A virtuális MDF
2010. január 14. írta: TuRuL_2k2

A virtuális MDF

  Kedden (új honlapjuk bemutatásának apropóján) virtuális sajtótájékoztatóra szóló meghívót kaptunk a budapesti MDF-től. Azt ígérték, hogy „eddig soha nem látott módon kerül bemutatásra új weboldala”. Kevés érdektelenebb dolog van, mint egy honlap-bemutató, alapvetően szerintem semmi értelme a műfajnak: indítsák el az új oldalt, ha jó, akkor látogatni/használni fogják, ha meg nagyon jó/újszerű, akkor esetleg írnak is róla.

   A magyar fejlesztésű VisuLand virtuális környezetének eléréséhez először kliensoldalon (nálam) kellett futtatni egy programot, amihez kell azért némi bizalom. A közeg erősen emlékeztetett a Second Lifre-ra: férfiak és nők kolbászoltak egy nagy teremben, a falakon Antall-, Dávid- és Bokros-poszterekkel. A sajtótájékoztató akadozva kezdődött, igazi pilot-projekt hangulata volt az egésznek, Breitner Igor és Kiss Gábor a mikrofonokat próbálgatták és a megszokott kezdjük-ne kezdjük dilemmán kattogtak, a fejlesztők meg igyekeztek segíteni az újságíróknak és a politikusoknak.

  A sajtótájékoztatóból az első néhány perc kivételével sajnos nem sokat élvezhettem, mert csak értelmezhetetlen hangfoszlányok jutottak el hozzám. A színpad mögötti kivetítőn a YouTube-ról behúzott videó viszont teljesen jól futott. A mikrofonos megoldást nem akartam használni, egyrészt az iroda háttérzaja miatt, másrészt mert feszélyez, ha egy forgalmas helyen a számítógépemhez beszélek. A szöveges chat-modul viszont nem nagyon akart engedelmeskedni, így végül nem sikerült kérdeznem az amúgy korrekten összerakott budapesti MDF-honlapról.

  A fővárosi MDF azt tehát mindenképpen elérte, hogy részt vegyek egy olyan témájú sajtóeseményen, amire egyébként sosem mennék el. Viszont nagyjából ezzel el is érték a 3d-s sajtótájékoztatóban rejlő lehetőségek határait: lehet, hogy még egyszer megnézném, de hogy rendszeresen nem használnám, az biztos. Egyszerűen nem praktikus, a sokat szidott kormanyszovivo.hu sajtós felülete butácska ugyan (a kedvencem a hónaponkénti bontásban ömlesztett sajtófotók kezelhetetlen gyűjteménye), mégis jobban használható, mint ez a Dávid Ibolyás textúrával kitapétázott virtuális közeg. Talán emlékeznek még rá néhányan, 1999-ben a Népszabadság próbálkozott egy 3d-s vásártérrel, Népszabadság Plaza néven. Ha ez ma már keveseknek mond valamit, nem csoda: nem véletlen, hogy az Amazon vagy az eBay sem 3d-s kolbászolásra, hanem gyors válogatásra optimalizálja kereskedelmi felületeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr311670931

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Illegális, és megtévesztő Web2-es MDF kampány? 2010.01.15. 05:14:35

 Nah, azért ennyire nem utálom az MDF-et, hogy egymásután két posztot szenteljek nekik, főleg így fél év nem írás után. De az alábbi kis infót az esti posztom után kaptam, majd a Facebookon futottam bele az MDF-be méghozzá, úgy is, hogy nem akarta...

Trackback: Gratulálunk! Konzervatív vagy! 2010.01.14. 20:07:10

Hogy ez mit jelent? Hiszel abban, hogy az értékek fontos részét képezik mindennapjainknak. Hiszel a kis államban, mely csak akkor avatkozik életünkbe, amikor arra valóban szükség van. Hiszel az egyéni felelősségben, és abban, hogy a kemény munka meghoz...

Trackback: Politikusbűnöző a Jobbikban 2010.01.14. 18:19:14

A Jobbik rendet és közéleti tisztaságot ígér. Ebben más politikai erőkkel szemben könnyíti a helyzetét, hogy csak kevés helyen került hatalmi pozícióba. Márpedig a népi bölcsesség szerint a csúnya lányoknak mindig könnyebb szüzen maradni. Azonban most ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.01.14. 11:33:35

@kitvalasztanal.hu: pedig jó az az űrlap, ha küldjék a sok hülyeséget feleslegesen. Van pénz.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.01.14. 11:33:43

@thews:
A fenébe, ezt elfelejtettem beleírni, pedig eszembe volt: csak akkor járnék vissza, ha lehetne láncfűrésszel menni a kollégákra. :D

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 11:38:59

@MDFBudapest:

Én azért hagynám a zöldet, iszlám, fradi, nyilasok, Antallék...
Nem túl kellemes képzettársítások, de Ti tudjátok! (mondta Carlo nője)

Elvileg akár át is lehet fogalmazni, engem nem zavar, de nagyon ne legyetek rá büszkék! :-)

Szerintem az MDF-nek nem nagyon kell kampányolni, mert:

- Ha túl profi a kampány akkor meggyanúsítják, hogy szoci közeli pénzből van

- A szavazói kampány nélkül az ölükbe hullanak, mert jobb híján sokan csak az mdf-re tudnak most szavazni. Kiábrándult volt szoci és fideszes, szdsz-es szavazók, akik polgári értékek mentén gondolkodnak.

- LMP-s fanatikusokat úgysem lehet átcsábítani, ők nagyon pörögnek, majd pofára esnek! :-)

caralho voador 2010.01.14. 12:16:04

Gratulálok, Turul, elmentél egy sajtótájra, ami nem érdekelt, nem volt semmi értelme, nem hallottál semmit, viszont megírtad, aminek eredményképp Jobbhíján és MDFBp most itt fixálják egymást orálisan. Köszi.

polom13 2010.01.14. 12:24:17

@caralho voador: :)
Bár szerintem Jobbhíján és MDFBudapest ugyanaz a személy,szóval most itten egy autofellációval állunk szemben.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.01.14. 12:32:39

@MDFBudapest: valami kurvakritikai szoba. Egy politikai prostituált párthoz illenék.

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 12:44:32

@polom13: biztosíthatlak nem. én én vagyok ő meg ő. bár tény hogy az országos mdf-et felülreprezentáljuk itt:)

@őrnagy: politikai prostik vannak. minden oldalon. nálunk talán még legkevésbe. nevezd meg a pártod és hozok 5 nevet, indoklással. tudod, ahogy a mondás is tartja: a te kommunistád jó kommunista, a mienk meg nem? teszem hozzá nálunk legalább nincsenek kommunisták...

polom13 2010.01.14. 12:47:22

@MDFBudapest: Vagy Ti ketten vagytok az országos MDF. :)

caralho voador 2010.01.14. 12:47:32

@MDFBudapest: sajnos nem személyekről van szó, hanem maga a párt az.

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 12:51:22

@caralho voador: erre is tudnék mit mondani. sőt, mondok is.
1. MSZP: kommunistából szocdem
2. Fidesz: liberálisból népi/nemzeti tömegizé balos gazdaságpolitikával
3. SzDSz: antikommunistából szocikkal kormány

+1. MDF Antall-i idézet az 1990-es évek elejéről: "Nehéz lenne elválasztani magamban a nemzetit, a liberálist és a kereszténydemokratát"
2010: konzervatív társadalompolitika, neokonzervatív (vagy ha úgy tetszik liberális, igazából a kettő nehezen elkülöníthető) gazdaságpolitika.

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 12:52:11

kezdem egészen élvezni ezt a beszélgetést:)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.01.14. 12:54:47

@Jobb híján MDF-es:
Eltűnt egy kommentem.
De akkor újra:

Maga szerencsétlen:
"Én azért hagynám a zöldet, iszlám, fradi, nyilasok, Antallék..."
Az Antalli Örökség az Haladó és Progresszív dolog, még a Lajos is felvállalja.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 12:59:23

@Őrnagy Őrnagy:

Ja, ez olyan kötelező tiszteletkör, jár a névhez az "Antall-i örökség", de igazából nem ez a hívószó, én eléggé Antall-ellenes voltam anno (ettől nem lettem Horn Gyula fan!) gondolom a mostani jobb hiján MDF-re szavazók is inkább Orbán hajdani Antall-ellenes megnyilatkozásait díjazzák, ha már Antall konkrétan szóba kerül. Inkább tanuljunk a múlt hibájából.
Ez az MDF nem az az MDF.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.01.14. 13:01:52

@MDFBudapest:

A maguk értelmezése szerint.

Az én értelmezésem szerint pedig ez egy marhaság. A bokrosi gazdaságpolitika a marxizmus agitátorváltozatának megfordításával értelmezett kapitalizmusképével kizárólag maguk és az emeszpéeszdéeszes tábor szerint számít konzervatív gondolkodásnak.

Az emeszpé meg saját magáról hirdeti, hogy szocdem. Örülök, hogy maguk is ezt fújják, legalább nyilvánvaló, ki hol áll. Az emeszpé messze áll az európaiértelembenvett szociáldemokráciától, hogy a maguk kedvelt fordulatával éljek.

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 13:10:06

@Elpet: őszintén szólva nem vagyok gazdaságpolitikus. a gazdasághoz is csak annyit értek, amit két szemeszter közgazdaságtan ad az egyetemen.

de azért azt mondani, hogy a bokrosi gazdpol a marxizmus agitátorváltozatának megfordításával értelmezett kapitalizmus kicsit erős. javallom áttekintésre Reagen, Thatcher, vagy Cameron gazdaságpolitikáját.

az európai értelmet meg hagyjuk most. ahány ország, annyiféle konzervatív, liberlális, stb. jó példa erre az Európai Néppárt, ahol megfér egymás mellett a görög populista, a svéd liberális-konzervatív, a német kereszténydemokrata, meg a magyar Fidesz.

idegből is lehet, csak úgy nem érdemes vitatkozni...

caralho voador 2010.01.14. 13:11:59

@MDFBudapest: ez a tipikus mentalitás (valószínűleg ezért tart ott a politikai elit, ahol). Nem arról fecsegek, én miért vagyok az, ami, hanem "lehet, hogy én vállalhatatlan vagyok, de a többiek is".
De azért mekkora nem mindegy (BI), idemásolom egy tegnapi kommentem vonatkozó részét:
"a teljesség igénye nélkül: tisztelet társasága, political capital és somogyi zozó, hitgyüli, lengyelzoli, debreczeni jóska, szadesz, bokros, habsburg... Szép. És a maszopos, félhivatalos összjátékokról még nem is beszéltünk."
Ehhez hozzátenném még Leisztinger Totót. Pont most írta zero a vastagbőrön, hogy: "A Leselejtezett Politikusok és Pártok Szemétdombján egy kalapos kiskakas kapirgál, szúrósan vizslatva és méregetve az előkapart férgeket ... ez nem jó, ez már elhasznált kukac, ez kompromittált, ez talán jó lesz a hetedik helyre, ez is jó lesz, pénzt hoz magával. "
Tökéletes.

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 13:20:07

@caralho voador: PC egy piaci cég. Somogyi Zoli egy jó politológus, politikai ambíciókkal, szakmai körökben is rendkívül elismert. Bokros szintén elismert szakember. Habsburg-al sem tudom mi a problema. Debreczenivel sem. Ezek az emberek (és az egy cég semmi rosszat nem tett az égegyadta világon). TT már nincs. Lengyel Fidesztől jött. nem hiszem, hogy pár hónap alatt változott meg teljesen. ott is jó volt egy ideig. egyébként meg már lemondott a mandátumáról, ami egy olyan politikusi erény amit kevesen gyakorolnak (és ezt el kell ismerni függetlenül attól, hogy ki mit gondol róla). TT-vel volt egy választási megállapodásunk, már nem játszanak felénk. egyébként mielőtt velünk megállapodtak, mindenkit megkerestek. arról nem is beszélve, hogy egy vállalható célért álltak ki (ti. szépkorúak segítése). asszem más pártok háza táján is vannak hasonló csoportok (lmp és jobbik se kivétel, erről is szól a politika).
hitgyüliről nem tudok nyilatkozni, semmi infóm nincs. a félinfó meg pontosan annyit ér: semmit.
hogy vastagbőr mit mond arra meg mit mondjak? ez a véleménye, kész...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.01.14. 13:23:04

@MDFBudapest: Torgyán Józsit is leigazolhatnák. Ő is hiteles, meg vicces is.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.01.14. 13:24:31

@MDFBudapest:

Komolyan azt gondolja, hogy ezek az ezerszer elhasznált közhelyek, amiket a sajtó egy része is sulykol hónapok óta, az itteni közönségnek az újdonság erejével hatnak? Olvassa végig a folytatásos kommentfolyamot, az egész társaság ezeken röhögött hetekig. Valami olyan helyen kéne próbálkozzon, ahol naivabb a közönség.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 13:25:31

"Ezek az emberek (és az egy cég semmi rosszat nem tett az égegyadta világon"

Nem mentek ki weckerezni, mikor szólította a népet Orbán! :-D

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 13:25:54

@Elpet: tipikus hülye kérdésre csak tipikus hülye válasz van...

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 13:29:23

egyébként én csak egy mezei paraszt vagyok a sakktáblán, igaz véleménnyel. ha nagy infóra van szükség nem tőlem kell várni. de hülyeséget talán nem mondok. csak néha le kell venni a szemellenzőt. önkritikát is gyakorlok ha kell. száz dolgot fel tudok sorolni a magunk háza tájáról, ami jogos kritika lehetne. akkor meg miért nem ezeket vágják a fejünkhöz? csak jön a Fidesz-böfi, meg a Jobbik-böfi.
Nemsokára minket is majd lebuziznak, lezsidóznak, mert az lesz a divat. gratula

tevevanegypupu 2010.01.14. 13:29:35

A lenyeg nyilvanvalo: bent maradni a Parlamentben barmi aron, a mentelmi jog megvedese es a fidesz ketharmadanak megakadalyozasa. A tobbi blabla..Nem ketseges, hogy a cel szentesiti az eszkozt ugyebar. De ugy tunik a szavazok sokasaganal azert nem igy van. A ket part - mdf es szdsz - tulsagosan lejaratta magat es tul sok a gyanus ugy ahhoz, hogy elhigyjuk, tiszta szandek vezeti oket. Nem Orbannal, de Gyurcsannyal es koalicios partnereivel igen. Ettol kezdve sok beszelnivalo nincs.Bar Debreczeninek nyilvan van meg sok mondanivaloja.(:

Téglagyári Megálló 2010.01.14. 13:30:58

@MDFBudapest:

"Debreczenivel sem"

Debreczeni egy köpönyegforgató.

caralho voador 2010.01.14. 13:32:41

Na jó, nem fogom itt minden napomat ezzel a nevetséges szarakodással elcseszni. Én vagyok a hülye, hogy egyáltalán belemegyek bármi ilyesmibe.
Azért a "TT már nincs" kitételen jót mosolyogtam.
- Drágám, te kurva voltál?!
- Nem értem, mi bajod, már nem vagyok az.

tevevanegypupu 2010.01.14. 13:45:36

@Téglagyári Megálló:
Nem csak Debreczeni. Mind: Herenyi, David, Bokros, Lengyel (nala betudhato talan a depresszionak), Habsburg Gyorgy es a tobbiek.Hi-tel-te-le-nek, Torvenytelensegek sokasagat vittek vegig buntetlenul.Somogyi lehet, hogy a politologusok kozott elismert - ok tudjak miert - de igy kivulrol nezve vegtelenul ellenszenves manipulatornak tunik. Ha mar Boross is otthagyta oket, akkor valoban ocska tarsasag lehet.Ilyen emberek nem kellenek a Parlamentbe, nagyon lejarattak magukat.

Tehetetlen Dodó 2010.01.14. 13:59:20

Álmélkodva olvasom ennek a gyereknek a sorait. Mindenkinek érdemes elolvasnia, ha az MDF politikai, ideológiai és gazdasági alapvetéseiről akar közelebbit tudni, hiszen ez biztosan hiteles egy ilyen helyi al-májer szájából.
Egy dolog lepett csak meg kissé, hogy már a híres antalli örökséget is megtagadják. Mert rendben van, hogy Csurkák nem kellenek, Lezsákék nem kellenek, helyettük Bokros Lali kell, meg Fodor, hát istenkém, Havas Szófiát mégse tehetik fel a listára, de hogy szegény Antallt is B-listára teszik,ez új.
Már csak egy kérdés marad: tulajdonképpen mitől MDF ez az egész neoliberálbolsevik katyvasz?

(Ja, hogy mindenáron be kell evezni a parlament nyugodt, mentelmi jogokkal szegélyezett öblébe? Erre álmomban sem gondoltam volna, hehe).

Szpáhi 2010.01.14. 14:04:14

@MDFBudapest: Bokrossal mi a baj? ajánlom mdf-es nyilatkozatok olvasgatását a Bokros-csomag tájékáról, talán az elég magyarázat lesz. Jah és Bokros nem változott azóta, sőt büszke rá, hogy tizenakárhány éve ugyanazt a hülyeséget nyomja.
Thatcher, Reagan, Cameron? na ne röhögtess. mi mit akarunk privatizálni még? hova akarjuk még növelni az államadósságot?
Ha Debreczeni neked hiteles személyiség, olvasgasd az Arcmás c. könyvet, abból kiderül, h valójában egy Kende Péter szintjén lévő kretén.
Habsburgék? ahány Habsburg, annyi helyen vannak és nyomják a rizsát, "mih magyahok..."
A kalapos királynő pedig már régen az ügyészségen csücsülne, ha a szocik nem szánják meg.

fabaszorult 2010.01.14. 14:07:09

>ibolya framed lajos
>karoly framed kornel

elfelejtette 2010.01.14. 14:23:12

Inkabb az mdf.hu-t kellett volna megszerelni, bar az mdf-budapest.hu sem sokkal lett jobb. Halistennek leszoktak a hangyabetuk erolteteserol (amit raadasul nem is igazan ehhez valo betutipussal hasznalnak), de a honlap szerkezete ugyanolyan csapnivalo, mint a fo mdf oldal.

egesz jo/turheto parthonlapok: fidesz.hu, lehetmas.hu, mszp.hu, www.democrats.org - tessek, lehet valasztani.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 14:39:54

@MDFBudapest: Hoppá, egy úgynevezett "MDF-es"! Kérdezni lehet? Király!

Én elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy várhatóan mi lesz a Ti zöld színűre festett politikai szelektív hulladéktárolótoknak a sorsa, ha a két főkolompos mentelmi jogát megvonja a következő parlament.

Nézd el nekem kérlek, nem emlékszem minden részletre! Tulajdonképpen milyen büntető tényállások kapcsán kérte ki az Ügyészség Dávidot és Herényit; illetve mi a büntetési tételkeret ezeknél a bűncselekményeknél?

Francois Pignon 2010.01.14. 14:45:41

@MDFBudapest: "Habsburg-al sem tudom mi a problema."
És ő úgy konkrétan ki és mit tud, a nevén kívül?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.01.14. 14:53:05

@MDFBudapest: "Nemsokára minket is majd lebuziznak..."

Figyelj, ha pártvezetők buzibárban tartanak megbeszéléseket, akkor ezen ne nagyon csodálkozz . )

Gabe2 2010.01.14. 15:03:51

...olajfasizmus...

ÁrPi 2010.01.14. 16:28:42

@gloire:

Jogos megjegyzés, persze, de puszta politikai számítás is lehetett az adott Alterego nevü buzi találkozóhely véletlen megtalálásának magyarázata:

A buzik szimpátiaszavazatára is hajtanak!

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 17:59:54

lehet át kéne írni a cikket, mert az indexes kiajánló kicsit más hangvételű, mint maga az iromány...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.01.14. 18:03:37

@MDFBudapest:
Az indexes kiajánlót nem a posztok szerzői írják.

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 18:05:51

@TuRuL_2k2: ez esetben bocsánat! A cikk, mint fent említettük teljesen korrekt, s ha elárulhatok belső információkat az észrevételek teljesen el lettek fogadva a jövőt tekintve!:)

tölgyes 2010.01.14. 18:17:36

DEMOKRATIKUS CENTRUM !!! Ilyen már volt!!! ÚGY HÍVTÁK CENTRUM PÁRT!!!!!VEZETTE KUPA MIHÁLY.. MOST BOKROS ALATT TÖMÖRÜLNEK. Na elvtársak lehet dönteni: MSZ vagy Demokratikus CENTRUM PÁRT!!!

tölgyes 2010.01.14. 18:19:03

CENTRUM PÁRT MÁR VOLT!!! Most jön a Demokratikus Centrum!!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.01.14. 18:23:48

@MDFBudapest: Én csak azt szeretném kérdezni, hogy miért kapom az elmúlt egy hét során a harmadik spam-et az MDF-től? Múlt héten beharangoztátok ezt a sajttájt, tegnap jött egy link a videóhoz, ma pedig valami budapesti légszennyezettségi szar, DOC csatolmánnyal basszus, ami külön hatalmas fekete pont annak aki egy, a korszerű internetes kommunikációs csatornákat használó párt benyomását akarja kelteni.

ben2 2010.01.14. 18:30:38

Engem csak az érdekel, hogy miként fér meg egymás mellett Antall József és Bokros Lajos képe egy oldalon?
Úgy értem, hogy Bokrossal talán nyílik némi esély 5 százaléknyi hulladék MSZP-s szavazat begyűjtésére, de Antall József-et nem kontraproduktív szerepeltetni? Aki élt 94 előtt emlékezhet rá, hogy Antall volt a legnácibb náci a balliberálisok szemében, sőt akkoriban még Orbánnal is csak annyi bajuk volt, hogy nem határolódott el "eléggé" a fasiszta Antalltól. Ma meg Antall jelenti a politikai hagyományt az MSZP-ből kiábrándult budapesti balos értelmiségnek? Hogy van ez?

torró 2010.01.14. 18:34:26

Az MDF-l szerintem már nem sokat érdemes foglalkozni.
Viszont van itt egy érdekes cikk ha már Antal neve előjött. Kíváncsi lennék egy két véleményre ezzel kapcsolatban.
www.magyarhirlap.hu/gazdasag/kiarusitott_magyarorszag.html

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 18:40:18

@MDFBudapest: Látom a kérdésekre adandó válaszok terén nem vagytok a helyzet magaslatán. Az intelligens weboldalak kifejlesztése előtt javasolnám az intelligens pártaktivisták kifejlesztését, akik alapszinten képesek a blogos kommunikációra.

P.S. A Horn Gabit üdvözlöm!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.01.14. 18:40:34

@MDFBudapest:

"de azért azt mondani, hogy a bokrosi gazdpol a marxizmus agitátorváltozatának megfordításával értelmezett kapitalizmus kicsit erős. "

Egy kicsit bővebben kifejteném.

Hogy Bokros miről pontosan hogy gogdolkodik, azt nem tudhatom. Viszont a marxizmuson nevelkedett magyar társadalomnak van egy olyan kapitalizmusképe, amely azt mutatja, hogy a kapitalizmus az szegény tömegeket és gazdag elitet jelent, ahol a politika a gazdagok érdekeit szolgálja. Ebbe a felfogásba illeszkednek bele a bármilyen alapvetésű bokrosi tanok. Vevője pedig az a magát elitnek képzelő réteg, amelyik meg van győződve róla, hogy a kapitalizmus tényleg az, amit ők annak idején tanultak róla, csak most ők biztosan, okvetlenül a gazdagok közé fognak kerülni. Ezt próbáltam tömörebben írni, de ez a pontos gondolat.

.szali 2010.01.14. 18:41:09

Hát ez zseniális. Sztem ettől most egy csapásra mindenki MDF-es lett. Egy szánalom ez a párt.

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 18:42:38

@Gery.Greyhound: ez csak azért lehet, mert felkerültél a sajtólistára. vagy mert blogger vagy, vagy mert egy újság/tv/rádió alkalmazottja vagy. írj az info (kukac) mdf-budapest.hu címre és leszednek az illetékesek!

Stef1 · http://www.magyar-termekek.hu 2010.01.14. 18:53:23

Nekem nagyon tetszik az ötlet! Jó, ha egy pártban gondolkonak is, nem csak mennek a tömeg után! Csak így tovább!

Ami az új weboldalt illeti, az is elég jó lett, talán most még nincs is hasonló minőségű ilyen regionális párt oldal... De mintha még nem működne minden, majd figyelem hogy alakul...

hiba 2010.01.14. 19:17:14

@Elpet:
"Ebbe a felfogásba illeszkednek bele a bármilyen alapvetésű bokrosi tanok."
Az a magyar kapitalizmus felfogás szerintem nem volt tömeges amit te írsz. A tömegek kapitalizmus definíciója az volt, hogy "ahol a vízvezeték szerlőnek is golfja van".

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.14. 19:22:00

@MDFBudapest:
Bocs, nem beszólás akart lenni. Az LMP kampányának a része a természetvédelem, és az oldaluk is zöld. Ezért asszociálhattam hirtelen..

@caralho voador: "sajnos nem személyekről van szó, hanem maga a párt az." Ez tök érdekes. Jobbik pár emberével beszélgettem a honlapunk miatt (www.kitvalasztanek.hu) és teljesen normálisak, segítőkészek voltak (MDF-fel nem sikerült felvenni a kapcsolatot :/), miközben magától a párttól és a követőiktől falra mászok :)

Üdv:
http://www.kitválasztanal.hu
Tippelős választási oldal

Teddypompom 2010.01.14. 19:22:39

Budapesti MDF!
Eccerűen kifordul tőletek a bélésem

Olyan lett ez a párt mint egy oszló hulla, amit belülről férgek rágnak és ettől tűnik úgy hogy még mozog.....
Még a szagotokat is érezni.

baliquez 2010.01.14. 19:25:57

Teljesen mindegy hogy mire csesz el az mdf még pénzeket, az hogy a moszadesszel képesek stratégiai szövetséget kötni csak egyetlen egy dolgot jelent (eddig is tudtuk), foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz hogy mindenáron bent tudjanak maradni a Parlamentben, mert a klientúrának kell a lé meg a kapcsolat.

Ha ehhez szarral kell bekenniük a bársonyszékeket vagy a Parlament előtt elégetni az antalli ökörséget hogy aztán a pernyéjét versenyhugyozzák bele a Dunába, ám legyen, nekik semmi sem drága. Csak nehogy kimaradjanak a pikszisből, az számít. Két levitézlett kurva párt egymásra talált, senki nem kíváncsi a közös produkciójukra.

kamasuka 2010.01.14. 19:28:38

Mi lesz a következő lépés?
Ha nem jön össze Bokros Mágus bűvészbemutatója, négy év múlva átültök az LMP-be?

stratez 2010.01.14. 19:30:00

Kétségtelen, hogy lehet röhögni is, meg sírni azon, ami MDF címszó alatt zajlik, de egy álló hete róluk szólnak a hírek, egyedül a BKV tud lépést tartani velük, de ők is csak néhány vonalon.

kamasuka 2010.01.14. 19:31:59

@Tehetetlen Dodó:
Ha most leöntenék Antall szobrát - ahogy menetrendszerűen leöntik minden évben -, kiváncsi lennék, hogy Dávidék idén odamennének-e lemosni? :D

LMPTaki 2010.01.14. 19:37:05

Szerintem az MDF virtuális sajtótájékoztatója egy nagyon is színvonalas és ötletes kezdeményezés. Az újítás sohasem lebecsülendő, hiszen ettől válik egyedi karakterűvé a párt és az általa bemutatott irányzat is. MDF csak így tovább!

Freŝa 2010.01.14. 20:06:28

Egyszerű a képlet. Az MDF átmegy a baloldalra, mert így látja biztosítottnak néhány vezetőjének jövőjét.
A párt alapszervezeteit ibolyáék szétverték, mert médiapártot akartak létrehozni Somogyi sugallatára. Bokros kiválasztása az szdszes szavazók elcsábítását jelenti, semmi egyebet. Nincs itt már szó ideológiáról, politikai nézetekről, csak az életben maradásért küzdenek. A híres antalli örökségre való hivatkozás meg egyszerűen hányinger-keltő, de hát mit várhat az ember a herényi, meg dávid ibolya-féléktől.
A Fidesz 2/3-ával azonban mehetnek ők is a levesbe. El kell érni a minősített többséget, hogy ezek a helyükre kerüljenek végre!
Politikai taktika szempontjából bejöhet nekik a dolog, de ezek már nem a Fidesz-től veszik el a szavazókat, hanem a szociktól. Gratulálok!

Oblomov 2010.01.14. 20:26:26

A szadesz nem indul, az 5 %-kot a szociktól veszik el, Dávidékat kiadja a fidesz az ügyészségnek... mit vergődtök még?

Szerető Jenő 2010.01.14. 20:35:01

Szerintem szánalmas ez az egész az MDF-el, már, ha még ezt a göcsört szerveződést annak lehet nevezni. Bomlott elmék gyülekezete.

is 2010.01.14. 20:35:29

@Freŝa : amit leírsz, az a FIDESZ 1994-1998-as története.nem kellene akkora mellénnyel ezt nyomni, mindenki tudja, hogy a FIDESZ ezt ugyanígy megcsinálta. hiába is próbálod ezt elhallgatni/kimosni az emberek fejéből. akármit csinál az MDF/anitorbán koalíció most, az legfeljebb az egyenlítéshez elég a FIDESZ-szel szemben.

és persze ez itt ez a blog, itt ha minősíteni kell a Semjén-Kövér-Bayer-Matolcsy kompániát, akkor inkább néma kuss van. bezzeg a Dávid-Bokros-Debreczeni-... kompániát azt izomból lehulladékozzátok. hál istennek lesz a naptárban még 2014 is, és akkor is lesznek választások. majd megnézzük akkor is, hogy mekkora pofával minősítgettek. MSZP: 1990 10%, 1194 54% parlamenti hely. FIDESZ 1994 5% 1998 45% parlamenti hely. MDF 2010 8% 2014 majd meglátjátok.

Szerető Jenő 2010.01.14. 20:39:08

@Felhasználó Barát: Ezekről a bomlott elmékről beszéltem...

ben2 2010.01.14. 20:39:36

@Felhasználó Barát:
Milyen irányzat a mérvadó az MDF-ben?
Az antalli, a borkosi, vagy a hit gyülis? Esetleg Lengyel Zoltán élete és munkássága?
Csak azért kérdem, mert ezek nem tűnnek túl kompatibilisnek egymással.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.14. 20:47:07

@kamasuka: Egy pici javítás: nem az MDF megy az SZDSZ -hez. MDF indul, SZDSZ nem, de MDF színeiben lesz SZDSZ -es jelölt.
Példádnál maradva az LMP-nek kellene az MDF -hez csapódni, de olyan sosem lesz :)

Üdv:
www.kitvalasztanal.hu
Tippelős választási oldal

KenSentMe 2010.01.14. 20:48:32

na, ezért kell egyesülni az SZDSZ-el.. rögtön indul a reklámhadjárat a zsindex.hu-n, újrahasznosított, '99-es technológiából.

Tehetetlen Dodó 2010.01.14. 20:50:04

@kamasuka: Idén már ők fogják leönteni.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.14. 20:57:10

Hát ez a konzervatív-e vagy kérdésfelvetés iszonyatosan modoros lett, bár lehet, hogy a modorosság a konzervativizmus lelke.

ben2 2010.01.14. 20:58:00

@is:
Az elméleted sajnos nem helytálló. 98-ra Horn Gyula elérte, hogy az MSZP a rendszerváltó pártokhoz képest hiteles, szakértő pártnak tűnjön és valóban sikerült sok, a rendszerváltozáskor háttérbe szorult hozzáértő embert maga mellé állítania.
A Fidesz 94 és 98 között valóban elfordult a liberalizmustól, mint kirakat ideológiától, de politikája lényegén nem változtatott (szociális piacgazdaság kialakítása, európai integráció, antikommunizmus (!)), ezáltal megmaradt a hitelessége, míg az SZDSZ például ugyanebben az időben PR szinten megmaradt a gyökereinél, de politikája lényegi elemeit adta fel, ezért hiteltelenné vált és ment is a lecsóba.
Na most miből gondolod, hogy ha az összes pártból egy helyre gyűjtöd az összes bukott, ciki arcot, akkor az életképes és hiteles pártot fog eredményezni?
Az MDF jelenleg a szocik széthullásából és a lemorzsolódó balos szavazók orbánfóbiájából él. Ez talán elég lesz a bejutáshoz, de a hiteles ellenzékiséghez hozzáértő és hiteles politikusgárda is kell. Az MSZP és a Jobbik ott lesz a parlamentben mint két, ellentétes oldalról acsarkodó ellenzék, ez nem vitás. Ebben a közegben lehetne esélye egy értelmesen vitatkozó, hiteles ellenzéki pártnak, de az MDF olyan messze van ettől, mint Gyurcsány a szentté avatástól.

ILLED 2010.01.14. 21:18:18

Leszedték a videót...

MDFBudapest · http://www.youtube.com/watch?v=I3F6Dc9DfjU 2010.01.14. 21:29:21

@ILLED: Igen, levettük, ugyanis többen jelezték, hogy túl nagy a fájl, és elkezd akadni a gépük tőle. holnapra kerül fel kisebb és jobb minőségű. remélem nem bánjátok a javítást:)

guszti 2010.01.14. 21:45:10

Kicsit offolni fogok a kommentek zöméhez képest, merthogy elcsúsztak politikai adok-kapokba, míg a poszt lényegi megállapításaival alapvetően egyet lehet érteni.
Arról van szó, hogy a régi arcok a hatalomban ma is azt gondolják, hogy az új médiában parasztvakítással el lehet érni valamit, holott már 5-10 éve is megértette egy kkv vezetője, hogy nem kell a csilivili flashorgia egy webshopba, mert a csicsa a funkció (az értékesítés) rovására megy, szar a seo-ja, stb. Szóval nem értem, hogy ezt most konzervativizmusból vagy csak egyszerűen szűklátókörűségből nem látja be egy népszerűségre és sikerre apelláló csapat, hogy az új média pont azért jó, azért népszerű, azért szeretjük, mert itt átlátunk a csicsán, ha nem (vagy nincs ott semmi), kopunk a retekbe. Rutinos júzer megtalálja az infót amit keres, egy klikkel hide-olja a faszságokat, kiszúrja a bérkommentelőt is, bukott már meg nagyravágyó aktivista blog.hu-n ámokfutással (bizonyos J.Zsolt), döngöltük már itt agyagba csókosok grafitiellenes kamukampányát (BIA), meg úgy általában, láttunk már falonpókot.
Értem én, hogy a régi médiások ahoz vannak szokva, hogy a médiában az baszik akinek sok pénze van, és sok, drága médiamegjelenést tud finanszírozni, szar, nézhetetlen tévécsatornákon és környezetpusztító nyomtatottban. (Amiket már marinéni is un és legyint rá, és lassan neki is lesz ez itt mint alternatíva, nem csak nekünk gíkeknek) Akinek meg nincs pénze, az eddig csak a konyhában/kocsmában mondhatta a magáét, és az ott is maradt. Csakhát - mint fentebb említettem - pont azért szeretjük ezt, mert ha fehérre feketével értelmes gondolatokat vetünk, érthetően megfogalmazva, az 0 költséggel népszerűbb tud lenni, mint az üres parasztvakítás meg csicsa. Értjük persze azt is, hogy ezért gyűlölik szívből a vérkonzervatívok és hatalmukat féltő zsíros klasszikmédiagecik a közösségi médiát, és kiáltanak gyakran cenzúráért.
Szóval egyelőre reméljük csak, hogy a viktor lesz az uccsó tekintély- és vakhit alapon megválasztott kormányfő, utána nálunk is meg kell majd tanulni a leckét (mondjuk az obama-teamtől).
A 3D szép és új dolog, de abban játszani meg műalkotni kell, a politikai diskurzusban sokkal nagyobb hiánycikk az egyenesség és az igazmondás, mint a vizuálkatarzis. A régi gárda most játsza el épp utolsó lehetőségét, hogy pl. a kampányfinanszírozást és kapcsolódó ügyeket rendbe tegye, aztán reméljük, hogy a mostanra kinevelt fiatal (muhaha), de mesterein romlottságban akár túltevő generáció már nem a politikában fog megöregedni.
(Lehet túl optimistának tűnök, de azért az előrevetített jobb világ előtt még mindenképp jön egy néró, meg simán lehet hogy a kapolyik meg kocsisok - valamint orosz barátaik - tényleg bedöntik bosszúból az országot a picsába, lekapcsolják az áramot meg a gázt, aztán mutogatnak egymásra a lokálnéróval. Szal túlzott optimizmusra azért semmi okunk, web2 ide vagy oda.)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.01.14. 21:45:49

Majd a Lehetmásapolitika bebiciklizik a parlamentbe egy nagy dzsojintal és belefújja a füstöt a DévidIbolya arcába és akkor elkezd köhögni hurutosan de a RetkesAtilla akkor tölt majd neki kristálytiszta hidegvizet az amerikai ballonból és az Ibolya rebegve majd azt mondja neki, kicsit el-el fúló hangon, hogy "köszönöm Atilla, kö, khö-khö szönöm"

tom36 2010.01.14. 22:13:30

Látom már törölték a Youtube-ról ezt az ocsmány, magyargyölölő fasiszta MDF-es videót !

Netuddki. 2010.01.14. 22:14:44

@thews: Tényleg, politikusra nem lehet lövöldözni benne? ;)

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.01.14. 23:12:48

újításként jó, remélhetőleg, technikai problémák eltűnnek, s mások is sikerrel átveszik.

s mókás a virtuális sárdobálás :)

@baliquez: nem tudom, hogy mi a probléma azzal, hogy egy párt részesülni akar a hatalomból, elvileg ezért jöttek létre, ez a céljuk, amennyiben nem tesznek eleget ennek, megszűnnek létezni, mint párt. a szavazó feladata, hogy döntsön, kit támogat, kit tart hitelesnek. a párt feladata, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy rá kell szavazni.
a korrupció meg nem új, s sokan hárítják a felelőséget a politikusokra, de azért bliccelnek egyet, felveszik a támogatásokat, hálapénzt fizetnek az orvosnak, vagy megegyeznek okosba. miért van kettős mérce? miért mentesít téged az az adófizetés alól, hogy más lop? jelenleg, az számít magyarországon deviánsnak, aki nem csal. ezen kéne változtatni, s nem felülről várni a csodát, mert az nincs. :)

Sebastian Knight 2010.01.15. 00:12:24

Akkor az LMP a politikamentes politika?
Vicc.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.01.15. 01:06:59

ez a lehetmás olyan lehet, mint 40 év házasság után elgondolkodni, hogy lehetne más, de a szíved mélyén tudod, hogy nem :)

baliquez 2010.01.15. 09:46:04

@y-com: a szavazók az EU-választáson elég világosan kimutatták hogy sem az MDF köpönyegforgató sem pedig az SZDSZ hazaáruló politikáját nem kívánják a továbbiakban. Ehhez képest az a két bukott párt továbbra is közpénzből fényezi magát és próbál népszerűvé válni, ami nyilvánvalóan totál esélytelen, max arra elég hogy olyan politikusuk fingja össze a parlamenti széket a következő négy évben aki már eddig sem csínált semmit a susmuson kívül.

Elég abból is hogy "párt azért jön létre hogy részesüljön a hatalomból". Menjen az ilyen Angolába, vagy Mozambikba, ott talán van még aranybánya ahol lehet "részesülni" ha elég gyerekkatonád van. Itt rendet kell rakni, ki kell ganyézni de mocskosul, mert homlokig áll a szar.

Köszönhetően többek között az antalli örökségnek - okosan kitalálta a többpárti egypártrendszert, a hazaáruló háttérpolitikát, a kutyabőrös urambátyámozást, a keleti felvevőpiacunknak beintést (tömegesen mentek tönkre mezőgazdaságból élő falvak az orosz piac megszűnésével, mások ugyanis nem vették meg a drágán ócska gyümölcseinket zöldségeinket, cukorgyár és cukorrépatermelők szevasztok, de minden szektort ugyanúgy szétcsesztek aztán privatizálták olcsón, haveroknak kispénzért).

Antall konkrétan megágyazott a "liberális" országvesztőknek retrofil, múltbarévedő, a XXI.sz. várható tendenciáival totálisan inkompatibilis politikával. Ez az antalli örökség, büszkék lehettek rá.

Iskolapéldát mutatott abból hogy cinikusan pofátlanul bármit meg lehet csinálni ebben az országban - lehetőleg megosztva az embereket, mert addig sem fölfelé rázzák az öklüket amíg el vannak foglalva az egymásra mutogatással -, és az utána következő politikusok jó tanulónak bizonyultak.

tevevanegypupu 2010.01.15. 09:59:45

@is:
Volt David-Orban tarsulas is. Ha mar szidjuk a fideszt, ne feledjuk el, hogy David ott volt igazsagugyminiszter. Meg azt se, hogy most is tarsultak volna boldogan a fidesz-szel, ha azok elfogadjak oket.

y-com · http://www.youtube.com/watch?v=PjCW8bClPbc 2010.01.15. 10:54:09

hm, bajod van az SZDSZ liberalizmusával (amúgy miért hazaárulók*?), bajod van az MDF konzervatizimusával (mitől köpönyegforgatók?), gondolom, a szocikat se szereted, így marad két(és fél) párt, melyek közül gondolom egyről feltételezed, hogy jó és szép, s szeret téged.
legyél büszke az szellemi örökségedre! :)

a magyar ipari és mezőgazdasági szektort nem 90-ben cseszték szét, hanem már jóval korábban. de gondolom, törikönyvet nem sokat láttál, ellenben a rengeteg pártpropagandával :)

*azért az most oldaltól függetlenül durva, hogy vki a másikat lehazaárulózza... le nem-magyarozza. ezen azért az érintett feleknek el kéne gondolkodnia...

stratez 2010.01.15. 12:04:01

Ha van politikus, akinek a jövője nyitott könyv, az Retkes. Csak szegény még azzal nincs tisztában, hogy kizárólag Ibolya fog lapozni benne...

Tehetetlen Dodó 2010.01.15. 12:11:44

@stratez: Na, én azért nagyot fogok röhögni, amikor Ibit is lapátra teszik a saját pártja vezetéséből.

tevevanegypupu 2010.01.15. 13:26:02

@Tehetetlen Dodó:
Az szdsz-t ismerve azon sem lepodnek meg, ha az Ibolya vezetese alatt levo partban szavaznak meg a mentelmi jogonak felfuggeszteset, hogy valahogy megszabaduljanak tole. Ugyhogy ha van egy kis esze, nagyon felvertezi magat mar joeleore a baratai ellen, az ellensegeivel eddig elbant o maga is.

tevevanegypupu 2010.01.15. 13:30:19

@Jobb híján MDF-es:
Ezen a kepen latni, hogy mig Ibolya a fidesznel dolgozott volt mit ennie. Sokkal jobb husban van mint mostanaban, vigyorog is ra Lezsak es Orban.(: Viszont az teny, hogy azota valaki torodik vele, oltoztetheti, meg ha enni nem is ad neki, mert sokkal jobbak a ruhai es a frizuraja, mint akkoriban volt.

Oblomov 2010.01.15. 13:45:02

Nem hisz a szemének, teve? Lezsák azon a képen is már Orbánra bazsalyog.

tevevanegypupu 2010.01.15. 13:59:41

@Oblomov:
Nagyon de nagyon csunya dolog olyant mondani, hogy Lezsaknak jobban tetszik Viktor mint Ibolya.Rossz a kepen a fenytores.

expansiv 2010.01.16. 19:23:07

IBOLYA !!

ANTALL-posztereket leszedni, Te szédelgő, szikkadt luvnya!!

Hagyd el a Parlamentet, M O S T !!

Big BRÁNER