„Tele vagyok kultúra-alkotó energiával” – Juhász Anna irodalmi szalonjai
2012. december 17. írta: hercsel.adél

„Tele vagyok kultúra-alkotó energiával” – Juhász Anna irodalmi szalonjai

Ritka manapság, ha valaki a kulturális élet pozitív tendenciáiról beszél. Juhász Anna irodalmi szervező, kulturális menedzser két évvel ezelőtt irodalmi szalont indított a Hadik Kávéházban, most pedig a New York Kávéházba szeretné visszavinni az egykori pezsgő kulturális életet.

„Nagyon sokszor csörög a telefonom, különböző, kisebb-nagyobb kávéházak hívnak, hogy szervezzek nekik is irodalmi esteket: a kávéházi kultúra, a szalonkultúra mintha tényleg visszatérőben lenne. A Kárászy Szalon és a Rózsavölgyi Szalon szintén sikeres példa arra, hogy sok helyen vannak a városban színvonalas kulturális, irodalmi rendezvények. Az estek felépítése mellett számomra a másik kihívás az, hogy az aktív alkotást hogyan lehet visszavinni a kávéházakba. A fiatal írók, költők ma nem a Centrál Kávéházban ülnek, mint édesapám, aki ott írta az eposzait. Ma a szerzők vagy kocsmában, vagy otthon írnak. A kávéházi légkör ma kevésbé vonzza őket. Abban bízom, hogyha jól dolgozunk, és kezdeményezéseinket, ötleteinket eljuttatjuk az írókhoz, költőkhöz, újra lehet teremteni az alkotó légkört a kávéházakba amellett, hogy vissza lehet szoktatni a kultúrára éhes közönséget is. Van tehát feladat elég, és én tele vagyok kultúra-alkotó energiával.”

Hercsel Adél interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr154970280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása