Alapos nyomozás Twitter-ügyben – Ilyen ország pedig nincs CCXCII.
2011. október 19. írta: TuRuL_2k2

Alapos nyomozás Twitter-ügyben – Ilyen ország pedig nincs CCXCII.

  Sorra hallgatja ki a Központi Nyomozó Főügyészség az ál-Semjén Zsolt (ma reggelre törölt) Twitterének követőit – a nyomozók így próbálnak nyomára jutni annak, ki írhatta nem túl eredeti ötlet alapján a nem túl vicces bejegyzéseket. A tegnap még elérhető mikroblognak 46 követője volt, köztük többen szintén csak fiktív profilok.

  Már Semjén júniusi feljelentése is aránytévesztés: büntetőjogi útra terelni egy ilyen, teljesen marginális viccelődést nem egyszerűen felesleges, de kifejezetten kontraproduktív. Egyrészt feleslegesen terheli a nyomozóhatóságot, másrészt míg eddig néhány száz vagy ezer ember ismerhette ezt a fergetegesnek semmiképpen nem mondható Twitter-oldalt, most tíz- és százezrekhez jut el, akiknek elsősorban Semjén humorérzékéről lesz meg a véleményük. Egy közszereplőnek ennél jóval többet is el kell tűrnie. Ha meg tényleg zavarta a KDNP elnökét az oldal, akkor egyszerűbb (és indokoltabb) lett volna a szolgáltatótól kérnie annak törlését. Ez az eljárás azonban olyan, mintha valakit falloszként ábrázolnának egy wc-ajtón, majd ő az ajtóval a kezében, vöröslő fejjel rohangálna fűhöz-fához, hogy derítsék ki, ki firkálhatott.

  A történetnek hasonlóan abszurd része, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség mekkora energiát fordít a nyomozás lefolytatására. Gondoljunk bele, mekkora munka lehet eljutni egy Twitter-profiltól odáig, hogy ki lehessen hallgatni a profil gazdáját – s ezt itt legalább tucatnyi esetben kellett végigjátszani. Felderítéssel, adminisztrációval, idézéssel, kihallgatással, mindennel együtt ez alsó hangon is 50-60 munkaórájába kerülhetett a jellemzően kiemelt bűnügyekkel foglalkozó ügyészségi szervnek, ráadásul a beidézett tanúk életét sem könnyíthette meg, miközben az eredmény ugyancsak kérdéses.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr253311988

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Váratlan fordulat az Álsemjén-ügyben 2011.10.21. 14:24:00

Friss hír:Váratlan fordulat az Álsemjén-ügyben2011. október 21. péntek - OrsolyaSajtótájékoztatót tartott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az általa még júniusban tett feljelentés ügyében. Mint ismeretes, a politikus azután fordult a hatóságokhoz,...

Trackback: A hamis miniszterhelyettesről 2011.10.19. 11:23:15

– A Twitter nem barátja a bárki nevével való visszaélésnek, de barátja a szólásszabadságnak, így a paródiának és a rajongói elköteleződésnek is – így foglalható össze az oldal felhasználási feltételeiből kinyerhető információ. Bizonyító erejű dokumentu...

Trackback: A Semjén troll nyomában 2011.10.19. 11:10:13

Semjén Zsolt KDNP-s képviselő még a nyár elején tett feljelentést, amiért visszaéltek a nevével és képével Twitteren. A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást indított ismeretlen tettes után, a nyomozás pedig olyan fázisba lépett, hogy tegnap a Semjen_...

Trackback: Szórakoztató Valláskritika oldal megosztotta 2011.10.19. 11:10:10

azt a blogbejegyzést, ahol ez a felírat a trackback-ként megjelenik. Tehát facebook.com/szorakoztato.vallaskritika közösségi oldal jelenlegi 29 ezer havi aktív olvasójához is eljut. Aki többet is tudni akar kattintson rá: Alapadatok   ...

Trackback: Kinevetés. A Bölcs és a Biztos eltűri. 2011.10.19. 10:31:43

A nevetés része az egyetemes szókincsnek, az emberi társadalom minden tagja megérti, anélkül hogy tanulta volna. A kisgyerek előbb nevet, mint beszél. Aki többet is meg akar tudni a nevetés lélektanáról és működéséről, annak ajánlom ezen írás végén lé...

Trackback: Csalnak a népszámlóló biztosok 2011.10.19. 10:30:07

Azt hallottam, hogy egy számlálóbiztos így reagált egy "Jedi Rend" beírásra: "Jedi Rend!? Ne már, most otthon írhatom át...."Ez az oldal kiáll a Jedik jogaiért. A jediség világi ágát a szekuláris humanisták, az ateisták, szabadgon...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2011.10.19. 08:34:00

Ebből a postból az égegyadta világon nem következik semmi, azon kívül, hogy még szabadon lehet belerúgni Semjénbe, az egyik miniszterelnök helyettesbe, a saját területi képviselőmbe, akire szavaztam.

Azt egyszerűen nem hiszem el, hogy személyesen járt volna el, vagy egyáltalán látta az oldalt, valószínűleg a stábja intézkedett, mivel kifejezetten jó a humora és hozzászokott az élcelődéshez.

De legalább be lehet vésni egy újabb fekete pontot a KDNP -nek és ez a lényeg! A Fidesz / KDNP belháborút meg úgysem itt doboltatják.

Szó se róla, számtalan ponton bírálható az ügyködése, de ebbe az ökörségbe belemagyarázni a kisstílűségét és a nyomozó ügyészség dilettantizmusát nagy önbizalomra vall a postíró részéről.

Ha a kutya bevenné, el is patkolna tőle.

Ringlósztár 2011.10.19. 08:43:16

Hát igen, annak ellenére, hogy egy nem létező párt által miniszterelnök helyettesi posztra juttatott ipséről van szó, lehetne racionálisabb a magatartása.

tevevanegypupu 2011.10.19. 08:45:07

Volt mar ra pelda mashol is, hogy egy miniszterelnok vagy helyettes vagy akar egy filmsztar neveben inditottak blogot, sot kiralyi herceget is "helyettesitettek" mar igy. Minden alkalommal vizsgalat indult ellenuk es el is iteltek oket, altalaban penzbuntetedre. Nem tudom ki az, aki szeretne, ha a neveben barmit is megtennenek, inditananak, nyilatkoznanak ugy, hogy az illeto nem tud rola. Maganszemely es kozeleti sem orulne ennek. Ha speciel nem Semjen lenne az "aldozat", hanem mondjuk egy nala liberalisabb kozeleti szemely, mar harsognanak azok akik ilyenkor szoktak..Most is harsognak csak nem ugy, ahogy a liberalisabb szemely "szemelyisegi jogait" vedenek. Azt hiszem egy kicsit eltolodott a jozan itelokepesseg es mintha nem mindenkinek lenne szabad tiltakozni az ellen, hogy a neveben tegyenek valamit..

tevevanegypupu 2011.10.19. 08:45:07

Volt mar ra pelda mashol is, hogy egy miniszterelnok vagy helyettes vagy akar egy filmsztar neveben inditottak blogot, sot kiralyi herceget is "helyettesitettek" mar igy. Minden alkalommal vizsgalat indult ellenuk es el is iteltek oket, altalaban penzbuntetedre. Nem tudom ki az, aki szeretne, ha a neveben barmit is megtennenek, inditananak, nyilatkoznanak ugy, hogy az illeto nem tud rola. Maganszemely es kozeleti sem orulne ennek. Ha speciel nem Semjen lenne az "aldozat", hanem mondjuk egy nala liberalisabb kozeleti szemely, mar harsognanak azok akik ilyenkor szoktak..Most is harsognak csak nem ugy, ahogy a liberalisabb szemely "szemelyisegi jogait" vedenek. Azt hiszem egy kicsit eltolodott a jozan itelokepesseg es mintha nem mindenkinek lenne szabad tiltakozni az ellen, hogy a neveben tegyenek valamit..

Lew Archer 2011.10.19. 08:49:43

Bűncselekmény vagy nem bűncselekmény a Semjén nevével és arcképével való való visszaélés, vagy sem?

Ez az egyetlen kérdés merülhet föl.

Miért kellene az internetes idétlenkedés kivételt jelentsen a törvényesség hatálya alól? Miféle torz jogszemlélet az, amelyik azt követeli, tekintsenek el a törvények adta jogok érvényesítésétől és a törvényi felelősség alól bizonyos internetes tevékenységek esetében?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.10.19. 08:54:51

@Lew Archer:
Szerintem egy közszereplő parodizálása bőven bele kell, hogy férjen a véleménynyilvánítás szabadságába. Ilyen hülyeség miatt hosszas eljárásokat indítani kicsinyes és értelmetlen.

bz249 2011.10.19. 08:56:44

@Lew Archer: mennyi jogdijat fizetett ma Kenneth Millar (Ross Macdonald) orokoseinek ? Mert eppen egy szerzoi jogvedett tartalommal el vissza minden egyes hozzaszolasaval.

tevevanegypupu 2011.10.19. 08:59:01

Meg kellene problani Demszky, Haraszti, Kertesz Akos vagy mondjuk Kornis neveben inditani ilyesmit..Persze csak akkor, ha nem buntetheto es lehet viccelni egy kozszereplovel.

Lew Archer 2011.10.19. 09:15:28

@bz249:

Miért kellene ezután szerzői jogdíjat fizetni?

Ez egy név, nem alkotás.

tarackos 2011.10.19. 09:22:58

Ez van srácok, ezért toltátok évekig a fostalicskát, gratula! Ma ha kekeckedik vki egy elvtárssal ez a vegzálás vár rá...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.19. 09:23:03

@TuRuL_2k2:

Nincs igazad. A személyiséggel való visszaélés nem paródia. Azt egy közszereplőnek valóban el kell viselnie, hogy parodizálják, azt is, ha köpik, mocskolják, de azt nem hogy nem kell, de nem is szabad elviselnie, hogy valakik a nevében lépjenek fel vagy nyilatkozzanak. Ez szerintem is súlyos erkölcstelenség és bűncselekmény, ami ellen egy közszereplőnek, pláne köztiszt- vagy köztisztségviselőnek kötelessége fellépni (akár az ő személyiségével élnek vissza, akár máséval).

ü
bbjnick

tarackos 2011.10.19. 09:23:37

@tevevanegypupu: Váráshelyi Mária is bukta az indexel szemben...

bz249 2011.10.19. 09:23:39

@Lew Archer: tehat akkor egeszen biztos benne, hogy az avatarja es a felhasznaloi neve ingyenesen hozzaferheto es egyiken sincs copyright? Mert ilyen irodalmi muveknek (fontos regenyalakoknak neha kulon is) es fenykepeknek, grafikaknak szokott ilyenje lenni.

A csoka ugyanis nem csinalt mast, mint regisztralt egy felhasznaloi neven (ami akar megegyezhet a sajat nevevel is... bar valoszinuleg nem) es tett melle egy avatart (vagy jogvedett vagy nem). Ezutan pedig humorosnak szant izeket irt le (szerintem nem azok, dehat az o twitter uzenetei).

Egyebkent az eredeti kerdeshez: Semjen termeszetesen megtehette amit megtett. De nem ez a lenyeg, hanem, hogy okos dolog volt-e.

Zb74 2011.10.19. 09:27:39

@Lew Archer: @TuRuL_2k2: Itt elsősorban az a kérdés, mennyire volt egyértelmű, hogy paródiaprofilról van szó. Az illusztráción látható első bejegyzés, miszerint "csökken a szenteltvíz adója", például ezt teljesen egyértelművé teszi - ha az összes tweet ilyen volt, akkor a profil készítőjét büntetőjogilag felelősségre vonni olyan volna, mintha a Hírcsárda szerkesztőjét akarná büntetőbíróság elé citálni valaki, aki szerepelt az egyik álhírben. Ha viszont az ál-Semjén bejegyzései között megtévesztők is akadtak - olyanok, amelyekről nem ordít messziről, hogy paródiának szánták -, akkor már más a helyzet.

Személyiségi jogi - tehát polgári - pert egyébként mindenképp indíthat Semjén, ha akar, mivel a képmásához való jogot egészen biztosan sérti, hogy az arcképét felhasználták olyasmire, amihez nem adta a beleegyezését. Ezen túlmenően a szerzői jog birtokosa - aki ugye vélelmezhetően a fotós - is beadhat keresetet a profil létrehozója ellen jogbitorlás miatt. De az sem büntetőjogi kategória.

Bell & Sebastian 2011.10.19. 09:29:50

Criticism

There's definitely something dark and sad and fragile about Macdonald's best work.

(XD)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.19. 09:31:46

@bz249: @Lew Archer:

@bz249:-nek igaza van, az irodalmi "karakter" is szellemi termék, szerzői jogvédelem alatt áll. Abban viszont már nincs igaza, hogy más személyiségével való visszaélés ne volna bűncselekmény. Súlyos erkölcstelenség és bűncselekmény és nagyon nagy a baj, ha ez ma nem mindenki számára nyilvánvaló!

ü
bbjnick

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.10.19. 09:32:39

Tényleg ennyire nem érzitek a dolog abszurditását? A neten úgy szoktak menni a dolgok, hogy először szólsz a "jogsértőnek", hogy hagyja abba, amit csinál, mert nem tetszik. Aztán szólsz a szolgáltatónak, hogy állítsa le. És max. aztán perelsz.
Ha szigorúbb világot szeretnétek, ám legyen. De akkor lesznek nehéz perceitek, kedves Bell& Sebastian, en.wikipedia.org/wiki/Belle_%26_Sebastian , és Lew Archer en.wikipedia.org/wiki/Lew_Archer

JohnHenry 2011.10.19. 09:34:13

nem is tudom, mi a szánalmasabb.
a semjen_kdnp követőinek kihallgatása vagy az eljárást védő kommentek?

Lew Archer 2011.10.19. 09:35:17

@bbjnick:

Egy név nem irodalmi karakter.

tevevanegypupu 2011.10.19. 09:36:43

@tarackos:

Hat persze, ez nem jogi kerdes elsosorban, bar egy politikusnak termeszetesen inkabb az. De senki nem szereti, ha a neveben irkalnak, ezt meg lehetne erteni. meg akkor sem, ha jo a humora mint Semjennek. O nagyon kerdeses szemelyiseg bizonyos korokben, minden szavat, mozdulatat elferditik, magyarul megmondva gyulolik es artani akarnak neki. Ezt figyelembe veve hulyeseg igy szorakozni a neveben.

tevevanegypupu 2011.10.19. 09:36:43

@tarackos:

Hat persze, ez nem jogi kerdes elsosorban, bar egy politikusnak termeszetesen inkabb az. De senki nem szereti, ha a neveben irkalnak, ezt meg lehetne erteni. meg akkor sem, ha jo a humora mint Semjennek. O nagyon kerdeses szemelyiseg bizonyos korokben, minden szavat, mozdulatat elferditik, magyarul megmondva gyulolik es artani akarnak neki. Ezt figyelembe veve hulyeseg igy szorakozni a neveben.

tevevanegypupu 2011.10.19. 09:37:26

Nem en vagyok turelmetlen, a gep ismetel, pedig nem kerem tole.(:

Bell & Sebastian 2011.10.19. 09:38:30

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:
Nem nyert hangszórót, kettős utalás, de egészen másra, különben is, az Adidos ruházat világmárka. :)

bz249 2011.10.19. 09:41:11

@bbjnick: Semjen megtehette, amit megtett. Csak politikailag kontraproduktiv, mert az derul ki belole, hogy nem erti a dolgok sulyat (esetleg hulye).

Toroltetni kellett volna a szolgaltatoval es kesz. Aztan meg neki regisztralni semjenzsolt es az osszes hasonlo neven. Ebben az esetben a vilagon senki nem tudott volna sem az eredeti twitterrol (nezi ezt meg valaki amugy 2011-ben?) sem a megszunteteserol.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.10.19. 09:48:51

Valaki is komolyan hitte volna, hogy Semjénnek van humorérzéke? Vagy van arányérzéke? Vagy hogy csak úgy, egyáltalán, bármiféle értelemben jó fej lenne?

A fentiek nem jelentik azt, hogy vicces, volna az áltwitter, és hogy normális, jogkövető polgár fabrikálna effélét.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.19. 09:49:39

@bz249:

Szerintem nagyon helyesen cselekedett. Nem csak önmaga miatt, hanem mindenki miatt, akiknek valaha valakinek eszébe jut visszaélni a személyiségével. Az sem lenne nagy baj, ha megtalálnák azt a jópofa pofát, aki a Semjén-twittert indította és alaposan megbüntetnék (felnégyelni persze nem kellene, elég lenne egy viszonylag magas pénzbüntetés:-)). A jogrendnek az is a feladata (volna), hogy a közerkölcsöket formálja, hogy a közerkölcsökön javítson.

ü
bbjnick

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.10.19. 09:50:20

@málnási:
Meglehet. Ettől még nem szeretem, ha közszereplők mindenféle jelentéktelen sérelmeikért büntetőeljárásban keresnek elégtételt.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.19. 09:50:32

@Bell & Sebastian: Ebből a postból az égegyadta világon nem következik semmi, azon kívül, hogy még szabadon lehet belerúgni Semjénbe..."

Borzaszó, hihetetlen, szörnyűűűűű. Sajtószabadság van Mária országában? Un-do-rí-tó

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.19. 09:51:07

Akarom mondani sajtó- és szólásszabadság.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.10.19. 09:51:22

egyébként a neten éppen úgy megáll minden bétékába ütköző, mint a való életben. ha a műsemjén tette büntethető a törvény szerint mondjuk olyas esetben is, hogy ha bbjnikk hetente kétszer elmegy a kuplerájba, a kisasszony mellére székel és aztán szétcsapja az ágydeszkával, és ottan hagy egy névjegyet, miszerint semjén zsolt szalonkavadásznak tetszik lennie, akkor ezért bíróság elé állítható e.?

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.10.19. 09:52:22

@TuRuL_2k2:
mondjuk az apparátus foglalkoztatása tényleg hülyeség. rá lehetne küldeni luca brasit azt' kész. :)

tarackos 2011.10.19. 09:53:34

@tevevanegypupu: Teve, ez pont jogi kérdés, az szabja meg a kereteket. Semjén szóra sem érdemes, egy zéró...

teemur · http://teemur.blog.hu 2011.10.19. 09:56:01

Ebben az esetben teljesen arányosnak tartom a büntetőjogi nyomozást.

Más ember imperszonációja: csalás, bűntett, igen súlyos következményekkel járhat. Különösen exponáltak a politikusok.

JohnHenry 2011.10.19. 09:57:51

fogadni mernék egy százasban, hogy egy fontoskodó orbán-hívő szólt valakinek semjén titkárságán, de mivel az se a számítógépekhez, se a twitterhez nem értett, angolul meg pláne nem beszélt, hát egyszerűbb volt az account pár perc alatti töröltetése helyett a rendőrséget hívni.

syck · https://twitter.com/sycko 2011.10.19. 10:00:23

https://twitter.com/#!/janoslazar

vs.

yamm.hu/Semjen_KDNP

melyik a durvabb?
melyikbol van Ugy?
melyiket irjak "hazonbelulrol"?

unionist 2011.10.19. 10:02:40

@tevevanegypupu:
ez akkor ugyebár felbujtás :-)

Bell & Sebastian 2011.10.19. 10:02:44

@Dr. Zerge: Én jelentkeznék. Például az őskomcsi haveromat kisegítette -kétszer is-, míg magam csak jó tanácsot kaptam, ugyanis utálja a svábokat, mert a mózeshitűek szövetségeseit látja bennük -nem egészen alaptalanul-, még annak ellenére is, hogy nálunk 102% -kal nyert.

Ebből következik:
- jól fejlett humora van
- nem diszkriminál
- elvhű
- vörös az ördög

Szalonka legyek, ha tőle jobbat találnak a KDNP élére.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.10.19. 10:03:31

Új csúcson az államadósság!!!

Az MNYP vagyon egy részének (1345 milliárd Ft) júniusi bevonása óta eltelt 3 hónap alatt a kormány 2000 (két ezer) milliárd (!) forinttal növelte a központi költségvetés nettó adósságát. 3 millió ember 12 évnyi megtakarítása vált ezzel semmivé és ért az államadósság új csúcsra.

Féltünk rémisztő lesz a szeptember végi adat, sajnos igazunk lett. A múlt hónap végén a nettó államadósság elérte a 20625 milliárd forintot. Soha nem volt ennyi.
Sok olvasatban fogalmazhatjuk meg mindezt, bár nehezen találjuk a szavakat. Nézhetjük úgy, hogy államadósságunk ugyanannyi, mint az emberek megtakarításainak elvétele előtt. Nézhetjük úgy, hogy a GDP 10%-ának megfelelő méretű malacperselyt tört fel az állam és 3 hónap alatt elpazarolta az abban talált vagyont.

Mondhatjuk azt is, hogy láthatóan teljesen értelmetlen próbálkozás volt ezen az úton csökkenteni az államadósságot. És persze levonhatjuk a konklúziót is, hogy sokkal nagyobb pácban vagyunk ma, mint hat hónappal ezelőtt. Megtakarításaink már nincsenek, tartozásunk pedig ugyanannyi. Sajnos nem irreális újabb leminősítést és IMF hitelt vizionálni.

2011-ben a kormány elvett 2700 milliárd forintnyi nyugdíjvagyont és 360 milliárd forintnyi át nem utalt járulékot, mindeközben még 1500 milliárd forinttal növelte is az államadósságot.
Másfél évnyi kormányzás után most már semmiképpen nem lehet az előző kormányokra kenni a sarat. Lényegében csak a jelenlegi kormány és annak gazdaságpolitikája tehet arról, hogy három hónap alatt eltűnt a MANYUP vagyon. Ezt nem lehet sem az „elmúltnyolcévre”, sem az euroválságra kenni.

Ez a kormány megbukott, ünnepeljünk okt. 23-án!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.19. 10:03:36

@TuRuL_2k2: Más a parodizálás, és megint más ha az illető nevében írkál baromságokat, még akkor is ha egyértelmű, hogy ez csak álca.

Az internet nem erre való, akkor se, ha Schiffer, Semjén, Gyurcsány, Orbán vagy Meseterházy esetében történik.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.19. 10:06:47

@Tapló-s Pista , te igaz szarházi vagy!: Az államadósság az mindig növekszik.
A kérdés az hogy mennyivel növekszik egység idő alatt (pl egy ciklus).
Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy minnél magasabb szinten áll az államadósság, annál többet kell a kamatok fizetésére fordítani.

Magyarul az MSZP-től rosszabb kormány ebből a szempontból soha nem volt, és szinte fizikai képtelenség hogy legyen (55%-ról 80% fölé tolták).
Bár ez itt eléggé off.

JohnHenry 2011.10.19. 10:07:37

@málnási: nem éli meg, hogy bíróság elé állítsák, mert a stricik elintézik, szóval ez gyenge hasonlat.

na mindegy, lelépek innen, olyanok próbálják osztani az észt, akik azt se tudják, mi az a twitter és hogyan működik, milyen lehetőségek vannak verified account-ra, nem ismerik @jack-et, stb.

sajnos a lakosság jelentős részének tökmindegy, hogy milyen rendszerben él.
a lényeg, hogy lehessen feljelenteni, lehetőleg a szomszédot, és lehessen nyalni az aktuális hatalom hátsóját.

nandras01 2011.10.19. 10:09:07

valaki már írta, de nem árt megismételni:
nem az az igazi probléma, hogy semjén farkát felvágva azonnal az óvónénihez szaladt, hogy "óvónéni, a pistike lepisilte a homokváram" .
ő már csak ilyen egyszerű lélek, senki nem várja el tőle, hogy a faéknél bonyolultabb szerkezet működését megértse.
az igazi gond az, hogy akad, aki megvédi és még meg is magyarázza, semjén mérhetetlen ostobaságát és kisszerűségét.
ez az, ami valójában elszomorító...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.19. 10:10:07

@JohnHenry: Te valószínűleg otthon vagy ebben. De abban már nem vagyok biztos, hogy teszem azt édesanyád, nagymamád ismeri a Twittert kellőképpen.

Nem a személyeskedés okán említem őket, hanem hogy átérezd mit tennél ha valaki a nevükben írogatna teszem azt rólad baromságokat ott.

csárli hárper 2011.10.19. 10:11:35

@Bell & Sebastian: "a saját területi képviselőmbe, akire szavaztam."

ezzel azért nem kéne dicsekedni....

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.19. 10:11:57

@nandras01: Mondjál már légyszi egy darab politikust (lehet külföldi is), aki nem csinált semmit amikor a nevével visszaéltek, és a közönséggel együtt értékelte a humorérzéket.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.10.19. 10:12:56

Na most. Van pl. egy ilyen felhasználó is a Twitteren: http://twitter.com/#!/Queen_UK

"Rendes"neve: Elizabeth Windsor.

Követőinek száma jelenleg: 465771, köztük én is.

Meg lehet nézni a bejegyzéseit, én jókat szoktam röhögni rajtuk. Már jó ideje működik, ezek szerint az angol királynőnek Zsoltival ellentétben van humorérzéke.

Ez pedig csak egy példa a számtalan közül.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.10.19. 10:13:09

@syck: Ez a LézerJani féle twitter nagyon jó :)

JohnHenry 2011.10.19. 10:15:38

@Trompf: röhögnék rajta:-D

egyébként tartom, amit írtam korábban: ezt nem semjén sk intézte, hanem valamelyik fontoskodó beosztottja, aki azt hiszi, hogy ezzel bizonyíthatja a hűségét.

elég lett volna átsétálni az IT-sekhez és megkérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő.

Link Elek 2011.10.19. 10:16:32

egy mocskos diktaturatol megis mi a loturot vartok?

JohnHenry 2011.10.19. 10:17:10

@Trompf: a twitter tele van álpolitikusokkal, nekem a kedvencem az ál-iráni elnök.

nu pagagyí 2011.10.19. 10:22:18

Csak nem karaktergyilkosság miatt jelentenék fel a twitterezőket? Úgy tudtam az legális, Semjén el is dicsekedett vele, milyen ügyesen csinálta.

Alexitoxicum vincetoxicum 2011.10.19. 10:23:10

"A személyiséggel való visszaélés nem paródia."
Elfogadhatatlan, hogy a nemzet legelhivatottabb védelmezőjével szemben ilyen inszinuációt kövessenek el. Igaza van az ügyészségnek! Egy ilyen aljas cselekedetet ki kell vizsgálni, ha több száz millióba is fog kerülni az eljárás. A bűnösöket meg kell találni és példát kell statuálni a szigorú megtorlással. Most ez a legfontosabb az ország érdekében, erre kell kiemelt erőfeszítéseket fordítani. Ha nem találják meg az igazi tettest, akkor a bejegyzőket kell sokéves börtönre ítélni elrettentésképp, hogy mindenkinek elmenjen a kedve attól, hogy kritizáljon egy ilyen kiváló politikust.

Bell & Sebastian 2011.10.19. 10:23:18

@csárli hárper: Miért ne, az enyém legalább vitte valamire. :)

bz249 2011.10.19. 10:24:02

@bbjnick: varjon, ket dologrol van szo. Van Semjen Zsolt a maganember, akinek visszaeltek a szemelyisegehez fuzodo jogaval... de most nem o az erdekes, hanem Semjen Zsolt a miniszterelnok-helyettes. Hivatasat tekintve politikus. Az a celja, hogy a leheto legtobb ember szimpatiajat megnyerje.

Emiatt a meccs viszont ilyen lesz:
- a piros sarokban a nehezsulyu politikus, az allamgepezet teljes erejevel megtamogatva
- a kek sarokban a cingas kis blogger
Ha boxmeccs lenne akkor termeszetesen a nehezsulyu politikus nyerne. Azonban ez szepsegverseny es a latszat a fontos.

Ha analogiat keres, akkor az internetes kalozok es kogazdag studiok/zenekiadok kozotti polemia ugyanilyen. Noha jogilag a dagatt kapitalistaknak van igaza, sot az sem lehetetlen, hogy tenyleges karuk szarmazik a kalozok tevekenysegebol, azonban megiscsak a kalozok allaspontja a nepszerubb.

Pávor Jál 2011.10.19. 10:25:42

@Bell & Sebastian: " ugyanis utálja a svábokat, mert a mózeshitűek szövetségeseit látja bennük"

Ez így hogy jött neki az agyába?

Kutyuu 2011.10.19. 10:26:35

Érdekes milyen érzékenyek lettek az új elvtársak a pedigrére...

Pedig pár éve még egy büdös szavuk nem volt, amikor egy Gyurcsány feliratú bábut akasztottak a Kossuth téren, vagy amikor Kóka neve szerepelt a tüntetésen a koporsón.

De idézhetnék számtalan megszólalást, ahol a félkegyelmű/hazaáruló/bolond/őrült/ésatöbbi szavakkal illeték a már említett politikust fideszes/kdnp-s képviselők. Vagy egy másik esetet, ahol azt emlegette valamelyik, hogy ezésez időnként ráront a nemzetre. Vagy az említett tömjénzsoltot, aki "szerencsétlen, alkalmatlan pojácának" nevezte legutóbb Károlyit. Vagy aki korábban szakállas bácsizott?

Ez az ember indít eljárást valaki ellen amiatt, hogy "Csökkent a szenteltvíz adója" ??

Ez az ember ilyen érzékeny??

menjen már a picsába!

OftF 2011.10.19. 10:29:12

tisztára Hírcsárda esete Hoffman Rózsival

Jofiu 2011.10.19. 10:31:57

Nem lennék most humorista.
Kifigurázok valami közismert embert erre a TEK különleges egysége leteper és elvisz, a főügyészség pedig kijelöl egy bírót aki 24 óra alatt ítéletet mond, még az ügyvédem se lehet jelen, hisz kiemelt ügy.

csárli hárper 2011.10.19. 10:32:18

@Bell & Sebastian:
hát ja, manapság a legapróbb sikert is nagyon meg kell becsülni :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.19. 10:32:35

Kinevetés. A Bölcs és a Biztos eltűri.

...Ki az aki el tudja tűrni, hogy saját eszméjét, világnézetét, esetleg vallását mások kinevessék, és ki az aki nem? Saját álláspontom szerint a bölcs és a biztos eszmék/vallások eltűrik, hogy mások nevessenek rajtuk, hiszen tudja/tudják, hogy ettől semmi sem változik. A bizonytalan/ingatag eszmék/vallások és emberek nem tűrik, nem szeretik ha kinevetik Őket, mert ez árthat a sokszor mesterségesen, erőszakosan, vagy manipulatívan felépített nimbuszuknak. Tehát a kinevethetőség egyben egy próbakő is egy eszme, világnézet, vallás valódi, vagy ál értékére. Mindenki tegyen egy próbát!...

vilagnezet.blog.hu/2007/04/17/kinevetes_a_bolcs_es_a_biztos_elturi

flamer 2011.10.19. 10:32:47

@Trompf:
Csak úgy hirtelen, az első két politikus, akire rákerestem:

http://twitter.com/#!/Angie_Merkel
http://twitter.com/#!/BarrackObama

Ha nem lenne nálad valami alapreflex az, hogy rögtön a polgári szövetség seggébe dugod a fejed, akkor te is találhattál volna párat.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.10.19. 10:33:32

@Bell & Sebastian: rohadtul ki vagyunk segítve a főméltóságú képviselő úrral itt a "bácshetesben"....

Eljön időnként vadászni (állítólag nem csak vadra...) bálozni, körmenetezni, "jappánkodni", csak még SEMMIT nem tett értünk az elmúlt hat évben, ami az itt élők életét megkönnyítette volna.

Képviselő úr! Nem kelll ám nyomoztatni a tiszteletlenségem miatt, a kalocsai kollégáinak -akik két évig jelentgettek fel- egész szép aktája van rólam! :D

Jofiu 2011.10.19. 10:34:47

Amúgy szánalmas, és tényleg káros.
Twitter követőket kihallgatni? Ilyen piti ügyben.
Jó hogy nem TV nézőket szednek elő egy film gyilkossági jelenete miatt.

Bell & Sebastian 2011.10.19. 10:35:09

@Pávor Jál: Nyilván vannak tapasztalatai a megalkuvásra készségről, Wekler, Kuncze és egyéb, környékbeli földbirtokosok személyében.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.19. 10:37:27

Szórakoztató Valláskritika közösségi oldal megosztotta

www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika

Bell & Sebastian 2011.10.19. 10:37:43

@immortalis: Földiii! Ki nem írnám a nevét - ingyen. :)))

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.10.19. 10:42:37

@Bell & Sebastian: Én kiírtam. Jártam rendőrségre hetekig.

Kutyuu 2011.10.19. 10:44:41

@Trompf: Valóban bazi nagy öngólt rugtál.
Csak 20 másodperc google:

www.nytimes.com/2011/02/10/us/politics/10fake-twitter.html?_r=1

“I love that we have no idea who is behind them, and that’s part of the fun”

Na ez a kurva nagy különbség. ..

sulcus (törölt) 2011.10.19. 10:45:22

KDNP=nem létező párt
Semjén=a nemlétező párt titkára.
A cikk reklám,hogy megismerjék őket.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.10.19. 10:46:22

@málnási: köszönöm

hogy nem magázódsz modoroskodva, mint itt szokás:))

amúgy nincs igaza

héjakútmácsonya 2011.10.19. 10:49:59

Sok igazság van abban, hogy egy közszereplőnek sokat kell viselnie, de azt, hogy a nevében hülyeségeket írkáljanak, esetleg ordas dolgokat, melyeken aztán az antifasiszta demokrata tábor csámcsoghat, s melyeknek híre egészen a Washington Postig és a FAZ-ig is elérhet, nos, ilyesmit nem kell, sőt nem is szabad elviselnie. Nem arról van szó, hogy kifigurázzák, nevetségessé teszik, hanem arról, hogy a nevében írkálnak hülyeségeket. Semjén pedig a Magyar Köztársaság miniszterelnök-helyettese, s ha netén becsúszik valami ordas mondat is az ál-Semjén twitterén, akkor bizony jöhet a mosakodás, hogy nem is az övé a profil. Szóval itt arról van szó, hogy visszaéltek Semjén nevévvel, arcával. Ez már más kategória, ez már bizony a nyomozóhatóság hatáskörébe tartozó ügy.
A legrosszabbul pedig akkor járt volna el Semjén, ha ő kéri a szolgáltatót a profil törlésére, mert azt a hatalom nyomásgyakorlásaként aposztrofálta volna a demokratikus nyilvánosság.

Katzenstreu 2011.10.19. 10:51:49

Géza! Olyan aranyos, amikor más kárára vagy nagylelkű. Tényleg akkora tragédia, ha ilyen baromságot nem hagyunk a "vicc" szintjén?

Mária 2011.10.19. 10:52:04

@bbjnick:

Ugyan már. Ez csak ebben az országban menő, hogy mindenkit börtönbe akarnak rakni.

Keress rá, hogy a pápának, vagy a dalai lámának hány alteregója van Twitteren. Na persze ők egyiken se a nagy Semjén Zsolti :)

Normális ember tudja, hogya Twitteren arra való a "verified account", hogy tudni lehessen, hogy aki az alól ír, az tényleg azonos saját magával, minden más pedig bármikor lehet kamu.

Nem hinném, hogy a világháló, és rajta a Twitter alkalmazkodni fog pár ostoba magyar hólyaghoz.

csoko20 2011.10.19. 10:55:46

Egyértelműen tisztázni kell a helyzetet!!!
A balliberális oldal 2 bejegyzés után levágja, hogy ez csak vicc, de a keresztény-nemzeti oldal egy része tényleg elhiszi, hogy Semjén Zsolt írta.
Rájuk is gondolni kell!!!

/Én Deutsch Tomit is kihallgatnám, lehet, hogy ő poénkodott/

héjakútmácsonya 2011.10.19. 10:56:30

@TuRuL_2k2: De itt nem parodizálásról van szó!!!!! Hanem arról, hogy Semjén nevével, arcával létrehoztak egy twitter-profilt, s Semjén nevében írogattak. Ez már egészen más kategória. S ha ne adja ég, esetleg valami förtelmes szöveget is írnának a nevében, mely alakalmas Semjén lejáratására? Amely alkalmas arra, hogy például a FAZ következő számában hivazkozzanak rá, mint elrettentő példára, mely igazolja a magyar kormány ordasságát? Nos?
De még ha ilyesmiről szó sem lehetnek, akkor is elgogadhatatlan, hogy valakik valaki nevében, arcával írogassanak. Te elviselnéd ha a te neveddel, arcoddal írogatnak baromságokat, mely alkalmas a személyed nevetségessé tételére? Aligha hiszem, hogy tűrnéd. Én nem tűrném.

Kutyuu 2011.10.19. 10:57:56

@héjakútmácsonya: semjén száján már annyi ordas mondat kiesett, hogy ezen csak tompíthat bámilyen fake twitter account :)))

Mike36 2011.10.19. 10:58:54

erre van esze a nyomorult ügyészségnek
ezek után már követni valakit, valakinek a blogját olvasni, esetleg posztolni hozzászólni is veszélyes?

mandiner ír valamit, mi meg megyünk tanúskodni
és holnapra terorista pedofilok leszünk mert azt írtuk le köcsögorbán, lézerjános?

lassan tényleg diktatúra lesz itt

Jofiu 2011.10.19. 11:00:03

@héjakútmácsonya:
Elmagyarázom.
Értelmes ember felismeri a kifigurázást.
És nem keveri össze más identitásával visszaéléssel.
Pláne nem a Washington Post.
Szomorú, hogy ezt magyarázni kell.

Csak azért kell törvénykezési módszerekkel nekimenni az ilyennek nálunk, mert vannak olyan néprétegek, akik mindent beszopnak amit eléjük raknak és ebben még biztosak is, határozottak.
Itt az ilyenekre lehet politikai karriert építeni, és ezért akik ezt felépítették nekik érdemes is vigyázniuk a nyájukra, nehogy hamis pásztor vezesse félre.

héjakútmácsonya 2011.10.19. 11:01:11

@Kutyuu: Én tényleg csak arra lennék kíváncsi, hogy te hasonló esetben vajon mit tennél?

Kutyuu 2011.10.19. 11:03:17

@héjakútmácsonya: Ember, olvasd már el a legfelső bejegyzést:
"Csökken a szenteltvíz adója"

Mit tennék? Röhögnék b+

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.10.19. 11:03:20

@héjakútmácsonya: Nézed meg amit fentebb linkeltem pl., Queen_UK, Elizabeth Windsor néven, a királynő képével, közel félmillió követővel.

MINDENKI tudja, hogy kamu, de pont az a poén, hogy legalább vicceseket ír.

És nem rohant az angol királynő, hogy tíccsákbeja rohadt felhasználót, pedig ezen az alapon vártömlöcbe is lehetne vetni a figurát, hogy ott egy kicsit megkínozzák csalás miatt.

Jofiu 2011.10.19. 11:03:23

@bz249:
"Hivatasat tekintve politikus. Az a celja, hogy a leheto legtobb ember szimpatiajat megnyerje."
Ebben az esetben ehhez az elfoglaltsághoz sem ért.

Bell & Sebastian 2011.10.19. 11:05:19

@csoko20: Nem azért mondom, de az LMP -s széksorokban -twitterezés közben- feltűnően jó kedély uralkodott az elmúlt héten.
Elsüthetett valaki egy félreérthető, szakállas viccet a baromfiakról.

Mike36 2011.10.19. 11:05:34

@Lew Archer: talán azért mert ha kiirom a WC falára hogy LEW ARCHER EGY BROKI nem rohansz az ügyészségre. Meg Tömjén Zsolt ugye közszereplő.

héjakútmácsonya 2011.10.19. 11:06:16

@Jofiu: "Értelmes ember felismeri a kifigurázást.
És nem keveri össze más identitásával visszaéléssel."

De, összekeverheti értelmes ember is. Mondjuk rosszhiszeműen.

Ott van mondjuk a Dörner Györgyöt bejegyzés. Ugye őt már nácinak könyvelték el, a nyugati sajtó is írt róla. Esetleg itthonról egy "demokrata" felhívja a figyelmét a WP, vagy a FAZ egyik publicitájának, hogy a magyar kormányfő-helyettes ennek a nácinak sok sikert kívánt, s holnapután meg is születik a dörgedelmes publicisztika, melyben arról ír a szerző, hogy a magyar kormány helyettes miniszterelnöke egy nácival szimpatizál. Ugye milyen ostobán hangzik, s ugye milyen realisztikus, ugye milyen életszerű? Az. Vajon miért is?

csoko20 2011.10.19. 11:06:18

@héjakútmácsonya:
"Hanem arról, hogy Semjén nevével, arcával létrehoztak egy twitter-profilt, s Semjén nevében írogattak. Ez már egészen más kategória."

Kb. az a kategória, amikor valkik 2,5 millió nyomorult nevében államosítanak, csökkentik a béreket, növelik az adókat. Holott az eredeti profiljuk nem erről szólt!!!

"Amely alkalmas arra, hogy például a FAZ következő számában hivazkozzanak rá, mint elrettentő példára, mely igazolja a magyar kormány ordasságát?"

Amennyiben a nagyobb nyugati lapoknál nem Bayer Zsoltok írogatnak, akkor nincs gond. Megnézem azt az újságírót, aki egy twitter oldal alapján ír interjút. Ha meg igen, akkor annyit is érnek.
Apropó, mióta számít, hogy mit gondolnak rólunk a halódó nyugaton???

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.10.19. 11:07:00

@Bell & Sebastian: Mondd már meg mire vitte, azonkívül, hogy egy nemlétező pártszerűség "elnököcskéje" aki kellett a Fidesznek, hogy megszólíthassa a "keresztény" érzelmű választókat, mint téged. Ugyanaz a képlet, mint a Viktorka. Ha nem lett volna időben politikus az életben semmit nem ért volna el. Egy harmadrangú irodai alkalmazott lenne a Tescoban vagy az Auchanban. Mert a szakmai képességeik alapján egyikük sem ért volna el semmit ebben a rohadt életben. Most fenn ülnek a hatalom csúcsán, és azt hiszik tőlük forog a világ. Szánalmas fasz mind a kettő.
Lehet rohanni és jelenteni, hogy dehonesztáló kommentet írtak róluk egy blogban.

héjakútmácsonya 2011.10.19. 11:10:08

@Mike36: De itt nem a WC falára írták ki, hogy Semjén egy fasz, hanem az interneten létrehoztak egy ál-Semjén profilt, s Semjén nevében kezdtek el írogatni. Jóhiszemú vagyok, s nem feltételezek ordas szándékot, de ettől ez még nem korrekt, sőt lehet, hogy nem is törvéynes, azaz törvénysértő.
Mit tennél te, ha te volál az, akit ilyen formán "figuráznának ki"? Tessék?

Jofiu 2011.10.19. 11:10:47

@héjakútmácsonya:
"De, összekeverheti értelmes ember is. Mondjuk rosszhiszeműen."
Ez egy nyílvánvalóan fake account.
Magyarázzam még?
Analógia: játékpuskával nem tudsz miniszterelnököt ölni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.19. 11:13:01

@the_lonewolf: A probléma nem az hogy utálod és lelkesedsz azért hogy kifigurázzák utálatod tárgyát.

A probléma az ezzel, hogy van aki Schiffert utálja valaki Vonát, valaki Gyurcsányt és valaki Orbánt, más meg Mesterházyt.

Majd szépen mostantól minden lelkes utáló nyit egy profilt kedvencéről és karikatúrától kezdve , photoshoppolt gruppenszexig mindent feltolnak a jóhumorú emberkék.

Ezt szeretnéd ? Ezért lobbizol itt ? Vagy csak a Semjént gyűlölöd és nem látsz tovább az orrodnál ?

Mike36 2011.10.19. 11:14:12

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka: az hagyján Belle & Sebastian egy könyv címe is a 80-as évekből

l0lcopter 2011.10.19. 11:14:16

van aki ismer olyat akit kihallgattak? a Twitter nem ad ki adatokat, szeritem hatalmas blöff az egész.

héjakútmácsonya 2011.10.19. 11:14:42

@csoko20: "Kb. az a kategória, amikor valkik 2,5 millió nyomorult nevében államosítanak, csökkentik a béreket, növelik az adókat. Holott az eredeti profiljuk nem erről szólt!!!"

Aha. Értem.

"Megnézem azt az újságírót, aki egy twitter oldal alapján ír interjút."

Molnár Oszkár szövegei miképp is járták be a nemzetközi sajtót?
Leírtam egy fiktív eshetőséget. Szerinted elképzelhető a megvalósulása? Van realitása?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.19. 11:17:25

@bz249:

Tökéletesen értem, amit ír. És egyet is értek vele, egy pont kivételével. És ez a pont a személy méltóságának kérdése. (Ez olyan keresztény hákli:-)) Filmet vagy zenét megosztani az Interneten vagy közszereplőt mocskolni anonimitás mögé bújva messze nem az a kategória, mint más személyiségével visszaélni.

Ha én azt írom a blogomon, hogy szerintem Semjén minden nap megb*ssza az anyját és azért uszítja rám a rendőrséget (Semjén), akkor tényleg egy elég pitiáner balf*x, de ha az ő nevében számolok be egy oldalon arról, hogy naponta hányszor és hogyan b*szom meg az anyámat, akkor szerintem, bizony, nem csak joga, de kötelessége is fellépnie velem szemben. Szerintem.

ü
bbjnick

héjakútmácsonya 2011.10.19. 11:18:08

@Jofiu: Rosszhiszeűség. Azt mióta zavarja, hogy nyilvánvalóan hamis a profil? Szerinted az általam leírt fiktív eset megtörténhet-e? Tehát az, hogy egy itthonról érkező sugallatra egy nyugati lapban megjelenik egy publicisztika, melyben arra hivatkoznak, hogy a magyar kormány helyettes kormányfője sok sikert kívánt a "náci" színházigazgatónak. Igen, vagy nem?

becike4 2011.10.19. 11:18:42

@héjakútmácsonya: Bármi,amit Semmilyen Zsolt nevében tesznek,csak jobb lehet az eredetinél.

Bell & Sebastian 2011.10.19. 11:19:09

@the_lonewolf: Na, azért álljunk meg egy szóra, ha erkölcsi útmutatásra van szükségem, elsőre a kalocsai érseket kérdezem, miképpen Semjén is.

Az egy más kérdés, hogy nem egyformán emlékszünk arra, mit is mondott.

Évtizedekig Alföldiberci volt itt a fárosz, oszt mire mentünk vele, a fiát, Albertát többen ismerik, még a saját falujában is, mint a népművelő-komi-örökös képviselő-betelepült-vállalkozót.

A politikusokat az Úr szólítja, normálisnak kizárt, hogy eszébe jusson forró nadrágban kiállni a kuka mellé. Csak azt nézd, mit cselekedhet érted a Haza! :)

héjakútmácsonya 2011.10.19. 11:22:31

@Jofiu:" Analógia: játékpuskával nem tudsz miniszterelnököt ölni. "

Analógia: ha játékpuskával mész bankot rabolni, azt nem fogják enyhítő körülményként számításba venni. Sőt, ha játékpuskával hadonásznál mondjuk az amcsi elnök közelében, gondolkodás nélkül lőnék szét a fejed. S mit sem számítani, hogy az csak egy játékpuska volt. A közvélemény pedig csak legyinteni: hülyegyerek, minek ment oda baromkodni, most megkapta az állatja. Kábé.

Kutyuu 2011.10.19. 11:23:47

@bbjnick:
Idézet:"
Vejkey Imre, Semjén jogi képviselője kérdésünkre elmondta, hogy az ügyészség munkatársai 12 órás, váltott műszakban dolgoznak, és jelenleg minden magyarul beszélő embert kihallgatnak, a héten pedig eljutnak mindenkihez, akinek van otthon monitora. Ma estétől pedig az Internet- és szólásbűnre szakosodott kutyás egységeket is bevetik a főbb ADSL-vonalak mentén.

"Ez egy hajtóvadászat, már most teljesen ki vagyunk merülve, de azt büszkén kijelenthetem, hogy már sikerült magunkat regisztrálni a Twitterre" - nyilatkozta Polt Péter főügyész, Orbán Viktor miniszterelnök közeli barátja.

Az eset kapcsán különlegesen örömteli bejelentést is tett Semjén: szerencsére annyira jól áll az ország közbiztonsága, hogy az ügyészség nagyon ráér, a rendőröknek pedig jut idejük rendesen koncentrálni a hajléktalan-bírságolásra. Semjén ezután hozzátette: ezt nem ő mondta, ez a cikk pedig visszaélt az arcképével, úgyhogy már küldik is a fekete helikoptereket. "

Akkor rövid választ várok, szerinted a fentiek alapján Vejkey, Polt, Semjén uraknak rögtön és azonnal, és mindjárt nyomzást kellene indítani a fenti sorok elkövetőjével szemben? Idézek tőled: "nem csak joga, de kötelessége is "

Esetleg Neked kellene most azonnal elrohanni a rendőrségre feljelentést tenni?

Szittyakürt 2011.10.19. 11:24:14

Akkor mégsem viszik le a szenteltvíz árát? Gondolom, valami zsidó rátette a kezét az üzletre!
Nem baj, élelmes a magyar. Mindenre van megoldás!
Román, adómentes szenteltvíz eladó. (Ugyanitt menórák nagy kedvezménnyel.)

Mike36 2011.10.19. 11:28:01

@héjakútmácsonya: ha elolvasod a kommenteket, akkor láthatod, hogy ez bevett szokás
Ha a Pápa, dalai Láma, angol királynő elviseli akkor a mi Zsoltikánk - aki ezekhez az emberekhez képest egy jelentéktelen senki - is el fogja tudni

Bell & Sebastian 2011.10.19. 11:28:06

@Szittyakürt: Melyik összetevő ára emelkedett? Víz, só, szentelés vagy ÁFA?

A szentelésből -egyelőre- kizárnám a zsidókat.

Kutyuu 2011.10.19. 11:28:55

@héjakútmácsonya:
"Véletlenül két évre aláírt a dagesztáni Anzsi Mahacskala csapatához Schmitt Pál köztársasági elnök."

Szerinted ebből mennyi publicisztika született nyugati lapokban?

milner 2011.10.19. 11:29:31

a mi Zsótink nem hülye csak un-ortodox okos

Mike36 2011.10.19. 11:33:40

@héjakútmácsonya: mit tennék? ha annyira zavarna, hogy tennék bármit is, akkor bejelenteném a twitternek, hogy az nem én vagyok, és amit irogat az sérti a személyiségi jogaimat
Ha meg politikus vagyok, jókat derülnék.
Max eljuttatnék a sajtónak egy közleményt, hogy ezeket nem én írom, és hehe

flamer 2011.10.19. 11:37:28

@héjakútmácsonya: Ha valaki rosszhiszemű akar lenni, akkor ahhoz kamu twitter profil se kell, az MTI-nek is remekül ment, hogy nem létező mondatokat fordítson le meg a Cohn-Bendit interjút is sikerült meghamisítani.
Azokban az esetekben is ilyen erővel követelted a rendőrségi fellépést? Nem rémlik. Pedig ott azért komolyabban felmerült az, hogy visszaéltek emberek nevével.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2011.10.19. 11:40:07

@Bell & Sebastian:
"Azt egyszerűen nem hiszem el, hogy személyesen járt volna el, vagy egyáltalán látta az oldalt"

Hátpersze. A Szovjetunióban is hányan sóhajtották annak idején, hogy "ha Sztalinelvtárs tudna erről"... Tudott róla.

Aki ezt az egetverő faszságot védi, az legyen szíves elmondani, hogy miért gondolja, hogy 1 db emil helyett (a szolgáltatónak, hogy szedje le) jobb több ügyész 50-60 munkaóráját elbaszni, 44 követőt beidézni és pár órát tőlük is elvenni, nehogy dolgozzanak, miközben más ügyek felderítetlenül állnak.

KenSentMe 2011.10.19. 11:41:06

Remélem, a tanúknak szöget vernek a körmeik alá, hogy valljanak, a bűnöst pedig felnégyelik és a fejét feltűzik Semjén Zsolt házának kapujára..

nehogy bárki a szájára merje emelni a király helytartóját.. elvégre jogállamban élünk, a hatalomnak joga van uralkodni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.10.19. 11:42:20

@Lastres: Azt azért te sem gondolod komolyan, hogy az a rendőrség amelyik Révész Máriuszt kéjesen rugdosta 2006-ban, az most Semjén parancsát lesi !

Jofiu 2011.10.19. 11:42:27

@héjakútmácsonya:
Hozod itt sorban az ordítóbbnál ordítóbb irreleváns ökörségeket.
Bankrablás, személlyel visszaélés, rosszhiszeműség.
Még mindíg nem érted mi?!
Még közel sem hasonlóakról van itt szó!
Valaki nyilvánosan és egyértelműen kifigurázza amit egy értelmes ember azonnal levág és röhög. Úgy, hogy az eredetin is röhög.
Ilyennel közel sem lehet tönkretenni, kárt okozni mert senki értelmes nem veszi komolyan!!
Érted már végre?
Csak hülye birkák előtt lehet tönkretenni ezzel ember!!! Ez ellen pedig az atyaúristen sem véd meg, akkor leültethetik az összes pletykás Marit is, az se segít!
Legyen ennyi elég, ha eddig nem ment át, sosem fog. Nem is fontos egyébként. Én mentem, szia.

mement 2011.10.19. 11:44:14

Semjen egy igazi avittas dzsentri fasszopo.

Bocsanat a kifejezesert.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2011.10.19. 11:45:38

@Trompf: Milyen színű rendőrség? A twitter-gate ügyben az ügyészség vizsgálódik (ami egyébként a híresen pártatlan Polt Péter uralma alatt áll, de ez mellékszál).

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.10.19. 11:47:17

@Bell & Sebastian: erre a kalocsai érsekre támaszkodni erkölcsi dolgokban..? :/ ...háááát, lelked rajta.

Talán még a Dankó alappal adhatott volna erkölcsi útmutatást, ez a Bábel nevű szerintem nem.

Találós kérdés: Kik voltak Bábel szobatársai a kollégiumban? :D

Gekko 2011.10.19. 11:48:31

Emléxik még valaki erre a sztorira?: hircsarda.blog.hu/2010/06/22/8562_hoffman_rozsa_a_focipalyan_is_engedne_buktatni

De szar már ez. Politikai / politikusos viccek után fog nyomozni az ügyészség eztán? Pincsik azok, nem ügyészek. És ha megtalálják a csókát, akkor mi lesz? Elítélik politikus kicsúfolása miatt? Ilyenért utoljára Rákosi büntetett, a vicceket még Kádár is elviselte...

Ezek Orvell-t mint szakirodalmat olvasnak, vazz.

Most komolyan, akkor a Semjénes karikatúra is tilos, mert netán a KNDP-seket megtéveszti, és véletlenül azt hiszik, hogy tényleg...

Akik itt védik, azok gondoljanak már bele, milyen lenne, ha nem figurázhatnák ki mondjuk Mesterházit? Akár nevével és képmásával? Mondjuk mindkettő önmaga karikatúrája, de akkor is.

Steerio 2011.10.19. 11:51:43

Az eljárás egyik célja a tanúként berendelt követők megfélemlítése volt. Nyilván meggondolod, hogy fogsz-e "kormányellenes" tartalmat olvasni, ha ezért bíróság elé citálható vagy, ugyan nem vádlottként, de (több) napodat elcseszve, szükségtelen stressznek téged kitéve.

Ez az eljárás a fentiek miatt az egyébként erősen témába vágó 36/1994. AB-határozat szerint simán alkotmányellenes (persze azóta új alkotmányunk van). A határozat azt mondja:

"..kiemelkedő alkotmányos érdek az állami és a helyi önkormányzati feladatokat ellátó szervek és személyek tevékenységének nyilvános bírálhatósága, valamint az, hogy a polgárok bizonytalanság, megalkuvás, félelem nélkül vehessenek részt a politikai és társadalmi folyamatokban, a közéletben."

Ha jogi procedúrának tesznek ki, mert egy jelentéktelen "kormányellenes" sajtóterméket olvastam, akkor pedig pont ez sérül. Ugyanezen határozat kitér arra is, hogy mit kellett volna Semjénnek tennie: "törvényhozó a korlátozás során köteles az adott cél elérésére alkalmas legenyhébb eszközt alkalmazni", azaz írni egy emailt a Twitternek, hogy törölje a felhasználót.

Itt a teljes szöveg: isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=36/1994&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=1&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&p=1&op11=and&op7=and&f=G

Bell & Sebastian 2011.10.19. 11:54:13

@immortalis: Nem tudom, de más a véleményem. Ami azt illeti, pár szobatársam nekem is volt, akiket nem tűznék a faliújságomra.

Steerio 2011.10.19. 11:54:42

Cikkből: "Egy közszereplőnek ennél jóval többet is el kell tűrnie."

Ezt is nagyjából szó szerint kimondja az általam előbb idézett AB-határozat.

Lasombra 2011.10.19. 11:56:08

elszomorító, mennyi satuhülye, begyöpösödött, fontoskodó faszfej nímand funkci van.
még elszomorítóbb, hogy mennyi a rajongója hasonló kvalitásokkal. :(

lassan írom, hogy a jobboldali hörgők is értsék:

1. lépés: Levágom 2 mondat után, hogy poén vagy nem.
Ha ezt a szintet képtelenek vagyunk megugrani, akkor...

2. lépés: Megnézzük, hogy Verified Accountról van-e szó, vagy sem.
Ha erre képtelenek vagyunk, akkor...

3. lépés: Döntsük el, hogy bepipulunk-e vagy sem. Pl keresünk hasonló kaliberű (jó, Tömjénzsóti nagyságához azért mégsem mérhető) accokat, mint pl a Dalai Láma, az Egyesült Királyság uralkodója vagy Barack Obama. Jé, róluk is van fake oldal!
Ha ennek ellenére mégis bepipulunk, akkor azt tesszük, amit a lakosság azon része tenne, akinél nem párosul a retardáltság hatalommal, azaz...

4. lépés: Kérjük az üzemeltetőket, hogy távolítsák el a profilt. Ezzel szokás indítani. Ha valaki pl a szomszédban hangosan hallgat zenét, annak sem mészároljuk le első lépésben a családját egy pallossal, hanem előbb átszólunk, hogy ezt így mégse kellene.
Itt szinte biztosan meg is oldódik a problémánk, de ha mégsem, akkor...

5. lépés: Esetleg, de nem feltétlenül, jogi eljárást indítani.

de nem. a Fiúk a kétharmados teljhatalom biztos tudatában is minden fricskát véresen meg akarnak torolni.
kisstílű, inkompetens, lelki szegény, idegbeteg, mitugrász macskajancsik egytől egyig. a fő macskajancsival az élen.

magyar ember teli szájjal 2011.10.19. 11:58:32

@Bell & Sebastian: imádkozzál, hátha elmúlik.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.10.19. 12:00:16

@Bell & Sebastian: tisztelem a véleményed, még ha (nagyonnagyon)nem is értek egyet vele. Indítsunk népszavazást a közbetlen érsekválasztásért! :D

Szittyakürt 2011.10.19. 12:06:19

@Bell & Sebastian: Mégsem csökken a szenteltvíz adója. Nem vágod? Bezzeg az imaszőnyegre nem kell extraadót fizetni! Hát, mit csinál ez a Zsótigyerek a Parlamentbe? Miért mindig a keresztényekkel fizettetnek meg mindent?

ave 2011.10.19. 12:14:08

Az a baj ezzel, hogy most artatlan netezoknek kell a kocsog semjen miatt a nyomozok ele jarulnia.

budai zöld 2011.10.19. 12:18:48

Csatlakozva a poszthoz, és néhány kommentelőhöz, kicsit felesleges dolog azon rágódni, hogy "jogilag megtehette-e".

Akár volt, akár nem, ebbe az iszapbirkózásba belemenni óriási kommunikációs hiba.

Sokadszorra merül fel bennem a kérdés: nincs a kormányban / kormánypártoknál valami kommunikációs szakértő, aki megakadályozza ezeket a marhaságokat?

Gy.k.: kommunikációs hiba alatt nem azt értem, hogy Mesterházi félteni fogja a demokráciát, hanem azt, hogy tényleges vagy potenciális kormánypárti szavazók agyvize megy fel, hogy már megint mi ez a hülyeség.

Táskás Tóni 2011.10.19. 12:23:15

@Lasombra: Ez így igaz. Ha van időd látogass el a Hírcsárda blogra. Vajon ellenük is indul eljárás, vagy tényleg igaz, hogy Orbánnak nemcsak az arcáról, hanem a seggéről is készült gipszlenyomat?

Táskás Tóni 2011.10.19. 12:26:00

@Steerio: Kivéve a fülkeforradalmi vadászelnök kormánytagokat.

Lasombra 2011.10.19. 12:27:13

@Táskás Tóni: ja, szoktam arra járni.
de mostanában egyre kevésbé tudnék biztosan tippelni, hogy lesz-e ellenük is vmi retorzió. :) akarom mondani :(

Táskás Tóni 2011.10.19. 12:29:25

@bbjnick: Semjén megbassza az anyját? Hát nem valami dicséretes keresztény cselekedet. Mondjuk a pedofil papok semmit nem vethetnek a szeméremére.

Szittyakürt 2011.10.19. 12:32:05

@budai zöld: Pontosan. Ha nem tetszik neki, hogy megajándékozták egy twitter oldallal, jelezheti, aztán lekapcsolják az oldalt szépen csendben. Lehet, hogy pont a "csendbennel" van gond. Biztos olyan macsó dolog ágyúval lőni a verébre, megmozgatni az ügyészséget, meg az egész apparátust. Csak halkan jelzem, hogy nem macsó, hanem szánalmas.

egerészölyv 2011.10.19. 12:34:06

Itt valami ellentmondás van, fiúk, bár tudom, későn szólok, már megvettétek a linket a címlapon: ha a csalárd twitterező már szerintetek sem humoros, akkor Tömjénnek miért kellett volna őt humorosnak tartania?

Mike36 2011.10.19. 12:34:40

@Gekko: a bolsikat ki lehet figurázni, de a kernemzetieket tilos

Kutyuu 2011.10.19. 12:38:17

@egerészölyv: Senki nem mondta, hogy Tömjénnek humorosnak kell tartania a kérdéses oldalt. Senki nem kényszeríthető arra, hogy röhögjön a saját b@lfaszságán.

Tündér_Lala 2011.10.19. 12:38:57

A személyiség lopás etikus magatartás-e és bűn-e ?

Ha valaki hitelt vesz fel az ön nevében, azután eltűnik és ön fizethet, az etikus-e, bűn-e ?

Ha valaki az ön nevében nyilatkozatokat tesz, véleményt formál az etikus-e, bűn-e ?

Ha valaki az évek óta használt nick nevét feltöri, az alatt véleményt formál az etikus-e, bűn-e ?

Szögezzük le a személyiség lopás minden formája etikátlan, sőt bűn. Az pedig, hogy a büntethetőséget hová helyezzük, közös érdek kérdése. Ha bárki bárkinek a nevében (névvel, címmel, stb) nyilatkozatokat, véleményeket tehet közzé, akkor az amúgy is gyenge hitelesség (forráskritikával együtt) semmivé válik.

Éppen ezért a nyilvánosság kvázi hitelessége érdekében ez igenis bűntethető kell hogy legyen. Ennek belátásához mi kell ? (A dolog nem csibészes csínytevés, hanem az alapokat romboló butaság.)

egerészölyv 2011.10.19. 12:43:54

@Kutyuu: de, mondták, felületesen olvasol. Azt mondták, Tömjénnek nincs humorérzéke, mert nem tetszett neki.

Sztavrosz_ (törölt) 2011.10.19. 12:45:04

"Ha valaki az ön nevében nyilatkozatokat tesz, véleményt formál az etikus-e, bűn-e ?"

Ezek szerint jogom van beperelni a politikusokat amikor külföldön a nép nevében beszélnek olyasmit amivel nem értek egyet sőt meg se kérdeztek róla?

egerészölyv 2011.10.19. 12:46:47

@Sztavrosz_: jogod van. Tessék, pereld be őket! Nem fognak megbüntetni, bár hogy hol kötik össze utána a ruhaujjadat, azt nem tudom megjósolni.

Alfőmérnök 2011.10.19. 12:47:06

Nem egészen értem, mi a különbség a twitter és a WC fal között.

insert random 2011.10.19. 12:47:53

Végre másnak is feltűnt, tényleg felháborító ez az egész. Amúgy már azóta már van új Semjén Zsolt:
http://twitter.com/#!/SmjnZslt

Továbbá:
www.facebook.com/pages/Legyen-%C3%B6n-is-Semj%C3%A9n-Zsolt/280922281929111

egerészölyv 2011.10.19. 12:48:07

@Alfőmérnök: pedig van. A Twitternek nem tudod nekitámasztani a fejed boázás közben. Minden a klaviatúrádra megy.

egerészölyv 2011.10.19. 12:50:54

@insert random: azért "valahol" (hogy ismert stílfordulatotokkal éljek) mégis otrombaság valaki személyazonosságával visszaélni, ha az a valaki egy kedves, elismert baloldali bölény, nemde? Pl.: Göncz, Horn, Haraszti, Vásárhelyi Mária. Magad elé képzelted azt a Kamcsatkáig hatoló visítozást, ami kijönne belőletek?

HighTroller 2011.10.19. 12:51:12

szerintem fasza ez az álsemjén.

bornemissza.zsolt · http://www.online-szallas.com 2011.10.19. 12:51:35

héjakútmácsonya

"""Mit tennél te, ha te volál az, akit ilyen formán "figuráznának ki"? Tessék? """

Mi mást tennék... bemennék az ügyészségre ott a portásnak mondanám
- Jónapot van itten egy hamis account vagy mi... azt akarom följelenteni.
A portás rögtön haptákba vágná magát
- Egy pillanat türelmet uram, a legfelsőbb ügyész úr nemsokára fogadja önt, addig is kérem foglaljon helyet és igyon egy kávét. Gizike kérem hozzon egy csésze kávét a Feljelentő Úrnak és némi vajas süteményt is amíg várakozik.

Kávézgatás után elmondanám a főügyésznek hogy mi a gond, megkérném hogy járjon el az ügyben, különös tekintettel azokra is akik követői ennek a brigantinak

Kb. így....

Pávor Jál 2011.10.19. 12:51:37

@Bell & Sebastian: Na, ha ezt elmesélem a faluban a KDNP-s sváb öregasszonyoknak, leverik a szemüvegét, mint tomket a nováknak.

Alfőmérnök 2011.10.19. 12:55:30

@egerészölyv: Tudom, ezen kívül ha egy WC-ben lennénk, most a szádba tudnék hugyozni, így meg csak arra van lehetőségem, hogy elküldjelek a kurvaanyádba.

insert random 2011.10.19. 12:56:47

@egerészölyv: Volt már ál-Gyurcsányblogunk, a twitteren is egy rakás politikus-paródia van, mégsem hallom a visítozást. Amúgy a twitter-blog teljesen nyilvánvalóan egy paródia volt, nem visszaélés a személyazonossággal. Egy vicc volt, érted? Senki sem gondolta egy percig sem, hogy ez a valódi Semjén blogja.
Innentől az egész a sajtószabadság megcsúfolása.

egerészölyv 2011.10.19. 12:59:31

@Alfőmérnök: ezt nem hiszem, fel kellene kapaszkodnod a kávára, hogy esélyed legyen, de addigra én már ősrégen belepofoztalak. ;)

egerészölyv 2011.10.19. 13:00:52

@insert random: megint ellentmondásba bonyolódsz. Azt már tisztáztuk, hogy a bűnöző "poénjai" olyan harmatosak, hogy nem érdemlik ki a "vicc" nevet.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.10.19. 13:04:43

@egerészölyv: Szóval egészen komolynak, már-már hitelesnek tűnnek a bejegyzések?

Most nem értem mi a gond?

Az, hogy valaki Semjén nevében írogat, vagy az hogy Semjén nevében írogat nem túl vicceseket?

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2011.10.19. 13:05:23

ha a hírcsárdára rászállnak megyek tüntetni!

egerészölyv 2011.10.19. 13:07:47

@Gee Halen: "Most nem értem mi a gond?"- igen, gyanítom, most nem érted.

A "gondok" a következők:

1) próbálj meg ál-Gönczködni a twitteren

2) az egész egy verejtékszagú ökörség

3) ezt a posztíró is elismeri, de hozzáteszi, Tömjén "nem érti a humort"...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.10.19. 13:08:07

Egyébként az egészről az jut eszembe, amit anno a KRESZ-oktatóm szokott mondani:

"Egyirányú kereszteződéshez érve nézzünk el mindkét irányba mert a. megkülönböztető jelzést használó jármű érkezhet a menetiránnyal ellenkező irányból is b. hülyeség ellen nincs gyógyszer."

Deneware. 2011.10.19. 13:08:08

Ezek szerint ha én, mint naív állampolgár, egy politikus twitter/facebook/mittudomén oldalára írok valami teljesen ártatlan dolgot, mert valódinak hiszem, de kiderül hogy az oldal kamu, akkor számíthatok ügyészségi kihallgatásra ?!?!

insert random 2011.10.19. 13:09:33

@egerészölyv: "bűnöző"

Szia, Zsolt!

Viccet félretéve: tökmindegy, hogy gyengék-e a viccek, nyilvánvaló, hogy nem komoly írások, illetve hogy nem Semjén írta őket. Innentől kezdve nem beszélhetünk személyazonossággal való visszaélésről. Ez egy paródia, ugyanolyan, mint egy Bagi-Nacsa szám, ennyi erővel őket is beperelhetnénk, hogy másnak adják ki magukat.

A másik dolog, hogy sokkal egyszerűbb lett volna kiadni egy nyilatkozatot, hogy "az nem én vagyok", de neeeem, inkább perel, a szólásszabadság meg le van szarva. Csak hát egyesek nem képesek elviselni, hogy valaki nevet rajtuk.

Közben lett újabb fiók, tényleg el kellene árasztani a webet ilyenekkel: http://twitter.com/#!/SemjnZsolt2

Sarkalatos hozzászóló 2011.10.19. 13:11:01

Mi ezzel a baj? Megtehette volna a feljelentést a TEK-nél, a NAV-nál, az AVH-nál vagy az NNI-nél is.

insert random 2011.10.19. 13:12:09

@egerészölyv: A hírcsárdával nincs semmi bajod? Ott is különböző viccesnek szánt híresztelések jelennek meg Bölcs Vezetőinkről, igazi híreknek álcázva! Döbbenet! Azonnal jelentsd fel őket hitelrontásért!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.10.19. 13:18:39

@egerészölyv:

1. Mindenkinek szíve-joga, hogy akar-e ál-Gönczködni Twitteren vagy sem.
2. Ha verejtékszagú, akkor annak megvan a maga büntetése: alig lesz követője (46 követő az lényegében semmi, ennyi még spam-ből is összejön automatikusan).
3. Ezen mit nem lehet érteni? Nem a tartalom a humor forrása, hanem hogy valaki megpróbál a nevében írogatni humorosnak szánt dolgokat, ami persze ütne is ha tényleg vicces lenne. T.Zs. nem azért hívta a rendőrséget, mert nem volt elég vicces a tartalom, hanem mert úgy érezte, az antikrisztus és 46 csatlósa romlásba döntik hitelességét.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.19. 13:24:40

Ha még nem volt:

"Álblog miatt tett feljelentést Debreczeni József közíró, akinek a nevében és fényképe alatt ismeretlen személy blogbejegyzést indított."

Még tavaly decemberben.

nol.hu/belfold/a_hamisitott_debreczeni

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.19. 13:33:43

@Holger Hartland:

Igaza volt, jogosan tett feljelentést.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.19. 13:36:53

@Kutyuu:

"Akkor rövid választ várok, szerinted a fentiek alapján Vejkey, Polt, Semjén uraknak rögtön és azonnal, és mindjárt nyomzást kellene indítani a fenti sorok elkövetőjével szemben?" --- kérdezed.

A cikk/bejegyzés szerzője Vejkey, Polt vagy Semjén néven írta alá remekművét?

ü
bbjnick

csoko20 2011.10.19. 13:36:53

@Holger Hartland: Akkor már van két nárcisztikus fasz...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.19. 13:38:08

@Bell & Sebastian:

"Nem aprózza máma! :)" --- írja.

Most így sikerült:-)

ü
bbjnick

Kandeláber 2011.10.19. 13:43:11

Igazság szerint elég bugyuta a profil, sz.r "humorral" (szenteltvíz stb...) de aki ilyen szinten áll, arra rá kellett volna hagyni, játszadozzon csak nyugodtan a neten, ha jobb szórakozása nincs. De ez miatt feljelentést tenni - abszurdum. Sztem ha megtalálják a létrehozót, a média hőst fog csinálni belőle, országos ismertséget szerez, a bulvár versenyezni fog az interjújáért, és dől hozzá a lé.

Kandeláber 2011.10.19. 13:47:31

Persze gondolom, hogy ha egy szélsőjobbos művelt volna hasonlót valami liberális ikonnal kapcsolatban, a kifigurázott arc hívei habzó szájjal követelték volna az elkövető mielőbbi nyilvános lefejezését. Csak úgy az esélyegyenlőség jegyében.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.19. 14:05:36

@Holger Hartland:

mielőtt megnéztem, azt hittem, debreczeni is hülye, de aztán a cikkből kiderült, hogy az illető még levelezett is debreczeni nevében, ami azért messze nem egy kategória ezzel.

Steve31 2011.10.19. 14:07:32

Egy elmebeteg diktátor első talpnyalója!

É2I 2011.10.19. 14:16:58

Twitter követőket hallgatnak ki? Agyhalottak.

És mennyibe fáj erre a marhaságra elköltött pénz, Semjén úr?
Nulla, azaz nulla forintba került volna töröltetni a profilt...

Anti Anyag (törölt) 2011.10.19. 14:19:03

Azért megnézném mi lenne, ha a twittemet mandinerként írnám alá.

Persze humorosra fognám a mondanivalómat.

Karcolt lendület 2011.10.19. 14:22:39

@Tündér_Lala:
Basszus egy internetes álaccountot ne nevezzünk már személyiséglopásnak. Csak egy picit kell ismerni az intenetet, hogy tudja az ember, akit nem ismer személyesen, az bárki lehet a másik oldalon...

Aki szerint Semjénnek semmi köze az ügyészségi aktivitáshoz, az azért képzelje maga elé a hivatali ügyintéző üveges szemeit, amikor ő próbálna hasonló ügyben feljelentést tenni.

@insert random:
Picsába, ránéztem erre a facebook oldalra. Akkor várhatom a fekete autót?

Mindenesetre az látszik, hogy az egész akcióval leginkább azt érték el, hogy az összes pattanásos 16 éves Semjén Zsolt accountokat fog regisztrálni mindenhova. Tényleg megérte a felhajtást.

csárli hárper 2011.10.19. 14:26:34

@Kandeláber: "Persze gondolom, hogy ha egy szélsőjobbos művelt volna hasonlót"

ennél hülyébbek hogy ilyet műveljenek.....

Sztavrosz_ (törölt) 2011.10.19. 14:34:11

Vajon jogilag hogyan áll meg a csapdát állító netrendőr álaccountja?

Q-in-Law 2011.10.19. 14:39:37

Jaltára Roosevelt és Churchill hasonmásait küldtük, az oroszok pedig egy ál-Sztálint küldtek -természetesen a tudtunk nélkül. Ezért történhetett minden úgy, ahogy türtént.

Kandeláber 2011.10.19. 14:43:01

@csárli hárper: Azért abba ne menjünk bele, hogy melyik oldalon kinek mennyi esze van, meg hogy ki hülyébb kinél. Egészséges mértékű hülyeség nélkül csak nagyon unalmas emberek léteznek.

LiberAll 2011.10.19. 14:43:10

D.T. után szabadon: Ki a faxom az a Semjén ? :)

Alterix 2011.10.19. 14:46:35

Valamiért a Kiszel Tünci Fluor Tomi meccs ugrott be.

De Tünci legalább nem terhelte sem az ügyészséget, sem a rendőrséget...

naat2 2011.10.19. 14:58:14

Erre - S. Zs. vonatkozásában - csak egy dolgot tudok mondani: akinek humora van, mindent tud. Akinek humora nincs, az mindenre képes.
Mondjuk ez eléggé jellemző az ún. "konzervatív" ún. "táborra". S. Zs. meg jól reprezentálja őket.

csárli hárper 2011.10.19. 15:00:24

@Kandeláber: kicsiny országunkban mindenki hülyébb mindenkinél :)

genyamagyar 2011.10.19. 15:26:53

@Kandeláber: "Persze gondolom, hogy ha egy szélsőjobbos művelt volna hasonlót valami liberális ikonnal kapcsolatban, a kifigurázott arc hívei habzó szájjal követelték volna az elkövető mielőbbi nyilvános lefejezését"

Rosszul gondolod!

genyamagyar 2011.10.19. 15:28:51

@egerészölyv: Semmi sem jönne ki "belőlünk". Röhögnénk, mint pl. a gyurcsótányozáson.

genyamagyar 2011.10.19. 15:29:54

@naat2: "csak egy dolgot tudok mondani: akinek humora van, mindent tud. Akinek humora nincs, az mindenre képes."

Helyesebben: "csak egy dolgot tudok mondani: akinek humora van, mindent tud. Akinek humora nincs, az pedofilokkal parolázik."

sulcus (törölt) 2011.10.19. 15:40:58

@genyamagyar: Azért szerintem nem kéne a papokat beskatulázni,nem csak pedofilok vannak köztük,hanem nagyszámmal homoszexuálisok is,ami nem lenne baj,csak nem erről prédikálnak.

egerészölyv 2011.10.19. 16:20:41

@genyamagyar: ekkorát "ember" még nem égett, mint most te.

nol.hu/belfold/a_hamisitott_debreczeni

Debreczeni feljelentette a nevében áltvitterezőt.

Tempó Vasutas! · http://szegedi.in 2011.10.19. 16:38:37

@egerészölyv:
Ha elolvasod, amit linkeltél a Debreczeni-ügy kapcsán:
"Az ismeretlen szerző nemcsak publicisztikai jellegű írásokat tesz közzé a honlapon, hanem levelezést folytat, és hozzászólásokra válaszol a közíró nevében."

Érzed, miben különbözik ez a Semjén twittől?

Kandeláber 2011.10.19. 16:39:37

Azannya a Debreczeni! Följelentést tett! Nincsen humorérzéke nekije! Fuj, nem is liberális!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.19. 16:51:02

@mavo: Ha jog szerint Semjénnek is, Debreczeninek is igaza van, akkor bízzuk rájuk, hogy akarnak-e feljelentést tenni. Ő dolguk. Nem azért nem szeretem Debreczenit, mert feljelentést tett. Semjénnel ugyanez a helyzet. (Egyáltalán van olyan ember az itt kommentelők között, akinek ezek az esetek jelentősen befolyásolták a Semjénnel vagy Debreczenivel kapcsolatos véleményét?)

Kandeláber 2011.10.19. 17:03:33

A Népszabó/nol-on már dúl a harc Debreczeni hívei és ellenlábasai között. A nemes küzdelem során a felek mindent bevetnek, a derék moderátor/cenzor alig győz törölni. Előre a véleménnyilvánitás szabadságának útján!

Bell & Sebastian 2011.10.19. 17:21:10

@magyar ember teli szájjal: Nem abból élek, főműsoridőben laborálok is, nemcsak orálok.

@Szittyakürt: Tán mert erősebb bennük a kötelességtudat és elő van írva pár parancs.

@Pávor Jál: Nyílt titok, de volt itt már olyan szavazás, amelyiken nem a rossz és a még rosszabb közül kellet választani?

semjén zsolt 2011.10.19. 17:31:33

Értem én a tréfát, csak nem szeretem.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.19. 18:26:53

@semjén zsolt: úgyse jártam még a Központi Nyomozó Főügyészségen :)

semjén zsolt 2011.10.19. 18:38:46

@.Pierre Bezuhov.:
Érted jövünk, elvtárs, nem ellened ;

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.19. 18:49:55

@semjén zsolt: képviselő úr, és ha katolikusnak vallanám magam, akkor az lehet enyhítő körülmény? vagy az csak iskolavásárlásra jó?

semjén zsolt 2011.10.19. 18:54:23

@.Pierre Bezuhov.:
Bár nem szívesen, de a reformátust is el kell fogadnom. Tudod, a főnök miatt ;)

Wild Colonial Boy 2011.10.19. 19:29:54

Az az ember követte el a hibát, aki elmagyarázta Semjénnek, hogy ezt a twittert nem ő írja, hanem valaki más.

SillyKohn 2011.10.19. 19:45:04

@Wild Colonial Boy:
Igaz, a dajcstompit kellett volna megkérdezni, mint profi twittelőt, csak hát @Bell & Sebastian kolléga szerint Zsóti utálja a svábokat meg a mózeshitűeket, így ráfázott.

suski 2011.10.19. 22:08:18

Hát vicces oldalakat sokféleképpen lehet csinálni, ez a fajta viszont nem korrekt, mert nem mindenki számára egyértelmű, hogy az egy vicc. Vagy legyen világos , hogy vicc vagy találjon ki mást. Pl. a Schmitt Pál-os a keh honlapjára mutatott, nanehogymá´.
A töröltetés viszont elég, nemtom mi köze van ennek az ügyészséghez.

suski 2011.10.19. 22:12:00

Itt a mandineren is volt vmi barom, aki elképesztő ökörségeket írogatott össze, majd a nick-je mellé biggyesztette a fidesz.hu-t.
(Nem, biztos nem a fidesz honlaptól jött az illető.)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.19. 22:29:01

Üdvözlöm a kommentelőket, Semjén Zsolt vagyok Mária országából.

Büszkén mondhatom, hogy Mária országának legönállóbb pártja megkezdte az országot és népét az összeomló nyugat ópiumával mérgező Twitterbűnözés felszámolását. A NER földi paradicsomában csak a keresztény erkölcs megtestesítője, Dájcstamás közölhet fiatalosan pimasz szentenciákat az álságosság elleni küzdelem jegyében.

Béke veletek testvéreim, de most láttam éppen egy madarat a szomszéd fára röppenni, hozom a puskát, izé, a pásztorbotot.

Bruhahahahihihi 2011.10.20. 04:46:51

ki nem szarja le Tömjén Zsótit?????

...ezt nézzétek meg:

atv.hu/video/video-20111019_papcsak_ferenc

Tegnap este a Kálmán Olgánál feszengett a Papcsák Ferenc.
Hát..jól megdolgozott a fizetéséért és az Orbánisztán diktatúráért:D
Mikor Olga bemutatta neki a videót, hogy Orbán 2006 ban elmondta, hogy a kormány nem lehet és nem felelős a deviza hitelek miatt, mert az mindenkinek egyéni döntése, bármilyen rizikós.
Papcsák csak mondta sokszor lesütött szemmel papagáj módra(s nem mert Olga szemébe se nézni),..... a jól betanult "Balsai ( vagy Polt) szöveget, hogy a Kormány és Gyurcsány felelős a devizahitelekért....:)) (a marha)...:DDDD
Nem a lóláb hanem, az egész ló kilógott, hogy az ügyészség még nem is nyilatkozott, de Papcsák már tudja a vádat , annak ellenére, hogy Orbánnak más (volt) a véleménye.
Ej ej seggnyalók...ti is el lesztek számoltatva hamarosan az Orbániszta Diktatúra kiszolgálásáért!!!!!!

Bruhahahahihihi 2011.10.20. 04:47:42

...ezt nézzétek meg:

atv.hu/video/video-20111019_papcsak_ferenc

Tegnap este a Kálmán Olgánál feszengett a Papcsák Ferenc.
Hát..jól megdolgozott a fizetéséért és az Orbánisztán diktatúráért:D
Mikor Olga bemutatta neki a videót, hogy Orbán 2006 ban elmondta, hogy a kormány nem lehet és nem felelős a deviza hitelek miatt, mert az mindenkinek egyéni döntése, bármilyen rizikós.
Papcsák csak mondta sokszor lesütött szemmel papagáj módra(s nem mert Olga szemébe se nézni),..... a jól betanult "Balsai ( vagy Polt) szöveget, hogy a Kormány és Gyurcsány felelős a devizahitelekért....:)) (a marha)...:DDDD
Nem a lóláb hanem, az egész ló kilógott, hogy az ügyészség még nem is nyilatkozott, de Papcsák már tudja a vádat , annak ellenére, hogy Orbánnak más (volt) a véleménye.
Ej ej seggnyalók...ti is el lesztek számoltatva hamarosan az Orbániszta Diktatúra kiszolgálásáért!!!!!!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.20. 05:54:50

@Holger Hartland:

ha nem ismered fel/el a két eset közötti különbséget, akkor nincs miről beszélnem veled.

ha valaki tömjén zsóti nevében levelezett volna, teljesen megérteném a hercehurcát. így csak égeti magát.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.20. 05:55:59

@egerészölyv:

tehát el sem olvastad a cikket, amire hivatkozol. úgy is jó.

Bruhahahahihihi 2011.10.20. 06:06:28

ki nem szarja le Tömjén Zsótit????? Zsóti csak nyalja a határon túliak seggét!

...ezt nézzétek meg:

atv.hu/video/video-20111019_papcsak_ferenc

Tegnap este a Kálmán Olgánál feszengett a Papcsák Ferenc.
Hát..jól megdolgozott a fizetéséért és az Orbánisztán diktatúráért:D
Mikor Olga bemutatta neki a videót, hogy Orbán 2006 ban elmondta, hogy a kormány nem lehet és nem felelős a deviza hitelek miatt, mert az mindenkinek egyéni döntése, bármilyen rizikós.
Papcsák csak mondta sokszor lesütött szemmel papagáj módra(s nem mert Olga szemébe se nézni),..... a jól betanult "Balsai ( vagy Polt) szöveget, hogy a Kormány és Gyurcsány felelős a devizahitelekért....:)) (a marha)...:DDDD
Nem a lóláb hanem, az egész ló kilógott, hogy az ügyészség még nem is nyilatkozott, de Papcsák már tudja a vádat , annak ellenére, hogy Orbánnak más (volt) a véleménye.
Ej ej seggnyalók...ti is el lesztek számoltatva hamarosan az Orbániszta Diktatúra kiszolgálásáért!!!!!!

héjakútmácsonya 2011.10.20. 09:36:37

@Kutyuu: Nem röhögnél. Bizony, nem. Hanem azt kiabálnád: ticcsákbe!
Nem röhögnél, ha a valódi neveden és arcképeddel hoznának létre egy álprofilt, s ott vicces dolgokat írogatnának a nevedben. S az is tuti, hogy te baromira nem tartanád ezeket a szövegeket viccesnek, de ez lenne a legkisebb baj, a nagyobb baj az, hogy ez visszaélés lenne, nem pedig poénkodás.
Azért nem hiszem el neked, hogy te röhögnél ezen, mert te is álnéven írogatsz, egy kutya a profilképed, s ha a valód, személyes adataiddal létrehozott profiloddal élnének így vissza, bizony bazdmegolnál, és betiltást követelnél. Ne légy álszent!

héjakútmácsonya 2011.10.20. 09:43:29

@Gee Halen: Az lehet, hogy vicces, de az ál-Semjénnél még a valódi Semjén is humorosabb! No, ez gáz.

héjakútmácsonya 2011.10.20. 09:50:53

@Mike36: De ha nem akarja elviselni, akkor nem köteles, de nem csak ő, te sem, én sem, senki sem. Te felhasználónéven írogatsz, ha úgy gondolkodsz, ahogy, miért nem a valódi neveden, arcképeddel? Miért?

héjakútmácsonya 2011.10.20. 10:01:16

@Kutyuu: S ezt egy Schmitt Pál nevében, arcával létrehozott profilon írták, vagy a hírcsárdában. De ze nem érv az általam felhozottakkal szemben.
Ja, és próbálj meg végre elvonatkoztatni a személytől, a konkrét esetről, s igyekezz általánosságban gondolkodni a témáról. Törvényes, vagy korrekt dolog-e visszaélni valakinek a nevével, profiljával?Esetleg a tieddel.

héjakútmácsonya 2011.10.20. 10:06:30

@Mike36: "Ha meg politikus vagyok, jókat derülnék."

Ja, persz. Ne etess ezzel a butasággal! Mert ami civilként sérti a személyiségi jogaidat, az politikusként, vagy bármiféle közszereplőként nem, ugye? Dehogy!
Az igaz, hogy egy közszereplőnek többet kell tűrnie, mint másnak, de a személyes adataival való visszaélést, a nevében való írogatást bizonyosan nem. Nem kell ahhoz ál-Semjén profil, ha valaki élcelődni akar Semjénen, megvan ennek a korrekt módja is.

héjakútmácsonya 2011.10.20. 10:10:56

@flamer: "Azokban az esetekben is ilyen erővel követelted a rendőrségi fellépést?"

Csípem az ilyen "ellenérveket"! Most sem követelek rendőri fellépést. Érted? Nem úgy tűnik. Veled ellentétben nem tartom korrekt eljárásnak, s könnyen lehet, nem csak hogy nem korrekt, de még törvénysértő is, ha valakinek a nevében írogatnak, ha valkinek a profiljával visszaélnek. Te viszont igen. Persze csak addig, amíg nem te vagy az, akinek a kárára ez megtörténik, mert ebben az esetben igen erősen követelnéd a rendőri fellépést.

héjakútmácsonya 2011.10.20. 10:17:56

@Jofiu: Nem egészen. Itt valaki valakinek a nevével, arcával visszaélve próbál vicces dolgokat írogatni. (Kevesebb, mint több sikerrel.) S ha te lennél az, akit épp ilyen formán figuráznak ki, máris látnád az érem másik oldalát, amit most valamiért nem. Ez visszaélés, nem pedig paródia.

héjakútmácsonya 2011.10.20. 10:23:38

@bornemissza.zsolt: Te bizonyosan így járnál el. De egy korrekt ember, akinek visszaéltek a profiljával, az hogy járna el? Ezt el tudod képztelni?

Karcolt lendület 2011.10.20. 12:29:17

@héjakútmácsonya:
Bazdmeg ezt a hülyeséget.

Ez egy paródia, nem személyiséglopás, meg profillal való visszaélés. Az, hogy neked, meg néhány másik kommentelőnek nem egyértelmű a paródia, mert valaki esetleg komolyan veszi az olyan beírásokat, amikben Prince koncertről van szó, az a ti bajotok.

Viszont az ügy kapcsán Semjén elért néhány dolgot: most már sokkal többen tudnak az áltwitterről (a Mandineren kívül biztosan hozta a Vastagbőr és a Kettős mérce), arról is, hogy ő mekkora barom és az is világossá vált, az ügyészség mennyire kézivezérelt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.20. 16:50:43

@mavo: Látom a különbséget, de a hasonlóságot is, és máshol húzom meg a vonalat. Ha Semjén (vagy bárki) élni akar a jogaival, engem nem zavar. Hasonló esetben Gyurcsányt sem utálnám. Pontosabban: nem ezért utálnám. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.20. 19:32:27

@Holger Hartland:

akkor finomítsunk, hátha megtaláljuk a közös pontot.

tudod úgy alapvetően nincs baj, ha az ember él a jogaival. úgy vagyok ezzel, mint mondjuk egy reklamációval a multinál: akinek a pénztáros egy csoki helyett egy plazmatévét nyomott be, azt nem sokan nevetik ki jogai gyakorlása közben, aki viszont azért áll sorban fél órát, hogy öt forintot követeljen vissza, azt bizony lehet, hogy hülyének nézik.

az még elmegy, hogy semjén egy humortalan fasz, ezt kábé eddig is tudtuk róla. oké, nem humortalan fasz, hanem hogy is mondjam, partikuláris humora van. levetette, oké, szíve joga, bár már ez is elég pitiáner. na de ez a gusztustalan felhajtás egy kibaszott paródia miatt ...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.20. 22:10:12

@mavo: Az 5 ft nagyon jó példa. Ha valakinek jár 5 ft, és ragaszkodik hozzá, akkor felőlem kapja meg, én ezért nem fogom lehülyézni. Az ő pénze, semmi közöm hozzá, hogy miért kell neki.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.20. 23:26:24

@Holger Hartland:

na, akkor finomítsunk rajta még egy icipicit.

az, aki fél órát dolgozik (bizony, fél órát 5 forintért brusztolni az nem pihenés és nem alvás, tehát munka) 5 forintért, az ... hogy is mondjam ... a fél órát tölthette volna nagyságrendekkel hasznosabban is, mint hogy 5 forintért harcol.

egyelőre ott tartunk tehát, hogy odáig egyetértünk, joga van a kibaszott öt forintjáért fél órát vergődnie, csak szerintem ez kínos, és kibaszottul nem hatékony, szerinted meg a hülyeségre elég magyarázat az, hogy joga van rá.

ps: tömjén zsóti ettől teljesen függetlenül egy ostoba, humortalan (pardon, partikuláris humorú) fasz. elnézést a férfigyűlölő jelzőért.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.20. 23:27:40

@héjakútmácsonya:

"Nem kell ahhoz ál-Semjén profil, ha valaki élcelődni akar Semjénen, megvan ennek a korrekt módja is. "

minden bizonnyal meg tudod mondani a frankót, hogy mi az. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.20. 23:42:45

@mavo: Az ő 5 ft-ja. Az ő fél órája. Nem az enyém.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.20. 23:58:15

@Holger Hartland:

hm. te írsz valami paródiaizéket, ugyanakkor fél napja azon érvelsz, hogy ne röhöghessek azon, ha valaki pitiáner.

hm.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.21. 00:48:12

@mavo: Nem vettem észre, hogy röhögnél, de miért ne? Én pedig megtehetem, hogy nem röhögök. Persze ha valaki viccesen megírja, még röhöghetek is. A Hírcsárdán volt egy próbálkozás, de kissé erőltetettnek találtam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.21. 08:18:08

@Holger Hartland:

valóban nem vetted észre, ez tény. valószínűleg azért, mert mindvégig azzal voltál elfoglalva, hogy elmagyarázd, hogy ha az embereknek valamire van joguk, akkor azt alkalmazhassák is.

jó, mondjuk mit kezdjek azzal, aki eleve azzal nyitott, hogy iderakta, hogy háhá, debreczeni is, miközben az az eset ég és föld, és aztán akárhogy próbáltam finomítgatni, közelíteni az álláspontot, megrekedt a "de hát joga van hozzá" verklinél.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.21. 08:21:34

@héjakútmácsonya:

"De egy korrekt ember, akinek visszaéltek a profiljával, az hogy járna el?"

szerintem érdeklődj barack obamánál vagy angela merkelnél ...

héjakútmácsonya 2011.10.21. 08:50:21

@Karcolt lendület: "Ez egy paródia, nem személyiséglopás,..."

Nem, nem paródia. Az, aki létrehozta ezt a hamis profilt, nyilván annak szánta, ezt nem kétlem, de ettől a szándéktól teljesen függetlenül ez nem paródia, hanem profillal, névvel, arccal, vagyis személyes adatokkal való visszaélés.
Egy közszereplőnek ugyan valóban többet kell tűrnie, mint egy földi halandónak, de ebbe bizonyosan nem fér bele, hogy a nevében, arcával létrehoznak az interneten egy álprofilt, és viccsnek szánt dolgokat írogatnak, a NEVÉBEN.
Mi volna, ha mindezt nem interneten, hanem mondjuk egy nyomtatott lapban tennék?

"... ha valaki esetleg komolyan veszi az olyan beírásokat, amikben Prince koncertről van szó, az a ti bajotok."

Ezt meg úgy hívják: cinizmus.
Én a Dörner Györgyös bejegyzéssel kapcsolatban kértem több fórumtársat, hogy gondolja át, realisztikus-e az a feltételezés, hogy esetleg egy itthonról jövő sugallatra egy nyugati lapban arról írnak, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnök-helyettese sok sikert kívánt a szélsőjobbos színházigazgatónak. Tehát van ennek realitása, vagy sem? Szerinted? (Annak fényében persze, hogy az elmúlt években milyen forrásokból, milyen megjegyzéseket írtak le Magyarországról.)

"...az is világossá vált, az ügyészség mennyire kézivezérelt. "

Szegény Gyurcsány!!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.21. 08:52:57

@mavo: Röhögsz vagy idegeskedsz? :) Belinkeltem egy cikket, kommentár nélkül. Erre jöttél, hogy de az más, és mégis hogy gondolom. Leírtam, kb. hogy gondolom. Miért kellene az "álláspontoknak" (???) közeledniük?

fuhur 2011.10.21. 13:22:28

@Szittyakürt: "Biztos olyan macsó dolog ágyúval lőni a verébre,"

Persze Zsolti szerint sörétessel lőni szalonkára is macsó dolog. Megjegyzem van másik:

https://twitter.com/#!/semjenKDNP

fuhur 2011.10.21. 13:25:37

@héjakútmácsonya: "realisztikus-e az a feltételezés, hogy esetleg egy itthonról jövő sugallatra egy nyugati lapban arról írnak, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnök-helyettese sok sikert kívánt a szélsőjobbos színházigazgatónak."

Sajnos teljesen realisztikus az, hogy Magyar Köztársaság miniszterelnök-helyettese sok sikert kívánt a szélsőjobbos színházigazgatónak.

Illetve bocs köztársaság már nincs szóval ami sajnos teljesen realisztikus, az az, hogy Magyarország miniszterelnök-helyettese sok sikert kívánt a szélsőjobbos színházigazgatónak.

héjakútmácsonya 2011.10.22. 08:46:06

@fuhur: Egy kérésem van: a kérdésre válaszolj, ne beszélj mellé!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 12:00:43

@héjakútmácsonya:

no, és milyen eredményre jutottál? volt már testüregi motozás barrack obama twitteres követőinél? 52 ezren vannak, tehát gondolom macerás, de ha egy semjén zsolt esetében ilyen komoly nyomozás van, akkor egy világhatalom elnöke esetében a villamosszék az arányos, nem?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.22. 12:10:50

@Holger Hartland:

te, mint a humor nagyágyúja nem tudod, hogy sokféleképpen lehet röhögni?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.10.22. 14:07:27

@mavo: Nem adok több sajtot, most már tessék végigmenni a labirintuson.
süti beállítások módosítása