Iskolai államosítás: kreatív káosz?
2012. december 21. írta: Redakció

Iskolai államosítás: kreatív káosz?

Ha nagy reformot hajtunk végre az oktatásban, akkor annak az előnyeit meg kellene éreznie az oktatás résztvevőinek – mondta egy iskolaigazgató a Mandinernek. A PDSZ elnöke, Mendrey László szerint pedig egyáltalán nem logikus lépés a fenntartás és a működtetés szétválasztása. Mint riportunkból kiderül, az iskoláknak nem lesz saját költségvetése, vannak nem tiszta feladatkörök a működtetők és az fenntartók közt, s az igazgatónak csupán javaslattételi joga lesz munkatársai kiválasztásában, akik sok esetben más intézményekben is dolgoznak majd. Mindenesetre: önellentmondás, ha egy reform eredményeit nem érzik a diákok. Egyelőre azonban még az átállás káosza érződik.

Szilvay Gergely riportját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr704976409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.12.22. 03:36:45

Kezdetben volt, az előírt tanmenet! Most miénk lesz az iskola, előírhatjuk miről, mit, hogyan tanulhat a pórnép! Láss, láss, ne csak nézz! Bámulj ki a fejedből!

Szúrófény 2012.12.22. 03:43:44

Ja, áldott jó szocializmusban, aki nem ütötte meg a mértéket, nem vették fel. Tele volt az ország meg nem értett zsenikkel! Most felvették, megpróbálta, kibukott, az ország majd belebukik, ő meg tiltakozik! Nagy pofa van, tehetség a felének sincs! Amelyiknek esetleg esze is van, arra is ne itthon dolgozzon éhbérért! Ami azért is annyi, jusson az ő ingyen taníttatására! De ehhez már nem elég értelmes!

coni 2012.12.22. 15:40:52

Feltételezem, leginkább azok ellenzik, hogy felzárkózzunk a fejlett Európához oktatás terén akiknek nem volt meg a képessége és a szorgalma, hogy legalább egy diplomát szerezzen. És most irigykedik.. Pedig egyszerűbb lett volna tanulni. Akkor tényleg nemcsak nézne, hanem látna is ki a fejéből.
süti beállítások módosítása