A birodalom visszavág
2012. január 06. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A birodalom visszavág

  Hetedik éve foglalkozom privát érdeklődésből és munkaköri kötelességből Magyarország és a nagyvilág viszonyaival. Voltak idők, amikor nem kerültünk a hírekbe, még a mínuszosokba sem. Aztán jött 2006 ősze, a gyurcsányi beszéd és következményei, amikor brékin' nyúz lettünk a világ körül. Egy hazugságát beismerő miniszterelnökről és a zavargásokról szóltak a hírek. Ami viszont most zajlik, a legalja mindennek: a nemzetközi politikában és médiában sikeresen magunkra vettük a pofozóbáb szerepét. És nem, nem titkos, mindenkit felölelő nemzetközi összeesküvés miatt lettünk pária. A birodalom visszavágott.

 

  „A Die Presse szerint Magyarország a morális és anyagi összeomlás előtt áll. A Kurier szerint Magyarország az államcsőd szélén áll. A Neue Zürcher Zeitung beszámolt arról, hogy a további IMF tárgyalások körüli bizonytalanságok miatt rekordszintet ért el Magyarország kockázati mutatója. A Le Monde és a Le Figaro internetes oldala is beszámolt a forint újabb történelmi mélypontjáról, melyet összefüggésbe hoztak a jegybanktörvénnyel. Több német lap is beszámolt arról, hogy a német szövetségi kormány felszólította a magyar kormányt az európai értékek betartására. A The Guardian terjedelmes, a kormány politikájával szemben rendkívül kritikus publicisztikája szerint Magyarország nagyobb hitelességi problémát okozhat az EU-nak, mint az euró válsága. A forint rekordmélységbe zuhanásáról beszámolt a Financial Times, a Reuters, a The Guardian és a The Daily Telegraph is. A European Voice cikke szerint Magyarország is napirenden lesz a médiaszabadság és a pluralizmus tiszteletben tartására és védelmére született uniós szakértői csoport január 25-i ülésén. Az European Voice több kritikus cikkében is írt arról, hogy az EU szankciókat hozhat Magyarország ellen. The Wall Street Journal szerint a forint mélyrepülésének az az oka, hogy növekedtek az aggodalmak, amelyek szerint a kormány unortodox politikája kisiklathatja a megállapodást az IMF-el és az EU-val” – sorolta a velünk foglalkozó cikkeket tegnap Szelli kollegina.

  És akkor még nem is hallottuk a mindig diplomatikus Európai Bizottság szóvivőjének leckéztetését („A magyar kormányfő biztos abban, hogy fizetni fogunk. Úgy gondoljuk, hogy a miniszterelnöknek változtatnia kell a kifogásolt törvényeken, ha akarja ezt a pénzt”); a luxemburgi szocialista külügyminisztert, aki „odacsapna” Magyarországnak; vagy a befolyásos Economist heti vezércikkét, amely felsorolja az ellenünk bevethető büntetések széles tárházát. Ma pedig a magyar jobboldali kormánnyal sokáig méltányos, barátságos Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet közölte csalódását.

*

  Tegnap Széchenyi barokkos körmondatait idéztük – nem véletlenül –, most viszont jöjjön néhány szárazon kopogó mondat.

  Nagyon akarta az unortodox megoldásokat a kormány, nagyon akarta a különutasságot, hát megkapta. Jelen pillanatban nincs a magyar kormány, annak törekvése mellett kiálló nemzetközi erő. Számos alkalommal felemeltük már a szavunkat az igaztalan vádak ellen, de jelenleg a Magyarország számára legfontosabb országok sajtója, azon országok politikai erőinek egy része nyíltan hazánk megleckéztetését követeli, és már rég összemosódtak a jogos és a túlzó kritikák. Az összkép lehangoló: egy olyan ország képe rajzolódik ki, melynek kormánya üres zsebekkel, alkupozíciók nélkül gerjeszt konfliktust mindenkivel, s különösen azokkal szemben, akiktől a nagy hangú eltávolodás után végül mégis pénzt kérni kényszerül. És amikor ez kiderült, még akkor is folytatódik a Fekete Lovag esetét idéző, kínos verbális küzdelem.

  Ahogy 2011-et értékelve írtam: a mozgástér növelésének jogos igénye kudarcot szenved akkor, ha az érte vállalt konfliktusok az erőviszonyok és a nemzetközi politikai helyzet téves felmérése miatt azt eredményezik, hogy a mozgástér végső soron szűkül, netán végzetes zsákutcába jut egy politikus, egy kormánypárt, egy ország. Kudarcos lesz a szabadságharc, ha az egy bizonyos ponton túljutva már nem előnyökkel, hanem súlyos terhekkel jár az ország számára; és ha a harc már nem az ország érdekeiről, hanem a hatalomról magáról szól. Arról írtam decemberben: jövőre sorsforduló előtt áll 1. Orbán Viktor személyes politikai pályafutása 2. Orbánon keresztül a magyar jobboldal egésze, amit még mindig kizárólag a Fidesz ural 3. a kormányzó kétharmados jobboldalon keresztül egész Magyarország. Nem gondoltam volna, hogy rögtön január első napjaiban ezek lesznek a dilemmák.

  A magyar hajthatatlanság miatt immár egyre több követeléssel élhet az EU-IMF páros. Ha pénzt akarunk, akkor vagy teljesítjük a kéréseiket, vagy sem. Ha teljesítjük, és Orbán Viktor maga akarja az IMF-gyámságot is levezényelni miniszterelnökként, akkor a legkitartóbb, szabadságharcban hívő fideszesek csalódhatnak, ráadásul az elmúlt évek politizálása után Orbán nehezen tudná már magát IMF-végrehajtóként prezentálni. Ha mindehhez Orbán Viktor nem adja a nevét, és visszavonul, hogy egy talonban tartott, sokak által alkalmasnak tartott, vagy épp ismeretlen jobbos-technokrata figura vegye át a kormányzást, akkor is megroppan az alig két éve történelmi kétharmados győzelmet elérő rendszerváltó politikus pályafutása. Ez esetben politikatudományi könyvekbe kerülhetne majd, hogy egy több évtizedes tapasztalattal bíró, még legádázabb ellenfelei által is vérbeli politikusnak tartott ember hogyan vitte saját karrierjét a totális siker birtokában érthetetlen és hosszú ideig elkerülhetőnek tartott zsákutcába. A magunk részéről – mást felelős honpolgárként nem tehetünk – még mindig bízunk egy, ha már nem is a legoptimálisabb, de legalább a végső, totális kapitulációt elkerülő, az elkerülhető, de bekövetkezett károkat enyhítő kompromisszumban is a közösség és Magyarország között, csak hát addig húzogattuk a bajszokat, amíg a brüsszeli Gólem tényleg megmozdult.

  Megteheti a magyar kormány persze majd azt is, hogy klasszikus kurucként nemet mond a végső javaslatra is, és akkor maradhatnak egy felbolydult, a válság ki tudja, milyen mélységébe zuhanó ország élén, saját másfél éve folytatott hatalomtechnikai építkezésük eredményeit élvezve. Hogy ez mivel járhat Magyarország és a nagyvilág viszonylatában, arról csak sejtéseink lehetnek. Beszéljünk a rémálmokról: ha legrosszabb esetben a magyar jobboldali kormányzat önként és dalolva zárná magát karanténba az EU-ban; netán példátlan módon kilépnénk/kirúgatnánk magunkat az EU-ból, csak hogy az egykor nyugatos, antikommunista, szabadelvű-konzervatív jegyeket magán hordozó jobboldali kormánypárt Nemzeti Együttműködés Rendszere kiteljesedjen minden rettegők rémálmában, a balkáni-keleties irányított féldemokráciában, az totális kudarc és szégyen lenne mindazok számára, akik valaha a velünk élő kádárizmus végső kiirtásában, Magyarország felemelkedésében és európai integrációjában bízva támogatták a magyar jobboldal vezető pártját.

*

  Zárjuk sorainkat ismét Széchenyivel. Aki nem Kossuth volt.

  „Miért pezderkedni tehát ott megtámadólag, hol az ellenség éppen legerősb, mí viszont leggyengébbek vagyunk, és ekkép részünkre a’ győzedelem éppen olly lehetetlen, mint bizonyos a’ meggyőzetés? Hol mutatkozik itt isteni szikra, de még a’ legközönségesb észnek is működése? Bizonyára én sem szikrát sem velőt ebben nem találok, ‘s ha találok valamit, az valóban valami egészen más.”

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr683523941

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megbüntesse-e az EU Magyarországot? 2012.01.12. 16:21:56

Az Alaptörvény életbe lépése óta megsokszorozódtak az Orbán-kormányt (vagy rendszert) szidalmazó politikai nyilatkozatok. Az újságolvasó állampolgár csak kapkodja a fejét, hogy épp melyik világhatalom kritizálja a szegény magyar kormányt. Többször felm...

Trackback: Cezúra 2012.01.09. 01:24:53

p { margin-bottom: 0.21cm; }Gyurbán Flektorok és Orcsány Virencek siralmas és szánalmas regnálásainak újratermelődését kell elkerülnünk. A tiszta lap is évek fáradtságos munkáját követeli majd. Ahhoz pedig, hogy ne termelje újra önmagát a rendszer, enn...

Trackback: Czike László: Rendszerváltó szabadkőművesek (részlet) 2012.01.06. 15:00:22

 szemelvények az említett könyvből:   Nos, nézzük, mi minden miatt nem lehet valós a választott cím!  Magyarországon nem történt rendszerváltás. Csak „papíron”. A szabadkőművesek vagy nem is léteznek, vagy h...

Trackback: UTOLSÓ ESÉLY 2012.01.06. 14:36:19

 Agónia, vagy élet? Lassú, hosszú és fájdalmas szenvedés, vagy kilábalás? Nem kérdés ma már, hogy két lehetőség közül választhat a kormányzó többség - a fidesznek és ragadványának még van lehetősége válaszokat adni, de ahogy fogy körülöttük a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fikanick 2012.01.06. 16:20:11

@bbjnick: Az egesz penzugyi osszeomlas a retroaktiv torvenykezessel kezdodott, folytatodott a manyup-einstanddal es a kulonadokkal.

Ezek mind-mind azt hintettek el a nem-orbanistakban, hogy Orban nem hisz a pluralis, piaci alapu pluralis demokraciaban.

Mondjuk meg mondott is melle ilyeneket, ha valaki eleget mondogat valami hajmeresztot, elobb-utobb elhiszik neki.

Most mar nem ez a kerdes, mi mar joideje a felelossegnel tartunk. Orban mar honapokkal ezelott megbukott (kb a vegtorlesztes bejelentesenel dolt el ez a dolog), hogy a mandisok csak most ertettek meg, hogy mi folyik, az az o hibajuk.

Mashogy mondva, a rendszervaltas ota legnagyobb botranyunk a legnagyobb ossznepi megtorlassal is fog jarni es hat ezt a csocseleket a Fidesz batoritotta fel anno.

Hoskoltemenybe illo drama igazabol, kifejezetten szep, kar hogy a vegen ott fog allni az orszag egy kupac martaloccal az elen, ha a nyugat nem finansziroz meg egy partot a nacijaink elleneben.

Ezt csinalta a Fidesz Magyarorszaggal, nem kevesebbet.

Google 2012.01.06. 16:23:45

@kicsi11:

Mondtam, hogy nem érti.
Túl sok már az új ruha ebben a nagy córeszben, de lesz az még kevesebb is, mert a végtörlesztők miatt. A pufajka szebb.
Hagyja.

kill004 2012.01.06. 16:24:35

@Viktus:

"a válságadók mértékének jelentős mérséklése, majd kivezetésük; "

"a szociális juttatások rendszerének átalakítása;"

Csudálatos lesz, már nagyon várom!

profeel 2012.01.06. 16:30:20

Bűn, hogy ekkora kormányzati többséggel és ekkora államosított vagyonnal a tarsolyában ide sikerült kormányozni az országunkat. Okos politikával lehetett volna egy modern, liberális-jobboldali országot teremteni megreformált elosztórendszerekkel.

Google 2012.01.06. 16:30:42

@fikanick:

Ha én elmesélném, hogy mit csinált előtte az Mszp Magyarországgal ... és ebből kell egy most már nem barakkot fabrikálni.

De nem teszem. Önnek szeme csak a Fideszre van.
Mondja csak, kisvártatva elmagyarázza itt Önnek a bizonyítványt valaki. Ők is szidják a kormányt, itt, itt és itt.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.06. 16:34:44

@bbjnick:

a többi visegrádi által bejárt sikeres út tükrében összeomlik érvelésed - igenis lehet nemzeti érdekek mentén gyarapodni, csak nem a széllel szemben pisilve, hanem mentén... ennyi a drámai összefüggés, semmi több

bethlen megértette anno miről szól a mozgástér kiaknázása, orbán nem

fikanick 2012.01.06. 17:21:38

@Google: Sem allami fizeteskeptelenseget, sem Jobbik-uralmat nem csinalt az MSZP, marpedig lathatoan ez az uj merce ebben az orszagban.

Google 2012.01.06. 17:58:33

@fikanick:

A Jobbikkal kapcsolatban az Ön helyében hallgatnék. Éppen az MSZP alatt, asszisztálásával jött létre egy velük megközelítően azonos nagyságú párt. Masíroztak gárdák, tartották a várnál "felvilágosító" kurzusaikat.
A fizetésképtelenségről is csak annyit, ők tettek az IMF lélegeztetőgépére is.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2012.01.06. 18:00:45

Mint amikor bemondják a rádióban, hogy "Figyelem, megszakítjuk adásunkat. Az autópályán egy őrült halad a forgalommal szemben..." mire a faszi az autójában: "Egy??? MINDENKI!!!".

fikanick 2012.01.06. 18:09:34

@Google: Eloszor is: En nem azonosulok az MSZP-vel vagy az SZDSZ-el, folosleges olyasmire felszolitania, hogy hallgassak errol vagy arrol, leven semmi kozom ahhoz a kormanyhoz.

Masodszor: A Jobbik eloretoresehez sokminden kellett, elsosorban a polgari koros bohockodas, aholis szalonkepesse minosultek a mostanra minden forumot elaraszto nacik. Masodsorban kellett hozza az MSZP-SZDSZ-Fidesz harmas partfinanszirozas kipucolasaval kapcsolatos ellenallasa, harmadsorban pedig a Fidesz tamogatasa, amikor ez a csocselek tort es zuzott, ugy beallitva a nacik vonulgatasat es rongalasat, mintha az egy termeszetes reakcio lenne az MSZP kormanyzasara.

Rendes demokraciaban az ilyen csocseleket kardlapozzak, nem a parlamentben sirnak ertuk.

Az IMF-tol valo fuggoseghez valoban kellett az MSZP-SZDSZ gyavasaga (es tehetetlensege), bar nem hagyhato ki a Fidesz szocialis nepszavazasa sem az ugybol, amikor az akkor meg ki nem herelt AB atengedte ezeket a kerdeseket a nepszavazasi ivre.

Nagyon sok felhaborito dolog tortent az MSZP-SZDSZ alatt, ezek nagy resze a kormanyhoz, nagy resze az ellenzekhez kotheto.

Ami most tortenik viszont, az minden korabbinal verlazitobb es tenyleg csak azt mutatja, hogy el kellett volna hinni, amikor Orban az antikapitalista retorikajat csillogtatta meg ellenzekbol.

Tenyleg a sajat fejeben levo hagymazas hulyesegekben hisz a vilaghoz valo alkalmazkodas helyett es tisztan meg van rola gyozodve, hogy nelkule ennek az orszagnak harangoztak.

Az o felelossege szerintem messze nem annyira fontos kerdes, mint az ot korulvevoke, peldaul egyes szovegiroie vagy azoke, akik minden kormanyules utan vele bologatnak.

Ideje lenne, ha vegre a jobber elit belatna, hogy mekkora (szemelyes, egyeni) felelossege van mindabban, ami tortent, leven semmilyen kiraly nem onmagat koronazza meg.

Ezt a fenti cikket ugy ertem, mint az ehhez vezeto elso lepest.

Bell & Sebastian 2012.01.06. 18:23:46

Volt egy mellékrész is, ahol a Csubakka -famíliát mutatták, vagy egy órán keresztül. Kibaszottul vakaróztak, merhát mind bóhás vót és érthetetlen nyelven (csupa mássalhangzóból állt) kommunában nézték a tévében fajtársaikat. Nem, kommunikében. (valami ilyesmi)

Na, ezt a bóhás, kutyámájom -népséget kellett volna kibaszni az Ezeréves Sólyomról. Mert -többek között- felzabálták az összes tavaszi vagdalthús konzervet a hajóraktárból.

Szindbad 2012.01.06. 18:28:48

@Bell & Sebastian: És gondolom, itt saját magára gondol.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.06. 18:52:02

@betyár:

"még mindig nem vették a fáradságot, hogy megértsék: a fidesszel ők is mennek a szemétkosárba."

szinte bármibe le merem fogadni, hogy a fidesz már a fasorban lesz, ék még mindig mandiner maradnak, maximum más néven. és milyen szomorúak lesznek. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.06. 18:53:12

@malacz69 rezignált:

és akkor én most egyetértek malaccal. :)

Bell & Sebastian 2012.01.06. 19:13:10

@Szindbad: Nem, a mindenkori, szocializálatlan, tolvaj népségre. Ha Fideszes, ha árja, tökmindegy. Szétlopásban, kirablásban komoly verseny alakult itt ki, egészen a legutolsó napig és csak a véletlen műve, hogy orrhosszal nyertek, akik.

2012.01.06. 19:50:22

@pancho_sanza: "Egy nemes ember lemond az alamfoi posztjarol es felaldozza fuggetlenseget a miniszterellnoki pozicioert...."
:)))))))) ez azé' nagyon durva xD

betyár (törölt) 2012.01.06. 20:39:38

@jose maria padilla:
ma mintha egy kissé szegényes lenne a nyelvezete. bbj is hülye, meg én is? azért megeröltethette volna jobban magát. különben is, nemcsak a maga joga a hülyeség:))

azért ez a határozott kísérlet az intervencióra felpiszkálhatja az ovi-fanok mellett a népi balosokat és a jobbikosokat.

betyár (törölt) 2012.01.06. 20:50:05

@Google:
siralmas a kormány kommunikációja. már tele kellene lennie a médiának annak a felvázolásával, hogy mi lesz, ha kénytelenek vagyunk teljesíteni az eu-imf követeléseket. és ezt összekapcsolni azzal, hogy ennek a helyzetnek az előállításában mekkora szerepe van annak, hogy a balos ellenzék beizzította külföldi kapcsolatait. Bethlen már 1921-ben tudta, hogy mit kell a szocdemektől kérni a legalitásért cserébe: külföldön nem kelthetik a kormányzat rosszhírét, nem mehetnek szembe a kormánypolitikával. na itt szúrta el ovi:))

marko11 2012.01.06. 21:30:31

@bbjnick: Köszönöm, helyettem is írtad!

marko11 2012.01.06. 21:37:22

@GGG77: Ebbe a pénzbirodalomba a szovjetbirodalom összeomlása következtében kerültünk. Önként? Inkább önkéntelenül! Akaratunk nélkül, de nem akaratunk ellenére.

mzoltán · www.szuveren.hu 2012.01.06. 22:04:24

Gratulálok, korrekt jegyzet. Nem lehetett könnyű megírni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.06. 22:08:20

@bbjnick: ennyire erőszakosnak akkor se szabad lenni, ha valaki birtokában van a bölcsek kövének.
Orbán szemlátomást nincs birtokában, bár tán még mindig vannak egymilliónyian, akiknek ez nem tűnt fel...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.01.06. 22:14:01

@Viktus: hogy a fenébe sejtettem meg, hogy a vagyonadó nem fog szerepelni a kívánságlistán?

waci-néni 2012.01.06. 23:01:28

Érthetetlen.
Nemrégen még az ország kétharmada a Fideszre szavazott, most meg egymást taposva menekíti előle külföldre a pénzét

is 2012.01.07. 00:01:09

"jelenleg a Magyarország számára legfontosabb országok sajtója,"

se kínai, se szaúd-aráb sajtót nem idéztél. akkor mire alapozol ilyen sarkos ítéleteket? megmondta Jézus is: ne ítélj, hogy ne ítéltess!

"az totális kudarc és szégyen lenne mindazok számára"

nem kell jövő időben fogalmazni: a megfigyelési ügy 1998-ból; a hosszú bájtok éjszakája; a kétéves költségvetés, benne a lakáshitelek elszabadításával; az MDF legyalulása; a hülyenépszavazás 2008-ból; és a 2010-es választás már mind az volt. ezek közül pár csak pariban van a szocikkal (akiknek szintén megvan a maga listája), de több elem egyedülálló, ilyet a szocik sosem tudtak összehozni.

is 2012.01.07. 00:13:42

@bbjnick: "ha komolyan vesszük a demokráciásdit Orbán semmi olyat nem követett el, ami azt sérthetné vagy veszélyeztethetné"

neked is ajánlok egy fogadást: nem is tudsz egy normális demokráciadefiníciót adni. viszont mondok egy példát, aztán ezen gondolkodj. amikor Washington után megválasztották John Adamst, ő volt az első, aki a hatalmát önként átadta valaki másnak, akivel nem volt személyes kapcsolata. ezt a tettet hívják demokráciának. valójában Orbán már annyi mindenkit kicsinált politikai pályája során (Fodor, Tirts, Kisgazdák, MDF, Áder), hogy simán mondhatjuk, hogy őrá ez a definíció mégcsak véletlenül sem alkalmazható. és most az egész országot arra alakítja át, hogy neki a hatalmat ne kelljen átadnia (nem a miniszterelnökséget, hanem a döntést, pénzeket stb.), még akkor sem, ha veszít a választáson, amiért természetesen mindent megtesz, hogy ne következzen be. megismétlem: a választási vereség esetén sem kívánja a hatalmat átadni, és ez a demokrácia definíciójának tökéletes tankönyvi tagadása.

is 2012.01.07. 00:15:22

@betyár: belőled remek TV-Híradó szerkesztő lenne, jelentkezz az MTVA-nál következő ágyútölteléknek!

Mikka-Makka 2012.01.07. 04:42:05

Köszi ergé! jóideje érett már ez a poszt

alapítói manifesztum 2012.01.07. 05:31:16

Szált egy pofon vagy tockos a szélben és most célba ért! Ha Viktorban maradt még valami tartás akkor lemond!

www.youtube.com/watch?v=MQTpNOs0C8Y

balatonikaboca 2012.01.07. 06:01:02

@ bbjnick
@ betyár

Ez elsődlegesen nektek iródott.!

( Hozzátok képest két vödör korom a szénbányában olybár atomvillanásnak tünhet.!! )

Történelmi visszapillantás: Trianon előtt az O-M. monarchia közép-europai NAGYhatalom volt. A második világégést követően először a KGST seggét,és az oroszok seggét KELLET, muszályból kinyalnunk.!!

A " rendszerváltozást" követöen önként!! dalolva!! az EU-t VÁLASZTOTTUK!! nem az EU minket.

2012 "MI" úgy döntöttünk, hogy kurucosan leköpjük az EU-t, és az IMF-et. Bár 2011-ben az EU elnökségünk alatt körbe nyalogattuk a tagállamokat.
" Hogy szalad az idő "

A szakadékszéle felé lépkedve sokan figyelmeztetnek, VIGYÁZZ!! "szakadék" következik.(dalolva.vidáman)
Ha viki és bandája leesik azt nem bánom, de azt, hogy
egy egész országot magukkal rántsanak,NA azt azért
NE!!!

Más: Orbi család

A "rendszerváltás"-t megelőzöen apú:párt titkár a srácok KISZ titkárok.
A "rendszerváltás"-t követöen a pereputty összeűlt,s
feltörték a malacperselyt, vettek egy kőbányát.
Mint az kiderült volt még malacpersely,igy hát megvették a PANNON-lapokat.
DE Orbiénak malacuk volt, hát vettek egy Tokaj-aljai borgazdaságot+filléres hitellel.
( Na erre varjatok gombot!! )

--Hogy nekünk miért nincs ily "malacunk"???

Más: "Kedves" fideszesek!!!-már a tavasszal kezdjetek magokat,gombákat,zöldeket,fűvet,s egyebeket gyüjtögetni. hogy ha orbi marad akkor legyen mit zabálnotok télviz idején.

Csók mindenkinek: balatonikaboca

betyár (törölt) 2012.01.07. 09:21:39

@balatonikaboca:

ezen a "borzalmas a helyesírásom" porjecten még dolgozzon egy kicsit:)

betyár (törölt) 2012.01.07. 09:23:22

@betyár:

látja, úgy mint én. csak semmi túlzás.

porject=project

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.01.07. 10:17:54

@Vitáz van Bánegressy: Miert durva? Ez a polgari konzervativ megoldas. Scmitt Pal olyan nekunk, mint a Kennedyk Amerikanak. Csak o egyedul kepes megoldani mindent.

Majdnem odatettem egy smiley-t, de igazabol kurvara nem vicces am a dolog.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.01.07. 10:35:08

egyebkent szivesen hallanek egy nevet, aki johetne.

Gazdasagi teruleten olyan hiteles arcokat sikerult eddig felmutatni "fuggetlenkent", mint az ASZ elnok, Koltsegvetesi Tanacs elnok, PSZAF Karoly, Simicska volt titkarnoje mint NAV elnok.

Mig a kormanykozeli poziciokban a szupercsapat (Rogan, Matolcsy, Varga) eppen most hajtott vegre minosegi cseret (Fellegi --> Laszlone).

Akik meg tavaly talan vallaltak volna, azok ma mar biztosan nem fogjak (Chickan, Mellar), mert annyit.

Egyebkent 2012 januarjara lathatoan kaderproblemakkal kuzd a forradalom magasabb szinteken (Fellegi, Bencsik, Dux), de erdekes, hogy alacsonyabb szinteken ez meg nem annyira latvanyos. Szoval ertelmes ember mar nem akar oktatasi allamtitkarhelyettes vagy eppen fejlesztesi miniszter lenni, de azert meg az MTVben vannak jelentkezok, akik hirt hamisitanak.

pelikán* 2012.01.07. 10:49:22

Ne feledjük, hogy a A birodalom visszavágot az Új remény (A new hope) előzte meg.

Grrr 2012.01.07. 10:58:08

@(pelikán*): Ajjaj, akkor 2014-ben a Jedi visszatér?

stadion helyett TÓRIUMREAKTORT · http://www.youtube.com/watch?v=P9M__yYbsZ4 2012.01.07. 12:59:24

Gratulálok Ergya,

beálltál Kánya mellé a sorba.

" Jelen pillanatban nincs a magyar kormány, annak törekvése mellett kiálló nemzetközi erő."

kérdem:

VOLT VALAHA OLYAN,

hogy _MAGYAR_ (nem szovjetbáb, nácibáb, habsburgbáb stb.) kormány mellett kiállt volna bármilyen "nemzetközi" erő?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.07. 13:02:55

@(pelikán*): Azt pedig a Sithek bosszúja. Azt pedig a Klónok háborúja. Azt pedig a Baljós árnyak. Ami nincs benne a Csillagok Háborújában - az nincs is. :)

bgp 2012.01.07. 14:39:24

>Jelen pillanatban nincs a magyar kormány, annak törekvése mellett kiálló nemzetközi erő.

Nem kéne ennyire negatívnak lenni. Szerintem Kínával javultak a kapcsolatok. Burmával se romlottak. Kis ráfordítással még Észak Korea is barátkozna velünk.

Baldrick68 2012.01.07. 15:05:20

@Gordiusz:
Mondjuk az elemzésre adott első komment sem piskóta.
Érdemes bemásolni ide.
Valószínű hogy a vikifanok majd fújolni fognak.

"
Kovács Miklós [ 2011-07-28 18:10 ]

Elég gyenge ez a pseudo pszichológiai elemzés.
1. Ha már azt írod, hogy valami alapot meg lehet örökölni (génkombináció), akkor miért nem írod, hogy a cigánykultúrában, ahol az erős, független, senkihez sem alkalmazkodó férfi (domináns hím) kultusza a mai napig teljesen élő és dicséretes dolog. Így épp ezt a kultúrát örökölte Viktorka az apjától.

2. Tehát, nem kell cigányozni, csak a kulturális különbségeket ki kell elemezni.

3. Nincs igazad abban, hogy Orbán normális. Orbán pszichológiai beteg, részbeni pszichopata.

4. Bocsesz, de ha valaki 18-20 évesen ennyire véresen komolyan veszi a hadseregi szabályokat és formai előírásokat, az nem nevezhető normálisnak. Enyhén szólva is fennáll a kognitív és emocionális fejlődési patológia.

5. Nem tudom, miként jön át (gének vagy nevelés) ez a szabályok és határok nélküli cigányos szabadságigény, de ez valószínűleg működik, mert szerintem az apja is attól volt állandóan stresszes és zaklatott állapotban, mert úgy érezte, hogy muszáj neki a család érdekében eltávolodni a cigányos élettől (szerintem azért is lépett be a pártba – párttag cigány ritka dolog), és ez nem ment olyan könnyen.

6. Én hiszek minden nép/nemzetiség jóságába. De az életben mindig vannak kivételek. Így a cigányok is egy olyan génkombinációt képviselnek, amellyel már vagy 700 éve nem tudnak asszimilálódni Európában. Ez nem 70 év, ez 700 év, amely alatt már hány kisebb nagyobb népcsoport, nemzetiség megszűnt létezni!

7. Ami a személyiségstruktúráját illeti, az egyértelmű paranoid perfekcionista. Többek között azért nem tud gyorsan dönteni.

8. A hatalom, mint öncél és minden áron, egyértelműen bizonyítja azt, hogy pszichopata. Mondjuk, nem annyira tankönyvi példány, mint például Berlusconi vagy esztergomi Meggyes Tamás vagy Balsai István, stb., de az irány egyértelmű.

9. Miért nem írod, hogy nem egyszer verte a feleségét?

10. Remélem, most már látod, hogy sem ez a gazember, sem a fidesz nevezetű szekta nem demokratikus intézmények, mert azt írod, hogy a demokratikus intézményeket Orbán nem lesz képes eliminálni. És most nézd meg, romokban hevernek. Még pár sarkalatos ütés és kész, lehet disszidálni, aki nem akar börtönbe menni.

11. Én miért tudtam, hogy ez lesz? Te miért nem láttad ezt? Mert gyenge az elemzésed, ill. 98 és 02 között aludtál.

12. Hidd el nekem, Orbánban benne van a fehér emberek iránti vak cigánygyűlölet. Amíg ezt nem értjük meg, nem értjük meg magát Orbánt sem.

13. Orbán utál mindent, ami, szép, tiszta, okos, intelligens, polgári. Lehet, hogy még saját magának sem meri beismerni, mennyire utál mindent, ami európai, demokratikus és egyértelműen a fehér emberhez kapcsolódik.

14. Gondolom, észrevetted, hogy egyetlenegyszer nem láttad őt sehol kultúremberekkel beszél(get)ni.

15. Cigánynak európai kultúra végtelenül idegen és idegesítő.

Üdv.: Kovács Miklós, Budapest
"

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.07. 15:46:48

@balatonikaboca: @is: @Hepci: @Herr SturmLikudnik: @fikanick: @Robinzon Kurzor: és akit illet:

Orbánnak én 1990 óta kíméletlen kritikusa vagyok.

Orbán jelenlegi rendszerét kifejezetten veszélyesnek tartom: " (...) Ha ott ülnék Szoboszlón (...) nagyon nyomorultul érezném magam és az első adódó alkalommal lelécelnék arról a frakcióülésről. Sétálnék a hűvös szoboszlói éjszakában, cigarettáznék és az a képtelen meglátásom támadna, hogy „a rendszerváltás rendszerét” nem buktatta meg „a mi fülkeforradalmuk” („mi” alatt a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagságát értem, mert (hiszen) most képzeletben úgy sétálok a hűvös szoboszlói éjszakában, mint a frakcióülés egyik résztvevője), hanem, ha lehet, most jár csak igazán csúcsra. Igaz, hogy kidobtuk „a rendszerváltás rendszerének” léghajójából a – doktriner – liberalizmust, mely mint hatalomtechnikai eszköz végletesen elhasználódott, s csak felesleges ballasztként – holtsúlyként – terhelte a rendszert, de ezzel nemhogy megszabadultunk – volna – a rendszer doktriner demokratizmusától is, hanem éppen hogy felszabadítottuk, megerősítettük azt. „Ezek után nincs az az Isten, ami megállíthatna minket!” – hasítana belém. – „Népet ennél/annál jobban nem lehet kiszolgáltatni »demokratikus politikai elitjének«, mint ahogyan Miniszterelnökünk Kötcsén installálta számunkra a hatalmat!” (...)" magyarido.blog.hu/2011/09/09/europa_legstabilabb_politikai_rendszere_kotcse_hajduszoboszlo_kotcse

De azzal vádolni (és az alapján támadni) Orbánt, hogy nem volna demokrata, azt képtelen és aljas hazugságnak tartom! Mi az hogy, nagyon is (demokrata), túlságosan is demokrata!

Épp ezért a birodalmi támadást ellene a magyar nemzet szuverenitása elleni agressziónak tartom, ami indokaiban hazug, szándékaiban aljas.

ü
bbjnick

u.i.: Továbbra is várom a konkrétumokat, hogy hol-hogyan-miként sérti meg az orbánrezsim a demokratikus normákat!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.01.07. 16:31:53

@Baldrick68: Mondjuk ez a rasszista állatság nálunk nem jelenhetne meg. De hát mi nem vagyunk épp a korlátlan szólásszabadság hívei.

partfish 2012.01.07. 18:51:34

@triumphator:

igazad van!

mennyivel nemzetibb dolog, hogy orbánék a magánnyugdíjakból fizetik az állami kiadásokat. ráadásul akkor sincs baj, ha elfogy. ott van még a MOL is, amit akár azonnal pénzért tehet az állam, igaz a harmadáér, mint ahogy vette.
és ha kuba vagy észak-korea megvan IMF és nemzetközi hitelek nélkül, akkor a magyarok is meglesznek.

homoródkarácsonyfalváért 2012.01.08. 13:37:34

@bbjnick: Szerintem van még probléma ergé írásával (és persze rajta keresztül a budapesti közgondolkodással, amelyet ma már lassan a magunk összeszarása irányít).
Orbán útja az első percben eldőlt, amikor is a magánnyugdíj pénztár megtakarítások szerinti vagyont az EU nem hagyta elszámolni a költségvetési vagyonként. Ettől kezdve vagy
- a pénztárak megszüntetése, ezzel a hiány csökkentése
VAGY
- a költségvetés átírása, újabb hitel felvétele volt a lehetőség.
Nem értem, hogy miért felejtjük el ezt ilyen könnyen. Ezt a helyzetet Gyurcsány-Bajnai hagyta itt nekünk. Mindenki tudta, hogy iszonyatos pénzügyi helyzetet hagytak itt. Az országot zsarolhatóvá tették, ahogy most zsarolják is.
Orbán szétver(t) egy olyan gazdasági-szellemi network-öt, amelynek az ordítása most az egekig hallatszik. Gondolja ergé, hogy Magyarország magától bármennyire is érdekes volna Clintonné-nek?
Melyik volt a jó választás?
A network szétverése, amely most már ordít
VAGY
kompromisszum a network-kel, amelyik véleményem szerint ebben az esetben már legalább másfél éve ugyanilyen hangosan ordítana. Így legalább volt másfél év.

Azontúl igaz, hogy Orbán a sajátjaival gyalázatosan bánik. Érdekes, hogy valaki bátor, de fél a sajátjaitól.

Még egy:
Az biztos, hogy most átrajzolódik a magyar belpolitika. Tényleg van esély arra, hogy Orbán bukik. De miért szarik be attól ergé, hogy akkor a félig szétvert network-nek osztanak lapot. (Magyarra lefordítva, Orbánon kívül senkinek nem érdeke az előrehozott választás, amelyet Orbán nyerne.)
Ebben az esetben pedig miért is nem a magyar jobboldal folytathatja a kormányzást?
Remélem lesz annyi vér a pucánkban, hogy nem engedjük újra megerősödni az ÁVO-s gyerekeket és a kádárista felnőtteket.

homoródkarácsonyfalváért 2012.01.08. 13:44:00

@homoródkarácsonyfalváért: ja még annyi, hogy a manyup pénzek felhasználásnak az igazi értelme az lett volna, ha beindul a világgazdaság, és bejön ezzel a magyar gazdaság növekedése. Ez a várakozás nem jött be, ezt viszont nyáron illett volna észrevenni és korrigálni.
Jó volna, ha ergé elemezne, nem ijedezne.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.08. 15:48:41

@bbjnick:

hogy hol???? jesszuskám, kapásból itt van a kétharmad által választott áLamfő által jóváhagyott kétharmados szájerné esete... ez egy VICC, a poltpéteres ügyészség meg FURCSAMÓD a fidinek kedvezően ment fel / maszatol el ellenzékieket, továbbá se az alkotmánynál, se a többi sarkalatos törvénynél nem volt lényegében SEMMI kompromisszumképessége a fidinek, ami pedig íratlan elvárás, ráadásul 23-án átnyomták azt a törvényt is, ami szinte rendeleti kormánzást tesz lehetővé, ami a köztévé kétbalkezes cenzúrájával megy, azt nem is említem... hol élsz, már elnézést? ezek a dolgok utoljára a 2. vh előtt fértek bele többé kevésbé a demokráciafelfogásba, isten hozott a XXI. század európájában (értsd: rettegői túlzások nélkül is nagyon necces a narikurzus mostanság)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.01.08. 20:00:43

Mégsem vagy olyan hülyegyerek, ergé!

szikjáró 2012.01.08. 20:17:42

senki nem láthat bele, de azért nekem gyanús, hogy néhány gazdaságilag (is) érdekelt szervezet, a demokráciát zászlajára tűzve zsarolja egy állam demokratikusán választott, példa nélküli előnnyel ország élére állt kormányát. akkor miről is beszélünk?

egészen véletlenül sem lennék meglepve, ha az IMF kifejezné abbéli óhaját, miszerint nem szabad meghosszabbítani a külföldiek magyarországi földvásárlási moratóriumát, vagy el kell adni valami nyugati (végső soron nyugati, akár több köztesgazda után) a hazai ivóvíz-előállításhoz kapcsolódó cégeket, -forrásokat, -jogokat.

büdös az IMF és az eu, és nem jótékonysági rohamukban nyúlnának az ország hóna alá.

aki nem is gyanakszik, az mérhetetlenül naív, vagy menthetetlenül hülye.

szikjáró 2012.01.08. 20:28:10

@Baldrick68:

és szerinted Te mentálisan teljesen ép vagy.
lenyomtál egy áltudományos süketelést A/4 terjedelemben egy olyan valamiről, amihez 200 km-nél közelebb nem kerültél.
az eszem megáll, bár jól szórakozom. :D

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.08. 21:50:46

Jelzem, a magyarországi föld alacsony árának egyik *oka*, hogy tulajdonolni csak szigorú korlátok között lehet. Erősen korlátozottan forgalomképes.
Ez megöli a piacát. Aminek nincs piaca, annak nincs ára.

Pécs kiváló esettanulmánya annak, mi történik, amikor jól visszacsinálják irracionális alapon a racionálisan tulajdonlót. Piszok sokba kerül az egész bolt, és semmi se lesz jobb, csak rosszabb.

szikjáró 2012.01.08. 22:43:12

@Counter:
hozzátenném ez nem igaz. a termőterületek ára a rendszerváltozás óta kis mértékben bár, de folyamatosan emelkedik. az egyik legjobb befektetés, ráadásul a mennyisége véges, így valószínűleg soha nem lesz olcsóbb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.08. 22:47:40

@homoródkarácsonyfalváért: @Herr SturmLikudnik:

Orbán az elmúlt kb. másfél évben bármit is tett, a demokráciára hivatkozva tette. S tehette, hiszen pártjának 2/3-os többsége van az Országgyűlésben. Ha tagadjuk Orbán jogát ahhoz, hogy pártjának többségére alapozva meglépje, amiket meglép(ett), akkor tagadjuk a (többségi) demokrácia eszméjét. Én nem vagyok demokrata és tagadom ezt az elvet, de akik Orbánt vádolják/támadják, (szinte) kivétel nélkül mind a demokráciára hivatkozva támadják. Milyen demokrata már az, aki csak a saját ízlése szerinti lépéseket ismeri el demokratikusnak, de mások jogát nem ismeri el ahhoz, hogy megfelelő támogatottság esetén saját ízlésük szerint cselekedjenek?!

De hagyjuk a demokráciát és nézzük az "erkölcsöket"! Mi olyat követett el a fidexkormány az elmúlt másfél évben, amit előtte elődei (bármilyen általános "erkölcsi" mércével mérünk is) már ne követtek volna el (ne játszottak volna már ki sokkal végletesebben és durvábban)? És, mondom, most nem a jogszerűségről beszélek, hanem, mondjuk, egyfajta "általános emberi igazságérzetről".

Fentebb már írta, azzal, ahogy a fidex a demokratizmus-kártyával kavar-kever veszélyezteti magát és a nemzetét is (A kormányzást ugyan senki és semmi nem gátolja --- mivel a kormányzati lépések nemcsak hogy nem vitathatok, de nem is értelmezhetők (ahol nincs értékrend [lásd: a Nemzeti Együttműködés Rendszere, mint doktriner demokratizmus], ott, ugyan, mi alapján volna megítélhető egy-egy lépés tartalma, célja és minősége, helyessége-helytelensége?) ---, de senki és semmi nem is alapozza meg, nem is támogatja és nem is igazolja.). De a demokráciára hivatkozva támadni ezt az eljárást, egyszerűen hazug dolog! Lehet különféle világnézetekre, egyéni vagy kollektív értékrendekre hivatkozva ellenvéleményt megfogalmazni, kritizálni, amit a fidexkormány művel, de a demokráciára nem.

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.08. 22:53:54

@szikjáró: Hozzátenném, hogy de. Az, hogy a magyar állam csak meglehetősen szigorú feltételek esetén hajlandó elismerni a tulajdont (és így ami ezeknek a feltételeknek nem felel meg, az nem tulajdon olyan értelemben, hogy az állam megvédené másokkal szemben), az azt jelenti, hogy a föld értéke csökken. (Távoli nalógia: ősiség. Nem lehetett szerezni? Nem hát, mert nem lehetett elidegeníteni, terhelni. Eredmény: a piacon értéktelen földterületek. A piacon értéktelen földterületek eredménye: nemlétező földpiac, nemlétező másodlagos piac (terhelés, hitelezés). Eredmény: tudjuk, mi.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.08. 22:56:14

@bbjnick:

Fentebb már írta, azzal, ahogy = Fentebb már írtam, azzal, ahogy

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.08. 23:07:41

@bbjnick: Többségi demokrácia = demokrácia? Akkor minek van ott a "többségi"?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.08. 23:38:43

@bbjnick:

nagyon-nagyon súlyosan el vagy tévedve

a) a többségi demokráciát - pont a korlátlan (túl) hatalom veszélyei miatt - korlátozni szokás (felsőház, ab, házrend, ne adj isten angolosan íratlan hagyományok) , ezt pufajkás horn tiszteletben tartotta 94-98ban, a fidesz semennyire, leépítette a meglévő gátakat a szent célokra hivatkozva, csak negatív eredményekkel

b) sokadszorra ismétlem és nem hagyom abba: az eddig sacc-per kábé független ágakba minden előző kormánynál durvábban rakták saját embereiket (csupa apróság: AB, LB, ügyészség, OVB, ÁSZ... az esetek 99%-ban nulla konszenzussal, egyoldalúan), ami még a vh előtti nyugati demokráciafelfogással is szembemegy... ez CSAK akkor lett volna tartható, ha szinte 100%-os többsége lenne a fidinek

a saját logikád szerint bajszos adolf is demokrata, hisz demokratikusan szerzett többséget, ergo azt csinálhat amit akar? lóóóóófaszt

mért nem mondod mindjárt azt, hogy ahol lehet ikszelni a cetlire, az demokrácia?

ne röhögtess

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.08. 23:39:09

@Counter:

Ó, igen, tudom, hogy magácskáék már eljutottak odáig, hogy a népfelség elvére hivatkozva tagadják a népfelséget, de ne várja, hogy én ehhez bólogassak:-)

A demokrácia már csak ilyen: a nép mondja meg a frankót.A posztmodern liberális "demokratikus elitek" hókuszpókuszai és abrakadabrái, úgy tűnik, a nép körében most épp nem/nem épp kelendőek. Talán azért, mert egyszerűen csalódtak azokban (vártak valamit, s nem azt kapták), talán azért, mert átlátják, hogy azok a hókuszpókuszok és abrakadabrák valójában nem demokratikusak, nem a népet hivatottak szolgálni, hanem a "demokratikus elit" oligarchikus hatalmát. Mindegy is.

Szerintem a demokrácia kamu: hazug és gonosz játék, valamennyi formájában, a maiakban különösen. De ha valaki komolyan veszi (ad absurdum: hisz benne), akkor valóban vegye komolyan! Hát, így.

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.08. 23:44:48

@bbjnick: Ez nem változtat azon, hogy maga egyenlőségjelet tesz demokrácia és többségi demokrácia között, sőt, most már demokrácia, többségi demokrácia és a népfelség abszolutizálása között is.
Tanuljon már meg definiálni. Amikor ennyi fogalmat egymással tetszőlegesen és korlátlanul felcserélhetően használ, azzal azt kockáztatja, hogy egyiknek se lesz jelentése a maga kezében.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.08. 23:47:17

@Herr SturmLikudnik: Nem tudom, mennyire követi bbjnick államelméleti fejlődését, de ha így megy tovább, hamarosan kiprovokáljuk a Prohászka-idézetekkel történő szőnyegbombázást.
(Jó érzéke van a saját, korábbi véleményét cáfoló idézetek megválasztásához, de hátha kinövi egyszer.)

Egyetértek, közben, de ezt aligha kell mondanom.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.08. 23:48:44

@Counter:

Amikor (átlátszó módon) fölényeskedni kezd, minősítgetni kezdi a másikat, akkor látványosan demonstrálja, hogy "meg van fogva".

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.09. 00:01:29

@Herr SturmLikudnik:

Te látványosan "egyszerűsödsz" (s ezt nem pozitív értelemben értem):-(

Ezelőtt kb. két évvel még te is ezerrel kritizáltad a rendszerváltás rendszerének demokratikus rendszerét, annak hamissága miatt. Most visszasírod azt:-) Akkor még tudtad, hogy az intézményrendszer, hogy a fékek és egyensúlyok önmagukban semmit nem érnek, minden attól függ, hogyan élnek vagy élnek vissza azokkal.

Ha te most azt mondod nekem, hogy a rendszerváltás rendszere magasabb erkölcsiséget képviselt (vagy csak akár több garanciát nyújtott a polgár szellemi, lelki és anyagi jóléte biztosítására), mint a fidex jelenlegi ámokfutása, akkor komolyan meglepsz.:-)

Legyünk már egy kicsit komolyabbak!

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.09. 00:09:49

@bbjnick: Kezdje a komolyságot azzal, hogy nem összevissza dobálózik fogalmakkal.

1. Mi a demokrácia?
2. Mi a többségi demokrácia?
3. Mi a népfelség?

+1. Miért keveri össze ezeket?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.09. 07:03:53

@Counter:

Én @Herr SturmLikudnik:-tól kértem egy kicsit több komolyságot, magától nem kérnék-várnék ilyet. Ha látnám bármi értelmét, hogy magának értelmezgessek, magyarázgassak, felfedjem az evidens, de a maga számára --- vélhetőleg --- ismeretlen összefüggéseket a népfelség, a demokrácia és többségi elv között, komolyan mondom, megtenném. De nem látom. Annak, aki úgy vitatkozik, hogy közben nem gondolkozik, annak feleslegesnek érzem.

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.09. 07:17:20

@bbjnick:

még mindig a te készülékedben van a baj. az egy dolog, hogy a "módszerváltás" számos felemás megoldást hozott intézményileg, de azoknak a jelenlegi, látszatra sem adó gleicjschaltungja mindenképpen EGYÉRTELMŰ visszalépés és nem előrelépés. csak pár példa: skicc pali mindent aláír hibástól is, az új költségvetési tanács a meg se írt eltolcsysta programot is jóváhagyja, az ász vitás esetben dettó, az ab képtelen a magántulajdont védeni stb stb stb

ha nem szelektív a memóriád akkor feltűnhetett volna x száz/ezer régebbi commentemben, hogy a fékek és ellensúlyok erősítésének (felsőház létrehozása, elnök közvetlen választása és parlamentfeloszlatási jog megadása neki, testületek paritásos elemeinek erősítése stb. - szóval germánus adenaueri-kelseni tengely és nem putyini út) és nem holmi nemzetinek beállított kvázi-komcsi egypárt bullshitnek voltam a propagálója

jó utólagos visszaolvasást

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.09. 07:24:37

@bbjnick:

kieg: végképp ne gyere itt nekem erkölcsi fellegekkel, mert az a politikai szereplők saját személyi vonásaihoz és ideológiájához kötött és nem alkotmányjogi keret. arról nem is beszélve, hogy ha neked a több nemzeti szászló és több nemzeti frázis erkölcsi előrelépés, iszonyatosan könnyen etethető kis emberke vagy, mert szerény véleményem szerint az erkölcsi/becsületességi fordulat teljesen elmaradt. a régiek "kozmopolitaként" voltak zsiványok, az újak díszmagyarban. egyetlen előrelépés, hogy végre valahára határozottabban állnak ki a határon túli magyarokért (kár, hogy l'art pour l'art vadparaszt nemzetközi kötekedésével ezt kezdi aláásni vekkerünk)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.09. 07:56:29

@bbjnick: Tehát nem tudja, mi micsoda, épp ezért a különbségeket sem látja, ellenben önbizalomtól telve összevissza használja bármely fogalmat bármire. Na ezért nincs a maga beszédének olyan sok veleje. Magánál a krumplileves nem mindig krumplileves – néha zöldségleves, néha krumplifőzelék ésatöbbi.

Semmilyen összefüggés nem tesz azonossá _nem azonos_ fogalmakat.

darrenstar 2012.01.09. 12:40:02

remélem a mostani helyzet mindenkinek világossá teszi a jobboldalon is, hogy gyurcsány (bajnai, horn, meggyessy, stb) semmivel sem voltak rosszabb miniszterelnökök, mint a Megváltó, és a jövőben, bárkinek is hívják az illetőt, nem lesz ő sem patás ördög. remélem, hogy mostanra még a legvérmesebb fideszes fejekben is világossá vált, hogy a jobboldal semmivel sem jobban felvértezett, mint a bal, hogy történelmi tetteket hajtson végre (sőt, a sors óvjon minket az ő történelmi tetteiktől). egyszerűen használjuk a jelen helyzetet arra, hogy végre felismerjük, hogy együtt vagyunk és így is kell "ezt a kurva országot" rendbe tennünk. azt is remélem, hogy maholnap az mszp átveszi egy félszakértői kormánnyal a hatalmat, mert a mostani banda történelmi bűnöket követett el, az ellenzék pedig nem működhet koalícióként sikeresen, tehát marad az mszp és persze a dk. tanulságok levonva, 80% az esélye hogy nem lesznek már hagyó miklósok a bal oldalon sem. viszont ideje megtanulni hogy itthon tökéletes kormányzás nincsen, csak közepes, rossz és rosszabb. ami most van, az a harmadik. lehet anyázni, de ez az igazság. el kell fogadni hogy legjobb esetben váltják egymást a nagy pártok, mindig egy kicsit jobban dolgozva, mint az előző garnitúrájuk 4-8 éve

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.09. 15:52:20

@Counter:

Ha ilyen kétségbeesetten halandzsázik, akkor kurvaf*x, hogy nagyon sarokbaszorítottam:-] Mi fáj magának ennyire? Az, hogy "a népfelség elvére hivatkozva tagadják a népfelséget" vagy a "a 'demokratikus elit' oligarchikus hatalma? Vagy valami más?:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.09. 15:53:40

@bbjnick:

vagy a "a 'demokratikus elit' oligarchikus hatalma?=vagy "a 'demokratikus elit' oligarchikus hatalma"?

szikjáró 2012.01.09. 16:01:15

@Counter:
Nem, nem tudjuk, én legalábbis sötétben vagyok. Magyarországon magyar állampolgár, természetes személy vásárolhat földterületet. aztán el is adhatja, vagy bérelhet, vagy bérbe adhat. Nincsen agyonszabályozva. Viszont a földárak emelkednek, szóval ez (még) olyan része a mezőgazdaságnak, ahol nincs elkúrva minden.
A moratórium pedig azért szükséges, mert a magyar gazda, aki meg tud élni a földjéből, de nem 3 évente cseréli az eszközeit, hanem 15 évenként, nincs éppen fair játékban egy földliciten egy nyugati vállalkozóval, aki ráadásul soha az életben nem fogja többé eladni az általa megvásárolt területet, mert nincs rákényszerülve (ahogyan a magyar márpedig lehet), és mint írtam, az egyik legjobb befektetés, az értéke növekszik, bérbe adható, viszont lehetetlen ellopni, be lehet biztosítani, az értéke növelhető stb.
mellesleg megengedheti magának azt a luxust, hogy pl.: itt kihuzigál két hektár egyébiránt kiváló szőlőt, majd a kvótájával telepít helyette a Vezúv oldalában másik két hektárt, itt marad a parlagon hagyott elvadult terület, ő meg borászkodik a mediterrán napsütésben.

kell még az a moratórium. legalább addig, amíg ki nem derül a többség számára, hogy mit akar eladni, és hogy az valójában mennyit ér.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.09. 16:20:44

@Herr SturmLikudnik:

Nézd, én felnőttként éltem át az elmúlt huszonöt évet, húsbavágó tapasztalatom van több alkotmányjogi keretről és "intézményi környezetről". Az a rendszer, ami ide juttatta az országot az elmúlt huszoniksz évben, ahol most van, nekem akkor sem volna referencia, ha Orb*n feloszlatta volna az országgyűlést és rendeleti úton kormányozna. Hogy a fidexes kormányzás milyen sz*r és miért olyan sz*r, amilyen sz*r (mert, valóban, úgy sz*r, ahogy van), arról bárhol-bárkivel szívesen eszmétcserélek, de ha valaki azzal jön, hogy "az egy dolog, hogy a 'módszerváltás' számos felemás megoldást hozott intézményileg, de azoknak a jelenlegi, látszatra sem adó gleicjschaltungja mindenképpen EGYÉRTELMŰ visszalépés", akkor csak egy gúnyos-keserű mosoly a válaszom.

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.09. 16:29:55

@szikjáró: Minek szólsz hozzá ahhoz, amihez lövésed sincs? A magyar állampolgár is csak maximum 300 hektár/6000 aranykorona földet vásárolhat meg, de pl. akkor sem vásárolhat még ez alatt sem földet, ha azzal együtt a föld fekvése szerinti településen ő is közeli hozzátartozói kezére 1000 hektár vagy az ottani földek negyede kerülne.
Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet egyáltalán nem szerezhet földtulajdont.

A különféle bérletek, haszonbérletek nem rendelkeznek a tulajdonlás erejével, extra költségeket rónak a bérlőre, haszonbérlőre és a bérbeadókra is. A különféle törvényi és egyéb jogszabályi korlátozások (előhaszonbérleti jogok) szintén extra költségek, gazdálkodást akadályozó tényezők.
Az indokolatlan költség a gazdasági tevékenység akadálya.

Csupa korlátozást látok, most az egyéb törvényi kényszerítésekről, erdő- és vízgazdálkodási kollektivizálásról, a hazánkban meglehetősen neuralgikus vadászati jogokról nem is szólva. Ezek mind-mind indokolatlan többletköltségek, korrupciós kockázatok.

@bbjnick: Nézze, maga képtelen a fogalmi tisztaságra és halandzsázással vádol úgy, hogy mindösszesen a maga által zűrzavarosan használt fogalmak definiálására kértem (persze nem volt rá képes). Hozzon egy Prohászkát, mert ehhez maga kevés.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.09. 16:36:41

@szikjáró: Az ősiség eredménye egyébként Magyarország szó szerinti és átvitt értelemben értett parlagon maradása. Az irdatlan földvagyon holt vagyon maradt. Nem tudott tőke alakulni rajta, az ősiség így a tőkehiányos állapotot konzerválta.
Magyarország XIX. századi aranykorát az ősiség eltörlésének köszönhetően részben ideáramolva, részben itt koncentrálódva létrejövő *tőke* finanszírozta.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.09. 16:56:15

@Counter:

A trolletetést befejeztük, nincs több ingyenuzsi! Magácskával bonyolódjon háromszázkommentes értelmetlen "fogalmitisztázásba" az, akit két anya szült!:-) Ha nem ismernénk a maga szellemi és erkölcsi kondícióit, akkor még talán: de ismerjük, kedves, ismerjük!

Magácska olyan átlátszó, mint a salgótarjáni síküveg! Talán azzal tudna még valami színt vinni a jelenlétébe, ha merne néha (egy-egy pillanatra) őszinte lenni. Például, ha a fogalmitisztázás-kamu helyett bedobná, amit valójában gondol (pontosabban: érez), felszólítaná vitapartnerét: Igazold maga!

:-D

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.09. 17:18:43

@bbjnick: Jól van, de meg tudná mondani, milyen alapon használja szinonimaként a fogalmait?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.09. 20:40:42

@bbjnick:

én meg gúnyos mosoly helyett csak lesek mint jenő, hogy az egyébiránt művelt bbjnick egy átlag proli szellemi színvonalát alulról súroló ismeretekkel rendelkezik a legalapvetőbb közjogi kategóriákról, ráadásul a parnasszusi fellegekből keveri a szezont a fazonnal gőzerővel

most ismételjem ötödszörre azokat a konkrét példákat, amikre még mindig nincs SEMMI ellenérved?

az, hogy szarul kormányzott az mszp, abból mióta következik, hogy rendben van a balos ámokfutást lehetővé tévő intézményi hiányosságok további fokozása?

ha szarul fog a fék az autóban, akkor te tapsolsz annak, aki a megoldást abban látja, hogy egyenest kiépíti azt? noooooooooormális?!

élek a gyanúperrel, hogy túl sokat élhettél az átkosban és pavlovi reflex szintjén égett beléd a komancs államfelfogás, ahol az állam és a regnáló párt egymással összeolvadt fogalmak és a demokrácia az mindössze egy a vezető efftársakat időnként lecserélő bigyula

jézusom...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.09. 21:59:32

@Herr SturmLikudnik:

Amit mondtam, megmondtam!:-)

Egyébként, ha nem lennénk ilyen nyomorúságos állapotban (ú. é. az ország, a nemzet), még mókás is lenne azzal szembesülni, hogy egy kilencvenesévekgyereke kishuszár ugyanúgy osztja a lapot demokráciából, mint ahogy a nyolcvanas években a kisgyurcsányok diamat(dialektikus materializmus)ból, polgaz(politikai gazdaságtan)ból, marxizmus-leninizmusból és napjaink időszerű kérdéseiből:-) A világnézeti érettség, az ideológiai képzettség, úgy látszik, örök kategóriák már mifelénk!:-D Voltam én már az okostojásoknak, klerikális, fasisztanáczirasszita, neked épp most kommunista; nem új dolog ez számomra:-)

Te komolyan azt hiszed, hogy az elmúlt húsz év fogalmaival, kategóriáival, nekünk még bármi dolgunk lenne? A tét itt most nem az, hogy mit tud ezekkel a fidex kezdeni (valószínűleg minél kevesebbet kezd velük, annál jobb), hanem hogy ezek helyett tud-e valami működőképeset és koherenset létrehozni? Ha nem (most éppen úgy néz ki, hogy nem), akkor pech van, de nagyon nagy!

Szerintem.

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.10. 06:48:55

@bbjnick:

a demokratikus intézmények azok nem holmi "elmúlt húsz év fogalmai", ezek létező realitások abban a nyugati (keresztény)demokráciában, amiből neked az ég egy világon semmit se sikerült felfognod

immár a sokadik commentedben mosod össze a legnagyobb természetességgel a demokratikusnak minősülő alapszerkezetet a politikai spektrummal

az, hogy egy focimeccsen más kapja a kezdőrúgást, még nem jogosítja fel a játékszabályok módosítására, mert az onnantól nem foci, hanem rögbi

folytatod a nettó baromságot, folytatom a korrigálást

további jó égést

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.10. 16:42:49

@Herr SturmLikudnik:

"immár a sokadik commentedben mosod össze a legnagyobb természetességgel a demokratikusnak minősülő alapszerkezetet a politikai spektrummal" --- írod.

Nem szeretnék neked diszkomfortérzést okozni, de éppen te vagy az, aki ezt teszi. Ha valamit nem tesz Orbán, akkor éppen ezt nem teszi: nem piszkálja a demokratikus alapszerkezetet, ellenkezőleg, él és visszaél az abból eredő lehetőségekkel. Fentebb példálóztál szájernékkel és poltpéterekkel: nem tudom, feltűnt-e neked, ők személyek. "megfelelő emberek a megfelelő helyen" --- de ettől még az intézmény ugyanaz az intézmény marad .

"az, hogy egy focimeccsen más kapja a kezdőrúgást, még nem jogosítja fel a játékszabályok módosítására, mert az onnantól nem foci, hanem rögbi" --- írod.

Amennyiben a demokráciát --- a focihoz hasonlóan --- egy tekintélyelvű testület által megalkotott szabálykönyv szerint játsszák, akkor helytálló az analógiád. Te így tudod? Hol ez a testület és kik a tagjai?

A támadás, ami most ellenünk folyik, engem erősen emlékeztet a revizionista kommunisták esetére. Aki nem az éppen aktuális direktíva szerint ropta a táncot, az az (ortodox) kommancsoknál nagyon hamar a revizionizmus gyanújában keveredett (ami, ugye, mármint, a gyanú, a kommereknél bőven elégséges volt a bűnösség bizonyítékaként). Ez a mi f*szinkós kis euroatlanti libsidemónk már elég régen abba dekadens fázisába lépett, amiben a politikai hisztéria (főként, ha/hogy annak keltése mögött combos érdekek is állnak) szinte szükségszerű jelenség. És akkor jön ez a törpecézár (a balkáni lótolvaj pofájával) és 2/3-os többségével élve elkezd ötletelni, a problémákat "nem ortodox", "nem eurokonform" módon kezelni és, ami a fő bűne, ilyen-olyan érdekeket sért(eg)etni. Sz*r ügy.

Fentebb is írtam, lehet vitát nyitni arról, hogy az orbánkormányzat hogyan kormányoz, célszerű és hatékony-e, ahogyan vezeti az országot (szerintem nagyon nem), de arról, hogy demokratikusan teszi-e, arról felesleges, mert hazug. Mi az hogy, nagyon is demokratikusan teszi, túlságosan is demokratikusan teszi!

Magyarország ma annyiban antidemokratikus állam, mint amennyiben rasszista, antiszemita, fasiszta vagy éppen nemzetiszocialista.

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.10. 18:05:23

@bbjnick:

mondom, hogy te égni jársz ide...

"Ha valamit nem tesz Orbán, akkor éppen ezt nem teszi: nem piszkálja a demokratikus alapszerkezetet, ellenkezőleg, él és visszaél az abból eredő lehetőségekkel. "

kapásból lejárattad magad - megint - ezzel a kádári kisembert megszégyenítően ostoba megállapítással

hatodszorra mondom, hogy a hatalomra kerülés, akár kétharmaddal is, nem biankó felhatalmazás a jelenkori demokráciakritériumok felrúgására

a focicsapat kapitánya csinálhat saját csapatot, játszhat saját stratégiája szerint, cselezhet, de mindezt azon játékszabályok szerint, amitől a foci foci

a demokráciának meg nem az az alapszerkezete (fociszabálya), hogy 2/3-al azt csinálsz és úgy csinálsz, ahogy akarsz

azokról a bizonyos fékek és ellesúlyokról Locke már a XVII. sz-ban, a hatalmi ágak elválasztásáról Montesquieu a XVIII. sz-ban regélt, ráadásul ezeket még csak nem is mai demokratikus keretek közt is jónak találták, tehát kedves blogtárs, alig 300 évvel vagy elmaradva, semmiség, jó pap holtig tanul

hacsak nem mondjuk lenin, mussolini és egyéb huncut bácsikat tekinted a demokrácia origójának, az ő államszemléletük szerint lehetett hatalomra kerülés után a szent cél érdekében egyensugarúsítani mindent

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 18:15:03

@Herr SturmLikudnik: Bbjnick a teokratikus társadalmi-állami berendezkedés híve, szóval Monsignor Lenin.
Vagy mondjuk Tiso.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.10. 19:41:23

@Herr SturmLikudnik:

1) Ismered ezt?:-)

www.youtube.com/watch?v=ri31wE3_QUM

2) "hatodszorra mondom, hogy a hatalomra kerülés, akár kétharmaddal is, nem biankó felhatalmazás a jelenkori demokráciakritériumok felrúgására" --- írod.

Ismerem ezt! Te vagy most az elvhű kommunista, én vagyok az elhajló kommunista:-)

Most tekintsünk el attól, hogy eddig egyetlen példát nem toltál ide arról, hogyan is rúgja fel a jelenlegi kormány a "jelenkori demokráciakritériumokat" és nézzük (tisztán) a Zeszmét! A "jelenkori demokráciakritériumok" olyasféle örökérvényű szabályok, mint a Biblia vagy a Korán tanításai? Ezek a "demokráciakritériumok" akár huszonöt vagy akár csak öt évvel ezelőtt is ugyanígy néztek ki, mint ma? S ha nem, akkor nem éppen azért változtak-e meg, mert valahol valaki "újított" és újítása később normává vált? Ha ez nem így volna, akkor pld. a nők Európában még ma sem szavazhatnának és az angol buzik még ma is a readingi fegyházban rohadnának stb. Há'nem, há'de! Egy demokratának, pláne, egy liberális demokratának ezt soha nem szabadna szem elől tévesztenie! Igaza van az öreg Legutkónak: "A John Stuart Mill féle klasszikus liberalizmus abban hitt, hogy a különcségek pártolásával megnövelt szabadság az emberi találékonyság robbanásához vezet. A liberálisok ma már nem annyira a találékonyságban érdekeltek. Ellenkezőleg, pedáns doktrinerek, akik egyre-másra összetettebb és gyanúsabb ideológiákat alkotnak fáradhatatlanul, hogy minél kijjebb terjesszék a határokat (inclusion), ugyanakkor ideológiai komisszárok, akik figyelemre méltó képességekre tettek szert bírálóik elhallgattatására. Aki nem ért egyet velük, potenciális jelölt, hogy új Adolf Hitlerré váljon."

3) "a focicsapat kapitánya csinálhat saját csapatot, játszhat saját stratégiája szerint, cselezhet, de mindezt azon játékszabályok szerint, amitől a foci foci
a demokráciának meg nem az az alapszerkezete (fociszabálya), hogy 2/3-al azt csinálsz és úgy csinálsz, ahogy akarsz" --- írod.

Most tekintsünk el attól, hogy eddig egyetlen példát nem toltál ide arról, hogyan is rúgja fel a jelenlegi kormány a "fociszabályzatot" és nézzük (tisztán) a Zeszmét! Akik az EU-t megalkották, gyanítom, nem lennének elragadtatva attól, ha futballigához hasonlítanánk azt, egymással versengő csapatokkal, szigorú szabályzatokkal. Valószínűleg közelebb állna a szívükhöz egy dzsesszenekar-típusú hasonlat, amiben a szuverén muzsikusok, szuverenitásuk egy részéről lemondva, igazodnak a hangnemhez és az ütemmutatóhoz, de, végülis valamennyien a saját nótájukat fújják. Az előbbi (a futballiga) doktrinális rendszer, míg az utóbbi (a dzsesszzenekar) közös elvek mentén szervez-koordinál.

3+1) "azokról a bizonyos fékek és ellesúlyokról Locke már a XVII. sz-ban, a hatalmi ágak elválasztásáról Montesquieu a XVIII. sz-ban regélt, ráadásul ezeket még csak nem is mai demokratikus keretek közt is jónak találták, tehát kedves blogtárs, alig 300 évvel vagy elmaradva, semmiség, jó pap holtig tanul" --- írod.

Egy példát kérnék, mi történik a kormányzásban ma olyan, amitől Lakk vagy Monteszkiő "beszomorodna"?

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.10. 20:11:37

@bbjnick:

feladat: feljebb görgetsz, elolvasod összes commentemet újra, benne a válasz

ha nem sikerül kibogozni, kifejtem újra... és újra... és újra...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.10. 20:38:46

@Counter:

nyugodtan lehet annak a híve, csak az akkor éppen nem lesz demokrácia és ne is akarja annak eladni, legalábbis ne mai európai értelemben vettnek

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.10. 20:47:10

@Herr SturmLikudnik: Annyit sikerült leszűrnöm a sajátosan prezentált nézeteiből, hogy egyáltalán nem is vallja magát demokratának és nem is várja el, hogy annak tekintsék. Egy kis fosszília ő, egy valóságos latiméria.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.10. 21:20:25

@Counter:

nanana! gerinces ember bbjnick, ami ritka kincs ebben az országban. csak éppen nem megy okos fejébe, hogy a demokrácia jelen korunkban egy meglehetősen jól körülhatárolt minőségi kategória. ahogy a kommunizmus is más-más módon valósult meg a kgst-ben, de voltak definiálható alapvonások és elvárások, az eu-ban is más-más (jóval nagyobb múltú) receptek vannak az egyes nemzeteknél, és persze vannak itt-ott deficitek, hibák. de bizonyos fékek&ellensúlyok ill. a hatalmi ágak megfelelő elválasztása alapján mérik a még nem / már nem demokrácia állapotot. ameddig pedig a brüsszeli klub tagjai vagyunk, ezt bizony méricskélik és a külső vélemény dönt. arról nem is beszélve, hogy az eu "összeomlása" (=átalakulása) sem helyez minket légüres térbe, a nyugati gazdasági kapcsolatok és biztonságpolitika hálójából csak egy másikba való átigazolással lehet szabadulni. tekintve, hogy gazdaságilag a beharangzott keleti szél halovány szellőként múlt el, tőlünk egy házszámmal keletebbre a románok meg NATO mintatanulók, a hátra-arc jelenleg szimplán lehetetlen. akkor leszünk mi kelet, ha a nagyok egymás közt így döntenek, sose a kelet-eu államok saját akaratának volt ilyesmi a függvénye. de egyesek az álmaikkal keverik a lehetőségeinket aztán jön a sértődött hiszti, ha a valóság behozza őket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.10. 22:39:28

@Herr SturmLikudnik:

Herr SturmLikudnik jódemokrata jóelvtárs szemináriumi előadását hallottuk Korunk időszerű kérdései* témában:-)

(*A Korunk időszerű kérdései nemcsak hogy önálló műfaj, hanem egyenesen tantárgy és vizsgatárgy is volt az ideológiai továbbképző intézményekben (lásd: marxizmus-leninizmus estiegyetem).

Valamint: bonus track:

„(...) A reakciós ember hiába ismeri jó könyvekből a dialektikus Módszert, nem érti, mi a módszer lényege: hiányzik valami rugó az agyából. Ezzel magyarázható például az a mód is, ahogyan megítéli embertársai pszichikumát. A dialektikus elme tudja, hogy az ember értelmi és érzelmi élete állandó mozgásban van, hogy az egyén semmiképp sem tekinthető a minden körülmények között változatlan jellemvonások birtokosának. Az életkörülmények megváltozásával megváltoznak az ember hiedelmei, reflexei is. A reakciós ember meghökkenve nézi az embertársaiban lezajló változásokat. Látva, hogy ismerősei miként válnak lassan a rendszer híveivé, e jelenséget a maga suta módján az »opportunizmussal«, a »gyávasággal« magyarázza, vagy »árulásnak« nevezi; szüksége van az efféle címkékre, nélkülük elveszettnek érzi magát. Mivel gondolkodásmódja a »vagy-vagy« alapelven nyugszik, környezetét felosztja »kommunistákra« és »nem kommunistákra«, holott a népi demokráciákban az efféle megkülönböztetésnek nincs létalapja: ott, ahol a dialektika formálja az életet, az, aki a régi logikát akarja használni, elveszti lába alól a talajt.

A reakciós emberrel nap mint nap furcsa dolog történik: különböző fogalmak vannak az agyában, aztán e fogalmak hirtelen elveszítik tartalmukat, maradnak az üres szavak és mondatok. Ismerőseik, akik egy esztendeje még szívesen használták ezeket a szavakat és mondatokat, ma már elvetik őket, mert túl általánosak, kevéssé meghatározottak, és nem alkalmazhatóak a valóságra. A reakciós ember kétségbeesetten ismételgeti az efféle szavakat: »becsület«, »haza«, »nemzet«, »szabadság«, képtelen megbarátkozni azzal a ténnyel, hogy a változó (mégpedig naponként változó) helyzetben élő emberek számára ezek az absztrakt fogalmak konkrét és a régitől teljes mértékben eltérő jelentéssel telítődnek meg.

E tulajdonságai miatt a dialektikus elmék értelmileg alacsonyabb rendűnek (…) érzik a reakciós embert. (…)”

Az idézet forrása: Czesław Miłosz: „A rabul ejtett értelem” Európa Kk., Bp., 1992., 282.-283. p.

ü
bbjnick:-)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.20. 20:25:39

@bbjnick:

bbjnick jófellengzős-terelős-szemellenzős odamondását hallotuk, a tizedszerre is bekért tételes ellenérvek helyek megint konyharecept idézetekre futotta

a fránya valóság meg hajszál pontosan sturmi bácsi prognózisai szerint a pálinkacézár nyakába dönti mindazt a döbbenetesen átlátszó híg fost, amit "forradalmi demokrácia" címszó alatt kiizzadt magából a sufniban:

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120120-ujabb-feltetele-van-az-imfeutargyalasoknak.html

hja, zavaros az időérzéked annak megítélésekor, mi üti meg manapság a konzi demokrácia mércéjét és mi nem

így jártál

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.21. 08:19:40

@Herr SturmLikudnik:

Csak nem arra tetszel célozni, hogy reakciós vagyok?:-)

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.26. 20:08:39

@bbjnick:

reakciós helyett inkább a reménytelen a találóbb

sűrű jelenség e földön

tények helyett vélt/valós igazuk fellegeiben lépkedő emberkék, akik meglepetten lesnek, ha nyekkennek a valóság talaján

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.01.26. 20:09:52

@bbjnick:

reakciós helyett inkább a reménytelen a találóbb

sűrű jelenség e földön

tények helyett vélt/valós igazuk fellegeiben lépkedő emberkék, akik meglepetten lesnek, ha nyekkennek a valóság talaján

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.26. 20:57:33

@Herr SturmLikudnik:

"Le vagyok győzve, (győzelem ha van)
de nincs, akinek megadjam magam."

:-)

ü
bbjnick

2012.03.29. 12:31:48

Megszűnt a több évtizede fennálló munkahelyem. Kénytelen voltam valami jövedelemforrást keresni. Ekkor találtam rá a KMD holding által kínált lehetőségre, amelyet szívesen ajánlok mindenkinek a következő honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.29. 20:23:53

@Rexike007: Hölgyek, Urak! Nem kellene ezt a faszszopót tarkónbannolni?

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2012.04.01. 00:41:13

Jó kis munkát találtál, gratulálok hozzá. Remélem megtapsolnak a kollégák a csapatépítő tréningen, hogy ilyen sok kommentet sikerült beírni.
süti beállítások módosítása