Pisztolyt a bankok fejéhez: így kampányol a Linkspartei
2014. május 19. írta: Redakció

Pisztolyt a bankok fejéhez: így kampányol a Linkspartei

linskpartei.jpg

Ha a magyar baloldalon csak egy olyan ember lenne, aki a Linkspartei pártelnökének szónoki képességeit megüti, reményteli lenne a hőn áhított megújulás. A Mandiner Frankfurtból jelentkezik: a német baloldali populista párt a bankárváros zsúfolt bevásárlóutcáján tartott nagygyűlést, amit egy viccpárt banánosztogatása zavart meg. Ilyen show-t rég nem láttunk.

A közönség tapsol és ünnepel, a magasba emelt táblák pedig egyre csak közelednek a színpad felé. Napszemüveges, öltönyös arcok tartják őket, feliratok alapján a németországi viccpárt, a Die Partei aktivistái. Az AfD-s kamutáblát számos vicces-meghökkentő üzenet követi: „Dobjuk ki Svájcot Európából!” vagy „Merkel kövér!”, illetve „Frontex helyett Baywatch” – utóbbinál a Frontex az európai határrendészetet jelöli, akik nem engedik be az EU területére a Földközi-tengeren illegálisan átkelő afrikai menekültek csónakjait, akik így gyakran vízbe fúlva végzik. Gabi Zimmer gyorsan közli, hogy utóbbi szlogennel maximálisan egyetért ő is, mire a táblások az első sor elé furakodnak, és hirtelen elővesznek egy hatalmas képkeretet, benne az NDK állampártját sok éven át vezető Erich Honecker portréjával. Gyorsan előkerül pár kosár banán is, és sorban odamennek mindenkihez: „Ön ugye keletnémet? Tessék, itt egy banán. Vagy nem ezért van itt ekkora tömeg?” – céloznak a viccpárt aktivistái a szocializmusban megszokott, ritka javakért folytatott sorbanállásra a Linkspartei utódpárti kötődése kapcsán. 

Bukovics Martin tudósítását híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr986180898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2014.05.19. 21:01:28

Gysi apja kelet-német miniszter volt, La Fontaine-meg meseíró
Ugye?

Bicepsz Elek 2014.05.19. 21:33:18

Banant azt masoknak szoktak dobani. pl. a Baywatchosok erre jok...
süti beállítások módosítása