The Boros-Bochkor Resolution
2009. november 20. írta: TuRuL_2k2

The Boros-Bochkor Resolution

  Kedves kommentelőink hívták fel rá a figyelmünket, hogy határozati javaslat formájában az amerikai képviselőház elé kerülhet az ORTT frekvencia-döntésének ügye. A határozat így szólna:

The House of Representatives (1) (1) condemns the recent action by the Hungarian National Radio and Television Board that awarded the national community radio licenses; (2) encourages the Republic of Hungary to respect the rule of law and treat foreign investors fairly; and (3) encourages the Republic of Hungary to maintain its commitment to a free and independent press.

  A hír nem előzmények nélküli, és itt nem a dudálós tiltakozásra vagy a Sláger TüntetésKoncertre gondolok. Néhány napja az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Franciaország, Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia és Svájc magyarországi nagykövetségei adtak ki közös közleményt, melyben a transzparencia hiánya miatt aggódnak. 

  A nagyfokú érdeklődés minden bizonnyal nem független Jeff Smulyantől, a Sláger Rádiót tulajdonló Emmis elnök-vezérigazgatójától. Smulyan drámaian nyilatkozott a történtekről: „Mélyen csalódottak vagyunk, és nem csak az Emmis, hanem a magyar emberek érdekei miatt is. Ha a szabadságot és a demokráciát elveszik, minden polgár mérhetetlenül elszenvedője lesz annak. Ma egész Magyarországot érte kár.”

  Érthető, noha meglehetősen álszent Smulyan álláspontja. Jól jövedelmező hazai médiumának, a Sláger Rádiónak ugyanis gyakorlatilag a teljes története politikai mutyikról, ügyeskedésekről szól. Az ORTT frekvenciadöntése nem egy szép történet, de semmivel sem ízlésesebbek a (Sláger Rádió számára akkor előnyös) előzmények sem. A Birka nép blog kitűnően foglalta össze, hogyan lett az 1997-ben Hungária Rádióként frekvenciát nyerő rádióból az ORTT-nek köszönhetően nagyon gyorsan Sláger Rádió - teljesen más névvel, teljesen más műsorszerkezettel. 1997-ben 7 évre kapták meg a koncessziót, majd 2004-ben 5 évre hosszabbíthattak. Némi ügyeskedéssel, az ORTT döntésének köszönhetően a korábbi milliárdos éves koncessziós díjból bő kétszázmilliós lett. Akkor nem panaszkodtak mutyira, pedig 5 év alatt ez többmilliárdos plusz volt a rádiónak, s ugyanekkora mínusz a Köztársaságnak. S akkor sem fordultak a képviselőházhoz vagy éppen más országok nagykövetségeihez a transzparenciát hiányolva, amikor 2008-ban pályázat nélkül kapták volna meg a frekvenciát újabb évekre.

  Végül motoszkál még bennem egy kínzó kérdés: tehát ha diplomaták szólnak oda a pártoknak, hogy kinek kéne frekvenciát kapnia, akkor az lobbi/diplomácia, ha meg a pártok szépen lejátsszák egymás között, akkor az mutyi?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr671539956

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazudott a MIÉP-tagságáról a Fidesz polgármester-jelöltje 2009.11.20. 17:10:12

Kocsis Mátét a Fidesz józsefvárosi polgármester-jelöltjét sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy tagja volt-e a MIÉP-nek. Kocsis egyértelműen azt válaszolta, hogy a MIÉP-nek nem. Csupán az ifjúsági szervezetének, és annak is mindössze „két-három ...

Trackback: Hazudott a MIÉP-tagságáról a Fidesz polgármester-jelöltje 2009.11.20. 17:08:49

Kocsis Mátét a Fidesz józsefvárosi polgármester-jelöltjét sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy tagja volt-e a MIÉP-nek. Kocsis egyértelműen azt válaszolta, hogy a MIÉP-nek nem. Csupán az ifjúsági szervezetének, és annak is mindössze „két-három ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 23:20:04

@The Welsh:

konkrétan a (nyilvánvalóan vérkomcsi) hírszerző kezdte el ezt pedzegetni, hetekkel a Gonosz, Zsigerből Hazudozó Amerikaiak (vagy Zsidók?) előtt de sebaj.

Unommáazegészet 2009.11.20. 23:21:26

Az amerikai kongresszusi határozattervezet címe: Magyarország ösztönzése a jogállamiság tiszteletben tartására, a külföldi befektetők tisztességes kezelésére és a szabad, független sajtó előmozdítására.

A külföldi befektetők, itt a multikat értem elsősorban, mikor viselkedtek úgy, hogy az előnyös lett volna Magyarország számára? Erre varrjatok gombok amcsicsik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 23:23:52

@Josef (K.):

majtényi dolgába kedvencem, amikor a Kovács "na de ők is mutyiztak" Bélák beröffentik, hogy mit ugat, ha nincs sólyom, hádeakkor, és majtényi ebben biztos könyékig

miközben sólymot (ahh, valakit bosszantok) majtényi bujtatta fel, hogy ne fogadja el, hanem küldje az ab-nek.

a világ túl bonyolult

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.20. 23:28:24

@Unommáazegészet:

egy multinak miért kellene úgy viselkednie (az mit jelent?), hogy az magyarország érdekeit szolgálja?

most komolyan: a sok ööö izé, aki szlovák rendszámot pászított a nagymagyarország matricás bömöséhez, az biztos nem szarja telibe a szlovák érdeket?

tuttó? száz százalék?

Josef (K.) 2009.11.20. 23:41:22

@The Welsh:

"ne tessék már olyat a számba adni, amit nem mondtam. Az, hogy a Brillnek nem hiszek, nem jelenti, hogy másnak hiszek."

Aha, senkinek sem hisz. Akkor a következőket kérdezném meg magától:

1) A mai magyar viszonyok között életszerűnek hatnak-e Barbara Brill mondatai (“We were approached by a political party and it seemed clear that a deal was being offered in return for the party’s support in the tender”)?

2) Esetleg egyenesen valószínűnek gondolja, hogy ilyen megtörtént?

3) Ha ez valóban megtörtént, akkor örülne annak, ha az Emmis kiborítaná a bilit?

Most tehát nem azt kérdezem, hogy melyik mutyizónak hisz, hanem azt, hogy a Brill
által vázolt szituációt
a) életszerűnek gondolja?
b) valószínűnek gondolja?
c) azt gondolja, hogy ha megtörtént, akkor
jobb, ha ki is derül?

(Erre nyilván válaszolhatja azt, hogy "hát honnan tudhatnám azt", de próbálja megerőltetni magát. És próbáljon őszinte válaszokat adni, ha lehet.)

Josef (K.) 2009.11.20. 23:51:50

@mavo:

Igen, Majtényi hosszú küzdelmének eredménye volt a Danubius és a Sláger rádiók frekvenciáinak újrapályáztatása.

Azt hitte, ezzel is a mutyi ellen küzd. Nem ismerte elég jól a magyar pártokat, még nagyobb mutyi lett belőle. Naiv volt, de nem hibáztatom az újrapályáztatás kiharcolása miatt.

elfelejtette 2009.11.21. 00:01:30

@Josef (K.): "Naiv volt, de nem hibáztatom az újrapályáztatás kiharcolása miatt."

Kettotok kozul szerintem nem o a naiv.

Josef (K.) 2009.11.21. 00:05:21

@elfelejtette:

Jó, hogy részletesen kifejted, hogy mire gondolsz, és alá is támasztod azt.

elfelejtette 2009.11.21. 00:29:47

@Josef (K.): En fejtsem ki? Majtenyi naiv, az amerikai befekteto artatlan, mint a ma szuletett barany, van meg egyaltalan valaki ebben az orszagban, aki saros? Leszamitva persze a ket nagypartot, hiszen azok fujfuj.

futura 2009.11.21. 00:43:20

Miután végigolvastam nagyjából a fenti hozzászólásokat, felhívnám a figyelmet, az ORTT ügy csak egy ki szelete a vezető nyugati országok kritikájának.
Nem előnyöket kérnek, hanem ÁTLÁTHATÓSÁGOT, transzparenciát!
Itt a burjánzó állami és pártfinanszírozási korrupcióról van szó.
Remélem pár embernek ez végre már felnyitja a szemét.
Pl.: pár éve még a Fidesz eladósodottságáról beszéltek, most a VIII.ker. polg. választások előtt kitapétázták a kerületet. Na persze az MSZP sem rest.

Kniight 2009.11.21. 00:43:50

@tph: Csesszek meg a digitalis radiot.

Meg tevevel is maceras digitalisra atallni, de par ev alatt az ember raszanna magat - foleg ha tenyleg jo lenne a minosege, es lenne ra korrekt musor, es nem a legelborultabb rendszert hoztak volna magyarorszagra. Masreszt kabelteven mukodik meg a regi analog rendszer.

Belegondoltal abba, hogy a digitalis radioadast senki nem kepes fogni?
Nincs hozza vevo, es pl egy 5 eves autoba elegge maceras beletenni, mert ugye egybe van epitve mindennel.

A minosegrol meg annyit, hogy a tv2-n neztem a focit, a rtl-en meg a forma 1-et. mindketto szar kockas volt, mert tultomoritettek a musort.

Az ortt inkabb ezzel foglalkozzon.

Egyebkent nem hiszem el hogy ne ferne meg be 2-3 orszagos ado, vagy nagyjabol orszagos.

magyar-magyar szótár 2009.11.21. 00:44:10

Mindig tetszik ez a "nyugati vélemények szerint a..." Lépések:
Emigrant ( Eugen von Sharossphatackqui )zsigerei ÁLLÁSA szerint véleménytformál, ezt előadja, aztán az emigrant haverjai pedig re:exportálják azt (importálják) "nyugati vélemény"ként A szőlőbányász eszkóbárr hitlerrákosikádár cigánykormányzás alatt az Allegemeine Zeitungból, máma a FT NT stb..

magyar-magyar szótár 2009.11.21. 00:47:00

Ha feltámad a rééééégi Est FM és lesz Ízlésrendőrség, meg 1-800 Móni és Luther meg a bandája, akkor jó (ezért nincsen igaza Jakupcseknek) ha nem lesz (pl Szikla Gatya matulistafikaista vecsernyéje) meg Pipere Miklós Undorítóan Okos Műsora Értelmiségieknek, beszélgetés az öngyilkosságrókl, utána diszkó, akkor basszák meg.

Josef (K.) 2009.11.21. 01:12:58

@elfelejtette:

Ok, vegyük sorra (mondjuk csak két dolgot hozol fel a naivitásomra):

1) "Majtenyi naiv"

A kommentemben azt írtam, hogy "Majtényi hosszú küzdelmének eredménye volt a Danubius és a Sláger rádiók frekvenciáinak újrapályáztatása". Miután ezt elérte, a két párt fogta és felosztotta egymás között a frekvenciákat. Majtényi ezen kiborult, és lemondott. Ebből arra következtetek, hogy Majtényi nem tetszett a két párt döntése. Emiatt írom azt: "Nem ismerte elég jól a magyar pártokat (...). Naiv volt". Persze lehet azt hinni, hogy Majtényinak valójában tetszett a két párt döntése, és csak megjátszotta, hogy nem tetszik neki, sőt eleve emiatt pályáztatta újra a frekvenciákat, de ezeket az összeesküvés-elméletek meghagyom neked.

2) "az amerikai befekteto artatlan, mint a ma szuletett barany"

A korábbi kommentjeimben rendre "mutyizó"-nak tituláltam az amerikai befektetőt. Ezzel persze nyilván arra utalok, hogy "ártatlan, mint a ma született bárány". Hát persze...

Mondjuk én vagyok a hülye, hogy olyannal vitatkozom, akinek elemi szövegértelmezési problémái vannak.

Josef (K.) 2009.11.21. 01:17:46

@futura:

"az ORTT ügy csak egy ki szelete a vezető nyugati országok kritikájának.
Nem előnyöket kérnek, hanem ÁTLÁTHATÓSÁGOT, transzparenciát!
Itt a burjánzó állami és pártfinanszírozási korrupcióról van szó."

egyetértek

El Argentino 2009.11.21. 01:22:37

Bagoly mondja verébnek tipikus esete. Hiteltelen.

elfelejtette 2009.11.21. 01:55:56

@Josef (K.): "Mondjuk én vagyok a hülye, ..."

Na ebben egyetertunk, maradjunk ennyiben tenyleg. A Majtenyi - vedoszoveget majdnem megkonnyeztem, annyira meghato.

xstranger 2009.11.21. 02:02:15

online.wsj.com/article/SB10001424052748703808904574525681466477674.html?mod=googlenews_wsj

Nem tudom volt-e mar:

Az Emmisnek a Slager volt a "sztar" radioja, gyakorlatilag keresztbefinansziroztuk a haldoklo USA radiopiacot. A lenyeg: az Emmis Slagerben levo 60%-a hozta a beveteleinek 10%at vagyis 25millio dollart. Tehat a Slager evi 6-7 milliard profitot termelt.

Miert is kellett csokkenteni a koncesszios dijat???

Amugy en azt hittem ez az egesz amcsi kongresszusos dolog csak valami indexes hoax, aztan megse. A dontestol fuggetlenul ami ocsmany azert oda kell szolni a nyugatiaknak hogy coki nem a ti ugyetek.

Josef (K.) 2009.11.21. 02:11:05

@elfelejtette:

Neked tényleg súlyos szövegértelmezési problémái vannak. Az előző kommentemben hol védtem Majtényit? Rámutatnál?

Készpénz Jancsi 2009.11.21. 02:14:10

Micsoda csapás a nemzetgazdaságnak az emmis kivonulása: hány ezer munkahelyet hozott létre, hány és hány milliárdot öntött bele a fejlesztésbe, és most tessék, elveszik tőle a frekvencia örökbérleti jogát, pedig 3000-ig csakis nekik lenne szabad használni a 100,8 Mhz-t. A mélyen tisztelt indianai politikusok vajon tudják egyáltalán, melyik kontinensen van Hungary?

kulalak 2009.11.21. 02:37:17

Valakinek labara leptek. Ez igy jo. Tetszik a jajongas. Az ami kongresszusi kepviselok meg elmehetnek a budos francba, nem lesz visszhang. Meg kell szokni, egyszer veget er minden. Ez is kapitalizmus.

gande 2009.11.21. 02:49:18

én több mindent nem értek.

egyrészt miért érte váratlanul a 2 adót, hogy lejár a szerződésük?

miért gondolta az érintett 2 adó, hogy örökké ők uralhatják a piacot?

miért nem lehet több frekvenciát nyitni és bővíteni a versenyt?

ha zsarolásról volt szó, akkor miért csak most rukkol vele elő a sláger?

a múltban miért nem tartotta be a sláger a megállapodásokat, ill. hogy tehette ezt konzekvenciák nélkül?

azt sem tartom kizártnak, hogy a sláger azért jelentette be, hogy kivonul, mert ezzel lejjebb tudja nyomni az árakat a jelenlegi tárgyalófeleknél.

csongrad 2009.11.21. 03:16:57

Miért érte hazánkat mérhetetlen kár?A
demokrácia is veszélybe került ! Ugyan kérem ! Kibaszták a slágert a picsába,mert jobb igy mindenkinek!Bocskorék mehetnek a levesbe,br ezt hamarább meg kellett volna lépni!PÁPÁ vesziteni is tudni kell!

Szibarita 2009.11.21. 04:54:14

Itt nem a radiokrol van szo, hanem arrol, hogy fu alatt megprobaltak bezsarolni magukat a partok a cegekbe, marpedig ez tenyleg nyiltan sajtoszabadsagellenes es antidemokratikus, kb minden, amit a diplomatak leirnak a levelukben.

Nem lehet, hogy nem latod, hogy hol itt a problema.

Mondjuk ti sokan mar Pecsen sem lattatok a problemat, annyian biztosan nem, hogy irjatok egy anyazast a Fidesz fele.

uhhh (törölt) 2009.11.21. 07:43:25

Kibaszott bossszantó ami a "külföld" művel.
Mi a fasz közük van hozzá??
Ez a legfontosabb dolguk nálunk a követségeknek?Meg a melegfelvonulás??
Izraelben miért nem tiltakoztak,ahol gyilkoltak is buzikat?
Faszom tele van már ezzel.Mi vagyunk mi?Valami alattvalók?
Szlovákiában miért nem ugrálnak?
Ott a katonaságot vezényelték ki a romák ellen,meg önkényes abortuszt alkalmaztak.Most azt tervezik,hogy az iskolában a nap zászlófelvonással és himnusszal kezdődhet csak.Az nem nacionalizmus?Takarodjanak a kurva anyjukba.

maydayray 2009.11.21. 07:45:02

free and independent press??? Magyarországon??? Mikor volt? már a Pester Lloyd-tól eltekintve???

Patreides · patreides.blog.hu 2009.11.21. 07:48:11

"...tehát ha diplomaták szólnak oda a pártoknak, hogy kinek kéne frekvenciát kapnia, akkor az lobbi/diplomácia, ha meg a pártok szépen lejátsszák egymás között, akkor az mutyi?"

Igen.

zoli29 2009.11.21. 08:05:15

@mavo:

Olyasmiről vitatkozunk, ami megítélés kérdése. Te azt mondod, hogy a MOL nem magyar cég, mert nagyobb arányban vannak a külföldi tulajdonosai.
Én viszont azt mondom, hogy mivel a céget Magyarországon alapították, itt van a székhelye is, magyar az elnök-vezérigazgatója, és közel 22%-a még mindig magyar kézben van, magyar cégnek tartom.
Remélem, túl tudod magad tenni ezen a megrázkódtatáson. ;)

avram iancu 2009.11.21. 08:08:42

Már előre nevetek, hogy a diplomaták valószínűleg földhöz vágják a kalapjukat a követség előtt, ha a Jobbik bekerül a Parlamentbe.

Eldorado 2009.11.21. 08:10:48

Elárulták és tönkre tették az országot/Kelet Európát ezek a patkányok.

Pofátlanság amit művelnek!

Én most írok egy levelet az Brit Nagykövetség részére az alábbi címre:

Információs és sajtóosztály & projektek: info@britemb.hu

Tudom nem sokat érek vele, de ha többen megtesszük, legalább okozunk nekik egy kis kellemetlenséget.

avram iancu 2009.11.21. 08:11:20

K.urva anyjukat a külföldieknek. Amikor el lett nekik adva az ország szarért-hugyért, akkor bezzeg nem volt korrupció és tapsoltak.

vajdasagi 2009.11.21. 08:44:33

@jotunder: Lehet, hogy a MOL és OTP tulajdonosi struktúrája nem teljesen (!) magyar, de ennek ellenére ezek az aránylag sikeres multicégek magyarok. Pl. Vajdaságban a MOL-kutakba a mosdó (mármint a klotyó) berendezéseit egy másik magyar cégtől rendelik. Azután amikor a Slovnaft számára szoftver-konzultánsok dolgoznak, az gyakran idehaza csapódik le, mint munka és még sorolhatnám. A lényeg: ezek a cégek a nemzetközi sikereikkel valamelyest húzzák magukkal előre a többi magyar céget is.

Amúgy az amcsik mostani hisztije nevetséges, de másrészt meg az ORTT szánalmas és az országra nézve káros döntést hozott azzal, hogy a Fidesz és az MSZP kapott 1-1 országos rádiót. EZ NEKÜNK ROSSZ.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.21. 08:50:59

Hogy én ezt a hisztit mennyire unom...

"Ha a szabadságot és a demokráciát elveszik, minden polgár mérhetetlenül elszenvedője lesz annak."

Nabazzzz, a szabadság fokmérője a Sláger rádió győztes vagy vesztes pályázatának sorsa.

És mi a hülyeség fokmérője?
Az ilyen beszédek, az.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 08:59:13

@Josef (K.):

nem tudom, mit erőlködsz az ilyenekkel.

koromfeketének látják és írják le a slágert (érdekes, danubius 90%-ban szóba sem kerül), ezért kurva mindegy, hogy te pirosról vagy zöldről írsz, arra ők kijelentik, hogy de te fehért írtál.

és azon egyszerű okból,hogy ha te nem hófehérnek fested le, akkor az érvelésük 99%-ban halott, az meg hát ugye nem lehet, mert ők mondják Az Igazságot, és magasról leszrják a véleményedet, ők nyerni akarnak, mindegy, milyen úton-módon. ha hazudni kell hozzá, akkor úgy

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 09:00:35

@Eldorado:

"legalább okozunk nekik egy kis kellemetlenséget"

valóban kicsi lesz: klikk, del.

tippan 2009.11.21. 09:07:01

1956 óta az usa és nyugat-európa csak bocsánatkéréssel kezdheti a mondandóját.
Úgyhogy tehetnek egyszívességet.
Na meg az amerikai szabad sajtó, piha..

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.11.21. 09:11:06

@mavo:

"nem tudom, mit erőlködsz az ilyenekkel"

Ezt én mondom neki mindig, de megrögzött népnevelő :DDD.

A "rohadt külföldiek"-ező kommmentelőknek meg köszönöm, hogy eszembe juttattak egy mulatságos emléket: 4-5 éve, Szabó Albert az Örs Vezér téren személyesen hajtott el egy csapat angolul kérdezősködni próbáló külföldit azzal, hogy "This is Hungary, fuck you."

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 09:22:48

@zoli29:

nem mondtam, hogy nem magyar cég.

@tippan:

hát igen. ez a Gonosz Amerika ahelyett, hogy a szovjetúnió seggében játszadozott volna a korlátlan atomháború lehetőségével a Szent ÉS Patyolattiszta Magyar Forradalom kedvéért, inkább kivárt. És persze nem a lengyeleknek kellett volna segíteniük, hanem pont nekünk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 09:27:10

@vajdasagi:

na, akkor megint kezdjük elölről:

az hú de kurvára rendben van, ha a mol ide hozza talicskával a román meg a szlovák pénzt, de ha ezt egy amerikai cég csinálja nálunk, akkor fújrohadék.

csak mert nem magyar. mert más különbség nincs a kettő közt.

picit skizó gondolkodás, de hát te tudod.

zoli29 2009.11.21. 09:28:57

@mavo:

"nem mondtam, hogy nem magyar cég."

Akkor félreértettelek.

"Szent ÉS Patyolattiszta Magyar Forradalom"

Alapvetően igazad van, de ezt az ironizálást a forradalommal nehéz megérteni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 09:40:30

@zoli29:

nehéz, nem nehéz, ez van. egy spontán kialakult, inhomogén megmozdulás, aminek a szimbolikus alakja egy szimpla moszkovita volt ... hát az sok minden lehet, csak tiszta nem. és úgy istenigazából tisztán antikomonista sem volt. és hogy ez vezetett volna a szu összeomlásához, mert az első koporsószög, sajna az is mese habbal. persze, ha ezt beismerjük, megszűnik a mítosz, az ok a melldöngetésre, de ez van.

lehet abban hinni, hogy a sör vagy a vodka szívószállal fogyasztva gyorsabban és durván kiüt, aban is, hogy az influenza elleni oltás tönkreteszi az idegrendszert, attól még legenda, és ha ez valakinek fáj, nem az én bajom.

The Welsh 2009.11.21. 09:40:44

@Josef (K.):

Ha valóban történt volna ilyen, szeretném, ha az Emmis kiborítaná a bilit, de ezt nem tette meg, simán, a felelősség vállalása nélkül vádaskodik. Ez nekem nem elég.

Elképzelhetőnek tartom egyébként, de nem valószínűnek. Mégpedig - ahogy írtam már - Brill állításának időzítése miatt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 09:44:55

folyt: és akkor nem is emlegettem,hogy 56 mára pusztán ürügy. részben, hogy egy napra a világ legjobbjainak hihessük magunkat, és büszkén nézegessük a times címlapján az Apestisrácot, aki valahol mi lennénk, ugye, részben, meg hogy nettó elmebeteg emberek dúvadkodását legitimáljuk azzal az egyetlen érvvel, hogy de hát ötvenhatos hős.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 09:46:59

@The Welsh:

édekelne, hogyan nézne ki nálad a "bili kiborítása". de tényleg. titkos felvételeket küldjön a magyar nemzethez? vagy mi?

zoli29 2009.11.21. 09:47:40

@mavo:

Nem kívánlak beskatulyázni sehova, de a hsz-eidből az látszik, hogy nem igazán tudsz mit kezdeni azzal, amikor valaki érzelmileg kötődik a saját országához (Isten bocsássa meg: nemzetéhez), és ennek következtében egy kicsit elfogult is vele.

Igen, tudjuk: a piac már csak olyan, hogy különböző nemzetiségű cégek, befektetők különböző országokban fektetnek be, és a maga szempontjából mindenkinek (magyarnak, szlováknak, izraelinek, stb.) igaza van, amikor terjeszkedik, hiszen mindenki gyarapodni akar. Ez a verseny lényege.

De te miért nem tudod elfogadni, hogy vannak olyanok, akik nem csak értelmi, hanem egy kicsit érzelmi alapon is megvizsgálják a dolgokat, és emiatt pl. örülnek annak, ha egy magyar cég terjeszkedik külföldön, annak viszont nem annyira örülnek, ha egy külföldi piacot veszít Magyarországon, és emiatt elkezd kampányt indítani az ország ellen?
Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető alapvetően megkérdőjelezi a piaci logikát, csupán az érzelmek is alakítják a véleményét.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 09:48:59

főleg annak fényében, hogy a sláger és a danubius 97-es mutyizására egyetlen bizonyítékot nem követelsz, hanem automatikusan elhiszed, nyilvánvalóan, mert utálod őket.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 09:54:02

@zoli29:

az érzelmekkel odáig semmi bajom nincs, amíg az a hatása, hogy az ember görcsbe rándult gyomorral ül a tévé előtt, amikor a szerbek vezetnek a póló válogatott ellen, a himnusznál akár el is pityeredik a meghatottságtól, és a döntő után kéjesen olvasgatja, hogy amerikában egy picit megint rólunk szólnak a sporthírek. ezek tök rendben vannak.

de amikor pusztán gazdasági és politikai események között válogatunk, hogy ez jó ügyeskedő, mert magyar ügyeskedő, az meg rossz ügyeskedő, mert nem magyar ügyeskedő, hát az szimplán ostobaság

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 09:55:54

@zoli29:

viszont lehet, nem emlékszel, ezért ismét idézem (még) élő klasszikusunkat:

"egyébként meg persze, hogy alapvetően marhaság ez a tiltakozósdi"

zoli29 2009.11.21. 10:04:15

@mavo:

Sajnálom, hogy képes vagy így beszélni a forradalomról, de ez legyen az én problémám.

"aminek a szimbolikus alakja egy szimpla moszkovita volt"

A forradalmat - ha tetszik, ha nem - a nép robbantotta ki, Nagy Imre pedig, amikor döntenie kellett, a nép mellé állt. Ezt a döntését az én szememben az teszi hitelessé, hogy utólag, a bíróság előtt sem volt hajlandó megtagadni a forradalmat.
Ezek után lényegtelen, hogy korábban moszkovita volt-e, vagy sem.

"és úgy istenigazából tisztán antikomonista sem volt."

Ebben igazad van. Nem érdekelte őket az ideológia, egyszerűen szabad országban akartak élni, mert akkor úgy érezték, hogy nem szabad országban élnek.

"és hogy ez vezetett volna a szu összeomlásához, mert az első koporsószög, sajna az is mese habbal."

Ezt komoly történészek állítják. Tény, hogy a forradalom leverése után tömeges kilépések kezdődtek meg az európai kommunista pártokból.

zoli29 2009.11.21. 10:07:19

@mavo:

Tegnap is írtad, és akkor sem tudtam, hogy ki mondta, meg hogy mi köze ennek a vitánkhoz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 10:29:25

mindössze annyi, hogy míg én röhögök az amerikai hazafiaskodáson is, a többség (sajnos nálad is érzek ilyet) ugyanezt magyar nemzeti színekkel bebugyolálva már A Nagy Érvnek tekinti.

zoli29 2009.11.21. 10:30:13

@mavo:

"de amikor pusztán gazdasági és politikai események között válogatunk, hogy ez jó ügyeskedő, mert magyar ügyeskedő, az meg rossz ügyeskedő, mert nem magyar ügyeskedő, hát az szimplán ostobaság"

Ezzel egyetértek, de itt most nem erről van szó.
Van ez az amerikai üzletember, aki mostanáig jól lobbizott (ugyanis 1997-ben is pártdelegáltak ültek az ORTT-ben, ezt ne felejtsük el), és ezért az általa tulajdonolt rádió nyert a korábbi frekvenciapályázaton, és mostanáig ott is tudott maradni. Most viszont valaki nála is jobban lobbizott, úgyhogy most, 12 év után pofára esett. És mivel ezúttal nem az ő javára döntött a testület, elkezdi félteni a magyar demokráciát meg a magyar embereket a korrupciótól. Szimpla képmutatás. Mégpedig a leggyomorforgatóbb fajtából.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.11.21. 10:34:17

@Eldorado:

"Én most írok egy levelet az Brit Nagykövetség részére az alábbi címre:"

Megtennéd, hogy ide is bekopizod?
Hadd röhögjünk már mi is egy jót, ne csak a köcsög ángliusok. XD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 10:35:03

@zoli29:

"Ezt komoly történészek állítják. Tény, hogy a forradalom leverése után tömeges kilépések kezdődtek meg az európai kommunista pártokból."

1. kik ezek a komoly történészek?

2. európai komonista pártokból tömegesen kiléptek, hajjaj az de durva, csoda, hogy nem dőlt be már másnap a nagy szú! ez már csak ilyen: a szú percegett, a kis szú másodpercegett, a nagy szú meg rakétákat telepített.

zoli29 2009.11.21. 10:40:34

@mavo:

"mindössze annyi, hogy míg én röhögök az amerikai hazafiaskodáson is"

Én természetesnek érzem, ha valakinek fontosak a gyökerei, az országának a hagyományai, a történelme.
Az persze nem egészséges, ha valakinek kizárólag a nemzeti identitása a fontos, de az sem, ha ez teljesen hiányzik az életéből (azokról már ne is beszéljünk, akik egyenesen kiirtandónak tartják a nemzeti öntudatot).

"nemzeti színekkel bebugyolálva már A Nagy Érvnek tekinti"

Nem "a nagy érv", de mindenképpen egy lényeges szempont. Szerinted ez sem helyes?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 10:41:41

@zoli29:

erre írom akkor ezredszerre, hogy mi sem vagyunk különbek a deákné faszánál: miközben a mol hamm bekapta a slovnaftot, idehaza éktelen jajveszékelés támadt, és a rosszindulatú felvásárlás buzzwordje röpködött mindenfelé, amikor az omv megpróbált szimpla többséget szerezni a molnál.

és figyelem, ezt is ismétlem: a lobbizás nem az ürdüngtől való. ősi, bevált terméke a demokráciának. lehet vele visszaélni, de maga a lobbizás a demokrácia része.

az, hogy két párt odamegy megzsarolni két rádiót, hogy add el magad a haverjainknak, különben elcsaljuk tőled a frekit, és amikor azok beintenek, akkor még a látszatot is leszarva, nyíltan megbugázzák a pályázatot: na az nem lobbizás. az skandalum. s én akkor is pampognék, ha a szentkoronarádióval csinálták volna, pedig azt utálom, mint a szart.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 10:44:07

@zoli29:

sajnálom nekem nem szempont. a tőke ne okozzon kárt, adjon az embereknek munkát, fizessen adót, onnan kezdve tőlem lehet guatemalai vagy pápua új guineai is, én telibeszarom.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 10:49:25

@mavo:

és egyébként, ha ez nem lenne így jogos, akkora magyartőke is jogtalanul menne más országba. és punktum.

ha pénzről van szó, akkor és ott van helye érzelmeknek, ha a gyengébben, a rászorulón kell segíteni. akkor lehet azt mondani, hogy de rendes, mert mittom rákos gyerekek műtétjét fizeti a gonosz karvalytökés

zoli29 2009.11.21. 11:08:17

@mavo:

"1956 után nem lehetett többé nem tudomásul venni, hogy a Szovjetunióban és a fennhatósága alatt álló országokban fennálló rendszerek valójában népellenes, korrupt és életképtelen totalitárius diktatúrák. A magyar forradalomnak ez a nemzetközi hatása végső soron a Szovjetunió és az egész keleti blokk válságát és bukását okozta."
hu.wikipedia.org/wiki/1956-os_forradalom#A_forradalom_nemzetk.C3.B6zi_ut.C3.B3hat.C3.A1sa

Ez a dolgozat pl. arról szól, hogy milyen hatása volt az '56-os forradalomnak a francia kommunista mozgalomra (ideológiai megosztottság kezdete, tüntetések, párttagok passzivitásba vonulása, kilépések), ami az egyik legerősebb bástyája volt az európai kommunizmusnak.
www.aetas.hu/2006-01/klenjanszky.pdf

zoli29 2009.11.21. 11:10:58

@mavo:

"az, hogy két párt odamegy megzsarolni két rádiót, hogy add el magad a haverjainknak"

Ja, hogy ezt te már tényként kezeled, mert a vesztes pályázó utólag ezt állította. Nem lehet, hogy te meg vele vagy egy kicsit elfogult?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 11:17:10

@zoli29:

jaj ne, ez maszlag bazmeg. ha a komonista rendszer nem lett volna gazdaságilag egy nagy rakás szar, és nem roppan bele a fegyverkezési hajszába, meg a reménytelen technika és technológiai lemaradásba, akkor még most is lenne szovjetunió és mellette a keleti tömbben mi is ott lennénk.

tökéletes példa kína

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 11:22:48

@zoli29:

oké, mondjuk azt, hogy ez szemenszedett hazugság. mi változik?

mesélj, akkor hogyan lehetséges, hogy mindenki tudta, az fog nyerni, aki, és jé, nyertek is, holott legalább az egyiket már az elődöntőben ki kellett volna vágni ugyanazért, amiért egy másikat simán kivágtak (lehetetlen ígéret)

hiszen az is csak aljas rágalom, hogy a szocik mutyiznak strabaggal. ugyan ha elindulnak, mindig nyernek valamit, de hát ők annyira kurva jók, olyan faszán teljesítik az elvárásokat, még akkor is, ha véletlenül az olcsóbb pályázó előtt nyernek, meg amikor utólag kiderül, hogy jé, tényleg kartelleztek a srácok.

zoli29 2009.11.21. 11:23:31

@mavo:

Belinkeltem egy több, mint 30 oldalas dolgozatot. Ilyen hamar elolvastad?
Vagy inkább arról van szó, hogy neked teljesen mindegy, mit mondanak a történészek? Akkor meg minek kérted, hogy hozzak példákat? Így nehéz vitatkozni.

Történészek között nincs is vita abban, hogy '56 az első lépés volt, ami megindította a kommunizmust a lejtőn. Nyilvánvaló, hogy az azt követő 30 évben még számos újabb veszteség érte a mozgalmat, és a gazdasági okok is sokat nyomtak a latba, de hogy '56-nak semmi köze ne lenne a későbbi bukáshoz... :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 11:26:46

(borítékolható viszontválasz: deaslágeris)

zoli29 2009.11.21. 11:32:05

@mavo:

"mesélj, akkor hogyan lehetséges, hogy mindenki tudta, az fog nyerni, aki"

Úgy, hogy ők ajánlották a legtöbbet (ahogy 1997-ben a Sláger és a Danubius is ezért nyert, és ők sem tudták tartani a vállalásaikat, ahogy a mostani nyerteseket is azzal vádolják előre, hogy nem fogják tudni teljesíteni, amit ígértek).

"hiszen az is csak aljas rágalom, hogy a szocik mutyiznak strabaggal. ugyan ha elindulnak, mindig nyernek valamit, de hát ők annyira kurva jók, olyan faszán teljesítik az elvárásokat, még akkor is, ha véletlenül az olcsóbb pályázó előtt nyernek, meg amikor utólag kiderül, hogy jé, tényleg kartelleztek a srácok."

Mindenki tudja, hogy nyakig úszunk a korrupcióban, de azokat a nemzetközi gazdasági köröket, akik most óbégatnak, ez addig nem zavarta, amíg az ő liblingjeik hasznot húztak belőle. Most történt egy-két érdeksérelem, és máris veszélyben a magyar demokrácia. Nevetséges.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 11:42:40

@zoli29:

nem olvastam el etűről betűre, csak végigfutottam, de ez kizárólag a francia komancs párt 56-57 kínlódásáról szól, noch dazu az a konklúzió, hogy "[l]átható, hogy az 1956-os magyarországi események alapjában nem rendítették meg a francia kommunista mozgalmat [...] Mindazonáltal nem lenne helyes alábecsülni azokat a nehézségeket sem, amelyekkel
a francia kommunisták a magyar forradalom leverése és a pártvezetés velük kapcsolatos állásfoglalása
folytán találták szembe magukat, amikor a közvélemény egységesen ellenük fordult."

Ez alapján mondjuk a francia komancs párt esetében lehet azt mondani, hogy 56 a vég kezdete (és ismét kérdezem, a júniusban véresen levert lengyel megmozdulás miért nem?) a szu döglődéséről viszont egyszerűen egy szó sem esik benne, de majd kopizzad, a perdöntő részeket, hátha mégis :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 11:45:35

csaka kedvedért, hogy értsed, miért emlegetem a lengyel dolgot, tessék:

"Nem vitatott, hogy 1956 törésvonalat jelentett a francia kommunizmus történetében.
Az SZKP XX. kongresszusa és Hruscsov titkos beszéde, a lengyelországi és a magyarországi
események együtt olyan hatalmas megrázkódtatást jelentettek a párt számára [...]"

együtt, érted, együtt. három, azaz három esemény, nem szovjetuniórengető magyar forradalom önmagában. és a szovjetunió megdőlésének első lépése sehol.

zoli29 2009.11.21. 11:52:33

@mavo:

"Ez alapján mondjuk a francia komancs párt esetében lehet azt mondani, hogy 56 a vég kezdete"

Örülök, hogy elismerted. :)

A dolgozat megemlíti, hogy az Olasz Kommunista Párt (ők és a franciák voltak a két "alappillér" Európában) a franciánál is egyértelműbben elutasította a forradalom vérbe fojtását, így ott is hasonló folyamatok indultak el.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 11:55:25

@zoli29:

"Úgy, hogy ők ajánlották a legtöbbet (ahogy 1997-ben a Sláger és a Danubius is ezért nyert, és ők sem tudták tartani a vállalásaikat, ahogy a mostani nyerteseket is azzal vádolják előre, hogy nem fogják tudni teljesíteni, amit ígértek)."

:)

a nyilvánvalóan össze-vissza hazudozó majtényi (aki korábban alig győzte sólyomnál kilobbizni, hogy jaj, ne küldd az ábéhez a törvényt, annyira szeretném a danubiust és a slágert örökre bebetonozni - vagy mégse?) tanulmányt végeztetett, és a készítők azt hozták ki, aki 25%-nál többet ígér az pofátlanul hazudik. ezek után az egy 50%-os ajánlatot tényleg kibaszták, és pont ezzel az indokkal, a maszop-"közeli valahogy mégis maradt. a formai követelményeknek sem eleget tevő másik befutót személyesen szalai annamária védte meg különvéleményben, amiben épp csak azt nem írja le, hoy majtényi hazudik, persze teljesen véletlenül, és tök véletlenül a fidesz-"közeli" cég esetében.

hogy a véletlennek milyen különös játékai vannak.

ja, és minő csoda, a borítékolt lépés előkerült, köszönöm szépen!

zoli29 2009.11.21. 11:57:47

@mavo:

"együtt, érted, együtt. három, azaz három esemény, nem szovjetuniórengető magyar forradalom önmagában."

B.meg, ezt senki nem tagadja! Én sem állítottam sehol, hogy 56 önmagában megdöntötte az egész birodalmat.
De közrejátszott benne. Az a különbség, hogy amikor én ilyeneket olvasok, büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok, neked viszont látszólag az a célod (nem értem, miért), hogy kisebbítsd a forradalom jelentőségét, megkérdőjelezd a tisztaságát, stb.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 11:59:08

@zoli29:

érdeklődni szeretnék, a francia komonista párt vagy az olasz komonista párt-e a szovjetúnió. továbbá, hogy akkor kína mikor kezd végre összeomlani a tienanmen téri eksün után az ajrópai komancsok ebből származó problémái miatt, ahelyett, hogy megy felfele a dzsídípíjük, mint a raketta.

zoli29 2009.11.21. 12:05:10

@mavo:

Semmi értelme ennek a vitának.
Én azt mondom, hogy természetesen nem közvetlenül '56 buktatta meg a Szovjetuniót, de köze volt hozzá; elindított egy hosszabb folyamatot, ami a nyolcvanas évek végén teljesedett ki.

Erre te jössz ilyen hülyeségekkel, hogy "a francia komonista párt vagy az olasz komonista párt-e a szovjetúnió".
No komment.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 12:06:09

@zoli29:

"büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok, neked viszont látszólag az a célod (nem értem, miért), hogy kisebbítsd a forradalom jelentőségét, megkérdőjelezd a tisztaságát, stb"

mert köcsög vagyok, mi más lenne az oka? az óll in pián is hú, láttad volna, ahogy vörös fejjel üvöltöm a póló döntőben, hogy gó júeszéj, fakjú magyarz!

olyan oka egyszerűen nem lehet, hogy egy olyan forradalom, amit kábé seper alat levert a szu, amikor olyan ja támadt, hát az azért nem volt egy etwas.

tök jó, hogy apestisrácok, meg elfogaltak két tankot, meg miyen csúnya már, amit maléterrel csináltak, és az egyedül csücsülő bibó (mondjuk abban volt egy kis bevállalós romantika), ezek mind szépek, meg jók. etl még más nem történt, minthogy a két fronton teljesítő nagy szu némi töprengés után leverte a forradalmat, mint vak a poharat.

sajnálom, ez van.

és utcán lincselni tiszta lelkű bácsik-nénik nem szoktak, magát megadó ellenséget a helyszínen tarkón lőni sem az a túl fair dolog, és így tovább

zoli29 2009.11.21. 12:09:09

@mavo:

Innentől kezdve nincs miről beszélni. De örülök, hogy mindezt leírtad. Sok mindenre rávilágít, és sok kérdésre választ ad.

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.21. 12:21:30

A Szovjetuniót maguk a 'szovjetek' buktatták meg. A kivénhedt maga alá fosó alkesz Brezsnyev, Csernyenkó és a hasonszőrűek. Lehet, hogy 56' nekünk nagy szám, de a Szun. belül semmit nem jelentett néhány kilőtt tank meg néhány száz fős veszteség.

Thulsa Doom (törölt) 2009.11.21. 12:35:11

@zoli29:

Ezt a videót komolyan gondoltad? Fájdalmasan szar szöveget nyom rajta Piktor.

reality 2009.11.21. 12:58:45

@mavo: Bazdmeg, te nagyon sokat ittál. Meg van az eredménye: kevés csöpp eszedet is elvesztetted.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 13:02:07

@zoli29:

neked az a bajod, hogy mindenféle romantikus marhaságokkal próbálod egy birodalom bukását magyarázni. mint azok, aki szerint róma az orgiák miatt bukott el. hát nem.

a szovjetuniónak jól jöttek az ajrópai komancs pártok, de legfeljebb a csúnya imprilizmust bontogatni, meg kémkedni, és persze a nagy szúba vándorló ajrópai pénzek sem jöttek rosszul, de nehogy már az elmaradó pár milliócska osztott-szorzott volna, ami a magyar eseményektől hirtelen ajrópai demokratákká átvedlő komancsoktól jött volna.

(a hatvannyolcas újbaltól speciel valóban nagy pofont kaptak az ajrokomcsik, na az valóban odatett nekik)

a birodalomnak prezentálnia kellett, benne volt egy nagy hadi versenyben s az általa (nem is véletlenül) nem kifejezetten preferált szabadversenyben nem bírta erővel, elavult eszközökkel, elavult eszközöket gyártani sokkal drágábban, az hosszú távon ide vezet, ennyi az egész. a birodalom szarul működöt, eddig bírta

persze ez nem olyan szívszorítóan romantikus magyarázat, és honfi keblünk se doboghat tőle, sajnálom

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 13:04:23

@Thulsa Doom:

" A Szovjetuniót maguk a 'szovjetek' buktatták meg. A kivénhedt maga alá fosó alkesz Brezsnyev, Csernyenkó és a hasonszőrűek. Lehet, hogy 56' nekünk nagy szám, de a Szun. belül semmit nem jelentett néhány kilőtt tank meg néhány száz fős veszteség."

úgy bizony

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 13:08:26

@reality:

hú, aki mondja másra, az mondja magára

(na, kicsit oviskodtam, az is kell néha)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 13:11:45

@zoli29:

abszolút nem tehetek róla, hogy még a saját forrásaid sem igazolják, amit szeretnél belelátni a történetbe. ez nem úgy működik, hogy ha nincs hősi múlt, akkor hazudjunk magunknak, és az majd önmagát igazolja, és aki elveti, az hazafiatlan

a faszért jó nekünk, ha a dákoromán baromság színvonalára süllyedünk?

The Welsh 2009.11.21. 13:39:40

@mavo:

már mondtam, nevezze meg a személyeket, akikkel tárgyalt és tegyen feljelentést.

elfelejtette 2009.11.21. 15:32:13

@Josef (K.): Hát hol? Leírod, hogy Majtényi milyen naív volt. Honnan veszed te, hogy Majtényi naív volt? Közölte veled? Annyit lehet tudni, hogy a törvénymódosítást, ami bebetonozta volna a Slágert és a Danubiust újabb 5 évre, ő fúrta meg Sólyom és az AB segítségével. Ezek után kiírják a pályázatot, amiben a pályázati feltételeket ő hagyja jóvá.
Erre az új rádiók találnak benne olyan lehetőséget, amivel túl tudják licitálni az eddigi kettőt, és ők nyernek. Majtényinak meg nem tetszik ez sem.

Akkor mi baja van neki? ORTT dönöttt? Az. Látta a pályázati kiírást? Látta, sőt, jóváhagyta. Megfelelt a döntés a pályázati kiírásnak? Megfelelt, senki modja, hogy a pályázatok szabálytalanok lettek volna. Akkor meg miért naív Majtényi? Ja mert a valami kis szarpárt embere ezt fújja, és te meg utálod az MSZP-t és a Fideszt is? Magánügy.

Egyébként is, aki egy pártdelegáltakból álló bizottság élén naív, az haljon meg.

elfelejtette 2009.11.21. 15:33:01

@mavo: Zokniagy, ne szólj bele a nagyok dolgába, mennyél inkább homokozni.

elfelejtette 2009.11.21. 15:35:13

@The Welsh: Tuti, hogy történt valami, de mivel az elmúlt 10 évet hasonló alkuk tarkíthatják, ezért kussolt idáig, amíg ő nyert.

The Welsh 2009.11.21. 15:50:42

@elfelejtette: tuti hogy történt valami, csak épp egyáltalán nem biztos, hogy ez.

elfelejtette 2009.11.21. 16:08:18

@The Welsh: Tuti nem az történt, amit ezek állítanak. Ha ennyi történt volna, akkor nem lett volna ez a törvényvisszadobásos előzmény, nem volna a pályázati kiírásban kiskapu.

Csak hát ők, tudod, nem szeretik a nagypártokat, hanem a tisztaságot szeretik. Tipikus csalódott ballerek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 16:41:26

@elfelejtette:

ez mennyire durva "logika" :) ha nem lett volna törvényvisszadobás és a kiskapu, akkor megeshetett volna a gonosz rádiók sztorija? :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 16:42:47

@elfelejtette:

briliáns érveid vannak. gondolom jön még a "be vagy baszva" vagy a "be vagy lőve" érv is, esetleg mindkettő, már várom

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 16:44:52

@The Welsh:

már indult egy per, talán hallottál róla.

és persze, a pártemberek nyilván vittek diktafont, esetleg maguk kérték a rádiósokat, hogy vegyék fel a beszélgetést, hogy később legyen bizonyíték.

anékül viszont ölég esélytelen bármilyen feljelentés, és ezt te is nagyon jól tudod

elfelejtette 2009.11.21. 16:52:50

@mavo: Rosszul gondolod, mivel már hányok tőled, inkább hanyagollak a jövőben.

elfelejtette 2009.11.21. 16:55:16

@The Welsh: Szerintem annyi történt, hogy először még levajazták egymás közt az újabb 5 évet, aztán valaki meggondolta magát.

Például a Fidesz, aki eddig kimaradt az osztoszkodásból, benyújtotta az idényét a Sláger - SZDSZ helyére. Egyébként erősen kétlemn, hogy az ámerikai biznicman borítana mindent és mindenkit. Mi haszna volna belőle?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.11.21. 16:56:48

@elfelejtette:

a strabag speciel valóban tökéletesen szabályos pályázatokon nyer, gondolom őket is nagyon szereted és véded.

a súlyos, hogy pont a múltkori beírásod után játszod el ezt a legitimizálósdit: a pályázatok szabályosak vótak, majtényi hülye, a részt vevő politikusok habtiszták.

a minőséget pedig már megkaptuk a klasszon: a csinibaba zenéje, yazoo, twisted sisters, hogy csak ízelítőt adjak, és a valószínűleg kötelező "demánmekkora a hangulat itt, hűde nagy a buli"

a neo egyértelműen jobb

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.11.21. 17:01:18

Az, hogy épp a rádiók kapcsán lépnek a nagyok tényleg nem fasza!
De ettől függetlenül ideje volt a hatalom faszára lépni mutyi ügyben!
Azért ne legyünk vakok, hogy ne lássuk. Már a leghülyébb ember is ha a pályázat szót meghallja egyből a hatalmi lopkodás jut eszébe! No ha legalább ez kicsit megváltozik már megérte, hogy a kilencenek beszóltak!

elfelejtette 2009.11.21. 17:15:37

@Noname Cowboy: Ugyan mi változna meg a mostani esettől? 1997-ben kiprivatizáltuk ezt a két frekvenciát, most meg visszaszedtük. Mindkettő az aktuális hatalmi csoport érdekeinek megfelelően. Az ámerikaiaknak nem az a bajuk, hogy alku történt, hanem hogy nem ők a kedvezményezettjei.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.11.21. 17:22:13

@elfelejtette: Rugaszkodj el a rádió témától!
A változást az egész mutyitémára értettem. Ha csak picit beszarnak az elvtársak már nekünk is jobb!
süti beállítások módosítása