy amit a köznépnek osztogatnak, azt többszörösen szedik vissza ilyen-olyan címen, ha úgy tetszik, nem adóként. Most látom idejét talán annak a lehetőségnek, hogy az állandó mókuskerékben való rohangálás helyett új útra léphessen a magyar társadalom. Ehhez nagyon jó bázis lenne a ma inaktív szavazók tömege. Lényegesen többen vannak, mint bármelyik párt támogatói. Ettől ijedhetett meg OV.
Ha valaki(k)nek sikerülne őket megszólítani, itt kő kövön nem marad. Ezt tudja a Fidesz, az MSZP is.

2014.11.01. 10:29:52

@vuvuzela importőr: "Ha nem központosít az eu akkor szétesik"

Pontosan, központosítás és központosítás között ez a különbség.

$pi$ 2014.11.01. 10:31:50

@dr doktorka:
"A képlet nagyon egyszerű: időközönként mindig kell szervezni egy-egy nagy tüntetést. Ezektől fosik be a felcsúti dinktátor iszonyatosan."

Tehát diktátor, mert nem veszi figyelembe mit akarnak az emberek, amikor meg figyelembe veszi, akkor azért, mert iszonyatosan fél.

Milyen diktátor már az, amelyik azt csinálja amit a nép akar, mert fél? Az gondolom teljesen lehetetlen, hogy azért veszi figyelembe mit akarnak az emberek, mert nem diktátor, ugye?

2014.11.01. 10:31:56

@Nzoltan: "Most az ellenzék ismét nem találja magát. "

Jaja, csapást mértek az imperialistákra. Nem is lennék most a helyükben.

2014.11.01. 10:34:36

@Bona Fides: "Új, tisztességes és demokrata politikai elitet, építő jellegű (ne röhögj!) kritikával támogatott Európát, normális külpolitikát és élhető Magyarországot akarok, mert megérdemlem!"

Miért érdemelnéd meg? Te csak azért szavazol mindenkire, hogy kinyírj vele valaki mást.

igaz_ember 2014.11.01. 10:36:53

@$pi$: Teljesen igazad van...azért diktátor mert ők azt mondják és passz:) Ja meg az amik és Brüsszel ezt mondja. Ja és mert nem ők kapták a több szavazatot. És persze birka Fidesz szavazók ugye. Tök racionális és demokratikusan alátámasztott indokai vannak ennek kérem szépen.

dont be such a jew 2014.11.01. 10:37:21

@lavór: az inaktivak 90 óta ugyanazok

azokra lehet épiteni akik most is szavazók. Orbán népszerüsége éppen az adópolitikában keresendő, a bankadó és a szektoradók ajándék volt a népnek (nem sikerült továbbháritani, mert a kipécézett cégek nyereségessége erősen megcsappant v. eltünt)

és ehhez nem kis bátorság kellett

a fidesz jövője azon múlik hogy tud-e az adókkal ugyanilyen irányban tovább játszani (+az adózók számát növelni)

a többi dolognak is lehet jelentősége, de szvsz az adópol. a legfontosabb politika

nu pagagyí 2014.11.01. 10:38:09

@igaz_ember: Például befejezhetnénk a Bős-Nagymarosi objektumot. Lépni kellene az alternatív energiák kihasználásában, energiamegtakarítási programokban. Atomerőművet sem kell az oroszoktól venni, a Déli Áramlat nélkül is bejött eddig annyi gáz, amennyi kellett. A gázfelhasználást pedig le lehetne építeni a feltétlenül szükséges mértékre, ahol ki lehet váltani árammal vagy más energiahordozóval, ha nem okoz nagyobb környezetszennyezést, azt kell tenni.

2014.11.01. 10:38:32

@ca2: "az első két sor után kár is tovább olvasni..."

Igazad volt. Az első két sorod után nem jutottam tovább.

lavór 2014.11.01. 10:41:38

@dont be such a jew:

Szerintem nőtt az inaktív szavazók száma az elmúlt 25 év politikai ámokfutásai miatt. De ezen nem veszünk össze. Az a bajuk, hogy már nincs kitől elvenni igazán. A multik adóznak. Az extraprofit szajkózása már csak kínlódás. A kulákokat pont így bélyegezték meg. A politikusok és cégeik extraprofitját még véletlenül sem szeretnék különadókkal megterhelni. Egyszerűen hülyének nézik az embereket.

2014.11.01. 10:41:44

@Diorella Queen: "Eddig nem villogtak túlzottan ami az észt illette. Különben nem ment volna tömeg az utcára. "

Mondjuk a magánnyugdíjak ellopása utáni csend alapján alighanem én is meg mertem volna lépni a netadót, és még többet is.

2014.11.01. 10:43:37

@Diorella Queen: "Most nem azért, de az mszp ilyenkor általában összezár,ezek meg kitolják maguk elé a bűnöst."

Most nem azért, de Gyurcsánnyal pontosan ez történt. Hogy kitolta a pártja maga elé bűnösnek.

koksz 2014.11.01. 10:43:43

"Igen nagy hiábavalóság minden hiábavalóság".....
Már a jó öreg prédikátor is megmondta.
A Fidesz 3 szavazáson is tarolt, és ez nem véletlen.
Ha most lennének a szavazások ismét az lenne ami történt.
A hangos, demokrácia hiányától rettegő kisebbség meg érdekes módon szabadon tüntethet, a többség által megválasztott, legitim hatalom ellen, mert megteheti.

kiir 2014.11.01. 10:43:58

@maxval birca hozzászóló:
Ne légy puha, birca! Nemrég még ezt írtad:

"Most valószínűleg a kemény mag igyekezni fog a rendőröket provokálni, ez a valószínű terv. (...) majd jobban megszervezik a focihuligánokat. A szálak André Badfriend kezében vannak. (...) Most arról van szó: Washington meg akarja dönteni minél előbb a törvényes magyar kormányzatot, a kijevi megoldás van jelenleg színen. (...) ha Washington valakit kipecézett, annak vége. Csak az idő kérdése ez."

Hahó, itten lángoló Hősök terének, patakokban folyó vérnek, az utcán embereket vesszőző Jobbiknak és mindemögött Goodfriend ördögi vigyorának kéne lenni a majdani/kijevi forgatókönyv szerint.

Vagy csak a fejedben lévő képek már megint erősebbek voltak a valóságérzékelésednél?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.11.01. 10:44:33

A potens ellenzéktől nem kell tartani, mert olyanunk nincs. Nem tudsz akkora botrányt a kezébe adni, amivel élni tudna.

A Fidesz már hosszú ideje képtelen bármilyen önreflexióra. Amit itt látsz az semmi más, mint ennek egy újabb demonstrációja.
Eleve hogy is keletkezett a "keleti nyitás" doktrínája? Úgy, hogy pofára esett nyugaton és nem beismerte, hanem megsértődött és úgy döntött, hogy akkor máshol keres barátokat.
Felesleges konfrontációkat provokált Brüsszellel és Washingtonnal és nem beismeri, hanem támad. Rájuk fog mindenféle lehetséges és abszurd dolgot.
Kitalált egy rossz adót, mindenki háborog és nem beismeri, hogy rossz ötlet volt, hanem kitalálja, hogy ki (az amerikaiak, a Háttérhatalom, az ellenzék stb.) áll a háborgás mögött.
Ez már sok éve így megy.

2014.11.01. 10:44:50

@Diorella Queen: "Mostantól csüngök Orbán és a fidesz minden szaván!"

Minek? Ne azt nézd, amit mond, hanem azt, amit csinál. :-D

igaz_ember 2014.11.01. 10:45:46

@nu pagagyí: Arra a Bős-Nagymarosi erőműre gondolsz amely egy környezeti mohács lett volna? És tulajdonképpen lett is a Csallóközben élő állat és növényvilág számára... Tehát mindegy csak ne orosz legyen? Jó nem kell Ukrajnát megkerülő gázvezeték....valóban nem kell? Tudod mi folyik most ott? Tudod hány éves a jelenleg használt gázvezeték? Tudod milyen állapotban van? Kitől legyen atomerőmű? Franciák? Mennyiért? Árammal? Honnan mennyiért? Megfizeted a többszörösét az árnak? Maradjunk annyiban ha hajlandó vagy megfizetni a tetemes árát akkor legyen...de kíváncsi lennék mi lenne itt:)

dont be such a jew 2014.11.01. 10:51:41

@lavór: valóban nehéz már pénzt szerezni a multiktól, mert profit nélkül nyilván nem hajlandók tartósan dolgozni

- a másik dologgal nem értek 1et, a kormány adópolitikája különösen kulákbarát ( a kulákok nem gazdagok, de többé-kevésbé önálló birtokosok voltak, ami vmi középosztály féle)

1. mai átlag és jobban kereső alkalmazottak
2. KKV-k

Előbbiek jól jártak Orbánnal, utóbbiak az ingyenhitelt zabálják, bár a kkv-kkal kapcs. a dolog nem ilyen egyértelmü, őket nagyon megrostálta a 2009től kezdődő piacbeszükülés.

DR. Smit Pal 2014.11.01. 10:53:52

Ebbol a dologbol is a fidesz es Orban Viktror kerult ki GYOZTESSEN. A kormany kepes volt viszavonni, az egyebbkent is csak, a kozhangulat felmerese miatt bedobott otletet. Mikozben a maradek, szethullott baloldal, TOTALISAN lejaratta magat azzal, hogy kilkuldte az embereit, szetverni felgyujtani a varost.

dont be such a jew 2014.11.01. 10:54:36

@lavór: amiben talán lenne potenciál az a foglalkoztatás bővités (nem minimálbéresekkel), és az állami szféra fokozatos leépítései.

-ez viszont még akkor is nehéz dolog ha pannon pumaként szárnyalna az ország

nu pagagyí 2014.11.01. 10:58:12

@igaz_ember: Áramot bárhonnan vehetünk, akár olcsóbban, mint az itthoni előállítás költsége (Ausztriából, Szlovákiából, Németországból).

Bős-Nagymarosból csak a károkat élvezzük, az áram és a haszon a szlovákoké. Egyébként az áramtermelés felét visszamenőlegesen behajthatjuk, ha befejezzük a létesítményt, a Szigetköz megkaphatja a vízpótlást.

A "rezsicsökkentés" nem ösztönzi az embereket takarékosságra, sem arra, hogy beruházzanak a saját áram- és hőszükségletüket biztosító alternatív megoldásokba: napenergia, hőszivattyú stb.

lavór 2014.11.01. 10:58:20

@dont be such a jew:
Gyakorlatilag csak a közmunkát tudták fejleszteni. A versenyszféra nem megy parancsszóra. Az állami szféra leépítése sem ami keletű gond. A bányászokat ('89-ben) el merték küldeni, az irodakukacokat nem merik.
A pannon puma manapság egy girhes macska.

dont be such a jew 2014.11.01. 11:03:00

@lavór: 'Gyakorlatilag csak a közmunkát tudták fejleszteni.'

ez nem igaz. 2009ben 3,8 m volt a foglalkoztatotti létszám, most 4,2 m

a közmunkások meg voltak 2009ben 100e, most 200e

'A pannon puma manapság egy girhes macska.' - idén 3 fölött, jövőre 2,5 körül bővül a gazdaság(terv), utoljára 2005-06ban volt 2 ilyen év. persze jó lenne ha több lenne

2014.11.01. 11:04:10

@$pi$: "Milyen diktátor már az, amelyik azt csinálja amit a nép akar, mert fél? Az gondolom teljesen lehetetlen, hogy azért veszi figyelembe mit akarnak az emberek, mert nem diktátor, ugye? "

Nem ugye. Ez a diktátor nagyon fél, mert még nincs kész a nagy mű, még veszíthet. Vagy te azt gondoltad, hogy egy diktatúra kiépítése fél percig tart?

lavór 2014.11.01. 11:06:59

@dont be such a jew:

Tehát 100 ezerrel több a közmunkás. (Nőtt a foglakoztatás)
A foglalkoztatottak számítási módja megosztó véleményeket takar. Mit és hogyan számítanak bele...

A gazdasági növekedés "haszna" pár ezer ember zsebében landolt. Az ország nagy része elszegényedett (már hivatalosan is).

BiG74 Bodri 2014.11.01. 11:07:45

Vektor attól fosik be a legjobban amit ők alkalmaztak eddig igen hatásosan, kivinni az embereket az utcára. Ha 200 szabadságharcost akkor kétszázat, ha kétszáz csodás füttyös mamát aki minden ünnepet szétfütyül akkor kétszázat. A lényeg hogy a néhány száz mögött ott legyen néhány ezer kirugdalható birka, aki valójában azt sem tudja mit is csinál kint.
Furcsa, de megtörtént, hogy sok ezren összejöttek, sokkal szimpatikusabb tüntetésekre, mint az nagy 2006 volt. Miért? Ez volt az utolsó csepp, vagy persze a szemét libsik keverik a szálakat ( eddig mire vártak)?

Mindegy, valami megmozdult olyan módon amitől a Vektor tart, mert ismeri az erejét.
De:
Ha Vektor bukta akkor ki lesz a kormányzó erő? Még nem sikerült a csodás msp-szdsz stb. vezető alakjainak megtalálnia a csatornarendszer legalsó pontját.
Vektor nem azért rombolja azokat a demokratikus eszközöket, melyeket ő maximálisan kihasznált, hogy harc nélkül feladja a hatalmát. Márpedig ő már bebizonyította, hogy ellenzékből néhány száz elmeroggyanttal is képes lángba borítani egy várost. Ha a helyzet tovább éleződik, meddig fog elmenni? Demokratikus politikusként fog viselkedni?

2014.11.01. 11:08:23

@koksz: "A hangos, demokrácia hiányától rettegő kisebbség meg érdekes módon szabadon tüntethet, a többség által megválasztott, legitim hatalom ellen, mert megteheti. "

Haha, mutass nekem valakit a fideszből, akinak volt annyi esze, hogy számított a tüntetésre. :-D "Megállapítják, oszt jónapot." :-D

Bona Fides 2014.11.01. 11:09:44

@nu pagagyí: Sajnos MINDEN pártban ott, és csak ott vannak a törésvonalak.

nu pagagyí 2014.11.01. 11:10:51

@dont be such a jew:
"amiben talán lenne potenciál az a foglalkoztatás bővités (nem minimálbéresekkel)..."

Ahhoz normális piaci viszonyok kellenének, valódi verseny és a cégek békén hagyása. A profit mértéke egy normális gazdaságban azt mutatja, mibe érdemes tőkét fektetni. Ha nincs semmiféle esély profitra, akkor csak az állam marad befektetőként, amelyről pontosan tudjuk, milyen kvalitású vállalkozó.

2014.11.01. 11:10:56

@DR. Smit Pal: Ezt most nagyon benézted.

dr doktorka 2014.11.01. 11:11:22

@$pi$:

Diktátor elvtársad jól befosott a nép haragtól, ezért jobbnak látta azt az egy darab törvényt visszavonni, nehogy még 100 ezresre dagadjon a tüntetők létszáma, aztán Moszkvában kelljen menedékjogot keresnie mint az ukrán hazaáruló elvtársának.

Viszont ismerve Rákosiorbán hatalombeteg lelkét (lásd Mellár nyilatkozat, ha eddig nem tudtad volna), azóta is forr a düh a felcsúti debilben és már azon jár az agya, hogy mivel tudja majd dupla ennyire megszorítani a fellázadt népet.

Csakhogy a dupla megszorításokat a fidióta hívők pont ugyanúgy kapják majd a nyakukba mint a nem fidióták. Én meg mindig ezt röhögöm ebben a bunkó 2 milliós birkatáborban, hogy mennyire kitartanak az életük elkúrása mellett. Persze a maszopos meg MSZMP-s korukból már bennük van a lelkesedés a saját elkúrásuk iránt.

2014.11.01. 11:12:56

@nu pagagyí: "A "rezsicsökkentés" nem ösztönzi az embereket takarékosságra, sem arra, hogy beruházzanak a saját áram- és hőszükségletüket biztosító alternatív megoldásokba: napenergia, hőszivattyú stb."

Az ellenkezőjére viszont már fény derült. Az "okosórák" a magyarokat nem hatják meg, míg a fejlettebb felén a világnak takarékosságra ösztönöz. Hiába, nem mindenütt érv a rezsicsökkentés. :-)

kiir 2014.11.01. 11:13:54

@dont be such a jew:
Bocsi, de mindkét állításod legenda.

(1) A átlagosnál jobban kereső alkalmazottak valójában kevesen vannak. A (számtani) átlag azért látszik "magasnak", mert kevesen nagyon sokat keresnek. A medián vagy a módusz kereső viszont már egyáltalán nem járt jobban (oké, három gyerek alatt). Ilyenek között dolgozom, látom.

(2) A NER-ben kkv-k az ingyenhitel miatt lennének kedvezményezettek? Amiatt az ingyenhitel miatt, ami még egy éve sem fut? És amit a kkv-k pár százaléka vett föl? Egyáltalán, szerinted a kkv-k mekkora része vesz föl bármilyen hitelt egyáltalán?

(3) Tudod ki járt itt csont nélkül jól? A nyugdíjasok. És a tényleg sokat keresők. És a Fidesz-haverok. Hát, egyik se az a klasszikus középosztály.

BiG74 Bodri 2014.11.01. 11:15:14

@trev:
A rezsicsökkentés politikai szemfényvesztés és gyakorlatilag a kenyeret és cirkuszt kategóriába tartozik. De tök jól működik még mindig....

Bona Fides 2014.11.01. 11:17:28

@dr doktorka: Milyen kormányváltásról álmodozol? Csak nem az Összefosást gondoltad kormányhoz engedni?

Tényleg ennyire nem látod, hogy a ballib elutasítottságából él a Viktor???? Ezt csak az lvakult ballib hívek nem szokták látni....

Bajnai, Bokros, Mesterházi, stb. ötletelésekből nem lesz kormányváltás.

Most jó, ha azt el tudjuk érni, hogy tízezres vonulásokkal valamelyest visszafogjuka begőzölt diktátort.

Hol van még itt lehetőség a kormányváltásra? Különösen úgy, hogy az összefosásnak mindig van annyi elvakult barom híve, amelyik idejön a netre fröcsögve gyűlölni a fideszkeresztényeket. EZ a magatartás viszi el az embereket a Fideszre szavazni.

nu pagagyí 2014.11.01. 11:17:50

@$pi$: Nem teljesen normális, ha jogos érdekek érvényesítése csak utcai tüntetéssel lehetséges a rendszerben. Nincs érdekvédelem, nincs egyeztetési kényszer, nincs nyilvánosság, nincs semmiféle demokratikus intézmény, ami elkerülhetővé tenné a teljhatalommal felruházott legfelsőbb lény hibáinak korrigálását. Most sem ismerte be, hogy tévedett, majd megkonzultálhatjuk, hogy 500 vagy 700 legyen az adósapka, de az is lehet, hogy lövetni fog.

dr doktorka 2014.11.01. 11:18:49

@BiG74: "Ha Vektor bukta akkor ki lesz a kormányzó erő?"

Majd valaki más. Jelenleg bőven elegendő, hogy a birka magyarnak először is kétségei támadnak a nemzet kirabló Felcsúti Géniusza eredményeit illetően és már nem akar rászavazni.
Egy éven belül el kell érni a kormányváltó hangulatot. Ez idő alatt a tüntetéseken kiforrnak a vezetők és az új pártok.

Ha viszont nem lesznek tüntetések, akkor nem lesznek üzenetek a birka magyar felé, nem lesznek lehetőségek az ismertségre. Akkor majd marad továbbra is Rákosiorbán és rohasztja újabb 20 évig az országot.

Szerintem a fidesz birkák pont erre játszanak: Rákosiorbán hívei ugyanis nagy többségében lúzer prolik meg prolinyuggerek, akik az életben semmire se vitték. Szinte biztos, hogy azért ragaszkodnak ehhez a nemzetrohasztó Rákosiorbánhoz, hogy a következő generációnak se legyen jobb, mint nekik.
(a gyerekem tehene is dögöljön meg!)

Bona Fides 2014.11.01. 11:23:30

@igaz_ember: Azért az oroszokkal úgy is lehetne tárgyalgatni energia ügyben, hogy menet közben teszünk intézkedéseket az energiafüggőség csökkentése irányába, nem szabadságharcolunk az EU ellen látványosan és állampolgárság-kereskedelemmel nem szabadítjuk rá a ruszki gazdasági bűnözőket (kémeket) az EU tagállamaira, nem zsidózunk feszt, nem baszogatjuk a norvég "civileket", stb., stb..
A hangsúlyokkal komoly problémák vannak.

Kormányunk egyszerűen alkalmatlan a kormányzásra.

dr doktorka 2014.11.01. 11:23:55

@Bona Fides:

Rákosiorbán nagyon jól tudja a történelemből, hogy amikor az emberek az utcán elégedetlenkednek, akkor az, hogy ki az ellenzék nem érdekes. Mert a tömegnek nem az a célja, hogy megvárja a maszopot vagy egy új pártot, hanem hogy azonnal eltakarítsa a diktátort.
Ezért fosik be Rákosiorbán rendre minden utcai gyülekezéstől. Sose tudhassa, hogy melyik tüntetésből lesz aztán tömeg mozgalom.

dont be such a jew 2014.11.01. 11:26:14

@nu pagagyí: itt is alternativák kérdése

akik ezt vágják a fidesz fejéhez, mutassanak olyan altenativát aki normálisabb müködöbb gazdaságot tudna létrehozni

dont be such a jew 2014.11.01. 11:27:20

@lavór: 'A foglalkoztatottak számítási módja megosztó véleményeket takar. Mit és hogyan számítanak bele...'

ezért hivatkoztam az eustatos számokra

lavór 2014.11.01. 11:27:33

@Bona Fides:

Nem, a buszok és az ingyen krumpli viszi a fidesz szavazókat az urnák elé. Fideszkeresztény, ezen jót röhögtem. A nap poénja.

Bona Fides 2014.11.01. 11:28:50

@trev: Nem "valaki mást", hanem az MSZMP szellemi utódait (Összefosás-FideszKDNP) óhajtom kinyírni.
Azért érdemlem meg, mert európai polgár vagyok, folyamatosan dolgozom és minden jövedelmem fehér, adózom, adózó állampolgárt nevelek a gyerekeimből.
Azért érdemlem meg bazdmeg!

BiG74 Bodri 2014.11.01. 11:32:13

@dr doktorka:

"Egy éven belül el kell érni a kormányváltó hangulatot. Ez idő alatt a tüntetéseken kiforrnak a vezetők és az új pártok."

Biztos, hogy nem. Sokkal inkább a sohasem dolgozott bukott politikusok telepszenek rá az eseményekre. Ahogy erodálják a mostani megmozdulások Viktorka arrogáns hatalmát, úgy teszik tönkre a hiteltelen politikusok a jelenlegi döbbenetes egységet. Jelenleg nincsenek kormányváltó erők, tetszik nem tetszik ez van.

"Rákosiorbán hívei ugyanis nagy többségében lúzer prolik meg prolinyuggerek, akik az életben semmire se vitték."
Ez így nagyon unkorrekt. Vektornak megvan a maga támogató bázisa. Ezek közül nagyon sok normális, értelmes, okos ember, aki nagyon jól tudja miért éppen a Viktor, és van neki a sok elvtelen kiszolgálója, aki révén a Viktor hatalomban van. Vannak butácskák, műveletlenek akiknek érdekeik folyamatosan sérülnek, de elhiszik az orbáni hazugság áradatot, akiknek demokrácia (ammeg mi?) nem jelent annyit, mint a messiás, aki vezeti a népét, akinek a 80 éves mami kezet csókolhat, akinek a szava szent.
Összemosni a tábort ilyen módon semmire sem jó, sőt erkölcstelen húzás.

Bona Fides 2014.11.01. 11:33:24

@dont be such a jew: Szerintem ezt nem jól látod. Az adópolitikának csak egy kis, jelentéktelen része a személyi jövegelemadóztatás.
A foglalkoztatást, a tőkejövedelmet és a fogyasztást olyan brutális mértékben és olyan kaotikus módon adóztatják, ami teljesen hazavágja a versenyképességet és ezzel a gazdaságot.
Az adórendszerünk valóban egy nagy rakás szar.

BiG74 Bodri 2014.11.01. 11:35:53

@dont be such a jew:
"akik ezt vágják a fidesz fejéhez, mutassanak olyan altenativát aki normálisabb müködöbb gazdaságot tudna létrehozni "

Mutatok szívesen, sokkal jobbat, de, hogy a fityisz szavaival éljek:
Jelenleg nem én vagyok a kormányzó erő, majd ha én leszek mutatok.

Bona Fides 2014.11.01. 11:36:57

@trev: Sajnos, a magánnyugdíjrendszer ilyen módon való megvalósítása akkora baromság volt, hogy mindenki kénytelen volt kussolni.

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.11.01. 11:38:09

de szépen kimásztak a kövek alól a férgek. :)
ezek még itthon vannak, nem menekültek el a tomboló nácizmus elől? nem baj könnyebb lesz őket egybegyűjteni.

Bona Fides 2014.11.01. 11:38:36

@trev: Dehogy tolta! Bizalmi szavazáson támogatta, amikor a tömeg őrjöngött a Kossuth téren.

BiG74 Bodri 2014.11.01. 11:39:37

@Bona Fides:
" Sajnos, a magánnyugdíjrendszer ilyen módon való megvalósítása akkora baromság volt, hogy mindenki kénytelen volt kussolni. "

De a magánnyugdíjrendszer ilyen módon való megszüntetése az akkora sikersztori, hogy mindenki kénytelen kussolni?

Bona Fides 2014.11.01. 11:40:19

@koksz: A "többség által megválasztott" kitétel matematikailag nem helyes.
A szavazatok többségét megszerző kifejezés a helyes.

Manarola (törölt) 2014.11.01. 11:42:06

Ki van adva parancsba, hogy fel kell hozni egy ellenzéket, mert a nagyurak a háttérben szeretik váltogatni a kormánypártokat. Orbán feladatot teljesít. A cél az amerikai demokrata-republikánus minta.

dont be such a jew 2014.11.01. 11:44:02

@Bona Fides: 'Szerintem ezt nem jól látod. Az adópolitikának csak egy kis, jelentéktelen része a személyi jövegelemadóztatás.'

- ez igaz, de a szavazók eddig ennyit sem kaptak, és a legtöbb szavazó szja fizető, vagy nyugdíjas

'A foglalkoztatást, a tőkejövedelmet és a fogyasztást olyan brutális mértékben és olyan kaotikus módon adóztatják, ami teljesen hazavágja a versenyképességet és ezzel a gazdaságot.'

- ezt az alternatívákkhoz lehet viszonyítani. a foglalkoztatásban a fidesz sokkal jobban áll mint a ballibek, a tőkejövedelem alig érinti az átlag választót, a fogyasztás adóztatása valóban brutális, a versenyképesség meg egy megfoghatatlan töltelékszó

a gazdaság sokkal jobban áll minden tekintetben mint a fidesz második eljövetele előtt, aki ezzel vitatkozik annak elment az esze

Bona Fides 2014.11.01. 11:44:46

@Bona Fides: Javítom: "A mandátumok többségét megszerző" kifejezés a helyes.

A Fidesz csak a mandátumok többségét szerezte meg, de a társadalom többsége nem támogatja. Ezért hömpölyög a tömeg az utcán és ezért nem érdemes demokráciában manipulálni a választójogi törvényeket.

dont be such a jew 2014.11.01. 11:46:33

'Korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatták meg a cseh kormányt, méghozzá amerikai megrendelésre, mert Prága megpróbálta megakadályozni Washington befolyásszerzését az országban, többek között azzal, hogy nem engedte verseny nélkül nyerni a silány amerikai pályázatot egy atomerőmű-bővítési tenderen – emlékezett vissza a tavalyi történésekre Petr Necas akkori kormányfő szóvivője lapunknak adott interjújában. Petr Hájek rámutatott: nyilvánvaló a párhuzam az akkor cseh, és magyar történések között, hiszen Budapesten is van amerikai nagykövetség, az utcai tiltakozások élén egy amerikai diplomata áll. Az egykori cseh bennfentes ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy ha Magyarország sikeresen szembeszáll Washingtonnal, azzal elhozhatja a reményt egész Közép-Európának is.'

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

dr doktorka 2014.11.01. 11:50:57

@Bona Fides: "Az adópolitikának csak egy kis, jelentéktelen része a személyi jövegelemadóztatás."

Hatalmas tévedés. Az adóvevételekben az aránya az egykulcsos szja előtt 45% volt (1800 milliárd forint). Az áfa aránya kb. 50% volt. A többie egyéb adó.

Az egykulcsossal aztán a bevétel drasztikusan zuhant 500 milliárd forintot, cserébe a fogyasztást adóztatták meg mint az állat.
Csak hogy az 500 milliárdot nem az emberek zsebelték be hanem csak is a gazdagabb 20%-nyi réteg, ezt még a Századvég is megírta 2010-ben Rákosiorbánnak.

Az egykulcsossal teljesen el lett szarva minden, mert a vásárló erőt (teljesen tudatosan) átcsoportosítták a felső 20%-hoz, és ehhez a fedezetetet meg mindenki mástól vették el.

A gazdagasbb 20%-a tehát még gazdagabb lett, mindenki más csak szegényedett.

Reszelő Aladár 2014.11.01. 11:52:07

Szerintem Orbán azt csinálja, amihez a legjobban ért: elmegy a falig, majd finoman visszakozik, és létrejön egy kompromisszum.
Lassan 30 éve politizál, harmadik ciklusát kezdi, nem zöldfülü. Nyilván tisztában van vele, hogy kivel mennyire lehet összerúgni a port.
Itt van mindjárt az export: 77% irányul az Unióba, és mindössze 4,4% az amerikai kontinensre. Ebből az következik, hogy gazdasági kapcsolataink az USA-val elhanyagolhatóak. Vagyis a viszon velük alapvetően morális lesz mindig. (persze a szabadkereskedelmi megállapodások bekavarhatnak).
Az uniós export tagállamokat jelent, vagyis amíg Németország és a környező országok felveszik a termékeinket, addig itt sem lesz probléma. Márpedig a kereslet-kínálat rendszerében és gazdálkozó szervezet viszonában alacsony súlyú a politikai berendezkedés.
Orbánnak nem jött jól, hogy az ukrán válság miatt Oroszország a hivatalos "rosszfej" lett. Eljön majd az idő, amikor külföldről fogják követelni a paksi szerződés áthúzását (ami mint aktus a nyugati világban amúgy elképzelhetetlen...). Az USA pontosan tisztában van azzal, hogy meghatározó részben orosz gázzal fűt az EU, mégis arra kényszerítenek mindenkit, hogy szankciókat alkalmazzon. Ezzel rontják az EU energiabiztonságát, versenyképességét, és még a saját palagázuknak is piacot tudnak csinálni.
A háttérben csakis reálpolitika áll, az USA érdekeinek maximálisan képviselete. A liberális gazdaságpolitika is csak addig tart amíg a saját cégeiknek megfelel. Ha valaki az ő földükön próbálna meg terjeszkedni, adminisztratív úton szorítanák ki. Külföldön pedig bárkire nyomást gyakorolnak, a sajátok előretolása érdekében.
A diplomácia az erőszak legkifinomultabb nyelve, ezért vannak anyahajók, jelenleg olcsóbb tárgyalni mint lőni. Ha az utóbbit jobban megéri akkor meg is teszik.
A kis és közepes országok számára az EU sokszor arról szól, hogy saját nemzeti érdekeiket kell feladni: jelenleg Magyarországnak politikai okokból nem kellene Oroszországgal üzletelni mert nem elég demokratikus (ezt ki dönti el?)

Itthon Orbán kicsit elszámolta magát, és dobott egy olyan csontot az ellenzéknek, amit akár meg is ragadhatnánk, bár nem úgy tűnik, hogy ebből is ki tudnának hozni valamit.
Emlékezzünk arra, hogy a Milla is megszületet valahonnan, Bajnait pajzsra is emelték, aztán most ott tartanak, hogy sehol.
Ez a pofon jókor jött a Fidesznek, van 3 és fél év a választásokig, addig ezt bőven el lehet felejteni. A visszavonással pedig megmutatta, hogy nem akar minden minden áron keresztülvinni. Vagyis elment a falig, és most visszakozik. Ezért ő ül ott.

dr doktorka 2014.11.01. 11:54:25

@dont be such a jew:

igazán élvezet ilyeneket olvasni, amikor a korrupt disznó cseh politikusok internacionálisan összefogásra szólítják fel a korruopt disznó magyar, orosz politikus bandatagjaikat.

Talán még nemzetközi konferenciát is kellene tartaniuk: belépés: csak 200 évnyi fegyház büntetésen felülieknek.

Hajrá korrupió mentes Magyarország!

dr doktorka 2014.11.01. 11:59:49

@Reszelő Aladár:

Ceaucescu is politizált 30 évig, aztán egy hajnalban a nép által adott golyóra ébredt fel.

Nyugaton pont azért divat a bukott politkust kitessékelni a párt éléről, mert az ilyennek már bosszú kérdés az, hogy a másikat bármi áron legyőzze - ezek az emberek elmebetegek.

Pont ez történik 2002 óta minden magyar választáson. Elmebetegek győzik le egymást, akik minden nemzeti lehetőségét megsemisítenek, csak azért, hogy hatalomban maradhassanak.

Na de egy nap a fidesz büdösbandára is eljön a kormány váltás. Egy nap úgyis megbuknak és akkor jön az elszámoltatás. Úgy mint a Gergényiékre.

BiG74 Bodri 2014.11.01. 12:00:24

@dont be such a jew:

"a gazdaság sokkal jobban áll minden tekintetben mint a fidesz második eljövetele előtt, aki ezzel vitatkozik annak elment az esze "

Annak is elment aki kihagyta, hogy mi történt a világ gazdasági életében 2008-2009 -ben. Meg annak is aki nézi, hogy azóta milyen változások vannak a világban, és azt mondja jól állunk.

BiG74 Bodri 2014.11.01. 12:03:00

@dont be such a jew:

Aztat monta a megbuktatott kormányfő, hogy megbuktatták az szemét ámcsik? Vazze, mik vannak..

dont be such a jew 2014.11.01. 12:03:25

@BiG74: azt hittem 2010ben az utolsó ország voltunk gdp növekedésben a régióban, most meg a másodikok vagyunk a lenngyelek mögött

és nem nő a gdp arányos adósság sem

ehhez + az egykulcsos + a rezsicsöki és kész a fidesz győzelme

dont be such a jew 2014.11.01. 12:04:25

@BiG74: valami akár lehet is benne mert a független médiából ez az interjú mindig kimaradt

dont be such a jew 2014.11.01. 12:10:09

'Putyin díja miatt mentegetőzik a FINA A Nemzetközi Úszószövetség magyarázkodásra kényszerült, miután a legmagasabb elismerésében részesítette Vlagyimir Putyin orosz elnököt. A FINA pénteki állásfoglalása szerint a kitüntetés odaítélésének semmi köze a politikához, az kizárólag a sporttal kapcsolatos elismerés - reagált az éles kritikákra Cornel Marculescu, a vizes sportágakat tömörítő világszövetség ügyvezető igazgatója a Reutersnek adott szingapúri nyilatkozatában. Marculescu egyúttal visszautasította a Putyin kitüntetése kapcsán a FINA címére érkezett bírálatokat, köztük az amerikai úszóedzők szövetségének kritikáját. "Nem először fordul elő, hogy a legmagasabb pozícióban lévő embereket is díjazunk, államfőket vagy éppen városok polgármestereit" - jelentette ki az ügyvezető igazgató, hozzáfűzve, általában is igaz, hogy a FINA a csúcskitüntetést minden olyan színhelynek odaítéli, ahol nagy bajnokságot rendeznek, Oroszország pedig Kazanyban ad otthont a 2015-ös vizes vb-nek. Csaknem három hete az AP amerikai hírügynökség a FINA-elismerésről hírt adva megjegyezte: Putyin annak ellenére kapta meg a kitüntetést, hogy Oroszországot versenyzői doppingeseteinek sorozata miatt akár ki is zárhatják a vizes sportok szereplői közül.'

- az Associated Press már most tudja hogy az orosz úszók jövőre doppingozni fognak

BiG74 Bodri 2014.11.01. 12:11:57

@Reszelő Aladár:
"jelenleg Magyarországnak politikai okokból nem kellene Oroszországgal üzletelni mert nem elég demokratikus (ezt ki dönti el?)"

Valószínűleg az dönti el, hogy Mo. melyik táborba tartozik. Tudod egy a zászló egy a tábor, ezt a legjobban a fityiszesek tudják akik a védhetetlen dolgoknál is demokratikus pártjuk mellé állnak.
Ettől függetlenül, hogy Mo. éppen mit csinál Viktor alatt az Oroszokkal, azt úgy hívják politika, nem tom, hogy keverted ide a demokráciát.

".. van mindjárt az export: 77% irányul az Unióba, és mindössze 4,4% az amerikai kontinensre. Ebből az következik, hogy gazdasági kapcsolataink az USA-val elhanyagolhatóak"

Ennek is neki kellene futni még egyszer, mert hogy az EU -ban hány USA érdekelt cég rendelget tőlünk a jelenlegi globális gazdaságban az már a jó kérdés. Mint ahogy az is, hogy mennyire sérülnek ezen cégek gazdasági mutatóik, ha gyenge kis nyomásra nem magyar partnereket kezdenek preferálni. stb..

ANTI-SQUIRREL 2014.11.01. 12:14:03

Nem nagyon ertem hogy mi a problemaja egy csomo embernek ezzel az irassal? Ja az hogy szidjak a Fideszt?
oh akkor mar ertem, okes akkor tok jo minden es jobban is teljesitunk! Apropo mikor nyitjak meg ujra az Andrasi uton levo allami nevelointezetet? Tudjatok melyikre gondolok! :) Vagy ez most mar mashoz tartozik?

BiG74 Bodri 2014.11.01. 12:20:48

@dont be such a jew:

2009-2010-2011-2012-2013 GDP növekedés
Láthatóan hasítunk.

Magyarország:
–6,8 1,3 1,6 –0,3 1,0
Szlovákia:
4,9 4,2 3,3 1,8 2,9
Románia:
6,6 –1,6 2,5 1,4 2,9
Lengyelország:
1,6 3,9 4,3 2,7 2,6

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsieb020.html

BiG74 Bodri 2014.11.01. 12:23:25

@BiG74:
Error

Szlovákia:
-4,9 4,2 3,3 1,8 2,9
Románia:
-6,6 –1,6 2,5 1,4 2,9

bloglegelő 2014.11.01. 12:24:25

Tényleg érdekes lehet az a 6-os lista.

Vezetői székekbe ültetett huszadrangú irodisták miatt nem folyna ekkora szervezkedés a fidesz csúcsán.

dont be such a jew 2014.11.01. 12:34:57

@BiG74: nem kellett volna ballib kormányt választani anno

Bona Fides 2014.11.01. 12:36:56

@BiG74: A kertvégi árnyékszék mellé felhúzott stadion sokkal "érthetőbb", "kommunikálhatóbb" őrület volt, mégis kussolt a nép. Nem azért mert hülye, hanem azért, mert "szokva vagyon", hogy a politikusok lopnak, csalnak, hazudnak. Lényegében mindegy, kihez húzod az X-et, sőt még az is irreleváns, hogy X-elhetsz-e egyáltalán. Ha te vagy "a nép gyermeke", akkor szopni fogsz.

BiG74 Bodri 2014.11.01. 12:50:25

@Bona Fides:

A nép gyermeke nem hülye, csak egyszerű, mint egy furkósbot. Emberi, minimális energiabefektetésre törekszik mindenben.

Bona Fides 2014.11.01. 12:50:51

@dr doktorka: Én pl. jobban jártam, igaz, hogy átlag felet keresek (gazdagnak nem nevezném magam, a felső 20%-tól pedig messze vagyok).

De nem csak a jövedelmi helyzetem alapján döntöm el, hogy kire szavazok. Ha áttolják alattam az országot Putyin térfelére, karanténba zárnak, a gyerekeim nem utazhatnak, dolgozhatnak szabadon a világban, azzal súlyos hátrányt szenvedek. Ezt nem tudják pár % adócsökkenéssel kompenzálni.

Ne mondd, hogy "deeztakétmilliófideszbirkanemtuggya", mert az emberek nem hülyék, bár a balliberális retorika szereti idiótának beállítani őket.

Bona Fides 2014.11.01. 12:55:16

@dr doktorka: Hát ööööö .....ebben most egyetértünk. :)))))

igaz_ember 2014.11.01. 12:55:50

@nu pagagyí: Hmmm maradjunk annyiban, hogy az Ukrajnát elkerülő gázvezeték kérdésén áll vagy bukik, hogy egy eszkalálódó orosz- USA válság esetén lesz-e olcsó fűtésed vagy az ahhoz képest családonként lebontva jóval drágább általad emlegetett energia megoldások maradnak. A leghatékonyabb energiamegoldás egy atomerőmű lenne, például a lengyelek és a csehek is ebben gondolkodnak. Tudom nekik lehet, ha mi akarjuk meg Fidesz bérencek vagyunk.:) De ez egy politikai maszlag nem érv. Bősi vízerőmű megépítése egyszerűen nem jelentené ugyanazt mint a paksi bővítés. Hatékonyságban, vagy úgy mondhatnám ár-érték arányban erősen megkérdőjelezem. Nem hiszem, hogy önmagában hozna annyit a konyhára mint egy jól zakatoló atomenergia. Max ha még építesz valahol egy másik vízerőművet. A gond az, hogy az eredeti atomerőművet az oroszok építették és a bővítést egyszerűen logikus ha ők végzik el. A műszaki kérdésekbe politikát belevinni felérhet egy Armegadonnal. Lásd drága franciák ténykedése Paksnál. Az a baj, hogy politika alapján gondolkodtak az alternatív megoldásokban...lásd az orosz rossz, míg engem gyarló emberként az összeg is érdekel. A szélerőműveket, amelyek a hazai viszonyok között nem igazán hatékonyak, a németek és az osztrák barátaink installálják. Szállítással, telepítéssel együtt aranyáron. A geotermikus energia szintén nagyon nagyon drága egy normál magyar családnak. És amúgy meg szerintem röhej, hogy a komplett nyugati világ felelősségét az elrontott ukrán rendezésben, a kelet-európaiak fizessék meg. Egyszerűen ez minden csak nem fair. Miért nem húzták meg jobban a határokat amikor a kezükben voltak az oroszok és az ukránok is a kilencvenes években? Én nem tudom a nyugatot csak fehérnek az oroszokat csak feketének látni. Egyszerűen mindkettő a legjobb esetben is szürke. Kell mind a kettő a számunkra és kész a többi csak politikai humbug.

Bona Fides 2014.11.01. 12:58:18

@dr doktorka: Lemaradtam valamiről? Coclibet ki számoltatta el? 25 éve mindenki zavartalanul üldögélhet az összeprivatizált, összelopott vagyonában.

BiG74 Bodri 2014.11.01. 13:04:50

@Bona Fides:

Nincs meg a tárgyi feltétel az elszámoltatáshoz.
+ Az elszámoltatásnál csúnya dolgok derülnének ki az elszámoltatókról.

igaz_ember 2014.11.01. 13:13:03

@Bona Fides: Nem tudom ki zsidózik a Fidesz nem szokott: most újítják fel a te pénzedből is a szegedi zsinagógát...

bölcsbagoly 2014.11.01. 13:24:17

Na látom, a sok ballibis nyomornc nyalogatja a sebeit, vínnyogja a kinjait, károg és gyalázkodik. Ez élteti őket a szerencsétleneket. Az elmúlt 4,5 fél év a tanú rá, hogy soha többet nem szabad a hatalom közelébe sem engedni őket. Ha meg annyit hangoztatták Kövér félremagyarázott mondását, akár meg is fogadhatnák, de ha a Kuncefié jobban tetszik, akkor azt. sorry...

dr doktorka 2014.11.01. 14:19:21

@bölcsbagoly:

Te MSZMP-s büdös komcsiból lett fideszes senkiházi fogd be a pofád és indulj a közmunkádra, mert még azt a 47 ezer forintot is elveszik töled.

dr doktorka 2014.11.01. 14:23:26

@Bona Fides: "Lemaradtam valamiről? Coclibet ki számoltatta el? "

Igen, nagyon lemaradtál a lényegről: Rákosiorbán majd hülye lett volna elszámoltatni Gyúrcsányt meg Libást. Nagyon jól tudta, hogy ha szabadlábon hagyja őket, akkor azok ott maradnak politkai gennynek az emberek előtt.
Ha meg lecsukta volna őket, akkor megnyílt volna a terep mások előtt.

Szabadlábon hagyta őket, ez a permanens 2/3-ad sikere!
Csak hogy amikor a fidesz büdösbandát leváltják, a majdani kormány nem fog hasonlót taktikázni. Nem lesz érdeke neki szabadlábon hagyni ezeket.

bölcsbagoly 2014.11.01. 14:27:31

@dr doktorka: valami érdemi is kikerül abból az okos doktorka bunkódból?

bölcsbagoly 2014.11.01. 14:30:42

@dr doktorka: pont az ilyen hülye jobbikos habzószájúak miatt nem fogjátok soha meghaladni a 20%-ot! Tudni illik, hogy a ballib idiótákkal együtt (ahonnan ti is származtok) sincs annyi hülyéje az országnak, hogy hatalomra kerülhessetek.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2014.11.01. 15:44:23

Nem az elegy robbanékony( mert fény derült valamely korrupcióra+netadó), hanem a rendszer rohad. Azért rohad, mert velejéig romlott. A veleje pedig a teteje!
kenyszerbagoly.blog.hu/2014/10/31/a_harmadik_erkolcsi_ko

Jakab Huga 2014.11.01. 15:56:06

A tegnapi szánalmas "nemnetadósváltsukleorbánt" performansszal kapcs.-ban csak annyit, h. elfogyott a lé a beszéd irókra?? azt a makogást, meg töketlenkedést láttátok? gyúrcsány nyuggerei + kik? Ennyi volt........
Az USA nyom. gyak.-al kapcs.-ban 1 érdekesség: a retard gmo-s cégeiket most bassz-k ki dél amerikából, mi pedig - az Orbán Viktor vezette Mo. - azEU.-ban megvétózhatjuk az európai terjeszkedésüket. Na pl. ez is fáj nekik, nem kicsit h.n.n.

2014.11.01. 16:02:52

@Bona Fides: Szerintem nem érdemled meg, bazdmeg.
A magánnyugdíj-elképzelés pedog jó volt.

2014.11.01. 16:03:35

@Bona Fides: Ha a párt akkor nem hátrált volna ki mögüle, sosem bukik meg. Csak, hogy tudd.

2014.11.01. 16:04:35

@jm padilla: Vigyázz, nehogy róka fogta csuka legyen belőle, ha össze akarsz fogdosni bárkit is.

wantaan 2014.11.01. 16:10:56

A Fidesznek KONYEC!

Tavaris Orbán KONYEC! Éljen Mr. Puthin & Továris Orbán megbonthatatlan halolaja.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.01. 16:56:29

@kiir:

Várd ki a végét. Ha azt hiszed Washington mindebbe belenyugszik, akkor nagyon naív vagy.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.01. 16:57:59

@nu pagagyí:

Bős-Nagymarost be kell fejezni.
Paksot 2-t meg kell építeni.
A Déli Áramlatot meg kell csinálni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.01. 18:49:05

@nu pagagyí:

"A gázfelhasználást pedig le lehetne építeni a feltétlenül szükséges mértékre, ahol ki lehet váltani árammal vagy más energiahordozóval, ha nem okoz nagyobb környezetszennyezést"

Pont ezt teszik: a gázt kiváltják az atomenergiával. És nagyon jól teszik.

torró 2014.11.01. 18:52:09

Ez meg egy írás a nagy Amerikai demokrácia, és egyéb védelmezőiről!
Ebolát.

"A WHO-t és számos más ENSZ ügynökséget hoztak összefüggésbe az afrikai
országok kiválasztásával és arra történő csábítással, hogy vegyenek
részt a tesztelésben, hogy támogassák az oltásokat."

"Jelentések szólnak olyan történetekről, miszerint az amerikai védelmi
minisztérium finanszírozta az Ebola kísérleteket embereken, olyan
kísérleteket, melyek csupán néhány héttel a guineai és sierra leonei
járvány előtt kezdődtek." - állítja egy riport az International Business
Times-ban. (4)

Ami szintén megtörténik, hogy az Ebola kitörése egybeesik az ENSZ
vakcina kampányaival. A gyógyszeripari és biotechnológiai iparágak
szépen profitálnak az Ebola válságból, amikor a biovédelmi-kutató
tábornokok, magas rangú tisztviselők és ENSZ hivatalnokok zavartan írnak
alá több millió eurós kutatás-fejlesztési szerződéseket.

Elég "véletlen" egybeesésnek tűnik, hogy a legkorábbi kitörés Guineában
történt, egy időben az Egészségügyi Világszervezet (WHO), és az ENSZ
gyermek ügynökségének (UNICEF) három fő vakcina kampányával. Legalább
két oltási kampányt hajtott végre az Orvosok Határok Nélkül szervezet,
miközben ezen vakcinák közül többet a Sanofi Pasteur állított elő, egy
francia gyógyszerészeti cég, melynek fő részvényese a
Rothschild-csoport.
Az eredeti írás itt olvasható:
www.facebook.com/notes/nana-kwame/ebo-lie/10202862436634177

mrZ (törölt) 2014.11.01. 19:22:06

@maxval birca hozzászóló:

>>Bős-Nagymarost be kell fejezni.
>>Paksot 2-t meg kell építeni.
>>A Déli Áramlatot meg kell csinálni.

Bulgáriában. Meg a te hátsó kertedben!!!
Itt már így is elég atom és gáz van. Majd optimalizálunk, takarékoskodunk, beszüntetjük az esztelen pocsékolást és lopást.

Nyugi, csak álmodozom.

DezInf 2014.11.01. 19:48:04

@bölcsbagoly:

Most akkor ez hogy van?
Aki nem a fidex farkát xopja, az ballibsi.
Akkor aki a fidex farkán élősködik, akkor azokat hogy hívjuk?

Illiberális szociálfasiszták?

Nekem tetszik, ez átfedi a teljes spektrumot.

Illiberális szociálfasiszta bubó, hogy tetszik az új besorolásod a gerinctelenek rendjébe????

DezInf 2014.11.01. 19:50:57

@maxval birca hozzászóló:

Te bírka!

Miért nem írod ki a fidexes tagkönyved sorszámát a neved mellé?
400 alatti az a szám, nem kellene szégyelned :))))

Miért is vagy ilyen illiberális szociálfasiszta??????

Mert a pártnak tett hűséged ezt előírja?
Ott a bolgár hegyek közt is köt a pártfegyelem?

Vidéki a haverod?? :))))))

bölcsbagoly 2014.11.01. 19:59:16

@DezInf: felőlem nevezhetlek infantilisnak is, ha azt jobban kedveled? Vagy jobb a buta, tájékozatlan laikus, netán az indolens , de dezinformált bizonytalan?

DezInf 2014.11.01. 20:26:56

@bölcsbagoly:

Te illiberális szociálfasiszta balfék!

Van egy jelentős különbség köztünk.
Én sohasem voltam az MSZMP tagja.
Sosem voltam besúgó.
A rendőrségi jelentéseket elolvashatod az AVH-ban, amikben szerepel a rendszerváltás előtti tevékenységem.
Sosem voltam egyetlen rendszer kegyeltje sem.

Nem vállaltam pártagságot, nem viseltem párt által támogatott funkciót.

... most regéjjj te kis illiberális szociálfasiszta ......

bölcsbagoly 2014.11.01. 20:33:32

@DezInf: mindez igaz lehet, de hogy most egy infantilis hülye vagy,az fix!

DezInf 2014.11.01. 20:43:21

@bölcsbagoly:

Kimerítő választ adtál illiberális szociálfasiszta bagolyszármazék.

A hóbagoly rokonod? Vagy esetleg másként és máshol ismerős?

A fedőnevekben még azok a gaz kommunisták is mindig tartottak valami rendszert :))

ZSírfeka 2014.11.01. 21:30:51

Szép napot.
Az mszp kormányzása a fidesz létét veszélyeztette.
A fidesz kormányzása a Nemzet létét veszélyezteti.
Ugyanis kb. annyival többet lopnak, csalnak, hazudnak...

azele 2014.11.01. 22:16:23

Gumicsontot kaptatok... Jobb meg bal... Baromsàg az egész... Szépen marakodtok ez a lényeg kis birkák, nehogy összefogjunk....ez a lényeg, a folytonos megosztás, mindig beszopjuk.....már várjuk a következő báb kormányt!

bgp 2014.11.01. 22:45:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az oroszt lecserélik oroszra. Jól teszik. Már túl régen voltunk a nagy oroszország része. Ideje visszamenni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.01. 23:04:12

@bgp:

Tudom, hogy magas a felfogásodnak, de gázt csak az oroszoktól kaphatunk, míg uránrudat több más országból is.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.02. 07:54:33

@DezInf:

"Miért nem írod ki a fidexes tagkönyved sorszámát a neved mellé?"

Minek? S nem is emlékszem rá, 20 éve nem vagyok tag.

"400 alatti az a szám, nem kellene szégyelned"

Nem, 1000-2000 közti volt, ha jól emlékszem.

"Miért is vagy ilyen illiberális szociálfasiszta?"

Nem vagyok.

"Mert a pártnak tett hűséged ezt előírja?"

Sosem voltam hű egyetlen párthoz sem.

"Vidéki a haverod??"

Ki?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.02. 08:22:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mert a végén még azt hiszi, valami takargatnivalóm van.

DANI 2014.11.02. 12:58:33

Kár, hogy a kommentelők szinte csak egymás gyalázásával foglalkoznak, így aztán rajtuk kívül senki nem olvassa őket. Mert maga a cikk nagyon jó, annál sokkal többet érdemelne, hogy eltűnjön a napi információ áradatban. Nagyon jó lenne, ha valahogy eljutna a kormányhoz, uram bocsá magához a kormányfőhöz. Azon lehet vitatkozni (nem veszekedni, gyűlölködni), hogy jók e a kormány szándékai, de úgy nagyon nehéz megvalósítani őket, hogy ha kell, ha nem ellenségeket gyűjtök. A kurucos konfliktuskeresés csak bukott forradalmakat hozott, több eredményt lehet elérni kevesebb áldozattal DIPLOMATIKUSAN.

bulista 2014.11.02. 14:39:52

@maxval birca hozzászóló: Azon kívül, hogy egy körözött bűnöző vagy??? Na mesélj!

huKKK 2014.11.02. 15:47:43

@NAC(Netadót_A_Civileknek):

Netadó kapcsán azt írja az újság:

Szélessávú népharag

huKKK 2014.11.02. 15:56:12

@bulista:
Köszönöm, hogy felnyitotta a szemem!
Ezentúl nem eszem kőrözöttet.
Eeezeknek?

DezInf 2014.11.02. 18:04:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kicsit benézted ezt.
Csak utánanéztem néhány dolognak.
Bocsi, de utálom ha a szemembe hazudnak.
Feltettem néhány kérdést, amire részletekben válaszolt.
A válaszok inkonzisztensek.

Írhatnám azt is, hogy időnként az ellenkezőjét állítja annak, amit pár nappal előtte írt.

Azt állítja, hogy nem fideszes, meg azt, hogy 5 évig párttag volt 1989-től. Amikor szavazhatott, akkor mindig a fideszre szavazott. Mióta néhány ok miatt külföldön kell élnie, azóta nem szavazhatott a fideszre.

De ő nem fideszes, csak mi vagyunk ballibsi hazaárulók és Orbán az istene!

Evvan, meg egy bambi.

Jaaa, és ő meg a véleménye az teljesen független és megkérdőjelezhetetlen.

Ez pont az a hozzáállás, amit jó pár ügynökmúlttal rendelkező fidesz vezető is csinál. Nem buktak le, a terhelő iratokat eltüntették, ezért ők ártatlanok.
Mindaddig, amíg a moszkvában őrzött mikrofilm másolatokat kutathatóvá nem teszik. Vagy a másolatról készített mikrofilm másolat fel nem tűnik a piacon. Állítólag ezt olyasvalaki őrzi, aki a készítéskor is közel volt a tűzhöz és azóta ennek köszönhetően is magas és megrendíthetetlen "vezetői pozíciót" birtokol minden zorbán kormányban. Eszembe sem jutna találgatni, én mégis valamelyik portásra gyanakszom :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.02. 18:34:46

@DezInf:

"ennek köszönhetően is magas és megrendíthetetlen "vezetői pozíciót" birtokol minden zorbán kormányban"

Én inkább olyasavalakire gyanakodnék, aki minden kormányban magas posztot töltött be. Volt ügyökök mindegyik pártban vannak - bár igaz, a baloldali pártokban inkább olyanok ülnek, akik nem írták, hanem megrendelték és olvasták az ügynöki jelentéseket.

DezInf 2014.11.02. 18:48:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A "baloldalnak" ezzel túl sok problémája sosem volt.
A legtöbb nem lehetett ügynök, mert párttag volt.

Azokat pedig nem lehetett beszervezni a III/III-ba.
A III/II. , III/I bizonyos munkakörökhöz előírás volt.

Aki meg akkor is "baloldali" volt, az nem kereste a demokratikus ellenzék társaságát. Ezért nem volt esély sem a beszervezésükre. Az értelemről nem is beszélve.

Az ügynökmúlt nem a ballibeknek égő.
Azoknak kellemetlen, akik be voltak szervezve, jelentettek és most is pozícióban vannak.

Az utolsó mondatod meg idejétmúlt, ezt épp egy rendészeti államtitkári kinevezés cáfolja:)

Szóval, szerintem mégis a portás a gyanús:D

huKKK 2014.11.02. 20:44:22

@DezInf:

Valószínűleg az amiknál megvan minden adat.
Gondolom azért csepegtetve adagolják, mert egyelőre
ez áll érdekükben.

bulista 2014.11.02. 21:31:29

@maxval birca hozzászóló: Magyarországon - csak emlékszel még arra, hogy miért kellett menekülnöd innen???

bulista 2014.11.03. 09:55:18

@maxval birca hozzászóló: Hazudsz birka - de ezt már megszoktuk tőled.

bulista 2014.11.03. 10:05:37

@maxval birca hozzászóló: Ugyan birka, ne játszd a hülyét! Te őrült vagy - nem hülye.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.03. 10:37:09

@bulista:

Nem értem mi a gond. Nyögd ki mit akarsz mondani!

huKKK 2014.11.03. 12:25:11

@maxval birca hozzászóló:

Ne sürgesd már!

Meg akarta kérni a kezed, de elhagyta a papírt, amire le volt írva a szöveg.
Összezavarodott, kétségbe van esve, ezért összevissza beszél.
Láttam már ilyet, ha nem látják el sürgősen, még komoly komplikációk is adódhatnak!

bulista 2014.11.03. 12:43:20

@huKKK: Annyira jókat mondasz, nem te vagy véletlenül a borostás Kovács Zoli, ehh???

huKKK 2014.11.03. 14:36:58

@bulista:
Várjál, mert most meg én hagytam el a pappírt.
Megvan!

Ide avvan írva, hogy:
de.

Akkor

de.

huKKK 2014.11.03. 14:39:17

@huKKK:

Jaj!
Nemjó!
Nem de vót írva, hanem be.
Elnézést.
Be, hosszú eee-vel

bulista 2014.11.03. 16:05:39

@huKKK: Ja, hogy te is (a) birka vagy??? Akkor (kapd) beeeeeeeeeeeeeeee!!!

bulista 2014.11.03. 16:46:01

@huKKK: Az egekig repítenek elismerő szavaid.

huKKK 2014.11.03. 17:21:26

@bulista: Köszönöm, de nem fog a talán kicsit intimnek tűnhető párbeszédünk Ms. Maxval-lal indult románca útjába akadályokat gördíteni?
Nem szeretném.
Önök olyan jól mutatnak együtt.
Kérhetném, hogy magázzon?
Kerülendő a későbbi félreértéseket.
Köszönöm.
Tegyünk úgy, mintha vadidegenek lennénk és szídjuk egymást mint a bokrot, Quovadisfidesz, vagy időjárás ürügyén, rendben?
Köszönöm megértését.

bulista 2014.11.03. 17:57:54

@huKKK: Hukkkkkkle Úr! A birka legendás homofób - igaz ez nem zavarja akkor, amikor Mr. Putyin slicce előtt térdel, de ez már az ő dolga...
Velem kapcsolatban pedig befejezheti a pajzán kis célozgatásait, mert fejbe fogom verni egy igen súlyos tárggyal - nem tudom, hogy így érthető voltam-e, vagy ennél is nagyobb a sötétség az ön koponyájában?

huKKK 2014.11.03. 18:47:54

@bulista:
Tisztelt Mr. Vőlegény!
Nem szeretnék a témához kapcsolódás vagy a lánykérés rovására menni.
Ms. Max epedve várja.
Én csak Quo vadis Fidesz témában vagyok elérhető.
Úgy gondolom, a virágcsokor/bonbon stb. és a gyűrű átadása után érdemes lenne visszatérnie ide netadó és kitiltási botrány ügyben.
Első a kötelesség(lánykérés).
Sok jót kívánok az ifjú párnak!
youtu.be/WjTF_Qnq6e4

bulista 2014.11.03. 19:18:32

@huKKK: Na most már kussoljál, te kis látens buzeráns, szopjátok le egymást bátran birka haveroddal! A hóhér sem szólt hozzád kisköcsög!

huKKK 2014.11.03. 20:57:22

@bulista:

Önnek, tisztelt Vőlegény úr, mi a véleménye a kitiltási botrányról?
Vagy inkább a netadóhoz szólna hozzá?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.04. 11:29:57

@DezInf:

"Írhatnám azt is, hogy időnként az ellenkezőjét állítja annak, amit pár nappal előtte írt."

Példa?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.04. 11:30:36

@DezInf:

"Amikor szavazhatott, akkor mindig a fideszre szavazott. Mióta néhány ok miatt külföldön kell élnie, azóta nem szavazhatott a fideszre."

Egyik sem igaz a 2 mondat közül...

toportyánzsóti 2014.11.05. 17:42:35

@maxval birca hozzászóló: Rubelben vagy levában fizetnek kérődző vagy krokogyíllal is beéred?Olyan idióta szekerét tolod aki a földje óriási kincseit és nemzete jövőjét pocsékolja el miközben az orosz emberek 100 milliói alkeszok.
süti beállítások módosítása