Ez volt Tusványos 2010-ben
2010. július 27. írta: TuRuL_2k2

Ez volt Tusványos 2010-ben

  Hazaértünk Tusnádfürdőről, ahol tempetőfi kolléga vezénylete alatt a Mandiner csapata is kivette a részét a Tusványos Press papíros és elektronikus tartalmainak manufakturális előállításából. A XXI. Tusványosi Szabadegyetem a jól ismert félfesztiválozós-félkomolykodós hangulatban telt, nappal sokféle beszélgetős programmal (tucatnyi helyszínen, párhuzamosan), este meg koncertekkel és bulikkal (lásd frissített kalauzunkat). Az időjárás is hű maradt a hagyományokhoz, hol monszunszerű esővel, hol gyilkos napsütéssel.

  Az egész rendezvény hangulata - ahogy az a Nemzeti Együttműködés Rendszerében el is várható - bizakodó volt, nem egy konkrét előrelépéssel. Ilyen például a Bálványos Intézet létrejötte, melynek célja, hogy Tusványos szellemiségét az egész évre kiterjesztve a romániai magyar politika és a nemzetpolitika think tankje legyen, egyaránt felvállalva az önkormányzati vezetők és a fiatalok közéleti képzését. Egy másik jó hír, hogy pont Tusványoson jelentették be, hogy a legjobban összerakott sátorral és promócióval eőálló Sapientia egyetem képzései megkapták a romániai akkreditációt.

  Volt aztán még sok minden, a Lőrincz Csabáról szóló könyv bemutatója, beszélgetés a Kárpát-medence kastélyairól műemlékvédő szemmel, KMAT-ülés, Koszovó-pánik, Élő Erdély és persze a Basescu-Orbán barátkozás, a finálé. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr222178089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eN 2010.07.27. 13:55:44

Mocskos burzsulyok bezzeg fahazban laktatok nem satorban mint a rendes emberek :D

Biszku Béla 2010.07.27. 14:10:42

Kisgyerekek!

Hiába szervezitek magatokat, én ilyen koromban már fényévekkel előrébb voltam!

Most ugyan elhalkultam, de hamarosan visszatérek!

Üdv,
Béla Bácsi

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.07.27. 14:45:52

@eN:
Lehet, hogy a sátor valamivel higiénikusabb volt, ha lehet hinni a helyi ÁNTSZ véleményének. :]

traianus 2010.07.28. 08:53:58

Én hallottam István a királyt a csűrben, sőt, egyszer még hol vagytok székelyek is volt!
süti beállítások módosítása