Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Szepesi Niki, a Nyugat alkonya
2013. szeptember 14. írta: hercsel.adél

Szepesi Niki, a Nyugat alkonya

szepesi_niki.jpg

Olcsó, ám kétségtelenül szórakoztató tevékenység az önjelölt, kóros feltűnési viszketegségben szenvedő magyar Paulo Coelho-hasonmások álbölcsesség gyűjteményein, a propaganda- és a pénzcsináló gépezetet olajozó értéktelen celebkönyveken, ábrándos lelkű tinilányok és az unatkozó háziasszonyok szexuális kíváncsiságát kielégítő vadromantikus puha fedeles irományokon, és más, szépirodalomnak csúfolt végtermékeken élcelődni.

Nem beszélve arról, hogy milyen hálás műfajról van szó, hiszen jobb esetben az olvasók nagy része remekül szórakozik, a humortalanabbja mintaszerűen fölháborodik, miközben az újságíró az összes felgyűjt feszültségét és frusztrációját levezetheti. Micsoda szerencse, hogy a magyar könyvipar rendre kitermeli a féktelen – és tökéletesen jogos - gúnyolódás alanyait, és most direkt nem szeretnék neveket mondani. Legyen elég épp annyi, hogy az Ulpius Ház jóvoltából a magyar könyvpiac csillagos egén idén májusban üstökösként jelent meg a 26 éves egykori úszóbajnok, Szepesi Nikolett, Én a szexmániás című vallomás-dokumentumkönyve.

Épp a szokásos könyvheti recenziós-példány begyűjtő akciómat tartottam a Vörösmarty téren, amikor megpillantottam a szexuális kalandjairól és polgárpukkasztó életmódjáról őszintén valló újdonsült magyar celebet. Valamiért vissza nem térő alkalomnak, egyben jó poénnak tűnt a könyvet megszerezni és dedikáltatni. Másnap nagy örömömben a Facebook-oldalamon meg is osztottam a dedikációról készült fénykép társaságában egy szaftos részletet a könyvből – azzal a forradalmi hittel, hogy ezt mind az ezernégyszáz ismerősömnek látnia kell. És akkor elszabadult a pokol: lavinaként indult el a soha nem látott kommentáradat, szellemes beszólások és sikamlós utalások közepette egymásnak feszültek az indulatok, megszólaltak a prűdek, a vagányok, ment a hőzöngés, de szerencsére nem maradtak el a szexista és az antiszexista felhangok sem.

Miközben azzal szórakoztattam magamat és az ismerőseimet, hogy minden nap egy újabb méltán felvillanyozó részletet osztottam meg Szepesi Nikiből, a barátaim precízen gondoskodtak arról – ezúton is köszönöm nekik –, hogy naprakész legyek a szakirodalomból: elküldték az összes Szepesi Nikivel foglalkozó, pontosabban az őt ócsároló cikket, és a mémgyár termékeiről sem kellett lemaradnom, például Polgár Petitől a Szexi úszónő dala napokig az albérletünk himnusza volt. Miközben olvastam az Én, a szexmániást, rengeteg emberrel volt szerencsém elbeszélgetni a könyvről, akik közül sokakat meg kellett győznöm: nincs baj, egyelőre nem őrültem meg, továbbra is Dosztojevszkij a barátom után a második férfi az életemben. Arról nem is beszélve, hogy több szerkesztőség is megkeresett, hogy mostantól szex és irodalom témában számítanának a cikkeimre. Végül a Szépirodalmi Figyelő számára írtam egy értekezést Szepesi Niki életművéről, és a leadás után bíztam benne, hogy liaisonunk Nikivel itt véget ért.

Amikor néhány hete felröppent a hír, hogy Niki már a folytatáson dolgozik, nem akartam hinni a fülemnek, de az Orgazmuspontok, az Én, a szexmániás folytatása a napokban könyörtelenül megjelent. Úgy éreztem, nincs más választásom: megint olvasnom kell. Miközben a legújabb opuszt olvastam, egyszer csak azon kaptam magam, hogy a kikapós bajnoknő világa beszippant, és akármennyire tiltakozom, végérvényesen magával ragad és képtelen vagyok a könyvet letenni. Sok mindent vártam a szexmániástól: azt hittem, majd bizsergetően fölizgat, vágyakat ébreszt, miközben megbotránkoztat és fölháborít, ráadásként pedig mocskos kis titkokat tereget ki az élsportolók kegyetlen világáról.

Lady Chatterley olajos testű vízilabdás szeretői fecskében feszítenek két edzés között a medence szélén, miközben fekete levesen élő úszó kislányokat kínoznak perverz edzők és masszőrök egy félreeső uszodai szertár sötétjében. Ehhez képest olvasás közben folyamatosan meghatódtam és magam elé meredve méláztam el hosszasan Niki történetein: a sokszoros magyar bajnok olimpikon, egykori válogatott élsportoló a kelleténél eggyel őszintébb vallomásain. A legmegdöbbentőbb élmény az volt, hogy minden ellenszenvem és gúnyolódásom ellenére a második kötetet olvasva végérvényesen elkezdtem Nikit megkedvelni, és nem az érzékletesen leírt, sikamlós szexjelenetek, a remek dokumentációs érzékkel megörökített orgiák, vagy a könyvben felbukkanó jobbnál-jobb pasik miatt.

Mert szexmánián és Sex United pompomlány csapaton innen és túl arról van szó, hogy az egykori élsportolónak, aki mindent egy lapra tett föl, vagyis gyermekkorától kezdve, nagy áldozatok árán keményen küzdött azért, hogy a legjobbak között legyen, egy szép napon elege lett. Úgy érezte, írnia kell: az évek során felgyűlt összes mocskot ki kell adnia magából. Nem véletlenül, mert a kemény edzések, a rengeteg pofon, a testi-lelki gyötrelmek, a megaláztatások, a spártai szigor mellé társult egy pedofil gyúró, aki szexuálisan zaklatta a tizenéves Nikit és csapattársait, és egy Cár nevű hajcsár edző, aki leginkább csak „durva lelkű pedagógiai érzék nélküli pedagógus” eposzi jelzővel szerepel a könyvben. „Mert ha a Cár, akivel nagyjából tizenegy évet dolgoztam együtt, egyszer, legalább egyszer odahív magához, be az irodába, vagy a medence szélére, és azt kérdezi: Mondd, Niki, minden rendben, bírod a tempót, ne pihenjünk, ne változtassunk az edzésmódszereken? Hát lehet, hogy én másként állok hozzá a tréningekhez, s akkor ki tudja, talán többet, sokkal többet hozok ki magamból.”

Turi Györgynek, aki leginkább arról híres, hogy ő juttatta a topra többször is Egerszegi Krisztinát, Risztov Évát és Kovács Ágnest, Szepesi Niki állítása szerint semmi érzéke nem volt a nőkhöz. A vallomáskönyvből az is kiderült, hogy a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül küldte vízbe törött kézzel Szepesi Nikit, és különösebben soha nem tűnt föl neki, hogy a gyerek, a sportoló testéhez lélek is tartozik. Persze mindez Niki részéről inkább ténymegállapítás, mint panasz, hiszen egy igazi sportoló nem panaszkodik; de ettől függetlenül ő is emberből van, akinél időnként ugyanúgy elszakadhat a cérna, mint bárki másnál.

Az igazán nagy pofon azonban nem a Cártól, hanem a Magyar Úszószövetségtől érkezett: „az történt ugyanis, hogy indultam az isztambuli rövid pályás Eb-n, csakhogy rajtengedély nélkül. Idióta egy szabály, de ez van: aki egyszer abbahagyja, mint én is, majd újrakezdi, annak bizony be kell jelentenie, hogy folytatja a versenyzést. Ez az én esetemben elmaradt. Senki sem szólt a Magyar Úszószövetségtől, hogy hahó, emberek, hahó, FINA-vezetők, itt van a mi nagy reménységünk, itt van újra Szepesi Niki.... Én semmit, de semmit nem tettem azért, hogy meghurcoljanak.”

Az Én, a szexmániás lényegében Niki sportolói karrierjének dicstelen és fájdalmas históriájáról szól egy spanyolországi utazás történetébe ágyazva. Egy régi szeretőjéhez, Alejandróhoz utazik, hogy elmesélhesse neki, ennek apropóján nekünk is, elmúlt 26 évének sport- és szexkarrier történetét. A barcelonai élménybeszámoló közben többnyire Niki vulgárpszichológiai fejtegetéseit olvashatjuk, amelyekben a szexmánia, a testi gyönyörök hajszolása utáni féktelen vágy az aszkétikus élsportolói életmód elfojtásaiból egyenes arányossággal következik: amit nem tudsz kiélni az uszodában, azt éld át az éjszakában.

Vagyis egyszerre két perszóna, két Niki működik: az egyik nappal szorgalmasan tempózik faltól-falig, keményen hajtja magát, a másik az éjszaka királynője, aki keményen hajtja a pasikat, a legjobb pasikat. Az ördögi körként működő mechanizmushoz az is hozzátartozik, hogy ha megaláznak és megütnek az uszodában, a versenyeken, akkor az éjszakában, az ágyban mindezt a férfiakon kell leverni. A Szepesi-könyvek is eszerint a logika szerint működnek: a szerzőnek bosszút kell állnia mindazokon, akik valaha szemetek voltak vele.

Az már a második könyvből, az Orgazmuspontokból derül ki igazán, hogy Nikit a legjobban a képmutatás idegesíti. Az első kötetben hosszú kifakadó tirádákat olvashatunk arról: férfi élsportolóink, akik a magyar társadalom számára a két lábon járó tökéletes erkölcsi tisztaságot jelentik, az egykori jó tanuló, jó sportolóból lett nemzeti hős úszók, focisták, vívók, kajakosok, kenusok, stb. valójában mind álszent, sunyi, hazug alakok. Akik miután egy teljes női ifjúsági szakosztály szűztelenítését elintézték, angyali arccal nyilatkoznak a kamerába a sikereikről, küzdelmeikről és a család szent egységéről. „Jókat röhögök magamban, amikor látom a faszikat, akikkel hosszabb-rövidebb szexuális élményem volt. Beszélnek, mesélnek a család fontosságáról, az összetartozás, a szeretet segítő erejéről, a háttérről, amely elengedhetetlen a sikereikhez, miközben engem hívogatnak naponta háromszor, az én combom közére vágynak, és utánam sóvárognak.”

Tény, hogy ha járatosak vagyunk a közelmúlt sporteseményeiben, és/vagy sorvezetőnek magunk elé vesszük az elmúlt 12 év olimpiai, világ- és Európa-bajnoki éremtáblázatait, akkor tényleg mindent megtudhatunk válogatott sportolóink fizikai adottságairól és teljesítőképességéről. Hiszen Niki az Én, a szexmániásban pontosan nem nevez meg senkit, cserébe következetesen úgy jellemzi a könyv szereplőit/szeretőit, hogy egy kis kutatómunkával, vagy utánagondolással beazonosíthassunk bárkit. Miközben Szepesi Nikinek sikerül bevezetnie bennünket az agyonsztárolt csúcspasik valódi világába, azaz részletesen elmeséli strigulagyűjteményének hőstörténetét, az olvasók bulvárigényét is maradéktalanul kielégíti, hiszen nem csak a negatív élményekről, hanem a szexmániáról is minden áron be kell számolni: „muszáj írnom a farkakról. Egyszerűen kikívánkozik belőlem ez a téma, mert tartalmas és sűrű életem során megannyi nemi szervvel találkoztam. Nem tartom magam szakértőnek, de jó rálátásom van erre a témára”.

Szerencsére a második könyv sincs híján a szexuális kalandok érzékletes leírásának, de itt már nem a magyar válogatott sportolók alternatív teljesítményét, hanem egy másik világot ismerhetünk meg. Az Orgazmuspontok hősnője már nem a válogatott úszó Szepesi Niki, hanem az Én, a szexmániás című botránykönyv szerzője, aki élsportolói karrierjét maga mögött hagyva új életet kezdett. Szerelmes lett, boldog párkapcsolatban élt, egy kis családi vállalkozásnál értékesítőként dolgozott, és élte a mai huszonévesek, a Facebook-generáció budapesti hétköznapjait – amíg egyik napról a másikra őt lett az egyik legfelkapottabb magyar celeb, aki hirtelen ott találta magát a kamerák kereszttüzében.

Szepesi Niki tehát új dimenzióba került, ahol újabb kalandok, naná, hogy szexuális kalandok vártak rá, főleg miután a pasija is elhagyta a könyv körüli óriási botrány miatt. Nem véletlen, hogy a második kötetben Niki még nagyobb kiábrándultságnak ad hangot, mint az első kötetben, és a képmutatás megvetése csak most válik csak igazán az egykori úszónő vesszőparipájává. Ám ezúttal az ún. értelmiségiekről, a művészekről, és legfőképp az újságírókról tudhatunk meg a kelleténél megint több információt: farok- és egóméret, gerinchiány súlyossága, szeretők, gyermekek, családok és feleségek száma, stb. Szóval ha eddig nem lett volna élmény újságot olvasni, mostantól Niki jóvoltából garantáltan az lesz.

A viszonylag nagyképűre, durvára és magamutogatóra sikerült, gyakran az önismétlés hibájába eső, amolyan sportolósan bárdolatlanul és szókimondóan megírt első könyv folytatása meglepően jól sikerült. Úgy tűnik, hogy Szepesi Niki érettebb és felnőttebb lett attól a szürreális és kontrollálhatatlan eseménysorozattól, amivé a könyv változtatta az életét, és már-már képes nyíltságával, szerethető vagányságával és életrevalóságával az olvasóban tiszteletet ébreszteni. A többi szerencsétlen analfabétával ellentétben – akik egy viszonylag jól fogyó irodalomnak csúfolt nyomdai hulladék után minimum az irodalom felkent papjának érzik magukat, Szepesi Niki pontosan tisztában van önmagával, és nem tartja sem írónak, sem ügyeletes megmondóembernek magát. A vágy kiolvasható a sorok közül: szeretne többnek, érdekesebbnek, bonyolultabbnak látszódni, és nem belesimulni abba a közegbe, ahol egyébként éli az életét: a fővárosi szórakozónegyedek tengelyein mozgó, a budapesti éjszakai élet és a fogyasztói társadalom viszonylag egyszerű szabályait követő, az élet örömeit hajszoló fiatalok közé.

Miközben pörög az élet, megállíthatatlanul zajlik az élvhajhászat a gyorsabban, magasabbra, erősebben jelszó jegyében és Niki hangosan, büszkén írja le a hódításait, végső soron azt a halk segélykiáltást fogalmazza meg, hogy nagyon nincs jól ez az egész. Bulizunk, iszunk, össze-vissza szexelünk – mert megtehetjük –, de közben rendkívül üresek vagyunk. De ha ez a nagy szabadság sem elég, akkor miről álmodik a lány? Mi másról, mint a nagy szerelemről, menyasszonyi fátyolról, násznépről, esküvői tortáról, szerető férjről, aki miatt érdemes lesz hűséges lenni, akivel a szexmániát maradéktalanul ki lehet élni, aki megbízható, akinek lehet gyerekeket szülni, akivel békében és boldogan lehet élni és öregedni. Szepesi Niki botránykarrierjének mélyén valójában egy elveszett, egy átmeneti generáció útkeresése és küzdelme látszik. Ezt a könyv körüli zajból nehéz kihallani, mert mindenkinek van róla véleménye, mert Szepesi Nikivel kapcsolatban mindenki tudja a tutit, de a könyvben megfogalmazott valódi kérdésekre, amelyeket egy generáció nevében fogalmaz meg, eddig valószínűleg senkinek sem sikerült válaszolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr235493399

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szepesi Niki, a Nyugat alkonya 2013.09.15. 09:13:02

Szepesi Niki botránykarrierjének mélyén valójában egy elveszett, egy átmeneti generáció útkeresése és küzdelme látszik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.14. 08:36:24

"nincs baj, egyelőre nem őrültem meg, továbbra is Dosztojevszkij a barátom után a második férfi az életemben."

Muhahaha, ezt a képmutatást!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 08:42:29

Az ostoba zsidó kurva anyádat, Adél, neked is, meg Nikinek is! Mert az, ugye, világos mindenki számára, hogy egyik zsidó dicsőíti a másikat. Dosztojevszkij és Szepesi - tényleg azonos kategória. Naná, zsidolina! Ha egyáltalán tudod, ki Dosztojevszkij, legfeljebb sznobságból olvasod, mert amúgy baromi unalmas.
És az mekkora legalja, hogy ez a poszt a mandineren megjelenik. Nos, igen, ha nem csupán ilyen vagy olyan beállítottságú buzileszbikuszsidó haverjaitokat posztolgatnátok, lenne színvonal is. A kurva anyátokat, nektek úgy kéne egy bajnai-kormány hozta 50-es évek reloaded, mint egy falat kenyér az éhezőnek. Ilyenkor, az ilyen megnyilvánulásaitokban teljesedik ki az enyészet, amit az emberiségre hoztok, kártékony férgei a világnak. Rothadásotokkal fertőzitek az élők világát. Így, ilyen írásokban szenveditek ki fájdalmatokat, hogy nem irthatjátok a magyart. Szamuely Adél, amint páncélos vonatával, mint közoktatási népbiztos járja az ország településeit, és mindenkit felköttet, aki nem olvassa Dosztojevszkij Nikolett könyveit.

pierre bayle 2013.09.14. 08:55:12

@Mr Falafel: te aztán kemény vagy, mint a Rolling Stones.

S=klogW 2013.09.14. 09:26:58

inkább erről írna herschel adél:

index.hu/kultur/2013/09/13/kertesz_egy_holokauszt-bohoc_voltam/

Kertész: Egy holokauszt-bohóc voltam

S=klogW 2013.09.14. 09:39:09

@Mr Falafel:

ne legyen képmutató (mint a zs-k?), magának csak az fáj valójában, hogy kimaradt a nikiből :)

gyalog.galopp 2013.09.14. 09:40:32

Egy nő , akinek második pasija egy Dosztojevszkíj, hát nem csoda , ha meglódul a fantáziája ....

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.14. 09:40:57

@S=klogW:
Majd pont te fogod megmondani, hogy mirol irjon Herschel Adel, te pondro.

Errol irjon Herschel Adel!
www.ulpiushaz.hu/leigh-lora-buja-almok

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2013.09.14. 09:56:02

@Mr Falafel: itt az ideje hogy hozzád hasonló önhitt, holdkóros, komplexusos szerencsétlenek egymást szórakoztassák a saját homokozójukban, és - jó reggelt! - végre feltűnt neked is hogy nem a Mandi ez a homokozó. Egy pillanatig sem hiányoznál senkinek, de továbbmegyek, ha a társaságomban beszélnél így bármilyen nővel, jól pofán is basználak.

toportyánzsóti 2013.09.14. 10:05:35

@Mr Falafel: Dolgozzál tovább Bajnai gyözelméért,ne pihenj pillanatig sem.

Bell & Sebastian 2013.09.14. 10:09:14

Milyen nem érdekfeszítő bejegyzés.
Csukott szemmel megírtam volna, pedig csak azt tudom, amit itt-ott már összeirkáltak a témáról. Még hogy a nők bonyolult lelkek? Egy kólaautomatába több érzés szorult. Hol van az a törvény, hogy billentyűzetre kell kapni, ha viszketése támad?

Dosztojevszkij -alakú vibrátort kellene gyártani.

S=klogW 2013.09.14. 10:14:46

@Bell & Sebastian: jobb lenne, ha nem adna ezeknek ötleteket

Bell & Sebastian 2013.09.14. 10:14:48

@S=klogW: Jaja, maga még nem létezett, amikor másfél Kertész -párti volt az egész blogon. Grift teljesen és jómagam félig. Félreértette mindenki, pontosabban azt nem vették le, hogy a fő műve a Kádár -éra "apológiája" / vádbeszéde. Pedig még mondta is.

Nincs itt semmi meglepetés.

S=klogW 2013.09.14. 10:15:42

@Bell & Sebastian: jobb lenne, ha nem adna ezeknek ötleteket

Alfőmérnök 2013.09.14. 10:18:36

@Mr Falafel: Nyugi előbb-utóbb te is találsz kiadót a könyvednek. :)

S=klogW 2013.09.14. 10:20:18

@Bell & Sebastian: jobb lenne, ha nem adna ezeknek ötleteket

Bell & Sebastian 2013.09.14. 10:21:59

@S=klogW: Fehérmájúnak hívták az ilyet egykoron. Az bizony gáz, ha egyéb öröme sem volt az életben, mint a porzók gyűjtögetése fonott kosárkába.

De láttam én már olyat is, hogy az unatkozó focicsapat a feleségeket permutálta, majd jól összevesztek, mert volt, aki nem akart visszamenni hites urához.

S=klogW 2013.09.14. 10:27:34

@Bell & Sebastian:

mindig is rühelltem a csapatversenysportot

S=klogW 2013.09.14. 10:28:16

(csak nálam szarakodik a logmotor?)

fran7 2013.09.14. 11:03:58

Nem olvasva a könyvet, csupán, amit a bulvár cseppegtetett belőle ismerve, azt gondolom Adél túlgondolta a könyvet. Belelátott olyat, amit nem írtak bele, aminek át és belelátásraképtelen a képernyőn megjelent negyvenesnek tűnő huszonéves volt úszó. Mindez nem jelenti, hogy amit Adél meglátott nincs, csak nem a Szepesi könyvben teszik fel ezeket a kérdéseket.

X-Viktor 2013.09.14. 11:06:22

Szepesi Nikolett egy repedt sarkú kurva. Nem lehet rá mást mondani, mert ezek a nők érzelem alapján adják oda magukat. Több száz emberrel való együttlétnél nem ez van. A NŐ a Férfi Vágyának Célja , ÉS itt le szűkítem a nemi aktivitásra. Akihez nem kell vágy, mert hódítás nélkül kapható az nem az a Nő akiket a társadalom alapjának tekintenek. A NŐ az élet forrása, amit Szepesi Nikolett meggyalázott. Az egyenjogúság nem ezt jelenti, amit Szepesi csinál. Az emberiség kihal, ha ez a hozzáállás kerül előtérbe. Szülni, gyermeket kihordani, mégis csak a NŐK tudnak, és ez véleményem szerint , vagy lelkileg, vagy, ha kell törvényileg az az Ő kötelezettségük. A biológia miatt ebben egy vonal után nem lehet szabad akarat. Természetesen minden segítséget meg kell adni nekik, hogy ne menjen a karrierépítés rovására.

X-Viktor 2013.09.14. 11:09:31

X-Viktor
Hozzászólásomban elírtam, hogy érzelem alapján. A valódi: Érzelem nélkül.

vizipipa 2013.09.14. 11:24:25

@fran7:
Bizony, bizony. Szepesi rajzolt egy képet, Adélka ezt látta benne. Más meg mást lát benne.

"miről álmodik a lány? Mi másról, mint a nagy szerelemről"

És ezt próbálgatja a pasikon egymás után tucatszám? Adélkánál se stimmel valami.

Bell & Sebastian 2013.09.14. 11:37:28

@S=klogW:
Focisták
- Miért jó a gruppensex?
- Lehet lazsálni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.14. 12:59:10

@vizipipa:
Miről álmodott ez a lány?
Faszról.
Miről álmodik ez a lány?
Zsozsóról.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.09.14. 13:30:32

azért ne felejtsük, hogy a szerző az "újságírás" szepesi nikije. és itten nem a fellációs képességeire, hanem az eszire gondolok.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.09.14. 13:51:10

@Bell & Sebastian:
naja, grift egy zseni. volt. :)

Venyigeszu 2013.09.14. 13:56:22

" mindenkinek van róla véleménye, mert Szepesi Nikivel kapcsolatban mindenki tudja a tutit, " - Aztán van, aki letudja egy-két mondattal egy ilyen okoskodó "cikk" kommentjében, és van, aki ilyen okoskodó "cikket" ír róla.
""Úgy érezte, írnia kell..." - Elég naívnak kell lenni ahhoz, hogy valaki azt higgye, hogy ezekből a könyvekből akár egyetlen mondatot is a "szerző" írt. Szepesi feltehetően egy űrlapot sem képes érthetően kitölteni, nemhogy egy irodalmi ( már ha ez irodalom) szöveget megalkotni.

Venyigeszu 2013.09.14. 13:56:56

" mindenkinek van róla véleménye, mert Szepesi Nikivel kapcsolatban mindenki tudja a tutit, " - Aztán van, aki letudja egy-két mondattal egy ilyen okoskodó "cikk" kommentjében, és van, aki ilyen okoskodó "cikket" ír róla.
""Úgy érezte, írnia kell..." - Elég naívnak kell lenni ahhoz, hogy valaki azt higgye, hogy ezekből a könyvekből akár egyetlen mondatot is a "szerző" írt. Szepesi feltehetően egy űrlapot sem képes érthetően kitölteni, nemhogy egy irodalmi ( már ha ez irodalom) szöveget megalkotni.

calabria007 (törölt) 2013.09.14. 14:38:41

@Mr Falafel:

az általad elkövetett szórakoztató szösszenet levezetéseképpen szívből ajánlom az alábbi kitűnő történelmi akciófilmet az európai kultúra hajnalához

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=h-6mAqMh00A#t=1963

PS.: a magyar verzióba tegnap botlottam bele valamelyik magyar adón:)

nagyon jó film:)

calabria007 (törölt) 2013.09.14. 14:41:04

@pierre bayle:

én inkább a Bee Gees-hez hasonlítanám:)

bömböcz 2013.09.14. 16:06:28

@calabria007:
szepesi+kertész kinyilatkozása megrengette az örökké nedves, nyáladzó fajtikákat, hogy ennyire felpörgött?!

calabria007 (törölt) 2013.09.14. 16:12:42

@bömböcz:

nézz inkább - a nyugat hajnala topic-ban - egy kis viking "konfliktuskezelést":)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=n7lX8aTxjXg#t=2377

(a 39. perc ha nem ugrik oda)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 16:20:20

@S=klogW: Én már láttam élőben a csajt. Ezért a fotóért megdolgozott a fotós rendesen. Az Adobe nagy segítség volt. Bűn ronda a nő.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 16:21:11

@Karmadealer: Hát hogyne, te virtuális balfasz. A valóságban is ennyi eszed van, rühes?

bömböcz 2013.09.14. 16:21:47

@calabria007:
Filmeket nem nézek.
Egyébként, ha már a vikinges témánál tartunk:
Vajon miért nem támadtak egymásra a "római" birodalmat több oldalról támadó szaracénok, vikingek, hunok?
Pedig találkoztak egymással a seregeik...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 16:26:25

@Alfőmérnök: Azon már régen túl vagyok. Az egyedüli dilemma az "angol nyelvű vagy magyar nyelvű legyen előbb". Tekintve, hogy a magyar kulturális miliőt pont olyannak látom, mint ez a poszt is láttatni engedi, nem nagyon vágyom rá, hogy ilyen kretének mellett kelljen írónak vallanom magam. Azt hiszem, magyar nyelven egyelőre megelégszem annak a bizonyos újságnak írni.

bömböcz 2013.09.14. 16:30:12

@Mr Falafel:
De jól ír...hehehe!
A Nemzet "ikonjairól rántja le a leplet", némi kiadói segítséggel...
Hmmm...
Nem ártana megpiszkálni a kiadót egy kissé, amíg 2/3-os a likudpárt!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 16:32:26

@calabria007: Éppen tegnap láttam a filmet. Nagy fájdalmamra Gabriel Byrne, az egyik kedvenc színészem, nem a legjobb benne.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 16:42:01

@bömböcz: A kiadóval semmi baj. Üzleti szempontból helyesen döntött. A hercseladálokkal van gond. Egy okádékot akar eladni úgy, mint valami kibaszott jelentőségteljes irodalmi alkotást. Mint írja, éjszakánként Dosztojevszkijre maszturbál, tehát Nikike és a ruszki manus egyformán jók. Ezt sugallja. Ilyet meg ép elmével legfeljebb pénzért tesz az ember.

calabria007 (törölt) 2013.09.14. 16:45:39

@bömböcz:

a hunokkal már nem volt esélyük találkozni a szaracénokkal azonban összefutottak pl. Szicíliában, ill. Bizáncban (a császári testőrség egy időben vikingekből állt)

+ a varég kereskedők már igen korán eljutottak egészen a mai Irak területéig (pl. Bagdadba...)

igen aktívan kereskedtek az arabokkal... (az "orosz" állam megalapítása mellett...)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=X4_r-IySNKM#t=447

calabria007 (törölt) 2013.09.14. 16:47:58

@Mr Falafel:

én véletlenül botlottam bele tegnap este, biztos vannak hibái, de ezzel együtt is üdítő kivételnek tűnik a meglehetősen sivár magyar TV-kínálatban

bömböcz 2013.09.14. 16:50:20

@Mr Falafel:
Föl kell venni a versenyt az új libsi (cink, 444) por-tálakkal a kattintásversenyben...
Adél kissé hordozza a depresszív hollókoszt múltat a génjeiben, de vajon hangosan sikoltozik-e amikor jó neki?
Büdösödik -e a lába, genitáliája?
Megannyi kínzó kérdés...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 16:55:48

@calabria007: Az már igaz. A tévézés nálam kimerül a sportműsorok és ismeretterjesztő csatornák böngészésében. Olykor megnézek egy-egy sci-fi sorozatot, mert fan vagyok. Ez a vikinges film nem rossz. Próbálják utánozni A trónok harca naturalizmusát.

bömböcz 2013.09.14. 16:57:26

@calabria007:
Alakul ez!
Tehát akkor a hunok, vikingek, szaracénok csatáiról miért is nem tudunk?
Pedig állítólag kb. 450-től , cirka 1000-ig kószáltak ajrópában rablási szándékkal!
Filmet!

bömböcz 2013.09.14. 17:01:40

@Mr Falafel:
Excalibur?!
www.port.hu/excalibur/pls/w/films.film_page?i_film_id=662
És ezt nem a látványtechnika fejlődése miatt !

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 17:02:03

@bömböcz: Egyszer olyan kényszerhelyzetbe kerültem, hogy bele kellett olvasnom Havas Henrik egyik könyvébe. Borzalmas volt. Nem vagyok sznob, nem olvasok szépirodalmat, mert az milyen menő. Középiskolásként túlestem azokon, akik érdekeltek. Ma már csak sci-fit és tudományos irodalmat olvasok. Szóval, egy Havast nem Shakespeare-hez mérek. Mégis az, ahogy a nyomorult féreg ír, azzal a sekélyes, szavakban szegény, primitív mondatokban megfogalmazott stílus, az máglyáért kiált. Amit az ilyenek produkálnak az nem irodalom, az nem könyv, hanem primitív tahóság írott formában.

Alfőmérnök 2013.09.14. 17:06:21

@Mr Falafel: Egyetértek @Venyigeszu: kollégával. Nem vagyok benne biztos, hogy ezeket a könyveket azok írják, akik szerzőnek vannak feltüntetve.

bömböcz 2013.09.14. 17:08:36

@Mr Falafel:
Én feldmárandrás lsd propagáló, és egy amcsi író istenmindentmegbocsájtcsakéljúgyahogyakarsz könyvei után már semmin nem csodálkozom.
Nemsokára egy moldovai-iparági szociongráfia lesz a mérce!

bömböcz 2013.09.14. 17:11:34

@Alfőmérnök:
Tuti, hogy nem!
Bizonyos "jótollú, nóbeldíjas aspiránsok" osztoznak a koncon...

Lakner Dávid 2013.09.14. 17:26:02

@Mr Falafel: Nevetséges egy ember maga. Nőről/nővel meg nem beszélünk így, megtaníthatták volna magának is gyerekkorában. Mondjuk ha Dosztojevszkijt unalmasnak tartja, nem csodálom, hogy az oktatás/nevelés más téren is kudarcot vallott.

bömböcz 2013.09.14. 17:35:25

@Mr Falafel:
Magára uszult a rabbi fia!

euAgWzgmmtq7K 2013.09.14. 18:09:55

"a mai huszonévesek, a Facebook-generáció"

ezt egyébként már az előző könyv promójában se értettem, hogy Szepesi Niki (26 éves, vagy mennyi), illetve a mai huszonévesek miért lenne a Facebook-generáció? A mai tizenévesek jóval inkább azok.

euAgWzgmmtq7K 2013.09.14. 18:15:07

Pff, most látom az utolsó bekezdést. Szepesi Nikinek semmi köze semmilyen generációhoz. Ilyen emberek mindig is voltak, csak a pártállamban nem adtak ki könyvet a saját kalandjaikról. Olvasd el pl Csaplár Vilmostól a Kurva vagyok c. könyvet., vagy Moldova utolsó töltény köteteit, azokban meg van említve pár sztori az akkori "celebvilágból". A segélykiáltása tehát nem a generációjáé, hanem egy olyan lányé, akinek sose volt apafigura az életében, emiatt folyamatosan, konzekvensen rossz helyről és módon próbált szeretetet és törődést kapni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.14. 18:22:18

@hercsel.adél:

Ttttttteeeeeeessssssssssssssééééééékkkkkkk???????!!!!!!!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 19:02:32

@Alfőmérnök: Természetesen nagyon valószínű, hogy egy olyan szellemi toprongy, mint Szepesi Nikolett, nem í könyvet, hanem megírja helyette valaki.

Otovszky E. 2013.09.14. 19:10:16

@Mr Falafel: Mr Falafel! A cikkíró nem képmutató. Ezt onnan veszem, hogy én államvizsgáztattam őt az egyetemen, és toronymagasan ő volt a legjobb aznap. Történetesen Dosztojevszkijről is faggattam. Te viszont egysejtű vagy. Vagy inkább koacervátum. Esetleg vmi csillagközi porszemcse. Tudod, a fröcsögésnek az általad űzött fajtája elárulja a fröcsögőt...
Rossz lehet neked, kedves önnön farkába harapó Mr Falafel.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 19:11:09

@bömböcz: A Lakner biboldóra gondolsz? :-))
Nem ismerek olyan rabbit, akinek ennyire IQ gyök kettő fia lenne. Azon túl pedig teljesen irreleváns a vernyákolása, mivel én sosem keverem össze a virtuális világot a valóssal. Ez az anyaghalmaz úgy véli, Mr. Falafel egy élő személy, aki zsidó ribancok haját húzgálja. Lám, milyen prosztó vagyok, torokhangon hányom le Dosztojevszkijt! Középiskolában egy idióta magyartanárom volt, aki oly' mértékben testesítette meg a bolsevik embereszményt, hogy az már etalon. Nála kötelező volt minden idétlen ruszki barom. Én egyedül Gogolt voltam képes elfogadni, mert az vicces volt. Egyébként is rendkívül szórakoztatónak találom a groteszket. Szóval, szarok rá, ha néhány pubertás zsidó kölyök most egzotikumként falja akár Dosztojevszkijt, akár Tolsztojt. Majd kinövik. Jó esetben, ugyebár. Vagy megmaradnak sznobnak, hogy értelmesebbnek tűnjenek, mint az orcájukról leolvasható.

Otovszky E. 2013.09.14. 19:12:45

@Doomhammer: Nem képmutató. Lásd az előző hozzászólásomat, amelynek a Hercsel Adél képmutatására von. részét rossz helyre címeztem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 19:19:08

@Otovszky E.: Ki mondta, hogy képmutató, te szerencsétlen hülye? Azt mondtam, jó esetben sznob. Mert annak, aki Dosztojevszkijre élvez éjszakánként, nem okoz orgazmust Szepesi Nikolett könyve.
Ha azzal imponálni akartál, hogy egy huszadrangú magyar egyetemen félműveltségű ribancokat vizsgáztatsz, akik nálad az értelem magasiskoláját jelentik, akkor csúnyán mellépacsáztál ám. Láttam belülről egy-két magyar egyetemet, a legjobbnak mondottat is. Nincs túl jó véleményem az azokban tudományosnak nevezett életről. Azt meg talán mondanom sem kéne, hogy egy ilyen szellemi absnicli gyenge próbálkozása a leteremtésemre, semennyire sem hat meg.
Azt megértem, hogy a Lakni balfasz kollégájaként, te meg tanáraként kiállsz mellette. Ez a dolgotok, ribanc.

Bell & Sebastian 2013.09.14. 19:53:55

@calabria007: Nem rossz, a helyén van benne minden. Például a kristály, amin borult időben is látszott a nap. (csak napjainkra voltak képesek a tudósok reprodukálni ezt a vasziszdaszt, így elég friss) És hanyagolták a szarvakat. Szóról-szóra igazak a Sagák.

kun_judit 2013.09.14. 19:54:06

Hihetetlen mocskos a szátok, ki kéne sósavazni! Szepesi megírt egy könyvet, és az abban érintettek vastagon elolvasták - vajon miért -, és azonnal perelni akartak! Ha hazugság a könyv, miért olvassák el, ha elolvassák és magukra ismernek, miért perelnek!? Szánalmas, ahogy ribancoznak itt egyesek - biztos anyukájuk is az volt -, és amilyen mélységig alázzák a női nemet! Azokat kurvázzák, akik szétteszik nekik a lábukat! Meg sem érdemlik, inkább disznók közé dobnám őket, hágják azokat! Vagy fordítva! De megnézném!

kun_judit 2013.09.14. 19:56:57

Okádnom kell ezektől a magukat férfinak nevező kis pöcsöktől! Szégyelljétek magatokat!

Bell & Sebastian 2013.09.14. 19:57:38

@Mr Falafel: Ó bölcs Kádi, a teljes orosz irodalom fanyar, de ha úgy jobban tetszik, keserű (= горький).

Bell & Sebastian 2013.09.14. 20:01:37

@kun_judit: Drága hölgyem, itt erkölcsi mélységekről beszélgetnek nagy nullák. Ahonnan a komment-kommandó még ki is toronymagaslik. Bár kissé képzavaros egy magasra tartott lik, ámde stilárisan megállja a helyét.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.14. 20:16:58

@Otovszky E.:
Bocsanat, mifele hozzaszolasat? Es mifele temahoz?

Mindenkit erdekel a bulvar, ez nagyon emberi dolog. De irni egy hosszadalmas szoveget egy bulvartemarol - amiben raadasul leirja, hogy barataival rendszeresen reszleteket osztott meg a mubol - aztan itt Dosztojevszkijjel takarozni, az nem mas, mint kepmutatas. Definicio szerint.

Ha erdekli a botranyhosno szerelmi elete, irja meg, ne jatsza itt az entellektuelt.

Bell & Sebastian 2013.09.14. 20:19:04

@Otovszky E.: Formabontó hozzászólásából csak annyi a tanulság, hogy már semmi sem a régi, sem a hallgatók, sem egy vizsgabizottság. de még csak a diploma sem.

Más idők - más erkölcsök. Dr. Kovit nem vennék be elnöknek?

Bell & Sebastian 2013.09.14. 20:23:22

A blogmotornak torkán akadhatott egy bráner, piszkálja ki egy fiatal és ígéretes entellektuel belőle.

Otovszky E. 2013.09.14. 20:23:33

@Bell & Sebastian: Ja, változnak az idők. Ez mindig így volt, eleinktől fogva.@Mr Falafel: Bocsáss meg, Falafel, tényleg, de kevés vagy, mint árvaházban a szülői értekezlet.

baloo784 2013.09.14. 20:26:34

Kedves Hercsel Adél!
Ha kérhetem, legyen pontos. Turi György sem Egerszegi Krisztinát, sem Kovács Ágnest, Risztov Évát pedig különösen nem juttatta sportpályafutása csúcsára. Nevelőedzőjüknek nyugodtan titulálhatja a Cárt, de egyikük sem az ő irányítása alatt lett olimpiai bajnok.

Alfőmérnök 2013.09.14. 20:27:03

@Otovszky E.: El tetszett tévedni. Falafel okos ember (két doktorival, ha jól tudom) és még szórakoztató is.
(B&S viszont tényleg egy ostoba náci.)

tevevanegypupu 2013.09.14. 20:29:27

Ize..mondja meg valaki, mik a konyvben megfogalmazott valodi kerdesek? En ugyan nem olvastam, bar az Ulpius konyvkiado kirakata tele van vele, de azt hittem ez valami hulyeseg..most meg kiderul, hogy egy elveszett nemzedek kiutkereso problemaival foglalkozik farkakon atugralva..illetve dehogy ugralja at ..Adel, en nem vagyok prud..de mondja, maga meghulyult teljesen??

Bell & Sebastian 2013.09.14. 20:33:08

@Otovszky E.: Falafel nagy hóhányó, de képes kifújni az ocsút a blúzából. Szerintem nem győzte meg arról, hogy önnek államvizsga bizottságban lenne a legjobb helye, Adélnek meg a sajtószakmunkások között.

Amikor annyi szép helyen keresnek ápolót Obersturmbannführerek elaggott özvegyei mellé.

Alfőmérnök 2013.09.14. 20:37:53

@tevevanegypupu: Hol volt az elmúlt napokban? Ha jól emlékszem, ott hagytuk abba, hogy maga - vagy a népszavában aláírogató énje - mit szólna hozzá, ha ilyeneket írnának magának?

"Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

Otovszky E. 2013.09.14. 20:43:31

@Mr Falafel: Falafel úr, tudod, a hozzád hasonlókkal, vagyis nácikkal az a probléma, hogy valami miatt igen sértődékenyek vagytok, és ha a tyúkszemetekhet vélitek érzitek közelíteni egy nem-náci lábát, már vérben forognak szemeitek, acsarogtok és ömlik belőletek a zsidózás. Szar lehet nektek, értelemszerűen neked is, Falafel. Aki nem azt fújja, amit ti, az csak hülye, meg buzi, meg zsidolina. Őszinte sajnálatom, sőt részvétem. Egy nagy seb vagytok, ami folyamatosan ugat, hörög, és hasonlók.
A "huszadrangú egyetem" az ELTE volt. Továbbá nem imponálni akartam, főleg nem egy nácinak (ami amúgy is teljesen értelmetlen lett volna).
Ez egy szar élet, olvassál Csehovot, az rövid és egyszerű (a novellák), ha tudsz rá figyelni, megtudod, milyen kis hitvány élet az ilyen, tudod. De nagyon kell figyelni. Dosztojevszkijt egyelőre nem ajánlanám. Aztán Petri Györgyöt sem, főleg nem az Apokrif c. versét. Nietzschét végképp nem, azt nem éled túl.
Elnézést a hosszú off-ért.

Bell & Sebastian 2013.09.14. 20:46:13

@Alfőmérnök: Nem szeret beszélgetni a sportolók nemi életéről sem, ezért mindenről csak a saját, szociopata nyomora jut az eszébe. Ennek kiváltásához elegendő bármi, ami a saját jelentéktelenségére emlékezteti.

Így van?

Otovszky E. 2013.09.14. 20:50:37

@Alfőmérnök: A doktorik száma és az okosság között nincsen szükségképpen egyenes arányosság. Nem tévedtem el. Ezúttal biztos nem. Szórakoztatónak szórakoztató, azt meg kell adni. Mármint Mr Falafel(nek).

Bell & Sebastian 2013.09.14. 20:51:12

@Otovszky E.: Már ne haragudjon, de Petri Györgyöt emlegetni nem vall kifinomult ízlésre. Egyébként totálisan félreérti a szituációt, mert csak kicsalta Falafel magából ezt a pár sort, így ő győzött.

A füle botját nem mozdította és ön -nagy nyilvánosság előtt- látványosan felkoncolta önmagát.

fran7 2013.09.14. 21:14:48

@Otovszky E.: Nietzsche annyira rossz volt, hogy ő is belebolondult. Nem nagyon ajánlgatnám senkinek az írásait. Arra meg főképp nem, hogy én azt is olvastam bí-bí-bí. Mert nem arra való. Mert az ilyen hozzáállás nagyon megnehezíti a megértést.

Alfőmérnök 2013.09.14. 21:18:19

@Otovszky E.: Egészen biztosan eltévedt Falafel náciságával és nemokosságával kapcsolatban.
Az egyetemen nyújtott teljesítmény és az okosság között tényleg nincs feltétlenül egyenes arányosság.
Adélka esetében sem. Aki egyébként egy bájos csajszinak tűnik, lehet, hogy a vizsgákon jól teljesített, de ilyen posztot nem ír intelligens ember, max. brahiból, vagy pénzért.

Alfőmérnök 2013.09.14. 21:19:08

@Otovszky E.: Egészen biztosan eltévedt Falafel náciságával és nemokosságával kapcsolatban.
Az egyetemen nyújtott teljesítmény és az okosság között tényleg nincs feltétlenül egyenes arányosság.
Adélka esetében sem. Aki egyébként egy bájos csajszinak tűnik, lehet, hogy a vizsgákon jól teljesített, de ilyen posztot nem ír intelligens ember, max. brahiból, vagy pénzért.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 21:21:19

@Bell & Sebastian: Talán rájöttem volna, kire gondolsz az egyenlőségjeles rész nélkül is. :-))

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 21:33:13

@Otovszky E.: Felajánlottad az összes középiskolás irodalmat, csak az a baj, hogy már túl vagyok rajta. Ahogy a nagy indiánkönyvön is. Imádtam. Minden kornak megvan a maga irodalma, ha valaki fordít időt ilyesmire. Aztán, ha eleget olvastál, rájössz, mi tetszik neked kortól függetlenül, olyan, amit bármikor felvállalsz. Én csak sci-fit olvasok a tudományos munkákon kívül. Nietzsche nekem strandolvasmány. Azt imádom benne, amit a magadfajta szerencsétlen szellemi éhenkórász sosem fog meglátni és megérteni. Ti, a nem-nácik valami pre-libbant agymenőt láttok benne, ami nem volt. Nem láttok a felszín alá. Nektek azért menő, mert azt mondja Pál apostolra, hogy fajankó, és Istennek csak azért bocsát meg, mert nem is létezik. Nektek, a nem-náciknak az ilyen kereszténységgyalázás maga a manna. Csak hát, kreténke, Nietzsche ennél picit bonyolultabb.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 21:36:33

@Doomhammer: Nálam kéred ki? Kérjed az ELTE szupersztár vizsgáztatójától. Én neked mindent elhiszek, ha nem kapcsolatos Rezes Évával és Thomas B.-vel. :-))

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 21:44:49

@Alfőmérnök: Ugyan, hagyd! Ahol ez a nem-náci, ott én büszkén vagyok náci. Ez egy tokos agyú zsidó barom, és nem is tud más lenni. Ahogy Bell is megfogalmazta, ez az idióta 3 hozzászólásban felkoncolta magát. S akkor gondolj bele, egy ilyen buta majom tanít egyetemen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.14. 21:47:13

@Otovszky E.:

Hmmm! Ez a komment überelte a zadél posztját, a Niki könyvét nem olvastam, de lehet, hogy még azt is!:-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 21:54:26

@Bell & Sebastian: Petri Györgyön majdnem elsírtam magam. Főleg, hogy az Apokrif jutott eszébe egyből. Ami nem mellesleg egy borzalmas kannásbor-katalizátorral összetákolt kínlódás. Miről szól? - Kereszténygyalázásról. Naná, hogy ennek a nem-nácinak tetszik. Mennyire lehet szar egy ilyen sivár lelkű, hontalan féregnek, hogy már egy Petrit is költőnek kell neveznie, mert nincs József Attilája? Nyilván Petri volt a legjobb költő az SZDSZ-ben, de ez legfeljebb szegénységi bizonyítvány az egykori utáloncokról.

tevevanegypupu 2013.09.14. 21:56:55

@Bell & Sebastian:

Ennek az Alfinak Niki kellene..:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.14. 21:57:16

@Mr Falafel:
Elvesztettem a fonalat. Ki itt a vizsgáztató?

Rezesova egy milliomosbűnöző.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.14. 22:07:42

@Doomhammer: Otovszky E. az ELTE-n vizsgáztatta a poszt szerzőjét, Hencsel Adélt. Ő mondta, hogy nem képmutató.

Rezesová jelenleg büntetlen előéletű. Ellene marasztaló ítélet nem született. Az ártatlanság vélelme őt is megilleti. Pláne, hogy mindenért a redneckek a felelősek.

tevevanegypupu 2013.09.14. 22:12:34

@Mr Falafel:

Nahat! Es meg azt mondjak, hogy cenzura van..:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.14. 22:34:53

@Mr Falafel:
Kétlem, hogy egy vizsgáztató objektív személy-e abban a tekintetben, hogy megítélje, hogy egy vizsgázó képmutató-e. Még az is megtörténhet, hogy Hencsel Adél képmutató voltának elleplezésében összejátszanak, hiszen nyilvánvalóan ismerik egymást.

Rezesovát alapos gyanú alapján vádolják több ember halálát okozó ittas járművezetéssel. Az eljárás jelenlegi állása alapján megfogalmazom azt a személyes véleményemet, hogy Rezesova egy milliomosbűnöző.

Alfőmérnök 2013.09.14. 22:41:03

@tevevanegypupu: Én ennél a ribancnál sokkal szebb és okosabb csajszikra hajtok. (Több-kevesebb sikerrel. :) )
De látom, kerüli a választ a kérdésemre. Ha azért kerüli, mert azt hiszi, hogy B&S valami iróniából, vagy bizonyos szempontból nem teljesen komolyan írta, amiket írt, csak szólok, hogy de, ez tényleg egy gyilkos indulatú féreg.
Hogy kurvára mellélő a személyemmel kapcsolatban, az kétségtelenül szórakoztató, de ha az lennék, akinek gondol, akkor is egy féreg alember lenne. (Így is az, csak plusz még szánalmas is.)

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2013.09.14. 22:59:54

@Mr Falafel: Nehéz eldönteni hogy Szepesi Niki irodalmi munkássága cikibb vagy a te monomániád, de nem nehéz dönteni, benned van a ZS-faktor!
Modoros fasz. :-)

Otovszky E. 2013.09.14. 23:09:58

@Mr Falafel:
Nietzschét illetően tévedsz, barátom, de tökéletesen mindegy, hiszen a szavaidból ítélve egyáltalán nem érted (vagy úgy teszel, mintha nem értenéd), hogy miért hoztam őt elő (ugyanez érvényes Csehovra és a többiekre is). Petri akkor is nagy költő, ha éppen "gyalázza a kereszténységet" (azt talán érted, hogy nem az teszi a költőt, hogy hogyan viszonyul pl. a kereszténységhez; az Apokrif jó vers, csak nem a zsolozsma egy fajtájaként kell olvasni...). Ha neked mindenki zsidó, aki nem azt fújja, amit te próbálsz fújni, akkor legyen úgy. Ez egyébként olyan hívószó nálad, hogy "zsidó"? Tényleg szórakoztató, igaza van az egyik kommentelőnek.
@Alfőmérnök: Egy dolog valamit/valakit minősíteni, megállapítani róla ezt vagy azt, és egészen más dolog azt alátámasztani, hogy megálljon. Pl. érvekkel. Hogy valaki/valami ilyen vagy olyan - és hogy minek alapján állítható, hogy ilyen meg olyan.

bömböcz 2013.09.14. 23:34:09

@Otovszky E.:
Nyihaha!
Végre egy igazán túlkúltúrált fasz/pinakezdemény... másodnick!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.14. 23:36:06

@Mr Falafel: ez az @Otovszky E.: ritka ostoba ember, elmondasa szerint tanár, vizsgázta úgy , hogy azt se tudja józsef attila nacionalista volt, és hogy fasiszta pártot akart létrehozni, kommentelt nálam, vagy 200 kommentje után kijelenthetem: primitív egy ember, alap dolgokról nincsenek ismeretei, gondolkodása kezdetleges, term. libsi. mint minden ilyen majom.

Bell & Sebastian 2013.09.14. 23:37:39

@tevevanegypupu: Kellene há, de a realitás számára a csuklós mérővessző vagy colstok, katonai zsargonban: összehajtogatható, tábori fapina.

babo81 2013.09.14. 23:37:43

Egy barátnőmnek volt kapcsolata,ennek a ribinek az egyik skalpjával a sok közül!Ez volt az apropója,hogy elolvastam azt a fejezetet ami a srácról szólt!Nem vagyok prűd,de b@szás,minden második mondatban előfordult és inkább szánalmas volt,mint izgató!Én öt forintot nem adnék ezért a szarért!Amúgy a csaj pasija,egy budai szórakozóhelyen volt pultos és a "röptében a legyet is"típus!Szóval jól egymásra találtak!Nem vagyok pszichológus,de akit gyermekkorban molesztálnak,abból hogy lesz ekkora címeres ribanc?!Láttam nyilatkozni a tévében,elsőre az jött le,hogy sötét mint az éjszaka!De ugyanakkor ügyes,mert a sok hülye megveszi a könyvet és abból a csaj megalapozza a jövőjét!Van az a pénz............

Bell & Sebastian 2013.09.14. 23:38:46

@Alfőmérnök: Nincsen másik nóta, félnótás?

bömböcz 2013.09.14. 23:48:16

@babo81:
Köszönöm a háttér-információt!
Csak a szokásos bibsi-libsi magyarisztánt lejárató baszós projektről szól az egész.
A harmadik részben lesz a kaki-pisi szeksz...

Bell & Sebastian 2013.09.14. 23:48:53

@Mr Falafel: Higgye el, nem becsülöm alá magát se, de gondolnunk kell a szellemi nyomorban sínylődőkre is, akik járatlanok egy tárgyalás koreográfiájában vagy nem retorikai gyakorlóterepnek tekintik (mi több, fehér egereknek nézik pszichológiai kísérleteik alanyait, a büdös-bolsi libsiket) respawnolásuk esetlegesen kiválasztott szingularitásait.

Végül is igaza van, mert ami igazán fontos, azt már százszor kitárgyaltuk. A gólyaavatás meg legyen krumplileveses, mert megérdemli a testük. :)

bömböcz 2013.09.14. 23:54:51

@Bell & Sebastian:
Egy Náczyval nem tárgyal egy Falafel!

Bell & Sebastian 2013.09.15. 00:05:06

@babo81: Végül is ügyes, többszörösen adja magát a párhuzam a második, leghíresebbnek génmanipulált cigány költőnkkel.

A rágós húsú, függetlenségi pulyka bő nyállal befér a liberóbugyis kánonba. Az a lényeg, ne szaporodjanak ivarosan, ami teljesülni szok. Az ökoszisztémát nem bírja megerőszakolni egy kurtizán, sem egy petri csésze, sem az egész ELTE, de még egy Alfi -kvalitású überszupermen-partizánterrorista sem.

Bell & Sebastian 2013.09.15. 00:06:44

@bömböcz: Tán szívott gázt, hogy már maga is kezdi? :D

Otovszky E. 2013.09.15. 00:07:51

@tesz-vesz: "vizsgázta úgy", az milyen igealak, posztgyáros úr? akinek a számára a világ két részre válik szét: vannak a "libsik", meg a "jó magyarok", pl. mint te. Egyszerűsített világnézet a la Szabolcska Mihály: nincsen benne semmi, ámde az legalább érthető.
Haragszol J.A.-ra, mint a Pál utcában a gittegylet tagjai, akik kis kezdőbetűvel írták Nemecsek Ernő nevét?

bömböcz 2013.09.15. 00:08:48

@Bell & Sebastian:
Na akkor ennyit egy hülye zsidó picsa kipáralgásairól.

nincs1itt 2013.09.15. 00:21:13

@toportyánzsóti: Jó'van, megjött a fidesz is, már hiányoztak nagyon....:((((

nincs1itt 2013.09.15. 00:23:21

@babo81: igazából nem a bántalmazást írta ki magából és a lelketlenséget, hanem azt, hogy képtelen volt valamiféle "eredményt" produkálni ÚSZÓKÉNT a pályafutása alatt...ja, hogy a Kovács Ági vagy az Egér nem b@szni jártak éjszaka, hanem aludtak, mert olyan keményen edzettek, hogy örültek, ha éltek??? ja kérem, ott van is eredmény....

Bell & Sebastian 2013.09.15. 00:24:40

@bömböcz: Amelyik párt megígéri, hogy kifüstöli ezeket az ízeltlábúakat az ELTÉ -ről a teljes CEU -val együtt, annak odaadom a keszkenőmet. Az utolsó rugdalózásaik nem kicsit szánalmasak.

Hellerbanyó népe; gépkarabélyos demokraták, nagy bukszával.

bömböcz 2013.09.15. 00:35:42

Egyébként nem értjük a provokatív iróniát:
....a Nyugat alkonya a cím!
Norvégiában (is) szabadon basszák meg a szőke nőket a setétbőrű muszlimok, mert ez szerintük fasza cselekedet!
A rusnysa, nagytestű zsidó lányt meg nem hiszem, hogy józan fehérember, valaha is megkívánta volna szerelemből.
Hercsel Adél hazudik és provokál, miközben a csiklóját nyalogattja a kutyájával...

bömböcz 2013.09.15. 00:39:12

@Bell & Sebastian:
Természetesen az új gondolatmenethez, megfelelő gondolattechinákával bíró egyedek kellenek!
Ön kissé impulzív...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.15. 00:51:26

@Bell & Sebastian:

Hamár "gépkarabélyos demokraták, nagy bukszával" (és tegyük hozzá, tág ánusszal), akkor:

Enjoy!

"Mi, vallásos keresztények, zsidók, más felekezetűek és ateisták mélyen elítéljük a Szent István Társulat negyedik osztályos tanulóknak szóló hittankönyvében megjelent, a homoszexualitást halálos bűnnek minősítő kijelentéseit.

A szerző, Fülöpné Erdő Mária, az Apor Vilmos Főiskola rektora által írt tankönyv értékrendjét mind az egyházi, mind a világi fórumok rég meghaladták, annak egy XXI. századi magyarországi általános iskolában semmi helye.
Ez a gyerekek fejlődését jelentősen befolyásoló, a homofóbiát legitimizáló, meggondolatlan állítás nem számol a valószínűsíthető következményekkel. Túl azon, hogy a felvilágosult értékrendtől eltávolodó, intoleráns ifjúságot nevelnek ki, megannyi érintett fiatalt depresszióba, akár öngyilkosságba taszíthatnak.
Követeljük, hogy a tankönyvet azonnal vonják vissza!

A petícióhoz itt csatlakozhatsz: www.peticiok.com/tiltakozas_a_homofobiat_legitimizalo_hittankonyv_ellen Az aláírásgyűjtés vasárnap este kerül lezárásra."

bömböcz 2013.09.15. 00:56:42

@bbjnick:
Korrekt!
Egyébként a magori (fehérbőrű) írtás folyik tovább...

Otovszky E. 2013.09.15. 01:17:28

@bömböcz: értjük vagy nem értjük a provokatív iróniát, a Nyugat alkonya cím vlsz. inkább Oswald Spengler azonos című könyvére, a Bálványok alkonyára (Nietzsche) és talán még az Istenek alkonyára (Wagner) utal. Norvégia, muszlimok és egyebek odaképzelhetők ad libitum, ha nincs más.

tisztapista 2013.09.15. 02:07:51

Ilyen egy "boldog" ember.

Kilép az élsportból, "szerelmes" lesz, majd ír egy botránykönyvet szexmániájáról, amiért elhagyja a "szerelme".

Ezt én végletesen szánalmasnak tartom, főleg akkor, ha közben a hölgy hűségről, menyasszonyi ruháról, és egyebekről álmodik. Nem kellett volna botránykönyvet írni, nem kellett volna Magyarország 1. számú sportk.rvája címet megpályázni, és akkor lenne még normális ember, aki szóba állna vele.

Most őszintén, kinek lehet kellemes az utcán úgy végigmenni egy pr.stival, hogy az emberek felének megvolt, a másik fele pedig olvasta a sztorikat. Így nem lehet párkapcsolatban élni.

Hawks 2013.09.15. 02:35:13

Eléggé fals dolog Sz. Nikit a "Facebook-generáció" problémáinak megtestesítőjeként bemutatni. A posztíró gondolja, hogy minden mai huszonéves csaj több faszt fogott mint kilincset? Vagy, hogy a többségüknek elég ha meglát egy közepesen híres celebet és már a taxiban lemélytorkozza? Kurvák mindig voltak, és lesznek csak régen nem írtak róluk könyvet, és nem építettek rájuk médiakampányt...

lobster thermidor 2013.09.15. 06:48:42

Csak nehogy kötelező olvasmány legyen a nemzeti tantervben.

S=klogW 2013.09.15. 07:58:16

@VicGilson:

bookline rendelési listája alapján

lobster thermidor 2013.09.15. 08:22:00

@S=klogW:
@VicGilson:

Engem a kinyomtatott, és az eladott példányszám is érdekelne.

apro_marosan_petergabor 2013.09.15. 08:41:53

Meglepett,
hogy a témához kapcsolódóan gyakorlatilag alig született érdemi hozzászólás.
Megannyi nárcisztikus, pszhichiátriai kezelésre szoruló, 1/4 művelt, dekadens nihilistát látok itt.
T. érintettek, nem unjátok még a zsidózást/nácizást?
S mi lenne, ha hozzászólás előtt elolvasnátok az érintett könyveket (kétségtelen, befektetést igényel)?

P.S. Ez alá a bikini alá benéznék én is...

S=klogW 2013.09.15. 08:50:49

@apro_marosan_petergabor:

sag's mir du klein eisenberger benjámin,

te itt milyen könyvről beszélsz?

rug82 2013.09.15. 09:10:14

Az "élsport" mindig is csak egyvalamiről szólt: TF-en végzett "diplomás" agyatlan null IQ-s sportolókból jól megélnek a "Holdudvarukba" tartozó manágerek, "edzők" és egyéb patkányok. Sportolókról utoljára akkor lehetett beszélni, amikor a sikereikért babérágat kaptak.
Nikolett semmi mást nem tett, mint lerántotta ennek az undorító mocsárnak a férgeiről, a másokon élősködő "cárjairól" a leplet.

states1 2013.09.15. 09:30:22

Ja, átmeneti generáció meg útkeresés. Így is lehet mondani, de valószínűleg életszerűbb, ha azt mondjuk, egy nagy büdös kurva éppen pénzt akart keresni azzal, hogy az, és ehhez talált partnereket, akik vele ellentétben tudták egyeztetni az alanyt az állítmánnyal.

blaubner 2013.09.15. 09:41:59

én olvastam a könyvet, mármint az elsőt (a kommentelők többségével ellentétben, ahogy látom).

annyira nem szar, bár nem is jó. dugás sajnos meglepően kevés van benne, az is mind megjelent a korábbi trailerekben.
az egész írás egy huszonéves lány szellemi ventillációja, kicsit felületes és egyszerű módon.

biztos van, akit érdekel, engem nem tudott megfogni, a töredékét sem láttam benne annak a mondanivalónak, mint amit a posztoló leír.
a másodikat biztos nem fogom elolvasni.

Lakner Dávid 2013.09.15. 09:44:40

Amúgy a könyvet én sem igazán kezelném művészeti teljesítményként, maximum a cikkben is említett segélykiáltásként, aminek semmi köze a szépirodalomhoz.

Ahogy d.hardman írta fentebb: "A segélykiáltása tehát nem a generációjáé, hanem egy olyan lányé, akinek sose volt apafigura az életében, emiatt folyamatosan, konzekvensen rossz helyről és módon próbált szeretetet és törődést kapni."

Amúgy meg Szepesi le is nyilatkozta pár napja, hogy a vérszerinti apját tizennégy évesen ismerte meg, és úgy érzi, sosem volt ott, amikor szüksége lett volna rá.

A POSZT-ban meg arról beszélt Szepesi, hogy élvezi a könyvei utóéletét, mert minden plakáton ott láthatja az arcát. Meg úszónő is azért akart lenni, hogy az emberek szeressék, bálványozzák. Amúgy elég nagy arca van, és tényleg idegesítő, hogy egyik percben azon nyíg, hogy mindenki csak egy szexbabának nézi, utána pedig azt ecseteli, hogy kivel miként kefélt, illetve hogy mennyire jól jött neki az úszás által kapott pénz egykoron.

átlátó 2013.09.15. 09:50:06

Na... ez lesz abbol parasztok, ha egy kiskisasszony beleszellent a "0"-s lisztbe...
Tessek most elmonani egy hiszekegyet, utana meg a miatyankat... a keresztenyi maz a fontos, a keresztenyi öntudat. :D Csak szolok elöre, hogy goj vagyok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.15. 10:05:47

@Otovszky E.: Tesz-vesznek igaza van, te tényleg setét vagy, bazmeg. És nyilván zsidó. Hogy ez miért számít? - Mert az általatok vallásként aposztrofált kultúrátokra bőszen érzékeny vagy, miközben a magyarokat helytelenül keresztényként nyilvántartva, a legnagyobb sértés nem a kurvaanyázás nálatok, hanem a keresztényezés. Ez pedig olcsó, undorító rasszizmus. Az most lényegtelen, hogy zsidónak lenni nem vallásosság kérdése, és a magyarok sem mind keresztények. Például rólam köztudott, hogy vallástalan vagyok. Többekkel azok közül, akik itt most velem egy véleményen vannak, volt már hasonlóan szabadjára eresztett vitám a kereszténységgel kapcsolatban. A legtöbben azt is tudják, hogy a zsidózásom nem zsigeri gyűlöletből fakad. Megvan rá az okom, hogy köztetek, - akárminek is gondoljalak titeket - és a magyarok között terminoligiai különbséget tegyek. Nekem ti nem vagytok magyarok, csak magyar állampolgárok. Ugyanis, ha magyarok lennétek, nem lennének ilyen ocsmány rasszista kirohanásaitok fajtátokra. Nekem elhiheted, hogy ilyen nincs. Ahogy egy ornitológus is tudja, hogy nincs repülő strucc, úgy én is tudom, hogy nincs nemzeti, etnikai közösség, amely magával szemben rasszista volna. Márpedig a ti rasszizmusotok kitapintható, a bűze érezhető, a hangjai fülsértőek.
Petrin nem fogunk összeveszni. A te értelmi és érzelmi szinteden ő valóban lehet géniusz. A fickó világéletében egy hajléktalan zsidónak nézett ki, de végül kiderült, csak hontalan zsidó. Nyilván nincs ingerenciám mélyről feltörő frusztrációjának, magyargyűlöletének okait megérteni. Persze, ha mondjuk egy haláltábort megjárt, majd a kommunista rezsim idején kényszermunkára ítélt ember lett volna, tisztább képe lehetne a valóságról, és nem kéne egy a bomlott elméje által gyártott gyűlöletvilágban óbégatnia.
Istenem, ahogy nem érted Nietzschét, az már tanári! Ez az eredménye a "magyar" tudományos képzésnek. Te képtelen vagy önálló gondolatokra, mert egy citation index nevű varázsige hatása alatt állsz. Neked a tudomány annyi csak, hogy el tudod mondani, előtted mások mit gondoltak valamiről vagy valakiről. Egy vállaltan zsidó tanárom azt mondta nekünk nagyon régen, hogy majd egyetem után le kell ülepednie annak, amit tanulunk, és rendszereznünk kell a tudásunkat. Számomra ez azt jelentette, hogy magam döntöm el, mi mit jelent. A tudás szabad választás, a világ legliberálisabb önálló létezője. Nietzschét nem lehet megismerni az írásaiból, vagy az azokról készült tudományos értekezésekből, elemzésekből. A filozófia nem így működik, az nem irodalomtudomány. (Szerintem az írók és költők megismerése sem úgy lehetséges, ahogy tanítják, de ez mellékes.) Az ember a megszerzett tudás birtokában jó esetben elgondolkodik a világ működésén, a saját helyzetén közvetlen és tágabb környezetében, végső határként a világmindenségben. Minden ember, aki ezt teszi, végül eljut a következtetéshez, hogy Isten létezik. S ha azt mondom, hogy nem is létezik, azt azért teszem, mert elkeserítő dolgokat látok, és tétlenségét a nemlétét maró iróniával való világba ordításával kárhoztatom. Irónia, szarkazmus, stb. Ez volt Nietzsche: egy az önnön és kollektív létezésünkről mélyen elgondolkodó, keserű gúnyt tudományos igénnyel megfogalmazó, Istenben mélyen hívő zseni, akinek liberalizmusa "kimerült" a tudás szabad felhasználásának választásában. Az őt értelmezők közül a legostobábbak Istent általában azonosítják a keresztény egyház urával. Nietzschénél a kettő szétvált. És így tovább.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.15. 10:19:49

@Lakner Dávid: Egyet tegyünk tisztába: Szepesi úszónak nulla volt, és nőnek is bűn ronda. A retus segített néhány fotón, de élőben egy lófejű okádék. Azonban a sportolókban tomboló szintetikus és stimulált természetes hormonok iszonyat energiával dolgoznak. Aki tudja, miről beszélek, az tudja, egy kúra alatt azt érzed, a vasat is megennéd, a falon is átmennél. Ezt az érzést a legjobban a nemi vágy kielégülésével lehet kordában tartani. Ezért egy élsportoló vagy tart magának egy igen szolgálatkész partnert, vagy jóban van a jobb kezével. Amikor a hormonok ámokfutásba kezdenek, gyakorlatilag bárki bárkivel képes nemi aktust létesíteni. Szepesi pontosan tudja, hogy az ő adottságaival enélkül nemhogy naponta nem lett volna szexpartnere, de havonta egyszer is csak nehezen. A szervezetéből időközben távozó hormonokat most retusált fotókkal helyettesíti. Hátha megkívánják eztán is. A könyve is nyilván ezt a célt szolgálja elsősorban. Kíváncsi lennék, a valóságban mekkora numera. Elmondhatnák alkalmi partnerei, akiknek szintén hormonok folytak az ereikben akkortájt. Elmondhatnák, hogy Niki legfeljebb a jobb kezüket helyettesítette.

chocco channel 2013.09.15. 11:44:39

Egy kicsit sajnalom ezt a lanyt,de az egesz konyvet ahhoz tudnam hasonlitanimint amikor a 20 eves szomszed kislany atugrik egy kavera es a nyolcadikosok szokincsevel eloadja rovidke elete jelentektelen tortenetet,iszunk egy kavet es utana hazamegy.

Egyebkent nem gondolom h kurva lenne,inkabb elveszett leleknek tunik de millionyian vannak ezzel igy,megsem irnak konyvet rola es ha megis,igenyes kiado nem adja ki.

Az Ulpiust-tol ez rendben van,ha az Europa adta volna ki akkor lehet,h haborognek :-)))

Alfőmérnök 2013.09.15. 11:48:00

@Mr Falafel: A legostobább Nietzsche-értelmezők szerint azért bomlott meg az elméje, mert istentagadó volt. Nyilván attól kapott szifiliszt, hogy leírta, hogy "Isten meghalt". :)

felcsutisuttyo 2013.09.15. 12:41:47

EZ EGY TIPIKUS NIMFÓ GECITARTÁLY HATALMAS KITÁGÍTOTT LYUKKAL.....ezt már szopatni sem érdemes! GUTEN TÁÁÁÁG NIKOLETT!

kpityu2 2013.09.15. 12:44:13

Keveset olvastam az első könyvből, de az tulajdonképpen tetszett. Nem a botránytéma miatt, hanem mert van egy belső világa, amiben működnek a történések.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.15. 12:45:07

@Alfőmérnök: Dr. House után ma már mindenki tudja, mit művel a szifilisz az aggyal. Nietzschéről divat nyilatkozni, divat imádni vagy gyűlölni. Egyedül érteni nem sikerül, csak nagyon keveseknek. Be is baszna, ha egy ilyen kaliberű agyat minden buta féreg megértene! Sajnos a pavlovi reflexek őt az egyik fajta világértelmezésből kiirtották. Mivel a sekélyes libbantak a zászlójukra tűzték, és a legképtelenebb félreértelmezésekhez csatolták a nevét, a teremtéspártiak tábora ignorálta, majd a másik félhez hasonló ostoba elméleteket gyártott neve köré.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2013.09.15. 12:49:49

Én olvastam az első könyvet. A legnagyobb probléma, hogy Szepesit nyilván agyongyötörték, elvették a gyerekkorát, az életét, meg mindent (ezúton is csókoltatnám a kedves szülőket...), viszont ettől még Szepesi nem lett okos, jó, vagy érdekes. (aki meg a Szexmániás előtt elhitte, hogy minden olimpiai bajnok meg élsportoló voltaképp félisteni hős, azt szintén ezúton csókoltatom). Az első könyvet abban a reményben írta meg, hogy keressen vele egy valag pénzt, a másodikat meg azért, hogy az első sikerét meglovagolja. Az egészben persze érződik a segélykiáltás meg a hasonlók, szegény csaj nyilvánvalóan egy nyomorult ötperces-celeb senki lett 26 éves korára, akinek se múltja se jövője nincs. Szar lehet. Most van itt az ideje, hogy huszadrangú baromságok írogatása helyett elvonuljon és megcsinálj az életét, talán még nem késő.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.09.15. 13:35:42

@Lakner Dávid: miért, te nővel hogy beszélsz, balfasz? azon kívül, amit rendre makogsz zavartan a korai magömlésed miatt.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.09.15. 13:54:17

@Mr Falafel:
ez hülyeség. szepesi a holokauszt áldozata.

Alfőmérnök 2013.09.15. 15:03:29

@Mr Falafel: Ja, én is olvastam már olyan ökörséget (talán Rortytól), hogy a lib demo mennyit köszönhet Nietzschének. De a legjobb, mikor a feministák tűzik a zászlajukra. Na, olyankor foroghat a sírjában a szerencsétlen.

Otovszky E. 2013.09.15. 16:47:55

Ezt a kommentáradatot az tartja össze, hogy a benne résztvevők egy része hogyan viszonyul „a zsidókhoz”, vagyis – az ő értelmezésükben – azokhoz, akik nem azt gondolják a tárgyról, amit ők gondolnak róla, s aminek a gondolását mindenkitől elvárják. Ennek eredményeként a „beszélgetés” nem Hercsel Adél cikkéről folyik. Szepesi Nikolett könyvei elvétve szóba jöttek ugyan, de sommás megállapításoknál egyik kommentelő sem merészkedett messzebbre, de még őnekik sem tűnt fel, hogy a beszélgetés eredeti tárgya nem Szepesi Nikolett minősítése, hanem az ő könyveiről írt kritika. Tényleg senki nem tudja, hogy ha egy szerző leírja az észrevételeit valamiről és azt közzéteszi, akkor annak a valaminek a milyensége NEM minősíti a szerzőt? Tehát ha pl. egy kommentelő szerint Szepesi könyvei rosszak (sőt szerinte még kurva is), az nem vonja magával azt, hogy az ezekről a könyvekről írt kritika szerzője hülye. Vagy zsidolina. Nietzschéhez hasonlóan az élet ennél egy picit bonyolultabb.
@Mr Falafel: Egy logikai bakugrásra szeretném felhívni a figyelmedet. Abból, hogy én megemlítem Nietzsche nevét, nem lehet tudni, hogy én valóban annyit fogtam fel az írásaiból, hogy ő leszólta Pál apostolt stb., ezért ez részedről így egy olcsó retorikai trükk. Honnan gondolod, hogy én zsidó vagyok és lib.? Ebből, igaz? Hülye, tehát zsidó, tehát hülye, tehát libsi. Ezt nyilván mindenki érti az akolban. Sajnos, ssalódást kell okoznom. Nem vagyok se zsidó, se lib. Az "Egy vállaltan zsidó tanárom azt mondta nekünk... " után következő mondataid ütik az előtte levőket... Minden szavad igaz, Nietzschével és a költők, írók megismerésével együtt.
Egyébként ki volt az a tanárod, akit említesz?

Alfőmérnök 2013.09.15. 17:07:39

@Otovszky E.: Jóhiszeműen feltételezem, hogy nem szoktál kommenteket olvasni, így semmit nem tudsz az ilyen "kommentáradatok" természetéről.
Egyébként meg Hercsel Adél cikke, Szepesi könyve nem érdemel egy szót sem.

Robinzon Kurzor 2013.09.15. 17:23:50

SZEPESI NIKOLETT: OVERDOSE HAZUDIK!

A híres írónő, Szepesi Nikolett szerint Overdose hazudik, amikor meg nem történtnek tekinti Maldív- szigeteki liezonjukat.

Folytatás és részletek itt: hircsarda.blog.hu/2013/07/25/szepesi_nikolett_overdose_hazudik

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.15. 17:32:45

@Robinzon Kurzor:
Tán ettől satnyult el a patája: Niki tévedésből azt rágta meg.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.15. 17:49:22

@Otovszky E.:

"Ezt a kommentáradatot az tartja össze, hogy a benne résztvevők egy része hogyan viszonyul „a zsidókhoz”, vagyis – az ő értelmezésükben – azokhoz, akik nem azt gondolják a tárgyról, amit ők gondolnak róla, s aminek a gondolását mindenkitől elvárják." --- írja.

Vajon mit szólna ehhez a mondathoz Nietzsche és/vagy Dosztojevszkij?

hopptarisznya 2013.09.15. 18:01:10

Elég rusnya a csaj smink nélkül. De jól tették, hogy felhúzták a farkukra. Ennyit azért ő i megér :-)
(főleg, hogy ingyen adta magát a kis ribi. Tiszta haszon)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.15. 18:37:09

@Robinzon Kurzor: Overdose-ról jut eszembe. Ez a Mikóczi nevű nemzetközi bűnöző addig ügyeskedett, hogy a kormányt belerángatta a lóvásárlásba, majd ezt követően a ló többé nem bírt futni. Feltételezem, már előtte sem bírt, de valahogy sikerült néhány százmilliót kisíbolni az államkasszából. Mit ad Isten, egy szlovák részvénytársaságnak a mi irodánk látja el a jogi képviseletét. Így derült fény arra, hogy ez a Mikóczi nevű csaló a Venas Rt-től kihozott sajtolt repceolajat eladás után elfelejtette kifizetni (300e euro), és inkább vett egy lovat a pénzből. Ezt aztán a média jól megreklámozta neki. Vagyis egy újabb bűncselekmény (sikkasztás) árán van a magyaroknak újabb csodaló-jelöltje. Amikor ezt a Mikóczit anno lefogta a román adóhatóság, még sajnáltam is, de ma már tudom, hogy egy nemzetközileg ismert bűnöző, a leghitványabb trógerek egyike.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.15. 18:40:44

@jose maria padilla: Akkor én most sittre megyek holokaszting-tagadásért?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.15. 19:14:32

@Otovszky E.: Occam borotvája. A legtöbbször beválik.
A tanárom egy nő volt, nem a legjobb előadó, de ezért a mondatáért hálás vagyok neki. A hegyközségi zsidók kultúráját kutatja, ebben a témában a legismertebb. Ahogy a szakmai önéletrajzát olvasom, nem lehetett különösebben büszke tanári tevékenységére.

Otovszky E. 2013.09.15. 19:51:33

@Mr Falafel: Occam borotvája valóban be szokott válni, de itt most kicsorbult. Nem baj, van ilyen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.15. 20:33:58

@Lakner Dávid: jójó de olvastál te már tandori meg l. simon köteteket?
ha nem, minek írsz róluk?

@Otovszky E.: "vizsgázta úgy", az milyen igealak, posztgyáros úr? "

elírtam, egy t lemaradt a végéről , ja igen azt kifelejtettem, hogy borzalmasan fárasztó és ostoba dolog mindig belekötni az elírásokba

nincs véleményem szabolcskáról, nem hiszem el az ilyen véleményeket,
www.mek.oszk.hu/01100/01149/html/szabolcs.htm
addig amíg nem látom saját szememmel az egész életművét, borzalmasan rossz versei vannak józsef atinak, aranynak, petőfinek, babitsnak, hát miért ne lehetne egy-két jó verse szabolcskának is?

vannak a "libsik", meg a "jó magyarok", és ezen kívül még vannak csoportok, és ez most hogy jön ide?
miért haragudnék józsef attilára, mikor fasiszta pártot akart létrehozni? tehát nem egy internacionalista komcsi volt, ahogy próbálják beállítani fiatalkori revizionista verseit is - a komcsik.

légyszíves ne válaszolj nekem, em akarok veled beszélgetni, te nekem semmit se tudsz nyújtani, csak én mondok mindig neked újat, ellenben te csak idegesítesz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.15. 20:44:34

@VicGilson: szerintem biztos kozmetikázzák kissé, nem nagyon, csak egy kicsit.
ahogy szinte mindent,

Otovszky E. 2013.09.15. 21:01:24

@tesz-vesz: Bocs, de sajnos "idegesíteni" foglak. Azért írtam, hogy haragszol-e József Attilára, hogy kis kezdőbetűvel írod, mert Nemecsek Ernőt is kis kezdőbetűvel írták be a nagy könyvbe a Pál utcai fiúk, büntetésképpen. Így már érted?
Ez pedig nagyon vicces: "te nekem semmit se tudsz nyújtani, csak én mondok mindig neked újat, ellenben te csak idegesítesz." Kis egyszerű, olyan, mint amilyennek Karinthy Szabolcska Mihályt megénekelte az Így írtok ti-ben. (Ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy én uazt gondolom róla, mint Karinthy, csak Karinthy Sz-paródiáját jó olvasni újra és újra, ellentétben veled.)
A többi, amit írtál, érdektelen.

Bell & Sebastian 2013.09.15. 22:02:54

@bbjnick: Nagyon helyes, követeljék csak az ENSZ beavatkozását. Ugyan mi legyen egy hittankönyvben, ha nem a Tanítás?

Ámulok-bámulok a keresztény buzikon, hogy homofóbiát kiáltanak ott is, ahol nem másságot mondunk, hanem szexuális devianciát.

De már meg sem lepődöm azon, ha a borzlyukból büdös jön.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.15. 22:12:20

@Bell & Sebastian:

És lehet még ezt is überelni!

magyarinfo.blog.hu/2013/09/15/bocsanatkeres_es_magyarazat_458

Vári Attila bocsánatot kér és magyarázkodik, hogy asszonygya, ő még tegnap nem tudta, hogy mit tanítanak az ábrahám(ta) vallások a homoszexuális cselekedetekről, de ha tudta is, elvakította az együttérzés, ami, mint bizonyságát láthattuk, a katolikusoknak egyáltalán nem sajátja...

Az ember azt gondolná, hogy van, ahonnét nincs lejjebb; aztán rendre kiderül, hogy: dehogy van!:-[

Bell & Sebastian 2013.09.15. 22:36:12

@bbjnick: Hoppá-hoppá, utánaolvasott a Tórában, hogy ott sem lájkolják a buzulást. Ezt a félművelt tahót! Tényleg van lejjebb.

Ez a csávó nem a szuperszonikus vadászrepülő, akit éppen bekerítettek a Fidesz-kopók valami lopikázás kapcsán?

Kussolt volna - jobban jár.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.15. 23:35:22

@Bell & Sebastian:

Szerintem tudta ő azt pontosan, amikor aláírta a petíciót, hogy mit a tanítanak az ábrahámi(ta) vallások a homoszexuális cselekedetekről, de az Egyházat leköpni nem csak élvezet, hanem kötelesség is. Valószínűleg úgy volt vele, ha tiltakozás érkezik sajátoldalról is (ami, nyilván, megtörtént), akkor majd írunk egy bocsánatkérést és magyarázatot, amelyben leköpjük mégegyszer az Egyházat (ami szintén megtörtént: a "bocsánatkérésnek" is csak az a konklúziója, hogy az Egyház nem együttérző...).:-[

Runciter 2013.09.16. 01:14:05

Néha elgondolkozom, hogy mit gondolnak a Mandiner szerkesztői, olvasva a zsidókurvázó kommenteket. Örülnek, hogy a magázódós-modoros náci taknyok kimondják helyettük, amit ők nem mernek, vagy picit azért ég az arcuk?

tevevanegypupu 2013.09.16. 08:11:46

@Runciter:

Valoszinuleg nem orom a zsidoknak, hogy ez a lany zsido (fogalmam sem volt rola, hogy az), es hogy ezt sokan szova is teszik. Dehat mivel az, es ketsegkivul eleg leder eletformat is folytat, vegulis minek tagadni? Akad a zsidok kozott ilyen is meg olyan is. O ilyen. Es latja milyen hirnevre tett szert eppen ettol, es igaza volt a rabbinak, o sem csikoboros kulacsaval es arvalanyhajjal szerezte ez a nepszeruseget ..szoval legyen buszke ra.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.16. 08:21:31

@tevevanegypupu:
Nem ez a lany folytat leder eletformat, hanem sok elsportolo altalaban. Az olimpiai falvak szexpartijai kozismertek. Hogy ez a szerek miatt van, ahogy Falafel irta, vagy nagy feszultseg alatt elo fiatalok eresztik le a gozt, azt nem tudhatom. Szepesi meg csak nem is az elso, aki ezt megirja.

Robinzon Kurzor 2013.09.16. 08:50:34

@Mr Falafel: "Egyet tegyünk tisztába: Szepesi úszónak nulla volt"

Kb. 15x-ös magyar bajnok, EB-bronzérmes.

Kurvára szeretnél te csak tizedennyire "nulla" lenni bármiben is.

tevevanegypupu 2013.09.16. 08:59:35

@Doomhammer:

Ketsegtelen, hogy borzaszto feszultsegben elhetnek sportolok, elsportolok meg inkabb, ertheto, hogy ezt valahogy le kell vezetni vagy legalabbis megprobaljak. Hive vagyok a nok egyenjogusaganak, egy ember - no es ferfi - rendelkezik a testevel es lelkevel, mondhatnam azt tesz veluk amit akar. Csak egy no fizikai felepitese megsem olyan mint egy ferfie, mondhatnam konnyebben "elhasznalodik". Amikor eppen azt hiszi, hogy egyfajta feszultseget vezet le azzal, hogy beveti magat szexualis gepkent (mert ez igy, ilyen modon korulbelul az )akkor sokkal nagyobb bajba kerul..Olyan modjat valasztja a megnyugvasnak, amitol teste-lelke ugy kimerulhet, hogy eszre sem veszi, milyen nagyon betegge valik..szinte gyogyithatatlan betegge. Es itt nem a nemi betegsegekre gondolok..Nem tudom egyebkent, hogy erre az osszes elsportolonak szuksege van-e, a konyvet sem olvastam, feltetelezem azert ez alkat kerdese is..Ez a nagylany talan akkor is ilyesfajta eletet elne, ha eppen nem uszni kezd el, hanem mondjuk kettos konyvelest tanult volna..Bar akkor nyilvan nem a Maldiv szigetekre jarna..

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.16. 09:08:13

@Robinzon Kurzor: Helyes kis zsidó vagy, hogy megvéded a fajtársad. És nem, én nem szeretnék semmiben olyan szintet elérni, mint Szepesi, mert az nem szint. Természetesen a ráfordított munka, a befektetett energia arányában nézve.

Robinzon Kurzor 2013.09.16. 09:26:18

@Mr Falafel:

Vérszegény, sablonos, közhelyes.
Kiégtél.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.16. 09:33:42

@tevevanegypupu: Az élsport nem a feszültségtől orgiázik. Minden ismert és nem ismert teljesítményfokozó stimulálja a hormonokat. Ez sportolói berkekben olyan hétköznapi, mint hajléktalanoknál a kannás bor. Persze, a parasztnak nem lehet elmondani az igazat, mert megbotránkozik, mert nem érti meg. A 60-as évek végén szintetikus növekedési hormonokat állítottak elő egyes fejlődésrendellenességi betegségekre. Rájöttek, hogy a szer főleg alvás alatt vagy evés után lassítja az öregedésért felelős aminosav-lánc (nem jut eszembe a pontos neve) hatását. gyakorlatilag egy egység GHRP 6 órára kikapcsolja azt, így a szervezet növekedési hormon termelése zavartalan. Vagyis fokozódik például a kollagéntermelés, és a bőr visszanyeri rugalmasságát, a ráncok eltűnnek. Amerikában már minden tehetősebb ember napi szinten használja, és visszafiatalodik 10-15 évet. Így lett a HGH, vagy ma már a peptidek fiatalítószer. Ezzel együtt a sportteljesítményt mindennél jobban fokozza, tehát első számú doppingszer, amit nem nagyon tudnak kimutatni. Főleg fiatal szervezetben lehetetlen tetten érni a szintetikus HGH-t vagy GHRP-t.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.16. 09:36:42

@tevevanegypupu:
Nem hiszem, hogy jogom lenne szexualis tanacsokat adni fiatal lanyoknak, de ez a realitas az atlantai olimpiarol:

espn.go.com/olympics/summer/2012/story/_/id/8133052/athletes-spill-details-dirty-secrets-olympic-village-espn-magazine
"Josh Lakatos faced a conundrum. Halfway through the 2000 Summer Olympics in Sydney, he and his rifle-toting teammates were finished with their events, and the U.S. Olympic Committee and team officials had ordered them to turn in the keys to their three-story house and head back to the States. But Lakatos didn't want to leave. He knew from his experience four years earlier in Atlanta, where he'd won silver, that the Olympic Village was just about to erupt into a raucous party, and there was no way he was going to miss it. So he asked the maid at the emptied-out dwelling if she'd kindly look the other way as he jimmied the lock. "I don't care what you do," she replied.

"The next morning," Lakatos says, "swear to God, the entire women's 4x100 relay team of some Scandinavian-looking country walks out of the house, followed by boys from our side. And I'm just going, 'Holy crap, we'd watched these girls run the night before.'"

And on it went for eight days as scores of Olympians, male and female, trickled into the shooter's house -- and that's what everyone called it, Shooters' House -- at all hours, stopping by an Oakley duffel bag overflowing with condoms procured from the village's helpful medical clinic. After a while, it dawned on Lakatos: "I'm running a friggin' brothel in the Olympic Village! I've never witnessed so much debauchery in my entire life.""

Egyebkent a konyvet en sem olvastam el, ezert arrol beszelni sem akarok. Ez nem jelenti azt, hogy nem dagonyazom szivesen egy gusztusos botranyban, de ez a tema valahogy nem vonzott. Eleve a kozeg - az elsportolok elete a legkevesbe sem erdekel - meg aztan a botrany hosnojet sem talaltam vonzonak.

Az megkapo, mennyi embert ihletett meg Hencsel Adelon kivul:
noemimondik.tumblr.com/image/53190309307
Bal oldalon.

tevevanegypupu 2013.09.16. 09:59:33

@Mr Falafel:

Valoszinuleg paraszt vagyok en is, mert ezt en sem ertem. Azt igen, hogy az ember sajnalja a tovatunt fiatalsagot es probalkozik ugy ahogy lehet. Meltosaggal meoregedni aztan tenyleg nem konnyu, de azert nem lehetetlen. Ha ez a szer valoban ilyen hetkoznapi a sportoloknal es ezt mindenki eltui aki tud errol, a sportvezetok, olimpiai bizottsag, sportolok, akkor erre nem nagyon tudok mit mondani, mert valoszinuleg megbotrankoznanak a velemenyemtol, hiszen ez szerintem eppen a sport elleni egyik legnagyobb merenylet, ezenkivul bunteny az emberiseg es az emberiesseg ellen is..Dehat ha nekik jo..

@Doomhammer:

Ez az egesz a botranyra van kihegyezve, nyilvan jo sok penzt hoz a konyhara, nem biztos, hogy Nikinek vagy Hencsel Adelnak..A tema abbol a szempontbol erdekes es kellene vele foglalkozni, hogy teszi tonkre egy viszonylagosan tehetseges ember eletet egy felelotlen, mondhatnam bunozo reteg, aki raadasul nem atall teljesitmenyrol, sportrol es egeszseges eletmodrol, tisztesseges versenyszellemrol pofazni..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.16. 10:07:25

@tevevanegypupu:
"Ez az egesz a botranyra van kihegyezve, nyilvan jo sok penzt hoz a konyhara, nem biztos, hogy Nikinek vagy Hencsel Adelnak.."

Az Ulpius jol jart (ok egyebkent minden evben kidobnak egy "vonzo fiatal no kiboritja a bilit a szerelmi eleterol" tipusu konyvet es ez mindig bejott nekik eddig) es Niki is jol jart penzugyileg. Hogy maskent megerte-e neki, azt nem lehet tudni, ha egy kicsit pechje van, meg el is itelhetik, ugyanis nyomozas folyik a gyermekmolesztalasi vadakkal kapcsolatban.
www.borsonline.hu/cikk.php?id=77454

"A tema abbol a szempontbol erdekes es kellene vele foglalkozni, hogy teszi tonkre egy viszonylagosan tehetseges ember eletet egy felelotlen, mondhatnam bunozo reteg"

Ezt nem ertem. Ki lenne ez a bunozo reteg?

Annie Oakley 2013.09.16. 10:21:23

Ez mind szép és jó, csak egy baj van, kedves Cikkíró: erkölcsileg Niki egy nulla. Magyarán, írni egy könyvet, amelyben egy az egyben felismerhető szereplők szexuális titkait beszéli ki, csöppet sem tisztességes. Ki ez a nő, hogy ítélkezzen mások felett, belesz*rjon mások (családi) életébe? Egy könyvírónak felelőssége van, hiszen nem a barátnőjének fecsegte el a 6 perces numerákat, hanem megjelentette több ezer példányban... Kicsinyes bosszú, nagyon gáz, és az is, ha valaki ezt besz*pja. Simán pereskedhetne élete végéig, és megérdemelné.

tevevanegypupu 2013.09.16. 10:43:52

@Doomhammer:

Nyilvan az Ulpius is jol jar, bar nem tudom, mert sokszor van olyan kiarusitasuk vagy minek nevezzem, mikor egy kony araert kettot-harmat lehet(ne) venni, a legtobb olyan is..
Amikor irnak egy regenyt, nyilvan minel szenzaciosabbra szeretnek, legalabbis a Nikihez hasonlo temakban remeklo irok, es talan nem is gondoljak at, hogy esetleg valami olyasmirol is beszamolnak, ami buntetendo.
Hogy kik a bunozok? Azok, akik ezekkel a szerekkel serkentik a fiatal gyerekeket minel nagyobb teljesitmenyre..es a szuloket is ide tennem, mert nem hiszem, hogy nem tudjak..

Kandeláber 2013.09.16. 10:44:41

A képet elnézve jó teste van a csajnak.
Egészséges nemi identitású, tehát heteroszexuális nő, aki ráadásul nem prűd, és szamárfület mutat a képmutató és farizeus közegnek, amelyet versenysportnak hívnak.
Nincs ezzel semmi baj.
Amellett mindenki olyan könyvet olvas, amilyet akar.
Gondolom, cselekményesebb egy Nádasnál, Esterházynál, esetleg Imre Kertésznél.
A kánonba nem kerül majd be, az biztos, de Havas vén fasz "Tanár úr" különféle kurvákról írt könyvei mennyivel értékesebbek ennél?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.16. 11:02:14

@tevevanegypupu:
" bar nem tudom, mert sokszor van olyan kiarusitasuk vagy minek nevezzem, mikor egy kony araert kettot-harmat lehet(ne) venni, a legtobb olyan is.."

Valaki fentebb beidezte a sikerlistat, azon az ilyen tipusu konyvek mindig az elen szerepelnek.
Tessek, itt a 2010-es sikerdarab:
www.miniszterelnok.hu/anikocikk/urilanyok_erdelyben

"Azok, akik ezekkel a szerekkel serkentik a fiatal gyerekeket minel nagyobb teljesitmenyre..es a szuloket is ide tennem, mert nem hiszem, hogy nem tudjak.. "

Feltetelezem, azt mondjak nekik, hogy ezek legalis szerek es nem artalmasak.

Egyebkent Niki konyveben, ha jol tudom, pont errol a temarol nincs egy mukk se. Nyilvan mert nem evett semmifele szert.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.16. 11:34:59

@Doomhammer:
Es persze megjott a valasz is.
www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/szepesit-feljelenti-kicsi-bacsi-2211161
"Ugyan az úszónő – a rendőrségi tanú vallomásán kívül – soha sehol nem nevezte nevén molesztálóját, Kicsi bácsi állítja, magára ismert. A vádakat továbbra is tagadja, sőt feljelentést tesz a rendőrségen.
– A könyvben olvasottak alapján én magamra ismertem – kezdte Kicsi bácsi. – Hajlandó vagyok mindenre, akár hazugságvizsgálatra is, mert én ilyet nem csináltam! A lány azt írta le, hogy a mellét szopogattam, végigcsókolgattam a hasát, és utána a nemi szervét is csurgó nyállal nyaltam. Álljon már meg a menet, ilyet egy könyvben leírni! Nem szégyen ez rám nézve? Fel fogom jelenteni becsületsértésért. Nekem az egész életemet tönkretette! – jelentette ki Kicsi bácsi, aki azt is sérelmezi, hogy a botrány miatt már ujjal mutogatnak rá az utcán.

– Mindenki úgy mutogat rám, mint egy rablógyilkosra. Szégyellek kimenni az utcára. Így kitolt velem, így tönkretett azért, mert öt-hat éven keresztül masszíroztam. Ha valaki szexuális bűncselekményt követ el, megérdemli a büntetést. De én ilyet nem tettem! – állította Kicsi bácsi."

Ez izgis, vajon lehet-e megserteni egy meg nem nevezett szemely becsuletet?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.09.16. 11:40:13

már csak az érdekel szécsitamásról mikor borít bilit valamelyik fiú úszó

Kandeláber 2013.09.16. 11:43:42

@jose maria padilla: Annak idején Zemplényi volt a bőkezű buzerátor-mecénás, bár Széchy pofáját elnézve neki is lehettek ferde hajlamai...

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.09.16. 11:52:04

@Kandeláber:
ennél azért konkrétabb történetek keringenek szécsiről :)

Alfőmérnök 2013.09.16. 12:01:51

@Mr Falafel: Azt hittem Niedermüller volt, neki szoktál nyílt leveleket írogatni. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.16. 12:03:45

@bbjnick:

Javítás és bocsánatkérés!:-)

Természetesen Vári Györgyről van szó és nem Vári Attiláról!

Bocsánatok kérek Vári Attilától!:-)

tevevanegypupu 2013.09.16. 12:06:43

@Doomhammer:

Nincs mas hatra, kenytelen leszek elolvasni a konyvet, ha tovabb is beszelni akarok rola, bar ez utobbi egyaltalan nem biztos. Az Ulpius konyvesbolt mikor megnyilt varosunkban rogton ilyen sikerkonyvekkel tomte tele a kirakatat. Bementem persze, kivancsi voltam milyen ez az uj bolt, de hiaba toporogtam sokaig a konyvespolcok elott, bele-beleolvasgtava a konyvekbe, nem talaltam egyet sem amit ugy ereztem, meg kell venni..azota sem egyebkent. De ugy tunik eleg jol megy, valoszinu, hogy igenyt elegit ki es hat nem az en feladatom eldonteni, hogy ez az igeny milyen szellemi szinvonalat takar, merthogy a vilag rengeteg fele es ugyan ki tudja eldonteni, mi az ami.."szellemi szinvonal"..Talan egy jo kis botranyos tortenet tobbet hasznal az embereknek , ki tudja? Kulonben erdekes az edzo es tanitvany kapcsolat is: szadista es aldozata vagy egy tehetseg felismerese es annak tokeletes kibontakoztatasa..egyeni modszerekkel.

Fulvio Imbriani 2013.09.16. 12:07:46

@bbjnick: Óvatosnak kell lenni, nehogy az ember tévedésből köztudottan erényes közszereplőket vádoljon valamivel! :-)

Alfőmérnök 2013.09.16. 12:17:50

@tevevanegypupu: Látom, kerüli a választ a kérdésemre. Ha azért kerüli, mert azt hiszi, hogy B&S valami iróniából, vagy bizonyos szempontból nem teljesen komolyan írta, amiket írt, csak szólok, hogy de, ez tényleg egy gyilkos indulatú féreg.
Hogy kurvára mellélő a személyemmel kapcsolatban, az kétségtelenül szórakoztató, de ha az lennék, akinek gondol, akkor is egy féreg alember lenne. (Így is az, csak plusz még szánalmas is.)

No, akkor mégeccer... hátha.
Maga - vagy a népszavában aláírogató énje - mit szólna hozzá, ha ilyeneket írnának magának?

"Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.16. 12:21:14

@Fulvio Imbriani:

Ez nem tévedés, ez elírás volt:-) S így annál kínosabb és fájdalmasabb számomra! Pontosan tudom ki Vári Attila, tudom ki Vári György. A tanulságot levonom: a továbbiakban jóval alaposabban ellenőrizni fogom a szövegeimet, mielőtt leütöm az enterbillentyűt:-)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.16. 12:45:00

@tevevanegypupu:
"Nincs mas hatra, kenytelen leszek elolvasni a konyvet, ha tovabb is beszelni akarok rola,"

De erre a dontesre nem az en beirkaim kapcsan jutott, ugye? Nem vennem a szivemre ...

"Talan egy jo kis botranyos tortenet tobbet hasznal az embereknek , ki tudja?"

Nem hasznal, de legalabb erdekli oket. Minket.

"Kulonben erdekes az edzo es tanitvany kapcsolat is:"

Nem hiszem, hogy ennel a konyvnel ilyen melysegekbe kellene ereszkednie. Erdekli ez a botrany vagy sem? Ha igen, ne szegyellje. Bar meglehet, Facebook-on megosztani reszleteket belole a baratokkal es tavolabbi ismerosokkel tulzas.

tevevanegypupu 2013.09.16. 12:56:08

@Doomhammer:

Na ne haritsa magatol a felelosseget!:) A botranyra minden hajlamosak vagyunk odafigyelni, bar igazan nagyon keves az ami engem erdekel, tulajdonkeppen mostanaban nem is tortent olyan..A konyvet lehet, hogy megveszem, lehet hogy nem..Szegyellni pedig egyaltalan nem szegyellem, hiszen mi szegyellni valo lenne egy ilyen tortenet elolvasasaban ami nem titok, nem egy lezart boritekot nyitok fel..es azt hiszem olyan reszletesseggel targyal bizonyos dolgokat, hogy legfeljebb csak neha piros fulekkel lehet olvasni..

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.16. 12:58:29

Hogy számít-e, ha egy szexmániás amúgy zsidó:

www.theoccidentalobserver.net/authors/Darkmoon-Jews&Sex.html
"Sex and the Jews"

www.theoccidentalobserver.net/authors/Darkmoon-Sex-Plague.html

Sex Plague

"Sigmund Freud: “Sexual morality is contemptible. I advocate an incomparably freer sexual life….If only Americans knew, we are bringing them the plague!"

tevevanegypupu 2013.09.16. 13:00:16

@Alfőmérnök:

Alfi nyugodjon bele, hogy nem mindenkinek olyan jo a velemenye magarol mint ahogy azt szeretne. A maga altal szelsosegesnek itelt velemenyeken pedig gondolkodjon el, ne csak a szerzot ostorozza hasonloan nagyon szelsoseges jelzokkel..Ki tudja, hatha van valami igazsag bennuk?:) Es ha van, akkor nem azt mondom, hogy valtoztasson, mert ugyan minek? Csak azt tudom tanacsolni, hogy ragaszkodjon a vilagkepehez ugyanugy, ahogy Bell vagy barki mas is teszi a sajatjahoz. Ezzel nem artanak maganak, a velemenyek parhuzamosan futnak egymas mellett es a vegtelenben sem talalkoznak.:)

tevevanegypupu 2013.09.16. 13:04:13

@Doomhammer:

Nagyszeru, akkor maris megszabadult a felelosseg nehez sulyatol, jomagam meg irany a konyvesbolt. :)

S=klogW 2013.09.16. 13:04:55

@tevevanegypupu: na, mindjárt le lesz ostobázva kedves Schiff der Wüste :)

Alfőmérnök 2013.09.16. 13:06:32

@tevevanegypupu: Látom, kerüli a választ a kérdésemre. Ha azért kerüli, mert azt hiszi, hogy B&S valami iróniából, vagy bizonyos szempontból nem teljesen komolyan írta, amiket írt, csak szólok, hogy de, ez tényleg egy gyilkos indulatú féreg.
Hogy kurvára mellélő a személyemmel kapcsolatban, az kétségtelenül szórakoztató, de ha az lennék, akinek gondol, akkor is egy féreg alember lenne. (Így is az, csak plusz még szánalmas is.)

No, akkor mégeccer... hátha.
Maga - vagy a népszavában aláírogató énje - mit szólna hozzá, ha ilyeneket írnának magának?

"Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.16. 13:12:04

@tevevanegypupu:
Illegalisan le is tolthetne.
pannusz.weebly.com/uploads/1/3/7/3/13737074/szepesi_nikolett_-_en_a_szexmanias.pdf

En sose tennek ilyet es elitelem az illegalisan letoltogetoket. Az ilyesmit buntetni kellene.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.16. 13:15:41

@Doomhammer: És csak azért linkelem, hogy mindenki tudja, min kell felháborodni! :-)

S=klogW 2013.09.16. 13:35:31

@Doomhammer:

meg a kultúraszennyezést, amit maga itt nikivel bűnszövetségben elkövet

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.16. 13:44:28

@S=klogW:
Hat beismerem, amit itt Tevevel eloadtunk, az mar sokszor mukodott es mindig sikeresen. Teve jatsza a vonakodo erkolcscsoszt, en pedig gyozkodom, hogy el ne olvassa. Ez felkelti az erdeklodeset es bedobja, hogy mar megy is a konyvesboltba.

Egy zalaegerszegi helyi portalon pusztan ennek a trukknek a segitsegevel 34%-kal noveltuk a Szepesi-konyv forgalmat egyik hetrol a masikra. Persze reszesedest is kapunk.

A tobbi kommenttarsnak ne mondja el, rontana az uzletunket.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.16. 14:08:01

@Doomhammer: Vasárnaponként meg a templom lépcsőjén koldultok, Teve nyakában egy nagy kereszttel, a tideben a látványos Dávid-csillaggal, aztán osztoztok Teve bevételén, mi? :-)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.16. 14:16:58

@ArmaGedeon:
Azok a szereny kezdetek voltak. Az utolso evekben mar alvallalkozokkal dolgozunk.

___________________________ (törölt) 2013.09.16. 15:06:33

A generációs útkeresésről:

Alapvetően én egyet nem értek. Szóval régi alapszabály, hogy a nőket jobban érdekli a minőség, mint a mennyiség, a férfiakat inkább fordítva, mert nem mindegy, hogy az ablakon kiköpnek-e vagy be, azaz hogy melyik fél is esik esetleg nem kívántan teherbe. Szóval míg az átlagos férfi az átlagos nőt bármikor megkívánná egy körre, ez fordítva nem igaz, az átlagos nő az átlag feletti férfire vágyik, mert jobban vigyáz az ablakra. Ez az általános bölcsesség, kb. a legtöbben így szokták gondolni. Namost. A következőt nem értem.

Már az én generációmban - 35 vagyok - olyan 15 éves korunktól kezdve nagyon sok fiúnak-férfinak állandó gondja volt, hogy nem jön be a csajoknak, nem találtunk barátnőt, de szexuális kalandot se igen. Később azért ez helyreállt, abban az értelemben, hogy 30 felett találtunk stabil partnerkapcsolatot, sőt a legtöbben tényleg szeretnivaló nőt is, lagzi, család, OK.

Ugyanakkor a nem-találok-csajt problémája látható, hogy a fiatalabb generációknak egyre gyakoribb. Nekünk még ciki volt az internetes társkeresés, a ma 20 éveseknek már normális, mert a legtöbbnek esélye sincs másra.

Szóval a következőt nem értem: ha a legtöbb fiatal férfinak az a gondja, hogy annyira sem vonzó, hogy egy átlagos csaj megkívánja, hogyan lehet az, hogy a világ tele van annyira vonzó férfiakkal, hogy még egy nyilván magas igényű, átlag feletti, élsportoló nő is százával találja őket?

Érthető a kérdés?

Ennyire kettészakadt volna a világ teljesen übervonzó pasikra és teljesen érdektelenekre?

Értitek a kérdést, ugye? Egy átlagos főiskolai csoportban már az is félig csoda ha valakinak barátnője van, akármilyen. És akkor ott egy nagypályás nő, aki valahonnan, a túró tudja honnan, százával tud előhúzni olyan férfiakat, akik még egy nagypályás nőnek is elég jók?

Értitek a kérdést, annyi übervonzó pasi van a világon, hogy még a kevés számú top nőt is el tudják, hogy úgy mondjam, könnyűvérűsíteni, mert nem egytől kap elfogadható ajánlatot, hanem száztól...? Hogy a fene? Hogyhogy mi nem voltunk ilyen jó pasik fiatalon, de nem is ismertünk senkit, aki lett volna?

Vagy ez megint a 20 éves csaj, 40 éves jól konzervált pasik unalmas példája? Akkor azt érteném, meg akkor nem is irigylem, mert én csak fiatalon akartam casanova lenni, már rég nem is akarnék így 35 évesen, még akkor sem, ha szabad lennék, de így meg persze boldog házasemberként még annyira sem, de 18 évesen azért akartam volna. De ha csak 30+ lehet, akkor értem, hogy hogy működik, és miért nem ment.

___________________________ (törölt) 2013.09.16. 15:18:47

@Mr Falafel: "Ahogy egy ornitológus is tudja, hogy nincs repülő strucc, úgy én is tudom, hogy nincs nemzeti, etnikai közösség, amely magával szemben rasszista volna."

De. Van. Pont ez a leggyakoribb alap hiba. Mivel magamat jobbosnak tartom, antiszemitának viszont nem, sohasem értettem, hogy miért vannak zsidózók a jobboldalon, tudom, hogy az a jobboldaliságból nem következik, hiszen nálam sem következett.

Aztán rájöttem, hogy tudat alatt sokan hasonló gondolatmenetet alkalmaznak, mint most maga:

Y ordenáré módon fikázza a magyarságot -> Y magyar nem lehet, mert ilyet az ember a saját csoportjával nem tesz -> Y tehát valami más, de mi a fene lehet, ha német vagy horvát lenne már valszeg szólt volna, hogy ők őszerinte mennyivel jobbak, akkor meg mi lehet? -> hát akkor valószínűleg zsidó. Ezt a logikát alkalmazzák nagyok sokan.

Pedig van, abszolút van olyan, hogy valaki a saját csoportját fikázza, elmondom, hogy hogyan. Mindössze három dolog kell hozzá.

Egy, tipikus elidegenedett modern városi emberként felnőni, ahol az ember már nem tartozik szervesen semmilyen közösséghez, nincs közösségi élménye, csak így elvan magának a számítógép előtt.

Kettő, a nemzeti vagy közösségi neveltetés hiánya, amikor a szülők csak annyit tanítanak, hogy tanuljál meg ne rongáld a fogaid cukorral, de ilyen értékeket nem.

Három, kisebbrendűségi érzéses kis csírának lenni, aki saját értéktelenségével tisztában van, és kétségbesetten próbál másokat lehúzni, hogy hozzájuk képest jobbnak, okosabbnak hihesse magát.

Ez van a saját-csoport-fikázás mögött, ez az üzenet: "Én okosabb, műveltebb, jobb vagyok, mint a szomszédaim, világítótoronyként emelkedek ki ebbő' a kurva mocsárból, ami ti vagytok."

Ez a fajta mentalitás.

És ehhez nem kell zsidónak lenni vagy bármilyen módon más etnikai csoportba tartozni.

Tudom, hogy ezt nehéz elképzelni. Képzelje valahogy el, hogy milyen lenne, ha elidegenedett lenne, ha nem kapott volna normális neveltetést, és egy kisebbrendűségi érzéses kis csicska lenne. Próbálja beleélni magát. Lehet, hogy akkor maga is fikázná a többi magyart, hogy legalább egy pillanatig is valakinél jobbnak érezhesse magát?

Ezt a típust hívta Scruton oikofóbnak, pl. az angol és amerikai balos értelmiség többsége "oiko". Ez az egész hozzállásuk, hogy "a mi országunk gonosz, másokat elnyomó", jelentése: "én jobb ember vagyok a szomszédaimnál". És többségük nem zsidó.

Szóval ezért téves következtetés a zsidózás.

Alfőmérnök 2013.09.16. 15:53:35

@Shenpen: Uhh, bazmeg, te is egy fárasztó hülye vagy.
Nem csoda, hogy a takonypóc Loxon rajongva tisztelt.

tevevanegypupu 2013.09.16. 16:05:29

@Doomhammer:

Jobban is megy a bolt azota..nekunk valahogy nem volt hozza tehetsegunk..magan talan tul kicsi volt a David csillag, en meg nekiadtam a keresztemet annak aki viselni akarta..

S=klogW 2013.09.16. 18:42:29

@tevevanegypupu: adja a naívát közben meg egy dörzsölt vénasszony maga :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.16. 18:55:12

@tevevanegypupu: Azt hiszem, tényleg nem kell neked erről véleményt nyilvánítani. :-)
Amikor az élsporttól elvárjuk az emberfeletti teljesítményt, akkor egy percig sem gondolunk bele, mekkora igénybevétel is ez a sportoló szervezetére nézve. Azt is elvárjuk, hogy gyorsabban regenerálódjanak, minél többször okozzanak nekünk kellemes szórakozást. Csakhogy a regenerálást elősegítő vegyületek szinte mind tiltottak. Egy Algopyrint sem vehetnek be, mert az is dopping. Hosszan tudnék itt siránkozni, hogy a dilettantizmus mennyit árt az élsportnak, de fölösleges. Aki szereti a sportot, és ért is hozzá, az nem sápítozik. Én ezek közé tartozom. Én akarom látni az emberi teljesítőképesség határainak feszegetését, ezért helyeslem, ha az élsportoló erősíti az ízületeit, csontjait, a porcokat, ha vízhajtót használ a káros anyagok minél gyorsabb eltávolítására, és még sorolhatnám. Az élsport jótékony hatással lehetne a gyógyászati fejlesztésekre is.

murcielago 2013.09.16. 18:56:22

@S=klogW:

Biztos, hogy vénasszony, bár én csak (hézagosan) beleolvasgatok ide...
Nem:
vén=fiatal
asszony=férfi?

Bell & Sebastian 2013.09.16. 19:10:10

Egyértelmű, hogy Teve hölgy. Az Isonzónál ismertem meg, sült krumplit árult paradicsomsűrítménnyel, mert az amerikai kechup akkor még nem volt feltalálva. És kém is volt, csak jól álcázta magát női ruhával.

gyalog.galopp 2013.09.16. 19:10:12

@Doomhammer:
Ha ez a nő kétszer olyan jól baszik, mint amilyen szarul ír, akkor se bánom , hogy kihagytam.

Ő és a hozzá hasonló fehérmájú, fehércseléd képtelen felfogni, hogy egy normális férfi vadász is. A vadat be kell cserkelni, űzni, fárasztani kell , majd elejteni. Ez adja az értékét. A ketrecből kivett házinyúl nem azért értéktelen, mert rosszabb a húsa, hanem azért mert nem kell vadászni, olyan , mint a csapi víz , szomjas vagyok megnyitom, a maradékot kiöntöm. Ennyi.

murcielago 2013.09.16. 19:15:02

Gondolhattam volna, hogy ez a poszt nőknek, nőkről, nőktől szól, én hülye, még a címet sem olvastam el...

Bell & Sebastian 2013.09.16. 19:15:58

De jó magának Bébéjé, hogy ennyi Várit ismer. Ez Furfangos Frigyes -képű nekem eddig kimaradt, mert nem vagyok az a kimondottan HVG habzsoló típus.

Erről a Nikiről meg azt hittem, hogy cigus, erre kiderül, hogy nem pont. Egyformák, mint a kínaiak.

- Kútyá vágy cicá? Nem-nem, kácsá.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.16. 19:27:46

@Shenpen: Hú, bazmeg, nem véletlenül emlékszem én úgy rád, mint a judaepst.org cimboráinak egyikére.
Egyszerűen nem érted a lényeget. Nincs olyan, hogy valaki zsidó és magyar egyszerre. Ez nem egy állampolgársági, nem egy állami kérdés, hanem etnikai. Van a magyar kultúra a maga szép hagyományaival, és van a zsidó kultúra a szintén csodálatos hagyományaival. A másik nép kultúrájának tisztelete egy nagyon fontos viselkedésminta. Ebbe, az általad félszegen felemlegetett etnocentrista attitűd bőven belefér. Egyszerűen természetes, hogy minden nép a maga kultúráját a másik elé-fölé helyezi. Az etnocentrizmus nem előszobája a rasszizmusnak. A lényeg az, hogy minket, magyarokat azok neveznek moslékzabálónak, genetikailag alattvalónak, akik a zsidó etnikumhoz tartoznak. Persze, mindezt úgy teszik, hogy kihangsúlyozzák, vannak ők is olyan magyarok, mint bárki más. Na, hát ez nem igaz. Egyszerűen nem olyan magyarok. Semmi baj azzal, hogy zsidó identitásúak is, és a zsidó származásuk szerint rajonganak saját kultúrájukhoz. Én ezt el tudom fogadni. Azt viszont nem, hogy ők magyarnak hazudva magukat magyaroznak bő nyállal. Aki kettős identitású, annak sem a zsidó, sem a magyar kultúrát nem illik ocsmányul szidalmaznia, úgy, ahogy azt a libbantak teszik például.
Spanyolországban nem a spanyolok szidják egymást, hanem a katalánok és a nem katalánok. Belgiumban sem a belgák, hanem a flamandok és vallonok. Tehát ez nem állami probléma, hanem etnikai. Sajnos Magyarországon már azt sem szabad kimondani, hogy létezik a zsidó etnikum. Pedig létezik. A nagyszüleim is zsidó származásuk miatt jártak lágerben. Pedig baromira keresztények és magyarok voltak. Lényeg a lényeg, hogy magyar állampolgárságú zsidóként magyarozni nem önostorozás, hanem rasszizmus. Tetszik vagy sem, ez így van. Aki tehát zsidó, az ne magyarozzon. amíg azonban magyaroznak, a zsidózás is helyénvaló. S hogy ki kezdte, vagy kinek kéne befejezni? - Ez nem igazi kérdés, mert Magyarország az állam neve.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.16. 19:39:45

@gyalog.galopp:
"fehércseléd képtelen felfogni, hogy egy normális férfi vadász is. "

Azt hiszem, Niki azt írja, hogy a normális nő vadász is. Ő is cserkelt, őt is cserkelték. Ilyen a dzsungel.

S=klogW 2013.09.16. 19:46:34

@Mr Falafel:

1. leszarom
2. rühellem
az élsportot - az úszást kivéve, az egészséges sport és még versenyzői karrier végén sem nyomorékként hagyja ott az ember ellentétben más sportágak versenyszintű űzésével

semmiféle külön anyagi elismerést nem adnék a versenysporolókat a klubbok támogatásán kívül, de azért a támogatásért is kötelezném, hogy a klubbokat hogy kapacitásuk harmadát-felét az amatőr sprtolók számára kell hozzáférhetővé tenni

ideje lenne, ha a sportot nem a versengéssel hanem az egészségneveléssel akarnák népszerűsíteni,

a nemzeti büszkséget meg tudományos és gazdasági eredmények népszerűsítése révén igyekezne növelni a hivatalos propaganda - és ezzel akkor talán az általános műveltség is növekedne, mert egy sportsikernek való örömhöz nem kell szellemi erőfeszítés

S=klogW 2013.09.16. 19:48:28

@S=klogW:

az úszást kivéve, mert az egészséges sport

versenysporolóknak

azért a támogatásért is kötelezném, a klubbokat hogy

tevevanegypupu 2013.09.16. 20:19:27

@S=klogW:

Kovetelem Alfomernoktol, hogy hatarolodjon el magatol ezert a megjegyzeseert.:)

tevevanegypupu 2013.09.16. 20:21:24

@Bell & Sebastian:

Maga arulo. Ezert a var fogsoran kechupra itelem!

pagesailor 2013.09.16. 20:23:22

@Mr Falafel: Ezt most úgy érted, hogy pár ember feláldozható azért, hogy mi jól szórakozzunk és fejlődjön az orvostudomány, azzal az ürüggyel, hogy ők "élsportolók"? (Ne feledjük, az élsportot gyerekkorban kezdik, aztán már nem nagyon van kiszállás, de ezt hagyjuk is.) Mindesetre ez azért elég meredek szerintem, de javíts ki, ha rosszul értek valamit.

tevevanegypupu 2013.09.16. 20:23:56

@Mr Falafel:

Az emberi teljesitmeny az emberi teljesitmeny, de csak onmagaban az, mindenfele dopping nelkul, nem? Mit gondol, mar a regi gorogok is?:)

S=klogW 2013.09.16. 20:26:57

@tevevanegypupu:
miért épp alfi?
no meg az egyébként is nehéz lenne, mert én mindig is el voltam határolódva Alfőmérnök úrtól mindamellett, hogy nehéz időszakaiban is igyekeztem megértő figyelemmel fordulni felé.

S=klogW 2013.09.16. 20:29:33

@tevevanegypupu: ilyen alapon férfiként háromszor egymás után "eredményes" orgazmust produkálni is teljesítmény:

röhejes belehazudás az emberek képébe az élsport sztárolása

S=klogW 2013.09.16. 20:31:00

@S=klogW:

röhejes belehazudás az emberek képébe az értelmetlen élsport sztárolása

S=klogW 2013.09.16. 20:34:55

@Alfőmérnök: ha maga ezt a kommentidézgetéseit fejből nyomja (nem magát az idézeteket, hanem hogy kitől mit honnan tud elővenni), fogadja elismerésemet:

maga ideális titkosszolgálati alkalmazott

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.16. 20:35:52

@pagesailor: Ahogy én látom, semmit nem értesz az egészből. Persze, ettől még lehet véleményed.

@tevevanegypupu: Természetesen már a régi görögök is használtak teljesítményfokozó szereket. Növényi olajokkal kenegették az ízületeiket, gyógyteákat ittak. Ma sincs ez másképpen. Csupán annyi a különbség, hogy a gyógynövények hatóanyagát képesek szintetizálni. A gyógytea egészségtelen lenne? - Ugyan! Viszont dopping. Nem ihatsz kamilla, citromfű, gyermekláncfű, zsálya, és tudja a tököm mi mindenféle teát. Szerinted ezek károsak az egészségre? A hatóanyaguk miatt isszuk őket? Na, hát ezért ökörség az egész doppingmizéria.

Alfőmérnök 2013.09.16. 20:50:50

@S=klogW: Szerintem Loxon az, aki ilyen ügyesen meg tudott téveszteni értelmes embereket.

tevevanegypupu 2013.09.16. 20:55:51

@Mr Falafel:

Igen, ha igy vesszuk tenyleg okorseg az egesz. Mert ha valoban ugy van ahogy irja akkor nyilvanvalo, hogy ezeket az eredmenyeket tenyleg mar nem lehet maskeppen elerni, csak valamifele droggal. Es az is biztos ebben az esetben, hogy csak kiszuras egy-egy sportoloval - mint legutobb Amstrongal is aki hetszer nyerte a Tour de France-ot - hogy kirantjak oket a sorbol es utolag megalazzak, tonkreteszik.

tevevanegypupu 2013.09.16. 21:02:17

@S=klogW:

Az elsport igazabol mindig olyan fajta tulteljesitese volt az emberi fizikumnak amit nem tudom, van-e joga kovetelni barkitol is. Viszont abban Mr. Falafelnek igaza van, hogy az ember tulajdonkeppen emberfeletti teljesitmenyre is kepes..ha valamilyen cel erdekeben kenyszeritik. Csak a noket nem ertem, hogy mi lehet a celjuk es milyen erdekuk fuzodik ahhoz, hogy fizikailag tokeletesen elcsufitsak oket..mondjuk csak azert, hogy par masodperccel gyorsabban usszanak egy klorszagu medenceben mint egy masik izomkolosszus a mellettuk levo palyan..

Alfőmérnök 2013.09.16. 21:20:50

@S=klogW: Elképesztően ostoba vagy.

Bell & Sebastian 2013.09.16. 21:54:09

@S=klogW: Összességében helyes döntés volt, hogy ez az ön- és közveszélyes kreaturha alaposan le lett oltva - sajnálatos járulékos veszteség árán.

Alfőmérnök 2013.09.16. 21:58:44

@tevevanegypupu: Látom, kerüli a választ a kérdésemre. Ha azért kerüli, mert azt hiszi, hogy B&S valami iróniából, vagy bizonyos szempontból nem teljesen komolyan írta, amiket írt, csak szólok, hogy de, ez tényleg egy gyilkos indulatú féreg.
Hogy kurvára mellélő a személyemmel kapcsolatban, az kétségtelenül szórakoztató, de ha az lennék, akinek gondol, akkor is egy féreg alember lenne. (Így is az, csak plusz még szánalmas is.)

No, akkor mégeccer... hátha.
Maga - vagy a népszavában aláírogató énje - mit szólna hozzá, ha ilyeneket írnának magának?

"Bell & Sebastian 2011.11.16. 23:09:26
@Alfőmérnök: Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell.
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult/fullcommentlist/1#c14968782

„Te vagy az élő példa a fajkeveredés hátulütőire, hiába a kiemelkedő intelligencia, ha nem párosul megfelelő éntudattal, ha úgy jobban tetszik, identitással. És a fenébe a polkorrekt beszéddel! ... AMF - Ki vagy te?

Mikor megismertünk örültél, hogy köszöntünk
Befogadtunk egyből, egy voltál közöttünk
De fejedbe szállt valami, nem az ész az biztos
Ellenünk fordultál más lett neked fontos

Azt hiszed okos vagy, mert elolvastál könyveket
Elszálltál magadtól, nagy arc lett belőled
Pár év alatt többet elértünk, mit Te meg nem fogsz soha!
Szánalmas vagy taknyos és nagyon ostoba!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te senki?
Elég volt belőled, helyre fogunk tenni!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, te nulla?
Mit képzelsz magadról? Könnyen lehetsz hulla!

Te mit tudsz felmutatni, te mire vagy képes?
Te nézel le minket, te nyeretlen kétéves
A pelenka cserédre kérjed meg anyádat
Ki vagy te egyáltalán, miért jártatod a szádat?

Hány éves vagy öcsi? Mit játszod az eszed?
Mit gondolsz magadról te senkiházi gyerek?
Hogy képzeled azt, hogy a szádra veszel minket?
Minek hiszed magad, te semmire sem vitted!

Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy nulla!
Ki vagy te? Ki vagy te? Ki vagy te, egy hulla!”
mandiner.blog.hu/2013/07/16/ujmagyar_stonehenge_a_szentfold_templom/fullcommentlist/1#c20251691

"Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:29:12
@Alfőmérnök: Aránylag tiszta a vérvonalam és mégcsak homo ismerőseim sincsenek. Hát te hogy vagy ezzel(...)
Gondolod, hogy a magadfajta keveréké lesz a hazám? (Arra azért van B -terv.)”

Bell & Sebastian 2013.09.16. 22:29:56

Teve, arra száll rá, akiről azt gondolja, hogy manipulálni tudja. Igyekszik rávetni magát arra, akit éppen az adott pillanatban a leggyengébbnek gondol a saját, állati elméjével. Teszi mindezt repetitív bárgyúsággal, egy szódás kocsis pallérozatlan modorában.

Ez a parlagfű csak arra hat, aki algériás rá. Küldje vissza a pokolba, oszt ugorgyunk.

Alfőmérnök 2013.09.16. 22:36:07

@Bell & Sebastian: Szégyentelen szarházi.

S=klogW 2013.09.16. 22:40:16

@Bell & Sebastian: ha ezzel esetleg rám gondol, én tökéletesen meg vagyok békélve a helyzettel: az átlag kommentelőnél sokkal értelmesebb emberek írtak oda (Alfinak sem az értelmével van gond), de mégis volt valami baljós ( :) ) rossz érzésem, és kicsit egykaptafás volt a csevej, mindig ugyanoda kanyarodott vissza a téma

tevevanegypupu 2013.09.16. 22:41:17

@Bell & Sebastian:

O hat tudom en azt. Csak azt nem ertem miert gondolja ez a boldogtalan, hogy a nok gyengek. latszik, hogy soha semmi dolga nem volt veluk. Ugorgyunk.

Alfőmérnök 2013.09.16. 22:44:54

@S=klogW: "kicsit egykaptafás volt a csevej, mindig ugyanoda kanyarodott vissza a téma "

Ez az, ami nem volt igaz a kommentfolyamra.
Valahogy át kellett terelni az értelmesebb és többé-kevésbé radikális kommentelőket egy kisebb olvasottságú helyre. Ez volt Loxon feladata - megoldotta.
Ide is másolom Doom hozzászólását.

"„Az igazi motivacio az, hogy Alfomernok kitalalta, hogy megszunteti a josdat [ez nem igaz – a szerk.]. Ahhoz, hogy megertse, miert fontos ez neki, tudnia kell, hogy mi a josda. A josda egy legyfogo, egy csapda. A benne folyo, idonkent szelsoseges beszelgetesek arra vannak kitalalva, hogy odacsalogassanak olyan "konzervativokat", akik egyetertenek vele.

Sajnos tul jol mukodott. Amint azt Falafel olyan eleselmejuen megprobalta elmondani - de nem ertettek meg - az ilyen zart csoportok nagyon veszelyesek. A josda legalabb egy "konzervativnak" mar a vesztet okozta - Tolgynek - es az ott zajlo belterjes tarsalgas olyan aranybanyat jelent az erdeklodoknek, amit mashol nehezen talalnak meg. Ezert azok, akik szamara az ott tanyazok vagy a potencialis aldozatok fontosak lehetnek - en nem vagyok ilyen - igencsak szeretnek, ha megszunne ez az ivogodor a sivatagban.

(…)

Dobbenetes butasag kell ahhoz, hogy annyi "ertelmisegi" igy beleessen egy tankonyvszeru csapdaba.”

mandiner.blog.hu/2013/01/12/kozossegi_elmeny_kozonseg_nelkul/fullcommentlist/1#c19808462

Alfőmérnök 2013.09.16. 22:45:41

@tevevanegypupu: Te is egy gerinctelen rongyember vagy.

Alfőmérnök 2013.09.16. 22:49:59

@tevevanegypupu: Hogy világos legyen, te ostoba liba:
amit bemásolok sokadszor, azt egy "beszélgetés" közben tettem föl. Érdekes módon bekussoltál. Mert tudtad, hogy igazam volt. De most is ehhez a féreghez dörgölőzöl, ahelyett, hogy belátnád.

Bell & Sebastian 2013.09.16. 23:21:20

@S=klogW: Tapad, mint a ragacs ez a harminckét nevű hibbant. De nem ma kezdte ám, az első pillanattól.

@tevevanegypupu: Szerintem is korai magömlésben szenved. Ki fog halni, ha így folytatja. Esetleg beáll idegenlégiósnak, ott fogadhat örökbe, ha megéri az obsitlevelét.

Bell & Sebastian 2013.09.16. 23:24:58

@Alfőmérnök: Hú de randa pofád van és még a gerinced is ferde, lúzer.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.09.17. 09:02:28

@Shenpen: miért tudtam rólad rögtön, hogy egy kikúratlan balfasz vagy?

___________________________ (törölt) 2013.09.17. 09:28:26

@Mr Falafel: de ugye emögött az a feltételezés áll, hogy mindeninek van határozott, fontos etnikai identitása. Ez a mai világban - sajnos - nem hogy nem igaz, még csak nem is könnyű, legalábbis Budapesten (a vidéki Magyarország vagy éppen Katalónia más tészta) - maga szerint a nyolcvanas, kilencvenes évek vagy a mai idők mainstream könyvein, filmjein, számítógépes játékain, zenéin, és iskolai oktatásán felnőtt fiatalok kaptak ebből etnikai identitást? A Hyperspacen betépve pörgő tinik közül százból hánynak lehet? 1990 óta hány mainstream magyar filmben volt erősen jelen az etnikai identitás? Szerintem csak a kimondottan e célra készültekben (Honfoglalás, Sacra Corona) az átlag mainstream filmben ld. Üvegtigris I - II abszolút nem. A Kádár-rendszer vajon nem elfojtani igyekezett-e az etnikai identitást, hogy nehogy kérdezgetni kezdjék az emberek, hogy a "testvéri szocialista" Kolozsvárott miért csak románul lehet boldogulni? Ha 1996 körül benézett Libribe, 100 könyből hánynak volt köze a magyar etnikai identitáshoz?

Mondjuk 2000 után javult a helyzet, ma már nem ciki menő csehóban pálinkát kérni, 1994 körül bizony az volt.

De mindesetre elmondható, hogy az elmúlt 20-30 év mainstreamje abszolút nem nevelt az emberekbe etnikai identitást.

Úgyhogy ma akinek van, és erősen van, annak két forrásból lehet.

Vagy a szüleiben volt egy generációkon át búvópatakként megbúvó ellenállás, neveltetés, hogy néha leültették a gyereket és azt mondták neki, fiam, nem csak az van, amit a Kádárék mondanak meg ami a tévében, diszkóban, vagy akár a mainstream (liberális) értelmiség világában van, hanem bizony más is van, de azt meg kell keresni, az nincs minden sarkon felírva az étlapra, bizony.

Vagy pedig mert lázadó fiatalként a nemzeti rockhoz vonzódott, és onnan tanulta, mert ez kb. egy olyan, a mainstream és a világ mai állapota ellen és igen, szüleik ellen - mérsékelten jobbközép szülők sokszor meglepődtek már, hogy tinédzser gyerekeik keményebben jobbosak náluk - lázadó ifjúsági szubkultúra mint pl. a punkok, hippik, metálosok, rockerek voltak, csak éppen ezt a lázadást az etnikai identitás köré szervezett közösségek és érzelmek/kultúra tükrében élte meg.

Ma, Budapesten, egyáltalán nem szabad feltételezni, hogy mindenkinek van etnikai identitása. Sajnos nagyon sokan a világban kallódó individuumként nőttek fel.

___________________________ (törölt) 2013.09.17. 09:31:30

@jose maria padilla: 4/10, reggeli kávé előtti bemelegítő szintű trollkodás, szokott ez jobban is menni.

___________________________ (törölt) 2013.09.17. 09:33:24

@Shenpen: és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyi etnikailag kevert család van, ahol két eset van: vagy az egyik domináns lesz, vagy pedig úgy nevelik a gyereket, hogy á inkább hagyjuk, mert bonyolult...

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.09.17. 09:40:48

@Shenpen:
nem, dehogy. koránkelő vagyok, már a második kávé jön. és nem trollkodtam, csak személyes voltam. kissé szokatlanul. de te tényleg tipikusan az a baszatlan töketlen csávó vagy. ami nem baj, mert legalább tanultál baszás helyett. és most már hobbiszinten fogod végig vudiellenszexuálisszenvelegni az életed.

gyalog.galopp 2013.09.17. 09:47:21

@Doomhammer:

Niki nem cserkelt, hanem elment a húspiacra és válogatott a kínálatból, vagy magát kínálta.
Hiába utalgat helyenként arra, hogy érzelmet keresett, mikor a következő mondatkban, történetekben megcáfolja saját magát, hiszen aki valami érdeklődést , érzelmet mutatott iránta azt is csalta, otthagyta.

A könyv irodalmi értéke nulla, a leggagyibb pornó oldal sem szemelgetne belőle, mert annyi érzékiséget tükröz, mint egy II. Vh-s tigris tank.

Próbáltam felfedezni az "elveszett generáció" útkeresését, de csak egy nimfomán nő meglehetősen hétköznapi kicsapongásait, és a kuncsaftokra tett megjegyzéseit találtam.

Nikinek egy baja van, irigy, irgyli azokat, akik tudnak kettős életet élni, akiknek valamilyen okból ugyanúgy szükségük van az ösztönök kiélésére, de emellett, tudnak normálisak is lenni.
Ezt ő képmutatásnak, álszentségnek nevezi, az is, de egy másik értelmezés szerint, ez a képmutatás társadalmi szempontból még mindig hasznosabb, mint a nyers, közönséges ösztön kiélés.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.17. 11:11:40

@gyalog.galopp:
"Niki nem cserkelt, hanem elment a húspiacra és válogatott a kínálatból, vagy magát kínálta."

Ez a mondat konkretan a konyvbol van:
"Közben partikon vettem részt, s hol levadásztak
kéjsóvár pasik, hol meg én vadásztam le őket.
A hecc, a kaland kedvéért."

Ugy tunik, neked meglepetest okoz, hogy sokszor a nok is vadaszatnak fogjak fel a parkeresest.

"A könyv irodalmi értéke nulla, "

Ez nem irodalom, ez egy termek. Sikeres termek egyebkent.

"a leggagyibb pornó oldal sem szemelgetne belőle"

Mert ez nem porno, vagy legalabbis nem ferfiporno.

"Próbáltam felfedezni az "elveszett generáció" útkeresését,"

A "generacios utkereses" es a Facebook emlegetese valoszinuleg csak azert van benne, hogy a celkozonseg erdeklodeset felkeltse.

gyalog.galopp 2013.09.17. 11:58:23

@Doomhammer:
Ok. , rendben nem ugyanazt értjük vadászaton.:) Amiről te, meg Niki beszéltek, az a húspiac, semmi köze a vadászathoz. Milyen vadászat az má, amikor a vad odapucsít a puskacső elé?

Egyébként semmi kifogásom a vadász nőkkel szemben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.17. 14:02:23

ja és emlékezzünk:
orbán nemcsak elment hajdú műsorába, de le is tegezhette a fidesz elméleti vezetőjét hajdú.

amúgy kéne vmi állami adó, h elkobozhassuk a kiadó bevételeit, mégse érje már meg a társadalmat rombolni
ne érje meg működni a kártékony szervezeteknek.
törvény, hogy ne propagáljuk a prostitúciót

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.17. 17:57:55

@Shenpen: Hja, kérlek, én huszonévesen olyan kozmopolita voltam, hogy ihaj. Nem is a fiatalokon kérem számon elsősorban. Inkább Kertész Imrén és Ákoson, Váncsa Istvánon, Vágón, Havason, Zamecsnikon, Magyar Györgyön, Gálvölgyi Jánoson és a többi zsidón, aki szerint ő akkora magyar, hogy neki szabad genetikailag alattvalónak, moslékzabálónak nevezni a magyarokat. De nem szabad. Nem, mert ő nem magyar, hanem zsidó. Olyan zsidó, aki a zsidó szó hallatán is nácizni kezd. Vagyis kibaszott érzékeny a zsidó etnikumára. Márpedig, ha ez így van, - és így van - akkor fel kell tudnia fogni azzal a csökevényes agyával, hogy nem nácizhat általánosságban, mert azzal magát is nácizza, ha tényleg magyar. Ám ők pontosan annyira magyarok, mint én khoi-san, tehát bátran nácizhat anélkül, hogy önmagát sértegetné. Ők, azok ott, a túloldalon mind csupán a zsidósággal kapcsolatban érzékenyek, és mind hevesen magyaroznak, genetikáznak, moslékzabálóznak. Ilyenre nincs példa a világon sehol. Korábban leírtam, ahol egy országon belül társadalomban áthidalhatatlan szakadék van, ott mindenhol etnikai okokra lehet visszavezetni azt.

___________________________ (törölt) 2013.09.17. 18:05:44

@jose maria padilla: inkább csinálok három-négy gyereket - az első most kb. 12 centi és ugyanannyi hetes, reméljük, rendben lesz - és veregetem szorgosan a saját vállam, hogy azért mégiscsak megnyertem az evolúciós pontversenyt, nem az nyerte meg, akinek már 16 évesen csaja volt :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.09.17. 20:11:00

@Shenpen:
jesszusom, mikor ránéztem az írásodra először a 12 centi ugrott a szemembe, azt hittem a saját méreteiddel sajnáltatod magad. aztán megnyugodtam. és jó egészséget kívánok a kisdednek :)
a szaporodás öröme állati öröm.
aki nem kefélt tizenhatévesen, az egy életen át csak kefélne tizenhatévesen. ezt mán elbasztad.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.17. 21:10:34

@Mr Falafel: Ez egy kulturálisan bevésett, egykor vallási mázban tekintélyessé tett programpont e kisebbség tagjainál:

Izrael Sahak: Zsidó vallás, zsidó történelem - 3000 év súlya c. könyvében leljük:

"Létezik továbbá elõírásoknak egy sorozata, amely nemzsidók vagy azok tetteinek dicséretét megtiltja, kivéve, ha egy ilyen dicséret hallgatólagosan zsidók vagy azok tetteinek magasabb fokú dicséretét foglalja magába. Így például Agnon, az író hazatérése után Stockholmból, ahol az irodalmi Nobel-díjat kapta meg, dicsérte az izraeli rádióban a svéd akadémiát, gyorsan hozzáfûzte: "nem felejtettem el, hogy tilos nemzsidókat dicsérni. Dicséretemnek azonban különös oka van." - azaz, hogy egy zsidó kapta meg a díjat."

Logikus, hogy ha egy közösségben vallási parancsolat rangjára emelték a "gojok" dicséretének tilalmát, ott lépten-nyomon szidnak minket, még a vallási máz lefoszlása óta is, a szekularizált zsidó tudatiparosok is, közvéleményünk többsége persze nem is sejti az irritáló jelenség ezen okát. Vessük össze Agnon reakcióját Kertész Imréével, miután megkapta az irodalmi Nobelt. Kertész fegyelmezettebb volt, magyar honfitárs gojait eszébe se jutott dicsérni... (Csaka németeket, mertőt, egy zsidót hordozták a tenyerükön. Tehát a parancsolat betartva.)

tevevanegypupu 2013.09.17. 22:56:05

@Alfőmérnök:

Jaj Alfi fujjon inkabb szappanbuborekot ehelyett a hulyeseg helyett.

tevevanegypupu 2013.09.17. 22:59:50

@Bell & Sebastian:

Na az idegenlegioba ne kuldje, ott Leila az arab demon meg alkaloidaba zarna..Alfi szabad madar...:)

Bell & Sebastian 2013.09.17. 23:57:49

@tevevanegypupu: Az hát, az elméje rabja. Annyi csodálja a tükörben.

Cavalcanti 2013.09.18. 02:25:45

A hanyatló nyugat ópiuma. Kodolákné 2.0

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.18. 08:27:08

@ArmaGedeon: Nem vonnék le messzemenő következtetéseket Izrael úr könyvéből. Abból meg pláne, hogy egy félkegyelmű zsidó (Chomsky) méltató szavakat írt róla.
Egyik ügyvéd kollégánál volt alkalmam megtekinteni a Luzsénszky-féle Talmudot. Egy vékony, szar kis füzet, teleírva Luzsénszky saját gondolataival, mintha maga is Tora-értelmező rabbi lenne. Eltekintve attól az apróságtól, hogy a Tora szövege sehol nincs benne. Vagyis van ott néhány idézet, mintha az a Torából való lenne, de teljesen hiteltelen. A Tora öt könyvből áll, ergo a Talmudnak is legalább ennyiből kell állnia. A Talmud valójában a Tora kommentárokkal kibővített változata, vagyis többször akkora terjedelmű, mint a Tora. Az egyes kommentátorok (talmudisták) magyarázatai itt-ott hibásak az én tudásom szerint is, mivel a zsidó kultúrát ért külső hatásokat figyelmen kívül hagyja, és így a genezis maga sérül. Ezért is nem tekintem a Talmudot valódi tudományos munkának.

Végkövetkeztetés: Bárki, legyen az zsidó vagy nem zsidó, a Tora vonatkozásában kizárólag akkor tehet érdembeli észrevételt, ha azt olyan formában olvasta, ahogyan azt az érintett zsidó hitközségek elfogadják. Elvégre mi sem szeretjük, ha a románok átírják a történelmünket. Vagyis Magyarországon célszerű a Mazsihisz által használt Torát alapul venni. Majd ugyancsak hasonlóan kell eljárnunk a Talmud vonatkozásában. Én megtettem, mert én - sokakkal ellentétben - valódi tudós elme vagyok, aki nem azért járt egyetemre, hogy papírt szerezzen az okoskodásához, hanem azért, hogy ismereteket tegyen szert, amelyeknek feldolgozásából újabb ismeretekre legyen képes rálelni. Luzsénszky ezzel szemben egy idióta. Ahogy idióták azok a zsidók is, akik saját kultúrájuk összefoglalását képesek úgy félreértelmezni, hogy azzal más népeknek oktalanságból vagy szándékkal ártsanak. Tudjuk jól, a félreértelmezés milyen tettekre ragadja a fanatikusokat. Breivik, az öngyilkos merénylők, bolsevik zsidók, stb. Mégsem lehet ezekből általánosítva ítéletet mondanunk a másik nép felett. Egyetértve veled abban, hogy a magyarországi bolsevik zsidóságnál kártékonyabb férgek a földön nem léteznek.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 08:33:24

@Mr Falafel: Bámulatos ömlengés... "A Tora öt könyvből áll, ergo a Talmudnak is legalább ennyiből kell állnia." Te, mint valódi tudós elme könnyedén ellenőrizhetnéd a neten, hogy miből áll a Talmud, vagy akár pár Singer-regény elolvasása után is lehetne fogalmad róla... :-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.18. 09:03:55

@ArmaGedeon: Nem tudom, mit nevez Talmudnak az internet. Én a valódi Talmudot olvastam, egy olyan kiadványt, amit a hitközségek használnak. Ez úgy néz ki, hogy visszafelé kell olvasni, az egyik oldalon van a Tora, a másikon a Torabeli sztori értelmezése, kommentálása, esetenként több talmudistától is. Vagyis egy oldalnyi Tora-szöveget követhet olykor több oldal magyarázat. Minden más, ami nem így néz ki, az nem Talmud, hanem kivonat, ami vagy hiteles, vagy nem. Bonyolult ez neked?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.18. 09:29:25

@ArmaGedeon: Természetesen magyarul. Egy hithű zsidó ember adta kölcsön. Áruházak polcain nem szerepel. Öt baromi nagy és vastag könyv. Úgy kell a Talmudot elképzelni, mint a Corpus iuris civilis esetében a glosszátorok megjegyzéseit. Az alapmű (Tora) együtt van a tudósok magyarázataival, ettől lesz Tora. Így, amikor olvastam a magyarázatokat, mindig vissza tudtam lapozni az előző oldalakra, és a szöveget újra és újra elolvasva meggyőződni arról, hogy a magyarázatok miként adnak értelmet azoknak. Mint írtam, egyes magyarázatok azért zavartak, mert a genezis folyamát elvonatkoztatják a külső (kulturális) behatásoktól, így egy kialakult szokás valós eredetére nem kapunk tudományos igényű választ. Hangsúlyozom, csakis olyan Talmudból érdemes tájékozódni, amit a hitközségek belső használatában megtalálható. Nekünk elsősorban azt kell megismernünk, ahogyan ők értelmezik saját kultúrájukat, azon belül vallásukat. Nem állítom, hogy nem vagyok kisebbségeben a tudomány-felfogásommal, viszont ez nem azt jelenti, hogy az általánosan elfogadott attitűd helyes. Sőt, merem állítani, hogy a tudományos gondolkodás válsága éppen abból következik, ahogyan művelik azt. Egyébként az antropológiában, az egyetlen létező és értelmes embertudományban alapvetés, hogy egy kultúrát kizárólag a saját fogalmi rendszerén belül lehetséges megismerni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.18. 09:30:38

@Mr Falafel: "ettől lesz Tora" helyett ettől lesz Talmud. Elírtam.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 09:32:46

@Mr Falafel: És nem fogod te ezért megütni a bokádat, hogy egy nyilvános fórumon kifecsegted a Hatalmas Titkot, hogy a Talmudnak létezik egy komplett és ráadásul hiteles magyar fordítása??? :-)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 09:37:16

@Mr Falafel: "Ez úgy néz ki, hogy visszafelé kell olvasni"

Ezért kérdeztem, hogy milyen nyelven olvastad, mert visszafelé a héber nyelvű szövegeket kell olvasni. Ha te a teljes és hiteles magyar fordítást olvastad (melynek létezésére egyelőre te vagy az egyetlen infóforrás!), azt nem kell visszafelé olvasni, mert a magyar, vagy angol, stb. fordításoknál természetesen az e nyelveken szokásos balról-jobbra írásmódót alkalmazzák zsidó eredetű szövegek esetén is, érthető okból...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 09:41:31

Akinek nincsenek ilyen fantasztikus hitközségi kapcsolatai, mint Falafelnek, és nem jutnak hozzá a szupertitkos magyar kiadáshoz, de tudnak angolul, itt megismerkedhetnek a Talmuddal:

archive.org/details/TheBabylonianTalmudcompleteSoncinoEnglishTranslation

Bizonyára vannak még az interneten egyéb elektronikus kiadások is. Az eredetivel sajnos nem tudnám egybevetni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.18. 10:00:24

@ArmaGedeon: Hiszed vagy sem, visszafelé kell olvasni. A könyv nem elölről kezdődik, hanem hátulról visszafelé. Aki picit is jártas a zsidóskodásban, annak ez nem különleges.
Persze, tudom, hogy te mindenben kételkedsz, így beszkenneltem a saját Tórámat, hogy lásd, ezek a fránya zsidók még magyar nyelven is hátulról olvasnak előrefelé.

kepfeltoltes.hu/view/130918/589329697bor_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/view/130918/aj_nl_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ttp://kepfeltoltes.hu/view/130918/els__oldal_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.18. 10:03:06

@Mr Falafel: Eh, elcsesztem a kijelölést. Mindegy, az első két link is elég bizonyíték a zsidó ármányra.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 10:06:47

@Mr Falafel: Az első képeden a könyv KÉTNYELVŰ címlapja látható, amin a héber szöveg miatt tényleg a nekünk hátlapnak számító oldalon van a szöveg.

Majd a második linkeden a teljesen magyar nyelvű ajánlás teljesen balról jobbra íródott, mint a latinbetűs magyar abc-vel minden...

Runciter 2013.09.18. 10:29:39

@tevevanegypupu: nemcsak Szepesi, hanem a cikk szerzője lett leostobazsidókurvázva, rögtön a 3. kommentben

S=klogW 2013.09.18. 10:36:30

@ArmaGedeon:

de LAPOZNI (ergo olvasni is) "hátulról" kell
(ÍRNI magyarul nyilván nem visszafele fogják)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.18. 11:00:01

@S=klogW: Armagedeon, a nagy zsidószakértő nem tudja, mit jelent hátulról előrefelé olvasni. S amit lát, még azt is megkérdőjelezi. Inkább, mint beismerje, hogy valamit rosszul tudott.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 11:10:17

@S=klogW: Értem. Jópofa, hogy jobbról balra lapozódik, csakhogy Falafel elég furcsán rángatta ide az egész Talmud-hitelességi kérdést. A lényeg az én infómban annyi volt, hogy a zsidó közéleti szereplők rendszeres magyargyalázásai nem egyedülállóak és megmagyarázhatatlanok, a zsidó kultúrkörben egy alapvető parancsolat , hogy a gojokra nem szabad jót mondani, szidalmazásunk pedig ezzel összhangban a liturgia része. Vallástalanoknál is egyfajta "világi liturgia" része. Ez egy mindenkivel szemben ellenséges kultúra, ennek megnyilvánulásai Landeszmann, a Kertészek, és mások gojgyalázásai.
Szepesi pedig úgy jön a képbe, hogy amennyiben zsidó (nem tudom), a zsidóknál régóta rituális jelentősége van a szexuális kicsapongásoknak. Kabbalai teológiai oka van ennek is. Hogy konkrétan Sz.N. viselkedését ez mennyiben befolyásolja, azt nem tudom felmérni, azt se, hogy zsidó-e, bár a kinézet nem zárja ki.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 11:13:31

@Mr Falafel: Hátulról előre olvasni azt jelenti, hogy jobbról balra íródik, mint a rovásírás egyes alkalmazóinál is.De elfogadom, hogy a lapozásra értetted, csakhogy nem ez a témánk.
Beszkennelnéd a titkos magyar Talmudodat is? Ugyanis zsidók a vitákban mindig azzal hárítják a Luzsénszky-vitákban a felvetést, hogy akkor adják ki ők hitelesen, hogy az túl hosszú, lefordíthatatlan, stb. Miközben több nyelvre rég lefordították. Ha lenne magyar változat, tudnánk róla.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.18. 11:21:39

@ArmaGedeon:
Aszondod, hogy Niki teológiai okokból kapott be minden faszt, ami felállt a közeledtére?
1re közelebb kerülünk a jelenség megfejtéséhez...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.18. 11:45:55

@ArmaGedeon: Beszkennelném, ha az enyém lenne, de nem az enyém, csak kölcsönben volt nálam. Az általad Talmudként tálalt kivonatok engem nem nagyon érdekelnek. A valódi Talmud minden egyes tórabeli történetet részletesen elemez. Mivel a könyv együtt tartalmazza a forrást és a magyarázatot, azonnal tudod ellenőrizni. Érted, mi az, hogy minden tórabeli mozzanatot részletesen magyaráznak? Tudod, milyen hosszú a Tora? Van magyar változat, de te mégsem tudsz róla. Ez nem csoda, hiszen te hozzá sem szagolsz ehhez a kérdéshez. Megvannak az összeesküvés-elméleteid, és azokkal jól elvagy. Engem ez nem zavar. Sőt, murisnak tartom, ahogy a talmudista szerepében tetszelegsz nulla tudással és egy Luzsénszky-jelvénnyel a kabátod hajtókáján.

felkavaró képsorok következnek · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2013.09.18. 12:13:42

@Runciter:

hát lehet, hogy a kurva azért tényleg nem stimmel - már ha írták egyáltalán (nem olvastam most vissza)

tevevanegypupu 2013.09.18. 12:36:10

@Runciter:

Azt nem lattam, nem olvasok mindent, de sajnalom. A hulyeseg fokmerteke nem a zsido..es nem is a kurvasag.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 13:00:58

@Mr Falafel: Ezt a Luzsénszkyt te rángattad ide, én nem foglalkoztam vele. Ha van magyar kiadású komplett Talmud, azért add már meg a kiadás évét, a fordítók nevét, a kiadót, előre is kösz. Hisz te már beleolvastál, amikor kölcsönkaptad!

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 13:01:46

@Hepci: Csak annyit állítok, hogy amennyiben zsidó egy szexmániás, akkor ennek simán lehetnek teológiai okai.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.18. 15:45:15

@ArmaGedeon: Nem egyszerűen beleolvastam, hanem elolvastam. Belső használatú könyv, a kiadót és a szerkesztőket nem néztem. Nem lényeges, hiszen a hitközség ezt használja. Az, hogy neked egy valódi Talmud léte kétséges, a te problémád. Mindenesetre árulkodó. Ha jól megnézed, a saját Tórám is belső használatú, könyvárusi forgalomba nem kerül. Ott van rajta a felirat: Mazsihisz.
Amint lesz egy kis időm, megkeresem az illető ismerősömet, akinek a Talmudja nálam volt kölcsönben. Sajnos elköltöztek ismeretlen helyre, de talán a nővére telefonszáma megvan valahol. A könyv formátuma durván A4-es, talán picivel kisebb. Vastagsága és színe a Brehm-sorozat könyveire hasonlít leginkább, vagyis a kék szín dominál.

arvizparty 2013.09.18. 17:16:51

hát nem is tudom, ha ifjabb lennék szívesen meglennék én is Nikinek, na!

fran7 2013.09.18. 20:24:11

@Mr Falafel: Ha jól tudom, nincs teljes Talmud fordítás, mivel ugye nem csupán egy szövegről van szó, hanem rengetegről. Ha jól tudom csupán angol, francia, német nyelven van teljes fordítás. Olyan 70 éves munka lenne nem csupán egy embernek. A Holokauszt egyik bűne, hogy akik csinálták volna, már nem tudták befejezni.
Megnéztem a könyvtáramat, olyan Talmudom van, amit nagyapám vett apámnak.
Címe A Hagyomány gyöngyei I-IV. kötet Molnár Ernő fordítás nagyrészt és Klein Miska Fleischer Zsigmond. Kiadás évét nem találtam. De ez egy számozott példány a megjelent 100-ból. Tehát létezik magyar Talmud, de teljes szerintem nem. Beleolvastam a rabbik által írt előszavakba. A Talmudnak kb. 2500 szerzője van. Annak teljes kritikai megjegyzésekkel ellátott kiadása beláthatatlan összeget és munkát jelent.
Most visszanéztem, mn megy a vita, az a zsidó aki el se olvasta a Tórát, miért olvasná a Talmudot abból is a palesztinai/jeruzsálemit és Babiloniait. Kizárt, hogy abból valami olyat olvasson ki, ami ellentétes a mózesi és noéi törvényekkel.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 20:37:03

@fran7: Nem tartom valószínűnek, hogy pl. az angol nyelvű Soncino-féle teljes Talmud fordítása 75 évig tartott volna. Szerintem az uniós joganyagból évente lefordítanak annyit minden tagállam nyelvére, mint a Talmud terjedelme.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.18. 20:42:50

@fran7: Nem tudom, létezik-e olyan kiadás, amely valamennyi talmudista kommentárját tartalmazza. Azt hiszem, az akkora terjedelmű lenne, hogy egy könyvtár kijönne belőle. Amit én olvastam, abban sincs benne mindenki. Viszont van benne olyan kommentár is, amelyik egy korábbi talmudista kommentárját korrigálja. Szerintem ma is élnek olyanok, akik képesek lennének egy viszonylag teljes sorozatot összeállítani. Abban sem vagyok biztos, hogy a háború előtt Bernstein nem készített egyet, mármint valami kéziratszerűt. A Tórám mindenesetre Bernstein fordítása, és az köztudott (már ahol), hogy Bernstein foglalkozott a témával. Igény egyébként lenne egy olyan Talmudra, amihez bárki hozzáférhet. Néhány súlyos tévedést, mérhetetlen ostobaságot tisztába tehetne.

fran7 2013.09.18. 20:56:37

@ArmaGedeon: Azért ez nem olyan szöveg, amit csak úgy blikkre lefordíthatnál. Itt teljes kritikai apparátus kellene, feltüntetve a szövegváltozatokat. A sokkal rövidebb Bibliát is elég hosszú lefordítani. Nem is áll neki egy ember.
@Mr Falafel: Mondjuk az a Bernstein fordítás érdekelne, még nem hallottam róla. Amit a Talmudról mondasz ugyanazt gondolom. Sok mítoszt lehetne tisztázni. de hát keresztényként ismerem a kifogást, hogy kihagytunk szövegeket amik nem támasztják alá a mondanivalónkat. Nincs kihagyva, csak nem odatartozik. Ezt sokan nem értik meg.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.18. 21:02:32

@fran7: Nem blikkre, de nem is 75 év. Igaz, a wikipédián is vannak magyar témák,. amiknek nincs magyar cikke, csak angol, lengyel, stb,. Tömegesen!
Csakhogy a magyar zsidók benne vannak a világ 12 legnépesebb zsidó közösségében, van rabbiképző, lenne szakértelem. Nekidurálhatnák magukat egy teljes fordításnak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.18. 21:17:51

@Otovszky E.: tán tagadod, hogy új volt neked hogy józsef a fasiszta pártot akart létrehozni?
mert én még emlékszem, hogy lehülyéztél mikor azt írtam, hogy nackó volt józsi ati

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.18. 21:44:26

Mily meglepő, kufirc témában is Talmudról szóló vita.
Talán érthetőbb lenne, ha kicsit összefüggőbb kép alapján vizsgálnátok a kérdést.
A zsidó filozófia szerint hit és tudás nem ellentétes fogalmak, hanem egymás szerves részei. Az igazi hit az, amikor a tudás meggyőződéssé válik. Példának okáért ennek szellemében kora gyerekkortól értelmes vitákra, gondolkozásra sarkallják a jesiva tanulóit. Párokra osztják őket, vitassanak meg egy-egy Tórai részre vonatkozó témát, érveljenek, fejtsék ki álláspontjaikat. A valódi Talmud tulajdonképpen egy ilyen "vitasorozat", ahol több komoly tudással rendelkező rabbi álláspontja olvasható egy-egy témánál. Formailag az oldal közepén egy magyarázat (poszt), körülötte az értelmezések (kommentek). Aki tanulmányozza Talmudot, elolvassa posztot, a kommenteket és leszűrheti a saját álláspontját. Tudást szerezhet, megerősítheti hitét. Ismétlem, csak és kizárólag a Tóra és értelmezése a "vita" tárgya, semmi köze gójokhoz való viszonyhoz. Aki ebbe ilyesmit magyaráz, ilyen magyarázatokat szajkóz, az olyan, mint amikor a jóízű kufircolásra képtelen a balfaszságát a szomszéd kutyájának nyakába akarja varrni. Merthogy mindennek Bodri az oka. Nem azért mert ugat, hanem, mert a szőrallergia kiváló mentség.

gyalog.galopp 2013.09.19. 08:40:10

Megnéztem a Hajdúféle műsort Nikivel és " kicsibácsi"val.
Pontosabban nem birtam végig nézni, mert a primitív bunkóság, aljasság nálam nem jelent élvezetet.

Egyértelmű, hogy ami Niki körül megy az egy szervezett botrány műsor. Fogalmam sincs mihez értene ez a nő az úszáson kívül, de abból már nem fog tudni megélni.
Nem egy bonyolult lélek, egyszerű , mint a faék, egyébként is megszokta, hogy ha sikert, pénzt akar akkor engedelmeskednie kell. Niki pedig engedelmeskedik, most nem az edzőknek, szülőknek, hanem a botránycsinálóknak.
Nem tudom mennyien éltek meg Niki úszósikereiből, de most elég sokan megélhetnek a botrányszerepléseiből, és ebbe beletartozik a fenti cikk írója Hercsel Adélka is.

Hajdú műsorán végre összeborult jobb és bal, mindenki egyöntetűen szidalmazhatta Hajdút, nemcsak a bulvárban, hanem a "komoly " lapokban is.
Pedig a Hajdú műsor ugyanolyan műbalhé, mint a könyv, ugyanúgy pótszer , mint VV Puncikácska, vagy VV Nagyfarok izgalmas életútja.

Niki pontosan tudta, hogy mit nem szabad mondania, Hajdú pedig még véletlenül sem jutott el odáig, hogy kettőjük ügyét a pszichológusok és jogászok által már több évtizede kitaposott szakmai útra terelje.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.19. 10:56:36

@gyalog.galopp:
Az lett volna a műsor, ha Kicsibácsi élőben bemutatja, mit csinált ("bő nyállal nyalta a punciját") anno.

Eléggé nyilvánvalónak tűnt, hogy a törpe gyúrót anonim módon, Nikikét támogatva megvádoló ex-NB 4-es úszókat némi baksissal nyerte meg a kiadó (?) a produkciónak...

gyalog.galopp 2013.09.19. 13:16:49

@biboldó:
Ne haragudj, de nem lehet komolyan venni a meglepetésedet, ugyanis minden kultúrának része a kufirc kultúra, illetve az ehhez való viszonyulás kultúrája is.
Úgy tízen valahány évvel ezelőtt egy fókusz nevű műsort vezetett egy snájdig fiatal gyerek. Egy 13 évesen szülő lány esetében azt találta mondani, hogy vannak kultúrák, ahol ez természetes, és vannak kultúrák, ahol ezt bűntetik , majd megjegyezte, hogy jó lenne, ha a kultúrák jobban tolerálnák egymást.
Ez a gyerek igen sokra vitte, időközben elvett egy sukár gádzsit, amennyiben született lánygyermekük, akkor várhatóan nem okoz nekik gondot, ha ő is 13 évesen szül majd. Bár valószínűleg a gyereket nem Kicsibácsitól szeretnék.

arvizparty 2013.09.19. 13:34:19

@Mr Falafel: kezdve azzal, hogy maga a Talmud egy mérhetetlen ostobaság, mint maga az egész zsidó vallás, mentségére szólván, hogy a többi vallás sem különb egy hangyányit sem.

gyalog.galopp 2013.09.19. 14:41:15

@arvizparty:
Én itten csak olvasgatok , olvasgatok laikusként, aztán azt szűröm le, hogy a talmud valami olyasmi, mint a marxizmus, mindenki azt magyaráz bele , amit akar. Az ellentmondó hülyeségeket, meg irányzatoknak nevezik.

Hja, szép új világ!

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.19. 15:54:25

@biboldó: "Ismétlem, csak és kizárólag a Tóra és értelmezése a "vita" tárgya, semmi köze gójokhoz való viszonyhoz. Aki ebbe ilyesmit magyaráz, ilyen magyarázatokat szajkóz, az olyan, mint amikor a jóízű kufircolásra képtelen a balfaszságát a szomszéd kutyájának nyakába akarja varrni. "

Felütöttem a Talmudot, véletlenül itt nyílt ki:

halakhah.com/sanhedrin/sanhedrin_59.html

"R. Johanan said: A heathen who studies the Torah deserves death, for it is written, Moses commanded us a law for an inheritance;2 it is our inheritance, not theirs."
(Babylonian Talmud: Tractate Sanhedrin Folio 59a )

"Johanan rabbi mondta: Egy goj, aki a Tórát tanulmányozza, halált érdemel, mert meg van írva, hogy Mózes törvényt adott nekünk örökségül, ez a mi örökségünk, nem az övék."

Kurva Bodri! :-)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.19. 16:14:46

Hogy van-e jelentősége annak, amikor egy szexmániás netán zsidó:

Szent Szex, avagy a Világmegváltó Közösülés.

(A Sekina a Kabbalában az Istenség női eleme.) www.rosicrucian.org/publications/digest/digest2_2012/06_abrams/06_abrams.pdf

” A Szent (Isten) és az ő Sekinája
(…) Amikor a Szent, aki legyen áldott, és a Sekina szexuálisan egyesül, ez növeli az Isteni Fény és áldás áradását világunkra. De amikor elfordulnak egymástól, a Fény és áldások áradása megszűnik és a gonosz hatalma erősödik a világon. Az emberi cselekedetek befolyásolhatják ezeket az isteni “arcokat” (partzufim)
“Egy másik útja az Szent (Isten) és a Sekina egyesülésének előidézésére, amikor egy férj és egy feleség (vagyis egy férfi és egy nő) szexuális kapcsolatba lép a parancsolatok és a helyes teurgiai szándék megtartásával (kavanah). A férfi azonosul a Szenttel, aki áldott legyen, a feleség pedig a Világbeli Isteni Jelenléttel (vagyis a Sekinával, az istenség női személyével)

A szexuálisan egyesülő emberpár előidézheti a harmóniát a magasságban. A szexuális aktusnak mágikus hatalommal teltséget tulajdonítanak. A legtöbb kabbalista számára ez az emberi aktus egyaránt tükrözi a mennyei viszonyokat és befolyásolja azokat. Ezáltal a házasság és szexuális egyesülés hatalmas befolyással van a felsőbb világokra. A házasságot és szexet egy misztériummá alakították, mely egy miszériumi mennyei házasságot tükröz, melynek sikere döntő fontosságú az isteni kozmosz és a lenti univerzum számára egyaránt.

A Zóhár dicsőséges leírásait tartalmazza a fenti egyesülés és a lenti egyesülés összefüggését, biztosítva az olvasót, hogy párosodása a feleségével amelyet a helyes halahikus (vallásjogi) szabályok betartásával és misztikus szándékkal folytat, potenciálisan egy szent és világmegváltó aktus, amely egyesíti a szefirákat és arra indít egy szent lelket, hogy e világba jöjjön.”

A Zóhár persze még kikötötte hogy férj és feleség segítse elő a Világmegváltást az Egyesülés útján, a sabbatájista, frankista, haszid, és hollywoodi utódok ehhez már enyhén szólva nem ragaszkodnak...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.19. 18:48:22

@ArmaGedeon: Te legfeljebb az efedrinedet ütöd fel mosóporral, de azt sűrűn, ahogy olvaslak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.19. 20:49:35

@gyalog.galopp: A zsidó kultúrának semmi baja a kufirccal. Nagyjaink, Dávid, Salamon, Sámson... tele voltak zűrös nőügyekkel, mégis kijöttek valahogy a buliból.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.19. 21:15:34

@ArmaGedeon: Tudhatnád már, hogy kilométeres kopijaid nem hatnak meg. Pláne nem, ha ennyire logikátlan faszságok.
Csak példának okáért: goj=nép. A szónak a jiddis szlengben lett a jelentése a nem zsidó. Ergo bármilyen Talmud keletkezésének időpontjában a zsidó nép is "goj yehudit" volt. Bármilyen egyéb okoskodás marad azon a szinten, ami szerint goj nem tanulmányozhat Talmudot. nem keresem ki, de Raj Tamásék kiadták újra a Molnár féle magyar nyelvű Talmudfordítást, melynek előszavában mint kulturális értéket kifejezetten mindenki számára olvasásra ajánlja.
A monoteista vallásban Isten nőnemű változata, felesége? Ezt még az idióta luzsénszky haverod sem gondolhatta komolyan. A kabbala szerint Isten nem létezik, túl van a létezésen. Sőt, még kabbala sem kell annak ismeretéhez, hogy a képmására teremtett Ádám is egynemű volt, Éva egy későbbi történet.
A Zóhár kibaszottul nem beszél feleségről, feleséggel történő kufircolásról, ugyanis semmi nem tiltja a többnejűséget. Kefélésről van benne szó, de egész más aspektusból, amibe most nem mennék bele.
Kapd már össze magad, oszt próbálj meg gondolkozni és saját kútfőből vitatkozni. Becszó, tudom, hogy tudsz olyat is, valószínűleg értelmeseket tudnánk csörtézni...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.19. 21:17:55

@biboldó: Csak a pontosítás kedvéért. Sekina=isteni jelenlét.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.19. 21:21:17

@biboldó: Gedeon fejében te én vagy, és viszont, így sosem fog visszakozni, mert az ősgonosz ellen mindenféle fegyverrel lehet harcolni. Ő a hülyeséget választotta fegyveréül, és úgy küzd vele, mint nagyon kevesek.

az ipafai pap 2013.09.19. 22:22:10

@biboldó: nagyon szép, nagyon jó, épp csak érdemit nem sikerült mondanod

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.19. 23:02:41

@az ipafai pap: Te viszont nagyot mondtál. Már ha az idióta mondanivaló nélküli minősítés annak számít.

gyalog.galopp 2013.09.20. 09:26:02

@biboldó:
????! Mondj egy ma jegyzett, létező kultúrát, amelyiknek gondja van , volt a kufircolással. Azért létezhetnek, mert nincs vele gondjuk. Nem??!
Azért a kufircolást ne dimenzionáljuk túl, mert pl. Európában az őslakosok, beleértve a zsidókat is alul maradnának a bevándorlókkal szemben.

Szepesi Niki nem azért szeret kufircolni, mert akármilyen kultúrához tartozik, hanem azért, mert ez jó neki, ez jó neki.. , mint számtalan kultúrához tartozó, számtalan embernek.
A köré kerített leleplezések, igazság feltárások , etnikai utalások pontosan annyit érnek, mint Britney Spears kiújult herpesze.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.20. 11:39:13

@biboldó: "A monoteista vallásban Isten nőnemű változata, felesége? Ezt még az idióta luzsénszky haverod sem gondolhatta komolyan. A kabbala szerint Isten nem létezik, túl van a létezésen. Sőt, még kabbala sem kell annak ismeretéhez, hogy a képmására teremtett Ádám is egynemű volt, Éva egy későbbi történet."

Hát, te vagy a biboldó, én meg csak egy érdeklődő nembiboldó, de ezt találtam a chabad.org oldalán (Köves Slomóéknál):

www.chabad.org/search/keyword_cdo/kid/2473/jewish/Shechinah-feminine-aspect-of-the-Divine.htm

"Shechinah ("feminine aspect" of the Divine)"

"Why Don't We Call G-d Mother? Is G-d masculine or feminine?
By Tzvi Freeman

"Judaism has been understood as the effort to reunite the feminine and masculine aspects of G-d."

"Our mitzvahs, study and prayer unite these two aspects of G‑d into a perfect whole. Studying Torah is a way for G‑d's transcendence to enter our world. Our prayers are a way that His presence in our world reaches upward towards transcendence. Each mitzvah in its particular way creates a harmony between the two aspects.

Much of the Zohar is dedicated to illustrating this concept. The prophets also allude to it in their ubiquitous use of the husband/wife metaphor. In many prayer books you will find instructions to say before a certain mitzvah, blessing or prayer, "For the sake of the union of the Holy One, blessed be He, and His Shechinah, in the name of all Israel." "

Néha az az érzésem, hogy egyes részletekről kevesebbet tudsz biboldó-ügyekben, mint én...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.20. 11:42:35

@biboldó: Még ehhez a "van-e istennek női aspektusa a judaizmusban" témához:

en.wikipedia.org/wiki/The_Hebrew_Goddess

The Hebrew Goddess (ISBN 0-8143-2271-9) is a 1967 book by Jewish historian and anthropologist Raphael Patai. In this book, Patai argues that the Jewish religion historically had elements of polytheism, especially the worship of goddesses and a cult of the mother goddess. The book supports the theory through the interpretation of archaeological and textual sources as evidence for veneration of feminine beings. Hebrew goddesses identified in the book include Asherah, Anath, Astarte, Ashima, the cherubim in Solomon's Temple, the Matronit (Shekhina), and the personified Shabbat Bride. The later editions of the book were expanded to include recent archaeological discoveries and the rituals of unification (Yichudim) which are to unite God with his Shekinah.

az ipafai pap 2013.09.20. 16:12:25

@ArmaGedeon: nagy kis ócska primkó zsidó ez a biboldó :)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.20. 16:46:27

@az ipafai pap: állít valamit, én kapásból, egyetlen idézettel megcáfolom, erre intelligens szarházi tudná, hogy visszakozni kell, vagy magyarázkodni, de neki csak habzik a szája...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.20. 20:14:25

@gyalog.galopp: Ezen nincs vitatni való, kb ugyanazt mondjuk. Arra szóltam be, amikor Niki kufircolása kapcsán a Talmud lett a vita tárgya.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.20. 20:16:21

@ArmaGedeon: Baszki, te olyan végtelenül tudatlan vagy, hogy az már szavakban kifejezhetetlen.
Amiket beidézel, azoknak a szövegeknek a töredékét sem érted. Nincs sem elég intelligenciád, sem elég tudásod, hogyan interpretáld. Olyan stupid barbár vagy, amilyet keveset hord hátán a föld. Te kizárólag elborult elméd termékeit vagy képes terjeszteni, mint a mételyt. A legszomorúbb, hogy vannak, akik még meg is veregetik a vállad. Nyilván ők még nálad is tanulatlanabbak. A kabbalisztikus filozófiát és tanokat összevissza kevered a Talmuddal. Fogalmad sincs, melyik terminológia melyik tanhoz tartozik. Persze, ha beleolvasnál a tudományos művekbe, vagy magába a Talmudba... de nem fogsz. Te arra képtelen lennél, nem volna türelmed, mert az értelmed csekély. És akkor előadod a janit, hogy te kenterbe vered biboldót a kapásból cáfolataiddal. Végtelenül szánalmas vagy. Ilyenkor elképzelem az eltartott kisujjal teázgató jósdás polihisztor professzorokat, ahogy arisztokratikus arcélüket fordítva feléd helyeselnek neked, te pedig földig érő nyelvvel, lihegve csóválod a farkad. Aztán ügyesen megugatod az idegeneket.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.20. 20:23:39

@ArmaGedeon: Kapásból önmagadat cáfoltad meg. Az első kopid úgy baromság ahogy van. A logikai bukfenceidre való válasz helyett lázasan guglizni kezdtél. Amivel viszont öngólt lőttél, ugyanis "idézeteid" homlokegyenesen szemben állnak az eredeti idecitált faszságokkal. Elolvastad egyáltalán, vagy csak nem tudod értelmezni?
Egyébiránt a védelmezőiddel egyetemben egyetlen értelmes saját mondatot képtelenek vagytok kiizzadni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.20. 20:30:02

@calabria007: Terelsz, mert félted a mentorod és a világképed.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.20. 20:30:31

@biboldó: Patai egy zsidó Daniken. Héber mítoszokat kutatott, és végül értelmezett saját szája íze szerint. Nem mondom, hogy nem érdekes, csak éppen semmi köze a tudományhoz. Mint etnográfus, kolléga volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.20. 20:33:22

@biboldó: Ja. Ez is amolyan zsidó ármányszerűség. Remélem, van rá valami frappáns idézete kapásból a gugliból.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.20. 20:34:34

@Mr Falafel: De gedeon akkor is öngólt lőtt, ellentmondásban vannak a kopijai.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.20. 20:36:21

@Mr Falafel: Majd jönnek a védelmezői. A pajzs olyan, mint a fegyver.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.20. 20:41:11

@biboldó: Nem biztos. Most akkora ökörségeket írt le, hogy borzalmas blama lenne megvédeni. Persze, egyeseknek ez is belefér.
Gedeon egy elmeháborodott autista.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.20. 20:46:32

@biboldó: Gondolod, izgatja ez a kis apróság? Értsd már meg, hogy ő egy biboldó-ügyi géniusz.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.20. 20:46:33

Ide jöjjön, aki kíváncsi az igazi zsidó fogcsikorgatásra! :-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.20. 20:47:42

@Mr Falafel: Tényleg szomorú, hogy hangadó tud lenni a beszűkült gyűlöletével. Kár, mert tényleg jókat lehetne dumálni feminin aspektusról és egyebekről.
Mindegy, legalább megpróbáltam.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.20. 20:49:59

@ArmaGedeon: Bazmeg, nemhogy halállal kéne lakolnod a Talmud tanulmányozása miatt, de ha rajtam múlna, kötelezővé tenném számodra és követőidnek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.20. 20:55:23

@biboldó: Az túlzás, hogy hangadó. Ő olyan, mint a tehetségkutatókban azok, akik megsértődnek, ha megmondják nekik, hogy nem tehetségesek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.20. 21:02:53

@Mr Falafel: Lehet. A magam részéről letudtam az ide látogatás aktuális penzumát. Néha azért majd visszanézek, hogy érezze a gondoskodást.

Alfőmérnök 2013.09.20. 21:24:49

@Mr Falafel: "Olyan stupid barbár vagy, amilyet keveset hord hátán a föld."

Ebben tévedsz. Armagedeon még értelmesnek számít a blog.hu nevű fostengerben. Kár, hogy kissé paranoid és a humántudományokhoz semmi érzéke, mert amúgy a vitakultúrája átlagon felüli (mondjuk egy Loxon, vagy gloirehez képest mindenképpen).

Alfőmérnök 2013.09.21. 07:01:08

@Mr Falafel: Ja, baszki, a kommented végét nem olvastam, most látom, hogy a jósdások is magkapták a magukét. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.21. 07:57:50

@Alfőmérnök: Ők csak annyiban, mint bárki, aki az ilyen orbitális ostobaságokhoz asszisztál. Rólam mindenki tudja, mennyire szélsőséges tudok lenni. Gedeonban nem is ez zavar. Azt is tudni lehet rólam, hogy az akadémikus tudományról mit gondolok, hiszen mindenhol sürgetem a tudományos gondolkodás paradigmaváltását. Nyilván Gedeonban ez sem zavar. Ami zavar, hogy nem érti az általa citált szövegeket. nincs tisztában azok jelentésével, vagy helyével a könyvespolcon. Ha talál - és szokott találni, Isten tudja hogyan - egy zsidó őrültet, aki a formális logikát, a tudományos gondolkodás minden formáját megcsúfolva leír egy orbitális ostobaságot, azt máris úgy tálalja, mintha az lenne a téma tudományos fősodrának lényege. Kvázi az iszlámot az öngyilkos merénylők alapján értelmezi. Máskor meg - főleg az angol szövegeknél - képtelen megérteni annak jelentését, és olyan tény vagy körülmény igazolására hozza fel, amelyre egyébként alkalmatlan.
Én 18 évet jártam egyetemre, de nem azért, hogy papírokat szerezzek, hanem azért, hogy megtanuljam, hogyan kell tanulni és megérteni. Niedermüller sulykolta folyton a helyes interpretáció fontosságát, és kurvára igaza volt a faszinak. Nem is tudom, hogy volt képes agyhalottak pártjában szerepet vállalni. Én azt vallom, az iskolába nem tanulni járunk, hanem megtanulni tanulni. Itt a két "tanulni" szó között van minőségi jelentésbeli különbség. Így aztán a sok év alatt eljutottam oda, hogy nem kell elporladt emberek véleményét visszabüfögnöm, és mondandómat elismert emberek idézeteivel hitelesebbé tennem. Azokat, akik másoktól vett idézetekkel kommunikálnak, kvázi auditálják önmagukat, azokat én a gondolkodás óvodásainak mondom, akiknek még fel kell nőniük. Nem egyszerűen agyat kell növeszteniük, de azt is tudniuk kell, mire való.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.21. 08:01:07

@Mr Falafel: A "kvázi auditálják önmagukat" rész helyesen: kvázi ÁLTALUK auditálják önmagukat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.21. 12:46:48

Ez a fenti fotó vajon mikor készült?
Megnéztem ezt a hazudós k*rvát a Frizbi felvételén, már teljesen elhájasodott.
De szépek is ezek ketten, a szintén tokás-kanyarorrú Hajdú Pötyivel, amint 1másnak sompolyognak.

Alfőmérnök 2013.09.21. 13:37:29

@Mr Falafel: Gedeon vakoló. Nem csoda, hogy Loxon asszisztált neki.

Otovszky E. 2013.09.21. 23:33:38

@tesz-vesz: Nem tagadom le, hogy új volt nekem, hogy József A. fasiszta pártot akart alapítani, de ettől ő nem (volt) náci. Ez könnyen ellenőrizhető, ha definiáljuk a "náci" szót. Egy költőre (bármilyen művészre) amúgy is bajos rásütni ezt vagy azt a bélyeget, mert ezek a bélyegek a legtöbbször vagy a biográfia, vagy valamely legenda termékei, és köszönő viszonyban sincsenek a költő verseivel, költői kvalitásaival. Így tehát értelmetlen dolog azt mondani, hogy József Attila "náci" volt (akárha "átmenetileg" is). József Attilától elég egyetlen versszakot is elolvasni, mondjuk a kései évekből, hogy fel se merüljön bennünk, hogy ő "náci" (volt). A lehülyézés, ha jól emlékszem, ennek szólt. Még Heidegger sem "náci filozófus", annak ellenére, hogy egy pár hónapig a náci párt tagja volt. Náci volt egy kis ideig, de a filozófiája nem náci. Létezhet "fasiszta költészet" (ahogy fasiszta filozófia is), de JA-é nem az volt, és ő maga sem volt az. Azt hiszem, ebben egyetérthetünk. Végiggondolni végiggondolta, és a náci párt alapításának a gondolata is ennek a terméke lehetett.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.22. 10:32:44

@Otovszky E.: József Attilát divat ma baloldalinak, liberálisnak mondani, mert a legtöbbek számára felfoghatatlanul, megérthetetlenül nagy géniusz volt. S mint ilyen, természetesen a lélek szabadságát az ember szabadságával szétválaszthatatlan egységnek gondolta. Be is lépett a pártba, mert az ilyesmiket mantrázott. Aztán kirúgták a pártból, mert másképpen mert gondolkodni. A költő belátta, hogy a komcsik nem segítik az emberi társadalom kiteljesedését. Így minden értelmes lény számára világos, József Attila úgy volt baloldali és liberális, mint én a dalai láma.

A nácizás nálatok nem önálló gondolatokból fakadó véleménynyilvánítás, hanem csupán a közösség irányelvének mantrázása. Nektek megmondják, ki náci és ki nem. Tormay, aki a nácizmus idején már nem is élt, ő náci. Heidegger, aki a náci párt tagja volt, ő nem náci. Titeket nem hat meg a formális logika, bármilyen bárgyúságot képesek vagytok varázsigeként ismételgetni, csak érezzétek az összetartozást.

Otovszky E. 2013.09.22. 11:28:29

@Mr Falafel: Kedves Falafel, látom, téged olykor nem hat meg az olvasott szöveg. Láthatólag nem veszed figyelembe, amikor reagálsz arra, amit én írtam Tesz-vesz kommentjére válaszolva s amire te itt válaszoltál. Fussunk neki akkor még egyszer.
Azt, hogy JA "náci", nem én állítottam, hanem Tesz-vesz. Azt sem állítottam, hogy JA baloldali vagy liberális. Heideggerről pedig ezt írtam, idézem: "Még Heidegger sem "náci filozófus", annak ellenére, hogy egy pár hónapig a náci párt tagja volt. Náci volt egy kis ideig, de a filozófiája nem náci." Ebből nehéz kihozni azt, amivel te a hozzászólásod második bekezdésében kísérletezel.
Nagyon vicces, hogy miközben kézzel-lábbal vitatkozol velem, ugyanazt gondolod, amit én (a hozzászólásod első bekezdése). (Ez most már visszatérő motívum a kommentjeidben.) A második bekezdésed teljes egészében elhagyható, mivel irreleváns és nem más, mint a főleg a "JA náci volt" kitétel kapcsán a többes szám 2. személyű általánosítás köré szerveződő kötelező(?) mantrázás.
Az Occam-borotva kicsorbult a kezedben. Használj mást. Ez persze csak egy javaslat, nekem mindegy.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.22. 11:35:49

@Otovszky E.: :-)) Jó.
Persze, egyelőre maradsz a ballibantaknak fenntartott ketrecben. Azt elismerve, hogy ügyesen próbálsz szabadulni. Ki tudja, talán sikerül is.

Otovszky E. 2013.09.22. 11:39:27

@Otovszky E.:
Pontosabban: "náci volt" (Tesz-vesz: 09.18. 21:17:51: "nackó volt").

Alfőmérnök 2013.09.22. 11:56:47

@Otovszky E.: "A Bartha Miklós Társaság soraiban találjuk József Attilát, s a ˝népi˝ írók egy részét is. A Társaság vitaülésein, a tagok írásaiban olyan kérdések kerülnek napirendre, mint a földreform, az agrárproletariátus és értelmiség helyzete, vagyis elsődlegesen a társadalmi problémák.˝
www.antikva.hu/onan/reszletek.jsp?konyv=sebestyen_sandor_a_bartha_miklos_tarsasag_1925-1933&katalogusid=299314

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.22. 23:34:45

Tesz-vesz anno akkor tiltott ki a buzi blogjáról, amikor egyéb témák mellett vitába keveredtem vele József Attila megítélésében. Azt állította, hogy szar költő, mert komcsi volt, Marx és Engels hívő. Meg mertem jegyezni, hogy más dolog utólag ítélkezni és más marxista-leninistának lenni.

Alfőmérnök 2013.09.22. 23:50:54

@biboldó: Ez akkor volt, mikor a blog fejlécén ez az idézet volt?
"Füstöl a víz, lóg a káka
kókkadón a pusztaságba."

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.23. 21:10:05

@Alfőmérnök: Nem emlékszem, annyira mély nyomot nem hagyott a történet. Az biztos, hogy az önmaga nagyságától ámulatba eső, valójában seggfej bolggazda jócskán ellentmond önmagának.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.23. 22:43:29

Érdekes, hogy Biboldó-Avatár mindig olyan helyeken tűnik fel, ahol a skizofrén Falafel is jelen van és akkor, amikor Falafel tudata épp meghasad...

picur3ka 2013.09.23. 23:51:32

Edes Istenem! Ez a tema es ez a sok beteg zsido!

Uram, adj erot!

-----

Mellesleg jegyeznem meg, hogy Jozsef ttila nem volt M-L, azaz hulye kolto, csak a zsido kommenistak meghamisitottak az irasait, mint a 2006-os koltsegvetest.

Alfőmérnök 2013.09.24. 10:32:10

@ArmaGedeon: Falafel és biboldó egészen biztos nem azonos. Azt el tudom képzelni, hogy néha egyesülnek. :)

gyalog.galopp 2013.09.24. 16:48:43

vajúdnak a biboldók, születik egy Niki

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.24. 17:26:21

@Alfőmérnök: Gedeon kizárólag összeesküvés-elméletekben képes gondolkodni, így nála biboldó és én egy személy vagyunk. Engem nem különösebben zavar.

Bell & Sebastian 2013.09.24. 20:32:46

@Mr Falafel: Ne tetézze, már is több a sokknál. :))

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.24. 21:21:36

@ArmaGedeon: Ezt már olvastam a jelentésedben is.
@picur3ka: Ajvé

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.24. 21:27:46

@ArmaGedeon: Mindkettő. Ugyanis a szó jelentése: isteni jelenlét.
Nem baj, ha nem érted, de az általad idézett szöveg is erről szól.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.24. 21:30:30

@biboldó: Hát persze. "Female aspect of the Divine" - magyarul: isteni jelenlét... :-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.24. 21:33:19

@ArmaGedeon: Szövegkörnyezet és némi ismeret esetében igen. Itt a befogadó, formát adó jelenlétről van szó, nem pedig a ferde hajlamaid kielégítéséről.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.24. 22:39:22

@ArmaGedeon: Semmi kilométeres kopifaszság? Netán szokásod szerint beütötted a gugliba és semmi érdemleges?
Ennyit érnek a megbízható forrásaid. Mielőtt általad szentnek vélt fosmányokra hagyatkozol, célravezetőbb lehetne egy egyszerű fordítóprogram is.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.09.24. 22:54:13

@biboldó: Te direkt a zsidókat lejáratni szerepelsz itt? Ez rasszizmus! :-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.24. 22:57:22

@ArmaGedeon: Vauuuú, ez aztán értelmes megnyilvánulás volt.
Ha valaki lejárat itt valamit az Te vagy. Elsősorban önmagadat.

Tudod még fokozni?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.24. 22:58:44

@biboldó: "Itt a befogadó, formát adó jelenlétről van szó, nem pedig a ferde hajlamaid kielégítéséről."

Ez jó volt. Akkorát röhögtem, hogy csak na.

2013.09.25. 08:57:23

@Otovszky E.:
@Mr Falafel:

Kedves Otovszky E.!

Csupán a retorikát bírálva...

Most értelmezem az alábbi kommentdarabot:

"Ez egy szar élet, olvassál Csehovot, az rövid és egyszerű (a novellák), ha tudsz rá figyelni, megtudod, milyen kis hitvány élet az ilyen, tudod. De nagyon kell figyelni. Dosztojevszkijt egyelőre nem ajánlanám. Aztán Petri Györgyöt sem, főleg nem az Apokrif c. versét. Nietzschét végképp nem, azt nem éled túl."

Valami ilyesmit közöltél Falafellel:
1, Szar az életed, öcsi!
2, Olvasd a KEDVENC SZEZŐIMET, úgymint Csehovot, Dosztojevszkijt, Petri Györgyöt és Nietzsche-t.
3, De utóbbi hármat nem ajánlom, mert túl hülye vagy, hogy megértsd!

Bocsánat, de ez nem racionális érv. Leginkább annak fényében, hogy nem ismered, aki a nick mögött rejtőzik. Vagyis...
1, Úgy jelented ki, hogy szar az élete, miközben semmit nem tudsz az életéről. Ez, bocs, etikátlan!
2, A kedvenc szerzők behozatala a képbe ugyancsak nem érv. Nekem kedvenc külföldi szerzőm Stephen King, kedvenc belföldi szerzőm Hűse Lajos, kedvenc énekesem Kovács Ákos, sokat is el tudnak mondani az emberi lélekről, beleértve a hitvány életsorsokat... - de hogy bevigyem egy vitába, csak azért, hogy "rámutassak", hogy az ellenfelem "hitvány" és "hülye"... MEREDEK, nagyon MEREDEK! Nem csupán etikátlan, hanem még csak nem is működik!
3, És ugye, bejelenteni, hogy KEDVENC SZERZŐIM fogyasztásához a vitapartnerem (akinek véletlenül sem adom meg a tiszteletet) kevés. Ez is etikátlan, és nem működik!

A gond pedig az, hogy különbnek feltételezed magad Falafelnél, miközben képes vagy az ő eszközeit alkalmazni a vita során.

Igen, időnként tényleg érdemes maradni a racionális érvelésnél, mert amikor érzelmeket visz be az ember, könnyedén megbotlik. Saját tapasztalat.

Nem rosszindulatból jegyzem le mindezt, csupán figyelmeztetés gyanánt. Akkoriban az SZDSZ is az ilyenféle arrogancia miatt bukott el a magyar társadalom előtt (többek között persze).
Jó kis egyetemi élmények:
pl. milyen hülye vagy, hogy fantasy-t olvasol
milyen hülye vagy, hogy S. Kinget olvasol
milyen hülye vagy, hogy nem olvasol Esterházy Pétert
Egyszer egy SZDSZ által kitenyésztett ballib értelmiségi (aki amúgy a munkatársam volt), azt mondta nekem, mikor megmondtam neki, hogy fantasy-t is olvasok:
NA, TAKARODJ!
(Az, hogy a kedves hölgy a színvonalas humorral nem megvádolható Demotiválón röhögcsélt, a sárga földig képes volt leinni magát, és a legundorítóbb módon furkálta a munkatársait, más kérdés.)

Vagyis ezt a fajta érvelést NE!!!!

vantaan 2013.09.25. 09:45:49

@bbjnick: Ne ám a Zemútnyóccal gyere!
De nem az lenne a feladata minden magyarnak hogy erre az erkölcstelen rendszerre rámutasson?
Nem az lenne természetes hogy pl ha meghallja egy Orbán v. Kövér nevét akkor csak köp egyet?

Hol volt a zemút .... persze hol volt? S kitől várható? A cigány uzsorás által megzsarolt Bokod úti szerencsétlentől? ...

2013.09.25. 10:23:55

@ArmaGedeon:
@Otovszky E.:
@Shenpen:

Biboldó és Falafel egyazon weboldalhoz tartoznak, ami a menekulttabor.blog.hu. Biboldó, mint "balliberális", ArmaGedeon ellen folytat "antifasiszta küzdelmet", olyan témák kapcsán, mint a Talmud; Falafel, mint "szélsőjobbos" a "nemzet becsületét" védi Otovszky E. -rel és Shenpennel szemben, olyan témák kapcsán, mint Petri vagy az etnikai hovatartozás.

Vagyis Biboldó-Falafel (zsidó-antiszemita) párosa (és valószínűleg a Menekült Tábor) egy neoavantgarde gegg, amelynek rókacsapdájába olyan értelmiségi urak sétáltak be, mint Shenpen, ArmaGedeon és Otovszky E. Ha már leesett a veddfel, vagyis megtörtént a "tényleg!" érzése, tessék kisétálni a rókacsapdából.

Volt már ilyen a történelemben:
- Matula Magazin "antiszemit" cikkei
- Pozsonyi Ádám könyvégetős akciója
Akkor éppen a balliberális értelmiség ugrott bele a neki állított csapdába.
(Hiába, Andy Kaufman nálunk még távol leledzik!)

Az értelmiség halála, hogy egy ilyen neoavantgarde rókacsapdába belesétál, beleesve az okoskodás hibájába.

Legyetek máskor óvatosak! A neoavantgarde rókacsapdák köztünk vannak!

A tévedés jogát fenntartom! :D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.25. 11:26:32

@Ahasverus: Még jó, hogy a tévedés jogát fenntartottad, és legalább addig eljutottál, hogy biboldó és én külön személy vagyunk. Virtuális és valós dimenzióban is. Bennünk a hülyeség ellen baszakodással folytatott harc élvezete közös. Politikai nézeteink nem különböztetnek meg, mert a politika huszadrangú kérdés az életünkben. Az egyéb címkékkel is óvatosabban bánnék, különösen, ha mások figyelmét felhívom a megfontolt véleménynyilvánításra.
Otovszky E. megnyilvánulásaiban semmi kivetnivaló nem volt. Jó kis virtuális csörte volt, amiből tapasztalatot nyerhettünk a másikról. Egy értő elme számára kettőnk szópárbaja úgy olvasható, mint az Ablakzsiráf. Jól értelmezhető, amikor a végén mindkettőnknél leesik a tantusz. Szerintem ez remek dolog. ArmaGedeon más tészta. Biboldó és én itt különböző aspektusból kifogásoljuk hozzá nem értését.

Alfőmérnök 2013.09.25. 14:21:53

@Ahasverus: Ne dőlj be Falafelnek. Már egyszer leleplezte Falafel mesterkedéseit, kiderítette, hogy melye azok a nickek, amiket ő üzemeltet.
Nem egy-két nickről van szó.

Loxon • konzervativok.blogspot.com 2012.12.21. 22:36:47
@abandi: Maga erről nem tud, rendben. A szavaiból azt veszem ki, hogy maga elfogadja Falafeltől azt, hogy itt „történések” voltak, és egyetért a vádjaival. Kérdem: miféle történések voltak itt, azokon kívül, amiket ő maga csinált, és miben vagyok maga szerint én „felelős” (azon kívül, hogy nem hamarabb, sőt nem is én küldtem el)? Jobb lenne, ha itt hordaná össze ezeket az elképesztő dolgokat? Maga egy ilyen blogot szeretne olvasni jósdaként?

Ami a továbbiakat illeti: „falafel kőkemény bloggeczy, nagy tapasztalattal és alapos tudással”, úgy írja, mintha elismerés volna. Nos, én egyenesen és őszintén megmondom: nekem ez a kőkemény bloggeczység egyáltalán nem tetszik és nem imponál, főleg nem, ha még nagy tapasztalat és alapos tudás is van mögötte. Aki ilyen alakokkal szimpatizál, azt megkérem, hogy távozzon

Loxon • konzervativok.blogspot.com 2012.12.21. 22:46:42
@abandi: Örülök, hogy végre leleplezte magát, lehullott a „részeges bolondos magyar fickó” álarca.

Most pedig akkor megkérem, hogy mint Alfőmérnök századik arca (akár konkrétan az, akár nem), fáradjon a sajátjaihoz.
@atlantisotetseg: Valakik, akik idecsődítettek egy csomó nicket, amivel elárasztva a jósdát lassan felcserélték a gyanútlan, de egyre rezignáltabb törzsközönséget magukkal, úgy gondolják, hogy a törzsközönség lemorzsolódását követően ha most ők is távoznak, akkor az elnéptelenedés képzetét keltő benyomás miatt a korábbi kommentálók vádló ujjai is azokra fognak szegeződni, akik csak tisztán akarják látni a helyzetet és véget akarnak vetni a trollkarneválnak.

Persze, lehet, hogy így lesz, hogy győznek, és a Nemezis képviselője marad egyedül (vagy majdnem egyedül)... megesett már néhányszor a nagy és kis történelemben.
Loxon • konzervativok.blogspot.com 2012.12.22. 11:10:10
„Shyad-Khourongai • hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.12.21. 19:56:25
@MézesRozi: Egyszer tényleg írtam a vicére. Álnéven, hogy örüljön, maga szánalmas entitás. A jósdára viszont nem. És előre megmondtam a gofrisnak is, hogy ne menjen oda. Sőt, felajánlottam, hogy írok pár botot, ha kell neki cseszkelődni. Amennyire tudom, magától jött el, mert belátta, hogy ott nincs keresnivalója. Tényleg azt hiszi, hogy az, aki néhány buta kis botokkal szétcseszhetné a maguk odúját, aki bármikor kipakolhatná a maguk IRL-jét, annak van félnivalója? Azt hiszi, mert közeli kapcsolatban állunk, azonosak vagyunk? Maga tényleg ennyire húgyagyú? Alfőnek lesz igaza, és maga női személy? Akkor viszont mennyen mán a jósdára loxon mikropéniszét nyaldosni, mert itt maga nagyon fölösleges.”

mandiner.blog.hu/2012/12/17/kulturharc_piktorok_es_komediasok_haboruja/fullcommentlist/1#c18612682

Még egyszer a lényeg:
„Tényleg azt hiszi, hogy az, aki néhány buta kis botokkal szétcseszhetné a maguk odúját, aki bármikor kipakolhatná a maguk IRL-jét, annak van félnivalója?”

en.wikipedia.org/wiki/Internet_bot

Persze, így mindjárt értelmet nyer a „Máté meg egy bot” vicceskedő nicknév is. "

Alfőmérnök 2013.09.25. 14:23:19

@Ahasverus: (folytatás)

"Loxon • konzervativok.blogspot.com 2012.12.22. 12:48:15
@tevevanegypupu: „Egyebkent tenyleg nem ertem ezt az egeszet, valaki elkezdte, hat nem igaz, hogy a tobbieknek folytatni kelljen..Loxonnak sem!!!:)”

Nyugodjon meg, hogy nem jókedvemben teszem. (Persze nem vagyok rosszkedvű.) Ez egy kényszerhelyzet. Láthatja odaát a mandineren, milyen algoritmus megy Falafeléknél.
Loxon • konzervativok.blogspot.com 2012.12.22. 13:11:04
@Tündér_Lala: Én is így gondolom. Abban nem vagyok biztos, hogy nem tűnik fel nekik. Ennél ravaszabb fickókról van szó (jut eszembe, Falafel egy másik nickje „Ravasz Cugel” volt — igen, tudom, hogy egy regény címe).

Gondolom, Falafel(ék) üzemeltetnek egy-két „kedves” nicket is, „azt álmodtam, hogy két macska vagyok, és játszottam egymással” alapon.

Loxon • konzervativok.blogspot.com 2012.12.22. 09:34:38
@picur3ka: „Pont ugy hangzik, mint Falafel zsido con-artista nekem.”

Nekem is. Van még valaki a blogon, aki nem az ő alkotása? (Néhány általam személyesen ismert illetőt leszámítva"
delphoijosda.blog.hu/2012/12/13/xxvi_540?fullcommentlist=1#c18615061

Alfőmérnök 2013.09.25. 14:26:07

@Ahasverus: @Alfőmérnök: jav. "Már egyszer Loxon leleplezte..."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.25. 16:00:47

@Alfőmérnök: Ilyeneket beszéltek rólam? :-)))
Halál jó. Szegény abandit miattam csesztették.
Gondolkodtam, hogy van-e jófiú nickem, de úgy rémlik, nincs. Mindenesetre szórakoztató a karót nyelt idióták virtuálisban is mű felháborodása.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.09.25. 16:11:11

@Alfőmérnök:
Elképesztő dolgok estek ott... sőt, néha keltek is... milyen kár, hogy ez már történelem...

gyalog.galopp 2013.09.25. 19:44:45

@Alfőmérnök:
aha, és ez a loxon izé is megdugta aNikit?

Alfőmérnök 2013.09.25. 20:01:41

@Mr Falafel: @Hepci: Nehéz nem röhögni ennek a paranoid baromnak a vízióin. Bár ha belegondolok, hogy ezt komolyan gondolta, annyira azért nem is vicces.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.25. 20:17:49

@Mr Falafel: Jót röhögtél, nekem félreszaladt a sör, mikor megtudtam, hogy rókalyukat ásunk a nemzet értelmisége színe-javának.
Téged nem zavar, ha minket azonosnak néznek olyanok, kiknek minden egyforma ami nem illik a világképükbe, nekem ez a rókalyukas konspiráció órási megtiszteltetés.
Hát basszus, a hülyeség elleni baszakodás tényleg szórakoztató tud lenni, tennivaló meg dögivel.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.25. 20:27:51

@Ahasverus: Ne hallgass Hámánra, rossz tanácsadó...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.25. 21:04:58

@biboldó: Talán nem véletlen, hogy az egykori RTL-es kemény magból ketten maradtunk.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.25. 21:18:36

@Mr Falafel: Kár, hogy már nem lelhető fel az eredeti RTL-es fórum. Érdekes lenne előbányászni néhány akkori csörténket. Egy biztos, azok alapján a legvadabb konspirációs elméletekben hívők sem tartanának azonosnak minket. Okulásul szolgálhatna a folyamat, aminek eredményeként ma viszont elképzelhetőnek tartják.

2013.09.26. 07:18:46

@Mr Falafel:
@biboldó:
@Alfőmérnök:

Vagyis már Loxont is körbecsaltátok! :) Bár amilyen félművelt szegény, nem is csoda. Könnyű préda lehetett...

De ez már blogtörténelem, vagy mi a faszom!

2013.09.26. 07:19:36

@Ahasverus: Mármint tőrbe. Bele egyenesen a rókacsapdába.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.26. 07:30:55

@biboldó: Egy ideig még volt archívum. Csati kezelte ott a dolgokat, tőle lehetne megkérdezni. S ha még ma is őrzik, akkor biztos rajta a van a biohazard jelzés. Ezek a mostani bloggerek el sem tudják képzelni, mi volt akkoriban. Ma már azt is trollnak nevezik, aki eltérő véleményt fogalmaz meg akadémikus szinten.

Alfőmérnök 2013.09.26. 22:21:03

@Ahasverus: Loxon műveltségével nincs különösebb probléma. A jellemével annál inkább.

"ez már blogtörténelem"
Az.
És nincs könnyű dolguk a blogtörténelem-hamisítóknak, mert minden dokumentálva van és visszakereshető.

picur3ka 2013.09.26. 23:23:59

Na, egyutt a nagy csapat. Hajra Mandiner!

picur3ka 2013.09.26. 23:25:07

@gyalog.galopp:

Perszee. Be is jelentkezett. Nem Nikinek hivjak kulonben, egyebkent stimmel.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.26. 23:43:26

@Mr Falafel: Nem a viták mibenléte lenne a fontos, hanem a módja. Érthetőbben: néhány kivételtől eltekintve itt nem érzékelhető, hogy a csörtézők mosolyognak a monitor túloldalán, inkább hülyére görcsölik magukat. Anno az előbbi volt az általános, miközben nem volt szégyen tanulni is akár. Mindez jóízű baszakodások közepette.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.26. 23:45:19

@Ahasverus: Nem igazán volt részem a blogtörténelemben, így kívülállóként nekem úgy tűnik, mintha Te vergődnél saját rókacsapdádban.

2013.09.27. 07:36:24

@biboldó: @Alfőmérnök: @Mr Falafel:

Én nem estem bele a rókacsapdátokba. Ezt kikérem magamnak (meg három sört az izgalmakra!)! :)

2013.09.27. 07:40:47

@Mr Falafel:

"Egy ideig még volt archívum. Csati kezelte ott a dolgokat, tőle lehetne megkérdezni. S ha még ma is őrzik, akkor biztos rajta a van a biohazard jelzés. Ezek a mostani bloggerek el sem tudják képzelni, mi volt akkoriban. Ma már azt is trollnak nevezik, aki eltérő véleményt fogalmaz meg akadémikus szinten."

@biboldó:

"Nem a viták mibenléte lenne a fontos, hanem a módja. Érthetőbben: néhány kivételtől eltekintve itt nem érzékelhető, hogy a csörtézők mosolyognak a monitor túloldalán, inkább hülyére görcsölik magukat. Anno az előbbi volt az általános, miközben nem volt szégyen tanulni is akár. Mindez jóízű baszakodások közepette."

Valamiért nagyon szimpatikusak ezek a gondolatok. Ezzel a görcsöléssel meg nagyon egyet tudok érteni; sokan túlságosan is komolyan veszik magukat, miközben hiányzik belőlük a humor. (Vagy ha van is humoruk, azt agyonütik az okoskodással.)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.27. 08:41:43

@Ahasverus: Vannak olyanok, akik a valós személyüket formálják meg a virtuális világban is. Nyilván a perszonális interakcióikban ugyanúgy reagálnak virtuálisan, mint a valóságban. Így aztán, ha Tapsi Hapsit elküldöm az anyjába, ő úgy veszi, mintha Jámbor József közalkalmazottat küldtem volna édesanyja, Szende Mariska valagába. Szerintem még el is képzelik, hogyan is történne ez, és fintorognak.
Vannak mások, mint biboldó vagy én, akik különbséget tesznek valós énjük, és az általa éltere keltett imágó között. Miután az utóbbiak táborába tartozom, természetes, hogy ezt tartom normálisnak. Már túl azon, hogy valóban ez lenne a normális. :-))

Az embereket mindennapjaik során annyi benyomás éri, amitől frusztrálttá válnak, vagy ingerlékennyé. A legtöbben hazaviszik, és megfertőzik otthonaikat is. Vagy éppen fordítva, és otthonról viszik a feszültséget a munkahelyükre. A virtuális baszakodás, - tekintve, hogy egyébként csak szórakozás, semmi több - segít levezetni a feszültséget, vagy egyáltalán megakadályozni, hogy kialakuljon. Blogterápia. :-))

Nem mellesleg tényleg sokat lehet így tanulni, ismeretekre szert tenni, ha úgy tetszik.

Otovszky E. 2013.09.27. 10:09:46

@Ahasverus: Annyit tennék csak hozzá, hogy hibás a kiindulópontod, következésképpen az egész "Csupán a retorikát bírálva..." c. hozzászólásod. Csehovot és a többi szerzőt abban az adott helyzetben egészen konkrét apropók kapcsán ajánlottam Falafelnek, és NEM azért, mert a "kedvenc" szerzőim. (Jóllehet valóban szeretem őket, és Dosztojevszkij és Nietzsche valóban a kedvenceim is, de a hozzájuk való viszonyulásomnak az adott helyzetben az égvilágon semmiféle jelentősége nem volt.) Az apropókat, igaz, az inkriminált hozzászólásomban nem fejtettem ki, de erre ott nem is volt szükség, hiszen a címzettnek jól láthatóan leesett/leestek - nemcsak az apropók, hanem minden (lásd pár kommenttel később). Az általad idézett és bírált hozzászólásom reagálás volt valamire (lásd megint Falafel hivatk. hozzászólását).
Teljesen igazad van abban, hogy "ilyen érvelést ne", csak éppen nem értetted meg a szituációt -legalábbis a hozzászólásod erről tanúskodik. Ezt ne vedd rossz néven, de ez a helyzet.:) Szóval ez egy kóstolgatási csörte nyitánya volt, na.:) Nem pedig "érvelés.:)

2013.09.27. 17:18:42

@Otovszky E.: Megmondom őszintén, csak a te kommentjeidet olvastam el teljes egészében, mivel Mr. Falafel szántszándékkal közhelyekből összerakott, polgár-, sőt liberálispukkasztásra szánt kommentjeire (nem kötelező, csak ajánlott irodalom: Pozsonyi Ádám - Hogyan pukkasszunk liberálisokat?) nem igazán voltam kíváncsi. (Épp eleget olvastam ilyet Pozsonyitól.)

Csehovot igazából értem. A csehovi ábrázolás a kispolgárság ellenfele, a kispolgári gesztusok és megnyilvánulok legkeményebb kritikusa. Csehov előszeretettel vetkőztette meztelenre a kis- és nyárspolgárokat, a szánalmas életet folytató embereket. S ha helyesek a meglátásaim és biztosak az ismereteim, mind Csehov, mind Dosztojevszkij, mind Nietzsche, mind Petri ki nem állhatta a nyárspolgárokat, a nyárspolgárságot. Te pedig valószínűleg ezzel jelezted Mr. Falafel számára, hogy ő egy szánalmas életet folytató nyárspolgár, aki ha Csehovot olvas, magára ismer és elindul a gyógyulás útján.

De ha helyesek a meglátásaim, Mr. Falafel igazából azért gyártja a kommentjeit, hogy kipukassza azokat a lufikat, amelyekre az van ráírva, "értelmiségi" és "liberális". Ő olyan Síimabőrű Vadász, aki azokat a rókákat teríti le a puskájával, akik értelmiséginek és liberálisnak vallják magukat. Ő így egy anti-liberális és anti-értelmiségi, aki valószínűleg téged tart kis-és nyárspolgárnak.

Vagyis így néz ki a felállás:
MR. FALAFEL: Te nyárspolgár!
OTOVSZKY E.: Te nyárspolgár!

Egy-egy. Döntetlen. Patthelyzet.
(Hogyan lehet ebből kilépni?)

Én látom így. A tévedés jogát továbbra is fenntartom.

2013.09.27. 17:19:23

@Alfőmérnök:

"Menj az anyádba, Loxon."

Nem talált. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.27. 18:14:41

@Ahasverus: Ez már nem egyszerű tévedés. Ez inkább az intellektus hiányának leplezése.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.27. 20:31:20

@Ahasverus: Csak kérdem, honnan a küldetéstudatod, amivel csuklóból mindent és mindenkit valami vélt magaslatról lekezelően minősítsz?

Otovszky E. 2013.09.28. 02:33:00

@biboldó: Tesz-vesz kitiltja a vele huzamosan egyet nem értő hozzászólót, vagy - ez az a retorzió enyhébb foka - mindennek elmondja. Szórakoztató egy jelenség, azt meg kell adni. :) Világképe egyszerű, mint a kettes számrendszer. Aztán, ha szembesül vele, hogy két számjeggyel nem képezhető le a világ, felkapja a vizet, és kitiltja a többi 7 számjegyet. :) Marad így neki a jól bevált, megszkott kettő.

picur3ka 2013.09.28. 02:45:26

En nem tudom, Azt hittem, Falafel koztorvenyes, s a dutyibol kommentel.

Csehov marha unalmas szar es Dosztojevszkij szerint a zsidoknal farasztobban senki nem tud uvolteni.

Alfőmérnök 2013.09.28. 11:34:39

@Ahasverus: Tudtam.
Csak demonstrálni próbáltam Loxon paranoiáját.

@Hepci: Lehet, de biztos nem azért, mert támadni készül, inkább mert fél. Ritka gyáva féreg, ő eljátssza a sztoikus ahhisztohhratát - ezt néhány hülye be is szopja -, valójában egy nárcisztikus személyiség, aki a piszkos munkát mással végezteti el.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.28. 18:48:44

@picur3ka: A dutyiban nincs internet, sőt, tiltott. Ezt sosem fogod megtudni, mert szellemi fogyatékosokat sosem zárnak oda.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.09.28. 19:15:45

@Mr Falafel:
És ha maga becsempészett egy internetes telefont? Muszáj lesz odaküldeni egy telefonkereső kutyát.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.28. 19:42:27

@Doomhammer: Végül is meglehet. És mi van, ha én a tököli rabkórház laborjában vagyok, ahol csak civil alkalmazottak vannak, ahol őr nem adhat utasítást?

@biboldó: Ha esetleg nem esett volna le, a fiúcska egy falafel fikázó nicket hozott létre. Megtisztelve érzem magam. Már csak azért is, mert az Oscar Rionavelli nickemet trollosítottáka cseten, miközben az összes ellenfelemnek az volt az egyetlen problémája velem, hogy túl modoros vagyok. Úgy tűnik, hogy a műzsidók. a kamuzsidók rajtam próbálgatják a karmaikat.

S=klogW 2013.09.28. 19:50:57

azt tudják, hogy a mormonok majdnem olyan agrsszíven terjeszkednek a világban, mint a szcientológusok?

és érdekes módon, erősen egybeesik az érintett terület a szabadkőművesek befolyási területével:

ez az egész mormonság egy jó nagy szabadkőműves beugratásnak tűnik hülyekeresztények számára

Bell & Sebastian 2013.09.28. 20:36:27

@S=klogW: Mivel ez protest-protest-protestáns ág és a kiválasztottság a lényege (hogy tudni illik a Szentlélek munkálkodása csak kevesekben érhető tetten, azaz nem háttérsugárzás, vagy vonósugár, inkább afféle távvezérlő frekvencia) ebben lehet igazsága. Most már nem dinasztikusan öröklődik a főnöki cím, ennyi engedményt adtak a demokráciának. Fennállásuk óta agresszíven térítenek. Hittételek:

>>>
...
10. Hiszünk Izráel szó szerinti összegyűjtésében és a Tíz Törzs helyreállításában; hogy Sion (az Új Jeruzsálem) az amerikai földrészen fog felépülni; hogy Krisztus személyesen uralkodik majd a földön; és hogy a föld megújul és elnyeri paradicsomi dicsőségét.
...
<<<

Ez nem szabadkőműves bagázs, hanem sokkal rosszabb!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.28. 22:44:48

@Bell & Sebastian: Ajvé, jönnek a mormonok, ideje csomagolni!

Nem mintha nem tartanám logikátlannak az okfejtést, csak a kíváncsiság miatt: mi a baj ezzel a "Krisztus személyesen uralkodik majd......" kitétellel?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.28. 22:45:36

@Bell & Sebastian: Ajvé, jönnek a mormonok, ideje csomagolni!

Nem mintha nem tartanám logikátlannak az okfejtést, csak a kíváncsiság miatt: mi a baj ezzel a "Krisztus személyesen uralkodik majd......" kitétellel?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.28. 22:48:12

Bocs az ismétlésért, azt hittem elszálltam.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.28. 22:51:45

@Mr Falafel: Annyi esett le, hogy idétlenül próbálkozott. Ismeretlen nick-kel benfektesként zsűrit játszani?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.09.28. 23:44:46

@biboldó: Majdnem bejött neki, csak túlspilázta.

Bell & Sebastian 2013.09.29. 20:23:44

@biboldó: Részletekkel sosincs baj, csak az egésszel, úgy, ahogyan van. Ezek körtemuzsikán játszanak Vivaldit.

gyalog.galopp 2013.09.29. 20:48:42

Hát nekem nem igazán jön be niki, de legyen, legyen meg az ötszáz kufirc.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.29. 23:02:58

@Bell & Sebastian: Nem kérdés, hogy egy dilettáns, ezért jelentéktelen alakulat. Fals zenét játszanak, de akkor mi a túróért veszélyesebbek még a vakolóknál is? Netán, mert valami törzseket meg Sionmicsodát emlegetnek a disszonáns katyvaszban?

S=klogW 2013.09.29. 23:08:34

@biboldó: a rend megbontásához dilettánsok is elegendők

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.29. 23:13:35

@S=klogW: Akkor az a gyengék rendje. Azaz a balfaszok légvára.

Bell & Sebastian 2013.09.30. 15:05:53

@biboldó: Minden fanatikus veszélyes, főleg ha kőgazdag. Salt Lake City megvan? Amerika ipari, pénzügyi centruma, amúgy. Ellendzsihád.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 21:41:17

@Bell & Sebastian: Salt Lake City felső rétegében minden bizonnyal vannak mormonok, zsidók, keresztények és buddhisták. Tegyük fel, valamelyik náció túlsúlyban. És? Ettől még nem vallási vagy etnikai tömörülés világuralmi célzattal.
Hozzám is csengetett már be két black in manus, előadták, hogy mormonok. Mondtam, hagyjatok a picsába, engem nem fogtok meggyőzni. Erősködtek, csak hallgassam meg őket.
- Rendben, de csak akkor, ha nem a szabvány dumát nyomjátok.
Kettőt belekérdeztem, békével távoztak.
A fanatikusok akkor veszélyesek, ha tűzzel-vassal akarják terjeszteni az igaz hitüket, akár kiirtandóan a hitetleneket.
Lehet parázni, de ez nem ellendzsihád. Lehet mindenhol összeesküvést látni, ellenségem ellensége a barátom-at játszani, de az a gyengeség jele. Ezt használják ki a fanatizáló fanatikusok.

Bell & Sebastian 2013.10.01. 00:22:36

@biboldó: Életemben nem láttam mormont, nem is én kezdtem bele. De ok nélkül semmi nincs. Amúgy kösz a baráti intést, de egy szimpla, nyílt versenytárgyalás nagyobb volumenű összeesküvést igényel, mint három, szektának álcázott, néphülyítő pénzfejde.

És egyáltalán, mi a lófaszt keres Magyarországon egy cionista, trójai faló? Vagy mennyit, helyesebben.

2013.10.01. 08:22:07

@Mr Falafel:
@Alfőmérnök:
@biboldó:
@Otovszky E.:
@ArmaGedeon:
@Shenpen:
@tesz-vesz:

...polgártársak...

Kicsi OFF lett a téma tárgya; én egy picit visszatérnék rá.

Niki és Adél...
A lányok...
"Mi, lányok, tartsunk össze"...
A nőknek "szükségük" van a feminizmusra...

Bizonyos értelemben tényleg felháborító a cikk, de inkább erkölcsi vonalon, mint politikain. (Bár...) Adél (ő is) egy erkölcsi nóvumot, egy a hanyatlással szembenéző héroszt farag Nikiből. Miközben minden cikkből, így Adéléból is éppen az ellenkezője világlik ki.

Adélt sorozatosan megalázták, ami miatt felhalmozott magában egy jó nagy adag feszültséget. Kiérlelődött benne a bosszú gondolata. Nem a keresztény megbocsátás gondolata, hanem a bosszúé. "Bosszút állok", és a kijelentést követi a tett: a bosszú. Nyárspolgári bosszú. S antihősünk nem is lesz nemes lény a bosszútól; második könyve a pusztítás és rombolás folytatása. Niki megízlelte a károkozás örömét; ízlik neki, így folytatja a destrukciót. Építeni már nem tud, ezért folyamatosan bomlasztja a környezetét.

Adél pedig felmagasztal egy ilyen destruktív, erkölcseiben elbukó, magát a bosszúállásnak és a vele járó rombolásnak átadó, lelkileg súlyosan sérült személyt.

Ilyen téren pedig Dosztojevszkij felemlítése tényleg képmutatás. (Hozzáteszem - "továbbra is Dosztojevszkij a barátom után a második férfi az életemben" - ez a legrosszabb májerkodás, amit egy "értelmiségi" megengedhet magának.) Dosztojevszkij ugyanis épp a ressentiment-el szemben hangsúlyozta a keresztény megbocsátás elsőbbségét. Tudjunk megbocsátani az ellenünk vétkezőknek! S ha már orosz, Csehov pont az ilyen Szepesi Niki- és Hercsel Adél-féléket gúnyolta ki az apróbb novelláiban - a nyárspolgárokat!

S hogy egy kis politikát is bevigyek a végére: ma a feminizmus ismét dübörög kultúránkban és civilizációnkban. Aki nyomon követte a magyarországi feminizmus bizonyos akcióit (pl. Nőlázadás, Ribiséta), tudja, hogy bizonyos bulvártémák is ennek részei. A hazai feministák többsége kiáll Niki mellett, mert felemeli szavát az "elnyomó férfiuralommal" szemben. Adél pedig - bizony ám! - feltűnik néhány feminista rendezvényen. Biztos a véletlen műve...

Nem kívánok bántani senkit, csak szeretném tisztán látni a tényeket. Bocs a hosszú kommentért, de ez a reagálásom (a szaros véleményem) a szócsata eredeti témájára, Szepesi Niki (és "nőtársai) bosszúhadjáratára.

2013.10.01. 08:28:34

@Ahasverus: Jajj, keverem ezeket a nőket, így kora reggel. :)

Javítom magam:

"Nikit sorozatosan megalázták, ami miatt felhalmozott magában egy jó nagy adag feszültséget."

Az előbb Adélt írtam Niki helyett. Keverem ezeket az emancipált nőket; hiszen (jellemben) az egyik olyan, mint a másik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.10.01. 09:13:04

@Ahasverus:
Niki nem a károkozás örömét ízlelte meg, hanem 2-300 spermát.
Utána pedig megízlelte a pénz örömét.
Sok már nincs neki hátra a dicsőségből, esetleg ha le is harap f*szokat, azzal még 1 darabig felszínen maradhat.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.02. 22:50:37

@Bell & Sebastian: Mormont nem láttál, lövésed sincs, hogy kicsodák. Ugyancsak nincs lövésed a cionizmusról, de elég egy ószövetségi utalás és máris kész az összeesküvéstől való rettegés.
Ez nem fanatizmus, rosszabb annál.
Nézz be a spájzba, már ott vannak a mormonok!

Bell & Sebastian 2013.10.02. 23:05:39

@biboldó: Na tessék, már megint az agresszív kismalac -figura. Akkor tessék megmondani, hogy mit keresnek itt a sehogyan sem keresztények de már majdnem zsidók? Nem úgy volt, hogy Amerikában tenyésznek?
Vagy ott most éppen nem prosperál az autógyártás és az éhhalál vár rájuk? Halljuk a maga verzióját és virágozzék ezer mormon otthon, van nekünk elég bajunk nélkülük is, mert itt van például maga, az identitászavaros lélek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.02. 23:11:16

@Bell & Sebastian: Miért kéne megmagyaráznom bármit? A nagy büdös cionista összeesküvés tök logikátlan, sőt nagyfokú fogalomzavarra utal. Erre reagáltam.

picur3ka 2013.10.02. 23:41:48

Maga nem tud reagalni semmire, ami agyat kivan.

Bell & Sebastian 2013.10.02. 23:59:58

@biboldó: Ha maga úgy gondolja, hogy túl sokat képzelgek, akkor adjon egy elfogadható magyarázatot arra, hogyan kerültek ide a mormonok? Csak azt ne mondja, hogy Lufthansával. Mivel inkább az érdekelne, honnan gondolják, hogy Smith látomásaiban eredetileg Budapest még nem volt benne.

Honnan gondolják, hogy nem szeretnének kimaradni a magyarok a New World Order áldásaiból, amit természetesen a mormonok osztanak, azon okból, hogy ők vezetik, azaz Izráel egyesített törzsei.

Mondja, maga sűrűn szokott mást hülyére venni? Szokjon le róla.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 00:05:11

hogy pont itt van igény a vallásukra, amikor Smith...
(áldozatául esett a szövegszerkesztőnek)

Bell & Sebastian 2013.10.03. 00:15:38

Most látom, hogy ötvenezer térítőjük munkálkodik kifejezetten katolikus környezetben, a párttagok jövedelmének tíz százalékára tartanak igényt és a világ kiemelkedően leggazdagabb, így legbefolyásosabb szekt..., izé egyháza, a teljes adómentesség pajzsa mögé bújva.

Erre mondják azt, hogy ügyes! Nagyon ügyes.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 00:17:24

@Bell & Sebastian: Mem biztos, hogy Lufthansával, de tuti, nem El-Al-lal. Jöttek a szerintük igaz hitüket terjeszteni. Smith látomásaiban Krisztus, mint az egész világ, (benne Budapest) megváltója a főszereplő. Látomásainak köze nincs autógyártáshoz.

Hitük kb annyira érint meg engem, mint Szepesi Niki szűzhártyájának maradványa.

Az, hogy a tíz törzs is szerepel a kalamajkában, még nem ok a riadalomra.
Hacsak nem a rettegés az igény.

A szokásaimmal olyannyira jól elvagyok, hogy a személyeskedő megjegyzéseken jókat mosolygok, a gyengeség jelének tartom.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 00:28:47

@Bell & Sebastian: Legalább tájékozódol mielőtt galád cionista ármányról vizionálsz. Bár talán hasznosabb lett volna korábban....
De akkor katolikus vagy szekta?
És mitől cionista?

Bell & Sebastian 2013.10.03. 00:41:08

@biboldó: Miért, nem cionista, trójai faló? Fejik a birkákat Jézus nevében, hogy micsoda egy emelkedett humor! Talán maga tájékozódjon, mielőtt provót játszik.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 10:08:32

@Bell & Sebastian: Van ennek nyíltabb verziója is, valami Jews for Jesus, kimondottan veszett cionisták, akik elismerik ("visszaveszik a gojoktól") Jézust zsidó Megváltónak.

A mormonok semmi a Vatikánba befészkelődött zsidó identitású álkatolikus papokhoz képest:

kitalaltujkor.blogspot.com/2013/05/marrano-kukacok-vatikan-almajaban-zsido.html

forward.com/articles/159955/converts-who-changed-the-church/?p=al

"John Connelly: Áttértek, akik megváltoztatták az Egyházat - Zsidó születésű papok segítettek átnyomni a II Vatikáni Zsinat reformjait (2012.július 30.)"

(A Forward, new yorki zsidó lap dicsekvő cikke, nem náci konteó!!!)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 10:21:54

@biboldó: "A valódi Talmud tulajdonképpen egy ilyen "vitasorozat", ahol több komoly tudással rendelkező rabbi álláspontja olvasható egy-egy témánál. Formailag az oldal közepén egy magyarázat (poszt), körülötte az értelmezések (kommentek). Aki tanulmányozza Talmudot, elolvassa posztot, a kommenteket és leszűrheti a saját álláspontját. Tudást szerezhet, megerősítheti hitét. Ismétlem, csak és kizárólag a Tóra és értelmezése a "vita" tárgya, semmi köze gójokhoz való viszonyhoz."

Tehát: "SEMMI KÖZE A GOJOKHOZ VALÓ VISZONYHOZ"

Izrael Sahak: Zsidó vallás, zsidó történelem - 3000 év súlya.

www.angelfire.com/home/ishahakny/

"A Talmud elõírja, hogy ha egy zsidó olyan lakás mellett megy el, ahol nemzsidók laknak, akkor annak tönkremenéséért kell imádkoznia. Ha az épület romokban hever, akkor a bosszú Istenének kell köszönetet mondania. Természetesen a fordított elõírások igazak zsidó házak esetén."

" Azok a törvények, amelyek a munkát tiltják meg szombaton, érvényesek, ha nem is olyan szigorúan más vallási ünnepek esetén is. Így egy nem szombatra esõ ünnep esetén minden munka meg van engedve, amely a vallásos ünnepnapon megeendõ étel elkészítéséhez szükséges. A törvény ezt mint a lelki táplálék elõkészítését (ochel nefesch) definiálja, ahol a lélek alatt zsidót értenek, nemzsidók és kutyák kifejezetten ki vannak zárva ez alól. De létezik egy diszpenzáció hatalmas nemzsidók javára, akik ellenségessége veszélyes lehet. Ezért lehetséges egy vallási ünnepnapon egy látogató számára is fõzni, ha nem hívtuk meg tudatosan. Ha a gyakorlati alkalmazástól eltekintünk, az állandó foglalkozás ezekkel a törvényekkel, amelyek a halaha tanulmányozásához tartoznak, és a klasszikus zsidóságban a legfölsõbb vallási kötelesség volt, fontos lelki alapállást eredményezett. Egy ortodox zsidó a szent tanulmányok során gyermekkortól megtanulja, hogy a nemzsidókat kutyákkal kell összehasonlítani, hogy bûn dicséretük, stb...

(...) A 322§-ban, amely azzal a kötelességgel foglalkozik, hogy egy nemzsidó rabszolgát örökre rabszolgaságban kell tartani (amivel szemben egy zsidó rabszolgát hét év után szabadon kell engedni), a következõ magyarázat áll: "Vallási kötelességeinknek az a tény az alapja, hogy a zsidó nép az emberi faj legkitûnõbbje, amelyet azért teremtettek, hogy teremtõjét fölismerje, ÕT imádja és érdemes legyen arra, hogy rabszolgákat tartson szolgálatában. Ha nincsenek rabszolgái más népekbõl, akkor saját fivéreit is rabszolgává teheti, akik így nem tudnak az Örökkévalónak, akinek neve legyen áldott, szolgálni. És ezért parancsolta meg nekünk, hogy legyenek ilyen szolgái, akiket elõzõleg erre fölkészítenek és a bálványimádást kiverték belõlük, és így nem jelentenek veszélyt házainkra. Ez ennek a szakasznak a célja. De fivéreitek, Izrael gyermekei közül egy se uralkodjon a többiek fölött nagy szigorral, hogy ne kelljen fivéreidet rabszolgává tenned, akik mind készek Isten imádására."

Az 545 §-ban, amely azzal a vallási paranccsal foglalkozik, hogy nemzsidóktól kamatot kell szedni, a következõt mondja a törvény: "Megparancsolták nekünk, hogy kamatot szedjünk a nemzsidóktól, ha pénzt adunk nekik kölcsön, és nem szabad kamatmentes kölcsönt adnunk nekik. Magyarázat: Ennek a vallási kötelességnek az az oka, hogy nem szabad kegyelmet gyakorolnunk, kivéve azokkal az emberekkel szemben, akik Isten átélik és imádják. Ha jótékonyságunkat csak ilyenekkel szemben gyakoroljuk és az emberiség maradékával szemben tartózkodóak vagyunk, akkor bebizonyítjuk, hogy szeretetünk és jótékonyságunk nagy részét nekik adjuk, mert õk a szent vallást követik, amely ÕT imádja, legyen a neve áldott. Mert így kapjuk meg jutalmunkat Istentõl, ha a jótékonyságot nem idegenekkel szemben gyakoroljuk, amely annak a jutalma, hogy a jótékonyság gyümölcseit saját népünknek juttatjuk." Hasonló különbségtevéssel találkozunk számos más helyen. A munkabér kifizetésének késleltetése (238 §) esetén az író kifejezetten utal arra, hogy ez a bûn nemzsidók esetén nem olyan súlyos. "

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 12:50:57

@Bell & Sebastian: Rendben, magázódjunk.

Basszameg!
Elhiszem, hogy nem könnyű egy Jézus nevében tarháló alakulatra ráhúzni a zsidó összeesküvés látszatát, de a "cionista" kifejezetten rossz választás. A cionizmus eszméje arról szól, hogy minden zsidó térjen haza, azaz menjen Izraelbe élni.

Szívesen.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:02:04

@ArmaGedeon: Ismét csak a logika alapján kérdem: ha egy zsidó egyed vagy szervezet, irányzat, ha úgy tetszik fősodor el akarná ismerni Jézust megváltónak, mi a túró gátolná ebben? Ehhez semmi szükség nem lenne trójai falovat küldeni a Vatikánba. "Mától kezdve elismerjük, passz."

Az angyalfirés cucc annyira primitív, hogy most végigolvasni sincs ingerenciám. Csak egy idézet "nemzsidóknak és kutyáknak belépni tilos"
A zsidótörvények után voltak ilyen feliratok "nem" nélkül strandokon, kocsmákon és különböző helyeken.
Még utánérzésnek, riposztnak is gyenge.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:09:49

@biboldó: Elvileg tudhatnád, hogy Izrael Sahak a jeruzsálemi Héber Egyetem vegyészprofesszora volt, egy ismert békepárti zsidó, akit a jobboldali izraeli héják támadtak is, de elég sok hozzá hasonló zsidó volt/van Izraelben. Bírálói sem állították, hogy meghamisítaná a Talmudot. És izraeliként el tudta olvasni az eredeti héber szöveget...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:14:40

@biboldó: Nekd viszont a magyar nyelvvel van problémád, én is azt írtam, hogy vannak Jézust Megváltónak elismerő zsidók, Izraelben is, máshol is. Egy másik téma, hogy a Vatikánt is megszállták zsidó-keresztény teológusok, erről linkeltem egy cikket a zsidó Forward magazinból. Ha nem tudod angolul elolvasni, nálam magyarul olvasható, a másik linken.
A szerző külön könyvet is írt erről:

www.amazon.com/From-Enemy-Brother-Revolution-1933-1965/dp/0674057821

From Enemy to Brother: The Revolution in Catholic Teaching on the Jews, 1933-1965

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:19:46

@ArmaGedeon: Elvileg tudom, de elismerem, nem olvastam sem eredetiben, sem fordításban. Azt viszont látatlanban is minden tét ellenében le merem fogadni, hogy ekkora baromságot nem írt. Ez úgy néz ki, mint amikor te is hozzáteszel egy kis saját kiegészítést csak úgy minden forrásmegjelölés nélkül. Ne mondd, hogy nem volt ilyen eset, visszakérdezésemre elismerted. Most nem mondom, hogy a te kiegészítésed, elképzelhető, hogy te most is csak másokat szajkózol.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:22:05

@ArmaGedeon: Nabasszus! Kik azok a "zsidó-keresztény teológusok"? Vaskarikából falovak?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:22:14

@biboldó: kitettem egy linket, majd közöltem egy részletet a linkelt műből, saját kommentár nélkül. Ha nem olvastad el, milyen alapon mered lefogadni, hogy ilyen baromságot nem írt? :-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:24:44

@ArmaGedeon: Olyan alapon, hogy nem csak logikátlan, de ellentmond minden józan észnek is.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:30:42

@biboldó: Idézek neked a zsidó Forward cikkéből, hogy kik az ilyen fából vaskarikák, akik külsőleg katolikus teológusok, valójában azonban zsidók:

forward.com/articles/159955/converts-who-changed-the-church/?p=al

"John Connelly: Áttértek, akik megváltoztatták az Egyházat - Zsidó születésű papok segítettek átnyomni a II Vatikáni Zsinat reformjait "

"A nemrég megjelent "Az Ellenségtől a Fivérig: A zsidókra vonatkozó katolikus tanítás forradalma" c. könyvemhez folytatott anyaggyűjtés során fedeztem fel, hogy ezek a szakértők nem az 1960-as években kezdték munkájukat. Többjük három évtizeddel azelőtt ausztriai és svájci előőrsökből próbált katolikus érveket kialakítani az antiszemitizmus ellen a náci törvények árnyékában. Ezek egy cseppet sem voltak tipikus katolikusok. Nemcsakhogy elég bátrak voltak közép-európai létükre szembeszállni Hitlerrel, amikor az számított, hanem többnyire nem voltak született katolikusok. A katolikusok, akik segítettek az egyháznak elismerni a zsidó nép továbbra is érvényes szentségét, áttértek voltak, sokuk zsidó családokból.

A legfontosabb Johannes Oesterreicher volt, aki 1904-ben született egy zsidó állatorvos, Náthán, és felesége, Ida családjába Stadt-Liebauban, egy németajkú észak-morvaországi településen. Gyermekkorában részt vett a cionista cserkészmozgalomban és középiskolájában a zsidó diákok választott képviselője volt, de ekkor, máig megmagyarázhatatlan okból (később azt mondta, ”beleszeretett Krisztusba”), Oesterreicher érdeklődni kezdett a keresztény írások iránt (Newman bíboros, Kierkegaard és maguk az Evangéliumok iránt), és egy később a nácik által mártírrá tett pap (Max Josef Metzger) hatására katolikus, majd pap lett. "

"1937-ben Gurian, Oesterreicher és Thieme egy katolikus nyilatkozatot írtak a zsidókról, úgy érvelve a rasszisták ellen, hogy a zsidók egy különleges szentséget hordoznak. "

" 1961-ben Oesterreichert meghívták munkatársnak a II Vatikáni Zsinat "zsidókérdéssel" foglalkozó bizottságába, ami a legnehezebb üggyé vált, amellyel a püspököknek foglalkoznia kellett. 1964 októberében egy kritikus pillanatban két pap, Gregory Baum és Bruno Hussar Oesterreicherrel közösen állította össze a zsinat zsidókra vonatkozó határozatának leendő végső szövegét, amiről a püspökök egy évvel később szavaztak. Akárcsak Oesterreicher, Baum és Hussar is zsidó származású áttértek voltak."

"Mik voltak a háború utáni szerepvállalásuk mögötti indítékaik? Peter Gordon a The New Republicban könyvemről írt barátságos recenziójában felveti, hogy az áttértek mások érdekében való kiállását a saját magukért való aggodalom hajtotta. Ők még a Katolikus Egyházban is továbbra is zsidónak tekintették magukat."

ŐK MÉG A KATOLIKUS EGYHÁZBAN IS TOVÁBBRA IS ZSIDÓNAK TEKINTETTÉK MAGUKAT."

Itt a fából vaskarikád megoldása.
És a magyarázat, hogy a Vatikán egy ellenséges célú behatoló csoport foglya lett.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:31:52

@biboldó: Valóban, ellentmond a józan észnek, hogy nem olvasod el, mégis véleményed van róla... :-)
Ilyen állat nincs - mondod a zsiráf láttán.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:37:29

@ArmaGedeon: Mitől "ellenséges" és mitől fogoly? Rabbik között is van betért zsidó. Azzal sincs gond, ha a Vatikán át akarja értékelni a kétezer éves "istengyilkos" álláspontját, ad abszurdum nem helyesli a holokausztot.
Hogy ők minek tekintik magukat, azt csak ők tudják.
Ez és vaskarikás magyarázatod a már említett "kiegészítés" kategória.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 13:37:37

@biboldó: Téved. A másik parancs: a világuralom megszerzése, finomabban fogalmazva: a diaszpórában élők elsődleges feladata a zsidó érdekvédelem. Az első (államalapítás) is csak bizonyos feltételek mellett igaz. Máig megoszlanak a vélemények arról, hol is gyűljenek össze? Van, akik szerint pragmatikusabb Amerikában.

Bassza meg maga, mivel ebben a témában elég járatlan, csak erőlködik itt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:39:36

@ArmaGedeon: A zsiráf nem mond ellen az ismert teremtett vagy evolúció által létrejött természetnek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:48:22

@Bell & Sebastian: Még ha így is lenne, más az érdekvédelem és más a világuralom.
A cionisták semmi más helyszínben nem gondolkoznak csak "erec cion" (cion földje) innen a nevük. Az érdekvédelem abból áll, hogy minden zsidó érdeke, hogy erec cion földjén éljen.
Az összes többi nem más, mint gedeonos "megjegyzés".

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:48:33

@biboldó: Teljesen egyértelmű a helyzet. Van két, egymással teológiai vitában álló vallás. Az egyik vallás teológiai elitjébe egy történelmileg rövid időn belül beszivárog feltűnően sok egyén a konkurens vallás közösségéből, elvileg az áttéréssel vállalva, hogy szakít a született közössége vallásával és elfogadja új vallása hittételeit. Ezek után véghezvisznek új vallásukban egy reformot, amely legfegyverzi új valllásuk egyházát a régi vallásuk agressziója előtt.
Majd a sikeresen végrehajtott harci feladat után egyes tagjaik szögre is akasztják a reverendát, a melót elvégezték, mehetnek vissza zsidónak.( pl. Vermes Géza.)

Soha meg sem próbálták ezek a diverzánsok felszóljtani "előző" vallásuk teológiai elitjét, hogy legyen kölcsönös a békülés és a katolikus teológia és liturgia zsidóbarát reformjávalpárhuzamosan a zsidó teológia és liturgia is lenyeg kereszténybarát módon megreformálva. Ha ez utóbbi lett volna a programjuk, őszintének tekinthetnénk "missziójukat", így viszont marad a hostile takeover, ellenséges célú behatolás és hatalomátvétel, mint a folyamat értékelése.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 13:51:53

@biboldó: Nem, a cionista vezetőktől idézhetünk egyrészt arra, hogy felmerült Madagaszkár, uganda, vagy Argentína, mint helyszín (pl. Herzlnél), másrészt, hogy nem akartak minden zsidót a cionba telepíteni, épp ellenkezőleg. A cionizmusra nem vevő zsidóknak a pusztulást kívánták.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:57:11

@ArmaGedeon: Rossz a kiindulás, nincs konkurenciaharc. A zsidó nem térítő vallás, nem akar híveket szerezni. A római "fősodor" kisajátította a zsidó Jézust, a maga képére formálva csinált egy új vallást. Be akarta kebelezni a gyökeret is, de nem sikerült, ezért minden saját balhéját, mint istengyilkosság, világuralmi törekvés.... a már ellenséggé kikiáltott zsidóság nyakába akarta varrni. A holokauszt fényében már kezdett neccessé válni ez az alap, ezért kezdődött az "idősebb testvér" felfogás.

Oké, most mennem kell, este valószínűleg gépnél leszek és reagálok.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 14:00:03

@ArmaGedeon: Túrót! A cionizmus élét elvenni akaró ellentábor próbált más helyszíneket a képbe hozni.
Még egyszer: erec cion = cion földje. Innen a nevük és ideológiájuk.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 14:10:10

@biboldó: Ahhoz képest, hogy te vagy a "biboldó", lusta vagy utánanézni egy ilyen zsidó témának. Én olvastam Herzl Zsidóállamát, abban nyitva hagyja a kérdést, hogy Palesztina, vagy Argentina legyen, de a cionista kongresszuson komoly tábora volt Ugandának is.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 14:43:00

@biboldó: Eszem megáll ettől az értelmezéstől! Még az a szerencse, hogy keresztények nem törekednek annyira azzal a beszivárgással.

@ArmaGedeon: Vermes végül is elvégezte a feladatát, megkísérelte dekonstruálta az Újszövetséget. Azért érdemes elolvasni, mindkét oldal forrásaiba belenézhetett.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 14:44:09

@Bell & Sebastian: Sose mondanám, hogy ne olvassunk zsidó szerzőket... :-)

Bell & Sebastian 2013.10.03. 14:46:01

Hát ja, mindenkire mástól jön rá az erekció. Szerencsére.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 14:50:40

@biboldó: Ügyesen hamisítod az án állításomat, mivel én nem álljtottam, hogy a két vallás "konkurens", vagy hogy a zsidók meg akarták volna téríteni a keresztényeket. (a kiirtásukat remélik a Megváltástól, lásd Israel Yuval könyvét) Én ezt álljtottam:

"Van két, egymással teológiai vitában álló vallás. " (volt)

Mindkettő utalt liturgiájában és teológiájában a másikra, a keresztények a zsidók megtérését kérve Istentől, a zsidók a keresztények tönkretételét, kiirtását kérve tőle.
Ezek után fellépett egy zsidó származású csoport, legnevesebbjük egyenesen a cionista cserkészettől ment a szemináriumba, amely a látszatra felvett új vallásából kigyomláltatta a zsidók elleni szelíd önvédelmet, a liturgiából és a teológiából is, de szó nélkül hagyta a továbbra is magáénak érzett zsidó vallásban a veszett, szadista keresztényellenes liturgiai és teológiai elemeket. Tehát nem voltak őszintén megbékéléspártiak, hanem belopóztak az ostromlott katolikus várba ötödik hadoszlopnak és megnyitották a kapukat. Most pedig jaj a legyőzöttnek.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 15:08:36

@ArmaGedeon: Kinek mit. Palesztin hajlamokat vagy egészséges gerjedelmet helyszíni megtapasztalásra.

Nem kell hozzá semmit sem olvasni, nézzen magyar RTL -t. Sóbálvánnyá dermed, mint egy emberes fütyi.

bömböcz 2013.10.03. 16:29:25

@Bell & Sebastian:
+állítólagosan:
a mormonok rendelkeznek a kárpát-medencei születési anyakönyvi kivonatok "mikrofilmre viteli jogaival"...
Elég bizarr egy história.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 19:13:54

@bömböcz: Nekik van a legnagyobb családfa-adatbázisuk a világon. Állítólag ennek segítségével keresztelnek visszafelé is, hogy senki se maradhasson ki a jóból. Lehet, hogy per kopfra megy a kedvezmény az usankában.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 19:52:50

@ArmaGedeon: Azt én is olvastam. A belemagyarázat szerint nyitva hagyta a kérdést. Valójában nem beszélt helyszínről, mert meg sem fordult a fejében más alternatíva.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:01:25

@Bell & Sebastian: Az "eszem megáll"-ra nem reagálok, annyira magas labda, hogy sportszerűtlen lenne leütni.
Annyit azonban mégis, hogy ez nem érv.

Személyesen is számtalan érdeklődő keres meg a hogyan lehet betérni a zsidóságba kérdéssel. Nem vagyok illetékes, azt sem tudom eldönteni, hogy milyen indíttatás vezérli az érdeklődőket. Zsidóságból kikeresztelkedni akarókról egyetlen esetről nincs tudomásom. Ez nem statisztika akar lenni, csupán megjegyzés. Ha van tudomása az ellenkezőjéről, érdeklődve várom az infót.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:10:37

@biboldó: "Azt én is olvastam. A belemagyarázat szerint nyitva hagyta a kérdést. Valójában nem beszélt helyszínről, mert meg sem fordult a fejében más alternatíva. "

www.angelfire.com/zine2/judeolog/shahak/zsidall.htm#r008

"Palesztina vagy Argentina?

Palesztinát vagy Argentinát részesítsük-e előnyben? A Society azt fogja venni, amit adnak neki, és ami mellett a zsidó nép közvéleménye meg fog nyilatkozni. A Society mind a két tényt szem előtt fogja tartani.

Argentina a föld egyik természetileg leggazdagabb országa, nagy kiterjedésű sík felülettel, gyér népességű és mérsékelt klímájú. Az argentinai köztársaságnak legnagyobb érdekében állana, hogy javunkra területének egy részéről lemondjon. A mostani zsidó beszivárgás természetesen lehangoltságot okozott ott; fel kellene Argentinát az új zsidó vándorlás lényeges különbségei felől világosítani.

Palesztina a mi felejthetetlen történelmi hazánk. Ez a név egymagában hatalmasan megragadó varázzsal lenne népünkre. Ha a szultán O felsége nekünk adná Palesztinát, ennek fejében magunkra vállalhatnók Törökország pénzügyeinek teljes rendezését. Európa számára ott egy darab sáncot alkotnánk Ázsiával szemben, ellátnók a kultúra előőrsi szolgálatát a barbársággal szemben. Mint semleges állam, egész Európával összeköttetésben maradnánk, amely egész egzisztenciánkat biztosítani volna hivatva. A kereszténység szent helyei tekintetében a területenkívüliség valamely népjogi formáját lehetne felállítani. Mi képeznők a szent helyek mellett a díszőrséget és létünkkel biztosítanók ezen kötelezettségünk betartását. Ez a díszőrség lenne a zsidókérdés megoldásának nagy szimbóluma tizennyolc ránk nézve szenvedésekkel telt évszázad után."

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:13:13

@biboldó: "Ha már most a hatalmak készeknek nyilatkoznak a zsidó népnek egy semleges ország feletti szuverenitást megadni, a Society tárgyalni fog a felajánlott ország felől. Két terület jöhet számításba: Palesztina és Argentina. Mindkét helyen történtek figyelemre méltó gyarmatosító kísérletek. "

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:13:23

@ArmaGedeon: Ismét rossz a kiindulás. A zsidó vallás alapja a Tóra, minden egyéb kívül van a "fősodortól". A keresztény bibliában szerepel a Tóra, ezért kénylen-kelletlen foglalkozni kell vele. Tehát az egymással való foglalkozás nem kölcsönös. A kiirtás is egy "kutyáknak és... belépni tilos" fikció, ugyanis zsidóirtás, pogrom már volt dögivel, a keresztények max egymást irtották a történelem folyamán.
A keresztény liturgia egy az egyben a zsidó másolása. A zsidó liturgia pedig nem egyéb a valamikori szentélybeli valós szertartások jelképes felelevenítésénél.
Hol itt a kölcsönösség?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:16:43

@biboldó: Israel JAcob Yuval: Two Nations in Your Womb

Sok egyéb érdekes téma mellett (zsidó riituális véráldozatok) tárgyalja azt is, hogy a korábbi tévhittel ellentétben a középkorban a két vallás kölcsönösen hatott egymásra. A liturgia terén is, tehát a zsidó liturgia is reagált a keresztényre, itt-ott még utánozta is, de csak szakértőnek felismerhető módon. A szerző elismert izraeli történész, természetesen nem antiszemita.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:17:31

@ArmaGedeon: A könyvre hivatkoztál, most meg az angyalfirés faszsággal jössz?
Snassz.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:18:47

@biboldó: Azt akarod mondani, hogy Herzl "A zsidó állam" című könyve nem ugyanazt tartalmazza, ha az angelfire-n teszik közzé?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:21:49

@ArmaGedeon: Ez is egy logikátlan faszság. Olvass már baszki valami érdemlegest is a szentélybeli áldozati szertartások valós mibenlétéről is. Itt és most nincs ingerenciám ennek kitárgyalásába belemenni, de utánanézhető, hogy nem a "vér" a lényege. A félremagyarázásokat szajkózd ha kedved tartja, de a magam részéről nem vitaalap.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:22:08

@biboldó: Ha neked az angyaltűz nem megbízható, itt van a Sófár zsidó médiaportálról:

regi.sofar.hu/hu/node/109

"Címlap » Herzl Tivadar: A Zsidó-Állam » Általános rész

Palesztina vagy Argentinia?

Palesztinát vagy Argentiniát részesítsük-e előnyben? A Society azt fogja venni, amit adnak neki, és ami mellett a zsidónép közvéleménye meg fog nyilatkozni. A Society mind a két tényt szem előtt fogja tartani."

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:24:50

@biboldó: Véletlenül olvasgattam már az Ószövetség idevágó részeit. A Szentélyben ÖMLÖTT a vér, természetesen állati vér, Yuval olyan eseteket idéz fel az első keresztes hadjárat idejéből, amikor emberi (zsidó) vért használtak rituális célra, Isten haragjának a gojok ellen felkeltése céljára. Nekem megvan a könyv, te akkor se hinnéd el, ha magad olvasnád... :-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:25:22

@ArmaGedeon: Engem igazolsz. E szerint Herzl nem tudott elképzelni más helyszínt. Belemagyarázni lehet, de a szöveg önmagáért beszél.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 20:26:18

@biboldó: Adok erre egy elemi egyszerűségű magyarázatot, a csúcsra jutni, vagy pénzhegyek közelébe másként nem lehet, mint bizonyított identitással / elkötelezettséggel (vallási- vagy származási alapon), a CEU -diploma oda már kevés.

Kellenek a haverok, na.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:27:48

@biboldó: :-) Az előbb még azt se hitted el, hogy ez Herzl szövege, miközben persze "olvastad"... :-)
Most meg nincs zsiráf.

Ha valakik olvassák még ezt itt, a "vita" biboldók lejáratására különösen alkalmas! :-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:27:58

@ArmaGedeon: Milyen könyvben olvashatókat nem hinnék el? A Tórát?
Csúsztatsz, állítólag a Tórát olvastad és másra hivatkozol.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:28:44

@Bell & Sebastian: A CEU-ról jut eszembe, ott tananyag Yuval idézett könyve.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:29:34

@ArmaGedeon: Ne féltsd tőlem a biboldókat, ők tudnak szöveget értelmezni.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:30:59

@biboldó: Te viszont nem! :-) Nem tőled féltem a biboldókat, csak jelzem, hogy te, mint bioboldó rossz fényben tünteted fel az olvasók előtt a biboldókat. Ha nem is lehet mind ilyen hülye, azért a benyomás megmarad.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:36:40

@Bell & Sebastian: Azért mondtam, hogy "nem tudom az indíttatás okát", mert minden bizonnyal a jelentkezők között van olyan is, aki azt hiszi, amit Te. Sőt, jó házasság reménye is vezérelhet néhány nőivarú delikvenst. Nem ez a lényeg, hanem, hogy ellentétes folyamat napjainkban nem tapasztalható.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:40:52

@ArmaGedeon: Örömmel konstatálom, hogy átmentél személyeskedőbe. Azt jelenti, hogy szenvedsz. No nem a genetikailag kódolt gójellenesség beszél belőlem, csupán a vitakultúra árulkodó mivolta.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:42:58

@biboldó: VITAkultúra? :-) Rád felesleges az időt pazarolni. Mások okulására érdemes a forrásokat közzétenni, te meg csak demonstráld a biboldó vitakultúrát és főleg a legendás b. észt!

Bell & Sebastian 2013.10.03. 20:45:18

@biboldó: Lekonyuló ágban vagyunk mi, pápisták, ez tény. Az ortodox államegyházak sikeresebb projekt, míg a zsidó-keresztény, szinkretista törekvések komoly áldozatokat követelnek tőlünk, '62 óta.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:46:13

@ArmaGedeon: Ezt már néhányszor megállapítottad. Véletlen egybeesés, hogy mindig olyankor, mikor vesztésre állsz, kifogytál még az idióta forrásaidból is?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:47:39

@Bell & Sebastian: Őszinte részvétem:-)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:48:08

@biboldó: Miben állok vesztésre, egyáltalán nem is versenyeztünk. Én érvelek, te biboldót szégyenítesz. Ez hasznos, de nem vita.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:50:15

@Bell & Sebastian: Már előre készülök látványosan távolmaradni a miséről, vagy bármiről, amikor szenttéavatják a galíciai pápát. Vagy a dicsőítés közben majd keresztbe teszem az ujjaim...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:52:20

@ArmaGedeon: Mióta érvelés az idiótábbnál idiótább kopik szajkózása? Ezek hitelességében állsz vesztésre.
Semmi gond, hirdess győztest ha az megkönnyebbülés, de szólok, az nem a résztvevők feladata.
Te kezdted a minősítést.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 20:54:30

@ArmaGedeon: Hát, ettől majd minden bizonnyal összeszarják magukat és rohannak eredeti gedeonkopikat olvasni.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 20:55:39

@biboldó: Amikor idézem neked Herzltől, hogy számára Argentina is opció volt a Cionhoz, majd te ezt a szöveg láttán tagadod, továbbá pontosan ugyanezt teszed bármilyen forrás láttán, akkor nem mard más, mint megállapítani, hogy hülye vagy.
De szeretnék már egy okos zsidóval vitatkozni...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 21:02:12

@ArmaGedeon: Egy okos zsidó nem áll le veled vitatkozni, nem látja értelmét.
Herzl nem látott más opciót, ezt a kopijaid is igazolják, csak szövegértelmezés kérdése.

Bell & Sebastian 2013.10.03. 21:12:31

@ArmaGedeon: Hogy őszinte legyek, nekem Madagaszkár még szimpatikusabb lett volna, mert ott még kedélyesen lincselik a szervkereskedőket.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 21:47:39

@Bell & Sebastian: Lincseld már meg a bibsit, szerintem szervkereskedők eladták az agyát. (marhatápba...)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 21:49:28

@Bell & Sebastian: Nem azért, de ha a zsinat óta szavaznak a hívek a lábukkal, akkor az a behatolók elleni kritika is... (tudom, hogy nem igazán)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.03. 22:27:01

@ArmaGedeon: Középiskolában volt egy tesitanárom. A fickó alig volt 160 centi, de megszállottja volt a kosárlabdának. Mi, persze, focizni szerettünk volna, de kosaraznunk kellett. Mindezt a tomboló szocializmusban. Milyen már egy 160 centis kosaras? Milyen, hát szar. Mégis kosarazni akart állandóan.

Te pont így vagy az embertudományokkal, az antropológiával. Annyira analfabéta vagy hozzá, hogy bátran kijelenthetem, nálad inkompetensebb személlyel még nem találkoztam e tudományterületen. Nem érted a szövegeket, amiket olvasol és beidézgetsz. Nem látod át, hogyan működik az emberi kultúra. Soha nem is fogod átlátni, mert egy szemernyi érzéked sincs hozzá. Biztos remek informatikus vagy, esetleg minősített hegesztő, de ez neked magas, mint tyúknak a lórács.

Egy kultúra megismeréséhez nyitottság kell. Nyitottnak kell lennünk a befogadásra. Te viszont csak a - legtöbbször minden alap nélküli, a formális logikára fittyet hányó - kis összeesküvés-elméleteidhez keresel igazolásokat. A gombhoz keresed a kabátot. Ez viszont az értelemnek olyan alacsony szintje, beszűkült állapota, amely orvosi segítségért kiált.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.03. 23:09:39

@Mr Falafel: Szóval még mindig kötöd az ebet a karóhoz, hogy Herzl nem tartotta lehetségesnek Argentinát, mint a zsidó állam színhelyét? :-)

Én egészen konkrét dolgokat idézek, te/ti meg általánosságokban gyalázkodol itt, minden avatárodban.

Bell & Sebastian 2013.10.04. 00:16:07

@Mr Falafel: Csak nem a S. Lajos! Keblemre, földi!

Bell & Sebastian 2013.10.04. 00:21:28

@ArmaGedeon: Bibsinek kicsit tréfli, sok igaza is van, de majd hülye leszek bevallani.

Szökik a nép, ahogy hülyül és gazdagodik, ezek szerint az idősebb konkurenciához. Majd visszaokosodik, ha szegényedik.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.04. 08:25:44

@Bell & Sebastian: Nem kérdéses, hogy a beltenyésztési szabályok ellenére és a nagy szaporulat ellenére a választott nép történelmi demográfiájához kellettek a tömeges betérők is, bár nem mindig és mindenhol volt rá lehetőség. A kiválasztottságtudat egy nagyon kurrens áru a kollektív tudat-imázsok piacán. Ehhez képest egy olyan konkurencia, ahol azt tanítják neked, hogy bűnös vagy, a bűneidet meg kell bánnod és igyekezni a jövőben nem elkövettni őket, sokkal macerásabb lelkileg. Hát nem jobb az, hogy nem szabad semmi rosszat elkövetned - a többi választottal szemben, viszont a szargojokkal szemben annál inkább?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 09:09:57

@ArmaGedeon: Azt sem tudom, ki az a Hertzl. Nem is érdekel, milyen teóriái voltak a zsidó állam létrehozásával kapcsolatban. Ezt vitasd meg biboldóval. Én általánosságban beszéltem az antitalentumodról.

Közben csak furdalt a kíváncsiság, és beleolvastam Hertzl könyvébe. És lám! Erről beszélek: nem érted, amit olvasol. Hertzl leírja, hogy a XIX. század végén Argentínába volt nagyobb "beszivárgás". Ő ezt a szót használja. Azt is leírja, hogy a hatalmak kínálják fel a lehetőségeket. Tehát elég valószínű, sőt, biztos, hogy Argentína így metódus szerint merült fel. Tehát nem Hertzl találja ki, hanem a felkínált esetleges lehetőségre reflektált, hogy valóban, oda nagy a "beszivárgás". Mindez mikor? - 1896-ban! Fel tudod ezt fogni, mennyire teoretikus volt mindez? A cionista mozgalom hajnalán, annak minden gyermekbetegségével, egy csomó megválaszolatlan és megválaszolhatatlan kérdéssel. Hol volt még akkor a II. VH és a holokauszt?
Egyébként fogalmam sincs, hová akarsz kilyukadni Argentínával, milyen zsidó ármányra akarsz ezzel rávilágítani. Tartok tőle, hogy csupán bomlott elmédben létezik ez az ármány. Minden, ma is élő nép, amely valamilyen okból elveszítette hazáját, saját hazáról álmodozik. Az Európába bevándorló népek többnyire kolóniákat hoznak létre. Gyakorlatilag kizárólag a magyarok kivételek ez alól, ha valahová nagyobb létszámban bevándorolnak.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.04. 09:13:31

@Mr Falafel: Nagoyn jól szemlélteted mindkét alteregóddal, hogy mi a zsidó módszer a tudatformálásban. megszerezni a közvéleméynt befolyásolni képes médiumokat és elnyomni, leugatni az ellenvéleményeket, lyukat beszélni a közönség hasába a propagandával. Korrekt vitát kerülni, mert tudjátok, hogy abban csak alulmaradhattok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 09:14:27

@ArmaGedeon: A kiválasztottság-tudatról: biboldó világosan leírta, még illusztrálta is héber nyelven, hogy a kiválasztottság a Tora elfogadására vonatkozik, nem másra. Az ő Istenük rendeléseinek betartására, mint egyedül alkalmas népnek. Vagyis világos, hogy a zsidó hit nem térítő, hanem inkább zárt. És ezzel a betéréses ostobaságaidat is simán agyonütöttem. Érted? - Ha valaki kizárólagosan tartja alkalmasnak magát valami magasztosra, az nem szaladgál társakat keresni hozzá, nem osztom meg a féltékenyen őrzött kincset mindenféle jöttmenttel. Ez a logikus. Amit meg te leírsz, az baromság.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 09:34:36

@ArmaGedeon: Hogy akarsz korrekt vitát, ha szavak jelentését nem érted, mondatok értelmét nem fogod fel?

Úgy vélem, rólam mindenki tudja, ki vagyok. A facebook profilom alapján egy nem túl hülye ember biboldót is viszonylag könnyen be tudná azonosítani. Ismétlem: egy nem túl hülye ember. Feladtam a leckét, bizonyíts!

Bell & Sebastian 2013.10.04. 10:56:46

@Mr Falafel: Maga most méltatlanul szívatja Armát, ugyanis egy betű nem igaz abból, amit állít, nem is tudja alátámasztani semmivel, a Tórával vagy Ószövetséggel semmiképpen, a hozzáfűzött magyarázatok meg pont az ellenkezőjét bizonyítják. Az a helyzet, hogy egyikünk sem elég dörzsölt ahhoz, hogy lenyomjuk. Arról nem is beszélve, hogy az ő egységes rendszerét igazolják a történések, míg a magáét nem, az enyémet részben.

Persze megpróbálhatja kiröhögtetni. Hacsak nem sül el visszafelé. Ez a lehetőség magát nem izgatja, az előző meg Armát végképp nem, hiszen ugyanezt mondja évek óta.

Tehát, hiábavaló a próbálkozása. Másik liga.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 11:09:36

@Bell & Sebastian: Hát hogyne, másik liga. Így is mondhatjuk. Ilyen érvek ellenében nem is kérem ki magamnak a burkolt lehazugozást.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.04. 11:17:37

@ArmaGedeon: Kiragadsz valamit olvasmányaidból ami beleillik a "hontalan, gyökértelen, parazita nép" című kényszerképzetedbe, az összes többit figyelmen kívül hagyod.
A szentély lerombolása óta szerepel egy imában: "száradjon el a kezem, ha elfeledlek, Jeruzsálem" Kétezer éve a peszah zárómondata: "sana haba bejerusalajim" = jövőre Jeruzsálemben. A Hatikva mai szövege - egy idős a cionizmussal - szabad fordításban:
Kétezer éve él a remény a zsidó szívekben, lelkekben, lesz még egyszer hazánk, szabad országunk Cion földje és Jeruzsálem.
Nem csak Herzl és a cionisták, de a legjámborabb zsidó sem tudott más helyszínt elképzelni alternatívaként.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.04. 11:22:25

@Bell & Sebastian: Az ő "egységes rendszere" azért egységes, mert a végletekig beszűkült. Nem egyéb idióta kopik szajkózásánál. Érvek, logika kívül esnek a rendszerén.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 11:26:20

@biboldó: Ezt az alternatívát Argentínára érted? Bocs, ha értetlen vagyok, de nem olvastam vissza a teljes diskurzust.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.04. 11:31:04

@Mr Falafel: Valamelyik huszonnyolcadik rangú konferencián huszonnyolcadik súlyú megszólalásban felmerült Argentína, Madagaszkár és ha jól emlékszem Etiópia vagy Uganda is. Természetesen egyetlen zsidó sem fogadta el lehetséges megoldásként.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.04. 12:08:53

@biboldó: Hertzl könyvéből úgy veszem ki, hogy az eseteleges megoldások lobbitárgyalásokon merültek fel. Így kellett lennie, ha a hatalmak ajánlatairól értekezik. Mert amúgy mire írná, hogy Argentínába valóban van "beszivárgás"? Nem azt írja, hogy van beszivárgás, tehát az jó nekünk.
Gedeon menthetetlen, vele tényleg nem érdemes vitatkozni. Nincs élmény benne, mert fel sem fogja, hogy mekkora ökör. A lealázhatatlan. :-)))

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.04. 12:41:12

@Mr Falafel: Ha valakik ezt olvassák, eléggé illusztratív lehet nekik, hogy te a tényeket nyjltan meghazudtolva ökrözöl le. Idéztem szó szerint, mit ír Herzl Argentínáról, hogy számára nyitott kérdés volt, lehet-e ott a Cion. Ezek után csak az a két lehetőség maradt, hogy nem értesz magyarul, vagy hogy le akarod járatni a zsidókat.
A beszivárgást mint létező jelenséget álljtja szembe az ő szervezett felvásárlási tervével, ami jobb lenne.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.04. 12:42:40

@Mr Falafel: Miéert nem hívtok még vagy 15 zsidót a kórusba, hogy hülyézzenek le engem, hátha a hang-túlerő elnyomja a tényeket? :-) Tipikus módszeretek, a sajtóban valahol be is szokott jönni.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2013.10.04. 13:03:18

@Mr Falafel: Nekem elég egy nick, nem úgy, mint neked...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.04. 13:08:22

@Mr Falafel: Ez világos, de az "ajánlásokat" ki kellett valahol értékelni. Lényeg, a zsidók részéről komolytalan lehetőség volt.

Gedeon meg van magával elégedve, ezzel semmi gond. Csakhogy "évek óta" ugyanazt a beszűkült szemléletet szajkózza, ami miként a példa is bizonyítja, ezáltal követőkre talál. Talán hívői körében felmerülhet egy halvány kétely, ha néha bele van nyomva az orra a saját hülyeségébe.

Bell & Sebastian 2013.10.04. 15:36:06

@biboldó: Azért az megfontolandó, hogy kettő, vértengeres világháború (célszerűbb lenne egynek tekinteni) kellett ahhoz, hogy a nagyhatalmak megadják a zsidóknak Palesztinát. Ami egyáltalán nem tekinthető végleges állapotnak, léteznek tartalék megoldások, evakuációs tervek, kár tagadni. Ahogyan léteztek előzetes tervek is.

Onnan indultunk, hogy mit akarhat Moroni népe? Amiről is kár elgondolkozni, hiszen le van írva a hitvallásukban, látható-olvasható, nem úgy, mint az eredeti szentírásuk, amit a sóher angyal visszavitt a mennybe, tekintettel arra, hogy aranylapokra volt írva egyiptomi hieroglifákkal és fordító sisak is dukált hozzá, amit szintén csak bérelni lehetett.

Amerika létező opció manapság is, ahogyan az is, hogy a sokadik szétszóratás (ha lesz) első állomása Magyarország.

Nem gitt ez, hogy felváltva rágicsáljuk!

Bell & Sebastian 2013.10.04. 15:40:18

@Mr Falafel: Burkoltan lehazugoztam volna a kiválasztottság taglalása kapcsán? Már az sem igaz, hogy a Tóra egymagában érvényes, hát még a többi!

Egyezzünk meg abban, ha magának zsidó is az identitása, az annyira neológ, hogy ellógta az összes hittanórát.

Alfőmérnök 2013.10.04. 20:13:33

@Mr Falafel: Azért maradtak nyomok az interneten az RTL-klubos korszakodból.
img379.imageshack.us/img379/938/stegowt4.jpg

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.04. 21:17:12

@Bell & Sebastian: A Moroni pereputty nem éri el az ingerküszöbömet. Attól lett téma, hogy valami judeo ármányt sejtettél a háttérben. Ha ezt kipipálhatjuk, a gitt eme része kiköpve.

Világháború(k) és Izrael állam összefüggésben az általad sejtetni vélt ok-okozati viszony nem teljesen tiszta számomra...

Vészhelyzet esetére minden bizonnyal van kiürítési terv, de, hogy Magyarország hol szerepel a listán, az csak találgatás, ha úgy tetszik gittrágás. Egy biztos, a rendelkezésemre álló ingatlanok minden négyzetméterét felajánlanám.
Lehet drukkolni.

Bell & Sebastian 2013.10.05. 01:33:46

@biboldó: Ármány van, szákolják a lóvét és filoszemcsi az egész bagázs, a napkő környékén meg tán egészen az.

Még szép, hogy Jurop közepe az első megálló és logisztikai elágazás. Gondoljon egy NATO pénzen kibővített repterünkre! Megvan? Nos, az az, eltalálta.

Maradt a nyakán lakópark? Hergelje az arabusokat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.05. 09:13:41

@Alfőmérnök: Ezt hogy sikerült előásnod? :-))
Rengeteg fotó készült abban az időben a fórumos bulikról. Nekem az összes megvan. Az ott készült fotókból lettek a montázsok. Számos montázst magam készítettem. Ez itt vagy Csati, vagy Merlin kreációja. Az volt az internetes kommunikáció hőskora. Már elnézést mindenkitől, de ez, ami most van, csak árnyéka, halódó utódja annak. Semmi nosztalgia, ezek tények. Akkor még tudtuk, mi a különbség a virtuális imágók és a valós ember között. Ám az is tény, hogy végül magunk mérgeztük meg saját virtuális életterünket.

Alfőmérnök 2013.10.05. 19:42:12

@Mr Falafel: stego, rtl klub + a régi neved.
Kíváncsi voltam, milyen volt az rtl klub fórum, de néhány montázson és meta-fórumon kívül tényleg semmi nyoma.
Elhiszem, hogy más volt, mint a mostani. Egyébként ez is már csak árnyéka az egykori reakcióblogos fórumnak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.05. 23:07:29

@Bell & Sebastian: Ez olyan gedeonos okfejtés. Ha a túlspilázás igénye nélkül továbbgondolom, akkor ezek szerint csak az a jófiú, aki antiszemcsi.

Natoval vagy anélkül repterünk juropi mértékkel nézve is csak a futottak még kategória. Logizstikailag még az sem.
Semmi gond, legyen meg a mindennapi rettegni való.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.05. 23:12:42

@Mr Falafel: Utólag nézve nem a fórumozók mérgezték meg a virtuális faszverdénket, hanem a kispályás eladdig rajongói topikokat moderálók. Az sem kizárt, hogy felsőbb utasításra.
Elmúlt, fátylat rá....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.06. 11:23:50

@Alfőmérnök: Én is kutakodtam, de csak egy olyan stego-t találtam, aki már nem én voltam. A megújult fórumra én már nem regisztráltam, viszont a nicknevem ért valamit, ezért valami barom beregelte.
A régi fórumozás olyan volt, mint a vadnyugat. Voltak ugyan szabályok, de nagyon kezdetleges volt minden. Mindenesetre nem volt mindenki troll, ha más véleményen volt, mint én. A szabályozott virtuális világ kevésbé izgalmas, ráadásul a társadalmi dekadenciát képezi le.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.06. 11:26:51

@biboldó: A moderálást a balfasz Csati cseszte el. Előadta, hogy nála nagyobb informatikus nem létezik. Erynome-ot folyamatosan bombázta levelekkel privátban. Az idióták meg engedtek neki. Aztán volt egyfajta klikkesedés is. Az egyik fő aknamunkás a vértörpe volt, aki minden szarért megsértődött és öriharit játszott.

Alfőmérnök 2013.10.06. 20:14:50

@Mr Falafel: Én ezt a "vadnyugat-feelinget" éreztem egy kicsit a reakció-mandiner blogon anno. Néhány kitiltás, moderálás volt - téged is kitiltottak párszor -, de ettől még egy pezsgő, izgalmas fórum volt szerintem.
A legviccesebb az, mikor azok támadják a mandinert, akik annak köszönhetően lettek netes "valakik", hogy a mandiner/reakció felületet adott nekik, lehetővé tette a kibontakozásukat tulképp liberális moderálási elveivel.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.06. 23:21:26

@Mr Falafel: Érdekes értékelés. Számomra nem Csati volt a modik legkispályásabbika, vértörpe viszont a legkevésbé ártalmas, már-már az idegesítően megalkuvó típus iskolapéldája. A modik személyesítették meg az államhatalom mindenbe beleszólási akarását, egyben a házmester karaktert. Voltunk többségben, kik tojtak a felsőbb hatalomra és voltak néhányan gyengék, kik igényelték az "állam" gondoskodó anyáskodását. Győzött a diktatúra, ezért lettünk menekültek.
A világ és az emberi természet nem változik........
Szerintem legalábbis.

Fekete Sámuel 2013.10.12. 03:04:31

@biboldó: Szerintem szánalmas voltál. Azért jó látni, hogy ennyit értek, amikor nincs a seggetekben moderátori nehéztüzérség. Méghogy zsidó szellemi fölény... bahh..

Fekete Sámuel 2013.10.12. 03:07:26

@Mr Falafel: Tudom, a kultúrához csak a zsidók értenek. A gójok piszkosak, bunkók.

Nem is volt oly rég a HC, így elfelejtettétek?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.10.12. 09:56:26

@Juhász Jácint: Szép volt, Jácint! Jól beszóltál a mocskos zsidóknak.

Fekete Sámuel 2013.10.12. 12:25:51

@Mr Falafel: Be ám!

Amúgy összeraktam, mit akar a világösszeesküvésetek hosszú távon.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.12. 23:15:41

@Juhász Jácint: Bizonyára fel vagy készülve a kinyilatkozást alig váró kíváncsi kérdésekre. Ahogy a példa is mutatja, a faszt sem érdekli az "összerakásod" eredménye. Még akkor sem, ha minden bizonnyal szerinted ütős kopikkal tudnád alátámasztani. Vagy lehet, hogy azért?

Fekete Sámuel 2013.10.14. 23:38:49

@biboldó: Nem, nem volna benne kopi. Azt meg nem hiszem, hogy bárkit érdekelne.

Mi a szar van, hogy ennyire teli lett a zsindex a fajtársaiddal, hogy mostanság lépten-nyomon belétek ütközöm? Végzett az évfolyam a moszad (pardon: izraeli intézet vagy mi a picsa) trollképzőjén?
süti beállítások módosítása