A ZDF, a zellenzék meg a zinternet
2013. március 25. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A ZDF, a zellenzék meg a zinternet

zdf.jpg

Én tényleg nagy rajongója, kedvelője és megértője vagyok a németeknek, tudok egyet s mást a történelmükről, a szellem- és kultúrtörténetükről, s arról is, hogy mi folyik manapság a Fel-Duna meg a Rajna vidékén. Van valami fogalmam arról is, mi hogyan és miért sikerül jól avagy sikerül félre a mai Németországban, a politikában és a társadalomban. Beszéltünk már eleget a német sajtó végletes félresiklásáról is, már ami a magyarországi ügyek bemutatását és értékelését illeti. Egyszerűen kialakult egy olyan magyar országimázs a német sajtóban, ahol létező és valóban aggasztó jelenségek totális felnagyításával, és a komplex magyar valóság s annak számtalan normális eseményének, jelenségének teljes elhallgatásával alakítottak ki egy alternatív Magyarország-képet. Mégse lehet erről eleget beszélni, mert a német sajtóban kialakult virtuális Magyarország nyomán már olyan kommentárok is születnek arrafelé, amelyeknek egyszerűen nincs közük a valósághoz. Például ma is. Ungarn: Eine Revolution geht offline (Magyarország: offline-ra vált egy forradalom) – szól a hangzatos cikk címe, amely a ZDF német közszolgálati adó honlapján jelent meg (magyarul itt, MTI-hírben).

A cikk tartalma röviden: más ellenálló harcosokkal szemben a magyar kormány ellen lázadók szinte láthatatlanok az interneten. Sokan el is tűnnek az internetről, aminek az oka: „a félelem”. Félelem attól, hogy az állam felügyeli őket, ellenőrzi a Facebook-oldalukat, meghackeli a hálózataikat. A ZDF cikke Tunéziát és Egyiptomot bezzegországokként (!) hozza fel, ahol a neten szervezhették a forradalmat; de Magyarországon a kormány már ezen a felületen, időben megakadályozza az ilyen aktivitást. Sőt, „aki a neten véleményt nyilvánít, azt az államilag kontrollált sajtó árulónak bélyegzi”!

A ZDF szerint nem csak a tiltakozó csoportok aggódnak: mindegy, hogy ki mit közöl a neten, nagy az aggodalom, hogy a kormányzat azt olvassa vagy látja. A cikk kitér a Sirály aktuális ügyére is, a német szöveg egyszerűen zsidó kocsmának (jüdische Kneipe) nevezi a helyet. Kiderül még az is, hogy a legbátrabb ellenállókon kívül alig akad olyan magyar a neten, aki kormánykritikus fotókat, tartalmakat tovább merne osztani másoknak. A cikk végül azzal zárul: az ellenállók azért nem írnak sokat angolul, mert „ha valaki sokszor publikál angolul, azt gyorsan megvádolják azzal, hogy külföldi összeesküvésben vesz részt”.

A német közönséget ily tényszerűséggel tájékoztató közszolgálati ZDF-cikket egyébként egyszerre három újságíró hölgy, Lisa Altmeier, Magdalena Schmude és Charlotte Haunhorst hozta össze.

Három német újságíró és két megszólaló magyar ellenálló csak nem tévedhet! Talán tényleg én vagyok a helikopter, hogy mindenhonnan akadálytalanul ömlő, a jogos kritikáktól a vad marhaságokig, a tényszerű elemzésektől a nettó propagandáig terjedő kormánykritikus tartalmakat; jól és rosszul sikerült mémek folyamatos áradatát; kismillió, egymással is rivalizáló, de a kormánnyal szemben mindenképp kritikus pár fős vagy akár százezres online csoportot; no meg blogot, mikroblogot, kommentelőt, bloggert és publicistát vizionálok a magyar internetre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr175170608

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.26. 10:52:33

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A ZDF, a zellenzék meg a zinternet 2013.03.25. 15:26:01

A ZDF szerint Magyarországon „aki a neten véleményt nyilvánít, azt az államilag kontrollált sajtó árulónak bélyegzi”.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.03.25. 15:29:30

"kismillió, egymással is rivalizáló, de a kormánnyal szemben mindenképp kritikus pár fős vagy akár százezres online"

és még mennyi lenne, ha az ilyeneket közlő, megosztó ismerőseim nem mondanák folyton, hogy FÉLNEK a kormánytól.
De az offline világban is, százával láttam (igen, IRL, szemtől szembe) embert, aki nem MERTE aláírni pl. az LMP népszavazási kérdőívét, és én csak egy gyűjtő voltam anno.
És az öncenzúra, az "inkább meg sem írom" nem mérhető.

kunzoo 2013.03.25. 15:32:10

A németek túloznak, kivéve azt hogy itt aki kritikát fogalmaz meg Pártunkkal és Kormányunkkal szemben az csak a karvalytőke szekértolója lenne. Lásd. Szörényi esetét, kritikája után kapott hideget meleget. Vagy a földrajzinév-bizottság esete.

Az is biztos hogy mióta létezik az indoklás nélküli felmondás intézménye a közszférában azóta ott nem mer senki megszólalni akármilyen hülye döntést is hoz meg a főnöke hisz máris repülhet. Tehát ez a kontraszelektált talpnyalóknak kedvez, a többi megy külföldre vagy a magánszférába, ott meg csak a tehetségtelenje vagy a gerinctelenje marad.

Kandeláber 2013.03.25. 15:32:46

Az meg sem fordult a derék germán közszolgálatis sajtómunkás fejében, hogy hogy a magyarországi hahás szabadságharcosok azért (sem) láthatók, mert olyan kevesen vannak, hogy a bölcsészkar épületét sem voltak képesek élőlánccal körülvenni, ezért sétafikáltak inkább egyet?
Amúgy muris az egész, mint a hogyan a rajzfilm is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.25. 15:34:57

@peetmaster: A gyáva ember gyáva, nem kell hogy külön megfélemlítsék. Most legalább van valami jó kis kifogásuk.

Én aláírtam az LMPs népszavazást is, kritizálom is a kormányt blogon és fészen is, ahogy kritizáltam az előzőt is.

Egyelőre nem jött a fekete autó. (Viszont tudok néhány embert, akiért jött, de az még a Drazsé-demokráciában volt, úgyhogy semmi gáz.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.25. 15:36:26

Szokásos német kompi. Addig sem azzal törődnek, hogy a törököket már úgy rühelli az átlagnémet, min 80 éve a zsidókat.

bozon 2013.03.25. 15:36:53

Én értem, hogy rossz, ha egy német újságban alternatív valóság (azaz hülyeség) van Magyarországról, de vannak olyan magyarországi sajtóorgánumok (pl. Magyar Nemzet, Magyar Hírlap vagy a "közszolgálati" média), amelyekben nem Németországról vannak sokkal durvább hülyeségek, hanem szintén Magyarországról. Persze 200 sajtómunkás és 50 megszólaló itthon aztán tényleg nem tévedhet. ;-)

Nyilván nem mentség a kis hülyeségre, hogy van nagy, de azért a nagy egy nagyobb probléma. Főleg nekünk. Ezen a ZDF-es blődlin röhögni kellene, ha nem annak lenne az eredménye, hogy Magyarország szép lassan kiíratkozik Európából. Belorussziáról is bármit lehet írni Németországban...

bene_nota · http://benenota.blog.hu/ 2013.03.25. 15:39:30

Noha nem mentség, enyhítő körülmény lehet:

Az említett cikkírók/bloggerek nem tudnak magyarul, ezért csak a Sirályban kávézgató szobaforradalmárok elmondásaira hagyatkozhattak, ami jelen esetben konstans módon igen távol áll a valóságtól.
Már csak idő kérdése mikor náciznak le minket :)

Kandeláber 2013.03.25. 15:50:39

@TaTa86.: Nyolcvanvalahányban - nyilván propagandacélzattal - a kinti megjelenés után villámsebesen kiadták Günther Wallraff "Legalul" c. könyvét.
Wallraff személyére most nem kitérve, ha csak a fele igaz volt annak, amit leírt, akkor a német átlagemberek, főként munkások igen nagy része Németországban idegengyűlölő náci volt, aki szívesen mondott vaskos rasszista vicceket elsősorban törökökről, és szívesen alázta meg azokat.
Minden németimádó itteni liberálisnak kötelezővé tenném a könyv elolvasását.
Persze erre azt mondanák, hogy régen volt 1986, azóta a németek döntő többsége eltávolodott a rasszizmustól, és közvélemény-kutatások adataival igazolnák, hogy minden második német szívesen látna a szomszédságában négereket vagy cigányokat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.25. 15:52:48

"Ahhoz, hogy zsidó igazán szabadnak érezze magát, uralkodnia kellene minden nem zsidón - ami neki még emancipációnak is kevés, az a többiek számára rémuralom."

toportyánzsóti 2013.03.25. 16:07:09

Báncsák a magyart,szörnyű!Az persze isteni elrendeltetés,hogy országon belül,vannak olyan helyek ahol a narancsmaffia propaganda 100%-os konkurencia nélkül van,de 80%-os a minimum bárhol!Kicsit sem kéne lesülnie a pofikátokról a csecsemőpopsibőrnek?!

Robinzon Kurzor 2013.03.25. 16:18:55

"amely a ZDF német közszolgálati adó honlapján jelent meg"

Amikor az ún. "ballib" sajtó FT-cikknek állít be egy blogposztot, ami az FT-blogoldalán jelent meg, de a szerkesztőséghez amúgy semmi köze, akkor elég nagy (és jogos!!!) felnyihorlás szokott következni, hogy húúúú, ez mekkora csúsztatás, mert hát az nem is a mértékadó FT, hanem csak egy blogger.

És ez az izé, ez most hol jelent meg? Na hol?
Bingó: blog.zdf.de

És hogy hivatkozol rá a posztodban? Na hogy?
Bingó: "A ZDF cikke", "A ZDF szerint", ...

Ergékém, munkásságodért kiérdemelted a Bolgár György-emlékdíj Aranyfokozata az Anál Intrúderrel kitüntetést, amelyet Balog Zoltántól vehetsz majd át.

S=klogW 2013.03.25. 16:23:56

@Robinzon Kurzor:

már bocsánat, de bármi, ami ft.com vagy zdf.de subdomainjeként jelenik meg, annak van köze az ft-hez zdf-hez stb-hez

eljut ugyanahhoz a közönséghez akiket a fődomainen magszólítanak

S=klogW 2013.03.25. 16:25:29

@alfax: ennyi? szánalmas ez a mém-generáció, aminek láthatóan teliszájjal tagja vagy, te szerencsétlen.

alfax 2013.03.25. 16:27:34

@toportyánzsóti:

A két dolgot, miszerint

"országon belül,vannak olyan helyek "

és "internet"

milyen logikai kapcsolatba tudod hozni egymással?

alfax 2013.03.25. 16:28:18

@S=klogW: ezzel amúgy egyet értek.

Robinzon Kurzor 2013.03.25. 16:33:22

@S=klogW:

Nem jut el, nincs link a főoldalról.

És ha lenne is: pontosan tudod te is (meg ergé is, akit most védeni próbálsz) a különbséget egy szerkesztőségi vélemény ("a ZDF szerint") és egy blogposzt között.

Értem, hogy ez a hivatkozott blogposzt konkrétan hülyeséget beszél (szemben a gyerekhíradóval, ami teljesen korrekt volt, nem véletlen, hogy ergé nem arra ugrott), de ettől ezt a ZDF véleményének beállítani .... nos, ez az említett díjat vonja maga után.

alfax 2013.03.25. 16:37:43

@Robinzon Kurzor:
Bocs, hogy belepofázok, de a ZDF gyerekprogramja nyomta a demagóg gyerekműsört, szóval nem alaptalan , ha a domainjükön található cikket, melyet a ZDF alkalmazottai írtak, a ZDF-nek tulajdonítjuk.

Bloodscalp 2013.03.25. 16:42:27

@TaTa86.: olvastad a kis cikket a mercedes gyárról kurucon? nem mellékesen jelen van benne a sajtófigyelés is, benne a közösségi média is. aki rosszat ír befenyegetik-gondolom ki is basszák.

úgyanez volt pár hónapja a mentőknél-igen, ez már állami terep!

Német libsi támadás?:) Aligha.

Mellékesen ma anyám úgy hajtott el két közmunkást tőlünk otthonról, akik szakadó hóban -nem, nem havat akartak lapátolni:)-épp aláírást akartak gyűjteni...tudjuk kinek és miért.

Sallerbá 2013.03.25. 16:43:27

Magyarok szerintem soha az életben nem tudnak összefogni semmilyen ügyért, legfeljebb maroknyi csoportokban, hacsak, nincs megfelelő vezérbika, akit lehet követni jól. Másik, hogy én mondhatni, eléggé nem csípem ezt a kormányt. Valójában rühellem az összes politikust, pártállástól függetlenül. Majd ha lesz egy, amelyik szerethető, (és nem azért, mert szép a szeme, hanem mert tesz valamit az országért úgy, hogy az emberek sem rokkannak bele) - szólok rögtön. Ettől függetlenül nem félek attól, hogy az aktuális kormány engem személyesen bántani fog, legfeljebb attól, hogy végleg tönkreteszi valamelyik az országot és persze ekkor az eredmény ugyanaz, mivel szarabb lesz nekem is.

Csigorin 2013.03.25. 16:45:27

Hulye barmok, feltunt nekik hogy alig van egy-ket kormanyellenes, erre a kovetkeztetes: hat biztos vannak sokan csak felnek.... uramisten...

az meg veletlenul se jut eszukbe, hogy a nehany ballibbant van kevesen.

Bloodscalp 2013.03.25. 16:46:54

@S=klogW: @alfax: és mennyiben? mert nem is olyan régen vagy turulka vagy gellértke mint mandiner szerkesztő tagadta már hogy xy-írás nem tükrözi a mandiner véleményét.

alfax 2013.03.25. 16:55:09

@Bloodscalp: valamennyiben. de igazából tök mindegy, részletkérdés.

gyalog.galopp 2013.03.25. 17:01:50

@Sallerbá:
Ez zseniális, olyan mit egy látlelet.:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.25. 17:02:50

"A német közönséget ily tényszerűséggel tájékoztató közszolgálati ZDF-cikket egyébként egyszerre három újságíró hölgy, Lisa Altmeier, Magdalena Schmude és Charlotte Haunhorst hozta össze."

Kikerestem a lányokat a zinterneten: hűűű, hát ezek még nagyon-nagyon fiatalkák! Ez a cikk csak olyan (megfelelési kényszeres) csirkecsipogás (vagy inkább picsogás?). :-)

Szindbad 2013.03.25. 17:09:19

Az ember sose tudhatja, hogy hol van éppen egy kormánypárti aktivista. A kommunikációjuk alapján simán elképzeli az ember, hogy világnézeti alapon képesek kirúgatni, ellehetetleníteni az embert. Az ügy érdekében, természetesen.

"Ahol az ideológia az úr,
a szakmaiság háttérbeszorúl."
(ismeretlen bölcs sírfelirat)

S=klogW 2013.03.25. 17:09:42

@bbjnick: frajlájn altmajer a cájtnak is ír

tarackos 2013.03.25. 17:09:44

El kellene menni és elmagyarázni mi az ami jogos kritika és mi az ami nem. Ld. pl. Sólyomot.

Persze ehhez ki kellene állni ország-világ elé és nyíltan kritizálni.

Na ez az ami nem akaródzik a jobberjeinknek, akik amúgy bármikor készek eljátszani az ostromlott vár védőinek a szerepét, kritizálni viszont gyávák...

S=klogW 2013.03.25. 17:18:19

@bbjnick: @S=klogW:

mire jó a gúgel-fészbuk:

itt van altmájer kisasszony a Zeit-nál
community.zeit.de/user/lisaaltmeier

itt van altmájer kisasszony a fészbukon
www.facebook.com/lisa.kathrin.54

ahonnan az is kiderül, hogy még a Zűddojcse Cájtunghoz is be van csatlakoztatva Sárlott Haunhorsttal egyetemben
www.facebook.com/charlotte.haunhorst

és épp mostanában vette fel ismerősnek

KATA AMON-t
www.facebook.com/amonkata?fref=nf_fr

IRIS CSEKE-t
www.facebook.com/iris.cseke?fref=pb

S=klogW 2013.03.25. 17:22:43

@S=klogW:

persze mindennek helyes kontextusba helyezéséhez azt is tudni kell, hogy
mind a Zeit mind a Süddeutsche jó kis ballibsi keltető

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.25. 17:37:42

@Bloodscalp: Miért szerinted eddig beszólhattak a gyári melósok? :)

Nem akarok cinikus lenni, Orbán tényleg nem építi a demokráciát, sőt!

De azért lássuk be: sok a túlzás, sok a rinya és sok a gyávaság.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.25. 17:41:50

@S=klogW:

No, de azért az meg bennünket (ú. é. magyarokat) minősít, hogy ennek a három gacsos kis ballibbant libusnak a blogbejegyzéséből MTI-hír lett!:-)

S=klogW 2013.03.25. 17:46:54

@bbjnick: igen: az érintettekkel és kapcsolataikkla a nemzetbiztonságnak kellene foglalkoznia - ha lenne magyar nemzetbiztonsági ügynökség

Vidéki 2013.03.25. 18:02:00

„Egyszerűen kialakult egy olyan magyar országimázs a német sajtóban, ahol létező és valóban aggasztó jelenségek totális felnagyításával, és a komplex magyar valóság s annak számtalan normális eseményének, jelenségének teljes elhallgatásával alakítottak ki egy alternatív Magyarország-képet.”

Semmi sem új a Nap alatt. Nem most találták fel az egyoldalú, rosszindulatú, mocskos lejárató propagandát, amelyet az ellenségeskedés szándéka motivál!

De hogyan működik ez a lejárató propaganda?
A tulajdonlás jogán: Aki fizet az rendeli a nótát.

Az emberek félretájékoztatása nem csak a szovjet Pravda privilégiuma volt, hanem a tulajdonlás jogán az úgynevezett „szabad világban” is létező valóság.

Irracionális, alaptalan, gyűlölet fröcsögő propaganda a nyugati „szabad sajtó” tulajdonosainak tőkeereje révén hazugságaikat kelettől-nyugatig elharsogja, ezért a fertőzés innen a „tömegekig” és a felsőbb körökig terjedhet.

Az úgynevezett „szabad sajtó” nyugaton is úgy működik, mint a szarvasmarhák kettős gyomra, amivel benyelik a kizárólag növényi eredetű takarmányt, majd felböfögik, mint általában a kérődző haszonállatok.

Gyomruk csak speciális takarmányt fogad be Magyarországgal kapcsolatban: csak azt az ócska propagandát, amit a Konrád György féle alakok tesznek eléjük a jászolba.

Hogyan működik például a német nyelvű magyarellenes úgynevezett szabad sajtó, amelyből a biztos urak is szerzik „őrjöngéseikhez” a szellemi táplálékot?:

„Anat Kálmán újságíró arról számolt be, hogy készített egy rádióműsort a magyarországi elitek konfliktusáról, de nem támadta hevesen Orbán Viktort.

Igyekezett objektív lenni.

A szerkesztője viszont olyan utasítást adott neki, hogy nem teheti ezt meg:

Nem világos, hogy Orbán Viktor egy veszélyes ember? György Konrád, Heller Ágnes és Dalos György ezt mondta!

A szerkesztő válaszút elé állította: vagy újraírja a forgatókönyvet, vagy nem megy adásba.”
Anat Kálmán újságíró szabadon választhatott. Az újraírást választotta.

gyalog.galopp 2013.03.25. 18:26:24

@bbjnick:

Engem ugyan nem minősít, mások suvernyáksága mért is minősítene.
Itt nem arról van szó, hogy megjelent ez a kis szarság, hanem arról, hogy már oda, le is szivárog, áthatja egy társadalom keresztmetszetét.
Nem az utolsó csepp a legnagyobb, de egyszer be kell hogy teljen a pohár.

Bell & Sebastian 2013.03.25. 18:39:12

Jó hazafiként már korábban megtettem minden tőlem telhetőt, páros lábbal rúgtam ki az ideológiailag narcisztikusnak bizonyult német havereket, na, nem minden előzmény nélkül. Az baszott be, amikor a Goldent hozták volna magukkal, de előre kikötötték, hogy a lakásba, miután elpusztult a bőrgarnitúrájuk és meglátták az enyémet.

Egy nagyon közeli rokonom ott dolgozik, de nem mer beszállni a politikai vitákba, mert páros lábbal rúgnák ki!

Viszont a német Pokol Angyalait nagyon tudom ajánlani, mert azok még nem vesztek meg.

Érdekes, hogy -hogy a bécsieket leszámítva- Ausztriában fajlagosan kevesebb a faszkalap.

@TaTa86.: Sie haben Recht, das ist die Wahrheit. :)

vizipipa 2013.03.25. 19:00:30

Ez csak egy szokásos kettős mérce.

A liberálnácik szerint:
- az teljesen rendben van, ha 10 kommentből 9 őket igazolja,
- véres a diktatúra, elveszett az alkotmány az ellensúly, meg minden ilyesmi, ha az őket szidók paritásban vannak a híveikkel,
- ha még ez sem, az maga a világvége.

Bloodscalp 2013.03.25. 19:07:37

@TaTa86.: én se mondtam hogy 2010-től van ez így. Sőt ha emlékszel még mekkora balhé volt belőle hogy egy buszban alapították meg az esztergomi suzuki gyár szakszervezetét. talán még 2005 körül. ma már lehet szakszi, de köszönet nincs benne.

A cikkben szépen le van írva hogy akinek nem tetszik valami, elmehet a picsába, munkanélküliség van, 1000 másik ugrik be az ember helyére-cca. 100.-120.ezer forintért, állami melóhelyen úgyanez folyik.
Akik ma aláírást gyűjtöttek hóesésben, nem fidesz-szimpátiából tették. Évek óta bevannak fémlelítve-megvannak vezetve (kistelepülésekre jellemzően)
hogy ha megtesznek ilyen dolgokat, akkor hosszú időre lesznek alkalmazva közmunkán-45.000 forintért, és megteszik, mert esély sincs normális munkára.

Hol itt a túlzás? Viszont van benne egyfajta gyávaság hiszen nem tud ellene tenni a magyar. Mert nem mer.

Lajka kutya 2013.03.25. 20:49:35

Ezek is velünk vannak.
A fityesz önmagában képtelen lenne megcsinálni 2014-et.
Több kameraképtelen pökhendi seggfej és alkalmatlan káder van most a hódudvar környékén, mint 90 óta összességében.

De így, hogy van itt még gyurcsány, galamus, zdf, reding, scheppele, melia, ciprus és nem is folytatom a befejezhetetlen sort tovább, így még ők sem baszhatják el :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.03.25. 21:07:09

Én azt nem értem, Gellért, hogy miért nem írsz nekik olvasói levelet, mint Jeszenszky vagy Szalay-Bobrovniczky? Látszik, hogy hiányzik a képükből az orbánista perspektíva. Mi baj lehet belőle, maximum körberöhögnek.

Zb74 2013.03.25. 21:21:57

A poszt lényege:
kwrwanewfya zaros nemeth ;)

Nem Penny hajója 2013.03.25. 21:50:58

Nem a német sajtóban alakult ki egy virtuális kép Magyarországról, hanem a közszolgálati médiában és a Simicska médiaérdekeltségeiben. Ebből az utóbbi zavar kevésbé, viszont az, hogy a Kossuth Rádió krónikáiból nem is túl palástoltan egy párthírműsort csináltak, az azért már durva.

S=klogW 2013.03.25. 22:06:29

@Schmitt Pali: szerintem te nem schmitt pali vagy, hanem csak egy gyűlölködő ballib takonypóc

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2013.03.25. 22:15:11

ki a faszom nem szarja le mit hord össze pár csipás szemű zsidólány, tényleg le kéne már végre szokni kurvára erről a beszarvaélő megfelelési kényszeres demokratásdiról

quadcore 2013.03.25. 22:18:18

ezeknek a német híradásoknak kb annyi valóságalapja van, mint Orbán Viktor, Matolcsy György, és az egész kormány kommunikációjának, és a közszolgálati médiának. Az mindig is érdekelt, hogy Orbán Viktor elhiszi-e amit mond, vagy szemrebbenés nélkül nézi hülyének az embereket.

Vombatus Ursinus 2013.03.25. 22:20:00

@S=klogW: A torkánál ragadtad meg a problémát elvtárs! :)))

2013.03.25. 22:24:14

Beszéltünk már eleget a fideszes sajtó végletes félresiklásáról is, már ami a magyarországi ügyek bemutatását és értékelését illeti. ;)

írj nekik levelet és cáfold. sőt kérj egy kis időt a tövöben aztán cáfold.

"Három német újságíró és két megszólaló magyar ellenálló csak nem tévedhet! "
De tévedhet! De úgy tűnik ti fideszesek soha.

mandiner.hu/cikk/20130318_kover_laszlo_ujabb_puccskiserlet_zajlik_ellenunk

2013.03.25. 22:30:14

@Romboljuk le a modern világot...:

Gellért esetleg fordíts le ezt és továbbítsd a ZDF-nek! Szerintem 10 perc alatt ki tudsz ollózni néhány tucat zsidózós, komcsizós, nyírjuk ezt azt, káromkodós kommentet mert elárasztja a mandinert.

Nyuggervadász 2013.03.25. 22:32:08

@quadcore:
Az utóbbi:
"szemrebbenés nélkül nézi hülyének az embereket"

Lajka kutya 2013.03.25. 23:27:36

@Schmitt Pali:
A közszolgálati média világ életében független volt az aktuális hatalomtól, de most ez a genya viktátor erre is rápisált...

Nero Bianco 2013.03.25. 23:31:58

Tényleg, most hogy mondod a kormány vagy egyes képviselői nem baszogatnak sima kommentelőket.

Az én ismerőseim meg csak egészen véletlenül zárják a facebookos hozzáférhetőségeiket a nyilvánosság számára.

De annak fényében, hogy a kormány azzal a marhasággal jön elő, hogy Bajnai kémprogramokat telepít a felhasználók számítógépére, a német reakciók kimondottan visszafogottak.

Ámbár van olyan álláspont is, hogy a fidesz baromságaira nem kell reagálni.
Mert amit ők tesznek, az helyes.

Nero Bianco 2013.03.25. 23:33:27

Kocsis Máté ámokfutásával a németek se tudnak versenyezni.
Ez van.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2013.03.25. 23:46:25

Ha tényszerűségét nézzük, valóban van elég sok kormányellenes írás az interneten.
Ha effektíve nézzük, szinte semmi nincs, mert a kormányt csak olyan szinten érdekli, hogy rájuk lehessen fogni, hogy ők akadályozzák a magyar sikersztorit.
Lehet akármennyi kritika, akár túlzó, akár objektív és jogos, a kormány csak megsértődni tud rajta, de soha, semmilyen önkritikát nem képes felmutatni.

Persze ettől még a német cikk baromság lett. De se az, se az itthoni kritika nem számít, ezek úgyis mennek tovább, ahogy ők akarják. Kétharmad az kétharmad, ez a magyar demokratikus akarat.

A szerelő 2013.03.25. 23:52:26

Érdekes, hogy az összes külföldről érkező kritikára az a válasz, hogy nem értik, félreértik, félremagyarázzák, ... stb. A diktatúra nem tűri a kritikát.

maxemilian · http://vekaalol.blog.hu 2013.03.25. 23:52:34

Korrektebb lenne a kritika, ha az eredeti szövegben a nyilatkozóktól idézett mondatokat, nem a szerzőknek tulajdonítaná, hisz azokat nem ők találták ki. Az pedig innentől nem meglepetés, hogy aki itthon azt nyilatkozza, hogy elnyomják, az a németeknél sem fog enyhébben nyilatkozni.

Az alternatív Magyarország-képről érdemes lenne felfogni, hogy az országban élők egy része, többnyire úgy ezt az alternatív képet látja nap mint nap. Lehet, hogy nem ők a többség, de azt tudjuk, hogy ezt csak 4 évente mérik.

A baloldal internetes jelenlétéről, pedig annyit állítanék, hogy talán több a hivatásos újságíró, de fele annyi kreativitás nincs bennük mint a jobboldalban. A fiatalok között pedig egyre többen tisztában vannak azzal, hogy a véleményük akár szakmai hátránnyal is járhat, de nem csak a baloldaliaknak, hanem mindenkinek, aki nem tud elég mélyen beépülni valamelyik táborba.

Nero Bianco 2013.03.25. 23:55:21

@Daily Shark:
"Ha tényszerűségét nézzük, valóban van elég sok kormányellenes írás az interneten."

Elérés szempontjából semmit nem számít.
Bőven alatta marad annak a szintnek, ami országosan befolyásolni tudna.

Viszont a helyi fideszes kiskirályok meg ott tesznek be, ahol csak tudnak.

Aki azt mondja, hogy nincs megfélemlítés, az szimplán hazudik.

fzoli77 2013.03.25. 23:58:08

Á tényleg gyerekek nincs itt baj.
Elég ha egy gyilkost megvádolnak, hogy pedofil is mondjuk, ami nem igaz, és máris senkit se érdekel hogy gyilkolt.
Kb. ez a Fidesz kommunikáció logikája, meg ennek a postnak is egy kicsit :)

2013.03.26. 00:05:28

@S=klogW: Azon már elgondolkoztál, hogy vajon mijafasznak támadják szegény kis virágbokrétás hazánkat? Már ilyen szinten is, hogy gyerekműsor, fiatal picsák pampogása.
Talán azért, mert feladtuk a labdát?
Vagy ez a zsidók újabb ármánya, hogy íly módon megszerezzék hazánkat, amely amúgy értéktelen?
A másik oldalról meg érett, jobboldali politikusok is bírálják Bölcs Vezérünket, és korábbi Gazdasági Váteszünket.
Tehát nem három picsusz vihog, elég nagy az elhatárolódás ettől a politikai virtsafttól.

aggszakáll 2013.03.26. 00:07:50

Az ötvenes években a szüleim százszor figyelmeztettek, hogy az iskolában, vagy bárhol, nehogy ismételjem azt, amit a felnőttek egymás között beszéltek, mikor azt hitték, hogy a gyerek nem hallja.

Az állami intézményekben dolgozó barátaim már figyelmeztettek, hogy a céges telefonba lehetőleg csak a szakmával foglalkozzak, "mert nem lehet tudni, hogy ki hallja még."

Őszintén szólva bennem is felmerül, hogy, ha e bejegyzést azonosítja a "rendszer" , akkor nem kapok többé állami megrendelést.

A hatvanas években néhány hónapot dolgoztam a Mechanikai Laboratórium telefonközponti lehallgató magnókat gyártó részlegében, én aztán tudom, hogy működik ez.

Lehet, hogy még csak alkalmatlan pártkatonákat juttatnak a fontos posztokra. De ezek rövidesen majd a magnókat is beszerzik, hogy a szóbeszédre is kiterjedjen a teljhatalmuk.

Lehet, hogy fizikailag ma még nem nem hallgatnak le. De megtehetik, és a félelem bennünk lapul. Már nem merünk akárhol, akármit kimondani, úgy mint az első 20 évben.

von Putri 2013.03.26. 00:11:33

@bbjnick:
Ezek a kis butuska lányok nem is sejtik, miért utálja mindenki pont a németeket szerte Ejrópában. Pedig mindent megtesznek érte hogy így legyen

Bell & Sebastian 2013.03.26. 00:32:28

Nem kell beszarás, vérereim! Elolvastam a kommentárokat és nagy fölénnyel győztünk!

blog.zdf.de/hyperland/2013/03/ungarn-eine-revolution-geht-offline/#comments

A szerencsétlen, hivatásos cenzor alig győzte visszaverni a támadásokat. Kettőt azért kiemelnék. Volt aki megkérdezte, hogy miért jó az a németeknek, ha elvesztik a magyarokban sz aműgy sem túl népes támogatóitok egyikét?

De volt, aki megemlítette, hogy ezen az oldalon (német) csak moderálás után lehet bekerülni, ami nálunk nem jellemző. (Nem járhatott még partizán -blogon a szerencsétlen pária.)

Szóval, az óriási túlerőben rohamozó huszárok lenyomták a nyeszlett Brünhildákat.

Gondolom, holnap hoznak erősítést, hogy visszavágjanak. Majd benézek.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 00:34:02

@von Putri: Mán ne haragudjon, .... de az év nickje a magáé! Nyáháhááá!

Bell & Sebastian 2013.03.26. 00:36:31

Jav.: Volt, aki megkérdezte, hogy miért jó az a németeknek, ha elvesztik a magyarokban az amúgy sem túl népes támogatóik egyikét?

cnt 2013.03.26. 00:38:17

@Kandeláber: én azt tapasztalom, hogy nagy a hivatalos küzdelem a rasszizmus/nácizmus ellen, és ezek a fogalmak az ún. átlagnémetben nagyon is munkálkodnak.

Hivatalos jelzője a betelepülteknek (nekem, és a gyerekeknek is): Migrationshintergrund-dal rendelkezik. Nem pozitív, nem negatív.

Nem idevalósi...

Sütemény1975 2013.03.26. 00:39:00

Eleg lett volna nekik atnezni az index cimlapjat mar nem irtak volna ennyi baromsagot.

Acsabi44 2013.03.26. 00:48:59

Éntőlem azt is írhatja a német sajtó, teljes komolysággal, hogy Orbánék sátánista szertartásokon szűzlányok vérét isszák, amennyiben ennek az lesz a vége, hogy a külföld, a németek, az EU stb. felfigyel és erőteljes politikai/gazdasági nyomásgyakorlással segítenek elkergetni ezt a bandát.
Igen, ennyire elegem van, hogy inkább azt kívánom, külföldről szóljanak bele a magyar belügyekbe, minthogy ez a bagázs tovább maradjon.

komplikato 2013.03.26. 00:49:18

@S=klogW: Ja akkor a Mandiner az Index terméke? :D

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2013.03.26. 00:53:50

egy pillanatra azt hittem, bevallom, hogy na, most majd elválik a szar a víztől, és kiderül, hogy a mandinernek van saját véleménye. hát el is vált, ugyanis ordas módon bebizonyosodott ismét, hogy a mandiner csak a fidesz ordas fiókszervezete, ifjúsági propagandaújság. saját vélemény, objektív szemlélet mint olyan itt nincs. csak amit a fidesz szeret, csak ami a fidesznek jó, csak ami a fidesz szemszöge. a fidesznek mindig igaza van, a világ meg elmehet a bús picsába.

ki olvassa egyáltalán komoly arccal a mandínert?
ja megvan, ezeknek a szülőknek a gyerekei:

sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/388384_10151564508427359_1002876621_n.jpg

veny 2013.03.26. 01:10:14

@S=klogW: "bármi, ami ft.com vagy zdf.de subdomainjeként jelenik meg, annak van köze az ft-hez zdf-hez stb-hez"

Csak annyi, mint ennek a blognak az Indexhez. Az mennyi is? :)

veny 2013.03.26. 01:24:17

@S=klogW: "mind a Zeit mind a Süddeutsche jó kis ballibsi keltető"

Jóval többek annál.
Sajnos a magyar sajtóból nemigen van mit hozzájuk mérni, szóval nem várom el, hogy felfogd.

veny 2013.03.26. 01:30:56

@bbjnick: "No, de azért az meg bennünket (ú. é. magyarokat) minősít, hogy ennek a három gacsos kis ballibbant libusnak a blogbejegyzéséből MTI-hír lett!:-)"

Konkrétabban a mai hatalom kommunikációját (az MTI-t) minősíti.

Nagyon kell most nekik minden, ami nemzetközi támadásként interpretálható, hogy aztán nagy hősiesen megvédhessenek a nagy büdös semmitől...

Ki vagyok váncsi, mikor érjük el Teherán és Phenjan szintjét ebben a propagandában... :)

veny 2013.03.26. 01:40:13

@Vidéki: "Nem most találták fel az egyoldalú, rosszindulatú, mocskos lejárató propagandát, amelyet az ellenségeskedés szándéka motivál!"

Nem bizony!

Mondok is egy példát: a magyar bíróság ítéletét úgy kommentálni, hogy "Erős barátaik vannak a hazug energiacégeknek ", no az klasszikusan ez a képlet például...

Larry Silverstein 2013.03.26. 01:41:11

@veny: Úgy látszik az MTI-t kell még megtisztítani a zsidóktól, hogy Magyarországra érve vezércikk lesz egy nyomorult blogposztból, amit 20 emigráns zsidó megkommentel curtis imre ajánlásával...:)

az elsö tárgyilagos. 2013.03.26. 01:55:06

Ezzel azért egy kissé mellényúltak a német kollégák. Tegyük hozzá azért azt is, hogy többnyire azért nem alap nélküli dolgok hangzanak el. (Illetve a túlreagálás oka az is lehet, hogy komolyan tartanak Magyarországtól.)

Vannak viszont olyanok is, akik elég jól képben vannak, mint pl. az ebben a videóban a Szájer után felszólaló szakértök:

youtu.be/GMW7q6aL0Qk?t=1h3m28s

Sajnos csak angolul van, de akinek nem gond, érdemes ezt megnézni. A meghallgatott EU-s szakértök félelmetesen hajszálpontosan képben vannak az országban történö dolgokkal.

Larry Silverstein 2013.03.26. 02:06:57

@az elsö tárgyilagos.: Vicces, a 'szakértőket' a Freedom House és a US Holocaust Museum küldte, tehát zsidók ezek is akár a ZDF blogot jegyző csajszik....:)

veny 2013.03.26. 02:14:27

@Larry Silverstein: Nem, az inkompetens hülyéktől kellene megtisztítani.

Larry Silverstein 2013.03.26. 02:23:51

@veny: Ott van a videó alatt csekkold a forrásodat....:)

az elsö tárgyilagos. 2013.03.26. 02:23:52

Nem tudom, hogy mi közük van az esetleges származásuknak a témához (illetve szerintem érthetö ha nem tekintem tartalmas válasznak azt, hogy "mert zsidók"). Nyilván megvan egyébként az oka, hogy milyen szervezetekböl való emberekröl van szó (és nem a "nagy zsidó összeesküvésre" gondolok).

Ha esetleg megnézed a videót, abból mindenesetre kiderül, hogy elég részletesen képben vannak Magyarország belsö helyzete témájában (konkrét eseteket sorolnak (!), stb), és én nem hallottam túlzó vagy hamis észrevételt. Mindenesetre nem lettem volna Szájer helyében azon a meghallgatáson.

Larry Silverstein 2013.03.26. 02:38:34

@az elsö tárgyilagos.: Ugyan már le vannak szarva.

A csodaváró ballibeken kívül senki sem vár az unijótól semmit.

1. Soha senki ellen nem tettek soha semmit.
2. Rettegnek hogy valaki elhagyja az unijót (lásd. ciprus)
3. Eddig is sírtak (médiatv.), nem lett semmi.

zsoltix 2013.03.26. 02:45:52

Az is csak egy blogbejegyzés, mint ez. De fújjátok fel, ha úgy jobb nektek.

Larry Silverstein 2013.03.26. 02:47:01

@az elsö tárgyilagos.: Jé megint igazam van - www.njdc.org/site/page/benjamin_cardin - ez is zsidó.

Amúgy meg ki kérdezte a Helsinki Bizottságot?

Larry Silverstein 2013.03.26. 03:01:10

Csak a régi müsort nyomatják a kaftánosok, biztos megint túlszaporodtak.

kuruc.info/r/8/109799/

veny 2013.03.26. 03:08:31

@Larry Silverstein: Vélhetően többen kérdezték, mint téged.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.26. 03:12:51

@Larry Silverstein:

És akkor magyarázzuk-e el a félanalfabéta idiótának, miért van kevés ennél röhejesebb 'öngól'. :))

Larry Silverstein 2013.03.26. 03:18:30

@veny: Itt szokták idézni a polihisztor zsidót:

kanadaihirlap.com/2012/12/22/canadian-hungarian-democratic-charter-congratulates-senator-cardin-for-speaking-out-on-racism-in-hungary/ na már akkor is a magyar diktatúra volt álmatlan éjszakáinak okozója..:)

Ez ANNAK a fikagyár Amerikai Népszavának a testvérlapja, amelyikből Ákoskertész szokott a fészekbe szarni.

Oldalt a szerzők, én találtam egy cigányt(bogdán géza) a többi zsidó.

veny 2013.03.26. 03:19:11

@Larry Silverstein: Mondjuk pont azzal jönni, hogy bárkik 1933-ban alaptalanul tartottak a németországi helyzet elfajulásától, mondjuk konkrétan rasszista pogromoktól, és a demokrácia felszámolásától, az elemi történelmi ismeretek birtokában minimum vicces.

Viszont Göring miniszter úr "cáfolata" nagyon is ismerős a közelmúltból... :-P

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.26. 03:26:23

@veny:

Akkor is alaptalanul ajvékoltak a rohadt zsidók, most is, nem tudom, mit nem értesz.

Drága olvtársunk könnyedén dobogós a 'blogszféra legbutább műjobbosai' igen erős versenyében (ha még nem futottál volna össze vele), nem biztos, hogy érdemes magyarázni neki. ;-)

Larry Silverstein 2013.03.26. 03:28:19

@veny: 1933ban Németország megvert szar állam volt, 5 évvel később 38ban pedig európa vezető ereje.

Ehhez csupán meg kellett tisztulniuk, nem először, nem utoljára.

az elsö tárgyilagos. 2013.03.26. 03:38:23

@Larry Silverstein: A "nem lett semmi" helyett inkább majd "az utolsó csepp a pohárban" szituáció kellemetlenségén kéne elgondolkodni, amikor esetleg Magyarországnak jut az a megtiszteltetés hogy példát statuálnak rajta. (Mondjuk, ha megvonják a támogatásokat, hogy csak a leglegrágottabb csontot emlitsem. De vannak még finomabb árnyalatai is annak, hogy kell egy országot szépen szopórollerre tenni.)

Az EU-nak megvan a maga elfogadott hatalmi berendezkedése, amit a tagországok szintén magukénak fogadtak. Bizonyára ez egy új helyzet, hogy egy ország szembemegy ezzel a berendezkedéssel, de abban biztos lehetsz, hogy amikor majd egy kicsit határozottabban kezdik el kezelni a szituációt, annak meg fogjuk inni a levét.

regress 2013.03.26. 05:30:16

@Larry Silverstein: itt akkor lesz megtisztulás ,ha viktorék lámpavasra kerülnek.

kpityu2 2013.03.26. 05:33:34

Gyorsteszt:

Orbán politikája csődbe viszi az országot, és egyébként is egyre nagyobb a pocakja.

semmi...

még mindig semmi...

kopogtatnak, mindjárt jövök...

...

...

wmanó 2013.03.26. 06:02:58

Hát igen, ez az eredménye, ha valaki folyamatosan kétféle kommunikációt folytat. Valószínű, a legrosszabb lehetőségeket hozták ki a dologból, de hát aki hazudik, és azt már Ő sem tudja következetesen megtenni, ez lesz az eredménye...

Lehet, hogy ott nem csak a Németországnak szánt politikai propaganda olvassák, hanem aljas módon elolvassák a hazai újságokban megjelent cikkeket is?!

Micsoda világ!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 06:16:22

Egyébként pedig: az internetszabadságról jut eszembe!

X évvel ezelőtt, amikor épp a "magyaroknyilai"-cirkusz folyt, itt a mandineren olvastam egy kommentet valakitől, aki arról mesélt, hogy valami nickegyezés miatt (hasonló nicknéven kommentelt valahol egy olyan nickkel, aki gyurcsányt gyalázta --- talán --- az iwiwen) hajnalban rátört egy rakás rendőr (az asszony nézett, a kisgyerek sírt), szétszedték a házát, "mindent" lefoglaltak (még a fűnyíróból is benzinmintát vettek, hogy megvizsgálják, nem abból a benzinből készültek-e az MSZP-s képviselők elleni "merényleteknél" alkalmazott molotovkoktélok), őt letartóztatták, majd egynapi "ültetés" és kihallgatás után elengedték.

Akkor miért nem féltette az internetszabadságot a német média?

(Megjegyz.: kerestem azt a kommentet, de a gugli nem találja. Miért nem?)

nemecsek ernő áruló 2013.03.26. 06:22:39

Ez hülyeség, eldobható e-mail címmel, névtelen proxy mögül én igenis bátran merek a kormány ellen kommentelni!

Adalberto Gellenzeeri 2013.03.26. 06:29:36

Ha én büdös vagyok, ápolatlan,akkor nem kéne csodálkozni azon, ha büdösnek és ápolatlannak mondanak. Ha fekete a körmöm, akkor ne csodálkozzak, ha azt feltételezik rólam, hogy az alsónadrágom is minimum két hetes állapotban van rajtam. Akinek szarszaga van, ne csodálkozzon azon, ha azt gondolják róla , hagy becsinált a nadrágjába.
Persze a németek a hibásak. A hülye németek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 06:54:03

@Adalberto Gellenzeeri:

Hát, igen. Ha már szagok! Juttatod eszembe:

"Nem éreztem soha külön szagát a zsidónak, de nem hiszem, hogy ne volna szaguk: faji szag, ami nekik nyilván izgató s kellemes, és más fajra izgatóan félelmes. Bűzös jelenség ez a két test. Kell, hogy valami penetráns szag jöjjön ki belőlük, másképp nem érteni azt a gyorsan előálló fizikai rosszullétet, ami elfog a zsidók közt. Mikor a Szovjetházban voltam, ugyanolyan émelyítő hányásinger fogott el, mint mikor egyszer-kétszer a zsinagógában néztem őket, vagy egyáltalán nagy tömeg zsidót éreztem meg egy tömegben magam körül."

S=klogW 2013.03.26. 07:05:23

@komplikato: @veny:

sehol egy index.hu domain az url-ben

Mttomén 2013.03.26. 07:21:53

Bántják a magyarokat!!! Fúj!!!!
A magyarokat bántják, ha a kormányt kritizálják??? Majd a hős Miniszterelnök Úr jól megvéd minket........
Ez már legalább olyan uncsi mint a zelmúltnyócév.

inebhedj - szerintem 2013.03.26. 07:26:10

@Acsabi44:

"(...) az lesz a vége, hogy a külföld, a németek, az EU stb. felfigyel és erőteljes politikai/gazdasági nyomásgyakorlással segítenek elkergetni ezt a bandát."

Jó-jó, de vagy kinevez utána a EU stb. helytartókat, vagy választásokat kell kiírni, ahol - a közvéleménykutatások alapján - újra ez a banda kerül kormányra.

Ha meg az EU stb. előrelátó lesz, és megtiltja ennek a bandának az indulását a választásokon, akkor meg a másik banda kerül kormányra.

Szóval továbbra is ott leszünk, ahol a part szakad. Akkor meg mire jó az egész?

indapass90210 2013.03.26. 07:29:52

@bbjnick: "(Megjegyz.: kerestem azt a kommentet, de a gugli nem találja. Miért nem?)"

a) Mert a gyurcsótányt is hatalomra juttató háttérhatalom parancsot adott a google-nek, hogy sehol se találja meg a kommentet
b) Nem volt ilyen komment

Amúgy ha én most csinálok egy bbjnickésegyláthatatlankarakter nicket, majd beírom, hogy holnap este agyonlőjük a dúcsét, akkor veled is előfordulhat, hogy rádtörik az ajtót. Egyszerűen azért, mert sok rendőrnek nincs elég esze, hogy észrevegye a különbséget. Mire a szakértő megszakérti a kérdést, addigra rádrohad a műanyag lakat.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 07:32:25

@Kandeláber: Miért hazudsz? Mi van veled? Én ott voltam, ezek szerint Te nem! Még be sem álltunk a sorba kézen fogva, mikor visszaért már a sor eleje, de nem csak az épületet, hanem az egész tömböt, a körúton, Rákóczin, és a Puskin utcán keresztül. Ez az igazság, én ott voltam, mert ott tanultam annak idején, és a legjobb professzoraimat építik le, küldik el fűnyíróelv szerűen egy olyan egyetemen, ami már egy ideje elkezdett bevételt is termelni.
Ne hazudj, ne ferdítsd a tényeket, főleg úgy, hogy fogalmad sincs arról ami történt. Azt a tüntetést ráadásul nem egyedül a haha szervezte - inkább csak rosszat tett neki szerintem - de te mindent összemosol, és azon örömködsz te szerencsétlen, hogy azok a tanárok és professzorok, akik neves külföldi egyetemeken adnak elő, folyamatos publikációikkal nevet szereznek az egyetemnek, azokat elküldik, egy egyszerű pénzkivonás miatt! Ez így rendben van szerinted? Ezt így kell csinálni?
Tudod, én tiszteletben tartom ha valakinek egyszerűen csak más a véleménye, de a fanatizmust a legnagyobb bűnnek tartom, és az emberiség sorsénak megrontójának. Jó úton haladsz...

Amatőr 2013.03.26. 07:35:30

@TaTa86.: "Addig sem azzal törődnek, hogy a törököket már úgy rühelli az átlagnémet, min 80 éve a zsidókat. "

Mit 80 éve? Ma is!

Behajtó70 2013.03.26. 07:35:47

Ronwebberes hivatásos rettegéskapmány része...

Mi a jó francon vagytok meglepődve?!?!

Ilyen kevés a RAMotok? 2002-ben pont ugyanez volt!

holinthewol 2013.03.26. 07:46:27

Kiadta a führer a parancsot, hogy el kell kezdeni a gaz német média ellen a lejáratókampányt? :D Óriásplakátok mikor lesznek?

nu pagagyí 2013.03.26. 07:47:50

Korrumpálás, zsarolás, megfélemlítés. Ezek a hatalom eszközei. Nem véletlenül hoztak létre egy csomó titkosszolgálatot. Ezek fő feladata nem a külföldi kémek, hanem a magyar állampolgárok megfigyelése. Olyan figurákból állnak, akik az előző ciklusban a kormányzati gerincenchálózaton búvárkodtak, épülget a besúgói hálózat, a fizetett alvilági zavarkeltők szervezése. Nem is kell hatékonynak lenniük, elég ha terjesztik a félelem légkörét, ha nem lenne elégséges a kormányzat riasztó hatalomgyakorlása, amely egyre szűkíti a normális élet tereit, kétes figurák önkényének szolgáltatva ki minden erőforrást, döntési jogkört.

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2013.03.26. 07:48:42

meg vagyok döbbenve, hogy a zdf súlyos helynek ír le egy olyan országot ahol egy antiszemita párt nem számít nácinak, a kormány alkotmányba írja a hatalmát, manipulálja a választási törvényt, a központi bankból házi pénztárt csinál, a magánnyugdij megtakarításokat államositja....

bezzeg az oroszok, kína nem kritizál, mert ők tisztelik a másik döntési szabadságát. ők az igazi barátok...

tede 2013.03.26. 07:50:12

Nem lehet a kormányt kritizálni? Elég csak elolvasni a kommentek egy véletlenszerűen kiválasztott balliberális cikk alatt, mert amilyen undorító gyalázkodás ott folyik a ballib oldal részéről az nagyon durva. Mondjuk nekem meggyőződésem, hogy nagyból 40-50 ballib műveli a gyalázkodást több nicknévvel, de végülis most nem ez a téma, hanem a németek azt állítják, hogy nem lehet a kormányt kritizálni, ami egyszerűen nem igau, ezt minden interneten olvasó ember tudja.

Ha a Papcsák ügyre gondolnak, akkor persze lehet rettegő kézzel gépelni, hogy feljelentette a jámbor kommentelőket, pedig elég durván személyeskedően beszóltak neki és kérdés, hogy miért kéne egy politikusnak eltűrnie a személyes gyalázkodást (igen, a Gyurcsány szidása esetében is felmerülhet a kérdés, hogy némelyik kommentelő milyen primitív, alpári hangnemet megenged magának, ez nem politikai oldal kérdése). Nem az történt egyébként , hogy a kommandó elhurcolta bezsákolt fejjel a jámbor kommentezőket, hanem mindössze annyi, hogy a feljelentés alapján majd a bíróság eldönti, hogy ez a hangnem megengedhető-e. Persze, tudom, rettenetes a sérelem hiszen ballib kommentelőkről van szó :-)

Egyébként kíváncsi lennék, hogy ha valaki nagybetűsen q anyázná a merkelt meg a kibe..zéséről értekezne ( párhuzamként írom csak, szemléltetésképpen, mert ez a stílus mindennapos a magyar ballibek részéről a magyar vezetők irányába, de persze itt nem lehet kritizálni a kormányt, röhej) nem éppen irodalmi stílusban, akkor vajon a nagyon liberális németek és a német szervek nyilván tűrnék, vagy nem.

nod20 2013.03.26. 07:55:10

A gonosz németeknek véleménye van, hihetetlen. Micsoda népség.
Amúgy ki lehet lépni az EUból, de ugye a pénz azért kell a gonosz, liberális nyugattól...

bulista 2013.03.26. 07:56:43

@Larry Silverstein: És 7 évvel később mi volt Németország? Idióta...

csabakirályfi 2013.03.26. 07:57:44

Most gyüttem az aktuális Berezovszkij cikktől, oszt' miféle propaganda megy ottan?! Csupacsupa igazság, Magyarország jobban teljesít!!! Csökkent az államadósság etc (jobbanteljesit.kormany.hu/). Bezzeg ez a három ballib nőszemély mekkorákat hazudik!

pirosfeherzoldezamagyarfold (törölt) 2013.03.26. 07:58:43

@tede: nevetséges vagy ezzel a ballibezéssel. a kormányt a magyarok kritizálják, legfőképp a gazdasági mélyreppülésért. ti hülye mszmpsek meg tapsoltok, egy részetek anyagi okoból, a maradék meg ugyanazért amiért kádárt is éltette. mert hülye.

S=klogW 2013.03.26. 08:01:13

@nod20:

a hazugság hazugság marad még ha véleménynek is nevezed,
te gerinchajlító nyelvcsapásbajnok

Amatőr 2013.03.26. 08:01:43

@az elsö tárgyilagos.:"Mindenesetre nem lettem volna Szájer helyében azon a meghallgatáson.""

Igazad lehet!
A magyar és az usa demokrácia között az a markáns különbség; hogy ott lényegi korlátozás nélkül tarthatsz fegyvert és a több, mint 500 bejegyzett, legális neonáci
szervezet korlátozás nélkül vonulhat horogkereszttel, zászlóval, és terjesztheti a nézeteit szóban és írásban.
A szólásszabadság jegyében.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.03.26. 08:06:23

@tede: Ha csak 40-50 ballib kommentelő van a neten,

akkor a német lányok beletrafáltak az igazságba.

40-50 kritikusa van Orbánnak ?

Az nem túl sok.
10 millióhoz képest nulla.

Szóval a 10 milliónyi ember mind gazdagabb, mint képzelte, felhőtlenül dőzsöl és boldog, mint állat, hogy szolgálhatja a vezért ?

Vagy kussol.

Hát, döntsd el te.

Reszelő Aladár 2013.03.26. 08:06:53

Trianont is kb ilyen konkrétumok alapján rajzolták. A sirállyal pedig elkezdődött egy újabb vészkorszak... A kérdés, hogy ez konkrétan rólunk szól, vagy az otthoni helyzet is fokozódik?

Netuddki. 2013.03.26. 08:11:36

Kisfácán! Nem az a probléma, hogy a németek túloznak! A probléma az, hogy sajnos van alapja. Itt élek, nem kell a rizsa! Tudom mit csinál az orbánotok és a bandája. Minimum 20 évre le lehetne csukni érte őket...

nu pagagyí 2013.03.26. 08:12:03

@tede: Hát igen! Van még egy-két honlap, ahol engedélyeznek kormányt kritizáló posztokat és kommenteket, mint itt, ezen a fideszes háttérember által birtokolt Indexen is. Így könyebben megfigyelhetők azok, akiket ki kell majd csinálni, a választások közeledtével. A közpénzből fenntartott közmédiában meg ömlik közben a nyáltenger.

J.László 2013.03.26. 08:21:20

A német sajtó az Észak-Koreán kívüli világ legegyoldalúbb sajtója.

gomorra 2013.03.26. 08:22:10

Kedves RG, lehet, hogy jól ismered a mai német politikát, kultúrát és közéletet, de vajon ismered-e a mai magyart, a miénket?

Sajnos igazak azok a cikkek, amelyek a magyarországi félelmeket taglalják, még igazabbak lennének, ha arról a mély tudatlanságról is írnának, amelyek az átlagnépet jellemzik, amely miatt Orbán s bandája a demagóg, populista, végeredményben hazug és aljas szövegével mérgezi, tudatlanságban tartja a népét.

Kedves RG, nem érzed a saját felelősségedet, hogy jobboldaliként a valót is kéne írnod, a valót a Kocsis Máté sütijeiről s a többi mérhetetlen s felháborító hazugságról, mélybe taszító aljas kommunikációról? Válaszolj kérlek.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.03.26. 08:24:37

Magyarországból a német átlagember sajtó nélkül is lát annyit, hogy eltűnőben van a középosztály, az egzisztenciális biztonság, marad sok szegényesen élő és egy szűk gazdag réteg... hol vagyunk az ő "hanyatlásuktól", ahol a kétkezi munkásnak az a legfőbb gondja, hogy nem túl nagy fáradság-e elmenni Mallorcára az ACDC koncertre...

maroz 2013.03.26. 08:24:42

@Szindbad: Valahogy úgy, ahogyan Jótündér engem kirúgott a saját blogomról? Ráadásul még csak nem is annyira világnézeti alapon, hanem simán csak azért, mert - komolyan ezt mondta, nem hülyéskedek - a mispóchéja szólt neki, hogy ciki lettem. Képzeld el mit tenne, ha hatalma is lenne. Én pillanatnyilag tőlük jobban tartok, mint ettől a mostani hatalomtól, aljassági versenyben azért a Vincent blog keménymagja az én szememben durván rávert az Orbán-kormányra. Innen azért már nem olyan nehéz elhinni, hogy a ZDF talán árnyalhatna egy kicsit jobban is.

Szindbad 2013.03.26. 08:27:52

@maroz: Drága jó maroz, itt a személyes sérelmeid állnak szemben egy rezsim démonjával. Nem összehasonlítható.

indapass90210 2013.03.26. 08:30:46

@nu pagagyí: tény és való, hogy volt olyan (feltehetőleg van is) kormányzati törekvés, ami a szélsőséges oldalaon megnyilvánuló szélsőséges kommentelők azonosítására vonatkozott (vonatkozik).

Az már csak nézőpont kérdése, hogy ki is a szélsőséges.

S=klogW 2013.03.26. 08:34:07

@J.László:

holtversenyben a washington post - new york times tengellyel

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 08:36:01

Ha a kedves posztíró kicsit eltávolodna becses fővárosunktól, és köülnézne néhánykistérségtől, hirtelen rátalálna arra a Magyarországra, amiről a cikk szól. A közszolgálati, valamint a lokális média, akár on-line, akár offline egy másik helyzetet mutat, mint ami a valóság. Ezeken a felületeken névvel senki sem merne mást írni mit ami a fentről kapott álláspont, valóság, vagy amit éppen a helyi erők szülnek meg a szépen berendezett ideológia akol melegében. Ezeken a településeken, kis városokban, az emberek javarészt csak nagyon bulvárt, és lokális lapokat olvasnak. Az interneten is a helyi hírek érdeklik őket. A helyi híreket az önkormányzatok adják ki, azokban semmi olyan nem jelenhet meg ami nem része a kánonnak. Névvel ember nincs aki vállalná az ellenvéleményét, hiszen a helyi erők egy megyében, vagyis járásban most már MINDENNEK azt urai. Akinek vannak gyermekei, ott az oktatásban, a foglalkoztatásban, bármiben meg tudják őket fogni, és meg is teszik. Pluszban, az emberek nincs információjuk máshonnan, így aki mást mond, az minimum valamiféle háttérhatalom küldötte....
Pesten születtem, pesten élek. Sokat dolgozom vidéken, ilyenkor több hétre leköltözöm. Megdöbbenne a kedves posztíró ha megtapasztalná mindazt amit az emberek egymás között beszélnek, megélnek.
A helyi tévékben nem tesznek fel mégolyan kérdéseket sem mint amilyeneket a hírtv vagy a közmédia. Ez a valóság!
A szomorú valóság. Kár ilyen rendszert építeni.
Jelenleg is több száz kilométerre dolgozom. A helyi lapban nem jelenhetett meg egy cikk, mert a polgármesternek nem tetszett. Ezért csak pár nappal később jelenik meg a lap.... ez csak a jéghegy csúcsa.

Sok tanári munka közösségben is elérkezett a politikamentes beszélgetések ideje, hiszen a besúgók viszik a hírt a járáshoz, akik hozzák a saját embereiket. Mindenki fél, és kussol. Ez a nagy központosítás eredménye, ha megfejelik egy ilyen önigazoló rendszerrel.
Lehet a németekre haragudni, de ők csak csodálkoznak a tüneteken, és mint egy érdekes bogarat vizsgálgatnak minket, hogy ide csúszhat egy társadalom 2013-ra az EU-ban.
Attól még hogy a bejegyzésedbe beleírod hogy - jogos kritika - még nem leszel korrekt....

MACISAJT 2013.03.26. 08:37:41

Valamit tisztázzunk.
Olyan hogy egységes Németország, mint olyan, nem létezik.
Ott is van "liberális" sajtómaffia, ott is van kulturális maffia( imre kertesz, konrad,dalos, korábban eörsi istván és tsaik berlini ámokfutása, pardon karrierje nem véletlen közegben született).

Ott is van egy "Antifa" mozgalom,kisebbségben de annál hangosabban, amely például képes volt Drezda bombázásának évfordulóján izraeli zászlókkal felvonulni, traszparenseken követelve a bombázás megismétlését(!) és Németország elpusztítását...

"Die linksextreme sogenannte Autonome Antifa (Antifaschistische Aktion) hatte zu "antifaschistischen" Protestdemonstrationen aufgerufen gegen die, wie es hieß, "entsetzlichen öffentlichen Jammerveranstaltungen" aus Anlass des diesjährigen 60. Gedenkens an die Bombardierung Dresdens im Februar 1945.

Dabei trugen die Antifa-Aktivisten nicht nur Großtransparente mit Parolen und Pamphleten wie:
- "Deutsche Opfermythen angreifen - nie wieder Deutschland",
- "Dresden wie es brennt und flennt",
- "Wenn Deutschland, dann Dresden",
- "No tears for krauts (`Keine Tränen für Deutsche`)" und "Deutsche Täter sind keine Opfer".

Vielmehr gipfelte die Kampagne der Linksextremisten von der auch bundesweit tätigen Antifa in einem Transparent, mit der Aufschrift "Alles Gute-kommt von oben".

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 08:39:08

@J.László: ja, ide jutottunk, hogy már nálunk van egyedül csak demokrácia, hiszen a németek is csak a hanyatló nyugat ópiumát szívják...
Atyaég... szeretném ha nálunk lennének olyan tökös és alapos tényfeltáró újságírók mint Németországban. Ilyet nálunk egy kezemen tudok számolni....

sötéthülye.tahóbarom 2013.03.26. 08:40:19

Hát mondjuk az árulónak bélyegzés meg külföldi összeesküvéssel vádolás speciel teljesen valós hír. Más kérdés, hogy ettől persze még nem mindenki fossa össze magát, a nemzzethyek nagy bánatára.

Ringlósztár 2013.03.26. 08:41:18

Ez olyan jó, hogy megjelentetném a szokásos hirdetések mellett a Metropol és Magyar Nemzet napilapokban.

Hari Seldon 2 2013.03.26. 08:44:41

@quadcore:
"ezeknek a német híradásoknak kb annyi valóságalapja van, mint Orbán Viktor, Matolcsy György, és az egész kormány kommunikációjának, és a közszolgálati médiának. Az mindig is érdekelt, hogy Orbán Viktor elhiszi-e amit mond, vagy szemrebbenés nélkül nézi hülyének az embereket. "

Ez utóbbi. Csak nézz körül. Ebbe az országba az egybites demagógia megy.

Hari Seldon 2 2013.03.26. 08:46:08

@Hari Seldon 2:
Ja, és persze a maga szempontjából igaza van, ha annak nézi.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 08:48:51

Ez is tanulságos:

"(...)

Jean-Pierre Thibaudat
Gondolatok annak kapcsán, hogy Vidnyánszky Attila végül nem jön a Strasbourgi Nemzeti Színházba (TNS)

A TNS két előadást tűzött műsorra Vidnyánszky Attila magyar rendezőtől, aki a turnéja során eredetileg mesterkurzust is tartott volna a TNS Akadémiáján a másodéves színésznövendékek számára (41-es csoport), akikkel tavaly Magyarországon már elkezdett dolgozni. Julie Brochen, a TNS igazgatónője, a német és osztrák sajtóban megjelent cikkekre támaszkodva egy sajtóközleményben így nyilatkozik „felmerült bennem a kérdés, vajon fenntarthatom-e Vidnyánszky Attila meghívását a TNS-be", és végül amellett döntött, hogy műsorra tűzi az előadásokat, ellenben lemondja a mesterkurzust a Színházi Akadémián belül.

(...)

Valère Novarina a párizsi Le Monde szerkesztőségének küldte el az alábbi levelét:

Kedves Attila,
most tudtam meg, hogy elmarad a Strasbourgi Nemzeti Színházba meghirdetett kételőadásod (Három nővér, Szarvassá változott fiú) és a mesterkurzus is, amelyet az iskola diákjainak tartottál volna.

(...)

Mi, itt Franciaországban túlságosan fogyasztóivá váltunk az előre gyártott gondolatoknak.

Azt hiszem ez abból ered, hogy nagyon kevéssé ismerjük Európa történelmét – sőt a földrajzát is... (A TNS március 8-dikai sajtóközleménye Debrecent egy ukrajnai „magyar enklávéba" helyezi!). Mi itt sietősen levonjuk a következtetéseket, szomjazzuk az egyszerű gondolatokat és imádunk magunknak kevés ráfordítással jó lelkiismeretet szerezni... Gyakran mondogattam a gyerekeimnek, hogy a legfőbb vallás Franciaországban nem a kereszténység, nem a marxizmus, nem az iszlám, hanem a manicheizmus. A jó öreg manicheizmus, amely oly jól megfér a numerikus gondolkodással, amelyik csak igeneket és nemeket tud mondani, amelyik rák módjára halad, oldalazva és csúszva, mászva, amelyik csak lapos gondolatmenet szövésére képes, ahelyett, hogy önmaga előtt mélyítve és ásva gondolkodna.

(...)"

szinhaz.hu/szinhazi-hirek/51279-francia-ertelmisegiek-alltak-ki-vidnyanszky-attilaert

maroz 2013.03.26. 08:49:28

@Szindbad: Hát, igen, annak a régi rezsimnek a démonjai ilyenek, még akkor is sérelmeket okoznak l'art pour l'art, ha pillanatnyilag nincsenek is hatalmon.

De áruld már el, az elszenvedett sérelem szempontjából nem kurvára mindegy, hogy a hatalom okozta-e avagy a magukat a hatalommal szemben pozicionáló "jók"? Az én szemszögemből nem teljesen mindegy, hogy ki lopta el a blogomat? Tudom, a ZDF jobban örülne annak, ha én lennék a zsidó és a zsidóságom miatt (mit a Sirályt, jüdische Kneipe) az orbánhatalom önkényeskedett volna velem, ez jobban beleillene a sztereotípiákba mint az, hogy valójában egy zsidó baszott ki velem aljasul, a gójságom miatt. Nehéz nekem ezt úgy mázsálnom, ahogyan te szeretnéd, hogy van közületi pofon és van privát pofon, és ha a közületi pofont Orbán adja az ér, a többi nem ér.

sisszi 2013.03.26. 08:51:26

remélem megvédik a héten a parlamentben az országot ért kölföldi támadásától. 3 egyetemista blogger mti hír lett :DDDD. vajon ők is pártszékház pincéből indultak e? :D a zdf kinek a pincéjéből ugrott elő? Adenaueréből. biztos forog a sírjában :DDD

J.László 2013.03.26. 08:51:43

@Legelő Őse:
A német sajtó a magyarnál meredekebben lejt a liberális térfél irányába, pedig az nem kis dolog.

MACISAJT 2013.03.26. 08:52:34

"A cikk kitér a Sirály aktuális ügyére is, a német szöveg egyszerűen zsidó kocsmának (jüdische Kneipe) nevezi a helyet."

Miért, minek nevezhetné?:D
Vallási központnak?:) Forradalmi gócnak?:D
index.hu/belfold/2013/03/22/ismet_megszalltak_a_siralyt/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 08:54:00

@Dövan:

c) a madiner szerk.-i törölték a kommentet

d) rossz keresőszavakkal keresem

és még lehetséges jónéhány verzió.

De, nyilván, én hazudok, te pedig megmondod a frankót.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.03.26. 08:57:51

Mi lenne ha végre egyszer nem pöcsölnénk és csak üzengetnénk meg felfújnánk az arcunkat egy gyerekeknek szánt rajzfilmecske miatt? Üzenjünk hadat a mocskos fricceknek, hadd tudják meg mi az az ungárise vircsaft mit unortodoxia!

Ringlósztár 2013.03.26. 09:01:57

Miért nem írtok fontos dolgokról, pl. arról, hogy orbánkubatov újra választási csalásra készül?
index: "Újabb ellentmondások a választási eljárásban: a külföldi szavazók védelmében nem lenne nyilvános a névjegyzék, így veszélyben a választás tisztasága."

J.László 2013.03.26. 09:04:38

Gyerekek politikai fejtágítása a két közszolgálati csatorna közös műsorában jellegzetes bolsevik és náci tempó. Mindkét esetben van honnan meríteniük kedves német barátainknak.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:05:50

@MACISAJT: értem én, de mit akarsz mondani? Mert azt viszont nem értem. Ezek alapján nálunk a Jobbik a parlamentben van, egyenruhában vonulgatnak, és nyíltan nem demokraták (Vona Gábor mondta) valamint antiszemiták. Ha belinkelek ilyen képeket, akkor az egész ország ilyen szélsőséges lenne? Vagy mi?

A sokszínűség azt mutatja hogy működik a demokrácia. Nem mellékesen csak a magyar szélsőjobb Izrael ellenes, a nyugati szélsőjobbosok Izrael barátok, és az arabokat nem nagyon szeretik.. de igazából hogy jön ez most ide? Nem értem. A német közszolgálati a magyar kormány által teremtett állapotokról írt...miért kell ebbe a zsidókat belekeverni??

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:06:18

1) A cikk a ZDF Blogján jelent meg. Ez nem olyan, mint a blog.hu, hogy bárki blogolhat, és a szerző kétségtelenül a ZDF szerzője, de azért nem ugyanaz, mintha zdf cikk lenne.
2) Amit írnak, az olyan, hogy nehéz lenne objektíven igazolni, vagy cáfolni. Ők a HaHa aktivistáját kérdezték meg. Te kit kérdeztél meg Gellértkém?! Vagy te csak hasból írsz?! Ha igen, akkor bocs, de akármennyire is messze vannak, de a ZDF blogjának eggyel több érve van nálad.
3) Mit gondolsz, ha a ZDF ennyire Magyarország ellen van, az kinek az aknamunkája?! Talán Angela Merkelt megfertőzte a kommunizmus?:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 09:07:18

Megtudná nekem valaki mondani, hogy, túl a százötvenedik kommenten itt a kommentsorban, miért nincsenek értelmes ellenzéki kommentek? Ahány ballibbant komment, mind vagy floodolás vagy trollkodás! Az ellenzéknek nincs álláspontja?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:10:58

Azt gondolom, hogy az, hogy ki mennyire fél a Facebookon, az egy olyan dolog, amit nehéz megítélni, nehéz felmérni, nehéz róla véleményt alkotni. Ha valaki attól fél, hogy elveszti az állását, akkor nem nagyon hozhatsz fel ez ellen semmit.

Az elmúlt években olyan kádercsere volt Magyarországon, mint még soha, olyan helyeken cserélték le a vécésnéniig párthű drónokra a személyzetet, hogy azt gondolom, felesleges példákat hoznom. Mindenki tudja, aki tájékozott.

Ezek után ha valaki félti az állását, akkor ki a fasz vagy te, hogy ezt kétségbe vond vagy megítéld?! Nem kell hozzá sok ész, hogy az ember rájöjjön, ha egy országban ez megy, akkor annak ez a következménye. Meg lehet jósolni.

sötéthülye.tahóbarom 2013.03.26. 09:11:23

@bbjnick: "miért nincsenek értelmes ellenzéki kommentek?"

Nahát, pont ezt akartam kérdezni, csak kormányoldallal.

Amúgy a személyes álláspontom (még ha nem is igazán ellenzéki) az, hogy a német sajtóban is vannak kretének, a Fidesz meg tőlük teljesen függetlenül vérciki. Van még kérdés?

KopaszMercis 2013.03.26. 09:12:47

Magyarorszagon es vonzaskorzeteben el 15 millio magyar, akinek Nulladik Viktor a miniszterelnoke. Ebbol a te elmondasod szerint parszazezer (azaz gyakorlatilag 1%-os nagysagrend) folytat aktiv online rendszer kritikat, tobbseguk nev nelkul. Ugy hogy mindekozben az orszag 70+%-a szerint kifejezetten szarul mennek a dolgok itthon. Es szerinted a nemet kislanyok mgallapitasa tevedes, hogy az ember odzkodnak nyiltan kormanykritikat megfogalmazni?

Nem lehet, hogy ebben a konkret esetben tenyleg te vagy a hulye, es mindenki mas helikopter?

Gondolkozzal mar ember: Ferihegy atmevezese, stb? Szerinted ki nem fel? Heti hetesbe aki elmegy szerepelni, azonnal vastagbel tukrozes az Apehtol, aki olyat posztol faszbukra, az nem fehet hozza az allami megrendeleshez, hiaba o lenne szakmailag a legalkalmasabb... Borat-nak tancsics dijat adunk. Szerinted az emberek merik vallalni a velemenyuket? Azert mert a magyarok 1%-at még nem nyomtak el? Ezekszerint akkor 56-ban meg negyobb demokracia volt mint most baszod, mert ott sokkal tobben batorkodtak ellenallni... Okos gyerek vagy te hallod, vag az eszed mint a feltegla...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:13:36

"A cikk kitér a Sirály aktuális ügyére is, a német szöveg egyszerűen zsidó kocsmának (jüdische Kneipe) nevezi a helyet."

kérdezzük meg erről Bayer Zsoltot, Orbán Viktor hivatalos hangját a sajtóban!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:14:34

@J.László: Nem értem, egy liberális képviseleti demokráciában merre kéne lejtsen? A Szálasi-féle hungarizmus felé?

Nem mellékesen pedig a hazai helyzetről: viszonylag nehéz jelenleg baloldali, és főként szabadelvű médiatúlsúlyról beszélni.... de tényleg!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:16:10

"Talán tényleg én vagyok a helikopter,"

Amikor már a jobboldali kormány által vezetett Németország köztévéje is ellened szól, amikor minden helikopter szembe megy az autópályán, akkor fel kéne ébredni, Gellértkém! Szar oldalra álltál.

MACISAJT 2013.03.26. 09:16:46

@Legelő Őse: ("Ezek alapján nálunk a Jobbik a parlamentben van, egyenruhában vonulgatnak, és nyíltan nem demokraták (Vona Gábor mondta) valamint antiszemiták. Ha belinkelek ilyen képeket, akkor az egész ország ilyen szélsőséges lenne? Vagy mi? "

Egyfelől, bizonyos NÉMET sajtó szerint igen.
Pl. a Spiegel, Berliner Zeitung, Die Zeit gyakran él ezzel a technikával, mondván Magyarországon tombol a fasizmus etc.

Másfelől, kérlek, akkor linkelj be ilyen képeket.
Mármint arról hogy " a Jobbik a parlamentben van, egyenruhában vonulgatnak".
Nem négyéves Magyar Gárda képeket(mint a der Spiegel és tsai - bár tényleg, hova lett a Magyar Gárda? évek óta azt sem láttuk), hanem Jobbikot amint egyenruhában vonulgat.

Hátha csal lemaradtam valamiről.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:17:27

@bbjnick: szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy amely vélemény eltérő a tiédtől, azt egyszerűen csak floodolásnak és trollkodásnak érzékeled?
Ha ilyen arányokat érzel mint amit leírtál, érdemes megkockáztatni hogy a saját "készülékedben" is lehet hiba..

J.László 2013.03.26. 09:18:25

@Legelő Őse:
A ma liberalizmusnak nevezett valami egyetlen alternatívája Szálasi és a hungarizmus?

A maguk szempontjából teljesen igazuk van a német közszolgálati adóknak: gyerekkorban kell elkezdeni az agymosást.

lobster thermidor 2013.03.26. 09:18:35

A posztíró azt állítja, hogy nagy rajongója a németeknek.
Ezt nyilván úgy kell értenünk, hogy kizárólag azokat a németeket kedveli, akik hozzá hasonlóan gondolkodnak a világról, s benne Magyarország viselt dolgairól.

A három német újságírónő a fentiek szerint nem tartozik a kedvencek körébe, bár itt meg kell jegyeznünk, hogy nyilván nem a hölgyek partizánakciójáról van szó, ezért név szerinti kiemelésük, vagy ebből levezetve a német sajtó félresiklását emlegetni ugyancsak a posztoló sajátosan egyoldalú látásmódjáról tanúskodik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 09:18:50

@rabelais:

"Mi, itt Franciaországban túlságosan fogyasztóivá váltunk az előre gyártott gondolatoknak.

Azt hiszem ez abból ered, hogy nagyon kevéssé ismerjük Európa történelmét – sőt a földrajzát is... (A TNS március 8-dikai sajtóközleménye Debrecent egy ukrajnai „magyar enklávéba" helyezi!). Mi itt sietősen levonjuk a következtetéseket, szomjazzuk az egyszerű gondolatokat és imádunk magunknak kevés ráfordítással jó lelkiismeretet szerezni..."

Hát, így valahogy!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:19:03

@bbjnick: "Megtudná nekem valaki mondani, hogy, túl a százötvenedik kommenten itt a kommentsorban, miért nincsenek értelmes ellenzéki kommentek? "

valószínűleg azért, mert a Mandinert és Gelllértkét már beárazták. Én is csak azért szóltam hozzá, mert a németeket ekézi. Az, hogy jobboldali szemellenző van rajta, említésre se méltó. De Németországnak jobboldali-liberális kormánya van, nehéz megmagyarázni, miért kritizálják Magyarországot.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 09:19:04

A német cikk alatti kommentháború vesztésre áll ballib szempontból, beszólt még tíz, mérges magyar.

A vinszentek is jól beszélnek yid..., izé, németül, furcsállom, hogy még nem találtak oda, csak itt veri a nyálát a sok Hantivilmos (aki a Partizánszövetség jelenlegi elnöke).

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:20:50

@MACISAJT: ööö..most akkor belemegyünk egy olyan vitába,hogy a jobbik nem szélsőjobboldali párt, amelyik nyíltan vállalja hogy szavazatokat szerez a kirekesztéssel? Mert ez így nehéz lesz. Ahhoz hogy tovább menjünk, legalább abban egyet kéne értenünk hogy ki kicsoda. Bár a bíróság szerint nem az, az én véleményem szerint egy részben neonáci, részben új-nyilas pártról, egy modern szélsőjobboldali pártról beszélgetünk, viszonylag jól kidolgozott összeesküvés elmélet halmazzal, és berendezett világképpel. Ebben egyetértünk, vagy ebben sem?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:20:57

@bbjnick: Ha idézel, hivatkozz! Ha nem hivatkozol, ne szólj hozzá a német sajtót ekéző cikkhez, mert silányabb vagy náluk! És azt is magyarázd meg, hogy jön ez ide!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 09:21:44

@Legelő Őse:

Oké, én nyitott vagyok! Mutass itt nekem ebben a kommentsorban egy olyan ballibbant kommentet, ami érdemi hivatkozást tartalmaz vagy érdemben érvel!

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:22:26

@Bell & Sebastian: "A német cikk alatti kommentháború vesztésre áll ballib szempontból,"

most, hogy a Mandiner odaküldött egy tucat jobboldali drónt?!

regress 2013.03.26. 09:22:58

@Legelő Őse: sokszínűség=demokrácia.ja,a narancs 100 árnyalata

MACISAJT 2013.03.26. 09:24:11

@rabelais: ("Mit gondolsz, ha a ZDF ennyire Magyarország ellen van, az kinek az aknamunkája?! Talán Angela Merkelt megfertőzte a kommunizmus?:) ")

Hogy kiknek az aknamunkája, az is világos.
( ugyanazoké akik a Der Spiegel, die Welt, Süddeutsche Zeintung, Berliner Zeitung rémségeit is gyártják.)

Te viszont megtudhatod most, hogy a német közszolgálatot felosztották a pártok maguk között(rémes, mi?), az ARD a CDU-CSU szövetségé, a ZDF meg az SPD-FPO balliberálisoké...

Bell & Sebastian 2013.03.26. 09:24:22

@Legelő Őse: Ebben van valami, minden nick megdolgozik a hírnévért, mivel maga már akkor is visítozott, amikor még csekély oka volt rá, most már azt sem hiszem el magának, amikor igazat mond.

Meglehetősen kevés itt a nyeretlen, kétéves csikó, a tapasztalást meg nehéz felülírni olcsó, belterjes lózungokkal. Szóval, ne csodálkozzon, ha átugorják, vagy ha túl nagyra nőtt, megkerülik.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 09:25:34

@rabelais: Nem hiszem, azokat ismerjük - név szerint. :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:25:47

@Bell & Sebastian: vesztére áll? Hagyjuk már ezt az állandó háborút. Az ország áll vesztésre te szerencsétlen, ha az unió legbefolyásosabb országának közszolgálati műsoraiban velünk példálóznak ha a demokrácia deficite a téma.
Az a helyzet, hogy szinte mindegy mennyire van igazuk. Jelenleg mi egy ilyen ország vagyunk mások szemében. Nem csak demokratának kell lenni, hanem annak is kell látszani. Ez most velünk nincs így.
Hogy neked attól van kisebbfajta orgazmusod hogy az ország blogokon kommentelő pár századszálék emberek közül ki ír több hozzászólást, az elkeserítő. Tudod a forinttal spekulálók, a munkahelyeket teremtő beruházók, a befektetők nem a mandit olvasgatják.
De te tudod! Hajrá valakik...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.26. 09:26:02

Vicces.

Utoljára ilyet gyerekkoromban láttam Peruban a 70-es évek elején. Amikor éppen jobboldali kormány volt Peruban, a kormánypárti sajtóban volt egy cikk Mo-ról, abban az volt leírva, hogy Budapesten minden sarkon szovjet tankok állnak, az emberek egyenruhában mennek libasorban dolgozni, s jegyrendszer van.

lobster thermidor 2013.03.26. 09:26:16

@Legelő Őse:

Nyilván az is egyfajta álláspont, ha valaki azt állítja saját magáról, hogy rajta kívül senkinek sincs értelmezhető álláspontja.
De ezt már nem nevezhetjük álláspontnak, hanem kinyilatkoztatásnak.
Az ilyesfajta megnyilvánulás az énkép torzulásának verbális manifesztálódása.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:28:21

@Bell & Sebastian: tudod, amit te visítozásnak hívsz, az egy eltérő vélemény a tiédtől. Szerintem az nem visítozás hogy sokan már előre felhívták a figyelmet arra, hogy a dolgok meglepő módon összefüggnek egymással. Hogy a szólásszabadság nem csak kemény, hanem puha és lassú módszerekkel is befolyásolható. Én erre nem vagyok büszke, hanem nagyon szomorú.
De ezek szerint te meg most azt állítod hogy amiért visítoztam az most bejött. Kétes dicsőség...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 09:29:27

@rabelais:

Néhány kommenttel fentebb ott a hivatkozás:-) De ha ez neked így bonyolult, akkor, tessék: @bbjnick:

Látom, arcod az van:-D

Ha neked nem nyilvánvaló, hogy "hogy jön ide", akkor igen komoly gondok lehetnek a szellemi képességeiddel.

Olyan emberek mondanak véleményt a magyar viszonyokról, olyanok ítélkeznek "felettünk", akik Debrecent egy ukrajnai „magyar enklávéba" helyezik.

MACISAJT 2013.03.26. 09:29:39

@Legelő Őse: ("ööö..most akkor belemegyünk egy olyan vitába,hogy a jobbik nem szélsőjobboldali párt, amelyik nyíltan vállalja hogy szavazatokat szerez a kirekesztéssel? Mert ez így nehéz lesz. ")

Nem,én semmiféle vitába nem megyek bele.
Nehéz ugyan lesz, de te állítottad hogy, idézem" nálunk a Jobbik a parlamentben van, egyenruhában vonulgatnak".
Erre kértem, mutass ilyet.

Már csak azért, mert a "német" liberális sajtó egyik kedvenc fogása, hogy rendre négy-ötéves gárda fényképeket tesznek illusztrációnak a MAI Magyarországról szóló cikkeiknek, hadd borzongjon az avatott olvasó, lám hogy tombol a fasizmus Ungarn-ban...
(miközben se gárda, se vonulás, illetve ami vonulás van, azt néhány száz judeobolsevik aktivista aus der jüdische Kneipe hozta össze, a magyarországi "terror és megfélelmités" legnagyobb örömére:))

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:31:13

@bbjnick: eztmár egy párszor megvívtuk. Kérlek ne utasítgass engem, és ne kényszeríts hogy olyan dolgokat kellejen bizonyítanom, amelyeket nem állítottam,hanem árnyaltam a véleményed. Te azt állítottad hogy nincs egy sem, ami van az vagy floodolás, vagy trollkodás. Én nem azt állítottam hogy ez nem igaz, hanem hogy ha valaki 180 hozzászólás környékén ezt állítja, lehet hogy vele van a baj. Ennyi történt...

KopaszMercis 2013.03.26. 09:31:19

@J.László:
Erdkes, nekem ugy tunik, hogy a legsikeresebb orszagokban ezerrel megy a magyar kommunistak szerint az agymosas,
: nemetorszag, usa, eszak europa... Bar csak nekunk is ilyen szar orszagunk lenne... :/

Moin Moin 2013.03.26. 09:32:12

Pontosítsunk: a Fidesz-rezsim azokat vegzálja, akik szervezetten, egymással kapcsolatot építve kritizálják és próbálnak vele szemben alternatívát nyúltani – esetleg a szavazóknak is. Aki csak magában pufog és csupán (pl.: „A morgás jogával”) él, azzal kb. úgy bánik/azt úgy használja fel a hatalom, mint Kádár Hofit.

…És mindezt személyes tapasztalatok alapján mondom!

KopaszMercis 2013.03.26. 09:32:32

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Te lattad a kisfilmet? Csak kerdem, mert en nem... Van benne hazugsag?

Bell & Sebastian 2013.03.26. 09:33:12

@Legelő Őse: Köszönöm az építőnek szánt kritikát, még ha egy szavával sem értek egyet. Meglehetősen pontos képem van a német közállapotokról, az ottani sajtó színvonaláról. Meg is eszik a sok zöldséget, szó se róla.

Valamivel magyarázni kell azt, hogy nem azért élnek jól a németek, mert például a magyarok rosszul élnek.

Helyette azt mondják, még jobban élnénk, ha nem lennének magyarok és ezt még el is hiszik.

Közben taccsra teszik fél Európát, de ez cseppet se zavarjon senkit!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:34:33

@MACISAJT: nem értem. A jobbik a parlamentben van. Az indexes videót meg keresd ki magad, meglehetősen friss, amiben Előd azt magyarázza, hogy azért jöttek kevesen a rendezvényükre ,mert félnek...
Ebben a videóban magyarázza,és mutatják, hogy már nem olyan az egyenruha, hanem csak egy oroszlán van rajta... stb.. mit kell úgy csinálni mint ha nem lenne egyértelmű??

Nero Bianco 2013.03.26. 09:35:11

Mily sok ostobán zsidózó tahót sodort ide a szellő.

Vagy ergének van szebnácimágnese?
:)))

KopaszMercis 2013.03.26. 09:35:24

@rabelais:
Nem dront baszod... Droidot. A dronokat ertelmes emberek kranyitjak tavolbol...olyan a fideszben es kornyeken nincsen... A droidok onjaro egyugyu robotok... Nem mindegy :)

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 09:37:53

@bbjnick: "Az ellenzéknek nincs álláspontja? "

Van, a probléma az, hogy amióta a Mandiner csak annyira különbözik a Kurucinfotól, mint amennyire a hordó borba öntött moslék a hordó moslékba öntött bortól, az ember nem szívesen közelíti meg.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 09:38:27

@Legelő Őse: Mi jött be, de konkrétan ám! A szegénység? Az bejött, baszodalássan, fizethetjük utólag a judeobolsik dínomdánomát.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:41:06

@lobster thermidor: jó, de csak nem írhattam azt hogy: torz az énképed. Én inkább feleslegesen írok vagy 8 sort, mert azt hiszem fontos. Ez meg az én 'képem' torzulása.

Kandeláber 2013.03.26. 09:41:43

Vajon a derék németek mikor nyitották meg a közszolgálati médiák kapuit a szélsőbalosok előtt?
Az biztos, hogy még a hetvenes években is csak a Bundesamt für Verfassungschutz - Alkotmányvédelmi Hivatal - jóváhagyása szükségeltetett egy csomó állami állás betöltéséhez, 1972-ben pedig olyan törvényt hoztak, ami alapján radikális balosok közszolgálati állást nem tölthettek be.
Magyarán nem lehetett tanár, de egyszerű falusi tanító sem ilyen beállítottságú figura.
Elképzelhető, hogy a fellazulás az újraegyesítést követően erősödött, amikor a le nem leplezett Stasi-ügynökök nyíltan politikai szerepet vállalhattak.
Hozzájuk csatlakoztak a '68-as kődobálók, immár érett fejjel, mint Joschka Fischer.
Persze az is lehet, hogy a radikális balosok és a szélsőliberálisok hangereje csak a szócsövek segítségével erős, hiszen mindenki tudja hogy a média önálló hatalmi ág, köze nincs a többségi véleményhez, "véleményformálók" megfellebezhetetlen okosságait harsogja a világba.
Vagyis olyan, mint nálunk, ahol pár száz hahás tüntetését úgy interpretálja a sajtó egy része, hogy kitört a forradalom mert a magyar ifjúság döntő többsége megelégelte a diktatúrát és el fogja azt söpörni.

MACISAJT 2013.03.26. 09:41:43

@KopaszMercis: (" a legsikeresebb orszagokban ezerrel megy a magyar kommunistak szerint az agymosas,: nemetorszag,"

Nos, ugyebár jelenleg tart a tudatosan gerjesztett hisztériakampány, hogy "jaj de szar Magyarországon, mindenki menekül"...
Ehhez képest adnék egy elgondolkodtató statisztikai adatot, a bezzegjólétben élő Németországból:

"Rund 679.000 Menschen verließen 2011 Deutschland. Dies waren 8000 Menschen mehr als im Jahr 2010. Unter den Auswanderern waren 539.000 Ausländer (plus 9000) und 140.000 Deutsche (minus 1000). "

Vagyis 2010-ben is 671.ezren és 2011-ben is 679 ezren hagyták el és vándoroltak ki ebből a paradicsomból...
Köztük nemcsak a volt bevándorlók milliója,hanem 280.000 német is...
Valami okuk csak volt rá....

Vagy adok pár példát a "bezzeg" Németországból: www.verbraucher-papst.de/aktuell/energiearmut-in-deutschland-600-000-haushalte-ohne-strom/

"Immer mehr Verbraucher in Deutschland können sich Strom und Gas nicht mehr leisten, meldet die Verbraucherzentrale Nordrhein-Westfalen: Schätzungsweise 600.000 Haushalte in Deutschland bekommen jedes Jahr den Strom abgedreht, so die Ergebnisse einer aktuellen Umfrage der Verbraucherschützer. „Früher war Energiearmut ein Randphänomen, doch mittlerweile ist es für viele ein Alltagsproblem geworden“, so Klaus Müller von der Verbraucherzentrale NRW gegenüber der Welt am Sonntag. Und noch schlimmer: Mittlerweile haben zwischen 10 und 15 Prozent der Bevölkerung Schwierigkeiten, ihre Strom- und Gasrechnungen zu bezahlen."

600 ezer németországi háztartásban kikapcsolták már a villanyt (is).
Hogy 10-15%-a az összlakosságnak már komoly gondot okoz akár a gáz-vagy a villanyszámlák kifizetése is...

Hogy egymillióhoz közelít azok száma akiket csak un. "kölcsönmunkaerőként" foglalkoztatnak:
"Mit 910.000 Leiharbeitnehmern im Juni 2011 wurde erstmals die Marke von 900.000 Leiharbeit-nehmern überschritten."

Érdekes, hogy ezen tények nemigen kerülnek elő az itthoni "liberális" sajtóban..

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.26. 09:42:34

@KopaszMercis:

Ami a cikk ír a filmről, azt tudom, nem láttam. Az amit így megtudtam, az nyilvánvalóan hazugság. Szerinted nem az?

Bell & Sebastian 2013.03.26. 09:42:37

@dr. mesterseges szinezek: Semmi gond, eredj vissza a tieid közé, oszt forralj bosszút. Írj a FAZ -nak, vagy a fazomtuggya kinek, ott leközlik.

Anselmo 2013.03.26. 09:43:04

A legutóbbi időközi választásokon is meg lehettek félemlítve az emberek, mert a Fideszre szavaztak :) újabb bizonyíték a terrorra :)

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2013.03.26. 09:43:54

22-es csapdája: aki cáfolhatná a ZDF cikk állításait, azok az ellenzéki aktivisták, akiknek viszont a) nem áll érdekében cáfolni ezt a képet, b) ha nagyon lelkesek lennének, rögtön gyanúba keveredne az ellenzéki hitelességük.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:44:38

@bbjnick: mondom hogy ez lehet a probléma. Aki nem azt írja amivel egyetértesz, átváltozik zagyva makogássá. Lehet hogy ezeket a sorokat nem is tudod értelmezni, csak ennyit látsz.. mak.-.-mak- ...mak. (nem ezt tényleg én írtam...nyugi...)..

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:45:46

@Bell & Sebastian: ööö ez mire válasz? Mi jött be?

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 09:46:22

@Bell & Sebastian: Igen, jól érzed, te vagy a borba öntött moslék egy része.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 09:47:11

@Bell & Sebastian:

Tudja, mit vettem le tegnap a polcról?

Bölltől a Katharina Blum elvesztett tisztességét. Ideje volna a németeknek is (és általában Európának is) újraolvasnia azt a könyvet!

Bell & Sebastian 2013.03.26. 09:48:04

@dr. mesterseges szinezek: Antifasiszta-e vagyol? Mert hogy azokat nagyon rühellem.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 09:48:43

@zombizan: Tkp. mit kéne cáfolni?

Azt, hogy ha valaki kritizálni meri a NER szent szellemét, vagy a blogoló, romkocsmás terrorista, vagy mocskos zsidóbérenc lesz, de leginkább a kettő együtt?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:48:43

@MACISAJT:

"a ZDF meg az SPD-FPO balliberálisoké."

1) mi az az FPO?!
2) azt tudtad, hogy Németországban jobboldali-liberális kormány van?

3) Amikor Angela Merkel kritizálta Orbánt, akkor ő is kommunista befolyásoltság alatt volt?:)

spájdernecc 2013.03.26. 09:49:29

@bbjnick:
egy carnivora nevű olvtárs volt az áldozat
a subbán, vagy a vastagbőrön olvashattad
a többi nagyjából stimmel

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 09:49:34

@Bell & Sebastian: Nem, én antihülye vagyok.
Tudom, érintettséged folytán azokat még az antifasisztáknál is jobban rühelled.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:50:20

@Bell & Sebastian: "Nem hiszem, azokat ismerjük - név szerint. :) "

azt tudtad, hogy a zdf blogján nem lehet blog.hu-s regisztrációval kommentelni?:)

KopaszMercis 2013.03.26. 09:50:38

@MACISAJT:
Mik ugyanezek a statisztikak a tobbi altalam emlitett orszagra? Vagybte ilyen liberalis lapszerkeszto lennel? USAban hogy allunk kivandorlas/bevandorlas ugyileg pl? Arrol mit mindasz nekem liberalis foszerkeszto ur?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:50:57

@MACISAJT: most akkor komolyan, már ide jutunk? Szóval akkor azzal kéne vitatkozni hogy a jobbik egy demokratikus eszméket valló párt, hazánk pedig jelenleg jobb hely mint Németország? Értem én az adataid, de nálunk a lakosság több mint 30%-a létminimum alatt él, napról napra, több mint a fele éppen hogy eléri és egyensúlyoz. Ez a valóság...
Nem értelek mit akarsz bizonyítani, hová akarsz kilyukadni. Hogy így látnak minket, de ez azért van, mert összeesküdtek ellenünk Izraellel, valamint mert rosszul élnek?
Nem lehet egy hangyafasznyi lehetősége annak hogy jelenleg nálunk van a szar a palacsintában? (Ez persze véletlenül sem jelenti azt hogy germániában minden tündérmese.. ha érted hogy értem..)

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.26. 09:50:59

Tulajdonképpen nem történik más, mint az, hogy a Nyugat visszaüt. Orbán rálépett nyugati tőkés csoportok f..szára, pl. a bankadóval, s most a rezsicsökkentéssel, és azt már mégse írhatják Németországban, hogy a gonosz Orbán csökkentette a gázárakat és ezért kell útálni, hanem kitalálnak helyette ilyen sztorikat, mint ez is: hogy végveszélyben a demokrácia. És persze ehhez asszisztálnak a "végletekig elnyomott" rettegők, a Konrád György, meg Heller Ágnes, Emerich Kertész félék. Szépen rátaláltak egymásra. Teljes az összhang.
Na persze lenne miért kritizálni Orbánt, s nem kellene kiagyalni ilyen baromságokat, de gondolom ez így egyszerűbb és kifizetődőbb. Az átlagnémet meg beveszi. És ez a lényeg.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 09:51:17

@bbjnick: Hú, de régen olvastam. Gondolja, hogy Vonneguton túl is van élet a holdon? Vagyis a németeknél. Nem olvasnak azok már, mert ha olvasnának, nem ilyen buta picsák irkálnának az országos Judenblatt -ba.

KopaszMercis 2013.03.26. 09:51:41

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Nme tudom mire valaszoltal...

En azt kerdeztem, hogy a gyerek kisfilmben hazudnak-e vagy sem? Errol tudsz vmit? Ha igen, akkor milyen hazugsag hangzik el?

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 09:52:56

@rabelais: "3) Amikor Angela Merkel kritizálta Orbánt, akkor ő is kommunista befolyásoltság alatt volt?:) "

Simán. Orbán Viktor neve eredetileg Origo Viktor volt, csak magyarosította. Tőle bárki bármerre indulhat, a globoid szerkezet miatt előbb-utóbb a baloldalra kerül.
Csak Szijjártó ezt nem mondhatja ilyen bonyolultan, mert ugye a tagság korlátai...

J.László 2013.03.26. 09:53:22

@KopaszMercis:
Lásd @MACISAJT hozzászólását tőlem kicsit fentebb.

Németországban 1990 óta (23 éve) stagnál az életszínvonal. Miközben a magas és az alacsony jövedelmek közötti olló soha nem volt olyan nagy 1949 óta, mint mostanában.

Úgy tűnik, Németországot is foglyul ejtette a liberalizmus, amely nem hoz létre újat, mindössze a meglévőt osztja újra egyre igazságtalanabbul.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:53:32

@bbjnick:

1) egy olyan hivatkozást adjál, ahol a dolog megtörtént, nem olyat, ahol mese mese meskete folyik!

2) ha a valami franciák rosszul helyezték el Debrecent a térképen, akkor nyilván ebből logikailag következik, hogy a ZDF újságírója is téved. Ugye?!

Egyébként Magyarországon, a jobboldalon csupa földrajzilag penge ember van, ugye?!

Bell & Sebastian 2013.03.26. 09:54:25

@dr. mesterseges szinezek: Gondoltál a Csokítóra, amikor harapdálni próbálsz? Bullshit protected vagyok ám.

KopaszMercis 2013.03.26. 09:54:38

@MACISAJT:
Amugy abban van valami poetikusan jobboldali, hogy csokkeno kivandorlasi hullamra hivatkozol (ugye kevesebb nemet vandorolt ki, mint az elozo evekben)... Ez azert cuki. Ugy erolkodsz, hogy majd bekakilsz, es igy sem jon ossze :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 09:55:08

@bbjnick: jól teszed hogy olvasol. Nem mellékesen az említett könyv csemege volt a 70-es években. Meglehetősen balos körökben... mi lesz most??

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:55:31

@KopaszMercis:

"Its flight is controlled either autonomously by computers in the vehicle, or under the remote control of a pilot on the ground or in another vehicle."

en.wikipedia.org/wiki/Unmanned_aerial_vehicle

Bell & Sebastian 2013.03.26. 09:55:34

@rabelais: Na jó, Ergét megmutassam? :)

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.26. 09:56:54

@greatwideopen: Ja és még valami: Itt látszik jól, hogy az határrozza meg, hogy mi jelenjen meg egy lapban, hogy a tulajdonosoknak és haverjaiknak mi a viszonya az adott személyhez, akiről írnak, s nem a tényszerűség vagy az újságíró véleménye. Na ennyit a nyugati sajtószabadságról. S még ezek írnak arról, hogy itt ellenzéki vélemények nem jelenhetnek meg.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 09:58:19

@Bell & Sebastian: nem tudod igazolni, mivel regisztrálni sem kell. úgyhogy semmi értelme, hogy átmenj mutogatós bácsiba.:)

MACISAJT 2013.03.26. 09:58:30

@rabelais: ("1) mi az az FPO?!)

FDP,Szabad Demokrata Párt-

"2) azt tudtad, hogy Németországban jobboldali-liberális kormány van?"'

Tudom. Ezért mondtam a "liberálisokat"
Westerwelle Guido és tsai.
Ettől még a ZDF SPD irányultságú.

"3) Amikor Angela Merkel kritizálta Orbánt, akkor ő is kommunista befolyásoltság alatt volt?:) "

Mutass ilyen konkrét kritikát...
Ugyanis semmi olyat nem mondott Merkel Orbánnak, ami nem lett volna jogos, ha egy német vállalatok érdekeit szem előtt tartó német kormányfő szempontjait nézzük.
Merkelnek elsősorban ezt kell nézni.
Ahogy Orbánnak meg a saját országa érdekeit.
Így van ez jól.

Bár hozzáteszem, a friss ciprusi események fényében, Németországot és konkrétan Merkelt egyre több országban utálják nyilvánosan, mondván hogy Hitler fegyvereit ő a pénz/bankok lerohanásával diktatúrájával helyettesíti....

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 09:58:44

@greatwideopen: "kitalálnak helyette ilyen sztorikat, mint ez is: hogy végveszélyben a demokrácia"

Ja, mert Orbán Viktor kizárólag a rezsivel foglalkozott, és amúgy a jogállam korábban meglévő intézményeit nem is reszelte a semmibe... és a nyugati csúnyákok se ejnyebejnyéznek évek óta, hogy itt már meg kéne állni.

Elképesztőek vagytok - az a félhülye Gyurcsány "csak" a zembereknek hazudott, de magának és a pártjának legalább nem, de ti magatoknak is folyamatosan hazudtok.

Kandeláber 2013.03.26. 09:59:54

@Legelő Őse: Az összes média úgy interpretálta az élőláncot, hogy azt a haha szervezte, mivel pedig valóban nem voltam ott, ezt fenntartások nélkül elhittem. A képek alapján pedig nem volt akkora tömeg.
Nem "örömködök"egyetemi oktatók elbocsátásán, sőt senki elbocsátásán. Állítólag itt a Mandineren történt, hogy alantas besúgók kinyomozták egy kommentelő adatait, majd felnyomták a munkahelyén, ez inkább az ún. "baloldaliak" privilégiuma.
Nem vagyok bölcsész, bár valaha az ELTE-re jártam. Nem is nagyon haverkodtunk velük.
@bbjnick: Esetleg elő lehetne venni a "Vadászjelenetek Alsó.Bajorországban" c. filmet is, és ismét ajánlom Günther Wallraff "Legalul" c. könyvét.

KopaszMercis 2013.03.26. 10:00:13

@greatwideopen:
Azt te csak hiszed, hogy Orban ralepett a labukra... Nehezitette az eletuket, de a terveiket a nagy cegrk hozzak... Majd te meg a hozzad hasonli birkapasztorok megfizetik: magasabb koltsegek, lassulo gazdasag, kevesebb munkahely, elbocsatasok, elmaradt karbantartasok, aramszunetek... Mar elkezdodott. Ez a baj veletek kommunistakkal, nem ertitek, hogy a kapitalizmusban a tulaj a donteshozo, ezert o mindig jol jar... Olyan, mint a kaszino. The house always wins. Majd kibasznak par embert, lefaragnak a koltsegekbol, nem rihaznak be stb... Nezd meg eszak korea-t pl. Tokeletes pelda arra, hogy mi tortenik olyankor, ha a politikai elit "eldont" valamit es nincsen apellata. Utana nezd meg eszak ojropat, norvegia, fingorszag svedland... Sok baloldali kormany es micsoda gazdasagi kiszolgaltatottsag... Igaz ott urak laknak, nem patkanyok, ez teny. Ott fizetnek adot stb.

dzsaszper 2013.03.26. 10:01:01

Egyrészt nem volt túl meggyőző a Robinzon Kurzornak adott válasz a blog vs. adás/főoldal témában...

Másrészt meg jogos, egyes részkérdésekben van, hogy félretájékoztatnak külföldön, akár blogon, akár sajtóban, akár médiában, de agyament alaptörvénymódosításokkal miért adjuk alájuk a lovat?

Larry Silverstein 2013.03.26. 10:01:43

@greatwideopen: Azért a helyén kell kezelni ezt az 'átlagnémet' nem pörög a ZDF blogjában, ahogy az átlagmagyar sem tudja mi van az m1 blogjában.

A kutya ott van elásva, hogy az MTI ezt hírként hozza le. Még sokat kell tisztogatni mire szabad lesz a sajtó...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 10:02:01

@Legelő Őse: @rabelais:

Nézzétek, ez nem színvonal! Egyszerűbb lenne, ha szarral dobálnátok, az legalább üt és büdös. Azt gondoljátok, hogy handabandázással, ajvékolással, h_lye mellébeszéléssel meggyőzitek a többieket igazotokról? Aztán meg csodálkoztok, hogy 47%-ot kap a fidex Dunakeszin?

Bell & Sebastian 2013.03.26. 10:02:32

@dr. mesterseges szinezek: Nekünk ez jutott, nem egy egybetörzsű, református, endékás Brünhilda, így hát ebből főzünk.

Trappoló nyilaszenére.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 10:02:38

@rabelais: De vakmerő vagy... külföldiül beszélni ITT... jól dekonspirálódsz, aztán leshetsz... vagyis leshetünk mindketten. ;)

Robinzon Kurzor 2013.03.26. 10:03:05

@alfax: "a ZDF gyerekprogramja nyomta a demagóg gyerekműsört, szóval nem alaptalan"

De, alaptalan.

És ezt ergé is pontosan tudta, csak annyira muszáj volt valakit pofánverni már végre ... csak most így sikerült.

Ergének egyébként abban igaza van, hogy a hivatkozott blogposzt ritka nagy baromság.

De ettől még az nem a "ZDF véleménye", meg a "ZDF cikke".

És mindettől függetlenül pl. a gyerekhíradó tartalmilag pontos volt, nem véletlen, hogy nem annak ment neki a Mandiner.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 10:04:38

@Bell & Sebastian: Ne szontyolodj el, jutott nektek más is: exkágébés cár, követendő ikonnak.

MACISAJT 2013.03.26. 10:05:22

@Legelő Őse: ("Nem értelek mit akarsz bizonyítani, hová akarsz kilyukadni. Hogy így látnak minket, de ez azért van, mert összeesküdtek ellenünk Izraellel,")

Nos, ha már szóba hoztad (és eleve a cikkben is gondosan ki volt hangsúlyozva a "jüdische Kneipe)
mutass nekem a II. Orbán kormány ellen egyetlen támadást, kezdve a kohn-benditizmustól a lendvai paulozáson át mostani sirályozásig , amiben nem voltak, nincsenek zsidók.
Egyet.

Ha ez sem fog sikerülni, ugyanúgy mint ahogy az sem sikerült hogy állításodat bizonyítsd valamivel( "" nálunk a Jobbik a parlamentben van, egyenruhában vonulgatnak".")...akkor utána el lehet gondolkodni hogy miért is van ez...

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 10:06:39

@dzsaszper: "agyament alaptörvénymódosításokkal miért adjuk alájuk a lovat? "

Ismered a teknős és a skorpió történetét?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 10:06:52

@Legelő Őse:

Ember! Ez nagyon gáz! Nem a wikipédiát kellene nyüstölnöd, hanem el kellene olvasnod a művet, akkor nem aláznád magad fossá! A Katharina Blum a média működéséről szól és hogy a "médialogika" hová vezet(het). Te is elolvashatod, nem lesz károdra.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 10:08:16

@dr. mesterseges szinezek: Ha úgy lenne, ez a három Schweinelein már nem élne, vagy ha mégis, hát minek?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 10:09:45

@Kandeláber:

Igen:-) Ezt a Legalult még nem is olvastam; utánanézek:-)

dzsaszper 2013.03.26. 10:12:04

@dr. mesterseges szinezek: a szomorú az, hogy 1998-2002 között ez a természet nem jött elő -- így azért az esetünkben a skorpió nem csak beszélt.

Valami 2002 és 2010 között megborult, vagy megrészegedtek a hatalomtól...

Mindenesetre nem csodálkoznék a külföldi sajtó kemény kritikáján a történtek után... Talán először a saját portánk előtt kellene söpörni?

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 10:12:08

'A Katharina Blum a média működéséről szól és hogy a "médialogika" hová vezet(het).'

Vajon Széles, Töröcskei, Spéder, Fellegi, Simicska, és a Vitézy-család is olvasta, és okult belőle?
Sejtem, hogy igen, mi az hogy, nagyon is.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 10:12:48

@bbjnick: Ne fokozza, mert még erről is azt hihetik, olyan film, amiben Günther spriccel a végén.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 10:15:50

@dzsaszper: Szerintem félreértettél.

A fidesz az, aki nem tud nem "lovat adni alájuk", hiszen "ilyen a természete".
Értelmetlen azt kérdezni, hogy miért nem viselkedik szalonképesen, ha egyszer meg van arról győződve, hogy a szalonképességet is 2/3-dal kodifikálják.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 10:16:06

@dr. mesterseges szinezek: Ezek előled lopnak elvtárs, nem neked. Tisztes, önsegélyes, középprolik mind, mint az eddigiek is voltak.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 10:16:33

@bbjnick: Köszönöm a részletes információt!

Oktogon8 2013.03.26. 10:18:35

A cikk alján ott szerepel:

"Das ZDF ist für den Inhalt externer Internetseiten nicht verantwortlich"

Azaz a ZDF nem felelős a külső internet oldalak tartalmáért.

Kandeláber 2013.03.26. 10:22:14

Azért ha azt a "Sirály" kocsmát egy magyar jobbos orgánum minősítené úgy ahogyan ezek, az atv minimum a Biztonsági Tanács összehívásának követelésére ösztökélné az ellenzéket.

EnTeO 2013.03.26. 10:24:55

És még igazuk is van a ZDF-eseknek...

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.03.26. 10:26:09

@KopaszMercis: "Majd te meg a hozzad hasonli birkapasztorok megfizetik: magasabb koltsegek, lassulo gazdasag, kevesebb munkahely, elbocsatasok, elmaradt karbantartasok, aramszunetek... Mar elkezdodott. Ez a baj veletek kommunistakkal, nem ertitek, hogy a kapitalizmusban a tulaj a donteshozo, ezert o mindig jol jar... Olyan, mint a kaszino. The house always wins. Majd kibasznak par embert, lefaragnak a koltsegekbol, nem rihaznak be stb... "

Érzek itt némi ellentmondást, ha a nagy cégek hoznák a terveiket, főleg kevesebb emberrel és kevesebb beruházással, akkor itt lenne a kánaán. Nem lenne itt semmiféle lassulás.
Úgyhogy ezen még egy kicsit dolgozzál! Tény az, hogy a főleg külföldi tulajdnoú bankokat már régóta szívatja a kormány. Kezdve a manyup pénzek lenyúlásától egészen a tranzakciós adóig. S ez nem teccik nekik - ezért történnek ezek a válaszlépések, s nem azért mert bárki komolyan aggódna a demokrácia hazai állapota miatt. Más országok demokráciadeficitjére nem oly finnyásaka a németek meg az eu.
Azon persze lehet és kell is vitatkozni, hogy helyesek-e Orbán fentemlített intézkedései, de az már értelmes vita lenne, ezért valszeg te ebben már nem lennél partner.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 10:32:02

@Kandeláber: Tájékozatlan vagy. A marom egyesület egy zsidó egyesület. A sirály a zsidó negyedben van. Miért kérné ki magának bárki?

rókafogta 2013.03.26. 10:34:03

Ezt a szart már megint ki rendlte meg? Gíró Szász vagy Kósa? Vagy vannak emberek akik maguktól "helikopterek"?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 10:36:07

@bbjnick: olvastam a könyvet, sőt két verzióban is láttam színpadon. Annyit írtam, ami tény, hogy a baloldal imádta a hetvenes években. Talán nem véletlen az sem,hogy kik dolgozták fel. Nem minősítettem egy percre sem. Tényeket írtam.

dzsaszper 2013.03.26. 10:38:03

@dr. mesterseges szinezek: a szalonképességet részben nemzetközi egyezmények is kodifikálják.
A hajléktalan- és egyházügyben most nemzetközi szinten szalonképtelenek vagyunk, bármit is kodifikálunk 2/3-dal, és az AB jpgköreinek megvágása azt sejteti, hogy az államot a hajléktalanokkal szemben akarjuk megvédeni...

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.03.26. 10:38:27

@dr. mesterseges szinezek: komoly bajok vannak a minőség- és valóságérzeteddel, de az a gyanúm, nem ez a legnagyobb problémád az életben..

dzsaszper 2013.03.26. 10:38:59

@dr. mesterseges szinezek: és bocs, de a skorpiót első körben a Fidesszel azonosítottam. A saját porta előtti elsp söpörgetés jegyében.

Kandeláber 2013.03.26. 10:41:42

@Legelő Őse: Már hozzászoktam,hogy nekik mindenki kirekesztő, ha a nevén nevezi őket.
Ha úgy van ahogy mondod, akkor nincs gond.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 10:42:50

@MACISAJT:

"FDP,Szabad Demokrata Párt-"

no, az már mindjárt más, ha FDP, sejtettem én, csak hátha az osztrák FPO-re gondoltál, ami ugyan hülyeség, de hát az FDP-vel jönni is az.

ugyanis az FDP kormányon van a jobboldallal. tehát ha a ZDF FDP kezekben van, akkor nem ballib, hanem jobblig kezekben.

szar dolog, de ismerni kell ám Németország dolgait, mielőtt beleszólsz! Pláne, ha egy olyan cikknél szólsz bele, amely tudatlansággal vádol egy német cikket!

"Ettől még a ZDF SPD irányultságú."

Az előbb még az FDP is benne volt a vádban. FPO néven. Most akkor azt visszaszívod?!

""3) Amikor Angela Merkel kritizálta Orbánt, akkor ő is kommunista befolyásoltság alatt volt?:) "

Mutass ilyen konkrét kritikát...
Ugyanis semmi olyat nem mondott Merkel Orbánnak, ami nem lett volna jogos, ha egy német vállalatok érdekeit szem előtt tartó német kormányfő szempontjait nézzük."

"Néhány nappal később, a módosítás elfogadása után viszont magasabb szintről érkezett az újabb figyelmeztetés. Amikor Angela Merkel német kancellár Berlinben találkozott Áder János államfővel, Merkel a kétharmados parlamenti többséggel való felelősségteljesebb bánásmódra hívta fel a figyelmet, és figyelmeztette Áder Jánost, hogy komolyan kell venni az európai partnerországok aggodalmait"

www.origo.hu/itthon/20130325-nemet-biralatok-az-orbankormany-politikaja-ellen.html

Az alkotmánymódosítás témában nem a német cégek miatt reklamál. Sem a ZDF, sem Merkel.

"Bár hozzáteszem, a friss ciprusi események fényében, Németországot és konkrétan Merkelt egyre több országban utálják nyilvánosan, mondván hogy Hitler fegyvereit ő a pénz/bankok lerohanásával diktatúrájával helyettesíti...."

Igen, sok hülye embernek fáj, hogy nem ingyen és feltétel nélkül adják a hitelt, hanem van önrész. Micsoda náci technika!:)

nolto 2013.03.26. 10:46:01

Kedves ergé, sajnos nincs igazad, ugyanis a mai Mo-on jobban teszi mindenki, ha a neten névvel nem meri vállalni a politikai hovatartozását. A félelmet jelzi, hogy nálunk a cégnél külön szóltak minden kollégának, hogy a facebookon ne politizáljon, mert a cégnek baja lehet abból, ha azt látja valaki, hogy a kollégák közt néhány lánglelkű ellenzéki is van. Természetesen nem állami, hanem magáncégről van szó, így ez a korlátozás nem a hatalom parancsa, hanem önvédelem. Önvédelem, mert soha nem tudhatod, hogy a potenciális megbízód Fidesz-Jobbikos (általában csak e két párt hívei foglalkoznak a másik hovatartozásával), vagy esetleg olyan jóindulatú valaki, hogy egy-két komolyabb ellenzéki vélemény hatására ránk küldik az APEH-ot (akik ugye csak ott nem találnak hibát, ahol nem akarnak). Szóval sajnos ez a helyzet ebben az országban...

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 10:51:42

@dzsaszper: Bocs, én értettelek félre, és nem fordítva.

Szindbad 2013.03.26. 10:52:55

Majd akkor nyivákoljon itt akármelyik liberális genny, ha nácik ideológiai gyilkosságot követnek el Magyarországon.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 10:53:30

@MACISAJT:

feltéve, hogy a ZDF szocdem és liberális befolyásolás alatt áll. tudva, hogy a liberálisok a jobboldallal vannak koalícióban, az összkép ebből akkor mgéis az, hogy a zdf annyira nem lehet elvakult, és, hogy mindenképpen jobb a helyzet Németországban, mitn Magyarországon, ha Németországban nincsen ekkora széles árok a két oldal között.

maga az a tény, hogy az FDP ide és oda is koalícióképes, sokat jelent, meg ugye volt már nagykoalíció előtte. nem lehet Németországban úgy elbaszva a dolog, mint Magyarországon. nem lehet az, hogy a zdf úgy meg legyen borulva, mint mondjuk a HírTV.

Kandeláber 2013.03.26. 10:54:02

@nolto: Akkor én feltehetően másik facebookot és mondjuk hír24-et szoktam nézegetni, amelyeken hemzsegnek a képpel/névvel illusztrált kormányellenes vélemények. az a sok ember biztosan nem tudja, hogy most sikk a félelem, kéretik riadóláncon közölni velük.
Még szerencse, hogy a lebecsült "zemberek" tökösebbek, mint ezek a megélhetési rettegők.

Tehetetlen Dodó 2013.03.26. 10:55:45

@nolto: " Fidesz-Jobbikos (általában csak e két párt hívei foglalkoznak a másik hovatartozásával)"
Te beteg vagy.

J.László 2013.03.26. 10:55:51

@rabelais:
"Az alkotmánymódosítás témában nem a német cégek miatt reklamál. Sem a ZDF, sem Merkel."

Annál rosszabb. Még ha ezen az alapon reklamálnának.

Németország alkotmányát alaptörvénynek hívják, mert nem alkotmány.

Egy parlamenti tanács (Parlamentarischer Rat) nevezetű testület szövegezte meg 1948-ban. Ide nem közvetlenül választották a "képviselőket", hanem a tartományok parlamentjei delegálták.

Az alaptörvényről sem 1948-ban, amikor megszövegezték, sem 1949-ben, amikor államot alapítottak rá (NSZK), sem 1990-ben, amikor kiterjesztették a hatályát az NDK-ra, nem szavaztatták meg a német népet.

Az alaptörvény saját meghatározása szerint ideiglenes. Azóta is "ideiglenes". Komoly formában nem merült fel 1990-ben vagy azóta, hogy felváltsák egy egész Németországnak megalkotott végleges alkotmánnyal.

Érdekesség egyébként, hogy nem sokon múlott, hogy Német Szövetségi Köztársaság az állam hivatalos neve és nem Német Birodalom, mint az előző (weimari) alkotmányban. Még érdekesebb, hogy az SPD kardoskodott a Német Birodalom megnevezés mellett.

Úgy vélem, Németország jobban tenné, ha nem okoskodna más országok alkotmányozása ügyében.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 10:56:12

@politicus: Teljesen igazad van: én elmebeteg alapokon egy alternatív valóságban élek, a kormány demokratikusan elkötelezett, a mandinerről meg azonnal kivágják az öncélú zsidózást.
Te meg villamos vagy.

Fejesrob 2013.03.26. 10:56:59

Ez van amikor a hajóágyú elszabadul.

Persze ilyenkor pillognak azok a balliberális emberek, akik szállították a német médiának a hazugságokat pusztán azért, hogy Orbánéknak rossz híre legyen.

Érdemes megnézni a külföldi lejárató cikkeket, 90%-a mögött kint élő magyar név áll.

A dolog persze ennyire nem öncélú, elég sokan érdekeltek abban, hogy Mo. velük szemben újra "baráti" legyen, azaz újra jöjjön profit mint a régi szép időkben, ezek keresik meg Orbánék ellenfeleit.

Azzal együtt a dolog amúgy fordítva sül el, úgy látom, az ilyen lejárató dolgok Orbánékat erősítik.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 10:58:51

@J.László: "Komoly formában nem merült fel 1990-ben vagy azóta, hogy felváltsák egy egész Németországnak megalkotott végleges alkotmánnyal."

Ezexerint komolytalanul meg nem akarnak módosítani.
Ortodox bagázs, mi?

Tán még a német festők és könyvkötők sincsenek felkészülve ilyen eseményre.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 10:59:10

@MACISAJT: annyira nagyon nagyon távol vagyunk egymástól, és az alapokban sem értünk egyet, hogy nem tudom mit kellene bizonyítanom. Az Unió tagjaként, demokratikus országként a minket körülvevő világból szinte minden oldalról kaptunk, kapunk kritikát, a legtöbb orgánumot és politikust - az utóbbi időben különösen nehéz baloldalisággal, vagy zsidó származással vádolni.
Támadások csak az Orbáni világban vannak, ahol harc van, háború, és szemben állunk másokkal. A valóságban vélemények vannak, és persze a politikusoktól figyelmeztetések, ha olyan játékszabályokat nem tartunk be, amelyeket elfogadtunk korábban.
ui.: Ne haragudj, de nem szeretnék a te beteg világodban részt venni, ahol nem az számít hogy mit mondanak és miért, hanem hogy milyen a származása annak aki mondja.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 11:01:22

@dr. mesterseges szinezek: ... a potenciális aláírónak számító másoló doktorok, meg egy szemráncolásra lemondanak.
Hogy lesz ebből német Alaptörvény!? Hogyan fognak így felzárkózni hozzánk!?
Ha azt hiszik, hogy majd szívjóságból megosztjuk velük a láthatatlan sikereinket, hát nagyon tévednek.

Nap Pali 2013.03.26. 11:01:30

ajvékolnak és nyüszítenek a ballibsik...
ez a bizonyittya hogy nagyon jó az irány....

Fejesrob 2013.03.26. 11:02:34

@Legelő Őse: Ez azért álságos, mert szar a palacsintában kb. 2006 óta van.

Pld. te sem gondolod komolyan, hogy pld. egy 2013-as szemkilövetésről a német média és az EU ugyanolyan lazán elnézne mint 2006-ban. De ugyanígy az extra magas államháztartási hiányok sem verték ki senkinél a biztosítékot.

Persze különösebb jelentősége nincs, szerencsére a magyar emberek mennek el választani és nem Paul Lendvaiék, Emerich Kertészék.

Mindfield 2013.03.26. 11:02:50

Mivan, külföldről kell ellenzéket importálni? Az ilyet szokták úgy hívni, hogy háború!

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 11:02:57

@Szindbad: "Majd akkor nyivákoljon itt akármelyik liberális genny, ha nácik ideológiai gyilkosságot követnek el Magyarországon."

Te meg támaszd fel a faluvégeken agyonlőtt cigányokat. Elsőként a gyereket, ha javasolhatom.

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2013.03.26. 11:03:47

@MACISAJT: a 140 000 német kivándorló az aktív korú lakosságnak mennyi, kb. 0.4 százaléka? Nem volna ennyi a természetes kivándorlás is, minden gazdasági ok nélkül, mondjuk mert egy jénai fickó elhatározza, hogy világot akar látni, pár évig Párizsban vagy Rómában akar élni?

nu pagagyí 2013.03.26. 11:04:30

Mandínernek nem tűnik fel a levegő hiánya, elszokott már a szabadságtól. Úgy látszik neki természetes, hogy az ellenzéki tüntetőknek utána nyúl a hatalom, hogy Tarlósnak most lett fontos egy ingatlan és pont ez.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 11:04:56

@Mindfield: "Mivan, külföldről kell ellenzéket importálni? Az ilyet szokták úgy hívni, hogy háború! "

A lengyel importtüntető meg a melegszívű szolidaritás.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 11:05:08

@Szindbad:

Figyelj, de ha ilyen van előkészületben, akkor azt egy kicsit alaposabban meg kellene szervezni ám, mint az ú. n. "cigánygyilkosságokat"; milyen kínos már, hogy máig titkosszolgálati tiszteknek kell a bíróságot járnia miatta! Hát nem?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.03.26. 11:05:32

@bbjnick:
a három kis fasztarisznyát gondolom berlini szimplában kúrják füves magyarajkú kiszsiráfok :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 11:06:24

@Fejesrob: ja, Barroso is magyar, sőt baloldali mi? Meg a velencei bizottságban is mind a magyar liberálisok ülnek, és valószínűleg az USA és az Európa bizottság is a szemét magyar komcsi zsidók gyülekezőhelye. Ugyanez mondható el a német, a finn, a dán és a holland külügyminiszter leveléről is, amelyet nyilván személyesen Kertész Imre diktált az uraknak (hölgynek), hogy ugyan szigorítsanak már egy kicsit az eljárásrenden. Emberek, meddig lehet vállalni a vállalhatatlant? Ez mind nem azt jelenti hogy ezeknek igazuk van, vagy hogy mi gonosz nemzet lennénk. De a tényeket, valóságot,miért kell megmásítani? Miért nem lehet elismerni, hogy soha Uniós tag ellen még ilyen monitoring eljárás nem indult mint ellenünk? Miért kell mellébeszélni? A tájékozott olvasott emberek, nem biztos hogy kommunista liberális zsidó bérencek csak azért, mert a propagandán túl is vannak információik...

Kandeláber 2013.03.26. 11:09:06

@Fejesrob: Honnan tudod, lehet hogy Pali bácsi suttyomban felvette a magyar állampolgárságot mint határon túli magyar, sőt rábeszélte erre Charles Gatit is, aztán karonfogva leszavaznak Bajnaira.

nu pagagyí 2013.03.26. 11:09:30

@dr. mesterseges szinezek: A nácik már elkövettek faji alapú gyilkosságot Magyarországon, épp most zajlik a cigánygyilkosok pere. Kíváncsi vagyok megtalálja-e a bíró a nyilvánvaló összefüggést a Jobbik által burkoltan, a hozzá tartozó militáns szervezetek által nyiltan terjesztett ideológia és a gyilkosok indítéka között.

Larry Silverstein 2013.03.26. 11:10:37

@MACISAJT: A Helsinki Bizottság társelnöke Cardin mester is orosz bevándorló (persze hogy zsidó). A kanadai hírlapban, amerikai népszagában minden publikátor ábrahám fia.

Ők ebben nagyon jók.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 11:10:37

@nu pagagyí: ja, nem beszélve arról hogy az utcában több önkormányzati tulajdon is éppen összeomlani készül, hajléktalanok lakják... Ezt az épületet folyamatosan karbantartották, és hosszú ideje csak politikai okai voltak annak hogy nem tudtak megállapodni. Erre most így... szép képet fest hazánkról.
Minden más országban egy kulturális egyesültet, amely teljesen önkéntesen szervez programokat, fenntartja magát, támogatni szoktak...
Csak azért f*akodnak, mert abban a helységben mentek a gyűlések... kemény...

Larry Silverstein 2013.03.26. 11:13:35

@rabelais: Ja csak miről beszélünk ugye. A ZDF nem hozott le magyarkritikus cikket, csak egy külső blogja. Mint az Indexnek ez, nagy kaland.

nu pagagyí 2013.03.26. 11:16:09

@J.László: Már miért ne tenné szóvá Németország egy vele közös szövetségben lézengő ország gyanús fejleményeit. Nyugodtan elmondhatja mi a baja velünk, mint ahogy Orbán is gátlástalanul sértegeti saját szövetségeseit. A németek az általunk is elfogadott közös elvekre és szabályokra hivatkoznak, Orbánék meg nem tudom mire.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 11:17:10

@Nap Pali: így is van. Ilyesmivel hogy demokrácia meg gazdaságpolitika,csak a libsik foglalkoznak. Tényleg nem kötözködésből, de óvatosan kérdezd már meg azt a pár Békés, Tolna, Baranya, Csongrád.... stb. kétharmadot adó fidesz szavazót hogy mit gondolnak, jó irányba mennek a dolgok? Mert csak a fideszhez közeli piackutató mérte ezt. Az összes többi eredménye szerint, pont a megkérdezettek háromnegyed nem gondolja azt hogy jó irányba mennek a dolgok. Ennyi libsi ajvékoló lenne??

J.László 2013.03.26. 11:19:25

@nu pagagyí:
Közös elvek. Bankszámlát megzabrálni az EU közös értékelvű elve?

Szindbad 2013.03.26. 11:20:00

@dr. mesterseges szinezek: Te meg támaszd fel a Eszes Tamást Gyöngyöspatán!!!4!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 11:20:20

@Fejesrob: szerintem nem 2006 óta van az a bizonyos a palacsintában. Ebben sem értünk egyet...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 11:20:30

@J.László:

"Annál rosszabb. Még ha ezen az alapon reklamálnának."

ez így nem érv, csak egy benyögés.

"Németország alkotmányát alaptörvénynek hívják, mert nem alkotmány."

1) alkotmánya az államoknak van.
2) Németországban a Grundgesetz fogalmát a 17. század óta használják

nálunk meg csak a hülye Orbán hóbortos.

"Egy parlamenti tanács (Parlamentarischer Rat) nevezetű testület szövegezte meg 1948-ban. Ide nem közvetlenül választották a "képviselőket", hanem a tartományok parlamentjei delegálták."

és el is fogadták a tartományok parlamentjei. ezt nevezik szüvetségi államnak. Magyarország nem az.

"Az alaptörvényről sem 1948-ban, amikor megszövegezték, sem 1949-ben, amikor államot alapítottak rá (NSZK), sem 1990-ben, amikor kiterjesztették a hatályát az NDK-ra, nem szavaztatták meg a német népet."

cserébe Orbán sem.

"Az alaptörvény saját meghatározása szerint ideiglenes. Azóta is "ideiglenes". Komoly formában nem merült fel 1990-ben vagy azóta, hogy felváltsák egy egész Németországnak megalkotott végleges alkotmánnyal."

talán, mert nem olyan rossz.

"Úgy vélem, Németország jobban tenné, ha nem okoskodna más országok alkotmányozása ügyében. "

ezt nem támasztotad alá semmivel.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 11:20:35

@nu pagagyí: "A németek az általunk is elfogadott közös elvekre és szabályokra hivatkoznak, Orbánék meg nem tudom mire. "

Bármire, ami az adott percben az eszükbe jut, annak irrelevanciájától függetlenül.
Lásd még: "Ne cigányozzá, szőke geci!"

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.03.26. 11:20:54

@dr. mesterseges szinezek: nem ezt írtam. Nem állítottam semmit a kormányról, vagy bármi másról. A mandinert (es nem a kommenteloket) úgy én bloc a kuruchoz való hasonlitasra es annak abszurditasara reagáltam, teljesen feleslegesen. De persze miert is várjon az ember cizellalt, reszletgazdag gondolatokat egy az aktualpolitikaba teljesen beleőrült kommentelotol.. Szép napot

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 11:20:59

@nu pagagyí:

"Kíváncsi vagyok megtalálja-e a bíró a nyilvánvaló összefüggést a Jobbik által burkoltan, a hozzá tartozó militáns szervezetek által nyiltan terjesztett ideológia és a gyilkosok indítéka között." --- írod.

Most éppen nem ér rá, mert titkosszolgálati tiszteket hallgat ki az ügyben.

Egyébként, nem vagy te lemaradva egy brosúrával? Mohácsi Viktória azzal az indokkal kért menedékjogot Kanadában, hogy veszélyben az élete, mivel tudomása van a "cigánygyilkosságok" bizonyos kormányzati vonatkozásairól. Kik voltak kormányon a gyilkosságok idején, @@nu pagagyí:?

Nap Pali 2013.03.26. 11:21:16

@Legelő Őse: megnyertük dumakeszit, szent endrét....

szar érzés lehet coclibsi örök lúzernek lenni...

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 11:22:41

@Larry Silverstein: igen, ezt már én is észrevételeztem. nem ZDF cikk, hanem ZDF blogról van szó.

annyiban nem jó az index-blog.hu párhuzam, hogy azért ez belsős blog.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 11:23:21

@Szindbad:

Te óvodás...

- Elefánt nem létezik!
- Ott van egy...
- Na de viziló is létezik, bibibí!

Kalmár 2013.03.26. 11:23:50

@Legelő Őse: Információik? Például, hogy a neten hallgat az ellenzék, mert fél?

:)))

Mekkora hülyék vagytok!

Közben nem veszitek észre, hogy a Fidesz egyre népszerűbb. Hiába mondjátok az embereknek, hogy ti most féltek, nektek rossz.

Ha egyszer azt látja, hogy végre a lógós cigányt rászorítják a munkára, a buzit nem engedik gyereket nevelni(helyesen), a rokkant nyugdíj biznisznek vége, a 40 éves rendőr nem lógatja a lábát 200ezres nyugdíjjal, a multi is adózik, aki gyereket nevel és adózik, az jobban jár, nem verik szét a tüntetéseket, az uzsorásokat lecsukják, a frank hitelesekért véres harcot folytat a pénzvilággal a kormány, nem eladnak mindent, hanem visszaveszik ,a hazug szoci aki 5%-kal növelte az áfát, aláírást gyűjt, hogy 5% csökkentse már a Fidesz :))) (ez ritka gyökér öngól) stbstbstbstb

Ez a fránya valóság....

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 11:25:29

@J.László: az a baj, hogy nem vagy tájékozott, és így azért nehéz.
Az a mocskos szemét EU, az Európai Központi Bank (EKB) és az IMF 10 milliárd eurót ajánlott fel a földközi-tengeri szigetországnak.
A 100 ezer eurónál nagyobb, s az EU jogszabályai értelmében nem biztosított betéteket befagyasztják, s ezekből fizetik majd ki az adósságokat. Hiszen az a bank, CSŐDBE ment, és éppen azt akadályozzák meg, hogy magával rántsa az országot is.
Nem vetnek ki adót a kis betétekre.

Akkor most pontosan miről beszélgetünk?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.26. 11:26:18

@J.László: "Az alaptörvény saját meghatározása szerint ideiglenes"
belenéztem, az elején én nem találtam ilyet

Szindbad 2013.03.26. 11:27:00

@dr. mesterseges szinezek: Azt mered állítani, hogy a gyöngyöspatai eset hirtelen felindulásból, és nem fehérgyűlölet aljas indokából elkövetett gyilkosság volt?

Aztán nehogy úgy járjon kend, mind Dr. K. H. G.

Nap Pali 2013.03.26. 11:27:04

@Legelő Őse: igaz hogy csak a lakosság 8%a SAVAZOTT ránk...

de ez is elég lesz akár 3/3-adhoz is...

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 11:29:02

@politicus: Ahogy a kurucinfo vagy a varánusz a törzsközönségéről ismerszik meg, úgy a mandiner is - mármost a két zsidózás közt egy ballibsizés sorminta kapcsán nekem nem a leiterjakab jut az eszembe.
De ez biztosan azért van, mert beleőrültem az aktuálpolitikába.
Ha nem volna foglalt, regelném is magamnak a politicus nicket.

Kalmár 2013.03.26. 11:30:34

@bbjnick: Az is mókás volt, amikor a TObin kiadatásának a megtagadását azzal védte egy "demokrata", hogy magyarországon nem független a bíróság, így az ítélet is véleményes.........
11 éve ítélték el azt a férget.

na és akkor ki volt kormányon?

Látszik, hogy nem töltenek, nem gondolkoznak csak lőnek!

Egyébként megértem őket. A világháború óta kialakított világrendjük dől össze éppen. Az eddig adósrabszolgaságban tartott népek kezdenek fészkelődni, szorít a bilincs.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 11:30:35

@Szindbad: Te nem egyszerűen óvodás vagy: gyenge képességű óvodás.

- Anyuuu, az nyúúúúl?
- Nem, Debilke, az ott egy zsiráf.
- Anyuuuu, jó nagy nyúl!

curio1 2013.03.26. 11:31:56

Engem ez a fenti kommentelés az óvodára emlékeztet. Akinek valami vaj van a füle mögött az csak mondja, hogy a másik az milyen elfogult és szar. Fel nem merülne sokakban itt, hogy esetleg a 2/3 (ami még felet sem jelent) az téved, vagy vagy esetleg nincs mindenben igaza.
Amióta a világot feltalálták az azért úgy működött jól, hogy a többnyire minden véleményt összegyűjtve próbálnak a felelős emberek valamilyen utat találni ahhoz, hogy egy (állam) szervezet jól működjön.
Lehet kisebb mértékben de általában figyelembe vették a potenciális ellenfeleik véleményét is már azért is, hogy eleve kiküszöbölhessenek ellenvéleményeket.
Sajnos ma idehaza tele vagyunk ilyen bérkommentelő droidokkal akik vagy pénzért vagy csak eszementségből imádják, ha világgá kiálthatják, hogy szerintük a lehető legjobb világ van idehaza, okos, megfontolt, türelmes, stb.
Gondolom mindenki ismeri a viccet amikor a lókupec el akar adni egy lovat mely hát nemigen lát jól. Felvezeti, aztán kénytelen elengedni mert a vevő azt kéri és a ló neki megy a fának. Mondja a vevő de hiszen ez a ló vak. Erre a kupecnek azonnal van (2/3-os) válasza, hogy nem vak az csak bátor.
Sajnos így vagyunk ezzel a nagy önrendelkezésünkkel és szabadságharcunkkal is, vezetőink nagyon bátrak.
Ami az eredeti topic-ot illeti azok a kedves kommentelők akik azt hiszik, hogy a magyar baloldal véleményét közvetíti a német média azok nagyon felbecsülik a magyar baloldalt és azt hiszik, hogy a német média is ilyen Szaniszló és Bayer típusú újságírókból áll.
Persze azt hisznek amit akarnak, de hál istennek a német médiából még mindig objektívebben lehet tájékozódni a világ sőt többnyire Magyarország viszonyairól is.
Persze majd azt mondják, hogy baloldali vagyok. Ez is lehet, ha baloldalinak azt nevezik aki hajlandó gondolkodni és nem fogadja el azt, hogy ráerőltetnek véleményeket.

J.László 2013.03.26. 11:32:42

@Legelő Őse:
Figyelj már. Ha valami ilyesmin törné a fejét a magyar kormány, az ENSZ BT-hívatnátok össze. Légicsapást kérnétek a nyolcadik flottától.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 11:34:42

@Kalmár: "Az eddig adósrabszolgaságban tartott népek kezdenek fészkelődni, szorít a bilincs. "

:D

Még 10 éve sincs, hogy a mi tündöklő napunk, a mi Viktorunk dulifulizott a homokozóban, hogyaszongya Medgyessy aratja le az eus csatlakozással azokat a babérokat, amelyekért ő dolgozott meg.

Persze ez a szűk tíz év egy szélkakasnak csillagászati időmennyiség.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2013.03.26. 11:42:46

@dr. mesterseges szinezek: "Ha nem volna foglalt, regelném is magamnak a politicus nicket."

Rossz hírem van: ez nem nick, hanem emberfüggő.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 11:43:18

@Kalmár: Nyolcat kapott, 5 és 3 évesek voltak a kicsik, nem mintha a két számnak köze volna egymáshoz.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 11:43:23

@Kalmár: ez a te valóságod. a Fidesz valósága. Annyira fárasztó mindig ugyanazt olvasni. Majd cáfolni, vitatkozni rajta.
A hozzászólásod az elején viszonylag jól mutatja hogyan áll a kormány a kisebbségekhez, a másokhoz, a rászorulókhoz. A romáknak továbbra sincs munkája, sokan gereblyézik ugyanazt az árokpartot, hátha ettől jobb lesz, de nem. A rokkant nyugdíj biznisznek úgy lett vége, hogy azok akik csaltak, orvosok stb,. nem kerültek börtönbe, de akik eddig valóban le voltak százalékolva, most éheznek, szenvednek. Igazán jó megoldás. A melegek házassága, jogaik kérdése ideológiai kérdés, ebben nem értünk egyet, ilyen van. Ettől még neked mitől jobb, hogy nekik rossz, azt mondjuk azt nem tudom...
Visszamenőleg szerződéseket felbontani a legaljasabb dolog amit csinálni lehet. Szerintem sem volt ilyen módon fenntartható ez a rendszer. De ez a megoldás a legaljasabb talán mind közül.... azok akik megszívták most máshogy kerülnek pénzbe a társadalomnak....

A multik eddig is adóztak. Semmi baj nincs azzal ha amikor nem megy jól, akkor bevonják a nagyokat. De azt tárgyalásnak hívják, és lehet keményen csinálni, és kiszámíthatóan, hogy a gazdaság ne merevedjen meg tőle. Ez így szimpla dilettantizmus. A beruházások megálltak. Ez jó? Kinek?
Uzsorásokat lecsukják? Hol, mikor? Már két hét alatt rend lett nem??
Őszintén, a frankhiteles részt te sem hiszed el szerintem. Azoknak akik volt pénzük előtörleszteni, azok a saját befektetésüket most ügyesen kimentették mindenki más pénzéből. A többiek továbbra is bedőlni készülnek. A moratórium az egyetlen eszköz ami nem hagyja hogy bedőljenek.
Mit vesznek vissza? A Molt meg most majd az EON visszavásárlása? Nagy üzlet volt az első, a második is annak ígérkezik. Bocs, de még az ortodox jobboldali közgazdászok is fogják a fejüket hogy ezt így hogy??

Az ÁFA kérdés, valóban a szocik agymenése..
a rezsicsökkentés témaköre azonban, ami a legújabb nagy harc, aminél nagyobb hülyeséget még nem hallottam. Aki szegény, az nyer vele pár ezer forintot, akinek meg jól megy, és hatvan szobája van, az meg 35-40 ezer forintot. Ez aztán az arányos dolog. Plusz kevesebb a bevétel az állkasszába. A nagy sietségben sikerül még a jó gondolatokból is teljes őrültet varázsolni. Azt hiszem ez lehetne az elmúlt évek mottója is...

nu pagagyí 2013.03.26. 11:44:29

@Kalmár: A devizahitelesért azért vív most harcot a kormány, mert saját maga rontotta le a forintot. Utóbbi lépésével egyébként Téged is leértékelt 20%-kal, hogy minél kivánatosabb legyél a multiknak. Azoknak a multiknak, akik az olcsó, befogott pofájú munkavállaló mellé még többszáz milliárd támogatást is kapnak, úgy hogy kevesebb hasznunk van belőlük, mint amennyibe kerülnek. Utóbbi rossz az országnak, de a döntéshozók megtalálják számításukat, valószínűleg rettegnek is most egy picit ciprusi bankbetéteik miatt.

Szindbad 2013.03.26. 11:44:55

@dr. mesterseges szinezek: Miért van az, hogy egyetlen liberális váladék sem képes Rendes Érveket írni? Háthogyvanez? Hát csoda, ha útáljuk a liberálisokat?

Kandeláber 2013.03.26. 11:46:29

A kilencvenes évek elején néhányszor nyaraltunk Ausztriában a Salzkammergutban a családdal, és bizony nem olyan kép alakult ki bennem a derék osztrákokról, mint amit most az itteni balos sajtó a szörnyülködő bécsi cikkekkel kíván alátámasztani.
Ott minden söröző falán kinn volt a feszület, és a jó hetvenes osztrák úr mosolyogva mesélte, hogy '44-45-ben Magyarországon harcolt a bolsevikok ellen, megemlítvén, hogy a környéken néhány egykori Hunyadi SS-ben szolgáló magyar bajtársa lakik.
Az öreg osztrák paraszt nem mulasztotta el megjegyezni amikor megmutatta a szép gazdaságát, hogy náluk bizony soha nem volt kolhoz.
A panziós utálkozva mondta, hogy milyen piszkosak voltak a kenyai négerek, mert ő a feleségével szezon előtt Kenyában üdült.
Az osztrákok részvéttel hallgatták '94 nyarán a sörözőben, amikor mondtam, hogy nálunk megint a kommunisták kerültek hatalomra.
"Monarche war besser, als jetzt"- jegyezte meg az öreg osztrák úriember.
A kisváros főterén tanyát ütő török kebabárustól senki sem vásárolt, el is tűnt pár nap múlva.
Salzburg tele volt az uniós belépés elleni voksolásra felhívó plakátokkal.
Ausztria nem Bécs, az osztrákok véleményét nem Paul Lendvai és a Die Presse tolmácsolja.

MACISAJT 2013.03.26. 11:46:36

@Larry Silverstein: ("A Helsinki Bizottság társelnöke Cardin mester is orosz bevándorló (persze hogy zsidó)")

Tudom, olvastam a Wikipédian az életrajzát.
Mint ahogy a legelkeseredettebb Orbán-gyűlölő kim lane scheppele is véletlenül a 90-es évek elején Magyarországon volt, khm... SZDSZ -közeli.

Kicsi a világ .
Egyeseknek.

A II. Orbán-kormány elleni kritikák, dühödt támadások három kategóriába sorolhatóak.

1. Jogos kritikák- az Orbán kormány kommunikációja, pl. a médiatörvény esetében , gyalázatos volt, így nem csoda hogy sokan külföldön beszopták a sajtó "cenzúrázását" Magyarországon( bár 168 Óra, Népszava, ÉS, Mozgó Világ, Népszabadság, Hócipő, HVG, origo, Index, és sorolhatnám a megyei lapokig többségéig azóta is olyan hangnemben írnak, hogy német, francia sajtószabadok soha nem mernének saját szabad hazájukban ilyen stílusban mint a "cenzurázott" Magyarországon).
Jogos a kritika a kiszámíthatatlanságról, a Fidesz elbénázta az un. " átmeneti törvényeket"- ezeket egyből az Alaptörvénybe kellett volna belevenni.
Jogos a kritika a pártkatonák kinevezéséről- bár jellemző a Fidesz bambaságára, hogy az általuk nagy támadási felületet adó Stumpf István alkotmánybírói kinevezése óta sorba szavazza le a fideszes törvényeket...

2. Magyarország az elmúlt 20 évben a totális kifosztás és csőd állapotába került.
Úgy került az államadósság az egekbe és a lakosság fele totálisan kifosztva, hogy ezalatt szinte minden állami tulajdont eladtak a külföldieknek.
Eladták a bankokat( feltőkésítve!), az energiaipart, a telekommunikációt, a tehervasutat,a közműveket szóval mindent( még a Malévot is, abramovicsnak, meg is lett az eredménye.)
A hazai komprádoroknak köszönhetően itt bizonyos "külföldi befektetőknek" Magyarország aranytojásokat tojt. Nekik.
Miközben az ország és a lakosság nagy része tönkre ment.
Nos, ezek a "külföldi befektetők" érthetően zokon veszik hogy véget ért az "aranykorszak".
Véget ért az MNB és tsai fényes ideje is.
Logikus hogy saját kormányainál, Brüsszelben, a médiájukban, bárhol ahol érik , igyekeznek ezt az aranykorszakot visszahozni.
Ehhez pedig Orbánt -és szavazóit- kell eltakaritaniuk az útból.
Nos, próbálkoznak rendesen.
Igaz, a kohnbenditizmus egyelőre kontraproduktív.

3. És végül.
Magyarországnak hazaárulóból is csakis a legalja jutott.
A lendvai pauloktól schiffekig, marsofszki magdalénákon át..ami a csövön kifér.
Ezt is ismerjük, az SZDSZ taxiblokád és tsai, a Charta korszakából.

almodhi 2013.03.26. 11:48:40

Imádom az ilyen

"Na büdös pirézek, azt meritek állítani hogy itt utálják a pirézeket! Ha még egyszer félni mertek lesz nemulass!"

szellemiségű cikkeket...

MACISAJT 2013.03.26. 11:51:36

@MACISAJT: ("("A Helsinki Bizottság társelnöke Cardin mester is orosz bevándorló (persze hogy zsidó)")

Tudom, olvastam a Wikipédian az életrajzát."

Itt van:

Early life and career

Cardin was born in Baltimore, Maryland, the son of Dora (née Green) and Meyer M. Cardin (1907–2005).[3] The family name was originally Kardonsky before it was changed to Cardin. Cardin's grandparents were Russian Jewish immigrants.

Ennyi véletlen nincs.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 11:53:46

@rabelais: "Im Auftrag der drei westlichen Besatzungsmächte erarbeitet, wurde das Grundgesetz vom Parlamentarischen Rat und den Landtagen (Ausnahme zunächst: Bayern) angenommen; eine Volksabstimmung gab es nicht. Das Grundgesetz war nicht als dauerhafte Verfassung gedacht und auch absichtlich nicht so bezeichnet – der Parlamentarische Rat ging davon aus, dass die Sowjetische Besatzungszone (SBZ) bald wieder mit den anderen vereinigt sein würde."

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 11:54:02

@Szindbad: lehet hogy kicsit az is baj,hogy azok,akiknek más a véleménye mint a tiéd, egy váladéknak tekinted.. szerinted?

J.László 2013.03.26. 11:56:24

@Bell & Sebastian:
Köszönöm szépen. Nem volt kedvem ezen vitázni.

Kandeláber 2013.03.26. 11:56:40

@dr. mesterseges szinezek: No, azért a patkányblogot (gyengébbek kedvéért Örülünk, Vincent) illetve Poldi bácsit és talán a Vastagbőrt kifelejtetted, bár utóbbi azért nem illik a képbe, mert ők anno rendesen osztották Gyurcsányt majd Bajnait is.
Persze a hulladékok királya az ánusz.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 11:57:53

@Szindbad: 1. Nem vagyok, és sosem voltam liberális - legalábbis amit a zemúthuszonháromévben idehaza annak hívtunk, ahhoz a kritikán kívül egyéb viszonyom nem volt. Sőt, hogy sokkoljalak, 2010. júniusáig, a polfórumon az ellenpólusodban élő kritikátlanok semmivel se ritkábban fidesznáciztak le, mint ahogy ti most ballibeztek, olykor zsidóztok
(mellesleg a sváb, magyar és szlovák felmenőim mellé zsidó pont nem fért be, de zakson, a kedvetekért leszek akár piréz is).

2. Az érveket megkaptad, csak buta vagy a megértésükhöz (tudom, a liberálisok bűne ez is).

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 12:04:02

@Kandeláber: " Persze a hulladékok királya az ánusz. "

Elhiszem, hogy kellemetlen egy olyan oldal, amely ugyanúgy idézetdömpinggel szembesíti a felszamárfülezettet, mint hajdan a Best of Gyurcsány.

Tetejébe olyan szabad szájjal méltatja a gecizmus kormányát, amelyet az minden nap kikövetel magának valamivel.

Kalmár 2013.03.26. 12:06:55

@Legelő Őse: Valóban nem érdemes vitáznunk.
Most nem a te valóságodat látja a többség.
Ez van.

Minden soroddal vitáznék, de tényleg reménytelen.

Ami új nekem, az a rezsicsökkentés adóvonzata....mi van?
Mitől lesz kevesebb bevétel??

Kandeláber 2013.03.26. 12:12:43

@dr. mesterseges szinezek: Az idézetekkel nincs gond. Ha viszont neked színvonal az emésztés különböző állomásainak és különösen a végtermékeinek a gyakori emlegetése, lelked rajta.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 12:14:51

@Kandeláber: Ejjj, de finnyásak lettünk, amióta Fábry Sanyi nem az ellenzék elsőszámú humoristája...

almodhi 2013.03.26. 12:23:19

@Kalmár:
"Ami új nekem, az a rezsicsökkentés adóvonzata....mi van? Mitől lesz kevesebb bevétel??"

Keress elő mondjuk egy villanyszámlát.
Azon van egy olyan oszlop, hogy 27% ÁFA. Azt a pénzt befizetted a szlgáltatónak, aki továbbküldte orbánviktornak. Na, az lesz 10%-kal kevesebb.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 12:27:27

@Kalmár: ha ezt az összefüggést nem érted, már értem mit nem értesz, és hogy miért...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.26. 12:29:03

@Kalmár:

"Látszik, hogy nem töltenek, nem gondolkoznak csak lőnek!" --- írod.

Ez, bizony, így van.

"Egyébként megértem őket. A világháború óta kialakított világrendjük dől össze éppen." --- írod.

S ez is így van. Legalábbis remélem:-)

Nero Bianco 2013.03.26. 12:37:11

Mondjuk a magyar közszolgálatiakhoz képest a németek elképesztően korrektül tájékoztatnak.

De nyilván fontosabb a németeket szapulni.

J.László 2013.03.26. 12:38:57

@dr. mesterseges szinezek:
Mostanában sok liberális így kezdi a mondókáját:
"1. Nem vagyok, és sosem voltam liberális..."

Aztán így folytatja:
"De ..."

Majd levág egy akkora liberálbolsi rizsát, hogy az ég leszakad. Ez tetszik. Ennél csak az tetszik jobban, hogy pont a Fideszt kommunistázzák ezerrel, aki nem lépett még be MSZP vagy pufajkás kormányba és nagyon úgy néz ki, hogy nem is fog. De a legeslegjobban a liberálisok szigorú következetlensége nyeri el a tetszésemet.

Kandeláber 2013.03.26. 12:39:37

@dr. mesterseges szinezek: Erről a Palivec, a "Kehely" vendéglő tulajdonosa jut eszembe a Svejkből, aki híres volt a trágárságáról, minden második szavával az ember fenekét emlegette vagy szarosnak titulált valakit.
Most Tóta W. a modern Palivec, nem vendéglőtulajdonos ugyan, csak szimpla bértollnok, de az öncélú trágárság stimmel.
Hozzá képest Fábry elsőáldozó.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 12:54:29

@Kandeláber: Tök jó, hogy szarozásban, hugyozásban, okádásban, és kökpödésben is van "viszonylag".

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 12:57:01

@J.László: ex_lx @ forum.index.hu
A többit rád bízom, a sokliberálisos inszinuációdat pedig direkt nem veszem észre.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 13:00:46

@bbjnick: '"Egyébként megértem őket. A világháború óta kialakított világrendjük dől össze éppen." --- írod.

S ez is így van. Legalábbis remélem:-) '

Érdekes, hogy ebben az országban 30 évenként el lehet sütni a poént, hogy "azé mi is nagy francok vagyunk ám... egy haldoklótól kölcsönkérni..."

J.László 2013.03.26. 13:02:38

@dr. mesterseges szinezek:
A liberálisokról beszélek, nem rólad. Félreértettél.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 13:03:09

@Legelő Őse: Mintha egy szatírából volna idézve: "a kalmár, aki áfáról sose hallott, elégedett volt".

Kalmár 2013.03.26. 13:28:37

@almodhi: Kár ekkora nyilvánosság előtt hülyét csinálni magadból. Szerinted mi történik azzal a pénzzel ami az embereknél marad?
Papírhajót hajtogatnak belőle?
Lehet.
Bár szerintem vesznek belőle kaját, ruhát stb.

Annak bizony pont annyi áfája van.

Te professzor....

Kalmár 2013.03.26. 13:33:34

@almodhi: Ezután a vérciki áfás butaságod után, jó lenne, ha többé nem baszogatnád Matolcsyt.
Meg senkit.

Legalábbis gazdasági kérdésekben több szerénységet ha lehet, lenne miért.

2013.03.26. 13:33:50

Hova tűnnek az ellenzéki kommentek? Láthatatlanok.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.26. 13:47:14

@Kalmár: a fogyasztásra apellálni nem túl szerencsés.. mintha a Fidesznek se nagyon jött volna be...

Kandeláber 2013.03.26. 13:48:00

Tényleg, Németországban szabad bögrecsárdát működtetni?

Nero Bianco 2013.03.26. 13:52:28

@Lion K:
"Hova tűnnek az ellenzéki kommentek? Láthatatlanok. "

Miért? Hiányzik?

almodhi 2013.03.26. 13:53:08

@Kalmár:
Ejha. A bátor ló.

"Bár szerintem vesznek belőle kaját. Annak bizony pont annyi áfája van."

Vagy nem. Vagy nem ÁFA-alanytól vesznek szolgáltatást, vagy feketén vesznek szolgáltatást, vagy elköltségelik és levonják az ÁFÁt, vagy külföldön költik el, vagy csempészárura költik el, vagy nem költik el... vagy ....

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 13:54:05

@Kalmár: "Bár szerintem vesznek belőle kaját, ruhát stb."

Most azon vagy, hogy bebizonyítsd, hogy az mértani sor 2. elemének 27%-a = az 1. elemének 27%-ával?

Te okostojás-professzor, te...
Menj inkább pilótajátékot játszani, az pont profilba vág!

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 13:54:52

@almodhi: Annyi már biztos, hogy Matolcsy fertőz.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 13:56:25

@Kalmár:

:D

Piszok ritkán használok szmájlit, így a fenti darabra akár büszke is lehet.

almodhi 2013.03.26. 13:56:32

@dr. mesterseges szinezek:
én ilyen szorzós-osztós dolgot nem is mertem...

J.László 2013.03.26. 13:58:02

@almodhi:
Hagyd már @almodhi. Ez már a Reichstag égése. Tényleg felejtsd el Matolcsyt. Ő Keynes hozzád képest.

De végül is nem rossz fejtegetés. Mindennek csak nőhet az ára, hiszen ellenkező esetben biztos feketén vásárolna a jónép. Eredeti elgondolás, az biztos.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 13:58:46

@almodhi: Világos, most még nem érheti, de jövőre 2. osztályba megy, és hátha átismétli az ittenieket.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 14:03:43

@J.László: "Mindennek csak nőhet az ára,"

Fordítva ülsz a lovon: mindennek nő az ára - mert ennyire vagyunk képesek pártunkkal és kormányunkkal - kivéve ott ahol ahol valóságtól elrugaszkodott hatósági árat diktálhat.
A szórakoztató az lesz, ha rájönnek, hogy kétharmaddal akár a krumpli árát is meghatározhatnák, csak az a kérdés, ki fog attól a perctől pityókával foglalkozni.
Valszeg ugyanaz az altruista krőzus, aki hosszú távon villannyal, ha ez a kádárlájt bagázs marad.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.03.26. 14:04:15

Jobboldali szavazónak valósággal mámorító látni, hogy honi libijeink mennyire nincsenek tisztában az országgal és népével, ahol nem csak élnek, de hatalomra is szeretnének újra jutni. Minden ilyen külföldről visszaszármazó ország égetés újabb súlyos százalékokat hoz a Fidesz konyhájára, mert megmozgatja a mindannyiunkban rejlő kurucot. Ugocsa non cornat! Pontosan ezért hír ez az MTI-n is. További gyönyörteljes érzést okoz, amikor a patkányblogosok - leleplezve igazi természetüket - a német (vagy akármilyen, csak külföldi legyen) álláspontot kezdik védeni. Mert az mindenki tudja - a legegyszerűbbek is - hogy az EU nagy ívben tesz a demokráciára éa más marhaságokra Magyarországon és másutt is, csak az ő vállalataik problémamentesen hordhassák ki a pénzt. Amíg ez így van addig van demokrácia - utána a fasizmus jön.

Meg fogják nyerni a Fidesznek a 2014-es választásokat, akárki meglátja, ahogyan azt Paranoid Android barátunk is helyesen meglátta.
ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2013/03/26/_el_a_kezekkel_a_rezsinktol

Kandeláber 2013.03.26. 14:22:02

@aristo: Mint ahogyan az osztrákokban - nem a bécsi liberálisokban - is inkább dacot váltott ki Kurt Waldheim kancellár lenácizása (érdekes, ENSZ főtitkárnak jó volt) vagy a nyílt beavatkozás a belügyeikbe az ÖVP-FPÖ koalíció létrejötte idején.
A honi liberálisok-szocik valóban mérhetetlenül ostobák, amikor a külföldiek talpának nyalásával és az állandó visongással igyekeznek szavazatokat szerezni.
A beltenyészetükön kívül nem sokra mennek, az biztos.

J.László 2013.03.26. 14:25:06

@dr. mesterseges szinezek:
Vicces viszonyban vagytok a 2/3-dal. Meg lehet figyelni, ezt amolyan sértésnek veszik a liberálisok, de legalábbis igen sokszor emlegetik rosszallóan.

Feljebb szó volt újdonsült harmadik kedvenc országotok alaptörvényéről. Idézet a dokumentumból (kiemelés tőlem):
"Der Parlamentarische Rat hat am 23. Mai 1949 in Bonn am Rhein in öffentlicher Sitzung festgestellt, daß
das am 8. Mai des Jahres 1949 vom Parlamentarischen Rat beschlossene Grundgesetz für die
Bundesrepublik Deutschland in der Woche vom 16. bis 22. Mai 1949 durch die Volksvertretungen von
MEHR ALS ZWEIDRITTELN der beteiligten deutschen Länder angenommen worden ist."

Látod, már ők is kétharmadoznak. Sőt, benne van az alkotmányban. Fasiszták.

Liberálbolsiknak a forrás:
www.gesetze-im-internet.de/bundesrecht/gg/gesamt.pdf

2013.03.26. 14:25:37

@aristo: Dacos hülyemucsaiak. Német szavazókat ide!

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.03.26. 14:28:58

@Kandeláber: Az a fő bajuk, hogy önmagukon kívül igazából nem érintkeznek senkivel, mert nem méltóak hozzájuk. Legföljebb ide járnak fröcsögni kicsit, bár azok a hülyébbek. Így aztán semmit nem tudnak erről az országról és a benne élőkről.

veny 2013.03.26. 14:36:34

@S=klogW: Akkor biztos az IndaPass is csak tévedésből enged be itt... :)

KopaszMercis 2013.03.26. 14:41:04

@greatwideopen:
Nem tetszik nekik, mert kiszamithatlan, es tobblet munkaval jar, es feleslegesen kell szopatni a kollegakat es az ugyfeleket, azert mert a kormany keptelen tervezni, alkalmatlan az orszag iranyitasara, es nem meri az emberekre raterhelni azt amit a sajat balfaszsagabol fakadoan amugy kenytelen. En egy ilyen vegletekig sarcolt multi egyik felsovezetojenek vagyok a tanacsadoja es szakertoje (es valoszinuleg azert keresek egy nagysagrenddel tobbet, mint te, mert annyira kibaszott ostoba vagyok), es elarulom neked, hogy mi vagyunk europaban az egyetlen orszag (10-ben jelen vagyunk kb), akik prosperalnak, es felfele fejlodunk. Ez azonban az ott dolgozo emberek kemeny munkajanak, az igazsagatalnul elbocsatott es leepitett kollegaknak es az aremeleseknek koszonheto.
A tulajdonosoknak 5 eves terveik vannak, es azokat az ezen cegeknel dolgozo intelligens evi tobb szaz milliot (legalisan, piaci alapon) zsebretevo vezerigazgatok es igazgatoi testuletek szavatoljak. A tervek vegrehajtasra kerulnek, csak egy amator dilettans cigany, mint pl a Rogan (meg ugy tunik mondjuk te...) kepes egy percig elhinni, hogy ezen a totalis allamositason kivul barmi is valtoztatna. A baj az, hogy ha ezeket atveszi az allam, akkor az lesz, mint volt itt 40 evig... ha neked tetszett, akkor fura ember vagy.

Itt egy dolog segithetne egyedul: egy jol mukodo versenyhivatal. Normalis hozzaerto szakemberekkel... Egy gond van ezzel: egy normalis verseny hivatalon "csak" a Zemberek nyernek. Ha kivetsz 100 milliard kulon adot, amit odaadsz a kozgepnek, akkor pedig azon mindenki nyer, csak a Zemberek nem.

Ha te ezzel nem ertesz egyet, akkor jobb ha nem engem ostobazol le, mikozben szipogva nezegeted a bankszamla kivonatodat...

KopaszMercis 2013.03.26. 14:43:47

@J.László:
khm... USA.. khm... Eszak Europa khm...

*breko* *breko*... nincsen a bekementnel terero?

veny 2013.03.26. 14:44:54

@tede: "Egyébként kíváncsi lennék, hogy ha valaki nagybetűsen q anyázná a merkelt meg a kibe..zéséről értekezne ... nem éppen irodalmi stílusban, akkor vajon a nagyon liberális németek és a német szervek nyilván tűrnék, vagy nem."

Azt én nem tudom, de a derék angoloknál láttam olyan céllövöldét állami ünnepen, ahol az aktuális miniszterelnökre kellett célozni... nem egy eldugott faluban, hanem egy felkapott üdülőhelyen, szezonban, és közvetlenül a RAF toborzó sátra mellett...

Nem mindenki olyan kicsinyes ám, mint a magyar politikuskák.

veny 2013.03.26. 14:51:58

@Dinamuki: "Magyarországból a német átlagember sajtó nélkül is lát annyit, hogy eltűnőben van a középosztály"

A francot a német azt látja, hogy érkezőben van a magyar középosztály... .)

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 14:54:08

@J.László: Jó szórakozás lehet összemosni egy ténymegállapítást egy bulldózerral, azon az alapon, hogy mindkettőn szerepel a "2/3" szubsztring.

FYI: nem, nem ugyanaz a kettő, de ez ne vegye el a kedved a játéktól, főleg ha ez az egyetlen játék a városban.

J.László 2013.03.26. 15:03:16

@dr. mesterseges szinezek:
A német bulldózer bizony más, mint a magyar.

Szép számtan lenne, ha elkezdenénk ragozni:
a német tartományok parlamentjeinek mondjuk kétharmada az mennyi a tartományok kétharmada esetében, illetve az a szavazók hány százaléka, beleértve a kiskorúakat, a külföldön tartózkodó hadifoglyokat és a tartományi választáson meg nem jelenteket is. Kijönne vagy 30%.

De mint mondtam volt fent, a német bulldózer egész más, mint a magyar.

Kandeláber 2013.03.26. 15:04:35

@aristo: Tényleg muris, hogy így akarnak választókat toborozni, de ez már legyen az ő bajuk.
Zugbölcsészek és egyéb marginálisok, valamint nemzeti gondozottak csak véges számban állnak rendelkezésre.

veny 2013.03.26. 15:06:15

@bbjnick: Vidnyánszky művészetével nincs semmi baj, Pesten is szívesen látnánk pár előadásra meg vendégoktatóként... :)

A baj azzal van, hogy itt beállt az MMA-s kultúrkampfba gyalogosnak. Ez francia színháziak többségének nem hogy nem látszik, de nem is számít egyáltalán.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 15:06:18

@veny: A szójáték jó, de még igaz is: az itt dolgozó németek és az ott dolgozó magyarok tanúságtétele legalább akkora véleményformáló, mint a ZDF.

(Erre lehet egy bittel azt mondani, hogy ha itten dógozik, ne pofázzon bele, vagy húzzon eeefele, de Viktor nem tud annyi kólát inni, hogy megoldja a munkanélküliség problémáit, ha az utóbbi mellett döntenek a cégek, saját menedzsmentjük és technikai személyzetükről le nem mondva.)

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 15:16:58

@J.László: És csak mosogatsz továbbra is összefele.

Nem a szám a lényeg, még csak nem is annak az emlegetése, hanem hogy mit kezdenek azzal a kétharmaddal, a kétharmadra hivatkozva.
Itt ismerszik meg a bulldózert természete.

Tudom, érted te ezt, csak a NER doktrinájában már megjelent (ha Simicskának bejött, kár volna kidobni), hogy hülyének lenni is merni kell.

veny 2013.03.26. 15:19:21

@bbjnick: "A TNS március 8-dikai sajtóközleménye Debrecent egy ukrajnai „magyar enklávéba" helyezi!"

Godolom Vidnyánszki szül. helyét keverték az előző munkahelyével.

Viszont a TNS nem sajtó, hanem színház, tőlük elnézhető. Shakespeare írt cselekményt Bohemia tengerpartjára... :)

is 2013.03.26. 15:23:19

@poszt: na, kéthavonta egy hülye cikk? nálunk mi az arány, amikor hülyeséget kell mondani az emberek szemébe akármiról is? nálunk újságok, TV-k és rádiók 100%-ban azért dolgoznak, hogy a magyarok hülyeségeket képzeljenek, halljanak, lássanak. erről volna-e esetleg gondolat? vagy inkább

"Egyszerűen kialakult egy olyan német országimázs a Mandinernél, ahol létező és valóban aggasztó jelenségek totális felnagyításával, és a komplex német valóság s annak számtalan normális eseményének, jelenségének teljes elhallgatásával alakítottak ki egy alternatív Németország-képet" ?

is 2013.03.26. 15:25:07

@veny: bezzeg a királynőre még ott sem lehet lődözni :)

is 2013.03.26. 15:27:25

@Kalmár: "Ami új nekem, az a rezsicsökkentés adóvonzata....mi van?
Mitől lesz kevesebb bevétel?? "

A gázszámlában van ÁFA. 27%. ha 10%-kal csökken a számla végértéke, akkor (az eredeti teljes számlaértékre vetítve) 2,7%-kal csökken az ÁFA-bevétel is. Jónapot, negyedikes általános matek.

is 2013.03.26. 15:30:49

@MACISAJT: " véletlenül a 90-es évek elején Magyarországon volt, khm... SZDSZ -közeli."

azaz FIDESZes, hiszen a 90-es évek elején a FIDESZ is khm... SZDSZ közeli volt, ugye? nem nagyon tudsz olyat mondani a 90-es évek elejéről (ki a faszom az a Thomas Melia?), aki az SZDSZ-t segítette, a FIDESZ-t meg nem. ekkora öngólokat már ne rúgjál, még van Cavinton egyeseknél, nem sikerült teljesen eltörölni a történelmet mindenki agyát átmosva.

veny 2013.03.26. 15:31:22

@rabelais: "Amikor Angela Merkel kritizálta Orbánt, akkor ő is kommunista befolyásoltság alatt volt?"

Mármint Orbán? Igen.

Szindbad 2013.03.26. 15:33:10

@aristo: Nincs abban semmi újdonság, hogy a Fidesz választást nyer, ez nagyjából fix. De az is fix, hogy nem a jó kormányzásuk miatt.

is 2013.03.26. 15:33:55

@Kalmár: "A világháború óta kialakított világrendjük dől össze éppen. Az eddig adósrabszolgaságban tartott népek kezdenek fészkelődni, szorít a bilincs"

Lásd németek. A világháború után őt bilincselték meg leginkább, ugye, 2000 után fizették ki az utolsó jóvátételi pénzt. Most viszont a németek ezt tovább nem hagyják, hogy pl. a mitugrász magyarok szórakázzanak itt. Dől össze a magyar mitugrászkodás, többek között, bizony.

J.László 2013.03.26. 15:34:00

@dr. mesterseges szinezek:
Ez a számtant ti vezettétek be. Persze nem '94-ben, hanem 2010-ben.

Mondok jobbat is. Idézet harmadik kedvenc országotok alkotmányának preambulumából (kiemelés tőlem:
"Im Bewußtsein seiner Verantwortung vor GOTT und den Menschen,
von dem Willen beseelt, als gleichberechtigtes Glied in einem vereinten Europa
dem Frieden der Welt zu dienen, hat sich das Deutsche Volk kraft seiner
verfassungsgebenden Gewalt dieses Grundgesetz gegeben."

Nicsak. Isten benne van az alkotmányban? Fasiszták!

A legnagyobb botrány: Németország nem köztársaság többé. Nem látom, hogy ez le lenne írva az alaptörvényben, valahogy úgy, ahogy a magyarban, vagy a weimari alkotmányban, idézem: "Das Deutsche Reich ist eine Republik.". Keresek valami ilyesmit, de nem találok.

Azt hiszem, nagyon érik már Németország ellen egy EU eljárás.

Liberálbolsiknak a források:
www.gesetze-im-internet.de/bundesrecht/gg/gesamt.pdf
www.dhm.de/lemo/html/dokumente/verfassung/

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 15:39:30

@J.László: Mostan már áruld el nekem, léccilécci, hogy ki az a "mi", mert nem tudom, kiket képviselek.

is 2013.03.26. 15:39:40

@aristo: Kádár Jánosnak is mindig bejött ez az imprlista fenyegetéssel való hadoválás. Még inkább Rákosinak, a Fényes Szelek pont ez volt, amit most te csinálsz, elhíve, hogy ez aztán a fasza dolog, majd mi jól megmutatjuk az imprlistáknak, szocialista/kuruc (ugyanaz a faszmutogatás) népünk győzni fog.

Ja, Kádárnak is harminc évbe tellett csődbe vinni közben az országot. Kurucsággal máshova nem is lehet. Megírta ezt már Petőfi, Ady, Móricz, Mikszáth, Jókai. De legyen, majd 50 év múlva tanítják a mai írókat, akik szóltak, és az akkori kurucok büszkén mutogatják, hogy igen, ezek voltak a nagy írók/költők, és közben észre sem veszik, hogy már megint a bilibe lóg a kezük.

Legyél kurva büszke rá, hogy a kádári nihiles csőd felé viszed az országot, te kuruc.

veny 2013.03.26. 15:39:45

@J.László: "Németországban 1990 óta (23 éve) stagnál az életszínvonal."

Hazudni méltóztatsz.

hdrstats.undp.org/en/countries/profiles/DEU.html

veny 2013.03.26. 15:44:45

@is: Szép összefoglalás.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 15:49:30

@is: Nem Kádár védelmében, hanem Orbán igazi értékét aláhúzandó mondjuk el, hogy Kádár úgy várta az imprilizmus halálát, hogy a pánszláv maci szerető ölelésében eszébe sem juthatott mást várni - de nemzeti sport volt, még az MSZP-közeli humoristák körében is kiröhögtetni és kiröhögni az egészet.

Orbánt semmi se kényszeríti erre - az viszont elképzelhetetlen, hogy a Szent Gondolataira baráti lövészárokból tüzeljenek a zidegenszívűség vádja nélkül.

Balt 2013.03.26. 15:50:22

Lol. Ez ütött.
Csókoltatom Alzheimer Fraulein küsztihendjét!

Alfőmérnök 2013.03.26. 16:13:55

@aristo: Mi van te nyomi, a saját posztodnál kiütött Edith?

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.03.26. 16:21:44

@is: Kádárnak sohasem jött be az imperializmus elleni harc. Mindenki - kivéve magukat és elődeiket - röhögött rajta. Annak meg, hogy ki visz mit és hova a kétharmad a mértéke és pl. a dunaharaszti választási eredmények. Maguknak liberálfasisztáknak persze mit sem számít a népakarat, demokrácia ilyenek.

veny 2013.03.26. 16:58:18

@aristo: "Annak meg, hogy ki visz mit és hova a kétharmad a mértéke "

A hovának a mértéke?!
Ma már ne igyál... :-P

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.03.26. 17:15:35

@veny: Tudja van olyan, hogy cél, akinek kétharmada van az kitűzhet célokat és el is juthat oda. Hova? A céljaihoz természetesen. Maga egyáltalán ne igyon.

dr. mesterséges színezék 2013.03.26. 17:51:23

@aristo: "akinek kétharmada van az kitűzhet célokat és el is juthat oda"

Különösen megkönnyíti az odajutást, ha ma azt tűzi ki célul A-ban állva, hogy B-be jut, holnap pedig, B felé negyedúton, hogy A-ba.
Ha valaki felvetné, hogy ezt helyben toporgásnak hívják, feltalálja a láthatatlan haladás fogalmát, amely láthatóvá tételének akadályául megnevezi az apacukákat, és aki ebben az egészben nem hisz, azt egyszerűen hetedíziglen lecsufipofázná, és rendelne fél stadionnyit a magyar és lengyel anyanyelvű hivatásos siker- és apacukahívőkből.

Nero Bianco 2013.03.26. 18:22:31

@aristo:
"akinek kétharmada van az kitűzhet célokat és el is juthat oda."

Akinek nincs, az is.

Tehetetlen Dodó 2013.03.26. 20:24:47

@aristo: Nem bírnak megbarátkozni a gondolattal, hogy a kutya ugat, a karaván halad.

aszekelyek 2013.03.26. 20:26:00

@Nap Pali: nofene itt is rontod a levegőt? nem rettegsz te is? kár..., pedig a ZDF tudja,... hogy azé nincs jelen a sok kis ellenzéki gyávaság, mer félnek... Szavazni is féltek elmenni 2010-ben ? Megosztottam, persze csakis félelemből ezt a cikket, a németeknél élő barátnőmmel is.

aszekelyek 2013.03.26. 20:33:30

@aristo: dehogynem számít nekik ! Arra számítanak , hogy valaki beveszi , hogy most nincs sokkal inkább demokrácia nálunk , mint amikor ők nyomorították a démoszt.
Az ideológiailag nem elég képzettek tömege a célcsoportjuk. Már a 40 forintos kérdésnél is kiestek sokan , akik milliomosnak mentek a játékba.... , legalább is. Azt hitték , tudnak valamit. Egyet tudnak. Zorbánozni.

aszekelyek 2013.03.26. 20:52:44

@J.László: minimum. Szolíd szőnyegbombázást. Debrecent , Budapest kerületeit , egyet kivéve .. .. És még pár gócot.

@Balt: :)) Most mit hüjéskedik itt kend? Mikor ekkora nagy vész van ? Há lűnek az ellenzékre , azé félnek... Vagy elolvassák őket.

Ebben nem biztosak a hölgyek , hogy mék , mikó vót de a lényeg , hogy azorbán , az kérem nácifasisztautoriterdiktatúrát üzemeltet. Aztat nekik tutira mögmondták.

Az a lényeg. Hogy azé nem döntötték még meg , mer félnek , hogy elolvassák őket. Csak az a pár , lézengő bátor van , akik itt és a tüntiken. De ők is nagyon félnek. Hogy rájuk néz a kakas , vagy mitől.. ? Ja, megvan, hogy elolvassák , amit írnak.

Akar velem rettegni ? Naaa, lécci, lécciiii

VAn az a Woody Allen film, amivben egy paranoiást alakít, aki végigrettegi a filmet, töltött fegyverrel járkál és a végén ő öl meg valakit, aki semmit nem ártott de nem is akart senkinek. Valahogy így vannak ezzel a félelemmel nálunk is... Úgy kinyírnák a zorbánt , ha tehetnék...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.03.26. 21:46:23

@aristo: A népakarat és a demokrácia a cselédek és a disznópásztorok uralma, te szenilis fasz. :)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.03.26. 21:56:20

@Kettes: Maga a vicceket sem szokta érteni, ugye? Kellemetlen lehet mindig elmagyarázni magának a poént.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 22:21:16

@rabelais: Grundgesetz für die Bundesrepublik Deutschland

"Artikel 146

Dieses Grundgesetz, das nach Vollendung der Einheit und Freiheit Deutschlands für das gesamte deutsche Volk gilt, verliert seine Gültigkeit an dem Tage, an dem eine Verfassung in Kraft tritt, die von dem deutschen Volke in freier Entscheidung beschlossen worden ist."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.26. 22:30:08

@Kalmár:
"Az eddig adósrabszolgaságban tartott népek kezdenek fészkelődni, szorít a bilincs."

Így van.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2011/09/kizsakmanyolasi-dij.html

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.03.26. 23:02:33

@aristo: Épp ellenkezőleg, nagyon ritkán kell elmagyaráznom a poént.

zotyesz11 2013.03.26. 23:10:27

Mi?
A ZDF egyszerűen lezsidózta a Sirály mélyen értelmiségi közönségét?!
Ajjaj...

Sok kárpótlásban fog ez kerülni nekik.

Bell & Sebastian 2013.03.26. 23:12:03

@Kettes: Pucéran várod a fán, mikor jön már?

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.27. 05:27:45

@Bell & Sebastian: fél pont. egyébként ettől függetlenül is igaz, hogy átmeneti jellege van a német alaptörvénynek, ezért is nevezik alaptörvénynek. most gondold meg, mit sugall ez Orbán alaptörvényéről.

azt viszont nem látom, miért lenne demokráciadeficit, hogy Németországnak olyan alkotmánya van, amelyet eredetileg átmenetinek szántak, de bevált, így sose csináltak újat, inkább módosítgatták.

Kalmár 2013.03.27. 08:51:20

@almodhi: Te tényleg nem érted? Még ha áfamentes szolgáltatást is vesz. Aki a pénzt kapja előbb utóbb vesz belőle egy sört valahol. A lényeg, hogy a szolgáltató külföldre vitt profitja sokkal jobb helyen van a lakosságnál.
Nem csak az áfa marad, hanem az áfa alap is a gazdaságot erősíti.

Adókiesésről beszélni egetverő ostobaság.

@is: látod, ezért nem negyedikesek vezetik az országot, mert azok is ilyen vaslogikával rendelkeznek.
Persze ők később továbbtanulnak.
Furcsa, hogy te így megrekedtél és még büszkélkedsz is vele....

Sajnos a gazdasági matek, nem egyenlő a számtani alapműveletekkel.

veny 2013.03.27. 09:10:10

@Kalmár: "a gazdasági matek, nem egyenlő a számtani alapműveletekkel."

De nem is megy nélkülük... :-P

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 09:35:47

Teljesen értelmetlen. Azt hiszem végletesen sikerült kettéosztani az országot, és sok-sok emberrel elhitetni, hogy valamiféle harcban állunk.. de könyörgöm, mi értelme van ennek? Nem mind egy országban lakunk? Nem vagyunk ellenségek, csak más a véleményünk, és ha szavazunk, ezt meg is mutatjuk.
Én büszke vagyok arra hogy liberálisan gondolkodom, és hogy számomra fontosak ezek az értékek. Nem értem miért lenne szitokszó a liberalizmus? És ahhoz mekkora butaság kell hogy a bolsevizmussal kössék össze? A jelenleg az EU-ban működő képviseletei demokrácia a jelenlegi fékekkel és ellensúlyokkal egy liberális vívmány, és bár nem tökéletes, erényeit mutatja, hogy azokban az országokban ahol jólét van, képes értelmes kereteket adni az együttéléshez.

Véleményem szerint a jelenlegi kormány ennek az eszmének a felszámolása mellett van. Teszi mindezt úgy, hogy ő maga a rendszerváltáskor ennek az eszmének a megtestesítője volt, sőt vezetője Orbán a liberális internacionálé elnöke volt. Joga van persze megváltoztatni a véleményét, és ahhoz is joga van hogy most mást képviseljen. De engedtessék meg, hogy ne korlátoz mások jogát arra, hogy kitartsanak eredeti elképzelésük, hitük, elveik mellett. Azzal hogy a Fidesz a legmegdöbbentőbb módokon távolodik el azoktól az alapoktól, melyek az EU működésének lényegét adják, majd egy olyan pályára kezd állni, amely olyan erőteljes hatalomkoncentrációt feltételez, amelyet jelenleg nem fogad el az európai közösség, azt éri el, hogy azok akik nem értenek egyet vele, vagy éppen az a dolguk hogy erről beszámoljanak, ezt megteszik. Ahogyan egyre durvulnak a dolgok, egyre durvábban teszik meg.
Engedtessék meg a más vélemény, és engedtessék meg hogy mindezért ne legyen megbélyegezve bolseviknek, "átkeresztelve" zsidónak, Gyurcsányistának, vagy bárkinek az, aki vállalja véleményét, érvel. Akik nem liberálisok, hanem konzervatívként bántja őket ez az Orbáni igyekezet, azokat bizonyára szintén bántja hogy 'leliberálisozzák" őket, még ha engem ez nem is zavar, és azt hiszem az eltérő véleményemnek nincs is sok köze ehhez a tényhez.
Sajnos hazánkban az egyetlen liberálisnak nevezhető párt mindössze pár évet ért meg,majd alaposan megváltozott. Az is nagyon szomorú volt, akkor is ellenvéleményt fogalmaztam meg.

Bell & Sebastian 2013.03.27. 10:11:24

@rabelais: Mindkettőben kimondatlanul benne van a Szentkoronatan és egy így helyes. A német tartományi szempontból föderatív, cserébe nekünk kétkamarás parlamentre lenne szükségünk, persze, ha meg tudnánk tölteni belevalóval.

Mert még egy ilyen ország a világon nincs, ahol ennyi nemzetáruló (értelmiség? / elit?) csóválja a politikát.

Mondjuk a német önrendelkezés is a formalitásba csúszna, amennyiben alávetnék magukat a EU -nak, vagy a Világkormánynak.

Persze mindez csak puszta spekuláció és egyáltalán nem jelenti azt, hogy adott esetben például egy jó diktatúra, egy közvetlen demokrácia, egy szindikalista állam, egy royalista demokrácia vagy más, egyéb konstelláció nem működhet jobban a jelenlegi, liberális mázzal leöntött, multi-tőkés diktatúráknál.

Mert ne feledjük, az effajta -általunk is preferált- közvetett, azaz képviseleti demokráciák nagyon gyengén teljesítenek.

Nincsen univerzális recept, ám annyi tudható, vészhelyzetben az autoriter megoldások üdvözítőbbek.

Azt meg ki tagadná, hogy a nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik?

Bell & Sebastian 2013.03.27. 10:28:02

@rabelais: Azt tudni kell, hogy a német Alaptörvény megszövegezésének legnagyobb dilemmája a Népfelség, vagy eredő-hatalom belehorgolásának módja volt.

Ezért kezdődik egyformán a magyarral. A demokrácia deficitje abban mutatkozik, hogy kvázi-igazságtalanul osztják szét ezt a hatalmat, sőt, továbbmegyek, rugalmasan alakítják a súlyozását.

Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy egy Alaptörvény valahol félúton van a nagy semmi (azaz az íratlan, ám szervesen kifejlődött hagyomány) és a kőbe vésett Alkotmány közt.

Formailag persze, mert az egyáltalán nem mindegy, hogy az adott laza, vagy szoros kereteket milyen tartalommal töltik meg, ha úgy tetszik, hogyan váltják aprópénzre az alkimista receptet.

Mert azt azért lássuk be, egyik sem több elvonatkoztatott sejtéseknél, oszt vagy lesz arany a végén, vagy lószarban tapicskolunk.

A magyar verebek az utóbbinak jobban örülnek - szó se róla!

Bell & Sebastian 2013.03.27. 11:02:28

Talán még annyit, hogy a Preambulum mindkét esetben az állam etikai alapjainak forrását is kijelöli, azaz az én olvasatomban ez azt is jelenti, hogy a Sólyom által rajongással emlegetett Láthatatlan Alkotmány nem más, mint az Isteni Törvények.

Azaz az állam (mint baloldal) mégsem operálható szét a hagyományosan keresztény etikától (mint jobboldal).

Így valósul csak meg az Egység, a legfelsőbb szinten. Nem elegendő tisztázni a hatalom szétosztásának mikéntjét, rögzíteni kell a rendezőelvet is.

Ami ebben az esetben eleve kizárja, hogy túlhatalom összpontosuljon egyetlen ember kezében, a követendő minta inkább a r.k. Egyház szervezeti és működési szabályzata, amely eddig időtállóbbnak bizonyult bármi másnál.

Ezekből az evidenciákból az is világosan következik, hogy aki az Alaptörvény alól kihúzná vagy kicserélné az etika szőnyegét valami másra vagy a semmire, az vagy nem tudja mit cselekszik, vagy nagyon is jól tudja, milyen sötét célok vezérlik.

Büntetlenül nem lehet keverni a rasszokat, kultúrákat és vallásokat, vagy legalábbis annak, aki integrálódni akar, alá kell vetnie magát a befogadó kultúránk és vallásnak. Ha nem megy, létezhet szeparáltan is, ha kap autonómiát.

Lefordítva köznapi nyelvre, 1,5 millió cigánynak nem sok választása marad, másról nem is beszélve.

Olyan nincs, hogy a többség hajol be a valagba rűgásért, még a németeknél sem!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.27. 11:25:38

@Bell & Sebastian:
"Büntetlenül nem lehet keverni a rasszokat, kultúrákat és vallásokat, vagy legalábbis annak, aki integrálódni akar, alá kell vetnie magát a befogadó kultúránk és vallásnak. "

Helyesen: az emberi egyutteles szabalyait mindenkinek be kell tartania es ezt akar hivhatja befogado kulturanak is. Szokasos szohasznalat szerint a befogado kultura es vallas ennel tobbet jelent, de a bekes egyutteleshez ennel kevesebb is eleg. Nagyjabol annyi, ami a Btk.-ban es Ptk.-ban benne van.

Ha azonban nacionalizmust akar, annak kellemetlen kovetkezmenyei lehetnek. Ha a Mi Kutyank Kolyke fontosabb, mint az O Kutyajuk Kolyke, akkor a ebbol logikusan kovetkezik, hogy az O Kutyajuk Kolykevel rosszabbul banhatunk, mint a Mi Kutyank Kolykevel.

Ennek a gondolkodasnak a mindennapi eletben torteno lecsapodasat ket esettel vilagitanam meg. Az elsoben egy orszag kormanya ugy gondolta, hogy kulfoldi bankokat szo nelkul ki lehet pakolni, ha a Mi Kutyank Kolykei megszorulnak. A masik esetben egy romaniai ciganybandanak nem okozott lelki torest brutalisan kirabolni del-pesti magyar nyugdijasokat (5 halott is volt), mivel ok nem tartoztak a torzshoz.

A termeszetjogbol kovetkezo torvenykezes eseten mindket eset buncselekmeny. A masodik sulyosabb, mivel emberek is meghaltak. A logika azonban mindket esetben ugyanaz.

Bell & Sebastian 2013.03.27. 11:41:12

@Doomhammer: Mondja, a bank ugyan miféle rassz, kultúra és vallás parancsait követve játszott eddig kifosztásra? És aláveti magát a Btk. -nak Ptk. -nak?

Én úgy látom, teljes -bár láthatatlan- autonómiát élvez a bank, amit pontosan ugyanúgy vindikált magának, származtat a maga isteni etikájából, mint az Alaptv. a magáét.

A bank a goj birkák maradéktalan megkopasztására játszik, amit nem fogok bizonyítani, mivel a legjobb példa erre a nemlétező, svájci frankban felvett hitel.

ANagykutya kölke semmivel sem előrébb való, mint a kiskutyáé.

A cigók áldozataival meg számoljon el az, aki nem csipszelte még meg őket nyomkövetővel, mint egy kutyát!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 11:47:00

@Bell & Sebastian: Szentkoronatan, az hiányzik még ennek az országnak, mint tanyára a villany.

"Mert ne feledjük, az effajta -általunk is preferált- közvetett, azaz képviseleti demokráciák nagyon gyengén teljesítenek."

Fogalmazzunk úgy, hogy vannak akik jól teljesítenek, és vannak akik nem. Ugyanakkor az látszik hogy a teljesítmény mértéke nem a mechanizmusból fakad.

Azonban az tény, hogy nem ismerünk sem a jelenben, sem a múltban olyan társadalmat, amelyikben szívesen élnénk, és valami másféle mechanizmus alapján működött volna.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.27. 11:56:29

@Bell & Sebastian:
"A bank a goj birkák maradéktalan megkopasztására játszik, amit nem fogok bizonyítani, mivel a legjobb példa erre a nemlétező, svájci frankban felvett hitel."

Maga ellensegkepet gyart, hogy megindokolja, miert jogos kipakolni a bankot.

Ez gyakran megtalalhato azoknal a bunozoknel, akik foglalkoznak egyaltalan azzal, hogy megindokoljak (maguknak), miert sertik meg a torvenyt (a tobbsegnek a bunozes egyszeruen egy foglalkozas, mint a villamosvezetes). Azok a bunozok, akik ideologiat is gyartanak, azok gyakran hivatkoznak arra, hogy az aldozatoknak volt (penz, szocialis statusz, stb.), nekik meg nem volt es ez igazsagtalan. Mashogy ez nem tortenhetett, mint hogy az aldozat Rossz volt es ez megindokolja, amit tettek vele. Ez egy klasszikus ellensegkep-kepzo racionalizalas.

Nem kisebb szemelyiseg, mint Lazar Janos hasznalta ezt, amikor megindokolta, miert bocsatott ki annak idejen devizaban kotvenyt Hodmezovasarhely neveben. Azert, mert az akkor elonyos volt (neki es a varosanak). Aztan amikor mar nem volt elonyos, akkor pedig megzsarolta a bankot es ideologiat is gyartott hozza (a bank meg az o extraprofitja).

Bell & Sebastian 2013.03.27. 12:01:50

@Legelő Őse: Mert ugye maga tisztában van a Szentkoronatannal, fújja fülétől a farkáig. Mennyen má...

Bell & Sebastian 2013.03.27. 12:04:33

@Doomhammer: Vagy nem. A bank ugyan mitől Szent Tehén? Há mer fajspecifikus. Ennyi és nem több.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.27. 12:11:30

@Bell & Sebastian:
Marmost ki tekintette szent tehennek a bankot? Az egyutteles szabalyai rajuk is vonatkoznak, ha tisztessegtelen szerzodest kotottek, akkor ok a hunyok.

A kormany azonban masfele logikat hasznalt. Vilagossa tette, hogy ha intezkedesei miatt magyar bank kerul bajba, azt megmenti. Ha viszont kulfoldi, annak vallalnia kell a vesztesegeket. Vagyis torzsi alapon valasztotta ki az aldozatait, elfogadhato celpontta teve azokat, akik nem Mi vagyunk. Pont olyan logikat hasznalt, mint a del-pesti nyugdijasokat terrorizalo (es sokszor megolo) romaniai ciganybunozok.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.03.27. 12:18:35

@Doomhammer: Hát azért a dél-pesti nyugdíjasok nem rabolták ki előtte a cigányokat.

Bell & Sebastian 2013.03.27. 12:19:29

@Doomhammer: A mindenkori, beszari magyar kormányok hányszor fizették ki a bankok rossz hitelkihelyezéseit? Négyszer? Há mer hitelből ment a gyurcsótányok meggazdagodása, a mi pénzünkön.

Aztán úgy rászoktak a bevált módszerre, mint siheder a ...ára.

Legfőbb ideje lenne leszokni róla, a bank kockázatvállalás nélkül csak egy pénzgyár, ha túlmegy a pofátlanság határán, szóvá kell tenni - valahogy.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.27. 12:24:07

@aristo:
"Hát azért a dél-pesti nyugdíjasok nem rabolták ki előtte a cigányokat."

A hodmezovasarhelyi kotvenyt kibocsato bank se rabolta ki Hodmezovasarhelyt. Amikor Lazar a kotvenykibocsatas mellett ervelt, akkor az elonyos felteteleket emelte ki. Mint ahogy azok, akik hazra es autora felvettek, azok is az elonyos feltetelek miatt vettek fel.

Csak amikor a feltetelekrol kiderult, hogy korantsem olyan elonyosek, akkor lett ideologia az elvetelre. Pontosan ilyen logika alapjan lopja a cigany a fat az erdobol vagy oli meg azt, akinek van egy te've'je. Neki volt, de nekem kellett.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 12:24:20

@Bell & Sebastian: pont annyira vagyok tisztában vele, hogy egyértelmű véleményem legyen róla. A 21. században Európa közepén, talán előre kéne lépkedni.

Nem mellékesen, te a mechanizmusokat, a berendezkedés hatékonyságát és eredményeit kevered a szakpolitikák pl.: gazdaságpolitika stb. működésének deficitéből származó eredményekkel. Magyarul nálunk és sok más országban nem azért nem jó élni mert demokrácia van, vagy mert nem tudtunk a Szent Korona részévé válni, beleértve az állam vagyonát is... azért nem jó élni, mert a hatékony, stratégiák szakpolitikák működtetése helyett aktuálpolitikai célzattal kormányoznak az aktuális kormányok.
Ez ennyire egyszerű.
Ha mindezeken nem változtatunk, akkor egyáltalán nem lesz jobb. Ha kilépünk az Unióból, és elindulunk valamiféle archaikus berendezkedés felé, attól lehet hogy néhány Jobbikos elélvez, de ettől az ország adósságai, a fizetőeszköze, az ellátó és elosztó rendszerei, az oktatása, az életszínvonal a béka segge alatt lesz továbbra is.
Lehet hogy ezt próbálja a világ elmagyarázni az Orbán kormánynak is? Hogy árnyékharc helyett talán el kellene kezdeni szak-politizálni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 12:25:52

@Bell & Sebastian: mitől szent tehén? Atyaég. Mert a kisbetétesek pénze van benne attól! Az emberek pénze. Mindenkié. Mi van veled???

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.27. 12:29:31

@Bell & Sebastian:
"A mindenkori, beszari magyar kormányok hányszor fizették ki a bankok rossz hitelkihelyezéseit? Négyszer?"

Bocsanat, az egy masik ugy.
"Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön és ezzel kárt okoz, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Van egy friss ugy: egy uzsoras kizsigerelt egy vallalkozo parost (mindenki cigany a tortenetben), akik cserebe megoltek es kiraboltak. Ez ket buncselekmeny: az elsot az uzsoras kovette el a vallalkozo paros ellen, de a per nem errol szol, hanem a masodikrol, az emberolessel kombinalt kifosztasrol. A birosag nem fog enyhebb iteletet hozni a masodik esetben csak azert, mert korabban a masodik eset elkovetoi voltak az aldozatok.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2013.03.27. 12:31:18

@Doomhammer: Szerintem nem analóg dolgokról van szó. Lázárnak rendelkezésére állt egy csomó pénzügyes, könyvelő, akárki, tehát valóban illett volna kiszámítania, hogy mit kockáztat és nem a bankot hibáztatni utána.
Más a helyzet a magánemberekkel, akiket - szerintem - igenis megvezettek, ahogyan az egyre jobban kiderül. Az ő esetükben jogos kirablásról beszélni.

Bell & Sebastian 2013.03.27. 12:33:42

@Legelő Őse: Szerintem az Unió már régen kilépett belőlünk, amikor a perifériákból elkezdte a pénzt a centrumba, majd Amerikába pumpikálni.

Nem hiszem, hogy a Merkel -féle, bugyin a flastrom -kezeléssel fenntartható. Eltértek az alapító atyák eredeti céljaitól, beléjük bújt az usraeli ördög, oszt annyi is lett az egésznek.

Ezt egészen biztosan nem Orbán kúrálta el, hanem a sárközi cigány és az endékás Brünhilda, amikor beengedték az USÁ -t ide, szétteríteni a hiányát.

Az röhög a markába, más meg szívja a jólétüket. Nem tűnik túl demokratikus szereposztásnak, legfőbb ideje oszlásnak indulni.

Google 2013.03.27. 12:36:43

@Doomhammer:

Kipakolni a bankot..., ami úgy kezdődött, ugye, hogy először is jól meg kellett konszolidálni őkelmét. Telepakolni, más szóval.
Utána jó hazai svejci frankot adtak kölcsön; fülüket, szemüket befogva - mert kit érdekelt akkor egy olyan apróság, mint a kölcsönkérő anyagi helyzete?
Éveken át szedték a sápot, és hát még most sem sírnának együtt (2014), de hát mit tegyenek, elfogyott a lovetta.

Ami pedig a mai félelemben élőket illeti, előttük is voltak valakik ellenzékben. És azok nem féltek. Pedig könnygázt, lovasrendőröket, és ki tudja, hogy még kiket, miket vetettek be ellenük. De abban az időben a demokraták még nem féltek. Nem illett nekik félni.
A mai demokraták sem félnek igazából: hazudni minden hullámhosszon, külföldön szennyest mosni, és mosatni, bemászni más pártok székházába, egyetemet foglalni stb. Ilyesmikért lecsürhézték volna a kényes ízlésű képmutatók a hajdani ellenzékieket, vagy nem?
Fél, fél, de nem fél hazudni, lázítani, árulkodni, félreinformálni. Arra ott az egész valója.

Bell & Sebastian 2013.03.27. 12:38:04

@Doomhammer: Ismeri Dosztojevszkijt, nem vagyunk egyenlőek. Az állam sem egyenlő a bankkal. Nincs demokrácia, valaki mindig szív, most az egyszer szívjon más, ha lehet egy kívánságom az aranyhalhoz.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 12:39:52

@Bell & Sebastian: maradjunk annyiban hogy ez a te látásmódod, és összeesküvés elméleted világa. Az EU nem hibátlan, és szerintem is lenne hová fejlődnie. Én nagyon nem értek egyet veled, sőt, szerintem egy sokkal erősebb EU lenne a megoldás, nem egyre gyengébb..
Tehát az EU nem tökéletes. Azonban az elmúlt 15 év alatt a régió vezető gazdaságából a sereghajtóvá váltunk. Ebben nagyon vastagon benne van Orbán is, de abban egyetértek, nem egyedül. Ez nem az EU miatt van. A környező országok növekednek. Mi nem.

Bell & Sebastian 2013.03.27. 12:40:28

@Legelő Őse: A kisbetétesek pénze államilag garantált. A nagybani befektetőké nem. Kár, hogy ezt pont tőlem kellett megtudnia.

Bell & Sebastian 2013.03.27. 12:43:35

@Legelő Őse: Összeesküvés-elméletek ügyében forduljon díleréhez, vagyonkezelőjéhez. Esetleg Aristohoz, aki majd jól elmagyarázza, boszik már csak Funtinelben vannak, ott is erősen korlátozott példányszámban.

Google 2013.03.27. 13:05:16

@bbjnick:

Ha már félelem, akkor e francia hölgy nevét se hagyjuk ki: Julie Brochen, a TNS igazgatónője.
Ő egyelőre csak Vidnyánszkytól (mesterkurzusaival szennyezte volna ott a levegőt) fél, de innen is van még tovább. Például patás ördögök a barlangfalon.

2013.03.27. 13:11:58

@Google: Dehát már szavazni is félnek a diktatúra ellen.

Félnek demokraták lenni. Ahogy Dunakeszin is legutóbb.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.27. 13:23:16

@Bell & Sebastian: "A kisbetétesek pénze államilag garantált. A nagybani befektetőké nem. Kár, hogy ezt pont tőlem kellett megtudnia."

ööö... ez mire volt válasz, melyik hozzászólásomra?

Kalmár 2013.03.27. 13:28:32

@veny: Ennek van értelme szerinted?
Érted amit írtam?

Alfőmérnök 2013.03.27. 13:35:58

@Lion K: Nem MézesRozinak tetszik lenni véletlenül?

veny 2013.03.27. 14:12:01

@Bell & Sebastian: "A kisbetétesek pénze államilag garantált. "

Az állami garancia egy dolog ellen nem véd, és ez történetesen épp a legmagyobb kockázat manapság idehaza: az állam mohósága. Lásd a manyup vagy a visszamenőleges 98%-os adó esetét.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.27. 15:30:54

@aristo:
" Az ő esetükben jogos kirablásról beszélni."

Nyilvan tisztessegtelen szerzodest akart irni, mivel a kirablas buntetojogi kategoria.

Arra hivatkozhatna, hogy a felek szolgaltatasainak feltuno aranytalansaga all fenn, esetleg uzsoras szerzodesre is hivatkozhatna. Csakhogy abbol kell kiindulnia, hogy ezek a szerzodesek a megkotesuk idopontjaban feltunoen elonyosek voltak. Vagyis a jelenlegi allapotukat tekintheti normalisnak (egyesek szerint egy svajci frank alapu szerzodes meg ma is elonyosebb, mint ha annak idejen forintban kotottek volna). Tehat a szolgaltatas feltuno aranytalansagat vagy rejtve maradt szerzodesi feltetelt nem fog tudni talalni, ahogy eddig senki sem talalt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.27. 15:39:22

@Bell & Sebastian:
"Az állam sem egyenlő a bankkal. "

Valoban nem: az allam garantalja a bank tulajdonat ugyanis.

Az Alaptorvenybol (Alkotmany hijan):
" Magyarország független, demokratikus jogállam."
"Magyarország gazdasága az értékteremtő munkán és a vállalkozás szabadságán alapszik."
"Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit. Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait."
"Mindenkinek joga van a tulajdonhoz és az örökléshez. A tulajdon társadalmi felelősséggel jár."
"Tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben meghatározott esetekben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.27. 16:16:17

@Doomhammer:

Nincsen ám igaza!

Ha én vásárolok egy doboz cigarettát vagy egy csomag dohányt, azon színes fénykép díszeleg lekonyult pöcsökkel, szétrohadt fejekkel, kiterített hullákkal stb. Az állam kötelezi a gyártót, hogy tájékoztasson az esetleges kockázatról. Mivel anno ingatlanvagyonommal álltam jót egy családtagom devizahiteléért, így volt szerencsém egy ilyen hitelügylet anatómiájába belelátni. Ott minden volt, csak korrekt tájékoztatás nem...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.03.27. 16:21:04

@bbjnick:
"Ott minden volt, csak korrekt tájékoztatás nem... "

Valoban nem tudta volna, hogy ha a svajci frank-magyar forint keresztjen a forint gyengul, akkor tobbet kell majd fizetni?

Bell & Sebastian 2013.03.27. 17:02:11

@Doomhammer: Maga szerint a bank tulajdona a betétesek pénze? Vagy elgondolkozott már azon, mi lenne akkor, ha egyszerre venné ki mindenki a pénzét?

Ki tudná fizetni a bank? Akkor mit is tulajdonol a kereskedelmi bank a székházán kívül?

Maga szerint minden esetben teljesült korábban a magyar, üzleti bankokkal szemben is támasztott hármas követelmény; a biztonság, likviditás és jövedelmezőség?

Mert ha igen, mitől harapott fűbe annyi, miért kellett többször is kitömni őket, vagy honnan a rekordnyereség, évről -évre?

Az nem lehet, hogy az ultra-liberális szabályozásnak, vagy szabályozatlanságnak köszönhetik a kivételezett helyzetüket? A bank az nem csak egy egyszerű, mezei vállalkozás, nemhiába osztogatnak rá licenszeket.

De ezt maga mind tudja, megint csak engem túráztat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.27. 17:13:10

@Doomhammer:

Nem kell ám a fölényeskedő, nyikhaj, cinikus arcoskodás, mert attól még senkinek nem lett igaza!

Mivel már többször leírtam, így most csak zanzásítva teszem:

A banki ügyintézők végig manipulálták az ügyfelet (a rokonomat). Jelen voltam, így saját szemeimmel láttam, saját füleimmel hallottam. A beetetés időszakában, minden kérdésre mosolygós igen volt a válasz, amint a szerződéskötés eldöntött ténnyé vált az ügyintéző elfoglalt lett és már nemigen volt ideje válaszolni. A szerződés aláírása előtt hosszan várakoztatták az ügyfelet, majd siettették az aláírást (ha nem lettem volna ott, a rokonom nem tudta volna meg, hogy konkrétan mit tartalmaz a jó 40-50 oldalas szerződés --- én ragaszkodtam hozzá, hogy végigolvashassam, ebből kisebb szóváltás is kerekedett, az ügyintéző nehezményezte, hogy föltartjuk). A szerződés szövegével kapcsolatos kérdésekre rendre kitérő válaszokat kaptam (az ügyintézőtől), pld. harmadjára volt hajlandó egyértelmű igennel válaszolni arra a kérdésre, hogy a szerződés tartalmazza a bank egyoldalú szerződésmódosításának lehetőségét. ---

--- Mivel a rokonom előtörleszteni szeretett volna, a következő meglepetés akkor érte, amikor közölték vele, hogy erre nincs módja (a szerződéskötéskor még lett volna, de azóta megváltoztak a feltételek). Majd miután izmoztunk, jogi utat emlegettünk, végülis lehetőséget biztosítottak részleges előtörlesztésre. Azt azonban elfelejtették közölni, hogy a kezelési költséget továbbra is az eredeti hitelösszeghez mértén számítják ki, így az az abszurd helyzet alakult ki, hogy a havi kezelési költség magasabb volt, mint a havi törlesztőrészlet:-] ---

--- Nem ragozom tovább. Az egész ügylet és eljárás egy kibaszott visszaélés volt minden elemében. Mi még 2008 előtt letudtuk a törlesztést, így a javából még ki is maradtunk: mit művelhettek akkor a bankok, mikor az árfolyamok is elszálltak?! ---

--- És: bármennyire próbálok visszaemlékezni, sokmindenről szó esett köztünk és bank között, de az árfolyamkockázat szó (szerintem) egyszer sem hangzott el:-[

Bell & Sebastian 2013.03.27. 17:14:48

@veny: Ez így van, csakhogy az előzményekről meg tetszik feledkezni, egy könyveléstechnikai vita és a jegybank feletti ellenőrzés visszavétele is a csomag része volt. A magánnyugdíjkasszák visszavétele ettől függetlenül is bekövetkezett volna, legfeljebb nyugodtabb körülmények közt. Mert rossz gazdái voltak, felzabálták a hasznot.

Másra jobban kellett, ez van, nem egy öröm. Volt még egy opció, a feltétlen megadás, csak akkor már régen nem itt beszélgetnénk.

Az hazudik, aki azt állítja, hogy átlátja ezeket a folyamatokat (mi helyes és mi (kényszer szülte megoldás?), mivel minden információval még egy csúcspolitikus sem rendelkezik, rulett ez a javából.

Pedig -mint tudjuk- összeesküvések nincsenek. Ááá, dehogy...

Bell & Sebastian 2013.03.27. 17:25:34

@Legelő Őse: A St. Cow témájában az affelett érzett értetlenkedésre írtam, hogy jajacsúnyabácsikelveszikapénzet a ma született bárány -ártatlanságú banktól.

Vagy nem, a fene se tudja már ebben a nagy mágneses viharban, hogy magának pont mitől görbült el az orra?

Bell & Sebastian 2013.03.27. 17:27:13

Nem affektálok afelett érzett bánatomban, hogy azt írtam; affelet.

2013.03.27. 17:31:45

@bbjnick: Mit csináltak a bankok 2008 után?

Önkényesen és egyoldalúan hangolták a szerződeseiket.

A sok hülye lapostévés és lakóparkos jól meg is szívta.

Bell & Sebastian 2013.03.27. 17:35:52

@Lion K: Ne legyen igazságtalan, mert a renccerváltás után is volt egy hárompontos átbaszásuk bankszektoréknak, amikor az OTP -s hitelek kamatait -egyoldalúan- piacosították.

Akkor kellett volna nagyot rúgni először a buxájukba!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.27. 18:06:55

@Lion K:

Én nem nagyon hülyézném (úgy általánosan) ezeket a szerencsétleneket, nagyon sokaknak nem volt más lehetőségük a lakásvásárlásra, mint (ez a fajta) eladósodás.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.27. 18:16:16

@Bell & Sebastian:

"a renccerváltás után is volt egy hárompontos átbaszásuk bankszektoréknak, amikor az OTP -s hitelek kamatait -egyoldalúan- piacosították." --- írja.

Én még világosan emlékszem azokra az időkre, amikor ez történt. Először felajánlottak egy kedvezményes előtörlesztési lehetőséget, majd azoknak, akik ezzel nem tudtak élni, legalább ötszörösére felemelték a hitelük kamatját. (Egy-két éve olvastam, hogy volt olyan család, akinek akkortájt árverezték a lakását, miután évtizedeken keresztül fizette ezt az OTP-s hitelt, de a családfő lebetegedése miatt bebukta.)

S még arra is emlékszem, hogy mekkora felháborodást váltott ki ez a hitelkamat-emelés (úgy nevezték ezt anno, hogy kamatadó). Még alkotmánybíróság elé is került, de a Sólyom-féle alkotmánybíróság alkotmányosnak minősítette:-|

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2013.03.27. 19:09:05

@Bell & Sebastian: szélsőjobbossal a hülye ideológiájáról nem vitázok

Bell & Sebastian 2013.03.27. 22:02:23

@rabelais: Vedd megtiszteltetésnek, hogy szóba álltam veled, több ilyen úgysem lesz.

Bell & Sebastian 2013.03.27. 22:07:27

@bbjnick: Sajnos akkoriban még két kezes is kellett a hitelfelvételhez, sokan nem aludtak nyugodtan, akkor sem. Tudok olyan példát, hogy tíz éves hitelt tíz évig fizetett, és tíz év után több volt a tartozása, mint amikor elindította. Már akkoriban sem volt egyszerű az élet.

Aki kutyával hál, bolhával ébred! -amint azt az őrmester -helyesen- megjegyezte.

Bell & Sebastian 2013.03.27. 22:18:38

A konkrét eset úgy szólt, hogy négyszázezerre fizetett havi tízet tíz évig, az 1.200.000 és még fennmaradt ötszázötvenezer. Ebből a fele a szocializmusra esett. Ilyen THM -re még a híresen szerény Provident is megnyalná a négy patáját.

_pataj 2013.03.29. 03:30:34

a mandinernek ez a probléma azért remélem megoldható: egy német nyelvű blog, pár jóbarát az olvasottabb hírportálokon, 2-3 év ennek e tehetséges csapatnak elég is lesz.

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2013.03.29. 06:39:31

"Magyarországon ez nem lenne lehetséges, ha ez a Magyar TV-ben történne, a felelősök azonnal repülnének." (a független televízióból)

Akkor most van ok félni, vagy nincs?

Késes Szent Alia 2013.03.29. 10:16:24

Orbánt bohócként ábrázolta a német tévé:

"... A mostani bohócos műsorban – amelyben megismételték a magyar hivatalos körökben felháborodást keltett gyerekhíradó-részletet is – végül is azt a mondanivalót szűrték le, hogy a magyar kormányfő nem bírja elviselni a kritikát. E szerint számára csak az a hír, amely rá nézve pozitív. Más szóval az inkriminált gyerekhíradó valójában csak az igazságot mondta ki – állapítják meg összegzésükben."

hvg.hu/vilag/20130329_Orbant_bohockent_abrazolta_a_nemet_teve

Google 2013.03.29. 12:54:49

@Késes Szent Alia:

Szegény német gyerekek! Még kaptak egy adagot politikából, kérték vagy nem, megkapták.
Német barátaink soha nem voltak szégyenlősek, Hitler-jugend, ugyebár.
Német újságíróknak pedig biztosan nincs más dolguk, mint más háza táján műveljék a politikát, keressék a szerintük bohócokat. Uszítsanak, vagy ahogyan Jelinek mondaná: szítsatok lázadást! Máshol.

2013.03.29. 14:12:16

@Késes Szent Alia: Szegény német gyerekek.

Már aludni sem tudnak ettől a félelmetes bohóctól :(

Alfőmérnök 2013.03.30. 12:10:56

@Lion K: Azért elég vicces, hogy egy állítólag felnőtt ember dedós rajzfilmekből választ avatart meg nicknevet magának.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.03.30. 20:30:59

@Bell & Sebastian: "Mert rossz gazdái voltak, felzabálták a hasznot."

Marhaság. Tizennyolc éve tartom ott a pénzem, egyszer, a válság mélypontjában volt negatív a hozam, amikor egyébként a saját portfólióm is veszteséges volt. Ezt a szart egy Selmeczi-intellektusú nyomingerek találták ki Selmeczi-intellektusú nyomiknak. De neked pont jó lesz.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 08:42:37

@Google: Ja, csak hogy ez már nem gyerekműsorban jelent meg. De a németek nem hülyék. Pontosan értik, hogy mit jelent az a mondta, amiben egy miniszterelnök arról beszél, hogy ha ez és ez jelenne meg a tévében, akkor azok akik csinálták, már nem dolgoznának ott. Ilyet nem mond egy demokrata. Érted? Egy bohóc, az mond!
süti beállítások módosítása