Valahol Salgótarjánban
2012. március 22. írta: Redakció

Valahol Salgótarjánban

  Így élnek a romák a nógrádi megyeszékhely déli részén, és egy belvároshoz közel eső területen egy alig három napja publikált riportfilm szerint. Kommentár nélkül. Vitázzunk erről a filmről is. Szabadon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr194332761

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szavak, közérzet, statisztika 2012.03.22. 13:12:49

Vajon mit tükrözi a legjobban mindennapi közérzetünket? A kormányzat idegesítően túlbuzgó-optimista kommunikációja, a különböző politikai platformon álló pártok által megrendelt közvélemény- és szociológiai kutatások, a rideg hivatalos statisztikák...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2012.03.22. 12:47:10

@törzs’: köszönjük értelmesen és alaposan kifejtett, előremutató, realista javaslatodat a fennálló helyzet megoldására. böfögj máshol, kérlek.

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.03.22. 13:15:02

A 2009-es egy főre jutó GDP alapján készített Eurostat rangsor alapján Magyarország esetében Észak-Alföld, Dél-Alföld és a Dél-Dunántúl térségei vannak a legrosszabb helyzetben, ezek a legszegényebb 20 uniós régióhoz tartoznak. A négy lemaradó közül még a "legjobban" teljesítő dél-dunántúli régió is csak a huszonhét tagállam átlagos vásárlóerejének 45 százalékát éri el, a legrosszabb helyen álló Észak-Magyarország csak a 39.6%-át.

gondolom, 2012-re sem javult a helyzet ...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.22. 13:52:09

@rajcsányi.gellért (ergé):
Érdekes egy szerkesztőségi politika! Valahogy így:
"A blogon böfögő trollra alkalmanként bátran rámordulunk, a híroldalon trollkodókat hagyjuk trollkodni, a szerzőinket kiszerkesztő feljelentőkommandó bármikor bejöhet."
Nem értem, persze nem is kell értenem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.22. 14:12:50

Hegedus Zsuzsa miert nem jar erre a kiscsirkeivel?

RavenLord 2012.03.22. 14:40:52

Végignézve a filmet egy szó jut eszembe: reménytelen. Tegyük félre egy pillanatra a cigány-magyar dimenziót, mert bár fontos aspektus, de a filmből kirajzolódó helyzetkép egy ettől mélyebb, általánosabb problémát idéz. Ezt úgy tudnám összefoglalni, hogy végképp megbomlott a korábbi évtizedekben természetesnek vett társadalmi szolidaritás szövete, és már nincs erőforrás és akarat a befoltozására. A korábbi értékrendek kiüresedésével párhuzamosan a társadalmi javakat valójában megtermelő és annak elosztását is irányító egyre szűkebb réteg számára már csak idő kérdése, hogy komolyan felvetődjön annak a gondolata, hogy miért is kell a közösből támogatni a társadalom azon részét, akik nyilvánvalóan csak elfogyasztják a segítségként kapott javakat? Ráadásul ez a segítség semmilyen formában nem hasznosul, mert nem segíti, hogy ezeknek az embereknek a többsége valaha is a 21. század viszonyai között önállóan megéljen, értéket teremtve dolgozzon, netán kitörjön a nyomorból, hanem csak konzerválja a nyomort.
Ez a szakadék a társadalom "hasznos" és "haszontalan" tagjai között már ma is szinte áthidalhatatlan és nem látom javulás lehetőségét. Ezen nem segít a közmunka, mert csak ideiglenes megoldás. Ezek az emberek nem rendelkeznek az társadalmi "hasznosság" eléréséhez szükséges alapvető készségekkel és képességekkel, tehát akkor sem tudnának értékteremtő munkát végezni, ha lenne munkahelyük. Totális reménytelenség, újabb és újabb generációkra átmentve.
Ez a helyzet ideális ahhoz, hogy hosszabb távon korábban össztársadalmi szinten elfogadhatatlan megoldások, pl. az alapvető emberi és szabadságjogokat korlátozó eszközök, úgymint sterilizáció, szegregáció, erőszakos kitelepítés stb. alkalmazására késztesse a társadalom irányítóit. Sötét rémálom, ugye?

Viktus 2012.03.22. 15:00:39

A mélyszegénységben ott van mindenhol a tányéros tévé nem értem én ezt, ha ennyire nincs pénz nem kellene tízezreket upc-nek adni ...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.03.22. 15:14:44

@rajcsányi.gellért (ergé): Jogos. A mérsékelt konzervatív reakció: taktikai neutronbombát rájuk!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.22. 15:37:11

@TaTa86.: de csak bírósági tárgyalás után!
hiszen jogállam van

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.03.22. 15:41:59

most komolyan vki magyarázza már el nekem a tányéros tévét a házakon, erre telik!?
mi ez?

az szdsz adta, hogy szavazzanak rájuk, meg hogy csináljanak gyereket a terv szerint?

Bell & Sebastian 2012.03.22. 15:51:56

Reality show, Ertéelbe vele, mindenki lehet Győzike!
Most is mennek majd a petuncióval a romák jogvédők a filiszterhez? Roma Integrációs program meg-e van e? Hát a magyar?

KÁ72 2012.03.22. 16:05:22

Nagymamám hasonló nyugdíjból élt, de a házat rendben tartotta. A veteményesben megtermelte a zöldségeket, tartott tyúkot, kacsát. Ha kellett betont kevert a javításhoz, meszelt, stb. Egész életét végigdolgozta, két gyerekét kitaníttatta.
Azt a felfogást nem tudom megérteni, hogy a munkalehetőséget majd odaviszik neki, elég egyszer bejelentkezni. A filmben szereplők minden problémára a megoldást kívülről várják, azt is diszkriminációnak élik meg, hogy a polgármesterhez nem tudnak bejutni.

Kandeláber 2012.03.22. 16:13:01

"Setét Jenő roma aktivista és két tucat társa tartott tiltakozó demonstrációt tegnap (előtt) az MTVA székháza előtt az m1 adón vetített Cigány út c. alkotás miatt.... At MTVA tudatta, hogy eltekint a műsor megismétlésétől. (MTI)".
Eltekintett. Tegnap ismételték volna, és mivel nem láttam, meg kívántam volna nézni.
Nem tudtam. Setét Jenő és társai nyomására az MTVA
cenzúrát gyakorolt.
Undorító.

Lábszár Ervin 2012.03.22. 16:25:39

@RavenLord:

Vessetek bár a giliszták elé, de szerintem igenis Zsuzsa néni naposcsibe programjának van értelme. Ha más nem, hogy felmérje az önerőből megélni akarás motivációs szintjét.

A teljes reményvesztettség egyébként nem bőrszín specifikus, ez a magyar család is jó eséllyel el fog süllyedni: rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/160265

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 16:44:23

"Vitázzunk erről a filmről is. Szabadon."

A másik poszt sikerén felbuzdulva, gondolom.

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 17:13:08

@RavenLord:

Ez egy illesztési probléma: alapvető civilizációs-kulturális szokások közötti (függetlenül attól, hogy ezek a szokások értékek vagy kényszerek alapján, illetve nem is feltétlenül cigány - nem cigány alakultak ki), sokszor a többség által elfogadott normák szerint élők mindennapi életét alapjaiban ellehetetlenítő különbségek okozzák a problémát.

Egy illesztési problémának kétféle megoldás van: vagy kompatibilissé lehet tenni az illesztést vagy teljesen meg kell szüntetni az érintkezési felületet.

Előbbi az integrációt, a szocializációt jelenti, utóbbi a társadalmi érintkezés (és ezzel az érintkezéskor keletkező problémák) megszüntetését, hogy kellően eufemisztikusan fogalmazzak.
Ez utóbbi szerintem morálisan vállalhatatlan egy keresztény civilizációban.

Marad az integráció, ezzel együtt én is attól tartok, hogy az érintett családok, közösségek egy része menthetetlen.

A kérdés, hogy ki vállalja annak felelősségét (és mi alapján), hogy mint egy tábori kórházban a triázsnál, rátegye a jelet, hogy "még él, de menthetetlen" (vagyis kap egy kis morfiumot, és papot hívunk, ha akarja).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 17:33:55

@Robinzon Kurzor:

Azé', nemsemmi überg*cik vagytok ti, nem kicsit, nagyon!

Miután húsz éven keresztül uszítottátok a mélynyomorban élő cigókat a többségi társadalom ellen ("az idegen szép", "te is más vagy, te sem vagy más", "szabad identitásválasztás joga", "megélhetési bűnözés", "a megélhetési szülés, mint a kulturális identitás része", "a rásszizmus szívás" stb.), képes vagy leírni, hogy "Marad az integráció, ezzel együtt én is attól tartok, hogy az érintett családok, közösségek egy része menthetetlen. A kérdés, hogy ki vállalja annak felelősségét (és mi alapján), hogy mint egy tábori kórházban a triázsnál, rátegye a jelet, hogy "még él, de menthetetlen" (vagyis kap egy kis morfiumot, és papot hívunk, ha akarja)." Tudod, mekkora patkányság ez?! Ugye, nem? No, látod, ez a baj!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 17:42:02

@RavenLord: @Robinzon Kurzor:

"Ez a helyzet ideális ahhoz, hogy hosszabb távon korábban össztársadalmi szinten elfogadhatatlan megoldások, pl. az alapvető emberi és szabadságjogokat korlátozó eszközök, úgymint sterilizáció, szegregáció, erőszakos kitelepítés stb. alkalmazására késztesse a társadalom irányítóit. Sötét rémálom, ugye?" --- írod.

Nem sötét rémálom, logikus következmény!

„Ha én bármilyen vonatkozásban is kisebbségi volnék, mindenkiben – bárkiben – jobban megbíznék, mint egy posztmodern liberálisban.”

magyarido.blog.hu/2010/05/13/asszimilacio_a_vagy_a_befogadok_sorszonai_bevezetes

ü
bbjnick

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.03.22. 18:05:40

@tesz-vesz: Természetesen. Hát nem vagyunk mi vadak!

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 18:08:57

@bbjnick:
"Azé', nemsemmi überg*cik vagytok ti, nem kicsit, nagyon!
Miután húsz éven keresztül uszítottátok a mélynyomorban élő cigókat .."

Tudsz idézni tőlem bármi olyat, amit itt fröcsögtél?
Ráadásul többes számban, ami az első és legnagyobb trollkodás ...

Segítek: nem tudsz.

Elfogadok egy bocsánatkérést, ellenkező esetben, továbbá bármilyen mellébeszélés esetén saját magad állítod ki magadról a tahó bugris bizonyítványt.

Na, mi lesz?

CSENDES 2012.03.22. 18:35:06

@Viktus: Tányéros TV, basszus nekem is van két tányér a házamon, mégis csak kábel TV-t nézek. Ne legyél már demagóg!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 18:37:19

@Robinzon Kurzor:

"Tudsz idézni tőlem bármi olyat, amit itt fröcsögtél?" --- írod.

Parancsolj: "Minden "a cigányok", "a magyarok" stb. kezdetű mondtad csak egy sommás és ezért ostoba vélemény." mandiner.hu/cikk/20120321_balogh_akos_gergely_a_milla_az_uj_szdsz#comment1030652

Ez egy liberális mérgező véresf*s, tele bélféreg lárvákkal.

"Elfogadok egy bocsánatkérést, ellenkező esetben, továbbá bármilyen mellébeszélés esetén saját magad állítod ki magadról a tahó bugris bizonyítványt." --- írod.

És a t*köm nem kéne-e?!

Aki olyanokat leír, hogy "Marad az integráció, ezzel együtt én is attól tartok, hogy az érintett családok, közösségek egy része menthetetlen. A kérdés, hogy ki vállalja annak felelősségét (és mi alapján), hogy mint egy tábori kórházban a triázsnál, rátegye a jelet, hogy "még él, de menthetetlen" (vagyis kap egy kis morfiumot, és papot hívunk, ha akarja).", az nekem ne rinyáljon, minr egy fürdődk*rva, hanem süllyedjen el szégyenében a föld alá és onnan suttogjon sűrű bocsánatkéréseket, azoknak a nyomorultaknak, akiket felelőtlenségből vagy aljasságból uszított!

ü
bbjnick

CSENDES 2012.03.22. 18:37:26

@Kandeláber: Ha nagyon meg akarnád nézni, meg tudtad volna az interneten. Ezzel foglalkozott a Mandiner.

CSENDES 2012.03.22. 18:38:58

@Lábszár Ervin: Pont Zsizsika napos csibe programja a legnagyobb ökörség. A napos csibét melegíteni kell, ha kell lámpával. Villanyt??Lopjanak?

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 18:50:39

@bbjnick: "suttogjon sűrű bocsánatkéréseket, azoknak a nyomorultaknak, akiket felelőtlenségből vagy aljasságból uszított!"

Kapsz egy második lehetőséget, mert a magadfajta lelkileg gyenge, idegbeteg, önértékelési zavarokkal terhelt szocipatákkal szemben több türelemmel kell lenni, hogy a többségi társadalom által elfogadott normákra, jelen esetben az adott szituációban adekvát bocsánatkérésre szoktassuk őket.

Tehát hol uszítottam én bárkit is?
Hol olvastál tőlem olyan kijelentéseket, amiket behánytál ide az előző kommentben, azt állítva, hogy azok tőlem (is) származnak?

Ha nem tudsz tőlem ilyet idézni, akkor jön a bocsánatkérés.
Intelligens embernek illik ... a többieknek meg kötelező.

És mivel látom, hogy szövegértési gondjaid is vannak, elárulom, hogy a hasonlatokat, analógiákat nem kell szó szerint érteni. Ettől hasonlatok.

Kandeláber 2012.03.22. 19:16:40

@CSENDES: Hadd nézzem már meg a TV-ben, nehogy meghatározzák, hogy hol nézhetem meg.
Nehogy már a setétek ugatására betiltsanak egy filmet, mert a szart szarként ábrázolja.

Bell & Sebastian 2012.03.22. 19:39:07

@bbjnick: Felhívnám a figyelmét, hogy egyikünknek sem merevedtek be annyira a kényszerképzetei, hogy ugyanazt fújjuk, mint amit például egy évvel ezelőtt.

A szinte észrevehetetlen, de létező jobbratolódás és radikalizálódás a legtöbbünknél tetten érhető.

Robinzon kolléga sem kétdimenziós, páncélvonatról pattant Kunbéla, vannak jobb és rosszabb napjai.

Most például elgondolkoztatott, nem érdemelte a pofán vágást. Nem élet-halál harc ez, lazíccson. :)

Lábszár Ervin 2012.03.22. 19:41:44

@CSENDES: Már a XVI. században is infralámpával melengették...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 19:55:52

@Robinzon Kurzor:

Fölény csak ott lehetséges, ahol igazság is van! Márpedig az igazsággal te nagyon rossz viszonyt ápolsz.

"Tehát hol uszítottam én bárkit is?" --- kérdezed.

Uszítasz és hazudsz: "A katolikus egyház által indított pedofília elleni kampány egy vicc. Rossz vicc. Egyrészt már eleve miért is van rá szükség? Igen, azért, mert a katolikus egyház ebből a szempontból veszélyes üzem. Bármilyen oktatási intézményt már bezártak volna, ha ennyi és ilyen súlyú pedofil ügy derül ki róla. Másrészt eddig csak azt voltak hajlandó beismerni, amit rájuk bizonyítottak. Ez még mindig csak a jéghegy csúcsa, ami eddig kiderült. A "bűnbánat gyakorlását" emlegetni itt nettó képmutatás: nincs belső tisztulás, nincs saját lelkiismerettől vezérelt beismerés." mandiner.hu/cikk/20120319_balavany_gyorgy_arpad_hulye_vagy#comment1026657

Az "új ügy", amivel ezt a pedofilmizériát habosítják a holland Deetman-jelentés (ami 32000-es mintán vizsgálta a hollandok gyerekkori szexuáliszaklatás-érintettségét). A vizsgálat azzal záródott, hogy a hollandok 10%-át zaklatták (különböző mértékben) gyermekkorában, a kollégiumokban, internátusokban, egyéb bennlakásos intézményekben ez az arány 20% --- függetlenül attól, hogy katolikus, más felekezetű vagy vallástalan megkérdezettekről van-e szó (a hollandok kb. fele felekezetenkívülinek/ateistának vallja magát)!

Szóval, egy aljas, liberálbolsi antiklerikális hazugságot terjesztesz, és még következetlen is vagy: míg a fentebbi idézetben arról beszélsz, hogy "Minden "a cigányok", "a magyarok" stb. kezdetű mondtad csak egy sommás és ezért ostoba vélemény.", addig a katolikusokkal kapcsolatban a sommás véleményt megalkotod!

Ha ragaszkodsz hozzá, én szívesen szembesítelek a hazugságaiddal és következetlenségeiddel, de praktikusabb volna, ha magad magadnak elkezdenéd el felfejteni és elhagyni, revideálni és korrigálni azokat!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 19:57:46

@Bell & Sebastian:

:-D

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 20:00:25

@bbjnick:

ha magad magadnak elkezdenéd el felfejteni = ha magad magadnak kezdenéd el felfejteni

Viktus 2012.03.22. 20:14:01

@Lábszár Ervin:

Semmi értelme nincs a programnak föld meg földművelés nélkül, mert a takarmányt nem tudja megvenni sem a szegény cigány sem a magyar ...

Viktus 2012.03.22. 20:19:57

@CSENDES:

Ez újféle digitális ... nem a nagy tányéros cucc ergo bekötették v.mikor befizették a pénzt upc v. digi, és futotta rá.

Viktus 2012.03.22. 20:28:44

NA MÁR MEGINT NÁCZI USZÍTÁS AZ INDEX.HU CÍMLAPJÁN !!!

'Az utcát betölti a zene. Egy félkész ház mellől, a porban heverő hangfalból jön. A gyerekek közben lelkesen produkálják magukat a kameráknak, a gyülekező felnőttek körbeveszik a máltaiakat, és panaszáradatot zúdítanak rájuk. "Nem az órával kell foglalkozni, hanem azzal, hogy ezen a hat árván nem segít senki" - mutat egy asszony a körülette álló gyerekekre. "Kár volt ezt kitalálni. Arra tenni is köll pénzt is" - mondja egy másik, fiatalabb nő, akik beteg gyerekét tolja maga előtt babakocsiban, és állítása szerint havi 70 ezerből kell kijönnie neki, az élettársának és hat gyereküknek. Szerinte az igazi segítség a pénz lenne, gyógyszerre kell költenie, az lenne a legfontosabb.

Kisebb szóváltás alakul ki Vecsei és néhány elégedetlenkedő asszony között. Azzal vádolják, hogy a máltaiak nem hoztak javulást. Az alelnök szerint rossz a memóriájuk. A beszélgetésben többször is elhangzik: "nincs pénz". '

index.hu/belfold/2012/03/22/hasznos_de_nem_boldogit_a_sporolos_villanyora/

HOL VAN A MILLA ??? TILTSÁÁÁÁK BEEEEE !!!

Bell & Sebastian 2012.03.22. 20:34:37

@bbjnick: Nem is tudom miért, de eszembe jutott egy apró momentum Pesty filmjéből, jelesül: azé a kisszék, aki megcsinálta.
(amely mondás arab értelmezése inkább olyan, hogy is mondjam csak, sémita)

Nem gondolja, hogy ezért került ilyen gyorsan indexre?
De hol van ilyenkor calam, hol van az a régi nyár ...

Bell & Sebastian 2012.03.22. 20:39:58

@Viktus: Oszt miben kérték a lóvét a máltaiaktól, scudóban, lírában vagy euróban?

Valakinyolc 2012.03.22. 20:48:49

"...nem segítenek"
"...nem építenek"
"...nem csinálnak semmit"
"...nem adnak"
"...nem hoznak patkánymérget"

Bell & Sebastian 2012.03.22. 20:59:30

@Valakinyolc: Ha meg hoznak, csak híznak tőle és megkergetik a kutyákat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 21:10:34

@Bell & Sebastian:

Arra gondol, amit a borsodi vajda is pedzeget, hogy a szülőfalujában, Gadnán, egymás között házasodnak? Ez arrafelé köztudott. És nem csak Gadnán, hanem valamennyi hasonló jellegű településen így van. Tudják, látják, az orvosok, a tanárok, a rendőrök, az önkormányzati emberek, de nincs kinek mondani, nincs hatóság, ami foglakozna a kérdéssel, hát, minden marad a régiben. Nagyon sok a vérfertőzés miatti fizikai és szellemi beteg. (Úgy hírlik, az a szörnyeteg is, aki anno megerőszakolt, megölt és feldarabolt egy nyolcvanéves idős nénit, ő is egy ilyen beteg volt --- a gyilkosságot követően "kimenekült" a környékbeli erdőbe, felmászott egy fára (abban bízva, hogy ott nem találják meg), ott találtak rá egy vagy két nap múltán).

ü
bbjnick

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 22:27:13

@bbjnick: "addig a katolikusokkal kapcsolatban a sommás véleményt megalkotod!"

A katolikus egyházról, mint szervezetről alkottam véleményt, nem a "katolikusokkal kapcsolatban".

Egyszerűen hülye vagy.
Esetleg vérfertőzés?

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 22:29:56

@bbjnick:
Miután húsz éven keresztül uszítottátok a mélynyomorban élő cigókat a többségi társadalom ellen ("az idegen szép", "te is más vagy, te sem vagy más", "szabad identitásválasztás joga", "megélhetési bűnözés", "a megélhetési szülés, mint a kulturális identitás része", "a rásszizmus szívás" stb.)

Na, te szerencsétlen balfasz, ezekre hozz tőlem idézetet, mert állításod szerint ezzel uszítottam a "cigókat".

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 22:33:47

@bbjnick:

Ja, és ha a 10%-át zaklatták, akkor a katolikus egyház égisze alatti zaklatások rendben is vannak.
Szerinted.
Esetleg te is a kisfiúkat szereted, hogy ennyire megértő vagy?

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 22:37:21

@bbjnick: "És a t*köm nem kéne-e?!"

Én tolerálom, ha valaki a saját neméhez vonzódik, de jómagam a női nem felé orientálódom.

Szóval sajnos nem tudom viszonozni vonzalmadat, próbálkozz máshol, remélem ebből nem lesz külön sértődés.

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 22:38:37

"Vitázzunk erről a filmről is. Szabadon."

Kb. ennyit arról, hogy a Mandiner odaadó törzsközönségével miről és milyen stílusban lehet "vitázni".

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 22:55:45

@Robinzon Kurzor:

"Egyszerűen hülye vagy. Esetleg vérfertőzés?" & "Esetleg te is a kisfiúkat szereted, hogy ennyire megértő vagy?" & "Én tolerálom, ha valaki a saját neméhez vonzódik, de jómagam a női nem felé orientálódom. Szóval sajnos nem tudom viszonozni vonzalmadat, próbálkozz máshol, remélem ebből nem lesz külön sértődés." --- írod.

Látod, milyen kevés kellett ahhoz, hogy "intellektuális és erkölcsi fölényed" lefeseljen és elkezd okádni a legundorítóbb csatornamocskot! Csak annyi, hogy valaki felhívja a figyelmedet következetlenségeidre. Ezen én a helyedben elgondolkodnék!:-)

ü
bbjnick

Robinzon Kurzor 2012.03.22. 23:25:00

@bbjnick: "és elkezd okádni a legundorítóbb csatornamocskot"

Kicsi huszár, csak arról van szó, hogy beszélem az anyanyelvedet is, ha nagyon muszáj.

Első mondatod hozzám (17:33:55):
"Azé', nemsemmi überg*cik vagytok ti, nem kicsit, nagyon!"

Aztán kicsit később:
"Ez egy liberális mérgező véresf*s, tele bélféreg lárvákkal."

És most meg te akarsz kioktatni a "csatornamocsokkal", egyszerű barátom?
Te kéred számon rajtam, hogy amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten?
Te tényleg hülye vagy, de abból szívbemarkolóan fájdalmas fajtából.

Arról az apróságról persze megint megfeledkeztél, hogy idézned kellene tőlem az állítólagos uszításaimat.

Bocsánatot kérned nem kell, mert sem szellemileg, sem morálisan nem vagy párbajképes, ez már belátom.

Most már csak a saját szórakoztatásomra csinálok hülyét belőled.

Bell & Sebastian 2012.03.22. 23:31:00

Ne udvariaskodjanak már annyira, mert állatos szex még nem volt. Kinek kell egy pár gumicsizma? Kecskéhez, birkához nélkülözhetetlen kellék. :)

Bell & Sebastian 2012.03.22. 23:32:42

@bbjnick: A belterjes szaporodásra is, de inkább a családon belüli erőszakra, elsősorban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 23:34:59

@Bell & Sebastian:

Ne próbáljon békíteni, hanem támogassa, akinek maga szerint igazsága vagyon! ;-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 23:36:03

@Bell & Sebastian:

"A belterjes szaporodásra is, de inkább a családon belüli erőszakra, elsősorban." --- írja.

A kettő gyakran ugyanaz:-[

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2012.03.22. 23:44:31

@bbjnick: Kurzor nem a szívem csücske, ha a régi bűneiért akarja elkalapálni én nem ellenzem, de cigánykérdésben elkövetett megnyilvánulása se nem szélsőséges, se nem igaztalan.

Ha a katolikusok baszkurbálását folytatólagosan elkövette volna, szívesen adogatnám a töltényeket. :)

Bell & Sebastian 2012.03.22. 23:47:43

@bbjnick: Ugyanaz há'? Oszt ha 12-13-14 éves az áldott állapotban lévő, akkor már nem annyira, mert benéz még egy büntetési tétel (esetleg), ha akadna, aki firtatná.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.22. 23:54:05

@Robinzon Kurzor:

"Most már csak a saját szórakoztatásomra csinálok hülyét belőled." --- írod.

Magadból, véglénykém! Tipikus típus vagy te, b*szkikám, nem kell már titeket senkinek bemutatni! Életem első húsz évében a magadfajták vulgármarxista halandzsáját hallgathattam még a vízcsapból is, hogy is helyezitek "kontraksztusba" a problémákat, második húsz évében az aljasságkultuszos ballibbandita humanizmusotokkal volt telefosva minden bokoralja, minden résből az folyt. A frusztrált butaság agresszivitása, irigysége, a mindent tudni vágyás és a semmihez nem értés, valamint a felelősségvállalás képességének teljes hiánya messziről szaglik rólatok --- volt rá hatvan évetek, hogy létrehozzatok valamit, nézz magadba és magadkörül szét, nagyokos!!! Kívül csak romokat, pusztulást látsz, belül csak szorongást és gyűlöletet. Nem lenne már ideje visszavenni?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 00:02:56

@Bell & Sebastian:

Annyira elszaporodtak, elszabadultak és elzombisodtak mostanában a ballib trollok, hogy --- időm és energiám függvényében --- társadalmi munkában "vadászgatok" rájuk egy kicsit:-) Ha nem szól nekik senki sem, hogy tévúton járnak, a végén még azt hiszik, hogy igazuk van:-)

ü
bbjnick

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 00:08:35

hétesről tudom biztosan, hogy miért van annyi tányéros tévé. ott végigment a upc - vagy, aki ott szolgáltat - üzletkötője, ajánlott ingyen 1-2 hónapot. Aztán persze nem tudták fizetni, de a cucc ott van a házon - olyan is van, ahol a nem működő tévére is rászerelték a dolgot. most már nyilván ebből is tartozás lett. szóval ez a rejtély kulcsa valószínűleg máshol is, nem a cigányok imaginált dorbézolása.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 00:10:09

@Bell & Sebastian:

"Oszt ha 12-13-14 éves az áldott állapotban lévő, akkor már nem annyira, mert benéz még egy büntetési tétel (esetleg), ha akadna, aki firtatná." --- írja.

Nem firtatja senki, mert nagyon nyűgös és melós. A megrontást, az erőszakot, a rokoni kapcsolatot bizonyítani kell --- ami a fajvédők konyításával kísérve ---, bizony, nem egyszerű. Mivel "fölülről" nincs támogatás (hanem éppen ellenkezőleg), ezért mindenki félrenéz (mást nagyon nem is igen tudna tenni!) és mossa kezeit.:-[

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 00:27:20

@calam:

Hazugsággal nem húzod ki őket a mélynyomorból! A nyomorgó cigányok (jelentős része) igenis dorbézol (ha van pénze) és ennek megvan a pszichológia alapja is. Aki nem lát tovább a mánál, az (jobb híján) él: amilyen jól csak tud. Ha az ő fogalmai szerint a jólét a lapostévé, a műholdasprogram, az alkohol, a nagykajálás, a rongyrázás (a fogyasztó paradicsom), akkor ezt próbálja (saját lehetőségeinek keretei között) megvalósítani. Dorbézol, amíg tud, majd éhezik, nyomorog és (igen gyakran) bűnözik. Nem volt ez mindig így. Emlékszem, anyámnak egy cigány osztálytársnőjére és néhány családtagjára, akik --- anyám révén --- megismerték nagyanyámat, akit (bár valójában nem volt az) keresztanyjukként tiszteltek, tanácsért, segítségért időnként hozzá fordultak, de soha meg nem bántották, sértették volna, mert szerették és mert hálásak voltak neki figyelméért, jóságáért. Tkp. egyfajta rokonságként kapcsolódtak a családhoz. Ilyen volt a magyar falu még ezelőtt harminc évvel is! Büszkék lehettek rá, hogy a relativizmusotokkal, a hazugságaitokkal, a szodomahumanizmusotokkal mivé változtattátok!

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2012.03.23. 00:30:59

@bbjnick: Na lássa, ha adás is vóna, nemcsak lavoár, legalább nem a pumát kergetnék éjjel-nappal. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 00:31:34

@bbjnick:

a fajvédők konyításával kísérve=a fajvédők vonyításával kísérve

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 00:35:30

@Bell & Sebastian:

Az a baj, hogy van adás: gyakran a tévéből tanulják a tu(t)tit, vesznek sok mintát --- és nem a Duna World csatornát nézik.

ü
bbjnick

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 00:39:24

@bbjnick: édesapa, vagy cáfoljad, amit írok, vagy inkább maradjál csöndben. úgy kerültek oda az antennák vagy sem?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 00:47:14

@calam:

Úgy kerültek ki, hogy a szolgáltatónak megérte kitelepíteni azokat. Ha nem érte volna meg neki, nem telepítette volna ki. A digitévé az fontos, az az elsők között lesz befizetve a segílykébűl...

ü
bbjnick

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 01:02:27

@bbjnick: édesem, erről szó nincsen. az üzletkötőnek megérte, mert kihelyezett antennákat. senki másnak nem. látod, mit számít, ha az ember találkozik a valósággal, és van tapasztalata. neked ilyen nincsen, csak találgatsz.

miért kell mindenáron bebizonyítanod embertársaidról, hogy szerinted szarok.
amúgy a tévé valóban fontos olyan helyzetben, amikor az nyújtja az egyetlen szórakozási lehetőséget. szóval szociálpszichológiailag ez is magyarázható.

Bell & Sebastian 2012.03.23. 01:26:11

Olyan lumpen lakásban még sosem jártam, ahol nem működött a tévé. Ha mást nem is, az ingyen csatornák foghatók szobaantennával. Általában a PC és internet is alap, meg a hendi és a cigi, ami nem olcsó manapság.

A kerti budi sajnos már nem örvend ekkora közismertségnek. Ha nem néznének ostoba reklámokat, talán az értékrend is más volna. Mondjuk az igénytelen, mindenhol ordító zene sokkal jobban szokott zavarni, meg az autó körül ólálkodó purdék. Lapos autón úgy végigszaladtak hogy el kellett adni. Meg a fóliás ablak, az általános, a kutyákhoz meg nem árt egy bot vagy spray.

Egy biztos, a Dankó Pista utcába behajtani csak erősen indokolt esetben javallott, gondos előkészületek után. Tipikusan ámerikai anziksz, mondanám, hogy permanens teraszmajom kiállítás, ha volna terasz.

Leskelődő 2012.03.23. 01:34:51

@calam:
Szeretném jelezni, hogy ezzel a sűrű-nyúlós álnegédességgel (ld. édesem- és édesbabám-sorozat) még az esetleg értékelhető mondandóját is érvényteleníti. Hányingerkeltő.
Gondoltam, szólok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 01:42:15

@calam:

"látod, mit számít, ha az ember találkozik a valósággal, és van tapasztalata. neked ilyen nincsen, csak találgatsz." & miért kell mindenáron bebizonyítanod embertársaidról, hogy szerinted szarok." --- írod.

Fordítva áll a dolog. Nekem van tapasztalatom a cigányokról (és az üzletkötésről és a műsorszolgáltatásról is:-)), neked nincsenek, mivel gyerekkorom óta velük/mellettük éltem, együtt jártam velük iskolába, együtt játszottam velük, a családnak voltak cigány ismerősei, több munkahelyemen együtt dolgoztunk (tkp. egy kicsit "tiszteletbeli cigány" is vagyok, mert elfogadtak, egy kicsit bizalmukba is fogadtak), dolgoztam együtt cigány szervezetekkel is (ja, és üzletkötő is voltam és az egyik szakmám a távközléshez és a műsorszolgáltatáshoz is köt:-)).

Számomra a cigányság nem valamiféle ideológia "tézise", hanem hús-vér emberek, akik közül sokakat ismerek, szeretek, kedvelek, másokra idegenkedéssel, viszolygással vagy egyenesen undorral gondolok, akikkel közös élményeim, tapasztalataim vannak, akik közül egyesekkel sokminden összeköt, másoktól legalább annyi elválaszt. Számomra a cigó ember, akivel olyan a viszonyom, mint egy emberrel és nem olyan, mint egy "eszmével" és tudom, hogy nem védeni kell, hanem, ha igényli, segíteni, s ha nem akarok vagy nem tudok neki segíteni, akkor legalább arra kell ügyelnem, hogy ne ártsak neki.

S mert ismerem őket (s sokuk véleményét is), ezért tudom, hogy senki nem ártott nekik annyit, mint az elmúlt húsz év "cigányvédő" hazug ideológusai és szélhámosai.

ü
bbjnick

kill004 2012.03.23. 05:00:02

@calam: "ha az ember találkozik a valósággal, és van tapasztalata. neked ilyen nincsen, csak találgatsz."

Mer' neked kurvasok van. Valami tanulmányt linkelnél? Mondjuk két hasonló elmerokkanttól, mint te. Tudod akik életükben már egy egész hetet eltöltöttek cigányok közt. Azok biztos jobban tudják mint az, aki 40 éve köztük él. Én láttam 1988-ban (amikor te még csak egy kéjes vágy voltál) Hétest és Somsályt, most pedig szomorúan látom a híradásokból, hogy a cigányok mit tettek ezzel a két faluval. Szóval calam, a föld alá kéne süllyedni szégyenetekben, hogy mit pusztított itt a fajtád az elmúlt 22 évben.

ex-dr. vuk 2012.03.23. 09:47:17

Valaki azert megmagyarazhatna, hogy az ilyeneknek, aki "szocialison elunk", miert nez ki a kertje ugy, ahogy.
Akinek a kertje nincs megmuvelve, nincs benne gyumolcsfa, borso, paradicsom, bab, csirkek, stb stb, az ugyan ne mondja mar, hogy "nícsmúnka", hanem huzzon kertet muvelni addigis, amig nincs mas, es ne a sultgalambot varja.

ex-dr. vuk 2012.03.23. 09:48:59

Ja, es 3:15-nel erdemes megnezni, egy hazon 3 parabolaantenna.

Hagyjukmar.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2012.03.23. 10:12:14

Ez a film tökéletesen alátámasztja azt amiről Forgách beszél, mindenki hibás de a saját sorsukért egyszerűen képtelenek felelősséget vállalni. Csak az hogy senki nem ad semmit nekik....mintha annak volna értelme vagy láttatja.

ex-dr. vuk 2012.03.23. 10:30:19

@DexterMorgan78/Séfbácsi: ezt szoktak meg.
olyat is hallottam mar hogy "de há megigenyőtük a lakaast maan mióta és séémi".
Hatbazmeg nem megigenyelni kell hanem lakbert fizetni... Meg nem a segijt varni a kocsmaban ulni hanem felasni a hatsokertet, hogy a szemethalom helyett teremjen valami.. Szoval nem tudom oket sajnalni egy cseppet sem.

PMLN 2012.03.23. 11:14:01

Vásároljon fel egy darab földet nekik a magyar állam Indiában és RAUS!!!! Vagy puskacsövet a pofájukba!!!

Robinzon Kurzor 2012.03.23. 16:28:43

@bbjnick:

A dolog úgy áll, egyszerű barátom, hogy te nem velem állsz vitában, hanem valami lidérces lázálmoddal.

Akarsz róla beszélni?

Persze miután idézted tőlem az állítólagos uszításaimat, meg a vulgármarxizmust, amit tőlem volt kénytelen elszenvedni, meg az összes többi idehányt szarságodat.
Amelyekkel persze csak azt próbálod leplezni, hogy kurvára beégtél, egyetlen érved sincs, csak többes szám második személyben címkézel, vagdalkozol és fröcsögsz.

Meg persze azzal próbálod vigasztalni portás lelkedet, hogy most társadalmi munkában jól megaszondtad.
Még hogy te vadászgatsz, te szerencsétlen troll; saját magad szúrod tökön folyamatosan.

Robinzon Kurzor 2012.03.23. 16:34:27

@Bell & Sebastian: "Ha a katolikusok baszkurbálását folytatólagosan elkövette volna, szívesen adogatnám a töltényeket. :)"

Ha tényleg nem érted a különbséget a "katolikusok baszkurbálása" és a katolikus egyház (mint szervezet) baszkurbálása között, akkor nem kell, hogy visszafogd magad.

De szerintem te nem vagy hülye, pontosan érted a különbséget.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 17:00:39

@Robinzon Kurzor:

"A dolog úgy áll, egyszerű barátom, hogy te nem velem állsz vitában, hanem valami lidérces lázálmoddal." --- írod.

Így igaz, nem veled állok vitában --- nem is állhatok, mivel nem ismerlek ---, hanem a kijelentéseiddel. És én ezt tudom és eszembe sem jut --- veled ellentétben --- személyeskedni (buzizni, pedofilezni stb.), hanem szigorúan az kijelentéseiddel vitatkozom:-)

Azok (mármint a kijelentéseid) pedig egyre inkoherensebbek, ziláltabbak, agresszívebbek, személyeskedőbbek, nyilván, mert érvekkel nem tudod védeni korábbi állításaidat. S ezzel csak azt erősíted meg (nyilvánosan), hogy ti (a magyar közlibbant, mint tipikus típus) ennyit tudtok.

ü
bbjnick

Éhes_ló 2012.03.23. 19:56:21

Atom és neutron nincs itthon.
Napalm viszont van bőven és 800-tól 1200 Celsius fokon fertőtleníti is a területet.

Robinzon Kurzor 2012.03.23. 21:30:33

@bbjnick: "És én ezt tudom és eszembe sem jut --- veled ellentétben --- személyeskedni "

Akkor vegyük át még egyszer: első mondatod hozzám ez volt:

"Azé', nemsemmi überg*cik vagytok ti, nem kicsit, nagyon!", ami szerinted nem személyeskedés, hanem "hanem szigorúan az kijelentéseiddel vitatkozom".

Miközben továbbra sem tudod semmivel alátámasztani azt a fröcsögésedet, miszerint
"Miután húsz éven keresztül uszítottátok a mélynyomorban élő cigókat a többségi társadalom ellen ("az idegen szép", "te is más vagy, te sem vagy más", "szabad identitásválasztás joga", "megélhetési bűnözés", "a megélhetési szülés, mint a kulturális identitás része", "a rásszizmus szívás" stb.)" ... amely vagdalkozásod persze szintén nem személyeskedés, hanem "szigorúan a kijelentéseimmel való vita".

Mondjuk apró probléma, hogy nem tudsz tőlem ilyen kijelentést idézni.

Egy menthetetlen elmebeteg vagy.
Rohangálsz utánam posztról posztra, mint valami debil pincsikutya és megpróbálsz az ugatásoddal provokálni.
Közben persze beégsz a nyilvánvaló hazugságaiddal, de téged ez sem zavar.

Hogy teljesen hülye vagy, azt már tisztáztuk.
De annyi önbecsülés sem maradt benned, hogy ennyi önégetés után abbahagyd?
Engem nem zavar, csak már tényleg majdnem megsajnáltalak, annyira szerencsétlen flótás vagy.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 22:36:53

@Robinzon Kurzor:

Vegyük át újra!:-)

"első mondatod hozzám ez volt: 'Azé', nemsemmi überg*cik vagytok ti, nem kicsit, nagyon!', ami szerinted nem személyeskedés, hanem 'hanem szigorúan az kijelentéseiddel vitatkozom'." --- írod.

Így van. Erre a két mondatodra reagáltam: "Marad az integráció, ezzel együtt én is attól tartok, hogy az érintett családok, közösségek egy része menthetetlen. A kérdés, hogy ki vállalja annak felelősségét (és mi alapján), hogy mint egy tábori kórházban a triázsnál, rátegye a jelet, hogy "még él, de menthetetlen" (vagyis kap egy kis morfiumot, és papot hívunk, ha akarja)."

"Miközben továbbra sem tudod semmivel alátámasztani azt a fröcsögésedet, miszerint
"Miután húsz éven keresztül uszítottátok a mélynyomorban élő cigókat a többségi társadalom ellen ("az idegen szép", "te is más vagy, te sem vagy más", "szabad identitásválasztás joga", "megélhetési bűnözés", "a megélhetési szülés, mint a kulturális identitás része", "a rásszizmus szívás" stb.)" ... amely vagdalkozásod persze szintén nem személyeskedés, hanem "szigorúan a kijelentéseimmel való vita". Mondjuk apró probléma, hogy nem tudsz tőlem ilyen kijelentést idézni.
" --- írod.

Parancsolj: "Minden "a cigányok", "a magyarok" stb. kezdetű mondtad csak egy sommás és ezért ostoba vélemény." mandiner.hu/cikk/20120321_balogh_akos_gergely_a_milla_az_uj_szdsz#comment1030652

Ez egy liberális mérgező véresf*s, tele bélféreg lárvákkal.

Uszítasz és hazudsz: "A katolikus egyház által indított pedofília elleni kampány egy vicc. Rossz vicc. Egyrészt már eleve miért is van rá szükség? Igen, azért, mert a katolikus egyház ebből a szempontból veszélyes üzem. Bármilyen oktatási intézményt már bezártak volna, ha ennyi és ilyen súlyú pedofil ügy derül ki róla. Másrészt eddig csak azt voltak hajlandó beismerni, amit rájuk bizonyítottak. Ez még mindig csak a jéghegy csúcsa, ami eddig kiderült. A "bűnbánat gyakorlását" emlegetni itt nettó képmutatás: nincs belső tisztulás, nincs saját lelkiismerettől vezérelt beismerés." mandiner.hu/cikk/20120319_balavany_gyorgy_arpad_hulye_vagy#comment1026657

Az "új ügy", amivel ezt a pedofilmizériát habosítják a holland Deetman-jelentés (ami 32000-es mintán vizsgálta a hollandok gyerekkori szexuáliszaklatás-érintettségét). A vizsgálat azzal záródott, hogy a hollandok 10%-át zaklatták (különböző mértékben) gyermekkorában, a kollégiumokban, internátusokban, egyéb bennlakásos intézményekben ez az arány 20% --- függetlenül attól, hogy katolikus, más felekezetű vagy vallástalan megkérdezettekről van-e szó (a hollandok kb. fele felekezetenkívülinek/ateistának vallja magát)!

Szóval, egy aljas, liberálbolsi antiklerikális hazugságot terjesztesz, és még következetlen is vagy: míg a fentebbi idézetben arról beszélsz, hogy "Minden "a cigányok", "a magyarok" stb. kezdetű mondtad csak egy sommás és ezért ostoba vélemény.", addig a katolikusokkal kapcsolatban a sommás véleményt megalkotod!

"Egy menthetetlen elmebeteg vagy. Rohangálsz utánam posztról posztra, mint valami debil pincsikutya és megpróbálsz az ugatásoddal provokálni. Közben persze beégsz a nyilvánvaló hazugságaiddal, de téged ez sem zavar. Hogy teljesen hülye vagy, azt már tisztáztuk. De annyi önbecsülés sem maradt benned, hogy ennyi önégetés után abbahagyd? Engem nem zavar, csak már tényleg majdnem megsajnáltalak, annyira szerencsétlen flótás vagy." --- írod.

Csak állítasz és minősítesz, soha nem igazolsz. Összekevered (nem tudod megkülönböztetni!) a véleményt a ténnyel és az állítást a bizonyítással! Személyeskedésként értelmezel általános állításokat (csak mert az azokban megfogalmazott vélemény nem egyezik a tiéddel), ugyanakkor a legalpáribb személyeskedésekre és mocskolódásokra ragadtatod magad, ha szembesítenek következetlenségeiddel és ellentmondásaiddal. Az pedig, hogy azt képzeled, hogy olyan fontos lennél számomra, hogy én téged posztról posztra kövesselek, szinte már önértékelési zavarról tanúskodik! Akikkel te találkozol az utcán, azok mind követnek?

ü
bbjnick

hoplita 2012.03.24. 19:41:25

@TaTa86.:
Mert...????
Le akarod nyúlni a putrijaikat...?
Jól meggondoltad...?:)

hoplita 2012.03.24. 19:57:31

@vuk_:
Ne hülyéskedj már, egymástól is ellopják...ha netán 100-ból egynek eszébe is jutna valami hasonló és venné is a fáradtságot.:)

hoplita 2012.03.24. 19:59:36

@PMLN:
Van egy rossz hírem.
Ott is úgy utálják őket, mint a hónapos szart...úgyhogy ez necces.:)
Az öcsém tudna erről mesélni, öt hónapot csavargott Indiában....

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.03.25. 09:53:43

@hoplita: Próbálok szalonképes és multikulti lenni, erre itt kekeckedsz!

Joe84 2012.03.25. 19:53:07

Hihetetlen hogy követelőznek, hogy adjanak nekik ezt meg azt, meg több pénzt a "parasztok". Mert nekik csak parasztok, akiktől a pénzt várják a semmiért.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.25. 20:36:35

@Robinzon Kurzor:

Szerintem állj le elmebetegeknek magyarázni. ;-)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.26. 02:07:35

@bbjnick: na, látom csúszós lettél a nemzeti együttműködés rendszerében.
Tudod, hogy Hétesen nem úgy kerültek oda az antennák vagy csak inszinuálsz?
Ne válaszolj, tudom, hogy elképzelésed sincsen a dologról, a kérdés költői volt.

teknős 2012.03.26. 15:48:15

@vuk_: Nem akarom őket védeni, de megélhetés szempontjából az előző évtizedben nem volt érdemes termelni semmit. Csak a megszálottak termeltek.

Sőt, egyes falvak és polgármestereik egyenesen büntették az állattartást, mert az büdös és zavarja a túristákat. A civilmozgalmas Seres Mária egyenesen egy tehéntartó telepet számoltatott fel, mert megtiltotta a külterületi állattartást is, négy család, zömében cigányok lakják Mátraverebélyt, ami egy köpésre van Starjántól, megélhetését szüntetve meg.

teknős 2012.03.26. 15:58:10

@calam: Azért amennyi energiát és pénzt ráfordítottatok már Hétesre, abból már látszani kellene valaminek.
Nem gondolod?

tewton 2012.03.26. 18:35:31

@calam:
viszont ha ennyire képben vagy, világosíts fel. a hétesi magyar néni gyilkosa is a kis dédelgetett csillagszeműitek közül került ki? vagy bódis művésznő csak a genetikusan is jó cigányokkal foglalkozik?

ex-dr. vuk 2012.03.26. 19:18:49

@teknős: a csirke es a zoldseg nem budos. Tobb a semminel. Nezd meg a videokon a szemetes gazos kertet.. Ott van a ket szulo meg a 5-7 db 7-13 eves gyerekek, akik tudnanak segiteni a kerteszkedesben. En mikor gyerek voltam kertet astam, ultettem, locsoltam, mindent. Nekunk sem ez volt a megelhetes, de a semminel SOKKAL TOBB, es annal is, mint varni a segejt es a kocsmaban elgepezni azt, kozben sirni hogy "nincsmunka". De van. Ott a kapa meg az aso lehet foldet turni.
A gyerekek felesleges energiaja sem egymas megverese toltene ki, es legqalabb megtudnak azt, mire felnonek, hogy mit jelent az, hogy munka. Mert a legtobb ugy no fel hogy egy percet sem dolgozott.

Hétfejű tündér 2012.03.26. 22:32:07

@teknős: Megélhetési termelés? Ültetni, vetni, locsolni kapálni igenis lehet megélhetésileg, ha bűnözni lehet:)
Talán nem illő ezzel élcelődni. De tyúkot, nyulat mittomén mit lehet tartani, répát, borsót, krumplit lehet ültetni és megenni.
Szerencsétlenek csak várják a megoldást a kormánytól, a polgármestertől a mittomén kitől. Így nem megy.
Aszongya az aszony, hogy nem meri a budira engedni a gyerekeket, mert veszélyes, beszakadhat a közepe. Talán akkor meg kéne javítani, nem? Emlékezetes, mikor budit szállítottak néhány házhoz nem tudom már melyik településen. Mert maguktól még egy udvari budit sem tudtak összeeszkábálni, pedig ahhoz azért nem kell műegyetemi diploma.
Ettől nem lesz sokkal jobb, de amíg nem értetik meg ezekkel az emberekkel, hogy először maguknak kell azt megtenni, amit ők megtehetnek, addig nem lesz semmi. Aztán lehet, hogy akkor sem.
A nőt aki nagy hangon parasztozik, meg lehetett volna kérdezni, hogy mégis miről beszél? Milyen támogatást kap a paraszt, amit ők nem?
Amúgy meg zavaros film volt ez, én sok mindent nem értettem belőle.

mikkyo 2012.03.29. 03:23:49

Volna egy (régebbi, sajnálatosan mindeddig felhasználatlan) üzleti modell ajánlatom (ingyen és bérmentve).

Rendezzenek pld. gyűjtést (vagy esetleg vállalkozók is beszállhatnak) és nyissanak mobil munkaközvetítőket. Az építőipar és a szolgáltatóipar egyes (például) közel-keleti országokban nagyon megy, és mindig kell a munkaerő. Úgy tűnik, hogy (főleg) észak-kelet Magyarországon a legnagyobb probléma a munkanélküliség és a szegénység. Dolgozni akarnak, szegénynek lenni meg rossz.

Namármost, egy bizonyos százalékért, amiből az eredeti befektetés illetve az üzemeltetés megtérülne, közvetítsenek ilyesfajta munkákat Dubaiba, Katarba, Izraelbe, stb. Ezt néhány millió indiai, nepáli, maláj, pakisztáni, stb. egész jól megteszi.

Az esetleges ellenvetésekre a válaszaim:

- igaz, hogy a munkakörülmények nem mindig EU-szabványnak megfelelőek, ellenben mint a felvételeken látszik, illetve amint azt az illetékesek mesélik, az éhezésnél és a döngölt padlónál jobb.

- amennyiben Önök úgy gondolják, hogy a célszemélyek nem akarnak vagy nem képesek dolgozni és így a modell nem életképes, sajnos Önök rasszisták.

- nyelvtudás nem előfeltétel (de lehet tartani angol gyorstalpalót mielőtt kiküldik őket, ha tüntetni roma polgártársak mellett ráérnek, bizonyára néhány ingyen angolóra nem lehet probléma, Önök úgy ránézésre intelligens, kozmopolita embereknek tűnnek). Visszatéréskor ugyanakkor plussz előny némi angol, illetve arab, stb. nyelvismeret és segít a további karrierben.

- 'menjen el innen Ön, ha ilyen ötletei vannak'. Ezt már akkor megtettem, amikor egy vezető politikus (a nevére már nemigen emlékszem) azt mondta, hogy "Ha nem tetszik, el lehet innen menni, tessék!"
süti beállítások módosítása