Jóval egyszerűbb lesz szavazni – Ilyen ország pedig nincs CCCXLVIII.
2012. szeptember 20. írta: TuRuL_2k2

Jóval egyszerűbb lesz szavazni – Ilyen ország pedig nincs CCCXLVIII.

Selmeczi_Gabriella_egyszerubb_lesz_szavazni.png

Tegnap reggel Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a köztelevízióban a választási feliratkozásról beszélt, és többek között ezt mondta: „A regisztráció, azaz a feliratkozás egy új intézmény lesz a magyar választójogi eljárásban, és ami a legfontosabb, hogy jóval egyszerűbb lesz a jövőben majd szavazni akár az országgyűlési, akár az önkormányzati választásokon.″

A feliratkozást – nem túl meggyőzően, de – lehet indokolni tudatosabb választói magatartással, a kampányindulatok hűtésével, miegyébbel, de éppen az egyszerűséggel? Ez a hazugság minősített esete: pofátlan hazugság.

Az ajánlószelvény-rendszer eltörlésének köszönhetően talán kevesebbet zaklatják majd a pártok a t. választót (és sokkal könnyebb lesz a kisebb szerveződések indulása), a levélben szavazással pedig egyszerűbb lehet külföldről részt venni a választásokon, de ennek nem sok köze van a feliratkozáshoz. 

A feliratkozás igenis megnehezíti a választó életét, körülményesebbé teszi, hogy éljen választójogával. A két hetes levelezős regisztrációs időszak leteltét követően azok, akik nem rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval (azaz a választásra jogosultak legalább 80%-a), csak a jegyzőnél iratkozhatnak majd fel, személyesen. Milyen következményekkel jár ez, a költséges adminisztráción túl? Az aktívak, akik nem érnek rá napközben, kisebb eséllyel fognak regisztrálni, mint a ráérős inaktívak, azaz tovább nő azoknak a súlya a választási döntésekben, akik nem fizetnek adót, hanem elsősorban a szociális transzferek megőrzésében/növelésében érdekeltek. A gyermekek választójoga helyett választói regisztráció: nagyon rossz irány.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr874789908

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Köszönjük Orbán, elég a kommunikációs trükkökből, a forradalmi hevületből és a barokkos túlzásokból! 2012.09.20. 12:59:59

Élni akarjuk az életünket, jókedvvel, bőségben, és annak, hogy ezt megtehessük, jelen pillanatban te és a slepped vagytok a legnagyobb akadálya. * Nézd meg, már megint mit csináltál! * Úgy tűnik, hazudtál, és két órán belül rajtakaptak! Már megint rajt...

Trackback: Túl lehet-e harsogni az agresszív, rosszindulatú fideszes kommunikációt? 2012.09.20. 12:57:56

Lehet próbálni, de nem érdemes ezzel tölteni az időt. Megkerülni egyszerűbb. Észrevetted már, hogy pár napja a Fidesz az első vonalba tolta a jobboldali bloggereket, hogy össztűz alá vegyék az MSZP kommunikációját, hogy a “leleplezéseket”, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robinzon Kurzor 2012.09.20. 11:16:56

"A feliratkozást – nem túl meggyőzően, de – lehet indokolni tudatosabb választói magatartással"

Próbálj már egy akár egészen kicsit meggyőző levezetéssel előállni arra vonatkozóan, hogy a regisztráció tudatosabb (= racionális érvek alapján hozott, átgondoltabb) választói döntéshez vezet.

És nem az érzelmileg amúgy is elkötelezettek arányát fogja növelni a ténylegesen választók között.

Mandinkáim, a regisztráció nem csak alkotmányjogi alapon, de puszta józan ész alapon is védhetetlen.

Aki ezt elvi alapon nem ellenzi, az lényegében egy platformon van a szenátor asszonnyal, hiába szidja a Patyolatot.

Cook kapitány 2012.09.20. 11:25:08

Szerintem a fideszben csak szívatják a Selmeczit és fogadásokat kötnek, hogy mi az a marhaság, amit még elmond anélkül, hogy feltűnne neki, hogy szívatják.

Egyébként ez következetes, egyértelmű kommunikáció, csak elfelejtettek szólni, hogy mindig negálni kell az állításait és úgy kapjuk meg az igazat. NOT Selmeczi = true;

biobender 2012.09.20. 11:35:53

@Nyekenyóka.: A fidesz egy nagyon sotet part. Azert jo nekik egy olyan nimand mint a Selmeczi mert nem kommunikalnak mar, nincsenek erveik.

Ereklye? Piff! - ahogy az iro mondta.

maskep 2012.09.20. 11:39:38

@Robinzon Kurzor: Mint minden rendes kormányzati kommunikációban, itt is összecsúsztatják a "tudatos választót" az "elkötelezett választóval". Nincs nem-tudatos választó (leszámítva persze a sör-virsli motivációjút, akit két sör - két virslivel már lehet regisztráltatni és szavaztatni is, bár kétszer annyiba kerül). Aki önszántából elmegy szavazni az tudatos, még ha nem is annyira tájékozott, mint az elkötelezettek.

Az elkötelezettség és a politikai tájékozottság ugyanis egy amerikai felmérés szerint kéz a kézben jár. És észszerű is: Az tájékozódik, aki elkötelezett, és fordítva: Aki elkötelezett, azt érdekli is a politika.

Azokat tehát, akiket nem-tudatos, illetve tájékozatlan választónak nevez a törvény, és - nevezzük így finoman - csökkenti a motivációját a procedúra bonyolításával, az a polgár tulajdonképpen az, aki "három lépés távolságról", vagyis nem bozótharcosként, begőzölve, és egyfajta előítéletes, torzító szemüvegen át látja a politikát. Mondhatni, hogy ők a józan, csöndes többség.

Őket, a mérleg igazi nyelvét akarja a diszkrimináció távoltartani, és előnyt biztosítani a győzelemre, erőfitogtatásra éhes falkáknak, akikre már nem hat az utolsó pillanatban mondjuk a szinglihordázás, mega húszéves bebetonozás.

A kampány tehát egészen az urnazárásig fog tartani. És a finisben már az se lesz végzetes, ha átizzadt mezben, tesztoszterontól és arroganciától elvakulva, némelyik politikus el-őszinti magát...

derabitz 2012.09.20. 11:53:35

Igaza van Selmeczinek, valóban egyszerübb lesz szavazni.

Ti: a kormányportálról ( fidesz.hu), már a regisztrációd napján kapsz egy értesítést miszerint, az elkövetkező szavazások során Te a Fidesz MPP-re szavaztál. Van ennél egyszerübb?

Bell & Sebastian 2012.09.20. 11:53:43

Ez a hölgy rosszul van kiszínezve, túlságosan megpirították, nagyon kihidrogénezték, alaposan feltöltötték, természetellenesen fehér a foga és barbisan villog a szeme fehérje.

Meg cédéről beszél.

qqyyqq 2012.09.20. 11:58:53

Gyakorlatilag felértékelődik a cca 3M nyugdíjas szerepe a választásokon. Torzulni fog a választások adta kép, miközben egyre fontosabb lesz minden párt számára a nyugdíjasok kegyeinek keresése.

maskep 2012.09.20. 12:03:17

@Bell & Sebastian: Az hagyján, de milyen intelligens módon csinál hülyét magából az alákérdező mikrofonállvány!...

2012.09.20. 12:05:22

Gabika inkább sajtos stanglit zabáljon, legalább addig nem beszél baromságot!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.09.20. 12:14:45

@Bell & Sebastian: Megpirították? Azt hittem, épp a képéről sül le a bőr.

Urfang 2012.09.20. 12:15:01

Ez kábé akkora pofátlanság mint amikor azt mondták a fidesznek, hogy a regisztrációval felesleges akadályt gördít a szavazás elé, erre Lázár előrángatott egy nyomorékot és szemérmetlenül a kamerába büfögte, hogy akadálymentesíteni fogják a regisztrációt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.09.20. 12:17:50

selmeci gabinak melyik komcsi az apja? ki tudja?
ezt a primitívséget még 2 generáció után is lehet majd észlelni, akárcsak orbánnál

hazaffy · http://mondjonle.blog.hu 2012.09.20. 12:19:17

A beszélgetés további részéből kiderül, hogy a kiragadott, khmm, akarom mondani, kiemelt mondat második fele egyértelműen a választási folyamat _egészére_ vonatkozik.

Így sem biztos, hogy igaz, de - árokásó Turul - _így_ cáfold meg, ha tudod! :-)))

bgp 2012.09.20. 12:50:39

Most az egyszer nem hazudott Ms Kiflicsücsök. Ha nem mész szavazni, mert nem kaptál regisztrációs levelet, egyszerűbb. Nem is kellene megtartani a szavazást, az még egyszerűbb.

Bambulka 2012.09.20. 12:57:09

Rutinos hazudozó, ezért tartják.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.09.20. 12:58:03

Selmeczi ezt már másodszor süti el, úgyhogy szó sincs félreértésről. Nem mellesleg szvsz a Mandiner előző posztja is jótékonyan segíti itt-ott a kormányzati csúsztatást regisztrációs kérdésben.
(Bővebben: pezsma.blog.hu/2012/09/19/listasag_fel_egeszseg )

Sam the Ace 2012.09.20. 12:59:40

Mostmár egészen biztos, hogy Selmeczi beteg. Egy olyan betegségben szenved, hogy a valóságnak csak a szöges ellentétét képes kimondani, mindegy milyen helyzetben vagy kinek. Mániákusan hazudik, de annyira bután, hogy az már nem lehet szándékos..

is 2012.09.20. 12:59:58

@hazaffy: bocs, a "szavazni" során engem, mint állampolgárt egyáltalán nem érdekel, hogy az urna nyitása előtt, és zárása után mi történik, és az mennyire egyszerű, vagy bonyolult. illetve csak annyira, hogy mikorra jön ki egy elfogadott 99,9%-os eredmény.

1994-ben éjfélkor a nincs adatot nézegettük, de 1998-ban a TV-adást úgy fejezte be Baló fél 11-kor, hogy elnézést a meghívottak kétharmadától, nem kerülnek képernyőre, mert készen vagyunk, 100% mindenütt, nincs értelme tovább húzni. ennél egyszerűbb, gyorsabb, tisztább nem kell, ezzel a világon az elsők között vagyunk (sehol nincs 11-ig 100%-os feldolgozottság). ma már van informatika, sem a listák száma, sem a szavazatok összegzése nem kézzel kell, hogy menjen, másdopercek kérdése az egész, itt se egyszerűbb, se bonyolultabb már emberi, folyamatszinten nincs.

nekem konkrétan a szavazás napján semmi sem változik, a regisztráció viszont egy új, nem mindenki által megugorható bürokratikus nehezítés. ennyi a 'folyamatról'.

2012.09.20. 13:02:26

@Pézsma:
azt valszeg azért írták, hogy turul tudjon kritizálni, mielőtt a nagyúr(simicska) leszól, hogy hátrébb az agarakkal. előtte csúsztatnak, hazudnak, aztán turul meg kritizál egy picit, de csak a némbert, biztos ami biztos

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.09.20. 13:02:54

Srácok, ez a Ti kormányotok, ez a Ti emberetek, nem pofátlanul hazudik, nem csúsztat, nem mismásol, ilyet csak a komcsik csinálnak ugye...jaaa, upszi, hát olyan nálatok is van több mint elég...

Porcelán az elefántboltban 2012.09.20. 13:03:07

Az egyszerűsítés következő lépése az lesz, hogy leveszik a többi párt nevét a szavazócéduláról? :O

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 13:03:10

@Nyekenyóka.: Amikor meglátom, picit helytelenítem a családon belüli erőszak tiltását.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.20. 13:06:17

volt már olyan, hogy Selmeczi képviselőnő nem hazudott volna??

Már úgy életében, nem a politikában, mert ott nem nagyon ezt tudom.

prekker 2012.09.20. 13:07:34

mingyá jönek a "desintegrator" meg a valamilyen "ánzsi bácsi" nickek védeni a kormányt:)

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 13:07:35

@Bambulka: Az ő szellemi szintjén belefér az is, hogy nem hazudik, hanem elhiszi - neki a Viktor meg a Peti így magyarázta.

tarackos 2012.09.20. 13:10:16

"A gyermekek választójoga helyett választói regisztráció: nagyon rossz irány."

Tévedsz mert jó irány a 20 évig tartó centrális erőtér felé...

Jofiu 2012.09.20. 13:12:20

@Cook kapitány:
"Szerintem a fideszben csak szívatják a Selmeczit és fogadásokat kötnek, hogy mi az a marhaság, amit még elmond anélkül, hogy feltűnne neki, hogy szívatják."
:DD

2012.09.20. 13:14:05

@csizsikpizsik - pique takarodj!:

hát egen, kicsit egyértelművé vált, hogy a mandiner egy fidesz által fenntartott izé. pedig lehetett volna bennük annyi, mint a vastagbőrbe(ezek úgy adtak a szociknak, ahogy senki) vagy véleményvezérbe. ezért kib. csalódás az, amit csinálnak. hogy nem mernek odab..i az asztalra, hogy elég. hogy tévedtek. hogy a fidesznek semmi köze a konzervatív, urambocsá' liberális konzervatív értékekhez és a demokráciához.

Csuporka2 2012.09.20. 13:14:58

@prekker:
Alamio, Anti Anyag, aszekelyek, Ándi bácsi, Balt, VI. Lenin, Disintegrator Rising, Marós, Teuto sváb paraszt, KG2000, wmiki, Blogger Géza, Ez egy nicknev, téglagyár, Kalmár, Lencsés István, profilo
freehckr, Éhes ló, salamander, Kara kán, Enrico, QQCS, ccactus, Vidéki.

Az alábbi blogolókat exportáljuk valahova Szibériába.

Kik vannak még? :O

zsg? 2012.09.20. 13:16:26

@Nyekenyóka.: Nem sötét. Ennyire sötét nem lehet valaki, mert ilyen mértékű ostobaság egyszerűen értelmezhetetlen.

Ellenben teljes mértékben gátlástalan, hatalomfüggő, végletekig cinikus, de bármilyen érdemi munkára totálisan alkalmatlan. Bárkit hajlandó mélytorokra venni saját pozíciójának fenntartása, vagy megerősítése érdekében és eközben cseppet sem érdekli, hogy a folyamatos hazudozással milyen károkat okoz. Ezt már el tudom képzelni, mert ez már értelmezhető.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.20. 13:17:49

@Sam the Ace: "Mostmár egészen biztos, hogy Selmeczi beteg. Egy olyan betegségben szenved, hogy a valóságnak csak a szöges ellentétét képes kimondani,"

Mint Rejtőnél az Alhatatlan Tengerész: "Olyan baleset érte az agyizmát, hogy többé sem aludni, sem mosakodni, sem tisztességes lenni nem tud."

juliusbond 2012.09.20. 13:17:53

Eddig annyi volt a szavazás, hogy elmentem a gyerekkori óvodámban berendezett szavazó helyiségbe egy személyivel, magyarázkodtam, hol van a "meghívóm", bementem a fülkébe két papírral, tettem két X-et, betettem a két papírt két borítékba, lezártam, bedobtam az urnába.

Ez hol lesz egyszerűbb? Mi marad ki a fenti listából?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.09.20. 13:20:40

Kedves TuRuL_2k2 @ Mandiner blog!

Azt tudjátok ugye, hogy Gabriella fideszes? Ti meg itten báncsátok. Vagy ez is a kommunikációs stratégia része? Ő a boxzsák, akiről lehet fekásat írni, ezzel bemutatni, hogy nincs is itten elfogulás?

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 13:21:34

@juliusbond: "Ez hol lesz egyszerűbb? Mi marad ki a fenti listából? "

Te.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.20. 13:21:58

@Csuporka2:

Várúr. Hogy tudtad kihagyni??? :O

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.09.20. 13:23:51

@juliusbond:

Már csak egy X-et tehetsz a Hazaffyas Népfrontra. Sokkal egyszerűbb lesz, meglátod.

ZX 2012.09.20. 13:25:24

Komolyan mondom, nem tudom minek kell még történnie ebben az országban, hogy néhányan besétáljanak a parlamentbe egy kalaskinyovval és szitává lőnék az összes tehetségtelen parasztot. :(

Gera 2012.09.20. 13:28:03

Javasolnám még a következő álérvet: a regisztráció egy eddig sosem látott lehetőséget biztosít a választópolgároknak, hogy már hónapokkal a választások előtt eldönthessék, hogy szeretnének-e szavazni :)

Jofiu 2012.09.20. 13:28:54

@hazaffy: Először is már kicsit a Mandínereseket is csodálom, hogy az évek tapasztalata alapján hajlandóak végignézni amit mond, mondjuk nekik ez a dolguk, de hogy legyen valaki aki önszántából!... nem is tudom, hogy dícséretes vagy aggasztó, mindenesetre ennek hatására most végignéztem a szavazási részt, és igen, akár lehet úgy is értelmezni, hogy a folymat egészre érti az egyszerűsítést, ha így akarja értelmezni az ember, de úgy is, hogy néha összefüggéstelenül beszél - ha nem csúsztat, ferdít vagy ködösít.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.20. 13:29:31

A regisztráció a Fidesz részéről egy öntökönlövés és egyébként is egy orbitális marhaság, úgy, ahogy van!

De: ahol a selmeczigabriellákat bántják, ott én selmeczigabriella vagyok! Igenis, joga van Selmeczi Gabriellának azt mondani, hogy a regisztráció bevezetésével egyszerűbb lesz majd a jövőben szavazni! Ez az ő szuverén véleménye és ezt mindenkinek illik tiszteletben tartani.

ü
bbjnick

global001 2012.09.20. 13:36:34

@Csuporka2:

Kihagytad a 4 világ idiótát !!!!!!!

várúr
Botos Menteur Máté
cutcopy
orangeorder

Ezek még azt is lelkes tapsviharral fogadnák, ha viktor személyesen lőné tarkón a saját anyjukat ... :))

dzsugasvili 2012.09.20. 13:38:33

Nekem akkor is tetszik ez a regisztráció alapjában véve, már régóta támogattam valami hasonló dolgot. Az összes többi lehetőség (iskolázottsági cenzus vagy kis tesztkérdések kitöltése/elbírálása a választás előtt) mind megvalósíthatatlan, de ez így regisztrációként még talán nem. De ha ezzel a kéthetes levelezős megoldással nehezítik meg a rendszert, na az óriási mocsokság - még a narancsbűnözőktől is. Erre nincs semmiféle magyarázat vagy érv. Ezért önmagában is börtön járna a kitalálónak. Remélem - ha így marad - becsődöl az egész választás, aztán lesz vagy max. 10-20% a részvétel.

global001 2012.09.20. 13:39:52

És még csodálkozunk a szőke nős vicceken ...

Ez egy ostoba, hülye zombi picsa ...
Még a gyep locsolást se bíznám rá, mert ahhoz is hülye, hogy egy csapot önállóan kinyisson ...

Jobb lenne ha az útszélén tevékenykedne ... úgy még a gdp-t is növelhetné ... bánat kurva

És ez nézi a "zembereket" hülyének !!!

ZX 2012.09.20. 13:41:19

@Schindler Pistája: Remélem te is csak a határidő lejártát követően kapod meg az előregisztrációra szóló előregisztrációlevelet. :P

Hegyimedve 2012.09.20. 13:41:32

Udv mindenkinek!

Nagyon jo otletnek tartom ezt, legalabb remelem igy a kommunistak kiesnek ebbol, es csak az igaz, magyarok fognak szavazni, en Erdelyben elek, es nagyon orulok, hogy mi is szavazhatunk mar. Szoktam figyelni ami Magyarorszagon folyik, es csak a ballib es komunista gyulolkodest latom sajnos. Soha tobbe mszp es liberalizmus! Hajra Orban Viktor, hajra Magyarok!
Osszetartozunk!

Balazs Gabor, Csikszereda

lehunyjaketszemet 2012.09.20. 13:42:12

Érdemes néha elolvasni az archívumokat, például a Mandiner blog archív bejegyzéseit... Itt van például ez a gyöngyszem:

mandiner.blog.hu/2010/12/23/2010_ahogy_a_mandiner_latta_iii

itt még micsoda nagy arca volt a Mandinernek... most meg itt rinyálnak. Örömködjetek csak Selmeczinek meg a többi kedvencnek :D Hogy az ember spriccben hány az ilyen blogoktól.

csak egy néző 2012.09.20. 13:42:24

Ez a kuszafogú luvnya maga egy élő érv az abortusz mellett.

2012.09.20. 13:43:48

@Schindler Pistája:

no, látod turul, itt az érv, ezt kellene mondanotok amit a pista. ezeknek máris megnehezítették és ez jó.

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 13:43:52

@Schindler Pistája: (Ez a seggfej is kimaradt a felsorolásból, pedig előkelő hely illenék neki.)

Hegyimedve 2012.09.20. 13:44:43

@Hegyimedve:
Es borzaszto szomoru, hogy a moslek kommunista oldal es a liberalisok nem tartanak minekrt Magyarnak. Talan mi tehetunk trianonrol??!!
Nagyon orulok a Fidesz uj tervezeteinek, legfokepp, hogy mi is szavazhatunk a magyarorszagi partokra. Hajra Fidesz, hajra magyarok!

Balazs Gabor, Csikszereda

smartdrive 2012.09.20. 13:45:02

rileksz. azt akarta mondani, hogy egyszerűbb lesz nem szavazni. márpedig a többség nem akar, vagyis ez ugyan populista húzás, de nem (lett volna) hazugság

Silent Bob 2012.09.20. 13:46:24

@Hegyimedve: Mi mikor szavazhatunk a román pártokra? Én nagyon szeretnék.

nincs1itt 2012.09.20. 13:46:24

Annyira jó, hogy Selmecczy már ehhez is ért, a nyugdíjakon kívül!!

A lényeg, hogy alapos vizsgálatot és cenzust követően, csak a megfelelő polgár(!) mehessen csak x-t rajzolgatni.

Hegyimedve 2012.09.20. 13:48:39

@Silent Bob:
Miert akarsz roman partokra szavazni? Mi azert szavazhatunk magyarorszagi partokra, mert magyarok vagyunk! Ennyi az egesz keremszepen!
Es nagyon helyes. Persze a komcsik és a liberalisok felnek, joggal!

Balazs Gabor, Csikszereda

2012.09.20. 13:49:01

@Hegyimedve:

Ámen, ez nagyon szép volt, hüpp-hüpp

Silent Bob 2012.09.20. 13:49:44

@Hegyimedve: Nem tudom, biztos jó érzés más faszával csalánt verni, kipróbálnám.

gpt32 2012.09.20. 13:50:01

@Csuporka2:
Egy ember több nicknevet is használ, illetve többen is használják váltásban ugyanazt (pl. ha elhúzódik a diskurzus). Ez kérlek csoportmunka.
Mondjuk úgy, hogy ezek egy szellemi műhelybe tartoznak.
Éééérted, "szellemi", bruhaha!

Rézfánfütyülő fűzangyal 2012.09.20. 13:50:43

@Hegyimedve: ismered azt a szép magyar közmondást, hogy könnyű dolog a más f@szával csalánt verni?
Élj itt, adózz itt---- és akkor szavazz itt!

dzsugasvili 2012.09.20. 13:51:33

@Hegyimedve: Ez mind nagyon szép, én is megadtam volna a választójogot minden magyar állampolgárnak, az állampolgárságot pedig minden magyarnak. A probléma az, hogy az általad éltetett csoport olyan undorító bűnözőkből áll, akik még az emlegetett liberális mocskoknál is sokkal rosszabbak. Talán furcsa ezt elfogadni, de Csíkszeredából nyilván nem látszanak a dolgaik. Így viszont visszasegítitek a nyakunkba ezeket a gazembereket újabb min. 4 évre, ami elfogadhatatlan a teljesítményük fényében. Emiatt csak még jobban utálni és külföldizni fognak benneteket, még erősebb lesz a megosztottság, és erre semmi szükség nincs az ég világon.

Hattory Hanzo 2012.09.20. 13:52:32

@Schindler Pistája: Drága Pistám, konkrétan a tel-aviv-i zsidrák mocskok miért is nem levélben ( persze portósan ) fognak majd galádul szavazni?

jan 2012.09.20. 13:52:47

@Hegyimedve: Szerintem is összetartozunk, Gábor, de ez az összetartozás felelősséget is jelent.

Ha szavazol a budapesti parlamenti választásokon, akkor egy olyan kormány összetételébe szólsz bele, melynek döntései nagyrészt csak a csonkaországban élőket érintik.

Ezért arra kérlek, hogy a döntésedet fontold meg jól. Abból, amit írtál, nekem az jött le, hogy kb. annyit érzékelsz, hogy ki a "nemzeti", meg ki a "ballibsi". Ilyen felszínes benyomások alapján szavazni bizony felelőtlenség, pláne úgy, hogy elsősorban nem a saját bőrödet viszed a vásárra, hiszen az erdélyi magyarság sorsa, jóléte elsősorban az erdélyi magyarok és a romániai nagypolitika kezében van, a csonkaországi magyaroké viszont a budapesti kormány kezében.

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 13:52:53

@Hegyimedve: Használj kevesebb vesszőt, mert a mondandódban megjelenő butasággal disszonanciában van a korrekt központozás, és így lebuksz, mint egyszeri lencsés pék a közvetítői tribünön!

Hegyimedve 2012.09.20. 13:52:54

@Silent Bob:
Ismered azt a kifejezest, hogy osszetartozas???
Akik kimentek USA-ba, vagy Ausztraliaba, azok is szavazhattak eddig, azok ellen miert nem rinyalsz???
Vagy csak egy budos budapesti kommer vagy?

Balazs Gabor, Csikszereda

ZX 2012.09.20. 13:53:44

@Hegyimedve: Kezdjük azzal, hogy sem a baloldal sem pedig a liberalizmus fogalmáról nincs fingod sem. Ugye te roppantmód örülnél, ha a M.o-n élő románok és/vagy magyarok szavazhatnának Romániában?

Hegyimedve 2012.09.20. 13:54:31

@Rézfánfütyülő fűzangyal:
A nyugdijasok vagy az egyetemistak fizetnek szja-t?
O Istenem, sotet vagy!

2012.09.20. 13:54:34

"kisebb eséllyel fognak regisztrálni, mint a ráérős inaktívak"

Roppant optimista hozzáállás ennyi értelmet feltételezni az analfabéta cigányokról. Hogy gondoltad, két játékgépezés, kábel lopás, szotyi köpködés vagy autós lincselés között megvilágosodnak és elugranak teljesíteni az állampolgári kötelességeiket?

Silent Bob 2012.09.20. 13:54:38

@Hegyimedve: Anyád. ;) Azok se szavazzanak. Azok szavazzanak, akik itt élnek.

gpt32 2012.09.20. 13:55:49

@Belpo:
Hahó, nehogy már beszopjátok, ez itt csak a vitát akarja elvinni más irányba.
Egyébként Csikszeredán nem is lehet fogni az internetet, tehát biztos csak kamuzik. :)

Gera 2012.09.20. 13:57:15

@Schindler Pistája: A tel-avivi pógárok levélben fognak regisztrálni is meg szavazni is...

Silent Bob 2012.09.20. 13:58:06

@Gera: Ezek csak buszban tudnak gondolkodni. :D

2012.09.20. 13:58:29

@Silent Bob: lépj be bármelyik balliberális pártba vagy jogvédő szervezetbe. A más faszával csalánt verés abszolút bajnokai.

Hegyimedve 2012.09.20. 13:59:05

@Silent Bob:
A nyugdijasok nem adoznak(szja), akkor ok se szavazzanak????
Undorito ez a liberalis hozzaallas amit itt eloadtok, pedig mar nem egyszer beegtetek, foleg 2 eve!

gpt32 2012.09.20. 13:59:36

@imperial:
"optimista hozzáállás ennyi értelmet feltételezni"
Nono! Majd nekik lesz valami könnyített, közösségi regisztráció. Majd megügyezik ezt is.

Silent Bob 2012.09.20. 13:59:46

@imperial: Még átgondolom. Addig is örülnék, ha olyanok döntenének az ország sorsáról, akik itt élnek.

conmorientes 2012.09.20. 14:01:58

@ZX:

Csak egy olyan Btk. módosítás, mely szerint politikai szereplő életét, nyilvánvalóan bebizonyított hazugság esetén konzekvenciák nélkül bármely regisztrált választópolgár kiolthatja.
Ezt simán át lehetne vinni a 2/3-al, magam azt hiszem pártolnám is.
További előnye volna, hogy politikai pályára ezt követően kizárólag szuicid hajlamú személyek jelentkeznének....

Silent Bob 2012.09.20. 14:01:59

@Hegyimedve: Nem mondtam, hogy csak az szavazzon, aki adózik. Az szavazzon, aki a következményeit is viseli. Költözz ide, szeretettel várunk, hiszen magyar vagy! (Mellesleg a nyugdíjas valószínűleg többet adózott Magyarországon életében, mint egy határon túli.)

Hegyimedve 2012.09.20. 14:02:24

@еndikе:
Ne sertegess legyszives! Bunko.

gpt32 2012.09.20. 14:03:11

Az volt már, hogy az automatikusan és teljes hangerőn induló lejátszó monnyon le?

Hegyimedve 2012.09.20. 14:03:15

@Silent Bob:
Biszku Bela??
Tudod ki az egyaltalan???

ZX 2012.09.20. 14:03:16

@conmorientes: :D Egyéni képviselői indítvány formájában kell benyújtani, hogy ne legyen róla vita.

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 14:03:17

@Hegyimedve: "A nyugdijasok nem adoznak(szja)"

Megtették, annak az eredményéből lett olyan okos gyerek a mi Viktorunk.

Más kérdés, hogy szavazati joguk csakugyan káros.
Pont mint a Csíkszeredaiaké, akiknek egyébként minden jót kívánok ott, és - amennyiben ideköltöznek - itt is.

Silent Bob 2012.09.20. 14:04:16

@Hegyimedve: Nagyon nehezen fogom vissza magam, hogy ne kezdjelek el komolyan sértegetni.

gentry 2012.09.20. 14:04:38

Kedves TuRuL_2k2!
Ezt a hazug bagázst Ti emeltétek a hatalomba, és - ilyen harmatos ellenzék mellett - csak Ti tudjátok elzavarni őket. Tegyétek meg.

kzoltana 2012.09.20. 14:05:53

Eközben Kósa Lajos mulat a helyi holdudvarával. Nagyon videó!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3013_elado_az_egesz_debrecen

bgp 2012.09.20. 14:07:48

@lehunyjaketszemet: RG akkor se egyértelműen pozitívan értékelte a hiperaktív fideszt a manyup lenyúlással, meg egyébbel. Kösz a linkért, én azt hittem, csak '12-ben fordult meg a fejük.

Hegyimedve 2012.09.20. 14:09:05

Annyiban mindenkepp teved Selmeczy Gabriella hogy a "kell" es a "lehet" szavakat neha osszekeveri, de ettol meg igaza van!

Julian Plenti 2012.09.20. 14:10:06

@Hegyimedve: Istenem, de egyszerű legény vagy te! Pont az ilyen felületes, megvezethető fickókra számít a fityisz.

conmorientes 2012.09.20. 14:11:10

@ZX:

Igen, igen....
Ráaádásul lehetőleg valami salátatörvényben elrejtve, hogy az előterjesztő még véletlenül se találja meg.
A jogalkotás mai szintjén teljes mértékben kivitelezhető.
Szavazzuk meg :)

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2012.09.20. 14:11:28

@maskep: "akit két sör - két virslivel már lehet regisztráltatni és szavaztatni is, bár kétszer annyiba kerül)"

Lehet, hogy ez a stratégia. Más nem tud olyan könnyen lopni, R go nem telik neki annyi sörre meg virslire.

doubting thomas 2012.09.20. 14:13:56

Eddig volt egy viszonylag egyszerű rendszer: magyar állampolgár vagy, felnőtt korú vagy, ALANYI jogod van szavazni. Ha külföldön élsz, akkor jelentkeznek kell konzulátuson vagy itt-ott mert Alsóbajortüchtigfaszompettingburgba nem visznek ki két kint élő magyar állampolgárért szavazóládát.

Most gyakorlatilag írásban kell bizonyítani, hogy igen, élni akarsz az egyik legalapvetőbb jogoddal.

Hát a faszom. De nem selmeczibe, mert ad egy ronda, ad kettő hülye is.

conmorientes 2012.09.20. 14:14:42

@Silent Bob:

Hát hányszor mondjam még neked itt a shop előtt állva B+ Néma Bob, hogy az asszony ne ember, a sör nem ital, a medve meg nem játék ???
Most miért kell neked a kezedből (szó szerint) etetni az erdei trollt ?

Jay

ZX 2012.09.20. 14:17:18

@conmorientes: Lehetőleg hajnali 3-kor.

conmorientes 2012.09.20. 14:18:35

"Annyiban mindenkepp teved Selmeczy Gabriella hogy a "kell" es a "lehet" szavakat neha osszekeveri, de ettol meg igaza van!"

Amikor azt látom, hogy ember ír le ilyet, mert állatról nem valószínűsítem, akkor nagyon erősen eltöprengek az ateizmus létjogosultságáról....

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2012.09.20. 14:19:46

Valóban egyszerűbb lesz az új rencer. Csak egyszer kell elmenni szavazni és csak egy szavazólapra, mert a területi listákat eltörölték. Ugyanakor kopogtatócetlik se lesznek.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.09.20. 14:23:48

VÁLASZTÓI REGISZTRÁCIÓ

Ez a rendszer tündérálom,
Tenmagamat regisztrálom.
Végül bátorodom is tán
S indulok a Has Párt listán.
Aki szeret, engem jelöl,
S én leszek a célban elöl.
Győzök s beszélyt villantok én:
"Népem, érezd magad okén!"
Benn leszek a tévében és
Has Párt vonul: lesz Has Menés!

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2012/09/valasztoi-regisztracio.html
:)

szürkegém 2012.09.20. 14:25:04

Selmeczitől mit várhat az ember? Eleve hogy juthatott oda, abba a pozícióba ahol most van, vagy a korábbiakba? Hát nem az az eszével az biztos......

gerdo 2012.09.20. 14:25:40

ilyen orszag pedig nincs...ha megis van, akkor mar nem sokaig, mert igy csak elenyeszni lehet.

Dinkainka 2012.09.20. 14:28:23

@tesz-vesz: Egyik ágon maszek fodrász, másik ágon paraszti származású. Apja Selmeczi Ernő, mezőgazdasági technikus, anyja Kovács Gizella, érettségizett adminisztrátor.A budaörsi repülőtéren a Landoló falatozóban dolgoztak, Gabriella is ott volt 2 évig kiszolgáló. Szép szőke lány volt még akkoriban, azóta a kiflicsücsök evés megártott a szépségének.
Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Főiskola(üzemgazdász),Vitéz János Tanítóképző Főiskola gyorstalpaló tanfolyama(újságíró) a végzettsége.

bőrmók 2012.09.20. 14:31:40

Ezen a nőn is látszik, mennyire utálja a Fidesz a nőket. Ő az egyetlen nő, akit rendszeresen szerepeltetnek. Egy szándékosan ostobakurvásra kialakított ostoba kurva.

Gekko 2012.09.20. 14:32:33

Na, mondom én, hogy ezek bolsik. Elő a kékcédulákkal, nem kell annyit okoskodni...

hoplita 2012.09.20. 14:33:24

@global001:

"...Jobb lenne ha az útszélén tevékenykedne ...."

Hááát.....bátor ember lenne az, aki szakszira fizetne be nála....:)

thetriggerhappy 2012.09.20. 14:35:01

@TuRuL_2k2

ugye már ismered az ilyenkor szokásos kérdésemet? ugye azért ennek ellenére is mész, regisztrálsz és leszavazol a fideszre?

azt meg mondja már meg nekem vki, hogy selmeczi nem keres annyi pénzt, hogy rendbe tegye a fogsorát?

hoplita 2012.09.20. 14:36:38

@Schindler Pistája:
Ugyan mán Pista...!
A fityisz 2010-ben már legalább annyi orkot vásárot, mint a maszop. Ha nem többet...

bőrmók 2012.09.20. 14:37:12

@thetriggerhappy: egyszer már rendbetette, de rászóltak, hogy ne fogazzon

hoplita 2012.09.20. 14:38:46

@global001:
Mirmur....na az se sámli..:))

hoplita 2012.09.20. 14:42:27

@Hegyimedve:
Bazmeg, székely testvér...de el vagy te tájolódva.:((((

Netuddki. 2012.09.20. 14:44:17

ostobenkó pártnak ostobenkó szóvivője van...

Wagem 2012.09.20. 14:45:13

Szoclib banda.
Kuss van nektek még év tizedekig..!!
De azért osszátok nyugodtan itt az észt,jól elvagytok.

Makkasz 2012.09.20. 14:45:47

Azert a "megvedtuk a nyugdíjakat" marad a legnagyobb hazugsag, zero igazsagtartalommal, pont az ellenkezojet tettek.

A regisztralas nem lesz egyszerubb, de a valasztasok lehet. Mar csak az egy fordulo miatt is. Nem mintha nem lenne ordenáré szeétség amit művelnek, de nem voltatok ilyen hangosak, mikor a nyugdíjakról hazudtak és ellopták a magánvagyont.

conmorientes 2012.09.20. 14:46:18

@ZX:

Elnézésed kérem félrevezettelek...
Àtgondoltam és rájöttem hogy még egy szakaszt kellene megváltoztatni, az pedig a fegyver, lőszer birtoklása, a kettő együtt már biztos feltünne...
Persze ha nem ragaszkodsz az Ak-47 hez megoldható :))))

hoplita 2012.09.20. 14:46:55

@Silent Bob:
Ne anyázz, faszfej.
Illetve ugorj át a Királyhágón és ott, fésztufész.
A vézna kezedet állítják a hátadba köcsög.

Netuddki. 2012.09.20. 14:47:19

@Hegyimedve: Persze kisfácán! Nagyanyád meg ha csöngetne villamos lenne...

"Hegyimedve 0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.09.20. óta tag."

conmorientes 2012.09.20. 14:48:28

@Wegam:

Kisfiam szívemből szóltál.

Üdvözöl a k. Anyád.

jet set 2012.09.20. 14:50:12

Aki nem regisztrál ügyfélkapun, az meg is érdemli. Nem csak a választási feliratkozást lehet elintézni ott, hanem sokmindent. Én az adóbevallást is már évek óta ott adom le és csak röhögök a sok hülyén, aki a postán sorban áll.

somewhat damaged 2012.09.20. 14:50:40

@Hegyimedve: csak szólok, hogy akik nem akarják, hogy a határon túli magyarok szavazhassanak itthon, azok a hozzád hasonlók miatt nem akarják. Mert szart se tudsz az itteni viszonyokról, egy előemésztett gyűlöletkép alapján alkotsz véleményt, és mégis a mi sorsunkat fogod rontani a hülye döntéseddel. Hajrá magyarok! :D

gnme 2012.09.20. 14:51:41

ilyen ronda nőt a kalandáriumba se látni

Wеgаm 2012.09.20. 14:52:17

@Wegam: Én jobboldali zsidó vagyok és utálom a szoclib bagázst!

hoplita 2012.09.20. 14:52:46

@Wegam:
Na, téged sem az eszedért fognak eccer összeszedni.:)))

Wеgаm 2012.09.20. 14:52:48

@Hegyimedve: Neked kuss van ott hülye román!

Wеgаm 2012.09.20. 14:53:58

@hoplita: Hanem hogy a sárga csillagot rámtegyék. Tudom.

ZX 2012.09.20. 14:54:31

@conmorientes: Ez esetben a maradj talpon játékot ajánlom, természetesen kihegyezett karókkal. ;)

hoplita 2012.09.20. 14:54:40

@Silent Bob:
Lófaszt.
De nem vagyok egy olyan seggfej, mint te, plusz jobban ismerem a székelyeket nálad, szinte biztosan.

Netuddki. 2012.09.20. 14:54:57

@Wеgаm: Anyád is szoclib, őt is utálod?

átnevezett nick 1 2012.09.20. 14:55:43

@Hegyimedve: Mi van román? Ha annyira magyarkodsz, ékezetekre már nem futotta?

hoplita 2012.09.20. 14:57:00

@Wеgаm:
Nem, én olyan hátul megkötős felsőruházatra gondoltam...majd idővel, ha újranyílik a Lipót.:)

viktorianus 2012.09.20. 14:57:37

Már várom, hogy kinevezzék a szenátor-asszonyt Szavazatijog-védelmi Kormánymegbízottnak: nem kellene bíbelődni többé ezzel a demokratikus csökevénnyel.

Netuddki. 2012.09.20. 14:57:51

@hoplita: Pedig ezek szerint nem tudod megkülönböztetni a székelyeket a provokátoroktól...

dean23 2012.09.20. 14:59:02

Varga Istvánnak nem szülni kellett volna küldeni a nőket, hanem Selmeczi Gabriella iq-ját kellett volna érthető példaként felhozni a családon belüli erőszakra! xD

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.20. 15:00:21

A minap láttam Gabriellát a városban.

Meglepődtem, mert "hivatalos" arcát már sokszor láttam, de így, magáemberként még soha nem volt alkalmam látni őt.

Arckifejezése zavart volt, idegesnek tűnt, mint aki nem érzi jól magát a bőrében, mint akinek idegen a világ, amiben él.
Nem tudom, hogy hol és hogyan él, milyen gondolatokkal fekszik le és kel fel, mire gondol aközben, amíg a rántást kevergeti az esti bableveshez a konyhában.
Fogalmam sincs, mikor nevetett egy igazán jóízűt utoljára (esetleg saját magán, mert az önirónai nemesebbé is tesz, ugye), mikor volt alkalma úgy istenigazából beszélgetni valakivel csak úgy, minden sallang nélkül.
???

Egy mérés nem mérés, de azt hiszem, nem cserélnék vele életet. Semmi pénzért.

@Hegyimedve:

Biztos vagy abban, hogy ami nem a jobboldal és fidesz, az mind rossz? Biztos vagy abban, hogy ami jobboldal és fidesz, az mind jó?

Ha annyira magyarnak érzed magad, akkor kérlek, vedd elő a történelemkönyveket, tanulmányozd az ország történelmét a kiegyezéstől mostanáig - de az utóbbi 23 évről szóló részt kétszer olvasd el, és keresd meg azokat a párhuzamokat, sorok között megbúvó összefüggéseket, amik oda juttaták ezt az orszégot, ahol most van.
Óvatos légy és jól gondold meg, mit raktározol el magadban mindebből, nehogy olyan téves következtetésekre juss, mint amiket fentebb írtál.

A legfontosabb, amit tudnod kell: Magyarországon már jóideje nincs hagyományos értelemben vett jobb- és baloldal, ezen már régen túlszaladtunk ugyanis.
Paradigmaváltás van, óh, hol vannak már a régi izmusok! Te viszont lemaradtál jópár évvel...

Persze könnyű elhinni azt, amit hangosan, erős retorikával és sokszor mondanak neked, de azt azért tudd, hogy egyszerű, dipólusú világlátásodért csak saját magadat okolhatod.

Sokkal szélesebb e spektrum, mint gondolnád, így azt hiszem, jót tennél magaddal, ha prizma üzemmódba kapcsolnál és ezáltal meglátnád a világ bonyolult sokszínűségét.

hoplita 2012.09.20. 15:00:30

@kovi1970:
Juj, de baba...!
Két seggfej egymásnak esik....:)
Megyek is, kávézok.:DDD

@Disintеgrator Rising:
Apádnak is futhatta vóna még pár lökésre....vagy pedig hajnalban gyárthattak.

regress 2012.09.20. 15:00:44

@Hegyimedve: te akkor leszel magyar,mikor én román.

Silent Bob 2012.09.20. 15:00:52

@hoplita: Leszarom, hogy székely, anyját komcsizza.

KopaszMercis 2012.09.20. 15:01:06

@Hegyimedve:
Egy roman cigany mint te ne szavazzon magyarhonban...

campobaszo 2012.09.20. 15:02:40

@Hegyimedve: Magyarkodás előtt magyarul kéne megtanulni.Ékezetek.Első osztály.Margit néni.Csókolom!

Selmeczinek meg a logopédushoz járást kéne egyszerűsítenie.Nyilvánosság elé áll ki úgy,hogy selypít,csálék a fogai.Az hogy hazudik csak hab az Orbán. (Elnézést!)

Netuddki. 2012.09.20. 15:07:39

@hoplita: Örülj csak hülyegyerek...

somewhat damaged 2012.09.20. 15:09:54

@somewhat damaged: már ha igazi személy lennél persze

Netuddki. 2012.09.20. 15:10:35

@Zébácsi: "Nem tudom, hogy hol és hogyan él,"

Engem meg nem is érdekel. Ami érdekel az az, hogy kidobott pénz amit erre a ribancra költenek az adófizetők pénzéből...

stf! 2012.09.20. 15:11:16

@campobaszo: "Selmeczinek meg a logopédushoz járást kéne egyszerűsítenie.Nyilvánosság elé áll ki úgy,hogy selypít,csálék a fogai.Az hogy hazudik csak hab az Orbán. (Elnézést!)"

ezek a hibái nem tűnnek fel a főnökének.
olyan pózban nekem se tűnne fel:-)

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.20. 15:13:05

@jet set:

Bravo, sikerült a sztoriból kihámoznod a lényeget. De tényleg, bájos (kivéve persze, ha kommented csak irónia volt).

Persze, mindeképpen progresszív az a gondolat, miszerint az ügyfélkapu tömeges használata hasznos dolog, de addig, amíg a lakosság jó részének egy piros postai csekk helyes kitöltése nem kevés stresszt okoz, ez csak álom marad.

Viszont ebben a históriában nem ez a lényeg - azaz nem a regisztráció módja, hanem a gondolat maga.

Abban az országban, ahol a világ egyik legalaposabb személyi és lakónyilvántartása van, ahol a lakosság lakhely-mobilitása tradicionálisan alacsony, s ahol szinte mindenki rendelkezik jópár személyazonosságot igazoló irattal, igazán okos döntésnek tűnik plusz regisztrációhoz (és ezzel nem kevés költség is jár, mert mi oly gazdag ország vagyunk, ugye) egy alapvető állampolgári jogot.

Egy szó van erre : blőd.

blah 2012.09.20. 15:13:18

@Hegyimedve: asszem a többiek megírták a frankót. Az ilyen hülyéket nem látjuk szívesen. Ha itt akarsz észt osztani költözz ide és fizess itt adót. Persze ezekkel az érvekkel a néhány agymosotton kívül mindenki hülyének fog nézni akkor is, de legalább lesz jogalapod pofázni. Így meg nincs.

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 15:14:51

@hoplita: "jobban ismerem a székelyeket nálad, szinte biztosan. "

Nagyváradiak mondhatják a székelyekre, hogy nem normálisak? Csak azért kérdezem, mert 2m-re ül tőlem 2, és egybehangzóan állítják.

bapcs1964 2012.09.20. 15:16:27

@Hegyimedve: te csak otthon szavazz romániában.faszt ugatsz az életünkbe.

Bulba 2012.09.20. 15:17:34

"Jó látni", ahogy sikerült ezeknek a seggfejeknek megosztani egy nemzetet. Szegfű-narancs egykutya, az Andrási úti lámpavasakon volna a helyük...

Roy 2012.09.20. 15:17:44

@Hegyimedve: Szavazz a hazádban, Romániában. Itt ne rontsd a levegőt. Ja és nyald fényesre a vezéred seggét.

gigacherry 2012.09.20. 15:17:49

@Hegyimedve: Kedves Endre! Ismerik Önök a Fidesz 2014-s választási programját is és azt is, hogy az általuk meghozott törvények milyen következményekkel járnak majd a Magyarország határain belül élő állampolgárokra? Vagy biankóban adja le s szavazatát a Fideszre, és a legkevésbé sem érdekli, hogy velünk mi lesz?

2012.09.20. 15:18:23

@dr. mesterseges szinezek:
a barom mindenhol barom, a fidesznyik mindenhol fidesznyik

gigacherry 2012.09.20. 15:18:25

@gigacherry: Bocsánat, nem Endre, Gábor.

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 15:19:03

@Zébácsi: "nem cserélnék vele életet"

Valószínűleg ez hibás döntés volna részedről, hiszen a tudatlanság ádás.

gigacherry 2012.09.20. 15:20:30

@Hegyimedve: Még egy dolog. Ön új magyar állampolgárként más magyar állampolgárokat moslékoz, fenyeget. Miért teszi? Ha Ön azt várja, hogy befogadják és magyarnak tartsák, miért nem adja meg ugyanezt a többi magyar állampolgárnak?

Meglehet ott se vótam 2012.09.20. 15:21:00

@Hegyimedve:

Vigyél retkes cigánybűnözőket Csillebércre üdülni és egyből megnő az ázsiód a románozó liberráltak között.

Roy 2012.09.20. 15:21:02

@hoplita: hegyimedve nem székely, hanem egy romániai cigó.

conmorientes 2012.09.20. 15:22:19

@ZX:
Kostruktív transzparens megoldás, az egyenlőtlenségeket is kiküszöböli.
Megszavaztam :)

tintamin 2012.09.20. 15:22:29

Nem értem ezt a blogot. Most akkor szeretjük a Nemzet Gabiczáját, vagy ez azért már nekünk is sok?
Valaki ellopta a Mandiner jelszavát, és jobboldalellenes posztokat tol?
Jogos kritika? Még ilyet!
Baj lesz ebből...

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.20. 15:24:54

@dr. mesterseges szinezek:

No igen. Azt, hogy tudatlan, nem tudhatjuk, de azt igen, hogy sokat elbír a lelke (illetve arckifejezése alapján talán mégse).

OFF:
Két kérdés, ha szabad.
Kit ábrázol az avatarod? Te is dobos vagy?

szürkegém 2012.09.20. 15:26:37

Javaslat Selmeczinek, vagy egyéb észkombájnnak: Csendőrt minden szavazófülkébe (volt már ilyen korábban kicsi hazánkban!)!!!! Ekkor lesz ám egyszerűbb! Legegyszerűbb!

gigacherry 2012.09.20. 15:27:57

@Hegyimedve: Még egyszer kérdezem: Ismered a 2014-ben induló pártok programját? Vagy nem? Érdekel téged, hogy mi lesz velük, vagy csak az összetartozás nevében húzod az X-et a Fideszre, akár tetszik nekünk, akár nem? És ezt nevezed összetartozásnak?
Tudod, vannak másodrendű állampolgárok: Ezek mi vagyunk, határon belüli magyarok. Mi csak egy országban szavazhatunk, ránk érvényesek lesznek azok a törvények is, melyeket egy másik országban élő szavazók által hatalomra juttatott párt hoz.
Ha én holnaptól a világ másik felén élnék, akkor is szavazhatnék itt: Itt van a lakásom, itt születtem, itt született a fiam, itt él az anyám, a barátaim, itt dolgoztam és adóztam húsz évig, és végezetül azért is, mert ti is itt szavaztok, pedig rólatok mindez nem elmondható. Ha ti nem szavaznátok, akkor már meggondolnám.

gigacherry 2012.09.20. 15:33:03

@Silent Bob: @Wegam: Akkor most kell félni a médiatörvénytől, vagy nem? Mindig ellentmondásosakat írtok ezzel kapcsolatban. Mert ha nem, akkor a szoclibek is azt mondanak, amit akarnak.

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 15:33:42

@Zébácsi: Neil Peart, a Rush dobos-szövegírója van a képen.
Nem dobolok, és sosem volt ilyen hangszerem, de ha az életem függne attól, egy átlagosan unalmas vidéki esküvő repertoárját végig tudnám csinálni.

gigacherry 2012.09.20. 15:34:19

@hoplita: Majd ha ő akar a Királyhágón túl szavazni, akkor átugrik. Addig Hegyimedve jöjjön ide, ha már itt akar.

hoplita 2012.09.20. 15:34:47

@dr. mesterseges szinezek:
Ha a határról nagyot köpök, akkor Váradot eléri.:)

Silent Bob 2012.09.20. 15:35:07

@gigacherry: Nem tudom, én eddig se féltem tőle, viszont a kérdést biztos nekem akartad címezni? :) Ha igen, miért?

gigacherry 2012.09.20. 15:35:18

@jet set: Nekem bugos volt és nem működött.

Eddybubci 2012.09.20. 15:36:16

T. TuRuL_2k2 !

Ne álljon már be az ostoba mantrázók táborába ezzel a "aki nem fizet adót, ne dumáljon" c. hülyeséggel. Amire Maga valószínűleg gondol , az a SZJA. Csak szólok, hogy egyedül ÁFA jogcímen mindenki - mondom mindenki - kib@szott sok adót fizet manapság Mo.-on. Ja és nem ettől függ a szavazójog szerencsére.

Nahát.

Lrdx 2012.09.20. 15:36:59

Egyszerűbb? Ezhülye. Mert az eddigi bonyolult volt? (A jelöltállítás, az esetleg)

gigacherry 2012.09.20. 15:38:26

@Wеgаm: Szerintem inkább a modorodért :-)

Állítsuk meg a ......... 2012.09.20. 15:39:44

GabiKának
nem kellene inkább a fogait kifésültetni az értelmetlen kinyilatkoztatásai helyett?

Ennyi elmebeteget amennyi a fidesz-kdnp házatáján őgyeleg egy csomóban, rég látott a Lipótmező.

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.20. 15:39:52

@dr. mesterseges szinezek:

:-), köszi a választ!
Nem ismertem volna fel, elég keveset tudok a Rush zenekarról. A fickó biztosan nagy fazon lehet.

Én sem dobolok és életem sem függött tőle, de jópár nem átlagos vidéki lagzit és egyéb bulit végigdoboltam Abba-tól az Omegáig.

Ha dob, akkor nekem Buddy Rich. A valaha élt legnagyobb király, talán.

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 15:40:06

@hoplita: Ez már csak ilyen, és a válaszadást jól kibekkelted .), de annyi azért minima látszik, hogy a zegyszeri székely nem feltétlenül látszik ugyanannak onnan, mint innen, ahogy a zegyszeri Orbán sem feltétlenül látszik ugyanannak innen, mint onnan.
Jól áll nekik a távolság, mint a jóalakú, de randa nőnek.

Jack Torrance 2012.09.20. 15:40:48

@hazaffy: nem tul nehez. Gabika mondta, tehat nem igaz.

Pézsma · http://pezsma.blog.hu 2012.09.20. 15:41:04

Regisztráció ügyben egyébként Selmcezi mellett ma Kubatov volt, aki nagyot gurított:

pezsma.blog.hu/2012/09/20/kubatov_nekem_tetszik

Hegyimedve 2012.09.20. 15:41:34

Huhu na jol megkaptam itt a huhogoktol. Azert megkerdeznem, ti, akik a szocialistakra adtatok a voksotokat mindig milyen jogon itelkeztek es velemenyeztek itt barmit? Mi talan nem vagyunk magyarok, mert nem a torzsorszagban elunk? Komunista szemetek. Az mszp sosem kerul mar hatalomra! De sajnos e nelkul is folyton csak gyulolkodnek a magyarokon.
Takarodjatok a fenebe !

Hegyimedve 2012.09.20. 15:44:12

@gigacherry:

Epp eleg erv, hogy a Fideszre szavazzak, aki nem gyulolkodik es tiszteli a hatarontuli magyarokat, ellenben a kommunista liberalis mszp, szdsz sopredekkel.
Ennyit ér az antimagyar mszp, torodjetek bele!!!
"hazudtunk reggel, delben meg este" Ezt a hirhedt gyurcsanymondast meg itt is ismerik.

Állítsuk meg a ......... 2012.09.20. 15:44:31

@Hegyimedve:
Itt élsz?
Ide fizetsz tébét, adót?
Te viseled majd a következményeit a szavazás eredményének?

"Takarodjatok a fenebe ! "

Hová?

maskep 2012.09.20. 15:45:45

@Hegyimedve: Ezúton szeretném megköszönni a tízmillió Magyarországon élő magyar nevében, hogy a határon túli testvéreink segítenek, hősiesen dacolva akár az itthoni többséggel is, megválasztani azt, akit nem akarunk! Remélem, mi is tudunk majd hasonló segítséget nyújtani Orbán Viktor román, szocialista klónja, Victor Ponta részére, ha ő is lábbal tiporná az "ottani" magyarok jogait, és elkúrná a gazdaságot - ahogy Orbán Viktor teszi az "itteni" magyarokkal!

ZX 2012.09.20. 15:46:43

@Hegyimedve: Mindig is utáltam a maszopot meg a szadeszt, ellenben magamat liberálisnak és baloldalinak tartom. Na ezt hova rakod? Ja és a határon túli magyarokat sem nézem külföldinek. De azért Amerikából, Romániából, Szlovákiából, a Holdról és Marsról ne akarjatok már szavazni basszameg.

Hunor Levente 2012.09.20. 15:49:12

Egyszerűbb lesz a Fideszre szavazni.

Nemzetidegenek nyálverése 2012.09.20. 15:49:50

Hamis kórus…
Le kellene már szokni arról, majd mások eldöntik, hogy minden alanyi jogon jár.
Ez nem is igaz, és nem is lenne helyes.
Aki le akarja szavazni a Fideszt, regisztráljon és buktassa meg!!
Ha valaki annyira lusta vagy tompa-ész, hogy ennyit sem tesz meg, magáért, nem kár érte.

dr. mesterséges színezék 2012.09.20. 15:51:36

@Zébácsi: Peart a rock eléggé kötött keretei között műveli azt, ami a jazzben kötelező: lehetőleg soha kétszer ugyanazt az ütemet.
Emberileg példamutató volt mindig, és nem fordította ki az sem, hogy rövid idő alatt elveszítette a feleségét és a lányát.
Szövegíróként pedig megjelenik a játékos zenész és a méltósággal élő és gondolkodó ember.

Én a jazzről nem tudok szinte semmit néhány kulcsszót leszámítva, de szívesen hallgatom, és mindig elámulok, technikai tudásban mekkora szakadék van a könnyebb műfajok legjobbikai és akár csak az átlagos jazz zenész között is.

freetibi 2012.09.20. 15:51:56

Szerintem Simicska- és barátain kívül nem sokan fognak regelni. Ez a cél.

maskep 2012.09.20. 15:53:40

@Hegyimedve: Idejössz, berúgod az ajtót, úgy csinálsz mintha nem is otthon lennél, de mi lennénk az idegenek, mindenkit leköpsz, a végén még egy nagyot ide is csinálsz középre, majd hirtelen elélvezel azért, mert ím' bebizonyítottad, hogy azok, akik lehánynak a szagod miatt, magyargyűlölők?

Szerintem te egy szemét mocskos szekus provokátor vagy! Attól még akár magyar is lehetsz - nem ront, nem javít az ilyen szarházin a nemzetisége...

Nemzetidegenek nyálverése 2012.09.20. 15:56:55

A választási regisztráció elleni küzdelem önmagában áltéma. Demokratikusra hazudott ürügy, és nem egy reális politikai alternatíva része. A Fletók, Attik és … – ide, kérem, helyettesítsék be az éppen legtrendibben jogvédő LMP-s becenevét –, nos, ők mindössze bele akarnak ülni a kormányzati lobbi-barát fotelekbe.
Programjuk
... az ugyan nincs, csak az, hogy Orbán rossz, ők meg a csinosak.
Programjuk nincs, mert akkor igazat kellene mondaniuk!
- Az, az egyetlen válaszuk a válságra a „demokratikus értékek helyreállítása”, ami azt jelenti, hogy ne tárgyaljunk, hanem írjunk alá azonnal IMF-nek.
- Az a programjuk, hogy a „minél több Európa” jelszava alatt ne tagjai, hanem kegyekben részesítendő csatlósai legyünk az Európai Uniónak.
- Az az egyedüli "programjuk", hogy az „ésszerű gazdaságpolitika” szólama alatt a multik és a bankok visszakapják szenttehén-billogjukat.... és a bérrabszolgává tett magyart, mint aranyat tojó tyúkot!?
Azt akarják, hogy a magyar nép a külföldi multik és az IMF csicskása legyen!?!?

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.20. 15:59:53

@dr. mesterseges szinezek:

A szakadék a műfajokból ered. Rockban nem szabad szétütni a nótát (etalon: Lars Ulrich játéka a Notting else matters c. Metallica nótában), míg a jazz inprovizatív, szinte kötelező a szabadság. Pláne, ha nem 4/4-ben játszol.
Nehéz.
Persze számtalan kiváló nem jazzdobos is van, akik ugyanakkora mesterei a hangszernek, mint jazzista társaik.

Köszi még egyszer és üdv!
Zb.

felcsutisuttyo 2012.09.20. 16:00:21

NA ELÉG VOLT! El kell felejteni a regisztrációról és a Fidesz csalási sajt választási törvényéről beszélgetni elemezgetni.... Nem kell várni 2014 ig
DEMOKRATIKUS ÚTON EZT A ROHADÉK BANDÁT NEM LEHET LEVÁLTANI ( mert még csalni is fognak a választási Bizottságot is úgy alakították már tegnap) TEHÁT PARLAMENT I DIKTATÚRA VAN..ÉS A DIKTATÚRÁKAT MEG SZOKTÁK DÖNTENI !
HA VÉGRE FEL TUDJA FOGI A MAGYAR NÉP AKKOR arra lehet készülni...és arról beszélgetni, s nem arról hogy ki és mennyien regisztrálnak , mennyien mennek el...

maskep 2012.09.20. 16:02:04

@Nemzetidegenek nyálverése: "Le kellene már szokni arról, majd mások eldöntik, hogy minden alanyi jogon jár. "

A választójog nem "jár". Definíció szerint a legfőbb hatalom a népé, vagyis a választópolgáré, méghozzá a legteljesebb választói közösségben. Ennek az intézménye a törvényhozási választás, és esetenként a népszavazás. A hatalom legfőbb birtokosának a jogát a hatalma gyakorlására a törvényhozó és a végrehajtó hatalom nem korlátozhatja, csak kifejezetten erre irányuló felhatalmazással, mert a néphatalomnak alá van rendelve.

Vagyis a (néphatalom gyakorlása szempontjából észszerű és célszerű) választójog "alanyi jog", de nem "jár", hanem "van" - ez a legalapvetőbb politikai jog, minden egyéb jog és hatalom felett.

Természetesen én a demokratikus köztársaság alapelveiről beszélek...

Netuddki. 2012.09.20. 16:02:35

@ZX:
@maskep:
Feleslegesen fárasztjátok magatokat. Ez csak egy ócska provokátor, sose volt határon túli magyar...

gigacherry 2012.09.20. 16:03:15

@Hegyimedve: És azt ismerik, hogy a Fidesz úgy hazudik a szemünkbe, hogy igazságnak tünteti fel a hazugságot, sikernek a kudarcot, fejlődésnek a hanyatlást? Továbbra is úgy gondolom, hogy nem árt a tájékozódás, különösen akkor, ha mások sorsáról szándékozik dönteni az ember.
Tudod, egyszer az Erdély.ma oldalon megkértem az oda író erdélyi magyarokat, jól gondolják meg, akarnak-e Magyarországon szavazni, hiszen a szavazás nem érzelmi, hanem politikai döntés, itt nem egy nemzetnek, hanem egy országnak választunk parlamentet és ez az ország a jelenlegi kis Magyarország. Beszélgetésbe elegyedtem az ottani emberekkel. Elmondtam nekik, hogy két évig nekem is erdélyi vőlegényem volt. A minimum, amit kaptam a személyeskedés volt: Ha már nincs meg a fiú, nem kell Erdély sem, zsigerből utálom az erdélyieket? De kaptam ennél cifrábbakat is. Megvonták tőlem a magyarság jogát, azt kérték, nehogy a mocskos lábamat többé Erdély földjére tegyem (nem fogom, nyugodj meg), gusztustalan szavakkal illettek és elküldtek melegebb éghajlatra. Én erre is udvariasan válaszoltam. Megírtam a véleményem az engem ért bántásokról, az ellenséges légkörről, amit ott tapasztaltam, a tájékozatlanságról, az érzéketlenségről. A moderátor megvonta a hozzászólási jogaimat, míg az engem mocskolókat megdicsérte. Jó érzés, hogy itt nem vagyok egyedül a véleményemmel.
Gondolj bele: Ha lenne egy új munkatársad és azzal a kijelentéssel indulna az új munkahelyen, hogy itt csak az a jó dolgozó, aki őt befogadja, viszont ő nem fogad ám el mindenkit a munkahelyen, csak azt, aki hozzá hasonlóan gondolkodik, és igenis beleszól a többi dolgozó életébe, akinek pedig ez nem tetszik, az moslék, akkor mit gondolnál róla? Szeretettel fogadnád?

2012.09.20. 16:03:16

@Nemzetidegenek nyálverése:
te fideszes patkány, az orbánnak volt programja? nem!
kábé azt sorolod fel, amivel választást nyert az ilyen agy mosott disznók miatt mint te. egy nagy nullát tudsz kihozni baromarcú

hazudsz te patkány, mint a kibaszott selmeczi, persze az LMP aztán nagy multibarát a hülye zöldprogramjával

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.20. 16:04:15

@Nemzetidegenek nyálverése:

Kommented szétcincálására elegendő egyetlen érv: a Fidesznek sem volt programja 2010-ben.
Mert azt, amit azóta csináltak nehéz programnak nevezni.
Nem véletlen, hogy magára valamit is adó jobboldali közgazdász nem is tapsikol örömében, mikor erről kérdezik.

Maradjunk ennyiben.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.09.20. 16:05:36

@Nemzetidegenek nyálverése: De ha egyszer a fő szavazóbázisaik tele vannak funkcionális analfabétákkal, meg hivatásos rettegőkkel, akik sehol sem mernek regisztrálni (csak a Túró Rudiért, meg Drágabolgárúrnál)? Mit tehetnének?

Silent Bob 2012.09.20. 16:09:27

@gigacherry: Nem kell ezen meglepődni. Arányaiban Erdélyben sem kevesebb a kretén, mint máshol.

Netuddki. 2012.09.20. 16:11:19

@Zébácsi: "Nemzetidegenek nyálverése 0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2012.08.25. óta tag."

2012.09.20. 16:11:49

@Hegyimedve: Én eddig nem utáltalak, de most már én is azt mondom, hogy az ugasson és szavazzon aki ide adózik, ide fizeti a tb-t, itt él , itt lakik.
A többinek pedig kérném tisztelettel--kuss legyen!
Pláne olyanoknak, akik 3000-5000 ft-ér és egy ebédér azokat az "anyaországiakat" köpködi, akitől a pénzt , a támogatást kapja.
Igaz, ezt nektek Viktor és Köteles-Kövér vitte, adta, de basszus, ez a mi pénzünk, nem a Viktoré és Kötél Lacié.
Olyan vagy mint a szeretett vezéred, ha pénzt látol vagy remélsz, akkor még a becsületedet is eladod. Olcsó Jánosok vagytok--mint Viktor!

Ringlósztár 2012.09.20. 16:13:37

@Schindler Pistája:
Bakker, ebben az esetben orbán veszíteni fog!

stf! 2012.09.20. 16:15:26

Az a szomorú, hogy most már szinte csak a külhoni magyarokra hivatkoznak regisztráció ügyében,
azokra, akik nyilván félelemből és undorból nem nagyon jelentkeznek állampolgárságért, és akiket már több környező országban ugrasztották össze egymással, megfosztva őket az egységes képviselettől.
Ráadásul aki mégis kérte az állampolgárságot,
névvel és címmel tette, tehát ő is regisztrált már
egyszer valahogyan. Teljesen átlátszó a dolog,
hogy kiket akarnak kizárni a lehetőségből.
Azokat, akiket lassan kizárnak a társadalmukból is.

hoplita 2012.09.20. 16:16:35

@dr. mesterseges szinezek:
Nekem a dologban van annyi érvem mellette, ahány ellene, pro és kontra. Mármint a határon túliak szavazása kérdésében. Ha adok állampolgárságot, akkor teljes jogút kell adnom...de ne szavazzon, mert nem adózik és nem viseli a következményét.... Viszont itt vannak azok a milliók, akik ükapára visszamenőleg nem fizettek egy vas adót sem és még ahhoz is hülyék, hogy felmérjék a voksuk következményeit...
Lehet ragozni mondom napestig.
Ha nem érzelmileg közelítem meg, akkor tartózkodnék, de emocionálisan igennel szavazok.
Nem a határon túliak fogják eldönteni 2014-et....ebben mindenki biztos lehet.
A hazai droidok kimeríthetetlen serege lesz a csatadöntő. Sajnos.

karnak 2012.09.20. 16:17:44

@Hegyimedve: Hát én veled egyáltalán nem szeretnék. Ahogy látom még a jelen lévő jobboldaliak sem.. Mit is mond ez el rólad, és arról a szavazatról amit leadsz?

Cinkes 2012.09.20. 16:19:11

@Hegyimedve: te most tényleg azokat akarod elküldeni akik itthon vannak...? Ehhez igazi kreténnek kell lenni. Javaslom utazz ide és ezt tedd meg élőszóban. Az ne is zavarjon, hogy a fidesz kezdte el nagy iparban az ország megosztását a kokárda akcióval meg a haza nem lehet ellenzékben meg hasonló überidióta dumákkal. Aki ezek után a nemzet megmentőjeként vagy nagy barátjaként tekint rájuk azt nem tekintem épelméjűnek...

Gera 2012.09.20. 16:22:53

Javasolnám Selmeczi Gabriella kinevezését választásvédelmi biztosnak, ez garantálná, hogy nem csökkenni, hanem nőni fog a részvétel a regisztráció bevezetésével.

dr kíváncsivagyok 2012.09.20. 16:24:04

Öregecske Fideszes szőkenő....

Mariann19 2012.09.20. 16:34:43

@Hegyimedve: Morális okokból én soha nem szavaznék olyan ügyekben, amihez nem értek.
Higgadj le, nagyon túlfűtött vagy, az ilyen állapot nagyon zavarja a tisztánlátást. A lelkivilágodból űzd ki a gyűlöletet, jobban fogod érezni magad, hidd el!

Feketeleves 2012.09.20. 16:35:09

@Hegyimedve:
Te tényleg elhiszed ezt a "nemzeti" köntösbe csomagolt hülyeséget amit a Fidesz nyom??Elárulok neked egy nagy titkot:
A jelenlegi politikai adminisztrációt kurvára nem érdekli semmi más csak az hogy minél több pénzt tudjon zsebre tenni.A reál politika nem szól másról, csak érdekekről, és hatalomról -meg persze pénzről.Sok-sok pénzről!Csak a módszerek különböznek.Ők most éppen a nemzeti-pátoszos-pántlikás-piros-fehér-zöld lemezt nyomják.

A tragikus az, hogy a "másik" oldal is a velejéig romlott és korrupt volt/illetve ha újra lehetőséget kapna, az lenne.

A Fidesz összes politikai húzása, csak azt a célt szolgálja, hogy a hatalomba maradjon - természetesen nem a nemzet miatt, hanem csak is önmaguk miatt -és az ilyen szerencsétleneket mint amilyen te is vagy, eszközként használ erre.
Sajnos belelátok sok mindenbe, és SEMMIVEL nem jobbak, mint az előző mocskos garnitúra!

Legalább ne legyél ennyire naiv.

Ad Dio 2012.09.20. 16:36:52

Ezt a Selmeczit sem az eszéért szeretik.

Regisztrácó-párti vagyok, de sose indokolnám azzal hogy ez így egyszerűbb lesz. Mert nem lesz az. Meg az élet se.

conmorientes 2012.09.20. 16:39:01

@Hegyimedve:

Macika !
Én úgy eltakarodtam Romániából, hogy még életemben nem léptem be abba az országba. Pont a hozzád hasonlóan gondolkodó tömegek miatt. Most már annak is örülök hogy 1989 telén nem tudtam elindulni forradalmat támogatni, mert éppen akkor romlott el az autóm, holott már tele volt élemiszerrel.

Te viszont itt még véletlenül se emberkedjél, pusztán azért mert magyarnak vallod magad. Ez a te saját döntésed, az is hogy hol és milyen módon élsz. Ezt az országot velem szemben még a legkisebb szinten sem tartod fenn, ezért inkább huzzál bőrt a fogadra, vagy alakítsd meg a Fidesz romániai tagozatát és ott kampányolj.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.09.20. 16:39:12

"Ügyfélkapu regisztráció
Ahhoz, hogy az ügyfél használni tudja az Ügyfélkaput, létre kell hoznia személyes ügyfélkapus azonosítóját. Ezt bármely természetes személy megteheti. A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet az ügyfél kezdeményezhet bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán vagy külképviseleten. Amennyiben külképviseleten kíván regisztrálni, kérjük, előtte telefonon egyeztessen az adott képviselettel.
A regisztrációs folyamat elindítható interneten is. Ez esetben ki kell tölteni az online Regisztrációs adatlapot."
Bővebben itt: ugyfelkapu.magyarorszag.hu/regisztracio

Sok sikert, ne törődj a sok tesze-toszával!

conmorientes 2012.09.20. 16:40:59

@Hegyimedve:

Macika !
Én úgy eltakarodtam Romániából, hogy még életemben nem léptem be abba az országba. Pont a hozzád hasonlóan gondolkodó tömegek miatt. Most már annak is örülök hogy 1989 telén nem tudtam elindulni forradalmat támogatni, mert éppen akkor romlott el az autóm, holott már tele volt élemiszerrel.

Te viszont itt még véletlenül se emberkedjél, pusztán azért mert magyarnak vallod magad. Ez a te saját döntésed, az is hogy hol és milyen módon élsz. Ezt az országot velem szemben még a legkisebb szinten sem tartod fenn, ezért inkább huzzál bőrt a fogadra, vagy alakítsd meg a Fidesz romániai tagozatát és ott kampányolj.

bgp 2012.09.20. 16:45:46

@Hegyimedve: bazmeg, te nem is élsz Romániában, csak egy pesti troll vagy :D

bgp 2012.09.20. 16:51:00

@tintamin: a mandiner már rég nem a régi.

lazarus (törölt) 2012.09.20. 16:57:50

ha alkotmányos jogom szavazni (18+ szabadlábon magyar épeszű) de nem regisztrálok tehát nem szavazhatok, akkor az mi?

2012.09.20. 17:04:09

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120920_Szeretem_a_borod_illatat_Viktor#rss

no, íme egy hithű fidesznyik, és ezek irányítják az országot:

"Havasinak, mint mondja, „a miniszterelnök mindig tud meglepetést okozni – mármint jó értelemben”. Lojalitását jelzi, hogy „tréfás tárgyi emlékként” őriz egy összegyűrt kólásdobozt. „Ebből ivott a miniszterelnök a dunaharaszti Coca-Cola-üzem avatásán” – magyarázza a sajtófőnök, hozzátéve: „Elkértem tőle a dobozt, amit azóta többször is megmentettem: egy kolléganőm – nem tudván, hogy ereklyéről van szó – összegyűrte. A takarítónők is mindig szemétnek nézik, ezért tettem ki ezt a cetlit, hogy „műtárgy, ne dobd ki”.”

a mandinernél kinek mi van az atyaúristentől?

Fehérszakál 2012.09.20. 17:06:35

Hobbiasztalos.blog.hu

Folyékonyan tud hazudni az összes fideszes.

genyamagyar 2012.09.20. 17:07:36

@Eddybubci: "Csak szólok, hogy egyedül ÁFA jogcímen mindenki - mondom mindenki - kib@szott sok adót fizet manapság Mo.-on."

Na ja! Csak éppen azt felejted el megemlíteni, hogy azt a pénzt, amit ő ÁFA címen kifizet, az állam adja oda neki segélyként!

genyamagyar 2012.09.20. 17:09:00

Selmeczi hazudik?

Nahát, ki hitte volna!?

hoplita 2012.09.20. 17:11:41

@conmorientes:

"....Te viszont itt még véletlenül se emberkedjél, pusztán azért mert magyarnak vallod magad. Ez a te saját döntésed, az is hogy hol és milyen módon élsz...."

Ez a két mondat többet árul el rólad, mint gondolnád.
Te ezt az országot semmivel sem tartod fenn, csak rothasztod, mint egy belülről rágó, undorító féreg.

fefe79 2012.09.20. 17:23:32

A Fidesz képtelen tanulni a múlt hibáiból. Még mindig azt hiszik, hogy pofátlan hazudozással sikereket lehet elérni, eredmények pedig nem kellenek. A szavak mindent megoldanak szerintük.
Selmeczi már annyira a 0 alatt van, hogy igazából nem is érdemes rá szót vesztegetni. Minek.

conmorientes 2012.09.20. 17:34:41

@hoplita:

Nagyon jól látod, minden adófizetési kötelezettség idején és ez elég gyakori, magam is elgondolkodom, hogy mindaz az évi sokmillió forint amit befizetek az államkasszába, hogy utána ellehetetlenítsenek és engem hurcoljanak meg, függetlenül attól hogy hány embernek és hogyan biztosítom a mindennapi betevőt, az egy igazi élőskődő táplálás.
Gyűlölöm is magam miatta, mert saját magamtól és a családomtól vonom el a lehetőségeket, és valószínűleg vagy közvetve, vagy közvetlenül pont olyan magas értelmi és morális szintű emberek támogatására fordítom mint te magad.
Tehát dobjuk össze csak úgy viccből a te teherviselésed az enyémmel és ha egyetlen forinttal is többel járulsz hozzá a jelenlegi 93.093 km2 területű közterületi budi fenntartásához, akkor szívesen visszavonulok nemzettestet rágcsálni magamban.
Addig azonban csak szépen lassan rohadj meg forrongó tehetlen dühödben.

genyamagyar 2012.09.20. 17:35:53

Ha a romániai magyarok szeretnének itthon szavazni, akkor én, magyar nemzetiségű magyar állampolgár, szeretnék a Romániában működő magyar pártokra szavazni, pl. az RMDSZ-re.

Oké?

bucbuc 2012.09.20. 17:38:02

A lényeg hogy az évi rendes és a választás évében még egy rendkívüli nyugdíjemelés meglegyen. A többi megy magától.
Halott ország ez.

Hegyimedve 2012.09.20. 17:40:55

@lazarus:
Az hogy lusta voltal feliratkozni, nem erdekel az orszagod sorsa, tehat akkor ne is szavazz! Ha lemaradsz igy jartal, ennyi!

Hegyimedve 2012.09.20. 17:43:07

@genyamagyar:
Mar megint ez a suket duma...mi azert szavazhatunk mo-i partra, mert magyarok vagyunk, es ne romanozz! nem all jol.
Az rmdsz pedig egy almagyar part, romaniai szdsz, szemetek. Persze ezt neked nem is kell tudni csk ugy mondom.

Hegyimedve 2012.09.20. 17:44:31

@fefe79:
Milyen hibaibol? Hogy el akarja zavarni a bolsevik mocsadekokat es, hogy nem tart idegeneknek minket, hatarontuliakat? Hulye kocsog.

gnme 2012.09.20. 17:45:30

Figyelem! Ez a hozzászólás nyomokban MOGYORÓT tartalmaz!

genyamagyar 2012.09.20. 17:47:02

@Hegyimedve: "mi azert szavazhatunk mo-i partra, mert magyarok vagyunk,"

Mi meg azért szavazhatunk az RMDSZ-re, mert nagyarok vagyunk.

Mit nem értesz kisi huszár?

"mert magyarok vagyunk, es ne romanozz!"

Román vagy te, az is maradsz! Ott nőttél fel, ott szocializálódtál, ott jártál iskolába... román vagy te ízig-vérig!

Ja és ki nem szarja le a véleményed az RMDSZ-ről?

Na, indulj a bocskoroddal, kergesd meg a birkáidat! :DDDD

Hegyimedve 2012.09.20. 17:48:44

@conmorientes:
MEkkora egy aljadek vagy, talan jobb lenne egy nemzetietlen globalizmus? En magyarnak tartom magam, hogy te minek az te dolgod, de hálIstennek már nekunk is jogunk van beleszolni a Nemzet ugyeibe, megha ez az internacionalista hulladek komcsiknak nem is tetszik! Ez van, megszoksz, vagy megsz*o*ksz.

genyamagyar 2012.09.20. 17:48:46

@Hegyimedve: "hogy nem tart idegeneknek minket,"

Balkániak vagytok, azok is maradtok!

genyamagyar 2012.09.20. 17:49:45

@genyamagyar: "de hálIstennek már nekunk is jogunk van beleszolni a Nemzet ugyeibe"

Lófaszt van jogotok!

Na csá, Hamupipőke!

gigacherry 2012.09.20. 17:49:53

@hoplita: Szerintem nem azt teszi.
Én - liberális létemre - mindig azt gondoltam, hogy erdélyi magyarnak lenni nehéz dolog, és nekem fájt, amikor az erdélyi magyarokat lerománozták. (Gimnazista koromban erdélyi és gyimesi csángó táncokat is táncoltam többek között, de ez más kérdés). A magyarság felvállalása miatt úgy éreztem, ők igazabb magyarok, mint én vagy bárki más. Egészen addig, amíg ők nem mondták a képembe, hogy nem vagyok magyar, ha nem hagyom azt, hogy ők a szavazatukkal a sorsomról döntsenek - ha tetszik nekem, ha nem -, nem vagyok magyar, ha nem értek egyet velük, ha nem vagyok fideszes. Azt az empátiát, amivel az ő sorsuk iránt viseltettem, egyáltalán nem kaptam vissza tőlük - tisztelet a kevés, általam személyesen ismert kivételnek. Megtudtam, őket egyáltalán nem érdekli, hogy velünk, magyarországi magyarokkal mi lesz, a legkevésbé sem nagyvonalúak, a végtelenségig elfogultak, szűk látókörűek, vitakultúrájuk pedig kezdetleges. Vannak persze kivételek, de ez az, amit az erdélyi hozzászólók több, mint 90%-ától tapasztaltam. Próbáljatok csak meg a szavazással kapcsolatban vitát kezdeményezni a Facebook Erdély oldalán. Meglátjátok, mit kaptok a fejetekre azért, hogy egyáltalán szóba meritek hozni a témát.

Hegyimedve 2012.09.20. 17:51:45

@genyamagyar:
csak a kommunistak neveben beszelj es ne az erdelyi magyarokat szapuld.

conmorientes 2012.09.20. 17:57:16

@Hegyimedve:

Kezdelek érteni maci. Javasolnám hogy először úgy számolj le a globalizmussal, hogy kikötteted az internetet. Hidd el jobb kedved lesz ha a hülyeség plántálás helyett sétálsz egyet a havasokban.
Bár akkor nem fogsz szórakoztatni, de valahogy csak kibírom, mert ebben az országban is van helyetted elég pusztai, barlangi, hegyi, meg havasi troll.

conmorientes 2012.09.20. 17:58:30

@Hegyimedve:

Meg ha egy kicsi szerencsénk is van, akkor találkozol a barna társakkal is.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.09.20. 18:00:46

@doggfather: Selmeczi "szenátor"-asszonyra gondolsz?
Ha ugyan emlékszik még valaki erre az epizódra a hazugságspirálban.

jo20000 2012.09.20. 18:04:55

Selmeczi Gabriella, bocsánat, egy assembly kóddal vezérelt droid, a totális provokáció és megalázásunk integráns része. "Látod? Ez a hatalom, ez a mi arcunk, meg szóvivőnk." Ezt nem lehet kibírni semmilyen oldalon szerintem. Gondolom, nem kell részletezni.

Andal 2012.09.20. 18:07:34

A regisztráció szerintem is baromság, a hölgyet se nagyon csípem, de a beidézett mondatnak szerintem fussatok neki még egyszer, hátha sikerül értelmezni.

gigacherry 2012.09.20. 18:10:14

@conmorientes: Másrészt: A globalizmus egyik következménye, hogy Románia és Magyarország ugyanannak az Uniónak a tagja, és így nincs a határon többé útlevélellenőrzés, vámolás, megaláz procedúrák. Ha a globalizmussal leszámolunk, ennek is vége.

malloc (törölt) 2012.09.20. 18:16:10

ohbakker, most esett le. Hát ezért záratták be lipótot... nehogy oda tudják őket vinni. Na ez ám az előrelátás, van még remény.

jog-ász 2012.09.20. 18:17:03

komolyan azt olvastam, hogy LÓVAL könnyebb lesz szavazni:)

hoplita 2012.09.20. 18:17:56

@conmorientes:
Dühöngök? Miattad?
Ugyan faszfej, ne képzelj sokat magadról.:)
Aki szerint az identitás megvallása olyan döntés kérdése, mint hogy mogyoróst veszek, vagy nugátost...nos az olyan miatt nem dühöngök. Lenézlek, mint egy lámpa elől szaladgáló csótányt, bazmeg.
Az a fajta netes emberkedés meg, hogy így keresek többet, annyival adózok többet, mint te, na az meg a cigánykodás alja nálam.
Persze ettől fizethetsz akár jóval több adót is nálam, de ember attól nem leszel a szememben.

conmorientes 2012.09.20. 18:19:46

@gigacherry:

Mint említettem a román-magyar határ átléphetősége engem saját döntésem miatt nem érint.
Az sem hogy valaki, vagy valakik egy fogalmat céltalanul és értelmetlenül használnak, anélkül hogy azzal tisztában lennének.
Ha engem kérdezel pont ugyanannyira előre jól megfontolt meggyőződéssel szavaztam nemmel az Eu csatlakozás és az állapolgársági jog kiterjesztése kérdésében tartott értelmetlen népszavazásokon.
Sokáig úgy véltem Eu szkepticizmusom a tartalmasabb protest, ma már tudom hogy a másik volt az.

dr kíváncsivagyok 2012.09.20. 18:23:10

Egyszerű , Öregecske , Szőkenő....

draft22 2012.09.20. 18:23:42

@Hegyimedve: A komcsi Fidesz tiszteli a határontúli magyarokat???????????
Ez komolyan gondolod, tehát ezért osztja meg őket????
Anyám hol élsz te a holdon?

hoplita 2012.09.20. 18:24:35

@gigacherry:
Én nem vallom magam liberálisnak...pedig valószínűleg számtalan kérdésben jóval inkább vagyok az, mint az itt ezzel melldöngetők jó része.:)
De nézd meg, mit csinálnak itt nem kevesen a Macival, miket vágnak a fejéhez látatlanul...és szörnyedj el.
Mivel különbek, mit a téged pocskondiázók azon a másik fórumon?
A zemberek 90%-a agyatlan ösztönidióta, nem mondd, hogy erre csak mostanában döbbentél rá. A hülyeségnek, korlátoltságnak és vakhitnek nincs nemzetisége és határokat sem ismer, sem a szó konkrét, sem az átvitt értelmében.

dr kíváncsivagyok 2012.09.20. 18:24:53

@jo20000:
Namármost . Mi lett volna , ha a Gyurcsány-kormány szóvivője ez a parasztbéka !?

Hegyimedve 2012.09.20. 18:29:34

@hoplita:
Egyetertek. Hajra Fidesz!

komissarlajos 2012.09.20. 18:30:00

@Hegyimedve: Azt a szegény barnamedvét a napokban kilőtték rumanyiában, melyik széttépett egy alkoholista cigányt a kertek alján. Sajnálom, hogy nem te voltál az áldozat. Komolyan.

gigacherry 2012.09.20. 18:30:41

@conmorientes: Én sem akarom átlépni a határt többé, azok miatt érdekel a dolog, akik igen.

Wagem 2012.09.20. 18:32:03

Libsi kutyák.
Nektek az az ideális,ha fasz megy szőrös férfi seggbe.
Ahelyett hogy ezt tennétek,itt keménykedtek.
Rohadt kevesek vagytok.
De azért osszátok az észt,nektek jól áll.
A ........faszotok.

conmorientes 2012.09.20. 18:32:53

@hoplita:

Még szerencse, nem is vágynék embernek lenni olyan szemében aki anélkül nézi le embertársát hogy ismerné.
Ezért én nem is nézlek le, csupán sajnállak, nehéz dolog úgy sötétben leélni egy életet, hogy minden reggel a nap felkeltével kell konfrontálódnod.
Az internet meg pont erre jó, következmények nélkül kiélheted kisszerű vágyaidat más lenézésében, vagyis a felsőbbrendűségi érzés megtalálásában, mert az életedben ez minden valószínűség szerint hiányzik.
Engem hidd el nem zavar, nyomjad csak tovább nyugodtan, biztos megnyugtat, és az a fontos.

átnevezett nick 2 2012.09.20. 18:32:54

@Hegyimedve:
"Adatlap

Hegyimedve 0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2012.09.20. óta tag."

- Köcsög troll.

komissarlajos 2012.09.20. 18:33:12

@agresszív kismalac: Emlékszem. 1-2 évig lapátra is tette a nemzetvezető.

Kerek négyszög 2012.09.20. 18:33:46

Szerintem ma már ciki nyíltan vállalni a Fidesz elkötelezettséget.

Bár mint tudjuk mindenkinek joga van hülyének lenni....

Wеgаm 2012.09.20. 18:34:01

@Wegam: Különben megértelek titeket. Én is szeretem a kemény faszt a seggembe.

gigacherry 2012.09.20. 18:34:26

@hoplita: Na igen, Maci kapott hideget is, meleget is. Ezzel az a legfőbb baj, hogy még esély sincs arra, hogy elgondolkozzon a jogos kritikákon, ha kap mellé hat vödör mocskot. Az én esetem - amikor "közéjük" merészkedtem (már leírni is fura, olyan jó lenne, ha tényleg lenne köztünk összetartás), annyiban volt más, hogy józan érvekkel, ítélkezéstől mentes hangnemmel nem igazán találkoztam. Ötven hozzászólásból talán kettőben fedezhettem fel ilyesmit.

Hegyimedve 2012.09.20. 18:35:26

@Lеncsés István:
Mi az osszefugges? Az hogy ma regisztraltam? Hahaha, es? Valamikor el kell kezdeni...

Wеgаm 2012.09.20. 18:35:40

@dalida: Hol élne? Egy hülye román aki beleugat a magyarok dolgába.

Kerek négyszög 2012.09.20. 18:35:46

@Wegam:
"Nektek az az ideális,ha fasz megy szőrös férfi seggbe."

Nem szokás ilyen blogokon közölni a visszatérő álmokat.

gigacherry 2012.09.20. 18:36:27

@Wegam: Kb. én vagyok itt az egyetlen, aki nyíltan felvállata, hogy liberális, ugyanakkor én nem rendelkezem az általad sűrűn emlegetett szervvel, szóval rossz próbálkozás volt.

átnevezett nick 2 2012.09.20. 18:36:52

@Hegyimedve: Ahhoz képest hogy ma kezdted , román , nagy a pofád .

komissarlajos 2012.09.20. 18:36:57

@Wegam: Ostoba barnainges vagy. (Agy nélkül.)

gigacherry 2012.09.20. 18:37:14

@Wеgаm: Úgy látom, meghackeltek :-)

Wеgаm 2012.09.20. 18:38:51

@gigacherry: Ja, itt Londonban a netcafes gépről lopják a nickem.

hoplita 2012.09.20. 18:41:06

@Hegyimedve:
Hehe...fentebb már említettem délután, el vagy tájolódva. Inkább a kezem hagynám levágatni, mintsem a narancskomcsicionistákra ikszeljek.
Az lehet, hogy székely vagy, de én meg kun.:)

átnevezett nick 1 2012.09.20. 18:41:32

@Wegam: Már megint szőrös férfi seggekről álmodozol? Meg kellene beszélned a pszichiátereddel! Vagy a mcdonaldos fizudból Londonban nem fussa rá?

gigacherry 2012.09.20. 18:41:49

@Wеgаm: Az van, nem arról beszélek. Egyébként ez valami konzervatív nagypolgári udvarias stílus?

conmorientes 2012.09.20. 18:42:53

@hoplita:

Ami pedig az érdemi részét illeti.
Ebben az országban azért nem pusztulsz el az első náthától, nem ég le a házad és tanítják meg a gyerekedet olvasni, van közvilágítás és könyvtár, autópálya, meg híd a folyókon és a sort a végtelenségig lehet folytatni, mert vannak olyan hülyegyerekek akik dolgoznak, termelnek és adót fizetnek, ezzel fenntartják az okos gyerekeket, akik mindennek gyümölcsét "köz" előtag leple alatt majszolgatják, manapság már nem is kétpofára.
Ez egyébként mindenhol így van, és merőben igazságtalan, de normálisabb helyeken ez azzal kompenzálódik, hogy saját érdekből a fejős állatok jókedvére próbálnak tenni, függetlenül hogy a fejősállatot nagy cégnek vagy kkv-nek hívják.
Mindössze ennyit kellene néked megértened azzal a fejeddel ami rendelkezésedre áll, és ahogy látom ez nem lesz kis kihívás.

hoplita 2012.09.20. 18:45:20

@conmorientes:
Két mondatod elég volt, hogy tudjam mifélével hozott össze a mindenható net.
Már több karaktert pocsékoltam rád, mint amennyit érdemelsz.

átnevezett nick 1 2012.09.20. 18:45:26

@Hegyimedve: Az ilyenek miatt nem kedvelik a határontúliakat sokan, mint te. Hülye köcsög, ne ugass bele a dolgainkba! Ékezeteket meg használj!
Vagy annyi magyarságra már nem futja?

Gera 2012.09.20. 18:46:06

Felmerült bennem egy kérdés: ha valaki regisztrál jövő szeptemberben, de elköltözik és átjelentkezik, akkor el kell húznia az új helyen a jegyzőhöz újra regisztrálni? Zseniális találmány ez.

átnevezett nick 1 2012.09.20. 18:48:25

@Hegyimedve: "En magyarnak tartom magam, hogy te minek az te dolgod, de hálIstennek már nekunk is jogunk van beleszolni a Nemzet ugyeibe, megha ez az internacionalista hulladek komcsiknak nem is tetszik! "
- Aha. Szóval van ékezet a gépeden, csak te nem használod. Nem vagy te magyar, csak egy román.

átnevezett nick 1 2012.09.20. 18:50:16

@Hegyimedve: Már kiderült, hogy van á betűd és még sem használod. Román vagy te! Lebuktál! :-))

conmorientes 2012.09.20. 18:52:04

@hoplita:

Látod te szerencsétlen, hová lesz az isteni gondviselés, ha egyszer valaki arra kényszerít esetleg hogy gondolkodj. Akár több sort is kell veszetegetned.
Ne is tedd, nem a te pályád.

Hegyimedve 2012.09.20. 18:56:06

@Disintеgrator Rising:
ááááááá

Balazs Gabor, Csikszereda

conmorientes 2012.09.20. 18:56:53

@gigacherry:

Ezt tiszteletben tartom, mert a kiváncsiság a tudásvágy alapja az meg ugye a legszentebb dolog.
Azonban erre szoktam mondani, hogy nem tudom milyen a vakbél perforáció, de úgy érzem nem is vagyok kiváncsi rá :)
A kérdésedre a választ itt és ma ráadásul vegytisztán megkaptad a kultúr hozzászólóktól. No ez is kipipálva.

átnevezett nick 1 2012.09.20. 19:03:57

@Hegyimedve: Még a saját nevedbe sem írod bele az á betűt, holott van a gépeden? Mondom hogy román vagy, hiába magyar a neved! Most igazoltál fényesen. :-))

fefe79 2012.09.20. 19:08:38

@Hegyimedve: anyád a köcsög, te paraszt. Az a múltbéli hiba, hogy az első Orbán-kormány is csak dumált, de nem csinált semmi érdemlegeset. Mellesleg ha már a bolsiknál tartunk, szerinted a Fidesz-frakcióban vagy éppen a kormányban hány ex-bolsi ül? Vagy Schmitt elnök úr honnan jött? Na ezen értem azt, hogy egyeseknek elég a beszéd is. Neked elég, ha Orbán antikommunizmusról BESZÉL, de nem teszi.

átnevezett nick 1 2012.09.20. 19:11:33

@fefe79: És csodálkoznak hogy egy csomó magyar a pokolba kívánja a határon túliakat. Lehet román provokátor, aki a határon túliakat akarja lejáratni.

Kerek négyszög 2012.09.20. 19:16:20

Németh Zsolt, mint külügyi államtitkár 2000.
április 19-i vitaesten a Tolcsvay Klubban:
"A kettős állampolgársággal kapcsolatban ; amit
kizárunk, az az hogy egyoldalú általános
gesztussal intézményesítsük, mert félünk attól,
hogyha egy ilyet meglépnénk, akkor az
kezelhetetlen beáramlási, bevándorlási hullámot
idézne elő."

tarackos 2012.09.20. 19:17:47

@Lеncsés István: Arrafelé elég sokan megbuktak mostanság az érettségin...;)

Kerek négyszög 2012.09.20. 19:18:25

Figyelj csak Hegyimedve! Nézd csak hogyan vélekedtek rólatok azok, akiknek most a seggét nyalod:

Magyarország támogatja a Vajdasági Magyar
Szövetségnek a vajdasági magyarok háromlépcsős
autonómiájára irányuló platformját és azokat az
eredményeket, melyeket ezen cél elérésében már
sikerült megvalósítani a magyar nyelv hivatalos
használatát és az egyetemi felvételi vizsgák
anyanyelven történő lebonyolításának lehetőségét
-- jelentette ki Németh Zsolt magyar államtitkár
szabadkai látogatása alkalmával tudósító 021-es
Rádiónak.

Németh Zsolt hozzátette: "Magyarország nem
vezeti be a kettős állampolgárság intézményét a
külföldön élő magyarok számára, ahogyan azt
Jugoszlávia tette, hogy megvédje a diaszpórában
élő szerbeket. "
---------------------------------------------
Martonyi János:

"Mindenképpen biztosítani kell Magyarország és a
szomszédos országok magyarsága közti szabad
mozgást, de politikai és jogi képtelenség lenne,
ha egyetlen törvényhozási aktussal magyar
állampolgárnak nyilvánítanánk minden, a
Kárpát-medencében élő, önmagát magyarnak tekintő
személyt”

"Duray Miklós és Németh Zsolt is elvetette, hogy
a kettős állampolgárság jelentené a határon túli
magyarság számára az egyedüli megoldást."

Forrás: 1999. szeptember 6. Magyar Hírlap
---------------------------------------------
"Jogi értelemben is nehéz kérdésről van szó,
hiszen nem minden szomszédos állam tűri a kettős
állampolgárságot. Politikai értelemben is nehéz
kiszámítani ennek következményeit, még ott is,
ahol ez esetleg jogilag lehetséges volna, nem
beszélve az uniós csatlakozásról”

Kövér László
Forrás: 2001. február. 26. Magyar Nemzet
------------------------------------------
Martonyi János külügyminiszter
sajtótájékoztatóján kijelentette: "A kettős
állampolgárság automatikus kiterjesztése a
határon túli magyar kisebbségre nem megfelelő
megoldás sem politikai, sem jogi szempontból. "

Forrás: 1999. február 17. , Világgazdaság
-----------------------------------------

"A kettős állampolgárság ügye egyik szomszédos
országban folytatott tárgyalás során sem
vetődött fel”
Orbán Viktor

Forrás: 1999. február 19. Világgazdaság

fefe79 2012.09.20. 19:20:02

@Disintеgrator Rising: azon sem lennék nagyon meglepve...

Kerek négyszög 2012.09.20. 19:24:21

Kövér László a közelmúltban Zentán arról beszélt, hogy semmilyen hasznot sem hozó kezdeményezés volt a kettős állampolgárságról rendezett tavaly decemberi népszavazás, amely óriási károkat okozott. Az MVSZ sajtószolgálata által ismertetett beszédében a fideszes politikus úgy fogalmazott: elképzelhetetlen következményekkel járna, ha a külhoni magyarok megkapnák a magyar állampolgárságot, mert főként a fiatalok elköltöznének a szülőföldjükről.

2000. november 18.-i Magyar Nemzet
Duray Miklós: "...erkölcstelen a külhoni állampolgárság ügyében elindított petíció, mert a jóhiszemű magyar kormányt rá akarják kényszeríteni olyan lépésekre, amelyek akár belpolitikai válságot eredményezhetnek, és veszélyeztetik Magyarország európai integrációs törekvéseit. Ilyen célokat ellenséges titkosügynökök szoktak megfogalmazni, és nem a nemzet felemelkedését hangoztató szervezetek "

RMDSZ 2000 Oktober 19
az RMDSZ már 2000 szeptemberében és októberében összegyűjtött több mint 80 ezer aláírást az ún. külhoni állampolgárság, tehát a kettős állampolgárság bizonyos formájának a támogatására. Ezt 2000. október 16-án jeleztük az akkori magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak. Október 19-én volt is a miniszterelnök úrral egy megbeszélésem, amelyen hivatalosan is közvetítettem neki ezt az igényt. Azt a választ kaptuk, hogy elvi kifogás ugyan ezzel kapcsolatosan nincsen, de nem látják lehetségesnek, nem látják időszerűnek ezt a megoldást. Az RMDSZ tehát már régen közvetített ilyen igényt a magyar kormánynak.

2000. október 11.:"A kormány korábbi felfogásával ellentétben, határozottan deklarálta, hogy nemcsak Magyarország tartozik felelosséggel a határon túli magyarokért, hanem az ottani magyar szervezetek is Magyarországért. Tudomásul kell venniük az anyaország nemzeti érdekeit, így NATO- és EU-tagságát, s az ezzel járó kötelezettségeket (ezért aligha lehet szó a kettos állampolgárság bevezetésérol, illetve autonómiák kiharcolásáról.

2001. augusztus 3.: “A magyar kormánynak a szándékai között nem szerepel a kettős állampolgárság egyoldalú bevezetése.

Pontosan a kettős állampolgárság alternatívájaként született meg a státustörvénnyel kapcsolatos elgondolás” – mondta Németh Zsolt. (Heti Válasz)

Rockenbauer Zoltán (miniszter Orbán Viktor kormányában)

A magyar külpolitika "legnagyobb hibája a premodern doktriner ideologizmus, amely szándéka szerint az elmúlt időszak nemzetietlen politikáját volt hivatott korrigálni, azonban elsősorban szimbolikus túlkompenzálás következtében Magyarországot a békétlen bajkeverő szerepében tünteti fel mind a szomszédok, mind a Nyugat előtt. A Trianon-fóbia [...] olyan szimbolikus gesztus, amely semmilyen gyakorlati haszonnal nem jár, ellenben annál nagyobb kárt okoz."

1992. Magyar Parlament

Tisztelt Képviselotársaim!

Több oldalról fordultak hozzám képviselotársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással.
Kérem képviselotársaimat, álljunk fel!

(Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviseloi kivonulnak.)

komplikato 2012.09.20. 19:41:19

A dolgozó lakosság jelentős része NEM a bejelentett lakcímén lakik és ÉL. Pont őket fogja halálra szívatni az egész regisztrációs cirkusz. Aki szerint nem sérül semmilyen jog és ez egyenlő feltétel, az hazudik.

Hegyimedve 2012.09.20. 19:46:59

@komplikato:
Jaj hagyjuk mar ezt!
Akit erdekel a Nemzet sorsa az beregisztral es szavaz akar Magyarorszagon, akar Erdelyben akar Amerikaban el, ennyi, passz vége!
Balazs Gabor, Csikszereda

jo20000 2012.09.20. 20:09:05

@dr kíváncsivagyok: Ugyanaz lenne. Kiütésem van egy rakás baloldalinak nevezett újságírótól, politikustól meg szóvivőtől is - más baloldalinak vagy éppen jobboldalinak nevezett embereknek meg lelkes híve lehetek akár... Tényleg nem lehet simán normálisnak lenni ebben az országban pl. abban a tekintetben, hogy kinek mit hiszünk el?
Ennek a csajnak például teljesen felesleges bármit mondania vagy tennie, értéke zéró - kíváncsian várom az ellenvetéseket ezzel kapcsolatban. Nagyon gáz...
Még valami: súlyos hiba egyenlőségjelet tenni bármilyen korábbi kurzus és a mostani között "egyik ilyen", "másik olyan" alapon. Sajnos nagyságrendi különbség van a hazugság (most már csak az ömlik, kezdjük megszokni), a lopás (központosított, optimalizált és támadhatatlan korrupció, minden a miénk, és az sem baj, ha éhen halnak páran, sőt, direkt dögöljenek meg hajléktalanok meg az álrokkantak) és a nép általános megalázása és semmibevétele tekintetében. Ellenvetés?

Mérges 1234 2012.09.20. 20:23:18

@hoplita:

És ebben az a csodálatos, hogy a politikusok ezt végletekig ki is használják.

MIéert is nincs olyan politikus, aki öszintén a problémákat feltárva, a nehézségeket nem becsomagolva, az gazsággal szembenézve probálna politizálni???

Mert az emberek 80 % hülye....

Azt is keveen látják, be, hogy ami most van nem éppen jó az országnak. DE ez mégsem jelenti, hogy az MSZP-nek keresni valója lenne a parlamentben.

Pont egy olyan jobboldali gondolkodásmódra lenne szükség, ami mostanában megjelenik a MAndineren is.

MIndeképpen jobboldali és nemzeti érdekeket szem előtt tartópolitika kellene, azt is látni kell, hogy a Viktorék csak ennek címkézik magukat, közben valami egészen mást csinálnak.

Mérges 1234 2012.09.20. 20:30:31

@Hegyimedve:

Persze tényleg el van túlozva a regisztráció körüli herce hurca, ez igaz.

De mégis mi indokolja a választási jogok szűkítését, még ha nem is omoly a szűkítés?????

Igazából semmi, ténylg semmi.

Eből is következik, hogy valami mégiscsak van a háttérben, ami miatt kitalálták.

Kodomo 2012.09.20. 20:35:26

@komplikato: "A dolgozó lakosság jelentős része NEM a bejelentett lakcímén lakik és ÉL. Pont őket fogja halálra szívatni az egész regisztrációs cirkusz. Aki szerint nem sérül semmilyen jog és ez egyenlő feltétel, az hazudik."

Viszont van egy olyan is, hogy be kell jelentened a lakcímváltozást x napon belül. (Lehet, hogy ez is alkotmány ellenes?)
Előbb teljesítsd a kötelességed, aztán reklamálhatsz a jogaid miatt!

Hegyimеdve 2012.09.20. 20:38:05

@Hegyimedve: A lényeg hogy a passzív magyarok helyett mi románok döntsünk.

Mérges 1234 2012.09.20. 20:41:17

@komplikato:

Ez igaz, sokan élnek szerteszét, vagy nincsenek otthon, stb.

De ez nem jelent semmi extrát, mert az nem bizonyítható, hogy ezek az emberek a Fidesz ellen szavaznának. Érthetőbben ezzel a saját szavazóikat is úhyanúhy szívathatják, mint bárki mást.

Aztá a levélben történő szavazással, az a 180 ezr magyar is szavazhat, akik már elmenekültek az országból, remélem meg is teszik.

Ők. pl nem hiszem, hogy mind Fidesz szimaptizánsok

Igazábó tényleg az lenne a lényeg, hogy mindeki mozduljon, akit érdekel az országsorsas, az embereket ki kell mozdítani az apátiából. Ha pl. meg a cigányul élők nem szavaznak, az nem nagy veszteség.

Persze szopatás a dolog, de nem is biztos, hogy Viktor malmára hajtja a vizet.

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2012.09.20. 21:02:56

Szép egyébként ez a folyamat, ahogy OV felelmeli a maga környezetéhez ezeket a legtehetségtelenebb, legostobább, legtalpnyalóbb, leggerinctelenebb alakokat.
Persze még van utánpótlás, de öröm lesz nézni, mikor ezek buknak egy 10 éven belül, és majd marakodnak a koncokon. A fidesz ha bukik a jövőben, már nem ellenzéki párt lesz, hanem totálisan megsemmisül.

wowerman 2012.09.20. 22:30:49

köszönjük fidesz szavazók

maskep 2012.09.21. 08:15:12

@Hegyimеdve: Te vagy elmebeteg vagy, vagy provokátor, amennyiben a határon túli magyarok szavazatainak ellensúlyozására és a Fidesz gyűlöletére uszítasz. Ha csak elmebetg, akkor sajnállak. Szavazz a Fideszre, még szebb lesz a hozzád hasonlók ellen is legyőzni!

De ha indirekt módon azzal próbálsz a Fidesz elleni választásra sarkallni, hogy a saját tahóságod által meggyűlöltesd a határon túli magyarokat, akkor ez egy nagyon mocskos játszma, és még ocsmányabb is, mint a Fidesz határon túli provokációi: Az legalább nyomokban tartalmaz pozitív értékeket. Hagyd abba légyszíves - Vagy orvoshoz fordulj, vagy önmagadba egy pillanatra!

Bogyó 2 2012.09.21. 08:54:36

@Hegyimеdve: Te nem vagy erdélyi, egy erdélyi magyar sohasem románozza le magát. Ha meg román, akkor nem tolja Orbán szekerét. A nevedből is látható, hogy külső elképzelés szerint írsz, nem pedig erdélyiként.
Értem, hogy nem tetszik amit Orbán csinál, de hogy ilyen mocskos módon, ahogy az előttem szóló is írja, akard lejáratni az erdélyieket, ez több mint aljasság, s a fideszes-jobbikos gyűlölködőkön is túltevő elmebeteg dolog.
Ha nem tűnt volna fel, az idei választásokon az erdélyiek is kidobták Orbán Viktor kedvenc helyi pártjait a szemetesbe, eszement és piszkos játszma amit játszol, s ha tudnál gondolkodni, a te céljaidat sem ez szolgálja.

Bogyó 2 2012.09.21. 08:59:44

@kerek négyszög: Nem semmi.
Az utolsó, persze. Akkor még liberálisok voltak, utána jött az arculatváltás. Mondjuk a Trianon-kivonulás azért valószínűleg nem Orbán ötlete lehetett.

vomit 2012.09.21. 09:23:25

@genyamagyar: es azt se felejtsuk el, hogy annak a penznek eleve a keletkezese is ugy tortent, hogy valaki kamatos kolcsont vett fel, es a letrehozott penznel tobbet akar visszafizetni. tehat nem az allam bocsatja ki es nem ingyen kering a gazdasagban.
"Közben a lakosság túlnyomó többsége,
amely szellemileg képtelen e pénzrendszer
működését felfogni, zokszó nélkül fogja
elviselni a terheit."

Bogyó 2 2012.09.21. 09:24:40

@Hegyimedve: "mi azert szavazhatunk mo-i partra, mert magyarok vagyunk"
Magyar nem egyenlő magyarországi.
Ha magyarok vagyunk szavazzunk magyar pártokra, s akkor szavazzhassunk mi is az RMDSZ-re vagy a másik erdélyi pártra. De ha magyarországi pártra szavazunk, akkor arra a magyarországiak szavazzanak, ez ilyen egyszerű. Miért szavazhatsz te két helyen, amikor adót csak egy helyen fizetsz, katona csak egy helyen vagy, polgári védelmi szolgálatra csak egy helyen hívhatnak be, amikor egyszerre egy helyen csak egy ország törvényeit kell betartanod? Akkor miért van jogod két helyen, kötelességeid meg csak egy helyen? Szerinted ez igazságos? Te beleszólhatsz a mi életünkbe, mi a tiédbe nem? Úgy beleszólhatsz a mi életünkbe, hogy rád nem vonatkozik a következmény, ránk meg igen? Szerinted ez korrekt?
Akkor adjunk az összes cigánynak is választójogot Indiában? Szerinted ez jó döntés lenne, mert valahol ők is indiaiak? A választójognak nem a nemzetiségtől, hanem a lakóhelytől, vagy egy olyan köteléktől kellene függenie, amely kötelezhet is, nemcsak a meglévő romániai jogok mellé ad grátisz magyarországi jogokat is.

Bogyó 2 2012.09.21. 09:31:47

@conmorientes: Arra kérlek, ne ítélj az erdély.ma írói alapján, s igenis, menj Erdélybe, ha csak lehet. Hidd el, nagyon sok nehezen küszködő, de mégis normálisan gondolkodó magyar van ott, akik tényleg nem is akarnak beleszólni a sorsunkba. Az a baj, hogy kicsit az tántorítja el őket, hogy az itteni pártok is megpróbálnak beleszólni nem mindenki számára tetszően az ő sorsukba, ezért éreznek néha ők is másként. Igaz, ez pont visszaüt, mert növekedőben van a Fidesz iránti ellenszenv, az RMDSZ ügye jól mutatta ezt. Szóval keress normális erdélyieket, mert hidd el, sokan vannak olyanok, s nem szabad róluk lemondani. Nem kell mindenben egyetérteni, de közös nevező lehet velük, hülyék meg mindenhol vannak. Nem kell általánosítani, minden erdélyiről nem szabad lemondani

vomit 2012.09.21. 09:55:19

es hogy ne legyek teljesen off
Political Privacy In The 21st Century
www.howtovanish.com/2012/07/privacy-in-the-21st-century/

conmorientes 2012.09.21. 11:08:24

@Hegyimеdve:
Ìgy van ha a romániai választásokon való résztvételről van szó.

conmorientes 2012.09.21. 11:11:43

@Bogyó 2:

Teljesen igazad van, mindenhol csak az embert kell nézni. Értelmes, normális ember pedig valamilyen arányban mindenhol van. Ehhez nem kell nekem sehova mennem, kiváltképp Romániába nem. Személyesen nincs ott semmilyen keresnivalóm.

gigacherry 2012.09.21. 15:44:33

@Bogyó 2: Tudom, hogy ez nem nekem szólt, de ha egy országban egyszer azt mondják, hogy ne menjek oda (méghozzá ilyen ocsmány módon, ahogy azon az oldalon tették), akkor nem megyek. Minek mennék? Van elég ország még a világon. Más eset, ha valaki, akit szeretek, abban az országban él, vagy ha a saját hazámban mondják nekem ezt.

Alfőmérnök 2012.09.21. 20:18:32

Selmeczi Gabriella nem egy világszépség, de muszáj volt pont ezt a gyermekijesztgetős képet betenni róla?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.21. 20:20:55

@Alfőmérnök: Az a baj, hogy a többi képen is csak ő van :-)

porkolt83 2012.09.23. 19:49:29

Gratulálok mindazoknak,akiknek nehezére esik visszaküldeni egy levelet,hogy szavazhassanak vagy elmenni a jegyzőhöz vagy interneten regisztráltatni magát stb..Én örülök,hogy azok nem szavazhatnak,akik a nevüket sem tudják leírni,mert valószínű a választásuk se lenne különb,mint a 3 x,amit a nevük helyett írnak.Már pedig ők biztos nem fognak regisztrálni.Ez a tipikus magyar morál,csak meg ne kelljen mozdulnom.Itt hordjátok el egymást mindennek,politikai hovatartozásotoktól függően,mindenki a saját választását tartva a legjobbnak,de azt még egyikőtök sem vette észre,hogy talán többre menne a magyar nép,ha nem egymást marnánk.

porkolt83 2012.09.23. 19:58:25

Az meg pláne nem érdekel,hogy melyik idióta a fideszből,az mszpből vagy éppen a jobbikból,hogy néz ki a róla kirakott képen!!!!Mind a három párt szar a maga modján,és az is marad,mert egyiknek sem mi leszünk a fontosak,hanem a saját zsebük!!!ÉBRESZTŐ!!!!