Tüntetni nem kell félnetek jó lesz
2013. április 09. írta: k|M

Tüntetni nem kell félnetek jó lesz

motoros.jpg

A jó király betiltotta a seggfejek vonulását, de ez nem elég, sőt, ez sokkal több, és jóval ízléstelenebb is, mint amit megtehetett volna. A liberális sajtó és bloggerek az indextől a cinken át a kettős mércéig azon derpegnek, micsoda alávaló húzás az Élet menetére szervezett otrombán ízléstelen motoroshőbörgés betiltása. Elmondjuk, miért nincsen igazuk.

Miklósi Gábor, az index publicistája végkonklúzióként azt írja, ne csodálkozzunk, ha holnap bárki másnak a tiltakozását is betiltja a miniszterelnök, merthát ugye az Élet menetére rászervezett „Adj gázt!” motorosröfögést is milyen ízléstelen módszerrel tiltotta be. A liberális véleményvezérek sajtóbeli derpegését olvasva úgy tűnik, nem értik a konzervatív hatalomgyakorlás eszméjét, ezért most a magunk szűkös intellektuális eszközeit segítségül hívva, elmagyarázzuk nekik.

A konzervatív hatalomgyakorlás abban különbözik a liberális jogi csűrés-csavarástól, hogy alapvető kiindulópontja a valóság, nem egy doktriner ideológia vagy a liberális dogmák. Nem a valóságot akarja úgy látni, ahogyan az a magasztos és fennkölt eszme szerint van, hanem magát a valóságot nézi; és a józan ész a kiindulópontja, nem holmi elvont jogértelmezés, mindamellett, hogy egy konzervatív a jogrendet tiszteli.

Az indexes, cinkes, kettős mércés hírlapírók és bloggerek állításai azért nélkülözik a tényszerűséget, és azért megalapozatlan hiszti mindegyik, mert 2010 óta itt még olyan tüntetés nem volt betiltva, ami a hatalomnak nem tetszik. Bohóckodhatnak a HaHa-sok mind a tizenöten, akár hidakat és egyetemeket is foglalhatnak rendőri felvezetés mellett; tüntethetnek a Szolidaritás munkában kiérdemesült korai nyugdíjasai; tüntethet a Milla, többször is; tüntethetnek Gyurcsányék szépkorú;, és mindenki, aki csak ki akarja fejezni a kormány elleni utálatát, vagy éppen felháborodását a bankok ellen a devizahitelezés gyötrelmei miatt.

Vagyis alapjaiban hamis az az érvelés, hogy a hatalom betiltogat neki nem tetsző tüntetéseket, így a konklúzió sem igaz, hogy itt most aztán sokadjára vége a jogállamnak. A konzervatív hatalomgyakorlás ugyanis az univerzális, állandó, mondhatni örök, és mindannyiunkat összetartó értékekből indul ki. Pont ennek megfelelően kerülhetett sor a motoroshőbörgés betiltására, hiszen az nyíltan provokatív, de ezen túl is kirívóan ízléstelen, kisebbségellenes és megalapozottan félelemkeltő. Két alapelv ütközik tehát ennél a problémakörnél, és kristálytiszta, hogy a liberálisok rózsaszín álomvilágával szemben a valóságban a valóban fontos és szép alapelvek bizony ütközhetnek, ahogy az „alapjogok” is. Ezért döntés kérdése, melyik helyzetben melyiket választjuk. Mindkettő mellett n+1 érvet lehet találni. A miniszterelnök és a kormány amellett érvelt, hogy nem megengedhető, hogy az Élet menetén „Adj gázt!” elnevezéssel „nemzeti motorosok” bőgessenek.

Mindenki tudja, mi lett volna itt, ha a finnyás értelmiség által helyesnek vélt eljárást követi a miniszterelnök. Hosszas, érthetetlen, teljesen valóság-, és életidegen jogászkodás után mindkét rendezvényt megtartották volna, a maguk következményeivel: a hazai zsidóság úgy érezte volna, nyíltan szembeköpheti pár tucat elvetemült röfögő; az egész hisztiből kimaradó sokaság pedig ismét átélhette volna a zsidó-antiszemita vita teljesen kiábrándító és sehová sem vezető gyűlölködését. Továbbá kiváló vágóképek készülhettek volna a fasizálódó Magyarországról, ahol a Holokauszt-túlélőkön és a fájdalmukon élcelődik egy maroknyi, ízléstelen bőrcuccokban feszítő motoros őrült.

Örüljünk, hogy a konzervatív hatalomgyakorlás – az emberi méltóság jegyében – betiltotta ezt a kirívóan közösségellenes rendezvényt, mert fel tudta mérni, mi a jó, mi a helyes, mi az emberséges, és mi a célszerű; ahelyett, hogy évtizedekig nyúló jogászkodásba keveredtünk volna. Ismerjük a 2010 előtti absztrakt jogállamot, mégis előfordulhatott, hogy borzasztóan gyanús alakok cigányokat öldökölhettek a cigánysor végén. Ezt a jogállamot épelméjű ember nem sírja vissza.

Inkább egy döntésképes, az emberi méltóságot, a jót, és a rosszat különválasztani képes – és olykor hibázó, majd korrigáló – államot, mint a korábbi parttalan, dogmatikus, és életellenes jogászkodást.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr815213543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MasterMason 2013.04.09. 18:10:42

A náci motorosok egyébként tényleg ízléstelennek tűnő adj gázt nevű rendezvénye kapcsán mára mindenki felhördült. Talán már csak az hiányzik, hogy nem felvonulásként, hanem ünnepként hirdessék az ehhez hasonló a rendezvényeket.

Persze ha jól megnézzük, akkor valójában megint csak az van, hogy amit szabad Jupiternek azt nem szabad a kis ökörnek. Nyilván ha a zsidók pészah alkalmával minden évben megünnepelhetik, hogy az egyiptomi nép minden egyes családja elvesztette legalább egy hozzátartozóját, mert Mózes vezetésével legyilkolta őket "az úr", hát akkor most nincs is min csodálkozni azon, amikor náci motorosok gyakorlatilag pészahot ülve vonulgatnak, megünnepelve azt, hogy az úr megjelölte az ő házaikat a bárány vérével, aztán legyilkolta a fáraó népét, akiket tévesen még ma is zsidóknak hívunk.

Ilyen a nácik karma.

Persze sokan egészen addig még jó dolognak, sőt, "isteni" kinyilatkoztatásnak, megünnepelni valónak tartották egy nemzet fiainak legyilkolását, amíg nem velük történt. Bezzeg most, így már rögtön ízléstelennek és barbár dolognak tartják.

Nyilván ha nem a zsidók fiait gyilkolják le, akkor azt ízlésesen még ünnepelni is érdemes.

Félve teszem fel a kérdést, nem ugyanolyan ízléstelen és barbár dolog megünnepelni az egyiptomi nép első szülött fiainak legyilkolását, mint adj gázt néven motoros felvonulást tartani?

S ezek közül a barbárok közül kéne majd nekünk 2014-ben választani. Ezek így együtt közösen teremtették nekünk azt az élhetetlen világot, amelyben nincs jó választás, ha az egyik mellé állsz lezsidóznak, ha a másik mellé akkor meg lenáciznak. S persze különbség nem igazán van közöttük, végtelenül barbár és végtelenül ízléstelen módon, mind a kettő valósággal boldogan ünnepli egy-egy nemzet fiainak legyilkolását, szabadságának zálogaként, jó és elfogadható, 10., vagyis végső megoldásként tekint arra.

kill004 2013.04.09. 18:14:07

"hogy nem megengedhető, hogy az Élet menetén „Adj gázt!” elnevezéssel „nemzeti motorosok” bőgessenek."

A bőgetés délelőtt lett volna, a menet meg délután.

kill004 2013.04.09. 18:16:16

@Free-Press: "A náci motorosok egyébként tényleg ízléstelennek tűnő adj gázt nevű rendezvénye kapcsán mára mindenki felhördült."

Nem akarlak elkeseríteni, de az ország fele nem is hallott egyik eseményről se. Budapest-belváros nem az ország. Azt hiszitek, de nem.

Alvarez 2013.04.09. 18:18:38

Már a Mandiner is liberális neked, öcsisajt? Turul kollégád ugyanis ezt a mondatot találta kiposztolni előtted néhány órával:

" Ha ma azt mondjuk, hogy ízléstelen és sértő mivolta miatt nem náculhatnak a motorosok, akkor mi lesz majd, amikor a legközelebbi melegfelvonulás ellen tiltakoznak majd valakik, mert az ízléstelen és számukra sértő?"

De azért tudtál egy jót liberózni, remélem fincsi volt!

angyali értékrend 2013.04.09. 18:22:39

"konzervatív hatalomgyakorlás"

ok, mar csak azt kellene bizonyitani, hogy az orban-simcska-nyerges-habony kormany konzervativ. :DDD

Google 2013.04.09. 18:26:34

Amikor a jogászkodók kacsintanak össze a Jobbikkal.
Szép? Inkább egy nem szép barátság kezdete (hogy kezdet-e, talán nem is annyira az). De nevezhetnénk ezt Karácsonyi munkásságából merítve: technikai koalíciónak is. Olajfa összeborulásnak.
Kíváncsi lennék arra: az Élet menetének szervezői kívánták volna a motorosok társaságát? Nem hinném.
Úgyhogy, próbáljuk meg tiszteletben tartani egymást! Jobb későn, mint soha.

2013.04.09. 18:31:42

A Fidesz nem konzervatív, a cikk többi részével egyetértek. A liberális doktriner emberi jogokra hiatkozó érvelés természetesen nem ad konkrét választ arra, mit tegyünk, ha két jog illetve két csoport ugyanazon joga ellentmondásba kerül.
Az absztrakt emberi jogokból, meg a láthatatlan alkotmányból egymással inkonzisztens normák is levezethetők. Életidegen, doktriner baromság.

A zindexes liberálisok kettős mércéjére példa még amikor anno a nagy européer demokrata Demszky Gábor nem adott engedélyt a Fehér Karácsony elnevezésű neo-náci programra, akkor érdekes módon nem jöttek elő, és nem védték a neonácik jogait az Indexnél, vagy máshol.

Knut 2013.04.09. 18:31:59

A konzervatív logika az nem olyan mint a normális emberi logika, ezért bírunk olyat mondani, hogy:
azért nem lesz nemtetsző tüntetés betiltva, mert eddig sem volt betiltva.

Gratulálok, megint sikerült a vezér védelmében feldugni a fejeteket a saját seggetekbe.
Másik lehetőség hogy tényleg nem értitek mi a szabadság lényege, ti tényleg azt szeretitek ha az állam(párt) megmondja nektek mi a nemkívánatos. Persze ez megóv a gondolkodás terhétől, és a pap bácsi is örül.

kill004 2013.04.09. 18:32:03

@Google: Már leírták önnek, de akkor még egyszer:
A brummogás délelőtt, a menet pedig délután lett volna. 10 illetve 16 órakor.

teknős 2013.04.09. 18:36:51

A "van-e sapka a nyúlon" polémiájának szép példáját látjuk.

A demokratikus európai magyarországi polgár szabadon választhatja meg kormányát, feltéve, hogy baloldali és/vagy liberális kormánypártot választ. Ha másként merészel, akkor nem európai és nem demokratikus stb., ezért a demokratikus európai erőknek közbe kell lépnie, mint a demokrácia védelmezőjének. és akkor érvényesülnek majd a fékek és ellensúlyok , lesz demokrácia, lesz béke és lesznek elégedett európai francia, angol és német állampolgárok. A többi meg úgyse számít.

dömigery 2013.04.09. 18:38:13

Kedves Cikk író!

Ha egyáltalán van benned annyi, hogy visszanézel a saját cikked kommentjeire üzenem neked, hogy bár az ötlet felvetésed jó, de azért azt megkérdezném, hogy milyen alapon bunkózol meg minősítesz le embereket? Ki vagy Te? Felsőbbrendű nácinak vagy kiválasztott nép fiának zsidónak tekinted magad vagy a turul fiának, hogy megmond ki az igazán fasza gyerek. A cikk stílusa a 6 sör után az utolsó kocsma leghátsó sarkára jellemző. Ki a fene adott neked engedélyt arra, hogy írjál?

bozsy 2013.04.09. 18:38:57

A konzervatív szó olvasása utána abba is hagytam a cikket,mivel ezt a "hatalomgyakorlást" konzervatívnak illetni olyan tévedés,mint..de inkább nem ragadtatom el magam.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.09. 18:40:07

Azt hittem, a k|M-et nagy K-val írják, végül is rövidítés. ;) Egyébként gratulálok a mandinernek, hogy sikerült egy olyan kormányzati döntést találniuk, amely szemlélteti a konzervatív hatalomgyakorlást, és kiindulópontja a valóság. Ritka élmény lehet!

Kamilla17 2013.04.09. 18:41:21

Azt hittem az első mondatoknál/kifejezéseknél (jó király, seggfejek), hogy Mandiner ironizál, de aztán tovább olvasva kiderült, hogy komolyan gondolja, hogy egy normálisan működő polgári demokráciában ez a működési mód, azaz a jó király megmondja, hogy mi a teendő!! Nos ezt nem polgári demokráciának hívják, mert abban ugye nincs király/uralkodó, hanem törvényesen választott miniszterelnök, akinek nem dolga megmondani, hogy ki mikor mit csináljon. Miklósi Gábor idézett cikkéből a lényeg "az olyan rendszert, ahol a gyülekezési jogot nem törvények szabályozzák, hanem egy vezető döntése, nem jogállamnak hívják. Az olyan kormányfőt meg, aki tüntetéseket tilt be, nem tekintik demokratának." az olyan rendszert, ahol a gyülekezési jogot nem törvények szabályozzák, hanem egy vezető döntése, nem jogállamnak hívják. Az olyan kormányfőt meg, aki tüntetéseket tilt be, nem tekintik demokratának"
Visszatérve az első mondatra! Talán az egyfajta összegzése lenne a liberális véleményeknek? Ezt csak találgatom, de a szövegből nem derül ki!
Még egy megjegyzés a következő gondolatra!!
"A konzervatív hatalomgyakorlás abban különbözik a liberális jogi csűrés-csavarástól, hogy alapvető kiindulópontja a valóság, nem egy doktriner ideológia vagy a liberális dogmák. Nem a valóságot akarja úgy látni, ahogyan az a magasztos és fennkölt eszme szerint van, hanem magát a valóságot nézi; és a józan ész a kiindulópontja, nem holmi elvont jogértelmezés, mindamellett, hogy egy konzervatív a jogrendet tiszteli." Ki dönti el, hogy mi a valóság? Ismereteim szerint annak is sok arca van! A jog mindenesetre a maga eszközeivel megpróbál kereteket, értelmezéseket adni, a mindenkori együttélés szabályrendszerét kidolgozni, s annak érvényességét a társadalom minden tagjára érvényesnek tekinteni, s azt betartani, betartatni. A konzervatív(jelen esetünkben) éppen ezt a közmegegyezést nem tiszteli, éppen túllép a hatáskörén, mindenhatónak képzelve magát, aki ezt a közmegegyezést felülírhatja. Éppen ez a veszélyes kedves Mandiner!

2013.04.09. 18:43:16

Egyébként csinálják csak, fröcsögjenek a mancsnál, indexnél, népszavánál.
Ezzel csak maguk alatt vágják a fát, egy nagyon szűk, frusztrált réteget kívül már nem kíváncsi ezekre a véleményekre senki.
Annak rossz aki gyűlölködik.

Például tanulságos elolvasni a magyarnarancs.blog legújabb dolgozatát a Gerendés Péter ügy fejleményeivel kapcsolatban. A békéscsabai színház igazgatója Fekete Péter írt egy tök normális levelet, segítő kezet adott egy segítséget kérő, kétségbeesett embernek, munkát ajánlott neki. Erre a liberális blog szerkesztőségi cikkben lelepzetlen gyűlölettel fordulat az állítólagos jobboldali "karrierista, bérenc" Fekete Péter felé.
Nos most akkor mi rekeszt ki kit? Ki gyűlöl kit? Kinek érdeke a feszültségek szítása és a társadalom megosztása?

magyarnarancs.hu/narancsblog/kell-egy-allas-kisbaratom-fekete-peter-nyilt-levelerol-es-az-irgalomrol-84260

De én azt mondom, csinálják csak. A mancsos gyerekek már nem is vesződnek azzal, hogy picit szofisztikáltan fogalmazzák meg a dolgokat. Csak merő gyűlölet és kétségbeesett düh süt ezekből a sorokból. De jó, így legalább mindenki számára világos lesz, hogy mi mit képvisel.

sisszi 2013.04.09. 18:46:15

csak egy szó:
"Örüljünk, hogy a kommunista hatalomgyakorlás – az emberi méltóság jegyében – betiltotta ezt a kirívóan közösségellenes rendezvényt, mert fel tudta mérni, mi a jó, mi a helyes, mi az emberséges, és mi a célszerű; ahelyett, hogy évtizedekig nyúló jogászkodásba keveredtünk volna."
hát kérem, ezért kötelező az unalmas szintelen szagtalan jogászkodás...

2013.04.09. 18:47:15

@kill004: Jaj, de naiv tetszik lenni. És ugyan mi akadályozta meg volna a motorosokat hogy délután is vonuljanak, ha már engedélyezve volt? De az igazi kérdés, hogy délelőtt nem lett volna félelemkeltő és ízléstelen ilyen címmel és ilyen útvonalon vonulni? Az a nap egész nap emléknap, nemcsak a délután.

Google 2013.04.09. 18:55:06

@kill004:

Nemcsak más napszakban, de más napon is brummoghatnak, vagy nem?
De Isten amúgy is szennyezett levegőjét minek szennyeznék tovább? Muszáj?

Jack Torrance 2013.04.09. 18:56:02

A törvény nagyjából arra való, hogy leírja a bármilyen hatalom valóságképét. Hogy az emberek nagyjából tudjanak igazodni, ne legyen meglepetés. Ne forduljon elő, hogy a bármilyen hatalom épp rosszkedvű és az aznapi valóságába nem férne be valaki, aki amúgy akár konzervatív is lehet, csak épp nem úgy vagy nem eléggé. Ezt szerintem a még oly konzervatív hatalomgyakorlók és a seggnyalóik is megérthetik.

2013.04.09. 18:56:58

@Knut: Amikor Medgyesy idején ellenzéki tüntetéseket tiltotta be akkor miért nem tiltakoztál? Vagy miért nem védted a Demszky által betilott neonácik emberi jogait?

Kamilla17: "A jog mindenesetre a maga eszközeivel megpróbál kereteket, értelmezéseket adni, a mindenkori együttélés szabályrendszerét kidolgozni, s annak érvényességét a társadalom minden tagjára érvényesnek tekinteni, s azt betartani, betartatni. A konzervatív(jelen esetünkben) éppen ezt a közmegegyezést nem tiszteli, éppen túllép a hatáskörén, mindenhatónak képzelve magát, aki ezt a közmegegyezést felülírhatja"

Totál hülyeség. A társadalom többségi elítéli a neonácikat, elítéli a gyűlölködést, a normális többség mélyen elítéli az ártatlan áldozatokon való gúnyolódást és a provokációt.
Tehát a kormány és a miniszterelnök pontosan a közmegegyezéssel összhangban tiltotta be a rendezvényt. Továbbá, a zsidó egyházak képviselőinek és az Élet Menete szerezőinek kérésére. Mi több, a betiltás mellett érvelt a volt-szdszesekből álló SZEMA- Liberális Párt is.

A jogszabályokat, amely a társadalmi együttélést szabályozza pedig a többség által választott parlamenti képviselők alkotják vagy változtatják meg.

Google 2013.04.09. 19:05:12

@Kamilla17:

A valóságnak sok arca van -mondod.
Nem gondolod, hogy az Élet Menetének a megcsúfolása lenne az, ha előtte ott nem Gój Motorosok, hanem más, jobb motorosok "Adj gázt!"rendezvényt tartanának?
Ez is arca a valóságnak. Vagyis csak ez az arca.
Élet Menete és Adj gázt!
Azért ez nem olyan komplikált.

Google 2013.04.09. 19:08:55

@sisszi:

Kommunista, aki a kommunistákra gondol.

kill004 2013.04.09. 19:11:55

@SontPent: A rendezvény 12 órakor ért volna véget. Így kaptak engedélyt. Délután nem vonulhattak.

sisszi 2013.04.09. 19:15:14

@Google: ugyan. írhatok google hatalomgyakorlást is. nem változtatna a lényegen. a google pedig remélhetőleg a konzervatív valóságértelmezés szerint is valóság. a 13-14 milliárd google google találattal:))

chocco channel 2013.04.09. 19:19:32

Ez egy olyan helyzet amiben a kormany nem nyerhet pedig a legeuropaiabb dontest hozta. Ha hagyta volna, h felvonuljak motorosek, akkor masnap tele lenne az europai sajto azzal, h a magyarok fasisztak, a nacik elontottek az orszagot es aki tud menekuljon Izraelbe:-))

Mots hogy pediltotta hirtelen diktatura lett, igy emiatt lesz hangos a sajto.

Szerintem meg igy is a kisebbik rosszat valasztotta:-)))

Google 2013.04.09. 19:23:35

@sisszi:

Persze. Írni lehet bármit. A papír elbírja. De valamiért mégis a kommunista szó jutott az eszedbe.

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 19:28:11

Elvtársaim ott a Pártban, ízlésbeli kérdésekben mióta dönt egy kormány demokráciában?

És ha már ízlés, meg betiltás, Hegedűs elvtárs dzsemborijának mi lesz a sorsa?

Már csak azért kérdem, mert ő egyértelmű zsidóellenes tüntetést hirdet és követeléseket fogalmaz meg azokkl szemben, akik ellen tüntetést hirdet.

Vagy erről még nem kaptak a Mandíneres elvtársak hivatalos ukázt a Párttól?

"Ifjabb Hegedűs 'anticionista' tüntetést hirdet

A demonstráció a Szabadság téri Hazatérés Templománál lesz május 4-én, azon a napon, amikor a Zsidó Világkongresszus közgyűlése kezdődik Budapesten. Nemrégiben hivatalosan megerősítették, hogy a közgyűlésen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

Ifjabb Hegedűs azt követeli a világkongresszustól, hogy „ítélje el az 1919-es és az 1945 utáni judeobolsevik keresztyén- és magyarellenes terrort, annak zsidó vezetőit”.
A református lelkész egyebek mellett felszólítja a zsidóság képviselőit, hogy „mindennemű közösséget szakítsanak meg” az általa faji megkülönböztetéssel és népirtással vádolt „cionista állam hivatalos képviselőivel”.

nol.hu/belfold/ifjabb_hegedus__anticionista__tuntetest_hirdet

Pelso.. 2013.04.09. 19:28:35

"konzervatív hatalomgyakorlás ..... alapvető kiindulópontja a valóság"
Sztár leszel ezzel a békemeneten, vagy megkerget a tömeg, mindegy.

Virág et. 2013.04.09. 19:30:15

Megvan a második kedvenc mandiner szerzőm! Az obligát disznópásztorozás meg patkányozás ugyan elmaradt, de lett helyette libsizés, meg azt is megtudtuk, hogy a gyurcsánybajnai a hibás a cigánygyilkosságokért. Bravó.

"A konzervatív hatalomgyakorlás abban különbözik a liberális jogi csűrés-csavarástól, hogy alapvető kiindulópontja a valóság, nem egy doktriner ideológia vagy a liberális dogmák."

:) Kemény kezdés ... Egyúttal azt is megtudjuk, hogy a dogmatikusság és a konzervativizmus nem is ismerik egymást, a konzervatív egy kifejezetten pragmatikus, már-már technokrata ember, akinél gyakorlatiasabb a világon nincs is. Ez most egy elkésett április 1-i poszt?

"mert 2010 óta itt még olyan tüntetés nem volt betiltva, ami a hatalomnak nem tetszik"

Hát, betiltva éppenséggel nem, hacsak azt ide nem vesszük, amikor az idegenrendészeti hatóság a baráti Kína miniszterelnökének látogatásakor véletlenül be találta rendelni az összes itteni tibetit. Szombaton, mikor máskor. Erre a válasz az volt, hogy gyülekezni azt szabad, de balhézni nem. :) Ennyi volt a miniszterelnök válasza, aki nyilván a jövőbe is lát. Meg amúgy is, akár közéjük is lövethetett volna...

Pedig ennél faék-egyszerűbb a dolog: a miniszterelnök nem tilthat be semmit. Ő mégis ezt állította, erre utalt a Parlamentben. Ezzel van a baj. Ha a rendőrség a jogszabályok szerint úgy dönt, hogy nem engedélyezi (ezt tette) és ennek van védhető jogi alapja, akkor minden rendben. Ha viszont csak azért tiltották be, mert Orbán Vezér most ilyet talált gondolni, akkor nincs rendben.

"Örüljünk, hogy a konzervatív hatalomgyakorlás – az emberi méltóság jegyében – betiltotta ezt a kirívóan közösségellenes rendezvényt, mert fel tudta mérni, mi a jó, mi a helyes, mi az emberséges, és mi a célszerű; ahelyett, hogy évtizedekig nyúló jogászkodásba keveredtünk volna."

Először is a "jogászkodás" nagyon bántja a szerző szemét, ami azért vicces, mert a fél kormány jogászokból áll jelenleg, szemben az előzőkkel. Meg azért, mert amit "jogászkodásnak" hív az valójában a leírt, elfogadott és épp ezért kiszámítható szabályok betartása, a civilizáció alapja. Ha a szabályokat bármikor elfelejthetjük igény szerint, akkor mi értelmük van? Ki fogja meghatározni, hogy mi támogatható erkölcsileg és mi nem? A parancsot adó vezér? És ez így tényleg rendben van? Ma a nácikat tiltják be, holnap akár az ellenzéket is, mondjuk azzal, hogy az ájemefeutudjukkik szekértolói és részt vesznek a hazánk elleni csendes háborúban, tehát hazafias kötelessége a kormánynak az árulók eszköztárának korlátozása, a kár minimalizálása. Ez is lehet akár erkölcsileg támogatható is az egyszeri birkamenetes szempontjából, nem? Csak egy lépés innen, ahol most vagyunk.

Nem érti a szerző, hogy a miniszterelnöki betiltással van a baj és ebből a szempontból mindegy, hogy a szenvedő alanyok ezúttal megérdemlik. Akár bélyeggyűjtők is lehettek volna, teljesen tökmindegy. Van szabály arra, hogy mikor és hogyan lehet engedélyezni a tüntetéseket. Ha annak megfelelően járt el a rendőrség, akkor rendben van. Ha nem, akkor nincs rendben van még akkor sem, ha a céllal egyet is értek. Az eszközzel azonban nem. Ha a saját kormányunk ilyen magasan tesz a jogkövetésre (ennek egyébként számos példáját adták eddig is), akkor mit vár el az állampolgároktól?

"a magunk szűkös intellektuális eszközeit segítségül hívva"

Szűkösnek szűkös, ez tény.

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 19:30:35

@chocco channel:

Elvtársam, a főfunkci elvtársak ott a Pártban elfelejtettek egy egyszerű alapigazságot:
EGY SEGGEL EGYSZERRE NEM LEHET KÉT LOVAT MEGÜLNI.

Most ez üt vissza.

sisszi 2013.04.09. 19:32:14

@Google: : a választ a pszihológusom tudja (aki ugyan nem létezik), de ígérem amint kiderül a tudatalattim minden részlete elmondom neked. remélem ezek a részletek bele fognak illeni a jólbehatároltnemrózsaszín "valóban fontos és szép alapelvek"be....

Kamilla17 2013.04.09. 19:33:27

@SontPent:
Így érzed? De éppen ez a baj, hogy mi azt gondoljuk magunkról, hogy ahogyan érzünk az a közmegegyezés! Éppen az a másik baj ezzel az intézkedéssel, hogy nem a miniszterelnök dolga ezt meghozni(mert ő nem király, vagy uralkodó), hanem a jog megfelelő képviselőire kell bízni, hogy járjanak el a fennálló rendelkezések szerint!

kill004 2013.04.09. 19:34:54

@Google: Persze. Vagy aznap. Tavaly is aznap volt.

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 19:40:24

Amúgy röhejesek vagytok Mandik!

Már a látszatra se vigyáztok, hogy NE PÁRT SAJTÓMUNÁSNAK LÁTSZATOK!

Napok óta köztudott ez a motorosfelvonulás, ti meg kivárjátok, amíg a Pártfőtitkárelvtárs dönt róla és z után megmagyarázzátok!

Ugyanilyen ideolóiai eligazítások jelentek meg az 50es, 60as évek MSZMP pártsajtójában :O)))

Na, nyomás Birkamenetre előbégetőnek!

2013.04.09. 19:50:52

@Putyilov gyári melós: Nagyon vicces. De két eset között különbség van. Hegedűs tüntetni akar, politikai véleményt nyilvánít, az a szólásszabadság része. Amennyiben nem zavarja meg a közrendet, nem sért jogszabályt, akkor tegye. Viszont a motorosok esetében egy joggal való visszaélésről lehet szó. A címválasztás, a hely és a időpont alapján ésszerű azt feltételezni, hogy a közrend, köznyugalom megsértése alkalmas módon vonultak volna fel: dudálás, motorok hangos bőgetése, stb. Ezzel sértve az áldozatok és a rájuk emlékezők emberi méltóságát. Lehet hogy nem így lett volna, de jobb hogy elkerültük.
Az, hogy Hegedűs a Szabadság Téren kb. 11-15 ember előtt miket fog mondani, senkit nem érdekel, és engedélyezendő amíg nem sért jogszabályt, nem valósít meg uszítást, stb..
Egyébként meg motorosok is vonulhatnak, ahogy eddig, ha nem provokatív céllal lépnek fel.

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 19:52:02

Amúgy én már csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen MŰSORRAL fog a Párt kompenzálni?

Kövér fog megint egy zacsek cementet és nekiáll Erdélyben ámokot futni, betiltják az elvtársak a Verescsillagos Heinekkent és ünnepélyes népi sörivászat keretében megitatják a néppel, a gaz multi kommunista sörét?
Atomfegyverünk nincs,úgyhogy azzal nem fenyegethetünk meg senkit.

Vajon milyen MŰSORT találnak ki az agit-proposok?

2013.04.09. 19:53:44

@Kamilla17: Kedves Kamilla, nem tudom, 17 éves lány vagy? Nem akarlak megbántani, de nagy hülyeségeket írsz.

kill004 2013.04.09. 19:53:48

@SontPent: Nem lehetett volna dudálni, megállni. Olvasd már el a rendőrségi határozatot.

2013.04.09. 19:54:34

@Putyilov gyári melós: Szerintem te tuti nem éltél az 50-es években. Azt hiszed vicces vagy, de nem.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.09. 19:58:01

@Holger Hartland: A "konzervatív hatalomgyakorlás" nagyon az agyára ment a t. szerzőnek. De nézzük meg, mi minden is igaz erre az izgalmas fogalomra szerző szerint!

1. "alapvető kiindulópontja a valóság, nem egy doktriner ideológia vagy a liberális dogmák"
2. "az univerzális, állandó, mondhatni örök, és mindannyiunkat összetartó értékekből indul ki"
3. "az emberi méltóság jegyében – betiltotta ezt a kirívóan közösségellenes rendezvényt, mert fel tudta mérni, mi a jó, mi a helyes, mi az emberséges, és mi a célszerű"

Szép, ugye? Akkor vonjunk le pár konklúziót!

1. A valóság = univerzális, állandó, mondhatni örök és mindannyiunkat összetartó értékek.
2. Ami nem univerzális, állandó, mondhatni örök és mindannyiunkat összetartó érték, az nem valóság.
3. A konzervatív hatalomgyakorlás vagy nem valóságos, vagy viszont univerzális, mondhatni örök és mindannyiunkat összetartó érték. (Vagy nem érték?)

Egyéb izgalmas stilisztikai ismétlődések a cikkben: derpegés, "indexes, cinkes, kettős mércés". Hová tart ez a világ, mit és miért kell ilyen óvodás módon sulykolni a polgári blogok zászlóshajóján?

@SontPent: S miért nem lehet/sikerül jó jogot alkotni, miért kell egyedi döntésekkel igazgatni a világ dolgait és korrigálni az alkotott jog lyukasságát (amely egyedi döntéseket a ciklus elején még jogi formába ráztak, de hál'istennek a kormánykeréknél csak leesett, hogy a jog erre sem való)?
Mi ebben a konzervativizmus? Miért személyek és miért nem intézmények biztosítják a "konzervatív hatalomgyakorlás" "értékeit"?

2013.04.09. 19:59:22

@kill004: Kit érdekel? A rendőrség nem tudta volna garantálni azt, hogy ne legyen balhé. Ha nem is lett volna balhé, akkor is jobb, hogy betiltották. Ezzel az ország megítélésének is jót tett Orbán.
Ez az egész a XI.kerületi Jobbik vezetőjének akciója volt. Ha maximálisan jóindulatú vagyok, akkor véletlen egybeesés volt az "Adj gázt" jelmondat a holokauszt emléknapon. (Nem hiszem.)
Akkor is, legközelebb jobban meggondolják. Egyébként szabadon motorozhatnak, máskor, más jelszóval.

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 20:00:36

@SontPent:

Te vagy a vicces baszomalássan ezzel a nyögvevelős magyarázkodással :O)))

Ha nem érzed, akkó ott már nagyon nagy baj van!

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 20:01:53

@SontPent:

Neked nem ártana elmenni egy könyvtárba, oszt kikérni a korabeli sajtót!

Magadra ismernél.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.04.09. 20:05:48

@Counter: Szerintem végül is úgy-ahogy elfogadható döntés született, bár biztos lehetett volna elegánsabban is, az pedig külön pikáns lesz, ha a motorosok esetleg Strassbourghoz fordulnak. A poszt viszont annyira olyan, mintha a KIM-ből írták volna, hogy csak remélni merem, hogy igazából nem is.

2013.04.09. 20:13:21

@Counter:
"@SontPent: S miért nem lehet/sikerül jó jogot alkotni, miért kell egyedi döntésekkel igazgatni a világ dolgait és korrigálni az alkotott jog lyukasságát (amely egyedi döntéseket a ciklus elején még jogi formába ráztak, de hál'istennek a kormánykeréknél csak leesett, hogy a jog erre sem való)?
Mi ebben a konzervativizmus? Miért személyek és miért nem intézmények biztosítják a "konzervatív hatalomgyakorlás" "értékeit"? "

1, Először is, te is a "jó jogot" kéred számon. Érdekelne, akkor most szerinted vannak univerzális értékek? Ki és hogyan dönti el, mi a "jó jog". Hisz tételesen minden törvénynek és jognak minősül, amit a parlament hoz.
2, Az egyedi döntések és értelmezések nem küszöbölhetők ki, ugyanis a jogot értelmezni és alkalmazni kell valakinek. Emberek, akik nem hibátlanak. Abból a téves, liberális alaplevből indulsz ki, hogy vannak ideális absztrakt jogelvek, és ezt meg megközelíteni.

3, Az intézmény vs. ember szembeállítást nem értem. Az intézményeket is konkrét, egyes emberek működtetik. Bírók, alkotmánybírók is konkrét emberek, nincs univerzális és automatikus algoritmus, ami kidobná, mi a helyes döntés. Sosem absztrakt, hanem mindig konkrét ügyek vannak, ahol gyakorlati bölcsesség, a hagyomány, a tapasztalatok, józan ész, stb
alapján döntünk. Univerzális elvek az egyedire nem alkalmazhatók egyértelműen, megnt jön az egyéni dönté, értelmezés, amit szvsz nem lehet kiküszöbölni, és nem is lenne jó törekedni erre.
Ezt persze egy doktrínákból absztrakt módon kiinduló liberális nem fogadja el.

4, Ennyiben amit Orbán most ebben az ügyben tett az ugyan nem konzervatív, de nem liberális. A cikkírónak abba a hibába esett, hogy azt hitte, amely politika nem liberális emberi jogos absztrakció alapján cselekszik (illetve ideologizálja meg a döntést), akkor az konzi.

5, Egyébként a konzervatizmus, pláne a magyar konzervatizmus meghatározása összetett kérdés, én ebben meglehetősen más álláspontot képviselek, mint akár ún. "jobboldali" nagy része, akár a bezzegkonzervatív Bokros, Dávid Ibolya, stb.
Szerintem sem Fidesz, sem Orbán nem konzi, de más okokból kifolyólag, mint amit írsz vagy amit általában mondani szoktak a liberálisok.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.04.09. 20:13:30

"mindamellett, hogy egy konzervatív a jogrendet tiszteli."

Muhaha, ez a nap mondata!
Na igen, a jogrend ... hát erről sokan tudnának mesélni, hogy élték meg a Fidesz-KDNP jog iránti mérhetetlen és alázatos tiszteletét...

TH 2013.04.09. 20:27:36

Ez a poszt minősíthetetlen...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.09. 20:43:22

@Putyilov gyári melós:
"Napok óta köztudott ez a motorosfelvonulás, ti meg kivárjátok, amíg a Pártfőtitkárelvtárs dönt róla és z után megmagyarázzátok!"

Az még semmi, de tavaly ugyanígy lement. Ugyanúgy Adj Gázt-nak hívták, ugyanúgy az Élet Menetével egy napon volt (akkor kb. egy héttel korábban), ugyanúgy délelőtt volt a motorosfelvonulás, délután meg a menet. Akkor a motorosok nem a Wesselényi utcán mentek, hanem az Andrássy úton, tehát nem a Dohány utcai zsinagóga előtt fordultak, hanem kb. 500 méterrel arrébb.

Akkor nem tiltott be a Viktor semmit. Igaz, nem is tiltakozott senki.

Pelso.. 2013.04.09. 20:48:18

@SontPent: Valóban, a jogot értelmezni s alkalmazni kell, de nem az egyén szubjektumai alapján, -itt nem a poszt témájára gondolok elsősorban, hanem általában.

hcs89 2013.04.09. 21:29:51

Paradox módon azt gondolhatnánk, hogy a liberálisok most micsoda elvhűségről tettek tanúbizonyságot, hiszen kiállnak az "ellenségeik" szabadságjogaiért is.
Egyáltalán nem erről van szó. Tipikus "ha van rajta sapka azért, ha nincs, akkor meg azért" kommunista örökség tört elő belőlük.
Gondolom már nagyban készültek a cikkek az "egyre nagyobb teret nyerő magyarországi fasizmusról, nácizmusról", "a kormány összekacsint a szabadságjogokkal visszaélő motoros nácikkal", stb, de most hogy nem lesz kitől rettegni, így ezek a cikkek mehetnek a kukába. Pontosabban most lehet rettegni a "diktatúrától", hiszen a rettegés nem állhat meg soha, a biztonságból nem lehet megélni.
Egy másik cikknél linkelte valaki ezt a képet, ami elég jól ábrázolja a dolgokat, bátorkodom kölcsönvenni:
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/540745_514988515214838_1659945904_n.jpg

Nero Bianco 2013.04.09. 22:03:52

Nabakker, ezt a szerecsenmosdatást.

És még egy nagyon átlátszóan ostobácska ideológia is köré van kanyarítva.

Egy napi politikai döntést úgy beállítani, mint ha az lenne a demokratikus és humánus hatalomgyakorlás bizonyítéka, az mindenképpen viccesen szomorú.

Orbán nem azért gondolta ki ezt a megoldást, mert hogy valami konzervatív ethosz vezérelné, pusztán csak akkor abban a helyzetben ezt a lépést gondolta olyannak, amivel kikerülheti a problémát.

Ez nem problémamegoldó lépés, hanem problémakikerülő.

pocaklakó minimanó 2013.04.09. 22:22:17

Tök jó amúgy a dolog.

Ha betiltják, rossz.

Ha engedik, rossz.

Ki van ez találva, kérem szépen.

Vajon hogy cselekedtek volna a kritikusok? Mert én emlékszem olyanra, hogy a farkasmosolyú ex-főpolgármester betiltott egy rendezvényt, de arra nem emlékszem, hogy Miklósi Gábor és a többi kritikus rohant volna sipákolni a jogállamiságot illetően.

pocaklakó minimanó 2013.04.09. 22:24:52

@Counter:

"1. A valóság = univerzális, állandó, mondhatni örök és mindannyiunkat összetartó értékek."

Ez meg mi akar lenni?

Paulo Coelho szabadnapos és beugrott hozzád netezni egy kicsit?

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 22:27:14

Elvtársak, most akkó mi lesz?
A PÁRT határozatát csak úgy leszarhatják?

Anyaország :: 2013-04-09. 20:29
A Szkíta Motorosok a diktatórikus tiltás ellenére is felvonulnak

További részletek: kuruc.info/r/2/110472/#ixzz2Q0351GnV

A Párt lapjában, a Heti Válaszban pedig nevetségesnek nevezik a betiltót, azaz Orbán elvtárst.

Zavart érzek a zerőben!

pocaklakó minimanó 2013.04.09. 22:27:57

@Virág et.:

"Pedig ennél faék-egyszerűbb a dolog: a miniszterelnök nem tilthat be semmit. Ő mégis ezt állította, erre utalt a Parlamentben. Ezzel van a baj. Ha a rendőrség a jogszabályok szerint úgy dönt, hogy nem engedélyezi (ezt tette) és ennek van védhető jogi alapja, akkor minden rendben. Ha viszont csak azért tiltották be, mert Orbán Vezér most ilyet talált gondolni, akkor nincs rendben."

Mutatok egy példát arra, amikor egy élenjáró nyugati demokrácia, demokratikusan még élenjáróbb főembere kézivezérléssel igyekszik a nézeteit érvényesíteni.

www.france24.com/en/20120716-merkel-seeks-overturn-court-ban-circumcision-jewish-muslim-tradition-germany-religion

pocaklakó minimanó 2013.04.09. 22:29:38

@Putyilov gyári melós:

"Zavart érzek a zerőben!"

Ez azért lehet, mert a Népszaván szocializálódva ismeretlenek számodra az eltérő nézetek kifejezésének lehetőségei.

hcs89 2013.04.09. 22:32:25

Az előző hozzászólásomtól függetlenül én is úgy gondolom, hogy ez most (szokás szerint) nagyon hülyén, izomból lett "megoldva".
Viszont ez még nem menti fel a kétszinű rettegőket.

pocaklakó minimanó 2013.04.09. 22:33:44

@Putyilov gyári melós:

"...ÍZLÉSBELI kérdésekben mióta dönt egy kormány demokráciában?"

Amióta az előző rezsim divatdiktátorai betiltottak bizonyos ruhadarabokat viselésileg.

Már ha emlékszel.

"Ugyanakkor a szabálysértési eljárási törvény szerint az követ el szabálysértést, aki "nyilvános rendezvényen" a bíróság által feloszlatott egyesület egyenruháját vagy formaruháját viseli, vagy "olyan egyenruhát vagy formaruhát visel, amelyről - annak jellegzetes tulajdonságai miatt - bíróság által feloszlatott egyesület egyenruhája, formaruhája ismerhető fel". (nepszava.hu)

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 22:41:18

@pocaklakó minimanó:

Tehát akkor ez a rezsim ugyanaz, mint az előző!

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 22:46:45

@pocaklakó minimanó:

Tehát akkor ezek a motorosok vonulhatnak Adj gázt jelszóval, mert eltérőek a nézeteik, vagy hogy értelmezzem jómunkásember elvtársam?

És még egyszer kérdem, ezek szerint hőn szeretett Pártfőtitkárunk, Orbán elvtárs szava szart se ér?

Anyaország :: 2013-04-09. 20:29
A Szkíta Motorosok a diktatórikus tiltás ellenére is felvonulnak

További részletek: kuruc.info/r/2/110472/#ixzz2Q0351GnV
"Ezért úgy gondoljuk, ideje véget vetni a hazánkban élő, élősködő cigány és zsidó közösségek központi támogatásának. Ez az az indok, amiért a Szkíta Motoros Kör részt fog venni az Adj Gázt! rendezvényen, akkor is, ha azt Orbán Viktor diktatórikus módszerekkel betiltotta!"

2013.04.09. 22:49:15

@Putyilov gyári melós: Én nem vagyok semelyik pártnak, a Fidesznek sem szavazója, sem ideológiai támogatója. Ezt nagyon benézted.

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 22:51:17

@SontPent:

Azért egyszer menj csak el egy nagyobb könyvtárba és nézz bele az ötvenes évek pártsajtójába. :O)))

2013.04.09. 22:52:49

@hcs89: +1, remek a képregény is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.09. 22:52:56

@k|M:

Nem olyan bonyolult ez!:-]

...A balliberális(ok) korunk bolsevikje(i). „A John Stuart Mill-féle klasszikus liberalizmus abban hitt, hogy a különcségek pártolásával megnövelt szabadság az emberi találékonyság robbanásához vezet. A liberálisok ma már nem annyira a találékonyságban érdekeltek. Ellenkezőleg, pedáns doktrinerek, akik egyre-másra összetettebb és gyanúsabb ideológiákat alkotnak fáradhatatlanul, hogy minél kijjebb terjesszék a határokat, ugyanakkor ideológiai komisszárok, akik figyelemre méltó képességekre tettek szert bírálóik elhallgattatására. Aki nem ért egyet velük, potenciális jelölt, hogy új Adolf Hitlerré váljon." (epa.oszk.hu/01300/01343/00096/pdf/hitel_EPA01343_2010_01_20100201-77553.pdf) A magyar balliberális minősített esete ennek a típusnak, mert számára a liberalizmus csak egy újabb eszköz a kádárkorban/kádárvilágban elsajátított véleményterror/konszenzusdiktatúra/konszenzusterror/véleménydiktatúra-rutin zökkenőmentesebb működtetéséhez. Egy magyar balliberális (szerintem) kevésbé hisz a demokráciában, mint egy neonáci teoretikus vagy egy maffiakeresztapa...

bbjnick.blog.hu/2012/09/12/liberalbolsevizmus_az_mi_az

Oszt ennyi!

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 23:00:07

@bbjnick:

Elvtársam, most azt bizonyítaná, hogy Orbán Viktor egy balliberális bolsevik?

És a motorosok a potenciális Hitlerek?

Mintha az lenne téma,hogy Orbán Viktor tiltott be egy rendezvényt,mert nem ért vele egyet.

2013.04.09. 23:04:12

@pocaklakó minimanó:

LIBERÁLIS ÉS TÖRTÉNELMI DIALEKTIKA:

1. Ha Demszky Gábor betiltja be a skinhead koncertet (Fehér Karácsony, 2002), akkor ez egy européer demokrata példamutató demokratikus cselekedete.

2. Ha Demszky Gábor nem tiltotta volna meg a rendezényt, akkor ezzel européer demokrataként cselekedett volna, hiszen egy igazi européer demokrata nem szól bele abba az ízlésbeli kérdésbe, kik milyen zenét hallgatnak szívesen.

3. Ha Orbán Viktor a zsidó szervezetek felháborodása ellenére engedélyezte volna a motoros vonulást, akkor ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy már megint összekacsint a szélsőjobbal, és Magyaroszágon fasiszta diktatúra épül.

4. Ha Orbán Viktor betilja a motoros vonulást, akkor diktátor, aki kézivezérléssel irányítja az országot.

5. Ha az MSZP betiltotta volna a gárda egyenruha viselését, ezzel europai, demokratához módon cselekedett volna, hiszen egy fasiszta erőszakszervezet ellen egy européer demokratának fel kell lépni.

6. Ha Orbán Viktor betiltja a gárda egyenruha viselését, ezzel súlyosan sérti a szabadságjogokat, és kézivezérléssel irányítja az országot. Olyan diktatúrát épít, ahol önhatalmúlag akarja meghatározni ki hogyan öltözködjön.

(Ha már a pártsajtó szóba került, ugyebár...)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.04.09. 23:07:56

Szerzőnk igen hülye. Orbán döntését a konzervatív hatalomgyakorlásból levezetni majdnem akkora intellektuális teljesítmény, mint ha a saját reggeli székletéből vezette volna le. Ha már rákérdezett az okra: Orbán azért tiltotta be a náci büszkeség menetét, mert itt és most ez volt a politikai érdeke. Amikor nem ez volt a politikai érdeke, akkor meg jól elviháncolt az elmebeteg náci Bayer Zsolttal. Orbánról majd akkor hiszem el, hogy befejezte a ribanckodást a szélsőjobbal, ha a Békemenet proszemita felvonulást tart az Andrássy úton. Azaz soha.

Egyébként egy nácinak nincsenek is polgári jogai, nem is értem, miről vitatkozunk már.

Nero Bianco 2013.04.09. 23:09:24

@bbjnick:

"Nem olyan bonyolult ez!:-]"

Nem hát.
Jelzős szerkezetek tömkelegét szórod értelmetlenül.

"Oszt ennyi! "

Putyilov gyári melós 2013.04.09. 23:25:14

@SontPent:

Tudod elvtársam, Orbán Viktornak se megy az EGY SEGGEL KÉT LOVAT MEGÜLNI PRODUKCIÓ!

Most esett le két ló közé, oszt ez röhejes, mint ahogy te is, ahogy pártmunkásként véded, miközben magad írod le a saját és a lovai szarába való pofára esését :O))

Meg kell mondjam, rég mulattam ilyen jót, sztálinista seggnyaloncok kínlódásán :O)))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.09. 23:31:56

@Putyilov gyári melós: @Kettes: @Nero Bianco:

:-D (...) :-D (...) :-D ...

Ti már bármit mondhattok, olyan szinten hiteltelenek vagytok. Várjuk a show folytatását!:-)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.04.09. 23:33:53

@bbjnick: Hát neked én nem is mondtam semmit.

2013.04.09. 23:52:10

@Putyilov gyári melós: Nem vagyok az elvtársad. Nem vagyok se pártmunkás, sem sztálinista. Kikérem magamnak. És te végre fejezd be a trollkodást! Utoljára foglalkoztam veled.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.09. 23:52:22

@Kettes:

Pedig attól, hogy a polgári jogaidról szíveskedtél önként lemondani, a véleményed még érdekelne:-D

sztd 2013.04.10. 00:00:16

"Parttalan dogmatikus jogászkodás" vs. "valóság".

Ez eddig a legjobb szöveg. Fogadja a kedves szerző az elismerésemet!

A valóság szerintem az, hogy a méltóságot elsősorban magunknak biztosíthatjuk. Az élet menete résztvevőinek és szervezőinek és támogatóinak méltósággal kellett volna nem-tudomást-venni a provokációról, és akkor megőrizték volna a saját méltóságukat, szemben a motorosokkal, akik demonstrálhatták volna mindenki előtt ízléstelenségüket. Az összes hibájukat felnagyítva, még ki is röhögtethették volna a motorosokat (Lakner Dávid még tippeket is adott ehhez).

A kormány is méltósággal tűrhette volna, hogy ebben az országban vannak idióták is, ahogy külföldön is, és egyiket sem kell komolyan venni. Az emberek sem azért unják a vitát az antiszemitizmusról, mert érdektelenek, hanem mert a vita tartalmatlan, jellegtelen, értelmetlen, és unalmas.

A valóság az, hogy a kormány annyira felkészületlen ideológiailag, hogy képtelen volt felvenni a harcot egy marék dilissel. Se humor, se kifigurázás, se negligálás... csak tiltás.
A valóság az, hogy sikerült felülni a provokációnak. - persze ez volt a könnyebb út.

Putyilov gyári melós 2013.04.10. 00:04:39

@bbjnick:
Látod tata a show folytatására én is kibaszottul kíváncsi vagyok, mert abban biztos vagyok, hogy a PÁRT kompenzálni fog valami jó kis műsorral, nehogy elpártoljon, elvándoroljon tőle a Fidesz széljobbos szavazórétege.

Kíváncsian várom, hogy milyen MŰSORT fog Habonyiárpi kiagyalni és ki lesz kijelölve az elcsatangoló széljobbos báránykák visszaterelésére?

Biztos van még 1-2 nyilas író, aki még nem került be a Fidesz bolseviki pantheonjába. Kövér Laca szerintem már megvette a zacsi cementet, amivel nekiáll ámokot futni.
De az is lehet, Széles posztol valamit a Fészbukon, hogy megvan a magyar atomfegyver, amivel szétrúgjuk a haldokló imperialisták seggét, és be lesz mutatva a raketta a következő Birkameneten.

Szerinted milyen MŰSORT agyalnak ki az elvtársak ott az agit-prop osztályon?

Kamilla17 2013.04.10. 00:05:25

@SontPent:
Kedves Sont Pent!
Remélem nem sértelek meg, ha korlátolt kispöcsnek nevezlek? Megyünk ezzel valamire? :):)

Putyilov gyári melós 2013.04.10. 00:13:20

@sztd:
"A valóság az, hogy sikerült felülni a provokációnak. - persze ez volt a könnyebb út. "

Bizony, ráadásul épp azok provokációjának ültek fel Fideszék és Orbán, akikére nem is számított, hisz a Lázár bagázs többszázmilliárdos kedvezményeket kapott a lojalitásáért cserébe és hogy ne legyenek balhék.

Megint csak bebizonyosodott ugyanaz, mint ami a magyar-románon és az utána jövő harmadik félidőn, hogy a csürhe irányíthatatlan!
Persze az is lehet, hogy keveslik az eddig kapott milliárdokat, és többet akarnak.

Kamilla17 2013.04.10. 00:32:28

@Google:
Azt hiszem félreértettél. Elképesztőnek tartom, hogy ma magyar társadalom itt tart, hogy ez lehet a téma, hogy az Élet menete napján emberek egy csoportja "Adj gázt"nevű felvonulást hirdethet, s ezt van , aki egyszerűen csak ízléstelennek nevezi.
A valóság több arcára pedig olyan értelemben utaltam, hogy mindenki úgy "érzi", hogy ő értelmezi a valóságot megfelelően (hiszen nem is lennének viták, ha nem így lenne), akkor hogyan vindikálhatja magának egy magát konzervatív gondolkozású embernek képzelő egyén, hogy ő az, aki pontosan tudja, hogy mi a valóság?Komolytalan.

Bell & Sebastian 2013.04.10. 01:02:53

@dömigery: @kill004: @bbjnick: Így igaz.

@Counter: Az egész család informatikus származású?

@Kettes: Acélosabb internáci vagy te, mint amennyire náci ez a pár motoros, polgárjogi kecskebaszó ecsém.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.04.10. 06:26:32

@Bell & Sebastian: Összerezzentél, mi, nyuszi?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 07:11:16

@Kettes:

A nyulak nem félnek a kecskebaszóktól. Hiszen a kecskebaszók, köztudottan, a kecskékre jelentenek potenciális veszélyt.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.04.10. 07:20:30

@bbjnick: Kímélj meg a nyomorodtól, szerencsétlen öregember.

Kandeláber 2013.04.10. 07:26:27

Egyre nevetségesebb, egyre szánalmasabb gumicsonttá vált ez a meg nem tartandó motoros felvonulás, és hozzáteszem, az úgynevezett "Élet menete".
Újabb alkalom arra, hogy mindkét oldali párthívők/párthívek a cupák csócsálásának ürügyén kinyilváníthassák az egyedül üdvözítő igazságaikat.
A mamelukok sértődöttek, hogy nem köszönik meg a főnöküknek a nem éppen elegáns, nem éppen jogállami, de kétségtelenül hatékony megoldást, ezzel szemben az ún. "demokratikus ellenzék" hívei (szocimagyarok, dékások, ernyősök) valamint a cionisták sértődöttek.
Utóbbiak azért húzták fel az érzékeny nózijukat, mert megint megint megfosztották őket egy jó kis rettegéstől.
Pedig már az összes világlapok és az elektronikus média képviselői készültek, milyen szuper képes tudósításokat rittyentettek volna a gonosz náci motorosokról, akik árpádsávos zászlóerdőben, kipufogógázt pöffentve dübörögtek volna el a zsinagóga előtt.
És most elvették a játékukat.

Virág et. 2013.04.10. 07:34:32

@pocaklakó minimanó: Hogy jön ide a körülmetélés???

Tényleg nem érted különbséget a kettő dolog között? Segítek:

1. a példádban Merkel egy bírósági ítélet kapcsán szólította fel a pártját, hogy oldják meg azt a szerinte tarthatatlan jogi helyzetet, hogy a hatályos német szabályok szerint a körülmetélés, amely zsidó és muzulmán vallási gyakorlat, bűncselekménynek lett minősítve. Ennek megoldására - bár ezt a cikk nem részletezi - nyilván jogszabályt módosítanak. Egyszerűsítve: a kormány érzékelt egy problémát, aztán azt jogalkotási eszközeivel orvosolja. Ilyenre nálunk is volt példa Orbán alatt, azzal a pici különbséggel, hogy Orbán ezeket a módosításokat kivétel nélkül a saját hatalma erősítése érdekében hozta.

2. Orbánnak a hatályos jogszabályok, a saját maga által alkotott sarkalatos törvények és az alaptörvény szerint sincs olyan joga, hogy betiltson egy rendezvényt. Ilyen irányban egyébként jogszabályt sem módosított, egyszerűen betiltotta, a rendőrség meg saját hatáskörén túllépve engedelmeskedett.

Nem érted a különbséget? Az első jogállami megoldás egy politikailag amúgy nem súlyozott, vallási kérdésben (Németországban egyébként több a muzulmán, mint a zsidó), a második egy politikai döntés jogállami kereteken túl. Azt is írhatnám, hogy Merkellel ellentétben Orbán nem tud olyan jogszabályt megjelölni, amely alapján ő ezt a döntést meghozhatta volna. A miniszterelnök az nem király vagy despota, behatárolt a jogköre. Amikor Gyurcsányt bíróságra vitték hivatali visszaélés miatt, akkor valahogy ezt még ők is meg te is értetted.

@SontPent: "Ha Demszky Gábor betiltja be a skinhead koncertet (Fehér Karácsony, 2002), akkor ez egy européer demokrata példamutató demokratikus cselekedete. "

Azért fusd már át a kedvemért a korabeli sajtót még egyszer. Itt a segédlet:

hirszerzo.hu/hirek/2002/1/2/1403_demszky_es_a_feher_karacsony

Idézek is párat, ha megengeded:

"Demszky döntése a 2002-es főpolgármester-választást előkészítő kampány része. "

"Demszky döntése tehát rendpárti, több szempontból antiliberális döntés."

"Demszky "rendpárti" retorikájának célja magától értetődően szavazói bázisának tágítása. Magyarországon a magukat "liberálisnak" vallók a társadalom kisebbségét alkotják, konkrét liberális attitűdökkel pedig általában még kevesebben rokonszenveznek. Feltételezhető, hogy a szélsőjobboldali rendezvény betiltásával a lakosság döntő többsége egyetértett."

"Demszky Gábor maga is elismerte, hogy döntése "természetesen" jogszerűtlen volt. Ám, mint mondta, döntésével a budapesti polgárok javát szolgálta, ezért a jogszerűtlenség indokolható."

"Demszky e rendezvény kapcsán "kicsiben" ugyanazt teszi, amit a Fidesz politizálásában lassan négy éve kritizál"

"az általa legitimnek tekintett célt - a szélsőjobboldali találkozót - jogszerűtlen eszközökkel érte el"

"Demszky SZDSZ-en belüli ellenzőinek - Pető, Bauer, Fodor - Demszkyvel szemben felhozott legnagyobb kifogásuk éppen az volt, hogy Demszky átveszi a Fidesz eszközeit, és ezzel maga is hasonlóvá válik a Fideszhez."

"Mint ismeretes, Demszky és az SZDSZ között tulajdonképpen szakításra került sor, nem kis részben éppen e probléma eltérő megítélésének - és az ebből adódó gyakorlati következmények - eredményeképpen. "

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.04.10. 07:34:48

magyarán a cikkíró teljes mértékben összekeveri a köztársasági konzervatív hatalomgyakorlást az abszolutisztikus királyi hatalomgyakorlással

egy úgyn. jogállamban NINCS joga a min. elnöknek hasracsapásos alapon igazságos mátyást játszani kézivezérelt államszervezeten keresztül

de ha eddig se esett le, ezután se fog, hisz a cikk logikája alapján akár kádár efftárs is mindössze a konzervatív hatalomgyakorlás fenegyereke volt, úri kegyként tilt-tűr-támogat, nemdebár, a hatályos törvények ki a faszt érdekelnek, amikor maga a Kiválasztott tesz igazságot?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.04.10. 07:40:55

a parttalan, dogmatikus és életellenes (nem életidegent akart mondani a szőke nő czikkíró?) jogászkodásról meg ennyit:

nol.hu/belfold/vilagcsucs__tobb_mint_harmincezer_oldalas_kormanyrendelet_szuletett

Virág et. 2013.04.10. 07:45:48

@Virág et.: És ha már 2002-es Fehér Karácsony, akkor érdemes elolvasni az akkori fideszes reakciókat is, élén a korszak jobbos lieblingjével, a közigazgatási hivatalt éppen vezető Grespikkel. Aztán ezeket összevetni a mai - nem létező vagy Orbánt mosdató - fideszes megszólalásokkal.

Vagy idáig már nem megyünk el a példálózással?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 07:53:28

@Herr SturmLikudnik:

A Népszabó csúsztat, hazudik (ami nem meglepő, mert a népszabó még a zs_dótempót és a ci(o)nizmust is hamisítja*). A szakképzéssel kapcsolatos törvénymellékletek, szabályozások eddig is nagyonsokezer oldalt tettek ki, csak míg eddig ezek több helyütt jelentek meg, voltak elérhetők, addig ma már a technika lehetőséget biztosít arra, hogy mindezek együtt, egyben, egy adathordozón (pld. CD-n) összegyűjtve tárolhatóak, kezelhetőek legyenek.

* mk27.blog.hu/2013/01/08/_meg_a_zs_dotempot_es_a_ci_o_nizmust_is_meg_hamisitjak

gyalog.galopp 2013.04.10. 07:55:41

@Nero Bianco:

"Ez nem problémamegoldó lépés, hanem problémakikerülő."

He,he. Szerinted mi oldotta volna meg a problémát, a nulla megoldás? :)

Virág et. 2013.04.10. 08:00:26

@bbjnick: Most épp te vagy, aki nem mond igazat. A szakképzéssel kapcsolatosan korábban a részletszabályok helyett útmutatók voltak, jóval szerényebb és átláthatóbb terjedelemben. Ezek az új jogszabállyal már nem léteznek, lett helyettük a 35e oldalnyi részletszabály.

Lehet persze törekedni az élet minden szegmensének leszabályozására, csak azzal egy időben azt hangsúlyozni, hogy az elméleti jogászkodás meg a dogmatikus zabhegyezés az hejj, de messze áll a konzervatív kormányunktól, na az minimum vicces.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.10. 08:16:57

@SontPent:
1. Jó jog az a jog, amely alkalmas a felmerülő élethelyzetek megnyugtató elrendezésére. A jog funkciója ugyanis ez: vannak élethelyzetek (ledőlt a kerítés a telekhatáron, lelépett az üzlettárs a zsével, összeveszett a feleség a férjjel, Józsi fejbeverte Samut etc.), s ezek következményeinek megállapítására szabályokat alkotunk.
A mostani hatályos jog nem volt alkalmas, hiszen a miniszterelnök kézi, a jogban meglehetősen homályos keretek között hagyott beavatkozása volt szükséges a kívánatos végeredmény eléréséhez. Volt egy élethelyzet, amelyben a jog által biztosított kimenetel nem felelt meg a kívánatosnak. A jog tehát nem volt jó. Nem utolsósorban azért, mert normális, ésszerű ügymenet esetén a tüntetések engedélyezése és betiltása nem a végrehajtó hatalom fejének a feladata kellene hogy legyen.

2. A miniszterelnök nem a jogot értelmezte, hanem parancsolt.

3. Ha a konzervatív értékek léteznek és örökök, akkor azokat intézményeknek (is) kell képviselniük, hiszen az egyes ember nem örök életű.

4. Ebben egyetértünk: ez a döntés nem a konzervatív hatalomgyakorlás kategóriájába tartozik.

5. Miért, mi a magyar konzervativizmus? Kuehnelt-Leddihn és MAK? A magyar konzervativizmus kezd a mindenkori ellenoldal "rendes jobboldali/baloldali párt" fogalmához hasonulni, abban legalábbis, hogy ami létezik, az sosem *olyan*, ami meg *olyan*, az sose létezik.

@pocaklakó minimanó: Ez egy logikai következtetés.
Szerző két állítást tesz a konzervatív hatalomgyakorlásról kiindulópontjáról:
1. "alapvető kiindulópontja a valóság, nem egy doktriner ideológia vagy a liberális dogmák"
2. "az univerzális, állandó, mondhatni örök, és mindannyiunkat összetartó értékekből indul ki".

Kicsit formálisabban:
1. kiindulópont(KHGY)=valóság
2. kiindulópont(KHGY)=univ. értékek
Azaz valóság=univ.értékek. Azaz az első állításban foglalt valóság és a másodikban foglalt értékek – ugyanaz.

@Herr SturmLikudnik: :-)
"A jó király", basszameg. Az a szégyen, hogy ezzel a felütéssel (komoly) cikket lehet kezdeni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 08:20:03

@Virág et.:

Az a trolltempó, @Virág et.:, az a trolltempó!

Ha te szakképzési szakember is vagy, akkor vágjad nekem, hogy hány szakma szerepel a szakképzési jegyzékben! Az éppen annyi "útmutató". Nem mindegy, hogy hogyan nevezik a képzések szabályozását?:-)

(Mivel több szakképzésben dolgozó tanárral, oktatóval van közelinek nevezhető kapcsolatom, így tudom, hogy az új szakképzési szabályozás ezer sebből vérzik; látod, annak lenne értelme, hogy a konkrét hibákat szóvátegyék ahhoz hozzáértő szakemberek! Ja, hogy az komoly meló lenne! Ehelyett marad a népszabós hecckampány és a trollkodás! Nyilván, egyszerűbb harmincötezeroldalazni (milyen betűmérettel, milyen sorközzel, milyen oldalmértettel?), mint érdemi szakmai kritikával élni!)

bozon 2013.04.10. 08:27:33

"Konzervatív hatalomgyakorlás"! Bakker, ilyet leírni 2013-ban a magyar kormánnyal kapcsolatban! Ez lókemény.

Elmondom a szerző véleményét röviden: a "konzervatív" kormány azt tilt be, amit akar, mert ab ovo, lényegénél fogva jobban tudja, hogy mi a jó és mi nem. Ezzel szemben a mindenkori vezetőktől független szabályokra, a logikára, az átláthatóságra hivatkozni derpegés.

Ajánlom a szerzőnek, hogy tekintse át a kormány működését. Látni fogja, hogy minden kérdés így dőlt el. Az eredményt meg mindannyian látjuk.

Ezzel szemben két szót érdemes ízlelgetni: "fékek", "ellensúlyok". Van, hogy a szabályokat vészhelyzetben sürgősséggel át kell hágni, de ha azt több potens szereplő egyetértésben teszi, akkor bízhatunk az eredményben. Ismétlem: vészhelyzetben, több szereplő, egyetértésben.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 08:37:44

@Counter:

No, látom ez odab*sz a maga dialektikus elméjének!:-D

Elhiszem, hogy ezt magának nehéz elképzelni, de egy konzervatív ember valóban a valóságból indul ki (és nem ideologikus doktrínákból és dogmákból) és döntéseit valóban (általa örökérvényűnek tartott) univerzális értékek határozzák meg. S ebben semmiféle ellentmondást nem lát, mivel stabil értékrendje (elég) stabilnak tekinthető valóságérzékeléssel és döntési képességgel ruházza fel.:-)

Virág et. 2013.04.10. 08:39:25

@bbjnick: Rajtad kívül tartalmi kifogást a 35e oldallal szemben senki nem emelt. Mert sem a nol cikk, sem az itt megjelölt példa nem erről szól. Hanem annak cáfolata, hogy ez a konzervatív kurzus mennyire gyakorlatias és nem elméletieskedő, jogászkodó lenne. Aki 35e oldalt képes 2 napos hatályba lépétetéssel megalkotni, az hardcore elméletieskedő - jogászkodó - doktriner, akárki akármit is állít.

"Az éppen annyi "útmutató". Nem mindegy, hogy hogyan nevezik a képzések szabályozását?"

Nem. Mert az útmutató az =/= részletszabály.Az útmutató egy vázlat, a részletszabály meg szájba rágós elmagyarázás. De lehetőséged van megvédeni az eredeti állításodat, hogy ti. a mostani 35e oldal korábban is ennyi volt, csak akkor nem egy jogszabályban hanem sokban külön jött ez össze. Tessék szépen kikeresni a jogszabályokat, összeadni az oldalakat közlöny szerint (nem 42-es betűmérettel, ugye) és hajrá. Néhány nap alatt biztosan végzel is vele.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 08:49:36

@Virág et.:

No, h*lye troll, te is hazudsz és csúsztatsz (mint népszabós agymosóid) és a saját farkadba harapsz!:-D

Trollt tovább nem etetek!

plümpike 2013.04.10. 08:52:48

A poszt minden szavával egyetértek.

Virág et. 2013.04.10. 09:01:38

@bbjnick: Hol hazudtam és hol csúsztattam? Ha a saját állításaidat sem tudod megvédeni, meg sem próbálod, eltereled a beszélgetést a terjedelemről a tartalomra, aztán elkezdesz vagdalkozni, akkor ki is hazudik/csúsztat és ki is itt a troll?

vantaan 2013.04.10. 09:15:41

"Örüljünk, hogy a konzervatív hatalomgyakorlás – az emberi méltóság jegyében – betiltotta ezt a kirívóan közösségellenes rendezvényt, mert fel tudta mérni, mi a jó, mi a helyes, mi az emberséges, ........"

No, de pont ez a konzervatívnak nevezett (hazudott?) hatalomgyakorlás működik együtt ezzel-ezekkel közösség ellenes szervezetekkel! Lásd pl. Balog miniszter ámokfutását pl a kitüntetésekkel kapcsolatban! ...vagy egy "kisnáci",hogy lehet a vezető állampárt szóvivője?

Ez csak parasztvakítás kifele, közben meg szilárd együttműködés a háttérbe!!!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.10. 09:22:33

@bbjnick: Ha maga se mond mást a két kiindulópontról, mint a poszt, akkor maga is ugyanabba a hibába esik. Hiszen maga se mond mást, mint hogy a "valóság" és a "konzervatív örök értékek" azonosak; s miközben örök értékekről hőbörög szaros szájjal, tagadja, hogy létezhetnének örök értékek (nem "ideologikus doktrínákból és dogmákból" indul ki, hanem "általa örökérvényűnek tartott univerzális értékekből" – de mi is a bölcseleti különbség a kettő közt?).

Nem láttam semminemű ellentmondást a poszt két idézett állítása között, viszont levontam a két állításból néhány következtetést, amelyeket le _kell_ vonni belőlük és amelyeket igaznak _kell_ tartanunk a logika szabályai szerint.
Maga szerint igazak?
(Emlékeztetőül, mivel gondja szokott lenni a két-három hozzászólásnál régebbiek ismeretével:

"1. A valóság = univerzális, állandó, mondhatni örök és mindannyiunkat összetartó értékek.
2. Ami nem univerzális, állandó, mondhatni örök és mindannyiunkat összetartó érték, az nem valóság.
3. A konzervatív hatalomgyakorlás vagy nem valóságos, vagy viszont univerzális, mondhatni örök és mindannyiunkat összetartó érték. (Vagy nem érték?)" )

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.10. 09:40:15

Nem nagyon látom, hogy mitől is konzervatív a Fidesz. Szerintem semmi közük a konzervatívimushoz.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 09:47:26

Qrbán is hollóiparos.

A gáz pedig nem Auschwitz szimbóluma, hanem Dachaué, YKWIM.

Kandeláber 2013.04.10. 09:55:29

@Negyvenértelmiségi: No meg a hangja a Feyenoord-Ajax meccseken.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 10:00:33

Az "Élet menetén" köztörvényes bűnözők, munkásőrök, rogánok, steinerek, zoltaik, a politikai paletta leggusztustalanabb férgei vonulnak az első sorban egy idegen ország zászlaja alatt.

kumkum 2013.04.10. 10:03:52

@Virág et.:
"Pedig ennél faék-egyszerűbb a dolog..."
Mar pont gondolkoztam, hogyan foralmazzam meg szabatosan, miert nem tetszik ez a cár-atyuska fele gondoskodas a kormanyfotol. Kosz.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 10:03:58

@Kandeláber:

Ezzel együtt nem helyeselném az ún. Élet menetének betiltását. Gyülekezési kérdésekben liberális vagyok, szerintem még nekik is joguk van masírozni.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 10:05:32

Természetesen ha rendbontás, garázdaság történne az ún. Élet menetén, ismét verekedni, erőszakoskodni kezdenének a zsidók, akkor a rendőrségnek be kell avatkoznia.

vantaan 2013.04.10. 10:16:00

@Negyvenértelmiségi: ..... Amúgy Őszinte részvétem!

Véletlenül Te nem ülve eszed a holdat???

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:25:58

@Putyilov gyári melós:

"Tehát akkor ez a rezsim ugyanaz, mint az előző!"

Csak olyan mértékben, amilyen mértékben tiltakozol ellene vagy elfogadod. Rajtad múlik.

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:27:30

@Putyilov gyári melós:

"Tehát akkor ezek a motorosok vonulhatnak Adj gázt jelszóval, mert eltérőek a nézeteik, vagy hogy értelmezzem jómunkásember elvtársam?"

Teljesen mindegy, mit írnék neked, hiszen te akkor is úgy fogod értelmezni a leírtakat, ahogy az neked tetszik, vagy éppen megfelel. A tartalommal általában a kannásboros prolik nem nagyon szoktak törődni, mert azt nem nekik szánták.

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:29:45

@SontPent:

Nagyjából ez a helyzet. Ebből se így, se úgy nem tud jól kijönni.

Most ez a sok szerencsétlen azért nyavalyog, mert betiltatja; ha nem tiltatja be, akkor meg azért nyavalyog.

Primitív népség.

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:31:47

@Kettes:

"Egyébként egy nácinak nincsenek is polgári jogai, nem is értem, miről vitatkozunk már."

Ez egy sima náci/bolsevik alapvetés.

Most akkor alkalmazzuk rá a saját maga által adott megoldást?

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:35:31

@Kamilla17:

"Elképesztőnek tartom, hogy ma magyar társadalom itt tart, hogy ez lehet a téma, hogy az Élet menete napján emberek egy csoportja "Adj gázt"nevű felvonulást hirdethet, s ezt van , aki egyszerűen csak ízléstelennek nevezi..."

Elképesztőnek tartom, hogy ma magyar társadalom itt tart, hogy ez lehet a téma, hogy tizenéves fiatalokból álló nyolcfős csoport terrorizálhat egy hasonló korú diákot, aki sokkot kapott és orvosi kezelésre szorult s ezt van , aki egyszerűen csak gyerekcsínynek nevezi.

Folytassuk?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 10:36:43

@pocaklakó minimanó:

Azt kéne már felfogni, hogy a miniszterelnöknek semmi köze, semmi dolga nincs semmiféle tüntetéssel.

Magánemberként meg lehet a véleménye bármelyikről, de miniszterelnökként ő egy egyszerű jogalkalmazó, nem pedig kiskiráJ.

Amikor a belügyminisztert bármilyen tüntetés betiltására utasítja, azzal túllépi a hatáskörét, épp úgy, mint Böszman, amikor 2006-ban instruálta a rendőrséget tuggyukmire.

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:37:57

@Virág et.:

"Merkel egy bírósági ítélet kapcsán szólította fel a pártját, hogy oldják meg azt a szerinte tarthatatlan jogi helyzetet..."

Nem azért szólalt fel, hanem azért (mint ez ki is derült), mert kínosnak találta, hogy az amúgy következetes lépés pont náluk vetődött fel és ezt az arcvesztést nem kívánta vállalni.

Maga az eljárás pedig teljesen komilfó lenne, ha tényleg következetesen kívánnák érvényesíteni mindazon intézkedéseket, amelyekre alapozva így lehet dönteni.

De nincs következetesség.

Kandeláber 2013.04.10. 10:41:24

@Kettes: Aha. Szóval kegyed rámutat valakire, azt mondja: náci, neked nincsenek polgári jogai.
Nem egy Péter Gábor-leszármazotthoz van szerencsénk?
Esetleg a körmös Bauer valamelyik ivadékához?

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:42:23

@Virág et.:

"Demszky Gábor maga is elismerte, hogy döntése "természetesen" jogszerűtlen volt. Ám, mint mondta, döntésével a budapesti polgárok javát szolgálta, ezért a jogszerűtlenség indokolható."

Hiányoljuk a vitriolos elítéléseket és a diktatúra emlegetését.

Csak ennyi. :)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 10:46:19

@Kandeláber:

De, valószínűleg igen. Ez a fajta masírozik nemsoká Zoltai munkásőr elvtárs, zsidó egyházi ügyvezetői igazgató, illetve a Rogán és a Steiner nevű szarházi mögött, izraeli zászlókkal.

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:46:37

@bozon:

"...kormány azt tilt be, amit akar, mert ab ovo, lényegénél fogva jobban tudja, hogy mi a jó és mi nem."

Mindegyik pontosan ezt teszi. Csak van, amelyik szemérmesen lehazudja a tevékenységét.

2013.04.10. 10:48:58

@Virág et.: Én elég világosan fogalmaztam. Én nem hirszerzős, akkor még politikai elemzői csoportról beszéltem, aki anno írt egy semmitmondó, törökgáboros, egyrészt-másrészt elemzést. Ráadásul a hirszerző ma már nincs is, nem tudjuk ma mit mondana.
Ez nem bizonyít semmit.

Én a liberális értelmiségről és a liberális jogvédőkről beszéltek, akik most nagy hanggal tiltakoznak. A TASZ, Helsiniki Bizottság, illetve az Indexes újságíróinak akkori reakciót kellett volna belinkelned. Ja, hogy nem voltak?!

Egyébként a személyes véleményem az, hogy a két esemény veszélyességét és provokatív szándékát tekintve volt különbség: az előbb egy zárt helyen tartott koncert lett volna egy budapesti kulturális intézményben, egy úgymond kulturális rendezvény, ha akarom. Továbbá, ez nem ellen-akció lett volna az áldozatokra emlékezők rendezvényével egy időben.
Nem védem őket, de Demszky alaposan túllihegte a dolgot.

Viszont a motorosok nyilvános helyen, az utcán, egyfajta ellen-rendezvényként, a zsinagóga mellett, provokatív jelszóval, a emlékezőkkel egy napon vonultak volna fel. Nyilván potenciálisan sokkal veszélyesebb esemény lehetett volna. Ráadásul itt zsidó szervezetek hivatalosan kérték a betiltást, teljes joggal, megjegyzem.

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:50:01

@Negyvenértelmiségi:

"Azt kéne már felfogni, hogy a miniszterelnöknek semmi köze, semmi dolga nincs semmiféle tüntetéssel."

Azt is fel kellene fogni (ld. korábbi példám), hogy egy főmufti - ha már a hatalmi ágak szétválasztásáról ömlengünk - nem "kézivezérelheti" a másikat csak azért, mert lobbicsoportok erre kérték és ő a dolgot kínosnak tartja.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 10:50:46

Néhány szép kipás kép a szlovén származású, magyar nemzetiségű, keresztény vallású rogánról:

kuruc.info/r/26/26586/

rogán steinerrel:

www.zsido.com/upload/hirek/20081224/th/sukkot_2008b_077_(Medium).jpg

zoltai elvtárs pufajkában:

alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2011/05/zoltai_pufajkas_0_0.jpg

Ezek a szarháziak szabadon masírozhatnak.

Ellenük tüntetni hogy-hogy nem szabad?

Vajon?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 10:52:22

@pocaklakó minimanó:

Akkor miért pucsított be Qrbán a biboldóknak, munkásőröknek már megint?

Kandeláber 2013.04.10. 10:54:35

@Negyvenértelmiségi: Egy tőről fakadnak ezek.
Hiába öntötte le magát nemzeti mázzal a Fidesz, alulról kikandikál a Liberális Internacionálé tagság.

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:55:09

"Demszky Gábor elismerte, hogy NEM CSELEKEDETT JOGSZERŰEN, amikor saját hatáskörében betiltotta a koncertet, de közölte: annak tudatában is vállalta a döntést, hogy a szervezők feltehetően kártérítési pert indítanak a főváros ellen. A Fővárosi Közgyűlés MIÉP- és Fidesz-frakciója szintén felhívta Demszky figyelmét a tiltás jogszerűtlenségére, és kezdeményezte, hogy a kérdésben A KÖZGYŰLÉS DÖNTSÖN. A kezdeményezést a főpolgármester azonban ELUTASÍTOTTA. A közgyűlés kulturális bizottságának elnöke, Körmendy Ferenc (SZDSZ) közölte: A BIZOTTSÁG csütörtökön rendkívüli ülést tartott az ügyben, és úgy döntött, hogy TÁMOGATJA Demszky Gábor döntését."

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 10:55:47

@Negyvenértelmiségi:

Te most ezen fogsz vergődni itt egy darabig?

Csak kérdem...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 10:59:20

@Kandeláber:

Nem a liberálisokkal van a baj, hanem a liboldókkal, különösen a köztörvényes zsidóbűnözőkkel, akik már rendőrségi határozatokat mondanak tollba.

Fel kell számolni a bibsi vircsaftot.

Kandeláber 2013.04.10. 11:01:09

@pocaklakó minimanó: Egyébként nem betiltotta, hanem felbontotta a Petőfi Csarnok adott estére történő bérbeadásáról szóló szerződést.
A Pannon Rádió viszont valamennyi zenekartól lenyomott egy pár számot aznap este.
Akkor szerettem meg a nemzeti rockot/skinhead zenét.
Kösz, Demszkáj. :D

héjakútmácsonya 2013.04.10. 11:01:28

Szóval a valóság a lényeg. Akkor induljunk ki ebből! Nos, mi a valóság? A szabad gyülekezés joga. Ez a valóság, s ezt, azt hiszem, mindannyian elfogadjuk, és többek között erre épül a Kádár-rendszert felváltó demokratikus, szabad Magyarország. Erre a valóságra, erre a jogra. (Merthogy, állítólag, a szabad Magyarország valósága a Kádár-rendszer valósága ellenében épült fel.)
A szabad gyülekezés joga pedig válogatás nélkül mindenkit megillet, aki hű a jogrendhez. Tehát a szabad gyülekezésnek csak egy feltétele van, a jogszabályok betartása. Márpedig az „Adj gázt!” szervezői, úgy tűnik, ezt senki sem tudja cáfolni, betartják a jogszabályokat, és az, hogy gusztustalanok, nem lehet ok a gyűlésük betiltására. Mert mások pedig mások gyűlését tartják gusztustalannak, mégsem lehet ez ok a gyülekezés betiltásához. Mégpedig azért nem, mert ez nem valami elvont doktrínát sért, hanem a VALÓSÁGOT. Arról pedig már megállapítottuk, hogy nem más mint a szabad gyülekezés joga.

„Mindenki tudja, mi lett volna itt, ha a finnyás értelmiség által helyesnek vélt eljárást követi a miniszterelnök.”

A finnyás értelmiség, úgy látom, most nem siratja a jogállamot, hisz ezt a finnyás értelmiséget most nem zavarja, hogy a kormányfő kérésére a belügyminiszter, egyébként jogszabályellenesen, egy gyűlés betiltására utasítja a rendőrséget. S azért nem zavarja, mert a finnyás értelmiség, álságos, álszent és képmutató, és válogat is. A neki nem tetsző gyűlések betiltása nem hogy nem zavarja, de kívánatosnak is tarja az ilyesmit, még akkor is, ha ez jogszabálysértő. A német sajtóban sem fogják elsiratni a jogállamot, miután a kormányfő jogsértő magatartásra utasította miniszterét, aki szintén jogsértő cselekedetre utasította a rendőrséget, az pedig végrehajtotta ezt a jogsértő utasítást. (A német sajtó és a finnyás értelmiség akkor sírna-rína, ha mondjuk ugyanez egy melegfelvonulással történt volna meg. De akkor nagyon.)

A kormány pedig ne határozzon arról, mi a jó, mi a rossz. Vannak jogszabályok, és egy konzervatívnak kutya kötelessége tisztelnie a jogrendet. Márpedig a törvények szerint, még ha egy gyűlés sértő, megbotránkoztató, ízléstelen is, akkor is megtartható.
Ám úgy gondolom, egy konzervatívnak nem csak a valóságot, de az elveit is tekintetbe kell vennie, amikor dönt. S én úgy tudom, a konzervatív elvek között kitüntető szerepet foglal el a szabadság, a szabad gyülekezés joga.

2013.04.10. 11:06:43

@pocaklakó minimanó: Mindjárt az lesz a szöveg, hogy no tessék, ez bizonyítja, hogy a budapesti Fidesz akkor (is) védte a nácikat, mert közgyűlési szavazást, és jogszabályok betartását kérte Sky kapitánytól. Tarlós miért nem hívta vissza a skinheadjeit? Szerencsére hogy volt itt egy fehérek között európai főpolgármesterünk.

A történelmi-liberális dialektika azért zseniális, mert bármilyen premisszából indulunk ki, mindig ugyanaz a következtetés: a Fidesz (Orbán) fasiszta, szélsőjobbal kacsint, (látens) antiszemita, diktatúrát épít.
Ezzel szemben minden körümények között az SZDSZ (Milla, 4K, stb) képviseli a demokratikus és européer értékéket.
Ezt a konklúziót szintén tetszőleges premisszából levonhatjuk. :)

Szerencsére erre már a társadalom nagy része nem vevő.

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 11:11:37

@héjakútmácsonya:

"A szabad gyülekezés joga pedig válogatás nélkül mindenkit megillet, aki hű a jogrendhez. Tehát a szabad gyülekezésnek csak egy feltétele van, a jogszabályok betartása."

Vö.: "French government officials on Friday announced a strict ban on protests against insulting depictions of the Prophet Muhammad in a recently released US film and a Paris-based satirical magazine. Officials in Germany are also doing all they can TO MINIMIZE TENSIONS. (...) "There will be strictly no exceptions. Demonstrations will be banned and broken up," Interior Minister Manuel Valls told reporters in Marseille on Friday, according to news agency Reuters. WORRIES over violence were triggered on Wednesday, when the satirical magazine Charlie Hebdo published an issue with the front cover showing an Orthodox Jew pushing a figure in a wheelchair wearing a turban. There were several caricatures of the Prophet inside, including some of him naked. Many Muslims consider any representation of Allah or the Prophet Muhammad offensive. The 75,000 issues of the magazine's first run reportedly sold out in a matter of minutes. (...) FEARS OF UNREST were also felt in Germany on Friday, which is home to some 4 million Muslims. (...) German authorities, who closed the country's embassies in the Muslim world on Friday, are also CONSIDERING FORBIDDING a far-right group from screening the film in public ON THE GROUNDS THAT IT COULD DISRUPT PUBLIC ORDER." (spiegel.de)

Amiből kitűnik, hogy a szabad gyülekezés jogának szabadsága FELTÉTELEZETT VESZÉLYEK alapján is felülírható, ha éppen valakinek erre szottyan kedve.

És ezt a módszert igazából NEM KIFOGÁSOLTÁK sehol.

Nahát! :)

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 11:12:35

@SontPent:

"A történelmi-liberális dialektika azért zseniális, mert bármilyen premisszából indulunk ki, mindig ugyanaz a következtetés: a Fidesz (Orbán) fasiszta, szélsőjobbal kacsint, (látens) antiszemita, diktatúrát épít."

Ez alap. Látom, jól megtanultad a leckét. :)

Kamilla17 2013.04.10. 11:22:57

@pocaklakó minimanó:
Igen, igazad van. Fejétől bűzlik a hal!

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 11:27:34

@Kamilla17:

"Igen, igazad van."

Persze. Igazam van.

nemjogasz 2013.04.10. 11:28:40

A derpegés az magyarul, bocsánat, Magyarul mégis mit jelent? Teljesen meg vagyok döbbenve, hogy a magyar, azaz Magyar kultúra, nyelv, haza, hon, stb. védői nyugati szlenget használnak... Hát micsoda kozmopolita idegenszívű dolog ez már?

pocaklakó minimanó 2013.04.10. 11:33:04

@nemjogasz:

:)

Herp da derp derpa derp. A derpity

derpity herpa derp derp. Derp derp

derp. A herp derp herpity derpity derp.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 11:37:12

@SontPent:

Azt hiszed, akkora antibolsevista vagy, hogy belefér, hogy helyeseld a Qrbán bolsevista intézkedését?

nemjogasz 2013.04.10. 12:01:49

@pocaklakó minimanó: de most nem? Aknamunkával bontják itt le a nemzeti érzelem utolsó védőbástyáját, szent anyanyelvünk megerőszakolásával. Fogadok hogy zsidóbérencek. Vagy a szabadkőművesek, vagy Soros fizeti őket. De legalábbis Richard Field. De ha más nem, gyurcsány biztosan.

Dzsentrisvihák 2013.04.10. 12:01:50

Az egyébként tök fölösleges, sőt, ebben a formában kontraproduktív rendezvény betiltása kapcsán csak egy dolog lett még nyilvánvalóbb: az a bűzhödt, pudvás lóláb, ami már a Sirály körüli kavarás kapcsán is szinte arcba rúgta a szemlélődőt.
Itt bizonyos köröknek már teljesen nyíltan felül szabad írni a magyar törvényeket (ne feledjük, a motoros parádé minden jogszabálynak megfelelő, a rendőrség által engedélyezett, bejelentett esemény lett volna; míg a Sirály egy törvénysértő módon, érvényes bérleti szerződés nélkül működő bűnbarlang), vagy erre kényszerítheti akár a legfelsőbb vezetőket is.
Ezek után ne tessék csodálkozni, hogy nő az antiszemitizmus, és egyre kevesebbeket hat meg a holokauszt miatti nagy siránkozás.
A "nekünk mindent szabad, ti meg kapjátok be" attitűdből még sosem lett megbékélés, meg respekt, sőt... (nem ártott volna tanulni is valamit a múltból, ha már állandóan a rá való emlékezést reklamáljuk, ugye)

Bloodscalp 2013.04.10. 12:03:33

Annyira megmosolyogtató mikor a pázmányról frissen szabadult káder gyerek&co. azt gondolja hogy jól megírja a tutit (félállásban tuttiblog) 8 bekezdésben, ebből 2-t a saját önfényezésére és a (vélt) szellemi fölényének kifejtésére pazarol. a többi 6 se jobb persze.

igazából úgy baromság ahogy van amit leírt a delikvens, tipikusan csak a kommentek miatt volt érdemes beleolvasni:))) Nem egy helyretesz a témában, és mosolyogva olvastam a kommentsort.

A szerző inkább rajzoljon, festegessen.

Dzsentrisvihák 2013.04.10. 12:09:04

@nemjogasz:

A nyelvekben teljesen természetes folyamat a kifejezések, szavak átvétele. Elég hülye lenne az, aki ezt föl akarná róni bárkinek is, vagy a kozmopolitizmus számlájára írja.
Ennél már csak az hülyébb, aki ennek örvén meglehetősen béna manírokkal tarkított műhisztit csap, és habzó ormánnyal kéri számon az ilyen nyelvi formulák használatát másokon.
A nyelvhasználat és a nyelvművelés csak bizonyos szinten politika. Ez nem az.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 12:14:46

@Dzsentrisvihák:

Nagyszerű a párhuzam.

A Zsirályt és az Adj gázt! pontosan ez köti össze, hogy mindkétszer a liboldók érdeke volt az egyetlen, amit figyelembe vettek a hatóságok, vagy a magukat annak képzelő személyek.

A törvények totálisan másodrangúak voltak mindkét esetben.

A nyilvánvalóan, több soron, folytatólagosan törvénytelen zsidó dzsembori még új lehetőséget is kapott a törvénysértés folytatására, a zsidóbűnözők felvonulásának napján(!) jogszerű tüntetést bejelentő motoros felvonulást pedig betiltotta a kiskiráJ.

Pont mint az elmúltnyolcévben vagy az elmúltnegyvenévben az akkori kiskiráJok.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 12:18:51

A Zsirályban egyébként tart még a hagyományőrző illegális szeszkimérés, vagy a következő egyiptomiirtás ünnepéig tart a meghosszabbított "türelmi idő"?

nemjogasz 2013.04.10. 12:19:23

@Dzsentrisvihák: biztos hiányoztál irodalomóráról, amikor az iróniát vettétek.
hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia

Google 2013.04.10. 12:45:59

Akik annak idején azzal vádolták a Fideszt, hogy az összekacsint a Jobbikkal, azok most a technikai koalíciót készítik elő. A Jobbikkal.
Küzdjön a Gój, Szkita, vagy ki tudja milyen motorosokért a TASZ, a Helsinki Bizottság, Index, vagy akár a Simon Wiesenthel Központ is! Jobbik meghasonulást!

Kandeláber 2013.04.10. 12:52:43

@Negyvenértelmiségi: Vallási alapon működő bögrecsárdáról eddig nem hallottam, ez belpesti világszabadalom.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 13:04:45

@Kandeláber:

Közismert a zsidók vonzódása úgy a szeszbiznichez, mint a kaszinóiparhoz (ebben a Zsidó Világkongresszus a fő illetékes, ld. Sukoró és Lauder, ami nemsoká Budapesten fog személyesen ajvékolni), továbbá a prostitúcióhoz, fegyver- és rabszolgakereskedelemhez.

Az összes mocskos bizniszben otthonosan mozognak, nemcsak a hollóiparban.

Nem meglepő, hogy a jiddis jövevényszava"ink" nagyrésze a bűnözéssel és rokon tevékenységekkel kapcsolatos, tolvajnyelvi szakkifejezés a szajrétól a mószeroláson át a markecolásig (hosszú a lista).

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 13:15:12

Amit ma cigánybűnözésnek hívunk, az egyébként száz éve még leginkább zsidóbűnözés volt.

A markecolás például jól ismert tevékenység ma is, kiszemelik azt, akinél sok cash lehet, leitatják, fejbekúrják, elszedik a pénzét, aztán ha lebuknak, hamisan esküdöznek.

Ma már ilyet ritkán csinálnak a zsidók, átváltottak nagypályára.

Leitatás helyett médiával butítják, fejbekúrás helyett fasisztázzák, rasszistázzák, kirekesztik, a pénzét ugyanúgy szedik el, a bíróságon meg továbbra is a jól bevált tiszaeszlári receptet követik.

nemjogasz 2013.04.10. 13:31:11

@Negyvenértelmiségi: meg maceszt esznek kislányvérrel. Ha jól megnézed, még szarvuk is van, csak trükkösen lefűrészelik az újszülött szarvait, és a szintén levágott előbőrrel fedik le a helyét.
Amúgy köszönjük a tájékoztatást, nem akarsz esetleg Zsidóügyi Nagyenciklopédiát írni? Vagy legalább egy szakirányú kurzust indítani az Attila király népfőiskolán?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 13:45:02

@nemjogasz:

Atilla Király Népfőiskola

Igaz, a saját nevedet is elkúrtad.

Dzsentrisvihák 2013.04.10. 13:50:12

@nemjogasz:

Tudom, hogy ironizálni akartál, kispajtás, de mivel a logikád igencsak hibás, ezért pusztán affektáló picsogás lett belőle.

Ja, és Wikipédia? Most komolyan...?

Bogyó 2 2013.04.10. 13:54:25

Kedves cikkíró, azért mert te nem érted a demokrácia lényegét, attól az még nem finnyás jogászkodás. Kétségtelen, hogy egy demokráciában néha el kell viselni nekünk nem tetsző dolgokat. De nehogy már a jogi szabályozás hiányosságait önkényuralmi eszközökkel kelljen helyretenni! Tényleg nem látod, hogy mi lenne a helyes megoldás? Tényleg azt hiszed, hogy csak a hatástalan gyenge ultraliberális szabadrablás és a "tökös" miniszterelnök "konzervatív hatalomgyakorlása" között lehet választani? Hatékony jogállami megoldás szerinted nem létezik?
A jogellenes lépések jó cél érdekében történő megtételét elfogadhatónak tartod machiavellista módon? Tényleg nem érzed veszélyesnek, hogy van egy ember, aki eldöntheti mi a jó cél és mi nem, mikor kell beavatkozni és mikor nem, akkor is ha nincs rá hatásköre? Miniszterelnöknek választottuk vagy Atyaúristennek?
Konzervatív hatalomgyakorlásnak nevezed a nyílt jogsértést? Hol lesz akkor a határ, vagy szerinted is tévedhetetlen Őfőméltósága?

nemjogasz 2013.04.10. 14:13:57

@Dzsentrisvihák: sajnálom, hogy nem sikerült szellemi fölényed számára elfogadható színvonalú iróniával szolgálnom. Taníts, mester!

Google 2013.04.10. 14:18:38

@Bogyó 2:

Ne sírj, fognak vonulni a kedvenc motorosaid, ha ez lenne a baj. De tudom, nem ez. Bánt téged az Orbán, az a baj. Nem vereti el a fideszeseket, mint tette ezt Gyurcsány, nem emeli a rezsit, nem csökkenti a nyugdíjat. De röghöz köt - Magyarországhoz, ó, jaj.

CasusBelli 2013.04.10. 14:32:33

@k|M:
Valóban úgy gondolod, hogy OV azért tiltotta be ezt a felvonulást, mert leült íróasztalához, majd hosszas gondolkodás után azzal az eredménnyel állt fel onnan, hogy ez a jó, ez a helyes, így kell lelkiismeretesen cselekednie? Véletlenül sem kínos kül- és belpolitikai egyensúlyozásának egy újabb momentumát látjuk? Szerintem a motiváció teljesen világos, ezt kár ragozni.

Azt gondolom, teljesen természetes, hogy az ilyen kezdeményezéseket el kell fojtani. A lényeges különbség szerintem ott van, hogy ezt nem felülről, hanem alulról kell megtenni. De annyi azért jó, hogy most már legalább tudom, kihez kell forduljak, ha nem tudom, mi a jó és mi a rossz; Orbán Viktor megmondja!

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2013.04.10. 14:45:16

Nagyon bízok benne, hogy a konzervatív hatalomgyakorlás nem azt jelenti, amit a szerző ír, azaz "Pont ennek megfelelően kerülhetett sor a motoroshőbörgés betiltására, ...". A probléma az, hogy ez a rendszer, azaz a " fel tudta mérni, mi a jó, mi a helyes, mi az emberséges, és mi a célszerű;" elven alapuló állam nem jogállam. A szerző által csak "jogászkodásnak" beállított valami pedig pont a stabilitást biztosítja, azaz lerögzítünk olyan szabályokat, amik MINDIG, MINDENKIRE vonatkoznak. Ha ez nem teljesül, akkor az adott jogszabályt el kell törölni. Egy olyan rendszerben, ahol nem a jog érvényesül, autokráciának hívják, ahol a hatalom dönti el, hogy "mi a jó, mi a helyes, mi az emberséges, és mi a célszerű;", ez semmiben sem különbözik a Rákosi rendszertől. Az pedig, hogy az előző kormány hibáit a jogászkodás számlájára írja, óriási baklövés, ugyanis a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett kormánynak pont az volt az egyik legnagyobb hibája, hogy nem a jog szerint járt el.

willdataa 2013.04.10. 14:50:49

Miféle vágóképet lehet készteni arról hogy motorosok felvonulnak? Történt már olyan a világtörténelemben hogy motorosok felvonultak, mégsem lehetett róla vágóképet készíteni.

dr Smittpálelnökúr 2013.04.10. 14:51:22

Jól értem, a konzervatív hatalomgyakorlás azt jelenti, hogy a hatalom egyszemélyes birtokosa nem törvényeket hoz a társadalom érdekében, hanem azokat áthágva utasításokkal irányít?

Ez nem konzervativizmus, hanem valami egészen más.

Egyébként pedig önmagában az, hogy ilyen gusztustalan csürhe az adott napon az adott címmel felvonulást tervez, szervez, bejelent, az a bizonyíték arra, hogy igenis vannak nácik ebben az országban.

Sztavrosz_ (törölt) 2013.04.10. 15:06:08

"A konzervatív hatalomgyakorlás ugyanis az univerzális, állandó, mondhatni örök, és mindannyiunkat összetartó értékekből indul ki."

Mint például?
Egyébként meg A pökhendi szarjankó épp elég salátatörvényt gyárt, a végrehajtásukba azért már nem kellene beleszólni.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.04.10. 15:08:18

Tehát most az a baj, hogy a liberálisok úgy viselkedtek, mint a liberálisoktól elvárható és kiálltak a számukra antipatikus véleményt képviselők jogai mellett. Értem...
Nincs rajtunk sapka.

"A konzervatív hatalomgyakorlás abban különbözik a liberális jogi csűrés-csavarástól, hogy alapvető kiindulópontja a valóság"
Muhahahahaha. Nos, a Fidesz és a valóság egy lapra is nehezen írható fel, nem hogy egy mondatba.

Ép eszem teljes birtokában visszasírom a jogállamot. Azt, ahol nem mondvacsinált indokkal dönt a Kedves Vezető függetlenül a hatályos jogtól.

is 2013.04.10. 15:16:32

@poszt: "mindamellett, hogy egy konzervatív a jogrendet tiszteli."

mindamellett, hogy a saját szemedbe hazudsz, hiszen a poszt maradék 99,9%-ban azt bizonygatod, hogy hát milyen jó, hogy felrúgtátok a saját magatok által alkotott jogrendet, valami valóság nevében.

minek is ide jogrend? miért is legyen a jog a politika felett álló dolog? picsába a jogrenddel, ma reggel felkelek, és ha úgy tetszik, akkor úgy lesz. nyilván a történelem konzervatívjai voltak Caligula, Néro, Hitler, Sztálin, hiszen mind ezt az elvet vallották.

azt a pici dolgot, hogy a jogrendbe beleraknátok, hogy 100 méteren belül nem lehet másik rendezvényt tartani, ha egy helyen már van valami, azt bezzeg nem, mert akkor nem lehetne majd ellenzékben megint balhékat csinálni.

segget csinálni a aszádból, az konzervatív? mert azt nagyon jül tudod.

"mert 2010 óta itt még olyan tüntetés nem volt betiltva, ami a hatalomnak nem tetszik"

- csak a minisztérium lefoglalja az összes belvárosi helyszínt előre.
- csak az országház előtt kiállítást szervezek másfél évre, majd építkezést.
- csak reggel 6:45-kor kopognak majd utána az ablakodon a ballonkabátos rendőrnyomozók, mit tesz isten, pont a következő bejelentett tüntetés előtti napon, mint a kádári rendőrség a 70-es, 80-as években.

tényleg jól esik a saját szemedbe hazudni, és így élni le egy egész életet, hazugságban?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.04.10. 15:18:33

@Sztavrosz_:
Ezt
"A konzervatív hatalomgyakorlás ugyanis az univerzális, állandó, mondhatni örök, és mindannyiunkat összetartó értékekből indul ki."
nem kell ennyire komolyan venni. Ez magyar könyvből konzerválódott konzik egyik közhelye. Imádnak olyan dolgokat fetisizálni, amiket megfogalmazni se tudnak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy pillanatnyi érdeküknek megfelelően bármire rá tudják mondani, hogy ez konzervatív.

elwood 2013.04.10. 15:23:46

"A jó király betiltotta a seggfejek vonulását, de ez nem elég, sőt, ez sokkal több, és jóval ízléstelenebb is, mint amit megtehetett volna. A liberális sajtó és bloggerek az indextől a cinken át a kettős mércéig azon derpegnek, micsoda alávaló húzás "

szegény posztolónak fogalma sincs a demkoráciáról.
nem azért sírnak mert "jó", hanem mert "király"

egyszemélyi korlátlan hatalomban élünk és sokan tapsolnak hozzá.

ODIV 2013.04.10. 15:31:12

Nekem ezzel a "konzervatív hatalomgyakorlással" csak annyi bajom van, hogy először láttam azt, hogy pozitív értelemben értelemben használták. De legalábbis egy kezemen meg tudom számolni azokat az eseteket, amikor a "jó királynak" nem maga felé hajlott a konzervatív keze.

Szelid sunmalac 2013.04.10. 15:37:09

Istenem bazmeg! Ha egyszer engedelyeztek, mert voltak annyira faszok, hogy egy napon engedtek megtartani a kettot, akkor engedelyeztek! Talan at kellett volna tetni masik napra, aztan kesz! Eddig nem jutsz el, mi? Csak a seggnyalas van!

Megfigyelo 2013.04.10. 15:39:44

Két eset lehetséges: vagy joga van Orbánnak betiltani a mocskok tüntetését, vagy nincs. Ha neki joga van, akkor a rendőrségnek eleve nem lett volna szabad engedélyezni, de engedélyezte ("tudomásul vette"), és miniszterelnöki közbeavatkozásra volt szükség, hogy teljesitse a kötelességét. Ebben az esetben szégyellje magát a rendőrség!
(És a rendőrségért felelős BM.) Ha viszont tulajdonképp nem lett volna joga betiltani, vagyis valójában szigorú jogi nyelven szólva Orbán visszaélt a hatalmával, amikor betiltotta a -- szerintem is valóban tiltandó -- motoros menetet, akkor kiderül (és úgy tünik, ez a helyzet), hogy Magyarország szisztematikusan megsérti a Párizsi Békeszerződésből és más nemzetközi szerződésekből rá háruló kötelezettségeket, és ezeket nem vezette át a belső jogba. Ugyanis, ha ezeket a szerződéseket Magyarország betartaná, akkor pl. a Jobbikot cakumpak már rég be kellett volna tiltani és Vonának a Váci Fegyházban lenne a helye Szálasi egykori cellájában.

Sziszifusz 2013.04.10. 15:42:23

Gratulálok, jó írás, veszi a fáradtságot, hogy megmagyarázza a döntés hátterét. Egyetértek!

a_fater 2013.04.10. 15:47:52

Kedves Szerző!

Ön most annak örül, hogy a kormány is a zsidók kegyeit keresi, ahogyan az az ellenzék is?

Martian (törölt) 2013.04.10. 15:49:10

@Lord_Valdez: "visszasírom a jogállamot"

A jogállamot tisztelő politikus előbb kikeresi a szándékainak megfelelő jogértelmezést és így viszi keresztül a szándékát.

A jogállamot nem tisztelő politikus trehány módon dolgozik, még arra sem veszi a fáradságot, hogy megfelelő jogértelmezéssel alátámassza a döntését.

Mert anno Jézus is megaszonta: nem az ember van a törvényért, hanem a törvény az emberért!

:))

Bobby Newmark 2013.04.10. 15:49:26

"Nem a valóságot akarja úgy látni, ahogyan az a magasztos és fennkölt eszme szerint van, hanem magát a valóságot nézi; és a józan ész a kiindulópontja"

...és Matolcsy a megtestesülése.

Értjük, köszönjük, lapoztunk.

Uva 2013.04.10. 15:50:07

konzervativ fidesz, amelyik komplett iparagakat allamosit vagy tilt be egyik naprol a masikra, haha, rohog a vakbelem. orban egy populista kiskiraly, akit a rajongoi istenkent tisztelnek, ez a valosag.

Hókarón a nyuszika 2013.04.10. 15:51:26

"Ez így gyenge, Index, ez így gyenge, Kettősmérce, ez így gyenge, Cink! Az kéne, hogy a Der Standard címlapján Paul Lendvai az európai demokratikus és jogállami normákra hivatkozva követelje, hogy a miniszterelnök ne lépjen fel a holokauszt megemlékezésre szervezett széljobb felvonulás ellen. Persze ha ez megtörténik, akkor másnap - ugyanezen normákra hivatkozva - ítélje el, hogy a széljobb vonulhatott, a cikk címe pedig legyen Führerstaat Ungarn. Hm? Szóval, demokraták, beszéljünk komolyan: Orbán elvette a játékotokat."

Cinkes 2013.04.10. 15:53:32

a demokráciáról annyit, hogy az USA-ban hitler szülinapját is megünnepelhetik és ott aztán elég sok a zsidó... gondolom nekik sem tetszik de azt az ottani társadalom felfogja, hogy a szabad véleménynyilvánításhoz joguk van a hülyéknek is... a jogkör kérdését most nem is firtatnám, de az nyilvánvaló, hogy a magyar társadalom még nem érett meg ilyen dolgokra

Nevem Earl 2013.04.10. 15:54:06

Tököm tele a ezekkel a politikai szektákkal, jobb és bal egykutya. Pusztuljon az emberiség, helyet a csótányoknak! :D

fvipera 2013.04.10. 15:55:53

1) a náci csürhe ellentüntetését a rendőrségnek kellett volna betiltani a hatályos jogszabályok alapján

2) mandinernek és más jobboldaliaknak orbán tiltása előtt kellett volna tiltakozni a csürhe ellen, nem orbánnak nyalva helyeselni

3) nem véletlen, hogy orbán fejében úgy él 2006, hogy gyurcsány lövetett. nem világos neki a hatalmi ágak szétválasztása.

Wrex 2013.04.10. 15:55:57

@SontPent: "ésszerű azt feltételezni"
Gondolatrendőrség, 1984. Vagy hogy közelebbit mondjak, Különvélemény, 2002.

"engedélyezendő amíg nem sért jogszabályt, nem valósít meg uszítást"
Hát igen. Feltéve hogy tetszik a pártfőtitkár elvtársnak.

genyamagyar 2013.04.10. 15:58:32

@Cinkes: " de az nyilvánvaló, hogy a magyar társadalom még nem érett meg ilyen dolgokra"

Így van! USA-ban lehányják a nácikat.

Megfigyelo 2013.04.10. 15:59:19

@CasusBelli: Nem csak alulról kell fellépni. Igenis olyan törvények kellenek, amelyek világossá teszik, hogy a fasizmus tiltva van. Nem csak nem helyes, nem csak nem erkölcsös, de "tiltja a törvény". Erre (is) való a törvény: orientálja az egyént, hogy mi az, amit a külvilág egyértelműen nem tűr el. És ezek a törvények rendben is vannak az EU legtöbb tagálamában. (Amerikában mások a hagyományok és ott nem volt náci uralom.) Sajnos a magyar jobboldalon nincs éles választóvonal a "mainstream" jobboldaliság és a fasiszta csürhe között; magukat jóindulatunak tudó hivő emberek is sokszor elképesztő rasszista előitéletekkel vannak tele. Nem is veszik észre, hogy milyen otromba dolgokat tudnak mondani...
Megjegyzés: az, hogy mondjuk valaki hazudik-e vagy megcsalja-e a férjét/feleségét, az erkölcsi kérdés. A lopást vagy gyilkolást a törvény is tiltja. A gyilkosok ellen nem csak alulról kell fellépni -- és itt most lényegében erről van szó.

fikanick 2013.04.10. 16:07:16

Es mint tudjuk, a Fidesz kommunikaciojahoz kepest tok masodlagos a jogallam. Itt most jogallam alatt a jog alapjan felepulo allamot ertek, amit ez a fenti orbankodas vitathatatlanul tapos.

Tok ertem, hogy ennek tapsoltok. Nekem ugyan tobb eszem volt anno, de ha nem lett volna es most a Fideszes szerveruzemeltetesbol, szovegirasbol vagy a propagandalapjaikba valo irkalasbol kene eltartanom a csaladomat, nekem is hajlekonyabb lenne a velemenyem, amellett, hogy reggelent lehanynam magam a tukorben, dehat nekem nem tanitottak meg rendesen a felsobbrendu kereszteny erkolcsrendszert, aminek a talajarol ti ugye kommunistaztok es ugy altalaban leneztek.

Mondjuk nyilvan en vagyok a hulye, hogy a kormany altal kitartott propagandistakkal probalok vitatkozni. Abba is hagyom.

Megfigyelo 2013.04.10. 16:10:59

@Cinkes: Amerikában nem volt náci uralom, az egy abszolute másik világ.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 16:14:47

@Megfigyelo:

A párizsi "békeszerződést" "érvként" csak a tuggyukkik használják bármire is.

nu pagagyí 2013.04.10. 16:14:58

Én jobban örülnék, ha Orbán Bayert ebrudalná ki a pártjából, ahhoz minden joga megvan és akkor én is elhinném, hogy távol áll tőle az ilyesmi. A mostani lépése csak arra jó, hogy precedenst teremtsen, hogy legközelebb majd valamelyik álcivil szervezet kérésére betilthasson például egy "rettegést" keltő diáktüntetést.

fvipera 2013.04.10. 16:16:08

navracsics tudja, hogy milyen fogyatékosok dolgoznak neki?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 16:16:44

@fvipera:

Konkrétan a Böszman jelentette ki 2006-ban, hogy instruálta a rendőrséget.

Most is éppen ez történt, csak a böszme személye változott meg.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 16:18:54

@Megfigyelo:

Konkrét gyilkosok nem biztos, hogy vonulnak az "Élet menetén", de munkásőrök, tolvajok, egyéb szarháziak egész biztosan, és nem kis számban.

A motorosok köreiből nem hallani ilyen alakokról.

szonár 2013.04.10. 16:19:39

@Megfigyelo:
A maga hozzászólása jó példája annak, hogy miért is kell tartani az olyan törvényektől, amelyek "világossá teszik, hogy a fasizmus tiltva van".
Azért, mert a következő lépés az egész jobboldal betiltása lenne az Önök részéről, azzal az ürüggyel, hogy úgymond "együttműködik", kollaborál", "nincs éles választóvonal".

Ezt egyszer már eljátszották (40-es évek).

Szóval, inkább megtűröm ezt a pár tucatnyi barmot, minthogy utat engedjek a maguk önkényének. Legfeljebb, ha már nagyon elszemtelenedtek, akkor betiltjuk a tüntetésüket, mint most. Ez még mindig lényegesen kisebb kár.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 16:22:31

Mit keres a (volt) munkásőr Zoltai Gusztáv elvtárs, a bolsevista terrorrezsim állampárthadseregének tagja az ún. Élet menetének első sorában?

Miért nem basszák ki onnan a picsába a "demokraták"?

Tuggyukmiért.

Mert közülük való.

És mert hatékonyan talicskázza ki az adómilliárdokat Steiner és Rogán elvtársak és hasonszőrűek, mondjuk úgy, erkölcsi támogatásával az államkincstárból.

fvipera 2013.04.10. 16:23:04

@Negyvenértelmiségi: ez esetben nem voltunk és nem is vagyunk jobb helyzetben.

unom már a túlmozgásos miniszterelnököket. mindig akcióban vannak, szar hatásfokkal

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.04.10. 16:24:27

@Megfigyelo: Értem. Egyetemistákat savval arcon önteni liberális. Motorral felvonulni fasiszta.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 16:29:17

Kevesen gondolhatták a "rendszerváltáskor", hogy munkásőrmenet fog évről évre masírozni Budapest belvárosában, (majdnem) összpárti, teljes mellszélességű támogatással, mi több, tüntetni sem lehet majd ellene.

Siphersh 2013.04.10. 16:31:40

Szóval azt mondod, hogy "a konzervatív hatalomgyakorlás" nem "egy doktriner ideológiából" indul ki, hanem az "univerzális, állandó, örök értékekből"?

Ez a blog nem lehet komoly.

KürtiT (Tromb74) 2013.04.10. 16:33:37

Az a baj, hogy a posztoló - betiltás, nem tiltástól függetlenül - nem a konzervatív, hanem a fasiszta hatalomgyakorlást élteti.

"Inkább egy döntésképes, az emberi méltóságot, a jót, és a rosszat különválasztani képes – és olykor hibázó, majd korrigáló – államot, mint a korábbi parttalan, dogmatikus, és életellenes jogászkodást."

Majd az állam eldönti, oszt jónapot?

Sam the Ace 2013.04.10. 16:34:11

Szeretem mikor valaki magáról megállapítja, hogy ő az az ember aki ismeri az egyetlen igaz utat és a dolgokra adható egyetlen helyes választ. A máshogy gondolkodó meg nem ismeri. Ennyi. Kétbites gondolkodás. A demokrácia nem így működik, de hát kinek kell az, ha van egy a valóságot mindenkinél jobban felmérő Kedves Vezető, nem igaz? Volt már egynéhány ilyen a történelemben, van is.

Ja meg konzervatív a fidesz.. Hehe.. Ez jó volt. Lehet, hogy tényleg jogos az igény, hogy aki ezt mondja annak megsúgják a "valóságot".

Moin Moin 2013.04.10. 16:36:26

„A konzervatív hatalomgyakorlás abban különbözik a liberális jogi csűrés-csavarástól, hogy alapvető kiindulópontja a valóság, nem egy doktriner ideológia vagy a liberális dogmák. Nem a valóságot akarja úgy látni, ahogyan az a magasztos és fennkölt eszme szerint van, hanem magát a valóságot nézi; és a józan ész a kiindulópontja, nem holmi elvont jogértelmezés, mindamellett, hogy egy konzervatív a jogrendet tiszteli.” - áll a poszban.

...Arra azért kíváncsi lennék, hogy a konzervatív brit miniszterelnök, vagy a szintén konzervatív német kancellár vajon átnyúlna-e a kodifikált államszervezet feje felett és kézivezérelne-e egy (bármiféle) tüntetés okán?
Amit Orbán csinált, az nem a konzervatív-liberáli-baloldali mezőben értelmezhető, hanem az autokrata-demokrata, ill. a diktatúra-jogállam viszonylatrendszerekben. Amit Orbán csinált, az a „jó király” hülye póza: ui. lett volna épp elég törvényes ok is arra, hogy ezt a felvonulást ne engedélyezzék, vagy akár az első jogellenes megnyilvánulás során megállítsák és feloszlassák. Elég lett volna csak annyi, hogy minden szerv tegye a törvényekben megszabott dolgát, jó demokrata mentalitással.

szekertabor · provo.blog.hu 2013.04.10. 16:38:42

Szerintem is jó írás. Bár én azért árnyalnám a dolgot.

A mindenkori kormány felelőssége, hogy egy országban rendben menjenek a dolgok. Az intézkedések egy részéről a nyilvánosságot nem kell tájékoztatnia. Egy neonáci provokációt nem csak betiltással lehet megakadályozni. Nem akarok tippeket adni, de a rendőrség sima közúti ellenőrzéssel feltarthatna néhány tucat motorost, amíg az Élet kimeneteli magát, és senkinek nem kell az orrára kötni, hogy ez a köznyugalom megóvása érdekében történt. Tehát szerintem Orbán Viktor akkor hibázott, amikor egy MSZP-s parlamenti interpellációra nem állt ellen a kísértésnek, és bedobta a ziccert.

Szemkilövető Gyurcsányék idején azért lehettek neonáci megmozdulások, mert a kormány nem használta a köznyugalom megőrzésére a hatalmát, és mulasztását olyan jogszabályokkal takargatta, amelyeket egy percig sem habozott átlépni, amikor a hatalmát féltette. De ostobaságnak tartom, hogy egy miniszterelnöknek ne lenne joga a miniszterén keresztül utasítani a rendőrséget. Nem jogsértésre, de bizonyos törvényes lehetőségekre igenis felhívhatja a rendőrség figyelmét, ha azoknak maguktól nem jut az eszükbe. A rendőrség nem önálló hatalmi ág, hanem igenis utasítható.

Külön kérdés tárgyát képezi, hogy az adott demonstráció mennyire alkalmas a köznyugalom megzavarására. Én azt gondolom, hogy ilyenkor fő szabályként azt a demonstrációt kell megvizsgálni, amelyikre válaszul ellen-demonstráció szerveződik. Mennyire jóhiszemű, tisztességes szándékú, vagy megbotránkoztató a megmozdulás, amelyiket meg akarják zavarni. Nem vehetjük egy kalap alá a feltámadási körmenetet, az Élet menetét, a március 15-i felvonulást és a melegfelvonulást. És itt nem az a kérdés, hogy kik szeretnének felvonulni, hanem hogy mi a céljuk.

Tehát amennyiben a tervezett felvonulás egy olyan csendes megemlékezés, amely egy közösségnek segít az őket ért trauma feldolgozásában, akkor nem megengedhető, hogy azt mások a gyülekezési joggal visszaélve megzavarják. Ha azonban a tágabban vett közösséget provokáló, szidalmazó, gúnyoló megmozdulásról van szó, akkor ugyanezt a jogot az ellenkező véleményen levőknek is biztosítani illik.

collateral collector (törölt) 2013.04.10. 16:48:07

".. A konzervatív hatalomgyakorlás abban különbözik a liberális jogi csűrés-csavarástól, hogy alapvető kiindulópontja a valóság, nem egy doktriner ideológia vagy a liberális dogmák. Nem a valóságot akarja úgy látni, ahogyan az a magasztos és fennkölt eszme szerint van, hanem magát a valóságot nézi; és a józan ész a kiindulópontja, nem holmi elvont jogértelmezés, mindamellett, hogy egy konzervatív a jogrendet tiszteli. .."

:D

Ezt nem hiszem el. Ez a szöveg Magyarország jelenlegi kormányára akar célozni? A józan ész a kiindulópont?! A jogrend tisztelete bazmeg?! A mandiner vállalhatatlan.

CasusBelli 2013.04.10. 16:50:21

@Megfigyelo: Hozzászólásod azon részével teljesen egyetértek, hogy ebből a szempontból nincsen éles választóvonal, sajnos sokszor én is tapasztalom, hogy miket tudnak mondani olyan emberek, akiket abszolút nem gondolnék radikálisnak.

A törvényi szabályozással szerintem az egyik nagy gond az, hogy abban a pillanatban, hogy a törvény erejével kezdesz védeni bármilyen kisebbséget (természetesen az ilyen jellegű provokációktól, és nem a fizikai erőszakról beszélek, az nyilván jelenleg is szabályozva van) újra és újra felmerül majd a kérdés: Ha őket törvény védi, akkor engem miért nem? Véleményen szerint lehetetlen erre egy normális szabályozást kialakítani, ezért tartom jobbnak a mostani rendszert. Természetesen rengeteg hibája van, hiszen mondanom sem kell, finoman szólva sem tesz boldoggá, hogy 2013. Magyarországán bárkinek is eszébe jut, hogy egy ilyen névvel és üzenettel meghirdetett felvonulásnak létjogosultsága lehet.

A másik gond szerintem az, hogy önmagában azzal, hogy tiltasz valamit, nem oldod meg a problémát. A tövénél elvágod, de nem téped ki gyökerestül. Hosszú távú megoldást szerintem csak az jelenthet, ha az ilyen kezdeményezések létjogosultságukat vesztik. Azt akarom látni, hogy ha bárkinek ilyen jutna eszébe, minden normális gondolkodású ember egy emberként állna ki a provokált kisebbség mellett, és mondaná azt, hogy NEM. Persze tudom, a jelenlegi helyzetben ez még nem reális, de ettől függetlenül mégis azt mondom, hogy ez a járható út.

Itt meg egy kis kiegészítés a témához: thenewsfeedjournal.tumblr.com

dimitrij 2013.04.10. 16:51:04

el se hiszem, hogy képes volt a blogger egy ilyen szart publikálni.

egyrészt félreérti, inkább félremagyarázza a helyzetet, a miniszterelnöknek nincs ilyen jogköre, erre felhívni afigyelmet nem akadékoskodás, hanem minden normális gondolkodású embernek kötelessége, beteges gondolkodásra vall, ha ezt nem látja be valaki.

másrészt nem a miniszterelnöknek kellett volnia politikai PR akció keretében intézkedie, a mindenkori miniszterelnök feladata az lett volna, hogy utasítsa a beosztottját, a belügyminisztert, hogy a rendőrség minden hasonló esetben ugyanazzal a gondossággal járjon el, a hatályos jogszabályok betartásával biztosítsa a gyülekezési jog és a szólásszabadság gyakorlását, következésképpen nem lett volna szabad engedélyezni se az 'adj gázt' eseményt, hiszen az alkotmányos alapjogokat sért. olyan egyszerű a történetnek ez a szála, mint a lapostámyér.

a gondot megint a fejekben látom:
- a miniszterelnöknek nem az a feladata, hogy egyes, a gyülekezési joggal kapcsolatos problémákat kezelje, az, hogy ebbe beleavatkozik csak egy újabb bizonyíték rá, hogy ez fajta döntési és hatalmi centralizáció azt ereményezi, hogy az érintett szervezetek működésképtelenné válnak,
- nem megengedhető, hogy ha valaki él a gyülekezési és szólásszabadság alkotmáényos jogával, akkor az illetékes hatóságok jóváhagyjanak egy olyan eseményt, ami erre kvázi rászervez, hiszen ezzel a részervezéssel azok alkotmányos alapjogai sérülnek, akik az eredeti eseményt szervezik. ez egyébként egy provokáció, ami éleselméjűen meglátott minden érintett, csak megfelelő politikai akarat nincs mögötte ahhoz, hogy megfelelően kezeljék.
- újabb bizonyítéka ez annak is, hogy a korábbi jogszabályi környezettel kapcsolatos kérdésekre nincs a jelenlegi kabinettnek sem értékelhető válasza, ugyan azt a hibát követi el a jelenlegi miniszterelnök, mint az elődje hat és fél éve... persze a cseppet sem elfogulatlan, önálló gondolkodásra képtelen blogger, a kormánypárt seggéből ki sem látva erről nem tudosít, a szerencsétlen kínjában azokat okolja, akik felhívják a nyilvánvalóra a figyelmet.

csatlakozva az előttem kicsivel szólóhoz: böszmeség :)

collateral collector (törölt) 2013.04.10. 16:53:14

@dimitrij: ".. el se hiszem, hogy képes volt a blogger egy ilyen szart publikálni .."

A mandiner ilyen volt mindig is.

ob.szerver 2013.04.10. 16:55:41

" vágóképek készülhettek volna a fasizálódó Magyarországról"

Itt azért komoly zavarok vannak a fejekben. A motorosok nem fasiszták, hanem nácik, és nem feltétlen alkotóelemei az ország fasizálódásának. Az ország fasizálódása tény, tessék elolvasni a fasizmus jellemzőit. A fasizálódó országot ugyanakkor nem fasiszták irányítják, hiszen a fidesztől semmi sem áll távolabb mint bármiféle ideológia. A fideszes maffiaállam és a klasszikus Mussolini féle fasiszta állam hasonló állameszményben hisz, de teljesen különböző motivációk alapján. Mussolini szétverte a maffiát, Orbán az állam helyébe ültette. De mindkettőjük célja a vezérelvű társadalom, egy új társadalmi rend, a parlamentarizmus háttérbe szorítása, etatizmus, centralizáció, gazdasági korporációk uralma.

Rókakígyó 2013.04.10. 16:55:53

A cigánygyilkolást nem kéne idekeverni. Senki semmilyen szinten ki nem állt amellett, hogy ilyen dolog nem megengedhető és magyar testvéreink ezt nem tűrik el. Sólyom László sem tette meg, pedig róla lassan már utca is el lesz nevezve. Ettől komolyabb valóság pedig Magyarországon nem létezik: magyar állampolgár testvéreinkkel nem szolidáris senki. Ezért lehet itt ámokfutni most is. Ez is a valóság része.

dimitrij 2013.04.10. 17:01:01

@collateral collector: +1

" egy konzervatív a jogrendet tiszteli. .."

a saját alkotmányikat, illetve általuk alkotott törvényeket sem képesek betartani.

nyomasek 2013.04.10. 17:03:44

@Moin Moin: "ui. lett volna épp elég törvényes ok is arra, hogy ezt a felvonulást ne engedélyezzék, vagy akár az első jogellenes megnyilvánulás során megállítsák és feloszlassák."

Aztán az első verziót azt hogy? Plecsnit raksz rájuk, hogy ezek fasiszták, oszt nem vonulhatnak? Egyáltalán van olyan állampolgár hogy fasiszta? Vagy olyan is van esetleg a törvényben hogy fasiszták csökkentett jogokkal rendelkeznek? Esetleg valaki kimondja hogy xy fasiszta és neki momentán nem jár néhány alapvető emberi jog? És ki az aki a plecsnit ráteszi xy-ra, hogy ő egy fasiszta? Komoly kérdések ezek, persze izomból betiltani, anyázni könnyebb.

Amúgy megsúgom, nincs joga megtiltani senkinek hogy felvonuljanak. Lehet rágódni elvtársak.

kivisziat 2013.04.10. 17:04:18

Minél több liberó vinnyogót szeretnék látni/hallani/olvasni a témában. Újabb mínusz százalékok (persze ha van még miből.)

Picurigor 2013.04.10. 17:05:05

Értem én, mire akar kilyukadni a poszt, és még alapvetően egyet is értenék vele, mégis van bennem egy kis rossz érzés, hiszen ha valahol nem a törvények, hanem csupán egyetlen ember kénye-kedve szerint dőlnek el dolgok, akkor az azért még mindig az önkényhez áll közelebb. Épp ezért nem ad okot bizakodásra a negyedik módosítás, hiszen ma már tudjuk, hogy a Fideszt a józan megfontolások nem tartják vissza.
A törvényeinknek kellene olyannak lenni, hogy a kifogásolt konstelláció ("Adj gázt" felvonulás a zsidó áldozatok emléknapján) fel se merülhessen.
És jó lenne, ha az alkotmányunk sem a fidesz homokozója lenne, de erre még asszem, várni kell.

CasusBelli 2013.04.10. 17:07:55

@nyomasek: Pontosan! Előzetes tiltásra nincsen lehetősége a rendőrségnek, (pláne nem Orbán Viktornak) csak a fent leírt esetekben. A helyes döntés az lett volna, ha engedik, hogy megvalósuljon a demonstráció, és az első adandó alkalommal (a fejemet teszem rá, hogy nem kellett volna rá sokat várni) a rendőrség jogszerűen (!) feloszlatja azt.

2013.04.10. 17:09:04

Miért kell évente több alkalommal emléknapokon, felvonulásokon, konferenciákon felhívni a figyelmet egy olyan történelmi eseményre, amihez az ország lakosságának 99.99 %-kának semmi köze. Nem volt ott, nem vett részt, nem szenvedett tőle. Meddig kell még emlékeznünk és az emlékezésünk mellett jelentős összegeket fizetnünk kárpótlásként.
Sok helyen megjelenik, hogy Magyarországon terjed az antiszemitizmus. Mi ezzel a gond? Ha nem lennének zsidók itt, akkor nem is lenne.
Ennek kicsit ellentmond, hogy itt rendezik a világkongresszusukat és Izraelben hírdetik a budapesti lakóparkokat. Csak nem rontja az üzletüket? Nem azért van ez a nagy fölhajtás, mert antiszemitizmus esetén nehezebb lakóparkot értékesíteni és csökken a felvásárolt ingatlanok értéke?

nyomasek 2013.04.10. 17:11:28

@roli101: Igen, a megoldás a kisebbségi létforma teljes felszámolása lenne. Valaki vagy magyar állampolgár (only) vagy nem, oszt jónapot.

dimitrij 2013.04.10. 17:12:52

@collateral collector:

"A mandiner ilyen volt mindig is."

ettől csak még szánalmasabb az ilyen szintű, obersovszky-t alulmúló szervilizmus.

dimitrij 2013.04.10. 17:15:30

@roli101:

"Miért kell évente több alkalommal emléknapokon, felvonulásokon, konferenciákon felhívni a figyelmet egy olyan történelmi eseményre, amihez az ország lakosságának 99.99 %-kának semmi köze. Nem volt ott, nem vett részt, nem szenvedett tőle."

pont addig, amíg vannak olyan kretének, akik ilyen kérdéseket tesznek fel.

Jézus meghalt 2 ezer éve, mégis minden évben karácsonykor, húsvétkor emlékezünk rá, nem? :) vagy az nem fáj?

2013.04.10. 17:16:29

A konzervatív hatalomgyakorlás igen jó példája van Iránban, Irakban, stb. Ők lennének a követendő példa?
A nőket kövezzük halálra félrelépés esetén, de a férfi csak max. pénzbüntetést fizet.
Ezek az "univerzális, állandó, mondhatni örök, és mindannyiunkat összetartó értékek"?
A konzervatívok szembrebbenés nélkül élik életüket a liberális eszmék szerint, de rögtön kárálni kezdenek, ha emiatt hátrány éri őket.

Fejesrob 2013.04.10. 17:19:29

Na igen. Az is baj, ha betiltja, az is baj ha nem.

A lényeg, liberálisra soha nem szavazz.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.04.10. 17:20:08

A Fidesz megára húzta a szélsőjobbot, és most nincs jobb megoldása, mint a törvénytelen. EBből nem az következik, hogy a törvénytelen megoldás is jó, hanem az, hogy a Fidesz már kurvára régen elqrta.

A Mandiner is vele játszott. Például a kommentelők nagy része náci. És hagyjhátok.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.04.10. 17:24:28

"A konzervatív hatalomgyakorlás abban különbözik a liberális jogi csűrés-csavarástól, hogy alapvető kiindulópontja a valóság, nem egy doktriner ideológia vagy a liberális dogmák. Nem a valóságot akarja úgy látni, ahogyan az a magasztos és fennkölt eszme szerint van, hanem magát a valóságot nézi; és a józan ész a kiindulópontja, nem holmi elvont jogértelmezés, mindamellett, hogy egy konzervatív a jogrendet tiszteli."

ó, hogy oda ne rohanjak, ezt a rózsaszínszemüveges önfényező barmot!:)

"itt még olyan tüntetés nem volt betiltva, ami a hatalomnak nem tetszik. "

HAZUDSZ. volt. melegfelvonulás is volt betiltva, és szakszervezeti tüntetés is.

www.origo.hu/itthon/20110915-nem-engedi-tuntetni-a-rendorseg-a-szakszervezeteket.html

gay.hu/budapest-rend%C5%91rf%C5%91kapit%C3%A1nya-nem-enged%C3%A9lyezi-j%C3%BAlius-5-i-meleg-m%C3%A9lt%C3%B3s%C3%A1g-menetet

2013.04.10. 17:25:17

@dimitrij: Én nem emlékezek semmilyen jézusra, mózesre, ábrahámra, noéra és társaira. Ha te emlékezel rájuk a te dolgod, de ne kényszerítsd rám az emlékezést. Úgy ahogy a holokauszt emlékezést se. Sebaj, ha nem érted miről beszélek. Ez is csak egy liberális gondolat.

Vannak olyan országok, ahol megoldják az ilyen problémákat. Pl. a Maldív-szigetek állampolgára csak muzulmán vallású ember lehet. Ha ott akarsz letelepedni, fel kell venned a vallást. Nem is nagyon van vallási ellentét, élet menete, templomgyújtogatás. Ez konzervatív gondolkodás, van értelme, csak a nők is fogadják el csador viselést. Kérdezzétek meg a barátnőtöket, feleségeteket, hogy viselné-e?

Stabilo 2013.04.10. 17:31:01

A "liberális" értelmiség legfőbb baja ezzel az, hogy most valakinek fizetnie kell a készenlétbe állított kamerák miatt, és az előre fizetett statiszták miatt.
Most akkor, hogy lesz itt fasiszta Magyarország?
De a mostani hisztiből is látszik, hogy nekik mindegy, hogy kin kell keresztül taposni, - a 90 éves zsidón, vagy a motoroson - őket csak az érdekli, hogy a kormány rosszul jöjjön ki ebből.
Így most azon siránkoznak, hogy a "Nemzeti" motorosok miért nem gázolhattak végig a zsidókon, ahogy ők azt a szabad akaratuk szerint tették volna. Milyen demokrácia ez?
Gusztustalan. De tényleg.

zobod 2013.04.10. 17:33:24

Ha nem tiltják meg a motoros felvonulást - náci Orbán
Ha megtiltják a motoros felvonulást - diktátor Orbán

A néhai szdsz holdudvara most biztos büszke magára, milyen ravasz módon tudja a kormányt támadni. Pedig dehogy komoly ellenfelek ezek, csak kellemetlenkedő izgága seggfejek.

Stabilo 2013.04.10. 17:33:35

@roli101: Te nagyon buta vagy. A konzervatív egy kicsit mást jelent, mint ami a te kicsi fejedben összeállt róla...

alfax 2013.04.10. 17:34:27

beszartam a röhögéstől az indexes cikken. messze a szánalmas kategória alatt van, annyira jellemző, hogy ugyanazok az haverjaim osztották meg fészen, akik ugyanígy osztották volna a fasizálódó magyarországról szólót, ha netán adnak gázt.

kolyos 2013.04.10. 17:36:20

Jó írás, lényegretörő és helytálló.
Egy kis kiegészítés mégis: a ballib értelmiség vajon miért felejti el, hogy bizony 2002-2010 között, amikor a kedvenceik voltak hatalmon bizony számos tüntetést és megmozdulást tiltottak be vagy vertek szét.
Ennyit a falanszterükről. Hivatkozni szeretnek az eszméikre, de a valóságban egy ujjal sem illetik, különösen ha őket érinti negatívan.
A Fidesz velük ellentétben tartja a szavát, még a be nem jelentett, olykor erőszakos és jogellenes - lásd székházfoglalás - megmozdulásokat sem oszlatta fel. A szélsőjobbos provokációkra a józan észnek megfelelően reagálnak.

A szélsőjobbos szervezőktől meg felettéb undorító hogy játszák az ártatlant az "adj gázt" címmel kapcsolatban a nagy nyilvánosság felé, a kuruc. info-n meg azon élvezkednek, hogy mekkora királyság ez a motoros menet.

2013.04.10. 17:38:50

@Stabilo: az lehet, de van olyan pontos, mint a fejedben a liberálisról.

thetriggerhappy 2013.04.10. 17:39:05

@Negyvenértelmiségi:

most akkor mégis ellene tüntettek volna? ki kéne már végre találni, hogy most akkor volt-e köze a tervezett, engedélyezett, betiltott motoros dzsemborinak az élet menetéhez vagy sem.

a poszt meg minősíthetetlen, de ezt már sokan kifejtették előttem.

orbánnak el kellene mennie az élet menetére vagy amennyiben megtartották volna a motoros vonulást, a civil lánchoz csatlakoznia, ez pont elég lett volna. persze ez azt hiszem túl nagy kérés, hiszen pont akkor játszik a felcsút. de persze ez nem elég konzervatív.

alfax 2013.04.10. 17:42:30

@dimitrij: A miniszterelnök egy úgynevezett"gesztust" tett.

Egy határozott üzenetet adott arra vonatkozólag, hogy még a jogi kiskapuk SEM teszik lehtővé, hogy magyarországon nyíltan zsidókat alázzanak.

Ádernek sem feladata védeni egy öreg zsidó bácsi nyugalmát, mégis amikor beszóltak neki az utcán, kiírta a honlapjára, hogy ez gáz. És sok embernek jól esett. Soknak meg nem ... gondolom.

TE EZT ÍROD:
" a mindenkori miniszterelnök feladata az lett volna, hogy utasítsa a beosztottját, a belügyminisztert, hogy a rendőrség minden hasonló esetben ugyanazzal a gondossággal járjon el, a hatályos jogszabályok betartásával biztosítsa a gyülekezési jog és a szólásszabadság gyakorlását"

EZ TÖRTÉNT:
"Orbán ezért utasította Pintér Sándort, hogy ne engedélyezzenek más rendezvényt, amely sértheti az Élet Menete felvonulást.

BM: A redőrség minden törvényes lehetőséget megragad a tiltásra

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jogszabályi lehetőségek teljes igénybevételével tiltani fogja a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének felvonulását. A Belügyminisztérium határozottan elítéli a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének provokációs kísérletét - olvasható a közleményben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Mazsihisz vasárnap felszólította a hatóságokat, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályozzák meg az Élet Menetével egy napra szervezett Magyar Motoros Menet megtartását."

MOST akkor mégeccer, mi a baj?

alfax 2013.04.10. 17:46:04

Ja és le merném fogadni, hogy a betiltást hirtelen ellenző emberek 95%-a szerint 2006-ban csőcselék volt az utcán, akit jogosan viperázott a rendőrség.

Ha gyurcsány tiltotta volna be a gázt, most többségük kussolna.

alfax 2013.04.10. 17:49:50

@roli101:

Irakban halálra köveztek nőket?

Sokkal jobb a liberális demokrácia, aki plutóniumtöltetekkel lőtte fejbe a nőket.

Akit meg nem talált el, azt a szétrobbanó lövedékek pora nyomorított meg, 20-szorosára nőtt a deformitásokkal születők száma.

Kb 2 millió ember halt meg a háború miatt 2003 óta.

Nesze neked liberális demokrácia, szopjad csak a propagandát.

komplikato 2013.04.10. 17:54:44

Az a lényeg, hogy most a betiltás után lehet tovább kamuzni nincs is náci veszély se fasizálódás. De milyen lenne már ha kiderülne és lennének a csúnya vágóképek? :D

komplikato 2013.04.10. 17:56:50

@alfax: Ja, gesztust tett. Megmutatta, hogy a törvény felett áll és ő mondja meg a tutit és csakis ő.
Ez tényleg egy gesztus, kérdés kinek mi jön le belőle.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 17:56:55

@CasusBelli:

A tüntetést feloszlatni sem lehet csak úgy egy jogállamban. Nagyjából az kellene hozzá, hogy elveszítse békés jellegét. Azt meg egy percig sem gondolhatta senki, hogy a motorosok bármilyen erőszakos cselekedetre készültek a milliós (és rendszámos) motorjaik (kb. az életük) közelében, nyilvánvaló túlerő és kurva sok rendőr ellen.

Bizony, egy jogállamban ezek a motorosok felvonulhattak volna, és kifejezhették volna szabadon, hogy utálják a munkásőröket, utálják a hollóiparosokat, utálják a rogánsteinereket, utálják a kormányt, a Qrbánt, sőt a zsidókat is, en bloc.

Aki ezt nem bírja elviselni, az nem demokrata, hanem bolsevista értelemben vett házmester.

Na de majd a Szkíta Motorosok adnak egy kis leckét demokráciából, szólásszabadságból a "toleránsoknak".

rezsoatya (törölt) 2013.04.10. 17:57:06

"ízléstelen bőrcuccokban feszítő motoros őrült" ; "pár tucat elvetemült röfögő"...
Igencsak nem vagy elfogult, kedves posztolo!
A tobbirol nem is beszelve!
Tovabbi jo nyalakodast a vezered hatsojaban!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 17:58:06

@thetriggerhappy:

Joga, de nem kötelessége elmenni a munkásőrmenetre.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 18:00:46

A motorosokat már Demszky elvtárs is mószerolta (jiddis szó, magyar megfelelője nincs).

vastagbor.blog.hu/2010/09/08/demszky_nagy_gondja_2006_oktober_24_en

nu pagagyí 2013.04.10. 18:09:12

Remélem, majd Cöf azonnal mozgósítható Szellemi Honvédsége megvéd minket a gázos motorosoktól. Savas bácsi kontra egybenyakú bőrfejű.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 18:11:59

@nu pagagyí:

De ha ő nem is, majd a munkásőrség, ami, hogy, hogy nem, véletlenül éppen az "Élet menetén" képviselteti magát magas szinten, Zoltai Gusztáv egyházi ügyvezető igazgató elvtárs révén, aki az első sorban szokott masírozni főszervezőként.

Amúgy nem tetszik keverni a motorost a bőrfejűvel?

komplikato 2013.04.10. 18:12:07

@nu pagagyí: Jó lenne egyszer valami VALÓBAN szellemivel találkoznának szembe, azt hiszem marha gyorsan felébrednének. :D

CasusBelli 2013.04.10. 18:12:47

@Negyvenértelmiségi: Még jó, hogy nem lehet "csak úgy" feloszlatni… Nyilván nem arra céloztam én sem, hogy magán a felvonuláson erőszakos cselekedetre készültek, viszont abban biztos vagyok, hogy az alábbiak alapján a rendőrségnek lehetősége lett volna a demonstráció feloszlatására. Amennyiben nem, természetesen nem kellett volna feloszlatni, ez tök nyilvánvaló.

"A gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével."

willdataa 2013.04.10. 18:12:47

Miféle vágóképet lehet készíteni arról hogy 100 db motor halad az utcán?

willdataa 2013.04.10. 18:14:01

@CasusBelli:

Ha motorkerékpárok a KRESZ betartásával haladnak a közúton, az nem okozza senki jogai sérelmét.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 18:15:05

@CasusBelli:

Semmi ok ilyentől még tartani sem, hiszen tavaly a legnagyobb rendben lezajlott az I. Adj gázt! motoros felvonulás.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 18:16:38

@willdataa:

Ha nem tartják be a Kreszt, akkor meg jól megbüntetik a szabálysértőket, mint a Critical Massen szokták. De a felvonulás feloszlatására egy vagy akár sok közlekedési szabálysértés nem ok, hiszen alkotmányos jog áll szemben egy kormányrendelettel.

willdataa 2013.04.10. 18:20:20

@Negyvenértelmiségi:

Sőt az sem lehet feloszlatási ok hogy úgy motoroznak hogy közben a motorozásuk címe az hogy "Adj gázt!", mert az nem egy megfogható tulajdonság hogy valakinek a motorozásának mi a címe, ráadásul a motorkerékpáruk haladásához joguk van gázt adni, ha pedig joguk van gázt adni akkor arra felszólítani is joguk van egymást egy jelképes címadással.

nál 2013.04.10. 18:22:57

Hát bocs, de ez után a poszt után leiratkoztam a Mandiner RSS feedről. Tudom, nem zavar titeket, csak úgy mondom...
A fentebb többször is idézet mondat, miszerint "a konzervatív hatalomgyakorlás abban különbözik a liberális jogi csűrés-csavarástól, hogy alapvető kiindulópontja a valóság, nem egy doktriner ideológia vagy a liberális dogmák" annyira, de annyira félreértelmezi mind a konzervatív, mind a liberális világképet, hogy a bejegyzés szerzője komoly várományosa a 2013 Legmagabiztosabb Hülyéje címnek.

nu pagagyí 2013.04.10. 18:23:38

@Negyvenértelmiségi: Most gondosabban időzítették a rendezvény bejelentését és az útvonalat is jobban megtervezték. Ügyeltek rá, hogy útba essen egy-két zsinagóga.

vakapad 2013.04.10. 18:23:48

@Negyvenértelmiségi:

Úgy hallottam, hogy a rendőrség Gyurcsány általi instruálásáról Morvai beszélt, nem pedig Gyurcsány (micsoda különbség).

Amit Gyurcsány nyakába akartak varrni ("túllépte a hatáskörét") az az, hogy felhívta Gergényit, és megkérte, hogy minden jogilag engedélyezett eszközzel védjék meg az MTV székházat, amit ezután Gergényiék, az összes lehetséges szakmai hibát elkövetve, rendkívül látványosan nem védtek meg. Hát, mit mondjak, nagy instruálás volt.

nu pagagyí 2013.04.10. 18:24:35

@willdataa: És nem volt taggyűlés sem.

P.Guszti 2013.04.10. 18:28:02

Végre egy értelmes írás, amelynek minden állításával egyet lehet érteni.

vakapad 2013.04.10. 18:28:42

Ahogy látom, igény, az lenne rá. Bőven.

willdataa 2013.04.10. 18:33:29

@vakapad:

A Gyurcsány maga vallotta be a tévében hogy utasítást adott a rendőrségnek:

www.youtube.com/watch?v=AZlL6ZVCRX8#t=1m17s
1:17
"utasítást adtam"
(Gyurcsány Ferenc)

Forever Kiss 2013.04.10. 18:33:35

Liberálisként, tökéletesen igazat adok Orbánnak, így kell bánni a náci szarral. Nem jár nekik semmi, nincs joguk semmihez, azért élnek, mert - humanitárius okokból - még nem pusztítottuk el őket.

willdataa 2013.04.10. 18:34:29

@nu pagagyí:

Miért, kinek a jogait sérti ha valakik a KRESZ-t betartva motorral haladnak a közúton?

vakapad 2013.04.10. 18:35:35

@P.Guszti:

Hát igen. Az életnek, néha, "józan megfontolás alapján" felül kell írnia az érvényes törvényeket. Mert azok nem vonatkozhatnak minden esetre, napéldául, ha véletlen a gyevi bíróról lenne szó. Mindig csak az a kérdés, hogy kinek a "józan megfontolása" alapján történik a felülírás?

nu pagagyí 2013.04.10. 18:35:58

Egyébként nem értek egyet a betiltással, kivéve persze, ha a megmozdulás céljaként eleve megjelölték, hogy az Élet Menete ellen óhajtanak randalírozni, amit kétlek. Amikor már nyilvánvaló a jogsértés, akkor viszont fel kell oszlatni az ilyen provokatív célú csoportosulásokat.
Az egész szerintem arra volt jó, hogy (alap)törvénybe iktassák a rendőrség korlátlan mérlegelési jogát. A szokásos duplacsavaros Fidesz-provokáció volt ez az egész.

Lajosforras 2013.04.10. 18:37:00

még azt is mondanám,hogy helyénvaló a poszt. de elbaszott egy demokrácia az,amiben a miniszterelnök fogja magát és utasít egy rendőrséget, hogy tiltsa be azt,ami ellen napokkal előbb nem emelt kifogást.

ennek az lenne egy normális országban a menete, hogy felvonulnak a motorosok, a rendőrség-ha már megvan a "baj"-kellő létszámmal biztosít, aztán a belügyminiszter felelősségre vonja az engedélyt kiadó parancsnokot, hogy hogy lehet ekkora marha, hogy összeereszti a két tábort.
nem pedig viktor utasítja pintért,hogy utasítsa az orfk-t,hogy utasítsa a motorosokat...

nu pagagyí 2013.04.10. 18:38:37

@willdataa: A közúton nyugodtan haladhattak volna, ahhoz nem kell jelszót kitalálni. Én sem szoktam, ha kocsiba ülök, ráadásul nem kérdezem meg a rendőrséget sem szabad-e.

CasusBelli 2013.04.10. 18:39:02

@willdataa: Bejelentették a rendőrségnek, innentől kezdve a gyülekezési törvény rendelkezései vonatkoznak rájuk is. Tulajdonképpen nem is értem, miért írtad, amit írtál.

@Negyvenértelmiségi: Irigylem a jóhiszeműségedet, maradjunk ennyiben. Nem gondolod, hogy lett volna néhány transzparens, megszólalás, zászló, ami kimeríti azon esetek bármelyikét, amiket a törvény ecsetel?

Innentől szerintem ez egy parttalan vita, a "mi lett volna, ha" kérdése. Summa summarum, a rendőrségnek úgy kell(ett volna) cselekednie, ahogyan az írva vagyon a törvényben, ha ez azzal jár, hogy feloszlatják a demonstrációt, akkor feloszlatják, ha meg nem, akkor meg egészségükre! Hazaérve biztos tapsolnak majd, hogy ismét tettek valamit Magyarország jó hírnevének öregbítéséért.

willdataa 2013.04.10. 18:40:46

@Lajosforras:

Miféle két tábort? A motoros menetet délelőtt 10:00-ra hirdették meg, a zsidó menetet meg estére. Elég nehezen találkozhatnak.

willdataa 2013.04.10. 18:41:57

@nu pagagyí:

Motorosoknak nem tilos úgy haladniuk hogy a haladásuknak kitalálnak egy jelszót ami egy motoros szakkifejezés.

nu pagagyí 2013.04.10. 18:42:42

@Lajosforras: Elég lett volna, ha Orbán elküldi hozzájuk Bayert, dumálja le őket erről az izléstelenségről.

Megfigyelo 2013.04.10. 18:43:39

@Negyvenértelmiségi: Attól még igaz az, hogy a Párizsi Békeszerződés álltotta helyre Magyarország független államiságát, és az ott szereplő kikötések Magyarországot ma is teljes mértékben kötelezik.

willdataa 2013.04.10. 18:43:39

@CasusBelli:

Pontosan. A gyülekezési törvényben sehol nem szerepel olyan hogy a KRESZ-t betartva közúton motorkerékpárral haladni az bárkinek is bármilyen jogát sértené.

nu pagagyí 2013.04.10. 18:44:58

@willdataa: Reklamálj Orbánnál. Szerintem nem is kellett volna bejelentniük, hogy motorozni szottyant kedvük. Felpattannak a motorra és irány a Balcsi.

willdataa 2013.04.10. 18:45:04

@Megfigyelo:

A párizsi rablóbékediktátum lepapírozta Magyarország területe felének az elszakítását, egy ország fél területtel ritkán minősül szuverénnek.

Megfigyelo 2013.04.10. 18:45:29

@Negyvenértelmiségi: A motorosok potenciális gyilkosok és a felvonulás elnevezése explicit gyilkosságra való usztás, büntetendő a BTK szerint...

Lajosforras 2013.04.10. 18:45:31

@willdataa: nem is azt mondtam,hogy nem súgtak viktornak,mi lenne a helyénvaló...:)

willdataa 2013.04.10. 18:47:28

@Megfigyelo:

Szamárság. A motoros felvonulás elnevezése motoros szakkifejezés, félreérthetetlenül az üzemanyag adagolásra utal. Nem hallottad még ezt a kifejezést hogy "gázt adni", amikor valaki meghúzza a motorkerékpáron a gáz kart?

Borenbukk 2013.04.10. 18:47:29

Aham. Tenyeg nehez dillemma. En mondjuk tudtam volna megoldast korabban. Nem kellett volna annyit riszalni a nacik fele a szavazataikra acsingozva.
A kormany asott maganak egy godrot, a Mandi meg megsertodik, mert mindegyik fala meredek.

Megfigyelo 2013.04.10. 18:49:08

@willdataa: A Trianon előtti Magyarország lakosságának kevesebb mint a fele volt magyar (Horvátország nélkül számitva épp a fele). Ez a területek jelentős részének elszakadását szükségszerűen előrevetitette. (Valódi problémát csak az okozot, hogy nem etnográfiai határokat hztak meg.)

Megfigyelo 2013.04.10. 18:49:55

@willdataa: Nem kell hazudni! A motoros felvonulás elnevezése világos utalás a gázkamrákra.

Lajosforras 2013.04.10. 18:49:55

@nu pagagyí: nem pofásabb lett volna,ha megkéri a motorosokat,legyenek tekintettel a zsidókra és nevezzék át az aznapi dzsemborit...? ennyi bőven elég lett volna. főleg,mert mint feljebb felhívták rá a figyelmem,nem is találkozhattak volna egymással. és ha egy miniszterelnök veszi a fáradságot,ír egy nyomorult e-mailt,nem hiszem,hogy lett volna kifogása a motorosoknak.
a kecske is jóllakik,a káposzta is megmarad. felesleges örökké tekintélyt bevetni. így csak elfogy,mire igazán szükség lenne rá.

Lajosforras 2013.04.10. 18:51:55

@Megfigyelo:
"A motorosok potenciális gyilkosok és a felvonulás elnevezése explicit gyilkosságra való usztás, büntetendő a BTK szerint.."

ez a hozzászólás meg minimum elmekórtani szakértőért,de az hamarra kellene...

willdataa 2013.04.10. 18:52:11

@Megfigyelo:

A 63 magyar vármegye lakosságának 53%-a tehát többsége volt magyar, ráadásul a magyarokhoz hozzáadva a nem magyar de Magyarországhoz tartozni akaró lakosságot (németek, ruszinok, vendek, stb) még nagyobb többség.

willdataa 2013.04.10. 18:52:56

@Megfigyelo:

Hazudsz. A motoros menet elnevezése világos utalás a motorkerékpár gázkarjának a meghúzására.

willdataa 2013.04.10. 18:54:23

@Lajosforras:

Okosabb lett volna ha a zsidók szélsőségesei nem erőltetik rá értelmezés terrorjukat és paranoid agyrémüket a közvéleményre és akkor most nem lenne az egész cirkusz.

egysmás 2013.04.10. 18:54:28

@willdataa: álnaiv! Ha eközben meg egy transzparenst is vittek volna azzal a szöveggel, hogy "az igazság szabaddá tesz" az meg csak egy idézet a Bibliából...

Szóval "Adj gázt!" szlogennel vonulnak a nemzeti érzelmű árpádsávosok azon a napon amikor a zsidrákok épp a holokausztjukra emlékeznek, te meg arról beszélsz, hogy ez egy szleng/szakkifejezés?

Jah, ott és akkor épp a nemzeti érzelmű árpádsávosok szakkifejezése a zsidóproblémára.

Megfigyelo 2013.04.10. 18:54:30

@CasusBelli: Én nem azt mondom, hogy a tiltás önmagában megoldás, de világossá teszi a határt, hogy aki azon túl van, az valami helytelent -- nem csak elitélendőt, de büntetendőt -- csinál.

VaCsa 2013.04.10. 18:55:04

"A jó király betiltotta a seggfejek vonulását" Ezzel van gond. Nem neki kellett volna, hanem eleve nem kellett volna engedélyezni. De így O. V. eljátszhatta a jó fiút.
Amúgy nem értem az értelmiségieket (a baloldalit, pedig hozzám közelebb áll - az elv, nem a magyar gyakorlata), ilyen erővel lehet meleg felvonulás halottak napján? Perverz, de nem jogellenes. Vagy épp június 4-én (Trianon, ha valakinek nem ugrana be)?
Bármilyen sajnálatos, joggal nem lehet mindent leszabályozni, vagy ha igen, az sokszor hamar életszerűtlen lesz.

egysmás 2013.04.10. 18:56:36

@Lajosforras: Akkor meg arról győz meg mindenkit, hogy azok a bunkók az ő sameszei, akiknek csak szólnia kell!

Nem olyan egyszerű ez a dolog, még akkor sem, ha kivesszük belőle az orbánfaktort.

CasusBelli 2013.04.10. 18:56:58

@willdataa: Szerintem nem nehéz megérteni, hogy nem abban lehetett volna kivetnivaló, hogy ráülnek arra a rohadt motorra, és megtesznek vele pár kilométert. Ha neked ennyi jött le az egész rendezvényből, hogy ez egy békés túra lett volna mindenféle rasszista, antiszemita megnyilvánulások és burkolt célzások nélkül, azt nagyon sajnálom.

@Megfigyelo: Teljesen igazad van, aki ezt tagadja, az vagy teljesen hülye vagy hazudik.

willdataa 2013.04.10. 18:57:41

@egysmás:

Gázt adni az egy motoros szakkifejezés, azt jelenti hogy meghúzni a motorkerékpár gázkarját, ezzel gázt adni ami szükséges a motorkerékpár haladásához. Mivel egy motoros menetről van szó, így félreérthetetlenül erre vonatkozik az elnevezés.

Lajosforras 2013.04.10. 18:57:44

@willdataa: nézd, az a marha,aki féknyom nélkül beveszi. aki elviseli,hogy mások gondolkodnak,alkotnak véleményt és értelmeznek akár tő-,akár összetett mondatokat helyette,annak teljesen mindegy mit ordibál,csak ordíthasson.

Megfigyelo 2013.04.10. 18:58:32

@szonár: A fasizmus lányegében egész Európában tiltva van, elvben Magyarországon is, csak a gyakorlatban nem. És Nyugaton az egész "mainstream" jobboldal egyetért a tiltással, sőt ők igazán!

willdataa 2013.04.10. 18:58:56

@CasusBelli:

Semmi mást nem terveztek a bejelentésük szerint csak azt hogy ülnek a motoron és haladnak. Ebben mi a probléma?

Luighi 2013.04.10. 19:01:17

Vonat is indul!? Vagy nem a pályaudvarra mennek!? (Viszonozni a lengyel vendégtüntetők ittlétét, mielőtt még félreértenéd kis butus!)

Lajosforras 2013.04.10. 19:01:33

@egysmás: a pógárság értelmesebb része szerintem miniszterelnökhöz illőbb elintézési módnak tekintette volna. aki köpködni akar,annak meg mindegy,van-e orbán-faktor vagy nincs,az köpködni fog vagy ezen,vagy azon az oldalon.

Megfigyelo 2013.04.10. 19:01:55

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Ki öntött le savval kit és mikor? Valamiből kimaradtam? Hogy kerül ez ide? Itt arról van szó, hogy a gázkamrákkal csinálnak gusztustalan viccet -- és explicit uszitast -- egyesek...

egysmás 2013.04.10. 19:02:11

@willdataa: Mint mondottam, ez az álnaív magyarázata az felvonulás elnevezésének.

Megfigyelo 2013.04.10. 19:03:07

@Negyvenértelmiségi: Milyen munkásőrmenetrúl képzelődsz?!

willdataa 2013.04.10. 19:03:18

@Lajosforras:

A zsidók szélsőségeseinek nincs joguk önkényesen eldönteni hogy ki mire gondolt, ráadásul vannak zsidó motorosok is akik szintén szoktak gázt adni a motorjuk haladásához, ha azoknak joguk van gázt adni akkor a gójoknak is:

cleveland.indymedia.org/uploads/2009/06/p5130460.jpg

willdataa 2013.04.10. 19:03:57

@egysmás:

Ez nem álnaív hanem nyilvánvaló.

Dr. GGG77 2013.04.10. 19:06:31

Ez a Mandiner poszt ugyanolyan gusztustalan, mint, a motoros balfaszok.

Lajosforras 2013.04.10. 19:06:46

@willdataa: bármennyire fáj,joga van eldönteni,erről véleményt alkotni és azt közzétenni saját boldogságára. viszont a véleményét elfogadni, azzal egyetérteni és főleg azok szerint cselekedni viszont egyáltalán nem kötelező.

egysmás 2013.04.10. 19:07:37

@Lajosforras: Pógárságunk nagy része ezt pont annak fogta volna fel, amit leírtam, csak a nagy részének egy részhalmazát ez nem zavarta volna.

Orbánnak ki kellett volna rendelnie a fidesz-kdnp frakciót az Élet menetére, hogy demonstrálja, hogy kivel van: a gázosítókkal, vagy az emlékezőkkel!

De ehhez ő nem elég ember.
Betiltani tud, de kiállni, és ezzel leírni azokat a neonáci szimpatizánsokat, akik jelenleg támogatják a kormányt, nah, azt már nem.

Ennyi a történet.

R.T. Flakfizer 2013.04.10. 19:08:58

ezt a motoros szart be kellett tiltani. kb eddig értünk egyet.
- " konzervatív hatalomgyakorlás – az emberi méltóság jegyében – betiltotta ezt a kirívóan közösségellenes rendezvényt, mert fel tudta mérni, mi a jó, mi a helyes, mi az emberséges, és mi a célszerű"

a mai hatalom nem konzervatív és nem átgondolt.

-a tüntetéshez való jog nem kegy, ezért ilyet nem is gyakorolhat a kormány. konkrétan nincs köze hozzá.

-ettől még az ilyen rendezvényeket be kell tiltani. ha a gojmotorosok legközelebb recsket éltető felvonulást terveznek, azt is.

willdataa 2013.04.10. 19:09:36

A kifejezések jelentését az értelmezési teret nem a zsidók előjoga meghatározni, nincs joguk a saját önkényes, hajánál fogva előrángatott erőltetett értelmezésüket rákényszeríteni a lakosság többségére.

egysmás 2013.04.10. 19:10:18

@willdataa: Vannak a világban nyilvánvaló dolgok!

Az aki árpádsávos nagymagyarországos emblémával a zsidók holokausztemlékezésén Adj gázt! címmel rendezvényt szervez, az nyilvánvalóan csak a motorozásra gondol...
Nyilván...

Megfigyelo 2013.04.10. 19:10:32

@ob.szerver: Fasizmus alatt nem csak az olasz fasizmust értik már vagy 80 éve, hanem minden rokon ideológia és gyakorlat gyújtőszava (náci, nyilas, falangista, tisoista etc...)

willdataa 2013.04.10. 19:12:52

@egysmás:

Vannak nyilvánvaló dolgok. Aki motoros felvonuláson azt mondja hogy "Adj gázt!" az nyilvánvalóan a motorkerékpáron található gázkar meghúzására utal. Ettől eltérő értelmezést belemagyarázni önkényes és aljas.

Lajosforras 2013.04.10. 19:14:16

@egysmás: azt meg aztán végképp nem kellett volna. a politikának az égvilágon semmi keresnivalója semmilyen,nem saját maga által szervezett rendezvényen,főleg frakcióstól nem. egy politikus egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy bármelyik pógára ELLEN kiálljon.

MIx 2013.04.10. 19:15:25

A jó királynak nem kellett volna lovat adnia a hőbölgők alá, akik a gyászos múlt retteneteit (Horthyt, Wasst, Nyírőt stb.) akarják rehabilitálni.
Ha az összes szélsőjobbos ökörködésre mondott volna egy értelmes "na ne má"-t akkor most nem kellett volna a törvényt űberolnia.
Vajon mit csinált volna pávatáncos jó királyunk, ha Gyurcsány szólt volna, hogy ezt a tüntetést ne! Már égne a belváros.

Kámasuka 2013.04.10. 19:17:49

@Megfigyelo: semmi közöm ahhoz mit gondolnak a zsidók az én országomban ha meghallják hogy adj gázt! Azt gondolnak amit csak akarnak, ez egy szabad ország az őshazájukkal ellentétben.

Én amikor meglátom a pajeszt, a menórát, vagy a vérfertőzött fejüket a dohány utcában rámjön a hányinger, de ez szabad ország, majd nem nézek oda.

CasusBelli 2013.04.10. 19:19:52

@willdataa: A következő hozzászólásod az lesz, hogy ezek az emberek valójában a világbékéért szállnak nyeregbe? :) Sok dolgon lehet vitatkozni, egy dologban minden normális embernek egyet kell értenie: egy ilyen felvonulás, ilyen névvel, ezen a helyszínen gyomorforgató és teljes mértékben elítélendő.

Az álszent magyarázkodás, amit folytatnak, még undorítóbbá teszi az egészet. Mert az egy dolog, hogy valaki veszi a bátorságot, és megszervez egy ilyen eseményt, de az, hogy utána ahelyett, hogy vállalná a felelősséget azért, amit tett, elkezd sumákolni és hazudozni, több mint undorító. A sajtó által használt "ízléstelen" kifejezés egy rendkívül enyhe jelző arra, amit ezek az emberek az elmúlt napokban tettek.

Megfigyelo 2013.04.10. 19:21:14

@BenFranklin: De az államnak van köze. A magyar állam még nem számolt el a 400.000 elpusztitott élettel. (Az akkori államterületre számolva 600.000...)

egysmás 2013.04.10. 19:24:49

@Lajosforras: Pesze-persze!

Ha a zsidókkal vonul az Élet menetén, akkor demonstrál a motorosok ellen...

Persze-persze...

Nem egy magyar tragédiáról emlékszik meg, amelyikben xszázezer honfitársunk pusztult el valami gyalázat miatt, hanem a motorosok ellen demonstrál...

Persze.

kzoltana 2013.04.10. 19:26:56

Vajon kié a rendőrség?
Eközben lőttek a demokráciának, a jogbiztonságnak, a független rendőrségnek, ügyészségnek, bíróságnak és médiának. Vagyis nem csak beköszöntött a diktatúra hazánkba, hanem már fel is bátorodott.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4263_kie_vajon_a_rendorseg

Megfigyelo 2013.04.10. 19:28:40

@willdataa: De joguk van arra, hogy ne bántsák őket -- sőt nekik a különös érsékenységhez is joguk van, amit a magyar állam *köteles* tiszteletben tartani, mert nem tudja meg nem történtté tenni a magyar történelem legszörnyűbb, és éppen a magyar állam által elkövetett bűnhalmazát.

vizesnyolcas 2013.04.10. 19:28:45

Orbánnak elég lett volna a raktárból elővetetni a Demszky által rendelt "traktorral behajtani tilos" táblákat, és átfestetni "motorkerékpárral behajtani tilos" táblára. Dehát honnan tudná egy diktátor, hogyan kell eljárni egy demokratának? Nem érzi a különbséget.

CasusBelli 2013.04.10. 19:39:56

@willdataa: Tévedésben élsz. Nem csak a zsidók gondolják, hogy ez a névválasztás nyílt provokáció, hanem minden olyan ember, aki rendelkezik némi történelmi tudással, és tisztában van vele, hogy egy szó jelentését befolyásolja a kontextusa. És ki kell ábrándítsalak, te vagy, ti vagytok kisebbségben!

Ui.: Várom már, hogy Szaniszló kolléga megmondja a frankót, és kiderüljön, hogy a zsidó pénzemberek a fejembe költöztek, és ők mondatják velem azt, hogy ez így nem pálya.

Lajosforras 2013.04.10. 19:40:16

@egysmás: apám,ennyi erővel vonulhatna minden héten,annyi ember hullott el itt az évszázadok során különféle háborúkban. de akkor ki miniszterelnökködne...?

Lajosforras 2013.04.10. 19:42:28

@Megfigyelo: te meg hagyd már ezt a sopánkodást. a tatárjárás éppolyan szörnyű volt,jobb ezt fejben tartani.

dimitrij 2013.04.10. 19:43:09

@roli101:

"Én nem emlékezek semmilyen jézusra, mózesre, ábrahámra, noéra és társaira. Ha te emlékezel rájuk a te dolgod, de ne kényszerítsd rám az emlékezést."

tehát nem ünnepled a Húsvétot és a Karácsonyt, ugye? :)

nem erőltetek semmit rád, pont leszarom, hogy mit csinálsz, mit gondolsz, de ha ostobaságokat beszélsz, akkor arra reagálni fogok, ha kedvem, és ha tetszik, ha nem.

" Úgy ahogy a holokauszt emlékezést se."

ok, de akkor te se erőltesd rá másra a saját akaratod, ha más emlékezni akar, mert neki ez fontos, akkor tűrd el, hogy ezt teszi, vagy ha nem tetszik, akkor takarodj a Maldív szigetekre, vagy ahova akarsz. :)

egysmás 2013.04.10. 19:50:15

@Lajosforras: Ha nem miniszterelnökködne senki, tutira jobban járnánk.

Legalábbis elnézve az utóbbi húsz év miniszterelnökködések egyenlegét!

De mondom, azok, akik úgy érzik, hogy ha valaki végig megy az Élet menetén, az ellenük demonstrál, azok azok a neonácik, akik minden jóérzésű emberben viszolygást kellene, hogy kiváltsanak.
Noh, ezeket a neonácikat nem akarja elveszíteni Orbán, ezért nem megy oda.

Vagy csak attól fél, hogy megint vitatkoznia kell Gyurcsánnyal, hiszen utálja a felmosórongy pózt...

dimitrij 2013.04.10. 19:50:42

@alfax:

"Egy határozott üzenetet adott arra vonatkozólag, hogy még a jogi kiskapuk SEM teszik lehtővé, hogy magyarországon nyíltan zsidókat alázzanak. "

erre mondom én azt, hogy PR akció.

"EZ TÖRTÉNT:
Orbán ezért utasította Pintér Sándort, hogy ne engedélyezzenek más rendezvényt, amely sértheti az Élet Menete felvonulást."

nem az a feladata, hogy utasítsa Pintért, vagy rajta keresztül a rendőrséget, az egy állampárti reflex. a feladata az, hogy olyan jogszabályi környezetet teremtsen, hogy a rendőrség csendben tehesse a dolgát, ne a parlamentben marketingelje magát. no ez utóbbi ami nem megy neki, helyette mással próbálkozik, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy szereptévesztésben vagy, alkalmatlan arra, ami a feladata lenne, ráadásul megsérti azokat a jogszabályokat (sőt az alaptörvényét is), amik az ő kormányához köthetőek.

"MOST akkor mégeccer, mi a baj?"

ahogy azt korábban is írtam egy demokráciában nem az a dolgok elintézési módja, hogy a miniszterelnök beavatkozik a rendőrség feladataiba direkt módon, hanem az, hogy a jogalkotáson keresztül biztosítja azt, hogy azok alkalmasak legyenek a kisebbségek védelmére, az alapjogok gyakorlására, illetve külön politikai szereplőtől függetlenül is végrehajtsa pl. a rendőrség azokat a feladatait, ami más jogszabályok kötelezővé tesznek számukra.

Lajosforras 2013.04.10. 20:02:42

@egysmás: ha VALAKI végigmegy az élet menetén,az egy dolog,szíve joga. de egy politikus nem engedheti meg magának,főleg mert azután joggal várná el bármilyen civil szervezet a politikusok jelenlétét a saját rendezvényeit támogatandó és venné sértésnek,ha mégsem jelenne meg.
a politikusnak az a dolga,hogy biztosítsa a törvényi feltételeket,ha már egyszer gyülekezési jogot adott. a rendőrség dolga az engedélyezés és a menet biztosítása.slussz,ennél több dolguk ezzel nincs.
egyébként az összes miniszterelnökünkből vont egyenleg erősen negatív,az biztos.

nu pagagyí 2013.04.10. 20:12:39

Várom a motorosok erélyes tiltakozását a diktatúra ellen. Látványelemként a TV székház szétverését javasolnám.

Lajosforras 2013.04.10. 20:18:52

@nu pagagyí: te,hát erre nem a liberálisok tiltakoztak legelőször és leghangosabban...? skandalum...!

KnockKnock 2013.04.10. 20:27:50

A háromszáz egynéhány kommentet nem olvasom végig, gondolom, elegen leírták: a poszt szerzője nincs tisztában az autoriter hatalomgyakorlás és a konzervatív hatalomgyakorlás közti különbséggel.
Továbbá, ha remek vágóképek készülhettek volna, annak is meg lenne a maga oka, ezen érdemes lenne elmorfondíroznia a szerzőnek. Valamint, az az érvelése, hogy nem tiltanak be a hatalomnak nem tetsző tüntetéseket erősen sántít. Igaz, betiltani valóban nem tiltják be, próbálnák meg az unió tagjaként. Azt hiszem, azzal írná ki magát Orbán végképp a szalonképes politikusok közül. De minden egyéb alantas eszközt elkövetnek a tüntetők megfélemlítéséért, ha tetszi, ha nem ez így van. Persze, el lehet hinni, ha az ember nagyon akarja, hogy a HAHA mögött Bajnai áll. Annak ellenére, hogy mindenki más azt állítja, hogy ez nem így van. El lehet azt is hinni, hogy a székházfoglalókra ráküldött verőlegények tiszta hazaszeretetből mentek oda, senki sem küldte őket. Annak ellenére, hogy átlátszó a sztori. El lehet azt is hinni, hogy a Sirályt a bérleti díj miatt zárták be. El lehet hinni még sok mást is, de a lényegen ez nem változtat. A miniszterelnök nem tiltathat be kézivezérléssel egy felvonulást egy jogállaban. Persze, Magyarország már nem jogállam, csak van, aki még mindig azt akarja hinni, hogy az.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 20:29:17

@nu pagagyí:

Ahol nem lehet provokálni, ott diktatúra van.

Aki nem bírja elviselni a "provokációt" (jellegzetes bolsevista szóhasználat egyébként), az költözzön Észak-Koreába.

@CasusBelli:

Ami biztos, hogy a soros Böszman túllépte a hatáskörét. Minden más csak feltételezés, vagy jogilag irreleváns okoskodás.

@Megfigyelo:

Vagy csak utalás a dachaui történetre.

Igen, provokatív. Na és?

Ja, rászistának, ántiszemitának lenni mindenkinek jogában áll, mint ahogy ezt a tény közölni a nagy nyilvánossággal is. Ez a szabadság. Ha nem tetszik, nyugodtan seggfejezheted, szarházizhatod őket. Ennyi.

Munkásőrmenetnek meg azért hívom a munkásőrmenetet, mert egy volt munkásőr szervezi.

Itt a fotója: kuruc.info/galeriaN/egyeb/zoltaipufajka.jpg

Érdekes, a (volt) munkásőr nem csípi a "demokraták" szemét (nem mintha a jelene dicsőbb lenne).

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 20:33:21

Senkinek nem bassza a csőrét, hogy egy pufajkás évről évre végigmasírozik Budapest belvárosán hasonszőrű szarháziak tömegeivel, meg még egy eresztés hasznos hülyével?

Pufajkás, bazeg, van lejjebb?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 20:38:41

Akcióban a másik, a "zsidókeresztény" Gusztáv is:

index.hu/belfold/2013/04/10/a_reformatusok_bekemenyitettek_ifj._hegedussel_szemben/

Érdekes, hogy az összes nagyobb egyházat zsidó vezeti.

Zoltai és Bölcskei Gusztáv, Németh Sándor, Paskai László, Várszegi Asztrik...

Bizonyára véletlen.

Meg az is, hogy ökumenikusan összefognak a magyarok ellen.

"Ifjabb Hegedűs a napokban közzétett felhívásában többek között azt követelését fogalmazta meg a Világkongeszussal szemben, hogy "ítélje el az 1919-es és az 1945 utáni judeobolsevik keresztény- és magyarellenes terrort, annak zsidó vezetőit, többek között: Kun Bélát, Szamuelyt, az egész népbiztosi söpredéket, Péter Gábort, Rákosit, Gerőt, Farkast, Révait, az Andrássy út 60 verőlegényeit"."

Ez vajon milyen nehézséget okoz egy keresztény embernek, egy demokratának?

Mint látjuk, elég nagyot, ha zsidókeresztényről van szó.

Olyannyira, hogy egyenesen tiltakozik ellene.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.10. 21:00:19

Ez mindig is így volt.

Az igazi nácik ezidáig is csak és kizárólag MSZP kormányok alatt menetelgettek február környékén a várban.
Orbán már 1998 és 2002 között is hazazavarta a nácikat.
Már az igazi nácikat, horogkeresztes tetkókkal.

Az MSZP meg import nácikat is intézett 2002-2010 között minden évben.

Az MSZP önmeghatározása a fasizmus ellenében zajlik, kb Rákosi óta.
Ezen túl csak elkúrni tudtak, hol jobban hol kevésbé, szintán Rákosi óta.
Bár a legutóbbi Gyurcsány nevű elkúróktól, nagyobb elkúró nem volt, az kétségtelen még ebben a neves versenyben sem.

Viszont mind egyformán bérretegnek, és ordibálnak diktatúrát a komcsi tetvek, mikor épp nincsennek hatalmon.

Motherhacker 2013.04.10. 21:01:27

"...A konzervatív hatalomgyakorlás ugyanis az univerzális, állandó, mondhatni örök, és mindannyiunkat összetartó értékekből indul ki. Pont ennek megfelelően kerülhetett sor a motoroshőbörgés betiltására, hiszen az nyíltan provokatív, de ezen túl is kirívóan ízléstelen, kisebbségellenes és megalapozottan félelemkeltő."

Pont ennek megfelelően viszont nem tiltják be a melegfelvonulást. Hogy is van ez? Az nem nyíltan provokatív, kirívóan ízléstelen, többségellenes? Ráadásul félelemkeltő is, én legalábbis félek a pávatollat seggükbe dugó buziktól. Majd oda is leszól Orbán vezér? Vagy csak a zsidókat védjük Magyarországon, a magyarokat nem?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.10. 21:04:06

@KnockKnock:
Ez ostoba hazugság.

A tények azt mutatják, hogy a ballib tetvek azonosíthatatlan karhatalmistákkal verettek több ezer ellenzékit, és ájulásig rugdosott ellenzéki képviselőn gúnyolódtak a parlamentben.

A jobboldali rendőrség meg kísérgeti mind a 20 Amerikából pénzelt idiótát, akik hidakat foglalnak, és magánterületre ugrálnak be.

Mail Undelivered 2013.04.10. 21:17:10

"A konzervatív hatalomgyakorlás abban különbözik a liberális jogi csűrés-csavarástól, hogy alapvető kiindulópontja a valóság, nem egy doktriner ideológia vagy a liberális dogmák. "

Kedves Blogger!

Te akkora seggfej vagy, mint a főnököd, ajókiráály.
A konzervatív jelző helyett írj pl. hitlerit. Vagy orbánit. De hogy konzervatív??
Öcsi, a pöcsöd hol lötyög?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 21:17:11

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

A lényeg, hogy a blibsi érdekek sosem csorbulhatnak. Ha vért akarnak, vérfürdőt rendez a "rendőrség".

Ha illegális kocsmát akarnak nyitni más tulajdonában engedély nélkül, még a rezsit sem fizetve, még "hosszabbítanak" is velük (na nem szerződést, hanem állapotot).

Ha tüntetni merészelne valaki ellenük, akkor tollba mondják a betiltó határozatot.

Teljesen mindegy, hogy a vérbolsik vagy a lájtosak vannak hatalmon, mint ahogy az is, mit mond a törvény.

Egy dolog számít, mit mond a munkásőr.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 21:21:00

Jellemző, hogy a választások előtt még Sukoró miatti elszámoltatást ígérő Qrbán nemsoká a Zsidó Világkongresszus néven is futó kaszinóiparos Lauder-csoport taggyűlésén fog hajbókolni.

Egyetlen kérdés van csak, hogy fehér vagy fekete kipát vesz majd fel.

Állam-vizsga 2013.04.10. 21:31:24

Nekem sem tetszett ez a véleményáradat a blogokon meg mindenhol. Unalmas volt.

Nekem egy dolog böki a csőrömet.

Ha Orbánnak nem tetszik a motoros felvonulás - hozzáteszem nekem se - akkor miért nem egyszerűen hívja fel a Pintért vagy ír neki egy sms-t, hogy "Józsikám! ezeket pöfögőket ne engedd már menetelni!". Simán elég lett volna. És akkor nincs ez a hajcihő. Ehelyett a parlament kellős közepén adják elő a színjátékot.
Három dologra tudok gondolni:
1. Kellett a médiának a csont hogy a manyupos lenullázott egyéni számlákról másról dumáljanak.
2. A híveknek így akarta az erejét és hatalmát megmutatni valamint lenyűgözni őket.
3. Bizonyos embereket akart meggyőzni a támogatásáról.
Ezen variációk bármilyen kombinációja lehetséges.

zobod 2013.04.10. 21:46:03

@Állam-vizsga:

Sőt, még Steiner Pált is sikerült rávennie, hogy interpelláljon, ugye?

Hefebier 2013.04.10. 21:48:39

@willdataa: @Negyvenértelmiségi:

"Érdekes, hogy az összes nagyobb egyházat zsidó vezeti."

Talán zsidó alapítójuk volt.?!

Hefebier 2013.04.10. 21:53:59

@Negyvenértelmiségi:

"Aki nem bírja elviselni a "provokációt" (jellegzetes bolsevista szóhasználat egyébként), az költözzön Észak-Koreába"

provokáció = kihívó magatartás

kihívó magatartás =? meleg felvonulás

Aki nem bírja a meleg felvonulást menjen Észak-Koreába?

Mesterlövész 2013.04.10. 21:54:07

Felbujtó fideszblog vagytok, erre legyetek büszkék.

Állam-vizsga 2013.04.10. 21:54:18

@zobod: Simán mondhatott volna egy bla-bla szöveget, hogy a rendőrség kezében vannak olyan eszközök és jogkörök, hogy olyan felvonulásokat amelyek nyíltan rasszisták megakadályozzanak. És ő bízik a rendőrség ítélőképességében.
Utána meg hajtogat egy A4-es lapból egy repülőt amire ráírja, "Jocika! Tudod mi a dolgod!" és odarepíti a Pintérnek.
Ennyi. És akkor nincs ez a hacacáré. Persze az is baj hogy ő nem szereti ezeket a diplomatikus megoldásokat.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 21:56:18

@Hefebier:

Kálvin például biztos nem volt zsidó.

Hefebier 2013.04.10. 22:00:20

@Negyvenértelmiségi:

"Kálvin például biztos nem volt zsidó."

Jelen pillanatban melyik egyházat vezeti?

egysmás 2013.04.10. 22:02:40

@Lajosforras: Nem!

Az az ügyvezető, amiről te beszélsz.

A politikusnak viszont vannak protokolláris kötelezettségei, valamint népvezéri mivoltából következően megjelenésével, meg nem jelenésével üzen a híveinek.

Orbán megy tusványosra bálványt imádni, ez is egy üzenet, meg az is, hogy eddig sosem ment az Élet menetével.

És az is egy üzenet, hogy a parlamenti tiszaeszlározás után SEM megy oda.

Hefebier 2013.04.10. 22:02:44

@Negyvenértelmiségi:

Engem nem zavar a provokáció.

Menj inkább te!

egysmás 2013.04.10. 22:05:59

@Negyvenértelmiségi: én eddig azt hittem a kálvinisták is elismerik Jézust a Megváltónak.

Tudod, azt a koszos zsidót, amelyiket a rómaiak felszögeltek a fára...

Meg azt is hittem, hogy a kálvinisták nem új vallásként tekintenek a hitükre, hanem mint az eredeti jézusi tanra.
Ugyanarról a zsidrákról beszélünk, mint fent.

kela-bá 2013.04.10. 22:13:47

Életmenet ? Helyes. Kiért ? Miért ? Az életért. Csak is azért, az életért , a most (még) élőkért. Mert akkor a II. világháborúként ismert őrületként állítólag 50 millió ember vesztette életét a Föld sok-sok nemzetéből ! Vajon kik a felelősök ezért ? Jó dolog a békemenet, jó elmélkedést !

zobod 2013.04.10. 22:18:29

@Állam-vizsga: Orbán öreg róka, nem hagyja ki hogy leüssön egy ilyen magas labdát, amivel - pár héttel a JWC pesti kongresszusa előtt - az antiszemitizmusnak még a gyanúját sem tűrő politikusként viselkedjen. Egy ilyen interpellációra csak így reagálhatott.

Ami érdekes, mi lehetett a motivációja az mszp-nek?

1) számítanak rá hogy Orbán nyilvánosan beint a motorosoknak, és azt gondolják hogy az antiszemitizmus ellenes fellépés szavazóvesztést okoz a Fidesznek, mert már maguk is elhiszik a saját rágalmaik, hogy a fideszesek látens nyilasok és fasiszta diktatúra épül?

2) vagy arra számítottak, hogy Orbán majd csak hebeg-habog, nem meri letiltani a motoros rendezvényt, tovább rontva a renoméját Nyugat-Európában és az USA-ban?

3) esetleg nem terveztek semmit, csak beszélnek, sodródnak az eseményekkel, próbálnak arra reagálni amit szerintük választóik antifasiszta része vár el tőlük az adott helyzetben. Fel sem mérik, mekkora szívességet tesznek Orbánnak. Az mszp ismeretében ez sem lehetetlen.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 22:21:43

@Hefebier:

"Minél többet vitatkoztam a zsidókkal, annál inkább megismertem beszéd és harcmodorukat. Mindenekelőtt az ellenfél butaságával számoltak, és ha azután minden kötél szakadt, maguk tettették a butaságot. Ha mindez nem használt, akkor egyszerűen nem értettek meg semmit, vagy pedig pillanatok alatt egy másik témára ugrottak át. Magától értetődő dolgokat tárgyaltak, amelyek helyeslését azonban rögtön más jelentős dolgokra vonatkoztatták, hogy azután ismét visszavonuljanak és ne tudjanak semmi bizonyosat. Bárhol fogott is meg az ember egy ilyen "apostolt", nyálkás lett a keze, s részletekben siklott ki ujjai közül, hogy azután a következő pillanatban ismét egyesüljön. Ha netalán az ember valakit olyan megsemmisítő módon gázolt le, hogy már csak a környezetre való tekintettel is kénytelen volt helyeselni, és így arra gondolt, hogy legalább egy lépést tett előre, akkor annál nagyobb volt csalódása a következő napon. A zsidó egyszerűen nem vette tudomásul az előző napon történteket, és mintha mi sem történt volna, tovább mesélte régi, lehetetlen álláspontját, s még felháborodottan csodálkozott azon, hogy kérdőre vonták. Nem emlékezett már semmire, legfeljebb az előző napon tett állításainak helyességére."

www.radioislam.org/historia/hitler/mkampf/hun/02.htm

Hefebier 2013.04.10. 22:22:54

@Negyvenértelmiségi:

"Ifjabb Hegedűs a napokban közzétett felhívásában többek között azt követelését fogalmazta meg a Világkongeszussal szemben, hogy "ítélje el az 1919-es és az 1945 utáni judeobolsevik keresztény- és magyarellenes terrort, annak zsidó vezetőit, többek között: Kun Bélát, Szamuelyt, az egész népbiztosi söpredéket, Péter Gábort, Rákosit, Gerőt, Farkast, Révait, az Andrássy út 60 verőlegényeit"."

Wikipédia:
"A „fehérterror” a kommunista bűntettek (vörösterror) helyszíneit járta végig, és azok valódi vagy vélt elkövetőit, felelőseit vonta felelősségre, sokszor igen erőszakos, kegyetlen módszerekkel. Egyszerre jellemezte önbíráskodás, a bosszúállás és a nem közvetlenül érintettek megfélemlítésének szándéka. Gyakran összekapcsolódott antiszemita felhangokkal, pogromokkal. A mozgalomnak a higgadtabb történészi értékelések szerint nagyságrendileg ugyanannyi áldozata volt mint a megelőző vörösterrornak (500-600 között, esetleg több, de jóval 1000 alatt), bár a Horthy- és a Kádár-rendszerre, valamint a baloldali emigrációra is jellemző volt, hogy az ellenpólus által elkövetett gyilkosságok számát igyekeztek eltúlozni"

Hefebier 2013.04.10. 22:25:46

@Negyvenértelmiségi:

Hát negyed zsidó volt. Tudnia kellett.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 22:33:53

@Hefebier:

Kitűnő diagnoszta volt Hitler, remekül kiismerte a fajtádat.

Fenti sorairól nehéz lenne megmondani, hogy nem a blog.hu-s biboldókról írta valaki múlt kedden.

Hefebier 2013.04.10. 22:36:46

@Negyvenértelmiségi:

Én kun vagyok. Mit írt róla? Még nem olvastam.

egysmás 2013.04.10. 22:39:51

@Negyvenértelmiségi: Hitlert idézel igazolásként, miközben azt magyarázod, hogy az Adj gázt! nem is náci utalás a zsidrákoknak?

:o

egysmás 2013.04.10. 22:45:22

@Negyvenértelmiségi: Jah, bocs!

Akkor te legalább nem egy seggszájú náci vagy, hanem egy olyan nácik, aki büszkén felvállalja identitását, és hangos zighejlel köszön, ha boltba megy!

Még egyszer bocsi!

Viszont, ez esetben kérlek, magyarázd már meg a sok álnaív elvtársadnak, hogy ez egy náci felvonulás lett volna szerinted, hiszen, ha szerinted, egy hitlerhitű náci szerint az egy náci felvonulás, akkor az az!

Fullánkos Algol 2013.04.10. 22:47:31

A szőnyeg alá söprés egy centit sem csökkent az ország fasizálódásán, sőt. Egyszerűen korábban kellett volna megtagadni az engedélyt, nem pedig utólag visszavonni. Ezzel csak azt sikerült demonstrálni, hogy bőven volt olyan kellő helyen aki megadta a törvénytelen engedélyt.
@Hefebier: A három ábrahámi vallás egyikét a kamatszedésbe való születési alapon történő belekényszerítésre, a másik kettőt pedig a kamatszedés tiltására találta ki ugyanaz a szűk papi réteg, amely a zsidó népet csak eszközként használja (ld II. vh.). A kereszténységet ill. az iszlámot felvevő uralkodó réteg tehát a szanhedrin helytartója, és a pogányok irtásával (mivel náluk nincs kamatszedési tilalom) a piszkos munka elvégzője a hatalomért cserébe. Egy átlag zsidót jóval nagyobb hatalom kényszeríti származásilag - anélkül hogy erről az átlag zsidó bármit is tudna, azon kívül hogy a sajátjait valamiért szivatják - a rendszerben betöltött helyére mint bárki mást. A gyökérok tehát nem az átlag zsidó, ők a legkilátástalanabb áldozatok, azzal együtt hogy rengeteg mellékhatás (pl. a kialakuló felsőbbrendűségi komplexus) számomra is ellenszenves.

Facehugger 2013.04.10. 22:53:40

A buzerátor mandiner egy újabb self ölbe hányása. Konzervatív hatalomgyakorlás, emberi méltóság, édes istenem. Fizetnek ezért, vagy önként s dalolva ír a szerző ekkora marhaságot?

A jó fiú megmondta a tuttit. A jó fiú. A jó fiú. A jó fiú. Na, ki a jó fiú? Ez az üzenet, bazmeg. Personal branding = self packiging = self positioning. Az üzleti és politikai marketing eszköze. Csókolom. Osztjónapot.

Mr. Fritz Teufel 2013.04.10. 22:54:45

Felháborító, hogy nem tiltották be a zsidó menetet. Zavarja a motoros felvonulást.

Ugyanúgy, mint ahogy minden normális embert zavar, hogy mást sem hallunk reggeltől estig a médiában, mint a holokausztozást, a holobiznisz valami ajvéholó, bérrettegő megnyílvánulását. Mindezt annak álcázására, hogy ezek lassan már mindent felvásárolnak, elsummantanak, elrabolnak. Ha meg valamit véletlenül mégsem sikerül, akkor indul a nácizó, fasisztázó kórus.

Hefebier 2013.04.10. 22:55:07

@Fullánkos Algol:

"A három ábrahámi vallás egyikét a kamatszedésbe való születési alapon történő belekényszerítésre, a másik kettőt pedig a kamatszedés tiltására találta ki ugyanaz a szűk papi réteg, amely a zsidó népet csak eszközként használja (ld II. vh.)."

Ez a keresztény egyház lenne?

Facehugger 2013.04.10. 22:57:13

@Mr. Fritz Teufel:
Végül is lehet orrot túrni és fingani az ebédlőasztalnál, csak mindenki elhányja magát tőled az asztaltársaságban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.10. 22:58:08

@Negyvenértelmiségi:

Ilyen idézetekért nem kell a mkampfban keresgélni: ez a tapasztalat a korban közhelyes volt. Többszáz ilyen tartalmú idézetet lehet(ne) összegyűjteni rövid idő alatt a XIX. századból és a XX. század első feléből Marxtól Churchillig, Széchenyitől Németh Lászlóig.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 23:03:35

@egysmás:

Össze-vissza beszélsz faszságokat.

Attól, hogy Hitlert idézek, még nem vagyok náci. Nem mintha bármi gondom lenne azzal, ha valaki náci, de nem vagyok szocialista, ha skatulyázni akarnék, nemzeti liberális kapitalista vagyok. Hitlert diagnosztaként nagyra tartom, emberileg pedig gonosznak, akinek az országában kimondottan szarul éreztem volna magam. "Mellesleg" megszállta a hazámat is.

Azt sem hiszem, hogy a motoros felvonulók nácik lennének, semmi erre utaló jelet nem láttam. Én inkább azt látom, hogy hazaszerető, szabadságpárti, azaz anticionista emberek, akik sajnos képtelenek voltak kitartani amellett, amit elhatároztak, miközben semmi jelentős körülményben nem állt be változás, sőt pontosan az történt, amire számítani is lehetett, hogy nekik fognak esni a munkásőrök.

A jelmondatukat kimondottan frappánsnak találnám, ha nem sütötte volna el ugyanezt nemrég az NPD. Azért így sem rossz, de újíthattak volna valamit. Mint írtam, az igazi az az lett volna szerintem, ha mozgó kiállítást szerveznek a munkásőrmenet mellé, ahol bemutatják, mifélék is a felvonulók.

Remélem, a Szkíta Motorosok nem okoznak csalódást.

Kelly és a szexi dög 2013.04.10. 23:04:49

Jaja, úgy látszik az talán még nagyobb baj, ha kifogják a fasisztázók vitorlájából a szelet!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 23:08:51

@bbjnick:

Ennyire frappáns, örökzöld leírást mástól nem olvastam a bibsi vitamódszerekről, bár kétségkívül az általad megnevezettek is éles szemmel látták a zsidókérdést.

Megint pont ideillett Hitler megfigyelése, amikor az "elvtárs" kijelentette, hogy a mai nagy, zsidóvezette egyházakat zsidók alapították, és amikor Kálvinnal cáfoltam, akkor visszakérdezett, hogy most melyik egyházat vezeti Kálvin.

Egy átlagos gój erre a tempóra többnyire köpni-nyelni nem tud, hacsak nem ismeri a szakirodalmat.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 23:09:21

Konzervatív hatalomgyakorlás??? WTF???
Kedves posztoló! Én úgy érzem, ha nem egy banánköztársaságban élünk (de), akkor a miniszterelnök nem tiltogathat be csak úgy tüntetéseket, függetlenül attól, hogy mi ellen ill. mellett szólnak. A tüntetések betiltását a rendőrség végezheti a hatályos törvények szerint. Máskülönben az ön által említett "konzervatív hatalomgyakorlás" azt jelenti, hogy a hatalom elkövethet törvénytelenséget (mondjuk erre is láttunk már példát). Csak azt nem értem, hogy az alkotmányt 5 perc alatt szarrá módosító Orbánnak miért nem jutott eszébe hozni egy törvényt ízibe' az ilyen ízléstelenség ellen (más kérdés, hogy ez nem ízléstelen, hanem uszító és gyűlöletkeltő, tehát még akár hatályos törvények alapján is betiltható). Szerintem az lehet a háttérben, hogy O.V. akart tenni egy gesztust, bizonyítandó, hogy Magyarország nem fasizálódik. Annál is inkább, mert ha nem erről lenne szó, a miniszterelnöki utasításról nem tudnánk. Persze ő nyilván azzal is tisztában van, hogy jó sok olyan figura él Magyarországon, mint ön, akinek csöppnyi igénye sincs arra, hogy jogszerűen történjenek a dolgok. Ha egyetért az aktuális jogszerűtlenséggel, nyugodtan mehet...

ynd 2013.04.10. 23:12:28

mandiner,
A törvényisztelet igényét cikizni, és ezt még ráadásul konzervatívnak hinni: ennél nincs lejjebb.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.10. 23:13:37

"Bárhol fogott is meg az ember egy ilyen "apostolt", nyálkás lett a keze, s részletekben siklott ki ujjai közül, hogy azután a következő pillanatban ismét egyesüljön"

Bár Hitler festőművész volt, nem költő, de ez a metafora megzenésítésért kiált.

ynd 2013.04.10. 23:14:14

mandiner,
A törvényisztelet igényét cikizni, és ezt ráadásul még konzervatívnak hinni: ennél nincs lejjebb.

Rajzfilmszemű 2013.04.10. 23:15:01

Btw. miután kitüntették többek között Szaniszlót és a Kárpátia frontemberét, ez édeskevés ahhoz, hogy az ember ne kösse a kormányt a radikalizmushoz.

Hefebier 2013.04.10. 23:15:30

@Negyvenértelmiségi:

Hát pedig vártam a szakirodalmat.

Persze nem a kampfot.

ynd 2013.04.10. 23:16:43

"törvényisztelet" = törvénytisztelet

Fullánkos Algol 2013.04.10. 23:40:51

@Hefebier: "egyikét" = a zsidó vallás
"másik kettő" = a kereszténység és az iszlám
"ugyanaz a szűk papi réteg" = ez a zsidó vallási vezetőségre vonatkozik
@kela-bá: én maradok a tiszta forrásnál

Lajosforras 2013.04.10. 23:43:03

@egysmás: egy politikus-hacsak nem a rivaldafényt keresi vagy nem hívják meg díszvendégként-nem megy ilyen felvonulások környékére. sem protokollból,sem üzenet-értékkel.
per pillanat nem mondhatjuk el magyarországról, hogy a zsidóság olyan baromira elfogadott lenne a nagykörúton kívül. bár a menet ellen nem tiltakoznak fennhangon,legfeljebb fintorognak egyet és nagyjából azonos szinten kezelik a melegfelvonulással a jelenséget és a résztvevőket is. és hidd el,nem kevés szavazatot lehet bukni egy kipás fotóval,vagy hasonlóval.

Sztavrosz_ (törölt) 2013.04.10. 23:53:04

Rengeteg jobb megoldás lehetett volna de megint meg kellett mutatni hogy miként is kell cselekednie egy igaz Magyar Uralkodónak

Ezzel együtt hogy miért is elfogadhatatlan a monarchia mint önkényuralmi államforma.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.10. 23:55:33

"Mindenki tudja, mi lett volna itt, ha a finnyás értelmiség által helyesnek vélt eljárást követi a miniszterelnök. "

Mikozben teljesen egyetertek a betiltassal , ez valahol megsem az o hataskore.

Martian (törölt) 2013.04.10. 23:57:00

@Rajzfilmszemű: "miért nem jutott eszébe hozni egy törvényt ízibe' az ilyen ízléstelenség ellen"

Tele vagyunk gumitörvényekkel, csak fel kellett volna kapni az egyiket és máris teljesül a "jogállam" kritérium.
:)

kela-bá 2013.04.10. 23:57:27

@Fullánkos Algol: Köszönöm a válaszát . "Én maradok a tiszta forrásnál" Helyes, de van még ilyen ?

Egyébként a bloghoz igazodóan a békemenethez kapcsolódtam volna, de valami "bezavart" a küldés kapcsán, azért aztán csak a hunnio.hu-ra utaltam, ahol
Dr. Damm Andrea beszél a három és fél millió devizás sorsának "okozóiról" KÖZÉRTHETŐEN. ( Ápr.21-én az életért demonstráció a Hősök terén.)

Jó éjt !

ganjaninja 2013.04.11. 01:14:53

Nincs valakinek egy palesztin zászlója??
..ha már ilyen menet lesz...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.11. 06:40:26

@Counter:

"Hiszen maga se mond mást, mint hogy a 'valóság' és a 'konzervatív örök értékek' azonosak; s miközben örök értékekről hőbörög szaros szájjal, tagadja, hogy létezhetnének örök értékek (nem 'ideologikus doktrínákból és dogmákból' indul ki, hanem 'általa örökérvényűnek tartott univerzális értékekből' – de mi is a bölcseleti különbség a kettő közt?). (...) '1. A valóság = univerzális, állandó, mondhatni örök és mindannyiunkat összetartó értékek.
2. Ami nem univerzális, állandó, mondhatni örök és mindannyiunkat összetartó érték, az nem valóság.
3. A konzervatív hatalomgyakorlás vagy nem valóságos, vagy viszont univerzális, mondhatni örök és mindannyiunkat összetartó érték. (Vagy nem érték?)' )" --- írja.

No, nézze! Ha magának az értékrend és az ideológia szinonimái egymásnak, akkor csak sajnálni tudom. Míg értékrendje mindenkinek volt/van (különben nemigen tudott volna/tudna döntéseket hozni), addig az ideológia egy meglehetősen újsütetű huncutság. Maga a fogalom is --- ideológia --- egy pozitivista lelemény és a modern rendszerelvű ideatan (értsd: idearendszerek vizsgálata) megnevezésére szolgált. E "találmány" előtt az emberek álmait nemigen zavarták ideológiák:-)

Tudja, az ember, gyárilag, konzervatív:-) Egy konzervatív gondolkodása pedig tradicio(nal)ista és (nem rendszer-, hanem) modellelvű. S mint ilyen, alapvetően praktikus.

Egyéb kérdés?:-)

Ja, és ne szorongjon ilyen látványosan!

Rajzfilmszemű 2013.04.11. 08:03:11

@Martian: Nem, de legalább nem szúrná ki az ember szemét ennyire... :D

héjakútmácsonya 2013.04.11. 09:12:43

@pocaklakó minimanó:

Nos, a gyülekezési törvény ilyesmire nem ad lehetőséget, nem hogy a mindenkori kormányfőnek, de még a rendőrségnek is. Feltételezett veszély az lehet, ha a gyülekezés úgy akadályozza a forgalmat, hogy az más útvonalon nem biztosítható, valamitn népképviseleti szerv és bíróság működését akadályozza. Más, ún. feltételezett veszélyt a törvény nem ismer. Szóval azzal, hogy a miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy utasítsa a rendőrséget, hogy az tiltson be egy gyűlést, törvényt sértett. Törvényt sértett a kormányfő, a belügyminiszter és végül a rendőrség is. S erre a törvénysértésre buzdította őt az ellenzék egy része is, mellyel persze le is leplezte az ellenzék eme fele álszent és képmutató hozzáállását a jogállamhoz.

héjakútmácsonya 2013.04.11. 09:15:52

@Kamilla17:

Révész hadovál. Hadovál arról, hogy Orbán majd betiltja az ellene tüntetőket is. Hány kormányellenes tüntetést tiltott be eddig? (Volt egypár az elmúlt három évben.) Tessék már sorolni!

KnockKnock 2013.04.11. 09:30:53

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Tedd már meg, hogy a korrekt vita kedvéért tételesen cáfolod az állításaimat, ahelyett, hogy ostoba hazugnak nevezel. Nem értem, hogy miért kellene személyeskedned egy vita során. Ha pedig csak erre futja részedről, akkor inkább ne is reagálj a kommentemre. Leírtam, most is leírom, egy jogállamban ez nem így működik. Az pedig a legkevésbé sem érdekel, hogy mi volt a korábbiakban. Egyszerűen a téma szempontjából nem releváns, ezzel kapcsolatban nemrég, te meg én már futottunk egy kört. Azért, mert Gyurcsányék elb@szták, attól Orbán nem tehet ilyet. Senki sem tehet ilyet. Fordítsuk meg a helyzetet: ugyanígy utasítja Gyurcsány a belügyminiszterét ez egyik náci felvonulással kapcsolatban, szerintem a "korrekt" Magyar Hirlap és a Magyar Nemzet vezércikkben temette volna a demokráciát.
Azt is leírtam, hogy szíved joga elhinni azt, amit a jobbos sajtó sugalmaz, v agy állít, de attól azon állítások nagy része cáfolható.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.11. 11:09:00

@héjakútmácsonya:

Nézzük.

Tüntettek volna a tibetiek a bolsik ellen, de megakadályozta őket a bevándorlási hivatal mondvacsinált "rutinellenőrzéssel".

Avattak volna a gárdisták, de a rendőrség lerohanta a tervezett helyszínt, holott alkotmányos jogaikkal kívántak "csak" élni.

Tüntettek az LMP-sek a Parlament előtt, előállították őket, és büntetőeljárás indult ellenük.

A Kossuth-teret lekordonozták, mint anno a blibsik, hogy ne lehessen ott tüntetni.

Most a motorosok felvonulását tiltották be, miközben erre semmi jogi alap nem volt.

Közben kormánykritikus kommentelők adataira is vadásznak, és meg is szerzik őket - lényegtelen, elítélik-e őket, az azonosítás megtörténik.

Az igaz, hogy legalább szemeket nem lőnek ki.

urge 2013.04.11. 12:46:52

Egy dolgot mondjon már el nekem valaki! Tavaly az ugyanilyen névvel ugyanezen a napon tartott rendezvény miért nem zavart SENKIT?!

De mindentől függetlenül szerintem a cikk írója egy nagy seggfej mert ennyi ostobaságot összehordani már rég láttam valakit. Igénytelen fos a cikk.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.11. 12:51:34

@urge: 2006-ig az se zavart senkit (vagy ha úgy tetszik: SENKIT), hogy az egymást váltó miniszterelnökök többnyire hazudtak, s hogy az egymást váltó kormányok többnyire csak mímelték a kormányzást.

:-P

Azt honnan tudod, hogy senkit se zavart, megkérdeztél mindenkit (és igazat is mondtak)?

onmagam 2013.04.11. 13:04:18

Érdekes. Ugyanilyen indoklást hallani a jókirálytól, hogy aszongya "nem életszerű" az alkotmánybíróság döntése, vagy "maga a botrány" a bíróság döntése.

Vagyis leszarom a törvényeket, hiszen a törvényesség az csak valami kommunizmusból itt maradt teher, úgyis nekem van igazam akkor meg minek ide az a sok törvény?

A világ szép és jó. Aztán ha egyszer ellened döntenek törvénytelenül akkor ne szaladj sírni a bíróságra, meg a jogászokhoz, hanem tapsikoljál, hogy milyen jó, hogy nincs "valóság-, és életidegen jogászkodás".

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 13:35:47

"French government officials on Friday announced a strict ban on protests against insulting depictions of the Prophet Muhammad in a recently released US film and a Paris-based satirical magazine. Officials in Germany are also doing all they can TO MINIMIZE TENSIONS. (...) "There will be strictly no exceptions. Demonstrations will be banned and broken up," Interior Minister Manuel Valls told reporters in Marseille on Friday, according to news agency Reuters. WORRIES over violence were triggered on Wednesday, when the satirical magazine Charlie Hebdo published an issue with the front cover showing an Orthodox Jew pushing a figure in a wheelchair wearing a turban. There were several caricatures of the Prophet inside, including some of him naked. Many Muslims consider any representation of Allah or the Prophet Muhammad offensive. The 75,000 issues of the magazine's first run reportedly sold out in a matter of minutes. (...)

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 13:37:03

Folyt.

"FEARS OF UNREST were also felt in Germany on Friday, which is home to some 4 million Muslims. (...) German authorities, who closed the country's embassies in the Muslim world on Friday, are also CONSIDERING FORBIDDING a far-right group from screening the film in public ON THE GROUNDS THAT IT COULD DISRUPT PUBLIC ORDER." (spiegel.de)

Amiből kitűnik, hogy a szabad gyülekezés jogának szabadsága FELTÉTELEZETT VESZÉLYEK alapján is felülírható, ha éppen valakinek erre szottyan kedve.

És ezt a módszert igazából NEM KIFOGÁSOLTÁK sehol.

Nahát! :)

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 13:38:58

Engem csupán az érdekelne, hogy azok, akik az itthoni kézivezérlésre az antidemokratikus jelzőt aggatják, vajon mit aggatnának a külföldi példákra?

Mennyiben demokratikusabbak azok az ittenieknél? És hol vannak a felháborodott demokratikus megnyilvánulások? :)

Nahát!

Kamilla17 2013.04.11. 13:42:15

@héjakútmácsonya:
Szerintem Révész cikke korrekt,s amikor azt írja, hogy betiltja majd ellene tüntetőket is, abban éppen az van benne, hogy megteheti, akkor meg is teszi majd Orbán. Éppen ez a lényeg a demokratikus jogrendszerre épülő társadalomban, hogy senki se ízlése, kénye kedve szerint cselekedjen, hanem a törvények betartása mindenkire kötelező legyen. Hiszen a Orbán már a bíróságok döntésére is mondja, hogy nem életszerű. Éppen ez a probléma, hogy azt hiszi ő mondja meg mi a törvény.

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 13:47:27

@Kamilla17:

"Éppen ez a lényeg a demokratikus jogrendszerre épülő társadalomban, hogy senki se ízlése, kénye kedve szerint cselekedjen, hanem a törvények betartása mindenkire kötelező legyen."

Kérlek, véleményezd a beírásod feletti két beírásban található német és francia példát!

Köszcsike!

Kamilla17 2013.04.11. 14:50:59

@pocaklakó minimanó:
Sajnos nem ismerem sem a német, sem a francia idevonatkozó jogrendet. Elképzelhető, hogy az lehetővé teszi a tartalmi alapon való betiltást, a magyar nem. Lásd Révész erre vonatkozó cikkét!

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 16:10:03

@Kamilla17:

"Elképzelhető, hogy az lehetővé teszi a tartalmi alapon való betiltást, a magyar nem."

Hihetetlen, hogy korlátozhatják arrafelé a szabadságot. Egy révészsándor inkább ott kellene kifejtenie áldásos tevékenységét és elmagyarázni a posztkádári csökevényben dagonyázó fritzeknek és békazabálóknak, hogy mik is a valódi szabadságjogok, amelyeket ő annyira vág. :)

Kamilla17 2013.04.11. 17:07:58

@pocaklakó minimanó:
Ebből nem következik a szabadság korlátozása. Az sokkal inkább, hogy különböző fejlettségű társadalmakról van szó, s mások a hatályos jogszabályok is. Egy apró példa: Németországban, Csehországban, Franciaországban a polgárok összefognak(pártfüggetlenül), tüntetnek, ha nácik vonulnak az utcára, s kiszorítják őket, demonstrálják az ellenállást, az el nem fogadást!

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 21:10:39

@Kamilla17:

"Egy apró példa: Németországban, Csehországban, Franciaországban a polgárok összefognak(pártfüggetlenül), tüntetnek, ha nácik vonulnak az utcára, s kiszorítják őket, demonstrálják az ellenállást, az el nem fogadást!"

Gondolom, hasonlóan engedékeny lennél, ha - tegyük fel - ugyanezen polgárok tennék ugyanezt a kiszorítósdit egyéb felvonulókkal szemben. Például életmentes, büszkeségfelvonulásos, satöbbi felvonulók esetében, hiszen a demonstráció a lényeg, mint a szavaidból kivettem, nem pedig a szabadságjogok érvényesülése.

2013.04.11. 22:04:56

@Kamilla17: A francot. Németországban is simán betiltják a neonáci vonulást.
Felejtsük már el ezt a "fejlett nyugati demokrácia" maszlagot. Ott is büntetik a koldulást, hajléktalanságot és tiltják a neonác rendzvényt, valamint kitoloncolják az illegális cigány bevándorlókat.

2013.04.11. 22:08:35

Most az izraeli nagykövet is megköszönte Orbánnak a gyors intézkedést, kíváncsi vagyok bekussolnak a liberálisok.
Ha a TASZ és a Helsinki Bizottság jogvédőt akar játszani a magyar zsidó szervezetek és az izraeli nagykövet ellenében, és tényleg komolyan gondolja, hogy komoly jogsértés történt, akkor legyenek tökösek, és lássák el a motorosok jogi képviseletét a bíráságon!
Hiszen itt állampolgárok jogait korlátozták, tessék TASZ, követelem, hogy ingyenes jogi segítséget nyújtsanak a szélsőjobbos motorosoknak, úgy ahogy a Hahásoknak meg a Sirályosoknak. Védjék meg őket az orbáni önkénnyel szemben! Ja, hogy ez az egész csak arra volt jó, hogy Orbánt támadják?

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 22:10:02

@SontPent:

Ne légy ennyire kegyetlen velük! Tudod jól, hogy igazából ők nem a jogsértést kifogásolják. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.11. 22:11:19

Vagy inkább de! Légy velük kegyetlen SontPent elvtárs! Kényszerítsd őket színvallásra! :)

uborkagyalu 2013.04.11. 23:50:56

Személy szerint támogatom Orbán döntését, mert az ennyire ízléstelen és gyűlöletkeltő szar vonulásokat egyszerűen be kell tiltani. És ne hivatkozzatok motoros figurák a jogállamra meg emberi jogokra akkor, amikor azokat más esetekben semennyire nem tisztelitek! Maradjatok hűek magatokhoz! Azt kaptátok, amivel ti is operálnátok másokkal szemben, ha a hatalom közelébe kerülnétek.

Az már más kérdés, hogy Orbán és sleppje nem tiszteli a jogállamot, nem konzervatív, és nem a valóságból indul ki, következésképpen ez a bejegyzés alapvetően el van tévedve...
Csak még egy dolog: az nem a liberális jogállami felfogás gyengesége, hogy cigánygyilkosságok történtek! Az a magyar közélet kudarca! Másrészt pedig egy bűncselekménysorozat.

Felületes, gyenge bejegyzés.

uborkagyalu 2013.04.11. 23:53:14

Az meg vicces, hogy egyesek hogy védik itt Orbánt a liberális jogvédő szervezetektől. Mintha szegénykét félteni kellene bárkitől, az ártatlan konzervatívot!

uborkagyalu 2013.04.11. 23:58:04

@Negyvenértelmiségi: Várszegi Asztrik nem zsidó (urban legend, hogy a tesója az MTK-vezér Várszegi Gábor - olvass utána pl. a kuruc.infón, igen, ott.) és nem is egyházvezető. Egyébként minden stimmel haver.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 07:21:42

@SontPent: Most akkor szerinted aki liberális, annak feltétlenül az izraeli nagykövet a helytartója és főmuftija?

Másrészt a TASZ és a Helsinki Bizottság azt fogja csak képviselni eljárásban, akitől erre meghatalmazást kap. Hogy ne mondjam másképp: aki megfogadja őket prókátornak.

Geo_ 2013.04.12. 08:44:37

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Azt ugye tudod, hogy saját frakciótársai nevezték el Révészt Mártiriusznak?

Azt tudod, hogy a Lázár féle eljárásrend szerint Te több millió forintba kerülnél a Mandirnek?

héjakútmácsonya 2013.04.12. 09:05:59

@Negyvenértelmiségi: "Tüntettek az LMP-sek a Parlament előtt, előállították őket, és büntetőeljárás indult ellenük."

Összeláncolták magukat és elállták a Parlament egyik bejáratát. Nos, ha ilyesmit a Reichstag környékén csinálnak, akkor is elveszik őket a (német) rendőrök. Szóval nem csupán egy tüntetésről volt szó. A többi stimmel, de azok nem kormányellenes tüntetések, s én kormányellenes tüntetésekről írtam.

2013.04.12. 10:20:20

@Counter: A Sirályosoknál úgy tűnt, hogy önként jelentkezett volna a TASZ jogvédelemre. :) Különben is a TASZ-nak mindenkit képviselnie kell, akit jogsérelem ér. A szélsőjobbos motorosokat komoly emberi jogi sérelem érte. Tessék segíteni nekik! Hiszen a TASZ és Helsinki Bizottság feladata az orbáni önkény elleni küzdelem, az orbáni diktatúra áldozatainak védelme.
Ezért fizetik be a romkocsmás fiatalok a 1%-ot, nem?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 10:27:48

@SontPent: Térj magadhoz. A (nem törvény alapján) képviselő nem kényszerképviselheti azt, aki őt nem hatalmazza meg.

Az egy izgalmas eset volna, ha a motorosok bekopognának a TASZ-hoz, hogy akkor ők most képviseletet keresnek, vállalnák-e. De ezt meg a motorosokból nem igazán nézem ki :-)

KnockKnock 2013.04.12. 10:39:47

@SontPent:

Sejtettem, hogy az izraeli reakció tetszeni fog. A helyzet az, hogy izrael egy katonaállam, a demokrácia igen törékeny mázként, sokszor pattant már le az államszervezetről, sokszor látható volt, hogyan mennek ott a döntések. A palesztinokkal való bánásmódot pont az elvbarátaid szokták rendre kifogásolni. Érdekes, amikor Orbánnal egyetért egy izraeli politikus, egyből érvként használjátok. Egyébként pedig folyamatosan megy a mai, magát jobboldalinak, konzervatívnak gondoló kommentelők egy részétől a burkolt és kevésbé burkolt zsidózás. Legyetek konzekvensek! Ha zsidóztok, akkor egy zsidó érvelését ne használjátok fel az igazatok alátámasztása érdekében.
Egyébként az izraeli reakciótól függetlenül, amit Orbán csinált, egy demokratikus jogállamban elfogadhatatlan. Meg lehetett volna ezt jogszerűen is csinálni, - csak egy kicsit kellett volna hazudni/csúsztatni/túlozni hozzá, az pedig pártállástól függetlenül jól megy a politikusoknak - de már a látszat sem számít.

Horgos Eszter · http://tamadohattyu.blog.hu/ 2013.04.12. 11:05:25

@vizesnyolcas: ez a diktátor még nem adott díszpolgári címet tömegbe lövetésért. ne keverjük a fogalmakat.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 11:13:12

@Horgos Eszter: A Pro Urbe-díj nem díszpolgári kitüntetés (viszont attól még szégyen; viszont még így is a díj odaítélésére irányadó eljárásnak megfelelően adták oda).
Vagy más irány?

vizesnyolcas 2013.04.12. 12:28:38

@Horgos Eszter:
Látom, nem érzékelted az iróniát.
Egyébként alig várom, hogy szerte a világban a polgárok a weben vagy reggeli kávéjuk mellett a lapokban arról olvassanak, hogy Magyarországon az antiszemita diktátor által kézivezérelt bíróság jogerős itéletet hozott az antiszemita diktátor ellen egy antiszemita tüntetés jogellenes betiltása miatt.
Akkor talán sokaknak, akiknem még nem ölte ki az összes agysejtjét a média, leesik a tantusz: és ugyan továbbra sem lesz fogalmuk arról, hol van az a M.o., de abban biztosak lesznek, hogy aljas erők aljas játékának tárgya.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 15:50:01

@Counter:

"Másrészt a TASZ és a Helsinki Bizottság azt fogja csak képviselni eljárásban, akitől erre meghatalmazást kap. Hogy ne mondjam másképp: aki megfogadja őket prókátornak."

Tehát ők sosem szoktak kezdeményező szerepben fellépni, ha jogsértést tapasztalnak, ugye?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 16:12:10

@pocaklakó minimanó: Nem értem, mi a problémád, azon kívül persze, hogy nagyon szeretnéd, ha te mondhatnád meg, ki mit csináljon.

pocaklakó minimanó 2013.04.12. 16:25:14

@Counter:

"Nem értem, mi a problémád..."

a) És ez csak egy a sok dolog közül, amit még nem értesz. :)

b) Dehogy szeretném nekik megmondani, csak jó lenne látni, hogy ebben az esetben is tudnak emberjogilag (meg sértésileg) önjárók lenni, mint más esetekben.

c) Ugyanis ezek a jogvédők nem csupán akkor lépnek fel, ha megbízást kapnak, hanem tudnak önmaguktól is fellépni.

d) No, valami ilyesmit lenne jó látni most is. Hogy ne derüljön ki a kettős mérce. :)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.04.12. 16:40:52

@pocaklakó minimanó: tasz.hu/politikai-szabadsagjogok/tasz-velemenye-nemzeti-erzelmu-motorosok-felvonulasanak-betiltasarol

Önmaguktól léptek fel. Hatóság előtt továbbra sem képviselhetik a motorosokat azok meghatalmazása nélkül.
süti beállítások módosítása