LMP-válság: ki az elvtelen?
2013. február 13. írta: pinter.bence

LMP-válság: ki az elvtelen?

lmp logo.jpg

Gyászos fordulatot vett a Lehet Más a Politika válása: miután a közgyűlés által legitimnek tartott schifferista klikk nem tudott kiegyezni a Párbeszéd Magyarországért Kft.-vel, szétszakadt a frakció. A párbeszédet nyolc, a más politikát hét független képviselő képviseli a parlamentben – immár frakció nélkül.

A válások már csak ilyenek: szeretlek is meg nem is, se veled se nélküled, és a többi. Már a Bajnai-pártiak kiválásakor látszott, hogy nehéz ügy lesz megegyezni; a nyilatkozatháború után pedig az is világos lett, hogy a kiegyezés lehetetlen. Nehéz is úgy közös nevezőre jutni, hogy homlokegyenest más alapállásból indulnak a párbeszéd résztvevői. Schiffer szerint az LMP-t Bajnai és az elmúltnyolcév ellenzékeként szavazták be a parlamentbe. Szabó Tímea szerint viszont arra kaptak felhatalmazást, hogy „az igazságosságot és a demokráciát képviseljék a parlamentben”; s ez jelen helyzetben a platformisták szerint Orbán mielőbbi leváltását jelenti, a Bajnaival való együttműködés árán is.

Bonyolult a képlet, talán egyszerűbb lesz úgy felírni, hogy Schiffer és társai hosszú-, míg a platformisták rövid távon gondolkodnak. A hosszú távú gondolkodás központi eleme az, hogy az LMP nem működik együtt az „ancien regime hajótöröttjeivel”, ami egy respektálható álláspont akkor, ha szemügyre vesszük ezeket a hajótörötteket. A platformisták szerint azonban a legfontosabb feladat megszabadítani az országot Orbán Viktortól, aztán lehet ilyen elvi kérdésekkel foglalkozni. Ezzel az állásponttal azonban nem lehet más a politika, így érthető a kiválás, a mandátum megtartása viszont legalábbis kétséges álláspont lesz.

Ugyanitt érdemes egy pillanatra megvizsgálni, hogy hova is csatlakozik a Párbeszéd Magyarországért párt. Novemberben még úgy tűnt, Bajnai viszonylagos dinamikus indulásával sakkot húz az ellenzéki oldalnak: ez az előny azonban egyrészt az LMP húzódozásával és válásával, valamint Mesterházy Attila meglepően taktikus kivárásával elveszett. Bajnai konszenzusos miniszterelnök-jelölt még lehet, az ellenzéki összefogás koncertjét azonban már Mesterházy vezényli. Így a Bajnaihoz való csatlakozás valószínűleg az MSZP vezette ellenzéki együttműködéshez történő csatlakozást jelenti. És miközben már az ex-miniszter, illetve ex-miniszterelnök Bajnai személye is megkérdőjelezhető, az MSZP-hez csatlakozni minden, csak nem más politika.

A váláshoz visszatérve: Szabó Tímea azt mondta, a frakcióval kapcsolatban csak „elvtelen és morálisan elfogadhatatlan” ajánlatot kaptak. Volt azonban Schiffer András részéről egy meglepően gáláns és korrekt ajánlat, álljon itt az ő szavaival: „Megnyitottuk például annak a politikai megoldásnak a lehetőséget is, hogy amennyiben hárman ülnek közülük ki függetlennek, úgy a frakció például felszólalási lehetőségekkel segítheti a platformista képviselőket”. Érthetetlen, hogy ez a forgatókönyv miért elvtelen és morálisan elfogadhatatlan. Ennek elfogadásával a platformisták képviselhették volna álláspontjukat a parlamentben, és tiszteletben tarthatták volna az őket elutasító pártközgyűlés véleményét is. A teljes szakadás, és így a megmaradt LMP munkájának ellehetetlenítése viszont eléggé elvtelen és morálisan elfogadhatatlan, s nem mellesleg egyedül a majdani ellenzéki összefogás érdekeit segíti.

Az egykori platform prominens tagjainak ugyanis egy ellenzéki kiegyezés esetén helye lesz egy közös listán az MSZP, a DK, az Együtt, valamint Schmuck Andor és a többiek mellett, így nem kell aggódniuk a parlamenti megjelenéseik, illetve az önálló üzenetek artikulálása miatt. Nincs is mit artikulálni, ennek az összefogásnak egy üzenete lehet: Orbán Viktor leváltása. A hosszú távon gondolkozó, különutas LMP-nek viszont így egyedül kell megküzdenie Orbánnal, a Jobbikkal és az esetleges összefogással a következő választáson. Schifferék egyetlen reménye az, hogy jobbközépre nyitva minél több mérsékelt jobboldali választót tudnak maguk mellé állítani, akiknek elegük lett a második Orbán-kormány módszereiből, valamint az egyre inkább Gyurcsányhoz hasonuló hazugság-, valamint csúsztatáspolitikából.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr855076110

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP-válság: ki az elvtelen? 2013.02.13. 10:13:02

Schiffer és társai hosszú-, míg a platformisták rövid távon gondolkodnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2013.02.13. 07:22:04

na ezzel most egyetértek

tevevanegypupu 2013.02.13. 07:43:29

Aki nem erti, hogy miert tisztessegtelen Bajnai Gordonnal es Schmuck Andorral osszefogni, annak ezt felesleges is magyarazni. mert az nem latja, hog ugyan Karacsonyek celja valoban az Orban kormany levaltasa, de van ennel egy meg nagyobb es sokkal fontosabb elkepzelesuk is, es ezert semmi nem draga: bekerulni a parlamentbe es kepviselonek maradni jo fizetesert es kivaltsagokert. Masodik kis szdsz sunyi celokkal es tele gyulolettel, ugyanazokkal a modszerekkel mint Peto Ivanek anno..Es ehhez mehet akarmilyen gyonyoru szoveg a demokraciarol, szabadsagrol. Aki a Gyurcsany kormany volt miniszterevel, a ven szdsz-es rokkanttaborral kozosen ohajt barmit is csinalni, az - kozhely, szazszor leirtak mar - annak nem mas a politika. Az szimpla karrierista, opportunista arulo, aki tudja nagyon jol, hogy egyenileg mar megmerettetett - Karacsony Gergely peldaul - es nagyon de nagyon kevesnek talaltatott. Ugyan nem kedvelem Schiffer politikajat es azt sem, amit a Vedegylettel muvelt, de azzal, hogy most kitartott az LMP eredeti celja mellett , valamelyest nott a szememben.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 08:01:02

A Pimpiben [Okoskatörp elmélkedései alapján -> "Rakjuk újra össze Magyarországot! "] semnmilyentávú gondolkodásnak a nyomait nem tudom felfedezni.

Az eredti LMP is, ha kicsit gondolkodik a Bajnai fölajánlotta csiki-csukin, megpróbál valami látványos biztosítékot mutani arra (Bajnaiéknak az kevés volt ezek szerint, hogy idehaza nemannyira zöldek, mint ahogy EU-szerte meg jajdezöldek illetve A[ungarische] Zöldek .. Bajnaiék attól tarthattak, hogy ha nem sikerül elég nagyra hízlalniuk a Jobbik gömböcét, a fuldokló FIDESZ elkerülheti a koalíciót a Jobbikkal úgy, hogy egy-két tárcáért a decens zöldpárt, mintegy ballanszérozás végett az abrakos zacsit hányászacsiként kommunikálva koaláz a FIDESZ-szel. hajmeresztő most ez a kép, de Bajnaiék biztosra akarnak menni. És az eredti LMP-ben, ha kívül marad az EGYÜTT-ön, nem láttak elég garanciát arra, hogy a lepattanókat szállítja nekik. Így viszont egyik párt se ér semmit, a biztosíták megvan és esetleg fészbúkizáktanak addig egy semnemOrbán-Semnem Múlt Söpredékei ! szavazatokat gyűjtó pártot
Jameghát ugye maga Bajnai ott van, akit sikerült megetetni a jóoldaliakkal, mint nem múltsöpredékét, hiszen Török Vidor mit is idéz Bajnaitól az agymosodájában?
"„Az MSZP-nek azonban nincs elég szavazója a kormányváltáshoz. Nincs elég hitele a korszakváltáshoz és nincs elég szakértelme a jó kormányzáshoz.”

Tehát az MSZP a múltsöpredéke és a Bajcsány ZRt a semnemOrbán semnem múltsöpredéke és ezt a cumit milyen jóízűen mammázzák jóoldali polgártársain, csupa nyál a partedliük, pedig vannak köztük foxi-maxit vagy veszprémi KISZ vezetőképzpőt végzett csókák is.

Volt régen a maszoposoknak egy népibölcsessége a tüdőnek a májtól való elválásáról, nahát itt tényleg elvált, aminek el kellett válnia és az index-sperma ojtványai, a "tüdő" mostmár nyíltan cuppant abba a testbe, amiből vétetett . Csak ugye a máj-része is ugyanaz az ojtás...

Az idén a menü az MSZP Bajcsányéknak gusztusosabb részei [Vadai Ágnes alakúak, Demecs Katalin alakúak és más hasonszőr MSZP-sek, akiknek az önálló[politikai]jövedelemszerzőlépessége alacsony, mennek a Ferikéjükhöz. Amit nem fog benyelni a Bajcsány ZRt, az a VidékiTéeszelnökök és Vidéki Tanárnőkre redukálódott "Múlt Söpredékei" mert múlt söpredékeire szükség van ahhoz, hogy legyen mihezképest jólkinéznie Bajcsányéknak. És ha véletlenül az MSZP hullájának a maradványai mégis gyűjtenének 5-6%-ot, az úgyis Bajcsányékat erősíti, mert végülis a Vidéki Tanárnők meg Téeszelnökök, bármekkorát is csalódtak Ferikéjükben, eléggé "pragmatikusak" [lesznek, ha lesznek egyáltalán...]

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 08:03:48

@tevevanegypupu: Ezt a kiseszdéeszezést hagyni kéne, ez kb annyira gázos, ráadásul önellenható, mint amikor a jóoldaliak komcsiz*zák meg Kádározzák Orbánt. A célja is az lenne, a Mosó masa Mosodája, az SZDSZ-el összemocskolni az LMP-t, de hát morcsosak azok maguktólvalóan is az ártatlanok!

*és majd jól elcsudálkoznak, hogy a Jobbikot tömték ezzel is...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.13. 08:06:56

Szerintem egyik fél se elvtelen, hiszen mind a két fél a saját elvei szerint cselekedett.

maskep 2013.02.13. 08:07:47

<„Megnyitottuk például annak a politikai megoldásnak a lehetőséget is, hogy amennyiben hárman ülnek közülük ki függetlennek, úgy a frakció például felszólalási lehetőségekkel segítheti a platformista képviselőket”. Érthetetlen, hogy ez a forgatókönyv miért elvtelen és morálisan elfogadhatatlan.>

Nézzük csak: 1. Morálisan elfogadhatatlan, ha a "platformisták" nem adják vissza a mandátumukat, amit nem ők, hanem az LMP kapott! - Eddig rendben. 2. Az LMP frakció az LMP-t képviseli, erre kapott felhatalmazást, ezért morálisan elfogadhatatlan, hogy LMP-PMP pártszövetség frakciójává alakuljon át (névleg is, vagy csak informálisan - ez részletkérdés) a néhai LMP frakció! - Ez is rendben van. Nem, mintha egyetértenék vele, de koherens álláspont.

Nomármost, az ugye morálisan elfogadható lenne, hogy a PMP-sek egy része az LMP-t képviselje az LMP frakcióban, és nem a PMP-t, vagyis lelkiismeretükkel ellentétben szavazzanak? - Nem, de hát Schifferék ajánlata szerint "a frakció például felszólalási lehetőségekkel segítheti a platformista képviselőket”. - Ahá, tehát morálisan az elfogadható, hogy öt PMP-s képviselő képviselje a PMP-t az LMP frakció által, de nyolc képviselő már morálisan elfogadhatatlan? Na, akkor hány képviselő is jelenti a morális határt? Csak nem a kisebbség-többség határa?

Ez persze elvi-morális álláspont, miképp 1988.-ban a Fidesz dilemmája a "szocialista" jelző körül az önmeghatározásukban, hogy tudniillik a szocialista jelzővel több pénzt szakíthatnának-e a KISZ költségvetéséből, mint amennyi hívet veszíthetnének a KISZ-t utálók közül...

De én az LMP stratégiájában az elvi-morális problémát sokkal mélyebben látom, bár annyiban hasonló, hogy ez is koherencia-zavar.

A "Lehet Más a Politika!" jelszó eredetileg főként arra utalt, hogy meg kell haladni a magyar társadalom kettészakadását a jobb-bal oldal között, mivel a megosztottság tönkreteszi az országot. Nos, a jobb-bal megosztottság ellenében az igazán üdvözítő, "lehetmás"-politika a régiek-újak (és ezek hívei) közötti megosztás. - Persze ez más, mert ez jogos, és szép is. No meg hát ez nem is rombolja a társadalmat, hisz az LMP icipici, vagyis nyugodtan bebújhat a saját infantilizmusa mögé, amíg föl nem duzzad, a megosztási stratégiájával együtt...
---
Persze, sokkal kevésbé rossz a véleményem az LMP-ről, mint amennyire sarkítom most, hogy az egyik (másik) oldalt domborítsam ki. De elég elkeserítő, hogy beigazolódik a hétköznapi, évtizedes-évezredes tapasztalatra épülő bölcsesség: Nincs királyi út, mindenkinek végig kell taposni a politika aknáit. A régiek már végigtaposták: sokan felrobbantak, legtöbben zombivá váltak, de akadnak néhányan, akik túlélték, és tanultak belőle, hogyan kell elkerülni ezeket.

Ugyanakkor az LMP azt ígérte, és azt is szándékozta bizonyára, hogy szépen, csendben, tisztességesen fog elválni, mert a válás politikája is lehet más. Ez eltartott legalább egy napig: Egyre kevésbé tudta mind az LMP, mind a PMP tűrtőztetni magát. Egyik oldal (pl. Scheiring Gábor) lefizetéssel vádolja a másikat, a másik oldal (pl. Osztolykán Ágnes) pedig azzal, hogy a kiválni szándékozókat egyszerűen meglegyintette a hatalom igézete. Vagyis mindketten elvtelen, immorális önérdekkel és korrupciós szándékkal vádolják egymást.

Nincs királyi út: Lehet más a politika, de soha nem szabad elfelejteni az ősi dakota közmondást: Nem minden ifjú harcos becsületes csak azért, mert még nem volt alkalma lovat lopni...

maskep 2013.02.13. 08:13:03

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Igazad van egyik fél sem elvtelen - egészen addig, amíg elvtelenséggel nem vádolja a másikat, és a saját elveit tartja egyedül morálisan elfogadhatónak.

tevevanegypupu 2013.02.13. 08:43:31

@Frick László Emlékzenekar:

Bocs, de meglehetosen nehez elvonatkoztatni az szdsz hatastol es kapcsolattol, ha eppen az emlitett Karacsony Gergely ismeretsegi korere gondolunk. A volt szdsz ugy tunik mindegyik jodemokratikus partba beszuszakolta magat, ott vannak a dk-ban es ott vannak Bajnai mogott is, neha nem is olyan lathatatlanul. Jo, hogy emelett a platform onmagaban is kepes felmutatni annyi jellemtelenseget, amivel aztan hiteltelenne is teszi sajat magat,.

tevevanegypupu 2013.02.13. 08:43:31

@Frick László Emlékzenekar:

Bocs, de meglehetosen nehez elvonatkoztatni az szdsz hatastol es kapcsolattol, ha eppen az emlitett Karacsony Gergely ismeretsegi korere gondolunk. A volt szdsz ugy tunik mindegyik jodemokratikus partba beszuszakolta magat, ott vannak a dk-ban es ott vannak Bajnai mogott is, neha nem is olyan lathatatlanul. Jo, hogy emelett a platform onmagaban is kepes felmutatni annyi jellemtelenseget, amivel aztan hiteltelenne is teszi sajat magat,.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 08:50:04

@tevevanegypupu: Kezdjük onnan, hogy az igazi SZDSZ odalett 1994. májusában. De később feltisztult a maradék posztmaóistáktól is. Demszkynek volt egy kisérlete, de visszavették tőle a vezetést 3 hónap után, nehogy sikerüljön...
Karácsony a nintendóját nyomogatta meg a fütyijével babrált a babakádban, amikor még voltak nyíltszínen is igazi SZDSZ-esek. Nem kéne ez. De a sorosgyörgyözés se. Amikor csendesamerikaiak nyomják (azt a nagyonkevés zsoszót) kár eltéríteni a figyelmet olyan ócska analógiagyártásokkal, amik a jóoldali jópofiktól csípik a szemünket, annyira gázosak már
A Dr Kóka féle SZDSZ volt a pár PMP-je vagyis Jávorai voltak már azok -ha maga analógiául ért csak

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 09:10:23

@tevevanegypupu: Az LMP példátlan dolog volt: Az első netokratív komolypárt a világon, ami parlamentbe jutott, szinte nullapénzből, ráadásul az újmédia tolásából [köszönjük , index!] "Régi" talán az a népszabaságos-élet és irodalmas móccer volt, ahogy Bodokyval elbántak csak azért, hogy ne látszon a "köldökzsinór"
Nadehát bántak el ők még a mandiner -rel is, de hogy! :D

Szabó Ivánnak sok-sok liberális barátja volt és addig, amíg az SZDSZ posztmaóistái árulóvá nem lettek, egyáltalán nem volt összeegyeztethetetlen a konzervatív a liberálissal, sőt Szabó Iván maga konzervatív liberális volt.

Pont most, amikor a jóoldali agitációspropaganda a legvérlázítóbb ostobságait [HaHá-sok] meg tudja eteni a néppel, nagyon-nagyon vigyáznia kéne a rosszoldalnak a fogalmazásokban és nem kéne az ő Mosó Masa Összemosodájukat alkalmazni... a füle a farkával, a teve a tatuval egyzsinórra fűzve.. hagyni kéne ezeket a zsinórokat. legyen minden az, ami és pl ami nem kommunista az nem kommunista, ami nem bal az nem bal és ami nem liberális az nem liberális.

Pető Iván egykor Pető Iván volt de Karácsony sose lesz egy petőiván
ha ért...

pierre bayle 2013.02.13. 09:18:32

Nyilván kisebbségben maradok itt az álláspontommal, de szerintem igaza van a platformistáknak abban, hogy ma egyetlen morális kötelezettségünk van: felszabadítani az országot Orbán alól. A maszop sajnos megkerülhetetlen minden emberi számítás szerint, de Gyurcsányt és a Schmuck-féllket talán meg kellene úszni.

Lehet persze árulásról beszélni meg moralizálni annak kapcsán, hogy a régmúlt erői..., de aki Orbán, Matolcsy és Hoffmann Magyarországán él, hajlamos vállat vonni. Csodás lenne, ha csupa tiszta és hiteles emberrel meg lehetne csinálni ezt, de a politika arról szól, hogy olyan emberekre szavazol, akikben - finoman szólva is - csak mérsékelten bízol, azért, hogy elkerüld a nagyobb tragédiát.

Végül: szerintem lyukra futnak Schifferék, mert azok a csalódott fideszesek, akikre pályáznak, végül nem fognak rájuk szavazni, akármennyire is veregetik most a vállukat. Majd sóhajtanak egyet és behúzzák Viktort, nehogy visszajöjjenek a bolsik.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.02.13. 09:20:01

+1 a posztnak

Csak 1 fontos bekezdés kimaradt. Talán nem ártott volna írni pár sort, hogy mennyire lenne hiteles egy ilyen jobboldali fordulat, mikor az elempé megalakulása óta baloldali pártként határozza meg magát.

maskep 2013.02.13. 09:25:05

@Frick László Emlékzenekar: Gratulálok! A politika ugyan lehet más, de a fikázásban a régi, jól bevált szélsőjobbos, névtorzítós panelek, plasztikusan-eufemisztikusan trágár hasonlatok csak maradjanak a régiek...

Ha áthozod az "ánuszodat" a hírcsárdás budiból, legközelebb légyszíves, töröld is ki, mielőtt itt leteszed! (Csak hogy a saját nyelveden is megértsd, mi a különbség a vita és a fika között...)

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.02.13. 09:27:21

@pierre bayle: kb 22 éve folyamatosan ez duma, és nézd meg hová jutottunk.
Ezzel a szekértáboros gondolkodással az a legnagyobb gond, hogy kiöl minden minőségi elvárást a politikusokkal szemben.

Ha a baloldal a bizonytalanok szavazatait akarja, akkor újuljon meg rendesen.
Mert az nem változás, hogy felülvizsgáljuk a 2004-es népsavazáson képviselt álláspontunkat, majd utána románozunk egyet.

rognork 2013.02.13. 09:33:16

@pierre bayle: pont a te álláspontod az, ami ellen megfogalmazta magát az lmp. nincs olyan, hogy minden áron, meg hogy feladják az elveiket. aki egy bajnaival vagy egy mesterházival összefog, az nem jobb a nácik ellen vonuló sztálinnál, már ha érted az analógiát...

pierre bayle 2013.02.13. 09:44:24

@rognork: nyilván ott nem értünk egyet, hogy én Bajnait és Mesterházit - akikre nem szívesen szavaznék persze - körülbelül ötvenszer jobbnak, pontosítok, ötvenszer kevésbé rossznak látom, mint Orbánt. Üdvösebbnek látom tehát a velük való szóbaállást és az összefogásra való behatás gyakorlását, mint a légüres térbe vonulást. Lehetne például a feltétel, hogy Veres János és Szekeres Imre ne kerüljön kormányzati pozícióba - ez csak egy ötlet.

Szavazhatnék persze egy mindenkitől távolságot tartó "ejnyedetisztességes" centrumpártra, de minek? Centrumban lenni = nem létezni, feleslegesnek lenni, nem dönteni. Illetve ez így nem igaz: jelenthet valamiféle morális pólust, de morális pólushoz nem kell szavazat meg frakció, azt az újságban is lehet.

pierre bayle 2013.02.13. 09:48:21

@serial sinner: 1. nem védeném Szanyit, aki egy hülye, de az epizód csúnyán meg volt hamisítva a jobboldali sajtóban. 2. Újuljon meg a baloldal, persze. Oszt ha 2018-ig Orbán marad, akkor bármi is megújulhat itt? Ha az LMP rájuk csapja az ajtót (rájuk csapta), mitől fognak egyébként megújulni? A saját levükben fővéstől?

2013.02.13. 09:50:24

Azért lett volna elvtelen és elfogadhatatlan, mert milyen alapon ültet ki 3 képviselőt a közös frakcióból, amelyben a PM-nek konkrétan többsége van? Ilyen alapon a PM is követelhetné, üljön ki 3 LMP-s és legyen Párbeszéd Magyarországért frakció.

Ha lett volna egy közös Zöld (LMP-PM) frakció, abban is lettek volna mindkét pártnak megszólalási lehetőségei, ez az ajánlat nem hogy gáláns, hanem nevetséges. Schifferék még mindig nagynak gondolják magukat, miközben az aktív tagság felét, a képviselők (önkormányzatit is beleértve) többségét elvesztették.

2013.02.13. 09:53:32

Ja, az külön vicces lesz, baloldali politikával jobbközépre nyitni. (Schiffer többször elmondta, hogy magát baloldalinak tartja.) Az már nem az az LMP lesz, mint ami elindult, vagy ha igen, oda nem fognak jobboldaliak menni. Ez a két választás van.

maskep 2013.02.13. 10:01:32

"...igaza van a platformistáknak abban, hogy ma egyetlen morális kötelezettségünk van: felszabadítani az országot Orbán alól."

Sokáig én is így gondoltam, de szembesülnöm kellett azoknak a huszon-harmincéves barátaimnak a véleményével, akik nagyjából az első Orbán kormány idején, vagy azután "szocializálódtak", kerültek be a felnőtt társadalomba. Nekik az alapélményük már a megosztottság: Csak azt tapasztalták napi szinten, hogy a politizálás pőre, perverz hatalmi harc, aminek a körete az álságos moralizálás (hmm... "álságos moralizálás" - ezt húzzuk alá, és ne felejtsük el...), és jobb-bal oldal között folyik.

Mi, idősebbek (jómagam nagyjából Orbán Viktor korosztályához tartozom), mi láttuk, hogy ez a megosztottság gerjesztett, éles cenzussal ez 1998.-ban kezdődött, és több hiteles (köztük némely jobboldali) elemző szerint is ez Orbán Viktor tudatos hatalmi politikájának a célja és eredménye volt (erről a Mandineren már részletesen írtam).

De ennek ellenére a szocialisták követték ezt a stratégiát, mivel nekik is megfelelt "a két váltópárt" között lenni. És azoknak, akiknek nem volt személyes élményük a Rendszerváltás (az igazi), és az első nyolc év konszenzusra törekvésének a szelleme (ha nem is a gyakorlata, de legalább a "lehetmás" politika szelleme!), azok csak két elvtelen, hatalom-akarnok, egymást az elkúrásba toszogató párt (oldal) rezsimjét látják. Továbbá nekik nem alapélményük a Rendszerváltás előtti, megtagadott-meghaladott kádárizmus se, ami manapság frusztráló de ja vu-ként köszön vissza.

Persze, vannak olyanok is, akiknek ez az élmény mind megvolt, csak nem pozitív, mint nekem. De az LMP-t (és a Jobbikot) támogató fiatalság többségének a vágya az a politika, amit mi már 1990. után megértünk, és elvesztettünk (eldobtunk). Nekik Orbán az elmúlt húsz év terméke.

Egyetértek: Schiffer stratégiája hibás, ráadásul megosztó is, vagyis morálisan (ebből a szempontból) valóban kétséges. De azoknak a támogatóinak, akik az elmúlt huszon- (valójában csak tizen-)egynéhány év politikai szellemének a teljes megtagadását látják benne, nem vonnám kétségbe a morális elkötelezettségét.

Még ha küzdök is a véleményük megváltoztatásáért...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.02.13. 10:04:49

Hát én ezt a _maradjunk együtt a minket hátbadöfőkkel_ frakciót gondolatilag sem értettem, nem nagyon csodálkozom, hogy nem ez lett a forgatókönyv. A jövőre nézvést aggasztó, ha a Schifferista LMP tényleg ennyire naív. Ha csak eljátssza, az is aggasztó.

Hogy képesek ellenállni a balpolip nyomulásának, az biztató. Hogy hosszútávon meghaladható-e érdemben a két posztbolsi tömb által jólkarbantartott kétosztatúság, az meglehetősen kérdéses. De egy próbát megér. Az azért elég jól látható, hogy első (második, harmadik) körben ebben a meghaladásban az LMP egy szűk réteg választása lehet, a széles proletariátus* mást választ, jól elvan ezzel a látszatjobb-baloldal hisztivel. Munkásőralkatúaknak meg ott a Jobbik.

*No meg az értelmiség nagyobb, nem független, ergo csak végzettségét és beosztását tekintve értelmiségi része.

Szóval abban biztosan igaza van a megmarad LMP-nek, hogy a profiltisztítás jobb, mint ezekkel a vakondokkal tovább kínlódni, nekik a következő(pár) választás tétje mindenhogyan a küszöb. Ahhoz, hogy akár csak a középpártiság, és ezzel koaliciókényszerben a komolyabb játéktér nyitott legyen nekik, először a stabil kispártiságot kell felmutatniuk.

tevevanegypupu 2013.02.13. 10:08:13

@Frick László Emlékzenekar:

Jatek a szavakkal? Nem sokat valtoztat am a tenyeken. Karacsonybol (kis kaliber) termeszetesen soha nem lesz Peto Ivan ..de ettol fuggetlenul a hatterbol Peto Ivan nagyon jol tanacsolhatja Karacsony Gergelyt. A szinfalak moge nem lathatunk de talalgathatunk es kovetkeztetgethetunk. Neha rosszul es neha jol..Majd az elkovetkezendo ido megmutatja.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.02.13. 10:15:08

@maskep:
Mi, idősebbek.
Muhaha.
Felnőtt fejjel éltem végig ezt a módszerváltott Magyarországot.
Kurvára fordítva látom.
D. Charta, '94 Horn-Kuncze, stb. Az utódpárt az első pillanattól le akarta szalámizni a 89-90-es ellenzékből, akit csak tud. Így aztán pölö bőszen Zsideszeték a fideszt a kampányokban. Hogy nem mentek a pufajkással kormányra, hogy nem óhajtottak választani az "elvált szülők" közül, ez betette a kaput. És kinyílt az a bizonyos rés a jobboldalon.
No, igen, a fidesznek is jól jön a kéttömbűség. De nem ők találták föl az aki nincs velünk, az ellenünk politikát. Kurvára nem.
"Mi, idősebbek."
Muhaha.

Samott 2013.02.13. 10:21:48

Ez a baloldal szempontjabol tiszta helyzetet teremtett: akiknek hajlandosaguk van az exLMP szavazoi kozul az "olajfara" szavazni azok johetnek a szakadarokkal egyutt, ami az LMP-bol LMP-kent megmaradt az gyakorlatilag csak a csalodott fidesz szavazokbol gyarapodhat. Azok meg amugysem szavaztak volna egy szocikkal indulo tombre. Mondjuk Schiffereket nem nagyon ertem, mert az uj valasztasi rendszerben se fognak egyeni mandatumot nyerni. Egy eppen bejuto teljesitmenyyel meg lesz max 2-3 kepviselojuk.

maskep 2013.02.13. 10:33:39

@Dr. Zerge: Miért is lettek a 2/3-os törvények 4/5-ösek ideiglenesen?...

Persze, van, aki maskep látja. De van olyan is, aki úgy, mint én:

„A Fidesz annyi bajjal kormányzott idáig, hogyha nem az MSZP volna az ellenfele, szinte bizonyosan elveszítené a következő választásokat. Így viszont, ki tudja? 2002-ig minden leegyszerűsödik: Orbán vagy nem Orbán – ez lesz a kérdés. A politikai tömbök megszilárdulnak, összecsapásaik egyre hevesebbek lesznek, s hogy mi lesz utána? Az Úristen útjai kifürkészhetetlenek.”

(Tölgyessy Péter: Háborús észjárás igazgat, Népszabadság 2000. június 4.)

"Az árokbetemető politika kudarca egyenesen következett a jobboldal egész addigi magatartásából. A belpolitikai hidegháború folytatódását nem lehet egyoldalúan megakadályozni, hiszen a békekötéshez két fél szükséges, a háborús viszonyok előállításához azonban egy agresszor is elegendő. A szocialisták többször is nekirugaszkodtak, igaz, nem túlzottan energikusan, hogy a demokratikus köztársasági eszmény kifejtésével szálljanak szembe az anakronisztikus jobboldali ideológiával. Az ország kettészakításával dacoló „Magyarország mindannyiunké!” jelszó is erre az igényre utalt. A gyakorlatban kompromisszumos módon próbálták meg keresztülvinni a szakadás felszámolását, márpedig erre nem volt esély. A két tábor között az igazán mély törésvonalat nem racionálisan kezelhető ellentétek mélyítették átjárhatatlanná, hanem mélységesen mély történelmi, ideológiai, kulturális ellentétek. A baloldalon sokan szabadultak volna az ilyesfajta vitáktól, ezzel szemben a jobboldal hatalmi játszmáiban nem csökkenő, inkább növekvő szerepet szántak az ideologikus tartalmú konfrontációknak..."

(Ripp Zoltán: Gyűlöletpolitika Magyarországon, Mozgó Világ Online, 2008. május, mozgovilag.com/?p=881 )

pacifista 2013.02.13. 10:35:18

Már megint sikerült a "liberálisoknak" egy csomó embert hülyére venni! Hogy az LMP-nek " kevés "pénzből sikerült ilyen eredményt elérni 2010-ben? Ha-ha-ha! Mindenki ismerte a hátterét. Most pedig komolyan veszi valaki is ezt az ál-vitát un.elvi alapon?

maskep 2013.02.13. 10:45:07

@Samott: "...ami az LMP-bol LMP-kent megmaradt az gyakorlatilag csak a csalodott fidesz szavazokbol gyarapodhat. Azok meg amugysem szavaztak volna egy szocikkal indulo tombre."

Igen, pont ez volt a stratégiai célja Orbán Viktornak a @maskep: már részletezett megosztással és gyűlöletkeltéssel: Tölgyessy Péter szavaival "megakadályozta az átjárást a két oldal között". Vagyis, ha valaki csalódna a Fideszben, abban addigra annyi gyűlölet legyen már a "komcsik" iránt hogy ha a jobboldalra nem szavaz, akkor inkább maradjon otthon a választások napján, de semmiképpen se akarjon az ellenfelére szavazni.

Schiffer stratégiája innen nézve racionális - volt, lenne akár három évvel korábban is. Ezért teszem a Schiffer-féle stratégia negatív jelzőjeként eső helyre az "anakronisztikus", vagyis rohadtul nem időszerű, a jelen időtől elrugaszkodott elképzelésnek. Addig, amíg Orbán Viktor vezeti az országot (pesszimistább vélemények szerint: amíg egyáltalán jelenlétével mérgezi a magyar politikai közéletet), addig ez a stratégia több, mint bűn: hiba. Vagyis önveszélyes is, ideértve a veszélyzónába nem csak a pártot, de a lehet más a politika eszméjét is...

rognork 2013.02.13. 10:49:09

A legnagyobb baja a közös ellenzékben hívőknek, hogy nem képesek más véleményt még átgondolni se. Egy szent cél van, leváltani a patásördögöt. Fel sem merül bennük a igény a tényleg más politikára. Amikor választás után nem kell szabadkozni a haverok előtt, hogy de a szent cél miatt szavaztam a többször leszerepelt ellenzékre.

Vannak olyanok, akik kitartanak az elveik mellett, és igenis van igény olyan arcokra, mint a Schiffer. És amikor a Vágó egy eleve vesztett időközin lefeküdt a az épphogy kisöpört mszpnek, azt egy értelmesen gondolkodó embernek senki ne akarja beadni, hogy a kormányváltás a cél.

Amatőr 2013.02.13. 10:49:44

@pierre bayle: "...ma egyetlen morális kötelezettségünk van: felszabadítani az országot Orbán alól."

Miért? Mi az, hogy az országot?
Felszabadítani? A többségben ez rossz emlékeket ébreszt!

Nem k'ék végre kiköpni a gumicsontot?

Nekem aztán "édesmindegy", hogy ki a miniszterelnök (belga vagyok), csak másszunk ki végre a kátyúból! És ezért egy irányba kellene HÚZNI a szekeret.
De amíg az ellenzék többsége úgy érzi; egyetlen feladata - morális kötelezettsége - orbán elkergetése, addig csak a politikai szemétdomb alkotóelemei maradnak. Tisztelet a kivételnek.

A schiffer sem szimpatikus figura - remélem, hogy sohasem lesz miniszterelnök - de legalább van gerince. Látszólag nem gumiból.

És ameddig a konstruktív ellenzéki munka lesz számára az elsődleges, nem pedig a hatalomba kerülés, addig MINDIG lesz hely a parlamentben az lmp számára.

Az elmúlt két évtized valószínűsíti; az u.n. demokratikus baloldal percemberkéi a választást követő évben eltűnnek a feledés jótékony homályában. Hisz nincs is rájuk szükség, csak a több-kevesebb szimpatizánsuk szavazatára.
Mert a baloldalon van tiszt bőven, hiány VÁLASZTÓBÓL mutatkozik. Egyre inkább.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 10:53:19

@Dr. Zerge: Maga a szezont a fazonnal keveri. Azok Hornék voltak, de csak szabadidejükben és koki részegen, akik zsidóztak meg cigányoztak. Kuncze biztos, hogy nem zsidózott. Ez az egész szalámizás is úgy baromság, ahogy van, a maga tálalásában.
Amit szalámizásnak neveznek:
A Kisgazda Párt -típusú pl.: Magyarázata: Csak az MSZP-nek volt annyi pénze, hogy a beleflé bujtatott embereit, mint nagy Szakszervezeti Sándort a sikertelen Horn belsőpuccsolása fuccsbamenetelével, bent tartsák a párt keberlébe. Csak akkor ez annyira jópofán jöt ki a szájukkalbaloldali sajtómunkásoknak, hogy Orbán szalámizza a Kisgazdákat. Egy fekete COCOM-listás elavult telefaXXXot, azt! Dehogy. Torgyánra tört Cseh Sándor... de ki is rakta a pártból.. Az MSZP ilyent sose csinált, hogy egy emberét kiengedje alter MSZP-t csinálni, az ilyen Kapolyi Dr féle trükkök már Zseniális Ferenc alatt estek meg és egész más okból.

Köze nincsen a Rákosiék féle zseniális szalámizásnak. A Rákosiékét most nem magyaráznám, jó? Horn Gyulán kívül nem is volt senki olyan formátumú politikus, akit Rákosiékhoz, tehát Rákosiék (vagy Kádár) machinációihoz csak haloványan hasonlító cselek kiagyalásával vádolhatnánk-

Fakarddal ki szalámiz? Zseniális Ferencék szalámiztak gyöngéden -amikor a társadalmat bűnösrétegekre szabdaltatták a sajtómunkásaikkal, szégyelhettük sorba magunkat, mint alföldi és cselédmentalitású kerékkötői A Szarnyaló Reformoknak! fbocs egy ékezet nemvéletlenül lemaradt]

Még Torgyán maga se tudott szalámizni.

A két liberális párt volt az útjába az MSZP-nek , őket útálták igazán [kisgecitakonycigányozták az egyiket, zsidózták a másikat] Kunczét tök föloösleges cseszteni még 1994-ben, mert ő májusban azt se tudta, mit forralnak Petőék. Segget is csinált a szájából Kuncze [miszerint ő kijelentette, hogy Hornékkal soha]

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 11:00:46

@rognork: Márpedig Bajcsányék nagyon következetesen és már jó régen egy annyira és egészen más politikát művelnek, méghozzá zseniálisan, hogy a múlt fogalmaival meg se vagyunk képesek azt ragadni, nemhogy még ábrázolni is. Ezért kéne a kliséket letenni, a libsizést, liberálisozást , ballerezést, komcsizást abbahagyni, mert ha Bajcsányék rettegnek valamitől, az a liberalizmus. Ha valami soha nem volt se Gyurcséány, se Bajnai az a baloldali... Bajcsányék egy USA-szerű liberális államban a 15-20 éves börtönbüntetésüket töltenék abban a perben , amelyikben Leisztinger fővádlottként [strómanként, aki viszi a balhét] 375 évet kapott.

Az LMP-t senki nem tervezte hosszútávra. Egy netokratív kisérlet, mondhatni 1.0-ás verzió. És most Bajcsányék a faszbúkizált flashmob jellegű, tömegbázisként nem számonkérős (nem kell elszámolni nekik, mint szavazóbázisnak) 2.0-ás cuccokkal kisérleteznek. Mondjuk a HaHa az siralmas lett és a Milla meg nem tartós, a lopott logós Szolidaritás lufit meg könnyű volt kipukkasztani. De nem szabad lebecsülni Bajcsányékat, mert az osztapbenderizmó nem állt meg, a gyűlés folytatódik!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 11:07:32

@iii: Bajcsányékkal kapcsolatban semmire se menni ilyennel, hogy valamilyen oldal... meg közép. Nekik annyi volt leszámolni az LMP-vel, mint amennyi az MSZP konglomertjainak a többségével lesz az idén. MSZP vér és belek fognak folyni az idén és Basjcsányék ontják. Számukra az "oldaliság" ott jön szóba, ha pl azt kell meghatározni, hogy az EU-ban melyik frakcióba ülnek be. De havannai emberük, Andor László már melegíti nekik a széket. Ugye, amikor Gyurcsányék kinyírták Bokrost az dávidibolya-prozsekt kereteiben csuklóból,, Bokros mitsesejtve a liberálisokhoz akart vóna szegény nyomorútt, politikai analfabéta beülni de elzavarták 8ezért volt jó ötlet a Bokros-égetésben egy plakátra tenni georg von habsburggal, mert ehhez a képhez nem keleltt tolmács.
Tehát Bajcsányék KIFELÉ kb annyit fognak jópofizni, hogy az erős, valamitérősek, tehát az EU-liberális- szocialista frakciók beengedjék őket. (Az LMP ezügyben zöldpártnak tettette magát odakint... de idehaza annyira nem merészelte, mert a kinyírásuk egyik oka épp ez a zöldség volt)

takács bálint (törölt) 2013.02.13. 11:16:16

@pierre bayle:
a zöldek, és egyébként az összes ellenzéki formáció arra nem jött rá, hogy első körben nem összefogni kell, hanem versenyezni. mivel egyfordulós a választás ezért tartani kell egy nulladikat. ami azt jelenti, hogy a kampányt kell összehangolni. előválasztást kell tartani.

tehát mondjuk kellene mesterházy-schiffer-bajnai vita. kezdhetik erdélyben. aztán a pólusvárosokban (győr, pécs, szeged, debrecen, miskolc). végül a fővárosban kampányolhatnak. úgy, hogy minden egyéni kerületekben folyik egy mini vita. versengés. ami maga a kampány. egy országjárás.

és ezek után csinálnak egy nagy mérést. kerületenként megnézik, hogy ki a legnépszerűbb. őt indítják. megnézik, hogy ki a legnépszerűbb miniszterelnök jelölt. de ettől még lehet három különálló lista.

most persze lehet mondani, hogy ezt a játékot direkt elrontaná a kormánypárt. de biztos, hogy el tudná rontani? nem minden kormánypárti szimpatizáns droid? lehetne nyílt, zárt ajánlásokat gyűjteni. személyes és telefonos véleménykutatás, sms szavazás. és ha azok azok egy irányba mutatnak, akkor adott, hogy ki a közös jelöltek. ahol nincsenek szignifikáns különbségek ott megegyeznek.

az előválasztás uralná a médiát. nem az lenne az érdekes, hogy orbán viktor mit mond. hanem azt, hogy bajnai-schiffer-mesterházy trió hogyan csatázik. aztán lehet, hogy kiderül: mindhárom kutyaütő. akkor nem is kell leváltani orbán viktort. de mi van ha kiderül, hogy az egyik vagy másik mögött áll értelmes csapat. akkor őt kell megválasztani.

előzetesen ki választani a legértelmesebbet. az érzelmileg motivált keresztény idiótákkal nem kell törődni.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 11:19:15

@pierre bayle: Maga túl sokat olvasott a Pimpi "Okoskatörp összerakja nektek Magyarországot" című parádéjából. Pont az volt az LMP vel a probléma, amikor a magának cukkíni jóoldali gondolkodók kimondták rájuk a halálos ítéletet ["elpazarolt lesz minden szavazat, amit 2014-ben az LMP-re adnak le"] mert az LMP:
1. olyan sávot foglalt le (a semnem Orbán, semnem Múltsöpredékei] amit Bajcsányék maguknak vindikálnak. Ha valaki esetleg Gyurcsányra mutatna, mint MúltSöpredékére, ő az Őszödi Beszédet és annak jóoldali recepcióját fogja lobogtatni, hogy ő már 2006. májusában leszámolt a Múltsöpredékével, az MSZP-vel meg tavalyelőtt.. sőt, szipkázza át az MSZP megélhetésipolitikusait, mert nincsen mani az MSZP-ben!

Másrészt az LMP-ben, mint "decens zöldpártban" azt a veszélyt látták, hogy a 2014-ben nemtúl jól álló FIDEZ, hogy ne a Jobbik óriásira hízlalt gömböcével kelljen koalícióznia (ez Bajcsányék egyik fő ötlete, ha nem lenne meg a kétharmaduk már 2014-ben.. sőt, egy Jobbik uralom nyomna nekik 2/3-od később és ez nekik cuki!) szóval attól is féltek, hogy a "decens zöldpárt méf a végén koalícióz a FIDESZ-szel és akkor mi lesz azzal az ötletükkel, hogy a Jobbikkal való koalícióban rohad el a FIDESZ.

Csiki-csukiba zárta tehát az LMP-t Bajcsány. belépnek= halál. Kint maradnak - halál.
Erre az LMP kettétépte magát nekik (pontosabban az indexista diverzáns árulók , Jávor & Co. inkább ezt a hamaribb halált választották!) lesz az LMP-nek 1,2% a Pimpinek meg 0,4. Okoskatörp meg fogja a cambridge-i doktoriját oszt majdcsak kap valami melót Aprajafalván, ő lesz a magyarpiacikilátáselemző törpicsek valami bank-leány'nál.

maskep 2013.02.13. 11:19:28

@rognork: "A legnagyobb baja a közös ellenzékben hívőknek, hogy nem képesek más véleményt még átgondolni se."

A legnagyobb baja a közös ellenzékben nem hívőknek, hogy azt hiszik, tudják, mi a véleményük a közösködésben hívőknek, ezért nem is olvassák el - hallgatják meg, ha valakik @maskep: gondolják, mint ahogy ők hiszik...

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 11:22:12

@takács bálint: fantörpikus, de ilyen hülyeségeket gondolom egyetemen tanítanak politológus hallgatóknak. Akik kb annyira lehetnek majd politikához konyítók, mint író az, aki egyetemen tanulja. Amit itt maga ötletel, azt Bajcsányék már rég meghaladták... ez, amit itt kigondolt,kb a 90-es évek szintje...

takács bálint (törölt) 2013.02.13. 11:23:21

@Samott:
schiffer aligha tujda meggyőzni a mérsékelt jobboldali szavazót. ők vagy befogott orral orbán viktorra szavaznak. vagy otthon maradnak. illetve az is lehet, hogy az utolsó pillanatban (amikor a támogatások már le vannak osztva) új pártot alapítanak. elindulni könnyű lesz. a mérsékelt jobboldal - ha nem állnak biztos nyerésre - akkor (racionálisan) zászlót bonthat.

ha mégis orbán viktor nyer. akkor a mérsékelt konzik nélkül nincs kormány. tehát szopatják viktort. ha az ellenzék kerül ki győztesen, akkor viszont az alkotmányos többséghez kellenek. akkor érdemes orbán seggében maradniuk, ha biztos a győzelem.

mondjuk azt jelenleg nem nézem ki ezekből, hogy lesznek ekkora spílerek. a mérsékelt konzervatívok nem annyira hülyék, amennyire látszanak. :-)

maskep 2013.02.13. 11:27:33

@takács bálint: Ez amolyan frappáns fika akart lenni. Tudod, mint a buszokon a díszítés...

vizipipa 2013.02.13. 11:38:05

A zelmútt nyócév azt eredményezte 2010-ben, hogy az MSZP pofára esett, a szadi és a madöf eltűnt. A megtelt hócipőjű választók a bal+lib ellen szavaztak. Lett ebből egy Jobb, egy LMP, meg egy kétharmad. Az inga kilendült.
Az inga most már jön vissza, a Fidesz brillírozása ezt segíti. A korábban nézőpontot váltó másfél millió szavazó pedig újra dönteni fog.
Most jön a vizsga (az LMP-nek csak jött volna), hogy a választók mennyire gondolták komolyan a 2 új pártot. Az LMP úgy tűnik lemondott erről, a Jobbik nem.
A vérlib tábor meg új formációkkal kísérletezik. Csak egy kicsit sokan vannak.

toportyánzsóti 2013.02.13. 11:43:08

Abszurd az LMP-n vitázni,moralizálni,a mai helyzetben.Amikor a kormányzat az abszurd abszurdja,minősítehetetlen teljesítménye elől az érzelmi világba menekíti magát.Irracionalitásba menekül ,győzelmi jelentéseket fabrikál akkor amikor épp csak alapszinten megoldja a feladatát.20-ról azt állítja,12-szer több mint a 25,kordonbontóként pofátlanul lezárja a Kossuth teret...

takács bálint (törölt) 2013.02.13. 11:45:52

@Frick László Emlékzenekar:
meseházyék legnagyobb erőssége, hogy van 106 képviselő jelöltjük. bajnaiéknak nulla. schiffernek 10-20. ezért nem tudják bedarálni a szocikat. akik a népszerűségüket nem nagyon tudják feljebb tornászni. ez a nagy hátrányuk. de ebben jó lehet bajnai és schiffer. a kormány kilőtte a regisztrációt. ezzel az ellenzék nyert fél évet.

takács bálint (törölt) 2013.02.13. 11:51:53

@vizipipa:
nem értem, hogy a mérsékelt jobber csoport megjelenésével miért nem kalkulál senki. a kormány rendkívüli módon megkönnyítették az indulást. úgy, hogy a biztos győzelem ma már nem garantált.

ebből racionálisan egy mérsékelt jobboldali párt következik. egy jobboldali "lmp".

azt is megmondom miért. ha orbánék nyernek, akkor velük kénytelen lenne koalíciót kötni. kit vonjon be az új kormányba? vonát? vagy schiffert? nyilván csak ezzel a jobbos lmp-vel tudna tárgyalni.

ha baloldal győz, akkor a mérsékelt jobb kell a kétharmadhoz. amivel a jobbos "lmp" az esetleges 2018-as kormányváltáshoz pozíciót tud szerezni. orbán pártkatonáinak a helyébe tud ülni.

és nagyon könnyű lesz elindulni. ami azt jelenti, hogy az utolsó pillanatban is zászlót lehet bontani. amikor a pénzek már le vannak osztva. simán beszopathatják orbán viktort. az egy másik kérdés, hogy valószínűleg nem fogják. de az elvi lehetősége fennáll.

Amatőr 2013.02.13. 12:11:57

@vizipipa: "...Az inga most már jön vissza,..."

...de még nincs a holtpont közelében!

Bár szerintem a fidesz és a komcsimix mellé beerősödik a harmadik helyre a jobbik, valamint, remélhetőleg , talán átbilleg a küszöb fölött az lmp i., A többi pedig megy a levesbe. Jobb is lesz úgy.

Várható, hogy egy kevésbé radikális kormányzás következik; persze csak akkor, ha a jobbik és/vagy az lmp valamilyen formában egyáltalán támogatja a fideszt.

A komcsik majd egy ideig nyalogatják az újabb pofára esés sebeit - addig legalább lesz egy kis nyugalom - a jobbik és az lmp pedig talán konstruktívabb ellenzéki tevékenységet folytat.
Már, ha ez egyáltalán elképzelhető Magyarországon.

Vagy csak álmodik a nyomor?

maskep 2013.02.13. 12:24:48

@takács bálint: A "bajcsányék". De haladjunk inkább.

rognork 2013.02.13. 12:36:22

>schiffer aligha tujda meggyőzni a mérsékelt jobboldali szavazót. ők vagy befogott orral orbán viktorra szavaznak. vagy otthon maradnak.

Na pontosan ez az a baromság amit ezerszer olvastam már. Köszönöm a visszaigazolást.

Samott 2013.02.13. 12:37:05

@takács bálint: mert nincs mersekelt jobber csoport. Kikre gondolsz amikor roluk beszelsz?

Virág et. 2013.02.13. 12:42:16

Nem értek egyet a mandátum-visszaadásnak még az ötletével sem. A mandátumot nem a párttól, hanem a választóktól kapta a jelölt még listás bejutás esetén is. Óriási csúsztatás lenne azt gondolni, hogy akik az LMP-re szavaztak azok csak a pártra voksoltak és nem a mögötte lévő emberekre. Ezt nem lehet most már eldönteni, szétválasztani, ezért azt elvárni, hogy az LMP húzóarcai, a frakció többsége, alapítók visszalépjenek névtelen emberek javára, akikről jelenleg semmit nem lehet tudni, az legalább annyira igazságtalan, mint megtartani. Szerintem még igazságtalanabb.
A frakció fenntartása egy lehetőség lett volna, ami végül is nem jött össze. Nincs tragédia, majd 2014 igazságot tesz.

Ami az elveket illeti: mindketten az elveik mellett politizálnak. Nem könnyű azt eldönteni, hogy kik képviselik az alapításkori LMP-t jobban: Schifferék, akik a nevet megtartják, vagy a PMP-sek. Amikor Fodorék kiváltak a Fideszből, akkor aligha volt tagadható, hogy a Fidesz változott meg és nem Fodorék, egy liberális pártból lett konzervatív néppárt és ez nekik nem tetszett, ezért mentek. Akkor kinek kellett volna és mit visszaadni? Most sem egyértelmű, hogy Schiffer elvhű vagy jobbra tolódik.
Ebben is 2014 fog igazságot tenni. Az én véleményem viszont az, hogy aki most nem fog össze, az akarva-akaratlanul is a kormányoldalt segíti. Az LMP akkor is ugyanúgy szembe megy a "lehet más" jelszóval, ha nem a Bajnai felé, hanem Orbán felé nyit. Mert legalább annyira Orbán ellen, mint a Bajnai vagy a szocik ellen alakultak meg annak idején. Amit fel kéne fogni egy törpepártnak, hogy ők nem lesznek egyedül meghatározó tényezők, ezért muszáj együttműködni valakivel. Enélkül a súlyukat vesztik, a választók a rájuk adott voksokat elvesztegetettnek érzik majd és kikerülnek a parlamentből. Ha viszont zárnak egy oldalra, akkor igenis tényezők lehetnek és hozzájárulhatnak pl. ahhoz, hogy a baloldali összefogásból a régi rezsim legsúlyosabb figurái (akik már helyezkednek) kikerüljenek. Tárgyalás nélkül csak a langymeleg semmi marad.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.02.13. 12:52:38

@pierre bayle: Nemcsak a drága jó Szanyi kapitány szólta el magát, hanem Miskolcon is románoztak egyet a szocik korábban.

Az Mszp-nek önmagát kell megújítania, ezt fölösleges várni mástól.
A szocik legnagyobb előnye egyben a legnagyobb hátránya is. Olyan erős szervezettel, és médiahátérrel rendelkeznek, ami hosszótávon biztosítja számukra a legerősebb ellenzéki kihívó szerepét. Ezért nekik nem létkérdés a megújulás.

Virág et. 2013.02.13. 12:53:07

A magyar demokrácia rövid történetében a kis pártoknak még soha nem hozott sikert a harmadik utas, egyenlő távolságot hirdető politika. Az SZDSZ, az MDF mind vagy belebuktak vagy szépen besoroltak az egyik oldalra. Mindenki emlékszik Demszky pünkösdi királyságára és az egyenlő távolság politikájára az SZDSZ-ben, igaz?

Schiffer szerintem látja és érti ezt. Én nem gondolom, hogy ők középen maradtak volna, szerintem ők jobbra zártak csak még nem tartanak ott, hogy ezt nyíltan be is vallják. Eljön majd ennek is az ideje.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 13:04:04

@maskep: szélsőjobbos névtorzítópanelek? -eléggé óvodás cucc lenne most -ugye Ön mondta ki elébb és akkor én már mindig a "de nem is-de nem is " lépéshátrányban tolathatnék. De:
ugyan már, mitől is szélsőjobbos tett a névtorzítós csasztuskacsúfolódás? Ja, hogy ha jóoldali csinálja, az hófehérkefogrémillatú.

Aztán: hogy jön ide a Hírcsárda? A Hírcsárdába írt kommentjeimet sem a szájam mondta, azt csak úgy a gumicsizmám orrahegyével skiccoltam abba a hígfosba, ami ott "humor"-ba számít, de olyan siralmas, hogy még azok is undorodnak tőle, akik mellett agitproppóznának a nyomorult dilettánsai.
Amit meg ide írok, azt a mellsőszerveimmel verem gépbe.

De milyen dolog ez az óvodás tempó, úgy rámhívni más Önhöz hasonló jógyerekek figyelmét, hogy ez szélsőjobbosmóccerez ? Tessék szépen szellemesnek lenni és valami ütős riposztot kiagyalni, amiben pl kontextuálisan vagy nyelvistilisztikailag semmisít meg, nem ilyen középsőcsoportos ovis rámmutogatósan.

Jack Torrance 2013.02.13. 13:10:18

@tevevanegypupu: aki nem érti, hogy nem lesz több lehetőség Orbán leváltására, és az ország végérvényesen (értsd nagyon hosszú időre) a posványba süllyed és egy élhetetlen hely lesz, annak felesleges bármit is magyarázni...

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 13:15:35

@takács bálint: Egy cégről van szó. Természetesen a disztribúciós vonalakon "különválnak az útjaik" de... ismeri a mai autógyártás marketingtrükkjeit? " Kovácséknak ez a "Dévó Micsodájuk van, de nekem Sévrolé'm!" -közben ugyanannak a román összeszerelőüzemnek a termékéről van szó, csak emblémafejlesztés történt. (Azért használom az emblémafejlesztés kifejezést, mert ez az USÁ-ban már 60-70 éves történet és eléggé közismert nálunk is.)

Azt hiszem, Dr Róna Péter közgazdász (legalábbis egészen addig, amíg bajnai egyik "karakternélküli miniszterelnök jelöltje" volt, a minapi visszavonulásáig) nem vádolható meg rosszoldalisággal vagy politikailag nem-megbízhatósággal. Ő mondá: Gyurcsány leváltását az IMF kérte (feltételül).. naésugye 2009.március 29-én még nem kellett az MSZP-nek Bajnai,pl azt kajabálták be a téeszelnökök meg vidékitanárnők (akiknek lesz nemulass az idén,mert ők maradnak csak a MúltSöpredékei szerepet játszó MSZP-ben) hogy ugyanaz, mint Feri, nem kell, meg "A Feri embere!" Naés a Mocskos Kéthét

dudenbuch.blog.hu/2009/09/01/mocskos_kethet

után kiderült, hogy ez az ártatlanarcú ember tökúj és áááádehogyisse Ferivel összefüggő ember. Majd jött a magyar sajtótörténet legaljasabb agitációs propaganda cikke, a Magyari és azóta ismeretlen Tsa "riportja", aminek első címe A farkasverembe esett kisfiú volt.. gördülő cikk, vagy 3 napon át módosították

Ekkor kezdődött meg a két karakter egymástól függetlenné magyarázása.

Amit elég ócskán és nyomorultul csinálna most vissza a jobber óriásplakát kampány.

Szerintem ez az egy kifejezés, a Bajcsány ZRt jobb.

Amatőr 2013.02.13. 13:16:34

@Virág et.: "...kis pártoknak még soha nem hozott sikert a harmadik utas, egyenlő távolságot hirdető politika. Az SZDSZ, az MDF..."

Bocs, de ezek nem kis pártok, hanem amortizálódott nagy pártok!

Kis párt az lmp, vagy a jobbik. Persze kinőhetik még magukat, de nem valószínű. Ám így is van rájuk igény.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 13:22:22

@Jack Torrance: Orbán leváltása egy gusztustalan folyamat. Erre van Bajcsányéknak az a "tiszta száraz" érzést [nekik :D] nyújtó ötlete, hogy jól felhízlalják a Jobbikot, a Fidesznek koalícióra kell lépnie a Jobbikkal és ebben a koalícióban a gömböcpárt... olyan a Jobbik a hatalomban, mint a rohadmányos belsőségektől fortyogó gömböc a tűző napon, a hatalomban azonnal széjjelpukkad a belső torzsalkodások miatt... Nem vette még észre, hogy csak Bajcsányék nem félnek a Jobbiktól? Naés csak nézniük kell, ahogy maguk zokognak a kétségbeeséstől, a fertelmes jelenet, a rothadó Fidesz és a gennyzsírral fortyogó jobbik.. és máris az emberek .. a szavazók kétharmada borul le Bajcsányék lába elé (mondjuk egy 2016-os előrehozott választásokon vagy 2018-ban legkésőbb. Nem azt állítom, hogy Bajcsányéknak ez az egy verziójuk van. mert ők semminek nem kezdenek csak egy (1féle)teljesülésért.. és ráadásul van 2014-re vagy 5-6 variációjuk (még, lám, 2018-ra is) Dr Vágó bácsi, az ország eszetokja DK tanácsadó, Feri másfél órán át jegyzetelte a szavait*, mondta azt, hogy egy náci kormány mórese kell az országnak ahhoz, hogy helyesen döntsenek végre az emberek és ugye őket válasszák...

*Dr Vágó önlegendája szerint

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.13. 13:22:59

Engem az LMP nem érdekel, de elvi álláspontom (az) van a kérdésben:-)

Az LMP-frakció tagjai valamennyien listás mandátummal ültek az Országgyűlésben, felhatalmazásukat (lényegében) az LMP választási programja alapján kapták a választóktól. Tehát azoknak, akik kiléptek a pártból, vissza kellett volna adniuk mandátumukat és helyeiket az LMP-listán soronkövetkező személyekkel kellett volna feltölteni. Ez így (lett) volna ésszerű és tisztességes.

Virág et. 2013.02.13. 13:31:00

@Amatőr: Azok a pártok, amelyek eleve kis pártokként indultak, illetve ezt soha nem nőtték ki egy időre sem, azok meg önszántukból (vagy kis "meggyőzés" hatására) soroltak be rendszerint a fideszbe (pl. FKGP, KDNP). A MIÉP kimúlt, az MDNP meg lényegében csak egy átmeneti lépcsőfok volt az ex-MDF-esek Fideszbe migrálásában. A lényeg: sikerrel itt párt még nem vitte a külön utas, se nem jobb, se nem bal politikát. Előbb-utóbb vagy igazodtak, vagy kimúltak. Nem gondolom, hogy itt nagy változás lenne a jövőben.

A Jobbik nem ilyen külön utas párt, az nagyon is jobboldali és a széljobbnak már a MIÉP-es időkben is volt előzménye, ezért még csak nem is újszerű. Ami új benne, az a - relatív - sikeressége.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 13:39:48

@takács bálint: Csakhogy a MaSZOP-nak ki van osztva a szerep: Ők a Múlt Söpredékei. Hallott bárkit is, aki a Múlt Söpredékei közé számítaná Gyurcsányékat -én Schiffert mostmár semmibe számítom, szegényt. És még pont van elég idő pontosan az MSZP megélhetési politikusainak, hogy oda menjenek, ahol az MSZP pénze is van: Ferikéhez. (Erre használom a Vadai és Demecs alakúak kifejezésemet)... Az MSZP-t leredukálhatják a kb 30-40 "vidékitanárnő"-re meg "vidékitéeszelnökre" .. ha véletlenül tényezők lennének, márpedig miért ne,és lesznek képviselőik... hogy írják itt bájosan a jóillatú és tisztakörmű jóoldali okostojások? "befogott orral" de Ferikéjükhöz állnak.

Matematikaiesélyt se adok Schifferéknek, de játszunk el a gondolattal, hogy Schifferék mégis kapnának 5-6%-ot, akkor pedig "tiszta pragmatizmusból" hogy működjön a koalíció támogaják az E14-et az oda befogadott "múltsöpredékei"-vel együtt. De ez annyira mesés verzió, hogy ennél tovább már beleslisszanunk a Pindur Pandúrok című animációs Csárliangyalaiba. Rüszttel.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 13:40:39

@mk27soundmaster: Ekkor lett volna más az ő politikájuk, legalább egyszer, de még ezegyszer se lett más.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 13:42:33

@maskep: Bírná, mi, ha nem kéne megállni egy pillanatra sem az észnélküliségben átgondolni a Bajcsány ZRt szerkezetét...

Amatőr 2013.02.13. 13:43:02

@mk27soundmaster: " Ez így (lett) volna ésszerű és tisztességes."

Ugyan kérlek!
A politikai tisztesség fából vaskarika!

Amatőr 2013.02.13. 13:59:10

@Virág et.: "A Jobbik nem ilyen külön utas párt, az nagyon is jobboldali és a széljobbnak már a MIÉP-es időkben is volt előzménye, ezért még csak nem is újszerű. Ami új benne, az a - relatív - sikeressége. "

Valódi kis párt csak külön utas politikával ( vagy azzal sem) maradhat életben, mint azt az elmúlt két évtized bizonyítja! Az összebatyuzás a biztos halál.
A kdnp ma még pityke a fidesz lajbiján, de inkább már csak nyűg. Súlytalanok és érdektelenek, mint a megnyilatkozásaik.

A miép halála az öregkori elhülyülésben szenvedő pártelnöknek (aki egyébként a XX. század második felének talán legjobb magyar drámaírója) köszönhető.
Radikális pártokra minden társadalomban létezik igény. Ám ezek SZERENCSÉS esetben megmaradnak kis pártoknak, már ha a nagyok képesek bölcsen politizálni.
Manapság az u.n. demokratikus baloldal minden egyes megszólalásával szavazókat kerget a jobbikhoz!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 13:59:50

@Amatőr: Három kötetet lehetne összeállítani politikai tisztességre példákból -a III. kötet 289. oldalán egy bekezdés Teleki Pál öngyilkossága. Az a baj, hogy jó sok név teljesen kikopott az írottörténelemből, mert a mocsokm könnyebben tapad, mint a tisztaság, az nem ragadós... Tisztességes volt Kozirjev, amikor 1997-ben föltárta az orosz csőd közeliségét, amiből a bejelentés hatására azonnalicsődbe omlott a gazdaság (a new yorki tőzsde felől is dűtvést)

Kandeláber 2013.02.13. 14:09:32

Unalmas már ez a gumicsont.
Jávor, karácsony és a többi Bajnai-ágensek voltak, akiknek az volt a feladata, hogy bevigyék az LMP-t az E 2014-hez, illetve ha ez nem sikerül, szalámizzák meg.
Az utóbbi sikerült.
Milyen elveik vannak az árulóknak?

Amatőr 2013.02.13. 14:12:27

@Frick László Emlékzenekar: Kivétel erősíti a szabályt.
Egyébként mi az a három kötet a politikatörténet ezer és egy könyvtáréhoz képest!

Jack Torrance 2013.02.13. 14:15:57

@Frick László Emlékzenekar: gusztustalan vagy nem, ha nem történik meg, akkor baj lesz. És mivel normális erő nem készül ilyesmire, az embernek csak annyi választása marad, hogy a kezét vágja le vagy a belét hányja ki, vagy még ennyi se.

classical liberal (törölt) 2013.02.13. 14:16:15

"Tisztességes volt Kozirjev, amikor 1997-ben föltárta az orosz csőd közeliségét, amiből a bejelentés hatására azonnalicsődbe omlott a gazdaság "

de előtte gondolom 10-SZERES tőkeáttétellel SHORT pozíciókat foglalt el a moszkvai tőzsdén:)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.02.13. 14:16:57

@Virág et.: "Schiffer jobbra tolódik"

Csodálatos ez a virtigli bolsi terminológia. A proletariátust eláruló szélsőjobboldali szocdemek, ugye, meg a láncos kutya impirilista Tito. Broáf.

Persze, Schiffer tolódik jobbra, és nem az E14, meg az ahhoz dörgölődző 8-ak vannak balra (jobb híján bal a neve, igazából nem más ez, mint a velünk élő hálózat, az átmentett bolsevik kapcsolati-háló), á dehogy. Az élcsapat mindig a közép kellős közepe. Bullseye, vagy mi. Lófaszt: bullshit, azt lesz ez.

classical liberal (törölt) 2013.02.13. 14:20:46

@mk27soundmaster:

ha már a "tisztességnél" tartunk, akkor lista se kéne, jobb lenne ha KIZÁRÓLAG emberekre lehetne szavazni:)

takács bálint (törölt) 2013.02.13. 14:24:55

@Frick László Emlékzenekar:
a szoci megyei pártitkárok gyurcsányt az egyik héten állva tapsolták. amikor a bárszéken ült. nem sokkal rá leváltották. és ennek persze, hogy külpolitikai oka volt. a szabadon költhető zsetont döntően kívülről érkezik. és az ugye több vagonnyi pénz.

na most nehogy azt gondold már, hogy ez csak az egyik oldalon működik így. ha az uniós források elapadnak, akkor orbán viktort nem leváltják, hanem lelövik. persze lehet mondani, hogy ez így túlzás. de azért nem véletlen van akkora magántestőrsége.

lehet jól kormányozni vagy rosszul. és ettől függetlenül lehet tisztességesnek lenni, vagy tisztességtelennek.

a jelenlegi kínálatban nincs tisztességes. azt kell kiválasztani, aki képes kormányozni. ehhez pedig nyílt viták kellenek. ha ebből az derül ki, hogy a szereplők alkalmatlanok, akkor nyilván nem érdemes kormányt váltani. ha viszont valaki mégis csak értelmesnek bizonyulna (mert van mögötte egy csapat), akkor válasszuk meg.

de felőlem maradjon orbán viktor. azzal a feltétellel, hogy nem tökkelütött idiótákkal veszi körbe magát.

gyurcsány valamint bajnai és tsai régen másik cég.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 14:27:32

@Jack Torrance: Ezt nem értem ebben az országban.
A tömeg legföljebb csak kettőig tud elszámolni. Így a harmadik meg a negyedik kiesik a látókörből. A másik pedig az, hogy itt mindenből csak egy van, egy ember a letéteményese vagy gonosz-eredője vagy rákfeneördöge mindennek. itt a "reformok" egyetlen emberen múlottak, az ember komolyan aggódott, hogy mi lesz, ha egy kovács egyengetőüllő véletlenül a fejére esik a csávónak, oda a reformok. Hunyadi Mátyás pl maga az igazság volt, de míg élt ludasmatyinak csúfolta a paraszt, pedig még parasztból lett báró is volt, az öreg Zapolje. Kossuth a Szabadságharccal volt egyenlő és nem emlékszünk Szemerére és nem tudjuk, nem akarjuk tudni, hogy Petőfi mekkorát csalódott Kossuthban. Deák Ferenc maga A Kiegyezés- holott csak oldalági nagybácsija. ésígytovább.

Hol csesződött el a magyar köztársasági elnöki rendszer? Mert a legderekabb értelmiseggjeink senki más rémben nem tudtak gondolkodni, csak abban, hogy Pozsgay Imre lesz az köztársaságielnök és jajmilesz. Nem lett volna semmi, de ez az egyembertőlvaló félelem máig ható súlyos problémákat szült. Többek között az alkotmányozás elodázását is. Meg tákolmányozottságát - és mi lett a vége?

Meg kell tisztítania a gyűlölettől a gondolkodását -ha jót akar magának. És ha jobb lesz magának, mert az agyvérzsírszintjét nem nyomja föl a gyűlölet, akkor mindenkinek is jobb lesz.

Emlékszik az emberekre, akiknek Torgyántól forrott így az agyvérzsírja, mint magának? és mi van azokkal az emberekkel és mi van Torgyánnal. És ha azok az emberek MOST Torgyánra néznek?

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 14:42:42

@takács bálint: Az a nyílt vita, amiről maga beszél afféle nonszensz a politikában, mintha a sakkmesterektől a nagy versenyen azt kérné, hogy álljon ki mindenki és közölje előre a lépéseit. Hány, de mennyi nyíltan és őszinténvitázó hullott ki éppen ezért.. a "rendszerváltást" követő években. Hiszen még a sajtómunkásság sem a dolgát végezte, hanem csinálta a politikát, tehát pl egy politikaimegfelelő sajtómunkás úgy moderálta a "vitát" hogy az egyiknek alákérdezett, a másikba belefojtotta a vélas kezdő névelőjéhez vett levegőt is. Két sajtómunkást pl nem is olyan nagyon régen, pár éve dicsértek, kitüntettek, sőt az egyik hős lett, mert a reformok egyetlen(1)letéteményesének alákérdezett és az ellenségbe meg belefojtotta a névelőt is.

A magyar politikatörténet egyik legjellegzetesebb tévévitájában Kuncze Gábor egyszerűen belefogott és nyomtanyomtanyomta bödönhangján sztentorian és Dávid Ibolya is nyomtanyomta, csak ugye őtőle a pampogás hallott át...

Főleg most senkinek nem érdeke a valódi történet és a nyílt vita: Az LMP szétszakításáról egy igaz szót nem hall, minden érintett kormol. mert Bajnai kiáll és megmondja, hogy miért öltéék le az LMP-t? Mert lesz gazdája azoknak a fennkölt jóoldali véleményeknek, amikkel az LMP leölése megkezdődött, miszerint "2014-ben minden LMP-re adott szavazat elvesztegetett lesz!" Nem lesz gazdájuk.

Bajnai elárulja, hogy nem lesz miniszterelnök? nem, nem árulja el, pedig nem lesz. Azt a trükköt a Mocskos Kéthét után egyszer megette az IMF de mégegyszer nem eszi meg. Az IMF-nek nem kell bemutatni a Bajcsány ZRt-t ők nem kérdeznek rá, miféle vicc ez. Meglrdezhetjük, hogy mi a baj a "karakternélküli Okos Tanárbácsi miniszterelnök projekttel" hát ez az orbántalanításhoz levés, ez nem szervezi ösze a zsigeri Orbángyűlölőket, tehát addig bizony Bajnainak a saját karakterét kell koptatnia (sőt máris működik az, a mit még Gyurcsány talált ki, hogy ha "szelidebb" Orbán ellenfele, akkor Orbán karakteressége a dölyfösségét és durbincs-ságát domborítja ki méginkább!

Szóval itt minden szereplő abban érdekelt, hogy a politikája műveleteinek feltárása helyett helyett a politikai kommunikációjával kormoljon

és ne tisztázzon.

Kandeláber 2013.02.13. 14:57:06

@Dr. Zerge: És a nemzetközi helyzet is egyre fokozódik, az élet pedig (még) nem habostorta, de az lesz, amint a Felkent Messiás, a közép, az ernyő ismét hatalomra kerül.
Akkor még a Nap is másként süt majd, mint ahogyan a bértollnokok szerint Rákosi elvtárs hatvanadik születésnapján is lényegesen másként sütött.
És még ezek mondják a katolikusokra, hogy bigottak.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 14:59:21

@takács bálint: Gyurcsány és Bajnai egy 25 éve együtt dolgozó páros. Őnekik már nem kell beszélniük, egyeztetniük sem. Zenész társak vannak így vagy színészpárok. Akár hányingerük is lehet egymástól (a magánéletben).. jut eszembe.. csak azért, hogy ne szaporítsam a karaktereket, a Bagi-Nacsa páros. Egy cég egyszerűen a cégtörténet és a machináciük teljesen összecementálták őket. Gyurcsány nem Orbán? Gyurcsány tisztában van saját magával, még azzal is hogy egzaltáltságánál fogva nem alkalmas miniszterelnöknek és a politikában is zseni. És tudja, hogy egyáltalán nem muszáj "kameraelőtti"-nek lenni - a kameramögötti a menőbb és biztosabb hely és pozíció. Bajnai sem nem akar, s muszájból sem lesz nmár miniszterelnök. És még egyet kell tudni: ők gazdaságban utaznak, nem politikában , számukra a politika eszköz az ő újfajta, igazából gazdaságtudományilag még nem is feldolgozott csapásirányukhoz. nekik annyira kell[ett] csak a politikai hatalom, amennyiben az őhozzájuk hasonló netokratív spekulalisták számára a tisztázott politikaiés gazdsági viszonyok (pl egy liberális gazdaság) gyilkos légkör. Ők a zavarost szeretik, ez a káosz, ami most sokakat fruszztrál meg idegbeteggé tesz, az ő számukra általános élegy.. jól érzik magukat ebben. A tét az, hogy amíg a bankok végképpen be nem kebelezik itt is, mint a fejlett nyugati világban már régen, az egyetlen tartzós és biztos befektetési alapot, a földingatlanokat ... közé tudnak -e ugrani a gépezetnek és halamolni maguknak egy kicsit. Gyurcsány mit csinált a baloldali eszmevilággal, ami "kitanította és fölnevelte" őt zseniális mpolitikussá? Mit tett a tanítómestereivel. (Jó, azért kifizetni kifizette őket, senkinek nem tartozik!) Mit tett Vitányi Ivánnal, aki "kitalálta" őt? megalázta.. és a Tanár Úr, mert vén szenilis és a Tanár Úr slapaja, mert az orbángyűlölettől nem tisztul a látásuk, nem veszik észre. Gyurcsány többször gúnyt is űzött Vitányiból (az Őszödi beszédben is utalóan) és azért jópofáskodik az öreggel (a kék Transporteres jelenet)

Bajnainak vagy Gyurcsánynak nincsenek politikai elveik, számukra a politika az, ami: eszköz. Itt minden szereplő összevissza handabandázik a politikáról kommunikációs lózungokkal, Bajnai meg Gyurcsány viszont használják.
ez olyan, mint a kártyázás: van, akinek szórakozás és szenvedély és van aki pénzt keres vele.

Ha Bajnai vagy Gyurcsány mond valamit, z annyit tesz: ulti. Redurchmars. Kőr.. vagy mittomén. Szavak. ma ezt mondja, holnap azt. csak őnekik mezt a sajtómunkásság megengedi, míg máson számot vesz egy taktikai szofisztikálásért is.

Gyurcsánynak tízszer többet engedtek meg a jóoldali újságírók, mint Orbánnak. (Ezt jóoldali újságíró hérosz mondotta , népszabis)
Bajnainak meg vagy huszonötször engednek meg többet. (de ezzel már nincsen pofája egyiknek se kiállni :D )

Miért tűnt el a Kétfarkú kutya szlogenje, az
Olyan aranyos, biztos nem lop.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.02.13. 15:15:10

@Kandeláber: Mondjuk a nemzetközi helyzet minden posztbolsevik nagyformációnál folyton fokozódik. Vö.: szabadságharc. Ez valami magyar átok, vagy mi a lóalkatrész.

tevevanegypupu 2013.02.13. 15:15:39

@Jack Torrance:

Azert nem kell am annyira elkeseredni: Orban valoszinuleg meg egy ciklusban marad, hacsak valami nagy szemetseget nem kovetnek el ellene a demokratikus erok, utana valoszinuleg atadja majd a kovetkezo generacionak a kormanyrudat. De meglepne, ha az a mostani liberalis tarulat lenne, meg aztan ketharmada itt tobbet nem lesz senkinek, igy aztan hiaba abrandoznak a mindenfele sztalinista Alkotmany Solyom-Tolgyessy-Antall altal specializalt visszaallitasara, es a liberalisok altal meghozott fantasztikus IMF-re es az amerikaiakra, meg a maoista EUvezetokre alapozott szabadsag visszaallitasarol, az nem fog menni. Ugy biztosan nem, ahogy negyven plusz tizenket evig garazdalkodtak ugyanezek. .A Jobbik pedig, ugyan addigra mar kesz lesz a kormanyzasra, valoszinuleg nem lehet soha igazi kormanyzoero, ezt az EU nem fogja engedni, nacionalista partot nem engednek..hacsak nem sikerul addig valamifele nepszavazast osszehozniuk, mert akkor bizony konnyen lehetseges, hogy a nep ugy dont, hogy nem akar ennek az Europanak tagja lenni. Meg az allitolagos rengeteg sok milliard ellenere sem amit kapunk, es aminek a nyomat legfeljebb itt-ott latni, de inkabb nem latni. Mert nem hoz sem munkat, sem kenyeret..inkabb az altaluk megalapozott szisztema vitt innet ipart, mezogazdasagot. Mindent. Ha ugy vesszuk ez az "Europahoz tartozas" egy ujabb kicsi kis Trianonnal is feler nekunk..Ehhez persze ugyanazok kellettek mint akik az igazi Trianonhoz asszisztaltak.

tevevanegypupu 2013.02.13. 15:15:40

@Jack Torrance:

Azert nem kell am annyira elkeseredni: Orban valoszinuleg meg egy ciklusban marad, hacsak valami nagy szemetseget nem kovetnek el ellene a demokratikus erok, utana valoszinuleg atadja majd a kovetkezo generacionak a kormanyrudat. De meglepne, ha az a mostani liberalis tarulat lenne, meg aztan ketharmada itt tobbet nem lesz senkinek, igy aztan hiaba abrandoznak a mindenfele sztalinista Alkotmany Solyom-Tolgyessy-Antall altal specializalt visszaallitasara, es a liberalisok altal meghozott fantasztikus IMF-re es az amerikaiakra, meg a maoista EUvezetokre alapozott szabadsag visszaallitasarol, az nem fog menni. Ugy biztosan nem, ahogy negyven plusz tizenket evig garazdalkodtak ugyanezek. .A Jobbik pedig, ugyan addigra mar kesz lesz a kormanyzasra, valoszinuleg nem lehet soha igazi kormanyzoero, ezt az EU nem fogja engedni, nacionalista partot nem engednek..hacsak nem sikerul addig valamifele nepszavazast osszehozniuk, mert akkor bizony konnyen lehetseges, hogy a nep ugy dont, hogy nem akar ennek az Europanak tagja lenni. Meg az allitolagos rengeteg sok milliard ellenere sem amit kapunk, es aminek a nyomat legfeljebb itt-ott latni, de inkabb nem latni. Mert nem hoz sem munkat, sem kenyeret..inkabb az altaluk megalapozott szisztema vitt innet ipart, mezogazdasagot. Mindent. Ha ugy vesszuk ez az "Europahoz tartozas" egy ujabb kicsi kis Trianonnal is feler nekunk..Ehhez persze ugyanazok kellettek mint akik az igazi Trianonhoz asszisztaltak.

Jack Torrance 2013.02.13. 15:26:07

@tevevanegypupu: ha ezt vígasztalásnak mondtad, akkor nem sikerült :)

tevevanegypupu 2013.02.13. 15:38:17

@Jack Torrance:

Tudom, dehat szerintem igy lesz.:)

tevevanegypupu 2013.02.13. 15:38:17

@Jack Torrance:

Tudom, dehat szerintem igy lesz.:)

maskep 2013.02.13. 15:41:17

@Frick László Emlékzenekar: "...ugyan már, mitől is szélsőjobbos tett a névtorzítós csasztuskacsúfolódás?"

Attól, hogy alantas, és ezt az alantas propaganda-stílust Magyarországon ők honosították meg és használják jellemzően.

Kandeláber 2013.02.13. 16:04:11

@maskep: Eszem a '89-ben zsideszező ifjúszocik lelkét, hogy ők ezt nem tudták...
Attól függetlenül, hogy részben igazuk volt.

Amatőr 2013.02.13. 16:11:33

@tevevanegypupu: "".A Jobbik pedig, ugyan addigra mar kesz lesz a kormanyzasra, valoszinuleg nem lehet soha igazi kormanyzoero, ezt az EU nem fogja engedni..."

Ha az unió nem egyenlő a béketáborral, akkor aligha!

Amennyiben - és ez valószínű -
konszolidálódik a politikai élet a választások után, akkor már nem radikalizálódik tovább a társadalom.
Bár ehhez valamiféle pozitív változásnak kellene beállni a társadalom lecsúszott harmadának anyagi helyzetében, illetve a cigányok társadalmi elfogadottságában.
Persze, ha e két legsúlyosabb problémát legalább részben nem sikerül kezelni, akkor tovább radikalizálódik a társadalom és eu ide, vagy oda, jön a jobbik.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 16:47:46

@maskep: Dejó! -nagyszerű, akkor összesen ennyi az alantas propaganda definíciója? Ráütök a hasamra oszt aki csúnyapoffájú, annak alantas a propagandája, de aki meg hitelbooommal meg mocskos devizahitelekkel, amiket maguk a bankok is két kézenközön, azaz egy korlátos-jogosítványos pénzügyi-szolgáltató ZRt-n meg egy ügynöki bétén keresztül mertek csak eladni... ilyen hitelekből hamisították az ország költségvetésének a mérlegét, most , meg ájtatosmanópofával pampoláznak a devizahitelesek meg hitelkárosultak "érdekeiért" ezek nem aljaspropagandát folytatnak, á, dehogy.
Ez nem aljas prop, ugye?

Ezresekből Orbán ellen - interjú Bajnai Gordonnal [origo-pont-hu]
BAJNAI [...]a nyugdíjasok többször suttogva odajönnek hozzám, hogy igazából a gyerekeim küldtek, csak ők félnek eljönni. Egyrészt tehát a félelem tartja távol a fiatalabb korosztályt, másrészt pedig a közéleti szempontból aktív fiatalok nagy része már külföldön van.
ez nem aljas módszer, ugye, hiszen [magának] ooolyan aranyos, ugye?

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 16:50:24

@maskep: Szily László vagy Tóta Wórlyuk stílusa viszont bülbülszavak váteszi bakfittyekkel paszománytozott csimbókrázója, mi? Meg amit az index művel a matulista fikaista pankság nosztalgiázásában. A Hírcsárda az mentholos bruhaha, ugye?

Frick László Emlékzenekar 2013.02.13. 17:28:29

@maskep: Tessék, jógyerekek üde munkái:
2-3 napig tartották magukat a blogot gondozó jógyerekek állítván, hogy ez nem hoax. Azután meg ugyanazzal az üde szájacskájukkal megideologizálták, hogy mitől olyan fantasztikusan jólsikerült kindzsa. stefania.blog.hu/2012/10

Jógyerekül ugyanis kinja [kindzsa] az, ami, ha nackók csinálják (akiket dehogy is védek, nem erről van szó...) akkor aaajjjass
bruhaha: index.hu/velemeny/jegyzet/bruhuhu/

takács bálint (törölt) 2013.02.13. 18:41:00

@Frick László Emlékzenekar:
az lehet, hogy nonszensz. ez az ellenzék és egyébként az összes választó érdeke. nem a háttérben kell egyezkedni. hanem nyílt vitákat kell lefolytatni. és akkor majd kiderül, hogy a meseházy, bajnai, schiffer trióból van igazán kormányképes. vagy nincs. na most ha nincs megfelelő ember, akkor ezt bebukják. de ha nincsenek nyílt viták (csak háttéregyeztetések), akkor borítékolható a patthelyzet. tehát ha győzelemre játszanak, akkor vitázniuk kell. ha döntetlenre, akkor persze nem.

tevevanegypupu 2013.02.13. 20:12:46

@Amatőr:

Valoszinu, hogy torekedni fognak a konszolidaciora, a valtoztatasokat most hozzak meg, ha sikerul egy ujabb ciklust kicsikarni a valasztoktol, akkor talan az nyugalmasabb lesz..felteve, ha a ciganyok problemajat megoldjak, az viszont cseppet sem lesz bekes, az haboru lesz. Persze idezojelben, mert nem csak az itthoni liberalisokkal, a ciganyokkal, hanem a kettejuk altal folyamatosan uszitott EU-val is meg kell kuzdeniuk. Es hiaba valik lassan altalanossa a ciganyok okozta problema Europaban sot Kanadaban is, erre szeles ivben tesznek az EU liberalisai, ha Magyarorszag ellen gyulolkodhetnek. De nem csak ez a problema: mert hiaba mondja az EU, hogy Magyarorszagon rendben van a mediatorveny, a vegtelenul ellenszenves Nellie Kroez asszony tovabbra is hazudik ezugyben, olyan nemzetkozi hiru tekintelyek tamogatasaval mint Heller Agnes meg a Nemetorszagba emigralt, az itthoni nacizmus elol menekulo zsidok korusa. Ez a korus nem fog elhallgatni soha..Magyarorszagnak toluk nyugta, bekes belpolitika itt nem alakulhat ki miattuk. Nem is beszelve a belso ellenzekrol, akik ugyan leszerepeltek minden tekintetben, de ok azok, akikkel cinkossagot tud vallalni az a reteg az Union belul, akiktol fuggunk: nemzetkozi megitelesunk, reszben a gazdasagi helyzetunk, stb..Mert ahogy Orban mondta is Cohn-Benditnek, kibekithetetlen ellentet van kozottuk: az EU-s vezetok es a hattermozgalom az anarchiaert kuzdott, Orbanek meg a polgari tarsadalomert. Es amig a helyzet ilyen, addig a Jobbiknak lesz szerepe a magyar tarsadalomban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.13. 22:27:51

@Frick László Emlékzenekar: azt nem Kuncze jelentette ki... de másra is sajátosan emlékszel, úgy tűnik...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.13. 22:34:39

@mk27soundmaster: ezt így lenne célszerű törvényben is szabályozni, sok szarakodástól meg lehetne kímélni szegény, szerencsétlen, végtelenül jellemes, az elveik melletti kitartásban akár a szürrealitás határáig is elmenő politikusainkat: listás mandátum esetén a pártból kilépő képviselő automatikusan elveszti a mandátumát.
Ha feloszlik a pártja, akkor ugyanez, kevesebben maradnak a parlamentben és kész.

Sebastian Knight 2013.02.13. 22:57:19

Karácsonyék fejest ugrottak a darálóba.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 02:56:55

@Hepci: Nojszen, de akkor már végig: ha nem Kuncze, akkor kicsoda? -ezért felbecsülhetetlen értékű[lehet, ha megvan] Kornis Mihály tévéhiradófelvétel gyűjteménye, igaz VHS szalagokon. Húú, nagyon csúnya munkát lehet végezni a mai agymosodákban egy nem Török Vidor-féle szelektív-seggszájgéppel, hanem rendesen végigmenni csalás és oldalazás nélkül. De itt most nem következetességről beszélek, mert az kb annyit tesz a politikában, mint pl a szerelem vagy a polgáritisztesség. Hanem pont az ilyen esetekről beszélek. Kuncze biztos, hogy mondta. És szerintem még jópáran mikrofonon kívül. Ugyanis Budapesten nem okozott akkora problémát a koala. De vidéken*, a vidéki kisvárosokban az SZDSZ-eseknek azokkal kellett volna koalázni, akik 7 évvel korábban őket nyírták a gimnázium tanári karában vagy a cég fiatalmérnöki testületébőé ki ésígytovább. 1994-ben gyakorlatilag leamputálta magáról az SZDSZ a vidékitagozatot és a bázisa zömét. Olyannyira, hogy ma még vidéken szerte legalább 10000 "utolsóharcoló japánkatona-szerű" eredeti-ős SZDSZ-es él "lakatlanszigetén"

*éspl Szigetszentmiklós egy belső-budapesti szemében már vidékbe számít.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 03:37:27

@takács bálint: Miért kérdés, hogy a felsorolt trióból ki a kormányképes? Bajnai a kormányképes.

Nézzük át gyorsan az elmúlt 25 év politikaiképletét:
Ebben az országban politikai profinak [-> sakk-nagymesteri szint] nevezhető, tehát aki úgy tudja az ellenfelei lépéseit irányítani, hogy az ellenfelei abban a tévhitben élnek, hogy amit lépnek, azt ők akarják lépni... aki képes 8-10 lépést előre modellezni ... megmutatom ennek a képességnek a lényegét:
Az a politikus még közepesnek sem volt nevezhető 2006. szeptember 17-én, aki Ferenc hamari bukását jósolta. Bár mondjuk augusztus 27-én még sok kutyahéccencségelő MSZP-s lobbista, amikor Szilvásytól 2-3 hetes időpontokat kapott a kamarilla audenciáján, akkor Ferenc bele kiszakgajtásával fenyegetett. De ugyanezek az emberek már 19-én Ferenc mögé álltak be feszesen, pragmatikusan, Ferenc többcélja közül volt ez egy .

tehát visszatérve:
1990-től kezdve profi politikus és profi politikai átütőerő csakis az MSZP-ben volt.
Az EKÁ-sok barna büdös nejlonzoknis Illetékes elvtársnak nézték le a szoicialistákat, az Illetékes Elvtársról mindenkinek az a Berecz János ugrott be, aki a kor egyik szexuálisszimbólumát házastársi minőségben egy olyan könyvtárszoba szofáján is tocskolta, ami könyvtárat vakon elfogadnék alapnak én is. Vagy bárki könyvmoly.
@Hepci: .. és ez lett a végzete Petőéknek 1994-ben. Pető még akkor sem döbbent rá, hogy nincsen mire nagyképűsködnie az MSZP-sekkel.

Vissza a képlethez: A szocialisták nem gyűlöltek senkit, mert a politikában a gyűlölet szakmaikontárságba számít és súlyosan akadályoz a tevékenységben. Na jó, útálták, mint a szart , a két liberális pártot. Torgyánon nem is nagyon bújkálva röhögtek, Csurka meg önellenhatóan az ő malmaikra kormányozta a vizet. Sőt, , az MSZP még külön náci jelmezes agentprovokateur-öket fizetett.

Alig... alig találunk nem-MSZP-s tényezőt, akik területibajnoksági szintű politikai húzásokra képesek lettek volna. Órákon át vagyok képes tartani ezt az álláspontot. A magyar politikai élet legbrilliánsabb húzásaira Horn Gyula volt képes, amíg az idült alkoholizmusa utolsó előtti fázisába nem hanyatlott. És Kovács László meg nem puccsolta belülről.

Gyurcsány Ferenccel került a politikai életbe először zseniális politikus -mint idegen elem, persze akkor MSZP-sként forgatta magát, barátjukat és cégtársukat Dr Kókát az "SZDSZ"-be küldte diverzánsnak. Az MSZP-ben ekkor már nyíáltak kajabálta és frecsegtek az SZDSZ-re.

Az MSZP saját gyűlölködése áldozata lett. Orbánt elkezdték gyűlölni 2000 után.. és teljesen elvakultak..... mire a Kulcsár ügyre átkeresztelt Medgyesy -botrány keltette ájulatban Vitányi [lásd az összes ÉS-béli publikációit 1995-től] fölállt és azt mondta, akkor már e rövid két évben nincsen más hátra, a demagóg[Orbán] ellen egy demagóg lesz a fegyver és bemutatta Gyurcsányt. Azzal, hogy ha a demagóg legyőzi A Cigány Gecit, majd a Pisti lesz a miniszterelnök [Hiller tanár úr] CSAKHOGY a vidékitéeszelnök meg viddékitanárnő tagozat valakin bosszút akart állni a sokk miatt, ami a 2006. március 29-én kiadptt valós gazdaságiadatok miadt ["hazudtunk!!2]érte őket és Pistit, hogy a "pestieken " bosszút álljanak, leszavazták. és erről szól az őszödi beszéd: a mór nem megy, sőt, a mór vádol!

Aki 2004-ig a magyar politika Miszter Bén-jét játszotta el... de ki nem ismer ilyeneket, még munkahelyeken is, tettetik a veszélytelen ügyetlent, ám egyszercak kiderül a kabuki! , főleg, ha középvezetők lesznek---

Senkinek nem tűnt föl 2004-ben, hogy ezen az emberen még röhögni kellett két évvel korábban.

Az egyetlen politikaiprofi erő részt vett Gyurcsányék teljes kiképzésében. Magyarország 300 legokosabb embere ajánlotta fel dolgozatait, agyát, szívét-vérét sőt, orátusi szolgálatait [ retorikáról beszélek :D ]

Innen már nagyongyorsan egyszerűen folytatódik a levezetés, ma egyetlen politikaiprofi erő van az MSZP maradványain kívül, ez a Bajcsány ZRt.

Itt szokás megkérdezni, hogy az enyiire politikaprofik mért nem nyertek 2010-ben és mért hagyták, hogy így legyen.

Már miért ne hagyták volna így?

Bajnaiék se maradtak benne a hajdúBÉT-ben a végjátékig, amikor lebuktak az OTP-nél és az OTP már nem szórta-pazarolta bele a készakarva csődbevezetett cégbe az állami tőkeinjekció már min sem segítő utolsó nyomatát, leléptek.
Vajjon mi a jóffrancnak is maradtak volna? Bajnai nem hazudik [na jó, kicsiket, mint a minap, ez politikaitaktikai hazudcsika], ő maga mondta meg: csak addig vezet, amíg a felkapdosnivaló pénz megvan. A "csodája" beteljesedését semmiképpen nem várta vona meg abban a [miniszterelnöki] székben.

És az oktondi-politikaivak és éhes FIDESZ főség bezúdult Bajnai melegpopsija helyére ülni a ...

sínretett kishajó kormányához.

Ésugyehát ezt ki nem tudja: az vezetett ide az elmúlt 22 évben, hogy feszt a politikai kommunikációt z emberek összekevertééék a műveletipolitikával, tehát az ÁLCAHÁLÓT lesték és nem vették észre alatta , mi a valóságos fegyver. Falevelekről vitatkoztak, pedig tarack volt ott.

...nincsen vége. Varga politikai csontvázakról beszélt, holott Bajnaiék olyan aknákat ELŐRE telepítettek... hátrafelé figyelt a FIDESZ és közben pl 2011. szeptemberében robbant egy tányérakna a rongyoló Matolcsy alatt, egy százmilliárdos, a Bajnai Csudára behasznált tétel is a FIDESZ-nek meg az országnak ütött lyukat: 2011-ben. Ez egyetlen egy apróság a sok közül annak szemléltetésére, hogy Bajcsányék még nemkormányon is mire képesek..

Mi a jjjófffrancér kéne itt... kiket megversenyeztetni Bajcsánynal? Tán Schiffert, aki egy közismert közbűntényes-ügyvédi segítséggel rohant Gyurcsánynak a Sukoró pukikához feljelentéssel. Bozóttűzzel erdőtüzet oltani: amíg ezzel a kis lárifárival Ferenc elbánt, odalett a számonkérés lehetősége, sőt Ferenc kitűnőet alakíthatott az ügyészségi meghallgatáson és utána. Élvezte is. és ezt: Schiffernek is köszönhette (azért a biztonság kedvéért korábban Bajnai is tüzeskedett a "bozótosnál")

Bajcsányékhoz képest kismiska az egész "ellenzék" olyan flasmobra, mint "4K" vagy a logótolvaj... jaj, a Szolidaritás flashmobjának a leégetésére még Orbánék is képesek voltak a lengyel nyuggertúristákkal...
Hát senki nincsen az eszénél a jóoldalon és nem látják, hogy Bajnai teddymacikákkal meg barbibabákkal és kenekkel bábozza szélesre a Koalícióját és tegnapelőtt el is mondta az origo riporterének: a pártja a koalíciója lesz.

Amiben nem báb az MSZP maradéka. És akiknek, mint nyugdíj előtt álló karakterszínészeknek, pl egy ilyen szerep jut, ők lesznek a Závada-Alföldi mjúzikelben a nagymagyarország térkép, amire bárki rávereti! [->a MúltSöpredékei szerep]

tevevanegypupu 2013.02.14. 08:22:45

@Frick László Emlékzenekar:

Mindez gyonyoru..elmeletben. Mindossze azt a tenyezot hagyja ki a szamitasbol, hogy ezeknek az (elmeleti) poltikai mszp-seknek ugy korulbelul semmi nem sikerult az orszag ugyeit illetoen..csodbe vittek Mgyarorszagot.A tobbi igen..valoban sikernek konyvelheto el, vagy mondjam inkabb ugy, hogy az orszag lakossaganak hulyesege volt a donto tenyezo a "zsenialis huzasok" sikereit illetoen? Sajnos mondanom kell, mert massal nem magyarazhato, hogy a nejlonzoknis Horn Gyulat, a szexszimbolikum Bereczet meg a tobbit nem a bortonbe, hanem az orszaghazba szavaztak be..na jo, Berecz onkent hatul maradt, jobban erezte magat macinaciban a szofan..Nem is beszelve a kulfoldi megfelelesrol, a szamunkra zsenialis Kovacsot nagyon finoman de kerlelhetetlenul alkalmatlannak talaltak az EU-s elso poziciojanak betoltesere, kozgazdaszainkat akik szazaval irtak a jobbnal-jobb tanulmanyokat, hulye palira vettek es kolcsonokkel bolonditottak meg oket, Gyurcsany tokeletesen alkalmatlan volt a kormanyzasra (sajat, zarkoru bevallasa alapjan)..Nem, nem kedves emlekzenekar, itt kizarolag nekunk, magyaroknak a hulyesege es korlatoltsaga az, ami ezeket a zombikat, es tulajdonkeppen veresszaju komcsikat eletben tartottuk..az szdsz-szel egyutt, akikrol baromi konnyeden elhittuk, hogy ok egy rendszervalto-ellenallo-felszabadito hosok. Mas kerdes, hogy a fideszszel kapcsolatban is lehetnek eszrevetelek, de azt tegyek meg a liberalisszadistak, oket ugyis ez elteti. Akiket maga zsenialis politikusoknak aposztrofal azokat mas, valoban boldogabb videken sotetpofaju, gatlastalan maffiozoknak nevezik.:)

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 08:48:21

@tevevanegypupu: A csőd olyan, mint az autóbaleset.
Sajnos igen sok ember még azelőtt meghal autóbelestben, századmásodprcekkel korábban, hogy kiderülne: egyébként meghalt volna. [Szörnyethal]

Pl a titkosszolgálatok, főleg a KGB típusúak képzik autóbalesetre is az embereiket. De ismerek sima bőrfejű vállalkozót, aki az elsőt még csak azért úszhatta meg, mert w124-es Merciben ült. De azután már a rutinjának köszönhetően. Azt kevesen tudják, hogy az árok a balesetbe sodródott autós barátja és nem szabad ellenkormányozni.. sokan ösztönszerűen "kirántanák" az autót, azért borul fel és hengeredik laposra..

Namost vannak olyan vállalkozói típusok és Gyurcsány vagy Bajnai ilyen, akiknek élegye, miliője, élettere a csőd, a csődhelyzet és csődközeliség. Ahol mindenki "becsukja a szemét" rémülten fordul el, ők pontosan kormányoznak, nem félnek az ároktól sőt: ügyesen kiugranak a végső pillanat előtt - Bajnait erre foglalkoztatta a Wallis. Bajnainak a szakszerű csődbevitel és kivéreztetés, a tőkeinjekció lezívás és az angolos távozás a szakterülete. Egyébként abban igaza volt Leisztingernek, amikor a Fábry-féle vonalkódját nyalatta ki a Figyelő riporterével, hogy van ilyen szabályos tőzsdei művelet, csak éppen úgy, hogy a bennfentességet ki kell zárni, tehát nem kaphat a szakember "fülest" meg belsőinfót, mert az bűncselekmény...

Egy picit mások a nagyságrendek. Bajnai olyan, mint egy kis pékáruszállító sofőrje, aki "kamionvezetésre vállalkozott" és persze csak "előre" keleltt neki vezetni. és kiderült, hogy amit icipiciben tudott, 10-20 Mrd-os tételekben, az ment neki 1000Mrd-os nagyságrendekben, de ismétlem rövid darabon és csak előre.

Akiket én zseniális politikusnak nevezek az Egyesült Államokban, ahol liberalizmnus van, nem lehetnek politikusok, de még maffiózók sem, mert az FBI kutyaláncon vezeti ki őket a tőzsde fizikaiparkettjéről. Mielőt még "fölfejlődnének".

Itt meg szokták kérdezni, akkor hogyhogy szóbaálltak vele, amikor hazaárult lobbizás címén 2011 májusa és novembere között asz USÁ-ban ... hát az USA bármilyen harmadik-erő -vel szóbaáll, szóbaállt Szaddámmal, Juzamával ,Szadattal, bárkivel, csak harmadikerő legyen, meg kikből csinált Koszovóban államvezetőket? Fegyver, lány és ópium meg lopottautókereskedőkből.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 08:53:19

@tevevanegypupu: És az, hogy Gyurcsány felismerte, egzaltáltsága (és valószínű a kokainozása) alkalmatlanná teszi a vezetésre - ez erénye. Az a probláma, hogy egy ilyen formátumú politikustól, akármilyen undorító is, tanulni kell és nem lefikázni meg köpködni. Az a baja a FIDESZ-nek hogy ostobamód "Na, ezek a komcsik" elitézi Gyurcsányékat és ha valamit rosszul csinál a FIDESZ azzal hitegetik magukat, hogy ezt is elbasztuk, de legalább idegesek a kommunisták -de nem. Akiket ők "kommunistának" hisznek még csak nem is baloldaliak és pláéne: inkább az a gond Gyurcsánnyal, hogy most már a sok röhögés megy az agyára: Kezdte a röhögést Molnár Csabával az alakulóülésen és azóta permanente röhög. Alig birja kellően ájtatosra igazítani az arcát, amikor gyorsan elmagyarázza azt, hogy a közismert provokátorai, akik segítettek elterelni a figyelmet arról, hogy a HaHások egytucatnyian voltak, honnan is jöttek volna, ha onnan jöttek volna és nem onnan, ahonnan eddig is.

Alfőmérnök 2013.02.14. 09:32:03

@Frick László Emlékzenekar: Ez eddig nem jutott eszembe, de most, hogy mondod, Fletó tényleg full kokainista lehet.
Te mit szedsz?

Amatőr 2013.02.14. 10:00:14

@tevevanegypupu: "...felteve, ha a ciganyok problemajat megoldjak, az viszont cseppet sem lesz bekes, az haboru lesz...."

Minden józanul gondolkodó hétköznapi ember számára nyilvánvaló, hogy a cigánykérdés nem csak Magyarország, hanem az e eu keleti része számára egyre súlyosabb, kezeletlenebb, és ma már a talán legégetőbb gazdasági és politikai kérdés!
Ha és amennyiben nem akarunk polgárháborús helyzetbe kerülni, akkor a felzárkóztatásukat diktatórikus módszerekkel kell elérni!
És ez nem csak pénzkérdés! Módszerváltásra van szükség, elsősorban a nevelés, oktatás terén! Kizárólag oda kell koncentrálni az anyagi erőket.

A többé-kevésbé zárt közösségeikből pedig ki kell vágni a mérgező gócokat és el kell különíteni az egészséges többségtől! A törvény teljes szigorával!

Az eu-nak és a hazai liberális köröknek nem a jobbiktól kell tartania! Amennyiben ugyanis nem lesz rövid időn belül jelentős javulás, úgy egy radikálisabb, szélsőséges erő megjelenésére lehet/kell számítani. Olyanra, amely százszámra létezik legálisan az usa-ban ! Fajvédő nácik, horogkereszttel, irodalommal, fegyverrel.
És azok akkor már számíthatnak támogatásra a társadalom részéről!
Hogy itt lenne a rasszizmus melegágya? Itt van, bizony. És az egész keleti fertályán az uniónak. Jó lenne tudomásul venni, hogy a társadalmunk döntő hányada nem kifinomultan gondolkodó értelmiségi, hanem hétköznapiasan, racionálisan gondolkodó, csak a világos szóból értő tömeg. Amelynek a hócipője kezd megtelni. Előbb-utóbb túlcsordul.

És akkor fognak betojni a kónbandi-fanok. Okkal!

Amatőr 2013.02.14. 10:25:22

@tevevanegypupu: ".....kizarolag nekunk, magyaroknak a hulyesege es korlatoltsaga az, ami ezeket a zombikat, es tulajdonkeppen veresszaju komcsikat eletben tartottuk..az szdsz-szel egyutt,....."

Hát nem éppen!
Többet nyom a latban az a majd' két emberöltő, amit elsősorban ugyan magunknak, de Európának és az elvtársaknak is köszönhetünk.
Talán a következő generációt már nehezebb lesz megvezetni.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 10:27:59

@Alfőmérnök: Kösz, semmit nem szedek, persze a kávé meg a tea az drog, na, akkor azokat, de nem sokat ezekből sem. Szerintem kb saját magamnak vagyok képes annyi dopamint meg endorfint föltermelni belsőtudatilag, hogy pótszerekre nem szorulok.
zenével is szoktam magam stimulálni, tessék, a kedvenceim:
www.youtube.com/watch?v=qcPGtxUqAVU

www.youtube.com/watch?v=yWyuxPCjYWs

Anyám Janis Joplin azért lőtte magát, hogy nekem ne kelljen, hanem így szivornyázzam magamba
www.youtube.com/watch?v=7gsqBEPSrd0

Tiszta szivemből kívánom, hogy soha egy nap ne vegyél többet és más tudatmódosítót magadhoz, mint én veszek. :D Tudom, hogy szörnyen hangzik ez neked, 12 éve ittam meg utoljára egy egész üveg sört, nem 14.. bocs... de hidd el, érdemes... Elárulok neked egy titkot: Jó gonzó nem a drogtól meg a piálástól lesz az ember, hanem még a nagy drogos meg piás írók meg zenészek is főleg a szünetekeben voltak frenetikusak és a sok pótszer ELLENÉRE.

A frenetikus nyelvistílus alapja csak Szily László szerint a drog, mert a drog hazudni tanítja az ember és ez egy jópofa önhazugság, amit Szily beadott magának a gonzóságról. Elárulom neked a titkot, hátha a lélek alfőmérnöke lennél:
a titok a szókincs. Szavakat találni valamire, Ha megvannak a szavak, nem megy el keresgéléssel tíz perc vagy nem kell ezt a kurvára sablonos ... -bazdmeg, eddigi blogéletemben te vagy a 147-ik aki ezzel a fantasztikus kérdéssel gyön, hogy mit szedek.

Föltornázod a szókincsedet 10-12ezer fölé és akkor eléred a...

eléred azt, hogy két "Milyen drogot szedel" közé szendvicsbe ezt írják be: "És le tudod mindezt írni három szóval is?" (mert ugye, akinek 4500 szavas a szószegénysége, honnan a faszomból értené azt, amire nincsen neki szava... )

Arany Jánosnak 30ezer szavas volt a szókincse.

Vagyis kb 20 ezer fölött az ember már nem ugrál, minek.
Odáig szeretnék fölfejlődni, hogy ne írjak már semmit se.

tevevanegypupu 2013.02.14. 10:55:13

@Frick László Emlékzenekar:

Kizartnak tartom, hogy barki, aki kicsit tud gondolkozni, Gyurcsanyekat szimplan "na ezek a komcsik" felkialtassal intezze el, ez csak egyszeru es rovid meghatarozas egy ennel sokkal hosszabb es bonyolultabb kepzodmenynek, aminek a tetejere odatesznek par hulyet akit kedvuk szerint - na persze ehhez kell a magyar nep egy reszenek szolgalatkeszsege is - cserelgethetnek. De az emberek tobbsege nem azert szavaz egyik vagy masik oldalra, mert annyira erdeklik elvek, ideologia vagy kulonosebb becsulet: anyagi okokbol teszik ezt, par forintert illetve neha nem is olyan par az a forint. Van akinek otezer vagy legyunk nagyvonalubbak otvenezer forint az eletet, egyfajta szinvonalat jelent, ami szukseges az emberi eletmodhoz. marmint ahhoz a minimumhoz, hogy naponta legalabb haromszor jollakjon es ki tudja fizetni a szamlakat. Manapsag ez a vagyak netovabbja sokszazezer (millio?) embernek nalunk..Ezen a szinten elunk es meg fogunk is jo sokaig. Igy aztan ertheto, hogy az ehsegmenet, amit milliardos szocialistak vezetnek, elvesztve az eszet olyan szavakat kiabal amitol az ember ugyan szanja, de meg is veti oket..Amig itt a gyulolet vezeti az embereket es a midennapi kenyerert valo harc, amig nem lesz ujra az orszag nagy reszeben olyan belso tartas, ami a regi polgari csaladokat - bizony a Horthy korszakban polgarosodottakrol lenne szo - atvezette avh-n, moszkovitakon es rendszervaltokon keresztul ugy, hogy nem nagyon lehetett atverni oket sem foldjegyekkel, sem filleres (az ellopott vagyonokhoz kepest) karpotlasokkal..addig itt manipulalhato lesz mindenki azok altal, akik viszont ket kezzel es nagy pofaval kovetelnek ujra es ujra egyre tobbet es tobbet es a szabadsagjogok, demokracia letetemenyeseinek mondjak magukat. Kulonben ahhoz, hogy az ember ezt egy ido utan atlassa, nem kell am harmincezres szokeszlet..:)

tevevanegypupu 2013.02.14. 10:58:43

@Amatőr:

Ezt a generaciot sem lehetett megvezetni, csakhogy keszen kaptunk mindent becsomagolva, nem lehetett ellene tenni semmit..surgosen melyhutoszekrenyeket kellett vennunk meg kolcsonokert kunyeralni, nem ertunk ra azzal foglalkozni, hogy a fejunk felett mar eladtak mindent.
Es a ciganykerdes is..ha valaki igazan akarta volna, meg lehetett volna oldani, hiszen megvannak hozza a keszletek. Csak kerdes, hogy meg akarjak-e valoban oldani? Nagyon jo kis helyzet ez ami van, ki lehet egymas ellen embereket jatszani, a ciganyok tudatlansaga pedig politikai csoportosulasok erdeke, mondhatni letkerdese.

tevevanegypupu 2013.02.14. 11:11:02

@Amatőr:

Hat hogyne, de a szalak messzebbre huzodnak, mehetunk egeszen Trianonig vagy Jaltaig es a haboru utani egyezkedesekig.1989 mar hosszabb evek ota elokeszitett folyamat eredmenye,ezt igy husz ev utan mar nagyon jol latni. A rendszervaltas a mi masodik kis Trianonunk.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 11:17:48

@tevevanegypupu: A gyűlöletmarketing modern, XX. századi változatának ki az atyja?

Gyűlöletmarketing a mindennapi gyakorlatban:
Csapatösszekovácsolás a Fosonyban: "Azok ott odaát! A Mocskos teszkósok!" KÓRUS: FÚJJFÚJJ ROADÉKOOK!" A romlott árut polcon tartják! HEŐŐŐ! Bekeverik a rohadtat az ép közé! HÚÚJAJJA! Átválogattatják és újracsomagoltatják a visszárut! ZHÚÚÚÚ! És most emberek! Munkára, előre a lejárt szavidejűt, bekeverni a túlpuhát! A locsosat is! rajta!

Én nagyon bölcs, mindenen átlátó 900 szavas szókincsű emberekkel találkoztam. 300-400 szavas szókincsű cigányok neves ügyvédcsaládot, híres filmrendezőt, okleveles szociológusokat meg csapatjával vertek át, vezettek meg és láttak át a szitájukon.

Éppen azt kárhoztatom az értelmiseggjeinkben, hogy elúrhodtak,mert nekik van szókincsük...
akiket meg lbunkónak, levonulómagyarpoznak meg lecsürhéznek, azok ugye.. nem talállnak szavakat.

Ez oylan: hiába írok jókat, de sok elüötést bennehagyok és ez elveszi az egész szöveg alapértékét is.

Szóval, szóval: szó kell a válaszhoz.

Namost, ha az emberek nem találnak szavakat és erről szól a 20 év Tökéletes Kommunikációja.
Már az összes megmondőemberünk nagy FriderikusSándor pfákat öltött a zsírmagyarra, mert ugye a zsírmagyar sose talál szavakat.

Jó, akkor is, azsírmagar átlátott a szitán és BÜNTETETT.

most is mindenkit hülyének néznek a szarkavarók, de nem veszik azt figyelembe, hogy a Sötét Tömeg attól, hogy hallatni sincs hol a szavát.. meg Szalacsi-nak nézik (vagy állítják be) tud egy valamit csinálni, csúnyán-erősen a gombot megnyomni "hagy idegeseggyen a sok tanúttya-ja!" és nagyon jól tudják, mitől fog idegesedni.

Meg kell kérdezni egy 300 szavas embert, három egyszerű szót fog mondani bajnaira, de.. nem isb trafál annyira mellé, mint hinnénk. Le kell kérdezni 300 szavas szószegénységűeket és két egytestvérnek fogják az ujjukkal egybemutatni Bajnait és Gyurcsányt, de jóakaratú 10000 szavas gyerekek meg hülyének néznek engem és megkérdezik, mi ez a Bajcsány ? szójáték? [sőt , ugye @maskep: tipikus "náci" játék :D mert őők ááám, ők dddehoóóógyis! ó hogy is csinálnának ilyent! ]

takács bálint (törölt) 2013.02.14. 12:12:57

@Frick László Emlékzenekar:
szerintem bajnait azért kell megválasztani, mert ebből az elitből őt a legkönnyebb elzavarni. éppenséggel schiffert is meg lehetne. vagy ha lenne egy "jobboldali lmp", akkor annak a vezetőjét. de ők nem kormányzóképesek. ha balogh ákos gergely, rajcsányi gyerek, és a társaik alakítanának egy mérsékelt konzervatív pártot, akkor lehet, hogy rájuk szavaznék. de ők se tudnának kormányozni. azért, mert semmilyen elképzelésük nincs arról, hogy milyen közjog és közgazdaságtan kellene. legfeljebb arról, hogy mi nem. de az kormányzáshoz kevés.

de egy ilyen jobboldali lmp-t lehet, hogy a szavazatommal támogatnék. azért, hogy ellenzékben tanuljanak. és esetleg a baloldali lmp hibáiból is. persze ilyen formációt nem most kell létrehozni. hanem az "utolsó pillanatban". persze konspirálniuk kell. az induláshoz a megyék felében és a fővárosban kell legalább tudni jelöltet állítani.

na most ha fogadást kellene kötni, akkor azt mondom, hogy jobboldali lmp nem lesz. de a politikai most ésszerűség ezt követelné meg. és azt, hogy bajnait nem kell levadászni. mégis ki fogja vezetni az országot abban az esetben ha berlin azt monda, hogy különösebben nem érdekli ez a térség. és mondjuk londonban elkezdik elfelé hajigálni a magyar papírokat. akkor mi lesz. ki állapodik meg brüsszellel, párizzsal, washingtonnal. mégis ki? bécsben alig várják, hogy a magyar miniszterelnök térden csússzon előttük. a rebellió után jöjjön a kiegyezés. itt vagy a cdu/csu vagy az spö/övp politikáját lehet követni. vagy lehet csinálni a népnemzeti balkánt. esetleg egy "piac mindent megold" típusú anarchiát.

Google 2013.02.14. 12:36:22

@takács bálint:

Miért kellene azért megválaszta(t)ni valakit, hogy aztán elzavarják? Nem látom az értelmét a dolognak.
Bajnai, mint helytartó már megvolt. Normalitásban is utazhatnánk már.

tevevanegypupu 2013.02.14. 13:52:28

@Frick László Emlékzenekar:

Ami azt illeti a TESCO hajlamos kiengedni es visszafagyasztani dolgokat, es ha az ember mondjuk kibontja a zacskot, akkor a pergo borsoszemek helyett egy nagy zoldmocsok jegtombot talal helyette..egyszer, masodszor mar nem kiserletezik.
A beszed nem feltetlenul szukseges a letezeshez, csak a politikahoz kell, de oda eleg kb. mondjuk ketezer szo, tobb semmi esetre sem, mert ha valaki valasztekosan fejezi ki magat, egyszeruen nem ertik. Peldaul mikor Antall Jozsef - most tekintsunk attol mit muvelt - elmondott egy beszedet, a kadari es mszmp kb-tagok szovegeihez szokott neptomeg nagy resze azert (es csak azert) kezdte el utalni, mert bekepzeltnek, nagykepunek tartottak (volt benne ra hajlam), mivel nem fogtak fel mit akar mondani egy-egy kisse komplikaltabb szonoklataban . Pedig vegre hosszu evtizedek utan akadt egy kormnyfo, aki kulturalt polgar modjara (most mindegy hogy mit) beszelt az emberekhez..
Ketsegtelen, hogy olyan is van, mikor egy brillians szonok (Hitler, Martin Luther King, Castro vagy Gyurcsany) meg tudja buvolni a tomeget, szinte barmit el tud hitetni veluk, de ez nem a szavak minosegetol hanem inkabb erejetol, a gesztikulaciotol fugg.
Orban ovatosabb duhaj, meggyozodesem, hogy tudna kotta nelkul szonokolni o is, de inkabb felolvas..nem hagyja, hogy a szavak lendulete elragadja es tulajdon szonoklataba belegyonyorodve tobb mahasagot mondjon mint feltetlenul szukseges..bar o is sokat veszitett abbol a polgari szokincsbol es stilusbol ami az elso miniszterelnoksege idejen jellemezte: valami hulye bemagyarazta neki, hogy a parasztos uram-batyam stilus kell a szavazoinak..
Nalunk egyebkent is forditva megy minden: szocialisan erzekeny nemeslelku baloldli milliardosok buzditjak a proletarokat uraik ellen, zsidosagunk azt a Nemetorszagot imadja es koltozik ki csapatostul, ahol oseiket halalra gyotortek a munkataborokban, a polgari (nagyon kicsi) oldal pedig nem foglalkozik politikaval..Az lmp-nek egyben vagy ketteszakadva pedig egyetlen feladat lebeg a szeme elott: bekerulni a parlamentbe mindenaron. Ezt pedig mindenki szavak nelkul is nagyon jol erti.:)

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 14:05:18

@Alfőmérnök: Jaj, ezt elmesélem, mert ez egy olyan történet, aminek az Országgyűlésben, a parlament előcsarnokában Tandori kézírását kőbevésve lenne a helye.

Valamikor 1993-94 körül, amikor a hóttifaszista réstarujácijaóval riogatták az aztán a kádári nosztalgiázással leköpködött közmagyart szellemi nagyságaink, valamilyen magyar irodalmi ankéton szót kér Tandori és a következőt mondja:
"Én jobboldali író szeretnék lenni"
Őrült csönd! -pacemakerek ketyegését hallani. Másnap sajtófelbuzdulás,, magyarázzák Tandori mit akart mondani illetve ez egy avangárvers volt meg effélék. De magát Tandorit is addig baszogatták a jóoldali barátai, amíg nyilatkozatot nem tett arról, hogy: részeg volt.

Szerintem ez a törénet jól összefoglalja a magyar jóoldali szellemivezetőerők milyenségét. Ilyen elit értelmiségünk van, őket érdemeljük. Politikusok jönnek mennek, leszavazzuk őket, picsába kűggyük őket, de ezeknek a csávóknak, akik nekiestek Tandorinak is, stréber gecik , holtigtartó örökös helyük van. Pápát 80 évesnél idősebb bíboros nem választhat, de ha ezek a trottyok 90 évet élnek, 90 éves korukig bántatlanul csinálhatják ezt.

Tandori munkásságának monografálásából vagy húsz irodalmár keresi a mazsolát a kalácsába -de Tandorinak ezt az egyetlen egy mondatát senki jóoldali azóta se akarja érteni.

takács bálint (törölt) 2013.02.14. 14:07:16

@Google:
ezt az elitet el kell zavarni. egyszerre nem megy. nyilván nem azt kell választani, aki leginkább hanem azt, aki legkevésbé ragaszkodik a miszterelnöki székhez, de még kormányzóképes. és ez jelen állás szerint bajnai.

engem különösebben az sem zavarna ha orbán viktort újraválasztanák. de abban biztos vagyok, hogy magyarországnak újabb 500 ezer kivándorlóval kellene számolnia. ha kelet-közép európában marad az orbán-ponta-fico-zeman vonal, akkor arra az esetre a nyugat terve nyilván az, hogy elviszi a "hasznos" munkaerőt (orvost, mérnököt, szakmunkást, nyelveket beszélő tanárt). és visszaáll a "közös piac".

Alfőmérnök 2013.02.14. 14:19:08

@Frick László Emlékzenekar: Tandori elmehet a picsába a verebeivel meg játékmackóival együtt, de egy dolgot azért becsülök benne: hogy nem ír alá mindenféle jujmostmileszvelünk petíciót.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 14:21:14

@takács bálint: Az LMP nulla, nullum, nada, semmi, ez egy netokratív spekulalista kisérlet, a kisérlet sikerült, a kisérleti nyulat megölték, annyi. van most még ez a szórakozás, elvégre képviselők is ugye. Ezt hagyjuk, nagyon undorító, senkinek nincvsen terve az LMP-vel. Schiffer tegnapelőtti öncaló, önáltató... jaj, nemfolytatom.
Ez viszont kétségbeejt. Hogyan értessem már meg: BAJNAI NEM AKAR MINISZTERELNÖK LENNI. NEM LESZ MINISZTERELNÖK -és ha úgyadódik, az IMF sem fogja engedni, egyszer már benyalták. De ők tudják ki, tudják, mitől lyukadt a magar költségvetésbe 250 milliárdos szakadék. Az IMF-nek nem kell megmagyarázni, mi a bajcsány ZRt. Eleve Gyurcsány a bemutatkozását úgy kezdte 2005-ben, hogy az únióban 1992-ben lejárt "kreatívkönyvelési trükkel" próbálkozott és jót is hahotáztak rajta akkor, hogy hát ezek a magyarok, ezek a magyarok, rögtön a cselezéssel kezdik!

Ki tudja, hány terve van Bajnainak. Ha öt terve van, abból talán egyben miniszterelnök. (Mert számításba kell venni akár az Únió összeomlását: biztos vagyok abban, ha senki másnak, Bajcsányéknak van erre is verziója) Szinte semmi esélyét nem látom annak, hogy Bajnai miniszterelnök lenne. Nadehát ismerjük a magyrt, a magyarnak letéteményes kell. Még az LMPá-sek is NÉV-hez kapcsoltak Elejétől fogva tudtam, hogy az LMP az indexből jött, tehát a főmacherok indexesek és Schiffer egy szép név ehhez!

Ismétlem: Bajnaiék miniszterelnöke egy Okos Független Tanárbácsi lesz -karakter nélkül. tehát:
1. lehetetlen karaktergyilkolni

Vette a fáradságot a Mocskos Kéthét elolvasására??
dudenbuch.blog.hu/2009/09/01/mocskos_kethet
A Mocskos Kéthét alatt az internetes média vezetésével minden lehetséges miniszterelnök karaktert leöltek. Mire egy papírújság szerkesztőségi értekezlete döntött, három nevet öltek le, mire reggel kijött az újság Surányi György nevével, addigra az internetes média Csurka szemnnylapjának 247 fizikai pld-ban létező borítóját 300000 példányban lőtte szét! A papíron még az volt Surányi *lehetséges -az index már a következő karakert gyilkolászta

csak Bajnait nem gyilkolászták, hanem nyalták.

Fényesre!

És a karakternélküli Okos Tanárbácsit sajnálni fogják a Pöffeszkedő Döbrögi [TÚL]karakteres Orbán mellett. (Olyan kicsi és aranyos, biztos nem lop DE A BUKSZASZÁJÚ CIGÁNYKÚNNYÁJAKÓBÁSZTŐTŐFEUDLISKOMMUNISTAKÉJÚRFESZTFOCIZÁLLATTYAA!)

*per Gyuri az őszödibeszédben, aki szinténemolyan okos, mint mutatja

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 14:35:53

@tevevanegypupu: Ismeri Rákosi, Révai és Gerő szövegeoit.. mondjuk amikor hülyéskedtek, viccelődtek a parlamentben, már a biztos győzelem tudatában keresztülpofáztak az éppen oráló képviselőtársuk arcán is. Frenetikus stílusuk mvolt.. és pompásan oráltak. Hát még Kádár!

Van a passzív szókincs -pl Pető Iván nem egyszerűen beszélt és mégis értették. Széles, népfrontos tömeg szavazott 1990-ben az első fordulóban az SZDSZ-re.

Dr Antal eleve "nem jól nézett ki"

Itt még a televizió is fiatal volt, nemhogy az Állam fogalom beépülése az emberekbe. Az elsőgenerációs tévénéző mindhalálig így nézi a tévét: "Nijedd máá, ennek, milyen szája van, bornyaú!"
Emlékszem, nem akartam elhinni, hogy Dr Antallban nincsen annyi önkritika, hogy ne akarjon miniszterelnök lenni. Az MDF-ben nem voltak elég óvatosak vele, amikor az 1988. február 18-i fiaskó után a kisgazdáktól a truppjával sértődötten berobogott. Én az SZDSZ-t vártam és iszonyú csalódott voltam, hogy a butanép ennyire nem bízott a választásban és a győztesre szavazott át.. sok először SZDSZ-re szavazó a biztos váltásért az első fordulóban csak haloványgyőztes MDF-re "nyomott" át. Akkor még a nagykoalícióban reménykedtem. Tudtam, hogy Für Lajos alkoholista, de akkor még nem szenvedett az agyi dementiának abban az állapotában, amikor már Szebbjövőt kiáltást fogadott a gárdától. Sőt, Für jobban is beszélt és enyhe alkoholizmusát megbocsátotta[volna] a nép, de hát Horváth Balázs is alkoholista volt. És a belügyet adták neki (mondjuk ott jó sok alkoholistával kellett bánnia :D )
Nem lett nagykoalíció.

Akkor még abban reménykedtem, hogy Dr Antall nem hiszi azt, hogy egy kormánybukás vagy csere vagy pár kormányválság akkora tragédia. ide se billentettek volna Nyugatról, senki nem dicsért meg még bennünket azért, mert kormányválságért eddig egy kormánynak se kellett leváltódással (lemondással mondatással) fizetnie! Egészségesebb lett volna 2-3 kormányváltás... 4-5-6 új[előrehozott]választás

vagy a Baltikumi Módszer.
jaj, és mennyire aljas egy gennyzsákrakat volt a magyar jóoldali sajtómunkásság, ahogy az MSZP-nek nyalt 1993-94 fordulóján!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 14:49:33

@takács bálint: AZ 500000 kivándorlóból 287346-an 2010 előtt mentek ki (jöttek-mentek) .. ja és vééééletlenül a jóoldali sajtó néphülyítés nem azt nyomatja, hogy ottbezzeg a tejamézzelvajjalfolyik össze?
Véletlenül a jóoldali sajtó nem még erősített is a katasztrófa- Nyugaton a rétek ződebbek! hangulatot?

Felelős sajtómunkás arra is felhívná a figyelmet, hogy Nagy-Britanniát 2 millió Afrikai Tavasz menekültje ostromolja. A Csatorna melléki francia kamionparkolókban ostromállapot van. És a magyar "pizzafutár"-jelöltekkel szemben ezek az afrikai csávók jól beszélnek angolul ÉS franciául is sokan. És nekik nem kell ágy az albérletbe: a puszta linóleumon alszanak. És egy bögre vízből teljesmosdanak. és kibirják egy hónapig egygatyában és liszten meg vízen megélnek és huszan összekunkorodnak a puszta padlóra egy albérletben. és ezekkel az emberekkel versenyeznek a mi "menekülő gyermekeink" Erről nem írnak a leveleikben a "lányukat sirató apukák" És nem olvashatjuk a "Névházasságot kötött egy paki stricivel a lányom!" című valódi apaleveleket!

Nem olvasunk riportokat, milyen csúszóműszakokban milyen hatnapos munkaheteket, mennyi 13órázással és mennyi 16órázással kel melózni NSZK-ban 600ezer -mínusz útiköltségért. Nem olvasunk arról, hogy úgy jönnek össze a csudás keresetek, hogy a meló mellett élete sincsen a dolgozónak. Nem olvasunk a vasárnapokról a fűtetlen szobában a takaró alatt két doboz 2.8%-os műsört elszopgatós pihenőnapokrról, csupa szép, csupa jó, csupa csábító szöveget olvasunk, mint a nagy Amerikatántorgás korának (1890-1913) ÓÓÓRIÁSTÖKÖS és elefántnagylovas szórólapjai

A blogoszféra már 2010 előtt bőven televolt Londonból meg inenn-onnan Írországból meg akárhonnan blogolókkal.

Ezt az emigránshullámot a z idő, a divat, a kor, a hisztéria a válság, részben talán Orbánék is, de töredékpiciny arányban, meg a sajtómunkásság hisztériakeltése nagyonagy arányban hozta! Hatszorannyit lendített a tömeghisztérián a sajtó, mint Orbánék!
Már 2011. decembere megmutatta: semmi se drága a néphülyítésben a sajtómunkásságunknak!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 14:54:53

@Alfőmérnök: Tandori óriásinagy figura. Más író handabandázik valami álművészit a megélhetésért. Ő grafomán és ír. És ha szórakozgat, akkor azon LÁTNI hogy szórakozgat, MONDJA hogy ő most szórakozik, nem trükköz semmit. "ponyva regény ír" vagy a "csudálatos életét" és nem koncepcionálja meg mint a svihákok, akik monográfusaikkal magyaráztatják a nagysemmijüket is a mechanizmnusuk részévé. 25 éve én is hetykén beszéltem még Tandoriról, meg ezeken a külsődleges lényegtelenségeken rugóztam...
A bor korcs olya

Az Óbudai Temetőben álltunk,
ahol nagyanyám szomszéd-sírkövével,
szép kis szomszédolás,
hanyatt estem egy-némely sors-szeszéllyel.
Kulacs, flakon, üveg volt nálunk,
és szellemeskedéseket minden egyébbel
a rózsaindás-felhőbodros ég
alá meg-eregetve,
már jó pár deci kedve,
égnek csaptuk kezünk, sírverseket
gyártottunk egymásnak, nekem, sosem felejtem,
az Untertrommelsoergross-nak németesített nevű
Aldobolyi főzeneigazgató úr
„Megölhették őt Andorid! Ez” - a világra mutatott –
„s Ő” - képzetes síromra - „örökké élni fog”.
Vagyis Tandori Dezső volt zseniálisan az intarziában.
És így, továbban.

Azt se mondom, micsoda idők voltak.

Csak valahogy ma kicsit tétovábban
jövök a Kétapródos utcán,
valakim a MÁV-ban (kórház), ahova
majdnem magam kerültem, alhasiakkal, előzenekarnak.
Jöttem, s mócsingnak szorult gyomrom borkorcsolyát
maga szolgáltatott, döntsem rá itt meg ott a
bor korcs olyát.

Mert többnyire olyan volt.

A járdákon olajfolt,
a házak töve feltúrva ki tudja, mi vezetékeinek,
félig leszakadt dohányboltredőnyök
- diszkont -,
poros rövidáruboltok,
minden nagyjából volt, úgy, ahogy itt volt,
a legszélsőségesebb célszerűség
ontotta üdítős flakonokkal komor derűjét.
Mégsem szálltam trolira.

Semmi rabságot, Eljott úr, nem tűrhetek
örökrabságomban külön.
És mint porgolyózók, idézek Hamletet,
koccannak, mint fülön-
fogott ebek
fogazata stb. (Megnézek egy fogazattalan bélyeget
még mindig a Kétapródosban.)
Kedvem sose szottyan.
Csak tudja (és itt elmondom: a MÁV-ban,
meg ami hozzáférhet hamarjában;
nem akarom feltartani).
A helyzet egész komoly
lehet, és meglehet, nem csak a bor
korcs vagy nemes olya tesz lényeget,
milyenje, hitványsága,
de hogy kivizsgálásra
kezdjek járni, hát nem és nem,
inkább szerencsémet remélem,
kétapródos szabadságom, az Ódon
utcán tűnődöm már aprómon,
„aprózd, tata”, mondják szerencsére még nem nekem,
nem vagyunk rőttündéri mélyeken,
tengerfenéki csenden, hol a dal
lenyűgöz minden járulékaival,
s nincs visszatérés az embervilágba.
Nem, ez nagyon is egy kocsma belvilága,
nyilván egyebe is,
a tata kipengeti a fröccsét,
elém teszik, amit örökké,
vagy ami kocsmárosnagyapai örökség,
nagyapámat nem is ismertem, elváltak,
nyilván hatott valami korcs-bor-oly állag,
foly-állag. Vagy nem is tudom.
Aztán meghalt a háború utáni harmadik karácsonyon
- nagyapa - Mátészalkán,
mi lett a háza-féle Kecskeméten,
már nem tudom,
apám taníttatásuk érdekében
unokafivéreimnek adta,
eladhatták építési-anyagba.

Ezek az utcák is mind olyanok.
Hidegecske permet kezd el szitálni,
elállni, látom, a sarkon, hol pogácsát
vettem, mikor, tíz éve, tizenhárom,
Pupus-Mucus utazóiroda
van, tevék és nagymacskák, nyilván ez utóbbiak
a mucusok; lábbal felém roncs operai díszlet-
-asztal. (Itt jut eszembe az a sírkő.)
Már nagyanyám nyughelye is: egy fél fiók
valami falban, mely mint a Pupus-sivatag
szélén azok a hű-de-izgi-barlanglakások.
Engem már nem érdekel, amit soha, tudom, soha
több nem is látok.

Ha egy-két könyv érdekében (netán!)
ki kell mennem, pár év után, vagy holnap,
jó, megyek Bécsbe, de semmi más nem érde-
kel ott sem.

Hát akkor kivizsgálások! Még mit nem.
Fohászkodom inkább, meg-megkenintem
Solpaflex, Ibu-B, Körömvirág
hivatott gyógyítani sajgások szerény makacsát.

Miről is volt szó? Egyre többet alszom,
sokat fáj újabban a hátam, a vállam,
minden lehető forgóm, és ez csak a kezdet,
mondja pultcimborám. Menekszek.
Behúzott nyakkal az apró esőben,
egyre közelebb haza,
ott vár madaraim maradék-madara,
aki miatt, persze, no persze,
ez a nagy maradás, de már ahogy nem
tudnék a Rádióban egy verset elszavalni,
tévékérdésre választ adni, dedikálni
könyvet, megnyitni kiállítást,
s most már a telefonkapcsolatokat is leépítem,
épületesen alakul minden, ha az alhasi
fájások is úgy akarják,
s nem azt, hogy szegény hordozójukat bevarrják,
kórházlepedők s pizsamák körébe,
ahol a társalgás idegen mederébe
kell sodródnia üledékeimnek, koszos hab, én,
forgok a borzasztóság felszínén -
s hiszen lehet még! S mint anyám az elfek-
vőben mondta: semmit sem jelentett
semmi utazás, pálmás tenger (pupu és mucc), hogy
ide kerültem, s végig küszködött, szabadulna a koszvadt
japánakácok s állott befőttek és bepisilések közül
az én bizakodó szívem is inkább szorong, nem örül,
mert mi van, ha a lábtövem körül, meg
fenn, a váll alatt, ezek nyirokcsomó-ügyek,
akkor? De csak hagyjuk a képzelgéseket,
s könnyen hagyom
mind az ilyet,
s hogy prosztata, ágyéksérv, aranyér,
a gerinc kisugárzása négy évtized
írógéppüfölése nyomán, leülök, verek
ólombetűket,
vagy az alkony lassan madárnyugalmat
hoz, s a szoba magányos lakója
a tévéreménytelenséggel felkattintatlan birkózva
látja az alagút végén, hogy végre alhat,
s eltervezi, kihagyja „Matulá”-t, meg hogy
„Mi van, doki”, és nem törődik liberálisok
Rajna-menti gondjaival, olaj-
pestist, madár- és halhalált
eleve nem néz,
nem, ma este már hatkor nekilát,
hogy a nemesebb rész
élhesse életét másnap ötig,
fel-felriadva, de oly álomólom
birtokában, hogy csak kimegy pisálni
- gyanús a gyér sugárnyi! vese volna? -,
iszik fél pohár vizet, a bor korcs olya
már kiöntésre vár az üveg alján...
majd holnap! S a ritkás programoknak
több pontja is akad tán.

Alfőmérnök 2013.02.14. 15:53:37

@Frick László Emlékzenekar: Mint figura nekem is szimpatikus, csak egy a bajom vele, hogy kurva fárasztó.

Amatőr 2013.02.14. 15:53:57

@tevevanegypupu: "Ezt a generaciot sem lehetett megvezetni, c..."

Dehogynem! Egy jellemtelen f@..kalap és bandája kezébe tettük a gengszterváltás levezénylését, aki amihez hozzáfért, azt tönkre is tette! És kb két évtizede megy a cseberből vederbe!

"Es a ciganykerdes is..ha valaki igazan akarta volna, meg lehetett volna oldani,...."

Nos, ezzel azért vitatkoznék! Nálunk szerencsésebb államok, több száz év demokráciával a hátuk mögött sem képesek megoldani/kezelni a problémát.

Egyedül Kanada vágta el a gordiuszi csomót; Kiutasítja, kitiltja őket. (rasszista fasiszták)
Ja, és Svájcban is csak mutatóban vannak.

Amatőr 2013.02.14. 16:04:38

@tevevanegypupu: "....mehetunk egeszen Trianonig vagy Jaltaig es a haboru utani egyezkedesekig."

Fölösleges! Trianon sem okozott akkora kárt a nemzetnek, mint az a négy komcsi évtized! Az a morális és szemléletbeli hanyatlás máig hat.
Talán az új évezred szülötteit már majd nem lehet terrorizálni az előző évszázad mocskával.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 16:06:26

@Alfőmérnök: A triatlon is fárasztó lehet -én 50 méter úszástól kivagyok

takács bálint (törölt) 2013.02.14. 16:07:38

@Frick László Emlékzenekar:
a közéletet alapvetően az érdekek mozgatják. nem a sajtómunkások, vagy a zsidók. hanem az érdekek. a "hasznos" munkaerő (orvos, mérnök, szakmunkás, nyelveket beszélő tanár) alapvető érdeke, hogy magyarországról elvándoroljon. és legfeljebb kalandvágyból maradjon itthon. azért, mert ezek a csoportok láthatóan nincsenek képviselve a közhatalomban.

orbán viktor abban különbözik a jelenkor többi politikusától, hogy ezt nyilvánvalóvá teszi. az ő csapatába ilyen emberek nem kellenek. nem passzolnak a retrográd feudalizmushoz. ha a nép ezt az irányt megerősíti, akkor magyarországon a nyugdíjasok maradnak, a bölcsészek, a parasztok, a közmunkások, és a "cigányok". nem lesznek "zsidók". teljesül a jobboldal "álma".

takács bálint (törölt) 2013.02.14. 16:08:42

@Amatőr:
csak úgy mondom, hogy az új évszázad szülöttei a hahások.

Google 2013.02.14. 16:21:09

@takács bálint:
Bajnai is ugyanúgy, ha nem jobban ragaszkodik a miniszterelnöki székhez. Mutatja ezt az is, amilyen szívósan küzd a visszakapaszkodásáért, és honnan, és honnan...
Ami pedig a művelt Nyugatot illeti, persze, hogy érdekeltek az agyelszívásban, persze, hogy ingyen szeretnének kiképzett embereket, érdekeik vannak, nem szimpátiájuk holmi 40 év kommunizmuson átesett társaságok iránt. Kár magunkat ámítanunk azzal, barátaink nekünk ők. Ha tudnák, holnap lezárnák a határaikat. Bár magukra úgysem maradnának, a gyarmatosítottjaik visszaadják éppen a valamikori látogatásukat.

Google 2013.02.14. 16:28:47

@Frick László Emlékzenekar:

Valószínű, hogy a publikum kifárasztására mennek, Bajnainál már mindenki beadta a kulcsot - jöjjön akinek, jönnie kell, röpke évről van csak szó.
Esetleg Gyurcsány is csinálhat presztízskérdést abból, ha ő nem, akkor Bajnai miért? Mesterházy miért? Kíváncsi vagyok a tanár bácsira, Medgyessy II-re.

Jack Torrance 2013.02.14. 16:35:50

@tevevanegypupu: "Ezt a generaciot sem lehetett megvezetni,"

hát de dehogyisnem. Krassót nem, de neki nem hitt senki.

Amatőr 2013.02.14. 17:32:15

@takács bálint: Amíg nem kötelező, addig nincs baj!
Egyébként tegyék, amit jónak ítélnek! Mindenki a saját fffff..ülével simogassa a csalánt.

takács bálint (törölt) 2013.02.14. 18:12:42

@Google:
vagy a tőke jön ide, vagy a munkaerő áramlik el. ezekből lehet választani. a franciákat ki lehet innen picsázni. de csak a németekkel. a németeket ki lehet utálni, de akkor jönnek az osztrákok. az osztrákokkal lehet harcolni, de akkor jön a kisantant. ezekből kell választani.

a közélet vagy cdu/csu mintájára szerveződik. és ebben az esetben a jobboldal dominál. vagy az spö/övp mintájára, ebben az esetben a bal. ha a többség cárságot, basáskodást, kis-királyságot akar, akkor ahhoz biztosan nem lesz 10 millió ember. talán 9.

el kellene gondolkodni, hogy mit akar az ország. vagy ha így jobban tetszik: mit akar nemzet.

tevevanegypupu 2013.02.14. 18:50:43

@Jack Torrance:

Nem hiszem, hogy nem hittek neki vagy barkinek aki probalt figyelmeztetni, de a hatalom kozelsege nagyon sok embert megbolondit am, meg akkor is ha csak latszolagos. Ezek ott a rendszervaltasnal, meg a szavazoig ugy ket percig szabadnak hittek magukat..

tevevanegypupu 2013.02.14. 18:52:31

@Amatőr:

Ketsegtelen, hogy a negy komcsi evtized meg aztan az elmult husz ev tizenketeves mszp-szdsz uralkodasa tonkretette az emberek hitet, tartasat es elrabolta a remenyt abban, hogy lehet polgari Magyarorszag.

tevevanegypupu 2013.02.14. 18:56:53

@Amatőr:

Kiutasitotta a ciganyokat Berlusconi es Hollande sot Sarko is. Csak hat kis orszagkent az Europai Unio gyulolt celpontjai vagyunk egy jobboldali kormannyal, aminek semmit nem szabad. Kepzelje el, ha nalunk is mondjuk falat epitenenk a ciganyok kore mint tettek azt Szlovakiaban, vagy a palesztinok kore mint tettek azt Izraelben.Kanadaban egyebkent ugy tartjak ezt szamon, hogy a MAGYAROK azok (es nem a magyar ciganyok) akiket ki kellett utasitani mert hazudnak, lopnak, emberkereskedelmet epitettek ki es eloskodnek evek-honapok ota az ott elokon..

Amatőr 2013.02.14. 20:30:30

@tevevanegypupu: "Kiutasitotta a ciganyokat Berlusconi es Hollande sot Sarko is.."

Ez azért nem ennyire gömbölyű!

Az olaszoknak és a franciáknak is van hazai cigányságuk, tehát nem szorulnak importra . Így hát csak az újonnan betelepülőket utasítják ki.

Amatőr 2013.02.14. 20:40:47

@tevevanegypupu: ".... elmult husz ev tizenketeves mszp-szdsz uralkodasa..."

Véleményem szerint az antal-bagázs regnálása volt a legkártékonyabb! Elsősorban morálisan!

A Légy jó mindhalálig -ban van egy kulcsmondat;
"Az is tolvaj, aki az emberek bizalmát meglopja."

És ez fájóbb, mint a komcsi tizenkét év.

tevevanegypupu 2013.02.14. 22:08:52

@Amatőr:

Ketsegtelen, hogy Antallek szortak szet az orszagot, egyeztek bele a szocialistak vagyonatmentesebe, a hatalmuk megorzesere..es meg ki tudja mi mindenbe. De az szdsz volt akkor aki a valodi hatalmat gyakorolta, Marc Palmer, Tom Lantos, taxissztrajk, Goncz Arpad, stb..Antall is ki tudja honnet jott es milyen megbizassal. Na mar ugy ertve, hogy a hattermozgalom mi lehetett, ami egyszercsak kipenderitette a szinfalak ele.Jol elkanyarodtunk a tematol, hogy ki elvtelen vagy nem az lmp-ben, de mindig vissza kell menni a kalyhahoz, az ember meg mindig a rendszervaltashoz viszonyit meg az elmuttnyocevhez.

tevevanegypupu 2013.02.14. 22:08:52

@Amatőr:

Ketsegtelen, hogy Antallek szortak szet az orszagot, egyeztek bele a szocialistak vagyonatmentesebe, a hatalmuk megorzesere..es meg ki tudja mi mindenbe. De az szdsz volt akkor aki a valodi hatalmat gyakorolta, Marc Palmer, Tom Lantos, taxissztrajk, Goncz Arpad, stb..Antall is ki tudja honnet jott es milyen megbizassal. Na mar ugy ertve, hogy a hattermozgalom mi lehetett, ami egyszercsak kipenderitette a szinfalak ele.Jol elkanyarodtunk a tematol, hogy ki elvtelen vagy nem az lmp-ben, de mindig vissza kell menni a kalyhahoz, az ember meg mindig a rendszervaltashoz viszonyit meg az elmuttnyocevhez.

tevevanegypupu 2013.02.14. 22:08:52

@Amatőr:

Ketsegtelen, hogy Antallek szortak szet az orszagot, egyeztek bele a szocialistak vagyonatmentesebe, a hatalmuk megorzesere..es meg ki tudja mi mindenbe. De az szdsz volt akkor aki a valodi hatalmat gyakorolta, Marc Palmer, Tom Lantos, taxissztrajk, Goncz Arpad, stb..Antall is ki tudja honnet jott es milyen megbizassal. Na mar ugy ertve, hogy a hattermozgalom mi lehetett, ami egyszercsak kipenderitette a szinfalak ele.Jol elkanyarodtunk a tematol, hogy ki elvtelen vagy nem az lmp-ben, de mindig vissza kell menni a kalyhahoz, az ember meg mindig a rendszervaltashoz viszonyit meg az elmuttnyocevhez.

tevevanegypupu 2013.02.14. 22:16:26

@Amatőr:

A franciak es spanyolok ciganyai viszonylag civilizaltabbak. Es arrafele delen, ahol elnek, mas az eghajlat, mas a temperamentum, a szokasok, rengeteg az arab is, szoval nem olyan egetveroen nagy gond mint nalunk. Es ott eleg sokan jarnak kozuluk iskolaba, sokkal tobb a viszonylag normalis korulmenyek kozott elo. Olyan falvak vagy telepulesek nincsenek mint nalunk, olyan ciganybunozes sincs. Persze ott is vannak partok illetve inkabb szervezetek amik partoljak oket, de ott a nagy, kormanyvalto partok mar rajottek, hogy abbol nem fognak valasztast nyerni, ha olyan nemzetiseget partolnak, ami tobbsegeben inkabb art mint hasznal egy orszagnak.Ott most egyebkent is legnagyobb problemajuk az, hogy hazasodhatnak-e a melegek avagy nem. Ugy tunik igen, megszavaztak.

tevevanegypupu 2013.02.14. 22:16:26

@Amatőr:

A franciak es spanyolok ciganyai viszonylag civilizaltabbak. Es arrafele delen, ahol elnek, mas az eghajlat, mas a temperamentum, a szokasok, rengeteg az arab is, szoval nem olyan egetveroen nagy gond mint nalunk. Es ott eleg sokan jarnak kozuluk iskolaba, sokkal tobb a viszonylag normalis korulmenyek kozott elo. Olyan falvak vagy telepulesek nincsenek mint nalunk, olyan ciganybunozes sincs. Persze ott is vannak partok illetve inkabb szervezetek amik partoljak oket, de ott a nagy, kormanyvalto partok mar rajottek, hogy abbol nem fognak valasztast nyerni, ha olyan nemzetiseget partolnak, ami tobbsegeben inkabb art mint hasznal egy orszagnak.Ott most egyebkent is legnagyobb problemajuk az, hogy hazasodhatnak-e a melegek avagy nem. Ugy tunik igen, megszavaztak.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.15. 05:34:39

@tevevanegypupu: Skandallum, amit a Zónijó fejlettállamai művelnek a cigányokkal -de persze itt , nálunk kompenzálnak, interneten nem olvashatni semmit, csak a balkáni (tehát magyar és szlovák!!!) prpblémákat.. nagyonneház előtúrni az olaszokra vagy franciákra rosszfényt vetőt.

Szlovákiában sokkal gyalázatosabb a cigányság helyzete, de a magyar értelmiseggek bangladeseznek a szolvákiaiakánál magasan jobb körülmények között élő cigányainkon, plusz még a szlovákok is, akár SZOLGÁLATILAG [ha érti, milyen szolgálatra gondolok] is kavarják nálunk a cigánykártyát. És ők a nemzetiségikártyázásban a románoknál is erősebbek!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.15. 05:40:22

@Google: Gurcsány azonban nem csinál presztizskérdést, neki nagyon megfelel a cégtársa és régi harcos meg üzlettársa, ha 3 évig is nem találkoznának már, akkor is egysrófra járt az agyuk és bajnainak nemhogy nem presztizskérdés miniszterelnöknek lenni, hanem talán ha egy verziója létezhet, amiben ő nagy-nagy muszájból lenne miniszterelnök,. De azért Szigetvári, aki talán egyedül ismeri Bajnai terveit (és Szigetvári még kinek is az embere???) éppen ezért orál arról, hogy Bajnai ez egyedüli alkalmas. Bajnai mellé az "ellenzék" (nemsoká az Együtt'14 = Bajnai pártja) nem mer alter't állítani, majd a végén bajnai kiugrik és egy Okos karakternélküli Tanárbácsi lesz a jelölt, ami mellett Orbán döbrögihasú túlnagykaratere önromboló hatású lesz. Ugye, milyen csinos ötlet?

Frick László Emlékzenekar 2013.02.15. 05:47:45

@Google: Nem, Medgyesy kétféle projectből épült:
1. Németh Miklós nem vállalta. Tehát kellett egy németmiklósos [aki még látta Őt] , de olyan, aki tökfilkó és nem lesz vele annyi baj, mint a politikaiprofi Hornnal.
2. Jó Pasi projekt: ezen gúnyolódott Gyurcsány az őszödi: A mór nem megy, de vádol titeket! valódicímű beszédében, amit otthon vett föl, amkikor gyakorolta, mert nemhallani a felvételen a vidékitéeszelnök tagozat "a te kurva anyádat Feri!" rikkantásait. Toller azzal jött ki az igazi beszéd után, hogy életét teszi föl arra, hogy ezt a gecit eltávolítsa a pártból. Utána Toller a tévében gyorsan " hitett tett" Gyurcsány mellett, de már későn. Az egész Baranyai Frakció mehetett a levesbe. Ki így, ki úgy.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.15. 06:03:22

@takács bálint: Ebben egyet értünk: a közéletet alapvetően az érdekek mozgatják. nem a sajtómunkások, vagy a zsidók. hanem az érdekek. a "hasznos" munkaerő
amivel a tövábbiakban jön, az nem valódikép, hanem uszítás és semmi köze hozzá Orbán "ideológiájának" vagy bármilyének, ha esetleg valami turbózza, az a jóoldali sajtó hisztérizálása.

Olvasott maga egy, egyetlen egy értélkelhető riporot kintdolgozóval? De, majd pont olyan fajta a magyar, hogy ha roszul választ, akkor nem nekiáll még megkoncepcionálni!

Tudja, az a szép az újautó értékesítő szakmában, hogy az ember tukmál meg csőbehúz, túl nagy, túl más és túl drága autót.. szakszó: "nyom el" a vevőnek DE SEBAJ!! majd az megkoncepcionálja magának a hibás döntését.

majd azt fogja elmondani az Angliában a FELELŐS ALÁÍRÁS-ras felvett orvos, hogy folyamatos hasmenése van a rettegéstől, mert csak felelős, de nem orvosol semmit.

A kurvák sem azzal fogadják a frissen beszervezettet, hogy a valódit mondják el -ezzel nem kurvákhoz merészelem hasonlítani a kitántorgó tömegeket, hanem egy emberi attitüdre mutatok, ami MAGYAR:

Mert a német autóvásárló innovatív: és ha rosszul döntött, akkor revidiál, nem pedig megkoncepcionál.

Tudja, mi az érdekes? - a cigányok is ilyenek! Amikor rájöttek, hogy a Suzuki nem olcsó, nem a MI autónk és sokat eszik és nem akkora a Swift, mint az Astra, hanem kisebb, akkor eladták a Suzukit és olyat vettek, ami egy nagy kólásüvegnyi benzinnel nem odaútban áll le üres tankal a szomszéd faluból, hanem vissza is lehet vele érni.

Csak a magyar alaptulajdonsága, hogy még meg is koncepcionálja a döntését.
Atz ország kiürítése kinek az érdeke? Kinek az érdeke a nagyhatalmas egybefüggő táblákkal sakkozott alföldi rónaság kiürülése? Azoknak, akinek azok a tartósbefektetési alapok kellenek. orbánék ezek?
nem.

Pontosan 2004. után kezdődtek meg a KIÜRÍTÉSI folyamatok!
Semmi olyan nem mozgatja ezt a migrációt - a hisztériakeltésen kívül, aminek maga is felült, most csekkolta le- ami 2010 óta keletkezett! És hova hülyítik ki az embereket? ahol egyébként is nagy a munkanélküliség és olyan sávokba, amikben van munkarőkínálat ("pizzásfiú")

Az orvosoknak igaza van, de nehogy azt mondja már nekem, hogy az orvosok bérezése az elmúlt kétévben csesződött el??

minden út az első lépéssel kezdődik

Volt egyszer egy orvos-miniszter, aki felált ezzel az együgyű ötletével: "Ezentúl az emberek a pénzt ne borítékban sutyiban, hanem pénztárablakon fizessék be!" Ez volt az első lépés az úton, csak erre nagyonnagyonfelháborodott szájjalbaloldaliak fölálltak és elkezdtek sikoltozni a szocdem értékekről.
ezzel kezdődött az idevezető út, amit ostobaságaival a FIDESZ is kövezett persze...

Amatőr 2013.02.15. 08:34:44

@tevevanegypupu: "...hogy ki elvtelen vagy nem az lmp-ben..."

Az lmp egy ezidáig használaton kívüli útra lépett.
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni; engem schiffer parlamenti megszólalásai nem győztek meg, de mégis rájuk fogok szavazni - ha addig nem jön jobb - mert legalább a tisztesség látszatát próbálják megőrizni.
És ez a mai politika világában unikum. Érdemes megőrizni!

Az pedig a szakma sakkvaksága, hogy nem látják;
egyre népesebb az elmúlt két évtized politikusaitól megcsömörlött szavazóréteg, amely pártot keres. Külön utas pártot.
De ezidáig nem mentek el szavazni, mert nem volt kire.
Lehet, hogy jövőre elmennek?
Ha és amennyiben schifferéket nem lehet majd belekényszeríteni a "mérleg nyelve" dicstelen szerepébe, úgy hosszú életűek lehetnek e földön.
És ez a lehetőség legalább annyira riasztó a fidesz és a komcsik számára, mint a jobbik.

Amatőr 2013.02.15. 08:48:19

@tevevanegypupu: "A franciak es spanyolok ciganyai viszonylag civilizaltabbak."

Nem ismerem a helyzetet.
Ami ellenben tény; a cigányok Dél és Kelet-Európában élnek nagy számban, északon és nyugaton csak lézengenek. (kivétel Fr. o.)
Ha megpróbálnak tovább menni, akkor visszazsuppolják őket. SEHOL NEM KÉRNEK BELŐLÜK! Pedig az eu-n belül szabad a költözködés.
HOGY A RASSZISTA/NÁCI KANADÁRÓL MÁR NE IS BESZÉLJÜNK.

Azt meg csak remélni tudom, hogy a norvég okostojás még megéri, hogy úgy ellepik a hazáját, mint legyek a húst.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.15. 11:41:37

@Amatőr: @tevevanegypupu: Franciaországban [Provance] egy paratölgyerdőben sétáltam .Már jó bent egy kilométerre fákkal körbenőtt lakókocsik. Jó sokan voltak, amikor megláttak RÉMÜLTEN vágódtak be a kocsikba.
Namost ezt modellezzék Magyarországon: Bemegyek a cigánysorra (nem a falumban, idegenben, négyfaluval arrébb) és a falakat támasztók, az autóknak dőlők meglátnak...
Folytassák

Google 2013.02.15. 14:52:14

@Frick László Emlékzenekar:

Azt a jó dolgát Bajnainak! Nem akar miniszterelnök lenni, de kergetik a zasztal körül, hogy márpedig te leszel az. Valahogy nem életszerű a történet, csak valahol sántít, nem mindenhol.
Ami pedig Tollert illeti (Isten nyugosztalja őt is), akkor érdekes fordulatot vett vele a világ, mert ő volt az is, aki Kisz Péter ellen éppen Gyurcsányt indította - és sikerrel járt.
Ferencünk bizonyos típusú embereket nagyszerűen tud átverni. Ideig-óráig őket is.

Google 2013.02.15. 15:17:14

@Frick László Emlékzenekar:

Folytathatnánk, de más előzményekkel kellene kezdenünk.
A Gyurcsány-kormány valósággal pajzsként tolta maga előtt a gitaneseket, elnézve nekik bármit - mivel tudva-tudta, hogy ezzel provokálja, idegeli a másik oldalt, hátha az begurul már, és hülyéket művel, illetve közösen: művelnek.
Ami fölöttébb érdekes, rengeteg pénzt beleöltek az ún. felzárkóztatásba, amiből azt hiszem, nem kevés fehér ember élt meg egészen jól. Ezért cserébe elnézték, tobzódni hagyták a brazilokat - ártva ezzel az egész társadalomnak.
Egy szó, mint száz, Gyurcsány nem megoldani akarta az ország gondjait, hanem felülről óhajtotta figyelni, hogyan esnek egymásnak az ezek és az azok, addig is nem vele és a kormányával foglalkoznak.
Egy baja volt, nem királynak született, ezért kellett megfutamodnia, hogy ne az legyen, őt küldték már el végre a csipába. És Bajnait sem - ezt ő sem vállalta föl.
Franciaországban a politika nem került még oda, hogy leköteleződjön a romáknak, ezért tud a sarkára állni a hatóság. Néha akadnak ott is ilyen helsinkibizottságosok, sírnak egy sort, de minden megy tovább. Valahogyan különbséget kell tenni a beilleszkedni, dolgozni akaró, tanultabb népek és az ilyesmiket elutasítók között, nem?
Mert ha ez nem történik meg, soha nem fogják tudni errefelé mozdítani az utóbbiakat sem.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.15. 15:43:23

@Frick László Emlékzenekar:

Egész jól leírtad a Fidesz balekot, aki képtelen a korrekcióra,mert önmagának kellene bevallania, hogy buta balek volt és primitív módon verték át.
Az önérzete nem engedi, inkább fut a pénze után :O)))

A külföldi melóról meg ugyanazt a propagandát nyomod, mint anno a kommunista párt.

Ma már tanulni is olcsóbb Bécsben, nyugaton és a diákhitel a magyar minimálbér nyolc-tízszerese.
És aki kimegy tanulni, az nem fog hazajönni,hogy magyar minimálbérből fizesse vissza és mindenféle kontraszelektált hót buta pártszarjankók kapcarongya legyen.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.16. 06:05:21

@Google: Ezt nem értem, mi a neméletszerű ebben, hogy Bajnai nem akar miniszterelök lenni valójában. És ebbe az az erősen indokolt magán-érzetét bele se spekulálom

Bajcsányék, szemben Orbánékkal, akik már félcéllal is nekidübörögnek valaminek, Bajcsányék hozzá se fognak semmihez, ha egy tervnek legalább alternatívája nincsen. Tehát náluk a minimális teljesülési-cél kettő vagy több. Tehát ha az A verzió nem jön be, van B verzió.

Joggal feltélezehteme, hogy 2014-re legalább öt (5) kidolgozot terve van a Bajcsány Team-nek sőt, hát ez így néz ki:
Bajnainak Öt és Ferencneki is vagy 3

mielőtt lekonteóz, hagy kérdezzem már meg: Szigetvári Viktor kicsoda és honnan jött és hol van

Nem mindenki annyira buta, hogy ne tudná, az index miért kölcsönözte ki Tótát a hávégének és a hávégé nem csak embereket szerződtet át, de technikai fogásokat is.

Most tekintsünk ki: a Karakternélküli Miniszterelnök egyáltalán nem új. A netokráciában 3 nap egy esztendő, de még a netokratív politikában is 3-4 év már nagyon sok. Az LMP-t nem csak azért kukázták ki, mert nem láttak biztosítékot abban, hogy a.. pl C, D terveikbe nem butáskodnak bele... Hanem azért is, mert egy lejárt módszer, régi verzió, nincsenek hozzá frisítések, egy olyan médiához tartozik, ami már megy ki a divatból (blogoszféra)

És nem akarom elismételni, mekkorát bukhat orra Orbán túlsúlyos, túldimenzionált [és Kádár és Rákosi és Cigány és Putyin] karaktere egy karakternélküli Okos Független [gazdasági]Tanárbácsi melletti nagylendületű elrohantában.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.16. 06:10:31

@Anyád, a szúnyogok!!!: Bocs de az efféle dumát
tanulni is olcsóbb Bécsben, nyugaton és a diákhitel a magyar minimálbér nyolc-tízszerese.
És aki kimegy tanulni, az nem fog hazajönni,hogy magyar minimálbérből fizesse vissza és mindenféle kontraszelektált hót buta pártszarjankók kapcarongya legyen.
nem tartalmilag mondom, formailag: kommunista dumának nevezték ivarérésem idején.

"Egész jól leírtad a Fidesz balekot, aki képtelen a korrekcióra,mert önmagának kellene bevallania, hogy buta balek volt és primitív módon verték át.
Az önérzete nem engedi, inkább fut a pénze után" most jöttél rá, hogy én nem 2D síklogikai dumát nyomok, mint te, hanem 4D-t? XD

Frick László Emlékzenekar 2013.02.16. 06:26:00

@Google: Toller profi politikus volt -ez se értik az emberek. Ráadásul ősi kommunista hagyományok szerinti. A kommunistát se tudják, micsoda. Ehhez Kádárt kell elképzelnie, amikor szívta a cigit, személyesjóbarátja és harcostársa Rajk akasztásán. Vagy Gerőt kell elképzelnie, amikor lobbizott 1956. októberében Hurscsovmnál a krími vadászaton. Egy Gerő meg a vadászat!!!

Lamperth Mónika, mint a güzü, termelte Gyurcsánynak az ötleteket, a minisztériumában reggel hatkor már gyűrték, tehát ő ötórától. A slapaj mehetett haza 22 órakor de ő még összeszedte a napi termést. Eletelt egy év és Lampert fölsimerte azt, amit Toller az őszödi "A mór nem megy, de vádol titeket! " című előadáson. De politikus volt és tudta, hogy kivel játszik pontosan tudják az MSZP-ben jó sokan és jósokat tudnak ám, pl azt is, hogy ha valaki szórópalackból feliratot fúj, akkor a festék anyagából ki lehet szűrni a gyártás-sorozat napjait és le lehet szűkíteni a kört, hogy azt a rakományt hová terítették.

Ma Lamperth az egyik nagy esküdtellensége Ferencnek.

De tegyük fel, hogy 2014-ben meseszerűen jól alakulnak számukra a dolgok és az MSZP-nek az idén majd bajcsányéktól széjjelvert maradékai mégis bejutnak és Lamperth nem az idén dönt úgy, hogy a DK jobb a halálnál, hanem következetes marad (ami a politikában nonszensz .. mint a sakkban is) Tehát Lamperth a Maradék_MSZP-vel bejut a parlamentbe, akkor pragmatikus okokból megfogják az őket széjjelbaszó tisztakörmű, üde, jóillatú kezeket, az egyik mandzsetta jajdevilágoskék lesz, a tisztaság szimbóluma..

Frick László Emlékzenekar 2013.02.16. 06:36:19

@Google: a cigányságról annyit, hogy megértésükhöz Indiát kell tanulmányozni, a neépek egymásban-élő elkülönülését és a kasztrendszert. Amidőn a cigányok 8ez olyan, mintha európait mondanék) elindultak hosszúútjaikra, 4444 nép 1666 különböző semmiben egygyökű) nyelvet beszélt. De pl a kasztrendszer nemhindu metszésben is működött. A kasztrendszert a móóókszizmus afféle osztálytagozódásként sújkolta a tudatunkba, ami nem igaz.. tévedés (súlyos) ezért lehetetlen az a fajta felzárkóztatás, ami "osztályalapú"
úgy lehet "a cigányokról" beszélni, mint az "európaiakról" Mintha azt mondanám, ezek az európaiak depresszióra hajlamos, nagyon piás, de elképesztően szorgalmas népek, akik mind ígyésígy néznek ki és szeretnek szaunázni meg a télisportok mesterei. vagy: Ó, ezek az európaiak, tolvaj népség, az összes autójuk lopott, lányokkal kereskednek és heroinnal, közben a tengerpartjaik üresek és tele vannak hordalékkal a szép plázsok

Frick László Emlékzenekar 2013.02.16. 06:58:02

@Google: Gyurcsány a kertipartitól kezdve csak játszott, de komolyra, tehát nagy tétre. Már sokat elért a szférájában, nagyjából a határaiig eljutott. Új kihívás kellett neki és belevágott. nagyon jó helyzetfelismerő, ő tudta, hogy Apró Piroska néni az nem Apró Antal lánya csupán, hanem a kretaív könyvelés országos bajnoka. Amikor pedig megtudta, hogy eladó lánya van, már lépett is. És így tovább, soha nem tökölt. Egy semmi volt Piroska néni révén A Tanár Úr [Vitányi] köreibe eljutni. Vitányi AZONNAL (elsőre) átlátta Gyurcsányt.. mert az első terve az volt, hogy ezzel a demagóg fickóval győzeti le A Demagóg Cigányt.
Gyurcsány tehetségéhez a pügmalionizációban óriási kavalkádja, kalideoszkópja, csak afféle trailer -e gyűlt a Magyarok legkorszerűbb Tudásösszességének. A legfrisseb szociológiai kutatások, valódi adatok, nem KSH hamisítványok. Meg Sík Endre-féle asztalbanyövéses spekulációk. Olyasmi, amikről nekünk, gyerekeknek nem beszélnek A felnőtt Bácsik, akik kb olyasmiket tanítottak csak nekünk, amik @Anyád, a szúnyogok!!!: pajtásom dumáiban állatorvosilószerűen tanulmányozhatóak, komcsizás, titkosszolgálatjátszás, szelektívténykezelés, egyszerű uszítások, gyűlöletmarketing, hasonlók. Ilyen Almási Miklós féle kevésbéismert nevű de nagyarcokra gondolok, akik szabadidejükben mindenhez értenek, Domány András, aki "csak parlementitudósító" néven volt ismert de egy Fráter Zoltán -ja a magyar politikaiéletnek, én még ebben az életben nála beképzeltebb és nagypofájúbb embert nem láttam, Havas Henrik hozzáképest kisebbségiérzéstől vacogó nebulócska -és nemmellesleg annyival butább is Havas. Almási vagy Domány Vitányi köre. És ilyenAlmási és Domány Titkos Nempublikált tudásgyűjteményeiből is szemelvényezett!!

És meg is etette a tanárait.. kicsiben ismerünk ilyen kópékat gimikből, mindenki tudja, hogy kiröhögi a tanárait... csak a tanárok nem. A tanárok szemében az Iskola Fénye.

Azt szoktam még mondani ősz-öreg MSZP-s barátaimnak, akik még szerelmesek a Feribe: Ferenc, mint a fogszuvasodás:lehet önhazugságokat gyártani, megkoncepcionálni, lehet halogatni, de minél később ismeri föl az ember, annál drágább lesz elhárítani a következményeket. Kár Orbánra mutogani , mert Orbán csak azért lehetett már 2002. után, mert Ferencnek szüksége volt a Rém-re -már feljöveteléhez elemien, hiszen ő volt A Demagóg Cigány elleni áfiom. Ha Ferenc nemakarta volna TÉNYLEG, akkor, nincs Orbán ma.

Bajnai meg micsoda? Kicsoda, megint Szigetvárira mutatok, gyurcsány cégtársa a bajcsány ZRt-ben. és ez gazdaságirendőrségileg cégbíróságilag megfoghatatlan ZRt! ÉS nagyon Z csak kiesni lehet belőle (-> Dr Kóka)

bocs, nincs időm elütést javítani
viszlát!

Google 2013.02.16. 15:11:22

@Frick László Emlékzenekar:

Hát viszlát hát, ha már nem egyszerre vagyunk itt!

Több kérdés is felmerült bennem, s látom, magában nem csalódhatom, megválaszolja őket, ha postafordultával is. Visszaélni nem szeretnék a bizalmával, de:
Ha valaki annyira nem szeretne, miért van mégis ott a várományosok között, miért vannak öt (5) Bajnai tervei? Vagy Gordon egyedül, mint fizikai személy már elképzelhetetlen? Ebben a Bajcsány öntőformában egzisztál már csak?
Nemcsak Tótát, a Hírszerzőt is beöntötték a hvg-be, plusz Újt az origoba, át meg átcsoportosulnak az igaz, de van olyan is, hogy a zélet, a nagybetűs, még az ő terveiket is keresztül, meg át-, meg áthúzhatja, vagy nem? És akkor hiába van nyolc db. belőlük, ha az emberi minőség is latba esik. Eshet.

Google 2013.02.16. 15:41:56

@Frick László Emlékzenekar:

És még az jutott eszembe, hogy Hornék azért jöhettek, mert a népek között azt vetették el, ezek (az MSZP-sek) már gazdagok, nem fognak lopni, miért lopnának, tele vannak. Medgyessy a kazincbarcikai kórház rozsdás csöveit akarta kicserélni, vagy cseréli azóta is, kíváncsi vagyok a tanár bácsi, vagy a ludas bácsi milyen mesével fog élni, mit kap elő a kézelőből, mert jó mese lesz, kétség nem fér hozzá. És aki beveszi, az meg is érdemli!

Frick László Emlékzenekar 2013.02.16. 17:33:26

@Google: A magyarnak egyszemély kell. A magyarban az állam fogalma oly fiatal -nekünk Apa kell. A XX. század története még a magyar későfeudalizmus története, van a nyílt (ám polgárosodó -ez 1914-ig... Krúdy gyönyörűen és szórakoztatóan írja meg az Aranykor Budapestjét) a nyilt és polgáriasuláselleni, de polgárságban óriási lendülte van, a zsidó magarokban, nem félnek, nem rettegnek semmitől. Horthyék akarnak ugyan polgáriasítani, a Vitézi rend ELVEI erről szólnának... csak a gyakorlat ne lenne. A 30-as évek végén a Kállai-kettős, egyet-ide egyet oda, megfelelni a nácibirodalomnak, de azért "alakítani az angoloknak is" kommunistaellenesnek is lenni. Bebörtönözték a fasisztákat -és a Harmadikutasokat. Az utolsó nagy polgári kezdeményt, ezt Závada Pál zseniálisan, tüneményesen és okosan ábrázolja A fényképész utókorában, széles karöltése a polgáriaknak, belefér a zsidó [ekkor még nem tudnak a holocaustról, a Vörös Kereszt mindent rendben talál a "munkatáborokban"] és a zsidó-magyar vita nem olyan akusztikájú, mint az a mai fülekbe bödönöz rettenetesen. Kovács Imre, hu.wikipedia.org/wiki/Kov%C3%A1cs_Imre_%28politikus%29 aki fiatal egyetemistaként UTÁNAJÁRT az egykézésnek az Ormánságban és csalás nélkül.. dudenbuch.blog.hu/2010/12/01/ocsem_facsiga_1
el egészen Erdei Ferencig, a nagyon fiatal Keresztury Dezsőig .. a Harmadikutasok [ezek nem olyanfajta Harmadik Erő, mint amilyenekkez a CIA szórakozgat most itt Európában meg Észak-Afrikában s szerte ]

Majd a szociálfeudalizmus következik, a szocialista feudalizmus, az Apa Rákosi Apa, Kádár Apa -ezek feudális egyszemélyi letéteményesek.
Bajnai még "rendes " is. Szól, hogy 2014-ben nem kéne büntiből szavazni -de azért a polkommja meg a tettei nagyon is erre játszanak, az orbánváltásra.

Nem tehet mást, politikus, hazudnia kell, [Bajnainak mint üzletembernek is a hazudozás a fő szakterülete] szükséges, a sakkjátékos sem mondja meg, mit fog lépni 8-ikra, pedig ha gyönge az ellenfél, akkor az egész játékot tudja már fejben, mert a gyönge játékos mit se sejtve fog szorulni lépéskényszerekbe [ezek Orbánék most.. a gyönge sakkozók] A politikában azt se szabad mondani, hogy soha, ilyen a politikai szótárban nincs, ez a politikaikommunikáció szótárába való. Bajnainak nem volt elég, hogy az LMP-sek azt mondták, soha nem lépnek koalícióra a fidesszel. Ő BIZTOS akart ebben leni és most már biztos is lehet.
én se mondhatok olyat, hogy 100% nem lesz miniszterelnök, mert lehet egy vagy két verzuiója, amiben ő miniszterelnök. De az biztos, hogy azon van, ne kelljen miniszterelnöknek lennie.

A másik: lehet olyan válság, hogy az IMF vagy az EU beleszól és Bajcsányék Bajnait már kijátszották, egyszer már átverték vele őket, még egy ilyen nem lesz. Az, hogy nálunk a jóoldali sajtó mit importál vissza azokból a véleményekből, amiket itteni forrásokból tükörfordítanak, egy dolog, azért Nyugaton ismerik Bajnait is és azt is tudják, hogy az USÁ-ban lobbizott. Az USA lobbi körúttal nem csak hazaárulóvá lett Bajnai, de Európa-árulóvá is: nem lesz , nem lehet Európa-áruló miniszterelnök.. nemigen engedik. De pl ha az EU összeomlana, ez nem kizárható, jól jön nekünk egy politikus, aki.. ahogy a Törökmagyarországban a Portának eladták magunkat taktikus főuraink.. Ő meg az USÁ-nak adta el magát és akkor nagyon jól jön egy EU bukás esetén egy ilyen miniszterelnök mindenkinek.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.16. 17:49:47

@Google: Az MSZP-sek klasszikus lapitalisták voltak, Vanderbilt típusúak. Ésugye az a baj, hogy a móóókszimus meghamisította a kapitalista-képet -közben a Nyugat kapitalistái már motiválták a munkásokat, volt belső PR, műviáron vásárolhatott a munkás a termékből.. nálunk meg még 1978-ban is a kapitalistákat az 1867-es divat szerint ábrázolták jóformán... és ideológiailag is. Súlyos hibája volt már Dr Antalléknak is, hogy azt hitték, az MSZP nyugdíjba megy és kapitalizmusal szórakoztatja magát.. Marx nem mindig csak marhaságokat hordott ám össze.. a móóksziznus az erősen kollázs jellegű, állítólag a móókszizmusunk a marxi filozófia 5%-a. Ó, az együgyű nép, főleg a parasztok, hát hogy-hogy nem tudja: semmi sem elég és mindig több kell. Boldvai László már szinte karikatúrája volt ennek a telhetetlen tőzsér kulákfajtának.

Bajcsányék a paradigmaváltás emberei. nekik nem kellenek kizsákmányoltak, fizikaikiterjedésű cég annyi, amennyi az offshoreizálásban technikailag szükséges [MOTIM] de ez a netokratív spekulalizmus az internetes médiavállalkozóknál is megfigyelhető. Amint akkora a cég, hogy óriási apparátus kéne: már keresnek is egy "tulajdonost" akinek eladják s aztán ők már csak menedzsment és tulajnak úgy hókuszpókuszolnak, ahogy akarnak. Az iwiw története: a két srác, amikor észrevette, hogy könyvelőcéget kéne fogadni, a sarokban ketyegő pénztermő dobozka már vállalat: azonnal eladták és tavaly-tavalyelőtt végképpen kiderült: igazuk is lett.

Bajcsányék már ennek az új, eddig senki által le nem írt.. mineknevezzemnek a példányai. Kapitalistaellenesek és ez tévesztette meg a baloldalt. (mármint Vitányiékra gondolok) Leisztinger, Bajnai vagy Gyurcsány nem is titkolják, hogy a hagyományos kapitalistára mint őstulokra néznek szemberöhögik őket. A netokratív spekulalistának a kapitalista egy disznó.. egy bölény.. leöli,. viszi a javát, a többi ottro'aggyon.. ó emberek? ó.. ő nem zsákmányol ki embereket, istenem, emberek vannak a széjjeltrancsírozott cég alatt, hát emberek, bocsika, ők humánusak...
a szájukkal

Az internetes médiánál most zajlik le: Az indexesek most jó alaposan leszarják a zabáldájukon lógókat és afféle Főzzetek magatoknak, SZEVASZTOK az utolsó kapcsolja le a villanyt! lesz . Minden távozó azért igyekszik politikai hasznot tenni lelépésekor valami frankó kis hazug uszítással.

Lesz persze Dohánygyár: IT-segédmunkásokkal.

Emlékszik még a 4-5 évvel ezelőtti "programra" a TARTALOM SZÁMÍT TARTALOMSZOLGÁLTATÁS
ki beszél itt ma már tartalomról...

Mi vagyunk a tartalom, akik itt termeljük nekik a kattogást :D

Bell & Sebastian 2013.02.16. 21:11:48

@Frick László Emlékzenekar: Maga mostanában melyik bolygón lakik, hogy csak akkor jön vadászni, ha már fogyóban a füstölt földlakója? Meghívhatna egy welness -hétvégére.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.17. 02:38:31

@Bell & Sebastian: Maga autótolvaj, mit kötözködik itt velem, mi van, már nem tudja olyan könnyen elnyomni a légzsákoskormánykészletét? Melyik országból jött maga, hát nem tudja, hogy minknálunk , mielőtt a bank visszaveszi az ótót, ki szokás szerelni a légzsákokat, mert többér' lehetne adni, mint az ótó menekülésiértéke, ha már nem lenne telítve persze a piac légzsákoskormánnyal?

vagy üssek a hasamra oszt milyen vádamból szőjek bármit, maga fajlajtevő falánka, aki csirketollporból melaminozott műhabtejszínfüggő

Google 2013.02.17. 15:35:40

@Frick László Emlékzenekar:

Ja, hát ez az - az USA kampánykörút plusz EU-s pofavizit.
Valakik belefektették a dellát és a bizalmat, és ő úgy is beszél, határozottan azt állítja, hogy nyerni fog, ha nem is kétharmaddal. Szavazni meg már minek, ha azt megteszi helyettünk a Nyugat. És a megfelelő üzleteket is nyélbe veri.
Ha én nem akarok, akkor nem leszek miniszterelnök - ez így csak hülyítés. Az egyikük nem akar már lopni, mert van már mit aprítania a kutyáinak is a tejbe, a másikuk nem akar miniszterelnök lenni, csak mindig szólnak neki, hogy hé te, legyél már miniszterelnök egy kicsit, hát hiszi a piszi!
Amit elhiszek, az az, hogy metszeni azt jól tud, ja, hogy emberi életekről van szó, hát ahogy maga mondja, bocsika, ők humánusak, de tényleg csak a szájukkal. Azzal viszont nagyon, és ha a népet jó formában találják, még hisznek is nekik, mert olyan jó elhinni, hogy innentől több pénz terem a pénzfán. Viszont most már óvatosabb Bajnai is, már csak egy-két megpróbáltatást kérne még, aztán tényleg mézzel fog folyni a tej... Hogy ezt már hányszor hallottuk, hányszor festettük az angyalt a falra, hát megmondani nem tudom.
Ehelyett el lehetne mondani az igazat is; ez egy szerényebb, szegényebb ország, fejlődik, de csak magához képest, a többiek sem állnak, utolérni őket, főleg ilyen válságos időkben, egyszerűen lehetetlen. De szeretjük, mert a miénk! Vagy legalábbis annak hisszük.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.18. 03:10:18

@Google: Egy nagyon fontos, hiszen a paracsizmaváltásnak ez a lényege. A zistenatta népnek minden szinten vagy egy bizonyos, elsősorban a saját vágyaiból vetített elképzelése a lopásokról, hogy ha ugye ő a káefté gépműhelyéből egy-egy szerszámmal a zsebben tér haza, akkor a pógármester a kasszába nyúl bele és a húszezresekből viszen.

Lopni úgy, klasszikusan, ahogy az emberek elképzelik, az MSZP lopott és vitt, a Máté -féle első, a Boldvai -féle második kaszálás. Puch idejére már nem sok jutott .és Bajcsányéknak nem olyan terveik.. vagy üzleti irányultságuk van, hogy most ők valamit megkaparintanak és működtetnek meg efféle...

Talán a prostitúcióhoz tudnám hasonlítani, amikor a prostitúció a téma, akkor a csatornamunkás a számítógépből a megfelelő fálynévre előkattint főutak szélén, városi kietlenségben vagy parkolókban flangérozó kurvákat. És ez beidegződik az emberekbe és nekik ez ugrik be. és amikor a nénik nézik ezeket a lányokat a buszból, az ugrik be nekükik, hogyan csinálják ezek a lányok, bemásznak a fújjbüdös férfiakhoz az autókba és letolják a bugyit.

De nem tolják le. És ez csak az ágazat kis-kis része. Ebben nincsen benne a fölfejlődés, amikor a titkos amatőr kurva mnég bizonyos koerográfiát eljátszik... és a pénzt ott kell neki hagyni az éjjeliszekrényen [John Updike: Nyúlcipő]
Ez a probléma Sukoróval és ezért volt Érdeke a Bajcsány ZRt-nek, hogy ebben az ügyben feljelentés szülessen, nem győzik köszönni Schiffernek.

Ugyanis Bajcsányék teljesen új technika szerint működnek. Mindig innovatívak voltak, mindig elsőként nyúltak eszközökhöz -már a Madách Téri Egészségház buliban volt két szíriai hunyó, mégis a móccer a "követők"-ről, azaz Simicskáékról ismert. Meg Kaya Ibrhimról, akiről 2008. végén kderült, hogy nem vásárolt semmi céget. Juszt így állt bosszút az őt gernyózó csatornamunkástársakon. Viszont az is kiderült, hogy Simicskáék nem 15 hanem 90 céggel buliztak.

Google 2013.02.18. 15:22:39

@Frick László Emlékzenekar:

Ha már paracsizma és prostitúció -restitúció helyett -, akkor azt mondom, dolgozhat akár 90 lány is, és mégis a nap végén (mikor van az?) kevesebbet adhat össze, mint mondjuk 15 dörzsölt fehérnép - a bizonyos koreográfiájával. De már olyat is hallottam, hogy tőlem lopjon inkább a sajátoldalim - igaz, akkor volt még mit lopni.
És amikor már simicskányira redukálódik le a kérdés, ha holló nem vájta ki a hollónak, engem ne keverjenek bele, tájékozatlan is, tehetetlen is vagyok, nem is az én asztalom. Próbálkozzanak mással, például a több igazsággal.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.19. 02:21:09

@Google: Az igazság nem vajaskenyér. Az igazság téliszalámi. A netokratív spekulalizmus csakis úgy működik, ha nem tudja a megetetett, mit eszik. Erről szólnak olyan szakágazatai, mint az élelmiszerkémia [-> "A mai élelmiszerkémia legnagyobb gondja az, hogyan tehetné a vizet kenhetővé meg vághatóvá."] Mert az index kiírja nekünk, hogy SZEVASZTOK! -majd mostmár a sok szart, amit megesztek, magatok is fogjátok ingyen előállítani-s nekünk termel.
Ez pedig ismétlés: A népek számfogalmi feldolgozóképességével is baj van. Egy Simicska nagyságrendű pitiánert befog. Százmilliós a legnagyobb számkör, amiben még egy művelt és tanult ember is nagyságrendet felfog. talán (de százmilliós mozaikokból) pár milliárdig föllát. Szintén ismétlés: Az emberek a múlt fogalmaival ragadják meg a jelent. Miközben MOST a jövő elemeit bevezetők operálnak. Ami történik, arra majd 4-5-10 év múlva lesznek szavak.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.19. 02:25:49

@Google: Adalék: Amit Piroska néni csinált először, azt a követőről, Simicskáról nevezték el. De Tocsik néni is így járt :D (Ráadásul Tocsik néni nem is talált ki semmit... fogtak egy idegen ötletet, megmutatták neki oszt nosza...)
süti beállítások módosítása