Észak-koreai propagandafilm, szálasista statisztákkal!
2013. március 19. írta: pelikán*

Észak-koreai propagandafilm, szálasista statisztákkal!

Teletubbies.jpg

„Interjút adott a hvg.hu-nak az a csíkszeredai pár, akiket szombaton Orbán Viktor vitt el kamionjukhoz a beállt M1-esen. [...] Hangsúlyozták, nem volt megrendezett az eset, nem volt politikai háttere sem, mindössze véletlen egybeesésről van szó”írta a hvg.hu március 18-án 20:51-kor.

Most pedig szemezgessünk a 20:51 előtt megjelent véleményekből, kommentárokból!

„Olyan nincs, hogy a baj kellős közepén pont egy megrendezett propagandavideóra ne legyen ideje a miniszterelnöknek!” (Véleményvezér, Facebook)

Ment, csak mendegélt a két smasszer az M1-esen, és unalmukban megkérték a mögöttük halkan súlyzózó Habony Árpádot (vagy a dublőrjét), kapcsolja már be a kameráját, hátha történik valami. És micsoda dramaturgiai érzékkel tették! Pont jött két fiatalember szatyrokkal. (Magyar Narancs blog)

Aljas, észak-koreai típusú propaganda. (Szanyi Tibor, Facebook)

Azt már az elején lehetett tudni, hogy valami sántít, hogy semmi sem az igazi Orbán Viktor stoppos videójában. Talán csak a miniszterelnök valódi, de az M1-esen »megmentett« csíkszeredainak mondott pár kamu. (Amerikai Népszava)

Helyreigazítások napja, hogy most már legyünk teljesen nyugodtak. 1. Az Orbán-féle propagandafilmben látható statiszta NEM Szálasi híve, és valóban erdélyi. 2. A kuratórium NEM támogatta Szaniszló kitüntetését. - És? Akkor mi van? A statiszta attól még statiszta egy nyilvánvalóan propagandacélból csinált bárgyú filmben, Balog miniszternek attól még nem derogált kitüntetnie egy eszement nácit. Tant pis, mondaná a franciás műveltségű albán. Olyan nagyon nem vagyok boldog. (Kálmán C. György, Facebook)

Hát ez a színészi játék a Jóban Rosszban színvonala alatt van öt kategóriával... és micsoda mázli, hogy már azelőtt videóztak, hogy meglátták volna a székely párt... akik meg micsoda sztoikus, engedelmes emberek, hogy első szóra bepattannak a miniszterelnök autójába, és még meg se lepődnek, hogy maga Orbán Viktor invitálja őket :) (Ceglédi Zoltán, Facebook)

Igazságos Viktor nem hagyhatta annyiban: ő ugyan nem hagy senkit az útfélen, fel is vette őket nyomban. Amint szóba elegyedtek, elmondta a legény: a messzi Csíkországból jött a hamuba sült kamionjával, csak épp itten elakadt, elugrottak hát az asszonkával körülnézni a multik hetipiacára, bévásárolni a Tescóban. [...] Eddig volt, mese volt. (Szele Tamás, Gépnarancs)

Beül két fiatal a miniszterelnök vezette autóba. Na jó, legyen így. Véletlenül Csíkszeredáról, ennek a miniszterelnök felettébb örül, rendben. De nem ismerik fel a sofőrben a hőn szeretett miniszterelnököt, hát ez már furcsa. Az sem tűnik fel nekik, hogy egy kamera veszi minden mozdulatukat, minden szavukat, beszállástól kiszállásig, nem kérdeznek rá, hogy ugyan már Miszter Andi Vajna, milyen filmet tetszik itt forgatni? A gyomor kifordul. (Eörsi Mátyás, Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr695144443

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2013.03.19. 15:13:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

libertard 2013.03.19. 11:47:37

vagyis ha nem propaganda, akkor valóban népünk vezére vezetgeti nem csak a hó alá temetett kis országot, hanem a saját furgonját is? Ez szerintetek tényleg a jobbik verzió ahhoz képest, hogy a PR-osnak volt egy hülye ötlete? :D

kamerasmobil 2013.03.19. 11:59:20

Az nem nemzetbiztonsagi kockazat ha csak ugy felvesz Orban Viktor ket embert az ut szelerol? Es ha fegyver van naluk?

Ne erts felre nem a szemelyazonossagukban ketelkedem. De ahogy a videon eloadtak az szinte biztosan megrendezett. Tok mindegy hogy mit nyilatkoznak utana rola.
A miniszterelnokot biztosito stab talalhatta meg oket es elozetes ellenorzes utan kezdtek a videofelvetelt mert valaki kitalalta hogy ez jo PR lenne. Hulyen jott ki mert benan csinaltak... Ez van. Szoval nem kene msot ujjal mutogatni hogy marpedig ez eredeti volt.

2013.03.19. 12:07:07

Kiváncsi vagyok mi győzné meg ezeket az alakokat, hogy a film nem volt megrendezett.
Az érintettek nyilatkozata sem számít.
Hihetetlen ez a rosszindulat és gyűlölet, és főleg ostobaság.

libertard 2013.03.19. 12:10:46

@SontPent: ahogy elötted említettük, ragaszkodás a videó megrendezett voltához valójában jóindulat Orbán és biztonsági stábja felé.

Alvarez 2013.03.19. 12:19:28

Szép látni, hogy Pelikán, az újságíró, ennyire naiv lenne. Ugye még azt is elhiszed a Vezérnek, hogy sohasem hazudott életében? Mert riport arról is van :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.19. 12:25:42

Viktor szánalmas volt, és igen, qrvára hiteltelen az egész.

A házaspár nem volt megrendezett? És?
Valószínűleg tényleg nem, mert a nő nagyon látványosan feszélyezett volt, a háta közepére kívánta az egészet.

2013.03.19. 12:27:41

Orbán Viktor felvett 2 felelőtlen állampolgárt. engem nem vehetett volna fel mert nem indultam el. mondjuk jól lecsesztem volna őket miért indultak el ha tudták milyen idő van

Zb74 2013.03.19. 12:34:49

Bucika, neked az érintettek nyilatkozata valamiféle bizonyító erővel bír? Ha ők azt mondják, akkor nem volt megrendezett? Ha jól emlékszem, annak idején a Gyurcsány által "megmentett" ceglédi kislány MSZP-funkcionárius anyukája is esküdözött, hogy a gyerek tényleg elkódorgott, és csupán a vakvéletlennek köszönhető, hogy pünkt a Nagytekintetű Miniszterelnök Úr utcájába sétált be - 80 kilométernyire az otthonától.

fűzfavirág 2013.03.19. 12:47:31

@Zb74: amíg nem bizonyítják, hogy a fiatal pár bármelyikének ceglédi MSZP-funkcionárius az anyukája, vagy akár az apukája, addig hajlamos vagyok hitelt adni a szavuknak. Igaz, én sem szoktam hazudni, ezért nem az az első gondolatom más emberekről, hogy "de ők biztos".

Rokker 2013.03.19. 12:50:16

Ez a pelikán* nevű blogger a Mandiner ügyeletes pártbizalmija? Folyton az ő "tollából" (ha már madár) jelennek meg pártunkat és kormányunkat mentegető bejegyzések.

Lakner Dávid 2013.03.19. 13:13:49

Mert tényleg sokkal valószínűbb, hogy sokszáz kilométerrel távolabbról odakocsikáztatnak embereket csak azért, hogy elvihessék őket néhány kilométeren át. :) Mindezt úgy, hogy a szereplők semmit nem állítanak arról, amit a paranoid kommentelők szerint reklámozni kívánnak - de mi is ez? Az, hogy a katasztrófavédelem jól teljesített? Hogy a tájékoztatás megfelelő volt? Nem valószínű, hiszen a srác azt mondja, hogy két napja itt vannak, és ha tudták volna, hogy ez lesz, el sem indulnak. Ezt kellett mondaniuk, tényleg? Arra utalgatni, hogy több napig nem lettek kimentve, és hogy korábban a tájékoztatás nem volt megfelelő? Igencsak unortodox értelmezése ez a pr-nak. :) Egyébként nyilván Orbánék azért menték ki, hogy lehessen videó arról, hogy "nem a szoba melegében üldögélnek" - ennyi, a pár meg épp kapóra jött, lehet ezzel azt is komnmunikálni, hogy ők "nem hagyják az út szélén az embert". Erről viszont az erdélyi fiatalok semmit nem tehetnek, és igazán undorító volt bizonyos közszereplőktől hadjáratot folytatni és hazugságokat terjeszteni róluk - csupán azért, mert egy ilyen videóban felbukkantak.

tudi 2013.03.19. 13:53:56

Ha ez igaz, akkor miniszterelnökünk végre tett valami jót is a hó fogságába szorult emberekért, mert eddig a kormány teljesítménye nem sok, annál inkább a egyszerű embereké, a mai újság gyakorlatilag tele van köszönetet mondó levelekkel, sms-kel amit hálás emberek írtak segítő honfitársaiknak. Meg ugye nem hagyhatom ki a katasztrófa elhárításában részt vevő rendőröket, mentősöket, tűzoltókat, katonákat, akik tették a dolgukat.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.03.19. 14:05:28

a miniszterelnök úr helyében a mentőakció videózása előtt még szilánkosra is töretem volna a kezüket, és akkor elsősegélynyújtás is lehetett volna a filmben. orbán viktor helyre teszi a törött csontokat!

libertard 2013.03.19. 14:05:44

@SontPent:
-az ország első számú vezetője saját maga vezet autót? Nem tűnik se hatékonynak, se biztonságosnak. Értem én, hogy akkora macsó, hogy autót is jobban vezet mint bárki a világon, de akkor is. Ráadásul ez esetben extrém viszonyok között

-és ha már ő van a volánnál, és még kísérete sincs, akkor miért ne hivjon be vadidegeneket a kocsijába nem igaz?

De hülyén érzem magam, hogy erről érvelek. Fájdalmasan nyílvánvaló "PR stunt" volt.

user792 2013.03.19. 14:14:45

No, azért nem kell szanyikapitánynak lenni ahhoz, hogy észrevegyük: a kormány rengeteg 'statisztával' dolgozik, és a kommunikációs stáb előszeretettel nyúl ehhez az eszközhöz.
Régebben még csak filmeknél alkalmazták őket, ma már az egész kilépett a valóság talajára.
Mert hát egy valamirevaló médiademokráciához bizony médiastatiszták is kellenek.

Manapság már rengeteg ügynökség, szervezet meg diákszövetkezet foglalkozik ilyesmivel. Csak be kell adni hozzájuk a jelentkezést, és szépen el lehet menni egy ötösér' tapsolónak, aktivistának, nézőnek vagy éppenséggel "járókelőnek" :)))

Mari néni meg a tévét nézve azt hiszi, a valóságot látja...:(((

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.03.19. 14:16:19

Pelikán, Pelikán, tőled kértek valamit... Ha az nem bizonyíték a történet valódiságára, hogy a szereplők ezt állítják, akkor semmi. :)

sisszi 2013.03.19. 14:18:21

nincs mit meglepődni az ócska médiafigyelmen:
Orbán Viktort csakis egyedül fanklub előtt szokás látni "élőbe". ezért a luxusért azért valamilyen árat fizetni kell....

bömböcz 2013.03.19. 14:21:58

@Kettes:
Őrülök, hogy itt is hallathatja a bélmozgását!
Mi, zsidó-keresztény liberátor-demokraták fél szavakból is ...

S=klogW 2013.03.19. 14:31:51

én egyetlen mozzanatot tartok megrendezettnek: hogy OV maga vezette a gépjárművet

autópályán rekedt kamionosok a legritkább esetben valók a legközelebbi lehajtónál fekvő faluba

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.19. 14:41:35

Jó a cím. Minden, ami rossz és gonosz, magyar vonatkozású nevet kap. Német nácik nem is voltak, olasz fasiszták sem, csak magyar nyilasok. A gázkamrákat magyarok építették, és tévedés, nem Lengyelországban voltak, hanem Rákoskeresztúron.

Google 2013.03.19. 14:47:41

Magukból indulnak ki az elvtársak, ennyi az egész.
Ceglédiék Zoltánjának pedig azt kívánom, legalább még ezer Jóban Rosszban-t nézzen meg - ha már az életnél, (életénél?) öt kategóriával jobbnak taksálja. El ne vegyék tőle a kedvenc sorozatát, mert még sírni kezd!

Übermayer 2013.03.19. 15:21:54

tehát: a srác nem dolgozik a Waberernek? a lány nem a barátnője? nem akadt el a kamionjuk a hóban? nem vásároltak a Tescoban?

azok a kibaszott okos facebook nyomozók ezt nem tudják kinyomozni? vagy így már nem érdekes?

Karcolt lendület 2013.03.19. 17:10:31

Csak szólok, lehet kicsit korai az öröm: a hvg.hu nem hiszem, hogy azért ment utána, kik voltak ezek a fiatalok és interjúvolta meg őket, hogy Orbánék pr-akcióját megtámogassa...

Akármennyi igaz a sztoriból, akkoris pr-akció, miután az egész kivonulás az M1-re az volt, azaz a Véleményvezérnek speciel igaza van, az egész egy szimpla propagandavideó, segíteni az egész elcseszett ügyön nem segítettek, de azért muszáj volt ott feszítenie Pintérrel. (Aztán persze mindketten jól összevissza hazudoztak arról, mi történt korábban és mi az aktuális helyzet.)

egylibas 2013.03.19. 17:19:33

@SontPent:Az nem tűnik fel hogy talán vezetni tud?

egylibas 2013.03.19. 17:24:45

@user792:
Lehet igazad van talán ezt a jó ötletet az mszp,vagy a lúdmillától tudod. Ők így csinálják?

egylibas 2013.03.19. 17:31:18

@S=klogW: Nem tudom ebben mi a rossz,csak szokatlan hogy nincs annyi csicska mellette mint másokkal megszokott?Talán azért mert nincs neki mitől félnie!

bömböcz 2013.03.19. 18:12:47

természetesen nem értek 1-et a nemzetáruló kritikákkal, ellenben köszöntöm az igaz hazafi megnyilvánulásokat!
Én, mint az uruság prime minisztere végigjártam az utat.
A világ eddigi legnagyobb katasztrófáját kezelték le a magyarok (pintér-bakindi-orbán) pár nap alatt!
jegyezzük meg ezt az eseményt,kedves állampolgártársaink mert ez egy igazi magyar
SIKERTÖRTÉNET!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2013.03.19. 18:59:32

Emlekszel, hogy a hvg moment talalta a Schmitt ugyet. Cask nehogy megijedj, amikor jonnek a tobbi infoval. Pedig ez a poszt mar egy fel Madach dij...

Bell & Sebastian 2013.03.19. 20:28:33

Az eset nem volt megrendezett -a megmentettek szempontjából legalábbis- és azért ugrottak csak be, mert fáztak, különben is, Orbánviktor sokkal kisebb, mint a tévében, ezért nem ismerték meg.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2013.03.19. 20:32:45

jó hír viszont, hogy pelikán kezdi megközelíteni lola szintjét, így a derék honleány nem marad majd egyedül két zagyva-interjú között

Celtic 2013.03.19. 21:03:57

@pancho_sanza: Jaja, sztem is hazudott a HVG. Term, mindenki mas igazat mond. Vagy azok is hazudnak. Hazudik itt mindenki, csak en mondok igazat.

pelikán* 2013.03.19. 22:54:03

@.Pierre Bezuhov.: van-e 200 000+1 szabad, demokrata, aki szerint pelikán arról ír, amiről akar?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2013.03.19. 23:00:23

@pelikán*: Senki sem vonta kétségbe a szabad akaratodat, pelikán. Csak az őszinteségedet. :)

okyo 2013.03.20. 09:05:23

Sajnos ma Magyarországon nagyon nehéz egy-egy értelmes, tárgyilagos cikket találni... Nyílván az idézett sajtótermékek és megmondó emberek rosszindulatúak, elfogultak és ugyanúgy az uszítással és megosztással vannak elfoglalva mint jobboldali kollégáik. Ez egy elég elkeserítő helyzet, mert a harcos antiorbánizmus persze nem vezet sehova.
(Ettől még a Fidesz antidemokratikus és majdnem minden tekintetben nagyon káros az országnak. A katasztrófát meg katasztrofálisan szarul kezelték.)

Kandeláber 2013.03.20. 10:36:18

A hvg.hu olvasóinak asszisztálásával szabályos hajtóvadászatot indított a videón szereplő srác ellen.
Visszataszító.

Bloodscalp 2013.03.20. 10:38:59

@pelikán*: ennyi demokrata nincs, viszont van akár dupla ennyi jó erős magyar forint, hogy "arról írj amiről akarsz".

Übermayer 2013.03.20. 15:54:40

@Kandeláber: tudod ilyenek a jó demokraták

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2013.03.20. 18:13:19

@pelikán*: senki nem vonat kétségbe eme jogod, Gyagyás :)

megint csak vaktában pufogtattad libsipukkasztónak szánt béna paneljeidet, megerősítvén előző kommentem mondandóját.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.22. 13:46:41

Megrendezett, nem megrendezett, mindegy.

Egyetlen vágás sincs a filmben, de nem kérdezte meg tőlük senki, hogy hozzájárulnak-e a felvételhez és annak nyilvánosságra hozatalához, ill. felhasználásához.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.03.22. 16:47:00

még emlékszem, a szerző csinált egy pont ugyanilyen gyűjteményt gyurcsány és az elvesett kislány esetéről.

bár lehet, hogy rosszul emléxem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.03.22. 16:47:55

@Kandeláber:

a hvg.hu leközölt egy interjút a két fiatallal, amelyben elmondhatták a saját verziójukat.

kínos, mi?
süti beállítások módosítása