Kommentszűrés
’13 feb
4
08:01

Eltartom a fenntartóm

Írta: Lakner Dávid

osztály.jpg

Naivan azt gondolhattuk, amikor értesültünk a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) nyíregyházi tevékenységéről, hogy ha a leírtak igazak, azért valakinek felelnie kell majd. A Nyíregyházi Tankerület ugyanis városbéli szakiskolák és szakközépiskolák felszereléseiből, berendezési tárgyaiból válogatott saját használatra, többek között lapmonitorokat, szőnyegeket, asztalokat szállíttatva át a KLIK irodájába. A hír kikerülése után nem sokkal érkezett is a reakció Kőhegyi Edit tankerületi igazgatótól: „A tankerület működési területén lévő intézményektől olyan használaton kívüli, raktáron lévő informatikai eszközöket és irodai berendezéseket kapott a Nyíregyházi Tankerület ideiglenes használatba,amelyekre az oktató munkához nem volt az iskolákban szükségük”. Mint megtudhattuk, a KLIK az önkormányzatokkal az iskolák minden ingó és ingatlan vagyontárgyára ingyenes vagyonhasználati szerződést kötött: egy átadás-átvételi bizonylat aláírásával azt és valószínűleg addig visznek el az oktatási intézményekből, amit és ameddig csak akarnak. Ami némileg ellentmond annak, hogy tulajdonképpen az iskolák működtetőiként kellene üzemelniük; és a feladatuk az intézmények jól felszereltségének biztosítása lenne, nem pedig a tanárok és diákok által rekvirálásnak is tekinthető vagyonátvétel.

Jól látszik, hogy az elméletben jól működő reform, azaz a tankerületek felállítása és az igazgatók egyes jogköreinek átadása a tankerületi vezetőknek, a gyakorlatban komoly nehézségekkel küzd. Hagyományosan baloldali utópiagyárosok vágyálma szokott lenni a szebb jövő érdekében véghez vitt centralizáció, ami a gyakorlat során jellemzően súlyos vereséget szenved. Most mégis a jobboldali kormány fogott hozzá a dolgok drasztikus átstrukturálásához, ráadásul még a kiindulópont megvalósíthatóságára sem sok figyelmet fordítva. „Nem éppen konzervatív megközelítésből” – ahogy Szilvay Gergely is írja,

A szinte infrastruktúra nélkül felálló tankerületek most az iskolák egyes használati tárgyait vették kölcsön azért, hogy saját alapvető működésüket biztosítani tudják. A hírek szerint még a takarítónőket is az iskola alkalmazottaiból válogatják, ráadásul kötelezik az intézményeket az újabb monitorok átadására, hogy aztán a diákok ismét a leselejtezett régieket használhassák. Ha ez volt a cél, elérték: eztán majd a jobban felszerelt iskolák fognak igazodni a kevésbé módosabbakhoz – az egyenlősítés első állomását ezzel kipipálhatjuk.

Mindezt úgy, hogy ők a működtetők, tehát a hierarchiában az oktatási intézmények felett állnak. Nem véletlen, hogy sokan rekvirálásként, padlássöprésként élik meg, hogy a „hatalom” einstandolja az alatta állók egyes használati tárgyait. Majd amikor az iskolák ezt sérelmezik, akkor közlik, hogy „az nekik már úgysem kellett”; illetve hogy ez „műbalhé”, az iskolaigazgatók pedig nem vitatkoznak, hanem „panaszkodnak a sajtónak” (utóbbi két idézet Marekné Pintér Arankától, a KLIK elnökétől való a 168 Órának adott interjújából, 2013/5. szám). Az igazgatók már nem vehetnem fel új pedagógusokat, ezért közlik velük, hogy a papírmunkát majd utólag elvégzik; az igazgatók pedig gyakorlatilag meg sem kérhetik már a portást, hogy javítson meg ezt-azt, mert az már a tankerületi igazgató hatásköre.

A közoktatás nehezen érthető központosítása törvényszerűen kaotikus állapotokat és tisztázatlan felelősségi viszonyokat eredményez. A változtatások időzítése csak tetézi ezt: vajon kinek jutott eszébe, hogy ne a nyári szünet alatt, szeptember 1-jével vezessék be az új rendszert, hanem a tanév közepén, amikor minden átállási nehézség sokkal jobban zavarhatja a mindennapi tanítást?

Címkék: oktatás belföld iskola közoktatás tankerület KLIK rekvirálás

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr555058676

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hoffmann meséi 2013.02.04. 15:11:49

Amióta Hoffmann Rózsa újra nyilatkozgat, sokkal szórakoztatóbb a hírolvasás és hallgatás - mert ugyan leginkább sírva olvassa-hallgatja monológjait az, akit bármilyen módon érint a köznevelés-felsőoktatás, de közben olyan örkényi módon mosolyra is görb...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.04. 11:00:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Eltartom a fenntartóm 2013.02.04. 10:52:05

Baloldali utópiagyárosok vágyálma szokott lenni a szebb jövő érdekében véghez vitt centralizáció, ami a gyakorlat során jellemzően súlyos vereséget szenved.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2013.02.04. 08:58:52

megprovaltak par sajat embert beultetni az iskolakba (szentes, szigetszentmiklos) aztan mikor nyilvanvalo lett, hogy a szulok meg a gyerekek nem turnek csendben, akkor kellett valami uj es nagy ahova a igazgatonak nyilvanvaloan alkalmatlan kadereket be lehet ultetni. Ennyit a hatterrol...

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.04. 09:00:06

@Lakner Dávid:

"...az egyik intézményben például kompletten kipakolták azt az irodát, amelyben a pénztár működött. Ráadásul pont azt, amelyet nemrég vadonatúj bútorokkal rendeztek be. Vitték a szőnyeget, asztalokat, székeket, szekrényeket, tároló szekrényeket, a pultot – csak a függönyt hagyták az irodában, mert az nem tetszett. Lepakoltak mindent az aulába, így láthatta, aki arra járt, hogy mi történik..." --- írja a FN24 (vagy mi a sz_r?!).

Valóban ennyire mélyen volnánk, hogy ilyen szintű "hírek" alapján (a legvacakabb, legócskább, legprimitívebb uszító bulvárhecc-szövegek alapján), azokra hivatkozva, kellene állástfoglalni, olyan fontos kérdésekben, mint a tanügyi reform? Valaki (aki neve elhallgatását kéri) hallotta (egy másik) valakitől, aki, amikor lepakoltak mindent az aulába, láthatta, hogy... F_sza!

maskep 2013.02.04. 09:02:42

Hoffmann Rózsa tegnap este az ATV Szabad szemmel c. műsorában a következőket mondta:

"Ez megint egy 180 fokkal kicsavart hír. Nem vett el semmit az iskoláktól a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Olyan eszközöket vettek át, amiket a korábbi megállapodásban is rögzítettek, és semmi szabálytalanság, és semmi méltánytalanság nem történt... De ha úgy gondolják ott helyben, hogy rekvirálás volt, (...) megígérem, hogy kivizsgálom."

A poszt szerint tehát az előzetes megállapodás szerint "egy átadás-átvételi bizonylat aláírásával azt és valószínűleg addig visznek el az oktatási intézményekből, amit és ameddig csak akarnak."

Ügyes... De írni kell a Kádár-irodára, és majd az államtitkár elvtársnő személyesen egyedileg kivizsgálja... (Mint ahogy a miniszterelnök véd meg személyesen minden állampolgárt a másik állampolgár rasszizmusától is...)

Steve the Great 2013.02.04. 09:05:07

Egyes hírek szerint ugyanez megy a járási hivatalok kapcsán, ők az önkormányzatoktól "vesznek kölcsön".

Már néhány alkalommal leírtam, hogy nehéz ettől elb.szottabb átalakítást elképzelni: Úgy hoznak létre egy óriási szervezetet, hogy a "hatalomátvétel" előtt nincs felállítva a szervezet, nincsenek felvéve a dolgozók, és utána kezdik összegyűjteni az eszközöket.

maskep 2013.02.04. 09:07:38

@mk27soundmaster: Helyben vagyunk, íme az 1. számú NER-klisé: "Ha nem tudsz cáfolni vagy érvelni, minősítsd a hír forrását!"

Na és ezután a nem-uszító nem-bulvár nem-hecc szövegek alapján, valójában mi történt szerinted?

maskep 2013.02.04. 09:09:54

@mk27soundmaster: Vagyis: Nem túl elegáns dolog minősíteni egy hírt, vagy annak forrását, de ha már megtetted, illene leírnod a szerinted helyes verziót, és megjelölve a megbízható forrást.

Steve the Great 2013.02.04. 09:18:56

@pancho_sanza:
"kellett valami uj es nagy ahova a igazgatonak nyilvanvaloan alkalmatlan kadereket be lehet ultetni."

Azért ez így elég sommás ítélet: Van egy minimális rálátásom egy ilyen tankerületre, ott egyáltalán nem alkalmatlan emberek dolgoznak. Sőt, időként alkalmatlan igazgatókkal is lehet találkozni.

tenegri 2013.02.04. 09:21:31

@mk27soundmaster: Én innen egy ilyen hír valóságtartalmát teljesen ellenőrzni bizonyosan nem tudom. De nem is ez a baj, hanem az, hogy ennek ellenére a hírben nincs semmi olyan elem, amiről a napi tapasztalataim alapján ne tartanám 100%-ig elképzelhetőnek, sőt valószínűsíthetőnek, hogy megtörténik. Egy fikarcnyi nyomát sem tapasztalom annak a morális és erkölcsi alapnak vagy akár csak morzsányi nyomát a szakértelemnek és hozzáértésnek, amire alapozva bízvást gondolhatnám, hogy egy ilyen hír bulvárkacsa, ilyesmi nem történhetett meg. És ez komoly probléma.

Virág et. 2013.02.04. 09:23:48

Lassan meg kéne szokni, hogy nálunk a jobboldal a baloldal és a baloldal a jobboldal. A jobboldal tőkeellenes, centralizál, államosít. A baloldal tőkepárti, privatizál és önkormányzatosít. Ez egy fordított ország.

A tankerületek története egészen egyszerűen azt mutatja be, hogy mi történik, ha csak papíron alkotunk meg egy új hivatalt, de a pénzt, paripát már nem adjuk hozzá. Felelőtlenség és nem feltétlen a KLIK a hibás érte, hanem egyértelműen a jogalkotó és közvetlenül a minisztérium, amelyik képtelen megteremteni az anyagi feltételeket a munkához. Nem baj, ha nincs pénz, de akkor nem kéne új bürokrácia, még egy szintű hatóság a már létező intézmények fölé. Majd akkor kell, amikor telik rá.

Az iskoláktól elvenni nem lehet semmit, ahol a krétára nincs pénz, ott mégis milyen "felesleges" számítógépek meg bútorok lehetnek? A felettes által ránk erőszakolt ingyenes átadásról szóló szerződésre hivatkozni meg erkölcsi mélyrepülés még Hoffmannak is, pedig ő aztán nem ma kezdte az alámerülést.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.04. 09:28:18

@maskep:

Hogy mi történet ott, Nyíregyházán, abban az iskolában, azt egyikőnk sem tudja. Amit viszont te nem tudsz, én viszont tudok, hogy "valaki (aki neve elhallgatását kéri) hallotta (egy másik) valakitől, aki, amikor lepakoltak mindent az aulába, láthatta, hogy..."-ra, magára valamit is adó ember, nem alapoz kritikát. Konkrét ügyben sem, nemhogy egy átfogó-általános kérdésben.

Steve the Great 2013.02.04. 09:30:48

@mk27soundmaster: Az viszont biztos, hogy infrastruktúra nélkül jöttek létre a tankerületek, van, amelyiknek irodája sem volt az első néhány hétben.

Karcolt lendület 2013.02.04. 09:40:14

@mk27soundmaster:
A KLIK-ás tisztségviselők vérforraló arroganciája tökéletes bizonyíték arra, hogy ez megint olyan igazán neresen, körültekintés nélkül, lehetőleg minél többeken átgázolva történik.

Véded itt a hozzáértés nélküli, mindenféle menedzselési kompetencia nélküli döntéshozatalt és vezetést: bocs, ez ugyanaz a baromság, ami a szocikat is hatalomban tartott bőven érdemükön felül.

Virág et. 2013.02.04. 09:42:11

@mk27soundmaster: A rekvirálás tényét elismerte a hivatalos közlemény is, csak azt mondták, hogy a "felesleges" berendezési tárgyakat vitték el és nem a legjobbakat.

Kérdezem, mi lehet felesleges egy alul felszerelt, az elmúlt évtizedek során is csak vergődő iskolában? Hol vannak lapmonitorok, jó irodai székek elfekvőben? Vagy eddig olyan jól ment, hogy raktárba került porosodni a LED monitor, a számítógépasztal meg a bőrszék is? Vagy esetleg 20 éves gépeken, szakadt székeken, szocialista korból maradt rondazöld padokon ülnek most a tankerületi igazgatók?
Nehezen hiszem.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.02.04. 09:42:39

Valaki elmagyarázná végre, mi a fészkes fene tartja a helyén H. Rózsát? Hogy konkrétan ki és mit vár ettől a hejdekurvanagy"reformtól"?

Sok mindent le tud már szarni az ember, az elmúlt évtizedek majd' mindennel szemben rezisztenssé tették. A titkosszolgálatok belpolitikai manipulációit, a tüntetések szétverését, a tömegbelövetést nem. A normálisabbja ugyanígy elvet minden jövőfelélő, jövőelrontó ostobaságot, ergo a lista előkelő helyén van még az eladósodás és az oktatásügy - igazán értelmeseknél kultúra zusammen. Nekem jó ideje nem fáj, hogy a fidesz annyira selejtes, hogy épp a legutóbbival nem bír. Mennek a levesbe, oszt' jónapot. Megjegyzem, okatatáspolitikusuk, használható, értelmes még volna is akár... De Nekik Rózsa köll. Önégetés vagy mi folyik itten, rendkívül látványosan.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.04. 09:43:48

@tenegri :

Neked van a témáról egy véleményed. A véleményedet alapozhatod tényekre, következtetésekre, megérzésekre, előítéletekre stb.-re. Ez, szerintem, rendjén is van. De attól, hogy a véleményedet megalapozottnak érzed/gondolod még nem lesz tény (hanem vélemény marad). Aminthogy egy "valaki (aki neve elhallgatását kéri) hallotta (egy másik) valakitől, aki, amikor lepakoltak mindent az aulába, láthatta, hogy..."-szintű ócska hecc, uszító szándékú híresztelés sem válik hírré attól, hogy egy "újságban" jelent meg és attól, hogy számodra hihetőnek tűnik.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.04. 09:49:52

@Steve the Great:

Nézd, nekem fogalmam sincs, hogy mi folyik a tankerületi reform körül:-) Azt viszont határozottan tudni vélem, hogy sem az FN24 uszító handabandája, sem ez a mostani mandineres poszt, sajnos, nem vitt közelebb a kérdés megismeréséhez és megértéséhez:-]

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.04. 09:55:29

@Karcolt lendület:

Én a józan eszet és a tisztességet védem. Lehet, hogy ez a tanügyi-izé össze-vissza zajlik (és lehet, hogy nem), nem tudom, de hogy a megítélése nem ócska heccek és uszító szándékú híresztelések alapján kell(ene), hogy történjék, abban bizonyos vagyok.

Virág et. 2013.02.04. 09:56:48

@mk27soundmaster: Miután az érintettek egzisztenciálisan függnek a KLIK-től, ezért arra hiába vársz, hogy valaki arccal is vállalja a tanúskodást.

pcmci 2013.02.04. 10:06:22

@mk27soundmaster: a ner-ben aki negatív kritikának ad hangot, az de facto uszító liberális kommunista.

btw, ha már ennyire lófaszt sem tudsz az egészről, mifaszért kötöd az ebet a karóhoz, és nem fogadod el, hogy agymosott fideszdroidoktól eltekintve nem találsz élő embert az országban, aki szerint átgondolt előkészítés után, megfelelő ütemben és módon történik a közoktatás átalakítása?

Robinzon Kurzor 2013.02.04. 10:15:48

@poszt: "Hagyományosan baloldali utópiagyárosok vágyálma szokott lenni a szebb jövő érdekében véghez vitt centralizáció, ami a gyakorlat során jellemzően súlyos vereséget szenved. Most mégis a jobboldali kormány fogott hozzá a dolgok drasztikus átstrukturálásához"

Rajtakapott férj a megcsalt feleségnek:

- Drágám, most akkor nekem hiszel, vagy a szemednek?!

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.04. 10:16:18

@Virág et.:

Rekvirálás? Ugyan! Az állam a saját vagyonát hogyan rekvirálhatná el? Legfeljebb átcsoportosítja:-)

Látod, már a szóhasználat is alantas, uszító szándékról árulkodik, s eleve hazug. Hogy lehetne ilyen kritikát komolyan venni?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.04. 10:23:53

@pcmci:

Aközött, hogy "nem átgondolt előkészítés után, nem megfelelő ütemben és módon történik a közoktatás átalakítása" és aközött, hogy "a KLIK apparatcsikok rekvirálnak az iskolákban és elhordják az oktatáshoz elengedhetetlen eszközöket, ellehetetlenítve ezzel a munkát" van némi differencia, nem?:-)

Robinzon Kurzor 2013.02.04. 10:38:44

@mk27soundmaster: "Rekvirálás? Ugyan! Az állam a saját vagyonát hogyan rekvirálhatná el?"

Az nem az állam vagyona, hanem az iskoláé (volt).
Amit adott esetben az iskola alapítványa vett az iskolának.
Amibe a szülők adták össze pénzt, hogy legyen használható számítógép.

Rekvirálás az.

pcmci 2013.02.04. 10:46:54

@mk27soundmaster: ismerek olyan iskolát, ahol a sztori nem történt meg, de a lehetőség bármelyik pillanatban megvan rá az eszközök egyszerű központi tulajdonba vétele nyomán. ne haragudj, de ettől kezdve nekem egyáltalán nem olyan éles a határ a két megfogalmazás között, te pedig vagy naiv, vagy hülye vagy, ha egyszerűen ignorálod a rendszerben a visszaélés lehetőségét. ja tudom. nem visszaélés az, amihez jogom van. vagy csak akkor nem, ha én azt úgy gondolom.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.04. 10:50:14

@Robinzon Kurzor:

@Kurzor, Kurzor! Sose komolyodsz meg!

Minden iskola minden számítógépére a pénzt mi, a szülők (az állampolgárok) adtuk össze.:-) Biztos lehetsz benne, hogy az állami hivatalnokok egyetlen tanár vagy diák magántulajdonát sem rekvirálták el (egyetlen mobiltelefont sem vettek ki senki táskájából és egyetlen kabátot sem akasztottak le a fogasról):-)

Virág et. 2013.02.04. 10:51:10

@mk27soundmaster: Az iskolák korábban önkormányzati működtetésben voltak. Az állam az önkormányzatok tulajdonát vonja el, nem a sajátját. Egyébként azok egy része adomány, más része meg adományból vásárolt vagy pl. pályázaton nyert - nem mind az önkormányzati pénzből lett vásárolva. Oktatási célra, nem egy kövér csinovnyik segge alá.

babo81 2013.02.04. 10:53:11

@mk27soundmaster: Téged nem lehet komolyan venni! A Fidesz nap mint nap bebizonyítja,hogy egy valamihez ért,de ahhoz nagyon:mégpedig a romboláshoz! Legyen az oktatás,egészségügy,gazdaság...stb.

Virág et. 2013.02.04. 10:53:18

@mk27soundmaster: A te logikádat követve, ha holnap lekapcsolnák az áramot a kórházakban, hogy a minisztériumban mehessen egész nap a klíma, az is csak átcsoportosítás lenne, mert mindkettő állami tulajdon, állami üzemeltetés.

A közoktatás (akárcsak az egészségügy) biztosítása nem jog, hanem kötelezettség az állam részéről. Többek között ezért is fizetjük az adót. KLIK nélkül meglennénk, iskola nélkül nem.

tarackos 2013.02.04. 10:58:28

Az a legszebb az egészben ahogy a tanárok kussolással mutatnak példát a diákoknak hogyan kell tökösen fellépni a hatalmi önkénnyel szemben.

Végtelenül szánalmas ez de nem feledjük, hogy a jobboldal alázta porig a teljes pedagógus társadalmat!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2013.02.04. 11:00:30

@mk27soundmaster: Ha ekkora a sikertortenet, miert tiltottak meg a tanaroknak/igazgatoknak, hogy nyilatkozzanak. Hulyek ezek mind, a legjobb propagandatol fosztjak meg magukat.

Robinzon Kurzor 2013.02.04. 11:01:11

@mk27soundmaster:

Megint előjött belőled a vérbolsi.

Köz(ös) tulajdon <> állami tulajdon.

Legalábbis szerencsésebb fejlődésű országokban.

Belpo 2013.02.04. 11:12:08

szép álom ez az orbánizmus, de az ébredés az nem kicsit sz.r lesz

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 11:24:55

" A hírek szerint még a takarítónőket is az iskola alkalmazottaiból válogatják,"

Tevedes. Nem az iskolanak az alkalmazottja a takaritono, hanem a KLIK-nek. Az iskola oruljon, hogy a KLIK alkalmazottja neha naluk is takarit.

A ballib hazugsaggyar egy ujabb produktuma kilove!

maskep 2013.02.04. 11:25:16

@Virág et.: Igen köszönöm, ez lett volna a következő kérdésem: Magyarországon, annak keleti felében meg méginkább, annyira de annyira felszereltek modern technikával az iskolák, hogy ha a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem venné át a poros raktárakból, hát helyszűke miatt nyilván kilóra kéne árulni a felesleget a piacon...

Hoffmann Rózsától egyébként az is figyelemreméltó, hogy egyik oldalon (talán jogosan) ostorozza azt az iskolai rendszert, amelyik fél-analfabétákat termelt eddig, másik oldalon védi a 16. életévre leszállított iskola-kötelezettséget, a szakiskolák minimál-tantervével együtt, ami garantáltan teljes analfabétákat fog termelni. Ehhez most hozzá jött az iskolák modern technikájának a lenyúlása is, amivel által a szakiskolák és a gimnáziumok közötti minőségbeli különbség (és ezt büszkén mondhatom!) közeledni fog egymáshoz...

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.04. 11:29:32

No, látom, megint tombol a trollfeszt!:-]

Belpo 2013.02.04. 11:33:00

@Doomhammer:
így van, takarítsanak a tanárok, a kölyköket is be lehetne vonni, 45 perces takarítás órák, szülői értekezlet előtt-után mossanak fel a szülők.

@maskep: azért ki van ez találva, kicsinálták a teljes gazdaságot 3 év alatt, persze hogy kussolnak a tanárok, remegnek hogy nem lesz munkájuk, a versenyszférában meg hova mennek? közmunkára?

maskep 2013.02.04. 11:38:37

@Belpo: "így van, takarítsanak a tanárok, a kölyköket is be lehetne vonni, 45 perces takarítás órák, szülői értekezlet előtt-után mossanak fel a szülők."

Ezt szerintem gúnynak szántad, de Hoffmann Rózsa a Szabad szemmel-ben arra is kitért, hogy az egyik egyetemen mindhárom kazánfűtő 62 évet betöltött, most nyugdíjba kell menniük, és a létszámstop miatt nem is pótolhatják őket, hát helyben ezt nagyon könnyen meg lehet oldani azzal, hogy az egyéb területről átcsoportosít az egyetem néhány főt kazánfűtésre. Gondolom, társadalmi munkában gondolta...

MézesRozi 2013.02.04. 11:38:48

@Karcolt lendület:
"A KLIK-ás tisztségviselők vérforraló arroganciája tökéletes bizonyíték arra, hogy ez megint olyan igazán neresen, körültekintés nélkül, lehetőleg minél többeken átgázolva történik."

milyen vérforraló arrogancia? meglehet, hogy van ilyen, de mondjon példát.
én is tudok párat, és ez az egész országra vonatkozott, nem igényelt különös értelmezést, magyarázást:
na és?
miazhogy nagyonis!
ebből az országból el lehet menni!
nem történik más, mint mocsárlecsapolás!

na ehhez viszonyítson. és ne is várja, hogy fenti igazodási pontokat, etalonokat a közeljövőben elfelejtsük.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 11:40:41

@Virág et.:
"A közoktatás (akárcsak az egészségügy) biztosítása nem jog, hanem kötelezettség az állam részéről."

Hatrabb az agarakkal. Az alaptorvenybol:

"(1) Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson. Anyaság, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibáján kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén minden magyar állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult.
(2) Magyarország a szociális biztonságot az (1) bekezdés szerinti és más rászorulók esetében a szociális intézmények és intézkedések rendszerével valósítja meg.
(3) Törvény a szociális intézkedések jellegét és mértékét a szociális intézkedést igénybe vevő személynek a közösség számára hasznos tevékenységéhez igazodóan is megállapíthatja."

Torekves van, de ha nem hasznos az illeto tevekenysege a kozosseg szamara, akkor nincs torekves se. Jog meg aztan plane nincs.

Virág et. 2013.02.04. 11:44:00

@Doomhammer: Tudom, hogy viccelsz, de a pontosság kedvéért: a közoktatáshoz való jog (és kötelezettség 16 éves korig) nem szociális juttatás, az iskola nem szociális intézmény. Az állam feladatait, hogy ti. mire költheti az adókat, jogszabály állapítja meg. Ezek egyike az oktatás működtetése.

maskep 2013.02.04. 11:44:03

@MézesRozi: Kedves Hölgyem! Az acsarkodás nem helyettesítheti az érvelést! Sőt, még mellette sem igazán szép, de úgy legalább értékelhető lenne...

Ha az érve az lenne, hogy Gyurcsány azt mondta, hogy "el lehet menni", akkor figyelmeztetném, hogy ezt Demjánéknak mondta, akik a vállalkozásokat terhelő adók miatt megfenyegették, hogy áttelepülnek Szlovákiába. Sokan keverik azzal a kitétellel, amit - amúgy helyesen - a mostani kormány is hangoztat az elmenődiákokról: Szerezzenek tapasztalatot, és hozzák majd haza.

Egyéb érvet nem láttam, ezt is csak kihámozni próbáltam, hogy valami értelmet találjak abban, ahogy billentyűzetet ragadott felháborodásában...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 11:44:46

@Belpo:
"a kölyköket is be lehetne vonni,"

Ezt szeretem, amikor vegre konstruktivitas van az orokos fanyalgas, depi es negativizmus helyett, ami annyira jellemzo a magyarokra! A NEVELESnek kozponti eleme a munkara valo neveles es semmi baj nem lesz, ha a tok felesleges OKTATAS rovasara a NEVELESt helyezzuk eloterbe.

Ne azt kerdezd, mit tehet erted a KLIK, azt kerdezd, mit tehetsz te a KLIK-ert!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 11:55:18

@Virág et.:
"a közoktatáshoz való jog (és kötelezettség 16 éves korig) nem szociális juttatás,"

Valoban, de maga emlitette az egeszsegugyet, ami viszont az.

Konkretan a testi es lelki egeszseghez valo jogot az allam nem biztositja, hanem elosegiti.

"(1) Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.
(2) Az (1) bekezdés szerinti jog érvényesülését Magyarország genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdasággal, az egészséges élelmiszerekhez és az ivóvízhez való hozzáférés biztosításával, a munkavédelem és az egészségügyi ellátás megszervezésével, a sportolás és a rendszeres testedzés támogatásával, valamint a környezet védelmének biztosításával segíti elő."

Vissza az oktatashoz. Az allam biztosit ingyenes es kotelezo alapfoku oktatast:

"(1) Minden magyar állampolgárnak joga van a művelődéshez.
(2) Magyarország ezt a jogot a közművelődés kiterjesztésével és általánossá tételével, az ingyenes és kötelező alapfokú, az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető középfokú, valamint a képességei alapján mindenki számára hozzáférhető felsőfokú oktatással, továbbá az oktatásban részesülők törvényben meghatározottak szerinti anyagi támogatásával biztosítja."

Biztositotta? Biztositotta. Ingyenes? Ingyenes. Jo, a lapmonitor a KLIK-nel van, de lapmonitort nem koteles biztositani az allam.

Belpo 2013.02.04. 11:59:40

@Doomhammer:
ez a beszéd, békemenetet a klikért
orbán a mi vezérünk büszkén megyünk utána

Belpo 2013.02.04. 12:03:43

@Doomhammer:
"de lapmonitort nem koteles biztositani az allam."

én azinternetet is kiköttetném a sulikból. a munka alapú társadalomban mi szükség van rá? építőtáborokat a büdös lúdtalpas kölköknek.

Kandeláber 2013.02.04. 12:11:39

Eszembe jutnak az első emdéef kormány idején a "hiteles" tudósítások.
Volt olyan, amelyik kifogásolta, hogy a rákos Antallt a Kékgolyóba állami (!) kocsival vitték kezelésre, sőt. soron kívül végezték a kezelését.
Ilyen "néma szemtanúk" hergelték a közönséget, mint "az egyszerű kis béemes nő", aki a férjét vitte kezelésre, akit nem engedtek Antall elé a piszok szervilis orvosok.
Persze megvolt ez fordítva is, talán a Horn-Kuncze kormány idején a fidesz az állami Audik cseréjét fikázta, meg hogy Horn Brüsszelben rá merészelt gyújtani az EU-szentélyben, ahová nyilván csak posztópapucsban lett volna szabad bemennie, és a lélegzetét is vissza kellett volna tartania a bentléte alatt.
Ritka visszataszító kis pondrók tudnak lenni azok a bértollnokok, akik soha nem a lényeget igyekeznek megragadni, ti. hogy az összes eddigi kormány azon munkálkodott, hogy maradéktalanul ellopja és elkótyavetyélje az állami/nemzeti vagyont, és hogy hangzatos szlogenek permanens pufogtatásán kívül sem a szocik/eszdéeszesek, sem a fidesz képtelen volt megoldást találni Magyarország bajaira, még válságmentes időszakokban sem.

Vidéki 2013.02.04. 12:18:32

Lakner szerint: "Baloldali utópiagyárosok vágyálma szokott lenni a szebb jövő érdekében véghez vitt centralizáció, ami a gyakorlat során jellemzően súlyos vereséget szenved."

Ezzel szemben az anarchia szép!

"Lökd ide a pénzt" ez lenne csak az adófizető feladata.

Abba már az államnak nem szabad bele pillantani, hogy rendeltetés szerűen használják e fel azok, akiknek a zsebébe kerül.

Majd a "piaci automatizmusok" mindent tökéletesen lerendeznek a Lakner félék szerint.

Mint Figaro a Mozart operában:

"Ő megcsinálja,

Te meg csak állj!"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 12:20:27

@Belpo:
A maga javaslata (hogy takaritsanak a diakok) igazabol nem lehetosege az allamnak, hanem kotelessege.

"(1) Mindenkinek joga van a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához, valamint a vállalkozáshoz. Képességeinek és lehetőségeinek megfelelő munkavégzéssel mindenki köteles hozzájárulni a közösség gyarapodásához.
(2) Magyarország törekszik megteremteni annak feltételeit, hogy minden munkaképes ember, aki dolgozni akar, dolgozhasson."

A KLIK munkavallalok mar az ingyenes oktatas megszervezesevel hozzajarultak a kozosseg gyarapodasahoz, a diakok viszont semmifele munkavegzest nem tettek eddig. Azaltal, hogy a kepessegeiknek es lehetosegeiknek megfelelo munkat vegeznek (takaritjak az iskolat) tulajdonkeppen a kotelesseguket teljesitik, a magyar allam pedig azzal, hogy erre megkeri oket, torekszik megteremteni az o munkavegzesuk felteteleit.

Ujra egy csattanos valasz a ballib hazugsaggyarnak!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 12:28:02

@Belpo:
Nana, vigyazzon. Az allammal szemben bizonyos igenyek megfogalmazhatok.

"XXVI. cikk
Az állam – a működésének hatékonysága, a közszolgáltatások színvonalának emelése, a közügyek jobb átláthatósága és az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében – törekszik az új műszaki megoldásoknak és a tudomány eredményeinek az alkalmazására."

Torekedtek. Na most itt ket, egymassal egyenrangu szempontot kell figyelembe venni. Hol mozdit inkabb elo az a lapmonitor, a mukodesenek hatekonysagan ugykodo KLIK-nel vagy a kozszolgaltatas szinvonalat biztosito iskolanal? Ez a kerdes kemeny dio, de kerdem en, jobban tudja az a budos kolyok, ki volt Wass Albert, ha a tanar lapmonitort nez abban az elhanyagolhato idoben, amikor eppen nem az osztalya elott all? A valasz vilagos es hatarozott NEM, ezzel szemben a mukodes hatekonysagat javito KLIK-alkalmazottnak az a lapmonitor elet-halal kerdes.

Na erre mit mond a ballib hazugsaggyar!

Belpo 2013.02.04. 12:29:04

@Doomhammer:

najó, dehát mi lesz a sok képzetlen takarítónénivel(bár lehet egyret több köztük a tanár) ha elveszik a lúdtalpasok a betevőjét????? volt már ilyen a történelemben, hogy az értelmiségi tanár a legnagyobb ellenség, valami mao nevű is próbálkozott ilyennel

Belpo 2013.02.04. 12:33:21

@Doomhammer:

KLIK-alkalmazottnak az a lapmonitor elet-halal kerdes.

hát izé, ez a versenyszférában úgy van, hogy rögtön kap egy laptopot, hogy a munkáját hatékonyabban tudja végezni. Amúgy miért nem vették el az országgyűlési képviselőktől? :) Azt remélem tudja, hogy önmagában a lapmonitor nem ér semmit, kell hozzá klaviatúra, szamítógép, miegyebek ;) Amúgy a Wass Albert ismerete mennyiben mozdítja előre a hatékony oktatást?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 12:49:24

@Belpo:
"najó, dehát mi lesz a sok képzetlen takarítónénivel(bár lehet egyret több köztük a tanár) ha elveszik a lúdtalpasok a betevőjét?????"

En forditva tennem fel a kerdest: hozzajarult-e a kepessegeinek es a lehetosegeinek megfelelo modon a kozosseg gyarapodasahoz a takaritoneni akkor, ha azt a munkat a gyerekek is el tudjak vegezni? Eloszlatnam ugyanis azt a tevhitet, hogy a gyermekmunka tilos.

"(1) Gyermekek foglalkoztatása – testi, szellemi és erkölcsi fejlődésüket nem veszélyeztető, törvényben meghatározott esetek kivételével – tilos.
(2) Magyarország külön intézkedésekkel biztosítja a fiatalok és a szülők munkahelyi védelmét."

Mivel az adott esetben a NEVELESI cel vegett tortenik a foglalkoztatasuk, ami a testi es erkolcsi fejlodesuket segiti (sot, nemely diak eseteben a szellemi fejlodesuket is, szornyu dolgokra kepes a rokonhazassag), igy a munkavegzest biztositani az allamnak torekednie kell.

Mi legyen a takaritonokkel? Felhivom a figyelmet a relevans fejezet cimere az alaptorvenyben: "Szabadsag es felelosseg". A takaritono felelossege, hogy munkat talaljon, ezt az allam elosegiti. Peldaul azzal, hogy a kepessegeinek nem megfelelo munkavegzesbol - az iskola takaritasabol - eltavolitja.

Tündér_Lala 2013.02.04. 13:00:37

1. Ha butorokat, számító gépeket vennének akkor azon menne a hajtépés, hogy szórják a pénzt.
2. Ha meg lévő használt bútorkat kérnek be, akkor arogánsan rkvirálnak.

A megoldás: vegyenek sámlikat és arra üljenek a munkatársak. (Bár gyanítom, hogy akkor meg a méltatlan helyzetbe kényszerített, munkatársakról szólna a hőbörgés.)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 13:18:51

www.pecsinapilap.hu/cikk/Nem_csak_Pecsett_kesett_a_tanarok_fizetese/119218
"Év elejétől az állam vette át szinte mindegyik önkormányzati fenntartású oktatási intézményt, talán ez okozott némi zavart a rendszerben. Eddig ugyanis a pécsi önkormányzattal kötött megállapodás szerint az adott hónap harmadikáig átutalták a béreket, amennyiben ez munkaszüneti napra esett, akkor azt ezt megelőző legutolsó munkanapon történt a fizetés folyósítása.

Pénteken azonban Baranyában pedagógusok százai várták hiába januári bérük utalását, és mint kiderült, ez nem csak megyei szinten történt, hanem országos jelenség. Sokan úgy gondolják, az állami fenntartásba kerülés miatti a késés, Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének helyi vezetője is inkább csak kérdéseket tudott megfogalmazni.

- Az egyik társszakszervezet honlapján már január 24-én megjelent, hogy csak negyedikén kapják meg a pedagógusok a járandóságukat – kezdte Nagy Erzsébet. – Nem értem, hogy miért nem lehetett erről tájékoztatni minden munkavállalót. Ugyanakkor, amikor a Klebelsberg Központ vette át a fenntartási feladatokat, ígéretet kaptunk arra, minden változatlan marad. Információim szerint a központi információs rendszerben voltak a zavarok, de arról is tudok, hogy a Magyar Államkincstár készen állt a pénteki utalásra, ezért sem értem az okokat. Szeretnénk tudni a valós hátteret, ha akad személyi felelős, akkor nevezzék meg. Nekem az egész hétvégém erről szólt, emiatt kerestek Pécsről, de az ország minden részéről a kollegák. Sajnos ez a helyzet erősítette a pedagógustársadalom fenntartásait az állami átvétellel kapcsolatban, így egészen más felhangot is kaphat a péntekre, Budapestre szervezett séta, amelyet az érdekképviseleti szervek hirdettek meg. Sajnos olyan információink is vannak, hogy elképzelhető, a Klebelsberg Központnál nem teljes a pedagógusok fizetési listája, így lehet, hogy néhányan hétfőn sem jutnak a pénzükhöz."

takács bálint (törölt) 2013.02.04. 13:29:05

az iskolaszervezés közjogi értelemben majdnem olyan egyszerű, mint a nem mondom micsoda.

klasszikus háromszintű területi hierarchia kell hozzá. _fenntartói_ jogköröket nagyjából így kell kiosztani.

-- kistérség (district) -> alsó iskola
-- középtérség (region) -> középiskola
-- nagytérség (federation) -> felső iskola

a _felügyeleti_ jogkört értelemszerűen egy szinttel feljebb kell tolni. a felsőoktatást nem a pártállamnak, hanem jó istennek kell felügyelnie. és persze a nyilvánosságnak. a forrásokat a nagy-térségi (államszövetségi) keretek között kell előteremteni. az oktatásba a pénzt felülről kell osztani.

összefoglalva:
-- a kistérség szervezi az alsó iskolát.
-- a középtérség szervezi a középiskolát és felügyeli a kisiskolákat
-- a nagytérség szervezi a felső iskolát és felügyeli a középiskolát és elosztja a forrásokat

bonyolult? nem!

----

na most mérethatékonysági kérdéseket tekintve:
-- a kistérségnek nagyjából 10-20-30 ezer lakosúnak kell lennie. eddig nincs probléma, mert ezek a kistérségek, és a városrészek (kerületek). illetve annyi mégis van, hogy mondjuk 200-250 ezres miskolc vagy a debrecen a tankerület. nem sikerült rájönni, hogy a megyejogú városokat is kerületekre fel kell osztani. és persze arra sem, hogy ezeknek meg kellene egyezni a parlamenti választókörzetekkel. ez mind a lau-1 (local administration unit), ami a district (kreis). magyarul (választó) körzet. a landkreis a (vidéki) járás, a stadkreis a (városi) kerület.

na most ezek élére nem ejtőernyősöket kell kinevezni. hanem minden kerület választ egy polgármestert. és ő autonóm módon kinevezi a gazdasági és a kulturális helyettesét. aki vezeti a járási/kerületi közigazgatást és a tankerületet. ez eddig nagyjából így volt. ezt szétzúzták. és kitalálták a szovjet típusú tanácsrendszert. a pártközpont kinevezi a kerületi/járási/megyei/városi pártitkárokat. navracsics tibor ugyanolyan történeti értelemben ugyanolyan kommunista balfasz lesz, mint az elődei.

na most itt annyi a hiba, hogy polgármesteri tisztséget alkotmányosan függetleníteni kellene a pártoktól. az lehet, hogy egy munkáskerületben szocikhoz közel álló a polgármester. egy rendeket fenntartó, vagy egyházi rangot szerzett körzetben meg nyilván konzervatívabb fazon lesz. feltéve, hogy a népet nem taszították tömeges mély szegénységbe. de ezzel együtt a kerületi polgármesterek rendesen nem viselhetnének semmilyen párttisztséget. na most ehhez képest felülről nevezik mindenkit. a népet meg behülyítik a szoci-náci ellentéttel. jönnek a kommunisták, vagy a fasiszták.

na de innentől kezdődik a magyar közjog igazi problematikája. mert magyarország ellenreformált. azaz itt a közjog nem föderális, hanem feudális.

-- a középtérségnek 1-2-3 milliósnak kellene lennie. ez a nuts-2-es kategória. a kárpát-medencében ezek lennének az eurorégiók. illetve a fővárosok (budapest, zágráb, pozsony) körüli agglomerációk. ezeket az istennek nem akarja senki közjogi rangra emelni. azért, mert akkor szétesne az "uruszág". pedig autonóm régiókra van szükség. és ezeknek nagyjából az ország földrajzi-történeti nagyvárosait és nagytájait kellene lefedni.

-- a nagytérség ebből következően 100-200-300 milliós. ami lehet egy monarchia-beli, visegrádi, közép-európai felsőoktatási térség. ha ez nincs, akkor nem lesz többlet forrás. akkor nyugdíjemelésre lesz pénz, és futball stadiont közpénzből kell megépíteni. nota bene ha lenne egy visegrádi liga, vagy akár csak osztrák-magyar, akkor ugye mindjárt több jobb csapat lenne a "bundesliga" első osztályában. vagy akár egy kárpát-medencei liga kupában. ha a versenyeztetés szabályait kell úgy alakítani, hogy megszűnjön a provincializmus.

nem tudom feltűnt, hogy a közhatalmi formációk közül a magyar állam sehol se jött szóba. mert arra az oktatás szervezésére valójában nincs szükség. se a szoci pártállamra. se a nácira, se semmire. szövetségi iskolarendszer kell. szövetségi közoktatás és szövetségi szakképzés.

na most ebbe a rendszerbe beilleszthetők a római katolikus felekezeti gondolkodás is. azért, mert alsó szint az nagyobb egyházkerület. a középszint az érseki szék. nagy-térségi teológiai központok pedig a bíborosi székek.

ehhez képest ugye az van, hogy a közbeszerzési stoppal működő közintézményeket ortodox kommunistából lett "unortodox" "konzervatív" "hazafias" eszmeiséggel szétlopják a közvagyont. azért, hogy felszereljék a pártirodát és hazavigyenek ezt azt. mindezt a rózsika mellé kinevezett aranka néni felügyeli.

ez a lakner nevű ha jól olvasom azt írja, hogy "ez elméletben jól működő reform". mitől lenne ez elméletben jól működő? ez a rendszer elvben is hülyeség. az részletkérdés, hogy ezt nem tanév közepén kellett volna bevezetni, hanem az elején.

az alapprobléma, hogy a tradicionális (és egyébként a liberális) kultúra-szervezéshez nem pártállami, föderális államrend kell. a (párt) államot a történelmi egyházaktól függetleníteni kell. a régió és a religió ügyeit az állampártoktól függetlenül kell összekapcsolni. és szövetségi kereteket kell teremteni. aztán, hogy ebben a rendszerben ki mennyire liberó, vagy konzi a felnőtteknél személyes, gyerekek esetén leginkább szülő döntés.

vagyis itt egy mérsékelten konzervatív (liberális) párt hiányzik, amelyik a bundesrepublik gondolatát tűzi a zászlajára. azt tekinti végcélnak. az egy nyitott kérdés, hogy ezt milyen relációban (osztrák, német, visegrádi, kárpát-medencei) lehet létrehozni. reálisan az osztrákok lesznek a befutók. mert a németek látva a választási eredményeket kezdik feladni a "balkáni" térséget. nem volt jó a német cdu/csu. akkor marad az osztrák spö/övp.

na most persze az is lehet (és persze ez tűnik ma a legvalószínűbbnek), hogy magyarország népnemzeti marad. ami azt jelenti, hogy az magyarország történelme során nem először, és nem is utoljára kikerül a balkánra. ez is egy opció. és akkor a hasznos munkaerő (orvos, mérnök, szakmunkás, nyelveket beszélő tanár) elhúz külföldre. és akkor magyarország a bölcsészek, a parasztok és a nyugdíjasok állama lesz. de majd összekapcsolódunk azeriekkel és a tádzsikokkal. mert az még mindig jobb, mint bécsben vagy berlinben másodhegedűsnek lenni. na most keletre is szövetségi keretek között kellene nyitni. ez a tengerparttal nem, vagy csak korlátozottan rendelkező (landlocked) országok sorsa. csak úgy tudnak nyitni, hogy másokkal összekapaszkodnak.

Kandeláber 2013.02.04. 13:32:10

Mindenki addig szidja a hivatalokat és a bürokráciát, amíg a kapcsolati tőkéjének a kamatoztatásával zsíros álláshoz nem jut.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.02.04. 13:42:46

@tarackos: Amikor itt utoljára jobboldal volt akkor Klebelsberg és Hóman építettek világszínvonalú oktatási rendszert...

Egyébként nincs olyan túl nagy különbség a balos pártok között. A tanárokat jó régóta kondicionálják, hogy jobb befogni. A gond az, hogy tényleg nem nagyon ugrálhatnak. Tartalékaik nincsenek, az igazgatótól, most már a kormánytól függ a munkahelyük, ráadásul nem is nagyon tudnak váltani. Egy magyartanárt hova vesznek fel ha kirúgják?

Szóval igen, a tanárok gyáva asszisztálása mellett folyik a züllesztés x-évtizede. Legyen a módszerváltás tabula rasa: 22 éve.

WYW 2013.02.04. 13:56:19

@Doomhammer:

Lécci ne hazugozzál!

A technikai dolgozók (így takarítónők is) nem kerültek a KLIK állományába!
Ők maradtak önkormányzati alkalmazottak.

babo81 2013.02.04. 13:59:06

@Doomhammer: Mire törekszik a kormány?! Önhibámból kívül megszűnt a melóm,három hónapig kaptam kemény negyvenezer forintot. Ennyi. Önhibámon kívül nem találok munkát, azon egyszerű oknál fogva mert NINCS! A tanárok egy része nem kapott időben fizetést! Leszarják őket milyen körülmények között kell helytállniuk.Szociális biztonság?A nap vicce! Tragikomédia!

takács bálint (törölt) 2013.02.04. 14:01:48

@TaTa86.:
ne kezdjük már a hülyeséget. most is jobboldali (érzelmileg motivált) emberek/pártok uralkodnak. és nem az igazi (reál) értelmiség. ami nem volna akkora probléma. mert ez esetben is nagyjából egy ötödikes matek/fizika/kémia szakköri szintű problémát kellene megoldani. és ez elvben elvárható lenne egy bölcsész csapattól is. miniszteri szakapparátustól. az igazság az, hogy egy okosabb ötödikest kellene beültetni. ezt a szintet kellene megugrani. csak ez sehogy sem sikerül.

Állítsuk meg a ......... 2013.02.04. 14:02:32

A rekvirálás már megtörtént és hoffmann rószika természetesnek találja.Nem véletlenül volt orosz szakos tanárnő!

Off

És mi újság a MÁK utalásokkal?
Ki kapott a szívéhez, amikor meglátta azt a zs kategóriás számfejtést a titkosított bértasak felnyitásakor?
Ezt a illetményszámfejtési programot a MÁK melyik kisiskolással készíttette el?
Márciusban is ilyen "gyors" lesz a központosított bérszámfejtés?

babo81 2013.02.04. 14:11:30

@Doomhammer: Újra egy csattanós válasz...Ilyenkor meg is veregeted a saját vállad?! Vicc!

873ujr3rk 2013.02.04. 14:17:49

múlt héten jártam szülőin.

- nyugdíjas tanárok/alkalmazottak mennek a levesbe, felvenni senkit nem lehet.
-> csoportbontások megszűnnek, vagy jelentősen nagyobb csoportok lesznek nyelvórákon, mindenhol, ahol eddig differenciáltak. (12 tanuló helyett minimum 18, de adott esetben 40 )
-> portaszolgálatot azok a tanárok adnak majd akinek épp nincs órájuk.
- az új tantervvel nem egyeztethető az iskola tanrendje, fakultációk szűnnek meg, válnak fizetőssé
pénz minimum annyival jut kevesebb mint tavaly (akkor 20 milliót adtunk össze)

Az iskola 10 legjobb magyar középiskola egyike, a reform olyan módon tehát sikeresnek mondható, hogy jelentősen csökkennek az iskolák közti különbségek. értem én hogy geci elit, de nem látom be miért kell belőle tanyasi iskolát csinálni.

A szülőtársakkal folyatott eszmecsere során az is nyilvánvalóvá vált, hogy gyakorlatilag minden most 15 éves abban gondolkodik, hogy 3 év múlva lelép, tanul tovább külföldön és nem jön vissza.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 14:20:07

@WYW:
"A technikai dolgozók (így takarítónők is) nem kerültek a KLIK állományába!"

Na, egy ujabb hazugsaggyaros!
A konkret esetben nyiregyhazi szakkozepiskolakrol van szo.
fn.hir24.hu/itthon/2013/02/01/iskolaktol-nyulja-le-a-klik-a-butorokat-szamitogepeket/

Ezeknel pedig a KLIK a mukodteto is.
www.nyirhalo.hu:1000/eloterjesztes/2012/1213/121212_kozgy_eloterj_02.pdf
"A törvényi rendelkezések értelmében megállapítható, hogy a szakközépiskolák kivételével az
általános iskolák, gimnáziumok. kollégiumok, valamint a gyerroekétkeztetés biztosítása
vonatkozásában az önkormányzat feladata az ezeket szo lgáló tárgyi ingó és in gatlan
vagyonelemek működtetése ."

Nincs mese, a takaritono a KLIK alkalmazottja.

Csunyan beegtel, balliba! Remelem, ennyi lecke eleg is volt!

sántaturul 2013.02.04. 14:22:38

@mk27soundmaster: mi van rózsi! te is kommentelgetsz?

takács bálint (törölt) 2013.02.04. 14:27:28

@Vidéki:
ebben az országban mindenki azt mondja, hogy "ide a pénzt és jézus". a kereszténység is nagyjából ebben áll. az állampárti (pártállami) gondolkodás uralkodik. függetlenül attól, hogy kinek mi a "jele". kirakhatjátok mindenhová a klebersberg képeket, állíthattok mellé fakeresztet. semmivel sem vagytok jobbak azoknál, akik lenin képet lógattak mindenhová, és mindenhová vörös csillagot képzelték el csúcsdísznek. sőt valójában jelentős részben ugyanazok az emberek ülnek be minden kurzusban. nem véletlen, hogy rózsikai és ortodox kommunistából lett "unortodox" keresztény. és az sem véletlen, hogy még a saját táborán belül is közutálatnak örvend.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 14:28:40

@babo81:
"Önhibámból kívül megszűnt a melóm,három hónapig kaptam kemény negyvenezer forintot. Ennyi. Önhibámon kívül nem találok munkát, azon egyszerű oknál fogva mert NINCS!"

Mi az, hogy onhibadon kivul? Dolgoztal elegge kemenyen vagy csak a jogaidat emlegetted a felelossegeket elfelejtve?

A jogok es felelossegek egyutt jarnak, errol igy olvashatsz az alaptorvenyben:

"O) cikk
Mindenki felelős önmagáért, képességei és lehetőségei szerint köteles az állami és közösségi feladatok ellátásához hozzájárulni."

A TE felelosseged, hogy munkat talalj, mert maskulonben nem tudod teljesiteni a kotelessegeidet az allami es kozossegi feladatok ellatasaban! Az allam mar segitett neked azokkal a 40 ezer forintokkal, amint ezt az alaptorveny meg is koveteli.

"(2) Magyarország törekszik megteremteni annak feltételeit, hogy minden munkaképes ember, aki dolgozni akar, dolgozhasson."

Az allam torekedett, de te meg mindig nem dolgozol. Mondhatni potyautaskent eloskodsz a kozosseg nyakan. Elmondanam, hogy ez esetben felvetodhet, hogy csokkentett szocialis ellatasban reszesuljel.

"(3) Törvény a szociális intézkedések jellegét és mértékét a szociális intézkedést igénybe vevő személynek a közösség számára hasznos tevékenységéhez igazodóan is megállapíthatja."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 14:30:44

@WYW:
Te hazudsz!
Gratulalok a jol sikerult hazugsaghoz, tisztelt Troll Urasag!

Milyen erzes a webkozosseg megveteset erezni?

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2013.02.04. 14:32:53

@Jack Torrance:

Nyilván, hiszen én fostam tele a kommentsort olyan agyatlanságokkal, mint "rekvirálás", "a közoktatás megbénítása" stb.:-)

WYW 2013.02.04. 14:36:36

@Doomhammer:

Figyu!

A technikai dolgozók csak egyetlen esetben kerültek át a KLIK állományba ha az eddigi fenntartó önkormányzat nem vállalta tovább az iskola fenntartását. Az igen jelentős többség vállalta, tehát elenyésző azoknak a dolgozóknak a száma akik nem maradtak önkormányzati alkalmazásban.

A fidesz újabb mocskos trükkje, az iskolát tartsa fenn az önkormányzat, teremtse elő annak költségeit, az állam csak az oktatás közvetlen költségét finanszírozza a KLIK csodán keresztül.

Ha nem értesz valamihez ne írj marhaságokat és főleg ne hazudozz a fidesz védelmében!

babo81 2013.02.04. 14:38:10

@Doomhammer: Te beteg vagy! Krónikus Orbán imádatban szenvedsz,ami gyógyítható! Csak ki kell mászni a seggéből! Nem az alaptörvényt kell mantrázni,azt Orbán saját ízlésének megfelelően megalkotta az az ő "bibliája". Nyisd ki végre a szemed és láss! Az ország lakossága elszegényedik,annyi adó és illeték van,hogy ebben biztos világelsők vagyunk...te meg jössz itt az alaptörvénnyel?! Ablakpucolásra jó lesz!

Jack Torrance 2013.02.04. 14:38:10

@mk27soundmaster: nem ugy van, hogy az a troll, aki a kommentek egyseges folyasat megtori? Ha tobbsegben a baromsagok mennek, akkor az, aki jozan hangot ut meg :)

wirth6 2013.02.04. 14:47:29

@mk27soundmaster: Annyit azért megjegyeznék, hogy az, hogy "mindenki láthatta" nem jelenti azt, hogy valaki aki csak arra járt, és látta majd elmondta valakinek, aki aztán a neve elhallgatását kérve adta tovább az információt a hír24-nek. A portál "Nevük elhallgatását kérő pedagógusok" fontos: pedagógusokra hivatkozik, tehát nem valaki hallotta, hogy valaki látta, hanem valószínűleg ott voltak a kipakolásnál, hallották is, hogy a függöny "nem tetszett", és ezt az információt adták tovább az újságnak.

babo81 2013.02.04. 14:47:48

@Doomhammer: Azért önhibámon kívül,mert a cég megszűnt! Nincs munka te szerencsétlen hülye! Csökkentett szociális ellátás?! Mondd ki,az egyenlő a nullával! Én nem kaptam a három hónapon kívül egy forintot se,azaz nem élősködöm a te drága kormányodon! Sőt magam után fizetem 6660ft-os egészségügyi hozzájárulást ami nagy teher, de ugye én jó adófizető állampolgár lévén ki nem hagynám! Még ők húzzák le a bőrt az emberről!

Tehetetlen Dodó 2013.02.04. 14:50:50

@Tündér_Lala: Bármi is lesz, fix, hogy alkotmányos jogokat sért, jöhet a félhülye, mániákus ombucman.

Robinzon Kurzor 2013.02.04. 14:51:12

@WYW: "A technikai dolgozók (így takarítónők is) nem kerültek a KLIK állományába!
Ők maradtak önkormányzati alkalmazottak."

De nem az igazgató a főnökük!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 14:51:48

@WYW:
Nezze, hangerovel es sertegetessel nem tudja potolni a tudasaban tatongo hezagokat. A szakkozepiskolakat a KLIK mukodteti Nyiregyhazan, igy a takaritok is naluk vannak alkalmazasban.

fn.hir24.hu/itthon/2013/02/01/iskolaktol-nyulja-le-a-klik-a-butorokat-szamitogepeket/
"A takarítást a szakképző intézmény takarító munkakörben lévő, a KLIK alkalmazásában álló munkavállalói, változó munkahely végzéssel, napi 2 órában látják el" - tette hozzá végezetül a nyíregyházi tankerületi igazgató válaszában."

Szerintem ne egesd magad tovabb, neked fog jobban fajni. :) :)

WYW 2013.02.04. 14:56:14

@Robinzon Kurzor:

De én nem is állítottam ilyet. :-)
Valamelyik önkormányzati intézmény dolgozói lettek.
Nyilván annak az intézménynek a vezetője a főnökük.

Csak megjegyzés, az igazgatóknak már szinte semmi hatáskörük nem maradt. Mindenben a tankerületi vezetők döntenek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 14:59:25

@babo81:
".te meg jössz itt az alaptörvénnyel?! Ablakpucolásra jó lesz! "

Nana, hatrebb az agarakkal!

"254. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő."

Javaslom, alljon el az alaptorveny ablakpucolasra valo felhasznalasatol, akkor talan elkerulheti a buntetest.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 15:04:38

@babo81:
"Nincs munka te szerencsétlen hülye!"

Ne gondolja, hogy meg tud serteni. Elnezo mosollyal hallgatom az on tiradait, amit feldult lelkiallapotanak tudok be. Javaslom, higgadjon le es folytassunk konstruktiv, az on latokoret tagito diskurzust.

A munkara visszaterve:
"(1) Mindenkinek joga van a munka és a foglalkozás szabad megválasztásához, valamint a vállalkozáshoz."

Joga van a vallalkozashoz, ha nem tudja maskepp megvalasztani a munkajat vagy a foglalkozasat, eljen a vallalkozas szabadsagaval!

WYW 2013.02.04. 15:06:42

@Doomhammer:

Akkor hazudott a spiné, mert Nyíregyházán pont az önkormányzat működteti tovább az oktatási intézményeket.
index.hu/belfold/2012/12/04/iskolak_allamositasa/

Itt a lista kik adták át.

Bocsika! :-)

WYW 2013.02.04. 15:10:45

@Doomhammer:

Ritka nagy pofátlanság egy nehéz helyzetbe került munkanélkülinek az alaptörvényt idézni, hogy joga van dolgozni.

Kicsit sem szégyelled magad ilyenkor?

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2013.02.04. 15:10:50

a KIK vajon olvasta a vonatkozó törvény 12.§-át? és ha igen, beszerezték az ingó tárgy fizikai mozgatásához szükséges önkormányzati engedélyt? merthogy kéne ...

egyebekben pedig hogyan lehet elvinni azt, ami a helyén maradt?

babo81 2013.02.04. 15:12:05

@Doomhammer: Hol élsz te? Az állatkertben?! Fenyegetőzöl itt nekem életfogytiglanról,inkább téged kéne beutalni egy elmegyógyintézetbe!Nem akarok én semmit megváltoztatni csak ajánlottam egy példát hogyan lehet óvni a környezetünket az újrahasznosítással. :) Nekem nincs alaptörvényem itthon és nem is kell(a kutyának se) Azért nem tetszik megdicsérni,hogy jó adófizető állampolgár vagyok?! Ugye ugye! Mindig csak az okoskodás,fegyelmezés,fenyegetőzés... Csúnya rossz bácsi/néni!

Robinzon Kurzor 2013.02.04. 15:15:00

@WYW:

Nem állítottam, hogy te állítottad.

Az a lényeg, hogy az iskolaigazgató nem főnöke a takarítónak, a konyhásnéninek, a portásnak, a karbantartóknak, a gazdaságisnak ...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 15:21:28

@WYW:
"Akkor hazudott a spiné, "

Vagy hazudott az Index.

www.nyirhalo.hu:1000/adattar/2012/hatarozat/130107_H_313.pdf
"Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése tudomásul veszi, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában álló, de
a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium használatában lévő, nyíregyházi ingatlan-nyilvántartásban 5970 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Széchenyi u. 35. szám alatt, az 5969 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Széchenyi u. 37. szám alatt, a 0665/3 hrsz. alatti valóságban Nyíregyháza, Tiszavasvári út 12. szám alatti,
-a Kölcsey Ferenc Gimnázium használatában lévő, nyíregyházi ingatlan-nyilvántartásban 6228 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Széchenyi u. 6. szám alatt, a 6301/6/A/5 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Árpád u. 28. I. em. 5. szám (szolgálati lakás) alatti.
-a Krúdy Gyula Gimnázium használatában lévő, nyíregyházi ingatlan-nyilvántartásban 1918 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Epreskert u. 64. szám alatti, -a Vasvári Pál Gimnázium használatában lévő, nyíregyházi ingatlan-nyilvántartásban 6098 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Kiss Ernő u. 8. szám alatti, -a Vikár Sándor Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény használatában lévő, nyíregyházi ingatlan-nyilvántartásban 4926 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Kürt u. 5-11. szám alatti,
-a Göllesz Viktor Speciális Szakiskola és Általános Iskola használatában lévő, nyíregyházi ingatlannyilvántartásban 6257 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Báthory u. 30. szám alatti, kivéve az Általános Iskola által használt hozzávetőlegesen 1179 m2 alapterületű ingatlanrész
-az Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium használatában lévő, nyíregyházi ingatlannyílvántartásban 1022/3 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Árok u. 53. szám alatt található ingatlan kollégiumi és konyhai (összesen: 1207 m2) részeként,
-a Wesselényi Miklós Középiskola Szakiskola és Kollégium használatában lévő, nyíregyházi ingatlannyilvántartásban 6843/24 hrsz. és 6843/25 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Dugonics u.l0-12. szám alatt található ingatlan kollégiumi és konyhai (összesen: 942 m2) részeként, -a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium használatában lévő, nyíregyházi ingatlannyilvántartásban 2371/2 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Korányi Frigyes u. 15. szám alatt található ingatlan kollégiumi és konyhai (összesen: 886 m2) részeként, -a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium használatában lévő, nyíregyházi ingatlan-nyilvántartásban 2255/1 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Krúdy Gyula 32. szám alatt található ingatlan kollégiumi és konyhai (összesen: 1206 m 2) részeként, -a lippai János Szakközépiskola és Szakiskola használatában lévő, nyíregyházi ingatlannyilvántartásban 2006/1 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Krúdy köz 2. szám alatt található ingatlan konyhai (összesen: 165 m2) részeként, -a Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium használatában lévő, nyíregyházi ingatlan-nyilvántartásban 2815/8 hrsz alatti, valóságban Nyíregyháza, Család u. 11. szám alatt található ingatlan kollégiumi és konyhai (összesen: 1729 m2) részeként, -a Művészeti Középiskola használatában lévő, nyíregyházi ingatlan-nyilvántartásban 5478/1 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Búza u. 1-3. szám alatt, az 5964 hrsz. alatti valóságban Nyíregyháza, Szabolcs u 8. szám (telephely) alatt található ingatlan konyhai (239 m2) részeként, -Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium használatában lévő, nyíregyházi ingatlan-nyilvántartásban 777/3 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Városmajor u. 4. szám alatt és a 429/2 hrsz. alatti, valóságban Nyíregyháza, Árok u. 48. szám (telephely) alatt található ingatlan kollégiumi és konyhai (összesen: 2481 m2) részeként,
megjelölt ingatlant (Gimnáziumok, Művészetoktatási Intézmény), illetve a fent nevesített szakiskolák (Szakközépiskolák, Szakiskolák, Középiskolák) kollégiumi és gyermekétkeztetést szolgáló ingatlanrészeket érintő, valamint ezen ingatlanokban és kollégiumi, gyermekétkeztetést szolgáló ingatlanrészekben fellelhető, 2012. december 31. napjával lezárt állapot szerinti vagyonleltárban felsorolt ingó vagyontárgyakat érintő vagyoni jogok és kötelezettségek tekintetében, az átadásátvételi törvény 6.§ (S) bekezdésében foglalt rendelkezés szerint, a Középfokú Köznevelési
Intézményeket Működtető Központot (továbbiakban: KÖZIM) kell jogutódnak tekinteni} melyet a működtetéssel kapcsolatos jogok és kötelezettségek 2013. január 01. napjától illetnek meg és terhelnek} míg ugyanezen időponttól kezdődően a jelen pontban nevesített valamennyi köznevelési feladatot ellátó intézmény vonatkozásában -gimnáziumok és a szakközépiskolák nevesített kollégiumi és gyermekétkeztetést szolgáló ingatlanrészének kivételével-az átadás-átvételi törvény 6.§ (4) bekezdésében foglaltakban meghatározott működéssel kapcsolatos jogviszonyból származó jogok és kötelezettségek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot illetik és terhelik."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 15:24:03

@WYW:
"Ritka nagy pofátlanság egy nehéz helyzetbe került munkanélkülinek az alaptörvényt idézni, hogy joga van dolgozni."

Nem erzem pofatlansagnak. Ideje, hogy mindenki megtanulja azt, hogy:

"(1) Az Alaptörvény Magyarország jogrendszerének alapja.
(2) Az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek."

Karcolt lendület 2013.02.04. 15:24:40

@MézesRozi:
Egyrészt ez a magázódás a kommentelésben maga az arrogancia. Kurvára rühellem.

Másrészt: "Majd amikor az iskolák ezt sérelmezik, akkor közlik, hogy „az nekik már úgysem kellett”; illetve hogy ez „műbalhé”, az iskolaigazgatók pedig nem vitatkoznak, hanem „panaszkodnak a sajtónak” (utóbbi két idézet Marekné Pintér Arankától, a KLIK elnökétől való a 168 Órának adott interjújából, 2013/5. szám"

Csavarhúzós 2013.02.04. 15:28:22

Mint középiskolai tanár, a következőket tudom hozzáfűzni a "mennyire hihető" kérdéséhez.

Az tény, hogy a KIK járási kirendeltségeinek semmije sincs, csak amit kapott. A járások kicsit előbb alakultak meg, és mivel ők az önkormányzatok főnökei lesznek, elvittek minden úgymond felesleges, nélkülözhető irodabútort és informatikai eszközt. A KIK-eknek maradt, ami maradt. Nálunk pl. semmi, van egy üres szobájuk, szék és asztal nélkül.
Majd lesz nekik valami, és számítógépeket is vesznek maguknak, de a közbeszerzések átfutása minimum két hónap.
A mi tankerületünk vezetője köztiszteletben álló egykori iskolaigazgató. A gyerekei korábban nálunk végeztek, úgyhogy régi ismerős. Bejött az iskolába kérni, hogy 2-3 hónapra tudunk-e nekik adni számítógépeket. Kapott egy viszonylag újat, meg egy ősöreg CRT monitorost. Utóbbit örökbe, hogy ne nekünk kelljen elvinni a veszélyeshulladék-gyűjtőbe :) Mivel a gazdasági hivatalunk leépült, ott is van egy fölös gép, de kb. fél nap meló lenne egy gépre összelapátolni a szoftvereket. (Eltérő java-verziót igénylő szoftverek, csak trükkösen telepíthető) Utóbbit egyelőre nem kérték, mert nincs hová letenni.
Szóval az egyik lehetséges hírmagyarázat az, hogy tényleg a megszűnt gazdaságis munkahelyek bútorait és számítógépeit vitték el, megállapodás alapján. Ezt meglátta valaki, aki jelentette a sajtónak, mert
a. útálja a Fideszt
b. ő szerette volna megkapni az LCD monitort/íróasztalt, mert neki rosszabb van

A másik, hogy nem megállapodás volt, hanem diktátum, az iskolaigazgató pedig nem mert szólni, de amikor rájött, hogy akár más is láthatta a "rekvirálást", akkor inkognitóban ő szolt a sajtónak.

Szóval szerintem nem ez a fő probléma - amúgy probléma van bőven. Csak valószínűleg ez a laikusoknak jobban megfogható, mint pl. hogy tulajdonképpen nem is lehetne jogszerűen szakközépiskolai képzést indítani szeptembertől:

27. § (3.)
"Módosított vagy új OKJ, szakmai és vizsgakövetelmény, szakképzési kerettanterv alapján iskolai rendszerű szakképzésben a szakmai elméleti és gyakorlati képzés csak akkor indítható, ha a módosított vagy új OKJ az indítandó képzés tanévét megelőző év augusztus 31-ig, a módosított vagy új szakmai és vizsgakövetelmény, szakképzési kerettanterv kiadására az indítandó képzés tanévét megelőző naptári év utolsó munkanapjáig sor került."

{mind a mai napig nem adták ki az informatikai szakmákra, pedig már a dec. 31.-i legvégső határidő is letelt}

92. § (2.)
"A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: Kt.) és az Szt. szabályai szerinti szakiskolai és szakközépiskolai képzés utoljára a 2012/2013-as tanévben indulhat."
{Szóval a régi szerint már biztos nem lehet indítani}

Káosz van, na - már ugye jelentkeznek a diákok, de mi még azt sem tudjuk, hogy miket kell nekik tanítani, sőt egyáltalán indulhatnak-e azok az osztályok.

babo81 2013.02.04. 15:29:59

@DAkkor egy valamiben egy hullámhosszon vagyunk:elnéző mosoly nálam is stimmel! Százszor elismétled azt a bűvös mondatot hőn szeretett alaptörvényedből akkor se lesz munkám! De tudod mit,ha leírod még vagy százezerszer lehet hogy bejön!:) Ez az ! Vállalkozás,hogy én erre miért nem gondoltam? Nulla tőkével mi ,te Einstein!

Karcolt lendület 2013.02.04. 15:32:03

@WYW: @babo81:
Lehet, hogy elrontom mindenki örömét, de szólok, hogy Doom csak fidesztroll-paródiát ad elő - szemmel láthatólag elég ügyesen. ;-)

WYW 2013.02.04. 15:32:11

@Doomhammer:

Barátom, te csak másolni tudsz??

Az önkormányzat tulajdonában álló Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központnak adták át a középiskolákat, az Alapfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ meg az általános iskolákat fogja működtetni. Ezek lesznek a technikai dolgozók munkáltatói.

Nem az államnak adták át!!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 15:34:23

@babo81:
Nezze, en megertem, hogy ez egy nehez idoszak az eleteben. Viszont azt kell megertenie, hogy aggresszioval, hangos csapkodassal, a beszelgetopartneret allatnevekkel illetessel csak melyebbre sullyed abba a munkatlansag mocsaraba. Javaslom, hogy valtson pozitiv vilagnezetre, egyedul vagy sorstarsaival vegezzen brainstrorming gyakorlatokat, az ezen gyakorlatokon felmerult otletek megvalositasara keszitsen tervet (ellenorizheto teljesitesi idopontokkal!) es a teljesitesrol vezessen naplot. Szervezzen onsegito csoportot es biztassak egymast, oruljenek egymas sikerenek! Semmikeppen se hagyja, hogy eluralkodjon onon a "minden mindegy" elmenye, a depresszio, a szenvedelybetegsegek. Ne higgye el, hogy on egy luzer. On sikerre szuletett es ezt meg is akarja mutatni a vilagnak! Ha hisz benne, kepes is lesz ra!

WYW 2013.02.04. 15:34:24

@Karcolt lendület:

Még ez is elképzelhető.
;-)

babo81 2013.02.04. 15:38:27

@Csavarhúzós: Nemcsak maga és kollégái "nem tudnak semmit" a legszomorúbb,hogy a kormány sincs tisztába a helyzettel!Úgy szórják a törvényeket mint burzsuj a lóvét! Kapkodnak,szerencsétlenkednek! És maguk tanárok meg a diákok isszák meg a levét a bénázásuk miatt!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 15:38:32

@WYW:
Erre az aprosagra hivnam fel a figyelmet:
"míg ugyanezen időponttól kezdődően a jelen pontban nevesített valamennyi köznevelési feladatot ellátó intézmény vonatkozásában -gimnáziumok és a szakközépiskolák nevesített kollégiumi és gyermekétkeztetést szolgáló ingatlanrészének kivételével-az átadás-átvételi törvény 6.§ (4) bekezdésében foglaltakban meghatározott működéssel kapcsolatos jogviszonyból származó jogok és kötelezettségek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot illetik és terhelik."

Ismetles a tudas anyja.

WYW 2013.02.04. 15:42:32

@Doomhammer:

Én meg erre:

" Több, az oktatási rendszert befolyásoló napirendben is döntés született a csütörtöki városi közgyűlésen. A nyíregyházi iskolák üzemeltetésére január 1-től két intézmény jött létre, melyek élére ma vezetőket is választottak.

Az Alapfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ vezetője Bak Tibor, a Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ igazgatója pedig Tóth Tibor lett."

www.infonyiregyhaza.hu/hir_olvas/permalink:atalakuloban-az-iskolarendszer-2013-01-17-161555/

Bekaphatod!! :-)))

babo81 2013.02.04. 15:43:49

@Karcolt lendület: Engem nem idegesít,csak vagyok olyan nagyszájú,hogy nem hagyom magam! :D

bioLarzen 2013.02.04. 15:45:14

@pancho_sanza: "megprovaltak par sajat embert beultetni az iskolakba (szentes, szigetszentmiklos)"

Minimum több tucat ilyen történt az országban - de vélhetően még sokkal több is. Én, budapestiként minimum nyolcról tudok csak itt (például abba a minimum középkategóriás gimnáziumba is egy mindenféle vezetői tapasztalat, gyakorlat - és az eddigiekből megítélhetően rátermettség és alkalmasság - nélküli, addig általános iskolai tanárként dolgozó, a gimnáziumhoz sehogy sem kötődő nyikhajt neveztek ki, ahová a kedvesem egyik gyereke jár).

Oktatás, ahogy a fidesz értelmezi.

bio

billy reed 2013.02.04. 15:55:34

@mk27soundmaster: "Rekvirálás? Ugyan! Az állam a saját vagyonát hogyan rekvirálhatná el? Legfeljebb átcsoportosítja:-)

Látod, már a szóhasználat is alantas, uszító szándékról árulkodik, s eleve hazug. Hogy lehetne ilyen kritikát komolyan venni? "

Azt azért ne felejtsük el, hogy az iskolák vagyonának, eszközeinek igen jelentős része nem az államtól, hanem önkormányzatoktól, pályázatokból, alapítványi pénzekből, szülői, intézményi támogatásokból stb. származik.

Ezt az állam einstandolta. Úgyhogy állami vagyonról beszélni...nos, mondjuk így...csúsztatás.

"Nézd, nekem fogalmam sincs, hogy mi folyik a tankerületi reform körül:-)"

Nekem igen. Szönyű, ami folyik, hidd el.
Majd a fiad/lányod megérti...

babo81 2013.02.04. 16:00:39

@Doomhammer: Mi vagy te valami hittérítő? Soha nem voltam lúzer,ellentétben veled! Tudathasadásod van,hogy most átmentél nyálgépbe?!

babo81 2013.02.04. 16:04:38

@WYW: Simán el tudom képzelni ,fizetnek neki azért,hogy itt okoskodjon! :)

tomwar 2013.02.04. 16:07:37

@maskep: Aha...es be is iskolazza, ugye? Mert barmilyen fura, az is egy szakma...
Ime: www.kella.hu/index.php?q=tanfolyamok/Kisteljesitmenyu_kazan_futoje_tanfolyam

tomwar 2013.02.04. 16:10:15

@tomwar: Bocsesz, ez epp most indul: www.ringszki.hu/kazankezel-tanfolyam.html
Valaki tovabbitsa legyszi a nertarsnonek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 16:25:06

@babo81:
Nezze, nem en vesztettem el a munkam, hanem maga. Maga sirankozik itt, hogy igy 40 ezer forint meg ugy nincs munka, amikor pedig csak egy kis vallalkozo szellemre volna szukseg. Gondolt mar arra, hogy kazanfuto legyen? Nezze meg tomwar nikk altal ajanlott oldalt, nagyon tanulsagos.

Ha maganak az, hogy optimizmust, pozitiv gondolkodast probalok sugarozni hitterites, akkor igen, legyek hitterito. Legyek a boldogulas, a novekedes, az aratas hitteritoje! Nem fogom hagyni, hogy depressziot, letortseget sugarzo blogpostok szegjek a kedvet a magyaroknak!

Bloodscalp 2013.02.04. 16:29:40

És mi értelme van?:) ? ? ?....? Semmi. És ezzel állt elő ez a matróna több mint 2 év után.

A szakszervek szánalmas vergődése/asszisztálása csak hab a tortán. De egy diák-tanár tűntin mosolyognék azért.

873ujr3rk 2013.02.04. 16:34:53

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_felsooktatasi_megszoritas-lista_az_elte_a_legnagyobb_vesztes.544163.html

"Több mint 42 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak idén az állami egyetemek és főiskolák "

"Ha az elmúlt öt évet vesszük figyelembe, akkor összesen csaknem 83,4 milliárddal kevesebb pénz csorog az államtól. "

Kurvák vére folyjon patakokban…

safranek 2013.02.04. 16:38:30

Az iskolai dolgozóknak és tanároknak tilos nyilatkozni, mert mindent engedélyeztetni kell a KLIK-el. Ezért nem hallani a médiában mást, csak a "sikertörténetet".

pl: Nálunk egy iskolai tanári rendezvény megrendezésért, 50eFt termebérletet kellene fizetni a saját iskolánkban.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.04. 16:47:17

@873ujr3rk: Nagyon helyes. Az egyetemeken csak okoskodnak, pofáznak és lázítanak, miközben a fiatalok fele beteg: hájas és lúdtalpas. (Forrás: Államtitkár Asszony!) Focira idén 8 milliárd forinttal ad többet az állam, mint tavaly, sportra összesen pedig 13 milliárd forinttal:

www.nb1.hu/hirek/iden-159-milliard-forint-kiadas-szerepel-koltsegvetesben

Ez a helyes irány! Az egyetemek meg majd akkor pofázzanak, ha náluk is lesz kötelező mindennapos testnevelés! A tanároknak is! És akkor a nyugdíjas generáció méltó megbecsüléséről, a visszahozandó 13. havi nyugdíjról még nem is beszéltünk.

babo81 2013.02.04. 16:55:10

@Doomhammer:"Gondolt már arra,hogy kazánfűtő legyen?" Gondoltál már arra,hogy kezeltesd magad?! "pedig csak vállalkozó szellemre van szükség" neked meg gyógyszerre van szükséged mert reménytelenül szűklátókörű vagy! Legyél büszke a kormányodra,hogy "nem hagy senkit az út szélén" van benne valami,inkább belelök mindenkit a" vizesárokba"!

Jack Torrance 2013.02.04. 17:00:20

@babo81: csak ideznem neked @Karcolt lendület: megjegyzeset. Ertem, hogy erted, de akkor minek idegesited fel magad rajta ennyire? :)

babo81 2013.02.04. 17:04:28

@safranek: Diktatúra van,nincs mese! Ja, bocs van nekünk tündérmesénk Matolcsy bácsi jóvoltából! Iskolai rendezvény a saját iskolátokban ingyen?! Nem úgy van ám! Kell a pénz a költségvetés foltozgatására(akkora lyuk van rajta mint fél Európa) meg szép új stadionokra!

babo81 2013.02.04. 17:10:09

@Jack Torrance: Hidd el, nem vagyok ideges.Csak nem tudom szó nélkül hagyni ,amikor valakiből ennyire hiányzik az empátia,és csak okoskodik és okoskodik és okoskodik......... :)

safranek 2013.02.04. 17:14:29

@babo81: Kréta sincs, fénymásoló papírt én veszek a tecsóban, a saját nyomtatómmal nyomtatok, a saját szg-emről vetítetek, stb.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.04. 17:21:34

@safranek: Mi az, hogy kréta nincs? Azt nem lehet kapni a tecsóban? Ezen kívül, ha tilos nyilatkozni, akkor mit kommentelgetsz itt, hö? Na menjél szépen krétát vásárolni, jó?

Robinzon Kurzor 2013.02.04. 17:21:59

@WYW: "Az Alapfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ vezetője Bak Tibor, a Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ igazgatója pedig Tóth Tibor lett."

Mert Nyíregyháza egy akkor gigapolisz, hogy egyetlen Központ (élén egy Igazgatóval) nem bírná kezelni azt a sok ebédbefizetést.

Beszarás ez az egész.

Ezek a Mandi-huszárok meg csodálkoznak és nem értik, hogy ha a balos fantaszták szoktak volt központosítani ÉS ezek most pont azt teszik, akkor ezek nem mások, mint .... nem, az nem lehet, inkább írjunk gyorsan egy édes-bús útirajzot és/vagy Gyurcsány-posztot.

WYW 2013.02.04. 17:36:40

@Robinzon Kurzor:

Ez egy kitűnő irányítási modell, más fidesz irányítású városban is ezt csinálták.

Több embernek ad vezetői munkát és fizetést.

dr yetee 69 2013.02.04. 17:37:03

@Doomhammer: A magyaroknak ez a tehetségtelen,gátlástalan kormány szegi kedvét a magyarnak!

dr yetee 69 2013.02.04. 17:38:37

@Doomhammer: A te munkád megvan a Lendvai-u ban!

windex 2013.02.04. 17:56:05

@Dr. Zerge: mi tartja a helyén H. Rózsát? kell a stróman

dr. Bértollnok 2013.02.04. 17:57:44

Közvetlen információ is legyen:

A tankerületek kialakításához a kormány 0, azaz nulla forint költséget rendelt. Intézményi rendszer át- és kialakításhoz. Logikus, nem?
A tankerületek létrejöttének tárgyi és technikai feltételeit a tankerület szerint illetékes önkormányzatnak, vagy a tankerületi központnak saját magának kell biztosítania. A vonatkozó kormányrendelet önmagában is "Matolcsy". Nem mondja meg mennyit, honnan és mit? Csak " biztosítja".
Ezért a gyakorlatban a rendszer kétféle módon működik:
1. Abban az esetben, ha az önkormányzat az oktatási intézmény üzemeltetését nem adta át a Klebelsberg központnak, az önkormányzatnak kell biztosítania a feltételt. Itt a tankerület csak az oktatás közvetlen feltételeit biztosítja, pl a tanítók, tanárok munkáltatói jogait látja el. Ez inkább városokra jellemző, de korántsem halmozzák el minden földi jóval az amúgy nem irigylésre méltó munkát végző tankerületi központi alkalmazottakat. Tudok olyan helyről, ahol használt számítógépeket, leselejtezett monitorokkal múzeális másológéppel örvendeztetik meg őket. A tollat és az asztali lámpát is otthonról hozza be az ügyintéző, a papírt meg a szállást adó önkormányzati intézményben kunyerálják (még kapnak). Szóval minden feltétel a polgármester, alpolgármester és jegyző értelmezésétől függ.
2. Azokban az esetekben, amikor az intézmény teljes egészében a Klebelsberg központ "alá" kerül, a technikai feltételek megteremtése is rájuk hárul 0, ismétlem: nulla forintból! Itt már csak a jó és rosszindulat kérdése, hogyan ítéljük meg a "rekvirálást", minden eset és szempont más és más.

Röviden agy év volt a tankerületek felállítására és egy hónap alatt "oldották meg". "Ingyen", mert ez magyarisztán.

windex 2013.02.04. 17:58:00

@Holger Hartland: különösen annak fényében, hogy kréta garbó rózsa megmondta, hogy a szükséges cuccok megvásárlása a tanári hivatás része :-)

Krisztocska 2013.02.04. 18:03:09

@maskep: Nemnem, átképzéssel. Átképezné azokat, akiket egyébként el kellene küldeniük. Kis aranyos...

windex 2013.02.04. 18:03:17

@safranek: de egy művészeti szakiskola országos rendezvényét nem lehet megrendezni, mert az eddig egymástól független iskolák egymásnak fizettek nevezési díjat - ebből finanszírozták a versenyt - ez most megszűnt, tekintettel arra, hogy egy zsebből kivenni, és ugyanabba beletenni nincs értelme, ugye :-) remek tendencia és megoldások!

Wеgаm 2013.02.04. 18:06:05

Ezt szavaztátok meg, ne sírjatok! Pénzt felajánlani, adót fizetni, rabszolgaként dolgozni és némán tűrni tessék most! Ha ez nem elég nekik, asszonyotok, húgotok, lányotok, barátnőtök felajánlani, farpofákat széthúzni. Majd legközelebb ha bementek a fülkébe, gondolkozzatok hova húzzátok az ikszet! Faszfejek, megérdemlitek!

Wеgаm 2013.02.04. 18:10:10

@safranek: Faszt kommentelgecc itt? Pofa sújba, örűllyé hogy tanithacc! Ha nincs pénzed krétára, kunyizd el a kocsikat a tecso parkolólyyába és gyűlycsé!
NER izében tanárnak kuss a neve, tanítás után meg kitakaríttya az osztájtermet!

Kakimaki0123456789 2013.02.04. 18:10:23

...Hagyományosan baloldali utópiagyárosok vágyálma szokott lenni a szebb jövő érdekében véghez vitt centralizáció...

Ugye nem a magyar "baloldal"-ra gondolsz, ami valojaban liberalis jobboldal, hanem a jobboldal nemzeti-szocialis, esetleg a sztalinista agara?
Mert ugye a fidesz-mszmp eroszakolta ki az allamositast, nem az mszp, csak szolok ha nem vetted volna eszre :)

dr. Bértollnok 2013.02.04. 18:11:52

@dr. Bértollnok:
Folytatom:
Nincsenek egyértelműen meghatározott jogkörök, az iskolaigazgatók nem tudják mit írhatnak alá, egyik helyen így, a másikon úgy értelmezik. Központilag semmi ügyrend. Még a tanítókkal szembeni munkáltatói jogok sem teljesen egyértelműek. Persze a Klebelsberg tankerületi központ a munkáltató, na de ott is ki, mit írhat alá?
A központból folyamatosan jönnek a lehetetlen, idő (olykor néhány órás határidők) és infrastruktúra hiányában teljesíthetetlen kérések. A tankerületekben 5-6 ember látja el a 8-10, olykor több intézmény ügymenetét, amikor ott 2-3 ember csinálta ugyanezeket. Ezek az alkalmazottak már nincsenek ott. Tehát amikor az országos központ valamilyen (napi jelleggel) statisztikát kér, akkor azt hiába osszák le az illetékes iskola felé, ott az oskolaigazgató csak értetlenül néz ki a fejéből, eddig ő csak oktatási ügyekkel foglalkozott.

Szóval Rózsika bármit mond, azt csak a fidesznyikek és ő maga hiszi el. Az utóbbi a legveszélyesebb kategória...

windex 2013.02.04. 18:12:01

@Doomhammer: ha maga ilyen seggfej, nem csoda, hogy gyereke is az lesz. nyilván, hiszen tisztelt szülőnek nem fontos a purgyé iskoláztatása. mint a romák (és nem romák) tanulatlan rétegének. csak nem önben is egy hasonló egyedet tisztelhetünk? erősen ez látszik körvonalazódni, mert sajnos aki a kedvére való tábort annak nyilvánvaló baklövései ellenére is körömszakadtáig védi - villogó lézerrel írva fel az égre: hülye vagyok! - az csak intelligenciahiányos szerencsétlen csődtömeg lehet. intelligens polgár alapvető álláspontja: ha a kormányzat - bármelyik oldali - klassz dolgot csinál, nem dícsérjük, mert azért fizetjük. (megteszik ők maguk ezt helyettünk :-) ha a kormányzat - bármelyik oldali - bakot lő, a kritika minimum kijár, ha nem az elkutyapicsázás (bár ők ilyenkor is dícsérik magukat, és emelnek a fizetésükön, amit mi nem szeretnénk, mert mi fizetjük őket - na ezt szopta be kegyed) noooormális?!

windex 2013.02.04. 18:16:47

@Wеgаm: és főzhet kávét (amit ő vett a maga béréből a krétával+wc paírral együtt), a klikes kollégáknak. és mikor felszolgálja, két ujjával összecsippantheti az alsó ajkát, és a kielégült önfeláldozás örömsóhajával mondhatja: ide kegyeskedjenek hamuzni!

babo81 2013.02.04. 18:17:56

@Wеgаm: Nem tudom eldönteni,hogy gúnyolódsz,vagy szemétkedsz! Qrvára nem mindegy ám!

windex 2013.02.04. 18:31:51

@dr. Bértollnok: ő maga nem hiszi el, mert tudja, hogy nem úgy van :-) de a stróman azt ír és mond, amit utasítanak neki. és ezt kell mondania, mert rég nem a tényekről van szó, és arról, ki mit, miben hisz, hanem marketingről, korteshadjáratról. mert a parasztvakító rizsa az, hogy cselekszenek, hogy jobb legyen a tanítás minősége (MUHAHA!!!!) és mivel kevés a pénz, racionalizálni kell, csökkenteni a felesleges költségeket, miközben egyik napról a másikra odatesznek egy hegynyi semmikrevaló hivatalnokot, akiket fizetni kell tébéstül, bérestül, mindenestül. vagyis amit elvesznek a tanároktól - cafeteria (helyenként), pluszjuttatás (ami tulajdonképpen bújtatott fieztésemelés volt, mert helyben nem bírták a szégyent, hogy a közalkalmazotti bérnememelés miatta tanároknak lassan kevesebb lett a fzetése, mint a takarítószemélyzetnek), útiköltség, régenvolt könyv- ruha- továbbképzési költség, publikációs támogatás, és végül konkrét, ámde bújtatott jövedelemcsökkentés (emlékszünk a 32 órára, amit egy munkahelyen kell lehúzni? most meg feltűnt-e már a 28 órás limit, amivel másodszor is lehetetlenné vált, hogy másik intézményben is tartson órát a pária, a tanár?) szóval amit tőlük sikerül így lehúzni, azt visszaosztják a klik hivatalnokoknak :-) ügyes! és persze kuss van, hogy így nemigen teljesül a költségcsökkentés magasztos célja :-) szumma: erre van pénz, de a krétára, bélyegre, budipapírra, szakmai iskolákban fa- fém- bármilyen anyagra nincs, hogy a tanárok bérrendezésére (amit persze ígérgetnek, de konkrétum és szerződés nékül, amiről így tudjuk, hogy kamu és vagy lesz - mikor? - vagy nem) büdös lóf@sz se lesz :-) és kék a szeme, arca csupa derű! ja, és persze napiparancs: a gyermek nem érezhet meg ebből semmit!

Desexis 2013.02.04. 18:34:27

@billy reed: még a szörnyűbbnél is szörnyűbb. Ugyanezt a folyamatot már rég átélték az egyik megyében, mikor létrehozták a MIK-et. Szó szerint lerabolták az iskolákat. A kiszervezett gazdasági dolgozóknak vinniük kellett magukkal mindent az utolsó szögig, ami leltár szerint a nevükön volt. Mindent!
Vitték a fűnyírókat, a raktárkészletet és mindent, amit az összevonás előtt vásároltak az iskolák. Egészen elképesztő, mit meg nem engedtek maguknak. Csak akkor annak nem volt nagy visszhangja, mert ha jól tudom, csak egy megyét érintett. De lehet, tévedek...

windex 2013.02.04. 18:34:39

@babo81: akkor csak nem vagy elég bátor, hogy lásd, gúnyolódik, szatirikusan kritikus, ironizál, stb... :-)

dr. Bértollnok 2013.02.04. 18:40:47

Csak egy apró helyettesítés:
A tankerületi központokba 90%-ban olyan munkatársakat vettek fel, akik korábban valamelyik "birtokba vett" intézményben dolgoztak. Ezek az emberek nem valamiféle "rendszerhűségből" mentek oda, hanem mert nem akartak az utcára kerülni. Kis túlzással a megpályáztatott és kinevezett tankerületi vezető saját belátása szerint válogathatott.
Ezért nem értek egyet azzal az állítással, hogy "odatettek" akármennyi ingyenélőt. A nomád körülmények, a kibírhatatlan munkakövetelmények és a káosz miatt jobb érzésű közvetlen informátorom minden reggel megveszi az Expresszt és otthon az interneten az álláshirdetéseket listázgatja.
Csak megjegyzem, tudomásom szerint már több tankerületi vezető is (!) felállt és beadta a felmondását!

windex 2013.02.04. 18:42:00

@Doomhammer: "Szervezzen onsegito csoportot es biztassak egymast, oruljenek egymas sikerenek! Semmikeppen se hagyja, hogy eluralkodjon onon a "minden mindegy" elmenye, a depresszio, a szenvedelybetegsegek. Ne higgye el, hogy on egy luzer. On sikerre szuletett es ezt meg is akarja mutatni a vilagnak! Ha hisz benne, kepes is lesz ra!"

maga most szabadult a montanai szcientológiai központból, kérem? plusz magának minden jó, amit ők mondanak, mert ők mondják, igaz-e?

babo81 2013.02.04. 18:42:09

@windex: Nem a bátorság hiánya,hanem kezdődő üldözési mániám okoz problémát! :)

windex 2013.02.04. 18:43:19

@dr. Bértollnok: nem róluk gondolom, hogy ingyenélők. csak a magasztos cél, a költségracionalizálás így nem teljesül :-)

windex 2013.02.04. 18:53:26

@Doomhammer: tisztelt végzet kalapácsa! mondja, nyíregyházi-e kiskegyed? tanár-e kiskegyed egy nyíregyházi (vagy bármely más, de kiváltképpen nyíregyházi) műintézményben? ugye nem? akkor meg húzza meg magát, és ne beszéljen bele a résztvevők dolgába, különösképpen ne bosszantsa őket, kérem, a sziklaszirdan, ámda irritálóan beszűkült, csőlátóan buta ágálásával! köszönjük megértését és empátiáját. ja, és ne értse félre, aki most háborog, nem azért teszi, mert a fideszt nem szereti (és esetleg a maszopot meg de), hanem mert vagy tanár - szenvedő alanya a kidolgozatlan, választások előtti kortescélú reformnak álcázott tatárdúlásnak - vagy épeszű ember, aki - kegyeddel ellentétben - nem nyal be mindent, csak mert a "mi kutyánk kölyke" mondja. téríteni meg menjen ámerikába :-)

Google 2013.02.04. 19:01:15

Most vagy az van, hogy az iskolák szegények, de a Fidesz azt is ellopja, vagy az, hogy az iskolák éppen most tudják meg, hogy nem kicsit, de nagyon is gazdagok.

windex 2013.02.04. 19:03:57

@Doomhammer: "Nezze, hangerovel es sertegetessel nem tudja potolni a tudasaban tatongo hezagokat. A szakkozepiskolakat a KLIK mukodteti Nyiregyhazan, igy a takaritok is naluk vannak alkalmazasban."

annyira, de annyira kurva nagy pofára esés, amikor kegyed kioktatja a másikat, hogy hézagos a tudása! zseniális! :-D és RÖGTÖN ez után tanúságot tesz a saját tudatlanságáról :-) imádom, szép az élet, mert a hülyéről végül kiderül, hogy hülye, nem azért, mert én mondom, hanem mert a tények, azok a makacs tények megmutatják! cuppanós puszi! és hogy értse, miért is mondom ezt, a tudatlanságot jelentő hézagot kitöltendő felvilágosítom, hogy éppen nyíregyházán a fenntartói feladatokat magára vállalta az önkormányzat. értelemszerűen a KLIK nem vette át. világos? érti, hogy miért vált újfent nevetségessé kegyed? az okát tudja-e? ha netán nem tudná, szólok: nem tájékozódott. ahogy ezért anakronisztikus és orbitális ciki minden hozzászólása, amiben látszat fölényességgel megpróbálja sarokba szorítani a játszma résztvevőit. ismeri-e a régi mondást? ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. egyúttal elnézését kérem a tegezésért, de a mondás szól így, nem én

windex 2013.02.04. 19:18:14

@Doomhammer: "A konkret esetben nyiregyhazi szakkozepiskolakrol van szo.
fn.hir24.hu/itthon/2013/02/01/iskolaktol-nyulja-le-a-klik-a-butorokat-szamitogepeket/

Ezeknel pedig a KLIK a mukodteto is.
www.nyirhalo.hu:1000/eloterjesztes/2012/1213/121212_kozgy_eloterj_02.pdf
"A törvényi rendelkezések értelmében megállapítható, hogy a szakközépiskolák kivételével az
általános iskolák, gimnáziumok. kollégiumok, valamint a gyerroekétkeztetés biztosítása
vonatkozásában az önkormányzat feladata az ezeket szo lgáló tárgyi ingó és in gatlan
vagyonelemek működtetése ."

Nincs mese, a takaritono a KLIK alkalmazottja.

Csunyan beegtel, balliba! Remelem, ennyi lecke eleg is volt!"

hogy kegyedet idézzem: "csúnyán beégett" már megint. a takarítónő nem ingó- és ingatlan vagyontárgy :-) a nyíregyházi műintézményekben - a szakiskolákban is - az önkormányzat vállalta a működési költségeket - ebben a takarítónő bére is benne van. így fordulhat elő, hogy a takarítónő többet fog kereseni a tanároknál, és kap majd útiköltségtérítést és erzsébet utalványt is - a tanárok meg nem, mert a klik ezeket visszaveszi, a bérrendezést meg lebegteti-halogatja úgyhogy már csak egy kicsit kell várnunk, és tapsolhatunk, hogy egy iskola tanárai kevesebbet fognak kézhez kapni, mint a takarítók. egyben elnézést kérek a takarítóktól, nem akarom degradálni őket, csak a helyzet abszurditását domborítanám :-) és ezen abszurditást a kegyed által védett liblingjei hozták össze :-) szóval újra csak aza vége, hogy mégiscsak jobb lesz, ha hallgat :-)

David Bowman 2013.02.04. 19:18:41

Védőoltásnak álcázott fogamzásgátlót adott be az etióp bevándorlóknak a "Közel-Kelet egyetlen demokráciája"
Külföld :: 2013-01-28. 20:54

További részletek: kuruc.info/to/39/20/#ixzz2JxJ0d4Oe

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 19:18:55

@windex:
"hogy éppen nyíregyházán a fenntartói feladatokat magára vállalta az önkormányzat. értelemszerűen a KLIK nem vette át. világos?"

De nem a szakiskolák esetén, ahol viszont átvette.
www.szon.hu/nyiregyhaza/ulesezik-a-nyiregyhazi-kozgyules-8/2169471
"Kőhegyi Edit tankerületi igazgató elmondta, a működtető dönthet erről – ez az általános és középiskolák esetében Nyíregyházán az önkormányzat, a szakképzők esetében pedig a KIK."

Egyéb kommentár, kis lovag?

DezInf 2013.02.04. 19:23:07

@Doomhammer:

Maargit te nooormális vagy ?
Leápoljalak az alaptörvényeddel,a bőrkötésűvel?
Térjé magadhoz,mert ha eltévecc a kutya se hoz haza:)

DezInf 2013.02.04. 19:42:02

@Doomhammer:

"@babo81:
".te meg jössz itt az alaptörvénnyel?! Ablakpucolásra jó lesz! "

Nana, hatrebb az agarakkal!

"254. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő."

Javaslom, alljon el az alaptorveny ablakpucolasra valo felhasznalasatol, akkor talan elkerulheti a buntetest. "

Hát,nem vagy normális:) csak fidesznyik, kicsihuszár:D
Azok közül is a nagyonhülyék közül az egyik leghülyébb:)

Jack Torrance 2013.02.04. 20:00:44

@babo81: akkor a szövegértéseddel van a probléma

safranek 2013.02.04. 20:06:11

@windex: A KLIK-nek kell fizetni a verseny költségét

@Holger Hartland: @Wеgаm: Parancs értettem. Kérek engedélyt meghunyászkodni! Én még voltam katona, tudom a dolgom!

Már töri versenyre is vettem díjat, mert összesen 2000Ft-ot kaptunk a versenyre. .... tudom...tudom... KUSS!

DezInf 2013.02.04. 20:10:20

@David Bowman:

Ez szép és jó,de hogy kergül ide?
Népnevelő lennél?- nem zavarna,ha nem a kurucot linkelnéd be,te link:D

safranek 2013.02.04. 20:14:12

@Schindlеr Pistája: dehogy függesztem...még leszarják a legyek! Inkább zárható oltárszekrényt veszek.

babo81 2013.02.04. 20:18:33

@Jack Torrance: ne tessék engem lebutázni.... :). (a szarkazmus néha megtévesztő ám)

babo81 2013.02.04. 20:20:33

@safranek: Inkább szerezz be egy kiselejtezett széfet valamelyik kórházból. Biztos ami biztos! :)

facsipesz 2013.02.04. 21:20:44

Utolsó bekezdés a lényeg: ki volt az az elvetemült, aki
1. kitalálta, hogy ez így jó lesz?
2. hogy ez pont jan. 1-jén lesz jó?

Zéró szakértelem. Sajnos sulis a kölköm, szopnak is rendesen, a tanárok is ki vannak készülve, az új főnökök meg földesurat játszanak (ahogy ma minden kinevezett teszi: ezt a mintát látják fent, hát viszik tovább - mert szabad...)

Ja, és nincs annál állandóbb, mint az ideiglenes megoldás, azaz minden cucc marad, a suliba már nem kerülnek vissza.

Einstand ON.
Hatalmi idiotizmus ON.

windex 2013.02.04. 21:43:57

@Doomhammer: vagy valamit nem jól értelmez, vagy nem jó az információ, amit épp elhisz - nem az első ilyen - szinte személyes az érintettségem, még a szagukat is meg tudom különböztetni az ott dolgozóknak, még a küszöböt is koptatom, az információ a parasztvakítással szemben helytálló. ha nem hiszi, az már nem az én problémám, kis kalapács. látható, hogy kegyed messziről vakkantja a holdat, olyan messziről, hogy kénytelen beérni azzal, amit hallomásból tud meg, azt pedig láthatóan szelektálja, ki mondta alapon. ezzel szemben úgy látszik, én olyan közelről, hogy látom a részleteket is :-)

kvadrillio 2013.02.04. 21:44:35

Átverésnek érzi az elit a társkeresőjét

Index

2013. 02. 02 12:01:00 |
Elérhetetlen az ügyfélszolgálat, nem lehet törölni a profilt, nem lehet lemondani az előfizetést, de a pénzt levonják, ráadásul a társkereső rendszer találatokat sem ad – panaszkodnak a legújabb, tévés kampányban is futtatott online társkereső, az Elittárs felhasználói az Indexnek. Egy olvasónk azt írta, már azt várja, mikor szedik le a bankszámlájáról az összes pénzt, mivel a fizetős regisztrációnál a bankkártyaadatait is megadta. Az Elittárs Facebook-oldalát péntek délelőtt eltüntették, mi még éppen láthattuk a panaszáradatot.
Címkék
elittárs, társkereső, párkereső

A szlogen szerint a „diplomások és igényes egyedülállók társkeresője” az Elittárs – a felhasználók panaszai szerint viszont egy, az ügyfeleit megtévesztő, megkárosító vállalkozás. Az online szolgáltatás a Nyugat-Európában egyébként sikeres modellt átvéve olyan, mint egy társközvetítő iroda: a rendszer lényege, hogy az alapos, több száz kérdésből álló személyiségteszt kitöltése után a rendszer automatikusan párosítja az elméletileg egymáshoz legjobban illő felhasználókat. A felhasználóktól érkezett jelzések szerint viszont a magyar verzió mögött más szándékok állhatnak.

MEG KELL BYZNI A MAFFIÁT ÉS LIKVIDÁLTATNI VELÜK EZEKET A SZEMÉT PIRAMISJÁTÉKOSOKAT !
AZ INTERNET A CSALÓK MELEGÁGYA !

windex 2013.02.04. 21:47:17

@safranek: neki kellene, de szerintem 1. nem tud róla, 2. akarná-e, ha tudná? így marad ground zero, a mai napig se válasz, se megoldás, kíváncsi vagyok, min múlik, ha nem úszik el a dolog

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 22:00:26

@windex:
"vagy valamit nem jól értelmez, vagy nem jó az információ, "

Nézze, jóember. A kommentek között a következőket találhatja meg:
- A nyíregyházi polgármester előterjesztését a közgyűlésnek, amiben azt javasolja, hogy a szakközépiskoláknál a működtetést is adják a KLIK-nek.
mandiner.blog.hu/2013/02/04/eltartom_a_fenntartom/fullcommentlist/1#c18967973

- A közgyűlés határozatát, amiben ezt el is döntik.
mandiner.blog.hu/2013/02/04/eltartom_a_fenntartom/fullcommentlist/1#c18968511

- Két, egymástól független cikket (hir24 és szon.hu, az utóbbi helyi portál, a hir24 pedig az egész nyíregyházi ügy forrása), ahol a tankerületi igazgató maga mondja el, hogy a szakközépiskolákat a KLIK működteti és hogy a takarító éppen ezért a KLIK alkalmazásában áll.
mandiner.blog.hu/2013/02/04/eltartom_a_fenntartom/fullcommentlist/1#c18970237
mandiner.blog.hu/2013/02/04/eltartom_a_fenntartom/fullcommentlist/1#c18968238

Maga ezek után még mindig nem hiszi el ezt a tényt. Ha olyan gyakran jár arra, akkor javaslom, kérdezze meg dr. Kovács Ferencet, a polgármestert, ő bizonyára kimerítő tájékoztatással fog szolgálni.

Mert lehet persze fújolni az új hivatalok dzsentritempóján - majd pont abban az országban ne játszanák el Döbrögi uraságot, ahol a házmester is úgy érzi, hogy parancsolgathat a lakóknak - de a tény az, hogy a nyíregyházi szakközépiskolákat az utolsó villanykörtéig a KLIK üzemelteti, vagyis ők egy szervezet ezekkel az iskolákkal. És ahogy egy vállalatnál átvihetik a bútorokat egyik irodából a másikba, úgy viheti át a KLIK az iskolák ingóságait az iskolákból a saját irodájába.

Ja, hogy nem ez volt a terv, hanem az esélyegyenlőség biztosítása a szegényebb területeken? Nem sikerülhet minden.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.02.04. 22:05:38

testvéreim a forradalomban!

a vázolt esetért

orbán viktor NEM HIBÁS

hoffmann rózsa NEM HIBÁS

a nyócév, a Zellenzék, a kipukkadt metrókerék és az IMF okolható kizárólag!!!

2014-ben újra Finessz!

ppppalika 2013.02.04. 22:06:53

@maskep: "másik oldalon védi a 16. életévre leszállított iskola-kötelezettséget, a szakiskolák minimál-tantervével együtt, ami garantáltan teljes analfabétákat fog termelni."

Ebből látszik, hogy nem végeznek félmunkát.

babo81 2013.02.04. 22:16:16

@Doomhammer: Ne tessék haragudni,hogy megszólítom de muszáj reagálnom az utolsó két mondatára. Én már csak ilyen szemtelen vagyok....Szóval:a szegények felzárkoztatása soha nem szerepelt Orbán terveiben esetleg rémálmaiban! És igazad van nem sikerülhet minden...Viktor szerint az is sikertörténet amit nyilvánvaló,hogy elba..tak! Próbálnak hülyének nézni mindenkit hál istennek ez nem jött össze! Nem sikerülhet minden ugyebár?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.02.04. 22:29:24

@babo81:
"Szóval:a szegények felzárkoztatása soha nem szerepelt Orbán terveiben esetleg rémálmaiban!"

Nézze, ténykérdés, hogy az egész OECD-ben nálunk a legnagyobb az iskolai esélyegyenlőtlenség. Ezt úgy mérik, hogy vesznek egy általános iskolát és megnézik, hányan tudnak továbbtanulni belőle középfokon és felsőfokon. Magyarország adatai riasztóak, gyakorlatilag már az általános iskola kiválasztásánál eldől a gyerek sorsa.

Orbán arra hivatkozik, hogy a közNEVELÉSI reform erre lesz gyógyír. Egész pontosan Orbán semmire se hivatkozik, mert nem akarja, hogy ez az egész az ő nevével legyen összekapcsolva, kiadta a feladatot a Rózsinak és nem hagyja, hogy leváltsák. A botrány pedig a Rózsi és a KDNP nevével kapcsolódik össze, ami a Viktornak pont megfelel.

Ami eddig látszik, az az a vívmány, hogy az ország összes általános- és középiskolájában leváltották az igazgatót (mert az igazgató csak egy báb lett a tankerületi igazgató mellett) és megvan a módja, hogy bármely tanárt kirúgjanak. Ezt "reform" nélkül nem lett volna ilyen könnyű megcselekedni, tiltakoztak volna a szülők, mifene. Így azonban végre Rózsi kezébe kerül a gyeplő.

Ezen eredmény mellett eltörpül annak a jelentősége, hogy javul-e az esélyegyenlőség vagy sem.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.04. 22:55:25

@safranek: Na azért, nertárs. Ezt most megúsztad, pedig már hívni akartam az illetékes KLIK-et. Ez lesz a jövőben a tanári alkalmassági vizsga: berakunk a tanterembe táblát, oszt tartson órát. Ha megkérdezi, hol a kréta, bukott. Alkalmas tanár minimum krétát hoz magával!

Az is majdnem jó, hogy a töriversenyre magad vettél díjat, nertárs. De csak majdnem. Kaptál 2000 ft-ot, hát azzal mi lesz? (Beugró kérdés szaktanári munkacsoport-vezetői alkalmassági vizsgához.)

No, figyelj, segítek: a KLIK-től megy majd egy nertárs a töriversenyre felügyelni, meg díjakat átadni. Nem ért a törihez, de szereti a sajtos pogit meg a jó erős kávét. Meg vegyetek már neki valami szép albumot is hálából! Ha nem jön ki a kétezerből, kipótoljátok, ugye. Meg szereti a sportos testalkatú szőkéket is, ha van áldozatkész tanerő nálatok, a csinos harmincas is belefér még. Akkor elintézi nektek krétát.

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.04. 22:59:48

@safranek:
Azért óvatosan ezzel a nagy önzetlenséggel.
Nem figyelsz kicsit, s egy szünetben már pakolják is össze.
Magyarázhatod utólag...:-)

babo81 2013.02.04. 23:02:24

@Doomhammer: Tudom a téma az oktatás, de én a szociális érzékenység teljes hiányára gondoltam az élet minden területén! Lehet ezzel vitakozni de a valóság az nagyúr és siralmas!

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.04. 23:02:55

@Holger Hartland:
"...Alkalmas tanár minimum krétát hoz magával!..."

ÉS KÉT TÁBLÁT, MELYBŐL AZ EGYIK DIGITÁLIS !

...hogy tudjanak válogatni, ha úgy döntenének, hogy azt is vinnék...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.04. 23:05:51

Itten sorolják, hogy melyik egyetem és főiskola állami támogatása mennyivel csökkent:

index.hu/belfold/2013/02/04/jelentosen_csokkent_a_felsooktatasi_intezmenyek_koltsegvetesi_tamogatasa_az_elmult_ot_evben/

Az véletlen, hogy a Pázmányt és a Károlit nem látom?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.02.04. 23:10:35

@Mpatikus Eszetlenellenes: Ha még egy ilyen titkot kiad, egy szavamba kerül és magát az Államtitkár Asszonnyal egy rozsdaövezeti szakiskolába helyeztetem hangulatjelentéseket írni!!!

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.04. 23:14:23

@windex:
Olvasás közben még jól is szórakozhat az ember, jókora lett ez saller Dummy-hummer-nek...:-)

Tipikus példája a hölgy annak, hogy milyen veszélyeket rejt, amikor az ostobaság szorgalommal párosul.

A csúcs az, hogy komoly összeggel fogadhatnánk meg, az illető magas beosztását.
Magyarország ! Én így szeretlek?

is 2013.02.04. 23:16:41

@poszt: "Hagyományosan baloldali utópiagyárosok vágyálma szokott lenni a szebb jövő érdekében véghez vitt centralizáció, ami a gyakorlat során jellemzően súlyos vereséget szenved. Most mégis a jobboldali kormány fogott hozzá a dolgok drasztikus átstrukturálásához, "

Én itt semmiféle jobboldali kormányt nem látok. Egy bolsevista, virtigli baloldali párt kormányoz jelenleg. Nem is vagyok meglepődve, hogy ilyeneket csinál.

balambher 2013.02.04. 23:39:03

Nem értem a mandinert. Oda tetszettek szavazni, és nem tetszenek megérteni, hogy ez egy sikertörténet? Nem lesz ez így jó mandiner elvtárs!

Más. Nálunk is késett a fizetés. Ma megjött, általában 10-20%-kal kevesebb, mint az előző havi. Ezt most akkor hogy?

windex 2013.02.04. 23:41:57

@Doomhammer: drága, nem érdekelnek a kommentek. ti bent járok az iskolában. eddig ez nem volt érthető? :-) ehhez képest semmi hivatkozás, kommentek meg pláne, nemigen rúg labdába, citálhat nekem így-úgy értelmezett leiratokat, paragrafusokat, a valóságot, a tényt nem üti semmi, az az adu. tudja, poirot is megmondta, a tények makacs dolgok :-) szerintem ne égesse már tovább magát, hogy ezn a témán rugózik, távozzon méltósággal, mind köszönik, akik - kegyeddel szemben - szívnak. tényleg megmagyarázná a korbácsoltnak, hogy kamillás pávatollal simogatják? jóccakát, jó szerencsét! (ha utánanéz, mi ez a köszöntés, érteni is fogja :-)

windex 2013.02.04. 23:55:05

@Doomhammer: "Így azonban végre Rózsi kezébe kerül a gyeplő. Ezen eredmény mellett eltörpül annak a jelentősége, hogy javul-e az esélyegyenlőség vagy sem."

ajjaj, kockáztatni tetszik a tiszteletemet. mondja, drága, ennyire kínozza a nosztalgia rákosi elvtárs után? szóval ez nagyon mocskos, ön-dehonesztáló elszólás volt, ilyet kultúrember már nem enged meg magának. az a baj vele, hogy aki ilyen módon, érzelmi-indulati alapon éli meg a politikát, az előbb utóbb ráfarag. mert nem tudja, hogy a politikában kegyednek nem valaki más érdekét kell védenie (jelen esetben a fideszét, bár ők ennek nagyon örülnek), hanem a sajátját, ti. kegyed, velük szemben kiszolgáltatott, és a politiksu már csak olayn fajta, hogy jól kihasználja kegyed rajongását, de aztán hosszú távon jól ráfarag tőle. vagy ha nem kegyed, hát a gyereke, unokája. nem akarom én meggyőzni semmiről, nem érdekem nekem az, csak szólok, hogy nem a saját, és családja érdekeit tartja szem előtt, hanem másokét, amiről azt hiszi, a saját ideája. na, ezt kell beosztani, innnentől már a kegyed dolga. és nem várok köszönetet, vagy ilyesmit, innetől mindent tartson meg magának és tűnődjék :-)

amúgy jól értem, rózsi az kréta garbó, a hoffmannék lánya lenne?

windex 2013.02.04. 23:58:11

@balambher: az óraadók (nem státuszban levők) fizetése még nem jött meg. mármint a decemberi. a januárit így már nem is várjuk. na EZ most hogy?!

Void Bunkoid 2013.02.05. 08:24:03

@MézesRozi: "ebből az országból el lehet menni!"

A legszomorúbb az egészben az, hogy habár ez az amúgy szintén nem kifejezetten kompetens Gyurcsány Ferenc szájából hangzott el (és ja, arrogáns volt, igen, ebben egyetértek), valahogy mégis a jelenleg iszonyúan nemzeti és nemzettámogató kormányunk alatt vált default opcióvá a fiataloknál hogy "lediplomázok, mert ingyé' van, úgyis mindig kibalhézzuk magunknak hogy ingyenes maradhasson, aztán már húztam is Angliába", sőt újabban már a "leérettségizek, aztán már húztam is Angliába".

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.02.05. 08:36:37

Ha arról szól a történet, hogy az iskolák adminisztratív tevékenységének egy része megszűnt, és a pénzügyesek, munkaügyisek meg a gazdasági vezető már nem része az iskoláknak, és azok gépeit átvették, amin amúgy is a könyvelés volt, akkor semmi gond.

Kérdés, hogy ez-e a helyzet.

dr. Bértollnok 2013.02.05. 08:54:33

@Holger Hartland:
Véletlenül kifelejtették... Isteni szerencse, vagy pokoli mázli. Gondolom én...

safranek 2013.02.05. 09:13:25

Arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen lesz a peagógusok "értékelési renszere"! blááááhhhhh

safranek 2013.02.05. 09:15:23

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Nem feltétlenül, mert pl közösen használt gépek is vannak/voltak és nem csak a könyvelést csinálták rajtuk. Örülnénk, ha minen feladatre dedikált gépek lennének.

David Bowman 2013.02.05. 09:47:47

@DezInf: Nem mindegy, honnan van? Igaz,nem igaz.
Csak lefelejtették a címlapról, pedig az ilyesmi mindig nagyon érdekli őket. Úgy látszik, csak akor nem, ha a hitsorsosaik csinálják. Úgy döntöttek, nem kell az igazsággal összezavarni szegény újságolvasót.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.02.05. 21:57:35

@mk27soundmaster: Ezek szerint az iskolaigazgatók is bejárhatnak a KIK-be elhozni bútorokat + szgépeket, monitorokat. Nem?
Hát persze, h is van a jó kommunista mondás? Ami a tiéd az az enyém is, ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd.
Tudod a padláslesöprés se volt rekvirálás, csak az állam az egyik zsebéből a másikba tette, ami az övé. Teljesen jogszerűen.