A puszta és a Zoofil Méltóság Menete
2010. augusztus 11. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

A puszta és a Zoofil Méltóság Menete

  Ha már úgyis a Tisza-tó környékén jártunk, elhatároztuk, hogy megnézzük a magyarok őshazáját, a hortobágyi pusztát is. Azt hittük, hogy több lesz a német turista és a kisebbségi bicska- és plüsskutyaárus, de kellemesen csalódtunk: a puszta tényleg puszta, a Kilenclyukú hidat eldugták, a Hortobágy Csárda zárva, a turistaközpont kihalt. Úgy tűnik, a pusztabiznisz Bugacon jobban pörög, ide csak az madár- és egyéb állatrajongó kisebbség tagjai járnak, akik állítólag minden ősszel megtartják a Zoofil Méltóság Menetét, de most még ők is elbújtak a nádasban.

  Nézzük csak, miféle látnivalók akadnak az őshazában!

  Magán a pusztán semmi nincs, csak fű, fa, virág és gémeskút:

  Hortobágy egyik legfőbb nevezetessége egy tank. Hej, amikor még ilyeneken küzdöttünk Gyurcsány katonái ellen!

  A tank egyébként szörnyű kisugárzással rendelkezik, amit bizonyítanak a tavaszi választási eredmények Hortobágy községben: listán Fidesz 33,6%, MSZP 31,2% (!), Jobbik 22%. Néhány búbos vöcsköt is felvettek a választási névjegyzékbe, erre utal az LMP 5,8%-a.

  A környék egyik legütősebb látványossága a halastavi kisvasút, ami konkrétan a semmi közepéből visz a semmi közepébe:

  A külső végállomásról búbos vöcskök fészkei láthatók egy tavon:

  Menet közben is látható egy csomó búbos vöcsök:

  A Kilenclyukú hídtól pár száz méterre található a Pusztai Állatkert. Ide azokat a hagyományos magyar háziállatokat gyűjtötték össze, amelyek annyira csúnyák voltak, hogy a kipusztulás szélére kerültek.

  A pulykák minket leginkább MSZP-s politikushölgyekre emlékeztettek, az utóbbiak combját viszont semmiképp nem tálalnánk fel karácsonykor.

  Valami miatt a kopasznyakú tyúkokról is MSZP-s politikushölgyek jutottak az eszünkbe:

  A kakasok viszont fiatal, dinamikus fideszes polgármesterekre és miniszterelnökökre hasonlítanak:

  A seggenülő hodályról pedig a parlamentre asszociáltunk:

  Természetesen vannak itt mindenféle négylábúak is:

  A környék másik nevezetessége a látványpékségek mintájára létrehozott látványkórház, ahol, ha szerencsénk van, elcsíphetünk egy különösen véres műtétet. A kórházban egyébként, ahol ma különböző méretű és formájú búbos vöcsköket gyógyítanak, valaha Szanyi Tibor és Mesterházy Attila politikai ellenfeleit tartották fogva.

  Nils Holgersson típusú búbos vöcskök:

  Hosszúlábú asszony típusú búbos vöcskök:  

  Zsidó búbos vöcsök:

  Nagyfejű búbos vöcsök, a.k.a. a fiatal Boross Péter:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr712192760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizipipa 2010.08.11. 15:34:51

Köszönöm, egy kis humor felfrissít. Akkor is, ha a ballibek nem így érzik.

A pusztába viszont nem való egy tank, még mementónak sem.

egy_vélemény 2010.08.11. 15:52:25

Jóóóóó!

A puszta, nekem, két dolog miatt teccik.
Az egyik az a rengetegféle élő lény, ami otthont talál benne.
A másik az égbolt változatossága, főleg naplementekor.
Az alföldi embereknek ezt adta kárpótlásul a Jóisten.
:)))

jan 2010.08.11. 16:10:24

sokat ekézitek mostanság az emeszpés politikusnőket, és mi tagadás, van miért; de azért említtessék meg az is, hogy a fideszes politikusasszony-felhozatal se teljesen problémamentes, neveket és konkrét kifogásokat most inkább nem mondok, mert soha nőt nőiességében megbántani nem tudtam, hacsak nem kifejezetten ez volt a célom, de ez utóbbi kitétel is igazából vakuózusan teljesül, merthogy nem volt még olyan, hogy ez lett volna a célom.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.11. 16:24:43

üde. proligyerek vidéken fotóalbum.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.08.11. 17:28:40

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:!

A seggenülő hodály azért seggenülő hodály, mert nincs neki fala: kb. egy nagy faváz-tetőszerkezet szalmával vagy valamilyen gazzal fedve:-)

Ehun'e:

mek.oszk.hu/02100/02115/html/img/2-555b.jpg

commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/34386820.jpg

Itt pedig egy ideáltipizált búbosvöcsök látható, hogy még te is felismerd:-D

www.vendegvaro.hu/files/media/group_45/group_O49485/_kimg_bok_bubosvocsok.jpg

ü
bbjnick

tewton 2010.08.11. 17:57:07

lol. tényleg. a fehér kokas tekintetében tényleg van valami törpecerkófos, az első kopasznyakú ildi nénire hajaz. a pulykák ... szebb a páva mint a pulyka, hajrá Pécs!

pelikán* 2010.08.11. 19:04:34

Zsidó búbos vöcsök.

Avatar 2010.08.11. 19:20:20

A "Természetesen vannak itt mindenféle négylábúak is:" szöveg után véletlenül az a fotó került be, amin Kínai Kálmán és Trágár Tóni mosolyog a kamerába. Mindenkitől elnézést.

Bell & Sebastian 2010.08.11. 21:54:07

Ami jó, az jó.

(A magyarfajta racka a juh, az összes többi hasonló alállat csak birka. Ez nyíltszini rasszizmus, ami eddig OK is lenne, csak a választási összesítés nem támasztja eléggé alá a pásztor ősök pontos megfigyelését mások pásztor őseiről.)

bandi gyerek 2010.08.11. 23:20:11

Nekem jobban bejött a zordon kárpátoknak fenyvesektől vadregényes...

greybull 2010.08.12. 10:47:05

Semmi baj a tankkal, feltéve, ha a polcorrect nevében vele szemben meg felállítanak egy Tigris, vagy egy Párduc harckocsit, legalább ugyanígy kiglancolva, oszt ki-ki oda visz virágot, ahova akar (én valszeg a Tigris-t preferálnám, vagy a Párducot). Amúgy én a Hortobágy közepiből származom, legalábbis a család egy része, a másik meg a Hortobágy széliből - magam a Kálvinista Rómában születtem és gyerekeskedtem, amikor először kimentünk a Hortobágyra hát óriási csalódás volt, mert nem volt semmi, csak a kurva nagy lapaly síkság - máig nem értem, szegény Petőfi mit komált rajta, szerintem inkább ő is dafkéból ajnározta oly nagyon - na jó, visszavonom, egy előnye van: nem kell hegyre fel-hegyről le játékot játszani.

egy_vélemény 2010.08.12. 13:13:13

@greybull: Én is ezen a véleményen voltam mindaddig, amíg valamelyik német adón nem láttam egy ismeretterjesztő sorozatban A magyar pusztáról egy alapos dokumentumfilmet. A huncut németek azt állítják, hogy Ázsia legnyugatibb élővilága található itt, ötvözve a nyugaton is fellelhető fajtákkal. Ráadásul olyan bőségben és harmóniában, flórában és faunában, hogy ez ritkaság.
Még azt is mondták a huncutok, hogy mivel olyan vékony a föld kérge itt, hogy a termálvíz áldásos hatását ki tudja fejteni, innen a növényzet bősége. Az táplálja a föld és az ég állatait, ezért pl. az itt szabadon legeltetett állatok húsába is beépül....tápértéke nagyobb, ízhatása fokozottabb....szóval ilyeneket mondtak. Gondoltam, elnézek arrafelé, olvasok hozzá egy kis szakirodalmat...és lássatok csudát....tudták ezt a régiek is. Ezért vigyáztak rá.
Most már csak azt nem értem, ezt a dokumentumfilmet pl. miért nem reklámozzák?
A benne foglalt ismereteket oskolában véletlenül sem tanítják?
Ezt bezzeg nem kapja föl a pletyka, ezt bezzeg nem reklámozzák.
Azt sem tudják ma már, hogy egy finom lecsóhoz elsőosztályú a bíbictojás, no meg a kecskesajt...egyáltalán, érdekel valakit még?
A legjobb fasírozottat, amit ettem, az pl. egy öreg pásztorreceptből csinálom. És mennyi minden tudományuk volt még.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 14:07:26

Na, a végén csak leesett, hogy már megint Kínai Kálmánék voltak portyázni egy kamerával. ÁLLATOK! :D
Őshonos madarat akartok, menjetek a Kis-Balatonhoz. Tele van kócsagokkal. És azt is nevezhetjük őshazának, hisz a népek a nádasokban vészelték át a tatárjárást, mielőtt IV. Béla mozgósította őket a Honfoglalás 2.0-ra.

Pulyka engem egy volt feljebbvalómra emlékeztet - 180 kiló tömény komplexus ösztrogénnek álcázva. Élmény volt vele a munka! A kopasznyakú viszont határozottan ildinénis. Ha meg még eszembe jut a gyerekkorom óta tartó haragom irántuk egy apró baromfiudvari kaland okán.... nem bánom, ha leves lesz belőlük, na!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 14:09:21

A tankoktól meg alapból remegni kezd a térdem. Nehogy a végén beszervezzenek voksturistának a Hortobágyra!

pusztadoktor 2010.08.12. 15:17:51

Kösz az említést!
Szívesen várunk minden érdeklődőt itt:
madarpark.hu/
és az itteni blogunknál is:
pusztadoktor.blog.hu

gazduram 2010.08.18. 08:58:20

Mivel én itt élek 55 éve egy kicsit felháborít amikor humornak álcázott fikázást olvasok olyanok tollából akik reggel jönnek este mennek,na ezek semmit se tudnak erről az érzésről amit a föld szeretete jelent!

Bell & Sebastian 2010.08.18. 09:42:49

@gazduram:
Basszon ki a trógerekkel, látogassa meg őket nyugodtan Pesten.
Manikűr, pedikűr, Walkűr.

ho_pe 2010.11.09. 20:51:08

Azért ne feledkezzünk meg arról, hogy a Puszta Hortobágyon - national-park.hungaryguide.info/hortobagy-puszta.html - nem csak az első és legnagyobb nemzeti parkunk, hanem a világörökség részét is képezi!
süti beállítások módosítása