Kelthet-e félelmet a mulató cigány?
2013. április 03. írta: nénike

Kelthet-e félelmet a mulató cigány?

roma.jpg

A székely agyafúrtság mellett a NOL szerint Szolnokon felvillant a speciálisan cigány lelemény is. Három cigány legények, nem kevesebbet vettek a fejükbe, minthogy portaszolgálatra szegődnek a helyi menő bárba. Annak rendje s módja szerint jelentkeztek a főnöknél, mondván, hogy ők is szívesen állnának izompólóban a bejáratnál. Rövid úton megkapták a „majd értesítjük” választ; de őket nem olyan fából faragták, hogy csak úgy útilaput kössenek a talpukra. Bár faragták volna, nem ülnének közel három éve előzetesben az ügy miatt.

De hát nem faragták, s hosszas gondolkodás után arra jöttek rá, hogy őket igazából nem komálja senki. Ám ha már így alakult, kovácsolnak ők előnyt ebből a nem komálásból, azzal nagy rendszerességgel elkezdték látogatni barátaik körében az említett vendéglátó helyet. A biztonsági kamera felvételei szerint csendesek voltak: iszogattak, fizettek is az italért, nem inzultálták a vendégeket, alig esett a cigány közösségben megszokottnál hangosabb szó köztük. A vádirat szerint viszont a vádlottak bűnszövetségben, súlyos fenyegetettséggel elkövetett zsarolás bűntettének kísérletét valósították meg.

A főnökből ugyanis hamar előbújt a botcsinálta szociológus, s rájött, hogy ha az egységnyi vendégsereg összetételében a 10 százalékot meghaladja a cigányok aránya, akkor a magyarok elkerülik a helyet, a boltnak pedig fuccs. Ez zsarolás – gondolta magában a vállalkozó, és szaladt a bíróságra.

Nem lennék most a bíró helyében. Mert ugye arról kellene polkorrekten döntenie, hogy hét-nyolc, csoportba verődött roma látványa joggal kelt-e félelmet elit klublátogatókban. Ez lehet ugyanis az alapja a kényszerítés vagy zsarolás vádjának. A ténylegesen megalapozott félelemérzet és a szimpla cigányfóbia közé a jogalkalmazói verdikt nem tehet egyenlőségjelet. Ugyanakkor erőst feltételezhető, hogy a megidézett szolnoki vendéglősök által megfogalmazott 10 százalékos axióma akkor is megáll, ha senkinek sem citerázik a térde.

Nagyjából ez a bűvös 10 százalék lehet egyébként az átlagos iskolai integráció önként vállalt választóvonala is. E fölött csak az nem viszi el a gyermekét másik iskolába, aki nem tudja (mert nincs a közelben másik vagy nem képes megfizetni azt). Ha valóban helytálló a tényállás fenti ismertetése, a bírói ítélet precedens értékű lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr695177692

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kelthet-e félelmet a mulató cigány? 2013.04.03. 11:52:01

Arról kellene polkorrekten döntenie, hogy hét-nyolc, csoportba verődött roma látványa joggal kelt-e félelmet elit klublátogatókban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.04.03. 21:59:47

@Doomhammer:

Csak egyszer karcolja meg az az obszidián kés, nyomban ki fog csorbulni az ironi(k)ája!

Semper Fidelis 2013.04.03. 22:01:40

Posztoló, tisztelettel, nyisson vendéglőt, ott azt fogad akit csak akar. Más pöpmpölőjével könnyű a csalánt, ugye.

órarugógerincű felpattanó 2013.04.03. 22:17:30

@Doomhammer: Ez baromság.

Pénzt kérek, amiért felajánlok egy szolgáltatást. Nem kérnek belőle, ezután úgy próbálok hozzájutni ehhez a pénzhez (összegtől függetlenül), hogy kárt okozok a tulajdonosnak. Tehát jogtalanul akarok hasznot szerezni.

Frizuravarjú 2013.04.03. 22:32:40

Nem szoktam ennyire elragadtatni magamat, de most kivételt teszek:

posztoló, a kurva anyádat!

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2013.04.03. 22:35:36

aki azt fájlalja, hogy miért ne járhatnának "csendesen" ők is szórakozni, nos remélem a kedvenc helyén is megjelennek kulturáltan...

aki szerint csendesen szórakoznak és nem kelt megütközést, az még nem találkozott velük...

amúgy meg szimpla védelmi pénz zsarolás nem is értem miért kell ebből pc ügyet kreálni, a következő lépés a pedofilok mosdatása lesz, hogy más országokban az ilyen-olyan életkor elfogadott?

Behajtó70 2013.04.03. 22:37:48

Mo-on nincs precedensjog! Minek ködösítesz, te ostoba!

Egyebként hol laksz? A rózsadmobról osztod az észt? Szokásos, mi? Nem sok ilyen szomszédod van, az már biztos...de csak várd ki a végét, te félkegyelmű!

hcs89 2013.04.03. 22:52:33

"Kelthet-e félelmet a mulató cigány?"

Baromság! Nem ez itt a kérdés.
Az igazi kérdés az, hogy szabad-e mindenféle átlátszó ürügy mögé bújtatva védelmi pénzt szedni, vagy nem szabad? Nagyon remélem, hogy nem.
A cikkíró tisztában van vele, hogy Cozma gyilkosait és a hozzá hasonlókat védi?

Makkasz 2013.04.03. 22:55:02

Tipikus maffia védelmi pénz szedés. Ennek semmi köze a nemzetiségi hovatartozáshoz, sem mulatáshoz. Tönkre akartak tenni egy vendéglőst mert nem fizetett. A módszer nagyjából mindegy.

gyalog.galopp 2013.04.03. 23:02:54

@Mr Falafel:

Az tény és való, hogy a bűnhöz, bűnözéshez való viszonyuk egészen különleges és ebben nagyon egymásra találtak.
Sokáig azt hittem, hogy a markecolás ( nők által leitatás, kifosztás, rablás férfi segítséggel) ősi cigány népszokás, de nem a szó is jiddis eredetű.

mikorkakalman 2013.04.03. 23:22:18

Őszinte leszek, vállava a rasszistafasisztakirekesztőneonáci billogot: én sem mennék be a barátnőmmel kettesben egy olyan helyre, ahol 7-8 kigyúrt cigány hőbörög. De még a haverjaimmal, többedmagammal sem.

Tessék, lehet rasszistázni.

hot-spot (törölt) 2013.04.03. 23:24:51

@mikorkakalman: Ha terminátor lennél,akkor sem?:)

Gest anyó férje 2013.04.04. 00:04:15

Aki tudja hogy megy a védelmi pénz zsarolás a gyakorlatban, az nehezen hiszi el a történetet. Nem mindig verik szét a mulatót, vannak más hathatós eszközök. Elég ha elhangzik néhány célzás amit úgyse lehet bizonyítani, mégis mindenki ért belőle

átlátó 2013.04.04. 00:18:28

Bizony az van, hogy akikkel eddig igazán nagy bajom volt, azok mind cigányok... utoljára azt mondta a szemembe a kiccsalád Norbikája, hogy a "szemedet is ki fogom lopni magyar", - miután megkérdeztem, hogy sokadjára mi a feketerákot keresett a muter portáján? Mondtam neki, hogy persze, de én meg hasba lőlek fiam, mert azzal sokáig fogsz szenvedni...

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.04. 00:23:22

"alig esett a cigány közösségben megszokottnál hangosabb szó köztük"
Mi a fasz van? Ordítoztak mint aki süket mint állat, azt akartad mondani? Nagyon béna szöveg.

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.04. 01:25:33

@S=klogW: "ha pedig fázunk be tudunk fűteni gázzal ... máris a világ népessége 3/4-e életszínvonala fölött vagyunk"
A "világ" népességének 60%-a él olyan helyen ahol nem kell fűtés. Magyarországon a lakások-házak legalább 1/3-ában nincs gáz/gázzal előállított központi fűtes. A víz sok helyen arzénes (lásd honvédelmi vízosztás).

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.04.04. 02:15:27

Fizetek @Doomhammer: "Mivel vagyon elleni buncselekmeny (mint mondjuk a rablas, csak mas eszkozokkel), ezert nem lehet ugy vegrehajtani, ha valaki ellenszolgaltatast (munkat) is felajanl."

Orvos látott már? Akkor lenne kényszerítés ha ingyen (volunteer, önkéntes) akarták volna őrizni az ajtót. Ha pénzért akkor zsarolás.

esefe 2013.04.04. 04:46:16

A cigányok, ha sokan vannak, egyértelműen antiszociális, agresszív állatként viselkednek. Tisztelet a kb. húsz százaléknyi tisztességes, beilleszkedni képes kisebbségnek!

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2013.04.04. 06:10:18

@esefe:
Ha kevesen vannak, akkor is.
Azt kérném, hogy a zenész cigányokat vegyük ki a "cigányok" körből, ők ugyanis már rég beilleszkedtek.

Aki szerint meg a mulatozó cigányok nem tudnak félelmet kelteni, azt szívesen elviszem néhány VIII. vagy XIII. kerületi kocsmába (mindkét esetben a körúttól jóval kifelé eső részeket értem alatta), ahol kb. a pultos meg mi leszünk csak fehér emberek. A pultost meg engem már megszoktak, ismernek, szóval minket békén fognak hagyni.

Mást nem tudok garantálni.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2013.04.04. 06:14:20

@P.bubus:
Ezek nem vicces törvények, hanem alaptalan baromságok.

Bár a hét indián tényleg megfontolandó, Magyarországon is. Pláne ha átgondoljuk, hogy az Indian nem csak indiánt jelent angolul.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2013.04.04. 06:19:50

@tesz-vesz:
Az indiaiak egyszer már elzavarták őket vagy 1200 évvel ezelőtt.

És még nem felejtették el, hogy mi jó okuk volt erre.
Épp emiatt semmi kedvük még egyszer odaengedni őket.

Sajnos, nekünk nem volt olyan királyunk 1500 óta, aki megmondta volna, hogy lehet maradni, de aki 3 hét múlva is itt van, annak teljes vagyonelkobzás + halálbüntetés. Pedig akkor még nem rasszistáztak nyakra-főre a nyugatiak, mert náluk volt, aki megtette ez az így utólag rendkívül bölcsnek mondható intézkedést.
A kettő közül az egyik őket is érzékenyen érintette volna.

jog-ász 2013.04.04. 06:41:43

a bírónak olyan nehéz dolga nem lesz azért..a vád tárgyává tett cselekményről kell döntenie, zsarolás vagy nem, szociológiai és egyéb kérdésekkel nem foglalkozik, mert nem az a dolga...érdemes követni az ügyet, hátha kiderül más is a békés ücsörgésen kívül..békés üldögélésért még nem került senki előzetesbe.

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 06:41:57

Valahogy nem kerek nekem ez a történet.

De vajon miért? :)

kennyking 2013.04.04. 07:16:37

Pár éve Szolnokon koncerteztünk a zenekarommal , és a tulajnő a koncert után mondta, hogy tettszett neki a zenénk, mert nem brutálhörgő-halálmetált játszottunk.Kérdem tőle, mi a baja a metállal.Hát az, hogy ők a férjével nem szeretik.Akkor miért csináltok rockkocsmát?Mert gondolkodtak, hogy hova nem megy be a cigány.Egy rockkocsmába nem mennek be. Villanygitárt és torzítót meg egy kutyát minden magyar családnak !

2013.04.04. 07:40:42

Há milyen dolog az, hogy a tulaj szemét csípi a védelmi pénz kizsarolása.
Tessék nyitni saját pénzen egy mulatót, és tessék megnézni, hogy hogyan működik ez a valóságban...

Átlag ember ezért nem is nagyon megy olyan helyre, ahová nincs belépő...
Mert persze mindenki überfasisztaneonácibüdösnacionalistatróger, de akkor sem szeret a magyar ember úgy ülni egy helyen, hogy a szomszéd asztalnál 6 db kancigány agresszívkodik... Az olyan helyek, ahol ez megjelenik, azok akár be is zárhatnak azonnal.

gyalog.galopp 2013.04.04. 08:16:26

@Doomhammer:

Hogy ki van bajban, ki nincs nem tudhatom, de nagyon úgy néz ki, hogy a posztoló nénikénk is beszállt az ügyeskedésbe.
A rasszista fíling meglovagolása beilleszkedni képtelen csoportok körében alapfokon is kötelező, ami aztán nagy nyilvános leleplezéssé dagadhat. Semmi se drága.

vargánya 2013.04.04. 08:46:05

@Bell &Sebastian: ", nem tanácsos a szemükbe nézni, mivel nyílt provokációnak tekintik, az egyszerű polgár jobban teszi, ha kitér."

Sebastian! Nem ismerek Rád! Hál Istennek!
Sajnos a lényegre tapintottál, de a libsik erről hogyhogy nem tudnak?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.04. 08:47:09

@gyalog.galopp:
Nénike túltolta a biciklit. A hatóságok eljárása ugyanis polkorrektség nélkül is támadható. Például maga az ügyvéd beszél kényszerítésről és annak a tényállásában benne van a félelemkeltés. ("Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, ...") A félelemkeltést nem akkor valósították meg, amikor beültek az étterembe, hanem akkor, amikor emelt hangnemben tárgyaltak a vendéglőssel a portaszolgálatról. A bírónak nem kell átlépni a polkorrektségen ahhoz, hogy megállapítsa a kényszerítés tényállását. Hogy ezt mennyivel díjazza, azt nem tudhatom, de a maximális büntetési tétel 3 év.

"A rasszista fíling meglovagolása beilleszkedni képtelen csoportok körében alapfokon is kötelező,"

Várjunk egy pillanatot. Itt szó sincs arról, hogy a vádlottak beilleszkedni képesek vagy sem. Itt egy bűncselekményről van szó, mégpedig a körülmények alapján a szervezett bűnözéssel kapcsolatban levő bűncselekményről. Nem lennék meglepve, ha a vádlottaknak megbízója lenne, esetleg olyan körökben, amire nem használnád a "beilleszkedni képtelen" jelzőt.

Például vegyünk egy jogászbűnözőt egy másik ügyből.
www.zsaru.hu/content/%C3%A9kszerrabl%C3%B3-jog%C3%A1szn%C5%91
"T. Nikolett 24 éves, jogi asszisztensként dolgozik egy ügyvédi irodában, már amikor nem ékszerboltokat rabol ki. Eddig 16 millió forint értékű aranyat zsákmányolt két szökésben lévő társával, bár ő állítása szerint egy forintot sem kapott."

vargánya 2013.04.04. 08:54:44

@Doomhammer: " nem biztosítottak porta szolgálati munkát a vádlottaknak, ...."

A vádiratban a "munkát" nem tehették idézőjelbe, mert az prejudikáció lett volna.

vargánya 2013.04.04. 08:58:41

@Doomhammer: "Amennyiben nyajasan kerik es elutasitas eseten tovabbengedik ..."

Te ugye most jöttél a Marsról.

koborvadász 2013.04.04. 09:04:51

@Doomhammer:

Ezzel a kijelentéseddel a saját farkadba haraptál!

A jog nem fedi a valóságot. Ültek már bizonyíték nélkül ártatlanul. Felmentettek bűnösöket stabil bizonyítékok mellett.

Példa: Kresz. Ha betartanánk pl.: Budapesten akkor nem lehetne közlekedni!

Pedig meg vannak a szabályok, le vannak írva, lehet büntetni.
Mégis mindenki tudja, hogy nem működik.

vantaan 2013.04.04. 09:12:39

A 3 év után cc. 60 milla fájdalomdíjat! Ennyi és kész.

vantaan 2013.04.04. 09:26:13

..... no és persze a Zúgügyészt vagyon elkobzásra ítélni ,hogy valami kára megtérüljön az államnak!

Denny Crane 2013.04.04. 09:32:17

A fő probléma ott van, hogy a népesség (és a kommentelők) nagy százaléka sajnos úgy néz az előzetes letartóztatásra, mint egy előrehozott büntetésre. Ebben a körben ráadásul vélelmezik, hogy "nem véletlenül" van előzetesben a gyanúsított. Na ezzel kapcsolatban néhány gondolat:

Az előzetes nem jelent bűnösséget csak azt, hogy a nyomozási bíró meghozza a futószalag-végzést, és lerakja az adott embert szépen. Nem nagyon variálnak ezzel, mert az általános gyakorlat az, hogy "rakjuk le, abból baj nem lehet". Ez ugyanolyan egyébként, mint a rendőrök iszonyat jogellenes nyomozási cselekményei, ha a vége elítélés, akkor bizony minden szép és minden jó. Semmi kontrollja nincs a sztorinak, nincs következmény. Majd ha a különböző kártérítési/kártalanítási összegeket a rendőrségnek meg a bíróságnak kell kifizetnie, és nem a Magyar Állam áll be helyettük, kb. akkor lesz itt bármi változás, hiszen akkor már megérzik az egyes téves döntések hatását.

Lehet egyébként mondani, hogy itt bizony az ügyészség csak indítványoz, és a bíró mindent mérlegelve dönt, de ez nem igaz. Bizonyos gyanúsítotti körnél (igen, cigányok) és bizonyos bűncselekményeknél szinte automatikus az előzetes letartóztatás. Azért írom, hogy szinte, mert kb. 99%, tehát nem írhatom a 100%-ot annak ellenére, hogy van olyan megye, ahol pl. 2010-ben 100%-os volt az indítványok alapján az előzet. Ez nem az ügyészt dícséri egyébként, hanem az automatizmusról árulkodik.

Ja, és az előzet 3 év maximum. Ez rengeteg idő - főleg ha egy kártalanítási pert nézünk. Emiatt alakult ki az a bírói gyakorlat, hogy ha valaki sokat volt előzetben, akkor inkább elítélik, lehetőleg kapjon letöltendőt - és kb. annyit, mint amit előzetben volt.

Szóval ez az egész rendszer elképesztően szánalmas, hazug és szemforgató.

szekertabor · provo.blog.hu 2013.04.04. 09:36:28

Az egész ügy azon áll vagy bukik, hogy megfenyegették-e a szórakozóhelyet, vagy nem. Erről a poszt írója nem írt, de a kommentekből - legalábbis indirekt módon - úgy tűnik, hogy igen, méghozzá elég jól bizonyíthatóan, ugyanis az ügyvéd nem mentegetné a cselekményt, hanem tagadná, ha nem lenne bizonyítható a megtörténte.

Egyébként ha valakit elküldenek egy szórakozóhelyről, az normális esetben nem jár vissza, hanem - amennyiben jogsértés történt - beír a panaszkönyvbe, vagy feljelentést tesz. Ha elküldik, és simán visszajár, az már erődemonstráció, zaklatás. A jog ezzel nem túl sokat tud kezdeni, de attól még így van.

Bárokban a portaszolgálatot egyébként kidobóembernek hívja a köznyelv. Amerikában (és persze másutt is) a gengszterbandák ilyen kidobóemberekből jöttek létre, akik biztosították, hogy az adott szórakozóhelyre ne juthassanak be rendbontók, mert az rosszat tesz az üzletnek. A védelmi pénz szedése lényegében eredetileg azt jelentette, hogy a legerősebb gengszterbanda biztosította, hogy a gyengébbek nem randalírozhattak az adott bárban. Persze a gyengébb gengszterbandák is eljártak szórakozni, de a mások által védett bárokban csak akkor jelentek meg, ha demonstrálni akarták, hogy már ők is elég erősek, és ki tudják túrni az aktuális "portaszolgálatot". Ilyen esetek vezettek aztán a gengszterháborúkhoz, ahol megpróbálták a piac újrafelosztását.

Sanyi az alvégről (törölt) 2013.04.04. 09:49:38

A társadalomban benne van (zsigerben), hogy félni kell a cigányoktól!
És nem is alaptalanul.
A cigányok lopnak, rabolnak, becsapnak.
Normális ember izolálódik tőlük.
Akár mulat a cigány, akár nem.
Mi a megoldás?
Az asszimiláció, amit cigányság krvára nem akar.
Így marad a félelem és az elkülönülés!

koborvadász 2013.04.04. 10:03:45

Ja! Európa nyugati felében keményen szabályozva vannak a romák! Mégis ránk kiabálnak kígyót, békát!
A pozitív diszkriminációval már átestünk a ló túloldalára!

1 eset a sok közül: Fiatal hölgy ismerőseim szórakozó helyen múlatták idejüket!
Odalépet egy réti nigger az asztalukhoz, hogy menjenek táncolni vele! Elutasították! Mindjárt jött a jó kis betanított mondat! Méé??? Azzzéé me cigán vagyok??
S neki állt terrorizálni a lányokat!

Mondták, hogy azért mert nincs kedvük táncolni!

Nem merték azt mondani, hogy igen azért nem mert egy büdös tetű cigány vagy!

Hátrányos helyzetűek??? Hol??
Iskolába ingyen esznek, ingyen kapják a tankönyvet!
Arról nem a magyar társadalom tehet, hogy apuka a tankönyvvel gyújt be és törli meg a seggét!
Mosdatlanul, büdösen küldi a kölykét iskolába.
Vissza vetik a tanórák menetét!!!

Ez nem rasszizmus! Ez tény!

Agyon vannak segélyezve! Minden elnézve nekik!

De mi legyünk jogkövetően naivak!

Évszázadok óta próbálják őket integrálni! Nem sikerült!

A politika is csak azért foglalkozik velük mert milliárdokat lehet lenyúlni a cigányság támogatására hivatkozva!

Amúgy a darázstól sem azért fél az ember mert sárga fekete csíkos! Azért mert megszúr!

Tény és való, hogy vannak kivételek! Ám oly csekély számú, hogy nem mérték adó!

Elegem van a rasszistaantiszemitanáci billogból!

A székelyek, csángók, szászok stb miért nem verik a nyálukat!!!!!!!!!!!!!

A sok kitelepített, áttelepített miért nem civódik?

A holokausztból is elegem van! Mi közöm hozzá???

Ezek szerint a magyarság tehet Mózes üldöztetéséről is! De minimum Fletó!

Ezzel a sok faszsággal el lehet terelni a figyelmet a csődbe ment, szét lopott országról!

Én sétáltam a rezervátumban ( VIII. ker. ) éjszaka!
Nem ért atrocitás pedig kopasz vagyok!
Lehet mert mellé 2 méter és 120kg ?! Hm!

koborvadász 2013.04.04. 10:06:39

@Denny Crane:

100%-os csak a Pintér Sanyi bácsi intézkedése volt a hóhelyzetben!

:-)))))))))

Kertigörény 2013.04.04. 10:12:31

Mi különbözteti meg az embert az állattól?
1. Az, hogy nem szaporodik ész nélkül, csak ha fel tudja nevelni az utódait. (ezért miskárolják ki a macskát, kutyát)
2. Nem veszi el azt, amit meglát, akár erővel is, mert tudja, hogy az nem az övé.
3. Nem az állati ösztöneire hagyatkozik, szarik húgyozik akárhol, tusakodik, gyilkol, ha éppen aktuális állapota azt kívánja.

Amennyiben a fentieknek megfelelően állatnak titulált élőlény valahol elszaporodik, és kárt okoz, azt természetesen írtani szokták, hogy ne tegyen több kárt.

Felmerül a kérdés. Mikortól lehet ivartalanítani és írtani az elszaporodott kártevőket, illetve ki mondja ki, s mi alapján, hogy egy bizonyos élőlény állatnak, vagy embernek minősül-e?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.04. 10:14:54

@Denny Crane:
"Ja, és az előzet 3 év maximum."

4 ev, most nem idezem be a torvenyt megint.
mandiner.blog.hu/2013/04/03/kelthet_e_felelmet_a_mulato_cigany/fullcommentlist/1#c19439486

Az ugyeszseg kreativan alakitotta a vadat ugy, hogy beferjen a letoltott elozetesbe.

Kandeláber 2013.04.04. 10:19:39

Én még olyan helyre se járok, ahol mondjuk 3 % az arányuk.
A főnök egyébként nem járt el európai módon. El kellett volna töretnie a főkolomposok egyik kezét és egyik lábát, kilátásba helyezve hogy amennyiben ismét megjelennek, egyenként töreti el az ujjaikat.
Ebből feltehetően értettek volna az urak.
@tesz-vesz: Magyarországon - a keverékekkel együtt - már meghaladja az arányszámuk a 10 %-ot. Más megélhetési rettegőkkel szemben én akkor távozom majd az országból, ha 20 % lesz az arányuk.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.04. 10:24:51

"alig esett a cigány közösségben megszokottnál hangosabb szó köztük" - vagyis olykor azért esett? És nem lehet, hogy a nemcigány közösségekben undorodnak ettől?

Fejesrob 2013.04.04. 10:29:10

@Denny Crane: Ez a szemforgató bírósági rendszer annyira jó volt a liberálisoknak, hogy hozzá sem értek.

Elég baj, hogy sajnos Orbánéknak is jó, bár ahogy elnézem, nem mernek ők már az egész igazságszolgáltatáshoz hozzányúlni, mert mehetnek az EU-hoz minden ékezet miatt rapportra.

Azaz a liberálisok még bukásuk után is tudják tartósítani a jelenlegi rendszert.

Mivé lettünk? 2013.04.04. 10:37:16

"Kelthet-e félelmet a mulató cigány?" Igen kelt félelmet.
Azért, mert több száz éve képtelen volt a cigányság a legkisebb integrációra. Minél többen vannak, annál agresszívebbek.
A környező országok politikája, a kommunisták majd MSZP-sek és liberálisok igyekeztek nem kevés sikerrel
a magyarságra sütni a rasszista bélyeget. Ez az ország évszázadokon keresztül befogadta az idegeneket a kunoktól a svábokig. Mindnyájan országépítőkké váltak.
A cigányságnak a kultúrájában helye van bármiféle építő jellegű tevékenységnek? Ahol ezek elszaporodnak ott szarrá válik az élet. Ez a "nénike", aki ezt a cikket írta, írás helyett lakjon a közelükben és próbálja meg kertjét művelni. Majd megismeri a cigányokat és megkérdezheti magától: kelthet-e félelmet a cigány? A másság elfogadható, ha a köz javát szolgálja. Az a másság, amely generációkon át élősködik nem fogadható el. Tény azonban, hogy a Magyarországon élő cigányok magyarok és kerül amibe kerül integrálni kell őket. Ez nélkülük sem és könyörgésre sem fog menni.

vittore 2013.04.04. 10:38:29

Ritkán szoktam politikai töltetű blogokhoz hozzászólni. Nem akarok most állást foglalni sem a bíróság, sem az "elkövetők" ellen-mellett.
Józan paraszti ésszel csak beleélem magam a tulaj helyzetébe. Szüleim a maximális toleranciára neveltek egész életükben mindenféle kisebbséggel, vallási csoporttal szemben. Egy ideig próbáltam e szerint élni, viselkedni. Sajnos tudomásul kellett vennem, hogy igen is vannak olyan népcsoportok, etnikumok, akik viselkedési normája eltér az általunk megszokottól és akár félelem keltő is lehet. Jelen esetben is ez történt. Igy a szóban forgó bár működése ellehetetlenült. Véleményem szerint igenis valamilyen módon szankcionálni kellene, ha valaki(k) nem képesek a többségi társadalom normái szerint élni, viselkedni. A londoni zavargások hívták fel az ottani döntéshozók figyelmét, arra, hogy az a fene nagy multikulturalizmusuk bizony zsákutcába vezetett. Akkor többször elhangzott olyan vélemény komoly politikusok szájából, hogy aki ott akar élni, az asszimilálódjon, és legalább valamilyen szinten adja fel etnikai vallási hovatartozását.

vittore 2013.04.04. 10:41:45

@Kertigörény: Na ez azért durva! Mégis, hogy képzeled ezt a 21. században Európában? Én sem tudom, hogy lehetne másképp megoldani, így hát teljesen egyet értek veled. :)

Farkantoán Chatpartner 2013.04.04. 10:42:52

@Mivé lettünk?: valamint kelthet-e félelmet a festegető Hitler, a sakkozgató Kádár, a Beethovent hallgató Lenin, a filmet néző Sztálin, a verset olvasó Jagoda, a bölényre vadászó Göring, a kertészkedő Eichmann, a libasültet evő Nógrádi Sándor, a búzát morzsolgató Rákosi, az érett asszonyokat ölelgető VI. Sándor pápa, a komponálgató VIII. Henrik, az egerekkel játszadozó Vlad Tepes és a galambokat figyelő Péter Gábor? A demagógia határa a csillagos ég.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.04.04. 10:46:45

Hét-nyolc, csoportba verődött roma látványa félelmet kelt az emberek nagy részében, ez nem kérdés. Hogy "joggal" teszi-e ezt, ahhoz statisztikai adatokra lenne szükség, de ilyenek tudtommal nincsenek.
Az, hogy az emberek félnek a cigányoktól, az nem rasszizmus. Ha okkal félnek akkor ez az igazság, a cigányok meg gondolkozzanak el rajta, ha meg ok nélkül, akkor az emberek legfeljebb buták.
Félni egy olyan póktól, ami nagy és szőrös, de ártalmatlan, az rasszizmus? Nem hinném, bár a pókokat nem érdekli az emberek véleménye.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.04. 10:48:55

@Yooha: "nagy és szőrös, de ártalmatlan" - ez azért ritkaság.

Reszelő Aladár 2013.04.04. 10:52:17

A félelmet kelt egy erősen szubjektív kategória. Kb olyan, mint a hideg. Ha érzed fázol, ki jobban ki kevésbé. Azért a szóbeszédben egy-egy szórakozóhely jellemzése kapcsán elő szokott kerülni, hogy "innen ki vannak tiltva a cigányok". Nos ha ez létezik, az elven erősíti a vádat, persze nem bizonyjtékként.
Ha viszont esetünkben a tulaj mondjuk papíron tudja igazolni az árbevétel csökkenését (ehhez mondjuk számlát kell adni)

@flippant: az szitu így működik. Mondjuk egy feljelentést megért vonlna a dolog, de pontosan úgy ahogy leírtad.

koborvadász 2013.04.04. 10:58:05

Cigány valóság vetélkedő műsor!
Ígérni füvet-fát nekik vagy inkább aranytott meg lovettátot s a bevet szlogennel indítani a játékot számukra! Há' dik csak egy márrádhat aki mindent visz!
Le szúrkálnák egymást s az utolsót akár meg is ennénk!

Amúgy a cigánynál nincs nagyobb rasszista!

Nézzük meg a magyar nótákat! A cigányokról csak pozitív dolgok vannak bennük, Cigányok barátok ...
Húzd cigány ... Csak a cigány egyedül ...

A cigányság szövegkörnyezetét nézve jellemzően rasszista szövegek találhatók más etnikummal szemben összeszúrlak, összevagdoslak ...st

Csak másokat leszóló a cigányságot magasztaló szövegeik vannak!

Amúgy akinek már volt dolga cigányokkal, fizikai, érzelmi sérelem érte az nem fog elfogulatlanul gondolkodni!

Kandeláber 2013.04.04. 10:59:40

Bennem a tömegközlekedési eszközökre felszálló, az undorító zenéjüket ordíttató, üvöltve beszélgető, koszos cigók látványa undort kelt, és látom az utastársakon, hogy bennük is, ez nem kérdés.

Úttalan utakon 2013.04.04. 11:06:56

árat kellett volna emelni a tulajnak. Ha addig kibekkeli magasabb árakkal, amíg a társaság kikopik, akkor anélkül nyert, hogy rasszistának bélyegeznék.

ohrana 2013.04.04. 11:11:01

@Doomhammer: "Ha valaki kessel fenyegetozve elveszi a tini mobiltelefonjat, az felfegyverkezve elkovetett rablas, kozepmerteken 7.5 evet jelent. A rendorok el is szoktak az ilyeneket kapni es semmikeppen nem pattintjak le a feljelentot. Ha megteszik, akkor sajat maguk kovetnek el buncselekmenyt. "

Fiamat hazafelé késsel megállították, kirabolták. Egy 13 éves és egy 19 éves. Fényképről felismerte őket, a nyomozást pedig megszüntették. (Két kamera is volt aközelben, a rendőrök ismerték is az elkövetőket. Mondták is, jegyzőkönyvön kívül, hogy nem szaroznak, mert a kicsit úgyis el kell engedni, a nagy meg azt mondja, hogy a kicsi volt.)

o

Úttalan utakon 2013.04.04. 11:14:49

@Farkantoán Chatpartner:
vagy inkább félnek, ugye. Mert a mulató cigány bármikor beleköthet egy ott mulató másik emberbe, és ha egy beleköt, azonnal ott terem az egész pereputty. Ennek néha az a következménye, hogy egymást lincselik meg, máskor meg Marian Kozmát, vagy épp bármelyikünket. Bolond lennék olyan helyre menni, ahol tíz cigány iszogat.

koborvadász 2013.04.04. 11:22:54

@Úttalan utakon:

Iszogassanak! Növényvédőszert! Töményen! Azt azért végig nézném!

Fizetnék is nekik pár rundot! :-P

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.04. 11:34:37

@Yooha: én hét-nyolc, csoportba verődött mélymagyar kopaszbaromtól jobban félnék, mint ugyanennyi cigánytól. Talán azért, mert már mindkettőhöz volt szerencsém és átlagban a cigányok voltak a békésebbek.

@Úttalan utakon: én olyan helyre sem mennék, ahol a magadfajta iszogat. A részeg, az részeg. Leköpni való alak, semmi más. Nem kell ehhez cigánynak lenni.

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.04. 11:35:49

@ohrana: és ilyet csak cigány csinál, mi? Napersze. Ezt nem fogja fel a kis "agyatok", hogy ez khm... kultúra kérdése, nem származásé.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2013.04.04. 11:47:41

Meredek.
Mondjuk ez alapján feljelenteni sem érdemes, mert normális országban nem adnak helyt egy ilyen keresetnek.
Magát szopatta be a vállalkozó, de a probléma, akármibe fogadok, létezik.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.04. 11:54:09

@ohrana:
Az en fiamat is kiraboltak, igy en is elso kezbol ismerek egy tortenetet. Ott gyorsan meglett a tettes. Annyira gyorsan, hogy meg a police.hu-ra is felkerult.

www.police.hu/fejer/hirek/fej20110525_02.html
"gy kalocsai gyermekotthonból lépett le a 16 éves fiú, mert mint mondotta, hiányzott a családja. Nagybátyja Móri úti lakásán húzta meg magát, onnan indult kedden este pénzt „keresni”. Nem volt otthon ennivaló, arra kellett a pénz. Az erőszakos tinédzsert két rendbeli rablással és négy rendbeli rablás kísérlettel gyanúsítják a fehérvári nyomozók. A gyanúsítás alapját nem egész egy óra történései képezik…
Kedden este két fiatal kért segítséget a rendőrség ügyeletétől. A fiúk edzésről tartottak hazafelé, a vasútállomásról induló vonatra várakoztak. Nyolc óra után az aluljáróban lépett hozzájuk egy kortársuk, aki életveszélyesen megfenyegetve őket, pénzt, értéket követelt. A határozott fellépés és a jelzés, miszerint kés van nála megtette a hatását. A két fiú egy-egy telefont adott át az erőszakosan kéregető tinédzsernek, majd kellő távolságba érve egy kölcsönkért telefon segítségével hívták a rendőröket. A használható személyleírás eredményeként a bűncselekmény közelében fogták el a 16 éves fiatalkorút. Ruhájából előkerült a két elvett mobiltelefon.

Előállítását követően újabb bűncselekményekre derült fény. Megelőzően fél nyolc körül a Lövölde út egyik játszóterén értékeik átadása érdekében két kollégistát fenyegetett meg. Áldozatainál nem talált semmi érdemlegeset, ezért arra kényszerítette őket, hogy együtt menjenek el a kollégiumba és a szobáikból vigyék le számára az értékesebb holmikat. A kollégium felé haladás közben mindkét sértettet ököllel ütötte. A megfélemlített fiúkra két kollégiumi lakótársuk figyelt fel a Gyümölcs utcában. Megérezték a veszélyt. Hiába próbáltak azonban tudakolózni, hogy mi folyik, az erőszakos tinédzser megfenyegette őket, ha tovább követik elvágja az egyik társuk nyakát.
Az eljárás során kiderült az is, hogy a kollégisták közül további két fiút fenyegetett meg élete kioltásával szintén azért, hogy értékeiket vigyék le neki kollégiumi szobáikból. Ezek a cselekmények a fiúk ellenállásnak eredményeként kísérleti szakban maradtak.

A gátlástalanul fenyegetőző 16 éves tinédzsert két rendbeli rablással és négy rendbeli rablás kísérlettel gyanúsították meg a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói. Tekintettel a rövid idő alatt elkövetett több súlyos bűncselekményre és arra a tényre, hogy a gyanúsított fiatal kora ellenére már állt lopás miatt eljárás alatt, továbbá figyelembe véve, hogy elfogásakor körözés alatt állt bűnügyi őrizetbe vették. Mivel a fiatalkorú szabadlábon hagyása esetén tartani lehet a bűnismétléstől, valamint a tanúk megfélemlítésétől, befolyásolásától, ezért a nyomozók előterjesztéssel éltek az ügyészség felé az őrizetes előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására. Ügyében várhatóan pénteken dönt a bíróság."

Szerintem az ilyen tortenetek sokkal gyakoribbak, mint amit te mondtal.

Egyebkent van barmifele forrasod, amivel a tortenetedet megerositheted?

Denny Crane 2013.04.04. 11:57:19

@Fejesrob: Ehhez semmi köze az éppen regnáló rendszernek. A jelenlegi bírói gyakorlat egyenes továbbélése a szocialista büntetőjognak - ez pont az olyan kormányzatnak jó például, mint a mostani (iszonyat hatalom az ügyészségnél, és inkább elítélő, mint felmentő bíróságok).

NA YA! 2013.04.04. 12:01:11

Zsipsz zsupsz 5 év kötél az ilyeneknek! Viszont amelyik dolgozik, azt meg kéne becsülni, támogatni, más útja-módja nincs a magyar-cigány együtt (értsd: egy ország határain belül) "létezésnek"! Hát ez van, vagy nem?!

xunilo 2013.04.04. 12:05:28

Rövid válaszom a cikk címében is megjelenő kérdésre:

Igen, kelthet félelmet a mulató cigány. Főképp azért mert a cigók sosem mulatnak egyedül.
Megértem a hely tulajdonosát, hogy nem kér belőlük. A többin a bíróság majd elücsörög.
Remélem a mi adónkból kártérítést nem kapnak majd azok a szegények.
Azon gondolkoztatok már, hogy az hogy van, h minket, a csendes békés többséget nem zárnak csak úgy előzetesbe? Lehet mert nem adunk rá okot?

Reggie 2013.04.04. 12:05:43

@fidesz = népirtó csőcselék: Nem csak cigany csinalja, de tobbnyire cigany csinalja.

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.04. 12:07:27

@NA YA!: na, erről van szó! Nem cigányozni kellene, hanem elkülöníteni a bűnözőt a tisztességes emberektől! (A Cigánykórus szól épp a rádióban :D)

xunilo 2013.04.04. 12:08:31

@fidesz = népirtó csőcselék:
"én hét-nyolc, csoportba verődött mélymagyar kopaszbaromtól jobban félnék, mint ugyanennyi cigánytól. Talán azért, mert már mindkettőhöz volt szerencsém és átlagban a cigányok voltak a békésebbek."

Mondjuk a nicked miatt nem is kéne válaszolnom.
De azért mégis: szerintem te nem nagyon találkoztál 7-8 fős, csoportba verődött cigóval, de valszeg kopasszal sem. Mert akkor nem írogatnál ilyeneket.

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.04. 12:10:18

@Reggie: de nem azért mert cigány, hanem mert ilyen környezetben nőtt fel. Erre mondom, hogy kultúra kérdése.
Ha egy cigánygyerek normális környezetben nő fel, kb. annyi esélye van bűnözővé válni, mint a nemcigánynak.
És a nemcigány is bűnözővé válik, ha úgy nevelik.

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.04. 12:12:47

@xunilo: de, találkoztam. Kopasz csürhével is (meccs után verték szét a villamost, amin ültem, buzifelvonulásról elzavart nácipalántákkal a múzeum előtt stb), meg olyan cigányokkal is, akik pusztán az utcán beszélgettek. Utóbbiak engem kevéssé érdekeltek. Sőt, olyan is előfordult, hogy erdélyi cigányok odajöttek hozzám a vasútállomáson, hogy készítsek róluk fényképet... Teljesen normálisan, kulturáltan, egy gond volt, hogy azt hitték papírkép lesz belőle... :)
Nem győztem magyarázkodni. :D

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.04. 12:13:17

@xunilo: mondjuk én sem tudom, miért válaszolok egy fidesznyik birkának... :D

Kandeláber 2013.04.04. 12:20:27

@fidesz = népirtó csőcselék: Azért nem félsz a cigóktól, mert te is az vagy, esetleg keverék vagy fehér cigó.
A kopaszoktól félj is, nyomorult, éppen az ilyen hozzád hasonlókat szeretik rugdalni.

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.04. 12:39:34

@Kandeláber: neked már rég sitten lenne a helyed, ha Európából fröcsögnél, te tetves kis náci szarcsimbók.

Kandeláber 2013.04.04. 12:42:22

@fidesz = népirtó csőcselék: Kis tahó, rátapintottam a lényegre? :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.04.04. 12:44:10

@fidesz = népirtó csőcselék: egyszer a füvészkertben szóba elegyedtem egy horgászó cigány fiúcskával. Elmesélte, hogy az apja BKV-sofőr, igen büszke volt rá. És hogy görkorcsolyára spórol, valamiért ez megmaradt bennem. Lefotóztam, kidolgoztattam és a papírképeket elküldtem a címre, amit megadott. Hogy jó címet adott-e meg, sosem fogom megtudni, de remélem igen és örültek otthon a képeknek.
Egyébként bármilyen környezetben lehetőség van a gyerekeket iskolába küldeni, hogy onnan kitörjenek, csak szólok.

Kandeláber 2013.04.04. 13:09:23

@Réka ‎: Akkor az a gyerek volt a szabályt erősítő kivétel.
Hofi mondta anno, hogy mit lehetne kezdeni velük, mindegyiknek nem adhatunk hegedűt.

koborvadász 2013.04.04. 13:19:34

@fidesz = népirtó csőcselék:

Ez nem így van! A vér nem válik vízzé!
Barátom baba korában fogadott örökbe cigány kislányt!
Tisztességgel, becsülettel nevelték. A fajtájával nem is találkozott! Kitűnő tanuló volt, a gimit is jelesre végezte.
Egyetemre került. Majd előjött a vére! Megtagadta szüleit, neveltetését, minden addigi normával szembe haladva igazi kis kannibál lett!

Ennyi!

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.04. 13:21:06

@koborvadász: miért kedves mengele? Szerinted milliomos csemetékből nem lehet bűnöző?

Hogy hívják azt a kis vörös picsát, amelyik már huszonegynehány évesen szétnarkózta az agyát?

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.04. 13:22:13

@Kandeláber: a lényegre anyád tapintott rá, mielőtt apád belényomta... :D

fidesz = házmesterek pártja 2013.04.04. 13:23:08

@Réka ‎: tőled nem is vártam mást... Arról pofázok, hogy a környezete hatással van a kölökre.

Kandeláber 2013.04.04. 13:30:09

@fidesz = népirtó csőcselék: Tahócska, ez olyan Sirályos stílus, vagy pedig a putriból vitted magaddal?

koborvadász 2013.04.04. 13:30:53

@fidesz = népirtó csőcselék:
Mengele? A hozzászólásaid alapján lehetne a háziorvosod!

A neved álcázza, hogy besütött Viktor fetisiszta vagy?!

Farkantoán Chatpartner 2013.04.04. 13:31:01

@Réka ‎: látod, Réka, itt a baj. Ha nem te keveredsz barátságba egy cigánypurdéval, hanem egy férfi egy kisgádzsóval, a férfi már nem élne.

Farkantoán Chatpartner 2013.04.04. 13:32:03

@fidesz = népirtó csőcselék: kedves népirtó csőcselék, talán ezt a stílust inkább a járási pártpincében...

koborvadász 2013.04.04. 13:32:32

@fidesz = népirtó csőcselék:

Ja! A második kérdésedre a válasz: Te anyunak hívod!

Vedd be a gyógyszered!

avocado_ 2013.04.04. 13:39:24

@Kandeláber:
Igen? Éjszakain este valami szaros meccs után vagy pl. márc 15 környékén olyan undorító turbómagyarok zsidóznak mindent és mindenkit ordibálva hogy csak na. Egy normális cigány nem kelt félelmet, egy magyarkodó állat viszont igen.

Reggie 2013.04.04. 13:44:07

@fidesz = népirtó csőcselék: Ez nem egyertelmu. Multkor volt cikk arrol, hogy a politikai beallitottsagra hatassal vannak a genek, ugyhogy akar a bunozesben is szerepet jayszhatnak. Csak az utobbit nem illik vizsgalni, mert nem pc, de ha vizsgaljak akkor csak cafolni szabad, mert kulonben nagyon nem pc.

Kandeláber 2013.04.04. 13:46:48

@avocado_: Itt van az eb elhantolva: "undorító magyarok", "magyarkodók". No igen, a megnyilvánulásodból ítélve szimpla kis romkocsmás cionista lehetsz, esetleg felkapaszkodott bodzás.
Az éjszakain én inkább nagyhangú, lakodalmas szart bömböltető cigóktól vagyok kiakadva.
Egyszer odajött hozzám az éjszakai megállóban egy csinos szőke csaj tüzet kérni, aztán dumálni. Amikor leszálltam, bevallotta hogy félt a megállóban rásandító két cigótól, azért jött oda hozzám.
Ja, kopasz voltam, és bakancs volt rajtam...

avocado_ 2013.04.04. 14:29:08

@Kandeláber:
Kitől idézted azt hogy "undorító magyarok"? Mert tőlem nem az biztos.
És mégis miből gondolod hogy "romkocsmás cionista" lennék? Ennyik vagytok, ha valakinek nem tetszik az agresszív viselkedésetek az már egyből zsidó, ha valaki nem tart veletek az is zsidó, vagy cigány, de a lényeg hogy gyűlölni kell. Tudod mennyire magányosan vagy ebben a világban? Az akinek nincs véleménye az egészről az is cionista vagy csak az akinek nem egyezik meg a tiéddel?

Kandeláber 2013.04.04. 14:44:22

@avocado_: A "magyarkodás" kifejezés a Rákosi- majd Kádár-féle nemzetietlen szocializmus tipikus terminus technicusa. Ezt használták/használják mindenkire, aki nem volt hajlandó bevenni anno az internaciszoci, most pedig a liberális maszlagot.
"Undorító turbómagyarok". Mintha a te hsz-edben szerepelne a kifejezés.
Én csupán a hungarofób megnyilvánulásokra reflektálok kicsit élesebben, egyébként a korlátlan vélemény nyilvánítási szabadság híve vagyok.
Mi a gond azzal, ha a nekem nem tetsző véleményeket kritizálom?
Tipikus "liberális" hozzáállás, hogy mindenkinek az ő véleményüket kell preferálni, aki nem ezt teszi, az rasszista-náci, tetszés szerint.

xunilo 2013.04.04. 14:52:33

@fidesz = népirtó csőcselék: "mondjuk én sem tudom, miért válaszolok egy fidesznyik birkának... :D "

El vagy te tévedve, én meg meg vagyok sértve. Sem fideszes nem vagyok, sem birka.
De a nick választásod jól jellemzi a mai közhangulatot: nálunk nem ellenfelek vannak, meg másképp, mást gondoló pártok/emberek, hanem ellenségek. S ehhez bizony te is hozzáteszed a magadét...
(amúgy téged meg nevezzünk akkor ballib féregnek, az jólesne?)

"de, találkoztam. Kopasz csürhével is (meccs után verték szét a villamost, amin ültem, buzifelvonulásról elzavart nácipalántákkal a múzeum előtt stb), meg olyan cigányokkal is, akik pusztán az utcán beszélgettek. Utóbbiak engem kevéssé érdekeltek. Sőt, olyan is előfordult, hogy erdélyi cigányok odajöttek hozzám a vasútállomáson, hogy készítsek róluk fényképet... Teljesen normálisan, kulturáltan"

Félre ne értsd, én egyik brigádot sem védem. Estig írogathatnánk, h ki kivel hogyan találkozott. De ezek szerint neked eddig szerencséd volt, mert bizony én kerültem már fenyegetőbb helyzetbe, s nem kopaszok miatt. Szerencsére megúsztam. Ahogy a 14 éves koromban a sérelmemre elkövetett nyílt utcai rablási kísérletet, a két cigó szerencsére még rutintalan lehetett, mert megelégedtek végül azzal, h a a nálam lévő aprópénzzel távozzanak, s a kabátomat -5 fokban mégsem vették el...
S hát minden ellenére, Magyarországon sokkal többen -joggal, okkal- utálják/félnek/idegenkednek a cigóktól, mint a kopaszoktól. Talán mert többen vannak, talán mert sokkal több bűncselekményt követnek el, talán mert alapjáraton is olyan a stílusuk, ami Európában nem divat.

bömböcz 2013.04.04. 15:37:10

@Doomhammer:
Tisztelt Demokrata Polgártárs!
Nagyon köszönjük, hogy megosztotta velünk ezt a magyar kollégista fiatalok+sakkedzésről hazatartó ifjú polgáridemokratákkal megesett (kirívóan egyedi) integrációs problémákat feszegető eseti kellemetlenséget.
Természetesen helyeseljük a szóbanforgó fiatalok hozzáállását a hírtelen kialakult gazdasági segélykérés eme kissé erőszakos -de módjával elítélendő- esetére.
Továbbra is számítunk az Ön és Kedves Családja demokráciafalfogására, a mindenekfelettálló integráció jegyében!
Üdvözlettel:
keltmintfennt

Void Bunkoid 2013.04.05. 07:47:46

@P.bubus: "New Mexico - Idióták nem szavazhatnak."

szerintem EZT kellene nálunk is beiktatni :)

Void Bunkoid 2013.04.05. 08:02:27

@Kandeláber: @xunilo: mindkettőtöknek.

Igen, ez egy tény. A kopasz népség egyedül rendezvényeken összeverődve tud félelmet kelteni, akkor is leginkább csak azokban, akiknek lenne okuk félni tőlük :)) - míg az általában nagyobb csoportokban hangoskodó cigánynép gyakorlatilag bárhol és bármikor.

Egyszerűen azért, mert - akárhogyan is próbálnak magyarázkodni, meg "kulturális értékekkel" jönni, az _egyelőre még_ standard magyar normához képest igenis nem tudnak viselkedni. Ami nekik az "alapállapot", hogy az utcán át kiabálva beszélgetnek egymással, és ezen beszélgetések jó 70-80 százaléka magyar norma szerint sértő/szitokszavakból áll, ez bizony félelemkeltő. És bárhogyan is húzzák fel az orrukat, igenis meg kell tanulniuk viselkedni. Otthon, a négy fal között lehetnek akkora turbócigányok, amekkorák csak akarnak lenni, de kint az utcán, meg nyilvános helyen viselkedjenek úgy, ahogyan az elvárt. Ha nem tetszik, mehetnek a picsába innen, mondjuk ajánlom valamelyik nagyon mediterrán országot (Olasz-Spanyol-Törökország), ott kb hasonló a temperamentum, onnét nem lógnának ki, és nem "csesztetnék" őket ezek miatt.

Na ennyit a cigók feketepontozásáról.

Most jönnek a kopaszok :)

Veletek egyedül az a bajom, hogy emlegetitek a "nemzeti" értékeket, és fikázzátok az internacionalizmust, miközben első blikkre k*rvára semmi magyar nem látszik rajtatok, úgy néztek ki, mint egy inverz kib*szott birodalmi rohamosztagos.

Tán a Betyársereg az egyetlen szélsőséges szervezet, amelyik megpróbál a külsőségekben is hagyományőrző lenni, nem ezt a brit/német droidkinézetet akarja másolni.

Arról nem is beszélve, hogy a német-náci vonal nemzeti dolgokba belekutyulása szintén nem szimpi, az eredeti Hitler-féle fajelmélet szerint mi, magyarok is csak egy kiirtandó alsóbbrendű uráli aljadék voltunk, egyedül azért nem szállt meg és pakolt marhavagonba minket rögvest, mert betojva felajánlottuk neki a szolgálatait, ő meg kapva kapott az ajánlaton - az ő helyében én is ezt tettem volna, a legócsóbb módja valakik megtizedelésének az, ha "önként" állnak a ruszki célgömbök elé, még csak pénzt se kell költeni a kiirtásukra, kiirtatom azokkal, akiket majd később én szintén kiirtok :P

Void Bunkoid 2013.04.05. 08:03:23

@Void Bunkoid: *szolgálatainkat a "szolgálatait" helyett

gyalog.galopp 2013.04.05. 09:37:22

@Doomhammer:

Az a baj, hogy nénike csak megfogta a biciklit , de nem tolta sehová.
A lajtos irónia ebben a témában nem működik, a gyengeség jele.
A gátlástalan, cinizmussal nem szabad ironizálni, mert többet árt , mint használ a másik oldal csak erősödik tőle.
( ezért mondom, hogy nénike jobban tette volna, ha nem ír semmit)
A gátlástalan cinizmus ellen, erősebb eszközöket kell keresni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.04.05. 09:54:36

@gyalog.galopp:
"A lajtos irónia ebben a témában nem működik, a gyengeség jele."

Ezt nem tudom ertelmezni. Kinjaban is tud rohogni az ember. Az igazsagszolgaltatasnak pedig erot a bunozokkel szemben kell mutatnia es nem ugy altalaban. A bunozokkel szemben pedig pont akkora erot kell mutatnia, amekkora bunt elkovettek.

"A gátlástalan, cinizmussal nem szabad ironizálni,"

Hol itt a gatlastalan cinizmus? A cigok beprobalkoztak, megbuktak, a rendorseg megprobalt tobbet is a nyakukba varrni, a vedojuk (nem kirendelt, hanem tapasztalt ven roka) pedig vedi oket, nem is ugyetlenul. Mindenki teszi a dolgat. Nem is lenne semmi baj, csak azt a 3 ev elozetest lehetne feledni.

"( ezért mondom, hogy nénike jobban tette volna, ha nem ír semmit)"

Miert is ne lehetne irni arrol, hogy 3 eve ulnek elozetesben valakik felturbozott vadak alapjan? Ez engem nagyonis erdekel, mert meg jol emlekszem az angol csalok ugyere, akiket nemzetkozi elfogatoparanccsal, a brit media teljes figyelme kozepette odarancigaltak Magyarorszagra, majd fel evig csak ott ultek elozetesben, meg csak ki se hallgattak oket. Ok sem voltak angyalok, de az eljaras megmagyarazhatatlan baklovesei nagyban hozzajarultak ahhoz, hogy szimpatia alakult ki iranyukban. Ezeket a cigokat egy evnel tovabb nem lett volna szabad elozetesbe tenni es ez ido alatt a nyomozas is megtortenhetett volna, hogy igazoljak az esetleges bunszovetkezetet. Az ugyeszseg kiserletei, hogy feltupirozott vaddal megindolja a plusz ket evet elegge szanalmasak. Gondolja meg, ha a veled 2011 ota tortenteket (jokat es rosszakat) mind torolnenk es helyette egy tanulsagos bortontartozkodas lenne. Ket ev rohadt sok ido.

Nenike elkurta, hogy belekeverte azt a kerdest, hogy egy etteremben csendesen iszogato cigany tarsasag felelmet kelt-e vagy sem. Itt ugyanis nem ez a kerdes. A birosag a cselekmeny folyamata alapjan hoz iteletet, ami kezdodik a fenyegetessel, majd folytatodik a tarsasag megjelenesevel az etteremben. Ez minimum kenyszerites, buntetojogi kategoria. Nem latom annak nyomat, hogy a zsarolas megallna. Peldaul nem koveteltek se penzt, se erteket jogtalanul.

gyalog.galopp 2013.04.05. 15:27:34

@Doomhammer:
Tejfoggal követ nem harapdálunk, mert ha beletörik a fogunk mindenki a kőnek ad igazat.
Ez nénikére is érvényes.

bubastis2 2013.04.07. 16:30:16

@Frizuravarjú: fejtsd ki, mert ez így sovány. :)